Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Δευτερα 7 Μαιου 2018


Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής απήγαγαν και εκτέλεσαν την Κυριακή 6 Μαΐου το απόγευμα δύο άοπλους Παλαιστίνιους διαδηλωτές, κοντά στα ανατολικά σύνορα της νότιας πόλης της Γάζας, στο Χαν Γιουνίς.
Η δολοφονία των Baha Abdul Rahman Qdeih, 23 ετών, και Mohammad Khaled Abu Rideh, 20 ετών, ανεβάζει σε 43 τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες μετά την έναρξη της Μεγάλης Πορείας Επιστροφής, στις 30 Μαρτίου.
Το τοπικό παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Safa δήλωσε ότι οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις απήγαγαν τους Παλαιστίνιους τους εκτέλεσαν και τους άφησαν να αιμορραγούν για τουλάχιστον μισή ώρα πριν αφήσουν τους διασώστες να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο της εκτέλεσης διαπίστωσαν ότι ο Qdih είχε πεθάνει ενώ ο Abu-Reida ήταν ζωντανός αλλά σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο Abu-Reida μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά αργότερα ανακοινώθηκε πως κατέληξε.
Τουλάχιστον 350 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, τρεις από αυτούς σοβαρά, αφού οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν αληθινά πυρά και δακρυγόνα στους Παλαιστίνιους.
Περισσότεροι από 7.000 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί συνολικά από τις 30 Μαρτίου. Δεν υπάρχουν θύματα από το Ισραήλ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ειμαστε στο ελεος των κρετινων και των ηλιθιων ανθρωπων ...εδω δηλητηριασαν με φυτοφαρμακο αιωνοβια πλατανια στην Αρχαια Ολυμπια
30.04.2018
Άνοιξαν τρύπες με τρυπάνι στις ρίζες των δένδρων κι έριξαν μέσα φυτοφάρμακο !
Ένα πρωτοφανές και απίστευτο περιστατικό έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους της Αρχαίας Ολυμπίας και στις δασικές αρχές της Ηλείας
Όπως αποκαλύφθηκε, άγνωστοι δηλητηρίασαν με φυτοφάρμακο τρία από τα πέντε πλατάνια στην μικρή πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος Δρούβα της Αρχαίας Ολυμπίας.
«Αυτό που συνέβη, δίπλα από μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις με επισκέπτες από όλο τον κόσμο, δεν έχει προηγούμενο …Άγνωστοι άνοιξαν τρύπες με τρυπάνι στις ρίζες των δένδρων και έβαλαν μέσα σε αυτές ισχυρό φυτοφάρμακο με σκοπό να τα ξεράνουν . Δυστυχώς το φυτοφάρμακο επέδρασε άμεσα στο ριζικό σύστημα των δένδρων και τρία από τα πέντε πλατάνια της μικρή πλατείας καταστράφηκαν . Το όλο θέμα μας προκαλεί οργή, απογοήτευση και ντροπή!» – ανέφερε  ο δασάρχης του Πύργου Παναγιώτης Λάττας .
Όπως αποκάλυψε ο κ. Λάττας παρόμοια μέθοδο καταστροφής δένδρων είχαν χρησιμοποιήσει άγνωστοι πριν από τρία χρόνια και στον ποταμό Αλφειό.
«Οι συγκεκριμένες ενέργειες προσβάλουν βάναυσα και εκθέτουν την τοπική κοινωνία η οποία θα πρέπει να εντοπίσει τους δράστες και να τους τιμωρήσει» – τόνισε ο δασάρχης Πύργου.
Ως προς το κίνητρο των αγνώστων δραστών ο κ. Λάττας εξέφρασε την άποψη ότι πιθανόν αυτό να σχετίζεται με τα προβλήματα που προκαλούνται στις στέγες των σπιτιών από τα φύλλα των πλατανιών…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είναι αλήθεια ότι οι κρατούμενοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης που επέζησαν απέκτησαν στη μεταπολεμική Γερμανία το δικαίωμα αποζημίωσης για τα χρόνια που πέρασαν στα στρατόπεδα: δύο έως τρία μάρκα για κάθε μέρα κράτησης. Δηλαδή έξι χρόνια Άουσβιτς, Νταχάου, Μπέργκεν-Μπέλσεν, Μαουτχάουζεν, Μπούχενβαλντ «αποζημιώθηκαν» με περίπου πέντε χιλιάδες μάρκα
«Η 9η Μαΐου είναι για εμάς μια νεαρή νύφη με ανοιξιάτικο φόρεμα, για τους Γερμανούς είναι μια χήρα με μαύρα πένθιμα ρούχα». Με τη φράση αυτή χαρακτήρισε ένας βετεράνος αξιωματικός του κόκκινου στρατού τον τρόπο με τον οποίον βίωσαν στα μεταπολεμικά χρόνια οι Γερμανοί την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης και του τέλους του πολέμου.
Τι ήταν όμως η 9η Μαΐου για τη μεταπολεμική Γερμανία; «Παράδοση άνευ όρων», όπως επικράτησε να λέγεται, ή «απελευθέρωση από τη ναζιστική τυραννία»; Χρειάστηκαν σαράντα χρόνια για να μπορέσει να χαρακτηρίσει την ημέρα αυτή «επέτειο απελευθέρωσης» ένας επίσημος πολιτικός της Γερμανίας, ο τότε πρόεδρος φον Βαϊτσέκερ -συγκεντρώνοντας επάνω του άπειρα πυρά από εκείνους που μόνο ως ημέρα ντροπιαστικής ήττας και ως «καταστροφή της Γερμανίας» μπορούσαν να τη νοιώσουν.
Με πίκρα καταγράφει το γεγονός της διαφορετικής εκτίμησης ο 89χρονος, αγωνιστής της αντιφασιστικής αντίστασης Πέτερ Γκίνγκολντ: «Αυγή της ανθρωπότητας ήταν η 9η Μαΐου 1945. Ήταν η σωτηρία του ανθρώπινου πολιτισμού από τη ναζιστική βαρβαρότητα. Για εμάς ανέτειλε ο ήλιος. Όμως, με εξαίρεση μια μικρή μειοψηφία, ο γερμανικός λαός δεν την είδε με τον ίδιο τρόπο. Βεβαίως όλοι ανάπνευσαν με ανακούφιση όταν τέλειωσε ο πόλεμος. Δεν μπόρεσαν όμως να αισθανθούν την ημέρα αυτή και ως απελευθέρωση!
Σωτηρία, απελευθέρωση, λύτρωση ένοιωσαν μόνο όσοι επιβίωσαν στην αντίσταση, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στην εξορία ή όσοι παρέμειναν, έστω σιωπηλά, αντίπαλοι των ναζί και κράτησαν αξιοπρεπή στάση.
Αντίθετα για την μεγάλη πλειοψηφία του λαού η ήττα του καθεστώτος των ναζί ήταν και δική τους ήττα».
Στα 89 του χρόνια ο Πέτερ Γκίνγκολντ προσπαθεί να φανταστεί ποια θα ήταν η εικόνα της Ευρώπης εάν το τέλος του ναζισμού στη Γερμανία δεν ερχόταν μόνο από τη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων, αλλά ερχόταν σε συνδυασμό με μια εξέγερση των ίδιων των Γερμανών, όπως έγινε σε όλες τις άλλες κατακτημένες χώρες.
Όμως η εξέγερση δεν ήλθε ούτε καν τις τελευταίες στιγμές στο Βερολίνο, όπου τις τελευταίες μέρες του πολέμου χρειάστηκε να δώσουν τη ζωή τους τριάντα χιλιάδες σοβιετικοί στρατιώτες για να απελευθερώσουν την πόλη. «Το όνειρο και το όραμά μας ήταν ότι ο πόλεμος θα τέλειωνε, όπως ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, με την εξέγερση του γερμανικού λαού, με μια επανάσταση όμοια εκείνης του Νοέμβρη (1918). Τώρα, μάλιστα, στο πλευρό του γερμανικού λαού θα βρισκόταν και τα οχτώ εκατομμύρια αλλοδαποί σκλάβοι-εργάτες»
Ούτε οργή ούτε ξεσηκωμός υπήρξε για τους υπαίτιους της καταστροφής. «Όχι δεν υπήρξε εναντίον τους οργή, πικρία, θυμός, ξεσηκωμός, αντίθετα υπήρξε συμπόνια με τους υπόδικους και τους καταδικασμένους στις δίκες των εγκληματιών πολέμου».
Έτσι η πορεία της Γερμανίας, και κοντά σ’ αυτήν η πορεία της Ευρώπης, σφραγίστηκε από την εικόνα της άνευ όρων παράδοσης που υπέγραψε ο επιλεγμένος από τον ίδιο τον Χίτλερ διάδοχός του ναύαρχος Νταίνιτς, και όχι από την εικόνα ενός λαού που πανηγυρίζει τη νίκη του κατά του φασισμού
Ο τελευταίος πρόεδρος του Γ’ Ράιχ, ναύαρχος Καρλ Νταίνιτς, έφτασε σε ηλικία 89 ετών απολαμβάνοντας την εκτίμηση, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη εκατομμυρίων ανθρώπων. Εκτός από την ανάλογη με τις υπηρεσίες του σύνταξη –ως ναύαρχος ήταν υπεύθυνος για τον τορπιλισμό επιβατικών και εμπορικών πλοίων από γερμανικά υποβρύχια- είχε και ήσυχη τη συνείδησή του: σύμφωνα με την κυρίαρχη άποψη έσωσε εκατομμύρια Γερμανών της Σιλεσίας και της Ανατολικής Πρωσίας από «το βέβαιο θάνατο που τους περίμενε» με την προέλαση του κόκκινου στρατού.
Έτσι δεν χρειάστηκε να μετανιώσει για τίποτε στη ζωή του. Άλλωστε για τα εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ «δεν ήξερε τίποτε», όπως δήλωσε στη δυτικογερμανική τηλεόραση λίγους μήνες πριν από το τέλος της ζωής του. Με την άγνοιά του αυτή ήταν ένας «μέσος Γερμανός». Γι’ αυτό όταν πέθανε στις 24 Δεκεμβρίου1980 τον αποχαιρέτησαν χιλιάδες λαού και ανάμεσά τους πολλοί στρατιωτικοί
Όταν ο κόκκινος στρατός μπήκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μάιντανεκ, βρήκε τα διαβατήρια και 820 χιλιάδες ζευγάρια παπούτσια ισάριθμων θυμάτων. Ποιος θανάτωσε μέσα σε δύο χρόνια τόσους ανθρώπους; Οι ανακρίσεις για την υπόθεση αυτή κράτησαν δεκαπέντε χρόνια και η δίκη στο Ντύσελντορφ διήρκεσε περισσότερο από έξι χρόνια. Οι κατηγορούμενοι απαλλάχτηκαν ο ένας μετά τον άλλο «διότι μετά από τόσα χρόνια ήταν αδύνατον να βρεθεί η αλήθεια».
Σύμφωνα με τον συνήγορο των κατηγορουμένων, Λούντβιχ Μποκ, ένοχη μπορούσε να χαρακτηριστεί με απόλυτη βεβαιότητα μόνον η εβραία μάρτυρας κατηγορίας, αφού αυτή αποδεδειγμένα κουβαλούσε τα κουτιά με το θανατηφόρο αέριο, και όχι οι δήμιοι. Γι’ αυτό ο ακροδεξιός συνήγορος απαίτησε από το δικαστήριο την άμεση σύλληψη και προσαγωγή σε δίκη της εβραίας μάρτυρα, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να υπάρξει τιμωρία για τη δολοφονία των 820 χιλιάδων ανθρώπων στο Μάιντανεκ!
Αντίθετα για τον μάρτυρα υπεράσπισης στην ίδια δίκη, που ως μέλος των Ες-Ες πήρε μέρος στο «πανηγύρι της σοδειάς», όπως ονομάστηκε η εκτέλεση δεκαεφτά χιλιάδων Εβραίων σε μια και μοναδική ημέρα, δεν τέθηκε καν θέμα ψευδομαρτυρίας όταν δήλωσε στο δικαστήριο: «από τα γεγονότα της ημέρας αυτής δεν έμεινε τίποτε στη μνήμη μου».
Δεν αμφισβητήθηκε όμως ποτέ ένα άλλο γεγονός: ότι τα μέλη της φασιστικής Λεγεώνας Κόντορ, που μέσα σε λίγες ώρες κατέστρεψαν τη Γκουέρνικα και εξόντωσαν τον πληθυσμό της (ήταν η πρώτη στην ιστορία αεροπορική επίθεση ενάντια σε άμαχο πληθυσμό), απέκτησαν το δικαίωμα πολεμικής σύνταξης, και ανάλογα δικαιώματα σύνταξης και επιδομάτων προσφέρθηκαν στις οικογένειες των νεκρών πολεμιστών της φασιστικής λεγεώνας, ως «θύματα πολέμου». Περιττό να ειπωθεί, ότι αντίστοιχα δικαιώματα δεν απέκτησαν ποτέ τα μέλη των διεθνών ταξιαρχιών που στις ίδιες μάχες βρισκόταν από την πλευρά των υπερασπιστών της δημοκρατικής Ισπανίας και της Γκουέρνικα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αποφυλακίζεται την επόμενη βδομάδα ο ισραηλινός στρατιώτης Elor Azaria μετά από λίγους μήνες κράτησης για την εν ψυχρώ εκτέλεση με μια σφαίρα στο κεφάλι ενός τραυματισμένου και πεσμένου στο έδαφος Παλαιστίνιου στη Χεβρώνα.
1) δεν θα είχε μπει ούτε μια μέρα στη φυλακή αν η εκτέλεση δεν είχε βιντεοσκοπηθεί από ακτιβιστή της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα B' Tselem
2) ο Παλαιστίνιος που εκτελέστηκε είχε τραυματίσει λίγο πριν με μαχαίρι έναν άλλο στρατιώτη. είτε ισχύει αυτό είτε όχι το διεθνές δίκαιο είναι σαφές : ''Η ένοπλη αντίσταση ενάντια σε έναν στρατό κατοχής είναι νόμιμο δικαίωμα του υπό κατοχή πληθυσμού''.
3) ο Elor Azaria θεωρείται από μεγάλο κομμάτι της ισραηλινής κοινωνίας ''ήρωας''.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστρία: Για έκτη χρονιά «Γιορτή της χαράς» στη Βιέννη για την επέτειο της συντριβής της ναζιστικής Γερμανίας
 Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018, 16:26
Για έκτη στη σειρά χρονιά, η «Επιτροπή Μαουτχάουζεν Αυστρίας» (η οργάνωση μνήμης του πρώην γερμανοναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Μαουτχάουζεν της Άνω Αυστρίας) διοργανώνει αύριο βράδυ την καθιερωμένη, πλέον, μεγάλη υπαίθρια δωρεάν συναυλία «Γιορτή της χαράς» της ξακουστής «Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης» στην τεράστια Πλατεία των Ηρώων στο κέντρο της Βιέννης.
Υπό τους ήχους της Συμφωνικής της Βιέννης, με χαιρετισμό του προέδρου της αυστριακής Βουλής Βόλφγκανγκ Σομπότκα, κεντρικό ομιλητή τον επιζώντα των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης Ρούντολ Γκέλμπαρντ και χαιρετισμούς αντιστασιακών οργανώσεων, χιλιάδες κόσμου θα γιορτάσουν την 73η επέτειο από την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανία και από την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από το Ναζισμό, με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου του 1945.
Τη Συμφωνική της Βιέννης σε αυτή τη Συναυλία της Χαράς, στο επίκεντρό της οποίας θα βρεθεί η Ενάτη Συμφωνία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, ο αρχιμουσικός Λαχάκ Σανί θα διευθύνει έργα των Έρνεστ Μλοχ και Λέοναρντ Μπερνστάιν, με σολίστ τον βιολονίστα Γιούλιαν Ραχλίν.
Την εκδήλωση θα συντονίζει η διάσημη Αυστριακή ηθοποιός Καταρίνα Στέμπεργκερ, γνωστή και ως συνιδρυτής της αυστριακής πρωτοβουλίας «Η Ελλάδα ανθίζει», για την προβολή της πραγματικής εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Η «Γιορτή της Χαράς» πραγματοποιείται για έκτη στη σειρά χρονιά, εκεί όπου πριν από 80 χρόνια, τον Μάρτιο του 1938, ο Αδόλφος Χίτλερ ανακοίνωνε επίσημα την προσάρτηση της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Αυστρίας, στο ναζιστικό του γερμανικό, Τρίτο Ράιχ, με αποτέλεσμα η Πλατεία των Ηρώων να παραμένει επί δεκαετίες στιγματισμένη από τις εικόνες με τα επευφημούντα πλήθη που είχαν συγκεντρώσει οι ναζιστές για την υποδοχή του «φύρερ». Μόνον το 1993, με τη διοργάνωση από τον διάσημο Αυστριακό καλλιτέχνη Αντρέ Χέλερ της τεράστιας διαδήλωσης «Θάλασσα του φωτός», κατά της ξενοφοβίας και κατά του ρατσισμού, με εκατοντάδες χιλιάδες συμμετέχοντες, η Πλατεία φάνηκε να απαλλάσσεται από αυτό το στίγμα.
Επί πολλά χρόνια, στην Πλατεία των Ηρώων, ακριβώς στις 8 Μαΐου κάθε χρόνο, οι ακροδεξιές λεγόμενες «Αδελφότητες», με τη στήριξη του κοινοβουλευτικού ακροδεξιού εθνικιστικού - και συγκυβερνώντος πλέον από τον περασμένο Δεκέμβριο - Κόμματος των Ελευθέρων, φορώντας στολές με «συγγενικά» ή και καθαρά ναζιστικά σύμβολα και κρατώντας πυρσούς, τιμούσαν τη «μνήμη των νεκρών» τους, δηλαδή των μελών της Βέρμαχτ και των Ες- Ες.
Με την πρώτη «Γιορτή της χαράς», πριν από πέντε χρόνια, κατά την οποία πολλές χιλιάδες επισκέπτες είχαν στείλει σε όλο τον κόσμο ένα τρανταχτό αντιφασιστικό μήνυμα «Ποτέ πια φασισμός-Ποτέ πια πόλεμος», είχε δοθεί ουσιαστικά ένα οριστικό τέλος στη συνέχιση αυτού του στιγματισμού της Πλατείας των Ηρώων από την Ακροδεξιά.
Της αυριανής «Γιορτής της χαράς» - που στηρίζουν, μεταξύ άλλων, η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η πόλη της Βιέννης και το Αρχείο Τεκμηρίωσης της Αυστριακής Αντίστασης - προηγήθηκαν, χθες Κυριακή, οι τελετές μνήμης στο πρώην γερμανοναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν με τη συμμετοχή πάνω από 10.000 προσκυνητών από όλη την Ευρώπη και με επικεφαλής τον Αυστριακό ομοσπονδιακό πρόεδρο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ελληνισμός με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας, της Εκκλησίας, αντιπροσωπειών αλλά και μελών της ομογένειας, τίμησε χθες τη μνήμη των 3.700 Ελλήνων νεκρών-θυμάτων του στο Μαουτχάουζεν, με τρισάγιο στο εκεί ελληνικό μνημείο, καταθέσεις στεφάνων, ομιλία του επιτετραμμένου της Ελλάδας στην Αυστρία Νικολάου Σαπουντζή, αλλά και παρουσίαση του μνημειώδους έργου του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη από το μουσικό σχήμα της Βιέννης «Οι Έλληνες».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Στόχος αεροπορικής επιδρομής έγινε το κτήριο της προεδρίας στη Σανάα
 Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018, 12:29
Το κτήριο της προεδρίας στην Υεμένη, το οποίο στηριζουν οι σιίτες αντάρτες Χούτι και βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας Σανάα, έγινε για πρώτη φορά σήμερα στόχος σαουδαραβικηγς αεροπορικής επιδρομής, όπως δήλωσαν κάτοικοι της πόλης.
Δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το συγκρότημα των γραφείων της προεδρίας τα οποία βρίσκονται κοντά σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, μια εμπορική τράπεζα και πολλά εμπορικά καταστήματα, αλλά και την Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν θύματα από αυτήν την αποικιοκρατικη σαουδαραβικη αεροπορική επιδρομή, την οποία το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούτι al Massirah απέδωσε στον υπό τη Σαουδική Αραβία αλητικο αποικιοκρατικο στρατιωτικό συνασπισμό των σειχιδων που εχει εισβαλλει στην Υεμένη από το 2015.
Η επιδρομή σημειώθηκε λίγες ώρες αφού η σαουδαραβική αεράμυνα αναχαίτισε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα δύο βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες εναντίον του νότιου τμήματος της Σαουδικής Αραβίας, όπως ανακοίνωσε ο αλητικος αποικιοκρατικος συνασπισμός.
Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την επαρχία Άμραν της Υεμένης, νότια της Σανάα, διευκρίνισε ενας αληταρας συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι, εκπρόσωπος του αποικιοκρατικου συνασπισμού των εμιριδων.
Ο αληταρας αλ Μάλικι πρόσθεσε ότι στόχος των πυραύλων ήταν κατοικημένες περιοχές, όμως αναχαιτίστηκαν χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.
Σύμφωνα με τον αληταρα σαουδάραβα αξιωματικό, πρόκειται «για ακόμη μία απόδειξη» ότι οι αντάρτες Χούτι,  έχουν αυξήσει από τον προηγούμενο Νοέμβριο τις επιθέσεις με πυραύλους εναντίον της Σαουδικής Αραβίας. Κρυβοντας χωρις δηλαδη να το λεει, ότι είναι η απαντηση των Υεμενιτων στην εισβολη των σειχιδων στην πατριδα τους.
Σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα «New York Times» ανέφερε ότι μια μονάδα πρασινοσκούφηδων, των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, αναπτύχθηκε στα τέλη του 2017 στα σύνορα μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Υεμένης με στόχο να βοηθήσουν το Ριάντ να εντοπίσει και να καταστρέψει τα στρατιωτικά κρησφύγετα των Χούτι. Βεβαια οι κωλοαμερικανοι εχουν εισβαλει από πριν, απλως τωρα αποφασισαν να το δημοσιοποιησουν. Και οι κωλοαμερικανοι εχουν διαταξει τους κωλοσειχιδες να εισβαλλουν, τους χρηματοδοτουν, και τους εξοπλιζουν.
Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται κωλοαμερικανούς αξιωματούχους και κωλοευρωπαίους διπλωμάτες, επισημαίνει ότι οι στρατιώτες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων έφτασαν στη Σαουδική Αραβία δηθεν τον Δεκέμβριο.
Η ανάπτυξή τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ολοένα και πιο ενεργούς εμπλοκής των αποικιοκρατικων ΗΠΑ στον αποικιοκρατικο πόλεμο στην Υεμένη, όπου περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 54.000 ακόμη έχουν τραυματιστεί κυριως αμαχοι, κυριως από τις αεροπορικες επιδρομες των αληταραδων σουνιτοφασιστων σαουδαραβων, μετά τον Μάρτιο του 2015, οπότε εισεβαλλε στη χώρα ο αποικιοκρατικος στρατιωτικός συνασπισμός των εμιριδων.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η χώρα είναι αντιμέτωπη με «τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο». Εξαιτιας του αποικιοκρατικου πολεμου των ΗΠΑ και των τσιρακιων τους εμιριδων. Αλλα αυτά δεν τα λεει ο ξεφτιλο ΟΗΕ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλιανα οικιακή βοηθός βουτηξε 200.000 ευρω και εγινε καπνος
Δευτέρα, Μάιος 7, 2018 - 12:06
61χρονος από τον Κάλαμο Λευκάδας κατήγγειλε για κλοπή 200.000 €  Βραζιλιάνα που είχε προσλάβει ως οικιακή βοηθό. Κλαιει την περιουσια του.
Ο εξωτικός «αέρας» που έβαλε μέσα στο σπίτι του στο νησάκι Κάλαμος Λευκάδας ένας 61χρονος τον... πήρε και τον σήκωσε, αφού η 37χρονη Βραζιλιάνα που είχε προσλάβει ως οικιακή βοηθό τον άφησε ταπί!
Εξαλλος ο ιδιοκτήτης πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακτίου - Βόνιτσας, όπου κατήγγειλε την κλοπή 200.000 ευρώ από το σπίτι του, κατονομάζοντας ως ένοχη την γυναίκα από τη Βραζιλία, στην οποία είχε αναθέσει να καθαρίζει.
Οπως είπε, η γυναίκα δεν του είχε δείξει πως είχε άλλες προθέσεις, αφού από την πρώτη στιγμή ήταν ευγενική και χαμηλών τόνων. Στην πορεία, έπειτα δηλαδή από κάποιες εβδομάδες, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και της άφηνε τα κλειδιά του σπιτιού όταν εκείνος έφευγε για τη δουλειά του.
Υστερα από μερικές ημέρες, η γοητευτική Βραζιλιάνα -που προφανώς είχε συνεργούς με τους οποίους σχεδίαζαν για αρκετό καιρό την κλοπή- έκανε το σπίτι φύλλο και φτερό.
Η κρυψώνα στην ντουλάπα
Ενδεχομένως να είχε βρει από πριν την κρυψώνα μέσα στην ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας του 61χρονου και να περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να δράσει.
Πάντως, ανακάλυψε τον ανέλπιστο θησαυρό που θα της άλλαζε τη ζωή, άρπαξε το ιλιγγιώδες ποσό και έπειτα έβαλε τα πάντα στη θέση τους, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να μην καταλάβει αμέσως την κλοπή κι εκείνη να κερδίσει χρόνο για να εξαφανιστεί από το νησί. Σε χρόνο μηδέν είχε συμμαζέψει τα πάντα και έγινε καπνός.
Οταν ο 61χρονος επέστρεψε στο σπίτι και δεν βρήκε τη μελαχρινή 37χρονη να τον περιμένει, άρχισαν να μπαίνουν ψύλλοι στ' αυτιά του. Πήγε κατευθείαν στην κρυψώνα και διαπίστωσε με τρόμο ότι οι οικονομίες που έκανε μια ολόκληρη ζωή είχαν κάνει φτερά. Προσπαθώντας να μην πάθει... καρδιακή προσβολή, βγήκε από το σπίτι στον Κάλαμο και πήγε «καρφί» στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε το περιστατικό. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για κλοπή εις βάρος της Βραζιλιάνας, η οποία αναζητείται.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΕΤ – Καυση σκουπιδιων.  Ακουστηκε ως την Αθηνα το «όχι» του Βολου.
Χιλιαδες ανθρωποι κάθε ηλικιας διαδηλωσαν κατά της καυσης σκουπιδιων από την τσιμεντοβιομηχανια, σε ένα πρωτογνωρο για τα δεδομενα της θεσσαλικης πολης συλλαλητηριο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κυβερνησεις πεφτουνε, αλλα ο Μπομπολας μενει.
Συμφωνία Attica Bank - ΑΚΤΩΡ για τις εργολαβίες Καλογρίτσα
Η ΑΚΤΩΡ θα υποκαταστήσει τον όμιλο Καλογρίτσα σε τέσσερις σημαντικές εργολαβίες που βρίσκονται σε εκτέλεση, ενώ αναζητείται φόρμουλα και για την αντικατάστασή του στις προς υπογραφή τέσσερις συμβάσεις του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος (συνολικού προϋπολογισμού περί τα 250.000.000 ευρώ).
Η συμφωνία, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μεταξύ της Attica Bank, του ομίλου Καλογρίτσα και του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ακολουθεί το μοντέλο της ΑΕΓΕΚ στο μετρό Θεσσαλονίκης. Προκειμένου η τράπεζα να μη ζημιωθεί εκατομμύρια από τις εγγυητικές επιστολές που έχει εκδώσει για τον όμιλο Καλογρίτσα (Τοξότης) αν κηρυχθεί έκπτωτος από τα έργα, η διοίκηση του τελευταίου συμφώνησε να αναλάβει τις εργολαβίες η ΑΚΤΩΡ. Η ΑΚΤΩΡ, προ περίπου τριών ετών, είχε βγάλει από τη δύσκολη θέση και τις τράπεζες στην περίπτωση της ΑΕΓΕΚ, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση των εργασιών στο μετρό Θεσσαλονίκης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To "σύνδρομο" του Άξονα της Αντίστασης κτύπησε και τον Λίβανο!
7/5/2018
Η οργή κι ο πανικός του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας μπροστά στο αποτέλεσμα των εκλογών του Λιβάνου δεν έχει προηγούμενο.
Ο Naftali Bennett, μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας κι υπουργός Παιδείας του κατοχικού καθεστώτος στην Παλαιστίνη επιβεβαιώνει τον πανικό: «Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στο Λίβανο, ο Λίβανος έγινε ίδιος με τη Χεζμπολάχ και στο μέλλον δεν θα κάνουμε καμία διάκριση μεταξύ τους σε κάθε πράξη που θα προέρχεται από γη που ελέγχει το κόμμα. Το Ισραήλ δεν θα κάνει διάκριση μεταξύ του Λιβάνου ως κυρίαρχου κράτους και της Χεζμπολάχ κι ο Λίβανος θα θεωρηθεί υπεύθυνος για κάθε ενέργεια που θα προέλθει από εκεί».
Τι συνέβη στο Λίβανο και τρομοκρατεί τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή;
Το Ισραήλ επιδιώκει μια νέα ντροπιαστική ήττα από τη Χεζμπολάχ, ανάλογη αυτής του 2006;
Σύμφωνα με τα αδιαμφισβήτητα για την δημοκρατική εκλογική διαδικασία του Λιβάνου εκλογικά αποτελέσματα κι εν αναμονής της επίσημης ανακοίνωσης η Χεζμπολάχ και οι πολιτικές δυνάμεις που συμμάχησαν μαζί της καταλαμβάνουν την απόλυτη πλειοψηφία στις 128 έδρες που έχει η βουλή του Λιβάνου.
Η κυριαρχία της Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του Ιράν στη Μέση Ανατολή.
Η Συνέλευση (Βουλή) του Λιβάνου, των 128 εδρών, σύμφωνα με το Σύνταγμα διαιρείται στην κατανομή του 45% των εδρών στους Μουσουλμάνους και 55% στους Χριστιανούς. Ο πρόεδρος του Λιβάνου ανήκει στους Χριστιανούς (Michel Aoun, ο εκλεκτός της Χεζμπολά νέος Πρόεδρος του Λιβάνου!), ο πρωθυπουργός στους σουνίτες Μουσουλμάνους κι η προεδρία της Βουλής στους σιίτες Μουσουλμάνους.
Σ' αυτές τις εκλογές η Χεζμπολάχ συμμάχησε με την σιιτική Amal, το κυρίαρχο Χριστιανικό κόμμα Μαρωνιτών του Λιβάνου (Free Patriotic Movement - Fpm) και το σουνιτικό κίνημα Ahbash. Μια συμμαχία πέρα κι έξω από θρησκευτικές πεποιθήσεις που ουσιαστικά ένωσε το λαό του Λιβάνου.
Για τις 128 έδρες της βουλής ήταν 976 υποψήφιοι εκ των οποίων 111 γυναίκες (δεκαπλασιάστηκαν σε σχέση με τις εκλογές του 2009).
Το εκλογικό σύστημα είναι η αναλογική και την εκλογική μάχη έδωσαν σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της χώρας (όπως Tammam Salam, Michel Murr, Marwan Hamadeh, Yassine Jabe και γόνοι μεγάλων πολιτικών οικογενειών όπως Taymour Jumblatt, Tony Frajineh και Michelle Tueni).
Κι ήρθε το μαστίγωμα του σιωνισμού και του μεγάλου του συμμάχου στην περιοχή, του μοναρχικού δικτατορικού καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας, μέσα από την κάλπη και την ελεύθερη βούληση των πολιτών του Λιβάνου. Μια εκλογική νίκη που ήρθε την κατάλληλη ώρα, μετά τη νίκη του λαού της Συρίας: η συμμαχία Amal-Hezbollah, το κόμμα του Aoun και το Ahbash αφαιρεί τη συναίνεση από τους συμμάχους του Hariri!
Για να γίνει κατανοητή η μεταστροφή του εκλογικού σώματος, η εμπιστοσύνη που απέκτησαν απέναντι στη Χεζμπολάχ οι πολίτες και που δεν θα δούμε σε καμία "ανάλυση" των λεγόμενων "ειδικών" της δημοσιογραφίας για ζητήματα Μέσης Ανατολής, αλλά και στους έχοντες μόνιμο στασίδι στα ΜΜΕ "πανεπιστημιακούς" αναλυτές σε διατεταγμένη υπηρεσία, ας δούμε τι συνέβη στην εκλογική περιφέρεια "Νότος 2", που ουσιαστικά αντιμετωπίζουν σε πρώτη γραμμή μια πιθανή εισβολή από το Ισραήλ, με καταγεγραμμένα αποτελέσματα από 428 εκλογικά τμήματα, σε σύνολο 530. Η σιιτικες Χεζμπολάχ κι η Αμάλ ενωμένοι σε κοινό ψηφοδέλτιο κέρδισαν ΟΛΕΣ τις έδρες με 180.000 ψήφους, απέναντι στο σιιτικο ψηφοδέλτιο Al-Janoub Yastahik που χρηματοδοτεί κι ελέγχει η Σαουδική Αραβία που δεν ξεπέρασαν τις 10.000 ψήφους.
Ηττήθηκαν και τα πετροδολάρια.
Ο Άξονας της Αντίστασης κυριαρχεί στη Μέση Ανατολή... Τώρα εναπομένει στο Παλαιστινιακό κίνημα να ζητήσει τη βοήθεια για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ, να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι την κλεμμένη πατρίδα τους. Τώρα η ιστορική Φατάχ οφείλει ν΄αποφασίσει: "διάλογο" που συνεχίζεται πάνω από 20 χρόνια με τους κατακτητές, ή Λευτεριά κι Ανεξαρτησία;

Η συμμαχια Χεζμπολάχ – Αμαλ – Αουν  φαίνεται πως θα κατακτήσει περισσότερες από τις μισές έδρες στη βουλή του Λιβάνου, μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή.
Σύμφωνα με ακόμη προκαταρκτικά και ανεπίσημα αποτελέσματα, που επικαλέστηκαν πολιτικοί και ΜΜΕ, φαίνεται πως η συμμαχια της Χεζμπολαχ θα κερδίσει συνολικά 67 έδρες.
Το αποτέλεσμα αυτό, εάν επιβεβαιωθεί αφού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, θα δώσει ώθηση στη σιίτικη οργάνωση από πολιτική άποψη, καθώς τα κόμματα και οι ανεξάρτητοι πολιτικοί που πρόσκεινται στη συμμαχια της Χεζμπολάχ θα εξασφαλίσουν απλή μεν, αλλά πάντως πλειοψηφία των εδρών στην επόμενη λιβανέζικη Βουλή.
Με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα, ο Σάαντ αλ Χαρίρι θα αναδειχθεί ο σουνίτης πολιτικός με την ισχυρότερη κοινοβουλευτική ομάδα του κομματος του (?) στο λιβανέζικο κοινοβούλιο των 128 εδρών και κατά συνέπεια είναι ο επικρατέστερος επόμενος πρωθυπουργός του Λιβάνου, παρότι το κόμμα του οδεύει να απολέσει έδρες.
Ο Χαρίρι,  δήλωσε ότι το κόμμα του, το Κίνημα για το Μέλλον, έχασε το ένα τρίτο των εδρών του περνώντας από τους 33 στους 21 βουλευτές.
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου πρέπει να είναι σουνίτης, με βάση το σύστημα που ισχύει στη χώρα ως προς τη νομή της εξουσίας. Στην επόμενη κυβέρνηση, όπως και στην απερχόμενη, αναμένεται να εκπροσωπούνται όλα τα παραδοσιακά κόμματα. Η διαπραγμάτευση για τα κυβερνητικά αξιώματα προβλέπεται να διαρκέσει.
Κατά την ίδια πηγή, η συμμετοχή στη χθεσινή διαδικασία ήταν χαμηλή: περιορίστηκε στο 49,2%, από 54% στις εκλογές που είχαν διεξαχθεί πριν από εννιά χρόνια.
Ένα χριστιανικό κόμμα, οι Λιβανέζικες Δυνάμεις, που εναντιώνεται στη Χεζμπολάχ, θεωρείται επίσης ένας από τους νικητές της χθεσινής διαδικασίας, καθώς σχεδόν διπλασιάζει τις έδρες του, στις 15 από τις οκτώ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




O Συριακος Αραβικός στρατός μπήκε στην Yalda από το Γιαρμούκ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την Κουρδοαμερικανική κατοχή ήρθε η Τουρκική... Ο Άξονας της Αντίστασης θα μιλήσει την ώρα που πρέπει!
Στην Bab city, μετά την Κουρδοαμερικανική κατοχή τώρα Τουρκία κι FSA...  Συγκρούσεις των τουρκικων κατοχικών στρατευμάτων με τους πολίτες που έτσι διαδήλωναν κι εναντίον των Κούρδοαμερικανων κατακτητών.
Ο διαδηλωτής λέει σ' έναν Τούρκο στρατιώτη: "Αυτή είναι η πατρίδα μου, η Συρία, γύρνα κάτω το όπλο σου"!
Ούτε σπιθαμή Συριακή πατρίδας δεν θα μείνει υπό κατοχή!
Η Ράκα, η βόρεια Συρία (Κούρδοι-ΗΠΑ-Γαλλία), Αφρίν και Γκολάν θα απελευθερωθούν!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοσιογραφικά πουτανάκια... τα μάθατε τα νέα; Αργούν οι βαθυστόχαστες "αναλύσεις" σας
περί νοθείας των εκλογικών αποτελεσμάτων στο Λίβανο;
Τι έγινε; Ενδοεπικοινωνιακό πρόβλημα με τις πρεσβείες;
Πονάει η Νίκη του Άξονα της Αντίστασης;
...και τα καλύτερα ακόμη δεν τα έχετε δει!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Δείτε τι σημαίνει αναχαίτιση σκάφους εντός χωρικών υδάτων από την ακτοφυλακή.
Η ακτοφυλακή (λιμενικό) της Ρουμανίας (Policia de Frontiera) εντόπισε τουρκικό σκάφος εντός των χωρικών της υδάτων στη Μαύρη Θάλασσα. Το κάλεσε να σταματήσει κι αυτό ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει.
Αρχίζει η καταδίωξη. Το αρχικό σκάφος της ακτοφυλακής καλεί τα παραπλεόντα σκάφη της ακτοφυλακής και του πολεμικού ναυτικού της Ρουμανίας να το συνδράμουν στην καταδίωξη.
Το τουρκικό σκάφος δεν σταματά. Το καταδιωκτικό το εγκλωβίζει με ελιγμούς προκειμένου να μην διαφύγει εκτός χωρικών υδάτων της Ρουμανίας και ανοίγει πυρ με προειδοποιητικά πυρά.
Το τουρκικό σκάφος και πάλι δεν σταματά, παρά τα προειδοποιητικά πυρά. Τα καταδιωκτικά τώρα της Ρουμανίας αποφασίζουν και ανοίγουν πυρ με στόχο τις προπέλες και τις μηχανές του τουρκικού σκάφους.
Το αποτέλεσμα; Το τουρκικό σκάφος ακινητοποιείται βίαια και πιάνει φωτιά. Άγημα από τα καταδιωκτικά απομακρύνουν το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους, το οποίο εγκαταλείπεται στις φλόγες.
Το συλληφθέν πλήρωμα μεταφέρεται από την ακτοφυλακή στο πλησιέστερο ασφαλές λιμάνι της Ρουμανίας για τα περαιτέρω: σύλληψη και άσκηση δίωξης εναντίον τους.
Μήπως ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα σε Τουρκία και Ρουμανία ως επακόλουθο της βύθισης του τουρκικού σκάφους και της σύλληψης του πληρώματός του; Μήπως χρειάστηκε να επέμβει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ; Τίποτε απ’ όλα αυτά.
Μήπως τα έκανε όλα αυτά η Ρουμανία γιατί είναι υπερδύναμη; Μήπως τα έκανε με το έτσι γουστάρω; Όχι βέβαια. Πρόκειται για διεθνείς κανόνες εμπλοκής που προβλέπονται για όλες τις δυνάμεις ακτοφυλακής στον πλανήτη. Μόνο η Ελλάδα αρνείται να τους εφαρμόσει έναντι της Τουρκίας.
Πιστεύει κανείς ότι αν ήταν άλλο σκάφος της Τουρκίας εντός των χωρικών υδάτων της Ρουμανίας – π.χ. σκάφος του τουρκικού λιμενικού – θα έκαναν κάτι διαφορετικό οι Ρουμάνοι ακτοφύλακες; Υπήρχε περίπτωση να εγκατέλειπαν τα χωρικά τους ύδατα σε ξένο παρείσακτο σκάφος;
Αυτά για να αντιληφθούμε το παιχνίδι που παίζει πολιτική και στρατιωτική ηγεσία σε βάρος μας και σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.
Δ. Καζάκης