Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Σαββατο 14 Απριλιου 2018



Σήμερα η "δικαιοσύνη"
Επέτρεψε στον Μαρινάκη να φύγει στο εξωτερικό
κι Απαγορεύει (με θάνατο) στον Δημάκη
τις σπουδές στο Παν/μιο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



`Η θα λες αυτά που θέλουμε, ή αλλιώς...Γειά σου κ Thank U very much indeed! ...Μιλάμε για "σοβαρές" δημοκρατίες κ δικαιώματα τώρα, όχι αστεία!
Τι στο διάολο!
Πρόσεχε.
Ο πρώην αρχηγός των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοβεται στον αερα από τον Sky TV όταν βγαίνει εκτός σεναρίου για τη Συρία!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/4/2018    4,30 π.μ.
Ήρωες της Συρίας αντιαεροπορικής άμυνας: στο πρώτο κύμα επίθεσης • ένα άλλο έρχεται, και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι είστε έτοιμοι για αυτό.
Οι πύραυλοι των ΗΠΑ συγκεντρώνονται στον χωρο της Δαμασκό, και μέχρι στιγμής η συντριπτική πλειοψηφία των πυραύλων καταστρέφονται στον αέρα.
Δεν λέμε όλους τους στόχους, αν και οι αναφορές μας δείχνουν ότι ούτε ένας εχθρικος πυραυλος δεν έφτασε στο στόχο του, μέχρι να τελειώσει αυτή η δημοσίευση.
Περισσότερες πληροφορίες όταν είναι δυνατόν.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θα γίνουμε ποτέ Ευρώπη!
Ναι! Μπορεί να ήμασταν λίγοι χθες το βράδυ στη διαδήλωση έξω από την πρεσβεία των αμερικανών πολεμοκάπηλων, αλλά ήμασταν οι μόνοι σε όλη την Ευρώπη που διαδηλώσαμε κατά του πολέμου.
Πόσο περήφανος νιώθω που δεν είμαστε και ούτε πρόκειται να γίνουμε ποτέ Ευρωπαίοι!

Κι εμείς;
Εμείς απουσιάζουμε. Εμείς ήμασταν λιγότεροι από χίλιοι πεντακόσιοι χθες έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Κάπου χίλιοι του ΚΚΕ και καμιά πεντακοσαριά από όλη την υπόλοιπη Αριστερά. Με σχετικά μαζικές οργανώσεις της να εκπροσωπούνται από δυο, τρία, το πολύ πέντε άτομα η καθεμιά. Με τρανταχτές απουσίες ανθρώπων που ολημερίς κάνουν εδώ μέσα θόρυβο υπέρ της ειρήνης, υπέρ του διεθνισμού, κατά του πολέμου κ.λπ. κ.λπ.
Η τεράστια πλειονότητα του κόσμου της Αριστεράς σε μια πόλη τεσσάρων εκατομμυρίων είχε δουλειές εκείνη την ώρα. Έχει και παιδάκια, άλλωστε, να τα πάει στο γυμναστήριο και στο μπαλέτο, έχει να μαζέψει και τα χειμωνιάτικα, να πάει κι απ' το συνεργείο για τ' αμάξι, έχει να παίξει και στοίχημα.
Θα 'πρεπε να ντρεπόμαστε, κάθε που αντικρίζουμε τα παιδιά μας.
Σχολιο.- Και η Γιουγκοσλαβία που και τοτε θυμάμαι κάποιοι ξερολες να λένε ότι δεν θα τολμήσουν οι ΗΠΑ ένα χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, και τότε διαψεύσθηκαν οικτρά. Όπως και σήμερα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε κουβέντα εδώ μέσα, σχετικά με το αν οι κομμουνιστές υπερασπίζονται ή όχι τη χώρα τους όταν δέχεται επίθεση, διάβασα πως ο Βελουχιώτης ναι μεν αγωνίστηκε για την εθνική απελευθέρωση επί Κατοχής, αλλά σ' έναν πόλεμο υπεράσπισης της Ελλάδας από επίθεση άλλης χώρας δεν θα συμμετείχε.
Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να γνωρίζει λεπτομέρειες της ιστορίας, αλλά όταν αναφερόμαστε σε κάποιο ιστορικό πρόσωπο είμαστε υποχρεωμένοι να το σεβόμαστε.
Στην προκειμένη περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε ότι όταν η Ιταλία επιτέθηκε στην Ελλάδα το 1940, ο Θανάσης Κλάρας κατατάχθηκε εθελοντικά στον στρατό και πολέμησε από τις τάξεις του πυροβολικού.
Ανάλογη στάση κράτησε ο μετέπειτα γραμματέας του ΕΑΜ (που παραιτήθηκε, διαφωνώντας με τη Συμφωνία του Λιβάνου) Θανάσης Χατζής και εκατοντάδες άλλα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ που είχαν αποφύγει τη σύλληψη ή είχαν υπογράψει δηλώσεις, ενώ αίτημα να απελευθερωθούν και να καταταγούν στον στρατό κατέθεσαν και όλοι οι κρατούμενοι σε φυλακές και εξορίες κομμουνιστές, εξαιρουμένων των τροτσκιστών και αρχειομαρξιστών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/4/2018      11.00 π.μ.
Μερικές ώρες μετά, μπορούμε να πούμε ότι οι ιμπεριαλιστές χτύπησαν για να κρατήσουν τα προσχήματα. Οι λεονταρισμοί του Τραμπ, της Μέι, του Μακρόν και των άλλων φονιάδων επί τόσες μέρες δεν κατέληξαν στην επίθεση που είχαμε φοβηθεί.
Τρόμαξαν μπροστά στις συνέπειες μιας εμπλοκής σε πόλεμο με τη Ρωσία, ενώ το Ισραήλ, που κάνει τον παλικαρά στα παιδιά της Παλαιστίνης, πήρε πολύ σοβαρά υπόψη του την προειδοποίηση του Ιράν.
Παραμένουν πάντα επικίνδυνοι, αλλά δεν είναι παντοδύναμοι!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/4/2018   7.00 π.μ.
Τουλάχιστον έξι ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα στη Δαμασκό και σύννεφα καπνού φαίνονται πάνω από τη συριακή πρωτεύουσα, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters, λίγο μετά την ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία πρόκειται να επιτεθούν στη Συρία.
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι δυνάμεις αεράμυνας αντιμετωπίζουν επίθεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας, ενώ για πολλές δυνατές εκρήξεις έκανε λόγο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια ανέφερε ότι χτυπήθηκαν επιστημονικό κέντρο έρευνας και στρατιωτικές βάσεις στη Δαμασκό. Η συριακή εθνοφρουρά και η τέταρτη μεραρχία, που αποτελούν επίλεκτα τμήματα του συριακού στρατού, έγιναν στόχος, σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο. Συνολικά χτυπήθηκαν τρία επιστημονικά ερευνητικά κέντρα, δυο στη Δαμασκό και ένα στη Χομς, εκτός από τις στρατιωτικές βάσεις στην πρωτεύουσα, μετέδωσε η ίδια πηγή. Το Αποικιακο παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι όλες οι βάσεις και οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν είχαν εκκενωθεί από τη συριακή κυβέρνηση μέσα στην εβδομάδα.
Το βρετανικό υπουργείο Aμυνας ανακοίνωσε ότι βρετανικές δυνάμεις έπληξαν«στρατιωτικό συγκρότημα» κοντά στη Χομς, στη δυτική Συρία. «Η βρετανική συνεισφορά στη συντονισμένη δράση πραγματοποιήθηκε από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Tornado GR4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας», σημείωσε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. «Εκτόξευσαν πυραύλους Storm Shadow ενάντια σε στρατιωτικό σύμπλεγμα, 24 χιλιόμετρα δυτικά της Χομς» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η συριακή αεράμυνα κατέρριψε δεκατρείς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τις δυνάμεις των δυτικών χωρών που συμμετέχουν στην επίθεση κατά της Συρίας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας. Οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν στην περιοχή του Κισουάχ, νότια της Δαμασκού.
Η κυβερνηση της Συριας καταδίκασε τη στρατιωτική επιχείρηση, τονίζοντας ότι είναι “καταδικασμένη να αποτύχει”, ενώ τη χαρακτήρισε μια “κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου”, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
“Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες”, τόνισε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ. “Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδινο και το Παρίσι”, πρόσθεσε.
Την επίθεση κατά της Συρίας καταδίκασε επίσης το Ιράν.
Ενώ υπέρ της επίθεσης τάχθηκε ο Καναδάς που εστειλε και υποβρυχιο υποστηριξης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως υπενθυμίζει άλλο ποστ, ο δεξιός υπουργός Δικαιοσύνης Αθανασίου κατέθεσε τροπολογία προκειμένου να σωθεί ο απεργός πείνας Ρωμανός. Κάτι που δεν κάνει ο "κεντροαριστερός" Κοντονής, για τον Βασιλη Δημακη.
Σκέφτομαι πόσο ξευτιλισμένος είναι όποιος θα συνεχίσει να αναμασάει το χυδαίο επιχείρημα "και τι θέλετε; Να 'ρθει ο Κούλης;".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν θέλουμε να είμαστε έντιμοι, ας τους χαρακτηρίσουμε κι αυτούς "σοσιαλπατριώτες":
«Ο Μαρξ και ο Ένγκελς είπαν στο “Κομμουνιστικό Μανιφέστο” ότι οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Ο ίδιος, όμως, ο Μαρξ, επανειλημμένα καλούσε να πάρουν μέρος σε εθνικό πόλεμο: ο Μαρξ το 1849, ο Ένγκελς το 1859 (το τέλος της μπροσούρας του “Πάδος και Ρήνος”, όπου διεγείρεται ανοιχτά το εθνικό αίσθημα των Γερμανών, τους καλούν ανοιχτά σε εθνικό πόλεμο). Το 1891 ο Ένγκελς, λόγω της απειλής και του επερχόμενου τότε πολέμου της Γαλλίας (Μπουλανζέ) και του Αλέξανδρου του Γ’ ενάντια στη Γερμανία, αναγνώριζε ανοιχτά την “υπεράσπιση της πατρίδας”.
Μήπως ο Μαρξ και ο Ένγκελς τα μπέρδευαν και έλεγαν άλλα σήμερα και άλλα αύριο; Όχι. Κατά τη γνώμη μου, η αναγνώριση της “υπεράσπισης της πατρίδας” στον εθνικό πόλεμο ανταποκρίνεται απόλυτα στο μαρξισμό. Το 1891 οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες πραγματικά θα έπρεπε να υπερασπίσουν τη χώρα τους στον πόλεμο ενάντια στον Μπουλανζέ και τον Αλέξανδρο τον Γ’. Αυτό θα ήταν μια ιδιόμορφη παραλλαγή εθνικού πολέμου».
Λένιν: «Γράμμα στην Ι. Φ. Αρμάντ», 30 του Νοέμβρη του 1916
Άπαντα, τομ. 49ος, σελ. 328-330



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγ Βρετανια :Έκοψαν «στον αέρα» τον Βρετανό πρώην Α/ΓΕΕΘΑ επειδή βγήκε «εκτός πολιτικής γραμμής» για τη Συρία
το βρετανικό κανάλι Sky Νews «κόβει στον αέρα» τον πρώην αρχηγό των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων μόλις άρχισε να λέει ότι ο Άσαντ δεν έχει κανένα κίνητρο να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, από την στιγμή που νικάει και έχει πλεον επικρατήσει στην Συρία οπως αναφερουν αλλωστε οι Αμερικανοι ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βασίλης Δημάκης: Απορριπτική η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για την εκπαιδευτική άδεια
ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ
Το αίτημα του Βασίλη Δημάκη απορρίφθηκε εκ νέου πριν καποιες ωρες απο το Συμβούλιο Φυλακων...
ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
210 7708961, είναι το γραφείο του Κοντονή,
210 7767417 είναι του Φυτράκη,
210 7767404 αυτό είναι του γραμματέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το μέιλ του υπουργού είναι grammateia@justice.gov.gr
******Συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας ο 39χρονος Βασίλης Δημάκης μετά την απορριπτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Φυλακών Κορυδαλλού στην αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει.
Η απόφαση για το αίτημα των έκτακτων αδειών θα εξεταστεί από Δευτέρα.
Όπως δήλωσε η δικηγόρος του, Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα, μόλις ο Δημάκης ενημερώθηκε για την απόφαση του Συμβουλίου, ευχαρίστησε τις συνηγόρους του και ζήτησε να τον αφήσουν μόνο, ενώ δεν θα δει ούτε την οικογένειά του. Όπως είπε η κ. Κούτρα, χρειάζεται "τον λίγο χρόνο που του έχει απομείνει για να κάνει τον απολογισμό του σαν άνθρωπος".
"Θα κοιτάξω με κάθε τρόπο να αναδείξω την διάσταση της θυματοποίησής του. Η πολιτεία δίνει στον ίδιο και τους υποστηρικτές του ότι θα τους συντρίψει και αυτό το μήνυμα δεν πρέπει να περάσει. Θα επιχειρήσουμε να γίνει ένα διάβημα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, να ενημερώσουμε τον κόσμο, οι καθηγητές, και οι συμφοιτητές του Βασίλη, ζητούν να βρεθεί στο πανεπιστήμιο μαζί τους και τους το αρνείται μία ομάδα ανθρώπων που έχουν εγκατασταθεί σε κάποιες θέσεις και θεωρούν ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί", ανέφερε χαρακτηριστικά η συνήγορος του Δημάκη.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού συνεκλήθη σήμερα, ώστε να εξετάσει το αίτημά του για θεραπεία της πρώτης απορριπτικής απόφασης, κάτι που έχει ζητηθεί από τις 15 Μαρτίου, όταν και ξεκινούσε την απεργία πείνας.
Εκτός της αίτησης θεραπείας, είχε υποβληθεί και δεύτερο αίτημα προς τον Εισαγγελέα της φυλακής, ώστε να βρεθεί μια λύση με έκτακτες άδειες στον κρατούμενο μέχρι να του δοθεί το δικαίωμα να ξαναζητήσει εκπαιδευτική. Το δεύτερο αυτό αίτημα, θα εξετάσει από Δευτέρα το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού.
Η κατάσταση της υγείας του 39χρονου έχει πλέον επιδεινωθεί αρκετά, σύμφωνα και με την τελευταία ανακοίνωση του, ενώ εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε ιατρική υποστήριξη, παραμένοντας αμετακίνητος στο αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Βασίλης Δημάκης αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία πείνας και δίψας. Αλληλέγγυοι αυτή την ώρα κατευθύνονται έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας.
Αυξανόμενες κοινωνικές πιέσεις
Τις τελευταίες ημέρες, τόσο μετά την απόρριψη από πλευράς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά της προσφυγής για επίσπευση της έκδοσης βουλεύματος ώστε ο Δημάκης να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο, όσο και μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης που ανέφερε πως το ίδιο δεν έχει κανένα ρόλο στη διαδικασία χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας «η οποία ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Πειθαρχικού Συμβουλίου της φυλακής και σε δεύτερο βαθμό κρίνεται από το Δικαστικό Συμβούλιο» οι πιέσεις αυξάνονται.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 14 Απριλίου 2018
Η Κούβα καταδικάζει έντονα την επίθεση κατά της Συρίας

Η επαναστατική κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κούβας εκφράζει την πιο έντονη καταδίκη της για τη νέα επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων από τους συμμάχους τους, το βράδυ της 13ης Απριλίου κατά στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την υποτιθέμενη χρήση από την κυβέρνηση της Συρίας χημικών όπλων εναντίον αμάχων.
Αυτή η μονομερής δράση, στο περιθώριο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συνιστά κατάφωρη παραβίαση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Χάρτη αυτού του οργανισμού και συνιστά ένα έγκλημα εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, που επιδεινώνει τη σύγκρουση στη χώρα και στην περιοχή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτέθηκαν στη Συρία χωρίς καμία απόδειξη για χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση αυτής της χώρας και παρά το γεγονός ότι η Τεχνική Γραμματεία του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) ανέφερε ότι θα στείλει σύντομα Ερευνητική Ομάδα για να διαπιστώσει τα πραγματικά περιστατικά και να επιθεωρήσει αμέσως την πόλη της Δούμας, όπως ζήτησε η Συρία και η Ρωσία.
Η Κούβα, που έχει υπογράψει από τα πρώτα συμβαλλόμενα κράτη τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα, απορρίπτει κατηγορηματικά τη χρήση αυτών και άλλων όπλων μαζικής εξόντωσης, από οποιονδήποτε παράγοντα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Η Επαναστατική Κυβέρνηση εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον λαό και την κυβέρνηση της Συρίας για τις ανθρώπινες απώλειες και τις υλικές ζημίες που προκάλεσε η άγρια αυτή επίθεση.
Αβάνα 13 Απριλίου 2018




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Βασίλης Δημάκης σταματά την απεργία δίψας, καθώς του δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.
Μπράβο του για την γενναιοτητα και την αξιοπρεπεια του
Ο Βασίλης Δημάκης σταματά την απεργία δίψας
 14 Απριλίου 2018 15:39
Σύμφωνα με την δικηγόρο του, δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης Π. Δουλάμη ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο πανεπιστήμιο
Ο Βασίλης Δημάκης σταματά την απεργία δίψας καθώς σύμφωνα με την δικηγόρο του, Ηλέκτρα Κούτρα, του δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης Π. Δουλάμη ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο πανεπιστήμιο.
Όπως αναφέρει η Η. Κούτρα σε ανάρτησή της στο Facebook, ο Β. Δημάκης μεταφέρεται στο νοσοκομείο και μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτη η επιθεση στην Συρια ειναι σχεδον διαφημιση για συστήματα αεράμυνας αφου τουλάχιστον τα περισσότερα βλήματα(100 πυραύλους τύπου κρουζ )καταρρίφθηκαν από την συριακή αεράμυνα
(ένας από τους στόχους ήταν η αεροπορική βάση αλ-Ντουμαΐρ, ανατολικά της Δαμασκού, όπου η συριακή αεράμυνα φέρεται να αναχαίτισε και τα 12 βλήματα που κατευθύνονταν προς τη μονάδα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε διευκρινίσει νωρίτερα ότι τα δυτικά βλήματα δεν πλησίασαν τις δύο μεγάλες βάσεις που διαθέτει η Ρωσία στη Συρία, τη ναυτική βάση στην Ταρτούς και την αεροπορική μονάδα Χμέιμιμ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θα βρεθούν χημικά στη Συρία αφου οι δυτικοί βομβάρδισαν τις εγκαταστάσεις των χημικών. Ακριβώς λίγες ώρες αφότου θα έκανε έρευνα η αρμόδια διεθνής επιτροπή
τι σουρεαλιστικο σεναριο ειναι αυτο...
και περα απο αυτο...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΟΠΙΟ ΠΛΥΘΥΣΜΟ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ??
σχολιο.- Οσο βρεθηκαν χημικα στο Ιρακ,αλλο τοσο θα βρεθουν και τωρα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ!!!
Όχι στη χρήση της Σούδας ως βάση θανάτου!
42 Υπογραφες
Ο Ελληνικός λαός δεν συμφωνεί με τη χρήση της Αμερικάνικης βάσης στη Σούδα για τις δολοφονικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ κατά της Συρία ή οποιασδήποτε άλλης χώρας στη Μέση Ανατολή. Είμαστε κατά των πρόσφατων παιγνιδιών και σεναρίων πολέμου εις βάρος αθώων πολιτών και δεν συναινούμε σε καμία επέμβαση με αφορμή ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και κατασκευασμένη προπαγάνδα. Οι Έλληνες πολίτες επιθυμούν η χώρα μας να παραμείνει ουδέτερη ζώνη, δεδομένου ότι το μόνο σίγουρο εκτός από τους θανάτους και τον κίνδυνο αντιποίνων, είναι η ραγδαία αύξηση προσφύγων προς την χώρα μας.
ΛΈΜΕ ΌΧΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΩΣ ΒΑΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ!
https://www.ipetitions.com/petition/greekswantnowar#.WtHwrvcWwPi.facebook



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "παράσταση" της Συρίας πρέπει να συνεχίσει
Γραμμένο από τον andrew korybko στις 2018-04-14
"ο χορός"
Αυτό που μόλις συνέβη σήμερα το πρωί στη Συρία δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα προσεκτικά " χορογραφία " χορό μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας που επέτρεψε στους δύο αντιπάλους να " σώσουν το πρόσωπο " και να αποφύγουν την περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.
Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν πάνω από 100 πυραύλους κρουζ στη Συρία μαζί με τους Γάλλους και βρετανούς συμμάχους τους, αν και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι 71 από αυτους καταστραφηκαν από τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της σοβιετικής εποχής.
" επιφανειακή " εναντίον " ουσιαστική "
Όπως είχε προβλεφθεί, το χτυπημα  ήταν κυρίως " επιφανειακο " και έλειπε η " ουσία " που χρειαζόταν για την κλιμάκωση των εντάσεων περαιτέρω μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας για τον συριακό διαμεσολαβητή πόλεμο, αλλά και η απάντηση ήταν κάπως " επιφανειακή " Επίσης.
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς αυτά τα χρόνια-Παλιά αμυντικά συστήματα έριξαν τόσους πολλούς  πυραύλους κρουζ, ειδικά όταν λαμβάνοντας υπόψη ότι τα παρόμοια συστήματα του Ιράκ ήταν σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2003 "σοκ και δέος" ενάντια σε συγκριτικά περισσότερα σε πυρομαχικά.
Αναφέρθηκε ευρέως κατά τη διάρκεια αυτής της απεργίας ότι οι ΗΠΑ σκόπευαν να στόχο ορισμένες εγκαταστάσεις στη Συρία, και αυτή η " διαρροή " σχεδιάστηκε σκόπιμα για να " Telegraph " τις τοποθεσίες στη Ρωσία και τους επιτόπου εταίρους της.
Επιπλέον, έχει επίσης επιβεβαιωθεί ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία ήταν όλο αυτό το διάστημα μέσω του " Deconfliction Channel οπότε είναι πολύ πιθανό η Ουάσινγκτον να προειδοποίησε τη Μόσχα εκ των προτέρων για τους ακριβείς στόχους που σχεδίαζε να χτυπήσει και ίσως ακόμα και - Πότε.
Αυτό θα εξηγούσε γιατί τα αμυντικά συστήματα της σοβιετικής εποχής της Συρίας ήταν εκπληκτικά πιο αποτελεσματικά έναντι των σύγχρονων πυραύλων κρουζ από ό, τι τα ίδια τα ίδια που ήταν 15 χρόνια νωρίτερα ενάντια σε πολύ περισσότερα όπλα εκείνη τη στιγμή.
"στρατιωτική οργάνωση"
Όχι μόνο αυτό, αλλά αυτή η " χορογραφία " άσκηση της " Στρατιωτικής πολιτικής " επέτρεψε και στις δύο μεγάλες δυνάμεις να " σώσουν το πρόσωπο ", με τις ΗΠΑ να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι παραδόθηκε στις απειλές της ενώ η Ρωσία μπορεί να πει ότι τα συστήματα της σοβιετικής εποχής έμμεσα Υπερασπίστηκε τη Συρία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''δεν φοβομαστε τις βομβες''λενε οι κατοικοι της Δαμασκου που συγκεντρωθηκαν για στηριξη του στρατου τους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΓΛΙΑ Αντιπολεμικη διαδηλωση στο Λιβερπουλ από 100 ατομα
Μην βόμβαρδιζεται τη Συρία Λίβερπουλ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σημειωνει ο Ρωσος αναλυτης Andrew Korybko
Η Ρωσία επιμένει-όπως αναμενόταν-Ότι δεν εκανε, ούτε καν ήθελε, να καταρρίψει τους πυραύλους.
Καθώς όσοι από εσάς ακολουθούν τις αναλύσεις μου ήδη θα μπορούσαν να το περιμένουν, η Ρωσία δεν ήθελε ούτε να καταρρίψει τους εισερχόμενους πυραύλους:
" οι αεροπορικές άμυνες της Ρωσίας δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για να απωθήσουμε την επίθεση πυραύλων στο έδαφος της αραβικής δημοκρατίας της Συρίας, ανέφερε ο στρατός.
" κανένας από τους πυραύλους κρουζ που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους δεν μπήκε στη ζώνη ευθύνης της ρωσικής αεροπορικής άμυνας, καλύπτοντας αντικείμενα στην ταρτούς [ναυτική εγκατάσταση] και hmeymim [αεροπορική βάση που βρίσκεται στην επαρχία λαοδίκεια]," εξήγησε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. ."
Ορίστε λοιπόν, παιδιά, όπως προσπαθώ να σας καθησυχάσω όλους όλη την εβδομάδα, δεν θα υπάρξει "Παγκόσμιος Πόλεμος 3", αλλά οι τσαρλατάνοι θα προσπαθήσουν να σας κάνουν να σκεφτείτε διαφορετικά για λόγους που μόνο οι ίδιοι μπορούν να λογοδοτήσουν. Για το αν και όταν είναι δημόσια πρόκληση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



παντελως παρανομη λενε οι διεθνεις νομοι στον ΟΗΕ για την επιθεση στην Συρια
καλα λεμε τωρα διοτι ολοι ξερουμε πως οι διεθνεις νομοι εχουν γινει κομφετι στα χερια των μεγαλων δολοφονων



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή οι πληροφορίες περνάνε από "δυτικά φίλτρα", ας δούμε τι έγινε σήμερα τα ξημερώματα όπως τα παραθέτουν οι Ρώσοι επιτελείς που βρίσκονται στην Συρία.
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία εκτόξευσαν, 103 πυραύλους στη Συρία χθες το βράδυ, 71 από τους οποίους καταρρίφθηκαν, από τα συστήματα αεράμυνας S-125 και S-200, καθώς και από τις μονάδες Buk και Kvadrat των Συριακών δυνάμεων, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Σεργκέι Ρούνσκοσυ."
- Εδώ να σημειώσουμε ότι
1.Η "Δυτική Συμμορία", έχει αθροιστικά μαζέψει στην περιοχή δύναμη περίπου 700 πυραύλων "Τομαχοουκ".
2. Οι Ρωσοι δεν παρενέβησαν άμεσα στην επιχείρηση.
3. Οι Συριακές δυνάμεις χρησιμοποίησαν συστήματα αεράμυνας υποδεέστερα των S-300, S-400.
4.Η "Δυτική Συμμορία", δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την λίστα των στόχων της.
Δεν γνωρίζω πόσους ακόμα πυραύλους σκοπεύει να "κάψει" για να το πετύχει ή αν χρησιμοποιήσει άλλα μέσα, όπως π.χ. αεροπορία και ποια θα είναι η αντίδραση των Ρώσων.
Αυτά προς το παρόν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δαμασκός φλέγεται..
Στις 4 τα χαράματα, χαράματα, που γίνονται πάντα όλες οι βρώμικες δουλειές, "ο Άξονας του Καλού", ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία, εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στη Δαμασκό.
Για το "καλό" της και για την "Δημοκρατία", πάντα!
Μη μου πείτε, παρακαλώ, για τα χημικά του Άσαντ. Μεγάλωσα με τα χημικά του Σαντάμ, που ποτέ δεν υπήρξαν, με τον κορμοράνο του Κόλπου, που ήταν όμως από την Βόρεια Θάλασσα!, με τον χασάπη Μιλόσεβιτς, που αθωώθηκε, μετά θάνατον, με δύο! αποφάσεις, μάλιστα, από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αφού είχε επιτευχθεί ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας και άλλα πολλά..
Αυτή την ώρα πονάω για την Δαμασκό, αυτό το σταυροδρόμι καραβανιών και πολιτισμών, την πιο όμορφη πόλη, που έζησα ποτέ
Πονάω για τους ανθρώπους της, τους πλέον πολιτισμένους των Αράβων
Γιατί "αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται Γιατρέ εδώ πέρα, η άλλη μισή στη Δαμασκό βρίσκεται"




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας του Ε.ΠΑ.Μ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την πυραυλική επίθεση των δυτικών δυνάμεων στη Συρία
14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Το Ε.ΠΑ.Μ. καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με πυραύλους των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας κατά της Συρίας. Σήμερα, Σάββατο 14/4/18, τις πρώτες πρωινές ώρες, με το πρόσχημα της φημολογούμενης χρήσης χημικών όπλων από την μεριά της συριακής κυβέρνησης και χωρίς καμιά απόδειξη που να την επιβεβαιώνει, οι δυτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 100 πυραύλους cruise κατά στρατιωτικών και κεντρικών   εγκαταστάσεων της Δαμασκού. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό των προθέσεων είναι ότι η επίθεση έγινε εσπευσμένα, πριν προλάβει να διεξάγει έρευνες ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων που η έναρξή τους προγραμματίζονταν για σήμερα.
Είναι φανερό ότι η επιτυχία του συριακού στρατού να εκδιώξει τους Τζιχαντιστές τρομοκράτες της Jaysh al-Islam από την Ντούμα και τον θύλακα της ανατολικής Γούτα, προκάλεσε την οργή των δυτικών που βλέπουν τις νόμιμες κυβερνητικές δυνάμεις να απελευθερώνουν μία-μία τις κατεχόμενες περιοχές. Μόνο όπλο που τους απέμεινε απέναντι στο σθένος του συριακού λαού, είναι το ψέμα και οι λυσσώδεις  απειλές, η συνεχής προπαγάνδα στα δυτικά μέσα και η «πολιτική των κανονιοφόρων», αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των ενεργειών τους σε ανθρώπινες ζωές.
Στο υποκριτικό ερώτημα του κ. Τραμπ «Τι είδους έθνος θα ήθελε να συνδεθεί με τη μαζική δολοφονία αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών;» καλείται να απαντήσει και να λογοδοτήσει ο ίδιος για τα μαζικά εγκλήματα εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους και ενός ειρηνικού λαού, που εδώ και 7 χρόνια διαπράττονται από τις δυνάμεις του άξονα στις οποίες προΐσταται τώρα ο ίδιος.
Το Ε.ΠΑ.Μ. επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για την άρση του εμπάργκο εναντίον της Συρίας, την επαναλειτουργία της πρεσβείας της και την αποκατάσταση των διπλωματικών μας σχέσεων με την παραδοσιακά φίλη χώρα.
Η φερόμενη ως «ελληνική» κυβέρνηση, όχι μόνο δεν τολμάει να προχωρήσει στις αυτονόητες αυτές πρωτοβουλίες, αλλά έχοντας παραδώσει τον πλήρη έλεγχο των στρατιωτικών βάσεων της χώρας μας στα «γεράκια» των ΗΠΑ και του Ισραήλ,  θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια  της χώρας μας και του λαού  στο ενδεχόμενο γενικότερης ανάφλεξης.
Ο μόνος τρόπος να βγει αλώβητος ο ελληνικός λαός από την περιπέτεια που τον οδηγούν οι αμετροεπείς και  υποτελείς κυβερνώντες, είναι μια ανεξάρτητη εθνική εξωτερική πολιτική από μία πατριωτική και δημοκρατική κυβέρνηση που δεν θα εντέλλεται από ξένους δυνάστες και πάτρωνες.
14 Απριλίου 2018
Ο Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας του Ε.ΠΑ.Μ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαμαρτυρία ΛΑ.Ε – Παλαιστινίων (πρεσβεία των ΗΠΑ, 18:30) για τις επιθέσεις
14/04/2018
Διαμαρτυρία της ΛΑ.Ε, παλαιστινιακών οργανώσεων και της επιτροπής αλληλεγγύης στη Συρία, έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία σήμερα Σάββατο στις 18:30.
Η ΛΑ.Ε μαζί με παλαιστινιακές οργανώσεις και την επιτροπή αλληλεγγύης στην Συρία, διοργανώνουμε σήμερα Σάββατο 14 Απριλίου, στις 18:30 έξω από την αμερικανική πρεσβεία, διαμαρτυρία ενάντια στη βρώμικη και παράνομη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ-Γαλλίας-Βρετανίας εναντίον της Συρίας.
Κάτω τα χέρια από την Συρία!
Καμία εμπλοκή της χώρας μας στην εξυπηρέτηση των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων.
Ανακοίνωση – κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Συρία
Η σημερινή δολοφονική επίθεση που επιχειρήθηκε από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους του ενάντια στο λαό της Συρίας, αποτράπηκε λόγω της σθεναρής αντίστασής του συριακού λαού, αλλά και της ετοιμότητας και της ικανότητας των συμμάχων του.
Τα γεγονότα που τρέχουν αναδεικνύουν κάθε μέρα, κάθε ώρα, όλο και πιο καθαρά την πραγματική εικόνα της κατάστασης: Από τη μία οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ προσπαθούν να σκορπίσουν το θάνατο και την καταστροφή με μόνο στόχο να συνεχίσουν να διαφεντεύουν το χάος που γεννούν.
Από την άλλη ο συριακός λαός με τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή του και τους συμμάχους του τη Ρωσία, το Ιράν, τη Χεζμπολάχ κλπ. κατορθώνει με την αντίστασή του να τους σταματά.
Όσο όμως ξεκαθαρίζει η κατάσταση, άλλο τόσο μεγαλώνουν και οι δικές μας ευθύνες. Οι μέρες των ιδεολογημάτων των ίσων αποστάσεων και των ουδέτερων προς όλους κριτικών, έχουν αντικειμενικά περάσει. Στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή στην περιοχή μας, τα παιχνίδια έχουν πια τελειώσει, οι ώρες που έρχονται είναι ώρες επαγρύπνησης και δράσης. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι το τελευταίο φυλάκιο του πολέμου, όπως θέλουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τη στήριξη των ντόπιων κυβερνώντων.
Η ΣΟΥΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.
ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ.
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΙΣ 6:30 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο διαφορετικές γλωσσικές προσεγγίσεις
1)Τά Γεράκια:ΗΠΑ,Γαλλία,Μ.Βετανία,Γερμανία,ΝΑΤΟ,Ε.Ε.Ισραήλ:
[«Τα πλήγματα που κατέφεραν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στη Συρία «εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού»]!!!  Ο χειρισμός τής γλώσσας από τήν Δυτική Προπαγάνδα καί τών γερακιών λένε.. «εναντίον του καθεστώτος τής Δαμασκού.. καί οχι εναντίον τής Συρίας!!!
2)Η Ρωσία:
«καταγγέλλει με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την επίθεση στη Συρία, όπου ρώσοι στρατιωτικοί βοηθούν τη νόμιμη κυβέρνηση να αγωνισθεί κατά της τρομοκρατίας».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Embassy of Russia in Athens, Greece
Το χτύπημα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον στόχων στη Συρία θα μπορούσε να επιδεινώσει την ανθρωπιστική καταστροφή στη Συρία.
Η επίθεση θα μπορούσε να επιφέρει πόνο για τους άμαχους και όσους μάχονται κατά της τρομοκρατίας, να προκαλέσει νέο κύμα προσφύγων.
Οι Σύμμαχοι των ΗΠΑ έδρασαν παραβιάζοντας τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τους διεθνείς κανόνες.
Δεν υπάρχουν αποδείξεις για χρήση χημικών όπλων στα προάστια της Ντούμα που οδήγησαν στον βομβαρδισμό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν: «Οι βομβαρδισμοί στη Συρία έγιναν χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ»
 Σάββατο, 14 Απριλίου 2018, 11:25
«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έπληξαν στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις στην Συρία, παραβιάζοντας τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ» δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Με αυτές τις πράξεις η Ουάσινγκτον προωθεί νέο κύμα ανθρώπων που θα αναζητήσουν άσυλο μακριά από τη Συρία και την γύρω περιοχή», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 «Το πρωί της ανθεκτικότητας» στη Δαμασκό: Ό Άσαντ πάει για δουλειά, οι κάτοικοι χορεύουν
 Σάββατο, 14 Απριλίου 2018, 10:16
Η συριακή προεδρία ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο εικονίζεται ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ να πηγαίνει για δουλειά σήμερα, μερικές ώρες μετά την υπό τις ΗΠΑ επιδρομή στη Συρία σε απάντηση για μια φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα.
«Το πρωί της ανθεκτικότητας» γράφει η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στον λογαριασμό της προεδρίας στο Telegram και εικονίζει τον Άσαντ με κοστούμι και γραβάτα να κρατά έναν χαρτοφύλακα καθώς περπατά στη μαρμάρινη είσοδο ενός κτιρίου.
Ο Άσαντ δεν μιλάει στη διάρκεια του βίντεο, που διαρκεί 8 δευτερόλεπτα.
Εξάλλου το πρακτορείο Associated Press μεταδίδει από τη Δαμασκό πως εκατοντάδες Σύροι συγκεντρώνονται σήμερα σε μεγάλες πλατείες της συριακής πρωτεύουσας κορνάροντας με τα αυτοκίνητά τους, κάνοντας με τα δάχτυλά τους το σήμα της νίκης και κρατώντας συριακές σημαίες και σημαιες της Χεζμπολαχ για να δείξουν ότι αψηφούν τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία.
Αμέσως μετά την επίθεση, εκατοντάδες κάτοικοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία των Ομεϊαδών στη συριακή πρωτεύουσα. Πολλοί κρατούσαν συριακές, ρωσικές και ιρανικέςκαι της Χεζμπολαχ  σημαίες. Μερικοί χειροκροτούσαν και χόρευαν, άλλοι οδηγούσαν τα αυτοκίνητά τους σε φάλαγγα κορνάροντας.
«Είμαστε οι άνθρωποί σου, Μπασάρ», φώναζαν.
Η συριακή κρατική τηλεόραση έκανε απ' ευθείας μετάδοση από την πλατεία, όπου υπήρχε μεγάλο πλήθος πολιτών μαζί με άνδρες με στολές. Ανάμεσα στο πλήθος ήταν ένας ηθοποιός, βουλευτές και άλλες προσωπικότητες, όπως μεταδίδει το Associated Press. «Καλημέρα αποφασιστικότητα», είπε ένας παρουσιαστής.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δαμασκός: Μόνο υλικές ζημιές προκάλεσε η δυτική επίθεση σε κέντρο έρευνας στην Μπαρζέχ
Σάββατο, 14 Απριλίου 2018, 07:56
Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές σ' ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας στη συνοικία Μπαρζέχ της Δαμασκού.
Από την επίθεση καταστράφηκε κτήριο που στέγαζε ένα κέντρο μάθησης και εργαστήρια, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
«Οι πύραυλοι που στόχευσαν μια στρατιωτική θέση στη Χομς εκτράπηκαν από τον στόχο τους και τραυμάτισαν τρεις αμάχους», μετέδωσε επίσης το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δαμασκός: Όλοι οι στόχοι είχαν εκκενωθεί έπειτα από προειδοποίηση των Ρώσων
 Σάββατο, 14 Απριλίου 2018, 07:08
Η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της «απορρόφησαν» την επίθεση που δέχθηκαν σήμερα από τις ΗΠΑ και οι θέσεις που έγιναν στόχοι είχαν εκκενωθεί πριν από μέρες χάρη σε προειδοποίηση εκ μέρους της Ρωσίας, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στην περιφερειακή συμμαχία που υποστηρίζει την Συρια.
«Απορροφήσαμε το πλήγμα», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.
«Είχαμε μια έγκαιρη προειδοποίηση για το πλήγμα από τους Ρώσους ... και όλες οι στρατιωτικές βάσεις είχαν εκκενωθεί πριν από λίγες ημέρες», δήλωσε ο αξιωματούχους. Περίπου 30 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά την επίθεση και το ένα τρίτο απ' αυτούς καταρρίφθηκαν, δήλωσε ακόμη.
«Προβαίνουμε σε εκτίμηση των υλικών ζημιών», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Στον αποικιοκρατικο πόλεμο που διεξάγεται εδώ και επτά χρόνια εναντια στη Συρία, ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ υποστηρίζεται από τη Ρωσία, το Ιράν και υποστηριζόμενες από το Ιράν σιιτικές οργανώσεις στην περιοχή, περιλαμβανομένης της λιβανικής Χεζμπολάχ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας Παλαιστίνιος νεκρός και τουλάχιστον 200 τραυματίες από ισραηλινοναζιστικά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας
Σάββατο, 14 Απριλίου 2018, 01:31
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 200 τραυματίστηκαν την Παρασκευή στη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ χιλιάδων διαδηλωτών και του ισραηλινού στρατού στα σύνορα μεταξύ Λωρίδας της Γάζας και Ισραήλ για τρίτη συνεχόμενη Παρασκευή.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε χθες από το Συμβούλιο Ασφαλείας να «πραγματοποιήσει μια ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα» για τα βίαια γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Χθες Παρασκευή, διαδηλωτές έριξαν πέτρες και έκαιγαν λάστιχα κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ, όπου έχουν αναπτυχθεί ελεύθεροι σκοπευτές του ισραηλινού στρατού. Κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ και εμπρηστικούς μηχανισμούς, επιχειρώντας να εισέλθουν στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας τόνισαν ότι ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ ενάντια σε διαδηλωτές, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας 220.
Ένας εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι στρατιώτες ήρθαν αντιμέτωποι με διαδηλωτές και απάντησαν με «μέσα διασποράς, ενώ πυροβόλησαν σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής».
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας διαδηλώνοντας για την «Πορεία για την επιστροφή», το παλαιστινιακό κίνημα που ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου.
Προγραμματισμένο να διαρκέσει έξι εβδομάδες, προβλέπει συγκεντρώσεις κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας ανάμεσα στη Γάζα και το Ισραήλ για να απαιτήσουν «το δικαίωμα επιστροφής» των περίπου 700.000 Παλαιστινίων προσφύγων και να καταγγείλουν τον αυστηρό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το εβραϊκό κράτος στη Γάζα.
Από τις 30 Μαρτίου 34 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες τραυματιστεί από τα πυρά του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία της Γάζας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία κατηγορεί τη Βρετανία για «προβοκάτσια» στη Γούτα της Συρίας με «σκηνοθετημένη» επίθεση με χημικά όπλα
 Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018, 19:58
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Βρετανία εμπλέκεται άμεσα στην «προβοκάτσια» που σημειώθηκε στην Ανατολική Γούτα, στη «σκηνοθετημένη» επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην πόλη Ντούμα της Συρίας.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κανασένκοφ.
Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό, το ρωσικό υπουργείο εντόπισε όσους συμμετείχαν στα γυρίσματα της σκηνοθετημένης επίθεσης με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, οι οποίοι και περιέγραψαν πώς έγιναν τα γυρίσματα αυτά.
«Σήμερα στη διάθεση του ρωσικού υπουργείου υπάρχουν και άλλες αποδείξεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας στη διοργάνωση αυτής της προβοκάτσιας στην ανατολική Γούτα», δήλωσε ο Κανασένκοφ, διευκρινίζοντας ότι στο διάστημα από τις 3 έως τις 6 Απριλίου στους εκπροσώπους της λεγόμενης οργάνωσης «Λευκά κράνη» ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις από το Λονδίνο συγκεκριμένα για να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η προβοκάτσια που είχε προετοιμασθεί εκ των προτέρων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος περίμενε το πρώην πασοκ να έχει τόσες αμερικάνες τσούλες κι αμερικανοτσολιάδες;
Ο Μνημονιακός κανίβαλος... Ο Βασιλάκης Καϊλας, που περιέργως δεν έχουν ακόμη φυλακίσει για τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούσε με εκατομμύρια, αλλά είμαστε σίγουροι χωρίς να παίρνει μίζες! «Δικαιολογημένο με βάση την αρχή της αναλογικότητας το τιμωρητικό πλήγμα των συμμάχων μας εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος της Δαμασκού, που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας χρησιμοποιώντας απαγορευμένα χημικά όπλα σε αμάχους και μικρά παιδιά.#SyriaStrikes», έγραψε η τσούλα Love-rdos των αμερικανών! Αυτό το νεοναζιστικό κτήνος είναι βολευτής και "καθηγητής" πανεπιστημίου;
Θυμάμαι ένα από τα προεκλογικά κεντρικά συνθήματα "ΨΉΦΟ ΣΤΟ ΚΌΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΨΉΦΟ ΣΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ" ... η ελπίδα τελικά κατάντησε να είναι οι Λοβερδοι και μεις να διαπιστώνουμε πόσο ηλίθιοι είμαστε, που πιστεύαμε σε...
αυτούς. Ευτυχώς αυτοκαταστρέφονται...
«Δικαιολογημένο με βάση την αρχή της αναλογικότητας το τιμωρητικό πλήγμα των συμμάχων μας εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος της Δαμασκού, που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας χρησιμοποιώντας απαγορευμένα χημικά όπλα σε αμάχους και μικρά παιδιά.#SyriaStrikes», έγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Twitter.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δουλα των αμερικανων Νέα Δημοκρατία τάσσεται υπέρ της επίθεσης στη Συρία: «Ήταν αναγκαία μετά την αποτυχία της διπλωματίας»
 Σάββατο, 14 Απριλίου 2018, 13:57
Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η καταδίκη κάθε χρήσης χημικών όπλων, πόσω μάλλον κατά αμάχων, είναι απερίφραστη.
Δυστυχώς, αυτό που συνέβη στην πόλη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, δεν ήταν μεμονωμένο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν τέτοια όπλα στη Συρία.
Το γεγονός αυτό καθιστά επιτακτική τη λήψη αποτρεπτικών μέτρων για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων απάνθρωπων ενεργειών.
Η σημερινή περιορισμένη και στοχευμένη πυραυλική επίθεση σε συγκεκριμένους στόχους στη Συρία κατέστη αναγκαία μετά την αποτυχία της διπλωματίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ.
Όπου τελικώς δεν υιοθετήθηκε μια συγκεκριμένη πρόταση, παρά το ότι είχε την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Τώρα χρειάζεται να επικρατήσει σύνεση και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, προκειμένου να αποφευχθεί κλιμάκωση και γενικευμένη ανάφλεξη στην περιοχή. Κάτι που θα είχε απρόβλεπτες, μακροχρόνιες και διευρυμένες αρνητικές συνέπειες.
Ο ΟΗΕ και η ΕΕ θα πρέπει να εμπλακούν πιο ενεργά και αποτελεσματικά στη διαχείριση και την αποκλιμάκωση της κρίσης στη Συρία».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α... να μην ξεχάσουμε... τα κόμματα και οργανώσεις που κάλεσαν σε "αντιπολεμική" διαδήλωση χθες και τους διέφυγε να μιλήσουν, να βάλουν στο "κοινό κάλεσμα" τη λεξούλα Συρία -ρε Λαφαζάνη, Κωνσταντίνου και σια... πάρτε το απόφαση να ησυχάσετε-, επειδή γέμιζαν δεν γέμιζαν 3 ταξί (και κοίταζαν με μισό μάτι τους άρρωστους με την Παλαιστινιακή Επανάσταση, τη Χεζμπολάχ και τη Συρία), ας αφήσουν το παραμύθι πως φταίει ο λαός...
Υπουργάρα δεν ήσουν ρε Λαφαζάνη όταν η κυβέρνησή σου έπαιρνε μέτρα και νέες κυρώσεις εναντίον του φασίστα Άσαντ; Εδώ μέχρι και Ουκρανούς τραυματίες φιλοξενήθηκαν στα νοσοκομεία μας όταν ήσουν υπουργός, τώρα θες "αντιπολεμικό" κίνημα και σου φταίει ο λαός.
Άλλωστε μια φορά που σηκώθηκε ο λαός μας, όταν ξεκίνησε η αγοραπωλησία της Μακεδονίας μας, όλοι εσείς τους είπατε φασίστες, το ξεχνάτε;
Εσείς θέλετε να σηκώνεται ο λαός από τον καναπέ μόνον υπό τις διαταγές σας... αλλά αυτά μεταξύ σας...
Υ.Γ. Καμία διαδήλωση για τους παράνομους μετανάστες, τα ανοικτά σύνορα, τις σοσιαλιστικές καταλήψεις city plaza και σια, τους λακέδες των ιμπεριαλιστών Κούρδους... πότε έχετε στο πρόγραμμα;

Ένα ηχηρό χαστούκι στην ιμπεριαλιστική "αριστερά" που ακόμη και σε χθεσινό της "κοινό αντιπολεμικό" κάλεσμα δεν τους επέτρεψαν οι πρεσβείες να γράψουν τη λέξη "Συρία". Πως δηλαδή ιμπεριαλιστική επίθεση δέχεται η Συρία του Άσαντ... και την κυβέρνησής του. Αλλά κι ένα ηχηρό χαστούκι στο ΚΚΕ που διαδήλωσε μαζικά, αλλά γενικά εναντίον των "ιμπεριαλισμών" κι αντίθετα με ΟΛΑ τα αδελφά του Κομμουνιστικά Κόμματα -πρωτίστως το αδελφό του Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας που συμμετέχει στην κυβέρνηση Άσαντ-... οι ισαποστάκηδες είναι εργαλείο του υπερεθνικού κεφαλαίου!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μην ξανατολμήσει κανένα σούργελο μαυρογιαλούρος και δημοσιογραφική πόρνη να ξαναμιλήσει για "διεθνές δίκαιο"!
Διεθνές Δίκαιο υπάρχει?
Τι ρωτάω τώρα...
Απλά την επόμενη φορά που θα μιλήσει ο οποιοσδήποτε για νομιμότητα , απαντήστε του : τι λέτε κύριε? Ποια νομιμότητα? Ποιός νόμος? Εδώ βομβαρδίζουν κράτη και σκοτώνουν λαούς, μην λέτε αστειοτητες περί νομιμότητας και νόμου...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι έλα τώρα αμερικανοτσολιά Κοτζιά να μας πεις πως τη διπλή ονομασία των Σκοπιανών με το Μακεδονία, τα "αλυτρωτικά" θα τα εγγυηθεί ο ΟΗΕ και οι "διεθνείς συμβάσεις"...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





εγω δεν μπορω να καταλαβω την λογικη μερικων που λενε οτι ο Ασαντ και ο Πουτιν που ειναι εκλεγμενοι πρόεδροι φιλελευθερων δημοκρατιών είναι δικτάτορες...
ειναι οι φιλελευθερες δημοκρατιες το ιδιο με δικτατορίες?τι να πουνε και οι Γαλλοι που η γαλλική εθνοσυνέλευση δεν σταματαει εδω και 3 χρονια να εγκρινει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης(ενω το Γαλλικο συνταγμα βαζει σαν μαξιμουμ τους 6 μηνες)τι να πουνε και οι Αφροαμερικανοι που πυροβολουνται σαν λαγοι απο την αστυνομια η οι Ινδιανοι που αντιμετωπιζονται σαν πολιτες 3ης κατηγοριας ?η οι κατοικοι της πολιτειας Φλιντ που πινουν μολυσμενο νερο με αμιαντο?
τι να πουνε στην Τουρκια με τον Ερντογκαν που βαζει στην φυλακη την μιση χωρα ?
για να μην μιλησουμε για το Ισραηλ που σκοτωνει ατιμωρητα μπροστα σε ολον τον πλανητη αοπλους διαδηλωτες η την Σαουδικη Αραβια που συνεχιζει ανενοχλητη την γενοκτονια του Υεμενιτικου λαου...
δεν εχω ακουσει κανεναν να προτεινει να βομβαρδισουμε τις ΗΠΑ,Ισραηλ,Γαλλια κτλ ...ετσι δεν ειναι ?
σχολιο.-  ο τραμπ εκλεχτηκε με λιγοτερους ψηφους απο την κλιντον και η μέι και ο μακρον σημερα βομβαρδισαν γραφοντας.τους παντες. Αυτα ειναι δημοκρατικά;:
σχολιο.- προσωπικα πιστευω πως εχουμε σκληρο καπιταλισμο και φιλελευθερες δημοκρατιες οχι δημοκρατιες ..παραυτα ,επειδη μας τα χουν πρηξει με τον χασαπη Ασαντ και τον δικτατορα Πουτιν,να θυμισω οτι και οι 2 ειναι εκλεγμενοι προεδροι φιλελευθερων δημοκρατιων οπως στην Δυση ...

1 σχόλιο:

e-h είπε...


Esta semana La Jiribilla dedica espacio a la 17 Muestra Joven ICAIC, con
una entrevista a la realizadora Daniela Muñoz, cuya obra ¿Qué Remedio?
La Parranda, obtuvo mención del Jurado y dos acercamientos críticos
firmados por Joel del Rio y Frank Padrón. El número 844 de la revista
digital cubana ofrece además textos dedicados al II Coloquio Nacional de
Narrativa, convocado por la UNEAC, y a la VIII Cumbre de las Américas,
así como un sustancioso análisis del historiador e investigador Ernesto
Limia, titulado Desafíos de la Historia ante la crisis cultural
contemporánea.
Además de sus novedades editoriales, La Jiribilla invita al concierto
del cantautor Abel Gerones, fijado para el próximo miércoles 18 de
abril, a las 5:00 pm, en el patio interior la Casa del Alba Cultural de
La Habana.

A todos estos contenidos usted podrá acceder por intranet e internet, a
través de la dirección electrónica www.lajiribilla.cu



Αυτή την εβδομάδα η La Jiribilla αφιερώνει χώρο στο 17ο Διεθνές Συνέδριο Νεολαίας της ICAIC, με την
μια συνέντευξη με τη σκηνοθέτιδα Daniela Muñoz, της οποίας το έργο ¿Qué Remedio;
La Parranda, έλαβε μνεία της κριτικής επιτροπής και δύο κρίσιμες προσεγγίσεις
που υπογράφηκε από τους Joel del Rio και Frank Padrón. Ο αριθμός 844 του περιοδικού
Το κουβανικό ψηφιακό περιοδικό προσφέρει επίσης κείμενα αφιερωμένα στο 2ο Εθνικό Συνέδριο της
Η αφήγηση, που συγκλήθηκε από την UNEAC, και τη Σύνοδο Κορυφής των ΗΠΑ της VIII,
καθώς και μια ουσιαστική ανάλυση του ιστορικού και ερευνητή Ernesto
Limia, με τίτλο Προκλήσεις της Ιστορίας εν όψει της πολιτιστικής κρίσης
σύγχρονο
Εκτός από τις εκδόσεις του, η La Jiribilla προσκαλεί στη συναυλία
από τον τραγουδιστή-τραγουδοποιό Abel Gerones, που θα οριστεί για την επόμενη Τετάρτη 18η
Απρίλιο, στις 5:00 μ.μ., στην εσωτερική αυλή του Casa del Alba Cultural de
Αβάνα

Σε όλα αυτά τα περιεχόμενα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω ενδοδικτύου και διαδικτύου, στο
μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.lajiribilla.cu