Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Σαββατο 3 Μαρτιου 2018




Ρατσιστικό παραλήρημα Δαβάκη (ΝΔ) : Απαγορεύω σε γύφτους να με ψηφίζουν
«Απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω».
03 Μαρ. 18 (13:38)
Η απίστευτη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς του Δήμου Σπάρτης, με σκοπό την αντίδραση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση παραβατικότητας μεταξύ άλλων και των Ρομά.
Αναλυτικά οι δηλώσεις Δαβάκη:
“Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.
Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται.
Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα”




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 ΜΑΡΤΊΟΥ 2018
Η Διεθνής Αμνηστία αναρωτιέται για την οικονομική επίθεση του Τρούμ για τους Βενεζουέλους

Η Διεθνής Αμνηστία μου είπε ότι «δεν λαμβάνει θέση σχετικά με την τρέχουσα εφαρμογή» των οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ που η κυβερνηση του Trump επέβαλε στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο »αλλά  τονίζει την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της σοβαρής κρίσης του δικαιώματος στην υγεία και τα τρόφιμα που η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει. Όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ευθύνη του κράτους της Βενεζουέλας να επιλύσει αυτό το θέμα ». Η πλήρης απάντηση της Αμνηστίας σε τρεις ερωτήσεις που τους έθεσα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να διαβάσει εδώ .
Η έκφραση ότι η "σιωπή δίχνει συναίνεση" ισχύει τέλεια για τη στάση της Αμνηστίας, η οποία υποστηρίζει σιωπηρά την επιθετικότητα του Τραμπ κατά του λαού της Βενεζουέλας. Για να το καταστήσει αυτό ακόμη πιο προφανές, η Αμνηστία αρνήθηκε επίσης να καταδικάσει τις παρατηρήσεις του Rex Tillerson και του Marco Rubio που ενθαρρύνουν ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα. Ερωτηθείς για να σχολιάσει αυτές τις παρατηρήσεις, η Αμνηστία απάντησε ότι «πιστεύει ότι μια υπεύθυνη συζήτηση για την τρέχουσα κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα δεν πρέπει να επικεντρώνεται στις δηλώσεις των κομμάτων εκτός της χώρας και του πλαισίου».
Στη μέση μιας ήδη σοβαρής οικονομικής κρίσης, οι κυρώσεις θα κοστίζουν το δισεκατομμύριο δολάρια της κυβέρνησης της Βενεζουέλας φέτος. Τα 64 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε εκκρεμείς ομολογίες σε ξένο νόμισμα διέπονται όλοι από το νόμο της Νέας Υόρκης, αλλά οι κυρώσεις έχουν απαγορεύσει τη Βενεζουέλα από το δανεισμό ή την πώληση περιουσιακών στοιχείων στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Επομένως, η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αδύνατη και εμποδίζει την κυβέρνηση να κυλήσει τα ομόλογα της (αντισταθμίζοντας το αρχικό κόστος με την έκδοση νέου χρέους). Οι κυρώσεις εμποδίζουν επίσης την CITGO, μια αμερικανική εταιρεία που ανήκει στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας, να αποστείλει τα κέρδη ή τα μερίσματά της (τα οποία ανέρχονται σε περίπου 2,5 δις δολάρια ΗΠΑ από το 2015) πίσω στη Βενεζουέλα.
Οι αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες είναι παράνομες σύμφωνα με το κεφάλαιο 4 άρθρο 19 του Χάρτη OAS, αποτελούν άμεση επίθεση στο "δικαίωμα της υγείας και της διατροφής των λαών της Βενεζουέλας". Δεν υπάρχει αποφυγή αυτού του συμπεράσματος, ακόμη και αν πιστεύετε ότι το χειρότερο που έχει ειπωθεί για την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Θα βρείτε εξαιρετικά δύσκολο να μάθετε από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά οι κυρώσεις δεν υποστηρίζονται από τους περισσότερους Βενεζουέλανους σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση που υποστηρίζει η αντιπολίτευση (Datanalisis) ότι τα ΜΜΕ ανέφεραν ad nauseam για τη βαθμολογία έγκρισης του Προέδρου της Βενεζουέλας Nicolas Maduro.
Σύμφωνα με την Datanalisis, περίπου το 45% του πληθυσμού έλαβε ταμειακά μπόνους που η κυβέρνηση είχε καταβάλει κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών. Μια άλλη πηγή αντιπολίτευσης - μια ομάδα ακαδημαϊκών της Βενεζουέλας που παράγουν τις ετήσιες έρευνες ENCOVI - υποστηρίζει ότι το 87% των νοικοκυριών έχουν λάβει άμεσες πληροφορίες για τα τρόφιμα από την κυβέρνηση. Η μελέτη ENCOVI είναι ιδιαίτερα αμφίβολη, όπως εξήγησε ο Jacob Wilson, και το ποσοστό του κατά 87% είναι πιθανότατα άγρια υπερβολή, αλλά ακόμη και αν η ακριβής εκτίμηση είναι πλησιέστερη στο 50%, θα πρέπει να είναι σαφής η απομίμηση των κυρώσεων του Trump και η άρνηση της Αμνηστίας να τις καταγγείλει στατιστικές που παράγονται από πηγές της αντιπολίτευσης
Οι αξιοπρεπείς άνθρωποι ήταν εξοργισμένοι από τις κυρώσεις που επέβαλαν στις ΗΠΑ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 - μια χώρα που πραγματικά κυβερνούσε ένας δικτάτορας. Θα πρέπει να είναι ακόμη πιο εξοργισμένοι από το γεγονός ότι η ίδια συμμορία κρατών που κατέστρεψαν το Ιράκ μπόρεσε να στοχεύσει σε μια δημοκρατία χάρη σε ένα σύστημα προπαγάνδας στο οποίο μεγάλοι ΜΚΟ όπως η Αμνηστία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.
Παρεμπιπτόντως, ο αντίκτυπος των αμερικανικών κυρώσεων είναι μικρότερος από τις προσφορές ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν γίνει. Αυτό δεν έχει σταματήσει τα πρωτοσέλιδα όπως «γιατί η χώρα δεν θα δεχτεί βοήθεια;» και άρθρα που πάντα αποτυγχάνουν να διερευνήσουν τι έχει προσφερθεί και πώς συγκρίνεται με δισεκατομμύρια δολάρια που χάθηκαν λόγω παράνομης επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ. Οι δαπάνες του ετήσιου προγράμματος ομάδων όπως η Caritas (4 εκατομμύρια δολάρια) και το Pan American Development Foundation (81 εκατομμύρια δολάρια) είναι μια σταγονα στον ωκεανό σε σύγκριση με τον αντίκτυπο των κυρώσεων.
Ήμουν αηδιασμένος, αλλά δεν εκπλήσσομαι από τη σιωπηρή υποστήριξη της Αμνηστίας για την επίθεση του Τραμπ κατά της Βενεζουέλας για διάφορους λόγους.
Το 2010, η Αμνηστία διατύπωσε δήλωση ισχυριζόμενη ότι υπήρχε ένας μόνο τηλεοπτικός σταθμός στη Βενεζουέλα που δεν είχε κλείσει από την κυβέρνηση - μια απολύτως απαράδεκτη δηλωση . Δεν θα μπορούσε ο παγκοσμίου φήμης οργανισμός να  πληρώσει κάποιον να παρακολουθήσει  τηλεόραση της Βενεζουέλας ή να κάνει κάποια βασική έρευνα;
Η Αμνηστία αρνήθηκε να αναγνωρίσει την Chelsea Manning ως φυλακισμένη της συνείδησης σε γελοιομένους λόγους , αλλά έδωσε την εν λόγω ονομασία στον Leopoldo Lopez - έναν άνθρωπο που συμμετείχε με τέσσερις διαφορετικές προσπάθειες να ανατραπεί με βίαιο τρόπο η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Ένας από αυτούς, τον Απρίλιο του 2002, ήταν εν συντομία επιτυχής.
Όταν η αμερικανική κυβέρνηση (με τη βοήθεια των αξιόπιστων συμμάχων της Καναδά και Γαλλίας) ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Αϊτής το 2004 και εγκατέστησε μια δικτατορία που κυβερνούσε με τεράστια βία για δύο χρόνια, η απάντηση της Αμνηστίας θίγεται σοβαρά από πολιτική δειλία και διπλά πρότυπα . Σχετικά με το ευγενέστερο πράγμα που θα μπορούσατε να πείτε για το έργο της Αμνηστίας στην Αϊτή και γενικά είναι ότι το Human Rights Watch (HRW) ήταν ακόμα χειρότερο . Για παράδειγμα, χρειάστηκε το HRW χρόνια περισσότερο από ό, τι η Αμνηστία για να συμβάλει σοβαρά στον αγώνα για την αποστολή του ΟΗΕ στην Αϊτή υπεύθυνη για τη δολοφονία 10.000 Αϊτινών, εισάγοντας χολέρα στη χώρα το 2010. Τα βασικά γεγονότα ήταν γνωστά τουλάχιστον από το 2011 ( όπως μπορείτε να δείτε από αυτήν την αναφορά)χρόνια πριν η Αμνηστία πραγματοποίησε σημαντική δράση το 2015 .
Το τελευταίο βιβλίο του Norman Finkelstein " Γάζα: Έρευνα στο μαρτυριό της " έχει ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στην λεπτομερή ανασκόπηση των εκθέσεων της Αμνηστίας σχετικά με την άγρια επίθεση της προστατευτικής ακμής του Ισραήλ στη Γάζα το 2014. Ο Finkelstein έγραψε: "Προμηθεύοντας το Ισραήλ με προσχήματα για φρικαλεότητες που εγιναν μεταξύ η Αμνηστία διέλυσε άνετα την εναντιωση στων ισραηλινών χασάρα [προπαγανδιστών] ».
Σε μια ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχα με την Αμνηστία σχετικά με τη Συρία το 2012, η Αμνηστία υπερασπίστηκε μια θέση που είχε για τη Σαουδική Αραβία, ίσως την πιο βίαιη και καθυστερημένη κυβέρνηση στη γη, απλώς να προσέξει ποιοι «επαναστάτες» όπλων στη Συρία. Την ίδια στιγμή, η Αμνηστία ζήτησε εμπάργκο όπλων σε σχεδόν εντελώς ανυπεράσπιστους Παλαιστινίους.
Η Αμνηστία έχει επανειλημμένα δείξει ότι δεν είναι διατεθειμένη ή ικανή να καταγγείλει τη βιαιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης ή των συμμάχων της σε οπουδήποτε πλησιάζει το βαθμό που θα έπρεπε. Κάποιος μπορεί να έχει μια μακρά συζήτηση για το γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά ένα τρομακτικό ιστορικό που έχει εδραιωθεί. Οι άνθρωποι που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε χώρες όπως ο Καναδάς που παρέχουν τακτικά πολιτική κάλυψη για εγκλήματα των ΗΠΑ στο εξωτερικό θα πρέπει να εργαστούν, ακόμη και ενάντια σε ΜΚΟ όπως η Διεθνής Αμνηστία, για να εμποδίσουν τις κυβερνήσεις τους να συνεχίσουν να καταστρέφουν τη μία χώρα μετά την άλλη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ έχουν ιδρύσει μέχρι και 20 στρατιωτικές βάσεις στο τμήμα του Κουρδιστάν που βρίσκεται μέσα στη Συρία, δήλωσε το ρωσικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
 2 Μαρ, 2018 08:06
Η εγκαθίδρυση της ειρήνης στη Συρία που έχει διχαστεί από τον πόλεμο παρεμποδίζεται από την εξωτερική - και ειδικότερα αμερικανική - παρέμβαση στην κρίση, δήλωσε ο βοηθός του Γραμματέα του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Αλεξάντερ Βεντετίκοτς, στην Ria Novosti.
"Η επιστροφή της ειρήνης και της σταθερότητας στη Συρία παρεμποδίζεται από τη συνεχιζόμενη εξωτερική παρέμβαση στη συριακή κρίση. Για παράδειγμα, στο έδαφος που ελέγχεται από τις μονάδες αυτοάμυνας του Κουρδιστάν, έχουν δημιουργηθεί περίπου 20 στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ ", ανέφερε  ο αξιωματούχος.
Η παρέμβαση των ΗΠΑ στη σύγκρουση στη Συρία προκάλεσε την Τουρκία να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση με στόχο τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη βόρεια Συριακή περιοχή Αφρίν. Η πρόκληση πήρε τη μορφή "ενίσχυσης" των Κούρδων με προηγμένα όπλα, σύμφωνα με τον Βενεδικτόφ.
Οι κουρδικές πολιτοφυλακές ελέγχουν ορισμένες περιοχές στη βόρεια Συρία, συμπεριλαμβανομένης της Afrin, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο της τουρκικής στρατιωτικής διασυνοριακής επιχείρησης από τις 20 Ιανουαρίου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ! ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
εγω κρίνω απλά από τη στάση των δικών μας "αριστερών" και μη κομμάτων απέναντι στην επανάσταση της Βενεζουέλας, η απέχθεια που βγάζουν δείχνει ότι η βενεζουέλα βρίσκεται στο σωστό δρόμο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περίπολα με GPS από αύριο... Δεν θέλω δικαιολογίες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, που μετά από πολύωρη μάχη πυρπολήθηκε στη σπηλιά του Μαχαιρά, στις 3 Μαρτίου 1957, αγωνιζόμενος για την απελευθέρωση της Κύπρου από τη βρετανική αποικιοκρατία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, στις 2 Μαρτίου 1919, άρχιζε στην κόκκινη Μόσχα το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα 1 του Μαρτίου 1954
Μια κραυγή στον κόσμο για να επιστήσει την προσοχή στην απάτη που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να πάρουν το Πουέρτο Ρίκο από τον κατάλογο των μη αυτοκυβερνητων  εδαφών.
Ζήτω το Πουέρτο Ρίκο!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκανα προφυλακή στον Εβρο, μπροστά απ' τα ναρκοπέδια. Δεν χάνεσαι εκεί. Στημένο σε βάρος των 2 παιδιών είναι το συμβαν. Νέα Ίμια.
Σχολιο.- Συμφωνώ απόλυτα.
6 μήνες στην προκάλυψη στον Έβρο με περίπολα, ενέδρες και πότε δεν χαθήκαμε.
Σχολιο.- Νομίζω ότι τα ναρκοπέδια έχουν αποξηλωθεί. Δεν γνωρίζω αν το συμβάν έγινε ανατολικά της τελωνιακής διάβασης ή στα δυτικά δηλαδή στα αμφισβητούμενα.
Σχολιο.- Στην εξαγωνική πυραμίδα έγινε.  Το επεισόδιο εξελίχθηκε σε βήματα κείθε(1ο σενάριο-χασανε το δρόμο) ή δώθε(2ο και κακό σενάριο-ενέδρα )της εξαγωνικής πυραμίδας.Εκει δεν υπάρχει καποιο τοπογραφικό ή τεχνιτο κώλυμα να προσδιοριζει τα συνορα παρα μονο η εξαγωνική.
Σχολιο.- Αλήθεια λέτε αλλά δεν βοηθάτε με αυτό τον τρόπο την υπόθεση
Σχολιο.- ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΟΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΜΑ ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΦΗΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ?Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κατεχομενη Παλαιστινη- Δυτική Όχθη-στο χωριο Μπουριν εξω απο την Ναμπλούς .....Κρότου λάμψης σε βρέφος.Μόνο από τον Ισραηλινό στρατό κατοχής.
*δεν θα σχολιασω αλλο ..διοτι αν σχολιασω θα μου κλεισει το ρουφιανοβιβλιο τον λογαριασμο και δεν θα τους κανω(ακομα)την χαρη,θα τον κλεισω οταν αποφασισω εγω)...αλλα αυτο θα το πω
ΣΚΑΤΟΜΠΑΣΤΑΡΔA ΤΟΜΑΡΙΑ ..ΧΕΙΡΟΜΒΟΜΒΙΔΑ ΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ ΣΕ ΜΩΡΟ ??
ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
#INTIFADA
#FREE_PALESTINE

Η συνεχιζόμενη βία κατά των κατοίκων της Burin (κοντά στη Ναμπλούς) συνεχίστηκε αυτή την εβδομάδα. Γύρω στις 15:00, αρκετοί στρατιώτες και συνοριοφύλακες έφτασαν στα περίχωρα του χωριού γλυφίδα και, σύμφωνα με τους κατοίκους, έριξαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες αναισθητικό σε νέους που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή αφού διαπιστώνουν δύο ισραηλινούς να πλησιάζουν από την κατεύθυνση του της Givat ρονέν.
Τουλάχιστον μία χειροβομβίδα δακρυγόνα προσγειώθηκε σε ένα από τα σπίτια όπου ζει μια μεγάλη οικογένεια, και αρκετοί κάτοικοι υπέστησαν τραυματισμούς από εισπνοή αερίου και καπνού. Οι στρατιώτες και οι συνοριοφύλακες συνέχισαν να φωτιά τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες, ακόμα και όταν οι επιβάτες ήταν στο ασθενοφόρο. Σε ένα βίντεο που πήρε ένας ερευνητής του ναι din, ένα ζευγάρι με ένα μωρό εθεάθη να φεύγει από το σπίτι τους ενώ ένας αστυνομικός της αστυνομίας τους ρίχνει μια χειροβομβίδα.
Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξε μια σειρά βίαιων επεισοδίων κατά των παλαιστινίων στην περιοχή γύρω από τον ισραηλινό οικισμό του yitzhar. Μεταξύ αυτών των περιστατικών, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, θα ισραηλινούς να πετούν πέτρες σε σπίτια στο γλυφίδα, και ένας ισραηλινός είχε ακόμη καταγραφεί να πυροβολεί στον αέρα με ένα πιστόλι. Λίγες μέρες νωρίτερα, ένας άγνωστος δράστης επιτέθηκε σε ένα παλαιστινιακό βοσκό από το χωριό einabus και έσφαξε πέντε πρόβατα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεσα απριλη ο Κ Γιατζογλου στον Κορυδαλλο ..ωραια,να σταματησει την απεργια πεινας και να παρει τα πανω του ...
''Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από το Κ.Κ. Κορυδαλλού σε άλλα Καταστήματα και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων. Η εκτέλεση αυτών των μεταγωγών θα γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.
Έτσι το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού μετατρέπεται πλήρως σε κατάστημα κράτησης μόνον υποδίκων.
Σε αυτό το πλαίσιο στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθεί τελικά και ο απεργός πείνας Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου.''
Στις φυλακές Κορυδαλλού επιστρέφει ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, με βάση σχετική απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή του σε κατάστημα υποδίκων.
Σε αυτό το πλαίσιο στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθεί τελικά και ο απεργός πείνας Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου.
Πρόκειται για απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών που δεν έρχεται, όπως επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ως ικανοποίηση του αιτήματος του αλλά στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού – όπως ανακοινώθηκε – ως φυλακής υποδίκων και μόνο.
Ανάμεσα λοιπόν στους υπόδικους που θα μεταφερθούν στον Κορυδαλλό θα είναι και ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου.
Η απόφαση θα εκτελεστεί στις 10 Απριλίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Τον φεβρουαριο 2018 οι Ισραηλινες Δυναμεις συλλαβανε 67 παιδια απο την Παλαιστινη..Ο 5 χρονος Μohamed Sami Ziyad τους δυσκολεψε διοτι οι χειροπεδες ηταν πολυ μεγαλες για τους καρπους του και πεφτανε ..τελικα τον πηραν σηκωτο και φυγανε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΝΕΣΤΛΕ ΚΑΙ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ
Coca Cola και Nestle έχουν ήδη κάνει συζητήσεις με μέλη της Βραζιλιάνικης κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του δεύτερου μεγαλύτερου υδροφόρου ορίζοντα παγκοσμίως που εκτείνεται υπογείως από τη Βραζιλία μέχρι την Ουρουγουάη και την Παραγουάη. Η περιοχή Guarani, που πήρε το όνομά της από την αντίστοιχη φυλή, βορά στα στόματα των λύκων. Μάλλον και στα δικά τους δελτία ειδήσεων θα ακούγονται συχνά λέξεις όπως "πρόοδος", "επενδύσεις"
μονο ναπαλμ και καταστροφη για τις 2 εταιρειες δολοφονων !
Υ.Γ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι παράνομοι στρατοί που κρατούν τον Maduro στην εξουσία
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018, 00:03
http://www.liberal.gr/arthro/192716/diethni-themata/2018/oi-paranomoi-stratoi-pou-kratoun-ton-Maduro-stin-exousia.html
Σοβαρή δημοσιογραφία, ούτε στο google για μετάφραση δεν τα βάζουν, το παραδάκι μάλλον πέφτει "με το κομμάτι" .
Θαυμάστε:
-Η εθνική φρουρά της Βολιβίας (Guardia Nacional Boliviariana - GNB)
-Η εθνική αστυνομία της Βολιβίας (Policía Nacional Bolivariana - PNB)
-Οι εθνικές ένοπλες δυνάμεις της Μπολιβαρίας (Fuerza Armada Nacional Bolivariana - FANB)
Έτσι μάθαμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας είναι από ή στην Βολιβία και ανακαλύφτηκε και νέα χώρα, η "Μπολιβαρία".
Με κάτι τέτοια που κυκλοφορούν, ο Cafriles (Πιπίνης) κάνει τον "έγκριτο".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 Μαρτίου 1957 .Σε σπηλιά κοντά στην Μονή Μαχαιρά στην Κύπρο, ο
Βρετανικός στρατός κατοχής καίει ζωντανό μετά απο πολύωρη μάχη, τον
29χρονο Κύπριο αγωνιστή Γρηγόρη Αυξεντίου. Την καμένη σωρό του ήρωα οι
κατακτητές θάβουν στις φυλακές Λευκωσίας στα "φυλακισμένα μνήματα".
Λίγες μέρες αργότερα ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος γράφει στην μνήμη του ήρωα
Γρηγόρη Αυξεντίου το ποίημα "Αποχαιρετισμός".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλείνουν το κέντρο χρονίων παθήσεων Σκαραμαγκά για να "αξιοποιηθεί" το ακίνητο μέσω ΤΑΙΠΕΔ (για να γίνει πιθανά ιδιωτικό ξενοδοχείο ) και πετάνε τα παιδιά στο εγκαταλελειμμένο πρώην νοσοκομείο Δυτικής Αττικής ("Λοιμωδών") που το είχε κλείσει ο Άδωνις χωρίς να υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό. Και επειδη δεν υπαρχει προσωπικο δενουν τα παιδια στα κρεβατια με αλυσιδες.
Φωτογραφίες σοκ από «φυλακισμένους» ασθενείς με αυτισμό
Καταγγελίες σοκ για το Λοιμωδών: «Τα παιδιά μας τρώνε στα κρεβάτια τους, δεμένα και χτυπημένα»
01/03/2018 - 15:15
«Ακόμα και οι κατάδικοι που βρίσκονται στις φυλακές βγαίνουν στο προαύλιο για να πάρουν καθαρό αέρα» λέει γονέας παιδιού με αυτισμό
Σάλος έχει προκληθεί από την «έξωση»  30 ατόμων με αυτισμό από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά και τη μεταφορά τους σε άλλες ακατάλληλες δομές με κίνδυνο τη ζωή τους, όπως καταγγέλλουν γονείς.
Τα άτομα αυτά φιλοξενούνταν από το 2009 στο κτήριο του θεραπευτηρίου που είχε χτιστεί ως φοιτητική εστία και είχε προσαρμοστεί στις ειδικές απαιτήσεις των ατόμων αυτών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2/3/2018 -  ΦΩΤΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
ΜΑΖΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ.ΩΜΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. ΕΙΣΒΟΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάλιστα.Για να ξέρετε ποιους στέλνετε να σας "υπερασπιστούν" στο ελληνικό κοινοβούλιο:
Ο Γιακουμάτος πάει καθημερινά στη Βουλή και κάνει αγώνα,όχι για να μη μειωθούν οι συντάξεις,όχι για να μην πέσει το αφορολόγητο,αλλά...υπέρ του ανιψιού του που μετέχει,λέει,στο...Survivor!
Ας προσέχατε!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε μια οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα με πολίτες και όχι υπηκόους και κράτος και όχι εγκληματική συμμορία η υπόθεση City Plazza θα έριχνε την κυβέρνηση. Έχω ξαναγράψει εδώ πολλές φορές για το θέμα που για μένα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα trailer τι πρόκειται να επακολουθήσει στην χώρα μας που έχει μεταμορφωθεί σε χώρο. Εν ολίγοις, και για όσους δεν γνωρίζουν,ένα ξενοδοχείο ιδιοκτησία μίας κυρίας ονοματι Αλικη Παπαχελα στο κέντρο της Αθήνας καταλήφθηκε από άτομα προερχόμενα από την ΑΝΤΑΡΣΙΑ, την ΛΑΕ και κάποιους αναρχικούς-παρακρατικούς Γκοτζαμάνηδες από τα LIDL για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες-δύο μόλις μέρες αφότου είχε εγκριθεί από τον ΟΗΕ να ενοικιαστεί το συγκεκριμένο ξενοδοχείο για τον ίδιο σκοπό (αυτήν την φορά με νοίκι-αντίτιμο προφανώς). Από εκεί και μετά ένας γολγοθάς οικονομικός και προσωπικός ξεκίνησε για την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου μιας και όχι μόνο έχασε την περιουσία της ετσιθελικά από κάποιους παντελώς ανήθικους πλιατσικολόγους, αλλά καλείται να πληρώνει και λογαριασμούς ΕΥΔΑΠ, ΕΝΦΙΑ , ΔΕΗ κτλ το ύψος των οποίων είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ (!!!!). Έτσι έφτασε η συγκεκριμένη κυρία να χάσει το πατρικό της σπίτι (ξεπουλώντας το για ψίχουλα) ενώ τώρα κινδυνεύει η πρώτη της κατοικία από αδυναμία πληρωμής των παραπάνω λογαριασμών. Εδώ να προσθέσω ότι πίσω από την κατάληψη βρίσκεται η Γερμανική ΜΚΟ Medico και η κυβέρνηση που μέσω δηλώσεων πχ Μουζάλα είναι θετικά διακείμενη (!!!!) στην κατάληψη αλλά και κυρίως "προστατεύει" την κατάληψη-καταπάτηση αφού η αστυνομία ΔΕΝ πάει να εφαρμόσει εισαγγελικές εντολές για εκκένωση του κτιρίου από τους καταπατητές μαφιόζους.
ΥΓ: Αν δεν μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας στην θέση της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου City Plazza και να συνειδητοποιήσετε τι ετοιμάζεται από το καθεστώς (είτε στην αριστερόστροφη φασιστική είτε στην δεξιόστροφη εκδοχή του) τότε αδυνατώ να σας πείσω για το μέγεθος του σκανδάλου που όπως είπα και στην αρχή θα έπρεπε να είχε ήδη ρίξει την κυβέρνηση που όχι απλά δεν προστατεύει ένα συμπολίτη μας αλλά συμβάλλει και στην καταλήστευσή του
ΥΓ: Αν δεν μπορείτε να φανταστείτε τι καταστάσεις εν δυνάμει μπορεί να "νομιμοποιηθούν" από τέτοιες ενέργειες είστε ή παντελώς ανήθικοι ή παντελώς ηλίθιοι-μέσος δρόμος δεν υπάρχει



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το καθηκοντολόγιο και οι ροζ προσδοκίες (της ευρωπαϊκής αριστεράς για την Βενεζουέλα)

Το ωραίο όμως της υπόθεσης είναι το πόσο η Αριστερά έχει εγκαταλείψει την ιδέα της συμπαράστασης με τα σοσιαλιστικά πειράματα των χωρών του Νότου. Ένα καταθλιπτικό παράδειγμα είναι η στάση της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) κατά τη διάρκεια της απονομής του βραβείου Ελευθερίας Ζαχάρωφ από το Ευρωκοινοβούλιο στην «αντιπολίτευση» της Βενεζουέλα, μια ομάδα που έχει επιτεθεί στους δημοσιογράφους και έχει βάλει φωτιά σε καμιά εικοσαριά ανθρώπους επειδή είχαν το λάθος χρώμα δέρματος ή τους φάνηκαν αρκετά φτωχοί και συνεπώς chavistas.
Αν βιαστεί κανείς να παρατηρήσει πως η συγκεκριμένη πολιτική ομάδα αποτελεί τον ορισμό της θεσμικής Αριστεράς με τις θέσεις της να κινούνται περισσότερο στο πλαίσιο μιας παλιάς «καλής» σοσιαλδημοκρατίας αλά 80s, δεν θα πάρει λιγότερη απογοήτευση αν δει τι γράφεται από ανθρώπους και κόμματα που δηλώνουν ριζοσπαστικότεροι/α.Στο site Socialist Worker της ISO, το τελευταίο άρθρο που συναντάμε είναι ένα του Ιούνη που μας εξηγούν γιατί ΔΕΝ έχει σοσιαλισμό στη Βενεζουέλα και ότι πρέπει να δουλέψουμε «από τα κάτω» για να γίνει αφετηρία ο σοσιαλισμός για έναν νέο κόσμο.
Δεν ξέρουμε σε ποιόν κόσμο αναφέρονται οι σύντροφοι -λέμε τώρα- πάντως αν ακολουθήσουμε τις συμβουλές τους είναι σίγουρο σχεδόν πως στον άλλο κόσμο θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για σοσιαλισμό. Την ίδια στιγμή που η αντεπανάσταση χτυπάει την πόρτα με τις πιο άγριες διαθέσεις, την ώρα που ό,τι πιο συντηρητικό έχει συντονιστεί σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά αυτών που βρήκαν έκφραση και φωνή μέσα από το ρεύμα του τσαβισμού, η Eva Maria μας πληροφορεί πως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν δεν είχαν ξεφύγει στην κυβέρνηση μερικές κρατικοποιήσεις και αν οι κομμούνες λειτουργούσαν όπως πρέπει. Μας προτείνει να διαβάσουμε και λίγο Hal Draper και θα πιάσουμε το νόημα.
Ένα άλλο, λίγο πιο πρόσφατο άρθρο του ίδιου site μάς μιλάει για την ανάγκη να υπάρξει ένας τρίτος επαναστατικός πόλος που δεν θα περιλαμβάνει την αντιπολίτευση -γιατί όχι ρε παιδιά;-, ούτε τα ανώτερα κλιμάκια του κυβερνώντος PSUV. Η απογοήτευση από την πολιτική Maduro, γράφει, θα απογοητεύσει τμήματα της νεολαίας και των συνδικάτων και εκεί πρέπει να δοθεί το βάρος της συγκρότησης του νέου φορέα. Είναι να απορείς μετά που αρκετοί έβλεπαν αυτοδιαχειριστικά πειράματα στην Ουκρανία και σοσιαλιστικά υποκείμενα στη Συρία; Ας είναι, αν ποτέ έρθει στα πράγματα η συμμορία του Leopoldo Lopez και της παρέας του να δούμε ποια σοσιαλιστική επανάσταση θα σκαρφιστούν όσο θα φτιάχνουν τον οδικό χάρτη της εξέγερσης με τις ακριβείς συντεταγμένες του, την ίδια στιγμή που το ΔΝΤ θα πιάνει δουλειά και οτιδήποτε αριστερό θα χτυπιέται ανηλεώς.
Τέλος στα «δικά μας», ο Άρης Χατζηστεφάνου θυμώνει του Maduro όταν ανακοίνωσε ότι τα κόμματα που μποϊκοτάρισαν τις δημοτικές εκλογές χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές του 2018. «Έχασε τον κόσμο» μάς πληροφορεί ο τίτλος και αναρωτιόμαστε από πότε η κομμουνιστική Αριστερά την οποία υποτίθεται εκπροσωπεί ο Χατζηστεφάνου ανησυχεί για την άποψη του Guardian και του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Λοιπόν, για να τελειώνει το παραμύθι με τα ροζ σύννεφα και τη λίστα καθηκόντων που αραδιάζουν όλοι οι προηγούμενοι που αναφέρθηκαν. Τι περιμένουν πως είναι η επανάσταση, ένα ατέλειωτο πανηγύρι δημοψηφισμάτων και ανοικτών συνελεύσεων; Ή έχουν την εντύπωση πως ο σοσιαλισμός που επαγγέλονται διαφέρει από το καθάριο κήρυγμα του ιερέα στην εκκλησία; Κυρίες και κύριοι όταν τα πράγματα ζορίζουν και σε στριμώχνουν με σφαίρες, καδρόνια, λοστούς και χειροβομβίδες, εμείς λέμε ότι πρέπει να απαντήσεις άμεσα και δυναμικά. Και όταν η μάχη εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σου, δεν είναι ώρα για ανύπαρκτες εναλλακτικές στη βάση του «ούτε-ούτε».
Τα πράγματα είναι καθαρά: η κυβέρνηση Maduro είναι σοσιαλιστική κυβέρνηση που έχει απέναντί της την αντεπανάσταση με όλα της τα μέσα σε εσωτερικό και εξωτερικό. Ίσως δεν είναι η σοσιαλιστική κυβέρνηση που θα θέλαμε, ούτε πιστεύουμε πως το τραπέζι διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει πολλά να προσφέρει μακροπρόθεσμα στην υπόθεση του σοσιαλισμού. Όμως δεν είμαστε στη Βενεζουέλα για να καθορίσουμε τις εξελίξεις, ούτε έχουμε την τύχη να υπάρχει Κομμουνιστική Διεθνής για να στηρίξει το όλο εγχείρημα.
Εμάς μας αρκεί που υπάρχει ένα αγκάθι στη φτέρνα της ιμπεριαλιστικής μπότας με ισχυρές σοσιαλιστικές αναφορές και από τη μεριά μας το στηρίζουμε δίχως όρους και «ναι μεν, αλλά».
Αυτή την Αριστερά έβγαλε η κοινωνική δομή και η ιστορική παρακαταθήκη της εκεί κοινωνίας, και δεν μας παίρνει να αλλάξουμε κοινωνία για να βολέψουμε τις ηθικές αρχές κάποιων. Εμείς είμαστε στο πλάι των καταπιεσμένων που δίνουν τη μάχη κόντρα στην Αυτοκρατορία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό με τον τρόπο και τη διαμεσολάβηση που αυτοί επιθυμούν.
Τα υπόλοιπα είναι για τους προφέσορες της επανάστασης που ονειρεύονται έναν κόσμο που θα γκρεμίζει την εκμετάλλευση εν μέσω εμπάργκο και δίχως να θυσιάζει τις εκλογικές αρχές.Αν ζούσε ο Λένιν, το λιγότερο θα γέλαγε μαζί τους.

https://cubaniagriega.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html?spref=fb




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




1957: Σκοτώθηκε ο κύπριος υπαρχηγός της ΕΟΚΑ, Γρηγόρης Αυξεντίου, ήρωας του ελληνοκυπριακού αγώνα κατά των Άγγλων αποικιοκρατών. Πολέμησε μόνος του εναντίον 60 Άγγλων και προτίμησε να πεθάνει μέσα σε μια σπηλιά της περιοχής Μαχαιρά Πάφου, παρά να παραδοθεί. Οι Άγγλοι τον έκαψαν ζωντανό. Ήταν μόνο 29 ετών. Προς τιμή του ο Γιάννης Ρίτσος έγραψε το ποίημα «Αποχαιρετισμός».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018
ΜΕΙΝΕ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ - του Μίκη Θεοδωράκη

"Στα 1952 μετά το Μακρονήσι, εγκαταστάθηκα στην Άνω Νέα Σμύρνη. Ήταν ένα δωμάτιο 2 Χ 3 στα Τατάβλα. Μόλις είχε πεθάνει ένας συναγωνιστής μου φυματικός (δεν άντεξε στις ταλαιπωρίες) και οι γείτονες -κι αυτοί συνεξόριστοι- έσπευσαν να μου παραχωρήσουν το κρεβάτι του. Δεν πρόφτασα όμως να πλαγιάσω. Η πόρτα χτύπησε και το αστυνομικόν «όργανον» μου είπε στον τόνο εκείνης της εποχής: «Τι κοιμάσαι ρε, σε περιμένει ο κ. Διοικητής». Ντύθηκα και τον ακολούθησα. Το Αστυνομικό Τμήμα το γνώριζα καλά. Στα Δεκεμβριανά το είχαμε καταλάβει και φροντίσαμε να πάνε σπίτια τους και οι 189 αιχμάλωτοι. Στα 1947 πέρασα από το κρατητήριο πριν μας μπαρκάρουν για την Ικαριά. Και το 1948 πέρασα ένα μήνα στην απομόνωση πριν μας πάνε στην Γενική Ασφάλεια κι από κει πάλι για Ικαριά και Μακρονήσι.
Με πάνε λοιπόν κατ’ ευθείαν στη σήμανση. Δακτυλικά αποτυπώματα για εκατοστή φορά και μετά στον κ. Διοικητή.
- Θα δίνεις δυο φορές την εβδομάδα «παρών», μου λέει.
Και συνεχίζει με το γνωστό ύφος:
- Μην κάνεις λάθος και κουνηθείς. Δεν αστειευόμαστε. Το ξέρεις καλά. Κοίτα, ρε παιδί μου, τη δουλειά σου. Μ ε ί ν ε μ ο υ σ ι κ ο σ υ ν θ έ τ η ς."

Σχολιο.- " Ε γ ώ: Ο δυστυχής Μαγιακόφσκυ βγήκε στους σκονισμένους δρόμους του νεαρού σοβιετικού κράτους. Μπήκε στα εργοστάσια για να απαγγείλει τους στίχους του ανάμεσα στους μουντζουρωμένους εργάτες. Όταν «κατάλαβε», ήταν αργά γι’ αυτόν. Τότε πολτοποίησε την εγκεφαλική του ουσία. Χιλιάδες αγέννητοι στίχοι πάγωσαν μέσα σε μια κηλίδα αίμα που γρήγορα άπλωσε και σκέπασε την προδομένη ανθρωπότητα. Πέπλο πικρό και διάφανο, ανίκανο να προστατέψει από την παγωνιά το φοβισμένο σώμα αυτών που ελπίσανε.
Ο ε ι σ α γ γ ε λ έ α ς μ ο υ: Και στον λαό αυτόν χρωστάς εσύ πιο πολλά απ’ ό,τι σου χρωστάει εκείνος.
Ε γ ώ: Ο συνετός Πικάσο αντίθετα, ύψωνε συνεχώς γύρω του απομονωτικά τείχη. Έτσι, το Σύστημα τον «κατενόησε». Ο καπιταλιστής τον τίμησε προσφέροντας αστρονομικές τιμές σε νόμισμα ισχυρό. Οι σύντροφοι αποθέτανε στεφάνια δόξας στα πόδια του. Κι όταν ξεκίνησαν μπουλούκι με επί κεφαλής τον Αραγκόν και τον Γενικό Γραμματέα και στρατοπέδευσαν έξω από τον Πύργο του στη Νότια Γαλλία, για να γιορτάσουν τα 90 χρόνια του, Αυτός ούτε που καταδέχτηκε να τους δεχτεί. Έμειναν εκεί γύρω, σεμνοί και φτωχοί προσκυνητές. Κι Αυτός πέθανε ευτυχισμένος και πλήρης με στρώμα τα δολλάρια των μεν και σκέπασμα τις δάφνες των άλλων. Το Άγιο Σύστημα, το Ενιαίο και Αδιαίρετο, πόσο αρμονικά κλείνει μέσα του, τελικά, όλα τα Συστήματα. Κι αν είναι εχθρικά, τι το νοιάζει; Φτάνει που είναι Συστήματα, αυτό του αρκεί.
Ο ε ι σ α γ γ ε λ έ α ς μ ο υ: Γιατί είσαι βέβαια ένας δέκτης προικισμένος, χωνευτήρι θεσπέσιο, όμως την πρώτη ύλη στην έδωσε ο λαός αυτός με τον ασίγαστο έρωτά του για Ελευθερία. Άντε, Μίκη μου, με το καλό και στον «Ελεύθερο Κόσμο».
Ε γ ώ: Υπάρχουν όμως και καλλιτέχνες που χάλασαν τη ζωή τους. Θέλουν να φύγουν από την πόλη, όμως όπου κι αν πάνε η πόλη τους ακολουθεί. Ίσως δεν έχει πλοίο ούτε οδό γι’ αυτούς. Δικός τους λογαριασμός. Όμως εσύ νέε καλλιτέχνη, κάψε τις αυταπάτες σου. Γύρνα στον εαυτό σου. Στην αυτάρκειά σου. Αν κερδίσεις -και κερδηθείς- από το ένα Σύστημα, τότε να ‘σαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις όλα τα Συστήματα! Το στρώμα σου θα γίνεται απαλό από το χαρτονόμισμα. Στο μέτωπό σου θα συσσωρεύονται οι δάφνες.
Ο ε ι σ α γ γ ε λ έ α ς μ ο υ: Εκείνο όμως το χλωμό αγόρι με το αυγινό πρόσωπό του που μας κοιτάζει ακόμα μέσα απ’ το συρματόπλεγμα της Μακρονήσου, αν το ‘ξερε, θα προτιμούσε νομίζω να είχε πεθάνει.
Ε γ ώ: Εκτός κι αν γράψεις στα παλιά σου τα παπούτσια όλα τα Συστήματα. Τότε ετοιμάσου να αντιμετωπίσεις «τη φοβερή ερημία του πλήθους»."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την απαγόρευση του τσιγάρου : Είτε θα εισαι φιλελες είτε με την ελευθερία



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΩ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ;
Γιατί από τό πρωϊ πού εμαθα οτι οι Τουρκοι συνέλλαβαν 2 Ελληνες Στρατιωτικούς πού πέρασαν κατά λάθος οπως λένε τήν Συνοριακή Γραμμή στόν Εβρο δέν μπορει νά μου φύγει απο τό μυαλό μου η σκέψη οτι μήπως κάποιοι τό εχουν στήσει; Κάποιοι πού θέλουν «ισως» μέ αυτόν τον τρόπο νά βρεθεί τό αλλοθι τής «ανταλλαγής».. 2 Ελληνων Στρατιωτικών αντι 8 Τουρκων πρώην Στρατιωτικών πού έχουν ζητήσει πολιτικό ασυλο στην Ελλάδα;
Εχω αδικό πού είμαι εντελώς δύσπιστος απέναντι σέ αυτήν τήν καρικατούρα κυβέρνησης τών Αδίστακτων Μηχανοράφων Αρχινενέκων Συριζα-ανελ;;
Αυτές οι σκέψεις μού γεννιούνται, γιατι μού ερχονται στό μυαλό οι θλιβερές αναμνήσεις απο τήν περιοδο πρίν τό δημοψήφισμα καί τό στημένο θέατρο πού σέ συνεννόηση μέ τούς ξένους αρχιγκάγκστερ είχαν στήσει ο Τσίπρας καί η κομματική συμμορία του καί επαιζαν επί 6 μήνες μέ τήν δήθεν «υπερηφανη διαπραγμάτευση»..
«Διαπραγμάτευση» χωρίς αρχές παρά μόνο Επικοινωνιακά σοου,Θέατρο γιά τίς εντυπώσεις γιά νά «αποκοιμίζουν» τόν Ελλ.Λαό καί νά τόν κάνουν νά πιστέψει(οπως καί εγινε) οτι προσπάθησαν οσο μπορούσαν,αλλά τελικά θά υπόγραφαν τό Μνημόνιο δηθεν κάτω απο εκβιασμό... Ακόμα καί τά Κάπιταλ-Κοντρόλ πού έστησαν μιά εβδομάδα πριν το δημοψηφισμα επάνω στην πληρωμή μισθών καί συντάξεων ηταν γιά νά δημιουργήσουν κλίμα Φόβου καί Ανασφάλειας στούς συνταξιούχους αλλά καί μισθωτούς γιά νά ψηφίσουν το ΝΑΙ καί νά πλειοψηφήσει, γιά νά τούς λύθούν τά χέρια καί νά υπογράψουν τήν προδοσία… Καί ας λέει η συριζαίϊκη συμμορία οτι τό επεβαλε η Κ.Ευρ.Τράπεζα..
Ας θυμηθούμε ακόμα οτι στό βρώμικο παιχνίδι συμμετείχε καί η πατσαβούρα η «ΑΥΓΗ» πού έδινε προβάδισμα στό ΝΑΙ!!!...ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ..
Ας περιμένουμε καί ας ευχηθούμε τήν καλύτερη δυνατή εξέλιξη γιά νά επιστρέψουν οι Ελληνες Στρατιωτικοί τό συντομότερο στήν χώρα μας...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάτρα: Μετανάστες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε δημοσιογράφο
 Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, 23:30
Επίθεση από μετανάστες δέχτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο δημοσιογράφος του Lepanto Αλέξανδρος Κογκόλης, στην περιοχή της παλιάς ΑΒΕΞ, ενώ βιντεοσκοπούσε με το συνεργείο του Lepanto τις απόπειρές τους να πηδήξουν τα κάγκελα και να μπουν στο λιμάνι.
Πιο συγκεκριμένα, μετανάστης τον έπιασε από τον λαιμό, ενώ από πίσω, μέλος της ίδιας ομάδας, προσπάθησε να τον τραυματίσει με αιχμηρό αντικείμενο.
Ευτυχώς ο μετανάστης δεν κατάφερε να προκαλέσει τραύμα στον δημοσιογράφο, αφού το αιχμηρό αντικείμενο τρύπησε το μπουφάν του δημοσιογράφου στο ύψος της μασχάλης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Προκλητικά αυτοκόλλητα από νεοφασίστες
 Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018, 16:01
Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, τις τελευταίες ώρες, στην πόλη Παβία της βόρειας Ιταλίας, στις πόρτες διαφόρων κατοικιών, άγνωστοι κόλλησαν δεκάδες αυτοκόλλητα με γραμμένο «εδώ μένει ένας αντιφασίστας» (Qui ci abita un antifascista), με κόκκινο απαγορευτικό σήμα στην μέση. Στην λίστα των κατοικιών που «επλήγησαν» συγκαταλέγονται και εκείνες μελών των οργανώσεων των ανταρτών «παρτιτζιάνι», που πολέμησαν το φασιστικό καθεστώς.
Σύμφωνα με αρκετούς πολίτες, η όλη «πρωτοβουλία», λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στις νεοφασιστικές οργανώσεις Casapound και Forza Nuova (Nέα Δύναμη). Μια κίνηση που θυμίζει τις μελανότερες στιγμές της ιταλικής ιστορίας, όταν φασίστες είχαν βάλει ρατσιστικές ταμπέλες, για να διακρίνονται τα σπίτια και τα καταστήματα εβραίων πολιτών.
Μέσω του διαδικτύου, ιταλοί πολίτες που συμμετέχουν σε αριστερές και αντιρατσιστικές οργανώσεις ζητούν τώρα να τεθούν άμεσα εκτός νόμου, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις που κάνουν άμεση αναφορά στον φασισμό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τεχεράνη θα συζητήσει για τους πυραύλους της «εάν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη καταστρέψουν τα πυρηνικά τους»
 Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018, 14:38
Το Ιράν θα δεχτεί «να συνομιλήσει για τους πυραύλους του» εάν «οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες καταστρέψουν τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς» που διαθέτουν, δήλωσε σήμερα ο Μασούντ Τζαζαγερί, ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Αυτό που λένε οι Αμερικανοί, από απόγνωση, για τον περιορισμό του βαλλιστικού προγράμματος του Ιράν, είναι ένα άπιαστο όνειρο. Είναι το αποτέλεσμα των δικών τους αποτυχιών και των δικών τους ηττών στην περιοχή» είπε ο Τζαζαγερί, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφυλακίστηκε μετά από 19 χρόνια δημοσιογράφος στο Ουζμπεκιστάν
 Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018, 02:54
Ένας Ουζμπέκος δημοσιογράφος, ο Γιουσούφ Ρουζιμουράντοφ, ο μακροβιότερος φυλακισμένος δημοσιογράφος στον κόσμο, αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 19 χρόνια κάθειρξης, ανέφερε την Παρασκευή μια οργάνωση προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα την Τασκένδη, η Εζγκουλίκ.
«Ο Γιουσούφ Ρουζιμουράντοφ αποφυλακίστηκε από το σωφρονιστικό ίδρυμα 64/6 στην πόλη Τσιρτσίκ κοντά στην Τασκένδη στις 22 Φεβρουαρίου. Αισθάνεται καλά», τόνισε με ανάρτησή του στο facebook ο Αμπντουλαχμόν Ταχάνοφ, από τους επικεφαλής της Εζγκουλίκ.
Σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), ο Ρουζιμουράντοφ ήταν ο μακροβιότερος φυλακισμένος δημοσιογράφος στον κόσμο.
Ο Ρουζιμουράντοφ, που εργαζόταν στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Erk, φυλακίστηκε το 1999, κατηγορούμενος για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, κατηγορία την οποία οι υποστηρικτές του χαρακτήρισαν κατασκευασμένη. Η ποινή του είχε παραταθεί το 2014.
Τον Φεβρουάριο του 2017, ο Μουχαμάντ Μπεκζάνοφ, πρώην εκδότης της Erk, που είχε επίσης συλληφθεί το 1999, αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει ποινή κάθειρξης 18 ετών.
Οι δύο δημοσιογράφοι, που είχαν εξοριστεί στην Ουκρανία, είχαν μεταφερθεί πίσω στο Ουζμπεκιστάν για να δικαστούν, υπό συνθήκες που ισοδυναμούσαν, σύμφωνα με υποστηρικτές τους, με απαγωγή.
Ο πρώην πρόεδρος Ισλάμ Καρίμοφ, που πέθανε το Σεπτέμβριο του 2016, ηγείτο της κεντροασιατικής χώρας με σιδηρά πυγμή επί 27 έτη.
Μια από τις προτεραιότητες του διαδόχου του, του Σαβκάτ Μιρζιγιάγιεφ ήταν η αποφυλάκιση αρκετών πολιτικών κρατουμένων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλήψεις στον Εβρο. Έρχεται νέο κύμα επιθετικότητας
η απελευθέρωση των στρατιωτικών ως  Ελληνική λαϊκή απαίτηση, σωστότατη !!!
Φοβούμαι κι εγώ, αυτό που οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν, όχι μόνον ότι ήταν αρπαγή-απαγωγή αλλά και εσκεμμένη και εν γνώσει του "σοφού" πρωθυπουργού μας....Τελικός στόχος η ανταλλαγή...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θρήνος για τη Ζωίτσα – Πέθανε ένα από τα παιδιά με αυτισμό του Λοιμωδών
03/03/2018 14:57
Λοίμωξη του αναπνευστικού η αιτία θανάτου της άτυχης Ζωής - Το άτυχο κορίτσι ήταν από τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στο Σκαραμαγκά και στο Λοιμωδών - Η είδηση του θανάτου της έρχεται λίγες μέρες μετά τις εικόνες ντροπής με τους ασθενείς δεμένους και βρώμικους - Η Ζωή είχε τραύματα λίγες μέρες πριν πεθάνει καταγγέλει ο νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου "Οικογένεια" - Θα ζητηθεί εισαγγελική παρέμβαση για τις συνθήκες του θανάτου της
Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρα από τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας από το Λοιμωδών και γίνεται γνωστή μια θλιβερή εξέλιξη. Ένα από τα παιδιά με αυτισμό που νοσηλεύονταν στο Σκαραμαγκά, η Ζωή, έφυγε από τη ζωή.
Οι εικόνες από το Λοιμωδών με ανθρώπους με αυτισμό δεμένους στα κρεβάτια τους. Οι καταγγελίες για την κακομεταχείρισή τους. Και τώρα, ένας θάνατος. Ο θάνατος της Ζωής.
Το άτυχο κορίτσι πέθανε στο Αττικό Νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί. Δεν υπάρχει ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου της. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, η Ζωή πέθανε εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού.
Ο νομικός εκπρόσωπος του συλλόγου «Οικογένεια» των Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Χρόνιες Παθήσεις του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά, Παναγιώτης Μπαλακτάρης, δήλωσε στο newsit.gr πως θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα και τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της. Όπως μάλιστα κατήγγειλε, λίγες μέρες πριν «φύγει», η Ζωή ήταν χτυπημένη στο πρόσωπο. Και υπάρχουν γι’ αυτό φωτογραφίες που το αποδεικνύουν!
«Η Ζωίτσα μας ήταν ένα από τα παιδιά που ζούσαν στο Σκαραμαγκά», δήλωσε στο newsit.gr ο Γιώργος Γεωργούλας, πρόεδρος του συλλόγου «Οικογένεια». Όπως είπε, πριν από καιρό, μέσω ενός προγράμματος, η Ζωή είχε πάει σε κάποια διαμερίσματα που φιλοξενούσαν παιδιά με αυτισμό.
Το πρόγραμμα αυτό, όμως τελείωσε. Μαζί και η χρηματοδότηση. Και τα διαμερίσματα έκλεισαν. Η Ζωή δεν επέστρεψε στο Σκαραμαγκά αλλά στο Λοιμωδών. Αργότερα, γύρισε στο Σκαραμαγκά αλλά όπως λέει ο κ. Γεωργούλας «ήταν σε άθλια κατάσταση». Κι όταν άρχισε να συνέρχεται «την πήραν για να την ξαναπάνε στο Λοιμωδών».
Ο Γιώργος Γεωργούλας αποκάλυψε ότι πριν από μερικές μέρες κάλεσε τους γονείς η διευθύντρια του νοσοκομείου. Τους είπε πως υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πως τα παιδιά τους καλύπτονταν ιατρικά επαρκώς.
«Ρώτησα αν συμβεί ένα παθολογικό περιστατικό, ποιος θα έχει την ευθύνη. Απάντησε «κανένας». Ελπίζω να μην έχει δίκιο», σημείωσε ο Γ. Γεωργούλας.
«Παρά τα διάφορα πορίσματα που έχουν βγει κατά καιρούς για το Σκαραμαγκά και το Λοιμωδών, κάνω έκκληση σε όλους τους εισαγγελείς και πολιτικούς να έρθουν να δουν και να διαπιστώσουν από μόνοι τους το τι πραγματικά συμβαίνει και τι βιώνουν τα παιδιά μας», σημείωσε.
«Η Ζωή ήταν χτυπημένη»
Ο νομικός εκπρόσωπος του συλλόγου «Οικογένεια», Παναγιώτης Μπαλάκταρης, μιλώντας στo newsit.gr τόνισε πως ο θάνατος της Ζωής «προκαλεί τουλάχιστον καχυποψία». Όπως είπε από αυτή την αιτία θανάτου «δεν μπορείς να πεθάνεις σε 2,3 ή 5 ώρες».
Κατήγγειλε επίσης πως πριν από μερικές μέρες η Ζωή ήταν χτυπημένη στο πρόσωπο. Είχε σημάδια και γι’ αυτό υπάρχουν φωτογραφίες. Εικόνες που δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.
«Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένει και ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Μπαλακτάρης, που πρόσθεσε πως θα πάει στην εισαγγελία για να ζητήσει να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου της Ζωής.
«Στα ιδρύματα αυτά ζούμε στον Μεσαίωνα», κατέληξε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8 Σεπτεμβρίου 2016
Στην Ονδούρα, τα διόδια αυξήθηκαν και έτσι ο λαός υπερασπίστηκε τον εαυτό του κατά της κατάχρησης... Εβαλε φωτια στα διοδια!!!