Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Σαββατο 10 Μαρτιου 2018


"Η Γαλλική τσιμεντοβιομηχανία Lafarge, παραδέχθηκε ότι χρηματοδοτούσε τον ISIS για να προστατέψει τα συμφέροντα της στην Συρία".
(μπα?εχουν οι πολυεθνικες συμφεροντα να ισοπεδωνονται χωρες με ζε σουι βομβες? πεφτω απο τα συννεφα)
Σχολιο.-  Η γαλλική βιομηχανία Lafarge ήταν το αφεντικό στα τσιμεντα Χαλκίδας που έχουν κλείσει......άλλη μια παράμετρος



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΤΕ: Με προπηλακισμούς και σπρωξίματα σε γυναίκες γιόρτασε την ημέρα της γυναίκας
09.03.2018
Η φιέστα που οργάνωσε Η Εθνική Τράπεζα για να γιορτάσει τα 100 χρόνια παρουσίας γυναικών στο Ίδρυμα κατέληξε σαν μιά κακόγουστη φάρσα αφου – αν είναι δυνατόν – η διοίκηση απαγόρευσε την είσοδο στις γυναίκες , συνταξιούχους της Εθνικής,που ήθελαν να εκφράσουν το παράπονο τους για το κόψιμο του επικουρικού τους.
Αλήθεια αυτές τις γυναίκες δεν τιμούσε ουσιαστικά η τράπεζα με την χθεσινή εκδήλωση; Αυτές οι γυναίκες δεν είναι που δούλεψαν για να εδραιωθεί η Εθνική Τράπεζα; Ποιός είναι αυτός που δεν θέλει να ακούσει τα προβλήματα τους; Τι να τιμήσεις όταν δεν σέβεσαι αυτούς που έδωσαν την ψυχή τους;
Θα πρέπει να αισθάνεται κανείς ντροπή για την συμπεριφορά και το τρόπο που αντιμετώπισε η ασφάλεια του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας εναντίον γυναικών που πήγαν να διεκδικήσουν .
Βέβαια είμαστε σίγουροι ότι η ασφάλεια της Εθνικής Τράπεζας είχε πάρει εντολές να μην χαλάσει κανείς την ατμόσφαιρα.
Θεωρούμε οτι σε μια διοίκηση με ευθιξία κάποιος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.
‘Έξω από κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στο οποίο η διοίκηση οργάνωσε φιέστα για τα 100 χρόνια συμμετοχής γυναικών στο προσωπικό της, γυναίκες συνταξιούχοι κάλεσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κόψιμο του ΛΕΠΕΤΕ. Η διοίκηση απαγόρευσε όμως την είσοδο των γυναικών στην εκδήλωση προς τιμήν τους και η φιέστα μετατράπηκε σε φιάσκο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προχθες το βράδυ, 8/3, στη Λισαβόνα - Πορτογαλία, εκατοντάδες γυναίκες έκαναν μια πορεια, φτανοντας στο κυβερνείο do paço, για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.
Εκτός από τις απαιτήσεις της ισότητας των μισθών, της διαίρεσης της οικιακής εργασίας και της Φροντίδας με τα παιδιά, μέχρι το τέλος της βίας που υπέστη η γυναικα σε διάφορα επίπεδα, μεταξύ άλλων, υπήρχε μια ομάδα ομάδας, οργανωμένη ως συλλογικό χελιδόνι, για το πραξικόπημα d ' état στη Βραζιλία με τη δικαστική αυθαιρεσία εναντίον του Λούλα.
" Βρισκόμαστε στην πράξη της 8 ης Μαρτίου της Λισαβόνας, εδώ υποστηρίζοντας χωρίς να ξεχνάμε τη Βραζιλία, ότι έχουμε πολλές μάχες φέτος, και μια πολύ σημαντική εκλογή. Πρέπει να υπερασπιστούμε τον Λούλα, πρέπει να υπερασπιστούμε τη Βραζιλία, πρέπει να πας ενάντια σε αυτούς τους μάτσο του κογκρέσου ", δήλωσε ο Λιγια Τonetto, μαχητής του Κόμματος των Εργαζομένων, κάτοικος της Λισαβόνας.
Σημερα, 10/3, θα πραγματοποιηθεί η εθνική επίδειξη του δημοκρατικού κινήματος των γυναικών, που παραδοσιακά οργανώνεται το πρώτο Σάββατο του Μαρτίου, το οποίο υπόσχεται να είναι μεγαλύτερο από το προχθεσινό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαθαίνω από μία φίλη, μόνιμο κάτοικο Γερμανίας, ότι στην Γερμανία απαγορεύθηκαν οι εθνικές εορτές των Ελλήνων στα Ελληνικά σχολεία ως "εθνικιστικές". Αρχής γενομένης στα Ελληνικά νηπιαγωγεία από την επέτειο του "Όχι" ως εθνικιστική τελετή απέναντι στους Γερμανούς πολίτες!!!!!
Τι να σχολιάσω θέλετε? το'χω κάνει χιλιάδες φορές-σειρά σας...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας-ένας αφήνονται ελεύθεροι οι ναζί με τα εκρηκτικά, το οπλοστάσιο και τις επιθέσεις κατά στεκιών και ανθρώπων. Ή αλλιώς, οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης σ' ετούτη εδώ τη χώρα έχουν βαλθεί να μην επιτρέψουν την παραμικρή επιφύλαξη ως προς τις ακροδεξιές τους συμπάθειες.
Δουλεύοντας το βιβλίο για την ιστορία του φασισμού στην Ελλάδα, έχω εκπλαγεί, γιατί ούτε ένας δικαστικός δεν πέρασε από δικαστήριο δωσιλόγων μετά την Απελευθέρωση, παρά τις αποδεδειγμένες υπηρεσίες εκατοντάδων απ' αυτούς προς το κατοχικό καθεστώς. Για να μην αναφερθώ στην παντελή απουσία τους από την Εθνική Αντίσταση.
Όπως και για το ότι μετά το 1974, ο μόνος που καθαιρέθηκε (χωρίς όμως και να περάσει από δίκη για συνεργασία με τη Χούντα) ήταν ο αρειοπαγίτης Παναγιώτης Θεράπος, εξαιτίας της συμμετοχής του ως υπουργού Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης Μαρκεζίνη στη σφαγή του Πολυτεχνείου.
Κανένας άλλος δικαστικός δεν τιμωρήθηκε! Ούτε καν εξαιρέθηκαν από τις δίκες των χουντικών βασανιστών (τους οποίους αθώωναν σωρηδόν ή "έριχναν στα μαλακά") δικαστικοί που είχαν συμμετάσχει με την ιδιότητά τους αυτή σε διώξεις αντιδικτατορικών αγωνιστών επί Χούντας!
Έχει μακρά ιστορική συνέχεια το δυσώδες δικαστικό σώμα..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τ' ακούγαμε δεκαετίες τώρα από δεξιούς και πασόκους, κάθε που καταγγέλλαμε τη βία των ΜΑΤ. Τώρα, ακριβώς τα ίδια τ' ακούμε από χουλιγκάνους του ηγετίσκου του αμόρφωτου. Τάχα αριστερούς, που αναλαμβάνουν την υπεράσπιση των ένστολων χρυσαυγιτών.
Κάποια κυρία, απ' αυτή τη συνομοταξία των θαυμαστών της στολής, της μπότας και του άγριου ξυλοδαρμού, είναι σαφέστατη:
"Αλλιώς τα θυμάμαι εγω τα ΜΑΤ ..εδω τους βλέπω χωρίς αντίδραση... ε τους βρίσατε και σπρώξατε λίγο παραπάνω .
Δεν τραβάει η ομάδα συντρόφια .
Αλλιώς θα είχε χιλιαδες κόσμου μαζί .
Δεν μπορει θα σας έχει απασχολήσει η συμμετοχή".
ΥΓ: Μιλώντας για "χιλιάδες κόσμου", αποκαλύπτει η έρμη και πως δεν είχε κατεβεί ποτέ σε διαδήλωση επί χρόνια. Ίσως κατέβηκε μια-δυο φορές στις πλατείες και νομίζει πως πάντα μαζί με χιλιάδες διαδηλώναμε! Η δόλια!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ευρωδούλοι απέταξαν από το στράτευμα τον πατριώτη στρατιωτικό μονιμο Λοχια Βαγγέλη Φώτη επειδή αρνήθηκε να υπηρετήσει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τους, τα hot spots. Μακάρι οι γαλονάτοι να‘χαν στο ελάχιστο το δικό σου σθένος...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου έστειλαν αυτό το μήνυμα:
Είμαι Πολιτικός Μηχανικός και μετά από πολύ καιρό μου έτυχε μελέτη με αμοιβή 50.000 ευρώ συν ΦΠΑ=62.000 ευρώ.
Η εφορία είναι 15.500 ευρώ
Ο ΦΠΑ 12.000 ευρώ
Το Εφκα 50.000 Χ 37,95 % = 18.975
Η προκαταβολή φόρου του επόμενου χρόνου είναι 15.500
Σύνολο: 15500+12.000+18975+15500=61.975 ευρώ
Μένουν 25 ευρώ.
Aπό 62.000 ευρώ μένουν 25 ευρώ.
Του απάντησα:
Φίλε ξέχασες το φόρο αλληλεγγύης που θα σου βγει περίπου 2.000 ευρώ και βάλε, οπότε τρέχα να δανειστείς για να πληρώσεις τον Τσίπρα.
Αυτό δεν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη, γιατι καποιοι θα παρουνε τα όπλα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ιστορικό διάγγελμα του Προέδρου της Κύπρου, Τάσσου Παπαδόπουλου, για το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 -- Το μεγάλο «ΟΧΙ!»
Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες... Στις 24 Απριλίου θα τοποθετηθείτε με ένα «ΝΑΙ» ή ένα «ΟΧΙ» στο «Σχέδιο Ανάν». Θα αποφασίσετε για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Για τη γενιά μας, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα. Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση. Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας. Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη. Ελληνικέ κυπριακέ λαέ... Στη ζυγαριά του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ», πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του «ΝΑΙ». Σε καλώ να απορρίψεις το «Σχέδιο Ανάν». Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό «ΟΧΙ»! Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζευγάρι, σημερινής ηλικίας λίγο πάνω από τα 70, από την Κρήτη, είχε πάρει δάνειο, τους καλούς καιρούς, και αγόρασε δυο-τρια δωμάτια για να τα νοικιάζει. Για οικογενειακούς λόγους, δε μπόρεσαν να τα δουλέψουν, και τα δάνεια κατέστησαν ληξιπρόθεσμα.
Η Τράπεζα, αντί να βγάλει τα δωμάτια σε πλειστηριασμό, έβγαλε πρώτα τη μοναδική κατοικία του ζευγαριού, την πήρε η ίδια η Τράπεζα, και τώρα βγάζει στον πλειστηριασμό και τα δωμάτια.
Καταγγελία δημόσια πριν από λίγο, γνωστής δικηγόρου, η οποία έχει την υπόθεση.
Κατά τα άλλα μόνο οι βίλες των πλουσίων βγαίνουν στους πλειστηριασμούς, των "στρατηγικών κακοπληρωτών", όπως το θέλει η κυβερνητική προπαγάνδα που πολλοί αναμασούν ασύστολα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα κράτος που υπερασπίζεται μόνο τα συμφέροντα και τα προνόμια μιας ολιγαρχίας δεν γίνεται να καλεί τα θύματα αυτής της πολιτικής, την πλειοψηφία, να θυσιαστεί σε περίπτωση κινδύνου για να διατηρηθούν αυτά τα προνόμια.
Πώς θα πεις στον άλλον πήγαινε να πολεμήσεις στα σύνορα και την ίδια ώρα στα μετόπισθεν η τράπεζες θα του παίρνουν το σπίτι και η πληρωμή των φόρων θα συνεχίζει ακατάπαυστα;
Πόλεμος υπέρ υποθηκευμένων βωμών και εστιών απλά δεν έχει καμία λογική.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Πατρίς αγνωμονούσα...
Ο εικονιζόμενος Δημήτρης Κασλάς ήταν ο διοικητής του 5ου Συντάγματος που ξεφτίλισε την εαρινή επίθεση των Ιταλών την άνοιξη του 1941.
Το ελληνικό κράτος τον τίμησε υποβιβάζοντας τον σε στρατιώτη γιατί έκανε το λάθος να συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον των κατακτητών και στην κατοχή μέσα από τις τάξεις του ΕΛΑΣ.
Πολλοί από τους στρατιώτες του είχαν χειρότερη τύχη για τον ίδιο λόγο.

Σύντομο βιογραφικό του Ταγματάρχη Δημήτρη Κασλά
Ο Δημήτριος Γ. Κασλάς γεννήθηκε στο Πουρί του Νομού Μαγνησίας το 1901. Ήταν γιος του Γεωργίου Καζίλα του Στεργίου και της Μαρίας Καζίλα, το γένος Διακουμή. Το όνομά του από Καζίλας το άλλαξε σε Κασλάς όταν κατετάγη στον Στρατό.
Το 1920 κατετάγη κληρωτός στη Λάρισα, και τέλη Ιουλίου μεταβαίνει στη Σμύρνη, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η Μικρασιατική Εκστρατεία. Τον Ιανουάριο του 1922 συμμετείχε σε στρατιωτικές εξετάσεις και εισήχθη με επιτυχία στον ουλαμό Έφεδρων Αξιωματικών του Αφιόν Καραχισάρ (έδωσαν εξετάσεις 1200, επέτυχαν 225, σειρά επιτυχίας 97). Στην συνέχεια ακολουθεί η κατάρρευση του μετώπου και συλλαμβάνεται αιχμάλωτος από τον Αύγουστο του 1922 μέχρι τον Απρίλιο του 1923. Αμέσως μετά την επιστροφή του από την αιχμαλωσία και σε ηλικία 22 ετών ονομάζεται Έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Τον Μάρτιο του 1924 κατατάσσεται στις τάξεις των μόνιμων αξιωματικών του Στρατού, και στην συνέχεια ακολουθεί μία εξαιρετική πορεία με σταθμό την περίοδο 1940 -1945. Κατά την κήρυξη του πολέμου το 1940 υπηρετούσε στο 5ο Σύνταγμα Πεζικού Τρικάλων ως λοχαγός και αμέσως μετά ανέλαβε κατά την διάρκεια των μαχών τη Διοίκηση του ΙΙ/5 τάγματος όπου και προήχθη σε ταγματάρχη για ανδραγαθία στο πεδίο της μάχης. Το αποκορύφωμα της ένδοξης πορείας του τάγματος στο οποίο υπήρξε διοικητής είναι η απόκρουση της επιθέσεως που σχεδιάστηκε και εξαπολύθηκε παρουσία του ίδιου του Μουσολίνι με την ονομασία «Εαρινή Επίθεση» με διάρκεια από 9 έως 25 Μαρτίου 1941. Η επίθεση εκδηλώθηκε κυρίως εναντίον του υψώματος 731 το οποίο υπεράσπιζε το ΙΙ/5 τάγμα με διοικητή τον Δημήτριο Κασλά. Στο ύψωμα 731 συνετρίβησαν οι πανίσχυρες μεραρχίες των Ιταλών και στην ουσία μ’ αυτό τον τρόπο κρίθηκε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος.
Μετά την κατάρρευση του μετώπου ο Δ. Κασλάς επέστρεψε στο Πουρί και κατά την Γερμανοϊταλική κατοχή λαμβάνει μέρος στην Εθνική Αντίσταση στις τάξεις του ΕΛΑΣ ως Διοικητής του 52ου Συντάγματος. Το Σύνταγμα δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή Λαμίας – Καρπενησίου –Καρδίτσας με πολύ μεγάλες επιτυχίες. Για τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα μετά την απελευθέρωση εξορίστηκε από το 1945 έως το 1948 στα νησιά Σέριφο – Ικαρία - Σαντορίνη. Με την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης το 1985 προήχθη, μετά θάνατον , σε ταξίαρχο. Απεβίωσε στις 22-2-1966 από καρδιακό επεισόδιο ενώ είχε προηγηθεί και εγκεφαλικό. Του είχαν απονεμηθεί: Χρυσούν Αριστείο Ανδρείας, Πολεμικός Σταυρός Γ΄ Τάξεως, Αργυρούς Σταυρός του Β΄ Τάγματος, Μετάλλειον στρατιωτικής αξίας Δ΄ Τάξεως.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνταξιούχος καθηγητής της Δευτεροβάθμιας δώρησε οικόπεδο στη Μυτιλήνη για ανέγερση σχολείου
Πέμπτη, 8 Μάρτιος, 2018 - 18:50
Πιστός σε μια οικογενειακή παράδοση ενός αιώνα προσφοράς στην εκπαίδευση, ο συνταξιούχος καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Παναγιώτης Παρασκευαΐδης παραχώρησε κτηματική - οικοπεδική έκταση επτά στρεμμάτων στην περιοχή της Σουράδας στο νότιο τμήμα της πόλης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση σχολικής στέγης.
Τη δωρεά της μεγάλης οικονομικής αξίας έκτασης, ανακοίνωσε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης, σημειώνοντας ότι στο οικόπεδο θα μπορούσε να ανεγερθεί το νέο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, το οποίο με 130 μαθητές συστεγάζεται με το 5ο Γυμνάσιο των 230 μαθητών, δημιουργώντας μια κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται εκρηκτική. Ας σημειωθεί ότι ήδη ειδικοί διερευνούν τη δυνατότητα αγοράς οικοπέδου ώστε να προχωρήσει η ανέγερση του νέου σχολείου. Η δωρεά του κ. Παρασκευαΐδη δίνει προοπτική λύσης στο αδιέξοδο αφού ακόμα και αν δε φιλοξενήσει την ανέγερση του συγκεκριμένου σχολείου μπορεί να αξιοποιηθεί για άλλο σχολείο.
Όπως σημείωσε ο κ. Αριστείδης Καλάργαλης, θα ανακοινώσει επίσημα τη δωρεά στον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό κατά τη διάρκεια συνάντησης τους αύριο, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της αποδοχής της δωρεάς και του ελέγχου του οικοπέδου από επιτροπή καταλληλότητας.
Ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, γιός του «σοφού» παιδαγωγού Σταύρου Παρασκευαΐδη γεννήθηκε το 1933 στη Μυτιλήνη, όπου και ζει. Σπούδασε όπως και ο αδελφός του Σταύρος, φιλολογία και υπηρέτησε τη δημόσια εκπαίδευση από τις θέσεις του φιλολόγου, του γυμνασιάρχη, του λυκειάρχη, του προϊσταμένου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του σχολικού συμβούλου. Ασχολήθηκε με την ιστορία, τη λαογραφία, την κριτική του γραπτού λόγου ενώ διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου και Λήμνου, εκπρόσωπος στη Λέσβο της Διεθνούς Αμνηστίας, πρόεδρος της Εταιρίας Αιολικών Μελετών και περιφερειακός έφορος Προσκόπων Λέσβου. Έγραψε άρθρα, μελέτες και πολλά βιβλία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλω να δω την αντίδραση όλων αυτών που η κυβέρνηση με τη βία τους αρπάζει τα σπίτια για να πληρωθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι δανειστές, πως θα αντιδράσουν σε περίπτωση που γίνει η στραβή με την Τουρκία και τους ζητήσουν από την κυβέρνηση να πάρουν τα όπλα και να πολεμήσουν



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γιώργος Μακρής εξηγούσε πως θα απομονωθεί η Ελλάδα αν δεν στηρίξει την πολιτική λιτότητας της Γερμανίας.
ΌΤΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟ «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
09/03/2018
Από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου είχε περάσει ο Γιώργος Μακρής, το πρώην στέλεχος της ΔΑΠ που συνελήφθη με την κατηγορία συμμετοχής στη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18.
Ο Μακρής επιχειρηματολογούσε κατά του δημοψηφίσματος και υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ επαναλαμβάνοντας την κυρίαρχη επιχειρηματολογία για τον κίνδυνο διεθνούς αποκλεισμού της χώρας.
Και όλο το πάνελ της Στεφανίδου κουνούσε συγκαταβατικά το κεφάλι…
Το παράδοξο φυσικά είναι ότι Μακρής κατηγορούσε τον ακροδεξιό Καμμένο σαν υποστηρικτή της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πρώτη χώρα που γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ως αργία ήταν η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστών δημοκρατιών. Η δεύτερη χώρα που γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ως αργία ήταν η δημοκρατία της Κίνας. Ένα μικρό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο, από το 1917, ο σοσιαλιστικος κόσμος έχει οδηγήσει σε ένα νέο παγκόσμιο όραμα ισότητας και δικαιωμάτων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαράματα της Δευτέρας 5 Μάρτη 1951. Σύμφωνα με το ημερολόγιο, ο ήλιος ετοιμαζόταν να ανατείλει στις 6.55 το πρωί Κι εκεί πάνω στις φυλακές του Γεντί Κουλέ, την ώρα που τα πρώτα κοκόρια της πάνω πόλης πάσχιζαν να ξυπνήσουν την κοιμισμένη πολιτεία, οι άνδρες του εκτελεστικού αποσπάσματος όπλιζαν τα τουφέκια τους για να σημαδέψουν κατάστηθα τον μάρτυρα της ειρήνης, την ίδια την υπόθεση της ειρήνης.τον Νίκο ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ.
Τι τραγική ειρωνία. Να είσαι 23 χρόνων, να διψάς για ζωή, για δημιουργία, για έρωτα, για ειρήνη και να σε στήνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα Μάρτη μήνα, στο έμπα δηλαδή της άνοιξης, στο έμπα μιας εποχής που μηνάει τη ζωή, που πανηγυρίζει για τη δημιουργία του πλανήτη μας, που στήνει τρελλό χορό για τον έρωτα και αναγγέλει την ειρήνη.
«Λάβατε θέσεις, οπλίσατε, σκοπεύσατε, επί σκοπόν», δίνει τα παραγγέλματα ο επικεφαλής του εκτελεστικού αποσπάσματος αξιωματικός. Κι ύστερα από λίγο, όταν θα ακουστεί το μακρόσυρτο πυρρρρρ, θα σωριαστούν στο έδαφος θανάσιμα λαβωμένα τα 7 παλληκάρια. Μια και μαζί με το Νικηφορίδη εκτελούνται και έξι ανταρτόπουλα, που είχαν πιαστεί λαβωμένα τα περισσότερα με τη λήξη του εμφύλιου κι εκτελούνταν τώρα, ενάμιση χρόνο μετά τη σύλληψή τους. Τώρα που το παλάτι και οι ξένοι «προστάτες» της χώρας επέβαλαν πιο σκληρή αντιμετώπιση του ανερχόμενου δημοκρατικού και φιλειρηνικού κινήματος.
Οι έξι άλλοι νέοι, που εκτελέστηκαν μαζί με το Νίκο εκείνο το μουντό πρωινό της Δευτέρας 5 Μάρτη 1951, ήταν οι Θόδωρος Θ. Ορφανίδης, Μόσχος Χ. Στογιάννης, Κώστας Χ. Σπρίντζος, Κώστας Δ. Μήτσου, Χαράλαμπος Ε. Παπαδόπουλος και Ρήγας Α. Παραθυράς.
Η κατηγορία με την οποία στήνεται στο εκτελεστικό απόσπασμα ο Νίκος Νικηφορίδης είναι «η συλλογή υπογραφών για την ειρήνη». Η συλλογή υπογραφών ενάντια στην εξάπλωση των ατομικών όπλων, μία καμπάνια του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης γνωστή ως «Έκκληση της Στοκχόλμης».
Το κείμενο κάτω από το οποίο μαζεύονταν οι υπογραφές ήταν το εξής:
“ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ"
-Απαιτούμε την απόλυτη απαγόρευση του ατομικού όπλου φοβερής μαζικής εξόντωσης για τους λαούς.
-Απαιτούμε τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού διεθνούς ελέγχου, που θα εξασφαλίζει την εφαρμογή αυτού του μέτρου απαγόρευσης.
-Πιστεύουμε πως η κυβέρνηση, που πρώτη θα χρησιμοποιούσε τα ατομικά όπλα ενάντια σε οποιανδήποτε χώρα, θα διέπραττε ένα έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα και γι’ αυτό θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί σαν εγκληματίας πολέμου.
-Καλούμε όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να υπογράψουν αυτή την έκκληση” .
Σε όλο τον κόσμο υπέγραψαν 200 εκατομμύρια άνθρωποι. Υπεύθυνοι για τη συγκέντρωση υπογραφών στην Ελλάδα ήταν ο ποιητής Κώστας Βάρναλης και ο πρώην Μητροπολίτης Κοζάνης, Ιωακείμ, o Νικηφορίδης ήταν ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της κίνησης.
Τα τελευταία λόγια του εικοσιτριάχρονου νεαρού απο το Παγκράτι, «Ζήτω η ειρήνη! Ζήτω η πανανθρώπινη λευτεριά!» έγιναν σύμβολo αγώνα που ενέπνευσαν χιλιάδες νέους και άνοιξαν δρόμους από όπου πέρασαν αργότερα ο Γρηγόρης Λαμπράκης και εκατομμύρια άλλοι αγωνιστές της ειρήνης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θυμάμαι με κανέναν τρόπο...λαό που δεν αντιστάθηκε σε εισβολέα( πέρση,οθωμανο,κελτοτεύτονα,σαξωνακλπ) και ολο αυτό στο πλαισιο συμφεροντων βασιλιάδων,ιμπεριαλιστων, καταπιεστων...και λοιπών... ιστών νά"ζησε καλά.Αυτό ως απαντηση σε ερωτημα αν πρεπει σε "αστικο- ιμπεριαλιστικους κλπ πολεμους να ...."συμμετέχουμε"....δεν συμμετεχουμε....αλλα ουτε ειμαστε γκρού απο νιονιό να κατσουμε- για ιδεολογικούς λογους- να μας πελεκήσουνε...πιστεύοντας ηλιθίως ότι θα αδερφοποιηθούμε με τους επισης προλεταριους στρατιωτες του εισβολέα.....Νευρίασα...να μην πω καμμιά βαρεια για τ"αμερικανοτροτσκίδια....άει στα τσακιδια...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον τόπο που γεννηθηκαν τα ωραιοτερα πραγματα και οι μεγαλες αγαπες, από την αριστερα μεχρι το ρεμπετικο, στον Πειραια... 10 Μαρτη, πριν από 93 χρόνια ένας άνθρωπος της θάλασσας (τι άλλο...) ο καπετανιος Νότης Καμπέρος παρεμβαίνει στη συνέλευση και ρίχνει την ιδέα για το όνομα...."ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ"!
Σχολιο.- Ο Καμπερος ηταν καπετανιος η ο γνωστός αεροπόρος;
Σχολιο.- Αεροπόρος ήταν ο αδερφός του...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΑΥΜΑ - ΘΑΥΜΑ
Έλεύθεροι οι 4 της Combat 18 που πήγαιναν κατηχητικό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε αρνητικό σημείο οι ελληνορωσικές σχέσεις. «Έφτυσαν» πολιτική και στρατιωτική ηγεσία την ρωσική δεξίωση
08/03/2018
Γκρίζα “σύννεφα” έχουν σκεπάσει στις ελληνορωσικές σχέσεις, στον απόηχο της ελληνικής στάσης του “πάρτα όλα” που ακολουθεί ειδικά τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση Τσίπρα απέναντι στις ΗΠΑ.
Το κρίσιμο στοιχείο που χρησιμοποίησε ως αφορμή η ελληνική πλευρά για να “παγώσει” τις σχέσεις της με την Μόσχα ήταν η οριστική θετική κατάληξη του συμβολαίου της Ρωσίας με την Τουρκία για το κινητό πυραυλικό αντιαεροπορικό μεγάλου βεληνεκούς σύστημα S-400.
Η πραγματική, φυσικά, αιτία του παγώματος των ελληνικών σχέσεων με τη Μόσχα ήταν η πιο ισχυρή πρόσδεση της Αθήνας στην Ουάσιγκτον, ώστε ο Geoffrey Pyatt να χαρακτηρίσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ως τις καλύτερες από τον πόλεμο!
Χαρακτηριστικό του “παγώματος” των ελληνορωσικών σχέσεων είναι ότι την περασμένη Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, η Ρωσία εόρταζε, όπως κάθε χρόνο, την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και ήταν καλεσμένη στην πρεσβεία το σύνολοτης πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ελλάδας.
Δεν προσήλθε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, εκ των Πάνου Καμμένου, Δ. Βίτσα και τωντεσσάρων Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (Α/ΓΕΕΘΑ Ε. Αποστολάκης, Α/ΓΕΣ Α. Στεφανής, Α/ΓΕΝ Ν. Τσούνης και Α/ΓΕΑ Χ. Χριστοφόρου).
Και αν για τον Α/ΓΕΕΘΑ, υπήρχε μια δικαιολογία γιατί απουσίαζε στην Κρήτη, οι λοιποί απλώς αρνήθηκαν να παραστούν στην εκδήλωση.
Είναι η πρώτη φορά που στον εορτασμό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας δεν προσέρχεται στην ρωσική πρεσβεία έστω για έναν τυπικό χαιρετισμό ούτε ένας υπουργός ή αρχηγός από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Να σημειώσουμε, επίσης, ότι στην δεξίωση δεν προσήλθε κανένας άλλοςεκπρόσωπος πολιτικού κόμματος, πλην της ΛΑ.Ε, η οποία εκπροσωπήθηκε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο δια του Παν. Λαφαζάνη, του Κ. Ήσυχου και του Διον. Φλαμιάτου.
Οι Ρώσοι από την πλευρά τους απαντούν στις ελληνικές αιτιάσεις ότι “Εσείςεπιλέξατε αυτό τον δρόμο της διάρρηξης των σχέσεων μας. Εσείς “πατήσατε” την διακρατική συμφωνία για τα BMP-3HEL, εσείς αρνηθήκατε να προμηθευθείτε S-400, όταν ήσασταν η πρώτη χώρα στην οποία προσφέρθηκε το σύστημα.
Ακόμα και όταν επρόκειτο να μας ζητήσει η Τουρκία το 2008-2009, να αγοράσει αντιαρματικά Kornet-E για να αντιμετωπίσει τα ελληνικά Leopard-2, εμείς ρωτήσαμε τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας Ε. Μεϊμαράκη αν είχε κάποια αντίρρηση στην πώληση και αυτός δεν μας απάντησε ποτέ! Οι διεθνείς σχέσεις δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατες“.
Μέσα σε όλα αυτά να σημειώσουμε ότι υπάρχει “mismatch” σε επίπεδο προϊσταμένων διπλωματικών αποστολών Ρωσίας και ΗΠΑ στην Ελλάδα σήμερα, το οποίο ευνοεί τις ΗΠΑ.
Απέναντι στον “δαιμόνιο” και “αεικίνητο” Αμερικανό Geoffrey Pyatt (που έχει περάσει και από το “σχολείο” του Κιέβου όταν κατάφερε και ανέτρεψε τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας διαχειριζόμενος στα οδοφράγματα από απλούς αγανακτισμένους πολίτες μέχρι Ουκρανούς νεοναζί), υπάρχει ένας φιλέλληναςδιπλωμάτης της παλιάς άριστης “σοβιετικής φρουράς διπλωματών”, ο Αντρέι Μάσλοφ, εξαιρετικά συμπαθής, αλλά δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται θετικά και δεν «αξιοποιείται» θετικά από την ελληνική πλευρά.
Να θυμίσουμε και την ματαίωση σύγκλησης της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Μόσχα (7 και 8 Νοεμβρίου 2017), στην οποία θα συζητούσαν μεταξύ άλλων και τις εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Η χώρα μας πήγαινε για να ζητήσει επίσημα την εξαίρεση κάποιον ελληνικών αγροτικών προϊόντων από το ρωσικό εμπάργκο.
Όμως, συνέβη ένα απρόβλεπτο γεγονός για την ελληνική πλευρά, όταν διαπιστώθηκε πως υπήρχαν τέσσερις αξιωματούχοι στη Διυπουργική, με καταγωγή από την Κριμαία, και ζήτησε αυθαίρετα και αγενώς την αντικατάστασή τους από άλλους Ρώσους, καθώς Ε.Ε. και Ελλάδα δεν αναγνωρίζουν πως η Κριμαίααποτελεί τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά της Ουκρανίας!!!
Λίγη ώρα πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για τη Μόσχα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί αξιωματούχοι, πληροφορήθηκαν ότι η Ρωσία έκλεισε τα σύνορα για αυτούς, αφού δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν σε συνομιλίες με αξιωματούχους από την Κριμαία.
Η ρωσική κυβέρνηση δικαιολογημένα θεώρησε ότι η ελληνική απαίτηση αποτελεί προσβολή για την χώρα τους και εντέλει τους ανακάλεσαν την βίζα.
Αποτέλεσμα του διπλωματικού αυτού επεισοδίου ήταν η Μικτή Διυπουργική να μείνει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας να ψυχρανθούν ακόμα περισσότερο.
Λίγες ημέρες πριν το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε με δριμεία ανακοίνωση την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης να εκδοθεί στις ΗΠΑ, αντί για τη Ρωσία, ο επιχειρηματίας των bitcoin, Αλεξάντρ Βίνικ.
Από την πλευρά της η Μόσχα παρακολουθεί πολύ στενά τα σχέδια των ΗΠΑ για δημιουργία βάσης συντήρησης και αποστολής στην Ανατολική Ευρώπη, στρατιωτικών ελικοπτέρων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ένα σχέδιο που η Μόσχα-λέει ότι-“Δεν θα περάσει τόσο εύκολα”…
Βάλτος για τα εθνικά μας συμφέροντα
Αυτή η υπό το μηδέν εξέλιξη των ελληνορωσικών σχέσεων, με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και του μνημονιακού πολιτικού τόξου, ζημιώνει αφάνταστα τα εθνικά συμφέροντα.
Η Ελλάδα, αν ακολουθούσε τον δρόμο ανάπτυξης που άνοιξε στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Παν. Λαφαζάνης, θα είχε αποδυναμώσει αρκετά την μετέπειτα αποκατάσταση των ρωσοτουρκικών σχέσεων και θα έδινε άλλη τροπή στην θωράκιση της ασφάλειάς της και την προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων, ίσως και άλλη τροπή στις εξελίξεις στην περιοχή.
Και τώρα, όμως, ένα νέο αξιόπιστο άνοιγμα στην Ρωσία είναι απόλυτα αναγκαίογια την χώρα μας και θα μπορούσε να δράσει πολύ ανασταλτικά ή και μοιραία για την επιθετικότητα της Τουρκίας.
Δυστυχώς, όμως, μια φαύλη και υποτελής πολιτική και οικονομική τάξη θυσιάζει τα εθνικά μας συμφέροντα και βάζει σε περιπέτειες την χώρα μας μόνο και μόνο για να υπηρετήσει τα ευρωατλαντικά και σκληρά αμερικανικά σχέδια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ηθικό του πολέμου στην Υεμενη..
Ένας πύραυλος που κοστίζει 100.000 δολάρια,
Εκτοξεύθηκε από ένα αεροπλάνο που κοστίζει 20 εκατομμύρια, και πετάει με κόστος $ 6.000 την ώρα,
Να σκοτώνεις ανθρώπους που ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.
Σταματήστε την γη να κατέβω.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο....
Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι καί τους υπόταξαν....Ύστερα ήλθαν οι μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι ημπορούσαν, δια να αλλάξη ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ’ εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον ένα έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε. Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη καί του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες [προεστοί] εις όλα τα μέρη. Η τρίτη τάξη, οι έμποροι και οι προκομμένοι, το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέρνοντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε κάθε ήμερα χειρότερα• διότι, αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια ή εσύρετο από τον έμπορο της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού...."
Από τον λόγο του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα στους μαθητές του Βασιλικού Γυμνασίου της Αθήνας. Ο λόγος διακόπηκε από χωροφύλακες ενώ συζητούσε για τη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων. Σύμφωνα με τον Γεώργιο Τερτσέτη, οι χωροφύλακες έφτασαν στην Πνύκα όταν ο Κολοκοτρώνης επέστρεφε και φέρεται να τους είπε: «Μην πάτε, δε θα με βρείτε εκεί»....

http://www.mixanitouxronou.gr/toson-tromaxame-tous-tourkous-opou-akougan-ellina-ke-efevgan-chilia-milia-makra-i-sigkinitiki-omilia-tou-kolokotroni-se-mathites-stin-pnika-ton-oktovri-tou-1838-pou-dialithike-apo-tous-chorofi/




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΡΗΞΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Με 382 ευρώ το μήνα ζουν 5,1 εκατ. άτομα
08/03/2018
Έκρηξη της φτώχειας προβλέπεται από το 2019 με τους νεόπτωχους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και νέους να αυξάνονται αλματωδώς.
Σήμερα το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα.
Μαλιστα στη χώρα μας στην κατηγορία των φτωχών-ανέργων τα επίσημα στοιχεία είναι εντυπωσιακά, καθώς εντάσσονται ο ένας στους δύο ανέργους (48%).
Σύμφωνα με νέα μελέτη του ομ. Καθηγητή του Παντείου κ. Σάββα Ρομπόλη, με τις μειώσεις που έρχονται το 2019 -2020 η μέση σύνταξη, που σήμερα είναι 722 ευρώ, θα πέσει στα 480 ευρώ και αν εφαρμοστεί το 2020 και η μείωση του αφορολόγητου, οπότε θα μπουν οι χαμηλές συντάξεις στη φορολόγηση, τότε η μέση καθαρή σύνταξη στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί στα 450 ευρώ.
Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Ρομπόλης θεωρεί ότι θα είναι πολύ δύσκολη η επιβίωση αυτής της κατηγορίας των ανθρώπων και πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι, βάσει επίσημων στοιχείων, το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα.’’ Αυτά πρέπει να τα λάβει υπόψη η πολιτεία, αλλά και οι δανειστές, με τους οποίους πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση, καθώς, εκτός από την οικονομική, πρέπει να κοιτάμε και την κοινωνική κανονικότητα.’’,παρατηρεί ο κ. Ρομπόλης.
Επισημαίνεται ότι οι συντάξεις μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου (με τις 22 μιεώσεις που επέφερε) οδηγήθηκαν σε νέες περικοπές. Aπό τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας (σύστημα «Ηλιος»-Δεκεμβριος 2017) φαίνεται, ότι σχεδόν μία στις τρεις συντάξεις δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ τον μήνα ενώ στο σύνολο των συνταξιούχων η μέση κύρια σύνταξη από όλα τα ταμεία διαμορφώνεται στα 722 ευρώ.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις,από το 2019 , με την οποία θα μειωθούν περαιτέρω οι παλιές κύριες και επικουρικές συντάξεις, αγγίζει τα 2,5 δισ. ευρώ. Συνδυαστικά με τη νέα μείωση του αφορολόγητου που έρχεται, θα επηρεαστούν συνολικά όλοι οι συνταξιούχοι της χώρας -2,6 εκατομμύρια- καθώς θα απολέσουν από 1 έως 3 συντάξεις. Οι μειώσεις που θα συντελεστούν με βάση το κόψιμο της προσωπικής διαφοράς – κατά 18% – θα πραγματοποιηθούν ήδη μέσα στο 2018, καθώς οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2019 θα καταβληθούν τον Δεκέμβριο του 2018.
Δυστυχώς, όμως,οι περικοπές των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) δεν περιορίζονται μόνο στο 18%. Από 1/1/2023 κάθε αύξηση στο ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης (λόγω ρήτρας ανάπτυξης) δεν θα προστίθεται ως επιπλέον ποσό στη σύνταξη, αλλά θα συμψηφίζεται αφαιρούμενη για όσα χρόνια χρειαστεί από τουπόλοιπο της προσωπικής διαφοράς μέχρι την πλήρη εξάλειψή της (άρθρ. 14, Ν.4387/2016 και άρθρ.1, Ν.4472/2017.
Με δυο λόγια, όλοι οι σημερινοί συνταξιούχοι θα εξισωθούν πλήρως με τους νέους πουδιαμόρφωσε το ασφαλιστικό μόρφωμα Κατρούγκαλου, το οποίο μάλιστα στην πλήρη εφαρμογή του θαδίνει συντάξεις 40%-50% μικρότερες σε σχέση με εκείνες του 2014.
Αλλα και για τους εργαζόμενους εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια το όριο της φτώχειας θα βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα, διότι εκτός από τη μείωση των εισοδημάτων δημιουργείται σταδιακά μια νέα κατηγορία, οι λεγόμενοι εργαζόμενοι – φτωχοί, άνθρωποι δηλαδή οι οποίοι εργάζονται με ευέλικτη μορφή απασχόλησης και οι αμοιβές τους θα κυμαίνονται από 200 έως 300 ευρώ τον μήνα, δηλαδή κάτω από 4.150 ευρώ ετησίως, που είναι το όριο της φτώχειας σήμερα.
Ηδη καταγράφεται ανακύκλωση της ανεργίας – με μοίρασμα μίας θέσης εργασίας σε 2 ή και 3 ανέργους, γεγονός που αποδεικνύει την κατάρρευση της πλήρους και σταθερής απασχόλησης. Επισημαίνεται ότι ήδη από την 1/1/2018, όλοι οι μισθοί μειώνονται λόγω της κατάργησης της έκπτωσης 1,5% στην παρακράτηση φόρου, ενώ την 1/1/2020 επέρχεται και νέα περικοπή στις καθαρές αποδοχές των μισθωτών, λόγω της μείωσης του αφορολογήτου -για δεύτερη συνεχόμενη φορά- στα 5.700 ευρώ.
Ηδη η γενιά των «φτωχών» εργαζομένων, με μισθό 327 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερο ακόμη και από το επίδομα ανεργίας (360 ευρω) καθιερώθιηκε στην αγορά εργασίας επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Παράλληλα, διευρύνεται και φτωχοποιείται ακόμη περισσότερο η γενιά των «φτωχών» εργαζόμενων, που δημιουργήθηκε -για πρώτη φορά- με Κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ καθώς ο 1 στους 3 μισθωτούς στην Ελλάδα απασχολείται πλέον με μερική απασχόληση και με μισθούς «βοηθήματα».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Mε ιθαγένεια – εξπρές ελληνοποιούνται 800.000 αλλοδαποί...
Με ιθαγενεια, όχι απλως υπηκοοτητα!  Ελληνοποιηση εν οψει εκλογων;

Νέο Σχέδιο Νόμου εν όψει: Mε ιθαγένεια – εξπρές ελληνοποιούνται 800.000 αλλοδαποί
7 Μαρτίου 2018

Η είδηση είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Υπό τον τίτλο «Ιθαγένεια-εξπρές σε 800.000 αλλοδαπούς» διαβάζουμε, ανάμεσα σ’ άλλα, τα εξής:
«Σαρωτικές πρόκειται να είναι οι αλλαγές στην απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας που δρομολογεί το Υπουργείο Εσωτερικών με προφανείς εκλογικούς στόχους. Στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει εντός των ημερών ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης θα παρέχεται η δυνατότητα στους περίπου 800.000 αλλοδαπούς που διαμένουν νομίμως στην Ελλάδα να αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια σε τρία χρόνια από έξι που ισχύει σήμερα.
Μάλιστα το πολυπόθητο χαρτί θα λαμβάνεται αφού οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί μετάσχουν σε ένα τεστ γνώσεων που χαρακτηρίζεται «εύκολο». Οι αλλοδαποί πρέπει να απαντήσουν γραπτώς σε 20 ερωτήσεις τις οποίες θα επιλέγουν από ένα σύνολο 30 ερωτήσεων, ενώ θα υπάρχουν και προφορικές εξετάσεις. Δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στις εξετάσεις και ένα γραπτό κείμενο, κάτι σαν μια μικρή έκθεση. Ο ειδικός γραμματέας Ιθαγένειας Λάμπρος Μπαλτσιώτης ανέφερε ότι οι 30 ερωτήσεις θα επιλέγονται τυχαίως την ημέρα των εξετάσεων, από τράπεζα θεμάτων, η οποία θα έχει συντάξει 300 ερωτήσεις.
Και αυτός όμως ο αριθμός δεν πρέπει να πανικοβάλλει τους αλλοδαπούς, αφού όλες οι ερωτήσεις θα είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο. Και για να μην αρχίσουν να πηγαίνουν σε φροντιστήρια, το Υπουργείο θα δίδει και τις απαντήσεις στις 300 ερωτήσεις!».
Με απλά λόγια, το νέο κύμα «ελληνοποιήσεων», αποσκοπεί στο να καρπωθούν εκλογικά την… ευγνωμοσύνη των «ελληνοποιημένων» αλλοδαπών.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγρίνιο: Στη φυλακή ο 30χρονος ακροδεξιος που κατηγορείται για ασέλγεια και αποπλάνηση ανήλικων
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, 16:23
Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 30χρονος, Δημήτρης Ματζαβίνος, που κατηγορείται για ασέλγεια και αποπλάνηση ανήλικων στο Αγρίνιο.
Τον φωτογραφισαν στην Ασφαλεια μετα την συλληψη του με μια μαυρη μπλουζα που γραφει ΜΟΝΟΝ ΛΑΒΕ, αλλα τα τηλεοπτικα βοθροκαναλα και οι σαπιες καθημερινες κωλοφυλλαδες και τα ξεφτιλοσαιτ δεν την δειχνουν. Δειχνουν μονο το κεφαλι του. Το ατομο ηταν εθνικιστης, τι να κανουμε τωρα?
Η μεταφορά του 30χρονου από και προς το Δικαστικό Mέγαρο στο Αγρίνιο το Σάββατο πραγματοποιήθηκε με μυστικότητα από τις αστυνομικές αρχές, που όπως φαίνεται ήθελαν πάση θυσία να μην το φέρουν σε επαφή με δημοσιογράφους αλλά και πολίτες.
Μετά την απολογία του που διήρκησε περίπου τρεις ώρες ο 30χρονος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος. Παρόντες ήταν και οι δυο συνήγοροί του κύριοι Τάτσης και Ψάρρης.
Μετά το τέλος της διαδικασίας ο κ. Ψάρρης προχώρησε σε κάποιες δηλώσεις σχετικά με τη διαδικασία, χωρίς όμως να θέλει να μπει σε λεπτομέρειες ως προς την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούνται διογκωμένες οι κατηγορίες σε βάρος του Δημήτρη Ματζαβίνου και υποστηρίζεται πως βασικές κατηγορίες δεν ισχύουν ή περιέχουν πολλές ασάφειες. Παράλληλα ο κατηγορούμενος αρνείται πως υπήρξε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με τους ανηλίκους, με τους οποίους βρίσκονταν.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προφυλακιστέοι οι 4 από τους 7 κατηγορουμένους για συμμετοχή στην «Combat 18 Hellas»
 Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, 18:54
Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνουν πλέον οι 4 από τους 7 κατηγορουμένους για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση «Combat 18 Hellas» που απολογήθηκαν με βαριές κατηγορίες στην 1η τακτική ανακρίτρια. Αν και αρνήθηκαν πως συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση, ομολογώντας μόνο επιμέρους πράξεις που τους αποδίδονται, και οι τέσσερις δεν κατάφεραν να πείσουν την ανακρίτρια η οποία με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, τους έκρινε προφυλακιστέους.
Ο 35χρνος Γ.Δ. που φέρεται ως αρχηγός της οργάνωσης, ένας 35χρονος κι ένας 45χρονος με καταγεγραμμένες επιβαρυντικές για αυτούς συνομιλίες αλλά κι ένας 22χρονος συγκατηγορούμενός τους που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, αποχωρώντας από τα δικαστήρια, συνοδεία αστυνομικών φώναζαν «όχι φυλακές για τους εθνικιστές».
Ο 35χρονος Γ.Δ. γνωστός με τα ψευδώνυμα «Τσαμπανίκας Αλέξανδρος», «ΤΣΑΜΠ» και «ΑΡΧΗΓΟΣ» που φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο πως «καθόριζε τους στόχους και τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, δίνοντας στα μέλη της σαφείς εντολές» αρνήθηκε πως είχε αρχηγικό ρόλο.
Συγγνώμη πάντως ζήτησε μόνο ο δεύτερος 35χρονος ο οποίος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του σε 2 επιθέσεις, αποτέλεσμα κι αυτές, όπως ισχυρίστηκε της πίεσης που του ασκούσε ο «Τσαμπανίκας». Υποστήριξε δε πως φοβόταν για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του αν έπαιρνε αποστάσεις από την οργάνωσης. "Ο «Τσαμπανικας» με πίεσε να πράξω την πρώτη εμπρηστική επίθεση, στην οποία προέβην – κατόπιν αρκετών αναβολών – όχι με αυτόνομη βούληση, αλλά υπό το καθεστώς πίεσης.
Εντούτοις η δεύτερη εμπρηστική επίθεση έλαβε χώρα, υπό συνθήκες απόλυτης πίεσης και ψυχικού εξαναγκασμού από τον «Τσαμπανίκα» και δη υπό το καθεστώς τρόμου, αφού ο τελευταίος, μου είχε δημιουργήσει με απόλυτη σαφήνεια την εντύπωση, πως αν τολμούσα να απαγκιστρωθώ, θα πάθαινα κακό (εγώ ή η οικογένεια μου).
Στην πραγματικότητα οι δράσεις που μου άρεσαν ήταν τα γκραφιτι και το κάψιμο της τούρκικης σημαίας, τα οποία και θεωρώ ότι ούτε την έννομη τάξη διασάλευσαν, αλλά ούτε και ανήθικα ήταν. Εξάλλου, τέτοια βίντεο με γκράφιτι είδα στο site που τηρούσε ο «Τσαπανίκας» και θέλησα να συμμετάσχω.
Έτι περαιτέρω, ως Έλλην Πατριώτης που νιώθω, θαυμάζω τον Κολοκοτρώνη, θεωρώ ελληνική την Μακεδονία και προαιώνιο εχθρό τον Τούρκο.", είπε.
Επιμέρους πράξεις ομολόγησαν οι άλλοι δύο προφυλακισθέντες με τον 22χρονο να παραδέχεται μόνο ότι προσπάθησε να κατασκευάσει μία μολότωφ.
Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσα τους και ο 30χρονος δικηγόρος Πειραιά ο οποίος αρνήθηκε την ποινική εμπλοκή τους στην υπόθεση, υποστηρίζοντας πως στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί έδινε νομικές συμβουλές στον 35χρονο συγκατηγορούμενό του που ήταν πελάτης του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το Αφρίν οι τουρκικές δυνάμεις
 Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, 15:23
Σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την πόλη Αφρίν στα βόρεια της Συρίας βρίσκονται οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι ομάδες των μισθοφορων συμμαχων ισλαμοφασιστών από την Συρία, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Ο τουρκικός στρατός και οι συμμαχες του ισλαμοφασιστικές δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το βορειοανατολικό άκρο της πόλης Αφρίν κι έξι χιλιομέτρων από το βόρειο σύνορό της, σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο.
Η πολεμική εισβολη των Τούρκων ήταν επιτυχής για σήμερα, καθώς τέθηκαν υπό τουρκικό έλεγχο τρεις πόλεις, ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις της Άγκυρας ελέγχουν 221 πόλεις και χωριά, από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων της εισβολης με την κωδική ονομασία «Κλάδος Ελαίας» που άρχισαν την 20η Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ο στρατός έχει περικυκλώσει τις πόλεις Ντούμα και Χαράστα στην ανατολική Γούτα
 Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, 14:21
Ο στρατός της Συρίας, έχει περικυκλώσει τις πόλεις Ντούμα και Χαράστα στην ανατολική Γούτα, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο στρατός, έχει εντείνει τις πολεμικές επιχειρήσεις του στο κεντρικό τμήμα της ανατολικής Γούτα, που τελεί υπό τον έλεγχο των κανιβαλων ισλαμοφασιστών, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση. Το κεντρικό αυτό τμήμα, βρίσκεται κοντά σε περιοχή που διαχωρίζει την Γούτα, σε δύο τμήματα.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ο στρατός της Συρίας προωθείται κοντά στις περιοχές Μεσράμπα και Μουντέιρα. Πρόκειται για δύο μικρές πόλεις, που αποτελούν τον τελευταίο σύνδεσμο μεταξύ των βόρειων και νότιων περιοχών στην Γούτα, που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό.
Η Τζάις αλ-Ισλάμ και η Φαϊλάκ αλ-Ραχμάν, οι δύο πιο σημαντικές συμμοριες των κανιβαλων ισλαμοφασιστών στην ανατολική Γούτα, δήλωσαν ότι έχουν προχωρήσει στην διεξαγωγή αντεπιθέσεων κατά τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου ν’ ανακαταλάβουν μερικές από τις περιοχές που έχασαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γνωστοί ακτιβιστές καταδικάζουν τις κυρώσεις που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς στη Βενεζουέλα
 Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, 02:32
Ο Αμερικανός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι, ο διάσημος κινηματογραφικός ηθοποιός Ντάνι Γκλόβερ και πολλοί άλλοι ακτιβιστές κατήγγειλαν την Παρασκευή τις κυρώσεις που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς στη σοσιαλιστική κυβέρνηση της Βενεζουέλας, τονίζοντας ότι πλήττουν τους φτωχότερους πολίτες της λατινοαμερικάνικης χώρας και τορπιλίζουν την πολιτική συμφιλίωση.
Οι δύο πασίγνωστοι ακτιβιστές είναι ανάμεσα στα 154 πρόσωπα που υπογράφουν ανοικτή επιστολή προς τις κυβερνήσεις στην Ουάσινγκτον και την Οτάβα με την οποία τις καλούν να ξανασκεφτούν τα μέτρα που έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα για να πιέσουν την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς επιβάλλουν κυρώσεις σε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Μαδούρο, που κατηγορούν για διαφθορά, αντιδημοκρατική παρέκκλιση και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν τη δέσμευση τυχόν πόρων που διαθέτουν και απαγορεύουν στους πολίτες των ΗΠΑ και του Καναδά να συναλλάσσονται μαζί τους. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επίσης επιβάλει οικονομικές κυρώσεις, με στόχο να εμποδιστεί η Βενεζουέλα να εκδίδει νέα ομόλογα του δημοσίου, και προετοιμάζεται να επιβάλλει κυρώσεις στον κρίσιμο για την οικονομία της χώρας τομέα του πετρελαίου.
Μολονότι οι επικριτές της κυβέρνησης του Μαδούρο λένε ότι οι κυρώσεις αυτές στοχοθετούν μόνο την «δικτατορία» του, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας καταγγέλλει ότι αποτελούν μέρος ενός σχεδίου της δεξιάς με στόχο την ανατροπή του και την απόκτηση του ελέγχου του πετρελαϊκού πλούτου της χώρας μέλους του ΟΠΕΚ.
«Μας προκαλεί βαθιά ανησυχία η χρήση παράνομων κυρώσεων, οι συνέπειες των οποίων πλήττουν βαρύτερα τους φτωχότερους και τα πιο περιθωριοποιημένα κοινωνικά στρώματα, με σκοπό να εξαναγκαστεί πολιτική και οικονομική αλλαγή σε μια αδελφή δημοκρατική χώρα», αναφέρει η ανοικτή επιστολή.
«Οι κυρώσεις απλά και μόνο περιπλέκουν τις προσπάθειες του Βατικανού, της Δομινικανής Δημοκρατίας και άλλων διεθνών παραγόντων να μεσολαβήσουν για να υπάρξει διευθέτηση της βαθιάς πόλωσης στη Βενεζουέλα», προστίθεται στο κείμενο.
Ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες είχε την αμέριστη υποστήριξη πολλών προσωπικοτήτων της αριστεράς σε διεθνές επίπεδο, όπως και ο διάδοχός του, ο Μαδούρο.
«Δεν είναι μυστικό ότι η Βενεζουέλα -αντίθετα με το Μεξικό, την Ονδούρα, την Κολομβία, την Αίγυπτο ή τη Σαουδική Αραβία- βρίσκεται στο στόχαστρο (μιας επιχείρησης για) αλλαγή καθεστώτος από τις ΗΠΑ, ακριβώς εξαιτίας του ηγετικού ρόλου της Βενεζουέλας στην αντίσταση εναντίον της ηγεμονίας των ΗΠΑ και της επιβολής του νεοφιλελεύθερου μοντέλου στη Λατινική Αμερική», σύμφωνα με την επιστολή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν. Γούτα: Συμφωνία για την απελευθέρωση φυλακισμένων μαχητών τζιχαντοφασιστων ανακοίνωσε η ισλαμοφασιστικη Τζάις αλ Ισλάμ
Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018, 21:59
Η ισλαμοφασιστικη συμμορια Τζάις αλ Ισλάμ ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε για τη μεταφορά μαχητών του Μετώπου Νόσρα που κρατούνται σε φυλακές που ελέγχει στην ανατολική Γούτα, από τον πολιορκούμενο θύλακα των ισλαμοφασιστών, ανατολικά της Δαμασκού, στην ισλαμοφασιστοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ.
Με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter, η συμμορια τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από διαβουλεύσεις με τα Ηνωμένα Έθνη, έναν αριθμό διεθνών παραγόντων και εκπροσώπων πολιτικής προστασίας από την ανατολική Γούτα.
«Έπειτα από τη συνάντησή μας σήμερα με αντιπροσωπεία που εισήλθε στην Γούτα, η οποία συνόδευε την ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή, μια συμφωνία επιτεύχθηκε για την εκκένωση μιας πρώτης ομάδας μελών (του Μετώπου Νόσρα) που βρίσκονται στις φυλακές της Τζάις αλ Ισλάμ, οι οποίοι φυλακίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ασφαλείας που η Τζάις αλ Ισλάμ ξεκίνησε στις 28 Απριλίου 2017», υπογράμμισε η ανακοίνωση που συνέταξε η ηγεσία της συμμοριας και φέρει σημερινή ημερομηνία.
Νωρίτερα σήμερα μια αυτοκινητοπομπή εισήλθε στον ισλαμοφασιστικο θύλακα για να διανείμει ανθρωπιστική βοήθεια.
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ένας αριθμός μαχητών με τις οικογένειές τους έχουν ξεκινήσουν να αποχωρούν από τον ισλαμοφασιστοκρατούμενο θύλακα.
Πλάνα έδειξαν ανθρώπους να μπαίνουν σε ένα λεωφορείο και ο ανταποκριτής ανέφερε ότι οι άνδρες ήταν μαχητές που εξήλθαν από την ανατολική Γούτα από το πέρασμα αλ Ουαφιντίν προς τις περιοχές που ελέγχουν φιλοκυβερνητικές δημοκρατικες δυνάμεις.
Η συμφωνία για την εκκένωση μελών της Ταχρίρ αλ Σαμ, μιας τζιχαντοφασιστικής συμμοριας στην οποία κυριαρχεί το Μέτωπο Νόσρα, πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, θυμίζει προηγούμενες συμφωνίες που είχαν συναφθεί σε όλη τη Συρία.
Σε πολλές περιπτώσεις οι ισλαμοφασιστες είχαν παραδώσει εδάφη με αντάλλαγμα να τους εξασφαλιστούν ασφαλή περάσματα σε άλλες περιοχές που ελέγχουν οι ισλαμοφασιστικές δυνάμεις των αποικιοκρατων για τους εαυτούς τους, για συγγενείς τους και άλλους αμάχους ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων απρόθυμους να επιστρέψουν υπό την εξουσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Και για «κατασκοπεία» διώκουν τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν τη χορήγηση όπλων στους τζιχαντιστές
 Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018, 18:09
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας ανέτρεψε την πενταετή ποινή φυλάκισης στην οποία είχε καταδικαστεί ο δημοσιογράφος Τζαν Ντουντάρ, εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να του επιβληθεί 20ετής κάθειρξη με την κατηγορία της κατασκοπείας, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.
Ο Ντουντάρ και ο συνάδελφός του της εφημερίδας Cumhuriyet Ερντέμ Γκιουλ καταδικάστηκαν τον Μάιο του 2016 σε φυλάκιση 5 ετών επειδή δημοσιοποίησαν ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει φορτηγά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών να μεταφέρουν όπλα τη Συρία.
Σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι το κατώτερο δικαστήριο θα έπρεπε να έχει καταδικάσει τον Ντουντάρ για την κατηγορία της κατασκοπείας, που επιφέρει ποινή κάθειρξης 15-20 ετών, ενώ ο Γκιουλ θα έπρεπε να απαλλαγεί λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Οι δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν για την κατηγορία της αποκάλυψης απόρρητων πληροφοριών.
Και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσής τους. Ο Ντουντάρ στη συνέχεια έφυγε από την Τουρκία και τώρα δικάζεται ερήμην ενώ ο Γκιουλ παραμένει στη χώρα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου υπήρξε ο ναζιστής δικηγόρος που συνελήφθη ως μέλος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης COMBAT 18 που πραγματοποιούσε τρομοκρατικές ενέργειες. Πρόκειται για τον Γιώργο Μακρή ο οποίος ήταν φοιτητής στη Μυτιλήνη από το 2004 και δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του καθώς τις εγκατέλειψε για να σπουδάσει δικηγόρος σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Ο Μακρής υπήρξε ενεργό στέλεχος της ΔΑΠ και καθοδηγητής στελεχών της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια, που βρίσκονται σήμερα στην ΟΝΝΕΔ. Όπως μαρτυρά η φωτογραφία τόσο εκείνος όσο και άλλο στέλεχος της ΔΑΠ την περίοδο που βρισκόταν στη Λέσβο δεν έκρυβαν την νοσταλγία τους για τον Χίτλερ και την συμπάθεια τους στους Ναζί που αιματοκύλισαν την πατρίδα μας. Στη φωτογραφία, που δημοσίευσε το emprosnet.gr(χωρίς να εμφανίζονται πρόσωπα), εικονίζεται ο Μακρής μαζί με άλλο στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης να χαιρετούν ναζιστικά. Ακόμα και όταν έφυγε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ο Μακρής διατήρησε επαφές με στελέχη της ΔΑΠ Κοινωνιολογίας οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στη διοίκηση του κεντρικού οργάνου της ΟΝΝΕΔ πανελλαδικά και έχουν αναπτύξει και πολιτική δραστηριότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μάλιστα το 2015 όταν ο Μάκρης ξαναβρέθηκε στη Μυτιλήνη, άγνωστο για ποιο λόγο, συναντήθηκε με συγκεκριμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια δήλωση ή τοποθέτηση από τα δυο στελέχη της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας για τις σχέσεις που διατηρούσαν με τον Μακρή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H πρώτη χώρα που αναγκάζει όλα τα σουπερμάρκετ να δίνουν το απούλητο φαγητό τους στους φτωχούς
Σύμφωνα με νόμο του 2016, τα σουπερμάρκετ στη Γαλλία απαγορεύεται να πετούν φαγητό που είναι κατάλληλο για βρώση. Κι ενώ η δωρεά φαγητού σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, ήταν μέχρι πρόσφατα μια πράξη καλής θέλησης τώρα είναι απαίτηση. Τα καταστήματα που δεν συμμορφώνονται δέχονται πρόστιμο ως και 4.000 ευρώ για κάθε παράβαση.
Όπως διαβάζουμε στην Guardian: «Το πιο σημαντικό είναι, ότι επειδή τα σούπερ μάρκετ θα υποχρεωθούν να υπογράψουν συμφωνίες δωρεών με φιλανθρωπικές οργανώσεις, θα μπορούν να αυξήσουν την ποιότητα και την ποικιλία των τροφίμων που λαμβάνουν και διανέμουν. Όσον αφορά τη διατροφική ισορροπία, σήμερα υπάρχει έλλειψη κρέατος, φρούτων και λαχανικών. Ελπίζουμε ότι έτσι θα προωθήσουμε τα προϊόντα αυτά.»
Άραγε λειτουργεί; Σχεδόν δύο χρόνια μετά, ο νέος νόμος είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των δωρεών και να βελτιωθεί η ποιότητα των τροφίμων. Οι εθελοντές πηγαίνουν σε πάνω από 9.000 σούπερ μάρκετ σε όλη τη Γαλλία όπου συλλέγουν τρόφιμα, γιαούρτι, πίτσα, φρέσκα φρούτα, λαχανικά και τυριά. Αφού τα φορτώσουν σε φορτηγά, περίπου 125.000 εθελοντές μεταφέρουν τα προϊόντα σε εκκλησίες και κέντρα τροφίμων, απ’ όπου τα δίκτυα τραπεζών τροφίμων τα διανέμουν σε φτωχές οικογένειες.
Στη Γαλλία, πάνω από 5.000 φιλανθρωπικές οργανώσεις βασίζονται σε τράπεζες τροφίμων και χάρη στη νομοθεσία, σχεδόν οι μισές δωρεές προέρχονται πλέον από τα σούπερ μάρκετ. Ο νόμος αυτός έχει καταφέρει να αλλάξει τις πρακτικές των μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ. Είναι πιο προσεκτικές με το περιβάλλον και προσφέρουν περισσότερα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Συρία #δαμασκό #eastghouta μαζικές διαδηλώσεις γινονται τώρα εναντίον των ισλαμοφασιστων μαχητών στο #hamouriya οι κατοικοι που υψωνουν σημαίες της Συρίας  απαιτούν την απομάκρυνση ισλαμοφασιστων μαχητών από την ανατολική #χούτα και την είσοδο του στρατού για την προστασία των ανθρώπων από τους ισλαμοφασιστες.

Μεγάλος αριθμός πολιτών της Ανατολικής Γκούτα, βγήκαν στους δρόμους σήμερα, διαδηλώνοντας την υποστήριξή τους στον Συριακό Αραβικό Στρατό, σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Damascus Now”.
Οι κάτοικοι της Al-Hammouriyah έφεραν σημαίες της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας και διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης τους, με συνθήματα υπέρ της κυβέρνησης και του στρατού της χώρας.
Επίσης, οι κάτοικοι της Al-Hammouriyah ζητούσαν την αποχώρηση των ισλαμοφασιστων μαχητών που έχουν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή, προκειμένου να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην Αν. Γκούτα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατασκευαστικα «ναυαγια» 4 νεα λιμανια. Σε  Σαντορινη, Ικαρια, Σαμο, Κυπαρισσια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μικρο-δουλειες των 5 ευρω! Ο ευτελισμος της εργασιας.
Σε ψηφιακα παζαρια οι εργαζομενοι διαλαλουν και πουλουν την εργατικη τους δυναμη φτηνα!  Πολυ φτηνα!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Βουλευτικές εκλογές με αντιπαράθεση για τη συμφωνία ειρήνης
Τη Κυριακή 11 Μάρτη πραγματοποιούνται στην Κολομβία βουλευτικές εκλογές, ενώ στις 27 Μάη θα γίνει ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών. Κεντρικό ζήτημα της αντιπαράθεσης, όπως αναμενόταν, είναι η εφαρμογή της λεγόμενης ειρηνευτικής συμφωνίας με το αντάρτικο κίνημα «Eνοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού» (FARC - ΕP), η τροποποιημένη μορφή της οποίας υπογράφηκε το Νοέμβρη του 2016.
Οι βασικές δυνάμεις που συμμετέχουν είναι: Το κόμμα του κύριου πολέμιου της συμφωνίας, πρώην Προέδρου Α. Ουρίμπε, το λεγόμενο «Δημοκρατικό Κέντρο». Το Κόμμα της Ενότητας, από όπου προέρχεται ο σημερινός Πρόεδρος Χ. Μ. Σάντος. Το Φιλελεύθερο Κόμμα (τα δύο τελευταία αστικά κόμματα στηρίζουν τη συμφωνία). Ακόμα, στο χώρο της αριστερας, ο «Δημοκρατικός Εναλλακτικός Πόλος», η «Συμμαχία της Αξιοπρέπειας» (που συσπειρώνει την «Πατριωτική Ενωση», όπου συμμετέχουν το Κολομβιάνικο ΚΚ και άλλες αριστερές δυνάμεις). Στις εκλογές συμμετέχει και το κόμμα FARC (Επαναστατική Εναλλακτική Δύναμη της Πλειοψηφίας), που προήλθε από το αντάρτικο κίνημα των FARC - EP, με επίσης αριστερό πρόγραμμα, στο όνομα της «εθνικής συμφιλίωσης», το οποίο με βάση την ειρηνευτική συμφωνία θα έχει εξασφαλισμένους για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο 5 βουλευτές και 5 γερουσιαστές.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι η αποχή τα τελευταία χρόνια στην χώρα είναι ιδιαίτερα αυξημένη (το 2014 έφτασε το 56,42%), ενώ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας θα υπάρχει και εθελοντική ψηφοφορία στις λεγόμενες λίστες της «αριστεράς» και της «δεξιάς», όπου θα επιλεγούν οι τελικοί υποψήφιοι για την προεδρία της χώρας στις εκλογές του Μάη. Οι υποψήφιοι της «αριστεράς» είναι ο Γκουστάβο Πέτρο, αριστερος, πρώην δήμαρχος Μπογκοτά, ο οποίος τη δεκαετία του '80 συμμετείχε στο ένοπλο κίνημα «M-19», που στη συνέχεια προσαρμόστηκε στο σύστημα, και ο Κάρλος Καϊσέδο, πρώην δήμαρχος της Σάντα Μάρτα, πόλης στα βόρεια της χώρας. Η «δεξιά» θέλει να επιλέξει από τρεις υποψηφίους, με μάλλον επικρατέστερο αυτόν του κόμματος του Ουρίμπε, Ιβάν Ντούκε.
Την Πέμπτη, πάντως, το κόμμα FARC ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα για την προεδρία του ηγέτη της Ροντρίγκο Λοντόνιο ή Τιμολέον Χιμένες, όταν ο Χιμενεθ ανακοινωσε ότι αποσυρετε λογω των προβληματων στην καρδια του, καταγγέλλοντας το FARC ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές, αφού από την υπογραφή της συμφωνίας έχουν δολοφονηθεί πάνω από 50 πρώην αντάρτες και μέλη των οικογενειών τους και άλλοι 250 αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, 600 αντάρτες είναι ακόμα στις φυλακές, υπήρξαν απόπειρες παρεμπόδισης των συγκεντρώσεων του κόμματος, ενώ και πρόσφατα ο Χιμένες υποβλήθηκε σε ανοιχτή χειρουργική επέμβαση στην καρδιά.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νεκρός από τους ισραηλινοναζι 24χρονος Παλαιστίνιος
ΡΑΜΑΛΑ.--
Νέα θύματα προκάλεσε την Παρασκευή η ακατάπαυστη βία των ισραηλινών κατοχικών αρχών στα Παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης και της Λωρίδας της Γάζας. Στη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποίησαν χτες στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης εκατοντάδες νεαροί Παλαιστίνιοι, ενάντια στην απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, σκοτώθηκε ο 24χρονος Παλαιστίνιος ανάπηρος Μοχάμεντ Ζαΐρ αλ Τζαμπάρι από σφαίρες Ισραηλινοναζιστών στρατιωτών. Σε διαδηλώσεις για τον ίδιο λόγο, που έγιναν κοντά στη Ραμάλα, τραυματίστηκαν άλλοι δύο νεαροί και στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ άλλοι τέσσερις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μία τελευταία φωτογραφία για σήμερα, πραγματικά έπος..
Γυναίκες "κομάντο" της Αλ Νούσρα με μπούρκες, αμερικάνικα όπλα και ολόσωμες στολές-φουστάνια παραλλαγής στα αμερικάνικα χρώματα, κρατάνε με μεγάλο αγωνιστικό φρόνημα τις σημαίες του FSA και της Τουρκίας μέσα στα Συριακά εδάφη.
Αυτές οι γυναίκες, που έχουν την χαρά και την ευλογία να λαμβάνουν την ευαισθησία σύσσωμης της Δύσης για τις επιθέσεις που δέχονται από τον Συριακό στρατό, γιορτάζουν και την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΙΘΟΥΣΑ του ΣτΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ!!!!!
Η απελευθέρωση της πατρίδας μας εξαρτάται από τη Δικαστική εξουσία και οι δικαστές οφείλουν γενναία και ευσυνείδητα να υπερασπιστούν το Λαό μας!!!!
Σήμερα εκδικάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπόθεση που εάν δικαιώσει τους 7 δικηγόρους που προσέφυγαν ουσιαστικά ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ . Είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ γιατί παραβίασε την απόφαση του Λαού μας στο Δημοψήφισμα , με το ΟΧΙ που σύμφωνα πάντα με το Σύνταγμα έχει ισχύ νόμου !!!!!!
Ακούστε το δικηγόρο Δημήτρη Κλούρα μεταξύ των 7 που προσέφυγαν να εξηγεί γιατί είναι αντισυνταγματικό , γιατί η πολιτική εξουσία έχει ποινικές ευθύνες και γιατί οι Δικαστές φοβούνται να αποφασίσουν σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα !!!
Στην έδρα των δικαστών και ο γιος του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου!!!!!!
Σε τρεις μήνες η απόφαση !!!!
Μπράβο στην κυρία Γεωργία Μπιτακου (μελος του ΕΠΑΜ, μιλησε στη συγκεντρωση για την Μακεδονια στο Συνταγμα), που μετά το συλλαλητήριο συνεχιζει τον αγώνα της . Μπράβο στην κίνηση αυτή των δικηγόρων και μακάρι η απόφαση να δικαιώσει τον λαό ..
Αναμένουμε ..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με 182 ευρώ το μήνα ζουν 1,5 εκατ. Έλληνες – Παρά την αισιοδοξία της κυβέρνησης, δυσοίωνες οι προβλέψεις για το μέλλον
10/3/2018
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το οικονομικό μέλλον των ελληνικών νοικοκυριών, σύμφωνα με νέα έρευνα που κάνει λόγο για “έκρηξη” της φτώχειας από το 2019, με τους νεόπτωχους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και νέους να αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα.
Σήμερα το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχιας, που είναι 382 ευρώ το μήνα. Από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ το μήνα. Μάλιστα στη χώρα μας στην κατηγορία των φτωχών-ανέργων τα επίσημα στοιχεία είναι εντυπωσιακά, αφού σε αυτά εντάσσονται ο ένας στους δύο ανέργους (48%).
Οι συντάξεις μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου και με τις συνολικά 22 μειώσεις που επέφερε οδηγήθηκαν σε νέες περικοπές. Από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας (σύστημα “Ήλιος” – Δεκέμβριος 2017) φαίνεται ότι σχεδόν μία στις τρεις συντάξεις σήμερα δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ το μήνα, ενώ στο σύνολο των συνταξιούχων η μέση κύρια σύνταξη από όλα τα ταμεία διαμορφώνεται στα 722 ευρώ.
Όμως οι μειώσεις δε σταματούν εκεί. Η νέα περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις το 2019 αναμένεται να μειώσει περαιτέρω τις παλιές κύριες και επικουρικές συντάξεις, αγγίζοντας τα 2,5 δισ. ευρώ.
Συνδυαστικά με τη νέα μείωση του αφορολόγητου που έρχεται, θα επηρεαστούν συνολικά όλοι οι συνταξιούχοι της χώρας – 2,6 εκατομμύρια – καθώς θα απολέσουν από 1 έως 3 συντάξεις.
Οι μειώσεις που θα συντελεστούν με βάση το κόψιμο της προσωπικής διαφοράς – κατά 18% – θα πραγματοποιηθούν ήδη μέσα στο 2018, καθώς οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2019 θα καταβληθούν το Δεκέμβριο του 2018.
Κύμα περικοπών
Και πάλι όμως οι μειώσεις, οι περικοπές των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) δεν περιορίζονται μόνο στο 18%. Από 1/1/2023 κάθε αύξηση στο ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης (λόγω ρήτρας ανάπτυξης) δε θα προστίθεται ως επιπλέον ποσό στη σύνταξη, αλλά θα συμψηφίζεται αφαιρούμενη για όσα χρόνια χρειαστεί από το υπόλοιπο της προσωπικής διαφοράς μέχρι την πλήρη εξάλειψή της (άρθρ. 14, Ν. 4387/2016 και άρθρ.1, Ν. 4472/2017.
Με απλά λόγια, όλοι οι σημερινοί συνταξιούχοι θα εξισωθούν πλήρως με τους νέους, βάσει ασφαλιστικού Κατρούγκαλου, το οποίο μάλιστα στην πλήρη εφαρμογή του θα δίνει συντάξεις 40 έως 50% μικρότερες σε σχέση με εκείνες του 2014.
Αναφορικά με τους εργαζόμενους, εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια το όριο της φτώχιας θα βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα, διότι, εκτός από τη μείωση των εισοδημάτων, δημιουργείται σταδιακά μια νέα κατηγορία, οι λεγόμενοι εργαζόμενοι-φτωχοί άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται με ευέλικτη μορφή απασχόλησης και οι αμοιβές τους θα κυμαίνονται από 200 έως 300 ευρώ το μήνα, δηλαδή κάτω από 4.150 ευρώ ετησίως, που είναι το όριο της φτώχιας σήμερα.
Ήδη καταγράφεται ανακύκλωση της ανεργίας – με μοίρασμα μίας θέσης εργασίας σε 2 ή και 3 ανέργους, γεγονός που αποδεικνύει την κατάρρευση της πλήρους και σταθερής απασχόλησης.
Επισημαίνεται ότι, ήδη από την 1η/1/2018, όλοι οι μισθοί μειώνονται λόγω της κατάργησης της έκπτωσης 1,5% στην παρακράτηση φόρου, ενώ την 1η/1/2020 επέρχεται και νέα περικοπή στις καθαρές αποδοχές των μισθωτών, λόγω της μείωσης του αφορολογήτου – για δεύτερη συνεχόμενη φορά – στα 5.700 ευρώ.
«Στα 480 ευρώ θα πέσει η μέση σύνταξη!»
Σύμφωνα με νέα μελέτη του ομότιμου καθηγητή του Παντείου κ. Σάββα Ρομπόλη, με τις μειώσεις που έρχονται το 2019-2020 η μέση σύνταξη, που σήμερα είναι 722 ευρώ, θα πέσει στα 480 ευρώ, και αν εφαρμοστεί το 2020 και η μείωση του αφορολόγητου, οπότε θα μπουν οι χαμηλές συντάξεις στη φορολόγηση, τότε η μέση καθαρή σύνταξη στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί στα 450 ευρώ!
Όπως πολύ εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, με αυτά τα δεδομένα θεωρείται ότι θα είναι πολύ δύσκολη η επιβίωση αυτής της κατηγορίας των ανθρώπων. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη η γενιά των “φτωχών” εργαζομένων, με μισθό 327 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερο ακόμη και από το επίδομα ανεργίας που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 360 ευρώ, καθιερώθηκε στην αγορά εργασίας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.
Και όλα αυτά ενώ παράλληλα διευρύνεται και φτωχοποιείται ακόμη περισσότερο η γενιά των “φτωχών” εργαζόμενων, και δη των νέων, παρά τα πτυχία που φέρουν, που δημιουργήθηκε – για πρώτη φορά – με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., με τα στοιχεία να θέλουν 1 στους 3 μισθωτούς στην Ελλάδα να απασχολείται πλέον με μερική απασχόληση και με μισθούς “ψίχουλα”, με τα οποία σίγουρα κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει, πόσω μάλλον όταν έχει υποχρεώσεις και οικογένεια…