Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Κυριακη 25 Φεβρουαριου 2018



Ξευτιλισμένη αληταμπουρία χορτάτων κοινωνικών δολοφόνων.
Όρος της νεοελληνικής γλώσσας, που αναφέρεται σ' εκείνους που παίρνουν επίδομα στέγης 12.000 ευρώ ετησίως, με εισοδήματα που φτάνουν το μισό εκατομμύριο δολάρια, προκειμένου να πετσοκόψουν μισθούς και συντάξεις εκατομμυρίων άλλων ανθρώπων. Ο όρος χρησιμοποιείται και για εκείνους που ενέκριναν το επίδομα στα κοινωνικά παράσιτα.
Όταν οι εκπαιδευτικοί αδυνατούν να βρουν στέγη στα νησιά, λόγω ενοικίων που εξανεμίζουν τον πενιχρό μισθό τους. Και δεκάδες χιλιάδες άλλοι άνθρωποι σχεδιάζεται να χάσουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς. Με απόφαση αυτής της ξευτιλισμένης αληταμπουρίας χορτάτων κοινωνικών δολοφόνων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βασικό θεμέλιο του καπιταλισμού ο ρατσισμός. Φυλετικός και κοινωνικός. Η αντίληψη πως κάποιοι άνθρωποι έχουν περισσότερα δικαιώματα στη ζωή απ' όσο άλλοι, ακόμη και μέχρι του σημείου να αποφασίζουν την εξαθλίωση εκατομμυρίων προκειμένου οι ίδιοι να απολαμβάνουν όσα δεν θα μπορούσαν να απολαύσουν μερικές χιλιάδες από τα θύματά τους.
Τυπική περίπτωση ανθρώπων που η ζωή τους αποτιμάται ως ανώτερης αξίας απ' όσο χιλιάδων άλλων, είναι το ζεύγος Δημήτρη Παπαδημητρίου και Ράνιας Αντωνοπούλου.
Με ετήσιο εισόδημα περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια, με καταθέσεις και μετοχές κάπου 3,3 εκατομμύρια δολάρια, με ακίνητα σε ΗΠΑ και Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και βίλα 300 τ.μ., σε οικόπεδο 5.000 τ.μ. και πισίνα 80 τ.μ. στη Σύρο, παιρνουν 12.000 ευρώ τον χρόνο επίδομα ενοικίου από το κράτος γιατι είναι βουλευτες, οι δύο αυτοί εκπρόσωποι της ανώτερης φυλής είναι συνάμα και υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα, που έχει κάμποσους σαν κι αυτούς στις τάξεις της.
Ως υπουργοί, εκτός του ότι πρακτορεύουν τα συμφέροντα εταιριών που σχετίζονται με το χρέος της χώρας μας και στις οποίες έχουν κι οι ίδιοι κεφάλαια, παίρνουν και αποφάσεις για την περικοπή μισθών και συντάξεων της πλέμπας. Καθώς όπως είπαμε, το ζεύγος αξίζει όσο χιλιάδες άλλοι κατώτερης ράτσας πληβείοι, να μην έχει λόγο για τη ζωή των παρακατιανών;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι ο Γιώργος Πιτσιλής, αυτόν τον δοσίλογο δεν τον ψήφισε κανείς, δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του και κανείς εκ του ΛΑΟΥ δεν τον γνωρίζει, ο ΛΑΟΣ δεν του εμπιστεύτηκε καμία εξουσία !
Και όμως αυτός είναι ο διοικητής της Ανεξάρτητες Αρχής Δημοσίων Εσόδων ο πραγματικός ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ που λογοδοτεί στους ΕΥΡΩ-ΠΕΟΥΣ και κάνει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ χωρίς να του έχει δοθεί ποτέ η υπερεξουσία από τον ΛΑΟ !
Αυτός κατάσχει τα χρήματα, διαχειρίζεται φόρους και τον πλούτο όλου του έθνους !
Ντρέπομαι για τον εαυτόν μου επειδή ανέχομαι να υπάρχουν μέσα στο σπίτι μου αυτά τα κατακάθια και αποβράσματα της κοινωνίας !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γάζα δεν έχει ανθρωπιστικό πρόβλημα. Η Γάζα έχει αποικιακό πρόβλημα
23/02/2018
Είναι παραπλανητικό να περιγράφουμε τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας αποκλειστικά ή κυρίως με την αποπολιτικοποιημένη γλώσσα του ανθρωπισμού και της φτώχειας.
του Greg Shupak*
Οι συνθήκες στη Γάζα περιγράφονται συχνά με την ουδέτερη γλώσσα του ανθρωπισμού και της φτώχειας.
Ένα έγγραφο της 6ης Φεβρουαρίου που κυκλοφόρησε από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ επισημαίνει ότι: «Τα καύσιμα έκτακτης ανάγκης για σημαντικές εγκαταστάσεις στη Γάζα θα εξαντληθούν μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες» και ότι «διατρέχουν κίνδυνο οι υπηρεσίες επειγόντων και διαγνωστικής όπως τα ακτινολογικά, οι μονάδες εντατικής θεραπείας και τα χειρουργεία σε 13 δημόσια νοσοκομεία.
Επίσης, κινδυνεύει να σταματήσει η λειτουργία σε 55 δεξαμενές αποβλήτων, σε 48 μονάδες αφαλάτωσης και στη συλλογή στερεών αποβλήτων».
Η δήλωση αυτή περιγράφει την κατάσταση ως «ανθρωπιστική καταστροφή που προκλήθηκε από την ενεργειακή κρίση» χωρίς να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα αίτια ή την ευθύνη της κρίσης αυτής.
Μια αποπολιτικοποιημένη γλώσσα
Μια έκθεση της UNICEF για τη φτώχεια στη Γάζα σημειώνει ότι οι οικονομικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί στη Λωρίδα και ότι το 40% των παλαιστινιακών οικογενειών στη Λωρίδα της Γάζας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ το 70% εξαρτώνται από κάποια μορφή εξωτερικής βοήθειας. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται αυτό το άρθρο στο Ισραήλ ή στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στους συνεργάτες τους.
Το Ισραήλ ελέγχει την πρόσβαση της γης στη Γάζα, τον εναέριο χώρο της και τη θάλασσά της και έχει πολιορκίσει τη Λωρίδα από το 2006. Το Ισραήλ έχει καταλάβει τη Γάζα και, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι δυνάμεις κατοχής είναι υπεύθυνες για την ευημερία ενός πληθυσμού που βρίσκεται υπό κατοχή.
Το γεγονός ότι το Ισραήλ διαχειρίζεται την οικονομία της Γάζας υπογραμμίζει τους τρόπους με τους οποίους είναι υπεύθυνο για τη φτώχεια και την ανεργία στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας και τις επιπτώσεις τους. Το Ισραήλ αποφασίζει ποια αγαθά αξίζει να μεταποιηθούν στη Γάζα και να πωληθούν έξω από αυτή, «επηρεάζοντας την κερδοφορία και τις δυνατότητες διάφορων κλάδων της βιομηχανίας», σύμφωνα με τη δήλωση της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Gisha.
Η οργάνωση επισημαίνει ότι ο έλεγχος του Ισραήλ πάνω στο μοναδικό πέρασμα από το οποίο εισέρχονται και εξέρχονται τα αγαθά της Γάζας, του επιτρέπει να περιορίζει ό,τι εισέρχεται και εξέρχεται έτσι ώστε να «επηρεάζει σχεδόν κάθε πτυχή της οικονομίας της Γάζας και της αγοράς εργασίας». Δεδομένου ότι το Ισραήλ είναι «η σχεδόν μοναδική πηγή όλων των προϊόντων και των αγαθών που εισέρχονται στη Γάζα», έχει επίσης «αποφασιστική επιρροή στο κόστος ζωής στη Γάζα».
Ισραηλινά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ Η Αμερικανοεβραια ηθοποιός Sarah Silverman στηριξε την 17χρονη Παλαιστινια Αχεντ Ταμιμι και δεχτηκε γι'αυτο τεραστια λασπη ..μπραβο της για το κουραγιο της και την ακεραιοτητα της.
#λευτερια_στην_Αχεντ_Ταμιμι
http://www.upworthy.com/sarah-silverman-got-slammed-for-supporting-a-palestianian-teen-and-she-stayed-strong?g=2



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη εβδομάδα τουρκικής εισβολής στο κουρδικό Αφρίν, ανηλεείς βομβαρδισμοί κατά αμάχων, καταγγελίες χρήσης χημικών, ακρωτηριασμοί και βεβηλώσεις νεκρών σωμάτων Κουρδισσών μαχητριών και ούτε είδηση ούτε δάκρυ.... Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ούτε η έκφραση αυτή αποτυπώνει την αλήθεια
Αυτός είναι ένας άνθρωπος που μόλις έχασε ό, τι έχει. Είναι από το χωριό alixero στην περιοχή rajo του afrin. Κάθεται έξω από το νοσοκομείο afrin. Ήταν τα σώματα των αγαπημένους του. Έχασε τη γυναίκα του και τα παιδιά του σε μια τουρκική επίθεση με όλμους. Τα χέρια και τα ρούχα του είναι ακόμα καλυμμένα με το αίμα των αγαπημένους του. Αυτός είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει τίποτα άλλο να χάσει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αντιμέτωποι με τεράστιες επιβαρύνσεις θα βρεθούν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι οι οποίοι πέραν των διπλών εισφορών που καλούνται να πληρώσουν θα έχουν και τον βραχνά υπέρογκων προστίμων.
Πρόκειται για επαγγελματίες που παρ’ ότι έχουν σταματήσει την δραστηριότητά τους κι έχουν κλείσει τα βιβλία τους, ο ΕΦΚΑ τους επιβάλλει πρόστιμα – μαμούθ 6% κάθε χρόνο επί των συνολικών οφειλών που είχαν στον πρώην ΟΑΕΕ.
Άνθρωποι δηλαδή που δεν είχαν να πληρώσουν στο ταμείο τους κι ενδεχομένως γι’ αυτό έκλεισαν και το επάγγελμά τους, πρέπει τώρα να επιβαρυνθούν με απίστευτα πρόστιμα. Και μάλιστα λόγω αυτών των οφειλών δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη".
Εκεί στο πρώην ΤΕΒΕ, πρώην ΟΑΕΕ και νυν ΕΦΚΑ πραγματικά το ζητάει ο οργανισμός σας να σας κάνουν οι κατεστραμμένοι, που σας τάιζαν μέσω φόρων και υψηλότατων εισφορών επί δεκαετίες, το τομάρι δέρμα για καναπέ.
Ναι, ναι, ξέρω εκτελείτε κι εσείς εντολές, έτσι λέει ο νόμος, τι να κάνετε κι εσείς, το μεροκάματο να βγαίνει, πρέπει να προσαρμοστείτε για να επιβιώσετε και όλα όσα έλεγαν και οι υπάλληλοι του Ράιχ της πρώτης κατοχής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παίρνει επίδομα ενοικίου 1000 ευρώ το μήνα η Ράνια Αντωνοπούλου που αυτή και ο σύζυγός της είναι το πιο πλούσιο ζευγάρι στη ν κυβέρνηση. Δηλώνει κάτοικος εξωτερικού με πλήθος σπιτιών στην κατοχή της μεταξύ αυτών στη Νέα Υόρκη ,στη Σύρο κλπ προορισμούς.
Σάλος με το επίδομα ενοικίου στη Ράνια Αντωνοπούλου που δηλώνει κάτοικος... Νέας Υόρκης
Σάλο έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση πληρώνει 12.000 ευρώ για το ενοίκιο του σπιτιού της αναπληρώτριας υπουργού ΕργασίαςΡάνιας Αντωνοπούλου.
Το θέμα έφερε στο φως δημοσιότητας ο Ελεύθερος Τύπος, που ανέφερε ότι η κ. Αντωνοπούλου- η οποία είναι και εξωκοινοβουλευτική υπουργός- λαμβάνει 1.000 ευρώ το μήνα από το κράτος ως έξοδα ενοικίου. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση για την κάλυψη ενοικίου της εξωκοινοβουλευτικής υπουργού υπογράφεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου όπου η ίδια προΐσταται.
Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν έντονη καθώς η Ράνια Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της, Δημήτρης Παπαδημητρίου, είναι το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης.
Με νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το Κράτος πληρώνει τα ενοίκια ακόμη και των πλουσιότερων Υπουργών. Πιο συγκεκριμένα, με διάταξη του ν. 4336/15 καλύπτονται από το Δημόσιο τα έξοδα διαμονής στην Αθήνα, όχι μόνο των βουλευτών της επαρχίας -κάτι που ίσχυε έως τότε- αλλά και των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο ή χωρίς περιορισμό στο ύψος του μισθώματος!
Όπως, λοιπόν, προκύπτει από δημοσίευμα στο χθεσινό Τύπο, η -εξωκοινοβουλευτική- αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ζητά και εισπράττει από το Κράτος 12.000 ευρώ ετησίως για το ενοίκιο στο σπίτι της στην Αθήνα, παρ’ όλο που, μαζί με τον επίσης Υπουργό σύζυγό της αποτελούν την πλουσιότερη οικογένεια της ελληνικής Κυβέρνησης, με ακίνητα, μεταξύ άλλων, στη Νέα Υόρκη και τη Σύρο.
Όμως, τη στιγμή που χάνονται σπίτια λόγω της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και περικόπτεται το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, οι παραπάνω συμπεριφορές αποτελούν τεράστια πρόκληση, για την οποία πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΡΙΝ 5 ΕΤΗ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΕΔΩ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΗΜΙΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
700 ΕΥΡΩ ΜΕ 300 ΜΟΝΟΝ ΕΝΣΗΜΑ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΙΚΑ Ε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ 1-8-2011 Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΡΕΥΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ. ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ ΛΕΓΕΙ...
» Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης στον τομέα των προσαυξήσεων των Κατωτάτων Ορίων των συντάξεων για την ορθή εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας σε συνδυασμό με τις κοινοτικές διατάξεις (εγκύκλιος 41/2011).
Με τις νέες οδηγίες άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων αυτών και δεν χορηγούνται προσαυξήσεις στα δικαιούμενα ποσά συντάξεων για ημέρες ασφάλισης που δεν πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.
Αποτέλεσμα αυτού του μέτρου είναι να μην μπορούν πλέον να παίρνουν «συντάξεις 700 ευρώ με 300 ημέρες ασφάλισης στην Ελλάδα».Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ 700 ΕΥΡΩ ΜΕ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΕΡΕΥΝΗΘΗΚΕ ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΩΣΕ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ;;;;ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΗΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ. ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΟΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ;;;;ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΝΑ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΄΄Οι αλλοδαποί μετανάστες τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε και χωρών με τις οποίες έχουν συναφθεί διμερείς συμβάσεις), παίρνουν σύνταξη από το ΙΚΑ,
εάν έχουν νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα και συμπληρώνουν τις ίδιες προϋποθέσεις που απαιτούνται και για τους Έλληνες (ηλικία και χρόνο ασφάλισης σε ελληνικούς ασφαλιστικούς φορείς).΄΄ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΕΔΩ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΗΜΙΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ 10.500 ΕΝΣΗΜΑ ΔΗΛΑΔΗ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ;;;ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΧΕΙ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ;;;;ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΕΙ ΤΑ ΑΝΩΘΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ 10.500 ΕΝΣΗΜΑ;;;;ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΣΟΙ ΒΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ…
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ 77.718 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ .ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΔΙΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΞΗ …
΄Οσον αφορά στους 77.718 συνταξιούχους άγνωστης υπηκοότητας, διευκρινίζονται τα εξής:
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει υπηκοότητα δεν σημαίνει ότι οι συντάξεις είναι παράνομες και αφορούν μόνο αλλοδαπούς, δεδομένου ότι η αναγραφή της υπηκοότητας στα στοιχεία των συνταξιούχων ήταν προαιρετική και έγινε υποχρεωτική από τον Ιούλιο 2011.΄΄
ΠΟΣΟ ΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ;;;;ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΔΙΣ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΧΡΕΟΚΩΠΟΥΣΑΜΕ …ΓΙΑ 1 ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΓΙΝΕ ΝΕΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΗΜΠΟΡΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ …
2 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ…ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ…http://www.ika.gr/gr/infopages/press/20110901.cfm
ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΗΔΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΗΔΗ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΜΩΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ…
Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΙΣΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ…Η ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;;;ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΜΑΣ…ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ…ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ Η ΔΗΘΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ. ..ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23 Φεβρουαρίου στις 1:20 μ.μ.
Θέλουμε να πούμε ένα μυστικό στους εντιμότατους δικαστές που έβγαλαν άπορο τον Κομιστή και του πάγωσαν του πρόστιμο των 4,9 εκατ. (σκύψτε λίγο να μη μας ακούσουν). Ο Θεμούκος έχει βίλα σε πολυτελές προάστιο της Ελβετίας δίπλα στο ποτάμι κ σκάφος. Μην πείτε ότι το μάθατε από εμάς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣτΕ. Νομιμο και συνταγματικο το Μνημονιο
...2010 !!! τότε που Πικράθηκαν
και δάκρυσαν 11.000.000 Έλληνες
αλλά τότε δεν δάκρυσε ο παν.πικραμένος....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
Όταν ο συμπαθής πολιτικός πρόσφυγας από το Μάστερ-Σεφ γίνεται Master (αφεντικό) και ακολουθεί τους κανόνες της νέας κοινωνικής του θέσης.

Τις προάλλες στο MasterChef αποχώρησε από το παιχνίδι ο Κούρδος μάγειρας, Σελίμ Σελτζούκ. Πολλοί θεώρησαν την αποχώρησή του άδικη, είτε γιατί δεν άξιζε να παραμείνει η συμπαίκτρια που ήταν αντίπαλός του στην τελευταία δοκιμασία, είτε γιατί ο Σελίμ ήταν ιδιαίτερα συμπαθής ως μορφή και προκάλεσε ένα κύμα σχολίων… “διαδικτυακής αλληλεγγύης”, με όλη τη σχετικότητα βέβαια που έχουν αυτοί οι όροι στο πεδίο της εικονικής πραγματικότητας.
Τι τον καθιστούσε συμπαθή όμως; Καταρχάς η ιστορία του: είναι πολιτικός πρόσφυγας, που αναγκάστηκε να φύγει το 2003 από την Τουρκία, αφήνοντας πίσω του δύο παιδιά, που δεν ξέρει αν και πότε θα τα ξαναδεί. Αρχικά πήγε στη Θεσσαλονίκη, για να εγκατασταθεί πριν λίγα χρόνια στην Αθήνα και να ανοίξει εστιατόριο-ταβέρνα, κοντά στο πεδίο του Άρεως. Κι ασφαλώς δε χρειάζεται να είσαι τουρκοφάγος εθνικιστής, για να έχεις αισθήματα αλληλεγγύης σε έναν Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα.

Το Anadolu ξεκίνησε ως μια μικρή επιχείρηση, με “φιλικό κλίμα, ασαφή καθήκοντα και συγκεχυμένους ρόλους” και άλλα τινά, που μας είναι γνωστά από αντίστοιχες περιπτώσεις μαγαζιών, με “συνεταιριστικό” προφίλ, όπου όλα τα μέλη έχουν ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα -μέχρι που φτάνει η ώρα των δικαιωμάτων και γίνεται ταμείο.
Αντιγράφουμε το παρακάτω εκτενές απόσπασμα από μία από τις ανακοινώσεις που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο και κυκλοφόρησε την περασμένη Άνοιξη.

Μετά την υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων στην σεζόν του καλοκαιριού, με εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες, απλήρωτα δώρα Πάσχα και λιγότερα ένσημα, έφτασε η ώρα του δώρου Χριστουγέννων. Με χιλιοειπωμένες προφάσεις, η εργοδοσία απέφευγε διαρκώς την πληρωμή τους, μέχρι που επιχείρησε να ξεγελάσει τους εργαζόμενους δίνοντας ψευτομπαξίσια αντί για τα νόμιμα δώρα. Όταν οι εργαζόμενοι συζήτησαν σε συνέλευσή τους την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους και μετέφεραν στην εργοδοσία τις δίκαιες απαιτήσεις τους, η εργοδοσία επιχείρησε ατομικές διαπραγματεύσεις κι έπειτα (6/2/17) προχώρησε στις 3 πρώτες απολύσεις.Συνέχισε με την δημιουργία ασφυκτικών εργασιακών συνθηκών και εκβιαστικού κλίματος διαρκούς ανασφάλειας. Έφτασε στο σημείο να προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους με χυδαία ψέματα. Στις 11/3/17 προχώρησε εκδικητικά σε 1 ακόμη απόλυση και ανακοίνωσε στους υπόλοιπους εργαζόμενους μείωση μεροκάματων και αλλαγή των συμβάσεων, προσπαθώντας φανερά να τους οδηγήσει σε παραίτηση για να ’ξεμπερδέψει’ από εργαζόμενους που διεκδικούν.Όπως συμβαίνει κατά κόρον στα καταστήματα επισιτισμού, οι υπογεγραμμένες συμβάσεις όλων των εργαζόμενων ήταν αναληθείς και δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα των ωρών εργασίας και των καθηκόντων: μάγειροι που σερβίρουν, μπουφετζήδες που προετοιμάζουν πιάτα στην κουζίνα και ταυτόχρονα σερβίρουν και κουβαλάνε τραπεζοκαθίσματα. Στο εστιατόριο Anadolu το χαμαλίκι ήταν η μόνη αληθινή εργασιακή συνθήκη : ψώνια από την Αθηνάς, παραλαβές υλικών από τις μεταφορικές στο Ρέντη, σχεδιασμός καταλόγων του μαγαζιού. Πάντα εκτός ωραρίου και με πρόσχημα την υποτιθέμενη ‘εύρυθμη λειτουργία του μαγαζιού’, που στην γλώσσα των αφεντικών σημαίνει απλήρωτη εργασία και στη γλώσσα των εργαζόμενων έμμεσος εκβιασμός για να μη χάσουν την δουλειά τους. Το φιλικό προφίλ που πλασάριζε το Anadolu, βασιζόταν στην γνωστή συνταγή «δουλεύεις σαν συνεργάτης – πληρώνεσαι σαν ανειδίκευτος». Όταν, μετά τη συνέλευσή τους, οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, η εργοδοσία ξεκίνησε την επιχείρηση εκκαθάρισης με τις απολύσεις, τις μειώσεις ωραρίων και μεροκάματων, μαζί με τους τσαμπουκάδες για να οδηγηθούν όλοι σε παραίτηση. Έτσι σήμερα, στα τέλη του Μάρτη, από τους 8 συνολικά εργαζόμενους, 4 έχουν απολυθεί και 2 έχουν παραιτηθεί. Έχουν μείνει 2 εργαζόμενοι που πιέζονται με κάθε τρόπο να παραιτηθούν κι ήδη η μία εξ’ αυτών βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα της. Έχει ήδη προχωρήσει σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, σε συνεννόηση με το ίδιο το συνδικάτο μας, όπως και 2 απολυμένοι συνάδελφοι. Όλα δείχνουν πως ο απώτερος σκοπός της εργοδοσίας, δεν είναι άλλος από το να αντικατασταθούν τιμωρητικά και εκδικητικά όλοι οι εργαζόμενοι που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους. Είναι γεγονός πως για να ζήσει ο σημερινός εργαζόμενος υποχρεώνεται να κάνει παραχωρήσεις στην ασυδοσία των αφεντικών. Τα ελαστικά ωράρια, η μαύρη εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες, κάθε είδους αυθαιρεσία είναι φαινόμενα που βιώνουμε και εμείς καθημερινά στους δικούς μας χώρους δουλείας. Χαμηλοί μισθοί που συνεχίζουν να μειώνονται, καθυστερήσεις και πληρωμές έναντι, ξεχείλωμα με διάφορους τρόπους του χρόνου εργασίας, εργαζόμενοι διαφόρων ταχυτήτων και στο βάθος η απειλή της ανεργίας.

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/02/master-chef.html#ixzz587f6MZeq




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάργηση επιδόματος αναπηρίας σε πάσχοντες από Αυτισμό
την Φεβρουαρίου 21, 2018
Ερώτηση Νίκου Χουντή προς Κομισιόν
Ερώτηση προς την Κομισιόν για την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το ποσοστό αναπηρίας των πασχόντων από Αυτισμό στο 50%, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν χιλιάδες ασθενείς να
χάσουν το δικαίωμα του επιδόματος αναπηρίας, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.
Αφορμή για ην κατάθεση της ερώτησης αποτέλεσε το υπόμνημα της «Εθνικής Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος» (ΕΟΔΑΦ), με το οποίο καταγγέλλεται η ελληνική κυβέρνησηότι, στα πλαίσια των υποχρεώσεων του 3ου Μνημονίου, αποφάσισε αυθαίρετα και με γνώμονα την μείωση των κοινωνικών δαπανών, να μειώσει το ποσοστό αναπηρίας από το 67% στο 50% όσων πάσχουν από Αυτισμό, με αποτέλεσμα, να κινδυνεύουν χιλιάδες ασθενείς να χάσουν το δικαίωμα του επιδόματος αναπηρίας.
Στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής, αφού περιγράφει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει το ποσοστό αναπηρίας των πασχόντων από Αυτισμό, τονίζει ότι «η επαναξιολόγηση των ασθενών, προκειμένου να προσδιοριστεί το (πραγματικό!!!) ποσοστό αναπηρίας του ήδη προσδιορισμένου ατόμου ως πάσχοντα από Αυτισμό», «εμπεριέχει τον κίνδυνο της αυθαιρεσίας», με αποτέλεσμα «χιλιάδες ασθενείς με Αυτισμό να κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα αναπηρίας που για πολλούς είναι και η μοναδική πηγή επιβίωσης».
Τέλος, στην ερώτησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής καλεί την Κομισιόν, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, να πράξη αναλόγως, «ώστε οι πάσχοντες από Αυτισμό και οι οικογένειές τους να μην είναι τα μεγάλα θύματα των τεράστιων κοινωνικών περικοπών σε προνοιακά βοηθήματα ή συντάξεις αναπηρίας».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συνελήφθη ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας στην Πράγα
 Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018, 11:17
Σοβαρές επιπλοκές αναμένεται να προκαλέσει η σύλληψη στην Πράγμα του προέδρου του κουρδικού κόμματος YPG Salih Muslim ο οποίος βρισκόταν στην τσεχική πρωτεύουσα.
Ο Salih Muslim την ώρα της σύλληψής του βρισκόταν σε ραντεβού με πολύ γνωστούς
Τούρκους δημοσιογράφους που έχουν αυτοεξοριστεί και ζουν στην Ευρώπη. Για λόγους ασφαλείας τα ονόματα αυτών των δημοσιογράφων δεν ανακοινώνονται αλλά πρόκειται για την ελίτ του διπλωματικού και πολιτικού ρεπορτάζ της τουρκικής δημοσιογραφίας.  Μέχρι στιγμής είναι αδύνατη η επικοινωνία με αυτούς τους δημοσιογράφους ώστε να υπάρξει κάποια έγκυρη μαρτυρία για το πώς ακριβώς εξελίχθηκε αυτή η σύλληψη.
Οι τσεχικές Αρχές ενεργοποίησαν «ερυθρό δελτίο» που είχε εκδώσει προ μηνών η Άγκυρα χαρακτηρίζοντας τον Salih Muslim τρομοκράτη και πως έχει προβεί σε εγκληματικές ενέργειες κατά της Τουρκίας. Ωστόσο οι τσεχικές δικαστικές αρχές αναμένουν τον πλήρη φάκελο από την Άγκυρα προκειμένου να διαπιστώσουν αν ισχύουν οι κατηγορίες.

Πώς έγινε η αστυνομική επέμβαση
Ο Salih Muslim βρισκόταν στην Πράγα με επίσημη πρόσκληση. Από την πρώτη στιγμή οι Αρχές ασφαλείας της Τσεχίας είχαν λάβει μέτρα προστασίας του διότι οι μυστικές υπηρεσίες διέθεταν πληροφορίες πως κάτι μπορεί να οργανώνεται εναντίον του. Στη συνέχεια και μετά από προφανή παρέμβαση της πρεσβείας της Τουρκίας στην Πράγα ενεργοποιήθηκε το «ερυθρό δελτίο» της Interpol και ο Muslim μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο χωρίς να βρίσκεται σε καθεστώς σύλληψης αλλά με προσαγωγή.
Οι πληροφορίες αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις διθυραμβικές αναφορές του τουρκικού τύπου ο οποίος προεξοφλεί την έκδοση του στην Άγκυρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μία τέτοια εξέλιξη, δηλαδή της έκδοσής του, είναι πολύ απίθανο να συμβεί.
Σημειώνεται ότι η ηγεσία των Κούρδων της Συρίας βρίσκεται υπό την προστασία, στρατιωτική και πολιτική, των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συμμαχία αυτή έχει εδραιωθεί στο πεδίο της μάχης κατά του ISIS. Είναι οι Αμερικανοί που έχουν εξοπλίσει τους Κούρδους της Συρίας οι οποίοι αυτή τη στιγμή μάχονται εναντίον των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αφρίν. Ταυτόχρονα η ηγεσία των Κούρδων της Συρίας βρίσκεται σε συνεννοήσεις με το κεντρικό κράτος της Δαμασκού και ήδη πολιτοφυλακές που πρόσκεινται στον πρόεδρο Άσαντ με κυρίαρχο στοιχείο τους Χέζμπολαχ του Λιβάνου έχουν ήδη εισέλθει στο Αφρίν.
Η εξέλιξη λοιπόν αυτή με τη σύλληψη του Salih Muslim, ο οποίος είναι Σύρος πολίτης γεννημένος στο Χαλέπι, μπορεί να καταλήξει σε μία νέα υπόθεση Οτζαλάν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ο τουρκικός τύπος, ο οποίος ανακοίνωσε τη σύλληψη, δεν παρέχει άλλες πληροφορίες αλλά είναι σίγουρο πως οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας αυτή τη στιγμή προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο.
Η κυβέρνηση της Τσεχίας καλείται να διαχειριστεί ένα διεθνές ζήτημα το οποίο αφορά εμπόλεμη ζώνη στην Εγγύς Ανατολή με προεκτάσεις που την ξεπερνούν. Αμερικανοί, Ρώσοι, Ευρωπαίοι και Τούρκοι βρίσκονται αναμεμειγμένοι σε μία ιστορία η οποία χαρακτηρίζεται από ένα εκρηκτικό μείγμα. Ο νέος πρόεδρος της Τσεχίας είναι φανατικός αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν ενώ αυτή τη στιγμή στη τσέχικη πρωτεύουσα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα «διπλωματικό μπαλέτο» στο οποίο συμμετέχουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί διπλωμάτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της υπόθεσης.
Όλα αυτά συμβαίνουν μετά από την πρωτόγνωρη παρέμβαση του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος το Σάββατο απευθυνόμενος στο συνέδριο του κόμματός του προανήγγειλε μερική επιστράτευση και προειδοποίησε τους πάντες ότι θα τραβήξει τα πράγματα μέχρι τέλους.

Τι ανέφερε το Σάββατο ο Ερντογάν
Ειδικότερα, δύο εικοσιτετράωρα μετά τη διακριτική ανακοίνωση πως το τουρκικό ΓΕΕΘΑ αποστέλλει νέες ειδικές δυνάμεις στο μέτωπο του Αφρίν, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στο συνέδριο του κόμματός του, έκανε λόγο για μερική επιστράτευση προσδιορίζοντας ότι πρόκειται για την πρώτη εφεδρεία και ότι αφορά αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και συγκεκριμένες ειδικότητες εφέδρων.
Προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά: «να προετοιμάζονται αυτοί της πρώτης εφεδρείας, αν και προς το παρόν δεν έχουμε ανάγκη».
Δίπλα του, εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ένα κοριτσάκι ντυμένο με στολή καταδρομέα, το οποίο ο Ερντογάν κρατούσε από το χέρι, αλλά το μικρό παιδί έκλαιγε. Ο Ερντογάν μέσα σε ένα απόλυτο μιλιταριστικό παραλήρημα, νεοθωμανικού εμπρηστικού λόγου είπε χαρακτηριστικά: «Δες τε αυτό το κοριτσάκι, αν πρώτα ο θεός χρειαστεί να μαρτυρήσει για την Τουρκία, θα το σκεπάσουμε με την σημαία που έχει επάνω του» τόνισε επευφημούμενος από το πλήθος.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστράτευση προαναγγέλλει ο Ερντογάν
 Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018, 19:50
Δύο εικοσιτετράωρα μετά την διακριτική ανακοίνωση πως το τουρκικό ΓΕΕΘΑ αποστέλλει νέες ειδικές δυνάμεις στο μέτωπο του Αφρίν, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στο συνέδριο του κόμματός του, έκανε λόγο για μερική επιστράτευση προσδιορίζοντας ότι πρόκειται για την πρώτη εφεδρεία και ότι αφορά αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και συγκεκριμένες ειδικότητες εφέδρων.
Προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά: «να προετοιμάζονται αυτοί της πρώτης εφεδρείας, αν και προς το παρόν δεν έχουμε ανάγκη».
Δίπλα του, εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ένα κοριτσάκι ντυμένο με στολή καταδρομέα, το οποίο ο Ερντογάν κρατούσε από το χέρι, αλλά το μικρό παιδί έκλαιγε. Ο Ερντογάν μέσα σε ένα απόλυτο μιλιταριστικό παραλήρημα, νεοθωμανικού εμπρηστικού λόγου είπε χαρακτηριστικά: «Δες τε αυτό το κοριτσάκι, αν πρώτα ο θεός χρειαστεί να μαρτυρήσει για την Τουρκία, θα το σκεπάσουμε με την σημαία που έχει επάνω του» τόνισε επευφημούμενος από το πλήθος.
Αμέσως μετά, η ιστοσελίδα του τουρκικού ΓΕΕΘΑ «έπεσε», όχι από χάκερ, αλλά από το πλήθος των πολιτών οι  οποίοι άλλοι ενθουσιασμένοι και  άλλοι έντρομοι, έσπευσαν να πληροφορηθούν για τις λεπτομέρειες της μερικής επιστράτευσης. Είναι προφανές πως η ανώτατη ηγεσία της Τουρκίας εμπρός στα προβλήματα που προκαλεί η καθόλου εύκολη εκστρατεία στο Αφρίν τελεί υπό καθεστώς παρανοϊκού παραληρήματος. Αυτό σημαίνει απλώς ότι η ανώτατη ηγεσία της Τουρκίας είναι πλέον εξαιρετικά επικίνδυνη και κυρίως απρόβλεπτη.
Αυτά συμβαίνουν 24 μόλις ώρες μετά την ηχηρή προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία και την έκφραση καθολικής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και την Κύπρο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες στο Αιγαίο και την ΑΟΖ της Κύπρου.
Αν και είναι προφανές πως ο μιλιταριστικός λόγος του Ερντογάν σχετίζεται απόλυτα με το μέτωπο στην Συρία και συγκεκριμένα με το κουρδικό στοιχείο, είτε αυτό βρίσκεται στα νότια σύνορά του, είτε στα ανατολικά του στο Ιράκ, είτε στο εσωτερικό του, στις νοτιοανατολικές επαρχίες.
Εν τούτοις, οι αλαλαγμοί περί μερικής επιστράτευσης λαμβάνονται πολύ σοβαρά από τους δυτικούς στρατιωτικούς παρατηρητές στην πρωτεύουσα της Τουρκίας. Οι δυτικές πρεσβείες στην Άγκυρα αν και αντιλαμβάνονται την πολιτική εσωτερικής κατανάλωσης που ακολουθεί ο Ταγίπ Ερντογάν, κατανοούν ότι από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να δημιουργηθούν εκρηκτικές καταστάσεις στην Τουρκία, πόσο δε μάλλον εάν στα επόμενα εικοσιτετράωρα δεν λήξει αυτή η εκστρατεία στο μικρό καντόνι της Συρίας το Αφρίν.
Για να υπάρχει ένα συγκριτικό μέγεθος θα πρέπει να αναφερθεί πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εισέλθει σε μία περιοχή του μεγέθους της Αττικής, με ένα στρατηγικό βάθος της τάξης των 40 χιλιομέτρων, δηλαδή απόσταση από το Νέο Φάληρο έως τον Άγιο Στέφανο.
Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή τη μικρή περιοχή ο τουρκικός στρατός επιχειρεί για 36η ημέρα χωρίς μέχρι στιγμής να κατορθώσει να εισέλθει στον πολεοδομικό ιστό του Αφρίν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απειλεί ο Γιλντιρίμ: Η Άγκυρα μπορεί να εξουδετερώσει κάθε κίνδυνο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο
 Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018, 14:42
Την απειλή ότι η Άγκυρα μπορεί να εξουδετερώσει κάθε κίνδυνο, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Αναφερόμενος στην ένταση που έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα, ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι «Το πολεμικό ναυτικό έχει τη δύναμη να εξαλείψει κάθε είδους κίνδυνο για τη χώρα, υπό όποιους όρους και συνθήκες». «Ας μην κάνει κανένας λάθος υπολογισμούς», συμπλήρωσε.

«Έχουμε τη δυνατότητα να εξαλείψουμε κάθε είδους απειλή στο Αιγαίο» δήλωσε απειλητικά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά την τελετή καθέλκυσης υπερσύγχρονου υποβρυχίου σε τουρκικά στρατιωτικά ναυπηγεία.
«Η Τουρκία σήμερα καταπολεμά την τρομοκρατία, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, την ώρα που άλλοι βρίσκουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν σχέδια και παγίδες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο» συνέχισε ο Γιλντιρίμ, αναφερόμενος προφανώς στην ένταση που κλιμακώθηκε τελευταίως τόσο στα Ίμια όσο και στο Αιγαίο
Στο ίδιο μήκος κύματος, το τουρκικό κανάλι Haber7 που μετέδωσε τις δηλώσεις, κάνει λόγο για «τελική προειδοποίηση σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους» .
«Το ξεκαθαρίζω από αυτό το βήμα… Υπό οποιεδήποτε συνθήκες, η Τουρκία, το πολεμικό ναυτικό της και κάθε όπλο της, έχουν την ικανότητα να εξαλείψουν κάθε είδους απειλή, αν χρειαστεί. Κανείς να μη κάνει αυτό το λάθος» πρόσθεσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή της Ορθοδοξίας 2018: Τι γιορτάζουμε σήμερα
Με την ονομασία Κυριακή της Ορθοδοξίας αναφέρεται από τους χρόνους της εικονομαχίας στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία η πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία πρωτοκαθιερώθηκε από τα μέσα του 9ου αιώνα.
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας αποτελεί ιδιαίτερη χριστιανική θριαμβική εορτή, σε ανάμνηση της οριστικής αναστήλωσης των ιερών και σεπτών εικόνων στη Βασιλεύουσα από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 842, οπότε και έπαψε από το γεγονός αυτό ο μακροχρόνιος σάλος που είχε δημιουργηθεί εκ του ζητήματος των εικόνων.
Σήμερα, σε ανάμνηση της αναστήλωσης των εικόνων, εορτάζεται σε ολους τους χριστιανικούς ναούς η «Κυριακή της Ορθοδοξίας» κατά την πρώτη Κυριακή των Νηστειών, δηλαδή 42 μέρες πριν το Πάσχα.
Και αυτά που λενε οι δωδεκαθειστες σημερα, ότι την σημερινη ημερα ψελνονται αναθεματα κατά των Ελληνων, να ξεκαθαρισουμε ότι τα αναθεματα είναι κατά των δωδεκαθειστων, οι οποιοι τοτε λεγοντουσαν  ελληνες η εθνικοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Μαίνονται οι μάχες στην Γούτα
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018, 16:06
Σφοδρές μάχες διεξάγονται σήμερα ανάμεσα στις δυνάμεις της συριακης δημοκρατιας  και ισλαμοφασιστες βασανιστες στις νότιες περιοχές της πολιορκημένης Ανατολικής Γούτα, που εδώ και μια εβδομάδα αποτελεί τον στόχο μιας στρατιωτικής επιχείρησης της Συριακης Δημοκρατιας, ανακοίνωσε το αληταραδικο Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Οι χερσαίες συγκρούσεις στην περιφέρεια της Γούτα στοίχισαν τη ζωή σε 13 άνδρες των φιλοσυριακκών δυνάμεων, καθώς και σε έξι αληταραδες βασανιστες μαχητές της ισλαμοφασιστικής συμμοριας Τζάις αλ-Ισλάμ, παραρτημα της Αλ Καιντα, που υποστηριζεται από τους δυτικους αποικιοκρατες, μιας από τις σημαντικότερες στον τομέα, σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο.
«Σφοδρές μάχες διεξάγονται στον τομέα του Αλ-Μαρτζ, που αποτελεί ένα μέτωπο», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Αποικιακου παρατηρητηρίου μεθυστακας χαφιες Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
«Οι συγκρούσεις αυτές είναι οι πιο βίαιες από την αρχή του μήνα», υπογράμμισε.
Ο Μαχμούντ Αλούς, αληταρας ενας από τους επικεφαλης της Τζάις αλ-Ισλάμ, έκανε λόγο στον λογαριασμό του στο Twitter για «απόπειρες επίθεσης» εκ μέρους της Συριακης Δημοκρατιας, στις οποιες οι ισλαμοφασιστες βασανιστες «ανθίστανται».
«Η ένταση των αεροπορικών πληγμάτων μειώθηκε, όμως οι μάχες στο έδαφος επεκτάθηκαν», διευκρίνισε ο μεθυστακας αληταρας χαφιες Αμπντέλ Ραχμάν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίνα: Το Κομμουνιστικό Κόμμα πρότεινε συνταγματική αναθεώρηση για να παραμείνει στην εξουσία ο πρόεδρος Σι Ζινπίνγκ επ' αόριστον
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018, 11:48
Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στην εξουσία ο πρόεδρος Σι Ζινπίνγκ επ' αόριστον, καταθέτοντας πρόταση να καταργηθεί από το Σύνταγμα το άρθρο που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να υπηρετήσει μέχρι δύο προεδρικές θητείες.
Σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα ο 64χρονος Σι θα πρέπει να φύγει από την εξουσία της χώρας μετά από τις δύο πεντάχρονες προεδρικές θητείες. Ο κινέζος πρόεδρος βρίσκεται στο τέλος της πρώτης προεδρικής του θητείας, η οποία αναμένεται να ανανεωθεί κατά την ετήσια συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της Κίνας, που ξεκινά στις 5 Μαρτίου.
Τον Οκτώβριο, ο κινέζος πρόεδρος ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία του ως επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος που διεξάγεται κάθε πέντε χρόνια.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Σινχουά η πρόταση έγινε από την κεντρική επιτροπή του κόμματος, και καλύπτει και την θέση του αντιπροέδρου.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, «Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος πρότεινε να αφαιρεθεί από το κείμενο του Συντάγματος η πρόταση που αναφέρει ότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος μπορούν να υπηρετήσουν μόνο για δύο διαδοχικές θητείες».
Η συνταγματική μεταρρύθμιση πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο προκειμένου να εφαρμοστεί. Αυτό δεν θα είναι δύσκολο καθώς το κοινοβούλιο απαρτίζεται από μέλη, επιλεγμένα ειδικά για την αφοσίωση που δείχνουν στο κόμμα.
Το τελευταίο διάστημα υπήρχε έντονη φημολογία ότι ο Σι επιθυμεί να παραμείνει στην προεδρία και πέραν των δύο θητειών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκλεισε ο Ναός της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ σε διαμαρτυρία για ισραηλινά φορολογικά μέτρα
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018, 13:04
Εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως έκλεισαν σήμερα τον Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ, κάτι που σπάνια γίνεται, για να διαμαρτυρηθούν εναντίον ισραηλινών φορολογικών μέτρων.
Ο ναός έκλεισε γύρω στο μεσημέρι και δεν έγινε σαφές για πόσο διάστημα θα παραμείνει κλειστός. Ο Ναός της Αναστάσεως ή Ναός του Παναγίου Τάφου, καθώς βρίσκεται σύμφωνα με την παράδοση στο σημείο όπου ετάφη ο Χριστός, θεωρείται ο ιερότερος τόπος του χριστιανισμού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Αμερικανικές εταιρείες εγκαταλείπουν την NRA έπειτα από το μακελειό στη Φλόριντα
 Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018, 06:36
Αμερικανικές εταιρείες διέκοψαν τις σχέσεις τους με την Εθνική Ένωση Οπλοκατοχής (NRA) έπειτα από εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των επιχειρήσεων που συνδέονται με το ισχυρό λόμπι των όπλων, μετά το μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα.
Στις εταιρείες αυτές περιλαμβάνονται οι μεγάλες εταιρείες μίσθωσης αυτοκινήτων Hertz και Enterprise καθώς και οι ξενοδοχειακές εταιρείες Best Western και Wyndham Hotels, που προσέφεραν εκπτώσεις στα μέλη της NRA.
Ο φόνος 17 ανθρώπων στο Λύκειο Marjory Stoneman Douglas έχει εντείνει τις εκκλήσεις για αυστηρότερους ελέγχους στα όπλα.
Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ δήλωσε πως υποστηρίζει τις εκκλήσεις να αυξηθεί από τα 18 στα 21 χρόνια η ηλικία από την οποία επιτρέπεται να αγοράζει κανείς όπλα.
Ο Σκοτ θεωρούνταν σύμμαχος της NRA και είχε προηγουμένως αντιταχθεί στην αυστηροποίηση των νόμων περί οπλοκατοχής στην Πολιτεία του. Ωστόσο δέχεται αυξανόμενη πίεση να ανταποκριθεί στα αιτήματα των μαθητών που επέζησαν του μακελειού.
Μετά το φονικό στο Λύκειο, ακτιβιστές επιχείρησαν να ασκήσουν πίεση στην NRA, στοχοθετώντας εταιρείες που προσφέρουν εκπτώσεις και άλλα οφέλη στα μέλη της.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ακτιβιστές κατέκλυσαν τις εταιρείες, που συνεργάζονται με την NRA, με σχόλια με το hashtag #BoycottNRA. Ανάμεσα στις εταιρείες που δέχθηκαν πίεση είναι η εταιρεία διανομής FedEx και γιγάντιες εταιρείες της τεχνολογίας όπως η Amazon, που διανέμει τηλεοπτικά προγράμματα της NRA.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δύση εγκατέλειψε τους Κούρδους στο Αφρίν
 Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018, 20:25
Η κουρδική περιοχή του Αφρίν στη Συρία δέχεται εδώ και πάνω από ένα μήνα τα πυρά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία έμπρακτη αντίδραση από πλευράς των δυτικών δυνάμεων και της Ρωσίας στην εισβολή της Άγκυρας στο συριακό έδαφος.
Ο Φαουζί Ντίλμπαρ, κούρδος νομικός και μέλος του Συμβουλίου Ενσωμάτωσης στη Βόννη, περιέγραψε στην DW τη σημερινή εικόνα. «Η περιοχή δέχεται επίθεση εδώ και 34 ημέρες. Μέχρι την αρχή αυτής της εβδομάδας η Τουρκία δεν μπόρεσε να σημειώσει σπουδαία πρόοδο. Γι' αυτό έχει εντατικοποιήσει τις αεροπορικές επιθέσεις εδώ και μερικές μέρες. Αυτές κατέστρεψαν πολλά χωριά. Έτσι επιχειρείται η εκδίωξη των κατοίκων, η εκκένωση της περιοχής. Μέχρι την περασμένη Δευτέρα είχαν εκκενωθεί 88 χωριά πολύ κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα. Τα μισά από αυτά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς», επισημαίνει ο Φαουζί Ντίλμπαρ.
Ο κούρδος νομικός επιβεβαιώνει πληροφορίες των τελευταίων ημερών που κάνουν λόγο για τζιχαντοφασιστές ενοπλους αληταραδες, οι οποίοι φέρονται να πολεμούν στο πλευρό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Αφρίν. Ο ίδιος κάνει λόγο για πρώην ενοπλους αληταραδες ισλαμοφασιστικών συμμοριων που έχουν επισήμως χαρακτηριστεί τρομοκρατικές στην Ευρώπη, όπως η Φατάχ αλ Σαμ. Όπως αναφέρει, οι τζιχαντοφασιστες ενοπλοι αληταραδες λειτουργούν ως αιχμή του δόρατος των τουρκικών δυνάμεων προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες τούρκων στρατιωτών.

Συμμαχία ανάγκης με τον Άσαντ
Προ ημερών στο πλευρό των κούρδων του Αφρίν τάχθηκαν οι κυβερνητικές δυνάμεις του σύρου προέδρου Άσαντ. Μια ανίερη συμμαχία κατά τους δυτικους αποικιοκρατες, η οποία ωστόσο, σύμφωνα με τον Φαουζί Ντίλμπαρ, ήταν λύση έσχατης ανάγκης για τους Κούρδους. «Μια εξωτερική επιθετική δύναμη εισβάλλει στο συριακό έδαφος και κανείς δεν σπεύδει να βοηθήσει τους Κούρδους. Κάτοικοι που δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν εγκαίρως τα χωριά τους εκτελέστηκαν. Προκειμένου να αποτραπούν αντίστοιχα περιστατικά στο εξής, η διοίκηση στο Αφρίν έκρινε ότι έπρεπε αναγκαστικά να συνεργαστεί με την κυβερνηση της Δαμασκού. Αυτή η συμμαχία δεν είναι κάτι το επιθυμητό», υπογραμμίζει.
Ο κούρδος νομικός υπενθυμίζει την καθοριστική συμβολή των Κούρδων στη μάχη της Δύσης ενάντια σε τζιχαντοφασιστικές συμμοριες, όπως το Ισλαμοφασιστικό Κράτος, στη Συρία. Επισημαίνει όμως ότι οι Κούρδοι θεωρούν ότι έχουν εγκαταλειφθεί σήμερα στην τύχη τους. Όπως τονίζει, ούτε οι ΗΠΑ ούτε τα υπόλοιπα δυτικά κράτη φαίνεται να ενδιαφέρονται.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Από τους βομβαρδισμούς των τρομοκρατών με έδρα την Αν. Γκούτα σε θέσεις αμάχων στην Δαμασκό.
Αφού διψάτε για αίμα και παίρνετε μέρος σε έναν πόλεμο από τις φωτογραφίες... Ορίστε
Άλλη μια μέρα, άλλη μια τρομοκρατική επίθεση στη #δαμασκό από τη δυτική τζιχάντ στην ανατολική #χούτα.
Αυτά τα πολύτιμα παιδιά έχουν σοβαρά εγκαύματα λόγω πυραύλων που χτυπούν τη γειτονιά τους στο rukn al-Din #Συρία



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν κλάψεις για την Γκούτα...
25/2/2018  -  02:17:00 μ.μ.
Χθες Χαλέπι... σήμερα Γκούτα... αύριο τι; Και δεν υπάρχει ένας/μία δημοσιογράφος που...
ντρέπεται!
Η δημοσιογραφία που οφείλει να δημοσιοποιεί ότι η εξουσία θέλει να παραμένει μυστικό στο σκοτάδι. Σήμερα η δημοσιογραφία, μαζί με την ιμπεριαλιστική "αριστερά" είναι τα άγρια σκυλιά του υπερεθνικού κεφαλαίου. Σκυλιά-φρουροί του συστήματος, που αναλόγως των περιπτώσεων και περιστάσεων επιλέγουν απλώς μόνον το μήκος του λουριού τους.
Ποια είναι η Γκούτα στη Συρία;
Μια περιοχή στα περίχωρα της Δαμασκού που βρίσκεται υπό στρατιωτική κατοχή διάφορων τρομοκρατικών οργανώσεων με φονιάδες μισθοφόρους από κάθε πλευρά του πλανήτη που κρατούν ομήρους 4 εκατομμύρια κατοίκους της Δαμασκού. Κάθε φορά που έγινε προσπάθεια να συλληφθούν ή να εκδιωχθούν, ως αντίποινα ρίχνουν στην πόλη της Δαμασκού βλήματα όλμων και από εκεί ξεκινούν αυτοκίνητα-βόμβες με οδηγούς αυτοκτονίας τους φανατισμένους και με επήρεια ναρκωτικών οδηγών αυτοκτονίας εναντίον αθώων πολιτών, σχολείων, νοσοκομείων.
Όλες οι μέχρι σήμερα προσπάθειες εκκαθάρισης της περιοχής από τα ανθρωπόμορφα κτήνη συντονίζεται με μια παγκόσμια προβολή "ανθρωπιστικών" ευαισθησιών από το σύνολο των ΜΜΕ της δύσης, όπως συνέβη και με το Χαλέπι και μεταμορφώνουν την αλήθεια σε ψέμα και το ψέμα σε αλήθεια.
Βομβαρδίζεται αυτή η περιοχή της Συρίας που έχουν καταλάβει τρομοκράτες;
ΝΑΙ, με όλες τις συνέπειες. Μετά από επτά (7) χρόνια κυριαρχίας των δολοφόνων είναι το ελάχιστο.
Τα ελικόπτερα της νόμιμης και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας βομβαρδίζουν συνεχώς κι αδιάκοπα με τόνους προκηρύξεων προς τους κατοίκους κι όχι τους ξένους μισθοφόρους φονιάδες των τζιχαντιστών, με οδηγίες για το πως μπορούν να βρουν τις ασφαλισμένες διόδους, "ανθρωπιστικοί δίοδοι" με οδηγίες απεγκλωβισμού από τα Νατοϊκά τέρατα που χρησιμοποιούν για "ασπίδες" παιδιά και γέροντες.
Πριν κλάψεις για την Γκούτα που βομβαρδίζει ο “χασάπης” Άσαντ,όπως σε διαβεβαιώνουν όλες οι δημοσιογραφικές πόρνες, “αριστερές” και δεξιές κι ειδικότερα εκείνες οι “αριστερές” εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις κι “ανθρωπιστικές” ΜΚΟ που σιτίζονται στα κονδύλια Σόρος και Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δες την αλήθεια σε αυτές τις φωτογραφίες όπου εκατοντάδες άμαχοι, απλοί πολίτες στη Γκούτα -μεταξύ αυτών γυναικόπαιδα- φορτώνονται σε κλουβιά από τους “μετριοπαθείς” σύμφωνα με την “πολιτισμένη” δύση: Για να λειτουργησουν σαν ασπιδα προστασιας για τα στρατοπεδα τους για να μην βομβαρδιστουν.
Οι “ψευδείς ειδήσεις” (fake news), η "κυρίαρχη τάση" (mainstream) κάνουν πόλεμο σε διατεταγμένη υπηρεσία για λογαριασμό του κεφαλαίου και ξεδιάντροπα χρησιμοποιούν ως όπλο παιδάκια!
* "Ψευδείς ειδήσεις" (fake news)... όταν μια είδηση δεν είναι αρεστή στο υπερεθνικό κεφάλαιο
“Ανθρωπιστικές” ευαισθησίες απέκτησαν οι φονιάδες των λαών για την τύχη των λακέδων τους στη Συρία, αναφορικά με τις επιχειρήσεις στην Ανατολική Γκούτα, εκεί που παρέπεμψαν οι Αμερικανοί μαζί με τους Κούρδους του YPG και τον “ελεύθερο συριακό στρατό” τα ανθρωπόμορφα κτήνη του “ισλαμικού κράτους”, αφού πρώτα τους παρέδωσαν αναίμακτα τη Ράκα για τον έλεγχο των Συριακών πετρελαιοπηγών στη Βόρεια Συρία και την κατασκευή Συριακού “Κουρδιστάν”
Έχουμε πόλεμο... οι τελευταίοι σπασμοί του τέρατος που κατασκεύασε η “πολιτισμένη” δύση, οι “εκδημοκρατιστές” της Συρίας δίνουν την τελευταία του μάχη υποστήριξης της τρομοκρατίας, των ανθρωπόμορφων τεράτων που χρησιμοποιούν για την “αραβική άνοιξη made in USA”.
Το υπερόπλο του υπερεθνικού κεφαλαίου είναι σήμερα, χωρίς ΚΑΜΙΑ εξαίρεση, η δημοσιογραφική πορνεία, τα αργυρώνητα ΜΜΕ.
Οι μηχανισμοί είναι πάντα οι ίδιοι: κατασκευή ενός casus belli και χρησιμοποίηση μαζί με ερμηνείες για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Σήμερα έχουμε το καρναβαλικό μασκάρεμα με τον “ανθρωπισμό”, τα “ανθρώπινα δικαιώματα” με την διάδοση “ψευδών ειδήσεων” (fake news) που συντονισμένα, επαναλαμβάνουμε ΟΛΑ τα ΜΜΕ κι όλοι οι δημοσιογράφοι αναλαμβάνουν έμμισθη “εργασία” παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης.
Σ' αυτή την κατεύθυνση έχουμε σήμερα και την πλήρη ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής “ανανεωτικής αριστεράς” που έχει σημαία της τον Σόρος και την “ελεύθερη αγορά”. Η μετάπτωση των ηγεσιών της “αριστεράς” σε χαμηλόβαθμους υπαλλήλους του υπερεθνικού κεφαλαίου, χωρίς ίχνος ντροπής απέναντι στην Ιστορία, τους αγώνες του εργατικού κινήματος και το αίμα θυσιών σ' ολόκληρο τον πλανήτη.
Η ιστορία δεν διδάσκει κι αυτό επιβεβαιώνεται σήμερα.
Η ήττα των ιμπεριαλιστών στη Συρία κι η νικηφόρα πορεία του άξονα της Αντίστασης προκαλεί τρόμο στους φονιάδες των λαών. Προσπαθούν, έστω την τελευταία στιγμή ν' αποκρύψουν τη γύμνια τους. Ο μύθος της υπερδύναμης των ΗΠΑ τελειώνει κι αποκαλύπτεται στα μάτια όλων, παρ όλες τις προσπάθειες των ΜΜΕ και της ιμπεριαλιστικής “αριστεράς”.
Μετά τους Tomahawk στη Συρία, την υπέρ-βόμβα στο Αφγανιστάν, τις απειλές εναντίον της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ο “νέος” Αμερικανός πρόεδρος αποδεικνύεται λίγος στο ρόλο που του ανέθεσε το υπερεθνικό κεφάλαιο: να καμουφλάρει την κατάρρευση της πάλαι ποτέ μοναδικής παγκόσμιας υπερδύναμης.
Μπαίνουμε στον όγδοο χρόνο ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας (Μάρτης 2011) κι αξίζει να θυμηθούμε...
Όταν στη Δαμασκό ξεκινούσε η “αραβική άνοιξη της CIA” τα ΜΜΕ κι η υποταγμένη, εξαγορασμένη “αριστερά” -που ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο μιας και το κεφάλαιο δεν χρειάζεται πλέον την παραδοσιακή δεξιά- βομβάρδισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη με “ειδήσεις” για λαϊκές εξεγέρσεις με στόχο τη “δημοκρατία” και δολοφονίες από μέρους των δυνάμεων του “δικτατορικού καθεστώτος Άσαντ”. Μάλιστα η εγχώρια “αριστερά”, σήμερα κυβερνητική, αλλά και το σύνολο της εξωκοινοβουλευτικής, μιλούσαν για “σοσιαλιστική εξέγερση” χωρίς ντροπή, απαίτησαν από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να κλείσει την πρεσβεία της Συρίας στην Ελλάδα και ν' απελάσει την πρέσβειρα της ως ανεπιθύμητο πρόσωπο μέχρι “αποκατάστασης της δημοκρατίας στη Συρία”, όπως επισήμως διαβεβαίωσε ο Αβραμόπουλος, τότε υπουργός των Εξωτερικών και σήμερα Επίτροπος για τους “πρόσφυγές-μετανάστες” και τα εκατομμύρια κονδυλίων που πληρώνει ο Ευρωπαίος φορολογούμενος... και συνεχίζουν σήμερα στο ίδιο μοτίβο υποστήριξης του ιμπεριαλισμού.
Η διεθνής κοινή γνώμη άρχιζε να μαθαίνει πως υπάρχει μια αραβική χώρα με το όνομα Συρία, όπου υπήρχε ένας “αιμοσταγής δικτάτορας” χειρότερος κι από τον “χασάπη” Σαντάμ Χουσείν. Τον ίδιο πρόεδρο της Συρίας που πριν λίγους μήνες καλούσαν όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες και τον χαρακτήριζαν ως “μοντέρνο και φωτισμένο νεαρό Άραβα ηγέτη”.
Περίπου 85.000 μισθοφόροι φονιάδες από κάθε πλευρά του πλανήτη διείσδυσαν στη Συρία, αφού εκπαιδεύτηκαν κι εξοπλίστηκαν με υπερσύγχρονα όπλα από αμερικανούς και ισραηλινούς στρατιωτικούς συμβούλους στην Τουρκία και Σαουδική Αραβία. Τότε η πτώση του “δικτατορικού καθεστώτος Άσαντ” ήταν υπόθεση ημερών, το πολύ ενός μήνα, όπως διαβεβαίωνε σε συνεντεύξεις τύπου κι ο δικός μας Αβραμόπουλος.
Σήμερα, μετά από επτά (7) ολόκληρα χρόνια, η Συρία μαζί με τον άξονα της Αντίστασης (Χεζμπολάχ, Παλαιστινιακές Ταξιαρχίες, Φρουροί της Ιρανικής Επανάστασης) και την καθόλα νόμιμη παρουσία της Ρωσίας με αεροπορική υποστήριξη (κατόπιν αιτήματος βοήθειας από τη Βουλή της Συρίας και σύμφωνο με το Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας ΕΣΣΔ-Συρίας, που ποτέ δεν κατήγγειλε, ή κατάργησε καμία πλευρά) η “αραβική άνοιξη” έχει ηττηθεί και αυτό που τρομοκρατεί περισσότερο τους λακέδες των ιμπεριαλιστών στην περιοχή (κυρίως Σαουδική Αραβία και σιωνιστικό κατοχικό της Παλαιστίνης, που βάπτισαν Ισραήλ) είναι πως ένας στρατός που πολεμάει επτά (7) ολόκληρα χρόνια, που άντεξε αυτή την απερίγραπτη επίθεση, έχει πλέον μια εμπειρία που δεν διαθέτει κανένας στρατός στον κόσμο. Ακόμη κι οι ισραηλινοί αναλυτές στα ΜΜΕ της κατεχόμενης Παλαιστίνης επισημαίνουν πως τώρα έχουν απέναντί τους, στα σύνορά τους, ίσως τον “καλύτερο και πιο αξιόμαχο στρατό του κόσμου”.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25/2/2018 – 19.30
Εκτακτο || το ναυτικό της ισραηλινής κατοχής ανοίγει πυρ και σκοτώνει έναν παλαιστινιο ψαρά και τραυματίζει δύο άλλους ενώ είναι στην ακτή της γάζας, σήμερα το βράδυ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτές τις μέρες μαίνεται η πιο πρόσφατη προπαγανδιστική εκστρατεία του 7ετούς πολέμου της Αυτοκρατορίας ενάντια στη Συρία. Δεν κομίζει τίποτα το πρωτότυπο• για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνει το ίδιο χιλιοπαιγμένο και θλιβερά προβλέψιμο μοτίβο. Σκοπός και αυτή τη φορά είναι η δαιμονοποίηση και απονομιμοποίηση της συριακής κυβέρνησης και η προσέλκυση εντονότερης δυτικής επέμβασης με ορίζοντα την αλλαγή καθεστώτος. Το συνηθισμένο δίκτυο κορμοράνων, κροκόδειλων και παπαγάλων παίρνει ξανά θέσεις μάχης, έτοιμο να κατασκευάσει και να διαδώσει το οποιοδήποτε ψέμα.

ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΙ, ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ, ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΧΑΝΟΙ – ΤΣΙΡΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΚΟΥΤΑ
Άντε ξανά τα ίδια, τα ίδια απ’ την αρχή
Αυτές τις μέρες μαίνεται η πιο πρόσφατη προπαγανδιστική εκστρατεία του 7ετούς πολέμου της Αυτοκρατορίας ενάντια στη Συρία. Δεν κομίζει τίποτα το πρωτότυπο• για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνει το ίδιο χιλιοπαιγμένο και θλιβερά προβλέψιμο μοτίβο. Σκοπός και αυτή τη φορά είναι η δαιμονοποίηση και απονομιμοποίηση της συριακής κυβέρνησης και η προσέλκυση εντονότερης δυτικής επέμβασης με ορίζοντα την αλλαγή καθεστώτος. Το συνηθισμένο δίκτυο κορμοράνων, κροκόδειλων και παπαγάλων παίρνει ξανά θέσεις μάχης, έτοιμο να κατασκευάσει και να διαδώσει το οποιοδήποτε ψέμα.
Ακτιβιστές και γιατροί που δεν κατονομάζονται, βομβαρδισμένα νοσοκομεία, φωτογραφίες τραυματισμένων παιδιών στα χέρια θεατρίνων με άσπρο κράνος, βόμβες-βαρέλια, εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία από δικτάτορες που σφάζουν το λαό τους, Σρεμπρένιτσα και εκκλήσεις στην ηθική υποχρέωσή «μας» (της διεθνούς δηλαδή κοινότητας και δη ημών των πολιτισμένων και διαφωτισμένων Δυτικών) να κάνουμε κάτιγια να σταματήσει η σφαγή. Πολλές φορές μάλιστα οι εκκλήσεις αυτές γίνονται από καταλλήλως δασκαλεμένα παιδιά – για να εισακουστούν στη συνέχεια από συγκλονισμένους δυτικούς ηγέτες. Κάπου σύντομα είναι να συνεδριάσει και το Συμβούλιο Ασφαλείας…
Ο τόπος του μαρτυρίου είναι αυτή τη φορά η ανατολική Γκούτα, ένα προάστιο της Δαμασκού. Δεν είναι η πρώτη φορά που η περιοχή συγκεντρώνει πάνω της την παγκόσμια προσοχή. Τον Αύγουστο του 2013 η ανθρωπότητα συγκλονιζόταν από μια επίθεση με χημικά που έλαβε χώρα εκεί. Η Δύση είχε κατηγορήσει τότε χωρίς κανένα στοιχείο τη συριακή κυβέρνηση, φτάνοντας στα πρόθυρα μιας άμεσης επίθεσης ενάντια στη χώρα. Μελετητές του ΜΙΤ θα αποδείκνυαν αργότερα πως ο συριακός στρατός ήταν τεχνικά αδύνατο να έχει πραγματοποιήσει το χτύπημα, ενώ ο Seymour Hersh από το LRB θα έπαιρνε συνέντευξη από Αμερικανούς αξιωματούχους του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών που διέψευδαν πως για την επίθεση ευθυνόταν η συριακή κυβέρνηση, καταγγέλλοντας παραποίηση πληροφοριών και χρησιμοποίηση ψευδών ισχυρισμών. Σημειωτέον ότι η επίθεση έλαβε χώρα την ημέρα που έφταναν στη Συρία επιθεωρητές του ΟΗΕ. Επίσης, το Γενάρη του ίδιου έτους η βρετανική Daily Mail είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο (το οποίο θα κατέβαζε αργότερα) που μιλούσε για ‘στηριζόμενο από τις ΗΠΑ σχέδιο να γίνει επίθεση με χημικά στη Συρία και να κατηγορηθεί ο Άσσαντ’.
Οι κροκόδειλοι
Το μήνυμα είναι σαφές: ο Άσσαντ έχει ξαμολυθεί πάλι και σφάζει αμάχους, ικανοποιώντας προφανώς κάποιο αρρωστημένο πάθος του. Αλλά δεν υπάρχουν εχθροί του συριακού κράτους στην ανατολική Γκούτα; Αν και δύσκολα θα πληροφορηθεί κανείς σχετικά από τα ρεπορτάζ των δυτικών μίντια, η ανατολική Γκούτα βρίσκεται υπό την κατοχή της Τζάις αλ-Ισλάμ, της Αχράρ αλ-Σαμ, της αναβαπτισμένης αλ-Νούσρα και άλλων οργανώσεων παρόμοιας ιδεολογίας: μιας ιδεολογίας που επιτάσσει την εγκαθίδρυση ενός σκληρού θεοκρατικού καθεστώτος το οποίο επιφυλάσσει εθνοκάθαρση για τις μειονότητες και διπλή σκλαβιά για τις γυναίκες (ας μη συζητήσουμε καν για την τύχη της εργατικής τάξης ως πολιτική έννοια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο).
Επιπλέον, αυτοί οι μαχητές της ελευθερίας βομβαρδίζουν συνεχώς τη Δαμασκό. Δεν ακούμε πολλά για τα θύματα των βομβαρδισμών τους, καθώς τα θύματα αυτά προέρχονται από περιοχή «ελεγχόμενη από τον Άσσαντ» – πράγμα που προφανώς τα καθιστά κάτι λιγότερο από ανθρώπους σύμφωνα με τα καλά και ευαίσθητα ΜΜΕ και το «ανθρωπιστικό» τους ποίμνιο.
Ο καθένας μπορεί να φανταστεί πώς θα λειτουργούσε το κάθε κράτος (είτε αστικό, είτε εργατικό, είτε οτιδήποτε άλλο) απέναντι σε ένοπλες ομάδες που είχαν υπό την κατοχή τους ένα προάστιο και βομβάρδιζαν από αυτό την πρωτεύουσα.
Και στη συνέχεια μπορεί να αναρωτηθεί γιατί δεν έχει δει όλους αυτούς τούς κροκόδειλους, που σπαράζουν στο κλάμα για τους αμάχους της Γκούτα, να χύνουν έστω και ένα δάκρυ και για τους αμάχους της Δαμασκού. Ή για το 1 εκατομμύριο ανθρώπων με χολέρα στην Υεμένη, που βρίσκονται αντιμέτωποι και με λιμό και με σαουδικές μπόμπες – και αντιμετωπίζουν «τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο», σύμφωνα με πρακτορεία του ΟΗΕ…
Οι κορμοράνοι
Οι κορμοράνοι της εποχής μας είναι κατά κύριο λόγο τα διάφορα αθώα μικρά παιδιά τα οποία κρατάνε στην αγκαλιά τους οι White Helmets. Ας επαναλάβουμε λοιπόν μερικά στοιχεία για το ποιον αυτών των τύπων: ανθρωπιστική βιτρίνα της αλ-Νούσρα, συνδεδεμένη με τη Syria Campaign, μια ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία που εναλλάσσει τις κραυγές για τα «εγκλήματα του δικτάτορα» με τα καλέσματα για ζώνη επιβολής απαγόρευσης πτήσεων, η οργάνωση ιδρύθηκε το 2013 από έναν πρώην (;) Βρετανό στρατιωτικό, τον James Le Mesurier, στο Ντουμπάι. Από όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, η οργάνωση αυτή έχει πάρει $23 εκατομμύρια από το USAID, £19.7 εκατομμύρια από το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας και $4.5 από την Ολλανδία. Υπερβολικά πολλά λεφτά για να αγοράσει κανείς άσπρα κράνη και οχήματα – με τόσα φτιάχνεις μάλλον στρατό.
Το ίντερνετ είναι γεμάτο με βίντεο και φωτογραφίες που απεικονίζουν ψευτοδιασώστες της οργάνωσης αυτής με όπλα, να πανηγυρίζουν με την αλ-Νούσρα διάφορες νίκες ενάντια στο συριακό στρατό, να παρακολουθούν εκτελέσεις και στη συνέχεια να τρέχουν να μαζέψουν τα πτώματα. Απαντώνται αποκλειστικά στις περιοχές που ελέγχει η αντιπολίτευση. Ένας από αυτούς φέρεται να προσπάθησε να βάλει βόμβα σε γερμανικό αεροδρόμιο.
Ας παραθέσουμε και μια νεκρολογία που έγραψε ο Χασάν Καττάν, βοηθός σκηνοθέτη στο ντοκιμαντέρ των White Helmets “Last Men in Aleppo” που μάλιστα είναι στις υποψηφιότητες του 2018 για τα όσκαρ, για ένα «λιοντάρι» της αλ-Νούσρα:
«Το όμορφο χαμόγελό του που του φώτιζε το πρόσωπο υπάρχει ακόμα στην κουρασμένη μνήμη μου. Δεν ήταν σαν τους άλλους Μουτζαχίντ (μαχητές). Αγαπούσε τον πόλεμο και το να πεθαίνει κάτω από την ισλαμική σημαία και το έκανε ήδη. Ήταν, μαζί με τους άλλους, ο πιο καλός και ο πιο θρησκευόμενος, είχε ευλάβεια και χιούμορ. Ένα λιοντάρι του Μετώπου αλ-Νούσρα πέθανε σήμερα και πήγε στον Παράδεισο, προσεύχομαι στο Θεό να δεχθεί την ψυχή του.»
20 Αυγούστου 2015: τα ηρωικά παλληκάρια των White Helmets καταφτάνουν στη σκηνή του βομβαρδισμού, όπου οι βόμβες βαρελιού έχουν καταστρέψει το κτήριο. Στην πραγματικότητα, η φωτογραφία του κατεστραμμένου σπιτιού πρωτοδημοσιεύτηκε στις 14 Απρίλη 2013. Απατεωνίσκοι της κακιάς ώρας.
Οι παπαγάλοι
Πρόκειται για το γνωστό δίκτυο ΜΜΕ, ΜΚΟ και λογαριασμών «ακτιβιστών» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που λειτουργεί ως ντουντούκα των παραπάνω.
Μολονότι οποιοσδήποτε άνθρωπος που έχει ασχοληθεί στοιχειωδώς με τις μεθόδους προπαγάνδας του ανθρωπιστικού ιμπεριαλισμού έχει κάθε λόγο να αμφισβητεί πως οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν τραβήχτηκαν όντως στη Γκούτα, μια ποιοτική διαφορά τούτης δω της εκστρατείας προπαγάνδας είναι πως οι φωτογραφίες που χρησιμοποιεί φαίνονται να είναι φρέσκιες.
Οι παπαγάλοι μαθαίνουν. Βοηθάει μάλλον και το γεγονός πως τα κονδύλια έχουν μειωθεί και έχουν γίνει πολλές απολύσεις. Πριν από μερικούς μήνες κυκλοφορούσαν μάλιστα στο ίντερνετ αγγελίες Σύρων επαναστατών που πουλούσαν τις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η στρατιωτική ήττα των ουαχαμπίτικων ταγμάτων θανάτου στο πεδίο της μάχης έφερε περαιτέρω δημιουργική καταστροφή, με αποτέλεσμα την εξυγίανση του κλάδου. Έμειναν οι πιο έμπειροι και πιο ικανοί παπαγάλοι, που δε θα επαναλάβουν τόσο εύκολα τα λάθη των προηγούμενων φορών (όπως πχ να παρουσιάσουν στιγμιότυπα από ταινίες ή φωτογραφίες που με ένα απλό γκουγκλάρισμα προκύπτει πως είναι από άλλη γη κι άλλα μέρη).
…και οι χάνοι
Αυτοί που απλώς χάφτουν και διαδίδουν την «ανθρωπιστική» προπαγάνδα. Με δεδομένο πως μιλάμε κατά κύριο λόγο για καλόπιστους ανθρώπους με γνήσιες ανθρωπιστικές (και όχι «ανθρωπιστικές») ανησυχίες, οι οποίοι μάλιστα νοιάζονται και για ανθρώπους που βρίσκονται μακριά, ο χαρακτηρισμός ενδεχομένως να είναι σκληρός. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο η βιομηχανία του ανθρωπιστικού ιμπεριαλισμού παίρνει το ενδιαφέρον ενός εύπιστου κοινού και το μετατρέπει σε όπλο δεν επιτρέπει αβρότητες. Πολύ αίμα που χύθηκε από «ανθρωπιστικές» μπόμπες είναι ακόμα νωπό.
Η μάχη ενάντια στις – καθ’ όλα ρατσιστικές και αποικιοκρατικές – εκστρατείες ανθρωπιστικής προπαγάνδας, που δηλητηριάζουν το μυαλό του προλεταριάτου, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιιμπεριαλιστική πάλη. Και αν η εμβέλειά μας δε φτάνει στα πλατιά ακροατήρια του δελτίου του ΑΝΤ1, ας επικεντρωθούμε κατ’ αρχάς στον κόσμο του δικού μας ταξικού στρατοπέδου, ο οποίος δεν έχει καμιά ανοσία σε τέτοιου τύπου δηλητήρια. Το τσίρκο του «ανθρωπιστικού» ιμπεριαλισμού είναι άλλωστε τόσο πλήρες! Ας έχει όσο το δυνατόν λιγότερους χάνους από το δικό μας στρατόπεδο.
Για την απελευθέρωση της ανατολικής Γκούτα, του Ιντλίμπ και όλης της συριακής επικράτειας
Όσο και αν ξενίζει αυτό όσους διαμορφώνουν την εικόνα τους για τον πόλεμο ενάντια στη Συρία από το BBC και τους διάφορους ιμπεριαλοτζιχάντηδες που έχουν μασκαρευτεί άμαχοι και ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, το συριακό κράτος ενδιαφέρεται ιδιαίτερα τόσο για τη ζωή του πληθυσμού του όσο και για την υποστήριξη από αυτόν. Αυτό δεν αφορά μόνο τον άμαχο πληθυσμό, αλλά και τους (Σύρους) μάχιμους της αντιπολίτευσης – στους οποίους το συριακό κράτος δίνει αμνηστία αν αφήσουν τα όπλα. Έχει στήσει μάλιστα για το σκοπό αυτό και υπουργείο Εθνικής Συμφιλίωσης, στα πλαίσια της προσπάθειας να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξε ο πόλεμος και να οικοδομηθεί εκ νέου εθνική ενότητα.
Επιπλέον, ο συριακός στρατός είναι ένας στρατός κληρωτών. Δεν είναι αποκομμένος από το συριακό λαό. Ένας στρατός κληρωτών δε βγαίνει συνήθως να σφάζει τους γονείς και τους γείτονές του και να διαγουμίζει τα σπίτια τους. Στην περίπτωση της ανατολικής Γκούτα, η συριακή αεροπορία έχει ρίξει φυλλάδια με οδηγίες προς τους αμάχους (αλλά και προς τυχόν μετανοημένους ιμπεριαλοτζιχάντηδες) για να διαφύγουν από την περιοχή. Δύσκολα θα το ακούσει κανείς αυτό στα δυτικά ΜΜΕ, όπως δύσκολα θα ακούσει και το ότι είναι τα τακφίρικα τάγματα θανάτου που δεν επιτρέπουν στους αμάχους να αποχωρήσουν από την περιοχή – προτιμούν να τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες.
Δύσκολα επίσης θα ακούσει κανείς στα δυτικά μίντια κάποια αναφορά για το τι έγινε όταν μπήκε ο συριακός στρατός στο ανατολικό Χαλέπι το Δεκέμβρη του 2016. Πριν μπει, οι αναφορές για την επικείμενη γενοκτονία που περίμενε τους κατοίκους του ανατολικού Χαλεπίου έβγαιναν κατά εκατοντάδες. Μετά; Τι έγινε μετά, κύριοι κροκόδειλοι; Τι λένε τα ρεπορτάζ σας;
Ορίστε τι συνέβη μετά. Εορτασμοί για την επέτειο ενός χρόνου από την απελευθέρωση του Χαλεπίου. Τεράστια πλήθη γεμάτα ανακούφιση που απελευθερώθηκαν από το ζυγό των τακφίρηδων. Ούτε γενοκτονίες, ούτε ολοκαυτώματα ούτε τίποτα. Εξυπακούεται πως οι «ανθρωπιστές» κροκόδειλοι δε βρήκαν ούτε μια λέξη να γράψουν για τους εορτασμούς αυτούς. Πολύ περισσότερο δε διανοήθηκαν να γράψουν μισή λέξη αυτοκριτικής για τα ψέματα που διέδιδαν. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μέσα αυτά διεξάγουν πόλεμο στο πλευρό των κυβερνήσεών τους. Αυτή είναι η δουλειά τους.
Το συριακό κράτος από τη μεριά του έχει άλλη δουλειά: συγκεκριμένα έχει το δικαίωμα -αλλά και την υποχρέωση- να υπερασπίσει την επικράτειά του και τα δικαιώματα του λαού του απέναντι στους υποστηριζόμενους από το ΝΑΤΟ μισαλλόδοξους Ισλαμιστές κανίβαλους. Το λοιπόν, καλή δύναμη στο συριακό στρατό και τους συμμάχους του! Και ταχεία απελευθέρωση της ανατολικής Γκούτα, του Ιντλίμπ και κάθε εκατοστού της συριακής επικράτειας. Αυτό θα πρέπει να εύχεται ο κάθε καλόπιστος άνθρωπος που πονάει για τα βάσανα του συριακού λαού αλλά και των απανταχού καταπιεσμένων.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πόλη της Δαμασκού και η ύπαιθρος Γκουτα στ΄Ανατολικά της πρωτεύουσας είναι το θεάτρο βίαιων μαχών αντιπολιτευόμενων της Al-Qaïda, υποστηριζόμενων από Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία έναντι του συριακού στρατού. Η Συριακή Δημοκρατία αποπειράται ν΄ απαλλάξει τον πληθυσμό από 7 χρόνια κατοχής και σαρία. Αλλά οι αποικιοκρατικές δυνάμεις δεν τείνουν ευήκοο ους .
   Η πόλη της Δαμασκού διαρκώς βομβαρδίστηκε από την Al-Qaïda εδώ και 6 χρόνια.
Αυτή η ζώνη αρκετά ευρεία απαριθμούσε πριν από τον πόλεμο πάνω από 400 000 άτομα. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ αυτά θα είναι σήμερα 367 000. Σύμφωνα με την κυβέρνηση αυτά είναι πολύ λιγότερα και σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνουν τις 250 000.Η πρωταρχική πόλη είναι ένα προάστιο αρκετά κακόφημο η Douma είναι γνωστή πριν τον πόλεμο για τα  μπορντέλα της και τους μαφιόζους της.

Με βάση τα γεγονότα ,αυτή η ζώνη ελέγχεται από την Al-Qaïda, υπό την κυριαρχία του « Ισλαμικού Στρατού » (Jaych al-Islam), πλαισιωμένου υπό τις βρευτανικές SAS κι αξιωματικούς της γαλλικής DGSE υπό την κάλυψη της ΜΚΟ Γιατροί χωρίς σύνορα. Αρχικά οι «μαχητές» διευθύνονταν από την οικογένεια Allouche, που διαθέτει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία στο Λονδίνο.
Από τον Ιούλιο του 2012 ως το θάνατό του στο τέλος του 2015, ο Zahran Allouche, ανακοίνωνε πολλές φορές κάθε εβδομάδα ότι θα έπαιρνε τη Δαμασκό και θα εκτελούσε με συνοπτικές διαδικασίες όλους τους απίστους δηλ. τους μη σουνίτες κατ΄αυτόν.Επέβαλε τη σαρία στους κατοίκους σύμφωνα με τις αρχές του ουαχαμπίτη ιεροκύρηκα Abd al-Aziz ibn Baz.Έκλεισε μέσα σε σιδερένια κλουβιά αυτούς που αμφισβήτησαν την εξουσία του . Εκτέλεσε πολυάριθμα πρόσωπα εκ των οποίων το γειτονά μου (έναν μεσίτη που κατοικούσε σε διαμέρισμα πάνω από το δικό μου), τον έσφαξε δημοσίως γιατί αρνήθηκε να πει ότι ο « Assad είναι ένα σκυλί ».
Δεχόμενος όπλα από τη Σ Αραβία μέσω Ιορδανίας ο Allouche προήδρευσε σε μια στρατιωτική παρέλαση με τανκ ,βάλθηκε επί σκηνής και βιντεοσκοπήθηκε από τη βρετανική MI6

Όταν ο συριακός στρατός  τοποθέτησε κανόνια στο βουνό που κυριαρχεί επί της πρωτεύουσας και άρχισε να βομβαρδίζει το στρατό του Zahran Allouche, αυτός τοποθέτησε φυλακισμένους στις στέγες ως ανθρώπινες ασπίδες.
Στις αρχές του 2016, ο ξάδερφός του  Mohamed Allouche πήρε τη διοίκηση.έγινε φημισμένος πετώντας ομοφυλόφιλους από τις στέγες.Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Συρία προστατεύει  τους ομοφυλόφιλους , κι αυτό αποτελεί μια εξαίρεση μεταξύ των σύγχρονων μουσουλμναικών χωρών και ακόμη και σε σχέση με τις δυτικές χώρες εδώ και 30 χρόνια[2].
Ο Mohamed Allouche έγινε ο αρχηγός της αντιπροσωπείας της αντιπολίτευσης στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης. Εκεί αυτός ζήτησε και απέκτησε οι ζωγραφικοί πίνακες και τα γλυπτά που διακοσμούσαν το ξενοδοχείο του να καλυφθούν με πέπλο.Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων από την αίθουσα των διαπραγματεύσεων αυτός έκανε  tweeté στους οπαδούς του να σκοτώσουν τους στρατιώτες του «χοίρου".....
Κατά τη διάρκεια 6 χρόνων οι τζιχαντιστές κανονικότατα επιτίθονταν στη Δαμασκό από την Ghouta. Καθημερινά δεν σταμάτησαν να σκοτώνουν κατοίκους, μέσα στην εκκωφαντική σιωπή  της διεθνούς κοινότητας. Σιγά , σιγά  Daraya, Mouadamiyat al-Cham, Qudsaya και al-Hameh τον Αύγουστο του 2016, έπειτα Jobar, Barzeh, Qaboun και Tichrine το Φλεβάρη του 2017,ανακτήθηκαν.Οι συμφωνίες που υπογράφτηκαν προέβλεπαν  την μεταφορά των μαχητών υπό υπό συνοδεία μέχρι το Idleb, στα ΒΔ της χώρας,υπό την μόνη προυπόθεση ότι αυτοί θα ελευθέρωναν τους κατοίκους.
Η Συριακή Δημοκρατία έρχεται ν ΄αποφασίσει την απελευθέρωση της Ανατολικής  Ghouta από τζιχαντιστές. Εντατικοί βομβαρδισμοί επιχειρήθηκαν  από πυροβολικό κι αεροπορία.Πρόκειται για την εξολόθρευση των τζιχαντιστών  και τη δημιουργία όσο το δυνατόν λιγότερων θυμάτων μεταξύ των αμάχων.Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης η προώθηση ανθρωπιστικών κομβόι είναι απίθανη.Η  Al-Qaïda ρίχνει οβίδες επί της πρωτεύουσας. Σε καιρούς normal, οι τζιχαντιστές στοχεύουν κυρίως την πρεσβεία του Iran στο Mazzeh,την πλατεία των Omeyyades (έδρα της τηλεόρασης και του Υπ.Άμυνας), το ρωσικό πολιτιστικό κέντρο στοκέντρο της πόλης καιτη Ρωσική Πρεσβεία.Αυτή την φορά οι ρουκέτες πέφτουν λίγο πολύ παντού. Oι Δαμασκηνοί και τα εκατομμύρια των συρίων που αρνούνται τη σαρία και κατέφυγαν στη συριακή πρωτεύουσα υπό τη προστασία του συριακού κράτους αποπειρώνται εκ νέου να επιβιώσουν. Πάνω από ένα τρίτο των κατοίκων παραμένει κλεισμένο στο σπίτι από το φόβο να μην σκοτωθεί από οβίδες στην πόλη.Ένα τέταρτο των εμπορικών παραμένουν κλειστά και οι διοικητικές υπηρεσίες εργάζονται στο ralenti.
Αγγλία και Γαλλία αποπειρώνται να επιβάλουν μια εκεχειρία 30 ημερών στην Ανατολική Ghouta. Αυτά τα 2 κράτη δεν κρύβουν την υποστήριξή τους στην οικογένεια Allouche και γενικότερα την αντιπαλότητά τους στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία και στον πρόεδρό της  Bachar el-Assad,ειδικότερα. και οι 2 αρνήθηκαν να παραβρεθούν  στη συνδιάσκεψη ειρήνης στο Sotchi στην οποία αντιπροσωπευόταν πάνω από το 90% των συρίων αλά όχι οι Allouche— [3].
Όταν η δυτική συμμαχία βομβάρδισε την Μοσούλη την τελευταία χρονιά για να συντρίψει κάποιες χιλιάδες τζιχαντιστών που παρέμεναν εκεί, σκότωσε πολύ περισσότερους πολίτες (9 με 11 000, σύμφωνα με τις πηγές). Τα δυτικά médias χαιρέτισαν αυτή τη νίκη μ΄ενθουσιασμό.Τα ίδια δυτικά  médias διαδίδουν  έως κορεσμού τις εικόνες των 2 μικρών κοριτσιών στην Ghouta εν μέσω βομβαρδισμών. Κανένας δεν αναρωτιέται για τις οικογένειες αυτών των 2 παιδιών ούτε για τον τρόπο με τον οποίο αυτές έμαθαν αγγλικά. Κανένας δεν σκέφτεται τ΄άλλα παιδιά που πεθαίνουν στη Δαμασκό,όλοι ικετεύουν να σταματήσει η σφαγή.
Αν μια εκεχειρία επέλθει δεν θα έχει καμιά πρακτική συνέπεια.Στην πραγματικότητα, η Al-Qaïda θ΄αποκλειστεί από τον ΟΗΕ και θα την απορρίψει ή με άλλα λόγια αυτή είναι η Al-Qaïda και αυτή μόνο κρατάει την Ανατολική Ghouta.
Υπό αυτές τις προυποθέσεις οφείλουμε ν΄αναρωτηθούμε γιατί η Αγγλία και η Γαλλία προωθούν  αυτήν την εκεχειρία την μη πρακτικού αντικρύσματος ; Γιατί τα δύο αυτά κράτη προτίθενται να δώσουν στην Αλ Κάιντα ένα διάλειμμα εις βάρος των αμάχων που καταπιέζουν;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάθανε ότι γαμιόμαστε από Σκοπιανούς & Τούρκους... πλακώσανε κι οι Αλβανοί!
Η «Τσαμουριά είναι Αλβανική»... Η «"Τσαμουριά" υπόθεση Ευρωπαϊκών Δικαιωμάτων»...
Άντε τώρα οι Νατοϊκές τσούλες Κοτζιάς-Τσίπρας να θέσουν θέμα για είσοδό τους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ...
- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ! Προκλητικά πλακάτ και ύβρεις από Τσάμηδες κατά της Ελλάδας...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλβανία: Προκλητική συγκέντρωση Τσάμηδων έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα πραγματοποίησαν οι Τσάμηδες, ζητώντας από την Ελλάδα «να ζητήσει συγγνώμη για την εις βάρος τους γενοκτονία και να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στις περιοχές» από όπου «εκδιώχθησαν».
Όπως σημειώνει το Reuters, Ελλάδα και Αλβανία έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των συνόρων τους (sic) αλλά και τους καθεστώτος εμπόλεμης κατάστασης που δεν έχει ακόμη αρθεί μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι συνομιλίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται να καταλήξουν έως τις 8 Απριλίου, ώστε να διασφαλισθεί ότι η Αλβανία δεν θα έχει εμπόδια στο δρόμο της για τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι Τσάμηδες, αναφέρει το Reuters, είναι εξοργισμένοι επειδή τα αιτήματά τους συστηματικά παραβλέπονται καθώς και στην ιδέα ότι Αθήνα και Τίρανα μπορεί να απορρίψουν αμοιβαία όρους όπως Τσαμουριά και Βόρειος Ήπειρος.
Μιλώντας ενώπιον μερικών χιλιάδων Τσάμηδων που διαδήλωσαν στο συγκρότημα όπου στεγάζεται η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, ο ηγέτης του Κόμματος των Τσάμηδων, Σφετίμ Ιντρίζι, είπε: Πρώτα θέλουμε μία συγγνώμη για τους χιλιάδες Τσάμηδες που σκοτώθηκαν στα σπίτια τους, και όχι στη μάχη».
«Εμείς οι Αλβανοί της Τσαμουριάς δεν θέλουμε εκδίκηση , δεν θέλουμε αλλαγή συνόρων, θέλουμε μία συγγνώμη ώστε να μπορούμε να τους συγχωρήσουμε, και οι δύο λαοί να ζήσουν ειρηνικά και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε
«Θέλουμε να γυρίσουμε στα σπίτια μας, να ανακτήσουμε το στάτους που είχαμε προτού βιαίως απομακρυνθούμε. Δεν απαιτούμε τις περιουσίες μας, θέλουμε την πατρίδα μας και η πατρίδα μας είναι η Τσαμουριά», δήλωσε ο Ιντρίζι χειροκροτούμενος από το ειρηνικό, όπως αναφέρει το Reuters, πλήθος.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Τσαμουριά, Γενοκτονία. Δεν ξεχνούμε ποτέ».
Συμφωνα με την kathimerini.gr το διεθνές πρακτορείο σημειώνει επίσης ότι ο «Ιντρίζι απέρριψε τις κατηγορίες της Ελλάδας ότι οι Τσάμηδες είχαν συνεργαστεί με τους Ναζί, δείχνοντας μεγάλες φωτογραφίες που ‘αποδείκνυαν’ τη συνεργασία των ελλήνων ηγετών κατά τη διάρκεια του πολέμου με τους Ναζί».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο θηλυκός Χίτλερ μίλησε: «Καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό»
23/2/2018
Για φαντάσου! Καλωσορίζει τον Μακεδόνα πρωθυπουργό. Ποιος; Η Μέρκελ! Και ποια είναι η Μέρκελ! Ποιος ήταν ο Χίτλερ όταν ματοκύλησε τον κόσμο και την χώρα του! Ένας παραοϊκός! Ποια είναι η Μέρκελ που μιλά για Μακεδονία! Μόλις και μετά βίας έκανε κυβέρνηση.
Ποια είναι λοιπόν η Μέρκελ! Πού γνωρίζει δήθεν ελληνική ιστορία. Γι’ αυτό θέλουν να καταργήσουν την ιστορία; Είναι αυτή που «καλωσορίζε» και την Ουκρανία. Θυμάστε;
Έτρεξε πρώτη και αναγνώρισε ως νόμιμη την παράνομη κυβέρνηση της Ουκρανίας. Όταν η αντίστοιχη με την εδώ Χρυσή Αυγή καταπατούσε και καταλάμβανε την εξουσία της Ουκρανίας η Μέρκελ έτρεχε να την αναγνωρίζει ως νόμιμη κυβέρνηση. Πρώτη η Μέρκελ και ξοπίσω της ο Βενιζέλος. Το θυμάστε;
Σε όλες τις καταπατήσεις η Γερμανία ευλογεί. Γιατί;
Αυτή η εμμονή της Γερμανίας να δημιουργεί γύρω της κρατίδια εθνικιστικά. Τα οποία μετά τα βάζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωραίο πηγαδάκι βρήκε η Γερμανία. Την Ευρωπαϊκή Ένωση!
Δημιουργεί νέα κρατίδια εθνικιστικά και τα βάζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να έχει τους δορυφόρους της. Που θα προστατεύουν το νόμισμά της. Που απ’ αυτό απορρέει η οικονομική πολιτική που ασκείτε στους λαούς της Ευρώπης και ειδικά στην χώρα μας. Που αυτό το κοινό νόμισμα που στην ουσία είναι το μάρκο που το ονόμασαν ευρώ είναι που δίνει την δυνατότητα σ’ αυτούς να μας εξουσιάζουν και να μας καταληστεύουν. Για πάντα! Εσαεί! Απ’ αυτή τη τρύπα που μας έριξαν δεν θα βγούμε ποτέ!
Μόνο αν σπάσει η Ευρωζώνη. Δηλαδή, η «ζώνη» του ευρώ. Αυτό είναι η ευρωζώνη. Γι’ αυτό δημιουργούν τους δορυφόρους τους. Γι’ αυτό προστατεύουν και αυτούς (Γεωργίου, Σημίτη) που μας έχωσαν στο ευρώ. Από ευγνωμοσύνη για τις υπηρεσίες τους.
Γι’ αυτό τηρούν σιγή ιχθύος για το σκάνδαλο Siemens. Δεν είναι μόνο το Novartis. το σκάνδαλο Siemens γιατί το καλύπτουν;
Η Γερμανία δημιουργεί τους δορυφόρους της. Το ελληνικό κοινοβούλιο τι κάνει; Ξεπληρώνει μόνο την διατήρηση της καρέκλας τους; Θέλομε να ελπίζομε πως όχι. Πως στο τέλος θα ξυπνήσει επί τέλους το κοιμισμένο D.N.A. τους .
Και όσο για τον κ. Κοτζιά που είπε ότι η «βάφτιση» έγινε πριν 25 χρόνια του υπενθυμίζομε ότι και αυτός δεν είναι ο ίδιος που ήταν πριν 25 χρόνια. Άλλο το τότε άλλο το τώρα. Του υπενθυμίζομε λοιπόν: 1) Πριν 25 χρόνια είχαμε το δικό μας νόμισμα που μας εξασφάλιζε εύρωστη οικονομία και εθνική ανεξαρτησία και 2) Πριν 25 χρόνια δεν δεχόμαστε καμμία απειλή από κανέναν.
Η Αλβανία δεν είχε χάρτες να φτάνουν μέχρι την Θεσπρωτία. Τα Σκόπια οι χάρτες τους δεν έφταναν μέχρι τη Λάρισσα. Το Αιγαίο δεν είχε γκρίζες ζώνες και οι Τούρκοι δεν το έπαιζαν πειρατές στο Αιγαίο. Και μη μου πείτε ότι είναι ρατσισμός αυτό όταν ο ίδιος ο Ερντογάν έχει καθαρίσει και καταδιώξει τον μισό πληθυσμό της Τουρκίας. Εμείς για να είμαστε «υπεράνω» τι θα του πούμε; «Ελάτε, ελάτε κ. Ερντογάν το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του!»
Τέλειωσαν οι εποχές της αθωότητας! Τώρα οι συνθήκες είναι τρομακτικές και η κυβέρνησή σας θα βρεθεί υπόλογη γι’ αυτά που κάνει στον λαό που σας τίμησε και στην χώρα ως υπόσταση, ως οντότητα, ως ακεραιότητα. Θα βρεθείτε υπόλογοι όχι για σκάνδαλα τύπου Novartis, αλλά για εσχάτη προδοσία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Μακεδονία η Σκύλλα και η Χάρυβδη της νέο-εποχή μας
24/2/2018
“ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ” …το νέο εργαλείο της παγκοσμιοποίησης!
Ένα νέο παγκόσμιο φαινόμενο γεννιέται υποκινούμενο από τα μεγάλα funds των χρηματαγορών προκειμένου να επιτύχουν τον έλεγχο των αντιδράσεων της ανθρώπινης μάζας ενάντια στο όλο και πιο νεοφιλελευθεριάζον γεωπολιτικό περιβάλλον που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις.  Η “ψευτο-αριστερά” (αλληλέγγυοι  – αντιφά κτλ)  αποτελεί ένα δημιούργημα ενός καλοσχεδιασμένου και μεγάλης κλίμακας πολιτικού risk management το οποίο μας έδειξε τα δόντια του στην Ελλάδα με αφορμή τα συλλαλητήρια για την προστασία της Μακεδονικής ταυτότητας. Βασικός στόχος?  H συστηματική ιδεολογική σύγχυση. Μια ελεγχόμενη “αριστερή” αντίδραση στον νεοφιλελευθερισμό και στα νέα κοινωνικά ήθη που επιβάλλει είναι πολύ καλύτερη από την καταστολή της.
Οι αντιπολεμικές δράσεις είναι το “καθημερινό” τους πρόγραμμα…
Για παράδειγμα οι απανταχού του δυτικού  πολιτισμού  αλληλέγγυοι  διαδηλώνουν συνεχώς για τα δικαιώματα των προσφύγων. Και καλώς μέχρι εδώ. Αλλά  μία, έστω μία   διαδήλωση,  κάποια δράση εναντίον του μίνι παγκόσμιου πολέμου στη Συρία ή όπου αλλού υπάρχει πόλεμος μήπως έχετε δει έχετε ακούσει? Δράσεις για να μην δημιουργούνται πρόσφυγες, να μένουν οι άνθρωποι στον τόπο τους, στις δουλειές τους, στα σπίτια τους? Δράσεις ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΘΩΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ στη Συρία και όπου αλλού υπάρχει πόλεμος? Μπα… δεν έχει χρήματα για τέτοιες δράσεις….  (να το επαναλάβουμε..)  δεν έχει χρήματα για τέτοιες δράσεις…. Για παράδειγμα, όλοι θυμόμαστε Αμερικάνους φοιτητές να διαδηλώνουν ενάντια του στο πόλεμο του Βιετνάμ, κάτι που οδήγησε ακόμη και στο θάνατο ορισμένων από αυτών! Όχι σήμερα δεν γίνονται τέτοιες διαδηλώσεις! Τα νέα κοινωνικά ήθη απαιτούν πολυπολιτισμικότητα και οι προσφυγικές μάζες είναι το βασικό  εργαλείο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
(Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές διαβάζω για κινητοποίηση αλληλέγγυων ενάντια στον πόλεμο των Τούρκων εις βάρος των Κούρδων στο Ηράκλειο Κρήτης, και αυτό είναι καλό! Όμως δεν είναι παγκόσμια δράση. Ευχόμαστε να συνεχιστούν και για την Συρία, όπου εκεί “παίζουν” τα παγκόσμια οικονομικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα…)
Παγκοσμιοποίηση εστί..
Στο πλαίσιο της ομογενοποιημένης παγκοσμιοποίησης ( δηλαδή της κατάργησης της διαφορετικότητας μεταξύ των λαών και την ένταξη μας ως ανθρώπινες μονάδες σε μια παγκόσμια οικονομοκεντρική κοινωνία-) της λεγόμενης και νέας τάξης πραγμάτων, το έθνος αποτελεί απειλή και εμπόδιο στα σχέδιά τους. Από αυτόν τον παγκόσμιο στρατηγικό σχεδιασμό και της νέας αυτής αντίληψης, το παγκόσμιο κίνημα των ψεύτο-αριστερών έχει την ψευδαίσθηση οτι  έτσι θα πετύχει διεθνισμό!  Αυτή η στρατηγική, δημιούργημα και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων του Σόρος, με χρηματοδότηση που φτάνει τα 32 δις δολλάρια μέχρι στιγμής, έρχεται να επιβάλλει αυτά τα νέα ψευτοαριστερά ήθη. Πώς όμως είναι δυνατόν ο στυλοβάτης του νεοφιλελευθερισμού (άρα της εξουσίας και του χρήματος) να προωθεί αριστερή πολιτική?  Η επιλεκτική προώθηση ανθρωπιστικών δράσεων που περιορίζεται στους πρόσφυγες δεν μπορεί και δεν αποτελεί ταυτότητα αριστερής κουλτούρας, βλέποντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος! Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε στο παρόν άρθρο να χρησιμοποιούμε τον όρο του “ψευτοαριστερού” κινήματος.
Προσωπικές εμπειρίες
Αλλά ας μην ξεχνάμε, ακόμη και η αντίσταση μας στα μνημόνια  είχε εθνικό χαρακτήρα. Ως Έλληνες αντιδράσαμε και αναζητήσαμε διέξοδο. Δυστυχώς, την εποχή τον επιβαλλόμενων μνημονίων δεν είδαμε τους μετανάστες να διαμαρτύρονται και να γίνονται μία γροθιά με τον ντόπιο πληθυσμό, για να προστατέψουν τα όσο δικαιώματα κατέκτησαν με την εγκατάστασή τους στη χώρα μας. Δυστυχώς για όλους αυτούς, αλληλέγγυους και αντιφασίστες, οι οποίοι βλέπουν το τυράκι αλλά όχι και την φάκα του παγκόσμιου νεοφιλελευθερισμού. Στα πλαίσια αυτής της γενικότερης ψεύτο-αριστερής αντίληψης και όσοι την υπηρετούν, απαξιώνουν κάθε έννοια φιλοπατρίας και αποτάσσονται κάθε έννοια εθνισμού, ταυτίζοντάς τον με μία αντίθετη έννοια, αυτή του εθνικισμού με την οποία δεν έχουν κάποια εννοιολογική σχέση.
Ψευτοαριστερά τρολ παντού
Αυτό το νέο φαινόμενο, της ψεύτο-αριστεράς, έχει κατακλύσει στην Ελλάδα. ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, εκατοντάδες σοσιολογαρισμοί  προπαγανδίζουν ύπουλα και αθόρυβα την νέα τάξη πραγμάτων, προβάλλοντας την μάσκα του αριστερού και παραπλανώντας την κοινή γνώμη!
Ας μην ξεχνάμε…
Το παράδειγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εις το όνομα της αριστερής και αντιμνημονιακής υποψήφιας κυβέρνησης πήρε την εξουσία. Όμως συνεργάστηκε άψογα με την Μέρκελ και τους ευρωπαίους παράγοντες για να περάσουν τα μνημόνια, όπως παραδέχονται ο Νταϊσενμπλουμ και άλλοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης. Ήταν πράγματι μια αριστερή κυβέρνηση ή μιας κυβέρνηση της ψευτοαριστεράς που λειτούργησε σαν Δούρειος Ίππος για την διάλυση της χώρας και των κατοίκων της?
Το έχουν χάσει τελείως?
Κι εδώ τίθενται ορισμένα βασικά ερωτήματα. Έχουν αναρωτηθεί όλοι αυτοί αν τιμούν με την στάση τους τους αιματοβαμμένους αγώνες του ΕΛΑΣ και του ΕΑΜ για “εθνική απελευθέρωση”.

Επίσης να θυμηθούμε τι έλεγαν :
Μπελογιάννης :
«…Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν εκινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας. Πιστεύω ότι δικάζοντάς μας σήμερα, δικάζετε τον αγώνα για την ειρήνη, δικάζετε την Ελλάδα…»
και Βελουχιώτης?
«…Μια άλλη μερίδα πού ένιωθε, ασχολούνταν με τις μαύρες και άσπρες αγορές. Έτσι, όλο το βάρος έπεσε πάνω σε μια χούφτα ανθρώπων, απ’ αυτούς που τρώγανε καρπαζιές μέσα στα αστυνομικά μπουντρούμια και τις ασφάλειες, μα που φλέγονταν από ηρωισμό και ανδρεία και μέσα τους υπήρχε μια ζεστή ελληνική καρδιά κι έτρεχε στις φλέβες τους πραγματικό ελληνικό αίμα. Αυτοί άναψαν το δαυλό κι έδωσαν το σύνθημα για τον ξεσηκωμό του Έθνους. Αυτοί που δώσανε το κουράγιο στους Έλληνες. Αυτοί που δημιούργησαν τη νέα Φιλική Εταιρία: το ΕAM.
Βέβαια, ποιος θάτανε κείνος που μπορούσε να πιστέψει τότε. Ότι αυτή η φούχτα των ανθρώπων θα έφερνε στη χώρα μας τη μεγαλόπρεπη αυτή νίκη. Μα η υφή, η ψυχοσύνθεση, το σκαρί των ανθρώπων αυτών ήτανε τέτοιο. Παρά τις φυλακές, τους κατατρεγμούς, τις δολοφονίες, τα βασανιστήρια, τις ομαδικές εκτελέσεις και την τρομοκρατία, οι άνθρωποι αυτοί οδηγούσαν ηρωικά και θαρραλέα τις μάζες στον δρόμο της λευτεριάς.
Ξέρετε όλοι πως άρχισε το κίνημα αυτό και δε σταματώ στις λεπτομέρειες του. Όταν έχουμε τη μέρα της εθνικής ανεξαρτησίας μας, πού γιορτάζουμε στις 25 Μάρτη, χαιρόμαστε, τραγουδάμε και κλαίμε από τη συγκίνηση…»
(υποσημείωση…)
Αξιοσημείωτη εδώ είναι η αναφορά του Βελουχιώτη στην 25η Μάρτη σε αντιπαράθεση με τις φωνές της ψεύτο-αριστεράς για την αποκήρυξη των παρελάσεων στις εθνικές επετείους, δήθεν καθιερωμένες από τον Μεταξά..! Αν κάτι όμως πρέπει να καταργηθεί, αυτός είναι ο στρατιωτικός βηματισμός των μαθητών, ο οποίος πράγματι δεν είναι δημοκρατικής κουλτούρας. (όπως ήδη κάνουν οι Έλληνες ομογενείς στο εξωτερικό).
Αλλά τί είπε και ο Τσε Γκεβάρα…
Ο Τσε Γκεβάρα σε ομιλία του από το βήμα της 19ης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ αναφωνεί το σύνθημα “…PATRIA O MUERTE? “

** Μήπως θα μας πείτε ότι και ο Τσε Γκεβάρα ήταν φασίστας όταν δηλώνει ως σύνθημα  Πατρίδα ή θάνατος ? *
Εϊναι συνένοχοι?
Η ανέκαθεν συνθηματολογία της ακροδεξιάς υπέρ πατρίδος αποτελούσε πάντα το άλλοθι για τις εγκληματικές δράσεις τους και τα εξουσιολάγνα πάθη τους. Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν οι άνθρωποι που συμπαρατάσσονται με το κίνημα της ψευτοαριστεράς να ξεχνούν την προβοκατόρικη τακτική των ακροδεξιών και να μετατρέπονται σε μάρτυρες υπεράσπισης της διαχρονικής φασιστικής εθνικιστικής  προπαγάνδας.
** Γιατί τί σόι πατριώτης είσαι όταν φθονείς/μισείς/εξουσιάζεις τον διπλανό σου…? **
Ο φονταμενταλισμός γεννά παραφροσύνη..
Θα μας λύσουν επιτέλους την απορία γιατί υπερασπίζονται με τόσο πάθος τους υποκινούμενους εθνικιστές των Σκοπίων? Γιατί γίνονται υπερασπιστές της πολιτικής του ΝΑΤΟ και της ευρωζώνης για τα Βαλκάνια η οποία οδηγεί σε αλλαγή συνόρων και γεωπολιτικών συνθηκών ενάντια στην ειρήνη? Ο κ. Κασιμάτης στην ομιλία του στο συλλαλητήριο, που δεν έδειξαν τα #mme_xeftiles, αναφέρεται για την σαλαμοποίηση της Βόρειας Ελλάδας, ή μήπως δεν το βλέπουμε αυτό? Τσάμηδες – μεγάλη Αλβανία για την Ήπειρο, Μακεδονικό έθνος για τους Σλάβους που φτάνει μέχρι την Θεσσαλονίκη, δυτική Θράκη για τους Τούρκους. Η “δουλειά” για την αλλαγή συνόρων και την συρρίκνωση της Ελλάδας προχωράει λάου, λάου…
Εδώ Σκοπιανοί εθνικιστές εκφράζουν την “αγάπη” τους για την Θεσσαλονίκη και την χώρα μας!

Έχουν αναλογιστεί που θα μας οδηγήσει αυτό αν συνεχίσουμε να διχαζόμαστε? Μήπως αποδέχονται να μας κάνουν Ουκρανία, να σφαχτούμε αναμεταξύ μας για να πετύχουν τα σχέδιά τους οι ξένοι παράγοντες?
Επίσης
* Η μίζερη πολιτική και κοινωνική κατάσταση που παρατηρείται στην ελληνική επικράτεια είναι απόρια της ανυπαρξίας του πατριωτισμού, ο οποίος αντικαθίσταται με την αντίληψη φονταμενταλισμού,  στις όποιες “θετικές” εκδηλώσεις για την χώρα.  *
Το απαραίτητον αντίπαλον δέος…ο ρόλος της Χρυσής Αυγής
Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά αν δεν υπήρχε το αντίπαλο δέος. Τί θα έκανε η κυβέρνηση Σύριζα χωρίς την Χρυσή Αυγή?  Ένα τίποτα θα ήτανε , θα είχε καταστραφεί… Παίζοντας το παιχνίδι του, ολόκληρος ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Σύριζα και της ψεύτο-αριστεράς φρόντισε να χρωματίσει με τα πιο έντονα χρώματα ως φασιστικό το συλλαλητήριο για την προστασία της Μακεδονίας προκειμένου να σταματήσουν τον κόσμο από το να διαδηλώσει, αλλά και να σταματήσουν ενδεχομένως οποιαδήποτε αντικυβερνητική (άρα και αντιμνημονιακή) εκδήλωση έκφρασης. Εν μέρει το πέτυχαν.
Η Χρυσή αυγή 4 χρόνια μετά την δολοφονία Φύσσα συνεχίζει να υπάρχει!! Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν μπορεί να αποδωθεί δικαιοσύνη σε ένα ομολογημένο κορυφαίο έγκλημα, το οποίο δεν αποτελεί και την μόνη κατηγορία σε εγκληματική δράση. Είναι τυχαίο αυτό? Η επιθυμία του αρχικήρυκα φιλελέ Μπάμπη μας, από άμβωνος ΣΚΑΙ ειδήσεων, για μια σοβαρή ΧΑ παίρνει σάρκα και οστά. Γιατί αν δεν υπήρχε σήμερα η ΧΑ πως θα σταματούσαν το συλλαλητήριο, πως θα βάφτιζαν κάθε πατριωτική έκφραση ως εθνικιστική και φασιστική? Τα εκατοντάδες  ψευτοαριστερά τρολ  αλλά και η ίδια η κυβέρνηση Σύριζα, μήπως εν τέλει μας στέρησαν εμμέσως το δικαίωμα να εκφράσουμε τις απόψεις μας για το Μακεδονικό ,  επιβάλλοντας την γραμμή τους για το τί είναι “αριστερώς” ορθό ή όχι?  Πώς θα προχωρήσει η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση χωρίς το αντίπαλον δέος….? Αν δεν υπήρχε ΧΑ θα έπρεπε να δημιουργηθεί!
Βρισκόμαστε λοιπόν ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη!
Περί πατριωτισμού vs εθνικισμού
Λένε….: “Εγώ είμαι φανατικός πατριώτης για αυτό δηλώνω εθνικιστής”.  Αμ  δεν… Δεν γίνεται να είσαι και δημοκράτης και φασίστας
Χωρίς να προχωρήσουμε σε βαθυστόχαστες ιδεολογικές αναλύσεις, τα πράγματα είναι απλά. Η χώρα για κάθε πατριώτη είναι το μεγάλο του σπίτι. Για τον εθνικιστή είναι ένα μεγάλο στρατόπεδο-ορμητήριο. Για το πατριώτη το σπίτι αυτό είναι η άμυνά του, ο χώρος που θα μεγαλώσει, θα κοινωνικοποιηθεί, θα δράσει σε ένα κοινό πεδίο πολιτισμού και κουλτούρας και έτσι θα προοδεύσει και θα ευτυχίσει. Για τον εθνικιστή η χώρα είναι το στρατόπεδο-ορμητήριο της επιθετικότητάς του, για να ικανοποιήσει το εξωστρεφές  μισαλλόδοξο  και ρατσιστικό προσανατολισμό του ως αποτέλεσμα της παρόρμησης από την απαίδευτη και αμόρφωτη προσωπικότητά του. Όπως καταλαβαίνει κανείς όχι μόνο δεν ταυτίζονται αυτές οι δύο έννοιες αλλά διαφέρουν  αντιδιαμετρικά.
Και λίγο από φασισμό…
Σε ένα φασιστικό περιβάλλον οι χώρες δομούνται από ένα μιλιταριστικό τρόπο οργάνωσης. Βασικά στοιχεία της είναι η ιεραρχία και η πειθαρχία η οποία δεν περιορίζεται σε επίπεδο διοίκησης αλλά εφαρμόζεται σε όλο το δίχτυ της κοινωνίας, με αποτέλεσμα τον σαφή ολοκληρωτισμό. Δηλαδή την καταπάτηση και την υποταγή πλήρως των ανθρώπινων ελευθεριών και των δικαιωμάτων, ενώ η άσκηση βίας και η απειλή βίας είναι το μέσο για την υλοποίηση του. Διαπιστώνουμε κυρίως ο φασισμός πρόκειται κυρίως για τρόπο οργάνωσης και συμπεριφοράς και λιγότερο ιδεολογίας, τον οποίο συνήθως έρχεται και συμπληρώνει ως ιδεολογία ο εθνικισμός.
Το παραμύθι της διεθνούς αναγνώρισης της ψευτο-Μακεδονίας
Αν είχε τόση μεγάλη σημασία η αναγνώριση κράτους των Σκοπίων από τόσες πολλές χώρες (~140), τότε προς τί όλο αυτό νταβαντούρι με την εμπλοκή, από την πίσω πόρτα, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ? Γιατί πρέπει να λυθεί οπωσδήποτε η αναμεταξύ μας διαφορά?
Πρέπει να γίνει κατανοητό οτι η διένεξη αφορά εμάς, δηλαδή τα εθνικά συμφέροντά μας, και το κράτος των Σκοπίων. Οποιαδήποτε συμφωνημένη εξέλιξη μεταξύ εμάς και των Σκοπιανών προκαλεί νομικές συνέπειες στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου οι οποίες  επηρεάζουν  κύρια ζητήματα όπως την εδαφική ακεραιότητα, την αναγνώριση ψευδο-μειονοτήτων, την αυτοδιάθεση και τις ελευθερίες των κατοίκων της Μακεδονίας μας, γενικότερα την ανεξαρτησία της χώρα μας, την οικονομία , και κατ’ επέκταση την ειρήνη και την πρόοδο στα Βαλκάνια.
Για παράδειγμα στην επιθετική πολιτική διεκδικήσεων των νησιών μας στο Αιγαίο από την Τουρκία επικαλούμαστε την συνθήκη της Λωζάνης στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου για να αποτρέψουμε αναίμακτα τα επεκτατικά σχέδια των Τούρκων. Αν αυτή η συνθήκη και η οποιαδήποτε συνθήκη -συμφωνία, όπως αυτή που πάνε να εφαρμόσουν για Μακεδονία, αφήνουν περιθώρια αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων καταλαβαίνετε τί πρόκειται να συμβεί μελλοντικά! Και συγκεκριμένα στην Μακεδονία θα τεθούν θέματα εδαφικών διεκδικήσεων και μειονοτήτων, παράλληλα θα υπάρξουν τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις για ολόκληρη την χώρα , αλλά και επιπτώσεις στους ντόπιους Έλληνες κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, αν δεν αρχίσουν να μιλάνε και “Μakedonski”…
* Συνεπώς δεν μας ενδιαφέρει μια οποιαδήποτε λύση, αλλά μία λύση που εξασφαλίζει μελλοντικά την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας και ότι συνεπάγεται από αυτή, συνεπώς και την ειρήνη. *
Ας θυμηθούμε δυο έθνη που δεν έχουν πετύχει αναγνώριση της εθνικής τους ανεξαρτησίας : Κουρδιστάν και Παλαιστίνη! Τί γίνεται εκεί?  Έρμαιο των “φιλότιμων” γειτόνων τους, και όχι μόνο…
Όλα τα άλλα εκ του πονηρού.
Μίκης
Τέλος θα θέλαμε να δικαιολογήσουμε τον Μ. Θεοδωράκη για την δήλωση του περί αριστερόστροφου φασισμού, αν και όλη η ουσία ήταν το υπόλοιπο μέρος του λόγου του για την Μακεδονία, για ένα πολύ απλό λόγο. Καταρχήν ο φασισμός είναι το ίδιος καταδικαστέος από όπου και αν προέρχεται. Πέραν τούτου, το να σε χτυπάει ο εχθρός είναι κατανοητό, το να σε χτυπάνε όμως εκ των “έσω” είναι κάτι πολύ χειρότερο!
Η λέξη “Έσω” σε εισαγωγικά γιατί στην πραγματικότητα αναφερόμαστε στην ψευτο-αριστερά…………
Η θέση μας
Όπως αναφέρθηκε και ο Μ.Θεοδωράκης στο συλλαλητήριο, ο πατριωτισμός και ο διεθνισμός μπορούν να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον για να επιτύχουμε την πρόοδο και την ευημερία των λαών αλλά και των ανθρώπων ξεχωριστά.
* Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την συνεργασία, την συναδέλφωση και την οργανωτική ένωση των λαών μαζί με τα εθνικά τους χαρακτηριστικά και όχι μέσα από μία παγκόσμια οικονομοκεντρική κοινωνία  που βασίζεται σε ένα σύνολο ανθρώπινων μονάδων`  *
Και κατ’ επέκτασιν διοικούμενη από μία παγκόσμια κυβέρνηση…
Υ.Γ.1 Μην ξεχνάμε! ο χειρότερος εχθρός είναι ο εχθρός από τα έσω….
Υ.Γ.2 Το μόνο πράγμα που δεν έχει πατρίδα είναι το ΚΕΦΑΛΑΙΟ…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικολακης Καρανίκας κατά Κωνσταντοπούλου: Αριστεριστές σε απόγνωση σώζουν βίλες λαμόγιων
Νικολάκη αγόρι μου γιατί λες ψέματακια; Γιατί εκεί στην κυβέρνηση αναπαράγεται τα ψέματα που λέι η συμβολαιογράφος- κοράκι Στέλλα Δημητρελλου;
Εκτός Νικολάκη αγόρι αν οι φούντες ήταν αλβανικές, και όπως όλοι ξέρουμε από τότε, όταν καπνιζες αλβανικό έχανες τον έλεγχο, και οταν έβλεπες τα περιστερακια κρυβοσουν κάτω από τα γραφεία γιατί νομίζεις ότι ήταν οβίδες



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανω απο 500 μικρά παιδιά σκοτωμένα στην Συρία.
Οι Δειλοί Τούρκοι βομβαρδίζουν στα τυφλά κατοικημένες περιοχές με τα μαχητικά τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΕ 10 ΚΡΑΤΗ.... ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΧΑΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΜΙΑΣΜΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ..... ΟΙ ΥΓΕΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ.... Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ....ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΡΑ... ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΙ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ?

Η Αγάπη των Γερμανών απέναντι στους Έλληνες. Οι "φίλοι" και "σύμμαχοί" μας δείχνουν εδώ την αφοσίωση τους στην "φιλία" και την "συνεργασία" απέναντι στις Ελληνίδες του μαρτυρικού χωριού Κομμένου της Άρτας. Ξεγύμνωσαν τις γυναίκες - μητέρες, γιαγιές, αδερφές μας - και τις στήσανε μπροστά στα πολυβόλα! Κοιτάξτε τις κακόμοιρες που κρατάν στα χεράκια τους τα παιδάκια και την άλλη στην γωνία δεξιά που είναι μάλιστα και εγκυμονούσα. Το κακό γίνηκε στις 16 Αυγούστου 1943. Οι σφαγιασθέντες ήσαν 317 άτομα εκ των οποίων 92 παιδιά και 2 ιερείς! Δεκαεφτά άλλοι πνίγηκαν στον Άραχθο προσπαθώντας να ξεφύγουν από το γερμανικό μαχαίρι, όταν ανατράπηκε η βάρκα στην οποία είχαν μπει πανικόβλητοι. Μετά τον σφαγιασμό των ανθρώπων το χωριό πυρπολήθηκε και ισοπεδώθηκε. Αυτοί είναι οι Φίλοι μας, οι Συνεργάτες μας, οι Εταίροι μας που και σήμερα μας πίνουν το αίμα με την βοήθεια των Κουίσλινγκ που "μας κυβερνούν"! Ντροπή στους δημοσιογράφους όλων των καναλιών, μικρών και μεγάλων, που αποσιωπούν όλες αυτές τις καταστροφές και προβάλλουν εκπομπές τρομοκρατικής προπαγάνδας, αλλά και όλο το σκουπιδαριό των ψευτοειδήσεων, τις τσόντες και τις αρχαίες "ακίνδυνες" εκπομπές. Έκλεισαν την ΕΡΤ γιατί ήταν ο μοναδικός οργανισμός που τα έδειχνε. Η "ΔΤ" δεν είναι "Δημόσια Τηλεόραση" αλλά "Δημόσιες Τουαλέτες"! Και τα ΜΜΕ δεν είναι Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά Μέσα Μαζικής Εξαγρίωσης! Ντροπή σας "έγκυροι", "αντικειμενικοί" και ξεπουλημένοι προπαγανδιστές που χρωστάτε δισεκατομμύρια στην εφορία και ξεπληρώνετε το χρέος με το ψεύδος! Κομμένο Άρτας! Ανοίξτε τα βιβλία και τους υπολογιστές και διαβάστε, κυρίως οι νεότεροι για να ανοίξετε τα μάτια σας ! Ξυπνήστε Έλληνες! Ξυπνήστε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έφυγε στην χώρα των αγγέλων ο σύζυγος μιας φίλης μου...μετα απο ανίατη ασθενεια
Η γυναίκα αυτή η αξιόλογη ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ φρόντισε τον σύντροφό τής μέχρι την τελευταία στιγμή...Αλλο ενα θύμα του δολοφονικου ασφαλιστικού νομού Κατρουγαλου...Μια κυρια γύρο στα 50 που τώρα καλείται να .....χειριστεί το πένθος ( την ώρα που μιλήσαμε η ανήλικη κορη της δεν ήξερε ακόμα οτι ο μπαμπάς της δεν βρίσκεται πια στην ζωή) να κανονίσει την κηδεία απο άποψη οικονομικών διότι σε αυτές τις περιπτώσεις οταν υπάρχει χρόνια ασθενής...δεν υπάρχουν και οικονομίες...Τι γίνεται τώρα...το μονο εισόδημα ηταν η σύνταξη του συζύγου το οποία αμέσως κόβεται...η φίλη μου κάποια στιγμή να πάρει μια προσωρινή σύνταξη χηρείας των 323 ευρώ...και μετα δεν ξέρω το πότε εγω προσωπικά περιμένω την οριστική χηρείας απο 14.10 2016.... Και ακομα να βγει...θα βγει οριστικη ε..περιπου 400-450 ευρω το πιο σπουδαίο οτι η σύνταξη που θα πάρει θα ειναι μονο για 3 χρόνια...Επειδή εχει ανήλικο κορίτσι θα υπάρχει μια παράταση μέχρι το παιδί θα γινει 18 η 24 αν σπουδάσει...και μετα να κοπεί οριστικά...Αρα μηδέν εισόδημα...
Αυτη την κατάσταση πρέπει να χειριστεί η κυρία αυτη...Με λίγα λόγια να επιβιώσει και να ζήσει και το παιδί της...
Δεν θα βρίσω σήμερα αν και το θέλω παρά πολύ...
Θα σεβαστώ το πένθος και την αξιοπρέπεια της γυναίκας αυτής που μάλιστα ηταν παρούσα σε όλες σχεδόν συγκέντρωσεις του συλλόγου συζυγών θανοντων ΑΞ.ΙΑ που ...σε ποια χώρα μπορεί να συμβεί κατι τέτοιο???? Αυτό που λεμε εν δύναμη χήρα??? Ο θεός να αναπαύσει τον άνθρωπο τής που ξεπονεσε...Κουράγιο και δύναμη στην ίδια

Και τώρα κατι ακόμα....οι ευχές μου...μια που είπα οτι δεν θα βρίζω σήμερα
Εσύ ...Πρωθυπουργαρα μας σου εύχομαι να φορέσεις μια μέρα μια γραβάτα και ας είναι κόκκινη να σε σφίξει μέχρι να μην μπορέσεις να πάρεις ανάσα
Εσύ ...ο μέγας εργατολογος Κατρουγαλε...Να σε φτύνουνε στα μούτρα οι πολίτες οι εξωτικές καμήλες και ακόμα και τα βατράχια που παράγουν και πολλοί σάλιο.Να μην εχεις το μαντήλι που φοράς να σκουπιστεις και να πνίγεις σε αυτα..
Εσύ η Υπουργινα μας η Αχτσιογλου που πήρες το Υπουργείο εργασίας στα 33 σου χρόνια που σίγουρα είχες πολλά προσόντα και εργασιακή πείρα...Εσενα σε περιπτωση αν δεν θα αλλαξει ο νομος αυτος σου εύχομαι να τον υποστείς στο πετσί σου και να είσαι κάτω των 50
Σε όλους τους υπολοίπους τούς 153 του Σύριζα Ανελ που ψηφίσατε αυτο το νομο έκτρωμα σας εύχομαι να βλέπετε στο ύπνο σας τα κολυβα εφορων ζωής..
Συγνώμη αν σε κάποιον χάλασα την διάθεση...Δεν είχα άλλη επιλογή...Αυτά τα πράγματα πρέπει να ακουστούν...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντροπή και αίσχος να μπορούν να απολυουν ομαδικα και να πεταν σαν σκυλιά στους δρομους ακόμη και τις μελλουσες μητερες!