Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Πεμπτη 28 Δεκεμβριου 2017


"Το 91% των δικαιούχων του μερίσματος είναι Έλληνες, το 7% είναι Αλβανοί και το υπόλοιπο 2% μοιράζεται σε 170 χώρες.
Σχεδόν στο σύνολο των ΜΜΕ η είδηση παρουσιάζεται ως ''ξένοι από 170 χώρες πήραν το Κοινωνικό Μέρισμα''.
Καταλάβατε πως ανεβαίνει η ΧΑ;
....''Όμως, τα «εντυπωσιακά στοιχεία» δεν είναι παρά ένα άγαρμπα στημένο προπέτασμα για να συσκοτιστεί το αυτονόητο: ότι η χώρας μας, όπως και σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρώπης, έχει... μετανάστες εδώ και πάνω από 30 χρόνια, από όλες τις γωνιές του κόσμου.
Και ότι το κοινωνικό μέρισμα το δικαιούνται και όσοι πολίτες με ξένη υπηκοότητα μένουν στην Ελλάδα και πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις (πρέπει να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση και να πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα) καθώς και τα κοινωνικά κριτήρια που ορίστηκαν.
Και, πράγματι, το 10% περίπου των πολιτών που δικαιούνταν και έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα δεν ήταν ελληνικής υπηκοότητας. Για την ακρίβεια, το 91% των δικαιούχων είναι Έλληνες, το 7% είναι Αλβανοί και το υπόλοιπο 2% μοιράζεται σε 170 χώρες.
Οι κραυγές «έκπληξης» των media, δεν είναι παρά συγκεκαλυμμένος (ρατσισμός και προσπάθεια φθηνού εντυπωσιασμού με στόχο την κινητοποίηση των πιο φονικών αντανακλαστικών κοινωνικού αυτοματισμού....''



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Ή ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ;
Όποιος είναι πατριώτης έρχεται τις Τετάρτες στα Ειρηνοδικεία για την υπεράσπιση της λαϊκής στέγης από τα ξένα και ντόπια τραπεζικά συμφέροντα.
Όποιος είναι πατριώτης ετοιμάζεται να συγκρουστεί στο Ελληνικό για να μην καταστρέψει ο Λάτσης την περιοχή και για την υπεράσπιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Όποιος είναι πατριώτης τα βάζει με τους ισχυρούς που εξαθλιώνουν τον λαό μας. Δεν κυνηγάει απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες.
Αυτό το κάνει και ο Κασιδιάρης που προμηθεύει μπράβους στους Λάτσηδες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΕΙΓΟΝ  ΑΙΜΑ & ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ (για Σεμέλη Θανασοπούλου)
Αιμοδοσία σε οποιοδήποτε νοσοκομείο Ελλάδας κ Κύπρου.
Αιμοπετάλια ΜΟΝΟ στο νοσοκομείο Γεννηματάς (8:30-18:00)
Σάββατα,Κυριακὲς κ επίσημες αργίες 8:30-14:00
Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιὰ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ αἱμοληψίες.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ RT!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο «Τσολιάς» της Ελληνοφρένειας ξεσπά κατά του ALPHA για το κόψιμο της εκπομπής του
 Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017, 14:23
Στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά το αιφνίδιο τέλος της εκπομπής «Ελληνοφρένεια», ο «Τσολιάς» Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης εξηγεί πώς βρέθηκε εκτός Alpha μιλώντας στο «Down Town».
«Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι κόπηκε η εκπομπή “λόγω χαμηλών πτήσεων”. Λογικά σκεπτόμενος, φαντάζομαι ότι τις επόμενες μέρες θα κοπεί το μισό πρόγραμμα του  Alpha «λόγω χαμηλών πτήσεων».
Κάναμε επτά καλές εκπομπές και ύστερα κοπήκαμε. Η συμφωνία ήταν να κάνουμε συνολικά 27 εκπομπές μέχρι τον Ιούνιο. Να αναφέρω απλώς ότι η τελευταία μας εκπομπή σημείωσε 20% στα νούμερα τηλεθέασης.
Μόλις έβγαλα την ανακοίνωση για το κόψιμο, δεχτήκαμε προτάσεις από δύο κανάλια. Τι να σου πω, μάλλον είχαμε δύο προτάσεις σε μία μόλις μέρα, ακριβώς γιατί δεν πουλάμε. Η Ελληνοφρένεια δεν γεννήθηκε και δεν θα πεθάνει στον Alpha.
Μια εκπομπή πολιτικής σάτιρας δεν κόβεται, λογοκρίνεται. Τι θες να πιστέψω; Ότι δεν έκανε νούμερα η εκπομπή; Ότι δεν έφερνε τα λεφτά της; Η εκπομπή δεν έβαλε μέσα το κανάλι.
Ο Alpha ξέρει τι μπορεί να τον ενόχλησε, τι δεσμεύσεις έχει και πού θέλει να κάνει το καλό παιδί. Θέλει να κάνει το καλό παιδί στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει άδεια; Θέλει να κάνει το καλό παιδί στη Νέα Δημοκρατία γιατί βλέπει ότι μπορεί να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο επόμενος πρωθυπουργός;
Αν η διοίκηση του καναλιού μπει στη διαδικασία να κόψει όποια εκπομπή κάνει 10% – 14%, θα πρέπει να κόψει το μισό του πρόγραμμα. Συμπάσχω λοιπόν με τους συναδέλφους στο Happy Day, που χτες έκαναν 7,5%, συμπάσχω με τους συναδέλφους στο Alpha Ρεπορτάζ που έκαναν 13%, συμπάσχω με τους συνεργάτες στην εκπομπή Ελένη που έκαναν 11,8% και με αυτούς στο Slam που σημείωσαν 11,4%. Φαντάζομαι ότι θα τους ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες ότι κόβονται και θα τους ανακοινωθεί δύο ώρες πριν από την εκπομπή τους. Ή μήπως όχι;
Εκείνη τη μέρα που τα είπε ο Δήμος Βερύκιος όλα αυτά, η εκπομπή έκανε 7,4% τηλεθέαση, και πιο συγκεκριμένα, στο μισάωρο που βγήκε ο Βερύκιος, η εκπομπή σημείωσε 3,6%. Άρα τι ακριβώς λέει ο Βερύκιος; Ότι η Ελληνοφρένεια δεν πούλαγε σε αντίθεση με ποιον; Με εκείνον που πουλάει; Και αν δεν πουλάει τι θα κάνει; Θα αυτοκοπεί ο Βερύκιος»;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Haven: Δωρεάν εφαρμογή προστασίας από τον Σνόουντεν
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017, 19:15

O Edward Snowden, πρώην εργαζόμενος στη CIA ο οποίος έγινε διάσημος για διαρροή εγγράφων της υπηρεσίας σε δημοσιογράφους έκανε διαθέσιμη εφαρμογή προστασίας για το Android η οποία παρακολουθεί και σε ενημερώνει.
Η εφαρμογή ονομάζεται Haven, εκμεταλλεύεται τους αισθητήρες ενός Android smartphone μετατρέποντας το σε ένα σύστημα παρακολούθησης. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και μπορεί να εγκατασταθεί ακόμα και σε παλαιότερες συσκευές με Android.
Η λειτουργία της εφαρμογής είναι σχετικά απλή μιας και μπορεί ο χρήστης να αφήσει το Android smartphone, με εγκατεστημένο το Haven, στο χώρο ή το αντικείμενο που θέλει να προστατέψει ώστε να τον ειδοποιεί σχετικά.
Σε περίπτωση που οι αισθητήρες του smartphone εντοπίσουν φως, κίνηση ή μετακίνηση της συσκευής τότε ο χρήστης λαμβάνει στο κινητό του σχετικές ειδοποιήσεις οι οποίες περιλαμβάνουν φωτογραφίες αλλά και ηχογραφήσεις του χώρου. Η αποστολή των παραπάνω πληροφοριών γίνεται κρυπτογραφημένα, χωρίς να αποθηκεύονται κάπου στο cloud, μέσω του Signal.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=Fr0wEsISRUw
Ο Edward Snowden στο παραπάνω video εξηγεί πώς ένα παλιό μας smartphone μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές εφαρμογές, οι οποίες αφορούν χώρους, αντικείμενα ακόμα και αγαπημένους μας ανθρώπους.
Το Haven είναι άμεσα διαθέσιμο για download από το Play Store σε beta έκδοση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας ο 15χρονος που μαχαίρωσε θανάσιμα συνομήλική του
 Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017, 16:20
Ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας που έφτασε στην Γερμανία την άνοιξη του 2016 είναι ο 15χρονος με καταγωγή από το Αφγανιστάν που μαχαίρωσε χθες θανάσιμα μια συνομήλική του Γερμανίδα, σε σούπερ μάρκετ της πόλης Κάντελ, στη Ρηνανία-Παλατινάτο. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, οι δύο έφηβοι διατηρούσαν δεσμό, τον οποίο διέκοψε η κοπέλα πριν από λίγες εβδομάδες.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του εισαγγελέα, ο νεαρός, μετά την διακοπή της σχέσης, είχε απειλήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα «τακτοποιήσει» την πρώην φίλη του, ενώ οι γονείς της είχαν προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία σε βάρος του. Ο 15χρονος ήταν ήδη γνωστός στις αρχές, από κάποια συμπλοκή στο σχολείο του.
Χθες οι δύο έφηβοι συναντήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα τυχαία στον δρόμο. Ο νεαρός ακολούθησε την κοπέλα στο κατάστημα και αφού διαπληκτίστηκε μαζί της, της κατάφερε επανειλημμένα χτυπήματα με μαχαίρι μήκους 20 εκατοστών. Η 15χρονη υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά της στο νοσοκομείο, ενώ ο δράστης συνελήφθη με την βοήθεια περαστικών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη-ΟΗΕ: Ο υπό τη Σαουδική Αραβία αποικιοκρατικος σουνιτοφασιστικος συνασπισμός σκότωσε 109 αμάχους τις τελευταίες 10 ημέρες
 Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017, 14:14
Ο αποικιοκρατικος σουνιτοφασιστικος συνασπισμός που πολεμά την Υεμένη υπό την αλητικη σαουδαραβική διοίκηση σκότωσε 109 αμάχους σε αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε τις τελευταίες 10 ημέρες, ανάμεσα στους οποίους 54 σε αγορά σε ώρα αιχμής και 14 μέλη της ίδιας οικογένειας σ' ένα αγρόκτημα, ανακοίνωσε σήμερα ο κορυφαίος αξιωματούχος του ΟΗΕ στη χώρα.
Ο συντονιστής του ΟΗΕ Τζέιμι Μακγκόλντρικ χαρακτήρισε τον πόλεμο που διεξάγεται μάταιο και παράλογο. Πρόκειται για μια ασυνήθιστα ευθεία κριτική του πολέμου στον οποίο ο αποικιοκρατικος σουνιτοφασιστικος συνασπισμός, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία κι άλλους, μάχεται εναντίον του πατριωτικου υεμενιτικου ένοπλου κινήματος των Χούτι.
Επικαλούμενος αρχικές πληροφορίες από το γραφείο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Μακγκόλντρικ αναφέρει στη δήλωσή του πως σαουδαραβικες αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την Τρίτη μια αγορά σε ώρα αιχμής στην περιφέρεια Αλ Χάιμα της επαρχίας Ταΐζ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 54 άνθρωποι και να τραυματισθούν 32.
Οκτώ από τους νεκρούς και έξι από τους τραυματίες είναι παιδιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες.
Την ίδια ημέρα, σαουδαραβικη αεροπορική επιδρομή σε αγρόκτημα στην περιφέρεια Ατοχάιτα της επαρχίας Χοντέιντα προκάλεσε τον θάνατο 14 ανθρώπων, ενώ άλλοι 41 άμαχοι σκοτώθηκαν και 43 τραυματίσθηκαν από σαουδαραβικες αεροπορικές επιδρομές που έγιναν τις τελευταίες 10 ημέρες σε άλλες περιοχές.
«Τα επεισόδια φανερώνουν την πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής που όλα τα μερη  του υπό τη Σαουδική Αραβία αποικιοκρατικου σουνιτοφασιστικου συνασπισμού, συνεχίζουν να επιδεικνύουν σ' αυτόν τον παράλογο πόλεμο που το μόνο αποτέλεσμα που έχει φέρει είναι η καταστροφή της χώρας και τα ανυπολόγιστα βάσανα του λαού της, ο οποίος τιμωρείται στο πλαίσιο μιας μάταιης στρατιωτικής εκστρατείας» δήλωσε ο Τζ. ΜακΓκόλντρικ.
Βάσει του διεθνούς δικαίου, τα εμπόλεμα μέρη δεν πρέπει να στοχοθετούν αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές, πρόσθεσε.
Ο ΟΗΕ επαναλαμβάνει ότι η σύγκρουση στην Υεμένη δεν μπορεί να διευθετηθεί με τα όπλα, αλλά μόνο με τη διαπραγμάτευση. Ωστόσο, μέχρι τώρα έχουν αποτύχει όλες οι συνομιλίες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκαρισμένοι οι εμπειρογνώμονες ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την απονομή χάριτος στον Φουτζιμόρι
 Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017, 19:51
Η απονομή χάριτος από τον προέδρο του Περού Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι στον πρώην πρόεδρο Αλμπέρτο Φουτζιμόρι είναι μια σοκαριστική «προσβολή» για τα θύματα και μια σοβαρή οπισθοδρόμηση στο κράτος δικαίου δήλωσαν εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο κεντροδεξιός νυν πρόεδρος Κουτσίνσκι ανακοίνωσε την Κυριακή την απόφασή του να απονείμει χάρη στον Φουτζιμόρι, που είχε καταδικαστεί και εξέτιε από το 2009 ποινή κάθειρξης 25 ετών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και διαφθορά.
Ο πρώην πρόεδρος είχε παραδεχθεί πως έδωσε διαταγή για την δολοφονία 25 ανθρώπων στα χέρια ενός τάγματος θανάτου. Είχε εκτίσει μέχρι την Κυριακή 12 χρόνια κάθειρξη.
«Η χάρη για ανθρωπιστικούς λόγους απονεμήθηκε σε κάποιον που έχει καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα, έπειτα από μια δίκαιη δίκη, η ενοχή του οποίου δεν αμφισβητείται, ενώ δεν πληρούνται οι νομικές απαιτήσεις για απονομή χάριτος», δήλωσαν με κοινή ανακοίνωσή τους μια ομάδα εργασίας του ΟΗΕ για τις βίαιες εξαφανίσεις και οι εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ανιές Καλαμάρ και Παμπλο ντε Γκριφ.
Είναι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, εξουσιοδοτημένοι από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΗΕ για έρευνες εξωδικαστικών εκτελέσεων και την προαγωγή της δικαιοσύνης αντιστοίχως.
«Είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή την απόφαση. Αποτελεί προσβολή για τα θύματα και τους μάρτυρες, η άοκνη δέσμευση των οποίων, τον οδήγησε στη δικαιοσύνη», υπογράμμισαν.
Παράλλησαν ανέφεραν ότι η καταδίκη του Φουτζιμόρι για εγκλήματα, όπως εξωδικαστικές εκτελέσεις, βίαιες εξαφανίσεις και απαγωγές, είχε χαιρετισθεί ως ένα μείζον επίτευγμα στην μάχη ενάντια στην ατιμωρησία, ενώ το διεθνές δίκαιο περιορίζει την απονομή χάριτος σε τέτοιες σοβαρές υποθέσεις.
Πρόσθεσαν πως η απονομή χάριτος ήταν πολιτικά υποκινούμενη και ότι υπονομεύει το έργο της περουβιανής δικαιοσύνης και τη διεθνή κοινότητα να επιτύχει δικαιοσύνη». «Είναι μια σοβαρή οπισθοδρόμηση για το κράτος δικαίου στο Περού», είπαν χαρακτηριστικά.
Η κυβέρνηση του Κουτσίνσκι έχει επανειλημμένως διαψεύσει ότι η χάρη στον Φουχιμόρι ήταν μέρος πολιτικών διαπραγματεύσεων.
Ο 79χρονος πρόεδρος Κουτσίνσκι απέφυγε την τελευταία στιγμή την παύση του από την προεδρία την περασμένη εβδομάδα αφού εξασφάλισε την υποστήριξη μιας μερίδας μελών του πολιτικού κινήματος που είχε ιδρύσει ο Φουτζιμόρι.
Ο Κουτσίνσκι είχε βρεθεί αντιμέτωπος με το σκάνδαλο που προκάλεσε η αποκάλυψη πως η Οντεμπρέχτ, η βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία, είχε καταβάλει σχεδόν πέντε εκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες με τις οποίες συνδεόταν άμεσα ο ίδιος, τότε ακόμη υπουργός, από το 2004 μέχρι το 2013.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν για Ισλαμοφασιστικό Κράτος: «Καταστρέψαμε τον τρομοκρατικό στρατό μιας βάρβαρης δικτατορίας»
 Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017, 12:18
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εγκωμίασε τον «κρίσιμης σημασίας» ρόλο της Ρωσίας στην ήττα των τζιχαντοφασιστών στη Συρία, όπου η συμμορια Ισλαμοφασιστικό Κράτος (που ιδρυσαν και εξοπλισαν οι αμερικανοι ναζιστες και τα κωλοευρωπαικα σκυλακια τους) έχασε σχεδόν όλα τα εδάφη που κατείχε.
«Η Ρωσία προσέφερε κρίσιμης σημασίας συμβολή στην ήττα των εγκληματικών δυνάμεων που είχαν αψηφήσει όλον τον πολιτισμό, καταστρέφοντας τον τρομοκρατικό στρατό μιας βάρβαρης δικτατορίας» δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη τελετής παρασημοφόρησης Ρώσων στρατιωτικών που πήραν μέρος στη ρωσική επιχείρηση στη Συρία.
Οι δυνάμεις αυτές «έσπερναν τον θάνατο και την καταστροφή (...), και φιλοδοξούσαν να κάνουν τη Συρία και τις γειτονικές της χώρες έδαφος κατάλληλο για να εξαπολύσουν μια συνολική επίθεση με στόχο τη χώρα μας», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Πούτιν, «ο εξοπλισμός των τζιχαντοφασιστών, τα επιτελεία τους, οι υποδομές και χιλιάδες μαχητές εξολοθρεύθηκαν», αφότου άρχισε η ρωσική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν συνολικά «περισσότεροι από 48.000 Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματικοί».
Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει κυρίως πιλότους και ναύτες, μονάδες της στρατιωτικής αστυνομίας, πράκτορες υπηρεσιών πληροφοριών και επικοινωνίας, καθώς και στρατιωτικούς συμβούλους, εξήγησε.
«Εσείς καταλαβαίνετε, γνωρίζετε και αισθάνεστε περισσότερο από κάθε άλλον ότι ο στρατός άλλαξε ριζικά στη διάρκεια αυτών των δύο και κάτι ετών. Άλλαξε επειδή οι άνθρωποι αισθάνθηκαν πως μπορούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων» εκτιμά ο Πούτιν.
«Κατάλαβαν πώς λειτουργεί ο στρατιωτικός εξοπλισμός μας, οι υπηρεσίες διοίκησης και ανεφοδιασμού, σε ποιο σημείο έχουν εκσυγχρονισθεί οι ένοπλες δυνάμεις μας. Το είδε ολόκληρος ο κόσμος και, το σημαντικότερο, το είδε και ο λαός μας» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λιβερία: Εντός της ημέρας τα πρώτα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017, 07:26
Οι αρχές της Λιβερίας αναμένεται να αποκαλύψουν σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα, που δεν θα είναι απαραιτήτως τα οριστικά, των προεδρικών εκλογών στις οποίες αναμετρήθηκαν ο πρώην αστέρας του ποδοσφαίρου Τζορτζ Γουεά και ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της χώρας Τζόζεφ Μποακάι.
Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα σημάνει την πρώτη δημοκρατική εναλλαγή στην εξουσία έπειτα από 70 χρόνια και πλέον.
Η Εθνική Εκλογική Επιτροπή, η οποία έκανε την ανακοίνωση αυτή μέσω Facebook το βράδυ της Τετάρτης, δεν διευκρίνισε την ώρα που θα δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα, για τα οποία αδημονεί όλη η χώρα, δίχως πάντως να έχουν καταγραφεί εντάσεις.
Τα ΜΜΕ της Λιβερίας θεωρούν φαβορί τον Τζορτζ Γουεά, τον άλλοτε επιθετικό ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων όπως η Παρί Σεν Ζερμέν ή η Μίλαν, που κέρδισε τον πρώτο γύρο των εκλογών συγκεντρώνοντας το 38% των ψήφων.
Στη Λιβερία έχει να υπάρξει δημοκρατική εναλλαγή της εξουσίας από το 1944. Και, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά το ξέσπασμα του εξαιρετικά βάρβαρου εμφυλίου πολέμου—250.000 νεκροί από το 1989 ως το 2003—η αγγλόφωνη αυτή χώρα της Δυτικής Αφρικής ετοιμάζεται να βιώσει την πρώτη ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας από μια εκλεγμένη πρόεδρο, την Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ, στον διάδοχό της, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 22α Ιανουαρίου.
Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων -η Λιβερία μετράει περίπου 2,1 εκατ. ψηφοφόρους- προβλεπόταν να ολοκληρωθεί σε 24 ως 48 ώρες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1/11/2017
Μια κινεζική αεροπορική εταιρεία αντικατέστησε το " Ισραήλ " με " παλαιστινιακά εδάφη " στο σύστημα πολυμέσων της πτήσης. Οι ισραηλινοί επιβάτες που πετούν από το Πεκίνο στο Τελ Αβίβ με την hainan airlines ανακάλυψαν ότι η λέξη "Ισραήλ" δεν ήταν πουθενά στο χάρτη.
Οι οθόνες, οι οποίες ήταν στην πτήση που προσγειώθηκε την Τρίτη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκούριον, δείχνουν ξεκάθαρα τη Συρία, την Κύπρο και τον Λίβανο. Ωστόσο, μόνο το τελ αβίβ και η Ιερουσαλήμ εμφανίζονται στο χάρτη • το Ισραήλ έχει παραλειφθεί.
" σας ευχαριστούμε που επικοινωνείτε με μας με και στρεφεται την προσοχή μας σε αυτό το θλιβερό τεχνικό λάθος," ανέφερε η hainan airlines ως απάντηση στις καταγγελίες των επιβατών. " Η αεροπορική εταιρεία εργάζεται για να καθορίσει τους χάρτες το συντομότερο δυνατόν μαζί με τον εξωτερικό προμηθευτή λογισμικού."
Το συμβάν σηματοδοτεί την Τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες ότι μια αεροπορική εταιρεία έχει δείξει ότι στέλνει τους επιβάτες της στην "Παλαιστίνη" αγνοώντας το Ισραήλ. Στα τέλη Αυγούστου, αρκετοί ισραηλινοί επιβάτες αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε πτήση της air Σερβία από το Βελιγράδι στο Τελ Αβίβ μετά την ανακοίνωση ότι ο προορισμός ήταν " Παλαιστίνη ". Τότε, ένας εκπρόσωπος της Air Σερβίας εξήγησε στους επιβάτες ότι " η πτήση είναι προς το Τελ Αβίβ, όχι στο Ισραήλ."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28.12.2017, 13:27
Θορυβημένος και καχύποπτος απέναντι στα σχέδια της –κατά τα λοιπά (λυκο)συμμάχου– Μόσχας, ο Τούρκος πρόεδρος χθες... απασφάλισε ξανά, αλλάζοντας και πάλι ρότα στο Συριακό.
Συντασσόμενος ανοιχτά με τη συριακή σουνιτική αντιπολίτευση –40 οργανώσεις της οποίας ήδη ανακοίνωσαν ότι δεν θα λάβουν μέρος στη σύνοδο στο Σότσι– και περιπλέκοντας έτι περαιτέρω τον ρόλο της Αγκυρας ως συνεγγυήτριας δύναμης (μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν) στη Συρία, ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Σύρο πρόεδρο Ασαντ ότι «ασκεί κρατική τρομοκρατία», ότι άφησε «τη βόρεια Συρία να γίνει διάδρομος τρομοκρατίας» και ως εκ τούτου «είναι αδύνατο να συνεχίσουμε με αυτόν».
Τα φραστικά πυρά αντέστρεψε το συριακό ΥΠΕΞ, χαρακτηρίζοντας τον Τούρκο πρόεδρο «τρομοκράτη» που παρέχει «απεριόριστη βοήθεια» σε κάθε είδους «τρομοκρατικές οργανώσεις» στη Συρία και γι’ αυτό δεν θα έπρεπε να έχει ρόλο στη διαμόρφωση του μεταπολεμικού σκηνικού.
Τηρώντας αντίθετα σιγή ασυρμάτου για τα νέα τουρκικά εμπόδια στις πρωτοβουλίες της για το Συριακό –που εντάσσονται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου γεωστρατηγικού σχεδιασμού– η Μόσχα συνέχισε την τακτική «μαστιγίου και καρότου», ανακοινώνοντας χθες την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης του προηγμένου πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400 στη (ΝΑΤΟϊκή σύμμαχο) Αγκυρα, αξίας 2,5 δισ. δολαρίων, με... αστερίσκους.
Οπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής Rostec, Σεργκέι Τσεμεζόφ, η συμφωνία περιλαμβάνει τέσσερις συστοιχίες και δύο μονάδες ελέγχου, με το 55% του ποσού της σύμβασης να καλύπτεται από ρωσικά δάνεια, για τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι σχετικές συνομιλίες.
«Θα πρέπει τώρα να οριστικοποιηθούν τα έγγραφα για τις χρηματοοικονομικές συμβάσεις», συμπλήρωσε ο Τσεμεζόφ, προσθέτοντας ότι «οι παραδόσεις θα αρχίσουν τον Μάρτιο του 2020».
Με την ευκαιρία, δε, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε επίσης στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την προμήθεια αυτού του συστήματος και στη Σαουδική Αραβία.
Σε γενικές γραμμές, δώσαμε μεγάλη προσοχή στη συνεργασία με τη Μέση Ανατολή, πραγματοποιήθηκαν τεράστιες προσπάθειες για την υλοποίηση μιας σειράς κοινών έργων στις χώρες του Περσικού Κόλπου», κατέληξε ο Τσεμεζόφ, την ώρα που η Τουρκία έμπαινε στο στόχαστρο του πειθήνιου συμμάχου του Ριάντ: των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Με φόντο έναν φραστικό πόλεμο για τη Μεδίνα, μέσω Twitter, ο υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΑΕ διακήρυξε χθες ότι οι αραβικές χώρες θα πρέπει να συνασπιστούν γύρω από τον «αραβικό άξονα» της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου και ότι «δεν πρόκειται να τεθεί υπό την ηγεσία της Τεχεράνης ούτε της Αγκυρας».
Λίγες ώρες νωρίτερα, εν τω μεταξύ, είχε φτάσει νέα «φουρνιά» Τούρκων στρατιωτών στη βάση που η Τουρκία διατηρεί στο –απομονωμένο από τις αραβικές χώρες– Κατάρ, νότια της Ντόχα..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλεφτες! Οι Τραπεζες πηραν προμηθεια 3 ευρω από παιδακια που ζητησαν να ανταλλαξουν κερματα από τα καλαντα με χαρτονομισματα!
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πολλά παιδιά που σκέφτηκαν να στηθούν αυτές τις ημέρες στις ατελείωτες ουρές των τραπεζών με τους γονείς τους...
... προκειμένου να μετατρέψουν τα κέρματα που μάζεψαν από τα κάλαντα σε χαρτονομίσματα: Οι ταμίες τούς ζήτησαν προμήθεια ύψους τουλάχιστον 3 ευρώ για την ανταλλαγή!
Η αδιανόητη και ανάλγητη αυτή αξίωση των τραπεζών, οι οποίες χρεώνουν τα πάντα (και μόνο για την... είσοδο στα υποκαταστήματά τους δεν έχουν επιβάλει ακόμα προμήθεια), άφησε εμβρόντητους τους ανυποψίαστους πιτσιρικάδες, των οποίων οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στη «δημοκρατία». Τυπικά, τα τιμολόγια
τραπεζικών εργασιών προβλέπουν χρεώσεις  που κυμαίνονται από 3 έως 5 ευρώ για τη μετατροπή κερμάτων σε χαρτονομίσματα, επομένως οι υπάλληλοι εφαρμόζουν τον κανονισμό. Προφανώς, η πρόβλεψη αυτή αφορά την ανταλλαγή μεγάλων ποσών που συγκεντρώθηκαν σε κέρματα, π.χ. από επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται το παιδικό χαρτζιλίκι όπως οι σακούλες με τα κέρματα ενός εμπόρου, ο οποίος θέλει να τα ανταλλάξει με χαρτονομίσματα. Αλλωστε, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι τράπεζες αποκομίζουν κέρδη από τις προμήθειες που ισχύουν για δεκάδες καθημερινές συναλλαγές και δεν έχουν ανάγκη την προμήθεια στον ταπεινό παιδικό κουμπαρά...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και οι γερμανικές φρεγάτες γέρνουν!
«Ναυτία» στο Βερολίνο με τις ατέλειες. Επέστρεψαν στα ναυπηγεία

Οι Γερμανοί φαίνεται ότι είναι επιρρεπείς στις... κλίσεις - δεν λένε να κατασκευάσουν ένα πολεμικό πλοίο που να πηγαίνει ευθεία και να μην έχει προβλήματα εν πλω. Μετά τα υποβρύχια που παρέλαβε η Ελλάδα, τα οποία (αφού έγερναν σε σημείο που θα μπορούσαν να χυθούν τα υγρά της μπαταρίας, να καταστραφούν τα σκάφη και μαζί να χαθούν δισεκατομμύρια ευρώ) «είδαν κι έπαθαν» στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για να τα φέρουν στα ίσια τους, τώρα γέρνουν και οι φρεγάτες που κατασκευάζουν. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η «βόμβα» έσκασε στα δικά τους χέρια.
Συγκεκριμένα, η γερμανική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών φέρεται ότι επέστρεψε στα ναυπηγεία της κατασκευάστριας εταιρίας την νεοαποκτηθείσα φρεγάτα «FGS», την πρώτη της κλάσης F-125, ζητώντας να επιδιορθωθούν οι τεχνικές ατέλειες που παρουσίασε το σκάφος κατά τη διάρκεια των δοκιμών ένταξής του στο ναυτικό της Γερμανίας. Είναι η πρώτη φορά, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα defence-point.gr, που το γερμανικό υπουργείο Αμυνας επιστρέφει ένα πλοίο στο ναυπηγείο, έστω κι αν σε κάθε νέο οπλικό σύστημα μπορεί να υπάρχουν προβλήματα. Φαίνεται, όμως, ότι αυτά επηρέαζαν σημαντικά την επιχειρησιακή λειτουργία και ικανότητα μιας καινούργιας και πανάκριβης πλατφόρμας οπλικού συστήματος.
Οι ατέλειες αφορούν διάφορα συστήματα και ήταν η αιτία να μην ενταχθεί το πλοίο στον στόλο, όπως ήταν προγραμματισμένο το περασμένο καλοκαίρι. Αναφέρθηκαν προβλήματα με τον επιχειρησιακό έλεγχο του σκάφους, που είναι απολύτως αυτοματοποιημένος στο πλοίο των 7.000 τόνων, ώστε για τη λειτουργία του να απαιτείται το ήμισυ του πληρώματος των φρεγατών κλάσης Bremen. Ωστόσο, η νέου τύπου φρεγάτα «Baden-Württemberg» παρουσίασε προβλήματα και κατά τη διάρκεια των δοκιμών αποδοχής της, καθώς εμφάνισε πρόβλημα κλίσης. Το πλοίο έγερνε στο πλευρό κατά 1,3 μοίρες και είχε αυξημένο βάρος από το καθορισμένο.
Σημειώνεται ότι οι φρεγάτες κλάσης F-125 θεωρούνται το καμάρι της ναυπηγικής βιομηχανίας της Γερμανίας και σχεδιάστηκαν για να αντικαταστήσουν τα οκτώ εν υπηρεσία πλοία της κλάσης Bremen, με μεγαλύτερη ισχύ πυρός και αυξημένες δυνατότητες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Προσπαθεί να θολώσει τα νερά και για τον κατώτερο μισθό
Την ώρα που χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία και προωθεί μέτρα στήριξης του κεφαλαίου
Επιχειρεί να «χρυσώσει» το μόνιμο χτύπημα στον κατώτερο μισθό...
...αναγγέλλοντας ταυτόχρονα νέα προνόμια για την εργοδοσία
Προετοιμασία εδάφους για την ενεργοποίηση του μόνιμου αντεργατικού μηχανισμού

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τον κατώτερο μισθό, η υπουργός Εργασίας, σε συνέντευξή της στον ρ/σ «Κόκκινο», μέσα από διάφορα «ήξεις αφήξεις», ισχυρίστηκε ότι πρέπει «να ξανασυζητήσουμε το επίπεδο του κατώτατου μισθού και ενδεχομένως μετά την έξοδό μας από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής να είναι η πρώτη κίνηση στην οποία να πρέπει να προβούμε. Δηλαδή να δούμε, να συζητήσουμε τις προϋποθέσεις για μια αύξηση του κατώτατου μισθού».
Τα παραπάνω προβάλλονται από την κυβερνητική προπαγάνδα ως στοιχείο στήριξης του κάλπικου αφηγήματος για το «τέλος των μνημονίων», που θα φέρει τάχα θετικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους. Στην πραγματικότητα, βέβαια, και η συγκεκριμένη αναφορά της υπουργού έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η λεγόμενη «μεταμνημονιακή εποχή» δεν πρόκειται να φέρει καμία επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, όπως ίσχυε πριν το 2012 και την επιβολή της περιβόητης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 6/2012, ούτε βέβαια την επαναφορά του πλαισίου που ίσχυε μέχρι τότε για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τον καθορισμό του κατώτερου μισθού.
Πολύ περισσότερο, πίσω από τις δηλώσεις της υπουργού και τις αναφορές της περί «συζήτησης» για τις «προϋποθέσεις για μια αύξηση του κατώτατου μισθού» βρίσκεται ουσιαστικά η ενεργοποίηση του αντεργατικού μηχανισμού που έχει ήδη νομοθετηθεί για τον καθορισμό του κατώτερου μισθού (ν. 4172/2013, γνωστός ως «νόμος Βρούτση»).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μ.Ραχόι:  Αύξηση κατώτατου μισθού 4% με... ρήτρα ανάπτυξης 2,5%
Ο Ραχόι προχωρά σε αύξηση του κατώτερου μισθού κατά 4%, 5% και 10% για την περίοδο 2018-2020 με... ρήτρα ομως  ανάπτυξης 2,5%.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός υπέγραψε συμφωνία για αύξηση του κατώτατου μισθού 4%, 5% και 10% για την περίοδο 2018-2020 με ρήτρα ανάπτυξης 2,5%, με την Κεντρική Τράπεζα και τις ευρωπαϊκές αρχές να μιλούν για πολύ χαμηλότερους ρυθμούς, και τη δημιουργία 450.000 νέων θέσεων εργασίας για το κάθε έτος, ενώ εκτινάσσεται το πρεκαριάτο και η φτωχοποίηση των νέων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



SAMIDOUN Επείγουσα ενημέρωση: Η φυλάκιση της Χάλιντα Τζαράρ επεκτάθηκε για ακόμη 6 μήνες
Ο ισραηλινός στρατός κατοχής εξέδωσε εντολή για παράταση της αυθαίρετης διοικητικής κράτησης της παλαιστίνιας βουλευτή και εθνικής ηγέτη Χάλιντα Τζαράρ για έξι επιπλέον μήνες την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, τέσσερις ημέρες πριν από τη λήξη της κράτησής της.
Η Τζαράρ απήχθη από κατοχικούς στρατιώτες που εισέβαλαν στο σπίτι της στο El-Bireh στις 2 Ιουλίου 2017. Γνωστός παλαιστίνιος ηγέτης, η Τζαράρ είναι μέλος του Πολιτικού γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), μέλος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, επικεφαλής της επιτροπής κρατουμένων και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Σύλλογος Υποστηρικτών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Addameer.
Η Τζαράρ είναι μια από τους 11 Παλαιστίνιους βουλευτές που φυλακίστηκαν από την ισραηλινή κατοχή, οι περισσότεροι από τους οποίους φυλακίστηκαν – όπως και η ίδια – χωρίς κατηγορία ή δίκη υπό διοικητική κράτηση. Είναι μία από τις τρεις παλαιστίνιες γυναίκες που κρατούνται σήμερα υπό διοικητική κράτηση, μαζί με τη Khadija Ruba’i και τη δημοσιογράφο Bushra al-Tawil. Υπάρχουν συνολικά πάνω από 450 Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι χωρίς κατηγορία ή δίκη υπό διοικητική κράτηση και πάνω από 6.100 συνολικά παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές.
Η διοικητική κράτηση είναι ένα κατασκεύασμα της βρετανικής αποικιακής εντολής για την Παλαιστίνη που επιτρέπει στον ισραηλινό στρατό να φυλακίζει αυθαίρετα τους Παλαιστίνιους χωρίς καμία κατηγορία και χωρίς δίκη. Συχνά χρησιμοποιείται για να στοχεύσει λαϊκούς ηγέτες όπως η Χάλιντα Τζαράρ και η ευρεία και συστηματική χρήση του παραβιάζει τις Συμβάσεις της Γενεύης και το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα.
Διαμαρτυρίες και δηλώσεις από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κομμάτων και της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής, προέτρεψαν την άμεση απελευθέρωση της Χάλιντα Τζαράρ. Έχει υποστεί επανειλημμένες και συνεχιζόμενες επιθέσεις από την ισραηλινή κατοχή, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να μετατοπιστεί βίαια στην Ιεριχώ από το σπίτι της στη Ραμάλα το 2014 και στη συνέχεια συνελήφθη και φυλακίστηκε το 2015. Επίσης, έκτισε έξι μήνες διοικητικής κράτησης . Ωστόσο, μετά από διεθνή κατακραυγή, η διοικητική κράτηση εναντίον της ακυρώθηκε και οδηγήθηκε στα άδικα ισραηλινά στρατιωτικά δικαστήρια, τα οποία την καταδίκασαν με πολιτικές κατηγορίες και τη φυλάκισαν μέχρι τον Ιούνιο του 2016.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για πολύ γέλιο! Ο φασίστας δολοφόνος Ερντογάν αποκαλεί τρομοκράτη τον Άσαντ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως το είπαν Νετανιάχου-Τραμπ; Το Ιράν είναι η έκτη μεγαλύτερη πυραυλική δύναμη στον κόσμο...
Το Ιράν έφτασε σε αυτό το στάδιο χωρίς τη βοήθεια μιας μεγάλης δύναμης...
Γι' αυτό όσοι τολμήσουν να του επιτεθουν... ας ετοιμάσουν και τα σχετικά φέρετρα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Βρισκόμαστε σήμερα στα τελευταία λεπτά του πολέμου και η Συρία είναι ένα παγκόσμιο σχολείο"
Dr. Ahmad Badr Al-Din Hassoun
Ο Μεγάλος Μουφτής της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας,
ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης των Μουσουλμάνων στη Συρία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταδικάζει τη φασιστική επίθεση στους νέους κομμουνιστές της Ουκρανίας
Την επίθεση φασιστικών ομάδων στα μέλη της Κομσομόλ Ουκρανίαςστις 23 Δεκέμβρη καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, στην οποία σημειώνει:
«Μέλη της Κομσομόλ Ουκρανίας δέχθηκαν βίαιη επίθεση από φασιστικές ομάδες, ενώ βρίσκονταν στο χώρο όπου διεξάγονται οι συνεδριάσεις τους. Οι ομάδες των φασιστικών και εγκληματικών στοιχείων, με την κάλυψη του υπουργείου Εσωτερικών και Ασφάλειας της Ουκρανίας (όπως ανοιχτά έχει δηλώσει στο παρελθόν ο αρχιφασίστας της ομάδας "S14" Karas), προσπάθησαν να εισβάλουν βίαια στο χώρο όπου συνεδρίαζαν τα μέλη της Κομσομόλ Ουκρανίας, με σκοπό ακόμα και να τους σκοτώσουν, όπως δήλωναν ανοιχτά. Είναι χαρακτηριστικό πως η αστυνομία, ενώ κλήθηκε και ήταν παρούσα στην επίθεση, δεν έκανε τίποτα για να τη σταματήσει.
Καταδικάζουμε τη νέα φασιστική επίθεση ενάντια στους νέους κομμουνιστές της Ουκρανίας. Καταγγέλλουμε την ένταση του αντικομμουνισμού και της καταστολής από την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, που στηρίζεται και στηρίζει τις φασιστικές ομάδες.
Είναι το ίδιο καθεστώς που έχει δημιουργήσει "μαύρες λίστες" για τους πολιτικούς αντιπάλους του, στις οποίες έχει συμπεριλάβει και στελέχη του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων τον Γ. Λαμπρούλη, βουλευτή και αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και τον Σ. Ζαριανόπουλο, ευρωβουλευτή του Κόμματος, γιατί έδειξαν το έμπρακτο ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της Ουκρανίας, που αιματοκυλιέται στην περιοχή του Ντονμπάς.
Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει. Αλληλεγγύη στους κομμουνιστές της Ουκρανίας».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΣΗ ΤΗΣ Σ. ΑΡΑΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ
Δεκάδες νεκροί άμαχοι από βομβαρδισμό λαϊκής αγοράς
ΣΑΝΑΑ.--
Ασταμάτητες είναι οι σφαγές του λαού της Υεμένης από τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της.
Μόνο χτες, τουλάχιστον 40 άμαχοι, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά, σκοτώθηκαν σε λαϊκή αγορά στην πόλη Τάιζ της δυτικής Υεμένης, στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής της αλητικης αποικιοκρατικης ισλαμοφασιστικης Σ. Αραβίας και των σουνιτοφασιστικων συμμάχων της. Αξιωματούχος του υεμενίτη διορισμενου προδοτη δοσιλογου «προέδρου» Χάντι, που υποστηρίζει την αποικιοκρατικη ιμπεριαλιστική επέμβαση της Σ. Αραβίας στη χώρα του, δήλωσε πως ο βομβαρδισμός έγινε... «κατά λάθος». Γεγονός είναι πάντως ότι από τέτοιους «κατά λάθος» βομβαρδισμούς σε σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια και κατοικημένες περιοχές έχουν σκοτωθεί μέσα στα τελευταία δυόμισι χρόνια πάνω από 10.000 άμαχοι...
Το Σαββατοκύριακο, προηγήθηκαν σφοδρότατοι βομβαρδισμοί και στη δυτική στρατηγική επαρχία Χοντάιντα, της οποίας το λιμάνι στην Ερυθρά Θάλασσα θεωρείται η κύρια πύλη για την εισαγωγή πολλών αγαθών στην Υεμένη. Κατά τους βομβαρδισμούς αυτούς βρήκαν το θάνατο πάνω από 60 άτομα σε περιοχές που ελέγχονται από τους πατριωτες Υεμενιτες Σιίτες ενόπλους Χούτι.
Αντιδράσεις σε Ιράν και Γαλλία
Τα συνεχή λουτρά αίματος σε βάρος του λαού της Υεμένης προκάλεσαν χτες την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Μπαχράμ Κασεμί. «Είναι κρίμα και δημιουργεί κατάπληξη ότι οι υστερικές επιθέσεις που γίνονται με αμερικανικά θανατηφόρα όπλα δεν προκαλούν αντιδράσεις από τους λεγόμενους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε ο Κασεμί κατά το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, IRNA.
Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αξιοποιώντας τον όλεθρο που προκαλεί από το Μάρτη του 2015 η επίθεση της Σ. Αραβίας και των συμμάχων της στην Υεμένη για να προωθήσει τα γαλλικά μονοπωλιακά και γεωπολιτικά συμφέροντα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν στις 22 Δεκέμβρη, ζητώντας «πλήρη άρση του αποκλεισμού» της πολύπαθης χώρας. Εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας ανακοίνωσε την επικοινωνία του Μακρόν με τον Σαουδάραβα μονάρχη χτες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΟΥ
Αντιδράσεις για την αμνήστευση Φουτζιμόρι
ΛΙΜΑ.--
Εντονες λαϊκές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Περού η απόφαση του νεοφιλελεύθερου Προέδρου της χώρας, Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι(πολωνογερμανοεβραϊκής καταγωγής και πρώην οικονομολόγος στο ΔΝΤ), να δώσει το βράδυ της Κυριακής χάρη στον ακροδεξιο πρώην Πρόεδρο Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, που έχει καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και διαφθορά με 25 χρόνια φυλακή από το 2007. Η απόφαση δικαιολογήθηκε ως «ανθρωπιστική», λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, και γι' αυτόν το λόγο μεταφέρθηκε από τη φυλακή στο νοσοκομείο. Ο Φουτζιμόρι, ιαπωνικής καταγωγής, 79 ετών σήμερα (όσο και ο Κουτσίνσκι), από το κρεβάτι του νοσοκομείου έκανε δήλωση ευχαριστώντας τον νυν Πρόεδρο και ζητώντας «από τα βάθη της καρδιάς του συγγνώμη από όσους έβλαψε στην διάρκεια της προεδρίας του», κάτι που εξόργισε ακόμη περισσότερο τους διαδηλωτές.
Αυτό που αναφέρουν διάφοροι πολιτικοί αναλυτές στο Περού είναι ότι η κίνηση αμνήστευσης του Φουτζιμόρι είναι αποτέλεσμα συμφωνίας του κυβερνώντος δεξιού κόμματος με τους ακροδεξιούς πολιτικούς και παιδιά του πρώην Προέδρου, Κέικο και Κέντζι. Η μεν πρώτη είναι η επικεφαλής του ακροδεξιου κόμματος «Λαϊκή Δύναμη», που ελέγχει το Κογκρέσο, ενώ ο δεύτερος φέρεται πιο κοντά στην κυβέρνηση Κουτσίνσκι, και μάλιστα πρόσφατα καταψήφισε παραπομπή στη δικαιοσύνη του νυν Προέδρου για σκάνδαλο διαφθοράς.
Ο Φουτζιμόρι κυβέρνησε με βάρβαρη καταστολή ενάντια στο λαϊκό κίνημα, με το πρόσχημα της ένοπλης μαοϊκής οργάνωσης «Φωτεινό Μονοπάτι» τη δεκαετία του 1990. Πάντως, μετά την ανακοίνωση της αμνήστευσης Φουτζιμόρι, κατά πληροφορίες της εφημερίδας «El Comercio», δύο στελέχη του κόμματος του Κουτσίνσκι ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από το κόμμα.


2 σχόλια:

e-h είπε...


Something amazing happened in Congress this year: we got momentum on our side.
Three highlights that give me hope:
• The first legislation ever in support of Palestinian rights was introduced!
• Senator Kirsten Gillibrand pulled her name from anti-BDS legislation, and Senator Elizabeth Warren came out against it.
• AND 39 Members of Congress publicly stood up for Palestinian activist Issa Amro.
We’re on the cusp of a new era of U.S. congressional support for Palestinian human rights— and 2018 will be crucial.
Can you help us carry this momentum forward with a gift today? Now is the best time to become a JVP donor at the $18 level, or any amount that works for you. Between now and December 31st, whatever you can give will be doubled..
These brave congresspeople want to know if they’ll be punished or praised for supporting Palestinian human rights.
So if we can show them there’s an unprecedented wave of support from the American Jewish community, we can make this a turning point for U.S. policy.
Already our team inside and outside DC has helped make it politically possible for Members of Congress to stand up for Palestinian human rights. Now we need to make it a political necessity.
Here’s the strategy for 2018:
• Honesty and integrity: We put our values into everything we do, including thanking and backing up officials who are doing the right thing, and calling out those who should know better.
• Focus on influential progressives who can do more than just make a stand: we strategically target officials with the ability to bring their peers along, and pull Palestinian human rights closer to the mainstream progressive agenda.
• Stay focused on building power outside DC: setting up dozens and dozens of district visits, showing up at town halls, and making phone calls, to correct the misperception that all American Jews support Israeli policy all of the time.
But defeating anti-Palestinian and anti-BDS legislation is no simple task. We need to widen our community, to build a broad, diverse, powerful base that can reach the number of elected officials we need to turn around.
Will you help us get there by chipping in what you can today? Now is the best time to become a JVP donor at the $18 level, or any amount that works for you. Between now and December 31st, whatever you can give will be doubled. Will you join us today?
Nelson Mandela’s famous quote couldn’t be more relevant: “It always seems impossible until it’s done.”
Reversing such ingrained political support will take time— but it’s happened before. It took the U.S. 14 years from the first introduction of anti-apartheid laws against South Africa until they were passed. We’re at the beginning of that journey, but we must never take our eyes off the end.
With Hope,

e-h είπε...


Κάτι εκπληκτικό συνέβη στο Κογκρεσο αυτό το έτος: έχουμε ορμή από την πλευρά μας.
Τρία σημεία που μου δίνουν την ελπίδα:
• Η πρώτη νομοθεσία που υποστηρίζει τα παλαιστινιακά δικαιώματα εισήχθη!
• Ο γερουσιαστής Kirsten Gillibrand επέλεξε το όνομά της από τη νομοθεσία για την αντι-BDS και η γερουσιαστή Elizabeth Warren βγήκε εναντίον της.
• ΚΑΙ 39 μέλη του Κογκρέσου ανέλαβαν δημοσίως τον παλαιστινιο ακτιβιστή Issa Amro.
Βρισκόμαστε στην αιχμή μιας νέας εποχής της υποστήριξης του Κογκρέσου των ΗΠΑ για τα Παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα - και το 2018 θα είναι κρίσιμο.
Μπορείτε να μας βοηθήσετε να μεταφέρουμε αυτή τη δυναμική μπροστά με ένα δώρο σήμερα; Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να γίνετε δωρητής JVP στο επίπεδο των $ 18, ή οποιοδήποτε ποσό που λειτουργεί για εσάς. Από τις 31 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, ό, τι μπορείτε να δώσετε θα διπλασιαστεί ..
Αυτοί οι γενναίοι κογκρεσιοι θέλουν να μάθουν εάν θα τιμωρούνται ή θα επαινούνται για την υποστήριξη των παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Έτσι, αν μπορούμε να τους δείξουμε ότι υπάρχει ένα πρωτοφανές κύμα υποστήριξης από την αμερικανική εβραϊκή κοινότητα, μπορούμε να το κάνουμε αυτό ως καμπή για την πολιτική των ΗΠΑ.
Ήδη η ομάδα μας μέσα και έξω από το DC βοήθησε να καταστεί πολιτικά δυνατό για τους βουλευτές του Κογκρέσου να υποστηρίξουν τα Παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα. Τώρα πρέπει να το κάνουμε μια πολιτική αναγκαιότητα.
Ακολουθεί η στρατηγική για το 2018:
• Ειλικρίνεια και ακεραιότητα: Βάζουμε τις αξίες μας σε όλα όσα κάνουμε, συμπεριλαμβανομένης της ευχαριστίας και της υποστήριξης αξιωματούχων που κάνουν το σωστό και καλώντας όσους πρέπει να γνωρίζουν καλύτερα.
• Επικεντρωθείτε σε σημαντικούς προοδευτικούς που μπορούν να κάνουν περισσότερα από ό, τι απλώς κάνουν στάση: στοχεύουμε στρατηγικά αξιωματούχους με την ικανότητα να φέρνουμε μαζί τους τους συναδέλφους τους και να τραβήξουν τα Παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα πιο κοντά στην επικρατούσα προοδευτική ατζέντα.
• Μείνετε επικεντρωμένοι στην οικοδόμηση της εξουσίας έξω από το DC: δημιουργώντας δεκάδες και δεκάδες περιφερειακές επισκέψεις, εμφανίζοντάς σας σε αίθουσες πόλεων και κάνοντας τηλεφωνήματα, για να διορθώσετε την εσφαλμένη αντίληψη ότι όλοι οι Αμερικανοί Εβραίοι υποστηρίζουν την ισραηλινή πολιτική όλη την ώρα.
Αλλά η κατάργηση της νομοθεσίας κατά της παλαιστινιακής και της αντι- BDS δεν είναι απλή υπόθεση. Πρέπει να διευρύνουμε την κοινότητά μας, να οικοδομήσουμε μια ευρεία, ποικίλη και ισχυρή βάση που μπορεί να φτάσει στον αριθμό των εκλεγμένων αξιωματούχων που πρέπει να γυρίσουμε.
Θα μας βοηθήσετε να φτάσουμε εκεί με τη δωρεα σε αυτό που μπορείτε σήμερα; Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να γίνετε δωρητής JVP στο επίπεδο των $ 18, ή οποιοδήποτε ποσό που λειτουργεί για εσάς. Μέχρι τώρα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ό, τι μπορείτε να δώσετε θα διπλασιαστεί. Θα έρθετε μαζί μας σήμερα;
Το διάσημο απόσπασμα του Νέλσον Μαντέλα δεν θα μπορούσε να είναι πιο σχετικό: «Είναι πάντα αδύνατο μέχρι να γίνει».
Η αντιστροφή μιας τέτοιας βαθιάς πολιτικής στήριξης θα χρειαστεί χρόνο - αλλά συνέβη και πριν. Οι ΗΠΑ χρειάστηκαν 14 χρόνια από την πρώτη εισαγωγή νόμων κατά του απαρτχάιντ κατά της Νότιας Αφρικής μέχρι να περάσουν. Είμαστε στην αρχή αυτού του ταξιδιού, αλλά δεν πρέπει ποτέ να βγάλουμε τα μάτια μας από το τέλος.
Με ελπίδα,