Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Παρασκευη 15 Δεκεμβριου 2017



Τίποτα δεν πάει χαμένο, ειδικά στην.αντιφατικη εποχή μας! Αλλα από το σημείο αυτό μέχρι να βγαίνουν ανακοινωσεις για "μεγάλη επιτυχία της απεργίας" Και " μεγάλες συγκεντρώσεις"... Υπάρχει απόσταση! Και το κυριότερο, δεν βοηθάει καθόλου! Οι κάθε είδους ντόπες, ακόμα κι αν.πιάσουν κρατούν λίγο και μετά οδηγούν στην κατάρρευση...
Υ.Γ. Το ίδιο ισχύει και για " δημοσκοπήσεις", που μπορεί να μας βολεύουν! Την άλλη Κυριακή, που δε θα μας βολεύουν, θα τις καταγγείλουμε ως " στημένες". Ζητείται ελπίς ( σταθερά...) αλλά και σοβαρότητα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση σκοπεύει να "εξαφανίσει" τους αναπήρους.
Διαβάζω από το...συμπληρωματικό μνημόνιο της 3ης αξιολόγησης:
"Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα επαναξιολογήσει το σύστημα απονομής αναπηρικών επιδομάτων, ώστε η χορήγησή τους να μη βασίζεται στο ποσοστό αναπηρίας, αλλά και στις δυνατότητες του αιτούμενου να είναι λειτουργικός.
'Π.χ. η ικανότητα του ατόμου να έχει δραστηριότητες στην καθημερινότητά του',όπως αναφέρεται".
Είπατε κάτι μήπως?
Υ.Γ. Είμαι σίγουρος πως σε 1 - 2 χρόνια το πολύ η Ελλάδα θα ανακοινώσει με "πανηγυρικό" τρόπο...την εξάλειψη της αναπηρίας (παραλίγο να το πετύχαιναν οι ναζί,αλλά...δεν πρόκαναν) μιας και...όποιος θα μπορεί να ανοιγοκλείνει τα μάτια του ή να κουνάει τα δάχτυλα των χεριών του θα θεωρείται..."λειτουργικά ικανός",άρα όχι ανάπηρος!
Τόσο #ξεφτίλες,τόσο #φασίστες,τόσο #γκεμπελίσκοι.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Pagosmoiopoinsn stn agapn eipe n Mairy Xronopoylu & agapnse ton Kasidiarn



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους ζητάνε να πληρώσουν ξανά ένσημα που έχουν πληρώσει. Ο στόχος προφανής: Η να μην πάρουν σύνταξη η να την πάρουν αφού ξαναπληρώσουν και μετά ποιος ζει ποιος πεθαίνει.
Για πολύ γέλιο η μάλλον για πολύ ξύλο .
ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ
Ντροπή! Ο ΕΦΚΑ ζητά από ασφαλισμένους να πληρώσουν για ένσημα που υπεξαίρεσε υπάλληλος
12/12/2017 - 17:01
Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο σύλλογος συνταξιούχων εμπόρων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ νομού Μαγνησίας
Αφορμή στάθηκε η απαίτηση του Φορέα σε 102 ασφαλισμένους του ταμείου, να ζητάει ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ, επειδή τη δεκαετία 1995 – 2005 υπάλληλος του ταμείου υπεξαίρεσε ένσημα. Ο υπάλληλος αυτός καταδικάστηκε από το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας με την υπ' αριθμ. 267/2011 απόφαση σε κάθειρξη 21 ετών.
Αρχικά το Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Μαγνησίας εξέδωσε την υπ' αριθμ. 295/2008 απόφασή του με την οποία απάλλαξε τους 102 ασφαλισμένους από την υποχρέωση να ξαναπληρώσουν για τα ένσημά τους, τα οποία αποκολλούσε ο ως άνω καταδικασθείς υπάλληλος.
Όμως, ο ΕΦΚΑ, αναζητάει πλέον ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τους ασφαλισμένους, με τόκους και προσαυξήσεις από τους ως άνω ασφαλισμένους, η πλειοψηφία εκ των οποίων αδυνατεί να βγει στη σύνταξη εξαιτίας αυτού, ενώ πολλοί κινδυνεύουν πλέον με διακοπή σύνταξης ή κατασχέσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, ο σύλλογος προχώρησε σε εξώδικη διαμαρτυρία σε βάρος του ΕΦΚΑ ζητώντας να ακυρωθούν οι πράξεις καταλογισμού ποσών σε βάρος ασφαλισμένων. Σε διαφορετική περίπτωση ο Σύλλογος επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη δικαστική ενέργεια για να προασπίσει τα δικαιώματα των μελών του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τον Θάνο το Τζήμερο, ένα από τα αίτια του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, βρίσκονται στον ΕΛΑΣ και τους αντάρτες του, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, προηγήθηκε η εκτέλεση 78 Γερμανών στρατιωτών απ΄τις αντιστασιακές δυνάμεις.
Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με αυτή τη σκληρή αλήθεια.
Αναλύοντας την Ιστορία με μια πιο ψύχραιμη, αποστασιοποιημένη και ουδέτερη ματιά, πολύ σωστά οι φίλοι μας οι Γερμανοί, εξαγριώθηκαν απ'αυτό το αναίτιο χτύπημα κατά των δυνάμεων της κοινής λογικής και του εκσυγχρονισμού, που εμφορούνταν από πνεύμα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των 2 λαών, μια πρόοδο στις θερμές σχέσεις μας την οποία προβοκατόρικα τίναξαν στον αέρα οι κομμουνιστικές δυνάμεις του βουνού, κάτι που είχε ως συνέπεια τη σφαγή - με πόνο καρδιάς εννοείται - καμιά 1000αρα κατοίκων του χωριού, απώλεια που ήταν απαραίτητη για να επιστρέψει το κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης στις αγορές.
Τι δουλειά είχαν άλλωστε στα βουνά οι ληστοσυμμορίτες;;;
Γονείς δεν είχαν;;;
Αντί να σκύψουν το κεφάλι, να βάλουν πλάτη στα δύσκολα, να κάτσουν ήσυχοι στο σπίτι τους και να δείξουν λίγη κατανόηση στις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που χρειαζόταν ο τόπος, άρπαξαν ένα κουμπούρι, καβάλησαν λαγκάδια και βουνά κι όποιον πάρει ο χάρος;;;
Ποιά αντίσταση και χαζομάρες, τι λαικισμοί και κουτοπονηριές είναι αυτές;;;
Επειδή αυτοί ήταν τεμπέληδες και είχαν μάθει στα εύκολα, έπρεπε να παρασύρουν και τον απλό κοσμάκη σ'αυτή την καταστροφική πορεία, ο οποίος κοσμάκης τόσο λάτρευε την σύγχρονη και γεμάτη ελπίδες διοίκηση που τόσο ανιδιοτελώς μας προσέφεραν οι φίλοι μας οι φρίτσοι, και δεν λογάριασαν κανένα κόστος μπρος στην προκοπή τούτου του ευλογημένου τόπου;;;
Δυστυχώς οι τότε συντεχνίες δηλητηρίασαν το κλίμα ευτυχίας και αισιοδοξίας που τόσο απλόχερα μας προσέφεραν οι δύστυχοι ναζί και τα ακούραστα SS



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΧΤΗΣΕΙΣ 1000 ΦΙΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ,ΘΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ,ΟΤΑΝ 1000 ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νάξος: Ο τιμοκατάλογος της ταβέρνας που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου
10/7/2017
Ο κατάλογος της ταβέρνας δεν έγραφε μόνο τις τιμές των φαγητών…
Πριν από μερικές ημέρες ο ερευνητής και αναλυτής στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λονδίνου, Κρίστιαν Χέντερσον, επισκέφτηκε τη Νάξο. Eκτός από τις όμορφες παραλίες και τα τοπικά εδέσματα, το ενδιαφέρον του «έκλεψε» ο κατάλογος μιας ταβέρνας στο Καστράκι.
Ο Χέντερσον αποφάσισε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους τα όσα διάβασε στο πίσω μέρος του καταλόγου της ελληνικής ταβέρνας και τα οποία, όπως φαίνεται, του έκαναν εντύπωση.
«Το μήνυμα στο πίσω μέρος του καταλόγου μιας ταβέρνας στη Νάξο», ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευσε την φωτογραφία την οποία «ανέβασε» στοTwitter, χρησιμοποιώντας τα hashtag #Greece #Naxos.
Τι έγραφε ο κατάλογος στα αγγλικα:
«Ο καταναλωτής πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι τα χρήματα που η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει από το φορολογικό σύστημα δίνεται στις τράπεζες για να πληρώσουν ένα χρέος που οι ίδιες δημιούργησαν μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο…
Πληρώνουμε φόρους για να ζούμε στην φτώχεια και τη ανεργία, παρακολουθώντας την κατάρρευση της δημόσιας εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας.
Η βρώμικη δουλειά γίνεται από τους πολιτικούς οι οποίοι συμμορφώνονται υπάκουα στις πολιτικές των πλούσιων και ισχυρών.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι και οι θεσμοί οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αυτό που αποκαλούν “οικονομική κρίση” απαιτούν από εμάς να είμαστε νομοταγείς και να πληρώνουμε τους φόρους μας».

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2017/07/naksos.html




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι η αλήθεια για τους Ελληνες της Πόλης
Dec 13, 2017
Ανοιχτή επιστολή προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογάν απευθύνει ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα.
Στην επιστολή του, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών θυμίζει κάποια πράγματα που «ξέχασε» ο Ταγίπ Ερντογάν και έχουν γραφτεί στην ιστορία για την αντιμετώπιση των Ελλήνων της Πόλης. Για τα όσα δύσκολα πέρασαν στο παρελθόν και περνούν και σήμερα από την εκάστοτε τουρκική κυβέρνηση.
ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με έκπληξη σας ακούσαμε να λέτε στην ανταπάντησή σας προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στις 7 Δεκεμβρίου 2017 ότι θα μιλήσετε με ειλικρίνεια, κάτι που βεβαίως επιβάλλει την μη απόκρυψη γεγονότων, και  στη συνέχεια να παραλείπετε να αναφέρετε μια σειρά καταπιεστικών μέτρων και διώξεων εις βάρος της  ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης διαχρονικά. Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι πράγματι μιλήσατε με ειλικρίνεια, αντιλαμβανόμαστε ότι οι υπηρεσίες σας έχουν σκοπίμως αποκρύψει πολλά από όσα δεινά υπέστη ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης
Αναφέρατε ότι δήθεν έχουν σχεδιαστεί σύμβολα στις πόρτες μουσουλμάνων και ότι δεν επιτρέπεται η αναγραφή πινακίδων με την ένδειξη «τουρκικό» στην Θράκη. Δεν ξέρουμε τι σύμβολα είναι αυτά, ωστόσο, σίγουρα δεν ανέγραφαν «Πατριώτη, κάθε λίρα που αφήνεις σε αυτό το κατάστημα γίνεται σφαίρα που στρέφεται εναντίον των Τούρκων στην Κύπρο», όπως έγραφαν οι πινακίδες στην Πόλη την δεκαετία του 1960. Επιπλέον, δεν πιστεύουμε ότι κανείς στην Θράκη ξυλοκοπήθηκε επειδή μιλούσε τουρκικά στον δρόμο. Άλλωστε δεν υφίσταται κάτι ανάλογο στην Θράκη της σχετικής εντολής «Πατριώτη μίλα Τουρκικά» (επί ποινή ξυλοκοπήματος) που κυκλοφορούσε τότε στην Πόλη.
Είπατε για την μη αναγραφή πινακίδων με την ένδειξη «τουρκικό», ωσάν στην Πόλη να επιτρέπεται να αναγράφεται «ελληνικό». Σας πληροφορούμε ότι στην Κωνσταντινούπολη όχι μόνο ξηλώθηκαν οι ιστορικές επιγραφές στην ελληνική γλώσσα από όλα τα εξωτερικά των κτηρίων, αλλά και μέσα στα σχολεία ξηλώθηκαν ακόμη και τα μάρμαρα που ανέγραφαν τα ονόματα των δωρητών επειδή ήταν στην ελληνική. Στους Έλληνες μαθητές απαγορεύτηκε να μάθουν την ιστορία τους. Το μάθημα των Νέων Ελληνικών αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα του Γυμνασίου.
Είπατε ότι οι μουφτήδες στην Θράκη διορίζονται ενώ ο Πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη εκλέγεται. Εκλέγεται μεν αλλά από ένα κατάλογο στον οποίο η τουρκική διοίκηση έχει το δικαίωμα ασκήσεως »βέτο» αφαιρώντας όλα τα «ανεπιθύμητα» ονόματα. Δεν μπορούμε να μιλούμε λοιπόν για εκλογή. Πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι οι μουφτήδες σε όλα τα μουσουλμανικά κράτη και αυτής της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης δεν εκλέγονται- όπως εσφαλμένα ισχυριστήκατε- αλλά διορίζονται από το κράτος. Ειδικά στην Ελλάδα, επειδή ασκούν δικαστικά καθήκοντα και μισθοδοτούνται από το ελληνικό κράτος είναι φυσικό να διορίζονται. Και βέβαια δεν θα περνούσε από το μυαλό ουδενός στην Τουρκία, κάποιοι να προέβαιναν σε αντιποίηση αρχής παριστάνοντας τους μουφτήδες και μάλιστα οι ιθύνοντες ξένου κράτους να επισκέπτονταν την περιοχή και να χαριεντίζονταν μαζί τους.
Οι μουσουλμάνοι της ελληνικής Θράκης, το ξέρετε καλά ότι δεν είναι όλοι τουρκογενείς, αφού μεταξύ τους υπάρχουν Πομάκοι και Ρομά. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφέρεται στο ατομικό δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και όχι σε ομαδικό. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν έρχεται σε αντίθεση με την Συνθήκη της Λωζάννης, καθ΄ όσον και δεν αναφέρεται εξάλλου σε αυτήν ώστε να απαιτείται αλλαγή της.
Μιλάτε για «επικαιροποίηση» της Συνθήκης της Λωζάννης αποβλέποντας, όπως αναφέρετε, δήθεν στα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Θράκης. Η Τουρκία όμως κατάργησε μονομερώς  τα άρθρα υπέρ των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου. Κατάργησε το ειδικό καθεστώς των νησιών αυτών, απέλασε ένα μεγάλο μέρος Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που παρέμεναν εκεί βάσει της Σύμβασης περί Ανταλλαγής των Πληθυσμών της Λωζάννης και καταπάτησε τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων που παρέμεναν στην Τουρκία με τον πιο βάναυσο τρόπο, ασκώντας πρωτοφανείς διωγμούς και εφαρμόζοντας εξοντωτικά μέτρα, με αποκορύφωμα το πογκρόμ του 1955 και τις απελάσεις του 1964. Συνέπεια όλων αυτών είναι η δραματική συρρίκνωση κατά 98% του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία, ενώ αντίθετα ο μουσουλμανικός πληθυσμός της ελληνικής Θράκης αυξήθηκε περισσότερο από 50%, υπό καθεστώς πλήρους ελευθερίας που εγγυάται και εξασφαλίζει στους πολίτες της η Ελληνική Δημοκρατία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος, αναφέρατε ότι το μέσο εισόδημα στην ελληνική Θράκη είναι πολύ κατώτερο του μέσου όρου της Ελλάδας. Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία δεν καταδεικνύουν διαφορές στο κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων της Ελλάδας, και πάντως η ελληνική Θράκη δεν είναι η φτωχότερη περιφέρεια της χώρας. Εξάλλου, ουδείς έχει επιβάλει φόρο περιουσίας (varlik vergisi) στους μουσουλμάνους της Θράκης, και ουδείς έχει απαγορεύσει την άσκηση δεκάδων επαγγελμάτων εκ μέρους τους, όπως έγινε στην Πόλη την δεκαετία του 1930. Επιπλέον, ουδείς έχει απαγορεύσει να μετοικίσουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αν θεωρούν ότι εκεί το εισόδημα τους θα είναι  μεγαλύτερο.
Κύριε Πρόεδρε, η επιθυμητή και ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία Ελλάδος και Τουρκίας, καθώς και η διασφάλιση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, προϋποθέτει εκ μέρους σας το σεβασμό και όχι την καταστρατήγηση του Διεθνούς Δικαίου.

http://constantinoupoli.com/%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Η οικογένεια του μικρού Αμίρ, λαμβάνει κάθε μήνα αθροιστικώς το ποσόν των ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟ (2.100) € υπό μορφήν επιδόματος στους μετανάστες (800 € σε κάθε άτομο), το οποίον προσφέρουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, είναι δε και ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ”.
Aυτά που δήλωσε προ ημερών ο χουντικός Μητροπολίτης Αμβρόσιος έρχονται να προστεθούν στα δεκάδες άλλα που κυκλοφορούν κυρίως στο διαδίκτυο σχετικά με τα ποσά που λαμβάνουν οι πρόσφυγες στη χώρα μας. Μάλιστα κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα και post υπό τη μορφή αφίσας που κάνει μια σύγκριση με τους μετανάστες που λαμβάνουν 400 ευρώ και τους έλληνες ανέργους που δεν λαμβάνουν τίποτα.

800, 400 ή 600 ευρώ το άτομο; ισχύει κάτι απ όλα αυτά; Μα φυσικά τίποτα. Πρόκειται για ακόμα ένα ψέμα των ημεδαπών Γκαιμπελίσκων.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε πρόσφυγας παίρνει ένα ποσό μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Το ποσό αυτό δίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Έκτακτης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO) και δεν έχει σχέση με τον ελληνικό προϋπολογισμό. Δίνεται από τότε που βάση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας οι πρόσφυγες εγκλωβίστηκαν εδώ. Προϋπόθεση για να μπορεί να έχει πρόσβαση ένας πρόσφυγας σ αυτά τα χρήματα είναι να έχει πρώτα καταγραφεί και αφού περάσει στη βάση δεδομένων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ λαμβάνει μία προπληρωμένη κάρτα, με την οποία κάθε μήνα μπορούν να εισπράξουν από την τράπεζα το ποσό που τους αναλογεί.
Σημειωτέον ότι για τους ανήλικους πρόσφυγες δεν δίνονται χρήματα, με απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Κάθε ενήλικος πρόσφυγας λοιπόν που βρίσκεται εγκλωβισμένος π.χ. στη Λέσβο και άνω των 18 χρόνων λαμβάνει 90 ευρώ το μήνα. Αν πρόκειται για οικογένεια τα ποσά διαφοροποιούνται όμως σε καμιά περίπτωση δεν ξεπερνούν τα 330 ευρώ, όσα παιδιά και να έχει η κάθε οικογένεια και λειτουργούν κλιμακωτά και όχι αθροιστικά. Για παράδειγμα ένα ζευγάρι ή ένας γονιός με παιδί λαμβάνουν 140 ευρώ, μία οικογένεια τριών ατόμων 190 ευρώ, τεσσάρων 240 ευρώ, πέντε 290 ευρώ, έξι των 310 ευρώ.
Αυτά είναι τα χρηματικά ποσά τα οποία απέχουν παρασάγγας από τα όσα κυκλοφορούν. Σκόπιμα λοιπόν οι φωνές αυτές που διασπείρουν τα ψέματα θέλουν να αποπροσανατολίσουν για το ποιοι πραγματικά φταίνε για την ανεργία και για το ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών ανέργων δεν λαμβάνει επίδομα ανεργίας. Σκόπιμα θέλουν να βγάλουν λάδι τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους, τα κόμματα που τους υπηρετούν και είναι αυτά υπεύθυνα για την ελληνική χρεοκοπία. Οι πρόσφυγες δεν έφεραν την κρίση, ούτε και στήριζαν ή ψήφισαν αυτούς που την έφεραν. Να μην αφήνουμε τις ρατσιστικές φωνές που βάζουν στο στόχαστρο κυνηγημένους ανθρώπους, αθωώνοντας τον ένοχο να μας αποπροσανατολίζουν με ψέματα.
Τις ζωές μας τις τσακίζουν οι πολιτικές που φέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία, την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης , της Υγείας, της Παιδείας. Για όλα αυτά τα κάθε λογής φασιστοειδή κάνουν τα κορόιδα και στοχοποιούν τους πρόσφυγες. Να μην τους αφήνουμε να ρίχνουν το δηλητήριο τους αλλά να τους αποκαλύπτουμε παντού και πάντα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοσκοπησεις..
,,,25% ΣΥΡΙΖΑ 18% ΠΑΣΟΚ..36% ΝΔ..κλπ
Επιτέλους φεύγει το κατεστημένο..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ενημερωση σημερα Παρασκευη στις 10.30  για την καταθεση του δημητρη Κουσουρη στη Δικη της χρυσης Αυγης
Στό βήμα τώρα μιλάει ο Δημήτρης Κουσουρής. Μια πελώρια σιωπή στο ακροατήριο.
Ο Κουσουρής ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Πριν από 19μιση χρονια ήμουν θυμα μιας από τις πρώτες δολοφονικές επιθέσεις της χρυσής αυγής Έχει κριθεί αμετάκλητα ως απόπειρα δολοφονίας.
Δέχτηκα επίθεση στο κεφάλι όπως ήταν η επίθεση στους αλλιεργάτες. Ο Φύσσας δέχτηκε 2 μαχαιριές. Υπήρξε εξέλιξη των τρόπων δράσης τους. Από ότι είδα η ομάδα αυτή της Χρυσής Αυγής που μου επιτέθηκε, συνοδεύτηκε από τα ΜΑΤ πριν την επίθεση στο πάρκο δίπλα στα δικαστήρια, όπου και εξοπλίστηκε. Μου επιτέθηκαν επειδή είχα πρωτοστατήσει στο εκπαιδευτικό κίνημα
Ήμουνα μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ εκπροσωπώντας την ΕΑΑΚ. Η επίθεση έλαβε χώρα στο τέλος του κινήματος. Είχα βρεθεί στο δικαστήριο σε αλληλεγγύη προς μέλη του κινήματος. Με βάση τις καταθέσεις των μαρτύρων μου επιτέθηκαν 8-10. Εγώ επειδή δέχτηκα πρώτος το χτύπημα πρόλαβα να δω μόνο 1-2 από αυτούς. Κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στο νόμο Αρσένη εκείνες τις μέρες ήταν πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις άνθρωποι που έμοιαζαν με αυτούς και απειλούσαν διαδηλωτές μεταξύ των οποίων και εμένα. Για χρόνια μετά, έπαιρναν τηλέφωνα την οικογένειά μου και έλεγαν: "Να πεις στον γιο σου να προσέχει γιατί θα τον τελειώσουμε" »



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Υπουργό Παιδείας για τον θάνατο της Ευγενίας Μουτσίκα

Στην τελευταία της κατοικία οδηγήθηκε η Ευγενία Μουτσίκα, ο θάνατος της οποίας σκόρπισε βαρύ πένθος στην εκπαιδευτική και την αθλητική κοινότητα των Ιωαννίνων. Άνθρωπος δραστήριος, με έντονη δράση και γεμάτη ευαισθησίες... Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί της είπαν το ύστατο χαίρε...
Την ίδια ώρα η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η αναλγησία του, οδήγησε την Ευγενία στη βιολογική εξόντωση....
Η εκλιπούσα διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση, στηρίζοντας τις θέσεις και τις αποφάσεις του κλάδου. Ήταν μια εξαιρετική καθηγήτρια, ξεχώριζε για το ήθος της, την εργατικότητά της και ήταν αγαπητή στους μαθητές, τους συναδέλφους, τους γονείς και όσους τη γνώριζαν. Με πολλά ενδιαφέροντα και ανησυχίες έδειχνε έμπρακτο ενδιαφέρον και αγάπη για το δημόσιο σχολείο. Από πολύ νεαρή ηλικία εντάχθηκε ως αθλήτρια στο δυναμικό του Ναυτικού Ομίλου και κατάφερε να ξεχωρίσει με επιτυχίες σε πανελλήνιο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Παράλληλα, θήτευσε επί τριετία ως μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων συμβάλλοντας στην επιτυχημένη διεξαγωγή των αντίστοιχων πανελλήνιων πρωταθλημάτων κωπηλασίας στα Γιάννενα.
Το τελευταίο διάστημα η Ευγενία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, τα οποία είχε επικαλεστεί για να ικανοποιηθεί το αίτημα της για απόσπαση στα Ιωάννινα.
Ήταν 53 χρονών και είχε τρία παιδιά. Ανήκε στην ομάδα των 14 αιρετών μελών Δ.Σ Ε.Λ.Μ.Ε των οποίων την απόσπαση αρνούνταν και εξακολουθεί να αρνείται να υπογράψει ο κ. Γαβρόγλου αδιαφορώντας για την απόφαση του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε και παρά τα προβλεπόμενα στο συνδικαλιστικό Νόμο 1264/82 άρθ. 16, 17 και 18 και τον υπαλληλικό κώδικα. Ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη από την ανεξήγητη καθυστέρηση της υπογραφής της απόσπασής της που νόμιμα δικαιούνταν στα Ιωάννινα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υπουργός Παιδείας δεν υπέγραφε την απόσπαση της, παρότι αυτή είχε εγκριθεί από το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε ήδη από τις 3 Νοεμβρίου.
Η Ευγενία υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία (ανεύρυσμα) και νοσηλευόταν στην εντατική του Νοσοκομείου Ιωαννίνων από την Τρίτη 5/12 έως την Τετάρτη 13/12, όπου και κατέληξε.
Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, καταγγέλλει την ανάλγητη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και του κ. Γαβρόγλου, ο οποίος, παρά τα εκατοντάδες κενά που υπήρχαν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, αρνήθηκε πεισματικά να ικανοποιήσει αιτήσεις αποσπάσεων συναδέλφων που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, καθώς και άλλα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Η αναλγησία του Υπουργού Παιδείας την οδήγησε στη βιολογική εξόντωση. Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ δηλώνει ότι θα αντιπαλέψει με κάθε μέσο την πολιτική της απαξίωσης των εκπαιδευτικών από τον Υπουργό Παιδείας και το επιτελείο του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η παραίτηση που έγινε viral – «Δεν παίζει 4000 κατασχετήρια Χριστουγεννιάτικα»
15/12/2017
Δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βύρωνα δεν άντεξε με αυτά που έβλεπε σχετικά με τα κατασχετήρια και αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του. Ο Παναγιώτης Κόνσουλας λοιπόν παραιτήθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής λόγω των κατασχετηρίων που έχουν αποσταλεί ακόμα και σε άπορους δημότες.
Ο ίδιος έστειλε την επιστολή της παραίτησής του -για προσωπικούς λόγους- και ζήτησε την άμεση αντικατάστασή του.
Παράλληλα προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook όπου έκανε γνωστό ότι ο λόγος που παραιτήθηκε είναι τα 4.000 κατασχετήρια στον Δήμο Βύρωνα εν όψει Χριστουγέννων, στα σπίτια και τους λογαριασμούς ακόμη και άπορων συνδημοτών.
«Ποιότητα Ζωής με 4.000 κατασχετήρια στον Δήμο Βύρωνα εν όψει Χριστουγέννων, στα σπίτια και τους λογαριασμούς ακόμη και άπορων συνδημοτών, δεν «παίζει»…Γεια σας!!!», έγραψε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O ΣΥΡΙΖΑίος δήμαρχος Βύρωνα στέλνει «χριστουγεννιάτικα» κατασχετήρια σε 4.000 δημότες- Παραιτήσεις και αντιδράσεις
ΠΈΜΠΤΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2017
Ένταση έχει προκληθεί στον δήμο Βύρωνα με αφορμή την απόφαση της δημοτικής αρχής του Άκη Κατωπόδη, που πρόσκειται πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, να αποστείλει -μέσω των τραπεζών- ηλεκτρονικά κατασχετήρια σε περίπου 4.000 δημότες για οφειλές προς τον Δήμο.
Μάλιστα, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Βύρωνα, Παναγιώτης Κόνσουλας εξέφρασε την αντίθεσή του με την απόφαση του δημάρχου, καθώς- όπως τονίζει- αυτή η κίνηση έγινε χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Κόσνουλας παραιτήθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βύρωνα, όχι βέβαια από δημοτικός σύμβουλος.
Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του: «Ποιότητα Ζωής με 4.000 κατασχετήρια στον Δήμο Βύρωνα εν όψει Χριστουγέννων, στα σπίτια και τους λογαριασμούς ακόμη και άπορων συνδημοτών, δεν «παίζει»…Γεια σας!!!».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την οργή των διαδηλωτών αντιμετώπισε σήμερα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης
ΠΈΜΠΤΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2017
Σήμερα στην απεργιακή πορεία στην Αθήνα και μπροστά στο κτίριο της τράπεζας της Ελλάδας, σκηνικό έντασης έλαβε χώρα. Ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Γεωργιάδης πέρναγε από εκεί, προφανώς δεν διαδήλωνε, και δέχθηκε προπηλακισμούς από διαδηλωτές.
Η οργή οφείλεται βέβαια γιατί είναι βουλευτής της ΝΔ (για να μην νομίζουν οι Κούληδες ότι αν έρθουν στην εξουσία θα είναι εύκολα τα πράγματα), αλλά σίγουρα και στις κατηγορίες που τον βάραιναν προσωπικά για ποινική υπόθεση.
Αυτόπτης μάρτυρας μας είπε: "Μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα από το σπριντ που έκανε για να γλιτώσει. Πρέπει να τα είδε όλα. "
Μην περνάτε δίπλα από πορείες. Είναι αγριεμένος ο κόσμος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βίντεο-σοκ: Οπλα σε διαδήλωση τραβούν Ισραηλινοί στρατιωτικοί μεταμφιεσμένοι σε Παλαιστίνιους
ΠΈΜΠΤΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2017
Εκρηκτικό είναι το κλίμα στη Δυτική Οχθη της Γάζας μετά την απόφαση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Σε διαδήλωση που πραγματοποιούνταν κοντά στη Ραμάλα, μια ομάδα ισραηλινών στρατιωτών κατάφερε να παρεισφρήσει στο πλήθος των περίπου 100-150 Παλαιστινίων φορώντας καφίγιες (τις παραδοσιακές παλαιστινιακές μαντίλες) και κουβαλώντας στα χέρια τους παλαιστινιακές σημαίες.
Ξαφνικά, ένας από αυτούς έριξε καπνογόνο, προκαλώντας πανικό στους διαδηλωτές που άρχισαν να τρέχουν. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί τράβηξαν τα όπλα τους και προχώρησαν σε τουλάχιστον τρεις συλλήψεις, σύμφωνα με τον Guardian.
Τη συγκλονιστική σκηνή που οι αστυνομικοί τραβάνε τα όπλα τους ανάμεσα στους διαδηλωτές κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας με την κάμερα του κινητό του και το βίντεο κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου.
Σε ανακοίνωσή του τις επόμενες ώρες ο ισραηλινός στρατός είπε ότι οι Παλαιστίνιοι πετούσαν πέτρες και κυλούσαν φλεγόμενα λάστιχα προς τους στρατιώτες, οι οποίοι απάντησαν ανοίγοντας πυρ. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, στις συμπλοκές τραυματίστηκαν τρεις Παλαιστίνιοι, ενώ άλλοι τρεις συνελήφθησαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν συχνά αυτή την τακτική «μεταμφίεσης» προκειμένου να παρεισφρύουν σε πλήθη διαδηλωτών που πετούν πέτρες. Οι πράκτορες αυτοί είναι γνωστοί στους Παλαιστινίους ως «μουσταραμπίν», ένας όρος που σημαίνει «μεταμφιεσμένος σε Άραβας».
http://anemosanatropis.blogspot.gr/2017/12/blog-post_586.html



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6 χιλιάδες ευρώ,ΕΝΑ
6 χιλιάδες ευρώ,ΔΥΟ,
6 χιλιάδες ευρώ,ΤΡΙΑ.
Πάει το δυαράκι της κυρα Λένης στα Πατήσια
13/12/2017


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13/12/2017
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν τώρα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών
Ανοιχτός δημόσιος πλειστηριασμος λαϊκής κατοικίας ( ο νόμος μιλάει ξεκάθαρα ότι επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα που γίνετε ο δημόσιος πλειστηριασμος σε όποιον το επιθυμεί ) γίνετε σε λίγη ώρα στο ειρηνοδικείο Αθηνών για χρέος 2000 ευρώ απο κοινόχρηστα και τα ματ της κυβέρνησης - ΧΟΎΝΤΑΡΑ συριζανελ επιτρέπουν την είσοδο στην αίθουσα που γίνετε ο πλειστηριασμός μόνο σε όσους θέλουν αυτοί




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιρλανδία: Η Ryanair αναγκάζεται να αναγνωρίσει τα συνδικάτα των πιλότων
 Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, 12:06
Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναγνωρίσει τα συνδικάτα των πιλότων για πρώτη φορά στα 32 χρόνια της ιστορίας της, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την πραγματοποίηση της πρώτης απεργίας των πιλότων της που έχει προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα.
Η άρνηση του διευθύνοντος συμβούλου Μάικλ Ο’ Λίρι να αναγνωρίσει τα συνδικάτα βρισκόταν στην καρδιά του μοντέλου του πολύ χαμηλού κόστους που ο ίδιος ανέπτυξε για να μετατρέψει τη μικρή ιρλανδική περιφερειακή αεροπορική εταιρία στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αερομεταφορέα βάσει του αριθμού των επιβατών.
«Η αναγνώριση των συνδικάτων θα είναι μια σημαντική αλλαγή για τη Ryanair, αλλά έχουμε κάνει ριζικές αλλαγές στο παρελθόν», ανέφερε ο Ο’ Λίρι σε ανακοίνωση. «Ελπίζουμε και αναμένουμε ότι αυτές οι δομές μπορούν και θα συμφωνηθούν με τους πιλότους μας στις αρχές του νέου έτους».
Η κίνηση έρχεται αφού πιλότοι σε πολλές χώρες απείλησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο έως τα Χριστούγεννα. Η ιρλανδική εταιρία ανέφερε ότι θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τα συνδικάτα στην Ιρλανδία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία προκειμένου να τα αναγνωρίσει, αρκεί τα συνδικάτα αυτά να συστήσουν μια επιτροπή που θα περιλαμβάνει μόνο πιλότους της Ryanair, «καθώς η Ryanair δεν θα μπλεχθεί με πιλότους που πετούν για ανταγωνιστικές εταιρίες στην Ιρλανδία ή αλλού».
Οι πιλότοι και το προσωπικό εδάφους στην Ιταλία αναμένονταν να προχωρήσουν πρώτοι σε κινητοποιήσεις, πραγματοποιώντας τετράωρη στάση εργασίας αργότερα σήμερα, με τους πιλότους στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία να ακολουθούν με 24ωρη απεργία στις 20 Δεκεμβρίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάτρα : Έκλεισε το εστιατόριο της φοιτητικής εστίας - Τριτοκοσμικές καταστάσεις
15 Δεκεμβρίου 2017 11:57
Χωρίς φαγητό έχουν μείνει οι φοιτητές που σιτίζονται από το εστιατόριο του Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Φοιτητικής Εστίας, από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν τελειώσει οι προμήθειες τροφίμων και τα αποθέματα που υπήρχαν στην αποθήκη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από την 1η Δεκεμβρίου και μετά οι φοιτητές λόγω του προβλήματος αυτού έτρωγαν μόνο μακαρόνια και ρύζι από το εστιατόριο της εστίας, χωρίς να τους δίνεται σαλάτα και φρούτο. Ότι δηλαδή είχε απομείνει. Πλέον όμως τελείωσαν και αυτά.
Το θέμα οφείλεται στο ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, ο φορέας δηλαδή που είναι υπεύθυνος για τις εστίες των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, έχει σταματήσει να στέλνει εδώ και ορισμένες ημέρες κάθε είδους προμήθεια.
Έτσι, μοιραία το εστιατόριο πλέον είναι κλειστό. Οι φοιτητές που σιτίζονταν εκεί όλο αυτό το διάστημα που έχουν σταματήσει οι προμήθειες, αναγκάζονται ή να τρώνε έξω ή να τρέφονται από τα τάπερ που τους στέλνουν οι γονείς τους μέσω του ΚΤΕΛ.
Άλλοι πάλι επέστρεψαν πίσω στην ιδιαίτερη τους πατρίδα, νωρίτερα από ότι αρχικά είχαν προγραμματίσει, για να κάνουν Χριστούγεννα, ελπίζοντας ότι όταν ξαναγυρίσουν στην Πάτρα το πρόβλημα θα έχει λυθεί.
«Ξυλιάζουν» στα δωμάτια της εστίας οι φοιτητές
Το πρόβλημα όμως, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν φοιτητές που διαμένουν στην εστία, δεν έχει να κάνει μόνο με το εστιατόριο. Εδώ και αρκετό διάστημα τα δωμάτια δεν έχουν θέρμανση, αφού οι προμήθειες του πετρελαίου έχουν σταματήσει και αυτές.
Μιλάμε για την μεγαλύτερη Φοιτητική Εστία της χώρας όπου φιλοξενεί 850 άτομα και τρέφει 8.600 φοιτητές. Όμως το Υπουργείο Παιδείας και το Ίδρυμα Νεολαίας την έχει εγκαταλείψει. Για παράδειγμα οι μάγειροι και οι υπάλληλοι του εστιατορίου, παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι και για τον λόγο αυτό είχαν προχωρήσει τις περασμένες ημέρες σε στάση εργασίας.
Τα προβλήματα που υπάρχουν, οδήγησαν τους φοιτητές να προχωρήσουν σε κατάληψη τις τελευταίες ημέρες. Εξάλλου κρίσιμη θα είναι η Γ.Σ. που έχει οριστεί για τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης από τους φοιτητές στο θέατρο της εστίας. Εκεί θα αποφασιστεί πώς θα αντιδράσουν οι φοιτητές στο πρόβλημα και τι σκοπεύουν να κάνουν αν το Ίδρυμα Νεολαίας, μαζί με το Υπουργείο, δεν αλλάξουν στάση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς φαγητό οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών- Σιτίζονται με... ρεφενέ
12 ΔΕΚ, 2017 - 12:15
Με ρεφενέ σιτίζονται οι φοιτητές που διαμένουν στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει διακοπεί η τροφοδοσία υλικών στα μαγειρεία.
Ο λόγος  οι οφειλές προς τους προμηθευτές από τον ιδιώτη εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο της σίτισης των φοιτητών.
Φοιτητές που δεν διαμένουν στην εστία, κάνουν έρανο για να συγκεντρώσουν χρήματα για την αγορά τροφίμων μακράς διάρκειας, όπως μακαρόνια και ρύζι. Στη συνέχεια τα μαγειρεύουν και τα προσφέρουν στους ενοίκους της φοιτητικής εστίας, η πλειονότητα των οποίων προέρχονται από ασθενείς οικονομικά οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν να καλύψουν το επιπλέον έξοδο που έχει προκύψει.
Η διακοπή σίτισης των ενοίκων της φοιτητικής εστίας, μπορεί ναμονοπωλεί τις συζητήσεις εντός της πανεπιστημιούπολης, όμως η Πρυτανεία δεν έχει πάρει ακόμα τουλάχιστον, κάποια θέση για την επίλυση του σημαντικού ζητήματος. Είναι γνωστό πως η διαχείριση και η λειτουργία της Φοιτητικής Λέσχης δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Πανεπιστημίου, όμως το ερώτημα που γεννάται είναι τι κάνει η Διοίκηση του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, απέναντι στο μείζον θέμα διαβίωσης, που έχει ανακύψει και αφορά τους φοιτητές του.
Την ίδια ώρα στον αέρα βρίσκονται οι περίπου 40 εργαζόμενοι στη φοιτητική λέσχη, καθώς από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με ευθύνη του εργολάβου – διαχειριστή λειτουργίας του χώρου, παραμένουν απλήρωτοι και δεν έχει γίνει ανανέωση των συμβάσεων τους.
Αποτέλεσμα όπως καταγγέλλουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα που φτάνουν στο σημείο να μη μπορούν να καλύψουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες, ενώ είναι δύσκολη ακόμη και η μετάβαση στην εργασία τους.
Μάλιστα στις 4 Δεκεμβρίου προχώρησαν σε στάση εργασίας, διεκδικώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία προσανατολίζεται να ανοίξει πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μολις αναγνωριστει η Παλαιστινη
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017, 19:02
Σοβαρή κρίση έχει ξεσπάσει στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, μετά την αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι η χώρα του προσανατολίζεται να ανοίξει πρεσβεία στην ανατολική Ιερουσαλήμ, όταν ένα Παλαιστινιακό κράτος αναγνωριστεί διεθνώς. Είχε προηγηθεί η ανακήρυξη της πόλης ως πρωτεύουσας της Παλαιστίνης, από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας την Πέμπτη.
«Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους είναι σε ευθεία γραμμή με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Θα αγωνιστούμε για την αναγνώριση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας της Παλαιστίνης και όταν γίνει αυτό, θα ανοίξει ο δρόμος για πρεσβείες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Daily Sabah. «Θα γίνουν όλες οι προσπάθειες μέχρι οι ΗΠΑ να υποχωρήσουν από την απόφασή τους για την Ιερουσαλήμ».
Και το κεμαλικό CHP που αποτελεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση ζήτησε από την κυβέρνηση να ανοίξει πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ της Παλαιστίνης. Ο εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε πως θα υποστηρίξουν την κίνηση αυτή χωρίς όρους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιός είναι ο Πρόεδρος της Εταιρίας Διαχείρησης "κόκκινων δανείων"; Τι δεν κατάλαβες;
Ποιος άλλος;
Ο Αβραάμ Μωϋσής, Πρόεδρος της Ισραηλιτικής (προσέξτε, όχι εβραϊκής το θρήσκευμα, όπως οι Έλληνες πολίτες Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Μουσουλμάνοι, 12θεϊστές ή άθεοι, αλλά "Ισραηλίτικής" παρακαλώ...) Κοινότητας Αθήνας και μέλος τού Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Αβραάμ Μωυσής...
Η εταιρία του... η... «Ροή Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Ἀνώνυμη Εταιρεία, Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών Ιδρυμάτων» ή με την απλή αναγραφή «Ροή Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε.» θα αναλάβει τα σπίτια που θα του παραδώσει ο "αριστερός νεοταξιτης" Τσίπρας...
Φυσικά όλα με διαφάνεια, τελείωσε η διαπλοκή για τον "αριστερό" Τσίπρα...
Πως έλεγε παλια ο "αριστερός"  νεοταξίτης Τσίπρας:
Τσίπρας: «Είναι απαράδεκτο να βλέπει, κανείς, το κράτος του Ισραήλ να σκοτώνει... βλέπει, κανείς, το κράτος του Ισραήλ να σκοτώνει παιδιά στην Παλαιστίνη»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!
Η πραγματικότητα λέει πως οι Ακροδεξιοί Σιωνιστές έποικοι, εδώ και πολύ καιρό, μέσω των εταιρειών τους, αγοράζουν εδάφη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Εδάφη που τους παραχωρεί το Ελληνοορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ο... επικεφαλής τους Θεόφιλος.
Επίσης πάνω στην λύση των δύο κρατών και στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα χαρτιά, στήθηκε η παγίδα στους Παλαιστίνιους και η κλοπή του φυσικού τους πλούτου, όπως είναι το κοίτασμα Λεβιάθαν. 
Όταν λοιπόν έχεις μία τέτοια τακτική από τον εχθρό σου, που δείχνει ξεκάθαρα τους σκοπούς του και εσύ επιμένεις να μιλάς για μια λύση των δύο κρατών στην Παλαιστίνη με πρωτεύουσα την Αν, Ιερουσαλήμ, προκύπτουν δύο πράγματα σαν συμπεράσματα για σένα...
Ή είσαι ένας πολύ καλός πράκτορας ο οποίος έχεις καταφέρει να πείσεις πως νοιάζεσαι για την Παλαιστίνη, αλλά ο σκοπός σου είναι να προκαλέσεις σύγχυση και να παρουσιάσεις αυτή την λύση σαν κάτι προοδευτικό που θα φέρει την δικαιοσύνη.
Ή είσαι απλά ένας προδότης που έχεις ξεπουληθεί και έχεις συμβιβαστεί από την υπάρχουσα κατάσταση γιατί έχεις τα οφέλη σου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΘΥΜΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...
ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ

ΥΓ:και αν αυτά τα καθάρματα δεν τιμωρηθούν μετά , θα έχουμε τα μπάσταρδα τους και στις επόμενες γεννιές...
ο φύρερ σας




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απ το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη",
περάσαμε στο "κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη",
οδεύουμε ολοταχώς και οσονούπω στο "κανένα σπίτι στα χέρια συμπολίτη".
Σχολιο.- Τα σπίτια είτε πλούσιων είτε φτωχών δεν πάνε σε χέρια Ελλήνων αλλά σε ξένα κεφάλαια... όπως πάνε οι υποδομές τα τραίνα τα αεροδρόμια το ρεύμα το νερό μας και το χώμα που πατάμε... Χώμα για να μας θάψουν δεν θα έχουμε σε λίγο αν δεν αντισταθούμε με σοβαρότητα




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ»
& «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ»
Ιωάννινα, 14/12/2017
Κάτω η τέχνη σας!
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και ελαφρύ μειδίαμα τη συζήτηση γύρω από το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης και ειδικότερα με την απομίμηση του πύργου του Τατλίν στην κεντρική πλατεία. Παρατηρούμε ότι η συζήτηση έχει ξεφύγει και κανείς δεν μιλάει για την ουσία.
Η δημοτική αρχή δεν μιλάει για το γεγονός ότι ακόμα και ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος γίνεται ουσιαστικά κατά παραγγελία για μεγαλύτερη κατανάλωση. Περισσότερα φωτάκια, περισσότερη δημοσιότητα, «χρυσοί» και άλλων μεταλλικών ειδών προορισμοί. Και όμως, πίσω από τα φώτα, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες δουλεύουν 12ωρα με μισθούς 2ωρου, απολύονται, δέρνονται, συλλαμβάνονται.
Η αξιωματική αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου ευθυγραμμίζεται με όλο τον αντικομμουνιστικό ελληνορθόδοξο συρφετό, αλλά δεν μπορεί να διατυπώσει ευθέως το αίτημά της, ενώ η παράταξη την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει απλώς «εναλλακτικά χριστούγεννα».
Τα Χριστούγεννα όπως και κάθε τέτοιου είδους γιορτή χάνουν σιγά σιγά και την αξία της αργίας για τους εργαζόμενους που «λιώνουν» σε συνθήκες κάτεργου, από περίοδο εκπτώσεων σε «εργάσιμες Κυριακές» και από περίοδο προσφορών σε γιορτινές περιόδους. Αυτούς και αυτές σκεφτόμαστε, αυτούς και αυτές στηρίζουμε.
Σχετικά με το έργο καθαυτό, ας μη γίνονται περισσότερο υποκριτές ειδικά οι πολιτικοί φορείς που θυμούνται το πανεπιστήμιο μόνο στα εκλογικά τους φυλλάδια, επικαλούμενοι μια θολή «συνεργασία» μαζί του η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από την προσδοκία εσόδων στην τοπική αγορά. Το έργο είναι δημιουργία της σχολής Καλών Τεχνών και όπως κάθε έργο, υπόκειται σε κριτική. Τοποθετήθηκε σε μια πλατεία-ταράτσα που την κατέστρεψαν με οικονομικό βασικά κριτήριο οι περισσότεροι από αυτούς που σήμερα στηρίζουν ή πολεμούν την τοποθέτησή του. Μην ξεχνάμε πώς φτάσαμε σε αυτό το χάλι και πώς παραχωρήθηκε ο δημόσιος χώρος αυτής της πόλης στην «ιδιωτική πρωτοβουλία».
Χαριτολογώντας, θα λέγαμε ότι το φάντασμα που πλανιέται φέτος πάνω από την πόλη δεν είναι των Χριστουγέννων, αλλά του κομμουνισμού. Για τα υπόλοιπα, παραθέτουμε τα λόγια του ίδιου του Βλαντιμίρ Γιεβγκράφοβιτς Τάτλιν:
«Στις πλατείες και στους δρόμους τοποθετούμε τη δουλειά μας, πεπεισμένοι ότι η τέχνη δεν πρέπει να παραμείνει ένα καταφύγιο για τους άεργους, μια παρηγοριά για τους κουρασμένους ή μια δικαιολογία για τους οκνηρούς. Η τέχνη πρέπει να μας ακολουθεί όπου η ζωή κυλά και διαδραματίζεται»




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποκλινόμαστε στις Γυναικάρες...
Παλαιστίνια... Αντάρτισσα της Λευτεριάς στην Παλαιστινιακή Ταξιαρχία "Ιερουσαλήμ" (Liwa al-Quds) στη Συρια, οπλισμένη με ένα παλιό Σοβιετικό όπλο (μάλλον Tokarev), αλλά αποτελεσματικό όσο τίποτα άλλο... στη μάχη για την απελευθέρωση του Χαλεπιού...
Ένα (1) χρόνο από την απελευθέρωση του Χαλεπιού οφείλουμε τιμή κι ευγνωμοσύνη και σ' αυτές τις Παλαιστίνιες Αντάρτισσες της Λευτεριάς, που υπερασπίστηκαν χαρακώματα Πολιτισμού κι Ανθρωπισμού στη Συρια εναντια στους καθυστερημενους ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων!
Τώρα το Χαλέπι έχει δυο πράσινα μάτια, όπως τα δύο αστέρια της Συριακής σημαίας!
Ας θυμηθούμε: «Εμείς, η Ταξιαρχία Al Quds στο Χαλέπι θα κόψουμε τα κεφάλια αυτών που δεν... έχουν καρδιά στα στήθη, αυτών των ανδρείκελων... Αυτών που θέλησαν να δείξουν την ανδρεία τους σφαγιάζοντας ένα παιδί στην πιο τρυφερή του ηλικία... Αυτών των υπανθρώπων που τους αποκαλούν μετριοπαθείς... Η ηγεσία της "Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ"... θα αποδώσει το θείο δίκιο. Πήραμε όρκο η εκδίκηση έφθασε!»




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι καθηγητάδες της Νομικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη πρέπει να συγκαταλέγονται ανάμεσα σε ό,τι πιο σάπιο υπάρχει σ' αυτό τον τόπο. Δεν είναι τυχαίο πως έχουν βραβεύσει σειρά από καθίκια και σήμερα βραβεύουν την κ. Ιωάννα Μπιλίση - Χρουσαλά. Την πρόεδρο των συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης. Ένα ρυπαρό υποκείμενο που θησαυρίζει παραδίδοντας στις τράπεζες σπίτια ανθρώπων που ούτε τους γνωρίζει ούτε την ενόχλησαν ποτέ προσωπικά.
Από κοντά και η κυβέρνηση των κοινωνικών δολοφόνων. Στρατιά ένστολων μπλε ΜΑΤατζιδων  για να πραγματοποιηθεί η βράβευση. Κι αν χρειαστεί, να μακελευτεί κόσμος.

Δίωξη στην πρόεδρο των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης για υπεξαίρεση σε πλειστηριασμούς
Πέμπτη 9 Νεμβρίου 2017
Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος έχει ασκήσει ο εισαγγελέας διαφθοράς, Αχιλλέας Ζήσης, κατά της προέδρου του συμβολαιογραφικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Ιωάννας Μπιλίση Χρουσαλά για υπεξαίρεση 500.000 ευρώ από πλειστηριασμούς, σύμφωνα με όσα αναφέρει το dailythess.gr
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υπόθεση αφορά σε περίπου δέκα πλειστηριασμούς ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων που διενεργήθηκαν το 2015 από την πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης το 2015. Όπως προκύπτει από την αναφορά που υπέβαλε η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης το ποσό της υπεξαίρεσης υπολογίζεται σε περίπου 500.000 ευρώ και πρόκειται για χρήματα που προέρχονταν από πλειστηριασμούς και θα έπρεπε να κατατεθούν σε διάστημα τριών ημερών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν φορολογούμενοι απευθύνθηκαν στη ΦΑΕ και έκπληκτοι διαπίστωσαν να έχουν ακόμη εκκρεμότητες με το Δημόσιο παρά το γεγονός ότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους.
Το dailythess προσθέτει ότι ο εισαγγελέας δίωξης εγκλημάτων διαφθοράς, που ενημερώθηκε με αρκετή καθυστέρηση για τη συγκεκριμένη υπόθεση ,αναμένεται να διατάξει και παράλληλη έρευνα σε βάθος πενταετίας ώστε να μπούνε στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης οι πλειστηριασμοί που έχουν διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκης και να διαπιστωθεί αν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.
Από την άλλη πλευρά, η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχει επιστρέψει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που φέρονται να υπεξαιρέθηκαν. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει υποβάλει ήδη τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη συνταξιοδότησή της.
Σημειώνεται επίσης ότι η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε «πόλεμο» με μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων που διοργανώνουν κάθε εβδομάδα συγκεντρώσεις στο δικαστικό μέγαρο προκειμένου να αποτρέψουν τη διενέργεια πλειστηριασμών. Μάλιστα χτες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με αφορμή μήνυση που υπέβαλε η  συμβολαιογράφος Ιωάννα Μπιλίση Χρουσαλά κατά δύο μελών του Συντονισμού οι οποίοι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για διέγερση κατά των νόμων, παράνομη βία, παρακώλυση συναγωνισμού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπράβοι της επιχείρησης Market in σήμερα Πεμπτη το πρωί στα Γιάννενα. Τυπικές χρυσαυγίτικες φιγούρες και πίσω τους ο γραβατοφορεμένος που τους διατάζει.
Οι τραμπούκοι αυτοί επιτέθηκαν κατά των απεργών, με την αστυνομία του Τσίπρα απούσα.
Ε, ναι! Απούσα η αστυνομία που πριν μερικές εβδομάδες συλλάμβανε στα σπίτια τους τους απολυμένους απ' αυτή την επιχείρηση και τους μακέλευε σ' αυτό εδώ το σημείο, όπου σήμερα Πεμπτη αντικαταστάθηκε από τους μπράβους της νύχτας.
Σχολιο.- Είναι οι ίδιοι με τους παλιούς του Καρυπίδη; Αυτός έχει τα μαρκετ ιν;
Σχολιο.-  Όλοι μαζί είναι μάρκετ ιν και καρυπιδης κρυφά και επιθεωρητες έχει του καρυπιδη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Yπαρχουν οπαδοι του σημερινου ΚΚΕ που καταγγελουν τον ΣΥΡΙΖΑ για μειωσεις μισθων και ατομικες συμβασεις στο κοκκινο Δεν υπαρχει πλεον τσιπα. ας τους θυμισουμε λοιπον οτι 1) Η ηγεσια του απελυσε τον μισο και βαλε ριζοσπαστη με προσχημα οτι δεν εβγαινε και τους αντικατεστησε με αλλους που ειναι ναινεκοι της. Οι απολυσεις ηταν πολιτικες 2) Στο δευτερο κυμα απολυσεων περιμενε να ψηφιστει το β μνημονιο για να δωσει τις κανονικες αποζημιωσεις 3) Αμεσως μετα το 19ο συνεδριο επεβαλλε ατομικες συμβασεις και απελυσε οσους δεν τις δεχτηκαν και αρνηθηκαν να υπογραψουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ η πατριδα του καπιταλισμου /μια γιαγια 93 χρονων με χειροπεδες διοτι λεει αντισταθηκε οταν την πεταξαν στο δρομο γιατι δεν πληρωσε το νοικι της ...93 χρονων..ριξτε μια ματια σε τι μας περιμενει
#the_american_nightmare
(προσωπική σημείωση: Υπάρχει κάτι φοβερό στο να βλέπεις ένα 93 χρονο με χειροπεδες)
Η Χουανίτα Φιτζέραλντ ήταν δεμένη με χειροπέδες και φυλακίστηκε στα 93 της χρονια, στη Φλόριντα, επειδή δεν πλήρωνε το νοίκι στο ανεξάρτητο σπιτι της και αρνήθηκε να φύγει μολις εκδιωχθηκε.
Ήταν στη φυλακή, με μια πορτοκαλί φορμα της φυλακης, για σχεδόν 48 ώρες.
Αποφυλακίστηκε απόψε με δική της εγγύηση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠ'ΤΑ
MARKET-IN ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12
Κατά την Γενική Απεργία 14/12, το MARKET-IN αποπειράθηκε να κάμψει τους εργαζόμενους στα Γιάννενα με χρήση μπράβων. Έχοντας δοκιμάσει ήδη ΜΑΤ, αυτόφωρα & μηνύσεις, η εργοδοσία ενεργοποιεί το έμμισθο παρακράτος. Έγινε επίθεση στην απεργιακή φρουρά με λοστούς και ξύλα, η οποία αποκρούστηκε! Οι φωτογραφίες ματωμένων τραμπούκων κάνουν (δικαίως) το γύρω του διαδικτύου.
Στο αναβαθμισμένο όμως αυτό σημείο ο αγώνας των εργαζομένων για τα δεδουλεμένα & κατά των απολύσεων απαιτεί κάτι παραπάνω από ανακοινώσεις συμπαράστασης. Έτσι, για αύριο Σαββάτο 16/12 έχουν καλεστεί πανελλαδικά συγκεντρώσεις έξω απ'τα υποκαταστήματα MARKET-IN:
- Αθήνα: Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργανώνει παρεμβάσεις 11:00 στο Παγκράτι (Υμηττού 190) και στην Πλ. Κολιάτσου (Νάξου & Κέας 62).
- Θεσ/νίκη: Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μαζί με το Πανελλαδικό Σωματείο στα (πρώην) s/m «Καρυπίδης», καλεί 10:30 στην Καρόλου Ντηλ.
- Γιάννενα: Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί 11:00 δίπλα στην Πλ. Πάργης.
#Edit
- Πειραιάς: Το Σωματείο Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά καλεί 17:30 στο Κερατσίνι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάληψη στην ΑΣΟΕΕ για τους απεργούς πείνας Ρούπα-Μαζιώτη
 Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, 18:58
Υπό κατάληψη τελεί το κτήριο της ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων από το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με ανάρτηση σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Οι καταληψίες με ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς πείνας Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη, που είναι καταδικασμένοι για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ
Στις 11/11/2017 οι αναρχικοί κρατούμενοι και μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα ξεκίνησαν απεργία πείνας με αιτήματα:
να αποσυρθεί η φωτογραφική διάταξη στο άρθρο 11 παρ. 6 σημ. ε και η παρ. 4 στο ίδιο άρθρο αναφορικά με την κράτηση σε αστυνομικά τμήματα. Να μην επανέλθει το καθεστώς φυλακών τύπου Γ΄.
Να βγει άμεσα ο Νίκος Μαζιώτης από την απομόνωση όπου κρατείται με απόφαση του υπουργείου από τον περασμένο Ιούλιο.
Να εισαχθεί ρύθμιση στον σωφρονιστικό κώδικα για την ελαστικοποίηση του ωραρίου των επισκεπτηρίων με γνώμονα την συχνότητα των επισκεπτηρίων που έχει ένας κρατούμενος. Για παράδειγμα ένας κρατούμενος που έχει μία (1) φορά τον μήνα επισκεπτήριο ή δεν έχει καθόλου να μπορεί να επεκτείνει τον χρόνο της συνάντησης.
Να υπάρχει ειδικός χώρος επισκεπτηρίων για συνάντηση γονέων με τα παιδιά τους (στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού δεν υπάρχει τέτοιος χώρος) και όταν η συχνότητα των συναντήσεων είναι σπάνια, να αυξάνεται ανάλογα ο χρόνος συνάντησης.
Παράλληλα, εδώ και κάποιο διάστημα πραγματοποιείται κινητοποίηση σε διάφορες ελληνικές φυλακές ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος οξύνει τις συνθήκες κράτησης εντός των τειχών και ταυτόχρονα προσπαθεί να απομονώσει τους έγκλειστους από το κοινωνικοπολιτικό τους περιβάλλον.
Για αυτούς τους λόγους σαν ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και για την περεταίρω κλιμάκωση του αγώνα εκτός των τειχών επιλέξαμε να καταλάβουμε το κτίριο της ΑΣΟΕΕ.
Αυτή τη στιγμή οι απεργοί πείνας βρίσκονται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και η κατάσταση της υγείας τους είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Αρνούνται κάθε ιατρική εξέταση ακυρώνοντας με τη στάση τους έμπρακτα την παράνομη εισαγγελική εντολή για ακούσια νοσηλεία. Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη για την ικανοποίηση του αιτήματος, ώστε ο Νίκος Μαζιώτης να βγει από την απομόνωση ούτε και για την απόσυρση συνολικά του άρθρου 11 για τις φυλακές τύπου Γ και του νέου σωφρονιστικού κώδικα.

Η απεργία πείνας συνεχίζεται δυναμικά.
Καλούμε ατομικότητες και συλλογικότητες στην ανοιχτή συνέλευση της κατειλημμένης ΑΣΟΕΕ για την δημιουργία κέντρο αγώνα στις 20:00 για συνδιαμόρφωση δράσεων με στόχο την όξυνση του αγώνα.
Οι συλλογικοποιήσεις, οι οποίες συσπειρώθηκαν για την καταστολή της κατάληψης του Πολυτεχνείου , η οποία ήταν αλληλέγγυα τόσο στους απεργούς πείνας (Π.Ρούπα και Ν.Μαζιώτη) όσο και στον αγώνα των κρατούμενων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα, είναι ανεπιθύμητες και δεν έχουν θέση στην διαδικασία».
ΚΑΤΕIΛHΜΜΕΝΗ ΑΣΟΕΕ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο θάνατος του αναπηρου Παλαιστινιου Τουραγια  στη Γάζα
 Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, 20:29
Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις Παλαιστίνιους ενώ τραυμάτισαν άλλους 160, με πραγματικά πυρά, καθώς οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ μπήκαν στη δεύτερη εβδομάδα τους.
Τα περισσότερα από τα θύματα αναφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας όπου χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν και εκτόξευαν πέτρες στους Ισραηλινούς στρατιώτες, από την άλλη πλευρά του συνοριακού φράχτη. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές δύο διαδηλωτές, ο ένας εκ των οποίων ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, σκοτώθηκαν. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 150.
Μια εκπρόσωπος του στρατού απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες για τον θάνατο του ανάπηρου Παλαιστίνιου Ιμπραχίμ Άμπου Τουράγια, 29 ετών. Ο Τουράγια μετείχε συχνά σε τέτοιες κινητοποιήσεις. Σε συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει σε διάφορα μέσα ενημέρωσης δήλωνε ότι είχε χάσει και τα δύο πόδια του σε μια αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα, το 2008.
Ο Μπάσελ Ισμαήλ, 24 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε στην Ανάτα, μια κοινότητα μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και ο Γιάσερ Σόκαρ, 32 ετών, είναι άλλοι δύο Παλαιστίνιοι που έπεσαν νεκροί και τα ονόματά τους έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.
Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σκοτώθηκαν άλλοι δύο διαδηλωτές και τραυματίστηκαν 10. Ο ένας από τα θύματα ήταν ένας άνδρας που σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας μαχαίρωσε προηγουμένως έναν αστυνομικό. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι ο Παλαιστίνιος κρατούσε μαχαίρι και ήταν ζωσμένος με κάτι που έμοιαζε με ζώνη με εκρηκτικά. Ένας Παλαιστίνιος γιατρός που βοήθησε στην απομάκρυνσή του από την περιοχή δήλωσε στη συνέχεια ότι τα εκρηκτικά ήταν ψεύτικα.
Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε πως περισσότεροι από 40 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Γάζα και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, επικαλούμενο αξιωματούχους στον τομέα της υγείας, καθώς συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι διαδηλώσεις για την αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Αξιωματούχοι δήλωσαν πως άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από σφαίρες στη Δυτική Όχθη. Άλλοι 38 τραυματίστηκαν στα σύνορα της λωρίδας της Γάζας,
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περίπου 2.500 Παλαιστίνιοι έλαβαν μέρος σε ταραχές στη Δυτική Όχθη, βάζοντας φωτιά σε λάστιχα και εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον στρατιωτών και της συνοριακής αστυνομίας. Οι δυνάμεις της τάξης ανέλαβαν να διαλύσουν τις ταραχές, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν κατά μήκος των συνόρων με τη λωρίδα της Γάζας, όπου διαδήλωσαν 3.500 Παλαιστίνιοι.
«Στη διάρκεια των βίαιων ταραχών στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον των κύριων υποκινητών», ανέφερε ο στρατός.
Εξάλλου, σχεδόν κάθε βράδυ Παλαιστίνιοι μαχητές εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, χωρίς να προκαλούν απώλειες. Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε αντίποινα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ενόπλων της Χαμάς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ξεφτιλισμενος αποικιοκρατικος ΟΗΕ ζητεί την άμεση επιβολή μορατόριουμ στις εκτελέσεις στο Ιράκ μετά τον ομαδικό απαγχονισμό 38 γουρουνιων τζιχαντοφασιστών
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, 15:14
Η Ξεφτιλισμενη Αποικιοκρατικη Ύπατη Αρμοστεία του ξεφτιλοΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Δηθεν ζήτησε σήμερα από το Ιράκ να επιβάλει άμεσα μορατόριουμ στις εκτελέσεις, δηλώνοντας «βαθύτατα συγκλονισμένη» από την ομαδική χθες εκτέλεση δι' απαγχονισμού 38 γουρουνιων τζιχαντοφασιστών που είχαν καταδικαστεί στην ποινή του θανάτου.
«Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι από την ομαδική εκτέλεση 38 ισλαμοφασιστών χθες στην φυλακή της Νασιρίγια, στο νότιο Ιράκ», δήλωσε η Λιζ Θρόσελ, εκπρόσωπος της Αρμοστείας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.
«Οι 38 αυτοί κρατούμενοι καταδικάστηκαν για εγκλήματα που συνδέονται με την τρομοκρατία», πρόσθεσε, όμως «είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι έγιναν σεβαστές οι εγγυήσεις (...) για μια δίκαιη δίκη στις 38 αυτές περιπτώσεις», υπογράμμισε η αλητισα πουτανα, προσπαθωντας να σπειρει αμφιβολιες για την δικαιη δικαστικη αποφαση.
«Εκ νέου, καλούμε τις ιρακινές αρχές να αναστείλουν όλες τις εκτελέσεις των ισλαμοφασιστων μας, να επιβάλουν άμεσα μορατόριουμ στην εκτέλεση της θανατικής ποινής και να προχωρήσουν σε μια πλήρη εξέταση του συστήματός τους ποινικής δικαιοσύνης», κατέληξε.
Η Ξεφτιλισμενη Αποικιοκρατικη Ύπατη Αρμοστεία του ΞεφτιλοΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Δηθεν υπολογίζει ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 106 εκτελέσεις στο Ιράκ φέτος και υπενθυμίζει ότι μόνον σε μία ημέρα του Σεπτεμβρίου είχαν απαγχονιστεί 42 ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων στην φυλακή αυτή στη Νασιρίγια.
«Η διεύθυνση φυλακών εκτέλεσε την Πέμπτη παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Χάινταρ αλ Ζαμέλι, στη φυλακή της Νασιρίγιας, 38 καταδικασθέντες σε θάνατο που ανήκαν στην Αλ Κάιντα και στο Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο της οργάνωσης Ισλαμοφασιστικό Κράτος στα αραβικά) οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί ότι διέπραξαν τρομοκρατικές δραστηριότητες», δήλωσε ο Ντάχελ Καζέμ, αναπληρωτής διευθυντής της επιτροπής ασφαλείας του επαρχιακού συμβουλίου της περιοχής της Νασιρίγια.


1 σχόλιο:

e-h είπε...


Nota de presentación de La Jiribilla, Número 839A

Esta semana La Jiribilla propone un Especial titulado Familia en rojo y
azul, dedicado al destacado pintor, dibujante y fotógrafo cubano Raúl
Martínez, en ocasión del aniversario 90 de su natalicio. Reconocido en
1994 con el primer Premio Nacional de Artes Plásticas de Cuba, este
tributo a Raúl Martínez incluye las palabras de salutación al Premio,
escritas por el poeta y ensayista Omar González, dos textos escritos por
el propio pintor y varios acercamientos a su vida y obra, firmados por
José Bermúdez, Virginia Alberdi y Maikel Rodríguez Espinosa.
Complementan esta nueva entrega de La Jiribilla varios materiales sobre
el 39 Festival Internacional del Nuevo Cine Latinoamericano y el
megaconcierto de las orquestas Revé y los Van Van, celebrado
recientemente en la capital cubana.

A todos estos contenidos usted puede acceder por intranet e internet, a
través de la dirección electrónica www.lajiribilla.cu


Σημείωση παρουσίασης του La Jiribilla, Αριθμός 839Α

Αυτή την εβδομάδα η La Jiribilla προτείνει μια ειδική οικογένεια με τίτλο «Οικογένεια με κόκκινο και
μπλε, αφιερωμένο στον εξαιρετικό κουβανογράφο, καλλιτέχνη και φωτογράφο Raúl
Martínez, με την ευκαιρία της 90ης επετείου από τη γέννησή του. Αναγνωρίστηκε στο
1994 με το πρώτο Εθνικό Βραβείο Πλαστικών Τεχνών της Κούβας, αυτό το
το αφιέρωμα στον Raúl Martínez περιλαμβάνει τα λόγια του χαιρετισμού στο βραβείο,
που γράφτηκε από τον ποιητή και τον δοκίμιογραφο Omar González, δύο κείμενα που γράφτηκαν από τον
ο ίδιος ο ζωγράφος και αρκετές προσεγγίσεις στη ζωή και την εργασία του, που υπέγραψε
José Bermúdez, Βιρτζίνια Alberdi και Maikel Rodríguez Espinosa.
Συμπληρώνοντας αυτή τη νέα δόση της La Jiribilla υπάρχουν διάφορα υλικά
το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Νέου Λατινοαμερικανικού Κινηματογράφου και το
Μεγάλη συναυλία των ορχηστρών Revé και Van Van, που πραγματοποιήθηκε
πρόσφατα στην πρωτεύουσα της Κούβας.

Σε όλα αυτά τα περιεχόμενα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω ενδοδικτύου και διαδικτύου, στο
μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.lajiribilla.cu