Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Πεμπτη 9 Νοεμβριου 2017


"Δεν είναι αριστερό και προοδευτικό να υπερασπίζεσαι α' κατοικία με αξία πάνω από 300.000",δήλωσε ο...μαρξιστής,...ξάδερφος και...μεγαλομέτοχος (χαιρετισμούς στη Black Rock) Ευκλείδης με τις σαρανταποδαρούσες.
Μάλιστα.Ενώ Ευκλείδη (χαιρετισμούς στη Black Rock) το να "σκοτώνεις" τις τράπεζες μέσω της εγκληματικής 3ης ανακεφαλαιοποίησης ώστε να τις πάρουν μπιρ παρά ο Πόλσον και ο Γουάτσα είναι κάτι...σαν έφοδος στα Χειμερινά Ανάκτορα,έτσι?Κι ακόμα πιο...επαναστατικό είναι το γεγονός ότι βάζεις το παρακάτω δίλημμα:"Ή παίρνουμε τα σπίτια του κοσμάκη ή χάνουν οι "επενδυτές" τις τράπεζες που τους δώσαμε" και στο καπάκι απαντάς στο δίλημμα με το "παίρνουμε τα σπίτια του κοσμάκη"!
Ευκλείδη (χαιρετισμούς στη Black Rock που είναι...μέτοχος και στην ALPHA και στην Πειραιώς) θα μας βρεις μπροστά σου και,κανονίστε μαζί με τον Αλέξη και...ηγέτη 100ετίας και τον Κοντονή να φτιάξετε κελιά,πολλά κελιά γιατί θα χρειαστεί να κλείσετε μέσα πολύ κόσμο (εκτός και αν...χρησιμοποιήσετε τα γήπεδα.Άλλωστε,αυτή η...τεχνογνωσία υπάρχει από την εποχή του...σ.Πινοτσέτ)!!!
Υ.Γ. Το "πυροτέχνημα" των 300.000 είναι στάχτη στα μάτια γιατί,όπως είναι πια γνωστό,από 1/1/2018 ΠΑΥΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ζήτημα της άδειας του Κουφοντίνα ειναι η ζήτημα εφαρμογής του αστικού νόμου, του νόμου της αστικής δικαιοσύνης που μεχρι χθες το αρνούνταν σε αυτόν, στα πλαίσια μιας κατάστασης καθεστωτος έκτακτης ανάγκης, με καθοριστική την παρέμβαση του Μητσοτακεικου.
Για την υποθεση Κουφοντίνα  και περί αυτόν  ειναι ομως προσβολή στο νόμο να αρνούνται - για λόγους σκοπιμότητας, για λόγους πολιτικής αλητείας, για λόγους προσωπικής αντεκδίκησης , να μην τον εφαρμόζουν.
Σχολιο.- Για την υποθεση Κουφοντίνα  όμως γινεται σπέκουλα περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κάνουν οι συριζαίοι για να ξεχαστούν απειλές τους περί πλειστηριασμών, φορολογικές αφαιμάξεις κλπ,



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σύζυγος Κυριάκου Μητσοτάκη πρώτη μούρη στα Paradise papers, με ιδιοκτησία offshore κατά 50%.
Ο πρωτοξάδερφος του Τσακαλώτου, (που είναι τσακωμενοι με τον υπουργο και δενμικιουνται), ιδιοκτήτης της εισπρακτικής εταιρείας Qualco, συνάπτει συμφωνία εκατομμυρίων με τη ΔΕΗ προκειμένου να εκβιάζει τους φτωχοποιημένους-υπερχρεωμένους πολίτες.
Ένα μαφιόζικο πολιτικό σύστημα μπράβων και ποινικών εγκληματιών, σε απόλυτη σήψη...
Οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των προδοτών, βιολογικοί ή ηθικοί, θέλουν να ξεπουλήσουν τη χώρα και να σκλαβοποιήσουν τον λαό μας, στο βωμό της κονόμας και της καρέκλας τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Καμπανάκι» Τσακαλώτου: Κίνδυνος για τις τράπεζες αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί των συμβολαιογράφων
07:57 μμ, Τετάρτη 08 Νοε 2017
Στους πλειστηριασμούς αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι αν δεν προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί εξαιτίας του «μπλόκου» των συμβολαιογράφων, που έχουν προαναγγείλει αποχή έως τις 31 Δεκεμβρίου, υπάρχει κίνδυνος για τις τράπεζες - καθώς δεν θα μειωθούν τα «κόκκινα δάνεια» - και εξέφρασε φόβους ότι οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ θα θέσουν θέμα ανακεφαλαιοποίησης.
Μέτρα-ασπίδα από το υπουργείο Δικαιοσύνης
Από την πλευρά το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε μέτρα-ασπίδα για τους συμβολαιογράφους για να σταματήσουν το «μπλόκο» στους πλειστηριασμούς.
Οπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τους συμβολαιογράφους , μετατρέπεται σε αυτεπάγγελτο αδίκημα η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης, δηλαδή η εισβολή στα γραφεία τους, που σημαίνει πως η αστυνομία χωρίς μήνυση από την πλευρά των παθόντων θα μπορεί να συλλαμβάνει.
Μαξίμου: Θα λάβουμε όλα τα μέτρα
Παράλληλα πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι «Η υποχρέωση να πληρώνουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές τα χρέη τους στις τράπεζες είναι σταθερή θέση της κυβέρνησης και φυσικά και του υπουργού Οικονομικών.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα, ώστε να μην κρύβονται αυτοί οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πίσω από επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτελους!!! Βγαίνει για πρώτη φορά από τη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας με διήμερη άδεια
8 Νοεμβρίου 2017 - 21:43
Εγκρίθηκε η διήμερη άδεια που είχε ζητήσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας κι έτσι θα βγει από τη φυλακή για πρώτη φορά από τότε που καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».
Ο Κουφοντίνας είχε παραδοθεί στις αρχές στις 5 Σεπτεμβρίου 2002, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



διαδήλωση στον Άραξο Αχαϊας ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στην αεροπορική βάση (Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 11:00).
 Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Aliki Papachela
Λύστε μου μια απορία παρακαλώ, αν μπορεί, όποιος μπορεί.
Γιατί μετά τον Δεκέμβρη του 2016 που έγινε η τελευταία κατάληψη σε κτίριο ιδιώτη, στην Αχαρνών 22, για πρόσφυγες, δεν ξαναείδαμε να καταλαμβάνεται άλλο κτίριο; Απ τον Απρίλη του 2016 που καταπατήθηκε το ξενοδοχείο μου μέχρι τον Δεκέμβρη του 2016 καταλήφθηκαν για πρόσφυγες συγκεκριμένα κτίρια ιδιωτών στην περιοχή των Εξαρχείων και στην Αχαρνών. Απ ότι μαθαίνω το ξενοδοχείο "Oniro" και η πολυκατοικία στα Εξάρχεια που καταλήφθηκαν μετά απ το δικό μου, ήδη πουλήθηκαν. Επίσης ξέρω τουλάχιστον τρία ξενοδοχεία στην περιοχή του δικού μου που έκλεισαν περίπου την ίδια εποχή με το δικό μου κι οι ιδιοκτήτες τους ψάχνουν από τότε λύση, που είναι πράγμα δύσκολο λόγω κρίσης. Αυτά δεν τους ενδιαφέρουν;
Και τι λύθηκε μ αυτές τις καταπατήσεις; Λύθηκε το προσφυγικό; Πιέστηκε η κυβέρνηση κι η ΕΕ, όπως ισχυρίζονταν οι καταληψίες, κι άλλαξαν πολιτική; Που είναι τα δις που έχουν εισρεύσει στην χώρα για το προσφυγικό και οι πρόσφυγες εξακολουθούν να ζουν σε άθλιες συνθήκες κατά το μεγαλύτερο μέρος τους; Ποιός ήταν ο στόχος τελικά, αν όχι παιχνιδάκι real estate με Δούρειο Ιππο τους πρόσφυγες, τους ελάχιστους σε σχέση με το σύνολο όσων έχουν βρεθεί στην χώρα, που οι καταπατητές λένε ότι φιλοξενούν;
Οσο για μένα, φαντάζομαι ότι τώρα που ήρθε η ώρα να χάσω και το σπίτι μου, μετά την διαταγή πληρωμής της eurobank, μετά και την απώλεια και του πατρικού μου πέρυσι, θα τρίβουν με χαρά τα χέρια οι "αναρχοαριστεροί αλληλέγγυοι" με τύφο. Το σχέδιο πλήρης φτωχοποίηση-στον δρόμο-χωρίς μία και στην φυλακή μέχρι να πεθάνει βαίνει καλώς. "Για να μάθει η πλούσια"... Επίσης φαντάζομαι ότι όταν έρθει η ώρα του πλειστηριασμού του δικού μου σπιτιού, κανείς δεν θα στηρίξει την μη αρπαγή του. Είναι παμπλούτου αυτή, αφού! Βέβαια αν όντως ήμουν παμπλούτου και δεν θα είχα χάσει τίποτα και θα λιαζόμουν τώρα σε κανέναν φορολογικό παράδεισο. Μη σου πω δεν θα είχε γίνει καν η καταπάτηση ή θα είχε ήδη λυθεί.
Δεν βαριέσαι, όμως, έτσι κι αλλιώς η κοινωνία είναι σε πλήρη σήψη, ποιός χέστηκε;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγήκε ο Κουφοντίνας για 2-3 μέρες που το δικαιούνταν εδώ και 15 χρόνια και τα δημοσιογραφικα παπαγαλακια εχουν αφηνιασει. ΚΡΙΜΑ. Ένα κρασί ρε παιδιά να πιούνε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



'Όταν ξεκινούσαμε το 2011 στην ίδρυση του ΕΠΑΜ, πολύ στάθηκαν μόνο στα προτάγματα του νέου φορέα, αφού αυτά δημιουργούσαν πράγματι και δημιουργούν τη μοναδική ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση, έναντι του μονοδρόμου των μνημονίων.
Πολλοί ξέχασαν όμως ότι προϋπόθεση για την εφαρμογή αυτών, είναι τρία βασικά κυρίαρχα σημεία-αρχές:
ΗΘΟΣ - ΓΝΩΣΗ- ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ!
Τα πολλά λόγια περιττεύουν.........



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με 48ωρη άδεια εκτός Κορυδαλλού ο Κουφοντίνας
Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017, 11:24
Στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης ξεκίνησε επίσημα η 48ωρη άδεια του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για τη δράση του στην οργάνωση «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα.
Ο Δ. Κουφοντίνας εξήλθε από τη φυλακή για πρώτη φορά μετά το 2002, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, οι οποίοι επιβάλλουν την παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής).
Στο πλευρό του κατά την έξοδό του βρέθηκαν η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του Έκτορας.
Εξερχόμενος από τον Κορυδαλλό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας χαμογέλασε στους αλληλέγγυους που τον περίμεναν και τον υποδέχθηκαν με το σύνθημα «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά».
Σε δηλώσεις της η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, αναφέρθηκε σε ένα δικαίωμα που «αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες τα προηγούμενα χρόνια» Εξαπέλυσε, δε, πυρά σε εκείνους που εκφράζουν τη διαφωνία τους, λέγοντας ότι «ασχημονούν και φωνασκούν».
«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ, επίσης, να επανασυστήσω τη μελισσουργική μονάδα που είχα» φέρεται να είπε στο συμβούλιο των φυλακών ο Κουφοντίνας.
Κύκλοι φυλακών: Επιτυχημένος ο θεσμός των αδειών στη χώρα μας
Σύμφωνα με κύκλους των φυλακών, ο θεσμός των αδειών είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος στη χώρα μας, καθώς το ποσοστό «αστοχίας» είναι περίπου στο 2%. «Αστοχία» νοείται η μη επιστροφή του κρατουμένου ή η διάπραξη νέου αδικήματος κατά τον χρόνο της άδειάς του.
Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η άδεια δεν συνιστά ούτε αθώωση ούτε καταδίκη του κρατουμένου, αφού ο σχετικός νόμος δεν θέτει διακρίσεις για το ποιοι κρατούμενοι θα πάρουν άδεια με βάση το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκαν, αλλά μόνο με βάση τη συμπεριφορά τους στις φυλακές και «την καλή χρήση της».
Σύμφωνα με έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη του 2013, για τις τακτικές άδειες κρατουμένων, η ερώτηση από το συμβούλιο των φυλακών προς τον αιτούντα άδεια «για το αδίκημα που καταδικάστηκε και η απαίτηση για δήλωση μετάνοιας είναι παράνομη». Κατά συνέπεια, κάθε κρατούμενος δικαιούται να ζητήσει άδεια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία: Ο Συριακος Αραβικος Στρατός και οι σύμμαχοί του ανακατέλαβαν το τελευταίο προπύργιο του ικ στη χώρα
 Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017, 13:20
Ο Συριακός Αραβικος Στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε πλήρως υπό τον έλεγχό του την Αλμπού Καμάλ, την τελευταία πόλη που βρισκόταν στα χέρια του ισλαμοφασιστικού κράτους στη Συρία.
«Οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεών μας, σε συνεργασία με τις δυνάμεις των εφέδρων και τους συμμάχους μας, απελευθέρωσαν την πόλη Αλμπού Καμάλ», που βρίσκεται στην ανατολική Συρία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.
Το ικ έχει σχεδόν εξοντωθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Στο απόγειο της ισχύος του το 2015 έλεγχε μεγάλο μέρος της Συρίας και του Ιράκ, εξαλείφοντας τα σύνορα, τυπώνοντας χρήματα, επιβάλλοντας δρακόντειους νόμους και σχεδιάζοντας επιθέσεις σε όλο τον κόσμο.
Χθες Τετάρτη έπειτα από μια επιχείρηση στην κεντρική και την ανατολική Συρία που ξεκίνησε πριν μήνες, ο Συριακός Αραβικος Στρατός και οι συμμαχικές του σιιτικές πολιτοφυλακές περικύκλωσαν και επιτέθηκαν στην Αλμπού Καμάλ.
Η πόλη αυτή βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράκ στις όχθες του ποταμού Ευφράτη,. Στη διάρκεια της μάχης για την κατάληψή της, η Χεζμπολάχ εισήλθαν στο έδαφος του Ιράκ και οι Ιρακινές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης πέρασαν στη Συρία προκειμένου να συνδράμουν στην κατάληψη της Αλμπού Καμάλ.
Το ικ εξακολουθεί να ελέγχει κάποιες περιοχές και χωριά στην έρημο της Συρίας, μία πόλη και μερικά χωριά στο Ιράκ, καθώς και διάφορούς διάσπαρτους θύλακες και στις δύο χώρες.
Παρά τις απώλειές τους οι τζιχαντοφασιστες εξακολουθούν να είναι παρόντες στη Λιβύη και αλλού, ενώ πολλές κυβερνήσεις εκτιμούν ότι η απειλή τους θα παραμείνει ζωντανή ακόμη και αφού χάσουν όλα τα εδάφη που έλεγχαν.
Ήδη έχει εξαπολύσει επιθέσεις στο Ιράκ και τη Συρία και εμπνέει μοναχικούς δράστες να επιτεθούν εναντίον πολιτών στη Δύση.
Στη Συρία με το τέλος των μεγάλων επιχειρήσεων εναντίον του ικ ίσως να προοιωνίζεται μια νέα φάση του πολέμου, με τις αντίπαλες πλευρές που έχουν καταλάβει εδάφη από τους τζιχαντοφασιστες να αντιπαρατίθενται.
Ο Συριακός Αραβικος Στρατός, με τη βοήθεια της Χεζμπολάχ και άλλων σιιτικών πολιτοφυλακών αλλά και τη στήριξη της Ρωσίας και του Ιράν έχει θέσει υπό τον έλεγχό του εδάφη στην ανατολική και την κεντρική Συρία.
Αντίθετα, οι υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ Κουρδοι αντάρτες των συριακών δημοκρατικών δυνάμεων (SDF), μια κουρδική συμμαχία, έχουν εκδιώξει τους τζιχαντοφασιστες από το βόρειο και το ανατολικό τμήμα της Συρίας.
Η Συριακή Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να ανακαταλάβει τα εδάφη που ελέγχουν οι SDF, περιλαμβανομένης της Ράκας και των πετρελαιοπηγών ανατολικά του Ευφράτη.
Από την πλευρά τους, οι κουρδικές ομάδες έχουν εγκαθιδρύσει ένα είδος ανεξαρτησίας στις περιοχές που ελέγχουν και έχουν ανακοινώσει τη διεξαγωγή εκλογών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ένταση στις σχέσεις Ουκρανίας και Σερβίας
Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017, 12:00
Ο πρέσβης της Σερβίας στην Ουκρανία Ράντε Μπουλάτοβιτς κλήθηκε εκτάκτως στο Βελιγράδι για διαβουλεύσεις. Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον ΥΠΕΞ Ίβιτσα Ντάτσιτς ως απάντηση στις αιτιάσεις του Κιέβου για τη συμμετοχή Σέρβων μαχητών στο μέτωπο του Ντονμπάς.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα είχε ανακληθεί για διαβουλεύσεις στο Κίεβο ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βελιγράδι Ολεσάντρ Αλεξάντροβιτς. Το ουκρανικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι η ανάκληση του πρέσβη σχετίζεται με την «τρομοκρατική δράση» υπηκόων της Σερβίας που πολεμούν στο πλευρό των Ρώσων στην περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία. Στην ανακοίνωση αυτή αφήνονται αιχμές για παθητική στάση του Βελιγραδίου απέναντι σ' αυτό το ζήτημα και για μη εφαρμογή της σερβικής νομοθεσίας που απαγορεύει τη συμμετοχή Σέρβων υπηκόων σε πολεμικά μέτωπα στο εξωτερικό.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς χαρακτήρισε αβάσιμες και κακόβουλες τις αιτιάσεις του Κιέβου. «Στη Σερβία εκδικάζονται δεκάδες υποθέσεις εθελοντών που συμμετείχαν στους πολέμους στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία. Το Κίεβο δεν έχει εκδικάσει ούτε μία υπόθεση πολιτών της που πολεμούσαν τη δεκαετία του ΄90 εναντίον των Σέρβων στην Κροατία» επεσήμανε σε συνέντευξή του ο Ί. Ντάτσιτς.
Ο Σέρβος ΥΠΕΞ εκτιμά ότι η κρίση που προκλήθηκε από την πλευρά του Κιέβου αποτελεί μία μορφή πίεσης προς τη Σερβία για να αποστασιοποιηθεί από τη Ρωσία. «Πρέπει να αποτελέσουμε θύματα της σύγκρουσης στην Ουκρανία και των προβλημάτων που υπάρχουν στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία» εκτίμησε ο Ί. Ντάτσιτς.
Παράλληλα, έδωσε πολιτική διάσταση στη συμπεριφορά του Κιέβου που έχει να κάνει με τη δυσαρέσκεια της Ουκρανίας για το γεγονός ότι το Βελιγράδι επελέγη ως έδρα των «μυστικών», ως προς το περιεχόμενο, συνομιλιών ΗΠΑ - Ρωσίας για το ουκρανικό ζήτημα. Οι συνομιλίες αυτές ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου, όταν έγινε η πρώτη συνάντηση του απεσταλμένου του Ντόναλντ Τραμπ, του Κουρτ Γουόλκερ, και του συμβούλου του Βλαντίμιρ Πούτιν, του Βλαντισλάβ Σουρκόφ, στο Βελιγράδι. Η δεύτερη συνάντηση προγραμματίστηκε για τις 13 Νοεμβρίου. Ο Ί. Ντάτσιτς εκτιμά ότι το Κίεβο δεν πρέπει να είναι και τόσο ευχαριστημένο με την εξέλιξη των συνομιλιών, αλλά ούτε και με την έδρα στην οποία διεξάγονται.
Η ένταση στις σχέσεις Βελιγραδίου-Κιέβου εκδηλώθηκε εντελώς απρόοπτα στις 31 Οκτωβρίου, όταν ο πρέσβης της Ουκρανίας στη Σερβία Ολεσάντρ Αλεξάντροβιτς, σε συνέντευξή του στο βαλκανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BIRN, προειδοποίησε ότι η Ρωσία μέσω της Σερβίας θέλει να βλάψει την Ευρώπη.
«Η Ρωσία εκμεταλλεύεται τη Σερβία και τον σερβικό παράγοντα για να αποσταθεροποιήσει τα Βαλκάνια και να καταστρέψει την Ευρώπη. […] Ο Πούτιν δεν νοιάζεται για τη Σερβία, αλλά τη χρησιμοποιεί ως μέσο για να διαλύσει την ευρωπαϊκή συνοχή» δήλωσε ο Ουκρανός πρέσβης. Ο κ. Αλεξάντροβιτς εκτίμησε ότι η Ρωσία εξοπλίζει τη Σερβία με αεροσκάφη για να δημιουργήσει προβλήματα με την Κροατία, ενώ χρησιμοποίει τον σερβικό παράγοντα στο Μαυροβούνιο, στην ΠΓΔΜ, στη Βοσνία και στο Κόσοβο για να προκαλέσει χάος και νέους πολέμους στα Βαλκάνια. Ο Ουκρανός πρέσβης ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι σήμερα 300 Σέρβοι εκπαιδεύονται και πολεμούν ως μισθοφόροι των Ρώσων στην ανατολική Ουκρανία και κάλεσε τη σερβική κυβέρνηση να πάψει να αδιαφορεί.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Die Welt: Επέστρεψε η φτώχεια στη Γερμανία
Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017, 07:29
Στη Γερμανία, σχεδόν το 20% του πληθυσμού κινδυνεύει από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 16 εκατομμύρια άτομα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.
Δεκαέξι εκατομμύρια Γερμανοί απειλούνται από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό. Η συνταξιοδοτική πολιτική των τελευταίων ετών δεν έφερε τίποτα για τους άπορους. Ακόμα και οι δυνητικοί εταίροι της Τζαμάικας βασίζονται περισσότερο ή λιγότερο σε λανθασμένες συνταγές.
Aν και η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται για χρόνια, η απασχόληση είναι σε επίπεδα ρεκόρ και οι συντάξεις και οι μισθοί έχουν αυξηθεί πρόσφατα σημαντικά, σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού ζει σε επισφαλείς συνθήκες. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, 16 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα απειλούνται από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ειδικά μεταξύ των ηλικιωμένων, η αναλογία των ανθρώπων που πρέπει να πλησιάσουν με λίγα χρήματα αυξάνεται σταθερά. Η συνταξιοδοτική πολιτική των τελευταίων ετών δεν έχει σταματήσει αυτή την τάση. Και οι έννοιες που παρουσιάζουν τα κόμματα σε έναν πιθανό συνασπισμό της Τζαμάικας συνήθως αγνοούν πλήρως τις αιτίες της φτώχειας των ηλικιωμένων.
Οι στατιστικοί χρησιμοποιούν μια ευρεία έννοια της φτώχειας. Απειλούνται λοιπόν όλα τα άτομα που διαθέτουν λιγότερο από το 60% του μεσαίου εισοδήματος, με το όριο της φτώχειας να είναι 1064 ευρώ για ένα άτομο και 2234 ευρώ το μήνα για οικογένεια τεσσάρων. Επιπλέον, ένα άλλο 3,7% του πληθυσμού, έχουν κάποιες δυσκολίες να αγοράσουν ένα νέο πλυντήριο, να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο ή τουλάχιστον μια εβδομάδα για διακοπές. Επιπλέον, η αρχή περιλαμβάνει επίσης όλα τα άτομα κάτω των 60 ετών που ζουν σε νοικοκυριά με πολύ χαμηλή συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό, γεγονός που ισχύει για σχεδόν έναν στους δέκα Γερμανούς.
Τις τελευταίες δεκαετίες, οι ηλικιωμένοι είχαν πάντα χαμηλότερο κίνδυνο φτώχειας από ό, τι η νεότερη γενιά. Αλλά τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό της φτώχειας αυξάνεται σταθερά μεταξύ των συνταξιούχων. Το 2010 είχε μόλις πάνω από 14 τοις εκατό των ανθρώπων άνω των 65 ετών και περίπου δώδεκα τοις εκατό του πάνω από 75 λιγότερο από το 60 τοις εκατό του μέσου εισοδήματος διαθέσιμο, αυτή ήταν η τελευταία χρονιά ήδη το 17,6 τοις εκατό των άνω των 65 ετών και 16,2 τοις εκατό των υπερηλίκων. Για πρώτη φορά, ο κίνδυνος φτώχειας των ηλικιωμένων είναι επομένως μεγαλύτερη από ό, τι είναι η περίπτωση στο γενικό πληθυσμό.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέους περιορισμούς στις συναλλαγές με την Κούβα ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ
 Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017, 05:03
Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη νέους περιορισμούς στις συναλλαγές των ΗΠΑ με την Κούβα, ενισχύοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στο νησί, στο πλαίσιο της δέσμευσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναιρέσει την πολιτική του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα, για τη χαλάρωση του εμπάργκο και το "ξεπάγωμα" των σχέσεων της Ουάσινγκτον με την Αβάνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, που είναι αρμόδιο για τις κυρώσεις, στόχος των μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή από σήμερα Πέμπτη είναι οι οικονομικές συναλλαγές να μην αποβαίνουν προς όφελος «του στρατού, των υπηρεσιών πληροφοριών και των υπηρεσιών ασφαλείας» της Κούβας. Παράλληλα, δεν απαγορεύεται στους Αμερικανούς πολίτες «να ταξιδεύουν στην Κούβα και να στηρίζουν τις μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις» του νησιού.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσιοποίησε εξάλλου έναν κατάλογο με οργανισμούς και εταιρείες που είναι «υπό τον έλεγχο» του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών της Κούβας, με τους οποίους οι Αμερικανοί πολίτες δεν μπορούν πλέον να έχουν συναλλαγές, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων. Μεταξύ αυτών είναι και η Gaesa η οποία ελέγχει ένα μέρος της τουριστικής βιομηχανίας της Κούβας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΚΚΕ «αδειάζει» Κανέλλη στο θέμα Κουφοντίνα
9/11/2017

Αδειάζει την βουλευτή Λιάνα Κανέλλη το ΚΚΕ αναφορικά με το θέμα της 48ωρης άδειας που έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας.
Η Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, είχε χαρακτηρίσει «βαθιά προβοκατόρικη» την απόφαση για παροχή άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωσή του, ωστόσο, αναφέρει «το κατοχυρωμένο δικαίωμα στις άδειες κρατουμένων, που προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία, είναι αναφαίρετο και πρέπει να γίνεται σεβαστό χωρίς διακρίσεις».
«Αυτό, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τις απόψεις και πράξεις του συγκεκριμένου, που διαχρονικά αξιοποιούνταν και στρέφονταν ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα», σημειώνει το ΚΚΕ.
Και καταλήγει: «η αντιπαράθεση, που τροφοδοτείται απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη ΝΔ γύρω απ’ το ζήτημα, υπηρετεί άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώην Μέλος της ΧΑ: Ο Λαγός μας έλεγε «είμαστε ναζί» – Χτυπούσαμε με κάλυψη της αστυνομίας
9/11/2017

«Μας λέγανε, τους Πακιστανούς τους χτυπάμε» είπε από τον ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ, γυναίκα, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε να καταθέτει στην δίκη για την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Η «μάρτυρας Β» (δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας) κατέθεσε ότι παρέμεινε στην οργάνωση επί ενάμιση χρόνο και ότι αποχώρησε το καλοκαίρι του 2013, όταν ο εκ των κατηγορουμένων για την δολοφονία Φύσσα, στέλεχος του πυρήνα της Νίκαιας, Γεώργιος- Χρήστος Τσακανίκας, περιέγραψε με φρικιαστικό τρόπο την επίθεση σε Πακιστανό:
«Μας είπε ότι μια μέρα κατεβαίνανε με άλλον έναν (σσ χρυσαυγίτη) από ένα βουνό και πέσανε πάνω σε δύο Πακιστανούς. Ο ένας κατάφερε τα φύγει, ο άλλος έφαγε τόσο ξύλο “που κλώτσαγαν το κεφάλι του λες και βαράγανε πέναλντι”. Παίζει και να έχει πεθάνει».
Στην κατάθεση της, η μάρτυρας αναφέρθηκε στον κατηγορούμενο πυρηνάρχη Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, τονίζοντας τις ιδιαίτερα καλές σχέσεις του με τον τότε επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στις πορείες είχαμε συνοδεία την αστυνομία».
Αναφέρθηκε επίσης σε περιστατικό, όπου ο Πατέλης είχε κατηγορηθεί πως είχε χτυπήσει κάποια έγκυο και «το είπε στον εν λόγω αστυνομικό και ούτε δικογραφία έγινε, ούτε τίποτα…». Σύμφωνα με την μάρτυρα, ο αστυνομικός ήταν χρυσαυγίτης και «βοηθούσε κάθε φορά που υπήρχε πρόβλημα. Τον έπαιρνε τηλέφωνο (σσ ο Πατέλης) και καθάριζε».
Η μάρτυρας κατέθεσε πως πήγε την άνοιξη του 2012 στην τοπική της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας, ανταποκρινόμενη σε κάλεσμά της, μέσω facebook, για συγκέντρωση στα γραφεία της, γιατί ανέμεναν πως θα πήγαιναν εκεί Πακιστανοί «να τα σπάσουνε». Όπως ανέφερε η μάρτυρας, «συγκεντρωθήκαμε 200 άτομα εκείνη την ημέρα, αλλά η πορεία των Πακιστανών δεν έφτασε ποτέ».
Η «μάρτυρας Β» πήγαινε, όπως είπε, δύο φορές την βδομάδα στα γραφεία, όπου ο Γιώργος Πατέλης μιλούσε στα μέλη για την ιδεολογία και τους σκοπούς της οργάνωσης, «που ήταν να καθαρίσει η χώρα μας από τους Πακιστανούς και όλους του ξένους».
Σύμφωνα με την μάρτυρα, στην ιδεολογική ενημέρωση περί ναζισμού και αρίας φυλής, περιλαμβανόταν και η ενημέρωση για «το Ολοκαύτωμα σε βάρος των Εβραίων, το οποίο ποτέ δεν έγινε και είναι ψέμα. Μας λέγανε ότι τους Πακιστανούς τους χτυπάμε». Είπε επίσης, ότι ο κατηγορούμενος βουλευτής, Γιάννης Λαγός, ήταν ένας από αυτούς που έλεγε «είμαστε ναζιστές».
Ο Πατέλης, εκ των κατηγορουμένων για την δολοφονία Φύσσα, σύμφωνα με την μάρτυρα, «είχε φτιάξει ένα δικό του κλειστό πυρήνα από φουσκωτούς». Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου, η «μάρτυρας Β» συμπλήρωσε, πως προϋπόθεση για να μπει κάποιος σε αυτήν την κλειστή ομάδα ήταν να έχει δείρει Πακιστανούς.
Αναφερόμενη στην δομή που είδε, η μάρτυρας κατέθεσε πως τόσο ο Πατέλης όσο και ο Λαγός, μίλαγαν στα μέλη για πειθαρχία και τους τόνιζαν την ανάγκη να εκτελούν ό,τι τους έλεγαν και να μην ρωτάνε για τις άνωθεν εντολές. Περιέγραψε μάλιστα τον τρόπο λειτουργίας του όλου συστήματος, ως «ντόμινο» όπου «έδινε το ok ο Μιχαλολιάκος, το έλεγε στον Λαγό, αυτός στον Πατέλη και οι εντολές εκτελούνταν».
Για τον βουλευτή Λαγό, η «μάρτυρας Β» χρησιμοποίησε την έκφραση που έλεγαν τότε «η πλάτη της Νίκαιας» και όταν της ζητήθηκε να το εξηγήσει ανέφερε: «Ο Λαγός προστάτευε τη Νίκαια, η τοπική της Νίκαιας ήταν το καμάρι της Χρυσής Αυγής, γιατί πήγαινε και καθάριζε..». Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της, ανέφερε πως η Χρυσή Αυγή ήθελε «να πάρει την προστασία στα μαγαζιά από τους Αλβανούς».
Τέλος, αναφερόμενη στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η μάρτυρας είπε πως δεν περίμενε να φθάσει «σε φόνο και δη Έλληνα η Χρυσή Αυγή» ενώ τόνισε πως για να γίνει κάτι τέτοιο «έπρεπε κάποιος να δώσει εντολή».


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι νεοδημοκρατες δεξιοι και ακροδεξιοι και τα δημοσιοκαφρικα παπαγαλακια τους ζητανε δηλωση μετανοιας από τον Δ. Κουφοντινα
 Να θυμισουμε. Ο Stylianos Pattakos, ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη για τα ... πταίσματα που διέπραξε εναντίον της δημοκρατίας και τόσων ανθρώπων, για να παίρνει άδειες ή για να αποφυλακιστεί και να αποβιώσει ελεύθερος (τα τελευταία 25 έτη της ζωής του) και πλήρης ημερών στα 104! Αντίθετα δήλωνε υπερήφανος για τις πράξεις του και για το ότι "μας έσωσε" (κι αυτός).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Ενίσχυση αντικουβανικών κυρώσεων
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέους περιορισμούς στις συναλλαγές των ΗΠΑ με την Κούβα, ενισχύοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει στο νησί, στο πλαίσιο της δέσμευσης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Ιούνη να αναιρέσει την πολιτική του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα, για τη «χαλάρωση» του αποκλεισμού. Βεβαίως, η τακτική και των δύο, αν και από άλλες διαδρομές, αποσκοπεί στην πάγια επιδίωξη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού να τελειώσει με ό,τι κατακτήσεις έφερε ο σοσιαλισμός στον κουβανικό λαό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μέτρα που τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή απαγορεύουν τις συναλλαγές Αμερικανών πολιτών με επιχειρήσεις που ανήκουν «στο στρατό, τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας της Κούβας». Παράλληλα, μπαίνουν μεγαλύτεροι περιορισμοί στα ταξίδια από Αμερικανούς πολίτες στο νησί, ειδικά στα λεγόμενα εκπαιδευτικά ή ακαδημαϊκά ταξίδια, όπου τους συμμετέχοντες πρέπει να συνοδεύει υπεύθυνος από τον αναγνωρισμένο από το αμερικανικό κράτος οργανισμό. Ταυτόχρονα, παροτρύνονται όσοι ταξιδεύουν στην Κούβα να ενισχύουν τις μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις της χώρας.
Τα μέτρα αυτά έρχονται μια βδομάδα μετά τη νέα παγκόσμια καταδίκη του πολύμορφου αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ, που συγκέντρωσε τη στήριξη 191 από τα 193 κράτη (μόνο ΗΠΑ και Ισραήλ καταψήφισαν το σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε η Κούβα).




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Νέα μείωση προσωπικού σχεδιάζει η Ντόιτσε Μπανκ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Ο  διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, άφησε σαφή υπαινιγμό ότι η τράπεζα σκοπεύει να κάνει δεκάδες χιλιάδες επιπλέον απολύσεις: «Απασχολούμε 97.000 ανθρώπους. Οι περισσότερες μεγάλες τράπεζες έχουν μάλλον τους μισούς», δήλωσε στους «Financial Times».
Η γερμανική τράπεζα έχει προχωρήσει σε 4.000 από τις 9.000 απολύσεις, τις οποίες είχε ανακοινώσει στο πενταετές σχέδιο αναδιάρθρωσής της στα τέλη του 2015. Οι πρόσθετες περικοπές θα προκύψουν και από τη χρήση της τεχνολογίας. «Εκεί θα έχουμε τα περισσότερα κέρδη. Είμαστε πολύ χειροκίνητοι, κάτι που μπορεί να σε κάνει επιρρεπή σε λάθη και σε καθιστά μη αποδοτικό. Υπάρχει μεγάλο εύρος εκμηχανισμού και εκμάθησης των μηχανών», είπε ο Κράιαν, και πρόσθεσε ότι η αναλογία του προσωπικού πρώτης γραμμής, που δημιουργεί έσοδα, προς το διοικητικό προσωπικό, που λειτουργεί τα συστήματα της τράπεζας, δεν είναι σωστή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικών και υποβάθμιση των σχολείων
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Ερχονται στην επιφάνεια οι μεγάλες ελλείψεις στα σχολεία και η υποβάθμιση του περιεχομένου της εκπαίδευσης.
Τη συζήτηση πυροδότησε έκθεση του Ιδρύματος Ερευνών «Bertelsmann», σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση πρέπει να επενδύσει περίπου 3 δισ. ευρώ ετησίως στην ψηφιακή τεχνολογία των σχολείων (υπολογιστές, γρήγορο ίντερνετ, τεχνική υποστήριξη, ψηφιακά διδακτικά εργαλεία κ.ά.), προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για την προετοιμασία των αυριανών εργαζομένων, που θα κατέχουν ένα ελάχιστο επίπεδο δεξιοτήτων, προσαρμοσμένων στις τεχνολογικές εξελίξεις για να τροφοδοτηθούν οι επιχειρήσεις, οι οποίες ανησυχούν για την έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού στην «εποχή της ψηφιοποίησης».
Παράλληλα, εκτός «ατζέντας» μένουν τα σοβαρά προβλήματα στα σχολικά κτίρια, η έλλειψη εκπαιδευτικών και οι μεγάλες διαφοροποιήσεις στην εκπαίδευση, ως αποτέλεσμα και της λειτουργίας τους από τα κρατίδια. Ενδεικτικά, το Σεπτέμβρη υπήρχαν πάνω από 3.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών και οι νέες προσλήψεις δεν αντισταθμίζουν τις συνταξιοδοτήσεις. «Οι πολιτικοί επικάλυπταν για πολύ καιρό την έλλειψη εκπαιδευτικών», λέει ο πρόεδρος της ένωσης καθηγητών του Βερολίνου (VBE), Ούντο Μπέκμαν.
Οι Γερμανοί εκπαιδευτικοί ανησυχούν περισσότερο για το μεγάλο αριθμό των μαθητών που «δεν μπορούν να γράψουν μια ξεκάθαρη σκέψη από την αρχή μέχρι το τέλος ή να διατυπώσουν σωστά ένα επιχείρημα».
Τα επόμενα χρόνια αναμένεται αύξηση των μαθητών λόγω της αύξησης των γεννήσεων και της μετανάστευσης, από 7,9 εκατ. σήμερα σε 8,3 εκατ. το 2025 (ίδρυμα Bertelsmann), και τα κρατίδια θα πρέπει να δαπανήσουν 4,7 δισ. ευρώ ετησίως για να αποφευχθεί μια δραματική έλλειψη προσωπικού, σχολικών τάξεων, κατάλληλων κτιρίων. Στα δημοτικά σχολεία οι μαθητές αναμένεται να αυξηθούν από 2,8 εκατ. σε 3,2 εκατ. Σε 8 χρόνια τα γερμανικά δημοτικά σχολεία θα χρειαστούν τουλάχιστον 24.000 επιπλέον δασκάλους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΥΣΤΡΙΑ
Μείωση των πιο χαμηλών μισθών, αύξηση του πλούτου
Σύμφωνα με χτεσινά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας
ΒΙΕΝΝΗ.--
Σημαντική μείωση του εισοδήματος των χαμηλόμισθων εργαζομένων από το 2000 έως σήμερα και ταυτόχρονα αύξηση του πλούτου στη χώρα φανερώνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε χτες η Στατιστική Υπηρεσία της Αυστρίας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται σε αυστριακά ΜΜΕ που παρουσιάζουν τα βασικά συμπεράσματα των στατιστικών στοιχείων: «Η Αυστρία εξακολουθεί να ανήκει σε μια μικρή ελίτ χωρών με άνευ προηγουμένου πλούτο σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει ένα σαφές σημάδι στην κοινωνία».
Συγκεκριμένα, το καθαρό εισόδημα των πιο χαμηλόμισθων εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 20% τα τελευταία 17 χρόνια, ενώ οι πιο υψηλόμισθοι εργαζόμενοι είχαν μια μικρή αύξηση της τάξης 3% στο μισθό τους (σ.σ. προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό). Στα εισοδήματα των εργαζομένων «μεσαίας κλίμακας» καταγράφεται στασιμότητα.
Ως βασική αιτία για τη μείωση ή τη στασιμότητα στους μισθούς αναφέρεται η μεγάλη αύξηση της μερικής απασχόλησης, που υπερδιπλασιάστηκε από το 2000 (σ.σ. το 28,7% των εργαζομένων υποαπασχολείται). Μικρή αύξηση στους μισθούς είχαν οι εργαζόμενοι με πλήρη εργασία.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα έσοδα του κράτους και των επιχειρήσεων παρουσιάζουν έντονη ενίσχυση. Με άλλα λόγια, έχει αυξηθεί ο παραγόμενος από τους εργαζόμενους πλούτος, όμως αυτός καταλήγει στους επιχειρηματικούς ομίλους είτε μέσω της φορολεηλασίας για να δοθούν κίνητρα και απαλλαγές είτε με ένταση της εκμετάλλευσης στους εργασιακούς χώρους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Νέα στοιχεία για τις μυστικές υπηρεσίες (NSA)  και ο ανυπαρκτος  ρόλος της Ρωσίας
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Νέες πληροφορίες σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης Τραμπ για τον πιθανό ρόλο των μυστικών υπηρεσιών στις περσινές αμερικανικές προεδρικές εκλογές δημοσιοποίησαν χτες αμερικανικά δίκτυα όπως το NBC και το CNN, επικαλούμενα «πολλές πηγές».
Τα ρεπορτάζ των δικτύων αναφέρουν ότι ο σημερινός διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο συναντήθηκε τον περασμένο Οκτώβρη «έπειτα από εντολή του Τραμπ» με τον Γουίλιαμ Μπίνεϊ, πρώην υπάλληλο της NSA (αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας), που υποστήριζε ότι δεν ήταν Ρώσοι χάκερς αυτοί που έβαλαν στο χέρι μέρος της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά «εσωτερική υπόθεση», ήταν δηλαδή δουλειά αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Ο Μπίνεϊ (που έφυγε από την NSA το 2000, καταγγέλλοντας έκτοτε τις μυστικές υπηρεσίες για καταπάτηση του Συντάγματος), επιβεβαίωσε στο CNN ότι συναντήθηκε με τον Μάικ Πομπέο στις 24 Οκτώβρη, μολονότι στις αρχές του έτους έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών υποστήριζε ότι η Ρωσία είχε εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Η CIA, πάντως, ανακοίνωσε ότι ο Πομπέο «υποστηρίζει και υποστήριζε πάντα το πόρισμα της κοινότητας των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών», που δημοσιεύθηκε το Γενάρη.
Από την μεριά του, ο Τραμπ έχει πολλές φορές αμφισβητήσει την εμπλοκή της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία, εξακολουθώντας να εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέο έγκλημα σε εργοστάσιο
Η εργατική τάξη της Τουρκίας συνεχίζει να πληρώνει την ανάπτυξη με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του κέρδους.
Χτες, έγινε νέο, πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα, σημειώθηκε έκρηξη σε ασυντήρητο λέβητα σε εργοστάσιο βαφής υφασμάτων στην περιοχή Γκιουρσού της επαρχίας Προύσα (βορειοδυτικά). Επίσης, άλλοι 16 ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, που βρίσκεται σε βιομηχανική ζώνη, αφού η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή, το κτίριο κατέρρευσε και προκλήθηκαν ζημιές και σε δύο γειτονικά εργοστάσια.

5 σχόλια:

e-h είπε...



Jewish Voice for Peace
If anything can get me out of bed on the anniversary of Trump's election, it's the power of our community in action.
This morning, I sent a letter to Jonathan Greenblatt, CEO of the Anti-Defamation League, to formally deliver the message from the growing list of over 20,000 of us who have signed on to the Deadly Exchange petition.
Together, we’re telling the ADL: End your police exchange programs that build partnerships between U.S. police and the Israeli military. These programs are a dangerous two-way street: bringing paramilitary tactics to U.S. policing; and broken windows-style discrimination to Israeli policing and Occupation.
But we know it takes more than a letter, even one signed by 20,000 people, to change things. Throughout the day today, hundreds of JVPers and partners will amplify the message by taking action in the streets and at ADL offices in 15 cities across the country.
Join us in action by sharing on social media!



From Chicago to Seattle, from Denver to NYC, and all over, we’ll be delivering our petition to ADL offices, we’ll be hosting speak-outs on the links between U.S. policing and Israeli Occupation, and we’ll be sharing testimonials gathered from Palestinians, Ethiopian Jews, and others impacted by Israeli law enforcement.
So far, the ADL’s only response to our campaign has been to reiterate their commitment to maintaining their police exchange programs. When I wrote Jonathan Greenblatt today, I invited him to a meeting to discuss the urgent need to end the Deadly Exchange. In this political moment, with antisemitism, white supremacy, and Islamophobia on the rise, we must all choose a side: upholding the racist status quo or fighting for racial justice— whether here in the U.S. or in Palestine/Israel.
We’re out in force today to say clearly: Safety is built through solidarity: not policing or Occupation. Help send that message: Spread the word on Facebook and Twitter today.


We’ll be chanting “We are unstoppable, another world is possible.” A year out from Trump’s election, we all have a part to play in bringing that world about. Taking action within this powerful community, I believe more than ever that a world where everyone is safe, equal and free is possible, and that we'll build it together, through solidarity, joint struggle, and committed action.
Let’s start now: spread the word and tell the ADL: the Deadly Exchange has no place in the world we’re building together.
Thank you.

e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Αν κάτι μπορεί να με πάρει από το κρεβάτι μου για την επέτειο της εκλογής του Τράμπ, είναι η δύναμη της κοινότητας μας για δράση.
Σήμερα το πρωί έστειλα επιστολή στον Jonathan Greenblatt, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Λέσχης κατά της Δυσφημισης (ADL), για να παραδώσει επίσημα το μήνυμα από τον αυξανόμενο κατάλογο των περισσότερων από 20.000 από εμάς που υπέγραψαν την αναφορά Deadly Exchange.
Μαζί, λέμε στο ADL: Τερματίστε τα προγράμματα ανταλλαγής αστυνομικών που δημιουργούν συνεργασίες μεταξύ της αστυνομίας των Η.Π.Α. και του ισραηλινού στρατού. Τα προγράμματα αυτά αποτελούν επικίνδυνο αμφίδρομο δρόμο: φέρνουν παραστρατιωτικές τακτικές στην αστυνομία των ΗΠΑ. και διαστρεβλωμένη διάκριση και παράθυρα διαφυγης στην ισραηλινή αστυνόμευση και κατοχή.
Αλλά γνωρίζουμε ότι χρειάζεται περισσότερα από μια επιστολή, ακόμη και μια που υπογράφηκε από 20.000 ανθρώπους, να αλλάξει τα πράγματα. Καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, εκατοντάδες JVPers και συνεργάτες θα ενισχύσουν το μήνυμα αναλαμβάνοντας δράση στους δρόμους και στα γραφεία της ADL σε 15 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Ελάτε μαζί μας σε δράση με την κοινή χρήση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης!



Από το Σικάγο στο Σιάτλ, από το Ντένβερ στη Νέα Υόρκη και από παντού, θα παραδώσουμε την αίτησή μας στα γραφεία της ADL, θα φιλοξενήσουμε ομιλίες σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ της αστυνομίας των ΗΠΑ και της Ισραηλινής Κατοχης και θα μοιραστούμε μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν από Παλαιστίνιους, Αιθιοπες Εβραίους και άλλους που επηρεάστηκαν από την ισραηλινή επιβολή του νόμου.
Μέχρι στιγμής, η μόνη απάντηση της ADL στην εκστρατεία μας ήταν να επαναλάβουν τη δέσμευσή τους να διατηρήσουν τα προγράμματα ανταλλαγής αστυνομικών. Όταν έγραψα σήμερα τον Jonathan Greenblatt, τον κάλεσα σε μια συνάντηση για να συζητήσουμε την επείγουσα ανάγκη να τερματίσουμε το Deadly Exchange. Σε αυτήν την πολιτική στιγμή, με τον αντισημιτισμό, την λευκή υπεροχή και την ισλαμοφοβία σε άνοδο, πρέπει όλοι να επιλέξουμε μια πλευρά: να υποστηρίξουμε το ρατσιστικό status quo ή να αγωνιστούμε για τη φυλετική δικαιοσύνη - είτε εδώ στις Η.Π.Α. είτε στην Παλαιστίνη / Ισραήλ.
Είμαστε σήμερα σε ισχύ για να πούμε σαφώς: Η ασφάλεια κατασκευάζεται μέσω αλληλεγγύης: όχι αστυνόμευσης ή κατοχής. Βοηθειστε να στείλετε αυτό το μήνυμα: Διαδώστε σήμερα τη λέξη στο Facebook και στο Twitter.


Θα φωνάζουμε "Είμαστε ασταμάτητοι, ένας άλλος κόσμος είναι δυνατός." Ένας χρόνος από την εκλογή του Τραμπ, όλοι έχουμε ένα ρόλο να παίξουμε για να φέρουμε αυτόν τον άλλο κόσμο. Λαμβάνοντας δράση μέσα σε αυτήν την ισχυρή κοινότητα, πιστεύω περισσότερο από ποτέ ότι ένας κόσμος στον οποίο όλοι είναι ασφαλείς, ίσοι και ελεύθεροι είναι δυνατον και ότι θα τις οικοδομήσουμε μαζί, μέσω αλληλεγγύης, κοινού αγώνα και δεσμευμένης δράσης.
Ας ξεκινήσουμε τώρα: εξαπλώστε τη λέξη και πείτε στο ADL: το Deadly Exchange δεν έχει θέση στον κόσμο που χτίζουμε μαζί.
Ευχαριστώ.

e-h είπε...


Cuba Update Special 8 November 2017
Victory for campaign against Open University ban
Thanks to the persistent campaigning of CSC members, affiliates and supporters the Open University has reversed its discriminatory policy of barring Cuban students from studying at the institution.
This campaign victory comes as a direct result of the actions taken by thousands of CSC supporters writing to the OU and to their MPs; the public statements and letters sent by trade unions with links to the OU, (the NUT, UCU, Unite and Unison); and the MPs who raised the issue with government ministers and in parliament. Without the constant pressure to expose OU policy, the bar would have continued without challenge.
While we welcome the statement issued by the OU on Wednesday 8 November announcing that they would now accept Cuban students, we believe that the bar should never have been enforced in the first place.
When faced with the choice of breaking the UK’s Equality Act, or risk of legal action from the United States Treasury Department, the OU chose to opt for a discriminatory policy against Cuban students. By default, they helped to implement US blockade policy in the UK.
It took a vigorous campaign from CSC, which drew national press coverage and saw questions raised in the Houses of Parliament, to shame the OU to take action to reverse their prejudiced policy.
But it should have been the British government, not the Cuba Solidarity Campaign, who challenged the Open University’s blatant disregard for British laws.
By barring a student’s application based on their Cuban nationality, the OU broke anti-discrimination legislation laid down by the 2010 Equality Act. By complying with the extraterritorial aspects of the US blockade, it contravened legislation which prohibits British companies and organisations ignoring UK laws in favour of US regulations.
Just a few days ago, on 1 November 2017, the British government voted with 190 other nations to condemn the US blockade of Cuba at the United Nations General Assembly. Yet, in reality they do nothing to back up this vote.
CSC believes that the government needs to follow through on their vote at the United Nations and decide whether this vote, and British laws, are worth the paper they are printed on. The only way to stop other companies and organisations capitulating to US Treasury threats is if the government sends a clear message that UK laws are sovereign. CSC calls on the government to make a public statement it will take swift and robust action against any future breaches of British law linked to extraterritorial US blockage legislation.
Once again, we thank all the friends and supporters for being part of this campaign victory by taking action to pressure to Open University to reverse its bar against Cuban students. It is a testament to the power of campaigning and international solidarity.
Thank you for your continued support.
If you are not already a member of CSC
please consider joining here
If you would like to support our work,
please donate here
Yours in solidarity
The Cuba Solidarity Campaign team

e-h είπε...


Ειδική ενημέρωση της Κούβας 8 Νοεμβρίου 2017
Νίκη στην εκστρατεία κατά της απαγόρευσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου

Χάρη στην επίμονη εκστρατεία των μελών της CSC, των θυγατρικών και των υποστηρικτών της, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχει αντιστρέψει την πολιτική διακρίσεων που απαγορεύει στους Κουβανούς φοιτητές να σπουδάσουν στο ίδρυμα.
Αυτή η νίκη της εκστρατείας έρχεται ως άμεσο αποτέλεσμα των ενεργειών που πηραν χιλιάδες υποστηρικτές του CSC που εγραψαν στο Ανοιχτο Πανεπιστημιο (OU) και στους βουλευτές τους. τις δημόσιες δηλώσεις και επιστολές που αποστέλλονται από τα συνδικάτα με συνδέσμους προς την OU (NUT, UCU, Unite και Unison) • και στους βουλευτές που έθεσαν το ζήτημα σε υπουργούς της κυβέρνησης και στο κοινοβούλιο. Χωρίς τη συνεχή πίεση να εκθέσει την πολιτική της OU, η γραμμή θα συνεχιζόταν χωρίς πρόκληση.
Ενώ χαιρετίζουμε τη δήλωση που εξέδωσε η OU την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου αναγγέλλοντας ότι τώρα θα δεχτούν κουβανέζους φοιτητές, πιστεύουμε ότι οι μπαρες δεν θα έπρεπε ποτέ να εφαρμοστουν ουε αρχικα.
Όταν έρχεται αντιμέτωπη με την επιλογή της παράβασης του νόμου περί ίσων ευκαιριών του Ηνωμένου Βασιλείου ή του κινδύνου νομικών ενεργειών από το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, η ΟU επέλεξε να επιλέξει μια πολιτική που εισάγει διακρίσεις εις βάρος των κουβανών φοιτητών. Από προεπιλογή, βοήθησαν στην εφαρμογή της πολιτικής αμερικανικού αποκλεισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Χρειάστηκε μια σθεναρή εκστρατεία από την CSC, η οποία επέστησε την κάλυψη του εθνικού Τύπου και έβλεπε τα ζητήματα που τέθηκαν στην αιθουσα του Κοινοβουλίου, να ντροπιάσει την UU για να υποχρεωθει να αναλάβει δράση για να αναστρέψει την προκατειλημμένη πολιτική της.
Αλλά θα έπρεπε να ήταν η βρετανική κυβέρνηση, όχι η εκστρατεία αλληλεγγύης της Κούβας, που αμφισβήτησε την κατάφωρη αγνόηση του ανοικτού πανεπιστημίου στους βρετανούς νόμους.
Με την απαγόρευση της αίτησης ενός φοιτητή με βάση την κουβανική ιθαγένειά του, η OU έσπασε τη νομοθεσία κατά των διακρίσεων που θεσπίστηκε με τον νόμο περί ισότητας του 2010. Συμφωνώντας με τις εξωεδαφικές πτυχές του αμερικανικού αποκλεισμού, παραβίασε νομοθεσία η οποία απαγορεύει στις βρετανικές εταιρείες και οργανισμούς να αγνοούν τους νόμους του Ηνωμένου Βασιλείου υπέρ των κανονισμών των ΗΠΑ.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, την 1η Νοεμβρίου 2017, η βρετανική κυβέρνηση ψήφισε με 190 άλλες χώρες να καταδικάσουν τον αποκλεισμό των ΗΠΑ από την Κούβα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτα για να στηρίξουν αυτή την ψηφοφορία.

e-h είπε...

Η CSC πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει την ψήφο της στα Ηνωμένα Έθνη και να αποφασίσει εάν αυτή η ψηφοφορία και οι βρετανοί νόμοι αξίζουν το χαρτί στο οποίο εκτυπώνονται. Ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε άλλες εταιρείες και οργανώσεις που συνεισφέρουν στις απειλές του Υπουργείου Οικονομικών είναι εάν η κυβέρνηση στειλει ένα σαφές μήνυμα ότι οι νόμοι του Ηνωμένου Βασιλείου είναι κυρίαρχοι. Η CSC καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε δημόσια δήλωση ότι θα απαιτήσει άμεση και ισχυρή δράση εναντίον οποιωνδήποτε μελλοντικών παραβιάσεων του βρετανικού νόμου που συνδέονται με την εξωεδαφική νομοθεσία περί παρεμπόδισης των ΗΠΑ.
Για άλλη μια φορά, ευχαριστούμε όλους τους φίλους και τους υποστηρικτές για το γεγονός ότι συμμετείχαμε σε αυτή τη νίκη της εκστρατείας, αναλαμβάνοντας δράση για να ασκήσουμε πιέσεις στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο για να αναστρέψουμε το φραγμό του ενάντια στους Κουβανούς μαθητές Είναι μαρτυρία της δύναμης της εκστρατείας και της διεθνούς αλληλεγγύης.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας.
Εάν δεν είστε ήδη μέλος της CSC
παρακαλώ σκεφτείτε να συμμετάσχετε εδώ
Εάν θέλετε να υποστηρίξετε το έργο μας,
παρακαλώ δωρίστε εδώ
Δικός σου στην αλληλεγγύη
Η ομάδα εκστρατείας αλληλεγγύης της Κούβας