Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Δευτερα 20 Νοεμβριου 2017



ΜΠΑΜΠΑ…ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10os Χρόνος
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ - ΡΙΑΛΤΟ 2017 - 2018

Μια απο τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες της σύγχρονης Αθήνας, μετά από μία τεράστια καλοκαιρινή εισπρακτική επιτυχία, συνεχίζει για 10ο και τελευταίο χρόνο και αυτό το χειμώνα στο θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης με έναν θίασο που αποτελείται από τους πρωταγωνιστές που συνετέλεσαν στο μύθο της συγκεκριμένης παράστασης σε παλαιότερα ανεβάσματά της, αλλά και με νέους πρωταγωνιστές με αποδεδειγμένη καλλιτεχνική αξία και αγάπη από το κοινό. Όλοι μαζί, μας εγγυώνται μια απολαυστική βραδιά με άφθονο γέλιο και διασκέδαση.

Τι
Μπαμπά... Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή
Πού
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ-ΡΙΑΛΤΟ,
Κυψέλης 54, Κυψέλη ,
Τηλ.: 2114107764
Συγγραφέας
Αλέξανδρος Ρήγας-Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθέτης
Αλέξανδρος Ρήγας
Ηθοποιοί
Βασιλική Ανδρίτσου, Μάριος Δερβιτσιώτης,Τζόυς Ευείδη, Τιμόθεος Θάνος, Παντελής Καναράκης, Ησαίας Ματιάμπα, Σοφία Μουτίδου, Τάσος Παλαντζίδης,  Πρόδρομος Τοσουνίδης, Παρθένα Χοροζίδου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου
Συντελεστές
Σκηνικά: Λία Ασβεστά Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλέκος Αναστασίου Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνίου Παραγωγή: Κατσιβαρδέλος Γιώργος
Από Πότε
12 Οκτωβρίου 2017
Μέχρι Πότε
1 Απριλίου 2017
Τι ώρα
Τετάρτη: 20:00 Πέμπτη: 20:00 Παρασκευή: 21:15 Σάββατο: Απόγευμα 18:00 & Βραδυνή 21:30 Κυριακή: Απόγευμα 17:00 & Βραδυνή 20:00
Διάρκεια
120'
Διάλειμμα
Ναι
Εισιτήρια
Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο&Κυριακή απόγευμα: 15 ευρώ Παρασκευή, Σάββατο βράδυ & Κυριακή: 20 ευρώ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ - ΑΝΕΡΓΩΝ - ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 65 & ΠΑΙΔΙΑ( έως 15 ετών):12 ευρώ ΑΜΕΑ ΔΩΡΕΑΝ

Η μαύρη κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα-Δημήτρη Αποστόλου συνεχίζει για 10ο και τελευταίο χρόνο, διατυπώνοντας τα ίδια....μεταφυσικά ερωτήματα.
Δύο αδελφές (κανονικές) και τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους για να κηδέψουν τον πατέρα τους! Οι συγγενείς που τις συντρέχουν παρουσιάζουν όμως περίεργες και λανθάνουσες συμπεριφορές… Οι πρώην «φίλοι» του μπαμπά είναι λίγο... κάπως!          Μία μοιρολογίστρα θέλει σώνει και καλά να κλάψει τον νεκρό αλλά κρύβει επιμελώς και ένα περίστροφο στην μαντίλα… Ο παραγιός είναι λίγο πέφτουλας… Το χωριό έχει φιλόδοξες δημοσιογράφους! Η Γωγούλα είναι προτεινόμενη για αποχώρηση στο Survivor. Ο Αγροφύλακας έχει βγάλει το Γυμνάσιο! Σε κάποιους αρέσουν υπερβολικά τ’ Αρχαία για να τα εμπορευθούν (στους πιο πολλούς). Ο ίδιος ο «νεκρός», πεινάει και διψάει. Και το σπίτι αρχίζει να γεμίζει με πτώματα…      Από έρωτα, από συμφέρον, από κυνισμό και από αφέλεια…

Γιατί οι νεκροί τρώνε τυρόπιτες;
Ποια είναι η διαφορά μιας τυρόπιτας κουρού από έναν Κούρο στους Γαργαλιάνους;
Πότε μια μοιρολογίστρα τρίζει;
Γίνεται να κλάψεις λάθος άνθρωπο;
Γιατί έχει θεριέψει η ομοφυλοφιλία στην επαρχία;
Βγάζει καλή φούντα η Καλαμάτα;
Μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους δύο γυναίκες του lifestyle;
Μήπως να τον φάμε;
Ο γέρος τη βουτυρώνει την μπεσαμέλ;
Επιστρέφει κανείς πορτοφόλι στην Ελλάδα;
Χάνουμε τελικά 21 γραμμάρια όταν πεθαίνουμε;
Εσύ είσαι το τσουλάκι που έλεγε ο Λευτέρης;
Είχε ο Νέστορας -ο παλιός- εξοχικό ανάκτορο;

Τέτοια και παρόμοια μεταφυσικά ερωτήματα θέτουν ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου στο θεατρικό έργο «Μπαμπά ... Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή».
Και το περίεργο δεν είναι που τα θέτουν...Το περίεργο είναι που τα απαντούν!
Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει και αγαπήσει πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές. Ένα νούμερο ρεκόρ που προβλέπεται να συνεχίζει να αυξάνεται.
Τη μαύρη κωμωδία  σκηνοθέτησε ο Αλέξανδρος Ρήγας με ανανεωμένη και σύγχρονη ματιά.

Μια πολύ καλή παράσταση με εξαίρετους ηθοποιούς! Άλλωστε το αποδεικνύει  το γεμάτο θέατρο, 500 θέσεων παρακαλώ, και τα συνεχή γέλια και χειροκροτήματα του κοινού, μετά από 10 χρόνια παραστάσεων! Επικαιροποιημένη η παράσταση, μέχρι και την άδεια του Κουφοντίνα πρόλαβε.  Έξω από το θέατρο, πριν αρχίσει η παράσταση, μοιάζει σαν να γίνεται διαδήλωση. Οι καλές κριτικές για την παράσταση και τους ηθοποιούς  είναι  αυτονόητα. Εκεί που θέλω να σταθώ είναι για την πολύ καλή και ευγενική στάση των ταξιθετών απέναντι σε ανθρώπους ΑΜΕΑ. Πρόθυμοι να βοηθήσουν να κατεβάσουν το αναπηρικό καροτσάκι από τα εφτά σκαλοπάτια του θεάτρου, να σε τακτοποιήσουν στις θέσεις, να σε ξαναβοηθήσουν να βγεις από το θέατρο,  και ακόμα και όταν έκλεισε το θέατρο, να σε βάλουν στο ταξί. Ευχαριστώ!

http://www.athinorama.gr/theatre/performanceratings.aspx?id=10057807


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Εφυγε" η ποιήτρια Κατερίνα Γρόλλιου
Monday, 13 November 2017 19:26
Απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών στη Φλωρεντία όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια η ποιήτρια και ζωγράφος Κατερίνα Γρόλλιου. Φίλη της Κέρκυρας, είχε επισκεφθεί κατ’ επανάληψη το νησί μας και εκθέσει έργα της, ενώ το 1998 έργα της συμπεριλήφθηκαν σε έκδοση του δήμου Κέρκυρας, υπό τον τίτλο, «Γυναίκες δημιουργοί».
Ειχε στενούς δεσμούς με το νησί μας καθώς  ο πατέρας της Κατερίνας, ο Εκτορας,  ήταν γιος της κόρης του Μιλτιάδη Μαργαρίτη (του γνωστού εργοστασιάρχη βουτύρου Κερκύρας).
Βιογραφικό
H Κατερίνα Γρόλλιου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική, μικρογλυπτική και δημιουργία κοσμήματος στην Κρατική Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Μαθήτευσε υπό την καθοδήγηση του Φλωρεντινού γλύπτη Magni Egisto.  Οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις της την φέρνουν στο Παρίσι και αργότερα στην Σεούλ.
Από το 1990 λειτουργεί το προσωπικό της εργαστήριο-εκθετήριο στην Αθήνα, το “Atelier GROLLIO”. Εκεί δημιουργεί, σε δικά της σχέδια, χειροποίητα μικρογλυπτά και κοσμήματα. Παράλληλα ασχολείται με την ανάγλυφη ζωγραφική, τη γλυπτική και την ποίηση. 
Κάθε σειρά ζωγραφικής σχετίζεται άμεσα με μια αντίστοιχη σειρά μικρογλυπτών και κοσμημάτων και πλαισιώνεται από την ποίησή της.
Στον διαδικτυακό τόπο της www.grollio.com ο επισκέπτης μπορεί να δει μια επισκόπηση του έργου της, από το ξεκίνημα το 1986 έως σήμερα.
Το 2006 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ‘ΕΨΙΛΟΝ’ η πρώτη της εικονογραφημένη ποιητική συλλογή με τίτλο ‘’Μνήμης Μονοπάτια’’.
Έχει εκθέσει στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ιταλία σε περισσότερες από 20 ατομικές εκθέσεις και σε 7 ομαδικές.
Έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε διαρκή έκθεση σε προθήκες στην Κρατική Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας από το 1986, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων από το 1994 και στην Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων από το 1996.
Επίσης, έργα της συμπεριλαμβάνονται στις εκδόσεις:
1. "Το Ελληνικό Κόσμημα 5000 Χρόνια Παράδοση -                     
 Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας"
 Έκδοση: ΕΛΚΑ Ε.Π.Ε., Αθήνα 1995
2. "Il mestiere dell' arte - Istituto Statale D' Arte"
 Έκδοση: ISTITUTO STATALE D' ARTE, Φλωρεντία 1997
3. "Το Ελληνικό Κόσμημα 6000 Χρόνια Παράδοση"
 Έκδοση: Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων,
 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Αθήνα 1997
4. "Γυναίκες Δημιουργοί"
 Ημερολόγιο 1998
 Έκδοση: ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Τρίτη 21/11/17 και ώρα 12 μεσημέρι θα γίνει η Παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Καραγιώργη Σερβίας 6 στο Σύνταγμα, ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λογαριασμών  από το κράτος.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει την κινητοποίηση αυτή, όπως και τις κινητοποιήσεις  στις 22 και 29/11, που αναφέρονται στην ανακοίνωση-απάντηση του Πανελλαδικού Δικτύου στις δηλώσεις Κοντονή -Τόσκα που επισυνάπτεται και καλεί τα μέλη της να δώσουν το δυναμικό τους παρόν.
Οι κινητοποιήσεις την 21-22-29/11, είναι στα πλαίσια των δράσεων που αποφασίστηκαν από τη συνέλευση του  ΠΑΝΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ κατά των πλειστηριασμών, την 04/11 μετά την Πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
Δυναμώστε τον αγώνα μας. Ελάτε μαζί μας στα ειρηνοδικεία, συμμετέχετε στις συνελεύσεις μας. Ενημερώστε μας για το πρόβλημά σας, στέλνοντας ένα μήνυμα στη διεύθυνση: noauctionsgr@gmail.com.
http://noauctionsgr.blogspot.gr/2017/11/blog-post_19.html
Τηλ. επικοινωνίας : 6940604232 (καθημερινά 10.00 έως 13.00).
Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
Ανακοίνωση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ & .ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ.
Ανακοίνωση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ & .ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ.
Τα ψέματα, οι διώξεις και η καταστολή δεν μας σταματούν!
Με ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ θα φέρουμε τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

• Μια κυβέρνηση εθελόδουλη, που τρέχει να ανταποκριθεί σε κάθε απαίτηση τραπεζιτών και μεγάλου κεφαλαίου, να εκτελέσει κάθε εντολή της Ε.Ε. και των δανειστών και να διευκολύνει με κάθε τρόπο την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας…
• Τραπεζίτες, όργανα του παγκόσμιου κεφαλαίου (Eurogroup, Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ.) και “παγαλάκια” των Μ.Μ.”Ε.” αναγορεύουν τους πλειστηριασμούς σε υπ’ αριθμόν 1 ζήτημα της 3ης αξιολόγησης, σχετίζοντας άμεσα την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με την (για άλλη μια φορά με τον ιδρώτα του λαού) σωτηρία των τραπεζών και την οικονομική πορεία της χώρας…
• Συμβολαιογράφοι που ξεπερνούν την ηγεσία τους και την πρόσδεσή της με τα συμφέροντα των τραπεζών και, κάτω από την πίεση του κινήματος, αποφασίζουν αποχή από τους πλειστηριασμούς (στα ειρηνοδικεία και ηλεκτρονικούς) σ’ όλη τη χώρα…
• Ένα κίνημα κατά των πλειστηριασμών και της οικονομικής βίας στην οποία υποβάλλεται η κοινωνική πλειοψηφία, που όχι μόνο δεν κάμπτεται από την κυβερνητική προπαγάνδα και κατασυκοφάντησή του, όχι μόνο δεν σταματά μπροστά στην καταστολή και τις διώξεις των μελών του αλλά καθημερινά όλο και πιο πολύ δυναμώνει κι αντιστέκεται, ποτάμι γίνεται, ικανό στο διάβα του να παρασύρει και τα νέα σχέδια κυβέρνησης-Ε.Ε.-τραπεζών για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς!

Καταιγισμός από δελτία τύπου, δηλώσεις και δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες για την «αναγκαιότητα έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 του Νοέμβρη». Σε όλα κυριαρχεί η απειλή για την «αποτυχία της αξιολόγησης» και το «χάσιμο των θυσιών του λαού» λόγω των «στρατηγικών κακοπληρωτών». Τα παπαγαλάκια κυβέρνησης, Ε.Ε. και τραπεζών «παίζουν όλα τους τα χαρτιά» για να ξεγελάσουν την κοινωνική πλειοψηφία και με τις λιγότερες δυνατές κοινωνικές αντιδράσεις ν’ αρπάξουν ότι απέμεινε στα φτωχά και φτωχοποιημένα λαϊκά στρώματα, το σπίτι, το μαγαζί ή το χωράφι του φτωχού αγρότη. Με “πρώτο βιολί” τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή αλλά και όλους αυτούς που αντί να σκίσουν τα παλιά μνημόνια, υπέγραψαν άλλα δύο…

Ψεύδονται ασύστολα υποστηρίζοντας ότι οι πλειστηριασμοί που ματαιώνονται από το κίνημα αφορούν σε μεγάλες περιουσίες, καθώς είναι γνωστό ότι στην πλειοψηφία τους έχουν ως αντικείμενο μικρά σπίτια, επαγγελματικούς χώρους και χωράφια.
Ψεύδονται ασύστολα όταν μιλούν για νομοθετική προστασία της κατοικίας καθώς είναι γνωστό ότι αυτή η κυβέρνηση τροποποίησε επί το δυσμενέστερον τις όποιες ευεργετικές για τη λαϊκή κατοικία και περιουσία διατάξεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σήμερα καμία οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας ενώ και η προσφυγή στο νόμο Κατσέλη είτε είναι ανέφικτη είτε αποβαίνει άκαρπη για την πλειοψηφία των νοικοκυριών.
Ψεύδονται ασύστολα όταν αναφέρονται σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που θα αφορούν ακίνητα αξίας άνω των 300 χιλιάδων ευρώ, όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών τους διαψεύδει αναφερόμενος στην πιθανότητα εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου μόνο κατά το πρώτο διάστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών «για να καμφθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις», όταν οι «Θεσμοί» δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται τέτοιου τύπου μέτρα και κυρίως όταν ο ίδιος ο υπουργός μιλά για «συμφωνία κυρίων» με τις τράπεζες και δεν τολμά να το νομοθετήσει.

Ψεύδονται ασύστολα όταν χαρακτηρίζουν όλο αυτό το κύμα της λαϊκής οργής που κατακλύζει κάθε Τετάρτη τα Ειρηνοδικεία ως «στρατηγικούς κακοπληρωτές» (ή ενεργούμενά τους), καθώς όλοι ξέρουμε ότι αυτό το κίνημα είναι προϊόν της ίδιας τους της πολιτικής που στο όνομα ενός χρέους που δεν είναι του λαού, οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό στην αδυναμία όχι μόνο τις (ιδιαίτερα αυξημένες) υποχρεώσεις του προς εφορία, ταμεία και τράπεζες να μην μπορεί να εξυπηρετήσει αλλά ούτε τα εντελώς απαραίτητα προς το ζην να εξασφαλίσει.

Πνιγμένοι μέσα στο ίδιο τους το ψέμα, αναζητούν στο κίνημα εγκληματίες για την «καταστροφή της χώρας» από το σταμάτημα των πλειστηριασμών και ψάχνουν εναγωνίως νόμους της εμφυλιοπολεμικής περιόδου για να το σταματήσουν. Την ίδια στιγμή δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συναγελάζονται με μεγαλοσυμβολαιογράφους όπως ο υπόδικος για το παραδικαστικό κύκλωμα με τα ακίνητα πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Αθήνας Γ. Ρούσκας ή η κατηγορούμενη για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος από πλειστηριασμούς πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης Ι. Μπιλίση-Χρουσαλά. Κι αντί οποιουδήποτε μέτρου προστασίας της λαϊκής κατοικίας (όπως επανειλημμένα “δεσμεύτηκαν” πρωθυπουργός και υπουργοί) ετοιμάζονται να νομοθετήσουν αστυνομικά μέτρα καταστολής και διώξεων του κινήματος για να προστατέψουν τους μεγαλοσυμβολαιογράφους (και τα συμφέροντα των τραπεζών) από την υποτιθέμενη βία του κινήματος.

Όμως μεγαλύτερη βία από το να στερείς από έναν άνθρωπο ακόμη και το σπίτι του (αφού πρώτα του στέρησες δουλειά, μισθό/σύνταξη και πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά) δεν υπάρχει! Κι εμείς σ’ αυτή τη βία, φραγμό θα βάλουμε!
Ό,τι κι αν κάνουν, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών δεν το τρομοκρατούν, δεν το σταματούν! Αυτό το ποτάμι πίσω δεν γυρνά!

Κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας (και όπου αλλού και μ’ όποιον τρόπο επιχειρήσουν να κάνουν πλειστηριασμούς) θα είμαστε εκεί για να τους σταματήσουμε!
• Την Τρίτη 21 του Νοέμβρη στις 12μ.μ., παναττική συγκέντρωση στην Α.Α.Δ.Ε. (Καραγεώργη Σερβίας 6-Σύνταγμα), ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λογαριασμών από το κράτος.
• Την Τετάρτη 22 του Νοέμβρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με συγκεντρώσεις σε τράπεζες (ή εφορίες) κάθε πόλης και πορείες-συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία.
• Και στις 29 του Νοέμβρη (ή όποια μέρα επιχειρήσουν την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών) πανεργατικές-παλλαϊκές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη και πολύμορφες δράσεις για την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην πράξη
• Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
• Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία
• Όχι στις διώξεις και την καταστολή του κινήματος
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ κατά των πλειστηριασμών



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 40% των πολιτών πληροί τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με την κ. Φωτίου. "Οι φτωχοί να φάνε γεμιστά". Έκρηξη κυνισμού και ομολογία πως η πολιτική των μνημονίων έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση τα 2/5 του πληθυσμού.
Συνάμα, η κυρία αυτή, η κ. Φωτίου που της έχει τύχει να είναι και υπουργός, που θεωρεί προφανώς ότι ανήκει στην κατηγορία ενός ανώτερου είδους ανθρώπου με εισόδημα κάμποσα χιλιάρικα κάθε μήνα, ορίζει ως όριο της ακραίας φτώχεια τα 2.400 ευρώ τον χρόνο, άρα τα 200 ευρώ τον μήνα.
Για την κυρία αυτή, κάποιος με εισόδημα 250 ή και 300 ή και 400 ευρώ, ασφαλώς δεν ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Πόσες ακόμα προκλήσεις από αυτή τη συμμορία των χορτάτων κοινωνικών δολοφόνων, που όπως φαίνεται δεν έχει τύχει να δουν φτωχό άνθρωπο έξω από τους κύκλους των επίσης χορτάτων με τους οποίους σχετίζονται!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο κ. Γλέζος είναι σύμβολο, από εκεί και πέρα οι πολιτικές επιλογές κρίνονται".
Δημήτρης Κουτσούμπας
Έτσι ακριβώς! Γιατί άλλο η πολιτική διαφωνία κι άλλο οι υλακές των όποιων άκαπνων πουθενάδων, που επιχειρώντας να ακυρώσουν τα σύμβολά μας επιδιώκουν την ακύρωση της ιστορίας μας.
Σχολιο.- Ο κουτσουμπας ειχε πει οτι σε αντιθεση με τον γλεζο εμεις ως κκε συνεχιζουμε τον αγωνα αυτων που κατεβασαν τη σημαια..... ελεος δηλαδη.....
Σχολιο.-  εδω ενας κκες εγραψε"για στημενο σοου του παπου"

Σχολιο.- Φιλαράκο συμετείχες κανονικά στήν ανοίκεια προσπάθεια απαξίωσης τού Μ.Γλέζου μέ οσα εγραψες καί εσύ επροχθές «μέ σοβαροφάνεια» σέ αλλο τοίχο οπαδού του ΚΚΕ αντιγράφω δύο σχολιά σου...
Αυτά εγραψες
Η συγκριση Κανελλη - Γλεζος ειναι ατυχης. Η μια τιμα την ιδιοτητα της ως συνεργαζομενη με το κομμα, ενω ο εταιρος ειναι ο ορισμος του πολιτικου καιροσκοπισμου στο μεγιστο της διαδρομης του.
Για την ομαδα "Χ" δεν απαντα κανεις φυσικα.
Για το ρολο του στο Λακκι και στο Παρθενι δεν απαντα κανεις φυσικα.
Για την ΠΑΣΟΚοποιηση της μεταπολιτευτικης ΕΔΑ δεν απαντα κανεις φυσικα.
Για το διαλυτικο παραλληλο συνεδριο και την κοντρα με τον Λεντακη, την προσφυγη στα δικαστηρια δεν απαντα κανεις φυσικα.
Για την επιμονη του στην αναγνωριση της ΕΔΑ σαν μοναδικο εκφραστη της Αριστερας ζητωντας την συνδρομη του ΚΚΣΕ δεν μιλα κανεις φυσικα.
Και φυσικα για ολα φταινε οι "μισαλοδοξοι" και "μικροψυχοι" ΚΚΕεδες και "αποδειξη" ο Αρης, ο Πλουμπιδης, ο Ζαχαριαδης που ωστοσο για ολους αυτους το ιδιο το "μικροψυχο" ΚΚΕ εχει κανει συσκεψεις, συζητησεις, δοκιμια ιστοριας, εκδηλωσεις, αυτοκριτικη και ολα αυτα σαν κομμα και οχι σαν μεμονωμενες εκδηλωσεις φιλων ή οπαδων της μιας ή αλλης τασης.
Οταν κυριοι του "Πριν", του "ΜΕΤΑ", και του γενικως...τιποτα κανετε καποια συνδιασκεψη που θα βγαλει οργανωτικη αποφαση με αντιστοιχη εκδοση για ιστορικα ζητηματα (που δεν εχετε κανει ποτε...) τοτε τα συζηταμε μαζι σας εμεις οι..."κακιασμενοι".
Κοψτε την κοπτοραπτικη της ιστοριας, τον τεμαχισμο της οπως σας βολευει (και συνηθως απο το ενα θεμα στο αλλο...) και μετα βλεπουμε...
Το "Χαος" μεταξυ αλλων (που αυτοτιτλοφορηθηκε ετσι λογω της αποστασης μεταξυ "εξ" και "εσ"...) πηρε θεση περι ξεπερασματος των διαχωριστικων γραμμων μεσω της ΕΔΑ. Με λιγα λογια, ενας εκφραστης του αντιδικτατορικου και δημοκρατικου αγωνα και κατ'επεκταση της αριστερας. Επομενως, πηρε θεση παραπλησια των διαφωνουντων στο 12ο συνεδριο διατηρωντας αποστασεις, οι οποιες στη πραξη απο το 1969 και μετα εξανεμιστηκαν με καταληξη την αρχικη συστρατευση ΚΚΕεσ. και ΕΔΑ το 1974 και το 1977. Γραφω κατι λαθος?...

Σχολιο.- Μου θυμίζεις τον άνθρωπο που ενημερώνεται μόνο από ένα βιβλίο. Θέλεις απαντήσεις λοιπόν. Θα σου δώσω μερικές, 'οσες μπορώ να ξέρω. Ο Γλέζος δεν ήταν ποτέ στο Λακί, αλλά στο Παρθένι ΄Οταν έγινε η διάσπαση του ΚΚΕ ο Γλέζος πρότεινε να μην πάρουν μέρος οι εξόριστοι στην έκφραση των προτιμήσεων τους, γιατί ήταν Χούντα. Οι περισσότεροι εξόριστοι συμφώνησαν, αλλά όταν γύρισε ο Φλωράκης από το νοσοκομείο, πριν μπει στο στρατόπεδο φώναξε απ΄έξω "ειμαι με την Δωδεκάτη". Και τότε χωρίστηκαν σε τρία ρεύματα. Αυτοί που ήταν με τον Κολιγιάννη, αυτοί που ήταν με τον Παρτσαλίδη κι αυτοί που δεν ήταν με κανέναν. Ανάμεσα σ΄αυτούς και ο Γλέζος μαζί με τους περισσότερους Λαμπράκηδες, που τα δυο στρατόπεδα τους ονόμασαν Χάος. Πασοκοποίηση της.ΕΔΑ δεν έγινε. Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έγινε μετα από απόφαση της Δ.Ε. με Πρόεδρο τότε τον Ηλία Ηλιού. Για τη διαμάχη Λεντάκη-Γλέζου δεν θέλω να μιλήσω γιατί ο Λεντάκης δεν ζει, αλλά στα δικαστήρια ο Λεντάκης πήγε τον Γλέζο κι όχι το αντίστροφο. Και βέβαια το τελευταίο που υποστηρίζεις ότι ζήτησε την αναγνώριση της ΕΔΑ από το το ΚΚΣΕ , αυτό κι αν είναι- δεν το χαρακτηρίζω. Αυτά ξέρω, αυτά λέω.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δείτε τι λέει ο 37χρονος θύμα επίθσης των Βρετανών στα Χανια. Τη Δευτέρα στον Εισαγγελέα
18/11/2017   18.11

Ο 37χρονος Χανιώτης Παντελής Σαπουνάκης, φοβήθηκε για τη ζωή του από τη μανία παρέας μεθυσμένων Άγγλων στρατιωτικών.
Κανείς από την παρέα Χανιωτών,  δε μπορούσε να φανταστεί ότι η νυχτερινή τους διασκέδαση θα έληγε με τον τραυματισμό τους ενός σε βαθμό να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων και μάλιστα πολύ σοβαρά, αφού υπέστη συντριπτικά κατάγματα στο πρόσωπο.
Το περιστατικό συνέβη στη μία μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Τζανακάκη την ώρα που οι δύο παρέες πήγαιναν να πάρουν τα αυτοκίνητα τους. Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με την παρέα των Χανιωτών, όταν 4 νατοϊκοί στρατιώτες, σε κατάσταση μέθης τους πλησίασαν με την πρόφαση ότι τους έχουν κλέψει το κινητό.
Ο ένας εκ των Άγγλων έφτασε στο σημείο να κλωτσήσει στο πρόσωπο τον 37χρονο.
Ο 37χρονος αιμόφυρτος στο οδόστρωμα και ο φίλος του μαζί με μια παρέα νεαρών άρχισαν να αναζητούν τους νατοϊκούς στρατιώτες οι οποίοι αμέσως τράπηκαν σε φυγή.
Τελικά μετά από τη συνδρομή της αστυνομίας, ο φίλος του 37χρονου κ. Τάσος  Μανουσάκης αναγνώρισε τους 2 στρατιωτικούς,  18 και 22 ετών από τους 4 φερόμενους ως δράστες στο λεωφορείο το οποίο ήταν έτοιμο να αναχωρήσει για τη Βάση καθώς οι στρατιώτες συμμετέχουν στη πολυεθνική άσκηση Νηριής.
Αμέσως, οι Έλληνες αστυνομικοί του πέρασαν τις χειροπέδες και αφού πέρασαν μία νύχτα στο κρατητήριο, οδηγήθηκαν το μεσημέρι ενώπιων του Ανακριτή και Εισαγγελέα Χανίων προκειμένου να απολογηθούν. ωστόσο πήραν προθεσμία για τη Δευτέρα στις 8:30 το πρωί.

Έκκληση της συζύγου του θύματος της απρόκλητης επίθεσης από Άγγλους Νατοικους στρατιώτες που έγινε στα Χανιά την Παρασκευή.

κ. Υπουργέ, την περασμενη Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, ξημερώματα προς Σάββατο, ο σύζυγος μου, εγώ κ οικογενειακός μας φίλος, δεχτήκαμε απρόκλητα, μια πρωτοφανους αγριότητας επίθεση από Άγγλους νατοικους στρατιωτικους, με αποτέλεσμα ο σύζυγος μου Παντελής Σαπουνακης, να νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων Αγ. Γεώργιος, στην ωτορυνολαρυγγολογικη Κλινικη. Κατόπιν σύλληψης των ενόχων με την αυτόφωρη διαδικασία, αυτοι κατάφεραν το Σάββατο το πρωί να πάρουν αναβολή από το Δικαστήριο, για την αυριανή Δευτέρα στις 8:30 πμ ενώ η φρεγάτα τους που συμμετείχε σε στρατιωτική άσκηση, αναχωρεί όπως πληροφορηθηκαμε στις 9πμ της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου .Αποκορυφωμα όμως των εμποδίων που αντιμετωπίζουμε εδώ και δύο μέρες, αποτελεί η άρνηση του νοσοκομείου να μας χορηγήσει την απαραίτητη για το Δικαστήριο της Δευτερας ιατρόδικαστική έκθεση, που θεωρούμε οτι αποτελεί καταλυτικό στοιχείο για την καταδίκη των ενοχων. Επομένως ο κίνδυνος να διαφύγουν οι ένοχοι χωρίς να τιμωρηθούν, γεγονός το οποιο θα τους απέτρεπε από την τέλεση νέων εγκλημάτων στο μέλλον κατά αθώων και ανυποψιαστων πολιτων - είναι άμεσος κ ορατός. Σας παρακαλώ ως αρμόδιο Υπουργό, να παρέμβετε ώστε να μας χορήγησει άμεσα σήμερα το νοσοκομείο την απαραίτητη για την αυριανή Δικη, ιατροδικαστικη έκθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Η σύζυγος του θύματος Ρεβέκκα Φλεμετακη



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα στις 19 Νοεμβρίου 1942 αρχίζει η αντεπίθεση του κόκκινου στρατού στο Σταλινγκραντ.
Αν δεν ήταν εκείνοι ακόμα Γερμανούς να μας εκτελούν θα είχαμε
το σταλινγκραντ θα θυμιζει το νεκροταφειο των φασιστων!!!!
Αρκεί να το μάθει και η πλειοψηφία του λαού αυτό! Γιατί οι περισσότεροι νέοι είναι είτε ανιστόρητοι είτε έχουν διαβάσει αποσπάσματα μιας ιστορίας- προπαγάνδας και γι αυτό άλλωστε δεν σηκώνουν ποτέ κεφάλι



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕ
«Νομιμοποίησε» τις 12 μέρες συνεχούς δουλειάς χωρίς ανάπαυση!
Καταργείται το δικαίωμα του εργαζόμενου να ξεκουράζεται για τουλάχιστον μία μέρα μετά από έξι μέρες εργασίας...
Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
Το δρόμο για συνεχόμενη εργασία ακόμα και για 12 μέρες χωρίς ανάπαυση για τους εργαζόμενους που δουλεύουν 6 μέρες τη βδομάδα (ή αντίστοιχα για συνεχόμενη εργασία 10 ημερών χωρίς ανάπαυση για τους εργαζόμενους που δουλεύουν 5 μέρες τη βδομάδα) ανοίγει με σχετική του απόφαση το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης,επιφέροντας ένα ακόμα καίριο πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζομένων και λύνοντας παραπέρα τα χέρια του κεφαλαίου για την ένταση της εκμετάλλευσής του ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο τίτλος του σχετικού δελτίου Τύπου του Δικαστηρίου της ΕΕ για την απόφαση που εκδόθηκε στις 9 Νοέμβρη, «η εβδομαδιαία ανάπαυση εργαζομένων δεν πρέπει να χορηγείται υποχρεωτικά την ημέρα που έπεται έξι συνεχόμενων ημερών εργασίας»! Η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ αφορά την απάντηση σε ερωτήματα που έθεσε το πορτογαλικό εφετείο του Πόρτο - μετά από προσφυγή εργαζόμενου - σχετικά με την ερμηνεία της αντεργατικής Οδηγίας 2003/88 της ΕΕ για «την οργάνωση του χρόνου εργασίας».
Το βασικό ζήτημα που είχε τεθεί από το πορτογαλικό εφετείο συνοψίζεται ουσιαστικά στο ερώτημα αν ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να παρέχει στον εργαζόμενο μια μέρα ανάπαυσης (ρεπό) έπειτα από έξι συνεχόμενες μέρες δουλειάς, ή είναι ελεύθερος να καθορίζει αυτός πότε αρχίζει η βδομάδα και πότε θα δώσει ρεπό στους εργαζόμενους (στην αρχή ή στο τέλος της βδομάδας που καθορίζει).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΝΑΡΧΙΑ»
19/11/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Έπειτα από 2 χρόνια έντυπου λόγου, μετά τα τελευταία γεγονότα, το έντυπο ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, ως ένδειξη αυτοσεβασμού και απαύδησης, αναστέλλει την έκδοση του, έως ότου το οργανωμένο και μαχητικό κομμάτι του α/α χώρου, απαλλαχτεί μια για πάντα, από τον αυτάρεσκο μικροαστικό θίασο, που τρέφεται και παρασιτεί αντικοινωνικά στο σώμα του.
Λένε «ότι όποιος μπλέκει με τα σκατά τον τρώνε οι μύγες» και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε, ούτε καν έμμεσα και να παρέχουμε ασυλία, στο πανηγυράκι του μαμμόθρεφτου νεομηδενισμού και του στείρου ατομικισμού. Ας αποφασίσουν επιτέλους οι αναρχικοί αγωνιστές, αν θέλουν να αφοσιωθούν ξεκάθαρα στον ελευθεριακό σοσιαλισμό, με πρόταγμα αγώνα, μια θεσμοποιημένη και υπεύθυνη μορφή κοινωνικής οργάνωσης, που θα αντιπροτάσει ρεαλιστικές λύσεις με βάση την ταχύτατη εξέλιξη των σύγχρονων απαιτήσεων και αναγκών, στο σήμερα, στο αύριο.

Δεν δεχόμαστε να γίνουμε απολογητές και ουρά καμιάς τσογλανοπαρέας, δεν μπαίνουμε στην προοπτική της νεοχίπικης λογικής, της λιτής ζωής, εξαρτημένης μόνο από αναγκαιότητες, γεμάτη βερμπαλισμούς και αοριστολογίες. Δεν βάζουμε καμία πλάτη σε θρασύδειλες άγριες απολιτίκ νεολαίες, σε αυτοαναφορικότητες και καίμε τον καρνάβαλο της αντικοινωνικότητας και του αυτοσκοπού της βίας. Κανένα «μοναστήρι» απλουστευμένων αρνήσεων, καμιά έκφραση ανοησίας, που έχει δείξει τα όρια της στην διαμαρτυρία ,συρόμενο πίσω από γεγονότα που δεν τα γεννά, δεν μας χωρά πλέον και μάλιστα όλους μαζί. Εμείς, ως αναρχικοί και κομμουνιστές, θέλουμε να είμαστε πραγματικός κίνδυνος για το κράτος και το κεφάλαιο, η δίκαιη κοινωνική αντιβία, η επαναστατική προοπτική στο κεντρικό σκηνικό.
Δυο χρόνια αναλύουμε και στηλιτεύουμε, όλα όσα βλέπαμε να θεριεύουν και να κυριαρχούν, επισκιάζοντας φιλότιμες προσπάθειες αγώνα και οργάνωσης. Η όλη κατάσταση καθρεφτίζεται, στην πτωτική έκφραση όλων αυτών που διεκδικούν με «παπική» λογική, να περάσουν την γραμμή των προσωπικών τους επιλογών, σε ένα πλαίσιο εναλλακτισμού. Γύρω γύρω από ένα δέντρο, πίσω από κανένα άσυλο, πάνω σε κανένα ποδήλατο, πλάι σε αντισεξισμούς με χορηγό την αμερικανική πρεσβεία, ενάντια σε ανεμόμυλους κρεοπωλεία, με πανομοιότυπη φορεσιά-πανοπλία στο προβατοποιείο, σε κοινή θέα τα όπλα του σταρχιδισμού και της αντικινηματικής συμπεριφοράς, με καμιά τηλεκάρτα για απειλές, με μια μιμητική εκδοχή antideutch καρικατούρας, προσαρμοσμένη σε μια αντιελληνική εκδοχή, με ξυλοφόρτωμα διαφωνούντων, φωτοβολίδες σε περαστικούς, ΙΧ εξεγέρσεις και στο τέλος αηδιάσαμε να βλέπουμε τους καρπαζοεισπράκτορες των μπάτσων, να χαχανίζουν προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, με θράσος και απίστευτες φραστικές χυδαιότητες και χαρακτηρισμούς
 Τρώμε τα μούτρα μας σύντροφοι στην ματσίλα, γινόμαστε η ακραία διατύπωση της φιλελεύθερης ιδεολογίας, μιας άνευ όρων αυτονομίας, που εξελίσσεται σε ένα πανηγύρι δήθεν ηρωικών πράξεων ανυπακοής στο κράτος.
Προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στην κριτική σκέψη, να αναδείξουμε την σχετικότητα, την διαλεκτική, την σημασία της διαφορετικότητας και των συνεργασιών. Τονίσαμε ότι η σημερινή αλήθεια, μπορεί να είναι το αυριανό ψέμα. Επιλέξαμε ξεκάθαρο πολιτικό- ταξικό λόγο, χωρίς να πατάμε σε δυο βάρκες για να ικανοποιούνται όλοι .Προτείναμε τον σύγχρονο επαναπροσδιορισμό του αγώνα, προωθήσαμε την – ιδιαίτερης σημασίας- για τον αυριανό κόσμο πλέον, της συμβολής της τεχνολογίας και της επιστήμης, τσαλακωθήκαμε με τον πραγματισμό, εκφράσαμε την αναγκαιότητα της λαϊκής ένοπλης ή μη αντιβίας, σταθήκαμε πλάι στην παράδοση των αγώνων αυτού του τόπου και εξηγήσαμε πολλάκις, με λίγα λόγια αυτό που έγραψε ο Ρίτσος, πως «αν η ελευθερία δεν βαδίσει στα χνάρια του αίματος μας, εδώ θα μας σκοτώνουν κάθε μέρα».
Ελπίζαμε μάταια, ότι θα συμβάλλουμε και ότι κάτι θα άλλαζε συνολικά. Κάναμε λάθος και την ευθύνη αυτή αναλαμβάνουμε σήμερα. Ας είναι η αρχή η επιλογή μας και για άλλες ξεκάθαρες αποστάσεις και θέσεις, για να διαμορφωθεί το πλαίσιο αγώνα, απεξαρτημένο από την βαρεία αρρώστια που καβαλάει.
Σημ 1η: Ευχαριστούμε για την συνεισφορά του, τον σύντροφο Δημοσθένη B.
Σημ 2η : Ζητάμε συγνώμη από τα παιδιά του «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ», για την αναβολή της κουβέντας μας(που θα έβγαινε σε έντυπη μορφή, ως ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΕΥΧΟΣ 5), και τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνεχεία. Αυτοι και λίγοι άλλοι παοτελούν για εμάς αχτίδα φωτός.
Σημ 3η: Με την αφορμή που μας δίδεται, χαιρετίζουμε την κινηση της ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ για το άνοιγμα του πολυτεχνείου και προσυπογράφουμε κάθε λέξη της ανακοινωσής τους.
Σημ 3η : Η αναστολή του εντύπου δεν είναι βήμα προς την ματαιότητα. Το έντυπο είχε θέσει σκοπούς, χρονικά προσδιορισμένους και θεωρεί προς το παρόν ανούσια τη συνέχεια του, για τους λόγους που προείπαμε. Τα σχέδια μας για το μέλλον θα ανακοινωθούν.
Σημ 4η: Σε ορισμένους….περαστικά στα μυαλά σας
Αθηνα, 18-11-2017



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για β΄ συνεχόμενη μέρα ο ισραηλινός στρατός βάλει κατά θέσεων του συριακού στρατού στα υψίπεδα του Golan.
Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο ισραηλινός στρατός βάλει κατά θέσεων του συριακού στρατού στα υψίπεδα του Golan.
Ισραηλινά τανκ στόχευσαν θέσεις συριακές διατείνεται η τηλεόραση  i24 του Ισραήλ.
Το Σάββατο τα μίντια του καθεστώτος του Tel-Aviv ανακοίνωσαν ότι ένα ισραηλινό τανκ στόχευσε θέσεις του συριακού στρατού πλησίον του χωριού  Hader στα υψίπεδα του Golan, στη συνέχεια αυτού που η τσαχάλ αποκάλεσε « παραβίαση εκεχειρίας του 1974 ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενω λοιπον επαιζε ο ''ευαισθητος''Νικ Κεηβ της καρδιας μας στο Τελ Αβιβ ,οι ισραηλινες δυναμεις κατοχης συλλαμβανανε 2 παιδια 11 και 12 χρονων ενω πηγαινανε στο σχολειο τους το πρωι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κοινωνική Κουζίνα 'Ο Άλλος Άνθρωπος' μαγείρεψε (δωρεάν φυσικα) στη Μάνδρα
Γραφει ο Giannis Makris..
''Σήμερα πήγα στην Μάνδρα μαζί με αγαπημένους φίλους να συνδράμουμε τους κατοίκους εκεί. Είδα την απελπισία και την οδύνη στα πρόσωπα των πληγέντων σε μία πραγματικά ολοκληρωτική τους όπως φαίνεται καταστροφή, την αγάπη που μας αγκάλιασαν αλλά και τον καιροσκοπισμό κάποιων άλλων σε βάρος των ίδιων των συγχωριανών τους. Εμείς φύγαμε χαρούμενοι και θα ξαναπάμε και αύριο. Αυτοί οι άλλοι δεν ξέρω πως κοιμούνται...
''https://www.facebook.com/giannis.makris.752/posts/10212211877306998



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περαστικά με πλήρη αποκατάσταση της ευχομαι .
**τελευταια νεα της υγειας της
Η δικηγόρος έχει διαφύγει τον κίνδυνο και το απόγευμα, αφού υποβληθεί σε επέμβαση καθαρισμού του τραύματός της, θα υποβληθεί και σε αξονική
τομογραφία προκειμένου να διερευνηθεί ακριβώς η «ζημιά» που έχει προκληθεί στα πνευμόνια της. Η Νατάσα Τσουκαλά εισέπνευσε φώσφορο από την ναυτική φωτοβολίδα με αποτέλεσμα να υποστεί εσωτερικά εγκαύματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ οι γιατροί κατάφεραν να «σώσουν» και το πόδι της μετά τον σοβαρό τραυματισμό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Π. Παπανικολάου: Ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στο θύμα του ξυλοδαρμού στα Χανιά για να αποσύρει τις μηνύσεις
20/11/2017
Υπάρχουν καταγγελίες για σοβαρότατη ολιγωρία τουλάχιστον, αν όχι και απόπειρα συγκάλυψης του σοβαρού αυτού γεγονότος.
Συγκεκριμένα, ο νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου αναφέρει στο f/b τα εξής:
Χθες τα ξημερώματα στα Χανιά ομάδα μεθυσμένων νεαρών Βρετανών επιτέθηκαν στον δρόμο τελείως απρόκλητα σε περαστική παρέα Ελλήνων (μια γυναίκα και δύο άνδρες συγκεκριμένα, ο ένας που κτυπήθηκε πιο άσχημα παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο). Μετά τις φωνές των περιοίκων ήρθε επί τόπου η αστυνομία. Οι αστυνομικοί αρχικά είπαν: «πού να τρέχουμε τώρα … κάντε μια βόλτα μήπως τους βρείτε» ( ! ) αλλά «καλύτερα μην τους ψάχνετε, κάντε εκεί πέρα μια μήνυση κατ’ αγνώστων να τελειώνουμε» ( !! ) . Τα θύματα όντως έψαξαν στους γύρω δρόμους και εντόπισαν τους δράστες την ώρα που αυτοί επιβιβάζονταν σε λεωφορείο.
Αμέσως υπέδειξαν τους δράστες στους αστυνομικούς που αναγκάστηκαν να τους προσαγάγουν. Αποδείχτηκε πως οι δράστες είναι Βρετανοί στρατιώτες(!!!) σε πολεμικό πλοίο ΝΑΤΟϊκής δύναμης (!!!!) που αποπλέει αύριο Δευτέρα από τα Χανιά – εξ ου προφανώς και η αρχική απροθυμία των αστυνομικών.
Από εκείνη την στιγμή ως και αυτήν την ώρα ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΑΦΟΡΗΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ στα θύματα ( !!!!! ) να αποσύρουν τις μηνύσεις ( !!!!!!), πιέσεις τις οποίες ασκούν ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣ (!!!!!!).
– Οι κ.κ. της ΕΛΑΣ κατά τα άλλα πουλάνε «μπαντριωντιζμό» όταν πρόκειται για τπτ φουκαράδες πρόσφυγες, αλλά μπροστά στους Βρετανούς και στους Αμερικανούς ΝΑΤΟϊκούς ΣΟΥΖΑ και ΠΑΡΚΕΤΕΖΑ
– Ο κ. Τόσκας, τι κάνει, καλά είναι;
– Οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού μεταξύ των οποίων ο Αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έχουν κάτι να πουν;
http://agonaskritis.gr/%CF%80-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B9/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήθεν αναρχικοί.
Δήθεν αριστεροί.
Παρακράτος, απο τον Λαμπράκη...
Προβοκάτορες, έμμισθοι...
Για να θυμόμαστε...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοιχτή καταγγελτική επιστολή: Ναζιστικές πρακτικές με «αριστερό» προσωπείο βάλλουν τη Δημοκρατία
19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Το Ε.ΠΑ.Μ. καταγγέλλει στον ελληνικό λαό και σε κάθε δημοκράτη αυτής της χώρας τις αντιδημοκρατικές επιθέσεις που κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου δέχτηκαν μπλοκ των μελών του σε Αθήνα και Πάτρα από μέλη «αριστεριστών». (Της ΔΕΑ συγκεκριμενα, για να εχει νοημα η καταγγελια).
Στην  μεν  Πάτρα με βίαιες παρεμβάσεις δεν επέτρεψαν την κατάθεση στεφάνου από μέλη του Ε.ΠΑ.Μ.
Στην δε πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησαν αήθη και άνανδρη επίθεση, καθώς στόχος της ήταν γυναίκες, μέλη του Ε.ΠΑ.Μ., που έφεραν την ελληνική σημαία.
Τα άτομα αυτά, χρησιμοποιώντας τη μυϊκή τους δύναμη και με συμπεριφορά συμμορίας, άρπαξαν με τη βία την ελληνική σημαία από τα χέρια των γυναικών και στη συνέχεια την έκαψαν επιδεικτικά. Η ενέργεια αυτή προσβάλει την ίδια την επέτειο και  όλους τους συμμετέχοντες, καθώς η ελληνική σημαία ως σύμβολο της εξέγερσης του ‘73 προπορεύεται της πορείας. Άραγε η επόμενη κίνηση αυτών των ατόμων θα είναι το κάψιμο  ακόμα και αυτής της  αιματοβαμμένης σημαίας του Πολυτεχνείου ;
Επειδή, πρακτικές βίας αυτής της μορφής ενάντια σε γυναίκες ασκήθηκαν ιστορικά μόνον από τα Τάγματα Εφόδου και τους νοσταλγούς τους, κάθε εποχής.
Επειδή, η ελληνική σημαία αποτελεί σύμβολο ενότητας του ελληνικού λαού στους διαχρονικούς αγώνες του για Ελευθερία, Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία.
Επειδή, η ελληνική σημαία αποτέλεσε το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης για τους αγωνιστές του Ε.Α.Μ και του ΕΛΑΣ, βάφοντάς την με το αίμα τους.
Επειδή, την ελληνική σημαία ανέμιζαν οι φοιτητές στην Πύλη του Πολυτεχνείου καλώντας μ’ αυτήν το λαό να αντισταθεί στη χούντα, ποτίζοντάς  την με το αίμα τους κατά την εισβολή του τανκ.
Επειδή, όποιος απαξιώνει κι αμαυρώνει κατ’ αυτόν τον τρόπο τους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης και του Πολυτεχνείου, καίγοντας με αλαλαγμούς τα σύμβολά τους, έχει απεμπολήσει κάθε ίχνος προσωπικής αξιοπρέπειας και εθνικής συνείδησης.
Επειδή, η ελληνική σημαία έχει παγκοσμίως καταστεί σύμβολο αντίστασης που υψώνουν περήφανα κι άλλοι λαοί στις αγωνιστικές διεκδικήσεις τους.
Επειδή, τέτοιες τακτικές τραμπουκισμού σαμποτάρουν την σύμπραξη όλων των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων του λαού μας σε ένα ενωτικό μέτωπο αντίστασης.
Επειδή, τέτοιες πρακτικές στόχο έχουν να δαιμονοποιήσουν κάθε τι που εγείρει το πατριωτικό αίσθημα του λαού. Να ευτελίσουν και να διασύρουν εθνικά σύμβολα αγώνων ώστε αυτά να πολτοποιηθούν στο μπλέντερ της νεοταξικής ιδεολογίας χάνοντας κάθε νόημα. Να υποβιβάσουν, να ακυρώσουν, ή ακόμη και να αντιστρέψουν το νόημα εννοιών, όπως δημοκρατία. Να σφετεριστούν και να οικειοποιηθούν οπαδοί της παγκοσμιοποίησης με τον φερετζέ ενός ψευδεπίγραφου διεθνισμού τους αγώνες ενός λαού για ελευθερία και δημοκρατία, έτσι ώστε να ατροφήσει η εθνική μνήμη και η εθνική συνείδηση του λαού μας.
Αναμένουμε από κάθε πολιτική δύναμη που σέβεται και τιμά τους αγώνες και τα σύμβολα του ελληνικού λαού να καταδικάσει απερίφραστα τις ενέργειες αυτές. Κάθε ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές και ενέργειες, προερχόμενες είτε από το χώρο της δεξιάς είτε της αριστεράς, τροφοδοτεί το αυγό του φιδιού στους κόλπους της κοινωνίας διχάζοντας τον λαό και αποπροσανατολίζοντάς τον από το ουσιαστικό διακύβευμα: την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Δε μπορεί να αποτελέσουν άλλοθι γι’ αυτές τις ομάδες η έλλειψη παιδείας, δημοκρατικής ευαισθησίας και αίσθησης καθήκοντος μπροστά στην τραγωδία που υφίσταται ο ελληνικός λαός. Διαφορετικά, ο φασισμός, που χτυπάει ήδη την πόρτα μας, θα εισβάλλει και με «αριστερό» προσωπείο  σείοντας παραπλανητικά τα κόκκινα φουλάρια.
Το δίλημμα που επιβάλλει η εποχή μας είναι σαφές και αδήριτο: ή σκύβουμε το κεφάλι και υπηρετούμε τις απολυταρχικές επιταγές της παγκοσμιοποίησης και των αγορών επαναπαυόμενοι σε μια εικονική «δημοκρατία» της παγκόσμιας ολιγαρχίας, ή διεκδικούμε την εθνική μας  κυριαρχία και τη Δημοκρατία που απορρέει από τον λαό και υπηρετεί το συμφέρον του.
Η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας ενός λαού δεν είναι υπόθεση μόνο μιας πολιτικής ομάδας, αλλά όλων όσων αισθάνονται αυτό το χρέος. Η κάθαρση στο χώρο των λαϊκών και δημοκρατικών δυνάμεων από τα φασίζοντα στοιχεία πρέπει να αρχίσει τώρα. Αύριο θα είναι πολύ αργά για όλους μας!
Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί  σε κοινή συστράτευση όλα τα πολιτικά κινήματα, όλους τους πολιτικούς φορείς, όλα τα κόμματα και κάθε πολίτη που αγωνίζονται για την αποκατάσταση  της Δημοκρατίας στη χώρα μας,  την αποδέσμευση από το χρέος, την απελευθέρωση του λαού  μας από τα δεσμά της ευρωπαϊκής  πολιτικής και των μνημονίων που του έχουν επιβληθεί,  την απονομή δικαιοσύνης με  τιμωρία των  ενόχων για εσχάτη προδοσία, την παραγωγική ανασυγκρότηση και  την ανάταση της Πατρίδας μας!

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2017
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
https://epamhellas.gr/?p=73937




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού επειδή κάποιος ξεκάθαρα ηλίθιος βρέθηκε στο λάθος μέρος, την λάθος στιγμή, με μια ναυτική φωτοβολίδα στα χέρια του.
Για να είσαι φασισταράς δεν χρειάζεται να φοράς στολή, να ξυρίζεις το κεφάλι σου και χαιρετάς αρχαιοελληνικά, μπορείς απλά να καγκουριάζεις αδιαφορώντας για τον διπλανό σου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απάντηση στην ΕφΣυν και σε κάθε επίδοξο απολογητή του κατοχικού καθεστώτος
19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Το ρόλο της υπεράσπισης της κατοχικής κυβέρνησης ανέλαβε για άλλη μια φορά το γνωστό «παπαγαλάκι», η ΕφΣυν, με αφορμή αυτήν τη φορά την υπόθεση του αρχιλοχία Βαγγέλη Φώτη! Με τον… αρκούντος ειρωνικό τίτλο «αρχιλοχίας «έγραψε» διαταγή!» επιχειρεί να αντικρούσει τα επιχειρήματα της πολύκροτης πλέον υπόθεσης του αρχιλοχία, που αρνήθηκε να αναλάβει υπηρεσία στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών, γνωστά με την ονομασία «χοτ σποτ».
Αν πούμε ότι μια τέτοια αντίδραση δεν ήταν αναμενόμενη, θα πούμε ψέματα. Άργησε μάλιστα να έρθει. Εδώ και τουλάχιστον 10 ημέρες η υπόθεση του αρχιλοχία απασχολεί τα περιφερειακά και διαδικτυακά ΜΜΕ (εννοείται ότι τα λεγόμενα «mainstream» ποιούν την… νήσσα) και η ΕφΣυν δεν αφιέρωσε ούτε μία γραμμή. Τι περίμενε; Δεν το γνωρίζουμε, φυσικά, αλλά μπορούμε να το υποθέσουμε.
Το άρθρο της ΕφΣυν ήρθε την επομένη του Πειθαρχικού του Β. Φώτη και προφανώς είναι αποτέλεσμα της αμήχανης (τουλάχιστον) θέσης στην οποία βρέθηκαν οι κατήγοροι, προσπαθώντας να στηρίξουν μια παντελώς ανυπόστατη κατηγορία! Δεν είναι τυχαίο ότι από προχθές που ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία, η έκδοση της απόφασης  αναβάλλεται συνεχώς, από στιγμή σε στιγμή… από ώρα σε ώρα… από μέρα σε μέρα…
Ίσως κάποιοι να είχαν εφησυχάσει με την επιφανειακή και χοντροκομμένη ερμηνεία του Στρατιωτικού Κώδικα, με την οποία πολύ βολικά γαλουχούνται οι νέοι αξιωματικοί και στρατευμένοι: «Η εντολή είναι εντολή και πρέπει να εφαρμοστεί. Ό,τι και να’ ναι, πρώτα το εκτελείς και μετά, αν δεν είναι σωστό, βγαίνεις στην αναφορά παραπονούμενος».
Θεωρούσαν προφανώς, ότι έχουν να κάνουν με μια απλή και εύκολη υπόθεση, η οποία θα κατέρρεε στο Πειθαρχικό, με άμεση και βαριά ποινή που θα «τσάκιζε» τον αντιρρησία αξιωματικό, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν των συναδέλφων του! Και έτσι, το θέμα θα έληγε εκεί, ήσυχα και ωραία. Δυστυχώς γι’ αυτούς, η πραγματικότητα τους διέψευσε, η υπόθεση δεν ήταν «ευκολάκι» και τώρα βρίσκονται στη θέση «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».
Ούτε την κατηγορία της ανυπακοής μπορούν εύκολα να στοιχειοθετήσουν και να καταδικάσουν τον αρχιλοχία, ούτε και να τον αθωώσουν, μια που η αθώωση θα δημιουργήσει προηγούμενο δεδικασμένο για τους συναδέλφους του που, πιθανόν, θα ακολουθήσουν. Σ’ αυτήν τη δύσκολη θέση, έρχεται η συνδρομή των πρόθυμων φερέφωνων (παπαγαλάκια στην κοινή νεοελληνική) σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν το κλίμα στην κοινή γνώμη που, από την πρώτη στιγμή, τάχθηκε με το μέρος του αρχιλοχία.
 Βλέπετε, ο Βαγγέλης Φώτης δεν περιορίστηκε στο ότι η εντολή που έλαβε ήταν άσχετη με την αποστολή του στρατού. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσε ίσως να την εκτελέσει και μετά να συντάξει αναφορά παραπόνων. Αυτό που ανέδειξε με την κατάθεσή του και τις δημόσιες εμφανίσεις του είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες απ’ αρχής μνημονίων, είναι κυβερνήσεις προδοτικές και δοσιλογικές, ότι έχουν παραδώσει αμαχητί τη χώρα σε ξένες δυνάμεις, ότι γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε καθεστώς κατοχής και ότι όσοι συμπράττουν σε αυτό – και μάλιστα από θέσεις ευθύνης – διαπράττουν εσχάτη προδοσία.
Για τον ίδιο λόγο είχε αρνηθεί το 2012 να αποδώσει τιμές στους επισήμους κατά τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, για τον ίδιο λόγο έχει δηλώσει και είναι γνωστό από τότε στους ανωτέρους του ότι αρνείται να αναγνωρίσει το κατοχικό καθεστώς και να υπακούσει σε εντολές που είναι εξόφθαλμα κατ’ απαίτηση των κατοχικών δυνάμεων, αλλοιώνουν το αξιόμαχο του στρατού και το ρόλο του στην άμυνα της χώρας και, κατ’ επέκταση, λειτουργούν ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Αυτό είναι που πρέπει πάση θυσία να αποσιωπηθεί ή – αν δε γίνεται – να λοιδωρηθεί και να απαξιωθεί με κάθε τρόπο. Και γι’ αυτόν τον σκοπό υπάρχει πληθώρα δημοσιογράφων και εφημερίδων που ακολούθησαν τον Σύριζα στη μεγαλειώδη «κωλοτούμπα» του, γλιστρώντας… μαλακά κι αθόρυβα από το «αντιμνημονιακό μέτωπο» στους υπερασπιστές της πιο ανελέητης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που εφαρμόζεται στη χώρα μας μέσω των μνημονίων!
Στην περίπτωση του Βαγγέλη Φώτη, η αποσιώπηση δεν «έπιασε» κι έτσι χρειάστηκε να καταφύγουν στο «plan B» της αποδόμησης, της απαξίωσης και της συκοφαντίας. Τα «επιχειρήματα» δεν είναι άλλα από τις γνωστές και χιλιοειπωμένες «καραμελίτσες» που πιπιλίζουν σε κάθε ανάλογη περίπτωση. «Ξενοφοβικός» ο αρχιλοχίας, «ρατσιστικός» ο λόγος του, «εθνικιστικό» το Ε.ΠΑ.Μ. που τον υποστηρίζει! Φτάνοντας μάλιστα στο έσχατο σημείο γελοιότητας, λέγοντας ότι αρνήθηκε «τον ανθρωπιστικό ρόλο του στρατού»!
Ώστε λοιπόν, για «ανθρωπιστικούς» λόγους στοιβάζονται πρόσφυγες και μετανάστες στα στρατόπεδα κράτησης, με άθλιες συνθήκες διαβίωσης!
Για «ανθρωπιστικούς» λόγους «φιλοξενούνται» παρά τη θέλησή τους, κρατούνται τα χαρτιά τους για να μη μπορούν να φύγουν, γιατί αν φύγουν πώς θα επιδείξουμε τα «φιλόξενα» και «ανθρωπιστικά» μας αισθήματα!
Για «ανθρωπιστικούς» λόγους, καταστρατηγείται κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου στη διαχείριση του προσφυγικού, ώστε να ακολουθούνται οι αυθαίρετες και παράνομες (πάντα με όρους Διεθνούς Δικαίου) συμφωνίες της ΕΕ με την Τουρκία και τα διάφορα «Δουβλίνα»!
Για «ανθρωπιστικούς» λόγους, δεν ταυτοποιούνται οι πρόσφυγες, δεν τους χορηγείται πολιτικό άσυλο, δεν μπορούν να πάνε στη χώρα προορισμού τους, για «ανθρωπιστικούς» λόγους παραμένουν ως κρατούμενοι, χωρίς κατηγορία, δίκη και υπεράσπιση, σε αυτήν την απέραντη φυλακή που έχει μετατραπεί η Ελλάδα για λογαριασμό της ΕΕ!
Για «ανθρωπιστικούς» λόγους, κανείς δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει αυτό το συνονθύλευμα ανθρώπων που περνούν καθημερινά τα σύνορά μας, χωρίς κανέναν έλεγχο και καμία διάκριση! Αλίμονο, ο έλεγχος των συνόρων δεν είναι «ανθρωπιστικός», γι’ αυτό και οι πολιτικές μαριονέτες που παριστάνουν τις κυβερνήσεις φροντίζουν σιγά – σιγά να απαλλάξουν τον ελληνικό στρατό από αυτήν την μη «ανθρωπιστική» του υποχρέωση, ώστε να μπορεί απερίσπαστος να ασχολείται με την «ανθρωπιστική» του αποστολή, που είναι η φύλαξη των χοτ σποτ!
Έτσι λοιπόν, όμορφα, φιλόξενα και ανθρωπιστικά, παραδώσανε τον έλεγχο του Αιγαίου σε ξένες δυνάμεις, «γκριζάροντας» τα νησιά μας και αφήνοντας τις τουρκικές φρεγάτες και τα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας να κόβουν βόλτες στα «φιλόξενα» χωρικά μας ύδατα και τον εναέριο χώρο! Είδατε κανέναν αξιωματικό του ελληνικού στρατού να βγαίνει στην… αναφορά παραπονούμενος για όλα αυτά; Ίσως και να’ γινε και να μην το γνωρίζουμε, ίσως και όχι. Άλλωστε όποιος τολμήσει να πει κουβέντα για την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας, στιγματίζεται αυτομάτως με τη ρετσινιά του «εθνικιστή» (στην καλύτερη περίπτωση) ή του «φασίστα» (στη χειρότερη).
Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε ο Έλληνας, που πάντα στην ιστορία του πολεμούσε για την ελευθερία, να ανεχτεί αυτήν την κατάσταση, αν δεν είχε αλλοιωθεί η συνείδησή του από το ιδεολόγημα του (κακώς εννοούμενου) «διεθνισμού»; Στο όνομα αυτού του δήθεν «διεθνισμού» ζούμε το πρωτοφανές φαινόμενο να είναι τα σύνορά μας ανοιχτά για την είσοδο και κλειστά για την έξοδο… Ενός ψευδεπίγραφου «διεθνισμού» που στρέφεται μονόπλευρα εναντίον της υπεράσπισης της πατρίδας μας, παραβλέποντας ηθελημένα ότι οι ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που οδηγούν στη διάλυση τις γειτονικές μας χώρες και έχουν δημιουργήσει αυτά τα κύματα εκτοπισμένων ανθρώπων, οι ίδιες και για τους ίδιους λόγους οδηγούν στη διάλυση και τη δική μας χώρα.
Αυτός ο «διεθνισμός», πασπαλισμένος και με ισχυρή δόση «αντιμιλιταρισμού», ποσώς ενοχλείται από την εκτροπή του ελληνικού στρατού από την κύρια αποστολή του, που είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Ποσώς ενοχλείται από το γεγονός ότι, με αφορμή το προσφυγικό, καλείται ο στρατός να παίξει το ρόλο της αστυνομίας για την τήρηση της τάξης στο εσωτερικό της χώρας!
Επιλέγουν ηθελημένα να παραβλέπουν και να αποσιωπούν το γεγονός ότι, για ακόμα μια φορά, το προσφυγικό χρησιμοποιείται για το απαραίτητο «μασάζ» της κοινής γνώμης, ώστε να αποδεχτεί ευκολότερα τη νέα κατάσταση που μας ετοιμάζουν. Τη δημιουργία του ευρωστρατού, με την πλήρη ενσωμάτωση των εθνικών στρατών και την αφομοίωσή τους στο νέο αμυντικό δόγμα, που θέλει τον στρατό να επεμβαίνει σε κάθε είδους εσωτερικές αναταραχές!
Η συμφωνία PESCO που υπογράφηκε τις προηγούμενες μέρες από 23 χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η δική μας, ουδόλως απασχόλησε την ΕφΣυν και την κάθε ΕφΣυν που εμφορείται από τα ίδια «διεθνιστικά» και «αντιμιλιταριστικά» αισθήματα! Ούτε και η άσκηση HELBROC, που έγινε τις προάλλες στο Κιλκίς, με σενάριο την στρατιωτική επέμβαση σε εσωτερικές αναταραχές μιας ξένης χώρας, τους ενόχλησε από τη… μακαριότητα του «διεθνισμού» τους!
Τι είναι αυτό που τους ενόχλησε; Μια φωνή από μέσα από το στράτευμα, ένας μόνιμος, χαμηλόβαθμος αξιωματικός, που τόλμησε να πει το αυτονόητο: ότι ο ελληνικός στρατός δεν πρέπει να είναι συνεργάτης, αλλά αντίπαλος των δυνάμεων κατοχής. Ότι το σύστημα των «κέντρων φιλοξενίας προσφύγων», όπως κατ’ ευφημισμόν ονομάζονται τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, υπό την εποπτεία των «κάθε καρυδιάς καρύδι» ΜΚΟ, κάνει πλάτες στο μεγαλύτερο λαθρεμπόριο ανθρώπων που έχει δει η ανθρώπινη ιστορία, μετά την αφαίμαξη της Αφρικής από τους αποικιοκράτες. Ότι η μη ταυτοποίηση αυτών των ανθρώπων παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας.
Ενόχλησε και η συμμετοχή του Ε.ΠΑ.Μ. στην υπεράσπιση του αρχιλοχία. Αναμενόμενο κι αυτό, μια που το ΕΠΑΜ φροντίζει ανελλιπώς να τους βγάζει την «κουκούλα» και γι’ αυτό έχει συστηματικά στοχοποιηθεί  από διάφορους καλοθελητές του αριστερο-διεθνιστικο-αντιεξουσιαστικο-τρεχα-γυρευε χώρου.
Αυτή τη φορά όμως, δεν ήταν μόνο αυτός ο χώρος που ενοχλήθηκε από την παρουσία του Ε.ΠΑ.Μ., αλλά και οι διάφοροι δεξιάς φασιστοειδούς νοοτροπίας και φρασεολογίας, που τα μόνα «επιχειρήματά» τους σε σχέση με το προσφυγικό είναι κάτι εμετικά σχόλια περί «λαθροπιθήκων»… και με αυτά διεκδικούν την αποκλειστικότητα στην εκπροσώπηση του «πατριωτισμού», ενώ στην πραγματικότητα αμαυρώνουν και αλλοιώνουν πλήρως την έννοια και το περιεχόμενό του.
Προς άπαντες όσους ενοχλήθηκαν, αριστερούς και δεξιούς, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως ό,τι και να κάνετε, θα μας βρίσκετε μπροστά σας. Ούτε τα «διεθνιστικά» ευφυολογήματα των μεν, ούτε οι εθνικιστικές κορώνες των δε, δεν πρόκειται να μας σταματήσουν από την υπεράσπιση του ιερού αυτού χώρου που λέγεται Πατρίδα, τη στιγμή που αυτή βρίσκεται σε τέτοιο πρωτοφανή κίνδυνο!
https://epamhellas.gr/?p=73933



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναβλήθηκε η δίκη των συλλεφθέντων για τα επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο
 Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, 16:45
Αναβολή για την 1η Δεκεμβρίου πήρε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη των 10 συλληφθέντων για τα επεισόδια της περασμένη Παρασκευής γύρω από το Πολυτεχνείο.
Σημειώνεται πως η δίκη αναβλήθηκε καθώς οι μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί απουσίαζαν.
Οι συλληφθέντες είχαν αφεθεί ελεύθεροι από το Σάββατο , ενώ ανάμεσα τους (στο αυτόφωρο) υπάρχουν και τέσσερα άτομα από άλλες χώρας, δυο από τη Γαλλία, ένας από την Ιταλία και ένας από την Λιθουανία. Τα εν λόγω άτομα, όπως έγινε γνωστό μπορούν να αποχωρήσουν από τη χώρα και να εκπροσωπηθούν από δικηγόρο όταν θα γίνει η δίκη τους καθώς αντιμετωπίζουν πλημμελήματα.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας , διατάραξης κοινής ειρήνης, αντίστασης και παράνομης κατοχής φωτοβολίδων.
Αύριο θα οδηγηθούν στον ανακριτή 2 άτομα που διώκονται για το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών υλών.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκκληση από τον Σύλλογο Προσωπικού του Γηροκομείου Αθηνών για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών
 Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, 16:13
Έκκληση προς τα αρμόδια υπουργεία και φορείς απευθύνει ο Σύλλογος Προσωπικού του Γηροκομείου Αθηνών, για την αντιμετώπιση των πολύ μεγάλων προβλημάτων από τα οποία μαστίζεται – όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση - με κύριο αυτό της θέρμανσης των κτηρίων που ζουν οι ηλικιωμένοι.
Επίσης, οι εργαζόμενοι ζητούν «να λειτουργήσουν ξανά όσα κτήρια έκλεισαν για να δεχτούν υπερήλικες που ζουν αυτή τη στιγμή ως άστεγοι και υπό άθλιες συνθήκες».
Τέλος ζητούν «να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι εργαζόμενοι και παράλληλα να καταβληθούν στο προσωπικό τα δεδουλευμένα, που παρά τις δυσκολίες, εξακολουθεί και προσφέρει τις υπηρεσίες του καθημερινά».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Συνελήφθησαν 51 καθηγητές ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, 13:10
Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης εις βάρος 107 καθηγητών που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το στημενο περυσινό «αποτυχημένο πραξικόπημα» που σκημοθετησε ο Ερντογαν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Πενήντα ένας καθηγητές συνελήφθησαν στην Άγκυρα έπειτα από την έκδοση του εντάλματος από τον εισαγγελέα της περιοχής, μετέδωσε το Dogan, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται για τη σύλληψη και των υπόλοιπων καθηγητών.
Οι καθηγητές είχαν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα από την εργασία τους στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων μέτρων καταστολής που ακολούθησαν το στημενο δηηθεν «πραξικόπημα», μετέδωσε το πρακτορείο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Οι δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας απέσπασαν εκ νέου την Μπουκάμαλ από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος
 Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, 08:34
Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του εξεδίωξαν εκ νέου την Κυριακή το Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ) από την Μπουκάμαλ, την τελευταία πόλη που παρέμενε στα χέρια των τζιχαντοφασιστών στο έδαφος της Συρίας, όπου τα μέλη της εξτρεμιστικής ισλαμοφασιστικης συμμοριας δεν κατέχουν πια παρά μόνο μερικούς θύλακες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος του Λιβάνου απορρίπτει τις υπόνοιες του Αραβικού Συνδέσμου των Σειχιδων και των Εμιριδων για τρομοκρατία της Χεζμπολάχ
 Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, 18:00
Ο πρόεδρος του Λιβάνου εμφανίστηκε σήμερα να υπερασπίζεται τη Χεζμπολάχ ως απαραίτητη για την αντίσταση στο Ισραήλ, μετά την ανακοίνωση του Αραβικού Συνδέσμου των Σειχιδων και των Εμιριδων που κατηγορεί την οργάνωση για τρομοκρατία και σημειώνει πως συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού του Λιβάνου.
«Η στοχοποίηση από το Ισραήλ συνεχίζεται και είναι δικαίωμα των Λιβανέζων να αντιστέκονται σε αυτήν και να ματαιώνουν τα σχέδιά της με όλα τα διαθέσιμα μέσα», ανέφερε στο τουίτερ το γραφείο του προέδρου Μισέλ Αούν.
Ο Αραβικός Σύνδεσμος των Σειχιδων και των Εμιριδωνπραγματοποίησε χθες έκτακτη σύνοδο για να συζητήσει την αποκαλούμενη ιρανική ανάμειξη στις αραβικές χώρες και κατηγόρησε τη σύμμαχο της Τεχεράνης Χεζμπολάχ για τρομοκρατία.
Ο Αούν είπε πως ο Λίβανος δεν μπορεί να δεχθεί υπαινιγμούς πως η κυβέρνησή του είναι εταίρος σε τρομοκρατικές ενέργειες, σύμφωνα σε ένα άλλο τουίτ μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Άχμετ Αμπού Γκέιτ στη Βηρυτό.
Ο Αμπούλ Γκέιτ είπε στη Βηρυτό πως κανείς δεν κατηγορεί την κυβέρνηση του Λιβάνου για τρομοκρατία και κανείς δεν θέλει να βλάψει τον Λίβανο.
«Ένας από τους κυβερνητικούς εταίρους κατηγορείται για αυτό... Είναι ένας έμμεσος τρόπος να ζητείται από το λιβανικό κράτος να μιλήσει με αυτό τον εταίρο και να τον πείσει να απέχει από ενέργειες σε αραβικό έδαφος», είπε. «Όλοι αναγνωρίζουν την ιδιαιτερότητα της κατάστασης στον Λίβανο».
Ο Λίβανος αντιμετωπίζει πολιτική κρίση μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του πρωθυπουργού του Σάαντ αλ-Χαρίρι με ανακοίνωση που έκανε από τη Σαουδική Αραβία. Στην ανακοίνωση της παραίτησής του κατηγόρησε το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ότι «διασπείρουν τη διαμάχη» στις αραβικές χώρες.
Στο μεταξύ, το Ιράν χαρακτήρισε σήμερα «χωρίς αξία» τη δήλωση που ενέκρινε χθες ο Αραβικός Σύνδεσμος των Σειχιδων και των Εμιριδων, έπειτα από έκτακτη σύνοδο στην έδρα του οργανισμού στο Κάιρο, στην οποία κατηγορεί την Τεχεράνη για "κατάφωρη επίθεση" εναντίον των αραβικών χωρών.
«Η λύση στα προβλήματα της περιοχής, τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι το αποτέλεσμα της αναποτελεσματικής πολιτικής της Σαουδικής Αραβίας, δεν είναι να δημοσιεύονται τέτοιες δηλώσεις χωρίς αξία, αλλά να σταματήσει να ακολουθείται η πολιτική του σιωνιστικού καθεστώτος [του Ισραήλ] που επιδιώκει να αυξήσει τις διαιρέσεις στην περιοχή», δήλωσε ο Μπαχράμ Γκασεμί, εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Isna.
Ο Γκασεμί χαρακτήρισε «ψευδείς» τις κατηγορίες κατά του Ιράν.
Κατά τα τη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου των Σειχιδων και των Εμιριδων, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του Ριάντ, ο σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών, Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ, εξαπέλυσε συντεταγμένη επίθεση κατά του Ιράν και των «πρακτόρων» του, εννοώντας τη λιβανική Χεζμπολάχ και στους αντάρτες Χούτι της Υεμένης.
Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας κατηγόρησε σήμερα το Ριάντ για «επίθεση» εναντίον αραβικών χωρών.
Κάλεσε τη Σαουδική Αραβία να «σταματήσει αμέσως την άγρια επίθεσή της κατά του αραβικού λαού της Υεμένης» και να «σταματήσει τις πιέσεις της εναντίον του Λιβάνου, του Κατάρ και όλης της περιοχής».
Κατηγόρησε επίσης το σαουδαραβικό βασίλειο ότι «ακολουθεί την πολιτική του σιωνιστικού καθεστώτος (...) που θέλει να εκτρέψει την προσοχή των μουσουλμανικών λαών και κυβερνήσεων από το κύριο ζήτημα που είναι η κατοχή της Παλαιστίνης».
Ο Αραβικός Σύνδεσμος των Σειχιδων και των Εμιριδων ενέκρινε χθες δήλωση όπου καταδικάζει τη «εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου ιρανικής κατασκευής από την Υεμένη» στις 4 Νοεμβρίου, καταγγέλλοντας μια «κατάφωρη επίθεση».
Η Τεχεράνη αρνείται κάθε ανάμιξη σε αυτή την εκτόξευση πυραύλου την οποία εκαναν οι αντάρτες Χούτι και ο οποίος αναχαιτίστηκε από την σαουδαραβική αντιπυραυλική άμυνα.
Η δήλωση του Αραβικού Συνδέσμου των Σειχιδων και των Εμιριδων επιβεβαιώνει επίσης το δικαίωμα της Σαουδικής Αραβίας και του Μπαχρέιν στη «νόμιμη υπεράσπιση» των εδαφών τους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Βόρειας Κορέας επισκέπτεται την Αβάνα
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, 07:30
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο αναμένεται σήμερα στην Κούβα, σε μια συγκυρία κατά την οποία καταγράφεται ένταση στις σχέσεις και των δύο χωρών με τις ΗΠΑ.
Σε μια σύντομη ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας ανέφερε ότι ο επικεφαλής της διπλωματίας της Βόρειας Κορέας θα συναντηθεί με τον Κουβανό ομόλογό του Μπρούνο Ροντρίγκες και θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις, το περιεχόμενο των οποίων δεν διευκρίνισε.
Η επίσκεψη αυτή καταγράφεται καθώς η ένταση έχει κλιμακωθεί στις σχέσεις ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, λόγω των προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων ικανών να πλήξουν το αμερικανικό έδαφος.
Παράλληλα και οι σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Αβάνα, οι οποίες αποκαταστάθηκαν το 2015 έπειτα από μισό αιώνα, βρίσκονται πλέον σε λεπτή ισορροπία, καθώς επιδεινώθηκαν αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Ντόναλντ Τραμπ, τον Ιανουάριο.
Η Κούβα είναι ένας από τους ελάχιστους συμμάχους της Πιονγκγιάνγκ. Η Βόρεια Κορέα είχε κηρύξει επίσημο τριήμερο πένθος όταν είχε πεθάνει ο Φιντέλ Κάστρο, ο ηγέτης της επανάστασης της Κούβας, τον Νοέμβριο του 2016.
Ο Κουβανός ηγέτης Ραούλ Κάστρο εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην Πιονγκγιάνγκ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενός απεσταλμένου της βορειοκορεατικής κυβέρνησης, του Τζου Γιονγκ Ιλ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλή: Στον δεύτερο γύρο των εκλογών ο «Χιλιανός Μπερλουσκόνι», Πινιέρα
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, 03:18
Ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα, συνεχιστης του δικτατορα Πινοσετ, που προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών οι οποίες διεξήχθησαν στη Χιλή την Κυριακή, θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης τη 17η Δεκεμβρίου με τον σοσιαλιστή υποψήφιο, τον δημοσιογράφο Αλεχάντρο Γκιγιέ, για να κριθεί ποιος θα διαδεχθεί την κεντροαριστερή πρόεδρο Μισέλ Μπατσελέτ.
Οι δύο άνδρες συγκέντρωναν αντίστοιχα το 36,66% και το 22,64% των ψήφων, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα με το 84% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη διεξαγωγή των εκλογικών αναμετρήσεων στη Χιλή, η Servel.
Η Μπεατρίς Σάντσες, υποψήφια του συνασπισμού της αριστεράς Frente Amplio, πλησίασε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Γκιγιέ παιρνοντας 20,57% αλλά δεν κατάφερε τελικά να καταλάβει τη δεύτερη θέση.
Ο Χοσε Αντονιο Καστ Ριστ ανεξαρτητος ακροδεξιος πινοσετικος υποψηφιος, από το ιδιο κομμα με τον Πινιερα, πηρε 7,93%, η Καρολινα Γκοικ από τους Χριστιανοδημοκρατες πηρε 5,88%, και ο Μαρκο Εντριγκεζ Ομιναμι από το Προοδευτικο κομμα πηρε 5,71%.
Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν όπως προβλεπόταν στις 18:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας). Περίπου 14,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνταν στις κάλπες για να επιλέξουν κάποιον από τους οκτώ υποψήφιους, εκ των οποίων οι έξι ανήκαν στον χώρο της κεντροαριστεράς.
«Είναι σημαντικό να έρθει ο κόσμος να ψηφίσει, να ασκήσει το δικαίωμά του και να εκφραστεί για το ποιος θέλει να κυβερνήσει τη Χιλή», δήλωσε η απερχόμενη πρόεδρος Μπατσελέτ, εξερχόμενη από ένα εκλογικό κέντρο στο Σαντιάγο. Απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το αποτέλεσμα. Η Μπατσελέτ θα αποχωρήσει από το αξίωμα με αξιοσημείωτα χαμηλή δημοτικότητα (23%).
Ο αποκαλούμενος και «Χιλιανός Μπερλουσκόνι», ο 67χρονος Πινιέρα, ο οποίος είχε ήδη καταλάβει την προεδρία από το 2010 ως το 2014, μοιάζει να οδεύει προς νέα θητεία. «Εμείς οι Χιλιανοί θα πάρουμε μια απόφαση που θα επηρεάσει τις ζωές μας για δεκαετίες», είπε εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε. «Θέλω να είμαι ο πρόεδρος της ενότητας, της μεσαίας τάξης, των παιδιών και των ηλικιωμένων, των αστών και των αγροτών», είχε εξαγγείλει ο δισεκατομμυριούχος Πινιέρα κλείνοντας την εκστρατεία του.
Η πιθανολογούμενη επιστροφή του Πινιέρα στην εξουσία εντάσσεται σε μια δεξιά στροφή στη Λατινική Αμερική και στο κλείσιμο ενός κύκλου για τη λατινοαμερικάνικη αριστερά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ παραδέχτηκε πως η χώρα του έχει μυστικές επαφές με τη Σαουδική Αραβία
 Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017, 22:20
Ισραηλινός υπουργός αποκάλυψε σήμερα ότι η χώρα του είχε μυστικές επαφές με τη Σαουδική Αραβία, εν μέσω των ανησυχιών που εκφράζονται και από τις δύο πλευρές για το Ιράν.
Το τελευταίο διάστημα είχαν κυκλοφορήσει φήμες για επαφές του Ισραήλ με τη Σαουδική Αραβία, όμως αυτή ήταν η πρώτη φορά που υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος τις επιβεβαίωσε.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό των ενόπλων δυνάμεων, ο υπουργός Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτς ρωτήθηκε γιατί το Ισραήλ κρύβει τους δεσμούς του με το Ριάντ. Ο υπουργός απάντησε: «Έχουμε δεσμούς που όντως είναι εν μέρει μυστικοί με πολλές μουσουλμανικές και αραβικές χώρες και συνήθως εμείς είμαστε η πλευρά που δεν ντρέπεται» για αυτές τις επαφές.
Εξήγησε ότι «η άλλη πλευρά» είναι εκείνη που θέλει να παραμείνουν κρυφές οι επαφές. «Εμείς, συνήθως δεν έχουμε πρόβλημα, αλλά σεβόμαστε την επιθυμία της άλλης πλευράς, όταν αναπτύσσονται οι δεσμοί, είτε πρόκειται για τη Σαουδική Αραβία, είτε άλλες αραβικές ή μουσουλμανικές χώρες» πρόσθεσε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν παραιτείται ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε
 Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017, 21:35
Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε διέψευσε τις φήμες ότι επρόκειτο να ανακοινώσει σήμερα την παραίτησή του και αντιθέτως δεσμεύτηκε ότι θα προεδρεύσει στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα, μολονότι το κόμμα τον έχει καθαιρέσει από την ηγεσία του.
Το κόμμα έδωσε στον 93χρονο Μουγκάμπε διορία 24 ωρών να παραιτηθεί από την προεδρία της χώρας, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινήσει τη διαδικασία για να του ασκηθεί ποινική δίωξη.
Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του που μεταδόθηκε απευθείας, ο Μουγκάμπε είπε ότι αποδέχεται την κριτική που του ασκούν το ZANU-PF, ο στρατός και ο λαός, όμως δεν έκανε καμία αναφορά στην πιθανότητα να παραιτηθεί.
Μιλώντας αργά και σταματώντας συχνά ενώ διάβαζε το κείμενο της ομιλίας του, είπε ότι «είναι ενήμερος για τις πρόσφατες εξελίξεις στο κόμμα» και ότι «δεν γίνεται να μας καθοδηγεί η πικρία» αλλά «να μάθουμε να συγχωρούμε, να επιλύουμε τις διαφορές μας με πνεύμα συντροφικότητας».
Είχε προηγηθεί μια σύσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, με τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και τον Μουγκάμπε, όπως ανέφερε η κρατική εφημερίδα The Herald. Μεταξύ των ζητημάτων που συζήτησε με τους αρχηγούς των δυνάμεων ασφαλείας περιλαμβανόταν και το θέμα της δοκιμαζόμενης οικονομίας της χώρας. Η παρέμβαση του στρατού, εξήγησε στην ομιλία του, οφείλεται στις ανησυχίες των ενόπλων δυνάμεων για την κατάσταση στη χώρα και το κυβερνών κόμμα.
«Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την εποχή των διωγμών και των αυθαίρετων αποφάσεων. Η χώρα πρέπει να επιστρέψει στην ομαλότητα», είπε. «Ο λαός χρειάζεται ειρήνη, ασφάλεια, νόμο και τάξη», τόνισε, χαιρετίζοντας το γεγονός ότι «τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι η ειρήνη και η τάξη είναι ακλόνητες» στη χώρα.
Οι πρόσφατες εξελίξεις δεν αποτελούν απειλή για το σύνταγμα «ή για την εξουσία μου ως αρχηγού του κράτους και ανώτατου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων», συνέχισε, εξηγώντας ότι είναι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι «οι στυλοβάτες του κράτους παρέμειναν σε λειτουργία».


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζιμπάμπουε: Ο ηγέτης των βετεράνων πολέμου καλεί τον λαό να βγει στους δρόμους
 Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017, 22:00
Hγέτης των βετεράνων του πολέμου για την ανεξαρτησία της Ζιμπάμπουε κάλεσε τον λαό της χώρας να διαδηλώσει στους δρόμους της Χαράρε, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του προέδρου Μουγκάμπε, ο οποίος δεν έκανε καμία αναφορά στην πιθανότητα παραίτησής του από την εξουσία.
Ο Κρις Μουτσβάνγκουα, ο οποίος είχε τεθεί επικεφαλής της εκστρατείας για την απομάκρυνση του Μουγκάμπε, με γραπτό μήνυμά του ανακοίνωσε ότι ο λαός θα βγει στους δρόμους της πρωτεύουσας την Τετάρτη.
Πρόσθεσε ότι το σχέδιο για την παραπομπή του 93χρονου προέδρου σε δίκη θα προχωρήσει κανονικά, όπως ήταν προγραμματισμένο.
«Αυτή η ομιλία ήταν εντελώς αποκομμένη από την πραγματικότητα. Θα στηρίξουμε κάθε διαδικασία καθαίρεσης και καλούμε σε διαδηλώσεις την Τετάρτη», είπε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι Αυστριακοι επιστρεφουν 26 αρχαιοτητες της Κνωσου. Ειχαν κλαπει από τους ναζι στην κατοχη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η Φωφη παλι προεδρος του νεου φορεα της κεντροαριστερας με 56,7%. Θα μας πει τωρα τι θα γινει με τα θαλασσοδανεια του ΠΑΣΟΚ?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδικη η μεταθεση ευθυνων στους καταδρομεις για το «ντου» του Ρουβικονα στο Πενταγωνο. Τις ευθυνες τις εχει ολες η στρατονομια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αχυράνθρωποι το 80% της λίστας των Paradise Papers
Οι εισαγγελείς πρέπει να βρουν ποιοι κρύβονται πίσω από αυτούς
Οι περισσότεροι από τους εμφανιζομένους στη λίστα είναι υπάλληλοι ή μέλη ΔΣ εταιρειών κλεφτοεπιχειρηματιών και φαύλων πολιτικών
ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ πολιτικών, ολιγαρχών και κλεφτοεπιχειρηματιών είναι το 80% των εμφανιζόμενων ως διαχειριστών στις offshore που περιλαμβάνει η λίστα των Paradise Papers.
Χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή είναι η εταιρεία «νέος δρόμος» που εμφανίζεται 11 φορές στη λίστα που φιγουράρουν 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Πρόκειται για υπαλλήλους τους οποίους οι συγκεκριμένοι εργοδότες υποχρέωσαν να γίνουν παρένθετα πρόσωπα προκειμένου να μην εμφανίζονται οι ίδιοι στις offshore αποφεύγοντας εμπλοκές και περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη και τις φορολογικές αρχές.
Στην επίμαχη λίστα εμφανίζεται και ένας ταλαίπωρος και άφραγκος που είναι το «ψυχοπαίδι» κορυφαίου πολιτικού. Προφανώς μέσω της offshore στην οποία εμφανίζεται διαχειριστής ο βαστάζος γίνονταν το ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος. Σε μια άλλη  offshore που περιλαμβάνεται στη λίστα εμφανίζεται ως διαχειριστής ένα πρόσωπο που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε διάφορες δουλειές κυρίως σε καζίνο και εξοπλιστικά.
Όλη η πιάτσα γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος διαχειριστής είναι παρένθετο πρόσωπο και ο πραγματικός ιδιοκτήτης της offshore είναι κορυφαίος επιχειρηματικός παράγοντας.
Τουλάχιστον 15 από τις offshore που περιλαμβάνονται στην καυτή λίστα συνδέονται με το ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος και πρόκειται για εταιρείες που στήθηκαν για τη διαχείριση των μιζών που έπεφταν βροχή την αμαρτωλή περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να παρεις τα λεφτα σου πισω που δινεις για τις ασφαλιστικες εισφορες πρεπει να φτασεις 109 χρονων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εβδομήντα δύο χρόνια από τις δίκες της Νυρεμβέργης
20/11/2017
Στις 20 Νοεμβρίου 1945 ξεκίνησε η πρώτη από τις δίκες της Νυρεμβέργης για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της ναζιστικής Γερμανίας και στη 1 Οκτωβρίου 1946 εκδόθηκε απόφαση για τους 22 κατηγορούμενους στη Δίκη της Νυρεμβέργης.
Ενώπιον του Διεθνούς Στρατιωτικού Δικαστηρίου βρέθηκαν πρώτοι κατηγορούμενοι οι στενοί συνεργάτες του Αδόλφου Χίτλερ και πρωτεργάτες της ναζιστικής θηριωδίας, μεταξύ των οποίων και οι H.W.Göring, R. Hess, και J. Von Ribbentrop. Στις 20 του Νοέμβρη του 1945 οδηγήθηκαν στο Παλάτι της Δικαιοσύνης, στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, ενώπιον των στρατιωτικών δικαστών από τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία και την Σοβιετική Ένωση, 24 πολιτικοί και στρατιωτικοί της Ναζιστικής Γερμανίας, για τη δίκη που έμεινε γνωστή ως η Δίκη των Σημαντικότερων Εγκληματιών Πολέμου.
Κατηγορούμενες επίσης ήταν 6 εγκληματικές οργανώσεις, η ηγεσία του Ναζιστικού Κόμματος, τα Κλιμάκια Προστασίας Schutzstaffel (SS), η Υπηρεσία Ασφαλείας Sicherheitsdienst (SD), η Μυστική Κρατική Αστυνομία Geheime Staatspolizei (Gestapo), τα Τάγματα Εφόδου Sturmabteilung (SA) και η Ανώτατη Διοίκηση των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων (OKW).
Οι τέσσερις βασικές κατηγορίες ήταν οι ακόλουθες:
Συνωμοσία, για τη διάπραξη εγκλημάτων που διατυπώνονται στις ακόλουθες τρεις κατηγορίες.
Εγκλήματα κατά της ειρήνης, τα οποία περιλαμβάνουν σχεδιασμό, προετοιμασία, έναρξη και διεξαγωγή επιθετικού πολέμου.
Εγκλήματα πολέμου, που περιλαμβάνουν παραβιάσεις των νόμων ή κανόνων της διεξαγωγής πολέμου.
Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μεταξύ των οποίων και: δολοφονία, εξόντωση, υποδούλωση, δίωξη για πολιτικούς ή φυλετικούς λόγους και απάνθρωπες πράξεις κατά πληθυσμών πολιτών.
Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Η δίκη διήρκεσε έως την 1η Οκτωβρίου του 1946. Από τους κατηγορούμενους, οι 12 καταδικάστηκαν σε θάνατο, 3 σε ισόβια κάθειρξη, 4 σε φυλάκιση από 10 έως 20 χρόνια ενώ όσοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες υποχρεώθηκαν να παρακολουθήσουν το ειδικό πρόγραμμα «αποναζικοποίησης» των Συμμάχων.
Την πρώτη αυτή δίκη ακολούθησαν άλλες, μεταξύ των οποίων η «Δίκη των Γιατρών», κατά την οποία 23 γιατροί αντιμετώπισαν τις κατηγορίες της οργάνωσης και συμμετοχής σε εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, με τη μορφή ιατρικών πειραμάτων και ιατρικών διαδικασιών που επιβλήθηκαν σε κρατούμενους και πολίτες.
Μερικοί κατηγορούμενοι:
Η συνεχεια στο
http://agonaskritis.gr/%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%8E-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CF%85/




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν. Μανουσάκης: Δεχθήκαμε πόλεμο. Οι αξιωματικοί τους ήταν εριστικοί με τους αστυνομικούς, δεν τους άφηναν να ανέβουν στα λεωφορεία
20/11/2017
Π Αναστάσης Μανουσάκης, φίλος του Παντελή Σαπουνάκη ήταν παρών στο συμβάν με τον ξυλοδαρμό του 37χρονου, από τους αλητες Βρετανους στα Χανια. Δηλώνει απογοητευμένος από την απόφαση του δικαστηρίου την οποία χαρακτήρισε “απαράδεκτη” ενώ σημειώνει ότι δεχθήκανε πόλεμο, υπήρξε κωλυσιεργεία ώστε να μην πάρουν τα χαρτιά και σημειώνει ότι οι αξιωματικοί των Βρετανών στρατιωτών ήταν εριστικοί με τους Έλληνες αστυνομικούς και δεν τους επέτρεπαν για πολύ ώρα να εισέλθουν εντός του λεωφορείου
Διαβάστε τι ανέφερε:
Η απόφαση του δικαστηρίου είναι απαράδεκτη. Αν γινόταν σε ένα δικό τους πρόσωπο αυτοί οι άνθρωποι θα είχαν δικαστεί, όποιον δικηγόρο και αν είχαν ορίσει. Τελείως παράλογη όλη αυτή η υπόθεση.
Όσον αφορά τον πόλεμο που δεχθήκαμε και την κωλυσιεργεία να πάρουμε κάποια χαρτιά, το νοσοκομείο ήταν μαζί μας μέχρι το τέλος. Μάλιστα με τσαμπουκά μας δώσανε κάποια χαρτιά. Το χαρτί που θα έκανε τη διαφορά δεν το πήραμε ποτέ. Αναφέρομαι βεβαίως σην απόφαση του ιατροδικαστή. Φτάσαμε πολύ ψηλά για να πάρουν και να μιλήσουν με αυτόν τον άνθρωπο. Δεν ξέρουμε τι έγινε. Σημασία έχει ότι δεν το είχαμε στα χέρια μας και είδατε τα αποτελέσματα. Θα κυνηγήσουμε την υπόθεση. Δε φοβόμαστε. Θα πάμε μέχρι τέλους. Είναι θέμα τύχης που ο φίλος μου ζει. Δεν ήταν κανείς μαζί μας. Ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα του και αυτός και ήταν τέσσερις στρατιώτες αυτοί. Εγώ εμπλάκηκα στο να τους απωθήσω και όχι να τους χτυπήσω για να μη βρεθούμε σε ακόμα δυσκολότερη θέση. Μετά που δέχτηκε το χτύπημα ο Παντελής εμφανίστηκε κάποια βοήθεια.
Αναφερόμενος πιο αναλυτικά στο περιστατικό από την προσωπική του σκοπιά είπε:
Έρχεται ο ένας από αυτούς, μεθυσμένος, και με περίεργη προφορά λέει αν βρήκα κάποιο κινητό στο δρόμο. Αυτά τα έλεγε με πιεστικό τρόπο. Εγώ τον απέφυγα και πήγα στο αυτοκίνητό μου. Το αυτοκίνητο του Παντελή ήταν 30 μέτρα πιο κάτω και μέχρι να πάω να μπω εγώ στο αυτοκίνητό μου ήταν και οι 4 μπροστά του και δεν τον αφήνανε να κλείσει την πόρτα.
Με τα πολλά βγαίνει ο Παντελής από το αυτοκίνητο. Φώναζε στη γυναίκα του να μπει μέσα να κλειδώσει και άρχισε να δέχεται απειλές για τη ζωή του ότι θα τον σκοτώσουν. Μάλιστα του ζητούσαν το δικό του τηλέφωνο. Αν ήταν τώρα πρόφαση για τσαμπουκά ή αν είχαν χάσει πράγματι το τηλέφωνό τους, δεν το γνωρίζω. Εγώ θεωρώ ότι ήταν πρόφαση για τσαμπουκά.
Αυτός που χτύπησε τον Παντελή δεν ήταν μεθυσμένος καθόλου. Ήξερε ακριβώς τι έκανε, έπαθε αμόκ και του επιτέθηκε με κλωτσιά στη μύτη. Όταν βλέπω τον Παντελή κάτω αυτοί φύγανε επειδή είδανε τον κόσμο που ερχόταν να μας βοηθήσει. Μετά φυσικά άρχισα να τους ψάχνω, κάλεσα την αστυνομία και τους πήγανε μέσα.
Επίσης να πω όσον αφορά με τους αστυνομικούς, όταν τους πήγαμε στα λεωφορεία τους που τους είχα βρει, οι αξιωματικοί αυτών που ήταν και αυτοί μεθυσμένοι, ήταν πολύ εριστικοί με την αστυνομία, δεν άφηναν τους αστυνομικούς να ανέβουν στο λεωφορείο, και μετά από πολλές πιέσεις τους κατέβασανε κάτω για να υποδείξω αυτόν που χτύπησε τον Παντελή. Ήρθανε τουλάχιστον 5 αυτοκίνητα της αστυνομίας, γιατί ήταν πάρα πολλοί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι ΝΑΤΟϊκοί που πρόεβησαν στην επίθεση – Τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες
20/11/2017
Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων αναφέρεται στο αποτέλεσμα της δίκης για τον ξυλοδαρμό του 37χρονου Χανιώτη που ουσιαστικά άφησε ελεύθερους τους θύτες της επίθεσης.
Αναφέρεται στην ανακοίνωση:
Ελεύθεροι αφέθηκαν, στην ουσία, οι ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες, που προέβηκαν σε απρόκλητη επίθεση σε βάρος ανυποψίαστων  συμπολιτών μας  Χανιωτών και έστειλαν έναν  από αυτούς στο Νοσοκομείο, το βράδυ της Παρασκευής 17 Νοέμβρη, αφού η απόφαση του δικαστηρίου ήταν η αναβολή της δίκης τους,
Τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες όσων βρίσκονται πίσω από αυτή την απόφαση, που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, όσο αφορά το θέμα της συμπεριφοράς των  ΝΑΤΟϊκών απέναντι στους κατοίκους της πόλης μας και ακόμα πιο τεράστιες  στην κυβερνητική πολιτική στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που εκθέτει ακόμα περισσότερο τον λαό μας στους τυχοδιωκτισμούς του.
Η εξάρτηση στο άρμα του ιμπεριαλισμού δεν είναι μονόδρομος, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν.
Οι Χανιώτες και μνήμη και πείρα έχουν και ξέρουν να μην υπακούν στις σειρήνες του δοσιλογισμού.
Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων  καλεί τους Χανιώτες να αποκρούσουν αυτές τις μεθοδεύσεις, να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, με  πρώτη ευκαιρία την συμμετοχή τους στην συνέλευση της Επιτροπή Ειρήνης Χανίων που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοέμβρη ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές
Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του
Εμπρός για ισχυρό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία “Ροσινάντε”: Οι ομάδες αυτές λειτουργούν με απόλυτη αδιαφορία προς την ανθρώπινη ζωή, που είναι το μέτρο κάθε ελευθεριακής και εξεγερτικής αντίληψης
20/11/2017
Αντιδράσεις και στον αναρχικό χώρο προκάλεσε ο τραυματισμός της δικηγόρου Αναστασίας Τσουκαλά με φωτοβολίδα, από ευθεία βολή, στα επεισόδια του Πολυτεχνείου.
Σε ανακοίνωση της, η πρωτοβουλία «Ροσινάντε» καταδικάζει το τυφλό χτύπημα.
Σύμφωνα με την αναρχική ομάδα, παρόμοια περιστατικά τυφλής βίας, από αντιεξουσιαστές, έχουν συμβεί και στο παρελθόν:
«Τις είδαμε να δρουν τον Σεπτέμβριο του 2014 στο Κερατσίνι, όταν κόντεψαν να σκοτώσουν την συντρόφισσα Κ.Κ., χτυπώντας την με λοστό στο κεφάλι επειδή διαφωνούσε με το σπάσιμο των… ΚΕΠ. Τις είδαμε να επιτίθενται σε εκδηλώσεις και πάρτι αντικαπιταλιστικών οργανώσεων, χτυπώντας γυναίκες, συντρόφισσες και συντρόφους για να πάρουν το ταμείο. Τις είδαμε να επιτίθενται σε συντρόφισσες και συντρόφους που έστηναν τα τραπεζάκια τους στο Πολυτεχνείο του 2015. Τις είδαμε και στο τριήμερο του Πολυτεχνείου, να αποκλείουν τις υπόλοιπες τάσεις από τον χώρο και να πετάνε πέτρες σε όποιον πλησιάζε το στρατόπεδό τους.
Τις είδαμε κυρίως, να υπερασπίζονται κατά κανόνα με υπερηφάνεια τη δράση τους την επόμενη μέρα. Όπως χθες και σήμερα, με το ναζιστικής προέλευσης και απύθμενης χυδαιότητας επιχείρημα της «παράπλευρης απώλειας» ή με την ελεεινή γκεμπελίστικη απόπειρα να παρουσιάσουν τη Νατάσα Τσουκαλά ως συνεργάτιδα της αστυνομίας.
Η εικόνα που κυκλοφόρησε από τον βαρύ τραυματισμό της Νατάσας Τσουκαλά, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην αμφιβολία: οι ομάδες αυτές λειτουργούν με απόλυτη αδιαφορία προς την ανθρώπινη ζωή, που είναι το μέτρο κάθε ελευθεριακής και εξεγερτικής αντίληψης, προκειμένουν να επιδοθούν σε ασκήσεις δύναμης, επιβολής, κυριαρχίας και εξουσίας. Οι ομάδες αυτές δεν αντιμάχονται το Κράτος, λειτουργούν ως ένα εν δυνάμει Κράτος που διεκδικεί την αυθαίρετη εξουσία για λογαριασμό τους.
Δεν έχει απομείνει καμία απολύτως δικαιολογία για να συνεχιστεί η ανοχή του κινήματος απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Η πρακτική τους προσβάλει, συκοφαντεί, αδυνατίζει και ντροπιάζει το κοινωνικό και το ελευθεριακό κίνημα και κάθε αγώνα για μια κοινωνία χωρίς επιβολή. Η μοναδική τους συνεισφορά είναι η σχετικοποίηση της καταστολής, σαν αυτή που είδαμε να εκτυλίσσεται από τις αστυνομικές δυνάμεις το βράδυ της Παρασκευής, απέναντι σε διαδηλωτές που επέστρεφαν από την πορεία στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και απέναντι στην γειτονιά των Εξαρχείων, που πέρα από τη δυσφήμιση των ΜΜΕ και των πολιτικών παπαγάλων έχει κάθε τόσο να αντιμετωπίσει και την εισβολή των ΜΑΤ εν είδει κατοχικού στρατού.
Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί κάθε ελευθεριακή και αντικαπιταλιστική οργάνωση, κάθε άνθρωπο που παλεύει για την ελευθερία, σε συντονισμό για την αυτοάμυνα του κινήματος, τόσο απέναντι στην κρατική καταστολή που παραμένει η ίδια είτε κυβερνά η «Δεξιά» είτε κυβερνά η «Αριστερά» όσο και απέναντι σε φαινόμενα αντικοινωνικής βίας, περιφρόνησης της ανθρώπινης ζωής και απόπειρας να υποκατασταθούν οι κοινωνικές διεργασίες από έναν ατελείωτο τυφλό μιλιταρισμό.
Βρισκόμαστε στο πλάι της Νατάσας Τσουκαλά και κάθε ενός από τα εκατοντάδες θύματα της αστυνομικής βίας της Παρασκευής 17/11.», καταλήγει η ανακοίνωση



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki  Papachela
Και σε παίρνουν τηλέφωνο απ την τράπεζα που έχει το στεγαστικό σου, αφού σου έχει στείλει διαταγή πληρωμής, να πας να διακανονίσεις. Τους απαντάς ότι κατ αρχήν πως βγάζετε κόκκινο ένα δάνειο του οποίου έχει γίνει μερική αποπληρωμή πριν ένα χρόνο αφού η ίδια τράπεζα σου φαγε το πατρικό που χε βάλει χέρι και για το σπίτι σου σ εκείνο. Κατά δεύτερον τι μου ζητάτε; Ολο το ποσόν του αρχικού δανείου ξανά; Που είναι τι; Ανατοκισμοί κι ελβετικό; Χωρίς να κόβετε τίποτα; Απαντάνε, εγώ δεν ξέρω καινούργια είμαι στην θέση και πρέπει να έρθετε να διακανονίσετε, αυτά μας χρωστάτε και δεν υπάρχει περίπτωση να κόψουμε ούτε μισό ευρώ. Απαντάς αφού ήδη μου χετε στείλει διαταγή πληρωμής, έχω αρκετά στοιχεία για την πουστιά σας και θα τα πούμε στα δικαστήρια. Απαντάνε, να έρθετε να διευθετήσετε το χρέος σας.
Φταίω εγώ να πάω με καλάσνικοφ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χτυπούσαν… μόνοι τους τα κεφάλια τους στο οδόστρωμα
Ανεκδιήγητοι ισχυρισμοί των αστυνομικών της ΥΑΤ στις καταθέσεις τους κατά των συλληφθέντων
20/11/2017 19:47
Σε νέα ύψη ίπταται η δημιουργικότητα των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. με όσα περιγράφουν στις εκθέσεις τους για τους εμφανώς άγρια ξυλοκοπημένους συλληφθέντες της 17ης Νοεμβρίου 2017.
Χαρακτηριστικό απόσπασμα από μία από τις εκθέσεις σύλληψης
Κατά την αιφνιδιαστική κίνησή μας, καταφέραμε να αποκόψουμε στην συμβολή της πλατείας Εξαρχείων με την οδό Σπύρου Τρικούπη και να συλλάβουμε τρία άτομα τα οποια συμμετείχαν στις επιθέσεις καθ’ όλη την διάρκεια που βρισκόμασταν στο σημείο (sic). Τα εν λόγω άτομα μόλις αντιλήφθηκαν ότι έχουν αποκοπεί από τα υπόλοιπα επιτιθέμενα άτομα, πιάστηκαν μεταξύ τους σφιχτά και ξάπλωσαν στο οδόστρωμα και χτυπούσαν τα κεφάλια τους με δύναμη στο οδόστρωμα και φώναζαν με σκοπό να ματαιώσουν την σύλληψή τους. Από κοινού με τους συναδέλφους της διμοιρίας μου προσπαθούσαμε να σηκώσουμε τα εν λόγω άτομα από το οδόστρωμα πλην όμως αυτά αντιστεκόντουσαν (sic) σθεναρά και με κλοτσιές (sic) και απότομες κινήσεις μας (sic) χτυπούσαν και προσπαθούσαν να ματαιώσουν την σύλληψη και χειροπέδηση (sic) τους.
Σχολιο.- παθανε συνδρομο ζαρντινιέρα οι διαδηλωτες ενω οι χρυσαυγιτες με στολ εμμ εννοω οι φιλησυχοι και πραοι αστυνομικοι προσπαθουσαν να τους εμποδισουν με στιβαρη τρυφεροτητα,να μην χτυπανε μονοι τους τα κεφαλια τους στο πεζοδρομιο
(οργιο βιας παλι απο τους μπατσους αλλα κιχ απο τα καναλια ..
φυσικα τα καναλια,οι μπατσοι,οι δεξιοι,οι ακροδεξιοι κτλ ανοιγουν σαμπανιες με τον τραυματισμο της Ν.Τσουκαλα απο τους κρετινους )



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκκληση για αίμα στην Αναστασία Τσουκαλά
20.11.2017, 19:59
Οι θεράποντες γιατροί της εγκληματολόγου Αναστασίας Τσουκαλά που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός», απεύθυναν έκκληση προς όποιον μπορεί, να μεταβεί στο νοσοκομείο και να δώσει αίμα.
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τουκαλά τραυματίστηκε από φωτοβολίδα ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρο στην περιοχή των Εξαρχείων μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Στο σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
Ο πυρετός υποχώρησε και η κατάστασή της είναι καλύτερη από χθες (σ.σ.: Κυριακή). Θα γίνει και σήμερα χειρουργικός καθαρισμός του τραύματός της. Η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη. Επειδή η νοσηλεία θα διαρκέσει αρκετά και χρειάζεται αίμα, παρακαλούμε όποιος μπορεί, να έρθει στην αιμοδοσία του Ευαγγελισμού και να δώσει αίμα στο όνομα Αναστασία Τσουκαλά, ΜΕΘ.
Η κ. Τσουκαλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη και να αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



EΠΕΙΔΗ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΞΕΡΩ, ασχολούνται μόνο με τις δευτερογενείς αντιθέσεις του καπιταλισμού (έμφυλο, αντιρατσισμός, αντιφασισμός, άρνηση στράτευσης, θέαμα) αφήνοντας την πρωτογενή αντίθεση (κεφάλαιο-εργασία) στα αζήτητα ή καθαρίζοντας με τα γνωστά τσιτάτα του τύπου "σκατά στην εργασία", ο βαρύτατος τραυματισμός μιας γυναίκας (αν είχε χτυπηθεί από την κοιλιά και πάνω, το πιο πιθανό ήταν να είχαμε νεκρή), δεν εμπίπτει έστω στις δευτερογενείς αντιθέσεις με τις οποίες ασχολούνται; Δεν είναι θύμα νταβραντισμένων, βουτηγμένων στην τεστοστερόνη, μιλιταριστών αρσενικών; Γιατί αν εξαιρέσεις την ροσινάντε που προς τιμή της διαφοροποιήθηκε, αλλά που δε θεωρείται και πολύ αναρχική από τους αναρχικούς που ξέρω, δεν είδα καμία άλλη ανακοίνωση οργανωμένης συλλογικότητας. Γιατί δεν πιστεύω να θεωρούν την Τσουκαλά "παράπλευρη απώλεια", ούτε φυσικά ότι συμψηφίζουν με τις χιλιάδες ευθείες βολές των μπάτσων, που έχουν σημαδέψει και σακατέψει κυριολεκτικά εκατοντάδες διαδηλωτές, και που "από θαύμα" δεν έχουμε νεκρό τα τελευταία χρόνια...Ας μην κοροιδευόμαστε, ο αναρχικός χώρος θεωρεί αυτά τα συγκεκριμένα ούγκανα, κομμάτι του, ανόητο πολλές φορές, υπερφίαλο κάποιες άλλες, αλλά πάντως κομμάτι του. Και όταν συμβαίνουν ακραίες αιματηρές καγκουριές από μέρος τους, καμιά φορά και τραγωδίες, σπεύδει ο χώρος αυτός να μαζέψει τα ασυμάζευτα...Για μένα είναι ξεκάθαρο, όσο απομακρύνεσαι από την πρωτογενή αντίθεση, τα κριτήρια σου θολώνουν επικίνδυνα, το τι θεωρείς αντισυστημική πάλη περιορίζεται στην αυτοαναφορικότητα της μικρής σου ομάδας, μοιραία θα αφήσεις και χώρο σε απολίτικα, μικρόνοα και επικίνδυνα στοιχεία...
υγ επειδή οι συνεπείς κομμουνιστές και αριστεροί άνθρωποι δεν θεωρούν ότι «μολύνουν» τον «τοίχο» τους ή το σάιτ τους δημοσιεύοντας ανακοινώσεις άλλων (κινηματικών) χώρων πέραν των δικών τους, αναρτώ ολόκληρη την ανακοίνωση της ροσινάντε και ας διαφωνώ με το ιδεολογικό της πλαίσιο, όπως θα έκανα και με οποιαδήποτε άλλη συλλογικότητα αν έβρισκα ότι τα λεγόμενά της έχουν κάποια αξία να διαβαστούν…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήρθαν , έδειραν , έστειλαν κόσμο στο νοσοκομείο και αποχώρησαν σαν κύριοι οι Βρετανοί στρατιώτες απ τα Χανιά....
Η δίκη ανεβληθει , μπήκαν στο καράβι και από δω πάνε και οι αλλοι
Μόνο όσους αντιστέκομαστε στους πλειστηριασμούς θα μας μπουζουριαζουν αυτεπαγγελτα ακαριαία γιατί εγκληματουμε κατά αυτών που μας υποδουλωσαν
ΣΥΡΙΖΑ ξεφτίλες




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσακαλώτος στη Βουλή: αυτοί είναι οι περιορισμοί των δανειστών ,
μας λέτε να πάμε σπίτι μας,δε πάμε σπίτι μας.
καλέ ποιο σπίτι;
με κόλλα ΟΥΧΟΥ στη καρέκλα σφηνωμένοι πάνω σε πτώματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ξεριζωμός 700.000 Ελλήνων για τη δημιουργία «ζωνών ασφαλείας» και την απομόνωση του Δημοκρατικού Στρατού
« 50.000 κομμουνιστές ενταγμένοι σ’ ένα καλά οργανωμένο σύστημα πληροφοριών (υπήρχαν) σε κάθε χωριό στην Ελλάδα. Αυτοί είναι οι λεγόμενοι συμμορίτες της Αυτοάμυνας και συνιστούν τόσο μεγάλο κίνδυνο , όσο και οι ένοπλοι αντάρτες.. Είναι οι διοικητικές , πληροφοριοδοτικές και εφοδιαστικές υπηρεσίες των ανταρτικών δυνάμεων».
Αυτός ήταν και ο πραγματικός λόγος της εκδίωξης των λεγόμενων ανταρτόπληκτων από τις εστίες τους, σύμφωνα με αμερικανικές στρατιωτικές εκθέσεις.
Φυσικά, οι συνθήκες ζωής τους ήταν άθλιες και η φωτογραφίες ενδεικτικές.
https://www.imerodromos.gr/antartopliktoi/



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΧΕΒΡΩΝΑ ..Ισραηλινοι εποικοι και τα παιδια τους με οπλα
***Η Χεβρώνα είναι παλαιστινιακή πόλη στη Δυτική Όχθη, 30 χιλιόμετρα νότια της Ιερουσαλήμ.
Κατεχομενη Χεβρώνα
Η Χεβρώνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Παλαιστίνη, μετά την Πόλη της Γάζας, με περίπου 200.000 κατοίκους.Το 1997, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης υπέγραψε με το Ισραήλ το Πρωτόκολλο σχετικά με την αναδιάταξη της Χεβρώνας, ως μέρος των συνεχιζόμενων τότε ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.
Το πρωτόκολλο διαίρεσε την Χεβρώνα στην Περιοχή H1 (80%), που ελέγχεται από τους Παλαιστίνιους, και την Περιοχή Η2 (20%), που ελέγχεται από το Ισραήλ.
Σήμερα υπάρχουν πέντε ισραηλινοί εποικισμοί στην περιοχή Η2, ενώ τα προηγούμενα χρόνια, η κατοχή και οι έποικοι έκαναν οτιδήποτε ήταν δυνατό για να συνδέσουν τους εποικισμούς με δρόμους και
ολόκληρες περιοχές αποκλειστικά για Ισραηλινούς.
Οι εποικισμοί όχι μόνο επεκτείνονται διαρκώς,αλλά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν και αυξημένο ρυθμό ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την ισραηλινή οργάνωση Peace Now, η οικοδόμηση
παράνομων ισραηλινών εποικισμών αυξήθηκε κατά
34% το 2016, με έναρξη κατασκευής 1.814 νέων μονάδων κατοικίας.
Περαιτέρω, τον Ιανουάριο του 2017, οι ισραηλινές
αρχές ανακοίνωσαν την κατασκευή τουλάχιστον 6.219 νέων μονάδων κατοικίας στους ήδη υφιστάμενους ισραηλινούς εποικισμούς στην
κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης
της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Από τότε, έχουν εγκρίνει επίσης την εγκαθίδρυση ενός νέου ισραηλινού εποικισμού βορειοανατολικά της Ραμάλας,και έχουν ανακοινώσει την επικείμενη έγκριση ενός ακόμα νέου εποικισμού με 10.000
μονάδες κατοικίας, βόρεια της Ιερουσαλήμ, κοντά
στη Ραμάλα.Επιπλέον, η ισραηλινή Κνεσέτ πέρασε έναν νόμο που νομιμοποιεί εκ των υστέρων αρπαγή γης παλαιστινιακών εκτάσεων που ανήκουν σε ιδιώτες.
Ο νόμος αυτός αφορά τουλάχιστον 4.000 σπίτια εποίκων, διασκορπισμένα σε 53 εποικισμούς και «προκεχωρημένα φυλάκια».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στα χρόνια της φωτιάς και της παρανομιας ,πολύ ευκολα σημερινοί κρίνουν αποφάσεις στελεχών της τότε ΕΔΑ και του παράνομου ΚΚΕ και πιθανές αντιφάσεις.Ορισμένοι -ευτυχώς μόνο ορισμένοι-που λυσσάξατε με τον Γλέζο. Ξαφνικά σας χάλασε που πήγε μέσα στην βροχή στο Πολυτεχνείο και ακόμα και για στημένα show γράφετε λες και τό'χει ανάγκη στα 95 του? .Το σημαντικό είναι που επιμένει να διατηρεί άσβεστη την ιστορική μνήμη, όταν άλλοι την εξαφανιζουν.Και λίγο εγκράτεια δεν βλάπτει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Να και ο "εξαγνισμένος" Ψυχάρης στην εκλογή της "Κεντροαριστεράς".
Όλα τα καλά παιδιά μαζεμένα στης Φώφης το μαγαζί με το νέο Α.Φ.Μ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο ότι στο μετρό θα λειτουργούν οι μπάρες πλέον και δεν θα μπαίνεις χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Ας πω την εμπειρία μου.
Κατεβαίνω στην αρχή της εβδομάδας στο μετρό. Μιας και δεν το χρησιμοποιώ συχνά δεν ήξερα τι ακριβώς συμβαίνει με όλες αυτές τις αλλαγές.
Πάω στα μηχανήματα (τα παλιά) και βλέπω ότι πια δεν εκδίδουν εισιτήρια. Πάω στα καινούρια και βλέπω ότι πρέπει να βγάλω εισιτήριο πέντε διαδρομών.
Κανένα πρόβλημα.
Ανοίγω πορτοφόλι, δεν έχω εφτά ευρώ. Βλέπω δίπλα το ΑΤΜ.
Κανένα πρόβλημα.
Πάω να σηκώσω λεφτά. Το ΑΤΜ άδειο. Ξαναπάω στα μηχανήματα, έχει σχισμή για κάρτα.
Κανένα πρόβλημα.
Επιλέγω τρόπο πληρωμής, δεν δίνει επιλογής κάρτας.
Κανένα πρόβλημα
Γυρνάω στον γκισέ, άδειος από κόσμο και υπαλλήλους. Πάω στον μπάτσο του λέω "που είναι οι υπάλληλοι;" Μου αποκρίνεται ότι είναι στην απέναντι πλευρά.
Κανένα πρόβλημα.
Πηγαίνω απέναντι και βλέπω ουρά μισής ώρας τουλάχιστον. Για μια διαδρομή πέντε λεπτών που ήθελα να κάνω.
Κανένα πρόβλημα.
Μπήκα χωρίς εισιτήριο.
Και την επόμενη φορά αν πρέπει να λύσω σπαζοκεφαλιά για να βγάλω ένα εισιτήριο θα περάσω πάνω από τις μπάρες, μια χαρά.
Κανένα πρόβλημα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όχι μόνο την πέσανε, οι τροτσικιστες της ΔΕΑ στην πορεια του Πολυτεχνειου, βρίσανε και ασκήσανε σωματική βια σε γυναίκες μιας ηλικίας του Ε.ΠΑ.Μ για την ελληνική σημαία, αλλά μετά τη δώσανε και σε αναρχικούς για να την κάψουνε. Κανείς δεν τολμά να πάρει την ευθύνη, αλλά όλοι ποιούν τη νήσσα! Όλα αυτά γίνανε μπροστά στα μάτια της ΛΑΕ (δεν εννοοώ πως ήταν δικοί τους) που από κάπου εκεί κοντά ξεπηδήσανε, αλλά κανείς δεν μίλησε, αν εξαιρέσεις ίσως το Λαφαζάνη που μου μεταφέρουν παρευρισκόμενοι.
Σχολιο.- Παντως παιδες, νοιωθω οτι οφειλω να κανω (και εδω) την προβοκατορικη συνεισφορα μου στην ερμηνεια του γεγονοτος...Το οτι η σημαια κλαπηκε απο το ΕΠΑΜ και  καηκε μπροστα στα μουτρα του Λαφαζανη ηταν ενα μηνυμα απο τις υποψηφιες συνιστωσες της ΛΑΕ:"Η με αυτους ή με εμας"...Θυμιζω το "προξενιο" μεταξυ Λαφα και Καζα για εκλογικη συμπραξη...Βγηκε μετα στα καγκελα ο Κυπριωτης και σχολασε ο γαμος,προφανως...
σχολιο.-  Να σε πω φίλε γιατί ασχολούμαι με το θέμα: Αυτό ψήνεται 2 χρόνια τώρα, αλλά όσο κρατά αυτά τα καθικια και τα τσογλανια η ΛΑΕ κανένας σοβαρός χώρος δεν θα έρθει σε συμφωνία... Το ΕΠΑΜ μιλάει για πιθανή συνεργασία περισσότερο για να ασκήση πολιτική πίεση στη ΛΑΕ, εύστοχα θεωρώ. Αλλά τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Η ΛΑΕ φοβάται την εσωτερική σύγκρουση σαν τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό είναι ωρολογιακή βόμβα που ξέρεις που οδηγεί.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



γραφει η Δέσποινα Κουτσούμπα
Για τη Νατάσα Τσουκαλά

Ίσως έπρεπε να χαμε πει κάποια λογάκια από την πρώτη μέρα, αλλά για όλους-ες μας προείχε η κατάσταση της υγείας της. Κι εδώ που τα λέμε, δεν περιμέναμε ότι την ώρα που βρισκόταν στο χειρουργείο ή την ώρα που δίνει μάχη με τη ζωή της κάποιοι θα είχαν όρεξη για τόση σκατοψυχιά! Βέβαια, από τους ακροδεξιούς το περιμέναμε, όπως και από κύκλους της αστυνομίας. Από άλλους, ήταν κάπως δύσκολο να το περιμένει κανείς...

-Η Νατάσα είναι εγκληματολόγος (καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Παρίσι). Το διδακτορικό της για την οπαδική βία στην Ευρώπη είναι μοναδικό στο είδος του. Ασχολείται επιστημονικά με την αστυνομική βία (αρχικά το παθε όταν ασχολήθηκε ως συνεργάτης του Παπουτσή ειδικά με το θέμα αυτό, και μέχρι να παραιτηθεί από συνεργάτης -αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση που θα την πούμε άλλη φορά- μετά από κει κόλλησε όταν συνειδητοποίησε το τι συμβαίνει στην ΕΛΑΣ), αλλά και με πολλά άλλα είδη βίας.
Η Νατάσα, όμως, έχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τους εγκληματολόγους που ξέρουμε -ειδικά στη χώρα μας. Η Νατάσα παρακολουθεί ό,τι συμβαίνει στο πεδίο. Ναι, πράγματι, είναι σπάνιο (μάλλον είναι η μόνη που ξέρω). Σε αντίθεση με κάποιους και κάποιες που κάνανε καριέρα κάνοντας μελέτες από μακριά, ή φτιάχνοντας τα μούτρα τους ώστε να γίνουν υπουργοί, ή -ακόμη χειρότερα- έκαναν "έρευνες" μαζεύοντας ερωτηματολόγια από τους 500 συλληφθέντες του Πολυτεχνείου το 1995, σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια! Κι έρχονται τώρα κάποιοι να ονομάσουν τη Νατάσα "συνεργάτη της αστυνομίας". Πόσο ζώα μπορεί να είστε άραγε;

-Η Νατάσα είναι ένας ενεργός άνθρωπος, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Στην καταπάτηση κάθε ανθρώπινου ή κοινωνικού ή δημοκρατικού δικαιώματος τα τελευταία χρόνια που πέρναγε πολύ περισσότερο καιρό στην Ελλάδα, η Νατάσα ήταν εκεί, στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και όλα τα σχετικά. Ως δικηγόρος δεν είχε αναλάβει καμία υπόθεση, πολύ απλά γιατί δεν έχει ασκήσει δικηγορία στην Ελλάδα -είπαμε, είναι πανεπιστημιακός στη Γαλλία. Και πάντα σε αυτές τις πρωτοβουλίες ήταν αθόρυβη, ώστε να μπορούν κάποια ζώα σήμερα να την παρουσιάζουν "με τη μεριά της εξουσίας". Πόσο βαλτοί είστε ορισμένοι;

-Το προσωνύμιο "συνεργάτης του Τόσκα" της το κόλλησε η Χρυσή Αυγή, όταν τον Αύγουστο του 2016 ο Παναγιώταρος έκανε ερώτηση στη Βουλή λέγοντας ότι ο Τόσκας τη διόρισε συνεργάτη του. Η αλήθεια είναι ότι είναι αντιπρόεδρος στο ΔΣ του ΚΕΜΕΑ (κέντρο μελέτης που υπάγεται στο ΥΠΡΟΠΟ), σε θέση που έχει αποποιηθεί τις αποζημιώσεις λειτουργίας του ΔΣ, και σε θέση που αντιστοιχεί εντελώς στο επιστημονικό της αντικείμενο. Ο Παναγιώταρος και η Χρυσή Αυγή προφανώς κι εχουν χιλιάδες λόγους να σκούζουν για αυτή τη θέση, γιατί στο μυαλό τους είναι απαράδεκτο μια γυναίκα σαν τη Νατάσα να συντονίζει π.χ. αντιρατσιστικά σεμινάρια στην αστυνομία (άλλο αν θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί ή όχι να έχει πραγματικό αποτέλεσμα σε ΑΥΤΗ την αστυνομία). Όλοι εσείς που την αποκαλείτε "συνεργάτη του Τόσκα", ακολουθώντας τον Παναγιώταρο, είστε βαλτοί ή απλώς ντιπ για ντιπ ανεγκέφαλοι;

Σταματάω εδώ, όχι γιατί δεν υπάρχουν άλλα, αλλά για να προλάβω να πάω στο νοσοκομείο.
Είναι σίγουρο βέβαια ότι όταν η Νατάσα γίνει καλά, θα γελάσει με αυτά με τα οποία εγώ τώρα εκνευρίζομαι, αλλά ας γίνει καλά να με μαλώσει για αυτά που γράφω. Ας γίνει καλά να (ξανα)τσακωθούμε με την ησυχία μας!''



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία τους προκαλεί, "πετάει το γάντι" σε ΗΠΑ-Ισραήλ!
Ανοικτή πρόκληση απευθύνει η Ρωσία σε ΗΠΑ και Ισραήλ, διαψεύδοντας τη νέα θεωρία των "ειδικών αναλυτών" και ΜΜΕ που τροφοδοτούν τη διεθνή κοινή γνώμη περί "δύο ιμπεριαλισμών": Η Χεμπολάχ θα παραμείνει στη Συρία!
Τα στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή κι ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου δεν επιτρέπουν οπισθοδρομήσεις, ειδικά μετά την ταπεινωτική ήττα των ΗΠΑ και των συμμάχων της στη Συρία. Άλλωστε σήμερα οι ΗΠΑ βρίσκονται στη χειρότερη θέση από την πρόσφατη δημιουργία του τρόπος του λέγειν αμερικάνικου "έθνους". Η στρατιωτική υπεροπλία είναι πλέον μακρινό όνειρο για την πάλαι ποτέ υπερδύναμη.
Φυσικά δεν μιλάμε για τη μεγάλη σοσιαλιστική δύναμη ΕΣΣΔ, αλλά λαμβάνουμε υπόψη πως λαοί που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό βρίσκουν στη Ρωσία -με αμοιβαία οφέλη- μια συμπαράσταση και φυσικά η Ρωσία καταλαμβάνει με ραγδαίους ρυθμούς προνομιακούς οικονομικούς χώρους της βαριά άρρωστης Αμερικής.
Σήμερα στην περιοχή οι μοναδικοί σταθεροί σύμμαχοι των ΗΠΑ είναι το Ισραήλ, η Ελλάδα της "πρώτη φορά αριστερά" και τα σιωνιστικά αραβικά δικτατορικά καθεστώτα υπό την... επιρροή της σκοταδιστικής μοναρχίας της Σαουδικής Αραβίας. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, παραμένοντας στο ΝΑΤΟ και κάτω από την αμερικάνικη επίβλεψη, προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τον οικονομικό στραγγαλισμό που τους έχουν υποχρεώσει σε δυσβάχτατα μέτρα για την οικονομία τους: εμπάργκο σε Ρωσία, Ιράν, Συρία, Λατινική Αμερική... Ακόμη κι η Τουρκία κινείται δραστήρια σε μια άλλη κατεύθιυνση, αφού μέχρι πρόσφατα ήταν η πύλη εισόδου και υποστήριξης των τρομοκρατών που είχαν διεισδύσει στη Συρία...
Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ κι ακολουθεί η Σαουδική Αραβία μαζί με τα φιλοσιωνιστικά αραβικά δικτατορικά καθεστώτα των κρατιδίων-δορυφόρων της, πιέζουν με κάθε τρόπο και μέσο για την απόσυρση της οργάνωσης Χεζμπολάχ από τη Συρία, όπου βρίσκεται μετά από αίτημα για βοήθεια από τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Μάλιστα το σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς με δηλώσεις του σιωναζί Νετανιάχου απειλεί και με επέμβαση στο Λίβανο.
Ο Alexander Zasypkin, πρέσβης της Ρωσίας στο Λίβανο, προειδοποίσε ότι «Η Χεζμπολάχ δεν φεύγει από τη Συρία»!
Ο τρομοκρατημένος Νετανιάχου κι ο Σαουδάραβας δικτάτορας που έχει φυλακίσει σχεδόν όλους τους εμίρηδες του "βασιλείου" του, ακόμη και μέλη της βασιλικής οικογένειας ("έμπειρος" μιας και δολοφόνησε τον πατέρα του και τους διαδόχους που προηγούνταν για το θρόνο, ώστε να γίνει ο ίδιος μονάρχης) θα πρέπει να βρίσκονται σε νευρική κρίση, αλλά και να αισθάνονται την ανάσα της ανατροπής τους.
Ο Ρώσος πρέσβης Alexander Zasypkin, δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας σε ότι αφορά τη ρωσική παρουσία και το ρόλο της στη Μέση Ανατολή: «Αυτοί που προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Άσαντ με όλα τα μέσα, τώρα επιζητούν την πλήρη αποχώρηση της Χεζμπολάχ από τη Συρία κι αυτό είναι απαράδεκτο...
Η συμμετοχή των Μαχητών του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης του Λιβάνου [Χεζμπολάχ], των στρατιωτικών Συμβούλων του Ιράν και των Ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων στη σύγκρουση της Συρίας ήταν αναγκαία όταν ορισμένες χώρες της περιοχής κι άλλα κράτη [σαφώς ενοεί τις ΗΠΑ και τις χώρες της ΕΕ] διοχέτευαν τρομοκράτες κι υποστήριξαν τις ένοπλες ομάδες που ήθελαν ν' ανατρέψουν τη Συριακή κυβέρνηση...».
Αναφορικά με την άμεση εμπλοκή χωρών της Μέσης Ανατολής εναντίον της Συρίας (Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ισραήλ, αλλά και Τουρκίας) ο  Ρώσος πρέσβης Alexander Zasypkin θύμισε: «Η Μόσχα από την έναρξη της Συριακής κρίσης στάθηκε αντίθετη σε κάθε ξένη παρέμβαση καθόσον επιβάρυνε την κατάσταση, όπως συνέβη στο Ιράκ και τη Λιβύη» (πηγή: "hispantv")
Το μήνυμα της Ρωσίας είναι απόλυτα σαφές: ξεχάστε τον δήθεν "εκδημοκρατισμό" της Συρίας... η "αραβική άνοιξη made in USA" έλαβε τέλος!
Το Ρωσικό μήνυμα έχει κι άλλους αποδέκτες:
Τους Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών που μαζί με αμερικάνικες δυνάμεις κατέχουν κυρίαρχα Συριακά εδάφη...
Την Τουρκία που ναι μεν έκανε στροφή 180 μοιρών στη σχέση της με τους μισθοφόρους φονιάδες τζιχαντιστές και τη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στη Συρία, αλλά και το αγκάθι στο υπογάστριο της: Αντιόχεια!
Οι Γάλλοι παραδίδουν στην Τουρκία την επαρχία Αντιοχείας και ο τουρκικός στρατός με τον συνταγματάρχη Şükrü Kanatlı εισέρχεται στην  Αλεξανδρέττα (5 Ιούλη 1938)
Συριακά εδάφη που της παραχώρησαν οι Γάλλοι αποικιοκράτες ως "κτήτορες της Συρίας" το 1938. Η Αλεξανδρέττα, πόλη της επαρχίας της Αντιόχειας στη μεσογειακή ακτή της Τουρκίας, σημαντικό λιμάνι της Μεσογείου με περίπου 200.000 κατοίκους, στην τεράστια πλειοψηφία τους Άραβες, αλλά και Αρμενική παρουσία.
Ιστορική έδρα του τιμημένου Πατριαρχείου Αντιοχείας, που μετά την τουρκική υφαρπαγή ελέω Γάλλων αποικιοκρατών, έχει μετακομίσει στη Δαμασκό.
Απραγματοποίητο όνειρο οι "προσκλήσεις", ακόμη και "παρακλήσεις" του Ερντογάν να επιστρέψει το Πατριαρχείο Αντιοχείας στο φυσικό του χώρο.
Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιόχειας, με έδρα την Αδούλωτη κι Αδέσποτο Δαμασκό παραμένει ανυπότακτο: Επιστροφή στην Αντιόχεια όταν Λευτερωθεί! Κι αυτό το πληρώνει με απαξίωση από το Φανάρι και την Αθήνα. Σε λίγο (έναρξη... Μάρτης 2011) μπαίνουμε στον 8ο χρόνο ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας και δεν υπήρξε ούτε μία, έστω υποκριτική δήλωση συμπάθειας κι όχι υποστήριξης στους περισσότερους από 2 εκατομμύρια Ελληνορθόδοξους της Συρίας, από τον Βαρθολομαίο κι Ιερώνυμο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν βρίσκεται στην Abu Kamal, την πολη της Συριας, την τελευταία Συριακή πόλη που ηταν υπό τον έλεγχο του... αυτοαποκαλούμενου "ισλαμικού κράτους", ο Ιρανός Στρατηγός Qassem Suleimani... Κούρδοι, Αμερικανοί, Ισραηλινοί και σια... έλαβαν το μήνυμα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εικονογραφημένη ομοφυλοφιλία για μικρά παιδιά… μια κυβέρνηση των μαφιόζων του χρήματος και του 4ου Ράιχ
Η πολιτεία έχει την υποχρέωση διδασκαλίας "γνωστικών αντικειμένων"... η διαπαιδαγώγηση είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ της οικογένειας (όπως κι η επιλογή θρησκεύματος κ.λ.π.). Συνεπώς, αναζητείται δικαστής, φορέας, Σύλλογοι Γονέων και Διδασκόντων... να πουν όχι στο νέο πλανητικό ΦΑΣΙΣΜΟ!
Υπάρχουν;
* Για την εκκλησία δεν το συζητάμε... είναι στην Υπηρεσία του 4ου Ράιχ, πλήρως υποταγμένη κι εξαγορασμένη από τα "προσφυγικά" κονδύλια κι "ευρωπαϊκά προγράμματα", που πληρώνουν ΟΛΟΙ οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι και με περισσότερο ΑΙΜΑ οι Έλληνες!
Τώρα η ομοφυλοφιλία διδάσκεται και στα μικρά παιδιά, μέσω παραμυθιών εικονογραφημένων!!!
Με τη χρηματοδότηση του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προωθείται η κουλτούρα των γκέι (το σύγχρονο ιδεολόγημα της πλανητικής χρηματιστηριακής μαφίας), στα μικρά παιδιά, μέσω της καταλυτικής δύναμης της εικόνας.
Είναι η κατοχική κυβέρνηση των «αριστερών» ανδρεικέλων που προωθεί και χρηματοδοτεί την ομοφυλοφιλική εκπαίδευση και την εδραίωση των... νέων αυτών ιδεολογημάτων της διαστροφής στα μικρά παιδιά: Όλα αυτά που προστάζουν τα πλανητικά αφεντικά του 4ου Ράιχ και οι πολυεθνικές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιβολή της ομοφυλοφιλίας και από την Εκκλησία της Αγγλίας

Με το ζόρι διαστροφή της φύσης. Γιατί; Θέλουν οι Παγκόσμιες Ελίτ ένα μικρό συνολικό πληθυσμό επί της γης για να τον ελέγχουν καλλίτερα; Πιθανόν.
Εξάλλου οι άνθρωποι με τις εντονότερες ανασφάλειες (και πόσο μάλιστα ανασφάλειες που αφορούν σε...
δομικά στοιχεία της προσωπικότητας) αποδεικνύονται οι καλλίτερα χειραγωγούμενοι και -κατά μια άλλη προέκταση- και οι αποδοτικότεροι καταναλωτές προϊόντων "επιτυχίας, ευτυχίας και ασφάλειας".
Εκείνο που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι η καταστροφική μανία είναι θεμελιώδες υλικό του χαρακτήρα του καπιταλισμού όχι μόνο γιατί δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να μεγιστοποιήσει το κέρδος αλλά γιατί έτσι ακριβώς επιβάλεται: Αποδομώντας, ισοπεδώνοντας, εκφυλίζοντας, εκμαυλίζοντας, εκπορνεύοντας.
 Η μάχη ενάντια στο φύλο είναι η τελική κατάληξη της μάχης των λίγων και ισχυρών ενάντια στους πολλούς, είναι αυτό που ο καπιταλισμός ελπίζει ότι θα αποτελέσει την οριστική νικηφόρα έκβαση της μάχης ενάντια στους λαούς.

Η Εκκλησία της Αγγλίας προσπαθεί να καταπολεμήσει τον ομοφοβικό εκφοβισμό στα σχολεία
«Αφήστε τα αγόρια να φοράνε φούστα και τα κοριτσια κάπα υπερήρωα»

Τη δική της απάντηση στην κατάρριψη των στερεότυπων των φύλων και του ομοφοβικου εκφοβισμου δίνει η Εκκλησία της Αγγλίας, υποστηρίζοντας ότι τα σχολεία θα πρέπει να αποτελούν ένα ασφαλές καταφύγιο έκφρασης και παιχνιδιού για τα παιδιά!
Είτε πρόκειται για τιάρα, είτε για "τουτού" (φούστα μπαλέτου από τούλι), πυροσβεστικό κράνος ή κάπα υπερήρωα, τα αγόρια και τα κορίτσια θα πρέπει να φοράνε ό,τι επιθυμούν χωρίς να υπακούουν σε στερεότυπα των φύλων, προέτρεπει η Εκκλησία της Αγγλίας σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τον ομοφοβικό εκφοβισμό στα σχολεία.
Η Εκκλησία ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα πρέπει να αποτελούν ένα ασφαλές καταφύγιο για παιχνίδι και εξερεύνηση και η συμπεριφορά των παιδιών δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζεται «προβληματική μόνο και μόνο επειδή δεν συμβαδίζει με τα στερεότυπα των φύλων».
«Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να εξερευνούν ποιά μπορεί να είναι χωρίς να κρίνονται ή να χλευάζονται», αναφέρει η Εκκλησία σε έκθεσή της, την οποία απέστειλε στα 4.700 θρησκευτικά σχολεία, στα οποία σκιαγραφεί τρόπους για την πάταξη του εκφοβισμού εις βάρος ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διεμφυλικών.
«Για παράδειγμα, ένα παιδί μπορεί να επιλέξει μια τουτού, μια πριγκιπική τιάρα και τακούνια και/ή το κράνος του πυροσβέστη, μια ζώνη για εργαλεία και τον μανδύα του υπερήρωα με αμεροληψία και χωρίς να κρίνεται», προστίθεται στην έκθεση.

Παρότι η Βρετανία είναι μια από τις λιγοστές χώρες όπου τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤ (στα αγγλικά LGBT, αρκτικόλεξο που προέρχεται από τις λέξεις Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Τρανς) έχουν συνταγματικά ίσα δικαιώματα, οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι εξακολουθούν να πέφτουν θύματα διακρίσεων και κακομεταχείρισης.
Την περασμένη εβδομάδα η φιλανθρωπική οργάνωση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, η Stonewall, ανακοίνωσε ότι σχεδόν οι μισοί από τους μαθητές ΛΟΑΤ στη Βρετανία που ρωτήθηκαν έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους.Σε έκθεσή της η οργάνωση αναφέρει ότι περισσότερα από δύο στα πέντε διεμφυλικά παιδιά στη Βρετανία έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.
«Σχεδόν οι μισοί μαθητές ΛΟΑΤ υφίστανται εκφοβισμό. Χαιρετίζουμε αυτό το σαφές μήνυμα (από την Εκκλησία της Αγγλίας) ότι αυτό δεν θα πρέπει να είναι ανεκτό», έγραψε η οργάνωση στο Twitter.
Η ΜΚΟ για τα παιδιά Barnardo's, η οποία συνεργάζεται με σχολεία, γονείς, παιδιά και κηδεμόνες για την πάταξη του εκφοβισμού των ΛΟΑΤ, επίσης χαιρέτισε την ανακοίνωση της Εκκλησίας.
«Οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και να ενθαρρύνονται να είναι ο αληθινός τους εαυτός...Το πώς είσαι αναγνωρίσιμος δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στη ζωή σου, θα πρέπει να είναι εφαλτήριο», δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Τζέβιντ Καν.
Δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov τον Σεπτέμβριο έδειξε ότι τα εγκλήματα μίσους εις βάρος μελών της ΛΟΑΤ στη Βρετανία σχεδόν διπλασιάστηκαν την τελευταία τετραετία και τον τελευταίο χρόνο ένας στους πέντε έχει γίνει στόχος.
«Κάθε εκφοβισμός, περιλαμβανομένου του ομοφοβικού, του αμφιφοβικού και του τρανσφοβικού εκφοβισμού προκαλεί βαρύ πλήγμα και οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα διαταραχών της ψυχικής υγείας, αυτοτραυματισμών, κατάθλιψης και αυτοκτονίας», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Γουέλμπι.
«Αυτές οι οδηγίες βοηθούν τα σχολεία να προσφέρουν το χριστιανικό μήνυμα της αγάπης, της χαράς και του εορτασμού της ανθρωπιάς μας χωρίς εξαιρέσεις ή αποκλεισμούς», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Η αγγλικανική κοινότητα, η οποία αριθμεί 85 εκατομμύρια πιστούς παγκοσμίως, βρίσκεται σε κρίση εξαιτίας των διαφωνιών για θέματα σεξουαλικότητας και φύλου ανάμεσα στις φιλελεύθερες εκκλησίες της στη Δύση και τις συντηρητικές της, κυρίως στην Αφρική.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






Αλλάξτε πλανήτη, φασίστες του ΑΠΟΕΛ. Εδώ είναι πλανήτης ανθρωπισμού και αλληλεγγύης
19-11-2017
Έχει ιστορία η μπόχα του φασισμού του πιο σιχαμερού κυπριακού σωματείου, άρρηκτα συνδεδεμένου με την πολιτική της αστικής τάξης του νησιού.
Λέει το σωματείο του ΑΠΟΕΛ στην Λευκωσία:
Δεν υπήρχαν νεκροί στο πολυτεχνείο όπως δεν έχει γίνει και κανένα πραξικόπημα στην Κύπρο.
Έχει ιστορία η μπόχα του φασισμού του πιο σιχαμερού κυπριακού σωματείου, άρρηκτα συνδεδεμένου με την πολιτική της αστικής τάξης του νησιού.
Η αρχή γίνεται πίσω στο 1948, ενώ μαινόταν ο εμφύλιος ενάντια στο αγγλόδουλο καθεστώς των μοναρχοφασιστικών οργανώσεων και των άγγλων συμμάχων τους. Το κλίμα του εμφυλίου μεταφέρθηκε και στην Κύπρο. Δεν αρκέστηκε μόνο στην πολιτική εξόντωση των κομμουνιστών αλλά πέρασε και στον αθλητισμό. Όσο περίεργο και να φαίνεται, η διάσπαση του ποδοσφαίρου ξεκίνησε πρώτα από τον στίβο. Γυμναστικοί Σύλλογοι άρχισαν να επιβάλλουν σε αθλητές στίβου την υποχρέωση άρνησης των ιδεολογικών τους πιστεύω με την υπογραφή δηλώσεων, που δεν άργησε να φτάσει και στο ποδόσφαιρο.
Ενδεικτικό και το κλίμα της εποχής, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα της εφημερίδας «Νέος Κυπριακός Φύλαξ».
Στις 28 Μαΐου η εφημερίδα μεταξύ άλλων έγραφε: «Οι κομμουνισταί αθληταί δεν έχουν θέσιν μέσα εις τα σωματεία. Θα συρρεύσωμεν μεθαύριον εις το γυμναστήριον δια να χειροκροτήσωμεν την ομάδα του ΑΠΟΕΛ είτε κερδίσει είτε χάσει, εάν εις αυτήν ΔΕΝ συμπεριλαμβάνωνται οι κομμουνισταί ποδοσφαιρισταί. Όταν η ομάς του ΑΠΟΕΛ κατέλθη στο γήπεδον χωρίς αυτούς, θα έχει κερδίσει μιαν μεγαλειώδη νίκην. Και προ παντός περί αυτής της νίκης πρόκειται»
Την επομένη, 29 Μαΐου 1948, ο «Φύλακας» έγραφε:
«Το ζήτημα της εκκαθαρίσεως των σωματείων από τους κομμουνιστάς δεν είναι ενδοσωματειακόν. Είναι πολιτικόν ευρυτάτης σημασίας…».
Και συνέχιζε: «οι τέσσαρες αντάρται ποδοσφαιρισταί του ΑΠΟΕΛ έκατσαν εις τα βραστά των. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το σωματείον πρέπει να τους ανεχθή. Οι κομμουνισταί αθληταί δεν έχουν θέσιν μέσα εις τα σωματεία»
Χούντα και ΑΠΟΕΛ.
Άριστη η μεταξύ τους συνεργασία. Από τις προσωπικές τους σχέσεις μέχρι και την καθοδήγηση προς Ελλάς Ελλήνων (Κύπριων κατά λάθος) Χριστιανών.
Εφημερίδες της εποχής: …Σε φιλικό αγώνα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς την 1η Απριλίου 1968, οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ ξεδίπλωσαν μπροστά στους εμβρόντητους θεατές ένα πελώριο πανό που έγραφε «Ζήτω η 21η Απριλίου 1967».
1974 και πραξικόπημα
Πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Μιχαλάκης Ζιβανάρης στελνει συγχαρητηρια επιστολή προς την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Σαμψών
Χρώματα ΑΠΟΕΛ: Το μπλε της Ελλάδας και το κίτρινο του Βυζαντίου. Νομίζω είναι περιττό να αναφέρουμε ότι δε θα δεις πουθενά μια κυπριακή σημαία, όχι γιατί δεν έχει ωραία χρώματα σαν το μπλε και το κίτρινο, αλλά γιατί δεν την αναγνωρίζουν. Ναι, δεν υπάρχει Κύπρος ανεξάρτητη, για αυτούς είναι ακόμα ελληνικό νησί.
Ποδόσφαιρο κράτος και πολιτική είναι ένα. Η σχέση τους είναι δούναι και λαβείν. Εθνικισμός, ρατσισμός, πρωτάθλημα, τουρκοκύπριοι και κυπριακό. Ενδεικτικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ επιτίθενται σε τουρκοκύπριους βγάζοντάς τους από τα αυτοκίνητά τους άλλοτε για να τα κάψουν και (με αυτούς μέσα ακόμα καλύτερα) και άλλοτε για να τους ξυλοφορτώσουν. Κανένας δεν έχει συλληφθεί, κανένα αστυνομικό δελτίο, κανένας δικός τους πολιτικός δεν καταδίκασε. Έχει ασυλία ο φασισμός και αυτό είναι με τις ευλογίες όλων των εξουσιών.
Το «καλύτερο» το άφησα για το τέλος, θα μπορούσα και να έγραφα μόνο αυτό. Όταν ένας ποδοσφαιρικός τους αγώνας τελειώνει κι είναι ενάντια σε αριστερά σωματεία, όπως η Ομόνοια και η Νέα Σαλαμίνα, ψέλνουν τον εθνικό ύμνο και μετά φωνάζουν όλοι μαζί το σύνθημα «ζει, ζει και μας καθοδηγεί…». Αν αναρωτιέστε ποιος ζει και τους καθοδηγεί ένας είναι. Ο Γεώργιος Γρίβας.
ΥΓ: Κυκλοφόρησε πέρσι από την εφημερίδα “Χαραυγή” ένα ιστορικό βιβλιαράκι του Πάμπου Στυλιανού, που αξίζει να διαβάσει κανείς για να πάρει συνοπτικά μερικά στοιχεία. Ο τίτλος του είναι “η μεγάλη ρήξη του 1948 και η ψευδεπίγραφη ενοποίηση του Κυπριακού Αθλητισμού” και μπορείτε να το βρείτε διαδικτυακά κι εδώ.
ΥΓ 2: μετά από τα παραπάνω, κανείς δεν μπορεί να εκπλήσσεται με το ελεεινό περιεχόμενο του πανό που ανέβασαν χτες τα φασιστοειδή του ΑΠΟΕΛ για το Πολυτεχνείο: 44 χρόνια ψέματα.
Να πώς περνάνε από το “δεν ξεχνώ” στην αμνησία για το ρόλο της χούντας και την παραποίηση της αλήθειας, που κανονικά σημαίνει ακριβώς αυτό: άρνηση της λήθης…

2 σχόλια:

e-h είπε...



Jewish Voice for Peace
Jewish tradition teaches that each and every single person has inherent dignity and worth.
But as you’re reading this, Palestinian children are locked up in Israeli military prisons. Israel systematically prosecutes as many as 700 children in military courts each year. And according to Defense for Children International - Palestine, three out of four are subject to physical violence.
We just got a huge step closer to ending these abuses: Rep. Betty McCollum has introduced legislation to prevent United States tax dollars from underwriting the Israeli military’s ongoing detention and mistreatment of Palestinian children.
Email your Representative and tell them to support the Promoting Human Rights by Ending Israeli Military Detention of Palestinian Children Act, H.R. 4391.
And here’s what’s really incredible: this is the first piece of legislation defending the basic rights of Palestinians ever introduced in the U.S. Congress.
A few years ago, we had nobody in Congress willing to speak up for human rights in Israel/Palestine. Now, twelve representatives have cosponsored a bill to protect the rights of Palestinian children— thanks to activists like you, who pressure them to do the right thing and support them when they do.
Urge your Representative to support this bill to prevent Israel’s systematic detention of Palestinian youth. Let Congress know that when they stand with us, we’ll have their back.
This is an amazing opportunity to fight for something we actually want in Congress: legislation that recognizes and acts upon the inherent dignity and worth of Palestinian children, that would make a huge difference to thousands of children and their families.
Please, take the time now to send this simple message: the U.S. shouldn’t be in the business of funding the military detention of children.
Thank you for all that you do,

e-h είπε...


Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη
Η εβραϊκή παράδοση διδάσκει ότι κάθε καθένας έχει εγγενή αξιοπρέπεια και αξία.
Αλλά καθώς διαβάζετε αυτό, τα παλαιστινιακά παιδιά είναι κλειδωμένα στις ισραηλινές στρατιωτικές φυλακές. Το Ισραήλ διώκει συστηματικά σε 700 στρατιωτικά δικαστήρια κάθε χρόνο. Και σύμφωνα με την Διεθνή Αμυνα για τα Παιδιά - Παλαιστίνη, τρία στα τέσσερα υποβάλλονται σε σωματική βία.
Καναμε ένα τεράστιο βήμα πιο κοντά για να σταματήσουμε αυτές τις καταχρήσεις: η κ. Betty McCollum εισήγαγε νομοθεσία για να εμποδίσει τα δολάρια των Ηνωμένων Πολιτειών να αναλάβουν τη συνεχιζόμενη κράτηση και κακομεταχείριση παλαιστινιακών παιδιών από το Ισραήλ.
Στείλτε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εκπρόσωπό σας και πείτε τους να υποστηρίξουν την Προώθηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τον τερματισμό της κρατησης Παλαιστινιακών Παιδιών βαση Ισραηλινού Στρατιωτικού Νόμου, H.R. 4391.
Και εδώ είναι αυτό που είναι πραγματικά απίστευτο: πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο που υπερασπίζεται τα βασικά δικαιώματα των Παλαιστινίων που έχει εισαχθεί ποτέ στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.
Πριν από μερικά χρόνια, δεν είχαμε κανενα στο Κογκρέσο πρόθυμο να μιλήσει για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ισραήλ / Παλαιστίνη. Τώρα, δώδεκα εκπρόσωποι συνεισέφεραν νομοσχέδιο για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών της Παλαιστίνης - χάρη σε ακτιβιστές όπως εσείς, που τους πιέζουν να κάνουν το σωστό και να τους υποστηρίζουν όταν το κάνουν.
Προτρέψτε τον εκπρόσωπό σας να υποστηρίξει αυτό το νομοσχέδιο για να εμποδίσει τη συστηματική κράτηση του Ισραήλ της παλαιστινιακής νεολαίας. Ας γνωρίσουμε το Κογκρέσο ότι όταν στέκονται μαζί μας, θα έχουμε την πλάτη τους.
Αυτή είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να αγωνιστούμε για κάτι που πραγματικά θέλουμε στο Κογκρέσο: μια νομοθεσία που αναγνωρίζει και ενεργεί για την εγγενή αξιοπρέπεια και την αξία των παλαιστινιακών παιδιών, που θα έκανε τεράστια διαφορά σε χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους.
Σας παρακαλούμε να αφιερώσετε τώρα το χρόνο για να στείλετε αυτό το απλό μήνυμα: οι Η.Π.Α. δεν πρέπει να δραστηριοποιούνται στη χρηματοδότηση της στρατιωτικής κράτησης παιδιών.
Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε,