Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Τριτη 3 Οκτωβριου 2017


στα Κατάλωνα, σφάζουν αρνιά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τρελλα : οι Ισπανοί καταγγέλουν αδιαφάνεια στο δημοψηφίσμα στη Καταλονια όταν έκαναν τα αδύνατα - δυνατά για μην υπαρξει



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ρε φιλελεδια όταν δέρνει ο Μαδουρο δικτατορία , οταν το κάνει ο Ραχοι συνταγματική νομιμότητα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Βεβαίως πήρε θέση και η Χρυσή Αυγή. Κατά του "εθνικισμού των Καταλανών", όπως βαφτίζουν τη διεκδίκηση του δικαιώματος στην εθνική αυτοδιάθεση κάμποσοι αριστεροί και όλοι οι οπαδοί της Κομισιόν, που επίσης καταδίκασε τον "καταλανικό εθνικισμό".
Και θέση πήρε η ναζιστική συμμορία και επικρίνει τον Ραχόι γιατί δεν επέβαλε από μέρες πριν τον στρατιωτικό νόμο και καμαρώνει τους ομοϊδεάτες της που τραγουδάνε τον Ύμνο της Φάλαγγας, νοσταλγώντας το ενιαίο ισχυρό κράτος του Φράνκο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κι έτσι δικαιώθηκαν όσοι έλεγαν πως το καταλανικό δημοψήφισμα ήταν παράνομο. Ακριβώς το ίδιο είπε και η Κομισιόν.
Δεν μπορεί να κάνει λάθος η Κομισιόν! Αν έκανε λάθος, θα το καταλάβουν οι ψηφοφόροι και στις επόμενες εκλογές θα τη μαυρίσουν.
Ή δεν εκλέγονται από πουθενά αυτοί οι δημοκράτες;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: «Εκκαθαρίσεις» δημάρχων μεγάλων πόλεων από τον Ερντογάν
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 12:25
Ακόμη μία κίνηση στην εσωτερική πολιτική σκακιέρα της Τουρκίας από τον πρόεδρο Ερντογάν, η οποία βρίσκει μεγάλο αντίκτυπο στον τουρκικό Τύπο, αναστατώνει την πολιτική σκηνή της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τουρκικά Μέσα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να λάβει μια πρωτοβουλία που θα αλλάξει τις ισορροπίες στο εσωτερικό του κυβερνητικού στρατοπέδου.
Από το βράδυ της Δευτέρας ο τουρκικός Τύπος μεταδίδει την πληροφορία ότι ο πρόεδρος Ερντογάν ζήτησε από δημάρχους μεγάλων τουρκικών πόλεων να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης η είδηση δεν είχε επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί από την ίδια την κυβέρνηση και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να αναφερθεί στη νέα εξέλιξη.
Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Ερντογάν να ζητεί από τους δημάρχους της Άγκυρας, της Προύσας, του Μπαλικεσίρ, του Ουσάκ, της Νίγντε και του Νέβσεχιρ να καταθέσουν την παραίτησή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν από αυτήν την εξέλιξη, υποκύπτοντας στις πιέσεις της Άγκυρας, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τόπμπας, είχε παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.
Για ποιο λόγο ο πρόεδρος Ερντογάν επιλέγει τη συγκεκριμένη συγκυρία για να πιέσει πρώην στενούς συνεργάτες του; Σύμφωνα με τους Τούρκους αναλυτές, αυτή η κίνηση σχετίζεται με την εντατικοποίηση των διώξεων που αφορούν το Κίνημα Γκιουλέν και τους πραξικοπηματίες. Το τελευταίο διάστημα, οι τουρκικές Αρχές δρομολογούν νέες έρευνες και διώξεις, οι οποίες αφορούν άμεσα ή έμμεσα κορυφαία στελέχη του ΑΚΡ.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένονται νέες εξελίξεις στην όλη υπόθεση κατά τις τελευταίες εβδομάδες του 2017. Στην Άγκυρα κυκλοφορεί η πληροφορία ότι θα ακολουθήσει εκστρατεία «εκκαθαρίσεων» στο κυβερνών στρατόπεδο κατά την επόμενη περίοδο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Οκτώ μαχητές της λιβανικής Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή
 Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 01:41
Τουλάχιστον οκτώ μαχητές της λιβανικής Χεζμπολάχ, συμμάχου της συριακής κυβέρνησης, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο κέντρο της Συρίας, ανέφερε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Το Αποικιακο παρατηρητήριο, που δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ανέφερε πως η επιδρομή είχε στόχο θέση της σιιτικής οργάνωσης κοντά στην πόλη αλ-Σούχνα, στην έρημο της επαρχίας Χομς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ μαχητές της και να τραυματιστούν περισσότεροι από 20 άλλοι.
Πηγή επί του εδάφους επιβεβαίωσε το αεροπορικό πλήγμα, δίνοντας απολογισμό επτά νεκρών στις τάξεις της Χεζμπολάχ, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να γνωρίζει ποια πλευρά φέρει την ευθύνη για την επίθεση.
Εκπρόσωπος του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού, που είναι ο αριθμος ένα υποπτος για την δολοφονια των μαχητων της Χεζμπολαχ, και υπιτιθεται ότι  πραγματοποιεί  αεροπορικά πλήγματα εναντίον της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία, δήλωσε απαρνουμενος την ευθυνη πως η τοποθεσία ήταν εκτός της περιοχής στην οποία επιχειρεί. Ο αριθμος δυο υποπτος είναι οι αλητες σιωναζι του κωλοισραηλ.
Η Χεζμπολάχ πολεμά στο πλευρό της Δημοκρατιας της Συριας και του προεδρου της Μπασάρ αλ-Άσαντ, που έχει εξαπολύσει --με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας-- μεγάλη επίθεση για την εκδίωξη των γουρουνιων τζιχαντοφασιστών του ΙΚ από την Μπαντίγια, μια ερημική περιοχή που εκτείνεται σε πολλές επαρχίες της χώρας.
Τις τελευταίες ημέρες οι τζιχαντοφασιστες εξαπέλυσαν αντεπιθέσεις εναντίον θέσεων του στρατου της Δημοκρατιας της Συριας, προκαλώντας δεκάδες θανάτους στις τάξεις των δημοκρατικών συριακων δυνάμεων.
Σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο, το ΙΚ κατέλαβε, εξάλλου, την Κυριακή την πόλη Αλ-Καριαταΐν, που βρίσκεται στην έρημο της επαρχίας Χομς, και η οποία ήταν επί μακρόν το σύμβολο της συνύπαρξης μουσουλμάνων και χριστιανών στη Συρία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Λουκετο στην Εστια Σιτισης του ΕΜΠ. Χωρις φαγητο 1.100 φοιτητες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γενικη απεργια σημερα Τριτη στην Καταλονια



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ιερώνυμος για ταυτότητα φύλου: Όλα αυτά είναι παιχνιδίσματα
«Εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και τον χρόνο μας»
Με τον καθιερωμένο αγιασμό στην Ολομέλεια, από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, άνοιξαν σήμερα οι εργασίες της Γ' Συνόδου της ΙΖ' Περιόδου της Βουλής των Ελλήνων.
Εξερχόμενος του μεγάρου της Βουλής, αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού, ο αρχιεπίσκοπος εκανε τις καθιερωμενες ευχαριστηριες δηλωσεις για την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλης.
Σε ερώτηση ποια είναι η θέση της Εκκλησίας στο ζήτημα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, ο αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Όλα αυτά είναι παχνιδίσματα. Παιχνιδίσματα είναι. Η Εκκλησία έχει τις δικές της τις θέσεις. Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και τον χρόνο μας».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Στη συνείδηση των Καταλανών η εκλεκτική συγγένεια των δύο λαών αποκτά μια σαφέστερη μορφή μετά την κατάρρευση του φρανκικού καθεστώτος (1975), όταν με το δημοψήφισμα του 1979 η Καταλωνία ανακηρύσσεται αυτόνομη διοικητική περιοχή και αρχίζει να διεκδικεί την εθνική της ταυτότητα. Χαρακτηριστικό της νέας εποχής είναι μία έντονη στροφή προς τη Μεσόγειο και ιδιαίτερα προς την Ελλάδα, ως αναβίωση και συνέχεια μιας σημαντικής πολιτιστικής κίνησης (τέλη 19ου - αρχές 20ου αιώνα) προσανατολισμένης στη μελέτη και τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. Αλλωστε, στην Ελλάδα οι σημερινοί Καταλανοί εντοπίζουν τις δικές τους ρίζες, που τους διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες ιβηρικές εθνότητες, θεωρώντας ότι η ίδρυση, περί το 600 π.Χ., του Εμπορίου (Empurias), αποικίας των μασσαλιωτών Φωκαέων βορειοανατολικά της Βαρκελώνης, μπόλιασε τον ντόπιο πληθυσμό με ελληνικό πνεύμα και αίμα».

Όταν οι Καταλανοί μισθοφόροι εισέβαλαν και ρήμαξαν την Ελλάδα
Η Καταλανική Εταιρεία

Ο λόγος για την φοβερή και τρομερή Καταλανική Εταιρεία (compagnia), έναν εξαιρετικά ισχυρό μισθοφορικό στρατό του 14ου αιώνα: Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Ροζέ ντε Φλορ, πρώην μέλος του τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών. Επρόκειτο για ένα μισθοφορικό σώμα από Καταλανούς και Αραγονέζους (Αλμογάβαρους, όπως ήταν γνωστοί συλλογικά), το οποίο προσέλαβε ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ανδρόνικος Β' Παλαιολόγος μετά την ήττα του από τους Οθωμανούς στη μάχη του Βαφέως στη Μικρά Ασία.
Οι σκληροτράχηλοι Αλμογάβαροι πολεμιστές (σύμφωνα με τον Καταλανό χρονογράφο της Κομπανίας, Ραμόν Μουντανέρ, 1.500 ιππότες, 4.000 ελαφρύ πεζικό και άλλοι 1.000 πεζικάριοι) κατέφθασαν στη Μικρά Ασία και αποδείχτηκαν αποτελεσματικοί εναντίον των Οθωμανών εισβολέων, ωστόσο σύντομα τέθηκαν εκτός ελέγχου, με τον ντε Φλορ να σχεδιάζει τη δημιουργία δικού του πριγκηπάτου και τους πολεμιστές του να διαπράττουν λεηλασίες και βιαιότητες σε βάρος αυτοκρατορικών πληθυσμών. Επίσης ο Ανδρόνικος αδυνατούσε να τους πληρώσει, οπότε και οι Καταλανοί επιτέθηκαν στην Καλλίπολη για να τον αναγκάσουν να τους καταβάλει τα οφειλόμενα. Μετά από διαπραγματεύσεις, ο αυτοκράτορας έδωσε στον ντε Φλορ τίτλους και ο αρχηγός της Κομπανίας παντρεύτηκε Ελληνίδα- ωστόσο λίγο αργότερα, το 1305, δολοφονήθηκε στην Ανδριανούπολη.
Οι μισθοφόροι, ανεξέλεγκτοι, ρήμαξαν τη Θράκη και πέρασαν στη Μακεδονία (προσπαθώντας να καταλάβουν τη Θεσσαλονίκη, χωρίς επιτυχία) και μετέπειτα στη νότια Ελλάδα, ενώ επιτέθηκαν και στα μοναστήρια του Άθω.
Ο τελευταίος δούκας των Αθηνών, Γκωτιέ ντε Μπριέν, επιδιώκοντας να αποκτήσει εδάφη, προσπάθησε να τους πάρει στην υπηρεσία του και χρησιμοποίησε την Κομπανία για τους σκοπούς του, ωστόσο και αυτός δεν κατέβαλε την οφειλόμενη αμοιβή, οπότε και οι Καταλανοί στράφηκαν εναντίον του, τσάκισαν τον στρατό του και κατέλυσαν το κρατίδιό του, ιδρύοντας το δικό τους δουκάτο στην περιοχή των Αθηνών και Θηβών. Η καταλανική παρουσία διήρκεσε 77 χρόνια- το δουκάτο καταλύθηκε το 1388.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρκελώνη, Καταλονία, 3/10/2017, Γενική Απεργία... Χιλιαδες κοσμος απεργων  στο δρομο..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Καλά, εδώ οι «σύντροφοι» έβγαλαν ότι οι Σκουριές είναι " ενδοαστκες αντιθέσεις", δε θα έβγαζαν την.Καταλονία?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μεταφορά ενός πολύ εύστοχου σχολίου στο παρακάτω άρθρο: "Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Μία κολόνια εξαιρετικά δύσοσμη. Η πολιτισμική (και ίσως όχι μόνο) γενοκτονία των Ελλήνων τής Β. Ηπείρου, η οποία βρίσκεται από το 1914 υπό αλβανική κατοχή, γίνεται πλέον χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα.
Δεν είχαμε αντιδράσει στο πογκρόμ κατά των Ρωμιών τής Πόλης το 1955, δεν αντιδρούμε ούτε και τώρα στην εθνοκάθαρση των Β/Ηπειρωτών. Η Αθήνα έχει εγκαταλείψει τούς ανθρώπους αυτούς βορά των Αλβανών  και βέβαια, δεν θα μπορέσουν τα γνωστά κομματόσκυλα τού ιστολογίου να φορτώσουν κι αυτό στην "πρώτη φορά αριστερά". Ούτε την εγκατάλειψη τής Θράκης στις ορέξεις τού προξενείου και τον εκτουρκισμό όλων των εκεί μουσουλμάνων Ελλήνων θα μπορέσει να φορτωθεί το κόμμα που κυβερνά από τον Ιανουάριο τού 2015.
Η Ελλάδα έχει αυτοεγκαταλειφθεί πολλά χρόνια τώρα."

Σχολιο.- Εδω δεν μιλαμε καν για αυτονομια της Β. Ηπειρου, κατα ποσο μαλλον για την εθνικη της ανεξαρτησια.., αλλα για τη στοιχειωδη προστασια των περιουσιων των Βορειοηπειρωτων και φυσικα για την φασιστικη πολιτισμικη γενοκτονια των Ελληνων της Β. Ηπειρου.... Εχω παει πολλες φορες μεσα και τα εχω δει με τα ματια μου. Δυστυχως εχουν γερες πλατες οι αλβανοι σωβινιστες. Περα απο τους Τουρκους, δυστυχως και απο πολλους αλλους, δυτικους "συμμαχους" του ΝΑΤΟ...

Ανηλεής διωγμός της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας
Στοχοποιούνται Βορειοηπειρώτικες οικογένειες στην πόλη Αυλώνα, με στόχο να απαλλοτριώσουν την περιουσία τους και να τους διώξουν από εκεί.

Καθώς τα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού «πάγωσαν» στην Χιμάρα (ή Χειμάρρα), μετά την δυνατή και αποφασιστική παρέμβαση της Ελλάδος, των ΉΠΑ και της ΕΕ, ο Αλβανός πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τους αλβανικούς νόμους για «απαλλοτριώσεις σε έργα δημοσίου συμφέροντος», με σκοπό να διώξει τις ελληνικές οικογένειες και από τον Αυλώνα.
Συγκεκριμένα, η οικογένεια του Πρόεδρου της Ένωσης Χιμαριωτών και δημοσιογράφου, Σταύρου Μάρκου, δέχεται αυτή τη στιγμή την επιθετική συμπεριφορά του Δημαρχείου της Αυλώνας, που βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τα σχέδια του καθεστώτος Ράμα για τις απαλλοτριώσεις περιουσιών Ελλήνων, όχι μόνο στην Χιμάρα αλλά και σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας όπου ζουν Έλληνες, με στόχο να απαλλοτριώσουν τις περιουσίες και να τους διώξουν.
Η περιουσία του Βορειοηπειρώτη Σταύρου Μάρκου, περιλαμβάνει έκταση γης εντός διώροφης οικοδομής, στην περιοχή Κρυονέρι (Uji i Ftohte) Αυλώνας.
Το Δημαρχείο Αυλώνας θέλει να του την απαλλοτριώσει με την δικαιολογία του «δημοσίου συμφέροντος» για να το κάνει «χώρο πρασίνου».
Εν τω μεταξύ οι οικογένειες ένοικοι, ζητούν να κάνουν οι ίδιοι το χώρο πρασίνου, μάλιστα καλύτερο από τα σχέδια της κυβέρνησης, αφού είναι στην περιουσία τους.
Αλλά, το σχέδιο της αλβανικής κυβέρνησης έχει άλλες βλέψεις.
Το φιλέτο γης είναι σε μια από τις καλύτερες τοποθεσίες του Κρυονερίου (Uji i Ftohte) Αυλώνας, και έχει μπει στο μάτι των αλβανών ολιγαρχων, με την ίδια φόρμουλα που θέλουν να βάλουν υπό την κατοχή τους τη γη των γηγενών Ελλήνων στη Χιμάρα.
Η περιουσία που τους έχει απομείνει μετά πολυετείς δικαστικές μάχες των Ελληνικών οικογενειών Μπούα, Δήμα και Μάρκου με τις αρχές (οι οποίες δεν έχουν τελειωμό, διότι το αλβανικό κράτος τους έχει απαλλοτριώσει άλλα τρία στρέμματα γης) και δεν τους επιτρέπουν όχι μόνο να κτίσουν και να την αξιοποιήσουν, αλλά ούτε καν να την ανακαινίσουν, διότι το Δημαρχείο Αυλώνας, δεν τους δίνει άδεια, αλλά προετοιμάζει απαλλοτρίωση με απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακος στρατος σκοτωσε διοικητη τρομοκρατικης οργανωσης Jaysh al Islam στην A Ghouta
Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικός Στρατός  » Jaish Al-Islam » που θέλει με βάση το πρόγραμμά του να επιβάλει σαρία στη Συρία ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε ο Rami Hassan Nuzah, ο διοικητής της 10ης Ταξιαρχίας Πεζικού στο μέτωπο της Hawsh Dawahirah στην Ανατολική Ghouta στις μάχες με το συριακό στρατό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Viure Catalunya! Ζήτω η Καταλονία!
2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
Του Δημήτρη Καζάκη
Εποχή Φράνκο αναβιώνει στην Καταλονία. Η ισπανική εθνοφυλακή εισέβαλε σε κυβερνητικά κτίρια συνέλαβε αξιωματούχους και κατάσχεσε ψηφοδέλτια για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, πού είχε προκηρυχθεί για την 1η Οκτωβρίου. Ανήμερα του δημοψηφίσματος, η εθνοφυλακή κατέλαβε με τη βία πολλά εκλογικά τμήματα και κατάσχεσε τις κάλπες. Την ίδια ώρα χρησιμοποίησε έως και πλαστικές σφαίρες προκειμένου να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές. Πάνω από 800 αναφέρονται τα θύματα της καταστολής.
Η Guardia Civil, που η κυβέρνηση Ραχόι ξαμόλησε εναντίον των Καταλανών, δεν είναι ένα απλό σώμα αστυνομικής καταστολής. Στην πραγματικότητα είναι ένα παραστρατιωτικό σώμα. Είναι η παλαιότερη υπηρεσία επιβολής του νόμου στην Ισπανία και συνδέεται ιστορικά με την προστασία του θρόνου και της μοναρχίας. Πρόκειται επί της ουσίας για στρατιωτική δύναμη επιφορτισμένη με αστυνομικά καθήκοντα υπό την εξουσία τόσο του Υπουργείου Εσωτερικών όσο και του Υπουργείου Άμυνας.
Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Φράνκο το σώμα αυτό διακρίθηκε ως σύμβολο της φασιστικής καταστολής του καθεστώτος. Η Βαρκελώνη και η Καταλονία γενικότερα γεύτηκε ιδιαίτερα τη δράση αυτού του σώματος επί Φράνκο, όπου το φασιστικό καθεστώς επέβαλε αιματηρές μαζικές εκκαθαρίσεις προκειμένου να κατασταλεί το δημοκρατικό φρόνημα, αλλά και το εθνικό συναίσθημα των Καταλανών.
Μετά τη λεγόμενη «μετάβαση στη δημοκρατία» το 1978, το σώμα αυτό αναδιοργανώθηκε και διατηρήθηκε ως πραιτοριανοί της κεντρικής κυβέρνησης. Δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν άλλο θεσμό εκτός κυβέρνησης, ούτε ελέγχεται από κανέναν άλλο, εκτός από τα υπουργεία άμυνας και εσωτερικών. Η δράση του, αλλά και η συγκρότησή του είναι απόρρητα ακόμη και από την επίσημη βουλή της Ισπανίας.
Η συνεχεια στο..
https://epamhellas.gr/?p=72992



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΤΣΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. -ΠΑΠΑ-ΔΟΥΛΗΔΕΣ
"Oταν φτάνει ο Παπαδημούλης να υιοθετεί πλήρως την λογική 'Ο αστυνόμος είναι όργανο ,το μπουζούκι είναι όργανο,άρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι' και αναπαράγει την αθλιότητα του τύπου ''"Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ακτιβιστής κατά των πλειστηριασμών και εμπρηστής γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ ένας εκ των συλληφθέντων",τσουβαλιάζοντας όλους όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, ως απαγωγείς και εμπρηστές , το μόρφωμα έχει ξεπεράσει σε πολιτική αλητεία ακόμα και τον Στέφανο Κασσιμάτη ,που υμνούσε την Χ.Α.
Είστε ξεκάθαρα όχι απλά Μουσσολινικό μόρφωμα,αλλα οι μεγαλύτεροι Γκαιμπελίσκοι της Μεταπολίτευσης
Και οποιοδήποτε ανάχωμα πουλάει ακόμα σανό περί 'ρεφορμισμού' και 'ιδρυματισμού λόγω εξουσίας που αναστρέφεται'' ,είναι ίδιο και το αυτό με το μόρφωμα
Το ούτε πυρετός με τους αλήτες δεν αρκεί πλέον..
#ΞΕΦΤΙΛΕΣ"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Ράμι Χαμντάλα μετέβη χτες στην πόλη της Γάζας και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από χιλιάδες πολίτες, 10 χρόνια μετά την ενδοπαλαιστινιακή διένεξη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα σε ηγετικά στελέχη της ισλαμικής «Χαμάς», που έφτιαξαν στη συνέχεια δική τους κυβέρνηση στη Λωρίδα της Γάζας, και την κυβέρνηση του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μαχμούτ Αμπάς, στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης. Η επίσκεψη του Χαμντάλα εντάσσεται στο πλαίσιο πρόσφατων ενεργειών για παλαιστινιακή κυβέρνηση ενότητας, έπειτα από την απόφαση της «Χαμάς» να διαλύσει την κυβέρνηση που είχε συγκροτήσει στη Λωρίδα της Γάζας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Υπαγορεύσεις με προπαγανδιστικα ψεματα για «μεταρρύθμιση» του Συνταξιοδοτικού, λίγες μέρες μετά τις εκλογές
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Ούτε μια βδομάδα δεν έχει συμπληρωθεί από τις γερμανικές εκλογές (24 Σεπτέμβρη), ούτε καν οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού δεν έχουν ξεκινήσει επίσημα, και ήδη «τεχνοκράτες» και «επιστήμονες» έχουν αρχίσει να μιλάνε για τις «προκλήσεις της επόμενης κυβέρνησης».
Ανάμεσα σε άλλα, προπαγανδιζουν με ψεματα ότι χρειάζονται «βασικές μεταρρυθμίσεις» στο Συνταξιοδοτικό, όπως νέα αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια, αυξημένες εισφορές, μείωση συντάξεων, «προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος μετά το 2030», αναφέρουν σε έκθεσή τους τα πέντε αλητικα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας.
«Δεν υπαγορεύουμε στους πολίτες πότε να βγαίνουν στη σύνταξη», λέει ο αληταρας Στέφαν Κόοτς, από το αλητικο Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία του Κιέλου, όμως «εάν κάποιος δεν θέλει να εργαστεί περισσότερα χρόνια, θα πρέπει είτε να καταβάλει μεγαλύτερες εισφορές, είτε να συμβιβαστεί με μικρότερη σύνταξη. Να αποφασίζει ο καθένας ξεχωριστά ποια λύση προκρίνει για τον εαυτό του», υπογραμμίζει. Παρόμοια θέση έχει και το φιλελεύθερο FDP, που είναι πιθανός εταίρος σε μια κυβέρνηση «Τζαμάικα» (Χριστιανοδημοκράτες - Φιλελεύθεροι - Πράσινοι).
Μάλιστα, η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης αναφέρεται ως ...θετική εξέλιξη για πολλούς κλάδους που αντιμετωπίζουν μεγάλη έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού! Ταυτόχρονα, οι «ειδικοί» προτείνουν να απλοποιηθούν οι διαδικασίες που αφορούν στη μετανάστευση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, μία από τις θέσεις των Πρασίνων.
Κι όλα αυτά οι «ειδικοί» τα προτείνουν την ώρα που στην ίδια έκθεση παρουσιάζουν «αισιόδοξες προβλέψεις» για την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης: Φετινοί ρυθμοί ανάπτυξης στο 1,9%, το 2018 στο 2%, το 2019 στο 1,8%. Ανάπτυξη και φορολογικά έσοδα θα έχουν σαν αποτέλεσμα το πλεόνασμα της ομοσπονδίας, των κρατιδίων, των δήμων και κοινοτήτων να εκτοξευτεί φέτος στα 28 δισ. ευρώ, το 2018 να φτάσει τα 37 δισ. και μέχρι το 2019 τα 44 δισ. ευρώ. Είναι ολοφάνερο σε ποιων τις πλάτες θα στηριχτεί η γερμανική καπιταλιστική ανάπτυξη.

Συνεχίζονται οι διεργασίες στα κόμματα
«Το θέμα τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν είναι τίποτα λιγότερο από την ίδια την ύπαρξη της γερμανικής, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Μάρτιν Σουλτς, σε επιστολή του προς τα 440.000 μέλη του κόμματος, ζητώντας τη στήριξή τους ενόψει της προσπάθειας ανασυγκρότησης των Σοσιαλδημοκρατών. Οπως αναφέρει, χρειάζεται «επειγόντως μια νέα αρχή» και υπόσχεται «διαρθρωτική, οργανωτική, ουσιαστική και στρατηγική νέα αρχή», την οποία θα προωθήσει μαζί με τη νέα επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αντρέα Νάλες. Για την τελευταία πυκνώνουν τα δημοσιεύματα ότι ενδέχεται να είναι η επόμενη ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών.
Η πρώην πρόεδρος της ευρωσκεπτικιστικής - αντιμεταναστευτικής «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (AfD), Φράουκε Πέτρι, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι σκοπεύει να συγκροτήσει μια ομάδα των δυσαρεστημένων εκλεγμένων με το κόμμα τόσο στο κοινοβούλιο του κρατιδίου της Σαξωνίας, όσο και στην Ομοσπονδιακή Βουλή.
Οι επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Φιλελευθέρων (FDP), της «Αριστεράς» και των Πρασίνων δήλωσαν πως δεν θα ψηφίσουν για αντιπρόεδρο της Βουλής τον υποψήφιο της AfD Αλμπρεχτ Γκλάζερ, με την αιτιολογία ότι δεν αναγνωρίζει τη θρησκευτική ελευθερία των μουσουλμάνων και αυτό αντιτίθεται στο γερμανικό Σύνταγμα. Κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα της γερμανικής Βουλής έχει δικαίωμα να εκλέξει έναν αντιπρόεδρο της Βουλής, από τη στιγμή που θα υποστηριχτεί από την πλειοψηφία των βουλευτών.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ «ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ»
Από τα «ανθισμένα τοπία» στα συντρίμμια της καπιταλιστικής παλινόρθωσης
Γιορτάζεται και φέτος η ανατροπή του σοσιαλισμού, η οποία επέτρεψε στους μονοπωλιακούς ομίλους να «σαρώσουν» τη ΓΛΔ και τις λαϊκές κατακτήσεις
«Μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή στην Ιστορία της χώρας», χαρακτήρισε η καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, την καπιταλιστική παλινόρθωση στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, με αφορμή τις χτεσινές και σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις για την 27η επέτειο. Η αποκαλούμενη επανένωση της Γερμανίας τέθηκε σε ισχύ στις 3 Οκτώβρη 1990, με την προσάρτηση της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ) στην Ομοσπονδιακή Γερμανία. Είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις με τον τότε Πρόεδρο της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος είχε αναλάβει το τελικό στάδιο της καπιταλιστικής παλινόρθωσης.
Η «επανένωση», όπως ονομάζεται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις - εντός και εκτός Γερμανίας -, που υπονόμευσαν με όλες τους τις δυνάμεις την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σήμανε για το λαό κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου, ραγδαία αύξηση της ανεργίας (που ήταν άγνωστη στη ΓΛΔ), σάρωμα κοινωνικών παροχών και εργατικών κατακτήσεων. Ταυτόχρονα, εντάθηκε η επίθεση για τη μείωση του εργατικού «κόστους» και στη δυτική Γερμανία, με σειρά αντιλαϊκών μέτρων τη δεκαετία του '90.
Και με αφορμή την επέτειο της ανατροπής του σοσιαλισμού στην Ανατολική Γερμανία αναδεικνύεται η επικαιρότητα και αναγκαιότητα των σοσιαλιστικών σχέσεων παραγωγής που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο, τους παραγωγούς του πλούτου. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στη «σκιά» της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης.

«Ευτυχισμένη στιγμή» για τους επιχειρηματικούς ομίλους
Η ανατροπή του σοσιαλισμού στην Ανατολική Γερμανία παρέσχε «πεδίον δόξης λαμπρό» για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που βρήκαν νέες διεξόδους για τα κεφάλαιά τους. Οι ιδιωτικοποιήσεις «σάρωσαν» τις επιχειρήσεις, τα εργοστάσια, τη γη, τα κτίρια, όλο τον πλούτο της χώρας που μέχρι τότε αποτελούσε λαϊκή περιουσία.
Σύμφωνα με επίσημα κρατικά στοιχεία, με τους πρώτους νόμους της «ενοποίησης» της χώρας, τα δυτικογερμανικά μονοπώλια πήραν στον έλεγχό τους, ανάμεσα σε άλλα: 8.500 βιομηχανικά συγκροτήματα και εργοστάσια, 20.000 μικροεπιχειρήσεις, 7.500 εστιατόρια, 900 βιβλιοπωλεία, 1.854 φαρμακεία, 3,68 εκατομμύρια εκτάρια αγροτικών και δασικών εκτάσεων, 25 δισεκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα οικοπέδων και κτιρίων. Ακόμη μέχρι σήμερα, για πολλούς Ανατολικογερμανούς, ο Οργανισμός που ανέλαβε να προωθήσει τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής (Treuhandanstalt), είναι η «ενσάρκωση του κακού». Αρχικά ο Οργανισμός αυτός ιδρύθηκε με την «υπόσχεση» στους πολίτες της ΓΛΔ ότι η περιουσία της Ανατολικής Γερμανίας - η αξία της υπολογίζεται στα 800 δισ. ευρώ - θα αξιοποιούνταν προς όφελός τους. Στην πραγματικότητα, φυσικά, επέβαλε την ιδιωτικοποίηση περίπου 5.000 ακινήτων, 10.000 εταιρειών και 25.000 μικροεπιχειρήσεων.
Η λαϊκή περιουσία ξεπουλήθηκε στους όπου Γης καπιταλιστές, έως και το τελευταίο μάρκο, οι οποίοι επιπλέον εισέπραξαν και πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις δήθεν για να επενδύσουν, λόγω της ξεπερασμένης τάχα τεχνολογίας των εργοστασίων της ΓΛΔ...

Δραματική η επιδείνωση για το λαό όλης της χώρας
«Ανθισμένα τοπία» υποσχόταν στους κατοίκους της ΓΛΔ ο τότε καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ, που πρωτοστάτησε στην καπιταλιστική παλινόρθωση. Οι εξελίξεις δεν άργησαν να αποκαλύψουν τον κυνισμό του.
Αμέσως μετά τη διείσδυση των μονοπωλιακών ομίλων στα ανατολικά κρατίδια υπήρξε μια γενική μείωση του αριθμού των εργαζομένωναπό περίπου 10 εκατ. την περίοδο της ΓΛΔ (σ.σ. στα 16 εκατ. ήταν ο συνολικός πληθυσμός) σε 6 εκατ. το 1992, δύο χρόνια μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση. Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, «το αποτέλεσμα του οικονομικού μετασχηματισμού της Ανατολικής Γερμανίας μετά το 1990 ήταν μια έντονη αποβιομηχανοποίηση». «Τη δεκαετία του '90 παρέμεινε μόνο το 20% - 25% των θέσεων εργασίας της ανατολικογερμανικής βιομηχανίας. Στον μεταποιητικό βιομηχανικό τομέα, τον σημαντικότερο κλάδο της ΓΛΔ, που απασχολούσε το 39% του συνόλου των εργαζομένων, χάθηκε το 75% - 80% των θέσεων εργασίας», αναφέρεται. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία για την έρευνα και ανάπτυξη. Στη ΓΛΔ απασχολούνταν στη βιομηχανική έρευνα περίπου 86.000 άνθρωποι το 1989 και το 1993 μειώθηκαν στις 15.000.
Τα χρόνια που ακολούθησαν στην ανατολική Γερμανία εμφανίστηκαν άστεγοι, άνεργοι, φτωχοί, αμόρφωτοι, αποκλεισμένοι και περιθωριοποιημένοι άνθρωποι. Ολα αυτά στη σοσιαλιστική Γερμανία ήταν άγνωστα. Αντίθετα, τέτοια φαινόμενα υπήρχαν στη Δυτική Γερμανία και μάλιστα τις τελευταίες δεκαετίες επιδεινώνονται οι συνθήκες ζωής για όλο και περισσότερους. Ακόμη μέχρι σήμερα τα συντρίμμια της καπιταλιστικής παλινόρθωσης είναι φανερά, ενώ με την ανατροπή της ΓΛΔ εντάθηκε η αντιλαϊκή επίθεση και στη δυτική Γερμανία.
Ενδεικτικά, στην ανατολική Γερμανία σήμερα η επίσημη ανεργία ανέρχεται στο 7,1% (5,5% συνολικά), ενώ το ετήσιο εισόδημα των εργαζομένων είναι κατά μέσο όρο 10.000 ευρώ χαμηλότερο σε σχέση με τους εργαζόμενους στα δυτικά κρατίδια. Το 21,6% των παιδιών - που επί σοσιαλισμού ήταν η «προνομιούχα τάξη» - ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ενώ και στη δυτική Γερμανία το ποσοστό ανέβηκε στο 14%.
Με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτέμβρη και το υψηλό ποσοστό που πήρε το εθνικιστικό - αντιμεταναστευτικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (ΑfD) στις ανατολικές περιοχές, αστικές  δυνάμεις εμφανίζουν ως αιτία τη ΓΛΔ.  Η πραγματικοτητα είναι ότι  η καπιταλιστική παλινόρθωση, σε συνδυασμό με το συστηματικό ξαναγράψιμο της Ιστορίας, οδηγούν στο φαινόμενο της ενίσχυσης άλλων ακροδεξιών μορφωμάτων του κεφαλαίου από τα πιο χτυπημένα τμήματα του πληθυσμού.
Αλλωστε, όπως παραδέχτηκε και η καγκελάριος Α. Μέρκελ με αφορμή τους εορτασμούς για την καπιταλιστική παλινόρθωση, «ναι, εξακολουθούμε να έχουμε ορισμένα διαρθρωτικά προβλήματα», «όπως π.χ. τις διαφορές στην οικονομική κατάσταση των ανθρώπων», «επίσης η φορολογική δυνατότητα των ανατολικών κρατιδίων είναι δραματικά χαμηλή» αλλά και στα δυτικά κρατίδια υπάρχουν «αδύναμες» περιοχές «με πολύ χαμηλή ιατρική περίθαλψη» και ...«πρέπει να βρεθούν λύσεις για ισότητα στις συνθήκες διαβίωσης». Βεβαίως, αυτό που μπορεί να δώσει ο καπιταλισμός είναι μερικά ψίχουλα.