Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Σαββατο 21 Οκτωβριου 2017


Βιβλιοπαρουσίαση: ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ
Μάχες του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ στην κατεχόμενη Θεσσαλονίκη 1941-1944
από τις εκδόσεις ΔΙΑΔΟΣΗ
Ομιλητές: Τάσος Κατσαρός (συγγραφέας του βιβλίου)
Μενέλαος Χαραλαμπίδης (ιστορικός)
Κυριακή 22 Οκτώβρη 17:30
Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή)
Κινηματικό Εκδοτικό Εγχείρημα Los Solidarios



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκδήλωση μνήμης για τον Στέφανο Βελδεμίρη πραγματοποιείται αύριο στη Θεσσαλονίκη.
Κυριακη  22 Οκτωβρη  2017,  12 μ.μ.
Στο 3ο Δημοτικο σχολειο Αμπελοκηπων (Φιλιπουπολεως 58)
Ο Στέφανος Βελδεμίρης, ηλεκτρολόγος, εργαζόμενος από τα πρώτα εφηβικά του χρόνια σε οικοδομές, εντάχθηκε στην παράνομη ΕΠΟΝ και κατόπιν στη Νεολαία ΕΔΑ. Τις παραμονές των εκλογών βίας και νοθείας του 1961 δολοφονήθηκε από χωροφύλακα, σε ηλικία μόλις 24 χρόνων, ενώ μοίραζε προεκλογικό υλικό της Αριστεράς.
Αθάνατος!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταση κατά Κοντονή για πλειστηριασμούς
https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=n3FTndSKZj8
Έτσι θα κυκλοφορεί, πλέον, ο αλητάμπουρας! Κρυμμένος από την κοινωνία, με την προστασία της αστυνομίας και με τον κόσμο να τον χαρακτηρίζει όπως ακριβώς του αξίζει:
Αληταρά!
Είναι αυτό το ξευτιλισμένο καθίκι που βουτάει τα σπίτια του κόσμου και τα παραδίδει στις τράπεζες.
Αυτός είναι ο κοινωνικός δολοφόνος και συμπλεγματικός μισογύνης Κοντονής, που πριν τρεις μήνες είχε διατάξει το ξεγύμνωμα και τον βασανισμό κρατούμενων γυναικών στον Κορυδαλλό, που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο καρρκινοπαθούς συγκρατούμενής τους, τη νοσηλεία της οποίας είχε αρνηθεί αυτό το κοινωνικό απόβρασμα.
Έτσι, αλήτη! Μόνο φρουρούμενος και με το κεφάλι σκυφτό, πια!


ΧΩΡΙΣ ΜΑΤ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑ!
Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο μισογύνης φασιστάκος (που διέταξε τον βασανισμό και το εξευτελιστικό ξεγύμνωμα κρατούμενων γυναικών, που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο συγκρατούμενής τους, στην οποία είχε αρνηθεί τη νοσηλεία) Σταύρος Κοντονής.
Ο αλητάμπουρας αυτός επισκέφτηκε τα δικαστήρια και τον Δικηγορικό Σύλλογο και φυσικά δικηγόροι θέλησαν να τον συναντήσουν και να διαμαρτυρηθούν για την άθλια κατάσταση στη Δικαιοσύνη και για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που προωθεί.
Ο φασιστάκος απάντησε με τη βία των ΜΑΤ, που απώθησαν τους διαμαρτυρόμενους δικηγόρους. Και φυσικά απέφυγε να εμφανιστεί δημοσίως οπουδήποτε.
Έτσι, ξευτιλισμένε! Μόνο με συνοδεία των ΜΑΤ θα κυκλοφορείς από δω και μπρος. Και θα κρύβεσαι, φασιστάκο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΡΑΧΟΙ ΚΙ ΕΕ
ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/10 ΣΥΝΤΑΓΜΑ 15.00
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σομαλία
Τα θυμάτα της βομβιστικής επίθεσης του περασμένου Σαββατοκύριακου στην πρωτεύουσα της χώρας :358 νεκροι και 228 τραυματίες
*Οι αρχές απέδωσαν την πιο πολύνεκρη επίθεση στην ιστορία της χώρας στην ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ, η οποία έχει ορκιστεί πίστη στην αλ Κάιντα.
Δεν λενε ομως οτι το Harakat al-Shabaab al-Mujahideen (HSM) (Αγωνιστικό Κίνημα Νεολαίας) χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία και υποστηρίζεται συγκεκαλυμμένα από δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.
*Η υποστήριξη της ισλαμικής πολιτοφυλακής από δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, είναι μέρος μιας ιστορικά ευρύτερης στρατηγικής συγκεκαλυμμένης υποστήριξης οργανώσεων συνδεδεμένων με την Αλ Κάιντα σε έναν αριθμό χωρών, συμπεριλαμβανομένων πιο πρόσφατα, της Λιβύης και τη Συρίας.
Το ευρύτερο ερώτημα είναι: Ποιες εξωτερικές δυνάμεις προκάλεσαν την καταστροφή του κράτους της Σομαλίας στις αρχές του 1990;
Η Σομαλία παρέμεινε αυτάρκης σε τρόφιμα μέχρι τα τέλη του 1970 παρά τις επαναλαμβανόμενες ξηρασίες.
Από τις αρχές του 1980, η εθνική της οικονομία αποσταθεροποιήθηκε και η γεωργία της έχει καταστραφεί.
Η διαδικασία της οικονομικής αποδιάρθρωσης άρχισε πριν την έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 1991.
Το οικονομικό και κοινωνικό χάος που προέκυψε ως αποτέλεσμα της «οικονομικής θεραπείας» του ΔΝΤ, έθεσε τις βάσεις για την έναρξη «εμφύλιου πόλεμου» υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.
Μια ολόκληρη χώρα με πλούσια ιστορία εμπορίου και οικονομικής ανάπτυξης, μετατράπηκε σε μια “περιοχή”. Κατά πικρή ειρωνεία, αυτή η περιοχή περιλαμβάνει σημαντικό πετρελαϊκό πλούτο. Τέσσερις πετρελαϊκοί κολοσσοί των ΗΠΑ είχαν λάβει ήδη θέση πριν από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 1991:
Κάτω από την επιφάνεια του δράματος της Σομαλίας, τέσσερις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου των ΗΠΑ κάθονται διακριτικά με την προοπτική αποκλειστικής παραχώρησης προς εξερεύνηση και εκμετάλλευση δεκάδων εκατομμύριων στρεμμάτων σομαλικής υπαίθρου...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΤΗΝ  ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΈΞΑΣ, ΟΙ ΕΡΓΟΛΆΒΟΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΟΎΝ ΌΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΪΚΟΤΆΡΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΉΛ
20/10/2017
ΕΆΝ ΕΊΣΤΕ Texanοs που επιθυμεί να ανοικοδομήσει μετά τον τυφώνα Harvey, θα πρέπει να μην μποϊκοτάρετε το Ισραήλ.
Αυτό είναι το μήνυμα που αποστέλλεται από το κράτος, το οποίο έχει απαγορεύσει σε κάθε εργολάβο που υποστηρίζει το Παλαιστινιακό Μπόυκοτ, για τον Αποκλεισμό και Κυρώσεις, ή το BDS, να προωθήσει τη λήψη κρατικών κεφαλαίων.
Εάν συγχέεται γιατί τα δύο πράγματα σχετίζονται, κοιτάξτε ένα νομοσχέδιο που ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbott, υπέγραψε τον νόμο τον Ιούλιο . Το House Bill 89 απαγορεύει στο κράτος να συνάπτει σύμβαση με μια επιχείρηση εκτός αν "δεν μποϊκοτάρει το Ισραήλ. και δεν θα μποϊκοτάρουν το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της σύμβασης. "Ο νόμος ισχύει ακόμη και για τις επιχειρήσεις που αρνούνται να αγοράσουν προϊόντα που παράγονται σε παράνομους ισραηλινούς οικισμούς στην παλαιστινιακή γη - καθώς ορίζει το Ισραήλ ως ισραηλινό και" ισραηλινό ελεγχόμενο έδαφος ".
Για να δείτε πώς λειτουργεί αυτός ο νόμος στην πράξη, ελέγξτε μια αίτηση δείγματος για σύμβαση ανακατασκευής Harvey από την πόλη Dickinson του Τέξας. Η σύμβαση περιλαμβάνει ένα τμήμα που απαιτεί από τον αιτούντα να επαληθεύσει ότι δεν μποϊκοτάρουν σήμερα το Ισραήλ και δεν θα το πράξει κατά τη διάρκεια της σύμβασης:
Ο νόμος του Τέξας είναι παρόμοιος με τον νόμο του Κάνσας που τέθηκε σε ισχύ το περασμένο καλοκαίρι. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, ένας δάσκαλος τιμωρείται επειδή ακολουθεί την καθοδήγηση της Εκκλησίας του Μεννονίτη για μποϊκοτάρισμα ορισμένων εταιρειών που ασχολούνται με την κατοχή των Παλαιστινίων από το Ισραήλ. Η αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει καταθέσει μήνυση, λέγοντας ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.
Στο πλαίσιο της νομικής καταγγελίας της, η ACLU παραπέμπει στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του 1982 NAACP κατά Claiborne Hardware Co. Η υπόθεση αυτή περιστράφηκε γύρω από μια ομάδα ακτιβιστών της NAACP και άλλων, οι οποίοι μποϊκοτάρουν ορισμένους λευκούς εμπόρους σε σχέση με αιτήματα για αποισοποίηση. Οι λευκοί έμποροι έκαναν νομική ενέργεια για να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν τις ζημίες από το μποϊκοτάζ. Η υπόθεση ξεκίνησε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα  ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγορεύσει τα μποϊκοτάζ με πολιτικά κίνητρα.
"Είναι εντελώς ασυνήθιστο για τις κυβερνήσεις και τις τοπικές κυβερνήσεις να επιβάλουν πολιτικές δοκιμασίες για τα κεφάλαια ανακούφισης από καταστροφές για τους ανθρώπους που καταστράφηκαν από τον τυφώνα Harvey", δήλωσε ο Brian Hauss, δικηγόρος του ACLU στη Νέα Υόρκη. "Στην περίπτωση αυτή, ο Δήμος Dickinson φαίνεται να επιβάλλει έναν νόμο του Τέξας που απαιτεί από κάθε συμβαλλόμενο κράτος, που προφανώς περιλαμβάνει αποδέκτες ανακούφισης από καταστροφές, να πιστοποιήσει ότι δεν συμμετέχουν σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ. Όπως ο νόμος που αμφισβητήσαμε στο Κάνσας, ο νόμος του Τέξας παραβιάζει σαφώς την πρώτη τροποποίηση. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αρνείται τα κεφάλαια ανακούφισης από καταστροφές βάσει των πολιτικών πεποιθήσεων των πολιτών. Προτρέπουμε οποιονδήποτε καλείται να υπογράψει αυτήν την πιστοποίηση για να επικοινωνήσει με την ACLU του Τέξας. "
Η Ayesha Khan ζει στο Χιούστον και δραστηριοποιείται στο κίνημα της BDS από τότε που φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες. Σημείωσε στο The Intercept ότι το εθνικό συνέδριο για τους φοιτητές για τη δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη - ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς που υποστηρίζει το BDS - θα είναι στο Χιούστον φέτος.
Ο Χαν δραστηριοποιήθηκε στις προσπάθειες ανασυγκρότησης, καθώς ο Harvey χτύπησε και ανησυχεί ότι ο νόμος μπορεί να περιπλέξει την ανάκαμψη. "Πολλοί άνθρωποι είναι στην πραγματικότητα ακόμα άστεγοι, οι οικογένειες βρίσκονται ακόμα σε προσωρινά καταφύγια", είπε. "Νομίζω ότι, αν μη τι άλλο, αυτό απλά παρατείνει τον χρόνο για να επιστρέψουν τα σπίτια στην ανακαίνιση και πόσο χρόνο οι οικογένειες θα πάρουν για να πάνε πίσω στο σπίτι."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης του Κουβέιτ Marzouq Al-Ghanim, αποκαλεσε το Ισραηλ ''κρατος κατοχης ''και ''δολοφονοι παιδιων''και τους αναγκασε να εγκαταλειψουν την διεθνη Κοινοβουλευτική Συνέλευση που εγινε στην Ρωσια
 -μπραβο Marzouq Al-Ghanim



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν λίγες μερες έκλεισαν 16 χρόνια απο μια απο τις ηρωικοτερες επιχειρησεις της παλαιστινιακής αντίστασης, την εκτέλεση του ακροδεξιού υπουργού τουρισμού του σιωνιστικού κράτους Rehavem Zeevi σε αντίποινα για τη δολοφονία του γ.γ. του PFLP Αμπού Αλί Μουσταφά.

PFLP: 17 Οκτωβρίου παραμένει ένα ηρωικό παράδειγμα αντίστασης

Οι ταξιαρχίες Abu Ali Mustafa, ένοπλη πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, εξέδωσαν δήλωση σχετικά με την 16η επέτειο της 17ης Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας ότι οι δυνάμεις εκείνες που επιτίθενται στην αντίσταση και υπερασπίζονται τον εχθρό είναι σε εγκληματική τροχιά, γιατί η πορεία προς την επίτευξη του Παλαιστινιακού ονείρου και της υπόσχεσης απελευθέρωσης είναι αυτή της αντίστασης και της επαναστατικής βίας.
"Το όπλο της αντίστασης δεν είναι έτοιμο για διαπραγμάτευση και δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί ή να διακυβευτεί. Αυτά τα όπλα είναι νόμιμα εφόσον η κατοχή παραμένει στη γη της Παλαιστίνης ", τόνισε οι Ταξιαρχίες.
Σημειώνοντας την 16η επέτειο από τη δολοφονία του περίφημου ακροδεξιού ρατσιστικού Σιωνιστή υπουργού Τουρισμού Rehavam Zeevi, οι Ταξιαρχίες δήλωσαν επίσης ότι ο τρόπος για να σπάσει η πολιορκία και οι ελεύθεροι κρατούμενοι είναι γνωστός και αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητά μας.
Οι ταξιαρχίες Αμπού Αλή Μουσταφά υπογράμμισαν στους Σιωνιστές καταπιεστές ότι οι μαχητές τους είναι πιο ικανά και καλύτερα εξοπλισμένα, αλλά στο δρόμο των ηρώων της 17ης Οκτωβρίου. Τόνισαν την αφοσίωσή τους στον φυλακισμένο ηγέτη, τον σύντροφό του Α.Μ.Σ.Α. επιβεβαίωσαν ότι πορεύονται στο δρόμο των ήρωων του 17 Οκτωβρίου, του Ahed Abu Ghoulmeh, του Majdi Rimawi, του Mohammed Rimawi, του Hamdi Qur'an και του Basil al-Asmar.
Η κατάργηση του σιωνιστή εγκληματία Rehavam Zeevi δεν ήταν απλή εκδίκηση ή αποδιοργανωμένη αντίδραση. Αντ 'αυτού ήταν το αποκορύφωμα των επίπονων προσπαθειών των ειδικών μονάδων των ταξιαρχίας Αμπού Αλή Μουσταφά, για να καταστήσει σαφές στον εχθρό και σε όλους τους εχθρούς του λαού ότι το αίμα του παλαιστινιακού λαού και των ηγετών του δεν είναι φθηνό και δεν μπορεί να είναι ρίξτε μάταια. Η επιχείρηση κατέληξε επίσης να δηλώσει ότι όλα τα σχέδια μετακίνησης, μετασχηματισμού και προσπάθειες διασποράς του παλαιστινιακού λαού δεν θα καταφέρουν ποτέ να εξαλείψουν ή να καταστείλουν την αντίσταση, γεγονός που κατέστη σαφές με μια και μόνο κουκκίδα στο σωστό χρόνο και στη σωστή θέση τις Ταξιαρχίες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



DEIR EZZOR/ Ο συριακός στρατός ανέκτησε από την ISIS το πεδίο Omar στην Αν.όχθη Ευφράτη με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου σ΄ όλη τη Συρία.

O συριακός στρατός αφού ανέκτησε το χωριό  Ziban  κινήθηκε προς το πετρελαικό πεδίο Omar και το απελευθέρωσε.Το πεδίο Οmar αποτελεί το πεδίο με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στη Συρία. Βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.Αποτέλεσε μια από τις κύριες πηγές εισόδων της ISIS.
Oι πληροφορίες προέρχονται τόσο από site της λεγόμενης αντιπολίτευσης όσο κι από φιλοκυβερνητικές πηγές.
Το συριακό κράτος ελέγχει έκτοτε το 80% του πετρελαίου και η ανάκτηση του  Al-Οmar θα μπορούσε να του διασφαλίσει τον ολοκληρωτικό έλεγχο των ενεργητικών πηγών της χώρας.
Σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο με έδρα το Λονδίνο SOHR ο συριακός στρατός έχει ήδη απελευθερώσει 53 πόλεις,χωριά και οικισμούς του κυβερνείου της Ντέιρ Έζζορ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 στις 18:00 αρχίζει το 6ο Συνέδριο του ΕΠΑΜ. Την Παρασκευή οι πόρτες του συνεδρίου είναι ανοικτές για όλους.
Οι εργασίες του 6ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου ( ΕΠΑΜ) ξεκινησαν και πολλοι εκπροσωποι, απο την ΛΑΕ το ΔΗΚΚΙ το Κομμα των Φιλελευθέρων , των Πειρατων , ο στρατηγος Υφαντης , ο Δημητρης Κωνσταντακοπουλος κ η Ραχηλ Μακρη με επιστολη τους --- και αλλοι που προκειται ν ανεβουν στο βημα, χαιρετιζουν και δηλωνουν την συμπαραταξη τους στον Αντικατοχικο Αγωνα, στην αναγκαιοτητα του νεου ΕΑΜ μεχρι την Απελευθερωση της Πατριδας μας .....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή-Παταγονία.
Βρέθηκε νεκρός ο Σαντιάγο Μαλντονάδο, αλληλέγγυος στον αγώνα των Μαπούτσε για τη γη τους που καταπατά η Μπένετον.
Ο Σαντιάγο Μαλντονάδο είχε εξαφανιστεί στις αρχές Αυγούστου σε επίθεση της στρατοχωροφυλακής κατά των Μαπούτσε και αλληλέγγυων.

Τι θέλουν οι Μπένετον στη γη των Μαπούτσε;

Τρεις διαφορετικές ιστορίες ζωής συναντήθηκαν στην αργεντίνικη Παταγονία ξετυλίγοντας τον μίτο της παλιάς ανεπίλυτης σύρραξης για τα εδάφη των ιθαγενών Μαπούτσε, που αναβιώνει σήμερα με δικαστικές διαμάχες, αλλά και με διώξεις, εκτοπισμούς, σφαίρες και αίμα.
Εκεί, ο Κάρλο Μπένετον, της ιταλικής αυτοκρατορίας της μόδας, ταξιδεύει συχνά για να ελέγξει τα 900.000 εκτάρια που κατέχει ο όμιλος από το 1991 κι όπου εκτρέφει 250.000 πρόβατα που παράγουν το 10% του ερίου που χρησιμοποιεί.
Εκεί, ο ιθαγενής Μαπούτσε Φακούντο Χόνες Ουάλα, που δεν έχει μια σπιθαμή γη για να καλλιεργήσει, συνελήφθη και προφυλακίστηκε εν αναμονή της πιθανής έκδοσής του στη Χιλή για να δικαστεί ως «τρομοκράτης».
Εκεί, ο 28χρονος Σαντιάγο Μαλντονάδο βρέθηκε για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους Μαπούτσε, «εξαφανίστηκε» στη διάρκεια στρατιωτικής επιδρομής και έγινε ο πρώτος «desaparecido» (αγνοούμενος) της προεδρίας του Μαουρίσιο Μάκρι.
Ο 28χρονος Σαντιάγο Μαλντονάδο είχε επισκεφθεί την κοινότητα «Αντίσταση στο Κουσαμέν» για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αγώνα της για την ανακατάληψη των ιθαγενικών εδαφών που σήμερα κατέχει ο Μπένετον και να απαιτήσει μαζί τους την αποφυλάκιση του αρχηγού της, Φακούντο Χόνες Ουάλα.
Την 1η Αυγούστου δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής επιτέθηκαν στις λίγες οικογένειες που έχουν εγκατασταθεί στο τσιφλίκι Λελέκε του Μπένετον με στόχο να τις εκδιώξουν: χτύπησαν άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έριξαν πλαστικές σφαίρες, τους κυνήγησαν στο ποτάμι... Εκεί είδαν για τελευταία φορά τον Μαλντονάδο να τον σέρνουν με τη βία σε κλούβα.
Η υπ. Εσωτερικών Πατρίσια Μπούλριτς έσπευσε να αρνηθεί κάθε σχέση των σωμάτων ασφαλείας με την εξαφάνισή του, φτάνοντας ακόμη και να αμφισβητήσει ότι πράγματι βρισκόταν εκεί.
Ακόμη κι όταν σε μία από τις κλούβες βρέθηκαν τρίχες και ίχνη αίματος, δήλωσε πως «αυτό δεν λέει τίποτα».
Περίπου 20 Μαπούτσε, με πρωτοστάτη τον Φακούντο Ουάλα, βρίσκονται εκεί σε έναν πρόχειρο καταυλισμό από τον Μάρτιο του 2015 διεκδικώντας μικρές εκτάσεις για να καλλιεργήσουν και να ζήσουν με τις οικογένειές τους.
Εκτοτε επιδρομές σαν κι αυτή της 1ης Αυγούστου είναι συνηθισμένες. Αλλά σε καθεμία από αυτές η βία κλιμακώνεται και οι ηγέτες τους σέρνονται στη φυλακή, όπως συνέβη με τον Φακούντο Ουάλα.
Στις 27 Ιουνίου, όταν στη Χιλή συναντήθηκαν επίσημα οι πρόεδροι Μάκρι και Μπατσελέτ για να επικυρώσουν τους δεσμούς συνεργασίας των δύο χωρών, στην Αργεντινή συνελάμβαναν τον Ουάλα με την πρόφαση ότι πρέπει να εξεταστεί το αίτημα για έκδοσή του στη Χιλή, όπου κατηγορείται για τρομοκρατία, εμπρησμό τσιφλικιού, οπλοκατοχή και... παράνομη είσοδο στη χώρα.
«Κουραστήκαμε από την καταπίεση, να μας διώχνουν από τα εδάφη μας, να μας σκοτώνουν και να μας συλλαμβάνουν όποτε θέλουν. Είμαι στη φυλακή γιατί είμαι σύμβολο αντίστασης του λαού μου, γιατί εκφράζω αυτό που σκέφτονται χιλιάδες Μαπούτσε», δήλωσε στην El Pais από τη φυλακή του Εσκέλ, όπου εδώ και 20 μέρες κάνει απεργία πείνας καταγγέλλοντας πως θέλουν να τον δικάσουν για δεύτερη φορά για την ίδια υπόθεση: πέρσι είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο και ομοσπονδιακό δικαστήριο τον δικαίωσε απορρίπτοντας το αίτημα έκδοσής του.
Μπροστά στην κατακραυγή για τις πρακτικές της, η κυβέρνηση Μάκρι απάντησε με μια παλιά τακτική: εφηύρε έναν εχθρό, τον παρουσίασε ως επικίνδυνο και βίαιο και δικαιολόγησε την πολιτική καταστολή μιλώντας για τρομοκρατία.
«Δεν θα επιτρέψουμε μια ανεξάρτητη και αυτόνομη δημοκρατία των Μαπούτσε σε αργεντίνικο έδαφος», έδωσε τον τόνο η Μπούλριτς.
Το λιμπρέτο υιοθέτησαν τα κυρίαρχα ΜΜΕ που πρόσθεσαν σωρεία «αποκαλύψεων»: η κοινότητα και ο Ουάλα ανήκουν στη μυστηριώδη οργάνωση RAM (Πανάρχαια Αντίσταση των Μαπούτσε), στην οποία αποδίδουν δεκάδες εμπρησμούς, ζωοκλοπές, επιθέσεις κατά υπαλλήλων του Μπένετον, χρηματοδότηση από ξένα κέντρα, ακόμη και πιθανή σχέση με Κούρδους πρώην μαχητές που έφτασαν στη Αργεντινή για να τους... εκπαιδεύσουν.
Ο αδελφός του Φακούντο Ουάλα κάνει λόγο για «απεχθή ψέματα» με στόχο να δαιμονοποιηθεί ο αγώνας των Μαπούτσε, αρνείται κάθε σχέση με τη RAM και ξεκαθαρίζει:
«Ποτέ κανένας μας δεν έχει διεκδικήσει τη δημιουργία κράτους των Μαπούτσε. Η ίδια η αντίληψη του κράτους αντιτίθεται σε έναν τρόπο ζωής σαν τον δικό μας που έχει κοινοτικό χαρακτήρα και στις δικές μας αξίες. Αλλά εδώ παίζονται τα συμφέροντα του Μπένετον και ο κρατικός μηχανισμός είναι στην υπηρεσία του, αγνοώντας τις ανάγκες των ιθαγενών λαών».
Οσο για τον Μπένετον, νίπτει τας χείρας του: η εταιρεία του εξαγόρασε το 1991 την Εταιρεία των Εδαφών του Αργεντίνικου Νότου (CΤSA) κι όλα έγιναν νόμιμα και... ηθικά, όπως υποστηρίζει κάθε φορά που αναγκάζεται να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, χωρίς να διευκρινίζει πόσο αγόρασε αυτές τις εκτάσεις.
Μόνο που η CTSA δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν η κυβέρνηση δώρισε αχανείς εκτάσεις της Παταγονίας σε μικρή ομάδα Βρετανών επενδυτών σε ένδειξη ευγνωμοσύνης (αλλά και ως μέσο αποπληρωμής του χρέους της) για τη συνδρομή τους στην «Κατάκτηση της Ερήμου». Μια στρατιωτική επιχείρηση που σύμφωνα με ιστορικά κείμενα, κατέληξε με την εξόντωση δεκάδων χιλιάδων Μαπούτσε και άλλων ιθαγενών και την παραχώρηση των εδαφών τους σε ξένα κεφάλαια, κυρίως.
Σήμερα το 90% των 205.000 Μαπούτσε που απέμειναν στην Αργεντινή δεν έχουν κανέναν τίτλο ιδιοκτησίας γης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΑΖΙΛΙΑ Δυστοπική επιστημονική φαντασία vs ν/φ ακροδεξιός προγραμματικός λόγος, σημειώσετε 2: Ο δεξιός δήμαρχος του Σάο Πάολο πρότεινε να μαζεύουν τα σχεδόν ληγμένα αποφάγια από τα εστιατόρια, να τα επεξεργάζονται και να φτιάχνουν χάπια για να ταΐζουν τους φτωχούς μαθητές (στους γονιούς των οποίων τα επιδόματα έχει κόψει η κυβέρνηση των πραξικοπηματιών), χάπια τα οποία οι επικριτές του σχεδίου αποκαλούν "ανθρώπινη σκυλοτροφή".
Η πρόταση έχει γίνει δεκτή από το Υπουργείο Παιδείας της βραζιλιάνικης κυβέρνησης, που έχει ήδη επιτύχει σημαντική έξαρση της φτώχειας στην χώρα και ψάχνει να την παγιώσει.
Ο εκλογικά ισχυρότερος εκπρόσωπος της δεξιάς στη Βραζιλία εντωμεταξύ είναι ένας τύπος που κάνει τον Κασιδιάρη να μοιάζει Άρης Σπηλιωτόπουλος...
https://www.telesurtv.net/english/news/Brazil-Probes-Plan-to-Give-Poor-People-Human-Pet-Food-20171020-0014.html



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: ο στρατός απειλεί με δεύτερο πραξικόπημα – προληπτικός εμφύλιος πόλεμος ενάντια στους εργάτες εν εξελίξει
Διάφοροι κορυφαίοι στρατηγοί ξεκίνησαν να υποστηρίζουν δημόσια και από κοινού τη «στρατιωτική επέμβαση» ως απάντηση στην πολιτική κρίση, για να τους ακολουθήσουν έξι ομοσπονδιακοί βουλευτές που υπερασπίζουν το μιλιταρισμό και το κλείσιμο του Κογκρέσου, καθώς και οι ναζί, που ήδη είχαν γίνει πασίγνωστοι για το φασιστικό τους πρόγραμμα.
Η στρατιωτική κατοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο επεκτάθηκε ως γενική πρόβα για τη δεύτερη φάση του πραξικοπήματος στη Βραζιλία.
Η αντεπανάσταση προετοιμάζει έναν προληπτικό εμφύλιο πόλεμο εναντίον του εργαζόμενου πληθυσμού έτσι, ώστε μέσω της εντατικοποίησης της κρατικής τρομοκρατίας οι εκμεταλλευόμενοι να μην έχουν το χρόνο να ξεσηκωθούν ενάντια στις οδυνηρές συνέπειες των μέτρων που εγκρίθηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση Τεμέρ, όπως η μεταρρύθμιση στα εργασιακά που θα ισχύσει από το Νοέμβρη, το τέλος της συνταξιοδότησης που προετοιμάζεται στο Κογκρέσο, μαζί με την εξωτερική ανάθεση της δραστηριότητας, το πάγωμα των μισθολογικών δαπανών, της υγείας και της εκπαίδευσης για 20 χρόνια.
Η κυβέρνηση Τεμέρ έχει σχεδόν εκπληρώσει το βρώμικο έργο της. Από την ίδια την προέλευση της, όμως, από την κλεπτοκρατική της φύση και την απαλλοτρίωση των ιστορικών δικαιωμάτων του εκμεταλλευόμενου και καταπιεσμένου εργαζόμενου λαού, έχει φθαρεί πολύ γρήγορα. Η κοινοβουλευτική μορφή του πραξικοπήματος παρέχει σε αυτούς που ωφελούνται από αυτό ένα πλεονέκτημα σε σχέση με το πραξικόπημα του 1964: μετά την εξάντληση όλων των πολιτικών θεσμών του καθεστώτος, λόγω της τεράστιας λαϊκής δυσαρέσκειας, η μπουρζουαζία που έκανε το πραξικόπημα μπορεί να παρουσιάσει το στρατό ως το σωτήρα της πατρίδας, εξαπατώντας σημαντικές μερίδες του πληθυσμού. Ο στρατός δεν είναι παρά ένα απλό εργαλείο των πολυεθνικών, των τραπεζιτών, των μεγάλων καπιταλιστών και του ιμπεριαλισμού, αυτών δηλαδή που ωφελούνται από τη συνωμοσία του πραξικοπήματος.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το παραπάνω θα στοχεύει στην καταστολή των οργανωμένων κοινωνικών κινημάτων και των απεργιών που μπορεί να ξεσπάσουν λόγω της αντίστασης στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και την καταστροφή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Το πραξικόπημα αυτό δεν στρέφεται μόνο εναντίον του Εργατικού Κόμματος (ΡΤ), αλλά εναντίον όλων των εργαζομένων στη Βραζιλία. Είναι στο χέρι μας να οργανωθούμε και να αντισταθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο εν μέσω της βαρβαρότητας που εξαπολύθηκε από την ευθυγραμμισμένη με τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού πραξικοπηματική αστική τάξη.”



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χιλή: Ο Πάμπλο Νερούδα δεν πέθανε από καρκίνο, συμπέρανε διεθνής επιτροπή ειδικών, αλλα τον δηλητηριασε η χουντα του Πινοσετ
 Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017, 05:00
Μια διεθνής ομάδα 16 ειδικών έκανε γνωστό την Παρασκευή ότι έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο θάνατος του νομπελίστα λογοτεχνίας Πάμπλο Νερούδα, λίγες ημέρες μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του Αουγκούστο Πινοτσέτ στη Χιλή, το 1973, δεν οφειλόταν στον καρκίνο από τον οποίο έπασχε, όπως αναφέρεται στο πιστοποιητικό του θανάτου του.
«Αυτό που είναι 100% σίγουρο (...) είναι πως στο πιστοποιητικό δεν αναφέρεται η πραγματική αιτία θανάτου», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δρ. Αουρέλιο Λούνα εξ ονόματος της επιτροπής ειδικών στην οποία η δικαιοσύνη της Χιλής ανέθεσε να εξακριβώσει αν ο θάνατος του ποιητή οφειλόταν στον καρκίνο ή αν δολοφονήθηκε από τη στρατιωτική χούντα του στρατηγού Πινοτσέτ (1973-1990).
«Κατόπιν της ανάλυσης των δεδομένων, δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ο ποιητής διέτρεχε άμεσο κίνδυνο θανάτου όταν εισήχθη στο νοσοκομείο», εξήγησε ο Λούνα. Πρόσθεσε πάντως ότι «δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν ο θάνατος του Πάμπλο Νερούδα οφειλόταν σε φυσικά αίτια ή ήταν βίαιος».
Οι ειδικοί από τον Καναδά, τη Δανία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία και τη Χιλή προσπαθούν ακόμη να βρουν τα πραγματικά αίτια του θανάτου του Νερούδα, πριν από 44 χρόνια. Ανακάλυψαν ένα βακτήριο, μη καρκινικό, το οποίο μελετάται σε εργαστήρια στον Καναδά και στη Δανία και αναμένεται να επιτρέψει να κατανοηθούν τα αίτια του θανάτου του Πάμπλο Νερούδα, σύμφωνα με τον Λούνα. Κατά τον ίδιο, θα μπορούσε να πρόκειται για βακτήριο που είχε καλλιεργηθεί σε εργαστήριο.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων των δειγμάτων αναμένονται σε περίπου έξι μήνες.

Η οικογένεια του Νερούδα θεωρεί ότι ο ποιητής δολοφονήθηκε από τη δικτατορία.
Το λείψανο του ποιητή, που πέθανε σε μια κλινική στο Σαντιάγο το 1973, δώδεκα μέρες μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα και την ανατροπή του σοσιαλιστή προέδρου Σαλβαδόρ Αγιέντε, επιστήθιου φίλου του Νερούδα, έγινε τα τελευταία χρόνια αντικείμενο αρκετών ερευνών. Μετά την εκταφή του το 2013, εντέλει τάφηκε ξανά τον Απρίλιο του 2016, χωρίς πάντως οι έρευνες μέχρι τώρα να έχουν ξεδιαλύνει το μυστήριο γύρω από τον θάνατό του.
Τον Μάιο του 2014, μια ομάδα Ισπανών ερευνητών είχε αποκαλύψει ότι διαπίστωσε την παρουσία βακτηρίων χρυσίζοντος σταφυλόκοκκου, κάτι που μπορεί να οφειλόταν σε μια ένεση που του έκανε ένας πράκτορας της δικτατορίας.
Σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου που είχε εκδοθεί από τη στρατιωτική δικτατορία, ο κομμουνιστής ποιητής απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών από τον καρκίνο του προστάτη από τον οποίο έπασχε.
Όμως το 2011 ο οδηγός και προσωπικός βοηθός του Νερούδα την εποχή εκείνη, ο Μανουέλ Αράγια, είχε δηλώσει πως ο θάνατός του οφειλόταν σε μια μυστηριώδη ένεση που του έγινε μία ημέρα πριν από την αναχώρησή του για το Μεξικό, όπου ο ποιητής σκόπευε να πάει πολιτικός εξόριστος και να συνεχίσει τον αγώνα εναντίον του Πινοτσέτ.
Το 2013, ο Αράγια είχε τονίσει μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «ο Νερούδα δολοφονήθηκε».
Κατόπιν άρχισε έρευνα της δικαιοσύνης της Χιλής, ενώ κι άλλοι μάρτυρες επίσης διαβεβαίωσαν πως ο λογοτέχνης ήταν καλά πριν από τη διαβόητη ένεση.
Το γεγονός ότι το 1982 στην ίδια κλινική είχε πεθάνει ο πρώην πρόεδρος Εδουάρδο Φράι (1964-1970), αντίπαλος της δικτατορίας, ο οποίος είχε εισαχθεί για μια επέμβαση ρουτίνας και ενδέχεται να δηλητηριάστηκε, ενίσχυσε τη θεωρία περί δολοφονίας του ποιητή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Προσωρινά ελεύθερος ένας εκπαιδευτικός που είχε συλληφθεί για τις απολυσεις μετά το πραξικόπημα του σουλτανου Ερντογαν
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017, 17:19
Ένα τουρκικό δικαστήριο διέταξε σήμερα να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος ένας εκπαιδευτικός που κάνει απεργία πείνας από τον περασμένο Μάρτιο για να διαμαρτυρηθεί για την απόλυσή του στο πλαίσιο του κύματος εκκαθαρίσεων που ακολούθησε το κατασκευασμενο «πραξικόπημα» του 2016απο τον σουλτανο Ερντογαν, έγινε γνωστό από έναν από τους δικηγόρους του που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Το δικαστήριο έδωσε εντολή ο Σεμίχ Οζακτσά να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, ωστόσο απεφάνθη να παραμείνει υπό κράτηση η ακαδημαϊκός Νουρίγιε Γκιουλμέν, που επίσης κάνει απεργία πείνας από τον Μάρτιο.
Οι δύο εκπαιδευτικοί είναι μεταξύ των 100.000 ανθρώπων που απολύθηκαν στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων οι οποίες ακολούθησαν το στησιμο πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016 από τον ισλαμοφασιστα σουλτανο Ερντογαν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σήμερα υπογράφηκε η στρατιωτική Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ Συρίας - Ιράν! Today: signature of a memorandum of cooperation between Iranian and Syrian armies...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα διαδήλωση για την Ηριάννα και τον Περικλή
Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017, 18:18
Αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν σε νέα διαδήλωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18.30.
«Η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή είναι υπόθεση όλων μας!», τονίζει το κάλεσμα και επισημαίνει:
«Η δεύτερη κατά σειρά απόρριψη από το πενταμελές εφετείο αναστολών της αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής της Ηριάννας και του Περικλή και η συνέχιση της φυλάκισής τους, προκαλεί οργή και αγανάκτηση σε κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο, σε όλο τον λαό και τη νεολαία. Αποτελεί πρόκληση τεραστίων διαστάσεων και επίδειξη ισχύος από την πλευρά ενός ολόκληρου συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τη δυνατότητά του να τσαλαπατάει και να καταδικάζει σε ομηρία ανθρώπους, ακόμα και χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο.
Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος αλληλεγγύης, που θα απαιτήσει να αθωωθούν οριστικά και αμετάκλητα και να πέσει στο κενό η κρατική σκευωρία».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ
 "μην τολμήσουν!"

Ο ΠΦΣ (Πανελληνιος Φαρμακευτικος Συλλογος)  ζητά από το Υπουργειο Υγειας το κλείσιμο των κοινωνικών φαρμακείων, θεωρώντας πως δεν έχουν να παίξουν κανένα ρόλο στην σημερινή πραγματικότητα, αναφέροντας ταυτόχρονα πόσο χρήσιμος και ουσιαστικός ήταν ο ρόλος τους όσο διαρκούσε η κρίση.
Θα ήθελα λοιπόν να πω στους φίλους φαρμακοποιούς τα εξής:
1) η πρόσβαση των ανασφάλιστων ασθενών στα φάρμακα νομοθετήθηκε τον Αύγουστο του 2014 και όχι όπως ψευδώς αναφέρουν το 2016. Συγκεκριμένα αναφέρουν (Ν. 4368/2016 και ΚΥΑ Α3(γ)/ ΓΠ/ οικ. 25132/04.4.2016).
Ρωτώ λοιπόν τον ΠΦΣ, γιατί ψεύδονται και γιατί δεν ζήτησαν από το 2014 την κατάργηση των κοινωνικών φαρμακείων;
2) Θα τους συμβούλευα να έρθουν στο ΜΚΙΕ (Μητροπολιτικο Κοινωνικο Ιατρειο Ελληνικου) τις μέρες και τις ώρες που δίνουμε τα φάρμακα για να διαπιστώσουν πως και ο αριθμός των ασθενών που προσέρχονται έχει αυξηθεί, αλλά επιπλέον προσέρχονται εκτός των ανασφάλιστων ασθενών και ασφαλισμένοι ( χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι ). Έτσι θα διαπιστώσετε χωρίς να έχετε καμία αμφιβολία πως η κρίση όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αντιθέτως έχει επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα. Άρα μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε και να ζητήσετε την συνέχιση της λειτουργίας των ΚΦ εφ´ όσον ο λόγος που το ζητάτε είναι αυτός που αναφέρετε, πως τελείωσε δηλαδή η κρίση, και όχι κάποιος άλλος τον οποίον δεν αναφέρετε.
Θα ήθελα επίσης να σας υπενθυμίσω πως αναφέροντας τα κοινωνικά φαρμακεία συμπεριλαμβάνετε και τις αυτοοργανωμένες ανεξάρτητες δομές αλληλεγγύης όπως το ΜΚΙΕ, του οποίου η δράση και το έργο έχουν αναγνωριστεί από τους πολίτες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.
Όποια κυβέρνηση ή όποιος σύλλογος θελήσει να κλείσει τέτοιου τύπου δομές να γνωρίζετε πως θα έρθουν αντιμέτωποι με την ίδια την κοινωνία. Ενημερωτικά σας λέω πως τώρα που ήμουν στις Βρυξέλλες και το συζήτησα με φίλους του εξωτερικού ξέρετε τι μου απάντησαν; «μην τολμήσουν!»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων επιτέθηκαν φραστικά κατά του υπουργού Δικαιοσύνης.
20/10/2017,  14.30
Ένταση επικράτησε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όταν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων επιτέθηκαν φραστικά κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, διαμαρτυρόμενοι κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Τα άτομα φώναξαν συνθήματα και εξαπέλυσαν χαρακτηρισμούς προς τον υπουργό, όταν αυτός βρέθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εντός του Δικαστικού Μεγάρου και κατά την αποχώρησή του.