Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Δευτερα 2 Οκτωβριου 2017



τι ωραια που θατανε να δειχνατε την ιδια ανησυχια και την ιδια διαθεση για αλληλεγγυη προς ''τον λαο της Καταλονιας'' και στους εφηβους που πυροβολουνται σαν σκυλια στην Παλαιστινη η στα παιδια που διαμελιζονται στην Υεμενη
(*σαν σκυλια γραφω και σκεφτομαι οτι αν ηταν σκυλια θα τα ειχαν σωσει οι δυτικοι ανθρωπιστες ..δεν ειναι σκυλια,ειναι μονο παιδια)




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρέχουμε στον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον αυθεντικό, για να βοηθήσουμε την Ασπασία Μπόγρη. Έλα μαζί μας.
4 χρόνια τώρα παλεύει με το μυαλό και το σώμα της.  Η ζωή της κρέμεται από μια κλωστή,  ομως δεν το βάζει κάτω.
Με δύο σφαίρες μέσα της δεν παύει να χαμογελά και να προσπαθεί κάθε μέρα αγόγγυστα.
43 μήνες σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα...
Δεν μιλά δεν κινείται δεν μπορεί ούτε να πει αν πονά, αν δεν είμαι δίπλα της να την ταχτοποιω εγώ, θα παραμείνει στην ιδια θέση.
Έχει αναπνευστικό πρόβλημα και κάνει άτυπες επιληπτικές κρίσεις.
Θέλει μόνιμα άνθρωπο δίπλα της, ωστόσο δεν σου είναι κόπος μίας και όταν σε κοίτα και σού χαμόγελα φωτίζεται όλος ο κόσμος σου..."
Εδώ και 4 χρόνια ενας ξανθος άγγελος παλεύει. Με το μυαλό και το σώμα της... Με το κράτος πρόνοιας που μόνο πρόνοια δεν είναι; Τότε, στις 12 Αυγούστου 2013 η Ασπασία Μπογρη συγκλονίζει το πανελλήνιο. Πυροβολείτε από τον ίδιο τον πατέρα της με σκοπό να την σκοτώσει για να εκδικηθεί την εν διάσταση σύζυγό του.
Από τότε η Ασπα μας γίνεται δικό μας παιδί,  μπαινει στα σπίτια μας. Μένουμε παγωμένοι στο άκουσμα της φρικτής είδησης: "12 Αυγούστου και ωρα 2:50μμ, ένας πατέρας πυροβολεί εξ επαφής, την 17 χρονη μονάκριβη κόρη του και μετά φεύγει, την αφήνει αβοήθητη πεσμενη κάτω μεσα στα αίματα μπροστά στα μάτια των περαστικών. Ύστερα από μια ώρα και αφού έχει φτάσει η αστυνομία στο σπίτι του και τον αναζητά, βάζει τέλος στη ζωή του.
Η Ασπασία όμως συγκλονίζει για μια ακόμη φορά. Ζει! Δεχεται δυο χειρουργεία για να βγάλουν τις σφαίρες, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Η Ασπασία ζει με δυο σφαίρες στο κεφάλι. Μένει επτά μήνες σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο ΚΑΤ.  Μπαίνει στα σπίτια και στις καρδιές όλων μας, 43 μηνες παλεύει σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα. Είναι εδώ, είναι μαζί μας! Έχει θέληση, έχει δύναμη, αλλα δεν έχει το κράτος πρόνοιας δίπλα της...
Όμως ο ξανθός άγγελος δεν τα παράτα..

Τρέχουμε για την Άσπα*
Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα τρέχουμε στον Μαραθώνιο της Αθήνας, την κλασική διαδρομή για την Άσπα.  Έλα μαζί μας.  Γίνε μέλος στην δράση που δημιουργήσαμε και τρέξε μαζί μας είτε την μαραθώνια διαδρομή είτε κάποια από τις υπόλοιπές διαδρομές.
Βοηθάμε την Άσπα
Η 'Ασπα ήταν σχεδόν τέσσερα χρόνια κλεισμένη στο δωμάτιο του Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας Animus στην Λάρισα και παρόλη την φροντίδα του εξαιρετικού προσωπικού του κέντρου αλλά και της ακούραστης μητέρα της,  που δεν έχει φύγει από δίπλα της όλον αυτό τον καιρό, οι μετακινήσεις της ήταν ελάχιστες. Πλέον έχουν μεταφερθεί μαζί με την μητέρα της, σε σπίτι στην Αθήνα για να συνεχίσει την αποθεραπεία . Γι' αυτό εμείς τρέχουμε με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ενός ειδικού αυτοκινήτου που θα επιτρέπει το αμαξίδιο της Άσπας να εισέρχεται ολόκληρο μέσα στο αυτοκίνητο στην θέση του συνοδηγού.  Για να μπορέσει η Άσπα να βγει έξω  με την μητέρα της, για να ανεβεί η ψυχολογία της. Η κοινωνικοποίηση  της Άσπας παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αποκατάστασης που κάνει όλα αυτά τα χρόνια.  Εμείς θα κάνουμε το λιγότερο που μπορούμε, να δώσουμε λίγη χαρά στην Άσπα και να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη της.
Η Άσπα μας είναι δυνατή, παλεύει και θα τα καταφέρει.
Πως μπορώ να βοηθήσω;
1. Γίνε μέλος στην δράση και τρέξε μαζί μας στον Μαραθώνιο της Αθήνας ή σε κάποια από τις διαδρομές.  Αυτόματα θα αποκτήσεις την "προσωπική" σου σελίδα στην δράση που δημιουργήσαμε και χρησιμοποιήσε την για να βρεις σπόνσορες για τα χιλιόμετρα που θα διανύσεις για την Άσπα.
2. Κάνε μια online δωρεά ή γίνε σπόνσορας σε κάποιο μέλος της πρόκλησης που θα τρέξει για την Άσπα (όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν πηγαίνουν απευθείας στον ειδικό λογαριασμό για την Άσπα - μειον τα διαχειριστικά έξοδα)
3. Προωθήσε την δράση στους φίλους σου στα κοινωνικά δίκτυα. Βοήθησε το μήνυμα να φτάσει σε περισσότερους αποδέκτες.
Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς
Τράπεζα Πειραιώς
Αριθμός Λογαριασμού: 5608-071610-213
IBAN: GR72 0172 6080 0056 0807 1610 213
BIC:PIRBGRAA
Όνομα κατόχου: Μπόγρη Ασπασία
Τράπεζα Πειραιώς
Αριθμός Λογαριασμού: 5500-020225-972
IBAN : GR6301725000005500020225972
BIC : PIRBGRAA
Όνομα κατόχου: Σπυριδούλα Φατούρου του Νικολάου και Καλλιόπης Φατούρου.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σχετικό Event
https://www.facebook.com/events/155448015013398
αλλά και στην σελίδα μας στο Facebook
https://www.facebook.com/umbalifundraising/
Στις 12 Νοεμβρίου η Άσπα θα μας περιμένει στον τερματισμό.
Θα είμαστε όλοι εκεί!
https://umbali.org/challenge/trexoume-gia-thn-aspa



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να μπερδεύεται η Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης,που προέκυψε και μετά από ανταλλαγή πληθυσμών ,και επικυρώθηκε με την συνθήκη της Λωζάνης του1923 ,με το Καταλανικό ζήτημα ειναι επιεικώς ανιστόρητο..
Τo 1922 η Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης αριθμούσε 86.000 άτομα. Η γενική απογραφή του 1991 κατέγραψε 98.000 περίπου άτομα σε πληθυσμό 338.000 κατοίκων της Θράκης, δηλ ποσοστό 29 % του συνολικού πληθυσμού της περιοχής. Την μειονότητα απαρτίζουν τρείς εθνοτικές ομάδες : 50 % είναι τουρκικής καταγωγής, 35% Πομάκοι και 15% Αθίγγανοι. Κάθε μία από τις ομάδες αυτές διατηρεί την δική της γλώσσα και τις παραδόσεις της και για τον λόγο αυτό οι συντάκτες της Συνθήκης της Λωζάννης προσδιόρισαν τη μειονότητα ως θρησκευτική. .
Η Μουσουλμανική μειονότητα επίσημα αναγνωρισμένη ,πέρασε από διάφορες φάσεις καταπίεσης και απο το Ελληνικό Κράτος,αλλά και από επιδράσεις εθνικιστικών Τουρκικών 'κύκλων'..
Η Μουσουλμανική μειονότητα πρέπει να εχει ολα τα δικαιώματα ισονομιας με καθε αλλο πολίτη της Χώρας...
Η περιοχή της Καταλονίας δεν θεωρείται 'μειονοτική'περιοχή επ΄'ουδενί
''Καταλονία… Την κατακτήσαμε το 1939 και είμαστε διατεθειμένοι να την κατακτήσουμε όσες φορές χρειαστεί», δήλωσε o Μανουέλ Φράγα Ιριμπάρνε το 1968, αναφερόμενος στην κατάκτηση της Καταλονίας από τον φασιστικό στρατό στο τέλος του εμφυλίου πολέμου.
Την περίοδο εκείνη ήταν υπουργός Τουρισμού και Πληροφοριών του καθεστώτος του Φράνκο και ανήκε στους κύκλους εμπιστοσύνης του δικτάτορα.
Tο φρανκικό καθεστώς θα εξαφανιστεί λίγα χρόνια αργότερα, αλλά ο Φράγα δεν εξαφανίστηκε από τον πολιτικό χάρτη.
Ηταν ένας από τους εκπροσώπους του πρώην μηχανισμού εξουσίας του φασιστικού καθεστώτος που συμμετείχαν στην κατάρτιση του Συντάγματος για να επιβάλουν ορισμένα περιοριστικά μέτρα, τα οποία η νέα ισπανική Δημοκρατία κληρονόμησε από τον φρανκισμό.
Ηταν επίσης ο ιδρυτής της δεξιάς Alianza Popular (Λαϊκή Συμμαχία), που αργότερα θα μετεξελισσόταν στο Λαϊκό Κόμμα (PP), το οποίο σήμερα κυβερνά το ισπανικό κράτος υπό τον Μαριάνο Ραχόι και αρνείται το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης της Καταλονίας''
Επίσης επειδή κυκλοφορεί μια 'έρευνα'της El Pais να θυμίσουμε πως ειναι ξεκαθαρα δεξιά εφημερίδα που εκφράζει τώρα τον Ραχόϊ..και μάλιστα εκεί γράφονται και διάφορα ψεκασμένα σενάρια περί 'Ρωσων που στηρίζουν την αυτοδιάθεση της Καταλονίας'
Ο καθένας μπορεί να εχει οιαδήποτε γνώμη για το δημοψήφισμα,αλλά οι ανιστόρητες συγκρίσεις δεν βοηθούν.

Σχολιο.- Είναι Εθνος-κρατος η Ισπανία;  Βασίλειο φυλακή των εθνοτήτων είναι




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ραχοι ειναι χαρακτηριστικη περιπτωση ηλιθιου με βαθιά ελλειψη ιστορικης γνώσης, ακόμη καιΙσπανικης ιστοριας, περιφρονηση του βασικού οτι τα εθνη ειναι ιστορικα η μεγαλυτερη κινητηριος δυναμη των γεγονοτων. Κριμα. Θα παρει ιστορικό μαθημα αμεσα απο τους Καταλωνους για να φρεσκαρει τη μνημη του. Ειναι ντροπη να ειναι στην ενωση συντηρητικων κομματων αυτος ο κρυπτοφασιστας που ξυλοκοπεί εκατοντάδες ηλικιωμενους ανθρωπους. Το δημοψηφισμα εδωσε λευκο χαρτι στην Καταλωνια με 90% υπερ ανεξαρτησιας με 50% περιπου συμμετοχη, παρα το ξυλο και τις απαγορεύσεις...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ.ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΗΝ ΓΥΜΝΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΡΑΧΟΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ,ΟΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ Ε.Λ.Κ (ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ Ν.Δ)ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΤΕΛΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ-ΜΕΡΚΕΛ-ΡΑΧΟΙ-ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ. ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.-



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Fraport θα βγαλει 150.000.000 ευρω μεσα σε ένα χρονο και ζηταει και τα ρεστα


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τουλαχιστον 844 πολιτες της Καταλονιας στα νοσοκομεια, αστυνομικοι σφραγισαν εκλογικα τμηματα και κατεσχεσαν καλπες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αχ. Μπεος. Ξεσηκωμος στον Βολο και συλλαλητηριο εναντιον του



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το αίμα απαιτεί δικαίωση! Κανένα κτήνος μισθοφόρος ζωντανό...
Συρια. Θανάσιμη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας πέφτει στη Δαμασκό, σκοτώνει τουλάχιστον 15



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Εθνική συμφιλίωση" ανάμενσα στις Παλαιστινιακές οργανώσεις και κόμματα, υπό την ηγεσία του Αμπάς...
Μπορεί να ισχύσει; Το ευχόμαστε...
Απλά επισημαίνουμε... χωρίς αλλαγή εθνικής πολιτικής και στρατηγικής, χωρίς απογαλακτισμό από τα σιωνιστικά βάρβαρα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα... με "συνομιλίες" χωρίς αρχή και τέλος όπως το νεκρό Όσλο...  με ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις στο δικτατορικό καθεστώς Σαούδ... με αποκλεισμένη τη μαρτυρική Γάζα... λίγο δύσκολο... αλλά ας ελπίσουμε...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καταλονία: Κλομπ εναντίον κάλπης
Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017, 08:12
Η Ισπανία αλλά και η Ευρώπη βγαίνουν «ζεματισμένες» από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Καταλονία, όπου κυριάρχησαν η βία και ο πολιτικός εκβιασμός παρά η ίδια η διαδικασία της ψηφοφορίας.
Με περισσότερους από 800 τραυματίες κατά τους Καταλανούς, η προσέλευση στα ανοικτά εκλογικά τμήματα ήταν επίσημα μόλις 42,5% και από αυτό το ποσοστό μόνο το 42,2% εκφράστηκε ρίχνοντας στην κάλπη «ναι» ή «όχι». Από αυτό το 42,2 το 90% τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Η Μαδρίτη διά του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι το δημοψήφισμα δεν διεξήχθη ποτέ. Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες παραμένουν σιωπηλές αφήνοντας τα πράγματα να εξελιχθούν, χωρίς να κρύβουν, με μόνη εξαίρεση τη Σκωτία, τις επιφυλάξεις τους για αυτό το δημοψήφισμα.
Έπειτα από σιωπή αρκετών εβδομάδων η Κομισιόν έλαβε σήμερα ξεκάθαρη θέση για το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Καταλονία.
Διά του εκπροσώπου της, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκαθάρισε ότι «σύμφωνα με το ισπανικό Σύνταγμα, το χθεσινό (Κυριακή) δημοψήφισμα στην Καταλονία δεν ήταν νόμιμο».
«Για την Επιτροπή και για τον πρόεδρο Γιούνκερ, όπως έχει ειπωθεί επανειλημμένως, πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα της Ισπανίας και πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης στην Ισπανία» είπε ο κ. Σχοινάς και πρόσθεσε: «Επαναλαμβάνουμε ότι νομικά η θέση αυτής της Επιτροπής αλλά και των προκατόχων της είναι ότι εάν ένα δημοψήφισμα που έχει οργανωθεί σύμφωνα με το ισπανικό Σύνταγμα κατέληγε σε κάποια εδαφική αποχώρηση, τα εδάφη αυτά θα βρίσκονταν εκτός Ε.Ε.».
Η ουσία ωστόσο δεν επικεντρώνεται στο ίδιο το αποτέλεσμα, το οποίο ήταν αναμενόμενο, αλλά στις σχέσεις μεταξύ Βαρκελώνης και Μαδρίτης, οι οποίες από χθες κινούνται γύρω από ένα απόλυτο μηδέν. Η Ισπανία αντιμετώπισε, αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει στο μέλλον τη μεγαλύτερη πρόκληση πολιτικής και κοινωνικής συνοχής μεταξύ του κράτους και των περιφερειών της από την πτώση της δικτατορίας και τον θάνατο του στρατηγού Φράνκο.
Το γυαλί έχει σπάσει και τα κομμάτια του, έστω κι αν συγκολληθούν, δεν πρόκειται να συγκροτήσουν, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον, ένα αποδεκτό πλαίσιο σχέσεων μεταξύ της Καταλονίας και του κεντρικού κράτους.
Είναι ενδεικτικό το εξώφυλλο της γαλλικής Liberation «Επίδειξη Ισχύος», αλλά και της Le Monde «Τα ρόπαλα εναντίον της κάλπης».

Η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας και ο πρόεδρος Carles Puigdemont δήλωσε πως η Καταλονία κέρδισε το δικαίωμα να συγκροτήσει ένα ανεξάρτητο κράτος. Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι στη Μαδρίτη δήλωνε ευτυχής, διότι η αστυνομία υπερασπίστηκε το κεντρικό κράτος προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Η τοπική κυβέρνηση αναφερόμενη στην αστυνομική βία μίλησε για «διεθνή ντροπή» για την Ισπανία, ενώ πολιτικές προσωπικότητες της Ισπανίας, όπως ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos και η δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου, ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ραχόι. Οι πολιτικές οργανώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας και τα συνδικάτα της Καταλονίας εξήγγειλαν γενική απεργία για τις 3 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη.
Ενώ το κεντρικό κράτος της Μαδρίτης κάνει λόγο για περισσότερους από 100 τραυματίες, εκ των οποίων 128 χρειάστηκε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία, η επίσημη κυβέρνηση της Καταλονίας κάνει λόγο για 844 άτομα που νοσηλεύθηκαν στα νοσοκομειακά ιδρύματα της Περιφέρειας και σημειώνει πως η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών, που έχουν απαγορευθεί στο έδαφος της Καταλονίας από το 2014.
Συνολικά, το κεντρικό κράτος απέστειλε στην Καταλονία 10.000 άνδρες της Πολιτοφυλακής με πρωταρχικό στόχο να σφραγιστούν όλα τα εκλογικά τμήματα, ώστε να μην μπορεί να εξελιχθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Εκτεταμένα επεισόδια, εκατοντάδες τραυματισμοί
Από τα χαράματα της Κυριακής άρχισαν να σχηματίζονται οι πρώτες ουρές των Καταλανών ψηφοφόρων μπροστά από τα εκλογικά τμήματα στα αστικά κέντρα της Καταλονίας, κυρίως στη Βαρκελώνη.
Ένταση, επεισόδια και λιποθυμίες απο το ξυλο των δυναμεων καταστολης, υπό βροχή, έξω από κάποια εκλογικά τμήματα της Καταλονίας, στιγμάτισαν τη διαδικασία.
Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον του πλήθους σε έναν δρόμο της Βαρκελώνης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες. Σε πολλές περιπτώσεις η αστυνομία κυνήγησε το πλήθος, προκειμένου να το διαλύσει.
Ο πρόεδρος του κρατιδιου της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζεμόντ, δήλωσε ότι η χρήση κλομπ και ελαστικών σφαιρών από την αστυνομία αποτελεί «αδικαιολόγητη χρήση βίας», ενώ δημιουργεί μία απαίσια εικόνα για την Ισπανία.
Η αστυνομία εισέβαλε με τη βία στο εκλογικό κέντρο της Χερόνα, όπου επρόκειτο να ψηφίσει ο πρόεδρος του κρατιδιου, Κάρλες Πουτζεμόντ. Τελικά, ο πρόεδρος της Καταλονίας ψήφισε στις 10.54 τοπική ώρα.
Οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας οργάνωσαν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας σε διάφορους εναλλακτικούς χώρους, όπως σχολεία, μοναστήρια, κέντρα υγείας, γηροκομεία, μουσεία κ.α., καθώς τα περισσότερα επίσημα εκλογικά κέντρα είχαν αποκλειστεί ή σφραγιστεί από την κεντρική διοίκηση της ισπανικής αστυνομίας.

Καταλονία: Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και ψηφοφόρων έξω από εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης
Δεκάδες μέλη των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών της ισπανικής αστυνομίας έσπρωχναν με τις ασπίδες τους ανθρώπους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από ένα εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης και τους χτυπουσαν με τα ροπα λα τους ανοιγοντας τους τα κεφαλια, αλλους τους τραβουσαν από τα μαλια και τους κλωτσουσαν, σε μια προσπάθεια να τους διαλυσουν και να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Και όλα αυτά απεναντι σε πολιτες που δεν αντιστεκοντουσαν και θελαν απλως να ψηφισουν.

Υπήρξαν, μάλιστα, σκηνές ακόμη και με ηλικιωμένους ανθρώπους που αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη βιαιότητα στους οποιους ανοιξαν τα κεφαλια με τα κλομπ,, τους κλωτσουσαν και τους πεταγαν  με βια στο δρομο. Η ισπανική αστυνομία δεν περιορίστηκε όμως μόνο στους ηλικιωμένους, καθώς χτύπησε γυναίκες αλλά και Καταλανούς πυροσβέστες που βρίσκονταν στα σημεία των συμπλοκών.
Οι ισπανοί αστυνομικοί δεν δίστασαν να επιτεθούν και σε... πυροσβέστες, κατά τη διάρκεια επεισοδιών στην Καταλονία για το δημοψήφισμα. Οι καταλονοι πυροσβέστες δημιούργησαν μια ανθρώπινη ασπίδα γύρω από πολίτες, προκειμένου να τους προστατέψουν, αυτό όμως δεν απέτρεψε τις δυνάμεις καταστολής...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Καταλονίας κατά της βίας
 Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017, 21:38
Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Βαρκελώνης και άλλων πόλεων της Καταλονίας για να καταδικάσουν την αστυνομική βία και να φωνάξουν υπέρ του δημοψηφίσματος που διεξήχθη μία ημέρα πριν και το οποίο σηματοδότησε η βίαια καταστολή των ψηφοφόρων από την αστυνομία.
«Αυτό με τον Φράνκο (σ.σ τον δικτάτορα), ήταν ο κανόνας» ήταν το σύνθημα στα χείλη χιλιάδων διαδηλωτών, μεταξύ αυτών πολλοί φοιτητές, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, τουλάχιστον 15.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία. Νωρίτερα το μεσημέρι, το πλήθος τραγουδούσε και χόρευε στην πλατεία της Καταλονίας, στα περίχωρα της λεωφόρου Ράμπλας.
Σημαίες της Καταλονιας κυμάτιζαν μεταξύ των διαδηλωτών, που ζητούσαν με μια φωνή περισσότερη δημοκρατία.
Μία ημέρα πριν, αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών οι δυνάμεις επιβολής του νόμου επιτέθηκαν στους ψηφοφόρους με γκλομπ, ασπίδες και σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες. Οι σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν προκάλεσαν σοκ στην Ευρώπη.
«Είδα τον πατέρα μου να τον σηκώνουν στον αέρα και να τον σέρνουν στο έδαφος και την καθηγήτρια χορού μου να την γρονθοκοπούν και να τη χτυπούν στο κεφάλι. Μας απείλησαν ότι θα μας σπάσουν τα δάκτυλα… δεν μπορώ να ξεχάσω αυτές τις εικόνες, δεν θα μπορέσω ποτέ να τις ξεχάσω» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 19χρονη διαδηλώτρια, Πατρίθια Βεντούρα.
«Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που δεν στήριζαν την ανεξαρτησία αλλά διαδήλωσαν διότι ένιωσαν αγανάκτηση… πρόκειται για μια επίθεση στα δικαιώματά μας» είπε μια άλλη διαδηλώτρια, η 42χρονη Μπλάνκα.
Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν και η δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου συμμετείχαν επίσης σε μια συγκέντρωση μαζί με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους προκειμένου να καταδικάσουν την αστυνομική βία.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλες πόλεις, μεταξύ άλλων στη Χερόνα και στη Λιέιδα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Μικρή μείωση της ανεργίας
 Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017, 19:28
Μικρή μείωση παρουσίασε η ανεργία στην Ιταλία τον περασμένο Αύγουστο, όταν σύμφωνα με το στατιστικό ινστιτούτο της χώρας Istat, διαμορφώθηκε στο 11,2%.
Σε μηνιαία βάση η μείωση είναι του 0,2% και σε ετήσια βάση του 0.4%. Σύμφωνα με το Ιstat, η ανεργία περιορίσθηκε ελαφρά σε όλες τις ηλικίες, με μόνη εξαίρεση το φάσμα 35 με 39 ετών.
Σε ότι αφορά τους νέους 15 με 24 ετών, το ποσοστό ανεργίας τον περασμένο Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 35,1%, με μείωση 0,2% σε μηναία βάση και 2,2% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2016.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουλάχιστον 16 νεκροί σε επίθεση αληταραδων ισλαμοφασιστων βομβιστών καμικάζι στη Δαμασκό
Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017, 18:44
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση γουρουνιων ισλαμοφασιστικων βομβιστών καμικάζι ενάντια σε ένα αστυνομικό τμήμα στη Δαμασκό, που είχε αποτελέσει στόχο παρόμοιας επίθεσης περίπου 10 μήνες πριν.
Η επίθεση είχε στόχο ένα αστυνομικό τμήμα στην συνοικία Μιντάν, μια εμπορική περιοχή στα νότια της συριακής πρωτεύουσας.
«Δύο βομβιστές – καμικάζι πυροδότησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που έφεραν… σκοτώνοντας αμάχους και αστυνομικούς», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν – οχτώ αστυνομικοί, τέσσερις άμαχοι, ενώ τέσσερα ακόμη θύματα δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ανέφερε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Ένας από τους δράστες κατόρθωσε να σκαρφαλώσει στον πρώτο όροφο του αστυνομικού τμήματος δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραϊμ αλ Σαρ, έπειτα από ερώτηση της κρατικής τηλεόρασης.
Σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο, πριν την επίθεση προηγήθηκε μια έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου κοντά στο αστυνομικό τμήμα.
Τον περασμένο Δεκέμβριο το ίδιο αστυνομικό τμήμα είχε γίνει στόχος επίθεσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς μίλησε για φυλετική διάκριση του Τραμπ έναντι των κατοίκων του Πουέρτο Ρίκο
Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017, 13:44
Ο Μπέρνι Σάντερς Γερουσιαστής από το Βερμόντ και διεκδικητής του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών το 2016 στιγμάτισε την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιτεθεί φραστικά κατά της δημάρχου της πόλης Σαν Χουάν, στο Πουέρτο Ρίκο που προσπαθεί ν’ αντιμετωπίσει τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο νησί, από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, σχολιάζει το CNN.
«Είναι απερίγραπτο,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάντερς στην εκπομπή του CNN «State of the Union» και στον Τζέικ Τάπερ. Ο Γερουσιαστής επεσήμανε μία σημαντική διαφορά μεταξύ του προέδρου Τραμπ και της δημάρχου του Σαν Χουάν, Κάρμεν Γιουλίν Κρουζ τονίζοντας ότι ο Τραμπ «μιλούσε από το υπερπολυτελές κλαμπ του γκολφ με την παρέα των δισεκατομμυριούχων φίλων του επιτιθέμενος στην δήμαρχο η οποία αγωνίζεται ν’ αποκαταστήσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, αλλά και ειδών διατροφής στο νησί.»
Ο Σάντερς δήλωσε ακόμη ότι θα ήταν δίκαιο ν’ αναρωτηθεί κάποιος αν η φυλετική διάκριση ήταν μία ουσιαστική διάσταση στην αντίδραση του προέδρου Τραμπ, αναφορικά με την καταστροφή στο Πουέρτο Ρίκο.
«Με δεδομένο το ιστορικό του προέδρου στις φυλετικές διακρίσεις και με επίσης δεδομένο ότι ο ίδιος πριν από μερικούς μήνες μας είπε ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι και από τις δύο πλευρές της πορείας των νέο-Ναζί στο Σάρλοτσβιλ, ναι, νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να υποπτευτούμε ότι αντιμετωπίζει τους ανθρώπους του Πουέρτο Ρίκο με διαφορετικό τρόπο, από αυτόν με τον οποίο αντιμετώπισε τους κατοίκους στο Τέξας και την Φλόριντα,» είπε χαρακτηριστικά ο Σάντερς.
Η δημαρχος του Σαν Χουαν Γιουλίν Κρουζ από την πλευρά της, δήλωσε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «This Week» του τηλεοπτικού δικτύου ABC, ότι ο σύμβουλος εσωτερικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τομ Μπόσερτ της τηλεφώνησε πριν από μερικές ημέρες, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση συντονιζόταν με την δική της ομάδα για την διάθεση βοήθειας. Η ίδια είπε ότι θα συναντηθεί με τον Τραμπ εάν της ζητηθεί, κατά την αυριανή επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο νησί ο Αμερικανός πρόεδρος.
Η δήμαρχος του Σαν Χουάν επανέλαβε ότι η προτεραιότητα όλων θα πρέπει να είναι η διάσωση των ανθρώπων του Πουέρτο Ρίκο. «Επιτρέψτε μας να μην μιλάμε για το χρέος. Αφήστε μας να μην μιλάμε για το οικονομικό κόστος της ανοικοδόμησης. Ας μιλήσουμε για το πως θα σώσουμε ζωές,» τόνισε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος της Καταλονίας ετοιμάζεται να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της περιοχής
 Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017, 06:56
Ο πρόεδρος της Καταλονίας διατράνωσε την Κυριακή ότι οι πολίτες της περιοχής κέρδισαν «το δικαίωμα να αποκτήσουν ένα κράτος ανεξάρτητο» από την Ισπανία, μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση παρά την απαγόρευσή του από τη Μαδρίτη, το οποίο σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια και στο οποίο, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνησή του, επικράτησε με συντριπτικό ποσοστό το «ναι».
Ο Κάρλες Πουτζντεμόν, 54 ετών, επικεφαλής της κυβέρνησης της Καταλονίας από τις αρχές του 2016, επέτεινε έτσι την πρόκληση για το ισπανικό κράτος για το ζήτημα, που διχάζει και τους ίδιους τους Καταλανούς.
Η σύγκρουση χαρακτηρίζεται στην Ισπανία η χειρότερη πολιτική κρίση που έχει βιώσει η χώρα μετά το τέλος του στρατιωτικού καθεστώτος του Φρανθίσκο Φράνκο το 1981.
«Σήμερα δεν έγινε δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση στην Καταλονία. Το κράτος δικαίου παραμένει σε ισχύ με όλη τη δύναμή του», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, στο τέλος μιας μέρας που σημαδεύτηκε από τεράστια ένταση.

Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ο εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης Ζόρντι Τουρούλ ανακοίνωσε από την πλευρά του τη νίκη του «ναι», με ποσοστό «90%». Κατά τον ίδιο, πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι—από τους συνολικά 7,5 εκατομμύρια Καταλανούς—υποστήριξαν ότι η Καταλονία πρέπει να γίνει «ανεξάρτητο κράτος με τη μορφή της Δημοκρατίας», επί του συνόλου των 2,26 εκατομμυρίων ψηφισάντων.
Το «όχι» έλαβε το 7,8% των ψήφων (176.000) στη διαδικασία, από την οποία απείχαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στους αυτονομιστές.
Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ζητωκραυγές στο κέντρο της Βαρκελόνης, όπου είχαν συγκεντρωθεί αρκετές χιλιάδες αυτονομιστές.
Σύμφωνα με τον Τουρούλ, το ποσοστό της συμμετοχής ανήλθε στο 42,3%: ένα επίπεδο που ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν χαρακτηρίζει αποδεκτό, καθώς όπως διαβεβαιώνει αυτό ήταν το ποσοστό της συμμετοχής των Ισπανών στο δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Ωστόσο η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος δεν συνοδεύτηκε από καμιά από τις εγγυήσεις που εξασφαλίζουν την αξιοπιστία των εκλογικών διαδικασιών, αφού το ισπανικό κράτος έβαλε στο στόχαστρο όλες τις υποδομές που θα επέτρεπαν μια ορθή διαδικασία.
Δεν υπήρξε ανεξάρτητη εκλογική επιτροπή που να επέβλεψε τη διαδικασία, οι εκλογικοί κατάλογοι δεν ήταν διαφανείς, η ψηφοφορία δεν ήταν μυστική κ.ο.κ.

Ο «νόμος του δημοψηφίσματος» που είχαν εγκρίνει οι αυτονομιστές για την οργάνωση της ψηφοφορίας προβλέπει ότι μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η κυβέρνηση θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία και θα αρχίσει μια φάση διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με την καταλανική κυβέρνηση, η δράση των αστυνομικών είχε αποτέλεσμα 844 άνθρωποι να ζητήσουν ιατρική βοήθεια. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά: ένας 70χρονος υπέστη έμφραγμα, ενώ ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο μάτι.
Καταγγέλλοντας τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας, 44 οργανώσεις, ανάμεσά τους τα μεγαλύτερα καταλανικά συνδικάτα και δύο οργανώσεις που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας, κάλεσαν σε μια γενική απεργία και κινητοποιήσεις αύριο Τρίτη.
Παρά την ένταση, εκατοντάδες χιλιάδες Καταλανοί πήγαν να ψηφίσουν, στη Βαρκελόνη και αλλού, περιμένοντας σε πολλές περιπτώσεις ώρες για να πάρουν μέρος στη διαδικασία και σχηματίζοντας μεγάλες ουρές μπροστά στα εκλογικά κέντρα.
«Έβαλα τα κλάματα, διότι δώσαμε αγώνα για χρόνια για αυτό κι είδα μπροστά μου μια γυναίκα 90 χρονών σε αναπηρικό καροτσάκι που ήρθε να ψηφίσει», αφηγήθηκε, στο μικρό χωριό Λιαδό Πιλάρ Λόπες, μια 54χρονη γραμματέας.

 Ανακήρυξη ανεξαρτησίας
Πλαισιωμένος από τα μέλη της κυβέρνησής του, ο Πουτζντεμόν δήλωσε το βράδυ της Κυριακής: «αυτή την ημέρα ελπίδας και δεινών, οι πολίτες της Καταλονίας κερδίσαμε το δικαίωμα να αποκτήσουμε ένα ανεξάρτητο κράτος που θα πάρει τη μορφή μιας Δημοκρατίας».
Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα επιδώσει τις προσεχείς ημέρες τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο κοινοβούλιο της Καταλονίας, προκειμένου αυτό «να μπορέσει να ενεργήσει βάσει του νόμου με τον οποίο οργανώθηκε το δημοψήφισμα».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί πλέον να κοιτάζει αλλού», συνέχισε ο Πουτζντεμόν, προτρέποντας τις Βρυξέλλες να επέμβουν στη διένεξη.
«Είμαστε ευρωπαίοι πολίτες και υφιστάμεθα επιθέσεις εναντίον των δικαιωμάτων και των ελευθεριών (μας)», εξήγησε.
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Κάρλες Πουτζντεμόν είχε υπογραμμίσει ότι σε περίπτωση νίκης του «ναι» θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της Καταλονίας, μιας περιοχής στρατηγικής σημασίας στην καρδιά της Ευρώπης, που συνεισφέρει το 19% του ισπανικού ΑΕΠ.
Η αριστερή δήμαρχος της Βαρκελόνης, η Άντα Κολάου, θεωρεί ότι οι αυτονομιστές δεν μπορούν να ανακηρύξουν «εντελώς μόνοι τους» μια ανεξαρτησία που κανείς δεν θα τους αναγνωρίσει. Είχε μολαταύτα απευθύνει έκκληση για συμμετοχή στο «μονομερές» δημοψήφισμα, εξηγώντας ότι η ίδια θα ψήφιζε λευκό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο επικρίνει με σφοδρότητα τον Ραχόι για την καταστολή που άσκησε στην Καταλονία
Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017, 23:01
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επέκρινε με σφοδρότητα σήμερα τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι λέγοντας πως ο συντηρητικός ηγέτης είναι ένας υποκριτής επειδή υποστηρίζει την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα ενώ στην πατρίδα του καταστέλλει τους διαφωνούντες, καθώς επιχείρησε να σταματήσει τη διεξαγωγή του απαγορευμένου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Η Ισπανία είναι ένας ηχηρός επικριτής του αριστερού Μαδούρο.
Ως απόδειξη ότι ο Ραχόι είναι αυτός που δεν διαθέτει δημοκρατικά διαπιστευτήρια, ο Μαδούρο επικαλέσθηκε τις εικόνες στις οποίες οι ειδικές μονάδες της ισπανικής αστυνομίας φαίνονται να εισβάλλουν σήμερα σε εκλογικά τμήματα σ' ολόκληρη την Καταλονία και να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια.
«Ποιός είναι ο δικτάτορας;» δήλωσε ο Μαδούρο κατά την έναρξη της σημερινής τηλεοπτικής εκπομπής του.
«Ο Μαριάνο Ραχόι επέλεξε το αίμα, τα γκλομπ, τα χτυπήματα και την καταπίεση εναντίον ενός ευγενικού λαού. Δίνουμε το χέρι μας στον λαό της Καταλονίας. Αντιστάσου Καταλονία! Η Λατινική Αμερική σε θαυμάζει», πρόσθεσε ο Μαδούρο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δήμαρχος της Βαρκελώνης χαρακτηρίζει τον Ραχόι «δειλό»
 Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017, 21:36
Η δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου χαρακτήρισε σήμερα «δειλό» τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι μετά τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας για να εμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιφέρειας αυτής και τον κάλεσε να παραιτηθεί από την εξουσία, όπως έκανε και το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos με το οποίο η δήμαρχος συνεργάζεται.
«Ξεπέρασε όλα τα όρια», «είναι ένας δειλός και δεν βρίσκεται στο ύψος της ευθύνης του (...) Κατά συνέπεια ο Μαριάνο Ραχόι οφείλει να παραιτηθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Κολάου, η οποία αντιτίθεται στην ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Η δήμαρχος της Βαρκελώνης, η οποία είναι μέλος του κόμματος Catalunya en Comu, εταίρου του Podemos στην περιφέρεια αυτή, ζήτησε επίσης να τερματισθούν οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στην Καταλονία, όπου οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και τους διαδηλωτές προκάλεσαν τουλάχιστον 844 τραυματίες, σύμφωνα με έναν απολογισμό των περιφερειακών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την παραίτηση Ραχόι ζητεί η δήμαρχος της Βαρκελώνης
Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017, 13:25
Η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Ada Colau, με μήνυμα της στο Twitter, ζήτησε την παραίτηση του Ισπανού πρωθυπουργού Mariano Rajoy, σύμφωνα με τον Guardian. Επίσης απαίτησε να σταματήσει η αστυνομική βία κατά των πολιτών που προσέρχονται στις κάλπες.
«Η αστυνομική δράση κατά ειρηνικών ατόμων πρέπει να σταματήσει. Το απαιτεί η Καταλονία και η Ισπανία» ανέφερε χαρακτηριστικά



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαδούρο για Ραχόι: Ποιός είναι ο δικτάτορας;
Η ανακοίνωση του Μαδούρο
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επέκρινε με σφοδρότητα σήμερα τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι λέγοντας πως ο συντηρητικός ηγέτης είναι ένας υποκριτής επειδή υποστηρίζει την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα ενώ στην πατρίδα του καταστέλλει τους διαφωνούντες, καθώς επιχείρησε να σταματήσει τη διεξαγωγή του απαγορευμένου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
«Ποιός είναι ο δικτάτορας;» δήλωσε ο Μαδούρο κατά την έναρξη της σημερινής τηλεοπτικής εκπομπής του.
«Ο Μαριάνο Ραχόι επέλεξε το αίμα, τα γκλομπ, τα χτυπήματα και την καταπίεση εναντίον ενός ευγενικού λαού. Δίνουμε το χέρι μας στον λαό της Καταλονίας. Αντιστάσου Καταλονία! Η Λατινική Αμερική σε θαυμάζει», πρόσθεσε ο Μαδούρο.
https://liberationpolular.wordpress.com/2017/10/02/%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%81%CE%B1%CF%87%CF%8C%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%AC%CF%84/



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το δίκιο το ΄χει η Ισπανία, αλλά αυτός ο Ραχόι το παρατράβηξε με τη βία. Η γραμμή από τον γερμανικό Τύπο:
Süddeutsche Zeitung: "Η Μαδρίτη έχει το δίκιο με το μέρος της. Αλλά η Βαρκελώνη έχει τις τηλεοπτικές εικόνες που ήθελε: σε ολόκληρο τον κόσμο ο Ραχόι εμφανίζεται ως ένας πεισματάρης πολιτικός της ισχύος, ο οποίος επιτρέπει σε μονάδες της στρατιωτικής αστυνομίας να επιτίθενται βίαια σε ειρηνικούς διαδηλωτές".
Frankfurter Allegmeine Zeitung: "Με την συνεπή προσέγγισή της στην Καταλονία η Ισπανία αποδεικνύει ότι αποτελεί κράτος δικαίου - παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση στην Μαδρίτη δεν είναι αθώα".
Για να ξέρουμε ποιος είναι με ποιον. Εγώ, πάντως, είμαι με την εργατική τάξη της Καταλονίας που κατεβαίνει σε γενική απεργία, με τη στήριξη και ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος του ισπανικού κράτους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι σύντροφοι του Resistance Festival ανακοίνωσαν συγκέντρωση για σήμερα τ' απόγευμα, έξω από την ισπανική πρεσβεία, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί αύριο στο Σύνταγμα για πορεία στην πρεσβεία.
Και σαν ΛΑ.Ε. καλούμε/συμμετέχουμε στην αυριανή κινητοποίηση στις 18:00 στο Σύνταγμα.
Θα βγει Δελτίο Τύπου από στιγμή σε στιγμή.
http://laikienotita.gr/2017/10/02/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA/
Πολύ καλά όλ' αυτά. Αν συντονιζόμασταν κιόλας για μια μεγάλη κινητοποίηση με το ευρύτερο δυνατό φάσμα δυνάμεων, θα ήταν ακόμη καλύτερα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ;
Υπάρχουν άνθρωποι που υπήρξαν κάποτε και επιμένουν να αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχο/αριστεροί, αν και εδώ και χρόνια ουδέποτε διαφώνησαν με οτιδήποτε εκπορεύεται από τα κέντρα ισχύος του διεθνούς κεφαλαίου και κυρίως από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.
Τώρα πια, η μόνη σχέση τους με την Αριστερά είναι ότι ακολουθούν πιστά την υπόδειξη του Μάο "πολεμάμε ό,τι υπερασπίζεται ο εχθρός και υπερασπιζόμαστε ό,τι πολεμάει". Μόνο που ως εχθρό αντιμετωπίζουν όποιον αντιτάσσεται στην πολιτική της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Εκδηλώθηκαν κι αυτές τις μέρες, τασσόμενοι στο πλευρό της κυβέρνησης του Βασιλείου της Ισπανίας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εθνική αυτοδιάθεση των Καταλανών. Όπως ακριβώς και η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ κι εκεί πετάγονται και οι εξυπνάκηδες. Με πλήρη άγνοια της ιστορίας, με αδιαφορία για τη στοιχειώδη λογική, πετάνε την εξυπνάδα τους και καμαρώνουν: "Βρε, πώς τα λέω! Πού τα βρίσκω, ήθελα να 'ξερα!"
Έτσι, εκτοξεύουν το τρανταχτό επιχείρημα κατά του δικαιώματος της Καταλονίας στην αυτοδιάθεση:
"Κι αν ζητούσαν το ίδιο στην Κρήτη ή την Θράκη; Κι αν ζητούσαν το ίδιο οι Τουρκοκύπριοι;"
Με την εξυπνάδα αυτή, το πρώτο που αποδεικνύουν -χωρίς καν να το υποψιάζονται, καθώς αν δεν ξέρεις κάτι μπορεί να νομίσεις πως πρόκειται γι' αυτό που εσύ φαντάζεσαι- είναι η άγνοιά τους. Δεν ξέρουν, δηλαδή, ότι οι Καταλανοί αποτελούν ιδιαίτερο έθνος με εθνική συνείδηση διαμορφωμένη μέσα σε αιώνες. Σε αντίθεση με τους Κρητικούς, που οι αγώνες τους οποίους έδωσαν ήταν για την Ένωση με τους Ελλάδα.
Το δεύτερο που δεν ξέρουν είναι πως στην Καταλονία οι Καταλανοί αποτελούν περισσότερο από το 85% του πληθυσμού και δεν πρόκειται για μειονότητα όπως οι μουσουλμάνοι στη Θράκη.
Το τρίτο που αγνοούν είναι πως η πληθυσμιακή συνοχή του καταλανικού λαού δεν επιτεύχθηκε μετά από ξένη κατάκτηση και εθνοκάθαρση κατά της πολυπληθέστερης εθνότητας, όπως έγινε στην κατεχόμενη Κύπρο.
Δεν ξέρουν, αλλά την εξυπνάδα θα την πουν. Σάμπως τις εξετάσεις δεν θα περάσουν ή θα πληρώσουν φόρο;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ τα καταλανικά εργατικά συνδικάτα, αλλά και επαγγελματίες κ.ά. κήρυξαν γενική απεργία για την Τρίτη, η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της χώρας.
Καθώς, απ' ό,τι φαίνεται, η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που ψήφισαν τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας. Αναγκαστικά, θα αγνοηθούν όσα εκλογικά τμήματα δεν λειτούργησαν λόγω της αστυνομοκρατίας.
Είμαστε στην αρχή ακόμη. Και τώρα πια μπήκε στη μέση αίμα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόψε 1/10 στη Μαδρίτη. Τεράστια συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον καταλανικό λαό, με πλήθος κόκκινες σημαίες.
Χθες διαδήλωναν οι αντίπαλοι της καταλανικής αυτοδιάθεσης. Με τις ισπανικές σημαίες με το στέμμα, με τα χέρια σε φασιστικό χαιρετισμό, με τον Ύμνο της Φάλαγγας κ.λπ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξυ ο παραφρονας καουμπου Τραμπ εξακολουθει να βομβαρδιζει και δολοφονει οποιον του καπνισει (τι περιεργο οχι τοσο μαχητες της ISIS οσο αυτους που μαχονται τους τζιχαντιστες οπως οι ανταρτες της λιβανεζικης Χεζμπολαχ)
7 ΜΈΛΗ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΆΧ ΣΚΟΤΏΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΉ ΕΠΊΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΆΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΊΑ
 2 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2017 14:44
Επτά μέλη της Χεζμπολάχ δολοφονήθηκαν σε μια αμερικανική επίθεση σε βάση Χεζμπολάχ στην περιοχή Χομς της ανατολικής Συρίας, σύμφωνα με πηγές του Λιβάνου.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι μαχητές σκοτώθηκαν από μαχητικά αεροσκάφη που ανήκουν σε δυνάμεις του δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε στρατιωτική βάση της Χεζμπολάχ στην αρχαία ιστορική πόλη Tadmor.