Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Πεμπτη 28 Σεπτεμβριου 2017



ΑΡΑΓΕ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΡΑΝΚΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΕΝΩ ΣΥΝΧΡΟΝΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΦΡΑΝΚΟ.ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΑΝΩΝ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΛΟΥΣ.ΕΥΡΩΠΗ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΟ,ΤΡΙΩΝ,ΠΕΝΤΕ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΞΟΝΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,ΕΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ,ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΕΝΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ;;ΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ,ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΕΠΑΜ  ΤΩΡΑ! ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.-



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερώτηση 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ιατρική χρήση της κάνναβης
Ερώτηση με την οποία ζητούν να ενημερωθούν από τους συναρμόδιους υπουργούς, πότε αναμένονται οι υπουργικές αποφάσεις για να καταστεί εφικτή η νόμιμη ιατρική χρήση της κάνναβης στην Ελλάδα με το υφιστάμενο καθεστώς, κατέθεσαν στη Bουλή 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι βουλευτές ζητούν επίσης να ενημερωθούν, ποια θα είναι η ασφαλιστική κάλυψη για τη χρήση των σκευασμάτων ιατρικής κάνναβης, ώστε η τιμή τους να είναι προσιτή σε όλους τους ασθενείς και πώς θα διασφαλιστεί για τους ασθενείς ένα πρακτικό καθεστώς συνταγογράφησης.
Zητούν επίσης να ενημερωθούν, αν υπάρχει στον σχεδιασμό των αρμόδιων Υπουργείων η πρόθεση να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά η ιατρική κάνναβη και αν οι αρμόδιοι υπουργοί προτίθενται να προβούν σε εκ νέου τροποποίηση της νομοθεσίας, ώστε να είναι δυνατή η παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή της κάνναβης από φυσικά και νομικά πρόσωπα, με το κράτος να αδειοδοτεί και να ελέγχει μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Αναλυτικά η ερώτηση των 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:
Σε συνέχεια των παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1.    Πότε αναμένονται οι υπουργικές αποφάσεις για να καταστεί εφικτή η νόμιμη ιατρική χρήση της κάνναβης στην Ελλάδα, με το υφιστάμενο καθεστώς;
2.    Ποια θα είναι η ασφαλιστική κάλυψη για τη χρήση των σκευασμάτων ιατρικής κάνναβης, ώστε η τιμή τους να είναι προσιτή σε όλους τους ασθενείς; Πώς θα διασφαλιστεί για τους ασθενείς ένα πρακτικό καθεστώς συνταγογράφησης;
3.    Υπάρχει στο σχεδιασμό των αρμόδιων υπουργείων η πρόθεση να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά η ιατρική κάνναβη; Αν ναι, με ποιο τρόπο;
4.    Προτίθενται να προβούν σε εκ νέου τροποποίηση της νομοθεσίας, ώστε να είναι δυνατή η παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή της κάνναβης από φυσικά και νομικά πρόσωπα, με το κράτος να αδειοδοτεί και να ελέγχει μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ);

http://cannabisnews.gr/erotisi-46-voulefton-tou-syriza-gia-tin-iatriki-chrisi-tis-kannavis/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Άνεργος οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στο δικαστήριο στην Καλαμάτα, όπου του επιβλήθηκε ποινή 40 ημερών. Το έγκλημά του ήταν πως δεν πλήρωσε διόδια. Τότε που το κίνημα κατά της πληρωμής διοδίων ήταν στην έξαρσή του. Τώρα αφέθηκε μόνος στη μοίρα του.
Και καλά αυτοί που τώρα πια εξαργυρώνουν τα συνθήματα "Δεν πληρώνω" με υπουργικούς, βουλευτικούς και στελεχικούς μισθούς. Εμείς οι άλλοι; Χαμπάρι δεν πήραμε; Κι αν ναι, αφήνουμε τον κόσμο να τα βγάλει πέρα μόνος, πληρώνοντας το τίμημα για τη συμμετοχή του σ' ένα κίνημα στο οποίο τον καλούσαμε να πάρει μέρος ενεργά;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επέτειος της ίδρυσης του ΕΑΜ η Τεταρτη 27η Σεπτέμβρη και το επονίτικο σύνθημα "Πολεμάμε και τραγουδάμε" εξακολουθεί να εμπνέει τον κόσμο του αγώνα στην Κοκκινιά.
Για μια ακόμη φορά, όπως τέσσερα χρόνια τώρα, ούτε ένας πλειστηριασμός δεν έγινε την Τεταρτη στο Ειρηνοδικείο της Νίκαιας. Κι ήταν να γίνουν έξι σήμερα Τεταρτη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχθές το απόγευμα στο Ειρηνοδικείο Πειραιά μια συμβολαιογράφος ήρθε. Η γνωστή κυρία Μπαρλαμά Μελπομένη.Την είχαν βγάλει συκωτή κάποια Τετάρτη από το Ειρηνοδικείο Αθηνών και είχε βγει στα κανάλια να καταγγείλει ότι κινδυνεύει η ζωή της !!!!.Ήξερα μόλις είδα το όνομα της στις αναρτήσεις των πλειστηριασμών ότι δεν θα περάσουμε καλά στο Ειρηνοδικείο. Μόλις αντιδράσαμε στην εμφάνιση της κάλεσε τον αστυνομικό που βρισκόταν εκεί - ο οποίος δεν είχε ιδέα για την απόφαση της ΠΟΑΣΗ -Του την δείξαμε. Είπε στον αστυνομικό να μας πάει στο τμήμα γιατί την απειλούμε????. Ο αστυνομικός μίλησε στο τηλέφωνο με κάποιον ανώτερο,δεν ξέρω τι είπαν αλλά η κυρία έβρασε στο ζουμί της.Προσπάθησε να μας προκαλέσει αλλά τελικά έφυγε πολύ θυμωμένη. Περαστικά σας ,εμείς συνεχίζουμε .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο νέος νόμος για την εκπαίδευση στην Ουκρανία παραβιάζει τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων.

Επιμένει ο Ποροσένκο στον ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ νόμο στην εκπαίδευση! ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ η Ανατολική Ευρώπη...
26 Σεπτέμβριος 2017
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας υπέγραψε έναν νόμο για την εκπαίδευση οι επικριτές του λένε ότι παραβιάζουν τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων.
Το γραφείο του Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε αργά τη Δευτέρα ότι ο νόμος «ενισχύει το ρόλο της ουκρανικής γλώσσας στην εκπαίδευση» απαντώντας στην κριτική.
Ο νόμος προκάλεσε ανησυχίες στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία τη Μολδαβία ακόμη και στην Βουλγαρία και την Ελλάδα .
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουγγαρίας το χαρακτήρισε «μαχαιριά στην πλάτη», ενώ ο πρόεδρος της Ρουμανίας την περασμένη εβδομάδα ακύρωσε επίσκεψη στην Ουκρανία σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ακύρωσε επίσης ένα ταξίδι στο Βουκουρέστι από τον Ποροσένκο.
Ο νόμος αναδιαρθρώνει το εκπαιδευτικό σύστημα της Ουκρανίας και διευκρινίζει ότι η Ουκρανία θα είναι η κύρια γλώσσα που χρησιμοποιείται στα σχολεία, αλλάζοντας την επιλογή για μαθήματα που διδάσκονταν σε άλλες γλώσσες.


Η Ουκρανία ΚΑΤΑΠΑΤΑ τα δικαιώματα των μειονοτήτων! ΜΟΥΓΚΑ η Ευρωενωση...
18 Σεπτέμβριος 2017
Εγκληματική απόφαση της Ουκρανικής κυβερνήσεως να καταπατήσει τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των μειονοτικών ομάδων στη χώρα απαγορεύοντας τη διδασκαλία στη μητρική τους γλώσσα, κάτι το οποίο θα πλήξει κυρίως Ρουμάνους και Μολδαβούς αλλά και άλλες μειονοτικές ομάδες.
Τις τελευταίες ημέρες έγινε μια συμμαχία Βουλγαρίας, Ελλάδος, Ρουμανίας και Ουγγαρίας, και μαζί καλούν την Ουκρανία να μην εισαγάγει τους περιορισμούς στην εκπαίδευση της μητρικής γλώσσας.
Αυτό προβλέπεται στον εκπαιδευτικό νόμο που εγκρίθηκε από το Ουκρανικό κοινοβούλιο και οι υπουργοί Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών απέστειλαν επιστολή στον Ουκρανό ομόλογό τους ζητώντας να πάρει την απόφαση πίσω.
Η επιστολή διαμαρτυρίας εστάλη επίσης και στον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjørn Jagland και τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΑΣΕ για τις Εθνικές Μειονότητες, Lamberto Zannier.
Η Ουκρανική νομοθεσία επιτρέπει τη δυνατότητα εκπαίδευσης μητρικής γλώσσας έως την πέμπτη τάξη, μετά την οποία όλα τα μαθήματα θα διδάσκονται αποκλειστικά στην ουκρανική γλώσσα. Πρόκειται για ένα έγκλημα, το οποίο όμως αποσιωπά η Ευρώπη και οι ΗΠΑ γιατί έτσι θα αποδεχθούν ουσιαστικά τα όσα έλεγε εδώ και πολύ καιρό η Ρωσία, ότι στην Ουκρανία κινδυνεύουν οι υπόλοιπες εθνοτικές ομάδες από τον Ουκρανικό εθνικισμό...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μοιάζει να είναι πολύ μακρινός εκείνος ο Σεπτέμβρης του 2000 που το πολύνεκρο ναυάγιο του Espress Samina που εκτελούσε την ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς - Πάρος - Ικαρία - Φούρνοι-Σάμος, είχε συγκλονίσει τη χώρα. Ήταν βράδυ Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου και η χώρα μέτραγε 81 χαμένες ζωές στο ναυάγιο έξω από την Πάρο που είχε ως κατάληξη μία από τις σοβαρότερες ναυτικές τραγωδίες στην Ελλάδα , την δεύτερη μεγαλύτερη μετά το ναυάγιο του οχηματαγωγού Ηράκλειον.
Το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου του 2000 το «Εξπρές Σάμινα» αναχωρεί από τον λιμένα του Πειραιά με 533 άτομα, από τα οποία τα 472 ήταν επιβάτες και τα υπόλοιπα 61 το πλήρωμα. Περί ώρα 22.12 ενώ το πλοίο πλησιάζει να προσεγγίσει τον λιμένα της Παροικιάς (πρωτεύουσα-χώρα) της Πάρου, με ανέμους 8 μποφόρ, 2 μίλια ανοικτά της Πάρου, ωρα 22.15 προσκρούει με ταχύτητα 18 κόμβων, στις νησίδες «Πόρτες Πάρου» με συνέπεια το πλοίο να υποστεί ρήγμα στα δεξιά ύφαλά του, μήκους περίπου τριών μέτρων, στη βάση του δεξιού πτερυγίου ευσταθείας, το νερό να κατακλύσει το μηχανοστάσιο του πλοίου, παίρνοντας γρήγορα κλίση προς τα δεξιά και μετά 25 λεπτά να βυθιστεί.
Μεγάλος πανικός προκλήθηκε στους επιβαίνοντες λόγω της συσκότισης που προκλήθηκε στο πλοίο από ηλεκτρική βλάβη καθώς δεν λειτούργησε ούτε η εφεδρική ηλεκτρογεννήτρια (emergency generator) αλλά και από την απουσία ειδοποίησης της σειρήνας έκτακτης ανάγκης αλλά και της σχετικής ενημέρωσης από τα φορητά μεγάφωνα του πλοίου , με πολλούς από αυτούς να πηδούν στη θάλασσα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



EΛΛHNA MOY ANOIΞE TA MATIA ΣOY !!
Το τι οδήγησε την Ιζόλα και τον κ. Δράκο στην πικρή διατύπωση «έχασα» έχει αποτυπωθεί με κάθε λεπτομέρεια σε σειρά βιβλίων που έγραψε ο ίδιος, και μάλιστα και στα ελληνικά και στα αγγλικά. Και ενώ, όπως λέει, πήρε πλήθος απαντήσεων συμπαθείας αλλά και επιφυλάξεων από τράπεζες του εξωτερικού για τα όσα καταγγέλλει, η Εθνική Τράπεζα, την οποία θεωρεί υπαίτιο της καταστροφής του, δεν του απάντησε, ούτε καν για να του πει ότι τα όσα γράφει δεν είναι, ενδεχομένως.

Γεώργιος Δράκος – Ιδιοκτήτης της Ιζόλα: Έτσι με κατέστρεψε η Εθνική τράπεζα
 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ο κ. Γεώργιος Δράκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1916. Ο πατέρας του ήταν αυτοδημιούργητος βιομήχανος, γεννημένος στη Θήβα. Τελείωσε το Γυμνάσιο στο σχολείο του Μακρή και το 1932 μπήκε στην ΑΣΟΕΕ. Συγχρόνως εργαζόταν στην πατρική επιχείρηση. Το 1937 η οικογένεια Δράκου αγοράζει τα μερίδια των συνεταίρων της στην Ιζόλα και κ. Δράκος αρχίζει να ασχολείται με τον βιομηχανικό τομέα. Το 1951 παρουσιάζουν την πρώτη ελληνική ηλεκτρική κουζίνα. Από τον Οκτώβριο του 1975 και για 12 ολόκληρα χρόνια προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να αποφύγει την καταστροφή τής Ιζόλα που εν τω μεταξύ είχε μεταβληθεί σε όμιλο εταιρειών. Είναι παντρεμένος 60 χρόνια με τη γυναίκα του την Ελλη και απέκτησαν ένα γιο και μία κόρη.
ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ χαρακτηρίσει πρωτοπόρο της ελληνικής βιομηχανίας, ήταν πρόεδρος ενός βιομηχανικού ομίλου με 9 εταιρείες, υπήρξε εκ των ιθυνόντων του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών του οποίου διετέλεσε και πρόεδρος επί σειρά ετών, τα προϊόντα του υπήρξαν συνώνυμα με τη μετεξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας και όμως σήμερα ο πρόεδρος της Ιζόλα κ. Γιώργος Δράκος δηλώνει: «Εχασα»! Και βέβαια ο κ. Δράκος δεν είναι ο μόνος βιομήχανος που έχασε. Εχασε ολόκληρη η δεύτερη γενιά των βιομηχάνων και η χώρα που οδηγήθηκε στην αποβιομηχάνιση με όλες τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, από τις οποίες προσπαθούμε να συνέλθουμε με άγνωστη έκβαση της προσπάθειας, όπως υπογραμμίζει ο κ. Δράκος.

Το τι οδήγησε την Ιζόλα και τον κ. Δράκο στην πικρή διατύπωση «έχασα» έχει αποτυπωθεί με κάθε λεπτομέρεια σε σειρά βιβλίων που έγραψε ο ίδιος, και μάλιστα και στα ελληνικά και στα αγγλικά. Και ενώ, όπως λέει, πήρε πλήθος απαντήσεων συμπαθείας αλλά και επιφυλάξεων από τράπεζες του εξωτερικού για τα όσα καταγγέλλει, η Εθνική Τράπεζα, την οποία θεωρεί υπαίτιο της καταστροφής του, δεν του απάντησε, ούτε καν για να του πει ότι τα όσα γράφει δεν είναι, ενδεχομένως, αλήθεια.
«Ηταν γνωστό πως η παραγωγή της Ιζόλα εδίδετο επί πιστώσει, με δόσεις, εν τούτοις ένα πρωί μάς είπαν ότι δεν προεξοφλούν κανένα γραμμάτιο. Το έκαναν για να μας κλείσουν.Ηταν εσκεμμένο. Η Εθνική Τράπεζα ήταν ο εκτελεστής. Ποιος της έδωσε την εντολή ας το πει η ίδια. Αυτή έχει την ευθύνη». Με αυτά τα λίγα λόγια συνοψίζει το γιατί έχασε.
Σήμερα του ζητάμε τη ματιά του στα πράγματα «έτσι σοφός που έγινε, με τόση πείρα». Εξάλλου και ο ίδιος αυτούς τους στίχους από την «Ιθάκη» του Καβάφη χρησιμοποιεί για να κλείσει το βιβλίο του «Στον Αστερισμό της Δημιουργίας» που αφορά την αρχή και το τέλος του ομίλου των εταιρειών Ιζόλα.
Παρά τις περιπέτειες είναι αισιόδοξος. «Παραγωγός», λέει, «σημαίνει αισιόδοξος άνθρωπος.Φυτεύει και περιμένει την απόδοση του κόπου του». Για την ελληνική βιομηχανία εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι βιώσιμη. «Βιώσιμο είναι καθετί που πιστεύεις και εγώ πιστεύω στην ελληνική βιομηχανία, αρκεί να υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που να την πιστεύουν. Εμείς τη φυσική τεμπελιά μας την αποκρύπτουμε με συνεχείς δικαιολογίες. Ακόμη και η επίκληση της προστασίας του περιβάλλοντος είναι πρόσχημα. Στην αρχή ζούσαμε από τα εμβάσματα των Ελλήνων του εξωτερικού, μετά από τους πόρους που συνέρρευσαν από το Σχέδιο Μάρσαλ, από την Κοινότητα αργότερα. Κανείς υπεύθυνος πολιτικός δεν είπε στους Ελληνες να αναπροσαρμόσουν την παραγωγή τους και να την κατευθύνουν σε προϊόντα διεθνώς ανταγωνιστικά. Αντιθέτως, χρησιμοποιήθηκαν για έργα βιτρίνας και για τηνανοικοδόμηση βιλών στα χωριά» δηλώνει.
Αν λοιπόν και ως βιομήχανος δεν μπορεί να αρνηθεί τη βιομηχανία, η συμβουλή του σε έναν νέο άνθρωπο, που θα ήθελε να ασχοληθεί με το επιχειρείν σήμερα, θα ήταν: «Γίνε έμπορος».«Οι Ελληνες», εξηγεί, «έχουν στο αίμα τους το μεταπράττειν και την παροχή υπηρεσιών. Οι ιστορικές συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να αποκτήσουν βιομηχανική συνείδηση. Ετσι, ενώ η δική μου γενιά άφησε τη βιομηχανική παραγωγή στο 23% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, σήμερα είναι στο 15%. Από πού αντλώ αισιοδοξία; Από τη διεθνοποίηση της οικονομίας, οπότε οι τοπικοί παράγοντες θα έχουν διαρκώς και λιγότερη σημασία. Να του πω να μη δανειστεί κεφάλαια από τις τράπεζες; Είναι σαν να του λέω να αυτοπεριορίσει την ανάπτυξη. Το δημόσιο χρήμα πρέπει να αξιοποιείται από την ιδιωτική πρωτοβουλία, που οφείλει να έχει όραμα. Το να είναι προσεκτικός, επιφυλακτικός, συνεπής είναι δεδομένα».
Πού αποδίδει την αποβιομηχάνιση της Ελλάδας; «Στον φθόνο» λέει κατηγορηματικά. «Η κοινωνία και οι πολιτικοί έδειξαν φθόνο για την ελληνική βιομηχανία. Οι πολιτικοί για χάρη του λεγόμενου πολιτικού κόστους εξέθρεψαν τον φθόνο της κοινωνίας προς τους βιομηχάνους και τη βιομηχανία. Ηγέτης όμως είναι αυτός που παίρνει αποφάσεις και τις εφαρμόζει»καταλήγει.
Και οι βιομήχανοι δεν έκαναν λάθη; «Ουδείς αλάθητος. Ομολογώ πως ορισμένοι βιομήχανοι δεν έδωσαν όση όφειλαν προσοχή στον κοινωνικό παράγοντα. Πολλοί φέρθηκαν στυγνά.Αλλά και αυτοί που δεν φέρθηκαν στυγνά δεν είδαν κάποια, έστω, ηθική αναγνώριση ώστε να γίνουν παράδειγμα και για τους υπολοίπους. Η Ιζόλα πρωτοριακά εφήρμοσε διανομή κερδών της στους εργαζόμενους. Εκείνη την εποχή μοίρασε μερικά εκατομμύρια στους εργαζομένους της. Δεν άκουσα κανένα μπράβο. Λάθος ήταν και το ότι δεν πουλήσαμε τις βιομηχανίες μας στους ξένους όταν έπρεπε μένοντας πιστοί στο όραμα μιας ελληνικής βιομηχανίας ή μιας βιομηχανίας της οποίας η μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών θα ήταν σε ελληνικά χέρια».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απλά μαθήματα "παρασιτικής οικονομίας"-Μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν μειώνεται το χρέος....
26/7/2017
Η Fraport παραδέχεται ότι δε διαθέτει το απαιτούμενο κεφάλαιο για την παραλαβή των 14 ελληνικών αεροδρομίων. (έχει χρέος 3,6 δις ! )
Θα κάνει αποεπενδύσεις για να βρει τα κεφαλαία που χρειάζεται; θα γίνει ένταξη των αεροδρομίων υπό την Fraport στο «πακέτο Γιούνκερ»; με χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων;
ή θα γίνει τραπεζικός δανεισμός; από ευρωπαϊκές ή και ελληνικές τράπεζες ;
Το δεύτερο μέλος της κοινοπραξίας, που θα ελέγχει το 35%, είναι η SlentelLimited, μία μονοπρόσωπη εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου.
Εχει κεφάλαιο 5.000 ευρώ!
 Το 2013 παρουσίασε μηδενικά έσοδα και ζημία 13.485 ευρώ, με αποτέλεσμα το σύνολο ιδίων κεφαλαίων να διαμορφώνεται σε αρνητικό ποσό 7.755 ευρώ!!
Ο ανεξάρτητος ελεγκτής κατέληξε στο συμπέρασμα μετά από έλεγχο ότι ηSlentel πρέπει να κλείσει.
Η συμφωνία για την παραχώρηση των αεροδρομίων επικυρώθηκε το Μάιο από την ελληνική Βουλή.
Κεφάλαιο χ παράγραφος ψ τόμος ζ στο έργο επενδύσεις για μείωση του χρέους της χώρας.
Απλά μαθήματα "παρασιτικής οικονομίας" (νεοφιλελευθερισμός).

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2017/08/frqaaport.html



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κωλοισραήλ: Ο σιωναζιστης πρόεδρος Ρίβλιν καταδικάζει την ένταξη των Παλαιστινίων στην Interpol
 Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, 04:11
Ο σιωναζιστης ισραηλινοναζιστης πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν καταδίκασε την Τετάρτη την απόφαση της Interpol να παραχωρήσει καθεστώς κράτους-μέλους στους Παλαιστίνιους, κρίνοντας ότι θα πλήξει την ικανότητα του διεθνούς αστυνομικού οργανισμού να εκπληρώνει την αποστολή του.
«Αυτή η απόφαση θα βλάψει την ικανότητα της Ιντερπόλ να αντιμετωπίζει τη διεθνή τρομοκρατία», υποστήριξε ο πρόεδρος του Κωλοισραήλ, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής διάσκεψης με ηγετικά στελέχη οργανώσεων της ισραηλιτικής κοινότητας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας, που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.
Οι Παλαιστίνιοι εξασφάλισαν ήδη καθεστώς κράτους-παρατηρητή στον ΟΗΕ από το 2012, ενώ έχουν επίσης ενταχθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) και στην Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO).
Η Ιντερπόλ, η οποία εδρεύει στη Λιόν, διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις αστυνομίες σχεδόν 200 χωρών. Ο οργανισμός εκδίδει επίσης «κόκκινα σήματα», με τα οποία ενημερώνει τα μέλη του για εντάλματα σύλληψης που εκδίδει μια χώρα σε βάρος κάποιου προσώπου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιπέον χαρατσι στην πληρωμη φορων. Με την προμηθεια τραπεζων και ΕΛΤΑ επιβαρυνονται πλεον οι φορολογουμενοι. Είναι παραλογο για 20 ευρω ο πολιτως να πληρωνει επιπλεον 1,5 ευρω! Πραγματικα είναι εξοργιστικο αυτό που συμβαινει! Στις μεν τραπεζες η προμηθεια είναι 1,5 ευρω, ενώ  στα ΕΛΤΑ 1,2.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η κουρδική Connection: Με Ισραήλ, ISIS και ΗΠΑ για την αποσταθεροποίηση του Ιράν


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Βόμβες λευκού φωσφόρου από τις ΗΠΑ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Ακόμα και βόμβες λευκού φωσφόρου, που προκαλούν οδυνηρά τραύματα και θάνατο σε αμάχους, πέταξαν χτες στα περίχωρα της συριακής ανατολικής επαρχίας Ντέιρ Εζόρ βομβαρδιστικά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, προκαλώντας σημαντικά πλήγματα σε κατοίκους της περιοχής και το θάνατο τουλάχιστον τριών πολιτών. Οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες των Κούρδων μαχητών των «Koυρδικών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη Συρια», εντάσσονται στο πλαίσιο στρατηγικής ανακατάληψης σημαντικών ενεργειακών πηγών, απέναντι στις προσπάθειες με τον ίδιο στόχο που καταβάλλουν τις τελευταίες βδομάδες συριακά στρατεύματα και οι σύμμαχοί τους.
Το ίδιο 24ωρο, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια επιδρομών από ρωσικά βομβαρδιστικά σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε πολέμαρχοι των τζιχαντοφασιστών του «Μετώπου Νούσρα», που θεωρείται παρακλάδι της «Αλ Κάιντα» στη Συρία, και άλλοι 32 μισθοφόροι της ίδιας συμμοριας. Ρώσοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι τα θύματα ήταν υπεύθυνα για την επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη βδομάδα σε δυνάμεις της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας στη συριακή επαρχία Χάμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγχώνευση «Siemens» - «Alstom» στους σιδηρόδρομους
Ενας Ευρωπαίος «πρωταθλητής» στη βιομηχανία των σιδηροδρόμων αναδεικνύεται από τη συγχώνευση της γερμανικής «Siemens» και της γαλλικής «Alstom», στην προσπάθειά τους να ανταγωνιστούν την κινεζική εταιρεία «CRRC», που ηγείται αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως και στον τομέα των σιδηροδρόμων και είναι διπλάσια σε σχέση με τις δύο ευρωπαϊκές εταιρείες μαζί.
Την Τρίτη το βράδυ, τα δύο ευρωπαϊκά μονοπώλια ανακοίνωσαν τη συγχώνευση των τεχνικών τμημάτων τους στις ταχείες αμαξοστοιχίες, δημιουργώντας τη Νο 2 εταιρεία παγκοσμίως με κύκλο εργασιών 15 δισ. ευρώ και 62.000 εργαζόμενους. Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται «Siemens Alstom» και η «Siemens» θα διατηρήσει λίγο πάνω από το 50% των μετοχών, ενώ θα παραμείνει εισηγμένη και στο γαλλικό χρηματιστήριο.
Για τους εργαζόμενους των δύο εταιρειών προβλέπονται «εγγυήσεις» για τη δουλειά τους και την τοποθεσία της εργασίας τους για τέσσερα χρόνια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Απεργία και διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς πραγματοποίησαν χτες σε μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως το Γιοχάνεσμπουργκ, το Ντέρμπαν και το Κέιπ Τάουν, χιλιάδες διαδηλωτές και μέλη της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης της Νοτίου Αφρικής, COSATU. Αρκετοί από τους διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του Προέδρου της χώρας Τζέικομπ Ζούμα, κατηγορώντας τον ότι λεηλατεί τον εθνικό πλούτο σε συνεργασία με την οικογένεια δισεκατομμυριούχων μεγαλοαστών Γκούπτα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα οι Ρεπουμπλικάνοι στην αμερικανική Γερουσία, στις προσπάθειές τους για κατάργηση του προγράμματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που είχε θεσπίσει ο πρώην Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα (γνωστό ως Obamacare). Απέτυχαν για μία ακόμη φορά να εξασφαλίσουν την υποστήριξη Δημοκρατικών γερουσιαστών, αναβάλλοντας την προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή ψηφοφορία και παράλληλα ξεκινώντας νέα παζάρια με μονοπώλια του κλάδου. Οι Ρεπουμπλικανοι εχουν την πλειοψηφια στη Γερουσια με 52 στους 100 Γερουσιαστες, αλλα 3 Γερουσιαστες τους αρνουνται να ψηφισουν την καταργηση της ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης, ενώ οι Δημοκρατικοι Γερουσιαστεςπαραμενουν συμπαγεις. Η εξέλιξη ανέβασε κατά περίπου 2% τις μετοχές ασφαλιστικών μονοπωλίων, με πιο χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις της εταιρείας διαχείρισης νοσοκομείων «HCA Healthcare Inc.» και της ασφαλιστικής εταιρείας «Centene Corp», η οποία επικεντρώνεται στην εφαρμογή του προγράμματος «Medicaid».

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Θάφτηκε χτες με τιμές ήρωα η σορός του 25χρονου Ιρανού στρατιώτη Μόχσεν Χοτζάτζι, που αποκεφαλίστηκε στις αρχές του περασμένου Αυγούστου στη Συρία από τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους». Στην τελετή παραβρέθηκε και ο ανώτατος Σιίτης ιερωμένος, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ - ΚΑΝΑΔΑΣ
Οξύνεται ο ανταγωνισμός στα μονοπώλια αεροναυπηγικής
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΟΤΤΑΒΑ.--
Συνέχεια στο μακρύ σίριαλ των μονοπωλιακών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Καναδά, με φόντο τα συνεχιζόμενα παζάρια για επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA), έδωσε χτες η αμερικανική κυβέρνηση. Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επέβαλε «προκαταρκτικούς» δασμούς ύψους περίπου... 220% στην εισαγωγή καναδέζικων αεροσκαφών μεσαίου μεγέθους, τύπου «C-Series», της εταιρείας «Bombardier», μετά από πιέσεις που άσκησε η ανταγωνιστική αμερικανική εταιρεία ναυπηγικής «Boeing» με αφορμή «παράνομες» κρατικές επιχορηγήσεις από την καναδική κυβέρνηση.
Η επιβολή των δασμών, που θα επανεξεταστούν έως τις αρχές του 2018 και από την αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου, προκάλεσαν έντονη αντίδραση στην καναδική κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, σύμφωνα με χτεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τάιμς της Ν. Υόρκης», προειδοποίησε ότι θα «παγώσει» τα σχέδια για την απόκτηση νέων μαχητικών αεροσκαφών «F-18 Super Hornet» από την «Boeing», τονίζοντας ότι δεν θέλει να συνεργάζεται «με μία εταιρεία που απασχολείται με το να μας μηνύει και να βγάζει στην ανεργία τους εργαζομένους μας στον τομέα της παραγωγής αεροσκαφών».
Επιπλέον, η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Κρίστια Φρίλαντ, δήλωσε ότι η χώρα της διαφωνεί ριζικά με τις έρευνες που διεξάγουν οι ΗΠΑ, για την επιβολή δασμών στην εισαγωγή καναδικών αεροσκαφών πολιτικής αεροπορίας, θεωρώντας ότι απώτερη επιδίωξη των ΗΠΑ είναι ο εξοστρακισμός των καναδικών αεροσκαφών της σειράς C της «Bombardier» από την αμερικανική αγορά.
Οι εξελίξεις αυτές εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν δυσμενώς τις διμερείς εμπορικές σχέσεις καθώς το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου είχε επιβάλει πριν από λίγους μήνες αύξηση των δασμών και στις εισαγωγές καναδικής μαλακής ξυλείας εκτιμώντας ότι διακυβεύονται τα συμφέροντα ανταγωνιστικών αμερικανικών μονοπωλίων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΙΩΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ενταξη της Παλαιστίνης στην «Ιντερπόλ»
ΠΕΚΙΝΟ - ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Η «Ιντερπόλ» αναγνώρισε χτες ως νέο της μέλος την Παλαιστίνη, μετά από ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού στο Πεκίνο, παρά τις έντονες αντιδράσεις των ισραηλινοναζιστικών κατοχικών αρχών. Η ένταξη της Παλαιστίνης στην «Ιντερπόλ» έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλικι, που σημείωσε ότι πρόκειται για «νίκη που κατέστη δυνατή εξαιτίας των θέσεων αρχών που έχει η πλειοψηφία των χωρών - μελών της "Ιντερπόλ"». Αργότερα, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) ανακοίνωσε ότι το 75% των χωρών - μελών της «Ιντερπόλ» ψήφισε υπέρ της ένταξης της Παλαιστίνης. Στην ίδια ψηφοφορία εγκρίθηκε και η ένταξη των Νησιών Σολομώντα του Ειρηνικού.
Το 2012, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είχε αναβαθμίσει τη θέση της Παλαιστίνης σε επίπεδο παρατηρητή, επιτρέποντας έκτοτε στους Παλαιστίνιους να ενταχθούν, αν το θελήσουν, σε διεθνείς οργανισμούς.

Εθνικοαπελευθερωτικη επίθεση σε σιωναζιστικο εποικισμό της Δυτικής Οχθης
Αυτά ενώ προχτές, ένας νεαρός Παλαιστίνιος επιτέθηκε σε ομάδα ισραηλινοναζιστών στρατιωτών που φρουρούσαν παράνομο σιωναζιστικό εποικισμό στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης, καταφέρνοντας να σκοτώσει τρεις εξ αυτών και να τραυματίσει βαριά άλλον έναν, προτού πέσει και ο ίδιος νεκρός από ισραηλινοναζιστικά πυρά. Η επίθεση έγινε στον εποικισμό Χαρ Αντάρ, περίπου 15 χλμ. δυτικά της Ιερουσαλήμ. Αργότερα, ο ισραηλινοναζιστης υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, Γκιλάντ Ερντάν, δήλωσε ότι οι κατοχικές αρχές θα απαγορεύσουν την είσοδο Παλαιστίνιων εργατών σε εποικισμούς στη διάρκεια εβραϊκών γιορτών. Παράλληλα, διατάχτηκε να γκρεμιστεί το σπίτι του δράστη, αφήνοντας άστεγα τα τέσσερα παιδιά του...
Η εθνικοαπελευθερωτικη επίθεση καταδικάστηκε από τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ,η οποία τηλεφωνώντας στον ισραηλινοναζιστη πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου πρότεινε «οι επόμενες διαβουλεύσεις μεταξύ της ναζιστογερμανικής και ισραηλινοναζιστικής κυβέρνησης να γίνουν στην Ιερουσαλήμ, σύντομα μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης (σ.σ. στη Γερμανία)».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι επιχειρήσεις από τη Β. Κορέα που δραστηριοποιούνται στην Κίνα θα πρέπει να κλείσουν έως τον Ιανουάριο
 Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, 15:17

Οι βορειοκορεατικές επιχειρήσεις που έχουν εγκαθιδρυθεί στην Κίνα θα πρέπει να κλείσουν έως τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, εφαρμόζοντας τον τελευταίο γύρο κυρώσεων που ενέκρινε ο ΟΗΕ έπειτα από μια νέα πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ.
«Οι κοινοπραξίες μεταξύ κινεζικών και βορειοκορεατικών εταιριών, οι επιχειρήσεις με μικτά κεφάλαια και ξένα κεφάλαια που έχουν εγκαθιδρυθεί στην Κίνα από οντότητες ή άτομα από τη Βόρεια Κορέα θα πρέπει να κλείσουν μέσα στις επόμενες 120 ημέρες» αρχής γενομένης από την υιοθέτηση του ψηφίσματος 2375 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 11 Σεπτεμβρίου, διευκρινίζει το υπουργείο.
Θα εξαιρεθούν μόνο, «κατά περίπτωση», οι μη εμπορικές οντότητες ή όσες εμπλέκονται σε υποδομές του δημόσιου τομέα, έπειτα από εξέταση της κατάστασής τους από το υπουργείο, προστίθεται στο κείμενο.
Το ψήφισμα 2375 που υποστηρίχθηκε από το Πεκίνο - κύριο διπλωματικό σύμμαχο της Πιονγιάνγκ προβλέπει έναν όγδοο γύρο κυρώσεων του ΟΗΕ σε βάρος του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ-Ουν, απαγορεύοντας κυρίως τις εξαγωγές προϊόντων υφαντουργίας και περιορίζοντας τις εισαγωγές πετρελαίου.
Ακολουθεί μια έκτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε στις 3 Σεπτεμβρίου η Πιονγιάνγκ, την πιο ισχυρή μέχρι σήμερα και η οποία προκάλεσε μια ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή μέχρι τη βορειοανατολική Κίνα. Το καθεστώς είχε δηλώσει τότε ότι επρόκειτο για μια επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου.
Το Πεκίνο, που παρέχει σχεδόν το σύνολο του πετρελαίου που καταναλώνεται στη Βόρεια Κορέα, επιβεβαίωσε το περασμένο Σάββατο ότι θα περιορίσει δραστικά τις εξαγωγές διυλισμένων πετρελαϊκών προϊόντων στην Πιονγιάνγκ.
Έπειτα από έναν προηγούμενο γύρο κυρώσεων, η Κίνα είχε ήδη απαγορεύσει στα τέλη Αυγούστου στις βορειοκορεατικές εταιρίες και στους βορειοκορεάτες πολίτες να ιδρύουν νέες επιχειρήσεις στο έδαφός της. Εξάλλου, οι μεγάλες κινεζικές τράπεζες αρνούνται να δεχθούν βορειοκορεάτες πελάτες.
Διαβεβαιώνοντας ότι εφαρμόζει «στο σύνολό τους» της κυρώσεις του ΟΗΕ, το Πεκίνο τάσσεται υπέρ μιας «ειρηνικής» επίλυσης της βορειοκορεατικής κρίσης.
Συγκεκριμένα η Κίνα τάσσεται υπέρ της επανάληψης των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και προτείνει ένα «διπλό μορατόριο» - δηλαδή να σταματήσουν ταυτόχρονα οι βαλλιστικές και πυρηνικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ και τα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ - Νότιας Κορέας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες φοιτητές στους δρόμους της Βαρκελώνης υπέρ του δημοψηφίσματος
 Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, 17:53

Τουλάχιστον 10.000 μαθητές και φοιτητές κατέκλυσαν σήμερα το κέντρο της Βαρκελώνης για να υπερασπισθούν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, τη διεξαγωγή του οποίου έχει απαγορεύσει η ισπανική δικαιοσύνη ενώ η Μαδρίτη εμφανίζεται αποφασισμένη να εμποδίσει.
Οι νέοι έδωσαν ραντεβού μπροστά από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο της πόλης.
«Θα ψηφίσουμε! Ανεξαρτησία!» φώναζαν οι διαδηλωτές, σε μια κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες πριν από τις κάλπες.
Η Ισπανία βιώνει από τις αρχές του Σεπτέμβρη τη χειρότερη πολιτική κρίση των τελευταίων 40 ετών, όπως επισημαίνουν επίσημα χείλη.
Την 6η Σεπτεμβρίου, το κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε νόμο που προβλέπει τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος παρά την απαγόρευσή του από το Συνταγματικό Δικαστήριο, με το επιχείρημα ότι οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας το ζητούν από το 2012.
Και η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας υπό την ηγεσία του Κάρλες Πουτζδεμόν δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω, παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των αρχών.
Εδώ και εβδομάδες, οι καταλανικές αρχές παίζουν τη γάτα με το ποντίκι με τις ομοσπονδιακές αρχές με στόχο να κρύψουν τις κάλπες, τα ψηφοδέλτια ή ακόμα και να δημιουργήσουν ιστότοπους όπου οι ψηφοφόροι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τη διεύθυνση του εκλογικού τους κέντρου.

«Θα ψηφίσουμε»
Από την πλευρά τους οι αρχές έχουν αυξήσει τις εφόδους και έχουν κλιμακώσει τις απειλές επιβολής κυρώσεων.
Η καταλανική ηγεσία «προσβάλλει το κράτος δικαίου» είπε σήμερα η Ινές Αριμάδας, ηγέτιδα του κόμματος Ciutadanos στην Καταλονία.
Ακόμα κι αν είναι διχασμένοι σε σχέση με την ανεξαρτησία, οι περισσότεροι από τους κατοίκους της Καταλονίας τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής ενός νόμιμου δημοψηφίσματος. Όπως ο αμυντικός της FC Barcelone Ζεράρ Πικέ, που απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συμμετάσχουν «με ειρηνικό τρόπο».
«Ας μην τους δώσουμε καμία δικαιολογία. Αυτό θέλουν. Ας φωνάξουμε δυνατά. Θα ψηφίσουμε» ήταν το tweet που ανήρτησε ο ποδοσφαιριστής.
Ωστόσο η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι και η ισπανική δικαιοσύνη αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Προειδοποιούν ότι θα εμποδίσουν την πρόσβαση στα εκλογικά κέντρα αναπτύσσοντας ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή, περισσότερους από 10.000 αστυνομικούς και ισπανους πολιτοφύλακες.
Καταγγέλλοντας «την πολύ σοβαρή ανευθυνότητα του Κάρλες Πουτζδεμόν», ο υπουργός Δικαιοσύνης Ραφαέλ Κατάλα, αξίωσε για μια ακόμη φορά από τους αυτονομιστές να «τερματίσουν τη διαδικασία».
«Η πλειονότητα των νέων τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας κι ακόμα κι αν δεν ήταν πριν, τώρα είναι υπέρ αφού είδε όλα όσα έκανε η Ισπανία τις τελευταίες εβδομάδες» απάντησε από την πλευρά της μια νεαρή διαδηλώτρια, η 16χρονη Άινα αναφερόμενη στις εφόδους και τις συλλήψεις των τελευταίων εβδομάδων.