Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Δευτερα 11 Σεπτεμβριου 2017




Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017
Η Κούβα ταπεινώνει τις ΗΠΑ μέσω ενός… τυφώνα!

Για μέρες η τηλεόραση έδειχνε εικόνες καταστροφής από τις νότιες περιοχές των ΗΠΑ, λόγω της καταιγίδας Harvey. Πέρα όμως από τις καταστροφές το πιο σημαντικό ήταν οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Και ο εφιάλτης θα επαναληφθεί, σε μεγαλύτερη κλίμακα, καθώς πλησιάζει τη Φλόριντα ο ΤυφώναςIrma.
Αυτή τη στιγμή ο  Τυφώνας, (κατηγορίας 5 και με ταχύτητες ανέμου μέχρι 185 μίλια την ώρα), ένας από τους ισχυρότερους στον Ατλαντικό Ωκεανό, έχει αφήσει ήδη τουλάχιστον  23 ανθρώπους νεκρούς, αφού έπληξε τον Άγιο Μαρτίνο , τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τις Μικρές Αντίλλες και άλλα νησιωτικά έθνη στη βορειοανατολική Καραϊβική.
Και η Κούβα; Που βρίσκεται ακριβώς στην ίδια περιοχή;
«Η χώρα είναι γνωστή για την απόλυτη ετοιμότητά της για φυσικές καταστροφές», δήλωσε ο καθηγητής του αμερικανικού πανεπιστημίου William LeoGrande στη Herald.
«Η Κούβα έχει τελειοποιήσει την τέχνη της ετοιμότητας των τυφώνων κινητοποιώντας τις τοπικές γειτονικές οργανώσεις και τον στρατό για να εκκενώσουν όχι μόνο τους κατοίκους στην πορεία των συνεχιζόμενων καταιγίδων, αλλά και τα κατοικίδια ζώα τους και τα πιο αξιόλογα κτήματά τους».
Το σύστημα προστασίας των πολιτών σε περίπτωση μεγάλων φυσικών καταστροφών, στη Κούβα, δεν εξαντλείται σε  εκκλήσεις από τα ΜΜΕ. Φυσικά, ήδη από την Τρίτη, το Εθνικό Τμήμα Πολιτικής  Άμυνας της Κούβας ξεκίνησε την «ενημερωτική φάση των επιχειρήσεων»  στις 11 επαρχίες που θα βρισκόταν στο κέντρο της επίθεσης του τυφώνα.
Από εκεί και πέρα όμως αρχίζουν οι διαφορές σε σχέση με τις ΗΠΑ και τα άλλα κράτη της περιοχής.
Στην Αβάνα λειτουργεί Συντονιστικό όργανο που συμμετέχουν εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας, των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Εσωτερικών. Η Πολιτική Άμυνα, η οποία διοικείται από τον στρατηγό  Ramon Pardo , έχει την ευθύνη για να μετακινήσει όλους τους ανθρώπους και τα ζώα από περιοχές χαμηλού υψομέτρου, να μεταφέρει τις προμήθειες τροφίμων σε υψηλότερα εδάφη και  να κατανείμει τρόφιμα σε όλους τους κατοίκους πριν χτυπήσει η καταιγίδα.
Η κυβέρνηση παίρνει τους ανθρώπους έξω από τις περιοχές, πριν οι περιοχές τους πλημμυρίσουν,  χρησιμοποιώντας φορτηγά και λεωφορεία που παρέχονται από το κράτος.
Κάθε κυβερνητικό κτίριο λειτουργεί ως καταφύγιο με τροφή και στελεχωμένο με ιατρικό προσωπικό.
Στη Κούβα, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, λειτουργεί  ένα ολοκληρωμένο εθνικό και τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών καθώς και εκπαίδευσης  για την προστασία από καταστροφές.
Όπως τονίζει και η Marguerite Jimenez, επιτετραμμένης της  Κούβας στον οργανισμό για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αμερική, «η στρατηγική απόκρισης της Κούβας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε όλοι να επιβιώσουν και ότι  βασικός στόχος είναι να προστατεύει τους ανθρώπους όλων των κοινωνικοοικονομικών τάξεων, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Είναι βασική μας μέριμνα οι φτωχοί άνθρωποι να μην επηρεάζονται δυσανάλογα, από τις επικίνδυνες καταιγίδες» .
Και τον πιο καθοριστικό ρόλο σε αυτό το σχέδιο και την υλοποίηση του δεν παίζουν ούτε τα ΜΜΕ, ούτε η Πολιτική  Άμυνα, ούτε ο κρατικός μηχανισμός ή ο στρατός. Αλλά η πρωτοβουλία και η ταχεία κινητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων μέσω των «Λαϊκών επιτροπών για την Άμυνα της Επανάστασης»,οι οποίες υπάρχουν στην Κούβα από τα μέσα της δεκαετίας του 60.
https://solidariagriega.wordpress.com/2017/09/10/%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαλβαδορ Αλιεντε
Η διάψευση της αυταπάτης του πως θα μπορούσε να υπάρξει ειρηνικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό, παρά το ότι ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός και ιδιαίτερα οι ένοπλες δυνάμεις παρέμεναν υπό τον έλεγχο του κεφαλαίου και υπό την κηδεμονία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, υπήρξε τραγική και οδυνηρή για τον λαό της Χιλής. Θα μπορούσε, κατά συνέπεια, να μείνει στην ιστορία ως ο μοιραίος άνθρωπος που "πήρε στον λαιμό του" αυτόν τον λαό.
Κι όμως! Ο Σαλβαδόρ Αλιέντε πέρασε στο πάνθεο των μεγάλων ηρωικών μορφών του παγκόσμιου κινήματος για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, ακριβώς γιατί συμμερίστηκε την τύχη του λαού του μέχρι τέλους. Και έπεσε με το όπλο στο χέρι.
Οι τελευταίες ώρες της ζωής του, εκείνο το πρωινό της 11ης Σεπτεμβρίου 1973, ήταν που αναίρεσαν έμπρακτα την πίστη του στην αυταπάτη. Και επιβεβαίωσαν την περίφημη φράση του Μάο Τσε-τουνγκ, "η εξουσία βρίσκεται στην κάνη του τουφεκιού".
Αθάνατος!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε φορά που το όνομα του Μανώλη Γλέζου έρχεται στην επικαιρότητα, όλο και κάποια φασιστοειδή, αλλά και ανόητοι κακεντρεχείς και άσχετοι ανιστόρητοι, θα κάνουν λόγο για "το παραμύθι της σημαίας που τάχα κατέβηκε από την Ακρόπολη".
Όσο κι αν κάποιοι θεωρούν πως δεν αξίζει να απαντάμε, νομίζω πως δεν επιτρέπεται ν' αφήσουμε τον φασισμό να πετάει λάσπη και να διαστρεβλώνει την ιστορία.
Αυτοί, όπως πάντα, ψευδολογούν και στην προκειμένη περίπτωση επιχειρούν να ακυρώσουν μια ηρωική πράξη που στράφηκε κατά των τότε ομοϊδεατών τους ναζί κατακτητών. Αυτών που την επόμενη μέρα υποχρέωσαν τις εφημερίδες να δημοσιεύσουν την ανακοίνωση για τη σημαία και τις απειλές κατά των δραστών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος άραγε να ήταν αυτός που έκανε το κονέ και βρέθηκε ο Μάνου Τσάο να τραγουδάει μέσα στο City Plaza;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΕΥΝΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ένα ισραηλινό F15 ενώ πετούσε πάνω από το Ν Λίβανο καταρρίφθηκε από το συριακό S 200

Πριν από λίγο ο WaelHussaini συνεργάτης του site RussiaInsider που εδρεύει στη Βυρητό και είναι συρολιβανέζος ανακοινώνει στο twitter ότι σήμερα για πρώτη φορά η συριακή αεράμυνα δέσμευσε ένα ισραηλινό στόχο που πετούσε πάνω από το Λίβανο και το κατέρριψε. Στις 11:10 το μεσημέρι το συριακό σύστημα S-200 εκτόξευσε πύραυλο κατά ενός από τα ισραηλινά μαχητικά  κι αυτό άρχισε να χάνει ύψος..Ο στόχος δηλ.το ισραηλινό μαχητικό χτυπήθηκε λίγα χιλιόμετρα από ακτή Σιδώνας , ενώ πηγές επιβεβαιώνουν ότι το  ισραηλινό F-15 καταστράφηκε (αφότου δεσμεύθηκε από το σύστημα εκτόξευσης S-200 ).Ο WaelHussaini  αναφέρει ότι πρόκειται για 100% επιβεβαιωμένη είδηση και σε κάθε περίπτωση μεταφέρει ότι αναφέρθηκε σε άλλες πηγές σήμερα σε σχέση με το συμβάν.Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας.
Νωρίτερα το αραβόφωνο μέσο mayadenalakhbar 10.9.17 αναφέρει ότι αρκετές σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταφέρουν ότι ένα ισραηλινό αεροπλάνο συνετρίβη στο Νότο αφότου στοχεύθηκε από συριακούς πυραύλους S-200.
Σύμφωνα με τις πηγές, ο πύραυλος έπληξε το ισραηλινό αεροπλάνο αρκετά χιλιόμετρα από την παραλία και το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα.
Στις 11h26, δόθηκε η εντολή για την καταστροφή του στόχου και ένας πύραυλος των S 200 εκτοξεύθηκε κατά των 2 αεροσκαφών.
Σύμφωνα με την πηγή ο πύραυλος έπληξε το στόχο βόρεια της Σιδώνος στις 11h 30.Τα δυο αεροσκάφη κατευθύνονταν προς το βορρά.Η επίθεση και η κατάρριψη επιβεβαιώθηκε από πολλές θέσεις ραντάρ και αεράμυνας που παρακολουθούσαν ομοίως το στόχο.γραφει το iuvmonline.com 10.8.17



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 ισραηλινά σχολεία στα κατεχόμενα από την al Nusra συριακά εδάφη.

Ένας ισραηλινο-αμερικανός επιχειρηματίας και « φιλάνθρωπος » ονόματι Mordechai Kahana δημιούργησε ένα δημοτικό σχολείο στην κατεχόμενη επαρχία του Idleb στη ΒΔ Συρία σύμφων αμε το ισραηλινό  site web της εφημερίδας Maariv, NRG.
Το σχολείο απασχολεί 15 εκπαιδευτικούς και δέχεται 90 σύριους μαθητές.
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες οι μαθητές θα μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια ισραηλινή εκπάιδευση.
Ο φημισμένος εκατομυριούχος δημιούργησε ήδη 2 αντίστοιχα σχολεία στα κατεχόμενα από τους τζιχαντιστές εδάφη όχι μακριά από τα συριακά υψίπεδα του  Golan.
Το πρόγραμμα διδασκαλίας σε αυτά τα κέντρα εκπάιδευσης χρηματοδοτούμενα από το Ισραήλ  στη Συρία σημαντικά διαφέρουν από αυτό των συριακών δημόσιων σχολείων. Οι δάσκαλοι σε αυτά τα ισραηλινά σχολεία στη Συρία ευελπιστούν ήδη να μυήσουν τους μαθητές τους σε φιλοισραηλινές ιδέες να τους κάνουν πλύση εγκεφάλου και να τους εκπαιδεύσουν  ως συμπαθούντες και φίλους πιστούς στο καθίδρυμά τους.
Αξιωσημείωτο είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Idleb είναι κατεχόμενο από την τ. Αλ Νούσρα την Hayat Tahrir Al-Cham (της al-Qaïda), ενώ το υπόλοιπο έχουν καταλάβει τρομοκρατικές οργανώσεις χρηματοδοτούμενες από το καθεστώς Erdogan. Γραφει το al manar 9.9.17



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι μέρα βρίζουν το ΣΕΚ στο διαδίκτυο. Στους δρόμους πάντα αδερφοποιημένοι, τους δίνουν το χέρι, τοποθετώντας τους στην πρώτη γραμμή...
ANTARSIA REALITY
Διότι ο Γκαργκάνας είναι καλός σύντροφος. Είναι και γιος μεγαλοβιομήχανου. Είναι και αδερφός Μεγσλοτραπεζίτη.
Σχολιο.-  αν πεις σε ΝΑΡιτη για το ΣΕΚ θα σου πει : ελα τωρα ποιος τους χεζει τους σεκιτες.
αν τον ρωτησεις γιατι κατεβαινουν μαζι θα σου πει για το λαϊκό μετωπο.
αν τους πεις οτι η εργατικη ταξη χρειαζεται κομμονιστικο κομμα ως ανωτατη μορφη οργανωσης της ε.τ , θα σου πουν οτι κανουν διεργασιες για να κανουν κομμα.
αν τους πεις που πηγε το λαϊκό μετωπο θα φυγουν
Σχολιο.- ποιοι βρίζουν το ΣΕΚ στο διαδίκτυο? οι λοιποί αντάρσυοι? πού γίνεται αυτό? θέλω να το παρακολουθήσω
εγώ δεν έχω πετύχει ναρίτες ή λοιπούς ανταρσυους που να τα χώνουν στο ΣΕΚ εδώ στο διαδίκτυο, να διαφωνούν μαζί τους το έχω δει αλλά να τους βρίζουν όχι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9/9/2017
Χιλιάδες παλαιστίνιοι στο στρατόπεδο προσφύγων dheisheh-Βηθλεέμ παρευρίσκονται στην κηδεία του PFLP μαχητής, σύντροφου raed αλ salhi, καθώς το σώμα του απελευθερώθηκε χθες το βράδυ από τη φυλακή κατοχής. Ο Raed Αλ Salhi (21) πυροβολήθηκε ενώ αυτός ηρωικά αντιστεκοταν στις σιωνιστές δυνάμεις κατοχής. Δόξα στους Μάρτυρες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για το ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ως βραχίονα του νεοφιλελευθερισμού
Με μια λεξη. Είναι η εμπροσθοφυλακη του ιμπεριαλισμου και της νεοαποικιοκρατιας. Πρωτα πανε αυτοι οι αλητες και μετα ακολουθουν τα στρατευματα των αποικιοκρατων που καινε και καταστρεφουν. Και αφου καταστρεψουν ξαναεμφανιζονται οι αλητες των ΜΚΟ μαζι με τους βιομηχανους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ το Καλοκαίρι του 2014, που κάποιοι "προοδευτικοί", την ώρα που βομβάρδιζαν την Γάζα, επέμεναν και πολύ έντονα, να μας τονίζουν την "γενοκτονία" και την κακομεταχείριση των κατοικίδιων ζώων.
Η περίεργη αυτή εμμονή, που ήρθε σε συνέχεια του "αποτροπιασμού" για τις σκληρές αλλά αφυπνιστικές εικόνες, ήταν ένας τρόπος για να στραφούν τα βλέμματα αλλού.
Ταυτόχρονα όμως ήταν και ένα μάθημα που θα μας έχει καλύτερα προετοιμασμένους στο μέλλον και σε μία παρόμοια προσπάθεια



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11-9-1973. Χιλή.
Η φασιστική δικτατορία του Πινοσέτ και το μακελειό που ακολούθησε, σχεδιάστηκαν και εγκρίθηκαν στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου της Ουάσιγκτον, χρηματοδοτήθηκαν από τις πολυεθνικές εταιρείες ITT, Pepsi Cola, Bechtel Group και την τράπεζα Chase Manhattan Bank- που σήμερα ονομάζεται JPMorgan Chase Bank- και είχαν ενορχηστρωτή δυο από τα μεγαλύτερα καθάρματα στην ιστορία της ανθρωπότητας: τον Έλληνα εθνικόφρονα, επικεφαλής των μυστικών επιχειρήσεων της CIA σε όλο τον κόσμο Τομ Καραμεσίνη και τον Χένδρι Κίσινγκερ!
Μετά η χώρα ιδιωτικοποιήθηκε: Η εκπαίδευση, τα πανεπιστήμια, η παραγωγή και η διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, το σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία, τα νοσοκομειακά φαρμακεία, οι συντάξεις, η διαχείριση του ορυκτού πλούτου, των υδάτων, οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης, τα σούπερ μάρκετ, τα δάση, η αγροτική παραγωγή, όλα, τα πάντα, είχαν περάσει από το κόσκινο της απληστίας των επενδυτών!
Στην Χιλή, οι φασίστες του Πινοσέτ, με την βοήθεια των προγραμμάτων δομικής προσαρμογής του ΔΝΤ (International Monetary Fund ) και με τις συνταγές των Chicago boys, ιδιωτικοποίησαν ακόμα και την πουτάνα την μάνα που τους γέννησε!
Μετά η Ουάσιγκτον παρουσίαζε το φασιστικό καθεστώς του Πινοσέτ ως μοντέλο πολιτικής σταθερότητας και καπιταλιστικής οικονομικής ανάπτυξης για όλες τις χώρες της λατινικής Αμερικής…
Το παρελθόν της Χιλής και η κληρονομιά του είναι το δικό μας πυκνό παρόν…
Όμως εγώ: Για τον Αλιέντε θέλω να μιλήσω:




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούβα: Ούτε ο πιο δυνατός τυφώνας δεν μπορεί να σταματήσει τη φλόγα της αλληλεγγύης του λαού της.
10/9/2017
****Απομακρύνεται από την Κούβα ο κυκλώνας “Ίρμα” και παρά την επικινδυνότητά του και τις σημαντικές υλικές ζημιές που προκάλεσε, ο κουβανικός λαός καθώς και οι επισκέπτες του νησιού είναι ασφαλείς χάρη στην πολιτική προστασία της χώρας.
Ήταν ο πρώτος κυκλώνας τόσο μεγάλης ισχύος το μάτι του οποίου έπληξε άμεσα το νησί από το 1932.
Σύμφωνα με τις κουβανικές αρχές, προκάλεσε «σοβαρές» υλικές ζημιές στις κεντρικές επαρχίες Καμαγουέι και Σιέγο ντε Άβιλα τις τελευταίες 24 ώρες, ειδικά στα κάγιος, τα τουριστικά νησάκια, που είχαν αποκοπεί από τον κόσμο το βράδυ του Σαββάτου.
Στην Κούβα συνολικά 200.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε σπίτια συγγενών ή σε καταφύγια των αρχών, ιδίως στις επαρχίες Καμαγουέι και Σιέγο ντε Αβίλα της Κούβας, στα κεντρικά της χώρας, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίστηκε στα δεδομένα που έλαβε από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.
Στις τουριστικές περιοχές, ιδίως τις νήσους Κάγιος στο βόρειο/βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, σχεδόν 10.000 ξένοι επισκέπτες και πολλές χιλιάδες Κουβανοί τουρίστες απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Τουρισμού.
Ο κυκλώνας “Ίρμα” όπως και ο “Μάθιου” πέρσι , άφησε τουλάχιστον 27 νεκρούς στην Καραϊβική και ήδη τρεις νεκρούς στις ΗΠΑ, όχι όμως στην Κούβα (με τα μέχρι τώρα δεδομένα).
Ήδη οι Κουβανοί ξεκίνησαν με το ίδιο πνεύμα αλληλεγγύης που τους χαρακτηρίζει, συμμετέχουν στις δράσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΌΣ ΥΠΌ ΤΗΝ ΗΓΕΣΊΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΈΨΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΌ ΣΤΡΑΤΌ ΝΑ ΔΙΑΣΧΊΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΌ ΕΥΦΡΆΤΗ ΣΤΟ DEIR EZZOR-ΡΕΠΟΡΤΑΖ
 09.09.2017
Το Σάββατο, ο αποικιοκρατικος συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε σε επίσημη δήλωση ότι θα στηρίξει τη στρατιωτική δημοκρατική δύναμη των Κουρδων της Συρίας (SDF) και τη στρατιωτικο συμβουλιο του Deir Ezzor (DMC) προς την πόλη Deir Ezzor.
Ο αποικιοκρατικος συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα παρέχει εξοπλισμό, εκπαίδευση, υποστήριξη πληροφοριών και υλικοτεχνικής υποστήριξης, πυρκαγιές ακριβείας και συμβουλές για το πεδίο της μάχης για το SDF και το DMC κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.
Ο αποικιοκρατικος συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι θα υποστηρίξει το SDF μέχρι να καταγράψει πλήρως στην κατοχη του την κοιλάδα του ποταμού Khabur. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται να καταλλάβουν άλλες περιοχές στο διοικητικό συμβούλιο Deir Ezzor. Κούρδικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι ο στόχος της επίθεσης είναι να φτάσει στην πόλη Markada νότια της πόλης al-Shaddadah μόνο για να εξασφαλίσει την αμερικανική βάση κοντά στην al-Sahdadah.
Εν τω μεταξύ, ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου Raqqa που συνδέεται με την SDF ισχυρίστηκε ότι ο στρατηγός κ. Robert Jones, αναπληρωτής αρχηγός του αμερικανικού αποικιοκρατικου συνασπισμού, δήλωσε σε συνάντηση ότι ο αποικιοκρατικος συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν θα επιτρέψει στις δυνάμεις τηςΔημοκρατιαςτης Συριας να παρακάμψουν τον ποταμό Ευφράτη.
Άλλοι ισχυρίστηκαν ακόμη ότι ο Τζόουνς απείλησε να χτυπήσει οποιεσδήποτε μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού (ΣΑΣ) εάν διασχίσει τον ποταμό Ευφράτη. Ωστόσο, κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από τον αποικιοκρατικο συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
https://southfront.org/us-led-coalition-will-not-allow-syrian-army-to-cross-euphrates-river-reports/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Aliki Papachela
Ο Manu Chao κι η Κλέλια ως τι πήγαν στο City Plaza;
Κατά τ άλλα τους γλεντούντες δεν τους κόβω εγώ για πρόσφυγες.
Εσείς;
Γλεντάνε πάντως μια χαρά...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία κρατουμένων μαθητών και σπουδαστών για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές Κορυδαλλού
11 Σεπ 2017 | 10:42
Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη καταγγελία κρατουμένων μαθητών και σπουδαστών, σχετικά με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στις φυλακές Κορυδαλλού:
Η εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και μοιάζει με ''σχέδιο σκοτεινών κύκλων", ή απλά με εκπαιδευτική ανεπάρκεια και αυθαιρεσία, η άσκηση των καθηκόντων της διευθύντριας του Σ.Δ.Ε. του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού η οποία με τις ενέργειές της και τις δηλώσεις της, δυσχεραίνει την εκπαίδευση των κρατουμένων ή ακόμη και επιδιώκει την κατάργηση του ίδιου του Σ.Δ.Ε.
Στα πλαίσια αυτά:
1. Δημιούργησε πολύ κακό κλίμα στην ψυχολογία μας, παραμονές των πανελληνίων, αρνούμενη πεισματικά την διεξαγωγή των εξετάσεων μέσα στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού. Επιπροσθέτως ενώ κατ' ουσίαν δυναμίτιζε την διεξαγωγή τους, θέλησε να καρπώθει τα οφέλη της, όταν πλέον διαπίστωσε ότι δεν θα μπορούσε να τις αποτρέψει.
2. α) Παραβίασε την κλειδαριά του φοριαμού των σπουδαστών του Ι.Ε.Κ. και πέταξε όλο το περιεχόμενο του! Δεν σεβάστηκε ούτε ότι η γραφική ύλη είναι για εμάς δυσευρετη κ αναγκαία, ούτε ότι δεν μας χορηγείται δωρεάν.
β) Δεν σεβάστηκε τα έργα σπουδαστών του Ι.Ε.Κ. και τα πέταξε (τα βιβλία στην πυρά) αναβιώνοντας μεσαιωνικό κλίμα σε περιβάλλον σχολείου και μάλιστα σ' έναν ευαίσθητο χώρο, όπως είμαστε εμείς. Είναι πέρα από κάθε λογική η ενέργεια μιας εκπαιδευτικού να καταστρέψει μοναδικά έργα κρατουμένων σπουδαστών.
γ) Εκδηλώνει με διάφορους τρόπους και απαράδεκτες εκπαιδευτικά συμπεριφορές εις βάρος μας, ανεξήγητα εκδικητικά. Όπως, όχι μόνο αρνούμενη να βοηθήσει αλλά και επιβάλλοντας την άποψή της, προκάλεσε στο συμβούλιο καθηγητών να μη δικαιολογηθούν  απουσίες που ως μόνο αίτιο είχαν τις μεταγωγές, με αποτέλεσμα συγκρατούμενοι να χάσουν την διδακτική τους χρονιά.
δ) Δημιούργησε απαράδεκτο υπηρεσιακά κλίμα εις βάρος των συναδέλφων της, με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί που για σειρά ετών υπηρετούσαν στο σχολείο μας να επιδιώξουν να φύγουν και έφυγαν.
Το αποκορύφωμα των πραγματικών επιδιώξεών της ήρθε όταν ζήτησε από φοιτητές που βρίσκονταν στον χώρο του σχολείου να φύγουν.
Η άρνησή τους προκάλεσε την εκδικητηκότητά της και τους κατηγόρησε αδίκως για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.
Την ενέργεια της αυτή την έκανε με τελικό στόχο να πετύχει οι φοιτητές να μην βρίσκονται στο χώρο του σχολείου.
Έχει δηλώσει κατ' επανάληψη αυτή της την πρόθεση, παρά το γεγονός ότι πολύ καλά γνωρίζει ότι δυσκολεύει έως απαγορεύει την μελέτη των φοιτητών.
Στην αγωνία των μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών κρατουμένων ότι με τον τρόπο που λειτουργεί θα κλείσει κατ' ουσίαν το σχολείο, η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Δεν με νοιάζει».
Την ενημερώνουμε ότι δεν θα της το επιτρέψουμε.
Καλούμε κάθε αρμόδιο να λάβει μέτρα για την συγκεκριμένη εκπαιδευτικό κα Κουτούλα Παγώνα και να την απομακρύνει άμεσα.
Δεν είναι δυνατόν μόλις πέρισυ και παρουσία του Γ.Γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης να αναφέρεται η παντελής έλλειψη βίας σε σχολείο κρατουμένων, σε αντίθεση με τα ελεύθερα σχολεία, και η ίδια η διευθύντρια του σχολείου να ασκεί βία.
Βία λεκτική, ψυχολογική και με μια ιδιότυπη άσκηση εξουσίας να μετατρεπει το σχολείο σε φυλακή μέσα στην φυλακή.
Δεν θα της επιτρέψουμε να καταστρέψει το σχολείο που έφτιαξε ο προκάτοχός της, Γιώργος Ζουγανέλης, που μένει στην καρδιά όσων τον γνωρίσαμε.
Πρωτοβουλία κρατουμένων μαθητών και φοιτητών Κορυδαλλού




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Απρίλιο του 1924, ακριβώς πέντε χρόνια μετά την απόφαση των Συμμάχων να σταλεί η Ελλάδα ως εντολοδόχος τους στη Μικρασία, φτάνει στα γραφεία των ελληνικών εφημερίδων το εξής τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων:
«Φορτία ελληνικών οστών εκ Μικρασίας αποστέλλονται εις Ολλανδίαν δι’ εμπορίαν και λιπασμάτων»
Όπως γράφει ο Ριζοσπάστης του 1924 στην πρώτη του σελίδα:
Φρικιαστική είδησις…
Τα κόκκαλα των παιδιών του εργαζόμενου ελληνικού λαού, που εδολοφονηθήκανε εξαιτίας του Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου εις την Μικρασίαν, ξεθάφτονται και πωλούνται στους ευρωπαίους βιομηχάνους λιπασμάτων. Μάλιστα, αυτό γίνεται. Βαπόρια κακούργων φορτώνουν τα κόκαλα των δολοφονημένων παιδιών μας και αδελφών μας στον Σαγγάριο, Αφιόν, Σεϊντί Γαζή, Καλέ Γκρότο…
Οι ίδιοι έμποροι οι οποίοι, για τα συμφέροντα των στην Ανατολή, μέσω του Κωνσταντίνου, μας έστειλαν εκεί κάτω… τώρα εμπορεύονται τι; Τα κόκαλα των παιδιών των χαροκαμένων μανάδων, τα κόκαλα των συζύγων και αδελφών της πεντάρφανης ελληνικής οικογένειας. Δεν πρόκειται για μυθιστόρημα. Η είδησις είναι αληθινή. Η πρώτη βαποριά επήγε κιόλας στην Ολλανδία και επέρασεν από το χωνευτήριο του εργοστασίου για να γίνη λίπασμα, εμπόρευμα…
Αυτά γίνονται εις τον αιώνα του πολιτισμού και από Ευρωπαίους… πολιτισμένους, μάλιστα, πολιτισμένους, και όχι κανίβαλους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χιλή: Χιλιάδες συμμετέχοντες στην πορεία για την απότιση φόρου τιμής στα θύματα της δικτατορίας
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017, 04:38
Περίπου 5.000 Χιλιανοί συμμετείχαν χθες στο Σαντιάγο στην ετήσια πορεία για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της στρατιωτικής δικτατορίας (1973-1990), μετά την ολοκλήρωση της οποίας ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε μια μερίδα των διαδηλωτών και αστυνομικούς.
Η πορεία, στην οποία κάλεσαν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οικογένειες ανθρώπων που φυλακίστηκαν ή εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του στρατηγού Αουγκούστο Πινοτσέτ, γίνεται κάθε χρόνο περί την 11η Σεπτεμβρίου.
Ήταν την 11η Σεπτεμβρίου 1973 που έγινε το στρατιωτικό πραξικόπημα με το οποίο ανατράπηκε ο σοσιαλιστής πρόεδρος Σαλβαδόρ Αγιέντε.
Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην πορεία κρατούσαν πλακάτ με φωτογραφίες συγγενών τους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της χούντας, άλλοι πανό με τα οποία απαιτούσαν να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία για ανθρώπους που εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού καθεστώτος.
Ο απολογισμός της δικτατορίας του Πινοτσέτ ανέρχεται σε περίπου 3.200 νεκρούς και εξαφανισμένους, ενώ περίπου 38.000 άνθρωποι βασανίστηκαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Η πορεία ολοκληρώθηκε όπως κάθε χρόνο στο μεγαλύτερο νεκροταφείο της πόλης, στο βόρειο τμήμα του Σαντιάγο, γύρω από το οποίο μερικές δεκάδες κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε σταθμούς του μετρό, μια κλινική, υποκαταστήματα και αυτόματα μηχανήματα τραπεζών και πρατήρια βενζίνης, ενώ έστησαν οδοφράγματα, μετα την επιθεση  της αστυνομιας.
Η αστυνομία, η οποία είχε αναπτύξει μεγάλη δύναμη για την πορεία, έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση για να τους διαλύσει, χωρις αιτια και λογο και χωρις να προηγηθουν επεισοδια.
Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 25 διαδηλωτές συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αστυνομία.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αμερικάνικη Αεροπορία βομβάρδισε τον Συριακό Στρατό στο Ντέιρ Εζζόρ

Η Δυτικη Αποικιοκρατικη Συμμαχία που διευθύνεται από τις ΗΠΑ χτύπησε το συριακό στρατό  στ΄ανατολικά της πόλης Deir ez Zor.Υπάρχουν νεκροί.Αυτή την είδηση μεταφέρει τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη η τηλεόραση Sky News Arabia.
Δεν έχει ακόμη επίσημα επιβεβαιωθεί η έιδηση.Δεν δίνονται άλλες λεπτομέρειες καμιά πλευρά δεν έχει ακόμη σχολιάσει το γεγονός.achtungpartisanen.ru 11
To Sky News Arabia αναφέρει επικαλούμενο τις πηγές του ότι μαχητικά της δυτικης αποικιοκρατικης σύμμαχίας έπληξαν στρατιωτική φάλαγγα ανατολικά της Ντέιρ Έζζορ και υπάρχουν νεκροί σύριοι στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί πολιτοφύλακες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα έγινε η επίθεση στους δίδυμους πύργους στις ΗΠΑ.
Την επίθεση την "ανέλαβε" η Αλ Κάιντα, την οποία οι ΗΠΑ στηρίζουν και καθοδηγούν ολοκληρωτικά στην Συρία....
Ταυτόχρονα με αυτό, σελίδες όπως το Ellinika Hoaxes ή μεγαλοεπιστήμονες σαν τον Mikeius θα κάνουν "επιστημονικές" έρευνες για να σας αποδείξουν το πόσο συνομωσιολόγοι "ψεκασμένοι", "λιακόπουλοι" είστε



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποια ΔΕΘ και ποιες εξαγγελίες! Νέα μέτρα στον ορίζοντα και ΑΜΕΣΑ
ΚΥΡΙΑΚΉ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2017
Του Δημήτρη Κυπριώτη
στρατηγός ε.α. οργανωτικός γραμματέας Ε.Πα.Μ.
Ο πρωθυπουργός με άνεση, σαν να μην τρέχει απολύτως τίποτα, έδωσε σήμερα την καθιερωμένη συνέντευξη στους εκπροσώπους των ΜΜΕ  στη ΔΕΘ. Τα πάντα είναι καλώς καμωμένα, η κυβέρνηση έχει σχέδιο, οι λύσεις είναι δρομολογημένες και μάλιστα θα έχουμε και καλλίτερες ήμερες, αλλά από το 2018 και μετά. Αυτά σε πολύ γενικές γραμμές   είναι τα συμπεράσματα της συνέντευξης, για να μην κουραζόμαστε αραδιάζοντας ψέματα.
Και γιατί το λέμε αυτό; Απλά επειδή οι τρύπες που έχουν ανοίξει στα ταμεία του Δημοσίου, δεν μπορεί παρά να φέρνουν νέα μέτρα για να …μπαλωθούν. Και αυτό το λένε τα αδιάσειστα στοιχεία. Τώρα το τι μας  λέει ο κ Τσίπρας, είναι από άλλο ανέκδοτο.
Λοιπόν έχουμε και γράφουμε. Καταστροφικές συνέπειες είχε για τα νοικοκυριά αλλά και για τον προϋπολογισμό η υπερφορολόγηση των εισοδημάτων, που ξεκίνησε από τον περασμένο χρόνο και έτσι, η επίτευξη των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018, έχει τεθεί σε αμφισβήτηση, πριν καν ξεκινήσει η 3η αξιολόγηση.
Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν τρύπα ύψους 2 δις. ευρώ, αφού δεν μπόρεσαν τα ταμεία να μαζέψουν τα ποσά που είχαν προϋπολογιστεί. Η υστέρηση στα έσοδα στο πρώτο επτάμηνο ανέρχονται σε 700 εκατ. Ευρώ. Πολύ πιθανό από αυτό το γεγονός και μόνο  να ζητηθούν από τους πιστωτές και ειδικά από το ΔΝΤ,  επιπλέον διασφαλίσεις, που ως συνήθως αυτές μεταφράζονται σε νέα μέτρα.
Και να ήταν μόνο αυτό; Τα περί ανάπτυξης παραμυθάκια και ανάκαμψης που μας έπρηξαν τον τελευταίο καιρό,  μεταφράζονται σε λουκέτα επιχειρήσεων, ενώ κοντά στο οριστικό κλείσιμο έχουν φτάσει 4 στις 10 επιχειρήσεις. Οι δε περίφημες νέες θέσεις εργασίας αντιστοιχούν  σε χάσιμο 21.000  θέσεων! Τόσο καλά μιλάμε. Από την άλλη πλευρά, αν δούμε πόσα εισοδήματα χάθηκαν αυτά τα 7 χρόνια, το ποσόν αγγίζει στα 24, 475 δισ. ευρώ!
Και μέσα σε όλα ο κ. Σταθάκης, ναι είναι αυτό που παριστάνει τον  υπουργό,  ο κύριος αυτός, έδωσε το  πράσινο φως για το καλό ξεκίνημα των πλειστηριασμών τη νέα περίοδο, με 3.770 σπίτια να βγαίνουν στο σφυρί με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Για να δούμε πως θα ξεκινήσουν και τι αντιστάσεις θα δούμε . Γιατί σίγουρα θα υπάρξουν και θα είναι σθεναρές.
Σε αυτό το ωραίο οικονομικό κλίμα,  να που βγήκε και πάλι ο φιλέλληνας  επίτροπος Μοσκοβισί που έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη στην κυβέρνηση ως προς τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων. Τα καθόρισε σε ύψος 5,4 δις. ευρώ για το 2018 και τώρα δεν  έχουμε στο ΤΑΙΠΕΔ τον «εργατικότατο» κ. Πιτσιόρλα,  αφού οι επιδόσεις του εκεί εκτιμήθηκαν και προβιβάστηκε σε υφυπουργό.
Όλα αυτά τα ωραία ο κ. Τσίπρας μάλλον ξέχασε να τα αναφέρει ή μάλλον του φάνηκαν εύκολη υπόθεση, αφού βλέπετε οι δανειστές και «σύμμαχοι»  τον στηρίζουν ακόμη για τα καλά, σε θλίψη του Κυριάκου, που στενοχωριέται που δεν θα έχει να κάνει και αυτό τόσα πολλά. Όμως αυτός ξέρει και θα βρει να στριμώξει και άλλο τους Έλληνες.
Και λέμε εμείς τώρα, ότι αυτοί καλά κάνουν και σχεδιάζουν το πως θα «σπείρουν» μέτρα, θλίψη, θάνατο. Όμως ο σχεδιασμός αυτών των τύπων γίνεται πάντα χωρίς να υπολογίζουν τον ξενοδόχο, που μάλλον θα «λαγοκοιμάται» ακόμη. Όμως να είναι σίγουροι, ότι θα τον δουν ξαφνικά και δεν θα είναι νύκτα. Μέρα μεσημέρι και τότε «ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε»;




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιταλία: Έξι νεκροί και δύο αγνοούμενοι από το κύμα κακοκαιρίας
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017, 12:55

Στους έξι νεκρούς και δύο αγνοούμενους αυξήθηκε ο προσωρινός απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την κεντρική Ιταλία, ειδικότερα την πόλη του Λιβόρνο στην Τοσκανη.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα μέλη μίας οικογένειας που κοιμόταν σε υπόγειο, το οποίο πλημμύρισε, έχασαν τη ζωή της. Οι πυροσβέστες βρήκαν νεκρούς τους δύο γονείς, την κόρη τους και τον παππού της.
Επίσης, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε λόφο κοντά στο Λιβόρνο, ενώ άλλος ένας σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, εξαιτίας της κακοκαιρίας, στη Τοσκάνη.
Το πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας κατάφερε να σώσει έναν νέο που είχε κρεμαστεί από δέντρα, εγκαταλείποντας το σπίτι του, το οποίο είχε πλημμυρίσει.
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η κακοκαιρία θα συνεχίσει να πλήττει την κεντρική Ιταλία μέχρι αύριο το βράδυ.

 Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017, 11:21
Εφτά  άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε χθες τη νύχτα την πόλη Λιβόρνο στην Τοσκάνη της κεντρικής Ιταλίας. Η πόλη πλημμύρισε και οι άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να ανταποκριθούν στις κλήσεις σε βοήθεια.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τεσσερεις από τους νεκρούς ζούσαν σε περιοχή λίγο έξω από την πόλη του Λιβόρνο, σε λόφο όπου το μένος των υδάτων παρέσυρε οτιδήποτε συνάντησε στην πορεία του.
Πολλά σπίτια, ιδίως ισόγεια, έχουν γεμίσει νερό και λάσπη, ενώ έχουν διακοπεί, προσωρινά, οι συνδέσεις του δικτύου αστικών συγκοινωνιών.


10/09/2017, 20:49
Επτά νεκροί και δυο αγνοούμενοι είναι ο νέος απολογισμός από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την πόλη του Λιβόρνο, στην κεντρική Ιταλία.
Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι σε υπόγειο κεντρικής περιοχής του Λιβόρνο έχασαν την ζωή τους, λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης και της πλημμύρας, ένα αγοράκι δύο ετών, οι γονείς και ο παππούς του.
Ο ηλικιωμένος άνδρας, πριν χάσει την ζωή του από πνιγμό, κατάφερε να σώσει το άλλο παιδί του ζευγαριού, την τετράχρονη εγγονή του.
Επίσης, ένας άνθρωπος καταπλακώθηκε από κατολίσθηση και πέθανε σε λόφο κοντά στην πόλη, ενώ ένας άλλος άνδρας παρασύρθηκε από το μένος των υδάτων και βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητό του.
Πριν από λίγο, η Πολιτική Προστασία της χώρας έκανε γνωστό ότι εντόπισε το πτώμα του έβδομου θύματος.
Ο δήμαρχος του Λιβόρνο, Φιλίππο Νογκαρίν, δήλωσε ότι η πόλη του κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικής καταστροφής.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιφέρεια της Τοσκάνης, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, θα συνεχισθούν μέχρι τα μεσάνυχτα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δολοφονία αριστερής δημοσιογράφου στην Ινδία
Η δολοφονία μιας ασυμβίβαστης δημοσιογράφου
ΔΕΥΤΈΡΑ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 11, 2017
«Με αποκαλούν ακόμη και πόρνη... Δεν με νοιάζει τι θα μου συμβεί. Αλλά ανησυχώ πραγματικά για τη χώρα. Αυτοί οι τύποι θα τη διαλύσουν» απαντούσε η Ινδή δημοσιογράφος Γκάουρι Λανκές σε πρόσφατες απειλές που δεχόταν.
Υπονοώντας με το «αυτοί οι τύποι» τους εξτρεμιστές εθνικιστές ινδουιστές και τον...
πολιτικό τους εκπρόσωπο, το κόμμα (BJP) του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι που τόσο επέκρινε με τα άρθρα της.
Προχθές οι απειλές έγιναν πραγματικότητα: τρεις ένοπλοι την δολοφόνησαν έξω από το σπίτι της, στην Μπανγκαλόρ του κρατιδίου Καρνατάκα.
Η 55χρονη δημοσιογράφος ήταν διευθύντρια της εβδομαδιαίας αριστερής εφημερίδας Lankesh Patrike, την οποία ίδρυσε ο διάσημος ποιητής, συγγραφέας, κινηματογραφιστής πατέρας της, ακτιβιστής όπως και η ίδια σε θέματα δημοκρατίας και δικαιωμάτων.
Οι φίλοι της την περιγράφουν «ασυμβίβαστη και ριζοσπάστρια» και οι εχθροί της την κατηγορούν για μίσος προς στον ινδουσιμό.
Η Λανκές ήταν πολέμια της ινδουιστικής ακροδεξιάς και του συστήματος των καστών και διεκδικούσε μια κοσμική Ινδία.
Πίστευε ότι ο θρησκευτικός φανατισμός -ιδίως δε της κυβέρνησης Μόντι- μπορούσε να καταστρέψει την Ινδία.
Δεν έκρυβε τη συμπάθειά της προς το μαοϊκό αντάρτικο των Ναξαλιτών και προασπιζόταν με πάθος τα δικαιώματα των Νταλίντ, των «ανέγγιχτων» που αποτελούν την πιο χαμηλή κάστα της Ινδίας.
Τα τελευταία χρόνια δημοσιογράφοι που έχουν ασκήσει κριτική κατά των εθνικιστών ινδουιστών έχουν γίνει στόχος δολοφονιών, έχουν φυλακιστεί και έχουν διασυρθεί στα κοινωνικά μέσα, ενώ πολλές γυναίκες ρεπόρτερ έχουν δεχτεί απειλές για επιθέσεις και βιασμούς.
Υπουργός έφτασε προ διετίας να αποκαλέσει δημοσιογράφους «presstitutes» (πόρνες του Τύπου).
Η Λανκές ήταν μία από αυτές που βρέθηκε στο στόχαστρο. Πέρσι καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλακή για «δυσφήμηση» βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος BJP, αλλά αφέθηκε ελεύθερη μετά την άσκηση έφεσης.
Παρά τις διώξεις, η δημοσιογράφος επέμενε πως τίποτα δεν θα την αποτρέψει από να συνεχίσει τη δουλειά της, την οποία χαρακτήριζε «συνταγματικό μου καθήκον να συνεισφέρω με τον δικό μου μικρό τρόπο στην εγκαθίδρυση μιας κοινωνίας της ισότητας».
Τους τελευταίους μήνες έγραψε αρκετά άρθρα για τις αυθαιρεσίες των πολιτικών του κυβερνώντος κόμματος, τις αυξανόμενες επιθέσεις κατά της ελευθερίας του Τύπου, τα σκάνδαλα της τοπικής πολιτικής σκηνής.
Αλλά και για το πόσο επικίνδυνη έχει γίνει η πόλη της (κατά τα άλλα ινδική πρωτεύουσα της τεχνολογίας) για τις γυναίκες, σημειώνοντας τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οικογενειακής βίας, των δολοφονιών για την προίκα, των επιθέσεων με οξύ κατά γυναικών ή της συστηματικής παρενόχλησης στους δρόμους.
«Τι μπορεί να κάνουν οι γυναίκες της Μπάνγκαλορ για να ζήσουν όπως θέλουν; Πώς μπορούν να διεκδικήσουν τους δημόσιους χώρους χωρίς να φοβούνται πρόστυχους μπράβους, φανατικούς θρησκόληπτους και ανεγκέφαλους άντρες στην εξουσία που ως αιτία όλης αυτής της παρενόχλησης δείχνουν τα ρούχα των γυναικών αντί για την κοπριά που καταλαμβάνει το κεφάλι αυτών των αρσενικών;».
«Η φίμωση μιας δημοσιογράφου με αυτό τον τρόπο αποτελεί κακό οιωνό για την ινδική δημοκρατία» δήλωσε η Σομπχάνα Τζάιν, πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Δημοσιογράφων, ενώ η δημοσιογράφος Μπάρκχα Ντουτ συμπλήρωσε: «Η δολοφονία της Λανκές πρέπει να γίνει έκκληση αφύπνισης. Ολοι μας -και ιδίως οι γυναίκες- έχουμε αρνητικές εμπειρίες, απειλών και καταχρήσεων: από βιασμούς έως και δολοφονίες. Πήγα στην αστυνομία, κατέθεσα σε δικαστήριο, αλλά κανείς ποτέ δεν βρήκε τα άτομα που με απείλησαν».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είναι ένας τύπος εδώ στη γειτονιά που από το πρωί φωνάζει: "Ε-ε-ε-ε-ε-ε-ρχονται!! Ε-ε-ε-ε-ε-ε-ρχονται!!"
Και μετά συνεχίζει:
"Να τα, να τα, τα μπόινγκ στο Μανχάταν
11 Σεπτέμβρη κάθε μέρα νά 'ταν"

11η Σεπτεμβρίου 2001: 16 χρόνια μετά
Ο κόσμος δεν είναι πια ίδιος, είναι πολύ χειρότερος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρεχει και δεν φτανει 23χρονη από την Κρητη.
Της εκλεψαν την ταυτοτητα και βρεθηκε παντρεμενη με 50χρονο πακιστανο.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσεχοι ακτιβιστες διαμαρτυρονται μεσα στα Lidl. Για την αφαιρεση σταυρων στις διαφημησεις των προιοντων της με φοντο τα ελληνικα εκκλησακια στα νησια από τα οποια εχει αφαιρεθει ο σταυρος  στην κορυφη τους για να μην ενοχληθουν οι μουσουλμανοι.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Πρωτη μερα στα δημοτικα
Θα συστηθουν μεταξυ τους τα παιδακια .
Φαιδρα , Λυδια, Ορεστης, Ιασωνας ,Βροτεας, Γνησσιπος,Υψιπυλη ,Χλωρις ,Ψαμμητιχος.,Νεμεση...
Εχουν φρικαρει πια οι παπαδες στις βαφτισεις!!
Θα πει κανα καψερο Κωστακης η Βαγγελιτσα και θ αρχισουν τα υπολοιπα .."εξω τα αλλοδαπα απ τα σχολεια μας" !!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλουν πολλά κάτω από το τραπέζι μάλλον τα αναπαγγελτα λιγουρία και αγριεψαν οι Καναδοί της Eldorado
Πολύ σύντομα θα τα βρουν
Έτσι είναι αυτές οι δουλειές
Δυστυχως δεν εχουμε κυβερνηση και οτι θελουν οι δολοφονοι-επενδυτες θα το παρουν



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σαν σημερα δολοφονηθηκε ο Σαλβαδορ Αλιεντε απ τις ΗΠΑ, για να κανει κουμαντο στην Χιλή ο δικτατορας Πινοσετ και τα παιδιά του Σικαγο.
Αυτό που η Χιλή βγήκε καταχρεωμένη με την νεοφιλελεύθερη δικτατορία του Πινοσέτ, δεν έχω ακούσει να σχολιάζεται και πολύ.
Πάντως στην Χιλή πριν 44 χρόνια προβλήματα σαν κι αυτά που αντιμετωπίζει η Eldorado Gold τα έλυσαν δυναμικά.
Σχολιο.- Σαν σήμερα το 1973 δολοφονείται στο Σαντιάγο της Χιλής ο Σαλβαντόρ Αλιέντε. Δύο μήνες μετά ο σκηνοθέτης του πραξικοπήματος Χένρι Κίσινγκερ κερδίζει το Νόμπελ Ειρήνης




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η πλάκα είναι ότι υπάρχουν μερικοί που πιστεύουν ότι η Ελντοράντο θα φύγει. Θα μου πεις εδώ εσύ πίστευες ότι ο σφύριζα θα φέρει τον σοσιαλισμό!
Σχολιο.- Πόσες φόρές έχει φύγει;
Σχολιο.-  Αυτή είναι η τρίτη. Είναι σαν την τελευταία συναυλία των Σκόρπιονς και των Πυξ Λαξ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκληρή ναζίστρια αρχικαργιόλα-φόνισσα η Μάργκαρετ Θατσερ λάτρευε κυριολεκτικά τόν αγαπημενο της Πινοσέτ καί επινε νερό στό ονομα του. Σκατά στούς λάκκους και τών δύο τους.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 1973, το πραξικόπημα της Χιλής πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των ΗΠΑ, ανατροπή μιας δημοκρατικά εκλεγμενης κυβέρνησης. Η Θάτσερ πήγε να ευχαριστήσει τον Πινοσέτ για το ότι "εφερε τη δημοκρατία στη Χιλή".
Άσκησε πιέσεις ενάντια στην ποινική δίωξη του για εγκλήματα πολέμου. Φυσικά, επειδή η ίδια είχε διαπράξει περισσότερα εγκλήματα από αυτόν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που ήταν στην εξουσία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναπόφευκτες συγκρίσεις με αφορμή τον τυφώνα Ίρμα:
- Κούβα: Με συντονισμό των αρχών ασφαλίστηκαν οι κατοικίες,τα κυβερνητικά κτήρια και οι εταιρείες, καθώς και οργανώθηκε η ασφαλής μεταφορά πάνω από 200.000 κατοίκων σε καταφύγια και τοποθεσίες μακρυά από το μάτι του κυκλώνα.
Αποτέλεσμα: Δεν έχουν σημειωθεί θύματα και έχουν καταγραφεί μόνο κάποιες αναπόφευκτες ζημιές στις... κτηριακές υποδομές.
- Νησιά Καραϊβικής: Τουλάχιστον 30 νεκροί και ισοπεδωμένες πόλεις από όπου πέρασε η Ίρμα.
- ΗΠΑ: Αγωνιώδεις εκκλήσεις κυβερνητικών παραγόντων στους κατοίκους να εγκαταλείψουν άρον άρον τα σπίτια τους και να φύγουν γιατί... το κράτος δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει ούτε καταφύγια ούτε συνθήκες διαβίωσης μετά από καταστροφή!
Αποτέλεσμα: Δεν ξέρουμε ακόμα, αλλά... ο Θεός να βάλει το χέρι του!
Θα μου πείτε πως στην Κούβα όπως επιμενουν τα δυτικα μεσα αποβλακωσης... πεινάνε... δεν έχουν δημοκρατία... δεν έχουν ελευθερία. Ε,πηγαίνετε στις ΗΠΑ να... ζήσετε το όνειρο σας! Μόνο... προσοχή στα φυσικά φαινόμενα και φροντίστε να μην αρρωστήσετε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμβαίνει στη μαρτυρική και κατεχόμενη Παλαιστίνη...
Ο Μαχμουντ Αμπας εχτισε για τον εαυτο του ένα 13 εκατομμυριων δολαριων παλατι  στο μεσο της παλαιστινιακης οικονομικης κρισης. Αυτό δειχνει ποσο νοιαζεται για τον λαο του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΓΑΠ τα πούλησε 11 εκατομμύρια, όμως σήμερα η Eldorado Gold αποκάλυψε ότι πλήρωσε τα
μεταλλεία 2 δισ ευρώ!
(τα υπόλοιπα είναι μίζες πολιτικών;)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΡΕΣΑΛΤΟ"
Tι επιδιώκει η Vanessa Redgrave πρώην Τρότσκιστρια και νυν φερέφωνο της νεας τάξης, με το ντοκιμαντέρ της για τους πρόσφυγες «Sea Sorrow»;
Μα στο να γίνει η Ευρώπη ένα απέραντο Μπαγκλαντές με φτηνούς δούλους, ενός εφεδρικού στρατού μαύρης εργασίας που θα χρησιμοποιείται απ' το κεφάλαιο για την... συμπίεση των αμοιβών και την άλωση των κοινωνικών και εργασιακών κεκτημένων των Ευρωπαίων εργαζομένων.
Και όλα αυτά στο όνομα του ανθρωπισμού και της συμπόνιας για τους πεινασμένους και «κατατρεγμένους» του τριτοκοσμικού κόσμου.
http://resaltomag.blogspot.gr/2017/09/vanessa-redgrave-t-sea-sorrow.html



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η παλιά γέφυρα και η Βυζαντινή παραμένουν στη θέση τους και χασκογελούν κοιτώντας τις μίζες!
ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΜΨΑΤΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Η παλιά γέφυρα και η Βυζαντινή παραμένουν στη θέση τους και χασκογελούν κοιτώντας τις μίζες!!!!!!
Πτώση της γέφυρας που βρίσκεται κοντά στον Πολύανθο, γνωστή κι ως γέφυρα Κομψάτου σημειώθηκε τις προηγούμενες ώρες. Την σχετική είδηση έκανε γνωστή ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Χουβαρδάς δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες. Τμήμα της γέφυρας κατέρρευσε. Η γέφυρα συνδέει Ίασμο και Πολύανθο. Άνθρωποι από τον Ίασμο είχαν ειδοποιήσει προ ημερών τη δημοτική αρχή περί της επικινδυνότητας της γέφυρας και δηλώνουν ευτυχώς δεν είχαμε θύματα.
Μετά από έκτακτο ΣΟΠΠΕ που συγκλήθηκε αργά χθες το βράδυ ελήφθη η απόφαση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο τμήμα Πολυάνθου – Ιάσμου μέσω και της παλιάς γέφυρας του Κομψάτου. Η κυκλοφορία του συνόλου των οχημάτων θα γίνεται από την διασταύρωση Πολυάνθου- Αμβροσίας μέσω Μωσαϊκού – Γαλήνης – Ιάσμου και αντίστροφα, μέχρι και την εκτίμηση της κατάστασης από τους αρμόδιους φορείς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρόνια πολλά Πρόεδρε των Αδέσποτων κι Αδούλωτων...
Bashar Al Assad... 11 Σεπτέμβρη 1965
...της Αδουλωτης και Απροσκυνητης  Συρίας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι η δική μας 11η του Σεπτέμβρη! Δεν ξεχνάμε... Δεν συμβιβαζόμαστε... Δεν συγχωρούμε!
Ο δολοφονημένος από τη Cia Salvador Allende, ZEI στη μνήμη όλων των Ελεύθερων Ανθρώπων!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσοι 235 εργαζομενοι στα ορυχεια στις Σκουριες είναι οι 4000 που διαδιδουν οι αλητεςπληρωμενοι ρουφιανοι δημοσιογραφοι?
http://www.eldoradogold.com/assets/operations-and-projects/europe/projects/skouries-greece/default.aspx