Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Τεταρτη 9 Αυγουστου 2017



Με την αποχώρηση του Ερυθρού Σταυρού και τη μη εύρεση λύσης από την πλευρά της Κυβέρνησης το αποτέλεσμα είναι 400 ψυχές στο Κέντρο Αιτούντων Ασύλου Λαυρίου να έχουν μείνει χωρίς φαγητό
κάνουμε έκκληση σε αλληλέγγυους – ες για τα παρακάτω είδη τα οποία μπορούν να πηγαίνουν απευθείας στο κέντρο:
Όσπρια ,ρύζι. σάλτσες ,λάδι αλάτι. πιπέρι ,ζάχαρη. γάλα βρεφικό, γάλα εβαπορέ, ψωμί ή αραβικές πίτες ,αλεύρι ,φρυγανιές. φρουτόκρεμες και κρέμες. Αυγά
πάνες νούμερο 3 4 5, μωρομάντιλα. σερβιέτες χαρτί υγείας .σαπούνι .χλωρίνη .σακούλες σκουπιδιών. Παυσίπονα για παιδιά και μεγάλους αντιβίωση για παιδιά, οινόπνευμα και Betadine.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλήθεια για τους Ρωσικούς “anti-Gay” νόμους
(10 Πράγματα Που Δεν Γνωρίζατε Για Τους Anti-Gay & LGBT(*) Rights Νόμους της Ρωσίας)
*ΛΟΑΤ (αγγλικά: LGBT) είναι ένα αρκτικόλεξο που προέρχεται από τις λέξεις Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Τρανς, το οποίο μερικές φορές συναντάται και ως ΛΟΑΔ, ερμηνεύοντας τα transgender άτομα στην ελληνική γλώσσα ως διαφυλικά. Το διεθνές αρκτικόλεξο είναι LGBT ή GLBT (Lesbian, Gay, Bisexual και Transgender).

*Αυτό που ακολουθεί είναι η διοικητική περίληψη μιας εκτενούς ανάλυσης των “anti-Gay” νόμων που τοσο ''απασχολουνε''την Δυση ..
( Ο συγγραφέας της αναφοράς (ο οποίος είναι δηλωμένα γκέϋ) ενδιαφέρεται σφόδρα να φτάσει σε ένα ευρύτατο κοινό.

**Το πλήρες λευκό έγγραφο είναι 100 σελίδων και εκτενώς τεκμηριωμένο και υποσημειωμένο.
Η σύνοψη αυτή θα σας δώσει ένα δείγμα της γεύσης της. Πιθανόν να έρθει σε σύγκρουση με ορισμένα από τα πράγματα που έχετε δει σε ρεπορτάζ των κυρίαρχων καθεστωτικων δυτικων ΜΜΕ.
10 Πράγματα Που Δεν Γνωρίζατε Για Τους Anti-Gay & LGBT(*) Rights Νόμους της Ρωσίας
(*) LGBT (Lesbian-Gay-Bisexual-Transvestite)
1. Ο Νόμος ποτέ δεν αναφέρει ή χρησιμοποιεί την λέξη γκέϋ, λεσβιακό, ομοφυλόφιλο, ή οποιονδήποτε άλλο όρο δηλωτικό ομοφυλόφιλου ή άλλου LGBT (Κεφ.2 & Παράρτημα)
2. Ο Νόμος εστιάζει στα παιδιά. Ο τίτλος του είναι «Περί της Προστασίας των Ανηλίκων από την Προπαγάνδα των Μη-Παραδοσιακών Σεξουαλικών Σχέσεων». Τα μηνύματα και η στρατηγική προκειμένου να φέρουν την απαγόρευση της προπαγάνδας από τον Νόμο ορισμένων περιοχών στους εθνικούς νόμους, είναι μέρος μιας μεγαλύτερης προώθησης οικογενειακών αξιών και βασίζεται στην ίδια επιτυχημένη προώθηση στην Αμερική που εναντιώνεται στους γάμους ομόφυλων. (Κεφάλαιο 2)
3. Στην πραγματικότητα η Ρωσία επεκτείνει τις προστασίες των μελών της LGBT κοινότητας. Την 20η Σεπτεμβρίου 2013 η επίσημη αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την προθυμία της να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την πρόληψη εγκλημάτων και διακρίσεων εναντίον ομοφυλόφιλων επί τη βάσει του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, στο 24ο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών. (Κεφάλαιο 2)
4. Έχουν υπάρξει (πολύ πιο σκληρές) τοπικές εκδοχές της απαγόρευσης της προπαγάνδας που είναι εν ισχύει επί 7 χρόνια, και έχουν γίνει μόνο 2 καταδίκες για παραβιάσεις των τοπικών νόμων, και οι 2 είχαν ανατραπεί (Κεφάλαιο 3)
5. Στους 6 μήνες του Ομοσπονδιακού Νόμου έχουν υπάρξει μόλις 3 καταδίκες: 2 ήσαν για πράξεις αστικής ανυπακοής κατά την αμφισβήτηση της νομιμότητας του Νόμου, ενώ η άλλη καταδίκη ήταν μια ιστορία που πρέπει να διαβάσετε. (Κεφάλαιο 3)
6. Στατιστικώς, είναι πολύ πιθανότερο να γίνετε το θύμα ενός Εγκλήματος Μίσους εναντίον των LGBT στις ΗΠΑ παρά στην Ρωσία. (Κεφάλαιο 4)
7. Στην Ρωσία δεν μπορείς να απολυθείς από την δουλειά σου επειδή είσαι ένα άτομο LGBT, ενώ στις ΗΠΑ μπορείς. (Κεφάλαιο 4)
8. Από το 1993 οι γκέϋ σεξουαλικές σχέσεις έχουν γίνει νόμιμες στην Ρωσία, ενώ σε 12 Πολιτείες των ΗΠΑ το γκέϋ σεξ είναι έγκλημα. (Κεφάλαιο 4)
9. Ενώ ο Πρόεδρος Ομπάμα λέει «Δεν έχω υπομονή για εκείνες τις χώρες που επιδιώκουν να συμπεριφέρονται στους γκέϋ ή λεσβίες ή τρανσέξουαλ με τρόπους που τους εκφοβίζει ή τους βλάπτει,» οι πολιτικές του δείχνουν πως μόνο υπομονή έχει για αυτές. (Κεφάλαιο 5)
10. Η ομάδα στην οποία θα είναι μεγαλύτερος ο αντίκτυπος αν βρεθεί να παραβιάζει τον Νόμο: Οι Πολυεθνικοί Οργανισμοί. (Κεφάλαιο 6)

το αρθρο γραφτηκε το 2014 με αφορμη τους Χειμερινους Ολυμπιακους Αγώνες 2014, γνωστοί και ως Αγώνες της 22ης Χειμερινής Ολυμπιάδας, που διεξήχθη στο Σότσι της Ρωσίας από 7 έως 23 Φεβρουαρίου του 2014........




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




''Τα Κύθηρα, όπως και την Χίο το 2012 τα άφησαν να καούν γιατί απλά ..... δεν μπορούν να σβήσουν την φωτιά. Μετά το καλοκαίρι του 2007 και τα δεκάδες θύματα στην Πελοπόννησο η πυροσβεστική και οι αρμόδιες υπηρεσίες προσάρμοσαν το αντιπυρικό δόγμα ως εξής:
"Με δεδομένες τις ελλείψεις σε μέσα και έμψυχο δυναμικό, συγκεντρώνουμε όλες τις δυνάμεις γύρω από τα χωριά και τους οικισμούς για να μην χαθούν σπίτια και ανθρώπινες ζωές και αφήνουμε την φωτιά να καίει στα δάση μέχρι να κοπάσει."
-Χωρίς αντιπυρικές ζώνες,
-με ελλείψεις σε δασο-κομμάντος,
-με απαρχαιωμένα μέσα δασοπυρόσβεσης
είναι ρίσκο να κυνηγάν την φωτιά μέσα σε λαγκάδια και βουνά.Θα κινδυνεύσουν άνθρωποι χωρίς ουσιαστικό όφελος και ενδεχομένως η φωτιά να διασπάσει και τις γραμμές και να κινδυνεύσουν και οικισμοί.
Πολύ απλά λοιπόν, εκλογικεύουν την μιζέρια τους και αφήνουν τον αέρα να κάνει την δουλειά. Για αυτό και τελικά είναι άσκοπο να μιλάμε για "εμπρηστές".
Όχι ότι δεν υπάρχουν, αλλά ο μεγαλύτερος εμπρηστής είναι το ίδιο το κράτος και η αδυναμία του να σβήσει τις φωτιές....''



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νιγηρία: Μέλη της ισλαμοφασιστικης συμμοριας της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τουλάχιστον 30 αλιείς
 Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017, 01:04
Αληταραδες  τζιχαντοφασιστες της συμμοριας της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τουλάχιστον 30 αλιείς σε εφόδους που εξαπέλυσαν σε κοινότητες γύρω από τη Λίμνη Τσαντ, στη βορειοανατολική Νιγηρία, δήλωσαν ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μπόρνο, κάτοικοι και πηγές προσκείμενες στον στρατό χθες Τρίτη.
Οι επιδρομές αυτές ακολούθησαν μια σειρά επιθέσεων των τζιχαντοφασιστών στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 113 άνθρωποι μετά την 1η Ιουνίου.
Τον περασμένο μήνα μέλη μιας ομάδας που αναζητούσε πετρέλαιο απήχθησαν στην περιοχή της λεκάνης της Λίμνης Τσαντ και στην προσπάθεια διάσωσής τους έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 37 άνθρωποι, ανάμεσά τους και κάποιοι όμηροι.
Την απαγωγή διέπραξαν μέλη μιας αλητικης φράξιας των αληταραδων της Μπόκο Χαράμ που έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμοφασιστικό κράτος και δρα στην περιοχή της Λίμνης Τσαντ.
Ο Κασίμ Σετίμα, κυβερνήτης της Πολιτείας Μπόρνο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι τζιχαντοφασιστες της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 30 ανθρώπους σε επιθέσεις τους σε διάφορα χωριά.
Κάτοικοι και πηγές προσκείμενες στον στρατό ανέφεραν ότι οι τζιχαντοφασιστες επιτέθηκαν εναντίον ψαράδων σε διάφορα χωριά κοντά στην βορειοανατολική συνοριακή πόλη Μπάγκα την Κυριακή και προχθές Δευτέρα.
Η Μπάγκα βρίσκεται στα σύνορα της Νιγηρίας με το Τσαντ, τον Νίγηρα και το Καμερούν και το 2015 αποτέλεσε θέατρο σφοδρών μαχών μεταξύ των ισλαμοφασιστων αληταραδων  και των στρατευμάτων της Νιγηρίας.
Η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ, μιας συμμοριας που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμοφασιστικο χαλιφάτο στη βορειοανατολική Νιγηρία, και οι επιχειρήσεις για την καταστολή της έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 20.000 ανθρώπους, ενώ 2,7 εκατομμύρια άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τα τελευταία οκτώ χρόνια.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Καταγγέλλει τις ΗΠΑ για χρήση βομβών λευκού φωσφόρου στη Ρακα
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Την άμεση διάλυση του «διεθνούς συνασπισμού» των ΗΠΑ κατά του «Ισλαμοφασιστικού κράτους» επειδή, μεταξύ άλλων, κάνει χρήση απαγορευμένων όπλων, όπως οι βόμβες λευκού φωσφόρου, που προκαλούν νέες σφαγές σε βάρος του συριακού λαού, ιδιαίτερα σε πόλεις όπως η Ράκα και το κεντρικό νοσοκομείο της πόλης, απαίτησε προχτες Δευτερα το συριακό υπουργείο Εξωτερικών καλώντας για πολλοστή φορά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβει τις ευθύνες του.
Καταγγελίες για χρήση βομβών λευκού φωσφόρου από τους Αμερικανούς είχαν γίνει προσφάτως και για επιχειρήσεις στη Μοσούλη του Ιράκ. Προκαλούν φρικτά εγκαύματα και ανείπωτο μαρτύριο στα θύματά τους.
Ο «διεθνής συνασπισμός» των ΗΠΑ «έχει δημιουργηθεί στο περιθώριο του ΟΗΕ, δίχως να του ζητηθεί να δράσει στη Συρία από την κυβέρνηση της χώρας», σημείωσε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλοντας τις συνεχιζόμενες σφαγές αμάχων από τις βόμβες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε Ράκα, Ντέιρ Εζόρ, Χάσακα κ.α.
Αυτά ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο που περασε, ο συριακός στρατός ανακατέλαβε σημαντικά εδάφη στη στρατηγική (για τα ενεργειακά της κοιτάσματα) κεντρική επαρχία Χομς, ανοίγοντας το δρόμο για την ανακατάληψη και της πόλης Ντέιρ Εζόρ το επόμενο διάστημα. Το ίδιο έπραξε και ο λιβανέζικος στρατός, που εκτόπισε τζιχαντοφασιστες των αληταραδων  της «Αλ Κάιντα» από στρατηγικές λοφώδεις περιοχές που βρίσκονται μεταξύ των μεθοριακών πόλεων Ρας Μπαλμπέκ και Αρσάλ.
Παράλληλα, η Τουρκία ενίσχυσε, για πολλοστή φορά, τις δυνάμεις του στρατού και του πυροβολικού κατά μήκος της περιοχής Κιλίς  απέναντι από το συριακό, κουρδικό καντόνι Αφρίν, απειλώντας με νέες επιχειρήσεις χερσαίας επέμβασης. Μάλιστα, το Σάββατο, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, επανέλαβε πως επίκεινται νέες τουρκικές «επιχειρήσεις στη μεθόριο» με τη Συρία λέγοντας πως «η κατάσταση στην περιοχή είναι κάτι περισσότερο πέρα από πόλεμος κατά μίας τρομοκρατικής οργάνωσης», λέγοντας πως θα προχωρήσει σύντομα σε «νέα, σημαντικά βήματα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ. Εταιρια μισθοφορων προτεινει «ιδιωτικοποιηση» του πολεμου στο  Αφγανισταν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργή Βουτσά κατά της πρώην βουλευτού
Βουτσάς: Η Ρεπούση είναι μια μαλ...σμένη
Τετάρτη, Αύγουστος 9, 2017 - 14:19
Ποιος είδε τον Βουτσά και δεν τον φοβήθηκε! Ο δημοφιλής κωμικός μας άστραψε και βρόντηξε κατά της ιστορικού και πρώην βουλευτού της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρίας Ρεπούση για τη λέξη «συνωστισμός» που είχε εντάξει στο βιβλίο Ιστορίας της στ' δημοτικού πριν από μερικά χρόνια, αναφερόμενη στην καταστροφή της Σμύρνης.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Οινόη Κοζάνης για την περιοδεία της ποντιακής επιθεώρησης «Ζωή και κότα... με χαβίτς και κορκότα»!, στην οποία συμμετέχει ως guest στη σκηνή με τρεις εμφανίσεις, ο Βουτσάς θυμήθηκε τη φράση που είχε προκαλέσει σάλο και έβαλε εναντίον της ακαδημαϊκού. «Ολοι έχουμε ρίζες και, προπαντός, εσείς οι Πόντιοι. Ταλαιπωρία που τραβήξατε» ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε: «Και δεν είναι συνωστισμός, που είπε μια κυρία. Τι κυρία; Μια μα@#*μενη, συγγνώμη για το... μια. Τι συνωστισμός, μωρή; 350.000 συνωστιστήκαν και σφαχτήκαν μεταξύ τους;» είπε εξοργισμένος.
Ομως, η περίφημη φράση «στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Ελληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα...» που συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο, στο οποίο ήταν επικεφαλής των συγγραφέων η κ. Ρεπούση, δεν εξόργισε μόνο τον Κώστα Βουτσά. Είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από απλούς ανθρώπους, ειδικούς και κόμματα, που είχαν φέρει το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
«Ντροπή να είναι στη Βουλή η Μαρία Ρεπούση... η υμνήτρια του σφαγέα Κεμάλ» είχε πει, μεταξύ άλλων, ο Χάρρυ Κλυνν με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, το οποίο συνόδευε με βίντεο, όπου η κ. Ρεπούση αναφερόταν στα γεγονότα της Μικράς Ασίας. Τελικά, αν και έγιναν κάποιες διορθώσεις, το βιβλίο αποσύρθηκε από την εκπαίδευση στα τέλη του 2007 από τον μετέπειτα υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον οποίο η κυρία Ρεπούση κατηγόρησε για... ανευθυνότητα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο Τούρκοι κομάντος ξεχασμένοι στην Αμυγδαλέζα και άλλοι τρεις... εξαφανισμένοι
09.08.2017, 13:48
Την είσοδο στην Ελλάδα άλλων τριών Τούρκων κομάντος, των οποίων τα ίχνη έχουν χαθεί και υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι συνελήφθησαν από την αστυνομία με άγνωστη κατάληξη, επιβεβαιώνουν με δήλωσή τους οι δύο Τούρκοι κομάντος, Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ που κρατούνται στην Αμυγδαλέζα, ενώ διαψεύδουν ότι εμφανίστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, όπως δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα την περασμένη εβδομάδα με στοιχεία που χαρακτηρίζουν «δυσφημιστικά».
Σύμφωνα με τη δικηγόρο τους Σταυρούλα Τομαρά, έχει κατατεθεί αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ζαγοραίο για πιθανή επαναπροώθηση των τριών κομάντος, αλλά δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν ούτε οι δύο Τούρκοι ούτε η ίδια, ενώ διαθέτει πια πολλά έγγραφα και πληροφορίες.
«Εισήλθαμε στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου 2017, και όχι στις 12 Φεβρουαρίου 2017, μαζί με άλλους τρεις κομάντος: τον Αχμέτ Τσάμογλου, τον Μουσταφά Οζέλ και τον Γιουτζέλ Οζτζάν. Αυτοί οι 3 κομάντος επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο πριν από εμάς και μάλλον συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία. Μετά από καιρό, προέβαλαν και έδειξαν ότι αυτοί οι τρεις κομάντος δήθεν θα περνούσαν στις 15 Μαΐου από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Εμάς τους δύο δεν μας συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία. Οταν αντιληφθήκαμε ότι συνέλαβαν τους άλλους τρεις φίλους μας, βρήκαμε ένα δικηγόρο στην Ορεστιάδα και στις 17 Φεβρουαρίου παραδοθήκαμε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας γιατί ανησυχήσαμε για τη ζωή των τριών φίλων μας. Δεν μας κάλεσε η Εισαγγελία Ορεστιάδας. Ο εισαγγελέας και οι αρμόδιοι λειτουργοί της Ελληνικής Δικαιοσύνης δεν μας απήγγειλαν ποτέ την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Αμέσως υποβάλαμε αίτημα διεθνούς προστασίας στην υπηρεσία ασύλου της Ορεστιάδας. Δεν είμαστε στην ίδια θέση με τους 8 Τούρκους πιλότους», σημειώνουν.
Συνεχίζουν καταγγέλλοντας την πολύμηνη κράτησή τους, αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια στην Αμυγδαλέζα, όπου μεταφέρθηκαν μετά από ενέργειες της δικηγόρου τους Σταυρούλας Τομαρά.
«Αν και εδώ και 6 μήνες υποβάλαμε αίτημα διεθνούς προστασίας, χωρίς καμία νόμιμα τεκμηριωμένη αιτιολογία κρατούμαστε από την Ελληνική Αστυνομία κατά παραβίαση της νομοθεσίας, παρόλο που το ποινικό μητρώο μας είναι λευκό και στις δύο χώρες. Εμείς δεν πήγαμε να σκοτώσουμε τον Ερντογάν (στη Μαρμαρίδα), εμείς προσγειωθήκαμε στη βάση Ακιντζί (στην Αγκυρα). Εκτός από τη δικηγόρο μας δεν μας έχει βοηθήσει κανένας υπουργός ή αρμόδιοι. Κρατούμασταν σε φυλακή εδώ και 5 μήνες σε χειρότερες συνθήκες και από κατάδικους. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για την κατάστασή μας εκεί. Λόγω των μακροπρόθεσμων και δύσκολων προσπαθειών της δικηγόρου μας Σταυρούλας Τομαρά, η οποία απέστειλε εξώδικα, υπομνήματα και αναφορές, είχαμε αποτέλεσμα μετά από δύο μήνες. Με βεβαιότητα έχουμε την ελπίδα ότι οι Ελληνες δικαστές θα αποφασίσουν απερίσπαστα και ανεπηρέαστα από πολιτικούς και η απόφαση που θα εκδώσουν για την κράτησή μας θα είναι αντικειμενική και θα μας αποδώσει το δίκαιο», επισημαίνουν.
Από την πλευρά της, η κ. Τομαρά τονίζει ότι, παρόλο που έχει καταθέσει στοιχεία για πιθανή επαναπροώθηση των τριών κομάντος στην Εισαγγελία Αθηνών, δεν έχει κληθεί να καταθέσει ούτε η ίδια ούτε οι εντολείς της:
«Από τις 14 Μαρτίου 2017 έχω υποβάλει αναφορά για διάπραξη εγκλημάτων στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ζαγοραίο, αλλά, αν και μου είπε ότι διαβιβάστηκε αρμοδίως, δεν έχω κληθεί έως σήμερα να καταθέσω ως μάρτυρας ούτε εγώ ούτε και οι δύο Τούρκοι κομάντος, αλλά ούτε και ο πρώην συνήγορός τους στην Ορεστιάδα. Σήμερα έχω πια στην κατοχή μου και πάρα πολλά έγγραφα και σχετικές πληροφορίες. Ζητώ από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να με καλέσει και εμένα και τους δύο Τούρκους εντολείς μου να καταθέσουμε.
»Δεν έχω λάβει απάντηση στην από 21 Μαρτίου 2017 εξώδικη κλήση προς τον Ελληνα πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα. Αντιθέτως, εναντίον μου έχει καταθέσει αναφορά στο ΔΣΑ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας και μου έχει αποστείλει εξώδικο ως απάντηση στο δικό μου εξώδικο, με το οποίο τον κάλεσα να μου ζητήσει “συγγνώμη”. Επειδή οι βουλευτές καλύπτονται δυστυχώς από τη βουλευτική ασυλία, είναι περιττό να υποβάλω μηνύσεις.
»Δεν υποχωρώ ούτε ένα βήμα από όσα έχω καταθέσει δημόσια, δεν φοβάμαι κανέναν πολιτικό και ενημερώνω άπαντες ότι θα συνεχίσω με περισσότερο σθένος τον δικηγορικό αγώνα μου και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκτελώ το υπερασπιστικό μου καθήκον, έχω μάθει να κάνω και τη δουλειά μου με επαγγελματισμό και θα συνεχίσω να ενεργώ έτσι ως συλλειτουργός της Δικαιοσύνης. Ακόμα και αν ακόμα 500 Τούρκοι στρατιωτικοί κατέφευγαν σήμερα στην Ελλάδα από τη σημερινή Τουρκία των φριχτών βασανιστηρίων και αν μου ζητούσαν με ειλικρίνεια και παρρησία να τους αναλάβω, θα το έπραττα άμεσα, χωρίς κανέναν δισταγμό».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εμφύλιος πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Γράμμο
09.08.2017, 13:10
Μια τέτοια περίπτωση είναι η εσωτερική διένεξη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς και τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ολυμπία Τελιγιορίδου.
Σημείο τριβής αποτέλεσαν τα θυρανοίξια του ναού της Παναγίας της Γράμμουστας, στο χωριό Γράμμος την Κυριακή 30 Ιουλίου και πιο συγκεκριμένα οι εμφυλιοπολεμικές αναφορές που φέρεται να έγιναν από τον τοπικό μητροπολίτη Σεραφείμ, παρουσία της κ. Τελιγιορίδου, η οποία δεν αντέδρασε, προκαλώντας την ενόχληση των κομματικών παραγόντων.
Οι φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν και θεωρήθηκε ότι αναπαράγουν τον διχασμό του εμφυλίου, γεγονός που καταγγέλθηκε στη συνέχεια ως απαράδεκτο από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, περιέχονται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Με ξεχωριστή εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον μαρτυρικό και αιματοβαμμένο Γράμμο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς.
Η ακολουθία των εγκαινίων τελέσθηκε με τη συμμετοχή των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Δράμας κ. Παύλου και Καστοριάς κ. Σεραφείμ, κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και από άλλες περιοχές, καθώς και πλήθος πιστών χριστιανών.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της Ακολουθίας οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τη θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γράμμουστας, προστάτιδας των Βλάχων, η οποία επέστρεψε στον φυσικό της χώρο για να λαμπρύνει την Ακολουθία των Εγκαινίων και να ευλογήσει και πάλι την περιοχή και τα χώματα που βάφτηκαν με το αίμα ηρώων.
Ο Ναός της Παναγίας χτίστηκε το 1887 επί Αρχιερατείας του Μητροπολίτου Καστορίας Κυρίλλου, στα θεμέλια παλαιοτέρου Ναού, τον οποίον είχαν καταστρέψει τα στρατεύματα του Αλή Πασά, ενώ στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου η περιοχή δέχεται τη χαριστική βολή.
Ο Γράμμος γίνεται ορμητήριο των ανταρτών και ο Ναός αρχηγείο, κολαστήριο και φυλακές. Μαρτυρούνται δε, δεκάδες εκτελέσεις αθώων ανθρώπων, εντός και εκτός του Ιερού Ναού.
Οι κακουχίες των πολέμων αφήνουν ερείπιο τον Ναό. Σήμερα, 77 χρόνια μετά από την τελευταία Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έχει αναστηλωθεί εκ βάθρων και δόθηκε και πάλι στη λατρεία του Αγίου Τριαδικού Θεού».
Στις παραπάνω αναφορές αντέδρασε έντονα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ανεπίτρεπτες ανακοινώσεις από την πλευρά της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, που αναφέρονταν στον εμφύλιο πόλεμο, με όρους που θυμίζουν τη μετεμφυλιακή Ελλάδα».
Στην ανακοίνωσή τους τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στην Καστοριά τόνιζαν ότι τα πολιτικά στερεότυπα της δεκαετίας του ’50 δεν εξυπηρετούν την Ελλάδα τού σήμερα, «παρά μόνο αναπαράγουν το διχαστικό μίσος του εμφυλίου» και υπενθύμιζαν ότι από το 1989 η επίσημη πολιτική του ελληνικού κράτους είναι η εθνική συμφιλίωση και η απαγόρευση χρήσης όρων όπως «συμμορίτες» και «συμμοριτοπόλεμος» σε επίσημα έγγραφα, κάνοντας ειδική μνεία στην ανάγκη η Εκκλησία να ενώνει.
«Η χρήση ανιστόρητων και μεροληπτικών πληροφοριών το μόνο που καταφέρνει, είναι να καλλιεργεί διχαστικό μίσος και να ενισχύει ακροδεξιά αντανακλαστικά», κατέληγαν στην παρέμβασή τους προς τα μέσα ενημέρωσης του νομού.
Για τα όσα καταγγέλλονται ότι συνέβησαν δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση εκ μέρους της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπίας Τελιγιορίδου, που παρίστατο στα θυρανοίξια, και αυτό δημιούργησε δυσφορία στα τοπικά στελέχη.
Προσωπική πολιτική
Οπως  θα περίμεναν η βουλευτής να είχε διαχωρίσει με κάποιο τρόπο τη θέση της για όσα «ανιστόρητα και ψευδή» ακούστηκαν εκείνη την ημέρα.
Καλά ενημερωμένες πηγές εκτιμούν ότι απέφυγε να το πράξει, προκειμένου να μη διαταράξει τις αγαστές σχέσεις που τηρεί με τον τοπικό ιεράρχη.
Επιπλέον, της καταλογίζεται ότι ασκεί προσωπική πολιτική και σε αρκετές περιπτώσεις βάζει σε δεύτερη μοίρα τις συλλογικές κομματικές αποφάσεις.
Ωστόσο, η εκδοχή της κ. Τελιγιορίδου σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της είναι διαφορετική.
Η ίδια αρνήθηκε ότι ο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ έκανε κήρυγμα μίσους, για τον οποίο ανέφερε ότι έχει έντονη κοινωνική δράση, φέρνοντας ως παράδειγμα τη στήριξη των προσφύγων.
Παραδέχτηκε πάντως στη συνέχεια ότι υπήρξαν σχετικές αναφορές, αλλά από τον μητροπολίτη Δράμας Παύλο στο περιθώριο της εκδήλωσης και επ' αυτών σχολίασε ότι πρόκειται για ανεπίτρεπτες δηλώσεις.
Για το γεγονός ότι δεν προέβη σε κάποια δημόσια έκφραση δυσαρέσκειας δικαιολογήθηκε ότι δεν επιθυμούσε να δημιουργήσει ένταση, αν και χαρακτήρισε ορθή πράξη την ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτός από τους δεσμούς με την Εκκλησία η κ. Τελιγιορίδου λέγεται ότι διαθέτει ισχυρά ερείσματα στο ποντιακό στοιχείο, ενώ εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ το 2013, προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταπλακωθηκε εργατης από κλαρκ. Τραγωδια στα ιχθυοτροφεια στις Νιες Αλμυρου Μαγνησιας με θυμα 43 χρονο. Ασθενοφορο από το Βολο, καθως η βαρδια οδηγου στο Κ.Υ. Αλμυρου ηταν παλι κενη. Στις 8.20 το βραδυ το ΕΚΑΒ δεχτηκε κληση για βοηθεια.  Ενας αντρας ηταν καταπλακωμενος κατω από κλαρκ. Στο Κεντρο Υγειας Αλμυρου υπηρξε κληση για βοηθεια. Το δυστυχημα συνεβη σεαγροτικο δρομο κοντα στα ιχθυοτροφεια.  Η απογευματινη βαρδια ασθενοφορου του Κεντρου Υγειας  ηταν κενη όπως  κάθε μερα.  Κινητη μοναδα του ΕΚΑΒ από το Βολο κληθηκε να σπευσει αλλα ειχε να διασχισει 65 χιλιομετρα για να φτασει.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΓΙΝΕ Η ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ"
8/8/2017
Πέρυσι 8-8-2016, έγινε η πετυχημένη παρέμβαση του κινήματος στη ΔΕΗ Γλυφάδας για την επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι της Λιάνας. Η Λιάνα είχε κάνει αίτηση για κοινωνικό τιμολόγιο αρκετό καιρό νωρίτερα και, παρόλα αυτά, επιστρέφοντας στο...
σπίτι μετά από χημειοθεραπεία, βρήκε το ρεύμα κομμένο. Ένα χρόνο μετά, εξακολουθεί να δίνει μάχη με τον καρκίνο. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έλαβε από τη Λιάνα το παρακάτω μήνυμα:

"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΓΙΝΕ Η ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.... ΑΦΙΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΑΡΚΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ..."




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σκανδαλώδης τροπολογία για τις Μονές του Αγίου Όρους: Γιατί το ΚΚΕ ψήφισε παρών;
Από Iskra -
05/08/2017
Άκρα του τάφου σιωπή στο διαδίκτυο, στις συστημικές ιστοσελίδες, για το μεγάλο φιλοδώρημα διαγραφής φόρων επί των ακινήτων προς τις Μονές του ΑγίουΌρους με την τροπολογία σκάνδαλο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ και Χρυσή Αυγή!
Άκρα του τάφου σιωπή σε όλα τα μίντια.
Απόλυτο σιωπητήριο, επίσης, για τη δήλωση Παν. Λαφαζάνη, η οποία καυτηρίαζε το σκάνδαλο.
Αυτό είναι δημοκρατία.
Συναίνεση στα ουσιώδη, ψευτοαντιπαράθεση για τα ανύπαρκτα.
Μας έμεινε, όμως, μια απορία.
Γιατί, άραγε, το ΚΚΕ ψήφισε ”παρών” στην σκανδαλώδη χαριστική τροπολογία μαζί με τη ΔΗΣΥ και την Ένωση Κεντρώων;
Τι πάει να πει ”παρών” απέναντι σε ένα απαράδεκτο φορολογικό δώρο, την ώρα που ο φτωχός κόσμος πληρώνει βαρύτατη φορολογία για το μικρό σπίτι του;
Νομίζουμε ότι το ΚΚΕ οφείλει μια εξήγηση.
Μια αιτιολόγηση της ψήφου του, πολύ περισσότερο που η σκανδαλώδης τροπολογία ψηφίστηκε, παραβιάζοντας κάθε ίχνος νομιμότητας και δημοκρατικής δεοντολογίας.
ΥΓ: Άλλο σεβασμός στο Άγιο Όρος και άλλο τα φορολογικά δώρα στις Μονές του.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνεργη, ηλικιωμένη και άρρωστη, χωρίς κανένα εισόδημα: Ζει έναν εφιάλτη με κομμένο επί μήνες το ηλεκτρικό ρεύμα!
Από Iskra -
04/08/2017
Σε πρωτοφανές δράμα έχει εξελιχθεί η κατάσταση της Β.Κ που ζει μόνη σε ένα μικρό χωριό στα όρια του Δήμου Ιστιαίας στην βόρεια Εύβοια.
Η Β.Κ που είναι 60 χρονών και αντιμέτωπη με σοβαρές ασθένειες είναι άνεργη εδώ και 7 χρόνια, δεν διαθέτει κανένα εισόδημα, αφού δεν μπορεί να πάρει σύνταξη, παρ’ όλον ότι έχει πίσω της δεκαετίες δουλειάς.
Η Β. Κ δεν διαθέτει περιουσιακά στοιχεία, πλην του σπιτιού που μένει και ενός μικρού αυτοκινήτου, τα οποία πήρε με δάνειο, στις περιόδους “ευμάρειας” που δούλευε, δεν το έχει αποπληρώσει και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να χάσει και το σπίτι της και να μείνει άστεγη, κυριολεκτικά στο δρόμο.
Γι αυτήν, όμως, την “περιουσιακή” της κατάσταση (!), άκουσον – άκουσον, δεν μπορεί να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, παρ’ ότι, εν πολλοίς, συντηρείται από τα συσσίτια της εκκλησίας και την οποία στήριξη συγγενών και φίλων αλλά μέχρι πότε.
Σε αυτήν τη γυναίκα έσπευσε, λοιπόν, η ΔΕΗ, μέσω ΔΕΔΔΗΕ, να κόψει το ρεύμα και το διατηρεί εκδικητικά επί μήνες κομμένο (!), γυρίζοντας την πλάτη στην κατάστασή της, την οικονομική εξαθλίωση της και τις αρρώστιες της. Και όχι μόνο, όπως μας καταγγέλλει η ίδια, της έκοψαν το ρεύμα, ένα πρώτιστο κοινωνικό αγαθό επιβίωσης αλλά και συνάντησε μια προσβλητική, σχεδόν υβριστική και ταπεινωτική αντιμετώπιση από τους αρμόδιους, με κεντρικό “σλόγκαν” “Η ΔΕΗ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα”!
Καλούμε τους αρμόδιους της ΔΕΗ να ενδιαφερθούν άμεσα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ζωής της Β. Κ, πριν έχουμε τραγικές εξελίξεις.
Να πάνε τώρα να επανασυνδέσουν το ρεύμα και όχι να θεωρούν ότι συντηρείται, τάχα η γυναίκα με ρευματοκλοπή”.
Ρευματοκλοπές κάνουν όσοι ξεπουλάνε κοψοχρονιά την ΔΕΗ, δίνουν “τζάμπα” στις ανταγωνίστριες ιδιωτικές εταιρείες τη φτηνή ενέργεια της και εξυπηρετούν με απαράδεκτες ληστρικές συμβάσεις, σε βάρος της ΔΕΗ, μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




''Διάλεξε στρατόπεδο ο Μαραντόνα. Θα υπηρετήσει μερίδα του κεφαλαίου της Βενεζουέλας. Στ αρχίδια του για την εργατική τάξη δεν ανήκει σ αυτήν''. Σχόλιο ΝΕΟ-ΚΚΕ στο τοίχο στο facebook του ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΑΤΣΑΚΛΙΔΗ που χρησιμοποιεί αισχρά ως προφίλ το τιμημένο όνομά '' Κόκκινος στρατός''. Αυτή είναι όντως η γραμμή της ηγεσίας του ΝΕΟ-ΚΚΕ για Βενεζουέλα . Ίσες αποστάσεις ακόμα και εκεί. Τι να πει κανείς. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι μόνο πληρωμένοι πράκτορες του ιμπεριαλισμού θα μπορούσαν να έχουν τέτοιες θέσεις και να χρησιμοποιούν παράλληλα το όνομα του ιστορικού κόμματος της εργατικής τάξης στην Ελλάδα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολυμπία Τελιγιορίδου... Την επόμενη φορά να τη βάλετε να φωνάζει το "Στο Βίτσι και στο Γράμμο..."!
Ολυμπία Τελιγιορίδου, βουλευτής Καστοριάς του "αριστερού" συναπαντήματος. Ένα από τα πολλά...μπουμπούκια που "άνθισαν" (είναι η...ρομαντική ερμηνεία του "διορίστηκε" βουλευτής) μετά το Σεπτέμβρη του 2015 και την... επιτυχημένη συνθηκολόγηση και ψήφιση του 3ου μνημονίου. Ένα από τα "κατορθώματα" της ήταν οι... πανηγυρισμοί της που τα διόδια της Εγνατίας στον Αλιάκμονα... μετατέθηκαν κατά μερικά χιλιόμετρα!
Πριν λίγες ημέρες,όμως,το...μπουμπούκι το "τερμάτισε". Παρέστη σε θυρανοίξια (!) ναού στο Γράμμο (!!) και άκουγε τον μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ (πνευματικό τέκνο του γείτονα Αυγουστίνου Καντιώτη) να μιλά για "κομμουνιστοσυμμορίτες" και "αριστερά" μιάσματα" χωρίς όχι να αρθρώσει μια λέξη, αλλά ούτε να αποχωρήσει από την εμφυλιοπολεμική εκδήλωση!
Να την χαίρεστε εκεί στο συναπάντημα. Την επόμενη φορά να τη βάλετε να φωνάζει το "Στο Βίτσι και στο Γράμμο..."!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τώρα Γιωργάκη Παπανδρέου πες μας αν πρακτορεύεις πολιτικές της εταιρίας που νοικιάζεις το σαρκίο σου ή Υπηρεσιών, μαζί με νεοφασίστες σαν τον Γεωργιάδη! Διαρροή από το WikiLeaks δείχνει ότι ο στόχος των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ήταν και είναι το πετρέλαιο

Διαρροή που δημοσιευθηκε από το WikiLeaks δείχνει ότι ο στόχος των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ήταν και είναι το πετρέλαιο
Η διαρροή έγινε μια μέρα μετά από αιχμές των ΗΠΑ για παρέμβαση στη Βενεζουέλα

Προς έκπληξη κανενός, ένα έγγραφο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω του Wikileaks επιβεβαιώνει τα παρεμβατικά και πραξικοπηματικά σχέδια των ΗΠΑ είχαν και στη Βενεζουέλα στόχο τον... ενεργειακό πλούτο της χώρας και την επαναφορά του ελέγχου του πετρελαίου από αμερικανικά συμφέροντα.
Το έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Αμερικάνικη πρεσβεία στο Καράκας μπορεί να είναι από τον Δεκέμβριο του 1978, αλλά δείχνει ποιές είναι οι προθέσεις και ο δρόμος που ακολουθουν οι ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα. Το απόρρητο έγγραφο με τίτλο «Στόχοι, στρατηγική και διαχείριση πόρων των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα», αναδεικνύει ότι οι ΗΠΑ ασχολούνται με τη Βενεζουέλα για ένα και μοναδικό λόγο: το πετρέλαιό της.
Το αμερικανικό έγγραφο καταγράφει τα αμερικανικά συμφέροντα στη Βενεζουέλα, όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πετρελαϊκό απόθεμα στον κόσμο. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ΗΠΑ ενδιαφέρονταν να «συνεχίσει η Βενεζουέλα να παρέχει σημαντικό μέρος των εξαγωγών υδρογονανθράκων των ΗΠΑ και να διατηρήσει μετριοπαθή και υπεύθυνη στάση στις τιμές του πετρελαίου στον OPEC». Όπως καταδεικνύουν αναλυτές, αυτή η προσέγγιση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, αλλά έχει αλλάξει η διαχείριση του πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, με τις εθνικοποιήσεις της Μπολιβαριανής Διαδικασίας που άρχισαν με τον Ούγκο Τσάβες.
Η δημοσίευση του έγγραφου έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την προειδοποίηση εκπρόσωπου των ΗΠΑ για «αλλαγή καθεστώτος» στη Βενεζουέλα και λίγο μετά αφ’ ότου επέβαλαν νέες προκλητικές παράνομες κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας και του εκλεγμένου Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ενισχύοντας την υποστήριξη στη φονική βία της φασιστικής ολιγαρχικής αντιπολίτευσης.
Ο υπουργός εξωτερικών τον ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον είχε δηλώσει μια μέρα πριν την δημοσίευση του Wikileaks:
«Αξιολογούμε όλες τις επιλογές που έχουμε σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αλλάξουμε τις συνθήκες ούτως ώστε ο Μαδούρο είτε να αποφασίσει ότι δεν έχει μέλλον και να φύγει από μόνος του, ή να επιστρέψουμε την κυβερνητική λειτουργία στο Σύνταγμα».
Ο Ρεξ Τίλερσον ήταν CEO στον πετρελαϊκό κολοσσό ExxonMobile, εγείροντας ακόμη περισσότερες υποψίες για τα συμφέροντά του από την υπόθεση της Βενεζουέλας.Η νέα κλιμακούμενη ένταση από την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα έχει οδηγήσει σε νέο κύμα βίας από τον Απρίλιο και μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 123 άτομα. Από τις αρχές του Απρίλη με το νέο κύμα βίας που εξαπέλυσε η υποστηριζόμενη από την Ουάσινγκτον αντιπολίτευση, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 123 άτομα.
Ο Μαδούρο απάντησε μάλιστα στις πρόσφατες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Βενεζουέλα χαρακτηρίζοντάς τες ως ιμπεριαλιστική επίθεση απέναντι στη Βενεζουέλα. Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το WikiLeaks αποκαλύψει «καυτά» έγγραφα για την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Βενεζουέλα. Συγκεκριμένα είχαν δημοσιευτεί έγγραφα των ΗΠΑ που αποδείκνυαν ότι η Χίλαρι Κλίντον, ως ΥΠΕΞ του Μπαράκ Ομπάμα, προωθούσε την αποσταθεροποίηση στη Βενεζουέλα ενισχύοντας παλαιότερες βίαιες τρομοκρατικές φονικές ενέργειες της αντιπολίτευσης, ενώ άλλα έγγραφα που είχε διαρρεύσει πάλι το Wikileaks, είχαν επιβεβαιώσει τα πραξικοπηματικά σχέδια της Ουάσινγκτον και την περίοδο του Τσάβες, περιλαμβανομένης της χρηματοδότησης με εκατομμύρια δολάρια και μέσω του USAID.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα κατάλαβες γιατί όλοι μιλούν εναντίον της Βενεζουέλας; Αποδεδειγμένα τα μεγαλυτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο
Σύμφωνα με τα στοιχεία αμερικανικών στατιστικών υπηρεσιών η λίστα με τις χώρες με τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου είναι η εξής:
Στην πρώτη θέση με 300 δισ. βαρέλια η Βενεζουέλα, ακολουθούμενη από την Σαουδική Αραβία με 266 δισ. βαρέλια. Στην τρίτη θέση ο Καναδάς με 169 δισ. βαρέλια. Το Ιράν και το Ιράκ στην τέταρτη και πέμπτη θέση με 158 και 142 δισ. βαρέλια αντίστοιχα. Ακολουθεί το Κουβέιτ (101 δισ.), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα(98 δισ.), η Ρωσία (80 δισ.), η Λιβύη (48 δισ.) και η Νιγηρία (37 δισ.)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο Ηλίθιοι πιστεύουν ό, τι λέει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα
Πολιτική τεστ IQ: Τι σημαίνει όταν το CNN, MSNBC, το Fox News και Twitter λογαριασμός του Προέδρου συμφωνούν ότι ένα ξένο κράτος αποτελεί ξαφνικά αυξημένη απειλή για την Αμερική;




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αφγανιστάν 1972 : Γυναίκες με κοντές φούστες, χωρίς μπούργκα
τo 1972 , πριν η CIA και η ISI (πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες)συνεργάστουνε για τη στρατολόγηση των πιο ριζοσπαστών & αντικομμουνιστων ισλαμιστών (στρατηγικη που ακολουθησε και ο Ομπαμα στην Λιβυη και την Συρια)

ΖΜΠΙΓΚΝΙΟΥ ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΙ (πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανου προέδρου Τζίμι Κάρτερ)
«Η μυστική επιχείρηση (της CIA) στο Αφγανιστάν ήταν μία υπέροχη ιδέα!»
Αποκαλυπτική συνέντευξη Μπρεζίνσκι στο «Νουβέλ Ομπσερβατέρ» το 1998 για το ρόλο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στο Αφγανιστάν
«Τι είναι πιο σημαντικό στην παγκόσμια Ιστορία; Οι Ταλιμπάν ή η κατάρρευση της σοβιετικής αυτοκρατορίας; Μερικοί υποκινούμενοι μουσουλμάνοι ή η απελευθέρωση της Κεντρικής Ευρώπης και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου»;
Αυτή τη ρητορική ερώτηση δεν την έκανε κάποιος τυχαίος άνθρωπος.
Αλλά ο γνωστός, πρώην, καθηγητής διεθνών σχέσεων στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Κολούμπια και πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τζίμι Κάρτερ, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, σε συντάκτη του γαλλικού περιοδικού «Νουβέλ Ομπσερβατέρ» το Γενάρη του 1998.
Στην ίδια συνέντευξη, όμως, ο Μπρεζίνσκι δεν αρκέστηκε σε ρητορικά σχήματα, αλλά και σε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις σε σχέση με το ρόλο που έπαιξαν τόσο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, όσο και ο ίδιος προσωπικά με στόχο τη δημιουργία στο Αφγανιστάν ενός «αντίπαλου δέους» έναντι του τότε καθεστώτος στην Καμπούλ που θεωρούνταν απ' την Ουάσιγκτον σχεδόν βέβαιο -όπως και έγινε...- πως θα προκαλούσε την απάντηση των Σοβιετικών.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απέλυσαν έγκυο εκπαιδευτικό! Αυτή είναι η "αριστεία" για την οποία κόπτεται ο κ. Μπαμπινιώτης;
την 8/08/2017 09:28:00 μ.μ.
ΟΙΕΛΕ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΡΑΠΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΕΓΚΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΑΡΙΣΤΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΟΠΤΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ;

Ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Γ. Μπαμπινιώτης ραπίζεται από την ελληνική δικαιοσύνη για τρίτη φορά, διότι όχι μόνο απέλυσε παράνομα εκπαιδευτικό που ήταν έγκυος, αλλά μέχρι την απόλυσή της την απασχολούσε εν αγνοία της με παράνομες μονοετείς συμβάσεις ως δήθεν αναπληρώτρια, αν και δεν αναπλήρωνε κανέναν καθώς κάλυπτε οργανική θέση στο σχολείο της!
Δυστυχώς, ο φαρισαϊσμός δεν έχει όριο…. Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μπαμπινιώτης περιοδεύει τα συστημικά πάνελ και εξαπολύει μύδρους κατά του Υπουργείου Παιδείας για την επιλογή των σημαιοφόρων στην παρέλαση επικαλούμενος (όπως και κάποιοι άλλοι) την αριστεία. Εμείς, βέβαια, γνωρίζουμε την αιτία της οργής του. Με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση όλα τα ιδιωτικά σχολεία, όπως βέβαια και τα Αρσάκεια Σχολεία, δεν μπορούν πλέον να λειτουργούν άναρχα και ασύδοτα, με την καταπάτηση της εκπαιδευτικής και της εργατικής νομοθεσίας, όπως συνέβαινε την πενταετία 2010-2015.
Η συνάδελφος Ε.Δ. υπηρετούσε ως καθηγήτρια στα Αρσάκεια Σχολεία από τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Ιούνιο του 2010 (για 3 χρόνια), οπότε και της ανακοινώθηκε αιφνιδίως η απόλυσή της, ενώ μάλιστα ήταν έγκυος! Όταν μετά την απόλυσή της προσπάθησε να προσληφθεί στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρώτρια, αξιοποιώντας τις σχετικές διατάξεις που της έδιναν τέτοια δυνατότητα (τουλάχιστον 2ετή υπηρεσία), διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ότι τα διοριστήριά της ήταν παράνομα (3 μονοετείς δήθεν αναπληρώσεις, χωρίς να αναπληρώνει κανέναν), εν αγνοία της!
Γι’ αυτούς τους λόγους προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια προκειμένου να ακυρώσει την παράνομη απόλυσή της και να επαναπροσληφθεί και στα διοικητικά προκειμένου να αποκαταστήσει τα διοριστήριά της.
Μετά από 5ετή τιτάνιο αγώνα, άνεργη με ένα μικρό παιδί, δικαιώθηκε τόσο από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με την απόφαση 567/2014, όσο και από το Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 433/2015. Παρόλα αυτά, δημιουργήθηκαν αρκετά προσκόμματα στην εκτέλεση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου (για την αποκατάσταση των διοριστηρίων της), ενώ η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία άσκησε έφεση επί της απόφασης 433/2015 που ακύρωνε της απόλυση και διέτασσε την επαναπρόσληψη της εκπαιδευτικού.
ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ κ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ
Έχουμε πολλάκις προκαλέσει τον κ. Μπαμπινιώτη σε δημόσιο διάλογο, προκειμένου να απολογηθεί για όσα του καταμαρτυρούμε σχετικά με τη δράση του στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Όμως ο κ. Μπαμπινιώτης προτιμά το μονόλογο στα γνωστά «στασίδια» ενημέρωσης, όπου ακούγεται μόνο η δική του φωνή και από όπου εξαπολύει, χωρίς ίχνος επιχειρήματος, τις γνωστές ύβρεις εναντίον των κακών «συνδικαλιστών» (ενώ το 2009 επαινούσε την ΟΙΕΛΕ για τις εμπεριστατωμένες θέσεις της στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία…)
Τον προκαλούμε και πάλι. Έχει το θάρρος δημόσια να αντιπαρατεθεί μαζί μας και να δώσει λόγο για τα έργα και τις ημέρες του, όχι ως καταξιωμένου ακαδημαϊκού (όπου εμείς δεν μπορούμε να τον κρίνουμε), αλλά στην ιδιωτική εκπαίδευση;
http://anemosanatropis.blogspot.gr/2017/08/blog-post_630.html?m=1




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιδού το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα: Δωμάτια σε ελληνικά ξενοδοχεία με μόλις 3,5 ευρώ ανά άτομο!

''Είμαστε εναντίον του τουρισμού της εκμετάλλευσης από τα μεγάλα διεθνή ταξιδιωτικά πρακτορεία αλλά ακόμη κι απ' τους μικρο-ξενοδόχους της κάθε περιοχής.
Γιατί για να δώσει κάποιος δωμάτιο με 3.5 Ευρώ το άτομο ή και 10, φαντάσου πού βρίσκονται τα μεροκάματα που πληρώνει στους εργαζομένους και για το εάν μπορεί να τους καλύπτει ασφάλιση, ένσημα κλπ.
Τέτοιου είδους "τουρισμός" ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τις συνθήκες γαλέρας που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι ΚΥΡΙΩΣ στα φθηνά ξενοδοχεία.
Επίσης, η ΤΕΛΙΚΗ τιμή φυσικά δεν είναι τα 3,5 Ευρώ αλλά κυμαίνεται γύρω στα 20 - 30 Ευρώ το άτομο (!) κι απ' αυτή τη διαφορά θησαυρίζουν τα βρετανικά ή άλλα πρακτορεία.
Στη συνέχεια, προωθείται το ΑΘΛΙΟ all-inclusive με τα πιο σκάρτα κι επικίνδυνα για την υγεία υλικά, ενώ οδηγεί στο κλείσιμο ποιοτικές τοπικές επιχειρήσεις που προσπαθούν να διατηρούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας αλλά φυσικά και τιμές!
Τέλος, και ίσως πιο σημαντικό απ' όλα, με τέτοιου είδους αλόγιστο και μαζικό τουρισμό -όχι φυσικά με κοινωνικά κριτήρια για το Λαό αλλά για τα στίφη των βορειοευρωπαϊκών πρακτορείων- διαλύεται το τοπικό οικοσύστημα και εξαντλούνται οι φυσικοί πόροι, ιδίως στα νησιά.
Στο νησί μου δεν έχουμε νερό το καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια ακριβώς από αυτό το είδος τουρισμού.
Στο νησί μου δεν έχουμε νερό το καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια ακριβώς από αυτό το είδος τουρισμού. ει την τουριστική πραγματικότητα! ''



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΑΝΑΑ.-- Ο στρατός της Υεμένης, που αντιτίθενται στους σαουδαραβες και στον διορισμενο από αυτους «πρόεδρο» Χάντι, βομβάρδισαν χτες περιοχές της περιοχής Νατζράν της Σαουδικής Αραβίας, που βρίσκεται στην κοινή μεθόριο αμφοτέρων χωρών, προκαλώντας βαριές ανθρώπινες και υλικές απώλειες σε βάρος των σαουδαραβικών δυνάμεων. Οι περισσότεροι βομβαρδισμοί έγιναν στις περιοχές Ρακαμπάτ αλ Χάντζερ, Σαουντάτ, Τεγουέλ και Αλ Κανμπόρ, σε αντίποινα για τις καταστροφικές ιμπεριαλιστικές επιδρομές της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη από το Μάρτη του 2015.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Ακόμα ένα σπίτι οικογένειας Παλαιστινίων σε φτωχογειτονιά της Ανατολικής Ιερουσαλήμ κατεδάφισαν χτες οι μπουλντόζες των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων, αφήνοντας άστεγους τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους.


Ιρακ. Δεκάδες νεκροί σιίτες από βομβαρδισμούς των ΗΠΑ
Στο Ιράκ, χθες, η ένοπλη οργάνωση σιιτών «Ταξιαρχίες του Σαγίντ αλ Σουχάνταα» κατήγγειλε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους πως βομβάρδισαν θέσεις της στη μεθόριο με τη Συρία ενώ πολεμούσε τζιχαντοφασιστες.
Ανακοίνωσε ακόμη πως στις συγκρούσεις αυτές σκοτώθηκαν πάνω από 40 σιίτες ένοπλοι και ότι τραυματίστηκαν τουλάχιστον 30 άλλοι. Κατήγγειλε τις ΗΠΑ πως «φέρουν την ευθύνη για τις συνέπειες των πράξεών τους». Κάλεσε επίσης την ιρακινή κυβέρνηση να διενεργήσει έρευνα για τις συνθήκες της αεροπορικής επιδρομής στη μεθόριο Συρίας - Ιράκ.