Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Τεταρτη 30 Αυγουστου 2017



ΟΧΙ στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς-31/8, Συγκέντρωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Αύριο Πεμπτη 31/8 στις 2 μ.μ. - 10 μ.μ

Πανελλαδική συγκέντρωση των Συντονισμών Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών ενάντια στους πλειστηριασμούς στις 2μ.μ., στο υπουργείο Δικαιοσύνης
και
Συνέλευση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, στις 5μ.μ., στην ΠΟΕ-ΟΤΑ (πλατεία Καραϊσκάκη)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι στη μετονομασία τμήματος της Λεωφόρου Κνωσού σε Κ. Μητσοτάκη
1.249 υπογραφές
Λέμε ΟΧΙ στην μετονομασία τμήματος της Λεωφόρου Κνωσού σε Κ. Μητσοτάκη.

Η Λεωφόρος Κνωσού είναι μια ιστορική οδός που ενώνει την πόλη του Ηρακλείου με το μινωικό ανάκτορο της Κνωσού.
Στη συμβολή, δε, των λεωφόρων Κνωσού και Ιωνίας υπάρχει μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού, ακριβώς για να συμβολίσει την ένωση των δύο πολιτισμών, του Μικρασιατικού και του Μινωικού.
Εμάς τους πολίτες του Ηρακλείου, η πρόταση, εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, να μετονομαστεί τμήμα της Λ. Κνωσού σε Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μας βρίσκει εντελώς αντίθετους, πόσο μάλλον όταν, πριν κατατεθεί η πρόταση αυτή, δεν ρωτήθηκαν οι πολίτες.
Ομάδα Πολιτών Ηρακλείου


https://secure.avaaz.org/el/petition/Dimos_Irakleioy_Kritis_Ohi_sti_metonomasia_tmimatos_tis_L_Knosoy_se_Konstantinoy_Mitsotaki/?fb_action_ids=2337759079783062&fb_action_types=avaaz-org%3Ajoin



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ!
Την Πέμπτη 31 του Αυγούστου στη 1 το μεσημέρι, συμμετέχουμε όλοι και όλες στην πανελλαδική συγκέντρωση των Συντονισμών Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών ενάντια στους πλειστηριασμούς, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Θα βγει γελασμένος ο Κοντονής αν νομίζει πως με την ύπουλη ρύθμιση που πέρασε για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καθάρισε κιόλας.
Από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης γειτονιά τη γειτονιά, άνθρωπο τον άνθρωπο, και ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη κινητοποίηση. Με την πεποίθηση πως κι αυτή τη φορά και παρά τα νομικίστικα τερτίπια τους, η λαϊκή στέγη θα προστατευτεί. Είναι στο χέρι μας!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Περσινά ξινά σταφύλια" χαρακτήρισε ο Τρύφων Αλεξιάδης τα όσα είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. "Τόσα χρόνια θα λέμε αυτό το επιχείρημα; Αυτό το επιχείρημα ξίνισε".
Αλαζονεία και κυνισμός. Τυπικές εκδηλώσεις παλιανθρώπων, που αποφασίζουν για τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, χωρίς τη στοιχειώδη σεμνότητα που απαιτείται σε συνθήκες κοινωνικής καταστροφής. Ανυποψίαστοι πως οι ίδιοι πολύ σύντομα θα ξεχαστούν σε κάποιον κάδο απορριμμάτων της ιστορίας. Αλλά φράσεις όπως αυτές θα μείνουν, για να θυμίζουν την έκταση της παλιανθρωπιάς και της κοινωνικής αναλγησίας των χρόνων του μνημονιακού ολέθρου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατεχομενη Παλαιστινη /ΓΑΖΑ
Ο μικρος Μοχαμεντ ,ενα 5χρονο αγορακι πεθανε αφου κολυμπησε στα μολυσμενη απο ακατέργαστα λύματα,θαλασσα της Γαζας..
*το Ισραηλ δινει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δυο με τρεις ώρες την ημέρα με αποτελεσμα να μην λειτουργει ο βιολογικός καθαρισμός (το κέντρο δηλαδη επεξεργασίας λυμμάτων)..
η Γάζα βιώνει μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις στην ιστορία της καθώς το Ισραήλ, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, έχει περιορίσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε δυο με τρεις ώρες την ημέρα (!!)το διανοηστε ?
*Το Ισραηλ επισης δεν δεχτηκε να δωσει αδεια στην οικογενεια ωστε να μεταφερθει το παιδι σε νοσοκομειο του Ισραηλ
#οχι_στον_αποκλεισμο_της_Γαζας




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου. Πολεμος ραδιενέργειας.
Τα αποτελέσματα από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στην Σερβία ,μετα στο Ιρακ,την Λιβυη,την Συρια,το Αφγανισταν κτλ με απεμπλουτισμένο ουράνιο: Τεράστια αύξηση στα ποσοστά του καρκίνου στα νεογνα και γενετικές δυσμορφίες.
**ΣΕΡΒΙΑ
η χρήση από το ΝΑΤΟ πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην επίθεση που έκανε κατά της Σερβίας έχει προκαλέσει τεράστια αύξηση στα ποσοστά του καρκίνου και αύξηση του αριθμού νεογνών με γενετικές δυσμορφίες.
Σιωπηλός δολοφόνος
«Το απεμπλουτισμένο ουράνιο δεν είναι μόνο ραδιενεργό, είναι επίσης πολύ τοξικό,» λέει ο γιατρός Ραντομίρ Κοβάτσεβιτς, εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου για την προστασία από την ακτινοβολία «Δρ Dragomir Karajovic «στο Βελιγράδι.
Σε μια συνέντευξη για το VJ Movement, εξηγεί «Καταρχάς είναι νεφροτοξικό, έτσι ώστε να επηρεάζει τα νεφρά, στη συνέχεια, το ήπαρ και τον σπλήνα. Στην πραγματικότητα, ολόκληρος ο οργανισμός επηρεάζεται εξαιτίας της τοξικότητας, στην ουσία δηλητηριάζεται. «.
Τέσσερις μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, και για τους αμάχους και για όσους εργάστηκαν για την εξυγίανση ρυπασμένων εδαφών με ηλεκτροκινητικές μεθόδους, έχουν δείξει ότι η έκθεση του απεμπλουτισμένου ουρανίου προκαλεί χαρακτηριστικές και συγκεκριμένες αλλαγές στο γενετικό υλικό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πολυ εκατομμυριουχος ''γκουρου''(που κατηγορηθηκε και καταδικαστηκε για βιασμο πριν λιγες μερες)επεισε γυρω στους 400 απο τα εκατομμυρια των οπαδων του ,να κοψουνε τους ορχεις τους..χαχαχαχα...μιλαμε για σουρεαλιστικο κρετινισμο
υπαρχει ελπιδα παιδια,θα εξαφανιστουν απο μονοι τους αρκετοι

"ο  θρησκευτικoς γκουρού" γκουρμίτ ραμ σινγκ - ο οποίος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια για βιασμό στις 28 Αυγούστου - έπεισε περίπου 400 από τους 50 εκατομμύρια οπαδούς του σε όλο τον κόσμο να κόψουν τους όρχεις τους για Να "τους φέρει πιο κοντά στο Θεό".

Οι λεπτομέρειες του παράξενο συμβάντος μόλις ήρθαν στο φως, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες λαμβάνουν χώρα το 2000 σε νοσοκομείο του ραμ ραχίμ στην Ινδία."
Οι λεπτομέρειες του παράξενου περιστατικού έχουν μόλις φθάσει στο φως παρά τις αναφορές που έλαβαν χώρα το 2000 σε ένα νοσοκομείο που διευθύνεται από τον Ram Rahim στην Ινδία.
Το Ινστιτούτο Ερευνών
της Ινδίας έχει κατηγορήσει τον Ραμ Ράιμ για σοβαρή σωματική βλάβη και βρίσκεται υπό διερεύνηση. Έχει προηγουμένως διερωτηθεί για τη δολοφονία ερευνητη δημοσιογράφου το 2002 και έχει επίσης κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση από γυναίκες οπαδούς, αλλά δεν έχει κατηγορηθεί επισημα από τις αρχες ποτέ.
Ο Navkiran Singh, ο οποίος είναι ο δικηγόρος του Hans Raj Chauhan, ο μόνος θύμα του ευνουχισμού που έφτασε μέχρι στιγμής, δήλωσε ότι ο πελάτης του και άλλα θύματα πίστευαν ότι θα γίνουν κοινωνικοί εξωγήινοι αν αρνούνταν να εκτελέσουν την "επιχείρηση" που τους ζήτησε ο Ram Rahim.
"Είπαν ότι μόνο όσοι αποκτήσουν ευνουχισμό θα μπορέσουν να συναντήσουν τον Θεό", δήλωσε ο Νανκίραν, σε μια αναφορά στο Daily Mail.
Ο Ραμ Ραχίμ, ηλικίας 47 ετών, ονομάστηκε "γκουρού σε bling", είναι επικεφαλής του κοινωνικοπολιτικού οργανισμού Dera Sacha Sauda και εκτιμάται ότι αξίζει £ 26 εκατομμύρια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δολοφονημένη από τον ίδιο τον Κιμ σύζυγός του έφερε στον κόσμο το τρίτο τους παιδί.
Αυτό είναι μεγαλύτερο θαύμα κ από τον παππού της Καϊλή



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Πολιτικο "Τιποτα"
Γιατί ασχολούμαστε με την Καϊλή; Επειδή είναι ανιστόρητη; Ή επειδή είπε ψέματα; Ο ένας «δολοφονημένος στον Εμφύλιο από τους κομμουνιστές» παππούς της ζούσε τη δεκαετία του ’50 και ο άλλος ζούσε τη δεκαετία του ’70, όπως αποκάλυψε με στοιχεία ο Νίκος Μπογιόπουλος.
Τι περιμένατε δηλαδή από μια Καϊλή; Μια όποια Καϊλή, μεγαλωμένη και αναδεδειγμένη την εποχή της σήψης, της σημιτικής πασοκίλας. Να ξέρει Ιστορία; Ή να υπηρετεί την αλήθεια; Και από πού να τη μάθει την αλήθεια; Από τις μίζες και τα χρηματιστήρια του καθεστώτος Σημίτη; Κι αν η ίδια ήταν πολύ μικρή επί πράσινης ληστείας, αυτό είναι όμως το κλίμα στο οποίο μεγάλωσε: Όλα εύκολα, όλα χλιδή, όλα ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή δεν ήταν πλέον κίνημα, ήταν διαβατήριο. Διαβατήριο για να αναδειχθεί ένα «πράσινο κορίτσι» -αν του το επέτρεπε η εμφάνισή του και το ήθος του- στα πράσινα lifestyle έντυπα του Πέτρου Κωστόπουλου και των ομοίων του. Διαβατήριο για να φτάσει μία κοπέλα με άθλια ελληνικά να λέει τις ειδήσεις του Μεγάλου Διαπλεκόμενου Καναλιού. Όλα τα μπορείς. Δεν χρειάζεται γνώση. Μόνο κομματική ταυτότητα.
Η Εύα Καϊλή είναι ένα γνήσιο τέκνο της εποχής της. Έκανε κοινωνικές σχέσεις με τα κατάλληλα στελέχη, σήκωσε όσο έπρεπε τη φούστα ώστε να συγκεντρώσει τα κλικ του φακού, πήγε στα κατάλληλα νυχτερινά κέντρα με τις κατάλληλες παρέες, έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει για να φτάσει μέχρι το κοινοβούλιο – ναι, με το «βου και α, βα» της ευφράδειάς της. Κι όταν έμεινε εκτός βουλής, οι κομματικές της σχέσεις την έστειλαν στην ευρωβουλή, να λέει «b and a, ba» – διότι όταν έχεις τέτοια ιερά τέρατα της γνώσης, τα εξάγεις και σε άλλα κράτη.
«Γιατί ασχολείστε τόσες μέρες με ένα τίποτα;» έγραψε κάποιος στο twitter. Και έχει δίκιο. Όμως αυτό το τίποτα είναι γέννημα της περιόδου κατά την οποία αυτή η χώρα γνώρισε τη μεγαλύτερη αλλοτρίωση, που οδήγησε τελικά στην κατάρρευσή της. Κι αυτό είναι άξιο κοινωνικής μελέτης. Έτσι, το τίποτα Καϊλή είναι -από ερευνητικής απόψεως- κάτι.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πορτογαλία: Απεργία εναντια στην υποχρεωτικη εργασια το Σαββατο σε εργοστάσιο της Volkswagen
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017, 14:35
Το πορτογαλικό εργοστάσιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen παρέλυσε σήμερα εξαιτίας μιας απεργίας που διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι για να διαμαρτυρηθούν για την πρόθεση της διοίκησης να καταστήσει υποχρεωτική την εργασία το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν τα εργατικά συνδικάτα.
«Η συμμετοχή στην απεργία είναι πολύ μεγάλη, η παραγωγή του εργοστασίου έχει σταματήσει εντελώς», δήλωσε ο Εντουάρντο Φλορίντο επικεφαλής του συνδικάτου SITE Sul, ένα από τα δύο που κάλεσαν στην 24ωρη απεργία.
Η παραγωγή στο εργοστάσιο αυτό, όπου εργάζονται περίπου 3.500 άνθρωποι, δεν έχει σταματήσει ποτέ τη λειτουργία του από τότε που άνοιξε πριν από 20 χρόνια, παρά μόνο σε γενικές απεργίες.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στη είσοδο του εργοστασίου Autoeuropa, που βρίσκεται στην Παλμέλα, περίπου 30 χιλιόμετρα νότια της Λισαβόνας.
Η απόφαση της διοίκησης του εργοστασίου να καταστεί υποχρεωτική η εργασία το Σάββατο για δύο χρόνια ελήφθη προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει η παραγωγή ενός νέου μοντέλου της Volkswagen, του T-Roc, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει να πωλείται το 2018.
Έπειτα από μια μακρά περίοδο ηρεμίας, το Autoeuropa είδε να αυξάνεται η ένταση με τους εργαζόμενους μετά τη συνταξιοδότηση του ιστορικού τους συνδικαλιστικού εκπροσώπου τον Ιανουάριο.
Το εργοστάσιο Autoeuropa, μια επένδυση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ της Volkswagen, εγκαινιάστηκε το 1995 και εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο σημαντικές ξένες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Πορτογαλία, αλλά και μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγέων της χώρας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Θα δικαστούν για «προδοσία» όσοι ενθάρρυναν τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017, 10:12
Η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας ζήτησε την Τρίτη να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της «προδοσίας» όσοι υποστήριξαν τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλαν την Παρασκευή οι ΗΠΑ στη χώρα.
Τα μέλη της Συνέλευσης αυτής, που έχει αναλάβει τις εξουσίες του κοινοβουλίου, ενέκριναν ένα διάταγμα το οποίο ανοίγει τον δρόμο «σε μια ιστορική δίκη για προδοσία όσων ενθάρρυναν τις ανήθικες αυτές ενέργειες εις βάρος του λαού της Βενεζουέλας».
Την προηγούμενη εβδομάδα η Ουάσινγκτον επέβαλε οικονομικές κυρώσεις εις βάρος του Καράκας, μεταξύ των οποίων και την απαγόρευση αγοράς νέων ομολόγων που εκδίδει η κυβέρνηση ή η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο είχε καταγγείλει την κίνηση αυτή των ΗΠΑ ως παράνομη και είχε τονίσει ότι στόχος της είναι να προκαλέσει «ασφυξία» στη χώρα και να την οδηγήσει στη χρεοκοπία.
Στο διάταγμα δεν αναφέρεται κανένα όνομα, όμως πολλοί έχουν κατηγορήσει μέλη της αντιπολίτευσης και κυρίως τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Χούλιο Μπόργκες και τον αντιπρόεδρο Φρέντι Γκεβάρα.
Ο Μαδούρο κατηγόρησε την Παρασκευή τον Μπόργκες ότι «κινήθηκε παρασκηνιακά» υπέρ των αμερικανικών κυρώσεων κατά τη διάρκεια ταξιδιών του στο εξωτερικό και ζήτησε να δικαστεί μαζί με τέσσερις ακόμη προσωπικότητες της αντιπολίτευσης για «προδοσία της πατρίδας».
Ο ποινικός κώδικας της Βενεζουέλας προβλέπει ποινή κάθειρξης 20 με 30 χρόνια για το αδίκημα της προδοσίας.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντέλσι Ροντρίγκες, ο οποίος είναι πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης, δήλωσε χθες ότι θα ζητήσει από τον επικεφαλής εισαγγελέα και το Ανώτατο Δικαστήριο να ξεκινήσουν έρευνες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιανμάρ: Περίπου 18.000 μουσουλμάνοι Ροχίνγκια έχουν περάσει την τελευταία εβδομάδα τα σύνορα με το Μπανγκλαντές
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017, 10:26
Οι Ροχίνγκια είναι απάτριδες και θεωρούνται παράτυποι μετανάστες από το Μπανγκλαντές, αν και ζουν στη Μιανμάρ επί αιώνες. Οι κοινότητές τους είναι περιθωριοποιημένες και δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία και την αγορά εργασίας.
Ωστόσο και στο κυρίως μουσουλμανικό Μπανγκλαντές δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Η αστυνομία τούς κατηγορεί ότι επιδίδονται σε διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες, όπως εμπόριο ναρκωτικών.
Περίπου 18.000 μουσουλμάνοι Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ εκτιμάται ότι έχουν περάσει την τελευταία εβδομάδα τα σύνορα με το Μπανγκλαντές στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν από το χειρότερο κύμα βίας που έχει σημειωθεί εδώ και πέντε χρόνια στην Πολιτεία Ραχίν, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
Μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων ανταρτών Ροχίνγκια εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της Μιανμάρ την Παρασκευή, στη βόρεια Πολιτεία Ραχίν όπου ζει κυρίως η μουσουλμανική αυτή μειονότητα, έχει προκαλέσει νέο κύμα διώξεων εις βάρος της, γεγονός που έχει ωθήσει πολλούς Ροχίνγκια να αναζητήσουν καταφύγιο στο Μπανγκλαντές, όπου ήδη ζουν περισσότεροι από 400.000 ομοεθνείς τους πρόσφυγες.
Τουλάχιστον 109 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις τελευταίες συγκρούσεις, η πλειονότητά τους αντάρτες, αλλά και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως και άμαχοι.
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης επεσήμανε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει ακριβής εκτίμηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα μεταξύ Μιανμάρ και Μπανγκλαντές, όμως πρόσθεσε ότι «εκατοντάδες επί εκατοντάδων» άνθρωποι είναι εκεί.
Η μεταχείριση του περίπου 1,1 εκατομμυρίου Ροχίνγκια, μιας μουσουλμανικής μειονότητας στην κυρίως βουδιστική Μιανμάρ, έχει αναχθεί στο πιο ακανθώδες ανθρωπιστικό ζήτημα για τη χώρα που προσπαθεί να κάνει τη μετάβαση από ένα σκληρό στρατιωτικό καθεστώς προς μια πιο δημοκρατική διακυβέρνηση.
Οι Ροχίνγκια είναι απάτριδες και θεωρούνται παράτυποι μετανάστες από το Μπανγκλαντές, αν και ζουν στη Μιανμάρ επί αιώνες. Οι κοινότητές τους είναι περιθωριοποιημένες και δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία και την αγορά εργασίας.
Ωστόσο και στο κυρίως μουσουλμανικό Μπανγκλαντές δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Η αστυνομία τούς κατηγορεί ότι επιδίδονται σε διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες, όπως εμπόριο ναρκωτικών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Εξήντα τέσσερις ισλαμοφασιστες  σκοτώθηκαν στη βόρεια επαρχία της Ράκα
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017, 12:06
Οι σφοδρές μάχες που μαίνονται στη συριακή επαρχία της Ράκα έχουν στοιχίσει μέσα σε 24 ώρες τη ζωή σε 64 ισλαμοφασιστες της Συριακης Δημοκρατιας και της συμμοριας  Ισλαμοφασιστικό κράτος, ανακοίνωσε σήμερα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Οι συγκρούσεις αυτές διεξάγονται καθώς ο συριακός στρατός επιδιώκει να προχωρήσει στο εσωτερικό της επαρχίας της Ράκα (βόρεια Συρία) για να φθάσει στη γειτονική, ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ, η οποία είναι η τελευταία που παραμένει στα χέρια των τζιχαντοφασιστών του Ισλαμοφασιστικού κράτους στη Συρία.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανταλλαγή πυρών μεταξύ δυνάμεων του δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού και ισλαμοφασιστών στη βόρεια Συρία
 Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017, 20:58
Δυνάμεις του δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού, που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχειρεί στη Συρία και το Ιράκ, δέχτηκαν πυρά κοντά στην Μανμπίζ στο βόρειο τμήμα της Συρίας και τα ανταπέδωσαν, γνωστοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του αποικιοκρατικου  συνασπισμού, ο συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον.
Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια περιπολίας που διεξήγαγαν δυνάμεις του αποικιοκρατικου συνασπισμού κοντά σε περιοχές που ελέγχονται από ισλαμοφασιστες που έχουν την υποστήριξη της Τουρκίας, σύμφωνα με τον αξιωματικό.
«Οι δυνάμεις μας δέχτηκαν πυρά, ανταπέδωσαν και έπειτα μετακινήθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία», δήλωσε ο Ντίλον σε τηλεφωνική συνομιλία.
Το περιστατικό αντανακλά την πολύπλοκη κατάσταση στο πεδίο μάχης στην βόρεια Συρία, όπου επιχειρούν ο συριακός στρατός που διαθέτει την υποστήριξη της Ρωσίας, κουρδικές δυνάμεις που βοηθά ο δυτικος αποικιοκρατικος  συνασπισμός, και μισθοφοροι ισλαμοφασιστες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία.
Ο αποικιοκρατικος συνασπισμός έχει τονίσει στην Τουρκία να διαμηνύσει στους ισλαμοφασιστες που υποστηρίζει στην περιοχή ότι το να ανοίγουν πυρ εναντίον δυνάμεων του αποικιοκρατικου συνασπισμού «δεν είναι αποδεκτό», τόνισε ο Ντίλον.
«Γνωστοποιήσαμε το περιστατικό στους ομολόγους μας στην Τουρκία και θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε περιπολίες κι είμαστε διαρκώς προετοιμασμένοι και έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας σε αυτή την περιοχή», συμπλήρωσε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τι μαθαίνω? η Ευούλα λέει τώρα ότι εννοούσε τον πρώτο σύζυγο της γιαγιάς της που πέθανε το '43 μπουχαχαχαχαχα ξέρω ανθρώπους που αποκαλούν ''παππού'' το δεύτερο σύζυγο της γιαγιάς γιατί αυτόν ΓΝΩΡΙΣΑΝ ως παιδιά αφού ο πρώτος και βιολογικός τους παππούς πέθανε νέος ξέρω γω αλλά η Ευούλα είναι η πρώτη περίπτωση ανθρώπου που αποκαλεί παππού της τον πρώτο σύζυγο της γιαγιάς που κανένας από την οικογένεια δεν γνώρισε εκτός της γιαγιάς! καλά, εννοείται ότι κι αυτό το σκαρφίστηκε, στον επόμενο τόνο θα μας πει ότι εννοούσε κάαααααποιον παππού, δλδ κάποιον ηλικιωμένο, από το χωριό αφού στα χωριά είναι όοοοοολοι μια οικογένεια και οι γέροι είναι παππούδες όοοοοοολων των παιδιών #ορσε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι ερχόμαστε στο σήμερα και στην ανακοίνωση για το φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Πάρκο Τρίτσης στο Ίλιον, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο εν’λόγω «καλλιτέχνης». Με την παρουσία Νταλάρα στο φεστιβάλ, μπαίνει κατευθείαν και το πολιτικό ζήτημα το οποίο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος θα πρέπει να τοποθετηθεί. Το φεστιβάλ της ΚΝΕ, είναι ένα κατ’ εξοχήν ΠΟΛΙΤΙΚΟ Φεστιβάλ και δικαιολογίες του τύπου, δεν αφορά το κόμμα το που κάνει πρόσκληση η ΚΝΕ, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και δεν μπορούν να βρίσκουν ανταπόκριση παρά μόνο σε αφελείς.
Όπως αναφέρω και πιο πάνω, ο Νταλάρας έχει πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στον λαό, υπερασπίζοντας τους μακελάρηδές μας, υπερασπίζοντας όλες αυτές τις πολιτικές που ισοπεδώνουν τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, τα οποία το ΚΚΕ υπερασπίζεται και για τα οποία, μας ζητάει την στήριξη και την ενίσχυση, για να τα υπερασπιστούμε μέσα από αυτό. Αν το ΚΚΕ θέλει να συντάσσεται με αυτούς, ας το κάνει ελεύθερα, δεν υπάρχει όμως κάποιος λόγος ώστε η εργατική Τάξη αυτής της χώρας να το στηρίζει από εδώ και πέρα.
Μαζί με το πολιτικό όμως έρχεται και το ηθικό του ζητήματος. Η λειτουργία του τρόπου που κινούνται άνθρωποι σαν τον Νταλάρα, είναι έξω από την λογική που έχει ένας συνειδητοποιημένος άνθρωπος, ο οποίος παλεύει για να αλλάξει τα κακώς κείμενα αυτού του κόσμου. Η παρουσία τέτοιων ανθρώπων, σε φεστιβάλ των Κομμουνιστών, νομιμοποιούν και ξεπλένουν κάθε απόπειρά τους για να σώσουν τον κώλο της Κυρίαρχης Τάξης. Τους δίνουν το απαραίτητο μαξιλάρι σωτηρίας, για να συνεχίσουν το βρώμικο έργο τους, το οποίο είναι επί της βάσης απάνθρωπο! Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να διορθώσουν άμεσα το λάθος που έχουν κάνει και να αποσύρουν την συμμετοχή του Νταλάρα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Μέχρι να γίνει όμως αυτό, καλώ όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πλευρά των αξιοπρεπών και των αγωνιστών, να μην το επιτρέψουν και να δράσουν με δυναμικό τρόπο όπου μπορούν και σταθούν κατά της νέας παρουσίας του Γιώργου Νταλάρα στο Ίλιον. Επίσης να καταγγελθεί από όλους τους φορείς και τις Οργανώσεις.
Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο Ίλιον, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στα Δυτικά Προάστια, άνθρωποι σαν και αυτόν είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στην ζωή μας, αφού αντιπροσωπεύει ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η ανθρώπινη ύπαρξη. Κάθε ανακοίνωση της παρουσία του στις περιοχές μας , αποτελεί μία πρόκληση και θα πρέπει να αποτρέπεται με δυναμικό τρόπο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Οι πλημμυροπαθείς αγωνιούν για την ασφάλεια των κατοικιδίων τους
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017, 11:56
Έχασαν τις περιουσίες τους και καλούνται να ζήσουν υπό αντίξοες συνθήκες σε προσωρινά καταφύγια. Κάποιοι από τους πλημμυροπαθείς στο Τέξας δεν πρόλαβαν να πάρουν κανένα από τα προσωπικά τους είδη στην προσπάθειά τους να εκκενώσουν έγκαιρα τα σπίτια τους. Όμως, φρόντισαν να πάρουν μαζί τους το κατοικίδιό τους.
Μετά το πέρασμα του Χάρβεϊ, βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες και βίντεο με τους πλημμυροπαθείς να κρατούν στην αγκαλιά τους μια γάτα, έναν σκύλο ή ένα κλουβί με πουλιά.
«Σχεδόν όποιος βγαίνει από σωστική λέμβο μεταφέρει έναν σκύλο ή μια γάτα» λέει η Μόνικα Σμιτ, διευθύντρια της οργάνωσης Houston Humane Society.
Μετά τον τυφώνα Κατρίνα το 2005, τα σωστικά συνεργεία επεσήμαναν την αναγκαιότητα οι κάτοικοι που εκκενώνουν τα σπίτια τους να παίρνουν μαζί τους τα κατοικίδιά τους, διότι στη Νέα Ορλεάνη κάποιοι, με κίνδυνο τη ζωή τους, αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα νοικοκυριά τους, ώστε να μην τα αφήσουν πίσω τους.
Οι Αρχές χρειάστηκε να συμπεριλάβουν τα κατοικίδια στις οδηγίες που εξέδωσαν για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για την Πρόληψη της Κακοποίησης Ζώων.
Ωστόσο, το βράδυ της Κυριακής προκλήθηκε αναστάτωση και υπήρξαν οργισμένες αντιδράσεις από πλημμυροπαθείς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το συνεδριακό κέντρο του Χιούστον, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο καταφύγιο.
Δεκάδες άνθρωποι με τους σκύλους τους που έφθασαν εκεί ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούσαν να τους πάρουν μέσα μαζί τους ή ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες δεν ήταν διαθέσιμες για να φροντίσουν τα ζώα.
Ανάμεσά τους και η 27χρονη Ροζάνα Νατζέρα, η οποία μαζί με τον σύζυγό της έκανε εκ περιτροπής «βάρδιες», για να κρατούν παρέα μέσα στη βροχή στον σκύλο τους που έτρεμε.
Το πρωί της Δευτέρας επιτράπηκε η είσοδος σε συγκεκριμένο χώρο που παραχωρήθηκε στις εγκαταστάσεις του συνεδριακού κέντρου, όπου τα κατοικίδια τοποθετήθηκαν μέσα σε κρεβατάκια σκύλων δίπλα στους ιδιοκτήτες τους.
Οι αξιωματούχοι του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσαν ότι οι πλημμυροπαθείς με τα κατοικίδιά τους είναι ευπρόσδεκτοι στα καταφύγιά του, τα οποία συνήθως τοποθετούνται σε κλουβιά ή φιλοξενούνται από συνεργαζόμενες οργανώσεις.
Το Καταφύγιο Ζώων BARC του Χιούστον τη Δευτέρα ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο Facebook ότι θα διαθέσει ένα τρέιλερ για να φιλοξενήσει τα κατοικίδια εκείνα στα οποία δεν επιτράπηκε η είσοδος σε ένα από τα καταφύγια.
Ο Χάρβεϊ εξακολουθεί να απειλεί χιλιάδες άλλα ζώα.
Οργανώσεις διάσωσης των ζώων --πολλές εκ των οποίων δεν έχουν τη δυνατότητα να φθάσουν στις πληγείσες περιοχές εξαιτίας των πλημμυρών και των αποκλεισμένων δρόμων-- ανακοίνωσαν ότι θα χρειαστούν μέρες μέχρι να διακριβωθεί ο ακριβής απολογισμός.
Στη διάρκεια του τυφώνα Κατρίνα εκτιμάται ότι 250.000 σκύλοι και γάτες είτε εκτοπίστηκαν είτε πνίγηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν πολλές απώλειες όταν υποχωρήσουν τα νερά» λέει η Τζένιφερ Γουίλιαμς, πρόεδρος της οργάνωσης για τη βοήθεια αλόγων Bluebonnet Equine Humane Society στο Τέξας.
«Διαβάζω ιστορίες στο Facebook για αποκλεισμένα άλογα και για άλογα που απεγκλωβίστηκαν από πλημμυρισμένους στάβλους» συμπληρώνει.
Εκατοντάδες ζώα σε καταφύγια από το Κόρπους Κρίστι μέχρι το Λα Πόρτε του Τέξας απομακρύνθηκαν πριν ενσκήψει ο Χάρβεϊ --κάποια από αυτά μάλιστα μεταφέρθηκαν πολύ μακριά, όπως στην Ατλάντα.
Το παράρτημα της φιλοζωικής Humane Society στο Χιούστον θα μεταφέρει τα 300 ζώα που φιλοξενεί στα καταφύγιά της σε άλλες περιοχές, όταν υποχωρήσουν τα νερά, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων.
Σε εθνικό επίπεδο, η οργάνωση έχει στείλει ομάδα διάσωσης για τα κατοικίδια στο Τέξας Σίτι που έχει πληγεί περισσότερο.
«Δέχονται τόσο πολλά τηλεφωνήματα για διασώσεις ζώων. Είναι από ανθρώπους που έμειναν πίσω μαζί με τα ζώα τους, από κάποιους που τα άφησαν πίσω και θέλουν τώρα να πάει κάποιος να δει τι κάνουν και καταγγελίες για ζώα που είναι δεμένα ακόμα σε αυλές σπιτιών» δηλώνει η Κέιτι Τζαρλ, διευθύντρια του παραρτήματος της οργάνωσης στο Τέξας.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην τηλεόραση φιλοξενούνται αμέτρητες εκκλήσεις.
Στον Ζωολογικό Κήπο του Χιούστον, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε ιατρικό κέντρο που εκκενώθηκε, πλημμύρισαν κάποιοι από τους χώρους φιλοξενίας των ζώων, ωστόσο αυτά είχαν προλάβει να μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους με ασφάλεια. Μια ομάδα από 30 ανθρώπους παραμένει, πάντως, στους χώρους του Κήπου για να διασφαλίσει την ασφάλεια των 6.000 ζώων του.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοδιασύρεται η Εύα Καϊλή με την ομολογία της για τον παππού της και τους κομμουνιστές
Ο σάλος που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με το άρθρο της Εύας Καϊλή στο οποίο ισχυριζόταν ότι κομμουνιστές σκότωσαν τον παππού της υποχρέωσε την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ να απαντήσει. Μόνο που όπως αποκάλυψε τελικά η ίδια, ο παππούς της που δολοφονήθηκε δεν ήταν παππούς της.
Η ίδια έγραψε στο facebook σε σχόλιο κάτω από το άρθρο της:
«Το '43 ο πρώτος σύζυγος της γιαγιάς μου και πατέρας 2 κοριτσιών. Δεν υπήρχε ανακρίβεια.. προκατάληψη υπάρχει & δολοφονίες χαρακτήρων στο όνομα της δικής τους ιδεολογίας.. σταματάω την συζήτηση με εκείνους που δήθεν τον γνώριζαν και τον χαρακτήρισαν μάλιστα για να δικαιολογήσουν την δολοφονία, και τώρα ψάχνουν να δουν αν υπήρξε..!».
Επομένως ξεκαθαρίσαμε ότι ο παππούς της Εύας Καϊλή δεν δολοφονήθηκε από κανέναν κομμουνιστή. Στην ανάρτησή της όμως υπάρχει κι ένα δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο. Όπως λέει, ο πρώτος άνδρας της γιαγιάς της δολοφονήθηκε το 1943. Όχι δηλαδή κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, αλλά την περίοδο της κατοχής, όταν στο χωριό Κωνσταντία του νομού Πέλλας αντίσταση έκανε ο ΕΛΑΣ. Και είναι γνωστό σε όλους με ποιους τα έβαζε ο ΕΛΑΣ την περίοδο της κατοχής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλος ένας κοτζαμπάσης που κάνει την δουλειά του για τις ξένες δυνάμεις... Χατζησαλάτας, εκπρόσωπος εφοριακων υπαλλήλων...
Χατζησαλάτας, εκπρόσωπος εφοριακων υπαλλήλων: "εμείς ΚΑΝΟΥΜΕ την ΔΟΥΛΕΙΆ μας"
-ενας επίορκος ακόμα, που κρύβεται πίσω από μια νηπιακή ρητορική την οποία ο... νόμος 3528/07 ο οποίος κ ορίζει την ιδιότητα του ως ΔΥ, είναι ο ίδιος νομος που την ακυρώνει κ ταυτόχρονα τον ευτελίζει ως προσωπικότητα.
- Άλλος ένας κοτζαμπάσης που κάνει την δουλειά του για τις ξένες δυνάμεις που υπηρετεί εις βάρος του ελληνικού λαού ο οποίος τον πληρώνει.
Αν θελήσουν να μου κατασχέσουν το σπίτι τους γάμησα ότι έχουν και δεν έχουν!
Και στ' αρχίδια μου ο κάθε Χατζησαλάτας (ο εκπρόσωπος εφοριακών υπαλλήλων ντε) που λέει όπως οι γερμανοτσολιάδες της κατοχής: "εμείς ΚΑΝΟΥΜΕ την ΔΟΥΛΕΙΆ μας"!
Κι εγώ τη δουλειά μου θα κάνω... με κάθε μέσο και...
τρόπο υπεράσπιση του σπιτιού μου και της οικογένειάς μου και στ΄αρχίδια μου Τρύφωνες, Τσακαλώτες, Χατζησαλάτες, δικαστές, εισαγγελείς και κάθε πούστης που κάνει τη δουλειά του!
Λόγια του αέρα;
"Κοντός ψαλμός αλληλούια..."... θα τρώμε τζάμπα στη στενή, αλλά πολλοί θα κοιτάνε τα ραδίκια ανάποδα!
Άλλωστε έχουμε δημόσια συγκατάθεση από τον αδελφό του Φίλη!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά η γιαγιά της Ευούλας μας βγήκε... τσαχπίνα! Άλλον... παππού είχε στην κατοχή, άλλον στον εμφύλιο!
Όχι, για... μετά τον εμφύλιο ή για... ερωμένους δεν υπάρχει πληροφορία... ακόμα!
Υ.Γ. Εύα κι εγώ για τον... αδελφό του παππού τον... δίδυμο μιλούσα (θα μας τα πεις όταν σου έλθει η αγωγή και μήνυση για υποκίνηση εθνικιστικού μίσους και περιύβριση νεκρών)!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό είναι ένα ανθρωπόμορφο κτήνος...
Πρόκειται για ανώτατο διοικητή του "ισλαμικού κράτους" που έπεσε στα χέρια του στρατού του Ιράκ κοντά στην πόλη TalAfar...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Καλή επιτυχία στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς" είπε ο Κοντονής στην Ένωση Συμβολαιογράφων.
ΚΑΚΗ, ΨΥΧΡΗ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΗ λέμε κι... εμείς, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΥΦΤΑΚΟΥΝΕ να πλειστηριάσουν σπίτι, να τους έχει φάει η πόντα μαλίνια και η κακιά η φάουσα...
ΟΥΦ...και καλημέρες από την όμορφη Κέρκυρα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκείνο το παλικάρι που είχε την ατυχία να αρρωστήσει με σκλήρυνση κατά πλάκας,η οποία στάθηκε αιτία απόλυσης του,δούλευε και απολύθηκε... από την "Παπαστράτος" του...μέγα επενδυτή που χθες εκθίαζε ο Αλέξης και...ηγέτης 100ετίας,έτσι δεν είναι?
Αλέξη να τους χαίρεσαι τους..επενδυτές που θεωρούν τα ΑμΕΑ κατώτερη κατηγορία που αντι για δουλειά τους αρμόζει... το κοινωνικό Άουσβιτς!
#ξεφτίλες



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζει η ρόμπα η Ευουλα Καιλη... Μάλλον δολοφόνησαν όλο της το σόι και δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να της πει να σταματήσει να γράφει μαλακίες στο facebook...
Τελικά αυτό το παιδί (η Ευουλα ντε) από τα ΔΣ του ΑΠΘ με την ΠΑΣΠ, δεν έχει αλλάξει καθόλου
(αν εξαιρέσει κανείς την τσέπη της)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ρωσία και Κίνα αντιδρούν στις κυρώσεις των ΗΠΑ
Ενώ η πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης δήλωσε πως η Βενεζουέλα κατέθεσε αίτημα ένταξης στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS

ΚΑΡΑΚΑΣ - ΜΟΣΧΑ - ΠΕΚΙΝΟ.--
Οι διαστάσεις που έχει η όξυνση της αμερικανικής επιθετικότητας κατά της Βενεζουέλας  αποτυπώνονται χαρακτηριστικά στις αντιδράσεις της Ρωσιας και της Κινας για τις νέες κυρώσεις που ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον κατά του Καράκας.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζακχάροβα, εξέφρασε την έντονη αντίδραση της χώρας της για τις αμερικανικές κυρώσεις, υποστηρίζοντας ότι αυτές ανακοινώθηκαν «σε μια περίοδο που η χώρα εμφάνισε σημάδια σχετικής εσωτερικής πολιτικής σταθεροποίησης μετά τις εκλογές για την Εθνική Συντακτική Συνέλευση, οι διαδηλώσεις καταλάγιασαν κάπως και οριστικοποιήθηκε ένα πρόγραμμα εκλογών».
Η ίδια πρόσθεσε ότι «θα αναλύσουμε προσεκτικά τις συνέπειες των κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ και τον πιθανό τους αντίκτυπο στα συμφέροντα της Ρωσίας και των ρωσικών επιχειρήσεων». Υπογράμμισε επίσης όλο νόημα ότι οι κυρώσεις «δεν θα επηρεάσουν τη βούλησή μας να αναπτύξουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με μια Βενεζουέλα που την καλοδέχεται».
Εκφράζοντας την ετοιμότητα της Μόσχας για περαιτέρω «στερέωση» του ρόλου της στη συγκεκριμένη χώρα αλλά και γενικά σε όλη τη Λατινική Αμερική, η Ζακχάροβα τόνισε ότι η διασφάλιση «πολιτικής λύσης» για τη σημερινή κατάσταση στη Βενεζουέλα προϋποθέτει ένα «διάλογο ανάμεσα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας», κάτι που «απαιτεί πολιτική στήριξη από το εξωτερικό».
Τις νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας επέκρινε όμως και η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας, Χούα Τσουνουίνγκ, επαναλαμβάνοντας πως τέτοια μέτρα δε θα βοηθήσουν στην «πραγματική λύση των προβλημάτων». Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου για επαφές που έχουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Βενεζουέλας στην Κίνα αναζητώντας «περισσότερη οικονομική στήριξη», η Τσουνουίνγκ είπε ότι δε γνωρίζει «πολύ καλά λεπτομέρειες» γι' αυτές τις συναντήσεις.
Συμπλήρωσε ωστόσο ότι οι επιλογές της χώρας της βασίζονται στις αρχές του «αμοιβαίου οφέλους» και ότι το Πεκίνο επιδιώκει την ενίσχυση της συνεργασίας όχι μόνο με τη Βενεζουέλα αλλά με «όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής», εκφράζοντας την ευχή αυτές «να διατηρήσουν ισορροπία και ανάπτυξη».

Στενότερες επαφές με τους BRICS
Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης, Ντέλσι Ροντρίγκες, κατήγγειλε προχτές ότι οι δυνάμεις της φασιστικής αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα «ζητούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες όχι απλά στρατιωτική επέμβαση, αλλά και όπλα για την ενίσχυση της εσωτερικής σύγκρουσης».
Είχε προηγηθεί η ανοιχτή υποστήριξη των νέων αμερικανικών κυρώσεων από τις δυνάμεις της φασιστικής αντιπολίτευσης. Το φασιστικο «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας» σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι «κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και κακοποιούν την πολιτική ζωή θα έχουν πάντα τη στήριξή μας, εν απουσία μιας αμερόληπτης Δικαιοσύνης στη Βενεζουέλα».
Ζήτησε, μάλιστα, «διεθνή διπλωματική βοήθεια που θα συμβάλει στην αποκατάσταση του Συντάγματος και της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα», αλλά και «οι πολίτες και οι εταιρείες όλης της διεθνούς κοινότητας να απέχουν από χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες και συμβόλαια εθνικού συμφέροντος με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας».
Την ίδια στιγμή, η Ροντρίγκες εξήγησε ότι η Βενεζουέλα θα ξεπεράσει τις συνέπειες των αμερικανικών κυρώσεων «εμβαθύνοντας τις στρατηγικές μας σχέσεις με τη Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία, το Ιράν και άλλους πόλους». Πρόσθεσε ότι η χώρα της θα εκμεταλλευτεί τις εξελίξεις «για να επεκτείνει τις προοπτικές των σχέσεών της» με τη διεθνή κοινότητα και ότι «θα ξεπεράσουμε τις κυρώσεις, αυτόν το μονοπολικό κόσμο, που όπως δήλωσε και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανατράπηκε».
Η Ροντρίγκες μάλιστα ανέφερε ότι το Καράκας περιμένει απάντηση σε αίτημά του για ένταξη στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική).
Σημειώνουμε ότι η Εθνική Συντακτική Συνέλευση εκλέχτηκε τον Ιούλη ενώ η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο εμφανίζει την ανάδειξή της ως εξέλιξη που της επιτρέπει πλέον να μην έχει «τα νομικά εμπόδια που μας επέβαλε το προηγούμενο αστικό Κοινοβούλιο», όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις της φασιστικης αντιπολίτευσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είναι χαρακτηριστικό ότι από το βράδυ της Δευτέρας στο Τεξας οι άστεγοι πλημμυροπαθείς ξεπέρασαν τους 30.000. Από αυτούς περίπου 7.000 κατάφεραν να βρουν προσωρινά καταφύγιο στο συνεδριακό κέντρο «Τζορτζ Μπράουν» του Χιούστον (με χωρητικότητα 5.000 ατόμων), το οποίο είχαν επιστρατεύσει οι αρχές και το 2005 με τον τυφώνα «Κατρίνα»... Δεκάδες άλλα στάδια έχουν ανοίξει τις πόρτες τους σε πλημμυροπαθείς, ωστόσο αρκετοί κάτοικοι του Χιούστον του Τεξας τεταρτη μεγαλυτερη πολη των ΗΠΑ διαμαρτύρονται για την υποκρισία του πάμπλουτου τηλε-ευαγγελιστή κήρυκα Τζόελ Οστιν, ο οποίος αρνείται να ανοίξει στους πλημμυροπαθείς τις πόρτες της τεράστιας «εκκλησίας» που έχει φτιάξει κοντά στο κέντρο της πόλης και στην οποία θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν πάνω από 16.500 άνθρωποι...