Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Κυριακη 27 Αυγουστου 2017



Σαν σήμερα 27 Αυγούστου 1913 γεννήθηκε ο Άρης Βελουχιώτης!
"Σαν σήμερα γεννήθηκε κάποιος που δεν πέθανε ποτέ."
"Κατά τη γνώμη μας, ο Άρης Βελουχιώτης είναι όχι μόνο το πρότυπο του κομμουνιστή της τριτο-διεθνιστικής ηρωικής εποχής, της εποχής που ξεκίνησε απ’ τον Οκτώβρη και έφτασε στην Κούβα και στο Βιετνάμ, αλλά και του σημερινού και του μελλοντικού επαναθεμελιωμένου κομμουνιστικού κινήματος. Γι’ αυτό αγαπήθηκε απεριόριστα απ’ την ελληνική εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά. Η δράση του, η επαναστατική στάση του σε όλες τις δυσκολίες, η προλεταριακή αδιαλλαξία του, η ταύτισή του με τις θυσίες και τα βάσανα του λαού μας, η θέλησή του να μην πειθαρχήσει σε μια συμφωνία που πρόδιδε τα λαϊκά συμφέροντα, ο ηρωικός θάνατός του, αναδεικνύουν τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ σε φωτεινό παράδειγμα άξιου λαϊκού ηγέτη που ζει και θα ζει για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά του λαού μας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άρης του επαναστατικού αγώνα
June 14, 2015
του Τάσου Κατιντσάρου
Στη Βίνιανη, τον καιρό που ήταν να γίνουν τα ρεζιλίκια του Λιβάνου, είχε κατέβει και ο Άρης γυρίζοντας από την Ήπειρο. Παίρναν και δίναν, νύχτα και μέρα οι συσκέψεις με τον Σιάντο και τον Ιωαννίδη. Προσπαθούσε να τους πείσει να μην κάνουν το λάθος και πέσουν στην παγίδα των Άγγλων και των παλιών πολιτικών. Αυτοί εκεί, δώστου το χαβά τους, κι επιμονή στην επιμονή για τη γραμμή τους, που αποδείχτηκε κατόπιν λαθεμένη. Είχε αγγίξει τα όρια για μια απόφαση να τους παραμερίσει. Αλλά τα πράγματα ήταν μπερδεμένα. Από τη μια, οι Άγγλοι και ο Ζέρβας. Από την άλλη, ο κομματικός μηχανισμός και η πίστη των στελεχών στην ηγεσία. Μια αντιηγετική ενέργεια μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερο κακό. Προτίμησε ν’ αποδεχτεί την εξαποστολή του στην Πελοπόννησο, όπου τα πράματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά με τους Γερμανούς και τους ταγματασφαλίτες. Κι εκεί ο Άρης δεν πήγε άσχημα. Και ίσως η μετάβασή του στον Μοριά να αποδεικνυόταν σωτήρια για το εθνοαπελευθερωτικό κίνημα, αν δεν επακολουθούσαν οι κατοπινές στραβοτιμονιές της δίδυμης ηγεσίας, οι παλιμβουλίες και οι απαγορεύσεις της.
Ο παλαίμαχος αγωνιστής Πολύδωρος Δανιηλίδης, που ήταν ο πρώτος “πολιτικός επίτροπος” του ΕΛΑΣ και υποβαθμίστηκε κατόπιν σε λοχαγό –όπως έλεγε σε μια κουβέντα μας για τις αντιρρήσεις που είχε– βρίσκει λάθος του Άρη το γεγονός ότι “δεν έδεσε” την “αμαρτωλή ηγεσία” , όταν γύρισε μετά τη Βάρκιζα στα Τρίκαλα. Μπορεί να έχει και δίκιο. Τα πράγματα όμως δεν ήταν και τόσο απλά. Μια τέτοια ενέργεια μπορούσε να οδηγήσει και σε ενδοελασίτικη σύγκρουση, που θα την εκμεταλλεύονταν οι Άγγλοι και οι άνθρωποί τους με οδυνηρότερα ακόμη αποτελέσματα για το όλο απελευθερωτικό κίνημα. Η σύσκεψη των Καπεταναίων στη Λαμία τον είχε διδάξει αρκετά στο σημείο αυτό – ας όψονται όσοι ανέτρεψαν τις πρώτες αποφάσεις της. Πολέμαρχος όχι μόνο του ντουφεκιού αλλά και των ιδεών ήταν ο Άρης. Πραξικοπηματίας όμως κατά τα ξένα και επιχώρια πρότυπα, δεν μπορούσε να είναι, δεν ήθελε να είναι και δεν ήταν ο Άρης. Ήταν συνειδητός επαναστάτης, που όλα τα σκεπτόταν κι όλα τα υπολόγιζε. Γι’ αυτό και προτίμησε να συνυπογράψει την αποστράτευση του ΕΛΑΣ, να φύγει από τον κλοιό της ηγεσίας και να αναπετάσει τη σημαία ενός Μετώπου Εθνικής Ανεξαρτησίας».
Αποσπάσματα από το βιβλίο Ο αδερφός μου ο Άρης που περιέχεται στην Πεζογραφική Τριλογία του Μπάμπη Κλάρα, αδερφού και συντρόφου του Θανάση Κλάρα (Άρη Βελουχιώτη), η οποία εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΚΨΜ με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από το θάνατο του Άρη.
Ο Άρης Βελουχιώτης είναι και σήμερα πρότυπο του σύγχρονου επαναθεμελιωμένου κομμουνιστικού κινήματος
Τραγική «σύμπτωση»! Στις 16 Ιουνίου 1945, την ίδια μέρα που το κρατικό ραδιόφωνο αναγγέλλει σε όλους τους Έλληνες το θάνατο του «αρχισυμμορίτη καπετάνιου του προδοτικού ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη», ο Ριζοσπάστης δημοσιεύει την απόφαση της διαγραφής του από το ΚΚΕ: «Ο Κλάρας, αφού μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ, γιατί λύγισε μπροστά στην τρομοκρατία του Μανιαδάκη, ξαναζήτησε στον καιρό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα να ξαναγοράσει με το αίμα του την προδοσία του εκείνη που αναγνώρισε και καταδίκασε. Σήμερα όμως, σε μία δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί πάλι, ξαναπροδίδει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη δράση του, που μονάχα τον εχθρό ωφελεί».
Από τις 12 του Φλεβάρη του 1945 έχει υπογραφεί η επονείδιστη Συμφωνία της Βάρκιζας και έχουν παραδοθεί τα τιμημένα όπλα του ΕΛΑΣ, ενώ ο Άρης, έχοντας μαζί του μερικές δεκάδες λαϊκούς αγωνιστές, αρνείται να πειθαρχήσει, καταγγέλλει τη συμφωνία ως ξεπουληματική και διακηρύσσει την πρόθεσή του να συνεχιστεί ο αγώνας. Έχει ετοιμάσει μάλιστα και την ιδρυτική διακήρυξη νέας οργάνωσης, του ΜΕΑ (Μέτωπο Εθνικής Ανεξαρτησίας), και νέου στρατού, του ΕΛΑΣ-Ν (ΕΛΑΣ-Νέος).
Η ΚΕ του ΚΚΕ τον έχει διαγράψει από τον Απρίλη του 1945, γιατί γνωρίζει πολύ καλά τις απόψεις του και τις καταγγελίες που της προσάπτει, αλλά έκρινε σκόπιμο να κρατήσει μυστική την απόφαση για δύο μήνες περίπου για ευνόητους λόγους… Από τη μια μεριά, φοβούνται τη σχέση του Άρη με τους αγωνιστές και το λαό και, απ’ την άλλη, αισθάνονται πλήρη ασφάλεια μόνον όταν επιστρέφει ο Νίκος Ζαχαριάδης, στα τέλη του Μάη του 1945, από το Νταχάου της Γερμανίας, και αναλαμβάνει αυτός με το κύρος του την εσωκομματική εκκαθάριση. Και απ’ το «ούτε νερό, ούτε ψωμί στον Άρη», εντολή που δόθηκε σε όλες τις κομματικές οργανώσεις και τα οργανωμένα μέλη του κόμματος, φτάσαμε στον «δειλό, φοβισμένο, προδότη Άρη»! Ο Άρης λοιπόν ουσιαστικά δολοφονείται δύο φορές: μία από τους κυνηγούς κεφαλών του ελληνικού δωσιλογισμού και πραιτοριανούς των εγγλέζων ιμπεριαλιστών και μία από την ηγεσία του κόμματος στο οποίο αφιέρωσε όλη τη ζωή και τη δράση του! Στο πρόσωπό του συμπυκνώνεται όλο το μεγαλείο και το δράμα του ελληνικού αντιστασιακού κινήματος, του μεγαλύτερου κινήματος αντίστασης στην Ευρώπη τα χρόνια της Κατοχής.
Σήμερα, 70 χρόνια απ’ το θάνατό του, υπογραμμίζουμε πως ο ελληνικός λαός έχει τελεσίδικα αποφασίσει ποιος είναι ο Άρης Βελουχιώτης και τον έχει κατατάξει στις πιο τιμητικές θέσεις που βρέθηκε ποτέ λαϊκός ηγέτης. Ο Άρης Βελουχιώτης έχει μπει στη λαϊκή συνείδηση ως ο αυθεντικότερος εκφραστής του επαναστατικού αγώνα στη χώρα μας οριστικά και αμετάκλητα.
Γέννημα της εποχής της Οκτωβριανής Επανάστασης, κομμουνιστής από μικρή ηλικία, πήρε το παρατσούκλι Μιζέριας απ’ την εμμονή του να αναφέρεται στη μίζερη ζωή που κάνει ο έλληνας προλετάριος και ο φτωχός αγρότης. Πέρασε όλη τη διαδρομή της κλασικής κομμουνιστικής διαπαιδαγώγησης της Γ΄ Διεθνούς της ηρωικής εποχής. Όπου ανακατεύτηκε βγήκε παλικάρι, είτε στον πειθαρχικό ουλαμό στο Καλπάκι είτε στις φυλακές και στις εξορίες. Απ’ τους καλύτερους αγκιτάτορες του κόμματος (έχουν μείνει παροιμιώδεις οι αυτοσχέδιες ομιλίες του στις πλατείες της Αθήνας, τα χρόνια της Τρίτης Περιόδου και της «ηρωικής εφόδου στον καπιταλισμό»). Αυτή την περίφημη αγκιτάτσια θα χρησιμοποιήσει, μόνος και πρώτος απ’ όλους, μετά την κατάληψη της χώρας απ’ τις δυνάμεις του Άξονα, για να σημάνει το προσκλητήριο του αγώνα στις νέες συνθήκες. Από τις συναναστροφές του με κομμουνιστές διανοούμενους του Μεσοπολέμου και την ατίθαση προσωπικότητά του αποκτά και βαθιά κριτικό πνεύμα, θέλει ν’ αγωνιστεί για ν’ ανακαλύψει κι αυτός τον νέο κόσμο μέσα από τη δική του πείρα, κριτικάρει και διαφωνεί με τα «ετοιμοπαράδοτα» προϊόντα…
Όσο για το «κουσούρι» της «δήλωσης μετανοίας», δεν γνωρίζουμε ούτε και πρόκειται να μάθουμε ποτέ τι οδήγησε τον Άρη σ’ αυτή την ενέργεια. Από οποιαδήποτε σκοπιμότητα κι αν υπαγορεύτηκε η «δήλωση», εμείς ένα έχουμε να πούμε: όχι μόνο «ξαναγόρασε» με το αίμα του αυτή την πράξη, αλλά κατάφερε ακόμα και την άρνηση να την κάνει θέση! Ο Θανάσης Κλάρας έγινε Άρης Βελουχιώτης μετά τη δήλωση! Βρήκε το ρόλο που του ταίριαζε γάντι, έγινε ο πρωτομάστορας, ο πρωτοκαπετάνιος, ο αδιαφιλονίκητος λαϊκός ηγέτης, ο άνθρωπος που αγαπήθηκε περισσότερο απ’ όλους από τη φτωχολογιά της Ελλάδας και μισήθηκε μέχρι θανάτου απ’ την πλουτοκρατία, τους προδότες και τους ξένους ιμπεριαλιστές. Η λαϊκή συνείδηση έχει «παραγράψει» την οποιαδήποτε «αμαρτία» του Άρη, είτε τη δήλωση είτε την «υπερβολική σκληράδα» απέναντι σε εχθρούς και φίλους την εποχή του αντάρτικου, γιατί η ίδια η ιστορία απέδειξε με γεγονότα ότι ο Άρης ήταν όχι μόνο στρατιωτική ιδιοφυΐα στον παρτιζάνικο πόλεμο, αλλά είχε τη διορατικότητα και την τόλμη να χαράξει κατά βάθος μια σωστή πολιτική γραμμή, απέναντι στην αδιέξοδη και τελικά ξεπουληματική πολιτική των «ομαλών δημοκρατικών εξελίξεων» που ακολούθησε το ΚΚΕ.
Όσο κι αν οι καιροί δεν επέτρεπαν να αναγνωστεί η προγραμματική στροφή του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, που έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 1930 με τα «λαϊκά μέτωπα» και τα σύμφωνα τύπου Σοφούλη-Σκλάβαινα, ο Άρης θέτει, έστω πρωτόλεια, το πραγματικό πρόβλημα: το πρόβλημα «ποιος ποιον», το πρόβλημα της εξουσίας. Ο Άρης όχι μόνο δημιουργεί από το μηδέν τον αντάρτικο στρατό, αλλά διδάσκεται από τη λαϊκή πείρα, εμπνέεται από τους θεσμούς που δημιουργούνται σε απομονωμένα ορεινά χωριά και τοποθετεί στα πρώτα καθήκοντα του ΕΛΑΣ την πάλη για να γεννηθούν και να ριζώσουν η λαϊκή αυτοδιοίκηση και η λαϊκή δικαιοσύνη στην Ελεύθερη Ελλάδα των βουνών.
Η φιλοσοφική λυδία λίθος του Άρη είναι πεντακάθαρη: «Ό,τι συμφέρει το λαό πρέπει να συμφέρει και το κόμμα. Με αυτή τη βάση δεν θα βγούμε ποτέ μπερδεμένοι». (Πόση διαφορά, αλήθεια, απ’ τη φιλοσοφία που αποπνέει η απόφαση της διαγραφής του, και η μισή “αποκατάστασή” του που έγινε πριν από λίγα χρόνια: για το ΚΚΕ πάνω απ’ όλα στέκεται το κομματικό αλάθητο και τα λαϊκά συμφέροντα πρέπει να υποταχθούν στην ακόμη και λαθεμένη κομματική γραμμή). Ο Άρης βλέπει την κοινωνική επανάσταση που συντελείται στην Ελλάδα, συνδυάζει με υποδειγματικό τρόπο το ταξικό με το εθνικοαπελευθερωτικό ζήτημα, διαβάζει σωστά το συσχετισμό δυνάμεων και παίρνει συνεχώς πρωτοβουλίες για να προωθήσει τις λαϊκές θέσεις.
Το ΚΚΕ παλινδρομεί, παρακαλάει τα αστικά ραμολιμέντα να συμμαχήσουν μαζί του, έχει τουλάχιστον αυταπάτες για το ρόλο των Εγγλέζων στη μετακατοχική Ελλάδα. Ακόμα και στα Δεκεμβριανά, μετά τις συνεχείς παλινωδίες και ενώ έχουν προηγηθεί οι καταστροφικές συμφωνίες του Λιβάνου και της Καζέρτας (με τις οποίες αποδεχόταν τη διάλυση του ΕΛΑΣ και παρέδιδε την εξουσία στους «πατέρες του έθνους»), επιλέγει τη σύγκρουση με στόχο τη… συμφιλίωση, διώχνει τον κύριο όγκο των δυνάμεων του ΕΛΑΣ στην Ήπειρο για να μη λάβει μέρος στη Μάχη της Αθήνας!
Άλλωστε, και το ίδιο το ΚΚΕ αναγκάστηκε απ’ τα πράγματα να ακολουθήσει τη γραμμή του Άρη, με καθυστέρηση βεβαίως δύο χρόνων (!) και να οικοδομήσει τον ΔΣΕ στον εμφύλιο 1946-1949, ασχέτως βεβαίως αν και στον κολοφώνα της αντιπαράθεσης, στο Γράμμο και στο Βίτσι, η γραμμή του κόμματος μιλούσε πάλι για «ομαλές δημοκρατικές εξελίξεις» και «εθνική συμφιλίωση».
Ήταν επόμενο λοιπόν, μετά και τη Βάρκιζα, ο Άρης να κατασταλάξει ως προς αυτά που συνέβησαν. Τα παρακάτω είναι τα λόγια του, όπως τα καταγράφει στη μαρτυρία του ο συναγωνιστής του Γιώργος Χουλιάρας (Περικλής) μετά τη Βάρκιζα: «Άκου, Περικλή, η συμφωνία της Βάρκιζας είναι προδοσία. Ένα κι ένα κάνουν δύο, η ηγεσία του Κινήματος δεν έκανε λάθη, δεν έκανε σφάλματα, διέπραξε εγκλήματα και γι’ αυτά πρέπει να δώσει λόγο, το Πολιτικό Γραφείο με επικεφαλής τον Σιάντο πρέπει να περάσει στρατοδικείο επί εσχάτη προδοσία. Εγώ δεν πρόκειται ν’ ακολουθήσω την ηγεσία στην Αθήνα, να γίνω, όπως με θέλουν, πρόεδρος των εφεδροελασιτών, για να πρωτοκολλάω τις σφαγές και τα βασανιστήρια, τους βιασμούς και τους εξευτελισμούς των αγωνιστών. Θ’ ακολουθήσω το δρόμο που χάραξα απ’ την αρχή κι όσοι πιστοί προσέλθετε».
Κατά τη γνώμη μας, ο Άρης Βελουχιώτης είναι όχι μόνο το πρότυπο του κομμουνιστή της τριτοδιεθνιστικής ηρωικής εποχής, της εποχής που ξεκίνησε απ’ τον Οκτώβρη και έφτασε στην Κούβα και στο Βιετνάμ, αλλά και του σημερινού και του μελλοντικού, επαναθεμελιωμένου κομμουνιστικού κινήματος. Η δράση του, η επαναστατική στάση του σε όλες τις δυσκολίες, η προλεταριακή αδιαλλαξία του, η ταύτισή του με τις θυσίες και τα βάσανα του λαού μας, η θέλησή του να μην πειθαρχήσει σε μια συμφωνία που πρόδιδε τα λαϊκά συμφέροντα, ο ηρωικός θάνατός του, αναδεικνύουν τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ σε φωτεινό παράδειγμα άξιου λαϊκού ηγέτη που ζει και θα ζει για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά του λαού μας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




“Σταλινικοί μισθοί”, η νέα φιλελέ και τρελελέ αρλούμπα
27-08-2017
Μέχρι τώρα ξέραμε πως το Μακελειό και η Ελεύθερη Ώρα έχουν τα πρωτεία στον αντικομμουνιστικό εμετό και τη γραφικότητα. Τώρα έχουν αποκτήσει σοβαρούς ανταγωνιστές με το “Πρώτο Θέμα” και “Τα ΝΕΑ” του Μαρινάκη κι ίσως να οδεύουν για συγχώνευση.
Μέχρι πρότινος ξέραμε πως θεωρούν τους Συριζαίους κομμουνιστές, δίνοντάς τους παράσημα που δεν τους αξίζουν. Πρόσφατα μάθαμε πως τους θεωρούν και σταλινικούς, όπως κάποτε θεωρούσαν την Ένωση Κέντρου συνοδοιπόρο της ΕΔΑ και το ΠΑΣΟΚ πρωτοπόρο στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού.
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως οι φιλελέδες θεωρούν την Ελλάδα την τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης. Τώρα μάθαμε πως έχουμε και σοβιετικούς μισθούς, πιθανότατα με βάση την αρχή “ο καθένας με βάση τις δυνατότητές του, στον καθένα με βάση την εργασία του”…
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την κλισέ φράση για “σταλινικά ποσοστά” (πχ σαν αυτά που συγκέντρωσε το τρίτο μνημόνιο στη Βουλή). Τώρα μάθαμε πως κάνουν λόγο και για “σταλινικούς μισθούς” πείνας… Ούτε καν πχ για κινεζοποίηση μισθών, για να πουν ότι στην Κίνα κυβερνάει το κομμουνιστικό κόμμα (δεν το έφτασαν ακόμα εκεί, αλλά μπορεί να τους δίνουμε ιδέες). Ούτε καν μισθούς Βουλγαρίας, που κάποτε είχε σοσιαλισμό, αλλά τώρα γνωρίζει την πιο άγρια καπιταλιστική βαρβαρότητα, με άθλιες αμοιβές και συνθήκες.
Στο πρωτοσέλιδο της ίδιας φυλλάδας (του Πρωτου Θεματος), μαθαίνουμε πως ένα στέλεχος του Σύριζα στο Υπουργείο Παιδείας πετάει τις εικόνες της Παναγίας στα σκουπίδια, σύμφωνα με καταγγελίες. Και στο κάτω μέρος πως “οι σταλινικοί άφησαν ορφανή τη Λάσκαρη στην Κατοχή”, αλλά αυτή τους συγχώρεσε και έκανε το βήμα “στην άλλη Αριστερά” (δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά είχε πάει και στο 1ο Συνέδριο του λεγόμενου “ΚΚΕ εσωτερικού”).
Αντικομμουνιστικός “Κατήφορος”, για να θυμηθούμε και μια ταινία της Λάσκαρη, που ανταγωνίζεται επάξια την υστερία και το Μακαρθισμό της δεκαετίας του 50′. Στο επόμενο φύλλο, μπορει να “μάθουμε” με ποιον πανούργο τρόπο οι σταλινικοί παραδίδουν τη χώρα στις φλόγες κάθε καλοκαίρι, γιατί “έτσι κι αλλιώς, η γη θα γίνει κόκκινη”…
Τα φιλελέ και τρελελέ αφηγήματα θα ήταν απλώς γραφικά, σα μυκονιάτικο σοκάκι, αν δεν ήταν επικίνδυνα, και με αξιώσεις να γίνουν επίσημη γραμμή, σε κυβερνητικό επίπεδο. Μπορεί να οξύνεται η υστερία για να κλέψει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή, να βρει διαφορές ανάμεσα στους δύο πόλους του δικομματισμού, που ψηφίζουν κι εφαρμόζουν από κοινού μνημόνια κι αντιλαϊκές ανατροπές, ή για άλλους παρεμφερείς λόγους, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία.
Επειδή πάντως η πρόκληση είναι πολύ χοντροκομμένη για να μείνει αναπάντητη, στη Σοβιετική Ένωση, στα χρόνια του Στάλιν, ο πραγματικός μισθός εξασφάλιζε μια άνετη κι αξιοπρεπή ζωή. Κανείς δεν ήταν άνεργος, κανείς δε ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας, κανείς δεν μπορούσε να πλουτίσει εις βάρος των υπόλοιπων, σαν παράσιτο. Όλοι οι σοβιετικοί πολίτες αμείβονταν με βάση την εργασία τους, ενώ η σοβιετική εξουσία φρόντιζε να καλύπτει ολοένα και περισσότερες ανάγκες τους, παρέχοντας μια σειρά προϊόντα και υπηρεσίες δωρεάν ή σε πολύ φτηνές τιμές: παιδεία, υγεία, στέγαση, μετακινήσεις, τροφή, κοκ. Επιτεύγματα που μοιάζουν άπιαστο όνειρο σήμερα για τον εργαζόμενο λαό, στις καπιταλιστικές χώρες του 21ου αιώνα και του εργασιακού μεσαίωνα, του οποίου  “κατορθώματα” είναι οι μισθοί των 360 ευρώ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ Γερμανικής Εφημερίδας HANDELSBLAT!!!ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΣΟ ΧΡΥΣΟ που μπορεί η ΕΛΛΑΣ να γίνει πρώτη παραγωγός Χρυσού στον Κόσμο!!!
 8/26/2017 10:53:00 μ.μ
Αυτά που γράφει σήμερα η Γερμανική Εφημερίδα HANDELSBLAT ισχύει το ρητό «Η Σκουριά στις Σκουριές, ο ΧΡΥΣΟΣ στούς Σιωνιστές».
Πίσω από την EL-DORADO GOLD κρύβεται ο Σιωνιστής Παντοκράτωρας ΡΟΤΣΙΛΝΤ , ο οποίος εξάγει όλον τον παραγόμενο ΧΡΥΣΟ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, στα θησαυροφυλάκια των Τραπεζών του.
Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ θα μας πάρει τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ για το ΧΡΥΣΟ, και το ΑΙΓΑΙΟ για τα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.
Οι πολιτικοί μας είναι ηλίθιοι ή προδότες, που υπέγραψαν τέτοιες συμβάσεις, την ώρα που η Πατρίδα ευρίσκεται σε χρεοκοπία.
Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ πήρε όλο το ΧΡΥΣΟ «πιρ-παρά».
Η Μακεδονία έχει τόσο χρυσό που μπορεί η ΕΛΛΑΣ να γίνει πρώτη παραγωγός Χρυσού στον Κόσμο, γράφει η HANDELZBLAT.
Οι ηλίθιοι πολιτικοί μας ξέρουν μόνο μία μέθοδο οικονομικών, ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ & ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
 ΤΑ ΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΟΙ ΠΟΛΗΤΙΚΟΙ !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




*1944, oι Γερμανοί εκδιώκονται από το Παρίσι: Γιατί δεν υπάρχουν μαύροι Σενεγαλεζοι στρατιώτες (που αποτελουσανε σχεδον το 60% του Γαλλικου στρατου )στις φωτογραφίες ?
1944, oι Γερμανοί εκδιώκονται από το Παρίσι: Γιατί δεν υπάρχουν μαύροι στρατιώτες στις φωτογραφίες
το 2014 μια έκθεση φωτογραφίας που γίνεται στο Παρίσι με αφορμή τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Γαλλίας κάνει μια μεγάλη αποκάλυψη: οι Αμερικανοί είχαν απαιτήσει να «ασπρίσει» ο γαλλικός στρατός και να «εξαφανιστούν» όλοι οι μαύροι στρατιώτες.
Αυτή η ιστορία της «λεύκανσης» του γαλλικού στρατού, και ειδικά του 2ου συντάγματος του στρατηγού Λεκλέρ που ήταν επιφορτισμένη με την απελευθέρωση του Παρισιού από την γερμανική κατοχή, είναι ελάχιστα γνωστή.
«Το 1943 ο στρατηγός Λεκλέρ βρίσκεται στην Αφρική, κοντά στην Καζαμπλάνκα, όταν δημιουργεί αυτό το σύνταγμα απελευθέρωσης.
Επειδή ο Λεκλέρ θεωρείται αντάρτης για τον επίσημο γαλλικό στρατό, οι αμερικανοί αναλαμβάνουν την ευθύνη για το στρατιωτικό σύνταγμα.
Επειδή λοιπόν οι περισσότεροι στρατιώτες είναι μαύροι στο 2ο σύνταγμα οι Αμερικανοί υποχρεώνουν τους Γάλλους να τους εκδιώξουν.
Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι «οι Μαύροι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού, ειδικά σε ένα τεθωρακισμένο σώμα στρατού, όπως αυτό του στρατηγού Λεκλέρ.
Αυτό είχε σαν συνέπεια να αναγκαστεί ο στρατηγός Λεκλέρ να εκδιώξει από το σώμα περίπου 3.603 μαύρους στρατιώτες τους οποίους είχε στρατολογήσει από τις αποικίες της Αφρικής.
Ολοι οι μαύροι στρατιώτες του σώματος Λεκλέρ αναγκάζονται είτε να εγκαταλείψουν τον στρατό είτε να μεταταγούν σε άλλο σώμα, πάντως ήταν απαγορευμένο να συμμετέχουν στο σύνταγμα απελευθέρωσης του Παρισιού
. Ολοι, εκτός από έναν: τον Σενεγαλέζο Claude Mademba Sy, ο οποίος έζησε ως τον Απρίλιο του 2014.
«Ηταν ο μόνος που έμεινε, ίσως γιατί ήταν σπουδαγμένος και είχε γαλλική υπηκοότητα» αναφέρει η ιστορικός Christine Levisse-Touzé, ειδική στα θέματα Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μιλώντας στην Liberation.
Οταν λοιπόν στις 11 Νοεμβρίου 1944 γίνεται στο απελευθερωμένο Παρίσι μια μεγάλη φωτογραφική έκθεση για τον θρίαμβο του συμμαχικού στρατού επί των Γερμανών, μαύροι στρατιώτες δεν εμφανίζονται πουθενά.
Ακόμη και ένα στιγμιότυπο που δείχνει ένα πλήθος Γερμανών αιχμαλώτων να εγκαταλείπει το Παρίσι και διακρίνεται ένας μαύρος στρατιώτης, «κόπηκε» από την έκθεση του 1944.
Η ιστορικός Catherine Tambrun εκτιμά ότι αυτή η φωτογραφία είναι τόσο σπάνια που έχει μεγάλο ιστορικό βάρος. Κι αυτό γιατί την εποχή εκείνη οι Μαύροι όχι μόνο διώκονταν από τον στρατό αλλά «εξαφανίζονταν» και από τις φωτογραφίες.
Στην παρακάτω φωτογραφία, στην οποία εικονίζεται ο στρατηγός Σαρλ Ντε Γκο λ να μπαίνει ως θριαμβευτής στο Παρίσι, μετά την απελευθέρωση, στο κάδρο βρίσκεται, με το λευκό πουκάμισο και ο στρατιώτης Georges Dukson, από το Γκαμπόν, ο οποίος πολεμούσε στο πλευρό του γαλλικού στρατού.
Σύμφωνα με τον συντηρητή του Μουσείου Ζωντανής Ιστορίας της Γαλλίας Eric Lafon ο Georges Dukson υποχρεώθηκε να απομακρυνθεί από τον στρατηγό Ντεγκόλ.
«Στο κάδρο βλέπουμε έναν αξιωματικό, πίσω από τον στρατηγό, να διατάζει τον Dukson να φύγει από την πομπή. Οι πληροφορίες που έχουμε επιβεβαιώνουν ότι ο εν λόγω μαύρος στρατιώτης εκδιώχτηκε σηκωτός από την πομπή από τους επικεφαλής».
Στην εικόνα, ο Ντε Γκολ στα Ηλύσια Πεδία, τον Αύγουστο 1944, στο ελεύθερο Παρίσι. Δεξιά του, με το πουκάμισο, ο στρατιώτης από την Αφρική Georges Dukson. Φωτογραφία Roger-Viollet
Στην τωρινή έκθεση υπάρχει και αυτή η ξεχασμένη φωτογραφία που βρέθηκε στα αρχεία. Απεικονίζει μια Αφροαμερικανή ανεβασμένη σε τανκ, στο κέντρο του Παρισιού, κατά την απελευθέρωση. Η ιστορικός Christine Levisse-Touzé που ρωτήθηκε δήλωσε ότι δεν έχει ξαναδεί ποτέ αυτή τη φωτογραφία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8 προιοντα που είναι ακρως επικινδυνο να τα αγοραζεται από το σουπερ μαρκετ. Το Νο 2 θα σας σοκαρει!
8. Ετοιμη Σαλατα
7. Λουκανικο
6. Εμφιαλωμενο πρασινο τσαι
5. Τροφιμα με προσθετα φρουτων
4. Μαγιονεζα
3. Αλεσμενα μπαχαρικα
2. Ψωμι
1. Coca-Cola
http://fanpage.gr/life/food/8-proionta-pou-akros-epikindino-na-ta-agorazete-apo-to-souper-market-to-no-2-tha-sas-sokari/




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Την άφησαν ορφανή οι σταλινικοί στην Κατοχή" είναι ο τίτλος άρθρου του "Πρώτου Θέματος", αναφερόμενου στη Ζωή Λάσκαρη. Εν γνώσει τους πως ο πατέρας της ήταν συνεργάτης των Γερμανών.
Χωρίς κανέναν σεβασμό στη μνήμη της, καθώς η ίδια απέφευγε να αναφέρεται στον πατέρα της και στους λόγους για τους οποίους τον στερήθηκε τόσο μικρή.
Χωρίς κανέναν ενδοιασμό στο ξέπλυμα του δωσιλογισμού και των εγκλημάτων κατά της πατρίδας μας και του λαού μας. Ο τυφλός αντικομμουνισμός των φιλελέδων τους οδηγεί κατευθείαν στον δρόμο του φασισμού.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμη κι αν βγουν αυτά που θέλεις, δεν θα 'ναι όπως ακριβώς τα 'χεις σχεδιάσει.
Προλεταριακή επανάσταση στην αναπτυγμένη Αγγλία περίμενε ο Μαρξ, εργατοαγροτική στην καθυστερημένη Ρωσία έκανε ο Λένιν.
Με συμβούλια εργατών-αγροτών και κόκκινες σημαίες φανταζόταν πως θα ξαναγύρναγε στη Λαμία ο νεαρός Θανάσης Κλάρας, ως Άρης Βελουχιώτης, με εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο και γαλανόλευκες, επέστρεψε.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017
Πορεία του λαού της Κούβας ενάντια στον αποκλεισμό (εμπάργκο)
Αβάνα, 24 Αυγούστου (ACN) – Πορεία του λαού της Κούβας ενάντια στον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ, που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα.
Η πορεία που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί, εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις της 57ης επετείου ίδρυσης των CDR, των Επιτροπών Υπεράσπισης της Επανάστασης (Comités de Defensa de la Revolución) και θα σηματοδοτήσει την έναρξη πολλαπλών εκδηλώσεων μέσα και έξω από το νησί, κατά του αποκλεισμού.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο του κουβανικού υπουργείου Εξωτερικών (www.minrex.gob.cu), στην Αβάνα η πορεία θα ξεκινήσει από το Μουσείου της Επανάστασης και θα καταλήξει στην Tribuna Antimperialista José Martí *.  
Μέλη των CDR, νέοι, παιδιά, ερασιτέχνες αθλητές θα είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της πρωτοβουλίας, που θα αποτελέσει την λαϊκή έκφραση καταγγελίας ενάντια σε μια εχθρική πολιτική που έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στον κουβανικό λαό .
Σε αυτή την εκδήλωση θα συμμετέχουν πολλές οργανώσεις και οργανισμοί, όπως οι Επιτροπές Υπεράσπισης της Επανάστασης, το Εθνικό Ινστιτούτο Αθλητισμού Φυσικής Αγωγής και Ψυχικής Υγείας, (INDER) το Πρόγραμμα Marabana-Maracuba και η Ένωση Νέων Κομμουνιστών.
Θα συμμετέχουν επίσης, η Ομοσπονδία Φοιτητών Κούβας, η Ομοσπονδία Μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης, η Οργάνωση Πιονέρων Χοσέ Μαρτί και το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών.
Η πορεία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού, Μέσης & Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Περισσότερες πληροφορίες για την πορεία, θα δοθούν σε συνέντευξη τύπου των CDR, του INDER και του Προγράμματος Marabana-Maracuba την Τρίτη 29 Αυγούστου στις 10 το πρωί στο Κέντρο Διεθνούς Τύπου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βρετανικες & Αμερικανικες ιδιωτικες επιχείρησεις απασχολησανε και απαχολουνε πρώην παιδιά στρατιώτες ως μισθοφόρους στο Ιράκ (για 250 δολαρια/μηνα)
**These former child soldiers became hired guns in the US war in Iraq - for just $250/month.
****Ενας πρώην ανώτερος διευθυντής σε μια βρετανική εταιρεία αναφέρει ότι απασχολούνται μισθοφόροι από τη Σιέρα Λεόνε για να εργαστούν στο Ιράκ επειδή ήταν φθηνότεροι από ό, τι οι Ευρωπαίοι και δεν έλεγξε αν ήταν πρώην παιδιά στρατιώτες.
Ο Τζέιμς Ελλερι, ο οποίος ήταν διευθυντής της Aegis Defence Services μεταξύ του 2005 και του 2015, δήλωσε ότι οι εργολάβοι είχαν ένα «καθήκον»: να προσλάβουν προσωπικό από χώρες όπως η Σιέρα Λεόνε, «όπου υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας και ένα αξιοπρεπές εργατικό δυναμικό», προκειμένου να μειωθεί το κόστος για τη παρουσία των ΗΠΑ στο Ιράκ.
«Πιθανότατα θα έχετε μια καλύτερη δύναμη από το αν προσληφθεί εξ ολοκλήρου από το Midlands της Αγγλίας»,είπε ο Ελλερι πρώην ταξίαρχος στο βρετανικό στρατό, στην εφημερίδα Guardian.
Η Aegis Defence Services, η οποία προεδρεύεται από τον Σερ Νίκολας Σόουμς, βουλευτή των συντηρητικών και εγγονό του Ουίνστον Τσώρτσιλ, είχε μια σειρά από συμβάσεις ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή φυλάκων για την προστασία των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ από το 2004 και μετά. Από το 2011 η εταιρεία διεύρυνε τις προσλήψεις της σε χώρες της Αφρικής, αφού προηγουμένως απασχολούσε άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το Νεπάλ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσες προσπάθειες θα γίνουν ακόμη για την αναβίωση του ΠΑΣΟΚ. Όλες πήγαν άπατες. Ελιά, Κίνηση των 58, ΔΗΣΥ τώρα και πάει λέγοντας... Μην το κουράζετε άλλο ρε παιδιά. Άπατη θα παει κι αυτή. Κεντροαριστερά υπάρχει και λέγετε ΣΥΡΙΖΑ. Σας το πήρε το μαγαζί ο Άλεξης, τι να κάνουμε τώρα;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κόβουν χιλιάδες δικαιούχους απ’το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ
25 Αυγούστου 2017
Δεκάδες χιλιάδες από τους σημερινούς 690.000 δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου αναμένεται να «κοπούν» μέσα στο φθινόπωρο, και να βρεθούν αντιμέτωποι με αυξήσεις στα τιμολόγια, με βάση νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή.
Τα κριτήρια αυτά που θα βγάλουν εκτός ΚΟΤ όσους δεν θα το δικαιούνται, πρόκειται να θέσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Η Αρχή στην πρότασή της προς το υπουργείο, κατά τις αρχές Αυγούστου, εισηγήθηκε τέσσερις νέες κατηγορίες, με εκπτώσεις που ξεκινούν από 20% και κλιμακώνονται σε 40%, 60% και 80%, με βάση κριτήρια, το ύψος των οποίων μένει να καθορίσει το ΥΠΕΝ.
Δηλαδή τα εισοδηματικά, περιουσιακά και κοινωνικά όρια, όπως και τις καταθέσεις που εμφανίζονται στους λογαριασμούς των 690.000 δικαιούχων.
Όσοι αποδειχθεί ότι δεν πληρούν τα κριτήρια που θα επιβάλει το ΥΠΕΝ, αντλώντας τα στοιχεία από το Taxis, θα χάσουν το ΚΟΤ, που σήμερα παρέχει έκπτωση μέχρι και 42% έναντι του συνηθισμένου οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ.
Ποιούς αφορά
Τα νέα όρια θα αφορούν και τις τέσσερις κατηγορίες ΚΟΤ, και φυσικά τους δικαιούχους της ανώτατης έκπτωσης ύψους 80%. Η ομάδα αυτή αφορά μόνο όσους δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, δηλαδή τους εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Οπως και για τις υπόλοιπες κατηγορίες, έτσι και για αυτή, θα προηγείται αυστηρός έλεγχος, ώστε να μην εισχωρήσουν στο ευνοϊκό αυτό μέτρο και ευκατάστατοι καταναλωτές. Σήμερα χρήση του ΚΟΤ κάνουν όσοι ανήκουν σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες. Δηλαδή οι έχοντες χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και συγκεκριμένα μικρότερο από 12.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται με βάση τον αριθμό των παιδιών, φτάνοντας έως τα 23.500 ευρώ.
Δικαιούχοι επίσης είναι οι άνεργοι για συνεχές διάστημα άνω των 6 μηνών και με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000 ευρώ. Το ίδιο ισχύει για άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή για άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 23.500 ευρώ.
Τέλος, δικαιούχοι είναι επίσης όσοι έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, που παρέχεται κατ’ οίκον ή τα άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη τα οποία έχουν ανάγκη ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης. Τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πρέπει να είναι μικρότερο των 30.000 ευρώ. Οι κατηγορίες αυτές προφανώς και θα παραμείνουν, τα κριτήρια ωστόσο θα αναθεωρηθούν και θα εμπλουτιστούν με νέα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκικές κατηγορίες για… ανασύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
 Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017, 13:30
«Να σταματήσει η ανασύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τους Έλληνες σε τουρκικά εδάφη» ζητά πρώην ο Γ.Γ. του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας Ουμίτ Γιαλίμ, όπως αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας Sözcü.
Ο απόστρατος ταξίαρχος κατηγορεί τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι εδώ και 13 χρόνια επέτρεψε στους Έλληνες να καταλάβουν 18 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο και ζητά να δικαστούν οι πρωθυπουργοί, Υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών και Συγκοινωνιών της εποχής αυτής με την κατηγορία της «προδοσίας της πατρίδας».
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας, που κατηγορείται στην Τουρκία ότι «κάνει καριέρα αντιπολιτευόμενος» τον Ερντογάν δηλώνει ότι και « το νησί Καλόλιμνος, 2 νμ δυτικά των Ιμίων, βρίσκεται από το 2004 υπό ελληνική κατοχή. Είναι ανάμεσα στα 18 νησιά που ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του AKP παραχώρησαν δημόσια στον ελληνικό στρατό».
 Σε νέο της άρθρο η εθνικιστική εφημερίδα Sözcü ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες ύψωσαν σε τουρκικά εδάφη ελληνικές και… βυζαντινές σημαίες, δημοσιεύοντας φωτογραφίες με την σημαία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Η τουρκική κεμαλική αντιπολίτευση, τόσο η ακροδεξιά όσο και η κεντροαριστερή, έχει υιοθετήσει πλήρως τους ισχυρισμούς του Γιαλίμ ότι η Ελλάδα κατέλαβε 18 «τουρκικά» νησιά μετά το 2004, (εννοώντας τα Δωδεκάνησα) και ασκούν κριτική στην κυβέρνηση ότι ο Ερντογάν «αδιαφορεί».
Το αξιοσημείωτο είναι ότι τις παράδοξες δηλώσεις του απόστρατου ταξίαρχου, εκτός από την εθνικιστική εφημερίδα Sözcü , η οποία πρόσκειται στο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP αναπαράγουν όλα τα τουρκικά Media.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κολομβία: Οι FARC περνούν από τον ένοπλο αγώνα στην πολιτική
 Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017, 10:50
Έπειτα από περισσότερα από 50 συγκρούσεων και μια ιστορική ειρηνευτική συμφωνία, οι FARC αφήνουν πίσω τον ένοπλο αγώνα και ετοιμάζονται να ιδρύσουν πολιτικό κόμμα στη διάρκεια του συνεδρίου τους που ξεκινά σήμερα στην Μπογοτά.
Χίλιοι αντιπρόσωποι αναμένεται να αποφασίσουν αυτή την εβδομάδα για τη γραμμή, αλλά και το νέο όνομα του κόμματος των FARC.
«Θα ορίσουμε τα χαρακτηριστικά του πολιτικού κόμματος το οποίο επιθυμούμε να ιδρύσουμε, σίγουρα τη δομή του και λογικά θα ορίσουμε την ηγεσία του», δήλωσε ο Κάρλος Αντόνιο Λοζάντα, ένας από τους επικεφαλής των FARC.
Μέχρι την Πέμπτη που ολοκληρώνεται το συνέδριο οι εκπρόσωποι των πρώην ανταρτών, που κατέθεσαν τα όπλα στις 15 Αυγούστου, αναμένεται επίσης να ορίσουν τους υποψηφίους τους στις εκλογές του 2018.
Στη συνέχεια το κόμμα θα παρουσιαστεί επισήμως την Παρασκευή στο κέντρο της Μπογοτά, με μια συναυλία στην πλατεία Μπολίβαρ, όπου βρίσκεται το κοινοβούλιο και λίγο πιο μακριά το προεδρικό μέγαρο.
Ένα από τα θέματα που θα κυριαρχήσει στο συνέδριο είναι το όνομα του νέου, αριστερού κόμματος.
Σύμφωνα με τον Ιβάν Μάρκες, διαπραγματευτή των FARC στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διήρκησαν τέσσερα χρόνια, «σίγουρα» θα ονομάζεται Εναλλακτική Επαναστατική Δύναμη της Κολομβίας.
Όμως η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή θερμά στο άτυπο δημοψήφισμα που διοργανώθηκε μέσω του Twitter από τον επικεφαλής των FARC Ροντρίγο Λοντόνιο, γνωστό και ως Τιμολέον Χιμένες ή «Τιμοσένκο».
Το όνομα Nueva Colombia (Νέα Κολομβία) είναι αυτό που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους, 10.387, και ποσοστό 36%.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Φρεντερίκ Μασέ, οι FARC είναι αντιμέτωποι με «την πρόκληση» να αποδείξουν «όχι μόνο ότι είναι ικανοί να παραμείνουν πιστοί στις διεκδικήσεις τους, αλλά επίσης να κάνουν άνοιγμα σε μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων».
«Το δίλημμα αυτό μεταφράζεται και στη συζήτηση για το όνομα του νέου πολιτικού κόμματος: Κάποιοι επιθυμούν να διατηρήσουν τον χαρακτηρισμό “επαναστατικός”, ενώ άλλοι θα ήθελαν να το αλλάξουν για να δείξουν ότι πρόκειται για νέο ξεκίνημα», πρόσθεσε ο καθηγητής αυτός του πανεπιστημίου Externado.
Στη διάρκεια του συνεδρίου, οι επικεφαλής των FARC θα εξηγήσουν στους αντιπροσώπους την κατάσταση της εφαρμογής της ειρηνευτικής συμφωνίας, που υπεγράφη στα τέλη Νοεμβρίου με τον Κολομβιανό πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος.
Επίσης θα οριστούν, όπως προβλέπει η συμφωνία, δέκα εκπρόσωποι στο κοινοβούλιο, οι οποίοι θα μείνουν στη θέση τους για δύο θητείες και συμβολικά θα συμμετάσχουν στις εκλογές του 2018.
«Επιθυμούμε όχι μόνο να λάβουμε αρκετές ψήφους για να επιβεβαιωθούν αυτοί οι πέντε γερουσιαστές και οι πέντε βουλευτές, αλλά και για να διευρύνουμε την εκπροσώπησή μας», επεσήμανε ο Λοζάντα.
Ήδη από τον Δεκέμβριο ο Λοντόνιο είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο το νέο πολιτικό κόμμα να έχει υποψήφιο για την προεδρία, τονίζοντας ότι οι FARC θα στηρίξουν όποιον διασφαλίσει τον σεβασμό της ειρηνευτικής συμφωνίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: Παύση των επιχειρήσεων εναντίον του ISIS στo Λιβανο
 Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017, 10:17
Ο στρατός του Λιβάνου και η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλλουν την επιχείρησή τους εναντίον του Ισλαμοφασιστικού κράτους σε μια ορεινή περιοχή στη μεθόριο με τη Συρία.
Η μονομερής αυτή παύση των εχθροπραξιών από τον στρατό τέθηκε σε εφαρμογή στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων για την επιστροφή των στρατιωτών που αιχμαλώτισε το 2014 το ΙΚ, επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του λιβανέζικου στρατού.
Ο στρατός της χώρας είχε ξεκινήσει στις 19 Αυγούστου μια επιχείρηση για την εκκαθάριση της μεθορίου με τη Συρία από τους τζιχαντοφασιστες. Την Τρίτη είχε ανακοινώσει ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχό του το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής που κρατούσαν οι τζιχαντοφασίστες. Τέσσερις Λιβανέζοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από νάρκες από την έναρξη της επιχείρησης.
Σύμφωνα με τον στρατό, περίπου 600 ενοπλοι αληταραδες του ΙΚ ήταν παρόντες στην περιοχή αυτή στον βορειοανατολικό Λίβανο και αποτελούσαν εδώ και καιρό απειλή για την ασφάλεια της χώρας.
Το 2014 οι τζιχαντοφασιστες είχαν εισβάλει στη μεθοριακή πόλη Άαρσαλ και αιχμαλώτισαν 30 στρατιώτες και αστυνομικούς. Τέσσερις εκτελέστηκαν και ένας πέμπτος υπέκυψε στα τραύματά του. Δέκα έξι έχουν αφεθεί ελεύθεροι σε μια ανταλλαγή αιχμαλώτων τον Δεκέμβριο του 2015, όμως εννέα εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια των τζιχαντοφασιστών.
Η Χεζμπολάχ, που διεξήγαγε μια παράλληλη επιχείρηση, ανακοίνωσε επίσης μονομερή κατάπαυση του πυρός.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει η Χεζμπολάχ, η παύση αυτή γίνεται «στο πλαίσιο της συνολικής συμφωνίας για τον τερματισμό της μάχης κατά του Νταές στην περιοχή της δυτικής Κάλαμουν».
Ο λιβανέζικος στρατός διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει συντονισμός με το σιιτικό κίνημα, που μάχεται στη Συρία στο πλευρό του στρατού του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Αβάνα υποστηρίζει σθεναρά τη Βενεζουέλα και καταδικάζει τις κυρώσεις που επέβαλε ο Τραμπ
Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017, 05:43
Η Κούβα καταδίκασε «σθεναρά» τις κυρώσεις τις οποίες επέβαλε στη Βενεζουέλα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και κάλεσε τα κράτη της Λατινικής Αμερικής να υπερασπιστούν τις αρχές μιας συμφωνίας για την ειρήνη στην περιοχή, η οποία είχε συναφθεί το 2014.
«Η Κούβα καταδικάζει σθεναρά το διάταγμα που υπογράφτηκε (σ.σ. την Παρασκευή) από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο επιβάλλονται νέες, πιο σκληρές οικονομικές κυρώσεις» σε βάρος της Βενεζουέλας, δήλωσε ο κουβανός υφυπουργός Εξωτερικών Αμπελάρντο Μορένο, σύμφωνα με το χθεσινό φύλλο της εφημερίδας Juventud Rebelde.
Η Αβάνα απορρίπτει «τα άδικα, μονομερή, αυθαίρετα, παράνομα μέτρα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και συνεχίζουν να λαμβάνονται εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο», συνέχισε ο Μορένο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Παρασκευή ένα διάταγμα με το οποίο απαγορεύθηκε η αγορά νέων αξιόγραφων της κυβέρνησης της Βενεζουέλας ή της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου της χώρας, της PDVSA.
Σε αυτά τα νέα μέτρα «προστέθηκε η διαβεβαίωση ότι "δεν προβλέπεται η ανάληψη στρατιωτικής δράσης στο εγγύς μέλλον" εναντίον αυτής της φίλης χώρας. Σημαίνει αυτό ότι πρέπει να περιμένουμε πως θα υπάρξει (στρατιωτική δράση) αργότερα;», διερωτήθηκε ο Μορένο.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η δική μας Αμερική δεν πρέπει να ξεχνάει την ιστορία της. Είναι επιτακτικό να υπερασπιστούμε σθεναρά τις αρχές και τη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε με τη Διακήρυξη για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, Ζώνη Ειρήνης», η οποία είχε υιοθετηθεί το 2014 στην Αβάνα, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου της Κοινότητας των Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
Στον οργανισμό αυτό, ο οποίος ιδρύθηκε το 2011, συμμετέχουν όλες οι χώρες του δυτικού ημισφαιρίου πλην των ΗΠΑ και του Καναδά.
Η Βενεζουέλα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος της Κούβας και ο δεύτερος εμπορικός της εταίρος, μετά την Κίνα. Είναι ο βασικός προμηθευτής πετρελαίου για τη νήσο αυτή της Καραϊβικής, ενώ η Αβάνα σε αντάλλαγμα προσφέρει τις υπηρεσίες χιλιάδων γιατρών.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Μάχες ανάμεσα στους Χούθι και τις δυνάμεις του Σάλεχ - τουλάχιστον 2 νεκροί
 Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017, 01:32
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Σάββατο σε μάχες ανάμεσα σε υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και σιίτες αντάρτες Χούθι στη Σαναά, μια σύγκρουση δίχως προηγούμενο ανάμεσα στις δυνάμεις που μάχονται εναντίον της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.
Μέλη της φρουράς του πρώην προέδρου αντάλλαξαν πυρά με Χούθι όταν οι αντάρτες προσπάθησαν να στήσουν ένα σημείο ελέγχου κοντά στο σπίτι ενός γιου του Σάλεχ, αφηγήθηκαν κάτοικοι.
Σποραδικές μάχες ακολούθησαν για αρκετές ώρες κι ένας από τους κεντρικούς δρόμους στη συνοικία Χάντα έκλεισε, κατά τις ίδιες πηγές.
Το υεμενίτικο πρακτορείο ειδήσεων SABA, το οποίο ελέγχουν οι Χούθι, μετέδωσε ότι δύο μέλη των λεγόμενων λαϊκών επιτροπών σκοτώθηκαν στις μάχες. Δημοσιεύματα σε ΜΜΕ περί περισσότερων απωλειών και στις δύο πλευρές δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν μέχρι στιγμής.
Η συμμαχία ανάμεσα στον Σάλεχ και στους Χούθι εξαρχής έμοιαζε εύθραυστη, καθώς αμφότερα τα μέρη ήταν καχύποπτα για τους απώτερους σκοπούς της άλλης πλευράς, ενώ ιδεολογικά δεν έχουν πολλά κοινά.
Ο Σάλεχ οργάνωσε μια συγκέντρωση χιλιάδων υποστηρικτών του στη Σαναά την Πέμπτη, κάνοντας επίδειξη ισχύος μία ημέρα αφότου οι Χούθι τον χαρακτήρισαν «σατανικό» και καταδίκασαν το γεγονός πως τους περιέγραψε ως μια «παραστρατιωτική οργάνωση».
Οι Χούθι και οι δυνάμεις του Σάλεχ ελέγχουν μαζί τη βόρεια Υεμένη και πολεμούν εναντίον της διορισμενης από τους αμερικανους αποικιοκρατες  «κυβέρνησης», η οποία εδρεύει στο νότο και έχει την υποστήριξη της αποικιοκρατικης συμμαχίας αραβων σειχιδων υπό την ηγεσία του της καθυστερημενης ισλαμοφασιστικης Σαουδαραβιας, που εκτελει εντολες των αμερικανων αποικιοκρατων, και κανουν πολεμο εναντιον της Υεμενης επί δυόμισι χρόνια.
Η αποικιοκρατικη ισλαμοφασιστικη συμμαχία υπό σαουδαραβική ηγεσία που εκτελει εντολες των αμερικανων αποικιοκρατων εισεβαλε με πόλεμο στην Υεμένη το 2015 για να αποκαταστήσει την εξουσία της διορισμενης από τους αποικιοκρατες «κυβέρνησης» και να τη βοηθήσει να ανακτήσει τον έλεγχο της πρωτεύουσας. Όμως η σύρραξη, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους, βρίσκεται σε τέλμα.
Οι αλλαγές πλευράς και οι βυζαντινισμοί δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στο πολιτικό σκηνικό της Υεμένης, ειδικά μετά τις διαδηλώσεις και τις ταραχές του 2011 στο πλαίσιο της «Αραβικής Άνοιξης της CIA», που οδήγησαν στην πτώση του Σάλεχ το 2012.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ινδία: Στους 36 οι νεκροί από τις ταραχές μετά την καταδίκη ενός γκουρού για βιασμό
Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017, 00:19
Εκατοντάδες στρατιώτες έχουν περικυκλώσει την έδρα μιας αίρεσης, ο ηγέτης της οποίας κρίθηκε ένοχος την Παρασκευή για τον βιασμό δύο γυναικών. Στις ταραχές που ακολούθησαν μεταξύ υποστηρικτών του και των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι.
Οι αρχές εκτιμούν ότι περίπου 20.000 πιστοί του γκουρού Γκουρμίτ Ραμ Ραχίμ Σινγκ βρίσκονται μέσα στο συγκρότημα αυτό που περιλαμβάνει σχολεία, ένα νοσοκομεία, πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις και έναν κινηματογράφο, στην περιοχή Σίρσα του κρατιδίου Χαριάνα.
"Στην περιοχή απαγορεύτηκε η κυκλοφορία. Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη αλλά η κατάσταση είναι υπό έλεγχο" ανέφερε μια αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται πάνοπλοι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας να παίρνουν θέσεις γύρω από το συγκρότημα. Αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στον χώρο. Σύμφωνα με τον στρατηγό Ρατζπάλ Πούνια προς το παρόν δεν τίθεται θέμα εκκένωσης της κοινότητας. "Επικεντρωνόμαστε στη διατήρηση της τάξης και την επιβολή του νόμου", εξήγησε μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Press Trust της Ινδίας, 15 υποστηρικτές του γκουρού συνελήφθησαν για τις ταραχές και τους εμπρησμούς που σημειώθηκαν την Παρασκευή στις πόλεις Πανσκούλα και Σίρσα, λίγες ώρες αφότου δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Σινγκ για τον βιασμό δύο γυναικών. Σχεδόν 200.000 πιστοί είχαν συγκεντρωθεί στην Πανσκούλα για να παρακολουθήσουν τη δίκη.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα επεισόδια, 30 στην Πανσκούλα και 6 στη Σίρσα. Περίπου 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Ο 50χρονος γκουρού μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε άλλη πόλη του κρατιδίου.
Ο Σινγκ, που είναι ο πνευματικός ηγέτης της αίρεσης Ντέρα Σάτσα Σάουντα, υποστηρίζει ότι έχει εκατομμύρια πιστούς σε όλον τον κόσμο. Το 2002 είχε σταλεί ένα ανώνυμο μήνυμα στον τότε πρωθυπουργό της Ινδίας Ατάλ Μπιχάρι Βατζπαγί, στο οποίο μια γυναίκα κατηγορούσε τον γκουρού για βιασμό. Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια μέχρι η Κεντρική Υπηρεσία Ερευνών να εντοπίσει τα θύματα.
Μόλις το 2007 δύο γυναίκες υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του Σινγκ.
Η ποινή του θα ανακοινωθεί την Δευτέρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στρατιωτικές ασκήσεις στη Βενεζουέλα υπό τον φόβο της αμερικανικής απειλής
Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017, 21:06
Στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν, σήμερα Σάββατο, σε εθνικό επίπεδο, στη Βενεζουέλα, η οποία μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να ενταχθούν σε εφεδρικές ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να υπερασπιστούν τη χώρα σε πιθανή επίθεση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει εξαπολύσει απειλές για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη χώρα.
''Ενάντια στις εχθρικές απειλές των ΗΠΑ, όλοι οι πολίτες της Βενεζουέλας, ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών, καλούνται να συμβάλλουν στην άμυνα της χώρας'', ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε η κυβέρνηση της χώρας, σε ένα μήνυμα που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με το Reuters.
Η κυβέρνηση ανέφερε ότι αναμένει να συμμετάσχουν 700.000 μέλη της πολιτοφυλακής και 200.000 στρατιώτες, ναυτικοί και αεροπόροι.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες νέων και ηλικιωμένων να εγγράφονται στα αρμόδια κέντρα για να συμμετάσχουν σε εφεδρικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά δεν υπήρξαν επίσημα στοιχεία σχετικά με τις εγγραφές.
Χθες, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας, σε μια ένδειξη επιδείνωσης των σχέσεων της Ουάσινγκτον με το Καράκας.
Συγκεκριμένα, στον νέο γύρο των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγορεύει τις συναλλαγές σε νέο χρέος που εκδίδεται από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας PDVSA, αλλά και τις συναλλαγές στα ομόλογα που κατέχει ήδη ο δημόσιος τομέας της χώρας. Παράλληλα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως δεν θα επιτρέπουν ούτε στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας να πραγματοποιεί συναλλαγές σε ομόλογα με κανένα αμερικανικό φορέα.
Η νέα απόφαση των ΗΠΑ αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης να ασκήσει πίεση στο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο, δυσχεραίνοντας την ικανότητα χρηματοδότησής του, και να αποδυναμώσει τον ίδιο τον Μαδούρο.
Σημειωτέον πως μεμονωμένα ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ εφαρμόζουν ήδη τέτοιου είδους μέτρα. Ενδεικτικά, η Credit Suisse απαγόρευσε στα στελέχη της να αγοράζουν ή να πωλούν συγκεκριμένους τίτλους της Βενεζουέλας, αλλά και να πραγματοποιούν άλλου είδους επαγγελματική επαφή με πρόσωπα ή εταιρείες της Βενεζουέλας.
Άλλωστε, οι ΗΠΑ - που κατηγορούν τον Μαδούρο για επιχείρηση κατάλυσης της δημοκρατίας - έχουν επιβάλει κυρώσεις σε αρκετούς ανώτατους αξιωματούχους της Βενεζουέλας, αλλά και προσωπικά κατά του Μαδούρο, "παγώνοντας" τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου που υπόκεινται στη δικαιοδοσία των ΗΠΑ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πολλάκις εξαπολύσει λεκτικό πόλεμο κατά του Μαδούρο, προειδοποιώντας τον για τη διεύρυνση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας. Προσφάτως, μάλιστα, οι απειλές του πήραν άλλη διάσταση, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα.
Πάντως, ο Λευκός Οίκος, σήμερα, απέκλεισε την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Βενεζουέλας. "Εξετάζουμε πάντα μια μεγάλη γκάμα επιλογών. Κάθε απόφαση θα ληφθεί σε συνεργασία με τους εταίρους μας στην περιοχή και δεν προβλέπεται καμία στρατιωτική δράση στο εγγύς μέλλον", είπε ο στρατηγός Χ.Ρ. Μακμάστερ, ο σύμβουλος του προέδρου Τραμπ σε θέματα εθνικής ασφάλειας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι όμως, ήταν βιώσιμο  το ΤΤ
Εκθεση της Alvarez & Marsal αγνοήθηκε για να προχωρήσει το προαποφασισμένο σχέδιο που ουσιαστικά εξυπηρετούσε τη Eurobank!

Ας αρχίσουμε το σημερινό ρεπορτάζ με μία μικρή και εξόχως αποκαλυπτική ιστορία. Ας υποθέσουμε ότι δαπανήσατε 13,3 ευρώ και αγοράσατε μία εταιρία. Υστερα από λίγο καιρό καλείστε να βάλετε άλλα 2,86 ευρώ και να διατηρήσετε το 95% της εταιρίας ή να μη δώσετε τα 2,86 ευρώ και να τη χάσετε. Τι θα κάνατε;
Τώρα όπου αναφέρονται τα ποσά κάντε τα δισ. ευρώ, όπου εταιρία τοποθετήστε τη Eurobank και στη θέση σας το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο. Γιατί έτσι ακριβώς εξελίχθηκε η υπόθεση, η οποία συνιστά ένα τεράστιο σκάνδαλο. Σήμερα, η Eurobank βρίσκεται υπό τον έλεγχο ξένων funds, παρότι το Δημόσιο διέθεσε συνολικά 13,3 δισ. ευρώ για να τη σώσει, αφού στη συνέχεια η τρόικα απαγόρευσε να συμμετάσχει στην τελευταία ανακεφαλαιοποίηση διαθέτοντας 2,86 δισ. ευρώ και να διατηρήσει έτσι τον έλεγχο της τράπεζας.
Το ποσό αυτό διέθεσαν ξένα funds και απέκτησαν το 65% της τράπεζας, και επομένως τον έλεγχό της. Αυτό είναι το τελευταίο χρονικά σκάνδαλο στην περίπτωση της Eurobank και τη μεταβίβασή της σε ξένους. Προηγήθηκαν άλλες σκανδαλώδεις πράξεις, με κορυφαία την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ακριβέστερα του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) αντί 681.000.000 ευρώ, που καταβλήθηκαν με την έκδοση νέων μετοχών. Η ιστορία της... δωρεάς του Τ.Τ. στη Eurobank (γιατί περί δωρεάς πρόκειται) είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο με όλη τη σημασία της λέξης.
Μόνο που αυτήν τη φορά δεν χρειάστηκε να στύψουν το μυαλό τους οι εγκέφαλοι για να βρουν λύση, ώστε να σώσουν τη Eurobank με σωσίβιο το Τ.Τ. Υπήρχε το προηγούμενο της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο αντέγραψαν επακριβώς και το εφάρμοσαν χωρίς να λάβουν υπόψη μετόχους, Δημόσιο και φορολογουμένους, τους οποίους ζημίωσαν. Η τύχη τόσο της Eurobank όσο και του Τ.Τ. είχε προδιαγραφεί από εκείνο το βράδυ που ελήφθη η απόφαση, χωρίς ποτέ να αιτιολογηθεί, του διαχωρισμού των τραπεζών στις τέσσερις συστημικές που επρόκειτο να σωθούν πάση θυσία και στις υπόλοιπες που θα έπαιζαν τον ρόλο της Ιφιγένειας - ακόμη και αν ήταν καλύτερες. Βλέπετε, είχαν το μειονέκτημα να είναι κρατικές και όχι ιδιωτικές. Μάλιστα, εκείνο το περιβόητο πόρισμα της Black Rock, στο οποίο υποτίθεται ότι στηρίχτηκαν όλες οι αποφάσεις που καθόρισαν την τύχη τραπεζών, μετόχων, τραπεζιτών και φορολογουμένων, δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα, παρότι το έχουν ζητήσει βουλευτές και ενδιαφερόμενοι. Και για να μην έχετε καμία απορία ότι έτσι έχουν συμβεί τα πράγματα στην περίπτωση που εξετάζουμε, θα παραθέσουμε ορισμένα στοιχεία για να διαπιστώσετε ότι το Τ.Τ. ήταν σε καλύτερη κατάσταση από τη Eurobank.
Το Τ.Τ. ήταν η πρώτη τράπεζα σε κεφαλαιακή επάρκεια στην Ελλάδα και η τρίτη στην Ευρώπη, ενώ διέθετε και το υγιέστερο χαρτοφυλάκιο σε σχέση με τα υπόλοιπα τραπεζικά ιδρύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης χορηγήσεων προς καταθέσεις βρισκόταν στο 65%, όταν σε όλες τις υπόλοιπες τράπεζες κυμαινόταν από 135% έως 156%, ενώ οι επισφάλειές του ανέρχονταν σε μόλις 10%, όταν ο μέσος τραπεζικός δείκτης των υπόλοιπων τραπεζών ξεπερνούσε το 20%. Στη Eurobank τα δάνεια προς καταθέσεις ήταν στο 140% (μετά τη συγχώνευση με το Τ.Τ. έπεσε στο 109%). Το 2012 είχε ζημιές 1.425.000.000 ευρώ, μείωση εσόδων από τόκους 25,7%, από αμοιβές και προμήθειες 21,2% και αύξηση επισφαλών απαιτήσεων 25%.
Τα δάνεια σε καθυστέρηση πάνω από 90 μέρες ήταν στο 22,8% του συνόλου των δανείων, από 15,7% έναν χρόνο νωρίτερα. Οπως διαπιστώνετε, επρόκειτο για μία τράπεζα η οποία βρισκόταν σε πορεία ραγδαίας επιδείνωσης και, αν σκεφτείτε ότι και ο βασικός μέτοχος είχε αποχωρήσει, δεν υπήρχε τρόπος σωτηρίας της αν δεν έβαζε κάποιος άλλος βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και αυτός ο άλλος ήταν το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο, εκτός από κεφάλαια, έδωσε ως σωσίβιο και το Τ.Τ., την πιο υγιή τότε ελληνική τράπεζα.
Αν ρωτήσετε αν το Τ.Τ. δεν μπορούσε να έχει αυτόνομη πορεία και ήταν καταδικασμένο να χαθεί, την απάντηση δίνει η εταιρία Alvarez & Marsal, η οποία σε έκθεση που είχε εκπονήσει για τις ελληνικές τράπεζες χαρακτήριζε το Τ.Τ. βιώσιμο υπό προϋποθέσεις, χωρίς εκκαθάριση ή διαχωρισμό σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, όπως όμως τελικά έκαναν το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος. Την απάντηση δίνουν και οι 72.000 μέτοχοι του Τ.Τ. με ποσοστό πάνω από 50% του μετοχικού κεφαλαίου πριν από την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση.
Με τις υπογραφές πάνω από το 5% των μετόχων, ζητούν να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση με σκοπό να αποφασίσουν οι ίδιοι οι μέτοχοι αν θα συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση του Τ.Τ., όπως έγινε και με τους μετόχους των υπόλοιπων τραπεζών. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα για τη στάση της τότε διοίκησης του Τ.Τ. ή, αν θέλετε, αποκαλύπτει ότι ήδη είχε τεθεί σε κίνηση το σχέδιο να χρησιμοποιηθεί το Τ.Τ. ως σωσίβιο σε μία από τις τρεις συστημικές τράπεζες (η Πειραιώς είχε προικιστεί με την ΑΤΕ).
Για να γίνει πιο καθαρή η απόφαση να θυσιαστεί το Τ.Τ., ώστε να σωθεί η Eurobank, θα αναφέρουμε και την απόπειρα που προηγήθηκε να συγχωνευθεί η εν λόγω τράπεζα με την Εθνική, κάτι που είχε αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή, αλλά τελικά σταμάτησε ύστερα από βέτο της τρόικας. Αφού απέτυχε και αυτή η απόπειρα, η λύση έπρεπε να βρεθεί με άλλη... Ιφιγένεια.
Η «προίκα» των 4,6 δισ. € και η παραχώρηση με 681.000.000 € σε μετοχές
Για να συμπληρωθεί το παζλ για τον ρόλο των δανειστών θα αναφέρουμε ότι και στο Μνημόνιο που συμφωνήθηκε το φθινόπωρο του 2012 αναγράφεται ότι θα πρέπει να γίνει εκκαθάριση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και να χωριστεί σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, παρότι η εταιρία Alvarez & Marsal δεν θεωρούσε αυτή την εξέλιξη αναγκαία.
Επειτα από αυτό δεν υπήρχε η δυνατότητα άλλης πορείας. Και με την αρχή του νέου χρόνου μπαίνει σε κίνηση το σχέδιο της θυσίας του Τ.Τ. Η πρώτη πράξη γράφεται στις 18 Ιανουαρίου με την ανάκληση της άδειας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου , την εκκαθάριση, την τοποθέτηση εκκαθαριστή και τον διαχωρισμό σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή οι Ελληνες φορολογούμενοι, προικοδοτούν το Νέο Τ.Τ., όπως μετονομάζεται, με 4,6 δισ. ευρώ και οι 72.000 μέτοχοι χάνουν τις περιουσίες τους.
Εξι μήνες αργότερα, στις 12 Ιουλίου 2013, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρίσκεται στην αγκαλιά της Eurobank (είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Εθνική και η Alpha, καθότι το Τ.Τ. χαρακτηριζόταν τότε πολύφερνη νύφη), η οποία καταβάλλει 681.000.000 σε ευρώ σε μετοχές που θα εξέδιδε για τον σκοπό αυτόν.
Δηλαδή το ΤΧΣ έδωσε το υγιές Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο οποίο είχε δαπανήσει 4,6 δισ. ευρώ για να το ανακεφαλαιοποιήσει, στην τιμή των 681.000.000 ευρώ. Το χειρότερο, πάντως, όλων είναι ότι ύστερα από λίγους μήνες το Δημόσιο έχασε, όπως προαναφέρθηκε, τον έλεγχο της Eurobank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου  από τα ξένα funds, τα οποία επένδυσαν μόλις 2,86 δισ. ευρώ, και μαζί έχασε και την όποια, έστω πολύ μικρή, ελπίδα είχε να πάρει πίσω τα κεφάλαια όταν θα ανέκαμπτε η ελληνική οικονομία και οι μετοχές των τραπεζών μαζί με αυτή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ θέλει πάλι να αρπάξει «φιλέτα» του Πατριαρχείου
Διπλό χτύπημα: Δικαστήριο κρίνει νόμιμη παλιά συμφωνία (που είχε ακυρωθεί) για μίσθωση κτιρίων για ...198 χρόνια. Παγίδες και με νομοσχέδιο-βόμβα

Βαριά γκρίζα σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω από την Ιερουσαλήμ. Η ιερή πόλη για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό και το Ισλάμ, αποτελούσε στο παρελθόν πεδίο αιματηρών πολεμικών συγκρούσεων, ενώ σήμερα συνεχίζει να είναι χώρος όπου ξεδιπλώνεται ένα μοναδικό -σε παγκόσμιο επίπεδο- διαρκές παίγνιο με πολιτικές, γεωστρατηγικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές πτυχές, μα πάνω από όλα με βαθείς συμβολισμούς.
Η Ιερουσαλήμ μπορεί να μη διαθέτει κομβική εμπορική θέση εφάμιλλη άλλων πόλεων, όπως η Κωνσταντινούπολη, αλλά πάντοτε ήταν σταυροδρόμι συνάντησης πολιτισμών και θρησκειών. Εβραίοι, Ελληνες, Ρωμαίοι, πριν και μετά την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης, Πέρσες, Αραβες, Σταυροφόροι, Αρμένιοι άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιερή πόλη. Αλλά και στα νεότερα χρόνια, παγκόσμιες δυνάμεις όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη και τους Αγίους Τόπους.
Για τους Εβραίους είναι η πόλη του Ναού και των βασιλέων Δαυίδ και Σολομώντα. Για τους χριστιανούς η πόλη όπου σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Θεάνθρωπος Ιησούς, ενώ για τους μουσουλμάνους είναι ο τρίτος ιερότερος τόπος προσκυνήματος, μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα.

Διακύβευμα
Από την πυκνή ιστορία της πόλης, που είναι ενσωματωμένη στα πλακόστρωτά της, χαραγμένη βαθιά στις ουλές των τοίχων των κτιρίων της και στις σφαίρες πάνω από την πύλη της Σιών, που μαρτυρείται καθημερινά στον Ναό της Αναστάσεως, στο Δυτικό Τείχος, στο Τέμενος του Βράχου, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο ισχυρό είναι το διακύβευμα της κατοχής ή και της επιρροής στα εδάφη της.
Το 1949 ο Νταβίντ Μπεν Γκουριόν χαρακτήρισε την Ιερουσαλήμ «αιώνια και ιερή πρωτεύουσα» του Ισραήλ, ενώ το κράτος σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού έχτισε στους λόφους πάνω από την παλιά πόλη την εθνική αντιπροσωπία του, την Κνεσέτ, το Προεδρικό Μέγαρο και άλλα δημόσια κτίρια. Την ίδια ώρα οι Παλαιστίνιοι θεωρούν τα εδάφη της ανατολικής Ιερουσαλήμ το έδαφος της πρωτεύουσας του δικού τους -μελλοντικού- κράτους. Μέσα σε αυτό το ιδιαίτερα περίπλοκο ιστορικό, θρησκευτικό, πολιτισμικό και πολιτικό περιβάλλον διακονεί το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, εδώ και 20 αιώνες, στην Αγία Γη. Η Αγιοταφιτική Αδελφότητα, το αποκαλούμενο και «Τάγμα των Σπουδαίων», συγκροτείται γύρω από τον εκάστοτε ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, φυλάσσοντας τις Θερμοπύλες των Παναγίων Προσκυνημάτων, αλλά και τις μεγάλες εκτάσεις γης που κατέχει στο Ισραήλ και στα εδάφη της Παλαιστινιακής Αρχής.
Για πολλούς ιδιώτες και για μεγάλες επιχειρήσεις η κατοχή και η διαχείριση μεγάλων και οικονομικά προσοδοφόρων ακινήτων αποτελεί διακαή πόθο. Για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όμως, πολλά από τα ακίνητά του μοιάζουν με «βόμβα», που, αν από λάθος πυροδοτηθεί, μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες.

Επικύρωση
Στις αρχές Αυγούστου μια δικαστική απόφαση επανέφερε τις μνήμες της μεγάλης κρίσης που βίωσε πριν από 12 χρόνια η Σιωνίτιδα Εκκλησία, προκαλώντας ισχυρούς εσωτερικούς τριγμούς στην Αγιοταφιτική Αδελφότητα, που οδήγησαν στην αποπομπή του τότε Πατριάρχη Ειρηναίου. Αφορά την περιβόητη υπόθεση της «Πύλης της Γιάφας».
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Times of Israel», το Πρωτοδικείο της Ιερουσαλήμ έκρινε ότι η συμφωνία, που είχε αρχικά συναφθεί την περίοδο 2004-2005 μεταξύ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της οργάνωσης Ateret Cohanim, είναι έγκυρη. Αυτή προέβλεπε τη μίσθωση κτιρίων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην παλιά πόλη για 99+99 χρόνια στην εν λόγω εβραϊκή οργάνωση.
Τη συμφωνία επιχείρησε να ακυρώσει η διοίκηση του Πατριάρχη Θεοφίλου, προκαλώντας τη δικαστική διένεξη με την εβραϊκή οργάνωση.
Η Ateret Cohanim ιδρύθηκε το 1978 και οι πολέμιοί της την κατηγορούν ότι λειτουργεί ως όχημα για την εδραίωση του εβραϊκού εποικισμού στα παλαιστινιακά εδάφη, μέσω της αγοράς γης, που στη συνέχεια παραχωρείται αποκλειστικά σε εβραϊκές οικογένειες.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την ισραηλινή εφημερίδα «Times of Israel», η δικαστής Gila Kanfi-Steinitz, αντιπρόεδρος του τοπικού δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ, δήλωσε πως εξέτασε μόνο το νομικό μέρος της υπόθεσης σχετικά με την εγκυρότητα ή όχι της συμφωνίας. Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε αρχικά αμηχανία στην Αγιοταφιτική Αδελφότητα.
Ο Πατριάρχης Θεόφιλος και η Ιερά Σύνοδος αποφάσισαν να κινητοποιηθούν διπλωματικά και νομικά. Το Πατριαρχείο θα εξαντλήσει όλα τα νομικά εργαλεία που διαθέτει και γι' αυτό κατέθεσε προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ, κατά της πρωτόδικης απόφασης που άναψε το πράσινο φως για την ενοικίαση των ακινήτων του στην Ateret Cohanim.
Το νομοσχέδιο
Πέραν της δικαστικής απόφασης, υπάρχει ακόμη μία εξέλιξη, που προκαλεί εύλογη ανησυχία στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και στις άλλες εκκλησιαστικές Αρχές των Αγίων Τόπων. Πρόκειται για νομοσχέδιο που κατέθεσαν στην Κνεσέτ 40 βουλευτές.
Εάν το σχέδιο υπερψηφιστεί, ενδεχομένως να θέσει μεγάλους περιορισμούς στον τρόπο διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και των άλλων Εκκλησιών, σε σημείο που ουσιαστικά -όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι- θα αδυνατούν να διαχειρίζονται και να διαθέτουν ελεύθερα τη γη που τους ανήκει.

«Ως εδώ και μη παρέκει» από τον Θεόφιλο
Στις 12 Αυγούστου ο Πατριάρχης Θεόφιλος, σε μια κίνηση σπουδαίου συμβολισμού, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Αμάν της Ιορδανίας, καταγγέλλοντας σε υψηλούς τόνους τόσο τη δικαστική απόφαση όσο και το νομοσχέδιο της ισραηλινής Βουλής. Η δυσφορία του για τις τελευταίες εξελίξεις ήταν τέτοια, που έφτασε στο σημείο να αναφωνήσει «ως εδώ και μη παρέκει»!
Ο κ. Θεόφιλος υποστήριξε ότι η πρόσφατη δικαστική απόφαση για την υπόθεση μίσθωσης των ακινήτων «Πύλη της Γιάφας» συνδέεται πολιτικά με το νομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή του Ισραήλ, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις αρνητικές συνέπειες και τον περιορισμό που θα έθετε στα δικαιώματα των Εκκλησιών να διαχειρίζονται ελεύθερα και ανεξάρτητα τις ιδιοκτησίες τους, λέγοντας ότι «αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί σαφή προσπάθεια να στερηθούν το -ηλικίας 2.000 ετών- Πατριαρχείο μας και οι αδελφές Εκκλησίες, που είναι παρούσες εδώ και αιώνες στους Αγίους Τόπους, τη νόμιμη και ιστορική ελευθερία και ανεξαρτησία μας. Αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο, εάν ψηφιστεί, θα αποτελούσε σαφή παραβίαση κάθε διεθνούς συνθήκης που έχει ισχύ στην περιοχή και θα αποτελούσε μια απαράδεκτη προσβολή στην ελευθερία της λατρείας».
Με την αγγλική μετάφραση «enough is enough», η δραματική έκκληση του Πατριάρχη Θεοφίλου έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τη συνέντευξη Τύπου του ελληνορθόδοξου Πατριάρχη. Η Αγιοταφιτική Αδελφότητα και οι άλλες Εκκλησίες στους Αγίους Τόπους δραστηριοποιούνται τώρα ζωηρά στον κοινό σκοπό τους, την προάσπιση των δικαιωμάτων της ελεύθερης και ακώλυτης διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων τους, που απειλείται από το νομοσχέδιο της Κνεσέτ, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο πολιτικό και διπλωματικό μέσο για να αφυπνίσουν τη διεθνή κοινότητα απέναντι στη σοβαρή απειλή.
Τις εξελίξεις στους Αγίους Τόπους παρακολουθεί από κοντά αλλά με ψυχραιμία και η Ελλάδα. Οι διπλωματικές Αρχές σε Αθήνα, Τελ Αβίβ και Ιεροσόλυμα βρίσκονται σε εγρήγορση, προκειμένου να κρατούν ενήμερη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και τον πρωθυπουργό, καθώς τόσο το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης όσο και η πιθανή υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το καθεστώς διαχείρισης της περιουσίας του Πατριαρχείου και των άλλων Εκκλησιών στους Αγίους Τόπους μπορεί να διαταράξουν τις λεπτές διπλωματικές ισορροπίες στις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις που αυτήν την περίοδο ενισχύονται όλο και περισσότερο, αλλά και τις παραδοσιακές ελληνοαραβικές σχέσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή και την Ιορδανία.

Ο απομονωμένος Ειρηναίος που περιμένει ακόμα τη δικαίωσή του
Από το «Ωσαννά» στο «άρον άρον σταύρωσον αυτόν» συνοψίζεται η άνοδος και η πτώση του πρώην Πατριάρχη Ειρηναίου.
Ο -τότε- 62χρονος Ειρηναίος Σκοπελίτης, όταν το μακρινό 2001 εκλεγόταν στον πατριαρχικό θρόνο, γνώριζε βαθιά μέσα του ότι παραλαμβάνει μια «ηλεκτρική καρέκλα», λόγω των πολύ λεπτών διπλωματικών ισορροπιών που πρέπει να τηρεί ο εκάστοτε Πατριάρχης για να παραμείνει στη θέση του. Ηξερε ότι έχει την αμέριστη στήριξη των Αράβων και φαινόταν αποφασισμένος να κλείσει το μέτωπο του Ισραήλ, που δεν έβλεπε με καλό μάτι την εκλογή του, όπως διαπιστώθηκε και από την καθυστερημένη αναγνώρισή του.
Τέσσερα χρόνια μετά, το 2005, οι φανατικοί πιστοί ήταν πλέον απηνείς διώκτες του Ειρηναίου. Η υπόθεση των ακινήτων στην Πύλη της Γιάφας κλόνισε την εμπιστοσύνη της Συνόδου του Πατριαρχείου στο πρόσωπό του όσο και του αραβικού ποιμνίου.
Ο Ειρηναίος παρέμεινε αμετακίνητος από τις θέσεις ακόμα και όταν τον αποκήρυξε η Αγιοταφιτική Αδελφότητα και η Μείζων και Υπερτελής Σύνοδος των Ορθοδόξων που συγκλήθηκε τον Μάιο του 2005 στο Φανάρι τον κήρυξε έκπτωτο.
Πάντα πίστευε ότι είναι θύμα μιας καλοστημένης πλεκτάνης. Γι' αυτόν τον λόγο παραμένει ακόμα και σήμερα απομονωμένος -σχεδόν φυλακισμένος- σε ένα κελί στο Πατριαρχείο, περιμένοντας και την ηθική δικαίωσή του.
Σε αυτό το μικρό διαμέρισμα τον βρήκε τον Μάρτιο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος τον επισκέφθηκε σε μια κίνηση καλής θέλησης.
Οι σχέσεις του πρώην Πατριάρχη Ειρηναίου με τον διάδοχό του είναι ανύπαρκτες και ο πάγος έσπασε το 2015, όταν ο Ειρηναίος χειρουργήθηκε και ο Πατριάρχης Θεόφιλος τον επισκέφθηκε στον νοσοκομείο και του έσφιξε το χέρι, ευχόμενος «περαστικά».

Οι ψευδείς καταγγελίες για σκάνδαλο
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει παρουσία σχεδόν 20 αιώνων στα εδάφη της Αγίας Γης.
Τα αυτοκρατορικά χρυσόβουλα από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, οι αραβικοί αχτιναμέδες, τα σουλτανικά φιρμάνια των Οθωμάνων, οι διεθνείς συνθήκες και οι κατά καιρούς χρηματικές δωρεές από βασιλείς και επιφανείς πιστούς έδωσαν τη νομική ισχύ και την οικονομική ευρωστία, ώστε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων να αποκτήσει και να διαχειρίζεται έως σήμερα σημαντικό αριθμό κτιρίων στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, αλλά και μεγάλες εκτάσεις γης σε εδάφη που ανήκουν στο κράτος του Ισραήλ, στην Παλαιστινιακή Αρχή αλλά και στο γειτονικό κράτος της Ιορδανίας.
Το σύνολο της περιουσίας του δεν έχει αποτυπωθεί ή αποτιμηθεί, αλλά εκτιμάται ότι το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο είναι, μετά το κράτος του Ισραήλ, ο μεγαλύτερος ιδιώτης κάτοχος γαιών με τίτλους ιδιοκτησίας στην περιοχή της Παλαιστίνης. Το νομικό σύστημα του Ισραήλ βασίζεται στις αρχές του Κοινού Δικαίου (Common Law).
ΑναγνώρισηΑναγνωρίζεται το δικαίωμα ιδιοκτησίας επί της γης, αλλά ισχύει ένα ιδιαίτερα περίπλοκο σύστημα διαχείρισης της γης και των ακινήτων, με την οποία είναι επιφορτισμένη η Διοίκηση Ισραηλινών Εδαφών (Israel Land Administration-ILA) για λογαριασμό του Jewish National Fund (JNF).
Τον Ιούλιο το διαδίκτυο κατακλύστηκε από πληροφορίες με πηγές τοπικές εφημερίδες της Παλαιστίνης, που υποτίθεται ότι κατήγγειλαν ένα νέο «σκάνδαλο πωλήσεων» γης του Πατριαρχείου στη δυτική Ιερουσαλήμ σε εξωχώριες εταιρίες, περιγράφοντας γλαφυρά «ύποπτες» διαδρομές χρήματος.
Τα φερόμενα ως σκανδαλωδώς πωληθέντα ακίνητα βρίσκονται στη δυτική Ιερουσαλήμ, όπου κυριαρχικά δικαιώματα ασκεί το Ισραήλ, και η υπόθεση δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια εμπορική μίσθωση σε άλλο προτιμητέο ενοικιαστή, όπως προβλέπεται από το ισραηλινό Κοινό Δίκαιο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι νέες διώξεις δεν αγγίζουν τον «φυγά» δρα Χριστοφοράκο!
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens ζει «αυτοεξόριστος» στο Μόναχο έχοντας ξεμπλέξει με τη γερμανική Δικαιοσύνη πληρώνοντας ψίχουλα. Οι μίζες και οι 356 συναντήσεις με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη
Η εικόνα του Μιχάλη Χριστοφοράκου να βγαίνει από τα ανακριτικά γραφεία της πρώην Σχολής Ευελπίδων το 2009 είναι μία επαναλαμβανόμενη -εδώ και χρόνια- τηλεοπτική σκηνή, αφού το θέμα της Siemens παραμένει στην επικαιρότητα.
Είναι προφανώς η εικόνα μιας «ελληνικής τραγωδίας» που στοιχειώνει το ελληνικό πολιτικό και δικαιϊκό σύστημα, με ευθύνες που δεν αποδόθηκαν ουσιαστικά ποτέ. Εφτά χρόνια μετά τη διαφυγή του στη Γερμανία, 11 από την έναρξη έρευνας για το σκάνδαλο, σχεδόν 14 από την υπογραφή της σύμβασης για το C4I και 20 από τότε που υπεγράφη η περίφημη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, μόλις προ ημερών η εισαγγελική Αρχή πρότεινε την παραπομπή του σε δίκη για δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος. Είναι ουσιαστικά μια πράξη συμβολισμού, αφού ο Χριστοφοράκος, ως Γερμανός υπήκοος, ζει στην ασφάλεια της Γερμανίας και παρακολουθεί από μακριά τις εξελίξεις που τον αφορούν, παρά τα δημόσια διαβήματα της σημερινής κυβέρνησης.
Πολλοί θυμούνται την εικόνα του Ελληνα δημοσιογράφου και ανταποκριτή Παντελή Βαλασόπουλου να ρωτά τον Σόιμπλε: «μιλάτε συχνά για τη διαφθορά στην Ελλάδα, αλλά τι έχετε να πείτε που στις μεγαλύτερες υποθέσεις διαφθοράς βρίσκονται αναμεμειγμένες γερμανικές εταιρίες;».
Τη θυμόμαστε γιατί ήταν μια ερώτηση που θα ήθελε να κάνει -πιθανόν- κάθε Ελληνας. Η απάντηση του Σόιμπλε δεν έχει σημασία, έχει όμως αξία η διαδρομή του εξαιρετικά ευφυούς 64χρονου φυσικού, ο οποίος κατάφερε να μεγαλουργήσει με τη Siemens στην Ελλάδα και τελικά -όπως τον κατηγορούν- να συνδεθεί με μεγάλα πολιτικά τζάκια της χώρας και να διαβρώσει ηθικά ολόκληρο το σύστημα.
Λίγοι ξέρουν πως -σύμφωνα με δημοσιευμένες αναφορές- ο Χριστοφοράκος, που είναι κάτοχος διπλής υπηκοότητας, σπούδασε Φυσική και η διδακτορική διατριβή του με αντικείμενο την κατάσταση μεικτών υγρών σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και πίεσης δημοσιεύτηκε και έγινε γνωστή ως «θερμοδυναμική εξίσωση Χριστοφοράκος - Φρανκ».
Στη Siemens βρέθηκε το 1984, φτάνοντας στην κορυφή της Siemens Nixdorf Α.Ε. στην Ελλάδα, από την οποία αποχωρεί τον Οκτώβριο του 1996 για να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Siemens Ελλάδος. Εκεί έμεινε έως τον Δεκέμβριο του 2007. Τι έκανε ο Χριστοφοράκος; Ο ίδιος μίλησε τον Ιούλιο του 2009 στην εισαγγελέα του Μονάχου Hildegard Bäumler Hösl περί καταβολής χορηγιών στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα για την «καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου στην Ελλάδα». Τα ελληνικά κατηγορητήρια μιλούν για όργιο δωροδοκιών στα υψηλότερα κλιμάκια της πολιτικής, καθώς ο Χριστοφοράκος θεωρείτο ότι διακίνησε εκατομμύρια ευρώ και είχε μια εξαιρετικά μεγάλη ατζέντα επαφών με πολιτικούς, δημοσιογράφους, ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους κ.ά.
Μιλούν ακόμα για τα περίφημα «μαύρα ταμεία», τα οποία δεν φείδονταν εκατομμυρίων προς τις αρμόδιες πλευρές για τη λήψη αποφάσεων, καθώς και για τα περίφημα «δωράκια» σε όλες τις μορφές (ακόμα και με τη μορφή δωρεάν τηλεφωνικών κέντρων) προς πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ήταν καθημερινοί συνομιλητές και προφανώς αρωγοί του σε κάθε μεγάλη δουλειά που έπαιρνε η Siemens.
Τα δωρεάν τηλεφωνικά κέντρα προς τον τότε νεαρό βουλευτή Κυρ. Μητσοτάκη είναι μια μικρή πλευρά της όλης ιστορίας. Αλλωστε η οικονομολόγος και εξ απορρήτων γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου Κατερίνα Τσακάλου, η οποία θα καταθέσει στη δίκη της Siemens σε λίγο καιρό, έχει μιλήσει για τις πάνω από 620 καταγεγραμμένες συναντήσεις του Χριστοφοράκου, εκ των οποίων το 60%, δηλαδή οι 356, αφορά μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη.
Ολα αυτά είναι καταγεγραμμένα στο ημερολόγιό της των 7.000 σελίδων που καλύπτει διαδρομή οκτώ ετών και είναι ήδη κατασχεμένο.
Η απόδρασή του από την Ελλάδα και η κατάθεση-κοροϊδία στην Εξεταστική
Ο Χριστοφοράκος εξαφανίστηκε, με υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη, όταν κατάλαβε πως το κλίμα είχε αλλάξει. Εφυγε μέσα από τα χέρια της Δικαιοσύνης με ευθύνες, πολιτικές και άλλες, που ουσιαστικά δεν αποδόθηκαν ποτέ. Τον Μάιο του 2009 και ενώ είχε κληθεί πλέον ως κατηγορούμενος από τον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό δεν παρουσιάστηκε για την απολογία του, ενώ ο ανακριτής ελέγχθηκε για τις τότε τυχόν παραλείψεις του στην υπόθεση.
Μετά την έκδοση του πρώτου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από τον Ν. Ζαγοριανό ο Μ. Χριστοφοράκος κρυβόταν, μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του τον Ιούνιο του 2009 στην πόλη Ρόζενχαϊμ της Βαυαρίας. Συνολικά εκδόθηκαν τρία ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, αλλά ο Μ. Χριστοφοράκος δεν παραδόθηκε στην Ελλάδα από τις γερμανικές Αρχές, παρά τη σύμφωνη γνώμη του Εφετείου του Μονάχου έπειτα από απόφαση του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκρινε τα αιτήματα της έκδοσης αντισυνταγματικά.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βαμβέργης αποφάσισε τελεσίδικα στις 4 Νοεμβρίου 2009 ότι τα αδικήματα για τα οποία είχαν εκδοθεί τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης είχαν παραγραφεί σύμφωνα με το γερμανικό Δίκαιο. Αρχικά καταδικάστηκε για δωροδοκία πολιτικών κομμάτων σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και πρόστιμο ύψους 750.000 ευρώ. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος άσκησε έφεση, η οποία κατέληξε στις 03/03/2010 σε συναινετική διαδικασία μεταξύ εισαγγελίας - δικαστή και κατηγορουμένου.
Το αποτέλεσμα ήταν η αθώωση του Μιχάλη Χριστοφοράκου για την κατηγορία της δωροδοκίας πολιτικών κομμάτων, η επιβολή προστίμου 350.000 ευρώ και ολιγόμηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή για το πλημμέλημα της παράπλευρης βοήθειας σε απιστία κατά της εταιρίας Siemens. Δηλαδή με τη συμπεριφορά του δεν εμπόδισε τη διακινδύνευση χρημάτων της Siemens εξαιτίας της διαχείρισής τους από Γερμανούς της μητρικής εταιρίας εκτός προϋπολογισμού, αφού αυτά διακινούνταν από το παραλογιστήριο και από το πλέγμα διάφορων εταιριών.
Τι είπε όμως ο ίδιος ο Χριστοφοράκος; Η θέση του είναι πως δεν δωροδόκησε κόμματα και πολιτικούς, καθώς και ότι δεν είχε ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα, απαντώντας στα ερωτήματα του κλιμακίου των βουλευτών μελών της Εξεταστικής που τον επισκέφθηκε στη Γερμανία.
Στην πρώτη συνέντευξή του μετά την αναχώρησή του από την Ελλάδα και αμέσως μετά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή ο Μιχάλης Χριστοφοράκος δήλωσε στη Γιάννα Παπαδάκου («Το Βήμα») ότι είπε την αλήθεια στους Ελληνες βουλευτές.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φαρμακευτικη κανναβη. «Παρκαρισμενες» επενδυσεις 2  δις. ευρω για την Ελλαδα.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Περι ναζισμου κομμουνισμου και ανιερων συμψηφισμων. Οδοιπορικο στο Ταλιν της Εσθονιας των ναζιστικων παρελασεων και της απαγορευσης και παρανομιας των κομμουνιστων. Χθες από το 1941 μεχρι το 1944 πολεμουσαν παρεα  με τους γερμανους ναζι, σημερα κανουν ναζιστικες παρελασεις.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




“Εγώ παιδί του ελληνικού λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, σαν γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του λαού μας, κι ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη.
Δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Έθνους και του λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω αν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δε γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του”.
Ο Όρκος της πρώτης αντάρτικης ομάδας στη Ρούμελη που έγραψε ο Άρης Βελουχιώτης και δόθηκε το 1942 στη Γραμμένη Οξιά.

Ο Άρης Βελουχιώτης (ψευδώνυμο του Αθανάσιου Κλάρα) γεννήθηκε στη Λαμία στις 27 Αυγούστου του 1905.
Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση των Γερμανών από τη Λαμία, ο Καπετάνιος του ΕΛΑΣ μπήκε θριαμβευτικά στην πόλη. Αφού κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του ήρωα του ’21, Αθανάσιου Διάκου, έβγαλε τον διάσημο λόγο του στις 29 Οκτώβρη του 1944. Στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πολύχρονο αιματηρό αγώνα του ΕΛΑΣ, στο πολιτειακό, στην εθνική ανεξαρτησία και σε ενδεχόμενους αγώνες για την κατοχύρωσή της και μετά την απελευθέρωση.
”Μα ούτε είχαμε το δικαίωμα να κολλήσουμε μια ατιμωτική σφραγίδα, μια σφραγίδα αίσχους, στο κούτελο των επερχόμενων γενεών, των παιδιών μας και των εγγονιών μας, ότι κατάγονται από γενιά ευνούχων, που δέχονται να πεθαίνουν στα πεζοδρόμια από τον ατιμωτικότερο των θανάτων, από την πείνα, παρά να πεθαίνουν με το όπλο στο χέρι, παλεύοντας για τη λευτεριά”.
..[ ]«Αν ζήσει κανένας σας να θυμάται τα λόγια αυτά. Οι Εγγλέζοι θα σας σφάξουν όλους σαν αρνιά, εγώ στα χέρια τους δε θα πέσω, γιατί τα βουνά με ξέρουν.
Με την πέτρα προσκέφαλο, την ψείρα συντροφιά, την κάπα σκέπασμα δε θα με ιδούνε ζωντανό στα χέρια τους. Αυτό θέλω να το θυμάστε αν κανένας σας ζήσει».
ο Πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με...ύφος όργιλο η Ευούλα - κάνω τεμενάδες στον Μπένυ - Καϊλή μας εξιστορεί πως οι "κακοί" κομμουνιστές σκότωσαν στην ταραγμένη περίοδο κατοχής - εμφυλίου τον παππού της.
Μάλιστα.Θα συμπαραστεκόμουν στον...πόνο της (βγάζω τα πιο ξεκούραστα 20.000/μήνα της ζωής μου) Ευούλας αν δεν ήξερα πως...ο παππούς ήταν γνωστός καταδότης των Γερμανών και των ταγματαλητών και πως έφτιαξε σχεδόν αμύθητη περιουσία με τη μαύρη αγορά λαδιού,στην οποία επιδιδόταν παράλληλα με τον χαφιεδισμό του!
Παρεμπιπτόντως,μήπως να μας έλεγε η Ευούλα,εκείνο το ακίνητο στη Β.Σοφίας (κληρονομιά από τον παππού) πόσους...ντενεκέδες λάδι κόστισε???
Υ.Γ. Όσο και να θέλετε κάποιοι και κάποιες να ξεπλύνετε το βρώμικο και φασιστικό παρελθόν σας δεν το αφήνουν αυτό ούτε η ιστορική μνήμη,αλλά ούτε και...οι λεκέδες του λαδιού (και του αίματος των αθώων) πάνω στους οποίους κάνατε περιουσία!!!
#ξεφτιλοφασίστες



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές των ΗΠΑ του 2008 κ. John McCain θεωρούσε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο ότι κρύβεται πίσω από την δημιουργία, άνδρωση και επέκταση του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάηδες, ένοπλοι πολίτες των Μονάδων Ασφαλείας Υπαίθρου (στην πρώτη φωτογραφία μαζί με λοκατζήδες), καμαρώνουν μπροστά σε κομμένα κεφάλια μαχητών του ΔΣΕ και άμαχων αριστερών στη Μακεδονία.
Δεν πιστεύω ο παππούς της κ. Καϊλή να ήταν μάης. Γιατί κάτι τέτοιο υπονοείται με την αναφορά στο χωριό Κωνσταντία Πέλλας που χτυπήθηκε από τον ΔΣΕ και το υπερασπίστηκε η πολιτοφυλακή. Δηλαδή, οι μάηδες. Αυτό λένε κάποιοι που υποστηρίζουν τη δήλωσή της για το έγκλημα των κομμουνιστών.
Λοιπόν, κ. Καϊλή; Ο παππούς σας δεν ήταν μαυραγορίτης, αλλά μάης;
Σχολιο.- Οι μαηδες στην περιοχη καταγωγης μου αμυνταιο φλωρινας ηταν σε μεγαλο ποσοστο πρωην μελη της οχρανα... δλδ βουλγαροι εθνικιστες που αναβαπτισθηκαν γκρεκομανοι για τις αναγκες του μοναρχοφασιστικου κρατους...
Σχολιο.- Οχρανα λεγόταν  η οργάνωση που έφτιαξαν οι Βούλγαροι επί Κατοχής στη Μακεδονία.
Οχράνα στα ρώσικα και τα βουλγάρικα σημαίνει "προστασία", "ασφάλεια".
Σχολιο.- H Οχρανα ηταν οργανωση που εφτιαξε η φασιστικη Βουλγαρια στην Μακεδονια της Ελλαδας. Αποτελουνταν απο ανθρωπους που ειχαν φυγει κατα κυριο λογο απο την μακεδονια μετα το 1913 η απογονοι τους και αισθανονταν πιο κοντα στη Βουλγαρια παρα Ελληνες η σχετο μακεδονες η σλαβομακεδονες. Ακομα και ο Καλτσεφ καταγονταν απο χωριο της Καστοριας. Οταν δημιουργηθηκε το ΣΝΟΦ μαζικα συμμετειχε στην οργανωση του μεσα στα πλαισια του ΕΑΜ. Στην Οχρανα ησαν συνηθως δεξιοφρονες, οπως και στους ΜΑΗΔΕΣ. Το σνοφ πολεμησε την οχρανα και εγινε μια οργανωση μαζικη με αριστερο προσανατολισμο. Οι παραστρατιωτικες δεξιες φασιστικες οργανωσεις ηταν αφθονες στην μακεδονια.
Σχολιο.- Η οχρανα στρατολογησε στρατολογησε και πολλους ντοπιους σλαβοφωνους... 15 χιλ βουλγαρικες ταυτοτητες υπηρχαν στη μακεδονια το 44 ο καλτσεφ ναι ηταν απ τη ζαγοριτσανη... επισης η πλειοψηφια των σλαβοφωνων ενταχθηκαν στις ταξεις του εαμ ο τσιπας ηταν απ το πατελι διπλανο χωριο... υπηρχαν και πολλοι βουλγαροφρονες ομως οι οποιοι ξεπλυθηκαν απ τη προδοτικη τους σταση συμμετεχοντας σε τετοιες μοναρχοφασιστικες οργανωσεις... το νοφ που αναφερεις ειναι μια αλλη ιστορια που καλα εκανε για μενα το κκε το διελυσε... επαιζε τα γιουγκοσλαβικα συμφεροντα και οχι του μακεδονικου ελληνικου λαου....
Σχολιο.- Ο Καλτσεφ δεν ηταν απο την Ζαγοριτσανη-Βασιλειαδα, ηταν απο το χωριο Σπηλαιο της Καστοριας και καλα εκανε και το πολεμησε αυτον και την οχρανα το εαμ και το σνοφ. Αν δεν υπηρχε το σνοφ πολλοι δεν θα επαγκιστρονονταν απο την Οχρανα. Στη Οχρανα εκτος απο σλαβοφωνους υπηρχαν και Ελληνοφωνοι. Τον Καλτσεφ τον επιασε το Γιουγκοσλαβικο παρτιζανικο κινημα και τον παρεδωσε στον ΕΛΑΣ. Ο Ανδρεας Τσιπας ηταν απο το Πατελι-Αγ. Παντελεημωνας και ηταν απο τους πρωτους που βαλαν τις βασεις για την ιδρυση του ΕΑΜ στη Αθηνα. Για το νοφ δεν ανεφερα τιποτα στο προηγουμενο μου σχολιο, αλλα να πω μονο πως χτυπησε ο Τσαμης το σνοφ το 1944 και αυτος ενας πρωην ΕΑΜιτης, στο εμφυλιο με την μερια του λεγομενου εθνικου στρατου, χτυπησε το ΔΣΕ.
Σχολιο.-  Και εγω ξαναρωτω στην κατοχη ο παππους της Καιλη τι ρολο επαιζε στην Θεσσαλονικη και ισχυει οτι μετα τον πολεμο βρεθηκε με τεραστιο ακινητο στην Β.Ολγας;Ας απαντησει τουλαχιστον σε αυτά.
Σχολιο.- Η Εύα Καυλή είναι από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί ζούσε και ο παππούς της μαζί με 300.000 έλληνες εβραίους. Μετά τον παππού είχαν απομείνει μόνο 5.000 εβραιοι.
Για την δραση του παππου και τη συνεργασια με τους ναζι τον εκτέλεσαν οι κομμουνιστές.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...έφτιαξε αμύθητη περιουσία με τη μαύρη αγορά λαδιού στην οποία επιδιδόταν παράλληλα με τον χαφιεδισμο του Απάντησε σούργελο Καιλη, εσύ είσαι δημόσιο πρόσωπο κι οφείλεις απαντήσεις!

Καλό είναι θα θυμίσουμε στην Εφουλα Καϊλή (της Δημοκρατικης Συμπαραταξης του πασοκ) ότι ο παππούς της ήταν γνωστός ΚΑΤΑΔΌΤΗΣ των Γερμανών και των ταγματασφαλιτών και πως έφτιαξε αμύθητη περιουσία με τη μαύρη αγορά λαδιού στην οποία επιδιδόταν παράλληλα με τον χαφιεδισμο του
Και εκείνο το ακίνητο στη Β. Σοφιας στη Θεσσαλονικη που έχει στην κατοχή της η Εφουλα είναι κληρονομιά από τον παππου της που το είχε αποκτήσει δεν ξέρουμε για πόσους ντενεκεδες λάδι
Και όσο να θέλετε να ξεπλύνεται το βρώμικο και φασιστικό παρελθόν σας δεν το αφήνουν ούτε η ιστορική μνήμη αλλά ούτε και οι λεκέδες του λαδιού (και του αίματος των αθώων) πάνω στους οποίους κάνατε περιουσία



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το λαμόγιο... ο Β. Μιλιωνης της Energa & Hellas Power που ειχε δικηγορο στο δικαστηριο το Μ. Βοριδη, ρε Ευουλα Καιλη, είναι οικογενειακός φίλος, γνωστός από τα θύματα των κομμουνιστών;
Ποια η σχέση σου με τον απατεώνα Μιλιωνη που χρωσταγε 150.000,000 στη ΔΕΗ και αθωωθηκε από τον Βοριδη και εκανε παρτι στη Μυκονο μετα και χαριεντιζοσουνα μαζι του;
Οικογενειακή;
Τον γνώρισες στους λαϊκούς αγωνιστές του πασοκ;
Μήπως κι αυτός θύμα της κομμουνιστικής θηριωδίας;
Απλά ερωτήματα, για απλές απαντήσεις!
Δημόσιο πρόσωπο είσαι, εσύ οφείλεις να απολογηθείς!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί στο πασοκ ή όπως σκατά θέλουν να το λένε, τι δήλωση έκαναν για την κυρία Καϊλή των 35.000 το μήνα, θύμα του κομμουνισμού;
Με την ευκαιρία... τη "δουλειά" σ' αυτόν τον απατεώνα Μιλιωνη -το αρχιλαμόγιο  που φεσωσε 250.000.000 και τωρα κυκλοφορεί ελεύθερο και διασκεδάζει στη Μύκονο-, την έδωσαν ποιοι και ποιοι είπαν ένα καλό λόγο;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούρδοι λακέδες των ιμπεριαλιστών έχουν καταλάβει τη Χασάκα (βορειοανατολική Συρία), πόλη 180.000 κατοίκων στην πλειοψηφία τους Χριστιανοί, οι οποίοι διαδηλώνουν εναντίον της Κουρδικής κατοχής παρά τη σκληρή καταπίεση και τις δολοφονίες.
Ενθυμούμενοι τις σφαγές των Ασσυρίων που πραγματοποίησαν τον περασμένο αιώνα στην περιοχή οι Κούρδοι για λογαριασμό των Νερότουρκων, όπως και τις σφαγές των Ελλήνων και Αρμενίων, καταπιέζουν τους κατοίκους σε συνεργασία με τα ανθρωπόμορφα κτήνη του FSA ("ελεύθερος συριακός στρατός"), δηλαδή τους εξεγερμένους της δύσης εναντίον την νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας.
Μια νέα Γενοκτονία από τους Κούρδους, τώρα αυτή των Αράβων της Β. Συρίας... Νομίζουν ότι δεν θα πάρουν "απάντηση";
Η Συρία ανήκει στο λαό το της κι όχι στους λακέδες των ιμπεριαλιστών!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οκτώ δίκες, 115 κατηγορούμενοι. Το κράτος προσπαθεί να σπάσει την αντίσταση στα σχέδια της Eldorado
ThessalonikiAntigold‏ @ThessAntigold
Οκτώ δίκες αγωνιστών μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο. #skouries #ΚανέναςΜόνος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα κατάλαβες γιατί η "πρώτη φορά αριστερά" στηρίζει τους νεοναζί στην Ουκρανία;
Προχθές "εθνική επέτειος"... παρέλαση στο Κιέβο για την "ανεξαρτησία" της Ουκρανίας από το "κομμουνιστικό καθεστώς"...
Παρελαύνουν κι αμερικανοί μισθοφόροι στρατιώτες... Γιατί, οι ΗΠΑ τους "απελευθέρωσαν" από τους "κομμουνιστές";
Έχει πάτο η ξεφτίλα;