Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Παρασκευη 25 Αυγουστου 2017



Η Αμερικανοεβραια ακτιβιστρια Rachel Gilmer ,μια απο τους ηγετες του κινηματος Black lives matter δηλωνει οτι στη καρδια του σιωνιστικου κρατους ειναι η ρατσιστικη ιδεολογια της ''ανωτερότητας της λευκής φυλής''(''white supremacy'')

Οι Ζωες των Μαυρων μετρανε  Υπεύθυνη Υγείας Rachel Gilmer: «Ο Σιωνισμός στον πυρήνα του είναι η λευκή υπεροχή»
2/4/2017
John Rossomando in an IPT News article “Panelists Prove Jewish Voice for Peace is Neither” reported:
Ο John Rossomando σε άρθρο ειδησεογραφικού περιεχομένου  "Οι πάντες αποδεικνύουν ότι η εβραϊκή φωνή για την ειρήνη δεν είναι τιποτε " ανέφερε:
Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να τερματιστεί η παγκόσμια καταπίεση, ο ρατσισμός και να δημιουργηθεί αμέσως ένας κόσμος που ξεχειλίζει με "ισότητα, αξιοπρέπεια και ανθρώπινα δικαιώματα", συμφώνησαν οι Σοσιαλιστές το Σάββατο  [1 Απριλίου 2017] το πρωί κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη (JVP) στο Σικάγο.
Απλά εξαλείψτε τον Σιωνισμό από τον πλανήτη.
"Το επιχείρημα για μια πιο ήπια, λιγότερο σκληρή, ωραιότερη έκδοση του καπιταλισμού, της αποικιοκρατίας και του ρατσισμού δεν θα το κάνει", δήλωσε η ηγέτης του Black Lives Matter Rachel Gilmer. "Πολλοί φιλελεύθεροι σιωνιστές πιστεύουν ότι το πρόβλημα με το ισραηλινό απαρτχάιντ είναι απλώς μερικές κακές πολιτικές, ή το Netanyahu ή ο τοίχος, αλλά το πρόβλημα είναι με το ιδεολογικό υπόβαθρο του ίδιου του κράτους: Σιωνισμός. Ο Σιωνισμός στον πυρήνα του είναι η λευκή υπεροχή. "

http://drrichswier.com/2017/04/02/black-lives-matter-leader-rachel-gilmer-zionism-at-its-core-is-white-supremacy/




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατεχομενη Παλαιστινη/φωτο.η 17χρονη Taqwa Hamed πυροβοληθηκε μπροστα στο σπιτι της στο Silwad κοντα στην Ραμάλα*(κεντρική Δυτική Όχθη)..Λιγο αργοτερα ο ισραηλινος στρατος την απηγαγε απο το Παλαιστινιακο ασθενοφορο και την μετεφερε σε ισραηλινη φυλακη,δεν στηθηκε κατηγορητηριο και τελικα ελευθερωθηκε αφου ομως οι γονεις της υποχρεωθηκαν να πληρωσουνε 3,000 shekels ($835) ''λυτρα''.
Δεν της χορηγηθηκε ιατρικη βοηθεια στην φυλακη και τα 2 ποδια της εχουνε παθει μολυνση και οι Παλαιστινιοι γιατροι στην Ραμαλα προσπαθουνε να σωσουνε τα ποδια της .Ο Ισραηλινος στρατος κατοχης σκοτωσε τον αδελφο της τον περασμενο δεκεμβριο και ο πατερας της με τον αλλον της αδελφο ειναι πολιτικοι κρατουμενοι.

**Πριν 14 χρόνια στη… Ραμάλα
*Φθινόπωρο του 2003 στα πλαίσια επίσκεψης στο Ισραήλ και την Δυτική Όχθη διακομματικής επιτροπής της Βουλής.
Ζούμε ελεύθεροι στη φυλακή της Ραμάλα
Εντυπώσεις από μια σύντομη επίσκεψη στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και το Ισραήλ
Κοιτάξτε αυτή είναι η Ραμάλα.
Ζούμε ελεύθεροι στη φυλακή της Ραμάλα. Πίσω από το βουνό που φαίνεται είναι το χωριό μου, αλλά οι κατακτητές Ισραηλινοί δε μου δίνουν άδεια, για να επισκεφθώ τους δικούς μου, γιατί θεωρούν ότι αυτό δεν είναι επαρκής λόγος για να μου το επιτρέψουν.
Αυτά τα λόγια του 30χρονου Παλαιστίνιου Αχμάν, που έχει τρία χρόνια να βγει από την πόλη της Ραμάλα, αντικατοπτρίζουν με το βιωματικό τους λόγο την κατάσταση που επικρατεί στα κατεχόμενα από τους Ισραηλινούς εδάφη της Παλαιστίνης.
Η συζήτηση γίνεται στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας στη Ραμάλα και ο Αχμάν μάς δείχνει γειτονικά κτίρια, τα οποία σε προηγούμενες επιδρομές των Ισραηλινών έγιναν στόχος επίθεσης για την ανεύρεση «ανεπιθύμητων ανταρτών».
Δίπλα του ο λίγο νεότερος συμπατριώτης του μας εξομολογείται το δικό του Γολγοθά: Είναι ακτινολόγος, διορίστηκε πριν λίγο καιρό σε ανάλογη θέση στην Ιερουσαλήμ (ούτε μία ώρα δρόμος) αλλά οι αρχές κατοχής δεν του δίνουν άδεια να βγει από την πόλη, γιατί ούτε αυτού οι λόγοι εξόδου είναι επαρκείς!
Η Ραμάλα είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής και είναι μια σχετικά μεγάλη πόλη. Οι κάτοικοί της είναι πάνω από 100.000 και έχει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά μιας πόλης: Μαγαζιά, κινηματογράφο, σούπερ μάρκετ, μαγαζιά ρούχων, παζάρι κ.ά.
Εχει όμως και τα τυπικά χαρακτηριστικά μιας κατεχόμενης πόλης. Είναι περικυκλωμένη από τους κατακτητές, οι οποίοι σε κάθε έξοδό της έχουν στήσει με τον στρατό τους τα «διόδια εξόδου – εισόδου» τα περίφημα chek point.
Για να φύγει κάποιος από την πόλη πρέπει να πάρει «βίζα» από τις αρχές κατοχής με μια διαδικασία που τουλάχιστον είναι εξευτελιστική, όπως προανέφεραν οι συνομιλητές μας.
Ομως, και όσοι διαθέτουν την άδεια αυτή υποφέρουν τα πάνδεινα, αφού στα «κατοχικά διόδια» μπορεί να περιμένουν μέχρι και τρεις ή τέσσερις ώρες.
Οταν δε οι Ισραηλινοί σφραγίζουν τις πόλεις στα κατεχόμενα οι κάτοικοί τους ασφυκτιούν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Σε δημοψήφισμα το νέο Σύνταγμα της χώρας
 Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017, 07:40
Σε δημοψήφισμα θα υποβληθεί το νέο Σύνταγμα της Βενεζουέλας, προκειμένου να εγκριθεί από τον λαό, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Συντακτική Συνέλευση.
«Η Εθνική Συντακτική Συνέλευση θα εγκρίνει το κείμενο του Συντάγματος στο σύνολό του και θα ορίσει την ημερομηνία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος» αναφέρει το άρθρο που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα 545 μέλη της Συνέλευσης.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, έχει δεσμευθεί να ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων της χώρας για το νέο Σύνταγμα.  To αντιδραστικο κοινομουλιο εχει διαλυθει.
Η Συντακτική Συνέλευση προβλέπεται να συνεχίσει το έργο της για τα επόμενα δύο χρόνια. Αποστολή της είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος του 1999 που καταρτίστηκε υπό την προεδρία του Ούγκο Τσάβες.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



WikiLeaks: Πώς η CIA παρακολουθούσε και τους δικούς της
 Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017, 22:38
Το WikiLeaks δημοσίευσε σήμερα, 24 Αυγούστου, νέο πακέτο εγγράφων του περιβόητου Vault 7 της CIA, το οποίο ονομάζεται ExpressLane.
Τα έγγραφα που δημοσίευσε το WikiLeaks αναφέρουν ότι πρόκειται για επιχείρηση που διεξήγαγε η CIA ενάντια σε υπηρεσίες... με τις οποίες συνεργαζόταν. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (Department of Homeland Security - DHS).

Ο «Δούρειος Ίππος»
Το OTS (Office of Technical Services - Γραφείο Τεχνικών Υπηρεσιών), ένα παρακλάδι εντός της CIA, διαθέτει ένα σύστημα περισυλλογής βιομετρικών δεδομένων, το οποίο παρείχε η CIA σε συνεργάτες της σε όλο τον κόσμο. Το σύστημα αυτό μοιραζόταν όλες τις βιομετρικές πληροφορίες που περισυνέλεγαν οι υπηρεσίες. Αυτός ο "εθελοντικός" όμως διαμοιρασμός δεν... έφτανε μάλλον για τη CIA, καθώς η υπηρεσία είχε δημιουργήσει ένα επιπλέον εργαλείο, που ονόμασαν ExpressLane. Πρόκειται για ένα μυστικό εργαλείο περισυλλογής, που χρησιμοποιούσε η CIA για να εξάγει μυστικά τις συλλογές δεδομένων από του συνεργάτες τους.
Οι υπάλληλοι της CIA, συγκεκριμένα οι πράκτορες OTS, εγκαθιστούσαν το ExpressLane υπό την κάλυψη της ενημέρωσης του λογισμικού περισυλλογής των βιομετρικών δεδομένων, όταν επισκέπτονταν τα γραφεία των συνεργατών της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Οι πράκτορες αυτοί παρέμεναν υπεράνω υποψίας, καθώς η κρυφή εξαγωγή δεδομένων καλυπτόταν από μια οθόνη εγκατάστασης Windows.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος του OTS βασίζονται σε προϊόντα της Cross Match, μιας αμερικάνικης εταιρείας που ειδικεύεται στην ανάπτυξη βιομετρικού λογισμικού για χρήσεις που βοηθούν την επιβολή του νόμου και τις Υπηρεσίες Πληροφοριών. Η εταιρεία έγινε γνωστή το 2011, όταν ένα προϊόν της ήταν αυτό που ταυτοποίησε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν κατά την επιχείρηση δολοφονίας του στο Πακιστάν.

Οι στόχοι
Η «επιχείρηση» της CIA αρχίζει με ένα μήνυμα μέσω διπλωματικού διαύλου προς καμιά τριανταριά αμερικανικές πρεσβείες. Το «Μήνυμα» αυτό δίνει εντολή στους υπαλλήλους των πρεσβειών που είναι εντεταλμένοι να προβαίνουν σε τέτοιου τύπου δραστηριότητες να συγκεντρώνουν βιομετρικά στοιχεία δια της φυσικής οδού. Δηλαδή δακτυλικά αποτυπώματα, δείγματα DNA και ότι άλλο θα μπορούσε να ολοκληρώσει το βιομετρικό προφίλ των στόχων. Κατ' αρχή οι «στόχοι» προσδιορίστηκαν στον ΟΗΕ και η συγκέντρωση στοιχείων αφορούσε όχι μόνον τους διπλωμάτες της Βορείου Κορέας, της Κίνας ,της Ινδίας, του Πακιστάν, της Συρίας και του Σουδάν αλλά (και κυρίως) τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, δηλαδή της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας καθώς και διπλωματικές αποστολές της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Η συγκέντρωση στοιχείων αφορούσε επίσης τους (τις) γραμματείς, τους συμβούλους και άλλο προσωπικό που εργαζόταν με τους ανώτερους διπλωμάτες.
Προκύπτει ωστόσο πώς στόχοι της CIA υπήρξαν και ανώτερα στελέχη της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας καθώς και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ). Τέλος, στόχος των αμερικανών διπλωματών που εργάζονταν για την CIA ήταν οι πολιτικοί ηγέτες της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας ,της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας.
Από την τελευταία διαρροή πάντως προκύπτει πώς η CIA μέσω της τεχνικής διεύθυνσης του Λάνγκλεϊ, που παραπέμπει στην αντίστοιχη του βρετανικού MI6 του Τζέημς Μπoντ, είχε εφοδιάσει με ειδικό, «πειραγμένο» υπολογιστή τους κατασκόπους, οι οποίοι διακρίνονται για την αντοχή τους σε πτώσεις ή προσκρούσεις, το Panasonic ToughBook με συγκεκριμένο λογισμικό που είχε την δυνατότητα συλλογής βιομετρικών στοιχείων (αποτυπώματα, DNA) αλλά και την δυνατότητα να «διαβάζει», μέθοδος ΜΡΖ, βιομετρικά στοιχεία από διαβατήρια. Σύμφωνα μάλιστα με τη Wikipedia, το Panasonic ToughBook είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούταν ευρέως σε κυβερνητικούς κλάδους.
Επί της ουσίας ο «Δούρειος Ίππος» με την ονομασία «ExpressLane» είναι ένα λογισμικό που επέτρεπε στους χρήστες κατασκόπους των φίλιων συστημάτων συγκέντρωσης βιομετρικών δεδομένων να σαρώνουν όλες τις πληροφορίες που είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως στο μεσοδιάστημα μεταξύ της έναρξης λειτουργίας του υπολογιστή και της έναρξης λειτουργίας του προγράμματος. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δηλαδή. Το προϊόν υποκλοπής από τα φίλια συστήματα συγκεντρωνόταν αμέσως σε USB όποτε αυτό χρησιμοποιούταν για τον έλεγχο του συστήματος.
Καθαρές δουλειές.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Την απαγόρευση του ιστοτόπου της Indymedia αποφάσισε η ακροδεξια κυβέρνηση της Ανγκελα Μερκελ
 Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017, 10:42
Την απαγόρευση λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας «linksunten.indymedia.org» ανακοίνωσε το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ασφαλείας, η ιστοσελίδα θεωρείται το βασικό μέσο της Ακροαριστεράς στη χώρα, ενώ ως αιτιολογία για την απόφαση αναφέρθηκε ότι η λειτουργία της διαδικτυακής πύλης παραβίαζε τον ποινικό κώδικα και στρεφόταν κατά της συνταγματικής τάξης.
Σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», η ενέργεια του Υπουργείου Εσωτερικών δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αμβούργο τον περασμένο Ιούλιο, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G20.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Τουλάχιστον εννέα νεκροί από αεροπορική επιδομή των αληταραδων Σαουδαραβων στη Σαναά
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017, 14:09
Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι (12, σύμφωνα με το Reuters, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά μικρότερα των δέκα ετών), σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορική επιδρομή των αληταρδων Σαουδαραβων που κατέστρεψε δύο κτίρια σε οικιστική συνοικία της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά, δήλωσαν ένας αυτόπτης μάρτυρας καθώς και ιατρικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο αυτόπτης μάρτυρας Μοχάμεντ Άχμεντ, που κατοικεί σε ένα από τα κτίρια που καταστράφηκαν, δήλωσε πως ανέσυρε μαζί με άλλους κατοίκους εννέα σορούς από τα συντρίμμια, ανάμεσά τους και παιδιών της ίδιας οικογένειας, και τις μετέφεραν στο νοσοκομείο.
Πηγή ασφαλείας και γιατροί επιβεβαίωσαν τον απολογισμό των εννέα νεκρών τουλάχιστον, μεταξύ των οποίων παιδιά.
Η επιδρομή είχε στόχο τη συνοικία Φατζ Ατάν, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.
Όταν έπεσε ο πύραυλος ένα από τα κτίρια κατέρρευσε αμέσως, προκαλώντας την κατάρρευση και του δεύτερου, σύμφωνα με τον μάρτυρα αυτόν.
Όπως είπε, κάτοικοι κατάφεραν να διαφύγουν εγκαίρως ενώ άλλοι εγκλωβίστηκαν στα ερείπια. «Ορισμένοι από αυτούς σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν», είπε ακόμη.
Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο είπε πως και τα δύο τριώροφα κτίρια καταστράφηκαν πλήρως. Είδε διασώστες και κατοίκους να ερευνούν τα ερείπια για την ανεύρεση επιζώντων.
Το τηλεοπτικό δίκτυο al-Massira, που ανήκει στους αντάρτες Χούτι υπό τον έλεγχο των οποίων τελεί η πρωτεύουσα, ανέφερε από την πλευρά του πως 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή την οποία, όπως ανέφερε, πραγματοποίησαν αεροσκάφη του αραβικού αποικιοκρατικου συνασπισμού των σειχιδων, του οποίου ηγείται η καθυστερημενη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία.
Στον πόλεμο στην Υεμένη αντιπαρατίθενται οι ελαχιστες προδοτικες δοσιλογικες δυνάμεις του διορισμενου «προέδρου» των αποικιοκρατων  για την Υεμένη αληταρα  Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, που υποστηρίζεται από έναν αραβικό στρατιωτικό συνασπισμό των σειχιδων υπό τη καθυστερημενη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία με υποστηριξη των αμερικανων αποικιοκρατων, με τους πατριωτες αντάρτες Χούτι, που έχουν συμμαχήσει με υποστηρικτές του Υεμενίτη πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ. Οι τελευταίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά.
Στο μεταξύ, ακομα και η υπηρεσία των Ξεφτιλισμενων Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναγκαστηκε να ζητησει σήμερα να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για τις ισλαμοφασιστικες αεροπορικές επιδρομές των αλητααδων ισλαμοφασιστων αποικιοκρατων της Σαουδικής Αραβίας  σε ξενοδοχείο στη Σαναά που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 30 άνθρωποι, καθώς και για άλλα δύο πλήγματα γύρω σπό τη Σαναά που είχαν θύματα αμάχους.
«Υπενθυμίζουμε σε όλα τα μέρη της σύγκρουσης, του Αποικιοκρατικου συνασπισμού περιλαμβανομένου, την υποχρέωσή τους να διασφαλίσουν τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ Λιζ Τρόσελ. «Δεν είναι σαφές σε αυτό το σημείο τι έρευνες έχουν γίνει και πού οδήγησαν.»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκια. Εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται με δύο νέα διατάγματα
 Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017, 11:40
Απολύσεις εκατοντάδων δημοσίων υπαλλήλων και ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου σουλτανυ-προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επί της εθνικής μυστικής υπηρεσίας (ΜΙΤ) προβλέπουν δύο διατάγματα που δημοσιεύονται σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε πέρυσι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Η Τουρκία έχει απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 150.000 αξιωματούχους στο πλαίσιο της εκστρατείας εκκαθαρίσεων που ξεκίνησε ο πρόεδρος Ερντογάν, ενώ έχει προφυλακίσει περίπου 50.000 ανθρώπους, περιλαμβανομένων στρατιωτών, αστυνομικών και δημοσίων υπαλλήλων.
Οι εκκαθαρίσεις έχουν στόχο πρόσωπα τα οποία οι Αρχές κατηγορούν ως ύποπτα για διασυνδέσεις με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του «αποτυχημένου πραξικοπήματος» που ειχε σχεδιασει και καταστροσει ο Ερντογαν.
Με βάση τα τελευταία διατάγματα που δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης, απολύονται περισσότεροι από 900 δημόσιοι υπάλληλοι υπουργείων, δημοσίων οργανισμών και του στρατού, ενώ στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται και 100 εργαζόμενοι στον ακαδημαϊκό χώρο.
Σύμφωνα με τα διατάγματα, θα απαιτείται η άδεια του προέδρου προκειμένου να διενεργείται έρευνα για τον επικεφαλής της MIT ή προκειμένου το πρόσωπο αυτό να καταθέτει ως μάρτυρας. Επιπλέον ο πρόεδρος θα προΐσταται της εθνικής μονάδας συντονισμού πληροφοριών.
Το γραφείο του επικεφαλής εισαγγελέα της Άγκυρας θα έχει την εξουσία να διεξάγει έρευνα για βουλευτές που κατηγορούνται για αδικήματα που φέρεται να διέπραξαν πριν ή μετά από εκλογές.
Ένα από τα διατάγματα διατάσσει επίσης το κλείσιμο του φιλοκουρδικού πρακτορείου ειδήσεων Dihaber και δύο εφημερίδων, που εδρεύουν στη νοτιοανατολική πόλη Ντιγιάρμπακιρ. Μετά το «αποτυχημένο πραξικόπημα», περίπου 130 δημοσιογραφικοί οργανισμοί έχουν κλείσει και περίπου 150 δημοσιογράφοι έχουν φυλακιστεί.
Τα μέτρα αυτά έχουν προκαλέσει ανησυχία στους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας και στις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν χρησιμοποίησε το «αποτυχημένο πραξικόπημα» ως δικαιολογία για να καταστείλει τους διαφωνούντες.
Σύμφωνα με τα νέα διατάγματα, η Τουρκία θα επιστρατεύσει 32.000 άτομα ως προσωπικό για την αστυνομία καθώς και 4.000 δικαστές και εισαγγελείς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήμαρχος Βενετίας: «Όποιος φωνάζει στην πόλη μου Αλλάχ Άκμπαρ, θα πυροβολείται»
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017, 18:58
Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του δημάρχου Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο, να δώσει εντολή στους αστυνομικούς της πόλης του να πυροβολούν οποιονδήποτε φωνάξει τη φράση «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος).
«Σε αντίθεση με τη Βαρκελώνη, εμείς έχουμε παντού φρουρά. Εάν κάποιος τρέχει φωνάζοντας Allahu Akbar στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, θα τον πυροβολήσουμε», δήλωσε σε συνέδριο για τον τουρισμό, με το κοινό να τον καταχειροκροτεί...
«Θέλουν να πάνε στον Αλλάχ. Αλλά εμείς θα τους στείλουμε σ' αυτόν πριν προξενήσουν την παραμικρή ζημιά», κατέληξε.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Τεράστια παραποίηση της αλήθειας από το ellinikahoax.gr, για άλλη μια φορα!
Δεν  εκπροσωπήθηκαν 19 χώρες όπως γραφει στις εκδηλώσεις για την μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων, εστειλαν μονο μηνυματα   συμπαραστασης. Το τελικο κειμενο υπεγραψαν μονο 8 χωρες.
Χθες (23 Αυγ. 2017) κυκλοφόρησε η είδηση και πολύ σωστα από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) πως «μόνο 8 από τα 27 κράτη της ΕΕ συμμετείχαν στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων». Την είδηση αναπαρήγαγαν όλες οι μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. συμμετείχαν στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων. Βεβαια, εδώ εκανε λαθος το πρακτορειο ειδησεων. Απλως μονο 8 χωρες υπεγραψαν το τελικο ψηφισμα.
Όπως βλέπουμε και από τη κοινή ανακοίνωση, συμμετείχαν μόνο χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που υπήρξαν υπό σοσιαλισμο μέχρι τη πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού στην Ευρώπη (Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία και Σλοβακία). Το ψήφισμα ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για την εξακρίβωση εγκλημάτων από τα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα και την τιμωρία των ενόχων.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Εσθονίας, αλλά και της απάντησης που λάβαμε  από την εκπρόσωπο τύπου κα Katrin Lunt, συνολικά στις εκδηλώσεις -δηλαδή στην υπουργική συνάντηση και το συνέδριο που ακολούθησε- έλαβαν μέρος 19 χώρες της ΕΕ. Συγκεκριμένα, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Κροατία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Σλοβακία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ρουμανία και η Αυστρία. Οι 8 με φυσικη παρουσια, και οι υπολοιπες με μηνυματα στηριξης.
Την παραποιηση της αληθειας ανελαβαν οι γνωστοι αληταραδες των ellikahoax.gr, οι οποιοι παραποιησαν οσο μπορουσαν την αληθεια. Μπας και τσιμπισει κανας ηλιθιος. Οι οποιοι εχουν συλληφθει πολλες φορες να παραποιουν την αληθεια στα ξεφτιλισμενα ellinikahoax.gr. Και την παραποιηση τους την πηραν σημερα ολες οι δεξιες φυλλαδες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο άνεργα αδέλφια επί 5 χρόνια ζούσαν χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς κανένα επίδομα. Μόνοι οι γείτονες, που μέσα στην δικιά τους μάχη επιβίωσης, βοηθούσαν όπως μπορούσαν.
Ανέβηκαν στην ταράτσα των εργατικών κατοικιών στην Πάτρα απειλώντας να αυτοκτονήσουν απλά μην αντέχοντας άλλο. Οδηγήθηκαν στην ψυχιατρική κλινική. Τουλάχιστον εκεί θα έχουν νερό, τροφή και μπάνιο.
Αυτή είναι η απάντηση στον Μέγα Ναζιστή Σόιμπλε που σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του σύμφωνα με την Handelsblatt, είπε στους ψηφοφόρους του Γερμανούς:
"Κάποια μέρα θα μου στήσουν μνημείο στην Ελλάδα, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το ότι ανάγκασα τη χώρα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μην ξεχναμε οτι η καρδια του λευκου δυτικου ''πολιτισμου'' ειναι ο ρατσισμος ,η πεποίθηση της ''ανωτερότητας της λευκής φυλής''(''white supremacy'')
και η αποικιοκρατια
**Οι ρατσιστικές θεωρίες που στηρίζονται στη δήθεν βιολογική-πνευματική ανωτερότητα ορισμένων ανθρώπινων φυλών εμφανίζονται πρώτη φορά κατά τον 16ο αιώνα, παράλληλα με την ανάδυση της αποικιοκρατίας, όταν δηλαδή Ισπανοί και Πορτογάλοι υιοθέτησαν και επέβαλαν το δουλεμπόριο των νέγρων ως κυρίαρχη αυτοκρατορική στρατηγική.
Οι πρώτες θεωρίες περί «φυλετικής κατωτερότητας», αρχικά των Αφρικανών, κατόπιν των Ασιατών και πολύ αργότερα των ευρωπαϊκών λαών της Μεσογείου, επινοήθηκαν επί τούτου για να δικαιολογηθεί και να νομιμοποιηθεί η εκμετάλλευση αυτών των φτωχών πληθυσμών από την πλούσια λευκή φυλή.
Εκμετάλλευση που δεν εθεωρείτο απάνθρωπη, επειδή αυτές οι «κατώτερες φυλές» δεν είχαν σχεδόν τίποτα το ανθρώπινο.
(δεν μπορεις να πολεμησεις τον καπιταλισμο αν δεν πολεμησεις παραλληλα την αποικιοκρατια)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέο διατροφικό σκάνδαλο με χοιρινό που ίσως μολύνει με ηπατίτιδα. Οι πολυεθνικές τροφίμων, χωρίς έλεγχο, σερβίρουν ασθένειες και θάνατο
23/08/2017
Μετά το σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά (βλ. εδώ ), νέο διατροφικό σκάνδαλο συγκλονίζει την Μεγ. Βρετανία με προεκτάσεις πάλι στην Ολλανδία και το οποίο αφορά την προσβολή από ηπατίτιδα Ε που προέρχεται από προϊόντα χοιρινού κρέατος συγκεκριμένης αλυσίδας.
Το ζήτημα της διατροφικής υγιεινής και ασφάλειας έχει προσλάβει πελώριες διαστάσεις στις σύγχρονες κοινωνίες.
Χιλιάδες Βρετανοί ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας Ε, επειδή κατανάλωσαν προϊόντα χοιρινού κρέατος, όπως λουκάνικα και συσκευασμένες φέτες ζαμπόν, από μια συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE).
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των εφημερίδων Times, Independent και The Telegaph, σύμφωνα με την έκθεση του PHE, ο ιός της ηπατίτιδας Ε, που ενδέχεται να προκαλέσει κίρρωση του ήπατος και νευρολογικές βλάβες, μπορεί να έχει μολύνει από 150.000 έως και 200.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο από το 2014 έως το 2016.
Η ίδια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόνο μια αλυσίδα καταστημάτων, την οποία ενδεικτικά ονόμασαν «Supermarket X» συνδέεται με την έξαρση της ηπατίτιδας Ε (HEV) και ιδιαίτερα με τα λουκάνικα δικής της επωνυμίας. Το συγκεκριμένο στέλεχος της ηπατίτιδας Ε φέρουν μόνο προϊόντα χοιρινού κρέατος από την Ευρώπη και κυρίως από την Ολλανδία και τη Γερμανία, αλλά όχι από το Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώνουν τα δημοσιεύματα.
Αν και επισήμως οι Αρχές της Βρετανίας δεν κατονόμασαν την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, τα ολλανδικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν συνδέσει την βρετανική εταιρεία Tesco ως υπαίτιο για τα κρούσματα της ηπατίτιδας. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει ή αρνηθεί τους ισχυρισμούς, ωστόσο εκπρόσωπός της, δήλωσε στον Independent, ότι συνεργάζονται στενά με την PHE για να διασφαλίσουν ότι οι πελάτες τους μπορούν να είναι σίγουροι για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων που αγοράζουν. Μάλιστα επικαλέστηκε ότι η έρευνα του PHE είχε γίνει πριν από τρία χρόνια, σε 60 άτομα που παρουσίασαν τον ιό της ηπατίτιδας και όλοι τους είχαν φάει προϊόντα χοιρινού από την συγκεκριμένη αλυσίδα, αλλά όπως είπε, δεν μπορεί κάτι τέτοιο δε συνδέει οπωσδήποτε τον ιό με τα προϊόντα του χοιρινού κρέατος.
Σύμφωνα με τον PHE, τα περιστατικά μόλυνσης από την ηπατίτιδα Ε έχουν καταγράψει κατακόρυφη άνοδο από 368 το 2010, σε 1.243 το 2016. Στα συμπτώματα της ηπατίτιδας Ε περιλαμβάνονται η γρίπη, ο πυρετός, ο εμετός και το κιτρίνισμα του δέρματος. Σε ακραίες περιπτώσεις ενδέχεται να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια, νευρολογικές βλάβες, ακόμη και τον θάνατο.
Εκπρόσωπος της αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου επεσήμανε ότι ο κίνδυνος μόλυνσης από το σωστά μαγειρεμένο κρέας περιορίζεται.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το καινούργιο έγκλημα της κυβέρνησης της Βραζιλίας είναι η παραχώρηση μιας έκτασης 47 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, μεγαλύτερης δηλαδή από ολόκληρη τη Δανία, μέσα στην Αμαζονία, για την εξαγωγή χρυσού και άλλων ορυκτών. Πρόκειταιι για τη μεγαλύτερη επίθεση στην Αμαζονία τα τελευταία 50 χρόνια.

Σχολιο.-  Eίναι και φίλος του Ισραήλ, λέει ο καινούργιος πραξικοπηματικος «πρόεδρος’ της Βραζιλίας. Η προηγούμενη κυβερνηση, έκανε κάτι ανάρμοστα σχόλια, χαρακτηρίζοντας "σφαγή" την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα το '14, και δυσαρεστήθηκε η εβραϊκή κοινότητα. Επίσης η προηγούμενη κυβέρνηση, είχε αρνηθεί να δεχτεί ως πρεσβευτή του Ισραήλ στη Βραζιλία έναν πρώην ηγέτη των εβραίων αποίκων στη Δυτική όχθη, εκείνων των καλών παιδιών που καίνε και κάνα σπίτι με παλαιστίνιους μέσα. Ε, δε θα 'παιρνε πόδι; Ο τωρινός, έβαλε άρον άρον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας της Βραζιλίας έναν Ισραηλινό.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ζουράρις στον ΣΚΑΙ: "Με τους πολίτες μιλάω απ'ευθείας δεν χρειάζομαι τον ΣΚΑΙ και μάλιστα όταν δεν είναι προετοιμασμένοι τι θα με ρωτήσουν"

«Είμαστε υπό χρεοκοπία, και είμαστε αποικία χρέους, μια νικημένη χώρα, και μια νικημένη χώρα υφίσταται τα πάντα» δήλωσε  ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ερωτηθείς για τη «μεγάλη έξοδο» πτυχιούχων στο εξωτερικό. «Είμαστε λίγο χειρότερα από την Ινδία, και αυτοί το ίδιο πρόβλημα είχαν» επισήμανε δε ο υφυπουργός.
«Σιγά-σιγά μπορεί να επιδιορθωθεί η κατάσταση, για την ώρα προσωρινώς καλά κάνουν και λένε ότι θα φύγουν, έχουμε ξοδέψει 1 εκατ. ευρώ για κάθε αριστούχο για να φτάσουμε τα παιδιά σε κάθε επίπεδο» τόνισε. σημειώνοντας μάλιστα ότι «και εγώ επί 22 χρόνια δίδαξα έξω, και συνέβαλλα στη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος στη Γαλλία».
Ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι έχουν σημειωθεί εν μέρει βελτιώσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει συνολική καλυτέρευση. Κατόπιν αρνήθηκε να μιλήσει για οτιδήποτε άλλο πέραν των  καθηκόντων του.
«Έχουμε 56.000 Ελληνόπουλα σε όλο τον πλανήτη που μαθαίνουν ελληνικά και πολλά που δεν είναι και Ελληνόπουλα, αυτή είναι η αρμόδιότητά μου. Είμαι υφυπουργός για την ελληνόγλωσση παιδεία του εξωτερικού» σημείωσε ο Κώστας Ζουράρις.
«Τι πιστεύετε κύριε Ζουράρι για την οικονομία της χώρας; Βαίνει καλώς; Οι Πανελλαδικές πρέπει να καταργηθούν ή όχι; Θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, χωρίς ελλείψεις; » συνέχισε η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου.
Ο διάλογος έκλεισε με ένταση και βολές εκατέρωθεν.
Διαβάστε τον διάλογο που ακολούθησε μέχρι που ολοκληρώθηκε η συνέντευξη:
Δημοσιογράφος: Βλέπουμε ξέφωτο, τελειώνει το πρόβλημα; Από αυτό που λέτε δεν θα δούμε καλύτερη εικόνα στη χώρα το επόμενο διάστημα;
Ζουράρις: Το επόμενο διάστημα θα δούμε μπαλώματα εν μέρει βελτιώσεις αυτό δεν είναι συνολική καλυτέρευση πχ ότι έχουμε βελτιώσει την ανεργία αυτό είναι θετικότατο πλην ανεπαρκές.
Δ: Λιγότερους φόρους θα δουν τα νοικοκυριά;
Ζ: Δεν ξέρω για φόρους. Ακουστε κυρία μου είμαι υφυπουργός παιδείας και μάλιστα του φεκ του δικού μου. Εγώ είμαι υπεύθυνος για τα σχολεία του εξωτερικού.
Δ: Είστε πάντως υπουργός της κυβέρνησης, συγνώμη κιόλας και δεν μπορείτε να μην έχετε άποψη που πάει η χώρα.
Ζ: Είμαι υφυπουργός παιδείας και πράττω τα του οίκου μου και είναι τα σχολεία του εξωτερικού, ρωτήστε με για τα σχολεία του εξωτερικού.
Δ: Αν θέλατε να μας στέλνατε τις ερώτησεις να σας τις κάνουμε… είστε υφυπουργός της κυβέρνησης και θεωρώ ότι μπορείτε να μας απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις…
Ζ: Εσείς θεωρείτε τα δικά σας εγώ θα σας πω τα δικά μου θα σας πω δυο επιτυχίες δικες μου
(…)
Δ: Να δούμε επειδή ξεκινούν τα σχολεία, θα ανοίξουν κανονικά και χωρίς ελλείψεις ;
Ζ: Δεν είναι στις αρμοδιότητές μου, είμαστε τέσσεριες συνεργάτες στο υπουργείο, εγώ έχω την ευθύνη…
Δ: Δεν μιλάτε μεταξύ σας;
Ζ: αυτό δεν σας αφορά
Δ: με αφορά και εμένα και όλους τους πολίτες
Ζ: με τους πολίτες μιλάω απευθείας δεν χρειάζομαι την διαμεσολάβηση σας, όταν μάλιστα βλέπω ότι δεν είστε προετοιμασμένη για τις ερωτήσεις
Δ: εσείς δεν είστε προετοιμασμένος για τις απαντήσεις γιατί όταν ρωτάμε τον υφυπουργό αν θα ανοίξουν τα σχολεία και δεν απαντά αυτό είναι μεγάλο ζήτημα
Ζ: είμαι απολύτως προετοιμασμένος δια την οικιοπραγία μου
Δ: Αρα τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, χωρίς ελλείψεις;
Ζ: Αυτά θα τα ρωτήσετε στον υπουργό και στον υφυπουργό που ασχολείται με τα σχολεία του εσωτερικού, εγώ ασχολούμαι με τα σχολεία του εξωτερικού.
Δ: Δεν νοιάζεστε για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία κανονικά;
Ζ: Δεν ασκώ οικιοπραγία
Δ: Δεν έχετε άποψη ούτε για τις πανελλήνιες, αν θα πρέπει να καταργηθούν;
Ζ: Αυτό είναι μια άλλη συζήτηση που δεν μπορούμε να κάνουμε σε ένα δυο λεπτά.
Δ: Δεν καταλαβαίνω γιατί αποδεχθήκατε την πρόσκληση που σας κάναμε, αληθινά.
Ζ: Αληθινά ή ψεύτικα;
Δ: Δεν καταλαβαίνω γιατί δεχτήκατε να μιλήσετε μπροστά στους Έλληνες πολίτες ενώ σας ρωτώ για τα σχολεία για τις πανελλήνιες και δεν θέλετε να απαντήσετε σε τίποτα.
Ζ: Εχουμε 56.000 ελληνόπουλα σε όλο τον πλανήτη που μαθαίνουν τον ελληνικό πολιτισμό και αυτά είναι τα θέματα της δικής μου ευθύνης.
Δ: Δεν σας απασχολεί προς τα που βαδίζει η κυβέρνηση που συμμετέχετε και είστε υπουργός;
Ζ: Είμαι υφυπουργός για τα σχολεία του εξωτερικού.
Δ: Αρα λέτε στους πολίτες ότι η οικονομία δεν σας αφορά και δεν εχετε να τους απαντήσετε και κάτι στο τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον.
Ζ: Το άρα είναι δικό σας πρόσθετο. Θα παραμείνετε και εσείς στα δικά σας και θα προσπαθήσετε να παραμείνετε στα θέματα ευθύνης μου.
Δ: Δεν μας έμεινε τιποτα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζητήσηη, ίσως η πιο ενδιαφέρουσα που είχε τη δυνατότητα ο κόσμος να παρακολουθήσει.

Σχολιο.- Δύο-τρια ερωτήματα προς τον δοσίλογο -σύμφωνα με τις δηλώσεις του - Ζουράρι.
1) Σε ποιο πολεμο χάσαμε και είμαστε νικημένη χώρα; - Ποτε κληθηκε ο ελληνικος λαός να δωσει εστω και μια μαχη; Εδωσε τελικά καποιος καποια μαχη;
2) Με ποια προσωπικοτητα θα ταυτιζε τον εαυτό του ή/και τον Τσίπρα, με τον Ράλλη, τον Τσολακογλου ή τον Λογοθετόπουλο, καθως κι εκεινοι όπως και αυτός υπηρετουν ως κυβέρνηση μιας κατακτημενης χώρας;

Σχολιο.- Νικημένη χώρα όχι δεν μπορώ να το δεχτώ, προδομένη κ παραδομένη από όλη την πολιτική της εξουσία ΝΑΙ...... ο ελληνικός λαός ποτέ δεν ενημερώθηκε κ ποτέ δεν συναίνεσε κ ακόμα περισσότερο δεν κλήθηκε να υπερασπιστεί την χώρα του, για όλα αυτά που ακολούθησαν κ του επιβάλλονται......
Κ η βούληση του λαού φάνηκε με το ΟΧΙ του 63 τοις εκατό με το "δημοψήφισμα", που εν μία νυκτί το κάνανε ΝΑΙ.
Όποτε ο "κ." υπουργός δεν μπορεί να μιλάει για νικημένη χώρα....... αλλά μόνο για παραδομένη χώρα, ερήμην του λαού της......
Όχι για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους.....




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν μας είπαν, ότι στο Κίεβο χθες Πεμπτη παρέλασαν ανοικτά και ξεδιάντροπα στρατεύματα του ΝΑΤΟ με επικεφαλής Αμερικανούς μισθοφόρους. Βασικό δε τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ. Αυτοί στηρίζουν το φασισμό. Γιορτάζουν την ημέρα της ανεξαρτησίας, αλήθεια από ποιόν;"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέος "θρίαμβος" του μεταμοντέρνου-νεοφιλελέ "κεντροαριστερού κινήματος"!  "Μ΄ αυτόν τον τρόπο λύσαμε το πρόβλημα της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το αγοράκι που γεννήσαμε, μη βιάζεστε δεν είναι αγοράκι. Εμείς επιθυμούσαμε κοριτσάκι, άρα αφού η επιθυμία μας δεν συμφωνεί με την πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. 18 χρόνια, μέχρι την ενηλικίωσή του θα λέμε στο γυό μας, παιδί μου δεν είσαι αγόρι, είσαι κορίτσι και δεν το ξέρεις ή, το χειρότερο, το στέλνουμε "έγκαιρα" στον χειρουργό, ο οποίος έναντι αξιοπρεπούς αντιτίμου, το βάζει κάτω και το κάνει κορίτσι. (Δεν γουστάρουμε το αλογάκι που έχουμε στην αυλή μας, το βάζουμε κάτω και το μετατρέπουμε σε μια χαριτωμένη γατούλα και την παίρνουμε αγκαλιά στο κρεβάτι μας).
Αναρωτιέται κανείς, ο ευτελισμός έχει τέλος;"

Καναδάς: Το ουδέτερο φύλο υιοθετείται στα επίσημα έγγραφα
Οτάβα
Στις ταυτότητες των προσώπων που δεν αυτοκαθορίζονται ως γυναίκες ή άνδρες θα μπορεί πλέον να υπάρχει απλώς ένα «Χ» στη θέση του φύλου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Καναδά.
Σε πρώτο στάδιο θα μπορεί να προστεθεί στα επίσημα έγγραφα των «προσώπων που δεν αυτοκαθορίζονται ως γυναίκες (F) ή άνδρες (M)» το γράμμα «Χ, δηλαδή μη συγκεκριμένο φύλο», εξήγησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν οι πολίτες να εκδίδουν διαβατήρια, ταξιδιωτικά έγγραφα ή έγγραφα μετανάστευσης «που θα αντιστοιχούν καλύτερα στη σεξουαλική τους ταυτότητα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Το προσωρινό μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την 31η Αυγούστου και θα εφαρμόζεται μέχρις ότου η κυβέρνηση μπορέσει «να τυπώσει έγγραφα με τον προσδιορισμό Χ».
«Υιοθετώντας τον προσδιορισμό “X” για το φύλο στα κυβερνητικά έγγραφα λαμβάνουμε ένα σημαντικό μέτρο υπέρ της ισότητας όλων των Καναδών, ανεξαρτήτως της ταυτότητας ή της σεξουαλικής τους έκφρασης», τόνισε ο Άχμεντ Χούσεν υπουργός Μετανάστευσης, Προσφύγων και Υπηκοότητας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσον αφορά στο Κατύν, και επειδή ξέρω πόσο πολύ αρέσουν οι πηγές σε όλες τις ανιστόρητες απολιτίκ αμοιβάδες:
Στο ημερολόγιο του Γκαίμπελς (Goebbels J (1948) «The Goebbels Diaries (1942-1943)», μετάφραση Louis P. Lochner (New York: Doubleday & Company) με εγγραφή στις 14/4/1943 διαβάζουμε για το Κατίν: «Έδωσα οδηγίες να γίνει η ευρύτερη δυνατή εκμετάλλευση αυτού του προπαγανδιστικού υλικού. Θα μπορέσουμε να επιζήσουμε με αυτό για μια-δυο βδομάδες». Σε επόμενη εγγραφή, στις 8/5/1943, αναφέρονται τα εξής: «...δυστυχώς στους τάφους του Κατίν βρέθηκαν γερμανικές σφαίρες... Είναι απαραίτητο αυτή η πληροφορία να παραμείνει άκρως απόρρητη. Αν ποτέ ερχόταν εν γνώσει του εχθρού, η όλη υπόθεση του Κατίν θα κατέρρεε»...
Ακόμα και ο Τσόρτσιλ, όταν ο Γκαίμπελς έστησε την προβοκάτσια του Κατίν, είχε δηλώσει στις 24 Απρίλη 1943: «Είμαστε οπωσδήποτε αντίθετοι σε κάθε υποτιθέμενη "έρευνα" που θα διεξαγόταν από το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό ή οιονδήποτε άλλο οργανισμό από οιαδήποτε άλλη περιοχή υπό γερμανική κυριαρχία. Μια τέτοια έρευνα θα ήταν απάτη και τα συμπεράσματά της προϊόν τρομοκρατίας» (Fowler M (1985) «Winston S. Churchill. Philosopher and Statesman» (Lanham, MD: University Press of America).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΣΘΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ - ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ «ΕΤΑΙΡΟΙ»
Εξομοιώνουν το «Κεφάλαιο» του Μαρξ με το «Ο Αγών μου» του Χίτλερ!

Ταυτόχρονα, με ένα κείμενο - μνημείο αντικομμουνιστικής υστερίας, προαναγγέλλουν «έρευνες» και διώξεις για τα «εγκλήματα του κομμουνισμού κατά της ανθρωπότητας», εξισώνοντας ανοικτά τη σοσιαλιστική εξουσία με τη ναζιστική θηριωδία!

Αντικομμουνιστικό οχετό χωρίς προηγούμενο εξαπέλυσαν από το Ταλίν η εσθονική προεδρία της ΕΕ και οι Ευρωπαίοι «εταίροι», στο «συνέδριο» που έγινε την Τετάρτη υπό την αιγίδα της ΕΕ. Η σύναξη αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη «Μέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων», που έχει θεσπίσει με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξισώνοντας τον κομμουνισμό με το φασισμό - ναζισμό.
Ανάμεσα στα πολλά χυδαία και ανιστόρητα που ακούστηκαν από το βήμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις του «συνεδρίου», προκειμένου να στηριχτεί από τους απολογητές του καπιταλισμού και των εγκλημάτων του η εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό, ήταν και η ταύτιση του Μαρξ με τον Χίτλερ και συγκεκριμένα η εξομοίωση του «Κεφαλαίου» με το «μανιφέστο» του ναζισμού, «Ο Αγών μου», που συνέγραψε ο Χίτλερ!
Ετσι, προχτές, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Ταλίν από τους συμμετέχοντες στο «συνέδριο», με επικεφαλής τον Εσθονό υπουργό Δικαιοσύνης, Urmas Reinsalu, ο πρόεδρος της «πλατφόρμας ευρωπαϊκής μνήμης και συνείδησης», Σουηδός Goran Lindblad (ήταν ο εισηγητής του αντικομμουνιστικού μνημονίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το 2005), που συμμετείχε επίσης στη συνέντευξη, αναφέρθηκε στη σημασία της καταδίκης όλων των «ολοκληρωτικών καθεστώτων», λέγοντας:
«Θα έλεγα ότι αυτό δεν είναι ένα πολιτικό, αλλά αξιακό και νομικό ζήτημα. Η βάση είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια (...) Δεν είναι απαραίτητο να συγκρίνουμε ή να εξισώνουμε διαφορετικά ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν υπάρχει ανάγκη. Πρέπει απλώς να δούμε τα αποτελέσματα της δραστηριότητάς τους. Δεν έχει σημασία για τους ανθρώπους τι είδους ιδεολογία είναι ο λόγος που σκοτώνονται».
Πρόσθεσε ακόμα ότι «η κομμουνιστική ιδεολογία ήταν από μόνη της κακή, και δεν φταίει ότι κάτι πήγε στραβά όταν εφαρμόστηκε», για να καταλήξει: «Και τα δύο κείμενα, το "Mein Kampf" («Ο Αγών μου») του Χίτλερ και το "Κεφάλαιο" του Καρλ Μαρξ, περιλαμβάνουν την ιδέα να χρησιμοποιήσουμε τρόμο για να κρατήσουμε δικτατορίες στην εξουσία».
Εβγαλαν και «Συμπεράσματα»
Πέραν τούτου, στο πλαίσιο του «συνεδρίου» έγινε και συνάντηση αντιπροσωπειών των υπουργείων Δικαιοσύνης κρατών - μελών της ΕΕ (από Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία και Σλοβακία), η οποία κατέληξε σε σχετικά «Συμπεράσματα».
Σημειωτέον, στη συνάντηση υπήρξε εκπροσώπηση και από άλλες χώρες της ΕΕ, ως επί το πλείστον σε επίπεδο πρέσβεων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, προσήλθαν διπλωμάτες από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία και Ολλανδία, αποδεικνύοντας ότι το αντικομμουνιστικό παραλήρημα δεν είναι ένα ασήμαντο «παραστράτημα» από τις «αξίες» της ΕΕ, αλλά συστατικό στοιχείο της συγκρότησής της ως ένωση καπιταλιστικών κρατών.
Οπως αναφέρεται στο σχετικό δισέλιδο κείμενο, επιβεβαιώνοντας ότι ο αντικομμουνισμός είναι επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, τα «Συμπεράσματα» πήραν ως βάση τους και το ψήφισμα που εγκρίθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στις 2/4/2009, ανακηρύσσοντας την 23η Αυγούστου πανευρωπαϊκή «Μέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων», το οποίο χαρακτηρίζει τον κομμουνισμό «ολοκληρωτικό καθεστώς» και κατηγορεί τις κυβερνήσεις στα πρώην σοσιαλιστικά κράτη για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».
Παρακάτω το κείμενο - μνημείο αντικομμουνιστικής υστερίας φτιάχνει κλίμα, προαναγγέλλει «έρευνες», ετοιμάζει νέα «Κατίν», διώξεις και δίκες:
Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «καμία διαδικασία αναζήτησης αλήθειας και δικαιοσύνης, συγκρίσιμη με εκείνη που διεξήχθη από τη διεθνή κοινότητα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ενάντια στους δράστες των ναζιστικών εγκλημάτων, δεν έχει αναληφθεί στα περισσότερα από 25 χρόνια που πέρασαν από την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη».
Συνεχίζοντας την «εγκληματολογία» και προαναγγέλλοντας νέες διώξεις προσθέτει: «Τα κομμουνιστικά καθεστώτα στην Ευρώπη διέπραξαν διεθνή εγκλήματα, ιδίως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και μέχρι την κατάρρευση του Σοβιετικού Συνασπισμού. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν υπόκεινται σε νόμιμους περιορισμούς και οι δράστες μπορούν να δικαστούν ανά πάσα στιγμή».
Στο ίδιο μοτίβο και σε μια λογική «πάμε καλά, μπορούμε και καλύτερα», το κατάπτυστο πόνημα αναφέρει: «Η μνήμη των θυμάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων απαιτεί την έρευνα και τη δίωξη των δραστών αυτών των εγκλημάτων. Πολλές χώρες είχαν μεγάλη επιτυχία σε αυτό το έργο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων που ζουν ατιμώρητοι μεταξύ μας. Απαιτείται διεθνής συνεργασία για να φέρουμε αυτά τα άτομα ενώπιον της δικαιοσύνης».
Προωθούν και Σώμα δίωξης!
Προσθέτει: «Σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη), κατά τη συνάντηση των αντιπροσώπων των υπουργείων Δικαιοσύνης πολλών χωρών της ΕΕ, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία ίδρυσης του Συμβουλίου για τη διερεύνηση των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων (CICROC) που αποφασίστηκε κατά τη (σ.σ. προηγούμενη ανάλογου περιεχομένου) συνάντηση στο Ταλίν στις 23 Αυγούστου 2015.
Σκοπός του CICROC είναι να φέρει στο φως τα πιο σκληρά εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων, να εντοπίσει τους δράστες αυτών των εγκλημάτων και να διευκολυνθεί η διεθνής συνεργασία στο θέμα αυτό, να οικοδομηθεί γενική ευαισθητοποίηση για τις βιαιοπραγίες που διαπράττονται από τα κομμουνιστικά καθεστώτα, οι τέτοιες δράσεις να συμβάλλουν, δε, στη βελτίωση των εν λόγω ερευνών και διώξεων»...
Η ΕΕ διαρκώς ενισχύει και επεξεργάζεται τον αντικομμουνισμό της, τη λεγόμενη εξίσωση κομμουνισμού - ναζισμού, που τελικά δικαιώνει το αποκρουστικό τέρας του ναζισμού. Αυτή είναι «η ΕΕ που αλλάζει»  - και αλλάζει προς το αντιδραστικότερο -, αυτή είναι «η Ευρώπη της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης» της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, που είναι η ΕΕ των πολέμων και των επεμβάσεων, του ευρωστρατού, των εκατομμυρίων ανέργων και εξαθλιωμένων.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Πρόταση ακομα και του ξεφτιλοΟΗΕ για «παύση» βομβαρδισμών στη Ράκα
Οι βόμβες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σπέρνουν το θάνατο και ξεσπιτώνουν χιλιάδες αμάχους
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--
Την προσωρινή αναστολή των επιδρομών στη Ράκα της βόρειας Συρίας ζήτησαν χτες αξιωματούχοι της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τη διανομή Ανθρωπιστικής Βοήθειας μετά τις πολλές δεκάδες νεκρών μεταξύ αμάχων που προκαλούν οι βομβαρδισμοί Αμερικανών και Κούρδων σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πόλης, η οποία θεωρούνταν ως πρότινος «πρωτεύουσα του χαλιφάτου» του «Ισλαμικού Κράτους».
Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ εκτιμούν πως στη Ράκα είναι πλέον εγκλωβισμένοι πάνω από 25.000 άμαχοι, οι οποίοι έχουν παγιδευτεί σε «θανάσιμο λαβύρινθο».
Είχε προηγηθεί καταγγελία του συριακού υπουργείου Εξωτερικών στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για τους παράνομους, αιματηρούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Ράκα και σε άλλες περιοχές της Συρίας. Οσον αφορά στη Ράκα, οι συριακές αρχές έχουν καταγγείλει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι η πολιορκία έχει προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις σε βασικά τρόφιμα και φάρμακα, ιδιαίτερα μετά το βομβαρδισμό τμήματος του Εθνικού Νοσοκομείου της πόλης.
Σημειώνεται ότι από την αρχή της βδομάδας τα βομβαρδιστικά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Ράκα έχουν προκαλέσει το θάνατο άνω των 100 αμάχων και τον τραυματισμό πολλών δεκάδων άλλων.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαράζ από «διατροφικά σκάνδαλα» στην ΕΕ
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Τρεις αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ολλανδία απέσυραν δυο είδη βάφλας, επειδή ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με το εντομοκτόνο «fipronil», ενώ η εταιρεία (η «Chickfriend.) που εμπλέκεται σε αυτό το σκάνδαλο ενδέχεται να χρησιμοποίησε και δεύτερη απαγορευμένη χημική εντομοαπωθητική ουσία, αυτήν τη φορά στη βιομηχανία εκτροφής μοσχαριών.
Σύμφωνα με ολλανδικά ΜΜΕ, σε ένα εκτροφείο βοοειδών έχει ήδη απαγορευτεί η διακίνηση μοσχαρίσιου κρέατος, επειδή εκεί είχε χρησιμοποιηθεί και το εντομοαπωθητικό «amitraz» (εκτός από το «fipronil»).
«Υπάρχουν πολλά προϊόντα που περιέχουν αυγά. Δεν ξέρουμε πού θα τελειώσει αυτό», είπε εκπρόσωπος της αλυσίδας «Emte». Η οικονομική ζημιά από το σκάνδαλο έχει προκαλέσει γκρίνιες και ανησυχίες στα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στα τρόφιμα. Ετσι, ο ολλανδικός οργανισμός βιομηχανίας μεταποίησης τροφίμων FNLI ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την κατανάλωση διατροφικών προϊόντων που ίσως περιέχουν μολυσμένα αυγά.
Η άμεση ζημιά στους πτηνοτρόφους ανέρχεται σε 33 εκατ. ευρώ, αλλά οι επιπτώσεις σε ολόκληρη τη διατροφική αλυσίδα εκτιμώνται σε 150 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής, 258 φάρμες πουλερικών έχουν απαγορευτεί να πωλούν αυγά και κρέας.

Στη Μεγάλη Βρετανία προϊόντα χοιρινού κρέατος(λουκάνικα και ζαμπόν) που πωλούνταν από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Τέσκο», ενδέχεται να ευθύνονται για τη μόλυνση χιλιάδων ανθρώπων με ένα είδος ηπατίτιδας (HΕV), σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον φορέα «Δημόσια Υγεία» της χώρας. Από το 2011 είχε αρχίσει να παρατηρείται μια αύξηση των λοιμώξεων με ηπατίτιδα Ε και η έρευνα (2014 - 2016) έδειξε ότι 150.000 - 200.000 άνθρωποι το χρόνο μολύνονταν από τον ιό. Τα συμπτώματα στους περισσότερους ανθρώπους είναι συμπτώματα γρίπης, ωστόσο σε ανθρώπους με αδύναμα ανοσοποιητικά συστήματα μπορεί να προκληθούν χρόνια λοίμωξη, κίρρωση του ήπατος και νευρολογικές βλάβες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΓΔΜ
Επιστρέφουν οι Σέρβοι διπλωμάτες
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--
Σαν απτό σημάδι μείωσης της έντασης που δημιουργήθηκε πρόσφατα στις σχέσεις Βελιγραδίου - Σκοπίων χαιρετίστηκε από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ η έναρξη της επιστροφής του διπλωματικού προσωπικού της σερβικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της χώρας.
Οπως ανακοινώθηκε, ο Σέρβος πρέσβης στα Σκόπια αναμένεται να επιστρέψει στη θέση του στις 31 Αυγούστου και να επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη.
Σε μία προσπάθεια να βελτιωθούν οι σχέσεις Βελιγραδίου - Σκοπίων, οι υπουργοί Εξωτερικών Ιβιτσα Ντάσιτς (από τη Σερβία) και Νικόλα Ντιμιτρόφ (από την ΠΓΔΜ) αναμένεται να συναντηθούν σήμερα στη νότια σερβική πόλη Νις.
Αφορμή για την πρόσφατη ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών έδωσαν πληροφορίες αφενός για παρακολούθηση των Σέρβων διπλωματών από τις μυστικές υπηρεσίες της ΠΓΔΜ και αφετέρου πως τα Σκόπια αναμένεται να υποστηρίξουν το Νοέμβρη την υποψηφιότητα του Κοσσυφοπεδίου για ένταξη στην ΟΥΝΕΣΚΟ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Νέες δολοφονίες πρώην στελεχών των FARC - EP
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--
Συνεχίζονται οι δολοφονίες πρώην στελεχών και μελών των FARC - EP(Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός), παρά τη συμφωνία που υπογράφτηκε πέρυσι τον Ιούνη για κατάπαυση του πυρός και έναρξη νέας προσπάθειας ειρηνευτικής διαδικασίας.
Πριν από μερικές μέρες, ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν εν ψυχρώ και τελικά σκότωσαν τον Μπρούτνεϊ Αλφόνσο Αβιλα, στέλεχος της οργάνωσης από την περιοχή Τάμε στην επαρχία Αράουκα, στα βορειοανατολικά της χώρας. Πρόκειται για το τέταρτο θύμα μέσα σε λιγότερο από μια βδομάδα, όπως μετέδωσαν ακόμα και τοπικά αστικά ΜΜΕ. Συνολικά, από την αρχή της χρονιάς, 23 αγωνιστές των FARC, αλλά και μέλη οικογενειών τους έχουν δολοφονηθεί.
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, οι FARC καταγγέλλουν ότι ενώ η οργάνωση συμμορφώνεται πλήρως με τη συμφωνία που υπογράφτηκε στην Αβάνα, «το κράτος την παραβιάζει συνεχώς και αρνείται την ύπαρξη παραστρατιωτικών οργανώσεων που αφαιρούν τις ζωές όχι μόνο μελών των FARC και οικογενειών τους αλλά και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ηγέτες κοινωνικών αγώνων και γενικά της αντιπολίτευσης».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός ο Ρώσος πρέσβης στο Σουδάν
ΧΑΡΤΟΥΜ.--
Σε καρδιακή προσβολή αποδίδουν Ρώσοι αξιωματούχοι την αιτία θανάτου του Ρώσου πρέσβη στο Σουδάν, Μιργκάγιας Σιρίνσκι, που βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης στην πισίνα της πρεσβευτικής κατοικίας στο Χαρτούμ.
Ο Σιρίνσκι ήταν πρέσβης της Ρωσίας στο Σουδάν από το 2013 και είναι ο τέταρτος Ρώσος πρέσβης που χάνει τη ζωή του από τον περσινό Δεκέμβρη.
Το Δεκέμβρη του 2016 δολοφονήθηκε στην Αγκυρα ο πρεσβευτής στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, 62 ετών, το Γενάρη πέθανε εξαιτίας ασθένειας ο πρεσβευτής στην Ινδία Αλεξάντερ Καντάνιν, 67 ετών, και το Φλεβάρη πέθανε αιφνιδιαστικά ο πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, 64 ετών.
Το σουδανικό υπουργείο Εξωτερικών εξήρε τις υπηρεσίες του Ρώσου διπλωμάτη, που είχε ξεκινήσει την καριέρα του το 1977, τονίζοντας ότι έκανε «αληθινά βήματα για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Χαρτούμ και Μόσχας».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Στο κεφάλαιο για επενδύσεις έκταση από το δάσος του Αμαζονίου
ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.--
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε απόφαση να «ανοίξει» μια τεράστια έκταση στην καρδιά του δάσους του Αμαζονίου, η οποία μέχρι σήμερα αποτελούσε προστατευόμενο εθνικό δρυμό (Reserva Nacional do Cobre e seus Associados - Renca). Στόχος είναι «να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις, δημιουργώντας έσοδα για τη χώρα», όπως εξήγησε το αρμόδιο υπουργείο.
Πρόκειται για μια περιοχή που συνολικά καλύπτει 46.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (δηλαδή είναι μεγαλύτερη από την έκταση της Δανίας) και εκτείνεται σε τμήματα των πολιτειών Αμαπά και Παρά, στα βόρεια της χώρας, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν μεγάλα αποθέματα ορυκτών, μεταξύ άλλου χρυσού, σιδήρου, μαγγανίου κ.τ.λ.
Η περιοχή περιλαμβάνει διάφορες προστατευόμενες για τη σημασία τους ως μέρος του φυσικού πλούτου περιοχές, όπως το Εθνικό Ορεινό Πάρκο Τουμουκουμάκε, τις δασικές εκτάσεις σε Παρού και Αμαπά, το πάρκο αειφόρου ανάπτυξης Ρίο Ιραταπούρου κ.τ.λ.
Προσπαθώντας να εκτονώσει τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση του Μισέλ Τεμέρ υποστήριξε ότι θα συνεχίσουν να προστατεύονται νομικά καταυλισμοί και περιοχές αυτοχθόνων. Η ουσία είναι ότι προχωρά γοργά το ξεπούλημα του ορυκτού και φυσικού πλούτου της τεράστιας αυτής χώρας της Λατινικής Αμερικής, ενώ μια σειρά από ισχυρά μονοπώλια «στριμώχνονται» για να βάλουν χέρι στην περιουσία και του βραζιλιάνικου λαού.

1 σχόλιο:

e-h είπε...



Hoy compartimos con usted la revista de cultura cubana La Jiribilla, que
esta semana nos propone el dossier titulado Fidel y los intelectuales,
en conmemoración al cumpleaños 91 del Comandante en Jefe. Conforman este
dossier una decena de textos sobre el líder revolucionario con lo más
destacado de la cultura y el pensamiento nacionales. Se complementan los
artículos con una galería del fotógrafo Alex Castro, que combina
instantáneas de su serie Fidel, retrato íntimo, expuesta en la Casa del
Alba Cultural, con fotografías de la vida personal y familiar de Fidel.
En su edición 833, La Jiribilla publica también el especial titulado El
Ungüento de la Magdalena (Humor en la medicina popular cubana), dedicado
al libro homónimo de Ricardo Riverón Rojas. La selección contiene 10
relatos, entrevistas y varios textos sobre el libro y está ilustrado
con dibujos exclusivos de Sigfredo Ariel.

A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu


Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας το περιοδικό της κουβανικής κουλτούρας La Jiribilla, το οποίο
Αυτή την εβδομάδα προτείνεται το φάκελο με τίτλο Fidel και οι διανοούμενοι,
Σε εορτασμό των 91ων γενεθλίων του αρχηγού διοικητή. Διαβαστε αυτό το
Dossier μια δωδεκάδα κείμενα σχετικά με τον επαναστατικό ηγέτη με τα περισσότερα
Της εθνικής κουλτούρας και της σκέψης. Το
Άρθρο με μια γκαλερί από τον φωτογράφο Alex Castro, που συνδυάζει
Στιγμιότυπα από τη σειρά του Fidel, ένα οικείο πορτρέτο, που εκτίθενται στο Casa del
Alba Cultural, με φωτογραφίες της προσωπικής και οικογενειακής ζωής του Fidel.
Στην έκδοση του 833, η La Jiribilla εκδίδει επίσης το ειδικό με τίτλο El
Αλοιφή της Magdalena (Χιούμορ στην κουβανική λαϊκή ιατρική), αφιερωμένη
Στο ίδιο βιβλίο του Ricardo Riverón Rojas. Η επιλογή περιέχει 10
Ιστορίες, συνεντεύξεις και διάφορα κείμενα για το βιβλίο και απεικονίζεται
Με αποκλειστικά σχέδια του Sigfredo Ariel.

Σε όλα αυτά τα περιεχόμενα μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το intranet και το διαδίκτυο,
Μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu