Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Τεταρτη 23 Αυγουστου 2017





ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΒΟΥΡΤΣΕΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ
Μιας κ έγινε μόδα, ψάχνοντας τις διαφορές κομμουνισμού-φασισμού/ναζισμού, το πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσει κάποιος διαβάζοντας τα "καταστατικά" κείμενα του πρώτου, είναι ότι, αντίθετα με τον δεύτερο, δεν θρέφει καμία ιδιαίτερη εύνοια ή απέχθεια για καμία εθνική ή κοινωνική ομάδα και η μόνη διάκριση των ανθρώπων είναι ταξική. Μιλά πάντα μόνο με όρους ταξικούς κ προορίζεται να εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο. `Ολα τα "εγκλήματα" έγιναν ακριβώς επειδή δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί παγκοσμίως, αλλά αντίθετα σε κατάσταση ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης και πολέμων, και έτσι εκ των ενόντων δημιουργήθηκε ένα σύστημα έκτακτης ανάγκης (σταλινισμός). Ενώ δηλαδή τα "εγκλήματα" του κομμουνισμού (υπαρκτού σοσιαλισμού) έγιναν λόγω της παρέκκλισή του απ αυτόν, τα εγκλήματα του φασισμού/ναζισμού έγιναν εφαρμόζοντας μέχρι κεραίας τα καταστατικά του κείμενα, με κορυφαίο βέβαια, το δεύτερο τόμο του Mein Kampf που περιλαμβάνει υπεραναλυτικά όλο το εθνικοσοσιαλιστιό πρόγραμμα. Μάλιστα ο Χίτλερ ενώ έβλεπε ότι έχανε τον πόλεμο, επίσπευσε την εφαρμογή της "τελικής λύσης" (εξολόθρευσης των εβραίων). Δηλαδή ενώ ο φασισμός/ναζισμός διέπραξε τα εγκλήματά του εφαρμόζοντας κατά γράμμα και με συνέπεια αυτά που αποτελούν την ουσία του, τα εγκλήματα του κομμουνισμού διεπράχθησαν επειδή αυτός παρεξέκλινε και δεν μπόρεσε να εφαρμόσει αυτά που αποτελούν την ουσία του. Γι αυτό εξάλλου οι ναζιστές ουδέποτε προσπάθησαν να αναιρέσουν τις συνέπειες των πράξεών τους (εμείς τις εντολές εφαρμογής του προγράμματος του ηγέτη εκτελούσαμε!), ενώ ο ...κομμουνισμός αυτοβούλως έκανε και συνέδριο καταδίκης κ του Στάλιν και των συνεπειών της πολιτικής του και προσπάθησε να αποκαταστήσει τα θύματα του σταλινισμού (ανεξαρτήτως της διάδοχης κατάστασης), αντίθετα με τα ναζίδια που ακόμα κυνηγούν Εβραίους, μαύρους, ομοφυλόφιλους κ.λ.π. ...
Αφήνω που ο κομμουνισμός πέθανε πια (εδώ γελανε!!!) ενώ ο φασισμός βρίσκεται ξανά σε άνοδο, οπότε πάσα σύγκριση ανιστόρητος...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΜΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
Κατακαημένε Καμμένε, που μας λες ότι κι ο ομόδοξος Πούτιν παραδέχτηκε τα εγκλήματα του κομμουνισμού, ρώτα τον ...ομόδοξο πως κατάφερε το παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ έχει γραπωθεί 20 χρόνια στην απόλυτη εξουσία σε μία χώρα που είχε 0 άστεγους να τους κάνει 5 εκατομμύρια;; Ε;;; Ατιμούτσικο ομόδοξο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συντάσσομαι με τον τιτάνα της δημοσιογραφίας και τηλεορασάνθρωπα, τον Παντελή τον Καψήνανε, που είπε ότι δεν πρέπει να αποκαλούμε ναζιστές τους Εσθονούς, γιατί μας δανείζουνε!
Οχι λοιπόν, δεν είναι ναζί οι Εσθονοί.
Απλώς,λόγω της σοβιετικής μοχθηρίας, υπέστησαν αστοχία υλικού οι στολές τους και πολέμησαν πλάι πλάι με τους Γερμανούς φορώντας στολές του Γ Ράιχ! (ε, αυτές βρήκαν πρόχειρες! Τι θέτε τώρα;;).
`Ασε που η σβάστικα είναι αρχαίο βαλτικό σύμβολο...
Το ότι γιορτάζουν σήμερα τις επετείους του πολέμου φορώντας πάλι στολές της Βέρμαχτ οφείλεται στο ότι, σε αυτούς, συμπέφτουν με τις Απόκριες.
Ο χιτλερικός δε χαιρετισμός χρησιμοποιείται για να διώχνουν τις μύγες (κ άλλα έντομα), που ΚΑΙ στην Βαλτική είναι χοντρές τον Αύγουστο. (τι, όχι;;)




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




21 Αυγουστου   2017
Πέθανε και ένας από τους μεγαλύτερους κωμικούς των τελευταίων πενήντα ετών, ο Dick Gregory.
στο Γουίκι άμα πάτε, θα βρείτε ένα σωρό στοιχεία για την καριέρα του. αλλά εγώ θέλω να γράψω εδώ μια μαγκιά καταπληκτική του εκλειπώντος, που έκανε ρόμπες κάτι φασιστόμουτρα.
πριν από μερικές δεκαετίες λοιπόν, αποφασίζει ο Gregory, που ήταν μαύρος, να κάνει πλάκα σε μια ψησταριά του αμερικάνικου Νότου. φουλ ρατσισμός επικρατούσε ακόμη, δεν είχε προχωρήσει το πράγμα.
μπαίνει μέσα λοιπόν, στρώνεται, έρχεται η σερβιτόρα, του λέει: "δεν σερβίρουμε μαύρους".
της απαντάει αυτός: "καλύτερα, γιατί μαύρους εγώ δεν τρώω. φέρε μου παϊδάκια".
του λέει αυτή "ούτε παϊδάκια σερβίρουμε", της απαντάει ο Gregory "φέρε μου ένα καλοψημένο κοτόπουλο", πάει αυτή το φέρνει, το αφήνει μπροστά του, κάνει αυτός να πιάσει τα μαχαιροπήρουνα, σκάνε μύτη κάτι καλόπαιδα της Κου-Κλουξ-Κλαν.
τον κοιτάνε τον Gregory τα φασιστάκια και του λένε:
"αυτό που θα κάνεις εσύ στο κοτόπουλο, θα κάνουμε εμείς σε σένα".
οπότε σκύβει αυτός, ανοίγει τα μπουτάκια του πτηνού και του φιλάει τον κώλο!
και γυρνάει ύστερα στους τύπους της Κου-Κλουξ-Κλαν και τους λέει:
"άντε παιδιά, ξεκινείστε"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάντια δεξιου συνδικαλισμού:Μήνυση ΠΟΕΔΗΝ σε ΟΙΛΕΕ που ανακίνησε σκάνδαλο πλαστών πτυχίων με 20αρια για ΑΣΕΠ κ διορισμούς σε ΔΗΜΟΣΙΟ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με έκπληξη διαπιστώνω πως είναι πάρα πολλοί αυτοί που θεωρούν περιττές τις συζητήσεις για ζητήματα ιστορίας. Και αριστεροί, μάλιστα.
Έτσι εξηγείται και η απέχθεια ή η αδιαφορία μεγάλου μέρους της νεολαίας για την ιστορία. Τελικά, δεν φταίει μόνο το πώς διδάσκεται στο σχολείο...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μην ξεχνιόμαστε, κουφάλα νεκροθάφτη:
Σαν σήμερα εκτελέστηκαν οι αναρχικοί Nicola Sacco και Bartolomeo Vanzetti
https://www.youtube.com/watch?v=7oday_Fc-Gc&feature=youtu.be




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ημέρα μνήμης για τα θύματα της μάχης του Σταλινγκραντ που άλλαξε τον ρουν της ιστορίας
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 11:33
Όπως κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου, τιμώνται στο Βόλγκογκραντ πλέον τα θύματα της επικής μάχης του Στάλινγκραντ. Ημέρα μνήμης. Με τη στενή έννοια, η αρχή της μάχης μπορεί να αναχθεί στον ανελέητο βομβαρδισμό της πόλης από τη Λουφτβάφε στις 23 Αυγούστου 1942.
Η τελική μάχη για την ανακατάληψη ολόκληρης της πόλης είχε ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου 1943, όταν ο τότε ακόμα στρατηγός (κι αργότερα στρατάρχης) Konstantin Rokossovsky διέτασσε να ξεκινήσει η επιχείρηση «Δαχτυλίδι», που περικύκλωσε τις εναπομείνασες ναζιστικές δυνάμεις που είχαν παραμείνει στην πόλη και τις υποχρέωσε σε παράδοση.
Στις 27 Ιουλίου ο Στάλιν είχε εκδώσει την περίφημη διαταγή «ούτε βήμα πίσω» που σήμανε και την αδάμαστη αντοχή των υπερασπιστών της πόλης με επικεφαλής τα μέλη της ξακουστής 62ης στρατιάς, με διοικητή τον στρατηγό Vassily Chuikov. Το τελικό χτύπημα εναντίον των ναζιστικών δυνάμεων εισβολής δόθηκε με τον στρατηγό Georgy Zhukov (αργότερα στρατάρχη) που διέταξε στις 19 Νοεμβρίου την επιχείρηση «Ουρανός».

«Η Μητέρα Πατρίδα καλεί»
Πρόκειται για τη γυναικεία μορφή που κρατά σπαθί στο δεξί της χέρι, ενώ απλώνει το αριστερό της, σε κίνηση που καλεί στη μάχη. Σχεδιάστηκε από τον Γεβγκένι Βουτσέτιτς και είναι ένα από τα μεγαλύτερα γλυπτά του κόσμου, με 85 μέτρα ύψος από την επιφάνεια του βάθρου μέχρι την άκρη του σπαθιού.
Από τη βάση του λόφου, στο μνημείο οδηγούν 200 σκαλοπάτια - όσες και οι μέρες της θρυλικής μάχης.
Το BBC υποστηρίζει πως το ύψους 85 μέτρων άγαλμα της Μητέρας Πατρίδας, βάρους 8.000 τόνων που κατασκευάστηκε το 1960 -από τα μεγαλύτερα στον κόσμο- «παρουσιάζει κλίση 20 εκατοστών και κινδυνεύει να καταρρεύσει».

Το δημοτικό συμβούλιο του Βόλγκογκραντ επιτρέπει την μετονομασία της πόλης σε Στάλινγκραντ οκτώ ημέρες τον χρόνο:
# Στις 2 Φεβρουαρίου, επέτειο της νίκης της ιστορικής μάχης
# Την 9η Μαΐου που όλη η Ευρώπη γιορτάζει τη νίκη εναντίον του ναζισμού
# Στις 22 Ιουνίου, επέτειο της εισβολής των ναζιστικών στρατευμάτων στην ΕΣΣΔ
# Την 23η Αυγούστου ημέρα μνήμης για την εκατόμβη των κατοίκων του Στάλινγκραντ από τον βομβαρδισμό της Λουφτβάφε
# Στις 2 Σεπτεμβρίου - τιμώντας τον τερματισμό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου - με την παράδοση της Ιαπωνίας και
# στις 19 Νοεμβρίου, τιμώντας την έναρξη της επιχείρησης ΟΥΡΑΝΟΣ, που παγίδεψε τους Γερμανούς και τους συμμάχους τους στις συνοικίες που είχαν καταλάβει στο Στάλινγκραντ.

Η επική μάχη για την κατάληψη του Στάλινγκραντ από τα ναζιστικά στρατεύματα είχε αρχίσει το καλοκαίρι του 1942 και στοίχισε τη ζωή σε πλέον των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων. Η ναζιστική ήττα προκαλεί και σήμερα υπερηφάνεια στους νικητές και τους απογόνους τους.
Κι η μάχη του Στάλινγκραντ θυμίζει την καμπή της ως τότε πορείας των ναζί, οι οποίοι δεν γιόρτασαν από τότε ούτε μία νίκη.
Περί τους 150.000 Γερμανούς στρατιώτες σκοτώθηκαν μαζί με χιλιάδες Ρουμάνους και Ούγγρους συμπολεμιστές τους.
Ξεπερνούν τους 91.000 οι Γερμανοί στρατιώτες που συνελήφθησαν αιχμάλωτοι. Από αυτούς μόλις 6.000 επέστρεψαν κάποτε σπίτια τους.
Εκατόμβη, όμως, ήταν κι από τη μεριά των Ρώσων: Τα αρχεία του Κόκκινου Στρατού αναφέρουν ότι 485.751 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν. Περί τους 13.500 εκτελέστηκαν για ανυπακοή.
Ο φον Πάουλους, που είχε προαχθεί λίγες μέρες πριν, στην προσπαθεια του Χιτλερ να του τονωσει το ηθικο, θα γινόταν ο πρώτος Γερμανός στρατάρχης που θα παραδιδόταν στον εχθρό, αφου πλεον τους ειχαν τελειωσει στους ναζιστες οι σφαιρες και τα πολεμοφοδια, εχοντας μηνες περικυκλωμενοι από τον ηρωικο Κοκκινο Στρατο.
Στην πολύπαθη εκείνη πόλη-φάντασμα, 9.769 κάτοικοι είχαν επιβιώσει από τις μάχες, ζώντας στα υπόγεια και έχοντας δημιουργήσει ένα πολυδαίδαλο δίκτυο εν είδει αρουραίων.
Ήταν 2 Φεβρουαρίου, όταν ο στρατηγός Φρίντριχ Πάουλους υποχρεωνόταν να υπογράψει την ταπεινωτική παράδοση των γερμανικών στρατευμάτων, παρακουοντας τον Χιτλερ που του ειχε πει να σκοτωθει μεχρι και ο τελευταιος γερμανος στρατιωτης κανοντας επιθεσεις αυτοκτονιας με την ξιφολοχη αφου τους ειχαν τελειωσει οι σφαιρες, γιατι οπου παταει γερμανος στρατιωτης δεν υποχωρει παρα μονο νεκρος, μετά την αιματηρότερη μάχη του πολέμου που είχε διαρκέσει έξι μήνες. Τα ναζιστικά στρατεύματα δεν είχαν μπορέσει να καταλάβουν το Στάλινγκραντ, παρά τις μάχες σώμα με σώμα, μέσα στην ερειπωμένη πόλη. Μετα την ηττα στο Σταλινγκραντ, τα γερμανικα στρατευματα θα υποχωρουν συνεχεια, μεχρι την τελικη παραδοση της Γερμανιας.
Έχουν περάσει πια 74 χρόνια από τότε που η γερμανική διοίκηση αναγκαζόταν να επαναλάβει την εντολή υποχώρησης, που θύμιζε την υποχώρηση της στρατιάς του Ναπολέοντα.

Η πόλη με τα δύο ονόματα
Οι κάτοικοι του Βόλγκονγκραντ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, γιορτάζουν την 74ή επέτειο από τη μάχη του Στάλινγκραντ και τη μεγάλη νίκη των Σοβιετικών επί των Γερμανών.
Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων χρόνων, πάντα υπάρχει η κρυφή ελπίδα να εορτάσουν και την εκ νέου μετονομασία της πόλης τους σε Στάλινγκραντ.
Το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη «κατακλύζεται», όπως λέει ο ίδιος, «από επιστολές με τις οποίες ζητoύν να ξαναπάρει η πόλη το ιστορικό της όνομα».
Η πόλη ονομαζόταν αρχικά Τσαρίτσιν και υιοθέτησε το όνομα του Στάλιν στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, από το 1924 έως το 1953. Μετονομάστηκε όμως σε Βόλγκογκραντ στο πλαίσιο της «αποσταλινοποίησης», που εφήρμοσε ο Χρουτσόφ.
«Υπάρχει η ιστορία, υπάρχει η πραγματικότητα, υπάρχει η μνήμη των πατεράδων και των παππούδων μας που υπερασπίστηκαν αυτήν την πόλη και πολέμησαν στο όνομα του Στάλιν» λέει ο ηγέτης του σύγχρονου Κομμουνιστικού Κόμματος, Γενάντι Ζιουγκάνοβ, που υποστηρίζει διακαώς την πρωτοβουλία των τοπικών αρχών.
«Ο Στάλιν ήταν επικεφαλής της χώρας για σχεδόν 30 χρόνια. Υπήρχαν λάθη, υπήρχαν παραβιάσεις του νόμου, αλλά υπήρχαν επίσης και μεγάλες νίκες... Ας είμαστε ακριβείς με την ιστορία» σημειώνει.
Πολλές πόλεις, κυρίως στην Ινδία, έχουν αλλάξει ονομασία τα τελευταία χρόνια.
Η Βομβάη λέγεται πλέον Μουμπάι, η Καλκούτα Κολκάτα και το Μαντράς Τσενάι.
Αλλά και στη Ρωσία, αμέσως μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, ο νεόκοπος καπιταλιστής Μπορίς Γιέλτσιν είχε σπεύσει να αποδώσει στο Λένινγκραντ την παλιά αυτοκρατορική του ονομασία: Αγία Πετρούπολη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κατέστρεψαν σαρκοφάγο μοναστηριου 800 ετών προσπαθώντας να φωτογραφίσουν το παιδί τους
 Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 09:39
Mία σαρκοφάγος ηλικίας 800 ετών, που εκτίθεται σε μουσείο στο Έσεξ της Βρετανίας, υπέστη ζημιές, όταν δύο γονείς τοποθέτησαν σε αυτήν το παιδί τους για να το φωτογραφίσουν.
Το αρχαίο τούτο έκθεμα στο μουσείο της Μονής Πρίτγουελ (Prittlewell Priory) στο Σάουθεντ καταστράφηκε, όταν έπεσε από το βάθρο του στην προσπάθεια των γονιών να τοποθετήσουν το παιδί τους σηκώνοντάς το πάνω από το προστατευτικό κάλυμμα.
Η οικογένεια εγκατέλειψε άρον άρον το μουσείο χωρίς να αναφέρει το γεγονός, που συνέβη στις 4 Αυγούστου, αφήνοντας στο προσωπικό του μουσείου να αντιληφθεί μόνο του τη ζημιά. Βεβαίως, το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας του μουσείου.
«Η φροντίδα των εκθεμάτων μας έχει μεγάλη σημασία για εμάς και αυτό το μεμονωμένο περιστατικό προκάλεσε ενόχληση στις υπηρεσίες του μουσείου, το προσωπικό των οποίων κοπιάζει για να προστατεύσει την κληρονομιά του Σάουθεντ μέσα στους ιστορικούς μας χώρους» τονίζει στην εφημερίδα «The Guardian» η Κλαίρ Ριν, υπεύθυνη συντήρησης της σαρκοφάγου.
«Προτεραιότητά μου είναι να φέρω εις πέρας προσεκτικά τις τεχνικές φροντίδες που απαιτούνται για να αποκατασταθεί το σημαντικό τούτο εύρημα, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί τμήμα των εκθεμάτων από τη συναρπαστική ιστορία του Μοναστηριού Πρίτλγουελ Πράιορι» προσθέτει.
Η σαρκοφάγος ανακαλύφθηκε στην περίμετρο του μοναστηριού το 1921 και περιείχε έναν σκελετό, που ενδεχομένως ανήκε σε κάποιον ανώτερο στην τάξη του μοναχικού τάγματος. Το μοναστήρι ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα από Κλουνιακούς μοναχούς και στην ακμή του φιλοξενούσε 100 ασκητές.
Η σαρκοφάγος από αμμόπετρα που υπέστη βλάβες είναι το τελευταίο δείγμα αυτού του τρόπου ταφής. «Είναι ένα σημαντικό εύρημα και μοναδικό ιστορικά για εμάς, καθώς δεν έχουμε πολλά αρχαιολογικά ευρήματα από το μοναστήρι» υπογραμμίζει η Ριντ.
Ευτυχώς, οι ειδικοί εκτιμούν πως οι ζημιές δεν θα κοστίσουν περισσότερο από 100 λίρες. Η σαρκοφάγος στο εξής θα τοποθετηθεί σε κλειστή βιτρίνα και η ομάδα των συντηρητών προς το παρόν μελετά τον βέλτιστο τρόπο για την αποκατάσταση της βλάβης.
Το συμβούλιο του μουσείου υπενθυμίζει στους επισκέπτες ότι οφείλουν να προσέχουν και να σέβονται τα διαχωριστικά και τις πινακίδες στα εκθέματα, που στόχος της ύπαρξής τους είναι να διαφυλάξουν τη σημαντική κληρονομιά και την ιστορία της περιοχής.
Βέβαια, «μπορούμε μεν να υπολογίσουμε όλους τους κινδύνους που ενδεχομένως θα διατρέχει ένα έκθεμα, ουδέποτε όμως μπορούσε κάποιος να φαντασθεί ότι κάποιος θα ήθελε να μπει μέσα σε ένα από αυτά», τόνισε η Ρίντ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μια παλιά ξεχασμένη ιστορία: Το πραξικόπημα της CIA στο Ιράν τον Αύγουστο του 1953
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 10:19
Στην εποχή που τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή (τις επεμβάσεις λόγω ενεργειακού ενδιαφέροντος) προκαλούν οδυνηρές επιπτώσεις στην Ευρώπη, μία επέτειος πέρασε απαρατήρητη.
Αλήθεια, ποιος θέλει να θυμάται την πρώτη -με αφορμή δυτικά ενεργειακά συμφέροντα- επέμβαση στην πετρελαιοφόρο περιοχή που ακριβώς λόγω του υπόγειου πλούτου της βρίσκεται στο στόχαστρο για τον έλεγχο των πολυεθνικών εταιρειών πετρελαίου;
Χωρίς να περάσουμε σε ευαίσθητα ζητήματα θρησκευτικής αντιπαράθεσης, υπενθυμίζουμε απλώς πως από τις χώρες του Ισλάμ μόνο ο Wahhabism (Ουαχαμπισμός) των αποκαλούμενων «φιλικων προς τη δυση ισλαμοφασιστικών κρατών» ήταν πάντοτε καλοδεχούμενος από τη Δύση. Το γιατί είναι μια άλλη ιστορία.
Έτσι ακριβώς πριν από 64 χρόνια, το (σιιτικό) Ιράν αποτέλεσε την πρώτη χώρα -μεταπολεμικά- που γνώριζε την «αγάπη της Δύσης για δημοκρατικές διαδικασίες», με την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης για την παλινόρθωση της μοναρχίας του σάχη και την αποκατάσταση της κυριαρχίας της ΒΡ (τότε ακόμη λεγόταν Anglo-Iranian Oil Company) στην ιρανική πετρελαϊκή βιομηχανία που είχε εθνικοποιηθεί.
Έξι δεκαετίες κατόπιν, είναι δυνατόν να καταλάβουμε τι ακριβώς ξεκινούσε με θύμα το Ιράν, όπου οι αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες σχεδίασαν και εκτέλεσαν το αιματηρό πραξικόπημα.
Στις 19 Αυγούστου 2013 -την 60ή επέτειο του πραξικοπήματος- η βρετανική «The Guardian» έγραφε: «Η CIA παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι βρισκόταν πίσω από το περιβόητο πραξικόπημα του 1953 στο Ιράν, εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου (1951) πρωθυπουργού Μοχάμεντ Μοσαντέκ, σε έγγραφα που δείχνουν ταυτόχρονα πως η βρετανική κυβέρνηση προσπάθησε να εμποδίσει την κυκλοφορία τους για να μη δημοσιοποιηθεί η ανάμειξή της στην ανατροπή του δημοκρατικού καθεστώτος».
«Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών μάς είχε πληροφορήσει ότι προετοιμαζόταν να ανατρέψει τον πρωθυπουργό Μοσαντέκ με πραξικόπημα και ζητούσε τη συνεργασία της αμερικανικής κυβέρνησης».
Τα έγγραφα αυτά, αφού αποχαρακτηρίσθηκαν, δημοσιοποιήθηκαν στο αρχείο του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον.
Γνωστή η συνέχεια: Επί 26 χρόνια το ξενόφερτο αυταρχικό καθεστώς του σάχη Ρεζά Παχλεβί. Με λίγα λόγια, η Τεχεράνη χρησιμοποίησε τη Δύση ως πειραματόζωο, ώστε να δοθεί η ευκαιρία Βρετανοί και Αμερικανοί να πάρουν υπό τον έλεγχό τους τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του Ιράν.
Το 1953 είχε σημάνει μια νέα αρχή για τις βίαιες δυτικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή. Ακολούθησε το 1956, όταν οι γαλλο-βρετανικές δυνάμεις στη διάρκεια της αποκαλούμενης «κρίσης στο Σουέζ» προσπάθησαν να αποσπάσουν το κανάλι από τον Αιγύπτιο σοσιαλιστή ηγέτη Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ, χωρίς ωστόσο επιτυχία. Υπό τον Νάσερ η Αίγυπτος -έως τον θάνατό του το 1970- ανήκε στον χώρο του αποκαλούμενου ανεξάρτητου «Τρίτου Κόσμου».
Για να μη συνεχίσουμε με τους πολέμους του (χωροφύλακα των ΗΠΑ) Ισραήλ στην ίδια περιοχή και όσων έχουν επακολουθήσει.
Η επανάσταση για την ανατροπή του σάχη το 1979 εξακολουθεί να συνιστά «αγκάθι» για τις σχέσεις του Ιράν με τη Δύση, η οποία έως σήμερα δεν έχει κατορθώσει να βάλει και πάλι στο χέρι το καθεστώς της Τεχεράνης, το οποίο τα δυτικά Μέσα συνεχώς δυσφημούν. Την ίδια ώρα ωστόσο, παραλείπουν να αναφέρουν πως είναι ένα μετριοπαθές ισλαμικό καθεστώς -το πιο δημοκρατικό που υπάρχει στον θρησκευτικό αυτόν χώρο- χωρίς να καταγγέλλουν όσα επιβάλλει ο καλός πελάτης των δυτικών οπλικών συστημάτων, το αυταρχικό καθεστώς του Οίκου Σαούντ στο Ριάντ στη Σαουδικη Αραβια.
Και φυσικά όσα πετρελαιοπαραγωγά κράτη προσπαθούν να μείνουν ανεξάρτητα, δέχονται τις πιέσεις -κάθε μορφής- της ελεγχόμενης από την αμερικανική αυτοκρατορία Δύσης.
Από τη Βενεζουέλα έως τη Ρωσία, το Ιράκ και τη Συρία…




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επεισόδια στο Φοίνιξ - Η αστυνομία πυροβολησε με πραγματικα πυρα για να διαλύσει τις διαμαρτυρίες κατά του Τραμπ
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 07:43
Σε χρήση καπνογόνων σε ευθεια βολη και χρηση πραγματικων πυρων στον αερα προχώρησε η αστυνομία στις ΗΠΑ για να διαλύσει συγκέντρωση διαδηλωτών πριν από ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στο Φοίνιξ της Αριζόνα.
«Κάποιοι από το πλήθος άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Φοίνιξ, Τζόναθαν Χάουαρντ. «Η αστυνομία απάντησε με σπρέι πιπεριού στην προσπάθειά της να διαλύσει το πλήθος και να σταματήσει τις επιθέσεις» πρόσθεσε.
Η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών, όμως τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αρκετές χιλιάδες ανθρώπους.
Εκατοντάδες υποστηρικτές και αντίπαλοι του Τραμπ έχουν συγκεντρωθεί στο Φοίνιξ για την πρώτη πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει μετά τον σάλο που προκάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.
Οι δύο γερουσιαστές της Πολιτείας της Αριζόνα, οι οποίοι έχουν στο παρελθόν έρθει σε αντιπαράθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο, δεν παρέστησαν στη συγκέντρωση.
Την ώρα που υποστηρικτές του Τραμπ εισέρχονταν στον χώρο της εκδήλωσης, διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο και φώναζαν: «Ντροπή, ντροπή, ντροπή» και «Όχι στον Τραμπ, όχι στην Κου Κλουξ Κλαν, όχι στις φασιστικές ΗΠΑ».
Οι υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου απαντούσαν με συνθήματα όπως «Χτίσε το τείχος», αναφερόμενοι στη δέσμευση του Τραμπ να χτίσει τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ  επισκεφθεικε χθες τμήμα ενός συνοριακού τείχους μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού, καθώς προσπαθεί να πείσει το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει το τείχος που θέλει να κτίσει, είπαν στελέχη της κυβέρνησής του.
Ο Ντόναλντ Τραμπ σημειώνεται πως έχει ως στόχο του να πείσει το Κογκρέσο και τη Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία να εγκρίνουν χρηματοδότηση για ένα έργο το οποίο πολλοί θεωρούν περιττό.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ  επισκεφθεικε ένα συνοριακό φυλάκιο στη Γιούμα της Αριζόνα, περιοχή η οποία θεωρείται παράδειγμα επιτυχημένης πρακτικής για τη Συνοριακή Περίπολο των ΗΠΑ, διότι έχουν μειωθεί οι παράνομες είσοδοι μετά την εγκατάσταση του φυλακίου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ενημερωθεικε σχετικά με το έργο της Συνοριακής Περιπόλου στην περιοχή και την ανάγκη να υπάρξει περισσότερη χρηματοδότηση για τη μετανάστευση καθώς και τις προοπτικές για την εκπλήρωση της επιθυμίας του προέδρου να εισαχθούν μεγάλοι περιορισμοί στην παράνομη μετανάστευση, ανέφεραν συνεργάτες του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ζεύγος Clooney στο πλευρό των αντιρατσιστικών οργανώσεων
Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017, 13:00
Το Southern Poverty Law Center (SPLC) θα συνεργαστεί με το ίδρυμα Clooney για τη Δικαιοσύνη ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα με στόχο το SPLC να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα του κατά των ομάδων μίσους στην Αμερική.
Το ίδρυμα George και Amal Clooney έχει χορηγήσει ήδη ένα εκατομμύριο δολάρια μέσω του ιδρύματος Clooney για τη Δικαιοσύνη για τον σκοπό αυτό, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες που προέκυψαν μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ ρατσιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων στο Σάρλοτσβιλ και την απροθυμία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει τα επεισόδια.
«Η Amal κι εγώ προσθέτουμε τη φωνή μας -και την χρηματική βοήθεια- στον συνεχιζόμενο αγώνα για ισότητα», δήλωσε ο Clooney προσθέτοντας ότι «στον φανατισμό και το μίσος δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν δύο πλευρές».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μεταστροφη Τραμπ για το Αφγανισταν. Υπερ της αυξησης των αμερικανικων στρατευματων στο Αφγανισταν ο Τραμπ, ενώ πριν εκλεγει κατηγορουσε τον Ομπαμα ότι δεν αποσυρει τα αμερικανικα στρατευματα από το Αφγανισταν. Δεν εχει κανει τιποτε από οσα ελεγε προεκλογικα, η μαλλον εχει κανει τα ακριβως αντιθετα. Τετοιος αληταρας  ψευτης προεδρος δεν εχει ξαναυπαρξει στις ΗΠΑ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δημήτρης Καζάκης: "Καταργούνται όλα τα δικαιώματα για τον Έλληνα - Έχει τρελαθεί κόσμος με τη συμφωνία! Πρέπει να δικαστούν για εσχάτη προδοσία."
Μαϊος 2017
Δημήτρης Καζάκης: "Καταργούνται όλα τα δικαιώματα για τον Έλληνα πολίτη - Παραχώρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας"
Έχει τρελαθεί κόσμος με τη συμφωνία! Πρέπει να δικαστούν για εσχάτη προδοσία. Δε μένει τίποτα άλλο από το να δηλώσουμε ανυποταγή.
Τηλεφωνική επικοινωνία του γ.γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δ. Καζάκη, στο Maximum FM 93.6 (Αλεξανδρούπολη), στην πρωινή εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Κολιού ''Ξυπνήστε γιατί χανόμαστε. ‎‎Τετάρτη, ‎17 ‎Μαΐου ‎2017.
Η συνομιλία αυτή ασχολήθηκε με τα παρακάτω :
♦ Προκλητικότατοι ισχυρισμοί της ελληνόφωνης κυβέρνησης, περί σωτηρίας της χώρας, μέσω της νέας συμπληρωματικής συμφωνίας(μνημόνιο).
♦ Με τα νέα μέτρα, καταργείται κάθε έννοια βασικών δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη.
♦ Παραχώρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων της χώρας, στο αποκαλούμενο Υπερταμείο.
♦ Με το νέο νομοθέτημα, τίθεται τέλος κάθε έννοιας νόμου και τάξης
της χώρας.
♦ Επί της πραγματικότητος, δεν υφίσταται πλέον το Ελληνικό κράτος
το οποίο διοικείται πια από τις λεγόμενες, Ανεξάρτητες Αρχές.
♦ Η δικαιοσύνη και οι δικαστικές αρχές, τηρούν...εκκωφαντική σιωπή.
♦ Η Παλιγγενεσία, μόνη δυνατότητα σωτηρίας του Έλληνα.
♦ Εγκάλεσμα από τον φυσικό δικαστή, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και σφετερισμού εξουσίας, σε όσους παραχώρησαν την Εθνική κυριαρχία.
♦ Ανυποταγή, Ανυπακοή κι Ανένδοτος Αγώνας, η μόνη λύση για την ανάκτηση της Εθνικής κυριαρχίας της χώρας.
♦ Κινητοποίηση Πέμπτης 18 Μαϊου. Προκλητικότατοι ισχυρισμοί της ελληνόφωνης κυβέρνησης, περί σωτηρίας της χώρας, μέσω της νέας συμπληρωματικής συμφωνίας(μνημόνιο).
♦ Με τα νέα μέτρα, καταργείται κάθε έννοια βασικών δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη.
♦ Παραχώρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων της χώρας, στο αποκαλούμενο Υπερταμείο.
♦ Με το νέο νομοθέτημα, τίθεται τέλος κάθε έννοιας νόμου και τάξης
της χώρας.
♦ Επί της πραγματικότητος, δεν υφίσταται πλέον το Ελληνικό κράτος
το οποίο διοικείται πια από τις λεγόμενες, Ανεξάρτητες Αρχές.
♦ Η δικαιοσύνη και οι δικαστικές αρχές, τηρούν...εκκωφαντική σιωπή.
♦ Η Παλιγγενεσία, μόνη δυνατότητα σωτηρίας του Έλληνα.
♦ Εγκάλεσμα από τον φυσικό δικαστή, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και σφετερισμού εξουσίας, σε όσους παραχώρησαν την Εθνική κυριαρχία.
♦ Ανυποταγή, Ανυπακοή κι Ανένδοτος Αγώνας, η μόνη λύση για την ανάκτηση της Εθνικής κυριαρχίας της χώρας.
http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2017/05/katargountaii.html




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Dimitris Kazakis
22 Αυγούστου 2016

Πόσο διαφέρει η Ελλάδα από την Ζιμπάμπουε;
Φαντάζομαι ότι θα θυμάστε τον πανικό που προσπάθησαν να σπείρουν στον απλό κόσμο οι θιασώτες του ευρώ στις παραμονές του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. "Θα καταντήσουμε Ζιμπάμπουε...", έλεγαν και ξαναέλεγαν. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε ολόκληρη παράσταση στα προσφιλή μέσα μαζικής αποβλάκωσης εμφανίζοντας στις οθόνες των ανυποψίαστων θεατών χαρτονομίσματα του δολαρίου της Ζιμπάμπουε ονομαστικής αξίας τρισεκατομμυρίων.
Στις 17 Αυγούστου οι δυνάμεις καταστολής της Ζιμπάμπουε διέλυσαν βίαια τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί να διαμαρτυρηθούν εναντίον των σχεδίων για την εισαγωγή ενός «υποκατάστατου νομίσματος» για την αντιμετώπιση της κρίσης ρευστότητας. Η κεντρική τράπεζα της Ζιμπάμπουε έχει ανακοινώσει ότι από τον Οκτώβριο θα αρχίσει να εκδίδει μια ειδική υποσχετική (bond note) έναντι του δικού της νομίσματος. Η υποσχετική αυτή θα είναι σε αξίες $ 2, $ 5, $ 10 και $ 20.
Η υποσχετική αυτή είναι κάτι ανάλογο με το IOU, ή σκριπ, που ετοίμαζαν να εισάγουν στην ελληνική οικονομία οι Βαρουφάκης και Σία το πρώτο εξάμηνο του 2015. Είναι το "εναλλακτικό νόμισμα" που πρεσβεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Πλεύση Ελευθερίας. Είναι κάτι ανάλογο με το σχέδιο Σόιμπλε και παπαγαλίζουν αρκετοί σήμερα δήθεν αντιμνημονιακοί.
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κατάσταση με την ρευστότητα στην Ελλάδα είναι τέτοια, που αργά ή γρήγορα οι Ευρωπαίοι θα μας οδηγήσουν οι ίδιοι σε "υποκατάστατο νομίσματος" σαν της Ζιμπάμπουε.
Η Ζιμπάμπουε εγκατέλειψε το νόμισμά της το 2009, υιοθετώντας ένα σύστημα πολλαπλών νομισμάτων που κυριαρχείται από το δολάριο ΗΠΑ και το ραντ της Νότιας Αφρικής. Αλλά η έλλειψη σκληρού νομίσματος οδήγησε τις τράπεζες να περιορίσουν τις αναλήψεις από γκισέ και ΑΤΜ, αλλά και να αρνηθούν την καταβολή μισθών και τις συντάξεων σε ρευστό. Σας θυμίζει τίποτε αυτό;
Η Ζιμπάμπουε επέβαλε καθεστώς περιορισμών - που στην αφρικανική ενδοχώρα της ΕΕ, που ονομάζεται Ελλάδα, λέγεται "capital control" - τον Μάιο φέτος. Από τότε άρχισαν να σχηματίζονται ουρές έξω από τα ΑΤΜ, γιατί δηλώθηκε επίσημα ότι το διαθέσιμο ρευστό είναι περιορισμένο. Σήμερα οι τράπεζες με έδρα το εξωτερικό επιτρέπουν αναλήψεις έως US $ 300 ανά ημέρα, ενώ οι εγχώριες τράπεζες περίπου US $ 150. Καλύτερα από την Ελλάδα.
Αυτοί που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, διότι με τις απανωτές μειώσεις δεν υπάρχουν πλέον πολλοί που δικαιούνται περισσότερα από τα όρια αναλήψεων. Αυτές που κυριολεκτικά υποφέρουν είναι οι μικρές και μεσαίες εγχώριες επιχειρήσεις που πρέπει να στείλουν κάποιον να περιμένει στην ουρά για να συλλέξει αρκετά για εβδομαδιαία ημερομίσθια και άλλες δαπάνες. Οι πολυεθνικές εξυπηρετούνται, όπως κι εδώ, με κεφαλαιακούς λογαριασμούς χωρίς σοβαρά προβλήματα.
Η κεντρική τράπεζα τώρα σχεδιάζει να εισαγάγει "bond notes" για να διευκολύνει τις πληρωμές μισθών και συντάξεων. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε και η κυβέρνησή του. Κρατήστε το, γιατί κάπως έτσι θα εμφανιστεί το "υποκατάστατο νομίσματος" και στην περίπτωση της Ελλάδας. Μόνο που το πιθανότερο είναι να αποτιμάται σε ευρώ.
Ωστόσο, ο κόσμος δεν πείθεται, ούτε ξεγελιέται με το γεγονός ότι αυτή η υποσχετική θα αποτιμάται σε δολάρια ΗΠΑ. Φοβάται βάσιμα ότι τα χαρτιά αυτά δεν θα έχουν καμιά αξία στην καθημερινή ζωή. Ενώ η υποτίμησή τους θα είναι διαρκής επιστρέφοντας σε καταστάσεις υπερπληθωρισμού. Δεν έχουν καθόλου άδικο.
Όμως γιατί έφτασε σε τέτοια κατάντια η Ζιμπάμπουε; Το προφανές είναι γιατί εγκατέλειψε το δικό της νόμισμα. Και το εγκατέλειψε γιατί οδηγήθηκε σε έναν πρωτοφανή υπερπληθωρισμό, που εξανάγκασε την κεντρική τράπεζα να τυπώνει χαρτονομίσματα δολαρίου Ζιμπάμπουε έως και 100 τρις ονομαστικής αξίας!
Πώς έφτασε ως εδώ; Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της Οικονομικής Πολυπλοκότητας (OEC), το 2014, η Ζιμπάμπουε εξάγει 2,5 δις $, ενώ εισάγει 6,25 δις $. Αυτό οδήγησε σε αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο των 3,4 δις $. Η Ζιμπάμπουε, που κάποτε θεωρούνταν ο σιτοβολώνας της Νότιας Αφρικής τώρα εισάγει προϊόντα όπως γλυκά, οδοντογλυφίδες, ακόμη και εμφιαλωμένο νερό.
Τυχαίο; Κάθε άλλο. Η Ζιμπάμπουε απέκτησε την ανεξαρτησία από τη Βρετανία το 1980. Τη δεκαετία του 1980, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Ζιμπάμπουε κατά μέσο όρο ήταν περίπου 4% ετησίως. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν, αποτελούμενες από όλο και περισσότερα βιομηχανικά προϊόντα, τα χρέη αποπληρώνονταν χωρίς δυσκολία, επιτεύχθηκε η επισιτιστική ασφάλεια του πληθυσμού, δηλαδή νικήθηκε η πείνα. Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας επεκτάθηκαν σε σημαντικό βαθμό λόγω των μεγάλων κρατικών δαπανών. Κατά συνέπεια, το ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας μειώθηκε από 100 ανά 1.000 γεννήσεις σε 50 μεταξύ 1980 και 1988 και το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε 56 - 64 χρόνια. Οι εγγραφές στο Δημοτικό σχολείο διπλασιάστηκαν.
Όλα αυτά μέχρι το 1991. Η Ζιμπάμπουε άρχιζε να εφαρμόζει προγράμματα διαρθρωτικής προσαρμογής από το 1991 όταν υπέγραψε μια συμφωνία με το ΔΝΤ σε αντάλλαγμα για ένα δάνειο $ 484 εκατομμυρίων. Τι έκανε το ΔΝΤ; Διέλυσε το σύστημα ελέγχου συναλλάγματος, απελευθέρωσε όλες τις συναλλαγές του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών από τους ελέγχους συναλλάγματος και έκδοσης αδειών εισαγωγής, κατήργησε το δημόσιο μονοπώλιο της εμπορίας των γεωργικών προϊόντων όπου στηρίζονταν οι φτωχοί αγρότες, απορύθμισε εντελώς τον χρηματοπιστωτικό τομέα, κατήργησε τους ελέγχους στις τιμές και εισήγαγε ένα από τα πιο εκτεταμένα προγράμματα ιδιωτικοποίησης. Σας θυμίζουν τίποτε όλα αυτά;
Να πώς αποτίμησε η Παγκόσμια Τράπεζα το πρόγραμμα προσαρμογής του ΔΝΤ: Η οικονομία της Ζιμπάμπουε εισήλθε σε ύφεση μεταξύ 1991 και 1996, η κατά κεφαλήν ιδιωτική κατανάλωση μειώθηκε κατά 37%, οι μισθοί μειώθηκαν κατά 26%, ενώ η ανεργία αυξήθηκε και οι τιμές των τροφίμων εκτινάχθηκαν στα ύψη. Η συνταγή του ΔΝΤ, η οποία απαιτεί από την κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε να μειώσει τις δαπάνες κατά 46%, πάνω απ' όλα με την περικοπή των μισθών των εργαζομένων της υγείας, είχε καταστροφικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία. Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού έμεινε χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Ο υποσιτισμός και η συχνότητα εμφάνισης ασθενειών όπως η φυματίωση αυξήθηκαν δραματικά. (Βλέπε World Bank, "Structural Adjustment and Zimbabwe's Poor, Operations Evaluation Department" 02/01/1996.)
Από τότε και χάρις στις ίδιες ακριβώς πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, η Ζιμπάμπουε πάει από το κακό στο χειρότερο. Κι έτσι ο πάλαι ποτέ σιτοβολώνας της Αφρικής, μια από τις πιο πλούσιες χώρες του πλανήτη σε πολύτιμα μέταλλα και ορυκτά, λεηλατείται αδίστακτα υπό την επιστασία του ΔΝΤ. Φανταστείτε τι έχουμε να πάθουμε εμείς και η χώρα μας από τη στιγμή που έχουμε τεθεί υπό κατοχή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μετρα Ολλανδιας για Αλβανους. Καθιερωση Βιζας για τους Αλβανους μελετα η Ολλανδια λογω εγκληματικοτητας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αριθμός των μαρτύρων από τις επιδρομές στο χωριό al-Atari στη Σάναα της Υεμενης  από τη Σαουδική Αραβία φτάνει τους 46
23/8/2017
Ο αριθμός των μαρτύρων των αεροπορικών επιδρομών της Σαουδικής επιθετικότητας σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Arhab και τα σημεία ασφαλείας γύρω από την πρωτεύουσα Sanaa, νωρίς την Τετάρτη, αυξήθηκε σε 46 μάρτυρες και δεκάδες τραυματίες, ενώ οι βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη από τις δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας εξακολουθούν να είναι ανοδικες.
Ο ανταποκριτής του "Τύπου της Υεμένης" είπε ότι  ομάδες ασθενοφόρων πηραν τα σώματα των 35 μαρτύρων από τα ερείπια του ξενοδοχείου, το οποίο είναι το έργο των επιθετικών επιδρομών της Σαουδικής Αραβίας στο Beit al-Azhari βόρεια της Sanaa.
Ο ανταποκριτής ειπε για αύξηση του αριθμού των θυμάτων, σημειώνοντας ότι οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν να εκτελούν την αποκατάσταση των θυμάτων μέχρι στιγμής.
Από την πλευρά του, η αναφερθείσα πηγή ασφάλειας "Al-Masriet Net" η άνοδος των θυμάτων επιδρομών που στόχευαν τα σημεία ασφαλείας στη Ρίμα Χαμίτ και Σιαν και Κάα αλ Ζαΐντι και την 100ή οδό στη διεύθυνση Sinhan νότια της πρωτεύουσας σε έξι μάρτυρες Και 15 τραυματίες.
Τα αεροσκάφη Al-Adwan ξεκίνησαν επτά επιδρομές στην περιοχή της πρωτεύουσας Sana'a σήμερα το πρωί, ξεκινώντας δύο επιδρομές στην περιοχή Al-Sabah και Asr και τρεις επιδρομές στην περιοχή Dharwan Hamdan και Ghartin στον Khawlan al-Tayal.
Η αρχική διόδια των θανάτων των 30 αμάχων ως αποτέλεσμα της επιδρομής στο ξενοδοχείο «Locanda» κατοικείται από δεκάδες πολίτες στο χωριό Beit Al-Azri είναι  ευπρόσδεκτοι στην Σαναά.

http://www.yemenpress.org/media/photo/with-pictures-th-number-of-martyrs-from-the-raids-on-the-village-of-al-atari-in-sanaa-by-saudi-arabia-reach-46.html




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23 Αυγούστου του 1942 άρχισε η μάχη του Στάλινγκραντ που τελείωσε με το τσάκισμα των ναζί...

Την ίδια μέρα η ΕΕ,  δίνει χρήμα σε νεοναζιστικές ομάδες για να προωθήσουν τις θέσεις και την ιδεολογία τους, την έχει ανακηρύξει σε μέρα μνήμης θυμάτων του ναζισμού και σταλινισμού.
Αν αυτό το θεωρείτε τυχαίο, είστε αφελείς



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να διαβάζεις τον Κ.Καραμανλή τον 3ο να δηλώνει πως είναι ανιστόρητη η ταύτιση ναζισμού - κομμουνισμού και...να σου έρχεται στο καπάκι ο Χρυσόγονος και να λέει πως έχουν δίκιο οι Εσθονοί για την ΕΣΣΔ!
Παιχταράδες μου! Να τον χαίρεστε!
#ξεφτίλες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμβαίνουν ακόμα τρομερότερα πράγματα κυρία Μαριέττα μου. Καποιοι, ελπίζω να μην ταραχτείτε, αποσιωπούν ότι:...
α) Το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυφύλαξ είναι όργανο και "συνεπώς" ο αστυφύλαξ... μπουζούκι.
β) Το Λαγονήσι, το Καρπενήσι και η Πελοπόννησος (εν συνόλω) είναι... νησιά.
γ) Ο Μαρξ ήταν Γερμανός, οι χιτλερικοί Γερμανοί, "άρα";...
δ) Το Ποντικονήσι έχει... ποντίκια.
ε) Το ψαρονέφρι είναι μεταμφιεσμένος... μπακαλιάρος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Tι πίνει και δεν μας δίνει;
«Μέλημά μας είναι ακριβώς με το που θα βγει η χώρα από την επιτροπεία να μπορέσει να ελαφρύνει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές», δήλωσε η βουλευτής Β Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, μιλώντας σε...
ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί αυτή τη στιγμή» ενώ στο ερώτημα αν οι ελεύθεροι επαγγελματίες της μεταφέρουν ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πριν, απάντησε: «Στο συγκεκριμένο ζήτημα, στις εισφορές, ναι. Βεβαίως είναι. Πραγματικά υπάρχει αύξηση εισφορών για αυτούς που βγάζουν μεγάλα ή μεσαία εισοδήματα».
Παράλληλα, η κ. Αυλωνίτου επισήμανε ότι: «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μου λένε ότι φέτος θα πληρώσουν λιγότερες εισφορές απ’ ότι πλήρωναν. Αυτό είναι φυσιολογικό γιατί όταν πριν, ανεξάρτητα από το τι θα έβγαζες πλήρωνες με βάση τα χρόνια που ήσουν, με την ασφαλιστική κατηγορία που ήσουν, τώρα πληρώνεις ανάλογα με αυτό που θα βγάζεις» και συνέχισε λέγοντας ότι: «Από τη στιγμή που η οικονομία πάει καλά οι συντάξεις αυξάνονται, οι μισθοί αυξάνονται».

Σχολιο.- Το ερώτημα είναι εντελώς λάθος.
Όχι "τι πίνει αυτή και δεν μας δίνει"
αλλά τι ήπιαν αυτοί που έφεραν τέτοια
σούργελα στην εξουσία.
Όταν καταλάβουμε ποιος είναι ο μαλάκας
της υπόθεσης, τότε κάτι μπορεί να διορθωθεί.
Αλλιώς ας παραμείνουμε στην ενασχόληση του
τρομποσπόρ χωρίς τέτοια...υψηλού επιπέδου
ερωτηματικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΛΟΥΑΝΤΑ.-- Στις κάλπες καλούνται σήμερα περίπου 9 εκατομμύρια ψηφοφόροι στην Αγκόλα προκειμένου να εκλέξουν νέο Πρόεδρο και κυβέρνηση, έπειτα από την αποχώρηση του επί 38 χρόνια ηγέτη της χώρας και αρχηγού του κινήματος MPLA, Ζοζέ Εντουάρντου Ντος Σάντος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μόνο 8 από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ συμμετείχαν τελικά στο συνέδριο στην Εσθονία

Μόνο 8 από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ συμμετείχαν στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έκδοση διακήρυξης την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των εξής χωρών: Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Κροατίας, Ουγγαρίας , Τσεχίας και Σλοβακίας .
Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το αρμόδιο υπουργείο της Εσθονίας χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στο συνέδριο.
Η προσπάθεια εξομοίωσης των εγκλημάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού στο συνέδριο αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αρνήθηκε να παραστεί στο συνέδριο καθώς επιχειρήθηκε ταύτιση του κομμουνισμού με τον ναζισμό. «Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία, όπως ο ναζισμός» είπε ο Σταύρος Κοντονής.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!
Σε 40 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο 86χρονος Κωνσταντίνος Λαλαούνης -της γνωστής οικογενείας-, πρόεδρος οικοτροφείου στον Πειραιά, από το 1963 μέχρι το 2012, για τα κακουργήματα της κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αποπλάνησης ανηλίκων και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, όπως και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης.
Τον Λαλαούνη υπερασπίστηκε μεταξύ άλλων και σύσσωμο το σημερινό Δ.Σ. του οικοτροφείου. Το οποίο, φυσικά, παραμένει στη θέση του!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



71 χρονια απο το πογκρόμ ενάντια στους ανάπηρους πολέμου της Αλβανίας
Από τα μαύρα, ναζιστικά τάγματα ασφαλείας
Mία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες, μία από τις πιο ηρωικές μάχες, μία από τις πιο μαύρες, μισανθρωπικές σελίδες της προδοτικής ιστορίας των ταγματασφαλιτών. Αυτών που αποτέλεσεαν πυλώνες του μεταπολεμικού ελληνικού κράτους ενάντια στους «κομμουνιστάς».
Το κίνημα των αναπήρων πολέμου και η απάνθρωπη απάντηση των Ελλήνων συνεργατών των ναζί. Για κάποιους από τους οποίους δεν αποδόθηκε ποτέ πραγματική δικαιοσύνη.
Στις 30 Νοεμβρίου του 2014 συμπληρώνονται 71 χρόνια από τη νύχτα της 30ής Νοέμβρη του 1943, όταν τα τάγματα ασφαλείας, με τις πλάτες των γερμανοφασιστών κατακτητών, ξεχύθηκαν στα νοσοκομεία της Αθήνας ενάντια στους 15.000 ανάπηρους του ελληνοϊταλικού πολέμου. Τους άρπαξαν, τους φόρτωσαν ν σε αυτοκίνητα και τους παρέδωσαν στους Γερμανούς, στις φυλακές Χαϊδαρίου και Χατζηκώστα.
Με την κατάρρευση του Μετώπου και τη συνθηκολόγηση του Ελληνικού Στρατού, οι ανάπηροι των μετώπων στο μεγαλύτερο ποσοστό τους μαζεύτηκαν στα νοσοκομεία της Αθήνας. Περίπου 15.000 ανάπηροι βρήκαν το πρώτο καταφύγιό τους, σε άθλιες συνθήκες, σε δεκάδες νοσοκομεία της Αθήνας. Από την πρώτη στιγμή, οι ανάπηροι άρχισαν τους αγώνες για την επιβίωσή τους και την υγειονομική περίθαλψή τους. Ιδιαίτερο μέτωπο άνοιξαν ενάντια στους αξιωματικούς – εγκάθετους της δοσίλογης κυβέρνησης που λυμαίνονταν τα νοσοκομεία.
Η κατάσταση στη χώρα άρχισε να γίνεται ανυπόφορη. Πλησίαζε ο χειμώνας 1941 – 42 και το φάσμα της πείνας ήταν ορατό. Το Σεπτέμβρη του 1941, ιδρύθηκε το ΕΑΜ που αμέσως επιδόθηκε σε ένα δύσκολο και επικό αγώνα για την ανύψωση του ηθικού του λαού και την πάλη του για την επιβίωση και τη λευτεριά του. Τα μηνύματα του ΕΑΜ πρώτοι τα πήραν οι ανάπηροι του πολέμου στα νοσοκομεία. Αρχισε η οργάνωση των νοσοκομείων στο ΕΑΜ. Στις 28 Οκτώβρη 1941 πραγματοποιείται η πρώτη οργανωμένη αγωνιστική εκδήλωση. Οι ανάπηροι μαζί με τους φοιτητές καταθέτουν στεφάνια στον Αγνωστο Στρατιώτη κάτω από τα έκπληκτα μάτια των αρχών κατοχής.

Το νοσοκομείο Σωτηρία. Οι ασθενείς το είχαν μετατρέψει σε φρούριο της Αντίστασης.
Στα νοσοκομεία αρχίζει οργασμός οργανωτικής δουλειάς. Συγκροτούνται σε όλα τα νοσοκομεία Επιτροπές, καθώς και παννοσοκομειακή Επιτροπή. Στα νοσοκομεία δεν κατάφεραν ποτέ να εγκατασταθούν οι διοικήσεις που διόρισαν οι κυβερνήσεις των Ράλληδων. Το κίνημα των αναπήρων συντονίζεται με το φοιτητικό κίνημα, με τους δημόσιους υπάλληλους, τους μαγαζάτορες, τους εργαζόμενους.
Σε όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις της Αθήνας για ψωμί και συσσίτια, στις εθνικές επετείους της 25ης του Μάρτη και 28ης Οκτώβρη προπορεύονταν οι ανάπηροι και τραυματίες του αλβανικού πολέμου με τα αναπηρικά τους αμαξίδια – «μηχανοκίνητες φάλαγγες» τα είχε ονομάσει τότε ο λαός – με τις πατερίτσες ή τα μπαστούνια τους, με τους επιδέσμους ακόμα στα κεφάλια τους, στα μάτια τους και τις νοσοκόμες να σπρώχνουν τα αμαξίδια, να υποβαστάζουν τους ακρωτηριασμένους ή να οδηγούν τους τυφλούς.
Οι ανάπηροι συντονίζουν και συντάσσουν τις δυνάμεις τους. Καθορίζουν τρία κέντρα δράσης και συμπαράστασης στον αναπτυσσόμενο λαϊκό αγώνα. Λυκαβηττό – Τουρκοβούνια – Κέντρο Αθήνας, προς τα οποία συγκλίνει η δράση τριών γειτονικών ομάδων νοσοκομείων.

Η ανάπτυξη του αγώνα των αναπήρων εξοργίζει τις ελληνικές και γερμανοϊταλικές αρχές κατοχής. Στόχος τους τώρα είναι η διάλυση των νοσοκομείων. Εγινε η σκέψη να μαζέψουν όλους τους ανάπηρους στα Μέθανα, δήθεν για λουτροθεραπεία. Αλλά οι ανάπηροι ματαίωσαν την πονηρή αυτή «λύση». Στις 3 Μάρτη 1943 πήραν μέρος στον ξεσηκωμό για ματαίωση της επιστράτευσης, μαζί με τους εργαζόμενους της Αθήνας και του Πειραιά, τους δημόσιους υπάλληλους, τους φοιτητές, τους επαγγελματίες και βιοτέχνες. Πλήρωσαν με ακριβό τίμημα: 46 νεκρούς. Ομως, ούτε ένας Ελληνας δεν πήγε στο Ανατολικό Μέτωπο.
Στις 30 Νοέμβρη 1943 γύρω στις 3 τα ξημερώματα, έκαναν την επίθεσή τους ενάντια στα 19 νοσοκομεία που οι ανάπηροι τα είχαν μετατρέψει σε κάστρα της Εθνικής Αντίστασης. Ο «εγκέφαλος» που σχεδίασε την έφοδο στα νοσοκομεία και το άγριο χτύπημα των αναπήρων ήταν ο γνωστός και σαν «μαύρος» άνθρωπος Στ. Γονατάς, φυσικά μαζί με τον Ράλλη το δοσίλογο πρωθυπουργό. Ελληνόφωνα στρατεύματα κατοχής, οι γερμανοτσολιάδες του Ράλλη, πάνω από χίλιοι, οπλισμένοι με γερμανικά όπλα, μεταφέρθηκαν με καμιόνια κάτω από την προσωπική καθοδήγηση του Γκεσταπίτη Φον Στρόουπ περικύκλωσαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία, για να τα καταλάβουν. Μπήκαν μέσα ουρλιάζοντας και με βρισιές, χτυπήματα με τους υποκόπανους και πολλές φορές με λογχισμούς και πυροβολισμούς, έπεσαν πάνω στους ανάπηρους και τραυματίες.
Ο Γονατάς, μάλιστα, είχε κυνικά δηλώσει σε μια επιτροπή αναπήρων: «Θα σας εξοντώσουμε όλους, γιατί είσαστε ΕΑΜίτες». Και ο Ράλλης τους αποκαλούσε «κηφήνες και αναρχικούς.»
Η αγριότητα των γερμανοτσολιάδων ξεπέρασε κάθε όριο. Έσερναν ανάπηρους με κομμένα και τα δυο άκρα στο χώμα μέχρι που μάτωναν. Δεν άφηναν τις νοσοκόμες να τους βοηθήσουν. Αρπαζαν από τα χέρια τους ή από τα χέρια των αναπήρων τα τεχνητά μέλη και τα έσπαζαν για να μην τα χρησιμοποιήσουν και τους χτύπαγαν με αυτά στο κεφάλι. Μεγαλύτερη αγριότητα και μίσος έδειχναν στα μέλη των νοσοκομειακών επιτροπών, τα οποία υποδείκνυαν οι πράκτορές τους μέσα σε κάθε νοσοκομείο.
Οι ανάπηροι φορτώνονται σε καμιόνια με προορισμό τις φυλακές Χατζηκώστα και το στρατόπεδο Χαϊδαρίου. Τα ξημερώματα εκτελούνται 283 αγωνιστές με αναπηρία.

4 σχόλια:

e-h είπε...




Jewish Voice for Peace

There aren’t shortcuts to building true power— so we aren’t taking any in our DC work to win this simple policy change: the US should treat Palestinians and Israelis as equal people entitled to equal rights.
And this month, we crossed a major milestone for our still young Legislative Organizing Program: our 100th in-person legislative action of 2017! That means almost 3 times a week Congress is hearing from you— at town halls, in-district meetings, and protests.
And during this August recess we’ve flexed the power of that simple message to re-shape the debate over AIPAC’s Israel Anti-Boycott Act that seeks to criminalize boycotts of Israel or the illegal settlements, and shield the Israeli government from international grassroots pressure to abide by basic precepts of international law and human decency.
Will you help us kill this dangerous bill by closing out our August Recess Fund with an $8 donation?
The best case scenario? The Senate might not even take up this bill at all— meaning we win (or rather, free speech and the movement for Palestinian human rights wins).
But there’s definitely also a worst-case scenario: Republicans in Congress, increasingly desperate for any legislative “win” they can muster, force this unconstitutional attack on free speech and Palestinian human rights through to a vote as quick as they can when they get back to DC after Labor Day.
I trust this won’t surprise you to read: we can’t match AIPAC’s legislative firepower... yet. If they really, really want this to pass, I’m not sure we can stop them today. But I believe we definitively won the August Recess already— in no small part thanks to you.
And we’ve increased the cost to AIPAC dramatically, by peeling back progressive support for this terrible legislation.
We’ve turned Members of Congress and Senators against the bill through basic organizing: working the phones, generating media, and most of all, showing up again and again at town halls.
Working with partners at the US Campaign for Palestinian Rights, here is some of the progress we've made:
• Convinced Senator Elizabeth Warren to take a public position against the bill— the first time (!) this progressive giant has taken a stance with us and against the status quo in Israel/Palestine.
• In a town hall exchange at the end of July, a JVP member took Senator Kirsten Gillibrand to task for co-sponsoring the bill. Audience support was so loud (and pressure from activists up and down the state so strong) that she did the unprecedented and nearly unbelievable: as a Democratic Senator from New York State, she took her name off this AIPAC-sponsored bill.

e-h είπε...

• At a town hall in Seattle, there was also enough pressure that Representative Adam Smith pledged to take his name off the bill too.
But this isn’t enough. Can you add $8 today so we can:
• Finish Town Hall outreach strong with hundreds more outreach phone calls to help drive turnout. One of the most impressive facets of these town halls hasn’t just been JVP members getting up there to speak— it’s been the applause afterwards, showing these elected officials that equality in Israel/Palestine is something the progressive movement is getting behind.
• Be ready in September to continue pushing our representatives in DC with Capitol Hill visits, phone calls, emails, and more— making sure Gillibrand, Warren, Smith, and everyone else who’s woken up to the dangers of this bill stays firm in their commitment to free speech and the right to boycott.
• Get in front of progressives who should know better than to keep their names on this legislation and show them the changing tide— Senators like Richard Blumenthal (CT) and Maria Cantwell (WA), and Representatives like Ted Lieu (CA 33) and Richard Neal (MA 1). They need to hear from you that as they position themselves to claim progressive credibility, sticking with AIPAC is a bad choice.
Because that’s what this is really about: creating an alternative power base that elected officials can lean on when AIPAC comes knocking with their tired proclamations that support for Israeli policy is somehow a bipartisan issue.
We’re building a progressive movement around the simple idea that Palestinians and Israelis are equal people, entitled to equal rights— and everyone is invited to join in.
But we’re also not doe-eyed idealists here. We know that elected officials will get on board, just as soon as we apply enough pressure to make it “worth” their time.
Click here and help us build that pressure - your $8, or any gift you can share, is a real and impactful political act you can take right now to stand up for equality and justice for all people.
Thanks for all you’re doing,

e-h είπε...

Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη

Δεν υπάρχουν συντομεύσεις για την οικοδόμηση αληθινής εξουσίας - γι 'αυτό δεν παίρνουμε τίποτα στη δουλειά μας για να κερδίσουμε αυτή την απλή πολιτική αλλαγή: οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν τους Παλαιστινίους και τους Ισραηλινούς ως ίσους ανθρώπους που δικαιούνται ίσων δικαιωμάτων.
Και αυτό το μήνα, περάσαμε ένα σημαντικό ορόσημο για το ακόμη νέο μας πρόγραμμα νομοθετικής οργάνωσης: η 100η προσωπική μας νομοθετική δράση του 2017! Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 3 φορές την εβδομάδα το Κογκρέσο ακούει από εσάς - στις δημοτικές αίθουσες, στις συνεδριάσεις σε επίπεδο επαρχιών και στις διαμαρτυρίες.
Και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του Αυγούστου, κάναμε μια δύναμη αυτού του απλού μηνύματος για να επαναπροσδιορίσουμε τη συζήτηση για το νόμο του Ισραήλ κατά του μποϊκοτάζ του AIPAC, που επιδιώκει να ποινικοποιήσει τα μποϊκοτάζ του Ισραήλ ή τους παράνομους οικισμούς και να προστατεύσει την ισραηλινή κυβέρνηση από διεθνείς πιέσεις Να τηρούν τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Θα μας βοηθήσετε να σκοτώσουμε αυτό το επικίνδυνο νομοσχέδιο με το κλείσιμο του Ταμείου Αποθέματος Αυγούστου με δωρεά $ 8;
Το καλύτερο σενάριο; Η Γερουσία δεν θα μπορούσε να περασει το νομοσχέδιο αυτό καθόλου - δηλαδή κερδίζουμε (ή μάλλον η ελευθερία του λόγου και το κίνημα για τα Παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα κερδίζει).
Αλλά σίγουρα υπάρχει και ένα χειρότερο σενάριο: οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο, όλο και πιο απογοητευμένοι από κάθε νομοθετική "νίκη" που μπορούν να συγκεντρώσουν, αναγκάζουν αυτή την αντισυνταγματική επίθεση στην ελευθερία του λόγου και τα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα να ψηφίσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν όταν επιστρέψουν Στο DC μετά την Ημέρα της Εργασίας.
Πιστεύω ότι αυτό δεν θα σας εκπλήξει να διαβάσετε: δεν μπορούμε να ταιριάξουμε τη νομοθετική ισχύ της AIPAC ... ακόμα. Εάν πραγματικά θέλουν πραγματικά να περάσουν, δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε σήμερα. Πιστεύω όμως ότι κερδίσαμε οριστικά την μαχη του Αυγούστου - σε ελάχιστο μέρος χάρη σε σας.
Και αυξήσαμε δραματικά το κόστος για την AIPAC, αποφλοιώνοντας την προοδευτική υποστήριξη αυτής της τρομερής νομοθεσίας.
Έχουμε μετατρέψει τα μέλη του Κογκρέσου και των Γερουσιαστών ενάντια στο νομοσχέδιο μέσω της βασικής οργάνωσης: λειτουργώντας τα τηλέφωνα, δημιουργώντας στα μέσα ενημέρωσης και, πάνω απ 'όλα, εμφανίζοντάς τα ξανά και ξανά στις δημοτικές αίθουσες.
Εργαζόμενοι με τους εταίρους της αμερικανικής εκστρατείας για τα Παλαιστινιακά Δικαιώματα, εδώ είναι μερικές από τις προόδους που έχουμε σημειώσει:
• Η πεπεισμένη γερουσιαστή Elizabeth Warren να πάρει μια δημόσια θέση ενάντια στο νομοσχέδιο - η πρώτη φορά (!) Αυτός ο προοδευτικός γίγαντας έλαβε θέση μαζί μας και εναντίον του status quo στο Ισραήλ / Παλαιστίνη.

e-h είπε...

• Σε μια ανταλλαγή δημαρχείου στα τέλη Ιουλίου, ένα μέλος της JVP ανέλαβε τον γερουσιαστή Kirsten Gillibrand να αναλάβει καθήκοντα για τη συγχρηματοδότηση του λογαριασμού. Η υποστήριξη των ακροατών ήταν τόσο δυνατή (και η πίεση από τους ακτιβιστές πάνω και κάτω από το κράτος τόσο έντονη) που έκανε το πρωτοφανές και σχεδόν απίστευτο: ως Δημοκρατικός Γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη, πήρε το όνομά της από αυτό το νομοσχέδιο που χρηματοδοτήθηκε από την AIPAC.
• Σε δημαρχείο στο Σιάτλ, υπήρχε επίσης αρκετή πίεση που ο εκπρόσωπος Αδάμ Σμιθ υποσχέθηκε να πάρει και το όνομά του από το νομοσχέδιο.
Αλλά αυτό δεν αρκεί. Μπορείτε να προσθέσετε $ 8 σήμερα για να μπορέσουμε:
• Να τελειώσετε την προβολή του Δημαρχείου ισχυρά με εκατοντάδες επιπλέον τηλεφωνικές κλήσεις που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την προσέλευση. Μία από τις πιο εντυπωσιακές πτυχές αυτών των δημοτικών κτιρίων δεν ήταν μόνο τα μέλη της JVP να φτάνουν εκεί για να μιλήσουν - ήταν το χειροκρότημα αργότερα, δείχνοντας στους εν λόγω εκλεγμένους αξιωματούχους ότι η ισότητα στο Ισραήλ / Παλαιστίνη είναι κάτι που το προοδευτικό κίνημα είναι πίσω.
• Να είστε έτοιμοι το Σεπτέμβριο για να συνεχίσετε να πιέζετε τους αντιπροσώπους μας στο DC με επισκέψεις στο Capitol Hill, τηλεφωνήματα, ηλεκτρονικά μηνύματα και πολλά άλλα - βεβαιώνοντας ότι ο Gillibrand, ο Warren, ο Smith και όλοι όσοι ξυπνούν τους κινδύνους αυτού του νομοσχεδίου παραμένουν σταθεροί στη δέσμευσή τους Στην ελευθερία του λόγου και στο δικαίωμα του μποϊκοτάζ.
• Πάρτε μπροστά τα προοδευτικά άτομα που θα πρέπει να γνωρίζουν καλύτερα από το να κρατήσουν τα ονόματά τους σε αυτή τη νομοθεσία και να τους δείξουν τις μεταβαλλόμενες θεσεις όπως ο Richard Blumenthal (CT) και η Μαρία Cantwell (WA) και εκπρόσωποι όπως ο Ted Lieu (CA 33) Neal (ΜΑ 1). Πρέπει να ακούσουν από εσάς ότι καθώς θέτουν τους εαυτούς τους για να διεκδικήσουν προοδευτική αξιοπιστία, η προσκόλληση με το AIPAC είναι μια κακή επιλογή.
Γιατί αυτό ακριβώς είναι αυτό: δημιουργώντας μια εναλλακτική βάση εξουσίας που οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι μπορούν να στηρίζονται όταν η AIPAC χτυπά με τις κουρασμένες τους διακηρύξεις ότι η στήριξη για την ισραηλινή πολιτική είναι κατά κάποιο τρόπο ένα διμερές ζήτημα.
Κατασκευάζουμε ένα προοδευτικό κίνημα γύρω από την απλή ιδέα ότι οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί είναι ίσοι άνθρωποι, που δικαιούνται ίσα δικαιώματα - και όλοι καλούνται να συμμετάσχουν.
Αλλά δεν είμαστε και ιδεαλιστές εδώ. Γνωρίζουμε ότι οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι θα βρεθούν στο πλοίο, μόλις εφαρμοστούν αρκετές πιέσεις για να «αξίζουν» τον χρόνο τους.
Κάντε κλικ εδώ και βοηθήστε μας να οικοδομήσουμε αυτή την πίεση - τα $ 8 σας ή οποιοδήποτε δώρο που μπορείτε να μοιραστείτε είναι μια πραγματική και επίπονη πολιτική πράξη που μπορείτε να πάρετε τώρα για να υποστηρίξετε την ισότητα και τη δικαιοσύνη για όλους τους ανθρώπους.
Ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε,