Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Δευτερα 21 Αυγουστου 2017



Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017
Ελληνικός Στρατός: μη σου λάχει και μπλέξεις με του Παραλόγου τη θητεία...
Ο Ελληνικός Στρατός άλλαξε, μας λένε...
Έγινε πιο ανθρώπινος, εκσυγχρονίστηκε...
Αμ δε!
Φαντάροι μας καταγγέλλουν απίστευτες στιγμές του χακί Παραλόγου...
Συνάδελφοι στρατιώτες που την Παρασκευή ορκίστηκαν, την Πέμπτη φεύγουν με φύλλο πορείας για να παρουσιαστούν στις μονάδες τους την Παρασκευή το απόγευμα.
Προσέξτε: το φύλλο πορείας για να ταξιδεύσεις με τρένο και να φτάσεις στην συγκεκριμένη μονάδα της Ξάνθης προβλέπει ότι πρέπει να είσαι στην μονάδα μέχρι τις 17.00 μ.μ.
Αυτό το φύλλο πορείας έβγαλε το ΓΕΣ, γνωρίζοντας τα δρομολόγια -όπως είναι λογικό και αναμενόμενο-, άρα για αυτό καθόρισε και τα συγκεκριμένα χρονικά όρια.
Όμως, είπαμε: εδώ είναι το χακί Παράλογο.
Συνάδελφος στρατιώτης πρέπει να πάρει το τρένο από τον Πύργο που φεύγει τα μεσάνυχτα.
Το ταξίδι μέχρι την Ξάνθη διαρκεί 32 ώρες.
Άρα ο συνάδελφος θα φτάσει στην μονάδα που πήρε μετάθεση- επαναλαμβάνουμε, με το φύλλο πορείας του ΓΕΣ- μετά τις 17.00 το απόγευμα που αναφέρει το φύλλο πορείας.
Είναι Αυτονόητο ότι ο Διοικητής δεν πρέπει να απαιτήσει την Τιμωρία του συναδέλφου για την αργοπορεία, μετά την τρελή ταλαιπωρία που υπέστη.
Μήπως όμως το ΓΕΣ πρέπει επιτέλους να γίνει λίγο πιο υπεύθυνο και σοβαρό;
Μήπως;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ΛΕΕΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
20/08/2017
«Λόγω των εξαιρετικών σχέσεων με τις ΗΠΑ, πρέπει να μην είμαστε υπερβολικοί στις δηλώσεις μας για το ναζισμό» δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός τηλεπικοινωνιών και στενός συνεργάτης του Νετανιάχου, Αγιόμπ Κάρα.
Η κυβέρνηση Νετανιάχου, που αποτελεί το σημαντικότερο στρατηγικό σύμμαχο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Μέση Ανατολή, δεν έχει καταδικάσει την τρομοκρατική επίθεση στο Σάρλοτσβιλ, θεωρώντας ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ.
«Πρέπει να καταδικάσουμε τον αντισημιτισμό και κάθε ίχνος ναζισμού» σημείωσε ο Αγιόμπ Κάρα και έσπευσε να συμπληρώσει: «Όμως ο Τραμπ είναι ο καλύτερος Αμερικανός ηγέτης που έχει γνωρίσει ποτέ το Ισραήλ… ο Τραμπ είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του ελεύθερου κόσμου και δεν θα ανεχθούμε να τον βλάψει κανείς».
Από τη θέση του υπουργού τηλεπικοινωνιών ο Αγιούμπ Καρά έχει πρωτοστατήσει στο «μαύρο» που έριξε το Ισραήλ στον τηλεοπτικό σταθμό Al Jazeera.
Το 2010 είχε συναντηθεί με τον ηγέτη του αντισημιτικού και φιλοναζιστικού Κόμματος της Ελευθερίας στην Αυστρία, τον οποίο αποκάλεσε σημαντικό «φίλο του Ισραήλ».
Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιανίμ Νετανιάχου είχε επιχειρήσει να δώσει συγχωροχάρτι ακόμη και στον Αδόλφο Χίτλερ, σημειώνοντας ότι «ο Χίτλερ δεν ήθελε να αφανίσει τους Εβραίους αλλά να τους απελάσει». Για τη συγκεκριμένη του δήλωση ο Νετανιάχου είχε χαρακτηριστεί σαν «αρνητής του ολοκαυτώματος» από το Ισραηλινό καθηγητή ιστορίας στο Hebrew University του Ισραήλ, Μοσέ Ζίμερμαν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΥΡΙΑΚΉ, 20 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2017
"Τα Νέα" ως προπαγανδιστικό φυλλάδιο της ΝΔ;
«Τα Νέα» κυκλοφόρησαν ξανά χθες και το «Βήμα» σήμερα, υπό νέα ιδιοκτησία. Ο δεύτερος νέος μεγάλος παίκτης στα ΜΜΕ, ο Ι. Σαββίδης ανακοίνωσε ότι... θα επανεκδώσει το «Έθνος» και τα άλλα έντυπα των εκδόσεων Μπόμπολα, του δεύτερου ιστορικού εκδοτικού συγκροτήματος που κατέρρευσε λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της φούσκας των ελληνικών ΜΜΕ. Θα είναι όμως καλύτερη ή χειρότερη ηενημέρωση των Ελλήνων πολιτών με τα νέα σχήματα;
Με ένα κοινό άρθρο στις 2 εφημερίδες του, ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, Βαγγέλης Μαρινάκης, επιχειρεί να διασκεδάσει τις υπόνοιες που δημιουργεί η παρουσία του σταΜΜΕ, με δεδομένες τις σχέσεις του με την ηγεσία της ΝΔ και την οικογένεια Μητσοτάκη. Υπόσχεται ανεξάρτητη ενημέρωση, τεκμηριωμένη και ευπρεπή γνώμη χωρίς φανατισμό και προάσπιση των αρχών της Δημοκρατίας.
Όμως τα πρώτα δείγματα των δύο εφημερίδων που επανεκδόθηκαν, τις εμφανίζουν να κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με αυτή που είχαν πριν από τη σύντομη διακοπή της έκδοσης τους. Τα «Νέα» συνέχισαν τη μονομερή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης,παραπέμποντας περισσότερο σε προπαγανδιστικό φυλλάδιο παρά σε «ανεξάρτητη ενημέρωση χωρίς φανατισμούς», όπως επαγγέλλεται ο νέος ιδιοκτήτης στο άρθρο του. Ακόμη και ο Κ. Λαλιώτης βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής, έστω καιμπαγιάτικης, επειδή θύμισε πριν 10 μέρες τις αντιδεξιές καταβολές του ΠΑΣΟΚ.
Το σημερινό «Βήμα» είναι λιγότερο επιθετικό, αλλά και πάλι για τη μεν κυβέρνηση προαναγγέλλεται ότι ανεβαίνει «στη ΔΕΘ με κούφιο success story» την ίδια στιγμή που τα σχέδια της ΝΔ παρουσιάζονται με «αντικειμενικό» τρόπο, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά στις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη στο θέμα των πυρκαγιών.
Ο κ. Μαρινάκης υποστηρίζει στο άρθρο του ότι δεν έχει επιχειρηματικά συμφέρονταστην Ελλάδα και άρα δεν έχει «δεσμεύσεις απέναντι στον οιονδήποτε». Όμως και οΟλυμπιακός είναι και μια επιχείρηση, η ποδοσφαιρική πορεία της οποίας -ειδικά στην Ελλάδα- εξαρτάται και από τις πολιτικές διασυνδέσεις. Είναι άλλωστε από τους λίγουςεπιχειρηματίες, που απασχόλησε τη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Ένα είναι το μοναδικό κριτήριο για το αν ο νέος εκδότης εννοεί όσα γράφει: οι εφημερίδες του θα πρέπει να επιστρέψουν στους αναγνώστες στους οποίουςπαραδοσιακά απευθύνονταν, αυτούς δηλαδή που ανήκουν στη δημοκρατική παράταξη και τη κεντροαριστερά. Η σχεδόν πλήρης ταύτιση με τη ΝΔ ήταν άλλωστε μια βασική αιτία της κυκλοφοριακής τους κατάρρευσης.
Το ίδιο κανονικά θα πρέπει να γίνει με το «Έθνος» του κ. Σαββίδη, που επίσης είχε παρατήσει το παραδοσιακό κοινό του, γέρνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη κυβέρνηση. Διαφορετικά οι εφημερίδες δεν θα ανακάμψουν ποτέ, εδραιώνοντας συγχρόνως την πεποίθηση ότι οι νέοι εκδότες δεν μπήκαν στο χορό «Για την ελευθεροτυπία ρε γαμώτο»...
Σχολιο.-  Υπήρξε ένας σύμβουλος και είπε του Μαρινάκη να αγοράσει το πιεστήριο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, αλλά τα έντυπά του τυπώνονται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Υπήρξαν και άλλοι σύμβουλοι μεγαλοδημοσιογράφοι και του είπαν ότι «ανεξάρτητη ενημέρωση χωρίς φανατισμούς» είναι να λιβανίζεις τη Ν.Δ. και το Μητσοτάκη σε καθημερινή βάση. Και ο ένας σύμβουλος γνωρίζει από τεχνικά θέματα και οι άλλοι από ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Λεφτά έχει ο πρόεδρος, θα μάθει.........




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι έλληνες φασίστες και φιλελέδες δεν θα θέσουν ζήτημα Τσαμουριάς; Από κει εκτοπίστηκε στην Αλβανία το σύνολο του πληθυσμού των Τσάμηδων, επειδή μεγάλο μέρος τους συνεργάστηκε με τους ιταλούς και γερμανούς κατακτητές.
Δεν πιστεύω να τους εμποδίζει το ότι τους εκτόπισε ο Ζέρβας κι όχι οι κομμουνιστές! Αφού αυτοί γενικώς είναι ευαίσθητοι σε τέτοια ζητήματα. Με τους Τάταρους της Κριμαίας, τους Εσθονούς, τους Γερμανούς του Βόλγα. Γιατί όχι και με τους Τσάμηδες;
Σχολιο.-  Το τραγικο ΔΕΝ είναι οτι θελουν φυσιολογικα (αφου είναι αντιθετοι, εχθροι) να χτυπήσουν τον κομμουνισμό, το φοβερό είναι οτι θελουν να ξεπλύνουν το βρωμοπαιδό τους τον φασισμό ... και να τον φέρουν ίσα βάρκα ίσα νερα με τον κομμουνισμό, να τον απαλλάξουν απο κάθε ιστορική ενοχή και απερισπαστοι, νεοφιλελεδες και δεξιοί να τον ξαναχρησιμοποήσουν ενάντια στην ανθρωπότητα. Για τόσο καραγκιόζηδες τυχοδιώκτες μιλάμε ..




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΓΩΣΕ Η ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ
Το Μεγάλο Κόλπο Μπόμπολα, Σαββίδη, Μάρη
Kαι ο Μήτσος Φούντας από την Δραπετσώνα
18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 18:08
Είσαι ο Μπόμπολας και όχι ο ταλαίπωρος φίτσουλας ο καφενόβιος που ψήφισες Σύριζα γιατί πίστεψες σε κάποια ιδανικά. Ως Μπόμπολας έχεις συνεταιράκι στις στοιχηματικές μπίζνες τον στοιχηματζή Μάρη. Στο μεταξύ εσύ ο Μπόμπολας που έπαιξες σκληρά υπέρ του Σύριζα χρωστάς μόνο για τον Πήγασο 172 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνεια και δεν τα αποπληρώνεις.
Στη Δραπετσώνα τώρα ο Μήτσος  Φούντας σηκώνεται κάθε πρωί στις 4 τα χαράματα (πάγωσε η τσιμινιέρα), για να πιάσει δουλειά πρωινή βάρδια στο χυτήριο. Με το στανιό και με πολλές υπερωρίες φέρνει στο σπίτι στο τέλος του μήνα 700 ευρώ.
Η Σούλα, η γυναίκα σου, κάνει κάθε μέρα το θαύμα της Κανά για να ταίσει με 50 γραμμάρια ρύζι και 150 γραμμάρια ψωμί 4 στόματα.
Ο Μπόμπολας λοιπόν ο ολιγάρχης που χρωστάς 170 εκατ. ευρώ στις τράπεζες πουλάς στον Ιβάν Σαββίδη τα σήματα των χρεοκοπημένων εφημερίδων του Πήγασου, «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» καθώς και την εφημερίδα Ημερησία έναντι τιμήματος 3 εκατομμυρίων ευρώ και 580.000 ευρώ αντίστοιχα!!!!
Δηλαδή στην πραγματικότητα έχεις βαρέσει κανονιά το θαλασσοδάνειο των 170 εκατ. ευρώ μέρος του οποίου καλείται να πληρώσει ο Μήτσος ο Φούντας από την Δραπετσώνα, ο γιος του Μήτσου Φούντα και το δέκατο τρισέγγονο της οικογένειας που ξεκίνησε με πατριάρχη τον Μήτσο τον Φούντα-τον μεγάλο μαλάκα από την Δραπετσώνα που ψηφίζει Σύριζα.
Επειδή όμως εσύ ο Μπόμπολας δεν θέλεις να χάσεις τον έλεγχο των εφημερίδων (άσχετα αν τις διαβάζει κανείς) που πούλησες τάχα μου στον Ιβάν Σαββίδη βάζεις τον συνεταίρο σου στοιχηματζή Μάρη να αναλάβει το management του εκδοτικού σχεδίου του Ιβάν Σαββίδη!
Ετσι και τα χρέη των 170 εκατ. ευρώ ξεφορτώνεσαι και τα φορτώνεται ο Μήτσος Φούντας από την Δραπετσώνα και ο έλεγχος των εφημερίδων παραμένει στα χέρια σου.
Πάμε παρακάτω.
Με τον ίδιο τρόπο είναι πολύ πιθανό σε δύο χρόνια από σήμερα ο Σταύρος Ψυχάρης να αγοράσει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη με 5-6 εκατ. ευρώ τον ΔΟΛ ο οποίος χρωστούσε 250 εκατ. ευρώ αλλά πέρασε στα χέρια του εφοπλιστή με 22 εκατ. ευρώ.
Ο Ψυχάρης θα μπορούσε να πάρει πίσω τον ΔΟΛ με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και εγγυήτρια την Ντόρα.
Τα 250 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ θα τα πληρώσει η οικογένεια του μαλάκα του Μήτσου Φούντα από την Δραπετσώνα.
Θεικό ε;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλήθεια είναι. Ο Δημήτρης Κουρούκλης, πατέρας της Ζωής Λάσκαρη -τον οποία η ίδια δεν πρόλαβε να γνωρίσει- ήταν αξιωματικός του στρατού, βασιλόφρονας και συνεργάτης των Γερμανών, που εκτελέστηκε από τον ΕΛΑΣ. Όπως και ο πατέρας της Αλίκης Βουγιουκλάκη ήταν στέλεχος φασιστικής μεσοπολεμικής οργάνωσης και επί Κατοχής νομάρχης Αρκαδίας. Κι αυτός, επίσης, εκτελέστηκε από τον ΕΛΑΣ.
Αν -ανεξαρτήτως άλλων ζητημάτων και απόψεων- κρίνουμε και καταδικάσουμε τη Λάσκαρη και τη Βουγιουκλάκη εξαιτίας των πατεράδων τους, ας αρχίσουμε να τιμούμε και τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ο πατέρας του, καθηγητής της Ιατρικής Πέτρος Κόκκαλης, ήταν εμβληματική μορφή του κομμουνιστικού κινήματος και υπουργός των κυβερνήσεων των βουνών.
Σχολιο.- Στην τελική και τον πατέρα του Θ αγγελόπουλου τον πήρανε οι κομμουνιστές και τον έστειλαν στη σιβηρία να σπάει πέτρες, και μάλιστα τον κατέδωσε ο θειος του. Με τις ταινίες του ο αγγελόπουλος πολέμησε ενάντια σε αυτό που υπερασπιζόταν ο πατέρας του...  το έχω διαβάσει σε συνέντευξη του αγγελόπουλου. Κ εγώ δεν το εχω ψάξει να δω που ακριβώς τον είχαν κρατούμενο, αλλά γύρισε στην ελλάδα κ στην οικογένειά του μετά από 5 χρόνια.
Σχολιο.-  Επίσης να αρχίσουμε να τιμούμε και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, μιας και ο πατέρας του Ζώρας Μελισσανίδης ήταν αντάρτης στον ΕΛΑΣ, συνελήφθη από τους Γερμανούς και γλύτωσε την εκτέλεση επειδή δραπετευσε. Δεν γλύτωσε όμως από το μετεμφυλιακό κράτος το οποίο τον εξόρισε στην Τρίπολη και αλλού.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραχώρηση εκτάσεων γης σε 1.500 πρόσφυγες σε Βοιωτία και Μακεδονία
Ύστερα από τα συσσίτια, τα διαμερίσματα, τα επιδόματα, τις πιστωτικές κάρτες κτλ, η κυβέρνηση προβαίνει σε ενα βήμα παραπέρα. Όπως αναφέρεται στις εφημερίδες υπάρχει ήδη πυρετώδης συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να κανονιστούν τα διαδικαστικά, ώστε να δοθούν εκτάσεις γης στη Βοιωτία και την Μακεδονία σε 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες και να γίνει και η εκμάθηση σχετικά με την καλλιέργειά της.
Φυσικά, η συνεργασία των υπουργείων σε αυτή την κατεύθυνση δεν πρόκειται να μείνει στα τρία υπουργεία. Συντόμως θα μπει σε αυτήν και το υπουργείο οικονομικών, προκειμένου να ελαφρύνει τους πρόσφυγες από την βαριά φορολογία.
Επίσης, μία άλλη διάσταση που αναμένεται να λάβει η συνεργασία των υπουργείων είναι η παράδοση σε πρόσφυγες των κτημάτων που χάνουν οι Έλληνες λόγω χρεών. Αυτά όλα προφανώς αποτυπώνονται ως συνέχεια της αντίληψης της συγκυβέρνησης περί προσφύγων «επενδυτών».
Αναμένεται κύμα αντιδράσεων για αυτήν την ομολογουμένως ρηξικέλευθη και πρωτοφανή ενέργεια της κυβέρνησης
H ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ....




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τις διώξεις των ναζί από την ΕΣΣΔ τις βλέπουν ως εγκλήματα στη Δύση που έκαναν τον ναζί στρατηγό Adolf Heusinger αρχηγό του ΝΑΤΟ.
Σχολιο.-  παντα υπηρχε αντικομμουνισμος στις δυτικες δηθεν πολιτισμενες χωρες. Τωρα πιο πολυ ομως στις ανατολικες.
Σχολιο.-   Πανε να ανατρεψουν και να ξαναγραψουν την ιστορια οπως τους συνφερει !!!!!τι θα κανουν? Θα γκρεμισουν και τους φουρνους ? Και θα διαγραψουν τα εκατομμυρια τον νεκρων ? Αισχος !!!!!!
Σχολιο.- Την έχουν ξανά γράψει απο τότε που έπεσε η εσσδ
Σχολιο.- Όχι μόνο αυτόν. Μάζεψαν όλους του εγκληματίες «επιστήμονες» από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έκαναν πειράματα πάνω σε ζωντανούς ανθρώπους και τους χρησιμοποίησαν για την ανάπτυξη των επιστημών τους...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Στην κεντρική Συρία υπάρχει ήδη ένας περικυκλωμένος θύλακας του ΙΚ και μετά από μια πετυχημένη αεραπόβαση Σύριων καταδρομέων πριν λίγες μέρες άμεση απειλή περικύκλωσης και του ανατολικού κομματιού της. Οι ΗΠΑ έχουν λόγους να διασώσουν το ΙΚ από τη δημιουργία δεύτερου περικυκλωμένου θύλακα (ίσως έχουν δικούς τους εκεί) και να καθυστερήσουν την προέλαση προς το Ντέιρ Εζζόρ....Η δήλωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από την Συρία μετά την ήττα του ΙΚ είναι αντιφατική με τις πράξεις. Φαίνεται πως υπάρχει έντονη διαμάχη στις ΗΠΑ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΠ-ΜΟΛΟΤΟΦ
Εδώ κι αν γίνεται σπέκουλα! Εδώ κι αν δίνει τα ρέστα του κάθε απίθανος που νιώθει την ανάγκη να κατατροπώσει τον κομμουνισμό! Κάποιοι απ' αυτούς είναι απλώς ανόητοι, που μέσα στην άγνοιά τους κάνουν τους εξυπνάκηδες. Οι άλλοι είναι απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας. Έτσι, κάνουν πως δεν ξέρουν ότι:
- Το σύμφωνο μη επίθεσης μεταξύ δύο χωρών δεν σημαίνει συμμαχία. Δεν συμμάχησε η ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία. Υπέγραψαν συμφωνία ότι καμιά από τις δυο δεν θα επιτεθεί στην άλλη. Κι αυτό εξυπηρετούσε την ΕΣΣΔ γιατί απομάκρυνε τον κίνδυνο άμεσης επίθεσης εναντίον της, που είχε ενισχυθεί μετά από τη Συμφωνία του Μονάχου, με την οποία οι Αγγλογάλλοι αναγνώρισαν τη γερμανική κατοχή στην Τσεχοσλοβακία. Ελπίζοντας πως έτσι διευκολύνουν μια ενδεχόμενη γερμανική επίθεση κατά της ΕΣΣΔ.
Όποιος μιλάει για το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ αποσιωπώντας το Μόναχο, είναι είτε ανόητος είτε απατεώνας.
- Με την επίθεση της Γερμανίας κατά της Πολωνίας δεν μοιράστηκαν τα πολωνικά εδάφη μεταξύ Γερμανών και Σοβιετικών. Οι Σοβιετικοί κατέλαβαν τα εδάφη της Λευκορωσίας τα οποία είχε καταλάβει η Πολωνία το 1921. Αυτός ήταν ένας από τους όρους του Συμφώνου, ώστε σε ενδεχόμενη γερμανική επίθεση να είναι πιο δύσκολη η προσέγγιση στη Ρωσία και τη Μόσχα. Αποτελούσε την εγγύηση της Γερμανίας προς την ΕΣΣΔ πως δεν σχεδίαζε επίθεση εναντίον της.
- Δεν νοείται συμμαχία όταν το ένα από τα δύο μέρη επιτίθεται σε χώρες συμμάχους του άλλου. Γιατί αυτό συνέβη με τη σοβιετική επίθεση και κατάληψη της Λιθουανίας και της Λετονίας, όπως και με την επίθεση κατά της Φινλανδίας, που είχαν φιλογερμανικό προσανατολισμό και συνιστούσαν απειλή για την ΕΣΣΔ σε περίπτωση γερμανικής επίθεσης.
- Είναι ακριβώς αυτές οι επιθέσεις που καθιστούν έωλη την άποψη πως τάχα η ΕΣΣΔ είχε επαναπαυτεί μετά την υπογραφή του Συμφώνου.
Σχολιο.-  Στις βαλτικές χώρες και στη Φινλανδία οι κυβερνήσεις περέμεναν φιλογερμανικές. Η ΕΣΣΔ αξιοποίησε την εμπλοκή της Γερμανίας στο δυτικό μέτωπο για να τις εξουδετερώσει.
Σχολιο.-  Τα λαϊκά μέτωπα είχαν αποτύχει ήδη. Γιαυτο αλλαξε η γραμμη της ΚΔ. Ήττα στην Ισπανία, διάλυση στη Γαλλία και το Κ.Κ. εκτός νόμου κ.λπ. Η αναφορά της Κ.Δ. στον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου δεν εμπόδισε ούτε το Κ.Κ. Κίνας να συνεχίσει τον πόλεμο κατά των Ιαπώνων εισβολέων ούτε τα Κ.Κ. της Ελλάδας και της Γιουγκοσλαβίας να αντιταχθούν στην ιταλική και γερμανική (το πρώτο) στη γερμανική εισβολή (το δεύτερο). Και ο πόλεμος όντως είχε και ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα. όσο διεξαγόταν μεταξύ ιμπεριαλιστικών χωρών.
Σχολιο.-  Δεν θα χαρακτήρισα ανίκανη μια ηγεσία όπως της ΕΣΣΔ που καθοδήγησε νικηφόρα τον μεγαλύτερο πόλεμο της ιστορίας. Και τον πιο κρίσιμο για την τύχη της ανθρωπότητας. Πέραν της όποιας κριτικής της ασκώ σε μια σειρά ζητήματα.
Μάλλον δεν έχουμε εικόνα της τότε πραγματικότητας. Τι σήμαινε στρατός ενός ναζιστικού καθεστώτος όπου τα πάντα υποτάχθηκαν από το 1933 στην προετοιμασία για πόλεμο και τι σε μια χώρα όπου μόλις στα μέσα της δεκαετίας του '30 η βιομηχανική παραγωγή ξεπέρασε την αγροτική. Και με τεράστιες παροχές σε πληθυσμούς μέχρι τότε εξαθλιωμένους κ.λπ. κ.λπ. Δεν είναι όλα ζήτημα βούλησης των ηγεσιών... Και να μην ξεχναμε ότι χωρες μεγαθηρια της Δυσης, όπως η Γαλλια, κατακτηθηκαν μεσα σε ένα μηνα από τα ναζιστικα στρατευματα, με τον γρηγορο πολεμο του Χιτλερ (Μπλιτσκρικ). Και δε μιλαμε για τις μικρες όπως Βελγιο, Ολλανδια, Δανια, Νορβηγια που υποταχθηκαν σε  λιγες ωρες.
Σχολιο.-  δεν απομάκρυνε τον κίνδυνο άμεσης επίθεσης εναντίον της μόνο από τους ναζί αλλά δεν επέτρεπε να της επιτεθεί και η Ιαπωνία-όπως είχε σκοπό- ενώ είχε ήδη ανοιχτό μέτωπο με την Φινλανδία. Στην ουσία απέφυγε τριπλό μέτωπο σε περίοδο που δεν ήταν και καλά προετοιμασμένη για πόλεμο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλη η περιβόητη τεχνολογική μας πρόοδος -ο ίδιος ο πολιτισμός μας- είναι σαν ένα τσεκούρι στα χέρια ενός ψυχοπαθούς.
Αλβέρτος Αϊνστάιν




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κυπρος. Το μοναδικο κατεχομενο κρατος στον κοσμο που χορηγει ηλεκτρικο ρευμα στον κατακτητη του για να φωτιζει τα συμβολα του…
ΞΑΝΑ... ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!...
Περιμένουν... οδηγίες οι κυβερνώντες από τον Ακιντζί για να συνεχίσουν να ηλεκτροδοτούν το έκτρωμα στον Πενταδάκτυλο...
Το σύστημα ηλεκτροδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι συνδεδεμένο με το μέρος του συστήματος στα κατεχόμενα το οποίο ελέγχει το ψευδοκράτος, κάτι το οποίο έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο, εκτός κι αν δοθούν περεταίρω οδηγίες.
"Ερωτηθείς σχετικά με το αν, λόγω του καύσωνα, έχει ζητηθεί βοήθεια από τα κατεχόμενα, ο κ. Ασιήκαλης απάντησε αρνητικά. Ωστόσο, τόνισε ότι το σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι συνδεδεμένο με το μέρος του συστήματος στα κατεχόμενα το οποίο ελέγχει το ψευδοκράτος, κάτι το οποίο έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο, εκτός κι αν δοθούν περεταίρω οδηγίες.
«Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα επάρκειας στα κατεχόμενα. Όταν μας ζητήθηκε πέρσι, που υπήρχαν συγκεκριμένα προβλήματα, συνδεθήκαμε. Έπειτα, από τα κατεχόμενα ζήτησαν να παραμείνουν συνδεδεμένα, σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια, όπως κι έγινε», είπε."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επειδή απέναντι στην επικοινωνιακή καταιγίδα πρέπει να μην ξεχνάμε:
- Το φασιστικό, αντικομμουνιστικο Συνέδριο δεν το διοργανώνει η Εσθονία, το διοργανώνει η ΕΕ στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας προσπάθειας να κεφαλαιοποιήσει ιδεολογικά τα κέρδη της πολιτικής κυριαρχίας. Όσο πιο ακροδεξια στρέφεται η ΕΕ λόγω της κρίσης, τόσο πιο ακραίες μορφές θα παίρνει η προσπάθεια αυτή. Η προεδρευουσα της ΕΕ Εσθονία δεν επιλέχτηκε τυχαία καθώς είναι η χώρα με την απόλυτη ταύτιση με τους ναζιστές. Προεδρευουσα της ΕΕ όμως, σιγά μην γινόταν τέτοια Κίνηση χωρίς την έγκριση των γερμανών...
- Κατά συνέπεια οι αντιδράσεις του κοντονη είναι λογικές, δεν αντέχει ακόμα κι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο φασισμό! Για την ΕΕ φυσικά κουβέντα, βολικός εχθρός η Εσθονία. Της Αριστεράς οι αντιδράσεις λογικές με δόσεις ηθικής! Ζητάμε δημοκρατική ευαισθησία από τους φασίστες της ΕΕ? Τι μας φαίνεται περίεργο? Την ιστορία τη γράφουν οι νικητές, αυτήν τη στιγμή νικητές είναι αυτοί,. Χτυπούν δε πάντα αυτό που φοβούνται, παρά τη νικη τους η κρίση Είναι τέτοια που το φάντασμα πλανάται συνεχώς... Αν θα πάψει να είναι φάντασμα και πάρει σάρκα και οστά, αυτό αφορά την αριστερά η, ορθότερα, μια άλλη, αναγεννημένη αριστερά!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ρωσική αεροπορία εξουδετέρωσε 200 τζιχαντοφασιστες έξω από την Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017, 10:25
Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή με τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού κράτους που κατευθύνονταν προς τη συριακή πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ και σκότωσαν περισσότερους από 200 τρομοκρατες της συμμοριας, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Το Ισλαμοφασιστικό κράτος συγκεντρώνει τις δυνάμεις του γύρω από την Ντέιρ αλ-Ζορ, αφότου απωθήθηκε από τα νότια της επαρχίας της Ράκα και τα δυτικά της επαρχίας της Χομς από τις συριακές χερσαίες δυνάμεις και τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, σύμφωνα με το υπουργείο.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας κατέστρεψαν και τον στρατιωτικό εξοπλισμό των τζιχαντοφασιστών, αλλά δεν διευκρινίζει πότε σημειώθηκε το πλήγμα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Άσαντ: Αποτρέψαμε τα σχέδια της Δύσης
 Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017, 17:31
Η μάχη συνεχίζεται δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, λέγοντας ότι μολονότι η χώρα του απέτρεψε τα σχέδια της Δύσης για την ανατροπή του, ο στρατός δεν έχει ακόμη νικήσει τους ηττημένους τρομοκρατες και ότι η μάχη συνεχίζεται.
Σε ομιλία του προς τα μέλη του διπλωματικού σώματος, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Σύρος πρόεδρος είπε ότι μολονότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι πλησιάζει η νίκη, μετά από εξίμισι χρόνια  πολέμου των αποικιοκρατων μεσω των ισλαμοφασιστων τους, «η μάχη συνεχίζεται». «Το πού θα πάμε μετά και αν θα καταστεί δυνατόν να μιλήσουμε για νίκη... αυτό είναι άλλο θέμα», πρόσθεσε.
Όπως είπε, η άμεση οικονομική, πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη που παρείχαν στη Δαμασκό το Ιράν, η Ρωσία και η σιϊτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου επέτρεψε να σημειωθούν νίκες στο πεδίο των μαχών αλλά και να ελαττωθεί το βάρος του πολέμου. Η παύση των εχθροπραξιών, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Μόσχας, βοήθησε να τερματιστεί η αιματοχυσία και ανάγκασε τους τρομοκράτες να παραδώσουν τα όπλα τους και να τους δοθεί αμνηστία από το κράτος», συνέχισε.
Αναφερόμενος στις διπλωματικές σχέσεις της Συρίας με τον υπόλοιπο κόσμο, ο Άσαντ είπε ότι οι χώρες που επιθυμούν να ξανανοίξουν την πρεσβεία τους στη Δαμασκό ή να συνεργαστούν με τη Συριακη Δημοκρατια  θα πρέπει να διακόψουν «κάθε σχέση με την τρομοκρατία». Η Συριακη Δημοκρατια χαρακτηρίζει τρομοκράτες τόσο τους ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων όσο και τους τζιχαντοφασιστες.
«Δεν είμαστε απομονωμένοι, όπως νομίζουν. Η αλαζονεία τους τούς κάνει να πιστεύουν κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τις πρεσβείες τους στη Δαμασκό όταν ξέσπασε ο αποικιοκρατικος πόλεμος που εκαναν εναντιον τηςΣυριας, το 2011.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επίθεση με ρουκέτα σε Διεθνή Έκθεση στην Δαμασκό
Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017, 16:25
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ρουκέτα που έπληξε σήμερα τη Διεθνή Έκθεση της Δαμασκού, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς και τέσσερις τραυματίες, επικαλούμενο μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας. Η πηγή αυτή υποστήριξε ότι για τον βομβαρδισμό ευθύνονται «ένοπλες ομάδες» από την Ανατολική Γούτα.
Η δημόσια τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι η ρουκέτα έπεσε κοντά στην είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης, της σημαντικότερης οικονομικής εκδήλωσης στη χώρα, που φέτος άνοιξε τις πύλες της για πρώτη φορά από το 2011.
«Ετοιμαζόμασταν να υποδεχθούμε τους επισκέπτες όταν άκουσα μια έκρηξη (...) μετά είδα καπνούς από την πλευρά της εισόδου» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιγιάντ Τζάμπερ, ένας 39χρονος Σύρος που ήταν υπεύθυνος για ένα περίπτερο με υφάσματα.
Ο χώρος της Διεθνούς Έκθεσης βρίσκεται στα νοτιοανατολικά προάστια της Δαμασκού, πολύ κοντά στην Ανατολική Γούτα. Οι αρχές είχαν αποφασίσει να οργανώσουν ξανά την Έκθεση, θεωρώντας ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι πλέον ήρεμη. Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Συριακη Δημοκρατια  του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ δεν έχουν προσκληθεί, όμως ορισμένες δυτικές εταιρείες μετέχουν στην έκθεση.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο φασισμος δεν έρχεται απ' το μέλλον
"...Ο «εχθρός» όμως παραμένει ο «ξένος» και όχι ο καπιταλισμός. «Οταν βρέθηκα τελευταία φορά στην Εσθονία, στο Τάλιν», συνεχίζει ο Ντολγκατσόφ, «πήγα σε ένα μικρό εστιατόριο στην Παλιά Πόλη. Παρήγγειλα. Ο σερβιτόρος με παρακάλεσε να φύγω. Ευγενικά, χωρίς ερωτήσεις. Απλά, είπε, σε εκείνο το μέρος έρχονται μόνο Εσθονοί. Τα εστιατόρια για τους Ρώσους είναι στην άλλη πλευρά του δρόμου..» "



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
ΚΚ Βενεζουέλας: Εκτιμήσεις της 4ης Ολομέλειας της ΚΕ για τις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση και τα καθήκοντα του κόμματος

Για την εθνική ηγεσία του PCV, η εκλογική διαδικασία, η εγκαθίδρυση και η έναρξη λειτουργίας της Συντακτικής Συνέλευσης, αποτελούν μια “νίκη του λαού μας ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική που υλοποίησε τη γραμμή της αντιδραστικής βίας προσπαθώντας να εμποδίσει τις εκλογές της 30η Ιουλίου “, δήλωσε ο Όσκαρ Φιγκέρα,Γενικός Γραμματέας του PCV.

Καράκας, 8 Αυγούστου. 2017, Tribuna Popular - Το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PCV), έδωσε στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις της 4ης Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Αυγούστου, για τα αποτελέσματα των εκλογών για την σύσταση της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης (ANC), καθώς και τις προοπτικές και προειδοποιήσεις που πρέπει να εκτιμήσει ο εργαζόμενος λαός, οι λαϊκές και επαναστατικές οργανώσεις, με αφορμή αυτόν τον σημαντικό σταθμό.
Για την εθνική ηγεσία του PCV, η εκλογική διαδικασία, η εγκαθίδρυση και η έναρξη λειτουργίας της Συντακτικής Συνέλευσης,αποτελούν μια “νίκη του λαού μας ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική που υλοποίησε τη γραμμή της αντιδραστικής βίας προσπαθώντας να εμποδίσει τις εκλογές της 30η Ιουλίου “, δήλωσε ο Όσκαρ Φιγκέρα,Γενικός Γραμματέας του PCV.
Οι κομμουνιστές της Βενεζουέλας επαναλαμβάνουν ότι αυτή η αντιιμπεριαλιστική νίκη του λαού της Βενεζουέλας – και όχι μόνο του Τσαβισμού- μπορεί να είναι εφήμερη αν η Συντακτική Συνέλευση περιοριστεί μόνο στην προσπάθεια να επιφέρει αλλαγές στο πολιτικό εποικοδόμημα της χώρας, αν η Συντακτική Συνέλευση δεν είναι ικανή να πάρει αμέσως ένα σύνολο μέτρων και ενεργειών που στοχεύουν στα βασικά προβλήματα του λαού μας.
“Αν μείνει εκεί, σε αυτό το επίπεδο επιφανειακής δράσης, αυτό θα σήμαινε ένα σημαντικό άλμα (πίσω) στην απάντηση του λαού μας ενάντια στην αντιδραστική βία και θα διαλυθεί στο παιχνίδι της γραφειοκρατίας, η οποία επίσης θα επιβληθεί στη Συντακτική Συνέλευση”, σημείωσε ο κομμουνιστής ηγέτης. Προειδοποίησε επίσης “Στη Συντακτική Συνέλευση, προειδοποιούμε τους βουλευτές να διατηρήσουν τους δεσμούς με τις μάζες, με τον λαό, να κινητοποιούνται από τις θέσεις και τις προτάσεις του λαού μας, τόσο σε εδαφικό όσο και σε κλαδικό επίπεδο, που φτάνουν στη Συντακτική Συνέλευση”.

Λαϊκή πίεση στις Λαϊκές Συντακτικές Συνελεύσεις

Ο Φιγκέρα επεσήμανε ότι τέθηκαν πολλά καθήκοντα στους κομμουνιστές, από τα οποία το σημαντικότερο είναι “να εντείνουν τις προσπάθειες στο λαϊκό επαναστατικό κίνημα, στο πλαίσιο της επαναστατικής εργατικής, αγροτικής, λαϊκής και κοινοτικής συμμαχίας, να προωθήσουν την πραγματοποίηση των Συντακτικών Συνελεύσεων σε εδαφικό και παραγωγικό επίπεδο αλλά και την λαϊκή πίεση στην Εθνική Συντακτική Συνέλευση, για να ληφθούν άμεσα μέτρα και συντακτικές πράξεις που θα χτυπούν το υψηλό κόστος ζωής, την κερδοσκοπία, την διαφθορά, την ανασφάλεια και θα προστατεύουν τα εργατικά δικαιώματα που καταπατούνται, όπως αυτό της εργασιακής σταθερότητας”.
Για το PCV, ένα από τα μέτρα που πρέπει να πάρει η Συντακτική Συνέλευση είναι να διατάξει την αποκατάσταση όλων των εργαζομένων που έχουν εντολή επαναφοράς και οι εργοδότες (ιδιώτες και δημόσιο) δεν έχουν συμμορφωθεί με αυτές τις αποφάσεις, να εγκαθιδρύσει μηχανισμούς για το χτύπημα των αποθησαυριστών και των κερδοσκόπων, με λαϊκή και εργατική συμμετοχή, να πάρει μέτρα απαλλοτρίωσης των μονοπωλίων, τα οποία είναι οι βασικοί υπεύθυνη για την κερδοσκοπία.

Υποστήριξη της Ταξικής Συνδικαλιστικής Εθνοσυνέλευσης

Τέλος, ο Φιγκέρα δήλωσε ότι οι δυνάμεις των κομμουνιστών θα ενταχθούν ενεργά στην Ταξική Συνδικαλιστική Εθνοσυνέλευση, που πραγματοποιεί το Εθνικό Μέτωπο Αγώνα της Εργατικής Τάξης (FNLCT) το Σάββατο 12 Αυγούστου,
όπου θα συζητηθούν πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενίσχυση του ρόλου του εργατικού και ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την υπεράσπιση των κατακτήσεών του και για να απαιτήσει από την Συντακτική Συνέλευση να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού της Βενεζουέλας, να γίνουν σεβαστά και να αποτελέσουν απτή πραγματικότητα στην καθημερινή ζωή των εργαζομένων.

Πλατιά λαϊκή συμμαχία για την νίκη στις περιφερειακές εκλογές

Η 4η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του PCV επικύρωσε την απόφαση να συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 10 Δεκέμβρη και ταυτόχρονα οι κομμουνιστές θα εργαστούν για την οικοδόμηση μιας ενωτικής, λαϊκής και επαναστατικής πλατφόρμας που θα εξασφαλίσει την νίκη του εργαζόμενου λαού σε αυτές τις εκλογές, απέναντι στον φασισμό, το ρεφορμισμό και την διαφθορά.
Ο Όσκαρ Φιγκέρα, γενικός γραμματέας του PCV, δήλωσε ότι η εθνική ηγεσία του PCV έθεσε το καθήκον της ενίσχυσης της εργατοαγροτικής, λαϊκής και επαναστατικής συμμαχίας με τις οργανώσεις που απαρτίζουν τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλο Σιμόν Μπολίβαρ (GPPSB) και το Λαϊκό Αντιιμπεριαλιστικό Αντιφασιστικό Μέτωπο (FPAA), καθώς και με κάθε επαναστατική οργάνωση, με στόχοτην διαμόρφωση μιας ενωτικής εκλογικής πλατφόρμας για τις 10ης Δεκέμβρη, όπου θα εκλεγούν οι περιφερειακοί κυβερνήτες και Περιφερειακά Νομοθετικά Συμβούλια.

Το PCV καταδικάζει τις νέες φασιστικές ενέργειες

Το PCV εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο την καταδίκη του για τις πρόσφατες πράξεις βίας στο Fuerte Paramaca στην περιφέρεια Βαλένσια καθώς και τις νέες κυρώσεις που ενέκρινε το βορειοαμερικανικό κράτος ενάντια σε Βενεζολάνικους οργανισμούς, ως μια νέα βρώμικη ενέργεια ιμπεριαλιστικής επέμβασης.
Οι εκτιμήσεις αυτές προέρχονται από την 4η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του PCV, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Αυγούστου , όταν έλαβε γνώση για την δράση μιας ομάδας μισθοφόρων κομάντος ενάντια στην προαναφερόμενη στρατιωτική εγκατάσταση. “Οι ενέργειες αυτές “επιδιώκουν να επαναφέρουν την πραγματικότητα της χώρας μας στην πριν την 30η Ιουλίου κατάσταση”, ανέφερε ο Όσκαρ Φιγκέρα, Γενικός Γραμματέας του PCV.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αλλος ενας λευκος εγκληματιας τυπου Μεγκελε που του στησανε και αγαλμα ως ευεργετη στις ΗΠΑ..Θαυμαστε τον ''πατέρα της μαιευτικής" J. Marion Sims,(1813-1883), που εκανε χειρουργικές επεμβάσεις πανω στο σωμα μαύρων σκλάβων γυναικών ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ, αφου θεωρούσε πως "οι μαύροι δεν νιώθουν πόνο"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αληθεια εχουμε νεα απο την τραγωδία από την κατολίσθηση στο Λ.Δ. Κονγκό που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους την περασμενη βδομαδα?
Την παρασκευή, στη Σιέρα Λεόνε έγιναν οι κηδείες 461 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από κατολίσθηση λάσπης η οποία σάρωσε σπίτια στα όρια της Φριτάουν, της πρωτεύουσας.
Άλλοι 600 άνθρωποι αγνοούνται..
δεν διαβασα τιποτα γι'αυτα στο ρουφιανοβιβλιο -καφενειο
α ναι ,και αυτα σαν την Υεμενη ...στην χωρα του ''δεν υπαρχω''
εχουμε τους ''αορατους''ανθρωπους διπλα μας ,εχουμε και τις ''αορατες''χωρες ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Ισραήλ είναι κράτος Απαρτχάϊντ. Μου πήρε λιγότερο από μια βδομάδα για να χάσω την αμεροληψία μου
O Ντάνιελ Ντέι Λιούις, μετά την επίσκεψή του στην Παλαιστίνη:



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν κάποιος απλώσει το χέρι του πάνω σου, βεβαιώσου ότι δεν θα απλώσει το χέρι του σε κανέναν άλλον ξανά.
Malcolm X



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κανενα κρατος δεν μπορει να παιξει τον ρολο του ''χωροφυλακα''του πλανητη και κανενα κρατος δεν μπορει να επιβαλλει σε ενα αλλο τι θα πρεπει να κανει.Αυτοι που χτες ηταν φιλοι των εχθρων μας εχουν σημερα το θρασος να μου πουνε να μην επισκεφτομαι τον αδελφο μου Μουαμαρ Κανταφι.Μας συμβουλευουνε να ειμαστε αχαριστοι και να ξεχασουμε τους παλιους και πιστους μας φιλους.
**Νελσον Μαντελα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που ανέβασε πρόσφατα το ΝΑΤΟ στο διαδίκτυο, πρώην συνεργάτες των ναζί στις χώρες της Βαλτικής παρουσιάζονται σαν ήρωες, λόγω των αντικομμουνιστικών χαρακτηριστικών τους.
Το ντοκιμαντέρ «Forest Brothers: Fight for the Baltics» μιλά για τη δράση των αντι-Σοβιετικών μαχητών στα χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τους παρουσιάζει σαν μαχητές της ελευθερίας.
Περιλαμβάνει δραματοποιημένες αναπαραστάσεις (με χολιγουντιανή μουσική) από το πεδίο της μάχης το 1946, όπου η ομάδα «Forest Brothers», γνωστή για τη συνεργασία της με τους ναζί, στήνει ενέδρα και σκοτώνει Σοβιετικούς στρατιώτες. Οι σκηνές πλαισιώνονται από συνεντεύξεις πρώην μαχητών και των υποστηρικτών τους.
Ωστόσο, το ντοκιμαντέρ δεν διευκρινίζει σε κανένα σημείο ότι οι περισσότεροι μαχητές των «Forest Brothers» στο παρελθόν είχαν πολεμήσει υπέρ του καθεστώτος του Χίτλερ.
Η αφήγηση φτάνει στο σήμερα και στις Ειδικές Δυνάμεις της Λιθουανίας, τις οποίες παρουσιάζει σαν ηρωικές στην πρώτη γραμμή εναντίον της Ρωσίας.
Κορυφαίοι ιστορικοί αντιδρούν και κατηγορούν το ΝΑΤΟ ότι επιδιώκει να ξαναγράψει την ιστορία, εκθειάζοντας πρώην μαχητές των Wafen-SS σαν ήρωες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοίτα ένα παπάρα που έκανε η μάνα του
O Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αντρέας Μανάλης στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με τον συνδιασμό που πρόσκειται στη ΝΔ σημερινού Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου
Πανηγυρίζει κιολας επειδή κατάφερε να σκοτώσει το μοναδικό πουλί όπως ο ίδιος λέι που επέζησε από την μεγάλη φωτιά στο Γραμματικό.
Όπως γραφει «Ένα και μοναδικό σε όλο το γραμματικό!!!» δείχνοντας ένα σκοτωμένο γεράκι στο καπό του αυτοκινήτου του μαζί με την καραμπίνα του.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΣΩ ΕΡΤ! ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ και ο προσωπικός σκηνοθέτης του Ανδρέα Παπανδρέου...

Γιατί δεν μας ενημερώνουν οι Συριζαίοι για το νέο τους απόκτημα; Ολόκληρο Μπιρσίμ κρυφό τον... έχουν;
Την… επιστροφή στην ΕΡΤ του διάσημου σκηνοθέτη της ελληνικής τηλεόρασης, Τάσου Μπιρσίμ, που πέρασε στην ιστορία για την τηλεοπτική κάλυψη των προεκλογικών συγκεντρώσεων του πρώην πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου, προαναγγέλλει η «Real News» στη στήλη των media.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο Τάσος Μπιρσίμ αναλαμβάνει επιτελικό ρόλο στο Ραδιομέγαρο, στο οποίο και επιστρέφει μετά από 27 χρόνια, είτε στη θέση του Γενικού Διευθυντή, είτε σε ρόλο εντεταλμένου συμβούλου με ευρύτερα καθήκοντα για τη συνολική εικόνα της ΕΡΤ.