Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Κυριακη 20 Αυγουστου 2017



Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017
Οι μαθητές που λιποθυμούν από την πείνα να αναλάβουν την δασοπροστασία!

Δεν είναι ένας απλός γραφικός νεοφιλελεύθερος ο Κυριάκος Μητσοτάκη...
Αυτά που λέει είναι ο ορισμός του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.
Το λιγότερο κράτος των Μνημονίων και της κοινής αστικής πολιτικής των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις, εμπορευματοποίηση και κέρδη για τους επιχειρηματίες, αλλά και περισσότερα βάρη για τον κόσμο της εργασίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γίγαντας αυτός της πολιτικής που χρόνια πολλά άφησε μαζί με το κόμμα του ως κυβέρνηση τα δάση στο έλεος της φωτιάς, για να μην γράψουμε ότι με την δασοκτόνα πολιτική και τους δασοκτόνους νόμους που εφάρμοσε τα παρέδωσε κιόλας στη φωτιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόλμησε να βγει και να μιλήσει για τις πυρκαγιές!
Επειδή όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε τίποτα να πει για ουσιαστικά μέτρα, αφού είναι εναντίον των προσλήψεων προσωπικού πυρόσβεσης και Μέσων κατάσβεσης των πυρκαγιών, αφού επίσης είναι κατά της πρόσληψης προσωπικού και Μέσων για την πρόληψη των πυρκαγιών αποφάσισε να ξεστομίσει ένα τρομερό πράγμα!

Τι πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;! Πρότεινε να αναλάβουν δράση τα σχολεία για την δασοπροστασία! Τι πρότεινε δηλαδή ο αθεόφοβος;! Πρότεινε να αναλάβουν εθελοντικά οι μαθητές των οποίων τους γονείς έχει εξοντώσει με τα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς νόμους, οι μαθητές που θα ζήσουν στα παγκάκια όταν πλειστηριαστεί η κατοικία τους, οι μαθητές που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία εξαιτίας της φτώχειας των γονιών τους στην οποία ο Μητσοτάκης με τους υπόλοιπους αστούς πολιτικούς τους καταδίκασαν, πρότεινε αυτοί οι μαθητές να καθαρίζουν τα δάση για να προλαμβάνονται οι πυρκαγιές!
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον αυτοαποκαλούμενο αριστερό πρωθυπουργό έχουν αποφασίσει εάν δεν προλάβουν να μας εξοντώσουν από την πείνα και την ανέχεια να μας εξοντώσουν με τα «πυρότουβλα» που αμολάνε κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενάμισι εκατομμύριο ήταν οι Αλγερινοί που σκοτώθηκαν από τη δημοκρατική Γαλλία στα χρόνια του εθνικοαπελευθερωτικού τους αγώνα, 1954-62. Στην τεράστια πλειονότητα άμαχοι. Κάπου διακόσιες χιλιάδες ήταν παιδιά κάτω των δεκαπέντε.
Σε έναν πληθυσμό έντεκα εκατομμυρίων, μιλάμε για έναν νεκρό ανά εφτά ανθρώπους.
Πόσο παλιάνθρωπος μπορεί να είναι κάποιος που σωπαίνει γι' αυτό το έγκλημα της αστικής δημοκρατίας και για δεκάδες τέτοια ανάλογα, αλλά αγανακτεί με τα εγκλήματα του κομμουνισμού!
Σχολιο.- Με προεδρο τον σφαγεα Σαρλ Ντε Γκωλ!!
Σχολιο.- Από το 1957. Ήταν αυτός τελικά που υποχρεώθηκε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Αλγερίας, συγκρουόμενος με τη γαλλική Ακροδεξιά.
Σχολιο.- το γαλλικό κράτος τότε δολοφόνησε δεκάδες μαγκρεμπίνους διαδηλωτες στην καρδιά του Παρισιού και πέταξε τα κουφάρια τους στον Σηκουάνα κατα τη διάρκεια διαδηλώσεων για την Αλγερία ...ας πουλήσουν δημοκρατία οι ιμπεριαλιστές αλλού ..εμείς εχουμε και ίδια πείρα άλλωστε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ "ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ"
Μετά την καταψήφιση από τη Βουλή της πρώτης κυβέρνησης αποστατών του Νόβα, η έκπληξη που προκαλεί ο σχηματισμός κυβέρνησης από τον Ηλία Τσιριμώκο, στις 20 Αυγούστου 1965, μετατρέπεται σε οργή.
Ο εαμίτης σοσιαλιστής που κατήγγειλε την αποστασία του Νόβα, μιλώντας για πρωθυπουργό που διόρισε ο βασιλιάς βγάζοντάς τον από την κατάψυξη, όπως γινόταν με τα γνωστά τότε κατεψυγμένα ψάρια "Ευρυδίκης", διέγραφε τη μέχρι τότε ιστορία του και έθετε τον εαυτό του στην υπηρεσία των βρώμικων σχεδίων των Ανακτόρων και των ντόπιων και ξένων συμφερόντων που αντιπροσώπευαν.
Η λαϊκή οργή εκδηλώθηκε με μαχητικές διαδηλώσεις και άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία. Επρόκειτο για την τελευταία μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση των "Ιουλιανών", τη μαχητικότητα της οποίας καταδίκασε η ΕΔΑ, κάνοντας λόγο για "προβοκάτορες". Αν και γνώριζε πως η μεγάλη πλειονότητα των διαδηλωτών αποτελούνταν από μέλη και οπαδούς της (κυρίως οικοδόμους) και μέλη της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη.
Επρόκειτο για μια στάση που υπαγορευόταν από τον φόβο της εκμετάλλευσης των επεισοδίων από την αντίδραση για την προώθηση αντιδημοκρατικής εκτροπής. Και από την αυταπάτη πως θα μπορούσε να υπάρξει ομαλή εξέλιξη με αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο.
Αν και η κυβέρνηση Τσιριμώκου καταψηφίστηκε κι αυτή από τη Βουλή, η περαιτέρω εξαγορά βουλευτών της Ένωσης Κέντρου επέτρεψε την ολοκλήρωση του βασιλικού πραξικοπήματος, με την υπερψήφιση της επόμενης κυβέρνησης αποστατών με επικεφαλής τον Στέφανο Στεφανόπουλο, χωρίς αγωνιστικές λαϊκές αντιδράσεις.
Η αποδοκιμασία των μαχητικών λαϊκών εκδηλώσεων της 20ης Αυγούστου από την ΕΔΑ ήταν ένας από τους καθοριστικούς λόγους που οδήγησαν τον λαϊκό κόσμο και τη νεολαία να αποσυρθεί από τους δρόμους. Που έμειναν ανοιχτοί για την επέλαση των τεθωρακισμένων της Χούντας, στις 21 Απριλίου 1967.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Kαι μια επισήμως… ανεπίσημη απάντηση για το γιατί καθυστερεί ο νόμος για την κάνναβη

Πριν λίγη ώρα ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας, απαντώντας σε ερώτημα που του απευθύνθηκε σε κλειστή ομάδα του facebook που θέμα της έχει την ιατρική κάνναβη, απάντησε πως το βασικό θέμα που καθυστερεί την κατάθεση του σχετικού νόμου είναι η ρύθμιση της αυτοκαλλιέργειας από τους ασθενείς. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καρανίκα υπάρχει κόλλημα σχετικά με την αυτοκαλλιέργεια και τα σχετικά με «το κρατικό μονοπώλιο» που προβλέπει ο νόμος, ενώ ενημέρωσε πως μελετώνται και προτάσεις όπως εκείνη «του ηλεκτρονικού παράβολου για τρία φυτά ανά κατοικία και συνεταιρισμό» οι οποίες όμως είναι δύσκολες και χρονοβόρες στην εφαρμογή τους.
Στη συγκεκριμένη συζήτηση (για την οποία δε δίνουμε link σεβόμενοι τα πρωτόκολλα της συζήτησης στα social networks μιας και πραγματοποιείται σε κλειστή ομάδα) του απευθύναμε και τα παρακάτω ερωτήματα για τα οποία περιμένουμε διευκρινήσεις.
«Κ. Καρανίκα καλημέρα. Θα μας δώσετε μια εικόνα για τον χρονικό ορίζοντα της κατάθεσης του νόμου; Εκτός των άλλων, είναι πολλές εκατοντάδες, πιο σωστά χιλιάδες, οι ασθενείς με βαριές ασθένειες που αναμένουν τις σχετικές ρυθμίσεις ώστε να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση νόμιμη στο φάρμακό τους η οποία θα καλύπτεται και από το δημόσιο σύστημα υγείας.
Στο CannabisNews έχουμε βομβαρδισμό από email ανθρώπων που αγωνιούν και ρωτάνε σχετικά.
Πότε θα ξεκινήσει η συνταγογράφηση; Ποιοί γιατροί θα συνταγογραφούν, ποιά σκευάσματα, με ποιά διαδικασία κλπ..
Όπως καταλαβαίνετε από το τέλος του Ιούνη που έγινε η σχετική ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό μέχρι σήμερα, οι ασθενείς αυτοί και οι συγγενείς τους βρίσκονται στο σκοτάδι.
Το Υπουργείο Υγείας δεν έχει προβεί σε κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση για “το πότε και το πως” της διαδικασίας και το πρόβλημα είναι μεγάλο. Η μόνη λύση που έχουν για την ώρα οι ασθενείς είναι ή να καλλιεργούν οι ίδιοι ή να κάνουν μόνοι τους εισαγωγές φαρμάκων από το εξωτερικό κινούμενοι στη γκρίζα ζώνη της νομιμότητας.«.
Σχολιο.- Δεν θα μπορούσε να γίνει μια συντονισμένη και μαζική "θετική επίθεση" με μια πλημμύρα από αιτήματα από ασθενείς (ίσως τα αιτήματα να ήταν χωρισμένα σε νοσήματα/παθήσεις) στον ΙΦΕΤ;
Πχ. αν καταφέρναμε να βρούμε γιατρούς που θα έγραφαν ιατρικές γνωματεύσεις για κάθε μια πάθηση/νόσημα και οι ασθενείς κατέθεταν "Αιτήσεις Ατομικής Παραγγελίας Φαρμάκου" στον ΙΦΕΤ για έλαια με διάφορες αναλογίες περιεκτικότητας THC:CBD, αυτό δεν θα "προκαλούσε" την προσοχή των αρμοδίων σχετικά με την νομοθέτηση για την εισαγωγή και διάθεση σκευασμάτων που περιέχουν κάνναβη;
Λέω τώρα εγώ.....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το παραπάνω άγαλμα ονομάζεται "Ο ορειχάλκινος στρατιώτης".
Βρισκόταν στο κέντρο του Ταλίν, πρωτεύουσας της Εσθονίας, από το 1947.
Τότε, την τρίτη επέτειο από την είσοδο στο Ταλίν του Κόκκινου Στρατού και της εκδίωξης των Ναζί, στις 22 Σεπτεμβρίου του 1944, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος που συμβολίζει ένα στρατιώτη της Σοβ. Ένωσης με στολή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Κάτω από το σημείο στο οποίο ανεγέρθηκε βρίσκονταν τα λείψανα 12 στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού, από τους πολλούς που έπεσαν στη μάχη για την απελευθέρωση του Ταλίν.
Η απελευθέρωση του Ταλίν ήταν ουσιαστικά το αποτέλεσμα μιας μεγάλης επίθεσης που εξαπέλυσε ο Κόκκινος Στρατός από το Γενάρη του 1944 ώς τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους και οδήγησε τελικά στην απελευθέρωση των Βαλτικών δημοκρατιών.
Η σχεδόν 9μηνη αυτή Μάχη του Νάρβα ονομάστηκε ή αλλιώς Μάχη των Ευρωπαίων Ες-Ες εξαιτίας των χιλιάδων Ευρωπαίων εθελοντών (από Ολλανδία, Βέλγιο, Φιλανδία, Βαλτικά κράτη, κλπ) που πολέμησαν λυσσαλέα στο πλευρό των στρατιωτών του Γ’ Ράιχ.
Ενδεικτικό των φονικών συγκρούσεων είναι ότι οι Σοβιετικοί παρέταξαν 250.000 άντρες και στο τέλος του Σεπτέμβρη μετρούσαν 150.000 νεκρούς και τραυματίες!
Στη μάχη αυτή διέπρεψαν οι περίπου 15.000 Εσθονοί SS, οι οποίοι είχαν συγκροτήσει ήδη από το 1943 την 20η Μεραρχία Γρεναδιέρων των Βάφεν Ες Ες (1η Εσθονική).
Γενικά, οι Εσθονοί είδαν με ιδιαίτερη συμπάθεια τους Ναζί και η πλειοψηφία των τότε 800.000 κατοίκων συνεργάστηκε ιδιαίτερα ενεργά μαζί τους.
Από τους 5.000 Εβραίους που ζούσαν στην Εσθονία το 1940, επέζησαν μόλις μερικές δεκάδες ενώ πάνω από 15.000 κομμουνιστές και άντρες του Κόκκινου Στρατού εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.
Ήταν τόσο μεγάλη η συνεισφορά των Εσθονών, ώστε η Χιτλερική Διοίκηση ανακήρυξε την Εσθονία «χώρα πλήρως εκκαθαρισθείσα από μπολσεβίκους και Εβραίους»!
Το παραπάνω άγαλμα ξηλώθηκε στις 27 Απριλίου του 2007, με κυβερνητική απόφαση και οδηγήθηκε στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο του Ταλίν.
Η αιτιολογία ήταν ότι θύμιζε στους Εσθονούς
την Σοβιετική Κατοχή!
Στις 26 και 27 Απριλίου το κέντρο του Ταλίν έγινε θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ χιλιάδων διαδηλωτών (κυρίως Ρώσικης εθνικότητας αλλά και αριστερών και αναρχικών) και των δυνάμεων ασφαλείας που οδήγησαν σε εκτεταμένες καταστροφές του κέντρου της πόλης, σε τραυματισμό εκατοντάδων, σε χίλιες συλλήψεις και στο θάνατο από ξυλοδαρμό του διαδηλωτή Ντμίτρι Γκανίν.
Μετά τη διάλυση της Σοβιετίας και την ανεξαρτησία της Εσθονίας, κάθε τι που θυμίζει «κομμουνισμό» θεωρείται έγκλημα με βάση
το νόμο.
Η απέχθεια και το μίσος φτάνει μέχρι και στα μνημεία
και τα λείψανα των αντιφασιστών στρατιωτών!
Αντίθετα, οι Εσθονοί μέλη των SS, αποκαθίστανται και με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων θεωρούνται αγωνιστές
της Εσθονικής Ανεξαρτησίας και όχι εγκληματίες πολέμου!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπαρχει πατος για το νεοκκε. Κομμα των απολυσεων και των ατομικων συμβασεων

ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Νέες απολύσεις ξεκίνησαν στον Ριζοσπάστη σύμφωνα με όσα γράφει χθες στην ΕΦΣΥΝ. Πρόκειται για την «ουρά» του κύμματος των απολύσεων του 2012- 2013 που είχε ως αποτέλεσμα 42 εργαζόμενοι στην εφημερίδα του ΚΚΕ να βρεθούν στην ανεργία διότι «Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων των... άλλων»


Δεν είναι κάτι καινούργιο να απολύονται εργαζόμενοι οι οποίοι εργαζόταν είτε σε επιχειρήσεις τους ΚΚΕ είτε σε ΜΜΕ του κόμματος.
Από τον Σεπτέμβρη του 2010 το ΚΚΕ είχε προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις από την «Τυποεκδοτική», συνέχισε τον Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου με απολύσεις στον ρ/σ 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM και 902 TV, ενώ στο διάστημα μεταξύ Δεκέμβρη του 2014 και μέχρι τα τέλη του 2013 συνολικά 40 εργαζόμενοι του «Ριζοσπάστη» βρέθηκαν στην ανεργία.
Χτες η εφημερίδα των συντακτών ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος απολύσεων στον «Ριζοσπάστη». Εκανε λόγο ότι απολύθηκε   η Χριστίνα Διαμαντή, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, 4 και 6 ετών, ενώ ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το ίδιο δημοσίευμα αναφέρουν ότι επίκεινται κι άλλες απολύσεις.
Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, ο επίσης απολυμένος από τον «Ριζοσπάστη», σκιτσογράφος Κώστας Γρηγοριάδης γράφει σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
Μετά από 22 χρόνια συντάκτρια του Ριζοσπάστη, η Χριστίνα Διαμάντη, κρίθηκε... ανεπαρκής (αυτή ήταν η αιτιολογία που της δόθηκε) από τη διεύθυνση της εφημερίδας και απολύθηκε.
Η Χριστίνα, αντιτάχθηκε στις απολύσεις που έγιναν από την εφημερίδα μαζί με 13 ακόμη συναδέλφους, καθώς και δεν δήχθηκε αλλαγή της σύμβασης της, από συλλογική σε ατομική.
Προφανώς αυτά τα δυο, να μην της συγχωρέθηκαν και να ήρθε η ώρα για να... πληρώσει αυτήν τη στάση της.
Κι αν ρωτήσει κάποιος γιατί δεν απολύθηκε τότε, η απάντηση είναι απλή, τότε ήταν έγγειος.
Ελπίζω κι εύχομαι να είναι η τελευταία απόλυση και να μη δει κανείς άλλος μπροστά του, το τέρας που λέγεται ανεργία.
Χριστίνα, καλή δύναμη.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/08/blog-post_95.html




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πολιτική θύελλα στην Αυστραλία για τη διπλή υπηκοότητα
Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017, 12:40

Το θέμα της κατοχής διπλής υπηκοότητας και ιθαγένειας κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα το πολιτικό σκηνικό στην Αυστραλία.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, απαγορεύεται ο βουλευτής, που εκλέγεται στις εθνικές εκλογές, να είναι κάτοχος διπλής υπηκοότητας ή ιθαγένειας, π.χ. της ελληνικής και της αυστραλιανής. Γεγονός που μέχρι σήμερα κανείς δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία σε αυτή τη λεπτομέρεια, μέχρι που δύο βουλευτές του κόμματος των Πρασίνων (Οικολόγοι) ανακοίνωσαν την παραίτησή τους γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.
Ακολούθησε βροχή ‘αποκαλύψεων’ για βουλευτές, γερουσιαστές, υπουργούς μέχρι και τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης-συνασπισμός του Φιλελεύθερου και Εθνικού κόμματος- και ερωτηματικά για άλλους της αντιπολίτευσης- του Εργατικού κόμματος.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του Εθνικού κόμματος μάλιστα, προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας σε μια προσπάθεια να δοθεί ευνοϊκή ερμηνεία της σχετικής διάταξης, καθώς όπως έγινε γνωστό από τα μέσα ενημέρωσης, είναι κάτοχος διπλής υπηκοότητας, έχοντας εκτός από την αυστραλιανή και την ιθαγένεια της Νέας Ζηλανδίας. Το ζήτημα είναι ότι μπορεί να μην είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα της Νέας Ζηλανδίας, κι όμως, σύμφωνα με την νομοθεσία της Νέας Ζηλανδίας, η ιθαγένεια περνά αυτομάτως από τον εκάστοτε υπήκοο στους απογόνους του. Στην προκειμένη περίπτωση ο πατέρας του ήταν Νέο-Ζηλανδός πολίτης.
Το ίδιο πράττει ο γερουσιαστής και Υπουργός Πόρων και Βόρειας Αυστραλίας, ο οποίος παραιτήθηκε από το αξίωμά του, όχι όμως και από το κοινοβούλιο. Τελευταίο κρούσμα αφορά τη γερουσιαστή και αντιπρόεδρο του Εθνικού κόμματος. Και στις τρείς περιπτώσεις, αν υπάρξει αρνητική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, θα πρέπει να στηθούν επαναληπτικές εκλογές στις αντίστοιχες έδρες. Και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση διαθέτει την ισχνή πλειοψηφία της μιας έδρας, σε ενδεχόμενο ήττας, οι Αυστραλοί υποχρεωτικά θα πάνε στις κάλπες, εκτός αν η συνεργαστεί με κάποιους ανεξάρτητους βουλευτές ως κυβέρνηση μειοψηφίας.
Επίσης, αν εκπέσουν οι βουλευτές από το αξίωμά τους, τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθεί θέμα συνταγματικότητας των νόμων, που έχουν ψηφιστεί από την παρούσα κυβέρνηση.

Οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές Τζούλια Μπανκς και Άρθουρ Συνοδινός από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ο Στηβ Γεωργανάς και Μαρία Βαμβακινού από το Εργατικό κόμμα και ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Νίκος Ξενοφών, δεν εχουν κανενα προβλημα.
Όλοι δηλώνουν ότι δεν έχουν την ελληνική, την κυπριακή ή την βρετανική υπηκοότητα, στην περίπτωση του Ν.Ξενοφώντα, όμως δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα κάποιο σχετικό επίσημο έγγραφο.
Η κ. Βαμβακινού έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, ενώ ο Κύπριος πατέρας του κ. Ν Ξενοφώντα, ο οποίος μετανάστευσε στην Αυστραλία στις αρχές της δεκαετίας του ’50 από την Mεγαλόνησο, που μέχρι το 1960 ήταν αποικία της Βρετανίας και απέκτησε και την βρετανική υπηκοότητα, η οποία περνά αυτόματα και στο παιδί. Μόλις χθες παραδέχθηκε ο κ. Ξενοφών ότι είναι κάτοχος της βρετανικής υπηκοότητας λόγω καταγωγής από τον πατέρα του, ωστόσο η κατηγορία της υπηκοότητας αυτής, δηλαδή του ‘Βρετανού πολίτη εξωτερικού’, δεν του επιτρέπει την έκδοση βρετανικού διαβατηρίου ή διαβατηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα να μην έχει πλήρη δικαιώματα, γεγονός που θα αποτελέσει την υπερασπιστική γραμμή στην προσφυγή του προς το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας.
Πολιτικοί παρατηρητές, συνταγματολόγοι αλλά και πολιτικοί δηλώνουν ότι πλέον έφθασε η ώρα για να γίνει δημόσια συζήτηση και στη συνέχεια να γίνει αναθεώρηση της ‘αναχρονιστικής’ διάταξης του Συντάγματος, που εξυπηρετούσε τα εθνικά συμφέροντα της Αυστραλίας κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτιά κατέκαψε 150 ιστορικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ
Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017, 13:01
Στάχτη και αποκαΐδια άφησε πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε σε μία από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες συλλεκτικών και σπάνιων οχημάτων, στο Ιλινόις των ΗΠΑ.
Περισσότερα από 150 αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ πολλά ακόμη υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Σχεδόν 100 πυροσβέστες προσπαθούσαν επί ώρες να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ωστόσο, οι φλόγες ξεπηδούσαν από παντού λόγω των εύφλεκτων υλικών, καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.
Το μεγαλύτερο τμήμα του Country Classic Car, οι αποθήκες και οι χώροι φιλοξενίας των οχημάτων έχουν γίνει στάχτη. Τα ιστορικά αμερικανικά και ιαπωνικά αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα σιδερικών, με τον ιδιοκτήτη της αντιπροσωπείας να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αζερμπαϊτζάν: Οι αρχές πάγωσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ανεξάρτητου πρακτορείου ειδήσεων
Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017, 07:36
Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν δέσμευσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του μόνου ανεξάρτητου πρακτορείου ειδήσεων της χώρας, του Turan, κάτι που υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει στο κλείσιμό του, δήλωσε ο διευθυντής του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί δεσμεύτηκαν και το Turan κινδυνεύει να κλείσει ανά πάσα στιγμή», σημείωσε ο διευθυντής του πρακτορείου ειδήσεων, ο Μεχμάν Αλίεφ.
Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας έρευνας για ανεξόφλητες φορολογικές οφειλές του πρακτορείου ύψους περίπου 19.000 ευρώ. Ο Μεχμάν Αλίεφ διαβεβαίωσε ότι η κατηγορία περί ανεξόφλητων οφειλών του πρακτορείου στο δημόσιο είναι ψευδής.
Το πρακτορείο είναι ένα από τα λιγοστά μέσα ενημέρωσης στο Αζερμπαϊτζάν που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση του Ιλάμ Αλίεφ, ο οποίος κυβερνά με σιδηρά πυγμή αυτή την υποτιθεμενη δημοκρατία  που βρέχεται από την Κασπία και αποτελει πλεον στην ουσια αποικια των ΗΠΑ στην προσπαθεια τους να χτυπησουν την Ρωσια.
Η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) κατήγγειλε το πάγωμα των λογαριασμών του πρακτορείου ειδήσεων κάνοντας λόγο για μια «νέα περίπτωση βάρβαρης καταστολής των επικριτικών μέσων ενημέρωσης» από μέρους της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν.
«Η χρήση ψευδών κατηγοριών που συνδέονται με φορολογικά θέματα για την καταδίκη δημοσιογράφων που ασκούν κριτική δεν είναι κάτι καινούργιο στο Αζερμπαϊτζάν», επισήμανε ένα στέλεχος της ΜΚΟ αυτής αρμόδιο για την περιοχή του νότιου Καυκάσου, ο Γκιόργκι Γκόγκια.
Το Αζερμπαϊτζάν δέχεται συχνά επικρίσεις από διεθνείς ΜΚΟ, οι οποίες καταγγέλλουν την κρατική καταστολή σε βάρος υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επικριτών του προέδρου Ιλάμ Αλίεφ. Ο τελευταίος διαψεύδει αυτά που του καταμαρτυρούν.
Η ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF) τοποθέτησε το Αζερμπαϊτζάν στην 162η θέση από τις 180 της παγκόσμιας κατάταξής της για το 2017 όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου.
Ο Ιλάμ Αλίεφ ανέλαβε την εξουσία το 2003, μετά τον θάνατο του πατέρα του Χαϊντάρ Αλίεφ,  ο οποίος κυβέρνησε την πάλαι ποτέ σοβιετική δημοκρατία τη δεκαετία του 1980 και κατόπιν από το 1993 ως το 2003 την οδηγησε να γινει τσουτσεκι των ΗΠΑ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκρούσεις σε καταυλισμό παλαιστινίων στον Λίβανο - Πληροφορίες για 3 νεκρούς
Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017, 06:14
Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονταν χθες Σάββατο, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας των μεγαλύτερων παλαιστινιακών οργανώσεων και μια μικρή  ισλαμοφασιστική συμμορια στον μεγαλύτερο καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων στον Λίβανο, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι την Πέμπτη, όταν μέλη της συμμοριας  Μπαντρ άνοιξαν πυρ εναντίον της έδρας της λεγόμενης κοινής δύναμης ασφαλείας του καταυλισμού Άιν αλ Χίλουα (νότια), ανέφερε παλαιστινιακή πηγή.
Οι συγκρούσεις αποκλιμακώθηκαν την Παρασκευή, αλλά επαναλήφθηκαν χθες. Εκπυρσοκροτήσεις αυτομάτων όπλων και εκρήξεις ρουκετών ακούγονταν ως έξω από τον καταυλισμό, από όπου υψώνονταν στήλες μαύρου καπνού, διαπίστωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Μια πηγή των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι στις χθεσινές μάχες σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος.
Δεκάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να φύγουν και ορισμένες κατέφυγαν στις αυλές τεμενών της πόλης Σάιντα, όπου βρίσκεται ο καταυλισμός προσφύγων.
Βάσει της άτυπης αλλά καθιερωμένης πρακτικής εδώ και δεκαετίες, ο στρατός του Λιβάνου δεν μπαίνει στους 12 καταυλισμούς των παλαιστίνιων προσφύγων, όπου την ασφάλεια εγγυώνται οι παλαιστινιακές οργανώσεις.
Η συμμορια που φέρει το όνομα του Μπιλάλ Μπαντρ, ενός  ισλαμοφασιστα που καταζητείται, είχε ήδη συγκρουστεί με τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας τον Απρίλιο. Στις μάχες εκείνες είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον εννιά άνθρωποι.
Η κοινή δύναμη ασφαλείας -στην οποία συμμετέχουν οι κυριότερες παλαιστινιακές παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένων της Φάταχ και της Χαμάς- προσπαθεί επί μήνες να περιορίσει τη δράση και την επιρροή της συμμοριας Μπαντρ.
Τον Μπιλάλ Μπαντρ βαρύνουν υποψίες για «τρομοκρατία» και ότι ανήκει σε ένοπλη συμμορια, σύμφωνα με έναν αξιωματικό των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας. Αρνείται να παραδοθεί στις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης του Λιβάνου.
Στον καταυλισμό Άιν αλ Χίλουα, όπου ζουν 61.000 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων 6.000 προέρχονται από τη Συρία, δρουν διάφορες ένοπλες ομάδες και ξεσπούν συγκρούσεις συχνά ανάμεσα στις μεγάλες οργανώσεις και μικρότερες, εξτρεμιστικές ομάδες συμμοριων.
Συνολικά στους 12 καταυλισμούς υπολογίζεται πως ζουν 450.000 παλαιστίνιοι πρόσφυγες.
Οι Παλαιστινιοι στο Λιβανο δεν εχουν το δικαιωμα να γινουν λιβανεζοι πολιτες ουτε να βρουν δουλεια (οσοι δουλευουν είναι παρανομοι), και είναι υποχρεωμενοι μετα από 70 χρονια να ζουν με το καθεστως του προσφυγα, γεγονος που δινει πατημα στους ισλαμοφασιστες να σκορπουν τη σαπια ιδεολογια τους πουλωντας ψευτικες ελπιδες και φουμαρα για μελλοντικη ζωη με τον Αλλαχ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μεγάλη η συμμετοχή στη διαδήλωση εναντίον του ρατσισμού στη Βοστόνη
 Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017, 05:14
Περίπου 40.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες Σάββατο στη Βοστόνη για να καταγγείλουν τον ρατσισμό και την ακροδεξιά, μια κινητοποίηση που αμαυρώθηκε από αψιμαχίες με την αστυνομία εν μέσω του ηλεκτρισμένου κλίματος στις ΗΠΑ μετά τα βίαια επεισόδια της Σάρλοτσβιλ και τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ που ακολούθησαν.
«Δεν υπάρχει θέση για το μίσος», ή «γυρίστε σπίτια σας, ναζί» μπορούσε κανείς να διαβάσει στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές, που «πιθανόν» ήσαν «περίπου 40.000 άνθρωποι» σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστόνης, τον Ουίλιαμ Έβανς.
Ανταποκρίθηκαν σε μια έκκληση να κινητοποιηθούν σε αυτό το προπύργιο των προοδευτικών στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ εναντίον μιας συγκέντρωσης υπέρ της «ελευθερίας της έκφρασης», κατά έναν όρο που χρησιμοποιείται το τελευταίο διάστημα για εκείνους που αντιτίθενται στην πολιτική ορθότητα και εκφέρουν συχνά ρατσιστικές απόψεις.
Με υπόβαθρο την συνέχιση της έντασης όλη την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, αλλά και την εσπευσμένη αποκαθήλωση συνομοσπονδιακών μνημείων που εκλαμβάνονται από πολλούς ως σύμβολα του ρατσισμού, η αστυνομία της Βοστόνης αναπτύχθηκε μαζικά για να αποφευχθούν συγκρούσεις μεταξύ συμμετεχόντων στις δύο συγκεντρώσεις. Μόλις μερικές δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν τελικά στη συγκέντρωση της άκρας δεξιάς, παρότι οι οργανωτές της ανέμεναν μαζική συμμετοχή, ενώ τερματίστηκε 30 λεπτά νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν.
Τότε οι αστυνομικοί επενέβησαν ώστε να εξασφαλίσουν την ειρηνική αποχώρηση των ακροδεξιών και ξέσπασαν αψιμαχίες με αντιδιαδηλωτές, ανέφερε ο Έβανς. Οι αντιρατσιστές διαδηλωτές που πλησίασαν απωθήθηκαν βίαια από αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση ροπάλων και άλλων μέσων καταστολής ταραχών.
Περίπου 27 αντιδιαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ δεν υπήρξε κανένας «σοβαρός» τραυματισμός, σύμφωνα με τον Έβανς.
Τόσο ο επικεφαλής της αστυνομίας όσο και ο δημοκρατικός δήμαρχος Μάρτι Ουόλς εξέφρασαν την ανακούφισή τους διότι αποφεύχθηκε το επίπεδο της βίας που έπληξε τη Σάρλοτσβιλ το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν ένας συμπαθών των νεοναζί σκότωσε μια νεαρή γυναίκα και τραυμάτισε άλλους 19 ανθρώπους πέφτοντας με το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος.
«Κανένας δεν τραυματίστηκε, κανένας δεν σκοτώθηκε, δεν υπάρχουν εκτεταμένες υλικές ζημιές, είναι μια καλή ημέρα για την πόλη μας», υπογράμμισε ο Έβανς.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βάλλεται πανταχόθεν - και από τη δική του πολιτική παράταξη - διότι δεν κατήγγειλε ξεκάθαρα την άκρα δεξιά μετά τη Σάρλοτσβιλ, αντέδρασε στη διαδήλωση στη Βοστόνη υιοθετώντας συμφιλιωτικό τόνο: «Θέλω να χαιρετίσω τους πολυάριθμους διαδηλωτές της Βοστόνης που εκφράζονται εναντίον της μισαλλοδοξίας και του μίσους. Η χώρα μας θα ενωθεί ξανά σύντομα!», έγραψε στο Twitter.
Σε άλλη ανάρτησή του, χαιρέτισε επίσης τις προσπάθειες του δημοκρατικού δημάρχου της πόλης Ουόλς, ο οποίος δεν έκρυψε ότι τασσόταν υπέρ της διαδήλωσης εναντίον του ρατσισμού.
Έπειτα από μια από τις πιο καταστροφικές εβδομάδες της σύντομης θητείας του στην προεδρία μέχρι σήμερα, ο Τραμπ μοιάζει όλο και περισσότερο απομονωμένος.
Δηλώσεις αγανάκτησης βαρόνων των ρεπουμπλικάνων, κύμα αποχωρήσεων από τα οικονομικά του συμβούλια, βολές εναντίον του από γνωστές προσωπικότητες του πολιτισμού: η βαθιά δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις του επιμένει.
Μια συνέπεια του κλίματος που επικρατεί έπειτα από αυτές τις δηλώσεις ήταν η ανακοίνωση του Τραμπ χθες Σάββατο ότι δεν θα παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων του Kennedy Center για τον πολιτισμό, ώστε να αποφευχθεί ένας «πολιτικός περισπασμός».
Ήταν ακριβώς ο «δημόσιος λόγος» της κυβέρνησης Τραμπ, ο οποίος «τροφοδοτεί τις διαιρέσεις», η αιτία που επικαλέστηκε η διάσημη χορογράφος Κάρμεν ντε Λάβαλαντ για να απορρίψει την πρόσκληση να πάει στην εκδήλωση στον Λευκό Οίκο που οργανώνεται κατά παράδοση την ημέρα απονομής των βραβείων, τον Δεκέμβριο.
Πριν από αυτήν, ο σκηνοθέτης Νόρμαν Λίαρ ξεκαθάρισε ότι ούτε εκείνος θα πάει, ενώ άλλος ένας υποψήφιος, ο Λάιονελ Ρίτσι, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη σημαντική δημόσια εκδήλωση στην Ουάσινγκτον στην οποία ο Τραμπ αποφάσισε να μην πάει: ήδη απέφυγε τον Απρίλιο το ετήσιο δείπνο της ένωσης των πολιτικών συντακτών που είναι διαπιστευμένοι στην προεδρία. Η απόφασή του εκείνη είχε υποστηριχθεί πάντως από την πολιτική του βάση.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουλάχιστον 2.700 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύρραξη στο Ντονεσκ  στα ανατολικα της Ουκρανίας
 Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017, 03:32
Πάνω από 2.700 είναι οι άμαχοι που έχουν χάσει τη ζωή τους αφότου ξέσπασε ο  πόλεμος των ναζιστων του Κιεβου με καθοδηγηση των αμερικανων αποικιοκρρατων στην Ανατολική Ουκρανία το 2014, γνωστοποίησε χθες Σάββατο η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).
«Πάνω από 2.700 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην ένοπλη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία», ανέφερε η οργάνωση σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (UNOCHA), τουλάχιστον 78 θάνατοι και 363 τραυματισμοί αμάχων καταγράφηκαν στην Ουκρανία το πρώτο εξάμηνο του 2017, αριθμός αυξημένος κατά 26% σε ετήσια βάση (49 θάνατοι και 277 τραυματισμοί το αντίστοιχο περυσινό διάστημα). Οι βομβαρδισμοί με όλμους από τους ναζιστες του Κιεβου παραμένουν η κυριότερη αιτία των θανάτων και τραυματισμών αμάχων, ακολουθούμενοι από τις εκρήξεις ναρκών κατά προσωπικού των ναζιστων και τις εκρήξεις κυρίως οβίδων των ναζιστων που εβλήθησαν αλλά δεν εξερράγησαν αμέσως.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκαοκτώ αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στο νότιο τμήμα της Χιλής
Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017, 02:13
Δεκαοκτώ ημιφορτηγά με τα οποία μεταφέρονταν τρόφιμα πυρπολήθηκαν σε χώρο στάθμευσης στην πόλη Τεμούκο της νότιας Χιλής χθες Σάββατο, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Κατά τα φαινόμενα επρόκειτο για εμπρησμό και η επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια Αραουκανία, η Νόρα Μπαριέντος, δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο ότι τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο σημείο συνδέουν τις φωτιές με την Weichan Auka Mapu, μια οργάνωση αντίστασης που έχουν δημιουργήσει ιθαγενείς Μαπούτσε.
Η Ουέικαν Άουκα Μάπου έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για πολλούς εμπρησμούς στη νότια Χιλή, όπου απαιτεί να επιστραφούν στους ιθαγενείς εδάφη που είχαν χάσει τον 19ο αιώνα, όταν χιλιανοί έποικοι κινήθηκαν προς νότο και απέσπασαν περιοχές από τους Μαπούτσε.
Η Μπαριέντος πρόσθεσε ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα και εξετάζουν τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουν.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυτική Όχθη: Νεκρός 17χρονος Παλαιστίνιος από πυρά κατοχικων  ισραηλινοναζιστών
Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017, 00:00
Ένας 17χρονος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του στη Δυτική Όχθη από πυρά κατοχικων ισραηλινοναζιστών στρατιωτών, μετά από επίθεση που πραγματοποίησε με μαχαίρι εναντίον τους.
Όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα ο νεαρός Παλαιστίνιος προσέγγισε ένα γκρουπ από κατοχικους σιωναζι στρατιώτες κουβαλώντας ένα σακίδιο. Οι σιωναζι στρατιώτες τον διέταξαν να σταματήσει σε ασφαλή απόσταση. Εκείνος όμως δεν τους υπάκουσε, έβγαλε ένα μαχαίρι και κινήθηκε εναντίον τους, πέφτοντας νεκρός από τις σφαίρες που δέχθηκε.
Σημειώνεται πως δεκάδες Παλαιστίνιοι  έχουν χάσει τις ζωές τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, οπότε αναζωπυρώθηκε το τεταμένο κλίμα στην περιοχή.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το φθινοπωρο  των ευρωαληταραδων τοκογλυφων. Η τριτη αξιολογηση των τοκογλυφων. Περικοπτονται οικογενειακα και αναπηρικα επιδοματα. Απεργια μονο με το 50% +1 των εγκεγραμενων στα σωματεια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση σε Έκθεση στην Δαμασκό, την στιγμή που χιλιάδες Σύριοι απλοί πολίτες την επισκέπτονταν.
Ο μέχρι τώρα απολογισμός 4 νεκροί και 11 τραυματίες.
Δεν έχει καθοριστεί ποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την τρομοκρατική επίθεση. Το σίγουρο όμως είναι, πως κάποια "αντικαθεστωτική" ισλαμοφασιστικη ομάδα των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων που παλεύει να φέρει την "Δημοκρατία" στην Συρία, βρίσκεται από πίσω...

Οι  τρομοκρατες  εριξαν  ρουκετα κοντα στην εισοδο της Διεθνους Εκθεσης  στη Δαμασκο.  Θυματα πολιτες
Θύματα πολίτες από ρουκέτα που έπεσε κοντά στην είσοδο της 59ης Διεθνούς Έκθεσης της Δαμασκού μεταφέρει τώρα το Shamfm.Είχε παρατηρηθεί κοσμοσυρροή επισκεπτών από τη στιγμή που άνοιξε η Έκθεση.
Αρκετοί τραυματίες από ρίψη ρουκέτας κοντά στην επιχειρηματική Έκθεση Δαμασκού αναφέρει τώρα και το AFP επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση.
Οι πρώτες ανεπίσημες αναφορές κάνουν λόγο για 4 νεκρούς κι αρκετούς τραυματίες.
Toυλάχιστον 4 νεκροί και 4 άλλοι τραυματίστηκαν είπε μια συριακή πηγή της ασφάλειας στο  RIA Novosti.
Η έκθεση διαρκεί από 17 – 26 Αυγούστου. Υπάρχουν επίσημες αντιπροσωπείες και περί τους 1,300 επιχειρηματίες από αραβικό κόσμο κι άλλες χώρες είπε νωρίτερα στο Sputnik ο σύριος πρωθυπουργός.
 »Χτυπήθηκε η κύρια είσοδος της Έκθεσης. Πρώτος απολογισμός 4 νεκροί και πολλοί τραυματίες ».
Δημοσιογραφικές εκτιμήσεις από Δαμασκό αναφέρουν ότι αυτή η ρουκέτα δεν πρέπει να προήλθε από την Αν Ghouta όπου επιχειρήσεις στρατιωτικές μεγάλης κλίμακας έλαβαν χώρα τις 2 τελευταίες εβδομάδες για τη διασφάλιση της Δαμασκού αλλά από κάποιο drone ή κάτι άλλο που ακόμη δεν έχει καθοριστεί. Οι επόμενες ώρες θα το δείξουν.
Για 4 νεκρούς κι 11 τραυματίες κάνει λόγο η DAILY SABAH.
Την α΄μέρα επισκέφθηκαν τους χώρους της Έκθεσης 350.000 άνθρωποι.
Aπό φιλοκυβερνητική πηγή τελικός απολογισμός είναι 7 νεκροί και 12 τραυματίες…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



127 ευρά ο εκκαθαριστικός ΔΕΗ για το κλειστό σπίτι 56 τμ στο Λουτράκι, που άνοιξε κάτι τριήμερα το Πάσχα και του Αγ. Πνεύματος (εκείνη την περίοδο αφορά). Τα 54 ρεύμα τα υπόλοιπα σου πα μου πες.
σχολιο.- Τα ίδια κι εγώ στη Καλαμάτα, με την ίδια χρήση πάνω κάτω. Απλά 89 τ.μ. το δικό μου !
Σχολιο.-  στο σπιτι στο χωριό..που είναι κλειστο 11 μήνες..με κατεβασμένο τον γενικό..πλην Αυγούστου που κατεβαίνει ο μεγάλος μου γιος..εκεί να δεις λογαριασμούς...τσάμπα πράμα...
Σχολιο.-  Πέντε χρόνια δεν είχα πατήσει, ήταν θεόκλειστο και τα "πάγια" κόντευαν το χιλιάρικο. Εκανα ρύθμιση με 22 ευρώ τον μήνα και τώρα χρεώνουν της Παναγιάς τα μάτια και του Χριστού τα φρύδια για κάτι τριημεράκια...
Σχολιο.-  και εγώ ρύθμιση έχω κάνει ...και την πληρώνω..και μου ήρθε ένα εκκαθαριστικό τον προηγούμενο μήνα 195..κάτι..αφου το κοίταγα και δεν το πίστευα..




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

''Έπρεπε να περάσουν δυο μέρες για φύγει λίγο η οργή μου.
Η οργή μου για αυτές τις τέσσερις μέρες στην φωτιά της Ανατολικής Αττικής.
Και έχω να πω τούτα:
Όποιος δεν έχει βρεθεί απέναντι στην φωτιά,όποιος δεν έχει νιώσει το κάψιμο από τις σπίθες που πετάγονται,όποιος δεν έχει νιώσει την ζέστη,τον ιδρώτα να του κολάει την μάσκα στο πρόσωπο και να μην μπορεί να πάρει ανάσα καθώς ο καπνός ή καϊλα μπαίνει στο δέρμα του,όποιος δεν έχει μείνει ξάγρυπνος να παρακολουθεί με τρόμο τον αέρα να γυρνάει,όποιος δεν έχει κοιμηθεί στο βρεγμένο χώμα ελάχιστα ή στο κάθισμα ενός οχήματος ή όρθιος ακουμπισμένος σε έναν τοίχο,όποιος δεν έχει νιώσει τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν,αλλά δεν το επιτρέπει στον εαυτό του γιατί το τέρας αναζωπυρώνεται και καταπίνει ότι βρίσκει μπροστά του,όποιος δεν έχει νιώσει τα πόδια του να τον πεθαίνουν από τις αρβύλες αλλά στεκεται όρθιος,όποιος δεν έχει κλάψει από απόγνωση ή έχει γελάσει γιατί η νίκη αχνοφαίνεται όταν ο καπνός γίνεται λίγο άσπρος που σημαίνει "την πιάσαμε" νικάμε,όποιος δεν έχει φοβηθεί το σύριγμα της φλόγας που αλλάζει κατεύθυνση και μπορεί να σε κάψει ζωντανό αν δεν παρατήσεις την εγκατάσταση έγκαιρα,αλλά έμεινες παρόλα αυτά να παλέψεις τον φόβο για την ζωή σου την ίδια....ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ!
Έτσι όπως το λέω!
Σιχάθηκα τα σχόλια,τις εξυπνάδες,τους ξερόλες και αυτούς που έχουν την κριτική εύκολη από τον καναπέ του σπιτιού τους!
Ευχαριστώ και καλή δύναμη ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, γιατί ότι σώθηκε ή πρόκειται να σωθεί το χρωστάμε ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΣΑΣ!''




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




22 Αυγούστου... Παγκόσμια ημέρα Αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα!
Η Γραμματεία των κοινωνικών κινημάτων προς Alba, το τμήμα της Βραζιλίας, και η Διεθνής Συνέλευσης των ανθρώπων  στρέφονται σε επείγουσα έκκληση στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και του κόσμου.
Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,
όλοι παρακολουθούν στενά την κοινωνική κρίση και την πολιτική της Βενεζουέλας. Εντυπωσιάζει η κλιμάκωση ...Μαζική συνεχιζόμενη βία από τις δυνάμεις της Δεξιάς, με πολλά θύματα ήδη. Έχει φτάσει στο σημείο ότι «πολιτικοι» να εκπαιδεύονται στο Μαϊάμι και την Κολομβία, οι δεξιές δυνάμεις επιτέθηκαν σε  στρατιωτικές θέσεις, προσπαθώντας να προκαλέσουν περισσότερα θύματα.
Η κυβέρνηση του Ν Maduro της Βενεζουέλας και των προοδευτικών δυνάμεων στη Συντακτική εδειξε έναν τρόπο για να επαναδιαπραγματευθεί το κοινωνικό συμβόλαιο στη χώρα, με εκτεταμένη η υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας, με τη συμμετοχή πάνω από 8 εκατομμύρια ψηφοφόροι στις 30 Ιουλίου, παρά τις πολλές δυσκολίες.
Οι βουλευτές της δεξιάς έχουν πει δημοσίως ότι η τακτική τους είναι να παράγουν το μέγιστο της βίας και του χάους, να πάρει ευρεία διαδοση στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης έτσι ώστε να επιφέρουν τη διεθνή επέμβαση στη χώρα. Μια τακτική που εξήγησε, επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες.
Η κυβέρνηση του Trump, στερείται ηθικής και νομιμότητας, προσπαθεί να επηρεάσει τα γεγονότα στη Βενεζουέλα.
Η κυβέρνηση πραξικόπημα της Βραζιλίας ζήτησε τώρα τη συνεδρίαση της Mercosur για να διωξει τη Βενεζουέλα. Έτσι, μια παράνομη κυβέρνηση, που υποστηρίζεται από περίπου 3% των Βραζιλιάνων, τολμά να καταδικάσουν τη Βενεζουέλα για  έλλειψη δημοκρατίας!
Με βάση διάφορες συναντήσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ της Βραζιλίας και της Λατινικής Αμερικής σε κινήσεις τους, σας ζητάμε  σε όλα τα δημοφιλή ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ, ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ :
1)      να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τον λαό της Βενεζουέλας, της κυβέρνησης και της Συντακτικής Συνέλευσης , τα νόμιμα δικαιώματα και τα κυριαρχικά να αποφασίσει το εθνικό μέλλον
2)      να δημιουργήσει «επιτροπές για την ειρήνη στη Βενεζουέλα»  στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό πόλεων και χωρών. Επιτροπές και μεγάλη μονάδα, με λαϊκή και πολιτικές οργανώσεις, ακτιβιστές, καλλιτέχνες, διανοούμενους, κλπ, θα συμμετάσχουν σε δράσεις αλληλεγγύης
3)      να οργανώσουν δημόσιες διαμαρτυρίες ενάντια στην παρέμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών.  Όπως κατήγγειλε ο Julian Assange, η κυβέρνηση  θέλει να δημιουργήσει ένα νέο Ιράκ στη Νότια Αμερική Δεν μπορεί να κρατηθει ήσυχη..
4)      να οργανώσουν διαδηλώσεις σε διάφορες μορφές,  για να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ και τις άλλες κυβερνησεις με  διαδηλώσεις, πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις στα μέσα ενημέρωσης
5)      Προτείνουμε μια διεθνή ημέρα αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα, στις 22 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της οποίας  θα αναλάβουμε ταυτόχρονες δράσεις σε διάφορες πόλεις του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των καταλήψεων σε πρεσβείες, προξενεία και άλλα σύμβολα των Ηνωμένων Πολιτειών να παραδώσουμε επιστολές διαμαρτυρίας
6)      Συλλογή υπογραφών για την επιστολή που θέλουμε να στείλουμε προς τις κυβερνήσεις, τους βουλευτές και τους οργανισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Ζητάμε την υποστήριξη όλων για να διαδώσουμε την έκκλησή μας και να συλλεχθουν υπογραφές των οργανισμών και των ατόμων που πρόκειται να αποσταλούν μέχρι τις 20 Αυγούστου στο:  secretaria@asambleadelospueblos.org . Είμαστε στη διάθεσή σας για πληροφορίες.
Βασιζόμαστε στη συμβολή όλων για την προσπάθεια που θα απαιτήσει από όλους μας μια μεγάλη προσπάθεια και τη γενναιοδωρία, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ενιαία διαδικασία κατασκευής, με επίκεντρο την υπεράσπιση της Μπολιβαριανής Επανάστασης, στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας και της Συντακτικής Συνέλευσης.
Joao Pedro Stedile
λειτουργικος Γραμματείας του Κινήματος των εθνών στην Alba - Βραζιλία
Ο Jaime Amorim MST-Via Campesina Διεθνές
Paola Estrada , Διεθνής Γραμματεία της Συνέλευσης των Λαών




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρόεδρος al-Assad: Όλα τα σχετικά με το μέλλον και τη μοίρα της Συρίας είναι θέμα Συρίας 100%, η ενότητα της Συριακής επικράτειας είναι αυτονόητη και δεν συζητείται
Δαμασκός, SANA - Ο πρόεδρος Bashar al-Assad δήλωσε ότι σε όλη την ιστορία η Συρία υπήρξε στόχος και όσοι ελέγχουν αυτόν τον στόχο αποκτούν μεγάλο έλεγχο στη λήψη αποφάσεων στη Μέση Ανατολή και εκείνοι  ελέγχουν τη λήψη αποφάσεων.
Η Μέση Ανατολή θα έχει σημαντική και επιρροή λόγο στη διεθνή σκηνή.
Σε ομιλία του κατά την έναρξη της Διάσκεψης Υπουργών Εξωτερικών και Εκπατρισμάτων την Κυριακή, ο Πρόεδρος Αλ-Άσαντ δήλωσε ότι η Δύση βιώνει σήμερα μια υπαρξιακή παρουσία όποτε αισθάνεται ότι ένα κράτος δεν θέλει να μοιραστεί το ρόλο του.
Ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Διάσκεψη του Υπουργείου αποτελεί σημαντική ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών, συζήτηση για τις μελλοντικές πολιτικές του κράτους και πρόταση ιδεών για την ανάπτυξη του Υπουργείου Εξωτερικών για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση των καθηκόντων του.
Επισήμανε τη σημασία αυτής της Συνδιάσκεψης λόγω της πολύ γρήγορης δυναμικής των γεγονότων στον κόσμο, στην περιοχή και ειδικότερα στη Συρία.
"Μιλώντας για την εξάλειψη του δυτικού έργου δεν σημαίνει ότι είμαστε νικηφόροι. Η μάχη συνεχίζεται και τα σημάδια της νίκης είναι εκεί, αλλά η ίδια η νίκη είναι κάτι άλλο ", δήλωσε ο πρόεδρος al-Assad.
Είπε ότι το βαθύ καθεστώς στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μοιράζεται την εξουσία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Αυτό του δίνει μόνο περιθώριο.
"Η τιμή της αντίστασης είναι πολύ χαμηλότερη από την τιμή της παράδοσης ... πληρώσαμε ένα πολύ ακριβό τίμημα στη Συρία σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά κατορθώσαμε να αποφύγουμε το δυτικό έργο", ανέφερε ο Ανωτάτος κυβερνητης, σημειώνοντας ότι οι αλλαγές στις θέσεις δεν σημαίνουν αλλαγές Πολιτικές, προσθέτοντας ότι "η Δύση είναι σαν ένα φίδι, αλλάζοντας το δέρμα της ανάλογα με την κατάσταση".
«Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ο ψυχολογικός πόλεμος που ασκούσαν τα τελευταία χρόνια δεν μπόρεσαν να μας επηρεάσουν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας ή να μας ωθήσουν προς το φόβο και τον δισταγμό ... χτύπησα την τρομοκρατία από την πρώτη μέρα και θα συνεχίσουμε να την χτυπήσουμε όσο υπάρχει ένας και μόνο τρομοκράτης Στη Συρία ... η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι ένας στόχος και η βάση για κάθε ενέργεια που κάνουμε ».
"Έχουμε αντιμετωπίσει με πολύ ευέλικτο τρόπο όλες τις πρωτοβουλίες που προτάθηκαν παρά το γεγονός ότι γνωριζαμε εκ των προτέρων ότι οι περισσότεροι βασίζονταν σε κακές προθέσεις».
"Η σεκταριστική ρητορική ήταν παροδική και οι γλώσσες δεν είναι σημαντικές. Αυτό που είναι σημαντικό είναι αυτό που βρίσκεται στις καρδιές. Αν αυτή η διαχωριστική πτυχή που ακούμε τώρα σε διαφορετικά μέρη της κοινωνίας μας ήταν στην καρδιά, τότε η Συρία θα είχε πέσει εδώ και πολύ καιρό, και ο εμφύλιος πόλεμος για τον οποίο μιλάνε στα δυτικά μέσα ενημέρωσης και που προσπάθησαν να μας πείσουν θα Ήταν ένα τετελεσμένο γεγονός. "
"Ο Ερντογάν παίζει το ρόλο πολιτικού ζητιάνου, αφού εκδηλώθηκε η υποστήριξή του προς τους τρομοκράτες. Δεν θεωρούμε ότι η τουρκική πλευρά είναι εταίρος ούτε εγγυητής ούτε την εμπιστευόμαστε ».
Ο πρόεδρος al-Assad επιβεβαίωσε ότι όσο η καταπολέμηση της τρομοκρατίας βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν υπάρχει χώρος για την ιδέα ενός τετελεσμένου γεγονότος ή διαίρεσης στη Συρία, προσθέτοντας ότι ο στόχος των ζωνών αποξένωσης είναι να σταματήσει η αιματοχυσία, να παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια, η απομάκρυνση των μαχητών και η αποκατάσταση της κατάστασης.
Η Εξοχότητά του επεσήμανε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε το δικαίωμα αρνησικυρίας για να υπερασπιστεί την ενότητα της Συρίας και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και η Κίνα έκανε το ίδιο.
"Οι ένοπλες δυνάμεις μας πραγματοποιούν το ένα επίτευγμα μετά το άλλο κάθε μέρα, μία εβδομάδα μετά την άλλη, συντρίβοντας τους τρομοκράτες και εκκαθαρίζοντας τα εδάφη που βεβηλώθηκαν από τους τρομοκράτες", δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι οι γενναίοι ηρωες του Συριακού Αραβικού Στρατού και των υποστηρικτικών δυνάμεων αποτελούν πρότυπο Στην ιστορία των πολέμων.
"Θα συνεχίσουμε στο επερχόμενο στάδιο να συντρίψουμε παντού τους τρομοκράτες σε συνεργασία με τους φίλους μας και θα συνεχίσουμε τις εθνικές συμφιλιώσεις που απέδειξαν την αποτελεσματικότητά τους καθώς και την αύξηση της επικοινωνίας με το εξωτερικό και την εμπορική προώθηση των οικονομικών και οικονομικών ευκαιριών ... Η άμεση πολιτική, Η στρατιωτική υποστήριξη των φίλων μας έκανε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στο έδαφος περισοτερο και με απώλειες λιγότερες, και αυτοί οι φίλοι είναι οι πραγματικοί συνεργάτες μας ».
Ο πρόεδρος al-Assad επιβεβαίωσε ότι η οικονομία της Συρίας έχει εισέλθει στο στάδιο της ανάκαμψης, το οποίο μπορεί να είναι αργό, αλλά είναι συνεπές.
"Δεν είμαστε σε κατάσταση απομόνωσης, όπως νομίζουν, αλλά αυτή η κατάσταση αλαζονείας τους κάνει να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο. Δεν θα υπάρξει συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας ούτε άνοιγμα πρεσβειών ή ρόλων για ορισμένα κράτη που λένε ότι αναζητούν λύση μέχρι να αποκόψουν τους δεσμούς τους με την τρομοκρατία με σαφή και αναμφισβήτητο τρόπο ».
"Δεν θα επιτρέψουμε στους εχθρούς και τους αντιπάλους να επιτύχουν μέσω της πολιτικής όσα απέτυχαν να επιτύχουν μέσω της τρομοκρατίας. Πρέπει να εργαστούμε σοβαρά από τώρα για να οικοδομήσουμε τη μελλοντική Συρία σε σταθερές βάσεις ", ανέφερε η Εξοχότητά του.
"Όλα σχετικά με τη μοίρα και το μέλλον της Συρίας είναι εκατό τοις εκατό συριακό ζήτημα και η ενότητα της συριακής επικράτειας είναι αυτονόητη και όχι για συζήτηση ή συζήτηση", δήλωσε ο πρόεδρος al-Assad.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------





ταινία - Ο σωματοφυλακας του εκτελεστη
Χαζοχαρουμενη αμερικανικη ταινια, που απευθυνεται σε ηλιθιους! Η ταινια γυριστικε με χρηματα της CIA για να κανει την προπαγανδα των αμερικανων ναζιστων αποικιοκρατων! Κοινός?  Αμερικανιά από τις λίγες! Η υπόθεση? Ο κακος Λευκορώσος δικτατορας πεφτει, συλλαμβανεται, και οδηγείται στο κωλοδικαστήριο που έχουν στήσει οι κωλοαμερικάνοι ναζιστες στη Χάγη, που έχουν το θράσος τα αλητοκαθίκια να  το  αποκαλούνε και «Διεθνές». Ενας αμερικάνος εκτελεστης που είναι φυλακισμενος θα πρεπει να παει στη Χαγη να τον κατηγορήσει, και ενας άλλος τον προστατευει.  Οι «ανθρωποι» του «δικτατορα» προσπαθούν να τους εκτελέσουν, αλλά αυτοί  τους σκοτώνουν όλους, γιατί είναι ανώτεροι του Τζακ Νόρις.  Λενε και κατι τσουρουτικες μαλακιες για τις γυναικες τους, γιατι είναι ρομαντικοι αγαπησιάριδες, αναμεσα που τους σκοτώνουν όλους, και κατι χοντροκομμενα αστεία, που βγάζουν το γέλιο του ηλίθιου, με σχολικού επιπέδου ανέκδοτα, και γελαμε εμεις οι ηλιθιοι που η  CIA   μας φτυνει στα μουτρα με τις μαλακιες της! Στο τέλος σκοτώνουν τον «κακό δικτάτορα»,  και η αμερικάνικη ναζιστική Νεα Τάξη Πραγμάτων» επιβάλλεται από τους δύο «ήρωες» εκτελεστές που είναι στην υπηρεσία των αμερικάνων ναζιστών αποικιοκρατών!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εσθονία... γευτείτε τώρα την ευτυχία του καπιταλισμού με βασικό μισθό 300 ευρώ

Λέει κάναν συνέδριο για τα «εγκλήματα του κομμουνισμου» Που? Στην Εσθονία ..Αλλα ας πούμε 2 λόγια για αυτό το έκτρωμα που ονομάζεται κράτος.
Η Εσθονία μαζί με τις υπόλοιπες βαλτικες χώρες ήταν από τις ποιο ευκαταστατες και πλούσιες δημοκρατίες της ΕΣΣΔ ένα απλό παράδειγμα πώς μέχρι το 1991 σε όλη την επικράτεια της Εσθονίας υπήρχαν πάνω από 300 νοσοκομεία σήμερα λειτουργούν γύρω στα 25, ακόμα υπήρχαν μεγάλες βιομηχανίες ξύλου επεξεργασίας χάλυβα κλπ που ολα ξεπουλήθηκαν σε ένα βράδυ για ένα κομμάτι
ψωμί σε ιδιώτες.
Ακομα μιλάμε για μια Εσθονία που έχει αφαιρέσει τα πολιτικά δικαιώματα στο 45% του πληθυσμού και έχει γεμίσει τις φυλακές με συνδικαλιστές κομμουνιστές, επίσης είναι αυτή Εσθονία που έχει απαγορεύσει την 9 Μαΐου η μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, αλλά έχει εθνική εορτή την ημέρα του εθνικού στρατούς της Εσθονίας η αλλιώς τα εθνικά SS που πολέμησαν ενάντια στην σοβιετική ένωση, επίσης τραγικό να μιλά αυτοί που τα 2/4 του πληθυσμού της συνεργάστηκαν με τους ναζί ...τι να πούμε άλλο.... Λοιπόν εσθονοι και όλα τα βαλτικα σιχάματα γευτείτε τώρα την ευτυχία του καπιταλισμού με βασικό μισθό 300 ευρώ και από μια πλούσια χώρα που ήσασταν γίνατε γλυφτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ραβίνος της Βαρκελώνης: «Η Ευρώπη χάθηκε»!

Υπάρχει στ' αλήθεια "τρομοκρατία" ή ένα σχέδιο μυστικών υπηρεσιών του υπέρ-εθνικού κεφαλαίου; (μέρος Α΄)

Συνομωσιολογία;
Ο κύριος Meir Bar-Hen είναι ο Αρχηγός Ραβίνος της Βαρκελώνης, όπου δολοφονήθηκαν άνανδρα αθώοι πολίτες από υποτιθέμενους "τρομοκράτες".
Αμέσως μετά τη σφαγή στη Λα Ράμπλα, μεταξύ άλλων, κάλεσε τους Εβραίους το θρήσκευμα Ισπανούς πολίτες ν' αγοράσουν ένα κομμάτι γης στο Ισραήλ και να πάνε εκεί να κατοικήσουν πριν είναι πολύ αργά: «Η Ευρώπη χάθηκε».
Το "διάγγελμα" του ΑρχιΡαβίνου μας το μεταφέρει και έγκυρο ΜΜΕ του... κατοχικού καθεστώτος στην Παλαιστίνη: (The Times of Israel)

Συνομωσιολογία;
Οι πέντε (5) "τρομοκράτες" που σκοτώθηκαν στην Cambrils (Καταλωνία) από τις σφαίρες των "αστυνομικών" είχαν ψεύτικες ζώνες ανατίναξης εκρηκτικών.
Τι κρίμα... σκοτώθηκαν όλοι οι "τρομοκράτες", ειδάλλως θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζουμε αν οι "ισλαμιστές" πάσχουν από πνευματική ανικανότητα -στην καθομιλουμένη αν είναι ηλίθιοι- και ζώνονται με ζώνες εκρηκτικών από κενές πλαστικές φιάλες. Ή αν κάποιοι τους είχαν προμηθεύσει
ψεύτικες ζώνες και γιατί;
Τι σύμπτωση! Και στο Λονδίνο οι τρεις (3) "τρομοκράτες" που ήταν ζωσμένοι με παιχνιδάκια στη μέση τους έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των "αστυνομικών". Τι κρίμα... οι τρεις (3) "τρομοκράτες" (Khuram Butt, Rachid Redouane, Youssef Zaghba) πήραν μαζί τους στον τάφο το μυστικό τους.
Κι αυτοί οι "αστυνομικοί", τόσο οι Ισπανοί όσο κι οι Άγγλοι είναι δεινοί σκοπευτές... Ας ρωτήσει κάποιος έναν πραγματικό αστυνομικό, εκπαιδευμένο ή "ανεπρόκοπο ρεμάλι", θα πυροβολούσε έναν άνθρωπο, έναν στόχο που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά; Εκτός αν ήταν ενημερωμένος πως ήταν ζωσμένοι με παιχνιδάκια...
Δεν απομένει παρά να διευκρινίσει η Cia που "πριν δύο μήνες είχε ενημερώσει τη μυστική υπηρεσία των Καταλανών (Mossos d’Esquadra), για υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη, με στόχο τη Λα Ράμπλα. Συμβολικό στόχο, επακριβώς με τις άλλες επιθέσεις που αιματοκύλισαν την Ευρώπη".
Αν δεν γνωρίζει η Cia, που μόλις πριν λίγες ημέρες σταμάτησε τον εφοδιασμό, την εκπαίδευση και τη μισθοδοσία στους "εξεγερμένους" στη Συρία που ήθελαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Δαμασκού (Trump ends Syria arms link), ποιος άλλος μπορεί να γνωρίζει;
* Σύντομα θα ακολουθήσει η συνέχεια, το "ξεδίπλωμα" της δήθεν "τρομοκρατίας", αναμένοντας το επόμενο κτύπημα...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους * άρχισαν να παραδίδονται στην Χεζμπολάχ στα σύνορα της Συρίας και του Λιβάνου
ΔΑΜΑΣΚΟΣ, 19 Αυγούστου - RIA Novosti. Οι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης του ισλαμικού κράτους  * άρχισαν να παραδίδονται σε μικρές ομάδες στη Συρία στα σύνορα με το Λίβανο, αναφέρουν στην RIA Novosti πηγή από το Λιβανέζικο κίνημα «Χεζμπολάχ».
«Οι τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους * άρχισαν να παραδίδονται στην  Qalamoun  κοντά στο σημείο ελέγχου Ζαμράνη, αφού το έδαφος στο  σημείο ελέγχου εμφανίστηκε υπό πλήρη έλεγχο των όπλων  της Χεζμπολάχ», δήλωσε ο συνομιλητής του οργανισμού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα μέρος των τρομοκρατών είναι ήδη στα χέρια των εκπροσώπων του κινήματος, άλλο μέρος είναι έτοιμο να παραδοθεί  επίσης, αφού κατέβασε τα  όπλα.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι η Χεζμπολάχ μαζί με το συριακό στρατό ξεκίνησαν επιχειρήσεις  για απελευθέρωση των  εδαφών  της Συρίας *,  στα σύνορα με τον  Λίβανο.
Η διοίκηση του στρατού του Λιβάνου το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωσε την έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του ISIS στα σύνορα  του Λιβάνου. Ο επίσημος εκπρόσωπος του στρατού Alya Kansu σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι στρατιωτικοί στο έδαφος διεξάγουν επιθετικές ενέργειες ανεξάρτητα, χωρίς συντονισμό με την ομάδα Χεζμπολάχ και το Συριακό στρατό.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18/8/2017
Σε δηλωση προχώρησε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Ανδριανόπουλος και «ανεξάρτητος» βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004.
Με αφορμή τη διπλή επίθεση στην Καταλονία ο σπουδαγμένος στο Χάρβαρντ, στο Κεντ, στο Κέμπριτζ αλλά και στη Νορβηγία όπως και κάτοχος διδακτορικών διπλωμάτων πολιτικός, χαρακτήρισε όλους τους μουσουλμάνους «ισλαμικά κτήνη»
«Τα ισλαμικά κτήνη εκτέλεσαν κι άλλους αθώους στη Βαρκελώνη»σημειώνει και προσθέτει: «Προσέξτε, μήπως δεν υποδεχθείτε με τιμές μερικές ακόμη 100δες μουσουλμάνους».
Ο κ. Ανδριανόπουλος ο οποίος έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με την ευρύτερη περιοχή ξεδιπλώνει τις γνώσεις του στα σημερινά του tweet για να μας αποδείξει ότι όλοι είναι πάνω-κάτω ίδιοι και πως πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα… Και εχει απολυτο δικιο!!!!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α. Λοβέρδος: Εχθρός των ελευθεριών των λαών η ισλαμική τρομοκρατία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αντρέας Λοβέρδος, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη, τονίζει σε δήλωσή του ότι η ισλαμική τρομοκρατία είναι εχθρός του πολιτισμένου κόσμου, των ελευθεριών των λαών και των δικαιωμάτων των ανθρώπων.
«Η σύγχρονη μορφή της με τα μορφώματα Daesh-ISIS, πέραν των όσων συμβαίνουν στη Συρία και το Ιράκ, όπου η τρομοκρατία αυτή ηττάται, έχει πεδίο δράσης και την Ευρώπη μέσω της πιο επικίνδυνης μορφής των foreign fighters», σημειώνει ο κ. Λοβέρδος και τονίζει πως « είναι θλιβερό πολλοί από τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, με δεκάδες νεκρούς, να αποδεικνύεται πως ήταν γνωστοί στις αρχές είτε ως σύγχρονοι δήθεν μετανάστες είτε ως μετανάστες δεύτερης γενιάς που είχαν εντοπιστεί ως ύποπτοι».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Λοβέρδου:
«Η ισλαμική τρομοκρατία είναι εχθρός του πολιτισμένου κόσμου, των ελευθεριών των λαών και των δικαιωμάτων των ανθρώπων.
Η σύγχρονη μορφή της με τα μορφώματα Daesh-ISIS, πέραν των όσων συμβαίνουν στη Συρία και το Ιράκ, όπου η τρομοκρατία αυτή ηττάται, έχει πεδίο δράσης και την Ευρώπη μέσω της πιο επικίνδυνης μορφής των foreign fighters. Οι μαχητές αυτοί δεν αποτελούν μεγάλο πρόβλημα όταν από την Ευρώπη πηγαίνουν να πολεμήσουν στη Συρία ή το Ιράκ, όσο όταν εγκληματούν στην Ευρώπη, όντας διακινούμενοι δήθεν μετανάστες ή μετανάστες δεύτερης γενιάς.
Σε όλα τα διεθνή fora που συμμετέχω πάγια υποστηρίζω πως σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι παντός είδους πόροι, οικονομικοί, δομικοί και ανθρώπινοι πρέπει να επικεντρωθούν στην σύγχρονη όψη της, που είναι η ισλαμική τρομοκρατία σε συνδυασμό με τη μετανάστευση. Εκεί που είναι το πρόβλημα εκεί είναι και η λύση του.
Η φραστική καταδίκη δεν αρκεί. Οι λαοί της Ευρώπης νιώθουν απροστάτευτοι. Οι πολιτικοί, μέσα από την ασφάλεια που απολαμβάνουν, μπορεί να αρκούνται στις λέξεις καταδίκης αλλά οι άνθρωποι της καθημερινής ζωής απαιτούν πράξεις. Και είναι θλιβερό πολλοί από τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, με δεκάδες νεκρούς, να αποδεικνύεται πως ήταν γνωστοί στις αρχές είτε ως σύγχρονοι δήθεν μετανάστες είτε ως μετανάστες δεύτερης γενιάς που είχαν εντοπιστεί ως ύποπτοι.
Όσο οι ευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ κοιτούν και απλώς καταδικάζουν χωρίς να πράττουν, τόσο οι πολίτες θα απομακρύνονται από τους πολιτικούς και την πολιτική».
Kαι όπως εγραψε αρχικα και στο twiter. «Οι τρομοκρατες είναι μεταναστες. Δεν είναι δυνατον να καταδικαζουμε την τρομοκρατια και να επιτρεπουμε τη μεταναστευση. Κατι κανουμε λαθος». Και ειχε απολυτα δικιο!!!