Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Παρασκευη 18 Αυγουστου 2017




ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΟΣΗ ΕΥΦΥΙΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΤΟΣΟ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΗΛΙΘΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.  – ΑΡΚΑΣ –

- Όσο μιλούσαν οι λίγοι και καλοί δεν διάβαζες ηλιθιότητες και κανέναν δεν έβλαπταν. Οσμή ελιτίστικης φασιστίλας...
-Σωστα! Επρεπε να χει φωνη μονο ο αρκας και να μην εχει κανεις, μια αλλος,η να κρινει τις φασιστιλες του.
 -Οι* Αρκάς πάνε να γίνουν οι εθνικοί μαλακες μας
 -Μπα, και στο Internet μπορείς να κόβεις εύκολα τη κουβέντα στους ηλίθιους ή να μην επισκέπτεσαι τις σελίδες τους και μάλιστα πιο εύκολα απ' ότι σ' ένα μπαρ.
- Αυτογνωσία ο Αρκας!!!
 -Ναι! Ενώ όταν δεν υπήρχαν τα σόσιαλ μίντια και μιλούσαν μόνο οι ειδικοί όλο αλήθειες μαθαίναμε από τα ΜΜΕ!
-Είναι εκπληκτικο ποση πορεια χρειαστηκε ο Αρκας για να σχεδιαζει πλεον μαλακιες και να γινει το τσουτσεκι του Κουλη Μητσοτακουλα!!!


Ο Αρκας ειχε παει στη συγκεντρωση των "μενουμευρωπακιδων", και ηταν παρεα με την Τζημερο και τον Αδωνι.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις. Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι, τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις, αν μεν' η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



`Οταν τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον υποστηρίζει μόνο ο αρχηγός της ΚΚΚ, καλό θα είναι να σκεφτόμαστε ότι αυτό το "έθνος", ούτως ή άλλως, στηρίχτηκε στη λεηλασία και σφαγή του ντόπιου πληθυσμού και στη μεταφορά και εκμετάλλευση, μέχρι θανάτου, πάνω από 12 εκατ. σκλάβων από το 1500 έως το 1850, απ την Αφρική...έκτοτε αρέσκεται να μιλά για ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα..
ΤΡΑΜΠ. –ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ   ΣΤΟ ΣΑΡΛΟΤΣΒΙΛ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΤΑ  ΕΞΗΣ:
-ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ  ΤΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΚΡΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.
-ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΡΙΑ ΤΗ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ…
-… ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΦΙΝ/ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΔΕ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρνστ Τέλμαν (Αμβούργο, 16 Απριλίου 1886 - Μπούχενβαλντ, 18 Αυγούστου 1944).
Ο δολοφονημένος από τους ναζί προλετάριος ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ίσως και να μην υπάρχει χειρότερη φάρα από τους εφοπλιστές.
Απαράδεκτο: Κατέβασαν πυροσβέστες από πλοίο στην Κεφαλονιά!
Σε μια καταγγελία «γροθιά στο στομάχι» προχώρησαν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως ναυτιλιακή εταιρία δεν τους επέτρεψε να ταξιδέψουν καθώς «δεν έχει σύμβαση με τους πυροσβέστες».
Μάλιστα  η καταγγελία κοινοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού και τους αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Προς
1. Γραφείο Πρωθυπουργού
Αξιότιμο κο Αλέξη Τσίπρα
2.Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
Αξιότιμο κο Νικόλαο Τόσκα
Θέμα: « Αποκλεισμός συναδέλφων στο λιμάνι νήσου Κεφαλονιάς »
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.
μόλις τώρα πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους, που επιχειρούσαν στην Κεφαλονιά και αποδεσμεύτηκαν, ότι οι ίδιοι πηγαίνοντας στο λιμάνι, για να φύγουν από την νήσο της Κεφαλονιάς, η εταιρεία kefalinia line με προκλητικό τροπο τους κατέβασε προσβάλλοντας τους από το καράβι της, διότι δεν έχει σύμβαση με τουςπυροσβέστες, όπως ισχυρίζεται.
Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας, ώστε οι συνάδελφοι να αποχωρήσουν από την Κεφαλονιά, διότι η παραμονή τους εκεί επιβαρύνεται με χρήματα -φαγητό διαμονή κλπ - τα οποία όμως δεν τα έχουν και αδυνατούν».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



– Όχι, δεν ήθελα να κάμω βεντέτα, δεν είχα εγώ οικογενειακά, ήθελα να τον σκοτώσω γιατί δεν είχε δικαίωμα να ζει, όχι μόνο γιατί είχε σκοτώσει τον αδελφό μου. Ξέρεις πόσους λάκκους είχε ανοίξει ο Μαγιάσης; Πόσα κοπέλια είχε αφήσει ορφανά, πόσες γυναίκες χήρες; Τρακόσους εξήντα δυο μετρημένους είχε σκοτώσει στην Κρήτη, τρακόσους εξήντα δυο.

Ναι, εγώ ξεκοίλιασα τον δοσίλογο μέσα στο Δικαστήριο

Γιώργης Βρέντζος: (Τηγανίτης): Ο θρυλικός ανωγειανός εκδικητής που σκότωσε μέσα στο δικαστήριο τον φασίστα- γκεσταμπίτη, συνεργάτη των Γερμανών, Μαγιάση
Ένας αητός τω Βρέντζηδω σκότωσε το Μαγιάσηκι όλοι μαζί φωνάξαμε η χέρα του ν’ αγιάσει. Μέσα στο δικαστήριο γιατί ’χενε σκοτώσει κι έπρεπε οπωσδήποτε αίμα κι αυτός να δώσει.
Στα μέσα του Απρίλη του 1947, δικαζόταν από το Δικαστήριο των δοσιλόγων Ηρακλείου ο γκεσταμπίτης-συνεργάτης των Ναζί, Μαγιάσης. Στις 30 του μήνα ο ανωγειανός Γιώργης Βρέντζος και κατά κόσμον «Τηγανίτης» (στην Κρήτη και ιδίως στο Μυλοπόταμο, συνηθίζουν πολύ τα παρανόμια, δηλαδή τα παρατσούκλια) μπαίνει στο ακροατήριο και ορμά προς το εδώλιο, καταφέρνοντας δυο μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα του σιχαμένου προδότη! Αιτία; Ο Μαγιάσης κάρφωσε τον αδελφό του Τηγανίτη, Βρεντζομιχάλη, στους Ναζί, διότι είχε δώσει ψωμί και νερό στους ΕΛΑΣίτες (προφανώς πρόκειται για τα τμήματα των καπετάνιων Σμπώκου και Ποδιά). Ο Βρεντζομιχάλης πλήρωσε την πράξη του αυτή με την εκτέλεσή του στο οροπέδιο της Νίδας, στον Ψηλορείτη, από τους Σουμπερίτες.
Ανασύρουμε λοιπόν στην ιστορική μνήμη –ως έχουμε χρέος-τη μοναδική συνέντευξη, που είχε παραχωρήσει στο Νίκο Ψυλλάκη το φθινόπωρο του 1982 (δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Κρητικές Εικόνες”), ο άνθρωπος που είχε πάρει εκδίκηση για την εκτέλεση του αδελφού του, ο θρυλικός «Τηγανίτης».
Καθισμένοι γύρω από ένα τραπέζι με τα ποτήρια γεμάτα ρακή ζούσαμε όλοι στιγμές αμηχανίας. Δεν ήξερα πώς να αρχίσω, δεν ήξερα καν αν έπρεπε να αρχίσω, αν ήταν σωστό που είχα φτάσει μέχρι εκεί και ιδιαίτερα τέτοια βραδιά. Ωστόσο, ο ίδιος ο Γιώργης ο Βρέντζος στάθηκε και πάλι γενναίος.
«Αποφάσισα να σου μιλήσω», μου είπε, χωρίς να εκφέρει κανένα επειδή, κανένα διότι. Έτσι απλά• αποφάσισε να μιλήσει. Φαίνεται πως ο Καλομοίρης είχε κάνει καλή δουλειά, αν και δεν έμαθα ποτέ τι ακριβώς είχαν πει οι δυο τους.
Ο Μαγιάσης… «ΕΛΑΣίτης»
Δεν είχα αναρωτηθεί ποτέ πότε και πώς είχε συλληφθεί ο Μαγιάσης και κάτω από ποιες συνθήκες οδηγήθηκε στο δικαστήριο δωσιλόγων. Το έμαθα τυχαία φέτος από ένα φίλο που ασχολείται συστηματικά με την ιστορία αυτής της περιόδου. Και το δημοσιεύω εδώ γιατί ίσως να φωτίζει μια ακόμη πλευρά της ιστορίας.
Μετά την απελευθέρωση ο περιβόητος Μαγιάσης παρίστανε… τον αντιστασιακό. Φόρεσε στολή αντάρτη, έβαλε στο καπέλο του το σήμα του ΕΛΑΣ και άρχισε να κυκλοφορεί στην Αθήνα, εκεί που κανείς δεν γνώριζε για τη δράση του στην Κρήτη. Έτσι… λεβέντη και περιβεβλημένο με το κλέος του ήρωα τον συνάντησε ένας Κρητικός, ονόματι Μαμαλάκης, στην Ομόνοια. Ο Μαμαλάκης συνεργαζόταν με ένα ναυτιλιακό πρακτορείο, μάλλον ήταν οικογενειακή επιχείρηση και ασχολούνταν με μεταφορές από και προς την Κρήτη με ιδιόκτητα καΐκια. Το κλίμα στην Αθήνα ήταν παράξενο. Κόσμος πολύς στους δρόμους, οι Έλληνες έβγαιναν από μια μεγάλη περιπέτεια η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον ήταν έκδηλη. Όπως ήταν έκδηλη και η σύγχυση.
Ο Μαγιάσης μπήκε στο πρακτορείο και άρχισε να διαπραγματεύεται τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ελαιολάδου από την Κρήτη στην Πελοπόννησο. Κανείς δεν ξέρει με ποιόν τρόπο είχε αποκτήσει τόσο λάδι. Ή, μάλλον, όλοι υποψιαζόμαστε. Αν και η πείνα θέριζε τις ανθρώπινες ζωές οι συνεργάτες των κατακτητών είχαν τον τρόπο τους.
Έτριβε τα μάτια του ο Μαμαλάκης. Δεν πίστευε ότι ο άνθρωπος που είχε μπροστά του ήταν ο μακελάρης της Κρήτης, και μάλιστα ντυμένος με στολή αντάρτη. Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος του δωσίλογου. Αντί να διαπραγματευτεί τη μεταφορά ο ναυτιλιακός πράκτορας, φρόντισε να ενημερώσει τον ΕΛΑΣ ή κάποιον άλλο. Έτσι συνελήφθη ο Μαγιάσης…




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Μεταμοντέρνα Αριστερά
Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 09:57
Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μοντέρνου» επιστημονικού, θεωρητικού κεκτημένου, δηλαδή όλου του Πολιτιστικού Κεκτημένου της Νεώτερης εποχής από το τέλος του Μεσαίωνα και δώθε.
Θα χρειαστεί μια σειρά άρθρων για να εξηγήσουμε απλά και στρωτά την αποδομητική - δήθεν εκσυγχρονιστική -τάση των Μεταμοντέρνων Επιστημόνων και των δήθεν ανατρεπτικών τάσεών τους. Ουσιαστικά οι Μεταμοντέρνοι μάς πάνε όχι μπροστά, αλλά πίσω από τους «Μοντέρνους» ή νεωτερικούς. Όσο και να διαμαρτύρονται οι Μεταμοντέρνοι και η θεωρία τους, αποτελούν μια Επανάσταση ενάντια στη Λογική και μια ασύντακτη και πρωτόγονη επιστροφή στην Προ-Λογική ή Μυθολογική περίοδο. Καλύπτουν δε την βαθιά αντιδραστικότητά τους με κραυγές επιστημοσύνης και προχωρημένης σκέψης…
Αφήνοντας για τις μετέπειτα δημοσιεύσεις την ανάλυση των θεωριών τους, σήμερα θα ασχοληθούμε με την Μεταμοντέρνα Αριστερά (Αριστερά εντός εισαγωγικών), επικεντρώνοντας σε πέντε χαρακτηριστικά της για να τονίσουμε την ιδιαιτερότητά της.
•         Η Μεταμοντέρνα «Αριστερά» έχει σαν κύρια τάση τον Κοινωνιολογισμό.
 Έχοντας αλλεργία και ενστικτώδη απέχθεια στην Βιολογία, οι Μεταμοντέρνοι θεωρούν την Βιολογική κατασκευή σαν Κοινωνική Κατασκευή κατά πρώτο λόγο. Με αποκορύφωμα την θεωρία του φύλου, την οποία πρεσβεύουν, θεωρούν πως τα δυο φύλα είναι κατά πρώτο λόγο «Κοινωνική Κατασκευή». Ουσιαστικά δεν γεννιέσαι βιολογικά σαν άνδρας ή γυναίκα, αλλά «δημιουργείσαι» ή «διαπλάθεσαι» από την Κοινωνία. Έχοντας σαν συνειδητό στόχο να αποδομήσουν τον Βιολογικό Πυρήνα των Φύλων υπερτονίζουν την Κοινωνική Επιρροή στην διαμόρφωση των Φύλων μειώνοντας με κάθε τρόπο τον βιολογικό πυρήνα των δυο φύλων.
•         Η Μεταμοντέρνα Αριστερά έχει αναγάγει την «Ελευθερία Επιλογής» σε υπέρτατο Αγαθό.
Υπερπηδώντας Κοινωνία, Κοινωνική Επιρροή και Περίγυρο – για να μην μιλήσουμε για κάποιες «Διαβόητες» Έννοιες τις οποίες απεχθάνεται, όπως Κοινωνική Ηθική και Κοινωνική Ευθύνη – η «Αριστερά» αυτή θεωρεί την Ελευθερία Επιλογής Υπέρτατο Αγαθό, Suprema Lex, Lex Regis. Έτσι, εάν κάποιος που είναι Gay ή Lesbian αποζητά όχι μόνο Σύμφωνο Συμβίωσης αλλά και υιοθεσία τέκνων, ανατροφή κ.λπ. είναι ελεύθερος να το κάνει και φυσικά όλη η υπόλοιπη κοινωνία οφείλει να υπακούσει.
 Η τελευταία πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ για υιοθεσία παιδιών από Ομοφυλόφιλους πιστοποιεί του λόγου το αληθές. Όσοι αρνούνται ή τέλος πάντων έχουν ενστάσεις είναι Ομοφοβικοί – στην καλύτερη περίπτωση… – ή απλά «Νεοναζί» και «Φασίστες». Είναι ουσιαστικά η αποθέωση της εγωκεντρικής αντίληψης του κόσμου, δηλαδή η αναγόρευση του Φιλελεύθερου Εγώ σε υπέρτατη Αρχή. Η Μεταμοντέρνα «Αριστερά» είναι ουσιαστικά Φιλελευθερισμός και Νεοφιλελευθερισμός με «Ροζ Πετσέτα».
•         Στον τομέα των εθνικών ζητημάτων η αναγόρευση του «Εθνικού Φαντασιακού» σε κύριο κριτήριο όλων των θεμάτων περί έθνους είναι το θεμελιακό τους χαρακτηριστικό.
Για την Μεταμοντέρνα «Αριστερά» δεν υπάρχει έθνος σαν ιστορική κατασκευή – κοινωνική, ταξική, πολιτική, ιδεολογική, θρησκευτική, βιολογική –, αλλά όλα ανάγονται στην Φαντασιακή παραγωγή/αναπαραγωγή του εκάστοτε Εθνικισμού. Με αυτή την λογική δεν υπάρχουν Εθνικοαπελευθερωτικοί Αγώνες – όπως των Αντιαποικιοκρατικών Κινημάτων του Τρίτου Κόσμου, του ΕΑΜ επί Κατοχής ή της Επανάστασης του ’21 – αλλά εθνικοί «Εθνικισμοί». Η λογική πως καθένας που μιλά για Έθνος, Πατρίδα ή Εθνική Απελευθέρωση είναι Εθνικιστής και – εννοείται… – Ακροδεξιός ή και Ναζί δεν είναι Μακριά.
•         Μια ακραία αστική – Δεξιά και Ακροδεξιά – αντίληψη ταυτίζει την Μεταμοντέρνα «Αριστερά» με την Διαλεκτική Θεωρία του Μαρξ και τον «Αντιεθνικισμό» της με τον Διεθνισμό του Εργατικού Κινήματος.
Είναι λάθος γιατί οι εκπρόσωποι της Μεταμοντέρνας «Αριστεράς» δεν αποδομούν απλώς την μαρξιστική θεωρία, αλλά ουσιαστικά την απορρίπτουν. Γνωστά Κοινοβουλευτικά Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ολοζώντανα παραδείγματα με αποτέλεσμα όχι να μην πάνε μπροστά από τον «Δογματικό και ξεπερασμένο Μαρξ» αλλά να επιστρέφουν σε παλαιότερες και ξεπερασμένες απόψεις. Π.χ. ο Φεμινισμός της Μεταμοντέρνας «Αριστεράς» δεν υποστηρίζει την ισότητα των φύλων όπως κόπτεται, αλλά την προνομιακή μεταχείριση του ενός φύλου σε βάρος του άλλου. Υποκαθιστώντας την πάλη των τάξεων με την πάλη των δυο φύλων και χωρίζοντας τα δυο φύλα, δεν παίζουν απλώς το παιχνίδι της Ελίτ που θέλει να διαιρεί και να βασιλεύει – Divide et Impera – αλλά ουσιαστικά προωθούν την Πρακτική του Νέου Χαλίφη.
Αν με άλλα λόγια οι γυναίκες υποκαταστήσουν τους άνδρες – «Χαλίφηδες στην Θέση του Χαλίφη» –, τότε όλα θα πάνε καλά, δηλαδή δεν καταργούμε τον Χαλίφη αλλά αντικαθιστούμε το φύλο του. Ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με τις απόψεις της Ιστορικής Αριστεράς της Δεύτερης και Τρίτης Διεθνούς – Clara Zetkin, August Bebel, Rosa Luxemburg, Louise Kautsky, Friedrich Engels – όπου υπήρχε σαφέστατο Κοινωνικό Κριτήριο διαχωρίζοντας τις Μεγαλοαστές Φεμινίστριες από τις Εργαζόμενες.
Σύμφωνα με την Ιστορική Αριστερά εχθρός της Γυναίκας είναι το Κεφαλαιοκρατικό Σύστημα. Σύμφωνα με την Μεταμοντέρνα «Αριστερά» a la ΣΥΡΙΖΑ εχθρός της Γυναίκας είναι ο Φαλλοκράτης, Σεξιστής, Πατριαρχικός, Υποψήφιος Βιαστής και περιφερόμενο Κάθαρμα της Ιστορίας που λέγεται Άνδρας. Μισανδρισμός δηλαδή.
•         Η Κοινωνική Προέλευση της Μεταμοντέρνας «Αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα μικροαστικά στρώματα και κυρίως αυτό που ο Κωστής Μοσκώφ αποκαλούσε «Μικροαστική και Μεταπρατική Ιντελιγκέντσια».
Έχοντας επικεντρώσει την προσοχή τους σε τμήματα της Πανεπιστημιακής και Δημοσιοϋπαλληλικής Γραφειοκρατίας – Μεσαίου και Ανώτερου Επιπέδου – οι ίδιοι οι Μεταμοντέρνοι «Αριστεροί» αυτής της Κοπής αυτοαποκαλούνται Διανοούμενοι και καταχρώνται εννοιών τις οποίες ουσιαστικά δεν γνωρίζουν σχεδόν καθόλου. Από τις Δέκα Λέξεις οι Επτά είναι «Διανοούμενος» και «Ηγεμονία».
Μετριότατοι επιστημονικά και άσχετοι θεωρητικά, καταχρώνται όρους τους όποιους ουσιαστικά δεν κατανοούν, ταυτόχρονα δε κορδώνονται σαν φασιανοί για την Ιδεολογική τους Μεγαλοπρέπεια. Έχοντας αποκοπεί από γεννησιμιού τους από αυτό που ονομάζουμε λαϊκά στρώματα και εργατική τάξη, έχουν μια νέα μεγάλη καινοτομία συγκριτικά με την Ιστορική Αριστερά, το πλήρες διαζύγιο από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Όσοι λοιπόν παραξενεύονται για την ιδεοληψία της Μεταμοντέρνας «Αριστεράς» καλύτερα να μην την συγχέουν με την Αριστερά που γνωρίσαμε Ιστορικά. Αποτελούν ένα περιφερόμενο Κοινωνικό Στρώμα του 3-4% που καταφέρνει με ψευδεπίγραφο τρόπο να ενσωματώνει αιτήματα μεγάλων στρωμάτων όπως και έγινε στις εκλογές του 2015. Πάντα με ψευδοαριστερή μπαγκέτα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ένα παραθαλάσσιο μεξικάνικο χωριό ένας Αμερικανός πλησιάζει έναν ντόπιο που κάθεται στην προβλήτα. “Με τι ασχολείσαι;” τον ρωτά. “Είμαι ψαράς.” Απαντά.-“Θα ναι μια δύσκολη δουλεία Πόσες ώρες την ημέρα δουλεύεις;” -“Να σηκώνομαι το πρωί ρίχνω τα δίχτυα, περίπου τρεις ώρες, γυρίζω σπίτι τρώω κάνω σιέστα με τη γυναίκα μου το απόγευμα παίζω με τα εγγόνια μου και το βραδάκι πάω και πίνω μπύρες με τους φίλους μου.” -Και γιατί δεν δουλεύεις τις διπλάσιες ώρες;” -“Για πιο λόγο;”-“Για να πάρεις μια μεγαλύτερη βάρκα”-“Για πιο λόγο;”- “για να ανοίξεις ένα παράρτημα στην πρωτεύουσα” -“Για πιο λόγο;” -“Για να μπορείς μετά να έχεις έναν αντιπρόσωπο στις ΗΠΑ” – “Για ποιο λόγο;” -“Για να μπορείς μετά να πάρεις σύνταξη και να έρθεις εδώ να ξυπνάς το πρωί να ρίχνεις τα δίχτυα, να γυρίζεις σπίτι να κάνεις σιέστα με τη γυναίκα σου, το απόγευμα να παίζεις με τα εγγόνια και το βράδυ να πίνεις μπύρες με τους φίλους σου”.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΑΡΚΕΛΟΝΗ ...αλληλεγγυη με την Παλαιστινη
προχτες,την τεταρτη η Βαρκελονη ειχε ψηφισει ως πολη να στηριχτει το BDS το μπουκοταζ δηλαδη στο Ισραηλ ...
(...χμμμ .και μετα την επομενη εγινε η τρομοκρατικη επιθεση ...)
20/4/2017
Το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης ψήφισε μια ιστορική διακήρυξη την Τετάρτη, υποστηρίζοντας το δικαίωμα να μποϋκοτάρει το Ισραήλ για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του από την Παλαιστίνη.
Η πρόταση καταδικάζει την κατοχή παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ, ζητεί την άμεση λήξη του αποκλεισμού της Γάζας και διασφαλίζει ότι οι πολιτικές δημοσίων συμβάσεων της πόλης αποκλείουν εταιρείες που επωφελούνται από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ισραήλ.
Προειδοποιεί επίσης το Ισραήλ για την αδιαλλαξία του ενόψει των επανειλημμένων προειδοποιήσεων της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει τον παράνομο αποικισμό της παλαιστινιακής γης, σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα Ara .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



οταν λεμε οτι οι ακροδεξιοι ειναι σιωνιστες ..εδω ο ακροδεξιός Αμερικανος Ρίτσαρντ Σπένσερ που αρνείται ότι είναι νεοναζί πηγε στο Τελ Αβιβ στο Ισραηλ και δηλωσε οτι εχουν πολλα κοινα αυτος και οι Ισραλινοι και οτι ειναι ''λευκος Σιωνιστης''και οτι εγω σας καταλαβαινω που θελετε μια ασφαλη χωρα (χωρις Παλαιστινιους εννοει)οπως θελω και γω μια ασφαλη Αμερικη(χωρις Μαυρους και Μουσουλμανους εννοει)
(**λογικο αφου ο Σιωνισμος ειναι εθνικιστικο,ακροδεξιο,ρατσιστικο,ισλαμοφοβικο και αποικιοκρατικο κινημα.)
Υ.Γ .Αλλωστε μην ξεχναμε την καταγγελία αντιφασιστών που συμμετείχαν σε διαδήλωση στη Ν. Υόρκη ότι τα αγγλοσαξωνικής προέλευσης ναζίδια που παρενοχλούσαν συμμετέχοντες στη διαδήλωση (μαύρους, lgbtq, εβραίους) τα σιγοντάριζαν μέλη της jewish defence league (JDL )



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



λοιπον ο λογος που η αστυνομια δεν επιχειρησε καν να τους συλλαβει τους ναζιστες στην Σαρλοτσβιλ ειναι διοτι οι ακροδεξιες πολιτοφυλακες ηταν καλυτερα οπλισμενες απο την αστυνομια (!)..αυτο δηλωσε η κυβερνητης της Βιρτζινια στις 14/8/2017 ...
μαλιστα ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να θυμησω αλλη μια φορα οτι αποδεδειγμενα το ΙΚ (ISIS)εχει στηριχτει και χρηματοδοτηθει απο την Σαουδικη Αραβια ,την συμμαχο των ΗΠΑ,του ΝΑΤΟ και της ΕΕ?  Ότι το Ισραηλ περιθαλπει στα νοσοκομεια του τους τραυματισμενους αλητεςτου ISIS?  Το ότι βομβαρδιζει τα στρατευματα της Συριας (100 φορες μεχρι τωρα!) για να σωσει τους αληταραδες  ισλαμοφασιστες του ISIS?
Να θυμησω επισης σε ολους τους ''αριστερους''και ''ελευθεριακους''πως ο ''χασαπης Ασαντ''(με την βοηθεια των Ρωσων,των Κουρδων,της Χεζμπολαχ ) ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕΙ τον ΙΣΙΣ?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρέπει να μάθεις τα παιδιά σου πως το χώμα κάτω απ' τα πόδια τους είναι οι στάχτες των προγόνων. Για να σέβονται το χώμα, πες στα παιδιά σου πως η γη είναι γεμάτη απ' τις ζωές των συγγενών μας. Μάθε στα παιδιά σου αυτό που διδάξαμε στα δικά μας, πως η γη είναι η μάνα μας. Οι συμφορές της γης είναι συμφορές και των παιδιών της. Αν ο άνθρωπος φτύνει στο χώμα, φτύνει τον εαυτό του Αρχηγός Σιάτλ (περ.1786-1866), φυλή ινδιάνων Σουκουάμις




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το βράδυ της Κυριακής και ενώ καιγόταν η Αττική ο Δήμαρχος Μαραθώνα μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας διασκεδάζαν αμέριμνοι στη Μύκονο, τρώγοντας και πίνοντας με στο κοσμικό εστιατόριο Kiku!
Ετσι φάτε πιείτε στην υγεία των κορόιδων. Ξανα ψηφίστε τους ρε να σπάμε πλάκα, εμείς οι γραφικοί, οι κομμουνιστές που θα βγάζαμε την χώρα από τα ευρώ, που αλλάζαμε κόμματα και κόβαμε νομίσματα. Τραβάτε τώρα να τους πληρώνετε τις διακοπές στην Μύκονο και τα χαβιάρια τους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευχαριστίες στους πυροσβέστες, προτάσεις για την αντιμετώπιση πυρκαγιών από Μητσοτάκη
Τις ειλικρινείς ευχαριστίες στους πυροσβέστες, που δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, εξέφρασε μέσω facebook ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Να μην εχεις ψηφισει την προσληψη τους των εθελοντων πυροσβεστων το Χειμωνα και να δηλωνεις συγκινημενος για τον ηρωισμο τους , το καλοκαιρι, ειναι... υπερβαση !
(ή θεωρεις δεδομενο οτι δεν υπαρχουν πρακτικα της Βουλης )




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλήψεις για ελεύθερο κάμπινγκ στη Χαλκιδική
 Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017, 13:50
Δεκατρία άτομα συνελήφθησαν για παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση κατά τη διάρκεια ελέγχων της αστυνομίας σε τουριστικές και παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν οκτώ Έλληνες, τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας και δύο υπήκοοι της ΠΓΔΜ για παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση στις Καβουρότρυπες και στον Γλαρόκαμπο Χαλκιδικής.
Ζουμε  σε εποχες χειροτερες  της χουντα!!! Τοτε τουλαχιστον επιτρεποταν το ελευθερο καμπινγκ!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστολή πυροσβεστών στον πρωθυπουργό, επειδή τους κατέβασαν από πλοίο στην Κεφαλονιά
 Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017, 23:42
Θόρυβος δημιουργήθηκε μετά την επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΥΠ), με την οποία κατήγγειλαν ότι κατέβασαν από το πλοίο στην Κεφαλονιά τους πυροσβέστες, οι οποίοι είχαν πάει ως ενίσχυση για να σβήσουν τις φωτιές στο νησί και αποδεσμεύτηκαν καθώς δεν ήταν πλέον απαραίτητη η βοήθειά τους.
Οι συγκεκριμένοι πυροσβέστες ήταν οκτώ άτομα από Άρτα, Πρέβεζα, Γύθιο και Αίγιο με ένα φορτηγάκι τύπου βαν μεταφοράς προσωπικού. Είχαν μεταβεί στο νησί για να συμμετάσχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Σιμωτάτα και στα Λουρδάτα και είχαν αποδεσμευτεί για να επιστρέψουν στη βάση τους.
Σύμφωνα με την επιστολή της ΠΟΠΥΣΥΠ, προς τον πρωθυπουργό, μόλις οι πυροσβέστες πήγαν στο λιμάνι για να φύγουν, η εταιρεία που είχε δρομολόγιο εκείνη την ώρα, «με προκλητικό τρόπο τους κατέβασε, προσβάλλοντας τους, από το καράβι της, διότι δεν έχει σύμβαση με τους πυροσβέστες, όπως ισχυρίζεται».
Η ομοσπονδία ζητούσε από τον πρωθυπουργό να παρέμβει ώστε να αποχωρήσουν οι συνάδελφοι τους «διότι η παραμονή τους εκεί επιβαρύνεται με χρήματα -φαγητό διαμονή κλπ. τα οποία όμως δεν τα έχουν και αδυνατούν».

Από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος διευκρινίστηκε ότι οι πυροσβέστες πήγαν στο λιμάνι για να φύγουν με το πλοίο στις 12 το μεσημέρι, αλλά με τη συγκεκριμένη εταιρεία πράγματι δεν υπάρχει σύμβαση για δωρεάν μετακινήσεις οχημάτων και υπαλλήλων του Σώματος.
Σύμβαση, στη συγκεκριμένη γραμμή, έχει το ΠΣ με άλλη εταιρεία, η οποία είχε δρομολόγιο στις 15.00 από Κεφαλονιά, με το οποίο έφυγαν τελικά οι πυροσβέστες.
Παρ' όλα αυτά πάντως κύκλοι της πυροσβεστικής δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για το περιστατικό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η ιστορία της χώρας ξηλώνεται από την απομάκρυνση των ωραίων αγαλμάτων»
 Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017, 04:16
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι ο αμερικανικός πολιτισμός και η ιστορία της χώρας «κατακομματιάζονται» από την απομάκρυνση των «ωραίων αγαλμάτων και μνημείων» που τιμούν προσωπικότητες των Νοτίων.
«Θλίβομαι που βλέπω την ιστορία και τον πολιτισμό της μεγάλης χώρας μας να κατακομματιάζονται από την απομάκρυνση των πανέμορφων αγαλμάτων και μνημείων» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος. Με τον τρόπο αυτόν ουσιαστικά πήρε θέση στον δημόσιο διάλογο που ξεκίνησε μετά τα βίαια επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνιας, όπου υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για την αποκαθήλωση του αγάλματος ενός στρατηγού των Νοτίων στον Εμφύλιο Πόλεμο.
«Το κάλλος που αποσύρεται από τις πόλεις και τα πάρκα μας θα μας λείψει τρομερά και δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκατασταθεί!» έγραψε στη συνέχεια ο Τραμπ, προσέχοντας να μη χρησιμοποιήσει πουθενά τη λέξη «Συνομοσπονδία», η οποία παραπέμπει στις αποσχισθείσες Πολιτείες του Νότου την εποχή του Αμερικανικού Εμφυλίου (1861-65).
Πολλοί Αμερικανοί θεωρούν ότι τα μνημεία αυτά, τιμώντας τη Συνομοσπονδία, η οποία προκάλεσε τον πόλεμο διεκδικώντας το δικαίωμά της στη δουλοκτησία, εξυμνούν το ρατσιστικό παρελθόν. Άλλοι, ωστόσο, υπερασπίζονται το δικαίωμα του Νότου να τιμά την ιστορία του και πιστεύουν ότι η απομάκρυνση των αγαλμάτων ισοδυναμεί με «σβήσιμο» ενός τμήματος της αμερικανικής ιστορίας. Οι ιστορικοί επισημαίνουν, πάντως, ότι πολλά από αυτά τα μνημεία ανεγέρθηκαν κατά την περίοδο του φυλετικού διαχωρισμού ή ως αντίδραση στο κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων της δεκαετίας του 1960.
Την Τρίτη, σε μια θυελλώδη συνέντευξη Τύπου, ο Τραμπ εμφανίστηκε να παίρνει το μέρος εκείνων που υπερασπίζονται τα μνημεία. «Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον είχε σκλάβους (...) Θα απομακρύνουμε τα αγάλματά του; Και ο Τόμας Τζέφερσον; Θα απομακρύνουμε και τα δικά του; Είχε πολλούς σκλάβους» είπε αναφερόμενος στον πρώτο και τον τρίτο πρόεδρο των ΗΠΑ. Ωστόσο, και οι δυο τους είχαν πεθάνει πολλά χρόνια πριν ξεσπάσει ο Εμφύλιος.

Σχολιο.- Ανόητα κομμούνια Αμερικάνοι, γκρεμίζουν αγάλματα του εμφυλίου τους, 150 χρόνια μετά. Εμείς εδώ κύριοι, ο Τρούμαν, ο Βαν Φλητ και ο Ζέρβας στη θέση τους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΟΣΗ ΕΥΦΥΙΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΤΟΣΟ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΗΛΙΘΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
– ΑΡΚΑΣ –
Σχολιο.- τα αρχιδια μας κουνιονται. Δεν του αρεσει του αρκα γιατι καποτε ηταν μονοι τους στη φαση.. δεν τη γλιτωνεις ρεεεε Αρκα θα τη φας στη μαπα την κριτικη γουσταρεις η οχι..
Σχολιο.-  Ενώ οι ξύπνιοι τα παίρνουν από τον κομιστή ... (όπως ο Αρκας που δουλευει πλεν στη βωθροφυλλαδα του Θεμου), και κάνουν και αντίσταση στα σοβιέτ...
Σχολιο.- Το τσουτσεκι του κουλι μητσοτακουλα αρκαδομουτρο, έχει φτιαξει αυτή τη γελοια  γελοιογραφια!!! Αυτά που γραφει αφορουν τον ιδιο! Αλλα δεν το καταλαβαινει!! Αλλα αμα ειχε τοση αυτογνωσία, δεν θα είχε καταντήσει εκεί που κατάντησε!!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περα απο το γεγονος οτι η Βαρκελωνη σαν πολη στηριζει το μπουκοταζ εναντιον του Ισραηλ (BDS) η Ισπανια ηταν η μονη χωρα που κατηγγειλε δικαστικα το Ισραηλ για την επιθεση του κατα του στολισκου για την Γαζα (* αναφορα στους δολοφονημένους ακτιβιστες του «στολίσκου της ελευθερίας» από το ρεσάλτο των Σιωνιστών σε διεθνή ύδατα
****Στις 31 Μαΐου του 2010, γίνεται ισραηλινή επίθεση στο στόλο της Ελευθερίας, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην υπό αποκλεισμό Γάζα. Η εισβολή στα πλοία των Ισραηλινών κομάντος, σε διεθνή μάλιστα ύδατα, κόστισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους.
(Το Ισραήλ ειχε περασει τοτε για ακόμη μια φορά το μήνυμα ότι είναι σε θέση ισχύος να περιφρονεί όχι μόνο τους διεθνείς οργανισμούς και τα καταδικαστικά εις βάρος του ψηφίσματα ― στον βαθμό που αυτά στρέφονται κατά της σιωνιστικής πολιτικής και αποτελούν εμπόδια για την εγκαθίδρυση του «καθαρού Εβραϊκού κράτους»)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οίνος,σίτος,ελαιον.Τρια Αγιασμένα Αγαθά ,Σύμβολα του κλασσικού πολιτισμού της Αρχαιότητας,με το ψωμί να συμβολίζει ως τις μέρες μας το επίπεδο ζωής του λαού.Πριν λιγη ώρα σε ένα μπακάλικο μοντέρνο στην Πάτρα μια κυριουλα ,μπροστά μου ,χαμένη για χαμένη, προσπαθούσε να πάρει μισό κιλό ψωμί με 50 cent.
Μιταξ,Μιταξ.....του ψουμι,δικαξξ!! ψιθυρίζε ο λαός στην διάρκεια της Αγγλογερμανικης εμπνεύσεως ΒασιλοΜεταξικης ,(Δημοκρατίας),50 cents για 350 γρμ.,χωρίς να φτανουνε....80-90 θέλουμε για λίγο ψεφτροψωμι...στην εποχή της γερμανοδουλης,εθελοδουλης εφοπ ληστρικής Δημοκ ρατοριας.Οι μισοί να προσεχουτε μην χάσουμε την Ευρώπη μας και οι άλλοι μισοί μη και δεν χτίσουμε τον Ανευρετο.

Σχολιο.- Με ένα κιλό σιτάρι φτιάχνεται ένα κιλό ψωμί στο περίπου.
Ένα κιλό σιτάρι πουλιέται 0.20 ευρώ στο περίπου και με τα έξοδα μέσα.
Ένα κιλό ψωμί πουλιέται 2.40 ευρώ στο περίπου.
Άν αυτό δεν λέγεται αισχροκέρδεια, πως λέγεται;
Αν βγάλει ο αγρότης 10 λεπτά κέρδος, να βγάλει και η αλωνιστική άλλα 10. Κι άλλα 10 η μεταφορά και άλλα 10 ο μύλος. Κι άλλα 10 ο φούρνος κι άλλα 10 ο πωλητής.
Και από 20 λεπτά ο καθένας να βγάλει, τα 2.40 ευρώ τελική τιμή δεν βγαίνουν, ούτε στα μισά δεν φτάνουν!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



400 νεκροί, 600 αγνοούμενοι! Σιέρρα Λεόνε.
Ποιός να κλάψει γι' αυτούς!
Ποιά σημαία να βάλουν ως προφίλ οι "ευαίσθητοι"...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βόμβα για νέες συντάξεις: Πόση η δραματική μείωση, ποια τα νέα ποσά. Δεν έχει προηγούμενο
την 18/8/2017 11:11:00 π.μ.
Πόση η μείωση των νέων συντάξεων;
Tη δραματική μείωση των νέων συντάξεων και ένα αναλογιστικά άδικο νέο σύστημα, όπου όσοι έχουν πληρώσει περισσότερες εισφορές λαμβάνουν τελικά μικρότερες συντάξεις, αποκαλύπτουν οι πρώτες αιτήσεις συνταξιοδότησης που είχαν κατατεθεί μετά τις 13 Μαΐου του 2016 και εκδίδονται με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου.
Τα στοιχεία από τις αιτήσεις που εκκαθαρίζονται είναι αποκαλυπτικά, καθώς προκύπτουν τουλάχιστον 5 κατηγορίες ασφαλισμένων ως μεγάλοι χαμένοι του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.
Συνολικά, οι ειδικοί εκτιμούν ότι έως το 2020 περίπου 200.000 ασφαλισμένοι που θα αποχωρήσουν από την εργασία θα υποστούν περικοπές που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν και το 30%.
Η μέση μείωση εκτιμάται στο 12% με 16% για τους νέους συνταξιούχους και τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς αλλά και τα πρώτα στοιχεία που προέρχονται από τον ΕΦΚΑ, οι εξής ομάδες ασφαλισμένων:
• Δημόσιοι υπάλληλοι, ιδίως όσοι έχουν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας και ανήκουν στις κατηγορίες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.
• Ασφαλισμένοι του ΙΚΑ με υψηλές αποδοχές, από 1.500 ευρώ και πάνω, που καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης έπειτα από τουλάχιστον 30 χρόνια ασφάλισης.
Ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΕΒΕ σε μέσες και υψηλές ασφαλιστικές κατηγορίες, καθώς χάνουν τουλάχιστον 220 ευρώ.
• Ασφαλισμένοι στο ΤΑΕ που προέρχονται από τις δύο ανώτατες κατηγορίες και αποχωρούν με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.
• Ασφαλισμένοι του Ταμείου Νομικών και του ΤΣΑΥ ανεξαρτήτως χρόνου ασφάλισης. Καθώς, μάλιστα, το νέο σύστημα, όπως χαρακτηριστικά διεκήρυττε ο τέως υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, είναι ταξικά άδικο, υπέρ των χαμηλόμισθων, οι πρώτες συνταξιοδοτικές αποφάσεις βγάζουν και αυξήσεις σε περιπτώσεις συνταξιούχων με μηνιαίες μεικτές αποδοχές κάτω από 700 ευρώ και λιγότερα από 30 έτη ασφάλισης.
Σε αυτή την κατηγορία συγκαταλέγονται ασφαλισμένοι του ΙΚΑ με 20 έως 30 χρόνια ασφάλισης που αποχωρούν με μεικτές αποδοχές πέριξ των 1.000 ευρώ, ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΣΑ.
Δημόσιοι υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αποχωρούν με 20ετία ή 25ετία, καθώς και ασφαλισμένοι στα πρώην Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, οι οποίοι δικαιούνται προσαύξηση της σύνταξης επειδή πλήρωναν πολύ υψηλές εισφορές.
Mία από τις πρώτες αποφάσεις συνταξιοδότησης με βάση το νέο σύστημα αφορά ασφαλισμένο στο ΙΚΑ ο οποίος κατέθεσε τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση μετά τον Μάιο του 2016 έχοντας 10.800 ένσημα, 37 έτη ασφάλισης και αναγνωρισμένα πλασματικά έτη και συντάξιμες αποδοχές που υπολογίστηκαν σε 2.951 ευρώ. Ενώ πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου η σύνταξή του θα ήταν 1.720 ευρώ, ο νέος τρόπος υπολογισμού βγάζει σύνταξη 1.478 ευρώ, ήτοι μειωμένη κατά 242 ευρώ.
Αναλυτικά, ο συγκεκριμένος συνταξιούχους λαμβάνει ολόκληρη την εθνική σύνταξη, 384 ευρώ, και ανταποδοτική της τάξης των 1.094 ευρώ, καθώς το ποσοστό αναπλήρωσης ανέρχεται σε 37,07%. Σημειώνεται ότι οι συντάξιμες αποδοχές του ασφαλισμένου ανέρχονται σε 2.950,76 ευρώ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινό άρθρο καταπέλτης για τουρκικές ναπάλμ το '64
16.08.2017 10:47
Ένα άρθρο κόλαφο αναφορικά με τις μεθοδεύσεις των τούρκων για εισβολή στην Κύπρο με αφορμή τους εορτασμούς στα κατεχόμενα για τον βομβαρδισμό της Τυλληρίας  δημοσίευσε η ισραηλινή ιστοσελίδα Arutz Sheva. Στο ρεπορτάζ με τίτλο «Οι Τούρκοι εορτάζουν τον βομβαρδισμό της Κύπρου με ναπάλμ το 1964» γίνεται αναφορά γεγονότα και τις δηλώσεις των τούρκων ενώ παρατίθενται πολύ ενδιαφέρουσες ιστορικές μαρτυρίες της εποχής. Μεταξύ άλλων, ασκείται έντονη κριτική αναφορικά με την στάση και τις προθέσεις του Μουσταφά Ακιντζί.
Χαρακτηριστικά σημειώνεται πως προκειμένου να προετοιμάσουν την κατοχή της Κύπρου, οι τούρκοι πραγματοποιούσαν βίαιες επιθέσεις εναντίων των Τουρκοκυπρίων ούτως ώστε να υπάρξει κλιμάκωση των διακοινοτικών συγκρούσεων και να αποξενωθούν οι τουρκόφωνοι Κύπριοι από τους Έλληνες Κύπριους.Ο Στρατηγός Sabri Yirmibesoglu, ένας τούρκος αξιωματικός του στρατού, όπως αναφέρει, δήλωσε το 2010 σε τηλεοπτικό σταθμό ότι η Τουρκία έκαψε ένα τζαμί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων  προκειμένου να ενισχυθεί η πολιτική αντίσταση κατά των Ελλήνων στο νησί  «Στις Ειδικές Επιχειρήσεις (του τουρκικού στρατού) υπάρχει ένας κανόνας: για να ενισχύσεις το αντιστασιακό φρόνημα του λαού κάνεις δολιοφθορές σε συμβολικούς στόχους δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για έργο του εχθρού.», σημειώνεται.
Συνεχίζοντας το δημοσίευμα,  αναφέρει πως η θανατηφόρα στρατιωτική επίθεση εναντίον των Κοκκίνων το 1964 γιορτάζεται από πολλούς Τουρκοκύπριους και έποικους από την Τουρκία ως η Ημέρα Αντίστασης.» και ονομάζουν τα Κόκκινα «Erenkοye,  ως «το χωριό των  αγίων του Ισλάμ».
«Το τουρκικό αφήγημα δεν αμφισβητεί το λαθρεμπόριο όπλων και μαχητών στην Κύπρο το 1964, αλλά το πρόβλημα είναι πως οι Τούρκοι δεν θεωρούν τις πράξεις τους αυτές παράνομες ή ως εγκλήματα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τις βλέπουν ως ''ηρωισμό''. Όταν ο  «δήμαρχος» της Γιαλούσας αναφέρεται στον εχθρό,  εννοεί την Κυπριακή Δημοκρατία, τους Ε/κ, τους ιθαγενείς του νησιού, οι οποίοι αποτελούσαν την πλειοψηφία στο βόρειο τμήμα του νησιού τότε.
Οι συνέπειες της εισβολής
Η μεγαλύτερη συνέπεια της εισβολής, συνεχίζει το δημοσίευμα, ήταν ότι η Τουρκία άλλαξε τη δημογραφική σύνθεση του βόρειου τμήματος του νησιού, τρομοκρατώντας τους περίπου 200.000 αυτόχθονες Έλληνες Κύπριους τρέποντάς τους σε φυγή προς το νότιο τμήμα του νησιού. «Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 100.000 Τούρκοι έποικοι έχουν έκτοτε εμφυτευθεί στα βόρεια της Κύπρου. Η γη και τα σπίτια που ανήκουν σε Έλληνες Κυπρίους διανεμήθηκαν στους Τουρκοκύπριους και στους Τούρκους που έφεραν από την Τουρκία για να εγκατασταθούν στις περιοχές αυτές.
«Οι τούρκοι σωβινιστές  ενέργησαν τόσο απροκάλυπτα εναντίων της Κύπρου την οποία θεωρούν τουρκικό νησί. Έτσι, φέρνοντας  τούρκους μαχητές να σκοτώσουν τους Ε/κ, εισάγοντας  δεκάδες χιλιάδες εποίκους από την Τουρκία,  αναπτύσσοντας 40.000 τούρκους στρατιώτες, αλλάζοντας βίαια τα δημογραφικά στοιχεία, και αφανίζοντας την ιστορική ελληνική και χριστιανική ταυτότητα του νησιού μέσα από την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, σύμφωνα με το τουρκικό αφήγημα ,όλα αυτά είναι νόμιμες πράξεις».
«Οι Τούρκοι μπορούν ακόμη και να γιορτάζουν τη ρίψη ναπάλμ και να τη σφαγή των Ελλήνων. Χρησιμοποιώντας την Όργουελιακή ρητορική, η Τουρκία αποκαλεί την στρατιωτική εισβολή της Κύπρου ''ειρηνευτική επιχείρηση''». Το 1974, κεμαλιστές και ισλαμιστές όλων των πολιτικών κομμάτων υποστήριξαν την εισβολή στην Κύπρο. Επιπλέον η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κύπρο ως ένα ελληνικό νησί ούτε σαν ''έθνος''».
«Εθνική Υπόθεση»  η Κύπρος
«Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ''Η Κύπρος δεν ήταν ποτέ ελληνικό νησί''. Ωστόσο, το Κυπριακό ζήτημα  ήταν μία από τις βασικές πτυχές της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα, η Κύπρος ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί ''εθνική υπόθεση'' για τους Τούρκους από  τότε που οι Οθωμανοί εισέβαλαν για πρώτη φορά το 1571. Ένας μουσουλμάνος δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψει εδάφη που έχει ήδη  κατακτήσει. Και μπορούν επίσης να γιορτάσουν τα εγκλήματα πολέμου και τις δολοφονίες».
«Δείχνοντας καμία ευαισθησία για τα δεινά των Ε/κ, πολλοί Τ/κ και οι ηγέτες τους, συμπεριλαμβανομένου του Μουσταφά Ακιντζί,  γιόρτασαν τις θανατηφόρες επιθέσεις εναντίων των Ελλήνων γειτόνων τους. Εντούτοις, ο  ηγέτης μια κοινότητας που έχει ως πραγματικό στόχο μια ειρηνική επίλυση και τη συνύπαρξη στην Κύπρο,  θα καταδίκαζε τη χρήση των βομβών ναπάλμ εναντίον άοπλων αμάχων και την καταστροφή τμήματος του νησιού, και θα τιμούσε τα Ε/κ θύματα. Δυστυχώς, οι πολεμικές γιορτές των Τουρκοκυπρίων έχουν απαξιώσει όλες τις προηγούμενες δηλώσεις τους περί ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης στο νησί και δικαιοσύνης για όλους τους κατοίκους της.» καταλήγει το άρθρο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε το κέντρο του Efrin, το βράδυ της Πέμπτης!
Αυτό γιατί δεν είναι τρομοκρατία και γιατί δεν αποτελεί είδηση ;

Ο τουρκικός στρατός επιτίθεται στο κέντρο της πόλης Efrîn
Ο τουρκικός στρατός αναφέρθηκε ότι επιτέθηκε στο κέντρο της πόλης Efrîn με πυροβόλα όπλα την Πέμπτη το βράδυ.
Ανακοινώσεις έρχονται  ότι ο εισβολέας τουρκικός στρατός έχει επιτεθεί στο κέντρο της πόλης Efrîn με  ολμοβολα  το βράδυ της Πέμπτης. Αρκετες βομβες ολμοβολων  έπληξαν το κέντρο της πόλης, καθώς και ένα πολιτικό αυτοκίνητο.
Δεν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με το εάν η επίθεση έχει οδηγήσει σε απώλειες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΚΑΙ πότε θα ενημερώσει ότι ο συλληφθείς στην Πάρνηθα εμπρηστής είναι μέλος της ΔΑΚΕ συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ???



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το management του Πήγασου στον Δημήτρη Μάρη
Από μηδενική βάση όλες οι συμφωνίες
Στον ισχυρό άνδρα της 24media,
αποφάσισε να «δώσει» τα κλειδιά του Πήγασου
ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι δυο άνδρες ήρθαν σε συμφωνία, εξέλιξη που σημαίνει ότι η επιχείρηση που «στήνει» στα media ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, θα «τρέξει» με το management να είναι στα χέρια του Δημήτρη Μάρη.
Αν και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του κ. Σαββίδη, έπαιξε η καλή γνώμη που έχει προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας, για το αφεντικό της 24media, κανείς δεν παραβλέπει ότι ο κ. Μάρης, είναι συνέταιρος του πρώην μεγαλομετόχου του Πήγασου, Φώτη Μπόμπολα στην στοιχηματική εταιρεία Stoiximan. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα παραπάνω αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ, είχε προγραμματιστεί συνάντηση του Ιβαν Σαββίδη, με σαράντα περίπου στελέχη του Πήγασου. Εκεί επρόκειτο να ανακοινωθεί το νέο οργανόγραμμα.
Τελικά, το μόνο που ακούστηκε ήταν ότι το σύνολο των συμφωνιών θα επανεξεταστεί από μηδενική βάση, υπό την εποπτεία του Δημήτρη Μάρη. Για την ιστορία και μόνο αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση είχε επιχειρήσει και κατά το παρελθόν να «εμπλέξει» στα media τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.
Την πρώτη φορά προτρέποντάς τον να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Μega και την δεύτερη το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να δημιουργήσει ένα σχήμα που θα συμμετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες υπό τον κ. Μάρη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Μάρης έχει στην κυριότητά του τα ενημερωτικά sites news247.gr, sport24.gr, είναι μέτοχος στην ελληνική έκδοση της Huffington Post, ενώ κατέχει και το ραδιόφωνο 247 με διευθυντή τον Κώστα Αρβανίτη, πρώην διευθυντή του ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΕΝΕΝ κατά KEFALONIAN LINES για την απαράδεκτη συμπεριφορά της προς τους πυροσβέστες
18 Αυγούστου 2017
Όπως πληροφορηθήκαμε από σχετική επιστολή-καταγγελία της ΠΟΠΥΣΥΠ (πυροσβέστες συμβασιούχοι πενταετούς υποχρέωσης), η οποία εστάλη και στον Πρωθυπουργό, 8 πυροσβέστες από Άρτα – Πρέβεζα – Γύθειο – Αίγιο είχαν πάει στη Κεφαλλονιά ως ενίσχυση για να συμβάλουν στη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει το νησί στη περιοχή Σιμοτάτα-Λουρδάτα. Μαζί είχαν και ένα επαγγελματικό βαν μεταφοράς προσωπικού. Όταν αποδεσμεύτηκαν καθώς δεν ήταν πλέον απαραίτητη η βοήθειά τους, πήγαν στο λιμάνι Πόρου Κεφαλονιάς για να φύγουν. Εκεί η «Kefalonian Lines», «με προκλητικό τρόπο τους κατέβασε προσβάλλοντάς τους από το καράβι της, διότι δεν έχει σύμβαση με τους πυροσβέστες», όπως ισχυρίζεται!
Με τρόπο αχαρακτήριστο και απαράδεκτο τους εξώθησαν έξω από το πλοίο! Να φανταστεί κανείς ότι το πλοίο εξυπηρετεί αποκλειστικά το νησί της Κεφαλλονιάς και ο απόηχος μιας τέτοιας αντικοινωνικής απόφασης θα ήταν επιζήμιος και για την ίδια την εταιρία λαμβάνοντας υπόψη ότι επρόκειτο για μια ομάδα πυροσβεστών που έδωσαν πολύωρη μάχη για να ελέγξουν τη φωτιά στο νησί.
Παρά ταύτα, η εταιρεία αρνήθηκε την επιβίβαση των πυροσβεστών… Γιατί άραγε; Λόγοι ανταγωνισμού; Η απώλεια 8 εισιτηρίων; Ή κάτι άλλο; Το βέβαιο είναι ότι όποια απάντηση ή ερμηνεία και εάν δοθεί θα είναι παντελώς αβάσιμη, αδικαιολόγητη και το λιγότερο φανερώνει έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας!
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ αποδοκιμάζει έντονα τη συγκεκριμένη ενέργεια η οποία αποδεικνύει ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία στις Ακτοπλοϊκές και Πορθμειακές συγκοινωνίες της χώρας μας (οι οποίες αποτελούν κοινωνικό αγαθό) λειτουργούν με όρους ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και με το συγκεκριμένο περιστατικό αποδείχνουν για πολλοστή φορά το αντικοινωνικό τους προσωπείο!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν ξεχνούν τον αρχαιολογο της Παλμύρας οι Ελεύθεροι του κόσμου!
Μια θλιβερή επέτειος σήμερα... Δολοφονήθηκε με τον πιο άγριο κι απάνθρωπο τρόπο ο πιστός αρχαιολογος της Παλμύρας. Μαρτύρησε ο μεγάλος Καθηγητής Khaled Al Asaad (1932-2015) και μπήκε στο Πάνθεον των Ανθρώπων και του Πολιτισμού.
"Εδώ γεννήθηκα, εδώ θέλω να πεθάνω"... τόνιζε ο καθηγητής
όταν τον καλούσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας να φύγει από την Παλμύρα...

Ο  Καθηγητής  Khaled δολοφονήθηκε για όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του πλανήτη.
Ο παγκοσμίου φήμης Καθηγητής αποκεφαλίστηκε στις 18 Αυγούστου 2015 στην Παλμύρα του... Τι ειρωνεία... στο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, από φονιάδες μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης.

Αποχαιρετώντας τον Khaled al-Asaad, ακέφαλο κρεμασμένο πτώμα στην Παλμύρα, γράφαμε τότε : Καλό ταξίδι Khaled al-Asaad... ήρωα των Αδέσποτων όλου του κόσμου
20/8/2015
Αποχαιρετώντας τον Khaled al-Asaad, ακέφαλο κρεμασμένο πτώμα στην Παλμύρα της...
παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ένα μεγάλο αρχαιολόγο, τις σημερινές εποχές εύχεσαι η θυσία του κι ο μαρτυρικός θάνατός του, να χαραχθούν στις συνειδήσεις μας.
Ο αρχαιολόγος Khaled al-Asaad, τον οποία είχα την τιμή να γνωρίσω όταν επισκέφθηκα την Παλμύρα και αρχαιολογικό συνέδριο στη Ρώμη πριν πολλά χρόνια, ήταν 82 χρονών κι είχε αφιερώσει 50 ολόκληρα χρόνια ως Διευθυντής Αρχαιοτήτων στην αγαπημένη του Παλμύρα.
Το πάθος του για την αρχαιολογία τον έχει κατατάξει στο πάνθεο των αρχαιολόγων όλου του πλανήτη. Ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή του (2004) δεν εγκατέλειψε ποτέ την επιστήμη και την Παλμύρα. Εργαζόταν, μελετούσε, ήταν δάσκαλος για όλους τους φοιτητές Αρχαιολογίας, μέχρι την ώρα που οι ορδές των μισθοφόρων τζιχαντιστών του “ισλαμικού κράτους”, με έφοδο από την τουρκική επικράτεια και με την πλήρη κάλυψη των “πολιτισμένων” δυτικών κατέλαβαν την Παλμύρα
Το σώμα του καθηγητή χωρίς κεφάλι, κρεμάστηκε σε έναν πυλώνα, στην κεντρική πλατεία της αρχαίας Παλμύρας...
Ο  Khaled θα μπορούσε να έχει φύγει από τη Συρία πριν πολύ καιρό. Είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τους δουλεμπόρους με τα πλοιάρια και να βρίσκεται στην Ελλάδα. Μάλιστα, το διεθνές κύρος του δεν θα του επέβαλε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης... Όμως, όπως κάθε πατριώτης, όταν δέχεται επίθεση η πατρίδα του δεν γίνεται ρίψασπις!

Τι ντροπή για την ανθρωπότητα... Τις ίδιες ώρες οι "πολιτισμένοι" υπουργοί των Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας" με  επικεφαλής την ανεπάγγελτη Μογκερίνι πανηγύριζαν την πτώση της Παλμύρας! Το γλέντησαν στην κυριολεξία! Οι φονιάδες που τότε είχαν καταλάβει την Παλμύρα ξεκίνησαν από την Αττάλεια του Άτταλου Β', βασιλιά της Περγάμου, σήμερα τουρκική πόλη  Αντάλγια (Antalya), ακριβώς τις ημέρες που που συνεδρίαζαν οι πολιτισμένοι υπουργοί...
Τι σύμπτωση...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
«Τσεκούρι» σε προνοιακές και αναπηρικές παροχές
Από το Σεπτέμβρη αναμένονται μειώσεις ή ακόμα και κατάργηση επιδομάτων, όπως προβλέπει η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και εκπροσώπων ιμπεριαλιστικών μηχανισμών
Σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων για την προώθηση αλλαγών στο σύστημα προνοιακών και αναπηρικών παροχών, με αναδιάταξη των διαθέσιμων πόρων, θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα και θα πρέπει να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2018, όπως προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους δανειστές.
Στο πλαίσιο αυτό, μια σειρά από επιδόματα θα μειωθούν ή και θα καταργηθούν. Η όποια ενίσχυση σε επιδόματα που θα απομείνουν δεν θα προέρχεται από επιπλέον κονδύλια αλλά θα χρησιμοποιηθεί μέρος της εξοικονόμησης που προκύπτει από το «τσεκούρι» στις δαπάνες για τις συντάξεις αλλά και από τη συρρίκνωση ή κατάργηση επιδομάτων. Χαρακτηριστικά, στην αιτιολογική έκθεση του νόμου 4472/2017 για τις συντάξεις επισημαίνεται: «Οι συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο παρόν νομοσχέδιο πρόκειται να προκαλέσουν καταρχήν το 2019 μια επιβάρυνση σε ορισμένο πλήθος συνταξιούχων (...) Παρεμβάσεις στη συνταξιοδοτική δαπάνη, όπως οι προτεινόμενες (...) δημιουργούν τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για τη λήψη μέτρων ανακούφισης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».
Πρακτικά, πρόκειται για μια πολιτική διαχείρισης της εξαθλίωσης με αναδιανομή μεταξύ των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, με τους λιγότερο φτωχούς να πληρώνουν για τους περισσότερο φτωχούς!
Βασικό όχημα διαχείρισης της φτώχειας αποτελεί το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), η εφαρμογή του οποίου έχει γενικευτεί από τις αρχές του 2017, και αυτό «με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο», αφού η χρηματοδότησή του προέρχεται από το πετσόκομμα άλλων κοινωνικών δαπανών. Ηδη έχει αντικαταστήσει μια σειρά από επιδόματα, όπως σε ανέργους, σε νοικοκυριά που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας κ.ά. Δικαιούχοι του ΚΕΑ είναι όσοι ζουν σε εξαιρετικά ακραία κατάσταση φτώχειας. Συγκεκριμένα, για έναν ενήλικα που δεν έχει κανένα εισόδημα προβλέπεται μηνιαία χρηματική ενίσχυση 200 ευρώ. Το ποσό αυτό μειώνεται αν υπάρχει κάποια άλλη πηγή εισοδήματος. Αν δηλαδή έχει ένα εισόδημα 60 ευρώ το μήνα τότε το ΚΕΑ ανέρχεται στα 140 ευρώ. Σε μια τετραμελή οικογένεια (με δύο ανήλικα μέλη) το μηνιαίο ποσό φθάνει τα 400 ευρώ! Δηλαδή, η κυβέρνηση θεωρεί ότι με 13,33 ευρώ τη μέρα μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες τεσσάρων ατόμων!
Για το επόμενο διάστημα το χρονοδιάγραμμα προώθησης των αλλαγών είναι:
Νομοθέτηση εξειδικευμένων παροχών κατοικίας, με εισοδηματικά κριτήρια (Σεπτέμβρης 2017).
«Εξορθολογισμός» μέσω νόμου εκπαιδευτικών επιδομάτων (Οκτώβρης 2017).
Νομοθετική μεταρρύθμιση για οικογενειακά επιδόματα, πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά στις παροχές αναπηρίας, για τις παροχές στις μεταφορές, που θα εφαρμοστεί από το 2018 (Νοέμβρης 2017).
Εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για παροχές αναπηρίας (Γενάρης 2018)
Εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για παροχές αναπηρίας σε εθνικό επίπεδο (Ιούνης 2018).
Με μπούσουλα την Εκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας
Οι συρρικνώσεις και καταργήσεις επιδομάτων και η αναδιάταξη των προνοιακών παροχών θα γίνουν με μπούσουλα την Εκθεση που έχει συντάξει η Παγκόσμια Τράπεζα από το 2016 και μεταξύ άλλων προτείνει την εξάλειψη του επιδόματος πολύτεκνης οικογένειας, που σήμερα ανέρχεται σε 500 ευρώ ετησίως για κάθε παιδί και δίνεται εφόσον το συνολικό εισόδημα της τρίτεκνης οικογένειας είναι μέχρι 45.000 ευρώ (προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για το τέταρτο και κατά 4.000 για κάθε επιπλέον τέκνο). Την κατάργηση του ενιαίου επιδόματος τέκνων για την τρίτη υψηλότερη εισοδηματική κατηγορία (12.000 - 18.000 ευρώ) και αναπροσαρμογή προς τα κάτω της πρώτης και της δεύτερης εισοδηματικής κατηγορίας. Μάλιστα, η Παγκόσμια Τράπεζα, για να δικαιολογήσει την καρατόμηση του επιδόματος πολυτέκνων, λέει ότι «πολλές οικογένειες που κατατάσσονται στα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια, λαμβάνουν επίσης επιδόματα εξαιτίας των σημερινών πολύ γενναιόδωρων ορίων»! Είναι, δηλαδή, πλούσια μια πενταμελής οικογένεια με εισόδημα 45.000 ευρώ το χρόνο...
Η Εκθεση αναφέρεται και στη μείωση μέχρι και την κατάργηση του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης και στη μείωση του αφορολόγητου ορίου. Ηδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μειώσει και τα δύο, ενώ προχωρά σε νέες μειώσεις το επόμενο διάστημα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Τράπεζα δικαιολογεί την πρόταση για παραπέρα μείωση του επιδόματος θέρμανσης λέγοντας ότι «οι πιο ευκατάστατοι είναι πιο πιθανό να ζουν σε σπίτια που έχουν θέρμανση με πετρέλαιο»! Δηλαδή, για την Παγκόσμια Τράπεζα και τους άλλους οργανισμούς του κεφαλαίου κοινωνικές παροχές δικαιούνται μόνο όσοι ζουν σε τρώγλες.
Σφοδρή επίθεση και στις παροχές αναπηρίας
Τα όσα αναφέρει η Εκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας προαναγγέλλουν σφοδρή επίθεση στις παροχές αναπηρίας. Τονίζει πως απαιτείται μια συνολική μεταρρύθμιση του συστήματος πιστοποίησης της αναπηρίας, «που θα διασφαλίζει ότι τα επιδόματα θα στοχεύουν στους πραγματικά ανάπηρους»! Οπως φαίνεται παρακάτω, για την Παγκόσμια Τράπεζα δεν πρέπει να παίρνουν παροχές όλοι οι ανάπηροι. Λέει συγκεκριμένα ότι το πρόβλημα με το σύστημα πιστοποίησης της αναπηρίας στην Ελλάδα «είναι ότι η προσέγγιση που εφαρμόζεται για την αξιολόγηση της αναπηρίας και τον προσδιορισμό των παροχών, βασίζεται στα ιατρικά δεδομένα. Αντί για μια πιστοποίηση αναπηρίας που στοχεύει στον καθορισμό των ικανοτήτων του ατόμου, των εμποδίων που αντιμετωπίζει και του τύπου της υποστήριξης που χρειάζεται, στην Ελλάδα η χορήγηση επιδομάτων, υπηρεσιών και προστασίας βασίζεται ολοκληρωτικά σε ιατρικά κριτήρια και καθορίζεται από ιατρικές επιτροπές»! Και σε αυτό το σημείο, αναγγέλλει την επερχόμενη επίθεση λέγοντας: «Μια επικείμενη έκθεση θα αξιολογήσει το σύστημα παροχών αναπηρίας».
Μηχανισμοί εξασφάλισης ταξικής ειρήνης
Τη λογική η οποία διατρέχει την πολιτική που αφορά στα προνοιακά επιδόματα, γενικότερα τους μηχανισμούς διαχείρισης της φτώχειας, περιγράφουν ανάγλυφα ευρωενωσιακά κείμενα που αναφέρονται στον αποκαλούμενο «ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων».
Με βασικό ζητούμενο το πώς θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και πώς, ταυτόχρονα, θα διαχειριστούν την ακραία φτώχεια και την εξαθλίωση που αντικειμενικά γεννά αυτή η πολιτική, σημειώνεται: «Η επιτυχία της ζώνης του ευρώ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αποτελεσματικότητα των εθνικών αγορών εργασίας και των συστημάτων Κοινωνικής Πρόνοιας και από την ικανότητα της οικονομίας να απορροφά τους κλυδωνισμούς και να προσαρμόζεται».
Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται η ανάγκη ενίσχυσης ή δημιουργίας μηχανισμών «κοινωνικής πολιτικής» που θα διαχειρίζονται την ακραία φτώχεια και την ανεργία αλλά και εξεύρεσης τρόπων χρηματοδότησής τους, ώστε να μην επιβαρύνονται το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, αλλά τα λιγότερο φτωχά λαϊκά στρώματα.
Συγκεκριμένα: «(...) Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και η γήρανση του πληθυσμού (...) έχουν θέσει εμφατικά το ζήτημα των επιδόσεων των εθνικών συστημάτων Κοινωνικής Πρόνοιας σε διάφορα επίπεδα: Πρώτον, όσον αφορά την επάρκεια και τη δημοσιονομική βιωσιμότητά τους υπό το πρίσμα των εξελισσόμενων κοινωνικών αναγκών, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης αντιμετώπισης της φτώχειας. Δεύτερον, όσον αφορά τον αντίκτυπό τους στη δημιουργία θέσεων εργασίας, τόσο για τους εργοδότες όσο και για τα άτομα που αναζητούν εργασία (...) και, τρίτον, μια παράμετρος που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη ζώνη του ευρώ, όσον αφορά την ικανότητά τους να απορροφούν τους μακροοικονομικούς κραδασμούς και να διαδραματίζουν έναν ρόλο αυτόματου σταθεροποιητή».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών
Συνεχίζονται καθημερινά οι παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ του Φλεβάρη του 2015, κυρίως από τις δυνάμεις του ναζιστικου ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών ταγμάτων που βάλλουν κατά θέσεων των αντιφασιστων πολιτοφυλάκων αλλά και κατά κατοικημένων περιοχών στην Ανατολική Ουκρανία, των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (Ντονμπάς). Μόνο το τελευταίο 24ωρο, ο επικεφαλής των πολιτοφυλάκων Εντουάρντ Μπασούριν κατήγγειλε ότι σημειώθηκαν 60 παραβιάσεις της εκεχειρίας (από τις περισσότερες το τελευταίο διάστημα) με χρήση βαρέων όπλων, που με βάση τη συμφωνία θα έπρεπε να απομακρυνθούν. Στο μεταξύ, σε μάχες που σημειώθηκαν σκοτώθηκαν 3 πολιτοφύλακες, ενώ ο ναζιστικος «ουκρανικός» στρατός αναφέρει το θάνατο ενός στρατιώτη και των τραυματισμό άλλων 3. Επίσης, στην πόλη Ντοκουχάγιεφσκ από τους βομβαρδισμούς του ναζιστικου «ουκρανικού» στρατού καταστράφηκαν 4 σπίτια, ενώ υλικές ζημιές υπέστησαν και σπίτια στην Γκορλόφκα και στα περίχωρα της Μαριούπολης.
Καταγγελία για τη σφαγή στην Οδησσό
Μέσα σε αυτό το κλίμα, επανήλθε στη μνήμη το έγκλημα που σημειώθηκε από εθνικιστές και φασίστες το Μάη του 2014, όταν πυρπόλησαν το κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό, όπου είχαν καταφύγει εκατοντάδες υπέρμαχοι της ομοσπονδοποίησης της Ουκρανίας και της αναγνώρισης ως επίσημης της ρωσικής γλώσσας, με αποτέλεσμα 46 επιβεβαιωμένους νεκρούς και πάνω από 200 τραυματίες και 40 από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση, που δεν είναι γνωστή η τύχη τους. Το ζήτημα επανέφερε με χτεσινή συνέντευξή του ο Ουκρανός ιατροδικαστής Σεργκέι Ισκρούκ, την οποία αναμεταδίδει το αγγλόφωνο πρακτορείο ειδήσεων του Ντονέτσκ «Doninews» και, σύμφωνα με αυτό, ο εν λόγω επιστήμονας ανακοίνωσε πως μετά από χρόνιες έρευνες διαπιστώθηκε ότι στο αίμα πολλών θυμάτων βρέθηκε χλωροφόρμιο, το οποίο όταν έρθει σε επαφή με το φως ή τη φωτιά, μπορεί να μετατραπεί στο δηλητηριώδες αέριο φωσγένιο, το οποίο και σε μικρές ποσότητες προκαλεί το θάνατο. Ο Ισκρούκ, που υπέβαλε τα πορίσματα της έρευνάς του στις ουκρανικές υπηρεσίες από το 2016, δέχτηκε πιέσεις να τα αλλάξει, αλλά και απειλές για τη ζωή του από τους ναζιστες του «Δεξιού Τομέα» και γι' αυτό αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ουκρανία. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, οι άνθρωποι στο κτίριο των Συνδικάτων δηλητηριάστηκαν από το φωσγένιο, που δημιουργήθηκε από το χλωροφόρμιο που ήρθε σε επαφή με τις βόμβες μολότοφ που ρίχτηκαν. Τα θύματα, όπως είπε, δεν βρέθηκαν στη λεγόμενη «θέση του μποξέρ», δηλαδή σε αναδίπλωση, όπως συμβαίνει με όσους παθαίνουν ασφυξία από αναθυμιάσεις, αλλά σε «θέσεις πιο χαλαρές». Επίσης, τόνισε ότι «η χρήση του χλωροφόρμιου δείχνει ότι υπήρξε καλά προετοιμασμένη επίθεση για να έχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
 Καταγγελια για μεταφορα συναλλαγματος στο εξωτερικο και συνωμοσιας
Ενα νέο στοιχείο στη σύγκρουση που είναι σε εξέλιξη στη Βενεζουέλα, αποτέλεσε η χτεσινή καταγγελία μελών της Συντακτικής Συνέλευσης που έχει συγκροτηθεί από τις 4 Αυγούστου, ότι στο υπουργείο Εσωτερικών (που έχει και την αρμοδιότητα της δικαιοσύνης) είχε στηθεί δίκτυο εκβιαστών και μεταφοράς μεγάλων ποσών σε συνάλλαγμα στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που έγινε στο συγκεκριμένο υπουργείο, που έλεγχε ως πρόσφατα η αποπεμφείσα γενική εισαγγελέας Λουΐζα Ορτέγκα, η οποία έχει συνταχτεί με την προδοτικη νεοφιλελε πληρωμενη αντιπολίτευση, είχε στηθεί δίκτυο με επικεφαλής τον σύζυγό της και βουλευτή της προδοτικης αντιπολίτευσης του αντιδραστικου ακροδεξιου νεοφιλελε  «Τραπεζιού Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD) Χερμάν Φερρέρ, που με εκβιασμούς και διάφορες διασυνδέσεις είχε βγάλει σε τράπεζες στις Μπαχάμες ποσά σε διάφορους λογαριασμούς, που υπερβαίνουν τα έξι εκατομμύρια δολάρια. Στο κύκλωμα φέρεται να συμμετείχαν και πολλοί ανώτατοι δικαστικοί και τα χρήματα να προέρχονται από διασπάθιση δημόσιων κονδυλίων από τις πετρελαιοπηγές στη λεκάνη του Ορινόκο.
Η αντιπροσωπεία των μελών της Συντακτικής Συνέλευσης, όπου κυριαρχούν μέλη και στελέχη του κυβερνώντος  Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, ζήτησε από τον γενικό εισαγγελέα Τάρεκ Σάαμπ να απαιτήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Φερέρ για να εκδικαστεί η όλη υπόθεση.
Η προδοτικη αντιπολίτευση της MUD χαρακτήρισε αστήριχτες τις κατηγορίες και άκυρη νομικά τη διαδικασία ασυλίας, ενώ κατήγγειλε «παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Ωστόσο, η Συντακτική Συνέλευση με βάση ερμηνεία του συντάγματος είναι αυτή που έχει όλες τις εξουσίες και μπορεί να επιβάλει την απόφασή της στο Κοινοβούλιο, που ελέγχει πάντως από το Δεκέμβρη του 2015 η αντιπολίτευση.

Ο Πενς συνεχίζει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση Μαδούρο
Πάντως, τις επιθέσεις κατά της Βενεζουέλας επανέλαβε από το Σαντιάγκο της Χιλής, όπου συνεχίζει την περιοδεία του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. Σε συνάντησή του με την Πρόεδρο της χώρας Μισελ Μπατσελέτ, δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν όλη την οικονομική και διπλωματική ισχύ τους μέχρι να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη Βενεζουέλα» και πρόσθεσε ότι «όπως είπε ο Πρόεδρος Ντ. Τραμπ πριν από λίγες μέρες, οι ΗΠΑ έχουν πολλές επιλογές στη Βενεζουέλα, αλλά και ελπίζουν να συνεργαστούν με όλους τους συμμάχους τους σε όλη τη Λατινική Αμερική ώστε να έρθει με μια ειρηνική λύση». Την «ειρηνική λύση» είπε η Μ. Μπατσελέτ ότι «θα βοηθήσει η Χιλή να βρουν οι Βενεζουελάνοι, προς αποκατάσταση της δημοκρατίας, αλλά δεν θα υποστηρίξει ούτε πραξικοπήματα και στρατιωτικές επεμβάσεις». Ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας Πενς είναι ο Παναμάς, ενώ προηγήθηκαν η Κολομβία και η Αργεντινή, όπου οι αστικές κυβερνήσεις επίσης επιμένουν στην «αποκατάσταση της δημοκρατίας», αλλά εμφανίζονται επίσης αντίθετες σε στρατιωτική επέμβαση, όπως απείλησε η αμερικανική κυβέρνηση. Προφανώς αυτό που φοβούνται είναι οι αντιδράσεις των λαών τους, που υποφέρουν από τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Βομβαρδισμοί αμάχων και εξοπλισμός ισλαμοφασιστών με χημικά...
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε χτες, για μία ακόμη φορά, το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στη «διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», σταματώντας τα εγκλήματα που εξακολουθεί να διαπράττει στη Συρία, και δη στην πόλη της Ράκα, που θεωρείται το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού κράτους», ο «διεθνής συνασπισμός των ΗΠΑ κατά του Ισλαμοφασιστικού κράτους».
Σε επιστολές που στάλθηκαν προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον προεδρεύοντα του ΣΑ του ΟΗΕ,καταγγέλλεται ότι αεροσκάφη του συνασπισμού των ΗΠΑ βομβάρδισαν στις 16 Αυγούστου κατοικημένες περιοχές στην πόλη της Ράκα, προκαλώντας πάνω από 17 νεκρούς άμαχους, πολλούς τραυματίες (ανάμεσά τους παιδιά) και σημαντικές καταστροφές σε υποδομές της πόλης. Καταγγέλθηκε επίσης ότι σε παρόμοιες αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν ζημιές σχεδόν ολικής καταστροφής σε χριστιανικό ναό του προαστίου Αλ Θακάνα της Ράκα, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκονταν καθόλου τζιχαντιστές στο συγκεκριμένο κτίριο.
Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε επίσης για πολλοστή φορά τη «συστηματική και απροκάλυπτη» χρήση βομβών «ακριβείας» σε κατοικημένες περιοχές, όπως και βομβών φωσφόρου, που προκαλούν στον άνθρωπο σοβαρότατα εγκαύματα ή θάνατο.

Εξοπλισμό αντικαθεστωτικών με χημικά καταγγέλλει η Μόσχα
Νωρίτερα (βράδυ Τετάρτης), η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζακχάροβα κατήγγειλε πως ΗΠΑ και Βρετανία εφοδίασαν με νέα χημικά όπλα τρομοκράτες στη Συρία, που στη συνέχεια «παρουσιάζουν σαν κάλυψη φωτογραφίες νεκρών παιδιών», χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες αυτές «εντελώς ακατανόητες».
Τις ίδιες καταγγελίες έκανε παράλληλα και ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μικντάντ, που κατηγόρησε τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τους συμμάχους τους για κατάφωρη παραβίαση των συνθηκών του ΟΗΕ περί χημικών όπλων.
Για τη δραματική αύξηση των θυμάτων μεταξύ αμάχων στη Ράκα μίλησε χτες και ο επικεφαλής αξιωματούχων του ΟΗΕ για τη διανομή Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Γιαν Εγκελαντ, που τόνισε ότι «ο χειρότερος τόπος» για να βρίσκεται κανείς σήμερα στη Συρία «είναι το τμήμα της Ράκας που παραμένει στα χέρια του αποκαλούμενου "Ισλαμοφασιστικού κράτους"». Εκτίμησε ότι στην πόλη έχουν εγκλωβιστεί έως 25.000 άμαχοι και ότι πολλοί εκ των οποίων χρησιμοποιούνται σαν «ανθρώπινες ασπίδες» από το «Ισλαμοφασιστικό κράτος».
Στο μεταξύ, χτες ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν Ντε Μιστούρα, χαρακτήρισε «θετικές έως τώρα» τις προσπάθειες για τη δημιουργία των λεγόμενων ζωνών «αποκλιμάκωσης συγκρούσεων» στη Συρία, τονίζοντας ότι μέσα στον επόμενο μήνα ίσως γίνουν σύντομες ενδοσυριακές συνομιλίες στη Γενεύη και πιο ουσιαστικές και εκτενέστερες διαπραγματεύσεις τον ερχόμενο Οκτώβρη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΚ
Ενώ το Ιράκ ασκεί πιέσεις για διώξεις τζιχαντιστών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
ΒΑΓΔΑΤΗ.--
Βοήθεια από τη Χάγη ζητά το Ιράκ
Τη συνδρομή και τη βοήθεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη συλλογή στοιχείων που θα παραπέμψουν σε δίκη τους τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού κράτους» για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ζήτησε χτες ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών, Ιμπραχίμ αλ Τζααφάρι, με επιστολή του στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντ. Γκουτέρες.
Ο Τζααφάρι τόνισε ότι η ιρακινή και η βρετανική κυβέρνηση, καθώς και οι πρέσβεις των δυο χωρών στον ΟΗΕ, εργάζονται πάνω σε προσχέδιο απόφασης του ΣΑ του ΟΗΕ ώστε να αρχίσουν έρευνες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε βάρος τζιχαντοφασιστών στο Ιράκ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΚΕΡΧΑΡΝΤ ΣΡΕΝΤΕΡ
Διευθυντική θέση στη ρωσική «Rosnef»
Η διασύνδεση ανάμεσα στα γερμανικά και ρωσικά επιχειρηματικά συμφέροντα και μάλιστα στον κρίσιμο τομέα της Ενέργειας αναδεικνύεται και από την πρόσφατη απόφαση του πρώην σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ να αναλάβει διευθυντική θέση στον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό «Rosnef», τη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών παγκοσμίως. Στη Γερμανία, η εταιρεία κατέχει μετοχές σε τρία διυλιστήρια και ελέγχει πάνω από το 12% των δυνατοτήτων διύλισης πετρελαίου.
Η εκλογή του Σρέντερ στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Rosnef» - που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτέμβρη, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ - δεν είναι η μόνη που δείχνει τις διασυνδέσεις με τη Ρωσία. Από το 2005 ο πρώην καγκελάριος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Μετοχών στο φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού φυσικού αερίου «Nord Stream» στη Βαλτική Θάλασσα, όπου και πάλι η ρωσική κρατική εταιρεία «Gazprom» έχει την πλειοψηφία των μετοχών.
Ο Στρέντερ, στο πλαίσιο και της προεκλογικής εκστρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις εκλογές της 24ης Σεπτέμβρη, δέχεται κριτική από τους Χριστιανοδημοκράτες αλλά και μερίδα των Σοσιαλδημοκρατών για την ανάμειξή του με τους ρωσικούς κολοσσούς. Το επιχείρημά τους είναι ότι μετά τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία η ΕΕ, οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας είναι τεταμένες. Στην πραγματικότητα και ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών επιδιώκει επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία καθώς εκεί δραστηριοποιούνται και σκοπεύουν να επενδύσουν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις, αλλά και γιατί η Γερμανία προμηθεύεται από τη Ρωσία φυσικό αέριο για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.
Ο νέος αγωγός «Nord Stream 2» της «Gazprom» κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα, που καταλήγει στη γερμανική πόλη Γκράιφσβαλντ, θα ενισχύσει το μερίδιο της Μόσχας στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου, η οποία τώρα καλύπτει το 1/3 των αναγκών. Η διαδρομή του νέου αγωγού είναι 2.000 χιλιόμετρα μικρότερη από τη διαδρομή μέσω της Ουκρανίας, ενώ στη χρηματοδότηση της κατασκευής του εμπλέκονται και γερμανικά μονοπώλια, όπως η «Wintershall», η μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, και η «Uniper», μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις Ενέργειας στην Ευρώπη.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ
Μαζικές κηδείες εκατοντάδων θυμάτων
ΦΡΙΤΑΟΥΝ.--
Σε ομαδικούς τάφους ενταφιάστηκαν χτες πολλά από τα εκατοντάδες θύματα των φονικών λασποπλημμυρών που έπληξαν στις αρχές της βδομάδας περιοχές της πρωτεύουσας της δυτικοαφρικανικής Σιέρα Λεόνε, Φρίταουν.
Οι αγνοούμενοι εξακολουθούν να είναι τουλάχιστον 600. Στο νεκροτομείο του κεντρικού νοσοκομείου Connaught στο Φρίταουν, υπάρχουν εκατοντάδες σοροί θυμάτων που βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης και δεν είναι πλέον δυνατόν να αναγνωριστούν από συγγενείς αγνοουμένων.
Η κυβέρνηση του Προέδρου της Σιέρα Λεόνε, Ερνεστ Μπάι Κορόμα, συνεχίζει τις διεθνείς εκκλήσεις για βοήθεια καθώς οι υποδομές της χώρας στον τομέα της δημόσιας Υγείας παραμένουν σχεδόν ανύπαρκτες, έπειτα και από τις καταστροφικές επιπτώσεις της φονικής επιδημίας του αιμορραγικού ιού «Εμπολα» που είχε ξεσπάσει πριν από λίγα χρόνια. Ανύπαρκτες είναι βεβαίως και οι προδιαγραφές ασφαλείας για την κατασκευή πολλών κτιρίων στο Φρίταουν, που έπεσαν σαν τραπουλόχαρτα στις τελευταίες πλημμύρες καθώς είχαν κτιστεί πάνω σε καταπατημένες δασικές εκτάσεις που αποψιλώνονται από τα μονοπώλια εκμετάλλευσης ξυλείας ή από κατοίκους που αναζητούν καύσιμη ύλη για βασικές, καθημερινές ανάγκες.
Εκπρόσωπος της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ στη Σιέρα Λεόνε έκανε έκκληση για βοήθεια σε χιλιάδες παιδιά που έχουν μείνει ορφανά και άστεγα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Παίρνουν αποστάσεις από τον Τραμπ...
Με αφορμή την τακτική «ίσων αποστάσεων» απέναντι σε ακροδεξιούς και αντιρατσιστές ακτιβιστές στο Σάρλοτσβιλ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Εν μέσω έντονων πιέσεων παρέμενε και χτες ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η τακτική των «ίσων αποστάσεων», που ακολουθεί απέναντι σε ακροδεξιούς και αντιφασίστες ακτιβιστές μετά τη σύγκρουσή τους στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, κάνει ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων και διευθυντές μονοπωλίων να παίρνουν σιγά - σιγά αποστάσεις από την κυβέρνησή του.
Ο ίδιος ο Πρόεδρος Τραμπ χτες αποδοκίμασε την απόσυρση μνημείων του εμφυλίου πολέμου από κεντρικές περιοχές αστικών κέντρων της χώρας, θεωρώντας ότι πλήττεται «η ιστορία και η κουλτούρα μίας σπουδαίας χώρας». «Δεν μπορείς να αλλάξεις την Ιστορία, αλλά μπορεί να διδαχθείς από αυτήν», έγραψε αργότερα στο «Τουίτερ».
Σαφείς αποστάσεις από τις ακροδεξιές και ρατσιστικές οργανώσεις στις ΗΠΑ πήρε χτες και ο ακροδεξιος επικεφαλής στρατηγικής στο Λευκό Οίκο, Στίβεν Μπάνον, που μιλώντας σε ηλεκτρονική ειδησεογραφική ιστοσελίδα τους χαρακτήρισε τους «χαμένους υπερεθνικιστές», «περιθωριακά στοιχεία» και «ένα μάτσο κλόουν».
Νωρίτερα, πάντως, στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια η κηδεία της 32χρονης ακτιβίστριας Χέδερ Χέγερ μεταβλήθηκε σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Οι γονείς του θύματος κάλεσαν το πλήθος να τιμήσει τη μνήμη της κόρης τους συνεχίζοντας τον αγώνα κατά της αδικίας, των ρατσιστικών διακρίσεων και των ανισοτήτων.