Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Τριτη 15 Αυγουστου 2017



Η Πυροσβεστική υποχρεώθηκε να δώσει 540 πυροσβέστες στη Γερμανική Fraport για την στελέχωση των 12 ιδιωτικών της αεροδρομίων!...
Η Fraport εντωμεταξύ χρωστάει πάνω απο 500 εκατομμύρια €υρω φόρους στο ελληνικό δημόσιο!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ! ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ!
Παρακάμπτοντας τους εγκληματίες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δήμων, με τους οποίους θα λογαριαστούμε πολύ γρήγορα, ανταποκρινόμαστε ως πολίτες στην αγωνιώδη έκκληση των πυροσβεστών, αλλά και των κατοίκων των περιοχής που καίγεται.
Είναι άμεση ανάγκη να συγκεντρωθούν νερά, γάλατα, κρουασάν, οτιδήποτε θεωρούμε απαραίτητο γι' αυτόν τον κόσμο. Χρειάζεται να δηλωθούν εθελοντές με αυτοκίνητα που να τα μεταφέρουν, αν όχι μέσα στη νύχτα, οπωσδήποτε νωρίς το πρωί.
Κοινοποιούμε και καλούμε να κάνουν δημοσιεύσεις, με τις οποίες να δηλώνουν διαθεσιμότητα, όσοι διατίθενται να συγκεντρώσουν αυτά τα είδη και κυρίως όσοι προτίθενται να τα μεταφέρουν.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



OΡΘΌΔΟΞΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΑΤΑΛΑΧ ΧΑΝΑ
ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΜΕ ΣΥΛΛΗΨΗ Η ΑΠΕΛΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ
Δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ασαντ αποτελεί μια σημαντική προσωπικότητα για την προστασία των χριστιανών, όχι μόνο στη Συρία αλλά και σε όλη τη Μέση Ανατολή, σημειώνοντας ότι ο Άσαντ δεν θεωρεί τους χριστιανούς ως μια "μειονότητα", αλλά ως ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της συριακής κοινωνίας.
Πρόσθεσε ότι οι συνωμότες εναντίον της Συρίας είναι συνωμότες κατά της Παλαιστίνης.Πρόσθεσε ότι η πλειονότητα των Παλαιστινίων στην πραγματικότητα υποστηρίζει την επίσκεψή του στη Συρία και οι περισσότεροι από αυτούς γνωρίζουν τη σοβαρότητα της συνωμοσίας κατά της Δαμασκού αν και κάποιοι παλαιστίνιοι επίσης αντέδρασαν στην επίσκεψή του στη Συρία.
Υπογράμμισε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για την Παλαιστίνη χωρίς να μιλάμε για μουσουλμάνους και χριστιανούς μαζί τονίζοντας ότι η ενότητα του παλαιστινιακού λαού είναι το πιο σημαντικό βήμα για την επίτευξη της ελευθερίας

Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Αταλάχ Χάνα: ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ.....ο ίδιος ο Άσαντ επιβλέπει τα έργα αποκατάστασης των εκκλησιών στη Μααλούλα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλήθεια είναι πως με το που βούλιαξε το καράβι του ΠΑΣΟΚ ήταν πλήθος τα ποντίκια που έσπευσαν να την κάνουν για ΣΥΡΙΖΑ μεριά.
Είναι όλοι αυτοί που έχοντας αποστηθίσει επί χρόνια το "και τι θέλεις δηλαδή; Να πέσει το ΠΑΣΟΚ και να βγει η Δεξιά;", το λένε και τώρα αντικαθιστώντας το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απευθυνόμενοι, όπως και τότε, προς τους αριστερούς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΚΑΚΟΨΥΧΗ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ
Είναι πολύς ο κόσμος που καταγγέλλει εδώ και δύο μέρες τα όσα αποκαλύπτει η τραγωδία των πυρκαγιών σχετικά με το έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση Τσίπρα, συνεχίζοντας την πολιτική των άλλων μνημονιακών κυβερνήσεων:
- Μετά από δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης, μόλις έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη είναι σε θέση να επιχειρούν. Τα άλλα είναι καθηλωμένα στο έδαφος λόγω βλάβης που δεν διορθώνεται γιατί προηγούνται τα μνημονιακά πλεονάσματα. Κι ας καεί ο τόπος!
- Ούτε σκέψη για ανασύσταση του σώματος της δασοπυρόσβεσης.
- Μείωση του αριθμού των πυροσβεστών και απόσπαση εκατοντάδων απ' αυτούς για τα αεροδρόμια της γερμανικής Fraport.
- Τροπολογία για τη διευκόλυνση αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων που πέρασε μόλις πριν λίγους μήνες.
- Σε στιγμές που μία μετά την άλλη περιοχές της χώρας κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο πρωθυπουργός συνεχίζει αδιάφορος τις διακοπές του στη βίλα του εφοπλιστή φίλου του.
- Και το πλέον αδιανόητο: Έχουν αφήσει τους πυροσβέστες και τους εθελοντές χωρίς νερό και τροφή, με συνέπεια να απευθύνουν οι άνθρωποι έκκληση στους πολίτες για βοήθεια.
Ε, λοιπόν, με δεδομένα όλ' αυτά, και ενώ ένας κόσμος που συντάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την τραγικότητα των καταστάσεων και δεν βγαίνει να πει εξυπνάδες, είναι κάμποσοι εκείνοι που ακόμη και σ' αυτές τις τραγικές στιγμές προκαλούν χυδαία και ξετσίπωτα. Βρίζουν όποιον ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, χυδαιολογούν σε βάρος των πυροσβεστών, υπενθυμίζουν ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις το ίδιο αδιάφορες ήταν. Επιχειρώντας να δικαιολογήσουν έτσι το συνεχιζόμενο έγκλημα σ' αυτό τον τόπο.
Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν ακόμη περισσότερο όσους αυτόν τον τόπο τον πονάνε. Και να αποκαλύπτουν όλο τον βόρβορο που κρύβουν μέσα τους. Τη βρωμιά του ψυχισμού των βολεμένων χορτάτων. Ανυποψίαστοι για το πόσο γρήγορα θα μετανιώσουν γι' αυτές τους τις αθλιότητες και θα θέλουν να ξεχαστούν. Αλλά θα 'ναι αργά.
Τίποτα δεν ξεχνιέται! Κανένας δεν ξεχνάει!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Να φτύσουμε όλοι για να σβήσει η φωτιά" και άλλα ανάλογα αστειάκια από συριζαίους. Που χλευάζουν την έκκληση των πυροσβεστών για νερό και τροφή. Και ενοχλούνται που την κοινοποιούμε και εδώ.
Η αλαζονεία εκείνων που δεν έχουν καμιά συναίσθηση του τι ακριβώς συμβαίνει γύρω τους. Και που θα προσγειωθούν πολύ απότομα σε μια πραγματικότητα που ούτε που την υποψιάζονται.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλα στη φόρα! Με ονόματα και ιδιότητες και αξιώματα.
την 14/8/2017 03:50:00 μ.μ.
Του Γιώργου Αλεξάτου  
Και για να μην είμαστε άδικοι, ο Κοντονής έχει και το δίκιο του, τώρα που το ξανασκέφτομαι. Ε, ναι! Υπάρχει βρώμικο σχέδιο πίσω απ' όλα αυτά και ήρθε η ώρα να βγουν όλα στη φόρα:
- Να καταγγείλουμε εκείνους που δυόμισι χρόνια τώρα δεν φρόντισαν να εξοπλίσουν την Πυροσβεστική με μέσα πυρόσβεσης.
- Να ξεσκεπάσουμε εκείνους που μετέταξαν εκατοντάδες πυροσβέστες στα αεροδρόμια της Fraport.
- Να αποκαλύψουμε αυτούς που επί δυόμισι χρόνια δεν ανασυγκρότησαν το σώμα δασοπυρόσβεσης.
- Να δώσουμε στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που ψήφισαν αλλεπάλληλες περικοπές και σ' αυτόν τον τομέα.
Όλα στη φόρα! Με ονόματα και ιδιότητες και αξιώματα.
http://anemosanatropis.blogspot.gr/2017/08/blog-post_326.html




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ!
Τα πράγματα σοβαρεύουν επικίνδυνα. Ενώ ο αμόρφωτος απολαμβάνει τις διακοπές του και η Δούρου, που μόλις επέστρεψε από τις δικές της, επιχειρεί να μας φιμώσει, οι πυροσβέστες που αγωνίζονται νυχθημερόν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αττική, απευθύνουν αγωνιώδη έκκληση προς τους πολίτες για νερό, για γάλα, για τροφή!
Έχουν αφήσει τους ανθρώπους διψασμένους και πεινασμένους! Πρόκειται για αδίστακτα θρασίμια. Ανυποψίαστα για το τι τους περιμένει αν έστω και σε έναν πυροσβέστη συμβεί οτιδήποτε που θα κάνει τη λαϊκή οργή να ξεχειλίσει.
Σχολιο.- Αυτο δεν χωραει στο μυαλο μου..  Μα είναι αδιανόητο!
Σχολιο.- Υπάρχουν πληροφορίες για ανθρώπους που λιποθυμούν. Κινδυνεύουν από αφυδάτωση.
Σχολιο.-  Είναι όνειδος αυτό που συμβαίνει! !!! Τι φταίνε οι ταλαιπωροι πυροσβέστες χωρίς νερό χωρίς φαγητό μες στους καπνούς να εισπνεουν χωρίς τα κατάλληλα άρβυλα χωρίς τις κατάλληλες στολές! !! Εκμεταλλεονται τις ανθρώπινες ζωές! !! Γουρούνια δολοφόνοι! !!!
Σχολιο.- Ναι αλλά έχουμε τρία δισεκατομμύρια πλεόνασμα, με έξι πυροσβεστικα αεροπλάνα και η Ελβο που φτιάχνει πυροσβεστικα να είναι σε ειδική εκκαθάριση και να την πουλάνε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΚΛΗΣΗ για νερό,γάλα και φαγητό στους πυροσβέστες κοντεύουν να πάθουν αφυδάτωση
την 14/8/2017 10:49:00 μ.μ.
ΕΚΚΛΗΣΗ :Όσοι είσαστε κοντά στις περιοχές που καίγονται βοηθήστε με νερό,γάλα και φαγητό στους πυροσβέστες κάνουν έκκληση βοήθειας για νερό πόσιμο κοντεύουν να πάθουν αφυδάτωση.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που επιχειρούν στα μέτωπα της πυρκαγιάς, που ξεκίνησε από τον Κάλαμο στις 4.20 εχθές το μεσημέρι, περιγράφουν οι εκκλήσεις στα social media.
Οι πυροσβέστες που έχουν υπερβάλλει εαυτόν στην άνιση τους μάχη με τις φλόγες, δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και φαγητό εδώ και ώρες, ενώ δουλεύουν συνεχώς έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνάμεις τους.
Με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα ζητούν από τους πολίτες να προσφέρουν νερό και έτοιμο φαγητό στα πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή των Αγ. Αποστόλων Καλάμου, καθώς όπως λένε δεν θα αποχωρήσουν, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση λιποθυμίας από την πείνα και την δίψα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------


Απρόσμενη άγρια επίθεση της Ρένας Δούρου κατά του Αλέξη Τσίπρα!
Φανερά εξοργισμένη που υποχρεώθηκε να σταματήσει τις διακοπές της και να επιστρέψει στην Αθήνα δυο μέρες αφότου άρχισε να καίγεται το σύμπαν στην Αττική, η Ρένα Δούρου επιτέθηκε δημοσίως στον πρωθυπουργό που δεν λέει ν' αφήσει τη βίλα του εφοπλιστή φίλου του, αλλά τουιτάρει αραχτός στην ξαπλώστρα.
"Αφήστε τα δελτία τύπου και τις ξαπλώστρες!", του είπε σε αυστηρό τόνο η περιφερειάρχης Αττικής.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τα δεκαοχτώ αεροσκάφη που διαθέτει η Πυροσβεστική, επιχειρούν τα έξι, σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία, κι απ' αυτά μόνο τα δύο είναι νέου τύπου. Τα υπόλοιπα δώδεκα είναι καθηλωμένα με βλάβες. Που ενόψει καλοκαιριού και βέβαιων πυρκαγιών, η κυβέρνηση του αμόρφωτου αδιαφόρησε παγερά για την επιδιόρθωσή τους.
Αλλά και να 'θελε δεν θα μπορούσε. Προηγούνται τα μνημονιακά πλεονάσματα. Και οι μισθοί της στρατιάς των κυβερνητικών χορτάτων.
270.000 τον χρόνο παίρνει η κ. Αικατερινάρη, πάνω από 100.000 οι Κοντονήδες και οι Σκουρλέτηδες, κάμποσες δεκάδες χιλιάδες οι γραμματείς και σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι. Βάλε και τους μισθούς των χιλιάδων παράσιτων που συνωθούνται γύρω τους. Ε! Πού να περισσέψουν για πυροσβεστικά αεροσκάφη!
Σχολιο.-  Ναι αλλά κάμποσα εκατομμύρια δόθηκαν φέτος για την ανανέωση του εξοπλισμού των ΜΑΤ σε οχήματα κ.λπ. Να λέμε και του στραβού το δίκιο. Όχι μόνο κριτική!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανώτατη Επιτροπή Προσφύγων του ΟΗΕ (UNHCR), 602.759Σύροι πολίτες επέστρεψαν στα σπίτια τους από Γενάρη ως Ιούνη 2017.
Επέστρεψαν στα χωριά και τις πόλεις που απελευθέρωσε ο "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ" κι η επιστροφή τους καταγράφηκε από τον ΟΗΕ από τις χώρες Λίβανο, Τουρκία, Ιράκ και Ιορδανία.
Σε όποιες περιοχές απελευθερώνει ο ¨"δικτατορικός στρατός της Συρίας" γυρίζει ο κόσμος.
Κοίτα να δεις και εγώ άκουγα ότι τρέχουν να ξεφύγουν απο αυτόν .
Υγ
Το Ισραήλ και η Τουρκία έκοψαν απο σήμερα τα κονδύλια για χρηματοδότηση συγκεκριμένων διαύλων που θα στηρίξουν και θα διαδώσουν περι επανάστασης και πλέον οι επαγγελματίες "εναλλακτικοί " και "ανθρωπιστές μείναν χωρίς μαρούλι και η κωλοτούμπα θα πάει σύννεφο
#κλωτσιές_που_θα_πέσουν



---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τρώνε τα μυρμήγκια σύντρολοι, τόσο σάπισα πια?
Σχολιο.- Ρε τα μυρμήγκια φρέσκο πράμα τρώνε! Τα σκουλήκια τρώνε μπαγιάτικο




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθηναιοι ο καλυτερος τροπος να περασετε τον δεκαπενταυγουστο ειναι να παρετε νερό,γάλα και φαγητό στους πυροσβέστες στις περιοχές που καίγονται
συντοντιστειτε επισης για να σωθουνε οσα ζωα μπορουνε να σωθουνε
Οι πυροσβέστες κάνουν έκκληση βοήθειας για νερό πόσιμο απο χτες διοτι κοντεύουν να πάθουν αφυδάτωση.
μην ξεχνατε οτι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον Κάλαμο στις 4.20 ΠΡΟΧΤΕΣ το μεσημέρι///////....




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΚΛΗΣΗ για νερό,γάλα και φαγητό στους πυροσβέστες ΕΚΚΛΗΣΗ :Όσοι είσαστε κοντά στις περιοχές που καίγονται βοηθήστε με νερό,γάλα και φαγητό στους πυροσβέστες κάνουν έκκληση βοήθειας για νερό πόσιμο κοντεύουν να πάθουν αφυδάτωση.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που επιχειρούν στα μέτωπα της πυρκαγιάς, που ξεκίνησε από τον Κάλαμο στις 4.20 εχθές το μεσημέρι, περιγράφουν οι εκκλήσεις στα social media.
Οι πυροσβέστες που έχουν υπερβάλλει εαυτόν στην άνιση τους μάχη με τις φλόγες, δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και φαγητό εδώ και ώρες, ενώ δουλεύουν συνεχώς έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνάμεις τους.
Με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα ζητούν από τους πολίτες να προσφέρουν νερό και έτοιμο φαγητό στα πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή των Αγ. Αποστόλων Καλάμου, καθώς όπως λένε δεν θα αποχωρήσουν, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση λιποθυμίας από την πείνα και την δίψα.κοντεύουν να πάθουν αφυδάτωση



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20 κυβικά νερό ανα ρίψη, τα ρωσικά Μπεριέφ! Μοναδικά!!
Μα είν' "εχθροί" της Ευρώπης των τοκογλύφων.
Ας τα κάψουν όλα...
#ξεφτίλες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΧΤΕΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΡΓΟΣ,
ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 3 ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ !!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ;;;;
ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ .
ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ
ΕΧΕΤΕ Η ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ .
ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ,ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΟΣΜΟς!!!
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΛΛΗΝΑ ,ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑ;;;;
ΕΣΥ 50 ΕΥΡΩ ΤΖΗΡΟ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ,ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΖΗΡΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΜΕ ΚΑΡΤΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




*Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής - ΑΝΙΜΑ δέχεται για περίθαλψη ζώα και πτηνά που θα εντοπιστούν σε δύσκολη κατάσταση από τις πυρκαγιές: η ΑΝΙΜΑ παραμένει ανοικτή όλες τις μέρες, και αύριο. Για την περίπτωση που θα βρεθεί κάποιο ζώο ταλαιπωρημένο από τις πυρκαγιές, επικοινωνήστε στο 210 951 0075. Αύριο της Παναγίας μέχρι 5μμ και τις άλλες μέρες μέχρι τις 7μμ, Σάββατο 5μμ και Κυριακή 3μμ.
* Μαραθώνας να είστε σε ετοιμότητα.. Υπάρχουν πολλά ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα που τα άφησαν πίσω... Επικοινωνία με: Ναταλι Α.Υ (Νάταλι Ακρατου)
* Κάλαμος.. η φωτιά ξαναφούντωσε.. Ως και το μεσημέρι υπήρχαν σκυλιά δεμένα στις αυλές, αφημένα στην τύχη τους.. Επικοινωνία με: 6943 576 907 (Ράνια Σιδερίδη)
* Βαρνάβας.. Ανάγκη για λάσο-θηλιά, οτιδήποτε, για να απεγκλωβίσουν δυο άγρια σκυλιά που κινδυνεύουν να καούν!! Επικοινωνία με Maria Arkomani
* Star-Special Team Animal Rescue-Ειδικη Ομαδα Διασωσης Ζωων σε συναγερμό στα μέτωπα της φωτιάς, τηλ.: 6948 782 120 - 6986 191 329
* Αν βρείτε ζώο σε ανάγκη λόγω των πυρκαγιών, η κτηνίατρος, κυρία Ειρήνη Ταπούτη, ενημερώνει πως μπορεί να το δεχτεί αφιλοκερδώς στο ιατρείο της παράσχοντάς του τις πρώτες βοήθειες! Τηλ.: 2221 081 386, 2221 082 176, 6934 512 106. Πολυτεχνείου 1, Νέα Λάμψακος, Χαλκίδα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος είχε ζητήσει την απόλυση των πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης και την κατάργηση του θεσμού του συμβασιούχου πυροσβέστη; Ο Κυριακος Μητσοτακης!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γερμανία: Πενταετής φυλάκιση για παιδεραστία σε γιατρό αίρεσης, που ίδρυσε πρώην υπαξιωματικός των ναζί στη Χιλή
Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017, 04:50
Ο άλλοτε γιατρός της Colonia Dignidad («Αποικία Αξιοπρέπειας»), μιας αίρεσης που είχε ιδρύσει στη Χιλή ένας πρώην ναζί, θα εκτίσει στη Γερμανία την ποινή πέντε ετών και μιας ημέρας κάθειρξης που του είχε επιβληθεί από τη Δικαιοσύνη της λατινοαμερικάνικης χώρας για συνέργεια σε παιδεραστία, όπως αποφάνθηκε τη Δευτέρα ένα γερμανικό δικαστήριο.
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Κρέφελντ (δυτικά) έκρινε «παραδεκτή» την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης της Χιλής σε βάρος του Χάρτμουτ Χοπ κι αποφάνθηκε ότι θα εφαρμοστεί στη Γερμανία, σύμφωνα με μια ανακοίνωσή του.
Ο εβδομηντάρης πρώην γιατρός, που είχε προσφύγει στη Γερμανία, μπορεί πάντως να ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή της δικαιοσύνης, η οποία «δεν είναι εκτελεστή» άμεσα, κατά την ίδια ανακοίνωση.
Ο συνήγορός του γνωστοποίησε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa την πρόθεση του πελάτη του να ασκηθεί έφεση.
Η μη κυβερνητική οργάνωση Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Ανθρώπινα και Συνταγματικά Δικαιώματα χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία συνιστά ένα πρώτο βήμα που αναμενόταν εδώ και πάρα πολύ καιρό προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα «εγκλήματα της Colonia Dignidad, ειδικά τους βιασμούς και τη σεξουαλική κτηνωδία σε βάρος παιδιών».
Η Δικαιοσύνη της Χιλής καταδίκασε το 2011 τον Γερμανό αυτό, ο οποίος προσέφυγε στη γενέτειρά του λίγο μετά την απόφαση σε βάρος του για συνέργεια στους βιασμούς 16 ανηλίκων.
Ο Χάρτμουτ Χοπ ήταν το δεξιό χέρι του άλλοτε ναζί δεκανέα Πάουλ Σέφερ, του ιδρυτή, εν έτει 1961, αυτής της «Αποικίας Αξιοπρέπειας», η οποία παρουσιαζόταν ως μια ειδυλλιακή κοινότητα για οικογένειες, νότια του Σαντιάγο, αλλά στην πραγματικότητα αποτέλεσε τόπο μαρτυρίου και βασανιστηρίων για συμπατριώτες του, αλλά και αντιφρονούντες που μάχονταν εναντίον της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ (1973-1990), ενώ εκεί διαπράχθηκε σωρεία σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος παιδιών.
Ο πρώην δεκανέας διοικούσε με ανείπωτη βαρβαρότητα την κοινότητα μερικών εκατοντάδων Γερμανών, υποχρεώνοντάς τους να υπακούν σε ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες συμπεριφοράς που ενίοτε έφθαναν ως την δουλεία.
Ο Σέφερ, ο οποίος συνελήφθη το 2005, πέθανε στη φυλακή το 2010. Διατηρούσε προσωπικές σχέσεις με τον Πινοτσέτ, πολλοί αντίπαλοι του οποίου βασανίστηκαν κι «εξαφανίστηκαν» στην Colonia Dignidad.
Ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ κατήγγειλε πέρυσι, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Χιλή, τις ωμότητες που διέπραξε αυτή η σέκτα, ενώ τα θύματά της ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να δοθούν αποζημιώσεις.
Το Βερολίνο εντέλει παραδέχθηκε, έπειτα από δεκαετίες, πως πράγματι έκλεινε τα μάτια μπροστά στα εγκλήματα που διαπράττονταν σε αυτή την κοινότητα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βραζιλία: Πλούσια κληρονόμος θα δωρίσει στον πρώην πρόεδρο Λούλα 132.000 ευρώ
Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017, 00:58
Μια Βραζιλιάνα πλούσια κληρονόμος ελβετικής καταγωγής θα κάνει μια δωρεά ύψους σχεδόν 500.000 ρεάλ (132.000 ευρώ) στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, τα περιουσιακά στοιχεία του οποίου έχουν δεσμευθεί από τη Δικαιοσύνη, αποκαλύπτει η εφημερίδα Folha de São Paulo.
Η Χομπέρτα Λούσινγκερ, 32 ετών, εγγονή ενός ελβετού τραπεζίτη που είχε εγκατασταθεί στη Βραζιλία, σχεδιάζει να θέσει αυτό το ποσό στη διάθεση του Λούλα σε είδος, αλλά και μέσω της δωρεάς διαφόρων αγαθών μεγάλης αξίας.
Μέλος του κομμουνιστικού κόμματος της Βραζιλίας (PCdoB), η Χομπέρτα Λούσινγκερ αποκάλυψε ότι και η ίδια σκέφτεται να διεκδικήσει αιρετό αξίωμα, θέτοντας υποψηφιότητα για τη Βουλή της Πολιτείας.
Μεταξύ των αντικειμένων αυτών είναι ένα ρολόι χειρός Ρόλεξ αξίας 26.000 ευρώ κι ένα φόρεμα του οίκου Dolce&Gabbana αξίας 8.000 ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Την Παρασκευή, η Φόλια παρουσίασε το μέλος αυτό της βραζιλιάνικης υψηλής κοινωνίας ως μια «κληρονόμο της οικογένειας η οποία ίδρυσε την Crédit Suisse», πληροφορία όμως που διέψευσε η ελβετική τράπεζα με μια ανακοίνωσή της η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Η Crédit Suisse ιδρύθηκε από τον Άλφρεντ Έσερ το 1856 και τα παιδιά του δεν άφησαν κληρονόμους. Επιπλέον, η Crédit Suisse δεν υπήρξε ποτέ μια οικογενειακή επιχείρηση», σημειώνεται στην ανακοίνωσή της.
Ο Λούλα, μια εμβληματική μορφή της βραζιλιάνικης αριστεράς, είδε τα περιουσιακά του στοιχεία να δεσμεύονται κατ' εντολή του δικαστή Μόρο, ο οποίος τον καταδίκασε τον περασμένο μήνα να εκτίσει εννιά χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη για παθητική διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας (2003-2010) κατηγορείτο κυρίως διότι δωροδοκήθηκε παραλαμβάνοντας ένα διαμέρισμα σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο.
Ο Λούλα, 71 ετών, παραμένει ελεύθερος εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσης που έχει υποβάλει. Αρνείται όλες τις κατηγορίες σε βάρος του και δηλώνει ότι είναι θύμα μιας πολιτικής και δικαστικής συνωμοσίας με στόχο να εμποδιστεί να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2018.
«Παγώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία του Λούλα, ο δικαστής Μόρο αποπειράται να τον εξοντώσει πολιτικά, αλλά και ως άνθρωπο. Θα προχωρήσω σε αυτή τη δωρεά ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα βάσει των αναγκών του», διαβεβαίωσε η πλούσια κληρονόμος στη Φόλια.
Μέλος του κομμουνιστικού κόμματος της Βραζιλίας (PCdoB), η Χομπέρτα Λούσινγκερ αποκάλυψε ότι και η ίδια σκέφτεται να διεκδικήσει αιρετό αξίωμα, θέτοντας υποψηφιότητα για τη Βουλή της Πολιτείας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ: Συνελήφθη 23χρονος ακροδεξιος  που κατηγορείται ότι ήθελε να διαπράξει επίθεση στην Οκλαχόμα Σίτι
 Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017, 23:32
Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τη σύλληψη ενός άνδρα που ήθελε να διαπράξει επίθεση πυροδοτώντας έναν εκρηκτικό μηχανισμό στην Οκλαχόμα Σίτι, μια πόλη που είχε βρεθεί στο στόχαστρο βομβιστικής επίθεσης το 1995 από έναν ακροδεξιό εξτρεμιστή, που σκότωσε 168 ανθρώπους.
Ο Τζέρι Βάρνελ, ηλικίας 23 ετών, συνελήφθη το Σάββατο αφού προσπάθησε να πυροδοτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό, που θεωρούσε πως ήταν βόμβα νιτρικού αμμωνίου, όπως ακριβώς ο Τίμοθι Μακβέι το 1995, μπροστά σε μια τράπεζα στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε ενώπιον δικαστηρίου της Οκλαχόμας (νότιες ΗΠΑ).
Ο Τζέρι Βάρνελ ομολόγησε σε έναν μυστικό πράκτορα του FBI ότι ήθελε να επιτεθεί στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, και ότι ο αρχικός του στόχος ήταν η έδρα της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας στην Ουάσιγκτον, λίγα τετράγωνα μακρύτερα από τον Λευκό Οίκο.
Εξέταζε επίσης το ενδεχόμενο να στοχοθετήσει κέντρα δεδομένων του Facebook ή την φορολογική αρχή των ΗΠΑ (IRS) προτού καταλήξει στο να επιλέξει ως στόχο την τράπεζα που βρίσκεται σε απόσταση 210 χιλιομέτρων από το σπίτι του στην Οκλαχόμα.
«Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω ό,τι χρησιμοποίησε ο βομβιστής της Οκλαχόμα Σίτι» είχε γράψει ο Τζέρι Βάρνελ στον πράκτορα του FBI σε κρυπτογραφημένα μηνύματα.
«Αυτό που συνέβη στην Οκλαχόμα Σιτι δεν ήταν μια επίθεση εναντίον των ΗΠΑ, ήταν αντίποινα. Η ώρα της επανάστασης έφθασε» υπογράμμισε ο ίδιος.
Ο Τίμοθι Μακβέι πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό μπροστά από κτίριο των ομοσπονδιακών αρχών τον Απρίλιο του 1995. Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε το 2001.
Ο Βάρνελ εξήγησε στους ανακριτές ότι είναι οπαδός της ακροδεξιάς αντικυβερνητικής οργάνωσης "Three Percenters". Επισήμανε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει πολλούς ανθρώπους με τη βόμβα του, απλά να προκαλέσει την «παράλυση της κυβέρνησης».
Σκόπευε επίσης να αναλάβει την ευθύνη προκειμένου να αποτρέψει άλλες οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος να το κάνουν.
Όπως αποκαλύπτουν τα δικαστικά έγγραφα, ο 23χρονος και ο πράκτορας του FBI κατασκεύασαν μια βόμβα στο εσωτερικό ενός μικρού φορτηγού, χρησιμοποιώντας «αδρανή» υλικά, που προμηθεύτηκε ο αστυνομικός.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε σε ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο μπροστά από την τράπεζα. Ο Τζέρι Βάρνελ συνελήφθη μόλις προσπάθησε να τον πυροδοτήσει με το κινητό του τηλέφωνο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυροσβεστικά αεροπλάνα. Τόννοι (κυβικά) νερού :
Ιλιούσιν 42.
Μπεριέφ 12. Κανανταίρ 6. Μένουμε Ευρώπη...


Το έγκλημα με τα ρώσικα πυροσβεστικά
18 Αύγουστος 2016 09:20
Η ΡΩΣΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΙΛΙΟΥΣΙΝ ΚΑΙ ΜΠΕΡΙΕΦ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Ως πότε οι δανειστές θα μας επιβάλλουν τι αεροπλάνα θα πάρουμε; Γιατί λέμε «όχι» στο μεγαλύτερο αεροσκάφος του πλανήτη;
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 8ης Αυγούστου 1998, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο Ρώσος κυβερνήτης Πάιβολ Πλατ, προσγείωνε ένα θηριώδες Ιλιούσιν 76. Με μήκος 46 μέτρων και άνοιγμα φτερών 56 μέτρων, με μια δεξαμενή 42 τόνων νερού, το Ιλιούσιν ήταν και παραμένει μακράν το μεγαλύτερο πυροσβεστικό αεροσκάφος του πλανήτη. Οι Ρώσοι, τότε, μας το έστελναν ως «βοήθεια» στις πυρκαγιές που μαίνονταν στην Πελοπόννησο, με έναν προφανέστατο (που δεν έκρυψαν, από την πρώτη στιγμή) σκοπό: Να αγοράσει η Ελλάδα ένα, ή δύο τέτοια πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Το επόμενο πρωί και ενώ οι πυρκαγιές μαίνονταν στην Πελοπόννησο, είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση, στον Υμηττό. Η Πυροσβεστική επιχειρούσε με Καναντέρ, ελικόπτερα και επίγειες δυνάμεις, αλλά δεν μπορούσε να την ελέγξει. Κάπου στις οκτώ το πρωί, οι δημοσιογράφοι που καταγράφουμε την καταστροφή, μαθαίνουμε ότι «έχει γεμίσει το Ιλιούσιν και έρχεται να βοηθήσει».
Μαζευτήκαμε σε «πανοραμικό» σημείο να δούμε το μεγαλύτερο πυροσβεστικό αεροσκάφος της ανθρωπότητας να παλεύει με τις ελληνικές φωτιές. Και δεν αργήσαμε. Το –εξωφρενικά γιγαντιαίο- Ιλιούσιν, σχεδόν κρύβοντας τον ήλιο και μέσα σε έναν πανζουρλισμό θορύβων από τους κινητήρες του, έφτασε πάνω από το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς.
Έκανε μια βουτιά, άνοιξε τις δεξαμενές του και άρχισε να «σκαρφαλώνει». 42 τόνοι νερού έπεσαν με τρομακτική δύναμη στο έδαφος.
Δεν χρειάστηκε δεύτερη ρίψη. «Ήταν σαν να πέρασαν 8 δικά μας Καναντέρ», έλεγε ένας –επίσης αποσβολωμένος- αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

Η αγορά
Περιττό να πούμε ότι από εκείνη τη θεαματική πρώτη εμφάνιση και μετά, έπεσε στο τραπέζι πολλές φορές η πρόταση για αγορά έστω ενός Ιλιούσιν 76. Μιας και ο στόλος των Καναντέρ γέρναγε επικίνδυνα, το σχέδιο ήθελε αντικατάστασή τους. Η πρόταση ήθελε την αγορά ενός ρωσικού γίγαντα, μαζί με Καναντέρ. Έστω και αν γι’ αυτό θα χρειαζόταν περικοπή από την αγορά μερικών F-16 από το εξοπλιστικό του 1,5 δις ευρώ που «έτρεχε».
Αμέσως, άρχισαν οι αντιρρήσεις. Εν αρχή ην τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το Ιλιούσιν 76, μπορεί να γεμίζει με 42 τόνους νερού, έναντι 6,1 τόνων του Καναντέρ, όμως κάνει τον επταπλάσιο χρόνο για να γεμίσει (από μισή ως μία ώρα). Και μόνο από δεξαμενή, σε αντίθεση με το Καναντέρ που γεμίζει από λίμνες και θάλασσα. Έπειτα, το μέγεθός του είναι τέτοιο που δεν μπορεί εύκολα να επιχειρήσει σε περιοχές με έντονο ανάγλυφο, όπως ένα ευέλικτο Καναντέρ, ενώ το νερό πέφτει με τέτοια δύναμη «που γκρεμίζει ό,τι βρεθεί στο δρόμο του», όπως έλεγαν πυροσβέστες, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που θα υπήρχε σε κατοικημένες περιοχές.
Εκτός αυτού, ήταν και η τιμή. Οι Ρώσοι δεν έκαναν την παραμικρή έκπτωση, από την αρχική τιμή των 50 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι των 28 εκατ. του Καναντέρ. Παρόλα αυτά, η Πολεμική Αεροπορία, αποφάνθηκε ότι η αγορά ενός Ιλιούσιν είναι προτεινόμενη, καθώς είναι «επιχειρησιακά κατάλληλα» για τα ελληνικά δεδομένα και «ευεργετικά» στις φωτιές που επιχειρούν! Λογικό, αφού τα Ιλιούσιν λέγονται και fire bombers. Μπορούν να βομβαρδίσουν με νερό, ακόμα και μικρές εστίες πυρκαγιάς, με… εξοργιστική ακρίβεια.
Σε αυτούς τους ενδοιασμούς, οι Ρώσοι είχαν μια άλλη ανταπάντηση. Αντί για το τεράστιο Ιλιούσιν, μας έστειλαν ένα «μικρότερο» Μπεριέφ 200. Με τιμή 22 εκατομμυρίων δολαρίων, το Μπεριέφ είναι ένα αεριωθούμενο (σε αντίθεση με τα ελικοφόρα Καναντέρ) που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως μεταγωγικό και ως αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, ανθυποβρυχιακού πολέμου και ως έρευνας- διάσωσης και ως πυροσβεστικό. Και σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες; Το Μπεριέφ 200 κάνει ρίψεις 12 τόνων νερού, είναι αμφίβιο, ενώ μπορεί να κάνει υδροληψία από τη θάλασσα, ακόμα και με κύματα 1,5 μέτρου!
Οι Ρώσοι λοιπόν, περίμεναν: «Θα πάρετε ένα Ιλιούσιν, θα πάρετε περισσότερα Μπεριέφ, ή θα κάνετε έναν συνδυασμό και των δύο»; Παρότι η αγορά του θηριώδους Ιλιούσιν 76 θα αποτελούσε φρένο στα σχέδια πάσης φύσεως εμπρηστών με την… παρουσία του και μόνο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποφασίζει ότι δεν θέλει το μεγαλύτερο πυροσβεστικό αεροσκάφος του πλανήτη, λόγω δυσκολίας του να επιχειρήσει στο ελληνικό ανάγλυφο (χαράδρες κλπ) και του γεγονότος ότι δεν ήταν αμφίβιο.
Θα μπορούσε κανείς να προβάλλει αντιρρήσεις και να δει σκοπιμότητες ή δάκτυλο πίσω από αυτή την απόφαση, εάν στην ίδια μακροσκελέστατη μελέτη της, την οποία εκπόνησε –εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007- η Πυροσβεστική, δεν πρότεινε να αγοραστούν άμεσα: «Δύο έως τέσσερα αεροσκάφη τύπου Be -200 Beriev. Εννέα αεροσκάφη CL-415 τα οποία θα ανεβάσουν τον συνολικό αριθμό αυτού του τύπου σε 18 και θα αντικαταστήσουν το σύνολο των αεροσκαφών CL-215».
Στη μελέτη τους οι επιτελείς της Πυροσβεστικής, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των προμηθευτών, υπολόγιζαν ότι για την αγορά των δύο ρωσικών Beriev θα απαιτηθούν 50 - 60 εκατομμύρια ευρώ, για τα εννέα CL-415, 180 εκατομμύρια ευρώ και για 26 αεροσκάφη «μεσαίας κατηγορίας» (τα οποία θα αντικαθιστούσαν τα Pezete)l, 65 - 70 εκατομμύρια.
Στις τιμές, μάλιστα, δεν συνυπολογιζόταν το όφελος από την πώληση των παλαιών CL-215, την οποία ζητούσαν οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας ήδη από το 2002. Είναι προφανές ότι ο στόχος ήταν η δημιουργία ενός ευέλικτου και ταχύτατου, ικανού να επιχειρήσει παντού και πάντα, φτηνού σε κόστος αγοράς και συντήρησης πυροσβεστικού στόλου.

Και το άκυρο
Τη συνέχεια, βέβαια, την ξέρουμε όλοι. Όπως έγινε με το σύνολο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα «αφεντικά», οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί απαγόρευσαν την προμήθεια έστω και ενός ρωσικού πυροσβεστικού αεροσκάφους. Διότι «ανήκομεν εις τη Δύσιν». Όπως έγινε και με πλήθος άλλων ρωσικών αγορών, όπως για παράδειγμα με τους ρωσικούς πυραύλους S-300 που τους πήραμε, αλλά μας επιβλήθηκε να μην πάνε στην Κύπρο, αλλά στην Κρήτη και να μείνουν μια δεκαετία και βάλε σφραγισμένοι στα κουτιά τους.
Έτσι έγινε και εδώ. Αν και ποτέ δεν ειπώθηκε ανοιχτά, είναι ηλίου φαεινότερο το τι έγινε, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωνε τη συμφωνία εξαγοράς δύο BV-200 από την Ελλάδα και μετά… σιωπή. Οι εκβιασμοί, οι απειλές, τα απαγορευτικά, έπεφταν βροχή. Οι –σήμερα- δανειστές αδιαφορούν αν θα καούμε, αδιαφορούν για το συμφέρον μας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι το να μας επιβάλλουν τι θα αγοράσουμε, όποτε θα αγοράσουμε, ώστε να είναι από δικές τους, ή τουλάχιστον μη ανταγωνιστικές προς τις δικές τους βιομηχανίες…
Έτσι, τον Αύγουστο του 2009, η Μόσχα προσφέρθηκε να στείλει ως βοήθεια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ένα Ιλιούσιν και ένα Μπεριέφ. Οι Έλληνες υπηρεσιακοί παράγοντες, αρχικά αρνήθηκαν, λέγοντας ότι οι Ρώσοι πιλότοι δεν ξέρουν αγγλικά. Η Μόσχα ανταπάντησε πως θα στείλει αγγλομαθείς πιλότους, αλλά η Αθήνα, δεν απάντησε ποτέ. Και κάπως έτσι, αφού αρνηθήκαμε ακόμα και τη (δωρεάν) βοήθεια με προσβλητικό τρόπο, κλείσαμε και το ενδεχόμενο αγοράς…

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΑΝΤΕΡ
Και μένουμε με τα… σάπια
Όχι μόνο δεν πήραμε Ιλιούσιν ή Μπεριέφ, αλλά δεν ανανεώσαμε καν τα Καναντέρ που έχουμε. Χαρακτηριστικό είναι ότι επιχειρούμε να σβήσουμε πυρκαγιές με CL215 που αγοράστηκαν το… 1976. Συγκεκριμένα, η Π.Α. διαθέτει 20 αεροσκάφη τύπου Kαναντέρ, από τα οποία τα 13 (12 πια) είναι τα CL-215 που είναι και τα παλαιότερα, αφού έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια πτήσεων (!!!) και 8 που είναι και τα κάπως νεότερα (10-15 ετών), τα CL-415.  Λόγω έλλειψης ανταλλακτικών έχουν... διαλυθεί 2 Kαναντέρ, ώστε να γίνουν επισκευές στα υπόλοιπα. Φέτος, πάντως, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την πυρόσβεση και τα 2 ελικόπτερα Super Puma, στα οποία έχουν τοποθετηθεί κάδοι μεταφοράς νερού. Τα οποία όμως χρησιμοποιούνται και για έρευνα- διάσωση στο Αιγαίο και το Ιόνιο, αλλά και για μεταφορά ασθενών από ακριτικά νησιά. Πού θα πρωτοπρολάβουν να πάνε;  Τα CL-215 λόγω της ηλικίας τους δεν μπορούν να πετάξουν, όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 38 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να γίνεται πολλές φορές μεταστάθμευσή τους, για να επιχειρήσουν σε τόπους με χαμηλότερη θερμοκρασία. Μόνο στο κόκπιτ (το αιρ κοντίσιον είναι… ανέκδοτο), αναπτύσσονται θερμοκρασίες που φτάνουν τους 50 βαθμούς Κελσίου, όταν πετούν πάνω από τις πυρκαγιές οι πιλότοι- στα όρια της αφυδάτωσης.

293,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕ Η ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ!
Καμμένο το ένα δέκατο της ελληνικής επικράτειας
Αν ψάχνουμε να βρούμε φταίχτη για τα δεινά που περνάμε τα τελευταία χρόνια, γιατί «κοιτάμε» προς παντού και δεν κοιτάμε προς τους εμπρηστές πάσης φύσεως, είτε πρόκειται για πυρομανείς, είτε για απρόσεκτους, είτε για οικοπεδοφάγους, είτε για πράκτορες ξένων χωρών. Την τελευταία εικοσαετία, έγινε στάχτη περισσότερο από το 1/10 του συνόλου της ελληνικής επικράτειας. σύμφωνα με την Έκθεση Πεπραγμένων για το 2013 της Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ, οι δασικές εκτάσεις στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 79.330.163 στρέμματα (το 60,239% της συνολικής έκτασης της Ελλάδος). Παραπάνω από δέκα εκατομμύρια στρέμματα. Ή, αν θέλετε έναν πιο εντυπωσιακό αριθμό, μισό στρέμμα δάσους καίγεται κάθε λεπτό στην Ελλάδα, την τελευταία δεκαετία…
Προσέξτε τώρα: Για να αναδασώσουμε κάθε στρέμμα από αυτά που κάηκαν, θα έπρεπε να ξοδέψουμε 293,5 δισεκατομμύρια ευρώ! Φυσικά, δεν έχουμε ξοδέψει ούτε τα μισά. Μόλις το ένα δέκατο της έκτασης που καίγεται αναδασώνεται και το ποσοστό αναδάσωσης έχει μειωθεί την τελευταία εικοσαετία ακόμη περισσότερο: Μέχρι το 1997 περίπου 45.000 στρέμματα αναδασώνονταν από τα 500.000 στρέμματα που καίγονταν κατά μέσον όρο ετησίως και σήμερα αναδασώνονται περί τις 18.000 στρέμματα.
Τα υπόλοιπα, χαρίζονται. Είτε σε οικοπεδοφάγους που χτίζουν αυθαίρετα για να νομιμοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, είτε σε καλλιεργητές που… επιμηκύνουν τα χωράφια τους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Ανεβειτε κοντα στα πυρινα μετωπα.
Αφηστε νερα κ τροφιμα στα μπλοκα για τους πυροσβεστες
Βαλτε νερο και τροφη στα αδεσποτα αυτων των περιοχων..Οποια κινδυνευουν παρτε τα μαζι σας και δωστε τους καταφυγιο..Συντονιστειτε μεταξυ σας και δωστε ενα πολυτιμο χερι βοηθειας οπου μπορειτε και οπου χρειαζεται..Σε λιγες ωρες θα δυναμωσουν ξανα οι ανεμοι...Οι προσευχες δεν εχουν ποτε αποτελεσμα..Μονο η δραση εχει..''.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



540 πυροσβέστες έδωσε η Ελλάδα στην Fraport για να προστατεύουν τα αεροδρόμια που αγόρασε ΤΖΑΜΠΑ.
Εμείς κάνουμε λιτανείες...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Τραμπ εξω από τη Λατινική Αμερική! Δεκάδες χιλιάδες  Βενεζουελανοι επνιξαν τους δρόμους του Καράκας, της Βενεζουέλας, σήμερα σε μια αντι-Ιμπεριαλιστική πορεία για να αντιμετωπίσουν την απειλή στρατιωτικής επέμβασης του Τραμπ.
Οι πολίτες, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών κινήσεων, τα συνδικάτα των εργαζομένων και άλλοι οργανισμοί κινητοποιηθείκαν για να γεμίσουν τους δρόμους του Καράκας σε μια μαζική επίδειξη ενότητας και σταθηκαν ενάντια στην παρεμβατική ρητορική του Τραμπ.
Κλώντια Εcheverria, μέλος της  κοινοτητας La Pastora: " Η Βενεζουέλα δεν θα επιτρέψει στον ιμπεριαλισμο να βάλει τα νύχια του στη χώρα μας."




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κομμουνιστές του Λουγκάνσκ στέκονται στο πλευρό του Σάρλοτσβιλ
15/08/2017
Οι Αμερικανοί σύντροφοι του Workers World Party έλαβαν αυτή τη δήλωση αλληλεγγύηςαπό τους κομμουνιστές του Λουγκάνσκ στην εμπόλεμη περιοχή του Ντονμπάς στην Ανατολική Ευρώπη. Πριν από τρία χρόνια, ένα υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα στην Ουκρανία έφερε στην εξουσία μια ακροδεξιά κυβέρνηση που περιελάμβανε και νεοναζί, σαν αυτούς που πραγματοποίησαν επιθέσεις και τρομοκρατικές ενέργειες στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια στις 12 Αυγούστου. Φασιστικές μιλίτσιες που λειτουργούσαν στα πλαίσια του ουκρανικού στρατού διεξήγαγαν πολυάριθμες τρομοκρατικές πράξεις εναντίον των κατά κύριο λόγο ρωσόφωνων κατοίκων της περιοχής του Ντονμπάς, η οποία αποσχίσθηκε το Μάη του 2014 για να σχηματίσει τις ανεξάρτητες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ.
Δήλωση υποστήριξης του αγώνα των αντιφασιστών, κομμουνιστών και αριστερών των ΗΠΑ ενάντια στην αυξανόμενη νεοφασιστική απειλή στην Αμερική
Σύντροφοι!
Τις τελευταίες ημέρες, η προσοχή μας επικεντρώθηκε στα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ. Οι μαζικές συγκρούσεις, τα θύματα, η άδικη αντίδραση των αρχών – αυτά αποτελούν την προσπάθεια των δεξιών δυνάμεων να πάρουν εκδίκηση.
Γνωρίζουμε ότι οι αριστερές και αντιφασιστικές δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αγωνίζονται εδώ και πολλά χρόνια για την ισότητα των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και το χρώμα του δέρματος. Και σε αυτόν τον αγώνα είμαστε ένα.
Εμείς, οι κομμουνιστές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, οι αντιφασίστες της Ουκρανίας, τα θύματα της πολιτικής καταπίεσης του φασιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας, γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από τις αξίες των δεξιών δυνάμεων – διχόνοια μεταξύ των εθνών, πόλεμος, αιματοχυσία, μισανθρωπισμός, καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων και των ελευθεριών.
Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που μπορούν να σταματήσουν τους δεξιούς εθνικιστές – στην Ευρώπη, την Ουκρανία ή τις ΗΠΑ. Οι αντιφασίστες σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν τις αξίες του ανθρωπισμού – τις αξίες του μέλλοντος. Και γι’ αυτό η αλήθεια θα είναι πάντα στο πλευρό μας. Και έτσι θα κερδίσουμε!
Πενθούμε για το χαμό της Heather Heyer μαζί σας και μαζί με την οικογένειά της. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους όσους τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αντιφασίστες των Ηνωμένων Πολιτειών. Γνωρίζουμε ότι καμία τρομοκρατική επίθεση δε θα σας εκφοβίσει, ούτε θα σας κάνει να σωπάσετε. Μαζί, οι φωνές μας και οι αποφασιστικές μας ενέργειες μπορούν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο και πιο δίκαιο μέρος.
Ο φασισμός δε θα περάσει!
Μαξίμ Τσαλένκο
Επικεφαλής της οργάνωσης Κομμουνιστών Λούγκανσκ,
Συντονιστής του Διεθνούς Φόρουμ «Αντιφασισμός, Διεθνισμός, Αλληλεγγύη» (Forum AIS)
Μεταφράστηκε από τα ρωσικά στα αγγλικά από τον Greg Butterfield, από τα αγγλικά στα ελληνικά από την Καμπάνια
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2017/08/15/kommounistes_lougkansk_sthrizoun_charlottsville/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, 14 Αυγούστου 2015, 222 Βουλευτές ψήφισαν το 3ο "αριστερό" Μνημόνιο




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Ε.ΠΑ.Μ. για τις πυρκαγιές που κατακαίουν την Ελλάδα
Ο «στρατηγός άνεμος» στον οποίο ρίχνουν πάντα την ευθύνη οι υπεύθυνοι της ντόπιας κυβερνητικής ανευθυνότητας, εμφανίστηκε και πάλι όπως κάθε φορά τα τελευταία χρόνια, για να μας θυμίσει ότι σε ένα...ΜΗ ΚΡΑΤΟΣ, μόνον αυτός κυριαρχεί.
Έτσι τη χρονιά αυτή, γινόμαστε μάρτυρες μας ακόμα καταστροφής σε όλη την Ελλάδα: αποκαΐδια στα ελάχιστα δάση μας και τους ακόμη λιγότερους πνεύμονες πρασίνου, καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και σε κτηνοτροφικό κεφάλαιο, καμένα σπίτια κατοικημένων περιοχών και εξοχικά, απανθρακωμένα ζώα, γενική καταστροφή παντού απ’ όπου οι πύρινες φλόγες επελαύνουν· κι ευχόμαστε πάντα να μη θρηνήσουμε τελικά και ανθρώπινες ζωές.
Το Ε.ΠΑ.Μ. δηλώνει ότι μια κυβέρνηση δημοκρατική και πατριωτική, που νοιάζεται για τον τόπο και για το λαό, θα είχε ήδη φροντίσει :
- Να υπάρχουν αξιόμαχες και σε πλήρη ετοιμότητα επιχειρησιακές πυροσβεστικές δυνάμεις, καλά αμειβόμενες.
- Να υπάρχουν και να είναι σε λειτουργία όλα τα απαραίτητα πυροσβεστικά μέσα, επίγεια και εναέρια.
- Να κατανείμει έγκαιρα τα αναγκαία κονδύλια στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
- Να κατανείμει ορθολογικά και με βάση τους προβλεπόμενους κινδύνους τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην επικράτεια.
- Να είναι κύριο μέλημα του κρατικού μηχανισμού ο εκσυγχρονισμός και η ανανέωση του πυροσβεστικού υλικού και των μέσων.
- Να υπάρχει καλά οργανωμένο και σωστά εξοπλισμένο το εθελοντικό δυναμικό εκτάκτων αναγκών.
- Να υπάρχει πρόβλεψη στην εκπαιδευτική ύλη, ιδίως της υπαίθρου χώρας, ανάλογου αντικειμένου εκτάκτων αναγκών.
Με τις προϋποθέσεις αυτές, είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί τόσο τεράστια οικονομική και οικολογική ζημιά, όσο κι αν ο «στρατηγός άνεμος» επέμενε στα καταστροφικά του σχέδια.
Επί του παρόντος και άσχετα με τις δικαιολογίες που θα μηχανευτούν οι κυβερνητικοί αρμόδιοι, ρωτάμε και απαιτούμε απαντήσεις για να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός :
1. Ποιος είναι ο επιτελικός σχεδιασμός για την πρόληψη των πυρκαγιών;
2. Ποια μέσα προβλέπονται τόσο για το σχεδιασμό όσο και για την πρόληψη και την καταστολή, σε ανθρώπινο δυναμικό και παντός είδους μέσα;
3. Πότε έγινε η επικαιροποίηση αυτών των σχεδίων και αν συνέπραξαν και επιστημονικοί φορείς (Γεωπόνοι, Δασολόγοι, Τοπογράφοι) πέραν από τους αρμόδιους δημόσιους λειτουργούς.
4. Ποιο είναι το ύψος των κονδυλίων που προέκυψε από έναν τέτοιο σχεδιασμό;
5. Τι από τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που προβλέπει ο πιο πάνω
σχεδιασμός υπάρχει σήμερα και είναι άμεσα διαθέσιμος;
6. Ποια μέτρα προβλέπονται για την ανακούφιση και αποζημίωση των πληγέντων, ειδικά σε συνθήκες ξένης κυριαρχίας και ολομέτωπης επίθεσης στο εισόδημα και στις περιουσίες των πολιτών (ένταση πλειστηριασμών και απαλλοτριώσεων, αλλαγές χρήσης γης κ.α.);
Αν τα πιο πάνω ερωτήματα δεν απαντηθούν δημόσια και επίσημα, τότε υπόλογη θα είναι μόνον η κυβέρνηση που καταστρέφοντας συστηματικά την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, θα παραδώσει τελικά «κρανίου τόπο».
Ας γνωρίζουν όμως τα στελέχη της ότι η Νέμεσις επικρέμεται, κι ας μην έχουν την αφέλεια ή την αλαζονεία ότι θα την αποφύγουν
Αθήνα 15 Αυγούστου 2017
Πολιτική Γραμματεία Ε.ΠΑ.Μ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλα τρία ερπυστριοφόρα βαρέως τύπου στέλνει στην Αν. Αττική η Περιφέρεια - Γεύμα και νερό στους πυροσβέστες
Έπειτα από σχετικό αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Περιφέρεια Αττικής απέστειλε 3 ερπυστριοφόρα βαρέως τύπου χωματουργικά μηχανήματα, προκειμένου να συμβάλλουν στις επιχειρήσεις περιορισμού της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.
15/8/2017     4.44  μ.μ.
Έτσι στο μέτωπο της αντιμετώπισης της καταστροφικής πυρκαγιάς από την Περιφέρεια Αττικής επιχειρούν, πλέον, 23 υδροφόρες, 7 ερπυστριοφόρα βαρέως τύπου χωματουργικά μηχανήματα με τις ειδικές πλατφόρμες μεταφοράς τους, 2 μεγάλοι ελαστιχοφόροι φορτωτές καθώς και ένα χωματουργικό μηχάνημα τύπου JCB. Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής εξασφάλισε για 500 πυροσβέστες και εθελοντές την παροχή νερού και πρόχειρου γεύματος, τα οποία συγκεντρώνονται και διανέμονται με βάση το Δημοτικό Κατάστημα Καλάμου.
Στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται στο μέτωπο της φωτιάς και σε διαρκή επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να ανταποκριθούν σε οποιοδήποτε περαιτέρω αίτημά της.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nasrallah: "Το παιχνίδι του Ισραήλ τελείωσε στη Συρία..."!
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τους σιωνιστές-ναζί!
Σχολιο.-  Δοξα και τιμη στην χεζμπολαχ που υπερασπιζεται τους ορθοδοξους χριστιανους της συριας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Πυροσβεστική έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια και με ανακοίνωση πριν λίγο αναφέρει ότι οι φωτιές σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν το καταστροφικό τουs έργο και βρίσκονται εκτός ελέγχου
Η ΕΕ πριν από λίγο αρνήθηκε λόγο πυρκαγιών στη Γαλλία σε αιτημα της Ελλάδας για ευρωπαϊκά συνδρομή με εναέρια μέσα για την κατάσβεση των πυρκαγιών
Και ο Νενέκος συνεχίζει ακόμα τις διακοπές του



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άμεση ανάγκη για τους πυροσβέστες Καλάμου-Καπανδριτίου-Βαρνάβα
Κάνουν έκκληση για τα παρακάτω προϊόντα:
1. Κολλύρια TOBREX και TOBRADEX
2. Γάζες
3. BETADINE
4. Οξυζενέ
5. Αλοιφές για εγκαύματα
6. Φυσιολογικοί οροί για πλύσεις
7. Ειδικές ταμπλέτες που καθαριζούν το νερό σε περίπτωση που πρέπει να πιουν απο τα βυτία
8. Μάσκες εργασίας
9. Τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται σε υψηλές θερμοκρασίες
10. Γάλα
11. Νερό
Σημείο παράδοσης:
ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφανου επί της Λ.Μαραθώνος 210 8141600- Λ.Λίμης Μαραθώνος
ΤΥΠΕΤ 14565 Dionysos, Greece
Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αγίου Στεφάνου
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τίμησαν τον Νίκο Πλουμπίδη στον τόπο της εκτέλεσής του
Καταθέσεις στεφανιών προς τιμήν του Νίκου Πλουμπίδη οργάνωσε, χτες το πρωί, η Τομεακή Επιτροπή Νοτιοδυτικών Συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ. Η εκδήλωση έγινε στο μνημείο που έχει στηθεί εκεί όπου ο Νίκος Πλουμπίδης έπεσε νεκρός, στις 14/8/1954, από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος, πίσω από τη Μονή Δαφνίου, στο Χαϊδάρι.
Στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής, και εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής ο Δημήτρης Κοντοστάθης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής. Λουλούδια στο μνημείο κατέθεσε εκ μέρους της ΚΝΕ ο Αλέξανδρος Μπουγάς, μέλος του ΚΣ. Τηρήθηκε επίσης ενός λεπτού σιγή.
Στο ιστορικό της σύλληψης και της εκτέλεσης του στελέχους του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη σύντομη ομιλία του ο Βασίλης Παντελάρος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Νοτιοδυτικών Συνοικιών. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξαγόταν την εποχή εκείνη η πάλη των κομμουνιστών, καθώς και την καχυποψία που είχε σπείρει η δράση της Ασφάλειας και μέσα στις Κομματικές Οργανώσεις.
«Εγινε μεγάλη προσπάθεια από το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του να στραφεί ο Νίκος Πλουμπίδης ενάντια στο κόμμα του», σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως παρά τις προσπάθειες αυτές, στάθηκε ακλόνητος, «υπερασπίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή την ιδεολογία και την πολιτική του ΚΚΕ και πέθανε σε αυτόν εδώ το χώρο ζητωκραυγάζοντας για το Κόμμα, για την υπόθεση που πάλεψε και που γι' αυτήν παλεύουμε κι εμείς σήμερα».
Υπενθύμισε, τέλος, ότι το ΚΚΕ έχει αποκαταστήσει πλήρως τον Νίκο Πλουμπίδη, από το 1958, με απόφαση Ολομέλειας της ΚΕ, ενώ στο «Δοκίμιο Ιστορίας» του Κόμματος τονίζεται πως η απόφαση για τον Πλουμπίδη ήταν άδικη. Η Τομεακή Οργάνωση Νοτιοδυτικών Συνοικιών και η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας σχεδιάζουν μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στον Νίκο Πλουμπίδη, που θα γίνει μέσα στο Σεπτέμβρη.