Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Δευτερα 14 Αυγουστου 2017



Για όλες κι όλους όσους είστε εκτός Αθηνών, σας εύχομαι να μείνετε εκεί που είστε. Εμείς είμαστε μάρτυρες άλλης μιας σφαγής των Δρυαδων. Απ το πρωί ο ήλιος ντρέπεται να βγει και "χιονίζει" στάχτες παντού. Αν οι υπεράνθρωποι πυροσβέστες δεν τα καταφέρουν σήμερα, τότε αύριο θα ζήσουμε πάλι τις μέρες του 2007.
Σχολιο.-  Κάλαμος, Βαρνάβα, Σεσι, Καπανδρίτι
Σχολιο.-   Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 4:00 Το πρώτο όχημα έφτασε στις 6:00... Τώρα άντε πιαστην...
Σχολιο.-  Η πυροσβεστική υπολειτουργεί... έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια πάνω από 6000 άτομα χωρίς να έχουν καλυφθεί αυτές οι οργανικές θέσεις... οπότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14 Αυγούστου 1954: Απόψε, που σκοτώνουν τον Πλουμπίδη…
   Φορούσε μαύρο κοστούμι και άσπρο πουκάμισο. Ηταν ντυμένος λες και πήγαινε σε γιορτή. Γύρω στις 5 το πρωί, πριν ακόμα ξημερώσει, κατεβαίνει από το αυτοκίνητο. Ο τόπος που είχε επιλεγεί ήταν η Αγία Μαρίνα, στο Δαφνί. Περνώντας δίπλα από τους δημοσιογράφους, δεμένος ακόμα με τις χειροπέδες, κοντοστέκεται. Τους χαιρετά.
   «Γεια σας παιδιά. Μπράβο, όλο νιάτα βλέπω μπροστά μου. Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία, να ‘στε πάντα καλά. Βλέπετε εγώ σε λίγο φεύγω με ψεύτικες και άδικες κατηγορίες. Το Κόμμα μου, το ξέρω, θα βρει την αλήθεια και θα με δικαιώσει».
   Λίγες ώρες αργότερα, οι εφημερίδες φέρνουν στην Αθήνα την είδηση: «Εξετελέσθη ζητωκραυγάζων υπέρ του ΚΚΕ, αντιμετώπισε με απόλυτον ψυχραιμίαν τας σφαίρας του αποσπάσματος (…) δεν εδέχθη ούτε να κοινωνήση, ούτε να του δέσουν τους οφθαλμούς του»…
   Ηταν 14 Αυγούστου 1954. Πριν από ακριβώς 60*χρόνια. Ο Νίκος Πλουμπίδης, ο φλογερός επαναστάτης, ο αλύγιστος κομμουνιστής, ο «κόκκινος δάσκαλος», ο διανοούμενος του λόγου και της πράξης, πέφτει νεκρός. Δολοφονημένος από το εκτελεστικό απόσπασμα της αμερικανοκρατίας και της ντόπιας πλουτοκρατίας.
Πλουμπίδης: Ο λαϊκός ηγέτης
    Ο Ν. Πλουμπίδης γεννήθηκε στα Λαγκάδια της Αρκαδίας στις 31 Δεκέμβρη 1902. Καταγόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια. Μετά από πολλές στερήσεις παίρνει το δίπλωμά του από το διδασκαλείο του Πύργου και το 1924 διορίζεται δάσκαλος στο χωριό Μηλέα της Ελασσόνας. Ξεκινάει η συνδικαλιστική του δράση μέσα από τις γραμμές της Δασκαλικής Ομοσπονδίας που αγωνίζεται για αύξηση των μισθών των δασκάλων.
   «Γνωρίζεται» με την Ασφάλεια όταν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις του 1929 συλλαμβάνεται και βασανίζεται. Ηδη από το 1926 είναι μέλος του ΚΚΕ.
   Ενώ έχει προσβληθεί από φυματίωση και οι γιατροί δεν του δίνουν πάνω από 6 μήνες ζωή, συνεχίζει την αγωνιστική του δράση. Εκλέγεται μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων. Το «έπαθλο» για την συμμετοχή του στο δημοσιουπαλληλικό κίνημα είναι η σύλληψή του τον Μάρτη του 1931, η καταδίκη του και η απόλυσή του από δάσκαλος. Το 1933, εκλέγεται μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και στη Γραμματεία της Ενωτικής ΓΣΕΕ. Τον Αύγουστο του 1935 παίρνει μέρος στο 7ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς.
   Με τη δικτατορία του Μεταξά, ο Ν. Πλουμπίδης περνά στην παρανομία. Τον Ιούνη 1938 εκλέγεται μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ενα χρόνο αργότερα πέφτει στα χέρια της Ασφάλειας. Το μεταξικό καθεστώς τον βασανίζει απάνθρωπα σε βαθμό που ακόμα και ο ασφαλίτης γιατρός απεκδύεται της ευθύνης καθώς η ζωή του Πλουμπίδη κρέμεται από μια κλωστή. Τον μεταφέρουν στη φυλακή – σανατόριο της «Σωτηρίας», σε συνθήκες απόλυτης απομόνωσης που περιλαμβάνουν απαγόρευση προαυλισμού, συνομιλίας με οποιονδήποτε κρατούμενο και φυσικά επισκέψεων. Ο Πλουμπίδης καταφέρνει να επιβιώσει.
   Το 1942, κι αφού ο Πλουμπίδης όπως εκατοντάδες κομμουνιστές έχουν παραδοθεί από το μεταξικό φασιστικό καθεστώς και την  κυβέρνηση των δοσίλογων στους Γερμανούς κατακτητές, καταφέρνει να δραπετεύσει από την Τρίπολη, το νέο τόπο εξορίας που τον έχουν μεταφέρει, και φτάνει στην Αθήνα. Τον Δεκέμβρη της ίδιας χρόνιας επανεκλέγεται μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ και μετατρέπεται σε οργανωτικό νου και ψυχή της ανάπτυξης του κινήματος της Εθνικής Αντίστασης στην πρωτεύουσα.
   Ο Πλουμπίδης αναδεικνύεται λαϊκός ηγέτης, καθοδηγώντας πολιτικά και οργανωτικά τις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού της Αθήνας ενάντια στους χιτλεροφασίστες κατακτητές.
«…θα πεθάνω κομμουνιστής»
 Ο Πλουμπίδης στα χρόνια του Εμφυλίου δίνει τη μάχη του ΔΣΕ από την Αθήνα δρώντας στην παρανομία. Στις συνθήκες της μετεμφυλιακής παρανομίας στέλνει το γράμμα του στους συνηγόρους του Νίκου Μπελογιάννη, όπου μετά τη σύλληψη και καταδίκη του τελευταίου, δηλώνει ότι είναι ο ίδιος και όχι ο Μπελογιάννης ο επικεφαλής του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ, καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην δολοφονία και προσφέρεται να παρουσιαστεί και να δικαστεί αυτός.
    Συλλαμβάνεται στις 25 Νοέμβρη του 1952 στον Κολωνό και προσάγεται σε δίκη στις 24 Ιούλη 1953. Το κράτος της μετεμφυλιακής κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» τον δικάζει κατ’ εφαρμογή του ΑΝ 375 της μεταξικής φασιστικής χούντας περί «κατασκοπείας»… Μαζί του δικάζονται ερήμην οι Ν. Ζαχαριάδης, Γ. Ιωαννίδης, Β. Μπαρτζιώτας, Μ. Πορφυρογένης, Π. Ρούσος, και άλλα στελέχη της ηγεσίας του ΚΚΕ.
   Η δίκη του Πλουμπίδη δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει έκφραση της μνημειώδους μισαλλοδοξίας του καθεστώτος της εξάρτησης και της υποτέλειας του κράτους της ολιγαρχίας.
   Ο ίδιος δίνει δείγματα απίστευτης ψυχικής ανάτασης. Δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τους στρατοδίκες του, τους οποίους ξεγυμνώνει με την περήφανη απολογία του. Πρέπει να διαχειριστεί και την άδικη εναντίον του κατηγορία που έχει εκτοξευτεί από την ηγεσία του Κόμματος. Ο Πλουμπίδης γνωρίζει πως κάθε του λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την αντίδραση εναντίον του ιδανικού για το οποίο έδωσε όλη του τη ζωή. Επιλέγει να μετατρέψει την προσωπική του τραγωδία σε ένα έπος ανωτερότητας, αυτοθυσίας και ανιδιοτέλειας.
  «Ματαιοπονείτε, αν πιστεύετε ότι θα με κάνετε να στραφώ ενάντια στο Κόμμα μου», ήταν η απάντησή του στον πρόεδρο του δικαστηρίου, όταν εκείνος επιχείρησε να αξιοποιήσει τις άδικες και λαθεμένες κατηγορίες της ηγεσίας του ΚΚΕ ενάντια στον Πλουμπίδη.
   «Σήμερα, κύριοι, δε δικάζετε άτομα. Δικάζετε το ΚΚΕ. Και επ’ αυτού, παρόλο ότι σήμερα όχι μόνο δεν έχω την τιμή να εκπροσωπώ το Κόμμα μου, αλλά έχω και πολεμική εναντίον μου, δηλώνω, ότι αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες για την πολιτική του Κόμματός μου», ήταν τα λόγια του…
   «Εκείνοι που με αγαπούν και με σέβονται οφείλουν να πειθαρχήσουν στο Κόμμα, να διαφυλάξουν την Ενότητά του και να έχουν εμπιστοσύνη στην ηγεσία του. Τιμή μου εγώ, πάνω απ’ όλα έχω την τιμή του Κόμματος. Εγώ, εκείνα που δίδασκα τα εφαρμόζω πρώτος εγώ. Ημουν πιστός στο Κόμμα τότε που με περιέβαλε με στοργή και με ανέβαζε στα ανώτερα αξιώματά του, είμαι πιστός και τώρα που -καλά ή κακά, δίκαια ή άδικα- με κατηγορεί και με στιγματίζει. Θα παραμείνω για πάντα πιστός και θα πεθάνω κομμουνιστής», γράφει στο γράμμα του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ εδω ενας γερουσιαστης που ονειρευεται τα παλια μεγαλεια με τους σκλαβεμπορους λεει στους Αφροαμερικανους να πανε Αφρικη αν δεν τους αρεσει η λευκη Αμερικη
πεσανε οι μασκες και φαινεται το προσωπο του τερατος
Φλωριδα (St. Petersburg) Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος δήμαρχος Paul Congemi μόλις άφησε τους ψηφοφόρους του άφωνη με αυτό το αηδιαστικό παραλήρημα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρομοκράτες της isis καταστρέφουν το χριστιανικό νεκροταφείο. Αηδιαστικό!!!
εν τω μεταξυ συνεχιζουν το εργο τους οι υποστηριζομενοι απο την φιλοδυτικη Σαουδικη Αραβια ,τζιχαντιστες του ΙΚ (ΙΣΙΣ)
*να θυμισω οτι ο Ασαντ τους πολεμαει στην Συρια



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επισκεφτήκαμε σήμερα το πρωί λίγοι άνθρωποι το σημείο όπου στις 14 Αυγούστου 1954 εκτελέστηκε ο Νίκος Πλουμπίδης στο Δαφνί κι αφήσαμε μια ανθοδέσμη.
Ένας κόμπος στον λαιμό και η αίσθηση της ντροπής για την εγκατάλειψη του μνημείου. Ξερόχορτα, σκουπίδια, έλλειψη οποιασδήποτε φροντίδας. Ακόμη και μια ταμπέλα στην Ιερά Οδό, που έδειχνε πού βρίσκεται το μνημείο, εξαφανίστηκε εδώ και χρόνια, και κανένας δεν φρόντισε για το ξαναστήσιμό της.
Ώστε την τιμούμε τη μνήμη του Πλουμπίδη, ε;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες επιστρέφουν στις εστίες τους
 Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017, 15:19
Περισσότεροι από 600.000 Σύροι, που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους λόγω του πολέμου, επέστρεψαν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2017, ανέφερε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στη Γενεύη, η υπηρεσία του ΟΗΕ διευκρίνισε πως το 84% των 602.759 Σύρων ήταν εσωτερικά εκτοπισμένοι που δεν εγκατέλειψαν τη χώρα, αλλά κατέφυγαν σε άλλα σημεία στη Συρία.
Οι υπόλοιποι (16%) ήταν πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία, ο Λίβανος, η Ιορδανία και το Ιράκ, και επέστρεψαν στη χώρα τους.
Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, περίπου το 27% των εκτοπισμένων που επέστρεψαν στα σπίτια τους δήλωσαν ότι το έκαναν για να προστατεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους ή την ιδιοκτησία τους, ενώ το 25% επικαλέστηκαν τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στον τόπο καταγωγής τους.
Μεταξύ των άλλων κινήτρων για επιστροφή που αναφέρονται είναι η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης εκεί όπου οι Σύροι βρήκαν καταφύγιο (14%), κοινωνικο-πολιτισμικά προβλήματα (11%), καθώς και η βελτίωση της κατάστασης στον τομέα της ασφάλειας στον τόπο επιστροφής τους (11%).
Το 2016, το 50% των επιστροφών πραγματοποιήθηκε στην επαρχία του Χαλεπίου και, σύμφωνα με τον ΔΟΜ, παρόμοιες τάσεις παρατηρήθηκαν και το 2017. Έτσι, περίπου το 67% των εκτοπισμένων που επέστρεψαν από τις αρχές του 2017 επέστρεψαν στην επαρχία Χαλεπίου (405.420 άτομα), 27.620 στην Ιντλίμπ, 45.300 στη Χάμα, 21.346 στην Αρ-Ράκα, 21.346 στα προάστια της Δαμασκού και 27.861 σε άλλες επαρχίες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί, σχεδόν όλοι (97%) επέστρεψαν στα σπίτια τους, 1,8% ζουν σε οικογένειες υποδοχής, 1,4% σε εγκαταλειμμένες κατοικίες και 0,14% σε προσωρινές εγκαταστάσεις.
Η πρόσβαση σε νερό (41%) και σε υπηρεσίες υγείας (39%) παραμένει περιορισμένη λόγω των καταστροφών που έχουν υποστεί οι υποδομές.
Ο ΔΟΜ αναφέρει ακόμη ότι, αν και η τάση επιστροφής αυξάνεται, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια Σύροι συνολικά παραμένουν αυτή τη στιγμή εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας και περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια έγιναν πρόσφυγες στο εξωτερικό.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Τα κρούσματα της χολέρας ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο - 2.000 οι νεκροί
Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017, 16:07
Ο αριθμός των κρουσμάτων χολέρας ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο στην Υεμένη όπου η επιδημία από τα τέλη Απριλίου έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ, 503.484 ύποπτα κρούσματα και 1.975 θάνατοι που οφείλονται στη χολέρα έχουν καταγραφεί σ' αυτή την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.
Ο ΠΟΥ σημείωνει πάντως ότι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η επιδημία έχει σαφώς επιβραδυνθεί από τις αρχές Ιουλίου, όμως προειδοποίησε πως η νόσος εξακολουθεί να προσβάλλει περίπου 5.000 ανθρώπους την ημέρα.
Στην Υεμένη μαίνεται ένας ιμπεριαλιστικος πόλεμος των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων που φέρνει αντιμέτωπους δοσιλογους προδοτες υεμενιτες, που υποστηρίζονται από έναν αραβικό συνασπισμό των σειχιδων του Κολπου υπό τη Σαουδική Αραβία που παιρνουν διαταγες και εκτελουν εντολες των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων, με τους πατριωτες σιιτες αντάρτες Χούτι, που έχουν συμμαχήσει με τον πρωην προεδρο Αμπνταλα Σαλεχ και με τον στρατο ο οποίος παραμένει πιστος στον πρώην σουνιτη πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.
Έπειτα από μια πρώτη επιδημία πέρυσι, η χολέρα επανεμφανίσθηκε τον Απρίλιο σ' αυτή τη φτωχή χώρα των 27 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου οι αλητες σαουδαραβες και οι αμερικανοευρωπαιοι αποικιοκρατες απαγορευουν τις παραδόσεις φαρμάκων και την άφιξη της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας. Στο παιχνιδι οι αλητες αποικιοκρατες εχουν βαλει και τον ξευτιλοΟΗΕ τους. Εκατομμύρια Υεμενίτες δεν έχουν πόσιμο νερό, κάτι που διευκολύνει τη διάδοση της επιδημίας.
«Το προσωπικό υγείας στην Υεμένη εργάζεται σε επικίνδυνες συνθήκες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γεμπρεγέσους.
«Χιλιάδες άνθρωποι είναι άρρωστοι, όμως δεν υπάρχουν αρκετά νοσοκομεία, φάρμακα, πόσιμο νερό», αναφέρει ακόμη προσθέτοντας πως πολλοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν να πληρωθούν εδώ και σχεδόν έναν χρόνο.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, πάνω από το 99% των προσώπων που προσβάλλονται από τη χολέρα μπορούν να επιβιώσουν, αν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Όμως περισσότεροι από 15 εκατομμύρια Υεμενίτες δεν έχουν καμιά πρόσβαση σε στοιχειώδη περίθαλψη.
Ο Τέντρος κάλεσε τα μέρη της σύγκρουσης, που από τον Μάρτιο 2015 έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 8.300 ανθρώπους, να αναζητήσουν επειγόντως μια πολιτική λύση.
«Οι Υεμενίτες δεν μπορούν πια να ανέχονται άλλο αυτή την κατάσταση. Έχουν ανάγκη την ειρήνη για να ανοικοδομήσουν τη ζωή και τη χώρα τους», υπογράμμισε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λίβανος αντεπιτίθεται εναντίον των τζιχαντοφασιστών
Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017, 10:09
Οι ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή των συνόρων με τη Συρία. Μόνο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας βομβαρδίστηκαν με σφοδρά πυρά πυροβολικού και πυραύλους θέσεις των τζιχαντοφασιστών του Daesh (όπως αποκαλούν οι Άραβες το Ισλαμοφασιστικό χαλιφάτο- ISIS).
Η στρατιωτική διοίκηση στη Βηρυτό, ανακοίνωσε πως «οι αρχές του Λιβάνου έχουν εγκρίνει τα στρατιωτικά σχέδια για την επιχείρηση απελευθέρωσης όλων των μεθοριακών περιοχών Ιράκ-Λιβάνου σε βάθος 45 χιλιομέτρων που έχουν καταληφθεί από τους τρομοκράτες τζιχαντοφασιστες».
Προς το παρόν δυνάμεις του Daesh ελέγχουν 54 τετραγωνικά μίλια στην οροσειρά Ras Baalbek και Al Qaa και άλλα 21 τετραγωνικά μίλιαστην μεθοριακή γραμμή με τη Συρία.
Όπως επισημαίνουν στρατιωτικοί αναλυτές «για την επιτυχία της στρατιωτικής επιχείρησης των λιβανικών δυνάμεων γίνεται σε συντονισμό με τον συριακό κυβερνητικό στρατό παρά τις πολιτικές διαφορές που έχουν οι δύο χώρες».
Ο Muhammad Khawaja, εξέχων Λιβανέζος στρατιωτικός αναλυτής δήλωσε στο Sputnik πως «για να αντιμετωπίσουν οι λιβανικές δυνάμεις και να κατανικήσουν το Daesh, θα πρέπει να συνεργασθούν με τη Δαμασκό. Παρά την πολιτική ένταση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες λόγω της συριακής κρίσης, ο λιβανικός στρατός βρίσκεται σε επαφή με το συριακό στρατό.
Υπάρχουν Λιβανέζοι πολιτικοί που υποστηρίζουν την κυβέρνηση στη Δαμασκό και άλλοι που υποστηρίζουν τις μισθοφορικες ισλαμοφασιστικές δυνάμεις των αποικιοκρατων. Υπάρχουν και στελέχη στην κυβέρνηση της Βηρυτού που αντιδρούν στη συνεργασία με τις συριακές δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις.
Πάντως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, και οι ΗΠΑ σκοπεύουν να ενισχύσουν το στρατό του Λιβάνου στη μάχη εναντίον των τζιχαντοφασιστών με πυροβόλα μεγάλου βεληνεκούς 155-mm και πολεμοφόδια.
Είναι γνωστό πως οι (Σιίτες) Χεσμπολάχ του Λιβάνου πολεμούν στο πλευρό των συριακών δημοκρατικων κυβερνητικών δυνάμεων, σχεδόν από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρχισε η μεταφορά ισλαμοφασιστών και προσφύγων από τον Λίβανο προς τη Συρία
 Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017, 12:43
Η απομάκρυνση μιας ομάδας μισθοφορων ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων και προσφύγων, από έναν θύλακα στη λιβανική μεθόριο, πίσω στη Συρία ξεκίνησε σήμερα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al-Manar που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ.
Περίπου 300 ισλαμοφασιστες της συμμοριας Σαράγια Αχλ αλ-Σαμ καθώς και περίπου 3.000 πρόσφυγες πρόκειται να εγκαταλείψουν τον Λίβανο βάσει μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε μετά την επίθεση της δημοκρατικης λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ εναντίον θέσεων των ισλαμοφασιστών τον περασμένο μήνα.
Μια αυτοκινητοπομπή 40 λεωφορείων αναχώρησε για τη συριακή μεθόριο, μετέδωσε το al-Manar.
Με την αναχώρηση των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων, το Ισλαμοφασιστικό κράτος θα έχει έναν θύλακα ως το τελευταίο προπύργιό του στα σύνορα κοντά στην πόλη Άρσαλ του Λιβάνου που φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.
Η μεταφορά των ισλαμοφασιστών στη Συρία καθώς και μία άλλη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα με αληταραδες του Μετώπου Νόσρα (παραρτημα της Αλ Καιντα στη Συρια) και πρόσφυγες απηχεί συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο εσωτερικό της Συρίας και με βάση τις οποίες η Δαμασκός μετέφερε ισλαμοφασιστες και αμάχους σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατων.
Την Παρασκευή ένας λιβανέζος αξιωματούχος ασφαλείας ο οποίος επιβλέπει τις διευθετήσεις, ο στρατηγός Αμπάς Ιμπραχίμ, δήλωσε πως μια ομάδα αμάχων θα μεταφερθεί στο Άσαλ αλ-Ουάρντ, μια περιοχή ακριβώς απέναντι από την Άρσαλ, από την άλλη πλευρά των συνόρων, η οποία ελέγχεται από τη συριακή κυβέρνηση.
Οι ενοπλοι ισλαμοφασιστες και οι οικογένειές τους θα μεταβούν σε ένα μέρος της Συρίας το οποίο δεν προσδιόρισε. Ένα στρατιωτικό μμε που διαχειρίζεται η Χεζμπολάχ ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι θα πάνε στην ισλαμοφασιστοκρατούμενη πόλη αλ-Ρουχάιμπα στον τομέα Ανατολική Καλαμούν.
Η Χεζμπολάχ είναι μια δημοκρατικη λιβανική σιιτική οργάνωση που έχει παίξει μεγάλο ρόλο στο πεδίο της μάχης στον πόλεμο που κανουν οι αποικιοκρατες και οι ισλαμοφασιστες τους της Συρίας τασσόμενη στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Τον περασμένο μήνα νίκησε τους ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων σε θύλακες κοντά στη μεθόριο με τον Λίβανο και ανάγκασε τη σκληροπυρηνική ισλαμοφασιστική συμμορια Μέτωπο Νόσρα (Αλ Καιντα στη Συρια) να φύγει. Περίπου 7.000 πρόσφυγες αναχώρησαν μαζί τους με προορισμό μια ισλαμοφασιστοκρατούμενη περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας.
Ο λιβανικός στρατός αναμένεται σύντομα να επιτεθεί στον θύλακα του Ισλαμοφασιστικού κράτους στην ίδια περιοχή.
Η Γενική Ασφάλεια του Λιβάνου, η κυβερνητική υπηρεσία που διαπραγματεύθηκε τη σημερινή μετακίνηση, ανέφερε πως όλοι οι άμαχοι επιστρέφουν στη Συρία με τη θέλησή τους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανια, Δρεσδη. Τον έδειρε επειδή χαιρετούσε ναζιστικά
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017, 20:13
Ένας Αμερικανός τουρίστας, σε κατάσταση μέθης, δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε ελαφρά από έναν περαστικό Γερμανο στη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας, αφού έκανε επανειλημμένα το ναζιστικό χαιρετισμό, μια ενέργεια που απαγορεύεται στην χώρα, έγινε γνωστό από την αστυνομία σήμερα.
Σε βάρος του 41χρονου Αμερικανού ασκήθηκε δίωξη για «χρήση συμβόλων μιας απαγορευμένης οργάνωσης», διευκρίνισε η αστυνομία της πρωτεύουσας του κρατιδίου της Σαξονίας.
Το Σάββατο το πρωί, ο Αμερικανός, που «βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ» βγήκε από ένα μπαρ στη συνοικία Νούσταντ και άρχισε να κάνει το ναζιστικό χαιρετισμό, επαναλαμβάνοντας την πράξη αυτή πολλές φορές.
«Ένας περαστικός τον χτύπησε και τον τραυμάτισε ελαφρά» συνέχισε η αστυνομία. Ο δράστης, που διαφεύγει, αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση σωματικών βλαβών και τραυμάτων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αναρχονατοικοι που οργανωσαν συγκεντρωση εναντια στην κυβερνηση της συριας αμεσως μετα την επιθεση των ηπα με τομαχοκ εναντια σε στρατιωτικη βαση της χωρας, μας καταγγελουν οτι στηριξαμε την εκλογη τραμπ. Μονο γελιο. Η αληθεια ειναι βεβαια οτι ο τραμπ καταλαβε πολυ γρηγορα οτι ορος για να μεινει προεδρος ειναι να εφαρμοσει την ιμπεριαλιστικη πολιτικη των ΗΠΑ. Χρειαστηκαν μονο μερικες μερες διαδηλωσεων που καθοδηγησε η Χιλαρυ και Μαντονα με προμετωπιδα τον αντισεξισμο και την ομοφοβια. Μετα τους τομαχοκ ο αγωνας δικαιώθηκε και ω του θαυματος οι δρομοι αδειασαν. Υγ τραμπ στηριξαν καποιοι μεμονωμενοι μικροαστοι αντιιμπεριαλιστες που δεν κατανοουν οτι η πολιτικη των ΗΠΑ δεν ειναι θεμα προσωπων. Με αυτους οι κομμουνιστες μπορουμε να συζητησουμε να συνεργαστουμε να εξηγησουμε. Με τους αναρχονατοικους και την νατοικη αριστερα εχουμε απλως πολεμο. Κανενα συμιβασμο καμια συζητηση. Η συγκρουση της 29ης Ιουνη ηταν μια πολυ μικρη προγευση




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




πατέρας αρνείται το ναζιστή γιο του, βλέποντάς τον να συμμετέχει στις πράξεις μίσους στα τελευταία γεγονότα της Βιρτζίνια:
"ή θα αλλάξεις μυαλά -για να σαι πάλι ευπρόσδεκτος στο σπίτι μας- ή θα πρέπει να κάψεις και εμάς στο φούρνο μαζί με τους υπόλοιπους"
ο πατέρας είπε πως μέχρι σήμερα είχε μείνει σιωπηλός, αλλά "αυτή η σιωπή είναι που όπλισε και τους ναζί τότε.." και τα τελευταια γεγονότα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

«Θα πρέπει να φτυάρεισεις και το σώμα μας στο φούρνο»: Ο πατέρας του Charlottesville neo-Nazi τον αποκλείει

Ενας πατέρας ενός ποδοσφαιριστή στο Charlottesville της Βιρτζίνια το σαββατοκύριακο καταγγέλλει το δικό του γιο, αφού ο νεαρός άνδρας είδε τις εθνικές ειδήσεις που μαστίζουν το μίσος.
Σε επιστολή του προς τον Fargo, Inforum της Βόρειας Ντακότα , ο πατέρας Pearce Tefft έγραψε ότι η οικογένειά του δεν ήταν σίγουρη πού ο γιος του Πέτρος πήρε τις ρατσιστικές του πεποιθήσεις.
«Εγώ, μαζί με όλα τα αδέλφια του και ολόκληρη την οικογένειά του, θέλω να αποκηρύξω δυνατά την άθλια, μισητή και ρατσιστική ρητορική και τις πράξεις του γιου μου», έγραψε ο Tefft, διευκρινίζοντας ότι σίγουρα δεν έμαθε τέτοιες αξίες στο σπίτι.
"Έχω μοιραστεί το σπίτι και την εστία μου με φίλους και γνωστούς από κάθε φυλή, φύλο και πίστη. Έχω διδάξει σε όλα τα παιδιά μου ότι όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες δημιουργούνται ίσοι. Ότι πρέπει να αγαπάμε ο ένας τον άλλο ", συνέχισε. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι ο Πέτρος επέλεξε ένα άλλο μονοπάτι.
Η οικογένεια παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό σιωπηλή, αλλά ο Tefft είπε ότι αυτά τα πρόσφατα γεγονότα τους έσπρωξαν πέρα από την άκρη. Το να παραμείναν σιωπηλοι, πίστευε, θα ήταν λάθος.
"Ήταν η σιωπή των καλών ανθρώπων που επέτρεψαν στους Ναζί να ευδοκιμήσουν για πρώτη φορά και είναι η σιωπή των καλών ανθρώπων που τους επιτρέπει να ευδοκιμήσουν τώρα", έγραψε.
Συνέχισε να λέει ότι ο γιος του δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος στο σπίτι τους ή σε οικογενειακές συγκεντρώσεις μέχρι να παραιτηθεί από το μίσος. Οι πεποιθήσεις του νεότερου Tefft έφεραν επίσης το μίσος που απευθύνεται στους συγγενείς του, οι οποίοι θεωρούνται ένοχοι από την ένωση.
Ο πατέρας του θυμήθηκε μια εποχή που ο γιος του αστειεύτηκε: "Το πράγμα για μας τους φασίστες είναι, δεν είναι ότι δεν πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου. Μπορείτε να πείτε ό, τι θέλετε. Θα σας ρίξουμε μόνο σε φούρνο ", θυμάται ο Tefft.
"Πέτρος, θα πρέπει να φτυαρεισεις και το σώμα μας στο φούρνο. Παρακαλώ τον γιο, να παραιτηθεί από το μίσος, να αποδεχθεί και να αγαπήσει όλους », ο πατέρας έκλεισε.
Ο ανιψιός του Πέτρου τον καταγγέλλει, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων WDAY 6 .
"Εν ολίγοις, τον απορρίπτουμε εξ ολοκλήρου - και αυτός προσωπικά ως ένα κακό άνθρωπο που έκαμε τον εαυτο του σε βίαιες απειλές εναντίον της οικογένειάς μας, αλλά και την εκκεντρική ιδεολογία του, την οποία αποθαρρύνουμε", είπε ο ανιψιός του Jacob Scott. «Είμαστε όλοι οι ελευθερωμένοι καρδιακοί φιλελεύθεροι που πιστεύουν στη θεμελιώδη ισότητα όλων των ανθρώπων».
"Ο Πέτρος είναι ένας μανιακός, ο οποίος έχει απομακρυνθεί από όλους μας και κατέβηκε σε κάποια τρελή διαδικτυακή τρύπα δειλων και έγινε τρελός ναζιστης. Μας φοβίζει όλους, δεν αισθανόμαστε ασφαλείς γύρω του και δεν ξέρουμε πώς έγινε αυτός ο τρόπος. Ο παππούς μου αισθάνεται ιδιαίτερα θλιμμένος, σαν να εχει αποτύχει ως πατέρας. "
Ο νεότερος Tefft έγραψε μια φωτογραφία του πριν από τον αγώνα στη βάση του αγάλματος στο Charlottesville.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καίγεται η Ελλάδα πύρινα μέτωπα σε 160 σημεία και Τσίπρας - Δούρου συνεχίζουν τις διακοπές τους σαν να μην τρέχει τίποτα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράκ – Οι τζιχαντοφασιστες αποκεφάλισαν παιδιά χριστιανών και τα παλούκωσαν
Η κατάσταση στη βόρεια Μεσοποταμία (Ιράκ) έχει ξεφύγει. Οι μακελάρηδες του Ισλαμικού Κράτους εκτονώνονται πάνω στους Ασσύριους και τους Γιαζίντι, διαπράττοντας φρικτά εγκλήματα. Σκοτώνουν τους άνδρες, βιάζουν τις γυναίκες και τις παίρνουν σκλάβες και αποκεφαλίζουν τα αρσενικά παιδιά.
Οι Ασσύριοι είναι χριστιανοί και οι Γιαζίντι είναι Κούρδοι ζωροαστριστές. Οι εξτρεμιστές σουνίτες του Ισλαμικού Κράτους θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν με τους απίστους, τις γυναίκες και τα παιδιά τους κι αυτό ακριβώς συμβαίνει. Λες και έχει ανοίξει μια πύλη στο χρόνο κι έχουμε επιστρέψει στον Μεσαίωνα…
Όπως γράφεται πλέον στον παγκόσμιο Τύπο, αιμοδιψείς φανατικοί αποκεφαλίζουν παιδιά και παίρνουν τις γυναίκες από τα σπίτια τους και τις κάνουν δικές τους – Σε πάρκο στην Μοσούλη αποκεφάλισαν παιδιά χριστιανών και τα παλούκωσαν.
Μια συγκλονιστική συνέντευξη στο CNN έδωσε ένας επιχειρηματίας από την Καλιφόρνια με καταγωγή από το Βόρειο Ιράκ.
Ο Μαρκ Αραμπο είπε ότι στην Μοσούλη γίνεται γενοκτονία των Χριστιανών (Ασσυρίων) και μάλιστα περιγράφοντας την κατάσταση, είπε ότι αποκεφαλίζουν παιδιά, βιάζουν τις μητέρες τους και κρεμούν τους πατεράδες τους.
«Αυτή την στιγμή, χιλιάδες Χριστιανοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στο Ιράκ για να γλιτώσουν την ζωή τους», είπε ο Αραμπο. Και συνέχισε: «Αποκεφαλίζουν μικρά παιδιά. Και τις μανάδες τους και τους πατεράδες τους. Ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί τόσο μεγάλο κακό εδώ και πολλές δεκαετίες. Υπάρχει ένα πάρκο στην Μοσούλη όπου αποκεφάλισαν παιδιά και έβαλαν τα κεφάλια τους σε παλούκια! Αυτά είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Κάνουν τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα που μπορείτε να φανταστείτε».
Ο δημοσιογράφος του CNN ρώτησε για την επιστολή που έστειλαν οι τζιχαντοφασιστες στους χριστιανούς της Μοσούλης απαιτώντας είτε να ασπαστούν το Ισλάμ είτε να αποκεφαλιστούν. Επίσης ρώτησε για το πρόστιμο που ζητούν από τους χριστιανούς να πληρώσουν.
Όπως απάντησε ο Αράμπο, αφού οι χριστιανοί πληρώσουν το πρόστιμο οι τζιχαντιστές παίρνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τους ζητούν να ασπαστούν το Ισλάμ ή να πεθάνουν. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει και μια φωτογραφία που δείχνει παιδιά των Γιαζίντι που κατάφεραν να ξεφύγουν από τους τζιχαντοφασιστες να έχουν πεθάνει από την έλλειψη νερού και φαγητού.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



14 Αυγούστου 1954... η δεξιά δολοφονεί το Νίκο Πλουμπίδη!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλάμα οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές"!
Τελείωσε το παραμύθι κι ο φερετζές των ΝΑΤΟϊκών υπαλλήλων της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" περί φιλανθρωπίας και περίθαλψης προσφύγων από τη Συρία...
Εκεί στο City Plaza... ποιος ξέρει τι θα επικαλούνται τώρα τα έμμισθα προκτοράκια του Σόρος και της Μοσάντ...
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανώτατη Επιτροπή Προσφύγων του ΟΗΕ (UNHCR), 602.759Σύροι πολίτες επέστρεψαν στα σπίτια τους από Γενάρη ως Ιούνη 2017.
Το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων επέστρεψε στα χωριά και τις πόλεις που απελευθέρωσε ο "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ" κι η επιστροφή τους καταγράφηκε από τον ΟΗΕ από τις χώρες Λίβανο, Τουρκία, Ιράκ και Ιορδανία...
Η εγκληματική οργάνωση Τσίπρα-Κοτζιά-Μουζάλα, μαζί με τα τσιράκια του Σόρος, θα επιτρέψουν να σταματήσει το νταβατζιλίκι, η τρομοκράτηση κι ο έλεγχος των προσφύγων από τη Συρία στην Ελλάδα, ή θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους ναρκέμπορους και τον "ελεύθερο συριακό στρατό" (FSA), ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους όσοι δεν είναι διωκόμενοι εγκληματίες και προτιμούν να δρουν στη μνημονιακή Ελλάδα;
Τώρα οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές" των "ανοικτών συνόρων" θα εργάζονται αποκλειστικά με τους παράνομους μετανάστες, το φθηνό κρέας για τα σκλαβοπάζαρα της δύσης;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι 33 μέρες που τελείωσαν το μύθο των ανίκητων σιωνιστών!
Νασράλαχ: Ήττα και ταπείνωση περιμένουν τους Ισραηλινούς αν εισβάλουν στον Λίβανο
14 Αυγούστου... επέτειος της νίκης της Αντίστασης! * Long Live Hezbollah!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Ηταν σημαντικο γι'αυτην να γινει η φωνη ολων οσων δεν ακουγεται η φωνη τους
Πέθανε κάνοντας το σωστό.
Η καρδιά είναι ραγισμένη σε χίλια κομμάτια, αλλά θα είμαι πάντα περήφανη για την κόρη μου''
η μητέρα της 33χρονης Χέδερ Χέγερ που δολοφονήθηκε απο τον νεοναζι Αμερικανο
" ήταν σημαντικό γι ' αυτήν να μιλήσει για ανθρώπους που ένιωθε ότι δεν θα ακουστουν."
- Η μητέρα του θύματος της σάρλοτσβιλ, χέδερ xέγιερ, που σκοτώθηκε μετά από ένα αυτοκίνητο όργωσε σε πλήθος, μιλάει για το πάθος της κόρης της για δικαιοσύνη και ισότητα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΚΚΛΗΣΗ για νερό,γάλα και φαγητό στους πυροσβέστες ΕΚΚΛΗΣΗ :Όσοι είσαστε κοντά στις περιοχές που καίγονται βοηθήστε με νερό,γάλα και φαγητό στους πυροσβέστες κάνουν έκκληση βοήθειας για νερό πόσιμο κοντεύουν να πάθουν αφυδάτωση.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που επιχειρούν στα μέτωπα της πυρκαγιάς, που ξεκίνησε από τον Κάλαμο στις 4.20 εχθές το μεσημέρι, περιγράφουν οι εκκλήσεις στα social media.
Οι πυροσβέστες που έχουν υπερβάλλει εαυτόν στην άνιση τους μάχη με τις φλόγες, δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και φαγητό εδώ και ώρες, ενώ δουλεύουν συνεχώς έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνάμεις τους.
Με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα ζητούν από τους πολίτες να προσφέρουν νερό και έτοιμο φαγητό στα πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή των Αγ. Αποστόλων Καλάμου, καθώς όπως λένε δεν θα αποχωρήσουν, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση λιποθυμίας από την πείνα και την δίψα.κοντεύουν να πάθουν αφυδάτωση




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τσε στη Λαική Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ)

Ο υπουργός Γκεβάρα με βερειοκορεάτη διπλωμάτη, στη διάρκεια επίσκεψης
 που πραγματοποίησε στη ΛΔΚ το 1960, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε
 με τον ηγέτη της χώρας Κιμ Ιλ Σούνγκ.

"Μεταξύ των σοσιαλιστικών χωρών που επισκεφθήκαμε προσωπικά, η Κορέα είναι η πιο σπουδαία. Έχει μόνον 10 εκατομμύρια κατοίκους και το έδαφός της σχεδόν σαν της Κούβας, περίπου 110 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όπως ακριβώς το νότιο τμήμα της Κορέας.
Καταστράφηκε ολοσχερώς από έναν απερίγραπτο πόλεμο και ισοπεδώθηκαν όλες οι πόλεις της, κι όταν λέμε ολοσχερώς, εννοούμε ολοσχερώς. Ακόμη και μικρά χωριά με λίγους κατοίκους, όπως Merob Sosa και Sánchez Mosquera, όπου τώρα υπάρχουν μόνο στάχτες. Στάχτες, για παράδειγμα, κι η Πιονγιάνγκ, πόλη ενός εκατομμυρίου κατοίκων... Το μόνο που υπάρχει είναι οι δρόμοι με τους κρατήρες των βομβών που έπεφταν ασταμάτητα.
Η Βόρεια Κορέα βγήκε από τον πόλεμο κι όλα της τα εργοστάσια ήταν κατεστραμμένα, αλλά και χωρίς καθόλου ζώα κτηνοτροφίας... Την εποχή της αεροπορικής ανωτερότητας των βορειοαμερικανών, δεν είχαν να κάνουν τίποτα άλλο από το να καταστρέφουν και τα αεροπλάνα τους διασκέδαζαν σκοτώνοντας γελάδες, ή ότι ζώο συναντούσαν... Ήταν ένα όργιο θανάτου για δύο χρόνια η Βόρεια Κορέα, όμως τον τρίτο χρόνο εμφανίστηκαν τα Mig-15 κι η κατάσταση ανατράπηκε. Όμως, εκείνα τα δύο χρόνια πολέμου σήμαιναν την πιο συστηματική και βάρβαρη καταστροφή που έγινε ποτέ.
Όλα όσα σας λένε για τη Βόρειο Κορέα είναι ένα ψέμα. Για παράδειγμα δείχνουν φωτογραφίες πολιτών με μίσος στα μάτια τους. Αυτό το μίσος πηγάζει από τις σπηλιές όπου έκρυβαν 200, 300, 400 παιδάκια 3 ή 4 ετών για να τα διασώσουν. Κι εκεί τα δολοφονούσαν οι βοειοαμερικανοί με φλογοβόλα και με τις ξιφολόγχες άνοιγαν τις κοιλιές των εγκύων γυναικών για να βγάλουν τα έμβρυα, που έκαιγαν με τα φλογοβόλα. Στη μνήμη των ανθρώπων μένουν άσβεστες αυτές οι απάνθρωπες πράξεις του κατοχικού βορειοαμερικάνικου στρατού [εκεί έστειλαν οι ΗΠΑ τους Έλληνες στρατιώτες που συμμετείχαν σ' αυτό τον δολοφονικό πόλεμο για την υπεράσπιση της δύσης από τον κομμουνισμό και Ελληνόπουλα έγιναν δολοφόνοι για τις ΗΠΑ και δεν γύρισαν ποτέ... 186 νεκροί και 566 τραυματίες], που για μια φάση του αγώνα έφθασαν σχεδόν στα σύνορα με την Κίνα κι είχαν κατακτήσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η Βόρεια Κορέα είναι μια χώρα που αναστήθηκε από το θάνατο. Βέβαια δέχθηκε τη μεγάλη και γενναιόδωρη βοήθεια των σοσιαλιστικών χωρών, κυρίως της ΕΣΣΔ. Όμως, το πιο εντυπωσιακό είναι το πνεύμα αυτού του λαού. Ένας λαός που ήταν επί 30 χρόνια κάτω από την Ιαπωνική κατοχή, χωρίς καν να διαθέτει αλφάβητο. Θα λέγαμε πως ήταν ο πιο πρωτόγονος λαός του κόσμου. Σήμερα διαθέτει μια Λογοτεχνία κι μια Εθνική Κουλτούρα... υποχρεωτική παιδεία [Δημοτικό, Γυμνάσιο] μέχρι τα 9 χρόνια...
Έχουν πρόβλημα στη βιομηχανία, που μάλλον έχουμε κι εμείς [στην Κούβα] κι είναι η έλλειψη εργατικών χεριών. Η Κορέα βιομηχανοποιεί με ταχύτητα τη γεωργία της, την υφαντουργία...
Πρόκειται, στ' αλήθεια για μια χώρα παράδειγμα, έργο του συστήματός της και των υπέροχων ηγετών της, όπως ο Κιμ Ιλ Σούνγκ, που μπόρεσε σήμερα να κάνει τη χώρα βιομηχανική.
Η Βόρεια Κορέα μπορεί να νομίζει ο Κουβανός πως είναι οπισθοδρομική χώρα, όπως τόσες ασιατικές χώρες. Τουναντίον, εμείς τους πουλάμε ημιεπεξεργασμένη ζάχαρη, ωμή ζάχαρη κι άλλα προϊόντα, όπως αργαλειούς, μηχανές κάθε είδους, μηχανήματα εξόρυξης, που απαιτούν ειδικές τεχνικές γνώσεις για τη λειτουργία τους. Γι' αυτό είναι μία από τις χώρες που μας γεμίζει ενθουσιασμό."
Ernesto Che Guevara




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Seyyed Hassan Nasrallah... ο εφιάλτης του ισραηλινού καθεστώτος απαρτχάιντ
11 χρόνια μετά τη ντροπιαστική ήττα του σιωνιστικού ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος

Συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από το καλοκαίρι του 2006, όταν ο “ανίκητος” ισραηλινός στρατός, ο καλύτερα εξοπλισμένος στρατός του πλανήτη (όπως διατείνονται οι στρατιωτικοί αναλυτές) εισέβαλε στο Νότιο Λίβανο (12 Ιούλη 2006) κι ανακάλυψε την πιο πικρή έκπληξη: κατατροπώθηκε από τη Χεζμπολά, υπέστη μια ταπεινωτική ήττα κι εγκατέλειψε στο πεδίο της μάχης ένα νεκροταφείο από τα υπερσύγχρονα τανκ “Merkava” και 120 πτώματα ισραηλινών στρατιωτικών, όταν είναι σε όλους γνωστό πως οι ισραηλινοί ποτέ δεν εγκαταλείπουν νεκρό τους σε πεδίο μάχης και για το πτώμα μπορούν να πολεμούν χωρίς τέλος.
Ο γνωστός Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής Anthony Cordesman, έγραψε: “Από το ξεκίνημα της σύγκρουσης οι μαχητές της Χεζμπολά διείσδυσαν με απόλυτη επιτυχία και εξουδετέρωσαν όλο τον κύκλο των αποφάσεων του Ισραήλ, στρατηγικών και τακτικών, διαθέτοντας υπεροπλία στις μυστικές υπηρεσίες, τη στρατιωτική και πολιτική δράση”.
Το καλοκαίρι του 2006 σήμανε και το τέλος του μύθου της Μοσάντ. Η μυστική υπηρεσία του σιωνιστικού ισραηλινού καθεστώτος απαρτχάιντ -καθεστώς με περισσότερες από 70 καταδικαστικές αποφάσεις του ΟΗΕ και φορτωμένο με τη Γενοκτονία κι Εθνοκάθαρση του Παλαιστινιακού λαού-, βασιζόταν στους εβραίους το θρήσκευμα πολίτες όλης της γης, που παύουν να λειτουργούν ως υπάλληλοι της Μοσάντ, μη μπορώντας να αντέξουν συνεχείς πιέσεις για μετοίκηση στην Παλαιστίνη. Επίσης, μια σοβαρή πηγή πληροφόρησης και πολιτικής επιρροής του Ισραήλ και της Μοσάντ, βασίζεται σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και ΜΜΕ όλης της γης που εκμαυλίζονται κι εξαγοράζονται.
Σήμερα, η δήθεν ανίκητη Μοσάντ που μπορεί τα πάντα, προσπαθεί να συντηρήσει το μύθο της, πληρώνοντας αδρά “αριστερούς” και δεξιούς δημοσιογράφους, ώστε να γράφουν πως μπορεί όποτε θέλει κι όποτε θέλει να δολοφονήσει, να επέμβει... Ένας μύθος που δεν διαθέτει το δράκο του.
Ο εξευτελισμός κι η κατάρρευση του μύθου της Μοσάντ, ήταν η πανωλεθρία της από τη Χεζμπολά. Η καταστροφική ήττα της Μοσάντ, το 2006, δεν έχει επιστροφή.
Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ γνώρισαν την πλήρη ταπείνωση το 2006 και δεν μποροιύν να ορθοποδήσουν.
Στην εισβολή στο Λίβανο, το 2006, δεν μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν και να πιστοποιήσουν τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου της Χεζμπολά, βομβάρδισαν δημόσιες υποδομές του Λιβάνου παραπλανητικές βάσεις της Χεζμπολά και δεν μπόρεσαν να αποκαλύψουν ούτε μια μικρή ομάδα Αντίστασης της Χεζμπολά.
Εκείνο που ξεφτίλισε παντελώς τη Μοσάντ, ήταν η πολύ δαπανηρή επιχείρηση εξαγοράς Λιβανέζων κι η διείσδυσή τους στις τηλεπικοινωνίες του Λιβάνου, για να κατανοήσουν μετά την ήττα κι οπισθοχώρηση τους πως η Χεζμπολά είχε δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο δίκτυο επικοινωνιών: τυφλό και κουφό, χωρίς δυνατότητα εισχώρησης σ' αυτό.
Με την συμπλήρωση των δέκα χρόνων από την ντροπιαστική ήττα του Ισραήλ από τη Χεζμπολά, τον “πόλεμο των 33 ημερών”, ή “δεύτερος πόλεμος του Λιβάνου”, η ισραηλινή εφημερίδα “Haaretz” δημοσίευσε μια Έκθεση με τον τίτλο “Hezbollah from terror group to army”.
Στην έκθεση της ισραηλινής εφημερίδας γίνεται μια σύγκριση της στρατιωτικής δύναμης της Χεζμπολά του 2006, με τη Χεζμπολά του 2016 και μεταξύ άλλων επισημαίνεται:
“Παρότι η οργάνωση [Χεζμπολά] δεν διαθέτει δική της αεροπορική δύναμη, εξαιρουμένων των πολλών τύπων και απεριόριστων δυνατοτήτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, οι δυνατότητές της κι η ικανότητά της έχουν καλυτερεύσει κι ανταποκρίνονται με τις δυνατότητες ενός κανονικού στρατού μέσου-υψηλού επιπέδου. Αν ξεσπάσει μια εμπόλεμη διαμάχη στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ[Λίβανος], οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις δεν θα έχουν αποτελεσματικότητα...
Οι πολεμικές ικανότητες των δυνάμεων της Χεζμπολά είναι πολύ βελτιωμένες κι αυτό από την επιχειρησιακή εμπειρία που αποκτήθηκε στη διάρκεια του πολέμου στη Συρία...
Σήμερα η Χεζμπολά διαθέτει 10πλάσια ποσότητα πυραύλων ...razzi... σε σχέση με το 2006. Η οργάνωση έχει δυνατότητες εκτόξευσης πυραύλων από υπόγειες βάσεις, πολύ καλά κρυμμένες σε απόλυτα άγνωστες περιοχές, αλλά και μεταφερόμενους εκτοξευτήρες σε φορτηγά και πολιτικά εμπορικά οχήματα...
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ισραηλινού στρατού, η Χεζμπολά είναι σε θέση μα εκτοξεύει έως και 1.500 πυραύλους την ημέρα, σε σχέση με τους 200 που εκτόξευε το 2006”.
Σε ότι αφορά τους τύπους πυραύλων που έχει στη διάθεσή της η Χεζμπολά, η “Haaretz” αναφέρει πως η απειλή συνίσταται πως η οργάνωση της Λιβανικής Αντίστασης μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε σημείο του κράτους του Ισραήλ κι επισημαίνει:
“Σήμερα η Χεζμπολά διαθέτει 130.000 πυραύλους διαφόρων τύπων, μεταξύ των οποίων: πυραύλους Grad, με βεληνεκές τα 40 χιλιόμετρα, πυραύλους Fajrs, με βεληνεκές τα 75 χιλιόμετρα, πυραύλους Ιρανικής κατασκευής Zelzal (βεληνεκές 200 χιλιόμετρα), τους πυραύλους Fateh και M-110 (βεληνεκές 250 χιλιόμετρα) και τους Συριακής κατασκευής πυραύλους Scud-D (βεληνεκές 700 χιλιόμετρα)”.