Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Πεμπτη 20 Απριλιου 2017


Κατάληψη και κατάσχεση στο εργοστάσιο της General Motors Βενεζουέλας, έκανε η κυβέρνηση Μαδούρο
Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση κατάσχεσε τα περιουσιακά στοιχεία της General Motors
Η General Motors αναστέλλει τη λειτουργία της μετά από κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων από τις δημόσιες αρχές της Βενεζουέλας

Απριλίου 20 2017 08:00
Η αμερικανική εταιρεία αυτοκινήτων General Motors ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλει τη λειτουργία της στη Βενεζουέλα μετά από την κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων στη χώρα από τις δημόσιες αρχές.

"Χθες, το εργοστάσιο της GMV καταλήφθηκε αιφνιδιαστικά από τις δημόσιες αρχές, εμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία του. Επιπλέον, άλλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, όπως οχήματα, απομακρύνθηκαν παράνομα από τις εγκαταστάσεις της", είπε σε ηλεκτρονικό μήνυμά της η θυγατρική της GM, General Motors Venezolana (GMV).
Η GM θα εξακολουθήσει να παρέχει υπηρεσίες και ανταλλακτικά στους υπάρχοντες πελάτες της μέσω των αντιπροσώπων της, δήλωσε.




------------------------------------------------------------------------------------




Χθες, Τετάρτη, διοργανώθηκε η "4η Ημερίδα Παγκόσμιας Αλληλεγγύης με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας" όπως ονομάστηκε από τους διοργανωτές. Χιλιάδες βρέθηκαν στους δρόμους του στο Καράκας και σε άλλες πόλεις της χώρας υπερ της κυβέρνησης Μαδούρο.
Πραξικόπημα βλέπει ο Μαδούρο
Ο  Μαδούρο κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκίνηση πραξικοπήματος. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες και κυρίως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσαν το πράσινο φως και την έγκρισή τους για μια επονείδιστη πραξικοπηματική διαδικασία ενόψει μιας επέμβασης στη Βενεζουέλα", δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο την Τρίτη. Επίσης, σε συγκέντρωση οπαδών του, ανέφερε: "Θέλω να κερδίσω αυτή τη μάχη. Τώρα. Και θέλω ο κόσμος να προετοιμαστεί να την κερδίσει ειρηνικά και με την ψήφο του. Θέλω να προετοιμαστούμε για μια γρήγορη και ολική εκλογική νίκη".
Ο δε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρκ Τόνερ, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τις αρχές του Καράκας καλώντας τες να σταματήσουν την καταστολή των πληρωμενων από την CIA «διαδηλώσεων» της προδοτικης αντιπολίτευσης.




------------------------------------------------------------------------------------




Διαχρονική η βαρβαρότητα του Ισραήλ
18.04.2017
Αγώνας για την υπεράσπιση των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων
του Λέιθ Αμπού Ζεγιάντ*

Πολλές είναι οι επέτειοι που συμπληρώνονται το 2017:
– 100 χρόνια από τη Διακήρυξη Μπάλφουρ, με την οποία οι Βρετανοί δήλωσαν ότι «θα έβλεπαν με συμπάθεια» την ίδρυση εβραϊκού κράτους στα εδάφη της Παλαιστίνης, κι αυτό ενώ εξελισσόταν νικηφόρα η εξέγερση των Αράβων κατά των Οθωμανών κατακτητών. Οι Βρετανοί τελικά αντικατέστησαν τους Οθωμανούς, μετατρέποντας την Παλαιστίνη σε αποικία τους και δημιουργώντας τους όρους για την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.
– 70 χρόνια από τη Νάκμπα, την Παλαιστινιακή Καταστροφή, που σήμανε τη βίαιη εκδίωξη των Παλαιστίνιων από τα πατρογονικά τους και την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από τους απανταχού εβραίους.
– 50 χρόνια από την ισραηλινή εισβολή και κατοχή στα εναπομείναντα παλαιστινιακά εδάφη (τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα).
Έκτοτε, πάνω από 800.000 Παλαιστίνιοι (δηλαδή το 20% του συνολικού παλαιστινιακού πληθυσμού, και το 40% των ανδρών) έχουν βιώσει την «εμπειρία» της φυλάκισης στα κελιά της ισραηλινής κατοχής. Μεταξύ αυτών, περίπου 10.000 γυναίκες από το 1967 μέχρι σήμερα, καθώς και 8.000 παιδιά μόνο στο διάστημα 2000-2016. Τα τελευταία στοιχεία, του Φεβρουαρίου του 2017, κάνουν λόγο για 6.800 κρατούμενους σε δεκαεπτά φυλακές, τέσσερα ανακριτικά κέντρα και τέσσερα «κέντρα κράτησης». Σε αντίθεση με τη διεθνή νομοθεσία, όλες οι φυλακές εκτός από μία βρίσκονται εντός του κράτους του Ισραήλ, το οποίο σημαίνει ότι οι φυλακισμένοι δεν μπορούν να δεχτούν επισκέψεις από τους οικείους τους. Από το συνολικό αριθμό των φυλακισμένων, 300 είναι παιδιά. Επιπλέον, 650 Παλαιστίνιοι βρίσκονται υπό το καθεστώς της «διοικητικής κράτησης», είναι δηλαδή φυλακισμένοι χωρίς να τους έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία…
Ένας Παλαιστίνιος κρατούμενος μπορεί, σύμφωνα με την ισραηλινή «δικαιοσύνη», να ανακρίνεται χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρο επί 60 μέρες. Αυτή η περίοδος μπορεί να παραταθεί για άλλες 75 ημέρες, αλλά δεν υπάρχει ανώτατο όριο για τη διαδικασία της ανάκρισης. Δηλαδή ένας άνθρωπος μπορεί να ανακρίνεται επ’ αόριστον! Οι ανακρίσεις περιλαμβάνουν και σκληρή, απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση, σωματική και ψυχολογική. Οι απάνθρωπες μορφές βασανισμού περιλαμβάνουν ξυλοδαρμούς, δέσιμο των φυλακισμένων σε «θέσεις άγχους», ανακρίσεις που μπορεί να διαρκέσουν έως και 20 συνεχόμενες ώρες, στερήσεις ύπνου και άλλων βασικών αναγκών, απομόνωση και απειλές για τη ζωή της οικογένειας του κρατούμενου. Το «δημοκρατικό» Ισραήλ υπερασπίζεται, ωστόσο, αυτές τις μεθόδους ανάκρισης ως μέρος της μάχης ενάντια στην τρομοκρατία. Παρότι το 1999 το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε τους βασανισμούς κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, στην πράξη αυτή η απόφαση δεν αφορά τους Παλαιστίνιους κρατούμενους…

* Ο Λέιθ Αμπού Ζεγιάντ είναι διεθνής εκπρόσωπος της Ένωσης Υποστήριξης Φυλακισμένων και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Addameer στη Ραμάλα (www.addameer.org)





-------------------------------------------------------------------------------




Πωλείται παρθένα αντί 5.000 € - Πληροφορίες εντός (της Ευρωπαϊκής Ένωσης)

Κανονικοί σκλάβοι ή αυτόχειρες, οι γυναίκες πόρνες και από όσο πιο μικρή ηλικία γίνεται, ώστε να καλύπτονται όλων των ειδών τα «γούστα». Αν αυτό ήταν το πλάνο της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης για τον ευρωπαϊκό νότο, σε μεγάλο βαθμό οι εγκληματίες ευρωμαφιόζοι, και από κοινού με τα κοστουμαρισμένα τσιράκια τους σε ρόλο πλασιέ του ευρωπαϊκού ιδεώδους και «οράματος», μέχρι στιγμής τουλάχιστον, το κατάφεραν.

Και «ξαφνικά», ειδήσεις που θα μπορούσαν να έρχονται μόνο από προηγούμενους αιώνες και να αφορούν άλλα πολιτισμικά κεκτημένα, πέφτουν μπροστά μας όλο και πιο συχνά, και μάλιστα χωρίς εμείς πλέον να σκοντάφτουμε επάνω τους, προφανώς έχοντας μάθει πλέον να περπατάμε ανάμεσα στα σκατά χωρίς να λερωνόμαστε, (χωρίς;), ή με άλλα λόγια και κατά τη γνωστή ρήση, έχοντας πάψει να τρομάζουμε από την εικόνα του τέρατος αφού όσο πάμε του μοιάζουμε όλο και περισσότερο.

Μια τέτοια είδηση, μάς έρχεται από την επίσης πολύπαθη οικονομικά Ισπανία και δυστυχώς δεν πρόκειται για κάποιο κακόγουστο hoax, αλλά για αναφορά του ίδιου του Αστυνομικού Δελτίου της χώρας.

«Η Ισπανική Αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα πορνείας το οποίο, ανάμεσα σε διάφορες "υψηλού επιπέδου" (sic) σεξουαλικές υπηρεσίες που διαφήμιζε μέσω του Διαδικτύου και σε σχετικό γκρουπ , είχε βγάλει προς πώληση την παρθενία 16χρονης έφηβης ορίζοντας μάλιστα την τιμή της στα 5.000 ευρώ».
Το απίστευτο (γιατί «απίστευτο» ανόητε αρθρογράφε;) αυτό ανθρώπινο παζάρι έγινε στην περιοχή της παραθαλάσσιας πόλης Μαρμπέγια στα νότια της Ισπανίας λίγα μίλια δηλαδή πιο κάτω από το καπηλειό του Λίλας Σπάστια όπου η Κάρμεν κάποτε χόρεψε για να σαγηνέψει και να παραπλανήσει τον αφελή στρατιώτη Χοσέ, όχι για να κερδίσει κάποια χρήματα αλλά για να υπερασπιστεί τον πραγματικό έρωτά της, και τελικά να πεθάνει και γι' αυτόν.

Όλα αυτά όμως ανήκουν σε μυθοπλασίες του προπροηγούμενου αιώνα. Και η δική μας πραγματικότητα δεν μπορεί να ανήκει σε αυτόν. Αλλά ακόμη πιο πίσω. Όχι γιατί τον προπροηγούμενο αιώνα δεν υπήρχε δουλεμπόριο. «Αραπάδων», ή «παρθένων» ή ακόμη και μικρών παιδιών που πουλιόντουσαν σε προύχοντες για «κάθε χρήση». Αλλά επειδή τον προπροηγούμενο αιώνα, οι δουλέμποροι αυτοί, δεν έντυναν τις αληθινές τους προθέσεις τους με ομορφοφτιαγμένες λέξεις, όπως «ανάπτυξη», «ευρωπαϊκή οικογένεια», «μεταρρυθμίσεις», «αναδιάρθρωση οικονομίας» κλπ. Και ακριβώς γι' αυτό, τα εγκλήματά τους ήταν μικρότερα. Ναι, ήταν εγκληματίες αλλά τουλάχιστον δεν ήταν ψεύτες.

Η είδηση συνεχίζει λέγοντας πως η άτυχη κοπέλα που αναγκάστηκε να βγάλει στο σφυρί την ίδια της την ψυχή, (προφανώς πειθόμενη τοις των ευρωμαφιόζων ρήμασι περί νεανικής «επιχειρηματικότητας» και λοιπά σταρτάπ καινοτόμα παπατζιλίκια), αρχικά συνελήφθη αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερη, καθώς δεν επρόκειτο παρά για το απόλυτο θύμα της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.  Όχι εκείνης που «εξαρθρώθηκε». Αλλά της άλλης που εξακολουθεί από τις Βρυξέλλες να εξαθλιώνει όλο και περισσότερο τους λαούς του Νότου, που πλέον καλούνται να... επιλέξουν, ή τον πλήρη και σε κάθε επίπεδο εξανδραποδισμό τους ή την αυτοκτονία.

Μόνο που, δυστυχώς γι' αυτούς, η Ιστορία είναι γραμμένη από ανατροπές. Ανατροπές κτηνωδών λογικών, ανατροπές δολοφονικών υπολογισμών, ανατροπές ηλίθιων βεβαιοτήτων. Που δεν τους αφήνουν κανένα περιθώριο να σκεφτούν, ούτε καν ως πιθανότητα, πως την ώρα που εκείνοι μάς παίρνουν την παρθενιά, εμείς μπορεί να τους πάρουμε το κεφάλι. «Αβάδιστα, ακούραστα».




----------------------------------------------------------------------------



Βενεζουελα. Πορεια υπερ του Προέδρου Μαδούρο
Χιλιαδες Επαναστατικοί άνθρωποι κάνουν πορεία με ειρηνικό τρόπο χθες 19 Απριλίου για την υπεράσπιση της πατρίδας και ειρήνη



-----------------------------------------------------------------------------------




Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017
4η Ημερίδα Παγκόσμιας Αλληλεγγύης με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΕΠΕΜΒΑΤΙΣΜΟ!

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, στις 19 Απριλίου του 2017, τιμά τα 207 χρόνια από την έναρξη των αγώνων για την ανεξαρτησία.

Σήμερα, μπροστά στη νέα επίθεση της αυτοκρατορίας και της ολιγαρχίας ενάντια στους λαούς της δικής μας Αμερικής, και ειδικότερα ενάντια στην Βενεζουέλα, επανακτάμε το δοξασμένο πνεύμα της 19ης Απριλίου, με τη δέσμευση να συνεχίσουμε βάζοντας πιο στέρεες βάσεις στο εγχείρημα του Μπολίβαρ και του Τσάβες: αυτό της κυρίαρχης πατρίδας και τη συνέχιση του αγώνα για την εδραίωση της δεύτερης και οριστικής ανεξαρτησίας μας.

 Ο ηρωικός, αξιοπρεπής και κυρίαρχος λαός μας, συνεχίζει και θα συνεχίσει σταθερός απέναντι στις επεμβατικές επιδιώξεις και θα υπερασπιστεί με οποιοδήποτε τίμημα το δικαίωμα στην ελευθερία και την ανεξαρτησία. Θα συνεχίσει να οικοδομεί το μέλλον του προς την ειρήνη.

Με αυτό το πνεύμα, καλούμε όλες τις επαναστατικές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, που έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους και που επαγρυπνούν μπροστά στις πραγματικές απειλές που επικρέμονται πάνω από τη Βενεζουέλα, να μας συνοδεύσουν στην 4η Ημερίδα Παγκόσμιας Αλληλεγγύης με το λαό μας, η οποία θα διεξαχθεί στις 19 Απριλίου.

Ούτε μπόρεσαν, ούτε και θα μπορέσουν μαζί μας, γιατί μας παρακινεί, όπως έλεγε ο Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, η απεριόριστη αγάπη για την Πατρίδα, την Ζωή και την Ανθρωπότητα.
Θα νικήσουμε! ¡Venceremos!




--------------------------------------------------------------------------------




Προσοχή στις απάτες με sms - Χρεώνουν έως και 1.000 ευρώ τους λογαριασμούς!
 Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017, 09:26
Επιτήδειοι εξαπατούν τους πολίτες με πλαστά sms χρεώνοντας τους λογαριασμούς τους... επικίνδυνα.

Βροχή καταγγελιών έχει γίνει σε ενώσεις καταναλωτών όπως το ΙΝΚΑ ή η ΕΚΠΟΙΖΩ, με τους πολίτες να κάνουν λόγο για φουσκωμένους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας που αγγίζουν ακόμη και τα 1.000 ευρώ!

«Οι συγκεκριμένες εταιρείες δηλώνουν συνήθως ως έδρα τη Βουλγαρία και την Κύπρο, και καλούν μαζικά ή στέλνουν γραπτά μηνύματα σε ανυποψίαστους καταναλωτές. Όποιος κάνει το… λάθος να διαβάσει το sms, να ακολουθήσει κάποιον σύνδεσμο ή να απαντήσει σε κλήσεις που οδηγούν σε ηχογραφημένα μηνύματα, ''τιμωρείται'' με υπέρογκες χρεώσεις. Έχουμε καταγγελίες ακόμη και για χρεώσεις ύψους 1.000 ευρώ μέσα σε λίγες ημέρες» αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης.

Οι δράστες χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους, ανάλογα με το… είδος της απάτης και το ποσό που επιδιώκουν να αποσπάσουν.

«Υπάρχουν τετραψήφοι/πενταψήφιοι αριθμοί που σε χρεώνουν ακόμη και αν δεν ανοίξεις το μήνυμα. Σε άλλες περιπτώσεις, ο αποστολέας προσπαθεί να δελεάσει το θύμα με δήθεν προσφορές ή διαγωνισμούς για σπίτια και ταξίδια, ώστε ο καταναλωτής όχι μόνο να διαβάσει το μήνυμα, αλλά να δώσει, σε επόμενο στάδιο, και τα προσωπικά στοιχεία του. Κατά μέσο όρο, η χρέωση για κάθε μήνυμα ή κλήση φθάνει τα δύο ευρώ» εξηγεί η νομική σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ Μύρια Βάτζιου.

«Σε μηνιαία βάση δεχόμαστε περισσότερες από 50 καταγγελίες, Ωστόσο, τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια» επισημαίνει η κα Βάτζιου.




--------------------------------------------------------------------------------------




«Φρένο» στην ελεύθερη μετακίνηση πολιτών από την Τ. Μέι;
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017, 11:10
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα δεσμευτεί επισήμως εν όψει των πρόωρων εκλογών της 8ης Ιουνίου ότι θα σταματήσει η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της Ε.Ε. προς τη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail», το οποίο επικαλείται πηγές του Συντηρητικού Κόμματος.

Στο μανιφέστο της για τις εκλογές η πρωθυπουργός θα δεσμευτεί επίσης ότι η χώρα της θα αποσυρθεί από την ενιαία αγορά της Ε.Ε. και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.




-----------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Χειροπέδες σε 16 αριστερούς διαδηλωτές που αμφισβητούσαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017, 17:41
Στα χέρια της τουρκικής αστυνομίας βρίσκονται 16 αριστεροί διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από μια διαδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες αμφισβήτησαν τη νίκη του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα ενισχύσει τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οργανώνονται καθημερινά διαδηλώσεις, με τη συμμετοχή χιλιάδων προσώπων, σε συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, όπου πλειοψηφεί η αντιπολίτευση. Οι διεθνείς παρατηρητές αμφισβητούν το κατά πόσο ήταν αμερόληπτη η διαδικασία και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία έχουν ζητήσει την ακύρωση του δημοψηφίσματος.

Μια μικρή οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ODP), ανακοίνωσε ότι νωρίς το πρωί της Τετάρτης η αστυνομία συνέλαβε τον επικεφαλής του γραφείου της στην Κωνσταντινούπολη, τον Μεσούτ Γκετσγέλ, με την κατηγορία της «υποκίνησης σε διασάλευση της τάξης», επειδή αμφισβήτησε τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος.

Ο ίδιος ο Γκετσγέλ επιβεβαίωσε μέσω ανάρτησής του στο Twitter ότι συνελήφθη επειδή αμφισβήτησε το αποτέλεσμα. Ο δικηγόρος του, ο Ντενίζ Ντεμιρντογέν, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχουν συλληφθεί 16 άνθρωποι (μεταξύ των οποίων και ο πελάτης του), ενώ έχουν εκδοθεί συνολικά 38 εντάλματα σύλληψης.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Οι υποψίες της αντιπολίτευσης για νοθεία προήλθαν από μια απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) να θεωρήσει έγκυρα τα ψηφοδέλτια που δεν έφεραν επίσημη σφραγίδα των εφορευτικών επιτροπών.




--------------------------------------------------------------------------------




Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές στις 8 Ιουνίου στη Βρετανια
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017, 16:56
Με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε την πρόταση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 8 Ιουνίου.

Η πρόταση εγκρίθηκε με 522 ψήφους υπέρ έναντι μόλις 13 κατά.

Για να περάσει η πρόταση της πρωθυπουργού χρειαζόταν τη στήριξη των δύο τρίτων των συνολικά 650 μελών του κοινοβουλίου.

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζήτησε σήμερα από το κοινοβούλιο να στηρίξει την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών, λέγοντας πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα βοηθήσει στο να ενοποιηθεί το κοινοβούλιο πίσω από το σχέδιό της για το Brexit και στο να αποφευχθεί η αστάθεια.




-----------------------------------------------------------------------------------




Επιφυλακτικοί πια οι Ρώσοι δημοσιογραφοι με τον Ερντογάν
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017, 12:37
Η 48ωρη καθυστέρηση της επικοινωνίας Πούτιν-Ερντογάν, για τα «συγχαρητήρια» μετά το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, αλλά και τα δημοσιεύματα των ρωσικών Μέσων δείχνουν ότι η Ρωσία είναι επιφυλακτική πλέον απέναντι στην Τουρκία.

Μιλώντας στο Sputnik (Τουρκίας) Τούρκοι ειδικοί σχολίαζαν πώς θα διαμορφωθεί η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας μετά το δημοψήφισμα, στο οποίο «ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι πήρε την πλειοψηφία», όπως επισημαίνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Χαρακτηριστικοί είναι μερικοί τίτλοι ρωσικών Μέσων τις τελευταίες ημέρες: «Πιθανόν 2,5 εκατομμύρια ψήφοι να ''χειραγωγήθηκαν'', ώστε να αλλάξει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» (RT.com).

«Το ΟΧΙ νίκησε φώναζαν χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρόμενοι για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος»(RT.com).

«To δημοψήφισμα επιτρέπει στον Ερντογάν να μετατρέψει την Τουρκία σε ''Ισλαμική Απολυταρχία''» (Sputnik).

«Η διαμάχη για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος: Γιατί η αδυναμία της Τουρκίας δεν ενδιαφέρει τη Ρωσία (Sputnik).

Σε συνέντευξή του στο Sputnik ο πολιτικός αναλυτής Serhat Guvenc υποστήριξε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναμένεται να κλιμακώσει τις σχέσεις Άγκυρας - Βρυξελλών, «στην περίπτωση που τα δύο μέρη δεν επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφορές στις συνομιλίες».

Ο πολιτικός αναλυτής Orhan Bursali είπε στο Sputnik ότι «μετά το δημοψήφισμα οι τουρκικές Αρχές θα πρέπει να αναθεωρήσουν την πολιτική τους στη Μέση Ανατολή, λόγω της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει βρεθεί η χώρα με τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή», για να συμπληρώσει: «Η Τουρκία θα πρέπει πρώτα απ' όλα να εγκαταλείψει τη λανθασμένη πολιτική της στο συριακό».

«Υπάρχουν αρκετά πιθανά σενάρια για τις παραπέρα εξελίξεις στην Τουρκία» υποστηρίζει ο Andrey Boldyrev, ανώτερο ερευνητικό στέλεχος του Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. «Καθώς θα εντείνεται η ένταση από την αντιπολίτευση, θα αυξάνονται οι διαδηλώσεις στη χώρα» προσθέτει.

Η Elena Suponina, ειδικός του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τις επιπτώσεις του στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις, είπε πως «στους Ευρωπαίους συνήθως αρέσει να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας σε αντίθεση με τη Ρωσία που το αποφεύγει. Η Ρωσία χρειάζεται την Τουρκία ως εταίρο τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στη συριακή ειρηνευτική διαδικασία».

Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Alexey Fenenko δήλωσε ότι «η Ρωσία πάντα ενδιαφέρεται για μια ισχυρή και σταθερή Τουρκία».

Η Nigyar Masumova του Διεθνούς Οικονομικού Πανεπιστημίου της Μόσχας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο «οι συνταγματικές αλλαγές να έχουν ευνοϊκό αποτέλεσμα στην τουρκική οικονομία».




---------------------------------------------------------------------------------




Δεκτές οι προτάσεις εισαγγελέα για να «φιμωθεί» κι η Cumhuriyet
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017, 11:11
Προειδοποίηση στα εναπομείναντα αντιπολιτευόμενα Μέσα της Τουρκίας, απετέλεσε η απόφαση της 18ης Απριλίου, δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης εναντίον των αρθρογράφων και διευθυντικών στελεχών της καθημερινής εφημερίδας Cumhuriyet.

Το 27ο Ποινικό Δικαστήριο βαρέων αδικημάτων αποδέχθηκε την από 274 σελίδες πρόταση του εισαγγελέα που προτείνει την καταδίκη και των 19 κατηγορούμενων -12 από τους οποίους ήδη είναι φυλακισμένοι.

Στην πρόταση του εισαγγελέα ο πρώην διευθυντής σύνταξης Can Dündar, (που έχει καταφύγει στην Γερμανία) θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος.
Η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης θα αρχίσει στο δικαστήριο Çağlayan της Κωνσταντινούπολης στις 24 Ιουλίου και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί στις 27 Ιουλίου.

Στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όσοι θα δικαστούν περιλαμβάνονται «η συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση» και «βοήθεια σε ένοπλη τρομοκρατική οργνωση χωρίς να είναι μέλη της».
Η εισαγγελική πρόταση επιδιώκει την καταδίκη των κατηγορούμενων από 7,5 ως 15 χρόνια κάθειρξη για τον Ντουντάρ και το επίσης διευθυντικό στέλεχος Murat Sabuncu και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Kadri Gürsel, Aydın Engin, Bülent Yener και Günseli Özaltay ως “συνεργούς τρομοκρατικής οργάνωσης, χωρίς να είναι μέλη».

Για τους διευθύνοντες συμβούλους Akın Atalay, Mehmet Orhan Erinç και Önder Çelik με την ίδια κατηγορία, αλλά και «της κατάχρησης της εμπιστοσύνης» ο εισαγγελέας έχει ζητήσει να καταδικασθούν από 11,5 ως 43 χρόνια κάθειρξη.

Για τον δημοσιογράφο Ahmet Şık με την κατηγορία ότι «βοηθούσε ως μέλος τις τρομοκρατικές οργανώσεις ”ΡΚΚ” και ”DHKP/C” η εισαγγελική πρόταση είναι 7,5 ως 15 χρόνια κάθειρξη.
Τόσο ο Σικ, όσο και ο δημοσιογράφος Nedim Şener είχαν φυλακιθεί το 2011 με βάση την πολύκροτη τότε δίκη για τον τηλεοπτικό σταθμό ‘’ Oda TV’’ και είχαν παραμείνει φυλακισμένοι για περισσότερο από έναν χρόνο περιμένοντας να δικασθούν.

Στην περίοδο εκείνη είχε κυκλοφορήσει και το βιβλίο του Σικ «Ο Στρατός του Ιμάμη» που αφορούσε στο κίνημα των οπαδών Γκιουλέν –όταν ακόμη τόσο το δικαστικό σώμα της Τουρκίας αλλά και το κυβερνών σήμερα κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συμπορεύονταν. Και οι δύο δημοσιογράφοι τότε είχαν αφεθεί ελεύθεροι, το Μάρτιο του 2012. Με τον σικ όμως να συλλαμβάνεται και πάλι στις 30 Δεκεμβρίου 2016 για δημοσιεύματά του στην Τζουμχουριέτ.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση «ημερήσια εφημερίδα Τζουμχουριέτ που ξεκίνησε ως προπύργιο του Μουσταφά Κεμάλ, ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, γύρω στα 2013 ‘’κατελήφθη’’ από την τρομοκρατική οργάνωση των Γκιουλενιστών, (παράλληλο κράτος) (FETÖ/PDY), οι οποίοι πιστεύεται πως βρίσκονται πίσω από το αποτυχόν στρατιωτικό ς 15ης Ιουλίου 2016».

«Μετά την ανάληψη των διευθυντικών καθηκόντων από τον Καν Ντουντάρ, η καθημερινή εφημερίδα πέρασε σε νέα μονοπάτια, πέρα από το καθιερωμένα του κατεστημένου –σύμφωνα με το κατηγορητήριο- και κατέστη προστάτης και υπερασπιστής του FETÖ/PDY, αλλά και του παράνομου Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου(DHKP-C). Και υπερασπιζόμενη τις πράξεις τρομοκρατικών οργανώσεων, υπερέβη το δικαίωμα να παράγει ειδήσεις, αλλά περιείχε σχόλια με βαρείς επικριτικούς χαρακτηρισμούς πέραν των αρχών που προβλέπει η ελευθεροτυπία και ο διεθνής νόμος», περιγράφει η εισαγγελική πρόταση που καταλήγει: «Η εφημερίδα “Cumhuriyet’’ ξεκίνησε έντονη δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον της κυβέρνησης και του προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιώντας ασύμμετρες πολεμικές τακτικές υποστηρίζοντας παράνομες πολιτικές προσπαθώντας να νομιμοποιηθούν πράξεις τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το ΡΚΚ».

Τέλος η εισαγγελική πρόταση υποστηρίζει πως «το κίνημα “FETÖ/PDY’’ παρείχε στην εφημερίδα απόρρητα έγγραφα αντικατασκοπίας γύρω από τις κινήσεις φορτηγών με εφόρια προς της Συρία στις αρχές του 2014».

Είναι η πολύκροτη υπόθεση που αποκάλυψε ότι φορτηγά της ΜΙΤ ανεφοδίαζαν αντικαθεστωτικούς αντάρτες -πιθανότατα και τζιχαντιστές- στην Συρία- και σταμάτησαν από αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα. Η υπόθεση αυτή είχε σταθεί η απαρχή των διώξεων εναντίον της Τζουμχουριέτ, που παραμένει ως σήμερα η κύρια αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα. Ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία, λαϊκής «Ζαμάν».

Αντίδραση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ECHR, διαμήνυσε στις τουρκικές αρχές πως θα εξετάσει το αίτημα για την κράτηση των αρθρογράφων και συντακτών της Τζουμχουριέτ «το συντομότερο δυνατόν».

Την αποκάλυψη για τις κινήσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ECHR, έκανε ο εκ των συνηγόρων των φυλακισμένων Fikret İlkiz, εκπροσωπώντας τους φυλακισμένους δημοσιογράφους της εφημερίδας Ahmet Altan, Mehmet Altan, Atilla Taş και Murat Aksoy.

Η προσφυγής το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έγινε από τα φυλακισμένα στελέχη της εφημερίδας, αφού ανάλογο αίτημα στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας, είχε υποβληθεί τον περασμένο Νοέμβριο χωρίς να έχει ακόμη εξετασθεί.




--------------------------------------------------------------------------------------


1.842.135 πολιτες φορολογηθηκαν με βαση τα τεκμηρια και όχι το εισοδημα.



-------------------------------------------------------------------------------------



Εμφυτευσαν μικροτσιπ κατω από το δερμα τους 1.500 Σουηδοι. Καινουρια επικινδυνα ηθη.




------------------------------------------------------------------------------




Καθάρματα! Εβραίοι εποικοι εγκληματίες κάνοντας μπάρμπεκιου κοντά στη φυλακή δυτικά της κατεχόμενης Ραμάλα, για να προκαλέσουν την απεργία πείνας των παλαιστινίων κρατουμένων!



----------------------------------------------------------------------------------




Πανικός στη Σουηδία: Χωρίς μάθημα Θρησκευτικών οι Σουηδοί στράφηκαν σε ακροδεξιες οργανωσεις για να αντιμετωπισουν το Ισλάμ
 20 Απριλίου 2017, 1:26 μμ
Δεν βρίσκονται ελεύθερα διαμερίσματα, δεν υπάρχουν δουλειές και δεν μπορεί κανείς να ψωνίσει, χωρίς να έχει μαζί του πιστόλι, μετά τη διπλή δολοφονία σε κατάστημα της ΙΚΕΑ. Το 2040 η χώρα θα είναι ισλαμική, ενώ μαίνεται ο πόλεμος των μουσουλμανων.
Μία από τις πιο πλούσιες και κοινωνικά δίκαιες χώρες της Ευρώπης καταρρέει, ενώ όλο και πιο πολλά ΜΜΕ αναφέρονται στο δράμα που βιώνουν οι πολίτες της (πηγή). Ειδικά μετά το διπλό, αποτρόπαιο έγκλημα σε κατάστημα της ΙΚΕΑ, με τους βιασμούς γυναικών από μουσουλμάνους να έχουν εξελιχθεί σε επιδημία, μαζί με την τρομοκρατία και με τα υπόλοιπα ανατριχιαστικά εγκλήματα.
Η χώρα που οι κάτοικοί της απαγορεύεται να αναφερθούν σε τέτοια προβλήματα, μήπως χαρακτηριστούν ρατσιστές ή επειδή κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους στο δημόσιο, αποφάσισε τελικά να κλείσει ερμητικά τα σύνορα της, να απομονωθεί. Οι αιτίες; Πολλοί μουσουλμάνοι. Πολύ τρομοκρατία. Συμμοριτοπόλεμοι στους δρόμους. Εμπρησμοί. Υπερβολικές αναταραχές. Ελάχιστη αφομοίωση των ξένων!
Ολόκληρη η Σκανδιναβία οχυρώνεται, επειδή οι χώρες της έχουν τρομοκρατηθεί από τα γεγονότα στη Σουηδία. Βλέπουν πανικοβλημένες πως οι κάποτε ειρηνικές, πολιτισμένες, ήσυχες πόλεις της, έχουν μετατραπεί σε εμπόλεμες ζώνες, με αποτέλεσμα τα μικρά παιδιά να πηγαίνουν σχολείο μόνο με συνοδεία αστυνομικών! Εν τούτοις, φαινόταν από πολύ καιρό τι θα συνέβαινε, ενώ είχαν γραφτεί αρκετά βιβλία για το θέμα.
Πανικός στη Σουηδία
Ξεκινώντας από το ότι δεν διδάσκεται στα σχολεία κανένα μάθημα θρησκευτικών, από δεκαετίες πριν, πολλοί Σουηδοί αναζήτησαν μόνοι τους μία πνευματική διάσταση της ζωής τους. Είχε δημιουργηθεί ένα κενό στη σύγχρονη κοινωνία τους, το οποίο δεν μπορούσε να γεμίσει ούτε η επιστήμη, ούτε το υψηλό βιοτικό τους επίπεδο. Το κενό αυτό ήρθε να καλύψει το Ισλάμ.
Πριν από 100 χρόνια δεν υπήρχε κανένας μουσουλμάνος στη Σουηδία. Το 1930 ζούσαν εκεί 15, το 1970 μόλις 1.000, το 1980 αυξήθηκαν στους 30.000, το 1990 στους 120.000, το 2006 στους 400.000, ενώ σήμερα είναι πολύ περισσότεροι. Αντίστροφα, ο αριθμός των «αυτοχθόνων» Σουηδών μειώνεται συνεχώς, με έναν ρυθμό που αν συνεχιστεί (χωρίς τη μετανάστευση), θα έχει ως αποτέλεσμα να είναι μουσουλμανική η πλειοψηφία των κατοίκων το 2040.
Από το καλοκαίρι του 2006 πάντως οι μουσουλμάνοι πουλούν μπλουζάκια στους δρόμους, τα οποία γράφουν πως το 2030 θα καταλάβουν τη Σουηδία!
Επειδή τώρα στα δημόσια σχολεία της χώρας δεν επιτρέπεται να διδάσκουν θρησκευτικά, οι μουσουλμάνοι ίδρυσαν δικά τους ιδιωτικά, ήδη από το 1993 (σήμερα υπάρχουν πάνω από 20). Άρχισαν επίσης να απαιτούν τη σαρία, όπως και όλα τα υπόλοιπα που προβλέπει η θρησκεία τους, έχοντας κατασκευάσει τέσσερα σουνιτικά τζαμιά και 150 χώρους προσευχής. Σήμερα το Ισλάμ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία της Σουηδίας, ενώ πολύ σύντομα θα είναι η πρώτη.
Από το 1997 η Σουηδία έχει ανακηρυχθεί επίσημα σε μία πολυπολιτισμική χώρα, όπου ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος, ενώ μπορεί να μείνει όπου και όσο θέλει εάν ζητήσει άσυλο. Η εγκληματικότητα όμως καταρρίπτει συνεχώς νέα ρεκόρ, ενώ πολλοί Σουηδοί έχουν μετατραπεί σε μετανάστες μέσα στην ίδια τους τη χώρα, εγκαταλείποντας τις πόλεις που έχουν ήδη καταληφθεί από Μουσουλμάνους. Όπως το Μάλμε, στο οποίο το 50% των νεογέννητων παίρνει το όνομα Μωάμεθ.
Οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών είναι καθημερινές, οι μάχες μεταξύ συμμοριών που αποτελούνται από νεαρούς μουσουλμάνους κάθε εθνικότητας επίσης, ενώ οι εμπρησμοί αποτελούν σχεδόν φυσιολογικό φαινόμενο.
Όταν σκοτεινιάζει, δεν τολμάει καμία γυναίκα να κυκλοφορήσει μόνη της στους δρόμους, αφού ο αριθμός των βιασμών έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αρκεί να σημειώσει κανείς πως σε ένα περιθωριοποιημένο προάστιο της Στοκχόλμης το 17% των νεαρών μουσουλμάνων δήλωσαν το 2007 ότι, έχουν βιάσει τουλάχιστον μία φορά, ενώ το 31% ήταν τόσο βίαιο, ώστε η γυναίκα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.
Υπάρχουν πολλά άλλα που θα μπορούσε να γράψει κανείς για όλα όσα συμβαίνουν στη σιωπηλή σαν τάφο Σουηδία, χωρίς να εξαιρούνται οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες. Κινδυνεύει όμως να χαρακτηριστεί ρατσιστής ή ρατσίστρια, καθώς επίσης να κατηγορηθεί ως θρησκευτικός εχθρός του Ισλάμ, χωρίς φυσικά να είναι.
Άλλωστε το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι καθόλου η θρησκεία, αλλά η βιωσιμότητα των πολυπολιτισμικών κοινωνιών σε μικρές, φιλελεύθερες, ειρηνικές χώρες, οι οποίες σέβονται την ανεξιθρησκία, καθώς επίσης τους πολίτες άλλων κρατών.
Ένα πρόβλημα που σίγουρα θα αντιμετωπίσει σύντομα η Ελλάδα, το αργότερο όταν όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες κλείσουν τα σύνορα τους με συρματοπλέγματα ή με νέα τείχη, όπως κάποτε αυτό του Βερολίνου.
Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στα δίχτυα βίαιων ακροδεξιών παρατάξεων, με στόχο την προστασία τους, όπως έχει ήδη συμβεί στην Ελβετία, στην Αυστρία, στη Φιλανδία και αλλού. Έτσι η κοινωνία θα βρεθεί στη μέση, κινδυνεύοντας ταυτόχρονα από δύο πλευρές. Το τι θα επακολουθήσει δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι, ειδικά όσον αφορά τα παιδιά μας. Μία μητέρα όμως δεν επιτρέπεται να κλείνει τα μάτια της μπροστά στην πραγματικότητα, κοροϊδεύοντας τον εαυτό της ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα.
Μπορεί δε η Ελλάδα να είναι τυχερή και να μη δεχτεί τρομοκρατικές επιθέσεις όπως η Γαλλία, αφού δεν βομβαρδίζει καμία χώρα, ούτε περιθωριοποιεί κανέναν, αλλά σίγουρα δεν θα αποφύγει τις αναταραχές στο εσωτερικό της. Οι άνθρωποι που θα εγκλωβιστούν εδώ, χωρίς δουλειά και χωρίς χρήματα, με τόσο βίαιες, απάνθρωπες εμπειρίες από τις πατρίδες τους που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε, θα μας οδηγήσουν στα άκρα.
Κατά τη γνώμη μου, αυτό θα είναι το επόμενο πρόβλημα της Ελλάδας, μαζι με  την οικονομική κρίση και από όλα τα άλλα μαρτύρια που βιώνουμε. Δυστυχώς, επειδή κάποιοι εγκληματίες αποφάσισαν να μας μετατρέψουν σε πειραματόζωο στα εργαστήρια τους, όπως επίσης τη Σουηδία, αν και με εντελώς διαφορετικό σκοπό.




--------------------------------------------------------------------------------------


20 Απριλίου 2017
"Η κατάληψη του Καράκας" από την "κόκκινη παλίρροια"

Πάνω από 3 εκατομμύρια Τσαβίστας, μια κόκκινη παλίρροια,  πλημμύρισαν για ολόκληρη σχεδόν τη χθεσινή ημέρα τις τέσσερις  μεγαλύτερες  λεωφόρους του Καράκας. 




-----------------------------------------------------------------------------------




Τα ελληνικα δεξια βωθροκαναλα (το ιντερνετικο news247 και τον ΑΝΤ1 που προλαβα να δω), αναμασανε την προπαγανδα της CIA  για "εξεγερμενο" λαο της Βενεζουελας, και δειχνουνε οι αλητες δημοσιοκαφροι στους χαχολους που τους πιστευουν, φωτογραφιες και βιντεο απο τη διαδηλωση των 3.000.000 υπερ του Μαδουρο, λεγοντας πως ειναι διαδηλωση της αντιπολιτευσης!! Μονο που οι διαδηλωτες φορανε τα κοκκινα πουκαμισα υποστηριξης του Μαδουρο!!!  Και μετα αναρωτιουνται γιατι τους λενε αλητες ρουφιανους δημοσιιογραφους!!!




--------------------------------------------------------------------------------


ΟΑΕΔ . Μειωθηκαν στους 1.068.293 οι ανεργοι το Μαρτιο.
Μολις 2 στους 15 ανεργους πληρωνονται από τον ΟΑΕΔ.




-------------------------------------------------------------------------------------



βρεγμένο μαδούρο στους φιλελέδες της Βενεζουέλας που κλείνουν δρόμους και βανδαλίζουν.




----------------------------------------------------------------------------



Η στρατηγική πραξικοπηματικής ανατροπής αλά Αλιέντε και στην Βενεζουέλα οι ΗΠΑ σε συνεργασία με την αντιπολίτευση προσπαθούν μέσω τεχνητού κλίματος αποσταθεροποίησης να ανατρέψουν την Μπολιβαριανή κυβέρνηση

Βενεζουέλα: τρόφιμα εξαφανίζονται προκειμένου να ανατρέψουν τη κυβέρνηση Μαδούρο

Kάτι αντίστοιχο με την Χιλή προσπαθούν να εφαρμόσουν  στη Βενεζουέλα
Βασικά προϊόντα δέν υπάρχουν στην αγορά προκειμένου να στρέψουν το λαό κατά της κυβέρνησης Μαδούρο
Η στρατηγική πραξικοπηματικής ανατροπής αλά Αλιέντε και στην Βενεζουέλα οι ΗΠΑ σε συνεργασία με την αντιπολίτευση προσπαθούν μέσω τεχνητού κλίματος αποσταθεροποίησης να ανατρέψουν την Μπολιβαριανή κυβέρνηση,ο μόνος τρόπος  να  γιά να το καταφέρουν να μην υπάρχουν στην αγορά βασικά είδη διατροφής δημιουργώντας αρνητικό κλίμα  επιρρίπτοντας ευθύνη εξ ολοκλήρου στη κυβέρνηση συγχρόνως περνούν  το μήνυμα πώς το σοσιαλιστικό μοντέλο διακυβέρνησης είναι αποτυχημένο




-----------------------------------------------------------------------------------




"Εμείς στην επταετία κοιμόμασταν με τα κλειδιά πάνω στην πόρτα (του κελιού)"
-Μήτσος ο Χωροφύλακας-
να μη ξεχνιόμαστε κιόλας...21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ξημερώνει.




---------------------------------------------------------------------------------



ΙΤΑΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Εκατομμύρια παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι βυθισμένοι στη φτώχεια
Σοβαρές στερήσεις σε υλικά αγαθά αντιμετωπίζει το 11,9% των Ιταλών, όπως αναφέρει η έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat για το έτος 2016. Μάλιστα, ιδιαίτερα στα ηλικιωμένα άτομα άνω των 65 ετών, η αύξηση σε σχέση με το 2015 είναι σημαντική, από 8,4% στο 11,6%. Επιπλέον, μεγάλη αύξηση της ακραίας φτώχειας - από 32,1% στο 35,8% - σημειώθηκε στις οικογένειες που «χτυπιούνται» από την ανεργία.
Ο υπεύθυνος ερευνών του Istat, σε ακρόασή του στο ιταλικό κοινοβούλιο, τόνισε ότι «είναι όλο και πιο δύσκολο, για τους άνεργους νέους από 25 μέχρι 34 ετών, να μπορέσουν να βρουν δουλειά». Αναφερόμενος στα στοιχεία του τέταρτου τριμήνου του 2015, εξήγησε ότι «από το σύνολο των νέων ηλικίας 25 με 34 ετών που ήταν άνεργοι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, έπειτα από ένα χρόνο απασχολείται το 21,2%, το 43,8% παραμένει άνεργο και το 35% δεν αναζητά πια εργασία».
Επίσης, στη Γερμανία, προχτεσινή έρευνα του Ινστιτούτου Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών (WSI) δείχνει πως το ποσοστό της παιδικής φτώχειας το 2015 αυξήθηκε στο 19,7%. Δηλαδή 1 στα 5 παιδιά είναι φτωχό, που αντιστοιχεί σε 2,547 εκατ. παιδιά. Μάλιστα, από το 2010 το ποσοστό της παιδικής φτώχειας αυξάνει σχεδόν κάθε χρόνο, με πιο «ευάλωτα θύματα» τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων, αλλά και τους ασυνόδευτους ανήλικους. Τα πιο υψηλά ποσοστά παιδικής φτώχειας καταγράφονται στη Βρέμη (34,2% των παιδιών) και στο Βερολίνο (29,8% των παιδιών).




--------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ - ΙΡΑΝ
Ο Τραμπ θελει να ακυρωσει τη συμφωνια για άρση των κυρώσεων στο Ιραν
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Με φόντο την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων των ΗΠΑ και της σύγκρουσης των συμφερόντων των αμερικανικών μονοπωλίων με ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως το Ιράν, η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να βάζει ακόμη περισσότερο στο «μικροσκόπιο» τις σχέσεις με την Τεχεράνη, και «να ζυγίζει» εάν είναι συμφέρουσα η συνέχιση της διαδικασίας για άρση των κυρώσεων έναντι του Ιράν.
Το θέμα έρχεται στο προσκήνιο με χτεσινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία αφορά την τελευταία ενημέρωση που έκανε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων Πολ Ράιν σχετικά με τη «συμμόρφωση» όπως σημειώνεται του Ιράν στη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Στην ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει ωστόσο πως ο Πρόεδρος Τραμπ έχει δώσει εντολές προκειμένου να εκτιμηθεί εάν η συνέχιση της διαδικασίας άρσης των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν συμφέρει τα «εθνικά συμφέροντα» των ΗΠΑ, ενώ εξέφρασε ανησυχίες για το ρόλο του Ιράν σαν χώρα «που σπονσοράρει την τρομοκρατία»...
Αργότερα χτες βράδυ ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Τζέιμς Μάτις υποστήριξε ότι το Ιράν διαδραματίζει «αποσταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής» και ότι η επιρροή που ασκεί «θα ξεπεραστεί» για να επιτευχθεί λύση για τον πόλεμο της Υεμένης, μέσα από τις «ειρηνευτικές» συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Συναντήσεις Τραμπ με αμερικανους γαλακτοπαραγωγούς για να τους υπερασπιστει...
Το ίδιο 24ωρο, ο Πρόεδρος Τραμπ εμφανίστηκε έτοιμος να υπερασπιστεί τους Αμερικανούς παραγωγούς γαλακτομικών προϊόντων, οι οποίοι έχουν πληγεί από τα μέτρα εμπορικού προστατευτισμού που εφαρμόζει ο Καναδάς. Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν γνωστοποίησε με λεπτομέρεια τα μέτρα που σκέφτεται να λάβει, τονίζοντας ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από την καναδική κυβέρνηση για το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την άνιση μεταχείριση των Αμερικανών γαλακτοπαραγωγών. Οι δηλώσεις του Τραμπ έγιναν στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε μονάδα παραγωγής γαλακτομικών προϊόντων στο Ουισκόνσιν.
Οπως αναφέρουν αμερικανικά δίκτυα, ο τομέας παραγωγής γαλακτομικών προϊόντων του Καναδά προστατεύεται μέσω της επιβολής υψηλών δασμών εισαγωγής στα αμερικανικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Παράλληλα, εφαρμόζονται μέτρα ελέγχου της εγχώριας γαλακτοκομικής παραγωγής, στο πλαίσιο των μέτρων υποστήριξης των τιμών, προς τους γαλακτοπαραγωγούς του Καναδά.




--------------------------------------------------------------------------------------




ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Κορυφώνεται η  αντιπαράθεση
Οι δημοσκοπήσεις διατηρούν Μακρόν και Λεπέν στις δύο πρώτες θέσεις, με μικρή πάντως διαφορά
Ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν στη Γαλλία την Κυριακή 23 Απρίλη (στις 7 Μάη θα γίνει ο β' γύρος).
Κατά τ' άλλα, στα προεκλογικά προγράμματα όλων των υποψηφίων φιγουράρουν προτάσεις που στρώνουν το έδαφος για κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Χαρακτηριστικό είναι και πάλι το πρόγραμμα του Μακρόν, που μην ξεχνάμε ότι είναι και πρώην μεγαλοστέλεχος τραπεζών.
Μεταξύ άλλων, προτείνει συγχωνεύσεις των συνταξιοδοτικών συστημάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και των συστημάτων χορήγησης επιδομάτων ανεργίας και άλλων, στο όνομα της «εξισορρόπησης» δαπανών, δηλαδή της εξίσωσης προς τα κάτω παροχών και μιας ευνοϊκής «εξοικονόμησης», για να μοιράζονται απλόχερες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο Μακρόν επιδιώκει «τιθάσευση» του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ, περικοπές δημοσίων δαπανών κατά 60 δισ. ευρώ. Σε αυτά συνυπολογίζει περικοπές 15 δισ. ευρώ που προγραμματίζει για τις δημόσιες δαπάνες στην Υγεία, λόγω «μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας» του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης όπως θα οργανωθεί. Αλλα 25 δισ. ευρώ προβλέπονται να εξοικονομηθούν από τον «εκσυγχρονισμό» των δημοσίων υπηρεσιών, στον οποίο περιλαμβάνει και μείωση κατά 120.000 των εργαζομένων σε δημόσιο και ευρύτερα δημόσιο τομέα.
Τέλος, ενδεικτική είναι και η πρόταση για μείωση του φόρου των επιχειρήσεων στο 25%, μόνιμες φορολογικές εκπτώσεις για επιχειρήσεις που θα απασχολούν χαμηλόμισθους εργαζόμενους, διατήρηση τυπικά του 35ωρου αλλά περαιτέρω «προώθηση» των διαπραγματεύσεων για το ωράριο εργασίας σε επίπεδο επιχείρησης κ.τ.λ.