Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Πεμπτη 16 Μαρτιου 2017


Bashar Al-Assad: Ποιος βοηθάει κι υποστηρίζει τους τρομοκράτες;
16/3/2017 00:39:00 π.μ.
«Όταν κρατάς ένα πολυβόλο στο χέρι, δολοφονείς ανθρώπους και καταστρέφεις περιουσίες, είσαι τρομοκράτης. Αυτό στη Συρία, όπως στην Ιταλία, όπως σε κάθε άλλη χώρα. Δεν υπάρχουν "μετριοπαθείς δολοφόνοι", ή "μετριοπαθείς τρομοκράτες", δεν γνωρίζουμε τέτοιους» Bashar Al-Assad
Ένα σημείο από τη συνέντευξη του προέδρου της Συρίας Bashar Al-Assad, στην καθημερινή ιταλική εφημερίδα "Avvenire" και τον δημοσιογράφο Fulvio Scaglione, που τα λέει όλα.
Την εφημερίδα "Avvenire", που εκφράζει την καθολική εκκλησία, επέλεξε να δώσει τη συνέντευξή του ο ηγέτης της Συρίας. Μια κίνηση με μεγάλο περιεχόμενο, αν σκεφθούμε πως όλες οι χριστιανικές εκκλησίες της Συρίας κι ειδικότερα το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας (περίπου 2.000.000 εκατομμύρια Ελληνορθόδοξοι), από την πρώτη ημέρα της "αραβικής άνοιξης made in USA", στάθηκαν στο πλευρό του μαρτυρικού λαού της Συρίας κι αγωνίστηκαν εναντίον της εξαετούς ιμπεριαλιστικής επίθεσης, που σήμερα συμπλήρωσε την Μαύρη "επέτειο" της και εξαπέλυσε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στα Δικαστήρια της Δαμασκού.
Η μικρή επιρροή του καθολικισμού στο λαό της Συρίας, απέχει παρασάγγες από την Ορθοδοξία της Συρίας. Μόνον που υπάρχει μια "μικρή", αλλά θεμελιώδης διαφορά: η Ελληνορθόδοξοι και το Πατριαρχείο Αντιοχείας βρίσκονται στο στόχαστρο του Βαρθολομαίου και του Ιερώνυμου, γιατί δεν κάλεσαν το λαό να εγκαταλείψει τη Συρία και να γίνουν πρόσφυγες περνώντας το Αιγαίο. Για τους δύο Επισκόπους που έχουν απαχθεί εδώ και χρόνια στο Χαλέπι από τους "μετριοπαθείς εξεγερμένους", τόσο ο Βαρθολομαίος, όσο κι ο Ιερώνυμος, δεν έχουν εκδώσει μια απλή -έστω υποκριτική- δήλωση συμπάθειας κι όχι συμπαράστασης. Αντιθέτως, η καθολική εκκλησία της Συρίας απαίτησε κι έχει πραγματοποιηθεί ολονύχτια παράκληση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, μπροστά στο Βατικανό, με τη συμμετοχή του ίδιου του πάπα. Από τη συνέντευξη του προέδρου Bashar Al-Assad, μεταφέρουμε ορισμένα σημεία, που καταδεικνύουν ποιος βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατία στη Συρία
"Η σημαντική ερώτηση είναι: ποιος βοηθάει κι υποστηρίζει τους τρομοκράτες; ...είναι μια ερώτηση που θα ήθελα να κάνω στους ευρωπαίους πολιτικούς, που από την έναρξη της κρίσης στη Συρία, επέλεξαν τον δρόμο που οδήγησε στην καταστροφή της δικής μας χώρας, στη διάδοση της τρομοκρατίας σ' ολόκληρη την περιοχή, με επακόλουθο τις τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη και την κρίση του προσφυγικού. Η Ευρώπη, ή καλύτερα να πούμε η Δύση, γιατί η καθοδήγησή της ήταν πάντα οι ΗΠΑ, έχει μέχρι σήμερα το μοναδικό ρόλο της συνεργασίας με τους τρομοκράτες. Δεν υποστήριξε καμία πολιτική διαδικασία... Σε ότι αφορά το Ισραήλ, τα πράγματα είναι απλά: βοηθάει με συγκεκριμένο κι άμεσο τρόπο τους τρομοκράτες, τόσο προσφέροντας υποστήριξη, όσο και επίθεσεις εναντίον μας στα σύνορα μας. Αντιθέτως, το Ιράν μας βοηθάει να πολεμήσουμε τον τζιχαντισμό και μας υποστηρίζει πολιτικά στη Μέση Ανατολή, όπως και στη διεθνή κοινότητα...". Εμείς ήδη έχουμε επισημάνει: Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία...
Μετά τη νίκη του λαού της Συρίας, σύντομα ολοκληρωτική με την απελευθέρωση και του τελευταίου εκατοστού Συριακής γης, η ήττα της δύσης θα φαντάζει απειροελάχιστη μπροστά στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στη Συρία, τα τελευταία έξι χρόνια. Η διακοπή διπλωματικών σχέσεων, δολοφονικό εμπάργκο κατά παράβαση κάθε διεθνούς δικαίου και φυσικά μια προδοσία που δεν έχει συμβεί ποτέ στη σύγχρονη ιστορία, ξεφτίλισαν την πατρίδα μας: Χαφεζ Αλ Ασαντ. Ο άνθρωπος που στάθηκε δίπλα στην πατρίδα μας στην κρίση του Μάρτη του 1987
--------------------------------------------------------------------------------
Νικητής ο Ρούτε στην Ολλανδία
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, 22:12
Με ανακούφιση υποδέχονται στις Βρυξέλλες το αποτέλεσμα της κάλπης στην Ολλανδία, καθώς το κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, την ώρα που ο ακροδεξιός αντιλαθρομεταναστευτικος και υποστηριχτης της εξοδου της Ολλανδιας από την Γερμανοκρατουμενη ΕΕ, υποστηριχτης της Θατσερ και του Ρηγκαν, υποψήφιος Γκέερτ Βίλντερς έρχεται δεύτερος. Η συμμετοχή των ψηφοφόρων άγγιξε το ποσοστό-ρεκόρ του 81% στην πρώτη από μια σειρά κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη, οι οποίες και αποτελούν σφυγμομέτρηση για τη δυναμική του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς που ενισχύθηκαν τα τελευταία χρόνια σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη ελέω οικονομικής κρίσης και μεταναστευτικού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), το νεοφιλελεύθερο κόμμα του Ρούτε (VDD) συγκεντρώνει ποσοστό 21,3% (καταμετρημένο το 93% των ψήφων). Ακολουθεί με 13,1% το «Κόμμα για την Ελευθερία» (PVV), η παράταξη της άκρας δεξιάς (που οι πλαστες κατευθυνομενες δημοσκοπησεις των δημοκοπων-γκαλοπατζηδων του εδιναν 24%!). Ο επικεφαλής της, Γκέερτ Βίλντερς, είχε υποσχεθεί προεκλογικά πως θα κλείσει όλους τους χώρους λατρείας των μουσουλμάνων, θα καταργήσει το Κοράνι και θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για έξοδο της Ολλανδίας από την Ε.Ε. Στην τρίτη θέση με 12,4 % βρίσκεται το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDA) και ακολουθούν οι νεοφιλελεύθεροι Δημοκράτες 66 με 12,1% (D66).
Από τις 150 κοινοβουλευτικές έδρες, τα κόμματα λαμβάνουν: • 31 το VDD (Ρούτε) • 19 το PVV (Βίλντερς). Παράλληλα, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Δημοκρατικοί 66% (D66) λαμβάνουν από 19 έδρες. Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή.
Ειδικότερα, το Λαικο Κομμα για την Ελευθερια και τη Δημοκρατια κέρδιζε 21,3% και 31 έδρες (σε σύνολο 150). Το «Κόμμα για την Ελευθερία» (PVV) του Γκέερτ Βίλντερς, εξασφάλιζε 13,1% και 19 έδρες. Τον ίδιο αριθμό εδρών (19), συγκέντρωναν η Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση (CDA) 12,4% και 19 εδρες, και οι Δημοκράτες 66 (D66) 12,1% και 19 εδρες. Επίσης, οι Πράσινοι Αριστεροί (GL) κέρδιζαν 9% και 16 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SP) 9,1% και 14 και το καταβαραθρωμενο Κόμμα Εργασίας (PvdA) 5,7% και 9 έδρες (εχασε 19%, πληρωνοντας τη συμμετοχη του στην δεξια κυβερνηση, την εγκαταλειψη από μεριας του των κοινωνικων προγραμματων, και τη νεοφιλελε πολιτικη του Ντανιελ Νταισεμπλουμ που είναι στελεχος του). Τα προτεσταντικα καλβινιστικα κομματα Χριστιανικη Ενωση 3,4% και 6 εδρες και Μεταρρυθμιστικο Πολιτικο Κομμα 2,1% και 3 εδρες. Το Κομμα για τα ζωα 3,2% και 5 εδρες, η διασπαση του Εργατικου Κομματος που ονομαζεται 50+ πηρε 3,1% και 4 εδρες. Δυπ πρωτοεμφανιζομενα κομματα εξασφαλισαν την εκλογη τους. Το DENK (Ολλανδοι για την σκεψη Τουρκοι για την ισοτητα) διασπαση τουρκων του Εργατικου Κομματος πηρε 2,1% και 3 εδρες, και το αντιευρωπαικο, διασπαση του κομματος του Μαρκ Ρουτε που λεγεται Φορουμ για τη Δημοκρατια πηρε 1,8% και 2 εδρες.
Το αξιοπερίεργο
Είναι όντως αξιοσημείωτο αλλά και πρωτοφανές το γεγονός πως τα ψηφοδέλτια θα καταμετρηθούν και με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με χαρτί και μολύβι. Ύστερα από τον κώδωνα του κινδύνου που έκρουσαν αρκετές ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες για αυξημένη πιθανότητα κυβερνο-επιθέσεων, ο Ολλανδός υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ρόναλντ Πλάστερκ προέβη στην εξής δήλωση: «Τώρα που υπάρχουν ενδείξεις πως οι Ρώσοι μπορεί να ενδιαφέρονται, πρέπει να επιστρέψουμε στο παλιό καλό σύστημα: χαρτί και μολύβι».
Τι πρέπει να γνωρίζετε
• Το ολλανδικό εκλογικό σύστημα είναι η απλή αναλογική. • Όποιο κόμμα λάβει 0,63% (60.000 ψήφοι) επί των ψήφων εκλέγει αντιπρόσωπό στο Κοινοβούλιο. • 28 κόμματα κατεβαίνουν στις εκλογές και τα 13 θα εκπροσωπηθούν στη νέα Βουλή. • Ο ρυθμός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας ανέρχεται στο 2,3%.
--------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελία κόλαφος για τα "H&M" - Οι εργαζόμενοι εξευτελίζονται
Τρίτη, 14 Μάρτιος, 2017 - 15:37
Καταστρατηγούνται συμφωνημένες παροχές και δικαιώματα
Σε καταγγελία κατά της εταιρείας που κατέχει την αλυσίδα καταστημάτων ρουχισμού H&M προχώρησε μία εργαζόμενη, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της. Η καταγγελία, η οποία αναρτήθηκε στο Indymedia, (https://athens.indymedia.org/post/1570443/) αναφέρει ότι η νέα τροποποιητική σύμβαση της πολυεθνικής «H&M Hennes & Mauritz Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Ειδών Ένδυσης & Υπόδησης», που μοιράστηκε στους εργαζομένους προς υπογραφή πριν λίγες μέρες, προσβάλλει τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της, αλλά και την ίδια την αξιοπρέπειά τους. Προβλέπει ιδιαίτερα επαχθείς νέους όρους εργασίας που μόνο σε συνθήκες «γαλέρας» παραπέμπουν.
Συγκεκριμένα, η καταγγελία για τη νέα σύμβαση αναφέρει ότι:
1. Επιβάλλει στον εργαζόμενο να εκτελεί καθήκοντα που δεν περιορίζονται στη περιγραφή του ρόλου του (πωλητής-ταμίας) με τα ίδια ελάχιστα χρήματα (παράγραφος 2.04 της τροποποιητικής σύμβασης.) Η απαρίθμηση τον καθηκόντων που περιέχονται στη σύμβαση είναι ενδεικτική και όχι περιοριστική και ουσιαστικά αφήνει στη διακριτική ευχέρεια της εργοδότριας εταιρείας το εύρος τον καθηκόντων που μπορεί να αναθέσει στον εργαζόμενο, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό!
2. Δίνει δικαίωμα στην εργοδότρια εταιρεία να στείλει τον εργαζόμενο σε οποιοδήποτε κατάστημα στην Ελλάδα χωρίς τη συγκατάθεση του και χωρίς κάλυψη εξόδων! Είτε για περιστασιακή βοήθεια σε όποιο κατάστημα έχει ανάγκη τη συγκεκριμένη περίοδο, όσο μακριά και αν είναι από την έδρα του εργαζόμενου, είτε ως δυσμενή μετάθεση με σκοπό να αναγκάσει τον υπάλληλο να παραιτηθεί και άρα να μην πάρει τη δεδουλευμένη του αποζημίωση. (παράγραφοι 4.02 και 4.03)
3. Μετονομάζει σε «οικειοθελή παροχή» ένα συμφωνημένο επίδομα που έδινε η εταιρεία σε όλους τους εργαζόμενους της ως τώρα, ξεκαθαρίζοντας ότι δίνεται «εξ ελευθεριότητας» της εταιρείας και στρώνοντας έτσι το έδαφος για την πλήρη περικοπή του (παρ. 6α). 4. Ο εργαζόμενος υποχρεούται να συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια οπουδήποτε και αν γίνονται, πάλι με δικά του έξοδα (παρ. 9.02).
5. Ξεκαθαρίζει πως εάν ο υπάλληλος δεν τηρήσει τους όρους της τροποποιητικής σύμβασης θα απολυθεί χωρίς αποζημίωση. Επαφιεται έτσι στη διακριτική ευχέρεια του καθε διευθυντή το αν ο εργαζόμενος πληροί τις «αξίες της εταιρείας» (2.02, 2.04) ή φυσικά αν αρνηθεί να πάρει μετάθεση οπουδήποτε εκείνος θελήσει να τον στείλει (10.02). Όταν πολύ εύλογα οι εργαζόμενοι δείξαμε ανησυχία για τις τροποποιήσεις της σύμβασης, οι διευθυντές των καταστημάτων μας κορόιδευαν εξόφθαλμα ισχυριζόμενοι πως δεν αλλάζει τίποτα, λέγοντας πως θέλουν να ανανεώσουν τις συμβάσεις «γιατί ο τρόπος γραφής τους ήταν παρωχημένος».
Όταν την πήραμε στα χέρια μας και πριν καν συμβουλευτούμε δικηγόρους, καταλάβαμε και οι ίδιοι πως οι νέοι όροι είναι εξευτελιστικοί και αρχίσαμε να το συζητάμε μεταξύ μας. Πολλοί κλήθηκαν σε γραφεία διευθυντών και τους συμβούλευσαν να μη μιλάνε και να κρατήσουν τις απόψεις τους για τους εαυτούς τους. Υπεύθυνοι μοίραζαν τις συμβάσεις και λέγανε στους υπαλλήλους ψευδώς ότι «δεν αλλάζει τίποτα, υπόγραψε το τώρα γιατί η διορία είναι μέχρι αύριο» ενώ η αληθής προθεσμία είναι μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.
Η συγκεκριμένη προσπάθεια της Η&Μ να εξευτελίσει τους εργαζόμενους της αποσκοπεί στην αύξηση των (ήδη πολύ μεγάλων) κερδών της στην περαιτέρω ελαστικοποίηση των όρων εργασίας. Γι’ αυτό κανένας από τους συνάδελφους δεν πρέπει να υπογράψει την τροποποιητική σύμβαση. Η υπογραφή της σημαίνει και την απόλυση μας. Αύριο Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, στις 12 μ.μ., έξω από το κατάστημα της Ερμού 11, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματα μας.
Αθήνα, 13/03/2017
Εργαζόμενη της H&M, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της.
http://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/kataggelia-kolafos-gia-ta-hm-oi-ergazomenoi-exeytelizontai#ixzz4bUM1rUw2
----------------------------------------------------------------------------------
Σημερα στην γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στην ΙΝΜΑΙΝΤ, εταιρία του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ, αποφάσισαν 48ωρη απεργία για Πέμπτη και Παρσκευή απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων των δύο συνδικαλιστών τους που προχώρησε η εταιρία την Τρίτη το βράδυ.
Σας στέλνω σχέδιο ψηφίσματος για να βγεί όσο πιο άμεσα γίνεται απο τα σωματεία. Την Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην ΙΝΜΑΙΝΤ συνεχίζουν με σταση εργασίας 7πμ έως 11πμ και νέα συνέλευση για την κλιμάκωση του αγώνα. Θα ήταν πολύτιμο αν την Δευτέρα υπήρχαν πολλά ψηφίσματα απο σωματεία στηριξης τους απεργαικόύ τους αγώνα και εκπρόσωποι σωματείων για στηριξη. Καθημερινά θα βρίσκονται έξω απο τις εγκαταστάσεις της ΙΝΜΑΙΝΤ απο τις 7πμ για περιφρούρηση της απεργίας τους.
Σχέδιο ψηφίσματος
Καταγγέλλουμε τις παράνομες απολύσεις συνδικαλιστών και την επίθεση στον συνδικαλισμό από την μεριά της εργοδοσίας της εταιρίας INMAINT του ομίλου INTRACOM.
Η διοίκηση της ΙΝΜΑΙΝΤ (εταιρία του ομίλου ΙΝΤRΑCΟΜ) προχώρησε την Τρίτη 14 Μαρτίου στην απόλυση δύο συνδικαλιστών, του Γιώργου Π. και του Νίκου Μ. υποψήφιων στις προηγούμενες εκλογές του σωματείου με τις παρατάξεις, Πρωτοβουλία Γένοβα και ΑΑΕ–ΠΑΜΕ αντίστοιχα. Οι δύο συνάδελφοι δεν εξελέγησαν στο ΔΣ αλλά παραμένουν αναπληρωματικά του μέλη. Πρόκειται για συνδικαλιστικές διώξεις όχι μονάχα τυπικά αλλά και ουσιαστικά μια που οι συνάδελφοι πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της απεργιακής απάντησης του σωματείου πριν από μια βδομάδα ακριβώς, ενάντια στην απληρωσιά και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα σε όλες τις μάχες.
Οι εργαζόμενοι στην INMAINT προχώρησαν σε 48ωρη απεργία τους 6 και 7 Μαρτίου και κέρδισαν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων που καθυστερούσε η εργοδοσία. Είναι η δεύτερη φορά (η προηγούμενη ήταν στα τέλη Νοέμβρη) που απεργιακά ανάγκασαν την εργοδοσία να συμμορφωθεί και δεν επέτρεψαν να περάσει στον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ η "συνήθεια" των αφεντικών να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους στην ώρα τους. Μια βδομάδα μετά την τελευταία απεργία, η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυση των συναδέλφων. Είναι απολύσεις εκδικητικές, για τον αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι στην ΙΝΜΑΙΝΤ πριν λίγες μέρες. Είναι απολύσεις τρομοκρατικές και απ' ευθείας χτύπημα στον συνδικαλισμό, μια που ο ουσιαστικό στόχος είναι η προσπάθεια να τρομοκρατηθεί το σύνολο των εργαζόμενων στην ΙΝΜΑΙΝΤ που διεκδίκησαν το αυτονόητο, να πληρώνονται δηλαδή για την δουλειά τους.
Η διοίκηση της ΙΝΜΑΙΝΤ, με την ανοχή του ομίλου ΙΝΤRΑCΟΜ, λειτουργεί σαν λαγός για τους εργοδότες συνολικά, για την επίθεση στον συνδικαλισμό που απαιτούν οι δανειστές και διαπραγματεύεται η κυβέρνηση μαζί τους. Γι’ αυτό η μάχη για να μην περάσουν οι απολύσεις στην ΙΝΜΑΙΝΤ είναι μάχη για όλους τους εργαζόμενους. Απαιτούμε την ανάκληση των παρανομών συνδικαλιστικών διώξεων. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τον συνδικαλισμό στους χώρους δουλειάς.
----------------------------------------------------------------------------------
11/3/17
Στη Ν. Φιλαδέλφεια μπαίνει ξεκάθαρα ζήτημα δημοκρατίας
Τις τελευταίες μέρες, η Νέα Φιλαδέλφεια παίρνει μια γεύση της γηπεδικής και βάνδαλης συμπεριφοράς μερίδας οργανωμένων οπαδών που καπηλεύονται το όνομα της ΑΕΚ, ενάντια σε δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της Νέας Φιλαδέλφειας, τη Λαϊκή Συνέλευση και τη Στρούγκα γράφοντας συνθήματα στους χώρους τους και καταστρέφοντας τις πινακίδες τους. Συνθήματα έγραψαν και στο Δημαρχείο ενώ επιτέθηκαν και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της Φιλαδέλφειας.
Για τη συνέχεια της ανάγνωσης, αναδημοσίευση από #block_TEE: για τη Φιλαδέλφεια και την κατάσταση εκεί
από ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
http://epitropi3den.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html
----------------------------------------------------------------------------------
Οι μισοί φυλακισμένοι στην Ελλάδα είναι… αλλοδαποί!
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, 14:52
Τη δεύτερη θέση, μέσα στην πρώτη «πεντάδα» των ευρωπαϊκών χωρών, που οι αλλοδαποί κρατούμενοι στις φυλακές καλύπτουν υψηλά ποσοστά στο σύνολο των εγκλείστων, κατέκτησε το 2015 η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία του Συμβουλίου της Ευρώπης (SPACE). Οι πέντε χώρες, από τις 41 που έχει μέλη το Συμβούλιο της Ευρώπης, με το υψηλότερο ποσοστό αλλοδαπών κρατουμένων στις φυλακές στο σύνολο των φυλακισμένων, είναι η Ελβετία (71%), η Ελλάδα (54%), η Αυστρία (53%), η Ισπανία - Καταλονία (44%) και το Βέλγιο (40%).
Παρουσιάζοντας το «πανόραμα» των ευρωπαϊκών φυλακών η ετήσια έκθεση της SPACE, διαπιστώνει ότι «παρά τη συνολική μείωση του πληθυσμού των φυλακών το 2015, δεν υπήρξε καμία πρόοδος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για τη μείωση του υπερπληθυσμού, και ο αριθμός των κρατουμένων εξακολούθησε να είναι πάνω από τις διαθέσιμες θέσεις. Οι φυλακές που εξακολούθησαν να είναι έντονα υπερπλήρεις ήταν αυτές της «Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (138,2 κρατούμενοι ανά 100 θέσεις), της Ισπανίας (133,1), της Ουγγαρίας (129,4), του Βελγίου (127), της Αλβανίας (119,6) , της Γαλλίας (113.4) και της Πορτογαλίας (113). Άλλες χώρες που συνέχισαν να υποφέρουν από υπερπληθυσμό στις φυλακές, ήταν η Σερβία (106,4), η Σλοβενία (105,8), η Ιταλία (105,6), η Αυστρία (103.3) και η Ρουμανία (101,3).
Στις φυλακές της Μολδαβίας, της Τουρκίας και της Τσεχίας οι κρατούμενοι ήταν ελάχιστα κάτω από τις προβλεπόμενες θέσεις ενώ, όπως σημειώνεται, η Ελλάδα κατόρθωσε να μειώσει τον αριθμό των κρατουμένων από 121,4 στις εκατό θέσεις το 2014, σε 97,6 το 2015. Συγκλονίζει η διαπίστωση ότι, εξαιρουμένων των θανάτων από φυσικά αίτια, η αυτοκτονία ήταν η πιο κοινή αιτία θανάτου στις φυλακές, με ποσοστό 25% επί του συνόλου των θανάτων.
Μία δε από τις τέσσερις αυτοκτονίες διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια της προφυλάκισης κρατουμένων. Το 2015, οι ξένοι κρατούμενοι στις ευρωπαϊκές φυλακές ήταν 10,8% του συνολικού πληθυσμού των φυλακών, από 13,7% το 2014. Στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, το ποσοστό αυτό εξακολουθεί να είναι πολύ μικρό, ενώ ήταν αρκετά μεγάλο σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπου σε 16 φυλακές, ένας στους τέσσερις κρατούμενους ήταν αλλοδαπός, με την αναλογία στην Ελλάδα ν’ ανεβαίνει στον έναν στους δύο και στην Ελβετία στους τρείς στους τέσσερις. Tέλος, σημειώνεται στην ετήσια επισκόπηση της κατάστασης των ευρωπαϊκών φυλακών από την SPACE, ότι το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε το 2015, για φυλακές και φυλακισμένους, σε 44 ευρωπαϊκές χώρες, έφθασε τα 21 δισεκατομμύρια ευρώ.
----------------------------------------------------------------------------------
Ντάισελμπλουμ: Παραμένω επικεφαλής του Eurogroup έως το 2018
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, 14:41
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, του οποίου το Εργατικό Κόμμα υπέστη ιστορική ήττα στις χθεσινές εκλογές, επέμεινε σήμερα ότι η θητεία του στο τιμόνι του Eurogroup διαρκεί έως τον Ιανουάριο του 2018. «Πρέπει να σχηματιστεί ένας νέος κυβερνητικός συνασπισμός αλλά η εντολή μου ως επικεφαλής του Eurogroup ισχύει έως τον Ιανουάριο του 2018» επιβεβαίωσε ο Ντάισελμπλουμ, μέσω του εκπροσώπου του Μισέλ Ρέινς.
Ο Ντάισελμπλουμ είναι επικεφαλής του Eurogroup από τον Ιανουάριο του 2013. Η θητεία του των δυόμισι ετών ανανεώθηκε τον Ιούλιο του 2015 και διαρκεί έως τον Ιανουάριο του 2018. Δεν υπάρχει επί του παρόντος κάποιος συγκεκριμένος κανόνας για την περίπτωση αυτή: Eάν ο Ντάισελμπλουμ πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών μετά την ήττα των Εργατικών στις εκλογές, τίποτα θεωρητικά δεν τον εμποδίζει να παραμείνει πρόεδρος του Eurogroup.
Στο πρωτόκολλο 14 της Συνθήκης της Λισαβόνας (2009) απλά διευκρινίζεται: «Οι υπουργοί των κρατών-μελών της ευρωζώνης πρέπει να εκλέγουν έναν πρόεδρο για δυόμισι χρόνια με την πλειοψηφία των κρατών-μελών». Ωστόσο, η παράδοση μέχρι στιγμής ήταν η εκλογή ενός υπουργού Οικονομικών ως επικεφαλής του Eurogroup, αρχικά του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (2009-2013) που ήταν πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου και στη συνέχεια του Ντάισελμπλουμ.
-----------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, 10:36
Πανελλαδική στάση εργασίας για όλους τους συμβασιούχους - παρατασιούχους, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11.30, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών εξήγγειλε για την Τρίτη 21 Μαρτίου η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ ζητεί αφενός να δοθεί λύση στο πρόβλημα των απλήρωτων συμβασιούχων- παρατασιούχων και αφετέρου την ανάληψη πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση από όλα τα Σωματεία.
-----------------------------------------------------------------------------------
ΟΗΕ: Στα πρόθυρα λιμού η Υεμένη
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, 11:43
Περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση σοβαρής διατροφικής ανασφάλειας στην Υεμένη, η οποία έχει ανάγκη έκτακτη βοήθεια, προκειμένου να αποτραπεί ο λιμός, προειδοποίησε o Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).
Σε αυτήν τη χώρα, την Υεμενη, που σπαράσσεται από την ιμπεριαλιστικη εισβολη των ισλαμοφασιστων σαουδαραβων σειχιδων εδώ και δύο χρόνια, τα δύο τρίτα του πληθυσμού είναι αντιμέτωπα με προβλήματα που συνδέονται με την πείνα και έχουν ανάγκη ζωτικής σημασίας βοήθεια για την επιβίωσή τους, επεσήμανε ο FAO. Δύο επαρχίες της Υεμενης, η Τάεζ και η Χοντέιντα, όπου ζει περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Υεμένης, κινδυνεύουν «να βυθιστούν στον λιμό», αν δεν τους δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια, προειδοποιεί ο οργανισμός.
Στις δύο αυτές επαρχίες, όπου μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις εδώ και δύο χρόνια, καταγράφονται τα πιο αυξημένα κρούσματα οξέος υποσιτισμού, με τα ποσοστά να κυμαίνονται από 17% στην Τάεζ έως 25% στη Χοντέιντα. «Το όριο έκτακτης ανάγκης», όπως το έχει ορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, είναι το 15%. Σύμφωνα με την έκθεση, 10,2 εκατομμύρια άνθρωποι στην Υεμένη βρίσκονται σε κατάσταση «κρίσης», ενώ 6,8 εκατ. σε κατάσταση «λιμού».
Στη Χοντέιντα, το μεγαλύτερο λιμάνι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, έχουν σημειωθεί μεγάλες υλικές ζημιές εξαιτίας των μαχών, την ώρα που η χώρα εξαρτάται σε ποσοστό 90% από την εισαγωγή προϊόντων τα οποία περνούν κυρίως από εκεί. Πολλά πλοία και βάρκες έχουν καταστραφεί ή δεν λαμβάνουν άδεια εισόδου στο λιμάνι, ενώ έχουν επίσης υποστεί ζημιές δίχτυα και εξοπλισμός ψαρέματος. Ο FAO εκτιμά σε δύο εκατομμύρια τον αριθμό των νοικοκυριών που εργάζονταν στον αγροτικό τομέα και τα οποία δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε σπόρους, λίπασμα ή καύσιμα για τη λειτουργία των αρδευτικών τους συστημάτων. Κυρίως οι αυξημένες τιμές των καυσίμων καθιστούν πολύ κοστοβόρα την άρδευση.
--------------------------------------------------------------------------------
ΟΗΕ: Το Ισραήλ επιβάλλει «καθεστώς απαρτχάιντ» στους Παλαιστίνιους
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, 01:30
Μια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών δημοσιοποίησε σήμερα μια έκθεση με την οποία καταγγέλλει πως το Ισραήλ επιβάλλει «καθεστώς απαρτχάιντ» στον παλαιστινιακό λαό, κάτι που όπως σημείωσε είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνει οποιοδήποτε όργανο του συστήματος του ΟΗΕ.
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ αντέδρασε παρομοιάζοντας την έκθεση αυτή της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για τη Δυτική Ασία (ESCWA) με το Der Sturmer, ένα έντυπο προπαγάνδας της ναζιστικής Γερμανίας με έντονη αντισημιτική χροιά. Στην έκθεση διαπιστώνεται ότι «το Ισραήλ έχει εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς απαρτχάιντ στον παλαιστινιακό λαό ως σύνολο». Η κατηγορία περί επιβολής καθεστώτος φυλετικού διαχωρισμού –την οποία διατυπώνουν συχνά από επικριτές της πολιτικής του Ισραήλ– απορρίπτεται κατηγορηματικά από την ισραηλινή κυβέρνηση.
Η εκτελεστική γραμματέας της ESCWA και αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ, η Ρίμα Χαλάφ, σημείωσε ότι η έκθεση αυτή είναι η «πρώτη του είδους της» από οποιαδήποτε υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που «συμπεραίνει με σαφήνεια και τόλμη ότι το ισραηλινό κράτος είναι ένα ρατσιστικό κράτος το οποίο έχει εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς απαρτχάιντ το οποίο κατατρύχει τον παλαιστινιακό λαό». Στην ESCWA ανήκουν 18 αραβικά κράτη της Δυτικής Ασίας. Μεταξύ των σκοπών της είναι να υποστηρίζει την οικονομική και την κοινωνική ανάπτυξη των χωρών μελών της. Η έκθεση συντάχθηκε κατόπιν αιτήματος κρατών-μελών της Επιτροπής, σύμφωνα με τη Χαλάφ.
Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντουζαρίτς σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη ότι η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα χωρίς να υπάρξει καμιά διαβούλευση εκ των προτέρων με τη γραμματεία του ΟΗΕ. «Η έκθεση, ως έχει, δεν αντανακλά τις απόψεις του Γενικού Γραμματέα» του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, πρόσθεσε ο Ντουζαρίτς, ο οποίος ωστόσο επισήμανε πως στο ίδιο έγγραφο τονίζεται πως οι απόψεις που διατυπώνονται δεν αντανακλούν παρά μόνο τις απόψεις των συγγραφέων.
Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ του Ισραήλ, Εμανουέλ Ναχσόν, σχολίασε επίσης στο Twitter ότι η έκθεση αυτή δεν έχει την έγκριση του ΓΓ του ΟΗΕ. Στην έκθεση διευκρινίζεται ότι συντάχθηκε με «βάση επιστημονική έρευνα και συντριπτικά στοιχεία ότι το Ισραήλ είναι ένοχο του εγκλήματος του απαρτχάιντ»—ο όρος παραπέμπει στο καθεστώς του φυλετικού διαχωρισμού επί των ημερών του ρατσιστικού καθεστώτος της Νότιας Αφρικής. «Όμως μόνο μια απόφαση διεθνούς δικαστηρίου ως προς αυτό θα μπορούσε να κάνει αυτή την εκτίμηση αληθινά επίσημη».
Σύμφωνα με την έκθεση, ο «στρατηγικός κατακερματισμός του παλαιστινιακού λαού» είναι η βασική μέθοδος με την οποία το Ισραήλ επιβάλλει το καθεστώς του φυλετικού διαχωρισμού. Οι Παλαιστίνιοι διαχωρίζονται σε τέσσερις ομάδες, οι οποίες καταπιέζονται μέσω «διακριτών νόμων, πολιτικών και πρακτικών». Τα τέσσερα αυτά υποσύνολα είναι: οι Παλαιστίνιοι που είναι υπήκοοι του Ισραήλ• οι Παλαιστίνιοι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ• οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας• και οι Παλαιστίνιοι που είναι πρόσφυγες ή ζουν στην εξορία.
Η ESCWA ελπίζει ότι η έκθεσή της θα επηρεάσει τις περαιτέρω διαβουλεύσεις για το Μεσανατολικό στα Ηνωμένα Έθνη, στα κράτη μέλη της και στην κοινωνία γενικά, καθώς θίγει τις θεμελιώδεις αιτίες του προβλήματος, σημείωσε η Χαλάφ σε μια εκδήλωση για την παρουσίαση του εγγράφου στην έδρα της Επιτροπής στη Βηρυτό. Συγγραφείς της έκθεσης είναι ο Ρίτσαρντ Φολκ, πρώην ειδικός απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Παλαιστινιακά Εδάφη, και η Βιρτζίνια Τίλι, καθηγήτρια πολιτικής επιστήμης στο Southern Illinois University.
Πριν αποχωρήσει από τη θέση του ειδικού απεσταλμένου το 2014, ο Φολκ είχε καταγγείλει ότι οι πολιτικές του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη φέρουν απαράδεκτα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αποικιοκρατίας, του απαρτχάιντ και των εθνικών εκκαθαρίσεων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τον κατηγορούν ότι είναι προκατειλημμένος εναντίον του Ισραήλ.
--------------------------------------------------------------------------------
Ολλανδία: Μεγάλος χαμένος το κόμμα του Ντάισελμπλουμ
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, 00:06
Το κόμμα του νυν πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε δείχνει να είναι ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών στην Ολλανδία, σύμφωνα με τα αποτελεσματα του 90%, αφού παρά το γεγονός ότι μειώθηκε ο αριθμός των εδρών του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, προηγείται του κόμματος του Γκέερτ Βίλντερς. Σταθεροποιημένοι εμφανίζονται οι Χριστιανοδημοκράτες, ενώ πολύ μεγάλη φαίνεται ότι είναι η μείωση του ποσοστού του Εργατικού Κόμματος στο οποίο ανήκει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπουργός Οικονομικών της απερχόμενης κυβέρνησης και πρόεδρος του Eurogroup. Σύμφωνα με τα αποτελεσματα του 90% των εκλογικων τμηματων άνοδο εμφανίζει το κεντροδεξιό νεοφιλελεύθερο κόμμα Δημοκρατες 66, καθώς και η (φαιο)Πράσινη «Αριστερα» που φαίνεται να έχουν την μεγαλύτερη αύξηση από όλα τα κόμματα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.
----------------------------------------------------------------------------------
Χιλιάδες Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν κατά της μείωσης συντάξεων κι επιδομάτων
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, 18:01
Δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες και μέλη συνδικάτων διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας εναντίον του σχεδίου της νεοφιλελε πραξικοπηματικης κυβέρνησης του προέδρου Μισέλ Τέμερ να αλλάξει το συνταξιοδοτικό σύστημα στη χώρα κι εκατοντάδες διαδηλωτές κατέλαβαν το κτίριο του υπουργείου στην πρωτεύουσα Μπραζίλια. Τα δρομολόγια των λεωφορείων και του υπογείου σιδηροδρόμου ακυρώθηκαν κατά μεγάλο μέρος τους στο Σάου Πάουλου και στο Ρίου ντε Ζανέιρου, τις πολυπληθέστερες πόλεις της Βραζιλίας. Οδηγοί αντιμετώπισαν μεγάλες καθυστερήσεις λόγω των διαδηλώσεων σε μεγάλες οδικές αρτηρίες στο Σάου Πάουλου.
Στη Μπραζίλια, πάνω από 1.500 μέλη κινημάτων τα οποία εκπροσωπούν τους αγρότες και τους άστεγους διαδήλωσαν στο υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε το Κίνημα Ακτημόνων Αγροτών (MST) σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Ο υπουργός Οικονομικών Ενρίκε Μεϊρέλες δήλωσε ότι υπήρξαν φθορές μέσα στο υπουργείο, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. «Σε πολλούς ορόφους του κτιρίου έγινε εισβολή λόγω αυτής της απεργίας», δήλωσε ο Μεϊρέλες σε δημοσιογράφους στη Μπραζίλια.
--------------------------------------------------------------------------------
Λουτρό αίματος σε δύο επιθέσεις ισλαμοφασιστων βομβιστών στη Δαμασκό
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, 17:29
Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις καθυστερημενων ισλαμοφασιστων βομβιστών-καμικάζι που διαπράχθηκαν σήμερα στη Δαμασκό, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ. Η πρώτη επίθεση είχε στόχο το Μέγαρο της Δικαιοσύνης, στην κεντρική Δαμασκό, κοντά στην Παλιά Πόλη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νάτζεμ αλ Άχμαντ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο αρχικός απολογισμός των νεκρών ανερχόταν στους 31, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν πολίτες.
Η δεύτερη επίθεση διαπράχθηκε σε ένα εστιατόριο στην περιοχή Ραμπουέ της Δαμασκού δυτικά του σημείου της πρώτης επίθεσης, προκαλώντας πολλές απώλειες, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ. Ο ισλαμοφασιστας βομβιστής-καμικάζι του δικαστικού μεγάρου πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στις 1.20 μ.μ., όταν η αστυνομία προσπάθησε να τον εμποδίσει να εισέλθει στο κτήριο, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Δαμασκού, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
Η τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από το εσωτερικό του δικαστηρίου που έδειχναν αίματα στο πάτωμα ανάμεσα σε σκόρπια χαρτιά, ένα παπούτσι, σπασμένα τούβλα και πέτρες. Πλάνα από ένα νοσοκομείο έδειξαν έναν άνδρα που φορούσε κοστούμι πάνω σε ένα φορείο με αίματα στα ρούχα. Η έκρηξη έπληξε το δικαστήριο «σε μια ώρα που η περιοχή είναι γεμάτη» δικηγόρους, δικαστές και πολίτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι, δήλωσε ο Άχμεντ αλ Σάγιντ, υψηλόβαθμος δικαστικός υπάλληλος, στο τηλεοπτικό δίκτυο al Ikhbariya.
Ο ίδιος πρόσθεσε αργότερα πως 45 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δεν είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες προς το παρόν. Κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο δεύτερος βομβιστής εισήλθε στο εστιατόριο και πυροδότησε τα εκρηκτικά έπειτα από καταδίωξη από τις δυνάμεις ασφαλείας.
----------------------------------------------------------------------------------------
Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών υποχώρησε η ανεργία
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, 12:40
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία, κατά το τρίμηνο Νοεμβρίου - Ιανουαρίου, παρά την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των μισθών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ανεργίας σημείωσε πτώση 0,1% και διαμορφώθηκε στο 4,7%, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 1975. Παράλληλα, ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 92.000 άτομα, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Παρ’ όλα αυτά, η ενίσχυση του πληθωρισμού είχε σημαντικές επιπτώσεις στο πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων. Ως αποτέλεσμα, ο ρυθμός αύξησης των μισθών επιβραδύνθηκε στο 0,8%, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση από τα τέλη του 2014.
----------------------------------------------------------------------------------
ΒΙΕΤΝΑΜ. Σα σημερα το 1968, η σφαγή στο Μάι Λάι... Μονάδα Αμερικανών στρατιωτών, υπό τις διαταγές του υπολοχαγού Γουίλιαμ Κάλεϊ, εισβάλλει χωρίς αντίσταση στο χωριό Μάι Λάι και αρχίζει σφαγή. Γαζώνουν με αυτόματα και χειροβομβίδες ανυπεράσπιστους ανθρώπους, εξοντώνοντας 507, ανάμεσά τους 173 παιδιά, 76 μωρά και 60 γέρους. Τρομοκρατούν εγκληματώντας, για να μην παρέχεται καμιά βοήθεια στους κομμουνιστές αντάρτες Βιετκόνγκ...
---------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΑΖΙΛΙΑ Μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα
ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν χτες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η πραξικοπηματική κυβέρνηση του Μισέλ Τέμερ (βρέθηκε στην πολιτική εξουσία μετά την ανατροπή της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Ντίλμα Ρουσέφ, όπου το κόμμα του συμμετείχε ως κυβερνητικός εταίρος). Η κυβέρνηση αυτή αυξάνει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για όλους τους εργαζόμενους (άνδρες, γυναίκες) με 25 χρόνια υποχρεωτικής ασφάλισης, καταργεί τις όποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις υπήρχαν και προωθεί ακόμα πιο διευρυμένα την ελαστική επισφαλή εργασία. Χτες, που ήταν μέρα συντονισμού της πάλης εργαζομένων από διάφορους κλάδους από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αγροτών, παρέλυσαν πολλές υπηρεσίες, εργοστάσια και έγιναν μπλόκα σε δρόμους, ενώ εκατοντάδες διαδηλωτές προχώρησαν για πολλές ώρες σε κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.
-----------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Πλήρη αποκλεισμό αποφάσισε η ναζιστικη κυβέρνηση του Κιέβου
Με αμείωτους τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των περιφερειων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία, από τις δυνάμεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (φασιστικος στρατός και ναζιστικά παραστρατιωτικα τάγματα), κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με κλείσιμο όλων των σιδηροδρομικών και οδικών αξόνων. Η απόφαση του πλήρους αποκλεισμού (οι σιδηροδρομικές γραμμές είχαν αποκλειστεί από τον Φλεβάρη) πάρθηκε χτες από το Ναζιστικο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Αμυνας της Ναζιστικης ουκρανίας, με την έγκριση του Ναζιστη «προέδρου» Πέτρο Ποροσένκο, και δικαιολογήθηκε ως μέτρο για τη λεγόμενη εθνικοποίηση των ουκρανικών επιχειρήσεων στην οποία προχώρησαν οι αρχές των ΛΔ. Ο ναζιστης Ποροσένκο, που αρχικά είχε ταχθεί κατά του αποκλεισμού στον οποίο είχαν προχωρήσει τα ναζιστικά τάγματα, εμφανίστηκε χτες να δηλώνει ότι «είναι απαραίτητο να υπάρξει ένας προσωρινός πλήρης αποκλεισμός όσο συνεχίζονται οι καταλήψεις επιχειρήσεων και η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων πάνω από 2 δισ. δολαρίων», και συμπλήρωσε ότι «προϊόντα από αυτές τις επιχειρήσεις δεν πρόκειται να πουληθούν στην Ουκρανία». Ενώ σημείωσε ότι «μοναδική εξαίρεση θα είναι οχήματα ανθρωπιστικής βοήθειας» (δήθεν εκεί που βομβαρδίζουν οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού). Επίσης επέκρινε την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα διαβατήρια που εξέδωσαν οι αρχές των ΛΔ. Η Ρωσία δικαιολόγησε την απόφασή της για «πρακτικούς και ανθρωπιστικούς λόγους».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής διαπραγματευτής των πολιτοφυλακών του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, κατήγγειλε την επέκταση του αποκλεισμού ως «άμεση παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ, που επιπλέον νομιμοποιεί τις ενέργειες των ακραίων ναζιστών στο ανώτερο επίπεδο και οδηγεί στα όρια της γενοκτονίας τα 4 εκατομμύρια που κατοικούν στις Δημοκρατίες».
--------------------------------------------------------------------------------
Συριακός στρατός εξοντώνει ISIS διοικητή που κατέστρεψε τα αρχαία ερείπια της Παλμύρας
Δαμασκός, Συρία (22:15) - Εν μέσω έντονων μαχών στα περίχωρα της Παλμύρας, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) εξουδετερωσε εναν διαβόητο τζιχάντ κυβερνήτη ο οποίος χαρακτηρίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος που καταστρέφει αρχαία μνημεία της UNESCO πίσω στο 2015, όταν η τρομοκρατική ομάδα κατελαβε την αρχαία πόλη.
Σύμφωνα με μια πηγή των ανταρτών, ο Αμπού Χαμίντ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τον ΣΑΣ στην έρημο της Ανατολικής Χομς, την Πέμπτη. Ο επικεφαλής του ISIS προήλθε από As-Sukhnah, μια πόλη στην εθνική οδό μεταξύ της Παλμύρας και Ντέιρ αλ-Ζορ. Αυτός φέρεται να διέταζε ένα τάγμα ISIS προσωπικά. Εν τω μεταξύ, ο ΣΑΣ εξοντωσε επίσης εναν άλλο ISIS βομβιστής αυτοκτονίας ανατολικά της Παλμύρας Σιλό. Επιπλεον
Στο πεδίο της μάχης της Παλμύρας, της Συρίας κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τον έλεγχο του βουνού Mazal, Al-Hari Κάστρο και της Παλμύρας Gas Fields την Πέμπτη. Λεπτά μετά που το Al-Masdar News δημοσίευσε αυτή την ιστορία, ο Amaq Οργανισμος επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αμπού Χαμίντ Αλ-Sukhni.
----------------------------------------------------------------------------------
Δολοφονήθηκε από τους σιωνιστές-ναζί στη Γάζα (16 Μάρτη 2003), σε ηλικία 23 ετών... - Rachel Corrie a Real American Hero!
Η αμερικανίδα Rachel Corrie, δολοφονήθηκε από τους ισραηλινούς ναζί στη Γάζα (16 Μάρτη 2003), σε ηλικία 23 ετών...
Ενας αγγελος που ονομαζοταν Ρειτσελ Κορυ. Μια αληθινη ηρωιδα που δολοφονηθηκε από τη κρατος των σιωναζι.
Η αμερικανίδα Rachel Corrie, δολοφονήθηκε από το σιωνιστικό ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς, στη μαρτυρική Γάζα, σαν σήμερα, στις 16 Μάρτη 2003, σε ηλικία 23 ετών...
Δεν ξεχνάμε! Δεν συγχωρούμε!
---------------------------------------------------------------------------------
Καταστρέφεται η Αγγλία... υπέγραψε το Διάταγμα εξόδου από την ΕΕ και η βασίλισσα Ελισάβετ...
Ευτυχώς στην Ελλάδα που όχι μόνον δεν φεύγουμε, αλλά έχουμε και ευρώ! Ευτυχώς που έχουμε φιλοευρωπαϊστές πολιτικούς ηγέτες... τον Αλέξη, τον Γιωργάκη, τη Φωφώ, τον Λεβέντη, τον Σταύρο, τον Μιχαλολιάκο... αυτούς που μας σώζουν! Πόσο λυπούμαστε τους Άγγλους που θα φτωχοποιηθούν... Εμείς αγαπάμε το ευρώ, αγαπάμε τους Γερμανούς, αγαπάμε το 4ο Ράιχ!
Πες - πες τα παπαγαλάκια, θα μας πείσουν τελικά οτι ζούμε σε μια κανονική χώρα, με καποια προβλήματα, που θα λυθούν αμα αξιολογηθούμε απο τους τοκογλύφους...