Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Τεταρτη 1 Μαρτιου 2017


Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017
Ανακοίνωση Υπ. Εξ. Κούβας: «Αποτυχημένη αντικουβανική πρόκληση»
Διεθνή μέσα ενημέρωσης διέδωσαν τις τελευταίες εβδομάδες την πρόθεση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), Luis Almagro Lemes, να ταξιδέψει στην Αβάνα με σκοπό να παραλάβει ένα «βραβείο» που επινόησε μια παράνομη αντικουβανική ομαδούλα, που δραστηριοποιείται σε συμπαιγνία με το ακροδεξιό Ίδρυμα για την Παναμερικανική Δημοκρατία, το οποίο δημιουργήθηκε κατά τις ημέρες της 7ης Συνόδου των Αμερικών [Cumbre de laAméricas] στον Παναμά, με σκοπό να διοχετεύσει προσπάθειες και πόρους κατά των νόμιμων και ανεξάρτητων κυβερνήσεων της «Δικής μας Αμερικής».
Το σχέδιο, καταστρωμένο σε διάφορα ταξίδια ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και άλλες πρωτεύουσες της περιοχής, συνίστατο στο να προκαλέσει στην Αβάνα μια ανοιχτή και σοβαρή πρόκληση κατά της κυβέρνησης της Κούβας, να προκαλέσει εσωτερική αστάθεια, να βλάψει την διεθνή εικόνα της χώρας και, ταυτόχρονα, να επηρεάσει την καλή πορεία των διπλωματικών σχέσεων της Κούβας με άλλα κράτη. Ίσως κάποιοι υπολόγισαν άσχημα και σκέφτηκαν ότι η Κούβα θα θυσίαζε την ουσία για τα φαινόμενα.
Στο «θέαμα» θα έσερναν τον ίδιο τον Αλμάγκρο και κάποιες άλλες προσωπικότητες της δεξιάς που συγκροτούν τη λεγόμενη Δημοκρατική Πρωτοβουλία για την Ισπανία και τις Αμερικές (IDEA), η οποία έχει δράσει με επιθετικό τρόπο τα τελευταία χρόνια και κατά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και άλλων χωρών με προοδευτικές και αριστερές κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Η απόπειρα βασίστηκε στη συνέργεια και υποστήριξη άλλων οργανώσεων με άφθονα αντικουβανικά διαπιστευτήρια, όπως το Κέντρο Δημοκρατία και Κοινωνία, το Κέντρο Μελετών και Διοίκησης για την Ανάπτυξη της Λατινικής Αμερικής (CADAL), και το Διαμερικανικό Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία, του τρομοκράτη και πράκτορα της CIA Carlos Alberto Montaner. Επιπλέον, από το έτος 2015, είναι γνωστός ο δεσμός που υπάρχει ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες και το Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες (NED), που λαμβάνει χρηματοδότηση από την κυβέρνηση αυτής της χώρας για να υλοποιήσει τα ανατρεπτικά του προγράμματα κατά της Κούβας.
Μόλις έμαθε αυτά τα σχέδια και θέτοντας σε ισχύ τους νόμους που υποστηρίζουν την κυριαρχία του έθνους, η κουβανική κυβέρνηση αποφάσισε να αρνηθεί την είσοδο στο εθνικό έδαφος σε ξένους πολίτες που σχετίζονται με τα γεγονότα που περιγράφηκαν. Με μια άμεμπτη πράξη διαφάνειας και σεβασμού στις αρχές που διέπουν τις διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στα κράτη, οι κουβανικές αρχές ήρθαν σε επικοινωνία με τις κυβερνήσεις των χωρών από όπου θα ταξίδευαν αυτά τα πρόσωπα και ενημέρωσαν, προσπάθησαν να μεταπείσουν και να αποτρέψουν την πραγματοποίηση αυτών των ενεργειών. Όπως ορίζουν οι κανονισμοί διεθνούς πολιτικής αεροπορίας, οι αεροπορικές γραμμές ακύρωσαν τις κρατήσεις των επιβατών μόλις έμαθαν ότι αυτοί δεν ήταν ευπρόσδεκτοί. Κάποιοι λίγοι μετεπιβιβάστηκαν. Υπήρξε κάποιος που προσπάθησε να χειραγωγήσει τα γεγονότα εξυπηρετώντας στενά πολιτικά συμφέροντα εντός της ίδιας της χώρας του, ενόψει των εσωτερικών διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα εκεί.
Δεν έλειψαν δηλώσεις υπερασπιστών των δήθεν διωκόμενων, συνεργατών παλιών δικτατοριών και άνεργων πολιτικών διατεθειμένων να συμμαχήσουν με ποταπούς μισθοφόρους, στις υπηρεσίες και στη μισθοδοσία ξένων συμφερόντων, που δεν απολαμβάνουν καμίας αναγνώρισης εντός της Κούβας, ζουν από αστήρικτες συκοφαντίες, παρουσιάζονται ως θύματα και ενεργούν κατά των συμφερόντων του κουβανικού λαού και του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού συστήματος, που αυτός (ο λαός) επέλεξε ελεύθερα και έχει υπερασπιστεί με τρόπο ηρωικό. Όσο αφορά τον Αλμάγκρο και τον ΟΑΚ, δεν μας εκπλήσσουν οι ανοιχτά αντικουβανικές δηλώσεις και πράξεις του. Για πολύ σύντομο χρόνο επικεφαλής αυτού του οργανισμού, έχει ξεχωρίσει για τη σύνταξη, χωρίς καμία εντολή από τα κράτη μέλη, μιας φιλόδοξης ατζέντας αυτοπροβολής με επιθέσεις κατά προοδευτικών κυβερνήσεων όπως της Βενεζουέλας, της Βολιβίας και του Εκουαδόρ.
Σ’ αυτή την περίοδο έχουν διπλασιαστεί οι ιμπεριαλιστικές και ολιγαρχικές επιθέσεις εναντίον της ολοκλήρωσης της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, και κατά των δημοκρατικών θεσμών σε αρκετές από τις χώρες μας. Σε μια νεοφιλελεύθερη επίθεση εκατομμύρια λατινοαμερικάνων έχουν επιστρέψει στη φτώχεια, εκατοντάδες χιλιάδες έχουν χάσει τις εργασίες τους, έχουν υποχρεωθεί να μεταναστεύσουν, ή δολοφονήθηκαν ή εξαφανίστηκαν από μαφίες και παράνομους διακινητές καθώς εξαπλώνονται στο ημισφαίριο ιδέες απομόνωσης και προστατευτισμού, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, οι απελάσεις, οι θρησκευτικές και φυλετικές διακρίσεις, η ανασφάλεια και η βίαιη καταστολή.
Πού βρισκόταν ο ΟΑΚ, που έχει πάντα κρατήσει συνένοχη σιωπή απέναντι σ’ αυτές τις πραγματικότητες; Γιατί σιωπά; Πρέπει να είναι κανείς νυχτωμένος για να προσπαθεί να πουλήσει στους κουβανούς «τις αξίες και αρχές του διαμερικανικού συστήματος» απέναντι στη σκληρή και αντιδημοκρατική πραγματικότητα που γεννά το ίδιο το σύστημα. Πρέπει να έχει κανείς λίγη μνήμη για να μη θυμάται ότι, τον Φλεβάρη του 1962, η Κούβα σηκώθηκε μόνη απέναντι σ’ αυτό το «ανήθικο κονκλάβιο», όπως το κατονόμασε ο Φιντέλ στη Δεύτερη Διακήρυξη της Αβάνας. Πενήντα πέντε χρόνια μετά και μαζί με λαούς και κυβερνήσεις απ’ όλο τον κόσμο, είναι αναγκαίο να επαναλάβουμε, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο, ότι η Κούβα ποτέ δεν θα επιστρέψει στον ΟΑΚ.
Ο Χοσέ Μαρτί προειδοποίησε ότι «ούτε λαοί ούτε άνθρωποι σέβονται όποιον δεν απαιτεί σεβασμό […] Άνθρωποι και λαοί γυρνάνε σ’ αυτό τον κόσμο μπήγοντας το δάχτυλο στην ξένη σάρκα για να δουν αν είναι μαλακή ή αν αντιστέκεται, και πρέπει να γίνει σκληρή η σάρκα, έτσι ώστε να διώχνει μακριά τα παράτολμα δάχτυλα». Στην Κούβα δεν ξεχνούμε τα μαθήματα της ιστορίας.
Αβάνα, 22 Φλεβάρη 2017
-----------------------------------------------------------------------------------
..Μακρόνησος 1948
...αυτοί που ξαναγράφουν την ιστορία αθώωνοντας τους ταγματασφαλίτες δεν έρχονται από το μέλλον ,αρκεί κανείς να διαβάσει τι έγραφαν τότε τα Νέα,η Βραδυνή,η Καθημερινή και η Ακρόπολις
[..Η είδηση για τη σφαγή των δημοκρατικών, αριστερών και κομμουνιστών φαντάρων στη Μακρόνησο, όπως ήταν φυσικό, στον Αθηναϊκό Τύπο πέρασε με την εκδοχή του επίσημου καθεστώτος. Ορισμένα από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων είναι ενδεικτικά: «Οι κομμουνισταί προκάλεσαν τάραχος εις τη Μακρόνησον» έγραψαν τα «ΝΕΑ»10. Και η «ΒΡΑΔΥΝΗ» συμπλήρωσε: «...οι κομμουνισταί του 1ου Τάγματος επεχείρησαν να δημιουργήσουν ταραχάς. Η φρουρά της νήσου επεμβάσα απεκατέστησε την τάξιν εξαναγκάσασα διά των όπλων τους κομμουνιστάς να αποσυρθούν εις τας θέσεις των»11. Η «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» ισχυριζόταν πως «μη "αποτοξινωθέντες" ακόμη κομμουνισταί στρατιώται έκαμαν στάσιν»12, ενώ η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» δε δίσταζε να ισχυριστεί με φασίζουσα ρητορική πως «μερικά μολυσμένα από το κομμουνιστικόν μικρόβιον και αθεραπεύτως νοσούντα άτομα εστασίασαν πριν επενεργηθή η θεραπεία, η οποία συντελείται εκεί, με μεγάλην υπομονήν και πάσαν φροντίδαν. Εστασίασαν και επατάχθησαν».
Για τη σφαγή στη Μακρόνησο, όπως ήδη έχουμε αναφέρει στην αρχή, έγραψε και ο Τύπος του Δημοκρατικού Στρατού. Το «Δελτίο Ειδήσεων του ΔΣΕ», μια μέρα μετά το μακελειό στο κύριο θέμα του με τίτλο «Μοναρχοφασιστικό έγκλημα στο Μακρονήσι» γράφει, μεταξύ άλλων, ότι «καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να σκεπάσει τη θηριωδία των μοναρχοφασιστών δολοφόνων, που με την καθοδήγηση των Αμερικανών γκάνγκστερς που βρίσκονται στην Ελλάδα ξεπέρασαν και τους χιτλερικούς εγκληματίες». Τις επόμενες ημέρες, το «Δελτίο Ειδήσεων» σημειώνει: «Τέτοια εγκλήματα σαν το Μακρονήσι δεν τα έκαναν ούτε οι Γερμανοί». Κι ακόμη ότι: «Οι Αμερικανοί κατακτητές, εμπνευστές του εγκλήματος στο Μακρονήσι».
Η σύγκριση της σφαγής στο Μακρονήσι με τα εγκλήματα των χιτλερικών δεν ήταν τυχαία. Ηταν μια πραγματικότητα, που δεν μπορούσε κανείς να την αγνοήσει. Η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση (ΠΔΚ), στη Διακήρυξή της με ημερομηνία 10/3/1948, σημείωνε χαρακτηριστικά: «Οι Γερμανοί αντικαταστάθηκαν απ' τους Αμερικανοάγγλους ιμπεριαλιστές. Το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου και τα άντρα της οδού Μέρλιν απ' το Μακρονήσι και τη Γιούρα» .]
(...από παλιότερο κείμενο του Γ.Πετρόπουλου το 2002 ) :
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=1164838
«Το απόγευμα της 29ης Φεβρουαρίου 1948, οι διαπιστευμένοι συντάκτες στο υπουργείο Στρατιωτικών πληροφορούνταν ότι στο στρατόπεδο της Μακρονήσου είχαν ξεσπάσει αιματηρά επεισόδια με πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Την επόμενη, Δευτέρα 1η Μαρτίου του 1948, στα γραφεία των εφημερίδων έφτασε μία ανακοίνωση του υπουργείου Στρατιωτικών, που με εντελώς κυνικό τρόπο επιβεβαίωνε το γεγονός, που έμελλε να μείνει στην ιστορία ως η φρικιαστικότερη και τραγικότερη, ίσως, σελίδα του εμφυλίου πολέμου.»
..και με αφορμή την μνήμη της τραγικής αυτής μέρας αυτό :
Kειμενο του Πριν 28/9/2014
http://prin.gr/?p=3787
-----------------------------------------------------------------------------------
Σε ποια χώρα οι παραβάτες του ΚΟΚ πληρώνουν ανάλογα με το εισόδημά τους;
Πρόστιμα 54.000 ευρώ καλείται να πληρώσει για υπερβολική ταχύτητα ένας οδηγός στη Φινλανδία. Γιατί, όμως, είναι τόσο υψηλό; Διότι στη σκανδιναβική χώρα συνηθίζεται οι ποινές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να υπολογίζονται με βάση το εισόδημα, οπότε οι πιο πλούσιοι πληρώνουν περισσότερα! Ο παραβάτης λοιπόν ήταν ένας γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος συνελήφθη να τρέχει με 103 χιλιόμετρα, ενώ το όριο ήταν 80 και με βάση το εισόδημά του που ξεπέρασε τα 6,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, κλήθηκε να πληρώσει 54.000 ευρώ. Ωστόσο, το πρόστιμο αυτό δεν είναι ρεκόρ. Το 2002, υψηλόβαθμο στέλεχος της Nokia, το οποίο κέρδιζε 14 εκατ. ευρώ ετησίως, κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 116.000 ευρώ, επειδή έτρεχε υπερβολικά με τη μηχανή του.
Σχολιο.- Αυτά φωνάζω από προχθές και λέω ότι ο ΚΟΚ πρέπει να προσαρμοστεί στην οικονομική δυνατότητα του καθενός: Να βεβαιώνεται μια παράβαση, αλλά για να σου επιβληθεί το πρόστιμο να πρέπει να προσκομίσεις τα φορολογικά κ περιουσιακά σου στοιχεία, ώστε να έχει ανάλογο αποτρεπτικό αποτέλεσμα ο νόμος σε όλους. Σε χώρες που καταπολέμησαν το φαινόμενο έτσι γίνεται.
Σχολιο.- Το 2012, ο Πολ Πιφ, ερευνητής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, δημοσίευσε έρευνα που συνδέει την οδηγική συμπεριφορά με την οικονομική δυνατότητα των οδηγών. Ο Πιφ τοποθέτησε ερευνητές σε διαβάσεις πεζών αλλά και διασταυρώσεις αυτοκινήτων για να μετρήσουν πόσες φορές οι οδηγοί δίνουν προτεραιότητα σε πεζούς και άλλους οδηγούς. Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε σύνολο 274 περιστατικών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι κάτοχοι ακριβών αυτοκινήτων έδιναν σπανιότερα προτεραιότητα, ακόμη και όταν ήταν υποχρεωμένοι από τον Κ.Ο.Κ να το κάνουν.
Τα οχήματα χωρίστηκαν σε πέντε κατηγορίες ανάλογα με την τιμή αγοράς τους, από το 1 για τα φθηνότερα μέχρι το 5 για τα πιο πολυτελή. Σύμφωνα με τον Πολ Πιφ κανένας από τους οδηγούς της κατηγορίας 1 δεν συμπεριφέρθηκε επιθετικά παραβιάζοντας την προτεραιότητα. Αντίθετα η συγκεκριμένη συμπεριφορά καταγράφηκε με τρομακτική διαφορά στα πολύ ακριβά οχήματα. «Οι κάτοχοι BMW ήταν οι χειρότεροι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ερευνητής του Μπέρκλει ενώ συμπλήρωσε ότι ειδικά στο Σαν Φρανσίσκο παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός παραβάσεων από κατόχους Toyota Prius – το οποίο θεωρείται σύμβολο κοινωνικού κύρους για την πιο φιλελεύθερη πόλη των ΗΠΑ.
Μια εύκολη ερμηνεία (με την οποία δεν διαφωνούμε υποχρεωτικά) μπορεί να αποδώσει τα ταξικά χαρακτηριστικά της οδήγησης στην αλαζονεία που πολύ συχνά συνοδεύει τα υψηλά εισοδήματα. Από μόνη της όμως αυτή η ερμηνεία, χωρίς ορισμένες απαραίτητες διευκρινίσεις, μπορεί να οδηγήσει σε υπεραπλουστεύσεις. Αξίζει λοιπόν να εξετάσουμε σε μεγαλύτερο βάθος ορισμένες πτυχές του φαινομένου, που αφορούν ειδικότερα την ελληνική πραγματικότητα. Τι σημαίνει λόγου χάρη αν δυο οδηγοί διαφορετικών οχημάτων καλούνται να πληρώσουν το ίδιο χρηματικό πρόστιμο για μια παράβαση; Σε αντίθεση με τους λεγόμενους «πόντους» του point system, που έχουν τις ίδιες επιπτώσεις σε όλους τους οδηγούς, το χρηματικό πρόστιμο αντιστοιχεί σε διαφορετικό τμήμα του εισοδήματος κάθε ανθρώπου. Ένα πρόστιμο 100 ευρώ μπορεί να αποτελεί το 1/4 του εισοδήματος για κάποιον που παίρνει τον βασικό μισθό στην Ελλάδα. Για έναν πλούσιο είναι ένα ασήμαντο δεκαδικό ψηφίο στο λογαριασμό του.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις υλικές ζημιές από μικρο-ατυχήματα. Μια ζημιά στο αυτοκίνητο ενός εργαζόμενου, ο οποίος δεν έχει άλλο τρόπο μετακίνησης από και προς την δουλειά του, μπορεί να ισοδυναμεί με πέρασμα στην ανεργία. Για έναν πλούσιο η ακινητοποίηση ενός οχήματος (ακόμη και αν έχει πολύ υψηλότερο κόστος επισκευής) σημαίνει… ότι θα πάει στη δουλειά με το δεύτερο αυτοκίνητό του. Διαφορετικά αντιμετωπίζει όμως ένας πλούσιος και το κόστος της νομικής εκπροσώπησής του σε περίπτωση ατυχήματος ενώ μπορεί να ελπίζει σε καλύτερη εκπροσώπηση σε περίπτωση δυστυχήματος με δική του υπαιτιότητα. Για να το πούμε πιο απλά όποιος πιστεύει ότι αν πάτησες έναν πεζό είναι το ίδιο να έχεις τον Λυκουρέζο ή τον Κούγια να σε υπερασπίζεται με το να έχεις το δικηγόρο της γειτονιάς σου… να κάνει ένα βήμα μπροστά.
Οι νόμοι και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης δεν είναι ένα ανεξάρτητο σώμα κανόνων με θεϊκή προέλευση αλλά μια αποτύπωση των ισορροπιών ισχύος σε μια κοινωνία. Η γενική αίσθηση, λοιπόν, ότι οι πλούσιοι συνήθως την γλιτώνουν στηρίζεται στην ίδια τη δομή του συστήματος. Και αυτό το ξέρουν και οι πλούσιοι και οι φτωχοί – όσο και αν το αρνούνται οι αυλοκόλακες, δημοσιολόγοι και δημοσιογράφοι που υπηρετούν τους πρώτους. Όταν όμως το κόστος της παραβατικότητας είναι αναλογικά διαφορετικό για πλούσιους και φτωχούς δεν είναι απόλυτα φυσιολογικό ότι αυτό θα επηρεάσει την οδηγική τους συμπεριφορά και κάθε συμπεριφορά τους; Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε την μακρόχρονη ελληνική παράδοση να σβήνουν οι κλήσεις (είτε γιατί κάποιοι έχουν τα χρήματα ή τις γνωριμίες να το κάνουν) αλλά και τις κατά πολύ υψηλότερες ταχύτητες που πιάνουν τα οχήματά τους, καταλαβαίνουμε ότι δημιουργείται ένας θανάσιμος συνδυασμός αλαζονείας και δυνατότητας πρόκλησης μεγαλύτερης καταστροφής.
Σημαίνουν μήπως όλα αυτά ότι οι υπόλοιποι οδηγοί είναι καλοί και ευγενικοί επειδή είναι πιο φτωχοί; Σε καμία περίπτωση. Οι Έλληνες οδηγοί δεν έχουν την σωστή οδηγητική παιδεία και συχνά οδηγούν σε λιγότερο από ιδανικούς (έως τρομακτικά επικίνδυνους) δρόμους. Διαβάζοντας όμως αντίστροφα την προηγούμενη συλλογιστική κατανοούμε ότι οι φτωχοί έχουν περισσότερους λόγους να είναι προσεκτικοί και πολύ μικρότερη δυνατότητα πρόκλησης μεγάλης καταστροφής. Υπό αυτή την έννοια η αυτόματη αντίδραση της πλειονότητας του πληθυσμού να αναζητά ταξικά αίτια σε ένα τρομακτικό δυστύχημα (αν και ομολογουμένως έγινε πρόωρα, χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία) όχι μόνο δεν είναι παράλογη αλλά είναι και απόλυτα υγιής για μια κοινωνία.
------------------------------------------------------------------------------------
ΤΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ
Δεν τον γνωρίζεις τον άλλον, δεν ξέρεις τις απόψεις του. Ή τον γνωρίζεις ελάχιστα, όπως ελάχιστα και στο περίπου ξέρεις και τι υποστηρίζει. Κάνει, λοιπόν, μια δημοσίευση στην οποία καταγγέλλει τη συνέχιση της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο. Θα 'ναι εντελώς απίθανο να μη σχολιάσει κάποιος, χαρακτηρίζοντάς τον "εθνικιστή". Μετά από ώρες, σ' ένα άλλο δημοσίευμα αναφέρεται στον ξεριζωμό των Σλαβομακεδόνων της δυτικής Μακεδονίας κατά τον Εμφύλιο. Θα βρεθεί οπωσδήποτε κάποιος να πει πως αυτά είναι εθνοπροδοτικά.
Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος σχολιαστής είναι σε θέση να καταλάβουν πως κάποιος που είναι πατριώτης μπορεί να είναι και διεθνιστής. Πως μπορεί να πολεμάει την αστική τάξη της χώρας του, χωρίς να αναμασά την προπαγάνδα της αστικής τάξης της άλλης χώρας. Και να αγαπάει τον λαϊκό κόσμο ενός άλλου έθνους, πολεμώντας συνάμα κατά του εθνικισμού αυτού του έθνους. Δεν χωράει στα κουτάκια!
ΥΓ. Το παράδειγμα μπορεί ν' αλλάξει. Να γράφει κάποιος πως όποιος παίρνει με δική του ευθύνη τη ζωή άλλων ανθρώπων είναι φονιάς. Αλλά επειδή ο φονιάς είναι πλουσιόπαιδο κι αυτός που δημοσιοποιεί είναι αριστερός, το σχόλιο δεν θα λείψει: "Βρήκες ευκαιρία να μιλήσεις για ταξικά. Ξέρεις πόσα φτωχόπαιδα σκοτώνουν κόσμο;" Τι κι αν άλλο έγραψε ο άνθρωπος! Δεν ξέρει ο σχολιαστής τι ακριβώς σκεφτόταν όταν το έγραφε; Αφού είναι αριστερός και μιλάει για τάξεις, αυτό ήθελε να πει!
------------------------------------------------------------------------------------
Λες και γράφτηκε σήμερα:
Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί, Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές, Οι άνεργοι πεινούσαν. Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται. Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό.
Bertolt Brecht "Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου"/ "A German War Primer"/ "Deutsche Kriegsfibe"| 1937.
-------------------------------------------------------------------------------------
Κάτω τα χερια απο τις καταλήψεις και τους δημόσιους χώρους
Από σήμερα το πρωί δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες συγκεντρώθηκαν στη Στρούγκα και για πάνω από δύο ώρες καθάρισαν το χώρο και αποκατέστησαν τις ζημιές από την επιδρομή του Σαββάτου που πραγματοποίησαν δεκάδες οπαδοί της ΑΕΚ. Κατά την αποχώρηση έγινε επίθεση από τραμπούκους οπάδους της ΑΕΚ που παραμόνευαν σε παρακείμενο μαγαζί και κράτησαν σε ομηρία δύο συντρόφισσες.
Τα μέλη του οπαδικού συρφετού παρέμειναν ώρα έξω απο τον κατηλημένο - αυτοδιαχειρηζόμενο χώρο της Στρούγκας. Το γεγονός ότι οι ενέργειές τους καλύπτονται απόλυτα από τις ιστοσελίδες του «συστήματος Μελισσανίδη» αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για τίποτα «αδέσποτους αγανακτισμένους», αλλά για ανθρώπους που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αυτό αποδεικνύει και η αναδίπλωσή τους στο θέμα των δύο αγωνιστριών που κρατούσαν ως ομήρους.
2η ανοιχτή συνέλευση για τις επιθέσεις στη Στρούγκα Πέμπτη 2 Μάρτη 7μμ Πολυτεχνείο (Γκίνη)
Από σήμερα το πρωί δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες συγκεντρώθηκαν στη Στρούγκα και για πάνω από δύο ώρες καθάρισαν το χώρο και αποκατέστησαν τις ζημιές από την επιδρομή του Σαββάτου που πραγματοποίησαν δεκάδες οπαδοί της ΑΕΚ. Κατά την αποχώρηση έγινε επίθεση από τραμπούκους οπάδους της ΑΕΚ που παραμόνευαν σε παρακείμενο μαγαζί και κράτησαν σε ομηρία δύο συντρόφισσες.
Τα μέλη του οπαδικού συρφετού παρέμειναν ώρα έξω απο τον κατηλημένο - αυτοδιαχειρηζόμενο χώρο της Στρούγκας. Το γεγονός ότι οι ενέργειές τους καλύπτονται απόλυτα από τις ιστοσελίδες του «συστήματος Μελισσανίδη» αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για τίποτα «αδέσποτους αγανακτισμένους», αλλά για ανθρώπους που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αυτό αποδεικνύει και η αναδίπλωσή τους στο θέμα των δύο αγωνιστριών που κρατούσαν ως ομήρους. Μετά τις καταγγελίες, τα οπαδικά «Μέσα» έφτιαξαν τη γραμμή, για να αποφύγουν τα χειρότερα.
Από τη συλλογικότητα της «Στρούγκας» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Εδώ και λίγες ώρες ο οπαδικός στρατός του Μελισσανίδη έχει καταλάβει τον εξωτερικό χώρο της Στρούγκας και από εκείνη τη στιγμή οι υπαλληλικές ιστοσελίδες διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους πως οι οπαδοί της ΑΕΚ θα παραμείνουν εκεί επ’ αόριστον, ουσιαστικά, ως στρατός κατοχής, απαγορεύοντας την πρόσβαση στους “αλλόθρησκους”. Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι και κατά την αποχώρησή μας από το χώρο, ξεκίνησε η επίθεση σε συντρόφους και συντρόφισσες που παρέμεναν στο χώρο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής του. Στη συνέχεια βανδάλισαν για ακόμα μια φορά την πρόσοψη της Στρούγκας.Οι δύο συντρόφισσες που βρίσκονταν ακόμα στο χώρο κατά την επίθεση του οπαδικού στρατού δεν βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο και μετά τις καταγγελίες μας το θέμα θεωρείται λήξαν».
ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
2η ανοιχτή συνέλευση για τις επιθέσεις στη Στρούγκα Πέμπτη 2 Μάρτη 7μμ Πολυτεχνείο (Γκίνη)
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
---------------------------------------------------------------------------------
Ο Άγνωστος Τάφος του Σοφοκλή στην Βαρυμπόμπη
Βαρυμπόμπη. Περιοχή «Μεγάλη Βρύση» ή «Παναγίτσα». Ανατολικά του δρόμου που οδηγεί στη Δεκέλεια βρίσκεται ο τύμβος του Σοφοκλή. Ενός εκ των τριών τραγικών ποιητών που όρισαν και καθόρισαν την έννοια του δράματος. Ο Σοφοκλής, ο Αισχύλος και ο Ευριπίδης χάραξαν τις γραμμές πάνω στις οποίες αρχιτεκτονήθηκε η μεταφορά των ανθρωπίνων παθών και των θείων παρεμβάσεων στη μαγική τέχνη του θεάτρου – και συνακόλουθα στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της υδρογείου αυτός ο τύμβος θα ήταν τόπος απόδοσης τιμής και προσκυνήματος σ’ έναν από τους τρεις πατέρες της ψυχαγωγίας – με την κυριολεκτική και αρχαιοελληνική έννοια του όρου. Ομως, το ελληνικό κράτος, με την παραδοσιακή αδιαφορία που διέπει τη χωλή του ιστορία, βεβηλώνει τη μνήμη του γιου του Σοφίλου. Για να φτάσει κάποιος στον τύμβο του Σοφοκλή πρέπει εκ των προτέρων να γνωρίζει επακριβώς πού βρίσκεται. Δεν υπάρχει σήμανση ή πινακίδα που θα μπορούσε να καθοδηγήσει τον επισκέπτη στο σημείο όπου βρίσκεται ο τύμβος. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας, δεν υπάρχουν και διαβάτες για να ρωτήσεις. Λίγες οι οικίες στην κατάφυτη περιοχή, που από τύχη γλίτωσε μέχρι τώρα τις θερινές τελετουργικές πυρές της ελληνικής φύσης. Μόνον αν προσεγγίσεις σε απόσταση αναπνοής τον χώρο και φανείς τυχερός θα αντικρίσεις μια τσαλακωμένη ταμπέλα με ξεθωριασμένα γράμματα που γράφει «Οδός Τύμβου Σοφοκλή».
Εγκατάλειψη
Βαδίζοντας την οδό Τύμβου Σοφοκλή ανακαλύπτεις έναν χώρο περιφραγμένο με κοτετσόσυρμα. Η φύλαξη, ανύπαρκτη. Η πύλη που οδηγεί σ’ ένα από τα άγνωστα ιερά της ανθρωπότητας, κλειδωμένη μ’ ένα οικτρό λουκέτο που χρωματίστηκε φαιό από τη σκουριά. Το χρώμα της κοινωνίας μας. Η υπερπήδηση των κρατικών εμποδίων, δηλαδή του φράκτη, πανεύκολη. Οποιοσδήποτε μπορεί να εισχωρήσει στον τύμβο για να κάνει οτιδήποτε. Κι ήταν τόσο όμορφες οι διαβεβαιώσεις του υπουργείου Πολιτισμού προς τον Τύπο – δύο ημέρες έπειτα από την 14η Νοεμβρίου 2006, όταν αποφάσισε να κηρύξει αρχαιολογικό χώρο τον τύμβο του Σοφοκλέους. Στόχος του ΥΠΠΟ λέγεται ότι ήταν να «αναδείξει την περιοχή με σκοπό να κάνει επισκέψιμο το μνημείο από σχολεία στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων» (Καθημερινή 16/11/2006). Τρία χρόνια πέρασαν, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ «παρέλασαν» από τα ταμεία του υπουργείου Πολιτισμού με αποδέκτες καλλιτέχνες, θιασάρχες και επικεφαλής Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αλλά για τον τύμβο του Σοφοκλή δεν περίσσεψε ούτε ένα ευρώ.
Ανασκάφτηκε το ’58
Για την ακρίβεια, τα ελάχιστα που περίσσεψαν κάλυψαν το κόστος για το κοτετσόσυρμα της περίφραξης και για μία πινακίδα με το χρονικό της ανακάλυψης του τύμβου. Αν κι αυτή είναι φθαρμένη από τον χρόνο και ελαφρώς σκουριασμένη, το κείμενό της παραμένει ευανάγνωστο: «Ανασκάφτηκε το 1958 από τις τότε πριγκίπισσες της Ελλάδας Σοφία και Ειρήνη και την αρχαιολόγο δασκάλα τους Θεοφανώ Αρβανιτοπούλου. Πρόκειται για έναν μεγάλο οικογενειακό ταφικό περίβολο, κλασικών χρόνων, που περικλείεται από τεχνητό τύμβο. Ο τύμβος είχε αρχικά 13 μ. ύψος. Περιείχε τέσσερις μαρμάρινες σαρκοφάγους με αετωματικό κάλυμμα, τρεις στο κέντρο του και μία μακρύτερα προς τα νότια». Η εικόνα που επικρατεί μέσα στον περιφραγμένο χώρο είναι αντιστρόφως ανάλογη της σημασίας του. Οι φωτογραφίες αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της κατάστασης.
Ιστορία στη λάσπη
Σήμερα είναι ορατές μόνο δύο σαρκοφάγοι – εκ των τεσσάρων που ανακαλύφθηκαν. Ανοιχτές και γεμάτες λασπόνερα. Πλάκες σπασμένες τριγύρω. Στα χείλη του τύμβου αφημένο ένα πήλινο δοχείο που περιείχε σπόρους – σπονδή από άγνωστο Ελληνα προσκυνητή. Η εγκατάλειψη κραυγαλέα. Οι βροχές αποσαθρώνουν τον τύμβο. Πού βρίσκονται, άραγε, οι άλλες δύο σαρκοφάγοι; Πού βρίσκεται το ροζιασμένο ξύλινο ραβδί που ανακαλύφθηκε στην ανασκαφή και το οποίο, σύμφωνα με την πινακίδα του ΥΠΠΟ, εικάζεται ότι ανήκε στον Σοφοκλή; Πού βρίσκονται τα υπόλοιπα κτερίσματα; Τι απέγιναν οι κρατικές υποσχέσεις περί «αξιοποίησης»; Τραγική η κατάληξη του τραγικού ποιητή στο κωμικό κράτος μας.
Όλα τα παραπάνω το 27/11/2009. Ας δούμε τι έχουμε ως τους πρώτους μήνες του 2015: Αυτοψία του Γιώργου Λεκάκη στον τάφο του Σοφοκλέους που βρίσκεται 200 μέτρα από τήν πλατεία της Βαρυμπόμπης, παρουσιάζουν ο Κρατερός Κατσούλης και η Κατερίνα Καραβάτου στην εκπομπή τους «Στα Καλά Καθούμενα» που μεταδόθηκε από το κανάλι Ε στις 18-4-2015
https://www.youtube.com/watch?v=OrOkJdxC5_w
----------------------------------------------------------------------------------
Φιάσκο ο υπολογισμός των συντάξεων με δείκτη από την ΕΛΣΤΑΤ
Να μην εκδώσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή το δείκτη μεταβολής των μισθών, με βάση τον οποίο θα υπολογιστούν οι νέες συντάξεις, εισηγούνται στο Υπ. Εργασίας ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Και αυτό γιατί η ΕΛΣΤΑΤ δεν φαίνεται να μην μπορεί να προβεί τεχνικά σε μία τέτοια ενέργεια, δηλαδή στην έκδοση του σχετικού δείκτη.
Αυτό σημαίνει πως οι νέες συντάξεις θα πρέπει να υπολογιστούν με τους δείκτες αναπροσαρμογής με βάση το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ), όπως συνέβαινε μέχρι τις 12/5/2016, πριν δηλαδή τεθεί σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλος. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, πρόκειται για άλλη μία στρατηγική αποτυχία του νόμου Κατρούγκαλου, μιας και καθίσταται αδύνατος ο υπολογισμός των νέων συντάξεων, αλλά και ο επανυπολογισμός των ήδη καταβαλλομένων. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούν να εκκαθαριστούν κοντά στις 60.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, όπως έχει δεσμευθεί το Υπ. Εργασίας.
Παράλληλα, μπλοκάρει και ο επανυπολογισμός 2 εκατ. κύριων συντάξεων, προκειμένου να διαμορφωθεί η "προσωπική διαφορά" με βάση την οποία σχεδιάζονται οι περικοπές στις συντάξεις μετά το 2019. Η αδυναμία της κυβέρνησης να υπολογίσει τις νέες συντάξεις, έρχεται την ίδια στιγμή που ο στόχος για την είσπραξη κοντά στα 200 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα από τις νέες εισφορές κύριας ασφάλισης και ΕΟΠΥΥ κατέρρευσε παταγωδώς. Για αυτό, η διοίκηση του ΕΦΚΑ αποφάσισε να δώσει νέα διορία για την καταβολή της πρώτης μηνιαίας δόσης του χαρατσιού μέχρι τις 17 /3.
Με άλλα λόγια ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου, στο σκέλος του που αφορά την κύρια ασφάλιση, στον οποίο προβλεπόταν για φέτος οι μεγάλες αλλαγές (σ.σ. νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων συντάξεων, νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών των επαγγελματιών, αμφότεροι με βάση το εισόδημα) καθίσταται πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστεί.
ΕΠΑΜ
----------------------------------------------------------------------------------
71 πλειστηριασμοί από Τράπεζες -με πρωτοπόρο τη Eurobank-αυτή την εβδομάδα στην Αττική ! Αύριο Τετάρτη 1/3 να είμαστε ΟΛΟΙ στα ειρηνοδικεία στις 3 μ.μ. για να ματαιώσουμε την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας ! Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή 3/3 συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που προγραμματίζουν συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών στο Υπ. Δικαιοσύνης.
Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Παρασκευή 3 Μάρτη, ώρα 17.00 προσυγκέντρωση Λεωφ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας και διαμαρτυρία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (Λεωφ. Μεσογείων 96, έναντι πάρκου χωροφυλακής
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Με το νομοσχέδιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης περιορίζονται έως εξαφανίζονται οι εγγυήσεις δημοσιότητας κατά την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών. Ο οφειλέτης θα χάνει την περιουσία του με ένα κλικ χωρίς να έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει άμεσα με την παρουσία του πώς έγινε η διαδικασία, αν τελικά βρέθηκε υπερθεματιστής κ.λπ. Απ’ ό,τι μάλιστα διέρρευσε στις εφημερίδες θα προβλέπεται και η καταβολή παραβόλου για τη συμμετοχή στη διαδικασία. Στόχος του νομοσχεδίου είναι ένας: να ξεμπερδεύει με το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς που έχει απλωθεί σε κάθε Ειρηνοδικείο και έχει οδηγήσει στο άμεσο αποτέλεσμα, να μην πραγματοποιηθεί κανένας πλειστηριασμός λαϊκής περιουσίας. Ταυτόχρονα εξαπολύεται μια επίθεση κατασυκοφάντησης του κινήματος από τα διάφορα κυβερνητικά και καθεστωτικά παπαγαλάκια, από τα κάθε λογής κοράκια που περιμένουν να κερδοσκοπήσουν πάνω στην αγωνία και την απόγνωση των οφειλετών.
Δεν θα τους περάσει. Το κίνημα θα δυναμώσει, θα απλωθεί παντού και θα το βρούν μπροστά τους σε κάθε στάδιο αλλαγής της νομοθεσίας, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας ξεπουλήματος της λαϊκής περιουσίας, από το Υπουργείο, τη Βουλή, τις τράπεζες, τα δικαστήρια, τα συμβολαιογραφεία, μέχρι το κάθε σπίτι που θα βγαίνει σε πλειστηριασμό. Το κίνημα μας είναι η απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει η κινητοποίηση, η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση ενάντια στις προσπάθειες κατακερματισμού, εξατομίκευσης, παθητικοποίησης που επιχειρούν να επιβάλλουν στα λαϊκά στρώματα της χώρας μας.
Δεν θα παγιωθεί το αίσθημα της απόγνωσης και της ντροπής. Για την χιονοστιβάδα των κόκκινων δανείων δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και μικροεπιχειρηματίες που έλαβαν επιχειρηματικά δάνεια. Ευθύνεται από τη μια η τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών με τις πωλήσεις επισφαλών προϊόντων, τα κρυφά έξοδα, οι τεράστιες ψαλίδες μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και επιτοκίων χορηγήσεων και από την άλλη η πολιτική των μνημονίων που στραγγάλισε με την ύφεση κάθε δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων. Το δημόσιο χρέος, που διογκώθηκε για να σωθούν οι τράπεζες με τις συνεχείς σκανδαλώδεις ανακεφαλαιοποιήσεις, φορτώθηκε στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων. Είναι γνωστό ότι το ποσοστό των κόκκινων δανείων το 2008 ανερχόταν μόλις στο 5% του συνόλου τους (11,9 δις ευρώ), ενώ σήμερα ανέρχονται σε 108 δις ευρώ (με άλλα 110 δις να οφείλονται σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία).
Ολοι στο δρόμο, όλοι στον αγώνα. Το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε είναι το χρέος της ανατροπής.
Συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών
--------------------------------------------------------------------------------
Ισπανια. Κάντε μωρά γιατί... χανόμαστε
1/3/2017 10.00
Αύξηση γεννήσεων επιδιώκει η κυβέρνηση της Ισπανίας. Το μήνυμα αναλαμβάνει να στείλει η γερουσιαστής της Γαλικίας και ειδήμων σε δημογραφικά θέματα, Εντελμίρα Μπαρέιρα Ντιθ, η οποία ανέλαβε το νέο χαρτοφυλάκιο που δημιούργησε η κυβέρνηση, με στόχο την κατάρτιση της εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των δημογραφικών ανισορροπιών. Στην Ισπανία οι γυναίκες έχουν κατά μέσο όρο 1,3 παιδιά, κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (1,58), ενώ για πρώτη φορά πέρυσι ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε τον αριθμό των γεννήσεων.
----------------------------------------------------------------------------------
Εφετείο: Το νορβηγικό κράτος δεν παραβίασε τα δικαιώματα του μακελάρη Μπρέιβικ
1/3/2017 13.00
Εφετείο στη Νορβηγία αποφάνθηκε πως το νορβηγικό κράτος δεν παραβίασε τα δικαιώματα του κατά συρροή ακροδεξιου ναζιστη δολοφόνου Άντερς Μπρέιβικ και δεν τον μεταχειρίσθηκε 'απάνθρωπα' στη φυλακή, παρά τις κατηγορίες του τελευταίου ότι υπέστη κακομεταχείριση αφότου φυλακίσθηκε για τον φόνο 77 ανθρώπων στο καμπινγκ της νεολαιας του Εργατικου κομματος Νορβηγιας το 2011. Το εφετείο του Μποργκάρτινγκ ανέτρεψε την ετυμηγορία που είχε εκδώσει το 2016 ένα κατώτερο δικαστήριο του Όσλο, σύμφωνα με την οποία η κράτηση του Μπρέιβικ σε συνθήκες σχεδόν απομόνωσης σ' ένα κελί τριών δωματίων ισοδυναμεί με 'απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση' βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα'.
------------------------------------------------------------------------------------
...Αλήθεια. Με το χέρι στην καρδιά. Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το ΕΠΑΜ, ένα είναι αδιαμφισβήτητο. Υπάρχει άλλη δύναμη που να γεννήθηκε μέσα από τη σημερινή κρίση και να ενώνει δεξιούς και αριστερούς στο βασικό πατριωτικό καθήκον; Υπάρχει άλλη δύναμη που να απευθύνεται και να οργανώνεται μέσα στον ίδιο το λαό, χωρίς να μοιράζεται τις εμφυλιοπολεμικές παθογένειες της παραδοσιακής δεξιάς και της αριστεράς; Υπάρχει άλλη δύναμη με τόσο καθαρό πατριωτικό και δημοκρατικό λόγο; Μόνο το ΕΠΑΜ...
Dimitris Kazakis
Γιατί το ΕΠΑΜ είναι η μόνη λύση.
Ευτυχώς που η κυβέρνηση κατέληξε σ' έναν ακόμη "έντιμο συμβιβασμό". Τερμα πια η διαρκής λιτότητα. Μόνο το αφορολόγητο θα μειωθεί δραστικά και θα διευρυνθεί η φορολογική βάση καταργώντας τις όποιες εξαιρέσεις έχουν απομείνει. Οι συντάξεις θα μειωθούν εκ νέου, θέτοντας πλαφόν ανώτατης σύνταξης ώστε να μειωθεί η μέση κι όλο περισσότερο να προσεγγίσει τα 380 ευρώ.
Από τη μεριά της η αντιπολίτευση διαμαρτηρεται εντόνως.
Ευτυχώς που έχουμε αντιπολίτευση τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το Λεβέντη και Σία. Για φανταστείτε να μην τους είχαμε. Πόσο φτωχό θα ήταν το κοινοβούλιό μας; Μπορεί να μην έχουν να προτείνουν απολύτως τίποτε διαφορετικό. Μπορεί να τα έχουν ψηφίσει όλα από την εποχή του 3ου μνημονίου τον Αύγουστο του 2015, αλλά είναι απολύτως σίγουρο ότι αυτοί θα τα έκαναν διαφορετικά.
Ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να νομίζει ο Έλληνας ιθαγενής προκειμένου να εναλλάσσονται στην εξουσία οι δήμιοί του και οι δανειστές να κερδίζουν χρόνο ώστε να ολοκληρώσουν τη γενοκτονία του ελληνικού έθνους. Τάπαμε. Αυτό που θέλουν είναι το οικόπεδο. Και για να το πάρουν πρέπει να εξοντωθεί ο γηγενής πληθυσμός και να καταλυθεί ολοκληρωτικά το ελληνικό κράτος ως πολιτειακή έκφραση του ελληνικού λαού. Ακόμη και με τον τρόπο που υπήρχε στην μεταπολίτευση.
Και μέχρι οι δανειστές να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους, οι ιθαγενείς οφείλουν να παίζουν τις κουμπάρες με τα δοτά κόμματα της Βουλής, να διαχωρίζονται σε βαμμένους δεξιούς και αριστερούς και να ψέλνουν το απολυτίκιο του ηλίθιου: όλοι ίδιοι είναι, ας κοιτάξουμε την πάρτη μας!
Κι όσο η τηλεόραση δεν μας εμφανίζει έναν πολύπόθητο σωτήρα, για να τον πάρουμε ξωπίσω σαν πρόβατα, δικαίως καθόμαστε στα αυγά μας και κακαρίζουμε εναγωνίως κάθε φορά που έρχεται το μοιραίο. Έτσι είναι. Εμείς θα καθόμαστε στα αυγά μας και κάποιοι άλλοι θα κόψουν το λαιμό τους να μας σώσουν. Εμείς δεν χρειάζεται ούτε καν να κουράσουμε το μυαλό μας. Έτσι λειψό που είναι, δεν μας επιτρέπει να σκεφτούμαι κάτι εξαιρετικά απλό. Αν δεν δώσουμε εμείς τη δύναμη σ' αυτούς που οφείλουν να τραβήξουν μπροστά, τότε πώς θα μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους; Αν δεν απαιτήσουμε καθαρές λύσεις με βάση το συμφέρον μας, τότε πώς θα γλυτώσουμε; Αν δεν βάλουμε πλάτη όλοι εμείς, δεξιοί και αριστεροί σε μια δύναμη που είναι γέννημα θρέμα δικό μας για να μας λύσει το πρόβλημα, τότε τι περιμένουμε; Κι από ποιούς το περιμένουμε;
Αλήθεια. Με το χέρι στην καρδιά. Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το ΕΠΑΜ, ένα είναι αδιαμφισβήτητο. Υπάρχει άλλη δύναμη που να γεννήθηκε μέσα από τη σημερινή κρίση και να ενώνει δεξιούς και αριστερούς στο βασικό πατριωτικό καθήκον; Υπάρχει άλλη δύναμη που να απευθύνεται και να οργανώνεται μέσα στον ίδιο το λαό, χωρίς να μοιράζεται τις εμφυλιοπολεμικές παθογένειες της παραδοσιακής δεξιάς και της αριστεράς; Υπάρχει άλλη δύναμη με τόσο καθαρό πατριωτικό και δημοκρατικό λόγο; Μόνο το ΕΠΑΜ.
Η λύση στο σημερινό αδιέξοδο δεν θα δοθεί από καμιά δύναμη ή παράταξη του παρελθόντος. Αυτές, όλες, έχουν φάει τα ψωμιά τους. Μόνο μια παντελώς καινούργια δύναμη, που δεν ανακυκλώνει κομματικά ή ιδεολογικά υλικά καταρρευσης, μπορεί να δώσει τη λύση. Και η μόνη που υπάρχει είναι το ΕΠΑΜ.
---------------------------------------------------------------------------------
«Να ευχόμαστε να έχουμε έστω σύνταξη Βουλγαρίας στα 128 ευρώ» – Όσα είπε ο Δημήτρης Καζάκης στον Γιώργο Τράγκα!
Ο Οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης βρέθηκε στην εκπομπή Εν Αθήναις και συζήτησε για καίρια ζητήματα που «καίνε» την ελληνική κοινωνία με τον Γιώργο Τράγκα. Ανάμεσα στα όσα είπαν ήταν οι συντάξεις πείνας και η οικονομική κατοχή την οποία βιώνει η Ελλάδα.
Ο Γιώργος Τράγκας ανέφερε ότι όσα λέει ο κος Καζάκης είναι πικρά αλλά αληθή. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ζούμε την πλήρη έκπτωση δημοκρατικών θεσμών και την απάλειψη στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν υπάρχει υπουργείο που να μην δίνει για έγκριση στους ξένους όποιο νόμο θέλει να βγάλει.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δημήτρης Καζάκης: «Η απόφαση του Eurogroup μιλά για εργασιακά και θέλει να τελειώσουν οι συντάξεις, να ευχόμαστε να έχουμε εθνική σύνταξη σαν αυτή της Βουλγαρίας στα 128 ευρώ, καθώς χρειάζονται 17 δις για να χρηματοδοτηθούν οι συντάξεις και αναρωτιέμαι που θα τα βρει το κράτος». Η συζήτηση συνεχίστηκε με τα εξής ερωτήματα, αν στην πενταετία η χώρα μας χάνει 300.000 ανθρώπους, σε μερικά χρόνια τι θα γίνει; Πως θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία, πως θα αντιμετωπίσουμε την αύξηση πληθυσμού στην Αλβανία, αν εμείς σε 3 δεκαετίας θα έχουμε «τελειώσει»; Ενώ την ίδια στιγμή θα έχουμε εισάγει χιλιάδες δυστυχισμένες ψυχές μεταναστών; Ο κύριος Καζάκης σε αυτά τα καίρια ερωτήματα απαντά, ότι πρόκειται για εθνικό ζήτημα και για καθεστώς κατοχής σε οικονομικό επίπεδο.Πρόκειται για ανάληψη εκμετάλλευσης μιας χώρας χωρίς να τους ανήκει.
Στη συνέχεια της συζήτησης ο κύριος Καζάκης αναφέρθηκε στο «πρόστυχο παιχνίδι» που παίζεται με το χρέος, τόσο από το ΔΝΤ, όσο και από την ίδια την κυβέρνηση. Ψήφισαν ότι το χρέος είναι βιώσιμο, από τη στιγμή λοιπόν που ψηφίζει κανείς ότι το χρέος είναι βιώσιμο και το αποδέχεται, πως θα διαπραγματευτεί για τη βιωσιμότητα του; Στο αγγλικό προοίμιο του 2ου και 3ου μνημονίου λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να συγκρίνεται με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η Λαγκαρντ αυτή τη στιγμή διευκολύνει τους Ευρωπαίους, καθώς έπρεπε να βρουν αυτά τα επιπλέον χρήματα. Αναφέρθηκε σε ανακεφαλοποίηση τραπεζών 10 δις. και πως θα γίνει αυτό; Ακόμα και με κούρεμα καταθέσεων. Θα ξεκινήσουν με τους ομολογιούχους τραπεζών. Θα γίνει με το σύστημα bailin- bailout. «Ο στόχος είναι να μην μείνει τίποτα από τις καταθέσεις.»
Συμπλήρωσαν επίσης, ότι 2 χρόνια που οι τράπεζες είναι επί περιορισμό, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε σε πόλεμο. Από τον Ιούλιο του 2015 είμαστε σε capital controls. Και έθεσαν το ερώτημα, μέσα στο 2016 που είμαστε υπό περιορισμό καταθέσεων και γκισέ , που δεν δίνονται δάνεια, που χρησιμοποίησαν 72 δις οι τράπεζες μας; Ενώ σημείωσαν το αξιοσημείωτο γεγονός, ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει ξένη τράπεζα. Υπάρχουν μόνο 4 συστημικές τράπεζες, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε την υποσαχάρια Αφρική. Το δεύτερο που ζητάει το ΔΝΤ είναι η φορολογία. Το 2010 τα νοικοκυριά με 0 φόρο έφταναν τα 25% των φορολογουμένων, ενώ το 2015 έφτασε το 55% να αποδίδει 0 φόρους και αυτό γιατί δεν μπορεί, όπως δήλωσε ο κος Καζάκης. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στο περιουσιολόγιο που θέλουν οι Γερμανοί να γράφονται τα πάντα, όπως εφαρμοζόταν στην κατοχή με εντολή του Γκαίμπελς - ο Γκέρινγκ το ’36 έβγαλε το νόμο – και με βάση αυτό άρπαξαν ότι μπορούσαν.
Τέθηκε το ερώτημα ποιος χρηματοδοτεί τα ενεχυροδανειστήρια; Και η απάντηση του κου Καζάκη ήταν: «Οι τράπεζες, όλος ο χρυσός από την Ελλάδα πάει στη Γερμάνια, λιώνουν το χρυσό και τον πάνε στην Γερμανία». Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, ο κος Καζάκης αναφέρθηκε στο Ε.ΠΑ.Μ και είπε πως: «Ναι έχω πολλές ελπίδες, δεν έχω άλλες επιλογές, τα έχω δώσει όλα σε αυτή την ιστορία. Δεν μπήκα για να κάνω καριέρα προφήτη, με ενδιαφέρει να δοθεί λύση στο αδιέξοδο, έχω 4 παιδιά και την ίδια στιγμή δεν μπορώ να βλέπω να κλέβουν τη σύνταξη από τους γονείς μου. Είμαι σε αυτό μέχρι τέλους».
http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2017/03/128.html
-----------------------------------------------------------------------------------
Πώς ετοιμάζονται να αρπάξουν την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων πολιτών
28/2/2017
Του Δημήτρη Καζάκη
Ευτυχώς, η κυβέρνηση πέτυχε έναν ακόμη "έντιμο συμβιβασμό". Τέρμα η διαρκής σκληρή λιτότητα. Έτσι λέει και φυσικά κανείς δεν την πιστεύει. Ο λόγος είναι απλός. Οι δανειστές θέλουν την κυριότητα του οικοπέδου που λέγεται Ελλάδα. Και για να το πάρουν οδηγούν την οικονομία σε κατάρρευση και τους Έλληνες σε πτώχευση άνευ προηγουμένου. Πάρτε για παράδειγμα τους φόρους. Στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα (7/2/2017) εμφανίζεται ένας πάρα πολύ αποκαλυπτικός πίνακας. Αυτό που δείχνει ο πίνακας είναι πόσοι ως ποσοστό από το σύνολο των φορολογουμένων στην Ελλάδα αποδίδουν μηδενικούς φόρους. Δεν σημαίνει ότι δεν φορολογούνται. Απλά σημαίνει ότι παρά την φορολόγησή τους, το ποσοστό αυτό των φορολογουμένων δεν αποδίδει φόρους. Κυριολεκτικά αποδίδει φόρους μηδέν. Το 2010 περίπου το 27% των φορολογουμένων απέδιδε μηδενικούς φόρους. Θυμάστε τι έλεγαν τα όρνια της προπαγάνδας; Μόνο θέμα η φοροδιαφυγή κυρίως των επαγγελματιών. Τα επόμενα χρόνια, στα χρόνια της μνημονιακής κατοχής και των άγριων φοροεπιδρομών, το ποσοστό των φορολογουμένων που αποδίδει μηδενικούς φόρους εκτινάχθηκε πάνω από το 50% του συνόλου. Το 2015 έφτασε σχεδόν στο 55% του συνόλου των φορολογουμένων.
Να τι λέει η έκθεση του ΔΝΤ: "Παρά τους πολλαπλούς γύρους των θεσμικών μεταρρυθμίσεων, τα ποσοστά είσπραξης των φόρων έχουν πέσει κατακόρυφα, ενώ το χρέος του ιδιωτικού τομέα προς το κράτος έχει φτάσει το 70% του ΑΕΠ, το υψηλότερο επίπεδο στην ευρωζώνη. Το φορολογικό χρέος ήταν ήδη υψηλό πριν από την κρίση, ενδεικτικό ενός πολιτισμού ασθενούς πληρωμής και ικανότητας επιβολής. Περίπου το ήμισυ του πληθυσμού είναι σε καθυστέρηση προς το κράτος, επίσης, πολύ πάνω από το ποσοστό στις άλλες χώρες. Η οικονομική ύφεση ήταν ένας βασικός παράγοντας για τη συσσώρευση των καθυστερούμενων οφειλών. Αλλά οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές, οι κυρώσεις και τα πρόστιμα πρόσθεσαν στο χρέος." Κουβέντα για το γεγονός ότι το διαθέσιμο εισόδημα του μέσου νοικοκυριού εξανεμίστηκε τα προηγούμενα χρόνια. Το πρόβλημα για τους δανειστές είναι ο "πολιτισμός της ασθενούς πληρωμής και η ικανότητα επιβολής". Όχι η ανύπαρκτη φοροδοτική ικανότητα της μεγάλης πλειοψηφίας των φορολογουμένων.
Γι' αυτό και προτείνουν μια ακόμη πιο ισχυρή δόση της θανατηφόρας συνταγής: "Οι αρχές θα πρέπει ως εκ τούτου να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση των θεσμών και πρακτικών στον τομέα αυτό για να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να ανέχεται τη φοροδιαφυγή. Η συστηματική αμνηστία θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς ενθαρρύνουν τον ηθικό κίνδυνο." Έτσι απαιτούν την έτι περαιτέρω διεύρυνση της φορολογικής βάσης κυρίως με εξάλειψη κάθε ειδικής μεταχείρισης σε κατηγορίες φορολογουμένων. Κύριος στόχος παραμένουν οι ελευθεροεπαγγελματίες. Ενώ το αφορολόγητο οφείλει να μειωθεί. Τη μόνη διάκριση που κάνει το ΔΝΤ είναι οι μεγάλοι οφειλέτες του επιχειρηματικού τομέα, όπου έχουν συσσωρευτεί τα πιο μεγάλα ανείσπρακτα πρόστιμα. Απαιτεί να ξεκαθαρίσουν τα πινάκια των επιχειρήσεων αυτών από οφειλές προς το κράτος, έτσι ώστε να είναι "καθαρές" προκειμένου να αλλάξουν χέρια. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να δεθούν πιο ασφυκτικά στο μαγγανοπήγαδο της εφορίας, η οποία οφείλει να εκσυγχρονιστεί και να αποκτήσει ιδιωτικό μηχανισμό είσπραξης.
Δεν χρειάζεται να σκεφτούμε πολλά. Φέτος το 2017 σύμφωνα με όσα έχουν ήδη ψηφιστεί, το κράτος θα επιδιώξει να εισπράξει περίπου 31 δις ευρώ σε έμμεσους φόρους και 17 δις ευρώ σε άμεσους. Σύνολο 48 δις ευρώ. Όσα περίπου πάσχιζε να εισπράξει και τα προηγούμενα χρόνια. Από την αρχή των μνημονίων. Μόνο που φέτος θα επιχειρήσει να τα εισπράξει από το 45% του συνόλου των φορολογουμένων. Διότι ότι και να κάνουν οι μηχανισμοί είσπραξης, όσο αδίστακτοι, αυθαίρετοι και ανελέητοι κι αν αποδειχθούν, δεν μπορούν να εισπράξουν από τους μη έχοντες. Έτσι ενώ το 2010 ο μέσος φορολογούμενος που μπορούσε να αποδώσει φόρους χρεώθηκε με πάνω από 11 χιλιάδες ευρώ ετήσια σε έμμεσους και άμεσους φόρους. Φέτος το ποσοστό των φορολογουμένων που έχει απομείνει με φοροδοτική ικανότητα καλείται να καταβάλει σχεδόν 18 χιλιάδες ευρώ ετήσια. Ποιός θα μπορέσει να σηκώσει αυτό το βάρος; Το ερώτημα είναι πια ρητορικό, καθώς ακόμη κι όσοι μέχρι σήμερα είχαν γλυτώσει το χρέος προς την εφορία, το 2017 θα είναι καθοριστικό για την συντριπτική πλειοψηφία.
Αλλά μην ανησυχείτε ακόμη κι όταν ξεπεράσει το 75% το ποσοστό των φορολογουμένων που αδυνατεί να καταβάλει φόρους, οι δανειστές δεν ενοχλούνται καθόλου. Τόσο το καλύτερο για τον εκκολαπτόμενο ιδιωτικό μηχανισμό είσπραξης οφειλών του κράτους, ο οποίος θα ξεκινήσει πραγματικό σαφάρι με στόχο την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Αυτή ήταν άλλωστε ο στόχος ευθύς εξαρχής. Από το πρώτο κιόλας μνημόνιο. Ο Δημήτρης Καζάκης είναι Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
http://www.epamhellas.gr/2017/02/28/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%AC%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89/
----------------------------------------------------------------------------------
Σωματείο εργαζομένων στα Jumbo όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά κάθε απόπειρα δημιουργίας του έχει απαγορευτεί από τον ίδιο τον Βακάκη. Έχει επιστρατεύσει μεγάλο αριθμό ρουφιάνων μέσα στα καταστήματα, ώστε να αποτρέπει κάθε κίνηση των εργαζομένων να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, ενώ όσες προσπάθειες έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση απέτυχαν γιατί οι εργαζόμενοι απολύθηκαν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε πως όποιος εργαζόμενος έχει απουσιάσει ημέρα γενικής απεργίας (κηρυγμένης από τη ΓΣΕΕ) απολύεται ή δέχεται δυσμενή μετάθεση. Έτσι λοιπόν ο κ. Βακάκης κάνοντας πράξη το σλόγκαν του “στην εταιρία δεν χωράνε συναισθηματισμοί” τίμησε τη μνήμη του γιου του προτού ακόμα τον κηδέψει, με 5 απολύσεις.
----------------------------------------------------------------------------------
Τι συνέβη όταν ένας Έλληνας παραβίασε το όριο ταχύτητας κατά 9 μίλια στη Βρετανία
Ένας Χανιώτης, ο Μανώλης Ροδιτάκης, που ζει και εργάζεται στην Αγγλία έστειλε το δικό του μήνυμα για το πολύνεκρο δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους. Όπως θα διαβάσετε εστιάζει στις διαφορές οσον αφορά την οδηγική παιδεία σε Ελλάδα και Αγγλία και γιατί η Βρετανία είναι στη 2η θέση στον κόσμο όσον αφορά την ασφάλεια στην οδήγηση.
“Γίνεται πολύ συζήτηση στην Ελλάδα για την έλλειψη οδηγικής παιδείας αυτες τις ημέρες, μετά το τραγικό πολύνεκρο ατύχημα. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ την εμπειρία μου από το UK, μια θετική εμπειρία σε σχέση με την οδηγική παιδεία και πώς αυτή αποκτάται.
Πριν από λίγους μήνες πήρα την πρώτη μου κλήση για υπερβολική ταχύτητα. 59m/h σε ενα τμήμα του M4 που το όριο ειναι 50m/h (ναι καλά διαβάσατε, 50 μίλια όριο σε εθνική οδό). Μου έδωσαν δυο επιλογές: 1. Να πληρώσω πρόστιμο και να πάρω 3 πόντους στο point system ή 2. Να παρακολουθήσω για μία μέρα ενα μάθημα οδικής ασφάλειας σχετικό με την υπερβολική ταχύτητα (Speeding Awareness Course).
Η αστυνομία οργανώνει μαθήματα οδικής ασφαλείας για τους παραβάτες, αντί να τους κόβει απλά πρόστιμα! Το course κράτησε 4 ώρες, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον, έμαθα πολλά και έγινα ακόμα πιο προσεκτικός οδηγός. Η Βρετανία είναι στη 2η θέση στον κόσμο στην οδική ασφάλεια. Η οδηγική παιδεία (και η παιδεία γενικότερα) δεν ειναι αφηρημένη έννοια. Καλλιεργείται συστηματικά με συγκεκριμένες δράσεις και στοχευμένα μέτρα. Για να μην πεθαίνουν παιδιά στην άσφαλτο.”
-------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση σε συμβολαιογραφικό γραφείο πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας
Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017, 14:59
Επίθεση στο συμβολαιογραφικό γραφείο Φωτοπούλου στην οδό Σόλωνος πραγματοποίησε σήμερα η αναρχική ομάδα του «Ρουβίκωνα». Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα «Ιndymedia»: «Tο συγκεκριμένο γραφείο πρωταγωνιστεί στους πλειστηριασμούς κατοικιών και πρόσφατα οι ιδιοκτήτες του είχαν φτάσει μέχρι και σε χειροδικίες κατά οφειλετών μπροστά στις κάμερες κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών στο ειρηνοδικείο».
---------------------------------------------------------------------------------------
Kρητικοί αγρότες ετοιμάζουν «απόβαση» στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου
Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017, 14:28
Εντατικά προετοιμάζεται το συλλαλητήριο των αγροτών της Κρήτης που έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 8 Μαρτίου ενάντια στα ασφαλιστικά και στα φορολογικά μέτρα αλλά και για μια σειρά άλλων αιτημάτων τους.
Ήδη στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, στην Ένωση Ηρακλείου, στο Εργατικό Κέντρο καθώς και στους κατά τόπους αγροτικούς συλλόγους και στις συνεταιριστικές οργανώσεις υποβάλλονται οι δηλώσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο καθώς μετά από συμφωνία με τις Ναυτιλιακές εταιρίες το εισιτήριο μετ΄ επιστροφής θα είναι 20 ευρώ. Επίσης, εκπρόσωποι του παγκρήτιου συντονιστικού οργάνου περιοδεύουν σε περιοχές του νησιού ενημερώνοντας τους αγρότες και καλώντας τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
Εξάλλου την Πέμπτη, 2 Μαρτίου στις 19.30, το συντονιστικό των αγροτών του Ν. Ηρακλείου, σε συνέχεια των κινήσεων που αποφάσισε το παγκρήτιο συντονιστικό όργανο του κλάδου, διοργανώνει σύσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του Νομού.
Στη συνάντηση, που θα γίνει στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων έχουν προκληθεί Γεωτεχνικό, Εμποροβιομηχανικό και Οικονομικό Επιμελητήρια, το ΤΕΕ, η ΟΕΒΕΝΗ, ο Εμπορικός Σύλλογος και το Εργατικό Κέντρο με στόχο, σύμφωνα με τους οργανωτές, να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος και ο συντονισμός των δράσεων, ενόψει και του συλλαλητηρίου που προγραμματίζεται στην Αθήνα. Ακόμη, ο ενιαίος αγροτικός σύλλογος παραγωγών εκτός εποχής κηπευτικών, του Δήμου Ιεράπετρας οργανώνει ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" την Πέμπτη 2 Μαρτίου όπου θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Κρήτης, για το συλλαλητήριο στην Αθήνα. Τέλος, τα προεδρεία των Εργατικών Κέντρων Κρήτης σε πρόσφατη σύσκεψη τους στο Ηράκλειο αποφάσισαν να μετέχουν στο συλλαλητήριο στις 8 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 2/3 (6μμ) - Προπύλαια
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 6.00 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΕΩΣ ΕΔΩ! ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑ ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
---------------------------------------------------------------------------------
Πανελλαδική 24ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Πέμπτη
Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017, 12:45
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο, Πέμπτη τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νόμο. Την υποστήριξή του στην κινητοποίηση εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και καλεί τα μέλη του τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τις 13.00 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αντιδρά στο νέο ασφαλιστικό νόμο που έχει τεθεί σε ισχύ από 1/1/17 απαιτώντας:
- την κατάργηση όλων των ασφαλιστικών νόμων με αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, - την άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση, πλήρη κάλυψη από το κράτος των αποθεματικών των ταμείων, άμεση αποδέσμευση από το χρηματιστήριο, - την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών, – την αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών, μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης και – ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας.
Εκτός του ΠΙΣ, την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καλώντας τα μέλη της σε αγωνιστική δράση ώστε «να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και να καταλάβει το υπουργείο Υγείας ότι πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τους γιατρούς ως υποζύγια της κυβερνητικής πολιτικής», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.
---------------------------------------------------------------------------------
Πεσκόφ: Το Κρεμλίνο θα περιμένει μία δήλωση από τις ΗΠΑ
Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017, 12:23
Το Κρεμλίνο θα περιμένει υπομονετικά μια δήλωση από τις ΗΠΑ από την οποία να μπορεί να κατανοήσει τι επιφυλάσσει το μέλλον για τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις, δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. «Θα είμαστε υπομονετικοί και θα περιμένουμε μια δήλωση όσον αφορά τις συγκεκριμένες ενέργειες που θα μας επιτρέψουν να καταλάβουμε (...) τις προοπτικές που υπάρχουν για τις διμερείς σχέσεις» δήλωσε ο Πεσκόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους.
Ο Πεσκόφ έκανε το σχόλιο αυτό μετά την χθεσινοβραδινή ομιλία του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο. Μολονότι δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στη Ρωσία, σε μια πιθανή νύξη του στις προσπάθειες αναθέρμανσης των σχέσεων με τη Μόσχα, ο Τραμπ δήλωσε: «Η Αμερική προτίθεται να βρει νέους φίλους και να σφυρηλατήσει νέες συνεργασίες, εκεί που υπάρχουν κοινά συμφέροντα».
--------------------------------------------------------------------------------
Οι «Γκριζοι Λυκοι» στην υπηρεσια του «σουλτανου». Ονειρευονται νέο 1922.
Πρόκληση χωρίς όριο από τον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας. «Αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα (οι Έλληνες), καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος», είπε μεταξύ άλλων ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ξεπέρασε κάθε όριο μιλώντας χθες στη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του και αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο δήλωσε μεταξύ άλλων, «αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα (οι Έλληνες), καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος». Στην ομιλία του Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε, «πήγε να αναπνεύσει στα νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή ο πρόσφατα διορισμένος αρχηγός του στρατού ξηράς της Ελλάδας. O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απειλεί. Η Ελλάδα πολιόρκησε με εχθρικό σκοπό τα νησιά και τις βραχονησίδες που δεν κατέκτησε στους Βαλκανικούς πολέμους και που δεν της δόθηκαν στην Λωζάννη. Πρέπει χωρίς όρους να δοθεί τέλος σε αυτή την κατοχή. Πρέπει η συμπεριφορά να συνάδει με τους διεθνείς κανόνες. Αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν, καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος. Κάποιοι να εξηγήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1921 και 1922. Αν δεν μπορούν, εμείς μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να πέσουμε από τον ουρανό σαν ευλογημένη νίκη για να τους διδάξουμε πάλι την ιστορία. Λέω στην ελληνική κυβέρνηση: Οι παππούδες σας δεν νίκησαν, ας είστε έξυπνοι, ούτε εσείς θα τα καταφέρετε. Την Τουρκία δεν μπορείτε να την πάρετε ποτέ. Μην ζορίζεστε και μην ενθουσιάζεστε χωρίς λόγο. Ο ελληνικός λαός, που δεν υπολογίζει το δίκαιο του γείτονα, να σταματήσει να αποθρασύνεται».
----------------------------------------------------------------------------------------
Η Frontex κηρυσσει τον πολεμο στις MKO. Βαρειες κατηγοριες από τον επικεφαλης της ευρωπαικης υπηρεσιας. Με τη δραση τους στηριζουν τα εγκληματικα δικτυα διακινητων. Επανεξεταζονται οι διαδικασιες διασωσης.
-----------------------------------------------------------------------------------
Η Ελλάδα είναι ήδη εκτός Ε.Ε.
Για όσους κόπτονται για την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και τρομοκρατούν τους Έλληνες για το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια, δεν ισχύει το ευρωπαϊκό δίκαιο για την Ελλάδα στη σημαντικότερη έκτασή του. Στην ουσία, η... Ελλάδα είναι οιονεί εκτός ΕΕ.Και από τη στιγμή που έχουμε υπογράψει στο τρίτο μνημόνιο ότι η ελληνική Βουλή θα νομοθετεί μόνο ό,τι θέλει η τρόϊκα, η Ελλάδα δεν έχει στην ουσία ούτε εσωτερικό Σύνταγμα… Με άλλα λόγια, η Ελλάδα είναι τυπικά μόνο μέλος της ΕΕ χωρίς να υπάγεται πλέον στο ευρωπαϊκό δίκαιο και παράλληλα με καταργημένο defacto και το εσωτερικό της Σύνταγμα, δηλαδή με καταργημένο και το εσωτερικό της δίκαιο.
Ειδικότερα, σε ερώτηση δύο ξένων ευρωβουλευτών προς τον κ. Γιουνκέρ, για το αν ισχύει το ευρωπαϊκό δίκαιο για την Ελλάδα, ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος να απαντήσει, πρόεδρος της ΕΕ απάντησε ως εξής: «Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει επιβεβαιώσει πως τα μνημόνια είναι δράσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, οι οποίες βρίσκονται εκτός της έννομης τάξης της ΕΕ. Επομένως, όταν υιοθετούνται εθνικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου, η Ελλάδα δεν εφαρμόζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ως εκ τούτου ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων δεν ισχύει ως έχει για την Ελλάδα». Με άλλα λόγια, η Ελλάδα είναι τυπικά μόνο μέλος της ΕΕ χωρίς να υπάγεται πλέον στο ευρωπαϊκό δίκαιο και παράλληλα με καταργημένο defacto και το εσωτερικό της Σύνταγμα, δηλαδή με καταργημένο και το εσωτερικό της δίκαιο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η νομιμοποίηση των Ελλήνων πολιτικών αυτή τη στιγμή είναι έωλη και η μεταξύ τους θεατρική αντιπαράθεση είναι μόνο για αποκοίμιση του λαού προκειμένου να διατηρούν τις καρέκλες τους.
https://seisaxthia.wordpress.com/2017/03/01/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%AE%CE%B4%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5-%CE%B5/
------------------------------------------------------------------------------------
O Συριακός Αραβικός στρατός προχωρά στην ανατολική επαρχία του Χαλεπιου, και μπλοκάρη την πρόσβαση στα τουρκικά στρατεύματα για την Raqqa.
-----------------------------------------------------------------------------------
Τελικά φαίνεται πως ο λαός αυτός, όχι μόνο δεν είναι ‘’ραγιάς’’, αλλά, αντίθετα, κρύβει μέσα του μια ενστικτώδη σοφία, που τον βοηθά να φιλτράρει τις καταστάσεις, χτίζοντας -αργά και βασανιστικά μεν, αλλά σίγουρα- εκείνη την οργανωμένη δομή, που θα προέλθει από τη συσπείρωση των διάσπαρτων πατριωτικών δυνάμεων! Μια συσπείρωση, ένα Μέτωπο, πέρα από χρώματα και κομματικές ταμπέλες, που θα τον βοηθήσει να δείξει για άλλη μια φορά τις αστείρευτες δυνάμεις που έχει να ανοίγει δρόμους, στο πέρασμα της ιστορίας, όταν πρόκειται για την ανεξαρτησία αυτού του τόπου!
Τελευταία πλήθυναν οι κραυγές για το… ‘’λαό ραγιάδων’’, που έσκυψε το κεφάλι και δε λέει να το σηκώσει! • Είναι, πράγματι, έτσι; • Είναι ραγιάς αυτός ο λαός; • Είναι παραιτημένος και… ‘’υπάκουος’’; • Ή συμβαίνει κάτι άλλο;
Το εξοργιστικό είναι ότι στη χορωδία αυτών που κραυγάζουν, αφορίζοντας το ‘’ραγιά’’, έχουν προστεθεί και πολλοί όψιμοι ‘’πατριώτες’’ δημοσιογράφοι και… δημοσιολογούντες, που, πριν λίγο μόλις καιρό, πάσχιζαν μέσα από το ‘’γυαλί’’ να με πείσουν ότι… ‘’οι Γερμανοί είναι φίλοι μας’’ και οι Έλληνες… ‘’ακαμάτηδες, λαμόγια, αχάριστοι και αντιευρωπαίοι’’!! Είναι οι άνθρωποι ΟΦΑ! Οι άνθρωποι… Όπου Φυσάει ο Άνεμος! Οι άνθρωποι που… καλωδιωμένοι με τις πληροφορίες, ενημερώνονται πιο γρήγορα από κάθε άλλον για τις τάσεις που επικρατούν στην κοινωνία.
Και οι πληροφορίες τους, τους ειδοποιούν πως το τοπίο αλλάζει! Τους χτυπούν την καμπάνα της αλλαγής τάσεων μέσα στην κοινωνία! Τους προειδοποιούν πως η κοινωνία άρχισε να τουμπάρει προς την πλευρά της σύγκρουσης με το καθεστώς των εγχώριων δωσίλογων και την ‘’ευρωκρατία’’! Κι άλλαξαν ρότα, για να διασφαλίσουν την αυριανή τους επιβίωση! Έγιναν όχι μόνο… ‘’αντιευρωπαϊστές’’ αλλά και… ‘’’κριτές’’ αυτών που δεν ‘’κατάλαβαν ακόμα και κάθονται αραχτοί στον καναπέ’’! Μ` ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, λέει κι ο λαός μας!
Αυτοί θέλουν και επιδιώκουν κάτι παραπάνω! Μ` ένα σμπάρο… τρία τρυγόνια, παίζοντας σε… διπλό ταμπλό! • Ενώ από τη μια επιδιώκουν να στρώσουν το άλλοθί τους για το αύριο που έρχεται και να παρουσιαστούν σαν οι μεγάλοι ‘’διδάχοι του ξεσηκωμού’’, οι ινστρούχτορες, που θα διεκδικήσουν το αυριανό ‘’μπράβο’’ για τις επιλογές και τις… ‘’διδαχές’’ τους… • την ίδια στιγμή παίζουν και το παιγνίδι του κατοχικού καθεστώτος σπέρνοντας την εικόνα μιας -τάχα- ηττοπαθούς κοινωνίας του καναπέ και του ωχαδερφισμού…. μήπως και κατορθώσουν, την ύστατη στιγμή και μπολιάσουν την κοινωνία με απαισιοδοξία και πραγματική ηττοπάθεια!
Αν όχι, τότε… • Να προσφέρουν μια τελευταία -ίσως- και απέλπιδα υπηρεσία στο κατοχικό καθεστώς! • Να εκβιάσουν και να σπρώξουν την κοινωνία σε μια τυφλή, αδιέξοδη και επιζήμια -για την ίδια την κοινωνία- εξέγερση, στο όνομα τής… ‘’απελευθέρωσης’’! • Μια αυθόρμητη, ανοργάνωτη και ανεξέλεγκτη εξέγερση, που το σύστημα όχι μόνο δεν τη φοβάται, αλλά -ποιος ξέρει, ίσως- να την επιδιώκει κιόλας, ώστε να την καταπνίξει στο αίμα και να μετατρέψει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα γιγαντιαίο κατασταλτικό μόρφωμα! • Να αποκαθηλώσει τις ελπίδες του λαού και να τον στείλει στη μοναξιά, την απογοήτευση και την υποταγή, για πολλά πολλά χρόνια!
Η ιστορία λέει πως καμιά επανάσταση δεν έγινε, ποτέ, από πλειοψηφίες, αλλά από μειοψηφίες! Η ιστορία έχει δείξει ότι η απελευθέρωση των λαών γίνεται από τον αγώνα μιας κρίσιμης, αναγκαίας και ικανής μάζας του λαού, με την προϋπόθεση ότι αυτή η μάζα θα είναι οργανωμένη και έτοιμη να συγκρουστεί με το καθεστώς, με κοινό στόχο την εθνική απελευθέρωση, χωρίς ιδεολογικοπολιτικές αγκυλώσεις και προαπαιτούμενα! Τρανό παράδειγμα το ΕΑΜ!
Σε μια περίοδο που… ‘’όλα τα` σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά’’ ανδρώθηκε ένα κίνημα αντίστασης που έγινε ο φόβος και ο τρόμος του ναζισμού και αναπτέρωσε την ελπίδα των λαών της Ευρώπης, που στέναζαν κάτω από τη φρίκη του ναζιστικού τέρατος! Ήταν το Μέτωπο που κατάφερε να κάνει τη χώρα μας την πρώτη χώρα της Ευρώπης που απελευθερώθηκε, σχεδόν στο σύνολό της, πλην της Αττικής, πριν ακόμα αποχωρήσουν οι κατακτητές! Ήταν το τιτάνιο και επικό κατόρθωμα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ! Αλλά τι ήταν το ΕΑΜ; Ήταν, μήπως, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού;
Μήπως την εποχή εκείνη, που σήμερα την επικαλούμαστε με περηφάνια, δεν υπήρχε ένα κομμάτι της κοινωνίας που -δίπλα δίπλα με τους ναζιστές- γέμιζε ταβέρνες και εστιατόρια, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού βίωνε τη φρίκη; Ή μήπως δεν υπήρχε άλλο ένα κομμάτι της κοινωνίας παραιτημένο, που το μόνο μέλημά του ήταν η προσωπική του επιβίωση, με οποιοδήποτε τρόπο; Κι όμως το ΕΑΜ γεννήθηκε και μεγαλούργησε! Και ήταν μειοψηφία! (Σε ένα σύνολο πληθυσμού 7.344.860 κατοίκων ( σύμφωνα με την απογραφή τού 1940) τα μέλη του ΕΑΜ αριθμούσαν 1.520.000 μέλη, δηλαδή το 20,7% του πληθυσμού )!
Μια μειοψηφία που, όμως, κατάφερε να κατακτήσει τη… ‘’σιωπηρή αποδοχή, την εκτίμηση, και, τελικά το σεβασμό και την υποστήριξη’’ της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού!! Αντίστοιχα κομμάτια της κοινωνίας του `40 – `44 υπάρχουν και σήμερα, γεμίζοντας ταβέρνες και σκυλάδικα, ή -αντίθετα- καναπέδες, σε τρώγλες απελπισμένων και παραιτημένων! Από την άλλη όμως, αν σήμερα μπορούσε κάποιος να αθροίσει αυτούς που αντιτίθενται στο καθεστώς κατοχής που ζούμε και που είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν, θα διαπίστωνε ότι το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο εκείνου της α΄κατοχής! Παρ` όλα αυτά, σήμερα λείπει -ακόμα- ένας παράγοντας που στην πρώτη κατοχή ήταν παρών και κυρίαρχος στη διαδικασία συγκρότησης του Εθνικού Απελευθερωτικού ΜΕΤΩΠΟΥ!
Λείπει το ΚΚΕ -των ημερών της α΄κατοχής- που έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο και αποτέλεσε τη συγκολλητική ουσία, για τη δημιουργία του Μετώπου, συνενώνοντας τις διάσπαρτες πατριωτικές δυνάμεις! • Ένα ΚΚΕ που δε ζήτησε από κανένα συμμετέχοντα στο Μέτωπο να δώσει διαπιστευτήρια πίστης στα δόγματά του και την κοσμοθεωρία του! • Ένα ΚΚΕ που πρόταξε την ανάγκη της απελευθέρωσης της πατρίδας, βάζοντας στην άκρη τον… ‘’κομματικό πατριωτισμό’’ και τους στρατηγικούς του στόχους! Τον καπιταλισμό τον βίωνε και τότε η πατρίδα μας, και μάλιστα στην πιο άγρια και ακραία μορφή του: το φασισμό και το ναζισμό!
Αλλά το -τότε- ΚΚΕ δεν έβαλε το κάρο μπροστά από το άλογο και δεν ανέμενε πρώτα να αποδεχτεί η κοινωνία την ανάγκη ανατροπής του καπιταλισμού και μετά να παλέψει για την απελευθέρωση της χώρας και την επιβίωση των κατοίκων της! Αντίθετα! Πρόταξε σαν κυρίαρχο στόχο τον ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!! Δε φορούσε τα γυαλιά του αόμματου που φορά η σημερινή ηγεσία του Περισσού, δεσμεύοντας πολυάριθμες και πολύτιμες πατριωτικές δυνάμεις του λαού στο… σταθμό αναμονής του λεωφορείου που θα τις οδηγήσει στην ανατροπή του καπιταλισμού!!
Λένε πως όποιος δε διδάσκεται από την ιστορία, είναι καταδικασμένος να ξαναζήσει τα φρίκης της ιστορίας! Κι έχουν δίκιο! Και φαίνεται πως το σημερινό ΚΚΕ δε διδάσκεται από την ιστορία! Ή συμβαίνει κάτι άλλο, ώστε να κρατά εγκλωβισμένες και παροπλισμένες, πολύτιμες πατριωτικές δυνάμεις, να αναμένουν την… ‘’ωρίμανση των αντικειμενικών συνθηκών’’ και ξορκίζοντας όποιον δεν βαφτίζεται στα νάματα του Περισσού;
Τελικά φαίνεται πως ο λαός αυτός, όχι μόνο δεν είναι ‘’ραγιάς’’, αλλά, αντίθετα, κρύβει μέσα του μια ενστικτώδη σοφία, που τον βοηθά να φιλτράρει τις καταστάσεις, χτίζοντας -αργά και βασανιστικά μεν, αλλά σίγουρα- εκείνη την οργανωμένη δομή, που θα προέλθει από τη συσπείρωση των διάσπαρτων πατριωτικών δυνάμεων! Μια συσπείρωση, ένα Μέτωπο, πέρα από χρώματα και κομματικές ταμπέλες, που θα τον βοηθήσει να δείξει για άλλη μια φορά τις αστείρευτες δυνάμεις που έχει να ανοίγει δρόμους, στο πέρασμα της ιστορίας, όταν πρόκειται για την ανεξαρτησία αυτού του τόπου! Μπορεί οι χαμαιλέοντες να παίζουν το παιγνίδι τους, φτύνοντας ένα ολόκληρο λαό!
Εμείς όμως; Θα παίξουμε στο ίδιο ταμπλό; Θα τους σιγοντάρουμε; Ο λαός μας χρειάζεται το σεβασμό μας και την εμπιστοσύνη μας! Γιατί ανήκουμε κι εμείς σ` αυτόν! Και δεν είμαστε ραγιάδες! Γιατί, φτύνοντάς τον, φτύνουμε… τους εαυτούς μας!
https://seisaxthia.wordpress.com/2017/02/28/%CE%BC%CE%B7-%CF%86%CF%84%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CF%85/
----------------------------------------------------------------------------------
Στις κατεχόμενες περιοχες -για την ώρα- από τους τζιχαντοφασίστες, ο λαός διαδηλώνει υπέρ του Άσαντ!
Idlib: Tramla village residents protest against militants & chant for President Bashar Al-Assad
Ιντλίμπ: οι κάτοικοι του χωριού Tramla διαμαρτυρονται εναντίον ενοπλων & φωναζουν για τον Πρόεδρο Bashar Al-Assad
https://www.youtube.com/watch?v=_WuDEdpMujA
--------------------------------------------------------------------------------
48 ωρες μετα ο Mr Jambo πηγε κανονικα για δουλεια. Ειπε ότι ετσι τιμα τον γιο του. Την ιδια ωρα ο άλλος τραγικος πατερας μιλουσε συνεχως στα καναλια, και ελεγε ότι δεν φταιει το παιδι ηταν η κακια η ωρα.
-------------------------------------------------------------------------------------
Παρα την αποφαση της Ολομελειας του ΣτΕ (60/2013) που εκρινε αντισυνταγματικο τον νομο Ραγκουση για την Ιθαγενεια. Δινουν δικαιωμα ψηφου σε 580.000 αλλοδαπους.
--------------------------------------------------------------------------------
Παλέρμο του Μεσοπολέμου η Νέα Φιλαδέλφεια!
«Δεδομένης της αδυναμίας προστασίας των αιρετών των οποίων η σωματική ακεραιότητα απειλείται, το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο αναβάλλεται μέχρι να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας». Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα (πρώτες απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 1.3.2017) ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.
Προηγήθηκε ο ξυλοδαρμός του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Πάνου, από δεκαμελή ομάδα τραμπούκων-χούλιγκαν της ΑΕΚ. Η δημοτική αρχή κάνει λόγο για «κλίμα βίας και τρομοκρατίας που έχει επικρατήσει στο κέντρο της πόλης μας το τελευταίο τριήμερο, από τους δήθεν ειρηνικούς διαδηλωτές, υπό την ανοχή της Πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών ΜΜΕ». Οταν αυτή η καταγγελία προέρχεται από ένα θεσμικό όργανο, όπως είναι η διοίκηση ενός δήμου, αποκτά μια άλλη βαρύτητα και αποκαλύπτει την ευθύνη της κυβέρνησης, που κάνει πλάτες στους οργανωμένους τραμπούκους.
Γιατί δεν πρόκειται για κάποιο ξαφνικό γεγονός, αλλά για κάτι που έρχεται ως συνέχεια των βανδαλισμών και τραμπουκισμών, από έναν οργανωμένο «στρατό», που δρα με απόλυτη πειθαρχία και υπό την πλήρη κάλυψη των οπαδικών Μέσων της ΑΕΚ. Το Σάββατο 25 Φλεβάρη, βανδάλισαν την πρόσοψη του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «Στρούγκα» και μετά την πρόσοψη του δημαρχείου (τα κτίρια της «Στρούγκας» και του δημαρχείου βρίσκονται το ένα απέναντι στο άλλο στη λεωφόρο Δεκελείας). Τα οπαδικά Μέσα έστησαν τρελό πανηγύρι. Τη Δευτέρα 27 Φλεβάρη, δεκάδες αγωνιστές από τη «Στρούγκα» και άλλες συλλογικότητες μαζεύτηκαν και αποκατέστησαν τις ζημιές στην πρόσοψη.
Οταν αποχώρησαν, ο οπαδικός στρατός επέδραμε και πάλι, επιτέθηκε σε ελάχιστους από τους αγωνιστές που είχαν ξεμείνει κουβεντιάζοντας στο δρόμο, ξυλοκόπησε δύο και εγκλώβισε ως ομήρους δύο. Τα οπαδικά Μέσα περιέγραφαν το γεγονός με καμάρι (οι πενήντα επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά σε τέσσερις, τόση παλικαριά). Οταν το γεγονός της ομηρίας καταγγέλθηκε, αστραπιαία το βασικό οπαδικό διαδικτυακό Μέσο έδωσε τη «γραμμή» ότι γινόταν… πολιτισμένη συζήτηση. Αστραπιαία, η ομηρία έληξε. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, αφού προχώρησε σε ασχήμιες επί ώρες, ο οπαδικός στρατός αποχώρησε οργανωμένα, όπως είχε έρθει, για να επανέλθει για κάποιες ώρες και την Τρίτη και να βανδαλίσει για δεύτερη φορά το δημαρχείο.
Την Τετάρτη, τα οπαδικά Μέσα –χωρίς να παραλείψουν τις βρισιές στη «Στρούγκα» και «στον Βασιλόπουλο» (ο δήμαρχος)- ανακοίνωσαν ότι οι… επιστήμονες θα μαζευτούν και την Πέμπτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα εκδικαστεί η αγωγή μελών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κατά του κύρους της γενικής συνέλευσης-παρωδία, που αποφάσισε να χαρίσει το οικόπεδο που το κράτος έχει παραχωρήσει στην ΑΕΚ, σε κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία συμφερόντων Μελισσανίδη, και κατά της νομιμότητας της σύμβασης παραχώρησης καθεαυτής.
Και για να δείξουν τι εννοούν όταν γράφουν «Με... κόσμο η αυριανή δίκη για το παραχωρητήριο του γηπέδου», έστειλαν μια εμπροσθοφυλακή να ξυλοκοπήσει, κυνηγώντας τον για εκατοντάδες μέτρα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου, με την αστυνομία να βλέπει τι γίνεται και να παρακολουθεί «εκ του μακρόθεν». Εστειλαν έτσι το μήνυμα στα μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που έκαναν την αγωγή: όταν ξυλοκοπούμε κοτζάμ πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, μέρα μεσημέρι εν μέση οδώ, και δεν μας πειράζει κανένας, φανταστείτε τι έχετε να πάθετε εσείς!
Οταν ένας θεσμικό όργανο, όπως ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ανακοινώνει ότι δεν μπορεί να συνεδριάσει, γιατί το κράτος δεν εγγυάται την ασφάλεια των μελών του, όταν επί μέρες γίνονται βανδαλισμοί, εξαπολύονται απειλές και τελικά ξυλοκοπείται ένας αιρετός εν μέση οδώ, τι άλλες αποδείξεις χρειαζόμαστε για το ότι η Νέα Φιλαδέλφεια μετατρέπεται και πάλι σε Παλέρμο από τη μαφία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων; Σε ό,τι αφορά το κίνημα, δεν αναζητά την προστασία των δυνάμεων καταστολής. Οπως έκανε και τον Ιούνη-Ιούλη του 2014, θα υπερασπιστεί τις δικές του εξωθεσμικές δομές, τις δομές της συλλογικότητας, της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Ο νόμος της μαφίας δε θα περάσει.
πηγή: eksegersi.gr
--------------------------------------------------------------------------------
Τίποτε στη ζωή δεν είναι για να το φοβόμαστε, αλλά για να το κατανοήσουμε. ( Μαρία Κιουρί )
----------------------------------------------------------------------------------
Το προεκλογικό σόου του Έντι Ράμα στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα: Στόχος του η διάσπαση
Σε προεκλογική φιέστα με στόχο να διεμβολίσει την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας και να βελτιώσει την εικόνα του, που εχει πληγεί από τις μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, εμφανίστηκε σε εκδήλωση στους Αγίους Σαράντα ως ο προστάτης της Ελληνικής μειονότητας.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός συμμετείχε σε εκδήλωση που οργάνωσε το μικρό δεξιό κόμμα της ελληνικης μειονοτητας MEGA και πρόβαλλε ως την μεγάλη προσφορά του στην μειονότητα, την ψήφιση του νομού για τις μειονότητες στην Αλβανία. Έναν νομό που εχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και όχι μόνο από την ελληνική μειονότητα. Όμως ο κ. Ράμα δεν δίστασε να μιλήσει και για το θέμα των περιουσιών, λέγοντας ότι αυτό το ζήτημα θα λυθεί από την δικαιοσύνη, όταν είναι γνωστό ότι η υφαρπαγή ελληνικών περιουσιών κυρίως στην Χειμαρρα συντονίζεται από την κυβέρνηση του με την συμμετοχή και στελεχών της μειονότητας που είναι μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Ο κ. Ράμα όμως με την παρουσία του στην εκδήλωση αυτή ουσιαστικά επιχειρεί να διασπάσει την ελληνική μειονότητα και να πλήξει το ΚΕΑΔ το οποίο αν και στις προηγούμενες εκλογές είχε συνεργασθεί με το κόμμα του και μάλιστα είχε εξασφαλίσει την στήριξη του ΣΚ σε αρκετές περιοχές, τώρα το ΚΕΑΔ εχει ταχθεί στο πλευρό της αντιπολίτευσης, συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις εναντίον του Ράμα. Δεν είναι τυχαίο ότι στην εκδήλωση, για να μην ενοχληθεί ο Εντι Ράμα, οι διοργανωτές του δεξιου MEGA είχαν φροντίσει να μην είναι καμία επιγραφή στα ελληνικά, πάρα μόνο στην αλβανική γλώσσα, ενώ υπήρχαν μόνο αλβανικές σημαίες. Το οποιο MEGA κατά τα αλλα πλειοδοτουσε εναντι του ΚΕΑΔ ότι ειχε ξεπουληθει στους Αλβανους. Όμως παρά τις ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί, η απουσία του ΚΕΑΔ και κυρίως της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από την εκδήλωση μάλλον διευκόλυνε τον στόχο του κ. Ράμα παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρόεδρος του MEGA Χρίστος Κίτσος όσο και μια εκπαιδευτικός που πήραν τον λόγο έθεσαν τα ζητήματα της ελληνικής μειονότητας, αντικρούοντας λιγο τα όσα είχε αναφέρει ο Αλβανός πρωθυπουργός.
Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ειπε ότι ήταν μια διάλεξη μονόλογος του πρωθυπουργού που συνοδεύονταν από τρεις υπουργούς και κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είχε δικαίωμα παρέμβασης . Ο Λεωνίδας Παππάς εξέφρασε την έκπληξη του ότι στην αίθουσα «εκτός από μια μικρή ελληνική σημαία κρυμμένη στο βάθος δεν υπήρχε τίποτα άλλο που να μαρτυρά ότι πρόκειται για μία ελληνική εκδήλωση. Όλες οι ομιλίες και το πανό ήταν στα αλβανικά, ενώ δεν υπήρχε τίποτα διακριτικό του φορέα που διοργάνωνε αυτή την εκδήλωση….» Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατήγγειλε ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός «ήρθε στην καρδιά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για να νομιμοποιήσει την αλαζονική του στάση έναντι της κοινότητας μας και του ελληνισμού γενικότερα» και επεσήμανε ότι ο κ. Ράμα δεν δίστασε να μνημονεύσει και τον Απόστολο Παύλο, όταν με εντολή του γκρεμίσθηκε μια εκκλησιά επειδή δεν ταίριαζε με την αισθητική του. Σε ότι αφορά τις εξαγγελίες της Αλβανίδας υπουργού παιδείας, ο κ. Παππάς υπενθύμισε ότι από τα παιδιά λείπουν ακόμη σχολικά βιβλία ενώ αντιθέτως έχουν διανεμηθεί σε αφθονία τα βιβλία που έχουν τους χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας .
Πάντως και αυτό εχει ενδιαφέρον, είναι ότι ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ χαιρέτισε τα όσα ανέφερε στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του MEGA Χρίστος Κίτσος και αποτυπώνουν ουσιαστικά τις θέσεις της ελληνικής μειονότητας. Η παρουσία του Εντι Ράμα στους Αγίους Σαράντα είχε σαφείς στόχους, το μεγάλο και παλι πρόβλημα όμως είναι ότι η ελληνική μειονότητα εμφανίζεται διασπασμένη και δεν μπορεί να δώσει ακόμη και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές από κοινού τον αγώνα για την προώθηση των δικαιωμάτων της μειονότητας . Και οι ευθύνες ανήκουν στο δεξιο τυχαρπαστο MEGA.
-----------------------------------------------------------------------------------
«Στον αέρα» Κοινωνικές Δομές των δήμων
«Στον αέρα» βρίσκονται εκ νέου οι Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας των δήμων, καθώς χτες έληξε η τελευταία παράταση που είχε δοθεί στη λειτουργία τους. Στο μεταξύ, υπάρχουν καθυστερήσεις στην υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι για τέσσερις και πλέον μήνες και να υπάρχει αδυναμία αποπληρωμής λειτουργικών δαπανών του προγράμματος.
Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση του προγράμματος μέχρι τις 28 Φλεβάρη, ωστόσο οι καθυστερήσεις στην υπογραφή των συμβάσεων για το χρονικό διάστημα από 1η Νοέμβρη 2016 παραμένουν. Οι εργαζόμενοι ζητούν να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα και τις συμβάσεις εργασίας μέχρι την πραγματική τους ένταξη, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕ), στο ΕΣΠΑ 2014 - 2020. Ωστόσο, οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ουσιαστική επανένταξη των δομών στο ΕΣΠΑ είναι χρονοβόρες και καθίσταται αδύνατο να επαναλειτουργήσουν μέσω του κοινοτικού προγράμματος από την 1η Μάρτη.
----------------------------------------------------------------------------------
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ
Απεργία σήμερα για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης
Με 24ωρη απεργία συνεχίζουν και κλιμακώνουν σήμερα, Τετάρτη, τον αγώνα για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευή. Την απεργία έχουν προκηρύξει τα παραρτήματα Πειραιά και Ελευσίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, για τους εργαζόμενους σε όλες τις ειδικότητες στις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 π.μ., στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα.
Η σημερινή απεργία αποτελεί το επόμενο βήμα των σωματείων, μετά τις προειδοποιητικές στάσεις εργασίας και τις συγκεντρώσεις που έγιναν σε μια σειρά χώρους δουλειάς. «Η καθολική μας συμμετοχή στις στάσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους χώρους δουλειάς έδωσε το πρώτο μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση. Εδωσε το μήνυμα ότι το σύνολο των εργαζομένων έχει κάνει δικό του το αίτημα για την υπογραφή της ΣΣΕ με βάση τις τελευταίες υποχρεωτικές (2009-2010)», αναφέρουν τα σωματεία. Καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία, στέλνοντας μήνυμα «στην κυβέρνηση ότι δεν θα μας μετατρέψει σε σύγχρονους σκλάβους για τους εργοδότες, με τους αντεργατικούς νόμους που εφαρμόζει και τους νέους που ετοιμάζει», αλλά και «στον νέο ιδιοκτήτη του ΟΛΠ, που τον τελευταίο καιρό προχωρά ολοταχώς αφήνοντας σε αχρηστία υποδομές που υπάρχουν στον χώρο».
----------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΛΟΜΒΙΑ Δολοφονίες αγωνιστών του λαϊκού κινήματος
Αλλος ένας αγωνιστής του λαϊκού κινήματος της Κολομβίας δολοφονήθηκε από πληρωμένους φονιάδες. Πρόκειται για τον Εδερ Κουέτια Κόντα, που έπεσε νεκρός την Κυριακή στην πόλη Κορίντο στα νότια της χώρας, από πυρά μασκοφόρων που διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Ο Κόντα ήταν μέλος του κινήματος «Πατριωτική Πορεία» (Movimiento Politico y Social Marcha Patriotica) και γνωστό στέλεχος του αγροτικού κινήματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οπως καταγγέλλουν λαϊκές οργανώσεις το τελευταίο διάστημα, έχουν πυκνώσει οι δολοφονίες αγωνιστών, ιδιαίτερα σε περιοχές που μετά τη συμφωνία ειρήνης ανάμεσα στην κυβέρνηση της Κολομβίας και τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC-EP), έχουν αποχωρήσει τα αντάρτικα τμήματα. Σε αυτές τις περιοχές, και με την ανοχή της κυβέρνησης, έχουν φουντώσει τα παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα μεγαλοτσιφλικάδων και καπιταλιστών.
Η «Πατριωτική Πορεία» κάνει λόγο για 60 δολοφονίες το τελευταίο εξάμηνο, ενώ συνολικά το 2016, όταν κορυφώνονταν οι διεργασίες για τον συμβιβασμό και την υπογραφή της συμφωνίας τερματισμού της ένοπλης σύγκρουσης, υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν 117 αγωνιστές.
-----------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Χοντραίνει η κόντρα εν μέσω μαχών
Εν μέσω βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών στην Ανατολική Ουκρανία, στις περιφερειες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ που βάλλονται από τις δυνάμεις της ναζιστικής λεγομενης κυβέρνησης του Κιέβου, κλιμακώνεται και η αντιπαράθεση των δύο πλευρών. Οι ηγεσίες των δύο περιφερειων καταγγέλλουν τον σιδηροδρομικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Κίεβο, μειώνοντας τη μεταφορά προϊόντων, ενώ τα Κοινοβούλια (στις εκλογές είχαν αποκλειστεί οι κομμουνιστικές δυνάμεις) στέλνουν τελεσίγραφο, έως την 1η Μάρτη, προς τις ξένες εταιρείες που έχουν εκεί δραστηριότητα, να επανεγγραφούν στις αρχές των ΛΔ, γιατί, αν δεν το κάνουν, όλα τους τα στοιχεία θα περάσουν οριστικά στη δικαιοδοσία των δομών των ΛΔ. Επίσης, δηλώνουν ότι ξένες εταιρείες μπορούν να επενδύσουν στο έδαφός τους με ευνοϊκούς και συμφέροντες όρους και είναι ευπρόσδεκτες εφόσον αποδεχτούν τους όρους που θέτουν, ενώ ειδικά για τις ουκρανικές επιχειρήσεις σημειώνεται ότι θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους στις ΛΔ και όχι στην Ουκρανία.
Οι ηγεσίες δηλώνουν, επίσης, πως «η Ουκρανία έχει περισσότερο ανάγκη το Ντονμπάς (περιφερειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ) από ό,τι το Ντονμπάς την Ουκρανία». Γίνεται συγκεκριμένα λόγος για την παραγωγή κάρβουνου ή τα μεταλλευτικά προϊόντα, που παράγονται στην ιδιαίτερα αναπτυγμένη περιοχή.
Κατά τ' άλλα, το τελευταίο τριήμερο σημειώθηκαν εκατοντάδες παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ του Φλεβάρη του 2015 και εκτοξεύτηκαν πάνω από 2.500 βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ ούτε στο ελάχιστο ο ουκρανικός στρατός και τα ναζιστικά παραστρατιωτικα τάγματα που τον συνδράμουν δεν έχουν εφαρμόσει την τελευταία επικαιροποίηση της συμφωνίας στα μέσα του μήνα, για απομάκρυνση βαρέος οπλισμού από τη γραμμή αντιπαράθεσης. Την ίδια ώρα, στο Ντονμπάς γίνονται συγκεντρώσεις για την πιο στενή σύνδεση των περιοχών με τη Ρωσία. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι έχουν συγκεντρωθεί 240.000 υπογραφές κατοίκων που συντάσσονται με την έκκληση των ηγεσιών των δύο περιφερειων προς τους ηγέτες Ρωσίας, ΗΠΑ, Γερμανίας, να ζητήσουν από την Ουκρανία να σταματήσει τη γενοκτονία στις ανατολικές περιοχές.
----------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Αντιπαραθέσεις και συνέχιση διαπραγματεύσεων
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ρωσία και Κίνα άσκησαν χτες βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε γαλλο-βρετανικό σχέδιο ψηφίσματος, που είχε τη στήριξη και των ΗΠΑ, για νέες κυρώσεις σε βάρος 21 Σύρων στρατιωτικών για «επιθέσεις με χημικά όπλα». Οι ρωσικές αντιρρήσεις διατυπώθηκαν από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος το χαρακτήρισε «απαράδεκτο» γιατί υποσκάπτει την εμπιστοσύνη στην ειρηνευτική διαδικασία. Ξεκαθάρισε πως η κυβέρνησή του δεν θα υποστηρίξει «τις οποιεσδήποτε νέες κυρώσεις» κατά της συριακής ηγεσίας, ενώ ο αναπληρωτής μόνιμος πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βλαντιμίρ Σαφρόνκοφ, είπε ότι «οι αποδείξεις Γάλλων και Βρετανών είναι ανεπαρκείς».
Στοιχείο της προπαγάνδας των ιμπεριαλιστών αποικιοκρατων είναι και η απονομή βραβείου Οσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, στο Χόλιγουντ, στη «Μη Κυβερνητική» Οργάνωση «Λευκά Κράνη», κατασκεύασμα μυστικών υπηρεσιών που συνεργάζεται με τους τζιχαντοφασιστες, και εμφανίζεται σε ψευτικα πλαστα βιντεο να σώζει θύματα βομβαρδισμών.
-------------------------------------------------------------------------------
Τέλος οι καλλιέργειες από τους αγρότες με απόφαση του Eurogroup
Σκλάβοι για πάντα λόγω «έλλειψης» τροφίμων και…τα μεταλλαγμέναέρχονται Με απόφαση Eurogrop και με πρωταγωνιστές από την Ελληνική πλευρά τον σημερινό πρόεδρο της ΤτΕ και τότε υπουργό οικονομικών και τον συνήθη ύποπτο, Γερμανό Υπουργό οικονομικών και πρόεδρο της Γερμανικής τράπεζας WfW Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε εννέα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο τέσσερις εταιρείες, που θα αναλαμβάνουν την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων, τα οποία θα διοχετεύουν σε μία μόνο εταιρεία, με σκοπό να τα εξάγει, εξουδετερώνοντας κάθε παραγωγό ή αγρότη.
Παραθέταμε τη σχετική μελέτη, που εγκρίθηκε στο Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014, με υπουργό τον Στουρνάρα. Για την υλοποίηση του σχεδίου, θα αντληθούν κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW. Η Γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, με πρόεδρο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Πριν λίγο καιρό οι παραγωγοί των λαϊκών απήργησαν. Κάθε φορά, που ένας κλάδος αντιδρά, θεωρείται, ότι το κάνει για να μη χάσει τη βολή του. Έτσι επικρατεί ο απαραίτητος για τη διακυβέρνηση των Ελλήνων εσωτερικός διχασμός. «Αιτία της απεργίας δεν ήταν μόνο οι θέσεις στις λαϊκές, όπως όλα τα συστημικά Μέσα δείξανε», εξηγεί ο Λεωνίδας, παραγωγός που πουλάει τα προϊόντα του σε λαϊκές της Αθήνας, «αλλά η εξαφάνιση των παραγωγών», προσθέτει. «Mέχρι τις αρχές του ‘90, όταν έβγαινες από σταθμούς του ΗΣΑΠ ή του Μετρό, έβλεπες κάποιους πλανόδιους πωλητές, που είχαν στους πάγκους διάφορα φρούτα. Αυτοί εξαφανίστηκαν. Τώρα μάλλον θέλουν να κάνουν το ίδιο.
http://proionta-tis-fisis.com/telos-oi-kalliergeies-apo-tous-agrotes-me-apofasi-tou-eurogroup/#