Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Τεταρτη 22 Φεβρουαριου 2017


Twiter
ΔΡΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΠΡΟΣ: ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ:
Δεν έδωσα άδεια,ούτε ρωτήθηκα για την χρήση των πλάνων. Δεν συμφωνώ η ανταποκριση μου να γίνεται φθηνο τελειωμενο “χιουμορ”…
https://t.co/1m32lps41g
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και στην ευρωζώνη καθόμαστε λέει το ΚΚΕ
21/02/2017
Πρόσφατα ο Δ. Κουτσούμπας έδωσε μακρά τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Επτά» της ΕΤ1 και στη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη. Η απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του 902.gr. Δεν αναρτήθηκε, όμως, ολόκληρη, αλλά «λογοκριμένη». Ο 902.gr, ενώ δημοσίευσε όλες τις ερωταπαντήσεις παρέλειψε, προφανώς με εντολή της ηγεσίας του ΚΚΕ και μάλλον του ιδίου του Δ. Κουτσούμπα, πέντε κρίσιμες ερωταπαντήσεις. Κι αυτές οι «λογοκριμένες» ερωταπαντήσεις, όλως τυχαίως, αφορούσαν το κρίσιμο δίλημμα του νομίσματος, ευρώ ή εθνικό νόμισμα, για το οποίο διεξάγεται σήμερα μεγάλη διαμάχη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, βρίσκεται στα χείλη ολόκληρου του ελληνικού λαού, ενώ το ελληνικό μαζί με το ευρωπαϊκό κατεστημένο, έχουν λυσσάξει κυριολεκτικά το τελευταίο διάστημα για να δυσφημίσουν και να αποτρέψουν ένα Grexit στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος.
Ο λόγος αυτής της λογοκρισίας αποκαλύπτεται πλήρως εάν διαβάσει κανείς τις απαντήσεις του Δ. Κουτσούμπα στις ερωτήσεις της Βάλιας Πετούρη. Ο Δ. Κουτσούμπας με τις απαντήσεις του τα έκανε στην κυριολεξία «μούσκεμα».
Ο Δ. Κουτσούμπας, δυστυχώς, αποκάλυψε, χωρίς φτιασιδώματα και τακτικισμούς, τις πραγματικές θέσεις του ΚΚΕ, οι οποίες, πάλι δυστυχώς, ενισχύουν εκείνες του αστικού μνημονιακού μπλοκ για το ευρώ και γι’ αυτό άλλωστε τα «φάουλ» του Δ. Κουτσούμπα δεν έτυχαν κριτικής αλλά αντίθετα προβλήθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο από τα κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι εντυπωσιακό αλλά ερωτώμενος ο Δ. Κουτσούμπας για το νόμισμα που θα γίνουν όλα αυτά που προτείνει το ΚΚΕ, αντί να απαντήσει ευθέως με το εθνικό μας νόμισμα, ο Δ. Κουτσούμπας άφησε άφωνους τους τηλεθεατές και όσους άκουσαν το σχετικό βίντεο λέγοντας: «Δεν είναι ο ρόλος μου να προτείνω νόμισμα»!
Και ο Δ. Κουτσούμπας συνέχισε απτόητος και ολίγον ασυνάρτητα: «Το νόμισμα μπορεί να είναι ευρώ, μπορεί να είναι και δραχμή (!). Στο εσωτερικό ένα διαφορετικό νόμισμα από αυτό που χρησιμοποιείται στο εξωτερικό».
Με δυο λόγια ο Δ. Κουτσούμπας είναι αδιάφορος για το νόμισμα (με το οποίο θα γίνει ο σοσιαλισμός!). Μπορεί να είναι το ευρώ (!), μπορεί να είναι η δραχμή, μπορεί να είναι και το διπλό νόμισμα, άλλο για το εσωτερικό, τους φτωχούς και εξαθλιωμένους και άλλο για το εξωτερικό, τους προνομιούχους ευκατάστατους και πλούσιους, διπλό νόμισμα που, ως γνωστόν, εντελώς άστοχα, περίπου, πρότεινε και ο Γ. Βαρουφάκης.
Πολύ χειρότερα, σε άλλο σημείο των απαντήσεών του ο Δ. Κουτσούμπας αναπαράγει ατυχώς τη θεωρία των «δύο άκρων» λέγοντας ότι «στην Ευρώπη και στη χώρα μας αναπτύσσεται ένα “ευρωσκεπτικιστικό” ρεύμα από αντιδραστικές, ακροδεξιές, φασιστικές πολιτικές δυνάμεις αλλά και από δυνάμεις που ορκίζονται στην Αριστερά».
Η ταύτιση που ο Δ. Κουτσούμπας επιχειρεί στο όνομα τάχα του «ευρωσκεπτικισμού» ανάμεσα σε φασιστικές δυνάμεις και δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, ενώ λίγο παραπάνω παρουσίαζε την αντίθεση στο ευρώ στις χώρες της Ευρώπης σε παρέμβαση «ισχυρών κύκλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ και μονοπωλιακών ομίλων», αγνοώντας πλήρως και παρακάμπτοντας τις κυρίαρχες δυνάμεις του κεφαλαίου που στηρίζουν το ευρώ, λες και το τελευταίο το στηρίζουν οι λαοί της Ευρώπης για τα καλά που τους έχει επιφυλάξει.
Τέλος από τος απαντήσεις «μαργαριτάρια» του Δ. Κουτσούμπα επισημαίνουμε ότι αναγορεύει, περιφρονητικά, «σε μόδα την θέση δυνάμεων της Αριστεράς για να βγούμε από το ευρώ και να πάμε στη δραχμή» και εντελώς επιπόλαια προσθέτει ότι αυτές οι δυνάμεις δεν έχουν εναλλακτική πρόταση διεξόδου, λες και δεν έχει διαβάσει τα ριζοσπαστικά προγράμματα που έχουν καταθέσει. Πολιτικοί κύκλοι της Αριστεράς έθεταν στην Iskra το ερώτημα: Ποιον βοηθούν αυτά που είπε στην ΕΤ1 ο Δ. Κουτσούμπας; Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Πάλι καλά, πάντως, που ο Δ. Κουτσούμπας δεν επανέλαβε όσα είχε πει πριν τις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη 2015, πως αν πάμε στη δραχμή θα είναι καταστροφή για τη χώρα, πράγμα που βοήθησε τα μάλα τότε τις δυνάμεις του κεφαλαίου και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει τις δύο ερωταπαντήσεις από τη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στην ΕΤ1, οι οποίες «λογοκρίθηκαν», προκειμένου οι ίδιοι οι αναγνώστες μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.
ΟΙ «ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΕΣ» ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
Με ποιο νόμισμα θα γίνει αυτό;
To νόμισμα είναι εργαλείο. Μπορεί να είναι και ευρώ μπορεί να ‘ναι και δραχμή.
Δηλαδή θα μείνουμε στην ευρωζώνη και θα μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
Για ένα διάστημα ήδη τα σκέπτονται αυτά. Θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδος όπου στο εσωτερικό θα υπάρχει άλλο νόμισμα και στις διεθνείς συναλλαγές άλλο νόμισμα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν θέλω να προτείνω άλλο νόμισμα. Δεν είναι ο ρόλος μου. Αν δεν είναι ευρώ, το ερώτημα είναι πώς θα ανταπεξέλθει το όποιο νόμισμα στις υποτιμήσεις που θα γίνουν έναντι του ευρώ. Να σας πω που διαφοροποιούμαστε σαν ΚΚΕ έναντι των άλλων δυνάμεων. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή ισχυροί κύκλοι των κυβερνήσεων και της ΕΕ, οικονομικοί παράγοντες, κυρίως μονοπωλιακοί όμιλοι, ενδιαφέρονται για απόσχιση κάποιων χωρών, το πέρασμα δηλαδή κάποιων χωρών σε εθνικά νομίσματα. Αυτό για παράδειγμα το έκανε η Βρετανία πρόσφατα, η οποία δεν έφυγε από νόμισμα αλλά από την ΕΕ και η οποία δεν είχε μπει στο ευρώ. Επίσης, είναι άλλες χώρες οι οποίες το σκέφτονται αυτό.
Εμείς μπήκαμε όμως στο ευρώ και όταν θα παραλάβετε μια κατάσταση, αυτή θα είναι η υφιστάμενη…
Παρακαλώ προσπαθήστε να παρακολουθήσετε τη σκέψη μου… Αυτή τη στιγμή είναι διάφοροι κύκλοι που θέλουν το πέρασμα στο ευρώ για παράδειγμα και βέβαια βάζουν και λαϊκό κόσμο να μιλάει για έξοδο από την ευρωζώνη, μένοντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ψάχνοντας άλλες διεθνείς συμμαχίες και τον βάζουν κάτω από τη σημαία τη δική τους να παλεύουν για τα δικά τους συμφέροντα χωρίς καμιά άλλη κοινωνική και πολιτική αλλαγή στο κοινωνικό σύστημα, δηλαδή με το ίδιο κοινωνικό σύστημα πάλι με τους ίδιους να έχουν την εξουσία.
Δεν ήταν σαφής η ερώτησή μου κύριε Κουτσούμπα.
Απλώς εξηγώ ποια είναι η διαφοροποίηση μας απέναντι στο ευρωσκεπτικιστικό ρεύμα που αναπτύσσεται στην Ευρώπη και στη χώρα μας και το οποίο μπορεί να το υιοθετούν ακροδεξιές, φασιστικές δυνάμεις αντιδραστικές αλλά δυστυχώς το έχουν υιοθετήσει και άλλες δυνάμεις που μιλάνε εξ ονόματι της αριστεράς. Γι’ αυτό θέλω να διαφοροποιηθώ απ’ αυτές τις δυνάμεις. Άρα λοιπόν είναι άλλο ζήτημα η θέση του ΚΚΕ που δεν βάζει ως κύριο ζήτημα την έξοδο από την Ε/Ζ, που ως δια μαγείας θα μας λύσει τα προβλήματα. Εμείς μιλάμε για μια άλλη κοινωνία, για μια άλλη οικονομία που στα πλαίσια αυτά πρέπει να παλέψει ο Ελληνικός λαός και τον καλούμε να μας επιλέξει σε αυτήν την κατεύθυνση πάλης. Και αυτό γιατί τώρα αναπτύσσεται μια μόδα, μια άποψη όπως: ”όχι ρε παιδιά να βγούμε από το ευρώ να παμε σε εθνικό νόμισμα”. Και μιλάει για αυτές τις δυνάμεις, τις δυνάμεις της Αριστεράς που υιοθετούν τις απόψεις αυτές. Και δεν έχουν οι δυνάμεις που μιλάνε εν ονόματι της Αριστεράς πως δεν έχουν πρόταση εναλλακτική πολιτικής διεξόδου.
http://info-war.gr/ke-stin-evrozoni-kathomaste-lei-to-kke/
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ) Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παίρνει θέση για τις τελευταίες εξελίξεις με το εξώδικο σε υπάλληλο ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Με μια ενέργεια που παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές παρακράτους, μια ομάδα πολιτών(;) παρέδωσε εξώδικο στην προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας την οποία καλεί όπως αναφέρει σχετικά το κείμενό τους «… να μην παίρ-νε¬τε θέση δια της μη υπο¬γρα¬φής σας στην υψο¬με¬τρι¬κή με¬λέ¬τη, στη γνω¬στή σκο¬πού¬με¬νη και πα¬ρά¬νο¬μη αδιαλ¬λα¬ξία των πο¬λι¬τι¬κών προϊ¬στα¬μέ¬νων σας», ενώ εκτοξεύουν και άμεσες απειλές αναφέροντας παρακάτω ότι η μη συμμόρφωσή της «…εγκυ¬μο¬νεί σο¬βα¬ρό νο¬μι¬κό πρό¬βλη¬μα για την υπαλ¬λη¬λι¬κή σας ιδιό¬τη¬τα και την εν γένει εξέ¬λι¬ξή σας» .
Το παραπάνω εντάσσεται σε ένα νέο κύκλο προσπαθειών να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και οι νόμιμες προϋποθέσεις που χρειάζονται, προκειμένου η τεχνική υπηρεσία να εγκρίνει την υψομετρική μελέτη για το γήπεδο των επιχειρηματικών συμφερόντων της Δικέφαλος ΑΕ που καπηλεύονται την αγωνία των φιλάθλων της ΑΕΚ. Άλλα κόλπα λοιπόν. Και αυτή η κατάσταση θα συνεχίζεται και θα εντείνεται όσο τα επιχειρηματικά συμφέροντα βλέπουν ότι τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, όσο και η Περιφέρεια Αττικής, έχουν ταυτιστεί με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να αλώσουν την πόλη και το άλσος με πρόσχημα το γήπεδο. Όσο βλέπουν ότι η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να πάρει τις πρωτοβουλίες που τις αναλογούν προκειμένου να προστατέψει την πόλη.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και η περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνουν την ευθύνη να μετατρέψουν την πόλη μας σε ροντέο, σε χώρο ανεξέλεγκτης δράσης. Καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει για αυτή την κυβέρνηση που έχει αποφασίσει να πάει «αγκαζέ» με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και να τους παραδώσει όλους τους μεγάλους δημόσιους χώρους στην Αττική. Καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς και του κινήματος στην περιοχή μας να πάρουν θέση και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αναγκαίου αγώνα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην ανάπτυξη του κινήματος των κατοίκων που θα διεκδικεί ξανά πίσω τον δημόσιο χώρο που απειλείται από διάφορα, μεγαλύτερα και μικρότερα επιχειρηματικά συμφέροντα.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ν.ΙΩΝΙΑΣ-Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
12.2.2017
Πλοία θανάτου με ραδιενέργεια βυθίστηκαν σε Πελοπόννησο, Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο
Τα βούλιαξαν σκόπιμα από το 1985 έως το 1996. Θανάσιμες συνέπειες (και για την Ελλάδα) σε ανθρώπους και οικοσύστημα Ενενήντα εμπορικά πλοία-ραδιενεργές βόμβες βυθίστηκαν σκόπιμα στη Μεσόγειο Θάλασσα κατά την περίοδο 1985-1996, μετατρέποντας σχεδόν το σύνολο της θαλάσσιας περιοχής σε υγρό τάφο, με τις θανάσιμες συνέπειες (και για την Ελλάδα) που είναι δεδομένο πως υπάρχουν για την ανθρώπινη υγεία, αλλά και το οικοσύστημα, να παραμένουν ανυπολόγιστες!
Ενα από αυτά, μάλιστα, όπως έγραφε χθες η εφημερίδα «Il Messaggero», καταβυθίστηκε την περίοδο εκείνη ανοιχτά των ακτών της Καλαβρίας, όπου πρόσφατα υπήρξαν καταγγελίες για «αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας», γεγονός που έδωσε αφορμή στις Αρχές να δώσουν εντολή πραγματοποίησης μετρήσεων, τα αποτελέσματα των οποίων όμως δεν έχουν εκδοθεί ακόμη. Σαν να μην έφτανε αυτό, η εφημερίδα αναφέρεται και σε έγγραφο του 2009 του δικαστή Μπρούνο Τζορντάνο, σχολιάζοντας ότι η υπόθεση θάφτηκε, καθώς «κρατήθηκε μυστικό για χρόνια». Σε αυτό το έγγραφο μάλιστα ο δικαστής καταγγέλλει ότι εντοπίστηκε στο Ιόνιο, ανοιχτά των ακτών της Καλαβρίας, το πλοίο-φάντασμα «Cunsky», στο οποίο επίσης υπήρχαν βαρέλια με επικίνδυνα απόβλητα, αλλά και ανθρώπινα κρανία!
Την αποκάλυψη του σκανδάλου έκανε χθες επιτροπή του ιταλικού Κοινοβουλίου, η οποία την περίοδο αυτή ερευνά υποθέσεις παράνομης διακίνησης ραδιενεργών και τοξικών αποβλήτων. Απόρρητα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών που αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα δείχνουν, σύμφωνα με τη «Messaggero», ότι περίπου 90 σκοπίμως βυθισμένα πλοία έχουν δηλητηριάσει τη θαλάσσια γειτονιά μας. Πιο συγκεκριμένα, την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής Αλεσάντρο Μπράτι, ανακοινώνοντας ότι 60 έγγραφα της πρώην υπηρεσίας πληροφοριών Sismi έχουν αποχαρακτηριστεί έπειτα από αίτημά του και το περιεχόμενό τους πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα. Εγγραφα
Ανάμεσά τους βρίσκονται και έγγραφα, τα οποία αφορούν πλοία που βυθίστηκαν στη Μεσόγειο. «Τα ναυάγια μπορεί να περιέχουν επικίνδυνα ή ραδιενεργά απόβλητα» σημειώνει η κοινοβουλευτική επιτροπή, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ενα από τα έγγραφα, το οποίο η Sismi απέστειλε στο πρωθυπουργικό γραφείο του Λαμπέρτο Ντίνι και το υπουργείο Αμυνας της Ιταλίας στις 5 Σεπτεμβρίου 1995, αποκαλύπτει ότι από τις 14 Απριλίου 1989 έως τις 22 Ιουλίου 1995 περίπου 90 εμπορικά πλοία με επικίνδυνα απόβλητα βυθίστηκαν στη Μεσόγειο.
Οπως σημειώνει η «Messaggero», καταγράφονται οι συντεταγμένες των ναυαγίων, το φορτίο, τα στοιχεία των εφοπλιστών, η διαδρομή τους κ.ά. Αγνωστο παραμένει δε, και το αν υπάρχει ελληνική εμπλοκή, καθώς θα χρειαστεί να περιμένει κανείς να δει το περιεχόμενο των εγγράφων για να μπορέσει να διαπιστώσει αν στα ονόματα των πλοιοκτητών αναφέρεται και το όνομα κάποιου Ελληνα εφοπλιστή. «Τα τοξικά προκαλούν λευχαιμία και άλλες θανατηφόρες ασθένειες» «Τα πυρηνικά είναι γεννήτορες της λευχαιμίας και πολλών άλλων θανατηφόρων ασθενειών. Πρόκειται για ένα τεράστιο περιβαλλοντικό σκάνδαλο, ένα έγκλημα που αποσιωπάται…» αναφέρει ο διευθυντής στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος Θοδωρής Τσιμπίδης, σχολιάζοντας τα όσα αποκαλύφθηκαν χθες από τον ιταλικό Τύπο.
«Τα βαρέλια αυτά (με τοξικά και πυρηνικά απόβλητα) κάποια στιγμή θα ανοίξουν. Κάποια πιθανώς να υπέστησαν ρήγματα την ώρα που βυθίζονταν. Μετά τα 100-150 μέτρα θέλει ειδική κατασκευή (για να μη διαρρεύσουν), η οποία προφανώς δεν υπήρχε. Και όσα δεν έσπασαν από την πίεση που ασκεί το βάθος από εκεί και πέρα κινδυνεύουν από τη διάβρωση που θα προέλθει από την ηλεκτρόλυση, η οποία διαρκεί περίπου μία δεκαετία. Αρα, σήμερα κινδυνεύουμε άμεσα. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει πως είναι τα απόβλητα των Βορειοευρωπαίων. Δεν υπάρχουν μικρές χημικές βιομηχανίες, αλλά και η πυρηνική βιομηχανία στην Ευρώπη είναι συγκεκριμένη. Μία “μαφία” οργανωμένη, με κοστούμια, έκανε συμφωνίες με μεγάλες βιομηχανίες στην Ευρώπη, με την “υπόσχεση” ότι θα πάνε τα απόβλητα κοντά στην Αφρική και θα τα θάψουν εκεί».
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΗΣ 20ής ΦΛΕΒΑΡΗ ΦΕΡΝΕΙ ΣΦΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Αυτά που συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα στο πλαίσιο του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη αποτελούν ένα νέο γύρο σφαγής για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, με μόνους κερδισμένους τους δανειστές και τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει τα νέα μέτρα ως «επιτυχία», με την πλήρη πολιτική στήριξη των δανειστών-ληστών αποτελεί μία ακόμα τεράστια απάτη, στην ατέλειωτη σειρά της απάτης και του ψέματος που μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Η κυβέρνηση ξεκίνησε την «διαπραγμάτευση» λέγοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση» να νομοθετήσει μέτρα για μετά το 2018, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση» να δεχτεί μέτρα μονομερώς, αν παράλληλα δεν αποφασιστούν τα μέτρα για την «ελάφρυνση του χρέους» και, βέβαια, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση» να συμφωνήσει σε νέα μέτρα «λιτότητας».
Η στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, της Ένωσης Κεντρώων και όλου του μνημονιακού συρφετού, αποτελεί μια απίστευτη υποκρισία. Εμφανίζονται να κριτικάρουν την κυβέρνηση για τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία έχουν ήδη ψηφίσει και στηρίξει, ενώ και στην «διαπραγμάτευση» όλη τους η πίεση ήταν «να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση για να μην κινδυνεύσει η συμμετοχή στο ευρώ». Στις συναντήσεις του στη Γερμανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έτρεξε να δώσει τα διαπιστευτήρια του ως ο επόμενος πρωθυπουργός που είναι πιο ικανός από τον Τσίπρα να υλοποιήσει αυτό το βάρβαρο πρόγραμμα! Οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής φοράνε το «αντιμνημονιακό προσωπείο» για να κρυφτούν αλλά στη πραγματικότητα είναι τα τσιράκια των αφεντικών με στόχο να εξασφαλίσουν μισθούς πείνας και δουλειά χωρίς δικαιώματα "μόνο για Έλληνες", όπως ακριβώς επιδιώκουν οι δανειστές.
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η «διαπραγμάτευση» είναι μια απάτη, για να περάσουν στον λαό τα ήδη αποφασισμένα μέτρα υπέρ των δανειστών, των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών. Ότι μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης και της ΕΕ τα μνημόνια είναι μονόδρομος. Ο δικός μας μονόδρομος είναι ριζικά διαφορετικός: είναι ο δρόμος του αγώνα και της ανατροπής! Όλες οι μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς πρέπει να μπουν μπροστά με κοινή δράση για ένα μεγάλο κίνημα που θα αποτρέψει την νέα βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν. Που δεν θα αφήσει να διαλύσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, να φτωχοποιήσουν τους εργαζόμενους, να μαραζώσουν κάθε ικμάδα της νεολαίας. Χωρίς να περιμένουμε την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Με μαχητικούς αγώνες, με πανεργατική γενική απεργία, καταλήψεις χώρων δουλειάς από τώρα.
ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ. ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟ ΈΛΕΓΧΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ. ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ – ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ στις 02 ΜΑΡΤΗ. ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΤΗ.
ΚΣΕ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
http://antarsya.gr/node/4192
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Έρευνα: Οι ευφυείς άνθρωποι προτιμούν τη μοναξιά
Πόσο σχετίζεται η εξυπνάδα ενός ανθρώπου με τις σχέσεις;
19/2/2017
Επιχειρώντας να χαρτογραφήσει τη σύνδεση της ευφυίας και των συναισθημάτων με το βαθμό κοινωνικοποίησης, μια νέα μελέτη συμπεραίνει πως οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο μοναχικοί.
Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Psychology και στην οποία πραγματοποιήθηκε ανάλυση δεδομένων 15.000 ενηλίκων, ηλικίας 18 έως 28, ενώ δείχνει πως οι άνθρωποι που βλέπουν τους φίλους τους πιο τακτικά είναι πιο ικανοποιημένοι με τη ζωή, εκτιμά πως οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι αισθάνονται ακριβώς το αντίθετο, καθώς η επικοινωνία με τους φίλους φαίνεται πως παράγει αρνητικά συναισθήματα.
Οι μελετητές οδηγήθηκαν, έπειτα από μακρά ανάλυση, πως οι ευφυείς άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερη τη ζωή με το να κοινωνικοποιούνται λιγότερο και να ζούνε σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Χρησιμοποιώντας την εξελικτική ψυχολογία, οι ερευνητές του Singapore Management University, υποστηρίζουν θεωρητικά πως τα πράγματα που είχαν θετική επίδραση στους προγόνους μας είναι αυτά που κάνουν ευτυχισμένους τους περισσότερους από τους ανθρώπους και σήμερα, όπως οι φιλίες ή οι σχέσεις συνεργασίας. Εντούτοις, επισημαίνεται πως τα τεχνολογικά επιτεύγματα μπορεί να έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούμε με τα περιβάλλοντά μας.
Η ερευνήτρια του Brookings Institution Κάρολ Γκράχαμ φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη για την έρευνα, υπογραμμίζοντας πως η μελέτη δείχνει πραγματικά κάτι άλλο. «Τα ευρήματα εδώ δείχνουν, και δεν είναι έκπληξη, πως αυτοί που διαθέτουν μεγαλύτερη ευφυία και την ικανότητα να τη χρησιμοποιούν, προτιμούν να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο για την κοινωνικοποίησή τους γιατί είναι αφοσιωμένοι σε κάποιο άλλο, μεγαλύτερο, σκοπό».
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Για την καθημερινά επαναλαμβανόμενη αυτή φράση που αποδίδεται στον Λένιν, ένα σύντομο κείμενο που έγραψα πριν ένα χρόνο, στις 21 Ιανουαρίου 2016.
"ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΠΛΥΣΤΡΑΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ" Ή Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΧΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ Επέτειος του θανάτου του Λένιν σήμερα και αντί άλλης αναφοράς σκέφτηκα να επισημάνω την ασέβεια που εκφράζεται προς το πρόσωπο του μεγάλου μαρξιστή θεωρητικού και ηγέτη της μεγαλύτερης επανάστασης όλων των αιώνων, με την απόδοση σ’ αυτόν μιας φράσης κατασκευασμένης που σχεδόν καθημερινά τα τελευταία χρόνια –κυρίως λόγω της μαζικής χρήσης του διαδικτύου- τη διαβάζω ξανά και ξανά.
Πρόκειται για τη φράση «Μη φοβάσαι τον πλούσιο. Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι». Παραμένοντας στο έδαφος της μαρξιστικής αντίληψης για τους ταξικούς αγώνες ως κινητήριας δύναμης της ιστορίας, ο Λενιν υποστήριζε πως η εργατική τάξη είναι η μόνη που -έχοντας αντικειμενικά διαμετρικά αντίθετα συμφέροντα από την αστική τάξη- μπορεί να τεθεί επικεφαλής ευρύτερων λαϊκών κοινωνικών συμμαχιών, που να οδηγήσουν στη ρήξη με την καπιταλιστική κυριαρχία. Επιπλέον, και στην ίδια κατεύθυνση, ο Λένιν υποστήριζε πως η εργατική τάξη είναι αυτή που θα ηγηθεί, ως κυρίαρχη πλέον, της διαδικασίας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και ήταν εξαιρετικά σαφής όταν έγραφε (στο «Κράτος και επανάσταση») ότι κριτήριο της εργατικής εξουσίας θα είναι η δυνατότητα να αναλαμβάνει ευθύνες πολιτικής διαχείρισης ακόμη και η πλύστρα και η μαγείρισσα. Κι όμως! Σε μια εκδήλωση προκλητικής ασέβειας, του αποδίδεται η φράση που προανέφερα. Και αναπαράγεται από πολύ κόσμο, μέσα στην άγνοιά του για το λενινικό έργο και την χαρακτηριστική ευκολία του κάθε ημιμαθούς να επαναλαμβάνει φράσεις που αποδίδονται στην οποιαδήποτε ιστορική προσωπικότητα, χωρίς να υποβληθεί στον κόπο να ελέγξει την εγκυρότητά τους.
Η φράση «Μη φοβάσαι τον πλούσιο. Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι» δεν υπάρχει σε κανένα άρθρο ή βιβλίο του Λένιν. Ούτε υπάρχει η οποιαδήποτε αναφορά κάποιου που τον γνώριζε, πως ειπώθηκε κάτι τέτοιο από τον ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης. Στην πραγματικότητα, η φράση είναι κατασκευασμένη και φυσικά αναφέρεται στην εκτίμηση που οι πλαστογράφοι θα ήθελαν να έχει ο Λένιν για τα παιδιά της εργατικής τάξης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Τουρκάλα Μπετούλ Τζελέμπ, απολύθηκε με την αιτιολογία... των «σχέσεων με την τρομοκρατία», ύστερα από ένα νέο προεδρικό διάταγμα (ΚΗΚ / Kanun Hükmünde Kararname) με το οποίο απολύονταν χιλιάδες εργαζόμενοι / εργαζόμενες με την ίδια αιτιολογία (σχέσεις δηλαδή με το ΡΚΚ ή/και με τους γκιουλενιστές). Απασφάλισε η ασφάλεια της "ασφαλής" χώρας εντελώς !
Εργατικές αντιστάσεις στην Τουρκία
Η Τουρκάλα δημόσιος υπάλληλος Μπετούλ Τζελέμπ, δούλευε σε έναν κρατικό οργανισμό (Οργανισμός Ανάπτυξης της Ισταμπούλ), απ’ τον οποίο απολύθηκε πριν από ένα περίπου μήνα. Η Τζελέμπ πήγε ένα πρωί στη δουλειά της, όπου της ανακοινώθηκε η απόλυσή της, με την αιτιολογία... των «σχέσεων με την τρομοκρατία», ύστερα από ένα νέο προεδρικό διάταγμα (ΚΗΚ / Kanun Hükmünde Kararname) με το οποίο απολύονταν χιλιάδες εργαζόμενοι / εργαζόμενες με την ίδια αιτιολογία (σχέσεις δηλαδή με το ΡΚΚ ή/και με τους γκιουλενιστές). Στη νέα λίστα υπήρχε και το όνομα της Μπετούλ Τζελέμπ. Ο πραγματικός όμως λόγος δεν ήταν αυτός: Η Μπετούλ Τζελέμπ είχε πρωτοστατήσει πέρυσι στη διοργάνωση απεργίας στη δουλειά της. Είναι επίσης δρταστήρια αγωνίστρια του φεμινιστικού κινήματος και της οικολογίας. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που έκανε ο στρατός εναντίον της κυβέρνησης του ΑΚΡ τον περασμένο Ιούλιο, ο Ερντογάν και η κυβέρνηση, με αφορμή την εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού από τους πραξικοπηματίες, έχουν ξεκινήσει μια τεράστια επίθεση ενάντια στην αριστερά και το συνδικαλιστικό κίνημα. Εκτός από τις συλλήψεις των βουλευτών του HDP και πολλών άλλων στελεχών και ηγετών του αριστερού κόμματος (με την κατηγορία των σχέσεων με το ΡΚΚ), πολλές χιλιάδες εργάτες έχουν απολυθεί, επειδή ήταν συνδικαλιστές και πρωτοστατούσαν στην οργάνωση του εργατικού κινήματος. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση του ΑΚΡ έχει βρει την ευκαιρία για να πραγματοποιήσει τις πολλές χιλιάδες απολύσεις, οι οποίες χρειάζονται να γίνουν αυτή τη στιγμή για την κερδοφορία του τουρκικού κεφαλαίου.
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που συνεχίζεται στην Τουρκία (παρατάθηκε άλλους τρεις μήνες στις αρχές Ιανουαρίου), δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στην οργάνωση της αντίστασης των εργαζόμενων απέναντι στην κρατική ή ιδιωτική-εργοδοτική αυθαιρεσία. Παρ’ όλ’ αυτά, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην Τουρκία συνεχίζουν να αγωνίζονται. Η ίδια η Μπετούλ Τζελέμπ, αποφάσισε να αντισταθεί στην άδικη απόλυσή της. Εδώ και τριάντα μέρες, βρίσκεται κάθε μέρα στην κεντρική πλατεία του Καντίκιοϊ (στην ασιατική πλευρά της Ισταμπούλ), όπου πραγματοποιεί μια ατομική διαμαρτυρία, καλώντας όλες τις απολυμένες γυναίκες να παλέψουν ενάντια στα προεδρικά διατάγματα. Με πικέτες στις οποίες έχει γράψει συνθήματα, όπως: «Θέλω πίσω τη δουλειά μου» και «Ζήτω η αλληλεγγύη των γυναικών» και με τις προκηρύξεις που μοιράζει, έχει καταφέρει, όχι μόνο να καταδείξει την αδικία που υπέστη η ίδια, αλλά και να γίνει σημείο αναφοράς για χιλιάδες εργαζόμενες κι εργαζόμενους στην Τουρκία, δίνοντας το προσωπικό παράδειγμα μιας ανυποχώρητης αντίστασης. Τα μηνύματα συμπαράστασης στο facebook της πληθαίνουν συνεχώς, όπως και ο κόσμος ο οποίος περνάει καθημερινά για να της δηλώσει την αλληλεγγύη του και να της πει «είμαι μαζί σου». Άτομα και αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών οργανώσεων περνάνε διαρκώς απ’ το Καντίκιοϊ για να της συμπαρασταθούν. Ανάμεσά τους και το σωματείο DGD-SEN, το οποίο καλύπτει εργαζόμενους που δουλεύουν σε αποθήκες, ένα τμήμα εργαζομένων στις μεταφορές και στο λιμάνι.
Το DGD-SEN ιδρύθηκε το 2013 και κατάφερε να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Migros, όταν η εταιρεία αποφάσισε να απολύσει 33 εργαζόμενους επειδή είχαν συνδικαλιστική δράση, χωρίς να τους καταβάλει αποζημίωση. Οι συνεχείς κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν από το DGD-SEN, έξω από τα σούπερ μάρκετ και τις αποθήκες της Migros ανάγκασαν τελικά την εργοδοσία να καταβάλει τις αποζημιώσεις, κάτι το οποίο θεωρήθηκε σημαντική επιτυχία. Πριν από μια εβδομάδα, στις 13 Φεβρουαρίου, το DGD-SEN ξεκίνησε και πάλι κινητοποιήσεις στο Σκερπινάρ (κοντά στην Ισταμπούλ), ύστερα από την απόλυση 13 εργαζομένων, απ’ τους οποίους οι 12 είναι μέλη του σωματείου. Οι εργαζόμενοι που απολύονται δουλεύουν για μια άλλη εταιρεία, την Usgrup, στην οποία η Migros είχε παραχωρήσει το τμήμα εργασιών των αποθηκών (δείτε βίντεο με κινητοποίηση μελών του DGD-SEN https://www.youtube.com/watch?v=qTSre3Ja17g). Την ίδια στιγμή, μια άλλη εργαζόμενη που απολύθηκε κι αυτή με κάποιο απ’ τα προεδρικά διατάγματα (ΚΗΚ), ξεκίνησε πριν από 16 μέρες έναν αγώνα ενάντια στην κρατική αυθαιρεσία. Η Αλέβ Σαχίν από το Ντούζντζε, αρχιτέκτονας και δραστήριο μέλος του σωματείου αρχιτεκτόνων Yapı İmar-Sen Düzce, είχε αντιμετωπίσει και παλιότερα την κρατική αυθαιρεσία για τη συνδικαλιστική της δράση. Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι συνελήφθη και κρατήθηκε για υποτιθέμενες σχέσεις με την τρομοκρατία. Η σύλληψή της είχε προκαλέσει τότε ένα κύμα συμπαράστασης από απλό κόσμο και από σωματεία.
Τώρα, ύστερα από την απόλυσή της πριν από δυο εβδομάδες, η Αλεβ Σαχίν ξεκίνησε κι αυτή μια καθημερινή διαμαρτυρία στην πλατεία του Ντούζντζε, κερδίζοντας κι αυτή τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του κόσμου. «Δεν είμαι δολοφόνος, κλέφτρα, πραξικοπηματίας. Θέλω τη δουλειά και το ψωμί μου πίσω» έγραψε στο πανό που έχει τοποθετήσει στο χώρο της διαμαρτυρίας της, απ’ όπου συνεχώς περνάνε αλληλέγγυοι κι αλληλέγγυες. Οι αντιστάσεις αυτές δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Δίνουν ένα μήνυμα ελπίδας σε ολόκληρη την τουρκική κοινωνία, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη είτε με την προοπτική ενός ακόμα μεγαλύτερου και θεσμοθετημένου κρατικού αυταρχισμού της κυβέρνησης του ΑΚΡ και των ενισχυμένων εξουσιών του Ερντογάν, είτε με την προοπτική ενός νέου πραξικοπήματος. Η Μπετούλ Τζελέμπ, η Αλέβ Σαχίν, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες που ανήκουν στο DGD-SEN, αποτελούν τα πιο ορατά παραδείγματα μιας πιο βαθιάς και εκτεταμένης διάθεσης για αντίσταση της εργατικής τάξης, η οποία αναζητά τους τρόπους να την εκφράσει.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Το κοινοβούλιο της Τουρκίας αφαίρεσε τη βουλευτική ιδιότητα της συμπροέδρου του HDP Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ . Ο εισαγγελέας ζητά 83 έτη κάθειρξης για την Γιουκσεκντάγκ. Στην Τουρκία δεν χρειάζονται στοιχεία για να σαπίσεις στην φυλακή . Το να μην σε γουστάρει ο σουλτάνος είναι αρκετό.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξακολουθήστε να κοροϊδεύετε τον κάθε απλό λαϊκό άνθρωπο για τις απιθανότητες που λέει, νομίζοντας πως ξέρει. Εδώ κοτζάμ υπουργός, με λαμπρές σπουδές, έδωσε ρεσιτάλ άγνοιας σήμερα Τριτη, αυτογελοιοποιούμενος. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Χρήστο Σπίρτζη, τα Γιάννενα απελευθερώθηκαν κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά την απελευθέρωσή τους άνοιξε ο δρόμος για την απελευθέρωση και της υπόλοιπης Ελλάδας! Φαίνεται πως μετά από την κοινή φωτογράφησή τους, οι δύο Χρήστοι (ο ναζί Παππάς και ο επιστήμων υπουργός) συζήτησαν και για θέματα ιστορικά. Άσε που υποψιάζομαι πως αυτόν ρωτάει ο αμόρφωτος που τον έκανε υπουργό, όταν έχει απορίες σε σχετικά ζητήματα. Έτσι εξηγούνται όλα!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ολλανδία: Νόμιμη η καλλιέργεια μαριχουάνας
21/2/2017 21.00
Εγκρίθηκε από το ολλανδικό κοινοβούλιο η καλλιέργεια της μαριχουάνας γεγονός που ουσιαστικά νομιμοποιεί τη μακρόχρονη πολιτική ανοχής. Έως τώρα η μαριχουάνα ήταν τεχνικά παράνομη, αλλά η αστυνομία δεν προχωρούσε σε συλλήψεις για κατοχή ποσών μικρότερων από μερικά γραμμάρια. Η ψήφος του ολλανδικού κοινοβουλίου να επιτραπεί η επαγγελματική καλλιέργεια του φυτού θα επιτρέψει στα «coffee shops»της χώρας, που πωλούν ελεύθερα το ναρκωτικό, να έχουν μια νόμιμη πηγή εφοδιασμού.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοβαρά τραυματίας διαδηλωτής που προσήχθη στα Ιωάννινα
Πρόκειται για τον έναν από τους πέντε προσαχθέντες μετά τις συμπλοκές στο μνημείο των Μπιζανομάχων
17:55 21/02/2017
Με τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ένας από τους πέντε διαδηλωτές που προσήγαγαν οι αστυνομικοί μετά τα επεισόδια στο μνημείο των Μπιζανομάχων. Tα τραυματα εγιναν μεσα στο αστυνομικο τμημα οπου κρατουνταν.
Όπως μεταδωθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποια ως συνηθως ψευδεται, ο διαδηλωτής κατά την προσαγωγή του, ήταν ήδη τραυματισμένος και οι αστυνομικοί λίγο αργότερα, κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Φυσικα, η αστυνομια όπως ολες τις φορες, ψευδεται! Κανενας συλληφθεντας δεν ηταν τραυματισμενος τοσο για να παει στο νοσοκομειο, ειδαλλως θα τον πηγαιναν κατευθειαν. Οι γιατροί υπέβαλαν τον τραυματία σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και διαπίστωσαν πως φέρει τραύματα στο σώμα και το κεφάλι, ενώ διέγνωσαν διάσειση και νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική. Η διαδήλωση γινόταν από αντιεξουσιαστές που διαμαρτύρονταν για τη συμμετοχή βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΛΑΣΗ! ΔΙΝΟΥΜΕ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ! ΑΚΟΜΗ 77.718 ΑΤΟΜΑ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ!
ΠΡΙΝ 5 ΕΤΗ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΕΔΩ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΗΜΙΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 700 ΕΥΡΩ ΜΕ 300 ΜΟΝΟΝ ΕΝΣΗΜΑ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΙΚΑ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ 1-8-2011 Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΡΕΥΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ. ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ ΛΕΓΕΙ...
» Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης στον τομέα των προσαυξήσεων των Κατωτάτων Ορίων των συντάξεων για την ορθή εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας σε συνδυασμό με τις κοινοτικές διατάξεις (εγκύκλιος 41/2011). Με τις νέες οδηγίες άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων αυτών και δεν χορηγούνται προσαυξήσεις στα δικαιούμενα ποσά συντάξεων για ημέρες ασφάλισης που δεν πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα αυτού του μέτρου είναι να μην μπορούν πλέον να παίρνουν «συντάξεις 700 ευρώ με 300 ημέρες ασφάλισης στην Ελλάδα».
Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ 700 ΕΥΡΩ ΜΕ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΕΡΕΥΝΗΘΗΚΕ ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΩΣΕ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ;;;;ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΗΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ. ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΟΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ;;;;ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΝΑ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ
΄΄Οι αλλοδαποί μετανάστες τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε και χωρών με τις οποίες έχουν συναφθεί διμερείς συμβάσεις), παίρνουν σύνταξη από το ΙΚΑ, εάν έχουν νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα και συμπληρώνουν τις ίδιες προϋποθέσεις που απαιτούνται και για τους Έλληνες (ηλικία και χρόνο ασφάλισης σε ελληνικούς ασφαλιστικούς φορείς).΄΄
ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΕΔΩ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΗΜΙΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ 10.500 ΕΝΣΗΜΑ ΔΗΛΑΔΗ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ;;;ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΧΕΙ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ;;;;ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΕΙ ΤΑ ΑΝΩΘΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ 10.500 ΕΝΣΗΜΑ;;;;ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΣΟΙ ΒΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ… ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ 77.718 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ .ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΔΙΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΞΗ …
΄΄Οσον αφορά στους 77.718 συνταξιούχους άγνωστης υπηκοότητας, διευκρινίζονται τα εξής: Το γεγονός ότι δεν υπάρχει υπηκοότητα δεν σημαίνει ότι οι συντάξεις είναι παράνομες και αφορούν μόνο αλλοδαπούς, δεδομένου ότι η αναγραφή της υπηκοότητας στα στοιχεία των συνταξιούχων ήταν προαιρετική και έγινε υποχρεωτική από τον Ιούλιο 2011.΄΄
ΠΟΣΟ ΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ;;;;ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ;;;ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΔΙΣ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΧΡΕΟΚΩΠΟΥΣΑΜΕ …ΓΙΑ 1 ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΓΙΝΕ ΝΕΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΗΜΠΟΡΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ … 2 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ…ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ…http://www.ika.gr/gr/infopages/press/20110901.cfm
ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΗΔΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΗΔΗ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΜΩΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ… Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΙΣΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ…Η ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;;;ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΜΑΣ…ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ…ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ Η ΔΗΘΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ. ..ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Φραγκισκανός μοναχός βίαζε ανήλικους στη Θεσσαλονίκη
22/2/2017
Τις πιο αρρωστημένες ορέξεις του με πρόσχημα την ...φιλανθρωπία ικανοποιούσε ένας 52χρονος Γάλλος, μέλος του τάγματος των Φραγκισκανών μοναχών, ο οποίος είχε φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Ιανουαρίου και εκμεταλλευόμενος την ανάγκη για τροφή και στέγη ανήλικων αγοριών, κυρίως ασυνόδευτων από το Πακιστάν, τα φιλοξενούσε στο διαμέρισμά του στην Τούμπα, τους προσέφερε στέγη και τροφή και τα βίαζε. Ο 52χρονος ήρθε στη χώρα μας στο πλαίσιο προγραμμάτων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Τα παιδιά που φιλοξενούσε διέμεναν κανονικά σε κέντρα φιλοξενίας, αλλά ήταν ασυνόδευτα. Όπως κατέθεσαν στους αστυνομικούς τα παιδιά, ηλικίας 14 έως 18 ετών, παρουσία ψυχολόγου, "Ζούσαμε σε άθλιες συνθήκες, αυτός ο άνθρωπος μας έδινε φαγητό, νερό και στέγη, για αυτό τον ακολουθήσαμε αρχικά, τα υπόλοιπα τα ζήτησε στην πορεία". Στο σπίτι που διέμενε ο...μοναχός με τα τέσσερα αγόρια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια και έξι σκληροί δίσκοι.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
"Θα κόψουμε τις συντάξεις ούτως ή άλλως"
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 14:57
«Κατανοώ ότι για πολιτικούς λόγους η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αργότερα» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, στο περιθώριο του Ecofin στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα μάλιστα με τον Γερμανό υπουργό, περαιτέρω μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν και στο φορολογικό σύστημα και στα εργασιακά. Πάντως, ο Σόιμπλε τόνισε ότι μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας «οι θεσμοί μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα». «Δεν μιλήσαμε πολύ για το θέμα της Ελλάδας» χθες στο Eurogroup, αλλά «σημειώθηκε πρόοδος», τόνισε. «Οι θεσμοί συμφώνησαν σε μια κοινή θέση» πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας πως «υπήρξε συμφωνία μεταξύ θεσμών και Ελλάδας επί της αρχής για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά μόνο επί της αρχής».
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Παλαιστίνη: Καταδίκη για την ελαχιστη ποινή στον ισραηλινο λοχία που εκτέλεσε τραυματισμένο Παλαιστίνιο
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 06:17
Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε την ποινή των 18 μηνών φυλάκισης που επιβλήθηκε σ' έναν Ισραηλινό στρατιώτη ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν Παλαιστίνιο δράστη επίθεσης που κειτόταν τραυματισμένος, εκτιμώντας πως μια τέτοια «ελαφριά ποινή» δίνει το «πράσινο φως» στα «εγκλήματα των στρατιωτικών».
Ο Γαλλοϊσραηλινός στρατιώτης Ελόρ Αζάρια βιντεοσκοπήθηκε στις 24 Μαρτίου του 2016 ενώ εκτελούσε με μία σφαίρα στο κεφάλι τον Παλαιστίνιο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σαρίφ, ο οποίος είχε τραυματιστεί από σφαίρες μετά την επίθεση που πραγματοποίησε με μαχαίρι εναντίον στρατιωτών στη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Ο Παλαιστίνιος κειτόταν στο έδαφος, προφανώς σε κατάσταση που δεν μπορούσε να βλάψει κανέναν. Το στρατοδικείο του Τελ Αβίβ καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών τον στρατιώτη, η δίκη του οποίου είχε προκαλέσει βαθιά διαίρεση στη χώρα.
Ο λοχίας είναι ο πρώτος Ισραηλινός στρατιώτης εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια που καταδικάζεται για ανθρωποκτονία σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Για τον Τάρεκ Ριχμάουι, εκπρόσωπο της παλαιστινιακής κυβέρνησης, μια τέτοια «ελαφριά ποινή δίνει το “πράσινο φως” σε εγκλήματα στρατιωτικών». «Η πλειονότητα των εγκλημάτων και των συνοπτικών εκτελέσεων από τους κατοχικούς στρατιώτες εναντίον αθώων Παλαιστινίων -μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά- ούτε καν οδηγείται ενώπιον της Δικαιοσύνης» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Όταν σημειώθηκαν τα γεγονότα, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ ήταν βορά ενός κύματος σχεδόν καθημερινών βιαιοτήτων. Προκάλεσαν τον θάνατο 252 Παλαιστινίων, 40 Ισραηλινών, δύο Αμερικανών, ενός Ιορδανού, ενός Ερυθραίου και ενός Σουδανού, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι ισραηλινές Αρχές δηλώνουν πως οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν ήταν δράστες επίθεσης, ενώ οι παλαιστινιακές Αρχές, αντίθετα, κάνουν λόγο για «εκτελέσεις».
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Βαυαρία πρόκειται να απαγορεύσει τη χρήση της μπούρκας εν όψει των γερμανικών εκλογών
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 06:50
Την πλήρη κάλυψη του προσώπου μουσουλμάνων γυναικών σε σχολεία, πανεπιστήμια, κυβερνητικά γραφεία και εκλογικά κέντρα πρόκειται να απαγορεύσει η Βαυαρία. Η απόφαση λαμβάνεται επτά μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, καθώς οι Βαυαροί συντηρητικοί που διοικούν την περιοχή ανησυχούν για πιθανή διαρροή ψήφων προς το αντιλαθρομεταναστευτικό ακροδεξιό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
«Η επικοινωνία συμβαίνει όχι μόνο μέσω της γλώσσας αλλά και μέσω της εμφάνισης, των εκφράσεων του προσώπου και των χειρονομιών» είπε ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν μετά τη συμφωνία της τοπικής κυβέρνησης σε σχέδιο νόμου που απαγορεύει την επικάλυψη όλου του προσώπου για τους δημόσιους υπαλλήλους και σε δημόσιους χώρους όπου υπάρχουν θέματα δημόσιας ασφάλειας. «Αποτελεί τα θεμέλια των συναλλαγών μεταξύ μας και τη βάση για την ελεύθερη και δημοκρατική μας τάξη» είπε. «Καλύπτοντας το πρόσωπό σου έρχεται σε αντίθεση με αυτήν την κουλτούρα της επικοινωνίας» πρόσθεσε. Τον Δεκέμβριο, η Μέρκελ είχε καλέσει για απαγόρευση των μαντίλων που καλύπτουν όλο το πρόσωπο «όπου είναι θεμιτό».
Η απόφαση ελήφθη δύο χρόνια αφότου έφθασε στη Γερμανία πάνω από ένα εκατομμύριο, κυρίως μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, και εν μέσω ευρείας ανησυχίας για την ασφάλεια έπειτα από αρκετές επιθέσεις ισλαμιστών το 2016. Η Γαλλία και το Βέλγιο έχουν απαγορέψει την μπούρκα, ενώ η περιοχή της Λομβαρδίας στη βόρεια Ιταλία την έχει απαγορεύσει σε νοσοκομεία και δημόσια γραφεία που ανήκουν στην περιφερειακή κυβέρνηση. Ο Χέρμαν είπε ότι αναμένει ότι το τοπικό κοινοβούλιο της Βαυαρίας, στο οποίο η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Βαυαρίας (CSU) διατηρεί την απόλυτη πλειοψηφία, να ψηφίσει τον νόμο πριν από το θερινό διάλειμμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ: Έρευνες από το FBI έπειτα από απειλές σε εβραϊκά κέντρα
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 04:26
Νέες έρευνες ξεκίνησε το FBI, καθώς υπήρχε νέο κύμα απειλών εναντίον εβραϊκών κέντρων στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν 11 εβραϊκά κέντρα τη Δευτέρα. Μάλιστα, από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 69 απειλές σε 27 πολιτείες των ΗΠΑ και σε μια καναδική επαρχία, σύμφωνα με την Ένωση Κέντρων της Εβραϊκής Κοινότητας (JCC) της Βόρειας Αμερικής. Όλα τα απειλητικά τηλεφωνήματα, όπως και όσα έχουν προηγηθεί, ήταν ψευδή και η κατάσταση στα εβραϊκά κέντρα έχει επιστρέψει στο κανονικό, σύμφωνα με την JCC.
Στο μεταξύ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα συμβάντα, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση τα έχει καταδικάσει. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ τόνισε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «έχει ξεκαθαρίσει» ότι τέτοιου είδους ενέργειες «είναι απαράδεκτες». «Το μίσος και η υποκινούμενη από μίσος βία οποιουδήποτε είδους δεν έχουν θέση σε μια χώρα που ιδρύθηκε με την υπόσχεση της ατομικής ελευθερίας» πρόσθετε στην ανακοίνωσή του ο Σπάισερ.
Από τη μεριά της η κόρη του Αμερικανού προέδρου Ιβάνκα Τραμπ, η οποία έχει ασπαστεί τον ιουδαϊσμό, κατήγγειλε τις απειλές. «Οι ΗΠΑ είναι ένα έθνος που ιδρύθηκε με βάση την αρχή της ανεξιθρησκίας. Πρέπει να προστατεύσουμε τους χώρους λατρείας και τα θρησκευτικά μας κέντρα» έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Ιβάνκα. Στο μεταξύ, στην πολιτεία Μιζούρι περίπου 100 τάφοι σε ένα εβραϊκό νεκροταφείο του Σεν Λούις βανδαλίστηκαν το Σαββατοκύριακο, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Southern Poverty Law Center, που καταγράφει τις ρατσιστικές ενέργειες και μάχεται κατά του εξτρεμισμού, ο αριθμός των ομάδων που προάγουν το μίσος συνεχίζει να αυξάνεται στις ΗΠΑ και έχει φτάσει σχεδόν σε ιστορικό υψηλό.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Unicef: Σχεδόν 1,4 εκατ. παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα σε τέσσερις χώρες
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 03:57
Σχεδόν 1,4 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν φέτος από την πείνα στην Νιγηρία, στη Σομαλία, στο Νότιο Σουδάν και στην Υεμένη, σύμφωνα με την Unicef. Στην Υεμένη, όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, 462.000 παιδιά υποφέρουν από σοβαρό υποσιτισμό, όπως και 450.000 άλλα στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας όπου δραστηριοποιείται η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.
Το Fews Net, το δίκτυο συστημάτων πρόωρου συναγερμού κατά της πείνας, επισημαίνει εξάλλου ότι οι πιο απομακρυσμένες περιοχές της πολιτείας Μπόρνο στη Νιγηρία έχουν ήδη πληγεί από λιμό από τις αρχές του περασμένου έτους. Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί, υπογραμμίζει την ίδια ώρα η Unicef, καθώς είναι αδύνατο οι οργανώσεις αρωγής να αποκτήσουν πρόσβαση στα θύματα.
Παράλληλα 185.000 παιδιά βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας στην Σομαλία λόγω της ξηρασίας, ενώ αναμένεται ότι ο αριθμός τους θα ανέλθει σε περίπου 270.000 σε μερικούς μήνες, προειδοποιεί επίσης η Unicef. Εξάλλου, στο Νότιο Σουδάν, περισσότερα από 270.000 παιδιά υποφέρουν από υποσιτισμό, ενώ ήδη πλήττονται από λιμό ορισμένες περιοχές της πολιτείας Γιούνιτι, όπου ζουν 20.000 παιδιά, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ο διευθυντής της Unicef Άντονι Λέικ απηύθυνε έκκληση να υπάρξει γρήγορα κάποια κινητοποίηση. «Μπορούμε ακόμη να σώσουμε πολλές ζωές», είπε.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισραήλ: Ελευθερώθηκε Παλαιστίνιος δημοσιογράφος που κρατούνταν επί 10 μήνες
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 03:23
Στέλεχος του Συνδικάτου Παλαιστίνιων Δημοσιογράφων, ο Όμαρ Νάζαλ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αφέθηκε ελεύθερος από την ισραηλινή στρατιωτική δικαιοσύνη έπειτα από δέκα μήνες κράτηση, χωρίς να ενημερωθεί ποτέ για τις κατηγορίες εναντίον του. Έπειτα από 10 μήνες στη φυλακή και 13 ακροάσεις ενώπιον ισραηλινού στρατοδικείου, το μόνο που έχει αρμοδιότητα στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, ο Νάζαλ, 54 ετών, δεν έλαβε παρά «ένα γενικό κατηγορητήριο: κίνδυνος για την ασφάλεια της περιοχής». «Όταν ο δικηγόρος μου ζήτησε λεπτομέρειες, αντιμετώπισε την άρνηση των στρατιωτικών δικαστών και εισαγγελέων», κατήγγειλε ο ίδιος.
Ο Νάζαλ συνελήφθη στις 23 Απριλίου στα σύνορα της Δυτικής Όχθης με την Ιορδανία, απ’ όπου θα αναχωρούσε για ένα συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων στη Βοσνία. Στη συνέχεια τέθηκε σε διοικητική κράτηση, ένα εξωδικαστικό καθεστώς που επιτρέπει στο Ισραήλ να κρατά υπόπτους για περιόδους που ανανεώνονται επ’ αόριστον και χωρίς να τους ενημερώνει για τις κατηγορίες εναντίον τους ή να δίνει στοιχεία της υπόθεσής τους στον δικηγόρο τους. Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε από την πλευρά του ότι Νάζαλ κρατήθηκε «εξαιτίας της συμμετοχής του σε μια τρομοκρατική οργάνωση», το αριστερό κόμμα Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης και «όχι εξαιτίας των δραστηριοτήτων του ως δημοσιογράφος».
Ο ΟΗΕ καλεί τακτικά «να δικαστούν ή να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι» οι κρατούμενοι που έχουν τεθεί υπό διοικητική κράτηση στο Ισραήλ, οι οποίοι αυτή τη στιγμή φτάνουν τους 530, σύμφωνα με την Ένωση Παλαιστίνιων Κρατούμενων. Σύμφωνα με το Συνδικάτο Παλαιστίνιων Δημοσιογράφων, περίπου 20 δημοσιογράφοι ή φοιτητές δημοσιογραφίας κρατούνται στο Ισραήλ, ένας εξ αυτών εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια. Ένας κρατούμενος δημοσιογράφος, ο Μοχάμεντ αλ Κικ, βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 16 ημέρες και πλέον η ζωή του είναι σε κίνδυνο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκκαθαρίσεις Ερντογάν στο φιλοκουρδικό κόμμα
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 18:04
Ο συμπρόεδρος του κυριότερου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση πέντε μηνών για «δυσφήμιση του τουρκικού έθνους», σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από το τουρκικό κοινοβούλιο της έκπτωσης από το βουλευτικό αξίωμα της βουλευτού Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, η οποία είναι συμπρόεδρος με τον Ντεμιρτάς του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).
Φυλακισμένος από τον Νοέμβριο, ο Ντεμιρτάς καταδικάστηκε για «δυσφήμιση του τουρκικού έθνους, του κράτους και των θεσμών της Δημοκρατίας της Τουρκίας» από δικαστήριο του Ντογουμπεγιαζίτ (νοτιοανατολικά), ανέφερε το Ανατολή. Ο χαρισματικός αρχηγός του HDP αντιμετωπίζει δεκάδες δικαστικές διώξεις και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση 142 χρόνων στο πλαίσιο μιας δίκης στην οποία κατηγορείται ότι «διηύθυνε μια τρομοκρατική οργάνωση» και ότι έκανε «τρομοκρατική προπαγάνδα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Επική δήλωση Σπίρτζη: Σήμερα γιορτάζουμε την έξοδο της χώρας από την κρίση
22/2/2017
Την πεποίθηση πως «τελειώνει ο κατήφορος και η ύφεση» εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, χθες από τα Ιωάννινα όπου εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
Μετά το τέλος της παρέλασης ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή ημέρα, η απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, συμπίπτει με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μετά από πολύ μεγάλη μάχη για τη χώρα. Όπως στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο το ηθικό φρόνημα των Ελλήνων είχε ανέβει και με την απελευθέρωση της πόλης άνοιξε ο δρόμος για την απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας, γιορτάζουμε σήμερα και την έξοδο από την κρίση με τις προσπάθειες που έχουν γίνει και τελεσφορούν να βγει επιτέλους ο ελληνικός λαός από το χάλι που μπήκε τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε πως τελειώνει αυτός ο κατήφορος τελειώνει η ύφεση».
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017
Με την ψήφο οκτώ Ελλήνων ευρωβουλευτών η «φέτα made in Canada»!
Οχτώ Έλληνες ευρώ-Βουλευτές 5 απο τη ΝΔ δηλαδή όλοι , 3 Ποταμίσιοι δηλαδή όλοι , 1 ΠΑΣΟΚ συνιστούν .....Φέτα made in Canada .....αυτοί ξέρουν !!!!! Ξέρουν οτι η παραγωγή μας είναι 120,000 τόννους ενώ η Παγκόσμια ζήτηση 800,000 !!!! .....το καταλάβαμε το "υπονοούμενο "δεν χρειάζεται να το κάνω πιο λιανό ....Μπράβο που θα τους ξαναψηφίσουμε να μας ξανά-σώσουν και να οργανώσουμε την παραγωγή μας μέσα στο "σφαγείο της ΕΕ " μαζί με τους υπόλοιπους 400 ευρώ-βουλευτές " φίλους μας "που προστάτεψαν τα δικά τους προιόντα ...και φρόντισαν να διαλύσουν τη δική μας παραγωγή ....
Με τη θετική ψήφο οκτώ Ελλήνων ευρωβουλευτών, καναδικές εταιρείες μπορούν να παράγουν και να κυκλοφορούν στην αγορά της χώρας τους καναδική φέτα.Όπως παραδέχθηκε μιλώντας στην Deutsche Welle ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. στο Ευρωκοινοβούλιο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος παρακολουθεί τα αγροτικά θέματα, η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε. - Καναδά (CETA) έγινε αποδεκτό με τη συμφωνία ότι όσες εταιρίες δραστηριοποιούνταν έως το 2013 θα μπορούν να λειτουργούν ακόμη για εσωτερική κατανάλωση στον Καναδά.Σημειώνεται ότι η συμφωνία διεθνούς εμπορίου και οικονομικής συνεργασίας Ε.Ε. - Καναδά, CETA, έλαβε με περισσότερες από 400 ψήφους την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην προχθεσινή ψηφοφορία.Από την ελληνική πλευρά, θετικά ψήφισαν όλοι οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Θοδωρής Ζαγοράκης), του Ποταμιού (Γεώργιος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος) και η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης απουσίαζε.Αρνητικά ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, Στέλιος Κούλογλου), ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ (Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος) οι ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα και Νότης Μαριάς, καθώς και οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
To μπανιο με αλατα είναι αμαρτια.
Η Μητροπολη Γλυφαδας συστηνει στους πιστους να χρησιμοποιουν το αλατι μονο στην μαγειρικη και τους προτρεπει «να είναι προσεκτικοι, να μην καταφευγουν σε εναλλακτικες θεραπειες , και να μην ειδολοποιουν προιοντα.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποφαση. Ασπιδα από το ΣτΕ για τις μειωσεις στα ποσοστα αναπηριας.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Σχολειο Δευτερης Ευκαιριας Κορυδαλλου. Χανουν τη δευτερη ευκαιρια στη γνωση λογω κρισης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξετασεις. «Τυφλα» τα εργαστηρια του AIDS. Περιπου 7.000 εξετασεις για τη διαγνωση του ιου αλλα και για την παρακολουθηση της φαρμακευτικης αγωγης για τους πασχοντες , εκκρεμουν λογω ελλειψης υλικων.
------------------------------------------------------------------------------------------
Φιασκο ο εξωδικαστικος συμβιβασμος για υπερχρεωμενες εταιριες. Εκτος ρυθμισης 8 στις 10 επιχειρησεις.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Βομβα από το ΣτΕ για τα προστιμα σε επαγγελματιες. Θα πρεπει η Εφορια, πρωτου επιβαλλει καμπανες για φοροδιαφυγη, να αποδειξει ότι εχει τελεστει οντως η παρανομη πραξη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ψευτικο τουρκικο βιντεο στα … Ιμια με τουρκους κομαντος! Προπαγανδιστικο βιντεο εμφανιζει αποβαση στα Ιμια, αλλα εχει γυριστει σε άλλο νησι!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Από το 2018 θελουν οι ευρωπαιοι τοκογλυφοι τις περικοπες σε αφορολογιτο-συνταξεις. Απωλειες σε δυο δοσεις (εως 300 ευρω του χρονου και αλλα τοσα το 2019) για πανω από 4.500.000 μισθωτους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Απατη τελικα το πολυδιαφημισμενο νομοσχεδιο για τον εξωδικαστικο συμβιβασμο. Εμπαιγμος για τα χρεη των επιχειρησεων. Θα πρεπει να εχουν κερδη εν μεσω καταστροφης. Εξωφρενικοι περιορισμοι αφηνουν εξω τρεις στις τεσσερις επιχειρησεις. Στον Καιαδα οι μικρομεσαιοι, ρυθμιζονται μονο χρεη πανω από 20.000 ευρω.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Συνταξιουχοι. Καταγγελουν αλχημειες στον υπολογισμο της προσωπικης διαφορας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε 24ωρες απεργιες προχωρουν αυριο Πεμπτη, την Τεταρτη 1/3 και την Παρασκευη 3/3, οι εργαζομενοι σε μετρο ηλεκτρικο και τραμ αντιδρωντας στη ρυθμιση με την οποια παραχωρειται στον ΟΑΣΑ η εκμεταλλευση σταθμων και χωρων της ΣΤΑΣΥ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Χαθηκαν 29.817 θεσεις εργασιας τον Iανουαριο. Δεν υπηρχε ποτε βεβαια καποια μειωση ανεργιας στα χρονια της κρισης που μας ριξανε οι κωλοευρωπαιοι τοκογλυφοι και οι ντοπιοι κυβερνητικοι συνεργατες τους καθως και τα δουλακια τους δημοσιοκαφροι και κωλο «επιστημονες». Κυριαρχια πλεον των «ευελικτων μορφων απασχολησης» αφου το 53,51% των προσληψεων ηταν μερικης η εκ περιτροπης εργασια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αγριες διαθεσεις επιστρεφει η τροικα. Όλα τα σεξαρια για τη μειωση των συνταξεων. Οι κωλοευρωπαιοι τοκογλυφοι απαιτουν ακομα και μειωση της εθνικης συνταξης των 384 ευρω. «Κουρεμα» της προσωπικης διαφορας από 10% εως 35% η χαμηλοτερο πλαφον στις κυριες συνταξεις το 2019.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο πρωθυπουργος της Τουρκιας Γκιλντιριμ εκανε το σημα των Γκριζων Λυκων στη τουρκικη βουλη και καλεσε τους «αδερφους» Γκριζους Λυκους σε συμμαχια με το ΑΚΡ. Σχεδιο για επιλεκτη εθελοντικη στρατιωτικη μοναδα που θα προστατευει τον Ερντογαν, σαν τους πραιτοριανους της αρχαιας Ρωμης, και θα αποτελειται από Γκριζους Λυκους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η σιχαμενη ντιβα με νευρικη ανορεξια Αντζελινα Τζολι τρωει αραχνες και σκορπιους μαζι με τα παιδια της. Κανει προπαγανδα της Νεας Ταξης, που προσπαθει να μας βαλει να τρωμε σκουληκαντερες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαικο Σοσιαλιστικο Κομμα Μεξικου
Απευθύνουμε έκκληση στους φίλους μας στον κόσμο να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις μας τις ημέρες 1, 2 ΚΑΙ 3 Μαρτίου με παράλληλες δράσεις σε όλο τον κόσμο για τη στήριξη της μπολιβαριανής Βενεζουέλας. Είναι επιτακτική ανάγκη να δουλέψουμε από τώρα και στο εξής με τα δίκτυα των κοινωνικών κινημάτων για την αλήθεια και τα δελτία που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση της δημοκρατίας της Βενεζουέλας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Σε μία πρωτοφανή κίνηση προέβη ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος σχημάτισε το σήμα των γκρίζων λύκων με τα χέρια του, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, όταν ακούστηκε σύνθημα από εθνικιστές στην αίθουσα. «Οι εθνικιστές και πατριώτες αδελφοί, μου είπαν ‘πρώτα η πατρίδα, πρώτα το έθνος και προχωρήσαμε μαζί’», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην ανίερη -κατά πολλούς- συμμαχία μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί προκειμένου να στηρίξουν το προεδρικό σύστημα του Ταγίπ Ερντογάν και να επιτευχθεί το μεγάλο ‘ναι’ στο επερχόμενο δημοψήφισμα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέθανε ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου, Νίκος Κούνδουρος, σε ηλικία 90 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Eφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο σπουδαίος σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος. Τον τελευταίο καιρό είχε νοσηλευθεί δύο φορές με λοίμωξη του αναπνευστικού.
Ανήσυχος, ασυμβίβαστος, με εικαστικό ταλέντο και γνώσεις, έντονη και εκρηκτική προσωπικότητα, ο Νίκος Κούνδουρος εγκαινίασε ένα καινούργιο στιλ ποιότητας και πλαστικότητας στον ελληνικό κινηματογράφο. Οι ταινίες του, σπουδαία παρακαταθήκη, βρίσκονται σήμερα σε κινηματογραφικά μουσεία και ταινιοθήκες της Ευρώπης και της Αμερικής, ενώ ο ίδιος εκτιμήθηκε διεθνώς από ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά οι γονείς του δεν ανέχονταν να πολιτογραφηθεί σαν Αθηναίος. Τον μετέφεραν στην Κρήτη, τυλιγμένο σε μία πάνα, ώστε να γραφτεί στα δημοτολόγια του Αγίου Νικολάου της Κρήτης στις 15 Δεκεμβρίου του 1926.
Κατά κάποιο τρόπο έζησα ένα μέρος της ζωής μου μέσα σε προνόμιο. Υπήρξα γόνος μιας μεγαλοαστικής οικογένειας και μεγάλωσα ως χαϊδεμένο παιδί, ακόμα και στην Κατοχή. Όταν η Ελλάδα θρηνούσε χιλιάδες νεκρούς από πείνα, εμείς ως εύπορη Κρητική οικογένεια τα είχαμε όλα. Τελευταία χρονιά του πολέμου άλλαξε η ζωή μου, όταν εντάχθηκα σε μια αριστερή οργάνωση και με τη συμμετοχή μου στον ένοπλο αγώνα που ονομάστηκε Αντίσταση. Τραυματίστηκα με τρεις σφαίρες στο πόδι. Γλίτωσα από την εκτέλεση γιατί με πέρασαν για Άγγλο, έτσι όπως ήμουν ξανθός με γαλανά μάτια…». Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Κατά τον εμφύλιο πόλεμο, όντας ενεργό μέλος του ΕΑΜ από τα χρόνια της κατοχής, εξορίστηκε για 4 χρόνια στην Μακρόνησο. Επιστρέφοντας από την εξορία, είχε ήδη αποφασίσει να ασχοληθεί με την κινηματογραφική σκηνοθεσία.
Μελετώντας αδιάκοπα τον παγκόσμιο κινηματογράφο, ξεκινάει τη σκηνοθεσία το 1954, με την ταινία «Μαγική Πόλις» (σενάριο Μαργαρίτας Λυμπεράκη, μουσική Μάνου Χατζιδάκι), στην οποία είναι εμφανείς οι εικαστικές γνώσεις του, αλλά και οι νεορεαλιστικές επιρροές του. Η ταινία, παίρνει εξαιρετικές κριτικές, αντιμετωπίζεται θετικά και από το ελληνικό κοινό, ξαφνιάζει το Φεστιβάλ της Βενετίας -αν και συμμετέχει ανεπίσημα λόγω της ελληνικής λογοκρισίας – και ο Κούνδουρος θεωρείται από πολλούς «αποκάλυψη». Δεύτερη ταινία του είναι «Ο Δράκος» του 1956 σε σενάριο Ιάκωβου Καμπανέλλη, η οποία διακρίθηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ το 1960 βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ως καλύτερη ταινία της δεκαετίας 1950-60. Σήμερα η ταινία αυτή θεωρείται σαν μία από τις σπουδαιότερες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Το 1957 ο Κούνδουρος γυρίζει την τρίτη ταινία του σε δικό του σενάριο, με τίτλο «Οι Παράνομοι», πρώτη ταινία για τον ελληνικό εμφύλιο, με εξαιρετική εικαστική εικόνα.
Σταθμό στο κινηματογραφικό γίγνεσθαι, αποτελεί και η τέταρτη ταινία του «Μικρές Αφροδίτες» του 1963, σε σενάριο Βασίλη Βασιλικού, η οποία κατακτά το Βραβείο Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου το 1963, βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Μουσικής και Κριτικών στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1963, καθώς και το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Το 1967 γυρίζει την τολμηρή ταινία «Πρόσωπο της Μέδουσας», η οποία δεν ολοκληρώθηκε λόγω αναχώρησης του Κούνδουρου από την Ελλάδα την επομένη του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών.
Το 1975, η Φίνος Φιλμ ήταν η κύρια παραγωγός του μουσικού ντοκιμαντέρ του Κούνδουρου, «Τα Τραγούδια της Φωτιάς». Η υπεροχη ταινια του το «1922» (1978). • . Μπορντέλο (1984) • Μπάυρον: Μπαλλάντα για ένα δαίμονα (1992) • Οι φωτογράφοι (1998) • Το Πλοίο , English: The Ship (2011)
Ο Νίκος Κούνδουρος είχε σκηνοθετήσει συνολικά 11 ταινίες - αρκετές με δικά του σενάρια - που κατέκτησαν πολλές διεθνείς βραβεύσεις. Τελευταία του ταινία είναι η αγγλικής παραγωγής «Το Πλοίο», την οποία γύρισε το 2011 σε δικό του σενάριο. Έχει επίσης γυρίσει τα τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ: «Ιφιγένεια εν Ταύροις», «Αντιγόνη» και «Ελληνιστί Κύπρος». Έχει διατελέσει πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών, ενώ το 1998 εκδόθηκε βιβλίο του (Stop Carre), με μακέτες, σχέδια και φωτογραφίες από τα πρόσωπα, τα σκηνικά και τα κοστούμια των ταινιών του.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νίκος Κούνδουρος: «Σήμερα (3/4/2011) ο τρομοκράτης έχει όνομα και ΑΦΜ»
Είναι οργισμένος και έτοιμος να πολεμήσει με όπλο την τέχνη του.
03/04/2011 05:45
Με περιμένει στην αυλή του σπιτιού του στο Μετς. Είναι ντυμένος, όπως πάντα, στα μαύρα. Περπατά αργά: οι συνέπειες της επίθεσης που δέχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι του, το οποίο λεηλατήθηκε από τέσσερις αλλοδαπούς που παραλίγο να τον σκοτώσουν, είναι εμφανείς.
Ωστόσο ο Νίκος Κούνδουρος νιώθει και δείχνει βράχος. Δεν κρύβει την οργή του, λυπάται για όσους οδήγησαν την πατρίδα του στην κατάντια, αλλά είναι έτοιμος ακόμη και σήμερα να πολεμήσει. Ισως όχι με ένα τουφέκι, όπως έκανε στον ΕΑΜ, αλλά με μια καινούργια ταινία.
- Πριν από μερικούς μήνες ζήσατε ακόμη μία τρομερή περιπέτεια στην ούτως ή άλλως περιπετειώδη ζωή σας.Κατ΄ αρχάς,πώς αισθάνεστε σήμερα;
«Βράχος. Το συμβάν βέβαια έχει ακόμη την “ουρά” του γιατί τα άτιμα τα πλευρά θέλουν μήνες να κολλήσουν. Επτά-οκτώ μήνες. Κατά βάθος όμως οφείλω να πω ότι χαίρομαι που το πέρασα».
- Για ποιον λόγο μπορεί κάποιος να χαίρεται που παραλίγο να πεθάνει;
«Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Ελεγα ότι της ίδιας γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό. Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες. Τέσσερα κτήνη, τέσσερις βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα».
- Από εκείνη τη βραδιά τι δεν θα ξεχάσετε ποτέ;
«Εκείνο το “μην τον κρατάς, πνίξ΄ τον, τον πούστη! ” που φώναζε ο μόνος που άκουσα να μιλάει τσάτραπάτρα ελληνικά. Εγώ πούστης; Καλά το “πνίξ΄ τον”, το “πούστης” τι το θέλανε; Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της σαν την πουτάνα που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Ελληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως, έγινε. Αυτά είναι συνέπειες του κόμπλεξ κατωτερότητας που έχουν οι Ελληνες. Να ΄ναι καλά οι κυβερνήσεις. Οι Γερμανοί θα έπρεπε να έχουν το κόμπλεξ, όχι εμείς».
- Τι το ιδιαίτερο είχε το περιστατικό και σας κάνει να αισθάνεστε έτσι;
«Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ηθελαν να σκοτώσουν. Εναν άλλον κύριο εδώ παρακάτω τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις που γλίτωσα. Κρατούσαν το μαξιλάρι στο πρόσωπό μου και ίσα που ανέπνεα λίγο από το πλάι. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική, όπως θες πες το. Ηταν μίσος. Γιατί αυτό που ήθελαν να πάρουν το είχαν πάρει. Τους το έδωσα. Πήγα στο χρηματοκιβώτιο και τους έδωσα ό,τι είχα. Μπήκαν σε ένα σπίτι που για εκείνους ήταν το Λούβρο και εγώ τους πήγα στο χρηματοκιβώτιό μου να τους δώσω ό,τι λεφτά είχα. Από την ταραχή μου δεν μπορούσα να θυμηθώ τον αριθμό του κωδικού και έκανα ένα λάθος. Μου κοπάνησαν το κεφάλι στο ατσάλι. Μια και δυο και τρεις φορές. Επί δεκαπέντε ημέρες το πρόσωπό μου ήταν μαύρο από το σκοτωμένο αίμα».
- Ετυχε να συναντηθείτε με αλλοδαπό μετά το περιστατικό; Και αν ναι,τι έγινε;
«Μετά το επεισόδιο βρέθηκα συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο ενός φίλου δικηγόρου. Ηρθε ένας Πακιστανός να καθαρίσει τα τζάμια. Του λέει ο φίλος “όχι”. Εγώ, που είχα περάσει αυτά που είχα περάσει, του λέω “δώσ΄ του κάτι του νεαρού, δεν πειράζει”. Του έδωσε λοιπόν ένα κέρμα. Το παίρνει ο Πακιστανός, το κοιτάζει και μας το πετά στα μούτρα. Πήδηξα έξω σαν να ΄μουν 18 χρόνων, τον έπιασα από τον σβέρκο και τον έσυρα με μια κακία, με ένα μίσος, στο αυτοκίνητο και του ΄πα “βρες το”. Από πίσω ο κόσμος έβλεπε την εικόνα ενός λευκού που έσουρνε έναν φουκαρά Πακιστανό σαν να ήταν σκύλος. Η εντύπω ση που έδωσα ήταν ότι η λευκή ράτσα ταλαιπωρούσε έναν φουκαρά πακιστανό σκύλο. Και όμως συνέβαινε το ανάποδο. Η παρεξήγηση είναι μέσα στη ζωή μας».
- Θα πρέπει να είναι πολύ παράξενο για έναν άνθρωπο που έχει δει τόσο πολλά: Εμφύλιο,Κατοχή, εκτελέσεις, εξορία στη Μακρόνησο...
«Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το περιστατικό που έζησα κακιά στιγμή, αλλά έτσι θα το εξευτέλιζα. Δεν ήταν σαν το τραμ που με πάτησε στον δρόμο εξαιτίας μιας αδεξιότητάς μου. Ηταν το γέννημα ενός στάτους πολύ ευρύτερου που κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα. Η ταπείνωση ενός έθνους σε σημείο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς στον δρόμο χωρίς το καρδιοκτύπι μη τυχόν του τύχει το απρόσμενο κακό. Οπως μου είπε ο αστυνομικός διευθυντής που με βρήκε τότε, “η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη όπου κυριαρχούν ο φόβος, η ανησυχία και το απρόσμενο”. Ο καθένας μπορεί να κάνει το οτιδήποτε και ο καθένας μπορεί να υποστεί το οτιδήποτε. Η Αστυνομία, σύμφωνα με τα λόγια του, μπορεί να κάνει πάρα πολύ λίγα πράγματα και ακόμη λιγότερα να κυνηγήσει, πόσω μάλλον να καταδικάσει. Και έτσι είναι. Κακό τέλος είχε η ηρωική ελληνική φυλή μετά το αλβανικό, μετά τον ανταρτοπόλεμο, μετά το ασικλίκι, μετά τη νίκη της Δεξιάς, μετά το Μακρονήσι. Ολα αυτά τα πράγματα σφράγισαν το κακό μέρος από τη μοίρα του Ρωμιού. Ισως μας προόριζε η μοίρα για μια καλύτερη ζωή. Για ελευθερία».
Ο πατέρας του Νίκου Κούνδουρου αρνήθηκε τα τρία παιδιά του να γίνουν μέλη της φασιστικής νεολαίας του Μεταξά.«Το πληρώσαμε επί χρόνια»λέει σήμερα ο σκηνοθέτης.«Μετά ήρθαν ο πόλεμος, η Κατοχή, η πείνα, σε κάθε γωνιά βλέπαμε από ένα πτώμα ή και περισσότερα. Από τα 17 μου βρέθηκα στα σπάργανα του ΕΑΜ, στην ένοπλη ομάδα Μπάιρον. Δεν είναι εύκολα όλα αυτά για ένα πιτσιρίκι που αλλιώς μεγάλωσε και αλλιώς αναγκάστηκε να βιώσει τη ζωή. Ηταν φυσικό λοιπόν να διαμορφώσει μια άποψη σε ένα νεαρό παιδί που το μόνο που του έμενε ήταν ή να πάρει ένα τουφέκι και να πάει στα βουνάή να υποταχθεί. Τίποτε άλλο».Το δεύτερο δεν ταίριαζε ούτε στον Νίκο Κούνδουρο ούτε στα αδέλφια του.
Ο σκηνοθέτης μνημονεύει τον Ρήγα Φεραίο: Του Ελληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει.«Δεν ξέρω για σήμερα, αλλά του τότε Ελληνα ο τράχηλος δεν άντεχε την ταπείνωση, την ευτέλεια, το τίποτε μιας παθητικής ζωής. Προτιμούσε την πιο σκληρή διαδικασία, ακόμη και να έρθει φάτσα με φάτσα με τον θάνατο. Σήμερα ο θάνατος είναι είδος πολυτελείας. Τον συναντάς σε κανένα νοσοκομείο με τρεις νοσοκόμες γύρω σου και με μια “πάπια” να φροντίζει το κορμί σου ώστε να μην ταπεινωθεί. Είναι το ίδιο με το να έχεις έρθει φάτσα με φάτσα με το εκτελεστικό απόσπασμα... Τη βραδιά της προηγουμένης της εκτέλεσης του Μπελογιάννη το κόμμα μου ζήτησε να φροντίσω τη γυναίκα του χωμένος σε ένα αυτοκίνητο έξω από τις φυλακές της Καλλιθέας περιμένοντας να ακούσουμε τον κρότο έξι-επτά τουφεκιών. Ολα αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα ξεχάσεις εύκολα και γίνονται ένα με την ως τότε ζωή σου. Εξοικειώνεσαι και δεν τα βγάζεις ποτέ από μέσα σου».
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο Κρητικός σκηνοθέτης, Νίκος Κούνδουρος. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Ποιος ήταν
Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά οι γονείς του, από ατελείωτες γενιές Κρητικοί, δεν ανέχονταν να πολιτογραφηθεί σαν Αθηναίος. Τον μετέφεραν στην Κρήτη, τυλιγμένο σε μία πάνα, ώστε να γραφτεί στα δημοτολόγια του Αγίου Νικολάου της Κρήτης στις 15 Δεκεμβρίου του 1926.
Είναι γιος του δικηγόρου και πολιτικού Ιωσήφ Κούνδουρου. Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από την οποία και αποφοίτησε το 1948. Κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ενταχθεί στις τάξεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, και μετά τον πόλεμο εξορίστηκε στη Μακρονήσο, λόγω των αριστερών φρονημάτων του. Στα 28 του χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως σκηνοθέτης με τη Μαγική Πόλη (1954), όπου συνδύασε τις επιρροές του από το νεορεαλισμό με την εικαστική του ματιά. Με το σύνθετο και πρωτοποριακό έργο Ο Δράκος (1956), ο Νίκος Κούνδουρος καθιερώνεται. Ακολούθησαν "Οι παράνομοι" (1958), «Το ποτάμι» (1959), «Μικρές Αφροδίτες» (1963), «Το πρόσωπο της Μέδουσας» (1967), «Τα τραγούδια της φωτιάς» (1974)
«1922» (1978) • . Μπορντέλο (1984) • Μπάυρον: Μπαλλάντα για ένα δαίμονα (1992) • Οι φωτογράφοι (1998) • Το Πλοίο , English: The Ship (2011)
Κατά τα ξημερώματα της 21 Οκτωβρίου του 2010, έπεσε θύμα ληστείας στο σπίτι του στο Μετς, από 3 μασκοφόρους τους οποίους η αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει, ενώ ο ίδιος μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς». Υπήρξε θύμα ανάλογης ενέργειας και 2 μήνες νωρίτερα. Στο Ελληνικό δημοψήφισμα του 2015 τάχτηκε υπέρ του «Όχι».
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο συριακος στρατος απελευθερωσε την πολη Serghaya στη Δαμασκο
O συριακός στρατός ανέκτησε τον ολοκληρωτικό έλεγχο της πόλης Serghaya, στην περιφέρεια της Δαμασκού σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Περί τους 700 μαχητές κατέθεσαν τα όπλα τους στην πόλη στο πλαίσο της εκεχειρίας που εγκαθιδρύθηκε στη χώρα.Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Δαμασκού τον Alaeddin Ibrahim, οι μισοί από αυτούς στοχεύουν να ενταχθούν στο συριακό στρατό. « Η πόλη Serghaya απελευθερώθηκε ολοσχερώς…Αυτοί οι μαχητές συμβατά με τηη συμφωνία εγκατέλειψαν την πόλη και μετά από αυτό ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο », δήλωσε ο Alaeddin Ibrahim.Σύμφωνα με τον κυβερνήτη κατευθύνθηκαν προς το Idlib. Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Δαμασκού πρόσθεσε ότι περί τους 350 »μαχητές » εκδήλωσαν την πρόθεση να ενταχθούν στο συριακό στρατό.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμια αλλη δεν μπορει να πετυχει η εργατικη ταξη με το σημερινο ΚΚΕ. Αν ισχυε αυτο για το σημερινο ΚΚΕ θα ερχοταν στο μετωπο που φτιαχνετε . Θα τα δεις και μονος σου. Το σημερινο ΚΚΕ δεν αποδεχεται τον αγωνα για εθνικη ανεξαρτησια , λεει οσο εχουμε καπιταλισμο η χωρα να μεινει στο ευρω και την ΕΕ δηλαδη στα μνημονια ,λεει οτι δεν υπαρχει επιτροπεια , λεει οτι ο πολεμος στη συρια ειναι ιμπεριαλιστικος και απο τις δυο πλευρες, το ιδιο και στην ουκρανια, και προσφατα στο μαυροβουνιο. Εχει πληρως εγκαταλειψει την αντιιμπεριαλιστικη παλη που ειναι ο δρομος για να υπαρξουν ουσιαστικες αλλγες Το τελευταιο κρουσμα ειναι η εξισωση ρωσιας και ΗΠΑ στη συρια απο το ΕΚΛ .
Σχολιο.- Οταν εννοω εσενα εννοω το μεταλλαγμενο ΚΚΕ σας.ρε μπαγλαμα Φορεας αλλαγης μπορει συτη τη στιγμη να ειναι μονο ενα λαικο μετωπο Σχολιο.- Η θεση του ΚΚΕ ειναι καθαρη. Οσο εχουμε καπιταλισμο η χωρα να μεινει στο ευρω και την ΕΕ. και οποτε θες τις αποδειξεις.
Σχολιο.- ρεβιζιονιστης ειναι οποιος λεει οτι το 7ο συνεδριο της ΚΔ εθεσε τα ΚΚ κατω απο ξενη σημαια οποιος λεει οτι το Α γραμμα του ζαχαριαδη ηταν σοσιαλπατριωτικο , Ρεβιζιονιστης ειναι οποιος βαζει ως προυποθεση για εξοδο την σοσιαλιστικη επανασταση. Δεν ειστε τιποτα αλλο απο στουρναρηδες. Η γραμμη σας ειναι οτι η εξοδος απο το ευρω ειναι καταστροφη υπο τις παρουσες συνθηκες και ο στουρναρας το εκανε πιο συγκεκριμενο. οτι θα μας συλλαμβανουν στα συνορα. Ο στουρναρας ηταν στην ΚΝΕ στην ομαδα θεωδορικακου. Τελικα αυτοι νικησαν Σχολιο.- Πες εναν αστικο πολτικο φορεα με τον οποιο λεω συνεργασια?. Το ΝΕΟ-ΚΚΕ σας συνεργαζετε ανοιχτα με τους αστικους φορεις στη γραμμη '' η εξοδος απο το ευρω υπο της παρουσες συνθηκες ειναι καταστροφη''΄. Οι δηθεν αντιπολιτευτικοι τονοι ειναι αδιαφοροι. Σχολιο.- Τον ιουλη του 2015 ο κουτσούμπας δηλωσε '' ειμαστε καθετα αντιθετοι αυτη τη στιγμη να φυγει η ελλαδα απο το ευρω οντας στο καπιταλιστικο συστημα''. Αν δεν καταλαβαινεις οτι αυτο σημαινει παραμονη στο ευρω και συνεπως και στην ΕΕ οσο εχουμε καπιταλισμο δεν εχω κατι να πω . Να πας σε γιατρο. Αν επισης δεν καταλαβαινεις οτι αυτο σημαινει αποδοχη της δανειακης συμφωνιας μιας και η προυποθεση παραμονης στο ευρω ηταν η δανειακη συμφωνια τοτε σου προτεινω το ιδιο.
Σχολιο.- Οι θεσεις του ΝΕΟ-ΚΚΕ για τις δανειακες συμβασεις ειναι τοσο υποκριτικες οσο ειναι και της χρυσης αυγης. Οποιος στηριζει παραμονη στο ευρω στις παρουσες συνθηκες στηριζει και δανειακες συμβασεις οτι και να ψηφιζει υποκρινομενος στη βουλη. Οι δανεικες συμβασεις ειναι προυποθεση για την παραμονη στο ευρω στις παρουσες συνθηκες. Και οχι μονο αυτο. Ειναι και συριζαιος που κοροιδευε το λαο οτι μπορει να καταργησει το μνημονιο και τις δανεικες συμφωνιες μεσα στο ευρω και την ΕΕ. Επισης ειναι και νεοδημοκρατης. Η νεα δημοκρατια λεει να κλεισει ο τσιπρας εδω και τωρα την αξιολογηση αλλα θα καταψηφισει τα μετρα που θα φερει Σχολιο.- Κανενα αγωνα δεν κανει το ΝΕΟ-ΚΚΕ. Βολτουλα απο ομονοια συνταγμα στη χασι και στη φεξι για να λεει οτι υπαρχει. Ταυτοχρονα στηριζει μνημονιο μεσα απο την στηριξη της παραμονης στο ευρω στις υπαρχουσες συνθηκες. Σε οτι τα ΑΑΔΜΙΤΟΣΚΥΛΑ θα ειχε μια αξια να ξεραμε τι ελεγε και η ηγεσια του σημερινου ΚΚΕ γι αυτο.
Σχολιο.- Για να μην λεμε τα ιδια κοψε την παπαρια αυτη. Το ΑΑΔΜ και η ΛΣ ειναι ασχετα πραματα. Το ΑΑΔΜ δεν εβαζε ως ορο συμμαχιας την κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης αλλα ενα προγραμμα αμεσων πολτικων και οικονομιικων στοχων ενα συνεκτικο πλαισιο που δεν αλλαζε ουτε κατα ενα γιωτα τις σχεσεις παραγωγφης . Με το ΑΑΔΜ το ΚΚΕ δεν επεδιωκε μονο την συπσειρωση κοινωνικων δυναμεων που εχουν αμεσο συμφερον απο τη σοσιαλιστικη επανασταση και την ανατροπη του καπιταλισμου αλλα ευρυτερα μεσαια στρωματα που μπορουν να τοποθετηθουν ενανατια στα μονοπωλια και την ιμπεριαλιστικη εξαρτηση. Αυτο γινοταν με σκοπο αυτα τα στρωματα η μερος αυτων των στρωματων να κρατηθουν τουλαχιστον ουδετερα σε επαναστατικες συνθηκες οταν το ζητημα της ανατροπης του συστηματος θα μπει στην ημερησια διαταξη. Συνεπως το ΑΑΔΜ και διαφορετικο στοχο ειχε και συμπυκνωνε αλλο σσχετισμο των ταξεων. Αν αυτα τα βγαλεις απο το ΑΑΔΜ δενυπαρχει ΑΑΔΜ. Υπαρχει αλλο πραγμα που μπορειτε να το λετε οπως θελετε. Σε οτι αφορα τη ΛΣ εχουν ηδη δημοσιευτει τεσσερα αρθρα που λενε οτι οι λαικες επιτροπες δεν ειναι καθολου λαικες αλλα στενα κομματικες. Μαλιστα το ενα ειναι απο μελος του εργατικου τμηματος της ΚΕ
Σχολιο.- Οι λαικες επιτροπες ειναι της πλακας . Ειναι απλως κομματικες. Το λεει μελος του εργατικου τμηματος της ΚΕ που ειναι απολυτος συμφωνο με την γραμμη σας. ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. μπαγλαμαδακο. Επειδη δεν εχεις Ιδεα απο λενιν τα πραγματα ειναι απλα. Ρεβιζιονιστης ειναι οποιος λεει κανενας συμβιβασμος με την αστικη ταξη και το οπορτουνισμο. Βεβαια εσεις τον εχετε κανει. Μαζι με ολη την αστικη ταξη στο σημερα και οσο δεν γινετε η ΔτΠ στηριζετε παραμονη στο ευρω και την ΕΕ. Ρεβιζιονιστης ειναι οποιος λεει συνεργασια μονο απο τακατω και μαλιστα με ορο συμφωνιας το σοσιαλισμο που τον βαζουμε και στους μικροαστους. Βεβαια τωρα τελευταια υιοθετειτε σπασμωδικα μια αλλη ταχτικη. Συνεργασια με αλλα σωματεια μονο πανω σε αποκκομενα οικονομικα αιτηματα. Απο τον αριστερισμο και τα μεγαλα επαναστατικα λογια στο ρεφορμισμο και τον οικονομισμο. Ετσι παει δεξιος και αριστερος οπροτυνισμος παντα ειναι οι δυο οψεις . Οποτε θες και τις αποδειξεις επι των συγκεκριμενων απο λενιν. ΥΓ οι μικραοστοι κινητοποιηθηκα και περυσι και φετος .
Σχολιο.- εξοδος απο το ευρω υπο της παρουσες συνθηκε ειναι καταστροφη . '' Κουτσούμπας. Αν βγουμε απο το ευρω θα συλλαμβανουν στα συνορα. ''Στουρναρας'' . Συγκεκριμενοποιηση της πολτικης ΝΕΟ-ΚΚΕ. Απλα και ομορφα ρεντικολα Σχολιο.- Οποτε θες ρεβιζιονιοστη ειμαι εδω να στα αποδειξω ολα. Με την αληθεια δνε εχετε καμια σχεση . Με την τρομοκρατια της αστικης ταξης του τυπου εξοδος απο το ευρω στις παρουσες συνθηκες =καταστροφη εχετε Μια χαρα συνεργαζετε με ολα τα αστικα κομματα στη γραμμη ''εξοδος απο το ευρω στις παρουσες συνθηκες ''= καταστροφη. Οι αντιπολιευτικοι σας τονοι ειναι ιδιοι με της ΝΔ Σχολιο.- Κατ αρχην ο λενιν τονιζε οτι οποιος λεει κανενας συμβιβασμος με τον οπορτουνισμο ειναι εχθρος των μπολσεβικων. Οποτε θες και τις αποδειεξεις. Το πιο βαμμενο οποροτυνιστικο κομμα ειναι το σημερινο ΚΚΕ. Καταψηφιζει το μνημονιο και ταυτοχρονα λεει η χωρα αυτη τη στιγμη να μεινει στο ευρω. Μονο που προυποθεση για να μεινει στο ευρω τον ιουλη του 2015 ηταν το μνημονιο Τον ιουλη του 2015 μαζι με ολα τα αστικα κομματα στηριξατε να μεινει η χωρα στο ευρω . Καθαρα και ξαστερα Το πραγμα ειναι τελειωμενο. Τον ιουλη του 2015 συμμαχησατε ανοιχτα με ολα τα αστικα κομματα στη γραμμη παραμονης στο ευρω αυτη τη στιγμη. Στη πολιτικη μετραει μονο τι λες να γινει σημερα. γιατι η επαναστατικη πολιτικη ειναι συγκεκριμενη πολιτικη
Σχολιο.- Εχεις μεγαλη πλακα. Ο λενιν δεν αναφερετε στη ρωισα απλως. Λεει καθαρα οτι οποιος λεει κανενας συμβιβασμος μερ τον οπορτουνισμο ως θεση αρχης ειναι αντιμπολσεβικος . Την πολεμικη αυτη την αναπτυσσει προς τους κομμουνιστες των ανεπτυγμενων δυτικων χωρων. Εσεις εχετε κανει ξεκαθαρο συμβιβασμο με τον ιμπεριαλισμο και την αστικη ταξη. Στηριζετε στο σημερα η ελλαδα να μεινει στο ευρω και την ΕΕ. Μαζι με την αστικη ταξη λετε στο λαο οτι αν βγουμε αο τις παρουσες συνθηκες θα καταστραφουμε. Φυσικα αυτος ο συβμβιβασμο ειναι συμβιβασμος απαραδεκτος και προδοτικος. Εγω ειμαι με την αμεση εξοδο απο το ευρω και την ΕΕ. Εσυ ως κκε λες ψεμματα. Καταψηφιζιες το μνημονιο και την ιδια στιγμη λες η χωρα να μεινει στο ευρω υπο τις παρουσες συνθηκες που εχει ως προυποθεση το μνημονιο. Μαζι με ολη την αστικη ταξη στηριξατε τον ιουλη του 2015 την παραμονη στο ευρω . Ολα τα αλλα ειναι για γελια Εσεις συνεργαζεστε με το ταξικο εχθρο στη γραμμη παραμονης στο ευρω υπο τις παρουσες συνθηκες. Λετε οτι και ο στουρναρας. Συμβιασμος και ταχτικες συμμαχιες ακομα και με αστικα κομματα που εκανε και ο λενιν δεν εχει καμια σχεση με ταξικη συνεργασια. Οποτε θες τα ντοκουμεντα. Χωρις να το ξερεςις λες οτι και η συλβια πανκρστ ηγετικο στελχος του ΚΚΑγγλιας . Τις απαντησε καταλληλως ο μεγαλος. Σχολιο.- η γραμμη σας ασχετε ηταν καθαρη '' ειμαστε καθετα αντιθετοι αυτη τη στιγμη η ελλαδα να βγει απο την ευρωζωνη οντας στο καπιταλιστικο συστημα'' (κουτσούμπας ιουλης 2015 συρος ). Στο σοσιαλισμο μας τα ξανελετε. Μεχρι τοτε στηριζετε παραμονη στοευρω δηλαδη μνημονιο και δανειακη συμβαση
Σχολιο.- Στο σοσιαλισμο μας τα ξαναλετε. Μεχρι τοτε στηριζετε παραμονη στο ευρω και την ΕΕ δηλαδη τιον ιμπεριαλισμο και την αστικη ταξη. Για να στο πω πιο απλα ρεβιζιονιστη. Στα 1945 υπηρχαν δυο γραμμες. Η μια ελεγε συσπειρωση ολων των δυναμεων για να διωξουμε τους Αγγλους και οι αλλοι οτι το ζητημα δεν ειναι να φυγουν οι Αγγλοι αλλα να γινει δικτατορια του προλεταριατου. Εγω ειμαι με την πρωτη γραμμη . Τη γραμμη του ΚΚΕ του ζαχαριαδη. Εσυ εισαι με την αλλη γραμμη. Τη γραμμη στινα δηλαδη του σημερινου ΚΚΕ. Αντε γεια Σχολιο.- Ο Στινας το 32 έφυγε από το ΚΚΕ.. Εσεις δεν εχετε καμαι σχεση με το ΚΚΕ του τοτε. Εχετε απλως την ταμπελα λεγοντας τα ιδια με τον στινα . Οπως και ο γκαμπριελ εχει την ταμπελα του SPD. του κομματος του Μαρξ Σχολιο.- Μα η κριτικη που κανετε στο ΚΚΕ τοτε ειναι ακριβως ιδια με του στινα.. Τα ιδια λετε και στο σημερα στη βαση της ιδιας λογικης.. Το θεμα δεν ειναι η αποδεσμευση απο την ΕΕ και το ευρω το ζητημα ειναι η δικτατορια του προλεταριατου και ο σοσιαλισμο. Ακριβως ιδια λογικη. Αλλα επιεδη ειστε αναγκασμενοι να πειτε και κατι για το σημερα τον ιουλη του 2015 ειπαμε στο σημερα να μεινουμε στο ευρω Αυτο ελεγαν και οι τροτσκες τοτε . Οι αγγλοι θα φυγουν μονο με Δικτατορια του προελαταριατου οποτε δεν εχει νοημα να παλευουμε γιατην πιο πλατια συσπερωση δυναμεων με αιτημα να φυγουν οι Αγγλοι. Κανεις δεν ειπε οτι φτανει.
Σχολιο.- ειναι πραγματι καθαροτατο .καθαροτατο οσο ο στινας που στηριζε τον αγγλικο ιμπεριαλισμο με επαναστατικα λογια για δικτατορια του προλεταριατου. Το ιδιο και εσεις. Στηριζετε στο σημερα παραμονη στο ευρω και την ΕΕ δηλαδη την αστικη ταξη και τον ιμπεριαλισμο με επαναστατικα λογια για δικτατοριες του προλεταριατου η θεση σας ειναι οτι ειναι καταστροφη να φυγουμε απο την ΕΕ χωρις σοσιαλιστικη επανασταση. Στο σημερα και οσο δεν γινετε η σοσιαλιστικη επανασταση λετε να μεινουμε και στο ευρω και την ΕΕ σχολιο.- Ειναι σχετικο το ΚΚΕ με μαρξισμο; Που λεει οτι ολες οι χωρες ειναι ιμπεριαλιστικες με διαβαθμισεις μεγεθους σε μια πυραμιδα , οτι στον ιμπεριαλισμο δεν υπαρχει ιμπεριαλιστικη εξαρτηση και εθνικη καταπιεση και οτι ιμπεριαλισμος ειναι απλως ο μονοπωλιακος καπιταλισμο και οτι στον ιμπεριαλισμο δεν εχει κανενα νοημα ο αγωνας για εθνικη ανεξαρτησια στις εξαρτημενς χωρες. Ουτε απο αποσταση ενος χλμ δεν εχεις δει μαρξιστικο βιβλιο. Παρατα τραβα για υπνο
σχολιο.- χαχαχαεχεις μεγαλη πλακα μαγκα μου . Ουτε απο 10 χλμ δεν εχεις δει λενινιστικο βιβλβιο. Στου δικαιους εθνικους πολεμους στο πλαισιο του ιμπεριαλισμου. αστικη ταξη ενατιο αστικης ταξης πολεμαει. Αλλωστε αστος και ο μιλοσεβιτς αστοι και οι νατοικοι. Μεγαλε σε κανω χαζι. Εσυ εισαι κλωνοποιηση του στινα σχολιο.- σημερα αστος και ο ασαντ αστοι και οι αμερικανοι κα το καταρ και ο ISIS. Και οι δυο κανουν ιμπεριαλιστικο πολεμο Α και στο μαυροβουνιο μην ξεχασω, Αστοι φιλορωσοι οσοι λενε να μην μπει η χωρα στο Νατο αστοι και οι νατοικοι . χαχα.. Πρεπει να πινει πολυ σκληρα ναρκωτικα εσυ Ουτε απο 100 χλμ δεν εχει δει λενινιστικο βιβλιο γι αυτο μαλλον δεν μπορεις να χωρισεις τον δικαιο εθνικο πολεμο απο τον ταξικο εμφυλιο Σχολιο.- δικαιος εθνικος απο την πλευρα του ασαντ οπως ηταν και απο την πλευρα του μιλοσεβιτς.. ουτε απο 500 χλμ δεν εχεις δει λενινιστικο βιβλιο αλλιως θα ηξερες οτι αλλο δικαιος εθνικος πολεμος και αλλο ταξικος Αν ειχες καποια σχεση με το λενινισμο θα ηξερες οτι οι κομμουνιστες και στο σταδιο του ιμπεριαλισμου αναγνωριζουν την δυνατοτητα πραγματοποιησης δικαιων εθνικων πολεμων και τους στηριζουν .
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. Αποχαρακτηρισμενο εγγραφο της CIA που μελετα και επιδιωκει την ανατροπη των Ασαντ και την προκληση εμφυλιου
Δημοσιοποίηθηκε Έκθεση του Διευθυντή της CIA για διεθνή ζητήματα με ημερομηνία 31.1.86 που αποχαρακτηρίστηκε στις 8.12.2011.Θέμα της Συρία σενάρια δραματικής πολιτικής αλλαγής μερικώς αποχαρακτηρισμένα 8.12.2011.Eίναι 28 σελίδων.Το ντοκουμέντο δημοσιεύεται από το αμερικανικό libertarian Ιnstitute στις 17.2.17.
Από το νο 1 κι εξ αρχής γίνεται αναφορά στα πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανατροπή του πρέδρου Χαφέζ αλ Άσαντ.Πρωταρχικά αναφέρει την πολυθρησκευτικότητα που καθορίζει τη συριακή κοινωνία και που θα μπορούσε να επιφέρει εντάσεις στη συριακή πολιτική ζωή .Συγκεκριμένα το έγγραφο κατονομάζει την μειονότητα των αλαουιτών- που είναι πιο κοντά στους χριστιανούς – η οποία όπως λέει έχει λάβει τα πολιτικά και στρατιωτικά αξιώματα και όχι η σουνιτική πλειονότητα.Το έγγραφο ζυγίζει τη δυνατότητα για σοβαρή διακοινοτική βία μεταξύ αλαουιτών και σουνιτών. Αναφερόμενο συγκεκριμένα στη σουνιτική εξέγερση των Αδελφών Μουσουλμάνων στα τέλη της δεκαετίας 70-80 που ο Άσαντ κατέπνιξε κρίνουν οι ειδικοί ότι μπορεί να υπάρξει και β΄ευκαιρία στους σουνίτες όπου η κυβέρνηση ό,τι και να κάνει θα οδηγήσει στο α΄στάδιο εμφυλίου πολέμου.
Αναφορικά με το ρόλο της Ρωσίας.
Ως επί το πλέιστον η θέση της Μόσχας επί συριακού λογικά θα παραμείνει ισχυρή αλλά η Συρία θα υποφέρει και από β΄καταστροφική ήττα στρατιωτική ήττα από ατα χέραι των νέων ηγετών του Ισραήλ και θα επιχειρήσει να βρει στρατιωτικό εξοπλισμό.Το status της Μόσχας στη Συρία εξαρτάται από το makeup του νέου καθεστώτος.Η συνέχιση της αλαουίτικης κυριαρχίας είναι επικερδής για τα σοβιετικά συμφέροντα.όμως θα μειωθεί η εκτίμηση της Μόσχας στην αλαουίτικη εξουσία αν η νέα κυβέρνηση μετά τον Χάφεζ αλ Άσαντ πέσει θύμα εσωτερικών ή εξωτερικών διαμαχών που θ΄αναγκάσουν τη Μόσχα ν΄αποφασίσει με ποια πλευρά να πάει.
Σχετικά με ΗΠΑ
Η στάση μας θα παραμείνει αδιάλλακτη όσο θα υπάρχει αλαουίτικο καθεστώς λόγω της ανάμειξής του στο Λίβανο,της σύγκρουσής με το Ισράηλ και της υποστήριξής του στην τρομοκρατία και των στενών δεσμών με τη Σοβιετική Ένωση.Πιστεύουμε ότι τα συμφέροντα των ΗΠΑ εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα από ένα σουνιτικό καθεστώς που θα μπορούσε να περιλαμβάνει και σχετικά μετριοπαθείς που θα ενδιαφέρονται να έχουν πάντα δυτική βοήθεια και επενδύσεις. Ένα τέτοιο καθεστώς είναι λιγότερο διακείμενο σ΄εντάσεις με το Ισραήλ.Σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στη Συρία η θέση του προέδρου Άσαντ είναι δυνατή με τη Συρία ν΄απολαμβάνει απίστευση σταθερότητα και μεγάλο βαθμό σεβασμού απ΄όλον τον αραβικό κόσμο.Όμως η σταθερότητα της Συρίας βασίζεται στις ικανότητες του Άσαντ του οποίου η υγεία δεν είναι καλή.Το σημειώνουν εξ αρχής ότι έχει θέματα υγείας και συχνά επανέρχονται καθώς και στον προβληματισμό τους αναφορικά με το διάδοχό του.Είχε υποστεί μεγάλη καρδιακή προσβολή το 1983.Υπάρχουν σημεία μη αποχαρακτηρισθέντα σχετικά με το διάδοχο του Χάφεζ είτε τον αδερφό του τον Ριφάτ ή από κάποιον υπουργό.Ασχολείται με τον κάθε υπουργό. Το ίδιο έγγραφο χρησιμοποιώντας πληροφορίες από αμερικανική πρεσβεία στη Δαμασκό σημειώνεί ότι μειώθηκαν οι περιουσίες των σουνιτών εμπόρων και των μεγάλων σουνιτικών εταιρειών.Η πρεσβεία μας αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών ίσως να θέλει να κάνει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις για ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα αλλά βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλη αντίσταση από σοσιαλιστές του κόμματος Μπάαθ.
Ο Άσαντ έχει αποφύγει κάθε κίνηση που θα προκαλέσει πόλεμο με το Ισραήλ.Αλλά θεωρούμε ακόμη και αυτήν την πολιτική της στρατηγικής ισορροπίας με Ισραήλ πάλι θα δημιουργήσει ένοπλη σύρραξη με εσωτερικές τριβές και θα υποφέρει την ήττα. Η Συρία είναι το ανεκτίμητο κομμάτι επιρροής της Μόσχας στη Μ Ανατολή.Η Σοβιετική Ένωση με τις ανατολικές χώρες δίνουν τόσα όπλα στη Συρία όσα κανείς άλλος όμως ο Άσαντ έχει δείξει ότι παραμένει ανυπότακτος και στη σοβιετική επιρροή όταν επέδειξε την ανεξαρτησία του πάιρνοντας θέσεις ενάντια στις επιθυμίες των σοβιετικών.Οι σοβιετικοί ανέχονται την ανεξαρτησία του Άσαντ.Πιστεύουμε ότι ένας διάδοχός του ίσως σταματήσει τη σχέση Μόσχας Δαμασκού και δεν θα πρόσκειται στα ρωσικά συμφέροντα. Ακολουθεί το πορτραίτο αξιολόγησης 1 προς 1 υπουργών και στρατιωτικών.Λένε ότι δεν υπάρχει καμιά ένδειξη στρατιωτικής δράσης που θα μπορούσε να προκαλέσει σεχταριστικούς πυρήνες στις τάξεις των αξιωματούχων του στρατού αν και το 60 τοις εκατό αυτών είναι σουνίτες και θα προκαλούσε αναζωπύρωση διακοινοτικής βίας σουνιτών κι αλαουιτών και που θα ενέπνεε τους σουνίτες στρατιωτικούς κατά της εξουσίας.
Συντάσουν ολόκληρη μελέτη για τους αλαουίτες λέγοντας ότι διαθέτουν 4 συνομοσπονδίες που η κάθε μια έχει 10 φυλές.Υπάρχουν μεταξύ τους αντιπαλότητες.Πιστεύεται ότι κι εκεί θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ρήγματα,ερείσματα κλπΟι ααλουίτες κρατικοποίησαν τις ιδιωτικές βιομηχανίες των σουνιτών αφήνοντάς τους μόνο με μικρές οικονομικές μονάδες.Οι σουνίτες που δέχθηκαν αυτές τις οικονομικές αλλαγές των κρατικοποιήσεων έκαναν μια εξέγερση στη δεκαετία του 70 έκαναν μια φονταμενταλιστική εξέγερση και χρησιμοποίησαν βία μέσω της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Η Αντίσταση εννοούν της Μουσ.Αδελφότητας διήρκησε μέχρο το 1982 όταν οι ορδές του Χ.Άσαντ σκότωσαν χιλιάδες σουνιτών στην πόλη της Χάμα. 1ο σενάριο αλληλοσκοτωμός για διαδοχή Χάφεζ αλ Άσαντ. 2ο στρατιωτικό πραξικόπημα.
Σε κάθε περίπτωση αναφέρουν ότι η Μόσχα θα θέλει να διατηρήσει το πόδι της στη Συρία και η Ουάσιγκτον δύναται να το αποτρέψει αυτό μόνον αν νέοι ηγέτες που θα στερούνται των ικανοτήτων προσεκτικής διακυβέρνησης του Χ Άσαντ θα οδηγηθούν σε πόλεμο με το Ισραήλ και σε πολιτική ευθυγράμμιση με τις επιταγέςπου η Δύση θέλει στη Συρία. Πιστεύουμε ότι τα συμφέροντα των ΗΠΑ θα εξυπηρετηθούν καλύτερα από σουνίτικο καθεστώς που θα ελέγχεται από μετριοπαθείς μπίζνεσμαν. Αυτοί θα έχουν μεγάλη ανάγκη για δυτική βοήθεια και επενδύσεις στη Συρία κια θ΄ανοίξουν το δρόμο για τις δυτικές κυβερνήσεις.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Από την «ειδική περίοδο» της δεκαετίας του 1990 μέχρι σήμερα: Τα ίδια κρίσιμα ερωτήματα απαντώνται στην πράξη
Δύο-τρεις φορές τον χρόνο από την αρχή της ειδικής περιόδου ηWall Street Journal κάνει ένα ειδικό αφιέρωμα στην Κούβα. Πρόκειται πάντα για το ίδιο άρθρο με διάφορες παραλλαγές: Βρίσκουν κάποιον διευθυντή κάποιας μονάδας στην Κούβα, ή έναν αξιωματούχο σε κάποια κρατική υπηρεσία και αναφέρουν το άτομο αυτό (ανώνυμα πάντα) να μιλά για τα προτερήματα του καπιταλιστικού συστήματος. «Η αναβίωση του καπιταλισμού στην Κούβα είναι αναπόδραστη» λέει σε ένα χαρακτηριστικό άρθρο κάποιος ανώνυμος οικονομολόγος σε κρατική επιχείρηση (Φλεβάρης 1993). «Απλά αναζητούμε τρόπο να το κάνουμε κρατώντας χαμηλά το κοινωνικό κόστος». Έναν χρόνο αργότερα, τον Φλεβάρη του 1994, η WSJ πάλι προειδοποιούσε: «Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για μια ομαλή εισαγωγή μιας κρίσιμης μάζας μεταρρυθμίσεων [που να στοχεύουν στην επαναφορά της καπιταλιστικής αγοράς]». Τα άρθρα αυτά καταλήγουν στο ίδιο πάντα ρεφρέν: Καλά όλα αυτά, αλλά οι «σκληροπυρηνικοί κομμουνιστές» στέκονται εμπόδιο στις «μεταρρυθμίσεις».
Μετά την κατάρρευση των εμπορικών σχέσεων με την ΕΣΣΔ το και την Ανατολική Ευρώπη το 1989, ο κουβανικός λαός αντιμετώπισε μια από τις σκληρότερες δοκιμασίες του. Ραγδαία, όχι μόνο τέθηκε επ’ αμφιβόλω η διατήρηση των κοινωνικών κατακτήσεων της επανάστασης, αλλά ο λαός ήρθε αντιμέτωπος με ελλείψεις που ζωντάνευαν την πιθανότητα λιμού. Την ίδια στιγμή τα λαϊκά κινήματα στον λατινοαμρικανικό ορίζοντα υποχωρούσαν, και η αδελφή επανάσταση στη Νικαράγουα έσβηνε στην υπαρκτή σοσιαλδημοκρατία. Ο εργαζόμενος λαός της Κούβας και η κομμουνιστική του ηγεσία υιοθέτησαν σε αυτή τη συγκυρία το σύνθημα «σοσιαλισμός ή θάνατος», έχοντας επίγνωση του τι θα σήμαινε για τη συνεχιζόμενη ανεξάρτητη ύπαρξη της χώρας ο αντίθετος δρόμος. Στις εθνοσυνελεύσεις του 1993 και 1994 ο Φιντέλ Κάστρο ανέλαβε να ηγηθεί των αναγκαίων για την επιβίωση της Κούβας υποχωρήσεων – γνωρίζοντας σαν έμπειρος μαχητής ότι η υποχώρηση είναι πιο επικίνδυνη και σύνθετη επιχείρηση από την επίθεση. «Στη ζωή, τον πόλεμο και την επανάσταση», είχε πει στην Εθνοσυνέλευση του Δεκέμβρη του 1993, «υπάρχουν φορές που πρέπει κανείς να κάνει βήματα προς τα πίσω και φορές που μπορεί να προχωρήσει μπροστά». Στα μέτρα που πάρθηκαν το 1993 συγκαταλέγεται η απελευθέρωση 140 επαγγελμάτων στην αυτοαπασχόληση, το διπλό νόμισμα, η μετατροπή των περισσότερων κρατικών αγροκτημάτων σε συνεταιρισμούς και η οργάνωση του πλαισίου για ξένες επενδύσεις. Παράλληλα επιβλήθηκε φόρος εισοδήματος στους αυτοαπασχολούμενους και θεσπίστηκε δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Από την «ειδική περίοδο» μέχρι σήμερα η επανάσταση επιβίωσε επειδή καθοδηγήθηκαν αποτελεσματικά οι υποχωρήσεις αυτές, ενώ δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τον περιορισμό τους. Επιβίωσε με τη συνεχή καλλιέργεια της ταξικής συνείδησης και της αυτοπεποίθησης των μαζών. Με την οργάνωση της εργατικής τάξης ώστε να ασκεί την κρατική της εξουσία και να περιορίζει την επίδραση του καπιταλιστικού συστήματος αγοράς. Στο τιμόνι βρισκόταν και βρίσκεται ένα πραγματικό κόμμα της εργατικής τάξης που σε κάθε βήμα έχει αντιπαλέψει τα προνόμια, τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία.
Τότε όπως και τώρα, τα ερωτήματα που πρέπει να θέσουμε δεν έχουν να κάνουν πρωτίστως με στοιχεία για την απασχόληση και τις ξένες επενδύσεις,όσο χρήσιμα και αν είναι αυτά.Κοιτάζοντας μακροπρόθεσμα τις εξελίξεις στην Κούβα πρέπει, ως συναγωνιστές του κουβανικού λαού, να ρωτήσουμε: (1) Η κυβέρνηση της Κούβας παραμένει επαναστατική; Ή μήπως ηγείται μιας οπισθοχώρησης προς την καπιταλιστική παλινόρθωση; (2) Η προλεταριακή επανάσταση παραμένει ζωντανή στην Κούβα σήμερα; Δηλαδή, εξακολουθεί μια αποφασιστική μερίδα της εργατικής τάξης να υπερασπίζεται τις νέες κοινωνικές σχέσεις που έστησε τη δεκαετία του 1960 όταν απαλλοτρίωνε βιομηχανίες, ξενοδοχεία και μεγάλα αγροκτήματα; Ή μήπως έχει ηττηθεί; (3) Αν η απάντηση στα πρώτα 2 ερωτήματα είναι αδιαμφισβήτητα καταφατική, όπως δείχνει η εμπειρία μέχρι σήμερα, τότε τι σημαίνει αυτό για κάθε έναν αγωνιστή ανά τον κόσμο που παλεύει ενάντια στο αδιέξοδο που είναι ο σημερινός καπιταλισμός σε κρίση;
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΙΒΑΝΟΣ Κατηγορίες Νασράλα σε βάρος ΗΠΑ και Ισραήλ
BΗΡΥΤΟΣ.-- Συνέντευξη «εφ' όλης της ύλης» έδωσε χτες στο αραβικό δίκτυο «IRIB TV» ο αρχηγός της «Χεζμπολάχ», Χασάν Νασράλα. Ο Νασράλα κατηγόρησε το Ισραήλ για τη συνέχιση της κατοχής και της καταπίεσης του παλαιστινιακού λαού, χαρακτήρισε τις ΗΠΑ «πρωτοπόρο στην τρομοκρατία παγκοσμίως» και ειπε για τη δράση της οργάνωσής του στη Συρία, πως έγινε στο πλαίσιο αλληλεγγύης και συμφωνιών με τη συριακή κυβέρνηση. Υποστήριξε ότι η οργάνωσή του είναι τόσο ευέλικτη όσο χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών και «δύναμη αντίστασης», όχι μόνο στο Λίβανο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Κατήγγειλε το «βρώμικο ρόλο της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ και των ΗΠΑ στον πόλεμο της Υεμένης, την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων της σιιτικής πλειοψηφίας από τη σουνιτική μοναρχία για έκτο συνεχόμενο χρόνο στο Μπαχρέιν».
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Συνεχείς παραβιάσεις της εκεχειρίας
Το σκηνικό επαναλαμβάνεται και πάλι στην Ανατολική Ουκρανία. Η νέα συμφωνία για τήρηση της εκεχειρίας και απομάκρυνση των βαρέων όπλων συνεχώς παραβιάζεται, με δεκάδες βομβαρδισμούς κυρίως από την πλευρά των δυνάμεων της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατού και ναζιστικών παραστρατιωτικων ταγμάτων), με στόχο θέσεις στις δύο περιφερειες που ελέγχουν αντιφασιστικες πολιτοφυλακές στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Η κατάπαυση πυρός υποτίθεται θα ξεκινούσε τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη, μετά τη συμφωνία που επικύρωσε και το λεγόμενο «σχήμα της Νορμανδίας», οι υπουργοί Εξωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ρωσίας, Ουκρανίας, που συναντήθηκαν στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο και στις δύο περιοχές έπεσαν πάνω από 5.000 βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων και μέσα σε κατοικημένες περιοχές και παραβιάστηκε η συμφωνία πάνω από 40 φορές. Πάντως, οι αντιφασιστικες πολιτοφυλακές δηλώνουν έτοιμες να ξεκινήσουν την απομάκρυνση του βαρέος οπλισμού από τα σημεία της γραμμής αντιπαράθεσης, εφόσον κάνουν το ίδιο και οι ουκρανικές δυνάμεις.
Σε ό,τι αφορά την ενδοναζιστικη διαπάλη που γίνεται στην Ουκρανία, σήμερα αναμένονταν να γίνουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Κίεβο, με αφορμή τιμωντας την επέτειο από τη ναζθστικη τρομοκρατια της πλατείας Μαϊντάν το Φλεβάρη του 2014, που οδήγησαν στην ανατροπή της προηγούμενης αστικής κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, η οποία παζάρευε ενεργειακές και άλλες συμφωνίες τόσο με την ΕΕ όσο και με τη Ρωσία.
Η Ρωσία επίσης, μέσω της εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζακχάροβα, κατήγγειλε την ουκρανική ναζιστικη κυβέρνηση που έχει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ότι επιχείρησε να μπλοκάρει ένα συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Βιτάλι Τσούρκιν, του Ρώσου πρέσβη στον ΟΗΕ, αλλά τελικά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του. Ο Τσούρκιν χτες πάντως έλαβε μετά θάνατον τιμητικά το παράσημο της Ανδρείας από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλ. Πούτιν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνταγματικό δημοψήφισμα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ συνταγματικό δημοψήφισμα. Το ζητούμενο του δημοψηφίσματος ήταν το μη αναγνωρισμένο αυτό κράτος να γίνει προεδρική δημοκρατία και ταυτόχρονα να αλλάξει όνομα και να πάρει το ιστορικό όνομα της περιοχής, Δημοκρατία του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ). Από τους 103.776 πολίτες που είχαν κληθεί στις κάλπες ψήφισε το 76,5% και από αυτό το 87,6% ή 69.540 πολίτες υπερψήφισαν την πρόταση των αλλαγών, ενώ 7.686 πολίτες είπαν «όχι» και 2.202 ήταν οι άκυρες ψήφοι. Το δημοψήφισμα αυτό επί της ουσίας δεν αλλάζει το καθεστώς της περιοχής αυτής ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία, 4.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων με περίπου 150.000 Αρμένιους κατοίκους.
Για την ιστορία, το τμήμα αυτό ήταν αυτόνομη περιοχή που κατοικουνταν από Αρμενιους μέσα στο έδαφος των Τουρκων του Αζερμπαϊτζάν όσο υπήρχε η Σοβιετική Ενωση. Με την καπιταλιστική παλινόρθωση αναβίωσαν εθνικιστικές εντάσεις και έφεραν στο προσκήνιο τα συμφέροντα των αμερικανων να κανουν δικια τους την περιοχη του Καυκασου. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ από το 1991 ανακήρυξε την ανεξαρτησία του από το Αζερμπαϊτζάν, χωρίς όμως να έχει αναγνωριστεί διεθνώς από τους δυτικους αποικιοκρατες γιατι αντιστεκοταν στα συμφεροντα τους. Το 1991 - 1994 έγινε ο πόλεμος Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν, από όπου προέκυψε ένα καθεστώς προσωρινής εκεχειρίας, με την Αρμενία να κατέχει 7 περιοχές (7.634 τ. χλμ.) γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, που θεωρεί «ζώνη ασφαλείας», και το Αζερμπαϊτζάν «κατεχόμενα εδάφη» γι' αυτό και σημειώνονται σποραδικά συγκρούσεις. Η περιοχή όπως και όλος ο Καύκασος όπου συνεχίζονται οι υποδαυλιζομενες από τους αμερικανους και τους αλλους δυτικους αποικιοκρατες εθνικιστικές εντάσεις είναι πεδίο ιμπεριαλιστικής παρεμβασης απο τις ΗΠΑ, NATO και την ΕΕ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΙΤΟ.-- Συνεχιζόταν και χτες η καταμέτρηση των ψήφων για προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στον Ισημερινό. Στο 93,8% των ψήφων για την προεδρία προηγείται ο Λένιν Μορένο, ο έως τώρα αντιπρόεδρος και υποψήφιος του κυβερνώντος σχήματος «Μέτωπο Ενωμένοι» που συγκεντρώνει το 39,13% (στην εκλογική αυτή συμμαχία συμμετέχουν το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του πρώην Προέδρου Ραφαέλ Κορέα «Συμμαχία για την Αναπτυξη και την Προοδο στη Χώρα», διάφορες άλλες κεντροαριστερές δυνάμεις και στηρίζεται από το ΚΚ Ισημερινού). Δεύτερος έρχεται ο υποψήφιος της νεοφιλελε ακροδεξιάς, τραπεζίτης Γκιγιέρμο Λάσο, με 28,38%, που ήδη ζητάει να υπάρξει β' γύρος. Το ενδεχόμενο αυτό θα συμβεί αν ο Μορένο δεν φτάσει το 40% με 10 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο και ο β' γύρος θα γίνει στις 2 Απρίλη.
ΜΑΝΑΜΑ.-- Με τις ψήφους 31 έναντι ενός, οι βουλευτές του Μπαχρέιν ενέκριναν χτες συνταγματική μεταρρύθμιση που θα επιτρέπει εφεξής να δικάζονται από στρατοδικεία πολίτες, ικανοποιώντας έτσι μία ακόμη απαίτηση του σουνίτη βασιλιά Χάμαντ Μπιν ίσα αλ Χαλίφα σε βάρος της σιιτικής πλειονότητας στη χώρα η οποια φτανει το 80%.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Εκκληση Χαμενεΐ για συνέχιση της Ιντιφάντα
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Υπέρ της συνέχισης της αντίστασης και του αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία τάχθηκε χτες, με ομιλία του στην έναρξη των εργασιών της 6ης Διεθνούς Συνόδου για την Παλαιστινιακή Εξέγερση (Ιντιφάντα) στην Τεχεράνη, ο σιίτης ανώτατος ιερωμένος Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, χαρακτηρίζοντας το Ισραήλ «καρκίνωμα» που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί «μέχρι να ελευθερωθεί η Παλαιστίνη». Ο πρόεδρος της ιρανικής βουλής, Αλί Λαριτζανί, σημείωσε ότι ο παλαιστινιακός λαός είναι διπλά καταπιεσμένος και από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές, αλλά και από τη στάση μέρους της «διεθνούς κοινότητας». Εξέφρασε την ανάγκη για διεθνή έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.
Στη διήμερη συνάντηση για το Παλαιστινιακό συμμετέχουν πάνω από 500 ξένοι αξιωματούχοι από τουλάχιστον 80 χώρες. Ολοκληρώνεται σήμερα με ομιλία του Ιρανού Προέδρου, Χασάν Ροχανί. Στο Κάιρο, το ίδιο 24ωρο συναντήθηκαν οι ηγέτες Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, και Ιορδανίας, βασιλιάς Αμπντάλα Β', υπογραμμίζοντας την αφοσίωσή τους στην εξεύρεση λύσης στο Παλαιστινιακό στη βάση των δύο ανεξάρτητων κρατών. Συζήτησαν επίσης «μελλοντικές κινήσεις» για άρση του αδιεξόδου στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα μετά την ανάληψη της νέας κυβέρνησης στις ΗΠΑ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συνέχισε ωστόσο απερίσπαστος την τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία, αναζητώντας νέες αγορές για τα ισραηλινά μονοπώλια.
Στο Ισραήλ, πάντως, χτες οι κατοχικές αρχές απελευθέρωσαν τον Παλαιστίνιο δημοσιογράφο και στέλεχος του παλαιστινιακού συνδικάτου Τύπου, Ομάρ Νάζα, μετά από 10 μήνες κράτησης, δίχως καν απαγγελία κατηγοριών. Είχε συλληφθεί τον περσινό Απρίλη στα σύνορα της Δυτικής Οχθης με την Ιορδανία, απ' όπου θα αναχωρούσε για ένα συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων στη Βοσνία. Ωστόσο, πάνω από 20 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι κρατούνται υπό ανάλογες συνθήκες παράνομα στις ισραηλινές φυλακές, μεταξύ των οποίων ο Μοχάμεντ αλ Κικ, που ξανακάνει απεργία πείνας εδώ και 17 μέρες, θέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνο. Σάλο προκάλεσε χτες, τέλος, η απόφαση ισραηλινού στρατοδικείου για 18μηνη ποινή κάθειρξης σε βάρος του λοχία Ελόρ Αζάρια, που σκότωσε το Μάρτη του 2016 νεαρό Παλαιστίνιο που φερόταν πως είχε προσπαθήσει να επιτεθεί σε Ισραηλινούς στρατιώτες με μαχαίρι στη Χεβρώνα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΩΣΙΑ Αρνείται τη συμμετοχή της στην απόπειρα πραξικοπήματος στο Μαυροβούνιο
ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ - ΜΟΣΧΑ.-- Οι ενδοκαπιταλιστικές κόντρες για αύξηση της γεωπολιτικής επιρροής και έλεγχο ενεργειακών πηγών και οδών στα Δυτικά Βαλκάνια συνεχίστηκαν το περασμένο 48ωρο με επίκεντρο το Μαυροβούνιο. Την Τρίτη, Ρώσοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι διέψευσαν κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του ειδικού εισαγγελέα του Μαυροβουνίου, Μιλίβογιε Κάτνιτς, ο οποιος δασκαλεμενος από την CIA την οποια υπηρετει πιστα σαν πληρωμενο σκυλι που είναι ειπε στον τηλεοπτικό σταθμό «Prva TV», πως «ρωσικές κρατικές υπηρεσίες» συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος που φέρεται πως έγινε το βράδυ των εκλογών του περασμένου Οκτώβρη στη χώρα. Ο Κάτνιτς υπέδειξε πως ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν ένας Ρώσος πολίτης, ονόματι Εντουαρντ Σισιμάκοφ, ισχυριζόμενος πως ενήργησε ως πράκτορας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και πως στο παρελθόν διετέλεσε αναπληρωτής στρατιωτικός ακόλουθος της ρωσικής πρεσβείας στην Πολωνία.
Οι ισχυρισμοί του Μαυροβούνιου εισαγγελέα διαψεύστηκαν από τη Μόσχα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τους χαρακτήρισε «ανεύθυνες και παράλογες κατηγορίες», επισημαίνοντας πως «η Ρωσία δεν αναμείχθηκε ούτε παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, και ειδικά στο Μαυροβούνιο με το οποίο έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις». Ακολούθως, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τις αποκάλεσε «αβάσιμους ισχυρισμούς» στο πλαίσιο προπαγάνδας περί ρωσικών κυβερνο-επιθέσεων «σε όλη τη Δύση», που διαταράσσουν κατά τόπους προεκλογικές εκστρατείες κ.λπ. που «δεν βασίζονται ούτε καν σε ένα γεγονός».
Η πρόεδρος του κροατικού «Ινστιτούτου Αδριατικής» (που προωθεί πολιτικές υπέρ των «ελεύθερων αγορών» στα Βαλκάνια), Νατάσα Σρντοκ, υπερασπίστηκε σε άρθρο της στην αμερικανική εφημερίδα «Huffington Post» τη θέση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το ΝΑΤΟ πως είναι «απαρχαιωμένος οργανισμός», εξαιτίας, όπως υποστήριξε, «της ξεπερασμένης αποστολής του, της διαφθοράς, της αποτυχίας στις αμυντικές δαπάνες, την έλλειψη έννομης τάξης μεταξύ "πολλών μελών του" και του γεγονότος ότι επιτρέπει σε διεθνικά δίκτυα να ανθίσουν». Αναφερόμενη στην ηγεσία του Μαυροβουνίου, που αναμένεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής, η Σρντοκ σημείωσε πως είναι «το κέντρο του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος» που χρησιμοποίησε ορισμένα από τα κέρδη από παράνομες δραστηριότητες για να κερδίσει «διεθνή» νομιμότητα και αναγνώριση.
Τέλος, χτες η κοσσοβάρικη επιτροπή που διορίστηκε από την κυβέρνηση για να διερευνήσει εάν θίγει εδαφικά συμφέροντα του προτεκτοράτου η συμφωνία για την οριοθέτηση συνόρων που υπέγραψε το 2015 με το Μαυροβούνιο, ανακοίνωσε πως οι περιοχές Τσακόρ και Μπελούχα αποτελούν τμήμα του Μαυροβουνίου και όχι του Κοσσυφοπεδίου, όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση στην Πρίστινα. Ο επικεφαλής της επιτροπής, ακαδημαϊκός Χίβτζι Ισλάμι, πιστοποίησε έτσι ότι η ακριβής έκταση του Κοσσυφοπεδίου παραμένει 10.905,25 τ. χλμ.