Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Κυριακη 19 Φεβρουαριου 2017


Έφερε η μικρή ένα πρόβλημα μαθηματικών για να την βοηθήσω. Το πρόβλημα ξεκινάει με την φράση: "Ένας υπάλληλος παίρνει μισθό 1400 ευρώ..." γελάμε τόσο πολύ που δεν έχουμε διαβάσει την συνέχεια ακόμη για να δούμε τι ζητάει.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ
Επέτειος της γέννησης του Νίκου Καζαντζάκη σήμερα Σαββατο 18 Φεβρουαριου και γράφονται τόσα πολλά για τον μεγάλο νεοέλληνα συγγραφέα και διανοητή. Αυτόν που η ζωή του αποτέλεσε τυπική απόδειξη της αδυναμίας να δράσεις όταν αποφεύγεις να πάρεις θέση σε διλήμματα τραγικά. Όχι γιατί τα παραβλέπεις -όπως θα έκανε κάποιο λαμόγιο- αλλά γιατί η πάντα απαραίτητη αμφιβολία ενίοτε γίνεται τόσο κυρίαρχη, ώστε να εμποδίζει την πράξη. Ο Καζαντζάκης, που γοητεύτηκε από την απλότητα, τη διαύγεια της σκέψης και την αποφασιστικότητα στη λήψη αποφάσεων -ακόμη κι αν αποδεικνύονταν λανθασμένες- ενός "Αλέξη Ζορμπά", ο συγγραφέας που καλούσε τον καθένα να αναλάβει την ευθύνη να σώσει τον κόσμο, πέρασε όλα τα χρόνια της Κατοχής στο εξοχικό του στην Αίγινα. Απείχε από την Αντίσταση, γιατί τον βασάνιζε το τραγικό δίλημμα: μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη φασιστική βία με τη βία του αντιφασισμού; Από το ύψος της διανοητικής του συγκρότησης και χαμένος στα σκοτεινά υπόγεια της αμφιβολίας, δεν μπόρεσε να νιώσει το μεγαλείο της αποφασιστικότητας ενός νεαρού ελασίτη, μιας έφηβης επονίτισσας. Και δεν έκανε το παραμικρό για να μη ζήσει η ανθρωπότητα στη βαρβαρότητα των Μπλόκων, των μαζικών εκτελέσεων, των Άουσβιτς.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Επηρμένοι κριτές παλιών reality shows κατακεραυνώνουν τα νυν reality shows, και την τηλεοπτική πραγματικότητα εν γένει, ας πούμε, η οποία βέβαια επιδεινώθηκε άρδην με την απουσία τους, σαν τον Σημίτη και τον ΓΑΠ που έχουν το θράσος και μας δίνουν συμβουλές πως να βγούμε απ την κρίση... Ε,`Οχι, ρε φίλε!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ουγγαρία αφαίρεσε άγαλμα του φιλοσόφου György (Georg) Λούκατς - Ήταν μαρξιστής και εβραιοςή
16 του Φεβρουαρίου του 2017 15:38 •
Η ιδέα της αφαιρεσης προήλθε από ένα νεαρό εθνικιστή, τον marcell tokody, από ενα νεο-Ναζιστικό κόμμα το jobbik σύμβουλο της βουδαπέστης. Η πρότασή του έλαβε στήριξη από το συμβούλιο που κυριαρχείται από το κυβερνών κόμμα fidesz και εγκρίθηκε με 19 ψήφους υπέρ, 3 κατά και μία αποχή...
Αφαίρεση ένα άγαλμα ενός φιλοσόφου; Μπορείτε να αναμένετε κάτι σαν αυτό να συμβεί στη ναζιστική Γερμανία το 1930, αλλά όχι στη Βουδαπέστη το 2017. Μια-δυο εβδομάδες πριν από το Δημοτικό Συμβούλιο της Βουδαπέστης αποφάσισε ότι το άγαλμα του György Lukács θα αφαιρεθεί από ένα πάρκο της Βουδαπέστης στο 13ο διαμέρισμα. Το άγαλμα του φημησμενου φιλόσοφου είναι σήμερα στο Szent István Park, ένα ήσυχο αστικό πάρκο σε μια περιοχή που κάποτε υπηρέτησε ως Διεθνής γκέτο όπου πολλοί Εβραίοι επέζησαν Β 'Παγκοσμίου Πολέμου σε "προστατευμένα σπίτια." Θα πρέπει να αντικατασταθεί από ένα άγαλμα του Αγίου Στεφάνου, ιδρυτή του ουγγρικού κράτους.
Είμαι εξοικειωμένος με το άγαλμα? Η σύζυγός μου και εγώ με τα πόδια από το καθημερινά, όταν επισκεπτόμαστε τη Βουδαπέστη. Λούκατς πέθανε το 1971. Imre Varga, ένα πολύ γνωστός γλύπτης και νικητής του Kossuth-βραβείο, ανατέθηκε να κάνει την εικόνα χάλκινο το 1985. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ουγγρική Ακαδημία Επιστημών. Κατά τα εγκαίνια του αγάλματος János Szentágothai, ένας σεβαστός ερευνητής και πρόεδρος της Ακαδημίας, επαίνεσε Λούκατς για τη συμβολή του στη φιλοσοφία και τα τελευταία 32 χρόνια το άγαλμα έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της παρούσας όμορφο πάρκο.
Η ιδέα της απομάκρυνσης του προήλθε από ένα νεαρό εθνικιστή, τον Marcell Tokody, από το νεο-ναζιστικό κόμμα Jobbik σύμβουλο της Βουδαπέστης. Η πρόταση του έλαβε στήριξη από το Συμβούλιο που κυριαρχείται από κυβερνών κόμμα Fidesz πολιτικού κόμματος και εγκρίθηκε με 19 ψήφους υποστήριξης, 3 κατά και μία αποχή. Το Jobbik θεωρεί "ενοχλητικά" το κομμουνιστικό παρελθόν του Λούκατς και ακόμη εχει μαγειρεψει μια ψευδή κατηγορία ότι διέταξε την εκτέλεση ουγγρων στρατιωτων το 1919. Ακόμη και δεξια μέσα ενημέρωσης της Ουγγαρίας ήταν αμηχανα και δεν το έκαναν να κατανοήσουν την αφαίρεση.
Ο Λούκατς ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς φιλοσόφους του 20ου αιώνα. Το βιβλίο του Geschichte und Klassenbewusstsein (Ιστορία και ταξική συνείδηση) παραμένει υποχρεωτικό ανάγνωσμα για όσους μελετούν τη φιλοσοφία. Thomas Mann εμπνεύστηκε από τον Λούκατς και τον απεικονίζει ως νάφθα στο μαγικό βουνό. Λούκατς είχε σημαντική επίδραση στα σχηματίζωμενα φιλοσοφικά θεμέλια της Νέας Αριστεράς, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική και τα έργα του διδάσκονται σε μεγάλα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Γιατί το Jobbik θέλει να καταργήσει το άγαλμα; Το γεγονός ότι ο Λούκατς ήταν ενας μαρξιστής και κομμουνιστής λίγο έχει να κάνει με αυτό. Σήμερα αρκετοί εξέχοντες κομμουνιστές (π.χ. Zoltán Komócsin) έχουν δρόμους με το όνομά τους στην Ουγγαρία. το πρόβλημα πιθανόν του Jobbik με Λούκατς είναι με τις εβραϊκές ρίζες του. Γεννήθηκε στο Löwinger, ο πατέρας του József άλλαξε το όνομα της οικογένειας στην ουγγρική στο άκουσμα Λούκατς στα τέλη του 1800, όταν ο György ήταν ένα μικρό παιδί, και η οικογένεια ήταν πλήρως αφομοιωμενη στην ουγγρική κοινωνία. Έλαβαν ακόμη και το καθεστώς των Ούγγρων ευγενών και ήταν μέρος των πλουσίων και μορφωμένης τάξης της χώρας.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκρούσεις στο Παρίσι μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, 20:09
Από μπουκάλια και κουτιά μέχρι ξύλα και κομμάτια… τσιμέντου από τα πεζοδρόμια πέταξαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων διαδηλωτές στο Παρίσι. Αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, ενώ δεν έλειψαν και οι μάχες σώμα με σώμα. Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου κατά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης που οργανώθηκε από αντιρατσιστικές, φοιτητικές και μαθητικές οργανώσεις με αφορμή τον πολλαπλασιασμό των περιπτώσεων αστυνομικής βίας κατά πολιτών. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.
Περίπου 5.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, δύο και πλέον εβδομάδες μετά την επίθεση εναντίον του Τεό, ενός νεαρού Αφροαμερικανού που φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά κατά την προσαγωγή του από τις αστυνομικές αρχές. «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!» και «Η αστυνομία παντού, η δικαιοσύνη πουθενά» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αρκετοί ήταν οι βουλευτές που συμμετείχαν στη διαδήλωση, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση ΓΕΣ για «τα τανκς της Χρυσής Αυγής»
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017, 11:33
Άμεση ήταν η απάντηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού σε ρεπορτάζ της σημερινης εφημερίδας το «Έθνος της Κυριακής» στο οποίο αναφέρεται ότι μέλη της Χρυσής Αυγής μπήκαν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Έβρου, κατόπιν μεσολάβησης ενός λοχαγού, και πόζαραν πάνω σε τανκς αναρτώντας τη σημαία του κόμματος.
Από το ΓΕΣ διευκρινίζεται:
Αναφορικά με δημοσίευμα Κυριακάτικης Εφημερίδας της 19ης Φεβρουαρίου 2017, με τίτλο «Οι Πόζες της Ντροπής στα Τανκς της Χρυσής Αυγής», ενημερώνουμε για τα ακόλουθα: - Οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος παρουσιάζουν οπλικό σύστημα, συγκεκριμένα Αντιαεροπορικό Πυροβόλο τύπου Μ-42, το οποίο έχει αποσυρθεί από το οπλοστάσιο του Στρατού Ξηρας εδώ και 30 χρόνια περίπου και δεν υπάρχει σε κανένα στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού. - Τέτοιου είδους οπλικά συστήματα, ευρίσκονται ως εκθέματα σε ανοικτούς χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κατά συνέπεια η πρόσβαση σε αυτά είναι ελεύθερη.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξέρω πως η πλειονότητα των αριστερών έχει αλλεργία σε οτιδήποτε αναφέρεται σε θρησκεία. Κι εγώ, άλλωστε, έχοντας μεγαλώσει σε μια οικογένεια που δεν τα πήγαινε και τόσο καλά με την Εκκλησία, είμαι άθεος από τα πρώτα εφηβικά μου χρόνια. Σκέφτομαι, όμως, κάτι που έχω ζήσει επανειλημμένα και με διάφορες αφορμές: Όταν μιλάς με κάποιον θρησκευόμενο άνθρωπο (όχι φανατικό ταλιμπάν, αλλά καθημερινό άνθρωπο, που πιστεύει στην ύπαρξη Θεού και μέλλουσας ζωής και συνήθως δεν εκκλησιάζεται αν δεν είναι Πάσχα ή Μεγάλη Παρασκευή), πρώτα προσπαθείς να τον πείσεις για την αθεΐα σου και μετά για το κοινωνικό ζήτημα που τον απασχολεί;
Κι αν βρεις επιχειρήματα από τα ίδια τα κείμενα της θρησκείας του, για να στηρίξεις την άποψή σου, δεν το κάνεις; Ξέρουμε κανένα, μαρξιστικής αναφοράς, επαναστατικό κίνημα που να απέκλεισε τους θρησκευόμενους από τις γραμμές του; Που να απαίτησε πρώτα να γίνουν άθεοι και μετά επαναστάτες; Θα μιλάμε με όλο τον εκμεταλλευόμενο και καταπιεζόμενο κόσμο ή μόνο με όσους έχουν εφ' όλης της ύλης κοινές φιλοσοφικές αντιλήψεις με μας; Θα συγκροτούμε κινήματα ή φιλοσοφικές λέσχες;
Πρόκειται για μεταφορά του αστικού αντιφεουδαρχικού ριζοσπαστισμού στο εργατικό κίνημα. Για την επαναστατική αστική τάξη ο αγώνας κατά της θρησκείας ήταν όρος για την ανατροπή της φεουδαρχίας. Για το προλεταριάτο η ανατροπή του καπιταλισμού είναι προϋπόθεση για την ενδεχόμενη απαλλαγή από τη θρησκεία. Υπάρχουν άρθρα του Λένιν και για την ανάγκη να διεξάγεται αγώνας κατά της θρησκείας και υπέρ των υλιστικών φιλοσοφικών θέσεων, αλλά και υπέρ του να μη βάζουμε το ζήτημα της απάρνησης της θρησκείας ως όρο συμμετοχής στο κίνημα. Γράφει, μάλιστα, πως όποιος το κάνει αυτό δρα διασπαστικά.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτό κι αν είναι κοροιδια-σκανδαλο! Μολις 13% θα είναι το «κουρεμα» των «κοκκινων» δανειων. Από 106,9 δις ευρω οι δανειοληπτες θα χρωστουν 93 δις ευρω και θα τους εχουν παρει τα ακινητα που εχουν βαλει για υποθηκη. Οι τραπεζοτες, οι μεγαλοι κερδισμενοι, στους οποιους η κυβερνηση θα δωσει ασυλια, όπως και σε όλα τα τραπεζιτικα στελεχη, γιατι αλλιως δεν υπογραφουν!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα στα τρια παιδια πειναει στο σχολειο, μειωθηκε κατα19% η καταναλωση γαλακτος, θανατηφορα εχει γινει η λιστα καρκικοπαθων για ακτινοβολια λογω ελλειψης μηχανιματων,
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
100.000 ελευθεροι επαγγελματιες κλεινουν τα μπλοκακια τους. Ηδη εχουν καταθεσει 56.150
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Προς χαλαρωση των carital controls. Με οριο αναληψης 2.000 ευρω το μηνα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι λαοι ολων των χωρων της Ευρωπης λενε ότι είναι σε παρακμη. Αγγλοι, Γαλλοι, Ισπανοι, Ιταλοι, και Γερμανοι δεν εχουν εμπιστοσυνη στην κυβερνηση τους. Καιρια τα ευρηματα δημοσκοπησης της Ipsos Global. Συμφωνα με τη δημοσκοπηση το 73% των Ιταλων πιστευει ότι η χωρα βρισκεται σε παρακμη. Το ιδιο δηλωνει και το 69% των Ισπανων το 67% στη Γαλλια, το 57% στη Βρετανια, και το 47% στη Γερμανια. Λιγοτερο καλη ζωη πιστευει ότι εχει το 61% των Γαλλων, το 60% των Ιταλων, το 56% των Ισπανων, το 44% των Γερμανων, και το 43% των Βρετανων.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Η μεγαλη κομπινα με τα capital controls. Πως εχοντες και κατεχοντες βγαζουν εκατομμυρια ευρω στο εξωτερικο εν γνωσει της Τραπεζας της Ελλαδος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΕΡΤ κόβει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Δέκα μέρες πέρασαν από τη συνέντευξη Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για την παρουσίαση της πρότασης πολιτικής συνεργασίας, αλλά η ΕΡΤ δεν έχει βρει το χρόνο, αν και είχε κάμερα στη συνέντευξη, να παρουσιάσει κάποια πλάνα! Ακόμα χειρότερα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι τελείως κομμένη από την κατ’ όνομα δημόσια τηλεόραση. Δεν είναι ζήτημα τυπικής υποχρέωσης, αλλά σοβαρότατο πρόβλημα ουσιαστικής ενημέρωσης και δημοκρατίας. Τόσο πολύ ενοχλεί τους διοικούντες την ΕΡΤ και τους κυβερνητικούς ιθύνοντες η αντικυβερνητική, αντιΕΕ και αντικαπιταλιστική φωνή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
Την ίδια ώρα, υπάρχει τηλεοπτικός αυτοματισμός στην προβολή των ρατσιστικών και φασιστικών θέσεων της Χρυσής Αυγής. Όπως στο δελτίο της Τρίτης, που μετά τους τραμπουκισμούς Χρυσαυγιτών μέσα στο δικαστήριο, αναμεταδόθηκε αμάσητη η ανακοίνωση της εγκληματικής οργάνωσης.
Ντροπή πια! Ο κόσμος που αγωνίστηκε ενάντια στο μαύρο στην ΕΡΤ, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που τουλάχιστον ήλπιζαν σε κάποιον εκδημοκρατισμό, αγανακτούν. Οι κυβερνητικοί μανδαρίνοι φροντίζουν να κάψουν και τις έσχατες αυταπάτες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
αυτό είχε γράφτει πριν από ένα χρόνο, έκτοτε η κατάσταση είναι απείρως χειρότερη! μπορεί τα επίσημα στοιχεία να μιλούν για 10.000 νεκρούς από τους βομβαρδισμούς, αυτό όμως που τα καθεστωτικά μέσα αποκρύπτουν είναι ότι κ ά θ ε μ έ ρ α πεθαίνουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, άνθρωποι ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ!
γιατί η Υεμένη δε βομβαρδίζεται μόνο από τη Σ. Αραβία και τους συμμάχους, βρίσκεται και υπό αποκλεισμό! μια χώρα που πριν την επίθεση εναντίον της βασιζόταν στις εισαγωγές για την κάλυψη του 90% των διατροφικών της αναγκών, λογω του αποκλεισμού δεν εισάγει πλέον ΤΙΠΟΤΑ!
κι όσο τα καθεστωτικά μέσα προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κατάσταση στην Υεμένη είναι παιδική χαρά σε σύγκριση με τη Συρία, το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει, στην Υεμένη είναι πολύ χειρότερα για τους αμάχους, είναι η κόλαση επί γης της εποχής μας! και ναι, δεν έχουμε Υεμενίτες πρόσφυγες στην Ευρώπη, φεύγουν - όσοι μπορούν - για το Κέρας της Αφρικής, όμως πρέπει να έρθουν πρόσφυγες από μια χώρα στη δική μας για να ενδιαφερθούμε για τη χώρα αυτή και τα δεινά της?
έχει βέβαια σημασία και το πώς θα ενδιαφερθούμε, αν θα καταλάβουμε τι παίζει ή αν θα αναμασήσουμε την κυρίαρχη προπαγάνδα... ούτε μισή διαδήλωση δεν έγινε έξω από την πρεσβεία της Σ. Αραβίας, ούτε ζήτησε κανείς να διακοπούν οι διπλωματικές μας σχέσεις μαζί της, αλίμονο, η πρώτη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο γαρ....
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξέφρενο γλέντι στα Εξάρχεια με τον Γιάννη Χαρούλη… στον δρόμο
19 Φεβρουαρίου 2017 - 15:20
Τα μεσάνυχτα της Τσικνοπέμπτης, μια ομάδα πλανόδιων μουσικών περπάτησε στους δρόμους των Εξαρχείων παίζοντας τσαμπούνα, ταμπούρλα, κιθάρα και λαούτο. Ανάμεσά τους ο γνωστός ερμηνευτής Γιάννης Χαρούλης. Γρήγορα η αποκριάτικη αυτή κομπανία παρέσυρε κατοίκους και περαστικούς και εξελίχθηκε σε ένα ξέφρενο γλέντι που ξεκίνησε από την οδό Καλλιδρομίου και κατέληξε στην πλατεία Εξαρχείων. http://www.patrisnews.com/xefreno-glenti-sta-exarchia-ton-gianni-charouli-ston-dromo/
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πουτιν και ορολος του ειναι θετικος στη διασωση της Ρωσιας και την αναρηχιση της ξανα στο ρολο της υπερδυναμης κατι αναγκαιο για τιν πλανητη. Μέλος του κόμματος και υψηλόβαθμος στην KGB ήταν ο Βαλόντια.Δεν ευθύνεται αυτός για την κατάρρευση,μην τα ξεχνάμε αυτά.Που ήταν οι άλλοι σύντροφοι όταν έβγαλε το πιστόλι στην πρεσβεία στην Αν Γερμανία και είπε στο πλήθος,''εδώ είναι σοβιετικό έδαφος και όποιος μπεί θα υποστεί τις συνέπειες''.Αλλοι τα έκαναν σαλάτα,αυτός ήταν πιστός μέχρι το τέλος.
Σχολιο- τις ευθυνες του της βλεπουμε τις ξερουμε ...... τωρα οτι ηταν μελος του κομματος δεν λεει τιποτα. μελος ηταν και ο γκορπατσοφ ο γιελτσιν !! ο γιελτσιν απου ακομα και σημερα ..τον τιμαει ο πουτιν ...!
Σχολιο.- Δεν είπε κανείς ότι ο Πούτιν είναι σήμερα κομμουνιστής,νομίζω ότι μιλάω και γράφω καλά ελληνικά.Ξαναγράφω,ο Πούτιν ήταν πιστός μέχρι το τέλος,ίσως δεν γνωρίζεται τί έγινε τότε στην πρεσβεία της Σ.Ενωσης στην Αν.Γερμανία.Αν η ΚΕ του ΚΚΣΕ τα έκανε κώλος,δεν έφταιξε αυτός.Τώρα είναι δύσκολη η κατάσταση και χρειάζεται η κινητοποίηση του ρωσικού λαού,μόνος του ο Πούτιν χωρίς στήριξη δεν θα κάνει τίποτα.Πού είναι οι ηγέτες στην Ρωσία να δώσουν την κατεύθυνση και το όραμα στον Ρωσικό λαό;Ποιοί ήταν αυτοί που έφεραν την κατάρρευση;Λάθη δεν έγιναν;Γιατί κανείς δεν τα επεσήμανε στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα;Τώρα 25 χρόνια μετά τα είδαμε;Αργά,πολύ αργά...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Υποκλινόμαστε... Αυτός ο Λαός δεν μπορεί να υποδουλωθεί!
...στρατιώτες που εχουν συλληφθει, του Αραβικού στρατού της Συρίας, νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους στην Πατρίδα Λίγο πριν τον αποκεφαλισμό τους από τους "εξεγερμένους" ισλαμοφασιστες, τα ανθρωπόμορφα ισλαμοφασιστικα κτήνη της "αραβικής άνοιξης made in USA", ο νεαρός στρατιωτης του Αραβικου Συριακου Στρατου που σε λίγο θα του κόψουν το λαρύγγι... υψώνει το σύμβολο της Νίκης!
Τα Ελληνόφοβα τσογλάνια του Σόρος, αυτοί που ακόμη θέλουν να "εκδημοκρατίσουν" της Συρία... ντρέπονται! Και μιλάμε συγκεκριμένα, όχι μόνον τη δεξιά (νδ, ανελ, χρυση αυγη), και τη νέα δεξιά (πασοκ, ποταμι, ε.κ), αλλά τα τσογλάνια του Σόρος (πουλημενος συριζα, πουλημενο κκε, ΛαΕ, ανταρσCia, τους επαγγελματίες αντιεξουσιαστες αναρχικους αντιρατσιστές και τις ΜΚΟ τους!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Απομένουν ακόμη 15 χιλιόμετρα...
..για να φθάσουν και ν' απελευθερώσουν την Παλμύρα!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Προς ΜΚΟ "διεθνή αμνησία"=πρακτορείο Cia: νεκροί 18 συγγενείς του Μεγάλου Μουφτή της Συρίας, από τουρκικό βομβαρδισμό στην al Bab...
Ο γιος του Μεγάλου Μουφτή της Συτρίας έχει δολοφονηθεί από τα ανθρωπόμορφα κτήνη των "μετριοπαθών" εξεγερμένων της "αραβικής άνοιξης made in USA"...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακροδεξιοί Έλληνες αστυνομικοί, κανιβαλίζουν προσφυγόπουλα και κάνουν μαθήματα βασανιστηρίων
13/02/2017
Μια ομερτά κάποιων αστυνομικών που λειτουργεί μέσα στις σελίδες του facebook, με την ονομασία «Σκυλιά του πολέμου», φαίνεται ότι έχει πάρει διαστάσεις γάγγραινας. Μιλάμε για Έλληνες αστυνομικούς που ρίχνουν το επάγγελμα στο χαμηλότερο σημείο εξαθλίωσης. Αντί να υπηρετούν τον πολίτη, κάνουν μαθήματα βασανιστηρίων και εικονικών πνιγμών σε συναδέλφους τους. Φυσικά δεν παραλείπουν να εξυμνούν τη Χούντα. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όχι μόνο λοιδορεί συναδέλφους της, αλλά μιλάει για νεκρά προσφυγόπουλα «γαρνιτούρα» σε κάποιο φαγητό με γκέι ανθρώπους», αναρτά φωτογραφίες – εγχειρίδια βασανιστηρίων και εικονικών πνιγμών και προτρέπει τους αστυνομικούς πώς να κάνουν σωστά ένα βασανιστήριο, ενώ ο διαχειριστής της σελίδας έχει το mail:fyssas@maxairwmenos.com. Μάλιστα όταν διάφοροι άνθρωποι τους έχουν κάνει κατά καιρούς report στο facebook, τα «σκυλιά του πολέμου» επικαλούνται πως βρίσκονται στο απυρόβλητο. Και πως ποτέ κανείς δεν πρόκειται να τους εντοπίσει. Αλήθεια η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γνωρίζει τι συμβαίνει;
Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων η συγκεκριμένη ιστοσελίδα: «Έχουμε συνταγή για γκέι συνάδελφο βραστό με προσφυγόπουλα γαρνιτούρα» (προηγουμένως είχαν ανεβάσει τα στοιχεία του ανθρώπου που αυθαίρετα αποκαλούν γκέι) «Εμείς τους περιμένουμε με μια σφαίρα στη θαλάμη» «Που είσαι Γιώργη να δεις κάτι δημοκράτες» (και έχουν κάποιον να προσκυνάει τον Παπαδόπουλο) «Έχουμε 300 τρολ λογαριασμούς και στρατιές ανυπαρκτων ατόμων που κάνει ο ένας τον άλλον admin» (όταν το facebook τους ενημέρωνε πως ενδέχεται να κλείσει τη σελίδα τους γιατί προβάλει ρητορική μίσους. Δείτε το mail που χρησιμοποιεί ο διαχειριστής αστυνομικός της σελίδας: fyssas@maxairwmenos.com «Έχουμε τα χρήματα και τα μέσα να σας τρέχουμε μια δεκαετία στα δικαστήρια» (απειλούν κόσμο που δεν συμφωνεί με τις αναρτήσεις τους) «Σήμερα τα Σκυλιά του πολέμου: Τι είναι το waterboarding, πως γίνεται σωστά, λεπτομέρειες και μικρά μυστικά – Άλλη μια τεράστια κοινωνική προσφορά» (δείχνουν σε συναδέλφους τους πώς να χρησιμοποιούν το βασανιστήριο του πνιγμού.)
http://agonaskritis.gr/%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%AF-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ριζοσπαστης Σάββατο 18 Φλεβάρη 2017 σελιδα 16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Οι Θέσεις δεν υπηρετούν το στρατηγικό στόχο μας
Συμφωνώ απόλυτα με το στρατηγικό στόχο του Κόμματος για την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού και μάλιστα θεωρώ ότι όσο πιο γρήγορα επιτευχθεί αυτός ο στόχος, τόσο το καλύτερο. Διαφωνώ όμως με τις Θέσεις της ΚΕ του Κόμματος για το 20ό Συνέδριο, γιατί δεν ενδυναμώνουν το Κόμμα και τον στρατηγικό στόχο μας τον απομακρύνουν στο άγνωστο, αβέβαιο και αόριστο μέλλον. Οι Θέσεις αυτές είναι επί της ουσίας ίδιες με τις Θέσεις του προηγούμενου 19ου Συνεδρίου του Κόμματος. Από το 19ο Συνέδριο μέχρι σήμερα έχουν περάσει τέσσερα χρόνια. Συνεπώς δοκιμάστηκαν στη ζωή και σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να τις κρίνουμε, εκ του αποτελέσματός τους, με συγκρίσιμους και μετρήσιμους δείκτες.
Τα εκλογικά ποσοστά είναι, επί της ουσίας, ένα σημαντικό κριτήριο του βαθμού συνειδητοποίησης. Γι' αυτό έχει αξία να δούμε τις ψήφους και τα ποσοστά που πήρε το Κόμμα σε έξι εκλογικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν το μεσοδιάστημα ανάμεσα στο 19ο και 20ό Συνέδριο. Μέσα σ' αυτό το διάστημα, πραγματοποιήθηκαν δύο βουλευτικές εκλογές όπου τα ποσοστά του Κόμματος ήταν 5,45% και 5,54%, ένα δημοψήφισμα όπου τα ποσοστά μας δεν ανιχνεύονται, ευρωεκλογές με 6,1%, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Στη Θέση 80 του Κόμματος, προβάλλονται ως επιτυχία αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα, όταν αυτά είναι σημαντικά κατώτερα, ως ποσοστά αλλά κύρια σε αριθμό ψήφων από τα αποτελέσματα των όμοιων αντίστοιχων, προ κρίσης, εκλογών. Αν όμως σε καιρό μη κρίσης του καπιταλισμού, άρα μεγαλύτερης δυνατότητάς του για ενσωμάτωση και χειραγώγηση των μαζών και επομένως μικρότερης εμβέλειας της κομματικής μας παρέμβασης, η εκλογική δύναμη του Κόμματος ήταν μέχρι και σχεδόν διπλάσια από εκείνη που έχει τώρα, σε καιρό κρίσης και αποκάλυψης της απροκάλυπτης βαρβαρότητας του καπιταλισμού, τότε ασφαλώς πρέπει να δούμε γιατί οι μάζες δεν προσελκύονται από τις θέσεις μας. Το γεγονός ότι μέσα σε αυτά τα χρόνια, όχι μόνο χάσαμε δυνάμεις, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι των αστικών κομμάτων που εγκατέλειψαν τα κόμματά τους, προτίμησαν άλλα αστικά κόμματα ή αποκόμματα και όχι το δικό μας, θα πρεπε να μας ανησυχεί για το κύρος των θέσεών μας που δεν τους ελκύουν.
Στο συνδικαλιστικό κίνημα, η θέση μας για την ανασύνταξή του, που προβάλλεται εδώ και 18 χρόνια, από την ίδρυση του ΠΑΜΕ, τι απέφερε; Στη Θέση 51 διαπιστώνεται ότι μόλις το 25% του εργατικού δυναμικού είναι συνδικαλισμένο και ότι «η πραγματική κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη». Αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση την εξηγεί το Κόμμα στη Θέση 51 με τη φράση: «Ενας από τους λόγους είναι η παρέμβαση της εργοδοσίας και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού». Ενας άλλος λόγος όμως που δεν λένε οι Θέσεις, είναι ασφαλώς και η ίδια η θέση μας για την ανασύνταξη. Οφείλουμε δηλαδή να απαντήσουμε με γενναία αυτοκριτική σε ένα βασικό ερώτημα: Γιατί το περιεχόμενο αυτής της ανασύνταξης, όπως πρακτικά εκφράστηκε από την κομματική και συνδικαλιστική μας δράση όλα αυτά τα χρόνια, δεν έπεισε και όχι μόνο δεν προσελκύει τους χιλιάδες που απογοητεύονται από τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και χάνει δυνάμεις; Ούτε βέβαια βοηθά τους μερικότερους και γενικότερους στόχους μας η αυτοϊκανοποίηση που περιέχεται στη Θέση 51 με τη φράση «κρατήσαμε τις δυνάμεις μας», όταν, στο τελευταίο 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, το Μάρτη του 2016, πήραμε, για το ΔΣ, 10 έδρες, όσες δηλαδή είχαμε και το 1998. Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι η παράταξή μας σ' αυτό το συνέδριο έχασε 11 ψήφους της εργατικής τάξης, δηλαδή 11.000 φυσικά μέλη, σε σχέση με το προηγούμενο 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ το Μάρτη του 2013; Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι μέσα σε μια πρωτοφανή αντεργατική λαίλαπα, όπου χιλιάδες εργάτες εγκατέλειψαν τις παρατάξεις των κομμάτων τους που τους εξαθλίωσαν με τις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές τους, δεν συστρατεύτηκαν συνδικαλιστικά με τους κομμουνιστές; Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι ο παλιός και νέος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός διατηρεί, αθροιστικά σήμερα, ατόφιες τις δυνάμεις του; (στο ΔΣ της ΓΣΕΕ, το 1998 είχε αθροιστικά 35 έδρες. 35 έχει και τώρα!!!).
Αλλά και η θέση μας για τις λαϊκές επιτροπές μήπως επιβεβαιώθηκε; Στη Θέση 63 διαβάζουμε: «Η πείρα των Λαϊκών Επιτροπών είναι θετική σε ορισμένες περιπτώσεις και πρέπει να μελετηθεί καλύτερα...». Μα σε ένα Συνέδριο του Κόμματος δεν ξεπερνάς ένα τέτοιο θέμα με εκτίμηση για ορισμένες μόνο περιπτώσεις, αλλά για το σύνολο, ως δομή, ως σύνθεση, ως περιεχόμενο. Δηλαδή γιατί αποφεύγουμε να πούμε ότι αυτές οι επιτροπές με το στένεμα, το κλείσιμο και τη λειτουργία τους ως μεταφορείς των κομματικών θέσεων, αποδείχθηκε λαθεμένη θέση, ώστε να ψάξουμε να βρούμε το σωστό αντίδοτό τους; Τέτοιες θέσεις για τέτοια κορυφαία ζητήματα, από τα οποία κρίνεται και η κατάκτηση του στρατηγικού στόχου μας, δεν υπηρετούν τον στόχο. Ούτε βέβαια υπηρετούν αυτόν το στόχο και οι θέσεις μας για έξοδο από την ΕΕ και από το ΝΑΤΟ, μόνο με την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας, καθώς και η θέση μας για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Σήμερα, ύστερα και από τις κραυγαλέες αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλει η ΕΕ, έχει γίνει πεποίθηση ότι αυτός ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός του κεφαλαίου πρέπει, το συντομότερο, να εκλείψει και να αποδεσμευτούμε απ' αυτόν. Θα μπορούσαμε συνεπώς να ηγηθούμε ως κόμμα σε ένα μέτωπο με στόχο την άμεση αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ και από το ΝΑΤΟ. Το ερώτημα επομένως που ανακύπτει είναι γιατί το Κόμμα δεν το θέλει αυτό το μέτωπο όπου και ο στόχος του, αν επιτευχθεί, αδυνατίζει έναν κατά κύριο λόγο οικονομικοπολιτικό και έναν στρατιωτικό ιμπεριαλιστικό οργανισμό του κεφαλαίου, αλλά ταυτόχρονα, μέσα σε αυτό το μέτωπο, με τη συμβολή των κομμουνιστών, θα ωριμάζει ευρύτερα, σε μεγαλύτερες μάζες και η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού; Οι αιτιάσεις που προβάλλονται από το Κόμμα ότι την αποδέσμευση από την ΕΕ την θέλουν και κάποιες αστικές δυνάμεις ή ότι και μετά την αποδέσμευση θα υπάρχει πάλι καπιταλισμός ή ότι μια τέτοια ενέργεια βλάπτει τον τελικό στόχο του σοσιαλισμού γιατί θα οδηγήσει σε λογικές των σταδίων, είναι και αντιδιαλεκτικές, αλλά και αδικούν το ίδιο το Κόμμα και τα στελέχη και μέλη του, θεωρώντας τα ως μη ικανά να δράσουν σε ένα τέτοιο μέτωπο με βάση τον στρατηγικό στόχο του Κόμματος. Οσον αφορά τέλος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η σχετική Θέση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά που, λόγω έλλειψης χώρου, δεν μπορώ να αναπτύξω.
Δημήτρης Αγκαβανάκης ΚΟΒ Πάνω Καισαριανής
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Η λέξη ΑΝΘΡΩΠΙΑ γράφεται με γράμματα οκτώ και οριοθετεί αξία χαμένη σχεδόν, υπό εξαφάνιση ….
(ένα προσβάσιμο περιβάλλον το οποίο να διευκολύνει τα άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο) Με μεγάλη χαρά είδαμε να ολοκληρώνεται η ράμπα ΑμεΑ στο συγκρότημα της τ. ΣΚΥΠ Πειραιά (Ι.Ε.Κ-Σ.Ε.Κ-ΕΠΑ.Λ).
Γράφει ο Διονύσης Αναστασόπουλος
Η διαδικασία ολοκλήρωσης της, στηρίζει έμπρακτα θέματα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ) ή άλλες κινητικές δυσκολίες. Με πλήρη προσβασιμότητα, που επιτρέπει στον χρήστη τροχοκαθίσματος να κινηθεί μέχρι τις αίθουσες διδασκαλίας του κτιρίου. Σε ποιούς απευθύνεται;
Σε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που είναι πληγωμένοι, πονεμένοι, ραγισμένοι απ' τη ζωή, αλλά παρόλες τις δυσκολίες και τις πίκρες τους, δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια της μάθησης, της Παιδείας στο Δημόσιο Σχολείο !!! Συνεχίζουν να ζουν έχοντας το κεφάλι ψηλά και δεν βάζουν την ψυχή τους στα πόδια, αλλά ανοίγουν τα βιβλία τους και αλλάζουν την ζωή τους … Οι άνθρωποι αυτοί δεν φοβήθηκαν να λυγίσουν και να κλάψουν κάποτε …. Μόνοι και μοναχικοί, επειδή εμείς με την υγιή μας σωματική διάπλαση, επιλέξαμε την μοναχικότητά τους και την απομόνωση τους, παρκάροντας τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα μας στην είσοδο και στις προσβάσεις τους …..
Αυτοί όμως αγκαλιάζουν τους φόβους και τις ανασφάλειές τους και μπορούν έτσι να τις παλέψουν και να τις ξεπεράσουν... Είναι αυτοί που δεν κουράζονται να ελπίζουν, να επιμένουν και κάνουν ευχές, εγκλωβισμένοι σ’ ένα σώμα που δεν συμβαδίζει με την καθαρότητα της ψυχής τους….. Όλοι εμείς, που αντιμετωπίζουμε τους ΑμεΑ, σαν πολίτες δ΄ κατηγορίας , ας μάθουμε ότι κανείς τους δεν έχει ανάγκη τη λύπηση (μας). Φωνάζουν τα μάτια τους : «Μη με λυπάστε, σεβαστείτε με απλά !!! ».
Το βλέμμα τους διαπερνά: «Ναι έχασα την αρτιμέλεια μου, έχω προβλήματα κινητικότητας, αλλά παραμένω ακόμα άνθρωπος ….άνθρωπος με αξιοπρέπεια … είμαι ο σύζυγος, ο πατέρας, ο αδερφός, ο εγγονός όλων σας !!!». - Θέλετε να με προσπερνάτε γρήγορα ... σαν να είμαι αόρατος... με αδιάφορη ματιά και στάση, μην τυχόν και τσαλακώσω την ωραία εικόνα σας, στον «δικό σας κόσμο των αψεγάδιαστων» ; - Μια τέτοια στάση δεν αξίζει ούτε σε μένα , ούτε και σε σας …. Η λέξη ΑΝΘΡΩΠΙΑ γράφεται με γράμματα οκτώ και οριοθετεί αξία χαμένη σχεδόν, υπό εξαφάνιση …. Ας την ψάξουμε καλύτερα στην καθημερινότητα μας και κυρίως στα συναισθήματα μας !!!
Δ.Α
https://www.facebook.com/notes/dionisis-anastasopoulos/%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%89-/10154730736576265
Σχόλιο: Κανονισμός 61.H για την Πρόσβαση των ΑμεΑ στα κτίρια
http://prosvasi.blogspot.gr/
Για τα αυτονόητα και όμως το "συν Αθηνά και χείρα κίνει" παραμένει και χρησιμοποιείται από ανθρώπους που το ενδιαφέρον και η ευαισθησία για το συνάνθρωπό τους παραμένει ως υποχρέωση ειδικά για άτομα με αναπηρία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ανάπτυξη της φασιστεράς: περιορίζεται στο να ψάχνει για κάποιο σάντουϊτς που έχουν αφήσει οι μετανάστες, ή στο να μπαίνει κρυφά το βράδυ στον προσφυγικό καταυλισμό και να ψάχνει για περισσεύματα
- Οδοιπορικό της βρετανικής Daily Mail με θέμα την κρίση στην Ελλάδα - Η θλιβερή ιστορία του 82χρονου Μάνθου Ζυμάρη, πρώην οικοδόμου, που μένει μαζί με την 61χρονη κόρη του σε μια καλύβα - Έχασαν το σπίτι τους στο Καλαμάκι όταν πια δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις... δανειακές τους υποχρεώσεις - "Είμαστε τυχεροί, είναι καλύτερα από το πεζοδρόμιο" λέει η κόρη - Δείτε φωτογραφίες με τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν εδώ και τρία χρόνια - Δε λείπει το "φαρμάκι" της αρθρογράφου για τις "αμαρτίες" των κυβερνήσεων του παρελθόντος που προκάλεσαν την κρίση
Μια από τις χιλιάδες θλιβερές ιστορίες που έχει γεννήσει η κρίση στην επτάχρονη -πλέον- παρουσία της στη χώρα μας, παρουσιάζει η βρετανική Daily Mail. Είναι η ιστορία του 82χρονου Μάνθου Ζυμάρη και της 61χρονης κόρης του, Μαρίας, οι οποίοι ζουν σε μια παράγκα στο Ελληνικό, αναπολώντας τις εποχές του παρελθόντος που ζούσαν αξιοπρεπώς...
"Κάθε πρωί, αμέσως μετά την ανατολή του ήλιο, μια στρατιά από εθελοντές φτάνουν σε ένα μεγάλο, λευκό κτίριο που έχει θέα τη Μεσόγειο, σε προάστιο των Αθηνών. Φέρνουν παπλώματα, καλάθια με σάντουϊτς, σωρούς από ρούχα -ακόμη και χαλάκια προσευχής- στους 1.600 πρόσφυγες που έχουν μετατρέχει αυτό που κάποτε ήταν ένα λαμπερό διεθνές αεροδρόμιο σε πρόχειρο κατάλυμα", τονίζεται στην εισαγωγή του άρθρου, σχετικά με τον χώρο φιλοξενίας στο Ελληνικό, όπου έχουν βρει καταφύγιο οι πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μας, κυρίως το καλοκαίρι του 2016, κατά την διάρκεια της έξαρσης της προσφυγικής κρίσης... Το ρεπορτάζ είναι φανερό πως θέλει να επικεντρωθεί στις συνέπειες της κρίσης και μάλλον γι' αυτό το λόγο παρουσιάζει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο Ελληνικό ως... περίπου ιδανικές, κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει. "Όσο η μέρα περνά, ομάδες προσφύγων από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ και το Ιράν σχηματίζουν ουρές στην στάση του λεωφορείου έξω από τις εγκαταστάσεις. Είναι μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων μέχρι τους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας, τα πάρκα και τα νοσοκομείο, όπου πολλοί μπορούν να έχουν δωρεάν περίθαλψη", τονίζει ακόμη το δημοσίευμα, για να συνεχίσει παρουσιάζοντας την προσωπική ιστορία του 82χρονου και της κόρης του.
"Είμαστε τυχεροί"
Αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα: "Ούτε οι μετανάστες, ούτε οι εθελοντές προσέχουν μια μικρή καλύβα απέναντι από τη στάση, ή τους ενοίκους της. Κάποτε ήταν ένα καφέ-μπαρ, που σέρβιρε κοκτέϊλ και γλυκά σε ανθρώπους που περίμεναν τις πτήσεις τους - αυτό όμως ίσχυε κατά την περίοδο ακμής του αεροδρομίου του Ελληνικού, που έκλεισε το 2001 και εγκαταλείφθηκε στην φθορά από τότε. Τώρα, το καφέ είναι εγκαταλελειμένο, με δάπεδο από λάσπη, χωρίς πόρτες, χωρίς παράθυρα και χωρίς θέρμανση. Η επίπεδη οροφή του έχει καλύματα, αλλά αυτά δεν εμποδίζουν τα περιστέρια να πετούν ανάμεσα στα κενά. Μέσα, βρήκα έναν ηλικιωμένο άνδρα, να κάθεται σε μια καρέκλα σε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν. Κανείς εθελοντής δεν ήρθε με ζεστά ρούχα, ένα πάπλωμα ή καινούρια παπούτσια για εκείνον. Και όταν άγγιξα τα χέρια του, που ήταν παγωμένα, τα μάτια του μισάνοιξαν όσο έβαζε υγρές κουβέρτες γύρω του.
Ο Μάνθος Ζυμάρης, είναι πρώην οικοδόμος και είναι 82 ετών. Ξεχασμένο θύμα των δεκαετιών σαθρών κυβερνήσεων και τώρα των δρακόντειων μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχει σύνταξη ή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ούτε μπορεί το κράτος να τον βάλει σε ένα αξιοπρεπές σπίτι. Μένει σε αυτή την αθλιότητα για τρία χρόνια, από τότε που έχασε το σπίτι της οικογένειάς του, που βρίσκεται στο κοντινό προάστιο του Καλαμακίου, όταν δεν κατάφερνε πλέον να πληρώνει το δάνειό του.
Η κόρη του, Μαρία, που ζει επίσης εκεί, περιορίζεται στο να ψάχνει για κάποιο σάντουϊτς που έχουν αφήσει οι μετανάστες, ή στο να μπαίνει κρυφά το βράδυ στον προσφυγικό καταυλισμό και να ψάχνει για περισσεύματα. "Εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε πως είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά τι μας έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση;" ρωτά η 61χρονη Μαρία, που είναι ζωντοχήρα. "Φροντίζω τον πατέρα μου επειδή δεν υπάρχει κανένας άλλος να το κάνει. Κάποτε ζούσαμε τόσο καλά. Ήταν ένας διαφορετικός κόσμος τότε". Παρόλα αυτά, λέει ότι είναι τυχεροί που έχουν βρει ένα καταφύγιο. "Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε βρει αυτό το μέρος", λέει. "Είναι καλύτερο από το πεζοδρόμιο". Η Μαρία, με δάκρυα στα μάτια, βγάζει ένα οικογενειακό άλμπουμ φωτογραφιών από ένα κουτί που βρίσκεται στα πόδια του πατέρα της. Οι φωτογραφίες δείχνουν την οικογένεια σε πιο χαρούμενες στιγμές: Εκείνη, χαμογελαστή σε ένα αεροπλάνο με προορισμό το Λονδίνο, για διακοπές κατά την δεκαετία του '70.
Μια άλλη φωτογραφία της, όταν ήταν μικρό παιδί, πάνω σε ένα πόνυ στην παραλία. Μια τρίτη δείχνει τον κ. Ζυμάρη ως έναν γοητευτικό 40χρονο άνδρα. Για τη Μαρία, η άνετη, μεσοαστική ζωή που είχαν είναι μια μακρινή ανάμνηση. Όπως πολλοί άλλοι, εκείνη και ο ηλικιωμένος πατέρας της αγωνίζονται πλέον για την επιβίωσή τους σε μια κάποτε υπερήφανη χώρα, την οποία έχει γονατίσει πλέον το χρέος", τονίζει η Sue Reid που υπογράφει το άρθρο της Daily Mail.
Κριτική της Daily Mail για την Ελλάδα Στη συνέχεια μάλιστα, γίνεται και μια αναδρομή στο πώς φτάσαμε ως εδώ: "Το χρέος, φυσικά, μαζεύτηκε εξαιτίας της τεράστιας ανηθικότητας της Ελλάδας, αφότου μπήκε στο Ευρώ πριν 16 χρόνια, όταν ξεζούμισε το σύστημα όσο περισσότερο γινόταν. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων διπλασιάστηκαν, το σύστημα παροχών φούσκωσε και η διαφθορά άνθισε. Το να πληρώνει κανείς φόρους θεωρούνταν πάντα προαιρετικό από πολλούς Έλληνες πολίτες, αλλά τώρα το να αγνοείς τους φόρους έγινε ο κανόνας"...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τσε: «Οι ηγέτες πρέπει να δίνουν το παράδειγμα» - Λαϊκοί ηγέτες και εθελοντική εργασία στην Κούβα...
«Αυτός που έριξε τον τύραννο Μπατίστα Τώρα καλάμια κόβει στα... χωράφια σαν τον πιο φιλότιμο απ’ όλους μακετέρο…» Για τον Φιντελ, Λαϊκό κουβανέζικο τραγούδι
Μετά τη νίκη της επανάστασης στην Κούβα οι υπουργοί δεν κατάρτιζαν μόνο νομοσχέδια. Μια φορά τουλάχιστον τη βδομάδα εργάζονταν μαζί με το λαό για τη νέα, τη σοσιαλιστική Κούβα. «Η εθελοντική εργασία είναι κατά βάση ο παράγοντας ο οποίος, περισσότερο από κάθε άλλον, αναπτύσσει τη συνείδηση των εργαζομένων. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο όταν οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν εθελοντική εργασία όχι εκεί που κανονικά εργάζονται αλλά σε άλλο χώρο εργασίας, όπως στο κόψιμο του ζαχαροκάλαμου, ορισμένες φορές κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Οι εργαζόμενοι στη διοίκηση και οι τεχνικοί γνωρίζουν τα αγροκτήματα της Κούβας καθώς και τα εργοστάσιά μας έχοντας πραγματοποιήσει σε αυτά εθελοντική εργασία.
Έτσι καθιερώνεται επίσης μια νέα συνοχή και κατανόηση ανάμεσα σε δύο τομείς που η καπιταλιστική παραγωγή κρατούσε πάντοτε διαχωρισμένους και σε ανταγωνισμό μεταξύ τους, στα πλαίσια της πρακτικής του διαρκούς διαχωρισμού που εφάρμοζε μόνιμα ώστε να διατηρεί ένα μεγάλο στρατό από άνεργους, από απελπισμένους ανθρώπους, έτοιμους να παλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί ενάντια στα ίδια τους τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα και, ορισμένες φορές, ενάντια στις βασικές αρχές τους.
Η εθελοντική εργασία γίνεται με αυτόν τον τρόπο ένα μέσο για την ανάπτυξη των δεσμών και την ενθάρρυνση της κατανόησης ανάμεσα σε διοικητικούς και χειρώνακτες εργαζόμενους, ένα εργαλείο για να ανοίξουμε τον δρόμο προς ένα νέο στάδιο της κοινωνίας, ένα νέο στάδιο κοινωνικής ανάπτυξης όπου δεν θα υπάρχουν τάξεις και επομένως δεν θα μπορεί να υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε έναν εργαζόμενο που επιτελεί σωματική εργασία και έναν εργαζόμενο που επιτελεί διανοητική εργασία ή ανάμεσα σε έναν εργάτη και έναν αγρότη. Γι’ αυτό υπερασπιζόμαστε την εθελοντική εργασία τόσο σθεναρά. Γι’ αυτό προσπαθούμε να είμαστε πιστοί στην αρχή ότι οι ηγέτες πρέπει να δίνουν το παράδειγμα, όπως έχει πει επανειλημμένα ο Φιντέλ.»
Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: «Η εθελοντική εργασία είναι σχολείο κομμουνιστικής συνείδησης» (απόσπασμα), ομιλία σε απονομή βραβείων Κομμουνιστικής Εργασίας σε εργαζόμενους που είχαν εργαστεί εθελοντικά για περισσότερες από 240 ώρες μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 1964 (15 του Αυγούστου 1964 – Από το βιβλίο «Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: Ο σοσιαλισμός και ο άνθρωπος στην Κούβα», εκδ. Διεθνές Βήμα, Αθήνα, 2011).
http://e-oikodomos.blogspot.gr/2017/02/blog-post_87.html
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ρωσία αναγνωρίζει de facto τις ΛΔ του Ντονιέτσκ και του Λουγκάσκ!
Αποδέχεται διαβατήρια και άλλα έγγραφα του εξεγερμένου Ντονμπάς
18/2/2017
Mε de facto αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ απαντά η Ρωσία στην απαίτηση των ΗΠΑ «να αποκλιμακώσει την βία στην Ουκρανία και να επιστρέψει την Κριμαία», την οποία διατύπωσε δια του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου μόλις μερικά 24ωρα πριν!
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος, Β. Πούτιν, υπέγραψε σήμερα διάταγμα, με το οποίο η Ρωσία αναγνωρίζει τα έγγραφα και τα σύμβολα που τα συνοδεύουν, των ΛΔ, για την είσοδο των πολιτών τους στην Ρωσία. Φυσικά, στο διάταγμα δεν αναφέρονται ως «Λαϊκές Δημοκρατίες», αλλά ως περιοχές του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ και οι πολίτες τους ως «πολίτες της Ουκρανίας», ωστόσο, παραμένει το γεγονός ότι, για πρώτη φορά από την έναρξη του εμφυλίου, η Ρωσία ουσιαστικά αναγνωρίζει τις κρατικές δομές που αναδείχθηκαν από την αντίσταση του λαού του Ντονμπάς στο καθεστώς του Κιέβου. Στο διάταγμα αναφέρεται ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα μπορούν να μπαινοβγαίνουν στα σύνορα με την Ρωσία δίχως βίζα, επιδεικνύοντας απλώς τα έγγραφα που τους έχουν επιδοθεί από τα «αρμόδια όργανα, τα οποία εκ των πραγμάτων λειτουργούν στις εν λόγω περιοχές».
Μάλιστα, το διάταγμα ξεκινά να ισχύει άμεσα, από την στιγμή της υπογραφής του, δηλαδή από σήμερα. Αναφέρει επίσης ότι το μέτρο είναι «προσωρινό», μέχρι να «διευθετηθεί» η κατάσταση στο Ντονμπάς. Εκτός από απάντηση στις απαιτήσεις των ΗΠΑ, η εξέλιξη αυτή είναι πολύ πιθανόν να πυροδοτήσει εξελίξεις σε διπλωματικό επίπεδο, αφού είναι προφανές ότι η Ρωσία, αν και εξακολουθεί να θεωρεί τον εμφύλιο στην Ουκρανία ως εσωτερικό θέμα της χώρας, δεν προτίθεται να υποχωρήσει μπροστά στην κλιμακούμενη επιθετικότητα του Κιέβου στον άμαχο πληθυσμό του Ντονμπάς.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποσύνδεσαν 40.000 νάρκες...
...στο Χαλέπι, οι Ρώσοι πυροτεχνουργοί Κι ο λαός της Συρίας τους τίμησε γι'αυτό!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσκόπηση ανατροπή – Η πλειοψηφία ζητά ρήξη με τους δανειστές
21:47 Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017
Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας MRB για λογαριασμό του Star αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Οι πολίτες σε ποσοστό 54,8% απαντούν πως η κυβέρνηση πρέπει να απορρίψει τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές ακόμα κι αν έρθει σε ρήξη μαζί τους, κάτι που μπορεί να έχει ως συνέπεια την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή. Μια νέα δημοσκόπηση εξακολουθεί και δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν αλλαγές στα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων. Ωστόσο, η έκπληξη είναι στα ποσοστά των πολιτών που ουσιαστικά ζητούν ρήξη με τους δανειστές ακόμα κι αν αυτό σημαίνει δραχμή.
Η πραγματικότητα βοά: οι ριζοσπαστικές τομές προς όφελος του λαού και η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων περνά μέσα από τη ρήξη και αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με τους όρους της εργατικής τάξης. Η σπορά της αμφισβήτησης να γίνει ανθός ανατροπής και δημιουργίας. Βέβαια για να γίνει αυτό χρειάζεται το άλογο να βρίσκεται μπροστά κι όχι πίσω απ' το κάρο..
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Καθημερινη και 14 Νεοφιλελευθεροι Καθηγητες μας Τρομοκρατουν!! «Grexit και νεα δραχμη θα είναι καταστροφ». Ευγε!!
Σχολιο.- 29 υποστηρικτές μνημονίων.... συνιστούν Ευρώ.... μας εύχονται "καλό βόλι"..
Σχολιο.- Πάλι τα ίδια έλεγαν αν δεν κάνω λάθος πρίν κάνα δύο μέ τρία χρόνια..Και πάλι νομίζω ότι είχαν 14 οικονομολόγους..Και φυσικά όλοι έπεσαν έξω..Θα το ψάξω.. Τότε αστεία λέγαμε για τούς 29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν για τήν οικονομία.. χαχα.. Πάντως μέχρι τώρα από το 2010 και μετά έχω μετρήσει περίπου 23 οικονομολόγους πού έχουν βγει στα ΜΜΕ.. Μπορεί να μού έχει ξεφύγει κάποιος.. Υπέρ τού Ευρώ.. Πλησιάζουν το 29 ..Δεν έχουν εμφανιστεί ξανά ..Τι να πουν ότι ακόμη έρχεται η ανάπτυξη.. Εκτός φυσικά από τους σταθερούς πού λένε τα ίδια και τα ίδια.
Σχολιο.- Ωρέ έχουν χεστεί επάνω τους!! Η στροφή του κόσμου ακόμη και προς έξοδο από ΕΕ, δεν μπορεί πλέον να αντιστραφεί!!!
Σχολιο.- Και προχθές ο άλλος πρώην πολιτικός αρλεκίνος ο Στουρνάρας είπε από το βήμα της βουλής ότι : «Θα μας συλλαμβάνουν στα σύνορα αν πάμε στη δραχμή». Πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν αν με αυτή του την ατάκα, ο Διοικητής της ΤτΕ εννοούσε τους Έλληνες πολίτες ή μήπως αναφερόταν στους πρώην κοινοβουλευτικούς συναδέλφους του, υπό την έννοια ότι αν τυχόν κυκλοφορήσει η Δραχμή και βγουν τα άπλυτα των καταστροφικών μνημονίων στη φόρα, δεν θα ξέρουν κάποιοι ( ή και πάρα πολλοί) πρώην και νυν βουλευτές ... που να κρυφτούν!
Ο επί 21 χρόνια, μέχρι το 1948, πρωθυπουργός του Καναδά McKenzie King είχε πει: «Άπαξ ένα έθνος εκχωρήσει τον έλεγχο του νομίσματος και της πίστωσης, δεν έχει σημασία ποιoς θεσπίζει τους νόμους του κράτους. Η τοκογλυφία (σσ. του χρέους) άπαξ και επικρατήσει θα συντρίψει οποιοδήποτε έθνος. Μέχρι να επανέλθει ο έλεγχος του νομίσματος και της πίστωσης στην κυβέρνηση και αναγνωριστεί ως η πιο περίοπτη και ιερή ευθύνη της, όλες οι συζητήσεις περί εθνικής κυριαρχίας, περί Κοινοβουλίου και περί Δημοκρατίας είναι ανώφελες και μάταιες». Με αυτά πορεύτηκε ο Καναδάς και είναι σήμερα κυρίαρχο κράτος παγκοσμίως. Σε αντιδιαστολή εμείς είχαμε πάντα γραικύλους σαν τον Παπαχελά και τη "Καθημερινή" του και μετέτρεψαν αυτο το λαό σε ραγιάδες και δουλικά. Εν κατακλείδι, Δραχμή εδώ και τώρα. Η μόνη λύση.