Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Παρασκευη 6 Ιανουαριου 2017


...Βρε σεις !!! Αν δεν με απατά η μνήμη μου, η Πόλα Ρούπα δεν είναι αυτή που είχε παραγγείλει το C4i που ξοφλήσαμε αλλά ποτέ δεν παραδόθηκε. Και που το όνομά της βρέθηκε στις λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ που διερεύνησε η κυβέρνηση μας. Και που ήταν μπλεγμένη και στις μίζες της Ζίμενς και προφανώς θα είναι και στις μίζες των φαρμακευτικών. Και που παραποίησε τα στοιχεά της ΕΛΣΤΑΤ για να μας χώσουν στα Μνημόνια . Ε, καλά της κάνανε !! Προφανώς είχε αρπάξει τις μίζες και τις ξεκοκάλιζε στα σουβλατζίδικα του Μπραχαμιού. Επιτέλους δικαιοσύνη !!!!
Σχολιο.- επίσης ευθύνεται για τους θανάτους χιλιάδων ασθενών ανασφάλιστων, για τις αυτοκτονίες 20χιλιάδων ανθρώπων και για το θάνατο απο μαγκάλια αρκετών ακόμα !
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την πιάσανε τη Ρούπα. Ο Μαρινάκης, ο Σταθάκης, οι εγγεγραμμένοι στη λίστα Λαγκάρντ και άλλοι σοβαροί κύριοι, μπορούν να συνεχίσουν απερίσπαστοι την όποια δραστηριότητά τους προς όφελος ετούτου του τόπου. Α! Είδα κι έναν κουλουρά το πρωί που υποψιάζομαι πως δεν έχει άδεια. Δεν θα πάει η ΕΛ.ΑΣ. να του δείξει τι θα πει νομιμότητα;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπάρχει κάτι πιο ιερό για μιά μάννα, απο το παιδί της;;;; Πολα Ρουπα. «Βρισκόμαστε σε πόλεμο, είναι γεγονός. Αλλά το να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν να το δω, να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού, να απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα, είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πόλα Ρούπα: “Έχουν απαγάγει το παιδί μου…ξεκινάω απεργία πείνας”
Τη φροντίδα του παιδιού της από τη μητέρα και την αδελφή της ζητάει η Πόλα Ρούπα με δήλωσή της, την οποία διάβασε η αδελφή της. «Είμαι και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί το βάζουν σ’ αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται, προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου, δεν ξέρω πού βρίσκεται από τα ξημερώματα που με έχουν συλλάβει».
«Βρισκόμαστε σε πόλεμο, είναι γεγονός. Αλλά το να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν να το δω, να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού, να απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα, είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο». Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια, γιατί πολεμάνε ένα παιδί έξι χρονών. Θέλω να πω ότι ξεκινάω απεργία πείνας, προκειμένου να δοθεί το παιδί στη μάνα και την αδερφή μου. Όσον αφορά εμένα, θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση.
Πόλα Ρούπα
------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Σύριζα κάνει όσα δεν τόλμησε ποτέ να κάνει η δεξιά της μεταπολίτευσης και αυτός ήταν από την αρχή ο ρόλος του. Ας μην εντυπωσιαζόμαστε λοιπόν με την κράτηση του 6χρονου παιδιού της Ρούπα. Θα βγει μια ανακοίνωση του Σύριζα που θα καταδικάζει την κυβέρνηση Σύριζα, θα μιλήσουν για μηχανισμούς που δεν ελέγχουν θα περάσει στο ντούκου η επί της ουσίας απαγωγή του παιδιού και δεν θ'ανοίξει μύτη, μέχρι τη στιγμή, να δω πότε θα είναι αυτό, που θα ξυπνήσουμε από το λήθαργο που έχουμε πέσει.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η τρομοϋστερία δεν θα περάσει !
Η σύλληψη της Πόλας Ρούπα προβάλλεται ως μία ακόμα «επιτυχία» σε μία συγκυρία που για πολλούς λόγους η κυβέρνηση έχει την ανάγκη ενός επικοινωνιακού αντιπερισπασμού για να αποπροσανατολίσει. Λίγες μόνο μέρες απομένουν για την δεύτερη αξιολόγηση και την επιβολή του κόφτη, των πλεονασμάτων και του τέταρτου μνημόνιου, καθώς και για την δρομολόγηση της «λύσης του Κυπριακού», μέσα σε ένα διεθνές και εγχώριο περιβάλλον που φλέγεται όλο και περισσότερο από την κρίση και τον πόλεμο. Αλλά είναι χιλιοπαιγμένο το παραμύθι της τρομοϋστερίας για να ξεγελάσει άλλη μία φορά. Και ανεξάρτητα από τις διαφορές μας με τις οργανώσεις ένοπλης πάλης θα ξαναπούμε ότι οι πραγματικοί εχθροί του λαού δεν είναι εκείνοι που το σύστημα βαφτίζει τρομοκράτες, αλλά είναι το ίδιο το σύστημα, οι δομές και οι μηχανισμοί του και οι διαχειριστές τους, που τον οδηγούν καθημερινά στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, την ανεργία και την φτώχεια και του συρρικνώνουν τις ελευθερίες και τα δικαιώματα. Είναι αυτοί οι κρατικοί μηχανισμοί που λειτουργώντας εκδικητικά και ως σύγχρονοι τύραννοι, ετοιμάζονται να καταδικάσουν ένα εξάχρονο παιδί σε εγκλεισμό σε ίδρυμα, λόγω της δράσης των γονιών του. Σαν να μην έφτανε η σύλληψη της μητέρας μπροστά στα μάτια του, επιδιώκουν να του στερήσουν το υποστηρικτικό περιβάλλον των οικείων και συγγενών.
Ακόμα, με αφορμή όλα τα παραπάνω, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επισημαίνει ότι η λειτουργία και οι προτεραιότητες του αστικού κράτους, των κατασταλτικών μηχανισμών και των Μ.Μ.Ε. παραμένουν αμετάβλητες και ισχυροποιημένες επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αν η «αντιτρομοκρατική» και οι λοιπές αστυνομικές υπηρεσίες έδειχναν τον ίδιο ζήλο απέναντι στην πραγματικά τρομοκρατική δράση των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής τα προηγούμενα χρόνια ίσως δεν θα είχαμε θρηνήσει τους Σαχτζάτ Λουκμάν και Παύλο Φύσσα. Ούτε τους συνεχείς εμπρησμούς και επιθέσεις σε χώρους μεταναστών και προσφυγικούς καταυλισμούς. Με τις σκέψεις αυτές και με αδιαπραγμάτευτη απαίτηση την τήρηση των συνταγματικών και δικονομικών της δικαιωμάτων και την άμεση λήξη της επαίσχυντης και απροκάλυπτα παράνομης ομηρίας του εξάχρονου παιδιού της, που έπρεπε ήδη να είχε παραδοθεί στους οικείους και συγγενείς του που η Πόλα Ρούπα επέλεξε, καλούμε όλους τους κινηματικούς φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα της αυτόν.
Όλοι και όλες αύριο Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. στη λεωφόρο Αλεξάνδρας έξω από τη ΓΑΔΑ.
Αθήνα, 5/1/2017
Το Γραφείο Τύπου της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πόσο πιο χαμηλά στην ηθική εξαχρείωση; Πόσο πιο βαθιά στην πολιτισμική βαρβαρότητα; Με τη βρώμικη και δυσώδη "Δικαιοσύνη" να στερεί την ελευθερία σε ένα εξάχρονο παιδί. Με τον υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση να σωπαίνουν επιδεικτικά, συγκαλύπτοντας τη βαρβαρότητα. Με μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφο του κομματικού ραδιοσταθμού, να εκθειάζει το βρυκολάκιασμα επί κυβέρνησης Τσίπρα της μοναρχοφασιστικής πρακτικής των Παιδουπόλεων της Φρειδερίκης. Την απάντηση τη δίνουν οι πολίτες που θα βρεθούν στη συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ στις 11 π.μ. Η βαρβαρότητα δεν θα περάσει!
*Δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Τμήματος Πολιτισμού της ΛΑΕ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όσοι-ες βρισκόμαστε στο λεκανοπέδιο Αττικής συμμετέχουμε στις 11 στη συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ. Καταγγέλλουμε την τρομοϋστερία και απαιτούμε να απελευθερωθεί το 6χρονο παιδί των Ρούπα-Μαζιώτη. Από εδώ αλλά και από όλη την Ελλάδα, τηλεφωνούμε στον ραδιοσταθμό "Στο κόκκινο", στο τηλέφωνο 210 3217777 και απαιτούμε να φύγει κλοτσηδόν η συνεργάτιδά του, νοσταλγός των Παιδουπόλεων της Φρειδερίκης, Ντίνα Μπάτζια. Η όποια συνέχιση της παραμονής της στον ραδιοσταθμό τον εκθέτει ως εκκολαπτήριο φασιστών.
Στον ραδιοσταθμό "105,5 στο κόκκινο" δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα, για να μην ακούσουν την κατακραυγή του κόσμου για τη μοναρχοφασίστρια συνεργάτιδά τους και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ντίνα Μπάτζια. Οι άνθρωποι αυτοί είναι συνένοχοι και θα παραμένουν συνένοχοι όσο συνεχίζουν να συνεργάζονται μαζί της. Προς το παρόν κρύβονται, όπως κάνει κάθε λωποδύτης μετά από μια προστυχιά.
απο τοτε που ανελαβε τα ηνια ο φυλαρχος στο κοκινο μεταμορφωθηκε δυστιχως και τωρα που εφυγε η λερα συνεχιζει στην ιδια τακτικη. είναι απίστευτο που μπορεί να κατρακυλίσει κανείς για μια θέση στο κομματικό δημόσιο που εξασφαλίζει κάθε κυβερνητικό κόμμα. Οι υπεύθυνοι του ραδιοσταθμού είναι άμεσα υπεύθυνοι και για την κάλυψη που δίνουν στη νεοναζίστρια. Σαφές και ξεκάθαρο. Το εντελώς απίθανο θα ήταν να πάρει πόδι η μοναρχοφασίστρια από τον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί, τώρα που ο Βίτσας τα βρήκε με τη ναζιστική συμμορία, δεν τρέχει και τίποτα αν υπάρχει και μια νοσταλγός της Φρειδερίκης να λέει τα δικά της εκεί μέσα; Άλλωστε, αυτή η ξευτιλισμένη είναι και μέλος της Κ.Ε. Την είχε στηρίξει κι ο αμόρφωτος. Δεν είναι εύκολο να παραμεριστεί.
Έκλεισε τον λογαριασμό της στο FB η συριζαία νοσταλγός των Παιδουπόλεων της Φρειδερίκης. Πόσο ίδια κι απαράλλακτα είναι όλα τα φασιστοειδή! Πόσο θρασύδειλα ανθρωπάκια! Κάνουν τις προστυχιές τους και μετά κρύβονται. Να καταλαγιάσει ο θόρυβος, μέχρι να ξαναχτυπήσουν. Κανονικές σκουληκαντέρες...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ: ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
Ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα. Ποια λογική και ποια ηθική οδήγησαν, στο σημερινό εξευτελισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους; Ζηλέψαμε τον Ερντογάν; Πήραμε τη θέση του Κρέοντα;
Από την σημερινή αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών εκείνων που φέρονται με αυτό τον τρόπο και αυτές τις αποφάσεις σε ένα εξάχρονο παιδί, το παιδί της Πόλας Ρούπα, ευθέως πλήττεται η αξιοπιστία και η ηθική υπόσταση των μηχανισμών εκείνων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τη νομιμότητα το κράτος, την κοινωνία, όλους μας. Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με τις παραδόσεις μας, την Συνταγματική νομιμότητα, την Ηθική, την Ανθρώπινη Κοινωνία όλη. Να παραδοθεί άμεσα το εξάχρονο παιδί στη γιαγιά του και τη θεία του. Ήδη η πολύωρη κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας.
Μανώλης Γλέζος
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αξιοπρεπής η σημερινή κινητοποίηση έξω από τη ΓΑΔΑ για την απελευθέρωση του εξάχρονου, που κρατείται με ευθύνη του δυσώδους δικαστικού σώματος και της κυβέρνησης Τσίπρα. Δεν ήμασταν όσοι-ες θα έπρεπε. Η τεράστια πλειονότητα όσων συγκλονίστηκαν από το τραγικό και προκλητικό αυτό γεγονός απουσίασε. Όμως, εκδηλώθηκε μια αντίδραση στη βαρβαρότητα, έστω κι από λίγες εκατοντάδες. Ο αγώνας συνεχίζεται!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακόμα και οι μετεμφυλιακές κυβερνήσεις δέχτηκαν να παραδώσουν το παιδί του Νίκου Μπελογιάννη και της Έλλης Παππά στην αδερφή της μητέρας του Διδώ Σωτηρίου. Θα ανοίξετε ξανά και τις παιδουπόλεις της Φρειδερίκης, να αναμορφώσετε εθνικώς τα "τέκνα συμμοριτών";
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Μαύρη, γυναίκα και κομμουνίστρια! Ένας συνδυασμός που σκοτώνει."
Σαν σήμερα, 5 Ιανουαριου το 1971, η μαύρη κομμουνίστρια και στέλεχος του ΚΚ των ΗΠΑ Άντζελα Ντέιβις, θα οδηγηθεί σε δικαστήριο της Καλιφόρνια αντιμετωπίζοντας μια πολιτική σκευωρία, που όμως θα καταρρεύσει παταγωδώς στην ακροαματική διαδικασία και η «επικίνδυνη τρομοκράτισσα Άντζελα Ντέιβις», όπως είχε χαρακτηριστεί απ’ τις αμερικανικές εφημερίδες, θα αφεθεί ελεύθερη....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιεύτηκε στις 4 Ιαν 2017
Ο Πρέσβης της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη, Bashar al-Jaafari, ΑΠΟΔΟΜΕΙ τους "ανθρωπιστές" του (((ΟΗΕ))) σε μια συνέντευξη που κανένα κανάλι δεν έδειξε όπως ήταν αναμενόμενο για τα κυνοβουλευτικά δημοκρατικά δεδομένα... Η συνέντευξη αυτή δόθηκε πριν από 15 ημέρες και είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει με ελληνικούς υποτίτλους στο διαδίκτυο.
Εκτός των άλλων συγκλονιστικών, αναφέρονται και τα ονόματα πρακτόρων των Μυστικών Υπηρεσιών ξένων χωρών που προσπαθούν να αποδράσουν από το Χαλέπι μέσω "ανθρωπιστικών" ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών τα οποία στην ουσία κάνουν το παν για να ρίξουν την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Άσαντ, έτσι ώστε τα αφεντικά του κόσμου να διορίσουν άλλη μια μαριονέτα - δουλικό τους και η Παγκόσμια Διακυβέρνηση που επιδιώκουν και ονειρεύονται να μην βρει αντιστάσεις..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΜ
Κάτω τα χέρια από την Κύπρο! Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017, 11:00 π.μ. συγκέντρωση στο Μοναστηράκι και πορεία μέχρι την Βουλή για επίδοση των απαιτήσεών μας.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να ξεπουλήσουν την Κύπρο μας! Καμία νομιμοποίηση των κατοχικών στρατευμάτων! Όχι άλλες υπαναχωρήσεις! Όχι άλλες προδοσίες!
Η μοναδική αποδεκτή και βιώσιμη λύση δεν μπορεί παρά να έχει σαν αφετηρία της την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του Ο.Η.Ε. για άμεση αποχώρηση των εποίκων και των τουρκικών στρατευμάτων, δηλαδή αποκατάσταση της νομιμότητας στο νησί, ώστε ο ίδιος ο κυπριακός λαός, στο σύνολό του, να αποφασίσει ακηδεμόνευτος για το παρόν και το μέλλον του. Αγώνας για αυτοδιάθεση! Κύπρος ενιαία, ανεξάρτητη, εθνικά κυρίαρχη!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πουλήθηκαν παρά τις αντιδράσεις, 23 από τα 68 αρχαία αντικείμενα που έχουν προέλευση από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Ιταλία που βρίσκονταν στο Μουσείο Τέχνης του Τολέδο, αναφέρει το «Associated Press».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ψυχή του νεκρού, εφιάλτης στα όνειρά σας...!
74χρονος αυτοπυροβολήθηκε γιατί δεν έφτανε η σύνταξη ούτε για τα φάρμακα – Και τα κοπρόσκυλα της βουλής ακόμα κοιμούνται τα βράδια...!
"...Ένας 74χρονος άνδρας από τη Νέα Αγχίαλο έδωσε σήμερα τέλος στη ζωή του όταν αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγητικό όπλο, στο στήθος. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Αλμυρού. Γείτονες του άτυχου άντρα δηλώνουν ότι είχε μεγάλα οικονομικά θέματα και τα λεφτά της σύνταξής τους δεν έφταναν ούτε για τα φάρμακα με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τον 74χρονο σε μία πράξη απόγνωσης."
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν μανιτάρια φυτρώνουν οι ΜΚΟ κι οι "ανθρωπιστικές" οργανώσεις που σας ζητούν χρήματα για τα παιδιά της Συρίας. Όταν ξεφτίζουν οι μπίζνες των "προσφύγων-μεταναστών", εκτός από τις ΜΚΟ της "κοινωνίας των πολιτών" Σόρος και τις μπίζνες της Ε.Ε., οι "μαρίδες" απατεώνες φυτρώνουν παντού, μετά τη νίκη του λαού της Συρίας! Στο διαδίκτυο, στους τηλεοπτικούς σταθμούς, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο facebook και με προωθούμενες διαφημίσεις για αύξηση επισκεψιμότητας, τώρα σας ζητούν χρήματα για τα παιδιά της Συρίας στις απελευθερωμένες περιοχές -φυσικά δεν σας λένε πως ή "δημοκρατική" ευρώπη εφαρμόζει δολοφονικό εμπάργκο. Σας λένε: όχι κουβέρτες, όχι είδη πρώτης ανάγκης, όχι τρόφιμα, όχι φάρμακα και, όπως ο Ιερώνυμος που δεν έχει στείλει ούτε ευχές στο λαό της Συρίας και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, βασίζονται στην ανθρώπινη ευαισθησία.
Προβάλουν φωτογραφίες τραυματισμένων κι ακρωτηριασμένων παιδιών και αρπάζουν χρήματα. Πολλές φορές συμμετέχουν και κρατικοί φορείς, ή περνούν ως "κοινωνική δωρεάν προβολή" στα ΜΜΕ και τα κανάλια. Όσοι θέλουν να βοηθούν, ας επικοινωνούν με την πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στη Βιέννη, από τις τελευταίες πρεσβείες στην Ευρώπη, που δεν μπόρεσαν να κλείσει η "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια". Ζητήστε σίγουρες κι έγκυρες πληροφορίες για τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται πραγματικά στη Συρία. Ρωτήστε, πληροφορηθείτε, πριν δωρίσετε οτιδήποτε!
(Από το, λογοκριμένο στο facebook, blog Sibilla)
http://sibilla-press.blogspot.gr/2017/01/who-is-kastro.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
To σύγχρονο έθνος που γεννήθηκε μέσα από τους αγώνες των λαών εναντίον της τυρανίας τον 18ο και 19ο αιώνα, αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι και σήμερα των λίκνο των κοινωνικών τάξεων. Δεν μπορούν να υπάρξουν τάξεις χωρίς τόπο, χωρίς έθνος, χωρίς πατρίδα. Γι' αυτό και οι μετανάστες δέν έχουν ταξικό προσδιορισμό, είναι ξεριζωμένοι πληθυσμοί που μετακινούνται με τους δουλικούς όρους που επιβάλουν οι αγορές και το κεφάλαιο. Είναι δουλοπάροικοι του κεφαλαίου κι όχι εργάτες. Οι εργάτες συγκροτούν τάξη μόνο και εφόσον διεκδικούν την ενότητά τους μέσα από τον αγώνα τους για κοινωνικά δικαιώματα και δημοκρατία, διεκδικώντας δηλαδή την ηγεμονία στο ήδη συγκροτημένο έθνος, που δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο αν ασκεί κυριαρχία σ' έναν συγκεκριμένο τόπο όπου αποτυπώνεται η ιστορική πορεία των αγώνων ενός λαού για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεσή του. Διαφορετικά δεν γίνεται. Να γιατί ο ιμπεριαλισμός που σηματοδοτεί την εξόρμηση του κεφαλαίου για αποικίες, προσαρτήσεις και επενδυτικές ευκαιρίες παγκόσμια, δεν μπορεί να ανεχθεί το έθνος ως υλική δύναμη. Δηλαδή ως κυρίαρχο έθνος που συγκροτείται και διεκδικεί το δικαίωμα στην αυθυπαρξία του, στην αυτονομία του, στην αυτοδιάθεσή του σ' έναν συγκεκριμένο τόπο. Κι αυτό γιατί χωρίς συγκροτημένα έθνη δεν υπάρχουν, ούτε μπορούν να υπάρξουν λαοί και τάξεις που μάχονται συγκροτημένα και οργανωμένα την εξουσία του κεφαλαίου σε κάθε τόπο, αλλά και διεθνώς. Να γιατί για τους εκπροσώπους του παγκόσμιου κεφαλαίου το έθνος δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια φαντασίωση, ένα είδος φολκλορικής ανάμνησης του δουλοπάροικου που χωρίς πατρίδα, χωρίς ρίζες, χωρίς δικαιώματα και χωρίς ούτε καν τη δυνατότητα να διεκδικήσει τα πιο αυτονόητα, μετακινείται από τόπο σε τόπο, από χώρα σε χώρα σε αναζήτηση του επιούσιου. Η μόνη διαφορά με τους δούλους που κατά εκατομύρια μετακίνησε ο μερκαντιλισμός τον 18ο αιώνα για να πυροδοτήσει την βιομηχανική επανάσταση, είναι ότι σήμερα, οι σημερινοί δούλοι που έχουν ονομαστεί μετανάστες, μετακινούνται με ίδια έξοδα αλλά από τους ίδιους δρόμους του δουλεμπορίου. Όποιος λοιπόν σήμερα δεν σηκώνει τη σημαία της πατρίδας ενάντια στις δυνάμεις του παγκόσμιου κεφαλαίου και των δομών παγκόσμιας διακυβέρνησης που το ιδιο και το πολιτικό του προσωπικό σχηματίζει, τότε όχι μόνο είναι ανίκανος να μιλήσει ή να ασκήσει ταξική πολιτική υπέρ των καταπιεσμένων και της εργατικής τάξης, αλλά είναι όργανο, μαριονέτα, ακόμη κι αν δεν το έχει αντιληφθεί, του ταξικού εχθρού. Την μόνη ταξική αντίληψη που μπορεί να υπηρετήσει είναι εκείνη του παγκόσμιου κεφαλαίου, το μόνο σήμερα που δεν θέλει και δεν χρειάζεται σύνορα.
Δημήτρης Καζάκης
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η βρώμικη προπαγάνδα εναντίον της Βενεζουέλας αναφέρει πως οι άνθρωποι για να ζήσουν πουλούν μέχρι και τις βέρες τους με δάκρυα στα μάτια. Μάλλον δεν ξέρουν πως στη νεοφιλελεύθερη Ελλάδα οι άνθρωποι ήδη ξεπούλησαν κοσμήματα χρυσαφικών, .......χρυσά δόντια και αναγκάζονται να τρώνε με τα ούλα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ 1966 ΚΑΙ Η "ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ"
Ο εορτασμός των Θεοφανείων του 1966 στον Πειραιά συνοδεύτηκε από εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Συνδέθηκε όμως και με μια μεγάλη στιγμή στην ιστορία του νεοελληνικού πολιτισμού: τη μελοποίηση αποσπασμάτων της "Ρωμιοσύνης" του Γιάννη Ρίτσου από τον Μίκη Θεοδωράκη. Μισό χρόνο από το βασιλικό πραξικόπημα, την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης του Γεώργιου Παπανδρέου και τον σχηματισμό κυβερνήσεων αποστατών της Ένωσης Κέντρου με τη στήριξη της Δεξιάς, η οργή του δημοκρατικού κόσμου παρέμενε αμείωτη, όπως και η αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές του ελευθερίες.
Ενώ κάθε χρόνο ο επίσημος εορτασμός των Θεοφανείων, στις 6 Ιανουαρίου, γινόταν στο λιμάνι του Πειραιά, το 1966 επιλέχθηκε το Τουρκολίμανο, ώστε οι αποστάτες υπουργοί να μην πέσουν πάνω στον κόσμο. Στο λιμάνι, εντούτοις, έγινε παράλληλος εορτασμός, με την παρουσία τεράστιου πλήθου, του Γεώργιου Παπανδρέου και αντιπροσωπείας της ΕΔΑ και της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, με επικεφαλής τον Μίκη Θεοδωράκη.
Κάποια στιγμή και ενώ το πλήθος επιχειρούσε να συγκροτήσει πορεία, η αστυνομία επιτέθηκε, τραυματίζοντας πολλούς διαδηλωτές, οι οποίοι αντιστάθηκαν και τα επεισόδια πήραν μεγάλη έκταση, Μεταξύ των τραυματισμένων ήταν και ο Θεοδωράκης που δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι από κλομπ αστυνομικού, που κραύγαζε υστερικά "Θεοδωράκη, Βούλγαρε!" Αρνούμενος να πάει για νοσηλεία, ο βουλευτής της ΕΔΑ και πρόεδρος των Λαμπράκηδων κατευθύνθηκε προς το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη. Εκεί κάθισε στο πιάνο, πήρε το ποίημα "Ρωμιοσύνη" που του είχε στείλει ο Γιάννης Ρίτσος και άρχισε τη μελοποίηση, έτσι όπως ήταν, με τα αίματα να τρέχουν στο πρόσωπό του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυκλοφορεί ένα ανιστόρητο δημοσίευμα που εμφανίζει τους ιταλούς σοσιαλιστές να διαλύουν το 1927 τα συνδικάτα και να συνεργάζονται με τον Μουσολίνι. Ας μην αναπαράγουμε όποια ανακρίβεια διαβάζουμε χωρίς διασταύρωση στοιχείων. Τα ιταλικά συνδικάτα δεν διαλύθηκαν με καμιά απόφαση σοσιαλδημοκρατών, αλλά με απόφαση του φασιστικού καθεστώτος. Το Ιταλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα κράτησε αδιάλλακτη αντιφασιστική στάση και μάλιστα συνεργαζόταν σταθερά με τους κομμουνιστές ακόμη και μετά την ανατροπή του φασισμού. Ως προς κάποια στελέχη που συνεργάστηκαν με τους φασίστες, υπήρξαν και κομμουνιστές που έκαναν το ίδιο. Ας σκεφτούμε τους αντίστοιχους Μανωλέα, Τυρίμο, Μιχαηλίδη κ.ά. στην Ελλάδα. Δεν αμαυρώνεται ούτε το Ιταλικό Σ.Κ. ούτε το ΚΚΕ από κάποιους προδότες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Η UNESCO ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Τη μεγάλη συμβολή του Φιντέλ Κάστρο στην υπεράσπιση του πολιτισμού και της τέχνης αναγνώρισε η UNESCO με δηλώσεις της γενικής διευθύντριας, Ιρίνα Μπόκοβα. Κατά την επικεφαλής της UNESCO, "χάρη στις προσπάθειες του Φιντέλ Κάστρο Ρους, η Κούβα αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα για την αλληλεγγύη και τη συνεργασία". Επίσης, τον χαρακτήρισε ακούραστο υπερασπιστή των κατατρεγμένων και της εκπαίδευσης, που αποτελεί κλειδί για την πολιτιστική, κοινωνική και ανθρωπιστική ανάπτυξη των λαών. "Η αντίληψή του τοποθετεί τη διαμόρφωση του ανθρώπου σε μια διαδικασία συνεχή και περίπλοκη, που λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε ατόμου, συγκροτώντας το καλύτερο από αυτό, απαραίτητο για την ανάπτυξη του ίδιου και της κοινωνίας".
------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Έγκλημα πολέμου» στη Συρία καταγγέλλει ο ΟΗΕ
Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017, 22:36
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κατήγγειλε σήμερα χαρακτηρίζοντας «έγκλημα πολέμου» τη στέρηση πόσιμου νερού που υφίστανται οι περίπου 5,5 εκατομμύρια κάτοικοι της συριακής πρωτεύουσας, της Δαμασκού, όπου η λειψυδρία έχει ενταθεί λόγω των μαχών μεταξύ της Συριακης Δημοκρατιας και των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων καθώς κι εξαιτίας των δολιοφθορών των τελευταίων στο σύστημα ύδρευσης για την οποία κάνει λόγο η κυβέρνηση. Στο μεταξύ οι τιμές του εμφιαλωμένου νερού έχουν εκτοξευθεί... Επί δύο εβδομάδες στην Ουάντι Μπαράντα, μια κοινότητα που ελέγχουν ισλαμοφασιστες κοντά στη Δαμασκό, οι εχθροπραξίες αυτές σηματοδοτούν μια παραβίαση της νέας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η οποία θεωρείτο ότι θα άνοιγε τον δρόμο για διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν. Παρότι οι εχθροπραξίες έχουν σταματήσει σε πολλά από τα μέτωπα ή η έντασή τους έχει υποχωρήσει αφότου τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία την 30ή Δεκεμβρίου, συνεχίζουν να στοιχίζουν τη ζωή σε αμάχους. Νωρίτερα σήμερα στη Τζάμπλα, στη δυτική Συρία, πόλη που αποτελεί προπύργιο της Συριακης Δημοκρατιας, μια επίθεση με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους άμαχους, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Η πρωτεύουσα της Συρίας, οχυρό της Συριακης Δημοκρατιας του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δεν έχει πληγεί συγκριτικά τόσο όσο άλλες περιοχές της χώρας που μαίνεται στην υπόλοιπη χώρα. Αλλά οι κάτοικοί της δοκιμάζονται σκληρά από την σχεδόν παντελή έλλειψη πόσιμου νερού από την 22η Δεκεμβρίου. Η Συριακη Δημοκρατια προσπαθεί να καταλάβει την Ουάντι Μπαράντα, όπου βρίσκονται οι βασικές πηγές υδροδότησης της πρωτεύουσας. Κατηγορεί τους ισλαμοφασιστες ότι «μόλυναν με ντίζελ» τους ταμιευτήρες νερού και ότι έκοψαν την παροχή.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ουκρανία: Nαζιστικά στρατεύματα επιτέθηκαν σε αντιφασιστες του Ντονμπας
Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017, 00:26
Άνδρες των ναζιστικων «ουκρανικών» ένοπλων δυνάμεων και παραστρατιωτικων φασιστικων ταγματων άνοιξαν πυρ εναντίον περιοχών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ κοντά στη γραμμή επαφής μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε ο εκπρόσωπος των αντιφασιστών για θέματα άμυνας Έντουαρντ Μπασούριν. «Ο εχθρός έριξε 125 όλμους (διαμετρήματος 82 χιλιοστών και 120 χιλιοστών) και 1.010 βλήματα διαφόρων τύπων εκτοξευτήρων οπλοβομβίδων και ρουκετών» στο έδαφος του Ντονέτσκ, είπε ο Μπασούριν. «Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν οχήματα μάχης του πεζικού και ελαφριά όπλα», πρόσθεσε ο ίδιος. Η υπηρεσία πληροφοριών του Ντόνετσκ εντόπισε τρεις θέσεις όλμων 120 χιλιοστών κοντά στην πόλη Γιασινοβάταγια και τουλάχιστον τρία άρματα μάχης κοντά στην πόλη Τελμάνοβο.
Την 21η Δεκεμβρίου η Ομάδα Επαφής, η οποία προσπαθεί να βρει λύση για τη διευθέτηση της κρίσης στο Ντονμπάς, συμφώνησε να τεθεί σε εφαρμογή μια κατάπαυση του πυρός τα μεσάνυχτα της 24ης Δεκεμβρίου, ενόψει των εορτασμών για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος. Η τρέχουσα προσπάθεια να αποκατασταθεί μια ανακωχή «επ' αόριστον» στο Ντονμπάς είναι η δέκατη αφότου ξέσπασε η ένοπλη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Ντονμπάς την 3η και 4η Ιανουαρίου, ο νέος ασκών την προεδρία του ΟΑΣΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ανέφερε ότι η προτεραιότητα της ειδικής αποστολής παρατηρητών στην Ουκρανία είναι να εγγυηθεί την τήρηση της εκεχειρίας. Ακόμη, ανέφερε ότι η αποστολή θα επεκτείνει τους ελέγχους σε όλο το έδαφος του Ντονμπάς.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωτάνε φίλες και φίλοι αν πράγματι το παιδί είναι απομονωμένο. Ασφαλώς και είναι απομονωμένο, φρουρούμενο από πάνοπλους ένστολους αλήτες. Δεν του επιτρέπουν να βγει από το δωμάτιο, δεν τρέχει και δεν παίζει έξω από αυτό, και όπως ανακοίνωσε ο φασιστάκος Κοντονής θα δοθεί άδεια να δει συγγενείς του τη Δευτέρα. Δηλαδή, τέσσερις μέρες μετά τη σύλληψή του! Καταλαβαίνετε τι ακριβώς στηρίζετε όσοι-ες δεν βγάζετε κουβέντα για το έγκλημα που συντελείται από αυτόν τον αλητάμπουρα και την κυβέρνηση Τσίπρα; Καταλαβαίνετε πόσο χαμηλά έχετε ξεπέσει;
Σχολιο.- Μάλιστα κάποιος φίλος έγραψε ότι έξω από το Παίδων υπάρχουν κλούβες...Αισχος!!! Σχολιο.- Βέβαια υπάρχουν κλούβες. Και αναρωτιούνται και τα νοσηλευόμενα παιδάκια τι συμβαίνει. Σχολιο.- Το ότι έχει μετατραπεί το νοσοκομείο σε φυκαλή δεν αφορά την διορισμένη απ' την "πρώτη φορά τσιπραστερα" διοίκηση; Η διοίκηση δεν έχει ευθύνη που αφήνει να κρατείται ένα παιδάκι; Σχολιο.- και για να μην πολυλογώ. το παιδί έπρεπε να είναι στο σπίτι της γιαγιάς του από χτές και τη δευτέρα να πάει ο κοινωνικός λειτουργός να ελέγξει το περιβάλλον ως ο αστικός κώδικας επιτάσσει.
Σχολιο.- Δεν το καταλαβαίνουν! Έχω διαβάσει ανατριχιαστικά πράγματα σε τοίχους φίλων Συριζαίων. Σε κάνουν πραγματικά να αναρωτιέσαι αν αυτοί οι άνθρωποι υπήρξαν ποτέ "αριστεροί" -γιατί τέτοια μετάλλαξη δεν μπορεί να συμβεί μέσα σε μια διετία. Φασιστικοποίηση...
Σχολιο.- η δική μου ενημέρωση λέει ότι σήμερα η γιαγιά είδε το παιδί, το μεσημέρι. Το ίδιο άλλωστε λέει και η ανακοίνωση της εισαγγελίας. Σχολιο.- Το είδαν σε επίσκεψη αστραπή. Ο ίδιος ο φασιστάκος υπουργός ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα θα αποφασιστεί αν θα το βλέπουν περισσότερο ή όχι. Τις ανακρίβειες ας τις αναζητήσεις σ' αυτούς που εμφανίζουν σαν νόμιμη αυτή την αθλιότητα που διαπράττει κυβέρνηση και εισαγγελία από χθες. Δεν σε ενοχλεί το ότι ένα 6χρονο παιδί βρίσκεται απομονωμένο υπό αυστηρή αστυνομική φρούρηση και αναζητάς ανακρίβειες σ' αυτά που γράφουν όσοι έχουμε αγανακτήσει με τους αλητάμπουρες που πήραν τέτοιες αποφάσει; Σχολιο.- Η ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρει μεταξύ άλλων "Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο..." ότι έχει χορηγηθεί άδεια όχι ότι είχαν επικοινωνία. Επιτράπηκε να δουν το παιδί για μερικά λεπτά της ώρας. Εντείνοντας ακόμη περισσότερο τη δύσκολη ψυχική του κατάσταση. Μιλάμε για εγκληματίες ναζιστικής έμπνευσης. Σχολιο.- ένα παιδάκι έξι ετών βρίσκεται περικυκλωμένο από αστυνομικούς και είδε για κάποια λεπτά της ώρας τους δικούς του, είναι απαράδεκτο; Ας το πήγαιναν στο σπίτι της γιαγιάς κι ας έκαναν όσους ελέγχους ήθελαν.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Έτσι για να θυμόμαστε... η κοντή μνήμη βλάπτει! Επάγγελμα; Τραπεζίτης!
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, έλαβε αποζημίωση ύψους 3,46 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, όπου εργαζόταν ως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος από τις 18 Οκτωβρίου του 2006 έως και τις 22 Μαΐου του 2008 (19 μήνες!!!). Ο καθαρός του μισθός ανερχόταν στα 580.000 ευρώ συν διάφορα έξοδα και... μπόνους. Συγκεκριμένα αφού παραιτήθηκε (!!!) έλαβε το ποσό των 2.775.000 ευρώ ως αποζημίωση συν την αμοιβή του για τους πέντε μήνες δουλειάς εκείνης της χρονιάς, ύψους 325.704 ευρώ. Ουσιαστικά αμείβονταν για κάθε χρόνο στην Πειραιώς με 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Την Τράπεζα Πειραιώς από την "χρηστή" διαχείριση του Προβόπουλου και των λοιπών τραπεζιτών χρειάστηκε τα περισσότερα για να την ανακεφαλαιοποιήσει ο Ελληνικός Λαός. Συνολικά χρεωθήκαμε 8,8 δις ευρώ για την τράπεζα που διοικούσε ο Προβόπουλος και η παρέα του!!! Και τώρα η σύγκριση!!!
Ένας άλλος αντιπρόεδρος της Πειραιώς, ο Θεόδωρος Πανταλάκης, που είχε ακριβώς την ίδια θέση στην Τράπεζα και εργαζόταν από το 2004 έως το 2009 (δηλαδή 60 μήνες!!! τριπλάσιο χρόνο από τον Προβόπουλο), πήρε αποζημίωση 470.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε λιγότερα από 100.000 ευρώ για κάθε χρόνο εργασίας. Συγκριτικά, η αποζημίωση του Προβόπουλου ήταν τριπλάσια του ετησίου τραπεζικού μισθού του μετά φορών. Να το ξαναπούμε για να το καταλάβετε: Σε σύγκριση με άλλον τραπεζίτη, εργάστηκε 3 φορές λιγότερο και έλαβε 3 φορές περισσότερη αποζημίωση με ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ!!!
Πολλοί κάνουν λόγο για τις δουλειές που ανέλαβε μετά ο Προβόπουλος ως διοικητής της ΤτΕ... Ο Προβόπουλος λοιπόν είναι αυτός που γνωμοδότησε αρνητικά για τη βιωσιμότητα της Αγροτικής Τράπεζας, λύνοντας τα χέρια του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να την τεμαχίσει σε «καλή» και «κακή» και στη συνέχεια να παραχωρήσει το «καλό» κομμάτι της ΑΤΕ στην Πειραιώς (η συγκεκριμένη παραχώρηση χαρακτηρίζεται ως η «ληστεία του αιώνα»). Ο Προβόπουλος είναι αυτός που ημερών του στην ΤτΕ στήθηκε το σκάνδαλο Τ3 - Τ10 δηλαδή το χρονικό περιθώριο για να παραδοθούν τα πωλούμενα ομόλογα στους αγοραστές τους από 3 ημέρες (το λεγόμενο Τ+3) έγινε 10 (Τ+10). Οι κερδοσκόποι δηλαδή μπορούσαν να περιμένουν (ή να προκαλέσουν) να πέσει η τιμή των ομολόγων (να ανεβεί, δηλαδή, το spread) για περισσότερες μέρες, δίνοντας ουσιαστικά πολύ μεγαλύτερα περιθώρια και δυνατότητες στην υποτιμητική κερδοσκοπία, κάνοντας στην ουσία πλάτες για το κερδοσκοπικό πάρτι! Ταυτόχρονα η ΤτΕ αποφάσισε να μην επιβάλλονται κυρώσεις σε όποιον κερδοσκόπο δεν έδινε τα ομόλογα στον αγοραστή τους μετά τη λήξη των δέκα ημερών! Όχι μόνον δηλαδή είχαν όλον τον καιρό να κάνουν πάρτι με τα ομόλογα, αλλά μπορούσαν να το κάνουν χωρίς κανένα ρίσκο! Οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπονής-Μουζακίτης συγχώνευσαν το σκάνδαλο των CDS με το T3 – T10 δηλαδή όχι απλώς είδαν δόλο πίσω από τις δύο υποθέσεις, αλλά και πιθανότητα κοινών αυτουργών, στημένου παιχνιδιού για να χρεωκοπήσει η χώρα με τους χειρότερους όρους!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην υπεράσπιση της "αραβικής άνοιξης made in USA"... απουσιάζει ο δράκος!
«Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα...»
Στην "αντεπίθεση" περνάει η "ιμπεριαλιστική αριστερά", εκείνη η δηθεν "αριστερά" της "κοινωνίας των δουλων-πολιτών" του κ. Σόρος, νομιμοποιώντας τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και φυσικά την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των ΝΑΤΟϊκών επιλογών. Η ήττα των ιμπεριαλιστών και των λεκέδων τους στη Συρία, η απελευθέρωση -όχι η πτώση- του Χαλεπιού από τον Αραβικό στρατό της Συρίας, τη Χεζμπολάχ και τους Παλαιστίνιους της Παλαιστινιακής Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ, η συμμετοχή των δύο Κομμουνιστικών Κομμάτων της Συρίας στην κυβέρνηση της χώρας, που αντιμετωπίζει εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια ιμπεριαλιστική επίθεση, αυξάνει τα αδιέξοδα "επαναστατικότητας" στην φιλοαμερικάνικη "αριστερά".
Πως να κρύψεις τη ντροπή σου, ως δήθεν "επαναστατική αριστερά", όταν αποκαλύφθηκε -από τους ίδιες τις ΗΠΑ με δηλώσεις της Κλίντον πως τους "ξέφυγε η κατάσταση", αλλά και του Τραμπ για τη δημιουργία της "αραβικής άνοιξης" από τις ΗΠΑ- πως η επονομαζόμενη "αραβική άνοιξη" που στήριζες τόσα χρόνια, ήταν ο πιο κρύος χειμώνας της σύγχρονης ιστορίας, μια επιχείρηση της αμερικάνικης Cia; Πως να κρύψεις τη ντροπή σου, ως δήθεν "επαναστατική αριστερά", όταν -εκτός του άξονα της Αντίστασης- η Κούβα ήταν και είναι η χώρα που πρωταγωνιστεί στην διεθνιστική αλληλεγγύη προς τη Συρία; Πως να κρύψεις τη ντροπή σου, ως δήθεν "επαναστατική αριστερά", όταν έχεις παραπλανήσει τους αγνούς αγωνιστές αυτής της "ιμπεριαλιστικής αριστεράς" για τον χασάπη Άσαντ; Πως να κρύψεις τη ντροπή σου, ως... δήθεν "επαναστατική αριστερά", όταν τα δύο Κομμουνιστικά κόμματα της Συρίας συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό και πολεμούν στην πρώτη γραμμή για την πατρίδα;
Πως να κρύψεις τη ντροπή σου, ως δήθεν "επαναστατική αριστερά", όταν ΣΥΡΙΖΑ, ΛαΕ (Λαφαζάνης), ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διάφορες "αριστερίστικες" ομάδες στήριξαν (μέχρι πότε;) την "αραβική άνοιξη made in USA" καταγγέλλοντας το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ"; Στην Ελλάδα, στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές", αυτής της δηθεν "αριστεράς" που υπηρετεί την καπιταλιστικη παγκοσμιοποίηση και δυστυχώς, όχι μόνον δεν κάνουν μια γενναία αυτοκριτική, αλλά προσπαθούν και συνεχίζουν να παραπληροφορούν το "ποίμνιο" τους, τροφοδοτώντας στα δικά τους επικοινωνιακά μέσα την ίδια ΝΑΤΟϊκή προπαγάνδα. Πως να ξεχάσουν τα μέλη και στελέχη τους ότι μέχρι χθες διαδήλωναν και διαδηλώνουν για να σταματήσει η "σφαγή" στο Χαλέπι από τον "δικτάτορα Άσαντ"; Έτσι, προτιμούν να συνεχίζουν το ίδιο "βιολί"... να παίζουν την ίδια "μουσική" που επιλέγουν οι ιμπεριαλιστές κι οι λακέδες τους. Το ερώτημα είναι, αν αυτό που πράττουν οι ηγεσίες αυτής της "ιμπεριαλιστικής αριστεράς" (ΣΥΡΙΖΑ, ΛαΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σια), απέναντι στο λαό της Συρίας υπαγορεύεται από πολιτική μυωπία, ή είναι ηγεσίες στρατευμένες και στοιχισμένες πίσω από την "κοινωνία των δουλων - πολιτών" του Σόρος.
Σήμερα που το Χαλέπι απελευθερώθηκε και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης (εξαιρουμένων των κομμάτων της "παγκοσμιοποιητικης μεταρρυθμιστικής ή ιμπεριαλιστικής αριστεράς", όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται), όλες οι επαναστατικές οργανώσεις του πλανήτη θεωρούν πως είναι η μεγαλύτερη ήττα των ιμπεριαλιστών από την εποχή του Βιετνάμ. Όμως, υπάρχουν κι οι πρόθυμοι "αμετανόητοι", της ιμπεριαλιστικης αριστερας, όπως η "μαχόμενη δικηγόρος Λεγάκη", τρομαρα της όπως θελει να αυτροαποκαλειται η ιδια, της ΜΚΟ του Σορος "ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ" ", που μας ενημερώνει και μας εξηγεί το "επαναστατικό" περιεχόμενο της "αραβικής άνοιξης", των πολύχρωμων επαναστάσεων... τον παγωμένο χειμώνα της παγκοσμιοποίησης. Διαβάζουμε: ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΗΡΥΤΟ: Σημαντική πρωτοβουλία Διεθνιστικής Αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής από την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Στην ανταπόκριση που στέλνει από τη Βηρυτό η δηθεν δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη καταγράφονται οι δηθεν απόψεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Λιβάνου... Οι οποιες βεβαια είναι φτηνα κατασκευασματα του φτωχου μυαλου της…
Και αναρωτιόμαστε: οι κύριοι που συνεντευξιάζονται με την κυρία Λεγάκη, εκφράζουν προσωπικές απόψεις, ή είναι "συνιστώσα" του Κομμουνιστικού Κόμματος Λιβάνου; Εμείς της παραθέτουμε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Λιβάνου, ώστε να ενημερωθεί... "Όποιος νιώθει κι ασπάζεται τα ιδανικά των μαρξιστών-λενινιστών, οφείλει να κάνει δικό του τον αγώνα του Συριακού λαού και του προέδρου Bashar Al Assad... Όποιος σήμερα στρέφει αλλού το πρόσωπό του, θα κριθεί από την ιστορία". Κομμουνιστικό Κόμμα Λιβάνου
Πραγματικά "μαχόμενη" πληρωμενη η κυρία Λεγάκη, συνεχίζει την "ενημέρωση" και μας πληροφορεί από τον Λίβανο και για το "Τι λένε οι Παλαιστίνιοι για τον πόλεμο στη Συρία", μέσω του "inred". Όπως όλα δείχνουν, ο κύριος Natour, του Δημοκρατικού Μετώπου και η κυρία Λεγάκη, μάλλον δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν, δεν άκουσαν και δεν έχουν πληροφορηθεί πως στη Συρία δίνει μάχες η Παλαιστινιακή Ταξιαρχία Ιερουσαλήμ (Liwa Al Quds), που πρόσφερε 4.000 Φενταγίν της Επανάστασης για την αντιμετώπιση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης που δέχεται η Συρία... Ας τους ενημερώσουμε, για τους Παλαιστίνιους στο Χαλέπι και τη Συρία: Οι Παλαιστίνιοι μαχητές της "Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ" δεν πήραν απλώς μια εκδίκηση για τον αποκεφαλισμό του 16χρονου Παλαιστίνιου στο Χαλέπι, από τους "μετριοπαθείς" της ναζιστικής Ευρώπης: «Εμείς, η Ταξιαρχία Al Quds στο Χαλέπι θα κόψουμε τα κεφάλια αυτών που δεν έχουν καρδιά στα στήθη, αυτών των ανδρείκελων... Αυτών που θέλησαν να δείξουν την ανδρεία τους σφαγιάζοντας ένα παιδί στην πιο τρυφερή του ηλικία... Αυτών των υπανθρώπων που τους αποκαλούν μετριοπαθείς... Η ηγεσία της "Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ"... θα αποδώσει το θείο δίκιο. Πήραμε όρκο η εκδίκηση έφθασε!».Οι Παλαιστίνιοι γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους πως η υποδούλωση της Συρίας είναι η ταφόπετρα για τον λαό της Παλαιστίνης. Κι αν η κυρία Λεγάκη κι ο κύριος Natour -χωρίς να θέτουμε σε αμφισβήτηση πως ότι στέλνει η "ανταποκρίτρια" και "μαχητική δικηγόρος" ανταποκρίνονται στη πληρωμενη ρεφορμιστικη δική τους "πραγματικότητα"-, θα έπρεπε να γνωρίζουν τις θέσεις που έχει για τη Συρία το σύμβολο της Αντίστασης, η Λέιλα Χάλεντ. Η πρώτη γυναίκα αντάρτισσα της Παλαιστινιακής Αντίστασης που έκανε το 1969 την αεροπειρατεία στην πτήση της TWA 840... Μάλλον διέφυγε στη "μαχητική δικηγόρο" πως η Λέιλα βρέθηκε πρόσφατα και στην Αθήνα, στο "Resistance Festival".
Βέβαια, τα ίδια συμβαίνουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ του κ. Κωνσταντίνου, που ζητούσε την διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία και την απέλαση της πρέσβειρας και ικανοποίησε ο Αβραμόπουλος.
Φυσικά, δεν απουσιάζει από το πανηγύρι η ΛαΕ του κ. Λαφαζάνη, με πρόσφατη -πέρα από τις διαδηλώσεις με τις σημαίες των "εξεγερμένων" της "αραβικής άνοιξης" σε ολόκληρη την Ελλάδα-, όταν πριν λίγες ημέρες διοργάνωσε και Ημερίδα στη Νομική της Αθήνας και με ομιλητή μεταξύ άλλων "ελληνοφοβικών" (έτσι αποφασίσαμε, με αυτό τον νεολογισμό να χαρακτηρίζουμε τους εθνομηδενιστές της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς") τον ευρωβουλευτή Χουντή, ώστε να στείλουν μήνυμα στους "δολοφόνους του χασάπη Άσαντ", που δολοφονούν αμάχους στο Χαλέπι (λίγο πριν την απελευθέρωση του Στάλινγκραντ του 21ου αιώνα). Θανάσης Κούρκουλας, Πολιτικό Συμβούλιο της ΛΑ.Ε. Η κινητοποίηση γίνεται την ώρα που στη Συρία συνεχίζεται η σφαγή των αμάχων στο Χαλέπι με εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά από τους βομβαρδισμούς ρωσικών και συριακών δυνάμεων... Για να μην θυμηθούμε εκείνο τον "αριστερό' αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, τον κ. Ήσυχο, που ζητούσε ΖΩΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ στη Συρία, έξι (6) μήνες πριν γίνει επίσημη θέση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, για να σώσουν τις πλατείες της "αραβικής άνοιξης" από τον "αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ". Βέβαια, επειδή ειδικότερα η ΛαΕ του Λαφαζάνη είναι το κόμμα «...κι όπου κάτσει η μπίλια», μην αποκλείεται "αύριο" να εμφανιστούν κι ως υποστηρικτές του Άσαντ, αλλά θα δυσκολευτούν με τις ελληνοφοβικές συνιστώσες τους κι αυτό είναι δύσκολο έργο για να το διαικπεραιώσει ο κύριος Λαφαζάνης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αμε, όλοι τους τα "απαπάνε" τα προσφυγόπουλα... Και ο Τζιφρας και ο Κουλης… Άλλωστε, 1.150 ευρώπουλα το μήνα για το κάθε κεφάλι πάνε στους κορβανάδες των ΜΚΟ ΣΥΡΙΖΑ & σια
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ὑπηρετώντας (πραγματικά) τὴν Πατρίδα του!
Μαχμουτ Αχμαντινετζαντ! Κατοικεῖ σὲ ἔνα μικρὸ σπίτι, στὶς φτωχὲς περιοχὲς τῆς Τεχεράνης.
Τὸ κληρονόμησε ἀπὸ τὸν πατέρα του, μαζὺ μὲ τὸ παλαιὸ peugeot ποὺ ἔχει. Ζεῖ μὲ τὸν μισθὸ τοῦ καθηγητοῦ Πανεπιστημίου, ποὺ εἶναι περίπου στὰ... 250 εὐρῶ. Προεδρικὸ μισθὸ δὲν ἐδέχθη, γιατὶ πιστεύει ὅτι πῆγε μὲ δική του πρόθεση νὰ ὑπηρετήσῃ τὴν Πατρίδα του!
Ὄσο ἦταν πρόεδρος, κάθε ἡμέρα πήγαινε μὲ τὸ λεωφορεῖο, μὲ δύο σάντουιτς ἀπὸ τὸ σπίτι, ἀπ’ τὴν γυναῖκα του. Ὑπεχρέωσε ὅλους τοὺς ὑπουργούς του νὰ ὑπογράψουν ὅτι θὰ φύγουν μὲ τὴν ἴδια περιουσία ποὺ εἶχαν πρὶν νὰ γίνουν ὑπουργοί, ἐνῶ ὑπάγοντο σὲ ἐξονυχιστικὸ ἔλεγχο ὅλοι οἱ συγγενεῖς, ἀκόμη καὶ φίλοι τους. Σήμερα συχνὰ τὸν βλέπουν στὴν γειτονιὰ νὰ βοηθᾷ τοὺς ἐργαζομένους καθαριότητος, γιὰ νὰ δίδῃ τὸ παράδειγμα στοὺς συμπολῖτες του: Μαχμοῦτ Ἀχμαντινετζάντ!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη Δαμασκό ελληνική αντιπροσωπεία νομικών!
Μια πολυπληθής αντιπροσωπεία Ελλήνων νομικών βρίσκεται στη Συρία! Προοδευτικοί δικηγόροι έσπασαν το εμπάργκο της δύσης εναντίον του λαού της Συρίας και πραγματοποιούν σημαντικές επαφές κι ανταλλάσουν απόψεις για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο γνωστός νομικός Γιάννης Ραχιώτης. Την αντιπροσωπεία συνοδεύει εκπρόσωπος της "Επιτροπής για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας". Αύριο (σήμερα), την γιορτή των Θεοφανίων, η ελληνική αντιπροσωπεία θα βρεθεί στα χιλιετή Ελληνορθόδοξα Μοναστήρια και στον εορτασμό των Θεοφανίων στην Παναγιά Σαινταναγια, όπου γιόρτασε τα Χριστούγεννα ο πρόεδρος Άσαντ. Με την επιστροφή της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα θα έχουμε μια σαφή ενημέρωση για τον αγώνα του Συριακού λαού εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης που δέχεται.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Συρίας, που αυτές τις ημέρες και μετά την απελευθέρωση του Χαλεπιού κατακλύζουν ξένες αντιπροσωπείες από κάθε γωνιά της γης, σταχυολογούμε ορισμένες ειδήσεις, που σίγουρα δεν θα απασχολήσουν την ΕΡΤ, το ΑΠΕ και τηλεοπτικούς σταθμούς της πατρίδας μας: Η συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Μεγάλο Μουφτή της Συρίας, τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη των Μουσουλμάνων Συνάντηση με το Εμπορικό Επιμελητήριο Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δαμασκού και καθηγητές της Σχολής. Από τη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Συρίας
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ελληνική κοινωνία ήταν η Ρούπα, αυτη έφαγε τα λεφτά στο χρηματιστήριο το 98, τα δισεκατομμύρια με τους Ολυμπιακούς, τα εξοπλιστικά και πολλά αλλα, και στο τέλος μας έφερε και τρία μνημόνια. Το βασίλειο της Δανιμαρκιας, ζει και βεβαίως, βασιλεύει, αλλα ο άναξ είναι γυμνό
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ναζισμός κι ο φασισμός... ωχριούν μπροστά στη "ιμπεριαλιστικη δικαιωματική αριστερά" του Σόρος
Το ζήτημα είναι πως κατορθώνουν να εμφανίζουν προοδευτικό, αριστερό... το σανό της παγκοσμιοποίησης. Τα "δικαιώματα" των γκέι, των λεσβιών, των παιδόφιλων, των κτηνοβατών... είναι οι ευρωπαϊκές αξίες που υπερισχύουν του ανθρωπισμού και των λαών... Κι αυτό, το 4ο Ράιχ βαφτίζει προοδευτικό κι αριστερό... * κι η πλάκα είναι πως συμφωνεί κι η δεξιά...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Boroujerdi: Όλες οι δυνάμεις που εισήλθαν στη Συρία, χωρίς τη συγκατάθεση της κυβέρνησής της να εγκαταλείψουν αμέσως
Δαμασκός, SANA - Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και Εθνικής Ασφάλειας στο ιρανικό Σούρα Συμβούλιο Alaeddin Boroujerdi επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του για τη Συρία και ο άξονας της Αντίστασης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι όλοι οι τρομοκράτες πρέπει να απελαθεί από τη Συρία. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό την Πέμπτη, Boroujerdi, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Συρία, επικεφαλής αντιπροσωπείας, δήλωσε: «Η αντιπροσωπεία μας είναι εδώ για να επιβεβαιώσουν και πάλι την υποστήριξη του Ιράν για τη Συρία και την Άξονα της Αντίστασης στην αντιμετώπιση των εχθρών της Συρίας που έχουν εξαπολύσει μια άδικο πόλεμο εναντίον αυτής της χώρας για χρόνια τώρα. "
Σημείωσε ότι η Συρία είναι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της σιωνιστικής οντότητας. «Υποστηρίζουμε σθεναρά την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, και, ως εκ τούτου καταδικάζουμε κάθε είσοδος ξένων δυνάμεων στο συριακό έδαφος, χωρίς τη συγκατάθεση της συριακής κυβέρνησης, δεδομένου ότι έρχεται σε αντίθεση με τους διεθνείς νόμους», δήλωσε ο Boroujerdi. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι όλες οι δυνάμεις που έχουν εισέλθει στο συριακό έδαφος, χωρίς τη συγκατάθεση της συριακής κυβέρνησης ή του συντονισμού με αυτό πρέπει να φύγει αμέσως. Ο Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η σιωνιστική οντότητα που σχεδιάζονται και αποστέλλονται δεκάδες χιλιάδες τρομοκράτες από όλες τις γωνιές του κόσμου στη Συρία να αντιμετωπίσει ένα πλήγμα για την Αντίσταση στην υπηρεσία του Ισραήλ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι στον κόσμο, μετά από περίπου έξι χρόνια αυτός ο πόλεμος μεσολάβησης για τη Συρία, τώρα έχει έρθει να ξέρετε ότι αυτό το «δαιμονικό έργο" έχει αποτύχει.
Boroujerdi επεσήμανε ότι η απελευθέρωση του Χαλεπίου από την τρομοκρατία είναι ένα σύμβολο της νίκης του συριακού στρατού και των δικαιολογητικών δυνάμεις. "Αυτή η νίκη αποτελεί βασικό στάδιο του πολέμου, και οι χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία πρέπει να συνειδητοποιήσουν το γεγονός αυτό και να ξέρετε ότι δεν μπορεί να σταθεί στο πρόσωπο της θέλησης ενός ολόκληρου λαού", πρόσθεσε. Boroujerdi συνέχισε λέγοντας ότι οποιαδήποτε βιώσιμη κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Συρία απαιτεί την κατάργηση της ISIS και Jabhat al-Nusra τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία. Τόνισε ότι ο ρόλος που διαδραμάτισε η Ρωσία, το Ιράν, τη Χεζμπολάχ και όλες τις δυνάμεις που λειτουργούν στο πλαίσιο του Άξονα της Αντίστασης είναι ένα πρωταρχικό στόχο κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Boroujerdi επιβεβαίωσε επίσης ότι η χώρα του υποστηρίζει μια πολιτική λύση στην κρίση στη Συρία μέσω ενός ενδο-συριακού διαλόγου, όπου οι λύσεις μπορούν να επιτευχθούν από τους ίδιους τους Σύρους χωρίς επιβληθούν όροι ή ξένες προσταγές.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατά Αναστασιάδη τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ στο Εθνικό για διάσκεψη Γενεύης
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, συνέχισε την πολεμική του εναντίον του κ. Αναστασιάδη, επιμένοντας ότι και μετά τη σύσκεψη δεν έχει ξεκαθαρίσει η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διάσκεψη. Επίσης, αμφισβήτησε τα ερωτήματα που τέθηκαν στους ξένους οίκους, υποστηρίζοντας ότι είχαν «εποικοδομητικές ασάφειες». Ο κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για αντιφατικές δηλώσεις και για καθημερινή αναίρεση του εαυτού του, λέγοντας ότι αυτοπροσκάλεσε τον εαυτό του στη διάσκεψη της Γενεύης και ότι προσπαθεί να κοροϊδέψει τον λαό.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε ότι και μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου παραμένουν οι ανησυχίες του κόμματος. Πρόσθεσε πως παρά τις διαφωνίες του, το κόμμα είναι έτοιμο να καταθέσει απόψεις και εισηγήσεις «που θα αποτρέψουν τα χειρότερα». Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα συνέλθουν το απόγευμα, για να αποφασίσουν κατά πόσο η ΕΔΕΚ θα συνοδεύσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γενεύη. Είπε πως σε περίπτωση που το κόμμα μεταβεί στη Γενεύη, δεν θα δεχθεί να έχει ρόλο θεατή.
Ο πρόεδρος του κόμματος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι το κόμμα του διαφωνεί, όσον αφορά τον ορισμό της διάσκεψης της Γενεύης, ως πενταμερούς, αλλά και όσον αφορά την σύνθεσή της. Είπε ότι η Συμμαχία θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο στη Γενεύη, λέγοντας πως δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο της άσκησης κριτικής εκ του μακρόθεν. Είπε ακόμα, ότι το κόμμα κατέθεσε προτάσεις στο ζήτημα των μεταβατικών περιόδων, σημειώνοντας ότι θέση της Συμμαχίας είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη ημερομηνία για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.
Ιδιαίτερα εχθρικός ήταν και πρόεδρος του κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, αναφέροντας πως «συνεχίζεται ο κατήφορος χωρίς σταματημό». Είπε επίσης, πως αν ο Πρόεδρος θέλει να τυγχάνει σεβασμού, πρέπει και ο ίδιος να επιδεικνύει σεβασμό για το κόμματα. Συμπλήρωσε δε, ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε λογοκρισία και φίμωση, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να εκφράζει δημόσια τις θέσεις του. Αναφορικά με τη συμμετοχή του κινήματος στη διάσκεψη της Γενεύης, ο Γιώργος Περδίκης παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα λάβουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος αύριο.
05/01/2017 16:17
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεχίζεται ο εξοπλισμός του σιωνιστικού ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος από τις ΗΠΑ...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ό,τι ασυναρτησία και ό,τι μαλακία θες, από δεξιό θα την ακούσεις. Άκου την άλλη που πεταξε ο Πλευρης "κρατικοδίαιτο κράτος"...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ορθόδοξοι Αρμένιοι του Χαλεπιού, η καρδιά της οικονομίας στο Χαλέπι, μετά από 5 χρόνια διωγμών και δολοφονιών, επέστρεψαν στην απελευθερωμένη πόλη και γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, με το παλιό ημερολόγιο
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φουρτούνες στην «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής…
5/1/2017
Θυελλώδεις άνεμοι και σφοδρές τρικυμίες στην «πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου… Σπάνια συναντάς σε ένα νέο κόμμα, που δεν έχει κλείσει χρόνο από την ίδρυσή του, τέτοια φαινόμενα εσωτερικής αποσύνθεσης και άγριων προσωπικών αντιπαραθέσεων… Ούτε ένας χρόνος ζωής και οι «στασιαστές» στην «πλεύση Ελευθερίας» πολλοί…
Πρώτη-πρώτη «στασίασε» η «κολλητή» της... Ζωής: Η Ραχήλ Μακρή. Τώρα οι στασιαστές είναι η ηγετική ομάδα της νεολαίας. Εδώ η ρήξη έχει πάρει και «συνωμοτικές» διαστάσεις. Η Ζωή κατηγορεί την ηγεσία της νεολαίας της(!!!) ότι κινείται υπόπτως και …διατεταγμένα! Και μόνο αυτά τα κρούσματα σε ένα κόμμα που δεν έχει κλείσει ένα χρόνο ζωής αποκαλύπτουν το νοσηρά καιροσκοπικό χαρακτήρα του και τον κοινοβουλευτικό του βοναπαρτισμό: Μια απόπειρα συγκόλλησης «συνονθυλευμάτων» με Βοναπάρτη τη Ζωή… Για μας αυτή η εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη. Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι όλη αυτή η «εσωτερική αντιπολίτευση» στο ΣΥΡΙΖΑ έχει «μπολιαστεί» με τον «αλαζονικό καιροσκοπισμό» του ΣΥΡΙΖΑ και ότι αποτελούσε το υποπροϊόν του οπορτουνισμού του και του κοινοβουλευτικού κρετινισμού του. ΛαΕ και «πλεύση Ελευθερίας» αποτελούν τις δύο όψεις της καιροσκοπικής ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη της «επαναστατικής» φρασεολογίας και η δεύτερη (Ζωή) της τελετουργίας του ειδωλολατρικού θεάματος… Όλα αυτά τα αναλύουμε διεξοδικά στο άρθρο μας (Μάιος 2015): «Ζωή: Βρίσκεται πολύ μακριά από τη Θεωρία και την Πράξη της Αριστεράς…».
Γράφαμε μεταξύ άλλων: «Προϊόντα αυτής της κατάστασης είναι και ο Βαρουφάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Προϊόντα δηλαδή μικροαστικής, παρακμιακής αυθάδειας και όχι Αριστερής αγωνιστικής συγκρότησης, δηλαδή συλλογικών αγωνιστικών, κινηματικών διεργασιών, διεργασιών του «Συλλογικού ΕΓΩ»… Μοιραία λοιπόν οι ιδέες και οι συλλογικές πολιτικές διεργασίες υποκαθίστανται από το «Εγώ»: Την ατομική προβολή, το είδωλο. Κυρίαρχη μέθοδος αυτής της «υποκατάστασης», ιδιαίτερα σήμερα που μας καταδυναστεύει η τελετουργία του θεάματος, είναι το πολιτικό θέατρο, οι πολιτικές κροτίδες και τα σώου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες… Αυτό το παιχνίδι η Ζωή Κωνσταντοπούλου το παίζει με μαεστρία και μελετημένα από την εποχή ακόμα που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση». Επισημαίναμε ακόμα: «η Ζωή κινείται καθαρά και αυστηρά μέσα στα πλαίσια του αστικού καθεστώτος και του μικροαστικού, κοινοβουλευτικού φετιχισμού: Της ΑΠΑΤΗΣ…»
Επίσης όταν συγκροτήθηκε η «πλεύση Ελευθερίας», υπογραμμίζαμε: «Έρχεται η «πλεύση της ελευθερίας», το νέο κόμμα της ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο ίδιος ο τίτλος «πλεύση ελευθερίας» σηματοδοτεί καθαρά το χαρακτήρα ενός κόμματος που κοιτάζει προς τα πίσω: Στα ιδεώδη της αστικής δημοκρατίας… Η ίδια αυτή ουτοπική επίκληση στα νεκρά ιδεώδη της αστικής δημοκρατίας συμπυκνώνεται και στα προπαγανδιστικά κλισέ του νέου κόμματος: Αυτά τα περί «ελευθερίας», «δημοκρατίας», «δικαιοσύνης», «διαφάνειας», «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κ.λπ. Καμία έκπληξη, λοιπόν, για τις σημερινές φουρτούνες. Η «πλεύση Ελευθερίας» είναι καταδικασμένη να …πλέει από καιροσκοπισμό σε καιροσκοπισμό προκειμένου να διασωθεί εκλογικά το αστικό είδωλο: Η Ζωή…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οταν Γιαννόπουλοι, Ανδρουλιδάκηδες, Λομάνι και άλλα σέσκουλα, καταπατητές του City Plaza, διακηρύττουν ότι ακόμα και δίκιο να χω τα δικαιώματά μου εξαλείφονται μπροστά στων προσφύγων, που σημαίνει του κάθε απλού πολίτη, και πατάνε σ αυτό να νομιμοποιήσουν το άνομο, και
ΣΥΡΙΖΑιοι, ΛΑΕτζηδες, ΑΝΤΑΡΣΥοι τους συνεπικουρούν και τους στηρίζουν μην εγκαλείτε εμένα που ο κόσμος σας φτυνει. Εσείς το κάνετε, μ αυτήν την συμπεριφορά, όχι εγώ. Κι ειδικά όταν βλέπουν ότι αφήνετε στο απυρόβλητο μεγαλοκαρχαρίες που πλουτίζουν ακόμα παραπάνω απ την φτώχεια των πολλών. Ο κόσμος είναι ήδη εξαθλιωμένος απ τα μνημόνια, έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος του "πλούτου" του και της δυνατότητας επιβίωσης. Δεν του φτάνουν οι πλειστηριασμοί, νομίζετε ότι έχει καμμιά όρεξη να του "απαλλοτριώσουν" οι "ιδεολόγοι" την δουλειά ή το σπίτι και να γίνουν οι ίδιοι πρόσφυγες, ειδικά όταν η νεολαία σε μεγάλο μέρος έχει μεταναστεύσει για να βρεί ζωή; Σας φοβούνται απλά. Κι ας είναι αστοί, μικροαστοί ή ότι άλλο θέλετε. Είναι άνθρωποι και πάντα θα έχουν δικαιώματα. Ο καθένας μας έχει δικαιώματα που όσο εξαθλιωμένος να είναι ο άλλος δεν διαγράφονται για κανέναν λόγο. Αυτή η πρακτική και το άρπαγμα προσομοιάζει των δοσίλογων και λαδάδων της κατοχής. Γι αυτό μην κατηγορείτε εμένα για "ακροδεξιά ρητορική". Ψαχτείτε εσείς για ακροδεξιά πρακτική, "επαναστάτες" μου.
(Το παρόν ποστ εξεπειτηδιαυτούκαιεπίτούτου είναι δημόσιο. Μετρήστε φασισμό με αριστερόμετρα.)
Aliki Papachela
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aliki Papachela
Ο θρασύδειλος αναρχίδις, υπηρέτης πληρωμένος απ τον ΣΥΡΙΖΑ, που μου χε στείλει και μεγάλο γνωστό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην αρχή της καταπάτησης του City Plaza να με πείσει να μην του κάνω μήνυση, γιατί θ αναγκαστούν, όπως μου είπε το στέλεχος, να συσπειρωθούν όλοι στο πλάϊ του ενώ με στηρίζουν ( :-P ) ( Μα καλά, τόσο θράσος και μαγκιά, μια μηνυσούλα που πιθανότατα ο ΣΥΡΙΖΑ θα την αφήσει με εντολή του στα συρτάρια κάποιου αστυνομικού τμήματος, φοβάται;) προχωρά με πολλή μαγκιά να βρίζει και να νομίζει ότι... ξευτιλίζει όποιον τολμάει να του πεί κάτι για την Παπαχελά και το δίκιο της. Μου στέλνει και φιλάκια, ο θρασύς. Και μετά μπλοκάρει όποιον τολμάει! Δημοκρατικότατα! Ο φασιστάκος που στοχοποιεί γυναίκες, κυρίως μεσήλικες, και ισχυρίζεται ότι παίρνει 792 ευρώ τον μήνα (απ τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπαλληλίσκος) και μ αυτά ζεί, αλλά άμα του πάνε έστω κι έναν λογαριασμό ρεύματος ή νερού απ το City Plaza αναλαμβάνει να τον πληρώσει, έχει κι ένα δίκιο.
ΔΕΝ εκδίδονται λογαριασμοί ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ απ την κατανάλωση 8 μήνες τώρα, χώρια τα τέλη, άσχετα που στις σελίδες της Medico κι όσων ζητούν δωρεές για το City Plaza επικεντρώνονται στην κάλυψη ρεύματος και νερού. Κι αυτό αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης. Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε ανθρώπους φτωχούς, άρρωστους, ταλανισμένους απ τα χρόνια των μνημονίων. Οι ουρές για διακανονισμούς από δω μέχρι το φεγγάρι, αλλά στο City Plaza το κράτος παρέχει δωρεάν ρεύμα σε 5.000 τετραγωνικά. Φάτε λίγο σανό ακόμα επαναστάτες του κώλου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοβαρότατες αιχμές για τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη αφήνει με εισήγησή του σε συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου για το Κυπριακό, ο Μητροπολίτης της Πάφου Γεώργιος. Ο Ιεράρχης μεταξύ άλλων υπαινίσσεται πως ο Ν. Αναστασιάδης βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ στο δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου με τον... Μουσταφά Ακιντζί και αποδέχθηκε την διαδικασία των συνομιλιών στη Γενεύη.
Η εισήγηση του Μητροπολίτη είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Πάφου και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Λέγεται από πολλούς ότι το πάθος του ποτού οδήγησε τον Πρόεδρο, στις μεταμεσονύχτιες ώρες, στην απροϋπόθετη αποδοχή όλων των όρων του κατακτητή. Δεν συμμερίζομαι αυτή την εκδοχή γιατί παρών στο δείπνο ήταν και ο διαπραγματευτής της πλευράς μας ο οποίος ούτε παραιτήθηκε ούτε καν διαμαρτυρήθηκε». Ο Μητροπολίτης Γεώργιος, εισηγείται τον τερματισμό της διαπραγμάτευσης της «διάλυσης του κράτους μας», όπως υποστηρίζει. Σήμερα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Σου αξίζει εξορία στην Σιβηρία!" Αποδοκίμασαν τον Τσίπρα στην παράσταση για τον Ζαχαριάδη...
5/1/2017
Την θεατρική παράσταση «Ομπίντα, Οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη» που ανεβάζει ο Γιώργος Κοτανίδης στο Ίδρυμα Κακογιάννη παρακολούθησε χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας. Όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία του, ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα από το κοινό, «ουστ ρε» «οξω καριολη» ώστε χρειάστηκε η παρέμβαση του Γ. Κοτανίδη για να σταματήσουν. Κι όταν ο κ. Τσίπρας κατευθύνθηκε προς τα παρασκήνια για να συγχαρεί τους πρωταγωνιστές, μια γυναίκα του φώναξε: «Από εκεί πας ντουγρού για τη Σιβηρία και αυτό σου αξίζει!».
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΞΙΚΟ Διαδηλώσεις ενάντια στις αυξήσεις στα καύσιμα
Από 1η Γενάρη εκτοξεύτηκαν κατά 20%
4/1/2017.- Σε όλη το Μεξικο επεκτείνονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στο λεγόμενο «γκασολινάσο», δηλαδή την απόφαση της κυβέρνησης του Ενρίκε Πένια Νιέτο να αυξήσει κατά 20% τις τιμές των καυσίμων. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή, οπότε μπήκε σε εφαρμογή το μέτρο αυτό και έχουν «αγκαλιαστεί» κυριολεκτικά και στα 31 κρατίδια της ομοσπονδίας, με αποκλεισμούς δρόμων, δημόσιων υπηρεσιών. Στις κινητοποιήσεις με τα δικά τους δυναμικά μπλοκ συμμετέχουν τα μέλη, στελέχη και οι φίλοι του ΚΚ Μεξικού, που καλεί το λαό με αφορμή και αυτό το νέο αντιλαϊκό μέτρο να δυναμώσει τον αντικαπιταλιστικό αγώνα και να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει και του κλέβουν τα μονοπώλια. Η τιμή της βενζίνης από την 1η του χρόνου αυξάνεται κατά 20,1% και αυτή του ντίζελ κατά 16,5%, ενώ σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης από τις 18 Φλεβάρη και μετά το πλαφόν των τιμών πώλησης θα αναπροσαρμόζεται καθημερινά. Η περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς πετρελαίου είχε ανοίξει τον Αύγουστο του 2014 όταν η κυβέρνηση Νιέτο είχε προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της κρατικής εταιρείας PEMEX. Αλλο ενδεικτικό στοιχείο είναι πως το Μεξικό υστερεί σε διυλιστήρια και τελικά το αυξημένο κόστος από τις εισαγωγές τελικού προϊόντος πέφτει και πάλι στις πλάτες των εργαζομένων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Εκπρόσωπος του «Συντονιστικού Γραφείου του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις» (OCHA) αποκάλυψε ότι χρειάζονται για το τρέχον έτος περίπου 864.000.000 δολάρια ώστε να καλυφθούν οι άμεσες, βασικές ανάγκες περίπου 4.000.000 Σομαλών.
ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Αντιδράσεις σε ανώτερα στελέχη του «Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου» (ANC) προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου της Πρετόρια, Σόλι Μσιμάνγκα, στην Ταϊβάν, καθώς έκριναν πως το γεγονός αυτό δεν σέβεται την πολιτική θέση της χώρας περί «ενιαίας Κίνας», που τηρείται εδώ και δεκαετίες. Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα χτες το ANC, επισημαίνεται πως η Πρετόρια δεν είναι «αυτόνομο κράτος και δεν μπορεί να ασκεί τη δική της κυβερνητική, εξωτερική πολιτική».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Κατηγορίες της Συριακης Δημοκρατιας για τους ισλαμοφασιστες για παραβιάσεις της εκεχειρίας
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.—4/1/2017 Υπό αμφισβήτηση φαίνεται να τίθεται η ισχύς της γενικής εκεχειρίας που ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της 30ής Δεκέμβρη καθώς χτες Ρώσοι, Τούρκοι σουλτανικοι αξιωματούχοι αλλά και ισλαμοφασιστες κατήγγειλαν την παραβίασή της «δεκάδες φορές» εκτοξεύοντας αλληλοκατηγορίες. Ειδικότερα, οι Ρώσοι κατήγγειλαν 27 παραβιάσεις της εκεχειρίας κυρίως στις επαρχίες Χάμα, Χαλέπι, Λατάκεια και στα περίχωρα της Δαμασκού. Οι Τούρκοι σουλτανικοι ισλαμοφασιστες αξιωματούχοι διαπίστωσαν 58 παραβιάσεις της εκεχειρίας κυρίως σε Χαλέπι, Ιντλίμπ, Χομς και Νταράα.
Οι ισλαμοφασιστες, ανάμεσά τους ένοπλοι ισλαμοφασιστες του λεγόμενου «Στρατού του Ισλάμ», κατήγγειλαν το συριακό και ρωσικό στρατό για βομβαρδισμούς θέσεών τους κυρίως στην κοιλάδα Μπαράντα, αφότου οι ίδιοι μόλυναν τα νερά και τις δεξαμενές νερού από τον ομώνυμο ποταμό που υδροδοτεί την πρωτεύουσα, η οποία έχει μείνει χωρίς τρεχούμενο νερό από τις 22 Δεκέμβρη. Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι 12 αποικιοκρατικων μισθοδοτουμενων οργανώσεων της Συρίας (μεταξύ τους ο «Στρατός του Ισλάμ», ο «Ελεύθερος Συριακός Στρατός») ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από οιεσδήποτε διαβουλεύσεις σχετίζονται με τη συνέχιση τήρησης της εκεχειρίας ή τις επικείμενες ενδοσυριακές διαπραγματεύσεις στην Αστάνα του Καζακστάν που αναμένονταν τις επόμενες βδομάδες, κατηγορώντας τις συριακές και ρωσικές δυνάμεις για παραβίαση της συμφωνίας παύσης των εχθροπραξιών. Εθεσαν ως όρο για την επιστροφή τους στο διάλογο την «πλήρη εφαρμογή της εκεχειρίας»... Ρώσοι και Τούρκοι αξιωματούχοι απέφυγαν να σχολιάσουν την κοινή ανακοίνωση των 12 συριακών αποικιοκρατικων μισθοδοτουμενων οργανώσεων ή να αναβάλουν για αργότερα τις προσπάθειες για την πραγματοποίηση ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων στο Καζακστάν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπαράζ βομβαρδισμών στην Ανατολική Ουκρανία
Η έξαρση των επιθέσεων συνδυάζεται με την επίσκεψη Μακέιν στην περιοχή
4/1/2017.- Παρά τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς, δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή οι επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί από την πλευρά των δυνάμεων της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (φασιστικος στρατός και ναζιστικά τάγματα) στην Ανατολική Ουκρανία και τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Ειδικότερα, αυτές τις μέρες που στην Ουκρανία βρέθηκε αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου με επικεφαλής τον γνωστό ρεπουμπλικάνο αντιδραστικό γερουσιαστή Τζον Μακέιν, εντάθηκαν οι βομβαρδισμοί. Ο Μακέιν αλλά και Δημοκρατικοί γερουσιαστές έσπευσαν να στηρίξουν την ναζιστική κυβέρνηση του μεγαλοκαπιταλιστή Πέτρο Ποροσένκο και να υποσχεθούν ότι θα συνεχίσουν τη βοήθεια και τη νέα χρονιά. Αμέσως μετά την επίσκεψη των Αμερικανών γερουσιαστών στη Μαριούπολη, την Πρωτοχρονιά, εξαπολύθηκε ένας καταιγισμός πυρών στη γύρω περιοχή.
Υπολογίζεται ότι η λεγόμενη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ, του Φλεβάρη του 2015, παραβιάστηκε έως χτες πάνω από 550 φορές, με όπλα κάθε διαμετρήματος, ενώ αναφέρθηκαν μόνο υλικές ζημιές, παρότι χτυπήθηκαν πολλές κατοικημένες περιοχές. Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης των πολιτοφυλακών του Ντονέτσκ, Εντουάρντ Μπασούριν, χαρακτήρισε το τελευταίο μπαράζ επιθέσεων ένα σόου μπροστά στους Αμερικανούς για να δείξει ο ναζιστικος «ουκρανικός» στρατός το δήθεν αξιόμαχό του. Από την άλλη, ο πρόεδρος του Λαϊκού Συμβουλίου του Ντονέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν, σημείωσε ότι δεν έχουν καμία αυταπάτη πως η κυβέρνηση του Κιέβου θα εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, και πρόσθεσε, κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που έφυγε, ότι «όλες οι πράξεις του Κιέβου ήταν μια σταθερή υπονόμευση των συμφωνιών». Ωστόσο, σημείωσε ότι «αυτό πρέπει να το δουν και όσοι στη διεθνή κοινότητα στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση» και ότι «αυτή την αλήθεια επιδιώκουμε να αναδείξουμε με την προσπάθεια που συνεχίζουμε να κάνουμε γι' αυτές τις συμφωνίες». Κατέληξε λέγοντας ότι «οι Λαϊκές Δημοκρατίες είναι πλέον πιο δυνατές και αποφασισμένες στην κατεύθυνση της συγκρότησης του δικού τους κράτους».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι φασιστικές δυνάμεις στην Ουκρανία βρήκαν την ευκαιρία να ξαναβγούν στους δρόμους του Κιέβου για να τιμήσουν τα 102 χρόνια από τη γέννηση του δοσιλογου φασισταρα αληταρα ηγέτη τους Στέπαν Μπαντέρα, που στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου οργάνωσε τα ναζιστικα τάγματα που συνεργάστηκαν με τους ναζί κατακτητές ενάντια στον Κόκκινο Στρατό και την ΕΣΣΔ, και στη συνέχεια η φασιστική ένωση που συγκρότησε πρωτοστάτησε με τη στήριξη και των ιμπεριαλιστών στις δολιοφθορές και τα σαμποτάζ κατά της σοσιαλιστικής Ουκρανίας. Απόγονοι τέτοιων αποβρασμάτων, μερικές εκατοντάδες, συγκεντρώθηκαν την 1η Γενάρη το βράδυ στο Κίεβο, με πυρσούς και πορτρέτα των δολοφόνων προγόνων τους, με κεντρικό σύνθημα να συνεχιστεί η «απελευθέρωση» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε χτες Πεμπτη δύο ακραίους Εβραίους (έναν άνδρα και μία γυναίκα) για υποκίνηση σε βία μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, κατά των τριών στρατιωτικών δικαστών που καταδίκασαν την Τετάρτη τον 20χρονο Ισραηλινό στρατιώτη Ελόρ Αζάρια για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος τραυματισμένου Παλαιστίνιου πέρσι στη Χεβρώνα. Στο πλευρό του στρατιώτη Ε. Αζάρια τάχθηκε, εκτός από τους ακροδεξιούς υπουργούς της κυβέρνησης, και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να δοθεί χάρη στον καταδικασθέντα.
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας ανέθεσε στην εταιρεία UK Dragonfire και σε κονσόρτσιουμ ευρωπαϊκών πολεμικών βιομηχανιών συμβόλαιο ύψους 30.000.000 στερλινών για την κατασκευή πρωτότυπου όπλου με ακτίνες λέιζερ μέχρι το 2019.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Συνελήφθη πρώην πρωθυπουργός του Κοσσόβου
ΠΑΡΙΣΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Την ελπίδα πως οι γαλλικές δικαστικές αρχές θα ενεργήσουν επαγγελματικά και όχι με πολιτικά κριτήρια ώστε να επιτρέψουν την απέλαση του πρώην διοικητή του ΟΥΤΣΕΚΑ και πρώην πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Ράμους Χαραντινάι εξέφρασε, χτες Πεμπτη, ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σημειώνοντας ότι οι σερβικές αρχές διαθέτουν πληθώρα στοιχείων που αποδεικνύουν τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου από τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσσόβου. «Εχουμε μαζέψει σε βάρος του στοιχεία για αμέτρητες υποθέσεις. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποβαθμίζει τις αποφάσεις ανεξάρτητης δικαστικής αρχής», είπε ο Βούτσιτς για τον 48χρονο πρώην διοικητή του ΟΥΤΣΕΚΑ, ο οποίος συνελήφθη αργά το βράδυ της Τετάρτης σε αεροδρόμιο της ανατολικής Γαλλίας λίγο μετά την προσγείωση του αεροπλάνου που τον μετέφερε εκεί από την Πρίστινα. Οπως ανακοινώθηκε, ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσόβου συνελήφθη ενώ ταξίδευε με διπλωματικό διαβατήριο. Η εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοσσοβάρικου υπουργείου Εξωτερικών, που σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη γρήγορη «απελευθέρωσή του». Ο Χαραντινάι είχε συλληφθεί και το 2015 στη Σλοβενία μετά από σήμα της ΙΝΤΕΡΠΟΛ και σερβικό ένταλμα σύλληψης. Σε βάρος του εκκρεμούν 108 κατηγορίες για διάπραξη βαρύτατων εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων είναι οι κατηγορίες για τρομοκρατική δράση, σφαγές και βασανισμούς αμάχων μεταξύ 1998 και 1999 στο Κοσσυφοπέδιο. Για ορισμένα από τα εγκλήματα αυτά είχε δικαστεί και αθωωθεί το 2012 από στημένο δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη παρά, μεταξύ άλλων, τα κραυγαλέα κρούσματα εκφοβισμού ή δολοφονίας μαρτύρων κατηγορίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρια. Απάντηση Ιρανών αξιωματούχων στην Αγκυρα
Χθες Πεμπτη, το Ιράν απάντησε στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μέσω του υψηλόβαθμο Ιρανός αξιωματούχου, Αλαεντίν Μπουρουντζερντί, ο οποίος επισκέφθηκε την Τετάρτη τη Δαμασκό και συναντήθηκε με τον Σύρο Πρόεδρο, Μπασάρ Ασαντ, επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη της χώρας του προς τη συριακή κυβέρνηση. Ο Μπουρουντζερντί ζήτησε από την Τουρκία να «μην περιπλέκει περαιτέρω την κατάσταση» στη Συρία, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που είχε κατηγορήσει τους συμμάχους της Τεχεράνης ότι παραβιάζουν την εκεχειρία. Νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γασεμί σημείωσε ότι «οι μη εποικοδομητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων το μόνο που κάνουν είναι να περιπλέκουν περαιτέρω την τρέχουσα κατάσταση και να οξύνουν τα προβλήματα προς μια πολιτική λύση της συριακής κρίσης». Μάλιστα, ο Γασεμί κάλεσε την Αγκυρα να ασκήσει πιέσεις στις ομάδες ττων ισλαμοφασιστων με τις οποίες συνεργάζεται, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ομάδες των ισλαμοφασιστων που ευθύνονται για επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας». Ο ίδιος, μάλιστα, ζήτησε από την Αγκυρα «να λάβει τα απαραίτητα μέτρα» για να σταματήσουν οι παραβιάσεις «και να αποφεύγει να εκφράζει ψευδείς απόψεις και να κατηγορεί τους άλλους». Στη Συρία, πάντως, χτες η οργάνωση - παρακλάδι της «Αλ Κάιντα» που είναι γνωστή σήμερα ως «Τζαμπχάτ Φατάχ αλ Σαμ» και πριν ως «Μέτωπο Νούσρα», χαρακτήρισε την εκεχειρία που έχει τεθεί σε γενική εφαρμογή στη Συρία και από την οποία εξαιρείται τόσο η ίδια όσο και το «Ισλαμικό Κράτος» «ταπεινωτική», κατηγορώντας όσους την εφαρμόζουν πως «κάνουν μεγάλο σφάλμα».
Χιλιάδες κάτοικοι αρχίζουν να επιστρέφουν στο Χαλέπι
Στο μεταξύ, πάνω από 2.000 κάτοικοι του Ανατολικού Χαλεπίου επέστρεψαν στις περιοχές τους, μολονότι η πόλη είναι ρημαγμένη από τις πολυετείς συγκρούσεις και τους βομβαρδισμούς, τις ελλείψεις βασικών υποδομών σε στέγαση, διατροφή, υπηρεσίες υγείας και τη βαρυχειμωνιά. Οι περισσότεροι επέστρεψαν στη συνοικία Χανάνο, παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του ΟΗΕ τους αποθαρρύνουν, λόγω της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στη ρημαγμένη πόλη. Αργότερα χτες το μεσημέρι, βομβιστική έκρηξη στην πόλη Τζαμπλά στη Λατάκεια, που ελέγχεται από το συριακό στρατό, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εννιά ανθρώπων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Φονικό και το 2016 για τους νεαρούς Παλαιστίνιους
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Η πιο φονική χρονιά της τελευταίας δεκαετίας απεδείχθη το 2016 για τους Παλαιστίνιους εφήβους στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Οχθης, καθώς τουλάχιστον 32 νεαροί κάτω των 18 ετών έχασαν τη ζωή τους από τις σφαίρες των κατοχικών δυνάμεων. Από τους 32 ανήλικους που σκοτώθηκαν το 2016, οι 19 ήταν μεταξύ 16 και 17 ετών και οι 13 μεταξύ 13 και 15 ετών. Στοιχεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Υπεράσπιση Παιδιών» (DCI) σημειώνουν πως πολλοί από τους φόνους Παλαιστινίων, παιδιών και εφήβων, διαπράχθηκαν στη διάρκεια επιδρομών του ισραηλινού στρατού εναντίον παλαιστινιακών πόλεων και χωριών στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης, σε αντιπαραθέσεις με τον ισραηλινό στρατό ή στη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων. Η εικόνα αυτή γίνεται χειρότερη εάν συνδέσει τα παραπάνω στοιχεία με το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο «Israel Democracy» τον Αύγουστο και στην οποία περίπου το 47% των Ισραηλινών δήλωσε ότι υποστηρίζει το φόνο Παλαιστίνιων που επιτίθενται εναντίον Ισραηλινών, ακόμη κι αν δεν αποτελούν απειλή!
Καταδίκη Ισραηλινού στρατιώτη για φόνο Παλαιστίνιου
Ακροδεξιοί υπουργοί της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ζήτησαν την απονομή χάρης στο νεαρό Ισραηλινό στρατιώτη Ελόρ Αζάρια που καταδικάστηκε χτες Τεταρτη από στρατοδικείο του Τελ Αβίβ επειδή πυροβόλησε και σκότωσε πέρσι στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη έναν Παλαιστίνιο, φερόμενο δράστη επίθεσης με μαχαίρι, ενώ κειτόταν τραυματισμένος στο έδαφος. Το τριμελές στρατοδικείο απέρριψε τα επιχειρήματα του 20χρονου στρατεύσιμου, ότι έδρασε σε κατάσταση άμυνας, κρίνοντας ότι το έκανε για εκδίκηση. Την ίδια απαίτηση εξέφρασαν νωρίτερα την Τεταρτη και εκατοντάδες ακροδεξιοί διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν σε κεντρική περιοχή του Τελ Αβίβ για να διαδηλώσουν υπέρ του λοχία Ελόρ Αζάρια. Μερικοί εξ αυτών συγκρούστηκαν με την αστυνομία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αστυνομικοί στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ συνέλαβαν χτες Τεταρτη έξι ακτιβιστές της οργάνωσης «National Association for the Advancement of Colored People» (NAACP) για τα πολιτικά δικαιώματα, οι οποίοι πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία, στο γραφείο του Γερουσιαστή Τζεφ Σέσιονς, διαμαρτυρόμενοι για την επιλογή του από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για την ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο 70χρονος Σέσιονς έχει ιστορικό αμφιλεγόμενων θέσεων σε ζητήματα που σχετίζονται με το ρατσισμό, τη μετανάστευση, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις στην ποινική δικαιοσύνη.
ΡΑΜΠΑΤ.-- Η Κεντρική Τράπεζα του Μαρόκου επέτρεψε χτες Τεταρτη την ίδρυση πέντε μεγάλων ισλαμικών τραπεζών στη χώρα. Μεταξύ αυτών η ισλαμική τράπεζα Attijariwafa, που συνδέεται με τη μαροκινή βασιλική οικογένεια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Ρωσικές καταγγελίες για «προστασία» των τζιχαντιστών από τις ΗΠΑ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.-- «Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ καταστρέφει συστηματικά τις υποδομές της Συρίας και αφήνει ανέγγιχτες τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του "Ισλαμικού Κράτους", επιτρέποντάς τους πηγές εσόδων για τη στρατολόγηση νέων μισθοφόρων», κατήγγειλε χτες Τεταρτη ο Ρώσος στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ, με την ιδιότητα του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Αμυνας. Ο Κονασένκοφ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ κατέστρεψαν τις περισσότερες οικονομικές υποδομές της Συρίας, ώστε να εξασθενίσουν τη συριακή κυβέρνηση, και ότι και εκεί και «παντού στον κόσμο» εφαρμόζουν «πολιτική καμμένης γης». Παράλληλα, Ρώσοι αξιωματούχοι που συμμετέχουν στη ρωσο-τουρκική επιτροπή τήρησης της «γενικής εκεχειρίας» που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 30 Δεκέμβρη, διαπίστωσαν 12 παραβιάσεις της συμφωνίας, εκ των οποίων οι πέντε στη Λατάκεια, οι τέσσερις στη Χάμα και στη Δαμασκό. Οι Τούρκοι ωστόσο μέτρησαν 27 παραβιάσεις της συμφωνίας, οι περισσότερες στην επαρχία Ιντλίμπ και στη Δαμασκό. Σε κάθε περίπτωση, η Μόσχα ανακοίνωσε πως Ρώσοι αξιωματούχοι θα μεταβούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη στην Αγκυρα για να εξακριβώσουν την έως τώρα πορεία εφαρμογής της εκεχειρίας στη Συρία και να συντονίσουν τις μεταξύ τους ενέργειες...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Χοντραίνει η αντιπαράθεση για τους «Ρώσους χάκερ»
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο Τζούλιαν Ασάνζ, με τα WikiLeaks από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο (όπου έχει καταφύγει τα τελευταία χρόνια), σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο «FOX News», αμφισβήτησε την εκδοχή των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, πως οι αποκαλύψεις της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των Δημοκρατικών οφείλονται στη ρωσική κυβέρνηση, λέγοντας πως «η πηγή δεν ήταν η ρωσική κυβέρνηση, ούτε κράτος...». Ο Ασάνζ την Τεταρτη κατηγόρησε την κυβέρνηση Ομπάμα ότι ουσιαστικά επιχειρεί να «απονομιμοποιήσει» τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο και να τον παγιδέψει π.χ. σε μία κόντρα με τη Ρωσία... Ο Ασάνζ κατηγόρησε την Εθνική Επιτροπή Δημοκρατικών για ανεπαρκή μέτρα θωράκισης των λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, λέγοντας πως ακόμη και ένας 14χρονος θα μπορούσε να τους παραβιάσει... Αυτή η αναφορά του Ασάνζ δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Τραμπ, που αφενός αναρωτήθηκε «γιατί άραγε το Δημοκρατικό Κόμμα έδειξε τέτοια αμέλεια» στη θωράκιση των λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και αφετέρου υπογράμμισε τη δήλωση Ασάνζ ότι δεν έδωσαν οι Ρώσοι τις πληροφορίες...
Αργότερα την Τεταρτη, η ιστοσελίδα WikiLeaks εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπόσχεται αμοιβή 20.000 δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία διαρρεύσει από το Λευκό Οίκο πριν από την αποχώρηση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. «Μην αφήσετε τον Λευκό Οίκο να καταστρέψει εκ νέου την ιστορία των ΗΠΑ! Κάντε αντιγραφή (των εγγράφων) τώρα και στείλτε τα στον WikiLeaks όποτε θέλετε!», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter η ιστοσελίδα, που ειδικεύεται στις αποκαλύψεις απόρρητων κρατικών και εταιρικών εγγράφων.
Πάντως, στις 11 Γενάρη ο Τραμπ έχει εξαγγείλει ότι θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την εκλογή του και θα αποκαλύψει πράγματα που γνωρίζει. Οσον αφορά τώρα τη νέα κυβέρνηση, άρχισαν από χτες βράδυ της Τεταρτης οι πρώτες ακροάσεις στη Γερουσία των προσώπων που υπουργοποίησε ο νέος Πρόεδρος Τραμπ. Μεταξύ αυτών και ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, που χτες «συνταξιοδοτήθηκε» από την ExxonMobil, την οποία υπηρέτησε επί δεκαετίες, με πακέτο αποζημίωσης 180.000.000 δολαρίων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΕΡΒΙΑ - ΠΓΔΜ Τριγμοί στις σχέσεις τους με αφορμή το Κοσσυφοπέδιο
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΓΔΜ.-- Ενταση στις σχέσεις της Σερβίας με γειτονικές χώρες (και δη αυτές που προέκυψαν από το διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας) προκαλεί η επικείμενη ψηφοφορία στην ΟΥΝΕΣΚΟ, σε σχέση με τις προσπάθειες του προτεκτοράτου που έχουν στήσει ΝΑΤΟ και ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο, να γίνει μέλος του πολιτιστικού οργανισμού του ΟΗΕ, ώστε να ανοίξει αργότερα ο δρόμος, υπό τον ανάλογο συσχετισμό δυνάμεων, ώστε να ενταχθεί στα Ηνωμένα Εθνη...
Αφορμή για την αύξηση της έντασης στις σχέσεις της Σερβίας με την ΠΓΔΜ έδωσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Σέρβου υπουργού Εξωτερικών, Ιβιτσα Ντάσιτς, στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΕΤΑ. «Ολοι στην Ευρώπη και στον κόσμο χρησιμοποιούν το όνομα FYROM, ενώ εμείς χαστουκίσαμε τους αδελφούς μας τους Ελληνες και τώρα αναμένουμε από αυτούς να μην αναγνωρίσουν το Κόσσοβο, ενώ εμείς αναγνωρίσαμε τη Μακεδονία και αυτοί (οι αξιωματούχοι της ΠΓΔΜ) πάντα ψηφίζουν υπέρ του Κοσσόβου», είπε επί λέξη ο Σέρβος υπουργός. Σε άλλο σημείο τόνισε ότι το Βελιγράδι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της χώρας («Μακεδονία») μόνο στις διμερείς σχέσεις με τα Σκόπια, ενώ σε περιφερειακές και διεθνείς σχέσεις θα την αποκαλεί FYROM... Πρόσθεσε, ακόμη, ότι αυτό δεν συνιστά μια εκδικητική, αλλά μία υπεύθυνη πολιτική και υπογράμμισε: «Η Σερβία δεν είναι παιχνίδι για να μας παίζουν. Κανείς δεν επιτρέπεται να μας ταπεινώσει. Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τις εκκλησίες και τα μοναστήρια μας στο Κόσσοβο και τα Μετόχια, που κάηκαν και καταστράφηκαν, και εάν αυτό δεν είναι αρκετό για κάποιον και επιμένει στο θέμα (ένταξης του Κοσσόβου) στην UNESCO, τότε έχω να θέσω ζήτημα της ουσιαστικής σχέσης μας».
Οι δηλώσεις του Σέρβου υπουργού δεν πέρασαν απαρατήρητες από τα Σκόπια, αναγκάζοντας το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται ότι «οι πολιτικοί θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι και να μην υποβαθμίζουν τη φιλία μεταξύ Σερβίας και Μακεδονίας». Η πρώτη ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των μελών της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Παρίσι με αίτημα την ένταξη του Κοσσόβου είχε γίνει το Νοέμβρη του 2015. Το αίτημα απορρίφθηκε, καθώς δεν συγκεντρώθηκαν τα 2/3 των ψήφων που απαιτούνταν. Υπέρ της ένταξης του Κοσσόβου είχαν πάντως ψηφίσει τρεις από τις πρώην Δημοκρατίες της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας: Κροατία, ΠΓΔΜ και Μαυροβούνιο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Σερβίας. Η επόμενη προγραμματισμένη σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης της ΟΥΝΕΣΚΟ έχει οριστεί για τις 7 έως τις 22 Νοέμβρη τρέχοντος έτους στο Παρίσι.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν θα απαντήσει στο αίτημα 108.000 πολιτών για απονομή χάριτος στον Όσκαρ Λόπες Ριβιέρα
Τον Δεκέμβρη του 2016 ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση, στο αίτημα για την απελευθέρωση του Λόπες Ριβιέρα, που μέσω του διαδικτύου συγκέντρωσε περισσότερες από 108.000 υπογραφές.Σύμφωνα με ανακοινωθέν που απεστάλη στους υπογράφοντες το αίτημα, οι συστάσεις του Υπουργείο Δικαιοσύνης “αξιολογούνται με προσοχή” από τον Λευκό Οίκο, αλλά είναι πολιτική του να μην σχολιάζει αιτήματα για απονομή χάριτος.
“Ο Πρόεδρος λαμβάνει σοβαρά υπ όψιν την συνταγματική του εξουσία για να δείξει επιείκεια και οι συστάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης αξιολογούνται με προσοχή πριν την λήψη αποφάσεων. Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος δεν σχολιάζει τις μεμονωμένες αιτήσεις για απονομή χάριτος. Σύμφωνα με αυτή την πολιτική και τους όρους συμμετοχής στο "We the People" - που αναφέρουν ότι ο Λευκός Οίκος μπορεί να επιλέξει να μην απαντήσει στα αιτήματα για κάποια θέματα – ο Λευκός Οίκος αρνείται να σχολιάσει την συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεται στην παρούσα αναφορά” , αναφέρει η επίσημη απάντηση του Λευκού Οίκου στο συγκεκριμένο αίτημα.
Ο Όσκαρ Λόπες Ριβιέρα γεννήθηκε το 1943 στο Πουέρτο Ρίκο και είναι ένας ηγέτης του αγώνα για την ανεξαρτησία της πατρίδας του που φυλακίστηκε στις ΗΠΑ εδώ και 36 χρόνια. Είναι βετεράνος του Βιετνάμ που διακρίθηκε για την ανδρεία του στη μάχη. Με την επιστροφή του στο Σικάγο, εντάχθηκε στον αγώνα για τα δικαιώματα του λαού του Πουέρτο Ρίκο και συμμετείχε σε πράξεις κοινωνικής ανυπακοής και ειρηνικής στράτευσης. Το 1976 εντάχθηκε στον αγώνα για την ανεξαρτησία του Πουέρτο Ρίκο ως μέλος των Ένοπλων Δυνάμεων Εθνικής Απελευθέρωσης (FALN). Το 1981 συνελήφθη από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) και κατηγορήθηκε για “συνωμοσία” και για την στράτευσή του στις FALN. Kατά την σύλληψή του επικαλέστηκε το καθεστώς του “αιχμαλώτου πολέμου”, που προστατεύεται από το πρώτο πρωτόκολλο της Σύμβασης της Γενεύης του 1949. Το εν λόγω πρωτόκολλο προστατεύει τον Όσκαρ Λόπες ως κρατούμενο της σύγκρουσης και του αγώνα ενάντια στην αποικιακή κατοχή. Οι ΗΠΑ δεν του αναγνώρισαν αυτό το καθεστώς και τον καταδίκασαν σε 55 χρόνια φυλακή, η οποία αυξήθηκε σε 70 χρόνια μετά από μια υποτιθέμενη απόδραση, από τα οποία έχει εκτίσει ήδη τα 36 και τα 12 από αυτά σε πλήρη απομόνωση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νικητής ο Ζοβενέλ Μουαζέ στις προεδρικές εκλογές της Αϊτής
Το προσωρινό Εκλογικό Συμβούλιο της Αϊτής ανακοίνωσε την Τρίτη ότι νικητής των προεδρικών εκλογών της 20ης Νοεμβρίου είναι ο επιχειρηματίαςΖοβενέλ Μουαζέ του Κόμματος της ΑϊτήςTet Kale (PHTK). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Εκλογικό Συμβούλιο στον ιστότοπό του, ο Μουαζέ έλαβε το 55,60% των ψήφων και αναδείχτηκε νικητής από τον πρώτο γύρο. Το Εκλογικό Δικαστήριο της Αιτής επανεξέτασε τα αποτελέσματα, οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης κατάγγειλαν ενδεχόμενη νοθεία και απαίτησαν επανακαταμέτρηση των ψήφων. “Δεν υπήρξε μαζική νοθεία στις εκλογές. Υπήρξαν παρατυπίες που δεν επηρέασαν την εκλογική διαδικασία”, αποφάνθηκε το δικαστήριο.
Η νέα κυβέρνηση της Αιτής έχει να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως, η ανάκαμψη της οικονομίας, η φυγή χιλιάδων πολιτών, η διαφθορά και οι εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Μάθιου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. “Αυτή η πενταετής προεδρική θητεία που μου εμπιστεύτηκε ελεύθερα ο λαός της Αϊτής, θα είναι μία ενεργή θέληση”, δήλωσε ο Μουαζέ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.
Ο Μουαζέ είναι ένας επιχειρηματίας 48 ετών, προερχόμενος από το κόμμα του πρώην προέδρου Μισέλ Μαρτεγί και η οικογένειά του συνδέεται με τον κλάδο της γεωργίας και συγκεκριμένα με την παραγωγή μπανάνας. Δεύτερος στις προεδρικές εκλογές της Αϊτής, ήρθε ο Ζιντ Σελεστίν της Εναλλακτικής Λίγκας για την Πρόοδο και την Χειραφέτησης της Αϊτής (Lapeh), που έλαβε το 19,52% των ψήφων. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 7 Φλεβάρη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ...
Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα επειδή:
1. Βρέθηκαν στην κατοχή της 2 τόνοι ηρωίνη 2. Έφαγε ένα δις από τα δημόσια ταμεία με την κομπίνα της Energa 3. Παραποίησε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και οδήγησε την χώρα στο αδιέξοδο του Ευρώ 4. Συνεργάστηκε με την Goldman Sachs για την κατασκευή του τεχνητού χρέους που κατέστρεψε την χώρα 5. Είναι ιδιοκτήτρια βοθροκάναλων που χρωστάνε τα κέρατα τους σε δημόσια ταμεία ενώ μασαμπουκώνουν κρατικό χρήμα προκειμένου να κάνουν προπαγάνδα υπέρ φαύλων καθεστώτων 6. Ηγείται κόμματος που χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε υπαλλήλους, νοίκια, διαφημιστικές και ΔΕΚΟ 7. Αγνόησε την λαϊκή εντολή του δημοψηφίσματος και έκανε πραξικόπημα επιβάλλοντας το ΝΑΙ στην θέση του ΟΧΙ 8. Δολοφόνησε τον Φύσσα
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Στ. Κοντονή, προκειμένου να ενημερωθεί για το ζήτημα που έχει προκύψει με το εξάχρονο παιδί των Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη και ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε το παιδί να μεταφερθεί το ταχύτερο σε ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον. Από τη μεριά του ο υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα θα λυθεί άμεσα. "
ΚΑΛΑ ΦΩΝΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΥΡΛΙΑΞΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ. ΜΗΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΑΜΕΣΑ".