Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Πεμπτη 26 Ιανουαριου 2017


Όποιος συριζαίος θέλει να γιορτάσει τα δίχρονα, ας κάνει μια βόλτα στο Κρατικό Νίκαιας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χεβρώνα (Ma'an) - Ένας 53χρονος άνδρας παλαιστινιακής καταγωγής Μαχίντ Αλ-Αζλούνι, από την πόλη της Χεβρώνας, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη γειτονιά Jabal Juhár, η οποία είναι υπό πλήρη ισραηλινό στρατιωτικό έλεγχο, το βράδυ της Τρίτης από αγνώστων στοιχείων οπλοφόρο, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής. Οι γιατροί στο Αλ-Αχλί νοσοκομείο της πόλης, δήλωσαν ότι ο Αλ-Αζλούνι όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρός. Η σωρός του μετακομίσθηκε σε τμήμα της παλαιστινιακής αστυνομίας για έρευνα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
25 Γενάρη αύριο, δυο χρόνια γεμάτα ελπίδα και ανάπτυξη. Δυο χρόνια πέρασαν κιόλας από τότε που στήνονταν ανέμελοι χοροί στο Σύνταγμα με σκισμένα μνημόνια στα χέρια. Άλλα 44 χρόνια μένουν μέχρι το 2060, υπομονή.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πόρισμα-κόλαφος για τον Ράμα από τον Συνήγορο του Πολίτη της Αλβανίας
25/1/2017 20.00
Με ένα πόρισμα σωστό κόλαφο για την κυβέρνηση του Εντι Ράμα, ο ίδιος ο Συνήγορος του Πολίτη της Αλβανίας έρχεται να δικαιώσει τους Ελληνες της Χειμάρρας στον αγώνα για την υπεράσπιση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων τους ενάντια στις αρπακτικές διαθέσεις των Τιράνων και των 'ημετέρων'.
Το καλούμενο σχέδιο ανάπλασης της Χειμάρρας (στο πλαίσιο του οποίου το καθεστώς Ράμα έχει εδώ και πολλούς μήνες στήσει ένα πραγματικό όργιο υφαρπαγής ελληνικών περιουσιών στη Βόρεια Ηπειρο) είναι πολλαπλά προβληματικό, καθώς βρίθει αυθαιρεσιών, 'ατελειών και νομικών παραβάσεων', ενώ κάποιες από τις εγκυκλίους εφαρμογής του είναι άκυρες.
Κι όλα αυτά, σύμφωνα όχι μόνο με τους ίδιους τους θιγόμενους ομογενείς, αλλά και με τις ανεξάρτητες Αρχές της Αλβανίας. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει μέσα από τις συστάσεις του Αλβανού Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος εμφανίζεται, συγκεκριμένα, να ζητά: Τον αυστηρό σεβασμό της νομικής διαδικασίας, η οποία έχει παραβιαστεί ως προς την έγκριση του σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας. Την αναστολή κάθε περαιτέρω ενέργειας στην εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου ανάπλασης.
Και τη διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια και συμμετοχή, προκειμένου οι όποιες αποφάσεις περάσουν στο στάδιο της υλοποίησης να έχουν την προηγούμενη έγκριση των ιδίων των κατοίκων της Χειμάρρας. Μένει να φανεί, βέβαια, εάν και πώς θα ανταποκριθεί στις παραπάνω συστάσεις η κυβέρνηση του Εντι Ράμα. Το γεγονός ότι η Αλβανία οδεύει σε εκλογές τον ερχόμενο Ιούνιο οπωσδήποτε δεν βοηθά, καθώς δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για πολιτικά παιχνίδια ρουσφετολογικού-ψηφοθηρικού τύπου.
Από την άλλη, ωστόσο, και μόνο το ότι μια ανεξάρτητη αλβανική Αρχή, όπως είναι ο Συνήγορος του Πολίτη, έρχεται και επί της ουσίας δικαιώνει την ελληνική εθνική μειονότητα, έχει αξία σε επίπεδο όχι μόνο συμβολικό αλλά και πρακτικό, καθώς παγώνει (ενδεχομένως προσωρινά) τα σχέδια των αχυρανθρώπων του Ράμα, δίνοντας παράλληλα στους ομογενείς περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερα περιθώρια κινήσεων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Την επαναλειτουργία μυστικών φυλακών της CIA εξετάζει ο Τραμπ
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, 22:24
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζει ένα διάταγμα που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την επαναλειτουργία των αμφιλεγόμενων μυστικών φυλακών της CIA στο εξωτερικό, τις οποίες είχε κλείσει ο Μπαράκ Ομπάμα, έγραψαν σήμερα οι εφημερίδες Times και η Washington Post. Την ίδια ώρα, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Τραμπ αναμένεται να εκδώσει διάταγμα που θα οδηγούσε στην επαναφορά του προγράμματος της CIA που προβλέπει την ανάκριση υπόπτων για τρομοκρατία σε μυστικές φυλακές στο εξωτερικό με την χρήση τεχνικών που έχουν καταδικαστεί διότι συνιστούν βασανιστήρια. Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, είπαν ότι ο Τραμπ αναμένεται να υπογράψει το διάταγμα με τίτλο: «Κράτηση και Ανάκριση των Εχθρικών Μαχητών» τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τους New York Times, το προσχέδιο του διατάγματος, έκτασης τριών σελίδων, θα ανακαλεί την ισχύ των διαταγμάτων που είχε υπογράψει ο προκάτοχος του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, τον Ιανουάριο του 2009, τα οποία προέβλεπαν το κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο (το οποίο εμπόδισε το Κογκρέσο) και των «μυστικών φυλακών» CIA εκτός των αμερικανικών συνόρων. Επιπλέον, διέτασσε την πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε όλους τους κρατούμενους των ΗΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο και τον τερματισμό των τεχνικών ανάκρισης με την χρήση βασανιστηρίων.
Αυτό το προσχέδιο διατάγματος του Τραμπ, που δεν επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος, δεν θα μπορούσε να σημάνει από μόνο του την ενεργοποίηση και την επαναλειτουργία των φυλακών της CIA, ενός σχεδίου που εκπονήθηκε υπό άκρα μυστικότητα την εποχή της διακυβέρνησης του Τζορτζ Μπους, κατά την έναρξη του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Ωστόσο, ανοίγει τη δικαστική οδό για την επαναλειτουργία τους. Αν και το διάταγμα αναμένεται να επαναλαμβάνει την απαγόρευση κάθε χρήσης βασανιστηρίων, τάσσεται υπέρ του να εξεταστεί η τροποποίηση των μεθόδων ανάκρισης τον οποίο χρησιμοποιούν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και η CIA.
Αναφορικά με το Γκουαντάναμο, σύμφωνα με τους New York Times, το κείμενο θα προτρέπει το Πεντάγωνο να συνεχίσει να στέλνει εκεί τους κρατούμενους που ανήκουν στην Αλ Κάιντα ή την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Αυτή τη στιγμή παραμένουν εκεί έγκλειστοι 41 κρατούμενοι. Η απαγόρευση των βασανιστηρίων είναι κατοχυρωμένη στο αμερικανικό δίκαιο, με νόμο που ψηφίστηκε το 2015 από το Κογκρέσο με εισηγητή τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζον Μακέιν.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα απάτη μέσω κινητής τηλεφωνίας! ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΔΙΑΔΩΣΤΕ να σωθεί κόσμος
Αν τηλεφωνήσει στο κινητό σας κάποιος που θα σας πει ότι είναι τεχνικός εταιρείας, ότι κάνουν έλεγχο στο τηλέφωνό σας και ότι θα πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό … ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ. Πρόκειται για …κάποια εταιρεία-απάτη που χρησιμοποιεί κάποια συσκευή, η οποία μόλις επιλέξετε τους παραπάνω αριθμούς, μπορεί να μπει στην κάρτα SIM και παίρνουν τηλέφωνα με δική σας χρέωση .
Επίσης, αν σας στείλουν μήνυμα από μια εταιρία με αριθμό 54300 , μην το ανοίξετε, γιατί σας θεωρούν αυτόματα πελάτη και σας στέλνουν καθημερινά μηνύματα που τα χρεώνουν με 1,6 Εuro το καθένα!
Προωθήστε το μήνυμα σε όσους περισσότερους μπορείτε
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Αν κάποιος σας καλέσει στο κινητό από +375602605281,+37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375, ή 371. Κάνοντας ένα ”κουδούνισμα’ & μετα το κλείνουν, αφήνοντας ετσι μια αναπάντητη κλήση ‘η μήνυμα. Αν καλέσετε μετα ένα από αυτούς τους αριθμούς που σας άφησαν αναπάντητη κλήση θα χρεωθείτε $ 15 – $ 30 & μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 sec. Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα. 375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν . 371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία … Μην απαντήσετε ή καλέσετε πίσω.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Αλβανία εδώ και πολλά χρόνια με πρωτομάστορα τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και σε συνεργασία με το τουρκικο καθεστώς, διαμορφώνεται μια κατάσταση που είναι για την ώρα αρκετά προβληματική και στο μέλλον ίσως επικίνδυνη. Υπάρχει εξισλαμισμός ενός λαού πλειοψηφικά άθεου λόγω Χόντζα απο πλευράς της Τουρκίας, με ποικίλη χρηματοδότηση , τζαμιών κλπ ούτως ώστε να κατοχυρωθεί με τα χρόνια ως μαμά πατρίδα και προστάτιδα, με ότι συνεπάγεται και από την άλλη μια Αμερική που προωθεί διαρκώς τα συμφέροντα της στη μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων με βασικό σύμμαχο την Αλβανία. Χρηματοδότηση UCK τη δεκαετία του 90, αναγνώριση Κοσόβου, χρηματοδότηση Αλβανών της ΠΓΔΜ, διάλυση Σερβίας κλπ. Όλο αυτό το κράμα σε συνδυασμό με το εθνικό αφήγημα που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια με την ιδέα για τη Μεγάλη Αλβανία που θα έχει σύνορα από Τσαμουριά ,την Αρτα μέχρι το την Σερβία, δυστυχώς έχει πιάσει αρκετά κυρίως στη νεολαία, η οποία που από κάπου θέλει να κρατηθεί στις συνθήκες κρίσης που βιώνει είτε στην Αλβανία είτε και όπου αλλού έχει μεταναστεύσει. Δεν ήταν τυχαία τα γεγονότα στο Βελιγράδι με το τρένο για την Πρίστινα ούτε αυτά που είχαν γίνει στο γήπεδο. Και δυστυχώς σε μια περίοδο που η κρίση βαθαίνει, οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται και οι εθνικισμοί φουντώνουν θέλει μια προσοχή για τα εν λόγω ζητήματα πως τα προβάλουν η αριστερά και οι προοδευτικές φωνές. Δεν πρόκειται προφανώς για πράκτορες, απλώς πρόκειται για το δηλητήριο του εθνικισμού που υπάρχει στην Αλβανία , στην Ουγγαρία με άλλη μορφή, στην Αυστρία, στην Ελλάδα και πρέπει να αγωνιστούμε εναντίον του συνολικά. Απλώς δυστυχώς οποιος μιλήσει για κάτι τέτοιο κατηγορείται ότι ρίχνει νερό στη μυλόπετρα της αντίδρασης..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Συνέχεια συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων
Συνεχίζονται καθημερινά οι επιθέσεις από την πλευρά των δυνάμεων της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατός και φασιστικά τάγματα) στην Ανατολική Ουκρανία και τις Δημοκρατίες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Πάνω από 400 παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας του Μινσκ του Φλεβάρη του 2015, με διαφόρων διαμετρημάτων όπλα, σημειώθηκαν μόνο χτες, ενώ οι αντιφασιστικες πολιτοφυλακές του Ντονέτσκ έδειξαν σε εκπροσώπους του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που επιβλέπει τη συμφωνία, 11 κατεστραμμένα σπίτια σε περιοχές στην επαρχία του Ντονέτσκ όπως και 3 πτώματα αμάχων που σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς από το στρατό. Επίσης, οι αντιφασιστικες πολιτοφυλακές κατήγγειλαν την είσοδο στην περιοχή της Μαριούπολης περίπου 800 νεοναζί του «Δεξιού Τομέα», που σχεδιάζουν επιθέσεις στη γραμμή αντιπαράθεσης.
Μέσα σε αυτές τις εξελίξεις, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε δηλώσεις του, χτες, υπογράμμισε ότι το λεγόμενο «σχήμα της Νορμανδίας», δηλαδή οι εκπρόσωποι των Γερμανίας, Γαλλίας, Ρωσίας και Ουκρανίας, συμφωνούν με τις ΗΠΑ πως δεν μπορεί να υπάρξει εναλλακτική στην εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ. Οπως σημείωσε, έγιναν επαφές με ξένους ομολόγους του, αλλά για να επιτευχθεί ο στόχος είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεσος διάλογος της ναζιστικης «ουκρανικής» κυβέρνησης και των εκπροσώπων των αντιφασιστων πολιτοφυλάκων, ενώ επισήμανε ως «κύριο εμπόδιο για την επίλυση της εσωτερικής κρίσης της Ουκρανίας την επίμονη απροθυμία του Κιέβου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του». Σημείωσε ότι «συνεχίζει τις ένοπλες προκλήσεις στη γραμμή επαφής, καθώς και την πολεμοχαρή ρητορική του».
Κατηγόρησε, επίσης, τον ναζιστη «πρόεδρο», Πέτρο Ποροσένκο, για πρόσφατη δήλωσή του που αναφέρει ότι η ναζιστικη κυβέρνησή του «δεν θα λάβει οποιοδήποτε μέτρο για την πολιτική διευθέτηση, αν δεν πάρει τον έλεγχο των συνόρων με τη Ρωσία», σημειώνοντας ότι στις συμφωνίες ρητά αναφέρεται ότι αυτό θα μπορεί να συμβεί «αν το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ αποκτήσουν ειδικό καθεστώς αυτονομίας». Κατήγγειλε, επίσης, ότι ενώ υποτίθεται η ναζιστικη κυβέρνηση της Ουκρανίας θέλει να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ κάνει κινήσεις που την αναιρούν, με προετοιμασίες για στρατιωτική επέμβαση και ανακατάληψη του Ντονμπάς και της Κριμαίας. Από όλα αυτά γίνεται φανερό ότι, ανεξάρτητα από τα λόγια, οι αιτίες της σύγκρουσης στην Ουκρανία που πληρώνει με το αίμα του ο εργαζόμενος λαός είναι ο στοχος των δυτικων αποικιοκρατων να την κανουν προτεκτορατο και μπανανια τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο νεος Προεδρος των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ διέταξε, τη διενέργεια έρευνας για «νοθεία στις εκλογές» και τη λήψη μέτρων σε βάρος όλων όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους περισσότερων από μία πολιτειών ή «χρησιμοποίησαν» στοιχεία ταυτότητας νεκρών ή ψήφισαν ενώ δεν είχαν αμερικανική υπηκοότητα. Αυτά σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το γεγονός πως η Δημοκρατική αντίπαλός του στις εκλογές, Χίλαρι Κλίντον, ήρθε πρώτη σε λαϊκές ψήφους με διαφορά περίπου 3.000.000 ψήφων!