Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Σαββατο 21 Ιανουαριου 2017


Σαν σήμερα έπαψε να χτυπά η καρδιά του Λένιν…
«Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…»
«Εμείς αρχίσαμε αυτό το έργο. Πότε ακριβώς, σε πόσο χρονικό διάστημα, οι προλετάριοι ποιανού έθνους θα αποτελειώσουν το έργο αυτό, δεν είναι το ουσιαστικό ζήτημα. Το ουσιαστικό είναι ότι ο πάγος έσπασε, ότι ο δρόμος άνοιξε, ότι ο δρόμος χαράχτηκε».
Β. Ι. Λένιν (22 Απρίλη 1870 – 21 Γενάρη 1924)
Ο Λένιν μας δίδαξε πως η επαναστατική διαδικασία απαιτεί την ευρύτερη δυνατή συμμαχία κυριαρχούμενων και εκμεταλλευόμενων κοινωνικών δυνάμεων, υπό την ηγεμονία της εργατικής τάξης. Μας είπε πως στην εποχή του ιμπεριαλισμού ο διεθνισμός συνίσταται και στον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, που υπονομεύει την ιμπεριαλιστική πολιτική. Μας έμαθε πως ο αγώνας για τη δημοκρατία και τις καθημερινές διεκδικήσεις των εκμεταλλευόμενων αποτελεί αναγκαίο καθήκον των επαναστατών, για τη δημιουργία όρων που επιτρέπουν τον αγώνα για τον σοσιαλισμό. Μας δίδαξε ότι η επαναστατική ανατροπή δεν είναι αποτέλεσμα απλής βούλησης των επαναστατών, αλλά προκύπτει εκεί και τότε που υπάρχει μια συγκυρία όξυνσης των κοινωνικών και πολιτικών αντιθέσεων, που παίρνει χαρακτηριστικά επαναστατικής κατάστασης. Τότε είναι αναγκαία η παρέμβαση του επαναστατικού υποκειμένου (του κόμματος) για τη μετατροπή αυτής της επαναστατικής κατάστασης σε επαναστατική κρίση, με το να τεθεί το ζήτημα της εξουσίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το τελικό αποτέλεσμα: ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ξεχωρίζει στο ανώτατο αξίωμα της γης από 63 εκατομμύρια ψηφοφόρους της εργατικής τάξης σε μια εποχή πρωτοφανούς φτώχειας και ανισότητας του πλούτου. «Και οι δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι χειραγωγούνται από τις ίδιες δυνάμεις... Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι απλά ένα παιχνίδι, γιατί είτε είναι ο Μπους, είτε ο Ομπάμα, είτε όποιος άλλος, η Goldman Sachs κερδίζει πάντα». Με όλους τους ισχυρισμούς τους και την δήθεν ανησυχία τους για τους απλούς ανθρώπους, η Ρεπουμπλικανική και Δημοκρατική "ελίτ" είναι ενωμένες με την καπιταλιστική «ελίτ» , ως προς το μίσος που νιώθουν για την πολυφυλετική πλειοψηφία της εργατικής τάξης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν πουλάς το σπίτι σου ,που το έκτισαν άλλοι , θα πεθάνεις άστεγος και τα παιδιά σου άστεγα θα ζουν .!!!!! Όταν πουλάς την περιουσία της πατρίδας σου , που αποκτήθηκε με αίμα και αγώνες , θα αφήσεις χωρίς Πατρίδα όλους του Έλληνες ,αυτούς που αγωνίστηκαν για την περιουσία του κράτους – λαού !!!!!!!
Πουληθηκε ο ΟΣΕ! Αποκρατικοποιειται το κρατος, για να το αγορασουν αλλα κρατη….
To γεγονός είναι απίστευτο και όμως αληθινό και αγγίζει τα όρια της κωμωδίας. Αποκρατικοποιείται το ελληνικό κράτος για να το αγοράσουν τελικά άλλα κράτη. Δηλαδή, ενώ τα άλλα κράτη μπορούν να έχουν επικερδείς κρατικές επιχειρήσεις και μάλιστα να κάνουν και επενδύσεις σε διαφορετικά κράτη, εντούτοις όλες οι δραστηριότητες του ελληνικού κράτους θα πρέπει, εξ ορισμού, να είναι παθητικές και ξεπουληματικές. Όταν σήμερα όλα τα εθνικά κράτη προσπαθούν να ανασκουμπωθούν, για να αντιμετωπίσουν την επίθεση της παγκοσμιοποίησης, η Ελλάδα διαλύεται και ξεπουλιέται από την ηγετική ελίτ της.
Και εμείς οι πολίτες τι κάνουμε; Αγωνιζόμαστε σε ένα αγώνα, εκ προοιμίου μάταιο, να κρατήσουμε τις ήδη υποτιμημένες περιουσίες που φτιάξαμε με κόπους και στερήσεις, γεμίζοντας με φόρους και τέλη τις τσέπες των δανειστών και της εγχώριας ολιγαρχίας. Όμως δεν αντιλαμβανόμαστε ότι τελικός στόχος είναι ακριβώς αυτές οι περιουσίες μας και η απόλυτη φτωχοποίησή μας. Μόνη λύση πλέον για τη σωτηρία μας είναι η δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου όπως προτεινει το ΕΠΑΜ για την πολιτική ανατροπή αυτής της παρασιτικής ελίτ και ταυτόχρονα τη δημοκρατική αλλαγή του πολιτεύματος, με μεταφορά της εξουσίας στο λαό. Αυτό δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, γιατί το «θηρίο» θα αντιδράσει. Όμως η επιλογή αυτή είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει άλλος δρόμος και στο τέλος αναγκαστικά θα τον ακολουθήσουμε. Τουλάχιστον να το κάνουμε πριν να είναι πολύ αργά.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπεγράφη από τον Τραμπ το διάταγμα για άμεση κατάργηση του Obamacare
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017, 04:26
Το πρώτο του εκτελεστικό διάταγμα υπέγραψε, λίγο μετά την λήξη της παρέλασης ορκωμοσίας, ο Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντας εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για την μείωση των κανονιστικών επιβαρύνσεων που συνδέονται με το Obamacare. Πλέον, το Κογκρέσο αναμένεται να καθορίσει τη διαδικασία που θα καταργήσει το πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης και υγειονομικής περίθαλψης του Μπαράκ Ομπάμα.
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε επίσης τους διορισμούς του υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις και του επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι, μετά την έγκρισή τους από την Γερουσία. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρινς Πράιμπους απέστειλε ένα υπόμνημα σε υπηρεσίες διατάσσοντας την άμεση διακοπή του ρυθμιστικού πλαισίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To πολικό ψύχος επιστρέφει στη χώρα: Ποιο βράδυ θα χιονίσει ξανά στο κέντρο της Αθήνας
Επιμένουν και σήμερα τα προγνωστικά μοντέλα καιρού και φέρνουν σοβαρότατη ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα από τις 26 Ιανουαρίου και μετά, αυτή τη φορά με πιο δυτική κατάβαση του αυλώνα, που χθες τον εμφάνιζαν να πηγαίνει… καρφί στην Τουρκία. Με τα σημερινά δεδομένα, χιονίζει και μέσα στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της 27ης Ιανουαρίου.
Βέβαια, αυτή η χιονοκαιρία που ακόμα δεν έχει… βαφτιστεί από τους μετεωρολόγους, θα παιχθεί μέχρι και την Δευτέρα ως προς την τελική της μορφή, αφού ο αυλώνας μοιάζει με ένα εκκρεμές που πηγαίνει από τρέξιμο σε τρέξιμο των μοντέλων ανατολικά ή δυτικά. Και σε αυτές τις περιπτώσεις ακόμα και 5 χιλιόμετρα να είναι η διαφορά, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για τις περιοχές που θα δουν φαινόμενα.
Σε πρώτη φάση, μάλλον κλειδώνει η τάση για έντονο κρύο σε ολόκληρη την Ελλάδα, το οποίο -μάλιστα- δεν αποκλείεται από τις 28 του μήνα και μετά να πάρει ακόμα πιο μεγάλη έκταση, καθώς και αυτή η ψυχρή εισβολή κουβαλά μέσα της πολικής προέλευσης ψυχρές αέριες μάζες, όμοιες με εκείνες που κατέβασε στη χώρα μας η «Αριάδνη».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η πρώτη απόφαση του Τραμπ: Οι ΗΠΑ αποχωρούν από την εμπορική συμφωνία TPP
20|01|2017 22:51
Η πρώτη απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ ελήφθη ήδη, λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία του. Η κυβέρνηση του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι η εμπορική στρατηγική της για την προστασία των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ θα ξεκινήσει με την αποχώρηση της χώρας από τη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού (TPP), την εμπορική συμφωνία στην οποία μετέχουν 12 χώρες.
Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ «θα πατάξουν αυτές τις χώρες που παραβιάζουν τις εμπορικές συμφωνίες και βλάπτουν τους Αμερικανούς εργαζομένους» με τον τρόπο αυτό. Στην ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί μια άλλη εμπορική συμφωνία, τη NAFTA, που υπέγραψαν το 1994 οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς. «Για πάρα πολύ καιρό οι Αμερικανοί αναγκάζονταν να δέχονται εμπορικές συμφωνίες που έθεταν τα συμφέρονταν των ισχυρών και της ελίτ της Ουάσινγκτον πάνω από εκείνα των σκληρά εργαζόμενων ανδρών και γυναικών αυτής της χώρας» συνεχίζει η ανακοίνωση, όπου υποστηρίζεται ότι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν να κλείσουν τα εργοστάσια και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας να μεταφερθούν στο εξωτερικό ενώ οι Αμερικανοί βρέθηκαν «αντιμέτωποι με υψηλό εμπορικό έλλειμμα».
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι σκληρές και δίκαιες (εμπορικές) συμφωνίες» θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην αμερικανική οικονομία και να επιστρέψουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. «Αυτή η στρατηγική ξεκινά με την αποχώρηση από την TPP και με τη διασφάλιση ότι τυχόν νέες εμπορικές συμφωνίες θα συναφθούν προς το συμφέρον των Αμερικανών εργαζομένων».
Επιπροσθέτως, αν τα άλλα συμβαλλόμενα μέρη στη NAFTA αρνηθούν να δώσουν στους Αμερικανούς εργαζόμενους μια δίκαιη συμφωνία σε μια επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης, «ο πρόεδρος θα προαναγγείλει την πρόθεση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη NAFTA». Οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει αλλά δεν έχουν επικυρώσει την TPP. Οι υποστηρικτές αυτής της συνθήκης ανησυχούν γιατί πιστεύουν ότι με την εγκατάλειψή της θα ισχυροποιηθεί η θέση της Κίνας στην περιοχή του Ειρηνικού, εις βάρος των ΗΠΑ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπαράζ καταγγελιών στο Facebook για λογοκρισία και φυλετική προκατάληψη
Επιστολή στο Facebook απέστειλε πρόσφατα ένας συνασπισμός τουλάχιστον 70 κοινωνικών ομάδων για τα ατομικά δικαιώματα, ζητώντας από την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης να θέσει πιο σαφείς όρους σχετικά με το περιεχόμενο που αφαιρεί από την πλατφόρμα του.
Στην επιστολή, που απέστειλε προσωπικά στον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο συνασπισμός κατηγορεί την ιστοσελίδα για «δυσανάλογη φυλετική λογοκρισία χρηστών του Facebook». Αίτημα των ομάδων είναι η υπηρεσία να καθορίζει με σαφή τρόπο ποιους όρους έχει παραβιάσει μια διαγεγραμμένη ανάρτηση και να παράσχει μια διαδικασία έφεσης.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, το Facebook έχει απαντήσει σε παλαιότερη επιστολή που είχε αποσταλεί από τον ίδιο συνασπισμό, ωστόσο δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής στην πιο πρόσφατη. Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει προχωρήσει πολλές φορές στην απομάκρυνση περιεχομένου που έχει αναφερθεί ή επισημανθεί από τους χρήστες της, εάν κριθεί ότι έχει παραβιάσει κάποιους από τους όρους χρήσης της υπηρεσίας. Ωστόσο, ο συνασπισμός υποστηρίζει ότι σε αυτή τη διαδικασία υπάρχει «φυλετική προκατάληψη».
«Οι ακτιβιστές του κινήματος Black Lives έχουν επανειλημμένως αναφέρει την κατάργηση εικόνων οι οποίες συζητούνται και έχουν θέμα τον ρατσισμό ή διάφορες διαδηλώσεις, με την αιτιολογία ότι παραβιάζονται τα πρότυπα της κοινότητας του Facebook», αναφέρει ο συνασπισμός στην επιστολή του. «Την ίδια στιγμή, παρενοχλήσεις και απειλές που έχουν ως στόχο ακτιβιστές βάσει της φυλής, της θρησκείας ή του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, ευδοκιμούν στο Facebook. Η πρόσφατη απάντησή σας δείχνει ότι αντιμετωπίζετε το θέμα με τον κατάλληλο τρόπο. Εμείς διαφωνούμε».
Το τελευταίο διάστημα η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει έρθει αντιμέτωπη με πληθώρα καταγγελιών σχετικά με θέματα λογοκρισίας περιεχομένου, όπως πολιτικές απόψεις, γύμνια και ιστορικές φωτογραφίες. Στον συνασπισμό που απέστειλε την επιστολή περιλαμβάνονται μεγάλες κοινωνικές ομάδες όπως η American Civil Liberties Union, Color of Change και το Center for Media Justice.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριε Υπουργε. Ξερεις πως είναι να μεγαλωνεις παιδι με ΑΝΑΠΗΡΙΑ. Και να μενει σπιτι επειδη ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ! Υπογραφη. Μια Μανα!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δίωξη στον Αρτέμη Σώρα για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους εναντια στους αναπηρους
20/1/2017 16.00
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για το αδίκημα της υποκίνησης μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ' εξακολούθηση, στέλνει τον Αρτέμη Σώρρας με απευθείας κλήσεις στη δικαστική αίθουσα, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αποφάσισε να παρέμβει αυτεπάγγελτα, όταν ήρθαν σε γνώση της συνεντεύξεις και δηλώσεις του κατηγορούμενου για τους αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο διαδικτυακό τόπο Ριζόπουλος Πόστ, κατά την οποία μεταξύ άλλων δήλωσε ότι "είναι ύβρις για του Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν Παραολυμπιάδα. Αυτό είναι μεγάλη προσβολή για τον άνθρωπο, γιατί σήμερα όλα αυτά τα υβρίδια και όλα αυτά τα ζώα φτιάχνουν τον πλανήτη των αναπήρων" είχε πει χαρακτηριστικά.
Εξίσου επιβαρυντική εκτιμάται και η ανάρτηση στο facebook, με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2006. Σε αυτήν ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και επιπλέον πως θεωρεί "τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους ανθρώπους Έλληνες οι Παραολυμπιακοί αγώνες που τα ζώα μας επιβάλλουν στον πλανήτη μας".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
«Καταστρέψατε την Ελλάδα» ειπε ο γραμματεας της Παγκοσμιας Ομοσπονδιας Συνδικατων σε συνεντευξη του στην Ελβετια
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017, 13:37
«Δεν πήγα στο Νταβός απλώς για να κουβεντιάσω. Αντιπαρατέθηκα σκληρά με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ για την καταστροφή την οποία προκάλεσε στην Ελλάδα η τρόικα και συμμετείχα σε θυελλώδεις συζητήσεις για την παγκοσμιοποίηση», είπε o γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων Φίλιπ Τζένινγκς σε συνέντευξή του στο δημόσιο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων Schweizerische Depeschenagentur (sda), την οποία αναδημοσιεύει η ελβετική εφημερίδα "Blick".
Στο Νταβός «παλαιότερα μιλούσαν κυρίως για τον ανταγωνισμό. Σήμερα γίνονται συζητήσεις για την ισότητα, για την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς ή τα ανθρώπινα διακαιώματα. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο στο παρελθόν», όπως είπε. Φέτος μάλιστα ο Φίλιπ Τζένινγκς, ο οποίος κατάγεται από το Κάρντιφ της Ουαλίας, κατήγγειλε και την αυξανόμενη ανισότητα: «H προδοσία των εργαζομένων», όπως την ονομάζει σφράγισε τις συζητήσεις στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Έστω και αν δεν λαμβάνονται αποφάσεις από αυτό, δεν αποκλείονται συζητήσεις για βελτιώσεις και το άνοιγμα ανάλογων δρόμων. Είναι ένας τόπος όπου οι συνδικαλιστές μπορούν αβίαστα να συνομιλούν με τους επικεφαλής μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και με εκπροσώπους του ΟΗΕ κα της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Σήμερα έχουμε μια θέση στο τραπέζι, μια φωνή και αυτή ακούγεται. Αυτό δεν ήταν πάντα έτσι και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ συνέβαλε στο να αλλάξει αυτό», όπως παραδέχεται στο "sda".
Για να γίνει δεκτός ο Φίλιπ Τζένινγκς έπρεπε προηγουμένως να καταφέρει να ακουστεί. Όπως θυμάται στις αρχές του 1990, όταν ο κόσμος και η Ευρώπη βρισκόταν προ αλλαγών μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ γινόταν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. «Τότε αναρωτήθηκα με ποιόν τρόπο θα τα καταφέρουμε να βάλουμε πόδι κι εμείς εκεί. Τηλεφώνησα στον (ιδρυτή του, τον Γερμανό οικονομολόγο) Κλάους Σβάμπ και λίγες μέρες αργότερα έπαιρνα μια πρόσκληση για την επόμενη συνάντηση. Η πρώτη συμμετοχή ενός συνδικαλιστή το 1995 έμοιαζε κάτι το τρελό. Όλοι με ρωτούσαν τι έχασα και το ...ψάχνω εκεί». Από τότε όμως έχουν λάβει μέρος στο Νταβός 7 από τις 8 μεγάλες διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις στις ετήσιες συναντήσει του Νταβός. Προσκαλείται μάλιστα και ο ίδιος συνέχεια.
Το Φόρουμ έχει αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου και δεν αφιερώνει μόνο θέματα στις «Big Business». Υπάρχουν συζητήσεις, επίσης, για κοινωνικά και ηθικά θέματα. Ακόμα και η ίδια η οργανωτική επιτροπή του Φόρουμ είναι ανοικτή και προγραμματίζει όχι μόνο δικά της θέματα προς συζήτηση. Μάλιστα, «ακόμα και τα ίδια τα συνδικάτα μπορούν να λαμβάνουν πλέον μέρος στις συναντήσεις της προετοιμασίας του Φόρουμ», όπως είπε ο συνδικαλιστής στο sda. Και ασφαλώς αυτό θα πρέπει να καταγραφεί στις επιτυχίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων (UNI Global Union).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λευκός Οίκος: «Το επικίνδυνο κλίμα κατά της αστυνομίας στην Αμερική είναι λάθος. Η κυβέρνηση Τραμπ θα το τερματίσει»
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017, 02:32
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε το "κλίμα κατά της αστυνομίας", όπως το χαρακτήρισε, που επικρατεί στις ΗΠΑ και ζήτησε περισσότερη επιβολή του νόμου και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση, σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου. «Το επικίνδυνο κλίμα κατά τις αστυνομίας στην Αμερική είναι λάθος. Η κυβέρνηση Τραμπ θα το τερματίσει», γράφει η ανακοίνωση αυτή στον ιστότοπο www.whitehouse.gov. Στο ίδιο κείμενο επαναλαμβάνεται ότι η δέσμευση του Τραμπ να χτίσει ένα τείχος για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση.«Η χώρα μας χρειάζεται περισσότερη επιβολή του νόμου, περισσότερη δέσμευση της κοινότητας και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση», προστίθεται στην ανακοίνωση.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λευκός Οίκος: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης Τραμπ είναι η συντριβή της ριζοσπαστικής ισλαμικής τρομοκρατίας»
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017, 02:59
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα καταστήσει τη συντριβή των «οργανώσεων της ριζοσπαστικής ισλαμικής τρομοκρατίας» κορυφαία προτεραιότητά της στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, αναφέρει ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία του Ρεπουμπλικάνου. Στην ομιλία του αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Τραμπ υποσχέθηκε να «ενώσει τον πολιτισμένο κόσμο εναντίον της ριζοσπαστικής ισλαμικής τρομοκρατίας, την οποία θα εξαλείψουμε εντελώς από το πρόσωπο της γης».
Στην ανακοίνωση, υπό τον τίτλο «Εξωτερική Πολιτική για την Αμερική Πρώτα» ("America First Foreign Policy"), αναφέρεται ότι η ήττα της οργάνωσης ISIS και άλλων ριζοσπαστικών ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων «θα είναι η υψηλότερη προτεραιότητά μας». Προκειμένου να «ηττηθεί και να καταστραφεί» το ISIS και ιδεολογικά συγγενείς οργανώσεις, η νέα κυβέρνηση θα «διεξαγάγει κοινές και συμμαχικές στρατιωτικές επιχειρήσεις όποτε χρειάζεται», θα καταβάλλει προσπάθειες για να εμποδίσει την χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων, θα επεκτείνει την ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά και τη χρήση τεχνικών «κυβερνοπολέμου» για να εμποδίσει τη διασπορά προπαγάνδας και τη στρατολόγηση.
Στην ανακοίνωση δεν δίνονται διευκρινίσεις για τις διαφοροποιήσεις της πολιτικής του Τραμπ από εκείνη του προκατόχου του, του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα, στο συγκεκριμένο πεδίο, καθώς σε αδρές γραμμές περιλάμβανε τις ίδιες στρατηγικές--στοχοθέτηση των ηγετών του ISIS και των εσόδων τους από το πετρέλαιο, επιχειρήσεις των Ειδικών Δυνάμεων εναντίον της οργάνωσης, επιβολή οικονομικών κυρώσεων και άλλων μεθόδων για την αποτροπή της χρηματοδότησης της οργάνωσης. Τόσο η ομιλία του Τραμπ όσο και η ανακοίνωση παραπέμπουν στις προεκλογικές επικρίσεις του Ρεπουμπλικάνου τόσο εναντίον του Ομπάμα, όσο και εναντίον της αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον διότι δεν χρησιμοποιούσαν τη φράση «ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία» όταν αναφέρονταν στο ΙΚ και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις.
Ο Ομπάμα επιχειρηματολογούσε πως η χρήση αυτού του όρου θα προκαλούσε σύγχυση ανάμεσα στους «φονιάδες» και «το ένα δισεκατομμύριο μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της χώρας, που είναι φιλειρηνικοί» πολίτες. Η Κλίντον προσέθετε ότι η χρήση αυτής της φράσης θα βόλευε τους τζιχαντιστές διότι εκείνοι θέλουν να προβάλλουν ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πόλεμο με το ισλάμ. Εξάλλου η ανακοίνωση μοιάζει να υπονοεί μια προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων με τη Ρωσία, κάτι που ο Τραμπ είχε πει ότι θα επιδιώξει. «Είμαστε πάντα ευτυχείς όταν παλιοί εχθροί γίνονται φίλοι κι όταν παλιοί φίλοι γίνονται σύμμαχοι», αναφέρεται.
Ο Τραμπ απορρίπτει τις επικρίσεις ότι μοιάζει υπερβολικά πρόθυμος να ανακηρύξει σύμμαχο τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Η ανακοίνωση επαναλαμβάνει τη δέσμευση του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού (TPP), τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που η κυβέρνηση Ομπάμα δεν κατάφερε παρ' όλες τις προσπάθειές της να πείσει το Κογκρέσο να επικυρώσει. Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει πως θα ακυρώσει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου που πλήττουν τους αμερικανούς εργαζόμενους, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις. Ο πρόεδρος Τραμπ θα εγγυηθεί ότι επί των ημερών του «οι εμπορικές πολιτικές θα εφαρμόζονται από το λαό και για τον λαό και θα βάζουν πρώτα την Αμερική», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σε χωριστή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου η κυβέρνηση Τραμπ διεμήνυσε ότι θα αναπτύξει ένα σύστημα «αιχμής» για την πυραυλική άμυνα ώστε να προστατευθούν οι ΗΠΑ από ενδεχόμενες επιθέσεις χωρών όπως το Ιράν ή Βόρεια Κορέα. Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει την πρόθεση να αναπτύξει ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας «αιχμής» για να προστατευθούν οι ΗΠΑ από επιθέσεις του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, αναφέρει ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου. Η ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε μέσω του ιστοτόπου της αμερικανικής προεδρίας μερικά λεπτά μετά την ορκωμοσία του Ρεπουμπλικάνου, δεν δίνει λεπτομέρειες για το εάν το σύστημα αυτό είναι άλλο από αυτό που βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη, ή το πώς θα καλυφθεί το κόστος του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μοιράστηκαν χιλιάδες τσιγάρα με κάνναβη την ώρα της ορκωμοσίας Τραμπ
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017, 01:26
Χιλιάδες τσιγάρα με ινδική κάνναβη μοίρασαν ακτιβιστές οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, με σκοπό να παραμείνει νόμιμη η μαριχουάνα, καθώς ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τραμπ, Τζεφ Σέσιονς, αντιτίθεται σε αυτό.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ανέμεναν μεγάλη συμμετοχή και είχαν προετοιμαστεί καταλλήλως: έφτιαξαν 8.500 τσιγαριλίκια. "Εδώ και τρεις εβδομάδες στρίβουμε τσιγάρα" εξήγησε χαμογελώντας ένας από αυτούς. Από τον Φεβρουάριο του 2015 είναι νόμιμο να καλλιεργεί κανείς στο σπίτι του μέχρι και έξι φυτά ινδικής κάνναβης, να έχει στην κατοχή του έως και 56 γραμμάρια, και να την χαρίζει υπό την προϋπόθεση ότι είναι άνω των 21 ετών. Απαγορεύεται όμως η χρήση σε δημόσιους χώρους και κυρίως η αγοραπωλησία της κάνναβης.
"Δεν πρόκειται για πολιτική εκδήλωση. Έχουμε στις τάξεις μας υποστηρικτές του Τραμπ, της Χίλαρι Κλίντον ή ακόμη και του Μπέρνι Σάντερς. Όλοι όσοι στηρίζουν τη χρήση κάνναβης είναι καλοδεχούμενοι. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε γνωστό στον κόσμο ότι η κάνναβη είναι νόμιμη εδώ και περιμένουμε να παραμείνει νόμιμη. Το μήνυμά μας στον Ντόναλντ Τραμπ είναι: μην αγγίζετε", ο Άλαν Άμστερνταμ, ένας απο τους διοργανωτές. Η ακτιβίστρια Νάταλι ντε Λεόν αγωνίζεται για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.
"Υπάρχουν πολλοί ασθενείς που υποφέρουν και η κάνναβη θα μπορούσε να απαλύνει τον πόνο τους", ανέφερε, χαρακτηρίζοντας "γελοίο" να επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ δημοσίως, όχι όμως και η χρήση μαριχουάνας. Η Ντον Λι-Κάρτι συμμετείχε στην εκδήλωση για να προβάλει τα ιατρικά οφέλη της κάνναβης. Ισχυρίζεται ότι η 9χρονη κόρη της θεραπεύτηκε χάρη σε μια θεραπεία βασισμένη στη χρήση κάνναβης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εγκυκλιος-βομβα του υπ. Παιδειας για αποενοχοποιηση των «εμφυλων ταυτοτητων». Υπερ gay και τρανσεξουαλ. Είναι δυνατον? Υποχρεωτικα σεμιναρια στα γυμνασια χωρις την εγκριση των γονεων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προκληση των Τιρανων μεσα από τα σχολικα βιβλια. «Αλβανικα εδαφη η Παργα και η Ηγουμενιτσα». Παρα τις δημοσιες τοποθετησεις εκπροσωπων της αλβανικης κυβερνησης ότι δεν υπερχει καμια επεκτατικη διαθεση κατά της Ελλαδας, στα σχολικα βιβλια της Γεωγραφιας συνεχιζεται η προπαγανδα με «πειραγμενους» χαρτες και αλλοιωσεις ιστορικων στοιχειων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρις ελληνικα κρεατα το Πασχα. Η παραγωγη αμνοεριφιων, λογω χιονια, μειωθηκε εως 45%. «Με τα νεκρα ζωα μας ταιζουμε τους λυκους» λενε οι κτηνοτροφοι. Θα προκυψουν ελλειψεις και σε γαλακτοκομικα προιοντα, αφου η παραγωγη γαλακτος επεσε κατακορυφα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τραμπ, ο νεος προεδρος που υποσχεται να ξανακανει μεγαλη την Αμερικη. Ορκιστηκε προεδρος σε μια βαθια διχασμενη χωρα, με ορους που δεν εχουν γινει αποδεκτοι από τους ηττημενους αντιπαλους του.
Η νεα «Αγια Γραφη» των δυναμεων της παγκοσμοιοποιησης, το βιβλιο με τιτλο «η 4η βιομηχανικη επανασταση» του Κλαους Σβαμπ. Μετα την 3η βιομηχανικη επανασταση, αυτή της πληροφορικης και της εξαπλωσης των αυτοματισμων, η 4η θα χαρακτηριζεται από τη διασυνδεση του φυσικου, του ψηφιακου και του βιολογικου κοσμου με τετοιους τροπους που θα μεταμορφωσει ριζικα την ανθρωποτητα. Τεχνητη ευφυια και ρομποτικη μαζι με βιομετρικες καινοτομιες ελεγχου, θα οριζουν τις νεες συντεταγμενες του νεου γυρου παγκοσμοιοποιησης.
Που θα πεταξει στο περιθωριο την συντριπτικη πλειοψηφια των ανθρωπων. Ωκεανος ανεργων και αποκλεισμενων. Και στο προβλεψιμο μελλον ο πολεμος θα κανει τη μεγαλη εκκαθαριση.. Εκτος αν οι λαοι επιβαλλουν μιαν άλλη πορεια και αναδειξουν έναν άλλο σοσιαλιστικο και κομμουνιστικο κοσμο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδήλωση στη Ρώμη από την "κεντροαριστερά" του Σόρος, εναντίον του Τραμπ!
Το "Δημοκρατικό Κόμμα", σήμερα με ηγέτη το πρώην στέλεχος της δεξιάς και μασόνο Matteo Renzi, τον Ιταλό Τσίπρα, κατέβηκε στους δρόμους και στις πλατείες εναντίον της ορκωμοσίας του Τραμπ...
Το κόμμα που στήριξε τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, που στήριξε την τρομοκρατία στη Συρία, για να πέσει ο Άσαντ, το κόμμα λακές των ΗΠΑ, ύψωσε "φωνή αντίστασης" κι υπεράσπισης της Κλίντον! Σε τι κόσμο ζούμε;
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρεις ύαινες του καπιταλισμού ξεσκίζουν τον Τραμπ ως "εθνικιστή" και μαζί η ΛΑΕ του Λαφαζάνη, ο Συριζα του Τσίπρα και οι γνωστοί επαγγελματίες "αντιρατσιστές" της εξωκοινοβουλευτικής "αριστεράς"... Τι συμβαίνει;
Janet Louise Yellen (Η Τζάνετ Γέλεν είναι Αμερικανίδα οικονομολόγος και Πρόεδρος της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας).... Η Μέρκελ κι η Λαγκάρντ... Κι εκτός από τις τρεις ύαινες, ο πολύς και γνωστός Σόρος, o αγαπημένος φίλος του Γιωργάκη και του Αλέξη... Στην Ελλάδα έχουμε και την ελληνόφοβη "κεντροαριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ, Λαφαζάνη και των σια αριστερίστικων οργανώσεων να συμφωνούν -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- με τις ύαινες του καπιταλισμού και τον Σόρος, στο όνομα του "αντι-εθνικισμού", των "μεταναστών" και σια...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέο ρεκόρ του προοδευτικού μαύρου προέδρου...
...ξεπέρασε σε αγριότητα και μαζικές δολοφονίες ΟΛΟΥΣ τους προηγούμενους προέδρους των ιμπεριαλιστών! Κι ο φονιάς τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ ειρήνης...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκεί στο ΑΠΕ, την ΕΡΤ Τελ Αβιβ, στο "Κόκκινο", μαζί με τα ΜΜΕ του καθεστώτος... ντρέπεστε; Η κακόμοιρη που έστελνε μηνύματα, βομβαρδιζόμενη από τον "δικτάτορα Άσαντ", ήταν...
...η Mia Khalifa, Λιβανέζα "ηθοποιός"-porn star, που ζει στις ΗΠΑ!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα ο Σόρος δεν χρηματοδοτεί μόνον τις αριστερές "φιλάνθρωπες" κι "αντιρατσιστρικές" οργανώσεις της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς"
Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος έχει δεσμούς με πάνω από 50 «εταίρους» της Γυναίκας Πορειας στην Ουάσιγκτον
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kαι o Τζον Κέρι ανάμεσα στους διαδηλωτές εναντίον του Τραμπ... Έλα μουνί στον τόπο σου...
Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας... Τώρα... μπορείς να εξηγήσεις αυτή την "αυθόρμητη" συμμαχία των φονιάδων των λαών, με της "κεντροαριστερά" που σιτίζει ο Σόρος...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μια (ακόμα) τρανή απόδειξη ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη ισχύ ο πολύμορφος αποκλεισμός ("εμπάργκο") της Κούβας
Την επιβολή προστίμων σε καναδική οργάνωση και τράπεζα, από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κατ' εφαρμογή του πολύμορφου αποκλεισμού της Κούβας κατήγγειλε η κουβανική κυβέρνηση. Γίνεται λόγος για την... μη κερδοσκοπική οργάνωση «Συμμαχία για μια υπεύθυνη πολιτική απέναντι στην Κούβα», που διώκεται με βάση τους λεγόμενους εξωεδαφικούς νόμους του αποκλεισμού, γιατί διοργάνωσε δύο ταξίδια στο διάστημα 2010 -11 με πολίτες των ΗΠΑ προς την Κούβα και της επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 10.000 δολαρίων. Οσον αφορά την τράπεζα «Τορόντο Ντομίνιον» κατηγορείται ότι εξυπηρέτησε συναλλαγές μιας καναδικής εταιρείας που ανήκε σε μια κουβανική εταιρεία και της επιβάλλεται πρόστιμο 955.750 δολαρίων.
Και οι δύο περιπτώσεις αποδεικνύουν ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη ισχύ ο πολύμορφος αποκλεισμός παρότι το τελευταίο διάστημα με την κυβέρνηση Μπ. Ομπάμα υπήρξε μια προσέγγιση, που βεβαίως και αυτή στοχεύει με άλλη τακτική στον ίδιο στόχο, στο να χτυπήσει ό,τι κατακτήσεις έφερε ο σοσιαλισμός στο λαό του Νησιού.