Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Δευτερα 2 Ιανουαριου 2017


Αυτές οι αφίσες, που δειχνουν ένα μουσουλμανο να δινει μπουνια σε ένα αι βασιλι, είναι κολλημένες σε όλη την Τουρκία!! Από το κόμμα του Ερντογάν!!! Και μετά απορούν γιατί επιτέθηκε με οπλοπολυβόλο ο ισλαμοφασίστας στη ντισκοτεκ στη Κωνσταντινούπολη και σκότωσε 36 ανθρώπους ντυμένος αι βασίλης!!!! Μου την έστειλε φίλος Τούρκος. Δείχνει πανώ που αναρτήθηκαν στις λαϊκές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης και λένε: "Είμαστε μουσουλμάνοι. Οχι στα Χριστούγεννα και τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς"
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Εντυπωσιακές οι πολιτιστικές και πολιτισμικές προτάσεις και σ' αυτές τις γιορτές. Και φυσικά, πρωτοστάτησαν οι δημοτικές αρχές σε μια σειρά μέρη της χώρας. Γκλαμουριά και χλίδα, και ειρωνεία για την αισθητική της πλεμπάγιας. Ούτε μια βασιλόπιτα με χρυσόσκονη από Νέα Ιωνία μέχρι Πέραμα! --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ναζί Στην C.I.A
http://www.imerodromos.gr/oi-nazi-sthn-c-i-a/
1/1/2017
Η χειραγώγηση της μεταπολεμικής πολιτικής σκηνής από την ακροδεξιά και τους φασίστες έλκει την καταγωγή της στην περίοδο πριν από το τέλος του Β¨ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν το Αμερικανικό OSS (Office of Strategic Service) που ήταν προκάτοχος της CIA, λειτουργώντας υπό την καθοδήγηση του Allen Dulles (μετέπειτα διευθυντή της CIA) και του James Angleton (μετέπειτα διευθυντή του τμήματος αντικατασκοπείας της CIA), εργαζόταν για να εξουδετερώσει τη μεταπολεμική πολιτική επιρροή των κομμουνιστών που έλεγχαν τις αντιστασιακές οργανώσεις σε βασικές χώρες όπως Γαλλία, Ιταλία, και Ελλάδα. Για πολλούς φασίστες η Ιταλία και το Βατικανό αποτελούσε τον πιο δημοφιλή προορισμό τους όπου αν έφταναν μπορούσαν με άνεση και την βοήθεια των ταξιδιωτικών εγγράφων, που αφειδώς τους χορηγούσε ο Ερυθρός Σταυρός να κρύψουν τα ίχνη τους και να εξαφανιστούν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής – χώρες στις οποίες η καθολική Εκκλησία έχει μεγάλη εξουσία- μα και στην Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και βέβαια τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Βατικανό προσφέροντας αυτήν την ειδική μεταχείριση φιλοδοξούσε, με την βοήθεια των φασιστών, να εξουδετερώσει τους «άθεους κομμουνιστές», ο Ερυθρός Σταυρός βοηθούσε όποιον φορούσε φαιά στολή αρκεί να ήταν αντικομουνιστής, και ο Allen Dulles όποιον πίστευε- έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία στους αξιωματικούς των SS – πως θα τον βοηθούσε να αντιμετωπίσει το νέο αντίπαλο, τους Σοβιετικούς! Δεκάδες χιλιάδες φασίστες Γερμανοί, Αυστριακοί, Ρουμάνοι, Λιθουανοί, Ουκρανοί, Ιταλοί χρησιμοποίησαν την οδό διαφυγής και απόδρασης από την Ευρώπη η οποία έμεινε γνωστή ως «RatLine» (Η φυγή των αρουραίων). Ο άνθρωπος κλειδί του Βατικανού για τη δημιουργία των «Ratlines» ήταν ο φασίστας Κροάτης και ρωμαιοκαθολικός ιερέας Krunoslav Draganovic με την βοήθεια του θαμαστή του Αδόλφου Χίτλερ, επίσκοπο στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, πρύτανη στο «Pontificio Istituto Teutonico Santa Maria dell’Anima» του Βατικανού ως το 1952 και συγγραφέα του βιβλίου του «Τα Θεμέλια του εθνικοσοσιαλισμού», Alois Hudal !
Όμως αυτός που συνέβαλε καθοριστικά και εποικοδομητικά στην προφύλαξη της οδού διαφυγής των φασιστών, στο ξέπλυμα τους και στην στρατολόγηση τους υπέρ του «αντικομουνιστικού αγώνα» ήταν ο Allen Dulles. Την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ο Dulles εργάζονταν στις μυστικές αμερικανικές υπηρεσίες: OSS, με έδρα την Βέρνη της Ελβετίας. Η επίσημη δουλειά του ήταν να έρχεται σε επαφές με τους Γερμανούς αντι-ναζιστές αξιωματικούς ώστε να συλλέγει πληροφορίες που θα βοηθούσαν τους συμμάχους. Η δεξιοτεχνία στην κατασκοπία του Dulles αναδείχθηκε στο περιθώριο της μεγάλης ανθρωποσφαγής σε μια χώρα που αποπνέει ήρεμη ασφάλεια και που ήδη στήριζε την ευημερία ή την ύβρην της –διαλέγετε και αγοράζετε- στις λεπτές τραπεζικές τεχνικές της, έστω και αν αυτές απαιτούν την λίβρα της σάρκας και τα λί(υ)τρα του αίματος που δικαιούνται! Άλλωστε ο Dulles διατηρούσε τις καλύτερες σχέσεις με τους ιδιοκτήτες των ελβετικών τραπεζών, με τους διεθνείς επιχειρηματίες που αγόραζαν πρώτες ύλες για τον Χίτλερ και χρησιμοποιούσαν γι αυτές τις συναλλαγές τους τις Ελβετικές τράπεζες, μα και με τους νομικούς συμβούλους διαφόρων ελβετικών επιχειρήσεων που συναλλάσσονταν στα παζάρια του κόσμου ως αχυράνθρωποι των Γερμανών φασιστών! Στο σημείο αυτό όμως ας σκιαγραφήσουμε το πορτρέτο ένας άνδρα των SS που διαχειρίστηκε χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, διάφορες διαδικασίες εξόντωσης των «περιττών ανθρώπων» κυρίως στην Πολωνία και Ιταλία στην προσπάθεια του να υπηρετήσει σωστά τον Φίρερ του. Ήταν ο τιμημένος με το μετάλλιο «German Cross in Gold», Στρατηγός των SS, Karl Wolff. Ο φασίστας δολοφόνος χιλιάδων ανθρώπων Karl Wolff, που ανάμεσα σε άλλα ήταν ο σύνδεσμος του Heinrich Himmler με τον Χίτλερ, ήταν ο πρώτος φασίστας που άνοιξε την πόρτα διαφυγής των συναδέλφων του στα SS, πολύ πριν το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου! Ας φανταστούμε την σκηνή:
Τριγύρω παραμυθένιο βουκολικό τοπίο με πολλές αγελάδες και στην μέση ένα όμορφο σαλέ. Μέσα στο σαλέ, μπροστά στο τζάκι παρέα με ένα μπουκάλι ουίσκι, δυο άντρες συνομιλούν μακριά από το επίκεντρο των φριχτών καταστάσεων και των απερίγραπτων ωμοτήτων και της φρίκης που έχει ζώσει την Ευρώπη. Σίγουρα δεν προσεύχονται υπέρ της σωτηρίας της ανθρωπότητας αλλά αυτά που ύφαιναν προκαθόρισαν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του μεταπολεμικού κόσμου αλλά και την μορφή της μεγαλύτερης κρατικής μυστικής υπηρεσίας: της CIA. Ο Allen Dulles και το φιλαράκι του, ο αγαπημένος του Στρατηγός των SS Karl Wolff, ή καλλίτερα ο «μετριοπαθής Βόλφι» όπως άρεσε στον εντυπωσιασμένο Dulles να τον αποκαλεί, είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά στις αρχές του 1945 σε ένα διαμέρισμα στην Ζυρίχη, όταν ακόμα η έναρξη της μάχης του Βερολίνου ήταν δυο μήνες μακριά, στο πλαίσιο των μυστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και φασιστών που έφεραν την κωδική ονομασία «Operation Sunrise». Ο μελλοντικός διευθυντής της CIA από τότε πίστευε πως μπορεί να εκμεταλλευτεί τους αξιωματικούς των SS προς όφελος των μεταπολεμικών συμφερόντων των ΗΠΑ και του «διαρκούς πολέμου» που ήθελε να εξαπολύσει εναντίον των κομμουνιστών! Η οριστική συμφωνία μεταξύ του Dulles και του Στρατηγού των Waffen-SS έγινε στο σαλέ που προαναφέρθηκε τον Μάρτιο του 1945, όπου πια ο «μετριοπαθής Βόλφι» είχε πείσει τα SS που δρούσαν στην Ιταλία να παραδοθούν για να αποκτήσουν πρώτα ασυλία από τις κατηγορίες για εγκλήματα που σίγουρα θα έπεφταν στο κεφάλι τους και μετά, προφυλαμένοι, αφενός να χρησιμοποιηθούν στον σχηματισμό της μεταπολεμικής Γερμανίας αφετέρου να στελεχώσουν αντικομουνιστικές υπηρεσίες και την υπηρεσία «ψυχολογικού πολέμου» ως κατάσκοποι στο πλευρό της Αμερικής! Γιατί;
Η ροή της ιστορίας θα συνεχιζόταν και μετά το πόλεμο, τα προβλήματα θα ήταν τα ίδια άρα ο πόλεμος δεν θα τελειώσει! Η απειλή της κοινωνικής εργατικής επανάστασης που παρουσιάστηκε για το καπιταλιστικό σύστημα πριν το πόλεμο θα παρέμενε και μετά και μάλιστα σε μια Ευρώπη χωρισμένη σε κομμουνιστική και καπιταλιστική! Άρα οι Αμερικανοί είχαν ήδη στο μυαλό τους τρόπους αντιμετώπισης του νέου αντιπάλου. Και οι τρόποι περιλάμβαναν απαραιτήτως τους Ναζί, που είχαν στήσει ένα μεγάλο δίκτυο κατασκόπων στη Σοβιετική Ένωση μα και σε πολλές κατακτημένες χώρες με σκοπό το κυνήγι των κομμουνιστών.
Εφόσον ξεπλένονταν με απορρυπαντικά μπλε και πράσινων κόκκων, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως συγκοινωνούντα δοχεία με τις αμερικανικές υπηρεσίες για την ανάσχεση και την υπονόμευση της ισχύος της Σοβιετικής Ένωσης! Αυτή η συμφωνία με τον χασάπη Στρατηγό των SS Karl Wolff όπως και μια άλλη στο τέλος του πολέμου που αφορά την απορρόφηση από το OSS της εγκληματικής κατασκοπευτικής οργάνωσης, γνωστή με την ονομασία «Gehlen Organization» του φασίστα Συνταγματάρχη Reinhard Gehlen, ο οποίος είχε στήσει ένα μεγάλο δίκτυο κατασκόπων στη Σοβιετική Ένωση στην Ουκρανία στον Καύκασο και στην Βαλτική, αποτελούν την κορωνίδα της καριέρας του Allen Dulles. Παρένθεση: Επιτρέψατε μου να παραθέσω τον τρόπο που εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του ο φασίστας Karl Wolff στον ευεργέτη του: «Αν μετά τον θάνατο μου επιχειρήσουν να αμαυρώσουν την μνήμη μου ζητώ από τον κύριο Ντάλες να αποκαταστήσει το όνομα μου δημοσιοποιώντας τις αληθινές και ανθρωπιστικές προθέσεις μου». Κλείνει η παρένθεση. Ωστόσο αυτό το πήγαινε-έλα φασιστών και Αμερικανών στην Ελβετία δεν πέρασε απαρατήρητο από τους Σοβιετικούς: ο Στάλιν σε επιστολή που έστειλε στον Ρούσβελτ τόνισε πως οι συνομιλίες αυτές όπως και η παράδοση των Waffen-SS στην Ιταλία θα επέτρεπαν και θα διευκόλυναν την Γερμανική μηχανή να αντεπιτεθεί με μεγαλύτερη σφοδρότητα στα Σοβιετικά στρατεύματα. Είναι φανερό το γεγονός πως οι σοβιετικοί δεν είχαν αντιληφθεί την συμπαιγνία που εξυφαίνονταν στις μυστικές διαπραγματεύσεις! Πάντως ο Ρούσβελτ υποκριτικά απάντησε στον Στάλιν: «τέτοια δυσπιστία τέτοια έλλειψη εμπιστοσύνης κινδυνεύει να υπονομεύσει την φιλία των δυο χωρών (…)»
Όμως η υποδομή για τη διεκπεραίωση της φυγάδευσης των ναζί και των φασιστών εκ μέρους των ΗΠΑ είναι έτοιμη από καιρό. Ενεργό ρόλο στην υποδομή διαφυγής εκτός της «θεϊκής πρόνοιας» του Βατικανό και τον Ερυθρό Σταύρο είχε και η «Gehlen Organization», που με αμερικανική χρηματοδότηση προσέφερε άσυλο και ασφαλή καταφύγια σε εγκληματίες φασίστες και φρόντιζε να τους προωθεί στο «κανάλι των ποντικιών» ή να τους διαγράφει το παρελθόν και να τους στρατολογεί ως πράκτορες. Η χρηματοδότηση αυτή από την αμερικανική κυβέρνηση στην οργάνωση Γκέλεν ήταν μέρος του άκρως απόρρητου προγράμματος με την κωδική ονομασία «Operation Rusty». Το πρόγραμμα αυτό ελεγχόταν από τον γιο του προέδρου Ρούσβελτ, Elliott Roosevelt τον αρχηγό του Αμερικανικού Επιτελείου Στρατού George Marshall , και τον διοικητή της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Henry Arnold. Σκοπός του προγράμματος ήταν οι περίπου τέσσερις χιλιάδες πράκτορες του δικτύου Γκέλεν να απλώσουν τα δίχτυα τους σε περιοχές της Ευρώπης της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής και να κατασκοπεύουν για λογαριασμό των Αμερικάνων που διψούσαν για πληροφορίες σχετικά με τους κομμουνιστές. Χαρακτηριστική περίπτωση κατασκόπου είναι αυτή του Χασάπη της Λυών, κατά κόσμον Nikolaus Klaus Barbie. Ο Barbie στρατολογήθηκε απ’ τη στρατιωτική μυστική υπηρεσία του Dulles, του παραχωρήθηκε ένα πολυτελές διαμέρισμα και ένας αξιοπρεπής μισθός γιατί αξιολόγησαν ότι ως κατάσκοπος εναντίων των Σοβιετικών ήταν πολύ σημαντικός. Έτσι όταν οι Γαλλικές αρχές τον ανακάλυψαν και ζήτησαν από τον Dulles την σύλληψη του και την έκδοση του στην Γαλλία, Αμερικανοί πράκτορες τον φυγάδεψαν μέσω του γνωστού μας καναλιού στη Βολιβία με το όνομα Klaus Altmann. Εκεί, με την βοήθεια της αμερικανοκίνητης κυβέρνησης, έγινε συνταγματάρχης του στρατού της Βολιβίας και αργότερα συμμετείχε στην δολοφονία του Che Guevara.
Στην οργάνωση Gehlen θα βρει καταφύγιο και ο επιφανής φασίστας και ο αγαπημένος του Χίτλερ, αντισυνταγματάρχης των Waffen-SS, Otto Skorzeny. Ο φασίστας Skorzeny εκτός από κατάσκοπος των Αμερικανών επιφορτισμένος με το καθήκον να προμηθεύει με πλαστά διαβατήρια εξέχουσες φασιστικές προσωπικότητες που ενδιέφεραν τους νέους προστάτες του, στάλθηκε από την CIA να εργαστεί ως στρατιωτικός σύμβουλος του προέδρου της Αιγύπτου Mohammed Naguib, αργότερα ως σύμβουλος του φασίστα Προέδρου της Αργεντινής Juan Perón και στο τέλος κατέληξε συνεργάτης της μυστικής στρατιωτικής υπηρεσίας του εβραϊκού κράτους, την Mossad όπου κατέδιδε πρώην ομοϊδεάτες του με αντάλλαγμα την ζωή του. Ο Otto Skorzeny ήταν ο δημιουργός της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Paladin Group» που εκτός του ότι αποτέλεσε έναν αντικομουνιστικό στρατιωτικό βραχίονα στην Ισπανία του Φράνκο και στην δυτική Ευρώπη, προμήθευε με μισθοφόρους το ρατσιστικό κράτος της Νοτίου Αφρικής εργάστηκε για την Χούντα στη Ελλάδα, μετείχε στα λατινοαμερικανικά «τάγματα θανάτου». Όταν πέθανε ο φασίστας Φράνκο το 1975 η ομάδα αυτή μετακόμισε στην Χιλή και στην Αργεντινή και αποτέλεσε έναν βραχίονα της αντικομουνιστικής επιχείρησης της CIA στην λατινική Αμερική που έφερε την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Κόνδωρ». Οι Ηνωμένες Πολιτείες πλήρωναν κάθε χρόνο με 500.000 δολάρια τον Γκέλεν και αυτός τους προσέφερε σχεδόν θεατρικά σενάρια, δυσάρεστες φλυαρίες και τρομοκρατικές υποθέσεις παρά υπαρκτές πληροφορίες για τους κομμουνιστές. Όταν συστάθηκε η CIA, το 1947, και μέχρι τα μέσα του 1953, οι υπηρεσίες «ψυχολογικού πολέμου» και τα απόρρητα προγράμματα απορροφούσαν σχεδόν το 75% του συνολικού προϋπολογισμού της.
Ένα άκρως απόρρητο πρόγραμμα «ψυχολογικού πολέμου» της CIA ήταν το «Hot War cadre», που σκοπό είχε να χρησιμοποιεί φασίστες πρόσφυγες των ανατολικών Ευρωπαϊκών κρατών, πρώην συνεργάτες των ναζί δηλαδή, να τους εκπαιδεύει και να τους ξαναστέλνει στις παλιές τους χώρες ώστε να συλλέγουν πληροφορίες να σπείρουν διχόνοια ή να υποκινούν ταραχές που θα βοηθούσαν την αντικομουνιστική προπαγάνδα. Επιπροσθέτως οι ΗΠΑ για να διασφαλίσουν την αποτροπή ενδεχόμενης συμμετοχής της Αριστεράς στις κυβερνήσεις των χωρών της Δυτικής Ευρώπης οργάνωσαν ένα παράνομο δίκτυο «αποσταθεροποιητικής δραστηριότητας» με την κωδική ονομασία «Stay Behind». Το εν λόγω δίκτυο, με τη συμμετοχή παραστρατιωτικών οργανώσεων και παρακρατικών κυκλωμάτων, απλώθηκε σε διάφορες χώρες με διαφορετικές ονομασίες. Στην Ιταλία το συναντάμε με την κωδική ονομασία «Gladio», στην Ελλάδα «Κόκκινη Προβιά», στη Βρετανία «Operation Stay Behind», στη Γερμανία «Schwert», στην Ελβετία «Gruppo di Informazione e Sicurezza», στο Βέλγιο «Sdra-8». Την πιο εντυπωσιακή εξέλιξη όμως την παρουσίασε η οργάνωση «Gladio» στην Ιταλία, όπου οι υπηρεσίες των ΗΠΑ σε συνεργασία με την ιταλική SIFAR, έθεσαν το 1952 σε εφαρμογή τη «στρατηγική της έντασης». Μέρος αυτού του σχεδίου ήταν η δημιουργία τρομοκρατικών οργανώσεων με φασιστικά, ή «ακροαριστερά» χαρακτηριστικά, με στόχο τη δημιουργία κλίματος αστάθειας που έφθασε μέχρι και σε απόπειρα πραξικοπήματος για την επιβολή στρατιωτικοφασιστικού καθεστώτος στις 17 Δεκέμβρη του 1970. Η αποκάλυψη του δικτύου «Gladio» οδήγησε και στη διαλεύκανση πολλών υποθέσεων τρομοκρατικών βομβιστικών επιθέσεων στην Ιταλία, με θύματα εκατοντάδες ανυποψίαστους ανθρώπους, στο διάστημα 1950- 1974.
Ωστόσο είναι χαρακτηριστικό ότι οι χώρες που θα εισέρχονταν στο ΝΑΤΟ ήταν υποχρεωμένες να υπογράφουν σχετικό μυστικό πρωτόκολλο, με το οποίο αναλάμβαναν την υποχρέωση να δημιουργήσουν τον δικό τους παραστρατιωτικό μηχανισμό στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επιχείρησης! Η CIA και το τεράστιο δίκτυο φασιστών με διαγραμμένο το εγκληματικό του παρελθόν βάδιζε πλέον σε ένα δρόμο δίχως επιστροφή. Ήταν μια δέσμευση τόσο απόλυτη που κατάντησε μάστιγα μεταπολεμικά για την Αριστερά κυρίως σε Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα. Χαράς ευαγγέλια όμως για την Γερμανία που ανοικοδομήθηκε, ανασυγκροτήθηκε, επανεξοπλίσθηκε και είδε το χρέος της, και το φασιστικό της παρελθόν να διαγράφονται πριν καν κλείσουν δέκα χρόνια από την ήττα της, σε έναν πόλεμο που η ίδια προκάλεσε! Μα και οι ΗΠΑ έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένες. Εκπόνησαν ένα, εννοείται, άκρως απόρρητο πρόγραμμα που το ονόμασαν «Operation Paperclip», μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκε η μεταφορά, χρησιμοποιώντας το γνωστό μας δίκτυο, φασιστών επιστημόνων κάθε ειδικότητας που τους χρησιμοποίησαν κυρίως στην παραγωγή εξελιγμένων οπλικών συστημάτων, αεροσκαφών και πυραύλων, στην έρευνά σχετικά με την ανάπτυξη βιολογικών και χημικών όπλων (τα οποία αργότερα χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ όπως το «Agent Orange») μα και στην ερευνητική ιατρική και στην γενετική! Με αυτόν τον τρόπο άνθρωποι που ευθύνονταν για μαζικούς σκοτωμούς μαζικά ιατρικά και βιοϊατρικά πειράματα σε κρατούμενους των στρατοπέδων συγκέντρωσης, έβρισκαν άσυλο στη χώρα της Δημοκρατίας… Θεωρούμε ότι όλοι έχουμε πλήρη επίγνωση του ηθικού πλαισίου των παραπάνω, και ότι καταλαβαίνουμε πως ο κόσμος των μυστικών υπηρεσιών επί της ουσίας δεν είναι πιο αμαρτωλός ή ανήθικος σε σχέση με τους υπόλοιπους μηχανισμούς εξουσίας!
Όμως ίσως να μην μπορούσε να συλλάβουμε το μέγεθός του προγράμματος «Paperclip». Γιατί δεν ήταν μόνο ο γνωστός Wernher von Braun ο φασίστας επιστήμονας εκ των δημιουργών του πυραύλους V-2, μα ούτε λίγο ούτε πολύ οι φασίστες επιστήμονες που μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ ξεπερνούν τους 1.600 !! Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Arthur Louis Hugo Rudolph, μηχανικός πυραύλων ο οποίος έπαιξε πιο καθοριστικό ρόλο από τον von Braun στην ανάπτυξη του πυραύλου V-2 και κατάφερε να είναι ο πρωτοπόρος του διαστημικού προγράμματος των Ηνωμένων Πολιτειών μα και ο δημιουργός του πυραύλου «Pershing». Ο Rudolph ως Διευθυντής της γραμμής παραγωγής των πυραύλων V-2 ήταν αυτός που ζήτησε από τα SS να τον προμηθεύσουν με κρατούμενους, εργάτες-δούλους δηλαδή, οι οποίοι λιμοκτονούσαν, βασανίζονταν και εργάζονταν μέχρι θανάτου. Το σκοτεινό του παρελθόν «αποκαλύφθηκε» τελικά μόλις το 1984, οπότε και για να μην διωχτεί συμφώνησε να αφήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να παραιτηθεί από την αμερικανική υπηκοότητα. Βρήκε καταφύγιο και άσυλο στη Δυτική Γερμανία. Ενώ ο φασίστας στρατηγός Walter Robert Dornberger ο οποίος διατηρούσε στενούς δεσμούς με την εταιρεία «General Electric» ήταν ο προϊστάμενος όλων των επιστημόνων που εργάζονταν στην ανάπτυξη των πυραύλων στην περιοχή Πενεμούντε. Για την κατασκευή αυτού του θαύματος της τεχνολογίας μετέφερε δεκάδες χιλιάδες αιχμαλώτους κυρίως Ρώσους, Πολωνούς, Τσιγγάνους και Εβραίους τους στοίβαξε σε τεράστιες υγρές σήραγγες και τους υποχρέωσε να δουλεύουν ως τελικής πτώσεως. Η εμπειρία του στην διοίκηση ενός τέτοιου στρατοπέδου όπως του Πενεμούντε εξασφάλισε στον Dornberger ένα εισιτήριο για το «Αμερικανικό όνειρο» και την εταιρεία «Bell Aircraft Corporation» με την χορηγία του αμερικανού αντισημίτη Στρατηγού George Smith Patton ο οποίος θαύμαζε τις ικανότητες του φασίστα Στρατηγού.
Καθόλου περίεργο, διότι ο Patton στο ημερολόγιο του επισημαίνει με περιφρόνηση για τους εκτοπισμένους όπως αποκαλεί τους αιχμαλώτους στα φασιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης :«(…) πιστεύουν πως ένα εκτοπισμένο άτομο είναι ένα ανθρώπινο ον. Δεν είναι όμως, κι αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τους Εβραίους που είναι κατώτεροι κι από τα ζώα»! Αλήθεια πόσες βιογραφίες έχουν γραφεί για τον σκληροτράχηλο, ατρόμητο με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος αμερικανό ηρώα που έδωσε την μάχη υπέρ της ελευθερίας της Ευρώπη από τον ναζιστικό ζυγό, (εννοείται χωρίς ενοχλητικές λεπτομέρειες), και πόσες, ας πούμε, για τον Γκεόργκι Ζούκοφ; Σε τερατώδεις ωμότητες είχαν προβεί και οι γιατροί του Τρίτου Ράιχ. Σχεδόν οι μισοί επαγγελματίες γιατροί προσχώρησαν στους κόλπους των φασιστών, ελπίζοντας σε κοινωνική ανέλιξη. Έβαλαν δηλαδή τις προσωπικές φιλοδοξίες τους στην υπηρεσία των δολοφονικών επιδιώξεων του φασιστικού κράτους και εφάρμοσαν κατά γράμμα την ρήση του Ρούντολφ Ες: «Ο Εθνοσοσιαλισμός δεν είναι τίποτα άλλο παρά Εφαρμοσμένη Βιολογία» Αυτό που τράβηξε την προσοχή των αμερικανικών αρχών σε αυτούς τους γιατρούς ήταν ότι έκαναν τις «επιστημονικές» τους έρευνες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης -χρησιμοποιώντας ως «πειραματόζωά» αναλώσιμους Τσιγγάνους, Εβραίους ή κομμουνιστές, ακόμα και παιδιά,- με γνώμονα πάντα τη στρατιωτική τους εφαρμογή. Πραγματοποιήθηκαν από γιατρούς πειράματα για να διαπιστωθεί ο ακριβής χρόνος που μπορούσε να επιζήσει ένας αεροπόρος, που θα πετούσε πάνω από τον παγωμένο Βόρειο Ατλαντικό το μήνα Φεβρουάριο. Χρησιμοποιούσαν τεράστιες δεξαμενές παγωμένου νερού, που ήταν εφοδιασμένες με χρονόμετρα, για να καταγράψουν το χρόνο που απαιτούνταν μέχρι να πεθάνουν μέσα τους οι κρατούμενοι. Πολλές φορές, μάλιστα, οι γιατροί άνοιγαν το κρανίο ή το θώρακα των θυμάτων, όσο ήταν ακόμη ζωντανοί, με σκοπό να παρατηρήσουν αν η έλλειψη οξυγόνου προκαλεί το σχηματισμό φυσαλίδων.
«Σε άλλα πειράματα «αεροπορικής ιατρικής» οι τρόφιμοι του στρατοπέδου συνθλίβονταν μέχρι θανάτου μέσα σε θαλάμους υψηλής πίεσης (σαν να έπεσε ξαφνικά κάποιος από ύψος 13.000 μέτρων), προκειμένου να μάθουν οι γιατροί πόσο ψηλά θα μπορούσαν να πετάξουν με ασφάλεια οι Γερμανοί πιλότοι. Σε κάποιους έδιναν υποχρεωτικά να πιούν θαλασσινό νερό, για να δουν αν οι Γερμανοί πιλότοι που καταρρίπτονταν στη θάλασσα μπορούσαν να επιζήσουν πίνωντας θαλασσινό νερό. Κάποιοι άλλοι πυροβολούνταν σκόπιμα και κατόπιν χορηγούνταν ενέσιμα σ’ αυτούς μια ειδική θρομβωτική ουσία, για να δοκιμαστεί κατά πόσο μπορούσαν οι πληγές τους να κλείσουν. (Ναζί στην υπηρεσία των ΗΠΑ Γιώργος Στάμκος) Και η παρέλαση των πειραμάτων της φρίκης δεν έχει τέλος: Πραγματοποιούσαν γεννητικά πειράματα σε παιδιά με απίστευτη αγριότητα, κυρίως σε διδύμους, που στόχο είχαν τη μελέτη των γενετικών γνωρισμάτων, στην εξαγωγή συμπερασμάτων για τις φυλετικές διαφορές, την ευγονική, και τη γενετική ταυτότητα του ανθρώπου. Οι γιατροί των στρατοπέδων προχωρούσαν σε διαδοχικές μεταμοσχεύσεις, ακρωτηριασμούς, αφαιρούσαν κομμάτια, έκαναν πειράματα σε καθένα από τα όργανά των κρατουμένων και επινόησαν μεθόδους μαζικής στείρωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, ώστε να μην μπορούν να τεκνοποιήσουν και να επιμολύνουν, όπως πίστευαν οι φασιστείς, την «αρία φυλή». Αλήθεια τι είδους άνθρωπος έπρεπε να είναι κανείς ώστε να δολοφονεί με αυτή τη κτηνώδη διαδικασία στο όνομα της επιστήμης χιλιάδες παιδιά; Ή μήπως από ένα σημείο και πέρα το κόστος σε ανθρώπινες ζωές δεν παίζει κανένα ρόλο διότι αυτό που έχει σημασία είναι να παράγουμε αποτέλεσμα; Ιδίως στον τομέα της επιστήμης και μάλιστα κατά την διάρκεια του πολέμου;
Ένας από αυτούς τους σαδιστές γιατρούς των SS που πολύ αγάπησαν οι αμερικανικές υπηρεσίες, ανάμεσα σε άλλους, όπως οι: Hans Antmann, Kurt Blome , Erich Traub , Walter Schreiber, Richard Lindenberg ήταν και ο Hubertus Strughold. Ο Strughold ήταν ο υπεύθυνος της «αεροπορικής ιατρικής» και διενεργούσε τα πειράματα του υπό την αιγίδα του Hermann Göring! Τα απορρυπαντικά της CIA ξέπλυναν τον φασίστα γιατρό των SS και καθαρό από φρικαλεότητες και ιατρικές θηριωδίες τον εγκατέστησαν σε μια αεροπορική στρατιωτική βάση στο Σαν Αντόνιο. Το φασιστικό κελεπούρι που άκουγε στο όνομα Hubertus Strughold ήταν ο επικεφαλής του Κέντρου Αεροπορικής Ιατρικής της «National Aeronautics and Space Administration» της γνωστής μας NASA! Μάλιστα οι Αμερικανοί, ευγνώμονες στον φασίστα γιατρό των SS, καθιέρωσαν το βραβείο «Hubertus Strughold» που δίδεται από την «Αεροδιαστημική Ιατρική Ένωση» σε επιστήμονες που συνέβαλαν στην έρευνα στον τομέα του διαστήματος που σχετίζεται με την ιατρική. Η αμερικανικές υπηρεσίες έκαναν τα πάντα ώστε να τον παρουσιάσουν σαν έναν άνθρωπο που υποστήριζε την πρόοδο της επιστήμης και μάλιστα, υπέρ της ανθρωπότητας! Το βιογραφικό του στην NASA αναφέρει: «Ο Hubertus Strughold M.D, επέζησε από την καταστροφή της πατρίδας του στον πόλεμο, μετοίκησε σε νέα γή, έφτιαξε καινούργια καριέρα σε ένα πεδίο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων φρέσκο σαν το αύριο κι έγινε διεθνώς γνωστός ως η ζωντανή αυθεντία της διαστημικής ιατρικής»! Ο αμετανόητος φασίστας γιατρός των SS κάτω από την προστασία της CIA έφτασε στο σημείο να γράψει βιβλίο με τίτλο «Η Γερμανική Αεροπορική Ιατρική στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» όπου εξηγούσε πως έκανε μελέτες και έφτασε σε συμπεράσματα αφαιρώντας όμως κάθε αναφορά στα βάρβαρα πειράματα του. Αυτό που μετρούσε ήταν το αποτέλεσμα των ανακαλύψεων του και όχι πως έφτασε εκεί!
Έχοντας επίγνωση των ορίων ενός σημειώματος που γράφεται προς ανάγνωση στον ιστό, ας έχουμε κατά νου πως οι απουσίες από αυτό πρωτοκλασάτων φασιστών είναι πιο ενδεικτικές από τις παρουσίες! Χρησιμοποιήσαμε μονάχα μερικά παραδείγματα και σύντομες ιστορίες για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε πως το τέλος το Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου υπήρξε η απαρχή μιας πολύ σκοτεινής περιόδου που ωθούσε αναπότρεπτα την ιστορία σε ένα πεδίο που έμοιαζε στην κινούμενη άμμο. Στα μάτια τουλάχιστον ενός οξυδερκούς παρατηρητή, ο μεταπολεμικός κόσμος χαρακτηρίζεται από κρίσιμα διακυβεύματα τόσο από υλικής όσο και από γεωπολιτικής πλευράς!
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι μαύροι ή οι ινδιάνοι, τους «πιθηκάνθρωπους» ή «υπάνθρωπους» όπως τους αποκαλούσαν, όχι μόνο στερούνταν κάθε πολιτικού δικαιώματος αλλά υπόκειντο σε ένα λεπτομερέστατο καθεστώς φυλετικού διαχωρισμού και σε αυστηρές νομοθετικές απαγορεύσεις, ανέλαβαν την ηθική «ευθύνη» να εγκαθιδρύσουν την «δημοκρατία»! Ουσιαστικά η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε τι ήταν η δημοκρατία και πόση από δαύτη αναλογούσε στους λαούς που μόλις είχαν βγει, κουρέλια, από έναν παγκόσμιο πόλεμο. Το μοτίβο της δημοκρατικής σταυροφορίας» των ΗΠΑ δηλαδή έκρυβε την βαρβαρότητα της γεωπολιτικής κοσμοθεώρησης της. Επειδή θέλανε να κυριαρχήσουν στον νέο μεταπολεμικό κόσμο συνεργάστηκαν με τα διάφορα φασιστοειδή κατάλοιπα, με τους πρωτεργάτες δηλαδή της μαζικής εξόντωσης των «ιθαγενών» της ανατολικής Ευρώπης, των Εβραίων, των Τσιγγανών, των ανάπηρων, των ομοφυλόφιλων, των κομμουνιστών! Δεν θα μάθουμε ίσως ποτέ την έκταση της ερεβώδους μηχανογραφίας αλλά ας δικαιολογήσουμε την ανίερη συμμαχία του «ελεύθερου κόσμου» και των παράφρονων φασιστών δολοφόνων! Διότι είχαν την ίδια ιδεολογική προγραμματική αφετηρία: το μισός απέναντι στον κομμουνισμό! Για αυτό και συναρθρώθηκαν σε ένα κορμό!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η συμπαράσταση στα θύματα της πρωτοχρονιάτικης επίθεσης στην Τουρκια δεν πρέπει να θολώσει την κρίση μας, ώστε να μην δούμε τις ευθύνες του ίδιου του Ερντογάν και των πολυάριθμων φανατικών οπαδών του, που κάνουν την επίθεση αυτή τελείως διαφορετική απ τις άλλες, στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Από την επίθεση των γερακιών του Κουρδιστάν στο στάδιο Μπεσίκτας στις 11/12 και μετά που ο Ερντογάν προσπάθησε να οδηγήσει τους οπαδούς του (που τον έσωσαν απ το καλοκαιρινό πραξικόπημα) σε λιντσάρισμα των κούρδων, για να τονώσει το θρησκευτικό, αντιδυτικό και τουρκοοθωμανικό του προφιλ γέμισε το κόσμο με γιγαντοαφίσες που δείχνουν έναν μουσουλμάνο να γρονθοκοπεί τον `Αη Βασίλη, με την προτροπή να γίνει το ίδιο σε όποιον γιορτάζει την Πρωτοχρονιά και άλλες χριστιανικές γιορτές! - προσπαθήστε μόνο να αναλογιστείτε τι θα γινόταν αν σε χριστιανική χώρα κυκλοφορούσε αφίσα με τον Αη Βασίλη να γρονθοκοπεί τον προφήτη Μωάμεθ! Επίσης, και αυτό είναι το πιο ασύλληπτο και δείχνει ότι ο Ερντογάν και όσοι τον στηρίζουν (45 %) έχουν τινάξει τα πέταλα της λογικής, το κόμμα του Ερντογάν έφτιαξε βίντεο με happenings, όπου απεικονίζονται οπαδοί του με οθωμανικές στολές ζωσμένοι μαχαίρια και φισεκλίκια να παίρνουν στο κυνήγι , να ξυλοφορτώνουν και να πιστολιάζουν τον Αη Βασίλη!! `Ηταν θέμα χρόνου λοιπόν πότε θα αντιδρούσε κάποιος πιο φανατικός μουσουλμάνος (είτε του ISIS, είτε όχι), λέγοντας ουσιαστικά στον Ερντογάν: Εσύ τα λες για να πάρεις ψήφους, εμείς τα πιστεύουμε και τα κάνουμε αμέσως πράξη!!
Στη Γαλλία οι τρομοκρατικές επιθέσεις συνοδεύτηκαν με διαδηλώσεις εναντίον του Ολάντ για την υποκριτική πολιτική του που σήμαναν μάλιστα το πολιτικό του τέλος (ακόμα και στην Γερμανία η κραταιά Μέρκελ κινδυνεύει μετά την επίθεση του Βερολίνου). Στη Τουρκία όμως ουσιαστικά απαγορεύονται διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες και έστω διαφωνίες απέναντι στον Ερντογάν, που ακολουθείται από ένα τεράστιο τμήμα του πληθυσμού (45-50%) που κάνει πράξη πιστά, άκριτα και φανατικά τις όποιες εντολές του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τον Ερντογάν δείχνουν ως ηθικό αυτουργό του μακελειού στην Κωνσταντινούπολη
Όπως καταγγέλλει ο αντικαθεστωτικός Τούρκος δημοσιογράφος Ιλχάν Τανίρ (Ilhan Tanir) στο Twitter, μέχρι και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ή αλλιώς το γνωστό ως το περιβόητο Ίδρυμα Ντιγιανέτ, προπαγάνδιζε την αποχή από τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς επειδή είναι αντιμουσουλμανικές. Όλοι οι ιμάμηδες στα τζαμιά πήραν «γραμμή» να αποκηρύξουν το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς ως έναν εορτασμό που δεν έχει καμία σχέση με το το Ισλάμ.
Στις 21 Δεκεμβρίου ο Τούρκος δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ (ahmet şık) έγραφε στο Twitter ότι «οι προειδοποιήσεις των ισλαμιστών ιμάμηδων για την Πρωτοχρονιά πρέπει να ληφθούν σοβαρά. Να προσέχετε». Ο Αχμέτ Σικ συνελήφθη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από το τουρκικό καθεστώς. Όλο το προηγούμενο διάστημα φανατικοί ισλαμιστές, που πρόσκεινται στο ισλαμιστικό κόμμα του Ερντογάν, προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν τους Τούρκους ώστε να απέχουν από τα ρεβεγιόν.
Μέχρι και μεγάλα πόστερ είχαν αναρτήσει στους δρόμους, όπως το ακόλουθο, με έναν ισλαμιστή να ρίχνει μια γροθιά στον Άγιο Βασίλη: Το μήνυμα τρομοκρατίας ήταν ξεκάθαρο. Όσοι γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά θα τιμωρηθούν. Κι αυτό το μήνυμα δεν το έστελναν περιθωριακά στοιχεία αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι του καθεστώτος. Για τους Τούρκους αντικαθεστωτικούς δημοσιογράφους ο ηθικός αυτουργός του πολύνεκρου μακελειού στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης δεν είναι άλλος από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτό είναι ένα παλιό βίντεο του Δημήτρη Καζάκη και το οποίο ξεπουπουλιάζει τη διεθνιστική εθνομηδενιστική αριστερά .Οπως έλεγε ο Κάρολος Μαρξ και η Α` Σοσιαλιστική Διεθνής για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, οι λαθρομεταναστες δεν αποτελουν τμημα της εργατικης ταξης, αλλα απεργοσπαστικο μηχανισμο του κεφαλαιου.
https://www.youtube.com/watch?v=S0M233TBthQ&feature=share
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΛΑΔΑ 21ος αιώνας - 2017!!! Εφημερεύον Νοσοκομείο "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ", τώρα: Ένας μόνο τραυματιοφορέας!!! Δεν μπορούν να μεταφερθούν ασθενείς με έμφραγμα στις ΜΕΘ, ώστε να αδειάσουν θέσεις στα επείγοντα για υποδοχή άλλων δυστυχών. Μιλάμε για ανακοπές κσι εμφράγματα!!!! Ξάνθε και Πολλάκη αύριο βγείτε στα κανάλια και παίξτε το μάγκες, παρουσιάζοντας τη δική σας εικονική πραγματικότητα... Αν τολμάτε όμως περάστε τώρα απο τον "Ευαγγελισμό" να πούμε δύο κουβέντες. Σας περιμένω!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με την άνοδο της κεντροαριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έγινε το εξής αυτονόητο. Βγήκαν απ την αφάνια όλοι οι κεντροαριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, ανέβηκαν ψηλά και φάνηκαν οι κώλοι τους. Παράδειγμα το ζεύγος Τσακαλώτου. Δεν σας έχει κάνει εντύπωση γιατί ο ΥΠΟΙΚ κρύβει επιμελώς την γυναίκα του;Η γιατί ενώ ήταν ΥΠΟΙΚ ο Στουρναρας επιμελώς τον κάλυπτε; Πρωτον η κυρία Γκίμπσον,(σύζυγος Τακαλωτου,βρε μανία αυτοί οι πολιτικοί να διατηρούν τα πατρικά επίθετα των συζύγων τους) ως οικονομολόγος, ήταν μέλος του τμήματος Ερευνών της Τράπεζας της Ελλάδος και στενή σύμβουλος του κεντρικού τραπεζίτη, Γιώργου Προβόπουλου. Σήμερα είναι σύμβουλος του Κεντρικού Τραπεζίτη Στουρνάρα. Η Χέδερ Γκίμπσον, επιμελήθηκε και ένα σύγγραμμα του Στουρναρα με τίτλο Greece on the Road to Economic and Monetary Union: Problems and Prospects. Και όχι μόνο αφου το 1994 (είναι τότε που κανείς δεν τους ήξερε και γιαυτο δεν φαίνονταν οι κώλοι τους) Τσακαλώτος και η κυρία Γκίμπσον συνυπέγραψαν με τον κ. Στουρνάρα άλλη μία (Ιnvestment and Credit Rationing in Four European Economies), όπως και το 2001 (The Changing Role on Finance in Southern European European Economies: Will There be an improvement in Economic Performance?). Η κυρία Γκίμπσον-Τσακαλώτου, προσελήφθη στην Τράπεζα της Ελλάδος την εποχή που διοικητής ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος και έχει προχωρήσει σε πλήθος εκδόσεων και αναλύσεων για την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία. Καταλάβατε τώρα γιατί την κρυβει την Γκίπσον ο σημερινος ΥΠΟΙΚ; Για να μην φανεί ο κώλος της……
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Το Ισραήλ παραδέχεται τους αεροψεκασμούς για την ερημοποίηση περιοχής"
30/12/2016
Η Είδηση αναρτήθηκε πριν από λίγο από το ρωσικό πρακτορείο SPUTNIK και έχει ως ακολούθως: Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιεί ειδικό πρόγραμμα αεροψεκασμών προκειμένου να εξοντώσεις χιλιάδες στρέμματα παλαιστινιακών καλλιεργειών και χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τη δημιουργία ερημοποιημένης περιοχής χωρίς βλάστηση προκειμένου να είναι «δυνατή η εφαρμογή ειδικών μέτρων ασφαλείας». Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πάνω από 420 στρέμματα γης στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας έχουν καταστραφεί από τα δηλητήρια που ψεκάζονται για να εξολοθρεύσουν τη βλάστηση.
«Για χρόνια τώρα, ο Ισραηλινός Στρατός μέσω προγράμματος αεροψεκασμού θανατηφόρων αεροψεκασμών δημιουργεί ερημοποίηση στην απαγορευμένη περιοχή (σ.σ. περιοχή απαγόρευσης κυκλοφορίας)». Ισραηλινά αεροπλάνα πραγματοποιούν καθημερινά ψεκασμό των τοξινών καταστρέφοντας το σπανάκι, το μπιζέλι, το μαϊντανό και καλλιέργειες φασολιών. Σύμφωνα με δήλωση του IDF (Ισραήλ) Το πρόγραμμα αεροψεκασμών με ειδικά ζιζανιοκτόνα αναστολής της βλάστησης, πραγματοποιήθηκε στη ζώνη απαγόρευσης κατά μήκος του φράχτη στα σύνορα όλη την προηγούμενη εβδομάδα για να καταστεί δυνατή η λειτουργία των ειδικών μέτρων ασφαλείας. Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα το Ισραήλ επέτρεπε στην απαγορευμένη περιοχή να πραγματοποιούνται αγροτικές εργασίας – γεωργική εκμετάλλευση της γης χωρίς πρόβλημα.
Ο Shai Grunberg, εκπρόσωπος της Gisha, μιας ομάδας ισραηλινών για τα ανθρώπινα δικαιώματα που εργάζεται για να προωθήσει την ελεύθερη κυκλοφορία των Παλαιστινίων στη Γάζα, είπε ότι «Ο ψεκασμός των φυτοφαρμάκων εξόντωσης των καλλιεργειών σκοτώνει εκτός από τα φυτά και τους ανθρώπους που μένουν στην περιοχή κοντά στο φράχτη και από τις δύο μεριές αυτού και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των αμάχων, τόσο από το χημικά, όσο και από την καταστροφή των καλλιεργειών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το τρένο σφυρίζει ξανά στην Πελοπόννησο
1/1/2017 18.00
Το καλοκαίρι του 2009 σίγησε το τρένο από το Κιάτο μέχρι την Πάτρα, εποχή που θα μπορούσε ο ΟΣΕ να εκμεταλλευτεί τα έργα στον οδικό άξονα. Ωστόσο η ανακαίνιση της γραμμής ανάγκασε την εταιρεία να διακόψει τα δρομολόγια, τμήμα του οποίου αποκαθίσταται μέσα στο 2017. Το έργο-σκούπα στο τμήμα Κιάτο - Ροδοδάφνη θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι, οπότε και θα δοθεί στην κυκλοφορία. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης, έχει δηλώσει ότι 'η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα κάνει το καθήκον της' και κατά συνέπεια η λειτουργία των δρομολογίων μέχρι να ολοκληρωθεί και η εργολαβία της ηλεκτροκίνησης που αναμένεται να ξεκινήσει το 2017 θα γίνεται με το μοτίβο των δρομολογίων στο τμήμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα η αμαξοστοιχία με ηλεκτροκίνητη μηχανή θα ξεκινά από την Αθήνα και θα φτάνει μέχρι το Κιάτο. Στο Κιάτο θα αλλάζει σε ντιζελοκίνητη μηχανή και θα τερματίζει στη Ροδοδάφνη, στην περιοχή του Αιγίου, περίπου 35χλμ από την Πάτρα. Εκεί οι επιβάτες με προορισμό την Πάτρα θα επιβαίνουν σε λεωφορεία. Το δρομολόγιο με τρένο αναμένεται να διαρκεί περίπου 2 ώρες. Στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη υπάρχουν διπλές γραμμές υψηλών ταχυτήτων, ενώ όλοι οι σταθμοί θα είναι καινούργιοι με σύγχρονες προδιαγραφές, πλήρως προσβάσιμοι από ΑΜΕΑ και με χώρους στάσης και στάθμευσης.
Την ίδια στιγμή προωθούνται και νέα έργα: • Για το 2017 αναμένεται η εργολαβία για την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Κιάτο - Ροδοδάφνη και η εργολαβία για την επιδομή • ηλεκτροκίνηση - σηματοδότηση για το τμήμα Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος. • Το επόμενο διάστημα αναμένεται η εκκίνηση των έργων στο τμήμα Ψαθόπυργος - Ρίο που αφορά την υποδομή. • Στα τέλη του 2018 αναμένεται για το ίδιο τμήμα εργολαβία για επιδομή • ηλεκτροκίνηση - σηματοδότηση που θα ολοκληρωθεί περίπου το 2021.
Η χάραξη της Πάτρας
Στην τελική ευθεία μπαίνει ένα ακόμα μεγάλο έργο, η σύνδεση της Πάτρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο όπου υπουργείο και περιφέρεια αναζητούν την συμφερότερη και οικονομικότερη λύση. Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έχει ξεκαθαρίσει ότι η νέα χάραξη δεν θα κόβει την πόλη της Πάτρας στα δύο, ενώ οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί δεν θα γίνει μονομερώς, αλλά σε άμεση συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς. Ο προαστιακός της Πάτρας Κερδοφόρος και με επιβατική κίνηση που καθημερινά κυμαίνεται από 8.000 έως 10.000 επιβάτες είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Πάτρας που συνδέει το κέντρο της πόλης με το Πανεπιστήμιο και το νοσοκομείο στο Ρίο. Η επιλογή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αξιοποιήσει την παλιά Τρικουπική γραμμή της πόλης ως αστικό σιδηρόδρομο ήταν μία κίνηση που αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποδοτική και πλέον έχουν ξεκινήσει και έργα επέκτασης. Αξιο λόγου είναι ότι πρόκειται για γραμμή που δόθηκε στην κυκλοφορία στις 10 Σεπτεμβρίου 1887!
Στόχος πλέον είναι να καταστεί η γραμμή πλήρως λειτουργική από την Κάτω Αχαϊά ως τον Ψαθόπυργο, να δημιουργηθούν στάσεις και να γίνουν σημειακές παρεμβάσεις σε ράμπες, γέφυρες και ισόπεδες διαβάσεις. Η μετακίνηση κατοίκων της Πάτρας προς τη Δυτική Αχαΐα θα μπορούσε να τονώσει την εμπορική κίνηση, τόσο στην αγορά της Κάτω Αχαΐας, όσο και στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής. Η λειτουργία του προαστιακού θα διευκολύνει τους φοιτητές που κατοικούν στην ευρύτερη της Κάτω Αχαΐας και σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο Πατρών, όπως επίσης και όσους θέλουν να μετακινηθούν προς το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας. Επίσης, η επέκταση του προαστιακού αναμένεται να συμβάλλει στην γρηγορότερη μετακίνηση, τόσο προς την βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, όσο και προς το νέο λιμάνι.
Το έργο της επέκτασης του προαστιακού έχει προϋπολογισμό που ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής στην υφιστάμενη μετρική γραμμή, καθώς και των σταθμών, στο τμήμα από τον σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Ανδρέα της Πάτρας, έως τον σταθμό Κάτω Αχαΐας, συνολικού μήκους 20,8 χιλιομέτρων. Επίσης θα εγκατασταθούν 30 νέα αυτόματα συστήματα ισόπεδων διαβάσεων, θα αποκατασταθεί η λειτουργία δύο παλαιότερων και θα αντικατασταθεί η γέφυρα του ποταμού Πείρου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξοντωτικά χαράτσια από σήμερα για μαγαζατορες μπλοκάκια και επιχειρήσεις
2/1/2017 6.00
Εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές 26,9% σε οποιοδήποτε εισόδημα απολαμβάνει κάθε επαγγελματίας, αυταπασχολούμενος ή μέλος Διοικητικού Συμβουλίου εταιρίας από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα του επιβάλλονται τυπικά από σήμερα, όπως προκύπτει από μπαράζ εγκυκλίων που εξέδωσε την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος κατ' εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού.
Οι εισφορές αυτές αφορούν τους αυταπασχολούμενους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους αυτοκινητιστές, τους μηχανικούς, τους γιατρούς, τους δικηγόρους και γενικά κάθε σημερινό ή αυριανό ασφαλισμένο του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, αλλά και τους εργοδότες τους οι οποίοι θα πρέπει να συνεισφέρουν (στην περίπτωση που οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ είναι μισθωτοί και όχι μέλη ή μέτοχοι μίας επιχείρησης). Οι εισφορές αυτές (20% για κύρια σύνταξη και 6,9% για ΕΟΠΥΥ) για τα εισοδήματα όλων των παραπάνω από 800.000 ασφαλισμένων σε ΟΑΕΕ - ΕΤΑΑ θα πρέπει να καταβληθούν από αυτόν κιόλας τον μήνα. Το διπλό αυτό ασφαλιστικό χαράτσι θα επιβληθεί για κάθε εισόδημα που αποκτήθηκε από μία ή περισσότερες επαγγελματικές δραστηριότητες το 2015, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο αμείφθηκαν οι ασφαλισμένοι (σ.σ. κέρδος λόγω συμμετοχής σε μία εταιρεία, μισθολόγιο, μπλοκάκι, επαγγελματική δαπάνη).
Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2017, πρέπει οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ να καταβάλλουν εισφορές 26,9% επί του 1/12 του εισοδήματος το οποίο δήλωσαν στην εφορία το 2015, αν και δεν έχουν ακόμα οριστεί τα χρονικά ορόσημα της καταβολής των εισφορών δεδομένου ότι δεν έχουν αποσταλεί τα σχετικά ειδοποιητήρια από τα ταμεία. Το εν λόγω διπλό χαράτσι θα πρέπει να καταβάλλουν, εκτός από τους αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες (πχ ιδιοκτήτες εταιρειών) , οι μέτοχοι ή τα μέλη κάθε μορφής εταιρειών (πλην Α.Ε και Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών) με βάση το εισόδημα το οποίο απολαμβάνουν από τα κέρδη των επιχειρήσεων αυτών.
Οι εισφορές αυτές θα πρέπει να καταβληθούν για το εισόδημα το οποίο έλαβαν οι απασχολούμενοι οι οποίοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ('μπλοκάκια') αλλά και ακόμα και αυτοί που αμείβονται με απόδειξη παροχής επαγγελματικής δαπάνης. Το χαράτσι αυτό -στο σκέλος που αφορά το κλάδο της κύριας σύνταξης (20%) - ειδικά για τους 'μπλοκάκηδες ' και γι' αυτούς που αμείβονται με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης θα επιμερίζεται ως εξής : το 6,67% θα καταβάλλεται από τον μισθωτό και το άλλο 13,33% θα καταβάλλεται από τον εργοδότη. Η ίδια αναλογία (6,67% - 13,33%) προβλέπεται και για τα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων κάθε μορφής εταιρειών.
Και οι δύο εισφορές (20% για τον κλάδο κύριας σύνταξης και 6,9% για τον ΕΟΠΥΥ) επιβάλλονται επί του καθαρού εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών και αυταπασχολουμένων το οποίο δηλώθηκε το 2015. Το διπλό αυτό ασφαλιστικό χαράτσι ύψους 26,9% επιβάλλεται από αυτό το μήνα σε κάθε εισόδημα το οποίο δηλώθηκε στην εφορία για το 2015, από μία, δύο, τρεις κοκ. επαγγελματικές δραστηριότητες, καθώς δεν ισχύει πλέον καμία απαλλαγή ασφαλιστικής επιβάρυνσης. Ελάχιστη μηνιαία καταβολή είναι τα τα 117 ευρώ (20% του 1/12 των 586 ευρώ) για την κύρια σύνταξη και 40 ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ (6,9% του 1/12 των 586 ευρώ). Μέγιστη μηνιαία καταβολή τα 1172 ευρώ για την κύρια σύνταξη (20% του 1/12 των 5860 ευρώ) και 404 ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ (6,9% του 1/12 των 5860 ευρώ).
Αν και το νέο Ασφαλιστικό προβλέπει ότι οι εισφορές κάθε χρόνο (τυπικά από την 1η Ιανουαρίου κάθε νέου έτους, εν προκειμένω από την 1/1/2017) υπολογίζονται με βάση το εισόδημα το οποίο υπολογίστηκε το προηγούμενο έτος (εν προκειμένω το 2017), η εγκύκλιος Πετρόπουλου προσδιορίζει πως οι νέες εισφορές θα υπολογιστούν με βάση το τελευταίο 'εκκαθαρισμένο ' φορολογικό έτος, δηλαδή το 2015. Μ΄ άλλα λόγια, επειδή, δεν έχουν κατατεθεί - εκκαθαριστεί οι φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος για το 2016, οι νέες εισφορές θα υπολογιστούν με βάση το εισόδημα που δήλωσαν οι επαγγελματίες το 2015. Έτσι, όμως, αναμένεται να υπάρχει μεγαλύτερη ασφαλιστική επιβάρυνση για τους επαγγελματίες , δεδομένου ότι αναμένεται ότι το εισόδημα το οποίο θα δηλωθεί για το 2016 θα είναι αρκετά μικρότερο από εκείνο που δηλώθηκε το 2015. Έτσι οι εισφορές τις οποίες θα καταβάλλουν οι επαγγελματίες για το 2015 αναμένεται να είναι μεγαλύτερες σε σχέση με εκείνες τις οποίες θα πλήρωναν με βάση το εισόδημα το οποίο θα δηλώσουν το 2016.
Κι αυτό παρά το γεγονός προς το τέλος του 2017 και καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για το εισόδημα του 2016, θα γίνει υπολογισμός των εισφορών με βάση το εισόδημα του έτους αυτού (σ.σ. 2016) και τα καταβλητέα ποσά που θα προκύψει θα συμψηφιστούν με εκείνα που καταβλήθηκαν (με βάση το εισόδημα που επιβλήθηκε για το εισόδημα του 2015) έως τότε. Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος Πετρόπουλου προβλέπει πως 'τυχόν διαφορά που προκύπτει μετά από τον υπολογισμό των εισφορών βάση του πραγματικού εισοδήματος του προηγούμενου φορολογικού έτους αναζητείται και θα συμψηφίζεται με ισομερή τρόπο σε μηνιαία βάση έως το μήνα Δεκέμβριο του κάθε έτους '.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι τέσσερις συν μία ανατροπές που φέρνει το 2017 σε ασφαλισμένους – συνταξιούχους με ΕΚΑΣ
2/1/2017 12.00
Τέσσερις ανατροπές και έναν... μπαλαντέρ που αφορούν εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους φέρνει το 2017, έτος πλήρους εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου. Νόμου που, ενώ κατά τον τότε υπουργό Εργασίας (που του έδωσε και το όνομά του) είναι ένας ταξικά μεροληπτικός νόμος προς όφελος των χαμηλόμισθων, στην πράξη αποδεικνύεται ένας άδικος νόμος για το σύνολο των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων. Πριν καλά καλά έρθει το νέο έτος μετράει «θύματα», καθώς ήδη το ΕΚΑΣ μειώθηκε κατά 50% στο σύνολο των περίπου 250.000 χαμηλοσυνταξιούχων δικαιούχων του. Από την 1η Ιανουαρίου αυξάνονται τα θεσμοθετημένα ειδικά όρια ηλικίας σε περίπου 150.000 ασφαλισμένους, που θα παραμείνουν στην αγορά εργασίας για 3 έως και 21 μήνες επιπλέον. Αλλοι σχεδόν 2 εκατ. ασφαλισμένοι, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες αναμένεται να υποστούν σημαντική μείωση του εισοδήματός τους από την αύξηση των εισφορών. Παράλληλα, περίπου 70.000 νέοι συνταξιούχοι που κατέθεσαν την αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 12 Μαΐου 2016 και εκτιμάται ότι εντός του 2017 θα λάβουν για πρώτη φορά τη σύνταξή τους θα τη δουν μειωμένη κατά 10% έως 30% σε σχέση με το παλαιό καθεστώς.
Ανατροπή «μπαλαντέρ» οι ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης χαρακτηρίζουν τις μειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, εάν περάσει η θέση του ΔΝΤ για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Περίπου 1,2 εκατ. από τις συνολικά 2,3 εκατ. ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις που θα πρέπει να επανυπολογισθούν έως τον Σεπτέμβριο του 2017, και για τις οποίες η «προσωπική διαφορά» αναμένεται θετική, θα βρεθούν αντιμέτωπες με το φάσμα των περικοπών.
ΕΚΑΣ. Μειωμένο κατά 50% ήταν στις 22 Δεκεμβρίου, οπότε και πληρώθηκε ο Ιανουάριος, το ΕΚΑΣ σε περίπου 250.000 χαμηλοσυνταξιούχους, που λαμβάνουν έως 601,33 ευρώ τον μήνα. Τα νέα ποσά του επιδόματος ξεκινούν από 28,8 ευρώ και φθάνουν τα 115 ευρώ τον μήνα. Νέα όρια ηλικίας. Συνταξιοδότηση από την ηλικία των 57 ετών και 8 μηνών προβλέπει για το 2017 το 3ο μνημόνιο, με το οποίο κλείνουν σταδιακά έως το 2022 όλες τις πόρτες πρόωρης εξόδου στη σύνταξη. Οι μεγαλύτερες χαμένοι από τις αλλαγές και το 2017 είναι οι μητέρες με ανήλικο τέκνο, καθώς και οι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο με 25ετία, στα ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, αλλά και οι μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες που θεμελίωναν δικαίωμα συνταξιοδότησης με 35ετία.
Εισφορές. Από 1/1/2017 οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να καταβάλουν εισφορά 6,67%, όπως όλοι οι μισθωτοί, αλλά οι κρατήσεις θα γίνονται πλέον επί των αποδοχών που λαμβάνουν σήμερα και όχι επί των αποδοχών του Οκτωβρίου 2011 όπως ίσχυε. Στα θύματα του νέου τρόπου υπολογισμού των εισφορών συγκαταλέγονται οι υπάλληλοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, με αρκετά χρόνια υπηρεσίας. Νέο τοπίο διαμορφώνεται και για τις εισφορές εκατοντάδων χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων. Ελεύθεροι επαγγελματίες-έμποροι με δραστηριότητα πάνω από 15 χρόνια που ασφαλίζονταν σε υψηλές κατηγορίες θα υποστούν σημαντική μείωση του εισοδήματός τους, εφόσον αυτό αγγίζει ή και ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ. Αντιθέτως, οι ασφαλισμένοι ΟΑΕΕ με δραστηριότητα κάτω από 15 χρόνια θα πληρώσουν υψηλότερες εισφορές αν δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 15.000 ευρώ. Οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) ωφελούνται μέχρι και 31/12/2020 αν έχουν εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, λόγω των εκπτώσεων που προβλέπει ο νόμος. Σημαντικές επιβαρύνσεις θα έχουν και το 2017 (ξεκίνησαν από το 2016) και οι αγρότες.
Νέες συντάξεις. «Ταβάνι» στα 1.200 ευρώ σύνταξη βάζει, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο νέος τρόπος υπολογισμού. Στους μεγάλους χαμένους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα συγκαταλέγονται όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με 35 και πλέον έτη, όσοι έχουν συντάξιμες αποδοχές 1.100 ευρώ και άνω, μητέρες με βαρέα, καθώς καταργούνται τα κατώτατα όρια και προβλέπεται σημαντικά μειωμένη εθνική σύνταξη, όπως και όσοι εξαγοράζουν πλασματικά έτη. Αντιστοίχως, στους χαμένους μισθωτούς του Δημοσίου θα βρεθούν όσοι συνταξιοδοτηθούν με περισσότερα από 25 έτη ασφάλισης, οι υπάλληλοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης των οποίων οι αποδοχές είναι υψηλότερες προς το τέλος της υπαλληλικής τους σταδιοδρομίας, οι ένστολοι και όσοι εξαγοράζουν πλασματικά έτη ασφάλισης. Δικηγόροι, γιατροί, έμποροι και αυτοκινητιστές ασφαλισμένοι σε ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ είναι οι μεγάλοι χαμένοι του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.
Μπαλαντέρ – Προσωπική διαφορά. Από 6% έως 8% θα είναι η προσωπική διαφορά που θα διαπιστωθεί μεταξύ των «παλαιών» και των «νέων» συντάξεων για όσους λαμβάνουν τα κατώτατα όρια του ΙΚΑ (443,77 ευρώ αντί 486,84 ευρώ με 15έτη ασφάλισης) ή προέρχονται από «μη ευγενή» Ταμεία (830 ευρώ έναντι 885 ευρώ από το ΤΑΕ με 36 χρόνια), ενώ μηδενικές αναμένεται να είναι οι αποκλίσεις στους αυτοκινητιστές (810 ευρώ έναντι 815 ευρώ από το ΤΣΑ με 33 χρόνια ασφάλισης). Εως και 22% αναμένεται να φθάσει η προσωπική διαφορά» κατά μέσον όρο για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ και το Δημόσιο με πολλά έτη ασφάλισης έως και 40 χρόνια και υψηλές αποδοχές. Τέλος, από 30% έως και 40% εκτιμάται η προσωπική διαφορά για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί ή συνταξιοδοτούνται από το Δημόσιο με λιγότερα από 34 χρόνια ασφάλισης ή από το πρώην ΤΕΒΕ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Πούτιν: «Εξωγήινοι οι τρομοκράτες μπροστά στην ανθρώπινη ηθική»
01|01|2017 13:24
Σε επίσημη δήλωσε προέβη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αναφορικά με το χτύπημα σε κλαμπ της Κωνσταντινούπολη, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους. Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε κάλεσμα για αποφασιστική απάντηση κατά της τρομοκρατίας χαρακτηρίζοντας το έγκλημα, κυνικό. «Είναι δύσκολο να φανταστώ πιο κυνικό έγκλημα από τη δολοφονία αθώων πολιτών στον εορτασμό του νέου έτους. Αλλά οι τρομοκράτες είναι εξωγήινοι μπροστά στην ανθρώπινη ηθική. Καθήκον μας να αντιδράσουμε αποφασιστικά στην επιθετικότητα των τρομοκρατών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συστάσεις για αποφυγή χρήσης τζακιών και θερμαστρών στερεών καυσίμων στην Αττική
Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017, 16:20
Με βάση την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα, Δευτέρα και αύριο Τρίτη, στην Αττική θα επικρατήσουν μετεωρολογικές συνθήκες (άπνοια και θερμοκρασιακή αναστροφή) που ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Από το ΥΠΕΝ συνιστάται στους πολίτες του λεκανοπεδίου, για τις δύο ημέρες, η αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και παρακαλούνται θερμά για τη θετική τους ανταπόκριση στη σύσταση αυτή. Όπως σημειώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, η εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων παρακολουθούνται σε 24ωρη βάση και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, εφόσον παρατηρηθεί αξιόλογη μεταβολή.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λέσβος: Μετανάστες είπαν ψέμματα ότι βιάστηκαν και μαχαιρώθηκαν για να... λάβουν άσυλο!
Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017, 15:30
Ένα ζευγάρι μεταναστών από το Αφγανιστάν που φιλοξενούνται στη Μυτιλήνη, είπαν ψέμματα ότι βιάστηκε η κοπέλα και μαχαιρώθηκε ο άνδρας από αγνώστους, προκειμένου να λάβουν άσυλο! Σύμφωνα με την ψευδή καταγγελία τους όπως περπατούσαν στην επαρχιακή οδό Μόριας-Παναγιούδας Λέσβου η 21 χρόνη και ο 19χρονος ομοθενής της, σταμάτησε μια μοτοσυκλέτα με δύο άτομα που φορούσαν κράνη, χτύπησαν τον 19χρονο, τον μαχαίρωσαν στην κοιλιακή χώρα και τον έδεσαν σε δέντρο αγροκτήματος. Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, βίασαν την κοπέλα. Στην κατάθεσή τους όμως έπεσαν σε πολλές αντιφάσεις και τελικά ομολόγησαν το ψέμα. Τώρα θα διωχθούν για ψευδή καταμήνυση και άσκοπη κινητοποίηση των αρχών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπαχρέιν: Ένοπλοι απελευθέρωσαν κρατούμενους σιιτες και σκότωσαν έναν αστυνομικό
Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017, 06:04
Ένοπλοι επιτέθηκαν την Κυριακή κατά φυλακής στο Μπαχρέιν, απελευθερώνοντας κρατουμένους σιιτες και σκοτώνοντας έναν αστυνομικό, σύμφωνα με το αλητικο ισλαμοφασιστικο υπουργείο των Εσωτερικών του αληταρα σουνιτξ σειχη ισλαμοφασιστα. «Ένοπλη επίθεση έγινε κατά σωφρονιστικού καταστήματος, με συνέπεια το θάνατο ενός αστυνομικού και τη διαφυγή αριθμού κρατουμένων, που είχαν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του αλητικου ισλαμοφασιστικου υπουργείου του σειχη. Χιλιάδες κάτοικοι του Μπαχρέιν, στην πλειοψηφία τους σιίτες, μουσουλμάνοι ( εν αντθεσι με τον αληταρα σουνιτη ισλαμοφασιστα σειχη) έχουν φυλακιστεί με κατηγορίες από τη συμμετοχή σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, μέχρι την πραγματοποίηση επιθέσεων κατά των δυνάμεων ασφαλείας, στο Μπαχρέιν, που αποτελεί τη βάση του 5ου αμερικανικού ναυτικού στόλου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Κίνα καταδίκασε την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης
Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017, 02:42
Η Κίνα καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης, στη διάρκεια των εορτασμών για το νέο έτος σύμφωνα με την εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου των Εξωτερικών, Χούα Τσανίνγκ. «Η Κίνα είναι κάθετα αντίθετη σε όλες τις μορφές τρομοκρατίας, ενώ είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με την Τουρκία, αλλά και τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να διατηρηθεί η περιφερειακή και διεθνής, ειρήνη και ασφάλεια,» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια. Ο Κινέζος υπουργός των Εξωτερικών, Ουάνγκ Γι απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την Χούα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν επιστρέφονται στις οικογένειές τους οι σοροί Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον Ισραηλινοναζιστών
Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017, 00:18
Η ισραηλινοναζιστική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή την απόφασή της για την μη επιστροφή στις οικογένειες τους των σορών των Παλαιστινίων, μελών της Χαμάς, που σκοτώθηκαν στη διάρκεια φερόμενων επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών. Η απόφαση που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο ασφάλειας, ήρθε μια μέρα μετά την δημοσιοποίηση ενός προπαγανδιστικού βίντεο από την Χαμάς, στο οποίο παρουσιάζεται μια διακωμώδηση πάρτι γενεθλίων ενός ισραηλινού στρατιώτη που ο στρατός του Ισραήλ εκτιμά ότι σκοτώθηκε κατά τον πόλεμο στην Γάζα το 2014.
Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό στο twitter του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, τα μέλη του συμβουλίου, ανώτερα υπουργικά στελέχη της ισραηλινής κυβέρνησης, "συζήτησαν το θέμα των σορών των τρομοκρατών της Χαμάς" και "αποφάσισαν ότι δεν θα επιστραφούν, αλλά θα ταφούν". Στη σύσκεψη επίσης συζητήθηκαν τρόποι για να επιστραφούν οι σοροί των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Γάζας το 2014 και να διασφαλιστεί η απελευθέρωση των δύο ισραηλινών πολιτών που έχουν αναφερθεί ως αγνοούμενοι στην Λωρίδα της Γάζας και φέρεται να κρατούνται από την Χαμάς. Οι υπουργοί υιοθέτησαν "ένα σχέδιο δράσης", όπως τονίζεται, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.
Η Χαμάς, η οποία κυβερνά την Λωρίδα της Γάζας από το 2007, καταδίκασε την απόφαση του Ισραήλ, με τον εκπρόσωπο της Φαουζί Μπαρχούμ να αποδοκιμάζει την "βάρβαρη και εγκληματική κατοχή", από την μεριά του Ισραήλ. "Αυτές οι αποφάσεις δεν θα έχουν θετική έκβαση", προειδοποίησε με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να επεκταθεί. Το Ισραήλ στο παρελθόν έχει προχωρήσει σε ταφές σορών Παλαιστινίων μαχητών σε άγνωστες τοποθεσίες σε απομονωμένα μέρη της χώρας.
Οι Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ –το ένοπλο σκέλος της Χαμάς – ανήρτησε χθες στο διαδίκτυο βίντεο διακωμωδώντας "τα 23α γενέθλια του 21χρονου λοχία του ισραηλινού στρατού Ορόν Σαούλ". Ο ισραηλινός στρατός εκτιμά ότι ένας ακόμη στρατιώτης ο Χαντάρ Γκολντίν σκοτώθηκε μαζί με τον Σαούλ πριν από δύο χρόνια και πως η Χαμάς κρατά τους σορούς των δύο στρατιωτών ως ενδεχόμενο μέσο διαπραγμάτευσης. Τον Σεπτέμβριο, ένας ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ισραήλ κρατά έπειτα από τον πόλεμο της Γάζας το 2014, 18 Παλαιστινίους καθώς και τις σορούς 19 ακόμη και "προσφέρεται να τους ανταλλάξει με τις σορούς των δύο ισραηλινών στρατιωτών". Η Χαμάς όμως απέρριψε την πρόταση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επανέναρξη επιδρομών αεροσκαφών του Ασσάντ σε περιοχή που ελέγχεται από τους ισλαμοφασιστες
Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017, 20:48
Πολεμικά αεροσκάφη της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας επανεκκίνησαν τους βομβαρδισμούς ενάντια στην περιοχή Ουάντι Μπαράντα, που ελέγχεται από διάφορες συμμοριες ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων και βρίσκεται βορειοδυτικά της Δαμασκού, έπειτα από περίπου 24 ώρες χωρίς αεροπορικές επιδρομές, ανέφεραν ένας αξιωματούχος των ισλαμοφασιστών και το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια. Οι ισλαμοφασιστες απείλησαν το Σάββατο να αποχωρήσουν από την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από το βράδυ της Πέμπτης, αν η Συριακη Δημοκρατια και οι σύμμαχοι της συνεχίσουν να τους βομβαρδιζουν. Το Αποικιακο παρατηρητήριο και ένα ειδησεογραφικό μέσο ενημέρωσης της σιιτικής στρατιωτικής και πολιτικής οργάνωσης με βάση το Λίβανο Χεζμπολάχ, σύμμαχος της Συριακης Δημοκρατιας - ανέφεραν ότι εκατοντάδες άμαχοι έφυγαν από την Ουάντι Μπαράντα την τελευταία μέρα κατευθυνόμενοι σε κοντινές περιοχές που ελέγχονται από την Συριακη Δημοκρατια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Αρχιεπίσκοπος Iλαρίον Καπούτσι του #Χαλέπι ήταν μεγάλος υποστηρικτής του παλαιστινιακού λαού. Ακόμα και συνελήφθη από τις IDF (Israel Defense Force) το 1972 για την υπεράσπισή τους. Χθες το βράδυ έμαθα ότι πέθανε. Ας αναπαυθεί εν Ειρήνη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έφυγε ο Παπαφλέσσας της Επανάστασης, αλλά πρόλαβε Λεύτερο το Χαλέπι!
Έφυγε χθες σε ηλικία 94 χρόνων ο Ιλαρίωνας Καπούτσι (Hilarion Capucci)... Σύμβολο του Αραβικού Έθνους, της Αραβικής Αντίστασης. ο παπάς των Παλαιστινίων, Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων των Ελληνόρυθμων, ο φίλος και σύντροφος του Ανδρέα Παπανδρέου, του Γιάσερ Αραφάτ, του Άσαντ κι όλων των Ελεύθερων του κόσμου. Σύρος πολίτης, γεννημμένος στο μαρτυρικό Χαλέπι (2 Μάρτη 1922), μέχρι τις τελευταίες του στιγμές η σκέψη του, αλλά κυρίως η καθημερινή δράση του σε δρόμους και πλατείες, η ψωνή του Παλαιστινιακού λαού κι ο ένθερμος υποστηρικτής της Συρίας, εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης των τρομοκρατών... για έξι χρόνια. Η νέα τάξη, η παγκοσμιοποίηση, με τα ΜΜΕ και τη δημοσιογραφική πορνεία, νόμιζε πως θα "εξαφάνιζε" τον Παπαφλέσσα της Επανάστασης, μιας κι ακόμη πολλοί Παλαιστίνιοι, αλλά κι λεγόμενοι "ακτιβιστές", αυτοί οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές", οι της "ιμπεριαλιστικής αριστεράς" δεν τόλμησαν να πουν ποτέ το όνομά του.
O Επίσκοπος Ιλαρίωνας Καπούτσι, στις 18 Αυγούστου 1974, συλαμβάνεται από το κατοχικό ισραηλινό καθεστώς με την κατηγορία του "τρομοκράτη", διότι εισερχόμενος από το Λίβανο στη Δυτική Όχθη, βρέθηκαν στο διπλωματικό αυτοκίνητό του, όπλα και εκρηκτικά για την Ο.Λ.Π (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης). Το κατοχικό ισραηλινό "δικαστήριο" τον καταδίκασε να σαπίσει στις φυλακές, ενώ σε όλες τις τότε αραβικές χώρες έγινε σύμβολο Αντίστασης. Για την απελευθέρωση του Αντάρτη παπά ξεσηκώθηκε ένα παγκόσμιο κίνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης κι επιτεύχθηκε μετά από τέσσερα χρόνια φυλάκισης. Από τότε ζούσε εξόριστος από τη γη της Παλαιστίνης. Για εκείνο το κίνημα θα πρέπει να σημειώσουμε τη μεγάλη επιχείρηση των Παλαιστίνιων Φενταγίν, προσκείμενων στο Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάαθ, που απαίτησαν την απελευθέρωση του με την κατάληψη μια ολόκληρης πόλης στη Γαλιλαία, την Yuval -Kfar Yuval (Hebrew: כְּפַר יוּבַל)-, αλλά και την αεροπειρατεία στην πτήση 139 της Air France -1976-, από το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, για την απελευθέρωση του Ιλαρίωνα Καπούτσι.
Δεν υπήρξε εκδήλωση συμπαράστασης στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Συριακού λαού, στην οποία απουσίαζε ο Ιλαρίωνας. Δεν υπήρξε διαδήλωση, σε δρόμους και πλατείες, όπου δεν ήταν μπροστά ο Ιλαρίωνας. Ήταν επικεφαλής στη μεγάλη διαδήλωση της Ρώμης -δείτε την φωτογραφία, για κατανόηση του πάθους του-, για να καταγγείλει το δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, που αποφάσισαν τη συνέχισή του οι υπουργοί των Εξωτερικών της "δημοκρατικής" Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 23 Μάη του 2016. Κάθε Κυριακή, στο ναό Santa Maria in Cosmedin της Ρώμης, ανελιπώς από την έναρξη της "αραβικής άνοιξης" στη Συρία, μετά τη Θεία Λειτουργία, ο λόγος του ήταν για την υπεράσπιση της Συρίας. Ο Ιλαρίωνας, ήταν και κατασκευαστής πολλών γεφυριών διαλόγου, για την ειρήνη. Τον λατρεύουν οι Μουσουλμάνοι κι αδελφικός φίλος του Θρησκευτικού ηγέτη των Μουσουλμάνων της Συρίας, όπως και του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Αντιοχείας. "Πέθανε στο σταυρό όπως ο Χριστός, για την ανάσταση ενός λαού"... Λόγια του Ιλαρίωνα στην πολιτική κηδεία του άλλου φίλου που έφυγε στη Γάζα, του Βικ. "Ο Vittorio ήταν ο καλός ποιμένας που θυσιάστηκε για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη, που λείπουν από ένα μαρτυρικό λαό. Ο Vittorio ήταν Ιταλός, αλλά με καρδιά και πολιτισμό Παλαιστίνιου...", είχε τονίσει ο Ιλαρίωνας στην κηδεία του Βικ, που τον κάλεσε να λειτουργήσει η μητέρα του Vittorio.
"Τιμητική φρουρά" στη σωρό του Ιλαρίωνα Καπούτσι, που εκτέθηκε σε προσκήνυμα στη Ρώμη, η Παροικία των Σύρων της Συρίας με τον πρόεδρό της Dr. Jamal Abo Abba, η πρέσβειρα της Παλαιστίνης στη Ρώμη Mai Alkaila κι εκείνα τα κινήματα της αριστεράς, που δεν κατόρθωσε να εξαγοράσει η "κοινωνία των πολιτών" του Σόρος και να εντάξει στην "ιμπεριαλιστική αριστερά". Στην Ιταλία που έζησε εξόριστος ο Ιλαρίωνας Καπούτσι, τον τιμάει κι η αριστερά που δεν υποτάχθηκε στη νέα τάξη, την παγκοσμιοποίηση: "Παρών στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης με τον λαό της Παλαιστίνης. Αντικείμενο σκληρής επίθεσης από το σιωνιστικό λόμπυ της Ιταλίας, της Corriere della Sera και της Oriana Fallaci. Λειτούργησε για τον ακτιβιστή Vittorio Arrigoni, που δολοφονήθηκε στη Γάζα. Στο πλευρό της Συρίας που αντιστέκεται... θρησκευτικός ιεράρχης, αλλά κι αντιστασιακός, υποχρεωμένος στην εξορία, αλλά σίγουρα όχι σιωπηλός". Στο ξεκίνημα της "αραβικής άνοιξης made in usa", του βαρύ χειμώνα για τους λαούς, μπροστάρης στη διαδήλωση της Συριακής Κοινότητας Μπολόνια - Ιταλία (17 Δεκέμβρη 2011), εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας. Βρεθήκαμε στην Αδούλωτη κι Αδέσποτη Δαμασκό (2008) και νόμιζες ότι είναι έφηβος, όχι ηλικιακά, αλλά γεμάτος ζωή κι ελπίδα για την Παλαιστίνη, τη Λευτεριά, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είμαι Συριος Ζώντας στη Συρία: "Ποτέ δεν ήταν μια επανάσταση, ούτε εμφύλιος πόλεμο. Οι τρομοκράτες αποστέλλονται από την κυβέρνηση σας "
Μεταξύ των πιο δημοφιλή άρθρα Παγκόσμια Έρευνα για το 2016 από τον Mark Taliano συγγραφέα του υπό έκδοση βιβλίο σχετικά με τη Συρία Πριν από δύο χρόνια, "Majd" έγραψε αυτές τις λέξεις σε μια απόσπαση στο Facebook: " Είμαι Συριος ... που ζει στη Συρία στη μέση της πάντα. Έχουμε δει φρίκη. Δεν ήταν ποτέ μια επανάσταση, ούτε ένας εμφύλιος πόλεμος. Οι τρομοκράτες που αποστέλλονται από κυβερνησεις σας. Είναι η Αλ Κάιντα Jabhat al Nusra Ουαχάμπι Salafists Ταλιμπάν κλπ και οι εξτρεμιστικές τζιχαντιστές που αποστέλλονται από τη Δύση, τους Σαουδάραβες, το Κατάρ και η Τουρκία. Ομπάμα και ... όποιος είναι πίσω από αυτόν ή από πάνω του υποστηρίζουν την Αλ Κάιντα και οδηγεί έναν πόλεμο μεσολάβησης για τη χώρα μου. Νομίζαμε ότι είστε εναντίον της Αλ Κάιντα και τώρα τους υποστηρίζετε. Η πλειοψηφία εδώ αγαπά Άσαντ. Ποτέ δεν έχει διαπράξει έγκλημα εναντίον του λαού του ... Η χημική επίθεση οργανώθηκε από τους τρομοκράτες βοηθηθηκε από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, κλπ καθένας το ξέρει εδώ. Αμερικανοί στρατιώτες και οι δυτικοι δεν θα πρέπει να υποστηρίζουν βάρβαρος τρομοκράτες της Αλ Κάιντα που σκοτώνουν χριστιανούς, μουσουλμάνους στη χώρα μου.
Κάθε σφαγή γινεται από αυτούς. Ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι στη Συρία: είχαμε ελεύθερο σχολείο και πανεπιστημιακή εκπαίδευση διαθέσιμη για όλους, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, όχι ΓΤΟ, οχι φθόριο, οχι chemtrails, οχι Rothschild ΔΝΤ ελεγχόμενη τράπεζα, κρατική κεντρική τράπεζα που δίνει 11% επί των τόκων, είμαστε για αυτο -Επαρκή και δεν έχουμε κανενα εξωτερικό χρέος σε οποιαδήποτε χώρα ή τράπεζα. Η ζωή πριν από την κρίση ήταν τόσο όμορφα εδώ. Τώρα είναι σκληρή και τρομακτική σε ορισμένες περιοχές. Δεν καταλαβαίνω πώς ο καλος και γενναίος αμερικανικός λαός μπορεί να δεχθεί να βομβαρδίσουν τη χώρα μου, η οποία ποτέ δεν έχει τους έβλαψε και ως εκ τούτου, να βοηθήσει τη βάρβαρη Αλ Κάιντα. Αυτά τα ζώα σφαζουν στο λαιμό και αποκεφαλίζουν για την ευχαρίστηση ... να αποκεφαλίζουν τα μωρά και τα μικρά παιδιά βιαζουν.
Είναι σατανικοι. Οι στρατιωτικοι μας βοήθησαν με τα εκατομμύρια των αμάχων πολιτοφυλακές κερδίζουν τη μάχη εναντίον της Αλ Κάιντα. Τώρα, όμως, οι ΗΠΑ θέλει να μας βομβαρδίσουν, έτσι ώστε η Αλ Κάιντα μπορεί να πάρει το πάνω χέρι. Παρακαλούμε να μας βοηθήσει τον αμερικανικό λαό. Έχουν καταστρέψει το λίκνο του πολιτισμού. Σταματήστε την κυβέρνησή σας. Κατηγορώ ότι bankster μαριονέτα που έχετε ως πρόεδρο ... υποστηρίξει Ron Paul Rand ή ή κάποιος τα παρόμοια που είναι αληθινοι αμερικανικοι πατριώτες. αλλά να είστε σίγουροι για ενα. Σκεφτητε..αν επιτίθενται και πιστεύω ότι θα ... . θα είναι κόλαση. Να είστε βέβαιοι ότι αν ήταν να είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος, πολλοί πολλοί θα πεθάνουν. Συρία μπορεί και θα υπερασπιστεί τον εαυτό της και θα βυθισει πολλά πλοία των ΗΠΑ. Το Ιράν θα πάει στο πολεμο.. μαζι με Russia και την Κίνα τελικά αν κλιμακώνεται ... και όλα αυτά για ποιο λόγο; Για τις ελίτ που δημιούργησαν την Αλ Κάιντα μέσα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και την χρησιμοποιήσαν για να διεξάγει πολέμους μεσολάβησης και να αποσταθεροποιήσει τις χώρες που δεν πάνε μαζί με το νέο πρόγραμμα παγκόσμιας τάξης τους !!; Αμερικανικε λαε ... εσείς μπορειτε να ανακτήσετε τον έλεγχο της μία φορά αξιοθαύμαστη χώρα σας. Τώρα ο καθένας σας μισεί για το θανατο που φέρνετε σχεδόν παντού.
Ρωτήστε τους Ιρακινούς ... οι Αφγανοί ... οι Πακιστανοί ... οι Παλαιστίνιοι ... οι Σύριοι ... οι Σέρβοι ... οι Λίβυοι ... οι Σομαλοί ... οι πολίτες της Υεμένης ... .Όλα αυτά που τους σκοτώνουν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθημερινά. Σταματήστε τους πολέμους, Αρκετα με τους πολέμους σας. Χρησιμοποιήστε διπλωματια..διαλογο ... όχι δύναμη . " Συνεπής μαρτυρίες από τους Σύριους, καθώς και καλά τεκμηριωμένη, open-source Δυτικές πηγές και την ιστορική μνήμη, όλα χρησιμεύουν για να ενισχύσει την ακρίβεια της προαναφερθείσας μαρτυρίας. Σύριοι που ζουν τη φρίκη ξερουν ότι τους έφεραν από την ποινικη Δύση. Δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αυταρέσκεια τους σηκώνοντας τους ώμους τους στην αναποφασιστικότητα, όχι όταν η ζωή τους και ο αρχαίος πολιτισμός τους απειλείται από τη Δύση που πληρωνουν τρομοκρατες μισθοφόρους του χειρίστου είδους.
Πληρεξούσια "μας", σχισμή λαιμοί, κόβουμε τα κεφάλια και να λάβει καμία κρατουμένων όπως τελος στην αναποφασιστικότητα, να αγνοήσει τα εμπειρικά στοιχεία, και να λάβει το άνετο εύκολο δρόμο της πιστεύοντας τον λαβύρινθο των ψεμάτων που εκδίδονται από τις δυτικα μηνυμάτα πολυμέσων. Το πέπλο της άνετα σύγχυση, ένθετα σε μια ασυνείδητη πεποίθηση ότι η κυβέρνησή μας γνωρίζει καλύτερα τι είναι πατριωτικό να πιστέψει τα ψέματα και κατασκευές σιωπηρά στα κούφια λόγια των πολιτικών (που αντιπροσωπεύουν πλέον μας) και τις ψευδείς δηλώσεις του Ιμπεριαλισμου αγγελιοφόροι, είναι αποκρύπτοντας ένα εξωτερικό ολοκαύτωμα . Οι δυτικές κοινωνίες σαπίζουν από μέσα προς τα έξω λόγω αυτών των ψεμάτων και αυτής της βαρβαρότητα. Είμαστε υπο το πεπλο μιας εγκληματικής κλίκας της εταιρικής παγκοσμιοποίησης που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά μας και ποτέ δεν θα. Δημοκρατίες σας, τις οποίες πρέπει να προστατεύσετε, έχουν από καιρό εξαφανιστεί - εκτός από τα κούφια λόγια του στενογράφοι εφημερίδα. Αντί να έχουμε την υποστήριξη διακρατικών εταιρικών ελίτ και παραληρητικές τα έργα τους.
Η φτώχεια και disemployment όλα στα ύψη κάτω από το fakery της κυβέρνησης διακηρύξεις, όπως ο δημόσιος τομέας εξατμίζεται κάτω από λέξεις όπως «αποτελεσματικότητα» ή την «οικονομία» - όλα τα ψευδή καλύμματα που χρησιμεύουν για να εμπλουτίσουν τις ελίτ και να μας καταστρέψει. Εσωτερική ιμπεριαλισμού στο σπίτι είναι μια ξεθωριασμένη αντίγραφο του ξένου ιμπεριαλισμού στο εξωτερικό. Καθώς οι χώρες καταστράφηκαν, και οι λαοί της σφάζονται - σκεφτείτε τη Συρία, τη Λιβύη, την Ουκρανία, και άλλοι - από την αποτρόπαια Δυτική proxies - τα δημόσια ιδρύματα έχουν μολυνθεί, και τελικά αντικαταστάθηκε από παρασιτικό "ιδιωτικοποιηθεί" συσκευές τηλεομοιοτυπίας. Δημόσιο τραπεζικό λεηλατείται και καταστρέφεται υπέρ των διακρατικών banksterism, η Παγκόσμια Τράπεζα τη χρηματοδότηση, και η τοκογλυφία ΔΝΤ. Η ασφάλεια των τροφίμων καταστρέφεται και να αντικατασταθεί από βιοτεχνολογίας πλοκάμια και μηχανικής εξαρτήσεις στις καλλιέργειες μετρητά και ανθυγιεινά τρόφιμα. Τα νομίσματα καταστρέφονται, οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί, και το άγνωστο, αόρατο χέρι του ολοκληρωτικού ελέγχου ίδια επιβάλλει, μέσα στο σύννεφο των εκτροπών και συγχύσεις, με τη βοήθεια κομπραδόρικες καθεστώτα, ολιγαρχικός συμφέροντα, και σηκώνοντας εγχώριων πληθυσμών. Συρία αρνείται να σκυψει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Δύση έχει διδαχθεί να την μισούν, και ο υπόλοιπος κόσμος μαθαίνει να την αγαπά και να τη σέβεται.
Ωστόσο, οι αγώνες της Συρίας είναι οι αγώνες μας. Συρία αντιπροσωπεύει το διεθνές δίκαιο, τη σταθερότητα και την ακεραιότητα: τις ίδιες αξίες που δυτικών λαών φανερά αγαπάμε, αλλά πεισματικά να απορρίψει, καθώς οι χώρες μας, θέλεις κάτω από ασφυκτικά τα πέπλα της ψέματα και αυταπάτες . Υποστηρίζω τη Συρία, γιατί σέβομαι ό, τι απομένει από το διεθνές δίκαιο. Υποστηρίζω τη Συρία επειδή απορρίπτω Wahhabism, το νόμο της Σαρία, και τη τρομοκρατία. Υποστηρίζω τη Συρία επειδή έχω απορρίψει τις αντιδημοκρατικές, διακρατική ολιγαρχίες που υπονόμευση άλλοτε ακμάζουσα, τώρα νεκροί, οι δημοκρατίες μας.
Απορρίπτω τα ψέματα μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης προπαγάνδας , τα κούφια λόγια των πολιτικών μας, και το ψεύτικο "ανθρωπιστικα" μηνυμάτα που δαιμονοποιεί μη εμπόλεμες χώρες και τους πληθυσμούς τους. Στο όνομα της δικαιοσύνης, του ανθρωπισμού και του κράτους δικαίου, υποστηρίζω την εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Μπασάρ αλ-Άσαντ. Συρίας, ένα αρχαίο λίκνο του πολιτισμού, δείχνει το δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε τα μάτια μας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noμίζατε πως θα απουσίαζαν από το "γλέντι" οι των δυτικών μυστικών υπηρεσιών... "Charlie Hebdo";
Αστειακια με τους ρωσους της χοροδιας του στρατου που επεσε το αεροπλανο τους στη θαλασσα και τωρα τραγουδανε στα ψαρια.
Δικό τους είναι το "Charlie Hebdo"... δικοί τους κι οι "τρομοκράτες" που το "κτύπησαν" στο Παρίσι, για να γίνει γνωστό και να κάνουν πορείες τα ανθρωπόμορφα κτήνη της Παγκοσμιοποίησης...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και η αντιπολίτευση στη Συρία... χαστουκίζει την υποκρισία της δύσης!
Η Maria Saadeh, 41 ετών, Αρχιτεκτόνισσα, Χριστιανή Βουλευτής της Συρίας και μάλιστα αντιπολιτευόμενη τον "αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ", χαστουκίζει την υποκρισία της δύσης απευθυνόμενη στην "Επιτροπή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες" (United Nations High Commissioner for Refugees - UNHCR). Ας θυμηθούμε... Maria Saadeh, Xριστιανή αντιπολιτευόμενη βουλευτίνα της Συρίας: Ο Άσαντ δεν είναι δικτάτορας... Φυσικά, κανένα ΜΜΕ, κανένας δημοσιογράφος στη δύση της "δημοκρατίας" δεν θεώρησε "είδηση" τη φωνή μια βουλευτίνας στην αντιπολίτευση της Συριακής Βουλής. Ας γίνει αυτή η υπενθύμιση απαρχή να σηκώσει φωνή, έστω ένας δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του και μπορεί να κοιτάει στα μάτια τα παιδιά του.
Επισημαίνει η Βουλευτής της Συρίας Maria Saadeh: «Εμείς, ο λαός της Συρίας, δεν επιθυμούμε να μιλάει στο ονομά μας κανένα κράτος. Έχουμε το δικαίωμα να επιλέγουμε και να αποφασίζουμε τη δική μας μοίρα. Η αντιπολίτευση είναι ένας δημοκρατικός θεσμός στο κοινοβούλιο της χώρας μας κι όχι έξω από τη χώρα και συνδεδεμένη με ξένες πολιτικές. Επιθυμούμε να προχωρήσουμε μεταρρυθμίσεις με τη συμμετοχή όλων των πολιτών της Συρίας, να εργαστούμε μαζί και σε συνεργασία με τους θεσμούς της πατρίδας μας κι όχι με φόνους μεταξύ μας. Δημοκρατία σημαίνει ένα επίπεδο πολιτικού πολιτισμού κι όχι κάτι που δημιουργεί ο πόλεμος. Η ύπαρξη της πατρίδας είναι η δική μας ύπαρξη κι εμείς έχουμε την ευθύνη να σώσουμε το κράτος. Με πρόσχημα την προστασία των αμάχων΄, ή την προστασία του Συριακού λαού, εχθρικά κράτη προσπαθούν να μεταφέρουν το λαό της Συρίας έξω από τη γη του, την πατρίδα του και στο εσωτερικό της χώρας να τον καταστρέψουν μέσω της τρομοκρατίας». Τι περισσότερο να προσθέσει κάποιος;
"Όποιος νιώθει κι ασπάζεται τα ιδανικά των μαρξιστών-λενινιστών, οφείλει να κάνει δικό του τον αγώνα του Συριακού λαού και του προέδρου Bashar Al Assad... Όποιος σήμερα στρέφει αλλού το πρόσωπό του, θα κριθεί από την ιστορία"
Κομμουνιστικό Κόμμα Λιβάνου
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ANAZHTOYNTAI OI "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ"...
Εκατομμύρια πολίτες της Συρίας είναι χωρίς νερό στις περιοχές της Δαμασκού και του Χαλεπιού. Οι "μετριοπαθείς" ισλαμοφασιστες έκοψαν τον νερό στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας εξαναγκάζοντας τον στρατό να επιχειρήσει απελευθέρωση της περιοχή του ποταμού Μαράντα στα βουνά ΒΔ της πόλης. Οι του ISIS έκοψαν το νερό στο Χαλέπι (προέρχεται από τον Ευφράτη). Παρακαλείται όποιος μπορεί να ενημερώσει τους "ανθρωπιστές". Ελπίζω να συγκινηθούν...

2 σχόλια:

e-h είπε...


Happy New Year – Miami Five Freedom Tour film
Cuba Update Special, 1 January 2017
The Cuba Solidarity Campaign celebrates the 58th anniversary of the Cuban Revolution and wishes all friends and supporters a Happy New Year and Best Wishes for 2017.
New Miami Five Freedom Tour film
In July 2016 CSC was proud to welcome René Gonazalez and Gerardo Hernández of the Miami Five to Britain.
Watch the new film of the UK tour highlights here

Ambassador sends thanks for hurricane relief
The Cuban ambassador, HE Teresita Vicente has sent a thank you letter to CSC supporters who donated to the Hurricane Matthew relief appeal in 2016.
Responding to CSC's appeal, supporters have so far contributed almost £9,000 to Cuban relief and reconstruction efforts.
“I would like to express my sincerest appreciationon behalf of the Cuban people, for the donation of £8,992 as a solidarity contribution to the relief efforts following the devastating Hurricane Matthew,” she wrote.

Thank you for your support in 2016
End the US blockade. End the Occupation of Guantánamo Bay. Let’s continue to work together to make a better world possible in 2017.
“We are not naive in Cuba. We know of the threats and we are prepared. Revolutionary Cuba won't take the flags down. You count on that – but we need your continued support.”
“International solidarity with Cuba is now more important than ever. The blockade remains in place and Guantánamo Bay continues to be illegally occupied.”
Gerardo Hernández speaking at the Tolpuddle Festival in July 2016
Support Cuba and the Cuba Solidarity Campaign in 2017


e-h είπε...


Ευτυχισμένο το Νέο Έτος - Μαϊάμι Πέντε Ελευθερία Tour ταινία
Κούβα Ενημέρωση Special, 1 Ιανουαρίου, 2017
Η Κούβα Εκστρατείας Αλληλεγγύης γιορτάζει την 58η επέτειο της κουβανικής επανάστασης και εύχεται σε όλους τους φίλους και υποστηρικτές Ευτυχισμένο το Νέο Έτος και τις καλύτερες ευχές για το 2017.
Νέα Μαϊάμι Πέντε Freedom Tour βιντεο
Σε Ιούλιο του 2016 CSC ήταν περήφανο που καλωσορίζει René Gonazalez και Gerardo Hernández του Μαϊάμι Πέντε στη Βρετανία.
Παρακολουθήστε το νέο βιντεο από τις σημαντικότερες στιγμές περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ
https://www.youtube.com/watch?v=bklED2-qeUI&feature=youtu.be

Πρέσβης στέλνει ευχαριστώ για την ανακούφιση από τον τυφώνα
Η κουβανική πρέσβης, HE Teresita Vicente απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στην CSC υποστηρικτές που δώρισε για την ανακούφιση από τον τυφώνα Matthew το 2016.
Απαντώντας στην έκκληση της CSC, οι υποστηρικτές έχουν μέχρι στιγμής συνεισφέρει σχεδόν £ 9.000 για την κουβανική προσπαθεια αρωγής και ανασυγκρότησης.
«Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή εκτίμησή μου για λογαριασμό του λαού της Κούβας, για τη δωρεά των £ 8.992, ως συνεισφορά αλληλεγγύης στις προσπάθειες ανακούφισης μετά τον καταστροφικό τυφώνα Ματθαίος," έγραψε.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας το 2016
Να λήξει το εμπάργκο των ΗΠΑ. Τερματισμό της κατοχής του Γκουαντάναμο. Ας συνεχίσουμε να εργαζομασται μαζί για να κάνουμε ενα καλύτερο δυνατο κόσμο το 2017.
«Δεν είμαστε αφελείς στην Κούβα. Γνωρίζουμε από τις απειλές και είμαστε έτοιμοι. Η Επαναστατική Κούβα δεν θα βαλει τις σημαίες κάτω. Μπορείτε υπολογίζετε σε αυτό - αλλά χρειαζόμαστε τη συνεχή υποστήριξή σας ".
" Η διεθνής αλληλεγγύη με την Κούβα είναι τώρα πιο σημαντική από ποτέ. Ο αποκλεισμός παραμένει στη θέση του και το Γκουαντάναμο εξακολουθεί να είναι καταλημενο παράνομα. "
Ο Gerardo Hernández μιλώντας στο Φεστιβάλ Tolpuddle στην Ιούλη 2016
Υποστήριξη Κούβα και η Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Κούβα (CSC) το 2017