Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Κυριακη 18 Δεκεμβριου 2016


Τα τρακτερ των αγροτων στους δρομους στις 23 Ιανουαριου. Αποφαση της Πανελλαδικης Επιτροπης Μπλοκων που συνεδριασε στο ΤΕΙ Λαρισας. Το ανακοινωσε ο Μπουτας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ε, όχι! Όσο πράκτορας του Πούτιν και να 'μαι (με τα λεφτά σε βενεζουελάνικη τράπεζα, γι' αυτό κάνω τον μη έχοντα, μην καρφωθώ!), όσο κι αν ως "Πρέκας" (όπως με χαρακτήριζαν επί μήνες διάφοροι, μεταξύ των οποίων και ένας αντιεξουσιαστής συριοδιώκτης, σιτιζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ), υποστήριζα τους σταλινικούς του Ντονμπάς ενάντια στους απελευθερωτές της Μαϊντάν που ανέμιζαν το αρχαίο ουκρανικό σύμβολο του αγκυλωτού σταυρού, ετούτο δεν μπορώ να το δεχτώ! Το παραξήλωσε η ρώσικη προπαγάνδα! Συνέλαβαν, λέει, οι Σύριοι γάλλους αξιωματικούς και στρατιώτες, που πολεμούσαν στο πλευρό των τζιχαντιστών στο Χαλέπι. Αποκλείεται!
Κατά πρώτον, γιατί η Γαλλία, μετά από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, έχει κηρύξει τον πόλεμο στην ισλαμική τρομοκρατία και τέθηκε και η ίδια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κατά δεύτερον, οι Γάλλοι έχουν περάσει διαφωτισμό και δεν κάνουν τέτοιες αισχρότητες. Σιγά-σιγά θα μας πουν οι προπαγανδιστές πως οι Γάλλοι μακέλευαν κόσμο και στην Ινδοκίνα και την Αλγερία! Ε, όχι!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ. ΣΥΡΙΑΣ
Σύντροφοι, Όπως είναι γνωστό, το κόμμα μας, μαζί με άλλα προοδευτικά και πατριωτικά κόμματα της Συρίας, αγωνίζεται εναντίον αυτής που σήμερα είναι μια από τις πιο βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, από την εποχή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτός ο αγώνας μας είναι σε σύγκρουση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια παγκόσμιας κυριαρχίας και ειδικότερα στην περιοχή που ονομάζεται "Νέα Μέση Ανατολή".
Μέχρι τώρα πολλές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων δολοφονήθηκαν, χιλιάδες οι τραυματίες και χιλιάδες οι οικογένειες που εκτοπίστηκαν σε πιο ειρηνικές περιοχές της Συρίας κι εκτός Συρίας. Αμέτρητες οι ζημιές. Χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες βιομηχανίες καταστράφηκαν, όπως ακριβώς κι οι μεγάλες βιομηχανίες, οι υποδομές της χώρας, σχολεία, νοσοκομεία, αρχαιολογικοί χώροι κι αρχαίες πόλεις καταστράφηκαν. Το συριακό πετρέλαιο κι άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές του λαού μας έγιναν αντικείμενο κλοπής και λαθρεμπορίου στην Τουρκία, το καθεστώς που είναι σύμμαχος των τρομοκρατικών οργανώσεων. Η αξία αυτών των ζημιών υπολογίζεται σε 200 εκατομμύρια δολάρια... Ο λαός της Συρίας, μαζί με την κυβέρνηση, τον στρατό της Συρίας και τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, αντιστέκεται με κουράγιο απέναντι στην επίθεση που ξεκίνησε το 2011.
Οι τρομοκράτες που πραγματοποιούν αυτή την επίθεση, έχουν έρθει από 80 χώρες κι υποστηρίζονται από παγκόσμιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους. Τώρα η απειλή επεκτείνεται από τη Συρία σε άλλες περιοχές και χώρες, όπως στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ευρώπη. Τώρα η τρομοκρατία είναι ένα διεθνές φαινόμενο κι οι ΗΠΑ είναι ο υπ' αριθμόν ένα υποστηρικτής αυτού του σχεδίου, που υλοποιούν τρομοκράτες και μισθοφόροι, ειδικοί δυτικών χωρών. Χρηματοδοτήσεις από αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, προσφέρουν υποστήριξη και προώθηση των τρομοκρατικών οργανώσεων σε συνεργασία με την Τουρκία.
Μπροστά σ' αυτή τη σκληρή κατάσταση, η Συρία όφειλε να ζητήσει τη βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Μόσχα πρόσφερε στη Συρία την αναγκαία υποστήριξη για την Αντίσταση σ' αυτή τη βάρβαρη επίθεση. Η ρωσική βοήθεια αποπροσανατόλισε τις δυτικές κυβερνήσεις και τα αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής, όπως η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία κι αυτή η υποστήριξη άλλαξε ριζικά τη σχέση δυνάμεων στο πεδίο της μάχης και η Συρία μπόρεσε να ανακτήσει έδαφος σε 6 μήνες πολέμου. Η Συρία θα συνεχίσει τον αγώνα υπερασπιζόμενη το λαό της και θα ελευθερώσει κάθε σπιθαμή γης του συριακού εδάφους από τους επιτιθέμενους. Η κυβέρνηση της Συρίας πληροφόρησε όλη τη διεθνή κοινότητα για τους λόγους αίτησης βοήθειας από τη Ρωσική Ομοσπονδία. 1. Η βοήθεια ήταν αποτέλεσμα νόμιμης αίτησης από την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας. 2. Σε συμφωνία με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και με όλες τις διεθνείς αποφάσεις για την αντιμετώπιση επίθεσης σε εσωτερικές υποθέσεις από άλλα κράτη. 3. Κάθε χώρα που δέχεται επίθεση, έχει το δικαίωμα της άμυνας, σύμφωνα με τους νόμους και τους διεθνείς κανόνες.
Ενώ οι νόμιμες δυνάμεις που εκπροσωπούν τη Συρία συνεχίζουν την απελευθέρωση περιοχών που κατέκτησαν οι τρομοκράτες, οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλουν τους δικούς τους νόμους που ανέρχονται σε πριν 1.500 χρόνια, διαπράττοντας εγκλήματα διψασμένοι για αίμα, η Συρία επιδιώκει κι υποστηρίζει την πολιτική επίλυση της κρίσης, στη βάση διακοπής του μπάνιου αίματος και την πλήρη αποχώρηση των κατεχόμενων περιοχών από ξένες τρομοκρατικές δυνάμεις. Επίσης, δημοκρατικές εκλογές στην πατρίδα μας και έναν εθνικό διάλογο με την αντιπολίτευση που εκφράζεται από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα της χώρας. Όμως, οι τρομοκράτες που διατηρούν σχέσεις με ορισμένες αντιπολιτευόμενες ομάδες, προσπαθούν σταθερά τη συνέχιση της επίθεσης εναντίον της κυβέρνησης, ώστε να αποτύχουν οι πολιτικές διεργασίες της Γενεύης 1 και 2, η συνάντηση της Βιέννης και η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.
Σύντροφοι, το αίμα τρέχει ακόμη στη Συρία κι ειδικά στο Χαλέπι, τη δεύτερη πρωτεύουσα της χώρας, απελευθερωμένη από τον Αραβικό Στρατό της Συρίας και τους συμμάχους του. Αλλά, στο άλλο μέτωπο οι τρομοκράτες αρνούνται τη διακοπή εχθροπραξιών για να σωθούν ανθρώπινες ζωές αμάχων, τους οποίους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες. Σύντροφοι, το κόμμα μας επιβεβαιώνει τα εξής πραγματικά γεγονότα και στοιχεία: 1. Είναι απαράδεκτο να μπαίνουν στο ίδιο επίπεδο οι εισβολείς με τα θύματα. 2. Οι διεθνείς νόμοι δεν επιτρέπουν σε καμία χώρα να υπεισέρχεται στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας. Όμως, αυτό ακριβώς κάνουν στη Συρία οι τρομοκράτες κι οι υποστηρικτές τους, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Άσαντ, όταν αυτό είναι μια απόφαση που ανήκει μόνο στον λαό της Συρίας. 3. Οι εισβολείς έχουν ολόκληρη την ευθύνη για τις απώλειες και τις ζημιές στη χώρα. 4. Η ιμπεριαλιστική επίθεση συνεχίζεται με την υποστήριξη μιας ιμπεριαλιστικής καμπάνιας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που πληρώνουν με εκατομμύρια δολάρια οι ΗΠΑ κι η Σαουδική Αραβία. Έτσι, τα γεγονότα που περιγράφουν για τη Συρία είναι πλαστογραφημένα. Αυτά τα πλαστογραφημένα γεγονότα διαδίδονται σ' ολόκληρο τον κόσμο. 5. Και στο Ιράκ δέχονται την ίδια επίθεση κι ο ιρακινός λαός αντιστέκεται. Το καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων του κόσμου είναι εκείνο της υποστήριξης με κουράγιο της Αντίστασης των λαών της Συρίας και του Ιράκ, εναντίον της παγκόσμιας τρομοκρατίας.
Σύντροφοι, Τα προοδευτικά πολιτικά κόμματα στη Συρία αγωνίζονται για την υπεράσπιση των συνθηκών ζωής των πολιτών, κυρίως απέναντι στον πόλεμο κι απέναντι στο άδικο οικονομικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας. Ο λαός της Συρίας απέδειξε τον πατριωτισμό του, στη διάρκεια των χρόνων της ιμπεριαλιστικής επίθεση, βασισμένο στις αντιλήψεις της δημοκρατίας, της προόδου κι ανεξαρτησίας. Ταυτοχρόνως υποστηρίζει την πολιτική λύση της κρίσης. Το δικό μας κόμμα, στο πνεύμα της αμοιβαίας συνεργασίας είναι έτοιμο να προσφέρει όλες τις δυνατότητές του και να δώσει απαντήσεις που αφορούν την κατάσταση στη Συρία. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας καλεί τα δικά σας πολιτικά κόμματα κι όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις να συνεργαστούν, ώστε να εγγυηθούμε ανθρωπιστική βοήθεια.
Συρία, Δαμασκός, Δεκέμβρης 2016 Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας
Σχολιο.- Γιαυτό στηρίξτε τους Εισβολείς του ΝΑΤΟ. Όπως με τον κακό Χουσεϊν, τον κακό Καντάφι, την Υεμένη κλπ. Όλοι κακοί είναι. Εσείς με το ΝΑΤΟ. Όπως λεει η ΛΑΕ.
Σχολιο.- ο Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στη 17ώρα UTC, ενώ συνελήφθησαν αξιωματικοί του ΝΑΤΟ σήμερα το πρωί από τις συριακές ειδικές δυνάμεις σε ένα καταφύγιο στο ανατολικό Χαλέπι. ΣΧΟΛΙΟ.- παντως επειδη ακουμε πολλους να μιλανε για τους τζιχαντιστες(του FSA =Al Nusra/παρακλαδι της Αλ Καιντα και ΙΣΣΙΣ) ως ''επαναστατες ''εδω σχολιαζει ο Panagiotis Karystinos πριν 19 ώρες • Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, ένα κοριτσάκι 8 χρονών μπήκε σήμερα σε ένα αστυνομικό τμήμα τής Δαμασκού. Το είχαν ζώσει με εκρηκτικά, τα οποία πυροδότησαν με τηλεχειριστήριο όταν αυτό βρισκόταν μέσα στο αστυνομικό τμήμα. Το παιδάκι είναι νεκρό. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο απαντούν οι ηττημένοι επαναστάτες για το Χαλέπι. Τέτοιας λογής πόλεμο διεξάγουν αυτά τα αντεπαναστατικά σκουλήκια. Κλάψτε λίγο ρε υποστηρικτές τής επανάστασης για τους φίλους σας να δω
Σχολιο.- Παντως ότι και να λεμε, δεν προκειται να πεισθουν τα μισθοδοτουμενα της αμερικανικης πρεσβειας στην Ελλαδα, που το παιζουν αριστεροι μπας και σιμπησει κανας μαλακας, που τους γαμανε οι λευκοι αμερικανοι με 5 σεντς. Για τους μισθοδοτουμενους από τους αμερικανους «αριστερους», οι ισλαμοφασιστες εχουν παντα δικιο. Ακομα και όταν αποκεφαλιζανε, και τρωγανε ομα τα εντοσθια από αυτους που ειχαν δολοφονησει στη Συρια, ε επανασταση καναν βρε αδερφε, δικαιολογουντε και λιγες παρεκτροπες, τι, κομμουνιστες θα ηταν? Ερχονται με εντολη των αφεντικων τους αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων οι ισλαμοφασιστες στην Ελλαδα? Είναι «προσφυγες» ρε αδερφε, ανοιχτε τα συνορα! Τους πειραζαν που χτυπουσαν οι καμπανες των εκκλησιων, αλλα τωρα θελουν τζαμια στην Ελλαδα, για να μην χασουν οι ισλαμοφασιστες τους την καθοδηγηση τους! Ε κι αν μας σφαξουνε, καταπιεσμενοι είναι μωρε! Και αμα τους πεις, να πανε στη σαουδικη αραβια στο καταρ και στο μπαχρειν αμα θελουνε τζαμια, σε λενε τα θρασιμια τα μισθοδοτουμενα και ρατσιστη. Και να πανε στη σαουδικη βρωμοαραβια οι ισλαμοφασιστες τους, όχι στο Ιραν. Γιατι το Ιραν εχει χριστιανικες εκκλησιες, και οι χριστιανοι αντιπροσωπευονται στο κοινοβουλιο. Αλλα το Ιραν δεν βολευει τους ισλαμοφασιστες και τα μισθοδοτουμενα της πρεσβειας. Γιατι είναι εναντιο στος αφεντες τους τους αμερικανους. Α να χαθειτε σκατοπουστρονια μισθοδοτουμενα της αμερικανικης πρεσβειας, που θα το παιξεται κιολας «αριστεροι» και «αντιεξουσιαστες». Μουνοσκυλα ε μουνοσκυλα!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Χρήστος Τρικαλινός, συμφοιτητής με τον Φιντέλ Κάστρο Ντίας-Μπάλαρτ στη Μόσχα την δεκαετία του 70, γράφει στη μνήμη του κομαντάντε και θυμάται τον παλιό του φίλο
Ο Χρήστος Τρικαλινός βρέθηκε στην δεκαετία του 70 φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ στη Μόσχα. Ο κολλητός του, ήταν ένας κουβανός συμφοιτητής, ο Χοσέ Ραούλ Φερνάντες. Στο αποχαιρετιστήριο γλέντι της αποφοίτησής του ο Χοσέ Ραούλ του αποκάλυψε, αυτό που ήδη γνώριζε, ότι είναι ο Fidel Castro Díaz-Balart , ο γιός του ηγέτη της κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο. Φυσικά ο Χρήστος ήξερε ήδη τους συνωμοτικούς κανόνες που επέβαλαν την ανωνυμία του φίλου του, ακόμα και στη Μόσχα. “Καταλαβαίνω Χοσέ Ραούλ. Εξάλλου δεν βρεθήκαμε παρέα για τα ονόματά μας, αλλά γιατί ταιριάξαμε”, του είπε. Πέρασαν πάνω από 40 χρόνια και οι δύο φίλοι είναι πια φτασμένοι επιστήμονες στις χώρες τους. Δεν ξανασυναντήθηκαν μέχρι τώρα, τους χωρίζουν 10.000 χιλιόμετρα, τους ενώνει όμως αυτό που χωρίζει τις δύο χώρες τους, 58 χρόνια Επανάστασης.
Στη μνήμη του κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο Ρους, ο Χρήστος Τρικαλινός μοιράστηκε μαζί μας το παρακάτω όμορφο κείμενο:
http://cubaniagriega.blogspot.gr/2016/12/70.html?spref=fb
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το site iefimerida.gr έγινε με λεφτά του υπόδικου Γριβέα
Σε μια αποκάλυψη για το δημοφιλές site , iefimerida.gr, προχωρά η εφημερίδα Documento της Κυριακής. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το δημοφιλές site δημιουργήθηκε σε συνεργασία του υπόδικου για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κυριάκου Γριβέα με τον δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη. Η συνεργασία των δύο μάλιστα, γίνεται την επίμαχη περίοδο, που ο Γριβέας και η σύζυγός του παίρνουν θαλασσοδάνεια από το ΤΤ και τα μετατρέπουν σε προσωπικό χρήμα. Στη συνέχεια μέρος αυτό των χρημάτων επενδύεται και πάλι. Φυσικά δεν πρόκειται για ίδια κεφάλαια, αλλά για προϊόντα εγκλήματος. Στο ίδιο φύλλο, η εφημερίδα φιλοξενεί ρεπορτάζ για το φαγοπότι στο ραδιοσταθμό 9,84. Δεκάδες εκατομμυρίων σπαταλήθηκαν σε δημόσιες σχέσεις, μανικετόκουμπα, κορνίζες για τους πίνακες του δημοσιογράφου Θανάση Λάλα και εκδηλώσεις. Και εκεί, οι εταιρείες του Κυριάκου Γριβέα, φαίνονται ως διοργανωτές εκδηλώσεων εκατομμυρίων ευρώ με απευθείας ανάθεση
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ΝΑΤΟϊκοί αξιωματικοί μαρτυρούν στα χέρια Spetsnaz και συριακών ειδικών δυνάμεων στο Χαλέπι
17/12/2016 19.49
Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας είχαμε χτες κεκλεισμένων των θυρών καθώς συνελήφθησαν αξιωματικοί του ΝΑΤΟ στο Χαλέπι από τις συριακές και ρωσικές ειδικές δυνάμεις στο Ανατολικό Χαλέπι. Το γεγονός αυτό σας το είχαμε προαναγγείλει στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Αμερικανοί πράκτορες στα χέρια Ρώσων στο Χαλέπι …. Η λίστα περιλαμβάνει τουλάχιστον 14 ονόματα του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ και είναι μόνο η αρχική… Η σύλληψη τους έγινε χτες 16 Δεκεμβρίου 2016 Μάλιστα όλες οι συνομιλίες αποσκοπούσαν ακριβώς σε αυτό: να ανοίξει ένας διάδρομος διαφυγής γι αυτούς προς την Ιντλίμπ.
Τα ονόματα είναι τα εξής: Mutaz Kanoğlu – Τουρκία David Scott Winer – ΗΠΑ David Shlomo Aram – Ισραήλ Muhamad Tamimi – Κατάρ Muhamad Ahmad Assabian – Σαουδική Αραβία Abd-el-Menham Fahd al Harij – Σαουδική Αραβία Islam Salam Ezzahran Al Hajlan – Σαουδική Αραβία Ahmed Ben Naoufel Al Darij – Σαουδική Αραβία Muhamad Hassan Al Sabihi – Σαουδική Αραβία Hamad Fahad Al Dousri – Σαουδική Αραβία Amjad Qassem Al Tiraoui – Ιορδανία Qassem Saad Al Shamry – Σαουδική Αραβία Ayman Qassem Al Thahalbi – Σαουδική Αραβία Mohamed Ech-Chafihi El Idrissi – Μαρόκο
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και πολλοί άλλοι ανάμεσα τους Γάλλοι, Βρετανοί κτλ. Αποδεικνύεται πλέον τι είδους πόλεμος ήταν αυτός, όχι πάντως εμφύλιος… Η νίκη της Ρωσίας στο Χαλέπι, αλλάζει πλέον τη μοίρα του πολέμου στη Συρία. Η Συρία θα χρησιμοποιήσει τους αιχμαλώτους ως διαπραγματευτικό χαρτί…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ελληνική μας ομογένεια στις ΗΠΑ έχει δώσει μεγάλες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας
1.τον αντιπρόεδρο του Νίξον Σπάιρους Άγκνιου 2.τον αρχηγό της ΣΙΑ στους πολέμους Ιρακ-Κοσοβο-Σερβία,Τζορτζ Τενετ 3.τον αρχηγό του ΝΑΤΟ Τζέημς Σταβρίντες που ρήμαξε Λιβύη -Συρία και θα΄ταν ΥΠΕΘΑ της Κλίντον αν εκλεγόταν 4.τον στρατολόγο και εκπαιδευτή του Οσαμα Μπιν Λάντεν και ουσιαστικό δημιουργό των Ταλιμπαν , πράκτορα Αβράκοτος Τώρα δίνει και τον ιθύνοντα νου του ΙΣΙΣ ....
Η ομογένεια μας στη Ρωσσία έφτιαχνε Καποδίστριες κι Υψηλάντηδες, η "ομογένεια" μας στις ΗΠΑ φτιάχνει Gay pride παπάδες του Φαναρίου και ισλαμοφασίστες
Τζον Γεωργελάς: Ο Ελληνας που είναι ηγέτης των τζιχαντιστών!
Ο Τζον Γεωργελάς δεν ήταν ένα από τα παιδιά που έψαχνε να βρει τη μοίρα του στην Αμερική, αλλά ήταν από εκείνα που βρήκαν τον δρόμο τους στην πιο ύπουλη τρομοκρατική ομάδα του κόσμου, το Ισλαμικό Κράτος, γράφει ο Γκρέιαμ Γουντ για το 'The Atlantic'. Ο Γεωργελάς άφησε το Τέξας και την ελληνική του καταγωγή για να γίνει Γιάχια, που στα αραβικά σημαίνει Τζον, και στη συνέχεια Αμπου αλ Χασάν αλ Μουχατζίρ (αλ Μουχατζίρ σημαίνει μετανάστης), ο νέος επικεφαλής για την αγγλόφωνη προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους. Ο Γιάχια ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα μετά τον θάνατο του Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Συρία, όπως ανακοίνωσε η τρομοκρατική οργάνωση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αφγανικός «εγκέφαλος» πίσω από τις εξεγέρσεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων
Το ενδεχόμενο να υπάρχει ένας «κοινός εγκέφαλος» που οργανώνει και δίνει το σύνθημα για τις ταραχές και τις εντάσεις που κατά καιρούς ξεσπούν σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται διάσπαρτα ανά την Ευρώπη, εξετάζουν οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας. Ήδη, σε ορισμένες χώρες, βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές έρευνες, οι οποίες επικεντρώνονται σε μετανάστες, αφγανικής κυρίως καταγωγής, θεωρώντας ότι ορισμένοι από αυτούς διατηρούν απευθείας δεσμούς τόσο με το Ισλαμικό Κράτος όσο και με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Αφγανιστάν αλλά και στο γειτονικό Πακιστάν. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες που προέρχονται από καλά ενημερωμένους έλληνες αξιωματούχους, οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας εμφανίζονται ανήσυχες από το γεγονός ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ταραχές στους προσφυγικούς καταυλισμούς που βρίσκονται διάσπαρτοι ανά την Ευρώπη, κυρίως όμως στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία, στην Ιταλία και στη Γαλλία, εμφανίζουν μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά όπως είναι η περιοδικότητά τους, το σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασμά τους σε διαφορετικές χώρες και το κοινό εθνικό υπόβαθρο που έχει η πλειονότητα των πρωταίτιων οι οποίοι συνήθως είναι άνδρες κατά βάση αφγανικής καταγωγής.
Ενδεικτικά προς αυτή την κατεύθυνση είναι εξάλλου τα όσα επισημαίνει σε αναφορά του ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας Όλεγκ Πετκόφ. Σύμφωνα με τον βούλγαρο αξιωματούχο οι ταραχές που ξέσπασαν πρόσφατα στον προσφυγικό καταυλισμό Χάρμανλι (κοντά στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα) «ήταν μέρος από μαζικές ταραχές σε καταυλισμούς σ’ όλη την Ευρώπη και ήταν συντονισμένες με παρόμοια επεισόδια στη Λέσβο, στο Τορίνο της Ιταλίας και στο Καλαί της Γαλλίας». Η σχετική αναφορά μάλιστα έγινε στο πλαίσιο σύσκεψης των επικεφαλής των βουλγαρικών υπηρεσιών ασφάλειας που συγκάλεσε ο ίδιος ο βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ. Αμέσως δε μετά το τέλος της συγκεκριμένης σύσκεψης, οι βουλγαρικές αρχές αποφάσισαν την άμεση απέλαση 50 αφγανών μεταναστών που βρίσκονταν στον συγκεκριμένο καταυλισμό, με την προοπτική ο αριθμός τους να αυξηθεί περεταίρω το επόμενο χρονικό διάστημα. Μόνο τυχαίο δεν είναι εξάλλου ότι προ 3 εβδομάδων, η γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε δηλώσεις της έθεσε τον ίδιο προβληματισμό και στο εσωτερικό της Γερμανίας, προαναγγέλλοντας μαζικές απελάσεις μεταναστών και ειδικά αφγανών πίσω στις χώρες τους. «Δεν είναι δυνατόν να μείνουν τόσοι χιλιάδες Αφγανοί στη Γερμανία», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, εκφράζοντας έτσι τους φόβους της για το ενδεχόμενο σύστασης τρομοκρατικών δικτύων στο εσωτερικό της χώρας. Συμπλήρωσε δε, πως ήδη περισσότερες από 60.000 αιτήσεις έχουν απορριφθεί και σύντομα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για την επιστροφή όλων αυτών στις πατρίδες τους. Σύμφωνα με διαρροές που έχει κάνει η γερμανική πλευρά προς τον τύπο, o αριθμός των Αφγανών που ενδέχεται να πάρουν το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα τους, υπολογίζεται να ξεπεράσει τις 100.000. Το σχετικό σχέδιο προβλέπει την παροχή ενός ποσού για να ξεκινήσουν νέα ζωή στο Αφγανιστάν και την κάλυψη του αεροπορικού εισιτηρίου για το ταξίδι της επιστροφής τους.
Ελληνικές ανησυχίες
Όλα τα παραπάνω έχουν έρθει σε γνώση των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών, οι οποίες ωστόσο έχουν έναν επιπλέον λόγο για να ανησυχούν. Ο συγκεκριμένος λόγος έχει να κάνει με το περίπου 1 εκατομμύριο αφγανούς πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε καταυλισμούς επί πακιστανικού εδάφους, χωρίς οι περισσότεροι εξ αυτών να έχουν χαρτιά που να πιστοποιούν τη χώρα καταγωγής τους. Οι πακιστανικές αρχές έχουν δώσει σε όλους τους παραπάνω μία διορία έως το Μάρτιο του 2017 για να εγκαταλείψουν τη χώρα, διαφορετικά είτε θα τους επιβληθούν σκληρές κυρώσεις είτε θα απομακρυνθούν και θα επιστρέψουν στο Αφγανιστάν δια της βίας.
Ο μεγάλος φόβος των ελληνικών υπηρεσιών και κατ’ επέκταση και των ευρωπαϊκών, είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς θα επιλέξουν να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη ακολουθώντας τη γνώριμη διαδρομή μέσω Τουρκίας και ελληνικών νησιών. Ωστόσο, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα το πιθανότερο είναι ότι εξαιτίας του κλεισίματος του βαλκανικού διαδρόμου όλοι αυτοί θα εγκλωβιστούν τελικά στη χώρα μας, επιβαρύνοντας περαιτέρω τις ήδη υπάρχουσες μεταναστευτικές ροές. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν ένα ακόμη εργαλείο τροφοδότησης της επιθετικής ρητορικής του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και των εκβιασμών που ο τελευταίος έχει εξαπολύσει προς την Ε.Ε, απειλώντας ότι εάν «παγώσουν» οι τουρκικές ενταξιακές διαπραγματεύσεις, τότε θα ανοίξει τα τουρκικά σύνορα για τους μετανάστες που θα θελήσουν να κατευθυνθούν προς τη Δύση. Επί της ουσίας δηλαδή, να περάσουν από τις μικρασιατικές ακτές στα απέναντι ελληνικά νησιά. Όπως πρόσφατα εξάλλου αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα», ήδη ο τούρκος πρόεδρος έχει «παρατάξει» στα μικρασιατικά παράλια χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, έχοντας σε ετοιμότητα ένα μεγάλο στολίσκο από βάρκες και φουσκωτά για τη μεταφορά τους σε ελληνικό έδαφος.
Νότα διαμαρτυρίας
Την ίδια στιγμή και σε μια προσπάθειά του αφενός να προλάβει το επερχόμενο «τσουνάμι» των αφγανών μεταναστών αφετέρου να ξεπεραστεί το μπλόκο του Πακιστάν, το οποίο δεν δέχεται τους υπηκόους του που επαναπροωθούνται από τα κράτη μέλη της Ε.Ε παρά τις σχετικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει αποστείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, επιστολή διαμαρτυρίας προς το πακιστανικό ΥΠΕΞ καλώντας τη χώρα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης, επισημαίνει προς το Πακιστάν πως σε διαφορετική περίπτωση θα του αποδοθεί ο χαρακτηρισμό «χώρας που υποθάλπει την τρομοκρατία» με ότι αυτό συνεπάγεται. Να σημειώσουμε πως το Πακιστάν σχεδόν στο σύνολο των (λίγων) περιπτώσεων επαναπροώθησης υπηκόων του τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αρνείται να τους δεχτεί πίσω, είτε δημιουργώντας διάφορα προσκόμματα, είτε απλά μη αποδεχόμενο την πακιστανική υπηκοότητά των απελαθέντων προφασιζόμενο πρόβλημα με τα αποδεικτικά τους έγγραφα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σώστε την Ευρώπη, πνίξτε έναν Έλληνα και περσινά ξυνά σταφύλια
17 Δεκεμβρίου 2016
Ακόμη ένα δείγμα υψηλής δημοσιογραφίας κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό διαδίκτυο. Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, δημοσίευσε νέο πρωτοσέλιδο σκίτσο με τίτλο, »Σώστε την Ευρώπη και πνίξτε έναν Έλληνα».
ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ
Το είδαμε στο pronews.gr, zougla.gr, pentapostagma.gr, thetoc.gr, thepressroom.gr, parakato.gr, msn.com/el-gr, newpost.gr, freepen.gr κτλ και ethnos.gr, iefimerida.gr, topontiki.gr, newsbeast.gr κτλ, που κατέβασαν το άρθρο αφού κατάλαβαν το λάθος τους.
Τι συνέβη; Το περίφημο νέο πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo, μόνο καινούργιο δεν είναι. Απεικονίζει στο εξώφυλλό του ένα σκίτσο με τίτλο »Σώστε την Ευρώπη…» και την τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ να απαντά »…πνίξτε έναν Έλληνα». Το σκίτσο σατιρίζει τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Δανειστών με τον πιο καυστικό τρόπο. Προκειμένου να σωθεί η Ευρώπη πρέπει να θυσιαστεί η Ελλάδα. Ημερομηνία δημοσίευσης; 24 Ιουνίου 2015…
Και φυσικά, το σκίτσο δεν »στιγματίζει» τη χώρα μας όπως κάποιοι ισχυρίστηκαν, αλλά τη σκληρότητα των δανειστών που για να σώσουν την Ευρώπη, δε θα δίσταζαν να θυσιάσουν την Ελλάδα. Από τα ανωτέρω προκύπτει το σκίτσο δεν έχει »ανθελληνική» χροιά και το κυριότερο δεν είναι νέα είδηση όπως τα περισσότερα μέσα έσπευσαν να την παρουσιάσουν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χάγκε Γκέινγκομπ: Οι Κουβανοί δεν ήρθαν για να πάρουν χρυσό ή διαμάντια. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να γυρίσουν πίσω με τα απομεινάρια των νεκρών συντρόφων τους
Χάγκε Γκέινγκομπ
Φόρος τιμής στον Κομαντάντε
Επιμνημόσυνη δέηση για τον Φιντέλ Κάστρο
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016
Ποιο είναι το τίμημα της ελευθερίας; Ποιο είναι το κόστος της απελευθέρωσης ενός έθνους; Πόσο πρέπει να πληρώσεις μια χώρα που πολέμησε για σένα, όταν άλλοι συμμάχησαν με τον εχθρό σου; Σύμφωνα με τον Φιντέλ, η βοήθεια για την απελευθέρωση των καταπιεσμένων δεν πρέπει ποτέ να δίνεται για το οικονομικό όφελος, αλλά μόνο για το συνειδησιακό. Να γιατί βρισκόμαστε εδώ. Βρισκόμαστε εδώ με ήσυχη τη συνείδηση, για να αποδώσουμε τον ύστατο χαιρετισμό σε έναν άνθρωπο του οποίου η κληρονομιά δεν θα χαθεί ποτέ και για να τιμήσουμε μια χώρα, προς την οποία το χρέος μας δεν θα μπορέσουμε να το ξεπληρώσουμε ποτέ. Ο Μεγάλος Πατέρας μας, ο θεμελιωτής και ηγέτης της Ναμιμπιανής Επανάστασης, σύντροφος Sam Nujoma, καθώς και ο Αντιπρόεδρός μας, Σύντροφος Hifikepunye Pohamba, με συνοδεύουν για να αποτίσουμε το σεβασμό της Ναμίμπια στην Κούβα. Μαζί μας βρίσκονται, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος SWAPO [στμ.: South West Africa People's Organization, Κίνημα Ανεξαρτησίας μέχρι το 1990], δύο παρασημοφορημένοι αξιωματικοί του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Ναμίμπια που έγιναν στρατηγοί στις ανεξάρτητες Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, καθώς και ένας επιζών από τη σφαγή της Cassinga, για να καταδέξουμε έτσι τη διαρκή κληρονομιά του Φιντέλ Κάστρο προς τη Ναμίμπια. Ως ένδειξη του συλλογικού σεβασμού μας, κηρύξαμε στη Ναμίμπια τριήμερο εθνικό πένθος προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο.
Η Βόρεια Ναμίμπια και η Νότια Ανγκόλα έφεραν το κύριο βάρος του απελευθερωτικού πολέμου της Ναμίμπια ενάντια στο απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής. Ήταν σε ένα στρατόπεδο του SWAPO στην Cassinga, στη Νότια Αγκόλα (από Μποτίλια: Πέτερ Βάις: Άσμα για την επανάσταση), όπου οι ρατσιστικές στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Αφρικής εξαπέλυσαν μια βάναυση επίθεση κατά των ανυπεράσπιστων εξόριστων γυναικόπαιδων της Ναμίμπια. Η πρώτη βοήθεια που πήραμε σε αυτό το σκηνικό της βίας και του θανάτου ήταν οι γενναίες Κουβανικές Δυνάμεις, που έσπευσαν προς διάσωσή μας. Για τη δική μας προστασία οι Κουβανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους ή ακρωτηριάστηκαν. Μετά την επίθεση, η Κούβα ήταν η πρώτη χώρα που παρείχε εκπαίδευση στο Νησί της Νιότης (Isla de la Juventud*) για τα τρεις χιλιάδες (3.000) παιδιά που επιβίωσαν από τη σφαγή της Cassinga.
Το μεγάλο στοίχημα της μάχης στο Cuito Cuanavale είναι ένα ακόμη παράδειγμα της ακατάβλητης πίστης του Φιντέλ για την απελευθέρωση των καταπιεσμένων. Υπό την ηγεσία του, η Κούβα διακινδύνευσε τη δική της εθνική ασφάλεια, προκειμένου να αποκρούσει το απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής. Η ήττα στο Cuito Cuanavale θα σήμαινε την ήττα όλων των καταπιεσμένων λαών της ευρύτερης περιοχής και τη νίκη της ρατσιστικής Νότιας Αφρικής, αλλά και του ιμπεριαλισμού που αυτή εκπροσωπούσε.
Ο Φιντέλ περιέγραψε το πώς «χιλιάδες θαρραλέοι και ακούραστοι μαχητές από τη Ναμίμπια» ενώθηκαν με τις δυνάμεις της Ανγκόλας και της Κούβας σε αυτόν τον ιδεολογικό πόλεμο. Το Cuito Cuanavele ήταν μια οριακή στιγμή για τη Νότια Αφρική, εν γένει, αλλά ιδιαίτερα για τη Ναμίμπια, καθώς οδήγησε στην εφαρμογή του ψηφίσματος 435 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που κορυφώθηκε με την Ανεξαρτησίας της Ναμίμπια το 1990. Το αίμα των Κουβανών μαχητών πότισε στην κυριολεξία την ελευθερία μας. Με την ειλικρίνεια της επαναστατικής του καρδιάς, ο Κάστρο δεν είχε κανένα άλλο μέλημα, πλην της απελευθέρωσης του λαού μας. Δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για τους τεράστιους φυσικούς πόρους της ελεύθερης Ναμίμπια και η άποψή του ήταν ότι οι Κουβανοί δεν ήρθαν για να πάρουν χρυσό ή διαμάντια, αλλά το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να γυρίσουν πίσω με τα απομεινάρια των νεκρών συντρόφων τους. Μολονότι έχουμε συγχωρήσει τους εχθρούς μας, δεν θα λησμονήσουμε ποτέ τους φίλους μας. Ο λαός της Κούβας είναι φίλος μας. Ο Φιντέλ είναι φίλος μας. Τώρα και για πάντα.
Τον Φιντέλ μάς τον θυμίζουν τα αμέτρητα παιδιά της Ναμίμπια που ονομάζονται Φιντέλ ή Κάστρο. Τον Φιντέλ μάς τον θυμίζουν τα 3.000 παιδιά από την Cassinga που μεγάλωσαν στην Κούβα, μιλούν άπταιστα ισπανικά και τώρα κατέχουν θέσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της χώρας μας. Τον Φιντέλ μάς τον θυμίζουν οι Κουβανοί γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί που εξακολουθούν να εργάζονται στα νοσοκομεία και τις κλινικές στη Ναμίμπια.
Έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε από έναν άνθρωπο που έζησε, και πέθανε, με τους δικούς του όρους. Ετούτη τη στιγμή, με την παγκόσμια πολιτική ξεκάθαρη πλέον, όπου οι συμμαχίες καταρρέουν και ο κόσμος χάνει την πίστη του, αυτή ακριβώς τη στιγμή χρειαζόμαστε την κοφτερή, εξαιρετική καθαρότητα του νου και του οράματος που χαρακτήριζε τη ζωή του Φιντέλ Κάστρο. Hasta la VictoriaSiempre! Η συνεπής υποστήριξη της Κούβας για την απελευθέρωση της Αφρικής είναι η κληρονομιά του Χοσέ Μαρτί, ήρωα της Κουβανικής Επανάστασης, ο οποίος είπε,«Ο πραγματικός άνθρωπος δεν επιδιώκει τη διαδρομή όπου βρίσκεται το κέρδος, αλλά μάλλον τη διαδρομή όπου βρίσκεται το καθήκον». Η κληρονομιά του Φιντέλ είναι μια αιώνια φλόγα, που θα συνεχίσει να εμπνέει και να ανάβει το πάθος των προοδευτικών δυνάμεων αυτού του κόσμου, καθώς αγωνιζόμαστε για την οικονομική δικαιοσύνη και για την υλοποίηση μιας έντιμης διακυβέρνησης. Είθε το επαναστατικό του πνεύμα να μας μπολιάσει, ώστε να εξακολουθούμε να αντιστεκόμαστε στη νέα αποικιοκρατία παραμένοντας ενωμένοι. Hasta laVictoria Siempre! Για τον αδερφό μας Ραούλ, για την οικογένεια Κάστρο και για την κουβανική μας οικογένεια, ο αγώνας μας ήταν και δικός σας αγώνας, ο πόνος σας είναι και δικός μας πόνος.
Ο Φιντέλ δεν υπάρχει πια, το πνεύμα του όμως θα ζει αιώνια. Venceremos!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μυτιλήνη: Πέντε Αλγερινοί μετανάστες κρατούνται για τις διαρρήξεις και τους βανδαλισμούς
18/12/2016 8.00
Οι κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της Μυτιλήνης κατέγραψαν πέντε Αλγερινούς μετανάστες από τη δομή της Μόριας, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως δράστες των τεσσάρων διαρρήξεων που έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου και συνοδεύτηκαν από εκτεταμένες ζημιές, αλλά και για συνολικά 19 παρόμοιες εισβολές σε επιχειρήσεις! Οι πέντε αλλοδαποί που φιλοξενούνται στο hot spot έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια και ανακρίνονται ως οι βασικοί ύποπτοι για όλες τις λεηλασίες που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στα καταστήματα της περιοχής.
Η σύλληψή τους θεωρείται βέβαιη, καθώς τα πλάνα δείχνουν καθαρά κάποιους από αυτούς να σπάζουν με πέτρες τις τζαμαρίες και να αρπάζουν χρήματα από τις ταμειακές μηχανές. Τελευταίοι στόχοι του πλιάτσικου που έχει αναστατώσει κατοίκους και εμπόρους στη Μυτιλήνη ήταν δυο ταβέρνες, ένα κατάστημα οπτικών και το γραφείο της Δ.Ε.Η.. Οι απανωτές κλοπές με τις φθορές που τις ακολουθούσαν είχαν θορυβήσει τον εμπορικό σύλλογο του νησιού, που ζήτησε την άμεση εξιχνίαση των περιστατικών από την Αστυνομία.
Σκηνικό πολέμου στη Μυτιλήνη: «Όπου υπήρχε διάρρηξη, υπήρχε αίμα», λέει o πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι της Μυτιλήνης που είδαν ακόμη ένα «σκηνικό πολέμου» να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους από μετανάστες, οι οποίοι αυτή τη φορά ξέφυγαν από τα όρια του hot spot της Μόριας και έκαναν επιδρομές στα μαγαζιά της Μυτιλήνης. Κατάστημα οπτικών, το υποκατάστημα της ΔΕΗ, αλλά και ταβέρνες έγιναν στόχοι των μεταναστών, που κρατώντας πέτρες έσπαγαν τις τζαμαρίες αρπάζοντας χρήματα από τις ταμειακές μηχανές. Τα περιστατικά διαρρήξεων είναι απανωτά τις τελευταίες ημέρες, όπως είχε ανακοινώσει ο εμπορικός σύλλογος του νησιού, και έρχονται να προστεθούν στη μεγάλη λίστα των επικίνδυνων περιστατικών που καταγράφεται από τις αστυνομικές αρχές με πρωταγωνιστές μετανάστες, κυρίως αφρικανικής καταγωγής.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Παπαρίσβας, που μετέβη στα καταστήματα τα οποία δέχτηκαν τις επιθέσεις μίλησε στο protothema.gr και περιέγραψε όσα όλα είδε: «Αυτό που με συγκλόνισε πάρα πολύ ήταν η ποσότητα του αίματος που είδα μέσα στα μαγαζιά. Αυτοί οι άνθρωποι μάλλον είχαν πέτρες στα χέρια τους και με αυτές έσπαγαν τις τζαμαρίες των μαγαζιών και κοβόντουσαν τα χέρια τους. Όπου υπήρχε διάρρηξη, υπήρχε και αίμα. Τα πεζοδρόμια των μαγαζιών είναι πλακόστρωτα και το αίμα έτρεχε πάνω σε αυτά .Έσπασαν πολλά μαγαζιά , διέρρηξαν εστιατόρια και πήραν νερά και χαρτοπετσέτες για να επουλώσουν τις πληγές τους». Σύμφωνα με τον κ. Παπαρίσβα η χθεσινή βραδιά ήταν από τις πλέον επεισοδιακές αλλά όπως λέει η κατάσταση τείνει να μονιμοποιηθεί, αν δεν υπάρξει επέμβαση της Πολιτείας. « Η χθεσινή βραδιά ήταν η πιο επεισοδιακή αλλά αυτό το φαινόμενο είναι συχνό τις τελευταίες εβδομάδες. Προχτές έκλεψαν ένα λογιστικό γραφείο και άρπαξαν 2000 ευρώ. Δεν ελέγχονται αυτοί οι άνθρωποι. Νιώθεις ότι βιάζεται ο προσωπικός σου χώρος και με τι ψυχολογία να συνεχίσουν οι καταστηματάρχες εδώ στη Μυτιλήνη.Ψάχνει η αστυνομία να τους βρει και μόλις τους πιάσει θα πάνε εισαγγελέα και θα τους απαγορεύσουν την έξοδο από τη χώρα και το αποτέλεσμα θα είναι μηδέν».
Ήδη οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τους δράστες που διέρρηξαν τα καταστήματα και προκάλεσαν ζημιές αν και οι καταστηματάρχες της Μυτιλήνης δηλώνουν απογοητευμένοι αφού θεωρούν πως δεν πρόκειται να γίνει κάτι.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΑΤΟ: 1600 τανκ στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη
18/12/2016 8.00
"Τεταμένη" ατμόσφαιρα στην Ευρώπη διαπιστώνει το αμερικανικό πεντάγωνο που μέσω του ΝΑΤΟ στέλνει άμεσα στην Ευρώπη μια ποικιλία στρατιωτικού εξοπλισμού, σε μια προσπάθεια να απειλησει την Ρωσία στη περιοχή. Όπως αναφέρει η Βρετανική Express, οι ΗΠΑ θα στείλουν άμεσα 1.600 τανκ στην Ολλανδία τα οποία θα εγκατασταθούν στο νοτιοανατολικό χωριό Eygelshoven, σε μια βάση που λειτουργεί από το 1985 επιτρέποντας στους Αμερικανούς να κάνουν διάφορες ασκήσεις σε σενάρια πιθανής εισβολής στη Ρωσια.
Μάλιστα, σχεδιάζεται επέκταση των σημείων αποθήκευσης στρατιωτικού υλικού, σε Πολωνία, Βέλγιο και Γερμανία με το συνολικό πρόγραμμα να αγγίζει τα 3,7 δισ. δολάρια. Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο επικεφαλής των Ολλανδικών ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Tom Middendorp, τονίζοντας πως οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας κοντά στα σύνορά των Βαλτικών χωρών μεσα στα συνορα της Ρωσιας αποτελούν απειλή για το ΝΑΤΟ αλλά και για όλες τις ανατολικές χώρες της συμμαχίας. Η απόφαση για την αποστολή τανκ έρχεται μετά τις δηλώσεις της Υπουργού Άμυνας της Πολωνίας η οποία ανακοίνωσε την εγκατάσταση 4.000 Αμερικανών στρατιωτών στη δυτική πόλη της Zagan από το νέο έτος. Τέλος, το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι τον περασμένο μήνα η Γερμανία παρέλαβε 600 εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών από τις ΗΠΑ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη προμήθεια υλικών της τελευταίας 20ετιας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαζική διαδήλωση κατά της πολιτικής λιτότητας στη Μαδρίτη
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016, 18:14
Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μαδρίτη, μετά από έκκληση των συνδικάτων, για να διαμαρτυρηθούν κατά της πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι. Το κάλεσμα για συμμετοχή στη μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας είχαν απευθύνει τα δυο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, το CCOO και το UGT, με κεντρικό σύνθημα: «Οι άνθρωποι και τα δικαιώματά τους έχουν προτεραιότητα». Τα συνδικάτα, όπως ανέφεραν με δηλώσεις τους οι εκπρόσωποί τους, απαιτούν δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση από την κυβέρνηση ενώ προειδοποίησαν ότι θα υπάρξουν «περισσότερες κινητοποιήσεις στους δρόμους» το 2017. Επίσης ζητούν «περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας», αύξηση μισθών και συντάξεων αλλά και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με την επιγραφή «No» και πινακίδες με εικόνες από ψαλίδια, ως σύμβολο της πολιτικής περικοπών και των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεαρός Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016, 08:43
Ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη, νωρίς το πρωί σήμερα, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Παλαιστίνιοι υπεύθυνοι ασφαλείας ανέφεραν ότι ο στρατός εισέβαλε στο χωριό Μπέιτ Ρίμα, κοντά στη Ραμάλα κατά τη διάρκεια της νύχτας και ήρθε αντιμέτωπος με νεαρούς που τους επιτέθηκαν με πέτρες. Το παλαιστιανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το θύμα είναι ο 19χρονος Αχμέντ Χαζέμ Ατά.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Γαλλία: Συλλήψεις πέντε ατόμων που κατηγορούνται ότι σχετίζονται με την ΕΤΑ
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016, 03:24
Συνολικά πέντε άτομα, ανάμεσά τους και μία γυναίκα συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής κοντά στην πόλη Μπαγιόν της Γαλλίας κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης γαλλικών και ισπανικών Αλητικων αρχών, «καταφέροντας ένα ακόμα χτύπημα ενάντια στη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ» ανακοίνωσε ο αληταρας αποικιοκρατης γάλλος υπουργός εσωτερικών, Μπρούνο Λερού, κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός όπλων, εκρηκτικών και πυρομαχικών», προσέθεσε ο Λερού.
Αντίθετα από τις αρχικές πληροφορίες, ο επίτιμος πρόεδρος της Γαλλικής Λίγκας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δικηγόρος Μισέλ Τουμπιάνα, δεν είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες. Μιλώντας κατά τη διάρκεια της νύχτας στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ο Τουμπιάνα, διέψευσε ότι συνελήφθη, εξηγώντας ότι βρισκόταν στο σημείο για να λάβει μέρος σε πορεία υπέρ του αφοπλισμού. Οι πέντε συλληφθέντες, όλοι γαλλικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν σε σπίτι του χωριού Λουχοσόα, που βρίσκεται στον δρόμο από τη Μπαγιόν στο Σεν Ζαν Πιε ντε Πορ και δεν μετρά πάνω από 600 κατοίκους περίπου. «Η σύλληψη των πέντε ατόμων που σχετίζονται με την οργάνωση ΕΤΑ είναι ένα σκληρό χτύπημα στην ΕΤΑ» δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο αληταρας Λερού, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια για την «εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στις ναζιστικες υπηρεσίες και για τη συνεργασία με τις ισπανικές φασιστικες Αλητικες αρχές».
Σε ανάρτησή του στο twitter, ο αληταρας φασιστας υπουργός εσωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι «η αστυνομία κατάφερε σημαντικό πλήγμα ενάντια στο οπλοστάσιο της οργάνωσης ΕΤΑ στη Γαλλία». Στις 5 Νοεμβρίου, συνελήφθη ένας από τους τελευταίους ηγέτες της ΕΤΑ, ο Μικέλ Ιραστόρζα, στο Ασκέν, που βρίσκεται κοντά στη Μπαγιόν. Στις 14 Δεκεμβρίου, ένας ακόμα Βάσκος αυτονομιστής συνελήφθη στη Μασσαλία. Και αυτές οι δύο συλλήψεις έγιναν μετά από συνεργασία των φασιστικων ισπανικών και γαλλικών Αλητικων αρχών. Τον Οκτώβριο του 2011, η ΕΤΑ αποκήρυξε οριστικά τη βία, αλλά δεν εκανε τη βλακεια να παραδωσει τα όπλα και αρνήθηκε να διαλυθεί. Για να κάνει κάτι τέτοιο, η οργάνωση ζητά να γίνουν διαπραγματεύσεις με το γαλλικό και το ισπανικό κράτος για την αποφυλάκιση 400 μελών της οργάνωσης που κρατούνται, κάτι που η φασιστικη Μαδρίτη και το αποικιοκρατικο Παρίσι αρνούνται.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βερολίνο: Διαδήλωση γουρουνιων ισλαμοφασιστων που μας εχουν κουβαλησει οι αποικιοκρατες στην Ευρωπη για τον πόλεμο στη Συρία
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016, 06:00
Δυο χιλιάδες γουρουνια ισλαμοφασιστες που το παιζουν λαθρο-«προσφυγες» ειχαν το θρασσος και διαδήλωσαν το Σάββατο στο Βερολίνο για να καταγγείλουν τον πόλεμο εναντιον των ισλαμοφασιστων και των αποικιοκρατων στη Συρία και τα δεινά των πολιορκημένων ισλαμοφασιστων στο Χαλέπι. Το «ανθρωπότητα που είσαι;» και το «αλληλεγγύη, που είσαι;», ήταν δύο από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα. Οι αληταραδες γουρουνια ισλαμοφασιστες κατηγόρησαν τη διεθνή κοινή γνώμη για απάθεια για απέναντι στον δικαιο αγωνα του συριακου στρατου στην ιστορική συριακή πόλη. Σε συνθήκες πολικού ψύχους,οι αληταραδες ισλαμοφασιστες κρατώντας αποικοκρατικες συριακές σημαίες, που ειχαν δημιουργησει οι αληταραδες γαλλοι αποικιοκρατες για τη Συρια όταν την ειχαν αποικια τους, οι αληταραδες ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων άναψαν κεριά μπροστά από το Ράιχσταγκ, το κτήριο που στεγάζει το γερμανικό κοινοβούλιο στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γαλλία: Πέθανε ο χαφιες τουρκος της ΜΙΤ κατηγορούμενος για τη δολοφονία τριών Κούρδων ακτιβιστριών
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016, 00:48
Ο Τούρκος χαφιες ισλαμοφασιστας Ομέρ Γκιουνέι, ο οποίος κατηγορείτο για τη δολοφονία τριών Κούρδων ακτιβιστριών στο Παρίσι τον Ιανουάριο 2013, πέθανε το Σάββατο σε νοσοκομείο του Παρισιού, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.
Ο χαφιες ισλαμοφασιστας Γκιουνέι δηθεν έπασχε από σοβαρή νόσο του εγκεφάλου. Αλλα στην ουσια τον ξαπαστρεψε η ΜΙΤ και οι γαλλοι αποικιοκρατες για να μην αποκαλυφθει τιποτε. Ηταν ο μοναδικός ύποπτος που προσήχθη στη Δικαιοσύνη για «δολοφονίες συνδεόμενες με τρομοκρατική δράση». Η δίκη του επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 24 Φεβρουαρίου 2017. Στις 9 Ιανουαρίου 2013, οι τρεις ακτιβίστριες, ανάμεσά τους η Σαχίν Τζανσίζ, μία από τους ιδρυτές του PKK, δολοφονήθηκαν δεχόμενες σφαίρες στο κεφάλι στην έδρα του Κέντρου Ενημέρωσης του Κουρδιστάν στο Παρίσι.
Οι συνήγοροι κατηγορίας εξέδωσαν ανακοίνωση για να γνωστοποιήσουν την οργή των οικογενειών των θυμάτων για τη μη διεξαγωγή μίας δίκης που την περίμεναν εδώ και τέσσερα χρόνια έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες τους στη γαλλική Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι οικογένειες των θυμάτων «εκφράζουν την οργή τους», έχοντας διαπιστώσει ότι η Γαλλία εξακολουθεί να μην είναι ικανή να εκδικάσει ένα πολιτικό έγκλημα που διαπράχθηκε στο έδαφός της από πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι η έρευνα των γαλλικών Αρχών έφτασε στο συμπέρασμα της εμπλοκής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT) στην τριπλή δολοφονία, σύμφωνα με πηγή της έρευνας. Όμως οι έρευνες δεν επέτρεψαν να αποδειχθεί εάν οι πράκτορες ενήργησαν με την άδεια των προϊσταμένων τους ή εν αγνοία της υπηρεσίας τους, με στόχο να τη δυσφημήσουν ή να πλήξουν την ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στην Άγκυρα με το PKK, που βρισκόταν τότε σε εξέλιξη.
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Ομέρ Γκιουνέι είχε αρνηθεί την ενοχή του, παρά τα πολυάριθμα στοιχεία εναντίον του: Οι κάμερες ασφαλείας τον απαθανάτισαν να εισέρχεται στο κτήριο λίγο πριν από το τριπλό έγκλημα και το DNA ενός από τα θύματα βρέθηκε στο παλτό του. Ο κατηγορούμενος, πρώην μέλος του προσωπικού καθαριότητας του αεροδρομίου Ρουασί προσέγγισε το 2011 κουρδικές οργανώσεις στην περιοχή του Παρισιού. Οι συγγενείς του τον περιγράφουν ως υπερεθνιστή Τούρκο , ο οποίος διείσδυσε στο κίνημα αυτό για να το παρακολουθεί και να το κατασκοπεύει με αποστολή την εξόντωση των στελεχών του PKK, σύμφωνα με την πηγή της έρευνας. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν επισήμως αρνηθεί, τον Ιανουάριο 2014, κάθε εμπλοκή στις δολοφονίες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκρήξεις στα γραφεία του φιλοκουρδικού HDP στην Κωνσταντινούπολη
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016, 23:00
Δύο εκρήξεις ακούστηκαν πριν από λίγα λεπτά στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος στην Κωνσταντινούπολη. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροσβεστικά οχήματα ενώ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν από τις εκρήξεις υπάρχουν τραυματίες. Η ηγεσία του HDP παραμένει προφυλακισμένη εδώ και εβδομάδες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απαγορευμένη Ιστορία – Αυτός που Ισοπέδωσε την Αρχαία Σπάρτη
Δέν ἀναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δέν ἔχει μείνει κάποιο ἀρχαιολογικό εὕρημα στήν Σπάρτη;Δέν εἶχε ναούς ἡ Σπάρτη; Ἀγάλματα;Μνημεῖα; Εἶχε… Ἁπλῶς «φρόντισε» ἕνας Ἀββὰς νὰ τὰ ἐξαφανίσῃ, διαλύοντας τὰ πάντα. Ὁ ἀββὰς λοιπὸν Μισὲλ Φουρμόντ, ἀπεσταλμένος τοῦ Λοδοβίκου ΙΕ’, ὥστε νὰ συλλέξῃ βυζαντινὰ χειρόγραφα, τὸ 1729, ἔφθασε στὴν Σπάρτη. Χρειάστηκε 53 ἡμέρες γιὰ νὰ καταστρέψῃ τὰ πάντα!Ἀκολουθεῖ ἡ ἐπιστολή του πρὸς τὸν κόμητα Maurepas…“επί 30 μέρες και πλέον 30, 40 και 60 εργάτες εκθεμελιώνουν, καταστρέφουν, εξαφανίζουν την πόλη της Σπάρτης.Μου υπολείπονται 4 μονό πύργοι να καταστρέψω…
Προς το παρόν ασχολούμαι με την καταστροφή των τελευταίων αρχαιοτήτων της Σπάρτης. Καταλαβαίνετε (αποτείνεται στο Maurepas) τι χαρά δοκιμάζω(!).Αλλά να η Μαντινεία, η Στυμφαλία, η Τεγέα και ιδιαίτερα η Νεμέα και η Ολυμπία αξίζουν την εκ βάθους εκθεμελίωση.Έκανα πολλές πορείες αναζητώντας αρχαίες πόλεις αυτής της χωράς και έχω καταστρέψει μερικές. Ανάμεσα τους την Τροιζηνα, την Ερμιόνη, την Τύρινθα (tyrins στο χειρόγραφο αντί tiryns), τη μισή ακρόπολη του Άργους, τη Φλιασιά, το φενέο… Εισέδυσα στη Μάνη. Εδώ και έξι εβδομάδες ασχολούμαι με την ολοκληρωτική καταστροφή της Σπάρτης!Γκρεμίζοντας τα τείχη, τους ναούς της, μην αφήνοντας πέτρα στην πέτρα θα κάνω και την τοποθεσία της άγνωστη στο μέλλον, για να την ξανακάνω εγώ γνωστή.
Έτσι θα δοξάσω το ταξίδι μου. Δεν είναι αυτό κάτι;”.Και πιο κάτω:“η Σπάρτη είναι η πέμπτη πόλη που κάτεσκαψα. Δεν θέλω να αφήσω λίθο επί λίθου.Δεν ξέρω αν υπάρχει στον κόσμο πράγμα ικανό να δοξάσει μια αποστολή περισσότερο από του να σκορπίσεις στους ανέμους τη στάχτη του Αγησιλάου, από το ανακαλύψεις τα ονόματα των εφόρων, των γυμνασιαρχών, αγορανόμων, φιλοσόφων, γιατρών, ποιητών, ρητόρων, διάσημων γυναικών, ψηφίσματα της Γερουσίας, τους νόμους του Λυκούργου. Ασχολούμαι τώρα με την καταστροφή των βαθύτερων θεμελίων του ναού του Αμυκλαίου Απόλλωνα.
Θα κατέστρεφα και άλλους αρχαίους τόπους το ίδιο εύκολα, αν με άφηναν.Τον πύργο τον γκρέμισα ολοκληρωτικά.”Για την Τροιζήνα αναφέρει: “γκρέμισα ότι απέμεινε από τα οχυρά και τους ναούς της.”.Και με απίστευτη αφέλεια ομολογεί: “από τους περιηγητές που προηγήθηκαν δεν θυμάμαι να τόλμησε κανείς να κατεδαφίσει πύργους και άλλα μεγάλα κτίρια! Εγώ δεν μοιάζω με αυτούς που τρέχουν από πόλη σε πόλη για ιδούν.Πρέπει να παίρνω χρήσιμα πράγματα”.Και πώς δικαιολογείται; Στις 20 Απριλίου 1730, ο Fourmont γράφοντας στον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη Βιλλενεβέ, δικαιολογεί τους βανδαλισμούς του στην Σπάρτη σαν εκδίκηση, από την κακή απέναντί του συμπεριφορά των Μανιατών:
” Βρίσκομαι σε έναν φοβερό τόπο, στην περίφημη Μάνη.Κακός λαός και είμαι ευτυχής που γλίτωσα. Έφυγα από την βάρβαρη πατρίδα τους χωρίς να αποκομίσω τίποτα αξιόλογο, τίποτα για να βγουν τουλάχιστον τα έξοδά μου.Για να ξεσπάσω, για να εκδικηθώ αυτό το σκλυλολόι, ρίχτηκα πάνω στην αρχαία Σπάρτη.Δεν ήθελα να μείνει τίποτα από την πόλη που έκτισαν οι πρόγονοί τους. Την έσβησα, την ανασκάλεψα, την ξεθεμελίωσα, δεν έμεινε λίθος επί λίθου”,και συνεχίζει:”Την ισοπέδωσα λοιπόν με κάθε επισημότητα.Και αυτό προκάλεσε το θαυμασμό των Τούρκων, ενώ οι Έλληνες λύσσαξαν και οι Εβραίοι έμειναν κατάπληκτοι.Είμαι ήσυχος, πολύ περισσότερο γιατί απόκτησα από το ταξίδι μου πράγματα ικανά να βοηθήσουν και να θαμπώσουν όλους τους σοφούς”. Όλα τα ημερολόγια, χειρόγραφα και επιγραφές βρίσκονται στην Βασιλική Βιβλιοθήκη στο Παρίσι.
Τέτοια Ανθελληνικά καθιζήματα λυμαίνονται τον πλανήτη έως και σήμερα. Διότι ο Ελληνισμός είναι μια οικουμενική έννοια, δεν συνορεύει με κανέναν και δεν φυλακίζεται από κανέναν. Ο Ελληνισμός προωθεί την βελτίωση του ανθρώπου μέσω του πολιτισμού, της Γλώσσας, της Κριτικής σκέψης, της Δημοκρατίας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
293.650 δόσεις του εμβολίου κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου έφθασαν από την Κούβα στη Συρία... ο Ασαντιστής Φιδέλ έφυγε, αλλά η παρακαταθήκη του για την Αντίσταση της Συρίας στον ιμπεριαλισμό, είναι ζωντανή! Η Κούβα σπάει τα εμπάργκο των ιμπεριαλιστών: Οφειλόμενος σεβασμός στους "δικτάτορες" και τα "δικτατορικά" καθεστώτα!
Ενώ η "μεγάλη ευρωπαϊκή δημοκρατική οικογένεια", δηλαδή η νεοναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρωτοπόρα την αποικία Ελλάδα εφαρμόζουν δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας...
Ενώ οι δημοσιογραφικές αργυρώνητες πόρνες, με πρώτες αυτές του ΑΠΕ και της ΕΡΤ Τελ Αβιβ -που πληρώνει ο ελληνικός λαός-, μας βομβαρδίζουν για τους βομβαρδισμούς αμάχων από το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ"... Ενώ η ιμπεριαλιστική "αριστερά" κι η δεξιά -συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΣΟΚ- ανησυχούν για τους αμάχους στο Χαλέπι... Ενώ το νέο όπλο της νέας τάξης, η ΛΑ.Ε. κι η ΑΝΤΑΡCia (Κωνσταντίνου) δίνουν την ψυχή τους για τους "εκδημοκρατιστές" της Συρίας... Ενώ ο Τσίπρας φωτογραφίζεται με τους εκπροσώπους των τρομοκρατών και όλα τα ΜΜΕ μούγκα... Ενώ ο Βαρθολομαίος, περήφανος που υπηρέτησε ως αξιωματικός τον τουρκικό στρατό κι ο Ιερώνυμος, ο υποστηρικτής ΟΛΩΝ των μνημονίων, δίνουν αγώνα εναντίον των Ελληνορθόδοξων της Συρίας.. Ευτυχώς που υπάρχει και το δικτατορικό καθεστώς της Κούβας, που στηρίζει τον αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ!
Καλά όλα τα πρακτορεία κι οι εισπράκτορες... αλλά στη ΛΑ.Ε. που έδειχνε πως θα είναι μια εναλλακτική πρόταση στο πολιτικό σκηνικό, δεν υπάρχουν αξιόλογα στελέχη να πουν του Λαφαζάνη να επιστρέψει o ελληνας πρεσβης στη Συρια?
Θανάσης Κούρκουλας, Πολιτικό Συμβούλιο της ΛΑ.Ε. "Η κινητοποίηση γίνεται την ώρα που στη Συρία συνεχίζεται η σφαγή των αμάχων στο Χαλέπι με εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά από τους βομβαρδισμούς ρωσικών και συριακών δυνάμεων..."
Αυτόν τον αμερικανοτσολιά, πως τον ανέχονται οι αγνοί σύντροφοι της ΛΑ.Ε.; Θα πείτε... όπως οι αγνοί σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέχονται τον Κωνσταντίνου και θα έχετε δίκιο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο αξιωματικός του τουρκικού στρατού Βαρθολομαίος κι ο γερμανοτσολιάς μνημονιακός Ιερώνυμος, εγκαταλείπουν τους Ελληνοθόδοξους στο Βατικανό! Ο Πούτιν συζήτησε με τον Πάπα για την προστασία των Χριστιανών στην περιοχή των περιφερειακών συγκρούσεων...
Εθνικό έγκλημα είναι η δουλική υποταγή εκκλησίας και πολιτείας στο 4ο Ράιχ... Έξι (6) χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία, των περισσότερων από 2.000.000 εκατομμύρια Ελληνορθ΄'οδοξων και δεν έχουν κάνει μια έστω υποκριτική δήλωση συμπάθειας κι όχι συμπαράστασης. Το Πατριαρχείο Αντιόχειας φυλάει Θερμοπύλες κι οι υποτιθέμενοι θρησκευτικοί ταξοί της Ορθοδοξίας (Βαρθολομαίος, Ιερώνυμος) έχουν ξεπουλήσει τα πάντα στο 4ο Ράιχ, με αντάλλαγμα κονδύλια για "πρόσφυγες" κι αποκαταστάσεις εκκλησιών.
Όχι μόνον δεν έχουν κάνει δήλωση συμπαράστασης στους Ελληνορθόδοξους της Συρίας, όχι μόνον δεν στέλνουν ένα κιλό ζυμαρικά, αλλά πλειοδοτούν σε δηλώσεις για τους τζιχαντιστές στην Ελλάδα και εμπορεύονται τη διαβίωσή τους στην πατρίδα μας. Με τι αντάλλαγμα πρόσφεραν το κεφάλι των Ελληνορθόδοξων στους παπικούς Βαρθολομαίος κι Ιερώνυμος;
Έτσι, ο Πούτιν βρίσκει συνομιλητή τον πάπα, που έστειλε προχθές συγχαρητήριο μήνυμα στον Άσαντ για τις νίκες του λαού της Συρίας και τώρα φιλοδοξεί -δικαίως από την πλευρά του- να εκφράσει και στηρίξει τους Ελληνορθόδοξους, που πούλησε για λίγα αργύρια ο αξιωματικός του τουρκικού στρατού Βαρθολομαίος κι ο "προοδευτικός" υποστηρικτής ΟΛΩΝ των μνημνονίων Ιερώνυμος!. Καλά η ιμπεριαλιστική "αριστερά" κι η δεξιά (συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΣΟΚ), στηρίζουν τις ΝΑΤΟϊκές επιλογές για τη Συρία... αλλά κι η εκκλησία παίζει τον πιο βρώμικο ρόλο στην ιστορία της Ορθοδοξίας! Ούτε ένας επίσκοπος δεν τολμάει να υψώσει φωνή στον Ιερώνυμο και Βαρθολομαίο... δουλικά χανουμάκια του 4ου Ράιχ, όλοι τους!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μας απευθύνουν την κατηγορία των Ασαντιστών... Απαντάμε: Όποιος σήμερα στρέφει αλλού το πρόσωπό του, θα κριθεί από την ιστορία!
ΝΑΙ, είμαστε Ασαντιστές, όπως ακριβώς ήταν κι ο Φιδέλ Κάστρο! Σήμερα η ήττα των ιμπεριαλιστών και της "αραβικής άνοιξης", είναι το μεγαλύτερο πλήγμα εναντίον της παγκοσμιοποίησης και του 4ου Ράιχ! Σήμερα η καρδιά των Ελεύθερων όλου του κόσμου κτυπά στη Δαμασκό! Σήμερα τα χαρακώματα του Ανθρωπισμού και του πολιτισμού, είναι στη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Έχουμε χωρίσει τα τσανάκια μας από την ιμπεριαλιστική "αριστερά" του Σόρος, από τους δήθεν αριστερούς, τους "δικαιωματικούς", τους "ανανεωτές", τους "μεταρρυθμιστές", τους επαγγελματίες "αντιρατσιστές", την "κοινωνία των πολιτών", δηλαδή της παγκοσμιοποίησης!
"Όποιος νιώθει κι ασπάζεται τα ιδανικά των μαρξιστών-λενινιστών, οφείλει να κάνει δικό του τον αγώνα του Συριακού λαού και του προέδρου Bashar Al Assad... Όποιος σήμερα στρέφει αλλού το πρόσωπό του, θα κριθεί από την ιστορία".
Κομμουνιστικό Κόμμα Λιβάνου
"Η παραίτηση του προέδρου Άσαντ, όταν αυτό είναι μια απόφαση που ανήκει μόνον στην λαό της Συρίας... Η ιμπεριαλιστική επίθεση συνεχίζεται με την υποστήριξη μιας ιμπεριαλιστικής καμπάνιας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που πληρώνουν με εκατομμύρια δολάρια οι ΗΠΑ κι η Σαουδική Αραβία. Έτσι, τα γεγονότα που περιγράφουν για τη Συρία είναι πλαστογραφημένα... Ο λαός της Συρίας απέδειξε τον πατριωτισμό του, στη διάρκεια των χρόνων της ιμπεριαλιστικής επίθεση, βασισμένο στις αντιλήψεις της δημοκρατίας, της προόδου κι ανεξαρτησίας..."
Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παπάς που τιμάει τα ράσα: "Αυτοί που τώρα κλαίνε για το Χαλέπι, είναι αυτοί που έδωσαν όπλα στους τρομοκράτες"
Πατήρ Mtanios Haddad, εφημέριος στη βασιλική της Santa Maria in Cosmedin στη Ρώμη: "Τώρα το Χαλέπι είναι ελεύθερο από τρομοκράτες... Αυτοί που τώρα κλαίνε για το Χαλέπι, είναι αυτοί που έδωσαν όπλα στους τρομοκράτες"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτή η «αριστερά» έχει πεθάνει τελεσίδικα!
Κατά κανόνα οι μεγάλες απάτες κρύβονται πίσω από ωραίες λέξεις… Μία από αυτές τις «ωραίες» λέξεις, με θετική και συναισθηματική φόρτιση, είναι η «ενότητα της αριστεράς»!!! Δεκαετίες τώρα μας καταδυναστεύει η «κατηγορική προσταγή»: «Η ενότητα της αριστεράς». Δεκαετίες τώρα πολλοί είναι εκείνοι που κερδοσκοπούν εκλογικά πάνω στη διάσπαση της αριστεράς… Φυσικά πάντα αποκρύπτεται το «προϊόν» της... συντελούμενης «ενότητας της αριστεράς».
Να θυμίσουμε κάποιες κομβικές στιγμές από τις «ενότητες» της αριστεράς: α). 1989: «Ενότητα» που γέννησε το έκτρωμα της συγκυβέρνησης του Τζαννή Τζαννετάκη… β) ΣΥΡΙΖΑ: «Ενότητα» πολλών δυνάμεων της αριστεράς δεν ήταν και το καιροσκοπικό συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ; Πού κατέληξε αυτή η «ενότητα»; Στη σημερινή κυβέρνηση των «αριστερών» ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ…
Και στις δύο κομβικές «ενότητες» (εκλογικές και εξ ορισμού καιροσκοπικές), η αριστερά λειτούργησε σαν σωσίβιο του καθεστώτος: Στην πρώτη (1989) νομιμοποίησε τη μοχθηρή επέλαση του νεοφιλελευθερισμού (Μητσοτάκης), στη δεύτερη «ξέπλυνε» τα μνημόνια, νομιμοποίησε τη νέα αποικιοκρατία και αποτέλεσε την κυβέρνηση των εκτελεστών του 4ου Ράιχ για να δώσει τις «χαριστικές βολές» στην ελληνική κοινωνία και το λαό της… Όπως, λοιπόν, με πρόσχημα τις λέξεις «δημοκρατία», «ελευθερία», «ανθρώπινα δικαιώματα», «πλουραλισμός» κ.λπ έχουν διαπραχτεί τα μεγαλύτερα εγκλήματα,έτσι και με την «ενότητα της αριστεράς» έχουν διαπραχτεί εξίσου μεγάλα εγκλήματα… Η ΕΝΟΤΗΤΑ της αριστεράς ξεκινά ΠΑΝΤΑ από την ΑΦΕΤΗΡΙΑ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του εργατικού και λαϊκού κινήματος: Από τις αφετηριακές μορφές της ΔΡΑΣΗΣ, της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ και της ΑΝΑΠΤΗΞΗΣ του επαναστατικού κινήματος στη ΒΑΣΗ του.
Η εκλογική ενότητα προϋποθέτει την ενότητα στη βάση και αποτελεί έκφραση αυτής της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ενότητας στη δράση… Προϋποθέτει ζωντανό ΚΙΝΗΜΑ και όχι κόμματα και οργανώσεις που ταυτίζουν τον εαυτό τους με το ΚΙΝΗΜΑ… ΣΗΜΕΡΑ έχουμε ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ μαζικού, ζωντανού και οργανωμένου λαϊκού κινήματος και οι «αριστεροί», κάθε απόχρωσης, θορυβούν και δημαγωγούν περί «ενότητας της αριστεράς».
ΟΛΟΙ αυτοί οι «αριστεροί» δημοκόποι περί «ενότητας» δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στις συνδικαλιστικές παρελάσεις και τα σώου που δίνουν και φωνασκούν για της «ενότητα της «αριστεράς» και τα «αντιμνημονιακά μέτωπα». Δεν είναι ικανοί να οργανώσουν στοιχειωδώς τη λαϊκή ΟΡΓΗ, δεν είναι ικανοί να πείσουν στοιχειωδώς τις κατεστραμμένες και απελπισμένες εργατικές και λαϊκές μάζες, προκαλούν ακόμα και την αηδία τους (αυτό δείχνουν τα ανύπαρκτα εκλογικά ποσοστά τους) και όμως φλυαρούν περί «ενότητας» και «μετώπων», χωρίς …στρατό:το εργατικό και λαϊκό ΚΙΝΗΜΑ. ΟΛΗ αυτή η μυθολογία περί «ενότητας» και «αντιμνημονιακών συσπειρώσεων» έχει καθαρά εκλογικό χαρακτήρα, συνακόλουθα αποτελεί μια ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ,όπως όλες οι προηγούμενες «ενότητες»…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Κλείσιμο Α' μέρους στην ημερίδα για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό
18 Δεκεμβρίου 2016
Του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου
Το Ε.ΠΑ.Μ., στα 2 τελευταία συνέδριά του, επεσήμανε εγκαίρως τους κινδύνους και τις συνέπειες του συνεχώς διογκούμενου προσφυγικού – μεταναστευτικού ρεύματος για την κοινωνική συνοχή, την ένταση της εκμετάλλευσης της εργασίας και την μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη αποθήκη ανθρώπινων ψυχών που βρίσκονται στο έλεος δουλεμπορικών κυκλωμάτων. Τόνισε επίσης τον κίνδυνο νέκρωσης της τουριστικής κίνησης, την τελμάτωση της τοπικής και υπονόμευση της εθνικής οικονομίας.
Ας δούμε με συντομία τις κύριες επισημάνσεις όπως αυτές είχαν αποτυπωθεί στα 2 ψηφίσματα:
- Οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές αξιοποιήθηκαν για να περάσει χωρίς λαϊκές αντιδράσεις η ολοκληρωτική κατάλυση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας,που πραγματοποιήθηκε με την παραχώρηση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ, την μετατροπή της Frontex σε επίσημο συνοριοφύλακα των χερσαίων και υδάτινων συνόρων. Μέχρι και την εγκατάσταση στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου Τούρκων αξιωματικών- πρακτόρων με ασαφείς αρμοδιότητες είδαμε. Σε περιπτώσεις κοινωνικών αναταραχών όλοι οι παραπάνω παράγοντες αποκτούν δικαίωμα παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας μας και παρουσιάζουν την Ελλάδα αδύναμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με δικές της δυνάμεις. - Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η δράση των πολυάριθμων ΜΚΟ, που έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικό και ανεξέλεγκτο ρόλο στη διαχείριση του μεταναστευτικού- προσφυγικού θέματος. Άλλωστε, σύμφωνα με τον κανονισμό 2016/369 της ΕΕ αποτελούν τους «μόνους φορείς στήριξης έκτακτης ανάγκης». Δρουν ανεξέλεγκτα από κυβερνητικές υπηρεσίες και χρηματοδοτούνται αδρά από την ΕΕ, με 80 εκ., ενώ οι πληγέντες από τις προσφυγικές ροές ελληνικοί δήμοι μόνο με 4,9 εκ. ευρώ.
- Δημιουργούνται στρατόπεδα συγκέντρωσης και γκέτο ανά την επικράτεια με απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής. Στα περισσότερα κυριαρχεί το δίκαιο του ισχυρότερου, η μαφία, το εμπόριο ανθρώπινης ζωής και δυστυχίας. Χρησιμοποιούνται επίσης για τον εκμαυλισμό και τη διαφθορά της τοπικής κοινωνίας με την διάδοση του μαυραγορατισμού. - Η μονιμότητα του προβλήματος που ο ελληνικός λαός έχει να αντιμετωπίσει υποδηλώνεται από το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων από τις γείτονες χώρες, την προκλητική και αφερέγγυα στάση της Τουρκίας, η οποία εγείρει διεκδικήσεις σε χωρικά ύδατα και σε νησιά του Αιγαίου παραβιάζοντας διεθνείς συνθήκες και ελέγχοντας τις προσφυγικές ροές και τέλος τις πρόσφατες αποφάσεις των ευρωπαίων εταίρων μας που προβλέπουν τον εγκλωβισμό στην Ελλάδα και Ιταλία 6 εκ. μεταναστών –προσφύγων. Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε χώρο με σύνορα ανοιχτά στις μαζικές εισροές και κλειστά στις εκροές, όπου δρουν ανεξέλεγκτα δίκτυα δουλεμπορίου.
- Αυτά είναι τα αποτελέσματα των συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνου, της επαίσχυντης συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας, που καταστρατηγούν το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η Παγκόσμια Τράπεζα και Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί θεωρούν τις μεταναστευτικές ροές ως τον κύριο μοχλό για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας ένδειας και διαχείριση της δυστυχίας των ανέστιων προσφύγων και μεταναστών. - Παράλληλα, ειδικό νομοθετικό πλαίσιο (Νόμος 3907/2011 & 4052/1-3-2012) προετοιμάζει το έδαφος λειτουργίας ΕΟΖ, όπου οι παράτυποι μετανάστες και οι πρόσφυγες που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα εργασίας σε απάνθρωπες συνθήκες εκμετάλλευσης. - Ως αποτέλεσμα εξαθλιώνονται οι εργαζόμενοι, ντόπιοι και ξένοι, καταστρατηγούνται στην πράξη θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, καθιερωμένα από τον 19ο αι., ενώ τροφοδοτείται ο διχασμός ανάμεσα σε κάθε είδους δίπολα ενισχύοντας ρατσιστικά και φασιστικά μορφώματα. Δεξιά/αριστερά, ρατσιστές/αντιρατσιστές, χριστιανοί/μουσουλμάνοι, πιστοί/άθεοι και ότι άλλο ήθελε προκύψει προκειμένου να βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου!
Έτσι, την ίδια στιγμή που η χώρα καταστρέφεται, που όλα τα κοινωνικά δικαιώματα έχουν πλέον καταργηθεί, που υγεία, παιδεία, πρόνοια από στοιχειώδη αγαθά γίνονται πολυτελή εμπορεύματα, που εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν πρόσβαση σε θέρμανση, σε ηλεκτρική ενέργεια, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που χιλιάδες χάνουν τη δουλειά τους και κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι, που…, που…, που τελειωμό δεν έχει… εμάς, μας βρίσκουν λόγους για να τρωγόμαστε μεταξύ μας! Ειδικά το δίπολο ρατσισμού/αντιρατσισμού, επιτρέπει πολλαπλές χρήσεις εξυπηρετώντας τις δυνάμεις κατοχής: Προβοκάτσιες, ρατσιστική βία, εξεγέρσεις, τρομοκρατικές ενέργειες, οτιδήποτε θα επέτρεπε την «κοινωνική νομιμοποίηση» μεγαλύτερης κρατικής καταστολής. Ακόμα και ανοικτή στρατιωτική επέμβαση των «συμμάχων».
Γνωρίζουμε ότι ελάχιστοι είναι οι συμπατριώτες μας που αποδέχονται πως οι άνθρωποι χωρίζονται σε ράτσες όπως τα σκυλιά, οι γάτες ή τα άλογα. Είναι πολλοί όμως, αυτοί που ανησυχούν για να μην υποβαθμιστεί κι άλλο η γειτονιά τους και το σχολείο των παιδιών τους. Είναι πολλοί αυτοί που θα αισθανθούν όχι μόνο αδικημένοι αλλά εξοργισμένοι όταν ξεσπιτωμένοι και απροστάτευτοι στους τέσσερις δρόμους με τις οικογένειές τους, θα βλέπουν τους «φιλάνθρωπους» επικυρίαρχους – τους ίδιους που βομβαρδίζουν- με κλειστά τα δικά τους σύνορα και τα χέρια τους μέσα στα ανοικτά πορτοφόλια μας, να χρηματοδοτούν ΜΚΟ, να νοικιάζουν τα σπίτια μας για να στεγάσουν ένα ελάχιστο ποσοστό προσφύγων ή μεταναστών, πουλώντας μας «πολιτική ορθότητα» και «αντιρατσισμό»!
Είναι πολλοί αυτοί που επηρεασμένοι από τον αντιισλαμισμό και την τρομολαγνεία των ΜΜΕ, θα αντιμετωπίσουν ως απειλή, το απελπισμένο βλέμμα, την οργισμένη κραυγή, την ξένη θρησκεία, τις διαφορετικές παραδόσεις! Σε αυτό ακριβώς το έδαφος ευδοκιμεί η φασιστική δημαγωγία, με αυτά τα συναισθήματα τρέφεται ο ριζοσπαστισμός της, ο τόσο χρήσιμος στις δυνάμεις κατοχής! Ούτε είναι λίγοι όσοι πεισμένοι για την ανημποριά τους, υποταγμένοι στο καθεστώς, γοητευμένοι από την δύναμη, την εξουσία θα προσπαθούν να επιβιώσουν σε βάρος των εκάστοτε αδύναμων! Από αυτούς στρατολογούνταν πάντοτε τα τάγματα εφόδου, τα ες-ες, οι ταγματαλήτες, οι πρόθυμοι νεροκουβαλητές της εξουσίας, κάθε εξουσίας! Η ιστορία διδάσκει ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός τσακίστηκαν με τη νίκη των εθνικοαπελευθερωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Παρά την εθνικιστική δημαγωγία τους, οι φασίστες, αποδείχθηκαν και τότε διεθνώς απάτριδες, δωσίλογοι, προδότες των λαών. Η απάντηση στο φασισμό και το ρατσισμό δεν ήταν ποτέ ο αντιφασισμός , ούτε ο αντιρατσισμός! Και δεν θα μπορούσε να σταθεί βιώσιμη απάντηση στηριγμένη στο “αντί”! Η απάντηση στο φασισμό και το ρατσισμό ήταν πάντα ο αγώνας για δικαιώματα, η πάλη για δημοκρατία! Η πλέον αποτελεσματική αντίσταση είναι η κοινή πάλη για να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, για να έχουμε δικαιώματα, δουλειά, περιουσία, σύνταξη, υγεία, πρόνοια, πολιτισμό! Χωρίς ενότητα δεν έχουμε ελπίδα, διχασμένους θα μας λιανίσουν! Όχι οι φασίστες και οι ρατσιστές, παρά το “δημοκρατικό τόξο” των καθεστωτικών δυνάμεων!
Μόνο ενωμένοι έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε νικηφόρα τη μεγαλύτερη δοκιμασία που πέρασε ποτέ η πατρίδα και ο λαός μας, από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους! Ας το καταλάβουμε όλοι δεν «σπέρνεται» κανενός είδους δικαίωμα, χωρίς το έδαφος της κρατικής υπόστασης, της ελεύθερης πατρίδας! Δεν «ριζώνει» και δεν «καρπίζει» καμία κατάκτηση χωρίς λαϊκή κυριαρχία, χωρίς πραγματική δημοκρατία…. Χωρίς το λαό, όλους εμάς νοικοκύρηδες στον τόπο μας! Άλλωστε ο φασισμός στις μέρες μας προτιμάει το κουστουμάκι του κοσμοπολιτισμού, του αντιρατσισμού, του αντιεθνικισμού και της “πολιτικής ορθότητας”! Τα ρατσιστικά και εθνικιστικά αντανακλαστικά των απόκληρων και των απελπισμένων που αφήνει στο διάβα του το καθεστώς κατοχής είναι απαραίτητα για να στρατολογεί τις εφεδρείες του!
Το ΕΠΑΜ θεωρεί την λαϊκή ενότητα και οργάνωση ως αναγκαία αλλά και ικανή συνθήκη για να αναγεννηθεί η ελπίδα, για να ανοίξει ο δρόμος για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση! Γι αυτό και δεν έχει την πολυτέλεια να διευκολύνει το καθεστώς στο επικίνδυνο παιχνίδι του διχασμού για λόγους ιδεοληπτικούς! Είτε αυτοί οι λόγοι εδράζονται στη θρησκευτική πίστη, είτε στις αρχές του ανθρωπισμού, είτε στις αιώνιες δημοκρατικές αξίες, είτε σε πολιτικοϊδεολογικές δοξασίες, είτε στην εικονική πραγματικότητα που δημιουργούν τα ΜΜΕ! Χρέος μας να σταθούμε στο ύψος μας ως Άνθρωποι και ως Πατριώτες και να μην ξεχνάμε ότι στη χώρα μας ο ικέτης θεωρούνταν ιερό πρόσωπο που έχρηζε προστασίας και ασύλου.
Συνοψίζοντας: Το πρόβλημα δεν λύνεται εντός της ΕΕ, όταν αυτή έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωσή του. Το πρόβλημα δεν λύνεται με κατοχικές κυβερνήσεις που υπηρετούν αυτή την ΕΕ. Το ΕΠΑΜ προειδοποιεί : Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας βρίσκεται σε άμεση απειλή! Το μεταναστευτικό απαιτεί χειρισμούς κυρίαρχου κράτους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Ο Λαός οφείλει ν΄ αγωνιστεί για την υπεράσπιση της πατρίδας , για την απελευθέρωση της χώρας για την ανάδειξη μιας δημοκρατικής –πατριωτικής κυβέρνησης.
Το Ε.ΠΑ.Μ. θεωρεί ότι ένα κυρίαρχο κράτος οφείλει: 1. Να προστατεύσει τα σύνορά του με ίδιες εθνικές δυνάμεις και μέσα. 2.Να έχει υπό τον πλήρη έλεγχό του οποιαδήποτε εθελοντική προσφορά. 3. Να απαιτήσει η ταυτοποίηση και ο έλεγχος προώθησης μεταναστών – προσφύγων να γίνεται στις απέναντι μικρασιατικές ακτές υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, όπου οι τούρκικες αρχές θα επιτηρούνται για τυχόν παραβιάσεις των διεθνών κανονισμών. 4. Να μεριμνήσει ώστε να τεθούν υπό κράτηση και να επαναπροωθούνται όσοι αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια σύμφωνα με τις Διεθνείς Συμβάσεις. 5. Να φροντίζει ώστε, με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για θέματα μετανάστευσης, να εκδίδονται σύντομα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους δικαιούνται άσυλο και να προωθούνται στις χώρες προτίμησής τους. Αυτό άλλωστε επιβάλλει το διεθνές δίκαιο, με τη συνθήκη της Γενεύης του 1951 και το πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967. Το προσφυγικό είναι θέμα που αφορά τον ΟΗΕ, λύνεται με τη συνεισφορά του ΟΗΕ και δεν πρέπει να υποβαθμίζεται με μια απαράδεκτη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε και Τουρκίας. Αυτή την εθνική κυριαρχία, οφείλουμε ως λαός να την ανακτήσουμε. Η μόνη λύση είναι η οργάνωση και η αντίσταση του λαού ώστε να ανατραπεί το καθεστώς της νέας Κατοχής που του έχει επιβληθεί.
* Το κείμενο είναι στηριγμένο στα 2 Ψηφίσματα για το Μεταναστευτικό ζήτημα, όπως αυτά υπερψηφίστηκαν στο 4ο και 5ο Συνέδριο του ΕΠΑΜ, αντίστοιχα. Εμπεριέχει επίσης αναφορές, από το κείμενο «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» του Γ.Γεωργή.
Ο Θ. Συμβουλόπουλος είναι Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του Ε.ΠΑ.Μ.