Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Πεμπτη 15 Δεκεμβριου 2016


«Μια απόφαση, μνημείο εκδικητικότητας, εμπάθειας και πολιτικής ασχετοσύνης»
15.12.2016, 07:28 |
Από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έστειλε επιστολή, αναφερόμενος στην για πολλοστή φορά απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου της φυλακής στο αίτημά του για χορήγηση άδειας: Η πρώτη ερώτηση που μου έκανε η εισαγγελέας μόλις μπήκα στο γραφείο όπου συνεδρίαζε το Συμβούλιο της φυλακής ήταν: «Λοιπόν, κ. Κουφοντίνα, άλλαξε τίποτα από την προηγούμενη φορά;». Ετσι ακριβώς. Καταλαβαίνετε. Ρωτούσε αν άλλαξα ιδέες, αν άλλαξα πιστεύω, αν αλλαξοπίστησα, δηλαδή. Σαν σύγχρονος ιεροεξεταστής. Και σαν παλιός στρατοδίκης συνέχισε την ανάκριση, ζητώντας να δηλώσω αλλαγή φρονήματος. Τι για τον Μαρξ με ρώτησε, τι για τη λούμπεν μεγαλοαστική τάξη, τι για το πώς βλέπω την επανάσταση, για το αν έχω αναθεωρήσει το παρελθόν μου. Τέτοια νομικά... Ενοχλήθηκε πολύ όταν της είπα για τη δικαιοσύνη των δύο μέτρων και των δύο σταθμών, τη δικαιοσύνη που αποφυλακίζει ισχυρούς του χρήματος επειδή, λέει, η φυλακή θα έκανε... κακό στην υγεία τους, την ώρα που καταδικάζει σε αργό, βασανιστικό θάνατο τον Σάββα Ξηρό. Υστερα από μέρες, μετά το σχετικό μαγείρεμα, μου έστειλε και την απόφαση, ένα μνημείο εκδικητικότητας, εμπάθειας και πολιτικής ασχετοσύνης. Απέπνεε την ίδια εμφυλιοπολεμική αποφορά με τις προηγούμενες αποφάσεις, οι οποίες επικαλούνταν, για παράδειγμα, ότι «αναρτώ ανατρεπτικές απόψεις στο διαδίκτυο». Αυτή τη φορά η απόφαση έγραφε ότι η αίτηση αδείας απορρίπτεται επειδή «δεν εκδήλωσα μεταστροφή και μεταμέλεια, ούτε αποκήρυξα τη δράση μου» και επειδή πιστεύω ότι η επανάσταση την οποία οραματίζομαι δεν μπορεί να γίνει ειρηνικά αλλά απαιτείται η άσκηση αντιβίας. Δηλαδή, για να πάρω άδεια θα πρέπει να αποκηρύξω τις ιδέες μου, να εκδηλώσω μεταστροφή και να δηλώσω ότι η επανάσταση θα είναι αποκλειστικά ειρηνική. Α ναι, και προφανώς να δηλώσω ότι η δικαιοσύνη δικαίως, ορθώς και ισοτίμως αντιμετωπίζει τους ανίσχυρους όπως και τους ισχυρούς.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκλεισμένη από τα ΜΑΤ η Νομική Σχολή Αθηνών
14.12.2016, 17:36 |
Τη διαμαρτυρία των φοιτητών -αλλά και οργανώσεων που είχαν προγραμματίσει την πραγματοποίηση εκδηλώσεων-, έχει προκαλέσει η απόφαση της κοσμητείας της Νομικής Σχολής Αθηνών, να κλείσει σήμερα η σχολή, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα. Ως αποτέλεσμα, η σχολή είναι περικυκλωμένη από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αποκλείσει την πρόσβαση σε αυτήν. Νωρίτερα, ορισμένοι φοιτητές που είχαν καταφέρει να εισέλθουν στη σχολή, αποχώρησαν από το κτίριο της Νομικής Αθηνών. Οι φοιτητές ενώθηκαν με μέλη πολιτικών συλλογικοτήτων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Σχολή και πραγματοποίησαν πορεία από την οδό Ακαδημίας μέχρι τα Προπύλια του Πανεπιστημίου, όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από την Πρυτανεία μέχρι αυτή την ώρα. Σύμφωνα με τους φοιτητές, τουλάχιστον τέσσερις εκδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα στη Νομική Σχολή. Μεταξύ άλλων, η ανοιχτή εκδήλωση με θέμα το νόμιμο δικαίωμα κρατουμένων, όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, (οπου θα μιλουσε μεσω τηλεφωνου, και του απαγορευθηκε από τη φυλακη), στην άδεια, καθώς και η εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το ξαφνικό κλείσιμο της σχολής και εκφράζουν απορίες σχετικά με τη διαχείριση του πανεπιστημιακού ασύλου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν οι μεγαλοκαθηγητάδες της Νομικής εξευτελίζουν κάθε έννοια δικαίου και η κυβέρνηση του αμόρφωτου συμπλεγματικού στέλνει τα ΜΑΤ για να επιβάλλουν την απαγόρευση της ελευθερίας έκφρασης, κανένας δεν μπορεί να εφησυχάζει. Αυτοί που ουδέποτε μίλησαν για τη σαπίλα που κυριαρχεί στο δικαστικό σώμα και φυσικά ούτε και για τις καραμπινάτες παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας με την εκχώρηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας όλ' αυτά τα μαύρα χρόνια των αλλεπάλληλων μνημονίων, έκλεισαν σήμερα τη Νομική Σχολή, για να μην πραγματοποιηθεί μια καθ' όλα νόμιμη εκδήλωση, που θα απαιτούσε τον σεβασμό της νομιμότητας: Το να ισχύσει και για τον Δημήτρη Κουφοντίνα το νόμιμο για όλους τους κρατούμενους δικαίωμα άδειας.
Σχολιο.- Η εκδήλωση έχει θέμα τα δικαιώματα των κρατουμένων τη στιγμή που, αν δεν κάνω λάθος, στις φυλακές της Θήβας έχουν ήδη πεθάνει δύο κρατούμενες.
Σχολιο.- Φοιτητές της Νομικής κράτησαν ανοιχτή τη σχολή ενάντια στο φασιστικού τύπου κλείσιμό της από τη διοίκηση της σχολής, που έγινε με υπαγόρευση της κυβέρνησης. Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα και από αυτή την ώρα στην ανοιχτή Νομική ενάντια στην απαγόρευση, ενάντια στην χτεσινή απόπειρα φίμωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα. Θα ανακοινωθεί σύντομα πότε θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί με τίτλο «15 Χρόνια Αιχμάλωτος - 7 Χρόνια Όμηρος».
Φωνή Λευτεριάς Για τους πολιτικούς κρατούμενους
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eκδημοκρατισμένα ΜΑΤ έξω από τη Νομική
"Πριν από λίγη ώρα φοιτητές της Νομικής, άνοιξαν τη σχολή, αντιδρώντας έμπραχτα στο πρωτοφανές «λοκ-άουτ» που αποφάσισε η αντιδραστική κοσμητεία της Σχολής (δείτε εδώ http://www.eksegersi.gr/) Ετσι όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά. Αυτή τη στιγμή μια διμοιρία ΜΑΤ με επικεφαλής υπαστυνόμο πήρε θέση στο παρκάκι απέναντι από την είσοδο της Νομικής. Αλλη μια διμοιρία παραμένει στην Ακαδημίας. "
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν δεν σε αφήνουν να κάνεις εκδήλωση με τηλεφωνική τοποθέτηση του Κουφοντίνα, αλλά εσύ τους σπας και το lock out και τους ακυρώνεις την προγραμματισμένη τους εκδήλωση με τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο. Το λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς! Το Πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές, τους εργαζόμενους του και τους κοινωνικούς αγώνες και όχι σε εταιρίες, τεχνοκράτες και μέλη κυβερνήσεων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ούτε άδεια, ούτε ελευθερία λόγου;
14.12.2016, 10:36 |
Μια εξαιρετικά ανησυχητική καταγγελία διατυπώθηκε από τη δικηγόρο Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορο του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο κρατούμενος της είπε ότι ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες της φυλακής ότι με εμπιστευτικό έγγραφο, που κοινοποιήθηκε στη φυλακή από το Πανεπιστήμιο (το οποίο δεν του επιδόθηκε), η διοίκηση της φυλακής καθίσταται υπόλογη αν επιτρέψει στον κρατούμενο να παρέμβει τηλεφωνικά σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνουν σήμερα στη Νομική συλλογικότητες με θέμα το νόμιμο δικαίωμα του Δ. Κουφοντίνα στην άδεια. Του επισημάνθηκε ότι σε περίπτωση που γίνει αυτή η παρέμβαση ζητείται να τιμωρηθεί πειθαρχικά και ότι αντίστοιχο έγγραφο έχει κοινοποιηθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με ανάλογο περιεχόμενο. Η συνήγορος του κρατουμένου προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τη διεύθυνση των φυλακών, αλλά ο διευθυντής δεν βγήκε ποτέ στο τηλέφωνο. Με δεδομένη τη μέχρι σήμερα ευρέως εφαρμοζόμενη πρακτική της ελεύθερης επικοινωνίας των κρατουμένων μέσω τηλεφώνου, ακόμα και προκειμένου να δώσουν συνέντευξη, είναι αδιανόητο να υπάρχει και στο ζήτημα αυτό ειδική εξαίρεση και μάλιστα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Πολύ περισσότερο δε, και υπό την απειλή τιμωρίας. Τα ερωτήματα είναι δύο και είναι κρίσιμα: πρώτον, αν πράγματι το Πανεπιστήμιο έστειλε παρόμοιο έγγραφο και με τίνος υπογραφή και απόφαση και, δεύτερον, ποια είναι η γνώμη του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και του υπουργείου Παιδείας για το πρωτοφανές γεγονός της παρέμβασης ενός πανεπιστημιακού φορέα στη φυλακή με υποδείξεις για τη συμπεριφορά των κρατούμένων, και μάλιστα με απειλές επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων σε βάρος τους όσο και σε βάρος του προσωπικού της ίδιας της φυλακής!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για την αρχαία Παλμύρα ούτε ένας θρήνος απο τα συστημικά ΜΜΕ!
Τα συστημικά ΜΜΕ αναφέρουν ανακατάληψη της Αρχαίας Παλμύρας από τους αποκεφαλιστές της IS-ISrael. Την προηγούμενη φορά που είχαν καταφέρει να μπουν στην πόλη ,τον Ιούλιο του 2015, κατέστρεψαν εκδικητικά τις αρχαιότητες χωρίς την παραμικρή αντίδραση από τα ΜΜΕ που σχεδόν συγκάλυψαν το έγκλημα των μισθοφόρων του Ισραήλ. Ούτε φυσικά κανείς στεναχωρήθηκε για τις μαζικές εκτελέσεις στρατιωτών από μικρά παιδιά που έγιναν στον ίδιο αρχαιολογικό χώρο. Στέρεψαν τα δάκρυα για τα θύματα ( ; ) του Charlie Hebdo της Liberation των Rothschild επτά μήνες νωρίτερα … και δεν υπήρχαν πλέον αποθέματα για τα εγκλήματα κατά της Συρίας και του Πολιτισμού γενικότερα από τους μισθοφόρους της Δύσης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΓΗΛΛΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΣΩ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 3... Ο ΣΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΑΠ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΩΣΠΟΥ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΦΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ.... ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ...ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, 32 Σύριος πρόσφυγας που χτυπούσε 3χρονο αγοράκι στον καταυλισμό προσφύγων- μεταναστών της Σούδας στη Χίο.
Η καταγγελία έγινε από το «Χαμόγελο του Παιδιού», και ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορούσε βίντεο με το βασανισμό του παιδιού μέσα σε ντουζιέρα, που όπως φάνηκε στην πορεία ήταν πράγματι στον καταυλισμό της Σούδας. Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, αργά το απόγευμα της Τρίτης, εντοπίστηκε ο Σύριος και το αγοράκι, που είναι μόνοι τους στον καταυλισμό.
Το παιδί που είναι καλά στην υγεία του, παραδόθηκε με εισαγγελική παραγγελία προς φροντίδα στη ΜΚΟ Μετάδραση. Ο 32χρονος που δηλώνει πατέρας του παιδιού, ισχυρίστηκε πως η γυναίκα του μαζί με ένα ακόμα παιδί τους βρίσκεται πιθανόν στην Τουρκία και πως επιθυμεί να βρεθούν. Κάποιες ιδιαίτερες εξηγήσεις γιατί χτυπούσε το παιδί του, όπως ισχυρίζεται, δεν έδωσε. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ερευνούνται όλα τα ενδεχόμενα, για το κατά πόσο πράγματι είναι δικό του το 3χρονο αγοράκι ή αν το πήρε κρυφά από τη μητέρα.
Στο σοκαριστικό βίντεο, ένας άντρας χτυπά το φοβισμένο αγοράκι που είναι γυμνό σε ντουζιέρα και κάνει προσπάθειες να σταθεί όρθιο. Ενώ του φωνάζει διαρκώς το χτυπά αρχικά στα πόδια και στη συνέχεια στο κεφάλι, ενώ φαίνεται να παρεμβαίνει τουλάχιστον ένα άτομο για να τον σταματήσει. Ολη αυτή την ώρα καταγράφει και το συμβάν! Πληροφορίες από τον καταυλισμό λένε πως το συμβάν σημειώθηκε την προηγούμενη μέρα (Δευτέρα). Μάλιστα άλλοι νεαροί Σύροι που πήραν είδηση το συμβάν, είναι αυτοί που σταμάτησαν τον συμπατριώτη τους να χτυπά το παιδί, το πήραν και κοίμησαν σε άλλη σκηνή το 3χρονο αγοράκι.
Παράλληλα ενημέρωσαν αλληλέγγυους πολίτες, που με τη σειρά τους ενημέρωσαν τόσο στελέχη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Χίο όσο και την οργάνωση Save the children, για να υπάρξουν το απόγευμα της Τρίτης οι εξελίξεις με τη σύλληψη του 32χρονου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΓΙΟ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ…ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ – ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!
Ούτε τζιχαντιστής ούτε απαγωγέας. Μόνο κάποιος που μάλλον δεν έπρεπε να έχει γίνει πατέρας. Τα νέα στοιχεία για την κακοποίηση του μικρού αγοριού στον καταυλισμό προσφύγων στη Σούδα της Χίου.
Οι εκτιμήσεις, που βασίζονταν σε φωτογραφίες που τον έδειχναν οπλισμένο, πως ο Σύρος που κακοποιούσε επανειλημμένα το ανήλικο αγόρι και κατέγραφε τα πάντα σε video, τα οποία έχουν δει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας, είναι αρνητικο ότι ενδεχομένως τζιχαντιστής του ISIS, δεν επιβεβαιώνονται από την αστυνομία που έχει ήδη αναλάβει την έρευνα για το σοκαριστικό περιστατικό. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, σε κάθε πρόσφυγα που μπαίνει στην Ελλάδα εχει γίνει έλεγχος στο κινητό του. Και από αυτές τις έρευνες δεν έχει φανεί ή προκύψει κάποια σχέση του 32χρονου Σύρου με το Ισλαμικό Κράτος. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, όσοι έχουν σχέση με τον ISIS, συνήθως επιλέγουν να κινούνται διακριτικά ώστε να μην τραβούν την προσοχή των ελληνικών αρχών. Από εκεί και πέρα, αναμένεται να γίνουν εξετάσεις DNA ώστε να εξακριβωθεί αν το παιδί που κακοποιήθηκε είναι δικό του. Νωρίτερα, υπήρχε η πληροφορία πως ίσως ο δράστης να έχει απαγάγει το παιδί και να κατέγραφε την κακοποίησή του για να ζητήσει λύτρα και να εκβιάσει την οικογένειά του.
Ωστόσο, αφενός το παιδί δεν έχει δείξει να μην γνωρίζει τον άνδρα, ούτε και έχει αναζητήσει τον πατέρα ή τη μητέρα του. Έτσι, οι αρχές θεωρούν πως το πιθανότερο είναι ότι το παιδί είναι δικό του. Το επικρατέστερο σενάριο είναι πως ο 32χρονος Σύρος κακοποιούσε το παιδί και κατέγραφε τα πάντα, άλλωστε τα video βρέθηκαν στο κινητό του, για να “εκβιάσει” τη σύζυγό του να έρθει στην Ελλάδα από την Τουρκία. Όπως προέκυψε από την έρευνα στο κινητό του, τα video με τον βασανισμό του παιδιού έχουν σταλεί από το κινητό του 32χρονου σε κινητό στην Τουρκία και αυτό φέρεται να ανήκει τη σύζυγό του, η οποία έχει αρνηθεί να τον ακολουθήσει στην Ελλάδα.
Τα video της φρίκης
Το πρώτο από τα σοκαριστικά video με τον βασανισμό του μικρού παιδιού, που δεν φαίνεται να είναι μεγαλύτερο των 4 ετών, είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Τρίτης (13.12.2016) και φέρεται να έχει τραβηχτεί την προηγούμενη μέρα. Το παιδί είναι γυμνό στις ντουζιέρες του καταυλισμού προσφύγων στη Σούδα της Χίου και ο δράστης είτε το τραβά με βιαιότητα, είτε το χτυπάει με δύναμη στο πρόσωπο και στα πόδια με αποτέλεσμα ο μικρός να πέφτει συνέχεια στα πλακάκια. Παρά τα κλάματα του παιδιού ο δράστης συνεχίζει για αρκετή ώρα να το βασανίζει μέχρι τη στιγμή που παρεμβαίνει τρίτο άτομο και του ζητά να σταματήσει. Το δεύτερο video δημοσιεύτηκε σήμερα. Είναι άγνωστο πότε έχει καταγραφεί αυτός ο βασανισμός. Το παιδί είναι ξαπλωμένο και δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα στο πρόσωπο. Ο δράστης, δεν σταματά παρά τα κλάματα και τις εκκλήσεις του παιδιού. Και αυτή τη φορά, όλα γίνονται παρουσία τουλάχιστον ενός ακόμη προσώπου, που όπως και ο δράστης, δεν εμφανίζεται στο video.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θυμάστε τον Αλέξη Τσίπρα όταν φώναζε στα διόδια με τους «Δεν Πληρώνω»; Αυτά ήταν πριν γίνει πρωθυπουργός Τώρα αυξάνει τα διόδια στην Κορίνθου – Πατρών, τα οποία με την ολοκλήρωση του έργου τον Απρίλιο του 2017 θα φτάσουν τα 11,5 ευρώ από 6.40 σήμερα Η μόνη λύση που μπορούμε να σκεφτούμε είναι να φωνάξουμε τον Κώστα Βαξεβάνη να σηκώνει τις μπάρες όπως έκανε παλιά
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκπρόσωποι από όλο το φάσμα της κοινωνίας μας, βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού, στις 4 το απόγευμα, με σκοπό την αποτροπή πλειστηριασμού εμπορικού ακινήτου επιχείρησης. Στη δικαστική αίθουσα δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, είχε εκδώσει σχετικό κάλεσμα στήριξης προς το μέλος τους, ενώ έχει ψηφίσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει κανένα πλειστηριασμό επαγγελματικού ακινήτου. Εκπρόσωποι των εργαζομένων “Καρυπίδη”, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλη τοπικών κομματικών επιτροπών, της Κίνησης Πολιτών Ενάντια στους Πλειστηριασμούς, διαφορετικών κομματικών παρατάξεων, πλήθος επαγγελματιών και ανεξάρτητων συμπολιτών μας παρευρέθηκε. Οξύνθηκε το κλίμα και τελικώς, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες έφτασαν μέχρι την έδρα της Ειρηνοδίκη, ενώ εκπρόσωποί τους ζήτησαν να υπογράψουν τις ενστάσεις τους, ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού είναι παράτυπη και παράνομη, όπως και ότι δεν έπρεπε να παρίσταται στην δικαστική έδρα κλητήρας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκπρόσωποι των σωματείων Οικοδόμων Ν. Πρέβεζας, Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, Οδηγών, ΟΤΑ, του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας, των συνταξιούχων του Νομού, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας, δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Συντονισμού εργαζομένων-ανέργων-σωματείων Ν. Πρέβεζας, της Λαϊκής Ενότητας Ν. Πρέβεζας, έστησαν «μπλόκο» στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου Πρέβεζας το απόγευμα της Τετάρτης και απέτρεψαν τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας πολίτη της Δ.Ε. Φαναρίου. Οι συγκεντρωμένοι δημιούργησαν ένα ανθρώπινο «τείχος» στην είσοδο του κτιρίου και απέτρεψαν την είσοδο στο Ειρηνοδικείο, της συμβολαιογράφου και του δικαστικού επιμελητή και σταμάτησαν έτσι τη διαδικασία που προβλέπεται. Το «παρών» έδωσαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κάποια ένταση με τους συγκεντρωμένους και τα «πνεύματα» παρέμειναν ήρεμα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για μία ακόμη Τετάρτη, μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών «κατέλαβαν» την αίθουσα του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, «μπλοκάροντας» τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο σημερινός κατάλογος των προς πλειστηριασμό ακινήτων περιελάμβανε δύο διαμερίσματα στην περιοχή του Ευόσμου. Η παρουσία δεκάδων μελών του κινήματος στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου απέτρεψε την έναρξη της διαδικασίας, η οποία τελικώς ματαιώθηκε. Κατά την 60λεπτη παραμονή τους, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, πολλά από τα οποία απευθύνονταν προσωπικά στην πρόεδρο της Ένωσης Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά – Μπιλίση, η οποία ανέβηκε στην έδρα της δικαστικής αίθουσας, απ’ όπου την καλούσαν να κατέβει. Κατήγγειλαν δε αναφορά, που -όπως υποστηρίζουν- υποβλήθηκε «ανώνυμα» στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, βάσει της οποίας διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να καταλογιστούν -εφόσον προκύψουν- ποινικές ευθύνες σε βάρος συγκεκριμένων μελών του κινήματος, για ματαιώσεις πλειστηριασμών κατά το προηγούμενο διάστημα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
O νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζεντιλόνι είναι πρώην μαοϊκός του Movimento Lavoratori per il Socialismo. Στα νιατα του. Μετα εγινε καθαρμα. Παραφραζοντα τον Τσωρτσιλ που ειχε πει «οποιος στα νιατα του δεν ηταν κομμουνιστης, ηταν καθαρμα. Οποιος παρεμεινε και μετα, είναι ηλιθιος».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακόμη κι αν για κάποιο ζήτημα, οπουδήποτε στον πλανήτη, δεν ξέρω παρά ελάχιστα πράγματα, φροντίζω να μάθω τι θέση παίρνουν οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Μετά, έχοντας υπόψη μου εδώ μέσα τρία-τέσσερα προφίλ συγκεκριμένων παρασίτων που μένουν Εκάλη, μπαίνω και σ' αυτά. Αν όλοι αυτοί (από τις ΗΠΑ μέχρι τον κολλεγιόπαιδα χλιμίτζουρα) λένε το ίδιο, παίρνω την εντελώς αντίθετη θέση. Έτσι, ήμουν κατά της νατοϊκής εισβολής στη Λιβύη, κατά του νεοφασιστικού πραξικοπήματος στη Μαϊτάν κ.λπ. Και είμαι ικανοποιημένος που οι τζιχαντιστές συντρίφτηκαν στο Χαλέπι.
Σχολιο.- Δεν γνωριζω τοσα για τα υπολοιπα, αλλα η Λιβυη του Κανταφι ευημερουσε ( μαρτυριες στενου συγγενικου προσωπου που ζουσε εκει)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΕλΕΜ (Ελευθεροι Επαγγελματιες Μηχανικοι. Προσκειται στο ΕΠΑΜ), μετά και τα αποτελέσματα των εκλογών της Επιστημονικης επιτροπης Ειδικοτητας Πολιτικων Μηχανικων φαίνεται να παραμένει πολύ υψηλά στις προτιμήσεις των συναδέλφων που στήριξαν τους εκπροσώπους μας στις επιστημονικές επιτροπές των ειδικοτήτων.
Συγκεκριμένα: -στην επιστημονική επιτροπή των αρχιτεκτόνων μηχανικών η ΕλΕΜ αναδείχτηκε 2η δύναμη με ποσοστό 12,5%, -στην επιστημονική επιτροπή των πολιτικών μηχανικών βγήκε 3η δύναμη με ποσοστό 11,9%, -στην επιστημονική επιτροπή των μηχανολόγων μηχανικών, έλαβε την 3η θέση 9,1%.
Οι συνάδελφοι λοιπόν που ψήφισαν, σαφώς καθοδηγούμενοι από τις αυστηρές "κομματικές" γραμμές ενώ στήριξαν τους εκπροσώπους των αντίστοιχων "κομματικών" παρατάξεων, έπραξαν αντίθετα για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στις επιτροπές που παράγουν έργο μέσα στην Επιστημονικη Επιτροπη Ειδικοτητας Πολιτικων Μηχανικων και επέλεξαν να ψηφίσουν τους υποψηφίους μας. Ευχόμαστε καλή θητεία σε όλα τα εκλεγμένα μέλη της ΕλΕΜ και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούν σε ακόμα μία κρίσιμη για τους μηχανικούς θητεία.
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την παράταξη και παρά τον πόλεμο που δεχόμαστε τους διαβεβαιώνουμε ότι η ΕλΕΜ θα συνεχίσει το έργο της.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συλλογή Υπογραφών για τη δημιουργία Μουσείου του Ελληνισμού της Ανατολής στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΠΣΕ), μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την μεταφορά των Προσφυγικών από το ΤΑΙΠΕΔ στην Περιφέρεια Αττικής, σας καλεί σε συστράτευση για να πραγματοποιηθεί στις προσφυγικές πολυκατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ που θα στεγάσει τα κάθε είδους κειμήλια από τις αλησμόνητες πατρίδες των προγόνων μας. H δημιουργία του Μουσείου αποτελεί ένα αίτημα δεκαετιών του Μικρασιατικού Ελληνισμού και η ευκαιρία που μας δίνεται σήμερα δεν πρέπει να πάει χαμένη. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε στη μνήμη των προγόνων μας. Για να ενωθούμε δυναμικά, ζητάμε την υπογραφή σας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
FEDERATION OF REFUGEES ASSOCIATIONS OF GREECE (OPSE HELLAS) invites you to become involved with the efforts to convert the refugee multi-family apartment buildings located on Alexandras Avenue into a museum that will house the relics and history of all into an unforgettable home of our ancestors. To join our cause, we are asking for your signature. A UNITED MUSEUM FOR ASIA MINOR NOW!
http://mikrasiatis.gr/syllogi-ypografon-gia-ti-dimourgia-mouseiou-sta-prosfygika-tis-alexandras/
(Μεχρι τωρα 1090 υπογραφες)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Π.Γ του ΕΠΑΜ για τη στάση της ΛΑΕ
Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα που θέτουν ζήτημα ρήξης στις σχέσεις επικοινωνίας του ΕΠΑΜ με τη ΛΑΕ, εξ αιτίας της άρνησης της τελευταίας να συμμετέχει στην ημερίδα που οργανώθηκε από το ΕΠΑΜ με θέμα το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα στην Ελλάδα και τις προεκτάσεις του, η Π.Γ του ΕΠΑΜ επισημαίνει τα παρακάτω:
1. Τόσο ο χρόνος κοινοποίησης (μεσάνυκτα της παραμονής της ημερίδας), όσο και το περιεχόμενο της επιστολής της ΛΑΕ, με την οποία γνωστοποίησε την άρνηση της συμμετοχής της, παραπέμπει σε προσχηματική διαχείριση και πρακτική, αλλά και ανακόλουθη στάση, αφού είχε αποδεχτεί τη συμμετοχή της, έχοντας βεβαίως πλήρη γνώση, τόσο του προγράμματος όσο και των συντελεστών. 2. Η πραγματική αιτία αυτής της άρνησης, ενδεχομένως σχετίζεται με τη διαχείριση εσωτερικών διεργασιών και εσωκομματικών ισορροπιών, που ωστόσο αφήνουν αδιάφορους, τόσο την Ελληνική κοινωνία, όσο και το ΕΠΑΜ. 3. Η επίκληση «ξενοφοβικών αντιλήψεων ορισμένων εκ των ομιλητών» ως αιτία της άρνησης συμμετοχής της, πέραν του γεγονότος ότι είναι αυθαίρετη, συνιστά επιπροσθέτως φυγομαχία αλλά και στάση προσβλητική απέναντι σε απόψεις που έτσι κι αλλιώς συζητούνται ευρύτατα μέσα στην Ελληνική κοινωνία.
Για το ΕΠΑΜ…
1. Η ανάληψη της πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας, υπήρξε κορυφαία πολιτική πράξη, αναφορικά με την ανάδειξη των παραμέτρων ενός σοβαρότατου προβλήματος, που απασχολεί όλο το λαόκαι γεννά έντονες αντιπαραθέσειςκαι προβληματισμούς που δεν είναι δυνατόν ούτε να αποκρύπτονται ούτε και να αποσιωπούνται. 2. Το ΕΠΑΜ ως διοργανωτής δεν απέφυγε, ούτε να ακούσει, ούτε βεβαίως να αναμετρηθεί με απόψεις που ενδεχομένως δε συμφωνεί, αλλά που ωστόσο υπάρχουν και διχάζουν ίσως και τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας.
Για την ΛΑΕ…
Η επιλογή της συγκεκριμένης στάσης, δεν υπήρξε κεραυνός εν αιθρία. Υπήρξε απότοκος μιας συνολικότερης ερμαφρόδιτης τακτικής που σέρνεται από τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, όταν με ανάλογα προσχήματα και πολιτικούς καιροσκοπισμούς, αρνείται συστηματικά κάθε πολιτικό διάλογο με το ΕΠΑΜ επί συγκεκριμένης βάσεως. Στη συνέχεια και μέχρι σήμερα – και παρά τη συνεύρεση σε κοινούς αγώνες - αποφεύγει επίσης συστηματικά την κοινή παρουσία σε εκδηλώσεις που θα επέτρεπαν την αμοιβαία έκθεση των απόψεων μπροστά στο λαό. Παρά ταύτα, το ΕΠΑΜ θεώρησε υποχρέωσή του να προσκαλέσει τη ΛΑΕ σε αυτή την κορυφαία πολιτική πρωτοβουλία, θεωρώντας ότι οι απόψεις της όπως και οι απόψεις όλων των άλλων προσκεκλημένων, χωρίς υποβολείς και χωρίς προληπτική ή κάθε είδους λογοκρισία, έχουν να προσφέρουν στο συνολικό προβληματισμό.
Και αυτό γιατί για το ΕΠΑΜ, η συνύπαρξη σε συζήτηση για τα κορυφαία πολιτικά προβλήματα, δεν μπορεί να έχει ως προαπαιτούμενο τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αφού αυτά δεν προάγουν το διάλογο και δολοφονούν την Δημοκρατία. Η επίκληση ωστόσο από την ηγεσία της ΛΑΕ της άποψης για τη «…συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου ριζοσπαστικών, αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών δυνάμεων…» καταδεικνύει πως το πραγματικό ζητούμενο, δεν είναι η ενότητα του λαού για Δημοκρατία και Εθνική αυτοδιάθεση, αλλά η απόπειρα περιχαράκωσης αποκλειστικά και μόνο επιλεγμένων τμημάτων του, για εκλογική και μικροπολιτική εκμετάλλευση. Το ΕΠΑΜ σε αντιδιαστολή με ανάλογες μικροκομματικές και υστερόβουλες προσεγγίσεις, προτάσσει την ενότητα του λαού πέρα και πάνω από ιδεολογικές περιχαρακώσεις και πολιτικές καταβολές. Υπερβαίνοντας τη μιζέρια ανάλογων μικροκοματικών προσεγγίσεων, το ΕΠΑΜ επιμένει ενωτικά, επιμένει πατριωτικά, επιμένει δημοκρατικά και αταλάντευτα να ανοίγει δρόμους για τη μαχητική συνάντηση όλου του λαού, προκειμένου να καταστεί επιτέλους νοικοκύρης στον τόπο του.
Αθήνα 14 Δεκεμβρίου 2016
Η Π.Γ του ΕΠΑΜ
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γι’ αυτό το Isis καταστρέφει αρχαιότητες
Εκεί υπήρχαν οι 20.000 ταμπλέτες σφηνοειδούς γραφής που περιελάμβαναν την αληθινή ιστορία της ανθρωπότητος, δηλαδή το ΠΩΣ και ΠΟΙΟΙ μας έφτιαξαν και φυσικά κατέληξαν στα υπόγεια του Smithsonian. Δεν υπάρχει πλέον τρόπος οι άνθρωποι να μαθουν την αληθινη καταγωγη τους.
Γιατί οι Αμερικάνοι και το Smithsonian εξαφάνισαν την ιστορία της ανθρωπότητας; Γιατί το Isis κάνει κομμάτια τα μεγαλύτερα έργα τέχνης της αρχαίας ιστορίας στη Συρία και το Ιράκ;
Η αρχαιολόγος Joanne Farchakh εξηγεί, στον Robert Fisk, ότι το Isis πωλεί τα αγάλματα και τις τοιχογραφίες που ζητούν διεθνείς έμποροι. Παίρνει τα χρήματα, παραδίδει τις αρχαιότητες και ανατινάζει τους ναούς και τα κτίρια για να αποκρύψει τις αποδείξεις για τις λεηλασίες. «Οι αρχαιότητες από την Παλμύρα είναι ήδη προς πώληση στο Λονδίνο» αναφέρει η Γαλλο-Λιβανέζα αρχαιολόγος. «Υπάρχουν αντικείμενα από τη Συρία και το Ιράκ που έχει κλέψει το Isis και βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη. Δεν είναι πλέον στην Τουρκία, όπου έφτασαν την πρώτη φορά, έχουν φύγει εδώ και πολύ καιρό. Αυτή η καταστροφή κρύβει το εισόδημα του Isis που πουλά αυτά τα πράγματα ΠΡΙΝ από την καταστροφή των ναών όπου βρίσκονταν.
Καταστρέφουν την περιοχή και η καταστροφή έχει ως στόχο να κρύψει το επίπεδο της κλοπής. Καταστρέφουν τα αποδεικτικά στοιχεία. Έτσι, κανείς δεν ξέρει τι έχουν πάρει και τι είχε καταστραφεί». Όσο περισσότερο διαρκεί η καταστροφή, τόσο υψηλότερα ανεβαίνουν οι τιμές στις διεθνείς αγορές αρχαιοτήτων. Δεν θα υπάρξει ένα ‘πριν’ στην ιστορία. Έτσι, δεν θα υπάρξει ‘μετά’. Λένε: ‘Υπάρχουμε μόνο εμείς’. Οι άνθρωποι της Παλμύρας μπορούν να συγκρίνουν το ‘πριν’ και το ‘μετά’ τώρα, αλλά σε 10 χρόνια δεν θα είναι σε θέση να το κάνουν. Γιατί τότε κανείς δεν θα έχει μείνει για να θυμάται. Δεν θα υπάρχει καμία μνήμη”.
Καταστρέφοντας την Ιστορία. Πολλά αρχαία αντικείμενα από το Ιράν και τη Συρία πωλούνται στη μαύρη αγορά, χρηματοδοτώντας το Ισλαμικό Κράτος. Ο Σαντάμ Χουσεΐν και οι Ασαντ, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα είδος εθνικής ταυτότητας που θα διαπερνούσε τις θρησκείες, τις σέκτες και τις εθνοτικές ομάδες, υπογράμμιζαν τη σημαντικότητα των προϊσλαμικών πολιτισμών που κάποτε ήκμαζαν και στις δύο χώρες. Το Ισλαμικό Κράτος αντιτίθεται σθεναρά στην ιδέα των εθνών-κρατών της Μέσης Ανατολής που έχουν οικοδομηθεί επάνω σε τέτοιες παραδόσεις. Τρίτον, το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να προκαλέσει ζημιά στη Δύση, η οποία θεωρεί τη Μεσοποταμία ως μία από τις ρίζες του πολιτισμού της.
Οπως ανέφερε ο καθηγητής Ασσυριολογίας Εκαρτ Φραμ Εκρηκτικά εναντίον Βούδα Τον Μάρτιο του 2001 οι Ταλιμπάν διέταξαν την καταστροφή των δύο κολοσσιαίων αγαλμάτων του Βούδα της κοιλάδας Μπαμιγιάν στο Αφγανιστάν. Οι όρθιοι Βούδες ήταν σκαλισμένοι στον βράχο, στην πλαγιά ενός γκρεμού στην περιοχή Χαζαρατζάτ, βορειοδυτικά της Καμπούλ, σε υψόμετρο 2.500 μέτρων. Κατασκευασμένα τον 6ο αιώνα μ.κ.ε. τα αγάλματα – χαρακτηριστικά της τέχνης της Γκαντάρα – χαρακτηρίστηκαν ειδωλολατρικά και καταστράφηκαν μέσα σε ένα απόγευμα από τους Ταλιμπάν, που τα ανατίναξαν τοποθετώντας εκρηκτικά στη βάση τους.
Bανδαλισμοί από το παρελθόν Τον Απρίλιο του 1926 ο σαουδάραβας βασιλιάς Ιμπν Σαούντ κατέστρεψε τα μαυσωλεία στο νεκροταφείο Αλ Μπακί στη Μεδίνα, λίγο αφότου κατέλαβε την πόλη. Στο νεκροταφείο, που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα μ.κ.ε. εκτιμάται ότι είχαν ενταφιαστεί συγγενείς του προφήτη Μωάμεθ. Την ίδια χρονιά κατέστρεψε επίσης τα μνήματα ιερών προσώπων στο νεκροταφείο της Μέκκα, όπου είχαν θαφτεί η πρώτη σύζυγος του Μωάμεθ, Χαντίτζα, ο παππούς του και άλλοι συγγενείς του, παρά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν στην ισλαμική κοινότητα. Κατά παραγγελία των αρχαιοκαπήλων
Τους μήνες που ακολούθησαν την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003 περισσότερα από 15.000 εκθέματα έκαναν φτερά από το Εθνικό Μουσείο του Ιράκ από λαφυραγωγούς που κατάφεραν να εισβάλουν σε αυτό, παρά τα μέτρα που υποτίθεται ότι είχαν ληφθεί για την προστασία του πριν από τον πόλεμο. Περίπου 5.000 κλεμμένες αρχαιότητες, που είχαν διασκορπιστεί σε Ιορδανία, Ελβετία, Γαλλία και ΗΠΑ, επιστράφηκαν στο μουσείο αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά από τα αντικείμενα ήταν «παραγγελίες» αρχαιοκαπήλων. Το μουσείο άνοιξε και πάλι τον περασμένο Φεβρουάριο.
Εκεί υπήρχαν οι 20.000 ταμπλέτες σφηνοειδούς γραφής που περιελάμβαναν την αληθινή ιστορία της ανθρωπότητος, δηλαδή το ΠΩΣ και ΠΟΙΟΙ μας έφτιαξαν και φυσικά κατέληξαν στα υπόγεια του Smithsonian. Δεν υπάρχει πλέον τρόπος οι άνθρωποι να μάθουν -με αρχαιολογικά ευρήματα- την αληθινή καταγωγή τους και μπορούν πλέον να τους μιλάνε για Θεό και όλες τις παρεμφερείς γραφικές ηλιθιότητες. Προφανέστατα οι Δυτικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, δεν πρόκειται να μπουν μέσα με τις βόμβες τους και να ισοπεδώσουν το ΙSIS όπως έκαναν με την Γιουγκοσλαβία, γιατί από την διατήρησή του φαίνεται ότι κερδίζουν περισσότερα. Άλλωστε οι Δυτικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ το συντηρούν πλουσιοπάροχα αφού εξυπηρετεί τα μακροπρόθεσμα σχέδια τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Συμμορια ποινικων ψάχνει η ΕΛΑΣ για τη ληστεία στον Υφαντή και οχι τρομοκρατες
15/12/2016 9.45
Συμμορία σκληρών ποινικών με βαρύ οπλοστάσιο «βλέπει» η αστυνομία πίσω από την αιματηρή ληστεία στην αλλαντοποιία Υφαντής. Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει και η ληστεία που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Πεύκη, σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, καθώς ο τρόπος δράσης των ληστών έχει πολλά κοινά στοιχεία. Προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να συνδέουν τους ληστές στον Υφαντή με τρομοκρατία, αφού για το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο» έχουν μέχρι τώρα «προτιμηθεί» τράπεζες. Το γεγονός ότι οι μάρτυρες αναφέρουν ότι οι δράστες μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά συνηγορεί επιπλέον στην εκτίμηση της ΕΛΑΣ ότι έχει να κάνει με συμμορία ποινικών, κατά πάσα πιθανότητα, μάλιστα, ομογενών.
Τα τρία στοιχεία που οδηγούν έως τώρα την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι οι ληστές του Υφαντή μπορεί να είναι είτε οι ίδιοι είτε μέλη της ίδιας συμμορίας που έκανε τη ληστεία στην Πεύκη την περασμένη Παρασκευή είναι: -Η επιλογή του στόχου, δηλαδή και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για επιχειρήσεις. -Οι δράστες και στις δύο περιπτώσεις έφεραν βαρύ οπλισμό και μάλιστα δεν δίστασαν να πυροβολήσουν. Το μεσημέρι της Τετάρτης, τραυμάτισαν δύο μέλη της οικογένειας Υφαντή όταν μπήκαν μπροστά στους απειλούμενους υπαλλήλους τους, ενώ την περασμένη Παρασκευή στην Πεύκη είχαν πυροβολήσει εναντίον ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν σπεύσει να τους καταδιώξουν μετά τη ληστεία. -Την Παρασκευή οι ληστές κινήθηκαν και τελικά διέφυγαν κινούμενοι προς το Μενίδι- δηλαδή προς τη Δυτική Αθήνα. Και στη ληστεία στον Υφαντή, κινήθηκαν επίσης προς τη Δυτική Αθήνα, καίγοντας διαδοχικά τα αυτοκίνητα της διαφυγής τους. Και σήμερα, στην προσπάθεια να διαφύγουν οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών που τους καταδίωξαν, υποχρεώνοντάς τους να σταματήσουν την προσπάθεια. Το γεγονός ότι επέλεξαν να κάψουν τα αυτοκίνητα της διαφυγής οδηγεί την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως να πρόκειται για σεσημασμένους κακοποιούς, που με τον τρόπο αυτό δεν αποκάλυψαν την ταυτότητά τους στις διωκτικές αρχές.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ανήλικος «μοναχός» και οι μισές αλήθειες που ειναι ψεματα
15/12/2016 11.45
Ο δωδεκάχρονος Μιχάλης «χειροτονήθηκε» –εκάρη στη γλώσσα του μοναχισμού– αγιορείτης μοναχός μέσω... Internet. Η ιστορία του μικρού «καλόγερου», ρουμανικής καταγωγής, γεννημένου στην Κρήτη και προσωρινού κατοίκου Ρώμης προτού εγκαταλείψει τα εγκόσμια για να εγκαταβιώσει εφ’ όρου ζωής στο Αγιον Ορος, όπως έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, προκαλεί συγκίνηση και ίσως κάποια αγανάκτηση στη σκέψη ότι μπορεί να έπεσε θύμα «προσηλυτισμού». Σύμφωνα λοιπόν με τα «ρεπορτάζ», ο ανήλικος αποχωρίστηκε γονείς και δύο μικρότερα αδέρφια και κατέφυγε στον Αθω, όπου μάλιστα «θαμπώθηκε» αντικρίζοντας για πρώτη φορά αγιορείτες μοναχούς. Οταν, δε, ρωτήθηκε από Ρουμάνο δημοσιογράφο που τον εντόπισε αν η ιδέα να πάει στο Αγιον Ορος ήταν τον γονιών του, φέρεται να απάντησε: «Οχι, δική μου». Τώρα πλέον «ο Μιχάλης δεν θα παίζει με άλλα παιδιά της ηλικίας του, ούτε θα βλέπει “παιδικά” στην τηλεόραση. Δεν θα πηγαίνει παρέα με τους συνομηλίκους του σινεμά. Δεν θα κάνει ποτέ σχέση με κορίτσι, δεν θα έχει ποτέ ερωτική επαφή με γυναίκα. Και όλα αυτά “σφραγίστηκαν” από την τρυφερή ηλικία των 12 ετών».
Κάπου εδώ τελειώνει η «συγκινητική», πλην γεμάτη μισές αλήθειες, ιστορία του λιλιπούτειου «μοναχού» και αρχίζει η πραγματική. Ο μικρός Μιχάλης βρίσκεται πράγματι από τον Σεπτέμβριο στο Αγιον Ορος. Οχι όμως για να μονάσει, και μάλιστα με «δική του ιδέα», αλλά για να παρακολουθήσει, όπως άλλα 80 παιδιά, μαθήματα στην περίφημη Αθωνιάδα Σχολή ή Αθωνιάδα Ακαδημία στις Καρυές, από την οποία αποφοίτησαν μορφές του έθνους, από τον Ρήγα Φεραίο και τον Αδαμάντιο Κοραή έως τον Κοσμά τον Αιτωλό και τον Ιωάννη Πέζαρο. «Ο Μιχάλης παρακολουθεί μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στη σχολή μας, όπου θα συνεχίσει στο γυμνάσιο και το λύκειο, όπως όλα τα παιδιά», λέει στην «Κ» ο διευθυντής της σχολής Δημήτριος Δημάκης. «Ηρθε κανονικά με τη συναίνεση των γονέων του και με τις προβλεπόμενες διαδικασίες όπως όλοι οι μαθητές. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του εδώ, θα μπορεί να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις και να γίνει καθηγητής, γιατρός, πυρηνικός επιστήμονας. Βεβαίως, αν το θέλει, μπορεί να γίνει και μοναχός, όπως και κάθε άλλος μαθητής. Η σχολή μας δεν βγάζει καλόγερους, είναι ένα κανονικό σχολείο, όπως όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, ακολουθεί το σχολικό πρόγραμμα του υπουργείου, έχει και οικοτροφείο που μένουν τα παιδιά. Οι δάσκαλοι δεν είναι μοναχοί και γενικά ιερωμένοι, είναι διορισμένοι κανονικά από το υπουργείο καθηγητές».
Η Αθωνιάδα Σχολή είναι σήμερα το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στη χώρα –ιδρύθηκε το 1749– και από αυτήν έχουν αποφοιτήσει χιλιάδες μαθητές, παιδιά φτωχών οικογενειών κυρίως, τα οποία εξελίχθηκαν σε επιστήμονες και στελέχη της δημόσιας ζωής. Η καθημερινότητα του μικρού Μιχάλη κυλάει στις Καρυές όπως όλων των άλλων συμμαθητών του. «Υπάρχει γήπεδο μπάσκετ, παίζουν ποδόσφαιρο στις ελεύθερες ώρες, έχουν κινηματογραφική λέσχη, μαθαίνουν βυζαντινή μουσική, βυζαντινή αγιογραφία, στις διακοπές πηγαίνουν στα σπίτια τους. Η Αθωνιάδα είναι το μόνο μέρος στο Αγιον Ορος όπου επιτρέπεται η κατανάλωση κρέατος», τονίζει ο κ. Δημάκης και εξηγεί ότι «φορούν ράσο παραδοσιακά στη σχολή, όπως παλιά έξω οι ποδιές και τα καπέλα, χωρίς να σημαίνει ότι θα γίνουν μοναχοί. Εξαλλου, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας απαγορεύεται να καρεί μοναχός κάποιος κάτω των 18 ετών».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ταυτοποιήθηκε ο δολοφόνος της Γερμανίας με τον δράστη στην Κέρκυρα
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016, 23:12
Επιβεβαιώθηκε τελικά ότι ο δράστης της δολοφονίας της 19χρονης στο Freiburg της Γερμανίας, πριν από λίγες ημέρες, είναι ο ίδιος ο οποίος το 2013 είχε προσπαθήσει να κλέψει μια 20χρονη Ελληνίδα φοιτήτρια στην Κέρκυρα, και την πεταξε στο γκρεμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας είναι ο μετανάστης, ο οποίος είχε επιτεθεί το 2013 σε 20χρονη φοιτήτρια στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας, χτυπώντας την για να της αρπάξει την τσάντα και στέλνοντάς τη στο νοσοκομείο με βαριές σωματικές κακώσεις.
Ειδικότερα, ο νεαρός Αφγανός -όταν συνελήφθη για την επίθεση εναντίον της 20χρονης φοιτήτριας στην Κέρκυρα- είχε δηλώσει ότι είναι 17 ετών και καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη. Όπως δηλώνει όμως η δικηγόρος του, Μαρία Ελένη Νικοπούλου, o Αφγανός μετανάστης έκανε χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου 4322/2015 και κατάφερε να αποφυλακιστεί στις 31 Οκτωβρίου του 2015. «Πράγματι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που φέρεται να σκότωσε την 19χρονη στη Γερμανία και να επιτέθηκε στην 20χρονη φοιτήτρια στην Κέρκυρα. Αν και είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και είχε μεταφερθεί στις φυλακές Βόλου, κατάφερε να αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του νόμου Παρασκευόπουλου περί αποσυμφόρησης των φυλακών» δήλωσε η κα. Νικοπούλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Αφγανό επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και έπρεπε να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της μόνιμης κατοικίας του μια φορά τον μήνα. Ο νεαρός είχε δηλώσει μόνιμη κατοικία στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα και παρουσιαζόταν κανονικά μέχρι τον Φλεβάρη του 2016, όταν και παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και έφυγε για τη Γερμανία.
Ο Αφγανός πρόσφυγας είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη το 2014, αλλά το 2015 αποφυλακίστηκε με τον νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών, γνωστό ως «νόμο Παρασκευόπουλου». Ωστόσο, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί το πώς έφυγε από την Ελλάδα και βρέθηκε στη Γερμανία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι γερμανικές Αρχές είχαν κάνει αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ελληνικές ώστε να επιβεβαιωθεί ή όχι το σενάριο της ταύτισης, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε.
Στη Γερμανια συνελήφθη ένας έφηβος Αφγανός για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 19χρονης φοιτήτριας Ιατρικής, κόρης ανώτατου στελέχους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Maria Ladenburger, η οποία προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε κέντρο προσφύγων, βρέθηκε νεκρή στο Φράιμπουργκ στα μέσα Οκτωβρίου. Η νεαρή κοπέλα επέστρεφε με το ποδήλατό της από πάρτι που είχε διοργανώσει το πανεπιστήμιό της στην πόλη Freiburg της Γερμανίας, όταν δέχτηκε την επίθεση μέσα σε ένα μονοπάτι. Ο δράστης τη βίασε, την έπνιξε και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο σώμα της στον ποταμό Dreisam. Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στις 16 Οκτωβρίου, αλλά αποκαλύψεις για την υπόθεση δόθηκαν στον Τύπο μετά τη σύλληψη του δράστη την περασμένη Παρασκευή. Ο ύποπτος είναι ένας μετανάστης από το Αφγανιστάν και συνελήφθη, καθώς η αστυνομία βρήκε πάνω στο φουλάρι της κοπέλας το DNA του. Ο δράστης, μόλις 17 ετών, ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του, σύμφωνα τουλάχιστον με την αστυνομία. Η Maria Ladenburger εργαζόταν εθελοντικά σε καταυλισμό προσφύγων και σπούδαζε ιατρική σε πανεπιστήμιο της πόλης Freiburg. Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν γνώριζε τον δολοφόνο της. Η Maria ήταν κόρη του Dr. Clemens Ladenburger, ο οποίος είναι διακεκριμένος δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στις 26 Οκτωβρίου ο πατέρας της και η μητέρα της Frederika τίμησαν τη μνήμη της με έναν επικήδειο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine»: «Η 19χρονη Maria ήταν η μοναδική ακτίνα φωτός για την οικογένειά μας και έτσι θέλουμε να παραμείνει. Ευχαριστούμε τον Θεό για αυτό το δώρο που μας έκανε. Τώρα ξέρουμε πως είναι ασφαλής μαζί του».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Σάλος με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που μοίρασαν σε άστεγους στην Αθήνα
14|12|2016 16:15
Σάλος αντιδράσεων ξέσπασε στα κοινωνικά δίκτυα στην είδηση ότι η Κιβωτός Αστέγων στόλισε και μοίρασε χριστουγεννιάτικα δέντρα στους άστεγους της Αθήνας.
Η Κιβωτός Αστέγων έγραψε στο Facebook: «Τριάντα πέντε φίλοι και μέλη της ομάδας «Κιβωτός Αστέγων», σε 4 ομάδες συμμετείχαν στην σημερινή δράση μας. Οι πράξεις μας συμβολικές. Η κοινωνία δεν ακολουθεί. Φοβισμένη ή απλά ασυνείδητη, νομίζει ότι θα ξορκίζει εις το διηνεκές το χτικιό που έχει πέσει στον τόπο μας. Η απογοήτευση μας, πολύ μεγάλη, όχι για τα λίγα άτομα, που έρχονται στις αφιλοκερδείς και μη- κομματικοποιημένες δράσεις μας, αλλά για το μέγεθος της κρίσης, που έχει οδηγήσει π.χ., 450 διαφορετικά άτομα, να ζουν στον δρόμο, μόνο στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας, τα 57 άτομα, που ζουν, τρόπος του λέγειν, στην οδό,…Βουλής, κ.ο.κ. Συνεχίζουμε, και όσο αντέξουμε, και όσο αντέξει η αγαπημένη μας πατρίδα… Ντροπή σας, συνάνθρωποι, για το γεγονός ότι δεν εξεγείρεστε, για την στρατιά των 24.000 αστέγων, των εκατοντάδων χιλιάδων πεινασμένων, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, κλπ., κλπ. Ομάδα »ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΣΤΕΓΩΝ».
Η ανάρτηση αυτή όμως προκάλεσε αντιδράσεις σε πλήθος χρηστών των κοινωνικών δικτύων οι οποίοι σχολίασαν ως εξής την κίνηση: • Στόλισαν δέντρα και τα χάρισαν σε άστεγους • Να είσαι άστεγος στο κρύο και να ζητιανεύεις με ένα υπέρλαμπρο xmas tree τι έξυπνο. • πολύ χρηστικό δώρο για έναν άστεγο. ανταποκρίνεται στη πραγματικότητά του και στις ανάγκες του.... ρε παιδιά έχετε λαλήσει εντελώς; αυτό λέγεται εξευτελισμός και κοροϊδία όχι φιλανθρωπία και αγάπη στον αναξιοπαθούντα διπλανό μας!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ in a word • Μετα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στους άστεγους μοιραστε τους και φωτογραφίες απο ψητές γαλοπούλες να χορτασουν. • Μπραβο παιδια. Τα λαμπακια μην ξεχασετε ε!! • Και στον οίκο τυφλών τηλεοράσεις.. • τα δέντρα τους λείπουν νομίζετε? πηγαίνετε στους ανθρώπους κανα ρούχο • Οσο κάνει ένα δέντρο κάνει ένα sleeping bag ή μια κουβέρτα ή 5 πιάτα φαϊ ή ένα κούρεμα ή 2 μπάνια. • Μπραβο και εμεις το παλευουμε παιδια οργανωμενα και ξεχωριστα αλλα αυτο με τα δεντρακια ειναι λιγο χιπστερια και ανουσιο... • εξαιρετικά ατυχές και άστοχο. Ο εντυπωσιασμός δεν κάνει πάντα καλό. Πολύ δε περισσότερο όταν αποκαλύπτετε την φωτογραφία του δυστυχισμένου ανθρώπου... Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, έγραψε για την κίνηση αυτή στο προφίλ του: «Ελπίζω να είναι απλά κάποιο κακόγουστο αστείο, μια αποτυχημένη φάρσα. Η μια -ατυχής έτσι η αλλιώς- προσπάθεια ειρωνίας και καταγγελίας. Γιατί αν το πιστεύουν στα αλήθεια πως αυτό είναι πράξη αγάπης, τότε μάλλον την λέξη αξιοπρέπεια δεν θα την έχουν ακουστά...».
Σχολιο.- Ο σκοπός των περισσότερων ΜΚΟ δεν είναι η προσφορά κοινωνικού έργου αλλά ο πλουτισμός των μελών τους.Αν τους ενδιέφεραν οι άστεγοι θα κοίταζαν να τους περιθάλψουν σε μια πόλη που τα μισά της σπίτια έχουν ενοικιαστήριο και δεν θα τους άφηναν στον δρόμο
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από σημερα, Πέμπτη μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου ο Φούρνος «Βενέτη» προχωρά σε προσφορά δωρεάν ψωμιού σε άπορους, άνεργους και πολύτεκνους!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Συμμορια Ομογενων βλεπει η αστυνομια πισω από την αιματηρη ληστεια στην εταιρεια Υφαντης
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ήρωας» ο Τζούλιαν Ασάνζ για την Πάμελα Άντερσον
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, 09:28
Σε μία από τις μεγαλύτερες υποστηρίκτριες του Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks έχει γίνει η Πάμελα Άντερσον. Σε πρόσφατη δήλωσή της στο περιοδικό People το πρώην αστέρι του Μπέιγουοτς ζητάει να αφεθεί ελεύθερος Ασάνζ, τον οποίο και χαρακτηρίζει ως «ήρωα», επικρίνοντας το γεγονός ότι πρέπει να μένει κλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο έκδοσής του. «Είναι τρελό ότι ο Τζούλιαν εξακολουθεί να κρατείται ως πολιτικός κρατούμενος. Μετά κι από την δήλωση του ΟΗΕ (και πρόσφατα για δεύτερη φορά) ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για την κράτησή του και διέταξε το Ηνωμένο Βασίλειο και την Σουηδία να τον αφήσουν ελεύθερο», δήλωσε η Άντερσον. «Είναι ένας ήρωας. Μα μέρα θα το συνειδητοποιήσουν όλοι. Αλλά μέχρι τώρα, αυτός ο άνθρωπος, έχει χάσει επτά Χριστούγεννα με τα παιδιά του και κρατείται σε δύσκολες και εξαιρετικά στρεσογόνες συνθήκες, ενώ παρέχει προς όλους μας μία σπουδαία υπηρεσία. Όλοι στον κόσμο έχουν ωφεληθεί, λόγω των Wikileaks. Έχει θυσιάσει τόσα πολλά, απλά για να μοιράσει την αλήθεια».
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Άσαντ: Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα ανακαταλάβουν σίγουρα τον έλεγχο της Παλμύρας
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, 03:23
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα συνεχίσουν την αποφασιστική τους επιθετική εκστρατεία εναντίον "τρομοκρατών" και θα ανακαταλάβουν σίγουρα τον έλεγχο της Παλμύρας, μετά την κατάληψη του Χαλεπιού, δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ. «Δεν θα σταματήσουμε (την επιθετική μας εκστρατεία). Οι εκεχειρίες θα τηρούνται μόνο σε περιοχές όπου οι τρομοκράτες είτε παραδίνουν τον οπλισμό τους, είτε συμφωνούν στην αποχώρηση τους», τόνισε ο Σύρος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Rossiya-24 και NTV. Ο Άσαντ επισήμανε ότι η Μόσχα δεν ασκεί πιέσεις στην Δαμασκό για να υιοθετήσει συγκεκριμένες θέσεις, αλλά παρέχει κάποιες φορές συμβουλές. Πρόσθεσε πως οι συριακές αρχές θα αποφασίσουν κατόπιν διαβούλευσης με την Ρωσία και το Ιράν για το ποια συριακή πόλη θα απελευθερώσουν έπειτα από την κατάληψη του Χαλεπιού.
Όπως υποστήριξε, η πλειοψηφία των σύρων πολιτών είναι αντίθετη με την ιδέα της αποδυνάμωσης του κράτους και υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, ενώ σημείωσε πως είναι αδύνατη η συζήτηση για οποιαδήποτε πρόταση για τροποποιήσεις του Συντάγματος, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στη χώρα. Σημείωσε πως ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να γίνει ένας σύμμαχος της Συρίας αν διατηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι οι Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους έπειτα από τον πόλεμο, τονίζοντας πως η διαδικασία επαναπατρισμού κάποιων Σύρων έχει ήδη ξεκινήσει.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΗΕ: Οργή για τις δηλώσεις εκπροσώπου του Νετανιάχου
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, 00:53
Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασαν οργή την Τετάρτη για τις δηλώσεις ενός εκπροσώπου του πρωθυπουργού του Ισραήλ, ο οποίος υπαινίχθηκε ότι ένα σχολείο στη Γάζα που χρηματοδοτήθηκε από τον ΟΗΕ χρησιμοποιήθηκε για την «εξύμνηση της τρομοκρατίας». Συμφωνα με τον ΟΗΕ το σχολειο αυτό δεν εχει φτιαχτει ακομη. Ο Αφίρ Γκέντελμαν, εκπρόσωπος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανήρτησε την περασμένη εβδομάδα στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter τρεις φωτογραφίες παιδιών, τα οποία ήταν εμφανές πως βρίσκονταν μέσα σε μια σχολική τάξη και κρατούσαν όπλα που έμοιαζαν ψεύτικα, στο πλαίσιο μιας άσκησης. Παράλληλα, δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του νέου σχολείου Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ που χρηματοδοτήθηκε από τον ΟΗΕ στη Γάζα. «Αυτό το σχολείο κατασκευάστηκε από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (Pnud) και το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (Unicef). Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: τα παιδιά εξυμνούν την τρομοκρατία», έγραψε.
Σύμφωνα όμως με έναν αξιωματούχο του ΟΗΕ, τον Ρομπέρτο Βαλέντ, οι φωτογραφίες που ανήρτησε ο Γκέντελμαν είχαν τραβηχτεί το 2013 σε ένα σχολείο που δεν είχε λάβει καμιά χρηματοδότηση από τα Ηνωμένα Έθνη. «Είμαι σοκαρισμένος από αυτά τα ψεύδη εναντίον του ΟΗΕ. Η παραπληροφόρηση αυτού του είδους εναντίον της Unicef και του Pnud από μέρους μιας κυβέρνησης είναι απαράδεκτη», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ρόμπερτ Πάιπερ, συντονιστής για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις των Ηνωμένων Εθνών στα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Σύμφωνα με τον ίδιο η ανέγερση του νέου σχολείου στη Γάζα στο οποίο αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού μόλις ξεκίνησε. Όταν ήλθε σε επαφή μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκέντελμαν απέφυγε να αντιδράσει. Αργότερα όμως επανήλθε μέσω του Twitter: «Το πρόβλημα είναι ότι τα σχολεία στη Λωρίδα της Γάζας έχουν προγράμματα εκπαίδευσης των παιδιών στα όπλα και εξυμνούν την τρομοκρατία».
Η Λωρίδα της Γάζας υφίσταται αποκλεισμό από το Ισραήλ εδώ και δώδεκα χρόνια. Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει από το 2008 τρεις πολέμους εναντίον της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων στον θύλακα αυτό. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ έχουν καλέσει επανειλημμένα να αρθεί ο αποκλεισμός, επικαλούμενοι την επιδείνωση των συνθηκών της ζωής των περίπου δύο εκατομμυρίων κατοίκων του θύλακα. Η ισραηλινή κυβέρνηση από την πλευρά της υποστηρίζει ότι ο αποκλεισμός έχει στόχο να μην ανεφοδιάζεται η Χαμάς με όπλα και πολεμοφόδια ή υλικά που θα της επέτρεπαν να τα κατασκευάζει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγχαρητήρια Ρουχανί στον Άσαντ για τη νίκη στο Χαλέπι
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016, 23:00
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί συνεχάρη την Τετάρτη τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ Αλ Άσαντ για τη νίκη «απελευθέρωσης του Χαλεπίου», όπως ανακοίνωσε η συριακή Προεδρία. Ο κ. Ρουχανί είπε ότι η συγκεκριμένη νίκη αποτελεί σημαντικό βήμα «για την εξάλειψη της τρομοκρατίας στη Συρία». Δίπλα στον στρατό της Συρίας βρίσκονται ως σύμβουλοι Ιρανοί στρατιωτικοί, ενώ το Ιράν έχει συγκροτήσει και πολιτοφυλακές σιιτών μουσουλμάνων από διάφορες χώρες (Ιράκ, Αφγανιστάν), οι οποίες επίσης πολεμούν δίπλα στον συριακό στρατό κατά των κατά κύριο λόγο ισλαμοφασιστων αποκεφαλιστων δουλων των δυτικων αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ
Στη περιοχή του Ντονμπάς (Ανατολική Ουκρανία) διεξάγεται εδώ και 2 χρόνια ένας πόλεμος, άγνωστος και αποσιωπημένος από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, με χιλιάδες νεκρούς και πάνω από 1,5 εκ. πρόσφυγες. Μετά το πραξικόπημα του Maidan , το 2014, το καθεστώς του Κιέβου, ένα υβριδιακό καθεστώς νεοφιλελευθερισμού και νεοναζισμού, εξαπέλυσε στην Ουκρανία κύμα φασιστικής τρομοκρατίας. Σαν απάντηση, στα ανατολικά της χώρας, συγκροτήθηκαν αντιφασιστικές λαϊκές πολιτοφυλακές. Μετά από δύο χρόνια οι πολιτοφυλακές αυτές έχουν απελευθερώσει τις περιοχές του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, όπου έχουν συγκροτηθεί και οι ομώνυμες αυτόνομες Λαϊκές Δημοκρατίες. Στη περιοχή αυτή ζουν πάνω από 100.000 Έλληνες, με μακραίωνη παρουσία στη περιοχή, όπου πλειοψηφικά στηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά στις πολιτοφυλακές.
Το ελληνικό κράτος έχει κυριολεκτικά εγκαταλείψει τους πληθυσμούς αυτούς. Σε κάθε επίπεδο. Οικονομικό, διπλωματικό, εκπαιδευτικό. Η αντιφασιστική ομάδα αλληλεγγύης Save Donbass-Greece, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Dostoevsky και το Χώρο 2510, έχουν ξεκινήσει καμπάνια αλληλεγγύης για τη δημιουργία σχολείου στο Ντονμπάς. Στις αρχές Δεκέμβρη άρχισε η λειτουργία του Ελληνικού Σχολείου, που χρηματοδοτείται από την Καμπάνια «Ένα Σχολείο για το Ντομπάς». Παράλληλα έχει ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, που απευθύνεται σε φοιτητές από όλες τις εθνότητες που ζουν στη περιοχή (πάνω από 90). Η Καμπάνια «Ένα Σχολείο για το Ντονμπάς» φιλοξενείται στο Χώρο 2510 (Θεμιστοκλέους 52, στα Εξάρχεια) και απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν με κάθε μέσο (οικονομικά- έστω και η ελάχιστη συνεισφορά αποτελεί σημαντική ενίσχυση-, στο επίπεδο της επικοινωνίας-δημοσιοποίησης, στο επίπεδο της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας-υπάρχουν και διαδικτυακά μαθήματα μέσω Skype). Το πιο σημαντικό όμως είναι η επαφή, η επικοινωνία. Το πιο σημαντικό για πληθυσμούς –ιδιαίτερα εφήβους και νεολαία-που ζουν μέσα σε μια εμπόλεμη ζώνη.
Ενισχύστε την Καμπάνια «Ένα Σχολείο για το Ντονμπάς». Στείλτε μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας στον αντιφασιστικό αγώνα των λαών της ανατολικής Ουκρανίας, του Ντονμπάς. Αριθμός Λογαριασμού: 146/001167-36 ΙΒΑΝ: GR 2401 1014 6000 0014 6001 1673 6 ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ισλανδία πρέπει να «ξεμεθύσει» από την οικονομική επιτυχία
15/12/2016
Διορθωτικές κινήσεις για να αποφύγει την υπερθέρμανση της οικονομίας, η οποία κινείται εδώ και χρόνια με εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης και μηδενική ανεργία, πραγματοποιεί η κεντρική τράπεζα της Ισλανδίας. «Είναι όπως όταν βρίσκεσαι σε ένα πάρτι και συνειδητοποιείς ότι πρέπει να χαλαρώσεις για λίγο», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης Μαρ Γκούντμουντσον αναφερόμενος στα επίπεδα ρεκόρ στα οποία κινείται το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας λόγω της βελτίωσης το εμπορίου και του τουρισμού. Η Ισλανδική οικονομία γνωρίζει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης 5% όταν σχεδόν στο σύνολο της Ευρώπης το ΑΕΠ παραμένει σταθερό όταν δεν συρρικνώνεται.
Όπως είχε αναγκαστεί να αναγνωρίσει και το ΔΝΤ η επιτυχία της εθνικής οικονομίας οφείλεται στο ότι δεν ακολούθησε καμία από τις συμβουλές που επιβλήθηκαν σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας με τα μνημόνια. Συγκεκριμένα η χώρα προχώρησε σε ένα είδος στάσης πληρωμών προς τους δανειστές της αρνούμενη να πληρώσει τα χρέη που είχαν δημιουργήσει στους πολίτες της ξένες τράπεζες ενώ υποτίμησε το νόμισμά της (δεδομένου ότι δεν είναι μέλος της ευρωζώνης) δίνοντας νέα ώθηση στην εθνική οικονομία. Οι τράπεζες που ευθύνονταν για την κρίση αφέθησαν να καταρρεύσουν και πέρασαν σε κρατικό έλεγχο ενώ ορισμένοι από τους τραπεζίτες κατέληξαν στη φυλακή.
Ούτε το ελάχιστο μέγεθός της (με μόλις 325.000 κατοίκους) ούτε η έλλειψη βαριάς βιομηχανίας δεν εμπόδισαν τη χώρα των Βίκινγκς να τα βάλει με τα τραπεζικά μεγαθήρια της Βρετανίας και της Ολλανδίας και να αμφισβητήσει τις εντολές του ΔΝΤ. Όλα αυτά βέβαια γιατί οι κυβερνώντες αποδέχθηκαν, ως όφειλαν, το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων με τα οποία οι Ισλανδοί ξεκαθάρισαν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα παράνομο χρέος και φυσικά γιατί δεν είναι μέλος της ΟΝΕ. Αξίζει να θυμίσει κανείς πως κινήθηκε το επίπεδο ανεργίας στην Ισλανδία σε σχέση με την Ελλάδα, η οποία ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές της Τρόικας.
Σχολιο.- Πώς το είπες, ρε εξυπνάκια; Αν δεν μου αρέσει στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. να πάω αλλου; Εκεί πάνω ένας λαός 320.000 ανθρώπων δεν προσκύνησε, έκλεισε στη φυλακή τους απατεώνες τραπεζίτες, υποχρέωσε να γίνει σεβαστή η θέλησή του όπως την εξέφρασε με δημοψηφίσματα, επέβαλε να σταματήσει κάθε διαδικασία σύνδεσης με την Ε.Ε. Ένας περήφανος λαός που ταχύτατα πέρασε σε μια φάση αλματωδώς αυξανόμενης ευημερίας.
Σχολιο.- Και είναι η χώρα όπου οι γυναίκες έχουν πλήρεις κατακτήσεις. Χώρα ψαράδων παραδοσιακά, οι γυναικες έμεναν πίσω και διαχειρίζονταν σε σημαντικό βαθμό και τις δημόσιες υποθέσεις. Στη συνέχεια ήρθε η κατοχύρωση μέσα από την ανάπτυξη του ισχυρότερου γυναικείου κινήματος στον πλανήτη.
Σχολιο.- Πάντως κακά τα ψέμματα, είναι τόσο μικρό και απομονωμένο μέγεθος που ο διεθνής ιμπεριαλισμός, απλά μπορούσε να το προσπεράσει χωρίς να ασκήσει τις πιέσεις που ασκεί σε άλλες χώρες. Τυχεροί και ευλογημένοι μεν, αλλά μόνο ως συμβολικό παράδειγμα μπορείς να τους έχεις και όχι ως πρότυπο.
Σχολιο.- Εδώ κάνεις λάθος φίλε. Η Ισλανδία ήταν από τις πρώτες 12 χώρες που μπήκαν στο ΝΑΤΟ, για το βασικό λόγο ότι είναι η πόρτα των Αμερικανών στην κατάκτηση του Βόρειου Πόλου (και των πετρελαίων του φυσικά). Οι Ισλανδοί είναι παράδειγμα του πως μπορεί ένα έθνος να εκμεταλλευτεί τις διεθνείς σχέσεις ισχύος προς όφελός του. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες της δικής μας ανικανότητας και εθελοδουλείας...
Σχολιο.- Ξυπνήστε ρεεεεεεεεε Τον Βαρουφάκη τον κατηγόρησαν για προδοσία Άλλοι είναι οι προδότες που κάνουν ότι πει η Ευρώπη Φυλακή όλοι οι πολιτικοί και αναδιοργάνωση
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κλεφτες αποικιοκρατες της Ολλανδίας λενε ότι ο θησαυρός των Σκυθών που ειχαν παραλαβει από το Μουσειο της Κριμαιας θα παραδοθεί στο Κίεβο και όχι στην Κριμαία
Επαρχιακό δικαστήριο του Άμστερνταμ έκρινε ότι η Συλλογή Χρυσών Αντικειμένων των αρχαίων Σκυθών, που ανήκουν σε μουσεία της Κριμαίας, πρέπει να επιστραφούν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, και όχι στα μουσεία από τα οποία είχαν παραληφθεί για να εκτεθούν. Η Ρωσία δήλωσε ότι η απόφαση είναι αντίθετη με τις διατάξεις της σύμβασης, τις αρχές της συνεργασίας μεταξύ των μουσείων και του διεθνούς δικαίου και έχει ήδη, εκφράσει την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση.
Το ιστορικό
Η Συλλογή Χρυσών Αντικειμένων των Σκυθών είχε μεταφερθεί από τα Μουσεία της Κριμαίας, προκειμένου να εκτεθούν στο αρχαιολογικό Μουσείο ‘Allard Pierson’ του Άμστερνταμ στις αρχές Φεβρουαρίου του 2014, πριν ακόμη, η Κριμαία ενσωματωθεί στη Ρωσία. Μετά από μακρές διαπραγματεύσεις, τα μουσεία της Κριμαίας μέσω δικαστηρίων απαίτησαν από την ολλανδική πλευρά να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις που υπέγραψε και να επιστρέψει τα εκθέματα στα μουσεία από τα οποία τα παρέλαβε. Σήμερα τα χειροποίητα χρυσά αντικείμενα των αρχαίων Σκυθών που ανήκουν σε τέσσερα μουσεία της Κριμαίας και αποτελούνται από περίπου δύο χιλιάδες σπάνια αντικείμενα, βρίσκονται ακόμη στην Ολλανδία. Τα εκθέματα από το Μουσείο του Κιέβου, που επίσης παρουσιάστηκαν στην έκθεση, επεστράφησαν στο Κίεβο τον Σεπτέμβριο, αλλά όχι αυτά της Κριμαίας στα μουσεία της.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνελαβαν αστεγους που ειχαν βρει καταφυγιο στο Ιπποκρατειο Νοσοκομειο Θεσσαλονικης
Συνέλαβαν άστεγους που είχαν βρει καταφύγιο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης
Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που έχοντας μείνει άστεγοι, βρίσκουν προσωρινό ασφαλές καταφύγιο σε δημόσια νοσοκομεία. Δώδεκα άστεγοι της Θεσσαλονίκης που πέρναγαν τις νύχτες τους στο Ιπποκράτειο όμως συνελήφθησαν, έπειτα από καταγγελίες για δημιουργία «εστιών μόλυνσης».
Σύμφωνα με την αστυνομία, σε ειδική επιχείρηση εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 12 άτομα τα οποία, παρά τις συστάσεις να μετακινηθούν σε δομές φιλοξενίας, εξακολουθούσαν να μένουν μέσα σε χώρους του νοσοκομείου. Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, οι άστεγοι είχαν καταλάβει χώρο του υπογείου και είχαν μετακινήσει νοσοκομειακό υλικό, διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία του Ιπποκρατείου. Πάντως, χωρίς τις διαδικασίες που απαιτούνται για την μακρόχρονη παραμονή τους, άστεγοι του δήμου Θεσσαλονίκης μπορούν να φιλοξενηθούν στο Υπνωτήριο, μέχρι και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, οπότε και προβλέπεται ότι θα διαρκέσει το ψύχος.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 θερμαινομενες αιθουσες για τους αστεγους της Αθηνας
Κατακόρυφη θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα και μετά στην Αθήνα. Ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε να διαθέσει για τους άστεγους δύο θερμαινόμενες αίθουσες καθώς και ομάδες επιτόπιας φροντίδας στους δρόμους.
Οι θερμαινόμενες αίθουσες που θα ανοίξουν στις οκτώ το βράδυ είναι: • 1. Η Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου, οδός Μαμούρη & Δύμης • 2. Η αίθουσα της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, οδός Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35
Την ίδια ώρα, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με δύο ομάδες δράσης, που θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις εφοδιάζοντας τους άστεγους με ρούχα, σκεπάσματα και τρόφιμα καθώς και τους εν λειτουργία θερμαινόμενους χώρους με φαγητό και κουβέρτες. Ο δήμος Αθηναίων ζητά τη συνδρομή των πολιτών. Σε λειτουργία τίθενται οι τηλεφωνικές γραμμές: 2105246515 & 2105246516, καθώς και ο τετραψήφιος αριθμός 1595.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ταχει δωσει όλα στους τουρκους ο Αναστασιαδης. Επιχειρει να φορτωσει το νέο ξεπουλημα της Κυπρου στους Ελληνες, στους οποιους απαγορευει να ασχολουνται με το κυπριακο, γιατι δεν είναι… χωριο τους, θελει όμως την Ελλαδαστην πενταμερη για να μας κανει συνυπευθυνους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ! Σε απόσταση αναπνοής ελληνική και τούρκικη ακτοφυλακή
15 Δεκεμβρίου 2016 17:01
Θερμό επεισόδιο απειλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή στα Iμια, όταν ελληνική και τούρκικη ακτοφυλακή βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής!Τα τουρκικά ΜΜΕ, καλλιεργώντας πολεμικό κλίμα σημειώνουν, ότι τα ελληνοτουρκικά σκάφη βρέθηκαν σε απόσταση 50 εκατοστών, όταν περίπου 10 Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Κάλυμνο και τη Λέρο και πλησίασαν τα Ιμια ενώ την ίδια ώρα κατέφτασε και η ελληνική ακτοφυλακή. Σύμφωνα με το «CNN Turk», οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να πετάξουν ένα σχοινί προς τις βραχονησίδες για να «δέσουν» τις βάρκες τους. Στις 11.30 ήρθε από τη Λέρο ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο, πέταξε για λίγο πάνω από τις βραχονησίδες και μετά απομακρύνθηκε, ενώ μισή ώρα μετά ξεκίνησαν από το λιμάνι Τουργκούτ-ρέις της Τουρκίας δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού. Εκεί βρέθηκαν πολύ κοντά με τους Ελληνες και ευτυχώς δεν υπήρχε μεγαλύτερη ένταση με επεισόδιο στα Ιμια.
Σκηνικό έντασης και θερμής κατάστασης φαίνεται πως στήνουν οι Τούρκοι καθώς όπως μεταδίδουν τώρα τα τουρκικά ΜΜΕ, έχουμε θερμό επεισόδιο στην περιοχή των Ιμίων με 10 Έλληνες ψαράδες που ψάρευαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και προκάλεσαν την επέμβαση της τουρκικής ακτοφυλακής. Το επεισόδιο όπως αναφέρεται, έγινε σε απόσταση τριών μιλίων από την τουρκική ακτή της Αλικαρνασσού, με ένα ελληνικό καΐκι προερχόμενο από την Κάλυμνο. Οι Τούρκοι έστειλαν την ακτοφυλακή αλλά και η ελληνική ακτοφυλακή από την Κω έσπευσε προς βοήθεια στους Έλληνες ψαράδες. Παράλληλα ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο, (φαίνεται πως αρχίσαμε και αντιμετωπίζουμε δραστικά τους Τούρκους), απογειώθηκε από την Λέρο και έφτασε στο σημείο όπου οι Τούρκοι προσπαθούσαν να κυνηγήσουν τους Έλληνες ψαράδες. Στη συνέχεια όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, με την επέμβαση της τουρκικής ακτοφυλακής οι Έλληνες ψαράδες αποχώρησαν από την περιοχή των Ιμίων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Γαλλία θρηνεί για την ήττα των μισθοφόρων αποκεφαλιστών στο Χαλέπι.... Ο εγκληματίας πολέμου Ολάντ, έσβησε συμβολικά τα φώτα στον Πύργο του Άϊφελ...
Ο σοσιαΛΗΣΤΗΣ πλασιέ εμπόρων όπλων και κύριος υποστηρικτής των δολοφόνων-αποκεφαλιστών στη Συρία... πενθεί! Για βάλτε καμιά σημαιούλα των φονιάδων στα προφίλ σας, για συμπαράσταση στα ανθρωπόμορφα κτήνη...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα ανθρωπόμορφα κτήνη του Χαλεπιού παραλαμβάνει επισήμως η Τουρκία... Τώρα Τσίπρα, να τους πάρεις στο σπίτι σου!
Υπό την προστασία του σιωνιστικού ΟΗΕ και δυστυχώς για "ανθρωπιστικούς" λόγους, τα ανθρωπόμορφα κτήνη αποχώρησαν εντελώς από το Χαλέπι... Επισήμως, εγγυήθηκε να τους "φιλοξενήσει" η φίλη και σύμμαχος Τουρκία... Κι επειδή οι ευρωπαίοι δεν είναι μαλάκες, αυτοί οι φονιάδες θα παρκάρουν στην αποικία Ελλάδα... Άλλωστε, η δεξιά, ο Τσίπρας η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τους παρείχαν πλήρη υποστήριξη... Τώρα, όσοι στήριξαν την κυβέρνηση του Προέδρου Άσαντ, με τη συμμετοχή δύο Κομμουνιστικών κομμάτων, θα τους πείτε "εθνικιστές"; Ποιοι... εσείς οι λακέδες των ιμπεριαλιστών, θα μιλήσετε για "εθνικισμό";
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο ΣΚΑΙ και τ' άλλα βοθροκάναλα μπορεί να "επιτρέπεται" να είναι στη μισθοδοσία της Μοσάντ... Στην ΕΡΤ & ΑΠΕ Τελ Αβιβ... η διπλοθεσία και διπλομισθοδοσία, είναι "νόμιμη" και "ηθική";
Εδώ αριστερά ο "καλός κάτοικος" του Χαλεπίου που έδειχναν προχθές στο "τελευταίο "αντίο"... Δες σε ποιόν παίρνει συνέντευξη και τι λέει... Νομίζω είναι περριτό να προσθέσω κάτι επιπλέον...
Στον Σκάϊ παρουσίαζαν ως "δημοσιογράφο" και "κάτοικο του Χαλεπίου" τον πασίγνωστο οπαδό των τζιχαντιστών και φανατικό Καρίμ Αμπντούλ, που έχει ποζάρει άπειρες φορές αγκαζέ με τον αρχηγό της Αλ νούσρα και μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει ποιός είναι ο συγκεκριμένος τύπος.. Κάπου εκεί αναρωτιέσαι φταίνε τα ναρκωτικά; Η μειωμένη αντίληψη; Το "σε δουλεύω στα μούτρα και δε με νοιάζει"; Πάντως νορμάλ δε το λες...
Σχολιο.- Ενώ στο 98% του Χαλεπίου έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους και όλοι γιόρτασαν στο δρόμο την απελευθέρωση, αυτοί στέκονται στο 2% και ακόμα ονειρεύονται εγκλωβισμένους δισεκατομμυρίων, ορφανοτροφεία, παρθεναγωγεία, νεφελίμ και πέντε μαλάκες που γυρίζουν βιντεάκια και λένε ότι τους καπνίσει..
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΤΑΚΤΟ
Δυνάμεις του Άσαντ μόλις έβαλαν σε φούρνο μικροκυμάτων στο Χαλέπι τον ηρωικό κορμοράνο που είχε κολλήσει στο πετρέλαιο στον πόλεμο του κόλπου. Καταγγελίες που αναφέρουν πως τον γέμισαν με κουκουναρόσπορους και φιστικοβούτυρο προερχόμενα από την ανθρωπιστική βοήθεια της Δύσης ελέγχονται ως αυτή τη στιγμή.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκτακτο Εκτακτο... Μόλις υποχώρησε και ο τελευταίος τζιχαντιστής απο το Χαλέπι. Το Χαλέπι είναι ελεύθερο
Μητέρα Συρία. Όρθια στάθηκες απέναντι σε μια αυτοκρατορία που θελε να σε μοιράσει δίχως όρους σε τρομοκράτες, τζιχαντιστές και μισθοφόρους Χριστούγεννα στη Συρία Λευκός φώσφορος, λευκά κράνη, λευκά κρανία. Ο μαύρος άντρας αφήνει τον Λευκό οίκο. Ο Αι Βασίλης θα σταματήσει να ρίχνει από τις καμινάδες βόμβες ελευθερίας. Η ζωή θα αρχίσει να φυτρώνει κάτω από τα ερείπια. Λευκά και τα μάρμαρα της Παλμύρας με ίχνη αίματος και... γεύση σάρκινης αλμύρας. Ο δημοκράτης που εξοπλίζει. Ο δικτάτορας που απελευθερώνει. Κλάψε τώρα για τη Συρία, λένε τα σκυλιά του πολέμου με τα μυτερά αυτιά και την ουρά στα σκέλια που μάθαν το δάκρυ να το κάνουν όπλο χημικό.
Μητέρα Συρία, στάθηκες όρθια απέναντι σε αυτοκρατορία. Και μια ημισέληνο που νόμιζε πως θα εξαφάνιζε για πάντα το άλλο της μισό. Αυτό που άλλοι μάθανε να λένε ρατσισμό. Εγώ το λέω όπως είναι. Αρχαίο, οργήλο και χυδαίο σκοταδισμό. Μητέρα Συρία. Όρθια στάθηκες απέναντι σε μια αυτοκρατορία που θελε να σε μοιράσει δίχως όρους σε τρομοκράτες, τζιχαντιστές και μισθοφόρους.
για το όργιο προπαγάνδας. Μια παρένθεση μόνο: τα λευκά κράνη, κάναν mannaquin challenge με διασώσεις. Δεν ξέρω για το νόμπελ ειρήνης, αυτό το καβάντζωσε ο Ομπάμα, αλλά το όσκαρ σκηνοθεσίας το αξίζουν.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
φόλα στην κάργια
Φωτεινή Πιπιλή: «Οι συνταξιούχοι είναι κακομαθημένοι»
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Η ανάπτυξη της Κίνας και μια Ρωσία δυνατή, είναι πάντα μια καλή είδηση για τα μικρά έθνη. Δημιουργείται μια ισορροπία εξουσίας που ισορροπεί στη ζυγαριά την αμερικάνικη ηγεμονία".
Bashar Αl Assad
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα συμπληρώνονται 25 χρόνια από το θάνατο του "Vasja",του μυθικού ελεύθερου σκοπευτή του Σοβιετικού στρατού Vasilij Grigor'evič Zajcev, ο οποίος στη μάχη του Στάλινγκραντ εκτέλεσε προσωπικά 225 ναζί εισβολείς και μεταξύ αυτών 11 ελεύθερους σκοπευτές των ναζί.
Μέλος του ΚΚΣΕ, στο "Τάγμα Λένιν" και "Κόκκινη Σημαία", με όλα τα παράσημα της ΕΣΣΔ, μετά τον πόλεμο και την αντιναζιστική Νίκη, δεν θέλησε να απολαύσει όσα μπορούσε και πήγε να εργαστεί ως απλός εργάτης σε κλωστουφαντουργία. Εφυγε από τη ζωή "ποιητικά"... 10 ημέρες πριν την πτώση της ΕΣΣΔ.
Στην ταινία "Εχθρός προ των Πυλών" ( Enemy at the Gates: The Battle for Stalingrad) περιγράφονται λίγες από τις πολλές προσωπικές μάχες του μεγάλου αντιφασίστα Vasilij Grigor'evič Zajcev... Ο Vasja ΖΕΙ!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Κεντροαριστερή" συριζαιικη φιλολαϊκή πολιτική, όχι μαλακίες, υπέρ των εργολάβων και της μίζας! Στα 11,50 (από 6,40) ευρώ τα διόδια Κορίνθου - Πατρών...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, καθοδηγούμενα από υπουργεία και μυστικές υπηρεσίες, επιδίδονται σε ένα όργιο παραπληροφόρησης... για τη Συρία
Οποιος έχει μάτια βλέπει. Οποιος έχει μάτια και κάνει πως δεν βλέπει είναι ΜΑΛΑΚΑΣ. Οποιος δεν βλέπει απολύτως τίποτα είναι απλά ηλίθιος.(μπορεί να συγχωρεθεί απ' τον Γιαραμπή κι' όλας) Μην το συζητάμε τώρα, ο πιο επικίνδυνος είναι ο μαλάκας. Οι μαλάκες είναι απείρως περισσότεροι απ' τους ηλιθίους. Ο έξυπνος δεν αρκείται στο να ξέρει. Προσπαθεί να κάνει και τους άλλους να μάθουν. Εστω πιό γρήγορα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να αρθούν οι πολιτικές διώξεις αγωνιστών στο Καζακστάν
Φέτος συμπληρώνονται 5 χρόνια από την αιματηρή καταστολή της απεργίας των εργατών στην πόλη Ζαναοζέν, ενώ το καθεστώς Ναζαρμπάεφ συνεχίζει να αρνείται να επιτρέψει τη νόμιμη πολιτική και συνδικαλιστική δράση και διώκει με βαριές ποινές διάφορους αγωνιστές. Στις 28 Νοέμβρη 2016 δικαστήριο του Καζακστάν καταδίκασε σε βαριές ποινές φυλάκισης τους Mακς Μποκάεφ και Ταλγκάτ Ατζαν, που αγωνίστηκαν ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης του Καζακστάν να ιδιωτικοποιήσει εκατομμύρια εκτάρια γης. Με βάση τα άρθρα του ποινικού κώδικα "περί ανάφλεξης του κοινωνικού μίσους" και με πρόσχημα τη "μη τήρηση του καθεστώτος οργάνωσης κινητοποιήσεων", καταδικάστηκαν σε 5 χρόνια φυλάκιση ο καθένας. Αυτό συνέβη λίγες μέρες πριν την επέτειο της αιματηρής καταστολής της απεργίας των εργατών στην πόλη Ζαναοζέν (Δεκέμβρης 2011), όπου βρήκαν το θάνατο 70 εργάτες (15 σύμφωνα με τις αρχές) κι άλλοι 17 φυλακίστηκαν, κι ενώ μέχρι σήμερα το καθεστώς Ναζαρμπάεφ αρνείται να επιτρέψει τη νόμιμη δράση συνδικάτων, αλλά και πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων, όπως του Κομμουνιστικού Κόμματος Καζακστάν και του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν.
Συμπαράσταση από το ΠΑΜΕ
Χτες Τετάρτη, 14 Δεκέμβρη, αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου βρέθηκε στην Πρεσβεία του Καζακστάν στην Αθήνα, για να διαμαρτυρηθεί για την καταστολή της κυβέρνησης του Καζακστάν εναντίον των λαϊκών αγώνων. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επέδωσε ψήφισμα Αλληλεγγύης στο λαό και τους εργαζόμενους του Καζακστάν όπου αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα: «Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τον συνεχιζόμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης του Καζακστάν και την επίθεσή της ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα...
Σχετικά με την συνέχιση αυτής της πολιτικής και των διώξεων κατά αγωνιστών της κινητοποίησης του Ζαναοζέν όπως και των Μακς Μποκάεφ και Ταλγκάτ Ατζαν που αγωνίστηκαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της γης το ΠΑΜΕ απαιτεί: • Να αρθούν οι φυλακίσεις, που έχουν επιβληθεί με πολιτικά κίνητρα • Να σταματήσουν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική οργάνωση, στις διαδηλώσεις, στην απεργία • Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι της δολοφονίας δεκάδων απεργών εργατών στην πόλη Ζαναοζέν το Δεκέμβρη του 2011».