Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Τεταρτη 9 Νοεμβριου 2016


Τελικά βγήκε ο Ντόναλντ Τραμπ πρόεδρος των ΗΠΑ, και άρχισαν την καταστροφολογία όλες οι ειδήσεις, όπως με το Brexit της Βρετανίας. Θα καταστραφεί ο κόσμος, θλίψη και έρεβος, κ.λ.π. Λες και άμα έβγαινε η Κλίντον, θα άλλαζε τίποτε…….
Για να μην αναφερθουμε σε αυτα που ελεγε η Κλιντον για την εξωτερικη πολιτικη των ΗΠΑ. Οτι ηταν ετοιμη να ξεκινησει παγκοσμιο πυρηνικο πολεμο με τη Ρωσια στη Συρια και στην Ουκρανια. Ενω ο Τραμπ ελεγε οτι πρεπει να τα βρουμε με τη Ρωσια. Με λιγα λογια, η Κλιντον ηταν τρισχειροτερη απο τον Τραμπ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ...
Δεν φαίνεται να το πολυσκέφτονται. Ούτε και τώρα που άρχισαν τα πρώτα αδειάσματα με τους Φίλη, Δρίτσα κ.λπ. Δεν καταλαβαίνουν ότι πολύ, μα πολύ σύντομα, θα περάσουν όλοι τους στα αζήτητα, με πρώτο και καλύτερο το ανθρωπάκι που παριστάνει τον ηγέτη. Δεν καταλαβαίνουν, γιατί νομίζουν πως γίνανε ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Παραβλέποντας ότι: -Το ΠΑΣΟΚ συγκροτήθηκε ως συνέπεια της ριζοσπαστικοποίησης στελεχών του Κέντρου και μεγάλου τμήματος της εκλογικής του βάσης μέσα από τον Ανένδοτο Αγώνα και τα Ιουλιανά της δεκαετίας του '60 και μέσα από την αντιδικτατορική Αντίσταση. Δεν προέκυψε από τη συντηρητική μετατόπιση προς τον πολιτικό ρεαλισμό, πρώην κομμουνιστών, όπως συνέβη με τον Συνασπισμό στα 1991-2004. - Το ΠΑΣΟΚ, επί Ανδρέα Παπανδρέου και επί σειρά χρόνων, ακολούθησε μια κυβερνητική πολιτική που μπορεί να απείχε από τις αντιπολιτευτικές ριζοσπαστικές του διακηρύξεις, αλλά ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στα λαϊκά αιτήματα δεκαετιών. Και η συντηρητική εκσυγχρονιστική του μετάλλαξη ήρθε σταδιακά και μετά από πάρα πολλά χρόνια. Δεν συντελέστηκε μέσα σε λίγους μήνες αφότου έγινε κυβέρνηση και δεν πήρε τον χαρακτήρα απροκάλυπτης κατεδάφισης κάθε λαϊκής κατάκτησης. Κι αν το κραταιό ΠΑΣΟΚ του 45% και των πολύχρονων στενών σχέσεων εκπροσώπησης με ευρύτατα λαϊκά στρώματα, ξέπεσε μέσα από τη μνημονιακή στροφή στο 4,5%, ας αναλογιστούν τι θα συμβεί με τους ίδιους που το 4,5% ήταν το σημείο εκκίνησής τους. Κλάψε με, μάνα, κλάψε με, τη νύχτα με φεγγάρι!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΚΔΕ
Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 9πμ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάζεται η έφεση του ανέργου Β.Κ.
22 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση! Αυτή ήταν η πρωτοφανής απόφαση δικαστηρίου σε βάρος ανέργου, που έκανε το «έγκλημα» να μην έχει εισιτήριο και να υπερασπιστεί το δίκιο του! Αποφάσεις σαν και αυτές νομιμοποιούν τραμπούκους ελεγκτές να χειροδικούν και να οδηγούν ακόμα και στον θάνατο επιβάτες για 1 ευρώ, όπως έγινε με τον μαθητή Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη έχουμε συνεχής καταγγελίες για παράνομες συμπεριφορές ελεγκτών σε ανέργους, μαθητές, φοιτητές κτλ.( διαβάστε εδώl)
Στις 11/5/11, ο άνεργος Β.Κ ο οποίος έκανε το «έγκλημα» να μην έχει εισιτήριο διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 στη Θεσσαλονίκη , αν και είχε επιδείξει την κάρτα ανεργίας του). Απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο και στη χυδαία συμπεριφορά των ελεγκτών ένας συνεπιβάτης κατέθεσε υπέρ του άνεργου Β.Κ στο Α.Τ. Χαριλάου, στο οποίο οδηγήθηκαν όλοι. Ο άνεργος-επιβάτης υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ οι οποίοι εκδικητικά κατέθεσαν και αυτοί μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Το θράσος των ελεγκτών ήταν τέτοιο που κατάθεσαν μήνυση και στον συνεπιβάτη που ήταν συνδικαλιστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης. Η μήνυση του άνεργου Β.Κ δεν εκδικάστηκε ποτέ και μπήκε στο αρχείο (!), αντιθέτως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της τυφλής «δικαιοσύνης».
Στις 15/7/2015 εκδικάστηκε η μήνυση που έγινε σε βάρος του συνδικαλιστή όπου καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο, ποινή 4 μήνες με 3ετή αναστολή! Στις 4/11/2015 εκδικάστηκε η μήνυση των ελεγκτών κατά του άνεργου-επιβάτη, ποινή 22 μήνες με τριετή αναστολή! Αυτή η εξοντωτική ποινή επιβλήθηκε αν και όλοι οι μάρτυρες (υπεράσπισης και κατηγορίας), όπως και οι ελεγκτές, βεβαίωναν ότι η συμπεριφορά του ανέργου-επιβάτη δεν ήταν επιλήψιμη. Ακόμη και από την έδρα του δικαστηρίου έγινε παραδεκτό ότι η συμπεριφορά των ελεγκτών ήταν προκλητική και ότι κράτησαν τον άνεργο-επιβάτη για περισσότερο από τρεις στάσεις. Όμως, ταυτόχρονα το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι όλα έγιναν νομίμως μέσα στα πλαίσια της εργασίας τους! Και συνέχισε ότι από την εποχή που εμφανίστηκαν κινήματα- επιτροπές που δεν πλήρωναν εισιτήριο ξεκίνησαν τα προβλήματα στην δουλειά των ελεγκτών!
Από την άλλη πλευρά, η αληθινά «τυφλή δικαιοσύνη» με τέτοιες αποφάσεις θέλει να μας τρομοκρατήσει, να μας ταπεινώσει ώστε να υποταχθούμε στην μνημονιακή βαρβαρότητα. Δεν τρομοκρατούμαστε από τέτοιες εξοντωτικές και παράλογες αποφάσεις, δεν υποχωρούμε! Θα επιβάλουμε το δίκιο μας, με την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, με οργάνωση, σκληρούς και αποφασιστικούς αγώνες.
-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, απειλής κατάσχεσης, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων κτλ. στo τηλέφωνο:2310265730,epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.gr - Όλοι την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, 15:30 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, να σταματήσουμε για ακόμη μια φορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. -Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής στην επόμενη μας συνέλευση την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στις 7μμ στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονικης για να συναποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
ΟΚΔΕ
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Φιλιππίνες: Με τιμές ήρωα η ταφή του πρώην δικτάτορα Μάρκος
Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016, 00:29
Το Ανώτατο Δικαστήριο των Φιλιππίνων άνοιξε την Τρίτη τον δρόμο για να ταφεί με τιμές ήρωα ο πρώην δικτάτορας Φερντινάντο Μάρκος, λαμβάνοντας μια απόφαση για ένα ζήτημα που διχάζει τη χώρα από το 1989, τρία χρόνια μετά την πτώση του. Με ψήφους 9-5 το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αριστερών ακτιβιστών και υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποφασίζοντας ότι ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε έχει τη δικαιοδοσία να ζητήσει την ταφή του Μάρκος στο κοιμητήριο που είναι αφιερωμένο στους ήρωες της χώρας, νότια της Μανίλας.
Ο Ντουτέρτε, επισημαίνοντας ότι εκπληρώνει μια υπόσχεσή του, ζήτησε από τον στρατό να ενταφιάσει στο συγκεκριμένο νεκροταφείο τον Μάρκος τον Αύγουστο, γεγονός που ώθησε οργανώσεις κατά του πρώην δικτάτορα να απευθυνθούν στο δικαστήριο. Ο γιος του Μάρκος, Φερντινάντο Μάρκος ο νεότερος, χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου «γενναιόδωρη» και εξέφρασε την ελπίδα «να οδηγήσει το έθνος προς τη συμφιλίωση».
Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του Ντουέρτε. «Ελπίζουμε ότι το θέμα επιτέλους θα λήξει και ότι το έθνος θα βρει τα μέσα να προχωρήσει μπροστά και να συνεχίσει να χτίζει ένα κράτος που θα είναι ειρηνικό, σωστό και δίκαιο προς όλους», δήλωσε ο Ερνέστος Αμπέγια εκπρόσωπος του προέδρου. Περισσότεροι από εκατό υποστηρικτές του Μάρκος, κρατώντας σημαίες των Φιλιππίνων και φορώντας μπλουζάκια με το πορτρέτο του πρώην δικτάτορα, συγκεντρώθηκαν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο και χαιρέτισαν την απόφασή του. Άλλοι όμως ήταν οργισμένοι. «Δεν είναι απλώς μια θλιβερή ημέρα, είναι μια ημέρα οργής για τα θύματα της δικτατορίας, για τους επιζώντες του στρατιωτικού νόμου και για τις γενιές που έζησαν τον φασισμό στα χειρότερά του», ανάφερε σε ανακοίνωσή του ο Ρενάτο Ρέγες γενικός γραμματέας της αριστερής οργάνωσης Bayan (Έθνος).
«Οι διαδηλώσεις μας θα κυνηγήσουν τον Μάρκος ως τον τάφο του. Θα φροντίσουμε ακούραστα ώστε οι επόμενες γενιές να μην ξεχάσουν ποτέ. Και θα συνεχίσουμε να ζητάμε δικαιοσύνη για όλα τα θύματα του Μάρκος», πρόσθεσε. Ο πρώην δικτάτορας βρισκόταν στην εξουσία επί 20 χρόνια στη διάρκεια των οποίων η οικογένειά του καταχράστηκε από τα δημόσια ταμεία της χώρας περί τα 10 δισεκ. δολάρια, ενώ κατηγορήθηκε και για εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το 1986 εκδιώχθηκε από τη χώρα έπειτα από εξέγερση και κατέφυγε στις ΗΠΑ με την οικογένειά του. Η οικογένεια Μάρκος μπόρεσε να επιστρέψει στις Φιλιππίνες το 1989 μετά τον θάνατό του και πλέον έχει επιστρέψει στην πολιτική.
Τον Μάιο η χήρα του Ιμέλντα εξελέγη για τρίτη φορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων και η κόρη της Ιμέε επανεξελέγη κυβερνήτης. Ο γιος της Φερντινάντο Μάρκος ο νεότερος είναι μέλος της Γερουσίας αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Η οικογένεια διεξάγει εδώ και καιρό εκστρατεία ώστε να μπορέσει να ταφεί ως ήρωας ο Μάρκος, κάτι που οι προηγούμενοι πρόεδροι των Φιλιππίνων είχαν αρνηθεί. Αυτό άλλαξε με την εκλογή τον Μάιο του Ντουτέρτε, μακροχρόνιου συμμάχου των Μάρκος, οι οποίοι συμμετείχαν στη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας. Η οργάνωση Transparency International κατέταξε το 2004 τον Μάρκος στη δεύτερη θέση των πιο διεφθαρμένων ηγετών όλων των εποχών. Παρά όμως τη δέσμευσή του να καταπολεμήσει τη διαφθορά, ο Ντουτέρτε δεν έχει πάψει να παρουσιάζει τον πρώην δικτάτορα ως «τον καλύτερο πρόεδρο» που είχαν ποτέ οι Φιλιππίνες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Μήνυση κατά του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ειχε το θρασσος να καταθεσει ο αληταρας ισλαμοφασιστας δικτατορας σουλτανος Ερντογάν
Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016, 21:42
Ο αληταρας ισλαμοφασιστας δικτατορας σουλτανος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης κατηγορώντας τους ιθύνοντές του για εξύβριση, καθώς κατήγγειλαν «αυταρχικό πραξικόπημα» σε βάρος των MME και της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Η μήνυση κατατέθηκε από τον δικηγόρο του Τούρκου αληταρα ισλαμοφασιστα σουλτανου σε βάρος όλων των βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), μεταξύ αυτών του ηγέτη του κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η εισαγγελία αναμένεται να αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα ή όχι. «Η Τουρκία διανύει ένα ζοφερό αυταρχικό πραξικόπημα που διοργάνωσε το προεδρικό μέγαρο» μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ανακοίνωσε χθες το CHP έπειτα από μια συνεδρίαση του κόμματος στην οποία προήδρευσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
«Η νυν πολιτική κατάσταση συνιστά μια σοβαρή απειλή κατά της ελευθερίας του λαού μας και του μέλλοντος της χώρας μας» προστίθεται στην ανακοίνωση. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε, αρχικά, προασπιστεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Εκείνη την εποχή, ο πρόεδρος της Τουρκίας απέσυρε όλες τις μηνύσεις και αγωγές που είχε καταθέσει κατά του επικεφαλής του CHP, ο οποίος τον είχε αποκαλέσει «δικτατορίσκο».
Σε χιλιάδες Τούρκους, απλούς πολίτες, δημοσιογράφους και ακόμα και σε μια πρώην Μις Τουρκία, ασκήθηκαν διώξεις, τα τελευταία χρόνια, με την κατηγορία της εξύβρισης του επικεφαλής του τουρκικού κράτους, όμως οι περισσότερες από αυτές τις μηνύσεις τέθηκαν στο αρχείο. Η νέα μήνυση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατατίθεται μετά την σύλληψη την προηγούμενη Παρασκευή 10 βουλευτών του κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), μεταξύ αυτών των δύο συμπροέδρων του, στο πλαίσιο μιας «αντιτρομοκρατικής» έρευνας που σχετίζεται με το PKK. O Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ένας από τους συλληφθέντες συμπροέδρους, δήλωσε σήμερα από το κελί του, σε ένα μήνυμα που αναδημοσίευσε το κόμμα του, ότι θεωρεί πως «κρατείται όμηρος (…) στο πλαίσιο ενός πολιτικού πραξικοπήματος».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νικαράγουα: Νικητής ο Ορτέγα στις προεδρικές εκλογές
Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016, 04:41
Ο πρόεδρος Ντανιέλ Ορτέγα προηγείται με μεγάλη διαφορά μετά τις γενικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή στη Νικαράγουα, εξασφαλίζοντας μια τέταρτη θητεία στο αξίωμα, αυτή τη φορά με τη σύζυγό του Ροσάριο Μουρίγιο αντιπρόεδρο, την ώρα που η ακροδεξια νεοφιλελε προδοτικη αντιπολίτευση κατά το συνηθειο της εχει το θρασσος και καταγγέλλει μια διαδικασία-«φάρσα» και η Ουάσινγκτον κατά το συνηθειο του αληταρα αποικιοκρατη εκφράζει «ανησυχία» για τις «παρατυπίες» στην ψηφοφορία, και δε κοιταει τα χαλια της. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα με περίπου τα δύο τρίτα (το 66,3%) των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί, ο «Κομαντάντε» Ορτέγα, ένας από τους ηγέτες της επανάστασης του κινήματος των Σαντινίστας το 1979, συγκέντρωσε το 72,1%, ενώ ο Μαξιμίνο Ροντρίγκες, ο 55χρονος δικηγόρος που ήταν ο υποψήφιος του Φιλελεύθερου Συνταγματικού Κόμματος (PLC, δεξιά) και θεωρείτο ο πλησιέστερος αντίπαλός του, περιορίστηκε στο 14,2%.
Τα τελικά αποτελέσματα αναμενόταν να ανακοινωθούν μετά το μεσημέρι της Δευτέρας (τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την εθνική εκλογική επιτροπή. Εκατοντάδες υποστηρικτές του προέδρου Ορτέγα, ο οποίος κλείνει τα 71 του χρόνια την 11η Νοεμβρίου, βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Νικαράγουας τη νύχτα για να πανηγυρίσουν τη νέα εκλογική νίκη του Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης των Σαντινίστας (FSLN).
Ο λαος επιβραβευσε τον Ορτεγα, ο οποιος ασκησε μια κοινωνικη πολιτικη, κατά κοινη ομολογια, η οποια σταδιακα βγαζει από την απολυτη φτωχεια τη συντριπτικη πλειοψηφια του πληθυσμου.
Το FSLN παράλληλα φέρεται να κατήγαγε συντριπτική νίκη και στις βουλευτικές εκλογές, καθώς συγκεντρώνει το 66,4% των ψήφων, έναντι ενός 14,7% για το PLC. Η αντιπολίτευση απορρίπτει τα επίσημα αποτελέσματα κι λεει τα συνηθει ψεματα που την εχει διαταξει η CIA να πει πως η αποχή ξεπέρασε το 70%, ότι δηλαδή ήταν υπερδιπλάσια του 33,7% που ανακοίνωσε επίσημα η εκλογική επιτροπή. Εν μέσω προσπαθειας της δεξιας για τεταμένο πολιτικο κλίμα, άνδρες της δεξιας οπλισμένοι με ρόπαλα και μασέτες πυρπόλησαν ένα εκλογικό κέντρο σε μια αγροτική περιοχή, περίπου 300 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας, όπου αναμένεται να εκτελεστεί το έργο της διώρυγας της Νικαράγουας, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.
Αφού ψήφισε στη Μανάγκουα ο πρόεδρος Ορτέγα εξέφρασε ικανοποίηση για την «ψήφο για την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού» της Νικαράγουας, ενώ η σύζυγός του Ροσάριο Μουρίγιο χαρακτήρισε τη διαδικασία «υποδειγματική». Η ακροδεξια αντιπολίτευση συμφωνα με τις οδηγιες που ελαβε από την CIA επέκρινε την απόφαση του προέδρου Ορτέγα, οι γιοι του οποίου έχουν αναλάβει θώκους-κλειδιά για την οικονομία της χώρας, να επιβάλει ένα σύστημα δηθεν «νεποτισμού» κατά το υπόδειγμα της οικογένειας του Αναστάσιο Σομόσα, που κυβέρνησε τη Νικαράγουα αδιαλείπτως από το 1934 ως την επανάσταση του 1979. Βεβαια τα αποτελεσματα αλλα δειχνουν. Ότι ο λαος της Νικαραγουα επιβραβευει και πλαισιωνει τον Ορτγα, ενώ φτυνει κατά προσωπο τους δουλους των γιανκιδων που παριστανουν την αντιπολιτευση, και θελουν να επιβαλλουν καθεστως σαν του δικτατορα Σομοζα, με τον οποιο ηταν συνεργατες.
Κατά την ακροδεξια προδοτικη νεοφιλελε αντιπολίτευση η οποια λεει μαλακιες γιατι πλεον δεν εχει τιποτε άλλο να πει, η ανάδειξη της Ροσάριο Μουρίγιο, της 65χρονης εκκεντρικής συζύγου του Ορτέγα, στην προεδρία παραπέμπει στον... Φρανκ και στην Κλερ Άντεργουντ της τηλεοπτικής σειράς House of Cards. Ακτιβίστρια των Σαντινιστών τη δεκαετία του 1970, μητέρα 10 παιδιών, η ποιήτρια αυτή έχει κατηγορηθεί από τους αληταραδες ακροδεξιους σομοζικους για «αυταρχικό» στιλ άσκησης της εξουσίας, και η ακροδεξια σομοζικη προδοτικη νεοφιλελε αντιπολίτευση την χαρακτηρίζει «μάγισσα». Η διπλωματία των ιμπεριαλιστων αποικιοκρατων των ΗΠΑ εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία της» για τις εκλογές της Κυριακής στη Νικαράγουα, που ένας αληταρας αποικιοκρατης εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ειχε το θρασσος να πει ο αλητης πως σημαδεύτηκαν δηθεν από «παρατυπίες» που βγαλαν από το μυαλο τους οι αληταραδες της CIA.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την καταδίκη πολίτη που αντιστάθηκε στα μνημόνια σε 3ετη φυλάκιση
Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται ανησυχητικά οι καταδίκες πολιτών που αντιστάθηκαν στα μνημόνια: τελευταίο κρούσμα, η πρόσφατη καταδίκη του 28χρονου σήμερα Γιώργου Μ., μέλους της κίνησης ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ο οποίος στις 15 Δεκεμβρίου 2010, συμμετέχοντας στις μεγάλες κινητοποιήσεις κατά του πρώτου μνημονίου, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που έπεσαν με τις μοτοσυκλέτες τους πάνω στους διαδηλωτές. Στη συνέχεια, κατά την συνήθη πρακτική της συγκεκριμένης αστυνομικής δύναμης κάθε φορά που βιαιοπραγούσε σε βάρος πολιτών, συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε δίκη για αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνη σωματική βλάβη και διατάραξη κοινής ειρήνης
Παρά το γεγονός ότι το σύνολο των κατηγοριών κατέπεσε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή τριετούς φυλάκισης χωρίς αναστολή, χωρίς ελαφρυντικά, και χωρίς καμία αναγνώριση του πρότερου έντιμου βίου ή του λευκού του ποινικού μητρώου.
Η Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε. εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Γιώργο Μ. και καταγγέλλει την εκδικητική μεταχείριση που επιφυλάσσεται στους πολίτες που πάλεψαν κατά των μνημονίων. Η καταστολή και οι καταδίκες πολιτών που αγωνίστηκαν και εξακολουθούν να αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια δεν είναι ποινικό, αλλά πολιτικό ζήτημα. Συνδέεται άρρηκτα με την νεοφιλελεύθερη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθεια απαξίωσης των μεγάλων αντιμνημονιακών αγώνων, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκηρύξει, καθώς οι αγώνες αυτοί παραμένουν και σήμερα η μοναδική απάντηση της κοινωνίας στην αυξανόμενη εξαθλίωσή της.
Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016, 09:03
Δύο συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, στις 15.30 έξω από το δικαστικό μέγαρο καλούν τον κόσμο για διαμαρτυρία τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς. Στις 18.00, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Θέρμης κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Βασιλικών θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας δηλώνοντας την αντίθεσή τους στη λειτουργία της δομής φιλοξενίας προσφύγων «Κορδογιάννη».
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Χίλαρι έχασε τις εκλογές με... περισσότερες ψήφους από τον Τραμπ!
Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016, 14:58
Μπορεί να έχασε τις εκλογές, όμως η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να είναι η «νικήτρια» σε επίπεδο ψηφοφόρων, αφού απέσπασε περισσότερες ψήφους από τον Ντόναλντ Τραμπ! Το παράδοξο αυτό οφείλεται στις ιδιαιτερότητες του αμερικανικού συστήματος, όπου η τελική επιλογή του προέδρου γίνεται από το σώμα των εκλεκτόρων. Σύμφωνα με το δίκτυο CNN, η Κλίντον έλαβε 58.875.708 ψήφους, ενώ ο Τραμπ 58.842.289, δηλαδή τον ξεπέρασε στις προτιμήσεις των Αμερικανών με 45.486 περισσότερες ψήφους. Ωστόσο, σε επίπεδο εκλεκτόρων, η Χίλαρι εξασφάλισε 218 και ο Τραμπ 276. Το παράδοξο αυτό έχει συμβεί τέσσερις φορές στην ιστορία, με πιο πρόσφατη το 2000, όταν εξελέγη ο Τζορτζ με περισσότερους εκλέκτορες, ενώ ο Αλ Γκορ είχε περισσότερες ψήφους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τραμπ: «Εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά με την Ελλάδα»
Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016, 13:36
Λίγες και φειδωλές είναι οι δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν ο Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος είχε τονίσει: «Εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά με την Ελλάδα. Ας αφήσουμε τη Γερμανία να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, που άλλωστε το γνωρίζει καλύτερα. Ή ακόμα και τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία. Αυτοί μπορούν να χειριστούν την κατάσταση». Μία δεύτερη αναφορά του κ. Τραμπ στην Ελλάδα αφορούσε στο νόμισμα: «Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει γυρίσει στο εθνικό της νόμισμα. Ήταν ο μόνος τρόπος για να καταφέρει να ορθοποδήσει, πιθανότατα. Δεν βλέπω πώς μπορεί να το κάνει τώρα». Τέλος, υπάρχει και ακόμη μία αναφορά του πρόεδρου Τραμπ στη χώρα μας. Τον Ιούλιο του 2015, μιλώντας σε εκπομπή του Fox News, εξήγησε γιατί θέτει υποψηφιότητα λέγοντας: «Το κάνω για να κάνουμε ξανά τη χώρα μας μεγάλη. Χρωστάμε 18 τρις και το χρέος μεγαλώνει. Σύντομα θα φτάσει 21. Θα φτάσουμε σε σημείο δίχως επιστροφή. Θα γίνουμε σαν την Ελλάδα».
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΤΑΝ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΗ
O Ζουράρις «έφαγε» τον Αντώνη Λιάκο από την επιτροπή Παιδείας -«Βρωμώδης, βοσκηματώδης, πατριδοκλάστης»
08|11|2016 17:40
Φαίνεται πως λήγει άδοξα η συνεργασία του προέδρου της επιτροπής του εθνικού διαλόγου Αντώνη Λιάκου με το Υπουργείο Παιδείας, καθώς η σχέση του με τον Κώστα Ζουράρι βρίσκεται στο κόκκινο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Λιάκος αναφέρει πως «δεν τίθεται θέμα αποχώρησης ή παραμονής. Η επιτροπή εθνικού διαλόγου έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της». Υπενθυμίζεται πάντως, ότι πριν λίγες ημέρες ο Αντώνης Λιάκος, προσκείμενος στον Νίκο Φίλη, είχε επιτεθεί με σφοδρότητα κατά του νέου Υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η υπουργοποίησή του. «Βάζεις έναν τέτοιο τύπο στο υπουργείο Παιδείας; Είμαστε καλά; Γρήγορα αποπομπή, πριν γίνει διεθνές θέμα», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο κ. Λιάκος.
Η κόντρα Λιάκου-Ζουράρι έχει παρελθόν.
Στον πρόεδρο της επιτροπής «σοφών» Αντώνη Λιάκο, απευθύνθηκε από το βήμα της Βουλής, πρόσφατα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, όπου χρειάστηκε λιγότερο από 8 λεπτά για να αποδομήσει τον «εκλεκτό» του Νίκου Φίλη. Όπως υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, η μάχη του διαλόγου με την Παιδεία θα χαθεί καθώς υπάρχουν «βοσκηματώδεις» τύποι που υποστηρίζουν «αυτή την βροντερή ηλιθιότητα, το σκωρ, τη βρωμώδη επιστημονολογικά άποψη της ασυνέχειας των Ελλήνων. Όταν κάποιος μιλά για ελληνική ασυνέχεια – αυτό ξεκίνησε από κάποιους ηλίθιους Ευρωπαίους- πρέπει να μας εξηγήσει το πότε». Ο κ. Ζουράρις που υποστηρίζει την ιστορική συνέχεια του ελληνικού έθνους θύμισε ορισμένες λέξεις από την εποχή του Ομήρου «Θεός, θάλασσα και χέζω». Στη συνέχεια είπε για τον κ. Λιάκο πως «την άποψη της συνέχειας θα την διαβάσει κάνεις στον Μίκη και τον Ρίτσο που κάποιοι τους αποκαλούν εθνικιστές». Τέλος απευθυνόμενος στους «βοσκηματώδεις της ασυνέχειας» τους κάλεσε να εντοπίσουν τα κοινά και τις διάφορες ανάμεσα στο «Τη Υπερμάχω» και την «Συννεφιασμένη Κυριακή!».
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Ζουράρις και στις 13.7.16, στον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνη Λιάκο, με αφορμή το θέμα των Αρχαίων Ελληνικών και τα όσα είπαν οι έφηβοι βουλευτές στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. «Εγώ έχω ένα πρόβλημα και δεν είναι ο Φίλης, είναι ο Λιάκος. Δεν τολμά να βάλει ακόμη θέμα βιβλίων λόγο αχρηματίας και δεν θα τυπωθούν τα καινούρια για 4-5 χρόνια. Ο Λιάκος είναι το πρόβλημα, με τη θεωρία του που είναι μερική, περί ασυνέχειας του ελληνικού έθνους, ότι δεν υπάρχει έθνος και ότι το έθνος είναι κατασκευή των Βαυαρών μετά τη Γαλλική επανάσταση και το κράτος έκανε τους Έλληνες» τόνισε, μιλώντας στον focus fm, ο κ. Ζουράρις. «Αυτός ο Λιάκος που είναι κλασικός πατριδοκλάστης λέει ότι δεν υπάρχει πατρίδα είναι κατασκευή ιδεολόγημα μετά το 1830» σημείωσε ο κ. Ζουράρις προσθέτοντας: «Τώρα κρύβεται, δεν μπορεί να εκτεθεί απέναντι σε ένα ολόκληρο λαό και έθνος και πολιτισμό καταλαβαίνει πως αυτά θα τον ρίξουν και αυτόν και τους άλλους».
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Υποβασταζομενη από τον αντρα της ψηφισε η Κλιντον. Ρεκορ συμμετοχης στις αμερικανικες εκλογες.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Πανω από 1 εκατομμυριο διαβητικοι στην Ελλαδα. Σε Πανδημια εξελισσεται η νοσος. Οι πολιτες εχουν αγνοια για την ασθενεια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μάικλ Μουρ: Οι 5 λόγοι για τους οποίους θα νικήσει ο Ντόναλντ Τραμπ
Το προφητικό κείμενο, που δημοσίευσε στις 25/07/16 και διαβάστηκε 58359 φορές απο την προσωπική ιστοσελίδα, του Αμερικανού κινηματογραφιστή , συγγραφέα και ακτιβιστή. Ο Μαικλ Μουρ απαριθμεί τους 5 λόγους, για τους οποίους, κατά τη γνώμη του, θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντοναλντ Τραμπ.
Με ένα κείμενο στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Αμερικανός κινηματογραφιστής και συγγραφέας Μάικλ Μουρ απαριθμεί τους πέντε λόγους, για τους οποίους, κατά τη γνώμη του, ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.
"Λυπάμαι κάθε φορά που πρέπει να μεταφέρω κακές ειδήσεις, λέει ο Μουρ, αλλά σας το είπα ξεκάθαρα το περασμένο καλοκαίρι, όταν προέβλεψα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ. Και τώρα έχω ακόμη πιο άσχημα νέα για όλους σας: Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να κερδίσει τον Νοέμβριο. Αυτός ο άθλιος, αδαής, επικίνδυνος, μερικής απασχόλησης κλόουν και πλήρους απασχόλησης ψυχοπαθής πρόκειται να είναι ο επόμενος πρόεδρός μας. Πρόεδρος Τραμπ. Πείτε αυτά τα λόγια, γιατί θα πρέπει να τα λέτε συχνά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια: "ΠΡΟΕΔΡΟΣ TΡΑΜΠ". Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω θελήσει να αποδειχθεί ότι κάνω λάθος όσο τώρα".
Και συνεχίζει ο Μουρ απαριθμώντας τους πέντε λόγους, για τους οποίους ο Τραμπ θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ:
1. Ο πρώτος λόγος νίκης, σύμφωνα με τον Μάικλ Μουρ, έχει να κάνει με την δημαγωγική ρητορική του Τραμπ σε τέσσερις πολιτείες: Μίσιγκαν, Οχάιο, Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν. Τέσσερις πολιτείες που παραδοσιακά τάσσονταν με τους Δημοκρατικούς, όμως η καθεμία από αυτές εκλέγει Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη από το 2010 (μόνο η Πενσυλβάνια εξέλεξε τώρα Δημοκρατικό). Ο Τραμπ προηγείται της Χίλαρι Κλίντον στις τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Πενσυλβάνια και έρχεται ισοπαλία στο Οχάιο. Σύμφωνα με τον Μουρ, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Τραμπ είπε στους ψηφοφόρους κάτι που είναι αλήθεια: ότι η Κλίντον υποστήριξε τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA) και βοήθησε στην καταστροφή αυτών των πολιτειών που στηρίζονταν στη βαριά βιομηχανία.
Η Κλίντον θα δεχθεί άλλο ένα ισχυρό χτύπημα εξαιτίας της θέσης που πήρε υπέρ της ΤΤΙP και άλλων εμπορικών συμφωνιών που διέλυσαν την εργατική τάξη σε αυτές τις τέσσερις πολιτείες. Ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των προκριματικών, είχε απειλήσει την αυτοκινητοβιομηχανία Ford πως αν κλείσει το εργοστάσιο στο Μίσιγκαν και μεταφέρει τη δραστηριότητά της στο Μεξικό, θα βάλει φόρο 35% σε όλα τα αυτοκίνητα που θα επανεισάγονται στις ΗΠΑ. Μια απειλή που ήχησε σαν γλυκιά μουσική στα αυτιά οργισμένων και πικραμένων ανθρώπων, που έχασαν τις δουλειές τους ή τρέμουν πως αυτό θα γίνει σύντομα. Ο Τραμπ λέει στους ανθρώπους αυτά ακριβώς που θέλουν να ακούσουν - άσχετο αν θα τηρήσει τα λεγόμενά του - και αυτό, σύμφωνα με τον Μουρ, θα του δώσει μία βέβαιη νίκη τον Νοέμβριο, χωρίς να έχει ανάγκη τη Φλόριντα, το Κολοράντο ή την Βιρτζίνια. Μόνο αυτές τις τέσσερις πολιτείες - κλειδιά...
2. Ο δεύτερος λόγος, για τον Μουρ, είναι απλά το γεγονός ότι μετά από 240 χρόνια ανδρικής κυριαρχίας, μία γυναίκα ετοιμάζεται να αναλάβει τον Λευκό Οίκο. Ψυχαναλύοντας με χιούμορ τον μέσο Αμερικανό, ο Μουρ εξηγεί πως είναι αδύνατο να αφήσουν οι άνδρες ψηφοφόροι την τύχη τους στα χέρια μιας γυναίκας. "Αυτό το τέρας μας έχει κατακτήσει - και τώρα, αφού έχουμε υποστεί για οκτώ χρόνια έναν μαύρο να μας λέει τι θα κάνουμε, θα πρέπει να ανεχθούμε μία γυναίκα για άλλα οκτώ χρόνια να μας εξουσιάζει; Μετά από αυτό, τι θα έρθει; Οκτώ χρόνια διακυβέρνησης από ομοφυλόφιλο; Και μετά από τρανς! Βλέπουμε που πάει αυτό και πρέπει να το σταματήσουμε", αναφέρει ειρωνικά ο Μουρ.
3. Το πρόβλημα Χίλαρι.
"Μπορούμε να μιλήσουμε ειλικρινά μεταξύ μας;", λέει ο Μουρ και συνεχίζει: "Και πριν το κάνουμε, επιτρέψτε μου να παραδεχθώ ότι μου αρέσει πραγματικά η Χίλαρι - πολύ - και νομίζω ότι έχουν ειπωθεί πολλά εναντίον της χωρίς να αξίζει τόσο αρνητική κριτική. Αλλά η ψήφο της για τον πόλεμο στο Ιράκ με έκανε να υποσχεθώ ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να την ψηφίσω. Μέχρι σήμερα, δεν έχω παραβεί αυτή την υπόσχεση. Ωστόσο, για να μην έχουμε για πρόεδρο έναν φασίστα, είμαι έτοιμος να την παραβώ. Δυστυχώς, πιστεύω ότι η Κλίντον θα βρει έναν τρόπο για να μας εμπλέξει σε κάποιου είδους στρατιωτική ενέργεια. Είναι ένα γεράκι, στα δεξιά του Ομπάμα. Η άλλη επιλογή είναι να βρίσκεται το ψυχώ δάχτυλο του Τραμπ πάνω στο "Κουμπί"...
Ας το παραδεχτούμε: το μεγαλύτερο πρόβλημά μας εδώ δεν είναι ο Τραμπ - είναι η Χίλαρι. Είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής - σχεδόν το 70% του συνόλου των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι είναι αναξιόπιστη και ανέντιμη. Εκπροσωπεί το παλιό στην πολιτική, δεν πιστεύει σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που μπορεί να την κάνει να εκλεγεί. Αυτός είναι ο λόγος που τη μία στιγμή μάχεται εναντίον του γάμου των ομοφυλόφιλων και την επόμενη επικυρώνει έναν γάμο ομοφυλόφιλων. Οι νεαρές γυναίκες είναι μεταξύ των μεγαλύτερων επικριτών της. Δεν αρέσει στους νέους. [...] Κανένας Δημοκρατικός και σίγουρα κανένας ανεξάρτητος, δεν πρόκειται να ξυπνήσει το πρωί της 8ης Νοεμβρίου ενθουσιασμένος και να τρέξει για να ψηφίσει την Χίλαρι, με τον τρόπο που το έκανε την ημέρα που ο Ομπάμα έγινε πρόεδρος ή όταν ο Μπέρνι διεκδικούσε το χρίσμα των Δημοκρατικών. Δεν υπάρχει ενθουσιασμός. Επειδή αυτές οι εκλογές πρόκειται να κριθούν μόνο από εκείνον που θα καταφέρει να τραβήξει περισσότερους ψηφοφόρους στην κάλπη, γι' αυτό τον λόγο ο Τραμπ έχει το πάνω χέρι.
4. Η καταθλιπτική ψήφος.
Σταματήστε να λέτε ότι οι υποστηρικτές του Μπέρνι δεν ψηφίζουν Κλίντον - θα ψηφίσουμε Κλίντον! Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ήδη ότι περισσότεροι ψηφοφόροι του Σάντερς, θα ψηφίσουν την Χίλαρι. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το ανησυχητικό είναι ότι αν και ο μέσος υποστηρικτής του Μπέρνι θα συρθεί στις κάλπες εκείνη την ημέρα για να ψηφίσει κάπως απρόθυμα τη Χίλαρι, η ψήφος του, όμως, θα είναι αυτό που λέμε "καταθλιπτική ψήφος", που σημαίνει ότι η εκλογέας δεν θα φέρει κι άλλους πέντε να ψηφίσουν μαζί της. Ούτε θα βοηθήσει εθελοντικά για 10 ώρες το μήνα ώστε να στηρίξει την εκλογή της Χίλαρι. Ποτέ δεν θα μιλά με ενθουσιασμό στη φωνή, όταν θα ρωτηθεί γιατί ψηφίζει Χίλαρι. Η κατάθλιψη των ψηφοφόρων. Διότι, όταν είσαι νέος,α, έχεις μηδενική ανοχή για εκείνους που είναι ψεύτικο και λένε μαλακίες. [...] Οι νέοι δεν πρόκειται να ψηφίσουν Τραμπ, πολλοί θα προτιμήσουν να μείνουν σπίτι και να μην ψηφίσουν. Η Χίλαρι Κλίντον θα πρέπει να κάνει κάτι για να τους δώσει ένα λόγο να την υποστηρίξουν. [...] Και αυτό είναι πολύ δύσκολο κατά την γνώμη του Μουρ.
5. Το φαινόμενο Jesse Ventura. Τέλος, μην υποτιμάτε την ικανότητα του εκλογικού σώματος να γίνεται άτακτο όταν περάσει την κουρτίνα και μείνει μόνο μέσα στην κάλπη. Είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα μέρη στην κοινωνία όπου δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, συσκευές ακρόασης, σύζυγοι, παιδιά, αφεντικά, μπάτσοι και φυσικά δεν υπάρχει προθεσμία. Μπορείτε να πάρετε όσο χρόνο χρειάζεστε εκεί μέσα και κανείς δεν μπορεί να σας κάνει τίποτα. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί και να ψηφίσετε τη γραμμή ενός κόμματος, ή να γράψετε Mickey Mouse και Donald Duck. Δεν υπάρχουν κανόνες. Και επειδή πολλοί είναι θυμωμένοι με το πολιτικό σύστημα, εκατομμύρια πρόκειται να ψηφίσουν τον Τραμπ όχι επειδή συμφωνούν μαζί του, όχι γιατί τους αρέσει η μισαλλοδοξία ή το φουσκωμένο εγώ του, αλλά μόνο και μόνο επειδή μπορούν. Μόνο και μόνο επειδή θα νευριάσει η μαμά και ο μπαμπάς. Με τον ίδιο τρόπο όπως όταν στέκεσαι στην άκρη του Νιαγάρα και αναρωτιέσαι για μια στιγμή πώς θα αισθανόσουν αν έπεφτες από αυτό το πράγμα, πολλοί άνθρωποι θα λατρέψουν το γεγονός ότι έχουν στα χέρια τους τις μαριονέτες και θα ψηφίσουν Τραμπ ακριβώς για να δούνε τι μπορεί να συμβεί. Θυμάστε τη δεκαετία του '90, όταν οι πολίτες της Μινεσότα εξέλεξαν έναν επαγγελματία παλαιστή για κυβερνήτη τους; Δεν το έκαναν επειδή ήταν ηλίθιοι ή επειδή σκέφτηκαν ότι ο Jesse Ventura ήταν ένας πνευματώδης πολιτικός. Το έκαναν μόνο και μόνο επειδή μπορούσαν. Η Μινεσότα είναι μία από τις πιο έξυπνες πολιτείες της χώρας. Είναι επίσης γεμάτη με ανθρώπους που έχουν μια σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ - και η ψήφος στον Ventura ήταν η δική τους φάρσα σε ένα άρρωστο πολιτικό σύστημα. Αυτό πρόκειται να συμβεί ξανά με τον Τραμπ...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουλαχιστον με τη Χιλαρι ηξερες θα ριξει 10 βομβες, θα κανει 2 πολεμους, θα διαφυλαχθει η δημοκρατια και η ειρηνη. Τωρα με τον Τραμπ, ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μάθανε ότι γαμιόμαστε πλάκωσαν κι αυτοί... Το Αλβανικό Ναυτικό θα προστατεύσει το …Αιγαίο: Επίσημη ανακοίνωση από τα Τίρανα
To αλβανικό σκάφος "Ιλλυρία" που θα επιχειρεί στο Αιγαίο.
Και οι …Αλβανοί αναλαμβάνουν να προστατεύουν τα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο από τις μεταναστευτικές ροές, καθώς οπως ανακοινώθηκε στα Τίρανα το Αλβανικό Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετάσχει στη Ναυτική Δύναμη που έχει αναπτυχθεί στο Αιγαίο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Το αλβανικό Πολεμικό Ναυτικό με το σκάφος «Ιλλυρία» και με πλήρωμα 21 ανδρών θα συμμετέχει από τον Νοέμβριο στην Νατοϊκή Δύναμη «Αιγαίο Πέλαγος» η οποία έχει αναλάβει την επιχείρηση αναγνώρισης επιτήρησης στο βόρειο Αιγαίο κυριως μεταξύ της Λέσβου και της Χίου με την απέναντι μικρασιατική ακτή. Η συγκεκριμένη Νατοϊκή Αποστολή ελάχιστα έχει συμβάλλει στην ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, ενώ ιδιαίτερα περιορισμένος είναι ο αριθμός των μεταναστών που εντοπίζονται από την Νατοϊκή Δύναμη, να κατευθύνονται από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά και τους οποίους βάσει της συμφωνιας ,θα έπρεπε να δεχθεί πίσω η Τουρκία.
Η Νατοϊκή Αποστολή ποτέ δεν αναπτύχθηκε στον κεντρικό και νότιο τομέα λόγω των αντιρρήσεων της Τουρκίας η όποια δεν αναγνώριζε την ελληνική κυριαρχία σε σειρά βραχονησίδων και επεδίωκε να απομονώσει το Καστελόριζο, ενώ λόγω των βέτο της Τουρκίας κανένα από τα σκάφη που συμμετέχουν στην Αποστολή δεν κατέπλευσε σε λιμάνι ελληνικού νησιού, επιβάλλοντας ντε φάκτο τον γνωστό ισχυρισμό περί αποστρατιωτικοποίησης…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η στάση του ΚΚΕ ενισχύει τον αγώνα του κυπριακού λαού για Κύπρο ενιαία και ανεξάρτητη, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του
Ανοιχτή επιστολή προς την εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου απέστειλε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας για τη στάση του ΚΚΕ στο Κυπριακό. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
«Κύριοι, Με λύπη μας παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες η εφημερίδα σας να προχωρά στη δημοσίευση σειράς συκοφαντικών άρθρων, με σαφή στόχο να πλήξουν το ΚΚΕ και τις θέσεις του για το Κυπριακό.
Η ουσία της τοποθέτησής σας αυτή δεν μας αιφνιδιάζει, αφού είναι γνωστό πως η εφημερίδα σας ήταν η δημοσιογραφική "ναυαρχίδα" που πριν χρόνια ανέλαβε το ρόλο να στηρίξει με φανατισμό στην Κύπρο το επαίσχυντο "σχέδιο Ανάν", με το οποίο συγκρούστηκε το ΚΚΕ και το οποίο τελικά καταδίκασε, με την ψήφο του, ο κυπριακός λαός. Ωστόσο, πραγματικά μας ξενίζει ο ποταπός τρόπος και τα "φθηνά" επιχειρήματα που επιλέξατε για να επιτεθείτε στο ΚΚΕ. Από την άποψη αυτή είναι άνευ ουσίας να επιδιώξουμε να απαντήσουμε σε διάφορες συκοφαντίες και εξυπνακισμούς που δημοσιεύσατε. Θα σας καλούσαμε, ωστόσο, να δημοσιεύσετε αυτή την επιστολή μας στην εφημερίδα σας, με στόχο να αποκατασταθούν ορισμένες αλήθειες:
1) Είναι άλλο ζήτημα το ότι δεν σας ικανοποιεί η επεξεργασμένη πρόταση του ΚΚΕ και τελείως διαφορετικό ο ισχυρισμός σας ότι αυτή "δε δίνει ρεαλιστικές προοπτικές λύσης του Κυπριακού", γιατί, όπως γράφετε, "τα τσιτάτα περί ιμπεριαλιστικών δυνάμεων έχουν φθαρεί". Οι εργαζόμενοι και στην Κύπρο γνωρίζουν πως αυτό που εσείς περιγράφετε ως "ρεαλισμό" δεν είναι άλλο από αυτό που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αντίθετα, η ρεαλιστική λύση, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, βρίσκεται στην κοινή πάλη των λαών ενάντια σε ένα νέο διχοτομικό "σχέδιο Ανάν", για Κύπρο Ενιαία, Ανεξάρτητη, με Μία και Μόνη Κυριαρχία, Μία Ιθαγένεια και Διεθνή Προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες.
2) Το ΚΚΕ δεν παλινωδεί, όταν σημειώνει πως η θέση περί Δικοινοτικής - Διζωνικής Ομοσπονδίας, με τα δύο Συνιστώντα Κράτη δεν εξασφαλίζει μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Αυτές τις αρχές εκφράζει η θέση του ΚΚΕ. Η ουσία, λοιπόν, της θέσης του ΚΚΕ για το Κυπριακό παραμένει, αλλά αυτή εμπλουτίζεται, λαμβάνοντας υπόψη και την πείρα των εξελίξεων, προβάλλοντας αποφασιστικά τη θέση για ένα και όχι δύο κράτη. Αυτή η στάση του ΚΚΕ είναι που ενισχύει τον αγώνα του κυπριακού λαού στην πάλη του για Κύπρο ενιαία και ανεξάρτητη, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του, ζητήματα προφανώς με τα οποία εσείς δεν συμφωνείτε.
3) Το ΚΚΕ, σε αντίθεση με όσα γράφετε, έχει δικαίωμα και υποχρέωση να έχει τη δική του επεξεργασία και τοποθέτηση για το Κυπριακό, όπως άλλωστε είχε πάντα. Πρώτα απ' όλα γιατί το Κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής και επιπλέον διότι το ζήτημα αυτό και οι όποιες "λύσεις" μηχανορραφούνται από -εχθρικές προς τους λαούς- δυνάμεις μπορούν να εμπλέξουν το λαό και τη νεολαία της χώρας μας σε πολύ σοβαρές και αιματηρές περιπέτειες. Άλλωστε, το "σχέδιο Ανάν", που εσείς στηρίξατε με θέρμη, δεν ήταν απαράδεκτο μόνο γιατί δεν ήταν δίκαιο, αλλά και γιατί δεν ήταν βιώσιμο και ενέπλεκε τους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας σε τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις.
4) Από την άποψη αυτή η τοποθέτηση του ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με από "καθέδρας υποδείξεις" σε κυπριακά κόμματα ή "επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους", όπως ισχυρίζεστε. Το ΚΚΕ έτσι είχε τοποθετηθεί και για το "σχέδιο Ανάν", έτσι τοποθετείται και τώρα. Είναι, οπωσδήποτε, τελική απόφαση του κυρίαρχου κυπριακού λαού να αποφασίσει, όπως ακριβώς έκανε και με το "σχέδιο Ανάν", υψώνοντας περήφανο όχι. Το ΚΚΕ στις τοποθετήσεις του, με βαθύ αίσθημα διεθνιστικής αλληλεγγύης προς όλους τους εργαζόμενους της Κύπρου, προτάσσει το κοινό συμφέρον της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Τουρκία, κόντρα στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Ο "τουρκικός μεγαλοϊδεατισμός", στον οποίο αναφέρεστε για να στηρίξετε πως ο αγώνας του λαού δήθεν δεν είναι ταξικός, τρέφεται ακριβώς από τον καπιταλισμό, από τα ταξικά μονοπωλιακά συμφέροντα, από την ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη, τις ενδοϊμπεριαλιστικές συγκρούσεις.
5) Σ' ό,τι αφορά τα σχόλιά σας περί "συντηρητισμού", "περιχαράκωσης", "μη ανανέωσης" του ΚΚΕ, που δήθεν βρίσκεται "στα όρια της εξαφάνισης", και μόνο το γεγονός του χώρου τον οποίο αφιερώνετε στην εφημερίδα σας για να απαντήσετε στο Κόμμα μας, και μάλιστα με χυδαιότητες, μιλά από μόνο του για τη βαρύτητα ή όχι των τοποθετήσεων του ΚΚΕ. Ας μη σας διαφεύγει ο σημαντικός ρόλος του ΚΚΕ, η πολύμορφη πάλη του ΚΚΕ μέσα κι έξω από τη Βουλή για τα συμφέροντα των εργαζομένων, που αναγνωρίζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, της Κύπρου και σε διεθνή κλίμακα. Και που, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, αναγνωρίζουν την ορθότητα των εκτιμήσεων και προβλέψεων του ΚΚΕ. Ας μη σας διαφεύγει πως η δύναμη του ΚΚΕ, που σε δύο χρόνια θα συμπληρώσει 100 χρόνια δράσης, δεν μετριέται απλά με τις κοινοβουλευτικές έδρες, αλλά κυρίως με την ικανότητά του να αναλύει σωστά τις εξελίξεις, να παίζει πρωτοπόρο ρόλο στους λαϊκούς αγώνες, να διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους και με στόχο την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν συνάδουν με το δικό σας κριτήριο για τις πολιτικές δυνάμεις, το οποίο όμως, δυστυχώς για εσάς, έχει δοκιμαστεί στην πράξη, με αρνητικές συνέπειες για τους λαούς τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου».
Σχολιο.- Η αποκάλυψη των WIKILEAKS για χρηματισμό της Κλίντον και άλλων στελεχών των δημοκρατικών αφού τους τούρκους λομπίστες, ρίχνει φως στην σκοτεινή περίοδο του σχεδίου Ανάν που λυσσαλέα προσπαθούσαν να προωθήσουν η οικογένεια Κλίντον και το ελληνικό πολιτικό προσωπικό που ήλεγχε. Από τον Παπανδρέου και την Μπακογιάννη ως τον…Αναστασιάδη. Που σήμερα μάλιστα είναι πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας και φαίνεται πως βιάζεται υπερβολικά, μαζί με την Κλίντον, για να «λύσουν» το κυπριακό. Επειδή λοιπόν η αποκάλυψη αυτή ρίχνει φως και στις αποκαλύψεις για τα μαύρα δολάρια που διακινήθηκαν για να προωθηθεί το σχέδιο Ανάν, οι διαπραγματεύσεις που προκάλεσε σήμερα η πλευρά Κλίντον σε συνεργασία με τον Αναστασιάδη πρέπει να σταματήσουν άμεσα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τραμπ: Η ταραχή έγινε θρήνος και υστερίες… Ρωγμή στην «κανονικότητα», την «αρμονία» και την «ομοιομορφία» του πλανητικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ που ζούμε…
Κλαίει και οδύρεται το πλανητικό (νεοταξικό) κατεστημένο για την εκλογή του Τραμπ… Τα παπαγαλάκια του 4ου Ράιχ στην Ελλάδα έχουν καταληφθεί από βροντώδη αμηχανία και υστερία για τη συντριβή της Κλίντον, της «εκλεκτής» των διεθνών μαφιόζων του χρήματος… Η «ταραχή που είχε πέσει στον …Άδη (ΗΠΑ)» έγινε θρήνος και δάκρυα αναθεματισμού…
Και μόνο αυτό το ΣΟΚ που προκάλεσε στο πλανητικό κατεστημένο της Νέας Τάξης και στα παπαγαλάκια του, η σαρωτική νίκη του Τραμπ, δείχνει ότι η εκλογή Τράμπ καταγράφει και αποτυπώνει μια... παγκόσμια δυναμική αμφισβήτησης της Νέας Τάξης, καταγράφει και αποτυπώνει μια ρωγμή στο οικοδόμημα του διεθνούς κατεστημένου: Ρωγμή στην «κανονικότητα», την «αρμονία» και την «ομοιομορφία» του πλανητικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ που ζούμε… Όταν οι διεθνείς ληστές και οι δήμιοι, καθώς και οι πραιτωριανοί τους, σοκάρονται και οδύρονται για κάποιες πολιτικές εξελίξεις, αυτό σημαίνει ότι αυτές οι εξελίξεις είναι, εν δυνάμει, ΘΕΤΙΚΕΣ για τους λαούς…
Δεν είναι ο Τραμπ που προκαλεί το ΣΟΚ και τους θρήνους (δικός τους είναι, στο κατεστημένο και αυτός ανήκει), αλλά οι κοινωνικές διεργασίες και οι λαϊκές ΡΟΠΕΣ αμφισβήτησης που βρήκαν στο πρόσωπο του Τραμπ τον καταλύτη της δυναμικής και μαζικής έκφρασης… Ο Τραμπ, σ’ αυτή τη συγκυρία της βαθιάς και αδιέξοδης κρίσης του πλανητικού οικοδομήματος της Παγκοσμιοποίησης, αποτέλεσε την ατομική προσφορά σε μια ομαδική ζήτηση: Αυτή της λαϊκής αμφισβήτησης και ΑΡΝΗΣΗΣ του κατεστημένου ΟΧΙ μόνο των ΗΠΑ, αλλά της Νέας Τάξης (4ο Ράιχ) ΣΥΝΟΛΙΚΑ… Η ανατροπή στις ΗΠΑ με τον Τραμπ αποτελεί τη συνέχεια και το βάθεμα των διεργασιών που γίνονται σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην ΕΕ…
Είναι η ΣΥΝΕΧΕΙΑ και η ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ των διεργασιών του ΒREXIT στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και των λαϊκών ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ και αμφισβητήσεων, προς το 4ο Ράιχ, την ΕΕ και το Ευρώ, των λαών της Ευρώπης… Ο Τραμπ «σπάει», στη καρδιά του νεοταξικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ, το κάδρο της κανονικότητας, της «ηρεμίας» και ομοιομορφίας της πλανητικής εξουσίας:«κανονικότητα» και «ομοιομορφία» της νεοταξικής πολτοποίησης και ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ των ΠΑΝΤΩΝ… Αυτά είναι που προκάλεσαν το ΣΟΚ και τους θρήνους του πλανητικού κατεστημένου για το «σάρωμα» του Τραμπ.
Είναι οι ρωγμές που προκαλούνται στο πλανητικό οικοδόμημα του 4ου Ράιχ, από την κρίση και τα συσσωρευμένα και συμπιεσμένα αποθέματα λαϊκής ΟΡΓΗΣ (αποθέματα που ανοίγουν τους δρόμους μάσα από Τράμπ και ΒREXIT), που προκαλούν τον τρόμο στο σύγχρονο ΦΑΣΙΣΜΟ του 4ου Ράιχ και στα ανδρείκελά του (πολιτικά και δημοσιογραφικά). Αυτή τη δυναμική των κοινωνικών διεργασιών και της λαϊκής αμφισβήτησης προς τα κέντρα της Παγκοσμιοποίησης, αυτή τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ των ΡΩΓΜΩΝ στο οικοδόμημα της Νέας Τάξης, επιχειρούν να συκοφαντήσουν και να στιγματίσουν, σαν «αντιδραστική» εξέλιξη και «φασιστική απειλή», όλα τα Μαντεία του σύγχρονου φασισμού: Και εκείνα με το «αριστερό» και «αριστερίστικο» προσωπείο… Τις λαϊκές αντιστάσεις και κινήσεις εναντίον της ΕΕ τις στιγματίζουν σαν «εθνικιστικές» και «ακροδεξιές»…
Το ΒREXIT του βρετανικού λαού και αυτό χαρακτηρίστηκε «αντιδραστική οπισθοδρόμηση»… Το ίδιο θα κάνουν και με τη νίκη του Τραμπ… Ενώ για όλους αυτούς τους «προοδευτικούς» και «αριστερούς» προφήτες δεν είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ η ΥΠΟΤΑΓΗ μας στα πλανητικά κέντρα εξουσίας, της ΕΕ και του ευρώ… Πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας και των εννοιών: Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο 4ο Ράιχ είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ και η ΥΠΟΚΛΙΣΗ στο ζωντανό και επελαύνοντα ΦΑΣΙΣΜΟ (4ο Ράιχ), είναι «πρόοδος», «δημοκρατία» και …πορεία σοσιαλιστική!!!
Η ιστορική, όμως, διαλεκτική, δηλαδή η ΔΥΝΑΜΙΚΗ της πραγματικότητας και των λαϊκών ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ, ήδη γκρεμίζει όλους αυτούς τους σύγχρονους (νεοταξικούς) μύθους της Νέας Τάξης. Πολύ γρήγορα θα σαρώσει και τις δυνάμεις αυτών των νέων μυθολογιών, τις δυνάμεις της νεοταξικής «αριστεράς»… Ανατροπές τύπου Τραμπ συμβάλουν στην επιτάχυνση αυτών των εξελίξεων… Σαρώνοντας, επιπλέον και όλη αυτή τη βιομηχανία των στημένων και κατευθυνόμενων δημοσκοπήσεων
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό-Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών είναι μία ΜΚΟ με θέμα την εκμετάλλευση των πρσφύγων όπως αναφέρει αυτός ο κατάλογος στην σελίδα 148. http://www.geo.hua.gr/~metanastes/MKO_Metanaston.pdf
Ανήκει στην Δ.Ε.Α. όπως δικές της σελίδες στο Facebook είναι το "Λέμε Όχι στην Χρυσή Αυγή", "Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών" και μάλλον και η "Συμμορία της Δραχμής"
Είναι μία ΜΚΟ που συμμετέχει στο ΚΕΕΡΦΑ και ενώ έχει στηρίξει έμπρακτα την αποσταθεροποίηση σε Ουκρανία και Συρία συνεχίζει να... διατηρεί στις τάξεις της "αλληλέγγυους" υπαλλήλους που "βοηθάνε" μετανάστες-Πρόσφυγες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη μνήμη του 15χρονου Faris Odeh (1985-2000)... σύμβολο της Παλαιστινιακής Αντίστασης!
Ο φωτορεπόρτερ του Associated Press, στις 29 Οκτώβρη 2000, αποθανάτισε τον μικρό Παλαιστίνιο Faris Odeh, μονάχο μπροστά στο τανκ των σιωνιστών-ναζί με μια πέτρα στο χέρι κι έκανε τον γύρο του κόσμου. Μετά από 10 ημέρες, σαν σήμερα στις 9 Νοέμβρη 2000, στο 2ο μήνα της Ιντιφάντα, ο μικρός Παλαιστίνιος πέφτει νεκρός, άγρια δολοφονημένος από τα ανθρωπόμορφα κτήνη του σιωνιστικού ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος... Πάλεψε για την πατρίδα μόνος άοπλος με τα τανκ... με τους πάνοπλους κατοχικούς δολοφόνους... με όσους στηρίζουν το ναζιστικό καθεστώς Νετανιάχου...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μνημόνιο ή θρησκευτικά
ΣΤΑΘΗΣ
-Ουαί υμίν, όπου το ουαί κυριολεκτεί και σημαίνει γιούχα. Κατάπιατε αμάσητο το τρίτο μνημόνιο και σας μάρανε η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία; -Κόβετε συντάξεις και μισθούς, χαρατσώνετε σπίτια και χαρακώνετε ζωές, αλλά αυτό που σας μάρανε είναι αν θα μάθουν τα παιδιά στα σχολεία τα εκατό ονόματα του Μωάμεθ; Ουαί υμίν, γελοίοι και υποκριτές. -Εχετε κάνει τον Σόιμπλε, Γκεστάπο και Κομαντατούρ αυτής της χώρας και «μίλησε στην ψυχή της Αριστεράς ο Φίλης»; Δεν ντρέπεσθε; ποιας Αριστεράς; εκείνης που αφήνει δυο χρόνια τώρα τα παιδιά στην πείνα τους; -Ποιας Αριστεράς; του κ. Σταθάκη, που όσο ήταν υπουργός δεν «πρόλαβε» να... φέρει νόμο για την ασυλία της πρώτης κατοικίας; -Ωστε μίλησε στην ψυχή της Αριστεράς ο κ. Φίλης; Σε ποια Αριστερά; στο 2,5% του 4% που ήταν κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ; -Και πώς μίλησε στην ψυχή της Αριστεράς ο κ. Φίλης; Φωνάζοντας φόνος-φόνος-φόνος;Αυτό είναι η Αριστερά; να δολοφονεί ο Πρωθυπουργός τον Υπουργό του; δεν ντρέπεσθε λιγάκι; Ο Πρωθυπουργός με το σαρανταπεντάρι;
-Και τι πάει να πει αυτός ο άγριος και τρισβάρβαρος νεολογισμός «δολοφονία χαρακτήρων»; Δεν υπάρχει οπαδίτης που να μην τον μηρυκάζει (όπως άλλοτε το «διακύβευμα», ή τώρα το «αφήγημα» κι όλες τις άλλες φράσεις ή λέξεις του συρμού που υιοθετούν κατά καιρούς οι ευήθεις για να νιώθουν τρέντυ) - ποια «δολοφονία χαρακτήρων» στηλιτεύει ο κ. Κατρούγκαλος; της κυρίας Αχτσιόγλου; και ποιος τη δολοφόνησε; μήπως τα ίδια της τα λόγια, όταν κορόιδευε τον αντιαμερικανισμό; μήπως τα ίδια της τα έργα, όταν έκοβε μισθούς και συντάξεις; Για ποια σεξιστικά σχόλια εναντίον της κυρίας Αχτσιόγλου διαμαρτύρεσθε; Aυτά που πρώτος-πρώτος έκανε ο κ. Πολάκης, όταν πήρε υπό την προστασία του την «κοπελιά»; -Εχετε ξεπέσει πολύ! Πουλάει ο κ. Δρίτσας στην COSCO, αλλά στις εφτά, την ώρα που βραδιάζει, ξαναγίνεται αριστερός. Και φεύγει πικραμένος - και δεν ντρέπεσθε;! Δουλεύει όλη την κοινωνία ο κ. Σκουρλέτης, δίνει στις πιο χοντρές πορτοφόλες τα κανάλια ο κ. Παππάς, αλλά η Αριστερά ανεβαίνει στα κάγκελα για το φύλο των αγγέλων! Ουαί υμίν!..
-«Είναι ή δεν είναι» ωρύεται με ιερό μένος ο «αριστερός» που έχει επιβάλει τα μνημόνια με το καντάρι, «είναι ή δεν είναι οι αρχές του Διαφωτισμού η έσχατη κόκκινη γραμμή της Αριστεράς;». Οχι, ρε! δεν είναι. Η έσχατη κόκκινη γραμμή της Αριστεράς είναι η υπεράσπιση της ζωής των ανθρώπων. -Ο παπάς που υπερασπίζεται τους ανθρώπους είναι πολύ πιο αριστερός από τα τσιράκια των τραπεζών που τους σκλαβώνουν. Και δεν έχει καμία σχέση με τους κάθε είδους κουίσλινγκ που συνεργάζονται μαζί τους! Κατάλαβες, υποκριτή; -Που καταπίνεις τις αυτοκτονίες και τις κατασχέσεις αμάσητες, αλλά υπερασπίζεσαι την πολιτική του Σόρος για τα σχολεία, του Σόιμπλε για τα μεροκάματα και των πάσης φύσεως τυράννων τις ορέξεις.
-Εβγαλες, ω της παλιανθρωπιάς σου, κιχ για το Ελληνικό; είπες τίποτα για τα αεροδρόμια που πέταξαν; διαμαρτυρήθηκες για τους ανθρώπους που μεταναστεύουν; Οχι! Αλλά για όσα έκαναν την Αριστερά γενόσημο του εαυτού της, κόπτεσαι! Το ουαί δεν το ακούς, θα ακούσεις τη γιούχα. -Ο κ. Φίλης λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Τσίπρας τον δολοφόνησε κι εσείς λέτε ότι ο Φίλης μίλησε στην ψυχή της Αριστεράς. Στην οποίαν Αριστερά ηγείται ο φονιάς. Προφανώς πρόκειται περί αποβλάκωσης. Κι εκφυλισμού. -Βλέπουμε έναν πρωθυπουργό να περιζώνεται γαζήδες, σωματοφύλακες, πραιτωριανούς, Καππαδόκες, παρακοιμώμενους και δορυφόρους, βλέπουμε υπουργούς δοτούς (από τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς), βλέπουμε την κοινωνία να υποφέρει όλο και πιο πολύ κι εσείς μας μιλάτε ακόμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς; Αλίμονό σας!
-Η μόνη σχέση που έχετε με την Αριστερά είναι να τη μαγαρίζετε. -Εσείς που αφοπλίσατε τον λαό. -Εσείς που γονατίσατε μπροστά στους τυράννους. -Εσείς που εκτελείτε «Συμβόλαιο θανάτου» εναντίον της πατρίδας σας, μιλάτε για «δολοφονίες χαρακτήρων»; Πώς μιλάτε; με το στόμα των Υπουργών που σας φύτεψαν οι Αμερικανοί; -Και σε ποιους μιλάτε; στα παιδιά που πεινούν, στη συντριβή των γερόντων, στη θλίψη όσων φεύγουν, στην αγωνία όσων μένουν; Ποιος ομιλεί; το Βερολίνο; ο Πολάκης; η Ντόυτσε Μπανκ; τα εκατό ονόματα του Μωάμεθ ή τα γιομιστά της Θεανώς; Αντε ρε... -Εδώ βαρκούλες χάνονται και η κυβέρνηση επέλεξε την κορυφαία τάχα σύγκρουση να μην τη δώσει για τα μνημόνια, αλλά για τις αγιαστούρες και τις λιβανιές - ω γελοίοι, ω υποκριτές, ω της κουτοπονηρίας! -Ας ορύεσθε με το ιερό μένος των μουλάδων για τα ήσσονα, θα σας αλαλιάσουν τα μείζονα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκαλύπτουμε τους τρομοκράτες τζιχαντιστές που έδρασαν στην Ελλάδα, για λογαριασμό Μυστικών Υπηρεσιών! Οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν, γνώριζαν ή συγκαλυπτούν;
Αναρωτιόμασταν... Aυτός ο κύριος στο πλάι του κ. Σπηλιωτόπουλου, ποιος είναι; Γιατί ο κύριος Σπηλιοτόπουλος φέρει με καμάρι στο λαιμό του τη "σημαία" των δολοφόνων του λαού της Συρίας, ήταν υπουργός τότε και ξεφτιλίζει την ελληνική σημαία μας, το σύμβολο της πατρίδας και του έθνους... Ε... λοιπόν, ο χαμογελαστός κουστουμάτος που συνοδεύει τον υπουργό Σπηλιωτόπουλο είναι ο κύριος Άρεφ Αλομπέϊντ (Aref Alobeid), Έλληνας πολίτης με τα όλα του.
Ο κύριος αυτός, όπως επισημαίνει ο ίδιος σε πολλές συνεντεύξεις του (είναι ο αγαπημένων των εγχώριων ΜΜΕ κι ο ειδικός στο "Συριακό")... επειδή στη «Στη Συρία αν είσαι πιο έξυπνος από τον Άσαντ, χάθηκες…», η μητέρα του προνόησε: «Η μάνα μου με υπεραγαπούσε αλλά πάντα ήξερε ότι η ζωή στη Συρία του Άσαντ για έναν άνθρωπο σαν εμένα θα ήταν μονίμως επίφοβη. Αυτή με παρότρυνε να φύγω από τη χώρα»! Έτσι, για διαφυλαχθεί από τον αιμοσταγή Ηρώδη το θείο βρέφος που θα κυβερνήσει τη Συρία, στάλθηκε πριν 25 χρόνια στη δική μας πατρίδα. Η Συρία απώλεσε ένα πολιτικό, επιστημονικό κεφάλαιο, που όμως... "επενδύθηκε" στην Ελλάδα μας... Ραγδαία η καριέρα του αυριανού ηγέτη του λαού της Συρίας, με τη βοήθεια των αποκεφαλιστών, των μισθοφόρων φονιάδων του λαού της Συρίας:
* Στοργικά τον αγκαλιάζει το ΕΛΙΑΜΕΠ και να πως ο αυριανός διάδοχος του "δικτάτορα" Άσαντ σε μια από τις πολλές επίσημες συμμετοχές του στο ευαγές ίδρυμα ΕΛΙΑΜΕΠ: ELIAMEP Working Papers 2011... “March of millions”: upheaval in Arab World? The Yemen crisis: causes and prospects By Aref Alom peint (Η Κρίση της Υεμένης: Αιτίες και Προοπτικές Aref al-Obeid) Ποιο είναι το ΕΛΙΑΜΕΠ; Γνωστό πρακτορείο, με συγκεκριμένη δράση και στο Κυπριακό! Χρηματοδοτήθηκε με μαύρο χρήμα για την προπαγάνδιση του προδοτικού σχεδίου Ανάν.
Ο πολιτικός τιτάνας που σήμερα στηρίζει τους φονιάδες τζιχαντιστές στην πατρίδα μας, είναι μεταξύ πολλών άλλων (προσέξτε να είστε καθιστοί και να μην σας έρθει εγκεφαλικό): - Καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων! Ναι της Ελλάδας... - Καθηγητής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ)! Ναι της Ελλάδας... - Καθηγητής την Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου! Ναι της Ελλάδας... Και δεν χάνει ευκαιρία να μιλάει (ΣΗΜΕΡΑ) για τους βομβαρδισμούς των Ρώσων και του "δικτάτορα" Άσαντ, εναντίον αμάχων στο Χαλέπι! Ας τον θαυμάσουμε πως οικοδόμησε "καριέρα", σε λίγα από τα πολλά "σκαλιά" που διέτρεξε: Ο διάδοχος του "δικτάτορα" Άσαντ... στο ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών, παραδίδει τις "επιστημονικές του γνώσεις, μαζί με πολλά άλλα λουλούδια...
2012: Ημερίδα του ΕΟΝΕΠΕ σε συνεργασία με το Υπ.Εξ. με θέμα "Πολιτικές Ανακατατάξεις στην Μέση Ανατολή και η Διεθνής Κοινότητα"... Η εκδήλωση ήταν υπο την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και σε συνεργασία με το πρόγραμμα Μέσης Ανατολής του ΕΛΙΑΜΕΠ. Την εκδήλωση άνοιξε ο αντιπρόεδρος του οργανισμού Γεώργιος Χιλάλ, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος της οργανωτικής της ημερίδας. Στησυνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του οργανισμού ΣυμεώνΣιδηρόπουλος ο οποίος βράβευσε για το έργο τους τον ΔήμαρχοΑμαρουσίου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ΓεώργιοΠατούλη, τον Γενικό Δ/ντή της ΜΚΟ Αποστολή της ΑρχιεπισκοπήςΑθηνών, κ. Κωστή Δήμτσα, καθώς και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθ. Θάνο Βερέμη. Το πρώτο πάνελ αποτελούσαν οι Dr KawtharSerhan, Δρ Σωτήριος Ρούσσος, Δρ Άρεφ Αλομπέϊντ... Χωρίς τέλος η δραστηριότητα του κυρίου... Μόνον με τη δεξιά και το ΠΑΣΟΚ; Με την ευκαιρία ρωτάμε: Έχει προσωπικές, πολιτικές, κομματικές, ή άλλου είδους σχέσεις μαζί του ο πρωθυπουργός της "πρώτη φορά αριστερά" κ. Αλέξιος Τσίπρας; Τον γνωρίζει, τον συμβουλεύεται;
Μαζί του ο πολιτικός εκφραστής των δολοφόνων αποκεφαλιστών του λαού της Συρίας, έχει και τον αδελφό του Maarouf Alobeid (Έλληνας πολίτης κι αυτός), που βέβαια δεν έχει ακόμη επισημάνει κι αυτός, αν έφυγε από το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ" -όπως ο αδελφός του- διότι ήταν κι αυτός πιο έξυπνος από τον πρόεδρο Άσαντ και τον παρότρυνε η μητέρα τους. Ο Maarouf Alobeid, καρδιολόγος στο ΕΚΑΒ παρακαλώ, δεν κρύβει με τίποτα την άμεση σχέση του με τους φονιάδες. Αρκεί μια ματιά στο προφίλ του στο διαδίκτυο... Είναι ο σκληρός της οικογένειας; Σταχυολογούμε ορισμένα που ο ίδιος γράφει για να δείξει την αλληλεγγύη του στους "εξεγερμένους" δολοφόνους: "Σήμερα το Alepo καταστρέφεται από τους Ρώσους και τη χούντα της Συρίας... Η παγκόσμια εγκληματική σιωπή έως πότε και γιατί...Ρώσικη κατοχή και ολική καταστροφή..." Μάλιστα καλεί τις ΗΠΑ να επιβάλουν δημοκρατία στη Συρία, ως εξής: "Ο Αμερικάνος να σφίξει οικονομικές κυρώσεις στη χεζμπολάχ"!
Δίνει κι αυτός γραβατωμένος διαλέξεις στο Χίλτον της Αθήνας, για λογαριασμό ακόμη και της ΜΚΟ Ιωάννης Καποδίστριας - NGO Ioannis Kapodistrias ...αλλά και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) Με την ευκαιρία της πολύπλευρης "επιστημονικής" δραστηριότητας του αντικομμουνιστή αγωνιστή εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας (σοσιαλιστές, κομμουνιστές, πατριωτικές δυνάμεις), εκεί στο ΕΚΑΒ, οι συνδικαλιστές ή όποιοι του διέθεσαν το ασθενοφόρο του Ελληνικού λαού για τη "μεταφορά φαρμάκων" στους εκδημοκρατιστές (μισθοφόροι αποκεφαλιστές) της Συρίας: Τι πέρασε για βοήθεια των "δημοκρατικών ανταρτών" το ασθενοφόρο, που διέτρεξε ολόκληρη την Τουρκία (με συνοδεία ασφαλείας την τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ); Φάρμακα; Για να δούμε τι θα μάθουμε και θα δούμε στην πορεία...
Υ.Γ. Ο κύριος Άρεφ Αλομπέϊντ (Aref Alobeid) κι ο αδελφός του, Έλληνες πολίτες με τα όλα τους, τον τζιχαντιστή Ισμαήλ Αλ Χαλάμπι (στην παρακάτω φωτο) και τ' αδέφια του, τους γνωρίζουν; Έχουν σχέσεις οικογενειακές ή συνεργάζονται στενά;
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκδηλώσεις τιμής για τον «Κόκκινο Οκτώβρη» στη Ρωσία και σε άλλες χώρες
Η 99η επέτειος της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης τιμήθηκε με διάφορους τρόπους στη Ρωσία και τις άλλες χώρες που προέκυψαν μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές στην ΕΣΣΔ και την παλινόρθωση του καπιταλισμού. Μεγάλη συγκέντρωση και διαδήλωση οργάνωσε τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίαςστη Μόσχα, στο Λένινγκραντ, στο Σβερντλόφσκ, στο Λίπετσκ και άλλες πόλεις. Ο Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΡΟ, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, επανέφερε το αίτημα να γιορτάζεται η 7η Νοέμβρη ως εθνική γιορτή, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του Βλ. Πούτιν και της Ενωμένης Ρωσίας ...θυμήθηκε να γιορτάσει τα 75 χρόνια της παρέλασης του Κόκκινου Στρατού το 1941, όταν χιλιάδες στρατιώτες έφευγαν για το μέτωπο ενάντια στους ναζί εισβολείς με μεγάλη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία. Η τακτική αυτή επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα από το αστικό κράτος. Παρότι χρησιμοποιεί τα κόκκινα λάβαρα και σύμβολα επιχειρεί να συκοφαντήσει το σοσιαλισμό και να αποστεώσει την ιστορική μνήμη δίνοντάς της εθνικιστικό περιεχόμενο. Συγκέντρωση πραγματοποίησαν και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας και οι δυνάμεις του «Κόκκινου Μετώπου» στο Λένινγκραντ, στο Τιούμεν και σε άλλες μικρότερες πόλεις, ενώ εκδηλώσεις έγιναν από Κομμουνιστικά Κόμματα και σε άλλες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες με καταθέσεις στεφάνων σε μνημεία των ηγετών της Επανάστασης και της ΕΣΣΔ, κυρίως στις πρωτεύουσες των χωρών. Ακόμα και στην εμπόλεμη Ουκρανία στην πόλη του Ντονέτσκ τιμήθηκε από κομμουνιστικές δυνάμεις ο «Κόκκινος Οκτώβρης».
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Χθες, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΝΤΕΡΦΑΞ και η ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Gaztea.ru» μετέδωσαν πως, μετά από «ανάπαυλα» τριών βδομάδων, η επανέναρξη των ρωσικών βομβαρδισμών στο Ανατολικό Χαλέπι της Β. Συρίας είναι θέμα «ωρών» και πως παρατηρείται έντονη κινητικότητα στο ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», που πλέει ανοιχτά των συριακών ακτών.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Κλιμακώνονται οι βομβαρδισμοί
Επιδεινώνεται τις τελευταίες μέρες η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία, όπου οι δυνάμεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατός και φασιστικά τάγματα) συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς των περιοχών που ελέγχουν οι πολιτοφυλακές των Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς. Η λεγόμενη εκεχειρία, ειδικά στο Ντονέτσκ, δεν υφίσταται καν, αφού, σύμφωνα με τους πολιτοφύλακες, μόνο τις τελευταίες 2 μέρες έχει παραβιαστεί πάνω από 1.000 φορές. Και αυτά συμβαίνουν παρά τα πρόσφατα διπλωματικά παζάρια και τον υποτίθεται σχεδιαζόμενο «οδικό χάρτη» που προετοιμάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας» (Γερμανία, Γαλλία, ναζιστικη Ουκρανία, Ρωσία) μετά από τη συμφωνία των ηγετών στη συνάντησή τους στο Βερολίνο στις 19 Οκτώβρη φέτος. Από βολές πυροβολικού πλήγηκαν περισσότερο οι εξής περιοχές Ζαΐτσεβο, Γκορλόφκα, Ζελέζναγια, Βασιλίεφκα, Γιασινοβάταγια, Ζαμιτσεβο, Βεσιόλογιε, Ντουκουχαγιεφσκ, Γιελενόφκα, Σαχάνκα, Λενίσκογιε, Οκτιάμπρ, Κομιντέρνοβο, και η τοποθεσία του Τρουντόφσκιγιε της περιοχής Πετρόφσκι του Ντονέτσκ όπου υπάρχουν υλικές ζημιές σε κατοικίες όπως και αρκετοί τραυματισμοί αλλά όχι απώλειες. Ωστόσο, στη Σαχάνκα πάνω από 70 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ έγιναν καταγγελίες για παρεμβολές από τις υπηρεσίες της Ουκρανίας ακόμα και σε τηλεπικοινωνίες υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Πάντως, χτες και σήμερα ήταν προγραμματισμένη συνάντηση της λεγόμενης Ομάδας Επαφής στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου αναμενόταν να τεθεί το θέμα της ανταλλαγής κρατουμένων.
Παραίτηση του Σαακασβίλι
Επίσης, μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη είναι η δήλωση παραίτησης του κυβερνήτη της Οδησσού, του γνωστού αμερικανοθρεμμένου πρώην Προέδρου της Γεωργίας (2004-2013) Μιχαήλ Σαακασβίλι,που είχε φύγει από τη χώρα του διωκόμενος για σκάνδαλα διαφθοράς και κατάχρηση δημόσιου χρήματος και ο Ουκρανός ναζιστης Πρόεδρος μεγαλοβιομήχανος Πέτρο Ποροσένκο τον είχε διορίσει κυβερνήτη, δίνοντάς του και την ουκρανική υπηκοότητα το 2015. Ο Σαακασβίλι ισχυρίστηκε ότι ο αγώνας κατά της διαφθοράς στη χώρα, για την καταπολέμηση της οποίας υποτίθεται είχε διοριστεί, δεν επιτεύχθηκε. Μάλιστα, φαίνεται ότι είναι πιθανό να δημιουργήσει δικό του κόμμα και να συμμετάσχει στο αστικό πολιτικό σύστημα και της Ουκρανίας, αντιπολιτευόμενος τη σημερινή κυβέρνηση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΕΤΑΝΙΑ Νέες πιέσεις σχετικά με το Brexit
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Πυκνώνουν οι πιέσεις στην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, να μην ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ (Βrexit). Χτες, η μασονος «πρωθυπουργός» της Σκοτίας, Νίκολα Στάρτζεον, ανακοίνωσε πως θα ζητήσει από το Μασονικο ανώτατο δικαστήριο να μπλοκάρει τις προσπάθειές της θεωρώντας ότι προηγουμένως θα πρέπει να ζητηθεί η γνώμη της σκοτσέζικης Βουλής. Η Στάρτζεον είπε ότι ο γενικός εισαγγελέας της Σκοτίας θα καταθέσει επίσημη αίτηση στο Μασονικο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας να παρέμβει στην υπόθεση.
Χτες επίσης, ο μασονος πρώην υπουργός Εξωτερικών, λόρδος Γουίλιαμ Χέιγκ με άρθρο του σε βρετανική εφημερίδα απειλησε την πρωθυπουργό Μέι να αρχίσει από τώρα να σχεδιάζει τη διεξαγωγή πρόωρων γενικών εκλογών εντός του 2017, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση «διακυβεύει να επαναλάβει μοιραία σφάλματα» της πρώην πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ. Της οποιας ηταν υπουργος Εξωτερικων. Της πρότεινε να καταστρώσει ένα «εναλλακτικό σχέδιο Β» σε περίπτωση που, μετά την έφεση της κυβέρνησης, το Μασονικο Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίσει πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ζητηθεί η γνώμη του Μασονικου Κοινοβουλίου προκειμένου να ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την αποχώρηση από την ΕΕ. Ουσιαστικα προτεινε ο αληταρας μασονος να ριχτει στο καλαθο των αχρηστων, το δημοψηφισμα, οπου ο Βρετανικος λαος αποφασισε την εξοδο από την μασονικη ευρωενωση. Η Μέι δεν αντέδρασε άμεσα στις νέες πιέσεις που της ασκούνται σε σχέση με τη διαδικασία ενεργοποίησης της διαπραγμάτευσης του Brexit, αρκούμενη να δηλώσει, από την Ινδία, όπου ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη, πως σκοπεύει να μιλήσει με τον νικητή των αμερικανικών εκλογών το συντομότερο δυνατό σχετικά με την «ειδική σχέση» ΗΠΑ - Ηνωμένου Βασιλείου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΓΓΑΡΙΑ Απορρίφτηκε νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους λαθρομετανάστες
Το κόμμα Fidesz και η κυβέρνηση του συντηρητικού Βίκτορ Ορμπάν έχασαν, χτες, κατά την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου που θα καθιστούσε παράνομη, κατά το ουγγρικό δίκαιο, τη μετεγκατάσταση λαθρομεταναστων από την ΕΕ στην Ουγγαρία. Η κυβέρνηση για δύο ψήφους δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3. Η πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης δεν εξασφάλισε ούτε τις ψήφους του ακροδεξιού κόμματος Jobbik, που για δικές του σκοπιμότητες απείχε. Αυτό το κόμμα έθεσε ως όρο για να ψηφίσει τη συνταγματική αναθεώρηση την κατάργηση από την κυβέρνηση του καθεστώτος χορήγησης αδειών παραμονής στην Ουγγαρία σε πλούσιους επενδυτές εκτός Ευρώπης. Το Jobbik θεωρεί πως «αυτές οι παρεκκλίσεις συνιστούν ένα άνοιγμα στη μετανάστευση καθώς και έναν εν δυνάμει κίνδυνο για την ασφάλεια του κράτους, καθώς πλούσιοι τρομοκράτες μπορεί να επωφεληθούν θεωρητικά από το μέτρο αυτό». Στην ψηφοφορία απείχε και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και έτσι το νομοσχέδιο έλαβε 131 ψήφους, εκείνες του Fidesz και του μικρού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ «Τριβές» και νέες εντάσεις με πολλούς Ευρωπαίους
ΑΓΚΥΡΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Συνεχίζονται οι εντάσεις στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ, με αφορμή και τις νέες διώξεις πολιτικών (από το HDP) και δημοσιογράφων που κατηγορούνται ως ύποπτοι στις έρευνες για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Ενδεικτική είναι η δήλωση που έκανε ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μάικλ Ροθ, που, αναφερόμενος στις συλλήψεις που συνεχίζονται στην Τουρκία, σημείωσε στη «Βελτ»: «Η Γερμανία είναι μια εξωστρεφής χώρα και είναι ανοιχτή σε όλους όσοι διώκονται πολιτικά ως θέμα αρχής... Μπορούν να κάνουν αίτηση για άσυλο στη Γερμανία. Και αυτό δεν αφορά (μόνο) τους δημοσιογράφους». Και συνεχίζοντας υποστήριξε ότι «αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία αντιβαίνει στις αντιλήψεις μας για τις ευρωπαϊκές αξίες, το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και την ελευθερία των ΜΜΕ... Για αυτό και η απάντησή μας στην τουρκική κυβέρνηση είναι κρυστάλλινα καθαρή: (δράση κατά της τρομοκρατίας) όχι με αυτό τον τρόπο!» Την ίδια στιγμή, μιλώντας για την έκθεση που αναμένεται να δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα σήμερα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ανέφερε ότι η Κομισιόν γίνεται όλο και πιο απαιτητική και κριτική σχετικά με ό,τι δε λειτουργεί σωστά - ή καθόλου - στην Τουρκία...». Πάντως, από την άλλη μεριά, τάχτηκε κατά της αναστολής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, σχολιάζοντας ότι «έτσι θα έμεναν μόνοι τους οι Τούρκοι, οι οποίοι είναι προσανατολισμένοι προς τη Δύση». Παρέμβαση - σε ηπιότερους τόνους - έκανε χτες και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, καλώντας την Αγκυρα να διαφυλάξει την κοινοβουλευτική δημοκρατία και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εντονη η ενόχληση του τουρκικού ΥΠΕΞ που έκανε λόγο για σχόλια «απαράδεκτα», προσθέτοντας ότι όσον αφορά τη «μάχη κατά της τρομοκρατίας» η ΕΕ έχει χάσει την αξιοπιστία της για τον τουρκικό λαό.
Νέες κατηγορίες κατά Γερμανίας
Επίσης, η Αγκυρα συνέχισε και χτες τις κατηγορίες σε βάρος της Γερμανίας, με τον υπουργό Εξωτερικών, Μ. Τσαβούσογλου, να της αποδίδει πάλι «στήριξη» τρομοκρατικών οργανώσεων, υποστηρίζοντας ψευδως ότι μέλη π.χ. του PKK και του DHKP-C δρουν ανενόχλητα στη χώρα. Παροτι γνωριζει ότι το ΡΚΚ και το DHKP-C εχουν κηρυχθει παρανομα στην Ευρωπη και συλλαμβανονται από την Ιντερπολ μετα από παραγγελεια της ισλαμοφασιστικης Τουρκιας. «Η Γερμανία πιστεύει ότι είναι μια χώρα πρώτης ποιότητας, μια πρώτης ποιότητας δημοκρατία και ότι η Τουρκία υπολείπεται. Θέλουμε να μας συμπεριφέρονται ως ισότιμους εταίρους», υπογράμμισε. Ομως το τουρκικό ΥΠΕΞ έστρεψε τα «πυρά» του και κατά του Λουξεμβούργου, το οποίο επίσης χαρακτήρισε «χώρα η συμβολή της οποίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι αμφίβολη». Αφορμή ήταν η προχτεσινή τοποθέτηση του ΥΠΕΞ, Ζαν Ασελμπορν, που, σε επίσης χαρακτηριστικό ύφος, ανέφερε πως οι πρακτικές που η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί κατά των αντιπάλων της «είναι πρακτικές που χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια της περιόδου των ναζί». Μάλιστα, ο Ασελμπορν πρότεινε και την επιβολή οικονομικών κυρώσεων «για να αντιμετωπίσουμε την αφόρητη κατάσταση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Να σημειωθεί, πάντως, ότι και στο εσωτερικό της Τουρκίας, το σοσιαλδημοκρατικό CHP υψώνει κι αυτό τους τόνους κατά των κυβερνητικών χειρισμών του ΑΚΡ, ενώ το εθνικιστικό MHP στηρίζει την κυβέρνηση.