Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Δευτερα 7 Νοεμβριου 2016


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
Στις 7 Νοεμβρίου (25 Οκτωβρίου, με το παλιό ημερολόγιο) 1917 ξέσπασε στη Ρωσία η πρώτη νικηφόρα σοσιαλιστική επανάσταση, που έφερε στην εξουσία τη συμμαχία εργατών-αγροτών, με την καθοδήγηση του Κόμματος των Μπολσεβίκων. Αν κατά τις αστικοδημοκρατικές επαναστάσεις του 1848 η εργατική τάξη εισήλθε μαχητικά στο ιστορικό προσκήνιο και το 1871, με την παρισινή Κομμούνα, απείλησε την αστική εξουσία, το 1917 απέδειξε πως μπορεί όχι μόνο να εξεγείρεται αλλά και να νικάει. Επρόκειτο για μια επανάσταση που πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση ενός επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος, σε μια χώρα η οποία δεν ανήκε στην κατηγορία των αναπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών -όπου ο Μαρξ, γράφοντας στην προϊμπεριαλιστική εποχή, πρόβλεπε πως θα πραγματοποιηθούν οι προλεταριακές επαναστάσεις- αλλά αποτελούσε τον αδύναμο κρίκο της ιμπεριαλιστικής αλυσίδας. Μια χώρα στην οποία συνυπήρχαν οξυμένες αντιθέσεις που επέτρεπαν να τεθεί το ζήτημα της εξουσίας. Όπως ακριβώς πρόβλεπε ο Λένιν, έχοντας επεξεργαστεί τη θεωρία του ιμπεριαλισμού.
Προϋπόθεση της νίκης της επανάστασης ήταν η κοινωνική συμμαχία εργατών-αγροτών, η έκφραση από το Κόμμα των Μπολσεβίκων της λαϊκής απαίτησης για ειρήνη, για διανομή της γης στους καλλιεργητές της, για ανάληψη της εξουσίας από τα συμβούλια (σοβιέτ) των εργατών, των αγροτών και των στρατιωτών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
O Ερντογάν ετοιμάζει λουτρό αίματος στην Τουρκία – Μοιράζει όπλα στους οπαδούς του
6 Νοεμβρίου 2016, 20:24
Σε άρθρο του με τίτλο «Η Τουρκία οδεύει σε λουτρό αίματος», που αναρτήθηκε στο NewsWeek, ο πρώην αναλυτής του Πενταγώνου, πανεπιστημιακός και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής, Μάικλ Ρούμπιν (Michael Rubin), εξηγεί γιατί η Τουρκίαεπίκειται να γίνει ένα απέραντο σφαγείο.
Ο Μάικλ Ρούμπιν αναφερόμενος στον διορισμό 61 νέων αστυνομικών Αρχηγών στις 81 επαρχίες της Τουρκίας και στον διορισμό 55 νέων αστυνομικών Αρχηγών σε κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα, εξηγεί ότι οι προηγούμενοι που αντικαταστάθηκαν δεν έφυγαν από τις θέσεις τους γιατί ήταν οπαδοί του Γκιουλέν ή αντικυβερνητικοί. Ορισμένοι από αυτούς ήταν θρησκευόμενοι και κάποιοι ήταν και υποστηρικτές του Ερντογάν. Άρα γιατί τους άλλαξε; Ο Ρούμπιν απαντά ότι οι αντικαταστάτες τους είναι νέοι σε ηλικία, φανατικοί εθνικιστές, με μικρή εμπειρία και για αυτό τον λόγο απόλυτα ελεγχόμενοι από τον «σουλτάνο».
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει στη διοίκηση της τουρκικής Αστυνομίας ανθρώπους που δεν θα του φέρουν αντιρρήσεις στο ολοκληρωτικό πογκρόμ που ετοιμάζει όχι μόνο ενάντια στους Κούρδους αλλά και στους φιλελεύθερους Τούρκους. Την ίδια ώρα, σημειώνει ο Ρούμπιν, το ισλαμιστικό κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), εκδίδει συνεχώς νέες άδειες οπλοφορίας στους αφοσιωμένους οπαδούς του Ερντογάν και ιδιαίτερα στα μέλη της «Οθωμανικής» νεολαίας.
Ο Ερντογάν επέλεξε για στρατιωτικό του σύμβουλο τον στρατηγό ε.α. Αντνάν Τανριβερντί, επικεφαλής της SADAT, της μοναδικής τουρκικής εταιρείας μισθοφόρων. Η SADAT, που έχει εκπαιδεύσει παραστρατιωτικούς και ειδικές δυνάμεις, ραγδαία μετατρέπεται στην προσωπική Ισλαμική Επαναστατική Φρουρά του Ερντογάν. Οι παραπάνω ενέργειες του Ερντογάν θεωρούνται από τον Ρούμπιν ότι με απόλυτη βεβαιότητα οδηγούν την Τουρκία σε λουτρό αίματος, για το οποίο το μόνο ερώτημα που υπάρχει είναι πόσο σύντομα θα συμβεί.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tο HDP αναστέλλει τη συμμετοχή του στη Βουλή !
Το HDP ανακοίνωσε σήμερα Κυριακη ότι «αναστέλλει τις νομοθετικές του προσπάθειες» μετά τις συλλήψεις των συμπροέδρων, των βουλευτών και στελεχών του κοινοβουλευτικού φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP). Χτες ακόμη εννέα στελέχη του κόμματος συνελήφθησαν . Ωστόσο το HDP δεν θα αποχωρήσει από το κοινοβούλιο κι οι βουλευτές του δεν θα παραιτηθούν, όμως δεν θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και τις κοινοβουλευτικές επιτροπές . Η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα απαγορεύθηκε από την τουρκική αστυνομία .
Παράλληλα σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι Κούρδοι οργανώνουν συνεχώς πορείες και συγκεντρώσεις εγείροντας την αλληλεγγύη .
Υ.Γ: Μιλώντας μ ένα σύντροφο Κούρδο σήμερα στην Γερμανία μου είπε μεταξύ άλλων : "Η αντίσταση είναι ζωή . Η αλληλεγγύη των λαών μπορεί να κερδίσει τα πάντα . Στον δρόμο θα βρούμε το δίκιο ,αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμη ... "
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Μηνύματα μέσα από τη φυλακή στους συντρόφους που είναι ελεύθεροι
-Σελαχατίν Ντεμιρτάς: Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και να βρεθούμε, θα συνεχίσουμε, αν αυτό είναι που χρειάζεται, να καιγόμαστε σαν κερί που φωτίζει το σκοτάδι, ώστε ο λαός μας να ζήσει ειρηνικά σε ένα ελεύθερο μέλλον.
-Φιγκέν Γιουκσεκντάγ: Κανείς, ούτε ένας από εσάς, ας μην επιτρέψει στον εαυτό του να χάσει το ηθικό του, να μειώσει την επαγρύπνησή του, να αδυνατίσει την αντίστασή του.
RESPECT.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καλημερα ελληνακια μου
"1926 Εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα, οι πρώτες με απλή αναλογική και με ψηφοδέλτιο μετά την κατάργηση του σφαιριδίου. Εξαιτίας του εκλογικού νόμου, δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση. "
Εκλογες λοιπον με ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ πλην ομως ηταν το χρονικο μιας προ-αναγγελθεισας αποτυχιας... Εκτοτε φροντιζουν οι εχοντες και κατεχοντες την εξουσια πρωτη - δευτερη - τριτη δεν εχει σημασια η... αριθμηση, να φτιαχνονται εκλογικοι νομοι οπως τους συμφερει. Ετσι μετα τις αυτοδυναμες κυβερνησεις δεκαετιων μυαλο δεν βαζουμε κι επιμενουμε να ψηφιζουμε αυτον που - νομιζουμε πως - θα κανει την ζωουλα μας την προσωπικη αντε και της οικογενειουλας μας ευκολοτερη!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Tρεις μέρες πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ, ο Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks μιλά στον βραβευμένο αυστραλιανής καταγωγής δημοσιογράφο John Pilger - johnpilger.com και αποκαλύπτει ότι κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Tο διαβόητο τρομοκρατικό δίκτο που το λέμε ISII ή ISIS δημιουργήθηκε σε μεγάλο βαθμό χάρη σε χρήματα που προέρχονται από τους ίδιους ανθρώπους που σήμερα χρηματοδοτούν το Ίδρυμα Κλίντον. H Γουόλ Στριτ αποφασίζει για τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου του προέδρου των ΗΠΑ H Κλίντον ενορχήστρωσε την καταστροφή της Λιβύης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπασάρ αλ Άσαντ: «Οι ισλαμιστές τρομοκράτες χρησιμοποιούν τα παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες»
Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ ερωτήθηκε σε προβοκατορικη συνέντευξη στην κιτρικοφυλλαδα – κωλοφυλλαδα «The Sunday Times» "πώς μπορεί να κοιμάται τα βράδια όταν τόσα αθώα παιδιά πεθαίνουν καθημερινά στη χώρα του". Ο Άσαντ, ο οποίος μίλησε στην αποικιοκρατικη κωλοφυλλαδα «The Sunday Times», απάντησε στην προβοκατορικη ερωτηση: «Καταλαβαίνω το νόημα αυτής της ερώτησης. Κοιμάμαι κανονικά. Κοιμάμαι και εργάζομαι και τρώω κανονικά και γυμνάζομαι». Ο 51χρονος πρόεδρος της Συρίας συμπλήρωσε ότι: «Η ευθύνη είναι των τρομοκρατών και εδώ μιλάμε για πόλεμο και όχι για ελεημοσύνη.
Σε έναν πόλεμο πάντα πληγώνονται ή πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι. Τι μπορείς να κάνεις; Βάζεις τα δυνατά σου. Οι ισλαμιστές τρομοκράτες βρίσκονται ακόμα στο Χαλέπι και χρησιμοποιούν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες». Ο ίδιος συνέχισε τις δηλώσεις του, σχολιάζοντας: «Δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι και να λέμε: “Μην καταστρέφετε την πόλη”. Πιο σημαντικοί από την πόλη είναι οι άνθρωποι, επομένως πρέπει να κάνουμε ο,τι καλύτερο για αυτούς». Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε για ακόμα μια φορά πως η φωτογραφία του μικρού αγοριού, που διαφημηζουν οι αληταραδες δυτικοι αποικιοκρατες που εχουν καταστρεψει με τον πολεμο τους και τους ισλαμοφασιστες τους τον λαο της Συριας, το οποίο αγορι στέκεται σε ένα ασθενοφόρο βουτηγμένο στη σκόνη μετα από βομβαρδισμο, ήταν στημμένη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καναδάς: Μυστήριο με βουητό που τρομάζει ζώα και ανθρώπους μέχρι θανάτου στον Αρκτικό Κύκλο!
Ένα περίεργο βουητό τρομάζει τα ζώα μέχρι θανάτου και τα απομακρύνει σε μεγάλη απόσταση στον Αρκτικό Κύκλο. Το μυστήριο «μπινγκ» που ακούγεται και προκαλεί τρόμο στην άγρια πανίδα του -ούτως ή άλλως- αφιλόξενου τοπίου, επιβεβαίωσε ομάδα κυνηγών, οι οποίοι απευθύνθηκαν στις καναδικές αρχές. Οι τελευταίες με τη σειρά τους εξέτασαν τις καταγγελίες και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα στρατιωτικό κλιμάκιο, προκειμένου να αναζητήσει την πηγή του περίεργου θορύβου και ακολούθως να παραδώσει την αναφορά της. «Αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες περιοχές κυνηγιού για μας, τόσο το καλοκαίρι, όσο και τον χειμώνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της συνέλευσης της κοινότητας Νουναβάτ. Ο περίεργος θόρυβος επιβεβαιώθηκε και από πολλούς ντόπιους κατοίκους, οι οποίοι επικοινώνησαν με τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ενημέρωσαν για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. Μία θεωρία που έχει αναπτυχθεί, είναι ότι η εταιρεία εξόρυξης σιδήρου έχει τοποθετήσει ένα σόναρ για τις έρευνές της. ένα δεύτερο σενάριο, θέλει την Greenpeace να διώχνει τα ζώα από την περιοχή του κυνηγιού. Καμία από τις δύο ερμηνείες, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται από τους ντόπιους, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν έχουν διακρίνει κανένα πλοίο ή μηχανισμό που να προκαλεί τον συγκεκριμένο θόρυβο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
7 Νοεμβρίου 2016 - 07:56
Νικαράγουα: Επανεκλέγεται ο Ορτέγα με 71,3%
Τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν ότι ο πρόεδρος της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγα, προηγείται με ποσοστό 71,3% επί του συνόλου των ψήφων, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
7 Νοεμβρίου 2016 - 07:56
Νικαράγουα: Επανεκλέγεται ο Ορτέγα με 71,3%
Τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν ότι ο πρόεδρος της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγα του Σαντινιστικου Εθνικου Απελευθερωτικου Μετωπου, προηγείται με ποσοστό 71,3% επί του συνόλου των ψήφων, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή. O Μαξιμινο Ροντριγκεζ του Συνταγματικου Φιλελευθερου Κομματος πηρε 14,2%, ο Χοσε δε καρμεν Αλβαραντο του Ανεξαρτητου Φιλελευθερου Κομματος πηρε 5%, ενώ αλλοι 3 υποψηφιοι πηραν 4,7%, 2,5% και 1,5%.
Για την Βουλη οι Σαντινιστας πηραν 66,7%, το Συνταγματικο Φιλελευθερο Κομμα 14,7%, το Ανεξαρτητο Φιλελευθερο Κομμα 6,4%, η Φιλελευθερη Συμμαχια Νικαραγουας, 5,8%, το Συντηρητικο Κομμα 4,6%. Και η Συμμαχια για τη δημοκρατια 1,8%.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Βουλγαρία: Νίκη στον πρώτο γύρο για τον... ιπτάμενο της αντιπολίτευσης
Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016, 21:03
Ο Ρούμεν Ράντεφ, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της βουλγαρικής αντιπολίτευσης, επικρατεί οριακά στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βουλγαρία με 24,8%-26,6% των ψήφων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit poll των Alpha Research και Gallup International. Ο πρώην αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας Ρούμεν Ράντεφ, 53 ετών, θα αντιμετωπίσει την υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος GERB (Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας) Τσέτσκα Τσάτσεβα στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 13 Νοεμβρίου. Η Τσάτσεβα εξασφαλίζει το 22,5%-23,5% των ψήφων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαμία: Γονείς διαμαρτύρονται για τα λαθρομεταναστόπουλα
Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016, 08:49
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι γονείς στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, έπειτα από κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Οι περισσότεροι από τους γονείς που συγκεντρώθηκαν δεν πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στην απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολείο τα λαθρομεταναστόπουλα, που σήμερα το απόγευμα ξεκινούν μαθήματα. Οι γονείς διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για κατάληψη, αλλά για διαμαρτυρία, και ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές και δεν εμποδίζουν κανέναν να εισέλθει στο σχολείο. Στο σχολείο βρίσκονται, εκτός από τους δασκάλους και τον διευθυντή και ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γκούμας, καθώς και ο διευθυντής της Περιφερειακής Εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα κ. Αντωνίου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Aνακρίνεται ο Ασάνζ στις 14 Νοεμβρίου
Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016, 11:32
Ο ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks θα ανακριθεί στις 14 Νοεμβρίου στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι Σουηδοί εισαγγελείς. Η εξέλιξη αυτή, βάσει εκτιμήσεων, ενδέχεται να τερματίσει ένα μακρόχρονο διπλωματικό αδιέξοδο που έχει αναγκάσει τον Τζούλιαν Ασάνζ να παραμένει έγκλειστος στο κτήριο αυτό από το 2012. «Ο Ισημερινός αποδέχθηκε το αίτημα της Σουηδίας για νομική βοήθεια σε ποινικά ζητήματα και η ανάκριση θα γίνει από έναν εισαγγελέα του Ισημερινού» εξήγησε σε ανακοίνωσή της η σουηδική εισαγγελία.
Η Σουηδή βοηθός εισαγγελέας Ίνγκρντ Ίσγκρεν θα είναι παρούσα στην ανάκριση, όπως και ένας Σουηδός αστυνομικός, οι οποίοι θα ενημερώσουν για τα στοιχεία που θα προκύψουν τις Αρχές της χώρας τους. Παράλληλα, θα ληφθεί από τον Ασάνζ, αν συναινέσει, και δείγμα DNA. Το αποτέλεσμα της ανάκρισης θα δοθεί γραπτά από την εισαγγελία του Ισημερινού στους Σουηδούς δικαστές, οι οποίοι θα αποφασίσουν για τη συνέχεια της έρευνας. Οι σουηδικές Αρχές επιθυμούν να ανακρίνουν τον Ασάνζ, καθώς εκκρεμούν εις βάρος του καταγγελίες για βιασμό. Ο ίδιος τις αρνείται.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πλήθος μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στο μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο
Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016, 14:18
Mικροένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια ξέσπασαν μικροεπεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο. Νεαροί πέταξαν πέτρες και άναψαν φωτιές σε κάδους επί της οδού Πατησίων. Νωρίτερα άγνωστοι πέταξαν πέτρες προς τη πλευρά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Προσωρινά έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πατησίων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Μικροένταση στο μαθητικό συλλαλητήριο
Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016, 13:37
Μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του οποίου σημειώθηκε μικροένταση έξω από τη Βουλή. Νεαροί παρεισέφρησαν στην πορεία και άρχισαν να εκτοξεύουν νεράντζια και μολότοφ στους αστυνομικούς, όμως η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα και τα πνεύματα ηρέμησαν. Οι μαθητές ζητούν: «Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων». «20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια» προσθέτουν.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Στάση εργασίας εκπαιδευτικών - Συγκέντρωση στα Προπύλαια
Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016, 08:25
Στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 έχουν κηρύξει για σήμερα, Δευτέρα, οι εκπαιδευτικοί στηρίζοντας έτσι την κινητοποίηση μαθητών και γονέων στα Προπύλαια στις 12.00.
Η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών επισημαίνει τα εξής: Μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας παλεύουμε για: -Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. -Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. -Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία. -Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. -Στήριξη της Ειδικής Αγωγής. -Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. -Διεκδικούμε 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ορθοδοξια είναι στο στοχαστρο των ακραιων και όχι το Ισλαμ
-----------------------------------------------------------------------------------------------
80.000 περισσοτερες απολυσεις από τις προσληψεις τον Οκτωβριο
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Kαρφωνει ο Γιωτοπουλος σε επιστολη του στο Εθνος (η παραμυθιαζει) «Υπαρχουν ασυλληπτα 8 μελη της 17Ν»
ΕΕΕ τουλαχιστον ο... επικινδυνος Σαββας Ξηρος παραμενει εγκλειστος - ουτε στην κηδεια της μανας του δεν τον αφησαν να παει - αλλιως θα ειχαμε σοβαρο θεμα ΟΥΦ
Επανεμφάνιση για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως αρχηγός 17Ν, μέσω επιστολής σε εφημερίδα στην οποία κάνει λόγο για πυρήνα ασύλληπτων μελών της οργάνωσης, ενώ αφήνει αιχμές για το περιβόητο 45αρι της οργάνωσης, αλλά και για ορισμένους από τους συλληφθέντες. Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος με επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδα «Έθνος» και η οποία έχει συνταχθεί τον Ιούνιο του 2016 επισημαίνει ότι υπάρχουν οκτώ ασύλληπτα μέλη της 17Ν προσθέτοντας πως από αυτή την ομάδα ορισμένοι είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες. «Κανένας δεν συνελήφθη από αυτούς. Σε κανένα δεν ασκήθηκε δίωξη. Γιατί;» διερωτάται. (Και που τα ξερει αυτος τα μελη της 17Ν, αφου όπως ισχυριζεται συνεχεια, αυτος δεν ηταν μελος της 17Ν, και δεν ειχε καμια σχεση με την οργανωση, και ότι αδικα τον κατηγορουν, και ότι είναι πλεκτανη). Επιπλέον, ο καταδικασμένος ως αρχηγός της 17Ν σημειώνει ότι «Σε σπίτι-γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002 υπήρχε ένα όπλο που “έκαιγε” ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δεν βρέθηκε. Ποιος το εξαφάνισε; Οι Μυστικές υπηρεσίες; Κάποιος από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις αρχές;». Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος τονίζει ότι η επιστολή αυτή είχε συνταχθεί από τον Ιούνιο του 2016, ωστόσο περίμενε τρεις μήνες για να δει την απάντηση των αρχών για την αίτηση αποφυλάκισής του. Σημειώνει, τέλος, ότι υπάρχουν σημαντικές καταθέσεις που έχουν μπει στο αρχείο, ενώ τονίζει ότι τα στοιχεία που παρουσιάζει τα έχει συλλέξει με τη βοήθεια ενός συγκρατούμενού του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Επειδή βαριέμαι, πρωϊνιάτικα, να ψάχνω και να βρίσκω, τις δεκάδες αναρτήσεις που έχω κάνει εδώ μέσα, σχετικά με τις ...όψιμες αποκαλυψεις του δήθεν αρχηγού της 17Ν, να σας θυμίσω, εν τάχει, πως έχω αναφέρει ότι:
*Τα ελάχιστα μέλη της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ 17Ν, διέκοψαν την δράση τους και την έκαναν ακροποδητί, όταν οι αμερικάνοι μετά της ντόπιας ΚΥΠ, μπουκάρανε σε μια γιάφκα και κατασχέσανε την... γραφομηχανή "σφραγίδα", με την οποία γράφονταν οι μέχρι τότε προκηρύξεις της Οργάνωσης και το σαρανταπεντάρι "σφραγίδα", εξαιτίας του οποίου είχαν αποδημήσει εις Κύριον πολλά καριόλια της μεταχουντικής περιόδου.
* Η είδηση της εφόδου και της κατάσχεσης των ευρημάτων, δημοσιεύθηκε, σ' ένα μονόστηλο, στην πρώτη έκδοση μόνον της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ (κάπου τόχω το απόκομμα) και ενώ όλοι περίμεναν ότι την άλλη μέρα θα βουϊξει ο τόπος, δεν γράφθηκε πουθενά ούτε λέξη και η εφημερίδα είχε αποσύρει το αποκλειστικό της. *Το ότι η "παρέα της Ικαριάς" δεν είχε καμία σχέση με την πραγματική 17Ν, φάνηκε ξεκάθαρα, από τις μετέπειτα προκηρύξεις που έστελναν οι Ικαριώτες, για ανάληψη της ευθύνης και οι οποίες, ηταν μεν γραμμένες στην ίδια γραφομηχανή αλλά απείχαν παρασάγγας από το πνεύμα και την επαναστατική συλλογιστική των ...καθαρόαιμων "τρομοκρατών".
Να ετοιμάζεσθε, λοιπόν, μετά την "βόμβα" του επαναστατικά άστεγου της Γαλλίας, για κάποια "ηχηρή" σύλληψη κάποιου φουκαρά, που θα τον βάλλουν, με το αζημίωτο, να παραδεχθεί πως ανήκε στον Πυρήνα της πραγματικής 17Ν. Ο πραγματικός επικεφαλής της Επαναστατικής αυτής Οργάνωσης, κάποια στιγμή( όπως μου έχει πεί κι ένας πολύ ψαγμένος περί τα τρομοκρατικά δημοσιογράφος-φίλος μου), σε κάποιο νοσοκομείο του εξωτερικού και λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, δεν αποκλείεται, γελώντας, να τους αφήσει ένα φάκελο, με όλα τα ντοκουμέντα , για το ποιοί αποτελούσαν τον πυρήνα της 17Ν, ποιά ήταν τα συνεπικουρουντα τις επιχειρήσες ελάχιστα μέλη της και για ποιά "χτυπήματα" είχανε ευθύνη. Να σκεφθείτε ότι, ούτε ο ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ τα ξέρει αυτά...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεκίνησαν παντού, σ' ολόκληρη τη Συρία οι εορτασμοί για την 91η επέτειο ίδρυσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας, που συμμετέχει στην κυβέρνηση της χώρας...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Περισσότερες από 100 οικογένειες έχουν επιστρέψει στην απελευθερωμένη περιοχή του Χαλεπίου από τους τρομοκράτες
Χαλέπι (Συρία), 7 Νοεμβρίου - RIA Novosti. Οι κάτοικοι του Χαλεπίου επέστρεψαν στις απελευθερωμένες περιοχές, το ρωσικό Κέντρο συμφιλίωσης παραδίδει τα προϊόντα και παρακολουθεί τι οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν ανάγκη. Ήταν κάποτε μία από τις πλουσιότερες περιοχές – το Beni Zeid – ήρθαν οι μαχητές και σχεδόν 70 χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής το εγκατέλειψαν. Τώρα ήδη επέστρεψαν περισσότερες από 100 οικογένειες. Η Fatima και ο σύζυγός Mohammed αρκετά χρόνια ζούσαν σε στρατόπεδα προσφύγων, αλλά τώρα επέστρεψαν.
"Μας έκλεψαν τα πάντα .. και την τηλεόραση και τα έπιπλα και τα χαλιά μας δεν μας έχει μείνει τίποτα – απλά έμειναν οι γυμνοί τοίχοι πρέπει να ξεκινήσουμε την ζωή μας από το μηδεν", - ελπίζουμε παραπονιέται η Φάτιμα. Οι γιοι της υπηρετούν στον στρατό της Συρίας. «Είμαστε ευγνώμονες για την βοήθεια της Ρωσίας, για την υποστήριξη», - λέει ο Μοχάμεντ. Επιστρέφοντας οι άνθρωποι δεν βιώνουν την έλλειψη τροφίμων: Στην πόλη σε πολλούς νότιους δρόμους που είναι κάτω από τον έλεγχο του στρατού της συριακής κυβέρνησης , παραδίδεται η Ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια. Το πακέτο το ψωμί κοστίζει 50 λίρες Συρίας (περίπου 5 ρούβλια), αλλά στα παιδιά διανέμεται δωρεάν. "Το Κέντρο για τη Συμφιλίωση των αντιμαχόμενων μερών, στην επικράτεια της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας παρακολουθεί τι χρειάζονται οι άνθρωποι εδώ, διότι έρχεται ο χειμώνας και θα φέρουμε ζεστά ρούχα.», - Δήλωσε ο εκπρόσωπος του κέντρου Δανιήλ Rychkov.
Πριν από τον πόλεμο, βρίσκονταν δεκάδες κλωστοϋφαντουργικά εργοστάσια στο Beni Zeid, το οποίο που παρήγαγε το παγκοσμίου φήμης υφάσματα, ρούχα και παπούτσια. Μέσα σε τρία χρόνια οι μαχητές έχουν πάρει όλους σχεδόν τους αργαλειούς, μετατρέποντας τα κλωστοϋφαντουργεία σε εργοστάσια για την παραγωγή των πυρομαχικών. Τώρα οι τρομοκράτες συνεχίζουν βομβαρδίζουν την περιοχή. "Είναι μια αυτοσχέδια ρουκέτα, η οποία συνήθως έτσι κατασκευάζεται. Κοιτάτε το μέγεθος του σωλήνα και φανταστείτε την καταστροφική δύναμη αυτών των ρουκετών Εδώ οι μαχητές το γεμίζουν με εκρηκτικά και το εξαπολύουν στο άμαχο πληθυσμό της πόλης μας ..», - δήλωσε ο στρατιώτης Ahmad του συριακού στρατού. Στις αποθήκες των εργοστασίων υπάρχουν φιάλες αερίου, οι οποίες μεταβάλλονται σε επικίνδυνα ανεξέλεγκτα βλήματα. Είναι σε θέση να εκτοξευθεί μέχρι και 3 χιλιομέτρα , και η ισχύς του δεν ειναι κατώτερη μιας βόμβας του πυροβολικού. Όλα τα συστατικά αναμειγνύονται σε ένα συμβατικό πλυντήριο, αλλά εδώ στις βόμβες χρησιμοποιούνται μικρά μεταλλικά κομμάτια . Οι κύλινδροι γεμίζουν με μεταλλικά σφαιρίδια από ρουλεμάν, λέει ο Ahmad. "Είναι πολύ σοβαρό όταν εκρήγνυται αυτά εκτοξεύονται εκατοντάδες μέτρα, δεν μπορούν να κρυφτούν ακόμα και μέσα στο σπίτι τους .." - Είπε.
Η Ρωσία έχει τους τελευταίους μήνες παραδώσει στην συριακή πόλη του Χαλεπίου πάνω από 100 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Konashenkov. Στο Χαλέπι, στις 4 Νοεμβρίου εφαρμόστηκε η δεκάωρη τακτική ανθρωπιστική παύση. Όπως έχει ήδη αναφερθεί από τον Konashenkov, τα αεροσκάφη της Ρωσίας και της Συρίας για αρκετές ημέρες δεν κάνουν επιδρομές στην πόλη, παρά τις επιθέσεις των μαχητών.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Για την ειρήνη, το ψωμί, τη γη και την εξουσία του λαού!
25 Οκτώβρη (7 Νοέμβρη) 1917- κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων...
Λένιν στις 24 Οκτώβρη:
"Η ιστορία δεν θα συγχωρήσει τους επαναστάτες για τη χρονοτριβή τους όταν μπορούσαν να είναι νικηφόροι σήμερα (και βεβαίως θα είναι νικηφόροι σήμερα), ενώ διακινδυνεύουν πολύ αύριο, στην πραγματικότητα, αυτοί διακινδυνεύουν να... χάσουν τα πάντα. Εάν καταλάβουμε την εξουσία σήμερα, την καταλαμβάνουμε όχι εναντίον των Σοβιέτ αλλά εκ μέρους τους. Η κατάληψη της εξουσίας είναι δουλειά της εξέγερσης' ο πολιτικός σκοπός της θα γίνει σαφής μετά από την κατάληψη...Η κυβέρνηση είναι ετοιμόρροπη. Πρέπει να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα με οποιοδήποτε κόστος. Tο να καθυστερήσουμε την ενέργεια αυτή είναι μοιραίο."
Λένιν στις 25 Οκτώβρη:
"Ρίξαμε την κυβέρνηση του Κερένσκι που βρισκόταν ενάντια στο λαό και την επανάσταση... Το Συμβούλιο των εργατών και στρατιωτών αντιπροσώπων της Πετρούπολης χαιρετίζει πανηγυρικά αυτή την αλλαγή... Το πρόγραμμα της νέας εξουσίας είναι: Πρώτο: Μια άμεση δημοκρατική ειρήνη Δεύτερο: Άμεσο πέρασμα στους αγρότες των μεγάλων ιδιόκτητων εκτάσεων Τρίτο: Μεταβίβαση όλης της εξουσίας στο Συμβούλιο των Εργατών και Στρατιωτών Αντιπροσώπων Τέταρτο: Ειλικρινής σύγκλιση Συνταγματικής Συνέλευσης... Στρατιώτες! Για την ειρήνη, το ψωμί, τη γη και την εξουσία του λαού!".
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ ΣΤΙΣ 22 ΚΑΙ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 Η 2η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΣΥΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΗ ΣΥΡΙΟΥΣ ΑΠΟ ΦΙΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ : ΚΙΝ. 00306942436060
viper what's up : 00306951613969
Η ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΣΤΟ : ΤΗΛ. 00963112222205 FAX. 00963112245981 http : //www.dci-syria.org/ Email : info@dci-syria.org
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Κώστας Ζουράρις είναι ο νέος υφυπουργός Παιδείας. Το γεγονός αυτο όπως φαίνεται δημιουργεί τριβές στο Υπουργείο Παιδείας και σε στελέχη που καθοδηγούν το κυβερνητικό έργο στην εκπαίδευση όπως ο Αντώνης Λιάκος ο οποίος είναι πρόεδρος της... επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.
Πριν ακόμη ο νέος υφυπουργός Παιδείας Κ. Ζουράρις αναλάβει κι επίσημα τη νέα θέση του υφυπουργού Παιδείας, ο Αντώνης Λιάκος σχολίασε την τηποθέτηση του κ. Ζουράρι ως υφυπουργό Παιδείας: ”Βαζεις έναν τέτοιο τύπο στο υπουργείο Παιδείας; Είμαστε καλά; Γρήγορα αποπομπή, πριν γίνει διεθνές θέμα”.
Τι είχε πει ο κ. Ζουράρις για τον κ. Λιάκο Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή το θέμα των Αρχαίων Ελληνικών και τα όσα είπαν οι έφηβοι βουλευτές στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο νέος υφυπουργός Παιδείας, ως Βουλευτής των ΑΝΕΛ, είπε στη Βουλή για τον κ. Λιάκο:
"Εγώ έχω ένα πρόβλημα και δεν είναι ο Φίλης, είναι ο Λιάκος.Δεν τολμά να βάλει ακόμη θέμα βιβλίων λόγω αχρηματίας και δεν θα τυπωθούν τα καινούρια για 4-5 χρόνια." είχε τονίσει ο Ζουράρις "Ο Λιάκος είναι το πρόβλημα, με τη θεωρία του που είναι μερική, περί ασυνέχειας του ελληνικού έθνους, ότι δεν υπάρχει έθνος και ότι το έθνος είναι κατασκευή των Βαυαρών μετά τη Γαλλική επανάσταση και το κράτος έκανε τους Έλληνες. Αυτός ο Λιάκος που είναι κλασικός πατριδοκλάστης λέει ότι δεν υπάρχει πατρίδα είναι κατασκευή ιδεολόγημα μετά το 1830. Τώρα κρύβεται, δεν μπορεί να εκτεθεί απέναντι σε ένα ολόκληρο λαό και έθνος και πολιτισμό καταλαβαίνει πως αυτά θα τον ρίξουν και αυτόν και τους άλλους." σημείωνε.

1 σχόλιο:

e-h είπε...


30,000 sign U.K. parliament petition for PR - please share!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
NOV 7, 2016 — Over 30,000 people have signed our petition on the gov.uk petitions site, meaning we are almost a third of the way to our goal of 100,000 signatures which would trigger a debate in parliament on the issue.

If everyone who has already signed the petition shared it with three friends, we would be within reach of our target and an opportunity to force our elected representatives to consider the drawbacks of the broken first-past-the-post voting system.

https://petition.parliament.uk/petitions/168657

If you have already, please add your name to the petition, share it on facebook or twitter, and forward this email to your friends and family.

Owen & the Make Votes Matter team



30.000 υπογραψανε για Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου αίτηση για PR - παρακαλώ μοιραστείτε!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
7 ΝΟΈΜΒΡΗ ΤΟΥ 2016 - Πάνω από 30.000 άτομα έχουν υπογράψει την αναφορά μας στο χώρο των αναφορών gov.uk, που σημαίνει ότι είναι σχεδόν το ένα τρίτο στο στόχο των 100.000 υπογραφών μας, η οποία θα προκαλέσει μια συζήτηση στο κοινοβούλιο σχετικά με το θέμα.

Αν ο καθένας που έχει ήδη υπέγραψει την αίτηση τη μοιράζεται με τρεις φίλους, θα είναι μέσα στις δυνατότητές του στόχου μας και μια ευκαιρία για να αναγκάσει τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας να εξετάσουν τα μειονεκτήματα του σπαστικου συστηματος ο πρώτος- τα παιρνει- ολα ψηφοφορίας.
https: //petition.parliament .uk / αναφορές / 168657
Αν έχετε ήδη, μπορείτε να προσθέσετε το όνομά σας στην αναφορά, μοιραστείτε στο facebook ή twitter, και διαβιβάστε αυτό το μήνυμα στους φίλους και την οικογένειά σας.
Owen & η ομάδα Κάντε τους ψήφους Θέμα