Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Κυριακη 27 Νοεμβριου 2016


ADIOS FIDEL!!!
Νιωθεις ενα περιεργο δεος ακομα και τωρα.. Mια απιστευτα γεματη ζωη ..
Για ενα πραγμα δεν μπορεσε ποτε κανεις δυτικος να κατηγορησει τον Φιντελ. Δεν οικειοποιηθηκε δημοσιο χρημα ,δεν κατηγορηθηκε ποτε για μιζες η πλουτισμο,δεν αποθησαυρισε ποτε ,εζησε λιτα και παλεψε τους καρκινους στο δημοσιο συστημα υγειας της Κουβας Και θαβεται με την στολη που μπηκε στην Αβανα Χωρις παρασημα καρφιτσωμενα , και σκηπτρα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hacker (από που άραγε) "έριξαν" τη ιστοσελίδα InfoTruth, που φιλοξενούσε άρθρο μας για Ημερίδα-Πρόκληση με τη συμμετοχή της ουκρανο-ναζιστικής ΜΚΟ Maidan of Foreign Affairs και χρηματοδότηση Soros.
Μέχρι να αποκαταστεθεί η σελίδα, παραθέτουμε εδώ το άρθρο και παρακαλούμε για κοινοποίηση! «Σεμινάριο» φιλο ουκρανοναζιστικής προπαγάνδας διοργανώνεται στο Δημαρχείο Παπάγου στις 25 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή της ουκρανικής ΜΚΟ «Maidan of Foreign Affairs» και χρηματοδότηση Soros. Στο «Σεμινάριο» θα χαιρετίσει και ο ουκρανός πρέσβης ενώ από ελληνικής πλευράς θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, ενώ βασικός ομιλητής θα είναι ο γνωστός (!;) Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος, (Διεθνολόγος-Στρατηγικός Αναλυτής-Ειδικός σε θέματα Παγκόσμιας Ασφάλειας, Τροοκρατίας κ.α.).
Από ουκρανικής πλευράς θα μιλήσουν οι 1) Αλέξανδρος Χάρα, στέλεχος της ΜΚΟ Maidan of Foreign Affairs, (που ιδρύθηκε στη διάρκεια του Maidan και θεωρείτε από τα πλέον δραστήρια διεθνώς «ιδρύματα» της φιλο Maidan προπαγάνδας»), με θέμα «O αναθεωρητισμός της Ρωσίας του Πούτιν. Επιπτώσεις για Ουκρανία-Ευρώπη –Κόσμο». 2) Ευγένιος Ροκίτσκιϊ με θέμα «Οι Ρωσικές Ειδικές Επιχειρήσεις με αντικειμενικό σκοπό τη δημιουργία πλαστής εθνικής ταυτότητας, και σε υποστήριξη των αποσχιστικών κινημάτων στις περιοχές της βόρειας Παρευξείνιας ζώνης». 3) Ολένα Προκοπένκο. Αντιπρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Εθελοντική βοήθεια». Θα μιλήσει επίσης ο Ioseb Nanobashvili, πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα και στη Σερβία Θα γίνει και παρουσίαση της ταινίας «Επιχείρηση “Κύμα”» για τους Έλληνες της Αζοφικής. (Ταινία που οι ίδιοι οι συντελεστές καμαρώνουν ότι γυρίστηκε με τη συνεργασία των Μυστικών Υπηρεσιών της Ουκρανίας) καθώς και παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή Γιούρι Φεντόροβ, “Hybrid Warfare ã la Russe”(Ρωσικός Υβριδικός πόλεμος).
Η έλευση του νέου αμερικανού πρέσβη στη χώρα μας, του ανθρώπου που οργάνωσε και καθοδήγησε το Maidan στο Κίεβο, μόνο τυχαία φαίνεται ότι δεν είναι. Η παρουσία του στην Ελλάδα έχει σηματοδοτήσει μια ολοένα και πιο έντονη παρουσία φιλο Μaidan και φιλο-ουκρανοναζιστικών εκδηλώσεων. Η αρχή έγινε τον περασμένο Ιούνιο, με τη προσπάθεια για την διοργάνωση φιλο φεστιβάλ κινηματογράφου, όπου ανάμεσα στις ταινίες θα προβαλλόταν και ντοκιμαντέρ, όπου η σφαγή της 2ης Μαΐου δεκάδων αντιφασιστών, στο Μέγαρο των Συνδικάτων της Οδησσού από ναζιστικές και παρακρατικές συμμορίες, θα παρουσιαζόταν σαν «ρωσική προπαγάνδα». Το θράσος των ουκρανο-ναζί είναι τέτοιο που έχουν ιδρύσει στην Ελλάδα και Επιτροπή «Ομάδα 2 Μαΐου»! Το αντιφασιστικό κίνημα απέτρεψε μια τέτοια διοργάνωση!
Στη συνέχεια έγινε-επίσης αποτυχημένη-προσπάθεια( η οποία είχε χρηματοδοτηθεί με 10.000 ευρώ, μέσω Καναδά) για συγκέντρωση έξω από τη ρωσική πρεσβεία, με το σύνθημα Stop Putin’s War! Και αυτή τη προσπάθεια το αντιφασιστικό κίνημα την απέτρεψε! Η ολοένα και πιο αναβαθμισμένη ουκρανο-ναζιστική προπαγάνδα στη χώρα μας δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Συνδέεται άμεσα με την ολοένα και μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και τις στρατηγικές του επιδιώξεις για την ευρύτερη περιοχή. Αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη περιοχή μας και το ΝΑΤΟ σημαίνει και έμπρακτη αλληλεγγύη στους λαούς που αυτή τη στιγμή και όλο το προηγούμενο διάστημα σήκωσαν το βάρος της ευρωατλαντικής βαρβαρότητας. Για να μη γίνει η χώρα μας η επόμενη Συρία ή η επόμενη ανατολική Ουκρανία!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στον κουβανικό λαό, στον παλαιστινιακό λαό και στα επαναστατικά κινήματα όλου του πλανήτη για την απώλεια του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της Κούβας και ιστορικού παγκόσμιου επαναστάτη ηγέτη, συντρόφου Φιντέλ Κάστρο Ρους, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016.
Η διεθνιστική επαναστατική δέσμευση του Κάστρο για την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό, εμφανής στην επαναστατική νίκη ενάντια στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και το καθεστώς-μαριονέτα του Μπατίστα κατά την Κουβανική Επανάσταση το 1959, παρέμεινε αταλάντευτα στο πλευρό των καταπιεσμένων λαών του κόσμου κατά την αντιπαράθεσή τους με τον ιμπεριαλισμό, τον σιωνισμό, τον ρατσισμό και τον καπιταλισμό. Όλη του τη ζωή ο Φιντέλ υπήρξε υποστηρικτής αλλά και υπόδειγμα του επαναστατικού αγώνα στη Λατινική Αμερική, στη Βενεζουέλα, στη Βολιβία, στη Νικαράγουα, στο Ελ Σαλβαδόρ και σε ολόκληρη την ήπειρο. Από την Αγκόλα ως τη Νότια Αφρική, από την Παλαιστίνη ως τη Μοζαμβίκη, από τη Βολιβία ως το Ελ Σαλβαδόρ, η κληρονομιά διεθνούς επαναστατικής αλληλεγγύης και αγώνα του Κάστρο συνεχίζει να λειτουργεί ως παράδειγμα στην πράξη που υπερβαίνει τα σύνορα στο δρόμο προς την Επανάσταση, τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ευχαριστούμε Φιντέλ! Για την προσήλωση σου στα ιδανικά του Σοσιαλισμού-Κομμουνισμού. Για τους αγωνιστές και συντρόφους που αναδείχθηκαν και πολέμησαν στο πλάϊ σου – για τον Τσε, τον Καμίλο, την Σέλια, το Ραούλ. Για τον προλεταριακό διεθνισμό στον οποίο πρωταγωνίστησε η σοσιαλιστική Κούβα. Για την έμπρακτη αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους λαούς. Για τους πύρηνους λόγους σου που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν πνεύμα μαχητικότητας και ανυποταγής απέναντι στον Ιμπεριαλισμό. Για την Επανάσταση και το ψωμί του κουβανικού λαού.
Σ’ ευχαριστούμε, πάνω απ’ όλα, για την ελπίδα ενός καλύτερου κόσμου, την φλόγα της οποίας κράτησες ζωντανή."
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτο που στον άνεργο, ανασφάλιστο Έλληνα χωρίς θέρμανση στο σπίτι που χρωστάει σε κράτος και τράπεζες, του δεσμευουν τους λογαριασμους και του κακοφαίνεται ο Κάστρο με ξεπερνάει.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φιντέλ Κάστρο: Εννιά δεκαετίες επαναστάτης
26/11/2016
Δεν έγινε μπλουζάκι όπως ο Ερνέστο. Η εικόνα του δεν γέμισε εφηβικά δωμάτια και μόνο ο Ντιέγκο Μαραντόνα σκέφτηκε να κάνει τατουάζ με το πρόσωπό του. Κι όμως ο Φιντέλ Κάστρο, κέρδισε τη θέση του μεταξύ των μεγαλύτερων επαναστατών της ιστορίας.
Για τους εκατομμύρια ανθρώπους που ορκίζονται στο όνομά του, που θα απεύχονταν να είχαν πετύχει οι απόπειρες δολοφονίας της CIA, ο Φιντέλ αποτέλεσε ένα από τα σύμβολα της πολυτάραχης ιστορίας που μας κληροδότησε ο 20ός αιώνας. Θα μπορούσαν να το βεβαιώσουν οι εννέα Αμερικανοί πρόεδροι που ήλθαν και παρήλθαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Θα συμφωνούσαν και οι Ρώσοι στρατηγοί που παρά λίγο να οδηγηθούν σε πυρηνικό πόλεμο για ένα μικρό νησί της Καραϊβικής. Δεν θα διαφωνούσαν ούτε οι αντικαθεστωτικοί Κουβανοί που ζουν στο Μαϊάμι και ακόμη θρηνούν για την αποτυχημένη επέμβαση στον κόλπο των Χοίρων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Κρις Μαρκέρ, στη θρυλική ταινία του "Το βάθος του ουρανού είναι πάντα κόκκινο", "μυθοποίησε" τον Φιντέλ, εμφανίζοντάς τον με το χαρακτηριστικο του να... παίζει με τα μικρόφωνα σε μια ομιλία του, με την τεραστια ρητορικη του δεινοτητα που συνεπερνε οποιον τον παρακολουθουσε. Μιλούσε για την Τσεχοσλοβακία του 1968 και κατάγγελλε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό για τα γεγονότα στην Πράγα. Από τη δεκαετία του '70 όμως, όπως μας γνωστοποιούσαν οι εκπρόσωποί τους, όλες οι επαναστατικές οργανώσεις της Λατινικής Αμερικής (ΜΙR Χιλής, PRT Αργεντινής, MLN Ουρουγουάης κλπ.)διατηρούσαν γραφεία στη Λεωφόρο της Επανάστασης στην Αβάνα. Ο Κάστρο δεν γοήτευε απλώς τις στάρλετς του Χόλιγουντ.
Αρκούν τα ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν και του Μάικλ Μουρ για να αναδειχθεί η επαναστατική του προσωπικότητα. Ακόμα, αν λάβουμε υπόψη μας τους επίσημους δείκτες της Ουνέσκο σε μια σειρά παραμέτρους του βιοτικού επιπέδου όλων των χωρών, η Κούβα κατέχει τόσο πολλές πρωτιές παγκοσμίως, στην υγεία, την παιδεία, την καταπολέμηση της πείνας ή της πορνείας, που καθιστούν το έργο της Επανάστασης μεγαλειώδες. Συνάμα μάλλον είναι και η πιο αντιρατσιστική κοινωνία σε όλη τη γη!...
Ένας παλιός μαοϊκός φίλος και σύντροφος πήγε στην Κούβα μετά την κατάρρευση των χωρών του "υπαρκτού σοσιαλισμού" και κυρίως της ΕΣΣΔ. Θεωρούσε πάντα την Κούβα... πρακτορείο του σοσιαλιμπεριαλισμού! Ήταν Πρωτομαγιά και ο Κάστρο θα μιλούσε στην Πλατεία των Ηρώων της Επανάστασης. Πήρε ταξί για να πάει, και ο ταξιτζής άρχισε να βρίζει τη φτώχεια, την κουβανική οικογενειοκρατία κλπ. και να εκθειάζει τον καπιταλισμό, που εκτός των άλλων δίνει σε όσους δουλεύουν ευκαιρίες πλουτισμού. Θα έρθω κι εγώ μαζί σου για να σε συνοδέψω και ν' ακούσω την ομιλία του Κάστρο, του δήλωσε όταν έφτασαν. Κάθονταν αδιάφορα και παρακολουθούσαν τον ηγέτη του ΚΚΚούβας, ενώ ο ταξιτζής σε διάφορες φάσεις έκανε γκριμάτσες δυσφορίας και αντίθεσης με τα λεγόμενα του Κάστρο. Η ομιλία κράτησε αρκετά, περίπου μια ώρα και... Όπως μου είπε ο φίλος, σε μια αποστροφή του Κάστρο ενάντια στους Γιάνκηδες και σε ένα Πατρίδα ή Θάνατος, ο ταξιτζής έχει συγκινηθεί και αφήνει ένα δάκρυ να κυλήσει στο μάγουλό του. Να μην πολυλογούμε, μετά από λίγο έκλαιγε με λυγμούς και δήλωνε "παρών" στην υπεράσπιση των κατακτήσεων της Επανάστασης! Ο Κάστρο είχε κερδίσει (έστω πρόσκαιρα) την αποδοχή ενός αντιφρονούντα! Ο φίλος μου, συνδυάζοντας και άλλα γεγονότα, γύρισε σίγουρος ότι με τον κουβανικό λαό δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει έτσι εύκολα ο παγκόσμιος καπιταλισμός και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και που ειναι η αντιπολίτευση στην Κούβα λένε τα αναρχιδια του Σορος τα φιλελεδια κ τα φασιστακια.... όσοι σήκωσαν τα όπλα στο Μαιαμι, στην Κούβα κυβερνάει αμεσοδημοκρατικά ο ίδιος ο λαός που ειναι και εξουσία κ αντιπολίτευση ενίοτε ....
Σχολιο.- μόνο τα φασιστάκια; ξέρεις πόσους δήθεν αντιφά κρυφοφασίστες διέγραψα χτές;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
'Τις συνθήκες ζωής του λαού της Κούβας, ένας στοιχειωδώς έξυπνος άνθρωπος δεν τις συγκρίνει μ' αυτές των λαών των ΗΠΑ, του Καναδά ή της Σουηδίας. Η σύγκριση γίνεται πάντα με λαούς που είχαν λίγο-πολύ ανάλογο βιοτικό επίπεδο μ' αυτό των Κουβανών όταν στην Κούβα έγινε η Επανάσταση. Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά στο τι συμβαίνει στις γειτονικές χώρες, από την Αϊτή και τη Τζαμάικα μέχρι την Κολομβία και την Ονδούρα"
Σχολιο.- γιατί να μην συγκρίνει ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ; Εχει η Κούβα 50.000.000 δλδ το 1/4 αν θυμάμαι καλά του λαού της ΥΠΟ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ; ΟΧΙ! Στην Κούβα σε σκοτώνουν άμα είσαι μαύρος, ομοφυλοφιλος κλπ. ΟΧΙ! Στις ΗΠΑ, ΝΑΙ. Εχει η Κούβα έστω και ένα τμήμα μικρό του κόσμου ανασφάλιστο και πεταμένο; ΟΧΙ! Οι ΗΠΑ έχουν και μάλιστα πολύ μεγάλο κομμάτι κόσμου πςεταμένο;; ΝΑΙ! Παιδεία, Υγεία, Στέγη στην Κούβα είναι εξασφαλισμένα! Στις ΗΠΑ; Πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου εκεί είναι πεταμένο! Τι να συγκρίνουμε λοιπόν; ΟΛΕΣ οι συγκρίσεις όσον αφορά τον κόσμο είναι ΥΠΕΡ της Κούβας!
Σχολιο.- Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει εξασφαλίσει διαχρονικά ψηλότερο βιοτικό επίπεδο. Αν δεν το αναγνωρίζουμε αυτό χάνουμε τη συζήτηση.
Σχολιο.- όταν 40-50.000.000 πληθυσμού είναι μόνιμα κάτω απο το όριο της φτώχειας χωρίς επαρκή υγεία, με τα ελάχιστα στην ασφάλιση κλπ, δεν είναι λόγος να μην συγκρίνουμε ευθέως τις ΗΠΑ με την Κούβα. Θα μου πεις και θαχεις δίκιο: Το γενικό επίπεδο καταναλωτικής διαβίωσης στην Κούβα είναι πολύ χαμηλό. Οκ. Ομως αυτό το επίπεδο κατανάλωσης ίσως και να αποδειχθεί ΣΩΤΗΡΙΟ για τον πλανήτη, και πρόταση για μια νέα κοινωνία, εφόσον έχουν εξασφαλιστεί: α. η εξουσία στα χέρια των λαικών συνελεύσεων και των εργατικών συμβουλίων, β. Παιδεία, Υγεία, ασφάλιση, στέγιη για όλους και αξιοπρεπώς.
Σχολιο.- Πολύ σωστά, αν και δε μπορώ να πω ότι συμφωνώ με τη πολιτική του Κάστρο όπως και με τη συμπεριφορα του στο Τσε,όμως αυτά που αναφέρεις δε τα παραβλέπω
Σχολιο.- Δεν ξέρω σε ποια ακριβώς συμπεριφορά προς τον Τσε αναφέρεσαι. Συνήθως λένε για τον διαχωρισμό της θέσης του όταν ο Τσε άρχισε το αντάρτικο στη Βολιβία. Κάτι που ξέρουμε πως έγινε σκόπιμα και για να μην κατηγορηθεί η Κούβα πως εμπλέκεται στα εσωτερικά άλλων χωρών και για να μη θεωρήσουν οι ίδιοι οι Βολιβιάνοι πως το αντάρτικο σχεδιάστηκε από άλλους εκτός Βολιβίας. Οι σχέσεις Κάστρο-Τσε κρίνονται σαν δήθεν ρήξη, ενώ επρόκειτο περί σχεδιασμού κοινού και των δύο. Εξ ου και η επιστολή με την οποία ο Τσε δήλωνε πως δεν έχει σχέση πια με την Κούβα, εκφράζοντας συνάμα τα συντροφικά του αισθήματα προς τον Κάστρο, ενώ ταυτόχρονα η Κούβα και τότε και αργότερα διέθετε στρατόπεδα εκπαίδευσης ανταρτών από χώρες της Λατινικής Αμερικής και όχι μόνο. Απλώς, η διένεξη Κάστρο-Τσε είναι μύθος.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πανηγυρισμοί στο Μαϊάμι από κουβανούς αντικαθεστωτικούς.
Ε, ναι! Ξέρεις τι είναι να έχεις μεγαλώσει με την ελπίδα πως κάποια μέρα -όταν πεθάνει ο γέρος- θα ξαναπάρεις πίσω τη διευθυντική θέση που είχε ο μπαμπάς στη χαρτοπαιχτική λέσχη που θα ξανανοίξει στην Αβάνα ο κ. Τζον Μπόουνς ή στο πορνείο που είχε ο κ. Τζίμ Άντριους ή στη φυτεία ζαχαροκάλαμου του κ. Μπομπ Χάρι;
Σχολιο.- Οι περισσότεροι είναι ορκισμένοι εχθροί του καθεστώτος και δημιουργούν επεισόδια όταν βρίσκονται στην πόλη αθλητικές ομάδες ή μουσικά συγκροτήματα από την Κούβα.. Οι Κουβανοί αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία μεταναστών για τις Η.Π.Α.. Είναι οι μόνοι μετανάστες οι οποίοι λαμβάνουν σχεδόν αμέσως πολιτικό άσυλο και άδεια εργασίας.
Πολλοί Κουβανοί, οι οποίοι ανήκαν στην άρχουσα τάξη πριν από την επανάσταση, έχασαν τα προνόμια και τις περιουσίες τους. Αρκετοί από αυτούς, αλλά και απόγονοί τους, βρίσκονται πάνω από 40 χρόνια στο Μαϊάμι, μακριά από την πατρίδα τους. Παίρνουν ενεργά μέρος σε έναν ακήρυχτο πόλεμο εναντίον της Κούβας, με την αμέριστη βοήθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Η συνεργασία μεταξύ FBI-CIA και Κουβανών του Μαϊάμι είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Η σημαντικότερη συνεργασία τους ήταν το 1961 στην αποτυχημένη επέμβαση Κουβανών εξόριστων στον Κόλπο των Χοίρων. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν θεωρούνται στο Μαϊάμι ήρωες, οι οποίοι πάλεψαν για την απελευθέρωση της χώρας τους.
Η μεγαλύτερη οργάνωση Κουβανών που ζουν στο Μαϊάμι λέγεται "Αδέλφια για τη διάσωση" (Brothers to the Rescue). Είναι μια κατ' ευφημισμόν φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία δηλώνει πως σκοπό της έχει να σώζει συμπατριώτες, οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν από την Κούβα. Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί σε αμέτρητες ενέργειες εναντίον της Κούβας. Το 1976, ανατινάσσει στον αέρα αεροπλάνο των Κουβανικών αερογραμμών, με αποτέλεσμα 73 άνθρωποι να βρουν το θάνατο, ανάμεσά τους ήταν η εθνική ομάδα ξιφασκίας της Κούβας. (!) Τη δεκαετία του '90, όταν η Κούβα προσπαθεί να αναπτύξει τον τουρισμό της, τοποθετεί βόμβες σε ξενοδοχεία σκορπώντας τον τρόμο και το θάνατο σε ξένους τουρίστες. (!!)
Το 1996, μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις, η πολεμική αεροπορία της Κούβας καταρρίπτει δύο αεροσκάφη της συγκεκριμένης οργάνωσης. Η κυβέρνηση Κλίντον αντέδρασε, δίνοντας σε όλους να καταλάβουν το μέγεθος της προστασίας που απολαμβάνει η οργάνωση από τον Λευκό Οίκο.
Η κουβανική κυβέρνηση, επικαλούμενη την προστασία της χώρας, στέλνει στο Μαϊάμι πέντε πιλότους, οι οποίοι εισχωρούν στην οργάνωση και δίνουν πληροφορίες για τη δράση της. Οι 5 πιλότοι υποστηρίζουν ότι καταφέρνουν να σταματήσουν ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο η οργάνωση θα έριχνε αυτοσχέδιες βόμβες από τα αεροπλάνα της σε τουριστικές περιοχές της Κούβας. Το FBI επεμβαίνει. Όχι όμως για να διαλύσει την οργάνωση, αλλά για να συλλάβει τους 5 Κουβανούς πιλότους ως κατασκόπους. Σήμερα οι πιλότοι εχουν απελευθεροθει από τις αμερικανικές φυλακές, εχοντας εκτίσει ποινές φυλάκισης 20 χρόνων και άνω. (!!!) Η υπόθεση είναι γνωστή ως "ΜΑΪΑΜΙ 5"
Οι Κουβανοί του Μαϊάμι ψηφίζουν πρόεδρο των Η.Π.Α. αυτόν που υπόσχεται ότι θα είναι όσο το δυνατόν σκληρότερος με τον Φιντέλ Κάστρο, αυτόν που θα σκληρύνει περισσότερο το ήδη ανελέητο εμπάργκο, εναντίον της ίδιας τους της πατρίδας. Περιμένουν να αναλάβουν την εξουσία όταν το καθεστώς θα καταρρεύσει, ενώ ελπίζουν ότι θα αποκτήσουν ξανά τις χαμένες τους περιουσίες. σχολιο.- Θα πεθανουν ολοι αυτοι στο Μαιαμι με την ελπιδα που ποτε δεν θα ερθει για αυτους. Ο Κουβανικος λαος δε θα παραδωσει την πατριδα του...Αυτοι ειναι οι γκανκστερς του Μϊαμι..τους αντιμετωπισα εκει για λιγο...κοινωνικα συχαματα και αλητεια.....
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο κομαντάντε Φιντέλ μέσα από όσα o ίδιος έχει πει Τέλος εποχής
Ο Φιντελ Κάστρο δεν είναι πια εδώ.
Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης έφυγε σε ηλικία 90 χρονών, αφήνοντας όμως πίσω του μια βαριά κληρονομιά για την παγκόσμια ιστορία.
Η οδηγία που είχε δώσει; «Εγώ θα πεθάνω. Εσείς κρατήστε τις ιδέες μου ζωντανές», είχε πει σε μι από τις τελευταίες του εμφανίσεις τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του Κομουνιστικού Κόμματος της Κούβας. Ποιες ήταν οι ιδέες του; Ας τις θυμηθούμε μέσα από γνωστές φράσεις του. Ο Κάστρο επιχειρεί να κάνει την επανάσταση κατά του καθεστώτος Μπατίστα στις 26 Ιουλίου 1953, όταν ως ηγέτης 150 ανταρτών επιτίθεται στο στρατόπεδο Μονκάδα. Η προσπάθεια αποτυγχάνει. Οι περισσότεροι σκοτώνονται. Ο Κάστρο και κάποιοι από τους συντρόφους του πιάνονται αιχμάλωτοι. σκούμενος δικηγόρος τότε επιλέγει να σταθεί στη δίκη του που ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου 1953 μόνος. Στην απολογία του θα πει: «Καταδικάστε με. Δεν έχει σημασία. Η Ιστορία θα με δικαιώσει».
Εξόριστος στο Μεξικό, πριν αποβιβαστεί μαζί με 81 άνδρες του -μεταξύ των οποίων και ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα -τον Δεκέμβριο του 1959 στη νότια ακτή της Κούβας για να κάνει την επανάσταση, είχε πει: «Αν φύγω, θα φτάσω. Αν φτάσω, θα μπω. Αν μπω, θα θριαμβεύσω». Κι αξιολογώντας τον θρίαμβο του, χρόνια αργότερα θα έλεγε: «Άρχισα την επανάσταση με 81 άτομα. Θα το ξανάκανα, ακόμη και με 10 ή 15 και με ακλόνητη πίστη. Δεν έχει σημασία πόσο μικρός είσαι, αν έχεις πίστη και σχέδιο δράσης». Στην δεύτερη επέτειο της Επανάστασης, την 2α Ιανουαρίου του 1961 ο κομαντάντε Φιντέλ θα πει απευθυνόμενος στους Κουβανούς που τον αποθεώνουν: «Η επανάσταση δεν είναι ένα στρώμα από ροδοπέταλα, είναι ένας αγώνας μέχρι θανάτου ανάμεσα στο μέλλον και το παρελθόν». Λίγο αργότερα, στη Β' Διακήρυξη της Αβάνας, τον Φεβρουάριο του 1962, θα διακηρύξει: «Εντός της Επανάστασης, τα πάντα. Ενάντια στην Επανάσταση, τίποτα».
Και ύστερα έρχεται ο θάνατος του άλλου μεγάλου επαναστάτη, του Τσε, στις 8 Οκτωβρίου του 1967. Στην κηδεία του θα πει. «Ο πόλεμος είναι ένα μέσο και όχι αυτοσκοπός, ο πόλεμος είναι μια πράξη επαναστατική. Το σημαντικό πράγμα είναι η επανάσταση, το σημαντικό πράγμα είναι η επαναστατική αιτία, οι επαναστατικές ιδέες, οι επαναστατικοί στόχοι, τα επαναστατικά αισθήματα, οι επαναστατικές αρετές! Να είστε όπως ο Τσε!». Το 1972 φήμες κάνουν λόγο ότι αντιμετωπίζει καρδιακό πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του. Διαψεύδει λέγοντας: «Έχω μια καρδιά από ατσάλι». Το 1978 θα μιλήσει στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Κομμουνιστικής Νεολαίας και θα πει στους συνεχιστές του οράματος του: «Με ποια ηθική μπορούν οι ηγέτες των ΗΠΑ να μιλούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε μια χώρα όπου υπάρχουν εκατομμυριούχοι και ζητιάνοι, όπου οι μαύροι αντιμετωπίζουν διακρίσεις, οι γυναίκες εκδίδονται, και οι μεγάλες μάζες των Τσικάνος, οι Πορτορικανοί και Λατινοαμερικάνοι γίνονται αντικείμενα ταπείνωσης και εκμετάλλευσης;».
Το 1979 στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, ένας δημοσιογράφος τον ρωτά αν φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο κάτω από τη στολή του μεγάλου στρατηγού. Θα του απαντήσει: «Το αλεξίσφαιρό μου γιλέκο είναι ηθικό. Αυτό με προστάτευε πάντα». Όλοι έχουμε στο μυαλό μας την εικόνα του μεγάλου επαναστάτη να ανάβει τα πούρα Αβάνας του. Το 1985 αποφασίζει όμως να κόψει το κάπνισμα. Και το ανακοινώνει: «Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα εδώ και πολύ καιρό ότι μια τελευταία θυσία που πρέπει να κάνω για την υγεία του κουβανικού λαού είναι να σταματήσω το κάπνισμα. Δεν νομίζω ότι θα χάσω κάτι».
Το 1995 μια δημοσιογράφος τον ρώτησε ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του: «Δεν νομίζω ότι έχω. Πιστεύω ότι όλοι οι εχθροί μπορούν να νικηθούν». Και στον πολιτικό του αποχαιρετισμό τον Απρίλιο του 2012 θα πει: «Είμαι σχεδόν 90. Θα φύγω σύντομα, όπως όλοι οι άλλοι. Θα έρθει η ώρα για όλους μας, αλλά οι ιδέες της κομμουνιστικής Κούβας, αποτελούν απόδειξη ότι, αν δουλεύουμε με πάθος και αξιοπρέπεια, μπορούμε να παράγουμε υλικό και πολιτιστικές αξίες που οι άνθρωποι χρειάζονται». Τελείωνε την κάθε ομιλία του με την εξής φράση: «Σοσιαλισμός ή θάνατος. Πατρίδα ή θάνατος. Θα νικήσουμε».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοινοποιώ ένα μήνυμα που βρίσκω εξαιρετικό:
Πάντως έχει φάση που ο θάνατος του Κάστρο αποτέλεσε, για μια ακόμη φορά, αφορμή για αντιπαραθέσεις και κριτικές στα ελληνικά social media, που, η αλήθεια είναι, ότι καλά είναι να μην τα πολυδιαβάζει κανείς για λόγους ψυχικής υγείας... Για το αν ήταν, λένε αναρχικοι του Σορος και φιλελεδες, δημοκράτης ή όχι, επειδή δεν έκανε εκλογές. Για το αν πέτυχε ο σοσιαλισμός του ή όχι. Λες και πέτυχε ο καπιταλισμός μας... Οι κάτοικοι του προτεκτοράτου κριτικάρουν τον Κάστρο... Χαχαχαχαχαχαχαχα... Αυτοί που ξεπούλησαν τη χώρα τους και εκχώρησαν την εθνική της κυριαρχία κριτικάρουν αυτόν που ξεκίνησε την επανάσταση με 82 άτομα... Αυτοί που τρέχουν να αδειάσουν τα σούπερ μάρκετ όταν ξύνει λίγο περισσότερο τα παπάρια του ο Σόιμπλε και βγαίνουν στους δρόμους για ένα δωρεάν... κραγιόν. Και γράφουν ότι παπαριά τους κατέβει στο φτωχό κι αμόρφωτο μυαλό τους για τον Κάστρο και τον κουβανικό λαό... Τον λαό που άντεξε ένα εμπάγκο τρώγοντας ζαχαροκάλαμα, καπνίζοντας πούρα, χορεύοντας και ακούγοντας την ωραία μουσική του... Ξουουου ρεεεε... Στα λαγούμια σας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Η παιδική πορνεία της Ταϋλάνδης δεν είναι μία τεράστια "επιτυχία" του καπιταλισμού?? - Παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία που δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια σε εργοστάσια αντί να πηγαίνουν στο σχολείο δεν είναι κι αυτό μία ακόμη "επιτυχία" του καπιταλισμού ?? - Παιδιά που δολοφονούνται για να δοθούν τα όργανά τους σε πλούσιους που βρίσκονται σε λίστες αναμονής σε διάφορα νοσοκομεία δεν είναι "επιτυχία" ?? Και όλα αυτά είναι ένα πολύ μικρό μέρος από τις αμέτρητες λίστες των "επιτυχιών" του καπιταλισμού.
"Μιλάνε για την αποτυχία του σοσιαλισμού. Πού είναι όμως η επιτυχία του καπιταλισμού στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική και στην Ασία;" Φιντέλ Κάστρο
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΕΠΑΜ για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ε.ΠΑ.Μ. εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στον Κουβανικό λαό για την μεγάλη απώλεια και αποχαιρετά τον κομαντάντε της Κουβανικής επανάστασης, την παγκόσμια μορφή των Κινημάτων, τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο.
Υπήρξε ένα φωτεινό παράδειγμα αξεπέραστου αγωνιστή, για τα δίκαια του λαού του, ενός μαχητή που πάλευε με απαράμιλλο θάρρος ενάντια στον ολετήρα της Παγκοσμιοποίησης και των διεθνών κεφαλαίων. Ο κομαντάντε της Κουβανικής επανάστασης αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη στα διεθνή Κινήματα και πολύ περισσότερο αφήνει μια βαριά κληρονομιά στην πατρίδα του αλλά και σε όλους τους λαούς που παλεύουν για Εθνική ανεξαρτησία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη.
Για όλους τους λαούς του κόσμου που μάχονται για την ατομική και συλλογική αξιοπρέπεια. Ολόκληρη η ζωή του ήταν ένας διαρκής αγώνας, ένας φωτεινός δρόμος για όσους ασχολούνται με τα κοινά. Η πορεία του θα μείνει χαραγμένη με ανεξίτηλα γράμματα σε όσους και όσες θέλουν να ζήσουν μια ζωή λεύτερη, με αξιοπρέπεια και όχι να είναι υποτελείς και υπό καθεστώς κατοχής.
Αν και ο ίδιος δέχθηκε πολλές δολοφονικές επιθέσεις, και το αμερικανικό εμπάργκο ήταν η λαιμητόμος για τον λαό της Κούβας, εντούτοις ο Φιντέλ Κάστρο οδήγησε τον αγέρωχο κουβανικό λαό σε ασφαλείς δρόμους και απάνεμο λιμάνι. Ο επαναστάτης Φιντέλ θα ζει για πάντα στις μνήμες όλων μας, στις συλλογικές μνήμες των λαών που μάχονται για ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, δουλειά, αλληλεγγύη.
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!
Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2016
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το τραγικό συμβάν με νεκρούς στον καταυλισμό ( χοτ σποτ το ονομάζουν ) των μεταναστών και προσφύγων στην Μόρια της Λέσβου οφείλει πλέον να ταρακουνήσει και να ξυπνήσει από τον λήθαργο της μακαριότητας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πριν είναι πολύ αργά. Επιπλέον, η νέα κυνική δήλωση της καγκελαρίου Μέρκελ ότι δεν υπάρχει “plan b” σε περίπτωση μη τήρησης της συμφωνίας Βρυξελλών (Βερολίνου) - Άγκυρας, δημιουργεί τετελεσμένα για την χώρα μας. Οι φόβοι για μετατροπή της χώρας μας σε “αποθήκη ψυχών”, αρχίζουν να επαληθεύονται. Αντί λοιπόν, να μεριμνήσει η ψοφοδεής κυβέρνηση για την ταχύτατη επίλυση του προβλήματος, ασχολείται με τη δημιουργία πρωθυπουργικού γραφείου στην βόρεια Ελλάδα, με στόχο τη συγκρότηση νέου ...κομματικού στρατού.
Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει την απαράδεκτη, έως δουλική από κάθε άποψη αντιμετώπιση της κυβέρνησης, ενός μείζονος προβλήματος για την Ελλάδα όπως είναι το μεταναστευτικό. Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο από την αρχή του προβλήματος είχε ξεκάθαρη θέση και σαφείς προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος.
Προτείνει: 1) καταγγελία στα όργανα του ΟΗΕ, για το προφανές δουλεμπόριο και την εν γένει στάση της γείτονος. 2) ταχύτατη ταυτοποίηση (διαχωρισμός μεταναστών και προσφύγων) των αλλοδαπών που βρίσκονται έγκλειστοι στα πάσης φύσεως στρατόπεδα. Εν συνεχεία, χορήγηση νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους δικαιούνται, ώστε να έχουν το δικαίωμα της φυγής και της εγκατάστασής των σε χώρα της επιθυμίας των. 3) επαναπροώθηση στις χώρες προέλευσης των αποδεδειγμένα “ποινικών”. 4) ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών που βρίσκονται στα εν λόγω κέντρα κράτησης. 5) Επαναφορά του προβλήματος στις καθ´ ύλην αρμόδιες διεθνείς αρχές και Οργανισμούς, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Εν κατακλείδι, μόνο ντροπή και οργή αισθάνεται ο Έλληνας και η Ελληνίδα, όταν λίγο μετά το τραγικό γεγονός στη Μόρια, ακούει από τα χείλη του υπευθύνου του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό: «Ένα τέτοιο δυστύχημα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σπίτι, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για συνθήκες έκτακτης ανάγκης»! Αιδώς Αργείοι!
Αθήνα. 26 Νοεμβρίου 2016
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
To ξεχωριστό «αντίο» του Μαραντόνα στον Κάστρο μέσω του Facebook (δείτε ανάρτηση)
Ο αποχαιρετισμός του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα μέσω Facebook στον Φιντέλ Κάστρο κάνει τον γύρο του πλανήτη και χαρακτηρίζεται συγκλονιστικός από τα διεθνή Μ.Μ.Ε. Συγκεκριμένα, ο θρύλος του ποδοσφαίρου έγραψε:
"Πέθανε ο φίλος μου, ο έμπιστος μου, που με συμβούλευε, εκείνος που μου τηλεφωνούσε ανά πάσα στιγμή για να συζητήσουμε για την πολιτική, το ποδόσφαιρο, το μπέιζμπολ. Ποτέ δεν έκανε λάθος, για μένα ο Φιντέλ ήταν και θα είναι αιώνιος, ο μοναδικός, ο μεγαλύτερος. Η καρδιά μου πονάει, γιατί ο κόσμος χάνει τον σοφότερο όλων.
Δεν μπορεί ο καθένας να θάψει μία δικτατορία και να αμφισβητήσει αντιμετωπίζοντας την αμερικανική αυτοκρατορία. Δεν μπορεί ο καθένας να εξαλείψει τον αναλφαβητισμό σε ένα χρόνο. Δεν μπορεί o καθένας να χαμηλώσει την παιδική θνησιμότητα από 42% σε 4%.
Δεν μπορεί ο καθένας να παρουσιάσει περισσότερους από 130.000 γιατρούς, εξασφαλίζοντας 1 γιατρό για κάθε 130 άτομα, με το υψηλότερο ποσοστό των γιατρών ανά κάτοικο στον κόσμο. Δεν μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ιατρική σχολή του κόσμου, με 1500 ξένους γιατρούς ανά έτος και 25.000 απόφοιτους ιατρικών σχολών από 84 χώρες. Δεν μπορεί ο καθένα να στέλνει περισσότερους από 30.000 γιατρούς να εργάζονται σε περισσότερες από 68 χώρες σε όλο τον κόσμο, σε περίπου 600.000 αποστολές.
Δεν μπορεί ο καθένας να φτιάξει την μόνη χώρα της Λατινικής Αμερικής, χωρίς παιδικό υποσιτισμό. Δεν μπορεί ο καθένας να καταφέρει να δημιουργήσει τη μόνη χώρα της Λατινικής Αμερικής, χωρίς το πρόβλημα των ναρκωτικών. Δεν μπορεί ο καθένας να πετύχει 100% σχολική εκπαίδευση. Δεν μπορεί ο καθένας να ταξιδέψει στη χώρα του χωρίς να δει ένα παιδί να κοιμάται στο δρόμο. Δεν μπορεί ο καθένας να καταφέρει να παρουσιάσει τη μόνη χώρα στον κόσμο που συναντά την οικολογική βιωσιμότητα. Δεν μπορεί ο καθένας να επιτυγχάνει για το λαό του 79 χρόνια προσδόκιμο ζωής.
Δεν μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει εμβόλια κατά του καρκίνου. Δεν μπορεί ο καθένας να καταφέρει να έχει τη μόνη χώρα που εξαλείφθηκε η μετάδοση από τη μητέρα στο παιδί του ιού HIV. Δεν μπορεί ο καθένας να καταφέρει τα περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια στη Λατινική Αμερική. Δεν μπορεί ο καθένας να έχει δεχθεί πάνω από 600 απόπειρες κατά της ζωής του και 11 πρόεδροι των ΗΠΑ να προσπαθούν να τον ανατρέψουν. Δεν μπορεί ο καθένας να επιβιώνει μετά από 50 χρόνια αποκλεισμού και οικονομικού πολέμου. Δεν μπορεί ο καθένας να φτάνει τα 90 του χρόνια, με πολύ εξέχουσα θέση στην παγκόσμια ιστορία. Αγαπήθηκε από εκατομμύρια. Παρεξηγημένος από τους άλλους λίγους. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει κανείς είναι να τον αγνοήσει."
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016
Το κοινωνικό ΕΓΚΛΗΜΑ της ΔΕΗ δεν έχει τέλος !Στο σκοτάδι τετραμελής οικογένεια στην Παιανία.
Το κοινωνικό ΕΓΚΛΗΜΑ της ΔΕΗ δεν έχει τέλος! Προ ολίγων λεπτών μας καταγγέλθηκε επώνυμα το εξής πολύ σοβαρό περιστατικό. Η ΔΕΗ Κορωπίου εξάντλησε την αναλγησία της κόβοντας το ρεύμα, σήμερα Παρασκευή, σε μία τετραμελή οικογένεια στην Παιανία. Η διακοπή ρεύματος μάλιστα έγινε από την κολόνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι με απόλυτη συνείδηση, η ΔΕΗ Κορωπίου και συγκεκριμένα η διευθύντρια του υποκαταστήματος κ. Ντούνη, καταδίκασαν την 4μελή οικογένεια να ζήσει ολόκληρο το Σαββατοκύριακο στο σκοτάδι και το κρύο. Εκτός της σημαντικής οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζει η οικογένεια, ο πατέρας έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και στο σπίτι μένουν και δύο παιδιά.
Ένα ακόμη εξοργιστικό στοιχείο είναι ότι η οικογένεια, που το χρέος της είναι 3200 ευρώ, μετέβη αμέσως μετά τη διακοπή ρεύματος στο υποκατάστημα για να προβεί σε κάποιον διακανονισμό αλλά ήρθε αντιμέτωπη με εγκληματική αδιαφορία. Η διευθύντρια ήταν αμείλικτη και ζητούσε επιτακτικά 800 ευρώ μπροστά, χωρίς καμία διάθεση επίδειξης έστω και της στοιχειώδους κοινωνικής ευαισθησίας. Η οικογένεια μπορούσε να διαθέσει 500 ευρώ που ήταν ότι είχε και δεν είχε. Η ΔΕΗ τα αρνήθηκε κατηγορηματικά. Τελικά, μετά από μία μαραθώνια προσπάθεια, η οικογένεια, με τη βοήθεια φίλων και γειτόνων βρήκε τα 300 ευρώ που έλειπαν και ξαναπήγε στη ΔΕΗ. Η ώρα ήταν 13:45. Τα ρολά μισόκλειστα. Με παγερή αδιαφορία κάποιοι υπάλληλοι που βρίσκονταν εντός του υποκαταστήματος και ο υπάλληλος security είπαν στην γυναίκα: "Κλείσαμε, σταματήστε να χτυπάτε γιατί θα καλέσουμε την αστυνομία". Και η κυρία έφυγε. Και η οικογένεια αυτή όπως και χιλιάδες άλλες θα ζήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο στο σκοτάδι.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
`Ολοι εσείς που πήγατε Κούβα και τελείως συμπτωματικά δεν μου αναφέρατε πόσους άστεγους-άνεργους και φανερά υποσιτιζόμενους είδατε να έρπονται για την ελεημοσύνη σας, όπως βλέπουμε ευχερώς καθημερινά στις δυτικές κοινωνίες,ξέρω ότι δεν το κάνατε με κακή πρόθεση: Τους είχε εξαφανίσει ο φασίστας Φιντέλ με το ξύλο! (άσχετα αν δεν υπάρχει καμία τέτοια καταγγελία- Αφού δεν κάνει κρύο στην Κούβα ρε βόιδι!- εγκώ έξυπνο). `Οτι οι άστεγοι στην Αμερική κάνουν μικροαδικήματα τις παγωμένες νύχτες για να οδηγηθούν στην φυλακή είναι άλλης τάξεως ζήτημα. Εδώ μιλάμε για...σοσιαλισμό (λέμε τώρα!...φιιιτ! Μποινγκ! αρκεί να έχουμε να πούμε κάτι)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τριήμερο πένθος στη Βενεζουέλα για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο
27/11/2016 10.30
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απέτισε χθες Σάββατο φόρο τιμής στον πατέρα της επανάστασης της Κούβας, τον Φιντέλ Κάστρο, σε μια ομιλία που εκφώνησε στο μαυσωλείο όπου βρίσκονται τα λείψανα του Ούγο Τσάβες, του εκλιπόντα πρώην προέδρου της Βενεζουέλας και 'πνευματικού γιου' του Κάστρο. Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 90 ετών στην Αβάνα, 'υπήρξε και θα συνεχίσει να είναι ζωντανός θρύλος', είπε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κουαρτέλ δε λα Μοντάνια, στο Καράκας, όπου βρίσκονται τα λείψανα του Τσάβες, που απεβίωσε το 2013. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, αντιμέτωπος με μια βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, κάλεσε νωρίτερα χθες σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter 'όλους τους επαναστάτες του κόσμου (...) να συνεχίσουν την κληρονομιά' του Κάστρο, 'να πάρουν τον δαυλό της ανεξαρτησίας' και 'του σοσιαλισμού'.
Ο Μαδούρο κήρυξε τριήμερο πένθος στη Βενεζουέλα για τον θάνατο του Κάστρο. Η ακροδεξια προδοτικη αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, που προσπαθεί να επιτύχει την απομάκρυνση του Μαδούρο με πλαστό δημοψήφισμα, αντιθέτως είδε στον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο έναν καλό οιωνό: 'Βρισκόμαστε οπωσδήποτε σε μια εποχή αλλαγής, η δικτατορία πεθαίνει', έγραψε ο αληταρας προδοτης ακροδεξιος Χουάν Γκουαϊντό, αληταρας βουλευτής της προδοτικης ακροδεξιας αντιπολίτευσης, στο Twitter. Ο αληταρας φασιστας ηγέτης της προδοτικιης αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης γαμιολης φυλακοβιος Ενρίκε Κοπρίλες εξέφρασε από την πλευρά του οργή για το εθνικό πένθος που κήρυξαν οι αρχές για τον θάνατο του Κάστρο: 'Να θρηνήσουμε τον Κάστρο; Θρηνήστε για τις χιλιάδες των πολιτών της Βενεζουέλας που σκοτώνονται!', είπε και πρόσθεσε 'όταν φύγει η διεφθαρμένη κυβέρνηση Μαδούρο που διακινεί ναρκωτικά, θα γιορτάσουμε για έναν χρόνο'.
Η Κούβα και η Βενεζουέλα συνδέθηκαν στενά επί της προεδρίας του Τσάβες (1999-2013), στενού φίλου του Φιντέλ Κάστρο. Η Βενεζουέλα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κούβας, προμηθεύοντας τη νήσο κυρίως με πετρέλαιο υπό ιδιαίτερα προνομιακούς όρους. Ο Μαδούρο υποσχέθηκε εξάλλου στην ομιλία του ότι θα κάνει πράξη 'τις ιδέες' του Φιντέλ Κάστρο κρίνοντας πως μπορεί να φύγει 'ήσυχος' διότι 'είμαστε εμείς εδώ'. Στην εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και πολλοί υποστηρικτές της κυβέρνησης, αρκετοί κρατούσαν σημαίες της Βενεζουέλας και της Κούβας, ενώ κάποιοι είχαν δακρύσει.
'Εξήντα χρόνια μετά τον απόπλου του Granma από το Μεξικό, ο Φιντέλ αναχωρεί για την αθανασία εκείνων που αγωνίστηκαν όλη τους τη ζωή... Hasta la victoria siempre', έγραψε νωρίτερα ο Μαδούρο στο Twitter, συνοδεύοντας το κείμενο με φωτογραφίες του Κάστρο μαζί με τον Τσάβες. Αναφερόταν στο μικρό πλεούμενο με το οποίο ο Φιντέλ Κάστρο και άλλοι 81 αντάρτες, ανάμεσά τους ο αδελφός του Ραούλ και κάποιος Ερνέστο Γκεβάρα, αναχώρησαν από το Μεξικό για την Κούβα την 2η Δεκεμβρίου 1956--για να αρχίσουν την επανάσταση. Η Βενεζουέλα έστελνε ως πρότινος στην Κούβα 100.000 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα, όμως τα γνωστα ψεματα του ξεφτυλισμενου αποικιοκρατικου πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς λενε πως η ποσότητα του αργού που παραδόθηκε στη νήσο το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς μειώθηκε κατά 40% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και η υποχώρηση της μπορεί να συνεχιστεί, λόγω της κρίσης στη Βενεζουέλα και της μείωσης της παραγωγής.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κούβα: «Viva Fidel» από εκατοντάδες φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Αβάνας
26/11/2016 23.00
Εκατοντάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας σήμερα για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Φιδέλ Κάστρο, στο πλαίσιο του εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί στην χώρα και θα διαρκέσει 9 ημέρες μετά τον θάνατο του ηγέτη που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της Κούβας για γενιές ολόκληρες. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες και οι δημόσιες εκδηλώσεις και τα θεάματα ακυρώθηκαν. Η σορός του Κάστρο θα αποτεφρωθεί και οι στάχτες του θα 'διασχίσουν' όλη την χώρα έως την κηδεία του την 4η Δεκεμβρίου. Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί με επίκεντρο την πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα και στην πόλη Σαντιάγο στη νότια Κούβα προς τιμή του εκλιπόντος ηγέτη που απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών. Στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας, όπου σπούδασε ο Κάστρο, οι φοιτητές κρατούσαν τεράστιες σημαίες της Κούβας και φώναζαν 'Ζήτω ο Φιδέλ και Ζήτω ο Ραούλ'.
Στη συγκέντρωση στο πανεπιστήμιο, ένας επικεφαλής μιας φοιτητικής ένωσης είπε απευθυνόμενος στο πλήθος 'ο Φιδέλ δεν είναι νεκρός διότι οι πολίτες είναι ο Φιδέλ. Εγώ είμαι ο Φιδέλ'. Το σύνθημα σύντομα άρχισε να το επαναλαμβάνουν ρυθμικά όλοι. '(Βρισκόμαστε εδώ) για όλα όσα έκανε ο Φιδέλ μετά τον θρίαμβο της επανάστασης', δήλωσε ο Ραούλ Αλεχάντρο Παλμέρος, ένας άλλος φοιτητής. 'Ο Φιδέλ έβαλε την Κούβα στον χάρτη κι έκανε την Κούβα παράδειγμα για τους πολίτες του κόσμου, ειδικά για τους φτωχούς και τους περιθωριοποιημένους'. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι και άλλες φοιτητικές οργανώσεις και η ομοσπονδία γυναικών οργάνωσαν μικρότερες συγκεντρώσεις ως φόρο τιμής για τον Φιδέλ Κάστρο.
Ο Φιδέλ Κάστρο αποσύρθηκε από την δημόσια ζωή το 2006, παρέδωσε επίσημα την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ το 2008 ωστόσο η παρουσία του ήταν πάντα έντονη στην Κούβα. 'Αυτά είναι νέα που κανείς δεν είχε προετοιμαστεί να ακούσει, ειδικά όχι για τον Κομαντάντε Φιδέλ' είπε η Ροζάριο Γκαρσία, κάτοικος της Αβάνας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε κλειστή τελετή αποτεφρώθηκε η σορός του Φιντέλ Κάστρο
Η σορός του ηγέτη της ιστορικού ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο αποτεφρώθηκε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, "σύμφωνα με την επιθυμία που είχε εκφράσει ο σύντροφος Φιντέλ". Ο Κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης ανήκει πλέον στην ιστορία και αυτή θα τον κρίνει, όπως είπε και ο Μπαράκ Ομπάμα. Η σορός του αποτεφρώθηκε σε μια ιδιωτική τελετή και πλέον, ο λαός της Κούβας έχει 6 μέρος μπροστά του για να τον πενθήσει και να τον αποχαιρετήσει.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του 8ημερου εθνικού πένθους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου μέχρι την Τρίτη το απόγευμα οι πολίτες της Κούβας θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη τους στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στον εθνικό ήρωα της Κούβας Χοσέ Μαρτί, σύμβολο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.Θα ακολουθήσει συγκέντρωση στην πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα.
Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, η τέφρα του θα μεταφερθεί από την Αβάνα στο Σαντιάγο ντε Κούβα, διασχίζοντας ολόκληρο το νησί της Κούβας σε ανάμνηση της νικηφόρου πορείας του 1959.Εκεί θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, όπου θα τελεστεί ταφή στο κοιμητήριο της Αγίας Ιφιγένειας.
Στο ίδιο κοιμητήριο έχει ταφεί και ο Χοσέ Μαρτί.Την ιστορική ανακοίνωση του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο έκανε ο πρόεδρος της Κούβας και αδελφός του, Ραούλ, ο οποίος τον διαδέχθηκε στην εξουσία το 2006. «Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 το βράδυ της Παρασκευής», είπε ο Ραούλ Κάστρο σε διάγγελμά του το οποίο μετέδωσε απευθείας η δημόσια τηλεόραση της Κούβας.Το σύντομο διάγγελμα του προέδρου κατέληξε με ένα βροντερό: "Hasta la victoria siempre!" ("Μέχρι τη νίκη") τη γνωστή φράση-ορόσημο του κομαντάντε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Μαραντόνα για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο: Αυτή είναι η μεγαλύτερη θλίψη που έχω βιώσει
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016, 08:52
Για τον θρύλο του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα, ο ηγέτης της επανάστασης της Κούβας, ο Φιδέλ Κάστρο, ο οποίος απεβίωσε το βράδυ της Παρασκευής σε ηλικία 90 ετών, ήταν κάτι παραπάνω από φίλος: ήταν «ο δεύτερος πατέρας του». Ο Μαραντόνα είπε ότι η είδηση του θανάτου του Κάστρο τον χτύπησε κατάστηθα σαν μπάλα του τένις που σέρβιρε ο Χουάν Μαρτίν δελ Πότρο, ο αργεντινός τενίστας που παρακολουθούσε στον τελικό του Davis Cup όταν το έμαθε. «Άρχισα να κλαίω ανεξέλεγκτα», είπε ο Μαραντόνα στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του τουρνουά. «Μετά (τον θάνατο) του πατέρα μου, αυτή είναι η μεγαλύτερη θλίψη που έχω βιώσει».
Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1987, έναν χρόνο αφότου ο Μαραντόνα συνέβαλε η εθνική ομάδα της πατρίδας του, της Αργεντινής, να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού, και τέσσερα χρόνια πριν από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, που θα σηματοδοτούσε μια περίοδο ακόμη μεγαλύτερων οικονομικών δυσχερειών για την Κούβα. Μία για πολλούς απροσδόκητη φιλία ρίζωσε ανάμεσα στον συχνά αναιδή κι αλλόκοτο ποδοσφαιριστή και τον διαβασμένο επαναστάτη, η οποία βάθυνε στις αρχές του αιώνα, όταν ο Μαραντόνα πέρασε τέσσερα χρόνια στην Αβάνα στην προσπάθειά του να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. Η Κούβα επιβάλει βαριές ποινές για την κατοχή και τη χρήση ναρκωτικών, όμως διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα περίθαλψης του κόσμου κι είναι γνωστό πως στέλνει γιατρούς και ανθρωπιστική βοήθεια σε χώρες που το έχουν ανάγκη.
«Μου άνοιξε τις πόρτες της Κούβας όταν οι κλινικές στην Αργεντινή μου τις έκλειναν κατάμουτρα διότι δεν ήθελαν να κατηγορηθούν για τον θάνατο του Μαραντόνα», εξήγησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Ο Φιδέλ Κάστρο εκείνη την περίοδο τηλεφωνούσε τακτικά στον Μαραντόνα, νωρίς το πρωί, για να συζητήσουν για το ποδόσφαιρο ή για την πολιτική. Δεν έπαψε ποτέ να τον ενθαρρύνει να αναρρώσει πλήρως, συνέχισε ο παλαίμαχος των γηπέδων. «Μου έλεγε πως μπορούσα να τα καταφέρω. Και τα κατάφερα. Κι είμαι εδώ. Και μιλάω γι' αυτόν», συνέχισε ο Μαραντόνα με τσακισμένη φωνή. «Αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που θυμάμαι από εκείνον». Γιος βιομηχανικού εργάτη μεγαλωμένος σε μια παραγκούπολη έξω από το Μπουένος Άιρες, ο Μαραντόνα είναι μια από τις πολλές διασημότητες που εξέφραζαν τον θαυμασμό τους για τον Φιδέλ Κάστρο.
Το 2005, του είχε πάρει μια συνέντευξη για λογαριασμό ενός τηλεοπτικού δικτύου της Αργεντινής. Τον είχε ρωτήσει πώς ο Τζορτζ Ου. Μπους επανεξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, κι ο Φιδέλ Κάστρο είχε απαντήσει «Απάτη. Η τρομοκρατική μαφία του Μαϊάμι!». Πέρυσι ο Μαραντόνα, που έχει στο πόδι του ένα τατουάζ στο οποίο εικονίζεται ο Κάστρο, διέψευσε τις φήμες περί του θανάτου του ηγέτη της επανάστασης της Κούβας δείχνοντας στους δημοσιογράφους ένα γράμμα που του είχε στείλει. Όμως ο παλιός του φίλος δεν ζει πια κι ο Ντιέγκο Μαραντόνα είπε πως θα ταξιδέψει στην Αβάνα για να του αποτίσει φόρο τιμής.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς αστικά λεωφορεία και σήμερα η Θεσσαλονίκη
Σήμερα η κρίσιμη συνέλευση εργαζομένων στον ΟΑΣΘ
27.11.2016 | 11:05
Χωρίς λεωφορεία παραμένει και σήμερα για δεύτερη μέρα η Θεσσαλονίκη. Το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ αποφάσισε να συγκαλέσει στις 11:00 έκτακτη γενική συνέλευση για το εάν θα συνεχιστούν ή όχι οι κινητοποιήσεις.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΚ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ
Στους δρόμους της Αβάνας, με τον Φιντέλ νεκρό -Πώς υποδέχθηκαν στην Κούβα την είδηση για τον Κάστρ
26|11|2016 15:15
Σοκ, θλίψη, αβεβαιότητα για το τι θα φέρει η νέα εποχή... Κάπως έτσι ξύπνησαν οι κάτοικοι της Κούβας, μαθαίνοντας ότι ο Φιντέλ Κάστρο είναι πλέον νεκρός.
Με ελάχιστα σπίτια να έχουν σύνδεση ίντερνετ, οι περισσότεροι στην Κούβα έμαθαν από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο ότι ο ιστορικός ηγέτης του νησιού άφησε την τελευταία του πνοή. Πολλοί είχαν ήδη πέσει για ύπνο όταν έγινε γνωστό. Ο Φιντέλ Κάστρο πέθανε στις 10:29 το βράδυ της Παρασκευής, αλλά ο λαός της Κούβας το έμαθε με πάνω από μία ώρα καθυστέρηση, από το διάγγελμα του Ραούλ Κάστρο. Η είδηση δεν ήταν έκπληξη. Τους τελευταίους μήνες ο 90χρονος «κομαντάντε» είχε αποχαιρετίσει με δημόσιες τοποθετήσεις τους. Ομως για πολλούς, ιδιαίτερα εκείνους που είχαν ζήσει τη δεκαετία του '60, ο θάνατός του παρέμεινε ένα σοκ, γράφει ο Guardian.
Στο νότιο προάστιο της Αβάνας, η οικογένεια Ροντρίγκεζ παρακολουθούσε με μία σιωπή έκπληξη, η οποία διατηρήθηκε για αρκετή ώρα μετά από το τέλος μετάδοσης του προεδρικού διαγγέλματος. «Πέθανε ο el caballo», είπε ο Λέο Ροντρίγκεζ τελικά, χρησιμοποιώντας το παρατσούκλι του Κάστρο «το άλογο», με τη φωνή του να ραγίζει από συναίσθημα, περιγράφει η βρετανική εφημερίδα. Ο εργάτης του αεροδρομίου δηλώνει αφοσιωμένος «Φιντελίστα» και ακόμη ξεδιπλώνει την επαναστατική σημαία στο παράθυρο του διαμερίσματός του, στις ημέρες εθνικής εορτής. Γνώρισε τη σύζυγό του, Κλαρίτα, στην ένωση νέων κομμουνιστών και αποδίδουν στην κυβέρνηση την επιδοτούμενη στέγαση, τη δωρεάν πανεπιστημιακή κυβέρνηση, τη δωρεάν περίθαλψη, που είναι όπως λένε πολύ σημαντική για την κόρη τους, που πρέπει να επισκέπτεται γιατρό κάθε δύο εβδομάδες λόγω χρόνιας πάθησης. Με τέτοιες παροχές, πιστεύουν ότι θα συγκεντρωθούν μεγάλα πλήθη στην Πλατεία Επανάστασης της πρωτεύουσας, για να δείξουν τον σεβασμό τους. «Η πλατεία θα ξεχειλίσει», προέβλεψε η Κλαρίτα.
Η γειτόνισσά τους επίσης σοκαρίστηκε. Οπως πολλοί της γενιάς της, η 36χρονη Μαριάνα Βαλντές μισεί τους περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου και πάντα ευχόταν να καταρρεύσει η «δικτατορία». Ομως, δάκρυσε όταν έμαθε τα νέα. «Εννοείται πως κλαίω», δήλωσε στον Guardian. «Εμείς οι Κουβανοί είμαστε Φιντελίστα ακόμη κι αν δεν είμαστε κομμουνιστές», εξήγησε. Σε άλλα σημεία της πόλης, οι κάτοικοι είχαν αντίστοιχες αντιδράσεις. «Είμαι άφωνη. Πολλοί Κουβανοί είναι τρομαγμένοι», είπε η Μερσέντες Κόπα, μία 59χρονη νοικοκυρά. «Ο θάνατος του Φιντέλ ανοίγει μία περίοδο αβεβαιότητας. Ισως σήμερα είναι η αρχή μίας νέας σελίδας στην κουβανική ιστορία», είπε από την πλευρά της η Ιρμα Γκουζμάν.
Εκτός του νησιού, πολλοί Κουβανοί επίσης ήταν έκπληκτοι. Η δημοσιογράφος Μαρίτα Περέζ Ντίαζ πάντα επιθυμούσε την πολιτική αλλαγή. Ομως παραδέχθηκε πως ήταν το τέλος μίας εποχής. «Είναι τεράστιο. Είναι ο θάνατος του συμβόλου μίας εποχής. Θα είναι συντριπτικό για τη γενιά των γονιών και των παππούδων μου. Ακόμη και οι νέοι όμως, που ξέρουν όλα τα λάθη του Κάστρο, τον θαύμαζαν και τον σέβονταν. Ηταν μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του 20ου αιώνα, ένας από τους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία», δήλωσε η Κουβανή.
Βέβαια, υπήρξαν και πολλοί που πανηγύρισαν. Εκατοντάδες ακροδεξιοι εμιγκρεδες κουβανοί στην υπηρεσια της CIA που ζουν στο Μαϊάμι βγήκαν στους δρόμους, ακόμη και φορώντας τις πιζάμες τους, άλλοι με κατσαρόλες στα χέρια, τις οποίες χτυπούσαν και άλλοι με σημαίες, χορεύοντας και φωνάζοντας συνθήματα για να γιορτάσουν τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο (νέος) διωγμός των Ινδιάνων
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016, 21:32
Εδώ και επτά μήνες, Ινδιάνοι της φυλής Σίου (από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει) έχουν εξεγερθεί εναντίον την απόφασης κατασκευής ενός αγωγού, στην περιοχή της Βόρειας Ντακότα των ΗΠΑ. Πρόκειται για έναν αγωγό μεταφοράς πετρελαίου από την εν λόγω περιοχή μέχρι το Ιλινόϊς, μήκους 1.185 χιλιομέτρων και κόστους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θεωρείται απαραίτητο έργο υποδομής για την αμερικάνικη κυβέρνηση, όμως οι Ινδιάνοι αντιδρούν καθώς τα έργα θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μόλυνση των πατρογονικών τους εστιών, και συγκεκριμένα το νερό της περιοχής, καθώς θα επηρεαστεί ο ποταμός Μισούρι που τους υδροδοτεί.
Η αμερικανική κυβέρνηση με ειδική συμφωνία το 1851 παραχώρησε τη συγκεκριμένη γη στους Ινδιάνους, όμως εν έτει 2016 μάλλον ζητάει να έχει τον πρώτο λόγο σε αυτή, παρά την αντίθετη θέληση των ιθαγενών. Την περασμένη Πέμπτη, Ανήμερα της Ημέρας των Ευχαριστιών, της εθνικής εορτής των ΗΠΑ εις ανάμνηση του χειμώνα του 1621, οπότε και μια ομάδα Ινδιάνων μαζί με νεοαφιχθέντες Άγγλους εποίκους εγκαινίασαν μαζί μια γιορτή για την καλλιέργεια της γης και υποσχέθηκαν να προστατεύουν η μία ομάδα την άλλη από τη βία, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια και κινδύνεψαν ζωές. Εκατοντάδες αστυνομικοί χρησιμοποίησαν χημικά, πλαστικές σφαίρες και αύρες για να καταστείλουν ακόμη μια διαδήλωση ιθαγενών και υποστηρικτών τους, που θεωρούν ότι διακυβεύεται η επιβίωση τους και η διατήρηση της ιερής τους γης.
Οι εχθροπραξίες διήρκεσαν 10 ώρες και είχαν ως αποτέλεσμα 300 τραυματισμούς, εκ των οποίων οι 26 σοβαροί, ενώ αρκετοί Ινδιάνοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι, στα άκρα, σε άλλους διαπιστώθηκε εσωτερική αιμορραγία σε ζωτικά όργανα, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις υποθερμίας, σε ανθρώπους που δέχτηκαν τα "πυρά" του κανονιού νερού, υπό τις χαμηλές θερμοκρασίες (μείον 2 βαθμοί Κελσίου) που επικρατούν στην περιοχή. Υπάρχουν αναφορές μάλιστα ότι οι αρχές κατέρριψαν 3 δημοσιογραφικά drones που κάλυπταν τα γεγονότα κι ότι πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες και κατά των ρεπόρτερ. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ιατρικό συμβούλιο του Standing Rock εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απευθύνει δραματική έκκληση να σταματήσει τουλάχιστον η χρήση των κανονιών νερού, καθώς κινδυνεύουν άμεσα οι ζωές των ανθρώπων, ενώ αναφέρεται ότι λόγω του μεγάλου αριθμού των τραυματιών, δεν επαρκούν οι χώροι περίθαλψής τους, και ορισμένοι έχουν τοποθετηθεί στο... τοπικό γυμναστήριο.
"Πρόκειται για πράξη πολέμου", δήλωσε ο Frank Sancez, εκπρόσωπος των Σίου, σημειώνοντας ότι διαδηλώνουν για να προστατέψουν τη γη τους, που τους προσφέρει τα απαραίτητα για να ζήσουν στο σημείο εδώ και πολλούς αιώνες. "Είμαι φυλακισμένος στη γη μου. Μόνο έτσι το βλέπω. Έχω δικαίωμα να κυνηγήσω, να ψαρέψω και να καλλιεργήσω, όπως έκαναν και οι πρόγονοί μου, αλλά όλοι αυτοί οι φράχτες πρέπει να πέσουν, ώστε να συνεχίσουμε να ζούμε όπως κάναμε πάντα", αναφέρει. Ο ίδιος μάλιστα είναι απευθείας απόγονος ενός Σίου που είχε υπογράψει τη συνθήκη παραχώρησης της συγκεκριμένης έκτασης σε αυτούς το 1851. "Το ζήτημα θα μπορούσε να έχει λυθεί εδώ και χρόνια, αλλά δεν έχουμε χρήματα για να κινήσουμε νομικά τη διαδικασία", επισημαίνει. Μια αχτίδα αισιοδοξίας για τον αγώνα των Ινδιάνων είναι η πρόσφατη ανακοίνωση του αμερικάνικου Τεχνικού Επιμελητηρίου, στην οποία αναφέρεται ότι "θα χρειαστεί ακόμα χρόνος μέχρι να αποφασίσουμε αν το συγκεκριμένο έργο μπορεί να γίνει στην περιοχή των Σίου", όμως οι υπερασπιστές του αγωγού τον θεωρούν απαραίτητο, καθώς "πρόκειται για την πιο γρήγορη και ασφαλή διαδρομή του πετρελαίου, και καθιστά τη χώρα περισσότερο ανεξάρτητη σχετικά με αυτόν τον πόρο".
Τα γεγονότα στο Standing Rock δεν βρίσκουν τον... δρόμο της δημοσιοποίησης από τα περισσότερα ΜΜΕ των ΗΠΑ, όμως ο διαρκής αγώνας των Ινδιάνων έχει ευαισθητοποιήσει χιλιάδες πολίτες σε όλον τον κόσμο και, δειλά δειλά, οργανώνονται συγκεντρώσεις υποστήριξης σε χώρες και των 5 Ηπείρων. Η γνωστή ηθοποιός Jane Fonda, μάλιστα την Ημέρα των Ευχαριστιών προσέφερε 500 γεύματα στους διαδηλωτές. Στις 23:00, ώρα Ελλάδας, του Σαββάτου, πραγματοποιούνται ταυτόχρονες εκδηλώσεις υποστήριξης σε πολλά μέρη του κόσμου, από ακτιβιστές που προτάσσουν την επιβίωση των Ινδιάνων, που για ακόμη μια φορά στην ιστορία υπόκεινται διώξεις από τους ανθρώπους που εποίκισαν την πατρογονική τους γη, έναντι των οικονομικών συμφερόντων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Άσαντ χαιρετίζει την θρυλική αντίσταση του Φ. Κάστρο έναντι της Ουάσιγκτον
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016, 18:54
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ χαιρέτισε σήμερα "την θρυλική αντίσταση" που προέβαλε ο Φιντέλ Κάστρο στο εμπάργκο που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα. "Ο μεγάλος ηγέτης Φιντέλ Κάστρο ηγήθηκε της μάχης του λαού του και της χώρας του εναντίον του ιμπεριαλισμού και της ηγεμονίας για δεκαετίες" έγραψε ο Άσαντ σε μια συλλυπητήρια επιστολή προς τον πρόεδρο της Κούβας και αδελφό του εκλιπόντος Ραούλ Κάστρο.
"Η αντίστασή του ήταν θρυλική και ενέπνευσε τους ηγέτες και τους λαούς ολόκληρου του κόσμου (…). Η Κούβα, χώρα φίλη, κατάφερε χάρη στους ηγέτες της να αντισταθεί εναντίον των σκληρότερων κυρώσεων και των πλέον αδίκων εκστρατειών της σύγχρονης ιστορίας μας" πρόσθεσε ο πρόεδρος της Συρίας αναφερόμενος στο εμπάργκο των ΗΠΑ σε βάρος της νήσου. Η Ουάσιγκτον που υποστηρίζει τους ισλαμοφασιστες στη Συρία επέβαλε μια σειρά οικονομικών κυρώσεων στη Δαμασκό από την αρχή του αποικιοκρατικου της πολεμου στη Συρία το 2011.
Η Αβάνα και η Δαμασκός διατηρούν καλές σχέσεις εδώ και δεκαετίες. Ο Χάφεζ αλ Άσαντ, πατέρας του Μπασάρ, επισκέφθηκε την Αβάνα το 1979 και συναντήθηκε με τον Φιδέλ Κάστρο. Ο Κάστρο είχε επισκεφθεί τη Δαμασκό τον Μάιο του 2001, σχεδόν έναν χρόνο μετά την ανάδειξη στην εξουσία του Μπασάρ αλ Άσαντ που διαδέχθηκε τον πατέρα του. Ο Άσαντ πήγε στην Κούβα τον Ιούνιο του 2010.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΚ! 18 δις ευρω μας κοστισε το σκανδαλο με τα αχρηστα κομπιουτερ στο Δημοσιο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
#έκτακτο
συνελήφθη πριν από λίγη ώρα από τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Κούβας ο Θάνος-Γλαύκος Τζήμερος την ώρα που κλοτσούσε τη σορό του Φιντέλ Κάστρο προκειμένου να βεβαιωθεί πως είναι όντως νεκρός. Ο γνωστός Έλληνας πολιτευτής θα απελαθεί στην Πιονγκ Γιανγκ σε συσκευασία σκυλοτροφής.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
#προσδοκώμεν
Σε 3 μέρες που θα αναστηθεί ο Φιντέλ και θα σας πάρει στο κυνήγι να δω που θα κρυφτείτε φιλελέρες...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η απελευθέρωση του Χαλεπίου πλησιάζει!
Μεγάλη μέρα η χτεσινή για την απελευθέρωση του Χαλεπίου!
Το τελευταίο τριήμερο βρισκόταν σε εξέλιξη μια μεγάλη επιθετική πρωτοβουλία του Άξονα της Αντίστασης, διείσδυσης από ανατολικά στα κατεχόμενα εδάφη. Ο Συριακός Στρατός απελευθέρωσε τελικά χτες τη συνοικία Hanano στο βόρειο τμήμα του τζιχαντοκρατούμενου Ανατολικού Χαλεπίου.
Το γεγονός αυτό έχει και συμβολική και στρατιωτική σημασία. Συμβολική γιατί το Hanano District ήταν απ’ τις πρώτες συνοικίες του Χαλεπίου που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές στην αρχή του πολέμου. Στρατιωτική γιατί η απελευθέρωση του απειλεί άμεσα να κόψει στα δύο τις δυνάμεις των τζιχαντιστών. Αν ο Συριακός Στρατός σταθεροποιήσει τη θέση του στο Hanano, η απελευθέρωση όλου του βόρειου τομέα του Ανατολικού Χαλεπίου θα είναι πλέον θέμα ημερών καθώς απομένει μόνο η συνοικία Shakhour, μία απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου, προκειμένου να ενώσει τον βόρειο εσωτερικό κλοιό που δημιουργεί η προέλαση του.
Σύμφωνα με φιλοκυβερνητικές πηγές η μάχη για την απελευθέρωση της συνοικίας Sakhour έχει ήδη ξεκινήσει με έντονους βομβαρδισμούς των θέσεων των τζιχαντιστών. Αν πέσει το Sakhour oι τζιχαντιστές στις υπόλοιπες βορειότερες/βορειοανατολικές συνοικίες (Haydariyah, Ayn at-Tal, Bustan Al Pasa, Hellok, Sheikh Fares,Sheikh Kheder, Suleiman Al-Halabi) του βόρειου τομέα του Ανατολικού Χαλεπίου, θα αποκοπούν από το κεντρικό και νότιο τμήμα του Ανατολικού Χαλεπίου. Υπάρχουν ήδη αναφορές ότι κάποιοι απ' τους τζιχαντιστές της Haydariyah επιχειρούν να διαπραγματευτούν την παράδοση της συνοικίας με αντάλλαγμα αμνηστία. Άλλες αναφορές θέλουν τα τζιχάντια της Ahrar Al-Sham (αδερφάκια της al-Nusra) να έχουν ήδη εγκαταλείψει τις θέσεις τους σε Haydariyah και Sekhour υποχωρώντας νοτιότερα. Συριακά μέσα μεταδίδουν εικόνες πολλών δεκάδων κατοίκων της Hanano που μεταφέρονται σε ασφαλείς συνοικίες του Χαλεπίου εκμεταλλεύομενοι την προέλαση του Συριακού Στρατού.
Η επιχείρηση στο Hanano ήταν τμήμα ενός ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδίου με το οποίο οι δυνάμεις του Άξονα της Άντίστασης επιχειρούν να κόψουν στα τρία τα εδάφη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, τριχοτομώντας έτσι το Ανατολικό Χαλέπι και οδηγώντας σε ασφυξία τους τζιχαντιστές. Στα πλαίσια αυτά συνεχίζονται οι μάχες στο κεντρικό τμήμα του Ανατολικού Χαλεπίου, στο τόξο μεταξύ της αρχαίας πόλης του Χαλεπίου (Citadel of Aleppo) και των υψωμάτων Shurtah και Sheikh Sa'eed, με τις δυνάμεις του Συριακού στρατού να επιτίθενται στην αγροτική περιοχή Sheikh Lutfi που βρίσκεται στην κοιλάδα μεταξύ των δύο υψωμάτων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Αβάνας θρηνούν τον Comandante
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Αβάνας συγκεντρώθηκαν Σάββατο πρωί (26/11), λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Φιντέλ, στην κεντρική είσοδο (escalinata) του ιδρύματος για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ιστορικό ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης.
http://cubaniagriega.blogspot.gr/2016/11/comandante.html?spref=fb
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκ προθέσεως δολοφόνοι
Η σύλληψη της τραγικής μητέρας στην Λάρισα η οποία, σαν να μην της έφτανε ο πόνος της για την κατάσταση του μικρού παιδιού της, αντιμετωπίζει και την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια, είναι μια προσπάθεια για μεταφορά της ενοχής των πραγματικών υπευθύνων στο θύμα τους.
Οι ένοχοι για τον σοβαρότατο τραυματισμό του τετράχρονου παιδιού είναι αυτοί που καταδίκασαν άλλη μια οικογένεια να στερηθεί το ηλεκτρικό ρεύμα επειδή δεν μπορούσε να το πληρώσει, ενώ το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί όρο ζωής και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το στερεί από οποιονδήποτε άνθρωπο. Ένοχος για εμπρησμό και τον βαρύτατο τραυματισμό του τετράχρονου παιδιού είναι η ΔΕΔΔΗΕ που συστηματικά κόβει το ρεύμα σε οικογένειες, σε άρρωστους και σε κατάκοιτους.
Ένοχη είναι η ΔΕΗ, που ανάγκασε μια ακόμα οικογένεια να ανάβει κεριά(!) για να μπορεί να βλέπει την νύχτα μέσα στο σπίτι της! Οι μεγάλοι ένοχοι είναι οι ξεβρακωμένοι δούλοι του χρηματοπιστωτικού συστήματος που, μέσω των μνημονιακών πολιτικών τους, οδηγούν στην φτώχεια, την αρρώστια και τον θάνατο εκατομμύρια πολίτες. Είναι αυτοί που έχουν καταδικάσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε στέρηση βασικών αγαθών όπως αυτά ορίζονται από τον Χάρτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και το ελληνικό Σύνταγμα. Ένοχοι εμπρησμού και βαριάς σωματικής βλάβης από πρόθεση και, πιθανόν, δόλο είναι αυτοί οι ίδιοι που έχουν καταδικάσει 350.000 νοικοκυριά στο σκοτάδι, 2.000.000 εκατομμύρια πολίτες στην ανεργία, περισσότερους από 1.000.000 σε αποστέρηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, 600.000 παιδιά σε υποσιτισμό, έχουν οδηγήσει την αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας κατά 43%, δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε στέρηση στέγης, δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε αυτοχειρία.
Οι μεγάλοι ένοχοι είναι ο πρωθυπουργός, τα μέλη και τα στελέχη της κυβέρνησης αυτής της χώρας που έχουν εξαπολύσει ανοιχτό πόλεμο στον ελληνικό λαό, τον δολοφονούν και ταυτόχρονα τον χλευάζουν. Είναι δηλωμένοι, άσπονδοι εχθροί του. Στο πλευρό της κυβέρνησης, εναντίον του ελληνικού λαού, βρίσκονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης που στηρίζουν την πολιτική της είτε ενεργά, είτε με την παθητική στάση τους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Άλλο ένα ξεφτιλισμενο Αμερικανοκίνητο free Press όπως το φιλελε μέσο Athens Voice μας ενημερώνει για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συλλυπητήριο τηλεγραφήμα στον κουβανικό λαό απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κι υποσχέθηκε να υπογράψει ένα μνημόνιο προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι έχετε να πείτε σ' αυτόν τον στρατιώτη που είδε γονείς κι αδέλφια μετά από 5 χρόνια... "αριστεροί", οι έμμισθοι εθνομηδενιστές Σόρος & πρεσβειών; Οι δημοσιογραφικές πόρνες τι λένε;
Ο νεαρός στρατιώτης, υπηρέτησε τη θητεία του και δεν έγινε λιποτάκτης κι έμμισθος των "μετριοπαθών αποκεφαλιστών που σήμερα στην πατρίδα μας κάνουν τους "πρόσφυγες, ήταν στην μονάδα που απελευθέρωσε τη συνοικία Hanano Housing, στο Ανατολικό Χαλέπι, εκεί που οι κακοί Ρώσοι μαζί με τον αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ" βομβαρδίζουν αμάχους (σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πόρνες και την "αριστερά" των payrolls του Σόρος). Πήγε στο σπίτι του μόλις καθάρισαν την Hanano Housing από τους αρουραίους της "πολιτισμένης" δύσης... για να συναντήσει τους όμηρους των "εκδημοκρατιστών"-δολοφόνων... τη μάνα, τον πατέρα, τον αδελφό...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για την κουβανικη μαφια του Μαιαμι
"Μα... Αυτοί που ζουν στο Μαϊάμι δεν είναι αυτοί που συνεργάζονται με τη CIA, οι γκουσάνος;" [στο σημείο αυτό, τρώει MΠΛΟΚ από τον φιλελε που ακούγεται μέχρι το Καράκας]
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Comandante ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Συρίας και οι "αριστεροί" του Σόρος δεν ξεγελούν τους λαούς...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δ. Κουτσογιάννης, Το κλίμα αλλάζει … εδώ και 4.5 δισεκατομμύρια χρόνια, Το κλίμα της γης: αλλάζει;, Αθήνα, Σύλλογος αποφοίτων Massachusetts Institute of Technology, Σύλλογος αποφοίτων University of Michigan, Αθήνα, 2011.
Η κινδυνολογία για την «κλιματική αλλαγή» και τις καταστροφές που φέρεται ότι θα επισύρει κυρίως σχετίζεται με κοινωνικο-πολιτικά και οικονομικά ενδιαφέροντα ή συμφέροντα, παρά με επιστημονικά δεδομένα. Η ίδια η έννοια της «κλιματικής αλλαγής» δεν έχει οριστεί επαρκώς ως επιστημονικός όρος. Στην πραγματικότητα ο όρος αποτελεί πλεονασμό, δεδομένου ότι η αλλαγή είναι σύμφυτη με την έννοια του κλίματος. Η μελέτη παλαιοκλιματικών δεδομένων και πληροφοριών, αλλά και ιστορικών υδρομετεωρολογικών χρονοσειρών δείχνει ότι το κλίμα πάντα άλλαζε, σε όλες τις χρονικές κλίμακες και όσο πίσω στον χρόνο μας επιτρέπουν οι μελέτες ανακατασκευής του κλίματος. Η υπόθεση ότι οι πρόσφατες αλλαγές (π.χ. η αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά περίπου 0.3°C τις τελευταίες τρεις δεκαετίες) είναι ανθρωπογενείς, διαφέροντας από τις φυσικές αλλαγές που πάντα συντελούνται, δεν στοιχειοθετείται. Για υποστήριξη αυτής της υπόθεσης έχουν χρησιμοποιηθεί κλιματικά μοντέλα, τα οποία όμως, όταν δοκιμάστηκαν σε ανεξάρτητες μελέτες, έδειξαν να μην αναπαράγουν σωστά το γνωστό κλιματικό παρελθόν. Κατά μείζονα λόγο, οι προβλέψεις αυτών των μοντέλων για το μέλλον δεν μπορεί να είναι αξιόπιστες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι "αριστερές" λινάτσες του Σόρος, που σήμερα θρηνούν τον Comandante, όπως όταν παλιοτερα χαρακτήριζαν "κράτος τρομοκράτη" το ναζιστικό Ισραήλ & σήμερα είναι υποτακτικοί του, ξεχνούν και τη σχέση του Φιντέλ με τους "αιμοσταγείς δικτάτορες" της Λ. Δ. της Κορέας & Συρίας...

2 σχόλια:

e-h είπε...



In memory of Fidel Castro - online condolence book opened
Cuba Update Special, 26 November 2016
Fidel Castro Ruz
13 August 1926 - 25 November 2016
Dear friend
The Cuba Solidarity Campaign is deeply saddened by loss of Cuban revolutionary leader Fidel Castro.
Sign the online book of condolence here

http://www.cuba-solidarity.org.uk/fidel-castro/
For more than 50 years the Cuban Revolution has been an inspiration for countries fighting for independence and equality. Cuba’s remarkable achievements in health, education, women’s rights and social justice were gained under the leadership of Fidel Castro.
Fidel’s commitment to internationalism leaves a lasting legacy throughout the world. From Cuba’s support fighting against Apartheid forces in Southern Africa, to training doctors from Latin America and its international medical brigades caring for the victims of earthquakes from Pakistan to Haiti, Cuba has shown that another world is possible.
CSC sends its sincere condolences and solidarity to the family and friends of Fidel Castro and the Cuban people in their time of mourning.
The best tribute we can make is to continue the struggle to end the immoral and unjust blockade of Cuba and for the return of the illegally occupied land at Guantanamo Bay.
Sign the online book of condolence here

http://www.cuba-solidarity.org.uk/fidel-castro/
Hasta Siempre Comandante.
The Cuba Solidarity Campaign team

If you are not already a member of the Cuba Solidarity Campaign please join today here
http://www.cuba-solidarity.org.uk/get-involved/join/


e-h είπε...



Στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο - online βιβλίο συλλυπητηρίων άνοιξε

Κούβα Ενημέρωση Ειδικά, 26 Νοεμβρίου, 2016
Φιντέλ Κάστρο Ρουζ
13, Αυγούστου 1926 - 25 Νοεμβρίου, 2016
Αγαπητέ φίλε
Η Εκστρατεία Κούβα Αλληλεγγύης είναι βαθιά θλίψη από την απώλεια της Κούβας επαναστατικό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο.
Εγγραφείτε στο ηλεκτρονικό βιβλίο συλλυπητηρίων εδώ



Για περισσ http://www.cuba-solidarity.org.uk/fidel-castro/
ότερα από 50 χρόνια η κουβανική επανάσταση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τις χώρες που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία και την ισότητα. αξιόλογα επιτεύγματα της Κούβας στην υγεία, την εκπαίδευση, τα δικαιώματα των γυναικών και της κοινωνικής δικαιοσύνης είχαν αποκτήσει υπό την ηγεσία του Φιντέλ Κάστρο.
τη δέσμευση του Φιντέλ στο διεθνισμό αφήνει μια μόνιμη κληρονομιά σε όλο τον κόσμο.Από την υποστήριξη της Κούβας αγωνίζονται ενάντια στις δυνάμεις του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, στην εκπαίδευση των γιατρών από τη Λατινική Αμερική και την διεθνή ιατρική ταξιαρχίες της φροντίδας για τα θύματα των σεισμών από το Πακιστάν στην Αϊτή, Κούβα έχει δείξει ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.
CSC εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη προς την οικογένεια και τους φίλους του Φιντέλ Κάστρο και τον κουβανικό λαό στην εποχή τους πένθους.
Ο καλύτερος φόρος τιμής που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα για τον τερματισμό της ανήθικο και άδικο αποκλεισμό της Κούβας και για την επιστροφή των παρανόμως κατεχόμενη γη στο Γκουαντάναμο.
Εγγραφείτε στο ηλεκτρονικό βιβλίο συλλυπητηρίων εδώ

http://www.cuba-solidarity.org.uk/fidel-castro/

Hasta Siempre Comandante.
Η ομάδα της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα

Αν δεν είστε ήδη μέλος της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα παρακαλούμε εγγραφείτε εδώ σήμερα
http://www.cuba-solidarity.org.uk/get-involved/join/