Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Τεταρτη 23 Νοεμβριου 2016


Στην Τουρκία αναγκάστηκαν να αποσύρουν το ανάλογο νομοσχέδιο. Εδώ η αθλιότητα είναι νομιμοποιημένη. Θα συνεχίσουμε να αδιαφορούμε; Η 25η Νοεμβρίου είναι μπροστά μας!
Αν παντρευτείς την ανήλικη, δεν διώκεται η ασελγής πράξη σου
Δυστυχώς, το μάθαμε κι αυτό, για την ελληνική νομοθεσία. Όποιος ενεργεί ασελγή πράξη εναντίον ανήλικης, και μάλιστα κάτω των 15 ετών, μπορεί να κοιμάται ήσυχος εάν αποφασίσει να την παντρευτεί. Δεν θα διωχθεί. Και μάλιστα αν έχει ήδη διωχθεί, θα πάψει η δίωξή του. Αυτό λέει το άρθρο 339 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο ως γυναικείες οργανώσεις δεν έχουμε δυστυχώς μέχρι τώρα απαιτήσει να καταργηθεί. Το ζήτημα ανακινήθηκε από κάποιους έλληνες νομικούς (μας έστειλαν το νόμο με τις σχετικές υπογραμμίσεις), με αφορμή δικά μας δημοσιεύματα για τις ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης να απαλλάσσονται οι βιαστές ανηλίκων εάν δεχθούν να παντρευτούν τα θύματά τους, τις οποίες κατήγγειλαν οι γυναικείες οργανώσεις της Τουρκίας αλλά και άλλες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων (βλ. Σύνδεσμο του Μωβ). Το θέμα αυτό για την Τουρκία, επίσης έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα στο διεθνή τύπο, ως μια αποκρουστική παραβίαση των δικαιωμάτων των ανήλικων κοριτσιών.
Το τουρκικό νομοσχέδιο δεν μιλάει για βιασμό, αλλά για “σεξουαλική κατάχρηση”. Ο δικός μας νόμος, σύμφωνα με απόψεις κάποιων νομικών, είναι πιο “μαλακός”, αφού μιλάει για “ασελγείς πράξεις”. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, ότι η ασέλγεια ή η κατάχρηση του κορμιού ενός ανήλικου κοριτσιού και στην ουσία ο βιασμός, μπορεί να συγχωρεθεί, αν ο θύτης θέλει να παντρευτεί το θύμα του. Και τι γίνεται με το κοριτσάκι; Θέλει κι αυτή να παντρευτεί τον θύτη, και να ζήσει τη ζωή της μ’ έναν άντρα που άσκησε εξαρχής βία εναντίον του; Αυτό δεν το αναφέρει ο νόμος, και προφανώς δεν νιάζεται για το πόσο μπορεί να αποφασίσει μια ανήλικη, και όχι οι γονείς της. Γνωρίζουμε περιπτώσεις στο παρελθόν που έχουν γίνει τέτοιοι γάμοι, αλλά δεν γνωρίζαμε το νόμο. Και μάλιστα κάποιοι με πλούσιους και διάσημους. Ίσως λίγοι στην Ελλάδα, σίγουρα πολύ περισσότεροι στην Τουρκία, απ’ ότι αναφέρει η ειδησεογραφία. Συζητώντας με εκλεκτές και εκλεκτούς νομικούς, μας διαβεβαίωσαν ότι το άρθρο αυτό ισχύει και σήμερα, και ότι βεβαίως είναι απαράδεκτο. Ζητούμε συνεπώς να καταργηθεί χθες, και το θέτουμε στο δημόσιο λόγο για την 25η Νοέμβρη, όπου θα ειπωθούν πολλά για τη βία κατά των γυναικών, και πρέπει μετ’ επιτάσεως να τεθεί και αυτό. Καλούμε το υπουργείο Δικαιοσύνης να αντιδράσει αμέσως και να δηλώσει την πρόθεσή του να καταργηθεί αυτός ο νόμος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
To Τελευταίο Noσοκομείο στο Χαλέπι της Συρίας, που βομβαρδίζεται και καταστρέφεται από τα ρωσικα αεροπλάνα, και "αναγεννάτε" απο τις στάχτες του! Ή αλλιώς. Πόσο γελοία είναι πια η δυτική προπαγάνδα από τους αληταράδες αμερικανοευρωενωσίτες αποικιοκράτες!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=xKMOcD0cfeo&feature=share
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέμπτη γενική απεργία στο Δημοσιο από την ΑΔΕΔΥ
23/11/2016 9.30
Γενική απεργία στο Δημοσιο έχει εξαγγείλει για αύριο Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζοντας και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ Δημοσιου καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια. Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ενόψει της 24ωρης απεργίας ο αριθμός τους είναι σήμερα, μαζί με τους ένστολους, 567.000. Έτσι οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ επιχείρησαν να δείξουν τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε καίριους τομείς του δημόσιου τομέα και να αιτιολογήσουν το αίτημα τους για ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, κυρίως στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν επίσης και τα εργασιακά, για τα οποία έγινε λόγος για 'εργασιακή ζούγκλα' και 'εργασιακό μεσαίωνα', ενώ σημειώθηκε ότι επίκειται 'σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με ταυτόχρονη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αμφισβήτηση του κατώτατου μισθού και επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα'. Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ επισήμαναν ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 αναμένονται νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ενώ αναφέρθηκε ότι δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και των υπηρεσιών.
Σε 24ωρη απεργία η ΠΝΟ
Στην απεργία έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν οι ναυτικοί με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία που είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή. Οι εκπρόσωποι των 13 ναυτεργατικών σωματείων έθεσαν σειρά ζητημάτων όπως αυτό της ανεργίας, του ασφαλιστικού, του θεσμικού πλαισίου της ακτοπλοΐας αλλά και το θέμα της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία που εκκρεμεί από το 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα της ανεργίας οι συνδικαλιστές των ναυτεργατικών σωματείων ζήτησαν τη ναυτολόγηση ναυτικών στα πλοία να γίνεται μέσω του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, βάση της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενώ έθεσαν και θέμα τροποποίησης του νόμου 4150/13 που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό για τα πλοία της ακτοπλοΐας που προσεγγίζουν σε λιμάνια του εξωτερικού να καθορίζει τη σύνθεση κατ εξαίρεση, με αποτέλεσμα στα πλοία αυτά να απολύεται το χειμώνα το 50% περίπου το προσωπικό των ειδικών κατηγοριών.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει πώς θα συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία μεσω στασεων εργασιας. Από την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ έχουν εξαγγείλει πάντως, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων, στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της Πέμπτης - Στοιχεία για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων
22 Νοεμβρίου 2016 - 15:26
Περίπου κατά 370.000 άτομα μειώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2011 μέχρι σήμερα, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μέλη του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ, ενόψει της 24ωρης γενικής απεργίας του Δημοσιου την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Περίπου κατά 370.000 άτομα μειώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2011 μέχρι σήμερα, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μέλη του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ, ενόψει της 24ωρης γενικής απεργίας την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, το 2011 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ανερχόταν σε 936.000, ενώ σήμερα μαζί με τους ένστολους είναι 567.000. Με αυτό τον τρόπο οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ θέλησαν να καταδείξουν τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε καίριους τομείς του δημόσιου τομέα και να αιτιολογήσουν το αίτημά τους για ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, κυρίως στον χώρο της Υγείας, της Παιδείας, των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκαν επίσης και τα εργασιακά, για τα οποία έγινε λόγος για «εργασιακή ζούγκλα» και «εργασιακό μεσαίωνα», ενώ σημειώθηκε ότι επίκειται «σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με ταυτόχρονη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αμφισβήτηση του κατώτατου μισθού και επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα».
Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ προχώρησαν σε μια γενικευμένη επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για ψεύδη και καθεστωτικές πρακτικές και επισημάνθηκε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 αναμένονται νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ αναφέρθηκε ότι δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και των υπηρεσιών. Τέλος, έγινε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της Πέμπτης και στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.
-------------------------------------------------------------------
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016
Ο δικτάτορας της Γουατεμάλας Ρίος Μόντ προσάγεται σε δίκη για γενοκτονία το 1982
Δικαστής έκρινε ότι ο δικτάτορας της Γουατεμάλας Εφράιν Ρίος Μόντ θα προσαχθεί σε δίκη για την σφαγή των ινδιάνων το 1982. Ο δικτάτορας, ο οποίος υποστηρίχτηκε από τις ΗΠΑ, κρίθηκε διανοητικά ανίκανος να παραστεί σε δίκη και θα εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους του. Το 2013 ένας δικαστής έκρινε ότι ο Μοντ είναι ένοχος για γενοκτονία και τον καταδίκασε σε 80 χρόνια φυλακή. Δέκα μέρες μετά, το Συνταγματικό Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση και τον παρέπεμψε σε νέα δίκη, για διαδικαστικά σφάλματα.
Ο Μοντ κατηγορείται για τον θάνατο 1.771 ινδιάνων της φυλής Ιξίλ Μάγια στη διάρκεια της δικτατορίας, στα βόρεια της χώρας. Το ντε φάκτο καθεστώς του (1982-1983) θεωρήθηκε η πιο αιματηρή περίοδος του εμφυλίου πολέμου σε αυτή τη χώρα, που άφησε 200.000 νεκρούς ή αγνοούμενους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεμα συνορων θετει ο σουλτανος. Πολεμικες ιαχες από την Αγκυρα. Ο Ερντογαν ζητα αναδιαπραγματευση της Συνθηκης της Λωζανης, στελνοντας μηνυματα πολεμου σε ολους τους γειτονες. «Θελουν να μας εγκλωβισουν στη Λωζανη. Ειμαστε αποφασισμενη να οδηγησουμε την Τουρκια πιο περα».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας, ο ΣΕΒ περιέγραψε το πραγματικό περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης για τα Εργασιακά, επαναφέροντας το σύνολο των απαιτήσεων που προβάλλει παγίως για την αγορά εργασίας, πολλές από τις οποίες έχουν ενσωματωθεί σε προηγούμενους νόμους και μνημόνια. Η αντίδραση της κυβέρνησης, ότι δήθεν εξεπλάγη από την ανακοίνωση των βιομηχάνων, όταν πριν από λίγες ώρες η υπουργός Εργασίας διαβεβαίωνε πως οι εργοδοτικές ενώσεις ανανέωσαν την πίστη τους στην «εθνική γραμμή» για τα Εργασιακά, είναι πέρα για πέρα κάλπικη και προκλητική. Οι θέσεις των βιομηχάνων και άλλων εργοδοτικών ενώσεων για τα ζητήματα της αγοράς εργασίας δεν έγιναν γνωστές στην κυβέρνηση λίγες ώρες πριν κλείσει και αυτός ο γύρος της διαπραγμάτευσης. Περιγράφονται στα υπομνήματα που έχουν καταθέσει ο ΣΕΒ και οι άλλοι φορείς των εργοδοτών στο κουαρτέτο. Εχουν εκφραστεί δημόσια από στελέχη της εργοδοσίας και έχουν συζητηθεί «διά ζώσης» με υπουργούς της κυβέρνησης. Επομένως, είναι αστείο να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι έπεσε από τα σύννεφα διαβάζοντας προχτές βράδυ την ανακοίνωση του ΣΕΒ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υψηλος κινδυνος λοιμωξεων στα νοσοκομεια. Ανακοινωση της ΠΟΕΔΗΝ για την κατασταση στα νοσοκομεια. Διπλασιο το ποσοστο θνησιμοτητας σε συγκριση με την ΕΕ. Κυριες αιτιες οι ελλειψεις σε νοσηλευτες και υλικα καθως και η πλημμελης καθαριοτιτα λογω ελλειψης καθαριστριων. Στην Ελλαδαπροσβαλλετε από νοσοκομειακες λοιμωξεις το 15% οσων εισαγεται στα νοσοκομεια ενώ το αντιστοιχο ποσοστο της ΕΕ είναι 5%. Το ποσοστο θνησιμοτητας των προσβληθεντων από νοσοκομειακη λοιμωξη στην Ελλαδα είναι 30%, ενώ στην ΕΕ είναι 15%.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας αποβιβάζονται ως πρόσφυγες στη Λέσβο, σύμφωνα με την τοπική δημοσιογράφο Κατερίνα Καραουλάνη.
έγραψε στο Facebook:
«Μπορει καποιος να μου πει γιατι οι Ουιγουροι ερχονται ως προσφυγες στο νησι ; Εχω συναντησει αρκετους για να μην πω οτι τον τελευταιο καιρο οσες βαρκες ειδα στα Συκαμια ηταν γεματες απο αυτους. Απο οσο διαβασα η συμμετοχη αυτων στον πόλεμο της Συρίας στην πλευρά των ισλαμιστών ανταρτών εναντίον του Άσαντ τους κάνει συμμέτοχους στις διευκολύνσεις που δίνει η Άγκυρα στους Ισλαμιστές αντάρτες σε επίπεδο εξοπλισμού -εκπαίδευσης και παροχής καταφυγίου».
Οι Ουιγούροι που κατεβαίνουν στη Λέσβο έρχονται με τις οικογένειές τους. Αυτό τους δίνει την εικόνα προσφύγων. Προσοχή. Δεν είναι πρόσφυγες. Και στη Συρία, που πήγαν να πολεμήσουν, πήραν τις οικογένειές τους μαζί. Λειτουργούν με τον παραδοσιακό νομαδικό τρόπο μετακίνησης των Τούρκων. Ο πατέρας πολεμά, η οικογένεια ακολουθεί και εγκαθίσταται στην κατακτημένη περιοχή. Ποιος ο λόγος όμως οι Ουιγούροι να περνάνε στην Ελλάδα; Εδώ μόνο μια υπόθεση μπορούμε να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή, όπως είπαμε και στην εισαγωγή μας, τα σύνορα κλείνουν για όσους δεν είναι πολίτες Συρίας, Ιράκ ή Αφγανιστάν. Που σημαίνει ότι οι Ουιγούροι θα μας μείνουν σε ελληνικό έδαφος. Άνθρωποι που είναι εμπειροπόλεμοι και άπαντες Αλ Κάιντα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moνο το 31% των Ελληνων πιστευει στην ΕυρωΕνωση
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Κομμένο το ρεύμα στο σπίτι που παραλίγο να καεί ζωντανός 4χρονος!
Δολοφόνους αποκαλούσε ο αμερικανοτσολιάς Tζιφρας τους μνημονιακούς συντρόφους του πλεον ΓΑΠ και ΣαμαροΒενιζέλους, για παρόμοιο έγκλημα πάντα στη Λάρισα...
- Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται το αγοράκι σε νοσοκομείο της Αθήνας - Στο νοσοκομείο και η μητέρα του - Όλα δείχνουν ότι η φωτιά ξέσπασε από θερμαντικό σώμα - Στο σπίτι ήταν κομμένο το ρεύμα όπως ανακάλυψαν οι πυροσβέστες - Ίσως μητέρα και γιος να προσπαθούσαν να ζεσταθούν - Την τελευταία στιγμή κατάφεραν να τους βγάλουν οι πυροσβέστες μέσα από το φλεγόμενο σπίτι
onlarissa
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προϋπολογισμός 2017 για την υγεία. Συνεχίζεται η ίδια μνημονιακή παράλογη λιτότητα.
1) Νοσοκομειακή δαπάνη : παραμένει στα ίδια πολύ χαμηλά επίπεδα του 2016: 1.3 δις. Από τον πίνακα φαίνεται ξεκάθαρα και το ψέμα της κυβέρνησης περί αυξήσεως της δαπάνης κατά 300 εκατ για το 2016 σε σχέση με το 2015. Ήταν... μόλις 12 εκατ. η αύξηση.
2) Επιχορήγηση ΕΟΠΥΥ: μειώνεται κατά 200 εκατ ( (από 526 σε 326 εκατ). Υπενθυμίζω πως το κόστος τόσο της φαρμακευτικής δαπάνης όσο και της νοσηλείας των ανασφάλιστων ασθενών επιβαρύνει τον ΕΟΠΥΥ και όχι τον κρατικό προϋπολογισμό. Δηλαδή αντί να αυξήσουν τον προϋπολογισμό στον ΕΟΠΥΥ τον μειώνουν! Που σημαίνει πολύ απλά πως τα νοσοκομεία μέσα στο 2017 δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το κόστος νοσηλείας των ανασφάλιστων ασθενών. 3) Η πρόβλεψη για την μισθολογική δαπάνη για το 2017 είναι περίπου στα επίπεδα του 2016. Με την πολύ μικρή αύξηση είναι αδύνατον να καλύψουν τα τεράστια κενά στο σύστημα υγείας.
Συμπεράσματα: α) οι ελλείψεις στα νοσοκομεία σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό θα συνεχιστούν. β) Η υποστελέχωση επίσης θα συνεχίσει να αποτελεί μείζον πρόβλημα με όλες τις οδυνηρές συνέπειες. γ) Η κάλυψη των ανασφάλιστων ασθενών είναι κυριολεκτικά στον αέρα. ΓΕΝΙΚΟ ΟΔΥΝΗΡΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Οι δείκτες θνησιμότητας και νοσηρότητας θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
O κατοχικός μνημονιακος Τζίφρας, υπηρετης των ευρωενωσιτικων αληταραδων τοκογλυφων μαζι με τον Κουλη και τους αλλους προδοτες διαλυει την χωρα! ΧΡΥΣΕΣ δουλειές (ύψους 5 δισ. ευρώ) κάνουν οι Ελληνικες επιχειρησεις στη Βουλγαρία!
Μονη λυση, η αποχωρηση από την ευρωενωση των τοκογλυφων αληταραδων και η μονομερης διαγραφη του παρανομου χρεους που επινοησαν από μεριας της Ελλαδας!
Στο εξωτερικό για να δραπετεύσουν από τη λιτότητα 'μετακομίζουν' οι ελληνικές επιχειρήσεις, όπως σχολιάζει το πρακτορείο Reuters σε ρεπορτάζ του. Μιλώντας με διάφορους μικρομεσαίους επιχειρηματίες το διεθνές πρακτορείο περιγράφει την τάση που έχει διαμορφωθεί καθώς η...φορολογία στην Ελλάδα παραμένει πολύ υψηλή με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να αναγκάζονται να μεταφέρουν την έδρα τους σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Κύπρος.
Ο Προκόπης Μακρής πιστεύει ότι η μεταφορά της επιχείρησής του στη Βουλγαρία πριν τρία χρόνια ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρε ποτέ. Ο λογιστής έκλεισε την επιχείρηση επίπλων που είχε στην Ελλάδα και άνοιξε ένα γραφείο που βοηθά τους άλλους επιχειρηματίες να μετακομίσουν, τουλάχιστον στα χαρτιά, στη Βουλγαρία, γλιτώνοντας έτσι τον εταιρικό φόρο 29% που επιβάλλει η Ελλάδα στο πλαίσιο του μνημονίου αναφέρει το δημοσίευμα. 'Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με φόρους στην Ελλάδα, οι επιχειρήσεις έχουν εκμηδενιστεί' λέει ο ίδιος.
Ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων με έδρα τη Βουλγαρία, όπου ο εταιρικός φόρος είναι μόλις 10%, έχει αυξηθεί σε 17.000 από 2.000 το 2010, όταν η Ελλάδα μπήκε για πρώτη φορά στο μνημόνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία των βουλγαρικών Αρχών. Η τάση είναι συνεχώς αυξητική: Φέτος 3.642 επιχειρήσεις έχουν μεταφερθεί στη γειτονική χώρα, έναντι 3.262 το 2015. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι και η πόλη των Σερρών, πολύ κοντά στα σύνορα, που έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα από το φαινόμενο αυτό. Το εμπορικό επιμελητήριο της πόλης έχει μείνει με 10.000 επιχειρήσεις από τις 17.000 που είχε πριν. Από αυτές οι 7.000 έχουν κλείσει, οι 1.000 πήγαν στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πρεσβείας της Ελλάδας στη Σόφια, οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία έχουν ετήσιο τζίρο 5 δισ. ευρώ και απασχολούν περίπου 53.000 εργαζόμενους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδώστε... Οι Ρώσοι βομβάρδισαν και ισοπέδωσαν για πολλοστή φορά το τελευταίο νοσοκομείο στο Ανατολικό Χαλέπι. Το νοσοκομείο είχε χτιστεί από τον ίδιο μάστορα που είχε χτίσει και το Γεφύρι της Άρτας.
* Αυτές οι δημοσιογραφικές πόρνες που σιτίζονται στην πρεσβεία του σιωνιστικού ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος... έχουν κάνει ρεκόρ! Περίπου 457 παιδιατρικάνοσοκομεία στο Χαλέπι, βομβάρδισε ο δικτάτορας Άσαντ! Αυτό το Χαλέπι πρέπει να έχει τα περισσότερα νοσοκομεία από κάθε πόλη του πλανήτη! Κάθε οικογένερια με παιδιά, το δικό της νοσοκομείο!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Κόκκινος Στρατός ολοκληρώνει την περικύκλωση των δυνάμεων του Άξονα (περίπου 300.000 άνδρες), που απειλούσαν την ηρωική πόλη του Στάλινγκραντ (σοβιετική επιχείρηση «Ουρανός»).
* Τότε... 22 Νοέμβρη 1942...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η επιχείρηση Stay Behind έχει ως βασικό εργαλείο την προπαγάνδα και η "εξυπηρέτηση" γίνεται με την κατευθυνόμενη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους των payrolls.
Οι ηρωικοί εθελοντές της ΜΚΟ οργάνωσης "white helmets" (Λευκά Κράνη) διασώζουν τη ζωή ενός άμαχου αθώου πολίτη της Συρίας, που παραμένει βαριά τραυματισμένος μετά από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς των κακών Ρώσων και του αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ. Το σχετικό βίντεο (το βλέπουμε παρακάτω) ΄σάρωσε΄ κάθε προσδοκία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τηλεοπτικούς σταθμούς και οι "δημοσιογραφικές" γραφίδες έχυσαν άφθονο μελάνι για να ενημερώσουν τη διεθνή κοινή γνώμη για τους εγκληματίες της νόμιμης και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας, που βομβαρδίζει αμάχους στο Χαλέπι.
Μόνον που ο "διασωθείς Σύρος πολίτης", δεν ήταν τόσο άμαχος πολίτης, αλλά και δεν ήταν καθόλου τραυματισμένος. Είναι ένας απλός μισθοφόρος-φονιάς του λεγόμενου "ελεύθερου συριακού στρατού", της τρομοκρατικής οργάνωσης που στηρίζουν οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., το Ισραήλ, η Τουρκία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία, που στη φωτογραφία τον βλέπουμε με τα σύμβολα των τρομοκρατών (3 κόκκινα στερια), αλλά και χαμογελαστό μαζί με τους "εθελοντές διασώστες" της "white helmets. Ο τρομοκράτης πρόσφερε και υπηρεσίες υποκριτικής στο σκηνοθετημένο βίντεο.
Αφού ολοκλήρωσαν τη σκηνοθεσία της "διάσωσης", δεν δίστασαν να τραβήξουν και την καθιερωμένη selfie, ώστε να αυξηθεί και το παραδάκι: "Γιατί όχι; Είμαστε οι μυθικοί αντάρτες του μισθοφορικού στρατού FSA, υποστηριζόμενοι από ΗΠΑ, Ε.Ε., Τουρκία, Ισραήλ...".
https://www.youtube.com/watch?v=Zgl271A6LgQ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ-ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΚΟΡΑΚΙΩΝ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ!
https://www.youtube.com/watch?v=8DWL4qUOiRI
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ Και άλλος νεκρός Παλαιστίνιος θύμα της κατοχής
ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ενας 48χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χτες το πρωί σε κεντρικό σημείο ελέγχου στην Καλαντίγια, που συνδέει τη βόρεια Ιερουσαλήμ με την υπόλοιπη Δυτική Οχθη, από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών. Η δικαιολογία που ανέφεραν οι ισραηλινές κατοχικές αρχές είναι πως το θύμα απείλησε με μαχαίρι έναν Ισραηλινό των «υπηρεσιών ασφαλείας». Το θύμα λεγόταν Τζιχάντ Χαλίλ, κάτοικος του Μπέιτ Ουαζάν, ενός χωριού στη βόρεια Δυτική Οχθη.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ανέβαλε (άγνωστο έως πότε) την προγραμματισμένη κατεδάφιση του χωριού βεδουίνων Ουμ αλ Χιράν, στην έρημο Νεγκέβ του νότιου Ισραήλ. Η πρότερη προσχηματική απόφαση των ισραηλινών κατοχικών αρχών για κατεδάφιση στο χωριό των βεδουίνων αφορούσε 14 κτίρια που κρίθηκαν «αυθαίρετα». Οι ισραηλινές αρχές μετέφεραν προ 60ετίας το χωριό των βεδουίνων σε κρατική γη αλλά σήμερα επιδιώκουν τη μετεγκατάστασή τους σε άλλη περιοχή προκειμένου να εκχωρήσουν τη γη τους σε «αναπτυξιακό» κατασκευαστικό έργο Εβραίων εποίκων.
Κοινές ισραηλινο-βρετανικές ναυτικές ασκήσεις Το σκάφος του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού «HMS Bulwark»ελλιμενίστηκε χτες βράδυ στο λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ μετά την ολοκλήρωση κοινών ισραηλινο-βρετανικών ναυτικών ασκήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ εντείνονται οι επιχειρήσεις ρωσικών πλοίων έξω από τις ακτές της Συρίας, γαλλικών και άλλων δυνάμεων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ - Ρ. Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ Συνεχίζεται η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λοζάνης
ΑΓΚΥΡΑ.-- Τις προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λοζάνης του 1923 επανέλαβε χτες ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, μιλώντας στην Αστυνομική Ακαδημία της χώρας του. Ουσιαστικά, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από όσα είχε πει έως τώρα για τα «σύνορα της καρδιάς», που είναι διαφορετικά από τα κρατικά σύνορα της σημερινής Τουρκίας, λέγοντας ότι στόχος είναι να αλλάξουν τα πράγματα το 2023, στα 100 χρόνια από τη Συνθήκη. Είπε χαρακτηριστικά για τη Συνθήκη: «Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο, δεν είναι ιερό βιβλίο. Και φυσικά θα την συζητήσουμε (...) Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο. Ακόμη επιχειρούν να μας εγκλωβίσουν στη Λοζάνη. Να μας συγχωρέσουν, ο λαός μας έχει δικαίωμα λόγου. Θα καταβάλουμε κάθε είδους προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε τους στόχους το 2023. Γνωρίζουμε ότι θα πατήσουμε το πόδι πολλών πλευρών. Θα αγγίξουμε πολλά συμφέροντα. Αυτό θα το πράξουμε μαζί σε κάθε περίπτωση. Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα». Θυμίζουμε ότι το θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λοζάνης έθεσε για πρώτη φορά ο Ερντογάν στις 29 Σεπτέμβρη φέτος. Οι δηλώσεις αυτές σχετίζονται με τις βλέψεις που έχει η τουρκική αστική τάξη να επεκτείνει την παρέμβασή της προς όλες τις κατευθύνσεις σε μια περίοδο που εντείνονται οι πολεμοι των δυτικων αποικιοκρατων στη Μέση Ανατολή, σε Συρία και Ιράκ, και αμφισβητούνται και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, όπου έχει εγκατασταθεί μόνιμα το ΝΑΤΟ.
Την ίδια ώρα, ο ηγέτης του φασιστικού ΜΗΡ των Γκριζων Λυκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συντάσσεται με τις περισσότερες προτάσεις του κυβερνώντος ΑΚΡ για τη συνταγματική αναθεώρηση που ετοιμάζεται, προσθέτοντας πως προσδοκά συνομιλίες για να υπάρξει διακομματική συναίνεση. Ο Ερντογάν, επίσης χτες, είπε ότι υποστηρικτές του ισλαμιστή επιχειρηματία ιμάμη και πρώην συμμάχου του (που τον κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος ενώ εχει γινει ξεκαθαρο πια ότι ηταν σχεδιασμενο από τον αληταρα ισλαμοφασιστα σουλτανο Ερντογαν) Φετουλάχ Γκιουλέν παραμένουν ενεργοί στις Ενοπλες Δυνάμεις, στο δικαστικό και το αστυνομικό σώμα, τονίζοντας ότι θα ενταθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους. Και ολοι καταλαβαινουν ότι ο αληταρας ισλαμοφασιστας σουλτανος θα κυνηγησει οποιονδηποτε δημοκρατικο πολιτη και θα διαλυσει την οποια υποτιποδη δημοκρατια υπηρχε στην Τουρκια.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, χτες έγινε γνωστό ότι αποπέμφθηκαν σχεδόν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί κ.λπ., ενώ συνεχίστηκε και το κλείσιμο ΜΜΕ που αντιπολιτεύονται την σουλτανικη ισλαμοφασιστικη κυβέρνηση και κατηγορούνται ότι δηθεν συνδέονται με τον Γκιουλέν ή το ΡΚΚ. Τέλος, η αλητικη ισλαμοφασιστικη σουλτανικη κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες μετα τις αντιδρασεις ότι θα επανεξεταστεί το νομοσχέδιο που ουσιαστικά αθώωνε όσους κακοποίησαν σεξουαλικά ανήλικο κορίτσι αλλά στη συνέχεια δέχονταν να το παντρευτούν. Σε παρέμβασή του ο αληταρας σουλτανος Ερντογάν ανέφερε ότι το θέμα που δημιουργήθηκε με τις σφοδρές επικρίσεις πρέπει να λυθεί «με ευρεία συναίνεση».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Οξυνση των συγκρούσεων
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, «υποβάθμισε επί τουλάχιστον ένα εξάμηνο» την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για νέες ενδοσυριακές ειρηνευτικές συνομιλίες. Πρόσθεσε ακόμη (σύμφωνα πάντα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων) ότι «δεν υπάρχει τρόπος εξόδου από την κρίση» εκτός και εάν «η εθνική αντιπολίτευση και η συριακή κυβέρνηση αναλάβουν πρωτοβουλία για τη διοργάνωση διαλόγου στη Δαμασκό». Διευκρίνισε ότι η πρόταση για ενδοσυριακές συνομιλίες στη Δαμασκό «συζητείται σοβαρά εντός και εκτός Συρίας». Επιπροσθέτως, σημείωσε την αδιαφορία που δείχνει έως τώρα ο «Διεθνής Οργανισμός Χημικών Οπλων» να κάνει έρευνες στα δείγματα τοξικών ουσιών που χρησιμοποιούν δυνάμεις τζιχαντιστών και αντικαθεστωτικών στο Α. Χαλέπι και τα οποία έδωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι. Την απέδωσε «στις προφανείς πιέσεις Δυτικών αξιωματούχων».
Συριακός στρατός: «Ανοίξτε τις αποθήκες τροφίμων»
Χτες, η γενική διοίκηση του συριακού στρατού παρότρυνε χτες τους αντικαθεστωτικούς να ανοίξουν τις αποθήκες τροφίμων και φαρμάκων, που έχουν στο ανατολικό Χαλέπι για χάρη των αμάχων που κρατούν, όπως σημείωσε, ομήρους. Αργότερα, ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών, Ουαλίντ αλ Μοάλεμ, δήλωσε σε ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ντμίτρι Ρογκόζιν, ότι η Δαμασκός χρειάζεται «σιτάρι και καύσιμα» για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που έχει προκαλέσει ο πόλεμος, ενώ επιθυμεί να επεκτείνει τις εμπορικές της σχέσεις με τη Ρωσία. Παράλληλα, δυνάμεις του συριακού στρατού συνεχίζουν να προελαύνουν βαθύτερα στο Χαλέπι.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν χτες ένταλμα σύλληψης του συμπροέδρου του Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας Σάλεχ Μούσλιμ, κατηγορώντας τον πως ενέχεται στη βομβιστική επίθεση του περασμένου Φλεβάρη με στόχο στρατιωτικό λεωφορείο στην Αγκυρα. Ενταλμα σύλληψης με παρόμοιες κατηγορίες εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές και σε βάρος άλλων 47 προσώπων σε σχέση με την επίθεση αυτή. Ας σημειωθεί ότι η ένοπλη πτέρυγα του κόμματος PYD είναι οι λεγόμενες «Μονάδες Προστασίας του Λαού» (YPD). Τέλος, χτες ο επικεφαλής βετεράνων του Ιράν Μοχάμεντ Αλί Σαχίντι Μαχαλάτι, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων «Tasnim», υποστήριξε πως πάνω από 1.000 Ιρανοί εθελοντές μαχητές έχουν σκοτωθεί, υποστηρίζοντας το συριακό στρατό στις μάχες κατά των τζιχαντιστών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Εξαγγελίες Τραμπ ενάντια στην ΤPΡ
Εντείνονται οι πιέσεις για την κρίσιμη συνεδρίαση του Κολεγίου των Εκλεκτόρων στις 19 Δεκέμβρη
OYAΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του από την «πρώτη μέρα» της ανάληψης των προεδρικών καθηκόντων του, στις 20 Γενάρη, ανακοίνωσε χτες ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω βιντεοσκοπημένου διαγγέλματος, ενώ εντείνονται οι διεργασίες και οι πιέσεις για πολυποίκιλες αλλαγές, με δεδομένες τις ενδοαστικές κόντρες στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ στο διάγγελμά του τόνισε πως η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του θα είναι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου του Ειρηνικού (ΤΡΡ)χαρακτηρίζοντάς την «φονική για τις θέσεις εργασίας των Αμερικανών». Αντ' αυτού, εξήγησε, θα επιχειρήσει να διαπραγματευτεί διμερείς συμφωνίες. Ανακοίνωσε πως για καθένα νέο κανονισμό που θα προωθεί η κυβέρνησή του θα αποσύρονται δύο παλιότεροι. Για την εθνική ασφάλεια είπε πως θα δώσει εντολή στις αρμόδιες αρχές να καταστρώσουν ένα νέο σχέδιο για τη βελτίωση της θωράκισης των ΗΠΑ «κατά των κυβερνοεπιθέσεων και άλλων επιθετικών ενεργειών».
Οσον αφορά τη μετανάστευση, είπε πως θα διατάξει το υπουργείο Εργασίας να ερευνήσει όλες τις παραβάσεις της νομοθεσίας για βίζα μεταναστών. Αναφερόμενος στον «τομέα της ηθικής» διαβεβαίωσε πως θα προωθήσει νόμο ώστε να απαγορευθεί για τουλάχιστον πέντε χρόνια σε κυβερνητικούς αξιωματούχους να συμμετέχουν σε εταιρείες προώθησης συμφερόντων (λόμπι) και ισόβια απαγόρευση στη συμμετοχή τους σε εταιρείες που αφορούν την προώθηση συμφερόντων ξένων χωρών.
Συνάντηση με Δημοκρατική βουλευτή για τη Συρία
Αίσθηση προκάλεσε νωρίτερα η συνάντησή του, μεταξύ άλλων, με την 35χρονη Δημοκρατική βουλευτή από τη Χαβάη (και βετεράνο στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003) Τούλσι Γκάμπαρντ. Η Γκάμπαρντ, που ήταν από τους στενούς συνεργάτες του Δημοκρατικού γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, δήλωσε πως συζήτησε με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο νομοσχέδιο που η ίδια προωθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων «για να τερματιστεί ο παράνομος πόλεμος της χώρας μας για την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης». Σημείωσε ότι τη συνάντηση ζήτησε ο Τραμπ «για να συζητήσει μαζί της τον αγώνα κατά του "Ισλαμικού Κράτους" και της "Αλ Κάιντα", την κατάσταση στη Συρία και άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής». Υποστήριξε ότι η ίδια έκρινε ότι «είναι σημαντική η ευκαιρία» να συναντήσει τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Τραμπ «προτού τα τύμπανα του πολέμου, που χτυπούν οι νεοσυντηρητικοί, μας σύρουν σε μία κλιμάκωση του πολέμου για να ανατρέψουμε τη συριακή κυβέρνηση».
Η Γκάμπαρντ, που συμμετέχει στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιώντης Βουλής των Αντιπροσώπων, δεν συμμετείχε στην πρόσφατη κίνηση 169 Δημοκρατικών βουλευτών κατά του πρόσφατου διορισμού στο Λευκό Οίκο του πρώην διευθυντή της ακροδεξιάς ιστοσελίδας «Breitbart News», Στίβεν Μπάνον. Ο διορισμός του Μπάνον φαίνεται πάντως να εξελίσσεται σε «πονοκέφαλο» για το επιτελείο συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ. Χτες, το αμερικανικό κατεστημενο συντηρητικο πολιτικό περιοδικό «The Atlantic» δημοσιοποίησε τρίλεπτο βίντεο που δείχνει περίπου 200 μέλη του ακροδεξιού κινήματος «Alt Right» (σ.σ. «Εναλλακτική Δεξιά») που συνδέεται με τον Μπάνον, να ακούν με ικανοποίηση ρατσιστικό λογύδριο του αρχηγού τους, Ρίτσαρντ Σπένερ, για την ανωτερότητα της «λευκής φυλής», να χαιρετούν ναζιστικά και να φωνάζουν «Χάιλ Τραμπ» (Ζήτω ο Τραμπ), «Ζήτω το Εθνος» και «Ζήτω η νίκη» (πάντα με τη χρήση της γερμανικής λέξης «χάιλ»).
Σενάρια
Μέσα σε αυτό το κλίμα όξυνσης, Αμερικανοί πανεπιστημιακοί καθηγητές προειδοποιούν για την προφανή σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στον επιχειρηματία Τραμπ και το αξίωμα που αναμένεται να αναλάβει, πλην απροόπτου, στις 20 Γενάρη. Ενώ ανακινούνται και διώξεις για φοροδιαφυγή. Ενδιαμέσως, πολλαπλασιάζονται οι αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ σε σχέση με την προγραμματισμένη για τις 19 Δεκέμβρη και 6 Γενάρη συνεδρίαση του Κολεγίου των Εκλεκτόρων, που θεωρείται καθοριστική για την «πραγματική εκλογή» του νέου Προέδρου των ΗΠΑ. Εξι εκλέκτορες των Δημοκρατικών ξεκίνησαν εκστρατεία προσπαθώντας να πείσουν τουλάχιστον 37 Ρεπουμπλικάνους εκλέκτορες να ψηφίσουν «κατά συνείδηση» και να αγνοήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα που βγήκε από τις πολιτείες που εκπροσωπούν ώστε να εμποδίσουν (ή για την ακρίβεια να καθυστερήσουν...) την εκλογή Τραμπ. Θεωρούν ότι θα καταφέρουν να εντείνουν τις αντιδράσεις κατά του απαρχαιωμένου, όπως λένε, θεσμού του Κολεγίου των Εκλεκτόρων που υπερτερεί των πραγματικών ψήφων. Σημειώνουν ότι είναι η πέμπτη φορά στην ιστορία των αμερικανικών εκλογών (και η δεύτερη από το 2000) που ένας υποψήφιος κερδίζει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων αλλά χάνει στις ψήφους... Στις φετινές εκλογές, η Κλίντον προηγείται του Τραμπ με 1.700.000 ψήφους, που δεν αποκλείεται να γίνουν 2.000.000 μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταμέτρησης (που ακόμη δεν έχει τελειώσει! Συνεχίζεται ακόμη στην πολιτεία του Μίσιγκαν).
• Μέσα σε όλα αυτά, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε χτες οδηγία για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις τζιχαντιστών και άλλων στην Ευρώπη την περίοδο των γιορτών έως τις 20 Φλεβάρη.