Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Κυριακη 9 Οκτωβριου 2016


Ερνεστο Τσε Γκουεβαρα
Στο τέλος της μάχης, ο στρατιώτης νεκρός, τον πλησίασε ένας, και τον ικέτευσε «Αχ, μην πεθάνεις σ’ αγαπώ τόσο!» Αλλά, το πτώμα παρέμεινε νεκρό. Άλλοι δυο τον πλησίασαν και πάλι τον ικέτευσαν: Μη μας εγκαταλείπεις! Θάρρος . Γύρισε στην ζωή! Αλλά,, το πτώμα παρέμεινε νεκρό. Τότε τον πλησίασαν είκοσι, εκατό, χίλιοι, πεντακόσιες χιλιάδες, όλοι μαζί να φωνάζουν: «Τόση αγάπη, και να μην έχεις εξουσία πάνω στον θάνατο!» Αλλά, το πτώμα παρέμεινε νεκρό. Μετά εκατομμύρια μαζεύτηκαν γύρω του, όλοι μαζί να φωνάζουν: «Αδελφέ, σε παρακαλούμε, μείνε!» Αλλά, το πτώμα παρέμεινε νεκρό. Τότε όλοι οι άνθρωποι στη γη, τον πλησίασαν και τ’ ανοιχτά του μάτια γέμισαν δάκρυα: σηκώθηκε αργά-αργά, φίλησε τον πρώτο, και περπάτησε… César Vallejo
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Στίχοι / Μουσική / Πρώτη εκτέλεση : Βασίλης Τσιτσάνης Μου ‘ρχεται να κάνω γιούρια στο ταβλά με τα κουλούρια, μου ‘ρχεται να κάνω γιούρια στο ταβλά με τα κουλούρια. Δυο φράγκα ένα σημήτι, πέντε φράγκα ο χαλβάς, εξήντα φράγκα μια μαστούρα, ε ρε μάγκα τι τραβάς." (πηγη STIXOI.INFO)
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ στους ανεξαρτητες / τυφλες δυναμεις επιβολης του νομου και της ταξης, μετα τα εξοντωτικα προστιμα, που πεφτουν βροχη εν μεγαλονησω, σε μη εχοντες - μη κατεχοντες αδειες πωλησεως κουλουριων και σταφυλιων!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Russophobil. Η νεα παστιλια.Μια καθε δυο ωρες ανακουφιζει απο τα συμπτωματα της οξειας ρωσσοφοβιτιδας ,ιδεολογιτιδας,πασης φυσεως και κομματικης τοποθετησεως.Πωλειται στα Μπακαλικα.καλημερα σας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ψόφησε ο αρχιπραξικοπηματίας, Στ. Παττακός
8/10/2016
Τηρουμένων των αναλογιών, θα μπορούσε να είναι κάπως σαν τη μέρα που πέθανε η Θάτσερ στην Αγγλία, με παρόμοιες αντιδράσεις από τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και κάποιες θλιβερές εξαιρέσεις που επιβεβαίωναν τον κανόνα. Σήμερα το απόγευμα, απεβίωσε ο εκ των πρωτεργατών της χούντας, Στυλιανός Παττακός, στην… τρυφερή ηλικία των 104 ετών -μια είδηση που άργησε να επιβεβαιωθεί από τους δημοσιογράφους, που είχαν πιθανότατα στο μυαλό τους μια γνωστή παροιμία του θυμόσοφου ελληνικού λαού: κακό σκυλί ψόφο δεν έχει. Και ναι, δεν είναι θέμα χαιρεκακίας, αλλά μόνο αυτό το ρήμα ταιριάζει σε ένα δικτάτορα, σαν του λόγου του.
Ο Παττακός γεννήθηκε στην Κρήτη το Νοέμβρη του 1912, την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων, λίγο πριν από την επίσημη απελευθέρωση της μεγαλονήσου. Πολέμησε στα Δεκεμβριανά και τον εμφύλιο πόλεμο, για να “γλιτώσει τη χώρα από τον κομμουνιστικό κίνδυνο” και τιμήθηκε από το ελληνικό κράτος για τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Έγινε μέλος του ΙΔΕΑ και ήταν από τους πρωτεργάτες του Απριλιανού πραξικοπήματος των Συνταγματαρχών. Θεωρήθηκε από τα ιδεολογικά στελέχη της Χούντας. Μεταξύ άλλων, έβαλε στο στόχαστρο τις μίνι φούστες, καθώς χαλούσαν τα χρηστά ήθη και τη συγκέντρωση των ανδρών. Ηταν γνωστο μελος της μασονικης στοας.
Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ του εξωτερικού, αρνήθηκε τα φρικτά βασανιστήρια που γίνονταν εις βάρος των πολιτικών κρατουμένων του καθεστώτος. Εκ των υστέρων μάλιστα εμφανιζόταν αμετανόητος να τα υπερασπίζεται, γιατί “η δύναμη επιβάλλεται δια παντός τρόπου” και “ό,τι δε λύνεται, κόβεται”. Σε άλλες δηλώσεις του, έκρινε απόλυτα δίκαιη την εκτέλεση του Μπελογιάννη και των συντρόφων του με την άθλια κατηγορία της κατασκοπίας, χαρακτηρίζοντάς τον “ο άνθρωπος με τον ασύρματο” (και όχι με το γαρίφαλο, όπως τον απαθανάτισε δηλαδή το σκίτσο του Πικάσο κι η ομώνυμη ταινία).
Μετά από την πτώση της χούντας, συνελήφθη, δικάστηκε και έμεινε στη φυλακή μέχρι το 1990, όταν αποφυλακίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για… λόγους υγείας, για να πεθάνει μόλις 26 χρόνια αργότερα. Σε όλες τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ήταν προκλητικός και χυδαίος αντικομμουνιστής. Ενώ σε ένα βιβλίο είχε γράψει και μια ιδιόχειρη αφιέρωση στον Άδωνι Γεωργιάδη, άξιο πολιτικό απόγονό του (αφιέρωση που βγήκε στη φόρα από τη Χρυσή Αυγή, σε μια ιδιότυπη, “ενδοφασιστική κόντρα”). Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα στον τόπο καταγωγής του, στο νομό Ρεθύμνης. Μένει να δούμε πόσα πολιτικά βλαστάρια του, από το λεγόμενο “συνταγματικό τόξο”, θα παραστούν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ιδεολογικό τους πατέρα και αν θα έχουμε τιμητικές ομοβροντίες όπλων, όπως στην κηδεία του Ντερτιλή, πριν από μερικά χρόνια.
σχολιο.- Ένας-ένας ψοφάνε, πριν από λίγες μέρες,ψόφησε ο Θεοφιλογιαννάκος!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελλη Σταη. Ο 5ος γαμος. Με εφοπλιστη ξανα. Από ερωτα. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΝΙ…. Η ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ ΕΙΝΑΙ….
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Σταη εχει παντρευτει τοσους εφοπλιστες που σε λιγο θα κυκλοφορει με σημαια Παναμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας Έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη το απόγευμα του Σαββάτου, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που προγραμμάτιζαν τις επόμενες μέρες. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «έπειτα από μια εποικοδομητική και ειλικρινή συνάντηση με τον υπουργό κ. Σπίρτζη και τον διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκο, όπου δόθηκαν διευκρινίσεις και ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, τα ΔΣ των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν την αναστολή των εξαγγελθεισών 24ωρων απεργιών». Ο πρόεδρος της Ένωσης, Σεραφείμ Πέτρου, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς στη συνάντηση «ξεκαθαρίσαμε τα σκοτεινά σημεία». Οι ελεγκτές είχαν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου. Μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, η AEGEAN και η Olympic Air την Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα εκτελέσουν κανονικά το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος πτήσεων, ενώ την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου όλες οι πτήσεις θα εκτελεστούν κανονικά.
Σχολιο.- Τσ τσ τσ... δεν ειμαστε κρατος, μα να πανε στραφι τοσοι τρομολαγνικοι τιτλοι του ΔΟΛιου συγκροτηματος, του Μπομπολισταν και του ΣΚΑΣΕ? ΔΕΝ ταλαιπωρουνται χιλιαδες επιβατων, δεν αποκλειονται αεροδρομια και ΔΕΝ ματαιωνονται πτησεις των καλων επεδυτων της Ryanair, Aegean ή Olympicairways!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Δεν είμαι απελευθερωτής. Δεν υπάρχουν τέτοιοι. Οι άνθρωποι μόνοι τους απελευθερώνουν τους εαυτούς τους.» [Ernesto Che Guevara, 14/06/1928 - 09/10/1967]
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ernesto Guevara de la Serna. Αργεντινή, 14 Ιουνίου 1928 – Λα Ιγκέρα, Βολιβία, 9 Οκτωβρίου 1967 Διαχρονικό σύμβολο της επαναστατικής δράσης.
Με ιατρικές σπουδές, υπήρξε ένας από τους ηγέτες της επανάστασης στην Κούβα και αργότερα έγινε υπουργός της επαναστατικής κυβέρνησης του Κάστρο. Το 1965 έφυγε από την Κούβα με στόχο την οργάνωση νέων επαναστατικών κινημάτων στο Κονγκό και αργότερα στην Βολιβία, όπου δολοφονήθηκε από την CIA.
«Είμαι Κουβανός και Αργεντινός συγχρόνως, και, αν δεν προσβάλλονται οι λαμπρές εξοχότητες των Λατινοαμερικανών εκπροσώπων, νιώθω τόσο πατριώτης Λατινοαμερικάνος, από οποιαδήποτε χώρα της Λατινικής Αμερικής, όσο κανένας άλλος, και την ώρα που θα είναι αναγκαίο είμαι διατεθειμένος να δώσω τη ζωή μου για την απελευθέρωση οποιασδήποτε από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, χωρίς να ζητήσω τίποτα από κανέναν, χωρίς να απαιτήσω τίποτα, χωρίς να εκμεταλλευτώ κανέναν». Είναι θλιβερό να μην έχεις φίλους, αλλά είναι ακόμα πιο θλιβερό να μην έχεις εχθρούς. Η επανάσταση δεν είναι ένα φρούτο που θα πέσει όταν είναι ώριμο. Πρέπει να κουνήσουμε το δέντρο για να το κάνουμε να πέσει. «Εάν τρέμεις από αγανάκτηση γιά κάθε αδικία, τότε είσαι σύντροφος μου». «Πόσο πιο κοντινό και πιο φωτεινό θα βλέπαμε το μέλλον, αν άνθιζαν δυο, τρία, πολυάριθμα Βιετνάμ στην επιφάνεια της γης, με το μερίδιο τους από νεκρούς και απέραντες τραγωδίες, με τον καθημερινό ηρωισμό τους, με τα επανειλημμένα τους πλήγματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, και με την υποχρέωση γι΄ αυτόν να διασκορπίζει τις δυνάμεις του, κάτω από τις επιθέσεις του μίσους των λαών του κόσμου, που μεγαλώνει όλο και πιο πολύ!» [1967].
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δε σας κρύβω ότι μια εσάνς Εκάλης την ένοιωσα κι εγώ εδώ στο Χαλάνδρι, όπου κάθε Τετάρτη γίνεται το έλα να δεις με τους πλειστηριασμούς στο ειρηνοδικείο Χαλανδρίου. Βόρειο προάστιο κι εμείς, έστω και φτωχογείτονες, αλλά μια γκλαμουριά απ' τον γεωγραφικό προσδιορισμό τη νοιώθουμε. Εδώ λοιπόν στο Χαλάνδρι των Βορείων Προαστίων κάθε Τετάρτη αγωνιζόμαστε να σώσουμε βίλες και επαύλεις 50, 70 και 90 τετραγωνικών. Σας περιμένουμε να ενισχύσουμε τα μπλοκ της αλληλεγγύης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ. ΜΟΝΟ ΟΡΓΗ!
Αξίζει να διαβαστεί από όλους-ες μας: Δύο μήνες έξω από τη φυλακη εισέπραξα αγάπη, ενδιαφέρον και συμπαράσταση, το ίδιο και τα κορίτσια μεσα. Η Κατερίνα είχε ένα μαγαζάκι και συντηρούσε δύο εγγόνια ορφανά.Το έκλεισε λόγω κρίσης. Το χρέος για το οποίο φυλακίστηκε ήταν με τα πρόστιμα 52 χιλ. Έπασχε από διαβήτη και έφτιαχνε 45 μονάδες ινσουλίνη την ημέρα. Στην φυλακή έκανε 16 μονάδες λόγω έλλειψης. ΠΕΘΑΝΕ... Για την Κατερίνα, για αμέτρητες Κατερίνες που βρίσκονται στην φυλακή, λέω στους δήθεν, που ουκ ολίγες φορές μας είπαν "δεν γαμιέστε και εσείς": Άιντε γαμηθείτε και εσείς και η κοινωνία σας, με τα πρέπει και με τις ηθικοπλαστικές σας μαλακίες. Σ' αυτήν την επίπλαστη κοινωνία των ρατσιστών, των φασιστών ''καλών χριστιανών'', εμείς δεν είμαστε πολίτες. Να την χαίρεστε, ομοίωμά σας είναι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι άλλος εγκληματίας! Επειδή έχει, λέει, γονείς με προβλήματα υγείας και τρία ανήλικα άνεργα αδέλφια, νόμιζε πως θα εξαπατήσει το κράτος! Βρες τώρα 5 χιλιάρικα για το πρόστιμο και τα ξαναλέμε! Θ' ακούς "κυβέρνηση Τσίπρα" και θα σε λούζει κρύος ιδρώτας!
Ηράκλειο Κρητης: Νέο "έγκλημα" μετά... τα κουλούρια!- Πρόστιμο 5.000 € σε νεαρό άνεργης πολύτεκνης οικογένειας γιατί πουλούσε... σταφύλια χωρίς άδεια!
Μετά τον... "εγκληματία" κουλουρτζή στα Χανιά που πουλούσε κουλούρια και ντόνατς χωρίς άδεια για να ζήσει τα παιδιά του, μια νέα απίστευτη περίπτωση επιβολής προστίμου σε πολίτη, φέρνει στο φως το site. Αυτή τη φορά πρόκειται για έναν νεαρό, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, που πουλούσε σταφύλια (!) σε δρόμο της Χερσονήσου και θα πρέπει να πληρώσει 5.000 ευρώ πρόστιμο επειδή δεν είχε την άδεια να το κάνει! Ο νεαρός εντοπίστηκε από αστυνομικό του ΑΤ Χερσονήσου να πουλάει σταφύλια στη λεωφόρο Δημοκρατίας της Χερσονήσου χωρίς άδεια, στις 8 Αυγούστου. Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ήταν στα 5.000 ευρώ, το οποίο επιβεβαιώθηκε πριν λίγες ημέρες με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Ο ίδιος ο "κακούργος" παραδέχτηκε ότι δεν είχε άδεια ούτε δυνατότητα να εκδώσει, αλλά το έκανε για να ζήσει την πολύτεκνη οικογένειά του, η οποία δεν είχε άλλους πόρους. Τα τρία του αδέλφια ηλικίας 16-19 ετών είναι άνεργα, ενώ οι γονείς του έχουν προβλήματα υγείας και ο ίδιος δεν έχει άλλο τρόπο να διασφαλίσει χρήματα για την επιβίωση της οικογένειάς του. Η Αποκεντρωμένη απεφάνθη ότι εφόσον ο νεαρός δεν είχε άδεια, δεν έχει καμιά σημασία η οικονομική του κατάσταση και θα πρέπει να πληρώσει τα 5.000 ευρώ!
Όπως είχε αποκαλύψει χθες το site, ένα πρόστιμο επίσης 5.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει άνεργος πατέρας επειδή πουλούσε στους δρόμους και στις παραλίες κουλούρια και ντόνατς προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά του! Το "έγκλημα" σημειώθηκε στις 3 Αυγούστου στην Αγία Μαρίνα Χανίων, όταν αστυνομικός εντόπισε τον πωλητή ντόνατς στην παραλία να μην έχει άδεια. Το πρόστιμο έπεσε αμέσως. Ο άνθρωπος κατέθεσε προσφυγή υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αναγκάζεται να πουλάει ντόνατς και κουλούρια επειδή: -ο ίδιος είναι άνεργος από το 2011, μέχρι και σήμερα, χωρίς να διαθέτει κανένα άλλο εισόδημα. -ο μοναδικός λόγος για τον οποίο βρέθηκε να πωλεί ντόνατς είναι η εξασφάλιση των στοιχειωδών μέσων για τη διαβίωση του ιδίου καθώς και της συζύγου του. - η σύζυγός του δεν διαθέτει κανένα εισόδημα από καμία πηγή αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. - είναι τρίτεκνος.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα σπίτια αυτά του εργατόκοσμου δεν τα παίρνουν οι τράπεζες αλλά το κράτος, λόγω χρεών στην εφορία.
Πολύ άσχημη φάμπρικα άνοιξε η κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν φαίνεται να διδάχτηκε τίποτα από τις τελευταίες κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη. Να είναι βέβαιοι οι απίθανοι κυβερνώντες πως με τα ΜΑΤ το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να βγάλουν ακόμη περισσότερο κόσμο στους δρόμους. Και ν' αναμετρηθούν με τη λαϊκή οργή, κοιτώντας από τα παράθυρα των ελικοπτέρων.
Βγαίνουν στο σφυρί 8 εργατικές κατοικίες
Μια απίστευτη ανακοίνωση έγινε αργά χθες το βράδυ στη συνάντηση του συντονιστικού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας: Καταγγέλθηκε ότι στις 19 Οκτωβρίου οκτώ εργατικές κατοικίες, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στην περιοχή του Ευόσμου, στη δυτική πλευρά της πόλης, βγαίνουν στο σφυρί, όχι από τράπεζες αυτή τη φορά, αλλά από την Εφορία. Η ανακοίνωση αυτή δίνει βέβαια και άλλες διαστάσεις στο θέμα των πλειστηριασμών, αφού πλέον δεν μιλάμε απλώς για αδηφάγες τράπεζες που προσπαθούν να πάρουν ό,τι μπορούν από δυστυχείς χρεοφειλέτες -βιοπαλαιστές ή άνεργους- «κόκκινων» δανείων που δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να προστατευθούν από τον νόμο Κατσέλη.
Το διαμερισματάκι
Μιλάμε πλέον για το ίδιο το κράτος που καθώς φαίνεται δεν κυνηγάει τον βιομήχανο ο οποίος άρπαξε τα δάνεια, πτώχευσε την επιχείρησή του στην Ελλάδα, άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία και μετακόμισε τις μπίζνες του στο εξωτερικό. Κυνηγάει τον βιοπαλαιστή που απέκτησε σπίτι μέσω του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του βγάζει στο σφυρί το διαμερισματάκι για να εισπράξει τις δόσεις που ο ταλαίπωρος άνθρωπος δεν μπόρεσε να πληρώσει ή για άλλα χρέη προς το Δημόσιο. Αυτά τουλάχιστον, σύμφωνα με τις καταγγελίες.
«Στις 19 του Οκτώβρη θα βγούνε σε πλειστηριασμό μια σειρά από κατοικίες, από το κράτος. Μιλάμε για λαϊκές κατοικίες από τον Εύοσμο. Είναι προφανές ότι στον Εύοσμο δεν έχει σπίτι ο Μαρινόπουλος, ο Σάλλας, ο Βαρδινογιάννης. Εργάτες έχουν σπίτι στον Εύοσμο. Αυτούς χτυπάει η κυβέρνηση και η Ε.Ε. Αυτούς που τους κατάντησε να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τα απαραίτητα για να ζήσουν», ανέφερε ο Ηλίας Σμήλιος που εκπροσώπησε χθες βράδυ στη συνέλευση του συντονιστικού τη Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών. Αλλά και η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, μέλος της ΛΑ.Ε. στη Θεσσαλονίκη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, είπε ότι «από τα στοιχεία που έχουν δοθεί από την Αθήνα βγαίνουν σε πλειστηριασμό σπίτια λαϊκών οικογενειών για λίγα ευρώ, ακόμη και 1.000 και 1.500, είτε αυτά είναι προς τις τράπεζες είτε προς το Δημόσιο».
Στο μεταξύ, η μαζικότητα του κινήματος, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη, πυκνώνει, μετά την επιτυχημένη ματαίωση πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο τις δύο προηγούμενες Τετάρτες. Στη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση του συντονισμού, που έγινε στην Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν μεταξύ άλλων: Η Κίνηση Πολιτών Χορτιάτη, η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στις Εξορύξεις Χρυσού, ο Αυτοδιαχειριζόμενος Χώρος Αλληλεγγύης Γυναικών, η Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου Κατά των Πλειστηριασμών, η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Τούμπας, η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η 3η ΕΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και πολλοί άλλοι.
Οι διαπιστώσεις τους:
● Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έγιναν πολλά πράγματα και σημαντικά για το κίνημα ● Η Ε.Ε. και η κυβέρνηση οξύνουν την επίθεση στον λαό ● Η κυβέρνηση ξεπούλησε τα «κόκκινα» δάνεια σε funds του εξωτερικού και τώρα ετοιμάζεται να εξαπολύσει συνολική επίθεση στα εργασιακά ● Ταυτόχρονα κλιμακώνεται και η επίθεση στον κόσμο που αντιδρά, από τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής. «Θα το έχουμε αυτό μαζί με τα δάκρυα του Τσίπρα...» σχολίασε κάποιος ειρωνικά ● Μαζί με τους πλειστηριασμούς έρχονται διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ και στη συνέχεια από την ύδρευση, που πέρασε στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων
Στο Αυτόφωρο
Στόχος, η ενδυνάμωση του κινήματος, με ενημέρωση ανά γειτονιά και αλληλεγγύη σε κάθε συμπολίτη που έχει τέτοια προβλήματα, τονίστηκε χθες βράδυ στη συνέλευση όπου, παρά τις διαφορετικές απόψεις και τις διαφωνίες κάποιες φορές, ο στόχος είναι κοινός: η προστασία των λαϊκών οικογενειών από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Στο μεταξύ, στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζεται σήμερα ο 22χρονος που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη από αστυνομικούς γιατί πέταξε ένα μπουκάλι νερό προς τα ΜΑΤ, έξω από το δικαστικό μέγαρο. Ο νεαρός συμμετείχε στη διαμαρτυρία ενάντια στους πλειστηριασμούς και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Πάντως, μέχρι τη δίκη αφέθηκε ελεύθερος καθώς οι μάρτυρες αστυνομικοί απουσίαζαν από το δικαστήριο και η υπόθεση αναβλήθηκε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι έτσι, χάρη σε ένα δημοσίευμα της φίλης που αποφυλακίστηκε πρόσφατα, μαθαίνουμε πως στις φυλακές πεθαίνουν άνθρωποι λόγω έλλειψης φαρμάκων. Ως γεγονός και όχι ως υπόθεση. Στις ελληνικές φυλακές το 2016. Με υπουργό Δικαιοσύνης τον Νίκο Παρασκευόπουλο και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αδύνατον να μη γνωρίζετε ποιοί είναι οι Ναζί! Αδύνατον να μη γνωρίζετε το Τ4 και την εξόντωση 275.000 αναπήρων! Αδύνατον να μη γνωρίζετε οτι το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής μέσα από την Πράσινη Πτέρυγα επιθυμεί να στειρώνει και να δολοφονεί τους ανάπηρους! Αδύνατον να μη γνωρίζετε οτι περισσότεροι από 50 άνθρωποι με αναπηρία ή/και εργαζόμενοι σε δομές αναπήρων στη χώρα μας έχουν δεχθεί επίθεση από τη Χρυσή Αυγή! Αδύνατον να "ξεπλένετε" την εγκληματική οργάνωση την ώρα που εξελίσσεται η δίκη για το σύνολο των εγκλημάτων [βλ. και δολοφονία Παύλου Φύσσα, επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες κλπ κλπ] των Ναζί-με-"προβιά"-πολιτικού-κόμματος! ΝΤΡΟΠΗ!
Η Χρυσή Αυγή τίμησε τους Παραολυμπιονίκες μας Κλιμάκιο βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου παρευρέθη στην ειδική τελετή της βουλής για τους Παραολυμπιονίκες μας που τίμησαν το εθνόσημο στο Ρίο. Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα οι βουλευτές μας συνεχάρησαν τους Παραολυμπιονίκες μας και φωτογραφήθηκαν μαζί τους, ενώ παράλληλα αφουγκράστηκαν τα προβλήματα τους και δεσμεύτηκαν να τα αναδείξουν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει λαός
Το πρόβλημα ειναι ότι ο τόπος μας ειναι και πλούσιος και όμορφος και κοντά τους. Αν ήταν μόνο πλούσιος οι αποικιοκρατες θα λήστευαν τον πλούτο μας και όπως έχουν μάθει θα μας χρησιμοποιουσαν σαν δούλους εργασίας, για να τους τον φέρουμε στα σεντούκια τους.
Κι όταν τελείωνε, θα μας παρατούσαν σα στυμμένες λεμονόκουπες, αλλά ο τόπος θα έμενε πάλι σε εμάς. Αν ήταν μόνο όμορφος θα περνούσαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στα ξενοδοχεία και τις παραλίες (ιδιοκτησίες τους) και θα γύριζαν στις χώρες τους. Ο συνδυασμός και των δυο σε μια τόσο κοντινή απόσταση γι αυτούς, οδηγεί στην πρόθεση για ολοκληρωτική, διαρκή και πλήρη απαλλοτρίωση του.
Υπό αυτές τις συνθήκες ο ιθαγενής πρέπει να πάψει να υπάρχει, στην λογική ότι "αυτή ειναι η πατρίδα του και έχει δικαιώματα σε αυτήν". Άντε να μείνουν κάνα δυο χωριά για φολκλόρ ατραξιόν. Οι υπόλοιποι θα απομείνουν, ή εξοντωμένοι ηθικά και σωματικά η περιφερόμενοι σκλάβοι σε αναζήτηση ενός πιάτου συσσιτίου με μεταλλαγμένα.
Οι πιο ευνοημένοι θα βρισκονται σε κάποια χώρα της πολιτισμένης δύσης πλένοντας πιάτα, ενώ οι επιστήμονες θα ξεζουμίζονται σε κάποια πολυεθνική, βαυκαλιζόμενοι ότι είναι οι τάχα μου ικανοί και ξεχωριστοί. Κι εγώ θα είμαι άστεγος κάτω από μια γέφυρα, Ένας γραφικός καραγκιοζάκος που θα περιμένω την επόμενη συμμορία για να με λιντσάρει γελοιοποιώντας με, διότι επιμένω ότι χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει λαός.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Μάχη» στην Καβάλα για τον ΤΑP- Επέμβαση της αστυνομίας
Και είμαστε ακόμα στην αρχή του εγκλήματος. Έτσι χάνεις την πατρίδα σου μέσω της νέας τύπου εισβολής. Με φράκτες, Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, με ιδιωτικούς στρατούς που "προστατεύουν" την "επένδυση" από τους ιθαγενείς. Εδώ και τώρα χρειάζεται εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας από όλο τον λαό πριν τον εδαφικό διαμελισμό μας.
Στα «κάγκελα» είναι για ακόμη μία φορά οι κάτοικοι του Νομού Καβάλας, που αντιδρούν στην όδευση του αγωγού φυσικού αερίου TAP από την περιοχή τους. Τονίζουν πως είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν το συγκεκριμένο έργο, «με οποιοδήποτε κόστος».
Όπως δήλωσε o πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου του δήμου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης, σήμερα μηχανήματα της κοινοπραξίας έφτασαν στο Ζυγό και «ξεκίνησαν παράνομα να κάνουν εργασίες. Κατέβηκαν τα μηχανήματα από το βουνό και επιχείρησαν να μπούνε μέσα στα χωράφια χωρίς να έχουν την άδεια των ιδιοκτητών. Καταπατούνται διεθνείς συνθήκες. Πλέον από το ελληνικό κράτος δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Δε θα τους επιτρέψουμε να περάσουν μέσα από τα χωράφια μας. Πλέον δεν έχει σημασία ποιος έδωσε τα χωράφια του και ποιος όχι. Σε ποσοστό 30% έχουν υπογράψει υπέρ της όδευσης -που πρόκειται για ανθρώπους που δε ζουν εδώ- όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ενάντια. Η διεθνής συνθήκη προβλέπει ότι από τη στιγμή που υπάρχουν περιβαλλοντικά προβλήματα, θίγονται τα ατομικά δικαιώματά μας αλλά και οι επόμενες γενιές, μπορούμε να σταματήσουμε το έργο χωρίς να έχουμε καμία επίπτωση. Έτσι λοιπόν θα σταματήσουμε το έργο και δε θα επιτρέψουμε να περάσει από εδώ ο αγωγός, με οποιοδήποτε κόστος», τονίζει.
Ο κ. Καλπακίδης εξηγεί πως τα μηχανήματα πρόλαβαν και προχώρησαν μέσα στα χωράφια για περίπου 50 μ.. «Μία ομάδα αγροτών που είδαν ότι μπήκαν τα μηχανήματα του TAP στα χωράφια, μπήκαν μπροστά και τους σταμάτησαν. Στη συνέχεια ήρθε η αστυνομία και τώρα γίνονται διαβουλεύσεις. Ήδη το ένα μηχάνημα έφυγε από το σημείο και θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει», λέει ο ίδιος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
χαιρομαι που ακομη και υστερα απο 2 χρονια απο τοτε που ξεκινησα να φωναζω για την απατη της ταχα προστασιας πρωτης κατοικιας απο το δημοσιο,τοσυνειδητοποιησε πλεον σημαντικη μεριδα των ΜΜΕ και το στηλιτευει.
Αυτο ομως που ειναι ακομη πιο επικινδυνο και ειχα προειδοποιησει απο την αρχη, δεν ειναι μονο η νταβατζιδικη προνομιακη θεση που χρησιμοποιει καταχρηστικα το δημοσιο εναντίον των πολιτων του αλλα η εκχωρηση μεγαλου μερους αυτης στις τραπεζες. Με νομο που εχει ψηφιστει απο την συγκυβερνηση Σαμαρα-Βενιζελου, το δημοσιο μπαινει μπροστα και προκαλει την κατασχεση και τον πλειστηριασμο απεναντι σε οτι γουσταρει, καθως οι πολιτες ειναι πληρως απροστατευτοι απεναντι του, αλλα εκ του πλειστηριασματος δικαιουται ΜΟΝΟ το 30%, το υπολοιπο 60% παει στις τραπεζες και το 10% που μενει σε λοιπους πιστωτες, ιδιωτες, κλπ. Τουτεστιν, μπουκαρει μπροστα το δημοσιο,κατασχει και εκπλειστηριαζει οικοσκευες, κινητα, ακινητα, καταθεσεις,και οτι μπορεσει να βρει αλλα αντι να εξωφληθει, αποποιειται του δικαιωματος αυτου και το παραχωρει στις τραπεζες!!!
Μιλαμε για τεραστια και επικινδυνη πλεκτανη,ανηκουστη στον πολιτισμενο κοσμο, που εχει στηθει απο το ιδιο το δημοσιο για να υποκλεψει τις περιουσιες των πολιτων του προς ωφελος των τραπεζων, παριστανοντας ταχαμου και το φιλευσπλαχνο , οτι δηθεν προστατευει την Α΄κατοικια απο τις τραπεζες!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απάτη το εξώδικο των οπαδών του κ. Αρτέμιου Σώρρα προς την ελληνική εφορία
Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Σώρρας χρησιμοποίησε, ως μια ακόμη μέθοδο προσέλκυσης θυμάτων και ψηφοφόρων στο κόμμα που δημιούργησε (δεν υπάρχουν πολιτικοί φορείς, έτσι ονομάζονται τα κόμματα αγαπητά θύματα), ανακοίνωση πως θα πλήρωνε τους φόρους, τα δάνεια και τις υποχρεώσεις των πολιτών προς τους ασφαλιστικούς φορείς...
Έβαλε λοιπόν τους ανυποψίαστους πολίτες να σταματήσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και να στέλνουν εξώδικα, με τα οποία ζητούν την είσπραξη των οφειλών τους από τα 600 δις του Σώρρα, δηλαδή από ένα τμήμα των 2.8 τρις δολαρίων του Wozny… Πρόσφατα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου εξέδωσε μια ανακοίνωση για τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων «πριν να επέλθει ανεπανόρθωτη βλάβη σ’ αυτούς από τον εφησυχασμό που μπορούν να δημιουργήσουν οι εκπορευόμενες από την παραπάνω πολιτική κίνηση ολότελα αβάσιμες και παραπλανητικές συμβουλές, να συμβουλεύονται τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους για το ποια ένδικα βοηθήματα και ένδικα μέσα μπορούν να αντιτάξουν για να αμφισβητήσουν την ουσία των εις βάρος τους απαιτήσεων ή (και) να προσβάλλουν τη διαδικασία είσπραξης τους.
Εάν δε η οικονομική τους κατάσταση δεν επιτρέπει την ανάθεση σχετικής εντολής σε δικηγόρο της επιλογής τους, τους ενημερώνουμε ότι, εφ’ όσον πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, μπορούν να ζητήσουν τον διορισμό πληρεξουσίου δικηγόρου μέσω του θεσμού της νομικής βοήθειας, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά. Τέλος, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η παρούσα ανακοίνωση, καθώς και το σχετικό υλικό που ευρίσκεται στα χέρια μας και αποδεικνύει τα παραπάνω, θα διαβιβαστεί με μέριμνα μας στον αρμόδιο Εισαγγελέα για την διακρίβωση της τυχόν διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τους συντάκτες της παραπάνω εξωδίκου και των σχετικών ανακοινώσεων που περιλαμβάνει αυτή, όσους την διακινούν, αλλά και όσους, εν γνώσει της ανακρίβειας της, προσπαθούν να πείσουν άλλους να προβούν σε χρήση της» (ολόκληρη η ανακοίνωση βρίσκεται εδώ: http://www.cretalive.gr/crete/ston-eisaggelea-kata-kinhshs-sorra-o-dikhgorikos-syllogos). Όταν για πρώτη φορά είχαμε αναφερθεί στον Stephen Louis Wozny και την προέλευση των ψευδών «χρεογράφων» που διακινεί ο Σώρρας, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εξαγριωθεί. Τα «επίθετα» που δημοσίευαν συναγωνίζονταν τις ευφάνταστες ιστορίες και κατηγορίες εναντίον μου. Φυσικά, τότε δεν γνώριζαν τάχα ποιος ήταν ο Wozny και ήταν σίγουροι πως δεν είχε σχέση με την προέλευση των «χρημάτων». Τότε τα τεράστια κεφάλαια του Σώρρα τα είχε δώσει ο Ομπάμα, γιατί του πούλησε ο Αρτέμης τεχνολογία διαστημικών καυσίμων από την εποχή του Ζηνός και του Απόλλωνος, βεβαίως βεβαίως. Τα «ομόλογα» έληξαν – δηλαδή έγιναν άμεσα ρευστοποιήσιμα το 2014 – αλλά η εξήγηση για το γεγονός ότι δεν υπήρχε ακόμη απτό χρήμα ήταν ότι ο Ομπάμα παρακάλεσε τον Αρτέμη να περιμένει ακόμη 4 χρόνια, γιατί δεν είχε μετρητά εκείνη τη στιγμή. Όλα αυτά σε βίντεο για γερά στομάχια. Βίντεο.
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2016/10/blog-post_92.html?spref=fb
Ο Σώρρας, τα διαστημόπλοια και ο Μ. Αλέξανδρος
Όπως έχω γράψει τόσες φορές και έχουμε παρουσιάσει με το Γιώργο Γιαλτουρίδη, τον άνθρωπο που με την έρευνα του έριξε φως σε αυτή την υπόθεση με ατράνταχτα στοιχεία, ο Wozny είναι ένας διαγραμμένος δικηγόρος από την πολιτεία της Washington, ο οποίος θεώρησε ότι το όνομά του είναι εμπορικό σήμα και άρχισε να χρεώνει 500.000 δολάρια όποιον το ανέφερε. Έτσι, πήγε να χρεώσει το δικηγορικό σύλλογο της Washington με σχεδόν 3 τρεις δολάρια για τις πολλαπλές φορές που έγραψαν το όνομά του στην απόφαση διαγραφής του από το σύλλογο, οπότε και του είχαν συστήσει να δει ψυχίατρο. H διαγραφή του βρίσκεται ακόμη ανηρτημένη στο site του δικηγορικού συλλόγου στο
https://www.mywsba.org/DisciplineNotice/DisciplineDetail.aspx?dID=537
Για του λόγου το αληθές, θα παρουσιάσουμε το μονομερές τιμολόγιο που έστειλε ο Stephen Louis Wozny προς το δικηγορικό σύλλογο, όπου εξηγεί τα παραπάνω.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ…AΠΟ ΤΗΝ «ΘΥΕΛΛΑ»
Αν έχετε επισκεφθεί πρόσφατα την εφορία της περιοχής σας, πιθανόν να παρατηρήσατε μία κάπως αυξημένη κίνηση στο τμήμα Μητρώου. Πάντως, οι εργαζόμενοι στα τμήματα Μητρώου σίγουρα το έχουν αντιληφθεί, καθώς ο φόρτος εργασίας τους το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί ασυνήθιστα πολύ. Και υπάρχει μία πολύ απλή εξήγηση γι’ αυτό. Η εξήγηση αυτή είναι ότι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες σπεύδουν (προφανώς μετά από παραίνεση των λογιστών τους, που ξέρουν τι επίκειται) να κλείσουν τα «μπλοκάκια» τους, προκειμένου να γλιτώσουν την νέα φορολογική… θύελλα που θα πλήξει όσους δηλώνουν εισοδήματα μέσω τιμολογίων παροχής υπηρεσιών (και κυρίως όσους έχουν παράλληλα και εισοδήματα από μισθωτή εργασία) και αναμένεται να είναι πιο καταστροφική από ποτέ.
Και είναι μία μάλλον λογικότατη κίνηση από μέρους τους, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τι επιβαρύνσεις συνεπάγεται το «μπλοκάκι»: φορολόγηση εισοδήματος με 22% από το πρώτο ευρώ (που ειδικά για όσους έχουν και εισοδήματα από μισθωτή εργασία μπορεί να φτάσει ως και το 45%), ασφαλιστική εισφορά της τάξεως του 27% του καθαρού εισοδήματος (ακόμα κι αν το εισόδημα είναι μηδενικό, επιβάλλεται η ελάχιστη εισφορά των 131 ευρώ το μήνα!), και φυσικά το πανταχού παρόν τέλος επιτηδεύματος, που ανέρχεται σε 650 ευρώ και επιβάλλεται ακόμα και σε όσους απλά έχουν ένα μπλοκάκι, ακόμα κι αν αυτό τους αποφέρει μηδενικό εισόδημα… Έτσι, φορολογούμενοι που απλώς κρατούσαν ένα μπλοκάκι χωρίς να έχουν εισοδήματα από αυτό, ελπίζοντας να βρουν σύντομα κάποια απασχόληση, προτιμούν τώρα να προχωρήσουν σε διακοπή εργασιών, ώστε να γλιτώσουν τα χειρότερα.
Θα έλεγε κανείς ότι η επίμονη υπερφορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών θυμίζει ως ένα βαθμό το «φιάσκο» των κυβερνήσεων των μνημονίων με τα τέλη κυκλοφορίας: στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα έσοδα για το Δημόσιο, αύξησαν τα τέλη κυκλοφορίας σε τέτοιο βαθμό, που ένας πολύ μεγάλος αριθμός φορολογουμένων προτίμησε να παραδώσει τις πινακίδες του οχήματός του, παρά να πληρώσει, με αποτέλεσμα βέβαια όλες οι προβλέψεις εσόδων να τιναχτούν στον αέρα. Κάπως έτσι και με τα «μπλοκάκια»: στην προσπάθειά της η κυβέρνηση να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα, ωθεί χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες να κλείσουν τα μπλοκάκια τους, και αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει όχι σε αύξηση, αλλά σε μείωση των δημοσίων εσόδων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η απλή διαμαρτυρία δεν βγάζει πουθενά...
Του Δημήτρη Καζάκη
Χρειάζεται επειγόντως ένα πανελλαδικό συντονιστικό κλάδων και επαγγελμάτων με μοναδικό σκοπό και αίτημα την ανατροπή των μνημονιακών δεσμεύσεων με κάθε δυνατό τρόπο. Ένα πανελλαδικό συντονιστικό που θα αναλάβει να συντονίσει συνελεύσεις εργαζομένων, σωματεία και πρωτοβουλίες με στόχο την κινητοποίηση όλων των κλάδων και επαγγελμάτων πανελλαδικά. Και μάλιστα με όρους γενικής πολιτικής απεργίας !!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επικίνδυνη εξέλιξη στον διαφαινόμενο Ψυχρό Πόλεμο
Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 22:00
Τι ακριβώς συμβαίνει στο Χαλέπι; Οι Άσαντ και Πούτιν βάλθηκαν να εξολοθρεύσουν τον πληθυσμό της πόλης; Δεν γίνεται πόλεμος εναντίον των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ «μετριοπαθών» αντικαθεστωτικών ανταρτών; Ή μήπως ο τερματισμός των διμερών ειρηνευτικών συνομιλιών από τις ΗΠΑ αποτελεί την πλέον επικίνδυνη εξέλιξη στον διαφαινόμενο νέο Ψυχρό Πόλεμο; Τι θέλουν να πιστέψουμε τα ελεγχόμενα δυτικά Μέσα;
Η κατάρρευση των διμερών συνομιλιών για την επίτευξη ειρηνευτικής επίλυσης στον συριακό πόλεμο που προκλήθηκε από τις ΗΠΑ και υποστηρίζεται από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις αναπόφευκτα έχει οδηγήσει στη φονική «στρατιωτική επίλυση» του ζητήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, «η απόφαση της διακοπής των διμερών καναλιών με τη Ρωσία -που είχαν δημιουργηθεί για να διακοπούν οι εχθροπραξίες- δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία, αλλά αφού εξαντλήθηκαν όλες οι προσπάθειες για διαπραγμάτευση και (αφού) η Ρωσία δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της». Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «όλων η υπομονή με τη Ρωσία εξαντλήθηκε».
Αντίθετη άποψη διατυπώνεται από τους Ρώσους και τους Ιρανούς, οι οποίοι στηρίζουν τις κυβερνητικές συριακές δυνάμεις για να ανακαταληφθεί το ανατολικό Χαλέπι, το οποίο αυτήν τη στιγμή κατέχουν οι ενισχυόμενοι επίσημα από τα εμιράτα του Κόλπου τζιχαντιστές. Παραμερίζοντας τις κατηγορίες ότι η πρόκληση της αιματοχυσίας στη Συρία αποτελεί ακόμη ένα από τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ, η Αμερικανίδα αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ κατηγόρησε -χωρίς να προσκομίσει κάποια απόδειξη- τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Συρίας για «βαρβαρότητα», χαρακτηρίζοντάς τες υπεύθυνες για την επίθεση εναντίον της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ. Ξεχνώντας ότι μόλις την προηγούμενη δεκαπενταετία οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εισέβαλαν, κατέλαβαν προκαλώντας εκατόμβες νεκρών και τραυματιών και μυριάδες πρόσφυγες σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Σομαλία, η Λιβύη, η Συρία, η Υεμένη και ο Λίβανος. Καταστρέφοντας οικονομίες και κοινωνικές δομές, προκαλώντας εθνοτικούς και θρησκευτικούς πολέμους, και τοποθετώντας διεφθαρμένους πολιτικούς-υποχείριά τους στην εξουσία.
Αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσει η Ευρώπη με πρόσφυγες που προσπαθούν να γλυτώσουν από τις επιπτώσεις των προκληθέντων νεο-αποικιακών πολέμων. Οι φερόμενοι ως «βάρβαροι» Ρωσία, Ιράν και Κίνα χαρακτηρίζονται έτσι μόνο και μόνο επειδή αντιτίθενται στις αμερικανικές πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον κυρίαρχων κρατών. Η κυβέρνηση της Συρίας κάλεσε τη Ρωσία να τη στηρίξει στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τους μισθοφόρους που εστάλησαν για την αποσταθεροποίηση του καθεστώτος Άσαντ. Οι Ρώσοι κατηγορούνται επειδή αντιτάχθηκαν στη διάλυση ενός ακόμη κράτους όπως έγινε στο παρελθόν με το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη.
Αν κοιτάξουμε πίσω στην ιστορία, θα δούμε ποια είναι η πολιτική που ακολουθείται και σήμερα από την Ουάσινγκτον... Σε τι διαφέρει η στρατηγική της απέναντι στη συριακή κρίση με την προσπάθεια διάλυσης του Βιετνάμ, πριν από μερικές δεκαετίες; Ή του πολέμου της Ιαπωνίας -σημερινού συμμάχου των ΗΠΑ- (πριν από μισό αιώνα και πλέον αιώνα) όταν είχε εισβάλει στην Κορέα, την Κίνα και άλλες περιοχές της νοτιοδυτικής Ασίας; Το Ιράν -από τις χαρακτηριζόμενες ως εχθρικές χώρες των ΗΠΑ- παρεμπιπτόντως, ουδέποτε (στη σύγχρονη εποχή) αναμείχθηκε σε επιθετικό πόλεμο. Το Ιράκ με την παρακίνηση και υποστήριξη των ΗΠΑ είχε επιτεθεί εναντίον του Ιράν, το 1980, σ' έναν καταστροφικό πόλεμο που κράτησε δέκα χρόνια και στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Αν κρίνουμε ποιοι είναι υπεύθυνοι να εξαπολύουν πολέμους και να τους απονεμηθεί ο χαρακτηρισμός του «βαρβάρου», τότε θα πρέπει να στραφούμε προς την Αμερική και τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Σε άρθρο του ο επίτιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας Τζέιμς Πέτρας από το Πανεπιστήμιο Binghamton της Νέας Υόρκης υποστηρίζει: «Στην αρχαία Ελλάδα οι βάρβαροι βρίσκονταν εκτός των συνόρων της κυριαρχίας των Ελλήνων. Δεν μιλούσαν τη γλώσσα και δεν ασπάζονταν τον ελληνικό πολιτισμό. Ήταν οι εισβολείς που επιβουλεύονταν τον πλούτο και την καλλιέργεια των Ελλήνων. Σήμερα οι βάρβαροι είναι εντός του δυτικού πολιτισμού και εξαπλώνονται προς τα έξω».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καλεσμένοι σε κινέζικο γάμο πληρώνουν τη νύφη και της πιάνουν το στήθος
Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016, 12:49
Ένα βίντεο που σοκάρει κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου. Το μαγνητοσκοπημένο υλικό έχει καταγραφεί από κάμερα κινητού τηλεφώνου και δείχνει μια όμορφη νύφη με ένα υπέροχο νυφικό και εντυπωσιακά κοσμήματα σε έναν κινέζικο γάμο. Η νύφη γεμάτη χαμόγελο και θετική διάθεση χαιρετά και έρχεται σε επαφή με όλους τους καλεσμένους, όπως φυσικά γίνεται σε κάθε γάμο. Ξαφνικά ένας φίλος της νύφης της κατεβάζει το νυφικό της και η ιδια παιρνει τα χερια ενός φιλου της και τα βαζει στο στηθος της. Ο ιδιος απολαμβανει τη στιγμη και αρπάζει τα στήθη μπροστά στους καλεσμένους. Η νύφη απολύτως χαλαρή παίρνει χρήματα όταν ο καλεσμένος της τελειώσει με το χούφτωμα των στηθών της. Ξαφνικά ένας, ένας οι καλεσμένοι αρχίζουν να χουφτώνουν τη νύφη με τη σειρά και να της δίνουν χρήματα. Η νύφη μοιάζει να το απολαμβάνει και όλοι βγάζουν μαζί της αναμνηστικές φωτογραφίες. Σύμφωνα με το άτομο που κατέγραψε το συμβάν, αυτό είναι ένα παραδοσιακό έθιμο σε κάποια επαρχία της Κίνας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Γεωργία: Πρώτο το κυβερνών Γεωργιανό 'Ονειρο, σύμφωνα με exit poll
Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016, 01:13
Το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Ονειρο προηγείται στις βουλευτικές εκλογές στην πρώην σοβιετική δημοκρατία της Γεωργίας, που πλεον αποτελει προτεκτορατο των αμερικανων και των ευρωπαιων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο exit poll της φιλοκυβερνητικής τηλεόρασης και του τηλεοπτικού δικτύου της αντιπολίτευσης. Τα αποτελέσματα των δύο δημοσκοπήσεων διαφέρουν, αλλά και τα δύο δίνουν νικητή των εκλογών το φιλοδυτικό κόμμα του δισεκατομμυριούχου Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, απέναντι στο επίσης φιλοδυτικό Ενωμένο Εθνικό Κίνημα του πρώην προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού δικτύου, το Γεωργιανό Ονειρο εξασφαλίζει το 53,8% των ψήφων, έναντι 19,5% για το Ενωμένο Εθνικό Κίνημα . Η δεύτερη δημοσκόπηση για το δίκτυο Roustavi 2 δίνει 39,9% στο κόμμα του Ιβανισβίλι και 32,7% στο κόμμα του Σαακασβίλι.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσικό βέτο στη αποικιοκρατικη γαλλική πρόταση για το Χαλέπι
Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 23:12
Η Ρωσία πρόβαλε το βέτο της στο κείμενο του σχεδίου απόφασης που ζητεί τον τερματισμό των βομβαρδισμών κατά των ισλαμοφασιστων των δυτικων αποικιοκρατων στο Χαλέπι και υποβλήθηκε από τη Γαλλία. Η Μόσχα, κύριος σύμμαχος της Συριακης Δημοκρατιας, υπέβαλε από την πλευρά της σχέδιο απόφασης που ζητεί με γενικό τρόπο τερματισμό των εχθροπραξιών. Η ρωσική πρόταση απορρίφθηκε στην ψηφοφορία που ακολούθησε, αφού δεν συγκέντρωσε την ελάχιστη υποστήριξη των εννέα κρατών μελών που απαιτείται. Από τα δεκαπέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μόνο η Ρωσία και η Βενεζουέλα αντιτάχθηκαν στη γαλλική πρόταση. Η Κίνα και η Ανγκόλα απείχαν. Η ρωσική πρόταση έλαβε μόνο τέσσερις ψήφους υπέρ, εννέα κατά και δύο χώρες απείχαν. Για να εγκριθεί μία απόφαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χρειάζεται εννέα ψήφους υπέρ και να μην υπάρξει βέτο από ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετακίνηση ρωσικών πυραύλων Iskander-M στο Καλίνινγκραντ
Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 20:40
Η Ρωσία μετακίνησε πυραύλους Iskander-M, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές στον θύλακα του Καλίνινγκραντ που συνορεύει με την Πολωνία και τη Λιθουανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κάνοντας λόγο για «στρατιωτικές ασκήσεις ρουτίνας». «Οι πυραυλικές αυτές μονάδες έχουν αναπτυχθεί περισσότερες από μία φορά στην περιοχή του Καλίνινγκραντ...και θα αναπτύσσονται στο πλαίσιο της στρατιωτικής εκπαίδευσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.
Από τη μεριά της το προτεκτορατο των δυτικων αποικιοκρατων της Λιθουανίας, που είναι μελος της λυκοσυμμαχιας του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ότι θα διαμαρτυρηθεί προς τη Μόσχα. Η κίνηση αυτή, (να βαλει πυραυλους η Μοσχα στο Καλινιγκραντ, εναντια στους πυραυλους που εχει τοποθετησει το ΝΑΤΟ στη Λιθουανια), όχι μόνον αυξάνει την ένταση στην περιοχή, αλλά επίσης είναι πιθανόν ότι παραβιάζει διεθνείς συνθήκες που θέτουν όρια στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων βεληνεκούς μεγαλύτερου των 500 χιλιομέτρων», δήλωσε ο αληταρας φασιστας δουλος των δυτικων αποικιοκρατων λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Λίνας Λινκεβίσιους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βίλνιους προσθέτοντας ότι το θέμα θα τεθεί κατά τη διάρκεια του προσεχούς συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας. «Θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους διαύλους, όχι μόνο για να θέσουμε το ζήτημα, αλλά και για να ζητήσουμε την τήρηση των διεθνών συνθηκών», είπε ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών εξηγώντας ότι ορισμένοι τροποποιημένοι τύποι των πυραύλων Iskander-M μπορεί να έχουν βεληνεκές 700 χιλιομέτρων, γεγονός που τοποθετεί το Βερολίνο στην ακτίνα δράσης τους με κέντρο το Καλίνινγκραντ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισχυρος αεροπορικος βομβαρδισμος των αποικιοκρατων στην πρωτεύουσα της Υεμένης - Φόβοι για δεκάδες θύματα
Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 16:57
Ισχυρος αποικιοκρατικος βομβαρδισμος των αποικιοκρατων σειχιδων δουλων των αμερικανων συγκλόνισε το μεσημέρι του Σαββάτου τη Σαναά, πρωτεύουσα της Υεμένης. Φωτογραφίες γκρεμισμένων και φλεγόμενων κτηρίων έχουν κάνει τον γύρο του Διαδικτύου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αεροπορική επιδρομή των αληταραδων σειχιδων. Μάρτυρες ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό. Το πρακτορείο Sputnik αναφέρει ότι στόχος της επίθεσης ήταν μια αίθουσα, στην οποία είχαν συγκεντρωθεί αντάρτες Χούτι για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα πατέρα του υπουργού Εσωτερικών τους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υεμένη: 145 νεκροί από αεροπορική επιδρομή των αληταραδων σαουδαραβων αποικιοκρατων
Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016, 05:17
Τουλάχιστον 145 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορική επιδρομή των αληταραδων σαουδαραβων ισλαμοφασιστων, σε κηδεία στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά. Κατά την επιδρομή που φέρεται να έγινε από τον αλητικο αραβικό αποικιοκρατικο συνασπισμό των σειχιδων δουλων των αμερικανων υπό τη αλητικη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία τραυματίστηκαν ακόμη 534 άτομα. Από την πλευρά του ο αλητικος ισλαμοφασιστικος αραβικός αποικιοκρατικος συνασπισμός των σειχιδων ειχε το θρασσος και διέψευσε την πραγματικοτητα με ανακοίνωσή του ότι πραγματοποίησε το Σάββατο αεροπορικές επιδρομές στη Σαναά. Τα αεροπορικά πλήγματα είχαν ως στόχο δημόσια αίθουσα όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του πατέρα του «υπουργού Εσωτερικών» της διοίκησης των Χούτι.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεδριο ΣΥΡΙΖΑ. Απιθανες ερωτησεις στα στελεχη. Επισημο τεστ, ποσο ΣΥΡΙΖΑ εισαι? «Διαβαζεται μονο Αυγη η avgi.gr?» «Εισαι αντιεξουσιαστης η ελευθεριακος?» «Αν γινει επενδυση στην περιοχη σας πως θα αντιδρασετε?»
Την Πεμπτη το 2ο συνεδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο γηπεδο Ταε Κβο Ντο
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Από το «κανενα σπιτι σε χερια τραπεζιτη» ερχεται … κυμα πλειστηριασμων! Οι τραπεζες βγαζουν στο σφυρι τα πρωτα 3.500 ακινητα για παραδειγματισμο. Γρηγορες αλλαγες στο Πτωχευτικο Δικαιο για εξπρες εκποιησεις επιχειρησεων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τσουναμι πλειστηριασμων και κατασχεσεις καταθεσεων από την κυβερνηση. Ο εφιαλτης της Τεταρτης στα ειρηνοδικεια στοιχειωνει χιλιαδες νοικοκυρια που οφειλουν στο δημοσιο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελια για «διαπλοκη» αξιωματουχου της Ε.Ε. πισω από το «Τσαμικο». Τι αποκαλυπτει ακρως απορρητο εγγραφο από τις Βρυξελλες. «Βαθυ λαρυγγι» καρφωνει πως ο συζυγος της επικεφαλης της Ε.Ε. στα Τιρανα παιρνει δημοσια εργα στην Αλβανια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τακτικες εισπρακτικων εταιρειων με κυβερνητικη εντολη. Ωμοι εκβιασμοι από την εφορια προς τους οφειλετες. Στο στοχαστρο οι πρωτοι 83.000 φορολογουμενοι. «Φροντιστηριο» στους εφοριακουςπου αρχισαν τα τηλεφωνα. Αφορητη ψυχολογικη πιεση ακομα και για χρεη 500 ευρω.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εχουμε 9.300 παπαδες και 7.270 γιατρους στην Ελλαδα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απίθανος Βούλγαρος καθηγητής ξετινάζει τους Σκοπιανούς
Σε συνέντευξή του στο κανάλι των Σκοπίων ο Βούλγαρος καθηγητής ιστορίας, Μπότζινταρ Ντιμίτροφ- Божидар Димитров, απάντησε σε ορισμένες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του νοτιοσλάβου -των Σκοπίων- δημοσιογράφου Μάριαν Νικολόφσκι.
Διανθίζουμε μερικές από αυτές, όπως τις παρουσιάζει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους:
Ερώτηση: Κάθε δημόσια εμφάνισή σας σχετικά με τα Σκόπια προκαλεί σάλο. Γιατί προκαλείτε το ‘μακεδονικό έθνος’; Димитров: Ποτέ δεν αποκάλεσα ‘μακεδονικό έθνος’, ούτε σε πολιτικούς, ούτε σε «ιστορικούς» και σε δημοσιογράφους. Είναι διασκεδαστικό να αντικρούω αυτές της ανοησίες.
Ερώτηση: Πως μπορείτε να καθορίσετε το «μακεδονικό έθνος» και τον «μακεδονικό λαό»; Димитров: Η απόφαση της Κομιντέρν το 1934 αναφέρει ότι βουλγαρικός λαός ζούσε στο βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας και συνέχιζε να ζει στην κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία μετά το 1944. Η ιδέα του ‘Μακεδονισμού’ ήταν του Σέρβου πολιτικού Στ. Νοβάκοβιτς από το 1889 που κυνικά έγραψε: «Κάθε προσπάθεια των Βουλγάρων της Μακεδονίας να ενωθούν με τη Βουλγαρία έχει αποτύχει. Έτσι, αφήστε τους να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι ανήκουν σε ένα άλλο έθνος εκτός της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Έτσι θα αποκοπούν από το βουλγαρικό έθνος και θα δημιουργήσουν ένα άλλο, μικρότερο και αδύναμο, εύκολο στην υποδούλωση».
Ερώτηση: Υπάρχουν Σκοπιανοί στη Βουλγαρία; Димитров: Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή περίπου 5.000 άτομα. Ερώτηση: Τι φοβάται η Βουλγαρία για να την αναγνωρίσει ως μειονότητα; Димитров: Ποιος ηλίθιος σας είπε ότι η Βουλγαρία δεν την αναγνωρίζει ως μειονότητα;
Ερώτηση: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Βούλγαρος, Έλληνας ή Σλάβος-‘Μακεδόνας’; Димитров: Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα σε μια δημοκρατία. Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του, ο Φίλιππος της Μακεδονίας, παρουσιάζονται στις δημόσιες εμφανίσεις τους ως Έλληνες. Η πολιτική τους φιλοδοξία ήταν να δημιουργήσουν ένα τεράστιο ελληνικό κράτος. Κανείς Κόπανος* δεν μπορεί μετά από 2.400 χρόνια να τους δώσει άλλη ταυτότητα. Η αλλαγή της εθνικής ταυτότητας των νεκρών, όπως του βασιλιά Σαμουήλ ή του Γκότσε Ντέλτσεφ είναι ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα του μακεδονισμού,αφού οι άνθρωποι είναι νεκροί και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Στον πολιτισμένο κόσμο αυτή η πρακτική ονομάζεται Λεηλασία. Στους στρατούς όλου του κόσμου η Λεηλασία τιμωρείται με θάνατο.
Ερώτηση: Ο τσάρος Σαμουήλ ήταν Βούλγαρος; Димитров: Εκείνη την εποχή οι Βούλγαροι είχαν έναν ισχυρό άνδρα που ονομάζονταν «Σαμουήλ», έτσι γράφει σερβικό χειρόγραφο του 12ου αιώνα. Σε βυζαντινά, αραβικά, αρμενικά και λατινικά χειρόγραφα για την εποχή του Σαμούλ αναγράφεται ως Σαμουήλ τσάρος-βασιλιάς της Βουλγαρίας που διαχειρίζεται το βασίλειο της Βουλγαρίας. Στην μακεδονική πόλη Μοναστήρι, σε αρχαιολογικές ανασκαφές βρέθηκε μια επιγραφή που γράφει «στον τσάρο Ιβάν Βλαντισλάβ αυτοκράτορα των Βουλγάρων που έκτισε το φρούριο στη Μπίτολα για να σώσει τις ζωές των Βουλγάρων» [ η επιγραφή:„Аз цар Иван Владислав самодържец (цар) Български, българин родом … построих крепостта Битоля за спасение на живота на българите”]. Ο Ιβάν Βλαντισλάβ ήταν ανεψιός του Σαμουήλ. Εγώ προσφέρω ένα εκατομμύριο σε όποιον βρει αρχαίο κείμενο που να γράφει ο Σαμουήλ ήταν Σλάβος-«Μακεδόνας».
* τη λέξη тъпанар εκτός από κόπανος οι Βούλγαροι τη χρησιμοποιούν και ως βλάκας ή μαλάκας
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα ερωτηματολόγιο που καλούνται να απαντήσουν μέχρι το συνέδριο έλαβαν όσοι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιες ερωτήσεις, ομολογουμένως, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι σύνεδροι καλούνται να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο με μότο «Γνώρισε. Πρότεινε. Πες την άποψή σου. Απάντησε στο ερωτηματολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ».
«Είσαι αντιεξουσιαστής, ριζοσπάστης, πατριώτης, ορθόδοξος ή ελευθεριακός;» καλείται να απαντήσει όποιος βρεθεί από την Πέμπτη στο στάδιο του Τάε Κβο Ντο, στη φόρμα με τα συνολικά 48 ερωτήματα που διανέμεται ήδη στους συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και καλούνται να το απαντήσουν διαδικτυακά.
«Σε ποια κοινωνική τάξη θεωρείται ότι ανήκετε;» είναι μια άλλη ερώτηση, ενώ ενδιαφέρον δείχνουν οι επιτελείς της Κουμουνδούρου και για τα μέσα ενημέρωσης που επιλέγουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δηλαδή το πολιτικό ακροατήριο του κόμματος ενημερώνεται από εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς, ιστοσελίδες ή social media. Ταυτόχρονα, οι σύνεδροι καλούνται να αυτοπροσδιοριστούν, με κλίμακα από το 1 έως το 7, πόσο αριστεροί είναι, με το 7 να προσδιορίζει τον δεξιό.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε κατάσταση διάλυσης βρίσκεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ εδώ και πολύ καιρό, όπως διαβάζετε και από αυτήν εδώ τη στήλη με αφορμή διάφορα συγκεκριμένα περιστατικά και γεγονότα... Τώρα όμως αποκαλύπτεται ότι έχει βαρέσει διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ και ως κόμμα. Κι αυτό είναι πολύ πιο σοβαρό όπως μαθαίνω ότι πανικόβλητα αναγνωρίζουν μεταξύ τους τα στελέχη του. Ο λόγος είναι... σχετικά απλός: Για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει ακόμη κι όταν θα χάσει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διαθέτει στοιχειωδώς κάποιες κομματικές οργανώσεις...
Όλη αυτή η κατάσταση που μέχρι τώρα έμενε πολύ καλά κρυμμένη έρχεται στην επιφάνεια λόγω του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά τις επόμενες ημέρες. Το σκηνικό που περιγράφουν οι ίδιοι οι Συριζαίοι είναι τραγικό γι αυτούς αλλά ...ευχάριστο για εμάς. Ακόμη κι όταν μικρό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν από αυτόν ο Συνασπισμός μπορεί να μην διέθετε ψηφοφόρους, είχε όμως χιλιάδες στελέχη σπαρμένα παντού. Σου έδιναν την εντύπωση ότι ήταν «πλειοψηφία» και με αυτή την εντύπωση και το θράσος που είχαν κατάφερναν να κυριαρχούν σαν πλειοψηφία.
Αυτή η εικόνα εδώ και μερικούς μήνες έχει αλλάξει με ραγδαίους ρυθμούς. Στις κομματικές οργανώσεις που ήταν γραμμένα εκατοντάδες ή και μερικές χιλιάδες μέλη, τώρα εμφανίζονται μερικές δεκάδες. Ο Πειραιάς είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα καθώς είχε πάνω από 700 μέλη η τοπική κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και πήγαν να ψηφίσουν για τους αντιπροσώπους του συνεδρίου με το ζόρι γύρω στους 60. Και το γεγονός ότι εκλέχτηκε από τους τελευταίους ο φοβερός και τρομερός υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, που κάποτε ήταν το πιο ισχυρό και σεβάσμιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, δείχνει σε τι ξεφτίλα έχουν περιπέσει. Δεν μπόρεσαν μάλιστα να βγουν οι άλλοι τοπικοί βουλευτές Ελένη Σταματάκη και Κώστας Δουζίνας, ούτε και ο κολλητός του Τσίπρα, καθηγητής Μιχάλης Σπουρδαλάκης που μόλις προχθές τον είχε ορίσει επικεφαλής στην Επιτροπή των «σοφών» στο διάλογο για την αναθεώρηση του Συντάγματος... Η διάλυση των κομματικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκύψει και από τον πρόσθετο λόγο ότι πολλά από τα παραδοσιακά στελέχη έφυγαν ύστερα από τη περσινή διάσπαση και είτε πήγαν στη Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη, είτε πήγαν στο σπίτι τους. Την ίδια ώρα παλιά στελέχη του λεγόμενου ΚΚΕ Εσωτερικού τα είχαν σπάσει με την ομάδα Τσίπρα εγκαταλείποντας κι αυτά την Κουμουνδούρου...
Κάπως έτσι απογυμνώθηκαν τα κομματικά γραφεία σε ολόκληρη την Ελλάδα και όσοι είχαν απομείνει, τώρα που αρχίζει για τα καλά η κυβερνητική κατάρρευση, την κάνουν κι αυτοί... Τι θα γίνει ύστερα από αυτά στο συνέδριο έχει μικρή σημασία. Αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως λένε διάφοροι που κινούνται στο χώρο, είναι ότι ο Τσίπρας δεν κινδυνεύει να χάσει μόνο την κυβέρνηση. Ούτε χάνει μόνο τον έλεγχο του κόμματος. Είναι η πολύ μεγάλη πιθανότητα έως βεβαιότητα μετά τη συντριβή στις εκλογές να ακολουθεί και η κυριολεκτική διάλυση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τσε Γκεβάρα (Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα), επαναστάτης με αιτία!
14 Ιουνίου 1928 Ροζάριο, Αργεντινή - 9 Οκτωβρίου 1967 Λα Χιγκέρα, Βολιβία.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
1955: Γνωριμία με τον Φιντέλ Κάστρο. Προσχωρεί στο κίνημα της 26 Ιουλίου. 1956: Μαζί με τον Κάστρο και 82 αντάρτες αποβιβάζεται στην Κούβα με το πλοιάριο Γκράνμα. 1957: Πρώτες μικρές νίκες των ανταρτών. Ο Τσε προβιβάζεται σε κομαντάντε κι αναλαμβάνει τη διοίκηση της δεύτερης επαναστατικής φάλαγγας. 1958: Οι αντάρτες περνούν στην επίθεση. Η φάλαγγα του Τσε διασχίζει την ανατολική Κούβα και καταφεύγει στα βουνά του Εσκαμπρέ, στο κέντρο του νησιού. Τελική νίκη των επαναστατών στη μάχη της Σάντα Κλάρα. 1959: Φυγή του Μπατίστα, η φάλαγγα του Τσε εισέρχεται στην Αβάνα. Αποκτά την κουβανική υπηκοότητα και αναλαμβάνει τη διεύθυνση του Εθνικού Ινστιτούτου Αγροτικής Μεταρρύθμισης και την προεδρία της Εθνικής Τράπεζας.
1961: Αναλαμβάνει υπουργός Βιομηχανίας της Κούβας. Απόβαση μισθοφόρων της CIA στον Κόλπο των Χοίρων αποκρούεται από τους Κουβανούς. 1962: Επιβολή πλήρους εμπορικού αποκλεισμού σε βάρος της Κούβας από τις ΗΠΑ. Κρίση των πυραύλων. 1964: Από το Σαντιάγο της Κούβας, καταγγέλλει την ηττοπάθεια των ΚΚ της Λατινικής Αμερικής. Ομιλία του Τσε στη Γ.Σ του ΟΗΕ υπέρ των απελευθερωτικών κινημάτων του Τρίτου Κόσμου. 1965: Επιστροφή στην Κούβα μετά από τρίμηνη περιοδεία στην Αφρική, τελευταία δημόσια εμφάνισή του στο αεροδρόμιο της Αβάνας. Επιστολή παραίτησής του από όλα τα επίσημα αξιώματα και την κουβανική υπηκοότητα. Μυστική αναχώρησή του για την Αφρική. Συμμετοχή του Τσε και 150 περίπου κουβανών εθελοντών στο επαναστατικό κίνημα του Κονγκό.
1966: Παραμονή στο Ντάρ-Ες-Σαλάμ (Τανζανία). Επιλογή της Βολιβίας, για τη δημιουργία αντάρτικης εστίας με προοπτική ανταρτοπόλεμου σε παναμερικανική κλίμακα. Επιστροφή στην Κούβα και προετοιμασίες. Άφιξη στη Λα Πας και εγκατάσταση στην αντάρτικη βάση του Νακαχουασού. Ρήξη με το γενικό γραμματέα του ΚΚ Βολιβίας για το ζήτημα της καθοδήγησης του ένοπλου αγώνα. 1967: Καταγγελία του αντάρτικου από το ΚΚ Βολιβίας και διαγραφή των μελών της νεολαίας του που ακολούθησαν τον Γκεβάρα. Πρώτη επιθετική ενέργεια του Εθνικοαπελευθερωτικού Στρατού (ELN) του Τσε. 8 Οκτώβρη 1967... Τραυματισμός και σύλληψη του Γκεβάρα σε συμπλοκή με το στρατό στο φαράγγι του Γιούρο. Εκτέλεσή του την επομένη, στη Λα Χιγκιέρα, με διαταγή της βολιβιανής χούντας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμία λύπη για τον Παττακο για το ανθρωπόμορφο κτήνος που πέθανε...
...επίορκος, πράκτορας ξένων δυνάμεων και της μασονικής στοάς που ανήκε Βασάνισε, δολοφόνησε, βίασε ακόμη και την αστική δημοκρατία... Δυστυχώς, δεν είχε το τέλος που άξιζε ως προδότης! Στο διάβολο!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
H Koύβα του Φιντέλ, η Αρμενία, οι Ελεύθεροι του κόσμου σπάνε το δολοφονικό εμπάργκο στη Συρία κι εδώ οι "ηγέτες" των οργανώσεων Σόρος... ετοιμάζουν διαδήλωση συμπαράστασης στους τζιχαντιστές...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
9 Οκτώβρη 1967: έφυγε ο Τσε, ο Comandante Che Guevara... Ζει στις καρδιές των Ελεύθερων, των Ανυπότακτων όλου του κόσμου!