Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Πεμπτη 6 Οκτωβριου 2016


To να μετανιωνεις που ψηφισες ΣΥΡΙΖΑ που τελικα δεν μας εβγαλε από τα μνημονια, είναι λογικο.
Αρρωστημενο είναι να ψηφιζεις 40 χρονια ΝΔ, που μαζι με το ΠΑΣΟΚ μας εφ εραν σε αυτό το χαλι, και να ανυπομονεις να το ξανακανεις για να βγαλεις τον Κουλη πρωθυπουργο!
Και ακομα πιο αρρωστημενο είναι να θελεις να ψηφισεις τους ναζιστες προδοτες της Ελλαδας της Χρυσης Αυγης, που την προδωσαν την Ελλαδα το 40, και θα το ξανακανουν και σημερα!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
"Από πότε ενδιαφέρεστε για την ιδιοκτησία;", ρωτάει ειρωνευόμενος κάποιος συριζάς, σε μια συζήτηση εδώ μέσα, σχετικά με την αντίσταση στους πλειστηριασμούς κατοικιών. Είναι εντυπωσιακή η άγνοια ενός κόσμου (ακόμη κι αν αυτοτοποθετείται στην Αριστερά) για στοιχειώδεις θέσεις του μαρξισμού και του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Ακούει ο άλλος (γιατί το να έχει διαβάσει το βρίσκω εντελώς απίθανο) πως θέλουμε να καταργήσουμε την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και μην ξέροντας τι ακριβώς σημαίνει αυτό το "στα μέσα παραγωγής", το παραβλέπει και νομίζει πως θα κοινωνικοποιηθούν και τα ρούχα που φοράμε!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 6 Οκτωβρίου 1955 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σχηματίζει την πρώτη του κυβέρνηση. Η ανάδειξή του στη θέση του πρωθυπουργού με πρωτοβουλία του παλατιού αποτέλεσε μία από τις πιο απροκάλυπτες υπερβάσεις των βασιλικών αρμοδιοτήτων, καθώς ο διάδοχος του Αλέξανδρου Παπάγου δεν θα μπορούσε να επιλεγεί παρά μεταξύ των δύο ηγετικών στελεχών του Ελληνικού Συναγερμού, Παναγιώτη Κανελλόπουλου και Στέφανου Στεφανόπουλου.
Βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος στα 1935-36, ο Καραμανλής, απέχοντας από κάθε πολιτική δραστηριότητα κατά την περίοδο της δικτατορίας Μεταξά και της Κατοχής, θα εκλεγεί και πάλι βουλευτής με το Λαϊκό Κόμμα το 1946 και αργότερα με τον Ελληνικό Συναγερμό του Παπάγου και θα συμμετάσχει ως υπουργός σε διάφορες κυβερνήσεις από το 1946 έως το 1955. Η επιλογή του Καραμανλή καθοριζόταν από την αναγνώριση της επιτυχημένης θητείας του ως υπουργού, του δυναμισμού της προσωπικότητάς του και της ικανότητάς του να επιβάλλεται, αλλά και από έναν άλλον σημαντικό παράγοντα: Σε μια περίοδο κατά την οποία είχε ξεσπάσει ο αγώνας κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας στην Κύπρο, ο Καραμανλής είχε εκφράσει σαφώς την άποψη ότι το Κυπριακό δεν μπορεί να επιλυθεί παρά μόνο σε πλαίσιο νατοϊκό, χωρίς κλονισμό των σχέσεων της Ελλάδας με τις σύμμαχες Μεγάλη Βρετανία και Τουρκία.
Στην κατεύθυνση αυτή θα υπογραφούν το 1959 οι συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, μνημεία ξεπουλήματος ενός απελευθερωτικού κινήματος, όπως κατήγγειλε τότε σύσσωμη η αντιπολίτευση, τόσο η κεντρώα όσο και η αριστερή. Η ΕΔΑ και το παράνομο ΚΚΕ. Έχοντας ιδρύσει την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ) στη θέση του Ελληνικού Συναγερμού, ο Καραμανλής θα αναδειχθεί στον ισχυρό ηγέτη της Δεξιάς και θα κυβερνήσει μέχρι το 1963, κερδίζοντας τις εκλογές ακόμη και με όργιο βίας και νοθείας, με αποκορύφωμα αυτές του 1961.
Ακολουθώντας σκληρή πολιτική έναντι των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, σε μια εποχή εκτεταμένης φτώχειας που οδηγούσε εκατοντάδες χιλιάδες στον δρόμο της μετανάστευσης, και θωρακίζοντας ένα κράτος αστυνομικό, θα συμβάλλει, συνάμα, καθοριστικά στην απογείωση της κερδοφορίας του ελληνικού κεφαλαίου που θα αποδώσει ιδιαίτερα κατά την περίοδο 1962-73. Σταθερά προσανατολισμένος στη Δύση, θα υπερασπιστεί τη θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και θα υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΟΚ. Η πτώση του, το 1963, θα είναι συνέπεια, κυρίως, της έξαρσης της τρομοκρατίας, όπως εκδηλώθηκε με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Έχοντας εγκατασταθεί στο Παρίσι, θα ερωτοτροπήσει -όπως αποκαλύπτουν οι συζητήσεις του με στελέχη της ΕΡΕ- με την ιδέα της αντιδημοκρατικής εκτροπής, ενώ θα σιωπήσει όταν θα επιβληθεί η δικτατορία της 21ης Απριλίου. Την αντίθεσή του θα την εκφράσει πολύ αργότερα, αν και πάντα με επιφυλάξεις.
Ο Καραμανλής θα επιστρέψει και πάλι ως πρωθυπουργός με την πτώση της δικτατορίας, τον Ιούλιο 1974. Στη νέα περίοδο της πρωθυπουργικής του θητείας (1974-1980) θα βάλει τα θεμέλια του μεταπολιτευτικού καθεστώτος, συνδυάζοντας την ομαλή λειτουργία των αστικοδημοκρατικών θεσμών με την ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού, αλλά και τη σταθερή προσήλωση στη Δύση. Εγκαταλείποντας την ιδεολογία της μετεμφυλιακής "εθνικοφροσύνης" θα προβάλλει τη νέα Μεγάλη Ιδέα της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας με την ένταξη του ελληνικού καπιταλισμού στην καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική ΕΟΚ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα 1980-85 και 1990-95, θα είναι ο εγγυητής της ομαλής λειτουργίας του καθεστώτος και των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βία και χάος στην Αιθιοπία για τα εργοστάσια ξένων συμφερόντων που εχουν καταπατησει τη γη
Μια Αμερικανίδα σκοτώθηκε και εργοστάσια ξένων συμφερόντων δέχτηκαν επίθεση και υπέστησαν ζημιές στις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών στην Αιθιοπία. Η αμερικανική πρεσβεία στην Αντίς Αμπέμπα ανακοίνωσε ότι η Αμερικανίδα σκοτώθηκε την Τρίτη στα περίχωρα της πόλης, όταν διαδηλωτές λιθοβόλησαν το αυτοκίνητό της. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι πλήθη έχουν επιτεθεί και σε άλλα οχήματα μετά το ποδοπάτημα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην πόλη Μπισόφτου, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 55 άνθρωποι. Στο Μπισόφτου, αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν μια αντικυβερνητική διαδήλωση που οργανώθηκε με την ευκαιρία μιας παραδοσιακής γιορτής στην περιφέρεια Ορόμια. Η πρεσβεία δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τον θάνατο της Αμερικανίδας.
Στην περιφέρεια Ορόμια οι ντόπιοι οργανώνουν συχνά διαδηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι η γη τους έχει κατασχεθεί για να χτιστούν εργοστάσια και πολυκατοικίες. Την Τρίτη, το πλήθος προκάλεσε ζημιές στο εργοστάσιο της τουρκικής υφαντουργίας Saygin Dima και στο εργοστάσιο παραγωγής καλωδίων BMET Energy–οι επενδυτές του είναι επίσης Τούρκοι. Μια άλλη μονάδα της Saygin Dima, στην πόλη Σεμπέτε, 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αντίς Αμπέμπα, κάηκε. «Ένα τεράστιο πλήθος επιτέθηκε στο εργοστάσιο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του, ο Φατίχ Μεχμέτ Γιανγκίν, προσθέτοντας ότι καταστράφηκαν και τρία οχήματα. Σύμφωνα με τον Γιανγκίν, δέχτηκε επίθεση και ένα γειτονικό αγρόκτημα παραγωγής λουλουδιών. Οι αρχές της Ορόμια ανακοίνωσαν ότι υπέστησαν ζημιές τα οχήματα και τα μηχανήματα ενός εργοστασίου που ανήκει στην εταιρεία Dangote Cement της Νιγηρίας.
Η Ορόμια βρίσκεται στο επίκεντρο της βιομηχανικής ανάπτυξης της Αιθιοπίας, η οποία έχει ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Όμως οι ντόπιοι καταγγέλλουν ότι οι αποζημιώσεις που τους δίνονται για την απαλλοτρίωση της γης τους είναι πολύ μικρές. Σε πολλές διαδηλώσεις εξάλλου κυριαρχεί το ευρύτερο θέμα των πολιτικών ελευθεριών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε βίαιες κινητοποιήσεις ή σε συγκρούσεις με την αστυνομία τον τελευταίο χρόνο. Η κυβέρνηση ωστόσο θεωρεί υπερβολικό τον απολογισμό αυτόν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ισραηλινό κράτος μπλόκαρε το Καράβι Γυναικών για τη Γάζα ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα 40 ν.μ. από το λιμάνι της Γάζας. Οι 13 συμμετέχουσες στην αποστολή κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές Γκιβόν. Στη φωτογραφία είναι το Καράβι Γυναικών για τη Γάζα, στην ισραηλινή ναυτική βάση του Ασντόντ, αφού κατασχέθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις , στις 5 Οκτώβρη 2016.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξύλο και συλλήψεις χθες Τεταρτη μεσημερι από τους ΜΑΤατζιδες εξω από τα δικαστηρια στους πλειστηριασμούς Θεσσαλονίκη
Οι συγκρούσεις για τους πλειστηριασμούς σε μια συγκλονιστική φωτογραφία
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκλονιστική φωτογραφία με νεαρό διαδηλωτή τον οποίο σέρνουν οι άνδρες της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια ζητώντας να μπουν στην αίθουσα όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία του πλειστηριασμού ενός σπιτιού με τα ΜΑΤ να τους εμποδίζουν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mετα από συναντηση δυο ωρων λυθηκαν τα προβληματα μεταξυ κυβερνησης – εκκλησιας. Με τα περσινα βιβλια η διδασκαλια των θρησκευτικων
Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016, 20:36
Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με θέμα το μάθημα των Θρησκευτικών. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Όπως ανέφεραν όλοι, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι παρεξηγήσεις λύθηκαν και ουσιαστικά συμφώνησαν να συνεχιστεί ο διάλογος. Εξερχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δήλωσε ότι η παρεξήγηση έλαβε τέλος και ότι η διδασκαλία των θρησκευτικών θα συνεχίσει με τα περσινά βιβλία. Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε «ευτυχής» για το αποτέλεσμα της συνάντησης και χαρακτήρισε τον διάλογο «γόνιμο». Ανέφερε ότι εξετάστηκαν όλα τα θέματα, διευκρινίστηκαν προβλήματα από το παρελθόν και κατέληξε ότι «η Εκκλησία και η πολιτεία προχωρούν ενωμένες μέσα στο πνεύμα του διαλόγου». Ο Νίκος Φίλης τόνισε από την πλευρά του ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί και οι παρεξηγήσεις έλαβαν τέλος, σημείωσε όμως ότι «το θέμα της εκπαίδευσης αφορά στην κυβέρνηση».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, 14:16
έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο
Ο Κ. Πολακης είπε πως θα χρηματοδοτηθούν και οι προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ 12μηνης διάρκειας για 4.000 άτομα προσωπικού νοσοκομείων, περί τους 3.000 νοσηλευτές, περί τους 700 για λοιπές ειδικότητες και περί τους 300 για τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας. Όπως τόνισε, «στόχος της διαδικασίας, είναι τον Γενάρη οι άνθρωποι αυτοί να δουλεύουν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καραβάνι οργής για τα νοσοκομεία
Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, 09:23
Με άλογα, άμαξες και πλακάτ, εκατοντάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ξεχύθηκαν από το πρωί στους δρόμους, προκειμένου να διαδηλώσουν για τις ελλείψεις σε προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Στην Αθήνα το «ραντεβού» των εργαζομένων σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, υπηρεσίες Πρόνοιας και ΕΚΑΒ δόθηκε στο πάρκινγκ του ΕΚΑΒ, απ' όπου και ξεκίνησε πορεία από κεντρικούς δρόμους. Οι διαδηλωτές με σύνθημα υπέρ «της σωτηρίας του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας» πέρασαν από τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς», «Ερυθρός Σταυρός», «Παίδων», «Ιπποκράτειο», «Αλεξάνδρας», «Σωτηρία», «Αρεταίειο», «ΝΙΜΤΣ», «Ευαγγελισμός». Η πορεία, με επικεφαλής δύο άλογα, μηχανές και ασθενοφόρα, περί τις 11.15 κατέληξε έξω από το Υπουργείο Υγείας. Αυτήν την ώρα, περίπου 1.000 άτομα παραμένουν συγκεντρωμένα έξω από το υπουργείο. Oι διαδηλωτές περί τις 11.45 έβαλαν συρματοπλέγματα στην είσοδο του υπουργείου.
Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν τραγικές ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα και απαιτούν άμεσες προσλήψεις προσωπικού και αγορά υλικοτεχνικής υποδομής, ώστε να βελτιωθούν οι παροχές υγείας. «Ο ψεύτης (σκίζω μνημόνια) και ο κλέφτης (ΕΣΥ) τον πρώτο χρόνο χαίρονται», «Κλειστά νοσοκομεία=ανοικτά νεκροταφεία», «Ματώνουμε!!!Εργασιακή εξουθένωση! Την πληρώνουν οι ασθενείς» είναι ορισμένα από τα συνθήματα που αναγράφουν τα πανό που κρατούν οι διαδηλωτές. Στην Αττική πραγματοποιείται στάση εργασίας από τις 08.00 έως τις 12.00, ενώ στην περιφέρεια οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν για ένα 24ωρο.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι «μαγειρεύει τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ και παραμένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ», κάνει λόγο για υποστελέχωση του ΕΣΥ με το προσωπικό να είναι κάτω των ορίων ασφαλείας και υποχρηματοδότηση, αφού, όπως αναφέρει, «στέγνωσαν τα Ταμεία των Μονάδων Δημόσιας Υγείας και αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δύο κορβέτες με πυραύλους από τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας κατευθύνονται στη Μεσόγειο
Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016, 16:19
Δύο κορβέτες που μεταφέρουν πυραύλους και ανήκουν στον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας εγκατέλειψαν τη βάση τους στη Σεβαστούπολη προκειμένου να ενισχύσουν την ομάδα των ρωσικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονται στη Μεσόγειο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο εκπρόσωπο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Τα πολεμικά πλοία The Serpukhov και The Zelyony Dol, τα οποία είναι εξοπλισμένα με μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους Κάλιμπρ, εγκατέλειψαν χθες τη Σεβαστούπολη και αναμένεται να φθάσουν απόψε στη Μεσόγειο, ανέφερε ο εκπρόσωπος. Πρόκειται για μια «προγραμματισμένη εναλλαγή» των ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή, όπου η Ρωσία διαθέτει ήδη δέκα πλοία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο λαός της Νικαράγουα στο στόχαστρο της αυτοκρατορίας
H Νικαράγουα απορρίπτει την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ η οποία ενέκρινε ομόφωνα ένα νομοσχέδιο με το οποίο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγώνουν την χορήγηση δανείων προς την κεντροαμερικανική χώρα, μέχρι αυτή να πραγματοποιήσει ελεύθερες, δίκαιες και διαφανείς εκλογές.
Αυτό το νέο ψεύδος των Ηνωμένων Πολιτειών επιδιώκει να βάλει φρένο στην πρόοδο που επιτυγχάνει καθημερινά η χώρα, που κυβερνάται από τον Πρόεδρο Ντανιέλ Ορτέγκα, μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Με δήλωσή της η κυβέρνηση της κεντροαμερικάνικης χώρας, απορρίπτει την αυτή επιθετικότητα σαν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Αυτή τη φορά η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να παρέμβει στην εκλογική διαδικασία της Νικαράγουα, στις προγραμματισμένες εκλογές της 6ης Νοέμβρη, στις οποίες προβλέπεται ευρεία νίκη του κυβερνώντος Εθνικού Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
To να μετανιωνεις που ψηφισες ΣΥΡΙΖΑ που τελικα δεν μας εβγαλε από τα μνημονια, είναι λογικο.
Αρρωστημενο είναι να ψηφιζεις 40 χρονια ΝΔ, που μαζι με το ΠΑΣΟΚ μας εφ εραν σε αυτό το χαλι, και να ανυπομονεις να το ξανακανεις για να βγαλεις τον Κουλη πρωθυπουργο!
Και ακομα πιο αρρωστημενο είναι να θελεις να ψηφισεις τους ναζιστες προδοτες της Ελλαδας της Χρυσης Αυγης, που την προδωσαν την Ελλαδα το 40, και θα το ξανακανουν και σημερα!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Pωσικό Υπουργείο Άμυνας υπενθύμισε στην «στρατηγική» των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την ακτίνα δράσης του αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος στην Συρία
Μόσχα, 6 Οκτωβρίου - RIA Novosti. Το φάσμα των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-300 και S-400 μπορεί να είναι μια έκπληξη για κάθε αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα, είπε στους... δημοσιογράφους ο επίσημος εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας , υποστράτηγος Ιγκόρ Konashenkov. "Επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω στην αμερικανική« στρατηγική »ότι την αεροπορική κάλυψη των ρωσικών στρατιωτικών βάσεων στην Ταρτούς, στη βάση Hmeymim την έχουν αναλάβει τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 και S-300, το εύρος των οποίων μπορεί να δημιουργήσει έκπληξη σε κάθε ιπτάμενο αντικείμενο», - είπε.
Ο Konashenkov είπε ότι για τα στοιχεία των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας "είναι απίθανο να υπάρξει χρόνος για να διευκρινιστεί «ξεκάθαρα» το ακριβές πρόγραμμα των πυραύλων και των αξεσουάρ που μεταφέρουν». "Όλες οι αυταπάτες που έχουν τα ερασιτεχνικά αεροπλάνα -" stealth-φαντάσματα "μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπα με την απογοητευτική πραγματικότητα», - πρόσθεσε. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας επεσήμανε σε όλους τους "θερμοκέφαλους" το γεγονός ότι μετά την επιδρομή του συνασπισμού με επικεφαλής τις ΗΠΑ στις Συριακές δυνάμεις στο Nτειρ Αλ Ζορ η Μόσχα έχει λάβει τα μέτρα της για την αποφυγή τέτοιων «λαθών» εναντίον των Ρωσικών στρατευμάτων.
Ο Konashenkov σημείωσε επίσης ότι η «διαρροή» στα δυτικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη συζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την δυνατότητα των επιδρομών στους Συριους στρατιώτες μπορεί να είναι ένας πρόλογος πραγματικής δράσης. "Θα συνιστούσα στους συναδέλφους στην Ουάσιγκτον να υπολογίσουν προσεκτικά τις πιθανές συνέπειες αυτών των σχεδίων», - συνόψισε ο Στρατηγός. Προηγουμένως, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε την παράδοση μπαταριών S-300 στη Συρία. Το υπουργείο σημείωσε ότι πρόκειται για ένα καθαρά αμυντικό σύστημα, το οποίο δεν αποτελεί απειλή για κανέναν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tα "αριστερά" γερμανοτσογλάνια της Μέρκελ, διαβάζουν, βλέπουν, ακούνε; Σπουδαία νέα από τη Μόσχα! Το Υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας αποφάσισε να διδάσκονται τα ν.ελληνικά ως ξένη γλώσσα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε όλη τη χώρα!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ Προειδοποιήσεις με ... νόημα
Ο στρατηγός, Τζόζεφ Ντάνφορντ, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του Στρατού των ΗΠΑ, δήλωσε ωμά την περασμένη βδομάδα στην κατάθεσή του στην επιτροπή Αμυνας της Γερουσίας πως η δημιουργία «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων» στη Συρία «θα έφερνε τις ΗΠΑ σε πόλεμο και με τη Συρία και με τη Ρωσία». Ηταν η απάντησή του σε ερώτηση Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή, που του ζήτησε να σχολιάσει απόψεις πολιτικών (και της Χίλαρι Κλίντον, που όμως δεν κατονόμασε). Επί λέξει είπε ότι πρακτικά ο «έλεγχος όλου του εναέριου χώρου της Συρίας θα μας έφερνε σε πόλεμο με τη Συρία και τη Ρωσία». Μετά την παγωμάρα που έπεσε στην αίθουσα της Γερουσίας, όμως, έσπευσε κάπως να ...μαζέψει τη δήλωση. Είπε χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για θεμελιώδη απόφαση που βεβαίως δεν σκοπεύω να πάρω εγώ», υπονοώντας ότι αυτή είναι πολιτική απόφαση. Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση αν η στρατηγική των ΗΠΑ στη Συρία μπορεί να αλλάξει με την κυβέρνηση μετά τη λήξη αυτής του Ομπάμα, σημείωσε διπλωματικά ότι θα υπηρετήσει την όποια ηγεσία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΩΛΟΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Εκανε πειρατια στο πλοίο για τη Γάζα
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Δυνάμεις του ισραηλινοναζιστικού Πολεμικού Ναυτικού επιτεθικαν πειρατικα και κατελαβαν σε διεθνη υδατα χτες το σκάφος «Ζαϊτούνα» (Ελιά), που είχε ναυλωθεί και αποπλεύσει προ ημερών από τη Βαρκελώνη με επιβάτες 15 γυναίκες, οι οποίες επιδίωκαν να επαναφέρουν στο προσκήνιο της δημοσιότητας το φονικό ισραηλινό πολυετές εμπάργκο στη Λωρίδα της Γάζας, επιχειρώντας να το «σπάσουν»... Σύμφωνα με ναζιστοκωλοισραηλινούς αξιωματούχους, που επικαλείται η ισραηλινοναζιστική εφημερίδα «Jerusalem Post», οι 15 γυναίκες δεν προέβαλαν καμία αντίσταση σε δύναμη του κωλοναζιστοισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού που σταμάτησε τον πλου του σκάφους τους και όλες τους μεταφέρθηκαν, συνοδεία ναζιστοισραηλινών κατοχικών δυνάμεων, στο λιμάνι Ασντότ του νότιου Ισραήλ. Ανάμεσα στις 15 γυναίκες είναι η Ιρλανδή κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης του 1976, Μέιρεντ Κόριγκαν Μαγκουάιρ. Το σκάφος συμμετείχε στο «Διεθνή Συνασπισμό Ελευθερίας - Στολίσκος για τη Γάζα» που επιχειρεί να σπάσει το ισραηλινό εμπάργκο, πράγμα που κατάφερε μόνο σε αποστολή του 2008. Παρόμοια απόπειρα το Μάη του 2010, πλοιαρίων με ακτιβιστές, που είχαν ναυλωθεί στην Τουρκία (για τις δικές της σκοπιμότητες) είχε αιματηρή κατάληξη μετά την επέμβαση του ναζιστοισραηλινού στρατού σε διεθνή χωρικά ύδατα στην Α. Μεσόγειο. Νωρίτερα, ναζιστοισραηλινά αεροπλάνα έκαναν τουλάχιστον εννιά αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας με αφορμή τη ρίψη ρουκέτας από τα παλαιστινιακά εδάφη στη νότια ναζιστοισραηλινή πόλη Σντερότ. Υποτίθεται πως χτύπησαν θέσεις της «Χαμάς» ενώ σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαζικές απολύσεις στην «Ερικσον» στη Σουηδία
Η γνωστή πολυεθνική «Ερικσον» (σουηδικών συμφερόντων) ανακοίνωσε χτες μαζικές απολύσεις σε τουλάχιστον πέντε πόλεις της Σουηδίας. Τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι θα απολυθούν, για να αυξηθούν περαιτέρω τα κέρδη της πολυεθνικής. Αυτά, παρότι η «Ερικσον» πέρυσι είχε καθαρά κέρδη ύψους 21,8 δισ. σουηδικών κορονών, αυξημένα σε σχέση με το 2014, που ήταν 16,8 δισ. σουηδικές κορόνες για το 2014. Η πολυεθνική εξέφρασε τη «λύπη» της για τις απολύσεις. Η σουηδική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση κι αυτή «λυπάται» και γι' αυτό θα επιδοτήσει την ανεργία, δίνοντας με αυτό τον τρόπο κάλυψη στην πολυεθνική. Σε αυτούς που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, συμπεριλαμβάνονται και τα συνδικάτα που εξέφρασαν κι αυτά την «αγανάκτησή» τους, παραμένοντας στην αναμονή για να δουν τις καλές διαθέσεις της εταιρείας και της κυβέρνησης. Τα ξεπουλημενα συνδικάτα δεν κάλεσαν ούτε σε μια αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις, δεχόμενα, τις αποφάσεις της εργοδοσίας. Αυτές, βέβαια, δεν είναι οι πρώτες απολύσεις που κάνει η πολυεθνική. Το 2009 απολύθηκαν 2.000 εργαζόμενοι, το 2012 άλλοι 1.500 και πέρυσι, το 2015, άλλοι 2.200. Η πολυεθνική είχε το 2000 42.000 εργαζόμενους στη Σουηδία, ενώ το 2016, πριν τις πρόσφατες απολύσεις, μόνο 17.000. Κι αυτό παρά την αύξηση των κερδών της πολυεθνικής. Οι καπιταλιστές, για να αυγατίσουν τα κέρδη τους, δεν διστάζουν να πετάξουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΑΝΙΑ Διαδήλωση ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα
Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν την Τρίτη το απόγευμα μπροστά από τη δανέζικη Βουλή στην Κοπεγχάγη, με αφορμή το άνοιγμά της μετά τις διακοπές. Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρίσκεται το πακέτο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων με την ονομασία «Σχέδιο 2025», που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, με βάση το οποίο το όριο για τη συνταξιοδότηση θα ανέβει στα 67,5 έτη, θα κοπούν μια σειρά κοινωνικές παροχές, όπως σε ανάπηρους και μακρόχρονα ασθενείς, στα φοιτητικά επιδόματα, στα κονδύλια για τον Πολιτισμό, στη βοήθεια στους πρόσφυγες και θα αυξηθεί ο αντίστοιχος ΕΝΦΙΑ. Τα κόμματα της νεοφιλελεύθερης συμπολίτευσης, αλλά και της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης φαίνεται να συμφωνούν στο βασικό άξονα του πολυνομοσχεδίου και ανάλογα με τα συμφέροντα που εκφράζει το καθένα, κάνουν επουσιώδεις παρατηρήσεις, όμως σε κάθε περίπτωση χαμένοι θα είναι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Δανίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ «Χοντραίνει» η αντιπαράθεση με την εισβολη στο Ιράκ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Διευρύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ, σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή του βορείου Ιράκ Μπασίκα και τη στρατιωτική δύναμη που διατηρεί εκεί η Αγκυρα, με σκοπό - όπως η ίδια ισχυρίζεται - την εκπαιδευτική στήριξη δυνάμεων που αντιμάχονται το «Ισλαμικό Κράτος». Προχτές, η βουλή του Ιράκ ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καλεί την κυβέρνηση της χώρας να απαιτήσει την αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων, που τις χαρακτηρίζει «εχθρικές δυνάμεις κατοχής». Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις εμπορικές και άλλες οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία. Εντονη ήταν η αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ που ενοχλήθηκε από τους χαρακτηρισμούς των Ιρακινών και έκανε λόγο για «απαράδεκτη απόφαση», ισχυριζόμενο ότι η Τουρκία «έχει υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα, τη σταθερότητα και την ασφάλεια του Ιράκ». Σε μια επίδειξη πυγμής και θράσους, προσθέτει μάλιστα ότι πρόσφατα το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε τις επιχειρήσεις του στρατού σε Ιράκ και Συρία, αλλά και ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει την αφοσίωσή της στην καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων που απειλούν την εθνική (της) ασφάλεια ως δικαίωμα αυτοάμυνας, αλλά και στο πλαίσιο της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας του Ιράκ, με το οποίο μοιράζεται κοινό μέλλον». Στο μεταξύ, η Αγκυρα συνεχίζει τη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία με τον κωδικό «Ασπίδα υπεράσπισης του Ευφράτη», στο πλαίσιο της οποίας προχτές ένας Τούρκος στρατιώτης έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν. Αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, το «κλίμα» παραμένει τεταμένο σε σχέση με το ΡΚΚ, που φέρεται να οργάνωσε επίθεση ενάντια στη στρατιωτική βάση Κιλιχάνε Τεπέ, στην περιφέρεια του Ντιγιαρμπακίρ, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών.
Ο Πούτιν στην Τουρκία στις 10 Οκτώβρη
Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα βρεθεί την επόμενη βδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο 23ο Παγκόσμιο Ενεργειακό Συνέδριο (World Energy Congress) μια από τις μαζώξεις επιχειρηματιών και εκπροσώπων κυβερνήσεων που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια στην Τουρκία. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» τη συμμετοχή του Πούτιν στη συνάντηση και υποστήριξε ότι το Συνέδριο θα δώσει νέα ώθηση στην πορεία υλοποίησης του αγωγού «Turkish Stream», του σχεδίου δηλαδή μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Τουρκία που «αναθερμάνθηκε» μετά την πρόσφατη ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΕΤΑΝΙΑ Ενιαία αγορά με έλεγχο μετανάστευσης θέλει η Μέι
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Το καλυτερο δυνατο επιδιώκει να πετύχει η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, εκ μέρους της αστικής τάξης, κατά την έναρξη της επικείμενης διαπραγμάτευσης με την ΕΕ, βάζοντας «πλώρη» για την πιθανή αποχώρηση της χώρας (Brexit) με ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, «πριν το τέλος του Μάρτη του 2017». Οπως σημείωσε η ίδια στην ομιλία της για το κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ, θα εγγυηθεί για τις επιχειρήσεις «τη μέγιστη ελευθερία εμπορικών συναλλαγών και λειτουργίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς», σημειώνοντας το επόμενο λεπτό ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αποχωρήσει από την ΕΕ «για να εγκαταλείψει και πάλι τον έλεγχο της μετανάστευσης»... Επανέλαβε ότι θα προσπαθήσει να «υπηρετήσει τη χώρα», μοιράζοντας τάχα «πιο δίκαια τον πλούτο», ώστε να εξελιχθεί το Συντηρητικό Κόμμα «σε κόμμα των απλών ανθρώπων της εργατικής τάξης». Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον αρχηγό των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, επειδή η «υποτιθέμενη ηθική ανωτερότητά του» τον εμποδίζει να ακούσει «τους φόβους των ανθρώπων για τη μετανάστευση». Επιτέθηκε, λεκτικά, στους επιχειρηματίες που κάνουν «κατάχρηση του συστήματος για να συσσωρεύουν αθέμιτα πλούτο», αλλά και στους... λογιστές που τους βοηθούν και τόνισε ότι θα διασφαλίσει «να παίζουν όλοι με τους ίδιους κανόνες». Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε νωρίτερα η υπουργός Εσωτερικών, Αμπερ Ρουντ, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση «θέλει» να αποκαλύψει τις επιχειρήσεις που δεν καταβάλλουν αρκετές προσπάθειες για να προσλάβουν Βρετανούς πριν αρχίσουν να απασχολούν αλλοδαπούς εργαζομένους.
Η σκληρή απάντηση της Μέρκελ
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, απαντώντας, εμμέσως πλην σαφώς στην Τ. Μέι, δήλωσε με νόημα ότι η ΕΕ δεν θα παραχωρήσει στη Βρετανία πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά, εάν το Λονδίνο δεν αποδεχθεί τη θεμελιώδη ευρωπαϊκή αρχή της ελευθερίας της κίνησης των προσώπων. Στη διάρκεια ομιλίας της ενώπιον της εμπορικής ένωσης BGA υποστήριξε τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) «για όσο είναι εφικτό». Ισχυρίστηκε έτσι ότι οι πιο δύσκολες συμφωνίες συνήθως επιτυγχάνονται στο τέλος μιας διαπραγμάτευσης, όχι στην αρχή της, ενώ εκτίμησε πως η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα «γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της παγκοσμιοποίησης», εάν ολοκληρώσουν επιτυχώς τη διαπραγμάτευση για τη συμφωνία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ
Νωρίτερα, το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ μετέδωσε επικαλούμενο δηλώσεις Ρώσου αξιωματούχου, σχέδια της ισλαμοφασιστικής συμμοριας «Αχράρ αλ Σαμ» να στήσει προβοκάτσια στη Συρια με χημικά όπλα «έως τα μέσα Οκτώβρη για να θεωρηθούν υπεύθυνες για επιθέσεις με απαγορευμένα όπλα, Ρωσία και Συρία».
Μάχες
Χτες βράδυ, η διοίκηση του συριακού στρατού ανακοίνωσε ότι θα μειωθούν οι βομβαρδισμοί, ώστε να επιτραπεί σε κατοίκους τουΑνατολικού Χαλεπίου να μεταβούν στο πιο ασφαλές, δυτικό τμήμα της πόλης, που ελέγχεται από το στρατό. Το συριακό κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων «Hawar News» μετέδωσε νωρίτερα ότι σε επιδρομές της τουρκικής αεροπορίας αργά το βράδυ της Τρίτης, χτυπήθηκε κουρδικό χωριό της Β. Συρίας στο Αλ Μπαμπ (ανατολικά της επαρχίας Χαλεπίου), σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 αμάχους, εκ των οποίων τρία παιδιά, και τραυματίζοντας άλλους 100.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Αυστραλός ιδρυτής της ιστοσελίδας «αποκαλύψεων» «Wikileaks», Τζούλιαν Ασάνζ, απειλεί τα τελευταία 24ωρα με τη δημοσιοποίηση ενός εκατομμυρίου απόρρητων εγγράφων σχετικών με τις εκλογές στις ΗΠΑ.

2 σχόλια:

e-h είπε...


Women's Boat to Gaza intercepted in international waters.
This afternoon at 15:58 (CEST) on 5 October, the Israeli Occupation Navy surrounded the Zaytouna-Oliva in International Waters and kidnapped the 13 human rights activists on their way to Gaza. A list of all the women on board can be found here https://wbg.freedomflotilla.org/participants-on-board-messina-to-gaza

The IOF began to intercept the boat around the same time as the IOF were bombing Gaza earlier this afternoon, one of Israel's many breaches of the ceasefire this year.

The Women’s Boat to Gaza is calling for their immediate release as well as the release of our boat, seized in an act of state piracy in international waters about 40 nautical miles from the Port of Gaza.

The last message heard from Mairead Maguire stated: "We are people of the world, we should be allowed to visit our brothers and sisters in Gaza and not be stopped. We will continue to support the people of Gaza and the people of Palestine until they have their human rights and their freedom."

No country has the right to isolate a whole people and collectively punish them against international law. In 2011 five UN Special Rapporteurs on Human Rights underlined the illegality of the Israeli blockade of Gaza, and the situation has not improved since then. We will continue our actions for the Palestinians of Gaza to show to the international community, the UN, the EU, USA, that everybody in the world has a responsibility to work to get this blockade lifted and freedom for the Palestinians of Gaza who must have the freedom to travel without restriction.

The international community must stop Israel from interfering with peaceful civilian navigation to Gaza, since they do not have the legal or moral right to enforce a blockade that collectively punishes 1.9 million Palestinian people.

We call on individuals and organizations to contact the appropriate authorities to demand the safety and immediate release of these activists. Contact information can be found here. https://wbg.freedomflotilla.org/sos-womens-boat-to-gaza

Canadian Boat to Gaza: www.canadaboatgaza.org email: canadaboatgaza@gmail.com

Bateau Canadien pour GAZA: www.canadaboatgaza.org courriel:canadaboatgaza@gmail.com

e-h είπε...



Σκάφος Γυναικών για τη Γάζα υποκλεπτετε σε διεθνή ύδατα.
Σήμερα το απόγευμα στις 15:58 (CEST) στις 5 Οκτωβρίου, το κατοχικο ισραηλινό Ναυτικό περικύκλωσε το Zaytouna-Oliva σε διεθνή ύδατα και απήγαγαν τις 13 ακτιβιστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πορεία τους προς τη Γάζα. Μια λίστα όλων των γυναικών επί του σκάφους μπορεί να βρεθεί εδώ https://wbg.freedomflotilla.org/participants-on-board-messina-to-gaza

Το IOF άρχισε να υποκλέπτει το σκαφος την ίδια στιγμή που το IOF βομβάρδιζε τη Γάζα νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, μία από τις πολλές παραβιάσεις του Ισραήλ της εκεχειρίας του τρέχοντος έτους.

Το Σκάφος Γυναικών στη Γάζα ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους, καθώς και την απελευθέρωση του σκάφους μας, που κατασχέθηκε σε μια πράξη κρατικής πειρατείας σε διεθνή ύδατα, περίπου 40 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Γάζας.

Το τελευταίο μήνυμα ακούστηκε από Mairead Maguire δήλωσε: «Εμείς οι άνθρωποι του κόσμου, θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Γάζα και δεν θα σταματήσουμε Εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το λαό της Γάζας και του λαού της Παλαιστίνης μέχρι να έχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία τους. "

Καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να απομονώσει έναν ολόκληρο λαό και συλλογικά να τους τιμωρήσει εναντια του διεθνούς δικαίου. Το 2011 πέντε Ειδικοι Εισηγητες του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου υπογράμμισαν την έλλειψη νομιμότητας του ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας, και η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί από τότε. Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας για τους Παλαιστίνιους της Γάζας για να δείξουμε στη διεθνή κοινότητα, τον ΟΗΕ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ, ότι όλος ο κόσμος έχει την ευθύνη να εργαστεί για να αρθει αυτός ο αποκλεισμός και η ελευθερία για τους Παλαιστίνιους της Γάζας που πρέπει να έχουν την ελευθερία να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταματήσει το Ισραήλ από τη σύγκρουση με την ειρηνική πολιτική πλοήγηση στη Γάζα, δεδομένου ότι δεν έχουν το νομικό ή ηθικό δικαίωμα να επιβάλουν έναν αποκλεισμό που τιμωρεί συλλογικά 1,9 εκατομμύρια παλαιστινιακού λαού.

Καλούμε άτομα και οργανώσεις να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές να απαιτήσουν την ασφάλεια και την άμεση απελευθέρωση αυτών των ακτιβιστών. στοιχεία επικοινωνίας μπορείτε να βρείτε εδώ. https://wbg.freedomflotilla.org/sos-womens-boat-to-gaza

Καναδικό Σκάφος για τη Γάζα: www.canadaboatgaza.org email: canadaboatgaza@gmail.com

Bateau Canadien για τη ΓΑΖΑ: www.canadaboatgaza.org courriel: canadaboatgaza@gmail.com