Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Δευτερα 17 Οκτωβριου 2016


O διοικητής με τον κωδικό Motorola ο καπετάνιος του Donetsk σκοτώθηκε στην πόλη που υπερασπίστηκε με καρδιά λιονταρίσια.Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα ο Arseni Pavlov όπως ήταν το πραγματικό όνομα του οπλαρχηγού υπήρξε θύμα έκρηξης που έλαβε χώρα στο ασανσέρ του σπιτιού του.Είναι δυνατόν να πρόκειται περί επίθεσης. Στο Donetsk, σκοτώθηκε ο πρωτοκαπετάνιος της αντίστασης του Donbass έναντι των δυτικοκίνητων ορδών της έκνομης κυβέρνησης του Κιέβου ο Arseni Pavlov, γνωστός ως Motorola. Αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από τη Λαική Δημοκρατία του Donetsk και μάλιστα από το Υπ.Άμυνας. Το MRN ήδη είχε δηλώσει ότι θα οργάνωνε ομάδες αναγνώρισης sabotage ουκρανικών ομάδων.Επιθεωρητές διεξάγουν έρευνα. Είχε προηγηθεί απόπειρα δολοφονίας του Motorola τον Ιούλιο και πάλι με έκρηξη.life 16.10.16 H έκρηξη σημειώθηκε στις 21.00h κατά του ηγέτη του τάγματος Sparta.Η ουκρανική DRG (ομάδα εκτροπής και sabotage) ευθύνεται για τη δολοφονία του πρωτομαχητή σύμφωνα με το Υπ.Άμυνας του Ντονέτσκ αναφέρει η segodnya. Την είδηση του θανάτου του αναφέρει και το ρωσικό πρακτορείο interfax.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Προς τον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό: Να επιταχύνετε άμεσα τη διαδικασία υιοθεσίας στην Ελλάδα!
Στην Ελλάδα, η διαδικασία των υιοθεσιών από κρατικά ιδρύματα, είναι αδιανόητα χρονοβόρα έχοντας ως συνέπεια να μεγαλώνουν χιλιάδες παιδιά στα ιδρύματα. Έως και πέντε ολόκληρα χρόνια μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν οι ανάδοχοι γονείς με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε ιδιωτικές υιοθεσίες! Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι υποψήφιοι γονείς κάνουν αίτηση και κατόπιν περιμένουν έως ένα χρόνο μέχρι η κοινωνική λειτουργός να πραγματοποιήσει μία πρώτη συνάντηση μαζί τους! Από εκείνη τη στιγμή κάνουν υπομονή άλλα τρία χρόνια και τον τέταρτο θα ενημερωθούν, μέσω αλληλογραφίας, για την έγκριση! Στη συνέχεια και εφόσον εξακολουθούν να επιθυμούν την υιοθεσία, θα πρέπει σε ένα διάστημα τριών μηνών να πραγματοποιήσουν 10-13 συναντήσεις με κοινωνικούς λειτουργούς, προκειμένου να διερευνηθούν από τους ειδικούς, τα κίνητρα και η προσωπικότητα τους, όταν αντίθετα, στις ιδιωτικές υιοθεσίες, οι ανάδοχοι γονείς παίρνουν το παιδί ακόμη και από το μαιευτήριο! Ας πιέσουμε όλοι τον υπουργό Υγείας να δώσει ένα τέλος σε αυτόν το Γολγοθά ώστε να βρουν όλα τα παιδιά το σπίτι τους! Ζητάμε περισσότερους ειδικούς στη διαδικασία έγκρισης των ανάδοχων γονέων ώστε να μειωθεί αυτή η απαράδεκτη αναμονή. Ζητάμε ενιαία εθνική βάση δεδομένων ώστε η αίτηση των υποψήφιων γονέων να ισχύει σε όλα τα ιδρύματα της χώρας! Ζητάμε δίκαιη μεταχείριση με γνώμονα το καλό του παιδιού!
https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgos_Ygeias_A_Xanthos_Na_epitahynete_amesa_ti_diadikasia_yiothesias_stin_Ellada/?pv=37&fb_action_ids=10155333340042589&fb_action_types=avaaz-org%3Asign
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μία ακόμη απόδειξη πως θα κάνουν τα πάντα για την εξουσία και το χρήμα.Από την στιγμή που δεν τους αποδέχεσαι γιατί τους γλείφεις;Μα φυσικά για το φιλοθεάμων κοινό.Θέλετε να το πάμε από την αρχή; Μιχαλολιάκος:Δηλώνει σε συνέντευξη στο Κόντρα ,πως είναι υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ.Το τσοντοξενοδοχείο του το διοικούν Αλβανοί. Παναγιώταρος:Στο κατάστημα που διαθέτει πολλοί από τους συνεργάτες είναι Πακιστανοί. Καιάδας:Τα σπάει στο "Βαφείο" για έργο προσβλητικό για το Χριστό και το βράδυ με το συγκρότημά του τραγουδάει για τον γαμ.....ο Ιησού. Αποδεδειγμένα με στοιχεία μέσα από τα συμβάντα της αστυνομίας,πλήρωναν ξένους να κάνουν μικροκλοπές και παρενοχλήσεις και έπειτα τους έριχναν μερικές ψιλές για να αποδείξουν πως προστατεύουν τον κόσμο.Άδειασαν τον Παντελεήμονα από μαύρους και εγκατέστησαν πόρνες και ναρκωτικά. Όλα αυτά τα χρόνια αν ήταν πατριώτες δεν θα έσκυβαν το κεφάλι στην Μέρκελ,αλλά περήφανα θα έλεγαν το δικό τους ΟΧΙ.Για να το κάνεις όμως αυτό πρέπει πάνω απ' όλα να φοράς παντελόνια.Ο ανδρισμός βρίσκεται ανάμεσα στα σκέλια κι όχι σε δυό δικεφαλοτρικέφαλους. Τι σκατά δεν μπορείται να καταλάβετε;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βαρουφάκης και Κωνσταντοπούλου παριστάνουν τους αντιπολιτευόμενους πορευόμενοι με απαράλλαχτη την παταγωδώς αποτυχημένη συνταγή της επαναδιαπραγμάτευσης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται προσπαθούν να ψαρέψουν απογοητευμένους και να τους εγκλωβίσουν στην ίδια απάτη. Δεν αποτελούν εναλλακτική λύση αλλά αναπαλαίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όποιος δεν θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την έξοδο από ευρώ και ΕΕ δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να παριστάνει την αντιπολίτευση στο μαύρο μέτωπο των μνημονίων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016
Ξεφτίλισε τους συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας...Καταψηφίστηκε πρόταση του και τους έβαλε να την ξαναψηφίσουν
Επίδειξη δύναμης έκανε Αλέξης Τσίπρας αργά το βράδυ του Σαββάτου στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι σύνεδροι αρχικά ψήφισαν, με μεγάλη πλειοψηφία, την τροπολογία που προέβλεπε ότι μόνο 25% μελών της νέας κεντρικής κοινοβουλευτική ομάδα. Η διάταξη αυτή αποσκοπούσε στο να αναδειχθούν νέα κομματικά στελέχη, που θα μπορούν να αφιερωθούν στην Κουμουνδούρου και να μην μονοπωλούν τις κομματικές θέσεις τα επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλωστε έχουν ενασχόληση με τα κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.
Με τη ρύθμιση αυτή στη νέα κεντρική επιτροπή των 151 μελών, μόνο 38 μέλη θα προέρχονταν από την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα! Προς έκπληξη όλων όμως έκανε παρέμβαση ο Αλέξης Τσίπρας. Ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδρίου, φανερά ενοχλημένος, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε διόλου κολακευτικά προς το σώμα. «Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου» είπε σε βλοσυρό ύφος ο κ. Τσίπρας και ζήτησε να εξαιρεθούν από την ποσόστωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το 25% να αφορά μόνο σε κυβερνητικά στελέχη.
Το σώμα πάγωσε προς στιγμήν, αλλά συμφωνήθηκε να λάβουν το λόγο δύο στελέχη τουλάχιστον, από κάθε αντιμαχόμενη πλευρά για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ των δύο απόψεων. Τελικά σε επαναληπτική ψηφοφορία πέρασε η άποψη του κ. Τσίπρα για την εξαίρεση των βουλευτών από το 25%, με πολλούς συνέδρους όμως, την ηττημένης πτέρυγας, να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με απόφαση Φωτιου,κλεινουν κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία,σταματουν τα συσσίτια, κλείνουν όλες οι υποδομές στήριξης απόρων και αστέγων...Θα λειτουργήσουν ξανά κάποια στιγμή όταν ενταχθούν σε κάποιο ΕΣΠΑ... Κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ...
Σταματά η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών στις 31 Οκτωβρίου
12/10/2016
Σταματά οριστικά η χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στις 31 Οκτωβρίου. Αυτό καταγγέλλουν εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, επικαλούμενοι επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που υπογράφεται από την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες το έγγραφο του υπουργείου απεστάλη σήμερα σε όλους τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας αναφέρει ότι η 31 Οκτωβρίου ορίζεται ως τελευταία ημερομηνία ολοκλήρωσης της 3ης -κατά σειρά- παράτασης που δόθηκε στις κοινωνικές δομές και κατά συνέπεια στα προγράμματα που υλοποιούν. Σημειώνεται ότι μετά αυτή την ημερομηνία οι συμβάσεις των εργαζομένων δε θα ανανεωθούν με απόφαση του υπουργείου εργασίας.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από 1/11/2016 «κλείνουν» 256 δομές, περίπου 800 εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο και 118.000 άτομα τα οποία εξυπηρετούνται σήμερα, παύουν να λαμβάνουν υπηρεσίες. Μάλιστα, το Υπουργείο σημειώνει πως μετά την παραπάνω ημερομηνία «η λειτουργία των Δομών Φτώχειας εντάσσεται μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020», μεταθέτοντας ουσιαστικά την ευθύνη λειτουργίας τους στις Περιφέρειες και στους Δήμους. Εξάλλου τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα δεν έχουν ξεκινήσει να εντάσσουν τις νέες δομές ακόμα. Αν υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργείου κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι εκατοντάδες εργαζόμενοι που ανέλαβαν με διαδικασίες τύπου ΑΣΕΠ να στελεχώσουν τις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, δηλαδή τα κοινωνικά συσσίτια, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα υπνωτήρια αστέγων, τις πρωτοποριακές τράπεζες χρόνου και τα γραφεία διαμεσολάβησης.
Σχολιο.- Οι περισσότερες δομές έχουν ήδη κλείσει ή υπολειτουργούν εδώ και καιρό.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (ΕΜΠΑΡΓΚΟ) ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ!
Φέτος, ενόψει της νέας ψηφοφορίας στην ολομέλεια του ΟΗΕ, μπαίνοντας στον ιστότοπο www.cubavsbloqueo.cu/es μπορούμε «ψηφίζοντας» ηλεκτρονικά http://www.cubavsbloqueo.cu/es (κλικάρουμε το “VOTAR” μπαίνοντας στον ιστότοπο) να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο εμπάργκο. (Μεχρι τωρα 14.670 ιντερνετικες υπογραφες).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αποκλεισμό, δείτε τον ιστότοπο του Συλλόγου.
http://josemartigr.blogspot.gr/2016/10/blog-post_12.html
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τσίπρας, ο αμόρφωτος, ο ασήμαντος ηγετίσκος, και τα πρόβατα που ακολουθούν τον νεοφιλελέ τσοπάνη των αμερικάνων!
Ενός ανδρός αρχή: ξαναψηφίστε μέχρι να περάσει το δικό μου!...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΜ
Γενική κινητοποίηση την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου
Το ΕΠΑΜ θα δώσει το παρόν ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Τώρα που κυβέρνηση και τράπεζες βρίσκονται σε πανικό και άμυνα, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών οφείλει να δυναμώσει – και θα δυναμώσει- απέναντι στην αρπαγή της περιουσίας μας
Ειδικά για την Αττική, καλούνται οι πάντες να δώσουν το αγωνιστικό παρόν τους στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Οδός ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 14 Ώρα συγκέντρωσης: 3:οο μ.μ. Καλούνται οι συντονιστές όλων των Τοπικών Οργανώσεων του ΕΠΑΜ σε κινητοποίηση ολόκληρου του δυναμικού μας (μελών και φίλων). Το σημείο συγκέντρωσης του ΕΠΑΜ ορίστηκε έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών (στο πεζοδρόμιο, μπροστά στην είσοδο), στις 3:00 μ.μ.
Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, ειδικά τώρα, ανεξάρτητα με το αν θα κάνουν αποχή οι συμβολαιογράφοι ή όχι Ολοι για να σώσουμε την περιουσία μας από την άρπαγα των τραπεζών!
Αθήνα 16 Οκτωβρίου 2016
Τομέας Κινητοποιήσεων του ΕΠΑΜ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαφαζάνης: Ουδέποτε ασχολήθηκα με την κοπή χρήματος στο Νομισματοκοπείο ή τη Ρωσία
17/10/2016 13.30
Για ανυπόστατο και υποβολιμαίο δημοσίευμα κάνει λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας το δημοσίευμα σημερα Δευτερα της Εφημερίδας των Συντακτών του ΤΣΥΡΙΖΑ, (αλλα και τα δημοσιευματα των δεξιων εφημεριδων και site) που τον εμπλέκει σαφέστατα με όσα πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στη διατύπωση ΔΗΘΕΝ ελληνικού αιτήματος στη Ρωσία, για κοπή δραχμών. Το οποιο το αρνηθηκε και η ιδια η Ρωσια. Και ουσιαστικα ειπε τον πουσταρα Ολαντ ΑΡΧΙΨΕΥΤΗ.
"Το δημοσίευμα της ξεφτιλισμενης ΕΦ.ΣΥΝ του ΤΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις “πληροφορίες” για το πρόσωπο μου είναι ανυπόστατο, υποβολιμαίο και δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα", αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης και συνεχίζει: "Ουδέποτε ασχολήθηκα με την κοπή χρήματος είτε από το Νομισματοκοπείο, όπως κάποιοι συκοφατικά διέδιδαν παλιότερα, είτε από τη Ρωσία. Οι στόχοι αυτής της παραφιλολογίας είναι απόλυτα κατανοητοί από το λαό"..
"Όσοι διοχετεύουν αυτές τις δήθεν “πληροφορίες” και κατασκευάζουν σενάρια δεν θέλουν να πλήξουν, όπως κακώς πιστεύουν ότι πλήττουν, μόνο το πρόσωπο μου άλλα πρώτα απ' όλα και κυρίως το αίτημα που γίνεται όλο και πιο επιτακτικό για μετάβαση της χώρας μας στο εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος. Όπως θέλουν να πλήξουν και την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μας την εθνική της κυριαρχία και μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων και εξωτερικών προσανατολισμών, πράγματα για τα οποία αγωνίζεται η ΛΑ.Ε., συναντώντας όλο και ευρύτερη λαϊκή απήχηση και δυναμική".
"Κάνουν λάθος, όμως, όσοι πιστεύουν ότι με βρώμικες μεθοδεύσεις μπορούν να ανακόψουν μια αναπότρεπτη, έξω από τη φυλακή του ευρώ, αντιμνημονιακή πορεία της χώρας. Να είναι βέβαιοι οι κύκλοι εκείνοι που διοχετεύουν δήθεν “πληροφορίες” σε μέσα ενημέρωσης, για να στήσουν προβοκάτσιες και παγίδες, πως θα είναι οι ίδιοι που θα πέσουν μέσα και θα τις πληρώσουν", καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Aυστραλία: Θερμοκήπιο στην έρημο παράγει χιλιάδες τόνους λαχανικών μόνο με θαλασσινό νερό και ήλιο
Ένα εντυπωσιακό θερμοκήπιο στην Αυστραλία θα παράγει 17.000 τόνους λαχανικών ετησίως στην έρημο, χρησιμοποιώντας μόνο το φως του ήλιου και θαλασσινό νερό. Η μονάδα της εταιρείας Sundrop Farms δεν απαιτεί χώμα, ορυκτά καύσιμα, υπόγεια ύδατα ή φυτοφάρμακα, καθώς αναπτύσσει τις καλλιέργειες σε ένα υδροπονικό θερμοκήπιο με επένδυση βρεγμένων χαρτονιών.
Η μονάδα έχει έκταση 20 στρέμματα και ξεκίνησε λειτουργία στις 6 Οκτωβρίου κοντά στη μικρή πόλη Πορτ Ωγκούστα. Τα προϊόντα της βρίσκονται ήδη προς πώληση στην αυστραλιανή αγορά. Το νερό για τη μονάδα παρέχεται από τον Κόλπο Σπένσερ, και αφαλατώνεται με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Περίπου 23.000 κάτοπτρα αντανακλούν το φως σε ένα δέκτη ώστε να παράγουν ηλιακή ενέργεια.
Όταν υπάρχει ηλιοφάνεια, το σύστημα μπορεί να παρέχει 39 μεγαβάτ καθαρής ενέργειας, αρκετή για την τροφοδότηση τόσο της μονάδας αφαλάτωσης όσο και του θερμοκηπίου, το οποίο θερμαίνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η εγκατάσταση μπορεί να παράγει 17.000 τόνους προϊόντων κάθε χρόνο. Πάνω από 18.000 φυτά τομάτας καλλιεργούνται στο θερμοκήπιο και η εταιρεία έχει στόχο να προσθέσει και άλλες καλλιέργειες, όπως φρούτα και πιπεριές. Τα φυτά καλλιεργούνται πάνω σε φλοιό καρύδας, ενώ συντηρούνται «αρπακτικά» έντομα για τον έλεγχο των παρασίτων που μπορούν να βλάψουν τα φυτά.
Η κατασκευή του συστήματος κόστισε 200 εκατομμύρια δολάρια αλλά σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, η απόσβεση θα είναι εύκολη, διότι δεν υπάρχουν έξοδα για ορυκτά καύσιμα. Η μονάδα μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο σε περίπτωση ανάγκης, ωστόσο απώτερος στόχος είναι να καταστεί απολύτως αυτάρκης. Η εταιρεία αναπτύσσει παρόμοιες μονάδες στην Πορτογαλία και το Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεχίζει να είναι κρίσιμη η κατάσταση της Μυρτώς που την κακοποίησε σεξουαλικά Πακιστανός το 2012
«Δεν δέχομαι ότι θα περιμένω το παιδί μου να πεθάνει ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι. Δεν μπορώ να περιμένω το τέλος της ζωής του. Η Μυρτώ μου ζει και δεν θα την εγκαταλείψω. Σώθηκε με τη δύναμη του Θεού και θα κάνω τα πάντα για να γυρίσουμε στο σπίτι μας, ακόμα κι αν έχω απέναντί μου ένα κράτος ανάλγητο».
Τα λόγια ανήκουν στη Μαρία Κοτρώτσου, μητέρα της Μυρτώς, η οποία περίπου τέσσερα χρόνια μετά τη σεξουαλική κακοποίησή της από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην Πάρο εξακολουθεί να δίνει το δικό της αγώνα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Animus» στη Λάρισα. Δίπλα της βρίσκεται κάθε στιγμή η μητέρα της, η οποία μίλησε για τον Γολγοθά του παιδιού της. Οι γιατροί προτείνουν η 19χρονη σήμερα Μυρτώ να επιστρέψει -ύστερα από 33 μήνες στο «Animus»- στο σπίτι της, καθώς η αλλαγή περιβάλλοντος εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία της και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της υγείας της. Η μετακίνηση, ωστόσο, στο σπίτι της οικογένειας στην Αθήνα δεν είναι μια απλή υπόθεση.
«Οι θεράποντες γιατροί μου είπαν ότι η επιστροφή στο σπίτι μας θα κάνει ενδεχομένως την κόρη μου να αποκτήσει ξανά ενδιαφέρον για τη ζωή. Το “Animus” είναι ένας εξαιρετικός χώρος και πάντα θα ευχαριστώ τον πρόεδρο, κ. Αχιλλέα Νταβέλη, για όλα όσα μας έχει προσφέρει, αλλά δεν παύει να είναι ένας κλειστός χώρος, ο οποίος, αν παραμείνεις για χρόνια, γίνεται για το παιδί φυλακή. Το πρόβλημα είναι ότι το κράτος δεν μας βοηθάει να φύγουμε από εδώ. Το πατρικό μου σπίτι στην Αθήνα δεν μπορεί να φιλοξενήσει τη Μυρτώ. Δεν έχει ασανσέρ (πολλώ δε μάλλον αναπηρικό), ράμπα, ειδικό μπάνιο. Για τις διαμορφώσεις αυτές χρειάζονται τουλάχιστον 30.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δεν τα έχω», λέει η κ. Κοτρώτσου.
Το κέντρο «Animus» έχει καλύψει το σύνολο των εξόδων της 19χρονης, αλλά, όπως τονίζει η μητέρα της Μυρτώς, το κράτος δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία: «Λέγαμε παλιά, τη δεκαετία του ’70, ότι ο κόσμος έκρυβε τους αναπήρους. Νιώθω ότι το κράτος με ωθεί να λειτουργήσω με τον ίδιο τρόπο, το 2016, αλλά δεν θα το κάνω. Ξέρετε, ο καλύτερος τρόπος να κρύψεις ένα πρόβλημα είναι να κάνεις ότι δεν υπάρχει. Δυστυχώς, δεν δίνονται αποζημιώσεις για αποθεραπείες. Το μόνο που ζητάω είναι βοήθεια για να καλυφθούν τα έξοδα για την επιστροφή στο σπίτι μας και να μπορέσω να καλύψω τα έξοδα για την αποθεραπεία του παιδιού μου. Για μία ώρα φυσικοθεραπείας χρειάζονται 30-40 ευρώ. Σκεφτείτε για ψυχολόγο και όλα τα υπόλοιπα. Η επιστήμη έκανε ό,τι μπορούσε. Από εδώ και πέρα θέλουμε να ζήσουμε ανθρώπινα».
Ήταν 23 Ιουλίου 2012 όταν η 15χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη δέχθηκε επίθεση από τον Αχμέτ Βακάς την ώρα που περπατούσε κοντά σε παραλία της Χρυσής Ακτής στην Πάρο, όπου είχε πάει μαζί με την μητέρα της και την αδερφή της για μπάνιο. Το κορίτσι απομακρύνθηκε για λίγο για να ακούσει μουσική και τότε ο δράστης, ο οποίος την παρακολουθούσε, απομόνωσε το παιδί, το χτύπησε στα βράχια και το κακοποίησε σεξουαλικά. Ο Βάκας διέφυγε και εντοπίστηκε στην Αθήνα από την αστυνομία. Στο δικαστήριο καταδικάστηκε σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Απότομη πτώση για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της ΓΣΕΒΕΕ
Δυσάρεστη έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου στη Γενική Συνομοσπονδία Ελλήνων Βιοτεχνών και Ελεύθερων Επαγγελματιών. Η ΑΣΚΕΒΕ - Συνεργαζόμενοι Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν δεύτερη στις προηγούμενες εκλογές, βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση με αποτέλεσμα το ποσοστό της να πέσει από το 21,4% στο 14,55% και να βρεθεί στην τρίτη θέση, πίσω από τις παρατάξεις που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.
Οι έδρες που καταλαμβάνει στο διοικητικό συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ μειώθηκαν στις 7 από τις 11 που είχε το 2013. Μεγάλος κερδισμένος των εκλογών ήταν η παράταξη της ΠΑΣΚΜΜΕ που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ η οποία συγκέντρωσε το 50,7% των ψήφων αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 2,7% και τον αριθμό των εδρών της σε 27 από 25 το 2013. Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους.
Ποσοστιαία τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η ΔΑΚΜΕ (ΝΔ) η οποία αύξησε το ποσοστό της στο 16,43% από 12,66% το 2013 και τον αριθμό των εδρών της σε 8 από 6. Στους χαμένους των φετινών αρχαιρεσιών της ΓΣΕΒΕΕ ήταν και η αντιμονοπωλιακή συσπείρωση του ΚΚΕ, η οποία έλαβε 15,02% και 8 έδρες από 17,9 % και 9 έδρες το 2013 και ισοψηφεί με την παράταξη της Ν.Δ. Τέλος η ΡΑΚΕΒΕ - Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων που στηρίζεται από τη ΛΑΕ συμμετείχε για πρώτη φορά και έλαβε 3,28% και 1 έδρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ
Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του Ντάριο Φο -Ο πατέρας μου δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι, είπε ο γιος του
15|10|2016 16:46
«Ο πατέρας μου δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι. Μπορεί να συμβεί, κάποιες φορές, άνθρωποι χωρίς εξουσία και οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, να καταφέρουν να αποκτήσουν μια κάποια εξουσία», είπε Iάκοπο Φο, ο γιος του εκλιπόντος Ιταλού νομπελίστα στην κηδεία του. «Είμαι βέβαιος ότι τώρα η μητέρα μου, Φράνκα Ράμε, και ο πατέρας μου είναι μαζί και γελάνε ξεκαρδιστικά», προσέθεσε συγκινημένος. «Το να μιλάμε για τα όσα έκανε ο πατέρας μου, χωρίς να αναφερόμαστε στην πολιτική του δράση, είναι σαν να συζητάμε για ένα καλό κρασί, αγνοώντας το σταφύλι», είπε χαρακτηριστικά ο Ιάκοπο Φο, ο οποίος χαιρέτησε όλους τους συμμετέχοντες στην τελετή, στο τέλος της ομιλίας του, υψώνοντας το χέρι, με κλειστή γροθιά.
Στην τελετή,η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ντουόμο του Μιλάνου, συμμετείχαν όλοι οι ιθύνοντες του κινήματος Πέντε Αστέρων, συμπεριλαμβανομένου και του ιδρυτή του, Μπέπε Γκρίλλο. «Τώρα, μετά από τόσα σχόλια, θα πρέπει να δώσουμε λίγο τον λόγο στη σιωπή», τόνισε ο Π. Γκρίλλο. Χιλιάδες κόσμου συνέρρευσε στην κεντρική πλατεία της ιταλικής συμπρωτεύουσας, παρά τη βροχή που άρχισε να πέφτει αργά το πρωί. Η μεταφορά του φέρετρου του Ιταλού διανοούμενου και καλλιτέχνη από το θέατρο Piccolo Teatro Strehler μέχρι την πλατεία Ντουόμο, συνοδεύθηκε από τη μουσική του γνωστού τραγουδιού «Bella Ciao», ισχυρό σύμβολο της αντίστασης στον φασισμό.
«Η χώρα μας είναι αχάριστη. Οταν ο Ντάριο κέρδισε το βραβείο Νόμπελ η μισή Ιταλία, από ζήλια και με χλευασμό, προσπάθησε να μειώσει την αξία του», δήλωσε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο, γνωστός για την προσωπική του στράτευση κατά του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως της Νάπολης. Ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέππε Σάλα θέλησε να τονίσει ότι η πόλη του δεν απέτισε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον Ντάριο Φο όσο ήταν ζωντανός, και θα πρέπει τώρα να οργανωθούν μια σειρά από πρωτοβουλίες οι οποίες να δώσουν την πρέπουσα αξία στην προσωπικότητά του και στην πολύτιμη παρακαταθήκη του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Έπεσε η διαδικτυακή σύνδεση του Ασάνζ - Τι αναφέρει το Wikileaks
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016, 11:10
Η ιστοσελίδα Wikileaks ενεργοποίησε μέτρα «έκτακτης ανάγκης», καθώς η διαδικτυακή σύνδεση του συνιδρυτή της κόπηκε «σκοπίμως», ανέφερε το WikiLeaks με ανάρτησή του στο Τwitter. To διαδίκτυο είναι ένα από τα λίγα μέσα με τα οποία ο Τζούλιαν Ασάνζ, που βρίσκεται εγκλωβισμένος εδώ και περισσότερα από τέσσερα έτη στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, δύναται να έχει επαφή με τον κόσμο. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών το Wikileaks είχε αρχίσει να δημοσιεύει τα επίμαχα emails της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. Η τελευταία διαρροή έγινε την Κυριακή, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των εγγράφων που έχουν δημοσιευτεί σε 12.000. Το περασμένο Σάββατο η ιστοσελίδα δημοσιοποίησε ηχογραφήσεις τριών ομιλιών που είχε δώσει επί πληρωμή η Χίλαρι Κλίντον για λογαριασμό της τράπεζας Goldman Sachs.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαυροβούνιο: Το φιλοδυτικό DPS νικητής των εκλογών με 42,2%
Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016, 23:56
Το φιλοδυτικό Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών του Μαυροβουνίου (DPS) του πρωθυπουργού Μίλο Τζουκάνοβιτς προηγείται, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της καταμέτρησης, στις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων CEMI. Μετά την καταμέτρηση του 20,6% των ψήφων, το CEMI προβλέπει ότι το DPS θα εξασφαλίσει το 42,2% των ψήφων, ενώ η συμμαχία του Δημοκρατικού Μετώπου της αντιπολίτευσης αποτελούμενη από φιλοδυτικά και φιλοσερβικά κόμματα θα συγκεντρώσει το 22,8%. Το KLJUC (Το Κλειδί), η άλλη συμμαχία της αντιπολίτευσης, θα εξασφαλίσει το 11,6%. Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς, ο οποίος βάσισε την προεκλογική του εκστρατεία στη δέσμευση της ένταξης της μικρής πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας των 620.000 κατοίκων στο ΝΑΤΟ, διατηρεί την εξουσία ως πρόεδρος ή ως πρωθυπουργός της χώρας εδώ και σχεδόν 25 χρόνια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eurostat: Σε συνθήκες φτώχειας το 21,4% του πληθυσμού στην Ελλάδα
17/10/2016 16.30
Περισσότεροι από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι ένας στους τέσσερις,σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Στην Ελλάδα, βρισκόταν το 2015 αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,7% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008.
Στην Ε.Ε., το αντίστοιχο ποσοστό επανήλθε το 2015 στα επίπεδα του 2008, δηλαδή στο 23,7% (118,8 εκατ. άνθρωποι). Σύμφωνα με τη Eurostat, ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν αντιμετωπίζει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω προβληματικές καταστάσεις: Είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις), είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που κανένα μέλος της δεν έχει «κανονική δουλειά»).
Ως προς την Ελλαδα, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 21,4% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδειας το 22,2%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας το 16,8% του πληθυσμού. Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην ΕΕ είναι 17,3%, 8,1% και 10,5%. Γενικότερα, σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, είναι η Βουλγαρία (41,3%) και η Ρουμανία (37,3). Στον αντίποδα (με ποσοστά μικρότερα του 20%) βρίσκονται η Τσεχία (14%), η Σουηδία (16%), η Ολλανδία και η Φινλανδία (16,8%), η Δανία και η Γαλλία (17,7%).
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκοψαν ακομα και τα φρουτα οι Ελληνες συμφωνα με τα στοιχεια της Eurostat
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοβουν τους μισθους των ιερεων για να πληρωνουν τους ιμαμηδες. Ο λαος θα δινει το μηνιατικο στους μουφτηδες του τεμενους στο Βοτανικο
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένας Διονύσης Τεμπονέρας που εκλέχτηκε στη νέα Κ.Ε.του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζει κανείς αν έχει κάποια σχέση με το Νίκο Τεμπονέρα;
Μα ειναι ο γιος του ειναι γνωστο. Διονυσης λεγεται ο γιος του Ν Τεμπονερα.
ο γιος του λαμπρακη υποψηφιος με νδ
γιος κυρκου ποταμι. ο διονυσης δεν ειναι το ιδιο.
μακρια απο λογικες παιδιων ηρωων
Ναι..ειναι κ δικηγόρος
Για τους πιο παλιους..το 93 ο Παπανδρεου εκανε 3 προεκλογικες ομιλιες..η 1 στην Πατρα ...οχι τυχαια..στην εξεδρα μαζι του η χηρα Τεμπονερα..θελω να πω οτι το ΠΑΣΟΚ δεν αφηνει τιποτε στην τυχη..Εκμεταλλευεται τα παντα!!! Το κόμμα του Τεμπονέρα, στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και μετά τον Ιούλη του 2015!
https://eamgr.wordpress.com/2015/09/14/%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CE%BC%CE%B5/
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Να λοιπόν που εξ αιτίας σεισμού βρεθήκαμε με ελληνικές μειονοτικές περιοχές στην Ήπειρο!!! Και μάλιστα τις ανακάλυψε το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι δηλαδή πιο έγκυρο σε μέσο ενημέρωσης –υποτίθεται- διαθέτει η χώρα... Ο ακριβής τίτλος στο τηλεγράφημα είναι «Αισθητός ο σεισμός και στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές της Ηπείρου» Κι αναφέρει: Ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο χθεσινοβραδινός σεισμός και στις παραμεθόριες ελληνικές μειονοτικές περιοχές στη Ήπειρο. Στη συνέχεια σημειώνει: Συγκεκριμένα οι πολλαπλές σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στο Αργυρόκαστρο, στους Αγίους Σαράντα, το Δέλβινο, τη Χιμάρα όπως και στην ευρύτερη Νότια Αλβανία. Δεν προκάλεσαν όμως θύματα ή ζημιές.... Προς το παρόν και η Ήπειρος και η Αλβανία παραμένουν στη θέση τους... Καλό λοιπόν θα είναι να το αλλάξουν άμεσα και μην μας πουν ότι ήταν τυπογραφικό λάθος γιατί έχει αναρτηθεί από τις δώδεκα το μεσημέρι... Χλωμό να μην το έχει δει κανείς τόσες ώρες!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λύθηκε το μυστήριο! Όσοι βλέπουν ΕΡΤ, αναρωτήθηκαν: κάνει σεισμό στα Γιάννενα και κλείνουν τα σχολεία στα... Γιαννιτσά; Είναι δυνατόν; Η απάντηση είναι απλή: δεν κλείνουν τα σχολεία στα Γιαννιτσά! Αλλά τα σούργελα που μάζεψε η κυβερνηση στην ΕΡΤ, άκουσαν "δήμος Ιωαννιτών" (έτσι ονομάζεται ο Δήμος Ιωαννίνων και περιχώρων) και μη ξέροντας τι είναι αυτό, έγραψαν Δ. Γιαννιτσών!!! Πλήρωνε τους αγράμματους, σκλάβε φορολογούμενε.
Λαμογια της ΕΡΤ. Θα σας παρακαλούσαμε να ανοίξετε κανένα βιβλίο Γεωγραφίας, για να καταλάβετε ότι άλλο ειναι ο Δήμος Ιωαννιτών και άλλο ο Δήμος Γιαννιτσών !! Έλεος !
ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ , ΜΕΤΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ , ΜΕΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΊΟ , ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ . ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016
Ακου λοιπόν πολιτικέ μπαγασάκο του ΑΡΔΗΝ
Το «καθείς εφ ω ετάχθη», είναι ένας από τους τρόπους για να περιγράφει κανείς το πώς χωροθετούνται τα χανούμια, που διατίθενται για τις βουλιμικές ορέξεις του μεγάλου Βεζύρη, αλλά και των περί αυτόν μαντρόσκυλων που περιφέρονται στη μεγάλη αυλή... Είναι όμως και ένας τρόπος για να περιγράφει επίσης το έργο των φαφλατάδων, όπως και των κάθε λογής εντεταλμένων, που ζητιανεύουν ρόλο στον πολιτικό απόπατο των αβανταδόρων, σ ένα πολιτικό σύστημα που παραδέρνει στη σήψη και τον καθολικό εκφυλισμό. Κατά κανόνα όμως, η σκοπιμότητα των πρωτοβουλιών, η σκοπούμενη επιστράτευση της δευτεράτζας για να φέρει σε πέρας τη βρώμικη δουλειά, και κυρίως η δολιότητα της μεθοδολογίας στη διαχείριση της πολιτικής προστυχιάς, ΚΑΙ προβλέψιμες είναι, αλλά ΚΑΙ καταδικασμένες να συναγωνίζονται στη φτήνια και στην απαξίωση, αυτούς που τις ενστερνίζονται και ενδίδουν στον πειρασμό να τις χρησιμοποιήσουν. Όταν λοιπόν ένα γκρουπούσκουλο, που το μέγιστο των επιδόσεών του, το περιχαρακώνει και το καθιστά ανίκανο να δραπετεύσει από τα όρια μιας σέχτας φτηνού διαλογισμού, θολής, ασαφούς και ετεροκαθοριζόμενης πατριδοκαπηλίας, ανίκανης ν απογαλακτιστεί από τις επιρροές του «χωροφύλαξ» αλλά και με το βλέμμα στραμμένο εμμονικά στο νεύμα του εκάστοτε «αστυφύλαξ», τότε το αντικειμενικά αναγκαίο είναι αν μη τι άλλο να οριοθετήσουμε τους όρους μιας παστρικιάς κουβέντας, και ας εκλάβει ο οποιοσδήποτε το «παστρικιάς» κατά το δοκούν. Πάμε λοιπόν τώρα και στην ουσία…
Η επίθεση στο πρόσωπο του Δ. Καζάκη, δε συνιστά καινοτομία μπαγασάκο. Είναι επίθεση κατευθυνόμενη, είναι επίθεση συστημική, είναι επίθεση πολιτική, και ως τέτοια δεν αποσυνδέεται από το πολιτικό περιεχόμενο της ουσίας της πολιτικής πρότασης του ΕΠΑΜ, γι αυτό και η δολιότητα του τρόπου με τον οποίο κλιμακώνεται, αποκαλύπτει πριν απ όλα τη γύμνια-ανυπαρξία πολιτικής επιχειρηματολογίας ικανής να την αποδομήσει. Η ιστορική αναγκαιότητα της ανάδειξης Δημοκρατικής – Πατριωτικής Εξουσίας, ο κορμός του πολιτικού της προγράμματος και η μοναδική στα πολιτικά δεδομένα νομική δέσμευση των πολιτικών στελεχών του ΕΠΑΜ απέναντι στην Ελληνική κοινωνία, συνιστούν μια αδιαίρετη και ακαταμάχητη ενότητα, που το μοναδικό περιθώριο που αφήνει σε όσους επιχειρούν να την αντιπαλέψουν, είναι να σέρνονται στο βούρκο της παραπολιτικής, της συκοφαντίας και των προσωπικών επιθέσεων.
Το βιογραφικό και η πολιτική διαδρομή του Δ. Καζάκη όπως και η συνολική πολιτική στάση του ΕΠΑΜ στο πλευρό της στοχοποιημένης κοινωνίας είναι γνωστά στο πανελλήνιο, γι αυτό και δεν περιμένουν τις «βαρυσήμαντες» αποκαλύψεις σου.
Ρωτάμε πρώτον: Για το βιογραφικό και την πολιτική διαδρομή των ενορχηστρωτών των συκοφαντικών επιθέσεων εναντίον του, αισθάνεται κανείς την ανάγκη και πολύ περισσότερο την τιμή και την περηφάνια να μας ενημερώσει??? Τι λες μπαγασάκο??? Σ αυτή την ιστορική συγκυρία κανείς δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Πολιτική ταυτότητα στο χέρι λοιπόν και πάμε…
Ρωτάμε δεύτερον: Το να περιγράφεις (διαστρέφοντας και με επιλεκτικές αναφορές) το βιογραφικό και την πολιτική διαδρομή κάποιου που επιλέγεις να πολεμήσεις - εν προκειμένω του Δ. Καζάκη- αποκρύπτοντας επιμελώς το δικό σου βιογραφικό, τη δική σου πολιτική διαδρομή, τους όποιους καταγεγραμμένους "ρηξικέλευθους" πολιτικούς σου βηματισμούς, την πολιτική διαδρομή των μεντόρων σου και όλα τα συναφή, τη στιγμή που επιχειρείς μια αήθη επίθεση σε βάρος κάποιου, συνιστά πράξη ευθύνης ή αποτελεί από μόνη της μια στάση τουλάχιστον ενοχική και πάντως όχι καθαρή απέναντι στην κοινωνία στην οποία υποτίθεται ότι απευθύνεσαι??? Εμείς απλά ρωτάμε...
Ρωτάμε τρίτον: Το να επικαλείσαι (και πάλι διαστρέφοντας) τα τεκταινόμενα στη Σπίθα του Θεοδωράκη, χωρίς την ίδια στιγμή να περιγράφεις τη στάση του μέντορα αλλά και του φορέα στον οποίο ανήκεις απέναντι στη Σπίθα του Θεοδωράκη, δε συνιστά στην επιεικέστερη των περιπτώσεων προσπάθεια να αποκρύψεις τη σκοτεινή πλευρά του δικού σου εαυτού??? Απορία εκφράζουμε... Και επειδή το τέλος του κατήφορου, για μερικούς είναι πιο κάτω από το πάτο, δεν είναι διόλου δύσκολο να κατανοήσει κανείς τη λαθροχειρία μιας απόπειρας φτηνών γκαιμπελιστών, που επιχειρούν να ταυτίσουν το Δ. Καζάκη και το ΕΠΑΜ -που θέτουν ευθέως ζήτημα πολιτικής ανατροπής και Δημοκρατικής Πατριωτικής Εξουσίας- με τη συμμορία των απατεώνων του Σώρρα, που εξαπατούν συστηματικά ανόητους, αφελείς και απελπισμένους οπαδούς τους.
Προφανώς δεν έχει νόημα να προσπαθήσει να εξηγήσει κανείς σε πολιτικούς καιροσκόπους, πως η πολιτική πρόταση ανατροπής και ανάδειξης μιας τέτοιας εξουσίας, προϋποθέτει πως ο πολιτικός σχηματισμός που την υιοθετεί και αγωνίζεται γι αυτήν, φροντίζει και οικοδομεί μια ζωντανή σχέση με μια κοινωνία μαχόμενη και αποφασισμένη να πάρει στα χέρια της την τύχη της. Και φυσικά αυτός ο πολιτικός σχηματισμός, δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως σχέση με αμπελοφιλοσοφούντες καιροσκόπους, με σέχτες και γκρουπούσκουλα, που επιδίδονται σε ατέρμονες θεωρητικούς διαλογισμούς, και σε αμφιλεγόμενες ιδεολογικές αναζητήσεις πέρα και έξω από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Σε ποιους αγώνες συμμετέχετε, έτσι για να μπορούμε να καταγράψουμε κι εμείς κάτι χειροπιαστό στην αγγελική σας διαδρομή??? Και αν δε δικαιούμαστε να το πληροφορηθούμε εμείς, η κοινωνία στην οποία απευθύνεστε δικαιούται να ξέρει??? Και προφανώς δεν έχει νόημα να προσπαθήσει να υπενθυμίσει κανείς σε πολιτικούς καιροσκόπους, πως όταν όλοι εσείς ερωτοτροπούσατε με τα φοβικά σύνδρομα και το συμβιβασμό, τα στελέχη του ΕΠΑΜ ήταν τα μόνα που τόλμησαν να σπάσουν αυτή τη θλιβερή μονοτονία, και να θέσουν ευθέως ζητήματα για όλα όσα όφειλε να κάνει η πολιτική ηγεσία τη μοιραία νύχτα του αμφιλεγόμενου πραξικοπήματος στην Τουρκία και δεν τα έκανε, παραδέρνοντας στην ατολμία και στο στρατηγικό συμβιβασμό. Σεις τι είχατε να πείτε για όλα τούτα??? Άκου λοιπόν πολιτικέ μπαγασάκο…
Όταν απέναντί σου έχεις ένα άστρο που έδυσε (όπως ισχυρίζεσαι), το να επιχειρείς μια αήθη, δόλια και από κάθε άποψη κακόβουλη επίθεση εναντίον του, είτε εσύ ως επιχειρών πρέπει να είσαι ο αφελής, είτε οι εντολείς –όποιοι κι αν είναι αυτοί- που αναθέτουν αυτό το καθήκον, έχουν χάσει οριστικά τα λογικά τους. Επειδή λοιπόν αυτό το άστρο δεν έδυσε… Επειδή η παρουσία του και ο πολιτικός λόγος του ΕΠΑΜ, είναι καρφί στο μάτι των πραγματικών ενορχηστρωτών αυτής της επίθεσης, λίβελοι σαν αυτόν είναι απόλυτα αιτιολογημένοι και εν πολλοίς αναμενόμενοι. Πολύ δε περισσότερο που στη συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία, το ΕΠΑΜ υπήρξε ο στυλοβάτης και ο καταλυτικός αποδομητής του δόλιου σκηνικού που στήνεται, με τους κατοχικούς πλειστηριασμούς σε ολόκληρη τη χώρα. Μάθε λοιπόν πολιτικέ μπαγασάκο ότι…
Το ΕΠΑΜ είναι πολύ σκληρός αντίπαλος για τα δικά σου δοντάκια. Μάθε πως παρά τη φιλότιμη προσπάθειά σου να μετατρέψεις την ανάγκη σε φιλοτιμία, αυτή τη φορά το ΕΠΑΜ είναι πιο ισχυρό παρά ποτέ… Μάθε ότι σ αυτή τη φάση του πολιτικού αγώνα, ο Δ. Καζάκης όχι μονάχα δεν είναι μόνος σ ένα προσωποπαγές πολιτικό δημιούργημα, αλλά πλαισιώνεται από πολύ ισχυρή ομάδα πολιτικών στελεχών και από τοπικές οργανώσεις πιο δυνατές και περισσότερο αποφασισμένες από ποτέ άλλοτε. Να σου θυμίσουμε επίσης πολιτικέ μπαγασάκο ότι… Οι σκατιάρηδες του συστήματος, όλοι αυτοί που είναι πρόθυμοι να πουλήσουν ακόμη και την ψυχή τους στο διάβολο για μία θέση στις πολιτικές του εφεδρείες σημαιοστολισμένοι με τη λαγνεία του ευρώ και του ευρωπαϊκού Ράιχ, ένα από αυτά που έκαναν ιστορικά, ήταν να παιχνιδίζουν με το μυαλό των ανθρώπων, ερωτοτροπώντας με το «εφικτό και το ανέφικτο» ως χρήσιμα αναχώματα, προκειμένου να εγκλωβίζουν την κοινωνία σε αδιέξοδα που δεν αμφισβητούν τις κυρίαρχες επιλογές.
Ο καθαρός πολιτικός λόγος του ΕΠΑΜ είναι στο στόχαστρο, κι αδίκως περιμένουν πολιτική προαγωγή οι πρόθυμες Φιλιππινέζες που βάλθηκαν με δόλιο και ανέντιμο τρόπο να τον αποδομήσουν. Όλοι αυτοί… Μαζί και εσύ μπαγασάκο… Δεν είστε παρά φτηνά αναλώσιμα… Δεν είστε παρά ή άλλη φωνή του πολιτικά εγγαστρίμυθου συστήματος, που μόλις αποτύχετε στη θλιβερή σας προσπάθεια, ή θα φουντάρετε στον Καιάδα του πολιτικού σας αφανισμού, ή θα επιστρέψετε στο φιλικό περιβάλλον της σέχτας εν αναμονή της επόμενης εργολαβίας της ντροπής. Καλό κατευόδιο και εν αναμονή για… περισσότερες και ειλικρινείς συστάσεις. Ιδού λοιπόν η Ρόδος... Ιδού και το πήδημα...
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2016/10/blog-post_95.html?spref=fb
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα ο "αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ" απελευθέρωσε την Qudsaya... Δείτε πως το "αντιμετώπισαν" οι κάτοικοι-όμηροι των "μετριοπαθών" εκδημοκρατιστών...
Ξεχυθηκαν στους δρομους και υποδεχτηκαν με τις σημαιες της Συριας τα στρατευματατου Αραβικου Συριακου Στρατου
Στις 20 Οκτώβρη στην Αθήνα διαδηλώνουν οι «αριστερες» οργανώσεις της "κοινωνίας των πολιτών" (Σόρος και Cia), οι έμμισθοι "αντιρατσιστές", οι "φιλάνθρωπες" ΜΚΟ για τους "πρόσφυγες"... ώστε να σταματήσει η "αιματοχυσία" του Άσαντ! Μην ξεχάσετε όσι πάτε, να ρωτήσετε τους "ηγέτες" σας αν κατατέθηκε στις οργανώσεις η επιταγή από το Λάγκλευ...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνάντηση της ΛΑ.Ε. με το Κομμουνιστικό Κόμμα Λιβάνου (LCP)
Στα γραφεία της ΛΑ.Ε συναντήθηκαν ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης και το μέλος της ΠΓ Νίκος Γαλάνης με τον Fadi Nabbout μέλος του ΠΓ του Λιβανέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος (LCP). Η συνάντηση διεξάχθηκε σε πολύ καλό συντροφικό κλίμα και υπήρξε αλληλοενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις σε Λίβανοκαι Ελλάδα αντίστοιχα. Το LCP ενημέρωσε για τις επιτυχημένες προσπάθειες ανασυγκρότησής του καθώς και για την προσπάθεια οικοδόμησης ενός μεγάλου αριστερού μετώπου. Ανταλλάχθηκαν εκτιμήσεις για την κατάσταση στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε αναφέρθηκε στη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αδιέξοδες νεομνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ τόνισε την ανάγκη μιας νέας ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής για τη χώρα, μακριά από τον ευρωατλαντικό μονόδρομο. Τέλος, συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να ενισχυθούν παραπέρα οι σχέσειςμεταξύ των δύο κομμάτων και να αγωνιστούν από κοινού ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, για την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε
Αθήνα, 16/10/2016
Ο τίτλος είναι αοριστος, μιας και δεν αναφερει τη στράτευση των κομμουνιστών της Μέσης Ανατολής (όπου είναι νόμιμα τα κομμουνιστικά κόμματα και τα κόμματα της αριοστεράς) στο πλευρό της Συρίας και των δύο (2) κομμουνιστικών κομμάτων της Συρίας που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Δεν αναφερει, πως το Κομμουνιστικό Κόμμα Λιβάνου έχει σαφή θέση: "Όποιος νιώθει κι ασπάζεται τα ιδανικά των μαρξιστών-λενινιστών, οφείλει να κάνει δικό του τον αγώνα του Συριακού λαού και του προέδρου Bashar Al Assad". Μόλις τον περασμένο μήνα κουβάλησαν τον Λαφαζάνη να συναντήθεί με "εκπρόσωπο των Κούρδων της Συρίας", που δεν ήταν παρά ένας γιατρός που εργάζεται στην Ελλάδα και τώρα εργάζεται σε μία από τις γνωστές "φιλάνθρωπες" ΜΚΟ για τους λεγόμενους "πρόσφυγες".
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτά έλεγε το Σεπτέμβρη του '14 ο Arsene Pavlov, γνωστός ως "Μοτορόλα"
Όταν είδα τα γεγονότα του Μαϊντάν και τη δράση των φασιστών σε όλη την Ουκρανία κατάλαβα τι θα ακολουθούσε. Πήρα το τρένο και πήγα στο Ντονμπάς. Κανείς δε με κάλεσε. Κανείς δε μου υποσχέθηκε ότι θα μου δώσουν όπλο. Το χρωστούσα στον παππού μου του οποίου το όνομα φέρω και ο οποίος πολέμησε το φασισμό στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Πήγα και βρήκα τους ανθρώπους που ήταν έτοιμοι να οργανώσουμε την αντίσταση. Δεν ήρθα ούτε για τα μετάλλια ούτε για υψηλή πολιτική. Ήρθα να υπερασπιστώ το δικαίωμα του λαού να προστατεύσει τον τόπο του από το φασισμό. Αυτά έλεγε το Σεπτέμβρη του '14 ο Arsene Pavlov, γνωστός ως "Μοτορόλα". Πήγε μόνος του στο Σλαβιάνσκ, βρέθηκε στο Χάρκοβο όπου συμμετείχε σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις του αντι-μαϊντάν κινήματος και κατοχυρώθηκε στα πεδία των πιο κρίσιμων μαχών για την υπεράσπιση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ. Αν και ο ίδιος ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τη φήμη του αντιμετωπίζοντας πάντα με σεμνότητα τις μυθικές διαστάσεις που έλαβαν οι στρατιωτικές του ικανότητες, από απλός στρατιώτης έγινε διοικητής της λαϊκής πολιτοφυλακής "Σπάρτα". Ιδιαίτερα μετά τις νικηφόρες μάχες στο Ιλοβάισκ και την ηρωική επανακατάληψη του αεροδρομίου του Ντονιέτσκ, όπου το ταγμα του δεν έλειψε λεπτό από τη μάχη, μπήκε για πάντα στις καρδιές του λαού του Ντονμπάς και του διεθνούς αντιφασιστικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και τιμήθηκε επανειλημμένα από τις Αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας. Σκοτώθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2016 το βράδυ στα 33 του χρόνια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ταξική δικαιοσύνη και πλειστηριασμοί σπιτιών φτωχών ανθρώπων για οφειλές 500 και 1000 ευρώ
Ανατριχιαστικά είναι τα όσα ακούμε -στο ηχητικό που παραθέτουμε- από τον Νίκο Μπογιόπουλο καθώς και από τονΒαγγέλη Κρητικό πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών - Δανειοληπτών (πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) για τις νέες στρατιές αστέγων που... έβαλε στόχο να δημιουργήσει η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και σ' αυτή την κατεύθυνση δεν είναι μόνη της αλλά έχει και την σύμπραξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού όλοι τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα τραπεζιτών – τοκογλύφων και των κορακιών που έχουν πέσει πάνω στην λαϊκή κατοικία όσων πολιτών έχουν βρεθεί στα νύχια των νόμιμων τοκογλύφων. Σύμφωνα με όσα μας λέει ο Β. Κρητικός μέχρι το τέλος του 2016 επί 5.000 κατασχετηρίων που θα εκδοθούν τα 2.000 θα φτάσουν να βγουν σε πλειστηριασμό, ενώ το 2017 θα υπάρξουν 50.000 κατασχέσεις εκ των οποίων το 1/3 θα καταλήξει σε πλειστηριασμούς.
Αυτή είναι η μια πλευρά του ζητήματος. Η άλλη και η πιο αισιόδοξη είναι η δυναμική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα που ματαιώνει την διαδικασία πλειστηριασμών σπιτιών φτωχών συμπολιτών μας σε μια σειρά δικαστήρια της χώρας. Και μιλάμε για λαϊκή παρέμβαση που δεν αρκείται σε ανούσιο χαρτοπόλεμο καταγγελιών αλλά για παρουσία πολιτών που συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής, εισβάλουν σε αίθουσες δικαστηρίων και ματαιώνουν διαδικασίες πλειστηριασμών. Την στιγμή λοιπόν που έχουμε κυβερνητική πρόθεση να κατασχέσει σπίτια για οφειλές πολιτών ύψους 500 και 1000 ευρώ η «ισονομία» και «ισοπολιτεία» που επιτάσσει το Σύνταγμα τους θριαμβεύει για άλλη μια φορά.
Όπως διαβάζουμε στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί στην Εξεταστική Επιτροπή της βουλής που διερευνά τον τρόπο δανεισμού κομμάτων και ΜΜΕ διαπιστώθηκε ότι οι συνολικές οφειλές των πολιτικών κομμάτων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες ξεπερνούν τα 418 εκατομμύρια ευρώ. «Από τα 418 εκατ ευρώ εξυπηρετούνται μόνο τα 16 εκατ» συμπληρώνει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι για τα 210,8 εκατ ευρώ που χρωστάει η Ν.Δ και τα 189,6 εκ. ευρώ που οφείλει το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση αποπληρωμήςκάτι που έμμεσα το παραδέχτηκε με δηλώσεις του και ο τέως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. Κι αυτά τα «κερατιάτικα» δηλαδή θα τα πληρώσει ο Ελληνικός λαός. Η «ανεξάρτητη και αδέσμευτη» δικαιοσύνη τους σ’ αυτή την περίπτωση σφυράει αδιάφορα. Είναι η ίδια δικαιοσύνη που πετάει στον δρόμο φτωχές οικογένειες γιατί χρωστάνε στους τραπεζίτες 500 και 1000 ευρώ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λευτεριά στον Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά! ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 6 μ.μ. ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Κάλεσμα αλληλεγγύης στον Λιβανέζο κομμουνιστή Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο επικεφαλής της ομάδας λαϊκής πολιτοφυλακής Sparta, Arseni Pavlov, δολοφονήθηκε άνανδρα, με βόμβα που τοποθέτησαν ουκρανοναζί στο ασανσέρ του σπιτιού του.Είχαν προηγηθεί κι άλλες απόπειρες, με την προτελευταία να γίνεται με την ανατίναξη αυτοκινήτου μέσα στο χώρο νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν και παιδιά.

1 σχόλιο:

e-h είπε...



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (ΕΜΠΑΡΓΚΟ) ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ!
Φέτος, ενόψει της νέας ψηφοφορίας στην ολομέλεια του ΟΗΕ, μπαίνοντας στον ιστότοπο www.cubavsbloqueo.cu/es μπορούμε «ψηφίζοντας» ηλεκτρονικά http://www.cubavsbloqueo.cu/es (κλικάρουμε το “VOTAR” μπαίνοντας στον ιστότοπο) να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο εμπάργκο. (Μεχρι τωρα 14.670 ιντερνετικες υπογραφες).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αποκλεισμό, δείτε τον ιστότοπο του Συλλόγου.
http://josemartigr.blogspot.gr/2016/10/blog-post_12.html