Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Δευτερα 10 Οκτωβριου 2016


«Λαμόγια στο χακί»
Ένας δικτάτορας διαμένει στη βίλα του Ωνάση με την «ευγενική χορηγία» … της ΔΕΗ. Ένα «ιερό» Ταμείο αφήνει εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμών να «αναληφθούν εις τους ουρανούς», ή μάλλον να παραληφθούν από «εθνοσωτήρες» κολλητούς. Μια αμερικανική εταιρεία καμαρώνει επειδή εισπράττει άφθονα χρήματα του ελληνικού κράτους, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε. Ελληνικές τράπεζες χρηματοδοτούν την «κατασκευή» τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτά εισάγονται από την Αυστρία! Μαύρα κρέατα κατακλύζουν για δυο – και πλέον- χρόνια την αγορά. Τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα τετραπλασιάζονται, τα βιομηχανικά κέρδη πολλαπλασιάζονται, η φορολογία των πλοιοκτητών σχεδόν εκμηδενίζεται. Η «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», γράφει, όντως, ιστορία…
Την οικονομική, εισοδηματική και κοινωνική πολιτική της χούντας, από την «επίπλαστη ευημερία» του 1967-71 έως την πλήρη απομυθοποίηση του 1973-74, εξετάζει ο Διονύσης Ελευθεράτος στο νέο του βιβλίο «Λαμογια στο χακι». Σε αυτό «παρελαύνουν», όχι μόνο εύγλωττα στατιστικά στοιχεία, αλλά και σκάνδαλα όλων των ειδών, ιλιγγιώδη «θαλασσοδάνεια», κερδισμένοι και χαμένοι, «τζάκια» και «καμένοι». Συμβάσεις που κάνουν τη λέξη «χαριστική» να ηχεί ανεπαρκέστατη. Nομοθετήματα και εξαγγελίες που θαρρείς πως αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης της εργασιακής «τάξης πραγμάτων» την οποία γνώρισε – δεκαετίες αργότερα- η Ελλάδα των Μνημονίων. «Παρελαύνουν», επίσης, λόγια και γραπτά των ίδιων των κορυφαίων στελεχών του καθεστώτος. Βιτριολικές επιστολές προς τον Γ. Παπαδόπουλο, «αλληλομαχαιρώματα» και καταγγελίες, εκθέσεις της ΚΥΠ που «φακέλωνε» τους πρωταγωνιστές του ατελείωτου γλεντιού των «δανεικών κι αγύριστων» – τόσο τους δότες, όσο και τους παραλήπτες. Κι ακόμη, διενέξεις των οικονομικών «εγκεφάλων» της δικτατορίας, για το τι έφταιξε που θρυμματίστηκε το πολυδιαφημισμένο – από τους ίδιους- «θαύμα», προτού καν καταφθάσει στην Ελλάδα το μεγάλο ωστικό κύμα της διεθνούς κρίσης του 1973.
Μια έρευνα με έντονο άρωμα εποχής και συγκρίσεις των «αμέσως πριν» με τα «αμέσως μετά», μια διεισδυτική ματιά στα οικονομικά της δικτατορίας, με τρόπο που λαμβάνει υπόψη τις «συντεταγμένες» της σύγχρονης εποχής, αλλά και πολλούς από τους «πάγιους» ακροδεξιούς μύθους για την περίοδο εκείνη.
1) Το δημόσιο χρέος επί χούντας αυξήθηκε από 38,7 δισεκατομμύρια δραχμές τον Δεκέμβρη του 1967 σε 87,5 δισεκατομμύρια δραχμές τον Ιανουάριο του 1973. 2) Το εμπορικό έλλειμμα το 1973 ήταν πέντε φορές μεγαλύτερο από αυτό του 1968. 3) Το ποσοστό των δαπανών για την εκπαίδευση στο σύνολο των γενικών κρατικών δαπανών μειώθηκε από 11,6% σε 10%, όταν οι δαπάνες για την «άμυνα» και «δημόσια ασφάλεια» του αστυνομοκρατικού καθεστώτος μέσα σε μια πενταετία σχεδόν διπλασιάστηκαν. 4) Οι προσωπικές καταθέσεις μειώθηκαν από 34,2 δισεκατομμύρια δραχμές το 1972 σε 19,6 δισεκατομμύρια δραχμές το 1973. 5) Στην Ελλάδα, που είχε το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού μεταξύ όλων των χωρών του ΟΟΣΑ το 1961-71 (2,2%), ο δείκτης καταναλωτικών τιμών αυξήθηκε κατά 15,3% από το 1972 έως το 1973 και κατά 37,8% από τον Απρίλη του 1973 μέχρι τον Απρίλη του επόμενου έτους, και μάλιστα σε τομείς όπως τα είδη πρώτης ανάγκης και η υγεία. Το 1973 το ποσοστό του πληθωρισμού είχε επιφέρει μειώσεις των πραγματικών μισθών κατά 4%.
6) Στον αγροτικό τομέα, όπου απασχολούνταν το 44% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, αντί της πενταετούς πρόβλεψης του καθεστώτος για ανάπτυξη 5,2%, η αγροτική οικονομία αναπτύχθηκε κατά μόλις 1,8% στην περίοδο 1967 – 1974, σε αντίθεση με το 4,2% κατά την περίοδο 1963 – 1966. Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων μειώθηκαν από το 63% του συνόλου των εξαγωγών το 1968 στο 48% το 1972. Το αποτέλεσμα ήταν το κατά κεφαλήν αγροτικό εισόδημα να πέσει από το 55% στο 43% του μέσου κατά κεφαλήν εθνικού εισοδήματος. 7) Οι φόροι που επιβάρυναν τα λαϊκά στρώματα ανέρχονταν στο 91% επί του συνόλου των φορολογικών εσόδων του καθεστώτος, τα οποία από 27,4% του ΑΕΠ το 1966, επί συνταγματαρχών και μέχρι το 1972 αυξήθηκαν στο 29,2%. Από την άλλη, οι φόροι επί των επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 10,9% την περίοδο 1972 – 73, η φορολογική «μεταρρύθμιση» του 1968 που μετέφερε το φορολογικό φορτίο στους ώμους της εργατικής τάξης με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους πλουτοκράτες να απολαμβάνουν μεγαλύτερα φορολογικά προνόμια είχε ως συνέπεια οι φοροαπαλλαγές 464 μεγάλων επιχειρήσεων το 1971 να ήταν κατά τρεις φορές υψηλότερες από τους φόρους που οι ίδιες εταιρείες είχαν καταβάλει. Επίσης, τα φορολογικά έσοδα από τις ναυτιλιακές εταιρείες μειώθηκαν από 109 εκατομμύρια δραχμές το 1968 σε 29 εκατομμύρια το 1972 (μείωση 73%!), περίοδος κατά την οποία ο ελληνικός στόλος αυξήθηκε κατά 16,7 εκατομμύρια τόνους. 8) Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά οχτώ φορές, μεταξύ του 1967 και 1972. Το ισοζύγιο πληρωμών από μέσο πλεόνασμα 14,6 εκατ. δολαρίων την περίοδο 1960 – 66, εμφάνισε μέσο έλλειμμα την περίοδο 1967-73 ύψους 117 εκατομμυρίων δολαρίων."
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Μα, πες μου αν έχει ο βασανιστής σου, αν έχει μάτια, στόμα και λαιμό". Αυτός ο κύριος υπουργος Παρασκευοπουλος δεν έχει τίποτα απ' αυτά. Ασυγκίνητος και παγερά αδιάφορος, μήνες τώρα, στις εκκλήσεις των κρατουμένων γυναικών με μωρά παιδιά, αυτό το κοινωνικό περίττωμα έμεινε, επίσης, παγερά αδιάφορο, όταν έμαθε πως ηλικιωμένη διαβητική γυναίκα πέθανε στη φυλακή λόγω έλλειψης φαρμάκων.
Ο χορτάτος αυτός μισάνθρωπος Παρασκευοπουλος επιδεικνύει την ίδια παγερή αδιαφορία και για άλλη 67χρονη καρδιοπαθή γυναίκα που επί πέντε μέρες κάνει απεργία πείνας και αποχή από τα φάρμακά της. Αυτό το ανθρωποειδές με τον τυπικό ψυχισμό του Χίμλερ, του Άιχμαν και του Μέγκελε, ξέρει πως 470 γυναίκες και μωρά παιδιά στις φυλακές της Θήβας βρίσκονται εκεί χωρίς γιατρό. Το ξέρει. Άρα, παίζει σκόπιμα με ανθρώπινες ζωές. Άρα, πρόκειται για συνειδητό εγκληματία.
Ήδη, το κλίμα στις φυλακές είναι εξαιρετικά τεταμένο. Η εξέγερση των θυμάτων αυτού του ναζί με τη βρώμικη ψυχή είναι ζήτημα ωρών. Κι αν στέλνοντας τα ΜΑΤ υπάρξει θύμα μεταξύ των κρατουμένων, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Τσίπρα, Νίκος Παρασκευόπουλος, θα πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΛΑΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ;
Πρόκειται για ένα ακόμη στερεότυπο που αναπαράγεται κάθε που θα γίνει κάποια αναφορά στη Χούντα. Σαφούς ακροδεξιάς προέλευσης, το λένε χρόνια τώρα και αριστεροί. Πολύ σπάνια όσοι έζησαν τη Χούντα, αλλά πολύ συχνά κάποιοι που απλώς έχουν ακούσει γι' αυτήν. Το στερεότυπο είναι η αποδοχή του στρατιωτικού καθεστώτος από τη μεγάλη πλειονότητα του λαού. Από πού προκύπτει αυτό; Ε! Από την απουσία μαζικής αντίστασης. Άσε που γέμιζαν τα στάδια στις φιέστες που οργάνωνε το καθεστώς!
Πόσο έξω μπορεί να πέσει κάποιος, όταν αγνοεί μια πραγματικότητα και κρίνει από τα επιφαινόμενα! Όταν δεν παίρνει υπόψη του ότι: - η Χούντα επιβλήθηκε ακριβώς για να μην εκφραστεί η μεγάλη πλειοψηφία του λαού στις εκλογές του Μαΐου 1967 που ματαιώθηκαν. Λέτε, αυτός ο κόσμος που φιμώθηκε να τάχθηκε με τους τυράννους του; Λέτε να ήταν η πλειονότητα του λαού αυτοί που πήγαιναν στα στάδια, αν συνυπολογιστεί και το πόσοι πήγαιναν από φόβο; - η αντίσταση είναι εύκολη υπόθεση όταν την επικαλείσαι, επικρίνοντας άλλους που ήταν αντιμέτωποι με βασανιστές και δολοφόνους. Πόσο μάλλον, όταν αυτά τα γράφεις χωρίς τον φόβο να πιαστείς την ίδια στιγμή και να οδηγηθείς στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Ίσως γιατί, επειδή φωνάζεις πως και σήμερα Χούντα έχουμε, νομίζεις πως και τότε είχες τη δυνατότητα να λες οτιδήποτε χωρίς καμιά συνέπεια.
Απλώς, δεν αναρωτιέται ο άλλος, αν η Χούντα είχε τη στήριξη της μεγάλης πλειονότητας του λαού, προς τι τόση βία έναντι μιας μικρής μειονότητας που αντιδρούσε; Και γιατί όταν στα έξι χρόνια ξέσπασε η εξέγερση των φοιτητών αυτή προσέλαβε ταχύτατα χαρακτηριστικά λαϊκής εξέγερσης, υποχρεώνοντας σε εκ νέου κάθοδο των τανκς;
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έγινε θρύλος και, όπως συμβαίνει με τις θρυλικές μορφές, αναφέρεται και τιμάται και από πλήθος ανθρώπων που αν γνώριζαν τι ακριβώς έλεγε και έκανε, πολύ πιθανόν να ήταν πιο επιφυλακτικοί στα εγκώμια και στις εκδηλώσεις λατρείας.
Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, λοιπόν, ήταν μαρξιστής-λενινιστής - μαοικος. Έτσι αυτοπροσδιόριζε την ιδεολογική του ταυτότητα. Σε αντίθεση με την κλασική λενινιστική θεωρία για την αναγκαιότητα εργατικού επαναστατικού κόμματος, ο Τσε υποστήριζε όπως και ο Μαο πως τον ρόλο του καταλύτη για την επανάσταση μπορεί να τον διαδραματίσει η αντάρτικη επαναστατική εστία, το "φόκο".
Κατά συνέπεια, ο Τσε ήταν υπέρ του ένοπλου αγώνα και, ως εκ τούτου, ήταν αντίθετος με την τότε σοβιετική πολιτική της "ειρηνικής συνύπαρξης". Δικό του ήταν, άλλωστε, το σύνθημα "Ένα, δύο, τρία, πολλά Βιετνάμ". Ο Τσε ήταν βαθιά διεθνιστής. Το απέδειξε με τη συμμετοχή του στην Κουβανέζικη Επανάσταση, στην Επανάσταση του Κογκό κ.λπ. ενώ έδωσε τη ζωή του για την επανάσταση στη Βολιβία. Συνάμα, όμως, ήταν και βαθιά πατριώτης. Δικό του ήταν κι ένα άλλο σύνθημα, βαθιά αντιιμπεριαλιστικό, το "Πατρίδα ή θάνατος".
Αυτά και πολλά άλλα ήταν ο Τσε. Και φυσικά, το να τον τιμάς δεν προϋποθέτει συμφωνία με όλ' αυτά. Δεν επιτρέπεται, όμως, να λες πως τον τιμάς και να τον κόβεις και να τον ράβεις στα δικά σου ιδεολογικά μέτρα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελληνικά Hoaxes Είμαστε εδώ αντί για εσάς… πρόβατα
Εποχή του διαδικτύου και της υπερπληροφόρησης. Σημαντικές πληροφορίες βγαίνουν μαζικά στην επιφάνεια και ο καθένας πλέον,με λίγη προσπάθεια και με σωστό ψάξιμο μπορεί να ανακαλύψει πολλές αλήθειες που του είναι χρήσιμες και τον βοηθάνε να κατανοήσει το τι μπορεί να πηγαίνει στραβά ώστε να μπει σε μία διαδικασία αντίδρασης άρα και αντιμετώπισης. Με αυτόν τον τρόπο τελειώνει η εποχή που οι κοινωνίες κατευθύνονται σαν τα πρόβατα από τα ΜΜΕ(με κυριότερο μέσο την τηλεόραση) και στρέφονται προς το διαδίκτυο.Αυτό από μόνο του σαν γεγονός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για τα κέντρα εξουσίας που ξαφνικά βλέπουν μία αφύπνιση των λαών σε Παγκόσμιο επίπεδο η οποία αρχίζει να τους κοιτάει και να τους απειλεί. Μία απειλή υπαρκτή που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα ή έστω για αρχή να περιοριστεί για να περιορίσουν έτσι και τους κινδύνους που τους περιβάλλουν.
Ο πρώτος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτός ο κίνδυνος είναι η κατευθυνόμενη ενημέρωση(στα πρότυπα της τηλεόρασης) από τα μεγάλα ειδησεογραφικά σάιτ. Δηλαδή με ελεγχόμενες ειδήσεις και με προπαγάνδα. Ο δεύτερος και ο πιο ύπουλος τρόπος,η μαζική προσπάθεια παραπληροφόρησης με στοχευμένες και ψεύτικες ειδήσεις οι οποίες θα αναμιγνύονται με τις πραγματικές με αποτέλεσμα, να αμφισβητείται μία πραγματικότητα άρα και η αλήθεια.Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την ανευθυνότητα αλλά και την υπερπάντων ανθρώπινη βλακεία που διακατέχει πολλούς οι οποίοι για δικό τους συμφέρον(πολιτικό,οικονομικό) έχουν συμβάλει στα μέγιστα για την διαμόρφωση αυτής της κατάστασης. Κάπου εκεί μπαίνει στο παιχνίδι και το Elllinika Hoaxes το οποίο έχει αναλάβει να μας διαφωτίσει σε σχέση με τις ψευδείς ειδήσεις του διαδικτύου.Με σύνθημα "Μην πιστεύετε ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο" έχει καταφέρει να "αποκαλύψει" κάποιες Hoax(ψευδείς) ειδήσεις και να ρίξει σε παγίδα όσους το διαβάζουν και που υιοθετούν τα όσα λέει σαν Ευαγγέλιο και σαν μια αλήθεια που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.
Με αυτόν τον τρόπο ο ερευνητής σταματάει να ψάχνει για πληροφορίες και να διασταυρώνει και γίνεται πάλι ένα πρόβατο το οποίο δέχεται σαν απόλυτη αλήθεια αυτό που του λέει ο "υπερερευνητής" που διαχειρίζεται το σάιτ. Παρακολουθώντας το Ellinika Hoaxes αντιλαμβάνεσαι πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ψευδείς ειδήσεις που αποκαλύπτει είναι κραυγαλέες περιπτώσεις παραπληροφόρησης με τους συνηθισμένους βαρύγδουπους τίτλους τύπου "ΣΟΚ","Διαβάστε πριν το κατεβάσουν","Διαδώστε" κλπ που στην πλειοψηφία τους τις παίρνουν στα σοβαρά μόνο κάποιοι αδύναμοι άνθρωποι οι οποίοι ούτε και πριν έμπαιναν στην διαδικασία να ψάξουν και να ερευνήσουν αναμασώντας όλη την σαβούρα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σαν να είναι πραγματικότητα.Αυτό στα πλαίσια της ευκολίας που θέλουν πολλοί άνθρωποι να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις ή λόγω της ανημπορίας τους λόγω των ρυθμών διαβίωσης που δεν τους επιτρέπει να ψάχνουν όσο χρειάζεται.
Κάπου ανάμεσα σε αυτό χωράει και η προπαγάνδα και η προσωπική γνώμη του "Υπερευνητή" ο οποίος αρχίζει και αμφισβητεί ειδήσεις και γεγονότα που κατά τύχη φωτογραφίζουν τα Δυτικά κέντρα εξουσίας και τα συμφέροντά τους αλλά και που αποκαλύπτουν κάποιες αλήθειες για την ατζέντα τους.Παράδειγμα αυτό το άρθρο το οποίο δεν είναι προϊόν έρευνας αλλά προσωπικής άποψης και κατεύθυνσης στο οποίο δίνει εντολές για το τι δεν πρέπει να κάνουμε Δέκα αρχές του μηχανισμού της συνωμοσιολογίας .Επίσης άλλο ένα στοιχείο που αξίζει να αναφερθεί,είναι κάποιες προσωπικές έρευνες που κάνει ο συγκεκριμένος "υπερευνητής" οι οποίες αμφισβητούν κάποιες ψευδείς ειδήσεις που αφορούν ένα θέμα αλλά παράλληλα προσπερνάει κάποιες άλλες αληθινές που το αφορούν για να κατευθύνει το κοινό που τον διαβάζει εκεί που θέλει αυτός. Το σίγουρο ο καθένας κάνει την δουλειά του και έχει τον ρόλο του και το σίγουρο είναι πως στο διαδίκτυο υπάρχει η αλήθεια και με λίγο ψάξιμο μπορεί ο καθένας να την βρει.Επίσης το σίγουρο είναι πως δεν χρειαζόμαστε κανέναν Τσοπάνη για να μας κατευθύνει και αυτόν τον ρόλο το Ellinika Hoaxes προσπαθεί,κατά την γνώμη μου,μάταια να πετύχει.
Το δικό μας σύνθημα είναι σε απάντηση τους "Πιστέψτε στην δύναμη του διαδικτύου πριν καταφέρουν και το ελέγξουν απόλυτα"
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ελληνες, σεβόντουσαν πάντοτε τους νεκρούς. Τους προδότες, ΟΜΩΣ, σαν τον Παττακο, τους επίορκους, τους παραβάτες των συμφερόντων των πολλών, τους τσάκιζαν, τους λιθοβολούσαν μέχρι θανατου, τους εκτελούσαν.
Ο..."Τριανταφυλλίδης" και μετέπειτα δήθεν εθνάρχης, ναι, αυτός που του έπεφτε η Κύπρος μακριά, τους χάρισε τη ζωή , με αντάλλαγμα. Ας θυμόμαστε την Μακρόνησο, την Γυάρο, τις απολύσεις, τους εκτοπισμούς των γονέων μας, των ανθρώπων μας, των συμπολιτών μας.
Να μην τους ξεχάσουμε ποτέ. Για να μην μας ξαναδιχάσουν, ποτέ. Ποτέ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τελεσίγραφο Σιιτών και Κούρδων σε Τουρκία
9/10/2016
ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ISIS»!
Αυτό είναι το τελεσίγραφο που έστειλα πριν από λίγο στην Τουρκία οι σιίτες μαχητές μαζί με τις Κούρδους του βόρειου Ιράκ. Λίγο πριν την μητέρα των μαχών στην Μοσούλη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιβεβαιώνεται: Οι ΗΠΑ υποχωρούν στη Συρία μετά την ρωσική απειλή ότι θα καταρρίψουν αμερικανικά αεροπλάνα,
Μετά την ρωσική προειδοποίηση κατάρριψης αμερικανικών αεροπλάνων, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιβεβαιώνει ότι τα αμερικανικά σχέδια για αεροπορικές επιθέσεις στην Συρία απορρίφθηκαν. Μετά την χτεσινή Ρωσική προειδοποίηση (ΣτΜ, βλέπε και εδώ) ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να καταρρίψει αεροπλάνα ή πυραύλους επιθετικά προς την Συρία, οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι όλα τα σχέδια για στρατιωτική δράση στη Συρία απορρίφθηκαν. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Josh Earnest το επιβεβαίωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016.
“Ο πρόεδρος συζήτησε λεπτομερώς το γιατί η στρατιωτική δράση εναντίον του καθεστώτος Assad προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση στο Χαλέπι είναι απίθανο να πετύχει τους στόχους που πολλοί επιθυμούν για να μειωθεί η βία εκεί. Είναι πολύ πιο πιθανό να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συνέπειες που σαφώς δεν συνάδουν με το εθνικό μας συμφέρον”. Οι ΗΠΑ ποτέ δεν θα παραδεχτούν ότι ήταν η ρωσική προειδοποίηση που τις απέτρεψαν από το να πραγματοποιήσουν τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις και προσποιούνται ότι οι επιθέσεις αυτές είναι ακόμα στο τραπέζι. Με τα λόγια του Josh Earnest “Δεν θα αποσύρω καμία επιλογή από το τραπέζι. Δεν είμαι σε θέση να αποσύρουμε επιλογές από το τραπέζι για λογαριασμό του ανώτατου αρχηγού”.
Αυτά όμως είναι λόγια για να διασωθούν τα προσχήματα. Οι στρατιωτικές επιθέσεις κατά της Συρίας θα είχαν αρχίσει εδώ και πολύ καιρό αν δεν υπήρχε η σθεναρή αντίθεση της Ρωσίας. Το γεγονός ότι υπάρχει τώρα η φυσική παρουσία Ρώσων στρατιωτικών στην Συρία με προηγμένο εξοπλισμό εδάφους – αέρος και η προειδοποίηση ότι είναι έτοιμοι να καταρρίψουν αμερικανικά αεροπλάνα αν απειληθούν οι ζωές του ρωσικού προσωπικού, έβγαλε εκτός επιλογής την ιδέα των αμερικανικών επιδρομών.
Θα πρόσθετα ότι αυτές οι προειδοποιήσεις θα πρέπει να είχαν δοθεί από τους Ρώσους προς τους Αμερικανούς ιδιωτικά πριν ανακοινωθούν δημοσίως εχθές. Είναι λόγω του ότι η στρατιωτική επιλογή δεν υφίσταται πλέον που οι ΗΠΑαναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην διπλωματία. Δεν περιμένω να αλλάξει αυτό, όποιος και να εκλεγεί τον Νοέμβριο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Παττακος πρεπει να θαφτει σε αγνωστο σημειο γιατι ετσι του αξιζει. Υπηρξε μεχρι το τελος της ζωης του ενας εθνοπροδοτης που εστρεψε τα οπλα του στρατου κατα του λαου για να εξυπηρετησει ξενα συμφεροντα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με μηνυσεις απειλησαν για το λουκέτο στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης από γονείς που δεν ήθελαν τα λαθρο – «προσφυγόπουλα» Έγινε γνωστό πως υπάρχει περιπτωση μηνύσεων και το λουκέτο αποσύρθηκε μαζί με τα πανό και τις μαύρες σημαίες από τους ίδιους τους γονείς που τα ανέβασαν
9.10.2016 | 22:45
Οργισμένη ήταν η αντίδραση φορέων της εκπαίδευσης στο βόρειο Αιγαίο για το λουκέτο στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης από ομάδα γονέων που αντέδρασαν στη φήμη για το αυριανό άνοιγμα τάξεων εκπαίδευσης παιδιών σε λαθρο – «προσφυγικές» οικογένειες σε τρία σχολεία της Μυτιλήνης. Οι γονείς προτάσσοντας ως λόγο για το σφράγισμα του συγκεκριμένου σχολείου τη μη ενημέρωσή τους για τη χρήση χώρων του σχολείου, προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια. Το λουκέτο πάντως, πριν λίγες ώρες αποσύρθηκε μαζί με τα πανό και τις μαύρες σημαίες από τους ίδιους τους γονείς που τα ανέβασαν. Κι αυτό γιατί πέραν των άλλων έγινε γνωστή η προοπτική υποβολής μηνύσεων. «Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου παρακολούθησαν και αποδοκίμασαν από την πρώτη στιγμή το γεγονός της τοποθέτησης λουκέτου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερώτηση: Έχουμε την μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση στη χώρα ναί ή όχι; Τότε πως διήνυσαν 200 μίλια οι μετανάστες χωρίς να τους πάρουν χαμπάρι;
Διάβαζα την είδηση ότι στη Μεθώνη βγήκαν λέει 130 μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε μια θαλαμηγό. Και ρωτάω εγώ... Αν ήρθαν από Τουρκία... διήνυσαν 250 μίλια μέσα στο Αιγαίου, στο οποίο δραστηριοποιείται το σύνολο του στόλου μας λόγω Παρμενίων 2016... ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΜΕ 130 ΑΤΟΜΑ - ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΧΩΡΑΕΙ 25 ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΑ; Αν ήρθαν από Νότο διήνυσαν 200 μίλια εκ των οποίων τα 140 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ... ΠΑΛΙ ΚΑΝΕΙΣ και μάλιστα όταν στη διαδρομή υπάρχουν ισχυρότατες βάσεις όπως της Σούδας και μάλιστα στην περιοχή όπου δραστηριοποιούνται πάνω από 100 πολεμικά σκάφη (ενόψει πολέμου Συρίας);
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακομα και το ΒΒC αναγνωριζει οτι η εμπλοκη των Ρωσων στη Συρια εβλαψε το IS. Οι δυτικοι βομβαρδιζαν μονο για την αυξηση των προσφυγων οπως φαινεται. Το Brexit λυνει γλωσσες...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΤΑΚΤΟ: Πολεμικό διάγγελμα από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας: «Θα πεθάνουμε υπερασπιζόμενοι τη Ρωσία» – Αναπτύσσονται ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις σε Βαλτική και Α.Ευρώπη
14:25 - 08/10/2016
Πολεμικό διάγγελμα από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας προς τον λαό του: «Εμείς μαζί με τον ρωσικό λαό και όλους τους Ρώσους θα υπερασπιστούμε την κοινή πατρίδα μας απέναντι στο δυτικό μέτωπο. Απέναντι σε αυτό το δυτικό μέτωπο θα πεθάνουμε υπερασπιζόμενοι την Λευκορωσία και την Ρωσία» είπε ο Lukashenko. «O στρατός της Λευκορωσίας της οποίος ο εκσυγχρονισμός έχει ήδη ολοκληρωθεί θα υπερασπιστεί την Ρωσία απέναντι στο δυτικό μέτωπο» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Alexander Lukashenko.
«Ο στρατός της Λευκορωσίας είναι ικανός να αποκρούσει οποιονδήποτε και αν επιτεθεί». «Έχουμε πρακτικά ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό του στρατού μας και είμαστε πανέτοιμοι για όλους τους πιθανούς πολέμους που μπορούν να διεξαχθούν εναντίον του κράτους μας από ένα από αγώνα μέχρι ένα θερμό πόλεμο». Το ΝΑΤΟ έχει στρέψει όλα τα «μάτια» και τις δυνάμεις του στη Βαλτική και στο Καλίνιγκραντ με μεταστάθμευση KC-135, E-3C στην Πολωνία ενώ, και αυτό είναι το σημαντικό, δύο RC-135S COBRA BALL που εντοπίζουν ICBM έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη. Όπως αναφέραμε στο άρθρο μας Συναγερμός στο ΝΑΤΟ: Η Ρωσία μεταφέρει βαλλιστικά συστήματα Iskander-M στο Καλίνγκραντ και επίλεκτες αερομεταφερόμενες δυνάμεις (VDV) στη Λευκορωσία (βίντεο-εικόνες) η Ρωσία στέλνει διαρκώς ενισχύσεις.
Η κατάσταση κλιμακώνεται διαρκώς και για αυτό υπάρχει ανάπτυξη σουηδικών στρατευμάτων στο Gotland που θεωρείται στρατηγικής σημασίας. Αμερικανικά άρματα μάχης έχουν αναπτυχθεί στη Σλοβακία ενώ και η Πολωνία έχει κινητοποιήσει το στρατό της. Ενισχύσεις φθάνουν και στην Εσθονία 350 στρατιώτες και 100 στρατιωτικά οχήματα έφθασαν από το Βέλγιο στην Λιθουανία, πόλη Klaipeda ενώ σε βίντεο θα δείτε μεγάλη κινητοποίηση και στη Γερμανία με άρματα μάχης να έχουν φορτωθεί σε συρμούς. Την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ ενισχύει την παρουσία του στην Βαλτική και στη Μαύρη Θάλασσα. Η Λετονία ανέφερε ότι ρωσικά Su-24 πλησίασαν τα σύνορα της ενώ η Φινλανδία τόνισε ότι ρωσικά Su-27 παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο της.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατοχικές διατάξεις υπερασπίζεται το non paper της κυβέρνησης για το κίνημα κατά των πλειστηριασμών
Ανακοίνωση ΕΠΑΜ
Με non paper 10 σημείων από κυβερνητικούς κύκλους, επιχειρεί να απαντήσει η ελληνόφωνη κυβέρνηση στο διογκούμενο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, που αγκαλιάζεται μέρα με την μέρα από όλο και περισσότερους πολίτες. Ο πανικός της μπροστά στην ολοένα και πιο δυναμική αντίσταση στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, εκεί που πάνοπλα τα κόκκινα ΜΑΤ επιστρατεύτηκαν να διαλύσουν το κίνημα αλλά δεν τα κατάφεραν, την οδηγούν τώρα στο προσφιλές της άθλημα. Αυτό της χυδαίας προπαγάνδας, που μοναδικό σκοπό έχει την συνειδητή διαστροφή της πραγματικότητας, το ασύστολο ψεύδος και τον έντεχνο αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Με το non paper η κυβέρνηση χρίζεται επάξια ως πρωταθλήτρια της προδοσίας. Ποιός μπορεί να ξεχάσει την καπηλεία του συνθήματος «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» από τον ίδιο τον σημερινό πρωθυπουργό, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Δίκαια επίσης, αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανήθικης προσπάθειας εκ νέου ενοχοποίησης του ελληνικού λαού, δημιουργίας διχασμών στο κοινωνικό σώμα και ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού, του «διαίρει και βασίλευε.»
Σε ένα πράγμα συμφωνούμε απόλυτα με το non paper. Ότι οι πολίτες έχουν και γνώση και κρίση. Γνωρίζουν πλέον συνειδητά, ότι δεν διαβιούν σε ευνομούμενη πολιτεία, γιατί η πατρίδα μας βρίσκεται υπό κατοχή. Υπό την άσκηση δηλαδή φυσικής εξουσίας από την τετραμερή θεσμική πλέον παρουσία των σύγχρονων κατακτητών, οι οποίοι με την αμέριστη και υποτελή συνεργασία των δωσίλογων δεξιών και αριστερών κυβερνήσεων έχουν καταλύσει κάθε συνταγματική εγγύηση για την δικαστική προστασία, τη δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών, την προστασία της ιδιοκτησίας, της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, της εργασίας και των κοινωνικών αγαθών της υγείας και της παιδείας στην χώρα μας.
Η σκληρή αλήθεια είναι ότι κάθε περιουσιακό στοιχείο, είτε πρόκειται για πρώτη κατοικία, είτε για δευτερεύοντα ακίνητα, (εξοχικά, καταστήματα, χωράφια κ.ά.) που με κόπο και θυσίες αποκτήθηκαν ή κληρονομήθηκαν, στην μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, βρίσκεται στο έλεος των τραπεζών, των funds και των κάθε λογής αρπακτικών που αδημονούν να περάσει στα χέρια τους σε εξευτελιστικές τιμές η ιδιωτική περιουσία. Η σκληρή αλήθεια είναι, ότι η απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, έλαβε χώρα από την 1/1/2015, εικοσιπέντε ημέρες δηλαδή πριν αναλάβει την διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τότε δηλαδή, που η σημερινή ελληνόφωνη κυβέρνηση δεν εδέησε, έστω τύποις, να παρατείνει για έναν ακόμη χρόνο, ή έστω για έξι μήνες, την απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, που νομοθετημένα ίσχυε μέχρι τότε. Από τότε μέχρι σήμερα η Ελλάδα αναστενάζει στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Τότε βέβαια, μόνο το ΕΠΑΜ βρισκόταν στα Ειρηνοδικεία, πρωτοπορώντας, δημιουργώντας και στηρίζοντας ως οργανωμένος πολιτικός φορέας το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, έχοντας σώσει χιλιάδες περιπτώσεις εκποίησης πρώτης κατοικίας και άλλων ακινήτων απλών πολιτών, από τα νύχια των αρπακτικών.
Τότε, μόνο το ΕΠΑΜ κατήγγειλε την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας με δημόσιες ανακοινώσεις και δράσεις, καλώντας κι άλλους φορείς και συλλογικότητες στις κινητοποιήσεις. Το ΕΠΑΜ έθεσε προ των ευθυνών του κάθε δημόσιο λειτουργό που εμπλέκεται στου πλειστηριασμούς, όταν από το 2014 με δημόσιο «Κάλεσμα προς την Δικαστική κι Εκτελεστική εξουσία» την παρακινούσε να προστατέψει το Σύνταγμα και τους πολίτες από την ασυδοσία των τραπεζιτών και των κυβερνήσεων. Σήμερα, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το κίνημα θεριεύει και στηρίζεται και από άλλες οργανωμένες δυνάμεις, ακόμα κι αν η δημοσιότητα που το συνοδεύει είναι αυτή που τους φέρνει στον αγώνα. Για εμάς καλοδεχούμενοι. Στο ψευδές και προπαγανδιστικό non paper, η ελληνόφωνη κυβέρνηση δεν αναφέρει, υποκρύπτει ή αλλοιώνει τα παρακάτω σημεία:
1. Η ανακοίνωση μιλάει μόνο για τραπεζικά χρέη. Προφανώς η κυβέρνηση «αγνοεί» ότι το τελευταίο διάστημα, πρωταγωνίστρια στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας είναι η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν διστάζουν να βγάζουν στο σφυρί ακίνητα, ακόμα και για χρέη κάτω των 1000 ευρώ! 2. Όλες οι ρυθμίσεις και οι «διευκολύνσεις» που αναφέρονται στο non paper της κυβέρνησης, αφορούν επίσης σε τραπεζικά χρέη. Μπορεί βέβαια κάποιος να βάλει σε ρύθμιση και τις οφειλές του σε εφορία ή ασφαλιστικό ταμείο, αλλά μόνο αν έχει και τραπεζική οφειλή. Δηλαδή κάποιος που χρωστάει μόνο στο ασφαλιστικό ταμείο και όχι και σε τράπεζα, δεν μπορεί να μπει στο νόμο Κατσέλη. Αλλά και για το νόμο Κατσέλη “φρόντισε” η λαίλαπα των ΤσιπροΚαμμένων, αφού τον τροποποίησε προς το χειρότερο. Μάλλον και αυτό το «αγνοεί» ο συντάκτης της κυβερνητικής ανακοίνωσης. 3. «Παρακάμπτει» επίσης το κυβερνητικό συνονθύλευμα, ότι το εισόδημα του κόσμου έχει καταβαραθρωθεί εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών και ότι πολλοί που μπαίνουν σε ρυθμίσεις πολύ γρήγορα τις χάνουν, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις, αφού ανατρέπονται καθημερινά οι συνθήκες ζωής του ελληνικού λαού - «απαραίτητες θυσίες», χάριν του «πρωτογενούς πλεονάσματος» και της «εκπλήρωσης των στόχων». 4. Υποκρύπτουν ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν ήδη (πόσες φορές;) με χρήματα του ελληνικού λαού, ακριβώς εξαιτίας των «κόκκινων» δανείων. Δηλαδή οι τράπεζες τα λεφτά τους τα πήραν. Και τα πήραν από αυτόν τον κόσμο τον οποίο τώρα απειλούν να πετάξουν στο δρόμο, επειδή δεν έχει άλλα να τις πληρώνει! Εδώ πάει το «και κερατάς, και δαρμένος»!
5. «Ξεχνά» επίσης η κυβέρνηση ότι με την ασυδοσία με την οποία έχει επιτρέψει να λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα, τα δάνεια φουσκώνουν υπέρμετρα, με τα πανωτόκια και τις κεφαλαιοποιήσεις των τόκων. Καταλήγει έτσι κάποιος να έχει πληρώσει 3 και 4 φορές το αρχικό κεφάλαιο και ακόμα να χρωστάει χωρίς τελειωμό. Ναι, το ξέρουμε ότι το ίδιο συνέβαινε και με τους προηγούμενους, αλλά αυτό ούτε για τον κόσμο είναι παρηγοριά, ούτε για την «δεύτερη φορά αριστερά» κυβέρνηση είναι τιμητικό… Ο Κώδικας δεοντολογίας των Τραπεζών, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια αυθαίρετη απόφαση της ιδιωτικής Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του Ν.4224/2013. 6. Χωρίζει η «αριστερή» μας κυβέρνηση τον κόσμο σε αυτούς που «έχουν» να πληρώσουν και σε αυτούς που «δεν έχουν», σύμφωνα με τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης». Δηλαδή, αν μία οικογένεια έχει (ακόμα) κάποιο εισόδημα το οποίο της επιτρέπει να καλύπτει και κάτι τις παραπάνω από τα απολύτως αναγκαία για την επιβίωση, θεωρείται ότι «έχει» και πρέπει να τα δώσει στην Τράπεζα! Διαφορετικά, πλειστηριασμός! Έτσι αντιλαμβάνονται την κοινωνική δικαιοσύνη οι εκπρόσωποι της δεύτερης φοράς αριστερά! 7. Η όποια «προστασία» παρέχεται, αφορά μόνο στην πρώτη κατοικία. Δηλαδή, όταν έρχονται και κλέβουν τον πολίτη, αυτός θα πρέπει να εξετάσει και, αν του κλέβουν την κύρια κατοικία του, τότε θα έχει δίκιο να διαμαρτυρηθεί, ενώ αν του κλέβουν το εξοχικό ή το πατρικό του στο χωριό, ή το μαγαζί του, τότε θα πρέπει να το βουλώσει και να το δεχτεί!
8. Καμία αναφορά στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τον οποίο έσπευσε η κυβέρνηση να προσυπογράψει ήδη από 20-2-2015 πριν καλά- καλά κάτσει στην καρέκλα της εξουσίας, έτοιμη από καιρό, (προαπαιτούμενο γαρ…) που διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους πλειστηριασμούς, δίνει περισσότερα προνόμια στις τράπεζες, και έχει ανοίξει το δρόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, όπου η δυνατότητα παρέμβασης ελαχιστοποιείται. Η κυβέρνηση επιλεκτικά «ξεχνάει», ότι αυτός ο νέος ΚΠολΔ ήταν «χρωστούμενο» της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία όταν είχε επιχειρήσει να τον περάσει από τη Βουλή, είχε συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση της τότε «αντιμνημονιακής» αντιπολίτευσης Σύριζα… 9. Είναι τουλάχιστον κατάπτυστο το επιχείρημα ότι «μέχρι το 2018 δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση δανείων που συνδέονται με πρώτη κατοικία», όταν έχουν επιτρέψει την μεταβίβαση «κόκκινων» αλλά και «πράσινων» δανείων στα ξένα funds και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές. Χωρίς αιδώ, μας λένε ότι πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι που (μόνο) η πρώτη κατοικία προστατεύεται , και αυτή υπό όρους, και μόνον μέχρι το 2018. 10. Επιστρατεύοντας μια σειρά αναφορές σε νόμους, ρυθμίσεις, διατάξεις κλπ ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτό που μας λέει η “κυβέρνηση” είναι ότι όσοι φτάνουν να χάσουν το σπίτι τους είναι από δική τους υπαιτιότητα, ότι είναι άχρηστοι και ανίκανοι να το προστατέψουν, χρησιμοποιώντας τα μέσα που του δίνονται.
Με το κατάπτυστο non paper, η φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται τις εξ εσπερίας επιβαλλόμενες κατοχικές διατάξεις, αγωνιώντας να αντιστρέψει την κοινωνική πραγματικότητα αρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Καταντά δε γελοία η προσπάθειά να ρίξει λάσπη στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και σε όσους το στηρίζουν, εμφανίζοντάς το ούτε λίγο ούτε πολύ ως υποκινούμενο από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Δεν έχουν καταλάβει ότι οι αυταπάτες του κόσμου έχουν διαλυθεί προ πολλού. Ότι αυτοί που παλεύουν για τη ζωή τους και για κοινωνική δικαιοσύνη γνωρίζουν πλέον πολύ καλά πως δεν μπορούν να βρουν την απάντηση σε κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα «εξουσίας». Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να προσπαθεί να εγκλωβίσει τη σκέψη των πολιτών στη λογική ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, ή ότι η μόνη εναλλακτική είναι η επιστροφή στη ΝΔ. Προσπαθεί, ως τελευταίο της αποκούμπι, να αναβιώσει το δίπολο του δικομματισμού, το οποίο έχει πεθάνει αλλά, δυστυχώς, συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί με τα υποπροϊόντα της σήψης του. Ξέρει ότι το μόνο που την κρατάει ακόμα στην καρέκλα της εξουσίας, είναι ακριβώς αυτή η απέχθεια του κόσμου για όσους κυβέρνησαν πριν από αυτούς. Έτσι αρκείται να θολώσει τα νερά, παρουσιάζοντας ως κοινωνικά ευαίσθητη την δική της, «αριστερή διαχείριση» στην νέα Κατοχή, απέναντι στην δεξιά διακυβέρνηση. Το ότι και οι δυο τους εξυπηρετούν την εναλλαγή στην διαχείριση των επιβαλλόμενων έξωθεν πολιτικών, ευνοώντας το καθεστώς κατοχής, τους είναι παντελώς αδιάφορο.
Το ΕΠΑΜ εδώ και τρία χρόνια, στηρίζει με νομικά επιχειρήματα, συμμετέχει πρακτικά στις δράσεις και συμβάλλει στην οργάνωση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών με όλες του τις δυνάμεις. Κατανοεί και αντιλαμβάνεται την συγκεκριμένη δράση από θέση αρχής, αποτρέποντας και ακυρώνοντας κάθε εκποίηση και ξεπούλημα περιουσίας Ελλήνων πολιτών, το οποίο συμβαίνει με εξαναγκαστικές διατάξεις προς όφελος του καθεστώτος κατοχής. Γνωρίζει ότι η ελληνόφωνη κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές και τους διεθνείς τοκογλύφους, έχουν ήδη δρομολογήσει νέες πρακτικές στην πορεία εκποίησης της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Γνωρίζουμε επίσης, μια και είμαστε αυτόπτες μάρτυρες, ότι η κρατική καταστολή των κόκκινων αυτή την φορά πραιτωριανών, πιθανόν να λάβει μεγάλες διαστάσεις. Το ΕΠΑΜ παλεύει για την ανατροπή ολόκληρου του οικοδομήματος, των συμφωνιών, δεσμεύσεων, παρεμβάσεων και μέτρων που πάρθηκαν από την εποχή του πρώτου μνημονίου, έτσι ώστε η χώρα να αποκαταστήσει την εσωτερική έννομη τάξη της και να διεκδικήσει την κυριαρχία της από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, η οποία έχει εκχωρηθεί με τόσο άθλιο και προδοτικό τρόπο από το σύνολο του κυρίαρχου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου. Οφείλουμε με κάθε πράξη και δράση του λαϊκού κινήματος, να προειδοποιούμε του ντόπιους και ξένους επικυρίαρχους, του επενδυτές και του κερδοσκόπους των αγορών: ό,τι αρπάξατε και θα αρπάξετε στο εγγύς μέλλον, ο λαός με την πάλη του θα τα πάρει πίσω.
Η υπερχρέωση των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων αντιμετωπίζεται μόνο με τη διαγραφή όλων των ιδιωτικών χρεών όσων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατούν να τα εξυπηρετήσουν, με την άμεση θέσπιση αναπτυξιακών και κοινωνικών κριτηρίων για την τραπεζική χρηματοδότηση και αφού προηγηθεί η εθνικοποίηση των συστημικών τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδας, η μετάβαση σε εθνικό – κρατικό νόμισμα, η μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους και η αποδέσμευση από την θηλιά της ευρωζώνης και της ΕΕ. Το ΕΠΑΜ με νέο κάλεσμα που θα απευθύνει άμεσα, θα οργανώσει και αυτήν την Τετάρτη την παρουσία του στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, αποτρέποντας και ακυρώνοντας στην πράξη τις μεθόδους του καθεστώτος Κατοχής, μέχρι την τελική νίκη.
Αθήνα 8 Οκτωβρίου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση του Πυρήνα Ε.ΠΑ.Μ. Ρεθύμνου για τα γεγονότα της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου 2016
Στον απόηχο όσων διαδραματίστηκαν στην πόλη μας την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, αποφασίσαμε σαν πυρήνας ΕΠΑΜ Ρεθύμνου να διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο παρουσίασης των γεγονότων από την πλειοψηφία των τοπικών ΜΜΕ, που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και επιδιώκει να δυσφημίσει όποιο κίνημα ή συλλογικότητα ήρθε για να εκφράσει αντίθετη άποψη στην εγκατάσταση των μεταναστών, αποκαλώντας τους ρατσιστές και χρυσαυγίτες και χρεώνοντάς τους τις βιαιότητες που συνέβησαν..
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο για τη 1:30. Στις 11:30 ελάχιστος κόσμος ήταν έξω από το δημαρχείο, κάποιοι αγρότες και μέλη από συλλογικότητες. Τα έκτροπα ξεκίνησαν στις 11:50 με την εμφάνιση στο χώρο ομάδας «αλληλέγγυων», οι οποίοι κατέφτασαν συντεταγμένα και οπλισμένοι με ξύλα και χτύπησαν απρόκλητα δύο άτομα. Ο ένας από αυτούς που δέχτηκαν επίθεση καθόταν σε καφετέρια και ο άλλος ήρθε να πάρει το παιδί του από το νηπιαγωγείο. Επόμενο ήταν οι αγρότες να εξαγριωθούν, «τσιμπώντας το δόλωμα». Αν δεν γινόταν ο κακός χαμός με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, θα κατέβαινε ο κόσμος να εναντιωθεί, αλλά οι τοπικοί μας άρχοντες δεν ήθελαν να επαναληφθεί ότι έγινε με τις ΒΑΠΕ. Και οι «αναρχικοί-αλληλέγγυοι» που κουβαλήθηκαν από τα Χανιά ήξεραν να κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Καταγγέλλουμε την κατασυκοφάντηση όποιας αντίθετης φωνής τόλμησε να εκφραστεί απέναντι στα συμφέροντα της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών, που διέλυσαν με τους πολέμους τους τις χώρες των ανθρώπων και τώρα τους στοιβάζουν παρά τη θέλησή τους στην Ελλάδα, για να επιταχύνουν και τη δική της διάλυση. Για να βρουν αφορμή, όταν οι εξαθλιωμένοι ντόπιοι και οι εξαθλιωμένοι ξένοι θα αρχίσουν να συγκρούονται ,να στείλουν ξένους στρατοχωροφύλακες να επιβάλουν την τάξη, όπως γίνεται ήδη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Και όλα αυτά με το προσωπείο του ανθρωπιστή την ώρα που συμβαίνουν τέρατα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι μόνοι ικανοποιημένοι είναι οι ΜΚΟ και όσοι «λαδώνονται» από τα κονδύλια για τη «φιλοξενία» προσφύγων και μεταναστών στα γκέτο των hot spots. Καλοπληρωμένος ανθρωπισμός!
Τέλος αρνούμαστε να δεχτούμε ως οπισθοδρομικότητα το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αγαπά και να νοιάζεται για την πατρίδα του και δεν πτοούμαστε από την προσπάθεια να μας κολλήσουν τη ρετσινιά του ξενοφοβικού και του φασίστα. Δηλώνουμε ότι δε θα παραιτηθούμε από τον στόχο μας να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τα δεσμά της υποτέλειας. Ο αγώνας συνεχίζεται.
ΕΠΑΜ, Πυρήνας Ρεθύμνου
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση της ΛΑΕ για τη "Μαύρη Δευτέρα" στην Πολωνία
Πολωνία: Ο αγώνας των γυναικών, αγώνας για τα δικαιώματα όλων
Χαιρετίζουμε την αποφασιστική αντίσταση των γυναικών στην Πολωνία ενάντια στην βιοπολιτική διαχείριση των σωμάτων τους μέσω ενός σχεδίου νόμου για επέκταση της απαγόρευσης του δικαιώματός τους στην έκτρωση ακόμη και στις περιπτώσεις που το παιδί που κυοφορούν είναι αποτέλεσμα βιασμού, ή υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές για την υγεία της εγκύου ή του εμβρύου. Ο μαζικός ξεσηκωμός τους τη «Μαύρη Δευτέρα» σηματοδότησε όχι μόνο έναν αγώνα για την αυτοκαθορισμό του σώματός τους, αλλά και έναν αγώνα ενάντια στην γενική περιστολή των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, στην οπισθοχώρηση σε έναν κοινωνικό Μεσαίωνα και στην πλήρη επιβολή φονταμενταλιστικών ακροδεξιών αντιλήψεων.
Αυτός ο μαζικός ξεσηκωμός, αλλά και η διεθνής αλληλεγγύη που εκφράστηκε στις γυναίκες της Πολωνίας, ήταν τόσο δυναμικές και ηχηρές που ανάγκασαν το κυβερνών ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» να κάνει πίσω στα σχέδια επιδείνωσης ενός νόμου κατά των γυναικών που είναι ήδη από τους χειρότερους στην Ευρώπη και τον κόσμο. Είναι ξεκάθαρο ότι η κατάργηση δικαιωμάτων των γυναικών που κατακτήθηκαν με πολυετείς αγώνες του φεμινιστικού και γυναικείου κινήματος, οδηγεί στην επίθεση συνολικά στις κατακτήσεις της κοινωνικής πλειοψηφίας. Εντός, μάλιστα, του πλαισίου της Ε.Ε., που ολοένα και περισσότερο ρέπει προς την ανοχή ή και την υιοθέτηση μιας συντηρητικής ακροδεξιάς «ατζέντας» σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.
Ο αγώνας των γυναικών της Πολωνίας για το δικαίωμα της ελεύθερης και δωρεάν επιλογής στην έκτρωση, είναι ταυτόχρονα και αγώνας ενάντια στην ενίσχυση του φασισμού και στον αντιδραστικό περιορισμό της αυτοδιάθεσης του σώματος, γυναικών και ανδρών
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεχίζεται ο Γολγοθάς της άτυχης Μυρτούς - Χρειάζεται οικονομική βοήθεια
Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016, 16:57
Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» της Μυρτούς και της οικογένειάς της, τέσσερα περίπου χρόνια μετά τη βάναυση κακοποίησή της στο νησί της Πάρου… Η άτυχη Μυρτώ είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον Αχμέτ Βακάς, πακιστανικής καταγωγής, στο νησί της Πάρου, ο οποίος αφού τη βίασε, τη χτύπησε βάναυσα στο κεφάλι, προκαλώντας της πολλαπλά κατάγματα. Αυτή την στιγμή η 19χρονη σήμερα κοπέλα συνεχίζει να δίνει μάχη στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα. Το cyclades24.gr επικοινώνησε με τη μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, η οποία μίλησε για την κατάσταση υγείας της κόρης της.
«Το κράτος είναι ανύπαρκτο» λέει η κα. Κοτρώτσου. «Δυστυχώς δεν μας βοηθά κανείς. Η Μυρτώ έζησε και το κράτος αυτό δεν μπορεί να το παραβλέπει. Όπως φροντίζουν τα προσφυγόπουλα που έχουν ανάγκη οφείλουν να φροντίσουν και τη Μυρτώ. Αν μη τι άλλο ισότητα». Κατά το παρελθόν, η οικογένεια του κοριτσιού είχε αναφέρει ότι χρειάζεται την βοήθεια της πολιτείας προκειμένου να καταφέρει να διαμορφώσει το σπίτι της στην Αθήνα, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί σε αυτό η Μυρτώ, ως προς τις ιατρικές της ανάγκες: Μεταξύ άλλων θα χρειαστεί ένα ασανσέρ, ράμπα και άλλες προσαρμογές προκειμένου το σπίτι της οικογένειας να γίνει λειτουργικό για ένα άτομο με αναπηρία όπως η Μυρτώ.
Η μητέρα της χρειάζεται χρήματα και προσπαθεί να συντηρήσει την όλη κατάσταση από ένα μικρό επίδομα που της δίνει το κράτος. Μολονότι οι κοινοποιήσεις των χρηστών στο Διαδίκτυο για οικονομική βοήθεια στη Μυρτώ ήταν στην κυριολεξία χιλιάδες, δεν υπήρξε και το ανάλογο ενδιαφέρον, αφού λίγοι ήταν αυτοί που έφτασαν σε τράπεζα για να βάλουν χρήματα στον λογαριασμό. Σε ερώτηση για την κατάσταση της 19χρονης αυτήν την εποχή, η κα. Κοτρώτσου ήταν κατατοπιστική: «Η κόρη μου βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, πότε λίγο πάνω και πότε λίγο κάτω. Οι γιατροί δεν λένε τίποτε γιατί δεν μπορούν να προβλέψουν κάτι δυστυχώς. Δεν ξέρουν και αυτοί. Η μόνη της αντίδραση είναι ότι κάποιες φορές μας χαμογελάει…» Η κα Κοτρώτσου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκκλησία, που παρά την αρχική δέσμευση να βοηθήσει τη Μυρτώ, τελικά οι υποσχέσεις έμειναν μόνο στα λόγια, εκφράζοντας την λύπη της για τον Μητροπολίτη Παροναξίας οποίος ενώ έδειξε ενδιαφέρον, τελικά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω.
Η Μυρτώ χρειάζεται άμεση οικονομική βοήθεια. Ο λογαριασμός είναι ο εξής: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ 150/0276 2274, ΙΒΑΝ: GR1601101500000015002762274 – SWIFT/BIG:ETHNGRAA
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ
Νέο σοκ στη Μόρια: Ομαδικός βιασμός 25χρονου στο hot spot της Λέσβου
09|10|2016 13:14
Στη σύλληψη τριών υπηκόων Αλγερίας, ηλικίας 19, 20 και 24, προχώρησε η αστυνομία της Μυτιλήνης, για βιασμό και κλοπή 25χρονου υπηκόου Μαρόκου στη Μόρια. Οπως σημειώνει το lesvospost, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα ξημερώματα της Κυριακής σε χώρο του Κέντρου Ταυτοποίησης Υπηκοότητας Αλλοδαπών, στη Μόρια της Λέσβου, οι δράστες με τη χρήση σωματικής βίας εξανάγκασαν τον 25χρονο σε συνουσία μαζί τους, ενώ προηγουμένως του είχαν αποσπάσει 320 ευρώ. Το ποσό βρέθηκε στην κατοχή του 19χρονου και κατασχέθηκε. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για αδικήματα βιασμού και κλοπής. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.
Σχολιο.- Ολοι αυτοι, γιατι δεν εχουν απελαθει ακομα συμφωνα με τους νομους μας???? Γιατι δεν αρεσει σε καποιες ΜΚΟ? Σχολιο.- Αλγερία και Μαρόκο. Πρόσφυγες κατά τ'αλλα....
Σχολιο.- Εγω θα γελασω οταν θα ριξουν κανενα ομαδικο φυστικι σε κανενα αλληλεγγυο, οπως το εκαναν την περασμενη εβδομαδα στην αλληλεγγυα νεαρη, στη Θεσσαλονικη. Τοτε τι θα λενε ολοι αυτοι οι αριστεροι αλληυλεγγυοι και ανεπαγγελτοι, που κοπτονται για τα δικαιωματα των λαθρομεταναστων; Θα μιλανε, ή θα επιβεβαιωσουν τους δημοσκοπους, που εδω και χρονια αναφερουν μετακινησεις ψηφοφορων απο συριζα σε χρυση αυγη...
Σχολιο.- Βρωμισε ο τόπος!!!! Έξω απο την Ελλαδα,ολοι οι λαθρομεταναστες!!! Και φύλαξη των συνόρων με τα όπλα!!! Αυτη άλλωστε δεν ειναι η πραγματική δουλειά του Στρατού; Η φύλαξη της χώρας!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.09.2016 | 21:39
Ο Οτσαλάν θα δει για πρώτη φορά την οικογένειά του μετά από 2 χρόνια
Oι τουρκικές αρχές επέτρεψαν στην οικογένεια του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του ηγέτη των Κούρδων που παραμένει φυλακισμένος στο Ιμραλί, να τον επισκεφθεί με αφορμή το Αΐντ, για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. «Λόγω της Γιορτής της Θυσίας θα επιτραπεί στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν), που παραμένει φυλακισμένος στο Ιμραλί, να δεχθεί επίσκεψη από την οικογένειά του» έγραψε το Ανατολή, που διευκρινίζει ότι η άδεια αφορά τον αδελφό του Μεχμέτ. Η μεγάλη μουσουλμανική εορτή Αΐντ αλ Άντχα ξεκινά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Όπως μεταδίδουν πολλά τουρκικά ΜΜΕ, η οικογένεια του ηγέτη του PKK δεν έχει λάβει άδεια να τον επισκεφθεί από την 6η Οκτωβρίου του 2014. Έγκλειστος από το 1999, στην φυλακή νησί Ιμραλί, στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν δεν έχει καν συναντηθεί με τους δικηγόρους του από τότε που η εκεχειρία μεταξύ του PKK και των δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας τερματίστηκε πριν από έναν χρόνο.
Οι τελευταίοι άνθρωποι που τον επισκέφθηκαν επισήμως ήταν μέλη μια αντιπροσωπείας της ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόληψη των βασανιστηρίων, τον Απρίλιο του 2016. Η απόφαση των τουρκικών αρχών λαμβάνεται έξι ημέρες αφότου περίπου 50 ακτιβιστές υπέρ των Κούρδων, μεταξύ αυτών βουλευτές, ξεκίνησαν απεργία πείνας στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση του Κούρδου ηγέτη.
Ερωτηθείς σχετικά με τη συνέχιση της απεργίας πείνας, ο βουλευτής και δήμαρχος της πόλης Βαν, Ναντίρ Γιλντιρίμ (HDP) ανακοίνωσε ότι «όσο κάποιο μέλος της οικογένειας, ένας δικηγόρος ή ένας πολιτικός, μέλος της επιτροπής υποστήριξης δεν μπορεί να επισκεφθεί τον Οτσαλάν στο Ιμραλί (…) και δεν λαμβάνουμε καμία διαβεβαίωση για την κατάσταση της υγείας του όσο και ότι οι συνθήκες ασφαλείας ισχύουν, θα (την) συνεχίσουμε». Οι υποστηρικτές του Αμπντουλάχ Οτσαλάν εκφράζουν ανησυχία για την κατάσταση της υγείας τους. Αυτές ακριβώς οι ανησυχίες είχαν ενταθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου: φήμες είχαν κυκλοφορήσει τότε που αναφέρονταν στην πρόθεση των πραξικοπηματιών να σκοτώσουν τον ηγέτη του PKK.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αγχονη για Πολωνο στην πλατεια Κλαυθμωνος. Σοκαριστικη δολοφονια με πρωταγωνιστες αστεγους σε πολυσυχναστη πλατεια της Αθηνας. Μαρτυρια «καιει» 32χρονο ομοεθνη του και 52χρονο Ουκρανο («τυφλα στο μεθυσι») για οσα φοβερα συνεβησαν το απογευμα του Σαββατου διπλα στο υπουργειο Εσωτερικων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκ και Δεος! Ερχονται 5.000 πλειστηριασμοι μεσα στους επομενους 15 μηνες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκοψαν την αναπηρικη συνταξη της Ασπασιας. Δεν θα λαμβανει τα… 330 ευρω επειδη η μητερα της πηρε συνταξη χηρειας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Γραμμη Βιζεγκραντ» για τους λαθρο – «προσφυγες» στα συνορα με τα Σκοπια. Σερβοι, Αυστριακοι, και Τσεχοι αστυνομικοι, κινητοποιηθηκαν για την αποτροπη των «προσφυγικων ροων».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για «αλβανικες περιοχες» στην Ελλαδα (!) διδασκονται στα σχολεια τους τα Αλβανοπουλα. Οι Αλβανοι παραβιασαν διμερη συμφωνια και δεν αφαιρεσαν οσα ανθελληνικα γραφονται στα σχολικα βιβλια τους. Φωτογραφιες στη Γεωγραφια δειχνουν την Ηγουμενιστα και Παργα τις οποιες χαρακτηριζουν σαν «αλβανικες περιοχες»!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Βγαίνουν στο σφυρί 8 εργατικές κατοικίες
07.10.2016, 16:00
Πού είναι αυτοί οι Συριζαιοι με τον non paper που έλεγε ότι δεν βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια των φτωχων; Ακομα αχολούνται με το αν ανέβασε ο Άδωνις το χτεσινό ποστ;
Μια απίστευτη ανακοίνωση έγινε αργά χθες το βράδυ στη συνάντηση του συντονιστικού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας: Καταγγέλθηκε ότι στις 19 Οκτωβρίου οκτώ εργατικές κατοικίες, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στην περιοχή του Ευόσμου, στη δυτική πλευρά της πόλης, βγαίνουν στο σφυρί, όχι από τράπεζες αυτή τη φορά, αλλά από την Εφορία. Η ανακοίνωση αυτή δίνει βέβαια και άλλες διαστάσεις στο θέμα των πλειστηριασμών, αφού πλέον δεν μιλάμε απλώς για αδηφάγες τράπεζες που προσπαθούν να πάρουν ό,τι μπορούν από δυστυχείς χρεοφειλέτες -βιοπαλαιστές ή άνεργους- «κόκκινων» δανείων που δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να προστατευθούν από τον νόμο Κατσέλη.
Το διαμερισματάκι Μιλάμε πλέον για το ίδιο το κράτος που καθώς φαίνεται δεν κυνηγάει τον βιομήχανο ο οποίος άρπαξε τα δάνεια, πτώχευσε την επιχείρησή του στην Ελλάδα, άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία και μετακόμισε τις μπίζνες του στο εξωτερικό. Κυνηγάει τον βιοπαλαιστή που απέκτησε σπίτι μέσω του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του βγάζει στο σφυρί το διαμερισματάκι για να εισπράξει τις δόσεις που ο ταλαίπωρος άνθρωπος δεν μπόρεσε να πληρώσει ή για άλλα χρέη προς το Δημόσιο. Αυτά τουλάχιστον, σύμφωνα με τις καταγγελίες. «Στις 19 του Οκτώβρη θα βγούνε σε πλειστηριασμό μια σειρά από κατοικίες, από το κράτος. Μιλάμε για λαϊκές κατοικίες από τον Εύοσμο. Είναι προφανές ότι στον Εύοσμο δεν έχει σπίτι ο Μαρινόπουλος, ο Σάλλας, ο Βαρδινογιάννης. Εργάτες έχουν σπίτι στον Εύοσμο. Αυτούς χτυπάει η κυβέρνηση και η Ε.Ε. Αυτούς που τους κατάντησε να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τα απαραίτητα για να ζήσουν», ανέφερε ο Ηλίας Σμήλιος που εκπροσώπησε χθες βράδυ στη συνέλευση του συντονιστικού τη Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών. Αλλά και η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, μέλος της ΛΑ.Ε. στη Θεσσαλονίκη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, είπε ότι «από τα στοιχεία που έχουν δοθεί από την Αθήνα βγαίνουν σε πλειστηριασμό σπίτια λαϊκών οικογενειών για λίγα ευρώ, ακόμη και 1.000 και 1.500, είτε αυτά είναι προς τις τράπεζες είτε προς το Δημόσιο».
Στο μεταξύ, η μαζικότητα του κινήματος, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη, πυκνώνει, μετά την επιτυχημένη ματαίωση πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο τις δύο προηγούμενες Τετάρτες. Στη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση του συντονισμού, που έγινε στην Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν μεταξύ άλλων: Η Κίνηση Πολιτών Χορτιάτη, η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στις Εξορύξεις Χρυσού, ο Αυτοδιαχειριζόμενος Χώρος Αλληλεγγύης Γυναικών, η Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου Κατά των Πλειστηριασμών, η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Τούμπας, η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η 3η ΕΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και πολλοί άλλοι.
Οι διαπιστώσεις τους: ● Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έγιναν πολλά πράγματα και σημαντικά για το κίνημα ● Η Ε.Ε. και η κυβέρνηση οξύνουν την επίθεση στον λαό ● Η κυβέρνηση ξεπούλησε τα «κόκκινα» δάνεια σε funds του εξωτερικού και τώρα ετοιμάζεται να εξαπολύσει συνολική επίθεση στα εργασιακά ● Ταυτόχρονα κλιμακώνεται και η επίθεση στον κόσμο που αντιδρά, από τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής. «Θα το έχουμε αυτό μαζί με τα δάκρυα του Τσίπρα...» σχολίασε κάποιος ειρωνικά ● Μαζί με τους πλειστηριασμούς έρχονται διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ και στη συνέχεια από την ύδρευση, που πέρασε στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων
Στο Αυτόφωρο Στόχος, η ενδυνάμωση του κινήματος, με ενημέρωση ανά γειτονιά και αλληλεγγύη σε κάθε συμπολίτη που έχει τέτοια προβλήματα, τονίστηκε χθες βράδυ στη συνέλευση όπου, παρά τις διαφορετικές απόψεις και τις διαφωνίες κάποιες φορές, ο στόχος είναι κοινός: η προστασία των λαϊκών οικογενειών από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Στο μεταξύ, στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζεται σήμερα ο 22χρονος που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη από αστυνομικούς γιατί πέταξε ένα μπουκάλι νερό προς τα ΜΑΤ, έξω από το δικαστικό μέγαρο. Ο νεαρός συμμετείχε στη διαμαρτυρία ενάντια στους πλειστηριασμούς και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Πάντως, μέχρι τη δίκη αφέθηκε ελεύθερος καθώς οι μάρτυρες αστυνομικοί απουσίαζαν από το δικαστήριο και η υπόθεση αναβλήθηκε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέρα από την κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος της αποφυλάκισής του Γιωτόπουλου, ας διαβάσουμε και το παρακάτω απόσπασμα από την επιστολή του.
"...Τέλος οφείλω να επισημάνω μιαν αντίφαση που υπάρχει σχετικά με τα ευεργετικά μέτρα. Είναι γνωστό ότι όντας κρατούμενος φοίτησα σε Ευρωπαϊκό Δημόσιο Πανεπιστήμιο που έχει τμήμα για φυλακισμένους. Πανεπιστήμιο που χορηγεί διπλώματα ισοδύναμα μ’ αυτά που παρέχει στους κανονικούς φοιτητές. Ότι μετά το κανονικό δίπλωμα και τα δύο Master Μαθηματικών που απέκτησα το 2009 έχω την επάρκεια να διδάξω σε οποιοδήποτε Γαλλικό Πανεπιστήμιο. Και ότι σήμερα τελειώνω το Διδακτορικό μου στα Μαθηματικά. Πώς εξηγείται λοιπόν η παρακάτω αντίφαση; Όταν ένας κρατούμενος σκουπίζει τη φυλακή για μερικές ώρες την ημέρα που είναι χειρωνακτική εργασία θεωρείται σωφρονισμός και σωστά υπολογίζεται ως ευεργετικό μέτρο για τη μείωση της ποινής του. Όταν όμως κάποιος κρατούμενος σπουδάζει για πάνω από 10 χρόνια Μαθηματικά και παίρνει διπλώματα, πράγμα που είναι διανοητική εργασία και σημαίνει ότι αποκλείεται να έχει άλλη εγκληματική ασχολία, δεν θεωρείται σωφρονισμός και δεν υπολογίζεται ως ευεργετικό μέτρο!"
Φυλακές Κορυδαλλού πτέρυγα Ε Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
Ο αμετανόητος χουντικός αποφυλακίστηκε δίχως δεύτερη σκέψη... το φτερωτό ταμείο της Θεσσαλονίκης το ίδιο... κάτι μπάτσοι δολοφόνοι διαδηλωτών το ίδιο... κάτι πρωτοπαλίκαρα της ΟΝΝΕΔ δολοφόνοι του Τεμπονέρα το ίδιο... κάτι πολιτικοί ακτιβιστές με μπαλταδάκια δεν δικάστηκαν ποτέ και κυκλοφορούν ελεύθεροι εντός κοινοβουλίου.... κάτι χρυσαυγίτες ναζί δολοφόνοι το ίδιο... κάτι άλλοι ημέτεροι του συστήματος με Προεδρικές χάρες πάλι ελεύθεροι! Έτσι για να δούμε πώς δουλεύει το σύστημα και για ποιούς δουλεύει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lidl και ελληνική σημαία.
Πριν λίγο καιρό μας είχε απασχολήσει και πάλι ένα παρόμοιο άρθρο που αφορούσε την Εllinair και τη σημαία, μπορείτε να δείτε σχετικά στο παρακάτω σύνδεσμο. Η Ellinair και η χρήση της σημαίας. Τώρα εμφανίστηκε και άλλο άρθρο και αφορά, υποτίθεται, τη κατάργηση της σημαίας από τα προϊόντα της Lidl. O ισχυρισμός έχει πάιξει σε πολλά δεξια ιστολόγια, ας το δούμε από το katohika.gr, triklopodia.gr, mikroskopio.gr, pronews.gr
"Tα LIDL εγκαινίασαν την νέα ελληνική σημαία. Κάτι σαν ριγωτή κουρελού μοιάζει. Έθεσαν βέτο οι μουσουλμάνοι για τον σταυρό"
Αν προσέξετε στο φυλλάδιο της Lidl, δεν φαίνεται να πρόκειται για σημαία αλλά για γραμματόσημο. Kαι ακριβως διπλα, εχει το σημα των Lidl με την Ελληνικη σημαια και το Ελλας από διπλα!
Όπως καταλαβαίνουμε από το φυλλάδιο της Lidl, είναι μια διαφημιστική καμπάνια, με θέμα ταξίδι στις γεύσεις και χρησιμοποιούν για σήμα ένα γραμματόσημο με τα εθνικά χρώματα, γαλάζιο και λευκό και σλόγκαν, «ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΥΣΕΙΣ» Το φυλλάδιο της Lidl είναι γεμάτο με ελληνικές σημαίες και στο συγκεκριμένο μετρήσαμε 42 ελληνικές σημαίες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κορυφώνονται οι καμπάνιες για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στις ΗΠΑ
Ένα κίνημα, εντός και εκτός ΗΠΑ –όπως αυτό που ενώθηκε γύρω από το αίτημα της απελευθέρωσης των Πέντε Κουβανών– μπορεί να κάνει τη διαφορά!
Το κίνημα στις ΗΠΑ ενάντια στην αστυνομική βία εξαπλώνεται. Επίσης εντείνονται οι αγώνες των ίδιων των φυλακισμένων ενάντια στην αυθαίρετη χρήση της απομόνωσης και άλλων βάναυσων πρακτικών του σωφρονιστικού συστήματος στη χώρα αυτή με τον μεγαλύτερο κατά κεφαλήν πληθυσμό φυλακισμένων σε όλο τον κόσμο. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον είχε κερδίσει υποστηρικτές στις ΗΠΑ το αίτημα των Πέντε Κουβανών αγωνιστών – οι τελευταίοι από τους οποίους απελευθερώθηκαν πριν από 2 σχεδόν χρόνια τώρα. Κατά τον ίδιο τρόπο, αποκτούν νέα δυναμική τρεις ιστορικοί αγώνες μακροχρόνια φυλακισμένων πολιτικών κρατουμένων: Κερδίζουν υποστήριξη και έρχονται ξανά στο προσκήνιο μέσα από τους σημερινούς αγώνες στις ΗΠΑ. Τον Οκτώβρη προγραμματίζονται κινητοποιήσεις διεθνώς για τουςΌσκαρ Λόπες, Μουμία Αμπού Τζαμάλ και Λέοναρντ Πελτίερ.
Όσκαρ Λόπες Ριβέρα! Ο Λόπες συνελήφθη το 1981 και κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως ηγέτης των Ενόπλων Δυνάμεων Εθνικής Απελευθέρωσης του Πουέρτο Ρίκο (FALN). Στερούμενοι αποδεικτικών στοιχείων που να τον συνδέουν με βίαιες πράξεις, οι εισαγγελείς έστησαν εναντίων του την κατηγορία της «ανατρεπτικής συνωμοσίας» (seditious conspiracy). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://freeoscarlopeznow.com/ ή τοhttp://www.wbderive.com/boricuahumanrights .
Μουμία Αμπού Τζαμάλ! Ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ, πρώην μέλος των Μαύρων Πάνθηρων, καταδικάστηκε σε θάνατο το 1982 με την κατασκευασμένη κατηγορία της δολοφονίας αστυνομικού στη Φιλαδέλφεια. Το 2011 ομοσπονδιακό δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια κάθειρξη. Η σωφρονιστικές αρχές τον ρίχνουν συχνά και αυθαίρετα στην απομόνωση. Αρνούνται το αίτημά του να εξεταστεί από γιατρούς της επιλογής του. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.freemumia.com.
Λέοναρντ Πελτίερ Ο Λέοναρντ Πελτίερ βρίσκεται στη φυλακή εδώ και πάνω από 40 χρόνια (6 εκ των οποίων στην απομόνωση) για τη συμμετοχή του στο κίνημα για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων της Βόρειας Αμερικής. Σήμερα το κίνημα υπεράσπισής του απαιτεί όλο και πιο δραστήρια την απονομή χάριτος από τον Πρόεδρο Ομπάμα. Ο Πελτίερ, τώρα 71 ετών και με σοβαρά προβλήματα υγείας, καταδικάστηκε το 1977 σε δις ισόβια με τις στημένες κατηγορίες της δολοφονίας 2 πρακτόρων τουFBI. Για περισσότερες πληροφορίες: www.whoisleonardpeltier.info.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δύο μέτρα και δύο σταθμά #4
Κυκλοφορούν οι φωτογραφίες του Πατουλη και της Πατουλαινας και τις ανεβάζουν σχεδον όλοι οι συριζαιοι γράφοντας τα εξ αμαξης, επικεντρωμενοι κατεξοχην στις ενδυματολογικές προτιμησεις του ζεύγους. Βγαίνουν οι φωτογραφίες από τους βουλευτές και βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να προσέρχονται στη δεξίωση και ξεκινάει ένας πόλεμος σε όποιον τις κοινοποιεί σχολιάζοντας τις ενδυματολογικές προτιμήσεις. Από τους ιδιους-ες που κορόιδευαν την Πατουλαινα! Όταν είναι να κοροϊδεύετε τον Πατουλη, όλα είναι δεκτά, όταν όμως τα ίδια βέλη στρέφονται εναντίον των δικών σας τότε είναι ξεπεσμός, σεξισμός και έλλειψη πολιτικού πολιτισμου; Πώς την έχετε δει δηλαδη; Τόσο υπερανω; Τι είναι η κοινοβουλευτική σας ομαδα; Το Δωδεκάθεο η οι απόστολοι του Χριστού και απαγορεύεται κανείς να τους πει νεοπλουτα λουμπεναρια;
(Με ενόχλησε αυτή η "γιορτουλα" στο Μαξίμου. Κυρίως το ότι εγινε, ότι διασκεδάζουν μες στα μούτρα μας -το ντυσιμο ηταν το λιγοτερο σημαντικο. Και η Γιαννα Αγγελοπουλου-Δασκαλάκη το έκανε αυτό, αφού είχε χρεωσει το λογαριασμο σε όλους μας, αλλα δε μας πεταγε και τις φωτογραφίες στα μουτρα! Αλλα πιο πολύ με ενόχλησαν οι υποκριτές συριζαιοι που έχουν βγει να υπερασπιστούν τους δικούς τους από τις "αηθεις" επιθέσεις. Όπου "αηθεις" ειναι μονο οταν κατευθυνονται στους ίδιους. Όταν οι ίδιοι σχολιαζανε τι φοράνε οι γκομενες στους Μενουμευρωπη, ήταν απλώς... Δευτερα. Βάλτε την υποκρισία σας εκεί που ξέρετε).
UPD: Τις φωτογραφίες έστειλε στους δημοσιογράφους το ίδιο το Μαξίμου, επισήμως. Διαβάστε: "Φωτογραφίες από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ https://1drv.ms/a/s! ArnVPLG5W6wKgrUV7k-kxJuwxBMdFA Παρακαλούμε να αναφέρεται σε κάθε περίπτωση η πηγή των φωτογραφιών: Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
"Η οικονομία λειτουργεί καλύτερα όσο λιγότερο παρεμβαίνει το κράτος και όση περισσότερη ελευθερία έχουν οι επιχειρήσεις."
Η φράση αυτή βρίσκεται: 1. Στα γραπτά της Σχολής του Σικάγο 2. Στις ομιλίες της Θάτσερ 3. Στη σκέψη των απανταχού φιλελέδων στον πλανήτη 4. Στο ερωτηματολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του Συνεδρίου του (απάντηση: σε όλα τα παραπάνω)
ΥΓ. Όταν ένας πρωθυπουργός βγαίνει και λέει στη ΔΕΘ τη φράση τοτέμ του θατσερισμού "η αγορά αυτορρυθμίζεται", δεν το κάνει από λάπσους, ούτε επειδή δεν ξέρει τι λέει. Εννοεί αυτό ακριβώς που καταλαβαίνει όποιος ξέρει την ιστορία του νεοφιλελευθερισμού και του καπιταλισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται μόνος του ότι βρίσκεται στο θατεσρικό στρατόπεδο. τα έργα του το επιβεβαιώνουν. Ας σταματήσουν λοιπόν τα αστειάκια περί αριστεράς.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οδομαχίες στην Άγκυρα - Βίαιες συγκρούσεις Κούρδων διαδηλωτών με αστυνομικούς
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016, 14:23
Η τουρκική αστυνομία διέλυσε, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, φιλοκούρδους διαδηλωτές που είχαν πάει για να αποτίσουν φόρο τιμής στα 103 θύματα της επίθεσης στον σταθμό της Άγκυρας πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκαν επί τόπου. Στις 10 Οκτωβρίου 2015, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης με αίτημα τον τερματισμό του πολέμου στη νοτιοανατολική Τουρκία, δύο καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους σκοτώνοντας 103 ανθρώπους και τραυματίζοντας 500 άλλους. Η ευθύνη για την επίθεση αυτή, τη χειρότερη στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας, αποδόθηκε στις τουρκικές Αρχές και στην συνεργαζομενη μαζι του οργάνωση Ισλαμοφασιστικό χαλιφάτο.
Περίπου 150 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και περικυκλώθηκαν άμεσα από τις δυνάμεις ασφαλείας τις οποίες συνέδραμαν φορτηγά που έφεραν κανόνια νερού, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι διαδηλωτές, που κρατήθηκαν σε απόσταση από την πλατεία, φώναζαν «κράτος δολοφόνος» εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ προς την κατεύθυνση των δυνάμεων ασφαλείας, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ για να διαλύσουν το πλήθος. Εκατοντάδες άνθρωποι που κρατούσαν σημαίες εμποδίστηκαν επίσης από την αστυνομία με εξάρτηση κατά των διαδηλώσεων να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, στην οποία θα έπαιρνε μέρος και ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Η Τουρκία συγκλονίζεται από το καλοκαίρι του 2015 από σειρά φονικών επιθέσεων που αποδίδονται στις σουλτανικες ισλαμοφασιστικες Αρχές και στην συνεργαζομενη μαζι του οργάνωση Ισλαμοφασιστικό χαλιφάτο ή στoυς Κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κροατία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό της Κεντροδεξιάς
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016, 14:10
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό της κεντροδεξιάς - δεξιάς Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης Αντρέι Πλένκοβιτς έδωσε η πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ - Κιτάροβιτς. «Ο κ. Πλένκοβιτς απέδειξε ότι έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών» δήλωσε η επικεφαλής του κροατικού κράτους, μετά την ανάθεση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον συντηρητικό πολιτικό. Ο 46χρονος Πλένκοβιτς, πρώην διπλωμάτης, έχει πλέον 30 ημέρες να σχηματίσει την κυβέρνησή του και να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο της Κροατίας. Η HDZ, η οποία κέρδισε 61 από τις 151 έδρες στις εκλογές της 11ης Σεπτεμβρίου, έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με το μικρό, κεντροδεξιό μεταρρυθμιστικό κόμμα «Γέφυρα Ανεξάρτητων Συνδυασμών».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Αναποτελεσματικό το εμπάργκο, καιρός για επαναπροσέγγιση» λενε οι γερμανοι σοσιαλδημοκρατες
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016, 12:49
Έντονη διάσταση απόψεων για το ενδεχόμενο επιβολής και νέων οικονομικών αντιποίνων εναντίον της Ρωσίας έχει προκύψει στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης. «Η παρούσα πολιτική του ήχου κλαγγής των σπαθιών που διασταυρώνονται δεν θα πρέπει να συνεχισθεί» δήλωσε ο Erwin Sellering, πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου Μεκλεμβούργου- Δυτικής Πομερανίας, στη χθεσινή έκδοση της «Welt am Sonntag», υποστηρίζοντας, ότι «έφτασε πλέον η ώρα να αρθούν τα οικονομικά αντίποινα εναντίον της Ρωσίας».
«Τα οικονομικά αντίποινα, ως μετωπική σύγκρουση, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Θα πρέπει να αρθούν το συντομότερο δυνατόν» είπε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, προσθέτοντας πως «η Ρωσία και οι χώρες της Δύσης πρέπει να έρθουν και πάλι πιο κοντά». Τις απόψεις του Sellering συμμερίζεται και ο Thorsten Schaefer-Guembel, αντιπρόεδρος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), το οποίο συγκυβερνά με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU). «Το SPD θα πρέπει να εμπνεύσει νέα πολιτική ύφεσης από δω και πέρα όσο διαρκεί η κρίση» είπε ο Sellering, υποστηρίζοντας πως «η Γερμανία θα πρέπει να κρατήσει ανοικτούς όλους τους διαύλους επικοινωνίας, να βασισθεί στη διπλωματία της επαναπροσέγγισης ως προς τη Ρωσία».
Σχόλια όπως αυτό, από πολιτικούς του SPD, προκαλούν έντονες ανησυχίες στους Χριστιανοδημοκράτες εταίρους τους, όπως ο Peter Tauber, γενικός γραμματέας του CDU, ο οποίος δήλωσε επίσης στη «Welt am Sonntag» πως «του προκαλεί ανησυχία τα ολοένα αυξανόμενα αντι-αμερικανικά αισθήματα στη γερμανική κοινωνία» και σύμφωνα με την άποψή του οι Γερμανοί «δείχνουν ανοχή σε όσα κάνουν οι Ρώσοι στη Συρία και την Ουκρανία και όχι σε όσα κάνουν οι Αμερικανοί». Ένας άλλος χριστιανοδημοκρατης γερμανός πολιτικός, ο Roderich Kiesewetter, επιτέθηκε επίσης εναντίον των σοσιαλδημοκρατών υποστηρίζοντας ότι προσπαθούν «να κρατήσουν ίσες αποστάσεις από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία». Νωρίτερα, ο χριστιανοδημοκρατης επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μπούντεσταγκ Norbert Roettgen και ο χριστιανοδημοκρατης ευρωβουλευτής Elmar Brok είχαν ζητήσει να ληφθούν επιπλέον οικονομικά αντίποινα εναντίον της Ρωσίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Το σχέδιο που υπέβαλε η Γαλλία στον ΟΗΕ προστατεύει τους τζιχαντοφασιστες στο Χαλέπι
Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016, 18:10
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Κυριακή ότι το γαλλικό σχέδιο απόφασης για τη Συρία που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα βοηθούσε τους ισλαμοφασιστες μαχητές στην περιοχή του Χαλεπίου προστατεύοντάς τους από τον αεροπορικό βομβαρδισμό. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι το γαλλικό κείμενο ήταν πολιτικοποιημένο και μεροληπτικό. Η Ρωσία άσκησε βέτο το Σάββατο στο γαλλικό κείμενο της απόφασης για τον τερματισμό των βομβαρδισμών στο Χαλέπι. «Έγινε μια σαφής προσπάθεια, με την απαγόρευση πτήσεων στην περιοχή του Χαλεπίου, να παρασχεθεί κάλυψη στους τρομοκράτες της Τζάμπχατ Αλ-Νούσρα και σε μαχητές που έχουν διασυνδέσεις με αυτούς» αναφέρει η ανακοίνωση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαβφόφ: Οι ενέργειες των ΗΠΑ απειλούν την ασφάλεια της Ρωσίας
Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016, 17:59
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ έχουν λάβει επιθετικά μέτρα που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. «Έχουμε γίνει μάρτυρες μιας θεμελιώδους μεταβολής των περιστάσεων, όταν πρόκειται για την επιθετική "ρωσοφοβία" που τώρα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Μόσχας» τόνισε ο Λαβρόφ. «Δεν είναι απλά μια ρητορική "ρωσοφοβία", αλλά επιθετικά βήματα που πράγματι βλάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα και θέτουν μια απειλή για την ασφάλειά μας». Σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel One, ο Λαβρόφ επισήμανε ότι η Μόσχα συνήθιζε επί μακρόν να επιδεικνύει στρατηγική υπομονή όσον αφορά στις ενέργειες της Ουάσινγκτον, αλλά οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας έχουν αλλάξει δραματικά. «Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι ένα γεγονός» δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σχολιάζοντας τις σοβαρές αλλαγές στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. «Ειλικρινά, βλέπουμε αυτό το οποίο στις ΗΠΑ ονομάζεται "στρατηγική υπομονή" για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ως μονομερή επιδείνωση των σχέσεων από πλευράς των ΗΠΑ, η οποία άρχισε πολύ πριν από την ουκρανική κρίση.»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντιδράσεις για την εκτέλεση τραυματισμένου Παλαιστίνιου από Γαλλο-ισραηλινό σιωναζι στρατιώτη
Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016, 16:57
Διχάζει η υπόθεση του σιωναζι Γαλλο-ισραηλινού στρατιώτη Ελόρ Αζαριά, ο οποίος κατηγορείται ότι εκτέλεσε τον Αμπντέλ Φάταχ αλ Σαρίφ, έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε επιτεθεί με μαχαίρι κατά στρατιωτών στη Χεβρόνα και είχε πέσει τραυματισμένος στο έδαφος. Ο ακροδεξιος σιωναζι κωλοισραηλιναζιστης υπουργός Παιδείας Ναφταλί Μπένετ τάχθηκε υπέρ της αμνήστευσής του. «Αυτός ο στρατιώτης δεν πρέπει να περάσει ούτε μία ημέρα στη φυλακή. Εάν καταδικασθεί δε, θα πρέπει τότε αμέσως να του δοθεί αμνηστία» υποστήριξε στη ραδιοφωνία του ισραηλινού στρατού ο Μπένετ, επικεφαλής του θρησκευτικού-σιωναζιστικού κόμματος Ιουδαϊκή Εστία. «Η διαδικασία μολύνθηκε από την πρώτη ημέρα μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού (Μπένζαμιν Νετανιάχου) και του υπουργού Αμύνης εκείνη την εποχή (Μοσέ Γιααλόν) που αναγόρευσαν ένοχο τον στρατιώτη» πρόσθεσε ο ίδιος. Ο βουλευτής της κεντρώας αντιπολίτευσης και έφεδρος στρατηγός Ελάζαρ Στερν δήλωσε πως «είναι θλιβερό που ο υπουργός Παιδείας πλήττει με τόσο επιβλαβή τρόπο τη στρατιωτική Δικαιοσύνη. Ένας υπουργός θα πρέπει να δείχνει αυτοσυγκράτηση κι όχι να κάνει δηλώσεις προκειμένου να κερδίσει μερικές μονάδες στις δημοσκοπήσεις».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολλά τα λεφτά Άρη... ΜΚΟ και οι υπάλληλοι τους, ενώνουν τις φωνές τους και τις δυνάμεις τους στις 20 Οκτωβρη και φωνάζουν: Κάτω ο Άσαντ!
Για να γνωρίζουν οι οργανώσεις της "κοινωνίας των πολιτών" (Σόρος), οι έμμισθοι "αντιρατσιστές"... ότι δεν τρώμε σανό!
Για να μαθαίνουν και να ρωτούν τους έμμισθους "αντιρατσιστές" ηγέτες... τα μέλη των "προοδευτικών" συλλογικοτήτων που θα διαδηλώσουν στις 20 Οκτώβρη στην Αθήνα...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακή 23 Οκτωβρίου: Πορεία στις Σκουριές!
S.O.S. Χαλκιδικη. Συνεχιζουμε μεχρι να φυγουν. Προσυγκεντρωση 11 π.μ. Κομβος Μεγαλης Παναγιας. Αναχωρηση από Θεσσαλονικη 9.00 από Αγαλμα Βενιζελου
Επιτροπες Αγωνα Χαλκιδικης – Θεσσαλονικης
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τους ξεβράκωσε ακόμη κι ο Trump: Εμφυλιος πόλεμος Συρίας είναι ψέμα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως «μετριοπαθείς αντάρτες". Η Ρωσία, το Ιράν, ο Άσαντ σκοτώνουν το ISIS"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ: Διαδήλωση και αντιδράσεις για τη νέα σφαγή
Αγανάκτηση και οργή προκαλεί στο λαό της Υεμένης η νέα σφαγή που προκάλεσε το Σάββατο η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά, με την εξαπόλυση βομβαρδισμών στην κηδεία του υπουργού Εσωτερικών που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 140 πολιτών και τον τραυματισμό τουλάχιστον 520 άλλων.
Η τελευταία σφαγή ήταν το πιο πρόσφατο συμβάν από τα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος του λαού της Υεμένης εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, αφότου η Σ. Αραβία ξεκίνησε την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη χώρα για να ανακόψει την εντεινόμενη γεωπολιτική επιρροή δηθεν του Ιράν όπως λεει. Μέσα σε αυτό το διάστημα, η Σ. Αραβία και οι σύμμαχοί της έχουν πραγματοποιήσει ανάλογα λουτρά αίματος σε δεκάδες νοσοκομεία, σχολεία, εργοστάσια, πυκνοκατοικημένες περιοχές, λαϊκές αγορές... Την Κυριακή, πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας και των Αράβων και Δυτικών συμμάχων της, έξω από το κτίριο του ΟΗΕ σε νότιο προάστιο της πρωτεύουσας Σαναά. Ο Αμπντούλ Μάλεκ αλ Χούτι, ηγετικό στέλεχος των Σιιτών Χούτι που πολεμούν τη δυτικόφιλη διορισμενη αποικιοκρατικη «κυβέρνηση» του προέδρου Χάντι, τους τζιχαντοφασιστες της «Αλ Κάιντα» και τα ξένα, αραβικά στρατεύματα των σειχιδων στη χώρα του, δεν περιόρισε τα «πυρά» του μόνο στη Σ. Αραβία, αλλά και σε δυτικές αποικιοκρατικες δυνάμεις, σημειώνοντας ότι η τελευταία σφαγή σε βάρος αμάχων έγινε «με αμερικάνικα όπλα» και το «πράσινο φως» της Ουάσιγκτον. Η Σ. Αραβία από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της διαβεβαίωσε ότι θα κάνει «έρευνα» για τους βομβαρδισμούς.
Ο Τζέιμι Μακγκόλντρικ, συντονιστής ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ στην Υεμένη, σε δήλωσή του εξέφρασε «σοκ και αποτροπιασμό» για τις αεροπορικές επιδρομές και θύμισε στις εμπόλεμες πλευρές πως είναι «υποχρεωμένες από το διεθνές δίκαιο ναπροστατεύουν αμάχους και υποδομές αμάχων». Ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, καταδίκασε τη σφαγή, λέγοντας ότι «είναι εντελώς απαράδεκτη οποιαδήποτε σκόπιμη επίθεση σε βάρος αμάχων» και οι υπεύθυνοι «πρέπει να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη». Ο Τζον Κέρι, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που συμμετέχουν ενεργά στην επέμβαση της Σ. Αραβίας στην Υεμένη, σημείωσε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Σαουδάραβα υπουργό Άμυνας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, και τον Σαουδάραβα ομόλογό τουΆντελ αλ Τζουμπέιρ και χαιρέτισε τη «δέσμευσή τους» πως θα «διενεργήσουν άμεση και πλήρη έρευνα». Στη συνέχεια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ είπε πως «υπάρχει ανάγκη για άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών» στην Υεμένη και ότι ο Σαουδάραβας υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε πως θέλει να προχωρήσει σε 72ωρη εκεχειρία «μόλις καταστεί δυνατόν»...
Ωστόσο, «αίσθηση» είχε προκαλέσει την Κυριακή η δήλωση του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στο Λευκό Οίκο, Νεντ Σάιμον, πως οι ΗΠΑ «είναι βαθιά ενοχλημένες από τις ειδήσεις για την αεροπορική επιδρομή σε κηδεία στην Υεμένη»και πως «δεν υπάρχει λευκή επιταγή» για συνεργασία ασφαλείας με τη Σαουδική Αραβία, αντανακλώντας τις κόντρες των δύο χωρών και σε άλλα ζητήματα, πέραν της Υεμένης. Ενδιαφέρον έτσι έχει η αναφορά που έκανε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στα εξής:«Ακόμη και τη στιγμή που βοηθούμε τη Σ. Αραβία σχετικά με την υπεράσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας, πρέπει και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις σοβαρές ανησυχίες μας για τον πόλεμο στην Υεμένη και πώς αυτός γίνεται. Υπό το φως αυτής της επιδρομής και άλλων πρόσφατων συμβάντων, έχουμε ξεκινήσει μία άμεση αναθεώρηση της ήδη σημαντικά μειωμένης υποστήριξης στο συνασπισμό υπό τη Σ. Αραβία και είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε την υποστήριξή μας για να ευθυγραμμιστεί καλύτερα με τις αρχές των ΗΠΑ, τις αξίες και τα συμφέροντά μας, συμπεριλαμβανομένης και την επίτευξης ενός άμεσου και διαρκούς τερματισμού της τραγικής σύρραξης στην Υεμένη». Σήμερα,πάντως, τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες, η Σ. Αραβία ανακοίνωσε πως αναχαίτισε δύο βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη, σε μία προφανή απόπειρα να δικαιολογήσει τις συνεχιζόμενες επιδρομές στη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Προς τις "προοδευτικές" συλλογικότητες, με "αντιιμπεριαλιστικές" ανησυχίες για την "αιματοχυσία" στο Χαλέπι, τους "πρόσφυγες"... που οργανώνουν διαδήλωση στις 20 Οκτώβρη!
Αγαπητοί των "προοδευτικών" συλλογικοτήτων...
Μιας και μπροστά σας έχετε τη σημαντική διαδήλωσή σας (20 Οκτώβρη), μιας και μετά από 6 χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον του λαού της Συρίας γλυκοκοιτάζατε τους "πρόσφυγες" και θέλατε την πτώση του "αιμοσταγούς καθεστώτος Άσαντ"... να σας παρουσιάσουμε, να σας γνωρίσουμε τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή των "Γκεβαριστών", που έχει την ευθύνη περιφρούρησης της Λατάκιας... Ξέρετε... μαζί με τις Παλαιστινιακές Ταξιαρχίες, τη Χεζμπολάχ και τον Αραβικό στρατό της Συρίας, δεν χαρίζονται στους αποκεφαλιστές δολοφόνους της "ανοιξιάτικης" εξέγερσης... Και τέλος πάντων, εσείς που δηλώνετε "αντιιμπεριαλιστές" πως στο διάβολο γίνεται να μην στηρίζεται τον αγώνα του λαού της Συρίας και την κυβέρνηση σοσιαλιστών, 2 κομμουνιστικών κομμάτων και πατριωτικών δυνάμεων;
Υ.Γ. Πάντως το κόλπο είναι γνωστό και το γνωρίζετε καλά... μην ξαναεμφανίσετε σημαίων των δολοφόνων, αλλά Παλαιστινιακές για να θολώνετε τα νερά... Έτσι δεν σύστησε η πρεσβεία;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ντροπή σας, ξεφτίλες!
Από τον Γιώργο Ιεροδιάκονο.
Μόλις διάβασα μια ιταμή ανάρτηση της ΛΑΕ στο iskra.gr για το κίνημα κατά των πλειστηριασμών με τίτλο «ΜΑΞΙΜΟΥ: ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ KINHMA ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ» και μου σηκώθηκε το αίμα στο κεφάλι. Η ανακοίνωση αρχίζει με τον πρόλογο: «Το μεγάλο κίνημα που με πυρήνα δυνάμεις της ΛΑ.Ε, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργανώσεων της Αριστεράς, συλλογικοτήτων και πολύμορφων κινημάτων όπως το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και βεβαίως ευαίσθητων πολιτών και νεολαίας που...αναπτύσσεται και κλιμακώνεται σε όλη την Ελλάδα κατά των πλειστηριασμών σπιτιών και ακινήτων έχει θορυβήσει την κυβέρνηση και ειδικότερα το Μαξίμου, αν δεν τους έχει προκαλέσει και πανικό».
Ώστε έτσι ε; Το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών έχει σαν πυρήνα του δυνάμεις της ΛΑ.Ε, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεων της Αριστεράς.
Τι λέτε, ωρέ παλληκάρια; Πού ήσασταν τρία χρόνια τώρα που το ΕΠΑΜ μαζί με το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» κρατάνε το κίνημα ζωντανό, κάθε Τετάρτη, αδιαλείπτως, με απτά αποτελέσματα; Πού ήσασταν όταν σας καλούσαμε να συνδράμετε στον αγώνα μας; Να σώσουμε τα σπίτια του κοσμάκη από τις άρπαγες των τραπεζών; Κωφεύατε! Είχατε άλλα πράγματα να ασχοληθείτε. Άλλες προτεραιότητες! Όπως, για παράδειγμα, η στέγαση των λαθρομεταναστών. Για το ξεσπίτωμα των Ελλήνων, όμως, κανένα δάκρυ! Και τώρα που το κίνημα φουντώνει, έρχεστε σαν παλαιοκομματικοί λακέδες, σαν Μαυρογιαλλούροι, να το καπηλευτείτε; Παλιά μου τέχνη κόσκινο, ε; Για την ΛΑΕ, το καταλαβαίνω. Φρέσκο «φρούτο». Ένα χρόνο μόνο στο κουρμπέτι. Ήθελε τον χρόνο της για να οργανωθεί. Να ωριμάσει. Να απογαλακτιστεί από τον μητρικό ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ούτε και τότε που ήταν ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν. Γιατί; Γιατί απαξίωναν το κίνημα; Μήπως επειδή δεν μπορούσαν να το «καπελώσουν»; Ή επειδή, όπως μας έλεγαν μερικοί, ιδεολογικά είναι κατά της ατομικής ιδιοκτησίας; Οπότε, τι μας νοιάζουν οι πλειστηριασμοί;
Εντάξει. Το καταλαβαίνω. Έτσι λειτουργούσατε πάντα. Απόντες από τους λαϊκούς αγώνες, ή αγώνας για τα προσχήματα. Και την τελευταία στιγμή να εμφανίζεστε ως καπηλευτές. Αυτό κάνατε πάντα, αυτό κάνετε και τώρα. Μόλις μυριστείτε κάμερα, τσουφ, πρώτη μούρη! Αυτή τη φορά όμως, ξεπεράσατε κάθε όριο. Δεν έρχεστε απλά, την τελευταία στιγμή, να πείτε –ψευδόμενοι βεβαίως- ότι ήσασταν κι εσείς εκεί. Όχι! Έρχεστε να αμαυρώσετε το κίνημα. Να το χρησιμοποιήσετε για κομματικά οφέλη. Κι επειδή το κίνημα φέρει την «αιγίδα» ΕΠΑΜ, αποφασίσατε να κρύψετε την πατρότητά του. Όχι, λοιπόν! Δεν υπάρχει ΕΠΑΜ. Αφού εσείς το αποσιωπάτε, εκείνο δεν υπάρχει. Αφού έτσι νομίζετε, έτσι είναι. Τι να πω; Εσείς ήσασταν που τόσα χρόνια αντιστέκεστε στους πλειστηριασμούς. Εσείς πλακωνόσασταν με τους αστυφύλακες. Εσείς φράσσατε με τα σώματά σας τις πύλες των ειρηνοδικείων. Να μην περάσει κανένα «κοράκι». Κανένας συμβολαιογράφος. Να σώσουμε τα σπίτια του λαού! Εσάς έσερναν συνέχεια στο κρατητήριο, με τα κανάλια να κρατάνε σιγήν ιχθύος.
Ο κόσμος όμως ξέρει. Όλους μας ξέρει! Κι εμάς κι εσάς και την απούσα αριστερά σας. Ξέρει επίσης, ότι το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει τον αγώνα, που μόνο του ξεκίνησε, μόνο του το σήκωσε στους ώμους και το κράτησε ψηλά. Χωρίς να ζητάει τα εύσχημα από κανέναν. Με τη συνδρομή και του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» οφείλω να πω. Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει τον αγώνα. Και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν αχρείο πολιτικάντη της δεκάρας να «καπελώσει» το κίνημα. Κανέναν «επαναστάτη» του γλυκού νερού. Καλωσορίζουμε λοιπον τα πλήθη που άρχισαν πλέον να το αγκαλιάζουν. Καλωσορίζουμε και τους συναγωνιστές της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (εννοώ τον απλό κόσμο τους). Χαιρόμαστε, επίσης, που ολόκληρη η ανακοίνωση στοiskra.gr, αποτελεί copy-paste των θέσεων του ΕΠΑΜ. Όσον αφορά δε την ηγεσία τους (αναφέρομαι σ’ εκείνην της ΛΑΕ), έχω να πω μόνο τούτο: Ντροπή σας, ξεφτίλες!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλοι στα Ειρηνοδικεία αυτή την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου να σταματήσουμε τη λαίλαπα των πλειστηριασμών! Αναλυτικά το πρόγραμμα
Με 30 πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία της Αττικής συνεχίζεται αυτή την Τετάρτη 12-10-16, η υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας και η παράδοσή της στους τοκογλύφους, με τις ευλογίες της νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 17 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, 2 στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, 1 στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας, 3 στο Ειρηνοδικείο Κρωπίας, 3 στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα, 1 στο Ειρηνοδικείο Ν.Ιωνίας, 1 στο Ειρηνοδικείο Νίκαιας και 2 στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο θα συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις, όπως εδώ και πάνω από 3 χρόνια, στο Κίνημα Αντίστασης στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!
Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι πληρωμένες πόρνες-πράκτορες της Δημοσιογραφίας που μας έδειχναν τα Λευκά Κράνη να σώζουν παιδιά και να κλαίνε από τη συγκίνηση, δεν θα μας δείξουν ποτέ την πραγματική εικόνα.
Λευκά Κράνη = ISIS. Την μια μερα Λευκα Κρανη την άλλη ISIS. Η αλήθεια σε εικόνες
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Βόμβα” Τράμπ: Ο Άσαντ, η Ρωσία και το Ιράν εξουδετερώνουν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι “δεν του αρέσει ο Άσαντ, αλλά είναι ο Άσαντ που εξουδετερώνει το Ισλαμικό Κράτος μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν. Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί οι στρατηγοί δε μπορούν να δράσουν μυστικά και να κάνουν μία αιφνιδιαστική επίθεση στη Μοσούλη; Επίσης, διευκρίνισε ότι ο ίδιος και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του, Πενς, δεν έχουν συζητήσει για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, τονίζοντας ότι ο ίδιος “διαφωνεί” με τις απόψεις του υποψηφίου αντιπροέδρου του. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα φέρει πίσω στις ΗΠΑ τις ενεργειακές εταιρίες κι ότι αυτές θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικές και να συμμετέχουν στη μείωση του εθνικού χρέους, αλλά και των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού. Παράλληλα, τόνισε ότι θα δώσει έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ χρειάζονται περισσότερα από τον άνεμο και την ηλιακή ενέργεια. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει ξοδέψει ποσό μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τους προσωπικούς του λογαριασμούς, για τη χρηματοδότηση του προεκλογικού του αγώνα. Επίσης τόνισε ότι θα διορίσει έναν ανώτατο δικαστή, “στο πρότυπο” του δικαστή Άντονιν Σκαλία.