Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Σαββατο 1 Οκτωβριου 2016


Εσχάτη προδοσία κατά του Έθνους , ¨η λύση ¨ του δημογραφικού προβλήματος της χώρας με την «ελληνοποίηση » εκατομμυρίων προσφύγων .
Δείτε το ¨κατηγορητήριο ¨ ….. που έχουμε ετοιμάσει .
Τα τελευταία 25 χρόνια έχουν ενσωματωθεί στην Ελληνική κοινωνία ( νόμιμα ή παράνομα ) πάνω από 3.000.000 αλλοδαποί …. ας το αμφισβητήσει κάποιος . Στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του 2015 καταγράφηκε μείωση του πληθυσμού κατά 6‰ (από 10,858 εκατ. σε 10,793 εκατ.) ενώ παράλληλα καταγράφηκαν από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων το ίδιο έτος στην Ευρώπη , 8,5 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους. Από την αρχή του 2016 , μέχρι τις 22 Αυγούστου 2016 οι θάνατοι στην Ελλάδα είχαν υπερβεί τις γεννήσεις κατά 19.394. ( απεβίωσαν 77.160 άτομα και γεννήθηκαν 57.766.) . Πέραν τούτου , η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γηράσκοντα πληθυσμό με ποσοστό αύξησης 21,4%, έναντι 17,2% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών θα είναι ( σύμφωνα με τις έγκυρες μελέτες ) το 2020 άνω του 20% του πληθυσμού , και το 2030 θα προσεγγίζουν το 30%.
Δεν είναι μόνο αυτά Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δημοσιεύθηκαν σε γνωστή εφημερίδα , από το 2008 έως σήμερα έφυγαν από τη χώρα 427.000 Έλληνες, ηλικίας 15-46 ετών . Οι νεολαία ( που μένει ακόμα ) έχει χάσει την επιθυμία και την λαχτάρα που είχαν άλλοτε τα νέα ζευγάρια να κάνουνε παιδιά και να τα μεγαλώσουν κάνοντας θυσίες, σε εποχές ισχνών αγελάδων μετά τον πόλεμο . ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια δεν έθεσε ως όφειλε σε πρώτη της προτεραιότητα το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας . ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν ¨σκέφτηκε ¨ ότι , εάν προσπαθούσε να λύση πρώτα , ΑΥΤΟ το πρόβλημα , θα αναγκαζόταν να τηρήσει μια σειρά από προαπαιτούμενα που θα εξασφάλιζαν … την καλύτερη δυνατή μέριμνα της πολιτείας για την κοινωνία . Αντί λοιπόν , να ψάξουμε για να βρούνε κίνητρα για τα νέα ζευγάρια , αντί να ¨στήσουμε ¨ τις κατάλληλες δομές κατά ΑΠΟΛΥΤΗ προτεραιότητα , υιοθετούμε ως λύση το ‘’μπόλιασμα’’ της Ελληνικής κοινωνίας ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ εκατομμύρια πρόσφυγες …. με έναν αριθμό δηλαδή ( ο οποίος επισταμένα τα τελευταία χρόνια παραμένει ¨κρυμμένος ¨ για να μην οδηγηθεί σε πανικό η κοινωνία ) που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί … σε μια ιδιότυπη ¨γενοκτονία¨ Όχι μόνο δηλαδή , στην αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης μας , όχι μόνο στην πλήρη αποξήλωση των εθνικών, θρησκευτικών και ιστορικών χαρακτηριστικών μας , αλλά , και όλων εκείνων των – ανά τους αιώνες – σταθερών προσδιοριστικών στοιχείων της ταυτότητά μας.
Ο εφιάλτης όμως δεν έγινε ακόμα ορατός . Η ¨ελληνοποίηση ¨ αυτή – όπως ήδη προδιαγράφεται – θα γίνει σε περιοχές που θα θέσουν έτσι σε ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ την ασφάλεια της χώρας . Η μουσουλμανική συγγένεια με τον τουρκικό λαό των περισσοτέρων προσφύγων – μεταναστών , θα « αλώσει » στην κυριολεξία την Θράκη όσο και το Αιγαίο και θα προκαλέσει ερήμωση σε πολλά νησιά μας . Η περιοχή πάνω από την Κομοτηνή και μέσα στην Βουλγαρία – όπου υπάρχει ισχυρή μουσουλμανική μειονότητα θα συνδεθεί με τον ελληνικό χώρο και θα δημιουργήσει , ¨τουρκικό κρατίδιο ¨ Στα όλα τα βόρεια σύνορά μας …. θα χάσουμε τον Έλεγχο , δεδομένο που θα οδηγήσει σε αποθράσυνση , των Σκοπιανών και των Αλβανών και στην ενίσχυση του Μουσουλμανικού Τόξου στη Βαλκανική χερσόνησο Θα αναγκαστούμε να προσαρμόσουμε την Ελληνική νομοθεσία …. φοβούμενοι ( όπως τον κ Φίλη ) μήπως μας ¨κτυπήσουν ¨ οι Τσιχαντιστές τοISIS.
….και άλλα πολλά . Αυτό θέλουμε ;
Έτσι θα γίνει επειδή , φταίνε οι προηγούμενοι που δεν μερίμνησαν να μην συμβεί ; Όλος ο πλανήτης είναι άνω – κάτω και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πλέον; Περιμένετε να έρθουμε εμείς να τα φτιάξουμε ; Έτσι γίνεται στην ιστορία της ανθρωπότητας; ΟΧΙ κύριοι , θα είστε ΌΛΟΙ κατηγορούμενοι για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ενώπιον τους Ελληνισμού εάν δεν πάρετε ΤΩΡΑ όλοι , στα πλαίσια μιας κοινής πολιτικής – χωρίς να απαξιώνεται ο ένας τον άλλο – μέτρα ΕΔΩ και ΤΩΡΑ Πείτε ΩΣ ΕΔΩ , αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας, η παραβίαση των οποίων οδηγεί σε ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ . Η Ελλάδα , δεν μπορεί να «ελληνοποιήσει» για τα επόμενα 10 χρόνια , πάνω από 100.000 πρόσφυγες ή μετανάστες . ..η υπόθεση αυτή πρέπει να παρακολουθείτε από όλους όσους ενστερνίζονται αυτές τις ανησυχίες !!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Αιγαίο και τα μάτια μας!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το άρθρο αυτό γράφτηκε πριν από 20 περίπου ημέρες και δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΑΝΑΠΟΔΑ του ΕΠΑΜ που βρίσκεται σε κυκλοφορία Το γεγονός ότι επιλέξαμε αυτό το κείμενο και την μικρή ανάλυση του(αφού οι περιορισμοί και οι κανόνες των δημοσιεύσεων, σε ότι αφορά στην έκταση ενός άρθρου στην εφημερίδα, είναι δύσκολο να επιτρέψουν μεγαλύτερη ανάλυση),οφείλεται στο γεγονός ότι όπως πολλοί αναλυτές έχουν καταγράψει, αλλά και η διαχρονικότητα των πράξεων της Τουρκίας έχει αποδείξει, ότι όλες οι κυβερνήσεις τους, ανεξάρτητα ποιον πολιτικό χώρο εκπροσωπούν, από χούντα μέχρι τη "δημοκρατία" του σουλτάνου, έχουν μοναδικούς στρατηγικούς προσανατολισμούς. Αιγαίο -Θράκη-Κύπρο και αυτούς θα τους παλεύουν μέχρι να τους πετύχουν. Έτσι οι πρόσφατες δηλώσεις του δικτάτορα Ερντογάν δεν μας ξενίζουν, αν και αυτήν τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο, αφού αμφισβήτησε ευθέως τη Συνθήκη της Λωζάννης. Μια Συνθήκη που έχει υπογραφεί από τα μεγαλύτερα Κράτη της εποχής. Όμως φτάσαμε στην κατάσταση αυτή, γιατί διαχρονικά με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι Ελληνικές κυβερνήσεις στο όνομα της ηρεμίας, εφάρμοζαν πολιτικές κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία, κάτι όμως που οι Τούρκοι εκλαμβάνουν σαν αδυναμία και το εκμεταλεύονται στο έπακρον.
Η απάντηση είναι μία. Κράτος με ισχύ, συνοχή, ανεξάρτητο και με αποφασιστικότητα! Που να το ψάξουν όμως οι σημερινοί κυβερνώντες, οι προηγούμενοι, αλλά και οι εν αναμονή μνημονιακοί ; Στην ΕΕ; Στην ΟΝΕ; Στο ΝΑΤΟ; Αρκεί και μόνο να σκεφτούμε ότι με την Τουρκία είμαστε σύμμαχοι και βρίσκονται με τη στήριξή μας σε διαδικασίες ένταξης στην ΕΕ! Τέτοιους φίλους και συμμάχους, τι τους χρειαζόμαστε άραγε; Αλλά αυτό θα μπορούσαμε να το δούμε σε ξεχωριστό άρθρο. Του Δημήτρη Κυπριώτη*
Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Υπάρχουν μόνο τουρκικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας.
Η Στρατηγική αξία του Αιγαίου
Το Αιγαίο είναι μια θαλάσσια λεκάνη που εκτείνεται σε 250.000 τ. χλμ στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα: Στα Δυτικά, μεταξύ της Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας, στα Βόρεια μεταξύ της Μακεδονίας και Θράκης και στα Ανατολικά, στα Μικρασιατικά παράλια της Τουρκίας. Έχει μήκος 609 Χιλ. και πλάτος 300 χλμ. Έχει περίπου 1000 νησιά και νησίδες, που κατοικούνται από Έλληνες πολλές χιλιετηρίδες, που το καθιέρωσαν ως την κατ΄ εξοχήν Ελληνική θάλασσα, που προσδιορίζεται σαν την καρδιά και το στίγμα της Ελλάδας. Αυτή η νευραλγική θέση του Αιγαίου, το έχει κατατάξει στις στρατηγικές περιοχές παγκοσμίου εμβέλειας, αφού μπορεί και ελέγχει κάθε είδους στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγεται προς τα «Στενά», που αποτελούν φυσική προέκτασή του. Επίσης το Αιγαίο αποτελεί το χώρο επαφής με τρεις (3) Ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αφρική), μέσω των διαύλων επικοινωνίας Ευξείνου Πόντου και Μεσογείου και κατ’ επέκταση των δύο(Ωκεανών) Ατλαντικού και Ινδικού, δια του Σουέζ. Το Αιγαίο με τα νησιά του αποτελούν το αμυντικό ανάχωμα του Ελληνισμού και για αυτό απώλεια και ελαχίστου μέρους του, είτε αυτό ανήκει στη ξηρά, είτε στη Θάλασσα, είτε στον εναέριο χώρο, θα αποτελέσει τελεσίδικα και την έναρξη της διάσπασης της Εθνικής Άμυνας της Πατρίδας μας. Η Ελλάδα χωρίς Αιγαίο ή έστω και με την ελάχιστη διάσπασή της ολότητάς του, γίνεται έρμαιο ορέξεων και επιδιώξεων των Τούρκων. Πολύ απλά: Η Ελλάδα χωράς Αιγαίο δεν υπάρχει!.
Εδαφικό καθεστώς
Με τη συνθήκη της Λωζάννης, που υπογράφτηκε από την τότε Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Ιαπωνία, τη Ρουμανία, το Βασίλειο των Σέρβων, Κροατών, και Σλοβένων, την Ελλάδα και την Τουρκία στις 24 Ιουλίου του 1923, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με εξαίρεση την Ίμβρο και την Τένεδο, τέθηκαν υπό ελληνική κυριαρχία. Η συνθήκη προσδιόριζε το νομικό καθεστώς των νησιών και έθετε περιορισμούς στην οχύρωσή τους, με εξαίρεση τα ελληνικά νησιά Λήμνο και Σαμοθράκη και τα Τουρκικά Ίμβρο και Τένεδο, τα οποία έμελλε να αποστρατικοποιηθούν πλήρως εξαιτίας της γειτνίασις τους προς τα Στενά. Αυτή η αποστρατικοποίηση καθιερώθηκε με ειδική συμφωνία γνωστή σαν "Συμφωνία της Λωζάννης για το Καθεστώς των Στενών"
Καθεστώς των Στενών.
Με τουρκική πρωτοβουλία ωστόσο η Συμφωνία της Λωζάννης για το Καθεστώς των Στενών, ακυρώθηκε και αντικαταστάθηκε στις 20 Ιουλίου 1936 από τη Συμφωνία του Μοντρέ. Κατά συνέπεια , η ρήτρα αποστρατικοποίησης Λήμνου, Σαμοθράκης, Ίμβρου και Τενέδου που είχε επιβάλει η Συμφωνία της Λωζάννης, έπαυσε να ισχύει. Μετά το Β ΄Π.Π, με βάσει τη συνθήκη ειρήνης με την Ιταλία που υπογράφτηκε στο Παρίσι το 1947, τα Δωδεκάνησα αποδόθηκαν στην Ελλάδα.
Κεραυνός «εν αιθρία»
Για 50 χρόνια η Τουρκία δεν είχε παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα ασφυξίας, όταν άρχισε ξαφνικά, μετά το 1973, να διαμαρτύρεται ότι «πνίγεται» από το καθεστώς του Αιγαίου, ισχυριζόμενη ότι είναι άδικο, γιατί την περιορίζει σε μια στενή λουρίδα θάλασσας και ότι η Ελλάδα προσπαθεί να μεταβάλει το Αιγαίο πέλαγος σε ελληνική λίμνη. Αλλά δεν αρκέστηκε μόνο σε διαμαρτυρίες. Άρχισε να αμφισβητεί την ελληνικότητα του Αιγαίου και να ισχυρίζεται ότι το μισό της ανήκει μαζί με τα νησιά που βρίσκονται κοντά στα παράλια της. Και για αυτό ποτέ δεν αναφέρεται σε Ελληνικά νησιά, αλλά μιλάει πάντα για τα «νησιά του Αιγαίου», σαν να πρόκειται περί αδέσποτων Δεκάδες είναι, έκτοτε, οι αναφορές των Τούρκων πολιτικών ηγετών που μιλούν με αυτόν τον απαξιωτικό και επιτακτικό τρόπο. Παραθέτουμε μόνο δύο από αυτές τις πολλές αναφορές, του Πρωθυπουργού Ντεμιρέλ: «Μην αποκαλείτε τα νησιά αυτά ελληνικά νησιά, αλλά νησιά του Αιγαίου. Είναι προτιμότερο να τα αποκαλούμε νησιά του Αιγαίου-19/8/1978» και « Επί 600 χρόνια, τα νησιά του Αιγαίου ήταν δικά μας και βρίσκονταν στα χέρια των Οθωμανών….-24/8/1976»
Τι ζητάει να μοιραστεί η Τουρκία;
Αλήθεια, τι ακριβώς επιδιώκει να μοιράσει η άγκυρα στην περιοχή; Το Αιγαίο συνίσταται από ελληνικά νησιά και ελληνικά χωρικά ύδατα και από τη άλλη πλευρά, έχουμε τουρκικά νησιά και τουρκικά χωρικά ύδατα, που συνιστούν με τη σειρά τους την ελληνική και τουρκική κυριαρχία αντίστοιχα, καθώς και διεθνή ύδατα, που είναι η ανοιχτή θάλασσα. Το διεθνές τμήμα του Αιγαίου σίγουρα δεν ανήκει ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Τουρκία και επομένως δεν θα μπορούσε ούτε δυνητικά να «μοιραστεί» μεταξύ τους. Είναι μια ανοικτή θάλασσα , όπως ακριβώς προσδιορίζει το διεθνές δίκαιο. Στο τμήμα αυτή η ναυσιπλοΐα είναι ελεύθερη και σίγουρα καμία χώρα από αυτές που το χρησιμοποιούν δεν θα ανεχόταν ποτέ να μετατραπεί σε μια κλειστή θαλάσσια περιοχή, που θα ανήκε είτε στην Ελλάδα είτε στην Τουρκία είτε και στις δύο μαζί. Αν θα συνέβαινε μία τέτοια περίπτωση, τότε θα προέκυπταν διαμαρτυρίες και αντιδράσεις από πολλές πλευρές και, δεδομένου ότι τίποτε τέτοιο δεν προέκυψε από πουθενά, αποδεικνύεται ότι το ελεύθερο καθεστώς παραμένει απαραβίαστο και επομένως ματαίως φωνασκεί η Τουρκία, με ανυπόστατους ισχυρισμούς.
Αφού λοιπόν δεν μπορούμε να μοιράσουμε το Αιγαίο, τι ακριβώς είναι εκείνο που ζητάει η Τουρκία να μοιράσουμε; Δε μένει τίποτε άλλο εκτός από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και αυτά είναι που αμφισβητεί και αυτά επιβουλεύεται. Και επειδή καταλαβαίνουν πολλοί καλά οι ηγέτες της Τουρκίας, ότι δεν μπορούν να προωθήσουν τις κακόβουλες βλέψεις τους σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, καλλιεργούν συστηματικά και συνειδητά μια σκόπιμη σύγχυση, μιλώντας γενικά και αόριστα για το Αιγαίο. Κατηγορούν την ελληνική πλευρά ότι έχουμε σφετεριστεί δικαιώματα που δεν μας ανήκουν και έτσι εμφανίζεται αδικούμενη και ταυτόχρονα «στραγγαλιζόμενη» , από την ελληνική…… απληστία!! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αντικειμενικός σκοπός της Τουρκίας είναι σε μία πρώτη φάση να μειώσει τις ελληνικές αρμοδιότητες στο FIR Αθηνών(Flight Information Region-Τομέας Πληροφοριών Πτήσεων)στο Αιγαίο και να υπονομεύσει την ανάληψη ευθύνης από έλληνες στρατιωτικούς διοικητές τους επιχειρησιακούς ελέγχους σ΄ αυτήν την περιοχή μέσα στα πλαίσια της διοικητικής δομής του ΝΑΤΟ.. Και σε δεύτερη φάση, η Τουρκία επιδιώκει ένα χωρισμό του εναέριου χώρου του Αιγαίου και τελικά σε χωρισμό ολόκληρης της θαλάσσιας περιοχής του Αιγαίου, με συνέπεια την απομόνωση των ανατολικών νησιών του Αιγαίου και τη διάβρωση του νομικού τους καθεστώτος, πράγμα που θα δώσει τελικά στην Τουρκία αρκετές προϋποθέσεις για να προωθήσει τους επεκτατικούς της στόχους.
Η σημασία των ελληνικών νησιών του Αιγαίου
Το Αιγαίο είναι ζωτικής σημασίας τμήμα του ελληνικού χώρου. Έχει μεγάλη οικονομική σπουδαιότητα για τη χώρα μας και αποτελεί μαγνήτη ισχυρό για τον τουρισμό της. Ο πληθυσμός των νησιών είναι περίπου 1,5 εκατ. και όχι φυσικά 300 χιλ. όπως ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά. Η έκτασή του αποτελεί το 1/5 τη ελληνικής επικράτειας. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά για την οικονομική ζωτικότητα του Αιγαίου, τα νησιά της περιοχής 2.463 στο σύνολο των 3100 νησιών της χώρας και τη σπουδαία πηγή πλούτου που αποτελούν για την Πατρίδα μας, εκτός του τουρισμού, με την αλιεία, τη γεωργία και τη λαϊκή τους τέχνη, που ευδοκιμούσε πάντοτε στους νησιωτικούς μας πληθυσμούς. Το Αιγαίο ως ενότητα μαζί με την ελληνική ηπειρωτική χώρα και τα μωσαϊκό των νησιών που περιλαμβάνει, είναι μια περιοχή ζωτικής στρατηγικής σημασίας, απόλυτα απαραίτητη για την άμυνα της Ελλάδας. Και αυτό το τονίζουμε γιατί παρέχει το στρατηγικό και τακτικό βάθος που απαιτείται για ελιγμούς για την υποστήριξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων και εξασφαλίζει τη στρατηγική προειδοποίηση ενάντια σε μια πιθανή, μαζική αεροπορική επίθεση. Η περιοχή αυτή συνιστά επίσης μια σειρά διαδοχικών φραγμάτων σε βάθος , δεδομένου ότι αποτελεί προέκταση των Στενών και παρέχει σε αυτόν που την ορίζει τη δυνατότητα να ελέγχει τις θαλάσσιες εξόδους μέσω του Αιγαίου προς τη Μεσόγειο. Επιπλέον σε σύνδεση με την Κρήτη, εξασφαλίζει τον πλήρη έλεγχο των τακτικών θαλασσίων οδών στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Η οχύρωση των νησιών
Η Τουρκία κατηγορεί τη χώρα μας ότι οχύρωσε τα νησιά που βρίσκονται κοντά στα παράλια μας κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών που διαμόρφωσαν το καθεστώς του Αιγαίου. Το περίεργο όμως θα ήταν να μην τα είχε οχυρώσει. Είναι γεγονός βέβαια ότι οι Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων προέβλεπαν τη μερική ή ολική αποστρατικοποίηση μερικών ακριτικών μας νησιών. Επέτρεπαν όμως δυνάμεις για την τοπική άμυνα των νησιών. Και η αλήθεια είναι ότι τις σεβαστήκαμε 50 ολόκληρα χρόνια, γιατί απλούστατα δεν είχαν εκδηλωθεί από την πλευρά της Τουρκίας τάσεις επεκτατικές, ούτε ενέργειες που να συνιστούν απειλή κατά του ελληνικού χώρου. Αντίθετα ούτε το Διεθνές Δίκαιο ούτε καμιά συνθήκη προβλέπει οποιοδήποτε περιορισμό του δικαιώματος άμυνας, που κατοχυρώνεται και από τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ.
Από το 1974 όμως το σκηνικό άλλαξε ριζικά. Η Τουρκία πρόβαλε διεκδικήσεις σε βάρος των νησιών. Και δεν περιορίστηκε μόνο σε λόγια. Προχώρησε και σε έργα. Συγκρότησε στα παράλια της προς το Αιγαίο, απέναντι από τα νησιά τη Δ΄ Στρατιά(Στρατιά Αιγαίου την ονόμασε)με δύναμη 120.000 ανδρών και την ενίσχυσε με ισχυρό αποβατικό στόλο 120 σκαφών. Επιτέθηκε εναντίον της Κύπρου και κατέλαβε το 40% του εδάφους της. Προχώρησε σε αναρίθμητες παραβιάσεις του ελληνικού θαλάσσιου και εναέριου χώρους καθώς και σε άλλες προκλήσεις, όπως η επέκταση του FIRΚωνσταντινούπολης σε βάρος του FIR Αθηνών και οι έξοδοι σεισμογραφικών σκαφών της που δεν περιορίστηκαν σε τουρκικά ή διεθνή ύδατα αλλά εισχώρησαν και σε ελληνικές θαλάσσιες περιοχές. Για όλα αυτά η Ελλάδα στην περίπτωση της οχύρωσης των νησιών, έκανε χρήση του άρθρου 51 του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που προβλέπει το δικαίωμα της αυτοάμυνας.
Η θεωρία του «ζωτικού χώρου»
Ο ισχυρισμός της Τουρκίας ότι την «πνίγει» το σημερινό καθεστώς του Αιγαίου-ενώ δεν την έπνιγε 50 ολόκληρα χρόνια-αλλά και ο άλλος ισχυρισμός της ότι υπάρχουν και λόγοι δημογραφικοί που επιβάλλουν την αναδιανομή των νησιών, θυμίζουν τη θεωρία του «ζωτικού χώρου» του Χίτλερ. Με μια παρόμοια δικαιολογία θα μπορούσε κάθε χώρα να επιδιώξει την επέκτασή της σε βάρος γειτονικών χωρών είτε γιατί έχουν λιγότερο πληθυσμό από το δικό της, είτε γιατί έχουν περισσότερη θάλασσα ή περισσότερα νησιά. Στην πραγματικότητα δεν είναι η Ελλάδα που πνίγει την Τουρκία αλλά η Τουρκία που πνίγει την Ελλάδα και επιδιώκει μάλιστα επίμονα και συστηματικά τη συρρίκνωσή της.
Ειρήνη με ελευθερία
Η Ελλάδα επιθυμεί την ειρήνη στο Αιγαίο. Το απέδειξε στη διάρκεια 60 χρόνων. Αλλά δεν είναι διατιθεμένη να την εξασφαλίσει θυσιάζοντας την ελευθερία της. Δέχεται να συζητήσει οποιοδήποτε ζήτημα με την Τουρκία, αλλά όχι τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Για κάθε θέμα που αμφισβητείται μπορεί να εφαρμοστεί ο διεθνής νόμος και η διεθνής πρακτική, όπως πχ στην περίπτωση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, της οποίας είναι αναγκαία η οριοθέτηση. Και αν η Τουρκία δεχόταν το ίδιο, δεν θα υπήρχε κρίση του Αιγαίου. Όμως η Τουρκία σε κανένα ζήτημα δε θέλει να εφαρμοστεί ο νόμος. Και σε κανένα ζήτημα δεν ακολουθεί τη διεθνή πρακτική. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Υπάρχουν βλέψεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδος. Οι διαφορές μπορούν να συζητηθούν και να λυθούν. Αλλά οι εδαφικές βλέψεις δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο διαπραγματεύσεων. Καμιά χώρα δεν διαπραγματεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα.(Αυτό βέβαια δεν ισχύει σήμερα με τις δανειακές συμβάσεις που έχει υπογράψει οικειοθελώς η χώρα μας με τους δανειστές, αλλά αφορά σε άλλο θέμα.) Η Τουρκία δημιούργησε την κρίση στο Αιγαίο. Στο χέρι της, συνεπώς, είναι να την τερματίσει. Και θα την τερματίσει αν σεβαστεί το διεθνή νόμο.! Κάπως δύσκολο είναι αυτό να εφαρμοστεί κάτω από τις σημερινές συνθήκες. Πολύ γρήγορα θα βρούμε μπροστά μας κάθε υποχωρητικότητα που έχει επιδειχθεί, πολλά χρόνια τώρα από τις ελληνικές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα όμως σε όλα τα χρόνια των μνημονίων
* Ο Δ. Κυπριώτης είναι ανώτατος αξιωματικός ε.α, μέλος της ΠΓ του ΕΠΑΜ και οργανωτικός γραμματέας Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΝΑΠΟΔΑ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Των οικιών ημών εμπιμπραμένων, ημείς άδομεν»
Δεν είναι που θέλω να πω "τα 'λεγα" (τι νόημα έχει άλλωστε). Απλά για να μην γράφω τα ίδια και τα ίδια κάθε τόσο, για καινούρια. Κάνοντας την… «σούμα» "..Για σκεφτείτε! Σε μια εξαθλιωμένη, στα όρια μιας ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης χώρα, στριμώχνεται σε συνθήκες κράτησης ένας ετερόκλητος πολυεθνικός πληθυσμός προστιθέμενος στους ήδη υπάρχοντες γκετοποιημένους του κέντρου της Αθήνας και αλλού, έτοιμος να αλληλοσφαγεί αλλά και να εξεγερθεί για τους δικούς του σοβαρούς λόγους ο κάθε ένας, και σαν να μην έφταναν αυτά, την ίδια ώρα που οι Τούρκοι ζητούν το μισό Αιγαίο και πυροδοτούν το κλίμα για αυτονόμηση της Θράκης, η κυβέρνηση τους βάζει ανοίγοντας την κερκόπορτα στα νησιά μας (με τα γνωστά θέματα αποστρατικοποίησης και κρυφών στρατοπέδων). Κοινωνικό, μεταναστευτικό και Εθνικό (αφαίρεση επικράτειας και μειονοτικό από τους Τούρκους)!!! Τρεις προϋποθέσεις που από μόνη της η κάθε μία αρκεί για να αποσταθεροποιηθεί μια χώρα, συμβαίνουν συγχρόνως στην χώρα μας.
Αγαπητοί μου , ή βρισκόμαστε στην απόλυτη αποβλάκωση ή εγώ ζω σε άλλο χωροχρόνο. Έχουμε ήδη πάρει φωτιά και οι πολιτικοί μας χτενίζονται με Ευρωπαϊκές τσατσάρες! Αν δεν προλάβει ο λαός να οργανωθεί και να πετάξει στα μπουντρούμια τους πολιτικούς, να αποδεσμευτεί από την Ναζιστική Ευρώπη, και να πάρει την τύχη του στα χέρια του, πολύ φοβάμαι ότι οι εικόνες της Συρίας, δεν θα είναι μόνο εικόνες αλλά η πραγματικότητα μας. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτήν την προσπάθεια. Πρέπει να παραμερίσουμε κάθε έχθρα για προηγούμενες λάθος επιλογές. Αν θέλουμε να πετύχει αυτός ο αγώνας κάθε δημοκράτης πολίτης είναι εν δυνάμει σύμμαχος. Όποιος έχει την εντύπωση ότι αυτός και η κομματική παρέα του θα την γλυτώσουν επειδή είναι έξυπνοι και καταλαβαίνουν, απλά είναι βαθειά νυχτωμένος. Είναι απαράδεκτο να βρίζουμε ο ένας τον άλλο για τις πολιτικές του επιλογές, όταν όλοι λίγο ως πολύ, έχουμε εξαπατηθεί από τους ψεύτες πολιτικάντηδες.
Την λύση θα την δώσει μόνο ο ενωμένος λαός. Eνωμενος μεσα στο ΕΠΑΜ! Ο αγώνας αφορά την ζωή μας, την ζωή της οικογένειας μας, την ζωή του λαού και της πατρίδας μας. Δεν είναι μια ιδέα, είναι η ίδια η επιβίωση μας! Ποτέ δεν είχαμε περισσότερο ανάγκη ο ένας τον άλλο. "Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών" τώρα όσο ποτέ άλλοτε! Κάνω αυτή την έκκληση για ενότητα σαν μια ύστατη προσπάθεια. Δεν γνωρίζω πόσος ακόμη χρόνος μας απομένει αδέρφια..."
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Η φίλη Savvatoula Kalpakidou, αποφυλακισθείσα που σηκώνει μεγάλο βάρος της υπόθεσης των φυλακισμένων γυναικών της Θήβας, με τιμάει με την προσωπική της απεύθυνση, ενημερώνοντάς με και σήμερα για κάτι που δυστυχώς είναι ενδεικτικό της αθλιότητας μιας πολιτικής και της ηθικής κατάπτωσης του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, όπως και άλλες φορές έχω καταγγείλει κι εγώ, όχι μόνο δεν απαντάει σε καμιά από τις αλλεπάλληλες επιστολές των κρατουμένων γυναικών, αλλά δηλώνει χωρίς ίχνος ντροπής πως αποκλείεται να γίνει οτιδήποτε.
Το δημοσίευμα της φίλης:
Πρίν λίγο είδα τον Παρασκευοπουλο σε έκθεση με εργα κρατουμένων.Τον πλησίασα και τον ρώτησα αν έλαβε τις επιστολές μας,μου απάντησε πως τις έλαβε.........του λέω περιμένουμε την απάντηση σας..απάντησα μου λέει μα πρέπει να δείτε τα θέματα πρακτικά,δηλαδή?ηδη δεχόμαστε επιθέσεις οτι εχει μειωθεί η ασφάλεια στις φυλακές και είμαστε πάρα πολύ ελαστικοί στις ευεργετικές διατάξεις.Του λέω ποιές διατάξεις?αυτές τις θεωρήτε ευεργετικές?πώς?(τα αιτήματα τα έχετε δεί όλοι)το διαταύτα δεν αλλάζει τίποτα.........ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κουπόνια, λοιπόν, για τη λαϊκή αγορά, στους άπορους από την Περιφέρεια Αττικής. Για να ελέγχεται πως θα πάρουν σίγουρα μπρόκολα και μελιτζάνες. Μην τα φάνε σε τίποτα κραιπάλες! Το 'πε κι η Φωτίου, άλλωστε: δεν ξέρουν από διαχείριση χρημάτων αυτοί οι πτωχοί!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν. Με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν. Πόσο ακριβές σύνθημα! Όταν, μάλιστα, ο Ερντογάν θυμάται πως η Συνθήκη της Λωζάνης έριξε την Τουρκία, καθώς τα νησιά που κατοικούνταν από Έλληνες δόθηκαν στην Ελλάδα. Κι όταν το Ράιχ λέει πως θα μείνει ουδέτερο σε μια ελληνοτουρκική διαμάχη για το ζήτημα! Για να τα μαζέψει λίγο μετά, αλλά η αμφισβήτηση των συνόρων ήδη εκφράστηκε.
Τα «μαζεύει» το Βερολίνο μετά την αμφισβήτηση των συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας
Μετά την τοποθέτηση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, κατά την οποία άφησε ανοιχτό το θέμα που έφερε στο προσκήνιο ο Ερντογάν περί εδαφικών διαφορών Αθήνας-Άγκυρας, και τις αντιδράσεις τις οποίες αυτή προκάλεσε, υπήρξε άμεσα διευκρινιστική δήλωση από το Βερολίνο. Συγκεκριμένα, διευκρινίζοντας την προηγούμενη δήλωσή του, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως: «Από τη σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης, η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει». Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Γερμανίας είχε δηλώσει: «Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι' αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός». Σε επισήμανση ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε νησιά και όχι σε σύνορα, ανέφερε: «Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Ερντογάν και δυστυχώς δεν μου είναι δυνατό να αντιδράσω σε αυτό». Ερωτηθείς, δε, εάν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά, απάντησε: «Επαναλαμβάνω αυτό που είπα».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ποτέ δεν γούσταρα τα κλειστά "παρεάκια" που ακολουθούν σαν το κοπάδι τον "γκουρού" τους. Ποτέ δεν γούσταρα τον κανιβαλισμό ανθρώπων,που ξεπερνά την διαφορετική πολιτική άποψη μάλιστα ,αλλά χτυπιέται το όποιο άτομο απλά γιατι δεν το γουστάρουμε!!! Αυτό είναι εικόνα πεινασμένων σκύλων που τρώγονται μεταξύ τους καθώς τους άφησαν νηστικούς!
Ποτέ δεν ήμουν ένας τυφλός οπαδός κάποιου κόμματος ή αρχηγού του,ακόμα και όσων διετέλεσα μέλος. (Μερικοί θα θυμούνται την οξύτατη κριτική που έκανα σε θέσεις ή πρόσωπα του KKE και πρίν το ‘90,αν και ήμουν στέλεχός του. Επίσης,κάποιοι που με γνωρίζουν χρόνια και εκ του σύνεγγις,γνωρίζουν πως και όταν ήμουν μέλος της ΚΝΕ-προ αρχαιοτάτων..-εγώ έκανα παρέα με τους λεγόμενους "αριστεριστές" και διάβαζα περισσότερο τον δικό τους τύπο παρά Ριζοσπάστη-Οδηγητή). Επίσης αρκετοί fb φίλοι θα θυμούνται πως ήμουν απο τους πρώτους που ανέλαβα τις ευθύνες μου στην εξαπάτηση του λαού απο το μόρφωμα ANEΛ, και δεν διάλεξα τον εύκολο δρόμο του "φταίνε οι άλλοι"! Που εκανα τη βλακεια και τους ψηφισα το 2015, ενώ μεχρι τοτε ψηφιζα το ΝΑΡ. Εκτοτε, από όταν καταλαβα την εθνοκτονα πολιτικη που ζηταει η Ε.Ε., που ζηταει τη φυσικη εξαλειψη του ελληνικου λαου, ακολουθω το ΕΠΑΜ. Εκφραζοντας παντα τις δικες μου κομμουνιστικες θεσεις. Γιατι αριστερος και κομμουνιστης παραμενω παντοτε.
Επίσης,πολλοί απο τους fb φίλους,που με παρακολουθούν, θα θυμούνται την κριτική ακόμα και πολεμική μου προς ηγετικές ομάδες του ΚΚΕ. Ειδικά για αυτη που υπαρχει αλλα και για τις παρελθούσες. Ολοι σας θα ξέρετε πως όταν γινόταν κάποιος πλακωμός εδώ μέσα και άρχιζε το ξεκατίνιασμα απο χουλιγκάνικα παρεάκια,και έπεφτε στην αντίληψή μου,προσπαθούσα να παρέμβω κατευναστικά κι ας μην συμφωνούσα με το εκάστοτε "θύμα"! Εχω δείξει....και σε τηλεφωνικές επαφές,την δυσφορία μου όταν κακολογούσαν φίλους μου και προσπαθούσαν να απαξιώσουν πρόσωπα που για αντικειμενικούς λόγους εγώ τους θεωρώ τεράστιες αξίες για τον κόσμο της αριστεράς και θησαυρό γνώσης. Άλλωστε γνωρίζω και απο τις σχέσεις μου του παρελθόντος πως κάθε μεγάλος και αξιόλογος άνθρωπος έχει και τα κουσούρια του!!!Μήπως δεν έχω εγώ?
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016
Απεργία στην Βραζιλία ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις του Τεμέρ
Aπεργία διαρκείας ενάντια στα μέτρα της προσωρινής κυβέρνησης του Μισέλ Τεμέρξεκίνησαν στην Βραζιλία οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια και την Μεταλλουργία. Η απεργία που διοργανώνεται από το Συνδικάτο Εργαζόμενων στα Πετρέλαια της περιφέρειας του Ρίο Ντε Τζανέιρο, ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και θα σταματήσει μόνο όταν η εταιρεία Petrobras ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων, που είναι – μεταξύ άλλων – η προσαρμογή του βασικού μισθού στα επίπεδα του περασμένου Αυγούστου και μια πραγματική αύξηση 10%, ανέφεραν πηγές του Συνδικάτου. Το Συνδικάτο δεν συμφωνεί επίσης με την πρόταση της διοίκησης της Petrobras να μειωθεί κατά 50% η αμοιβή των υπερωριών που πραγματοποιούνται σε ειδικές συνθήκες εργασίας, ζητώντας ταυτόχρονα περισσότερη προστασία για τους εργαζόμενους που εργάζονται κάτω από τέτοιες συνθήκες.
Από την άλλη, ενώ η εταιρεία επιχειρεί να μειώσει τις αμοιβές των υπερωριών, θέλει να αυξήσει τις αποδοχές των διοικητικών στελεχών. Το Συνδικάτο διαφωνεί επίσης με την σχεδιαζόμενη από τον προσωρινό πρόεδρο Τεμέρ, πώληση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, σαν αποτέλεσμα της τροποποίησης του νόμου για την εκμετάλλευση του πετρελαίου. Το νομοσχέδιο που κατατίθεται στην Κάτω Βουλή την προσεχή εβδομάδα, προτίθεται να καταργήσει την διάταξη με την οποία είναι υποχρεωτικό η εταιρεία Petrobras – η οποία είναι βυθισμένη σε μια ιστορική κρίση τεράστιου χρέους και σε σκάνδαλα διαφθοράς- να πραγματοποιεί το 30% των εξορύξεων.
Εν τω μεταξύ, η Εθνική Συνομοσπονδία Μεταλλουργών (CNM), προκήρυξε την Πέμπτη πανεθνική απεργία με σύνθημα “Ούτε ένα δικαίωμα λιγότερο”, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι. Όπως εκτιμά ο πρόεδρος της CNM, Πάουλο Κάιρες, όλη η βιομηχανική πολιτική της Βραζιλίας βρίσκεται σε κίνδυνο με την παράνομη κυβέρνηση του Μισέλ Τεμέρ. Στο κέντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται επίσης και η απόφαση του Τεμέρ να αγοράζει τα εμπορικά πλοία από το εξωτερικό. Ο Κάιρες υπενθύμισε ότι ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος είχε 90.000 εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν ήδη μειωθεί σε 35.000 και αντί η κυβέρνηση να τονώσει την παραγωγή, κάνει το αντίθετο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Επικίνδυνη πρόκληση αποτελούν οι δηλώσεις Ερντογάν
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ E.ΠA.M
Με ευθεία απειλή αμφισβήτησης των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας ειδικά στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, αντιστοιχούν οι προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την Συνθήκη της Λωζάννης. Επί της ουσίας, ο Τούρκος πρόεδρος υπερβαίνει τα εσκαμμένα εκμεταλλευόμενος τις πολιτικές κατευνασμού και των κάθε λογής μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, που διαχρονικά έχουν υιοθετήσει οι ελληνικές κυβερνήσεις απέναντι στην Τουρκία.
Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται την προδοτική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία, με την αποδοχή της παράνομης και επιζήμιας για ολόκληρη την χώρα, συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, έχει θέσει ήδη τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε καθεστώς γκρίζων ζωνών. Εκμεταλλεύεται επίσης, την αηδιαστικά κατευναστική και προδοτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης που πρώτη έτρεξε να υποστηρίξει τη «δημοκρατικά εκλεγμένη» κυβέρνηση του Ερντογάν στο «πραξικόπημα» του Ιουλίου παρέχοντας νομιμοποίηση στο πογκρόμ που εξαπέλυσε το καθεστώς του και τις φρικαλεότητες που επακολούθησαν. Τα επίχειρα αυτής της πολιτικής εισπράττει, δυστυχώς, ο ελληνικός λαός που άναυδος παρακολουθεί το σχέδιο εδαφικού ακρωτηριασμού της πατρίδας μας, που εξυφαίνεται και σταδιακά υλοποιείται.
Η δήλωση αυτή του κ. Ερντογάν -ανεξάρτητα αν απευθύνονταν σε εσωτερικό ακροατήριο στην Τουρκία και στη μάχη που δίνει εναντίον των «Κεμαλιστών»,- δεν μπορεί παρά να αποτελεί επικίνδυνη πρόκληση για την Ελλάδα -έμμεση απειλή πολέμου-, αφού θέτει με σαφή τρόπο ζήτημα αμφισβήτησης της ελληνικής εδαφικής επικράτειας, ενώ εμμέσως εγείρει θέμα επανακαθορισμού των συνόρων. Και μάλιστα προέρχεται από ένα κράτος που έχει παραβιάσει κατά κόρον την Συνθήκη της Λωζάννης. Η ελληνική κυβέρνηση, ήδη θα έπρεπε να είχε ζητήσει τη σαφή τοποθέτηση και την καταδίκη των δηλώσεων αυτών του Ερντογάν, από το Η. Βασίλειο, τη Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και Ρουμανία, κράτη που συνυπέγραψαν την Συνθήκη αυτή.
Το ΕΠΑΜ είχε από καιρού επισημάνει στον ελληνικό λαό, ότι η εξαγωγή της πολυδιάστατης κρίσης στην Τουρκία δεν θ’ αργήσει να στραφεί προς την χώρα μας. Η δωσιλογική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, η οποία έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στις αλλότριες δυνάμεις των δανειστών και των τοκογλύφων, καθίσταται -εκ των πραγμάτων- άκρως επικίνδυνη και εθνικά καταστροφική. Πόσο μάλλον ανίκανη και ξένη ως προς την άσκηση εξωτερικής πατριωτικής πολιτικής προς όφελος της χώρας. Το ΕΠΑΜ υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για πλήρη επαγρύπνηση του ελληνικού λαού, διαμηνύοντας παράλληλα προς κάθε κατεύθυνση, ότι το δημοκρατικό και πατριωτικό φρόνημα του ίδιου του λαού είναι αυτό που θα ενώσει και θα οδηγήσει ολόκληρη την χώρα στον απεγκλωβισμό από τα δεσμά που της έχουν επιβάλλει.
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 30 Σεπτεμβρίου 2016
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την Τρίτη 4 Οκτώβρη γίνεται ο τρίτος κατά σειρά σφαγιασμός των επικουρικών συντάξεων και προγραμματίζονται μια σειρά παρεμβάσεων από τις Ομοσπονδίες Συνταξιούχων, τις οποίες και στηρίζουμε. Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουμε ως ΛΑΕ την Τρίτη 04/10/2016 στις 12 μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εργασίας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρακαλώ το συνοδευτικό κείμενο μαζί με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας συνταξιούχων να σταλεί προς όλους Τη Δευτέρα 3/10/16 υπάρχει συγκέντρωση – διαμαρτυρία των συνταξιουχικών οργανώσεων στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Στην ομοσπονδία της οποίας επισυνάπτουμε την ανακοίνωση δραστηριοποιούνται ολες οι δυναμεις. Καλούμε όλους που μπορούν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.
Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2016
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑ συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Συνταξιουχικών Οργανώσεων την Δευτέρα 3/10/2016 και ώρα 10:00 π.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Επισημαίνοντας ότι ο Ν4387 του Κατρούγκαλου είναι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι λοιποί εντολοδόχοι των δανειστών και τοκογλύφων θα πρέπει να καταλάβουν ότι για το Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα έχουν συνεισφέρει εκατομμύρια εργαζόμενοι και ότι η ιστορία θα γράψει με μαύρα χρώματα όλους αυτούς που κατακρεούργησαν τις επικουρικές μας συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα. Καλούμε όλη την ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους μαζί με όλα τα κλαδικά συνταξιουχικά σωματεία, σε Γενικό Παλλαϊκό ξεσηκωμό, ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές, ενάντια στις μνημονιακές δεσμεύσεις, για να βάλουμε φραγμό στις νέες δρομολογούμενες περικοπές των συντάξεών μας.
Για την Διοίκηση Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Χρίστος Πολίτης Αριστοτέλης Κάντας
Ολοκληρώνονται με την σύνταξη του Οκτώβρη οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων σε όλα τα ταμεία. Όσοι ανήκουμε σε ταμεία που έχουν υποστεί τις περικοπές μέχρι τώρα, διαπιστώσαμε τη λεηλασία των συντάξεων με ένα αυθαίρετο και παράνομο τρόπο. Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση από το μνημόνιο για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κάθε χρόνο, οδηγεί με σιγουριά σε νέες περικοπές με στόχο την τελική εξαφάνιση,Κα η συγχώνευση της εναπομείνασ επικουρικής σύνταξης. Οι συνταξιούχοι αντιδρούν και έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες κινητοποιήσεις. Τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη 2016 οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Εθνικής Αντίστασης [Κοτζιά] στις 10.00. Η Ομοσπονδία συνταξιούχων ΕΤΕΑ συμμετέχει και καλεί τους συνταξιούχους να δώσουν δυναμικό παρόν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μουδιασμένη η ΕΕ για το δημοψήφισμα της Ουγγαρίας για τους πρόσφυγες
«Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να θεσπίσει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση των μη-ουγγρικής καταγωγής πολιτών στην Ουγγαρία, χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας;» είναι το αντικειμενικό και ουδέτερο ερώτημα της δεξιας συντηρητικης κυβερνησης του Βικτόρ Ορμπάν, στο οποίο καλούνται να απαντήσουν στο φημοψήφισμα της Κυριακής οι Ούγγροι πολίτες. Με αυτό το ερώτημα δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως το παιχνίδι μπορεί ήδη να είναι χαμένο για τις Βρυξέλλες, υπενθυμίζοντας ότι τον τελευταίο χρόνο, η ουγγρική κυβέρνηση έχει πολεμήσει με κάθε μέσο το έκτακτο σχήμα μετεγκατάστασης προσφύγων, το οποίο εγκρίθηκε από τη Σύνοδο Κορυφής το φθινόπωρο του 2015.
Πάντως, η Ουγγαρία - όπως και κάποιες άλλες χώρες - δεν έχει πραγματοποιήσει καμία από τις περίπου 1.300 μετεγκαταστάσεις που της αναλογούν και το "οχι" φαίνεται η πιο πιθανή απάντηση στο αυριανό δημοψήφισμα. Επιπλέον, το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία είναι το τρίτο που διοργανώνεται μέσα στη χρονιά σε κράτος-μέλος, μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit και την απόρριψη της εμπορικής συμφωνίας της ΕΕ με την Ουκρανία από τους Ολλανδούς - γεγονός που οπωσδήποτε ανησυχεί τις Βρυξέλλες και προκαλέι αμηχανία.
Σε αυτό το πλαίσιο και σε μια προσπάθεια να σχετικοποιήσει το πολύ πιθανό «όχι» των Ούγγρων, η Επιτροπή φαίνεται να θέτει ως προτεραιότητα τη μη αμφισβήτηση της υπάρχουσας νομοθεσίας. «Τα κράτη-μέλη έχουν τη νομική υποχρέωση της εφαρμογής των αποφάσεων που ελήφθησαν», δήλωσε χαρακτηριστικά αυτή την εβδομάδα ο επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ κύκλοι της Επιτροπής τονίζουν κατ' επανάληψη ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μπορεί να αφορά μόνο μελλοντική νομοθεσία. Ωστόσο, το ενδεχόμενο «όχι» των Ούγγρων, δεν μπορεί παρά να εκληφθεί επί της ουσίας ως πλήγμα για τη νομιμοποίηση των πολιτικών της ΕΕ και την ενότητα των μελών της. Ο πρόεδρος της Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε εκφράσει τις ανησυχίες του ως προς την απειλή για κάτι τέτοιο, προειδοποιώντας σε ομιλία του το καλοκαίρι πως «εάν καθιερωθούν τα δημοψηφίσματα για κάθε απόφαση των υπουργών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι σε κίνδυνο».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δήλωση Αλεφαντου: «Αν μου έβγαινε gay ο εγγονός θα τον έδιωχνα…»
«Δεν τους πειράζω αυτούς, αλλά δε γουστάρω να πάει συγγενικό πρόσωπο σε αυτή την κατεύθυνση! Από μικρό πλάθεται το παιδί. Εκτός αν βγει γεννημένο…» Άλλο ένα ρεσιτάλ ομοφοβικών δηλώσεων έδωσε ο Νίκος Αλέφαντος, μιλώντας στην εκπομπή «La Biri Biri». «Ο Θεός είπε: Θα πάει ο άντρας με τη γυναίκα, δεν είπε θα πάει ο άντρας με τον άντρα», ανέφερε αρχικά. Όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε αν του έλεγε ο εγγονός του ότι είναι gay, ο Νίκος Αλέφαντος βγήκε εκτός εαυτού: «Ούτε να ξαναπατήσει θα του πω! Ούτε να ξαναπατήσει! Για δρόμο, για διάλυση! Από μικρό πλάθεται το παιδί. Εκτός αν βγει γεννημένο. Εγώ δεν τους πειράζω αυτούς, αλλά δε γουστάρω να πάει συγγενικό πρόσωπο σε αυτή την κατεύθυνση. Δε γουστάρω, πάει τελείωσε, πώς το λένε; Δεν μ’ αρέσει! Τι ρατσιστής; Δε με νοιάζει! Δεν τους πειράζω, αλλά δεν τους θέλω. Δεν βγαίνω έξω να τον δω στο δρόμο να τον πειράξω, στρίβω τη μούρη μου και φεύγω. Είναι τέτοιες οι αρχές μου, δεν μπορώ να προσαρμοστώ με τίποτα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Μητροπολίτης Σιατίστης: Ο Φίλης είναι λασπιάς και γιαλαντζί αριστερός -Ακατάλληλος για συνομιλητής
01|10|2016 0:02
Μια ακόμη δριμεία επίθεση δέχθηκε από εκπρόσωπο της Εκκλησίας, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σχετικά με τις δηλώσεις του για τον ρόλο της Εκκλησίας επί Χούντας. «Ὁ ὑπουργός Παιδείας, ὡς κοινός λασπιᾶς, εἶναι πλέον ἀκατάλληλος καί ἀπαράδεκτος συνομιλητής τῆς Ἐκκλησίας» γράφει ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, στο romfea.gr και τον αποκαλεί «γιαλαντζί αριστερό». Σε αντίστιξη, υποστηρίζει ότι «τον “αριστερό” υπουργό Παιδείας κ. Φίλη τον τελείωσε ο αληθινός αγωνιστής της αριστεράς, Μανώλης Γλέζος. Εκτιμά μάλιστα ότι «μαζί με τον Φίλη, φαίνεται ότι τελειώνει και η Αριστερά».
Το άρθρο του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου:
Ὁ Ὑπουργός Παιδείας κ. Φίλης τελείωσε. Τόν «ἀριστερό» Ὑπουργό τῆς Παιδείας κ. Φίλη τόν τελείωσε ὁ ἀληθινός ἀγωνιστής τῆς ἀριστερᾶς Μανώλης Γλέζος. Τόν εἶπε μετ’ἐπιτάσεως βλάσφημο καί ἐπί πλέον ὅτι τά λόγια τοῦ κ. Φίλη τά ὅσα ἐξεστόμισε εἶναι «γιά γέλια καί γιά κλάμματα», τόν εἶπε δηλαδή ἀνόητο καί ἐπικίνδυνο. Ἕνας ἄνθρωπος πού στούς πραγματικούς ἀγῶνες ἦταν παρών καί ὄχι στούς «ἀγῶνες» τῶν σαλονιῶν. Ὁ Μανώλης Γλέζος ἀναφερόμενος σέ πραγματικά γεγονότα τῆς Κατοχῆς εἶπε ξεκάθαρα ὅτι ἡ Ἐκκλησία ὑπῆρξε ὁ πρῶτος ἀντιστασιακός. Ὁ Μακαριώτατος ἐπίσης ἀναφερόμενος στά χρόνια τῆς Χούντας μἐ τέσσερις σαφεῖς τοποθετήσεις ξεκαθάρισε ὅτι ὁ πρῶτος πού ἀντιστάθηκε στήν δικτατορία ἦταν ὁ πολιός Ἀρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ἀρνούμενος νά παραιτηθεῖ. Δέν ξέρω ἄν τελείωσε ὡς Ὑπουργός, τελείωσε ὅμως ὡς ἀξιόπιστος ἄνθρωπος καί συνομιλητής. Τόσον ὁ Ὑπουργός ὅσον καί οἱ ὑπόλοιποι τῆς Κυβέρνησης δέν τόλμησαν νά ποῦν τό παραμικρό στήν ξεκάθαρη θέση τοῦ Μανώλη Γλέζου καί κατάπιαν τή γλῶσσα τους γιατί δέν ἔχουν νά ποῦν.
Ὁ θλιβερός Ὑπουργός τῆς Παιδείας ὡς γνήσιος «γιαλατζί» ἀριστερός χρησιμοποίησε τήν λάσπη γιά νά πλήξει, νά φοβίσει νά τρομοκρατήσει τήν Ἐκκλησία. Προχώρησε μάλιστα ἕνα βῆμα πάρα κάτω στήν σκάλα τοῦ κακοῦ. Λειτούργησε ὡς σύγχρονος Νέρων. Ὁ Νέρων ἔβαλε φωτιά στήν Ρώμη καί στή συνέχεια γιά νά ἀποφύγει τήν ὀργή τοῦ λαοῦ τήν ἀπέδωσε στούς χριστιανούς. Καί ὁ κ. Φίλης ἕνας ἀπό τούς βασικούς ὑπεύθυνους τῆς ἠθικῆς ἔκπτωσης τῆς κοινωνίας, ἐπιρρίπτει αὐτήν τήν ἔκπτωση στήν Ἐκκλησία σέ μιά ἀπελπισμένη προσπάθεια νά μήν τοῦ καταλογισθεῖ ἡ εὐθύνη γιά τήν ἔκπτωση πού ἐκφράζει ὁ ἴδιος καί γιά ὅσα θά ἀκολουθήσουν. Ὁ Ὑπουργός Παιδείας, ἄν εἶχε στοιχειώδη εὐθιξία θἀ ἔπρεπε νά εἶχε ὑποβάλει τήν παραίτηση του, ἔστω καί συμβολικά ὅταν ὁ 14χρονος μαθητής σκότωσε τόν συμμαθητή του. Τέτοια περιστατικά, ὅπως καί ἡ διαδεδομένη πλέον σχολική βία δείχνουν τήν ἀποτυχία μιᾶς παιδείας πού γαλβανίζει τό μυαλό τῶν παιδιῶν καί στέκεται ἀδιάφορη ἀπέναντι στήν ψυχή τους. Ὅταν πῆγα στήν πρώτη μου Ἐνορία, στό Μαντούδι τῆς Εὔβοιας ἕνας ἀπό αὐτούς πού στήριζε ξεκάθαρα τήν διακονία μου ἦταν ἕνας ἀριστερός. Κάποτε μιλώντας γιά ἐκεῖνα τά χρόνια μοῦ εἶπε: «Πάτερ, ἄκουσε νά σοῦ πῶ κάτι. Ἐκείνα τά χρόνια οἱ τίμιοι ἀριστεροί καί οἱ τίμιοι δεξιοί δέν πείραξαν κανένα καί μερικές φορές προστάτευσαν οἱ μέν τούς δέ. Οἴ ἄτιμοι καί παλιάνθρωποι καί ἀπό τίς δύο πλευρές ἔκαναν τά ἐγκλήματα».
Τό ἴδιο συμβαίνει καί σήμερα. Ἡ ἀντιπαράθεση Φίλη – Γλέζου εἶναι ἀποκαλυπτική τοῦ ἤθους ἀμφοτέρων. Ὁ ὑπουργός Παιδείας, ὡς κοινός λασπιᾶς, εἶναι πλέον ἀκατάλληλος καί ἀπαράδεκτος συνομιλητής τῆς Ἐκκλησίας. Εἶναι πλέον ἀναξιόπιστο πρόσωπο καί μόνος του ἀπέδειξε τί πραγματικά αἰσθάνεται γιά τήν Ἐκκλησία. Πάρα πολύ ὀρθά ὁ Ἀρχιεπίσκοπος ἀρνεῖται νά συνομιλήσει μαζί του. Εἶναι σημαντικό ὁ κ. Πρωθυπουργός νά κατανοήσει ὁτι ὁ Ὑπουργός του εἶναι πλέον ἀκατάλληλο πρόσωπο γιά νά τόν ἐμπιστεύεται ἡ Ἐκκλησία. Ἡ Ἐκκλησία στάθηκε μέ παρρησία καί μέ ἐντιμότητα ἀπέναντι στήν Πολιτεία καί στήν τρέχουσα δυσκολία γιά τήν Πατρίδα μας. Ὁ κ. Ὑπουργός στάθηκε ἀνέντιμος καί προκλητικός καί προσπάθησε νά ἐκμεταλλευθεῖ τήν εὐκαιρία γιά νά κτυπήσει πισώπλατα τήν Ἐκκλησία. Καλή λοιπόν ἡ Ἐκκλησία κ. Πρωθυπουργέ γιά νά στηρίζει τό λαό καί τούς πρόσφυγες καί ἀκατάλληλη ὡς ἰσότιμος συνομιλητής τοῦ Ὑπουργοῦ Παιδείας γιά θέματα προβλεπόμενα ἀπό τό Σύνταγμα. Τί θά πεῖ συνεργασία; Μιλάω μόνο ἐγώ καί ἐσύ μόνο ἀκοῦς; Ὁ κ. Ὑπουργός δέν μπορεῖ πλέον νά συνομιλεῖ μέ τήν Ἐκκλησία. Τό ἀπέδειξε μέ τήν μεροληψία του. Ὅταν ἀπό τούς Ἰσραηλίτες καί ἀπό τούς Μουσουλμάνους καί τούς Ρωμαιοκαθολικούς ζητάει νά ὁρίσουν τό περιεχόμενο τῆς διδασκαλίας τῶν θρησκευτικῶν τους καί τούς διδασκάλους πού θά τό διδάξουν, ἀλλά αὐτό τό ἀρνεῖται στήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία.
Γιατί δέν διαμορφώνει ἀνάλογο πρόγραμμα σπουδῶν καί γι’αὐτούς βοηθώντας νά κατανοήσουν καί τήν πίστη τῶν ὀρθοδόξων συμμαθητῶν τους καί μονομερῶς καί ἀπό τήν τρυφερή παιδική ἡλικία προσπαθεῖ, συγκριτιστικῶ τῷ τρόπῳ , νά χαλαρώσει τήν ὀρθόδοξη εὐσέβεια, γιατί αὐτός εἶναι ὁ πραγματικὀς στόχος τοῦ κ. Ὑπουργοῦ. Ὁ τρόπος του γέμει δολιότητος. Γιά μένα, αὐτό εἶναι τό ἀληθινό πρόβλημα καί ὄχι καθ’ἑαυτό τό μάθημα τῶν θρησκευτικῶν. Ἔκανε καί κάτι ἀκόμη ἄθλιο ὁ κ. Ὑπουργός. Προσπάθησε νά ρίξει τήν εὐθύνη στόν Μακαριώτατο λέγοντας ὅτι τρία πράγματα ζήτησε ὁ Μακαριώτατος καί τοῦ τά κάναμε. Παριστάνει τόν ἀφελῆ. Ὁ Μακαριώτατος τά τρία αὐτά πράγματα τά ζήτησε μέ τήν βασική προϋπόθεση ὅτι θά ἀφοροῦν ἕνα μάθημα θρησκευτικῶν πού θά διδάσκει κατά βάσιν τόν Ὀρθόδοξη πίστη καί ὄχι ἕνα μάθημα πού θά εἶναι μιά θρησκειολογική σούπα ὅπως ὀρθότατα χαρακτηρίσθηκε. Ἄλλο πρᾶγμα τό νά διδάσκεις τίς βασικές ἀρχές τῶν ἄλλων θρησκευμάτων, πράγμα πού γινόταν μέ τά τρέχοντα Θρησκευτικά καί μάλιστα στήν κατάλληλη ἡλικία τῆς Β’Λυκείου καί ἄλλο νά ταῒζεις τά παιδιά μέ θρησκειολογική σούπα. Ὅτι μιά ἀριστερή Κυβέρνηση θά προωθοῦσε τήν παγκοσμιοποίηση πού μεταβάλλει σέ ἕνα πολτό τίς ἀνθρώπινες κοινωνίες δέν θά μποροῦσα νά τό φαντασθῶ. Σέ αὐτό ὅμως θά ἐπανέλθω γιά νά διαπιστώσετε πού σκοπεύουν οἱ ἀλλαγές στήν Παιδεία. Φαίνεται ὅτι μαζί μέ τόν κ. Φίλη τελειώνει καί ἡ Ἀριστερά!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η συνθήκη της Λωζάννης και ο Ερντογάν
του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου*
Το να παρουσιάζει ο Ερντογάν τη Συνθήκη της Λωζάννης σαν ήττα της Τουρκίας γιατί δεν της περιήλθαν τα Ελληνικά νησιά αποτελεί σχήμα οξύμωρο την στιγμή που η Τουρκία έχει ήδη παραβιάσει τόσο πολύ την Συνθήκη αυτή που δεν έχει απομείνει σχεδόν τίποτα. Ας δούμε λίγο τις παραβιάσεις αυτές. Τα άρθρα 36-43 περί προστασίας των μειονοτήτων παραβιάσθηκαν σε σημείο που από τους 120.000 ομογενείς που ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη τότε έμειναν σήμερα περίπου 3.500 χιλιάδες. Μετανάστευσαν μας λένε οι Τούρκοι για να βρουν καλλίτερες συνθήκες ζωής στην πλούσια Ελλάδα. Και όταν τους μιλάς για τα Σεπτεμβριανά του 1955 και τις απελάσεις των Ελλήνων υπηκόων το 1964,σε κοιτάζουν αμήχανα.
Το άρθρο 14 της Λωζάννης προέβλεπε τοπική αυτοδιοίκηση από τους Ομογενείς Χριστιανούς της Ίμβρου και αστυνομία από τους ομοεθνείς μας. Αγνοήθηκε πλήρως από την Τουρκία η οποία και αποδεκάτισε τον Ελληνικό πληθυσμό της Ίμβρου κυρίως την δεκαετία του 60,για να μείνουν στο τέλος περί τους 300. Μόνο και μόνο γι’ αυτό μπορεί η Ελλάδα να διεκδικήσει την επιστροφή της Ίμβρου. Αμέτρητες εκκλησίες γκρεμίσθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να κατασκευασθούν δρόμοι, πάλι σε παραβίαση της Λωζάννης. Και σήμερα ακόμα με την εισβολή στην Συρία η Τουρκία έχει παραβιάσει το άρθρο 3 που.... οριοθετεί τα σύνορα με την Συρία. Το να ισχυρίζεται ότι τα ελληνικά νησιά είναι δίπλα στην Τουρκία το ίδιο μπορεί να ισχυρισθούμε και εμείς για την Σμύρνη και την Μικρά Ασία.
Εξ’ άλλου με το άρθρο 15 παραχώρησε τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία και με το άρθρο 19 αναγνώρισε την κυριαρχία της Αγγλίας στην Κύπρο. Δεν πρέπει να μας απασχολεί εάν η δήλωση έγινε για εσωτερικούς λόγους .Πάντοτε αυτό γίνεται και σχεδόν πάντοτε αυτό επικαλούνται οι Ελληνικές κυβερνήσεις. Με τις δηλώσεις αυτές ο Τούρκος Πρόεδρος θέτει θέμα Λωζάννης. Η αντίδραση της Ελλάδος πρέπει να είναι σθεναρή και θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα και να τοποθετηθούν τα άλλα κράτη που συνυπέγραψαν την Συνθήκη δηλαδή η Αγγλία, Γαλλία Ιταλία, Ρουμανία και Ιαπωνία.
*Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος είναι Πρέσβης ε.τ & επί κεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μιλάτε θετικά, για μερικά αποβράσματα, που απο τον υπόκοσμο μπήκαν στην Βουλή. Αναρωτηθείτε, τί γνώμη έχουν για τους τόπους εξορίας, όπως την Γυαρο, που πριν λίγα χρόνια οι πνευματικοί πατεράδες τους έστελναν για εξόντωση τους γονέους μας...
Γυάρος, άποψη από ψηλά, 1967, φωτογράφος Manfred Ihrt 1918-2005. Οι φωτογραφίες του τυπώθηκαν στο περιοδικό Stern, 1967, τεύχος 32.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πλατεία της Καισαριανής την Κυριακή (2/10) το απόγευμα, στις 6.00 μμ.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πλατεία της Καισαριανής την Κυριακή το απόγευμα, στις 6.00 μμ.
Η κυβερνητική φιέστα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής αποτελεί μια προσπάθεια ξεπλύματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και του Α. Τσίπρα που επιδιώκει μέσω του ηρωικού ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα του ΕΑΜ να νομιμοποιήσει την δική του ντροπιαστική Βάρκιζα, την βαρβαρότητα των μνημονίων, την υποδούλωση στους εκμεταλλευτές και δυνάστες της ΕΕ, του ΔΝΤ των πολυεθνικών. Λίγες μόνο μέρες πριν εκχώρησαν όλο την δημόσια περιουσία στο υπερταμείο των δανειστών και των "επενδυτών" και σήμερα "πουλάνε" τιμή στους εκτελεσμένους της Καισαριανής. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, μπροστά στην προώθηση της πολιτικής τους με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις δεν έχουν κανένα πολιτικό και ηθικό ενδοιασμό. Αφήστε ήσυχους αυτούς που πάλεψαν και έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία, το διώξιμο των κατακτητών, την εθνική κυριαρχία, την λαϊκή εξουσία. Ανήκετε στους εχθρούς τους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό να παλέψουν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, στην προσπάθεια εξευτελισμού του μεγαλειώδους εαμικού κινήματος. Καλεί σε αντικυβερνητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Καισαριανής την Κυριακή το απόγευμα, στις 6.00 μμ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ στην προγραμματισμενη «Αντιιμπεριαλιστικη» παρωδια
Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης Αντιιμπεριαλιστικού- Αντιφασιστικού περιεχομένου στις 20 Οκτωβρίου του 2016 εξέδωσαν ,μετά από συνάντηση, πολιτικές οργανώσεις, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία και Συλλογικότητες με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν .
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2016 Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26/9/2016 σύσκεψη στα γραφεία της ΟΛΜΕ για την διοργάνωση αντιπολεμικής, αντιϊμπεριαλιστικής, αντιφασιστικής πορείας αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, μετά από πρόσκληση του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι ή μέλη από τους φορείς : Ε’ ΕΛΜΕ, Ζ’ ΕΛΜΕ, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης, Φοιτ. Σύλλογος Μεταλλειολόγων ΕΜΠ, Πρόταση Προοπτικής Εργαζόμενων Εθνικής Τράπεζας, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Μεταναστών, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, Εργατικές Λέσχες Καλλιθέας, Ν. Ιωνίας, Ν. Σμύρνης, Κυψέλης-Πατησίων, Λαϊκές Συνελεύσεις Φιλαδέλφειας και Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνα, Αριστερή Κίνηση Περιστερίου. Επίσης με παρεμβάσεις τους, δήλωσαν τη στήριξή τους οι πολιτικές οργανώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, ΟΚΔΕ, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος.)
Στο πλαίσιο που έχει μπει για την συγκέντρωση,για άλλη μία φορά υπάρχει η γενική προσέγγιση των αιτιών που έχουν δημιουργήσει το μακελειό στην χώρα της Συρίας και με την προσφιλή στάση των ίσων αποστάσεων βαφτίζει την Ιμπεριαλιστική επέμβαση με την μορφή της εκπροσώπησης από τις τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν φυτέψει οι Ιμπεριαλιστές και οι χώρες επιρροής τους και με τους δεκάδες χιλιάδες μισθοφόρους που τις έχουν ενισχύσει, σαν πόλεμο Ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Καμία απολύτως αναφορά για το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας που υπάρχει καταγεγραμμένο από το 2006 στα Wikileaks αλλά και στα email της Χίλαρι Κλίντον η οποία ζητάει την καταστροφή της Συρίας για λογαριασμό του Israhell και την δημιουργία του Μεγάλου Ισραήλ. Καμία αναφορά και για την παρεμπόδιση του αγωγού South Pars του Κατάρ άρα και Αμερικανικών συμφερόντων,από την Συριακή Αραβική Δημοκρατία. Καμία αναφορά και καταδίκη στις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στα εδάφη της Συρίας όπως η ΙΣΙΣ,η Αλ Νούσρα και το FSA και των εγκλημάτων τους. Πολύ χειρότερα,καμία πίεση για να τελειώσει ο πόλεμος που άνοιξε η Δύση σε ακόμα μία Αραβική χώρα με ενοχλητική ηγεσία.
Αφού λοιπόν οι "σύντροφοι" προσπερνάνε και δεν στοχοποιούν έμπρακτα τους υπευθύνους και τους λόγους που οδήγησαν στην καταστροφή την χώρα με αποτέλεσμα τον ξεριζωμό των χιλιάδων ανθρώπων,συνεχίζουν την υποκριτική τους ψευτοανθρωπιστική στάση και δεν αναφέρουν τους μηχανισμούς που έχουν στηθεί και εκμεταλλεύονται τους Πρόσφυγες όπως είναι οι διάφορες ΜΚΟ(επιχειρήσεις) που κερδοφορούν με δεκάδες χιλιάδες ευρώ από διάφορα κονδύλια αλλά κυριότερα δεν τονίζουν το πως τα ανεπτυγμένα Καπιταλιστικά κράτη τους ετοιμάζουν για δούλους με σκοπό την κερδοφορία τους και θέτουν σαν μοναδικό κίνδυνο για αυτούς,τον κίνδυνο του φασισμού. Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν είναι τυχαία αφού συγκεκριμένες οργανώσεις που ανήκουν σε αυτούς που υπογράφουν την ανακοίνωση έχουν υποστηρίξει και έχουν συμμετάσχει με κάθε μέσο και τρόπο σε δράσεις που αποσκοπούσαν στην αποσταθεροποίηση της Συρίας όπως το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν ακόμα. Με πλούσια αρθρογραφία οργανώσεις σαν το ΣΕΚ,την ΔΕΑ,το Κόκκινο Δίκτυο,την ΟΚΔΕ Σπάρτακος έχουν προτρέψει τον κόσμο να υποστηρίξει την Ιμπεριαλιστική επέμβαση των μισθοφόρων. Για την ακρίβεια δεν έχουν μείνει μόνο στο να γράφουν αλλά έχουν προχωρήσει σε έμπρακτη στήριξη με συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις όπως αυτή για την απομάκρυνση της Πρεσβείας της Συρίας από την χώρα μας,που ήταν απόλυτα εναρμονισμένη στα σχέδια των Ιμπεριαλιστών.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιράν: Παρουσιάστηκε ένα νέο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μάχης
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, 16:15
Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) παρουσίασαν σήμερα ένα νέο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μάχης, με την κωδική ονομασία «Saeqeh» μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο την τηλεόραση «Press TV.» Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν το αναφερόμενο drone έχει ικανότητα μεταφοράς τεσσάρων «έξυπνων» κατευθυνόμενων βομβών, προκειμένου να πλήξει στόχους με μεγάλη ακρίβεια. Πρόκειται για την ιρανική έκδοση του αμερικανικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος, RQ-170 Sentinel το οποίο αξιοποιεί τεχνολογικά χαρακτηριστικά αποφυγής αναγνώρισης από ραντάρ (stealth).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες στο ΑΤ Ομονοίας
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, 11:51
Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου προκάλεσαν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας γύρω από την απίστευτη υπόθεση εξευτελισμού των ανήλικων προσφυγόπουλων από τη Συρία στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο κ. Ζαγοραίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση την οποία ανέθεσε στον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη, που θα εξετάσει τις καταγγελίες και θα καλέσει μάρτυρες προτού προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιράν: Δεν αναγνωρίζουμε το Ισραήλ
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, 13:03
Το Ιράν δεν θα προχωρήσει ποτέ στη διπλωματική αναγνώριση του Ισραήλ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο αξιωματούχο από το Υπουργείο Εξωτερικών της ασιατικής χώρας. Η εξέλιξη αυτή έχει τεθεί ως προϋπόθεση από το Βερολίνο για την ομαλοποίηση των σχέσεων της Γερμανίας με το Ιράν. «Οι σχέσεις μεταξύ του Ιράν και της Γερμανίας βασίζονται σε ζητήματα αμοιβαίας κατανόησης, αλλά και συμφερόντων. Υπό τη λογική αυτή δεν θα γίνει αποδεκτός κανένας όρος» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπαχράμ Κασεμί. Από τη μεριά του, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος επισκέπτεται την Κυριακή το Ιράν, τόνισε σε δηλώσεις του ότι «η Τεχεράνη θα πρέπει να προχωρήσει στη διπλωματική αναγνώριση του Ισραήλ πριν το Βερολίνο προχωρήσει στην ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ: Οι δηλώσεις του προέδρου των Φιλιππίνων, που συνέκρινε τον εαυτό του με τον Χίτλερ, είναι «βαθιά ανησυχητικές»
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, 05:18
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, χαρακτήρισε τη δήλωση του Προέδρου των Φιλιππίνων με την οποία ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε συνέκρινε τον εαυτό του με τον Αδόλφο Χίτλερ «βαθιά ανησυχητική». Ο Κάρτερ μίλησε σε δημοσιογράφους έπειτα από τις συναντήσεις που είχε στη Χαβάη με ομολόγους του ασιατικών κρατών, συμπεριλαμβανομένων και των Φιλιππίνων. Διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του Ντουτέρτε δεν εθίγησαν στις συνομιλίες, όμως «προσωπικά (...) βρίσκω αυτά τα σχόλια βαθιά ανησυχητικά», ανέφερε ο Κάρτερ.
Ο Ντουτέρτε έκανε την επίμαχη δήλωση αναφερόμενος στον πόλεμο που έχει κηρύξει κατά των ναρκωτικών. Τόνισε ότι, όπως ο Χίτλερ εξολόθρευσε εκατομμύρια Εβραίους, έτσι κι ο ίδιος θα ήταν ευτυχής να εξολοθρεύσει τα 3 εκατομμύρια ανθρώπους που είπε πως κάνουν χρήση ναρκωτικών στη χώρα του. Η δήλωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κυρίως από μέρους εβραϊκών οργανώσεων. Στην Ουάσινγκτον, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε επίσης «ανησυχητική» τη δήλωση του προέδρου των Φιλιππίνων. Η σχέση των ΗΠΑ με τις Φιλιππίνες «βασίζεται σε κοινές αξίες κι αυτό συμπεριλαμβάνει την κοινή μας πίστη στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Μαρκ Τόνερ. «Τα σχόλια του προέδρου Ντουτέρτε σηματοδοτούν μια σημαντική απομάκρυνση από αυτή την παράδοση και τα βρίσκουμε ανησυχητικά», πρόσθεσε ο ίδιος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αίγυπτος: Βουλευτής προτείνει οι φοιτήτριες να υποβάλλονται σε τεστ παρθενίας στα πανεπιστήμια
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, 02:18
Ένας βουλευτής προκάλεσε την οργή των χρηστών του διαδικτύου στην Αίγυπτο αφού πρότεινε τα πανεπιστήμια της χώρας του να υποβάλλουν τις φοιτήτριες σε τεστ παρθενίας προτού τις αποδεχθούν. «Κάθε κορίτσι που μπαίνει στο πανεπιστήμιο πρέπει να εξετάζεται προκειμένου να αποδείξει ότι είναι παρθένα» δήλωσε χθες ο βουλευτής Ιλχάμι Αγκίνα στην εφημερίδα Youm 7. Η πρότασή του σύντομα πυροδότησε την οργή αλλά κι απαξιωτικά σχόλια των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
«Δεν σας είχα πει (ότι απέχουμε) ακόμα πολύ να φθάσουμε στον πάτο και ότι τα χειρότερα έρχονται;» έγραψε στο Twitter ο Γκάμαλ Αΐντ, διάσημος δικηγόρος που διευθύνει το Αραβικό Δίκτυο Ενημέρωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. «Έχουμε ένα μέλος του Κοινοβουλίου που έχει εμμονή με το φύλο» επισήμανε ο δημοσιογράφος Χάλεντ Νταούντ. Ο Ιλχάμι Αγκίνα είχε ήδη προβεί σε αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις υπέρ του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων της γυναίκας, μιας πρακτικής που απαγορεύεται στην Αίγυπτο αλλά είναι ευρέως διαδεδομένη σε άλλες χώρες.
Ο βουλευτής είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι θέσεις του παρερμηνεύτηκαν και αποφάσισε να μην κάνει δηλώσεις στις μέσα μαζικής ενημέρωσης. «Οι άνθρωποι μου επιτίθενται και είναι αναστατωμένοι (…)», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν διατύπωσα ένα αίτημα. Έκανα μια πρόταση. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός αιτήματος και μιας πρότασης». Σύμφωνα με τον ίδιο ο δημοσιογράφος του Youm 7 του έθεσε το ερώτημα σχετικά με τον ρόλο της κυβέρνησης προκειμένου να μπει τέλος στην πρακτική του εθιμικού γάμου – της ανεπίσημης θρησκευτικής ένωσης των μουσουλμάνων – και εκείνη ακριβώς τη στιγμή πρότεινε τα τεστ παρθενίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Καλεί τον Ολλανδό πρέσβη για το αεροσκάφος της Malaysia
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, 01:19
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει τον Ολλανδό πρεσβευτή την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου προκειμένου να του παρουσιάσει επιπλέον εξηγήσεις σχετικά με το σκεπτικό πίσω από την άρνηση της Μόσχας να δεχτεί τα αποτελέσματα της ποινικής έρευνας για τη συντριβή της πτήσης 17 των Malaysia Airlines, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Μαρία Ζαχάροβα. Την Τετάρτη, μια ομάδα διεθνών ερευνητών παρουσίασε τα ευρήματά της, σύμφωνα τα οποία ο εκτοξευτήρας ρουκετών που χρησιμοποιήθηκε για να καταρριφθεί η πτήση MH17 πάνω από την ανατολική Ουκρανία το 2014 είχε μεταφερθεί από τη Ρωσία και επεστράφη στη συνέχεια εκεί – παρότι η Ρωσία αρνείται κάθε ανάμιξη στη σύγκρουση στην Ουκρανία. "Θα δοθούν οι εξηγήσεις στον επικεφαλής της ολλανδικής διπλωματικής αποστολής για τις αιτίες που δικαιολογούν την οργή της Ρωσίας για το γεγονός ότι σημαντικές πληροφορίες που παρείχε η ρωσική πλευρά αγνοήθηκαν", ανέφερε με ανακοίνωση της η Ζαχάροβα. Νωρίτερα χθες, το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον ρώσο πρεσβευτή προκειμένου να του υποβάλει διαμαρτυρία για την αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων. Το ρωσικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε την έρευνα, ώρες μετά την παρουσίαση της, "μεροληπτική και πολιτικά υποκινούμενη".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλεΐδα Γκεβάρα-Μαρτς: Oι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις χρηματοδοτούν τον πόλεμο στη Συρία
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, 19:01
«Δεν πρέπει να επιτρέψετε να υποκινηθούν και να καθοδηγηθούν πόλεμοι από το ευρωπαϊκό έδαφος. Ζήσατε δύο παγκόσμιους πολέμους, ο τρίτος θα είναι και το τέλος της ανθρωπότητας» είπε η κόρη του θρυλικού Τσε Γκεβάρα σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Junge Welt. Η Αλεΐδα Γκεβάρα-Μαρτς επέκρινε τη στάση των ΗΠΑ στην Κούβα διότι παρά τις σύναψη διπλωματικών σχέσεων, στην ουσία δεν άλλαξε τίποτα. Το εμπάργκο κατά της Κούβας παραμένει σε ισχύ ακέραιο. Η καλύτερη βοήθεια την οποία μπορεί να προσφέρει το παγκόσμιο κίνημα της αλληλεγγύης προς την Κούβα «θα είναι η επιτυχία των αριστερών δυνάμεων στα καπιταλιστικά κέντρα, έτσι ώστε να αλλάξουμε μαζί την σημερινή πραγματικότητα» όπως είπε. Η επίθεση κατά της Συρίας χρηματοδοτείται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, πρόσθεσε η 55χρονη παιδίατρος, η οποία κάλεσε την ευρωπαϊκή Αριστερά σε αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απάντηση Βερολίνου στον Ερντογάν: «Η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει»
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, 18:37
Σε διευκρινιστική δήλωση με την οποία επισημάνει ότ η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει προέβη το Βερολίνο, στον απόηχο προηγούμενων δηλώσεων του εκπροσώπου του γερμανικού ΥΠΕΞ που άφηναν περιθώρια παρερμηνείας αναφορικά με τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής διπλωματίας Μάρτιν Σέφερ επεσήμανε πως «από τη σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης, η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει».
Νωρίτερα ωστόσο, κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με τη δήλωση Ερντογάν, ο κ. Σέφερ είχε αφήσει περιθώρια παρερμηνειών: «Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι' αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός». Σε επισήμανση ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε νησιά και όχι σε σύνορα, ανέφερε: «Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Ερντογάν και δυστυχώς δεν μου είναι δυνατό να αντιδράσω σε αυτό». Ερωτηθείς, δε, εάν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά, απάντησε: «Επαναλαμβάνω αυτό που είπα».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολ Καζαριαν. Επιμενει ότι το ελληνικο χρεος είναι μολις 102 δις
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναπηροι προς Τσιπρα. «Να σωσετε τα σπιτια μας». Προστασια της πρωτης κατοικιας ζηταει η ΕΣΑμεΑ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος σε μαθητες από την Ορεστιαδα. «Οσοι τα εβαλαν με την Πατριδα και την Ορθοδοξια ηττηθηκαν»
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Στουρναρας παλι χθες εκτακτως στο Μαξιμου. Πυρετος για τη Deutche Bank
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι προχτεσινές επικίνδυνες και προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος έθεσε ζήτημα για τη Συνθήκη της Λοζάνης, οι χτεσινές δηλώσεις στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τουρκίας ότι ο Ερντογάν αντί να βάλλει κατά του Κεμάλ θα έπρεπε να απολογείται, γιατί επί ημερών ηγεσίας του σηκώθηκαν ελληνικές σημαίες σε 16 νησιά του Αιγαίου, και η προχτεσινή παρέμβαση του αρμόδιου επιτρόπου για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Γ. Χαν, ο οποίος εγείρει «τσαμικό ζήτημα», χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «εκκρεμή διμερή διαφορά» μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, κάνουν κυριολεκτικά σκόνη την απάτη που αναπαράγουν συστηματικά η κυβέρνηση και τα εγχώρια αστικά επιτελεία περί επίτευξης «σταθερότητας και ασφάλειας» μέσα από τη συμμετοχή στις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.
Στην πραγματικότητα, οι επικίνδυνες και προκλητικές δηλώσεις που γίνονται στην Τουρκία, εντάσσονται στη συστηματική προσπάθεια της τουρκικής ηγεσίας να αμφισβητεί τα νησιά του Αιγαίου και γενικότερα τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, να εγείρει θέμα «γκρίζων ζωνών», ώστε να προωθήσει τις θέσεις της τουρκικής αστικής τάξης. Ταυτόχρονα, οι τέτοιες δηλώσεις γίνονται ενώ εντείνονται τα παζάρια για το «κλείσιμο» του Κυπριακού, στη βάση των δύο «συνιστώντων κρατών» («states», όπως αναφέρεται στο υπό διαμόρφωση κείμενο), ενώ είναι σε εξέλιξη τα παζάρια Τουρκίας - ΕΕ και για το προσφυγικό ζήτημα. Είναι ξεκάθαρο ότι με τις συγκεκριμένες δηλώσεις η τουρκική αστική τάξη αντικειμενικά ασκεί πίεση για τη διευθέτηση αυτών των θεμάτων σε όφελός της και ακόμη πιο αρνητική για τους λαούς κατεύθυνση, όσο κι αν προσπαθούν να το κάνουν γαργάρα κέντρα και παράκεντρα στην Αθήνα.
Οσο, δε, για την τοποθέτηση του κοινοτικού επιτρόπου περί «τσαμικού ζητήματος», που πρέπει να εξεταστεί και να επιλυθεί στις διμερείς επαφές Αθήνας - Τιράνων, επίσης δεν γίνεται σε αθώα περίοδο, καθώς μια σειρά αστικών τάξεων της περιοχής, και όχι μόνο, αναζητούν να κατοχυρώσουν κυρίαρχο ρόλο στα Δυτικά Βαλκάνια, ιμπεριαλιστικά κέντρα συγκρούονται υπογείως για το ποιος θα έχει τον έλεγχο λιμένων, πλουτοπαραγωγικών ζωνών και δικτύων, κεφάλαια Τουρκιας, και Ιταλίας, αλλά και όσοι κρύβονται πίσω τους, ανταγωνίζονται γύρω από τον έλεγχο του Ιονίου και της Αδριατικής. Και, σημειωτέον, δεν περνά απαρατήρητο, και οπωσδήποτε χρήζει περαιτέρω παρακολούθησης, η τοποθέτηση από πλευράς Κομισιόν ότι η Αθήνα βασικά συναίνεσε στο τραπέζι των διμερών συζητήσεων να μπει και το λεγόμενο Τσαμικό, με την κυβέρνηση να επιδεικνύει πολύ μεγαλύτερη πρεμούρα απ' ό,τι με τους Τούρκους, για να το διαψεύσει κατηγορώντας ευθέως τους κοινοτικούς για ψευδολογία.
Σε κάθε περίπτωση, ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί, έχοντας καθαρό και χιλιοαποδειγμένο πως όλα όσα λένε, χρόνια τώρα, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, ότι η συμμαχία Ελλάδας - Τουρκίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είναι παράγοντας «ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή», ή ότι η ΕΕ εγγυάται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, είναι όλα φούμαρα. Στο εσωτερικό ιμπεριαλιστικών συμμαχιών οι συμβιβασμοί και οι ανταγωνισμοί πάνε χέρι χέρι και ο «σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων» είναι ένα σύντομο ανέκδοτο αφού αυτά γίνονται αποδεκτά ή αμφισβητούνται ανάλογα με τα συμφέροντα που κάθε φορά κυριαρχούν.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα παιδια αποποιουνται τις κληρονομιες των γονιων τους. «Παρτε τα σπιτια μας, δεν εχουμε λεφτα για τον ΕΝΦΙΑ». 15.000 αιτησεις στα Πρωτοδικεια. 15.000 αιτησεις εχουν υποβληθει στα μεγαλα Ειρηνοδικεια της χωρας, προκειμενου οι νεοι να αποποιηθουν ακινητα μικρης και μεγαλης αξιας που κληρονομουν από τους γονεις και τους συγγενεις τους, επειδη δεν μπορουν να ανταποκριθουν στις απαιτησεις του κρατους δηλαδη της Εφοριας, του ΕΝΦΙΑ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεμειναν από φαρμακα τα νοσοκομεια. Τεραστιες οι ελλειψεις. Με δοσεις τα χορηγουν οι γιατροι στους ασθενεις.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρανομο το νοσοκομειο Σαντορινης. Χωρις αδεια τα χειρουργεια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιωργος Αρμενης, ηθοποιος. «Σημερα προεχει η απελευθερωση της πατριδας».
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Το μυστηριο της Δυτικης Θεσσαλονικης. Αεριο-φαντασμα «πνιγει» Κορδελιο και Ευοσμο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Γερμανια καταρρεει και η Μερκελ προκαλει ελληνοτουρκικη συρραξη για αντιπερισπασμο. Το ΔΝΤ εγκαταλειπει την Ελλαδα, η κυβερνηση Τσιπρα εχει χασει την ευνοια των ΗΠΑ. Ο Ρωσικος στολος σπευδει για την υπερασπιση των νησιων μας. Η Ρωσια αντιδρα στις επεκτατικες βλεψεις της Τουρκιας στο Αιγαιο, και κανει ξεκαθαρο στην Τουρκια και στο αφεντικο της τις ΗΠΑ ότι δεν προκειται να δεχτει κλεισιμο των Στενων του Βοσπορου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο τουρκος κεμαλιστης Κιλιτζαρογλου, ειπε ότι κακως ο Ερντογαν κατηγορησε τον Κεμαλ για προδοσια επειδη υπεγραψε ο Κεμαλ την Συνθηκη της Λωζανης. Και κατηγορησε τον ιδιο τον Ερντογαν ότι ο ιδιος δεν εκανε πολεμο για να καταλαβει τις 16 ελληνικες βραχονησιδες των Δωδεκανησων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τελικα ένα νέο ειδος εχει εμφανιστει. Καναλαρχης, Προεδρος ποδοσφαιρικης ομαδας (η ομαδας στιβου), και μεχρι στιγμης ενας που διευθυνει ένα Δημο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κολαστηριο το Δρομοκαιτειο. Μονο ενας νοσηλευτης για 40 ασθενεις στο μεγαλυτερο ψυχιατρειο της χωρας. «Κανω βαρδια μονος μου. Καποιοι ερχονται με μαχαιρια και οπλα».
------------------------------------------------------------------------------------------------
Η υγεια στο καναβατσο – δεν είναι μονο οι ελλειψεις. Ραντεβου σε νοσοκομειο 7 μηνες μετα… Τοσος είναι ο μεσος χρονος αναμονης των ασθενων. Δυο χρονια χρειαζεται κανεις για μια ακτινολογικη εξεταση. 2 Μαιου το πρωτο διαθεσιμο ραντεβου στην Οφθαλμολογικη του Γεννηματα. Οι συμβεβλημενοι γιατροι του ΕΟΠΥΥ είναι «υπερφορτωμενοι».
---------------------------------------------------------------------------------------------
Εκχωρειται η Ελλας. Τα παντα σε χερια ξενων. ΔΕΚΟ, τραπεζες, δανεια, ΓΓΔΕ, και «μαστιγια» με φορους, εργασιακα, και απειλες για το υποτιθεμενο «χρεος» που μας εχουν φορτωσει.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκχωρηση Εθνικης Κυριαρχιας συνιστα η παραδοση της Δημοσιας Περιουσιας! Τζιφρα, δεν μπορεις να πουλησεις κατι που δεν είναι δικο σου!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νησος Ελις ολοκληρο το Ανατολικο Αιγαιο. Την ωρα που η κατασταση στο προσφυγικο γινεται εκρηκτικη, ο σουλτανος Ερντογαν αμφισβητει τη Συνθηκη της Λωζανης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χαριζουμε το νερο, μαζευουμε τα… καπακια! Αυτή είναι η μοιρα της αποικιας. Παραχωρουν κυριολεκτικα Γη και Υδωρ στους κατακτητες τοκογλυφους υποθηκευοντας τον τοπο για 99 χρονια. «Τι προτιματε δηλαδη? Να τα ιδιωτικοποιηση ο Μητσοτακης?»
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το νέο προσωπο της φυματιωσης. 100 νεα κρουσματα στη Θεσσαλια. Πληττονται κυριως νεοι ανθρωποι που υποσιτιζονται και δεν εχουν προσβαση σε υγειονομικους φορεις, καθως και υπερηλικες οι οποιοι δεν τρεφονται καλα. Η παλια αρρωστια ως δεικτης οικονομικης κρισης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βασικά Αντιιμπεριαλιστικά αιτήματα σε σχέση με το Συριακό ζήτημα
Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου και την παρωδία που κάποιοι βαφτίζουν "Αντιιμπεριαλιστική" και επειδή υπάρχει μία αντικειμενική αδυναμία από τους συντρόφους να βρουν αιτήματα που να σχετίζονται με το Αντιιμπεριαλιστικό ζήτημα σε πραγματική βάση,τους δίνω παρακάτω κάποια από τα βασικά αιτήματα που θα πρέπει να έχει μία...Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση
- Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας με το τέλος της οικονομικής στήριξης στην Νατοϊκή επέμβαση στην Συρία - Άμεση αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες με την επιστροφή της Πρεσβείας στην χώρα μας - Απαίτηση για το τέλος του πολέμου που έχουν ξεκινήσει τα Δυτικά Καπιταλιστικά κέντρα και απομάκρυνση όλων των στρατιωτικών συμβούλων,των πρακτόρων και των μισθοφόρων που έχουν τοποθετήσει στην χώρα οι ΗΠΑ και οι χώρες επιρροής τους - Άμεση δημοσιότητα του επίσημου καταλόγου με τις καταγεγραμμένες ΜΚΟ με θέμα το μεταναστευτικό που δρουν στην χώρα μας και όλες τις πηγές χρηματοδότησής τους - Απαίτηση από την Κρατική μηχανή να αναλάβει αποκλειστικά την περίθαλψη των προσφύγων - Ενημέρωση στους Πρόσφυγες για τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στην καταστροφή την χώρα τους και κοινή διεκδίκηση του τέλους της Ιμπεριαλιστικής Επέμβασης - Ενημέρωση για τα σχέδια εκμετάλλευσής τους από τις Ανεπτυγμένες Δυτικές χώρες για να συνεχίζουν να αναπτύσονται - Άμεση απομάκρυνση από τα Κινήματα Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων που στήριξαν και στηρίζουν στην χώρα μας τα Ιμπεριαλιστικά σχέδια
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν το μεταδίδει το ΑΠΕ-Γκαίμπελς, η ΕΡΤ-ΥΕΝΕΔ, αλλά ούτε κανένα ΜΜΕ και δημοσιογραφική πόρνη! Σήμερα στο Βερολίνο, μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία... 100 ατομα για τη Συρία που αντιστέκεται στους ιμπεριαλιστές!
Πραγματικοί αντιφασίστες-αντιιμπεριαλιστές που δεν ελέγχει ο Σόρος... Γερμανοί, Ολλανδοί, Ιρλανδοί, Ιταλοί, και Σύροι νόμιμοι μετανάστες, με ένα σύνθημα: Go home Yankee out of Syria!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Επικοινωνεί με το περιβάλλον ο Τζιφρας; Θέλει να πάει αύριο στην Καισαριανή να τιμήσει το ΕΑΜ! Έλα μουνί στον τόπο σου...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο εγχώριοι αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι τα έχουν δώσει όλα για για τη διάσωση των δολοφόνων τζιχαντιστών... Ενώ στην Ευρώπη, ακόμη και συστημικά ΜΜΕ ομολογούν πως έπεσαν στην παγίδα του "Αποικιακου Παρατηρίου του Λονδίνου" (του πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών της Αγγλίας και ΗΠΑ) κι έστειλαν ανταποκριτές στο Χαλέπι, που στέλνουν ανταποκρίσεις σε διαμετρική αντίθεση με τη γραμμή των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, στο Ελλαδιστάν καλά κρατεί το φαγοπότι από τις δημοσιογραφικές πόρνες, με μπροστάρηδες την ΕΡΤ και το χυδαίο ΑΠΕ, όργανα ναζιστικής προπαγάνδας του 4ου Ράιχ...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Συρία μετατρέπεται σε τάφο για την "αραβική άνοιξη made in usa", τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεπερνούν τα 20 εκατ. οι άνεργοι στην ΕΕ
Στο 10,1% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο του 2016 στην Ευρωζώνη, μένοντας σταθερό συγκρινόμενο με το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλη του 2016 και ελάχιστα μειωμένο συγκρινόμενο με τον Αύγουστο του 2015 (10,7%). Το ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ των «28» διαμορφώθηκε στο 8,6%, μένοντας το ίδιο με τον Ιούλη του 2016 και μειωμένο συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2015 (9,3%). Σε απόλυτους αριθμούς, ο αριθμός των ανέργων είναι σχεδόν 21 εκατομμύρια στην ΕΕ «28», από τα οποία τα 16,3 εκατ. βρίσκονται στην Ευρωζώνη. Τα ψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στην Ελλάδα (23,4% τον Ιούνη 2016) και στην Ισπανία (19,5%). Τα χαμηλότερα ποσοστά εντοπίζονται στην Τσεχία (3,9%) και τη Γερμανία (4,2%). Στη Γερμανία, ένας στους τρεις εργαζόμενους είναι με μερική απασχόληση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΦΙΑ.-- Το βουλγαρικό κοινοβούλιο απαγόρευσε χτες τη μπούρκα σε δημόσιους χώρους, στο όνομα της ενίσχυσης της δημόσιας ασφάλειας και της αποτροπής επιθέσεων από φανατικούς ισλαμοφασιστες. Οι παραβάτες απειλούνται με πρόστιμο ως 1.500 λέβα (860 ευρώ) καθώς και με αναστολή της καταβολής των κοινωνικών τους επιδομάτων. Την ψηφοφορία μποϊκόταρε το ισλαμοφασιστικό κόμμα της τουρκικής μειονότητας «Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες», υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση θα προκαλέσει θρησκευτική μισαλλοδοξία.
ΑΛΓΕΡΙ.-- Πέντε ένοπλοι τζιχαντοφασιστες σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε συγκρούσεις με τον αλγερινό στρατό σε ορεινή περιοχή της νοτιοανατολικής Νιγηρίας, ανακοίνωσε χτες το αλγερινό υπουργείο Αμυνας. Οι συγκρούσεις έγιναν στο Τζέμπελ Ουσλάτι, κοντά στην περιοχή Μπάτνα, σε απόσταση 450 χλμ. από την πρωτεύουσα της χώρας, Αλγέρι.
ΚΑΪΡΟ.-- Τον αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, Ζακάρια Αμπντ Ελ Αζίζ, είχε στόχο η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης. Κατά την έκρηξη τραυματίστηκε ένας διερχόμενος πολίτης και διαλύθηκε αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά, πιθανόν από φανατικούς ισλαμοφασιστες.
KIΝΣΑΣΑ.-- Αποτρεπτική ταξιδιωτική οδηγία για τη ΛΔ Κονγκό και εντολή στις οικογένειες Αμερικανών διπλωματικών και στρατιωτικών αξιωματούχων που βρίσκονται στην αφρικανική χώρα να την εγκαταλείψουν άμεσα εξέδωσε χτες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή την κλιμάκωση της κρατικής βίας σε βάρος δυνάμεων της νεοφιλελε αντιπολίτευσης που αντιδρούν στη νέα αναβολή των προεδρικών εκλογών, που επρόκειτο να διεξαχθούν το Νοέμβρη και αναβλήθηκαν για τον Ιούλη του 2017. Νωρίτερα, η κογκολέζικη κυβέρνηση του Προέδρου Τζόζεφ Καμπίλα διαμαρτυρήθηκε για την επιβολή κυρώσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε δύο στρατηγούς.
ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Εξαρση των αντιαμερικανικών αντιδράσεων προκαλεί στην αυτόνομη περιοχή της βορειας Σομαλίας, Γκαλμουντούγκ, ο βομβαρδισμός υποτιθέμενης θέσης Σομαλών τζιχαντιστών της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ από αμερικανικό βομβαρδιστικό την περασμένη Τρίτη, καθώς αποδεικνύεται πως τα θύματα δεν ήταν στην πραγματικότητα εννιά τζιχαντοφασιστες (όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο), αλλά 22 άμαχοι και στρατιώτες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ Θέλει συνεργασίες και με ΗΠΑ και με Κίνα
ΑΝΟΪ.-- Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, έδωσε νέες διαβεβαιώσεις στην αστική τάξη της χώρας ότι θα επιδιώξει πολυδιάστατες συμμαχίες για να διασφαλίσει τα στρατηγικά της συμφέροντα. Από το Βιετνάμ, όπου έκανε επίσημη επίσκεψη, υποστήριξε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ - Φιλιππίνων, που αναμένεται να αρχίσουν σε λίγες μέρες, θα είναι «οι τελευταίες που θα κάνουν οι δυο χώρες από κοινού», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «θα διατηρήσω τη στρατιωτική συμμαχία» (μεταξύ των δύο χωρών), ως αποτέλεσμα διμερούς συμφωνίας που είχε υπογραφεί στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Επιπλέον, ο Φιλιππινέζος ηγέτης επανέλαβε ότι θέλει να αναπτύξει νέες εμπορικές και οικονομικές συνεργασίες με δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ρωσία.
Τη νέα παρέμβαση Ντουτέρτε ακολούθησαν πάντως διευκρινίσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Περφέκτο Γιασάι, ο οποίος σημείωσε πως τα προσεχή κοινά γυμνάσια είχαν προγραμματιστεί σε συνεργασία με την προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας και θα συνεχιστούν μέχρι το 2017, όπως και ότι οι δυο πλευρές θα επανεξετάσουν αν υπάρχει ανάγκη αυτά να επαναληφθούν και μετά το 2017. «Απλά (ο Πρόεδρος) εξήγησε ότι με βάση τη σημερινή πραγματικότητα δε φαίνεται να υπάρχει ανάγκη για (περαιτέρω) κοινές στρατιωτικές ασκήσεις» ανέφερε ο Γιασάι, προσθέτοντας: «Αυτό στο οποίο ο Πρόεδρος έδωσε έμφαση ήταν οι κοινές περιπολίες στη νότια Κινεζική Θάλασσα, μια διαφιλονικούμενη περιοχή. Είπε ότι δε θα γίνει καμία (άλλη), δεν προβλέπεται από καμία στρατιωτική συμφωνία με τις Φιλιππίνες», συνέχισε ο Γιασάι, καταλήγοντας ως εξής: «Αλλά βεβαίως θα σεβαστούμε όλες τις συμφωνίες της χώρας, ειδικά με τις ΗΠΑ». Ακόμα, επισήμανε ότι η χώρα ακολουθεί μια «ανεξάρτητη» εξωτερική πολιτική που υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, που συμπεριλαμβάνει την ενίσχυση των σχέσεων με την Κίνα, χωρίς όμως να χαθούν παραδοσιακές φιλίες με τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους.
Οσον αφορά την επίσκεψη Ντουτέρτε στο Βιετνάμ, αυτή ολοκληρώθηκε με υποσχέσεις περί ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα πεδία και όλα τα επίπεδα. Στις συνομιλίες που είχε με τον Βιετναμέζο ομόλογό του Τραν Ντάι Κουάνγκ, αποφασίστηκε εντονότερη «αξιοποίηση» της Επιτροπής Διμερούς Συνεργασίας των δύο υπουργείων Εξωτερικών, τη δια-τμηματική Επιτροπή Θάλασσας και Ωκεανών, την Κοινή υπο-Επιτροπή Εμπορίου, το Διάλογο Αμυντικής Πολιτικής και την Κοινή Ομάδα Εργασίας Αλιευμάτων.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Ντουτέρτε χτες συσχέτισε τη «μάχη κατά των ναρκωτικών» της κυβέρνησής του με τις διώξεις των Εβραίων, λέγοντας σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ: «Ο Χίτλερ σφαγίασε 3 εκατομμύρια Εβραίους... υπάρχουν 3 εκατομμύρια εθισμένοι στα ναρκωτικά. Υπάρχουν όντως. Θα χαιρόμουν να τους εξοντώσω».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΛΟΜΒΙΑ Αύριο το δημοψήφισμα για τη συμφωνία ειρήνης
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Αύριο Κυριακή πραγματοποιείται το δημοψήφισμα στην Κολομβία για τη συμφωνία τερματισμού της ένοπλης σύγκρουσης ανάμεσα στηνκυβέρνηση της Κολομβίας και τους αντάρτες των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP), που υπογράφτηκε και επίσημα στις 26 Σεπτέμβρη. Είχαν προηγηθεί περίπου 4 χρόνια εντατικών διαπραγματεύσεων στην Αβάνα της Κούβας, που μαζί με τη Νορβηγία ήταν εγγυήτριες χώρες του διαλόγου. Τη διαδικασία συνόδευσαν η Βενεζουέλα και η Χιλή, ενώ απεσταλμένους είχαν στείλει ο ΟΗΕ, το Βατικανό, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Γερμανία. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται να κυριαρχεί το «Ναι» στη συμφωνία με 55-66%, ενώ το «Οχι» συγκεντρώνει από 34-38% και οι εμφανιζόμενοι ως αναποφάσιστοι 8-12%. Επίσης μια μικρότερη αντάρτικη οργάνωση, ο ELN (Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης), που επίσης εξετάζει έναρξη διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός για τη διευκόλυνση της διενέργειας του δημοψηφίσματος. Mε βάση τη νομοθεσία, για να είναι έγκυρο το αποτέλεσμά του απαιτείται να συμμετάσχει τουλάχιστον το 13% του εκλογικού σώματος (γύρω στα 4,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι).
Θυμίζουμε ότι η συμφωνία των 6 σημείων προβλέπει: Μιας μορφής αγροτική μεταρρύθμιση, αντικατάσταση των παράνομων καλλιεργειών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ναρκωτικών, στήριξη με προγράμματα στην επαρχία που θα χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, ένταξη των ανταρτών των FARC-EP στην κοινωνική ζωή ως πολιτικού κόμματος που θα συμμετέχει και στη Βουλή με 5 βουλευτές και 5 γερουσιαστές χωρίς δικαίωμα ψήφου (μέχρι να πάρει μέρος σε εκλογές), εγκατάλειψη των όπλων που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 3 μήνες, διάλυση των παραστρατιωτικών ταγμάτων θανάτου, διεθνείς εγγυητές και τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις, νόμους και διατάγματα.
Παρά τη γενική ευφορία που υπάρχει σε λαϊκές δυνάμεις, είναι γεγονός ότι στη συγκεκριμένη χώρα υπάρχει ιδιαίτερα αρνητική εμπειρία από προηγούμενες ειρηνευτικές διαδικασίες. Η πιο οδυνηρή ήταν εκείνη που πριν από 31 χρόνια είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 5 χιλιάδες νεκρούς, μέλη και στελέχη της «Πατριωτικής Ενωσης» (Union Patriotica), η οποία δημιουργήθηκε από τις FARC και το Κολομβιάνικο ΚΚ.

2 σχόλια:

e-h είπε...



¡PRESENTE! Contemporary Art from Cuba Exhibition: 6-29 October, GX Gallery, London
The first major show of over 30 Cuban artists opens in London this week. It is accompanied by a series of nationwide talks and events featuring visiting artists. Artwork will also be available to buy to raise funds for the Music Fund for Cuba charity.
For more details of ¡PRESENTE! click here
¡PRESENTE! will exhibit more than 50 artworks from over 30 artists currently working in Cuba, from those already internationally renowned, including Luís Enrique Camejo, Kcho and Reynerio Tamayo, to emerging stars such as Adislén Adislen Reyes, Harold Lopez Muñoz and Lisandra Isabel Garcia.
This will be the first major group show for Cuban artists in the UK for many years, offering a unique opportunity to view and buy work from a cross-section of the island’s current lively visual arts scene.
The show is coordinated by the Music Fund for Cuba and is supported by the Cuba Solidarity Campaign, the Cuban Ministry of Culture and the GX Gallery. Sales of the artwork will raise funds for arts materials for Cuban students.
Find out how to attend and support the exhibition here
Meet the Artists
Cuban artists, Adislén Reyes and Luís Camejo, along with curator Chrislie Pérez Pérez, will be coming to Britain to participate in a programme of public events that are free and open to all to attend.
• Friday 14 October – LONDON Cuban Arts: Here and Now - 6.30pm at Senate House, University of London. A roundtable discussion with the artists and guest speakers including Cuban writer Pedro Perez SarduyDownload flyer.
• Reserve a place email to admin@cuba-solidarity.org.uk
• Friday 7 October – NORWICH Culture & Community in Cuba - 7pm at Reindeer pub, Norwich Download flyer
• Saturday 8 October – LONDON Artists talks - 11am & 3pm at GX Gallery
• Monday 10 October – NORTHAMPTON Cuban Art Today - 10am at University of Northampton
• Tuesday 11 October – LONDON Culture & community in Cuban Education 5-6.30pm at Goldsmiths College, London Download flyer
• Thursday 13 October – HULL Culture & Community in Cuba - 9.30am-12pm at Hull School of Art and Design Download flyer
• Saturday 15 October – LONDON Artists/Curator talk - 3pm at GX Gallery
See www.presentecubanart.org for details or call the CSC office on 020 7490 5715
Download flyer with all public events here
Support arts schools in Cuba
Surplus from the sale of the artworks will go towards arts materials for young people in Cuba, but you can also donate to that fund directly here.
Donate to the fund for arts materials for education in Cuba here
¡PRESENTE! Contemporary Art from Cuba the exhibition will take place 6-29 October 2016 at GX Gallery, 43 Denmark Hill, London SE5 8RS gxgallery.com
For more details about the exhibition visit www.presentecubanart.org or emailpresentecubanart@gmail.com
For more information about the Music Fund for Cuba visitwww.musicfundforcuba.org.uk email info@musicfundforcuba.org.uk
We look forward to seeing you at one of the ¡PRESENTE! events in October.
Best wishes
The Cuba Solidarity Campaign team

e-h είπε...


¡Présente! Σύγχρονη Τέχνη από το εκθεσιακό της Κούβας: Οκτώβριος 6 έως 29, GX Gallery, Λονδίνο
Η πρώτη μεγάλη έκθεση άνω των 30 Κουβανών καλλιτεχνών ανοίγει στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα. Συνοδεύεται από μια σειρά σε εθνικό επίπεδο συνομιλιών και γεγονότων που χαρακτηρίζει την επίσκεψη από τους καλλιτέχνες. Τα Έργα τέχνης θα είναι επίσης διαθέσιμα για να αγοραστουν για να αντλήσει κεφάλαια το Ταμείο Μουσικής για την Κούβα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με ¡présente! Κάνε κλικ εδώ
¡Présente! θα παρουσιάσει περισσότερα από 50 έργα από 30 καλλιτέχνες που σήμερα εργάζονται στην Κούβα, από εκείνες που έχουν ήδη διεθνη φήμη, συμπεριλαμβανομένου του Λουίς Ενρίκε Camejo, Kcho και Reynerio Ταμάγιο, και αναδυόμενα αστέρια όπως Adislén Adislen Reyes, Χάρολντ Lopez Muñoz και Λισάντρα Isabel Garcia.
Αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση της ομάδας Κουβανοί καλλιτέχνες στο Ηνωμένο Βασίλειο μετα απο πολλά χρόνια, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να δείτε και να αγοράσετε το έργο από μια διατομή της τρέχουσας ζωντανής σκηνής στις εικαστικές τέχνες του νησιού.
Η παράσταση συντονίζεται από το Ταμείο Μουσικής για την Κούβα και υποστηρίζεται από την Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Κούβα, το Υπουργείο Πολιτισμού της Κούβας και της GX Gallery. Οι πωλήσεις των έργων τέχνης θα αντλήσει κεφάλαια για τα υλικά για τις τέχνες για τους κουβανους φοιτητές.
Μάθετε πώς να παρακολουθήσετε και να υποστηρίξετε την έκθεση εδώ
Γνωρίστε τους καλλιτέχνες
Οι Κουβανοί καλλιτέχνες, Adislén Reyes και Luís Camejo, μαζί με την επιμελήτρια Chrislie Pérez Pérez, έρχονται στη Βρετανία για να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα δημόσιων εκδηλώσεων που είναι ελεύθερη και ανοιχτή για όλους να παρευρεθούν.
• Παρασκευή 14 Οκτώβριος - ΛΟΝΔΙΝΟ Κούβας Τεχνών: Εδώ και Τώρα- 18:30 στο Συγκλήτου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους καλλιτέχνες και ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων της Κούβας συγγραφέας Pedro Perez SarduyΚατεβάστε το φυλλάδιο .
• Διατηρούμε μια θέση email στο admin@cuba-solidarity.org.uk~~V
• Παρασκευή 7ης Οκτωβρίου - NORWICH Πολιτισμός & Κοινότητα στην Κούβα - 19:00 στο Τάρανδος παμπ, Norwich Κατεβάστε το φυλλάδιο
• - Σάββατο 8 Οκτώβρη ΛΟΝΔΙΝΟ συνομιλίες Καλλιτέχνες - έντεκα & 15:00 στο GX Gallery
• Δευτέρα 10 Οκτώβριος - ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ Κούβας τέχνη σήμερα - δέκα στο Πανεπιστήμιο του Northampton
• Τρίτη, 11 Οκτώβριος - ΛΟΝΔΙΝΟ Πολιτισμού & κοινότητα στην κουβανική Εκπαίδευση 5-6.30pm στο Goldsmiths College του Λονδίνου Κατεβάστε το φυλλάδιο
• Πέμπτη 13 Οκτώβριος - HULL Πολιτισμός & Κοινότητα στην Κούβα - εννέα και τριάντα το πρωί με δώδεκα το απόγευμα στο Hull School of Art and DesignΚατεβάστε το φυλλάδιο
• Σάββατο 15 Οκτώβριος - ΛΟΝΔΙΝΟ Καλλιτέχνες / Επιμέλεια ομιλία - 15:00 στο GX Gallery
Δείτε www.presentecubanart.org για λεπτομέρειες ή καλέστε το γραφείο CSC στο 020 7490 5715
Κατεβάστε το φυλλάδιο με όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις εδώ
στήριξη των σχολείων τέχνης στην Κούβα
Πλεόνασμα από την πώληση των έργων θα διατεθούν για τα υλικα τέχνης για τους νέους στην Κούβα, αλλά μπορείτε επίσης να δωρίσετε στο ταμείο άμεσα εδώ.
Δωρεά στο ταμείο για τις τέχνες υλικά για την εκπαίδευση στην Κούβα εδώ
¡Présente! Σύγχρονη Τέχνη από την Κούβα η έκθεση θα πραγματοποιηθεί 6 - 29 Οκτώβριος, 2016 στο GX Gallery, 43 Δανία Hill, London SE5 8RS gxgallery.com
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έκθεση επίσκεψηςwww.presentecubanart.org ή email presentecubanart@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ταμείο Μουσική για την Κούβα επισκεφθείτε www.musicfundforcuba.org.uk email info@musicfundforcuba.org.uk
Ανυπομονούμε να σας δούμε σε ένα από τα ¡présente! εκδηλώσεις τον Οκτώβριο.
Τις καλύτερες ευχές μου
Η ομάδα της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα