Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Παρασκευη 30 Σεπτεμβριου 2016


10.000 ευρώ το πρόστιμο της ΟΥΕΦΑ στην Celtic για τις σημαίες της Παλαιστίνης
Τιμωρία
Η Celtic θα πληρώσει 10.000 Ευρώ για «παράνομο πανό» όπως χαρακτήρισε η UEFA τις σημαίες της Παλαιστίνης που ανέμισαν στο Celtic Park στο 5-2 επί της Hapoel Beer Sheva στις 17 Αυγούστου για τα προκριματικά του Champions League. Οι οπαδοί της Celtic δε δίστασαν να ανεμίσουν σημαίες της Παλαιστίνης παρά τις απειλές της αστυνομίας, τοποθετήθηκαν επίσημα για το όλο θέμα κι έχουν ήδη μαζέψει το πρόστιμο(πάνω από 50.000 λίρες, με τη διαφορά να πηγαίνει σε φιλανθρωπίες) καιρό τώρα.
Σχολιο.- Αλλά χτες οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ μπορούσαν να ανεμίζουν φασιστικές σημαίες χωρίς κανένας να τους ενοχλεί ε; Πήξαμε στην υποκρισια
Σχολιο.- η uefa επιβάλλει προστιμα για οτιδήποτε μη αθλητικό εμφανίζεται στις εξέδρες των γηπέδων.Ο ΑΠΟΕΛ έχει πληρώσει άπειρες φορές πρόστιμα για τα πανό και τα σύμβολα που κατα καιρούς οι οπαδοί του έχουν αναρτήσει .Τελευταίο παράδειγμα 45000 για τις ελληνικες σημαιες, σημαιες με το «η Μακεδονία είναι ελληνική», και σημαιες με σημα της Μακεδονιας του Αλεξανδρου σε μπλε φοντο.
Σχολιο.- Χθες ανέμιζαν σημαίες της Χρυσής Αυγης!
Σχολιο.- Το γνωρίζω κατα καιρούς έχουν υψώσει πολυ χειρότερα ,είναιι άλλωστε γνωστή η φασιστο υποκουλτούρα που συνοδεύει τους οπαδούς του εν λόγω συλλόγου ,ειναι βέβαιο οτι η uefa θα τους τιμωρήσει χωρις βέβαια να αλλάξει κάτι στα άρρωστα μυαλά αυτών των χουλιγκανοούγκανων...
Σχολιο.- Η ανοχή για τον φασισμο εγινε αγάπη και είναι κατι παραπανω απο εμφανές σε ολη την Ευρώπη. Αυτο μαυρίζει την ψυχή κάθε νοημονος ανθρώπου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιοι ήταν οι τσάμηδες και τι έκαναν στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της Κατοχής
Έντονη ήταν η διαμαρτυρία της Αθήνας προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν που δήλωσε πως υπάρχει ζήτημα τσάμηδων στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Ποιοι ήταν όμως οι τσάμηδες και τί έγινε με αυτούς;
Κατά την περίοδο της Κατοχής στην Ήπειρο ζούσαν περίπου 20.000 μουσουλμάνοι που μιλούσαν αλβανικά. Αποκαλούνταν «τουρκοτσάμηδες». Οι οικισμοί στους οποίους ζούσαν εντοπίζονταν κυρίως στην περιοχή της Θεσπρωτίας στις περιφέρειες Ηγουμενίτσας, Μαργαριτίου, Φιλιατών και Παραμυθιάς.
Εκείνη την περίοδο και με την συναίνεση Ιταλίας και Γερμανίας, ένοπλοι Τσάμηδες συνόδευσαν τον ιταλικό στρατό κατά τη σύντομη προέλασή του στο ελληνικό έδαφος τον Νοέμβριο του 1940. Τότε σημειώθηκαν οι πρώτες λεηλασίες και επιθέσεις εναντίον ελληνικών χωριών. Tο καλοκαίρι του 1943 συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές, που τους έδιναν υποσχέσεις ανεξαρτησίας. Μαζί με την ορεινή μεραρχία των Γερμανών «Έντελβάις» καταδίωξαν το ελληνικό αντάρτικο Σύμφωνα με έρευνα στα γερμανικά αρχεία σημαντικά ντοκουμέντα απέδειξαν ότι οι εκτελέσεις των αμάχων στην Παραμυθιά έγιναν βάσει του καταλόγου ονομάτων που είχε συντάξει η ηγεσία των Τσάμηδων.
Γενικότερα κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα (1941-1944), τα περισσότερα μέλη των μουσουλμάνων Τσάμηδων συνεργάστηκαν με τις ιταλικές και γερμανικές κατοχικές δυνάμεις, διαπράττοντας σειρά εγκλημάτων πολέμου. Μετά την φυγή των Γερμανών αποχώρησαν υπό τον φόβο της καταδίκης για τα εγκλήματά τους. Όπως ανέφερε και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ασφαλώς και δεν υπήρξε γενοκτονία όπως ισχυρίζονται οι τσάμηδες. «Οι ηγέτες των Tσάμηδων στην Ελλάδα συνεργάστηκαν με το Γερμανό κατακτητή, ίδρυσαν κομιτάτα στους νομούς της Ηπείρου που προσπάθησαν να υποκαταστήσουν το ελληνικό κράτος. Λειτούργησαν ως δωσίλογοι και εγκληματίες πολέμου και γι' αυτό αποχώρησαν από μόνοι τους, διότι τα Δικαστήρια θα τους καταδίκαζαν σε θάνατο» πρόσθεσε.
Είναι χαρακτηριστικό πως στις 23 Μαΐου του 1945, το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων καταδίκασε ερήμην σε θάνατο 1930 Τσάμηδες, που βαρύνονταν με εγκλήματα πολέμου, κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 η ελληνική κυβέρνηση απαλλοτρίωσε τις περιουσίες τους και τις απέδωσε σε ντόπιους. Όσον αφορά τις αποζημιώσεις που ζητούν η επίσημη απάντηση δια στόματος Κοτζιά είναι οι εξής: «Στην Ελλάδα υπάρχουν δυο διαφορετικά ζητήματα, θέλω να το προσέξετε. Είναι οι λεγόμενες “μεσεγγυήσεις” ανάμεσα στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο της δεκαετίας του ’20 και των αρχών του ’30, όπου υπήρξε προσωρινή –προσωρινή υπογραμμίζω- νομικά κατάσχεση περιουσιών Αλβανών και του αλβανικού κράτους, που είναι πάρα πολύ περιορισμένη και η οποία έχουμε πει σε όλους ότι όποτε θέλουν και νομίζουν μπορούν να πάνε στα ελληνικά Δικαστήρια για να βρουν το δίκιο ή το άδικό τους. Αυτή είναι μια περιορισμένη ιδιοκτησία, είναι οι λεγόμενες “μεσεγγυήσεις” και είναι εντελώς διαφορετικό από το τσάμικο. Στο τσάμικο έχουμε ήδη δικαστικές αποφάσεις ακριβώς μετά από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που επέτρεψαν ή επέβαλαν την κατάσχεση περιουσιών από τους εγκληματίες του πολέμου. Είναι κάτι που έγινε εξάλλου σε όλη την Ευρώπη».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερντογάν: Η συνθήκη της Λωζάνης ήταν άδικη - Δώσαμε νησιά μας στην Ελλάδα
Κριτική σε όλους όσοι υπέγραψαν τη συνθήκη της Λωζάνης άσκησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας πως όσοι υπέγραψαν την Συνθήκη του 1923- η οποία καθόρισε τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας -«αδίκησαν» την Τουρκία. «Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη. Με τη Συνθήκη της Λωζάνης δώσαμε [στους Έλληνες] τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;» είπε. «Όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάνη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς»συνέχισε. Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι με την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, σε συνδυασμό με την τρομοκρατία έγινε μια κεκαλυμμένη προσπάθεια κατοχής της Τουρκίας από εξωτερικές δυνάμεις που επιβουλεύονται τη χώρα. «Αν αυτό το πραξικόπημα πετύχαινε, θα βρισκόμασταν σε μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη της Συνθήκης των Σεβρών» κατέληξε. Η Συνθήκη της Λωζάνης υπογράφτηκε στις 24 Ιουλίου 1923 και έθετε τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας. Καταργούσε τη Συνθήκη των Σεβρών, που είχε υπογραφεί τρία χρόνια νωρίτερα, η οποία είχε γίνει δεκτή από τον σουλτάνο, αλλά απορρίφθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ και το κίνημα των Νεότουρκων.
Σχολιο.- ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΟΜΟΓΓΟΛΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ…!!! «ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑ ΜΑΣ… ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ…»… Σχολιο.- Έτσι.Φτιάξτε κι άλλα τζαμιά στην Ελλάδα να ρθει να τη διεκδικήσει ΟΛΗ.Ηλίθιοι πολιτικοί! Σχολιο.- Ναι και οι τουρίστες από την άλλη πλευρά μας ξαναλένε σήμερα γιά τσαμικό .. όσο σκύβεις τόσο θα σου ρίχνουν ..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σιμόν Πέρες: Ωδή προς την Παγκόσμια Διακυβέρνηση...!
"...Το πλέον αποκαλυπτικό απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σίμον Πέρες στο Μέγκα, λίγο πριν την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας! Ο Εβραίος πολιτικός, μας λέει ξεκάθαρα πως οι εθνικές κυβερνήσεις δεν ελέγχουν την παγκοσμιοποιημένη οικονομία και πως "αυτό θα πρέπει ν' αλλάξει με νέους κανόνες, που θα πρέπει να σεβαστούν όσες χώρες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη νέα κατάσταση"! Προφανώς, μιλάει για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που είναι προ των πυλών και επισήμως: Μάλιστα, τονίζει πως "είτε δέχεστε να συμμετάσχετε εκεί με τους όρους μας, είτε πεθαίνετε φτωχοί και ασήμαντοι"!!!
Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική είναι η παραδοχή του πως τα γεγονότα στην Συρία και τις άλλες αραβικές χώρες μακροπρόθεσμα θα ευνοήσουν το Ισραήλ!!! Αλήθεια, πώς θα γίνει αυτό, όταν στις εν λόγω χώρες επικρατήσουν σκληρά ισλαμικά καθεστώτα που (θεωρητικά) αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για τους Εβραίους; Πολύ απλά εδώ ο Πέρες μας αποκαλύπτει ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, που προβλέπει την ενοποίηση των αραβικών (ισλαμικών) καθεστώτων υπό την εβραΪκή "ομπρέλα"! Κι όταν γίνει αυτό, σε συνδυασμό με την ΗΔΗ παγκοσμιοποιημένη οικονομία, θα έχουμε ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπάμπι Γιαρ: Το ναζιστικό σφαγείο που στοιχειώνει το σημερινό καθεστώς του Κιέβου
75 χρόνια από την έναρξη της φασιστικής «κρεατομηχανής» στην κατεχόμενη, από τους ναζί, Σοβιετική Ουκρανία
Η φετινή, 75η τραγική επέτειος της σφαγής του Μπάμπι Γιαρ στην κατεχόμενη, από τους ναζί, Σοβιετική Ουκρανία, το 1941, βρίσκει σήμερα την χώρα βουτηγμένη στο αίμα του εμφυλίου και με το καθεστώς του Κιέβου να συνεργάζεται πλήρως με τους σημερινούς πολιτικούς απογόνους των σφαγέων, να δίνει θεσμική «άφεση αμαρτιών» στους σφαγείς, αναγνωρίζοντας τις προδοτικές, φασιστικές, εθνικιστικές ουκρανικές οργανώσεις που συνεργάστηκαν με τους ναζί και να ταυτίζει τους τελευταίους… με τον κομμουνισμό, σε ένα απόλυτο παραληρηματικό «κρεσέντο» πλήρους διαστρέβλωσης της ιστορίας. Ενταγμένου απόλυτα στο ανάλογο, επίσημο ιδεολόγημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο ματωμένος Σεπτέμβρης στο Μπάμπι Γιαρ συνιστά μία οργανωμένη, προσχεδιασμένη και μεθοδικά εκτελεσμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια μαζική εκτέλεση άμαχου πληθυσμού, κυρίως ηλικιωμένων και γυναικόπαιδων, Εβραίων, Ουκρανών, Ρώσων, Ρομά. Στο Μπάμπι Γιαρ άφησαν την τελευταία τους πνοήκομμουνιστές μαζί με όλη τους την οικογένεια μετά από ασύλληπτα βασανιστήρια, αιχμάλωτοι πολέμου, οι θρυλικοί παίκτες της «Ντιναμό Κιέβου» που έδωσαν εκείνο τον αξέχαστο ποδοσφαιρικό αγώνα ξεφτιλίζοντας τους ναζί, παρτιζάνοι, αντιστασιακοί των παράνομων μηχανισμών των κατεχόμενων πόλεων, ναύτες του στόλου του Δνείπερου, ορθόδοξοι ιερείς που αρνήθηκαν να προσευχηθούν για τον Χίτλερ και προσπάθησαν να φυγαδεύσουν Εβραίους.
Επί δύο χρόνια, στο σφαγείο του Μπάμπι Γιαρ, οδηγούνταν από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάποιοι ικετεύοντας για την ζωή τους και αφού βασανίζονταν με απίστευτη αγριότητα, δολοφονούνταν, συνήθως με δύο τρόπους: Είτε τους έστηναν στην άκρη του φρικώδους, τεράστιου λάκκου και τους πυροβολούσαν, είτε τους ανάγκαζαν να κατέβουν μέσα του και να κάτσουν πάνω στα πτώματα περιμένοντας τον πυροβολισμό. Οι ναζί εισέβαλαν στο Κίεβο στις 19 Σεπτέμβρη του 1941. Με αφορμή μια προβοκάτσια με εκρήξεις στο κέντρο της πόλης, οι ναζί βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο του μαζικού αφανισμού, σπεύδοντας να ενοχοποιήσουν τους Εβραίους. Πρώτα όμως είχαν άλλοι σιερά…: Στις 27 Σεπτέμβρη οι ναζί δολοφονούν 752 ασθενείς της ψυχιατρικής; κλινικής «Ιβάν Πάβλοφ». Την ίδια περίοδο, συλλαμβάνουν εννέα σημαντικούς ραβίνους του Κιέβου και τους αναγκάζουν να διατάξουν την εβραϊκή κοινότητα της πόλης «μετά την απολύμανση όλων των Εβραίων και των παιδιών τους, ως εκλεκτό έθνος, θα σταλούν σε ασφαλές μέρος»…
Στις 28 Σεπτέμβρη σε όλη την πόλη εμφανίζονται ανακοινώσεις με τις οποίες διατάζονται όλοι οι Εβραίοι να συγκεντρωθούν την επομένη, 29 Σεπτέμβρη, στις 8 το πρωί, στην γωνία των οδών Μέλνικοβα και Ντοκτερίβσκαγια, με τα χαρτιά τους και τα πολύτιμα αντικείμενά τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης απειλούνταν με εκτέλεση. Ταυτόχρονα, διέταξαν όλους τους θυρωρούς και τους υπεύθυνους των οικοδομικών συγκροτημάτων να παραπληροφορούν τον πληθυσμό, λέγοντας ότι οι κατοχικές αρχές θέλουν απλά να «καταγράψουν» τους Εβραίους, ώστε να μεταφερθούν σε άλλη περιοχή. Μάλιστα, στο σημείο της συγκέντρωσης οι ναζί είχαν στήσει και τραπεζάκι… διαβατηρίων. Τον κόσμο τον χώριζαν σε ομάδες των 30 – 40 ανθρώπων, τους έπαιρναν τα πολύτιμα αντικείμενα, τους διέταζαν να γδυθούν και τους έσπρωχναν μέχρι την άκρη της χαράδρας όπου τους πυροβολούσαν. Για να καλύψουν τους πυροβολισμούς ώστε να μην τρομάξουν το πλήθος και καταλάβουν τί πραγματικά συμβαίνει, οι ναζί έβαζαν δυνατά μουσική, ενώ ένα αεροπλάνο πετούσε πάνω από την χαράδρα σε κύκλους. Μετά από 2 – 3 «στρώματα» πτωμάτων, έριχναν χώμα για τους επόμενους. Μέσα σε δύο 24ωρα, στις 29 και 30 Σεπτέμβρη, στο Μπάμπι Γιαρ, οι ναζί, υπό τον στανταρτενφίρερ, Πάουλ Μπλόμπελ και τον επικεφαλής των δωσιλογικών ουκρανικών φασιστικών ταγμάτων, Π. Ζαχβαλίνσκι, δολοφόνησαν 33.771 ανθρώπους, κάθε ηλικίας. ‘Ηταν η αρχή των σφαγών που θα ακολουθούσαν στο ίδιο μέρος, μέχρι την απελευθέρωση του Κιέβου από τον Κόκκινο Στρατό.
Οι μαρτυρίες είναι πολύ δύσκολο ακόμη και να αναδημοσιευθούν. Οι ναζί και οι Ουκρανοί συνεργάτες τους, άρπαζαν τα μωρά των μητέρων που ικέτευαν για την ζωή των παιδιών τους και τα πετούσαν πρώτα, ζωντανά, μέσα στην χαράδρα. Το πιο νέο, ηλικιακά, θύμα τους ήταν ένα βρέφος τριών ημερών. Είχε γεννηθεί στις 26 Σεπτέμβρη και στις 29 ακολούθησε την τραγική μοίρα των γονιών του στο Μπάμπι Γιαρ. Το μεγαλύτερο θύμα ήταν 103 ετών. Μία από τις ελάχιστες γυναίκες που επέζησαν της σφαγής, η Ντίνα Προνίτσεβα, σε μαρτυρία της στον συγγραφέα, Ανατόλι Κουζνετσόφ, διηγείται, ότι η ουκρανική ναζιστική αστυνομία – μέλη της οποίας ήταν επί το πλείστον από την Δυτική Ουκρανία – ήταν ακόμη πιο βάρβαρη και από τους ναζί. Οποιον έβλεπαν να καθυστερεί να προχωρήσει, τον χτύπαγαν, τον έβριζαν και τον βασάνιζαν με χαρακτηριστικό σαδισμό. Κάποιοι άνθρωποι, συνειδητοποιώντας το τέλος τους έχαναν τα λογικά τους και άρχισαν να γελούν υστερικά, ενώ, με τα ίδια της τα μάτια είδε άλλους να ασπρίζουν τα μαλλιά τους μέσα στα ελάχιστα λεπτά από την στιγμή που γδύνονταν μέχρι τον πυροβολισμό.. Συνολικά, μέσα σε τρία χρόνια, στο Μπάμπι Γιαρ σφαγιάστηκαν ίσως και 200.000 άνθρωποι.
Τον Αύγουστο του 1943, φεύγοντας από το Κίεβο, οι ναζί επιχείρησαν να καλύψουν τα τεκμήρια των εγκλημάτων τους, αναγκάζοντας κρατούμενους να καταστρέφουν σημεία εκτελέσεων και να καίνε πτώματα. Επιπλέον, έφεραν από την Γερμανία ειδικά μηχανήματα που συνέθλιβαν τα οστά και τα μετέτρεπαν σε σκόνη την οποία πέταγαν πίσω στο Μπάμπι Γιαρ. Την νύχτα της 29ης Σεπτέμβρη του 1943, 329 μελλοθάνατοι στασίασαν. Οι 311 από αυτούς εκτελέστηκαν, αλλά 18 κατάφεραν να διαφύγουν, με αποτέλεσμα τα σχέδια των ναζί για απόκρυψη των σφαγών, να γνωστοποιηθούν. Οπως προκύπτει από τους φακέλους του δικαστηρίου της Νυρεμβέργης, το Μπάμπι Γιαρ είχε και το «παρατσούκλι»… «ανακυκλωτήριο χρυσού», αφού από εκεί οι ναζί μετέφεραν στην Γερμανία σακιά από τα κοσμήματα και τα άλλα αντικείμενα των θυμάτων τους. Πάντως, κατά μία άλλη εκδοχή, οι ναζί δεν έκαιγαν τα πτώματα για να κρύψουν τα εγκλήματά τους. Αλλωστε ήταν περήφανοι γι’ αυτά. Ο λόγος ήταν πολύ πιο κυνικός: Προσπαθούσαν να βρουν το χρυσό από τα κοσμήματα που κάποια θύματα είχαν προλάβει να καταπιούν… Στη Νυρεμβέργη πάντως καταλήχθηκε και ο αριθμός των νεκρών στο Μπάμπι Γιαρ σε όλη τη διάρκεια της κατοχής: 168.000 Εβραίοι και πάνω από 300.000 αιχμάλωτοι κλπ. Σε νέο Μπάμπι Γιαρ θέλουν να μετατρέψουν σήμερα το Ντονμπάς τα φασιστικά τάγματα που συνεργάζονται στενότατα με το καθεστώς Ποροσένκο. Το «αγαπημένο παιδί» του ΝΑΤΟ και των Βρυξελλών…
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΕΛ. Γιατί αυτοί είναι Έλληνες. Και τιμούν τα σύμβολα του ναζισμού που τον πλήρωσε με πολύ αίμα η μητέρα πατρίδα. Και τους δολοφόνους της ΕΟΚΑ Β΄ τιμούν. Αυτούς που άνοιξαν την Κερκόπορτα για να εισβάλει ο Αττίλας. Και το μισό νησί παραμένει κατεχόμενο. Είναι Έλληνες με τις σημαιες του φασισμου, αυτοί οι πορτοκαλί, οι ΑΠΟΕΛ...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
"ΕΟΚΑ Β΄ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ", αναγράφεται στο πανό που κρατάνε οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ.
Οι παλιότεροι τη θυμόμαστε την ΕΟΚΑ Β΄. Όσοι, μάλιστα, συμμετείχαμε στα πρώτα μεταπολιτευτικά συλλαλητήρια, έχουμε φωνάξει και το σύνθημα "ΕΟΚΑ Β΄, δολοφόνοι!". Πρόκειται για την τρομοκρατική οργάνωση που έστησε στην Κύπρο η Χούντα της Αθήνας και η κυπριακή Ακροδεξιά με επικεφαλής τον Γρίβα, με σκοπό την ανατροπή του προέδρου Μακαρίου, την επιβολή στρατιωτικού καθεστώτος και στη μεγαλόνησο, και τελικά τη διχοτόμηση, καθώς οι ενέργειες αυτές θα αξιοποιούνταν από την Τουρκία ως πρόσχημα για στρατιωτική επέμβαση. Όλ' αυτά απέβλεπαν στην απομάκρυνση της Κύπρου από το Κίνημα των Αδέσμευτων Χωρών και τη διπλή ένταξη στο ΝΑΤΟ. Με δολοφονίες και άσκηση κάθε είδους τρομοκρατίας, η ΕΟΚΑ Β' δημιούργησε επί τρία χρόνια κλίμα έντασης που αποκορυφώθηκε με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, το οποίο ακολούθησε η εισβολή του Αττίλα, στις 20 Ιουλίου. Αυτή την προδοτική και δολοφονική οργάνωση τιμούν οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
"τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη" Εχετε τα γραφεία σας στο Λονδίνο, τα λεφτά σας στον Παναμά, τους πολιτικούς σας στις Βρυξέλλες, το σκάφος σας με ξένη σημαία, το σπίτι σας στη Ν. Υόρκη, την ιστορία σας στο Βερολίνο του 44 και το εξοχικό σας σε τροπικό νησί. Εχουμε το περιβόλι μας εδώ, το γραφειάκι μας εδώ, τα 2-3 χιλιάρικα εδώ, το αμάξι μας στα παλιοσίδερα, και την ιστορία μας εδώ. Υποσκάψατε την οικονομία, συνωμοτήσατε με ξένες δυνάμεις για να εκχωρήσετε υποδομές που αφορούσαν -εκτός των άλλων- στη υποστήριξη της ζωής των πολιτών και στην ασφάλεια της χώρας, ρευστοποιήσατε τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία για να τα μοιραστείτε, σαρώσατε το εισόδημα της χώρας για να στηρίξετε την φίλη σας Γερμανία, καταργήσατε το σύνταγμα, διαστρεβλώσατε τη δημοκρατία, καταπατήσατε θεμελιώδη δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα, απορυθμίσατε κάθε υποστηρικτική, αναπτυξιακή, αμυντική και διοικητική δομή. Μετά, για να μην αντισταθούμε, μας επιτεθήκατε με τα ΜΑΤ, έναν ένοπλο στρατό μεταμφιεσμένο σε αστυνομία.
Αν μας μπλέξετε σε πόλεμο, εννοείται πως οι περισσότεροι θα την κοπανήσετε σε λίγα λεπτά. Ομως εννοείται πως τους υπόλοιπους θα σας σκοτώσουμε αμέσως. Με συνοπτικές διαδικασίες, για να μην χρονοτριβούμε με τα ασήμαντα. Διότι ενόσω εμείς θα υπερασπιζόμαστε ένα κεραμίδι και ένα περιβολάκι μαζί με το δικαίωμα να αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ για τις ζωές μας, καλό θα είναι να μην έχουμε εσάς, τη ντροπή του ανθρώπινου γένους, τα παράσιτα της χώρας, που ασφαλώς θα μας πυροβολείτε πισώπλατα. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. Αν μας μπλέξετε έτσι όπως μας καταστήσατε ανίσχυρους, θα σας καθαρίσουμε πάραυτα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πανηγυρίζει η Βενεζουέλα, 'μουδιάζουν' οι αγορές
30/9/2016 10.00
Η Βενεζουέλα χαιρετίζει τη συμφωνία για το “πάγωμα” της παραγωγής πετρελαίου, μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ, σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης των τιμών στις διεθνείς αγορές. Μουδιασμένα αντιδρούν στην απόφαση οι ασιατικές αγορές. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο των Εξωτερικών της χώρας χαρακτηρίζει τη συμφωνία ως “ιστορική” δίνοντας έμφαση στη σταθεροποίηση της παραγωγής πετρελαίου, που αποφάσισαν τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ. Η συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ είχε ανεπίσημο χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στην Αλγερία, με συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής από το επίπεδο των 33,24 εκατ. βαρελιών την ημέρα στα 32,5-33 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Μείωση των τιμών στις ασιατικές αγορές
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στις ασιατικές αγορές, μετά την άνοδό τους κατά 7% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, αφού οι επενδυτές εκφράζουν αμφιβολίες για την πρακτική αποτελεσματικότητα μείωσης της παραγωγής του πετρελαίου, που αποφάσισαν οι χώρες-μέλη του ΟΙΠΕΚ. Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης για τις παραδόσεις Νοεμβρίου, μειώθηκαν κατά 31 σεντς στα 48,93 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξησή τους, κατά 55 σεντς ή 1,1% στη χθεσινή συνεδρίαση. Οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου για τις παραδόσεις Νοεμβρίου, μειώθηκαν κατά 28 σεντς, στα 47,55 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξησή τους, κατά 78 σεντς, χθες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Με σημαία της Χρυσής Αυγής οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στο Καραϊσκάκη
29|09|2016 23:23
Ο ΑΠΟΕΛ είχε στο πλάι του αρκετούς οπαδούς στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτοί σήκωσαν μια σημαία της Χρυσής Αυγής και ξεσήκωσαν αρκετούς φίλους του ΟΣΦΠ. Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ γνωστοί για τις ακροδεξιές τάσεις τους και την στήριξη τους στον εθνικισμό, έχουν αρκετά κοινά σημεία με την Χρυσή Αυγή και προφανώς κάποια μέλη της βρέθηκαν στις εξέδρες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η συγκεκριμένη σημαία χρησιμοποιείται από τα νεοναζιστικά κόμματα τόσο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα όσο και από το ΕΛΑΜ στην Κύπρο, καθώς θυμίζει τη σβάστικα. Ειχαν βεβαια και άλλες σημαιες με σβαστιγγες, και σταυρους μεσα σε κυκλο που είναι το σημα των φασιστων. Μένει τώρα η επίσημη αντίδραση της UEFA για το ζήτημα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δαμασκός: Η συριακή κυβέρνηση δεν σκοτώνει αμάχους
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, 01:34
Ο πρεσβευτής της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη, ο Μπασάρ Τζααφάρι, απέρριψε την Πέμπτη με τον εντονότερο τρόπο τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση της χώρας του σκοτώνει αμάχους. «Η συριακή κυβέρνηση δεν βομβαρδίζει πολίτες. Αυτοί οι άνθρωποι είναι δικοί μας άνθρωποι. Δεν βομβαρδίζουμε πολίτες, δεν σκοτώνουμε πολίτες. Δεν βομβαρδίζουμε αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν κάνουμε τέτοια πράγματα. Αυτοί που τα κάνουν είναι οι τρομοκράτες» τόνισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια του οποίου τέθηκε επί τάπητος η εμφύλια σύρραξη στη Συρία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βέλγιο: Διαδήλωση στις Βρυξέλλες κατά των μέτρων λιτότητας
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 20:46
Χιλιάδες άνθρωποι –45.000 σύμφωνα με την αστυνομία, 70.000 σύμφωνα με τα συνδικάτα– διαδήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που εισηγείται η βελγική κυβέρνηση του φιλελεύθερου Σαρλ Μισέλ. Οι διαδηλωτές διέσχισαν το κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας, χωρίς να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια. Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι άγνωστοι ζωγράφισαν γκράφιτι στην πρόσοψη των γραφείων του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος και έσπασαν την τζαμαρία ενός ταχυδρομείου.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αυτή είναι η τέταρτη διαδήλωση κατά των μέτρων της τετρακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού τα τελευταία δύο χρόνια. Τον περασμένο Μάιο είχαν κατέβει στους δρόμους των Βρυξελλών περίπου 60.000 άνθρωποι, σε μια κινητοποίηση που αμαυρώθηκε στο τέλος της από ταραξίες. Λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, παρουσιάστηκαν προβλήματα στα δρομολόγια, τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στα περίχωρα. Πολλές υπηρεσίες και σχολεία σήμερα υπολειτουργούσαν.
Τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα, το FGTB (σοσιαλιστικό), το CSC (χριστιανοδημοκρατικό) και το CGSLB (φιλελεύθερο) παρουσιάζουν μια δυσμενή εικόνα για τα εργατικά δικαιώματα στο Βέλγιο: "Φουσκωμένοι λογαριασμοί, μειωμένη κοινωνική πρόνοια, περισσότερη δουλειά, για περισσότερη ώρα, με λιγότερες απολαβές και ολοένα και πιο ευέλικτη εργασία. Μοιράζονται δώρα στις μεγάλες περιουσίες και τις εταιρείες". "Αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο αντικοινωνική των τελευταίων 30 ετών", τόνισε ο πρόεδρος του FGTB, ο Ρούντι Ντε Λεβ, παίρνοντας τον λόγο πριν ξεκινήσει η διαδήλωση. Η κυβέρνηση του Σαρλ Μισέλ έχει παγώσει προσωρινά τους μισθούς και έχει ανακοινώσει ότι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξηθεί στα 67 από τα 65 έτη, με ορίζοντα το 2030.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αστυνομικοί σκοτώνουν εν ψυχρώ 6χρονο αυτιστικό αγόρι!
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 19:15
Σάλο προκαλεί στις ΗΠΑ το νέο βίντεο ωμής αστυνομικής βίας που είδε το φως της δημοσιότητας, λίγα μόλις 24ωρα μετά τον θάνατο ενός 43χρονου αφροαμερικανού στην πόλη Σάρλοτ. Το νέο βίντεο-ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, δείχνει δύο αστυνομικούς που πυροβολούν εναντίον οχήματος, σκοτώνοντας ένα αυτιστικό λευκο αγόρι μόλις 6 ετών! Το περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2015 όταν ο πιτσιρικάς Τζέρεμι Μάρντις, δέχθηκε πέντε σφαίρες από τους αστυνομικούς Ντέρικ Στάφορντ και Νόρις Γκρινχάουζ, στο Μάρκσβιλ. Ο μικρός επέβαινε σε ένα λευκό SUV με τον πατέρα του Κρίστοφερ Φιου, ο οποίος αρνήθηκε να κατέβει από το όχημά του σε έλεγχο. Το βίντεο δείχνει τον πατέρα να βγαίνει τραυματισμένος έξω από το αυτοκίνητο και τους αστυνομικούς να σαρώνουν με τις σφαίρες τους τα παράθυρα, σκοτώνοντας το 6χρονο αγόρι. Στο δικαστήριο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, ελέχθη ότι οι αστυνομικοί ήταν σε άμυνα, διότι ο πατέρας του παιδιού κατεύθυνε το όχημά του εναντίον των αστυνομικών. Κάτι που δεν αποδεικνύεται...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Κλιμακώνεται η ένταση μετά το δημοψήφισμα των Σερβοβοσνίων
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 18:02
Κλιμακώνεται η ένταση στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, μετά το δημοψήφισμα των Σερβοβοσνίων, στο οποίο αποφάσισαν με συντριπτικό ποσοστό να καθιερώσουν ως ξεχωριστή εθνική γιορτή στη Σερβική Δημοκρατία την 9η Ιανουαρίου, ημερομηνία ανακήρυξης της κρατικής οντότητας τους το 1992, που σηματοδότησε την αποδόμησή της και την έναρξη του εμφυλίου πολέμου. Το Ανώτατο Δικαστήριο στο Σαράγεβο είχε κρίνει παράνομο το δημοψήφισμα και τώρα που οι Σέρβοι προχώρησαν στη διεξαγωγή του, ο εισαγγελέας του Σαράγεβο καλεί τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, Μίλοραντ Ντόντικ σε απολογία, υπό την απειλή μάλιστα της σύλληψής του, εάν δεν υπακούσει. Ο Μίλοραντ Ντόντικ απάντησε πως δεν έχει αντίρρηση να καταθέσει, αλλά δέχεται να το κάνει αυτό στην πρωτεύουσα της Σερβικής Δημοκρατίας, Μπάνια Λούκα και όχι στο Σαράγεβο, υποστηρίζοντας πως τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του, εάν μεταβεί εκεί.
Η δυτικη αποικιοκρατικη κοινότητα, που ουσιαστικά διοικεί την ασταθή Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ασκεί και αυτή, από την πλευρά της, έντονες πιέσεις στον Ντόντικ να ανταποκριθεί στην κλήση του εισαγγελέα, αφήνοντας να εννοηθεί και αυτή ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα της σύλληψής του, πλην όμως οι πάντες θεωρούν πως ένα τέτοιο αστυνομικό-στρατιωτικό εγχείρημα θα έβαζε "μπουρλότο" στην εύθραυστη σταθερότητα καθώς η σερβοβοσνιακή αστυνομία θα έσπευδε να προστατεύσει τον πρόεδρο της Βοσνιακης Σερβικης Δημοκρατιας. Σε αυτό το κλίμα δεν έλειψαν και οι πολεμικές ιαχές, ανασύροντας εφιαλτικές μνήμες και τροφοδοτώντας εθνοτικά μίση. Έτσι, ο μουσουλμάνος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Βοσνίας την περίοδο του πολέμου, απόστρατος στρατηγός Σέφερ Χαλίλοβιτς εξέφρασε την άποψη, ότι μετά το δημοψήφισμα θα πρέπει να επιβληθεί με τα όπλα η διάλυση της Σερβικής Δημοκρατίας! Όπως είπε, "ο πόλεμος θα κρατήσει 10-15 μέρες, αφού οι Σέρβοι δεν έχουν τη στρατιωτική δύναμη που είχαν το 1992, ενώ η Σερβία δεν θα τολμήσει να εμπλακεί στρατιωτικά". Η αντίδραση υπήρξε άμεση από το Βελιγράδι και από το Ζάγκρεμπ, που διαθέτουν εθνότητες στο ομόσπονδο κράτος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.
Τόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς όσο και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, έσπευσαν να δηλώσουν πως "η Σερβία έχει τη δύναμη να αμυνθεί και να υπερασπιστεί την Σερβική Δημοκρατία" και προειδοποίησαν πως "επιθυμούμε την ειρήνη αλλά δεν θα επιτρέψουμε να αιφνιδιαστούμε από κανέναν". Οι Κροάτες, από την πλευρά τους, έσπευσαν και αυτοί να επισημάνουν διά της προέδρου τους, Κολίντα Γκράμπαρ- Κιτάροβιτς πως "η Κροατία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί την ισότητα των Κροατών στη Βοσνία". Μπορεί ένα θέμα όπως αυτό της εθνικής γιορτής των Σέρβων να απειλήσει με κατάρρευση το ετοιμόρροπο οικοδόμημα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης; Αυτό καθαυτό όχι, λένε οι αναλυτές των βαλκανικών εξελίξεων.
Η δυτικη αποικιοκρατικη κοινότητα αλλά και η αποικια της το Σαράγεβο όμως φοβούνται ότι εάν νομιμοποιηθεί το δημοψήφισμα για την εθνική γιορτή των Σερβοβοσνίων, την οποία ούτως ή άλλως γιόρταζαν στην πράξη, τότε θα "ανοίξει η όρεξη" της Μπάνια Λούκα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας, οπότε παύει να υπάρχει η Βοσνία- Ερζεγοβίνη με τη μορφή που συμφωνήθηκε το 1995, στο Ντέιτον και ο ασκός του Αιόλου για την περιοχή κινδυνεύει να ανοίξει πάλι. Απόφαση για την διεξαγωγή τέτοιου δημοψηφίσματος έχει ληφθεί ήδη από το κοινοβούλιο των Σερβοβόσνιων, με την ηγεσία τους να δηλώνει ότι θα το πραγματοποιήσει, εάν και όταν αυτή κρίνει σκόπιμο. Θα προχωρήσουν στην διενέργειά του αναλαμβάνοντας το ρίσκο που ενέχει ένα αποτέλεσμα υπέρ της απόσχισης οι Σερβοβόσνιοι ηγέτες; Αυτό θα εξαρτηθεί, υποστηρίζουν οι αναλυτές, από το εάν παραμείνει ως έχει η συμφωνία του Ντέιτον για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ή θα τροποποιηθεί όπως επιδιώκουν οι Μουσουλμάνοι και ως ένα βαθμό και οι Κροάτες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πεπεισμένος ο Γκιουλέν ότι ο Ερντογάν ενορχήστρωσε το πραξικόπημα
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 17:43
Ο πρώην ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν που διαμένει στις ΗΠΑ και τον οποίο οι τουρκικές Αρχές κατηγορούν ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα πως είναι σίγουρος ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα. Ο Γκιουλέν δήλωσε σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία Die Zeit πως η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος πρόδωσε τις αρχές της τουρκικής κυβέρνησης και του παγκόσμιου κινήματός του που φέρει την ονομασία «Hizmet» (Υπηρεσία). Επισήμανε τα σχόλια του Ερντογάν πως η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου ήταν «ένα δώρο από τον Θεό» επειδή θα επέτρεπε την αποκάθαρση του στρατού. Ο Γκιουλέν δήλωσε πως ένας Τούρκος αξιωματικός είπε πρόσφατα πως ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και ο αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών συναντήθηκαν στο επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων τη νύκτα του πραξικοπήματος και πρόσθεσε: «Ήδη γνώριζαν όλα όσα θα συνέβαιναν αργότερα».
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΛΓΙΟ Διαδήλωση ενάντια στα αντεργατικά μέτρα
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Στη βελγική πρωτεύουσα διαδήλωσαν χτες χιλιάδες άνθρωποι ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας που εισηγείται η τετρακομματική κυβέρνηση του νεοφιλελεύθερου Σαρλ Μισέλ. Σύμφωνα με τα συνδικάτα συμμετείχαν 70 χιλιάδες εργαζόμενοι, που απαίτησαν να μπει τέρμα στην επιδείνωση της ζωής τους. Τελευταία εξέλιξη αλλά όχι μοναδική είναι πρόσφατη ανακοίνωση της αμερικανικής Caterpillar ότι θα κλείσει τη μονάδα της στο Βέλγιο, πετώντας δύο χιλιάδες στο δρόμο. Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές και σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες είχαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην κινητοποίηση. Η κυβέρνηση του Σαρλ Μισέλ έχει προχωρήσει σε πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο και έχει ανακοινώσει ότι θα αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 από τα 65 έτη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Ανεβαίνει η ένταση στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα των Σερβοβοσνίων, εάν θα παραμείνει η 9η Γενάρη εθνική γιορτή, με αφορμή την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της κρατικής τους οντότητα το 1992. Χτες, ο εισαγγελέας του Σεράγεβο κάλεσε τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, Μίλοραντ Ντόντικ, σε απολογία, υπό την απειλή μάλιστα της σύλληψής του, εάν δεν υπακούσει. Ο Μίλοραντ Ντόντικ απάντησε πως δεν έχει αντίρρηση να καταθέσει, αλλά δέχεται να το κάνει αυτό στην πρωτεύουσα της Σερβικής Δημοκρατίας, Μπάνια Λούκα, και όχι στο Σεράγεβο, υποστηρίζοντας πως τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του εάν μεταβεί εκεί.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Παραβιάσεις εκεχειρίας και προτροπές για ... διευθέτηση
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Νέες καταγγελίες ότι η ναζιστικη κυβέρνηση του Κιέβου παραβιάζει την τελευταία συμφωνία εκεχειρίας στην Ανατολική Ουκρανία έκαναν χτες οι εκπρόσωποι των Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ (Ντονμπάς), των περιφερειων που ελέγχουν οι πολιτοφυλακές που αντέδρασαν στο ναζιστικο «χρωματιστο» πραξικόπημα της CIA που ανέτρεψε την προηγούμενη αστική κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, όχι μόνο δεν αποσύρει οπλικά συστήματα από την περιοχή της ζώνης επαφής, αλλά και τα ενισχύει. Επίσης, επιθέσεις έγιναν και στις δύο περιοχές, με τις περισσότερες να εντοπίζονται στο Ντονέτσκ. Ο επικεφαλής των πολιτοφυλακών του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Ζακχαρτσένκο, έκανε λόγο για 237 παραβιάσεις το τελευταίο διάστημα από όταν μπήκε σε ισχύ η νέα απόπειρα εκεχειρίας στις 15 Σεπτέμβρη.
Απορρίπτεται το πόρισμα των Ολλανδών
Στη συνέντευξη που έδωσε χτες ο Ζακχαρτσένκο αναφέρθηκε και στο πόρισμα για τη συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους τον Ιούλη του 2014 στην Ανατολική Ουκρανία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αμστερνταμ - Κουάλα, με 298 νεκρούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είδα τα κινούμενα σχέδια των Ολλανδών αλλά θα έλεγα ότι το Χόλιγουντ μπορεί καλύτερα». Στη συνέχεια απέρριψε ότι οι πολιτοφύλακες κατέρριψαν το αεροσκάφος, χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί και η ρωσική πλευρά, ότι τα τεχνικά στοιχεία επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό και ότι το είδος του πυραύλου εδάφους - αέρος, ΒUK, ήταν στο οπλοστάσιο μόνο της Ουκρανίας. Για το ίδιο θέμα, ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, επανέλαβε και χτες σε συνέντευξή του στο BBC ότι το πόρισμα είναι «πολιτικά υποκινούμενο και αβάσιμο». Επίσης, η κατασκευάστρια ρωσική εταιρεία του πυραύλου «Αλμάζ Αντέι» ανακοίνωσε ότι δικά της πειράματα προσομοίωσης μπορούν να αποδείξουν ότι η κατεύθυνση της πορείας του πυραύλου δεν ήταν αυτή που ισχυρίζεται το ολλανδικό πόρισμα.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη από τη λευκορωσική πρωτεύουσα, όπου συνεδρίασαν, οι εκπρόσωποι της λεγόμενης Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (το σχήμα που προέκυψε μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ και την καπιταλιστική παλινόρθωση) ζήτησαν από τους ...δυτικούς εταίρους να άρουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, απευθύνοντας την προτροπή προς τις ΗΠΑ, αφού, όπως είπαν, «οι ευρωπαϊκές φωνές που το ζητάνε γίνονται όλο και ισχυρότερες». Σε αυτήν τη διακρατική ένωση συμμετέχουν σήμερα 9 χώρες (Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Μολδαβία, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν, ενώ συνδεδεμένα μέλη είναι το Τουρκμενιστάν και η Ουκρανία). Επίσης χτες ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, και η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία συμφώνησαν να υπάρξει συντονισμός για την εφαρμογή της εκεχειρίας στο Ντονμπάς και ανακοίνωσαν ότι προετοιμάζονται συναντήσεις σε διάφορα επίπεδα του λεγόμενου σχήματος της Νορμανδίας (Γαλλία, Γερμανία, Ουκρανία, Ρωσία) για τη διευθέτηση της σύγκρουσης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ «Χοντραίνει» η αμερικανο-ρωσική αντιπαράθεση
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΟΣΧΑ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Μέρα με τη μέρα εντείνεται η ρωσο-αμερικανική κόντρα με αφορμή τη σύγκρουση ευρύτερων γεωπολιτικών συμφερόντων τους στη Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, σηκώνει τους τόνους και τις απειλές έναντι της Μόσχας, προβάλλοντας ως πρόσχημα την κατάσταση στο Χαλέπι και μάλιστα αυτό γίνεται με τη συμπλήρωση ενός χρόνου άμεσης ρωσικής στρατιωτικής εμπλοκής στη Συρία, που έγινε με την τυπική πρόσκληση της νομιμης κυβέρνησης της Συριας του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Ασαντ. Από τις πιο χαρακτηριστικές, εμπρηστικές δηλώσεις που έγιναν μέσα στο τελευταίο 48ωρο ξεχωρίζουν εκείνες του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι. Ερωτηθείς ποιες θα μπορούσε να είναι οι συνέπειες για τη Ρωσία εάν καταρρεύσει η συνεργασία της με τις ΗΠΑ στη Συρία ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε επί λέξει: «Οι εξτρεμιστές και οι εξτρεμιστικές ομάδες θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τα κενά που υπάρχουν εκεί (...) που συμπεριλαμβάνουν, αναμφισβήτητα, επιθέσεις κατά ρωσικών συμφερόντων, ίσως ακόμη και κατά ρωσικών πόλεων, και η Ρωσία θα συνεχίσει να στέλνει πίσω στην πατρίδα στρατιώτες σε σάκους πτωμάτων». Η δήλωση ερμηνεύτηκε από τη Μόσχα ως άμεση εντολή και προτροπή για τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος της Ρωσίας ή ρωσικών στόχων στο εξωτερικό!
Ρωσία: «Θα συνεχίσουμε τους βομβαρδισμούς»
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μ. Ζακχάροβα, τόνισε πως «δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τέτοιες δηλώσεις παρά ως έκκληση, εντολή για δράση». Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, σχολίασε πως πρόκειται για «την ειλικρινή ομολογία των ΗΠΑ πως όλη η ισλαμοφασιστικη "αντιπολίτευση" που πολεμά "στον αποικιοκρατικο πόλεμο" της Συρίας είναι μία ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ διεθνής τρομοκρατική συμμαχία». Συμπλήρωσε ότι η Ρωσία παραμένει «ανοιχτή στο διάλογο με τις ΗΠΑ» όσον αφορά τη Συρία, καλώντας εντούτοις την Ουάσιγκτον «να αποκλείσει πρώτα έστω και έναν υπαινιγμό απειλής σε βάρος του ρωσικού στρατού και των Ρώσων πολιτών». Στη συνέχεια, όμως, σημείωσε πως η Μόσχα δεν πρόκειται να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Συρία... Σαν να μην έφθανε η δήλωση Κίρμπι, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, επανέλαβε και χτες τις δηλώσεις του για πιθανή κατάρρευση των συνομιλιών και της συνεργασίας με τη Ρωσία στη Συρία λέγοντας πως «θα χρειαστεί να αναζητήσουμε άλλες εναλλακτικές», δίχως βεβαίως να πει ποιες θα μπορούσε να είναι αυτές.
Η κατάθεση του Μπλίνκεν...
Ενδιαφέρον είχε επιπροσθέτως η χτεσινή κατάθεση του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, που μόλις είχε επιστρέψει στην Ουάσιγκτον από αποστολή στην Τουρκία. Ο Μπλίνκεν είπε πως αν κλιμακωθεί ο πόλεμος στη Συρία, η Ρωσία θα κολλήσει στο βάλτο και θα εμφανιστεί ως συνεργάτης του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Ασαντ, στη σφαγή ισλαμοφασιστων σουνιτών. Σημείωσε ότι η Ρωσία και ο Σύρος Πρόεδρος θα αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες εάν η σύγκρουση δεν τελειώσει, «μία κατάσταση που δίνει στις ΗΠΑ ένα πλεονέκτημα». Είπε ακόμη πως η Ρωσία κλιμακώνει το ρόλο της στον πόλεμο της Συρίας γιατί φοβάται πως θα χάσει το μόνο οχυρό που έχει στη Μέση Ανατολή. «Ο Ασαντ δεν μπορεί να νικήσει. Μπορούν μόνο να τον εμποδίσουν να χάσει...», είπε. Πρόσθεσε επίσης (όπως και ο Κέρι) πως οι ΗΠΑ «αναζητούν άλλες εναλλακτικές» στην κατεύθυνση «τερματισμού» του πολέμου στη Συρία. Ρωσική απάντηση στις αμερικανικές απειλές περί πυρηνικών Επιπλέον, χτες, η Μόσχα αντέδρασε στις δηλώσεις που έκανε στις 26/9σε αεροπορική βάση της Β. Ντακότα ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας,Αστον Κάρτερ, που άφησε αιχμές και εξαπέλυσε απειλές κατά της Ρωσίας, προτρέποντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να ενθαρρύνει την ανάπτυξη αμερικανικών, νέων σύγχρονων πυρηνικών όπλων μην αποκλείοντας, γενικά, τη χρήση τους στο μέλλον, λέγοντας πως οι ΗΠΑ έχουν μείνει πίσω σε αυτό τον τομέα τα τελευταία 25 χρόνια, σε αντίθεση με εταίρους και αντιπάλους τους. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τις ερμήνευσε ως απειλή για μελλοντική χρήση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης όπου θα συμμετάσχει η Ρωσία, εκφράζοντας «βαθιά ανησυχία»...
Με δεδομένη τη νέα, απότομη όξυνση της ρωσο-αμερικανικής κόντρας, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ανέλαβε μεσολαβητική πρωτοβουλία, τηλεφωνώντας χτες βράδυ στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ζητώντας του να ξαναρχίσει το διάλογο με τους Αμερικανούς στη Γενεύη και να προχωρήσει σε μία επταήμερη εκεχειρία στη Συρία. Ο Λαβρόφ φάνηκε θετικός σε μία 48ωρη εκεχειρία, απορρίπτοντας προς το παρόν την πρόταση για την επταήμερη παύση πυρός. Ο Σταϊνμάγερ αναμένεται να συνεχίσει το ρόλο του σήμερα στην Ιερουσαλήμ, όπου θα μεταβεί για την κηδεία του Ισραηλινού πρώην Προέδρου Σιμόν Πέρες και να συναντήσει στη συνέχεια τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, που επίσης θα παραβρεθεί στην κηδεία. Τέλος, πολιτικοί της Τουρκίας και της Γερμανίας εξέφρασαν «ανησυχία» για την κατάσταση στη Συρία, άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως η Αγκυρα είναι «έτοιμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία πάνω σε μία νέα εκεχειρία στη Συρία και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας», για να ανεφοδιαστουν οι ισλαμοφασιστες της Αγκυρας, ενώ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μ. Ζαρίφ, μετά τις επαφές του στην Αγκυρα είπε πως συμφωνήθηκε ιρανο-τουρκική συνεργασία «για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία».