Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Δευτερα 26 Σεπτεμβριου 2016


Όταν προχωρεις στη ζωη δεν σημαινει ότι ξεχνας. Σημαινει ότι επιλεγεις την ευτυχια και όχι την στεναχωρια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βρε, βρε, τον κυρ-Τάκη! Βρε, τον κύριο Θεοδωρικάκο! Ήξερα πως είναι μεγάλο λαμόγιο, όχι όμως πως έγινε και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον θυμάμαι από παλιά αυτόν τον τυπάκο. Από το 1989. Τότε που ο ενιαίος Συνασπισμός συνεργάστηκε με τη Δεξιά στην κυβέρνηση Τζανετάκη και αντέδρασε η μεγάλη πλειοψηφία της ΚΝΕ. Διώχτηκαν κακήν-κακώς τότε οι κνίτες. "Δια-γράψας" ήταν ο ξύλινος τίτλος μιας εφημερίδας, που έκανε λογοπαίγνιο με το όνομα του διαγραμμένου γραμματέα της ΚΝΕ, αείμνηστου Γιώργου Γράψα. Ε, ναι! Στη θέση του Γράψα μπήκε αυτός ο τυπάκος! Γραμματέας της ΚΝΕ ήταν ο Τάκης Θεοδωρικάκος! Των υπολειμμάτων της δηλαδή.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόσφυγες ξήλωσαν τα κεραμίδια της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου
Ολοσχερείς είναι οι καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι πρόσφυγες του καταυλισμού στα κτίρια της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου. Αφαιρούν τα κεραμίδια από τις στέγες των κτιρίων και από τα παράθυρα και παίρνουν την ξυλεία, με την οποία ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν τις νύχτες. Οι στέγες έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, την ώρα μάλιστα που ο χώρος αυτός φυλάσσεται λόγω της παρουσίας των προσφύγων στον καταυλισμό της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μητρόπολη Κίτρους έχει προβεί σε έντονες έγγραφες διαμαρτυρίες προς την αστυνομία, αλλά και προς τον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για την καταστροφή που προκλήθηκε στα κτίρια της ιστορικής μονής Πέτρας Ολύμπου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκεντέρμπεης: Ο Έλληνας που έσωσε την Ευρώπη
Πώς οι Αλβανοί παρουσιάζουν ως αλβανικής καταγωγής τον Γεώργιο Καστριώτη.
Ένας από τους λιγότερο γνωστούς ήρωες της Ελληνικής Ιστορίας θεωρείται ο Γεώργιος Καστριώτης, γνωστός κι ως Σκεντέρμπεης. Αποτελεί τον εθνικό ήρωα των Αλβανών την ίδια ώρα που θεωρείται άγνωστος ή παρουσιάζεται λανθασμένα ως Αλβανικής καταγωγής στην Ελλάδα. Ας δούμε όμως τελικά ποιος ήταν ο Σκεντέρμπεης.Το πραγματικό του όνομα είναι Γεώργιος Καστριώτης. Το επίθετό του παρουσιάζει και την πραγματική του καταγωγή αφού ο παππούς του, Κων/νος Καστριώτης (1390), ήταν ηγεμόνας της περιοχής της Καστοριάς και της Ημαθίας. Πατέρας του ήταν ο Ιωάννης Καστριώτης, ηγεμόνας της Κρόιας ενώ η μητέρα του καταγόταν από τη Σερβία (Βοϊσάβα).
Λίγο καιρό πριν την Άλωση της Πόλης κι ενώ ο σουλτάνος Μουράτ Β’ κατακτούσε την μια βυζαντινή επαρχία μετά την άλλη, ζητά από τον ηγεμόνα της Κρόιας ως εκδήλωση υποταγής και εγγύηση της κυριαρχίας του, την ομηρία των 4 γιων του ένας εκ των οποίων ήταν ο Γεώργιος. Ο Ι. Καστριώτης δέχτηκε και τα παιδιά του αφού ασπάσθηκαν τον ισλαμισμό (ήταν χριστιανοί), βρέθηκαν να ανατρέφονται στη σουλτανική αυλή της Ανδριανουπόλεως παρέα με τον μετέπειτα Πορθητή της Πόλεως, Μωάμεθ τον Β’. Ο σουλτάνος Μουράτ, βλέποντας την εξαιρετική πρόοδο και τα χαρίσματα του ελληνόπουλου, του προσέδωσε την τουρκική ονομασία «Ισκεντέρ μπέη» (Σκεντέρμπεης) που σημαίνει «Αλέξανδρος ηγεμών».
Παρόλη την οθωμανική ανατροφή του, ο Γεώργιος δεν ξεχνούσε τις ρίζες του. Η είδηση του θανάτου των γονιών του και η καταπίεση των ομοεθνών του από τον τουρκικό ζυγό έδωσαν το έναυσμα στον Σκεντέρμπεη να λιποτακτήσει σε μάχη στη Σερβία και να επιστρέψει στα πατρογονικά του εδάφη. Αφού νυμφεύεται την Ανδρονίκη Κομνηνή, ο Γεώργιος Καστριώτης στις 28 Νοεμβρίου 1443 κηρύσσει την επανάστασή του κατά των Τούρκων. Ως έμβλημά του χρησιμοποίησε τον βυζαντινό δικέφαλο αετό σε κόκκινο φόντο, τη σημερινή πλέον σημαία της Αλβανίας.
Ο Γεώργιος Καστριώτης χάρη στις πολεμικές του αρετές κατάφερε να απελευθερώσει την επαρχία του από την τουρκική κατοχή και να προκαλέσει το θαυμασμό στην χριστιανική Δύση που ανέμενε την οθωμανική απειλή. Ήταν τόσο μεγάλες οι επιτυχίες του Καστριώτη που ανάγκασε τον ίδιο τον σουλτάνο να εκστρατεύσει εναντίον του. Χαρακτηριστικοί είναι και οι έπαινοι του πάπα Κάλλιστρου Γ’, ονομάζοντας τον Καστριώτη «ιππότη του Χριστού» και «αθλητή του Θεού». Ακόμη και μετά την Άλωση της Πόλης (1453), ο Σκεντέρμπεης δρούσε ανενόχλητος μέχρι τον θάνατό του. Στις 17 Ιανουαρίου 1467 και σε ηλικία 63 ετών πέθανε από ελονοσία. Θάφτηκε με τις τιμές που αρμόζουν σε έναν θρύλο στο Ναό του Αγίου Νικολάου στο Αλέσσιο (αρχαία Λισσός).
Αποδείξεις της ελληνικής καταγωγής του Σκεντέρμπεη
Παρά την γνώση της καταγωγής του, οι Αλβανοί συνεχίζουν να πιστεύουν και να διαδίδουν ορισμένοι Έλληνες εν αγνοία τους ότι ο Σκεντέρμπεης ήταν Αλβανός επειδή έδρασε στην περιοχή της σημερινής Αλβανίας. Βέβαια εκτός του ότι ξεχνάνε την ελληνικότητα των αλβανικών εδαφών (από την εποχή του Πύρρου), πράττουν το μεθοδολογικό σφάλμα του ετεροχρονισμού στην προσπάθειά τους να βρουν έναν μεγάλο ήρωα μιας και η ολιγόχρονη αλβανική ιστορία δεν είχε να επιδείξει κάποιον ήρωα αφού πάντοτε υπέκυπταν σε δωροδοκίες και πολιτικές πιέσεις των μεγαλύτερων δυνάμεων (βλέπε Οθωμανική Αυτοκρατορία, φασιστική Ιταλία).
Ιδού μερικές αποδείξεις της ρίζας του Γεωργίου Καστριώτου:
- Ο ίδιος ο Καστριώτης ήταν ελληνομαθής και όλες του οι επιστολές προς τους ηγεμόνες της Δύσης και το Σουλτάνο γράφονταν στα ελληνικά, παρουσιαζόμενος μάλιστα ως απόγονος των Ηπειρωτών κι όχι των Ιλλυριών (βλέπε επιστολή προς τον Ιταλό Ursini, 1460). Έφερε το μακεδονικό κράνος με το διπλό κέρας ενώ χρησιμοποιούσε το όνομα του Μεγ. Αλεξάνδρου, δείγμα συνείδησης εθνικής συνέχειας. o Μιλώντας ενώπιον του Πάπα Παύλου Β’ τονίζει: «Μετά την υποδούλωσιν της Ασίας και της Ελλάδος, μετά την σφαγήν των ηγεμονικών γόνων της Κων/πόλεως, της Τραπεζούντος… και την ερήμωσιν μεγίστου μέρους της Μακεδονίας και της Ηπείρου, απέναντι του αγρίου κατακτητού του αγωνιζομένου να συντρίψη τον σταυρόν, να ανυψώση επί του Καπιτωλίου την ημισέληνον και να πληρώση δούλων τον κόσμον όλον … μόνος εγώ ίσταμαι μετά των λειψάνων των στρατιωτών μου και μετά της μικράς μου επικρατείας…». - Ο Τούρκος βιογράφος του Αλή Πασά, Αχμέτ Μουφίτ, γράφει για τον Καστριώτη: «το έτος 1443 δραπέτευσε από το οθωμανικό στρατόπεδο του Μοράβα ο Έλληνας ηγεμόνας Καστριώτης και πήγε στην έδρα των προγόνων του, την Κρόια». - Ιταλικές, Αγγλικές και Σουηδικές αναφορές θεωρούν τον Σκεντέρμπεη Έλληνα. Έτσι ο Ιταλός A. Salvi στην τραγωδία του (1718) τον αναφέρει ως Έλληνα (Greco). Ο Άγγλος C. Randall το 1810 τον αποκαλεί Έλληνα Ήρωα (Grecian Hero) και οι Σουηδοί Barrau αρχικά και Rudbeck αργότερα (1835) θεωρούν τον Γ. Καστριώτη Έλληνα.
Οι αποδείξεις είναι τόσες πολλές που είναι αδύνατον να καταγραφούν σε λίγες γραμμές. Καλούνται οι Έλληνες ιστορικοί να σταματήσουν αυτήν την διαστρέβλωση και να γράφουν ψευδώς στα ελληνικά βιβλία περι Αλβανού ηγεμόνα. Παρομοίως, καλούνται όλοι οι Έλληνες να γνωρίζουν τι εστί Σκεντέρμπεης και να απαντούν καταλλήλως στους παραπλανημένους φιλοξενούμενούς μας Αλβανούς.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ;
Στην Ιταλία χρησιμοποιούνται για τη μελέτη της Ιταλικής γλώσσας βιβλία γραμμένα από πανεπιστημιακούς (καθηγητές γλωσσολογίας, διαλεκτολόγους), τα οποία αφιερώνουν κεφάλαια για την προέλευση της καθεμιάς Ιταλικής διαλέκτου…. Βέβαια ασχολούνται και με τα αλλόγλωσσα ιδιώματα της Ιταλικής χερσονήσου (Αλβανικά, Προβηγκιανά), μέσα στα οποία εντάσσονται και τα Ελληνικά ιδιώματα της νοτίου Ιταλίας (Μεγάλης Ελλάδας). Τα ιδιώματα αυτά είναι αρχαίες Eλληνικές διάλεκτοι, ζωντανά κομμάτια του πολιτισμού της Μεγάλης Ελλάδας, τα οποία επιβίωσαν μέσα στους αιώνες και ακόμη και σήμερα προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στο γλωσσικό επεκτατισμό της Ιταλικής γλώσσας. Φυσικά κι οι άνθρωποι, που κατοικούν στον χώρο της νότιας Ιταλίας, είναι κι αυτοί Έλληνες, καταγόμενοι απ’ τους Έλληνες της Μ. Ελλάδας. Ακόμη και σήμερα οι ίδιοι παντού λένε: «Είμεστα άττην Μάγκνα Γκρέτσια». Οι Ιταλοί αποκρύπτουν την καταγωγή των Ελλήνων της Απουλίας και Καλαβρίας
Όμως, παρ’ όλες τις έρευνες του Χατζιδάκι και του Rolhfs, οι οποίοι με μέθοδο την επιστημονική γλωσσική ανάλυση των διαλέκτων αυτών αποδεικνύουν την ελληνική καταγωγή τους και φέρνουν στο φως τις ρίζες τους, οι οποίες είναι Μεγαλοελλαδικές, και μολονότι οι έρευνες αυτές του Rolhfs και του Χατζιδάκι αποτελούν την ιστορική αποκατάσταση του πολιτισμού της Μεγάλης Ελλάδας και της προβολής των Ελληνικών στοιχείων, που συνδέουν τις διαλέκτους αυτές με την αρχαία Δωρική διάλεκτο, απ’ την οποία απορρέουν, και η οποία δεν σταμάτησε να ομιλείται εδώ και πάνω από 20 αιώνες, στην σημερινή επιστημονική κοινότητα της Ιταλίας τα πράγματα είναι διαφορετικά. α. Οι γλωσσολόγοι – διαλεκτολόγοι στην Ιταλία προβάλλουν και επιβάλλουν μέσα απ’ τα βιβλία τους τις δογματικές τους απόψεις ανατρέχοντας στις απόψεις των Morosi, Parlangeli κ.ά., οι οποίοι υποστηρίζουν, ότι ο Ελληνισμός της Κάτω Ιταλίας προέρχεται εξ ολοκλήρου από βυζαντινούς αποίκους και ότι τα ιδιώματά του είναι γεμάτα από Βυζαντινές λέξεις. Αυτή η θεωρία, η οποία χάρις στους Rolhfs και Χατζιδάκι ανετράπη, επειδή ήταν ιστορικά και γλωσσολογικά ανακριβής, στερούμενη ιστορικών δεδομένων, και κατασκεύασμα αυτών των ερευνητών, οι οποίοι ήθελαν να αποδείξουν με δικό τους τρόπο το πέρασμα από την μεσαιωνική εποχή στους νεότερους χρόνους, για να δικαιολογήσουν την ιστορική συνέχεια της Iταλικής ιστορίας, αυτή η θεωρία λοιπόν έχει μπει στα βιβλία κάποιων Ιταλών επιστημόνων σήμερα και εξηγείται απ’ τους ίδιους με «ιστορικά» επιχειρήματα, ενώ παράλληλα καταλαμβάνει σημαντική θέση στα Ιταλικά πανεπιστήμια. Ας δούμε λεπτομερώς τί λένε οι οπαδοί της και πως εξηγούν τις θέσεις τους γύρω απ’ αυτό το λεπτό ζήτημα. β. Μέσα από τα βιβλία αυτά δημιουργείται η εντύπωση, ότι η Αρχαιοελληνική καταγωγή των κατοίκων και των διαλέκτων της κάτω Ιταλίας είναι κάτι υπερβολικό, μιας και αρχαίοι Έλληνες στον Μεσαίωνα δεν υπάρχουν και ότι η βυζαντινή κυριαρχία ήταν αυτή που έφερε τους Έλληνες στην Νότια Ιταλία.
Φυσικά ο Ελληνισμός της Μ. Ελλάδας ουδέποτε εξαλείφθηκε λόγω της μακρόχρονης ρωμαϊκής παρουσίας και ενισχύθηκε κατά τους βυζαντινούς χρόνους με τον ερχομό πολλών Βυζαντινών αποίκων. Οι αρχαίες ελληνικές ρίζες, η γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα των πληθυσμών αυτών έμειναν αναλλοίωτα, όπως κι η γλώσσα τους, η οποία δεν άλλαξε μορφή και διατήρησε τον αρχαίο χαρακτήρα της. Οι Έλληνες γλωσσολόγοι Χατζιδάκις, Σ. Καρατζάς, Σ. Καψωμένος καθώς κι ο Γερμανός γλωσσολόγος Gerhard Rolhfs υποστηρίζουν, ότι ο νεώτερος Ελληνισμός της Κάτω Ιταλίας είναι ο συνεχιστής του μεγαλοελλαδικού πολιτισμού, που επιβίωσε μέσα στους αιώνες. Όπως επί λέξει αναφέρει ο Γ. Χατζιδάκις, η «Ελληνική γλώσσα εξηκολούθησεν ομιλουμένη αδιαλείπτως από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερον εν Ιταλία». Ο Rolhfs με το «Λεξικό των διαλέκτων των τριών Καλαβριών» και με την έρευνα «Γλωσσικές ανασκαφές στην Μεγάλη Ελλάδα» εκθέτει την αρχαιοελληνική προέλευση των ιδιωμάτων αυτών, των οποίων μερικές λέξεις είναι τόσο αρχαίες, ώστε δεν συναντώνται σε καμιά από τις διαλέκτους της σημερινής Ελλάδας. Πρώτος ο Γ. Χατζιδάκις διετύπωσε τις αμφιβολίες του γύρω απ’ τη θεωρία του Morosi, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να εξαφανίσθηκε η ελληνική γλώσσα στην Κάτω Ιταλία κατά τους αρχαίους χρόνους, εφ’ όσον στη σημερινή γλώσσα των Eλληνοφώνων διατηρούνται αρχαίες λέξεις και δωρικά στοιχεία, τα οποία δεν υπάρχουν σε καμιά από τις νεοελληνικές διαλέκτους και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσαν να είχαν μεταφερθεί από βυζαντινούς αποίκους. Όσο για τις ομοιότητες, που παρουσιάζουν το ιδιώματα αυτά με μερικές απ’ τις σημερινές διαλέκτους, αυτές οφείλονται στο γεγονός, ότι κι αυτά τα ιδιώματα, όπως οι ελληνικές διάλεκτοι, κληρονόμησαν κάποια χαρακτηριστικά από την κοινή. Και τώρα ας περάσουμε στην καταγραφή των αυθαίρετων απόψεων και των συμπερασμάτων που βγάζουν κάποιοι Ιταλοί επιστήμονες, με σκοπό να αποκρύψουν την πραγματικότητα για εξουσιαστικούς σκοπούς.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο παλιάνθρωπος αυτός είναι ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ. Με τα έγγραφα που υπογράφει διώχνει από γηροκομείο της Εκκλησίας 32 γερόντια ηλικίας 75-93 χρόνων, που καπνίζοντας εγκληματούν. Προσοχή: τους πετάει στον δρόμο όχι γιατί καπνίζουν σε εσωτερικούς χώρους, αλλά γιατί είναι καπνιστές! Δυο σχόλια: 1. Πόσο σάπια πρέπει να 'ναι η ψυχή αυτού του ξευτιλισμένου μισανθρώπου! 2. Πόσο όμορφα πρέπει να νιώθουν όλοι εκείνοι που έχουν ενορχηστρωθεί στην άθλια αντικαπνιστική εκστρατεία, με όρους ναζιστικής καταδίωξης όποιου ανθρώπου δεν συμμορφώνεται με τον υστερικό υγιεινισμό τους!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Αγία Παρασκευή Λέσβου εδώ και χρόνια ζει ένα ζευγάρι αγίων. Έχουν περιθάλψει άπειρα άγρια ζώα, τα έχουν γιατροπορέψει, άπειρα αδέσποτα έχουν πάρει κοντά τους, τα έχουν κάνει καλά και τους βρήκαν οικογένεια. Κυριολεκτικά έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό. Το καλό που έχουν κάνει δε μετριέται. Η γυναίκα έφυγε από τη ζωή πριν λίγο καιρό, ο άντρας το παλεύει ακόμα. Με τη μακριά, λευκή του γενειάδα ήρθε σήμερα το πρωί στο μαγαζί. "Θα έχουμε κρύο χειμώνα και γρήγορα" είπε. Τον ρώτησα που το ξέρει. "Από τις χελώνες μας. Σταμάτησαν να τρώνε. Απλά κάθονται στον ήλιο και περιμένουν. Ετοιμάζονται". Σκέφτηκα αυτό που τον είχα ακούσει να λέει σε μια παρέα που τον είχε επισκεφτεί στο καταφύγιο ζώων. Όσο μιλούσε ένιωθα πως πρέπει να κρατώ σημειώσεις και χαίρομαι που δεν το αμέλησα. "Ο άνθρωπος νομίζει ότι είναι κάτι διαφορετικό από τη Φύση. Νομίζει ότι ειναι πιο ψηλά και προσπαθεί συνεχώς να της επιβληθεί τάχα, να τη χαλιναγωγήσει. Έχει πιστέψει πως αποτελεί κάτι άλλο, ξεχωριστό. Μέσα σε όλα αυτά έχει διαχωρίσει τον εαυτό του από τα ζώα και βέβαια έχει διαχωρίσει τον εαυτό του από τα πλάσματα που είναι όμοια με αυτόν : έχει πιστέψει πως υπάρχουν λογιώ-λογιώ άνθρωποι. Είμαστε ένα πράγμα. Είμαστε το ίδιο ζώο. Είμαστε όλοι και όλα Φύση. Όταν ένας ή κάτι πονάει ο πόνος είναι ολονών". Νωρίς ο χειμώνας εφέτος, καλέ μου.Κάπου ζηλεύω τις χελώνες σου που θα πέσουν νωρίς για τον βαθύτερο ύπνο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
«Θα επενδύσουμε σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, καθιερωμένες εταιρείες, πρωτοβουλίες με κοινωνικό αντίκτυπο και επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από μετανάστες και πρόσφυγες. Οι επενδύσεις αυτές προορίζονται για να είναι επιτυχείς. Αλλά πρωταρχικός στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ωφελούν πραγματικά τους μετανάστες και τις κοινότητες υποδοχής» δήλωσε ο Εβραίος Σόρρος.
Τώρα φαίνεται γιατί με κάθε τρόπο η ελλαδική κυβέρνηση διώχνει τις υγιείς επιχειρήσεις από την Ελλάδα. Για να ανοίξουν τον δρόμο στις επιχειρήσεις των ξένων εποικιστών που ανοίγουν και θα ανοίξουν στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Σόρρος και του συναφιού του. Οι νεοταξικοί του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζουν πιστά τον σχεδιασμό αυτόν. Ο ίδιος σε βίντεο που μιλά ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να γίνει αντικατάσταση με μετανάστες αφού οι Έλληνες έχουν μείωση των γεννήσεων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ποσο που χρειαζεται για να εξαλειφθει η πεινα σε ολο τον πλανητη εχει υπολογιστει σε 30 δις το χρονο…
Τοσο περιπου ξοδευει ο πλανητης σε στρατιωτικους εξοπλισμους και επιχειρησεις κάθε 8 ημερες…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Συναυλία Αλληλεγγύης 14/10 στο ΓΚΑΖΙ LIVE
Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 21:00, στο ΓΚΑΖΙ LIVE, οργανώνεται συναυλία αλληλεγγύης από τον ΔΙΕΣΗ 101,3 σε συνεργασία με την ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ, τον ΚΩΣΤΗ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ, τη ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ και το ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΟΥΛΗ, σε μια ξεχωριστή συνύπαρξη. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στους φορείς που επέλεξαν οι καλλιτέχνες:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΕΓΗ ΘΗΛΕΩΝ “ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” ΦΛΟΓΑ – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Σας περιμένουμε όλους στο «ΓΚΑΖΙ LIVE», Ιερά Οδός 11. Ωρα εναρξης 9.00 μ.μ. Τηλ. 2130185040 Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού δεν παραλαμβάνει ποτέ χρηματικές δωρεές παρά μόνο σε είδος. Όλο το ποσό θα διατεθεί στην αγορά φαρμάκων για τους ασθενείς που εξυπηρετούμε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βανδάλισαν τα πρεζονια την προτομή της Λέλας Καραγιάννη στο Πολυτεχνείο
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016, 17:11
Στόχος βανδάλων έγινε η προτομή ενός συμβόλου της Εθνικής Αντίστασης στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα. Άγνωστα πρεζονια που τα εχει οδηγησει εκει η αστυνομια έκοψαν το κεφάλι από το άγαλμα της Λέλας Καραγιάννη και προκάλεσαν φθορές σε όλη την επιφάνεια του προσώπου. Η προτομή είχε τοποθετηθεί στον πεζόδρομο το 1963.
Η Λέλα (Ελένη) Καραγιάννη (24 Ιουνίου 1898 - 8 Σεπτεμβρίου 1944) ήταν Ελληνίδα αντιστασιακός, αρχηγός της κατασκοπευτικής οργάνωσης Μπουμπουλίνας. Πιάστηκε από την Ειδική Ασφάλεια και εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές λίγο πριν την Απελευθέρωση της Ελλάδας. Γεννήθηκε το 1898 στο χωριό Λίμνη της Εύβοιας αλλά έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην Αθήνα. Παντρεύτηκε τον φαρμακοποιό Γεώργιο Καραγιάννη, με τον οποίο απέκτησαν επτά παιδιά. Τον Ιούλιο το 1944, η Λέλα Καραγιάννη συνελήφθη από την Γκεστάπο μαζί με πέντε από τα παιδιά της, βασανίστηκε στα κρατητήρια της οδού Μέρλιν, μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου και ύστερα από λίγο διάστημα εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές στο παρακείμενο άλσος Χαϊδαρίου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένωση Κεντρώων: Nα αδειοδοτηθούν όλα τα κανάλια με τίμημα 60 εκατ. ευρώ
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016, 16:48
Με αφορμή την αποχώρηση από τη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες του κ. Καλογρίτσα, η Ένωση Κεντρώων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Ζητούμε από τον αρμόδιο υπουργό κ. Νίκο Παππά να επιτρέψει να αδειοδοτηθούν και όλα τα υπόλοιπα εθνικής εμβέλειας κανάλια, αφού βεβαίως καταβάλλουν το τίμημα των 60 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο κ. Βούτσης να αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση επανασύσταση του ΕΣΡ, ώστε όλες οι άδειες να εκδοθούν από την ανεξάρτητη αρχή».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άγριο σφυροκόπημα από τους ισλαμοφασιστες συριακής πόλης on camera!
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016, 10:10
Ομοβροντία πυραύλων και ρουκετών έπληξε τη συριακή πόλη Μαάν (επαρχία Χάμα). Εδώ και αρκετούς μήνες τζιχαντοφασιστες του «Στρατού της Κατάκτησης» (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), ενός συνασπισμού ενόπλων οργανώσεων με κορμό την αλ Κάιντα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη συγκεκριμένη πόλη. Η Μαάν κατοικείται ως επί το πλείστον από Αλαουίτες (θρησκευτική ομάδα από την οποία προέρχεται η οικογένεια του προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ). Βρίσκεται στα βόρεια της επαρχίας Χάμα, στο δυτικό τμήμα της Συρίας, και πολύ κοντά της υπάρχει βάση του κυβερνητικού στρατού. Το 2014 υπήρχαν αναφορές για σφαγές αμάχων κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων των τζιχαντοφασιστών.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
26 Σεπτεμβριου 2015
Maria Saadeh, Xριστιανή αντιπολιτευόμενη βουλευτίνα της Συρίας: Ο Άσαντ δεν είναι δικτάτορας...
Πολλοί λίγοι γνωρίζουν ότι στη Βουλή της Συρίας υπάρχει αντιπολίτευση... Πολλοί λίγοι γνωρίζουν ότι η Βουλή της Συρίας είναι πολυκομματική... Πολλοί λίγοι γνωρίζουν ότι ότι στις 280 έδρες της Βουλής στη Συρία έχουν εκλεγεί 30 γυναίκες... Πολλοί λίγοι γνωρίζουν ότι στις φίλες και συνεργαζόμενες με τη δύση αραβικές χώρες κι ειδικότερα με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, η Βουλή διορίζεται από τον απόλυτο μονάρχη, τον εκπρόσωπο του Θεού κι η γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα να οδηγήσει αυτοκίνητο ή να κυκλοφορήσει χωρίς σκεπασμένο το πρόσωπο και συνοδό τον σύζυγό της... Kι όμως δεν γνωρίζουν, γιατί γνωρίζουν ότι "προσφέρουν" τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι... Βέβαια, στα παραπάνω η μεγάλη ευθύνη της εσκεμμένης και ακριβοπληρωμένης παραπληροφόρησης είναι των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων -το μακρύ χέρι του 4ου Ράιχ- και λιγότερο των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που απλώς διεκπεραιώνουν πρόθυμα τις εντολές του διευθυντηρίου και τον πλουτισμό των τραπεζών από τις πωλήσεις όπλων, τις εμπορικές συναλλαγές με τα μοναρχικά σκοταδιστικά καθεστώτα και πρόσφατα από τις μεγάλες μπίζνες των “προσφύγων-μεταναστών”, έχοντας μάλιστα και τη συναίνεση των επαγγελματιών “αντιρατσιστών” και των γνωστών ΜΚΟ των “φιλάνθρωπων”. Μία από τις γυναίκες βουλευτίνες της Βουλής στη Συρία είναι και η Maria Saadeh. 41 ετών, Αρχιτεκτόνισσα, Χριστιανή (ανήκει τους λεγόμενους Ελληνο-Καθολικούς. Μια “εφεύρεση του Βατικανού να προσεταιριστεί τους πλέον των 2 εκατομμυρίων Ελληνορθοδόξων...), εκλέχθηκε με ανεξάρτητη υποψηφιότητα στις εκλογές που διεξάχθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων με τους μισθοφόρους-φονιάδες της δύσης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απολογισμος σοκ από τον ΟΑΕΔ για την 8ετια 2008-2016. Θλιβερο ρεκορ στο κουρεμα μισθων. Μειωθηκε κατά 19,5% ο κατωτατος μισθος στην Ελλαδα, την ωρα που σε ολη την Ευρωπη, ακομα και στις χωρες των Μνημονιων, καταγραφηκαν αυξησεις. Κατά 28% μειωθηκε την περιοδο 2009-2014 ο μεσος μισθος. Η καταργηση των συλλογικων διαπραγματευσεων συνετελεσε στη μισθολογικη καταρρευση, συμφωνα με τις εκτιμησεις των ειδικων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πως είπατε ; Οι «ντουροι» κομμουνιστες (?) της Ελλαδας, που λενε ότι δεν είναι τωρα καιρος να φυγουμε από την ΕΕ και το ευρω… Που λενε οτι ηταν λαθος οι αποφασεις της Γ Διεθνους το 1936! Που λενε οτι ηταν λαθος η δημιουργια του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!
“Επικαλούνται μάλιστα τα προβλήματα του λαού στη Βενεζουέλα. Μόνο που στη Βενεζουέλα δεν χρεοκόπησε ο σοσιαλισμός, αλλά το γνωστό αφήγημα των οπορτουνιστών τύπου Τσίπρα - Λαφαζάνη - Κωνσταντοπούλου και σια, ότι δήθεν στο έδαφος του καπιταλισμού θα μπορούσαν να δαμάσουν τους σιδερένιους νόμους του συστήματος, να αποτρέψουν την καπιταλιστική κρίση, να συμβιβάσουν και τα κέρδη των λίγων και τις ανάγκες των πολλών”. Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔHΓΗΤΗ (24/9)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αύριο, Τρίτη 27/09, όλοι και όλες στις 18:00 στο Σύνταγμα. Να πάρουμε τις ζωές μας, στα χέρια μας!
Να τι πάει για "σκότωμα" ο Tζιφρας: -Το 51% της ΔΕΗ. (34% στο Υπερταμείο και 17% στο ΤΑΙΠΕΔ) -Το 74% της ΕΥΑΘ. (54% στο Υπερταμείο και 23% στο ΤΑΙΠΕΔ) -Το 61% της ΕΥΔΑΠ (50% στο Υπερταμείο και 11% στο ΤΑΙΠΕΔ) - Όλη η "ΕΛΒΟ Α.Ε." -Όλη η "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε." - Όλη η "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε"
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΚ! Οι φονιάδες του δειλού Ομπάμα, επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτου με τους τζιχαντιστές της ISIS, για να τους προσδιορίσουν τη θέση του στρατού της Συρίας!
Η συριακή αντικατασκοποια έχει μια ηχητική καταγραφή της συνομιλίας μεταξύ τρομοκρατών Daesh και αμερικανικών στρατιωτικών πριν από τους βομβαρδισμούς της Ουάσινγκτον που εχουν την ηγεσία του συνασπισμού σχετικά με τα κυβερνητικά στρατεύματα κοντά στο Ντέιρ αλ-Ζορ στις 17 Σεπτεμβρίου, ο ομιλητής του Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Συρίας, δήλωσε τη Δευτέρα. «Ο συριακος Στρατός υπεκλεψε μια συνομιλία μεταξύ των Αμερικανών και Daesh πριν από την αεροπορική επιδρομή στο Ντέιρ αλ-Ζορ », Hadiya Khalaf Αμπάς είπε, όπως ανακοινώθηκαι από τον Al Mayadeen ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός. ΗΠΑ πολεμικά αεροσκάφη χτύπησε συριακα κυβερνητικα στρατευματα κοντά στην ανατολική πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ στις 17 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας 62 του στρατιωτικού προσωπικού να σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν. Το Πεντάγωνο δήλωσε αρχικά ότι η αεροπορική επιδρομή ήταν ένα λάθος και στοχευαν Daesh μαχητές. Ο επικεφαλής του συριακού κοινοβουλίου, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ιράν ότι μετά τους βομβαρδισμούς του συνασπισμού στα κυβερνητικα στρατεύματα οι ΗΠΑ στρατιωτική υπηρεσια κατευθυνε επίθεση τρομοκρατών »εναντια στο συριακό στρατό. Συριακος στρατος απωθεί Daesh επίθεση κοντά Ντέιρ αλ-Ζορ Airbase © AFP 2016 / Επικίνδυνη Συνέπειες του Συνασπισμού «Εσφαλμένη» αεροπορική επιδρομή σε συριακό στρατό Η επίθεση στις κυβερνητικές θέσεις βάζει σε δοκιμασια ΗΠΑ-Ρωσίας για τη μεσολάβηση πανεθνικής εκεχειρίας που τέθηκε σε λειτουργία στη Συρία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι ειναι απαραίτητο να διαχωριστούν Daesh τρομοκράτες από τις "μετριοπαθεις" δυνάμεις της αντιπολίτευσης, προκειμένου να σωθει η εκεχειρία. Η Βρετανία, η Αυστραλία και η Δανία επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων τους στις θανατηφόρες αεροπορικές επιδρομές. Ο πολιτικός σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν αργότερα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eκεί δεν έχουν ανάγκη της ΜΚΟ σας... βάλτε τες στον κώλο σας και τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων που "διαχειρίζονται" οι ΜΚΟ Σόρος κι η εκκλησία, να γίνουν εφιάλτες σας!
Την Al Bayader δημιούργησαν οι νεολαίοι της Συρίας... Εθελοντές που δεν έχουν σχέση με τις ΜΚΟ της Cia, που σαν ύαινες τρώνε τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων, αλλά και τους εγχώριους "φιλάνθρωπους", τους επαγγελματίες "αντιρατσιστές" που πλουτίζουν με τη μπίζνα "πρόσφυγες"... Τροφοδοτούν με τρόφιμα κι είδη πρώτης ανάγκης όλες τις οικογένειες τραυματισμένων στρατιωτών... Για την πατρίδα... Με πάθος
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
To Koμμουνιστικό Κόμμα Συρίας, πυλώνας του Εθνικού Μετώπου στη Συρία...
Σήμερα στη Δαμασκό, στο Φόρουμ τουΕθνικού Μετώπου, που συνεδρίασε στη Βιβλιοθήκη της Δαμασκού, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΣ -που συμμετέχει στην κυβέρνηση της Συρίας-, εισηγήθηκε με παρεμβασή του την πολιτική των Κομμουνιστών της Συρίας, στον αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία... Η "αριστερά" του Σόρος, στην Ελλαδα και στην Ευρωπη σταθερά στο πλευρό των ιμπεριαλιστών και των τζιχαντιστών...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Που είναι η πατριωτική αριστερά; Κλείνουν όπως-όπως το Κυπριακό: Λύση χωρίς επιστροφή και ο σώζων εαυτόν σωθήτω!
Mε την προτεινόμενη λύση οι έννοιες: δημοκρατία, πολίτης, Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ), πλειοψηφία, κοκ θα πάψουν να ισχύουν στη πράξη. Τη θέση τους θα πάρουν οι λέξεις: ισότιμες συνιστώσες πολιτείες, βέτο, ξεχωριστές πλειοψηφίες, αδιέξοδα, αποσταθεροποίηση, αβεβαιότητα, ανασφάλεια και παράλυση, με το 82% να ισούται με το 18%. Οπότε αλλάζουν και οι κανόνες αριθμητικής! Το 82% δεν θα έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να αποφασίζει, εκτός εάν του το επιτρέψει το 18% . Με αυτή τη λύση η μαζική φυγή από την Κύπρο θα είναι μη αναστρέψιμη. Τα εκατομμύρια Χριστιανών του Λιβάνου μετανάστευσαν όχι γιατί κάποιος τους έδιωξε αλλά γιατί δεν άντεξαν την ακυβερνησία. Ακόμη και η σημερινή βία στον Λίβανο οφείλεται ακριβώς στην ανυπαρξία κυβέρνησης. Το ίδιο και με τα εκατομμύρια Βοσνίων που έφυγαν από την χώρα τους. Οι ευρωπαίοι της Αιγύπτου εγκατέλειψαν την χώρα χωρίς να εκδιωχτούν—απλώς δεν άντεξαν την αβεβαιότητα. Οι Έλληνες της Πόλης, Ίμβρου και Τενέδου έφυγαν επειδή τους έγινε ο βίος αβίωτος. Από 25% του πληθυσμού οι Χριστιανοί της Τουρκίας τώρα είναι μόνο 0.5%. Χωρίς αξιόπιστη δημοκρατική διακυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει κράτος ασφάλειας και σταθερότητας—έχω και προσωπικά βιώματα από τέτοιες χώρες. Το γραπτό κείμενο συγκλίσεων Ντάουνερ (30.04.2013) αναφέρει ότι: «θα λειτουργεί προεδρείο/presidency» που θα αποτελείται από «πρόεδρο» και «αντιπρόεδρο» με δικαίωμα στον αντιπρόεδρο να ακυρώνει τις αποφάσεις του προέδρου. Χωρίς την συμφωνία των Τούρκων ο πρόεδρος δεν θα μπορεί να κάνει βήμα. Στην πράξη πρόεδρος και αντιπρόεδρος θα είναι ένα και το αυτό: μια οντότητα εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη όπου ο αντιπρόεδρος θα μπορεί να παραλύσει το κράτος. Η αναφορά σε Ε/Κ πρόεδρο αποτελεί παραπλάνηση και προπαγάνδα γιατί στην ουσία δεν θα υπάρχει πρόεδρος. Σε συζήτηση πρόσωπο-με-πρόσωπο ρώτησα πρώην πρόεδρο της ΚΔ να μου εξηγήσει γιατί η επιμονή του στο περιουσιακό, εδαφικό και εγγυήσεις και όχι στην δημοκρατική διακυβέρνηση χωρίς την οποία γινόμαστε non-citizens/μη-πολίτες και η Κύπρος non-country. Μου απάντησε, «ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος [τώρα μακαρίτης] επιμένει, ‘πάρτε όσο έδαφος μπορείτε και άστε τα άλλα’.» Τον ρώτησα, «εφόσον δεν θα έχουμε κράτος προς τι το έδαφος αφού σιγά-σιγά θα εγκαταλείψουμε την Κύπρο;» Προχώρησα, «εμπιστεύεσαι άνθρωπο που το 1959/60 μας έλεγε να δεχτούμε Τουρκικές εγγυήσεις γιατί ήταν κάτι το τυπικό/αθώο; Ποιαν αξιοπιστία έχει η κρίση όποιου πολιτικού λέγει τέτοια πράγματα;»
Δεν μπόρεσαν να πουλήσουν την Κύπρο μας... Σημίτης, Καραμανλής, ΓΑΠ, Σαμαράς, Βενιζέλος... θα επιτρέψουμε να το κάνει ο Τσίπρας;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Άρης απαντάει στον νεοταξίτη υπουργό του Τσίπρα... Ήρθε η ώρα να σηκώσει κεφάλι κι ο κλήρος, απέναντι σην υποταγμένη & μνημονιακή ηγεσία της εκκλησίας;
Θα γδάρουμε τους παπάδες; Μα γιατί; Εμείς βλέπουμε, ότι χιλιάδες παπάδες βρίσκονται τώρα στην πρωτοπορία του κινήματος μας και η συμβολή του κλήρου, που στάθηκε στο πλευρό μας, υπήρξε ανεκτίμητη. Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Γιατί αυτοί που εμφανίζονται σαν προστάτες της εκκλησίας, γκρεμίσανε μαζί με τους Γερμανούς και γδέρνουνε παπάδες. Ο κομμουνισμός, λένε, θα καταργήσει την θρησκεία. Μα η θρησκεία είναι ζήτημα συνείδησης. Πώς θα καταργηθεί λοιπόν; Η κατάργηση της θρησκευτικής συνείδησης είναι πράμα αδύνατο, έστω κι αν ακόμα οι κομμουνιστές θέλανε να την καταργήσουν. Η θρησκευτική συνείδηση δεν καταργείται με απλές διαταγές. Αν συνέβαινε ένα τέτοιο πράμα, αυτό θα έμοιαζε με την διαταγή πού έβγαλε κάποτε ένας αστυνόμος στην Ανάφη, με την οποία απαγόρευε την πάλη των τάξεων! Το τι θα γίνει στο πολύ μακρινό μέλλον, το πώς θα σκέπτονται οι άνθρωποι τότε, είναι άλλο πρόβλημα. Και κανένας πολιτικός δε μπορεί να βγάλει νόμο για το τι θα πρέπει να γίνει ύστερα από 200 η 500 χρόνια. Ούτε λοιπόν κι εμείς θα βγάλουμε τέτοιο νόμο. Μας ενδιαφέρει το πώς θα προκόψει ο λαός μας σήμερα κι όχι το τι φιλοσοφικές πεποιθήσεις θα έχει ύστερα από 500 χρόνια. Συνεπώς καταλαβαίνετε τώρα, ότι αυτοί που διαδίδουν αυτές τις συκοφαντίες επιδιώκουν άλλους σκοπούς, προσπαθώντας με το μέσο αυτό της συκοφαντίας να εξαπατήσουν το λαό και να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους πάνω του. Αν μάλιστα εξετάσουμε βαθύτερα το πράμα αυτό, θα δούμε ότι αυτοί είναι άθρησκοι, γιατί σε αυτούς δεν υπάρχει ούτε ίχνος θρησκευτικής συνείδησης κι ο μόνος που λατρεύουν είναι ο Θεός Μαμμωνάς, ο Θεός του χρήματος…
Από τον λόγο στη Λαμία, του Πρωτοκαπετάνιου Άρη Βελουχιώτη
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μούγκα οι δημοσιογραφικές πόρνες για τη δολοφονία του Παλαιστίνιου δημοσιογράφου, συγγραφέα και διανοητή Nahed Hattar...
Ο Nahed Hattar, ήταν υποστηρικτής του αγώνα του λαού της Συρίας κι όχι στην υπηρεσία της δημοσιογραφικής πρνείας... Αιώνια τιμή και δόξα στον Παλαιστίνιο διανοούμενο Nahed Hattar!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ; ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ;
AYPIO OΛOI ΣTIΣ 6 ΣTO ΣYNTAΓMA.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ANTIΔPAΣTIKH ΠOΛITIKH THΣ KYBEPNHΣHΣ ΣYPIZA/ANEΛ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ IΔIΩTIKOΠOIHΣH TOY NEPOY, TOY PEYMATOΣ, ΟΛΩΝ TΩN ΔHMOΣIΩN AΓAΘΩN.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προτιμώ να πάω φυλακή παρά να δουλέψω για φασίστες
26 Σεπτεμβριου 2014
Η σκληροτράχηλη εισαγγελέας της Κριμαίας δεν τα παρατάει εύκολα Σήμερα, λίγο πριν το κλείσιμο του ενός έτους στη θέση, η 33χρονη Ποκλόνσκαγια προβαίνει σε ανασκόπηση της θητείας της στην περιοχή. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, η εισαγγελέας, σε συνέντευξή της στο TASS, δηλώνει ότι «πράκτορες από το γραφείο του Ουκρανού Γενικού Εισαγγελέα με πήραν τηλέφωνο και με απείλησαν, είπαν ότι θα με έβαζαν φυλακή, θα με σκότωναν, θα με έκαναν κομμάτια». ...
Η Ποκλόνσκαγια ανέλαβε το πόστο στις 11 Μαρτίου του 2014. «Είπαν ανοιχτά και ευθέως ότι εάν παραιτούμουν από το γραφείο της εισαγγελίας της Κριμαίας, την ίδια στιγμή θα το εκλάμβαναν ως εθελοντική απόφαση παύσης της εγκληματικής δραστηριότητας. Πρόσθεσαν ότι ένα βαν με μια ελίτ μονάδα ήταν ήδη στον δρόμο για να με συλλάβει και ότι θα με έριχναν σε κελί φυλακής» είπε σε δημοσιογράφους. «Απάντησε ότι θα προτιμούσα να βρεθώ σε κελί φυλακής παρά να δουλέψω για φασίστες». Η ίδια αποκάλυψε ότι της είχε προταθεί η θέση από τον τότε πρωθυπουργό της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, που την ήξερε για λίγες μόνο ημέρες, αφού ο άνδρας που είχε επιλεγεί προηγουμένως είχε απορρίψει την πρόταση την τελευταία στιγμή. «Δεν φοβόμουν, ήταν να αναλάβω μεγάλη ευθύνη και αποφάσισα να αφήσω κατά μέρος κάθε φόβο- θα μπορούσα να υποκύψω σε αυτόν αργότερα. Ήθελα να τελειώσω τη δουλειά- θα φοβόμουν μετά. Έπρεπε να κάνουμε πολλά για να κινητοποιήσουμε τους ανθρώπους και να τους δείξουμε ότι υποστήριζαν τη σωστή πλευρά».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημητρης Καζακης
Ποιόν εκπροσώπησε ο κ. Τσίπρας στον ΟΗΕ;
Καθώς το hot spot στην Μόρια της Λέσβου τυλιγόταν στις φλόγες και η Κρήτη ξεσηκώνεται από την απόφαση της κυβέρνησης να αποδεχθεί την απαίτηση της Γερμανίας να μεταφέρει 3.000 και πλέον "πρόσφυγες" στο νησί, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να κάνει την εμφάνιση του στον ΟΗΕ. Συνήθης εμφάνιση για τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς κανένα περιεχόμενο και με τα συνήθη αδίστακτα ψέματα. Εκεί όμως που για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του, είναι η αναφορά του στο προσφυγικό και μεταναστευτικό. Στις τρεις ομιλίες που έδωσε οι αναφορές στο διεθνές δίκαιο έδωσαν και πήραν, αλλά ούτε μια φορά δεν αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης της Γενεύης για το προσφυγικό, ούτε των σχετικών πρωτοκόλλων που ακολούθησαν. Έστω κι αν η Ελλάδα τα έχει συνυπογράψει.
Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία μνεία σ' αυτά; Διότι πολύ απλά ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση - ειδικά με τη συμφωνία της με την Τουρκία - τα εφαρμόζει. Αν τα εφάρμοζε τότε τι θα έπρεπε να κάνει; (α) Θα είχε δημιουργήσει κατάλληλους χώρους υποδοχής και υποστήριξης των προσφύγων και μεταναστών με όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες ταυτοποίησης. (β) Θα διαχώριζε τους πρόσφυγες από τους μετανάστες κατά τα διεθνώς νόμιμα και θα προμήθευε τάχιστα με τα κατάλληλα έγγραφα όσους χρήζουν διεθνούς προστασίας. (γ) Θα προμήθευε τους μετανάστες με τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να πάνε δια της νομίμου οδού όπου θέλουν εκτός Ελλάδας. (δ) Ενώ όσους συνιστούν οιονεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, αφού ταυτοποιηθούν από τις ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την Interpol, επιστρέφουν πίσω στην Τουρκία.
Κι όλα αυτά με την άμεση συνδρομή του ΟΗΕ και πιο συγκεκριμένα της Ύπατης Αρμοστείας για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Σ' αυτή την περίπτωση το πού θα πάνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα ρυθμιζόταν πρωτίστως από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ κι όχι από την Ελλάδα. Αυτά θα έκανε ένα κυρίαρχο κράτος αν ακολουθούσε τα διεθνώς νόμιμα. Όμως η Ελλάδα δεν είναι κυρίαρχο κράτος, αλλά χώρα υπό κατοχή. Κι αντί να ακολουθήσει τα διεθνώς νόμιμα και προβλεπόμενα, ακολούθησε και ακολουθεί τις επιταγές των Βρυξελλών και του Βερολίνου, που θέλουν την Ελλάδα χώρα εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε στη Νέα Υόρκη ότι παραμένουν 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Γιατί; Διότι, λέει, οι άλλες χώρες έκλεισαν τα σύνορα. Μέγα ψέμα. Σαν αυτά που συνηθίζει να λέει ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η αλήθεια είναι ότι ο εγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών έγινε γιατί αυτό επιθυμούν τα αφεντικά της Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει εγκλωβίσει αυτούς τους ανθρώπους σε κέντρα ανοιχτής και κλειστής κράτησης κατ' απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να τους αναγνωρίζει νομική υπόσταση. Παραμένουν χωρίς χαρτιά και υπό καθεστώς παρανομίας.
Κι όλα αυτά για να μπορούν οι άλλες χώρες της Ευρώπης να κλείνουν τα σύνορα και να μην τους αναγνωρίζουν το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης. Είπε επίσης ψέματα ο κ. Τσίπρας ότι η Ελλάδα μέχρι πριν τρία χρόνια δεν είχε υπηρεσία ασύλου. Η αλήθεια είναι ότι από την εποχή τουλάχιστον της υπουργίας Σαμαρά στο υπουργείο εξωτερικών (1991) το άσυλο αποτέλεσε αντικείμενο εκβιασμού και εκμετάλλευσης όσων εισέρχονταν στην Ελλάδα παράνομα. Οι κυβερνήσεις επί δεκαετίες αρνιόντουσαν να δώσουν άσυλο, ή νόμιμα χαρτιά μετανάστη, ώστε να κρατούν τους ξένους υπό καθεστώς ομηρίας για χρόνια. Με τον τρόπο αυτό τους εξωθούσαν στην παρανομία, το έγκλημα και τους μετέτρεπαν σε υποχείρια της άγριας εκμετάλλευσης των επιτηδείων. Όταν περνούσαν τα χρόνια, φρόντιζαν να "ελληνοποιήσουν" ορισμένους απ' αυτούς ανάλογα με τις ψηφοθηρικές ανάγκες των κομμάτων που εναλλάσσονταν στη διακυβέρνηση της χώρας. Έτσι "ελληνοποιήθηκαν" πολλοί Αλβανοί κι άλλοι Βαλκάνιοι, ως ομογενείς, καθώς και Γεωργιανοί, Ρώσοι και άλλοι ως Έλληνες από τον Πόντο. Μιλάμε για ολόκληρη βιομηχανία, που λειτουργεί τουλάχιστον από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τώρα με την έκρηξη του προσφυγικού η χώρα πήρε προαγωγή. Μετατράπηκε σε κέντρο κράτησης και εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών. Μάλιστα μετά τη Σύνοδο της Μπρατισλάβα, η Ελλάδα πήρε ακόμη μία προαγωγή. Μετατράπηκε επίσης σε front line State (χώρα πρώτης γραμμής) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο όρος αυτός είναι στρατιωτικός και χρησιμοποιείται προκειμένου να υποδηλώσει ότι η μεταχείριση των πληθυσμιακών ροών από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει με όρους στρατιωτικούς. Λες και πρόκειται για εισβολή από ορδές βαρβάρων και η ΕΕ θα οργανώσει τη στρατιωτική της άμυνα στην παραμεθόριο των χωρών πρώτης γραμμής. Όλα αυτά δεν λέγονται υπό τύπον λεκτικής μεταφοράς. Πρόκειται για κυριολεξία. Η χρησιμοποίηση στρατιωτικοπολιτικών όρων στα κοινά ανακοινωθέντα της ΕΕ γίνεται για να οικοδομηθεί ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης ασφαλείας, ένα είδος καθεστώτος πολιορκίας πρωτίστως στην παραμεθόριο, δηλαδή στις χώρες πρώτης γραμμής. Υπό το καθεστώς αυτής της έκτακτης στρατιωτικής και αστυνομικής ανάγκης, η σύνοδος κορυφής της ΕΕ αποφάσισε να αφαιρέσει τα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών πρώτης γραμμής στη φύλαξη των συνόρων τους. Όχι μόνο με τη ταχύτατη συγκρότηση Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, αλλά και ευρωστρατού, που θα υποκαταστήσουν τον κυρίαρχο ρόλο των εθνικών δυνάμεων ασφαλείας και άμυνας. Αυτά αποφάσισαν στην Μπρατισλάβα με τον κ. Τσίπρα να επικροτεί. Η απόφαση αυτή ήδη σε μεγάλο βαθμό έχει πραγματοποιηθεί στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου πλησίον της τουρκικής ακτής. Οι δυνάμεις της Frontex δεν λειτουργούν επικουρικά στις δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας της Ελλάδας. Δεν είναι πλέον παρατηρητές, αλλά δρουν επιχειρησιακά στο σύνολο του θαλάσσιου, επίγειου και εναέριου χώρου της ελληνοτουρκικής μεθορίου, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε καμιά ελληνική αρχή.
Προχωρούν σε ελέγχους ακόμη και σε έλληνες πολίτες, αρκεί να συνοδεύονται από έλληνα αστυνομικό. Ενώ έχει καταγγελθεί και έλεγχος της Frontex σε οχήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Όλα αυτά δεν μπορούν να συμβούν παρά μόνο σε μια χώρα που βρίσκεται υπό κατοχή. Με την Μπρατισλάβα να κηρύσσει σε καθεστώς έκτακτης στρατιωτικής και αστυνομικής ανάγκης τις χώρες της παραμεθορίου (front line states) δεν θα αργήσουμε να δούμε την ανάπτυξη ξένων δυνάμεων ασφαλείας και σε ηπειρωτικό έδαφος, στο σύνολο της εθνικής επικράτειας. Άλλωστε αυτός είναι ένας από τους λόγους που στην Ελλάδα τα hot spot, δηλαδή τα κέντρα κράτησης και εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων εκτείνονται σ' όλη την εθνική επικράτεια. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Πόσο λέτε να πάρει μέχρι να έχουμε ξένες δυνάμεις καταστολής να μας φυλάνε;
Δημοσιεύτηκε στην 25/9/2016, dimitriskazakis.blogspot.com
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεροκέφαλοι αυτοί οι Βρετανοί: Δεν μετανιώνουν για το BREXIT σύμφωνα με ειδικό δημοσκοπήσεων
Ειδικός δημοσκοπήσεων: Οι Βρετανοί δείχνουν ‘λίγα σημάδια μετάνοιας’
Ένας ειδικός δημοσκοπήσεων απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι οι Βρετανοί “το ξανασκέφτονται” για το Brexit, λέγοντας ότι δεν έχουν μετανοιώσει που έφυγαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο καθηγητής John Curtice θεωρεί ότι οι αναφορές που λένε ότι οι Βρετανοί μετάνιωσαν με το Brexit είναι απλά “ευσεβείς πόθοι” εκείνων που υποστηρίζουν την παραμονή. Ο πρόεδρος του British Polling Council πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει δημόσια διάθεση για ένα δεύτερο δημοψήφισμα. “Πολύ λίγα μυαλά έχουν αλλάξει, υπάρχουν ελάχιστα σημάδια μετάνοιας", δήλωσε ο Curtice στην Mirror.
Λέει ότι μια σειρά δημοσκοπήσεων όλο το καλοκαίρι δείχνει ότι το 52% εξακολουθεί να στηρίζει το Brexit – το ίδιο ποσοστό με εκείνο του δημοψηφίσματος. “Από αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις πρόκειται για ευσεβείς πόθους", είπε. “Είναι άνθρωποι που παίρνουν σαν δεδομένο ότι και οι άλλοι μοιράζονται αυτό που αισθάνονται οι ίδιοι”. "Οι οπαδοί της παραμονής τείνουν να ζουν σε περιοχές που ζουν και άλλοι οπαδοί της παραμονής και έτσι η αίσθηση τους ενισχύεται". Ο Curtice λέει ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μόνο το ένα τρίτο των ψηφοφόρων υποστηρίζουν τις εκκλήσεις του Owen Smith της ηγεσίας των Εργατικών και του Tim Farron της ηγεσίας των Φιλελεύθερων για ένα δεύτερο δημοψήφισμα ως προς την ΕΕ.
Με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit απειλητικές στον ορίζοντα, η μετανάστευση και οι πληρωμές προς την ΕΕ παραμένουν τα μεγαλύτερα πολιτικά ζητήματα. Περίπου το 79% του κοινού θέλει το Brexit να φέρει ένα τέλος στην ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων από την Ευρώπη και το 81% θέλει η ΜΒ να σταματήσει τις πληρωμές προς τον προϋπολογισμό της ΕΕ. “Είναι θέμα κυριαρχίας", δήλωσε στην Mirror. "Οι περισσότεροι δεν αισθάνονται Ευρωπαίοι σ' αυτή τη χώρα. Έτσι υπάρχει ένα θέμα ως προς την νομιμότητα αυτών των £350 εκατομμυρίων που δεν 'ελέγχουμε' και που η ΕΕ αποφασίζει πως να ξοδέψει”.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Γάλλοι οικονομολόγοι καταγγέλλουν: "60-70% του ελληνικού χρέους είναι παράνομο" - Le Monde: "Πως και ποιοι το δημιούργησαν"
26 Σεπτεμβριου 2014
Στο 60-70% ανέρχεται το ελληνικό παράνομο, η άνομο, η δυσβάσταχτο και άρα νομικά διαγράψιμο ελληνικό χρέος σύφωνα με Γάλλους οικονομολόγους, και η LeMonde σε μακροσκελές αλλά λεπτομερές άρθρο της προσπαθεί να ορίσει ποια από τα χρέη εμπίπτουν στους παραπάνω ορισμούς. Θα γίνει κατανατοητό ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω μια "ληστείας" στην οποία συμμετείχαν όλοι οι υποτιθέμενοι "σύμμαχοι" και "εταίροι". ...
Πρέπει να γίνει κατανοητό εν τέλει πόσο αναμένεται σε ποσοστό να είναι παράνομο το εθνικό χρέος και εν τέλει να θεωρείται νομικά διαγράψιμο και για αυτό το λόγο η Ζ.Κωνσταντοπούλου προχώρησε όπως είχαν δεσμευθεί προεκλογικά και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ΑΝΕΛ στη σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του ελληνικού χρέους. «Μπορεί επισήμως ένας στους τρεις Έλληνες να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Μπορεί ένα στα δύο νοικοκυριά στην Ελλάδα να μην καταφέρνει να βγάλει το δεκαπενθήμερο. Μπορεί η νέα γενιά να παίρνει τον δρόμο της ξενιτιάς για ένα μεροκάματο,αλλά όλα κι όλα: ο μηχανισμός στήριξης... έσωσε τη χώρα!». Με μπόλικη ειρωνική διάθεση ο Γάλλος οικονομολόγος Μισέλ Χουσόν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών του Παρισιού, καταφέρεται εναντίον των δανειστών της Ελλάδας.
«Το 56% του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι παράνομο», λέει ο Γάλλος οικονομολόγος και εξηγεί: «Το ήμισυ του ελληνικού χρέους που αποκτήθηκε πριν από την κρίση, από το 1988 ως το 2000, οφειλόταν σε υπέρογκα επιτόκια και στη μείωση των κρατικών εσόδων από το 2000 λόγω της φορολογικής αμνηστίας προς τους πλουσίους. Αν δεν υπήρχαν οι δύο αυτοί παράγοντες, το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αντιστοιχούσε μόλις στο 49% του ΑΕΠ το 2007, αντί του 103% που ήταν. Μπορεί, λοιπόν, να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι το 56% του ελληνικού χρέους που αποκτήθηκε πριν από την κρίση ήταν παράνομο». Από την πλευρά του ο Ζαν Γκαντρέ, επίτιμος καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Λιλ, υποστηρίζει ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι παράνομο σε ποσοστό 70%! Σύμφωνα με τον Γκαντρέ, «περισσότερο από το μισό του συσσωρευμένου χρέους το 2007 είναι παράνομο, όπως παράνομο είναι και το σύνολο σχεδόν της αύξησης του χρέους από το 2007. Σύμφωνα με κάποιες προσεγγίσεις, το παράνομο χρέος θα μπορούσε να αποτελεί το 120%-130% του τρέχοντος ΑΕΠ ή περίπου το 70% του συνολικού ελληνικού δημόσιου χρέους». Η πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου που αποφάσισε να συγκροτήσει επιτροπή λογιστικού ελέγχου του ελληνικού χρέους μού ζήτησε να συνεργαστώ ενεργά με αυτή, γράφει ο Ερίκ Τουσέν και εξηγεί αναλυτικά. Η ανταποκρίτρια της γαλλικής εφημερίδας Le Monde στην Αθήνα έγραψε πρόσφατα: «Η πρόεδρος υποσχέθηκε πριν από όλα τη δημιουργία τις επόμενες εβδομάδες μιας επιτροπής λογιστικού ελέγχου του ελληνικού χρέους».

2 σχόλια:

e-h είπε...



Έχετε προστεθεί στην ομάδα Επιτροπή Υπεράσπισης Σ.Μ.Ε.Θ. και Διωκόμενων Αγωνιστών
Επιτροπή Υπεράσπισης Σ.Μ.Ε.Θ. και Διωκόμενων Αγωνιστών
Μήνυμα από ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΣΜΕΘ
Σας καλωσορίζουμε στην ομάδα "Επιτροπή Υπεράσπισης Σ.Μ.Ε.Θ. και Διωκόμενων Αγωνιστών". Ως μέλη της ομάδας θα ενημερώνεστε άμεσα και έγκαιρα για τις δράσεις της Επιτροπής και εξελίξεις του αγώνα ενάντια στην πρωτοφανή δικαστική απόφαση του εφετείου Θεσσαλονίκης που επιβάλει τη φίμωση του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και την καταβολή αποζημίωσης ύψους 12.000 ευρώ στον εργοδότη των φροντιστηρίων "Μπαχαράκη" για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε το Σωματείο προκειμένου να αποτραπεί η απόλυση του καθηγητή Γ.Παπαγιάννη και να του δοθούν τα δεδουλευμένα. Σκοπός είναι να στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε την Επιτροπή και τις δράσεις της και να διαδώσουμε ευρύτερα αυτόν τον αγώνα, ούτως ώστε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους αποφάσεις και να αποτρέψουμε την επανάληψή τους.

e-h είπε...




Επιτροπή Δικαιωμάτων Λαϊκής Ενότητας
Αγανάκτηση προκαλεί η ανάλγητη καταδίκη 51χρονης καθαρίστριας από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Λάρισας σε 15ετη κάθειρξη, επειδή, το 1996, πλαστογράφησε πιστοποιητικό του δημοτικού σχολείου, εμφανίζοντας τον εαυτό της να έχει τελειώσει την Στ΄ τάξη του δημοτικού αντί της Ε΄ τάξης, προκειμένου να δουλέψει ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό για να συντηρήσει την οικογένεια της. Η 51χρονη καθαρίστρια, παρότι όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκε με αφοσίωση, κρίθηκε ότι προκάλεσε «ιδιαίτερα μεγάλη ζημιά» στο ελληνικό δημόσιο.
Η καταδίκη της σε μία ποινή που θα αντιστοιχούσε στους επιχειρηματίες - λαμόγια που έχουν θησαυρίσει σε βάρος του ελληνικού λαού αλλά επιβραβεύονται για τις πράξεις τους αναλαμβάνοντας τηλεοπτικές άδειες, δημόσια έργα ή εισπράττοντας παχηλές κρατικές επιχορηγήσεις, μόνο τον άγριο ταξικό πόλεμο που γίνεται ενάντια στους φτωχούς μπορεί να σηματοδοτήσει! Και μόνο ως ειρωνική πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η καταδίκη της 51χρονης καθαρίστριας για ζημίωση του ελληνικού δημοσίου, την ώρα που το σύνολο της δημόσιας περιουσίας εκχωρείται «κοψοχρονιάς» σε διάφορους «επενδυτές», εξαθλιώνοντας τον ελληνική κοινωνία σε βάθος πολλών δεκαετιών.
Καλούμε την δήθεν «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τον υπουργό Δικαιοσύνης και κάθε προϊστάμενη δικαστική αρχή να παρέμβουν άμεσα, ώστε να ελέγξουν πειθαρχικά τους δικαστές που επέβαλαν την συγκεκριμένη ποινή και να σταματήσουν τον ολισθηρό κατήφορο της ελληνικής δικαιοσύνης, που σε πάμπολλες περιπτώσεις εξαντλεί την αγριότητα της στους αδύναμους της ελληνικής κοινωνίας!