Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Παρασκευη 16 Σεπτεμβριου 2016


Σάμπρα & Σατίλα... ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! 34 χρόνια από τη γενοκτονία στη Σάμπρα και Σατίλα... Τον Ιούνη του 1982, το Ισραήλ εισβάλει στο Λίβανο. Τον Αύγουστο του 1982, ο ισραηλινός στρατός εισβάλει στη Βηρυτό. 30 Αυγούστου, οι Φενταγίν με τον ηγέτη τους Γιασέρ Αραφάτ, αναχωρούν από την πολιορκημένη Βηρυτό με ελληνικά πλοία που διαθέτει η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. 16 Σεπτέμβρη 1982 και ώρα 18:00, τα ναζιστικά ισραηλινά στρατεύματα ξεκινούν τη σφαγή στη Σάμπρα και Σατίλα. Ο εγκληματίας Σαρόν καλεί τα στρατεύματά του να μην μείνει κανείς ζωντανός στα στρατοπεδα των Παλαιστινιων... δύο στρατόπεδα προσφύγων για αμάχους (παιδιά και γυναίκες).
Στις 18 Σεπτέμβρη, η καταμέτρηση των νεκρών (μόνον γυναικόπαιδα) ξεπέρασαν τα 3.500 αθώα θύματα των σιωνιστών...Για τους διεθνείς οργανισμούς και σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης (12/8/1949), αυτή η ναζιστική επιχείρηση δολοφονίας γυναικών και παιδιών, προσδιορίστηκε ως «έγκλημα γενοκτονίας». Ένα ακόμη έγκλημα του σιωνιστικού ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος, του χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, που παραμένει ατιμώρητο! Εκείνες τις δύσκολες περιόδους για το Παλαιστινιακό κίνημα, ο ελληνικός λαός και ο τότε πρωθυπουργός του έδωσαν έναν μεγαλειώδη αγώνα συμπαράστασης και επαναστατικής αλληλεγγύης. Στις 30 Αυγούστου 1982, θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Τρίπολης του Λιβάνου ο Γιάσερ Αραφάτ μαζί με τους Φενταγίν της επανάστασης, με ελληνικό πλοίο.
Οι μαχητές της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, με ευθύνη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου και ενάντια στους συνένοχους «πολιτισμένους» ηγέτες της δύσης, θα φθάσουν στην Αθήνα. Οι παγιδευμένοι Φενταγίν, χωρίς νερό, τρόφιμα και δοκιμαζόμενοι από τα φονικά όπλα των ΗΠΑ, αντιστεκόμενοι από τις 14 Ιούνη, θα βρουν την «έξοδο» και καταφύγιο στην Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου. Κι όμως, ο Ανδρέας Παπανδρέου υποδέχτηκε ο ίδιος τους Παλαιστίνιους αντάρτες και τον Γιάσερ Αραφάτ στο Φάληρο. Μια «υποδοχή» που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ελληνική σύγχρονη ιστορία. Την ιστορία για την οποία θέλουν να μας επιβάλλουν τη λήθη…Σ’ αυτούς την απάντηση έδινε ο Ανδρέας Παπανδρέου: Λαοί που δεν έχουν μνήμη, δεν έχουν μέλλον!
Υ.Γ.Όταν βρεθείς στον τόπο μαρτυρίου του Παλαιστινιακού λαού για να αφήσεις ένα λουλούδι, νιώθεις πλάι σου ζωντανούς τους νεκρούς, τα γυναικόπαιδα που δολοφόνησαν τα σιωνιστικά στρατεύματα του κατοχικού ναζιστικού καθεστώτος, να ζητούν δικαίωση: . Όταν βρεθείς στο λιμάνι της Τρίπολης -μαζί σ' αυτή την "διαδρομή". Και σε μια καφετέρια, ή το εστιατόριο καταλάβουν από τη γλώσσα πως έχουν να κάνουν με Έλληνες, ακόμη και το τώρα σε ρωτάνε για επιβεβαίωση Γιουνάν; (Έλληνες;). Στην κατάφαση ακούς "Ανδρέας Παπανδρέου"... κι έχουν περάσει τόσα χρόνια.
Η μνήμη δεν αρχειοθετείται κι οι σκέψεις σου τρυπουν το μυαλό και τη μνήμη... Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Ανδρέας Παπανδρέου κι η κυβέρνησή του, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ το καθεστώς του Ισραήλ (η αναγνώριση έγινε από τον Μητσοτάκη και τον υπουργό του των Εξωτερικών Α. Σαμαρά). Τουναντίον αναγνώρισε με ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ το κράτος της Παλαιστίνης (άνοιγμα πρεσβείας στην Ελλάδα)... Κι η θλίψη σε καταλαμβάνει, σήμερα, μετά από 34 χρόνια εκείνης της γενοκτονία... η αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ έγινε με πρωθυπουργό της Ελλάδας τον γιο του Ανδρέα Παπανδρέου και στέριωσε από τον πρωθυπουργό της "πρώτη φορά αριστερά", τον Αλέξη Τσίπρα που διαδήλωνε τον Ιούλη του 2014 εναντίον του "κράτους τρομοκράτη", φορώντας την τιμημένη Παλαιστινιακή μαντίλα των Φενταγίν στο λαιμό του...
Άλλαξαν τόσο οι καιροί... ήρθε τόσο γρήγορα η "νέα εποχή" και πολλοί χάσαμε το τρένο; Μάλλον όχι, απλώς το "τρένο" πάτησε την πολιτική και τους πολιτικούς... το πολιτικό προσωπικό είναι κατώτερο των περιστάσεων και των ευθυνών απέναντι στην πατρίδα, το λαό κι έχει αποδεχτεί "λοβοτομή" σε ότι σχετίζεται με αρχές και διεθνιστική αλληλεγγύη...
"Οι αναμνήσεις μας είναι η δύναμή μας. Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους, όπως θα ανάβαμε πυρσούς" Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα Παραπολιτικά, το Unfollow και οι κολαούζοι του ΣΥΡΙΖΑ
14/9/2016
Αχός βαρύς ακούγεται από το το πρωί για το γεγονός ότι κάποιοι συντάκτες του περιοδικού Unfollow θα εργαστούν στην εφημερίδα Παραπολιτικά, παρουσιάζοντας ένα δικό τους έντυπο σε μηνιαία βάση. Η υπόθεση θα ήταν αστεία εάν τις τελευταίες ώρες δεν είχε ενεργοποιηθεί ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι έτσι θα πάρει την εκδίκησή του για την κριτική που δέχεται εδώ και χρόνια από το περιοδικό. Από το επίσημο κομματικό όργανο του κόμματος μέχρι τα ανεξάρτητα μέσα ευρωβουλευτών και διάφορες γαλέρες του διαδικτύου (οι οποίες σε λίγο θα φιλοξενούν τον Ν.Παπά στις εκπομπές τους όσο συχνά καλούσε και ο Πρετεντέρης τον Βορίδη) όλοι είχαν κάτι να πουν. Αφού πρώτα εκδήλωσαν την απέχθειά τους προς τα Παραπολιτικά (δικαιολογημένη θα πω εγώ) αντέγραψαν απλώς μια λανθασμένη ανακοίνωσή τους, χωρίς να μπουν στον κόπο να την διασταυρώσουν. Μάθαμε έτσι ότι η ομάδα του Unfollow θα συνεργάζεται με την εφημερίδα, το οποίο είναι αναληθές. Κάποιοι δημοσιογράφοι βρήκαν δουλειά εκεί και θα υπογράφουν με τα ονόματά τους.
Η άποψή μου – για να μην θεωρήσει κανείς ότι αποφεύγω τη συζήτηση – είναι ότι πολύ καλά κάνουν. Προσωπικά έχω εργαστεί σε πολύ πιο “βρώμικα” μαγαζιά – είτε ήταν το BBC στα χρόνια των αμερικανο-βρετανικών βομβαρδισμών του Ιράκ είτε τα διάφορα μαγαζιά των Αλαφούζων ή του Μπόμπολα. Για όσο διάστημα διέθετα απόλυτη ελευθερία έκφρασης (και τίποτα λιγότερο από αυτό) συνέχιζα να εργάζομαι γιατί αυτό είναι το επάγγελμα που καλώς ή κακώς επέλεξα να ακολουθήσω. Όταν με ενόχλησαν παραιτήθηκα. Όταν τους ενόχλησα με απέλυσαν. Το ίδιο αναμένουμε από τους συναδέλφους, οι οποίοι έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μας ώστε να περιμένουμε να κριθούν από τα γραπτά τους και όχι από τα αφεντικά τους.
Σε όσους ασκούν κολοπροαίρετη κριτική απαντώ πολύ φιλικά ότι καλά θα κάνουν να μην διαβάζουν ΜΜΕ που αναπαράγουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από… τα Παραπολιτικά. Στα σκυλιά της κυβέρνησης δεν χρειάζεται να απαντήσουμε. Εμείς που δεν έχουμε θείους στο κόμμα, που δεν στήνουμε ιντερνετικά μαγαζιά με χιλιάδες απλήρωτες ώρες εργασίας (ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι συνεργατικά ΜΜΕ),που δεν κρύβαμε ειδήσεις για να μην χάσουμε δουλειές από άλλες επιχειρήσεις μας, που δεν συνδυάσαμε τη δημοσιογραφία με γραφεία Τύπου, θα συνεχίσουμε να δηλώνουμε απλώς επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Αν αυτό είναι βρισιά θα το αποφασίσουν οι αναγνώστες και οι ακροατές μας και όχι τα παιδιά της Κουμουνδούρου.
Άρης Χατζητεφάνου
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το περιοδικό Report με τα Παραπολιτικά
13/9/2016
Το REPORT είναι μηνιαίο περιοδικό δημοσιογραφικής έρευνας. Κυκλοφορεί κάθε τρίτη εβδομάδα του μήνα, ένθετο στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Το πρώτο τεύχος κυκλοφορεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Η επικαιρότητα τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς. Υπάρχουν, ωστόσο, θέματα για τα οποία δεν αρκεί να διαβάσουμε έναν κοφτό τίτλο ή να περιηγηθούμε λίγα λεπτά στα κοινωνικά δίκτυα. Θέματα τα οποία θέλουμε να γνωρίσουμε σε βάθος, επειδή επηρεάζουν τη ζωή μας αλλά κι επειδή ανοίγουν τους ορίζοντες της αντίληψής μας. Πάνω απ’ όλα, όμως, επειδή η γνώση σε βάθος θα καθορίσει τη στάση ζωής που θα τηρήσουμε ως ενεργοί πολίτες. Η παρουσίαση τέτοιων θεμάτων απαιτεί ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα, συγκέντρωση κι αποκάλυψη στοιχείων, έγκυρη αναλυτική πλαισίωση, συχνές ιστορικές αναδρομές, και συνθετική, αφηγηματική, ελκυστική γραφή. Κυρίως, όμως, απαιτεί ασυμβίβαστη δημοσιογραφική στάση απέναντι σε κάθε εξουσία. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά με τα οποία σχεδιάστηκε το REPORT και αυτές είναι οι ποιότητες που θα το διακρίνουν. Κάθε τεύχος του REPORT είναι μονοθεματικό: εξετάζει από πολλές πλευρές ένα μείζον θέμα της επικαιρότητας, φωτίζει άγνωστες πτυχές του, αποκαλύπτει τους πρωταγωνιστές του, καταγράφει την ιστορία του, αναλύει τις επιπτώσεις του στο σήμερα.
REPORT Μηνιαίο περιοδικό έρευνας Εκδότης – Διευθυντής: Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος Ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος είναι δημοσιογράφος και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού UNFOLLOW. Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά, όπως Το Βήμα και το περιοδικό Περιοδικό. Έχει διατελέσει αρχισυντάκτης του περιοδικού BHMAgazino και διευθυντής της εφημερίδας FAQ. Δημοσιογραφεί από το 1990. Διευθυντής σύνταξης: Αυγουστίνος Ζενάκος Ο Αυγουστίνος Ζενάκος είναι δημοσιογράφος και υπεύθυνος σύνταξης του περιοδικού UNFOLLOW. Εργάστηκε στην εφημερίδα Το Βήμα από το 2000 ως το 2010. Ήταν ένας από τους συνιδρυτές της Μπιενάλε της Αθήνας και συνδιευθυντής της από το 2005 ως το 2010. Έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιμέλεια έκδοσης: Παναγιώτης Σωτήρης O Παναγιώτης Σωτήρης εργάζεται ως δημοσιογράφος και μεταφραστής. Είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, έχει διδάξει πολιτική και κοινωνική φιλοσοφία σε ελληνικά πανεπιστήμια, και επιστημονικά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Σχεδιασμός: Κωνσταντίνος Δακανάλης Ο Κωνσταντίνος Δακανάλης έχει εργαστεί ως video editor και γραφίστας στην TNT, ως art director σε περιοδικά του ομίλου Δάφνη Επικοινωνίες, και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες. Παράλληλα, ασχολείται με το 3d animation. Το REPORT το συντάσσει ανεξάρτητη δημοσιογραφική ομάδα και στην ύλη του συνεισφέρουν δημοσιογράφοι που έχουν διακριθεί για τα μαχητικά ρεπορτάζ τους και την κριτική στάση τους. Η ομάδα του REPORT είναι αυτόνομη και έχει την πλήρη και συνολική ευθύνη της σύνταξης, του σχεδιασμού, της παραγωγής και της έκδοσης του περιοδικού. Το REPORT διανέμεται κάθε τρίτη εβδομάδα του μήνα, ένθετο στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελευθερουδάκης: Νοέμβριο εκδικάζεται η αίτηση πτώχευσης
Mέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να εκδικαστεί η αίτηση που έχει καταθέσει η αλυσίδα Βιβλιοπωλείων Ελευθερουδάκη για την υπαγωγή της στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα, το οποίο έχει αντικαταστήσει το άρθρο 99. Παράγοντας από τον εκδοτικό χώρο επιβεβαίωσε τα παραπάνω αναφέροντας ότι το πιθανότερο είναι να γίνει και δεκτή η αίτηση από το Δικαστήριο, καθώς έχει συμφωνήσει γι' αυτή τη διαδικασία των 60% των πιστωτών της εταιρείας, που είναι τράπεζες, δημόσιο και εκδοτικοί οίκοι. Σύμφωνα με την ίδια πηγήκαταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια διάσωσης ενός τόσο ιστορικού ονόματος στον χώρο του βιβλίου, όπως είναι η εταιρεία Ελευθερουδάκη. Η οποία αφενός λόγω της κρίσης -έχουν κλείσει 450 βιβλιοπωλεία από το ξέσπασμα της κρίσης μέχρι σήμερα- και αφετέρου λόγω επενδύσεων που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα (ως φυσική απόρροια της μειωμένης πλέον αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών), συσσώρευσαν προβλήματα και υποχρεώσεις για την εταιρεία. Ετσι ενώ προ κρίσης η εταιρεία έφθανε να ελέγχει και πάνω από 21 καταστήματα, μεταξύ των οποίων και σημεία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, σήμερα διαχειρίζεται 4 καταστήματα. Με βάση τα διαθέσιμα οικονομικά μεγέθη το 2010, ο τζίρος της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 14,451 χιλ. ευρώ από 17.730 χιλ. ευρώ το 2009, ενώ αντίστοιχα οι ζημιές έκλεισαν στις 364 χιλ. ευρώ από 264 χιλ. ευρώ. Οιβραχυπρόθεσμες δε υποχρεώσεις της, το 2010 ήταν της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκ στις ΗΠΑ - 13.700.000 νέοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το φαγητό τους
15/9/2016
Ξεπερνάει τον πληθυσμό της Ελλάδας ο αριθμός των εφήβων που δεν έχουν να φάνε στις ΗΠΑ. Έρευνα – σοκ αποκάλυψε ότι πολλά εκατομμύρια Αμερικανοί έφηβοι καταφεύγουν σε ακραίες λύσεις για να εξασφαλίσουν το φαγητό τους, καταλήγοντας ακόμα και στην πορνεία ή σε κυκλώματα ναρκωτικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνητών του Urban Institute, 6.800.000 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10 έως 17 ετών δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα φαγητού, ενώ άλλα 2.900.000 βιώνουν ακραία κατάσταση πείνας. Επιπλέον, 4.000.000 έφηβοι ζουν στο όριο καθώς αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κίνδυνο να μην έχουν να φάνε. Καταγράφοντας την εμπειρία εφήβων ηλικίας 13-18 ετών, οι ερευνητές συμπέραναν ότι οι ανήλικοι καταστρώνουν στρατηγικές για να αντιμετωπίσουν την πείνα, τόσο τη δική τους όσο και των συγγενών τους. Πολλοί προτιμούν να μείνουν νηστικοί, ώστε να φάνε τα μικρότερα αδέλφια τους, άλλοι τρώνε στο σχολείο τα γεύματα που σερβίρονται, έτσι ώστε να έχουν φαγητό το Σαββατοκύριακο, ενώ άλλοι επισκέπτονται φίλους και συγγενείς με σκοπό να δειπνήσουν μαζί τους. Κάποιοι άλλοι σκοπίμως μένουν μετεξεταστέοι στο σχολείο, ώστε να παρακολουθήσουν τα καλοκαιρινά μαθήματα, στα οποία χορηγούνται δύο μερίδες φαγητό. Στις πιο φτωχές περιοχές πωλούν το κορμί τους για λίγα χρήματα, κλέβουν φαγητό από τα σούπερ μάρκετ, διαπράττουν μικροκλοπές ή γίνονται βαποράκια για τον ίδιο σκοπό.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Καημένος ο Μποχώρης...(ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ)
Ο Απόδημος Αδερφός! Του τη σκάσανε! Και δεν του πήρανε μόνο τα πεντακόσα, όλο τάλλαρα και γρόσα, παρά του πήρανε και την καρδιά. Την ξεριζώσανε και την πατήσανε χάμου. ‘Ελειπε τριάντα χρόνια στην Αμερική ο....εύανδρος Ηπειρώτης. Άφησε γυναίκα κι ένα κοριτσάκι της αγκαλιάς και πήγε στον Αλλο Κόσμο, για να κάνει την τύχη του..... Όσο μπορούσε έστελνε, αλλά δεν μπορούσε πάντα! Γιατί μέσα σ΄αυτά τα τριάντα χρόνια γενήκαν οι δυο μεγάλοι κοσμοσωτήριοι πόλεμοι, που βάσταξαν ο καθένας πέντε και έξι χρόνια ευτυχισμένα!
Σ’ όλα αυτά τα χρόνια ήτανε κλεισμένα οι στεριές, οι θάλασσες, οι ουρανοί και δεν μπορούσε να περάσει μήτε άνθρωπος μήτε πουλί, μήτε γράμμα από τη μια Φλόγα στην άλλη Φλόγα...... -Μονάχα λίγον καπνό ν΄αγνάντευα ν ανηφορίζει γαλανός, στον γαλανόν αιθέρα από μια καμινάδα της Αθήνας..... Δεν ήξερε τι έλεγε...Όλη η Ελλάδα δεν κάνει άλλο από το να καπνίζει. Καίγεται τόσα χρόνια από τις απανωτές διχτατορίες, ντόπιες και ξένες. Πίσω απ’ αυτόν τον καπνό κρύβονται τόσα ωραία πράγματα και τόσο μεγάλοι άντρες – που είναι κι αυτοί καπνός! Δούλεψε σκληρά, γέρασε, σκεύρωσε...
Όταν επιτέλους ο Τζίμης ο Μποχώρης έφτασε στην Αθήνα, βρήκε τη γυναίκα του πεθαμένη, τον άντρα της κόρης του στον Αη-Στράτη και την κόρη του στο Τμήμα Μεταγωγών..... Κι ο Τζίμης ο Μποχώρης είχε να λέει: -Εδώ στην Ελλάδα όχι μονάχα γεννήθηκε η Ελευθερία παρά και πέθανε!......
(ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ, δημοσιεύτηκε 2 Σεπτέμβρίου 1951 στην «Δημοκρατική»-απόσπασμα).....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016
Θεανώ Φωτίου: Πτυχίο Χάρβαρντ στην κοροϊδία
Μια πρωτότυπη συλλογιστική ανέπτυξε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, στην προσπάθειά της να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αντικαταστήσει τη χρηματική ενίσχυση - ψίχουλα που προβλέπει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, με παροχές σε είδος, μικρότερου μάλιστα κόστους για τον προϋπολογισμό.
Είπε η υπουργός: «Εγώ ισχυρίζομαι ότι όταν βρίσκεσαι σε τέτοια κατάσταση, δεν μπορεί να πας με επιδοματικό χαρακτήρα. Πρέπει να πας με το χαρακτήρα που είχαν οι παροχές που κάναμε στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Δηλαδή σε είδος. Διότι πρέπει να είσαι απόφοιτος του Χάρβαρντ για να καταφέρεις να επιβιώσεις με 200 ευρώ το μήνα. Αν σου δίνουμε όμως 70 ευρώ κάρτα, η οποία είναι προπληρωμένη για τρόφιμα, που τα παίρνεις από οποιοδήποτε μαγαζί, δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια, δηλαδή αυτό που έχει ανάγκη μια οικογένεια, και σου δίνουμε, εφόσον δεν έχεις σπίτι, 70 ευρώ επιδότηση ενοικίου (...) Δηλαδή μία λογική σε είδος και όχι σε χρήμα. Οταν φτάνεις σε τόσο μικρά επίπεδα επιδοματικά, όπως είναι σήμερα το GMI (σ.σ. ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα), τα 200 ευρώ, οι παροχές σε είδος μπορούν να σε κάνουν να επιβιώσεις. Οι παροχές σε χρήμα θα σε καταστρέψουν. Γιατί, όπως είπα και πριν, είναι αδύνατον να επιβιώσεις με 200 ευρώ, ενώ αυτά που σας είπα μόλις πριν είναι 150 ευρώ. Και μπορείς να επιβιώσεις, πολύ δύσκολα αλλά μπορείς».
Το δίλημμα που βάζει η κυβέρνηση στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, είναι αν θα ζουν ...καλύτερα με 200 ευρώ «στο χέρι» ή με 150 ευρώ σε είδος! Πράγματι, χρειάζεται πτυχίο από το Χάρβαρντ, όχι μόνο για να αναδιανέμεις τη φτώχεια στο λαό, αλλά και για να προσπαθείς να τον κοροϊδέψεις με τόσο θράσος.
σχολιο.- Εχουν αποκτηνωθεί κ δείχνουν το αληθινό πρόσωπο τους. Φασιστοειδή ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε πια.
Σχολιο.- Η Μαρία Αντουανέτα Φωτίου ξαναχτύπησε με σιχαμένο πολιτικά τρόπο σχετικά με την χορήγηση 'κουπονιών' γιά τους φτωχούς....Υποβαθμίζει με τον πλέον ακροδεξιο και βρώμικο τρόπο τους φτωχούς ως 'ανίκανους να διαχειριστούν χρήματα'.. Το ρεπορτάζ ειναι ανατριχιαστικό γιά την κυρία 'φιλάνθρωπη' Πριν αναρτήσω το ρεπορτάζ ,ξαναπαραθέτω,τι πιστεύω ακράδαντα για την πολιτική των 'κουπονιών' : 'Να ξαναθυμίσω πως η παροχή σε 'κουπόνια' που προτείνει το Μουσσολινικό μορφωμα, είναι ότι πιό βρώμικο,ανήθικο και υποτιμητικό προς την ανθρώπινη οντότητα.. Πέραν του ότι το άθλιο αυτό πρόγραμμα θα το προωθήσουν supermarkets,αποτελεί επιστροφή στην Βικτωριανή περίοδο ,όπου οι άνθρωποι κυριολεκτικά θα έρπουν σημαδεμένοι ως φτωχοί φιλώντας το χέρι του φεουδάρχη ,που τους παρέχει το κουπόνι...!!! Ο άνθρωπος αποσυρμένος και απελπισμένος ,θα μετατραπεί σε μιά ξεγυμνωμένη βιολογική μονάδα,όπου μόνη του έγνοια θα ειναι η υποτιθέμενη ικανοποιηση της ελάχιστης ανάγκης του για επιβίωση .. Το Μουσσολινικο μορφωμα, συνειδητά και εσκεμμένα δημιουργεί υποχείρια αποδυναμωμένα, θεωρώντας πως θα προσκυνούν τους 'ελεήμονες'. Αυτός ειναι ο κίνδυνος του νέου φασισμού, γιατί ο εξαθλιωμένος άνθρωπος, στρέφεται κάθε φορά προς το 'χέρι που τον ταϊζει'(και φυσικά αδυνατεί να κάνει διάκριση κάθε φορά σε κάθε 'χέρι',)μιάς και η ψυχική κόπωση, η φτώχεια, η ανεργία, η έλλειψη στοιχειώδους απόλαυσης της καθημερινότητας τον μετατρέπει σε 'πράγμα'. Και αυτό το βρώμικο μόρφωμα εχει την πλήρη ευθύνη, μιας και αυτο εφαρμόζει τοσο λούμπεν πολιτικές.. Κατά τα λοιπά ευτυχώς που υπάρχουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι και οι εμμισθοι για να πουλάνε και λίγο 'αντι-Κούλη' λογιζόμενοι ως 'προοδευτικοί'....!!! Ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα και ένα από αυτά ειναι η συνειδητή και εμπρόθετη πληβειοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, που κατά την Χανα Αρεντ οδηγεί στην 'αναζήτηση άρτου και στην παρακολούθηση άθλιων θεαμάτων'
Σχολιο.- ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΗ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ "Όταν φτάνεις σε τόσο μικρά επίπεδα επιδοματικά, όπως είναι σήμερα το GMI (σ.σ. ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα), τα 200 ευρώ, οι παροχές σε είδος μπορούν να σε κάνουν να επιβιώσεις. Οι παροχές σε χρήμα θα σε καταστρέψουν. Γιατί, όπως είπα και πριν, είναι αδύνατον να επιβιώσεις με 200 ευρώ, ενώ αυτά που σας είπα μόλις πριν είναι 150 ευρώ. Και μπορείς να επιβιώσεις, πολύ δύσκολα αλλά μπορείς". Ξαναχτύπησε η κυρία με τις μαρμελάδες, τα γεμιστά και τις χορτόπιτες! Ναι! Η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου. Σύμφωνα με την οποία, οι φτωχοί δεν έχουν την ικανότητα να διαχειριστούν ένα επίδομα 200 ευρώ, γιατί όπως είπε, "πρέπει να είσαι απόφοιτος του Χάρβαρντ για να καταφέρεις να επιβιώσεις με 200 ευρώ το μήνα". Άρα, αποφασίζουμε εμείς, οι έξυπνοι, πως θα κατανείμουμε 150 ευρώ για καθέναν απ' αυτούς σε είδος! Πολύ μεγάλη ιδέα έχει για την εξυπνάδα του αυτό το κνώδαλο. Και πολύ μίσος για τον κόσμο της ανάγκης. Που νομίζει πως του κάνει και χάρη, μιας και είναι ανίκανος να ξέρει τι ανάγκες έχει. Η κυρία αυτή θα ήταν περιζήτητη για την εκπόνηση των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας στη ναζιστική Γερμανία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Γ. Κασιμάτης επικεφαλής στον νομικό φορέα της Ζωής
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε τα πρόσωπα που στελεχώνουν τον νομικό φορέα για την υπεράσπιση της Δικαιοσύνης και θα διερευνήσει τέσσερις μεγάλες υποθέσεις, τις γερμανικές αποζημιώσεις, την υπόθεση της Siemens, το ελληνικό χρέος και τα μνημόνια και την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω νομικός φορέας συγκροτείται με πρωτοβουλία της «Πλεύσης Ελευθερίας».
Από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωση ότι επικεφαλής του φορέα θα είναι ο καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης. Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα θα είναι υπεύθυνη για τις δράσεις που θα αναλάβει ο φορέας στο Ευρωκοινοβούλιο και τα ευρωπαϊκά όργανα. Επίσης, θα συμμετέχουν στον τομέα τεκμηρίωσης και ανάδειξης των θεμάτων ο αναπληρωτής καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αιγαίου Στράτος Γεωργούλας, ο δικηγόρος Φώτης Μαζαράκης και ο πρώην γ.γ. δημόσιας περιουσίας Δημήτρης Κλούρας. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί το καταστατικό του νομικού φορέα και θα ανακοινωθεί το όνομά του και προανήγγειλε τέσσερις μεγάλες εκδηλώσεις μέσα στον Οκτώβριο για τις ισάριθμες υποθέσεις, στις οποίες θα παρέμβει η φορέας. «Η δικαιοσύνη δεν είναι διεκπεραίωση...»
Για τη συμμετοχή στον φορέα, ο κ. Κασιμάτης δήλωσε: «Η Ζωή προβαίνει σε ένα δεύτερο μεγάλο βήμα. Το πρώτο ήταν η Επιτροπή Αλήθειας που δημιουργήθηκε για τον απάνθρωπο δανεισμό της χώρας μας, για το δάνειο εκείνο που έδεσε χειροπόδαρα ολόκληρο τον ελληνικό λαό για να του πάρει τα πάντα. Τα αποτελέσματά της φάνηκαν σε όλο τον κόσμο. Η Επιτροπή Αλήθειας μπορεί να καταργήθηκε από την ″αριστερή″ διακυβέρνηση της χώρας, αλλά ταρακούνησε τον κόσμο. Προσωπικά, θα βοηθήσω συμβουλευτικά και με την εμπειρία μου τον νέο φορέα για να φέρει σε πέρας το έργο του».
Η κ. Σακοράφα, σε μήνυμα που απέστειλε, αναφέρει τα εξής: «Όταν η ιστορία μετατρέπεται σε φάρσα, όταν η λιτότητα μετατρέπεται σε αβάσταχτη κανονικότητα, όταν το χρέος τους μετατρέπεται σε χρέος μας, όταν το ξεπούλημα μετατρέπεται σε ανάπτυξη, η μόνη επιλογή είναι η σύγκρουση. Ο νομικός φορέας είναι ένα πολύτιμο πολιτικό εργαλείο». Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Η Δικαιοσύνη δεν είναι διεκπεραίωση, δεν είναι πρόσχημα, δεν μπορεί να είναι άλλοθι ή σύνθημα. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τη λαϊκή κυριαρχία. Με αυτό το μέσο θα προασπίσουμε τη Δημοκρατία... Από τη στιγμή που ανακοινώσαμε την ίδρυση του νέου φορέα, έπεσε σιωπητήριο από εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση. Είναι ιδιαίτερη τιμή ότι ενοχλούμε τόσο».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο παραολυμπιονίκης Παντελής Καλόγερος δέχτηκε επίθεση από φασιστοειδή στη Χίο
Δημόσια καταγγελία του δημοσιογράφου της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ Παντελή Φύκαρη με φωτογραφία που δείχνει αληλλέγγυους να προσπαθούν να φυγαδεύσουν ΑΜΕΑ πρόσφυγα για να μην δεχτεί την επίθεση φασιστών στην Χίο
- Δημόσια καταγγελία από τον χιώτη παραολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή δισκοβολίας, και αντιπρόεδρο του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ, Παντελή Καλόγερο, που δέχτηκε και αυτός φασιστική επίθεση χτες στην Χίο:
Αγαπητοί «αγανακτισμένοι νοικοκυραίοι» ελληναράδες που συγκεντρωθηκατε στην πλατεία και μετά πορεία στην παραλία με την συμπεριφορά σας βεβηλωνετε και την Χίο και την Ελλάδα και την σημαία που είχατε . Δεν μπορείτε να πετάτε μπουκάλι νερό σε πολίτη που σεβόμενος την πορεία σας περίμενε υπομονετικά να περάσετε . Αυτή την συμπεριφορά την έχουν θρασύδειλοι και δολοφόνοι φασίστες και όχι ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ…..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Π. Καλόγερος: «Μου επιτέθηκαν με μπουκάλι, γνωστοί ακροδεξιοί οργάνωσαν την πορεία στη Χίο»
Στην πορεία κατά των προσφύγων και μεταναστών που διοργάνωσαν γνωστοί ακροδεξιοί του νησιού – και όχι «αγανακτισμένοι κάτοικοι όπως λέγεται και γράφεται σήμερα- ο Παραολυμπιονίκης Παντελής Καλόγερος δέχτηκε επίθεση με μπουκάλι, ενώ όπως αποκάλυψε μιλώντας έχει δεχτεί και απειλές για τη ζωή του. Υπάρχουν και εκείνοι οι Ελληνες, οι “πολύ… Ελληνες” που συγκινούνται ακούγοντας τον εθνικό ύμνο στο Ρίο αλλά δε θέλουν παιδιά αναπηρία στα σχολεία τους… Υπάρχουν και εκείνοι που τη μια στιγμή συγκινούνται υποτίθεται με τις διακρίσεις των αθλητών μας και ταυτόχρονα επιτίθενται σε Ολυμπιονίκη με αναπηρία όπως συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στη Χίο. Στην πορεία κατά των προσφύγων και μεταναστών που διοργάνωσαν γνωστοί ακροδεξιοί του νησιού – και όχι «αγανακτισμένοι κάτοικοι όπως λέγεται και γράφεται σήμερα- ο Παραολυμπιονίκης Παντελής Καλόγερος δέχτηκε επίθεση με μπουκάλι, ενώ όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» έχει δεχτεί και απειλές για τη ζωή του.
Μέλος της εθνικής ομάδας στίβου από το 2006 μέχρι το 2012, δύο φορές ολυμπιονίκης με αναπηρία (6η θέση στο Πεκίνο το 2008 και 7η θέση το 2012 στο Λονδίνο) και γνωστός για τους κοινωνικούς του αγώνες στο νησί, ο Παντελής Καλόγερος δεν μάσησε τα λόγια του. Μίλησε για κατοίκους – οπαδούς της Χρυσής Αυγής που υποκίνησαν τα χθεσινά γεγονότα όλες τις προηγούμενες μέρες και κρύβονται πίσω από την «αυθόρμητη πορεία αγανακτισμένων κατοίκων». Αναφέρθηκε στις απειλές που έχει δεχτεί για την ζωή του, ενώ μίλησε και για τις διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο Ρίο ντε Ζανέιρο, τονίζοντας πως «ο Φερνάντες είναι μετανάστης, ενώ ο Παύλος Μάμαλος παραμένει άνεργος και ζει με το επίδομα και τη σύνταξη της μητέρας του. Όταν πέφτουν τα φώτα, αυτό που μένει είναι τα πολλά προβλήματα που καλούνται να ξεπεράσουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα». Εξέφρασε ακόμα την ανησυχία του για τον αριθμό των κινητοποιήσεων ακροδεξιών στο νησί, επισημαίνοντας ότι έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό, ενώ έχει αυξηθεί και η συμμετοχή σε αυτές.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ερωτήσεις του Πριν στον Παναγιώτη Λαφαζάνη
Πολιτική αμηχανία φανέρωσαν οι απαντήσεις του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στις ερωτήσεις που έθεσε το Πριν κατά την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ. Ο Χρήστος Αβραμίδης έθεσε το ερώτημα για ποιο λόγο επέλεξαν οι δυνάμεις της ΛΑΕ να ακολουθήσουν τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος στην πρόσφατη αντικυβερνητική διαδήλωση της Θεσσαλονίκης. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επισήμανε ότι η Λαϊκή Ενότητα διαχωρίζεται πλήρως από τη ΓΣΕΕ και ότι είχε διακριτή παρουσία. “Δεν είμασταν καθόλου σε συμπόρευση με τη ΓΣΕΕ και ότι αυτή συνόδευε. Το αντίθετο είχαμε διακριτή ως Λαϊκή Ενότητα παρουσία και πορευτήκαμε ως διακριτό μπλοκ. Και αυτό νομίζω ήταν σε κοινή θέα”.
Βεβαια το διακριτο μπλοκ της ΛΑΕ πορευτηκε πίσω απο την πορεια της ΓΣΕΕ. Ο επικεφαλης της ΛΑΕ απέφυγε επισης να τοποθετηθεί για ποιο λόγο αρνήθηκε το κόμμα του να στηρίξει την ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση που διοργάνωσαν πρωτοβάθμια σωματεία στο χώρο της Καμάρας. Ο δημοσιογράφος του Πριν ρώτησε ακόμη για το παράδοξο γεγονός ότι στην Περιφέρεια Αττικής στελέχη της ΛΑΕ συμμετέχουν στη διοίκηση της Ρένας Δούρου. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι προ ημερών, με ψήφους των αντιπεριφερειαρχών και των περιφερειακών συμβούλων που είναι μέλη και στελέχη της ΛΑΕ, η περιφερειακή αρχή Αττικής αποφάσισε να διαθέσει 150 εκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά της για το έργο ανάπλασης του φαληρικού μετώπου, με σχέδια που εκπόνησε το γειτονικό Ίδρυμα Νιάρχου. Ένα ακόμη φαραωνικό και πανάκριβο έργο… Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες και εντέχνως απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση… Αλλά και το κυριότερο, απέφυγε να απαντήσει και για τη συνδιοίκηση των στελεχών της ΛΑΕ στην περιφέρεια αττικής. Κάτι που είναι δύσκολο να μην γνωρίζει, καθώς έχει τεθεί ως θέμα τόσο στον δημόσιο λόγο, όσο και στον διάλογο του κόμματός του
Για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, δείτε στο παρακάτω βίντεο τη συνεδρίαση της Περιφέρειας Αττικής της 8/9 στην οποία συζητήθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και των εκτελεστέων έργων, προκειμένου να ενταχθούν τα 150 εκ. ευρώ (ξεκινάει στο 17΄), θέμα για το οποίο υπάρχουν αντιδράσεις εδώ και πολλές μέρες. Στο τέλος του βίντεο θα δείτε και την ψηφοφορία. Αναφέρονται οι παρατάξεις και ονομαστικά οι σύμβουλοι που καταψήφισαν. Για να μην υπάρχουν απορίες: σύμφωνα με τον κανονισμό, στην ψηφοφορία δηλώνεται η ψήφος της παράταξης, και δηλώνεται ονομαστικά μόνο όποιος σύμβουλος ψηφίζει διαφορετικά από την παράταξή του. Στη συνεδρίαση αυτή, όλοι και όλες οι σύμβουλοι της Δύναμης Ζωής (μεταξύ αυτών και μέλη της ΛΑΕ) υπερψήφισαν την εισήγηση
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Έφυγε» ο σύντροφος Χρίστος Μπίστης
15/9/2016
«Έφυγε» αιφνίδια, σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016, στις 4.05 μ.μ. και σε ηλικία 77 ετών, μετά από μακροχρόνια μάχη με τη νεφρική και πνευμονική ανεπάρκεια, ο σύντροφος Χρίστος Μπίστης, ιστορικό στέλεχος της επαναστατικής κομμουνιστικής Αριστεράς και αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος,γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του Ε.Κ.Κ.Ε. και ενεργό μέλος της Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μέχρι την τελευταία του πνοή. Όρθιος και μαχόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο τόπος και ο χρόνος της πολιτικής του κηδείας θα ανακοινωθεί από τους οικείους και τους συντρόφους του.
Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θάνατο του σύντροφου Χρίστου Μπίστη
Μας αποχαιρέτησε σήμερα, νικημένος από το θάνατο που πάντα αψηφούσε, ο σύντροφος Χρίστος Μπίστης, μέλος της Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ιστορικό στέλεχος του ΕΚΚΕ και αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα και του κομμουνιστικού κινήματος. Ο σύντροφος Χρίστος υπήρξε για όλους μας υπόδειγμα κομμουνιστή επαναστάτη: ευγενής, ανιδιοτελής, συνεπής μέχρι το τέλος στην κυριολεξία, κατάφερε να κερδίσει θαυμασμό και σεβασμό από φίλους κι εχθρούς. Έδωσε το παρών στην αντιδικτατορική πάλη, όπου διώχθηκε και φυλακίστηκε και στους αγώνες της μεταπολίτευσης. Αισιόδοξος πάντα και με πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού αφιέρωσε τη ζωή του στην ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρας μας. Συμμετείχε σε όλα τα μετωπικά σχήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς από το 1989 και μετά (Αριστερή Πρωτοβουλία, Μαχόμενη Αριστερά, ΜΕΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Ήταν πολέμιος του εφησυχασμού, ανεκτικός στην άλλη άποψη, παθιασμένος εραστής των κομμουνιστικών ιδανικών και της επανάστασης. Η αναπάντεχη φυγή του είναι σίγουρο ότι μας αφήνει πιο φτωχούς. Η παρακαταθήκη που μας άφησε είναι πολύτιμη: πρωτοπόρος στα 77 χρόνια του, παρά τα σημαντικά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, μας δίδαξε με το λόγο, τη σκέψη του και το προσωπικό παράδειγμά του ότι ο κομμουνισμός είναι η κίνηση που καταργεί την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων. Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει τα συλλυπητήρια της στους οικείους του, στους συντρόφους του στο ΕΚΚΕ. Η πολιτική κληρονομιά που μας άφησε είναι οδηγός για τη δράση μας, για την μεγάλη υπόθεση της επανάστασης και του κομμουνισμού που δονεί τη ζωή μας, όπως καθόρισε και τη ζωή του σεβαστού συντρόφου μας.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 15/9/2016
Σχολιο.- Για τον ΣΥΝΤΡΟΦΟ Χρίστο Μπίστη δεν μπορώ τώρα να γράψω (νιώθω ένα πολύ μεγάλο κενό μέσα μου). Ας μιλήσουν, προς ώρας, οι ψυχραιμότεροι και οι επίσημες ανακοινώσεις των οργανώσεών μας (πρωτίστως της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και όλων των άλλων). Προς το παρόν, θερμά συλλυπητήρια, κουράγιο και δύναμη στους οικείους του, και σ' όλους τους συντρόφους και όλες τις συντρόφισσες του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της Επαναστατικής Αριστεράς που εκτίμησαν και αγάπησαν τον σ. Χρίστο! Σύντροφος Χρίστος Μπίστης: ΠΑΡΩΝ
[κι ένα τραγούδι από την αγαπημένη του συντρόφισσα Μαρία Δημητριάδη:] [...] Όταν θα παρουσιαστώ στου φωτεινού σας μέλλοντος την κεντρική επιτροπή θα ρθω, πάνω απ τη συμμορία της ποίησης των πλεονεχτών και σαλταδόρων, σείων σα μπολσεβίκικη ταυτότητα κομματική, τους εκατό τόμους μαζί όλων μου των κομματικών βιβλίων.
Σχολιο.- "ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..." (του Γιωργου Αλεξατου) Όταν έγραφα το "Ιστορικό λεξικό του ελληνικού εργατικού κινήματος" για την πρώτη έκδοση του 2008, είχα απευθυνθεί σε πολλούς συντρόφους διαφόρων τάσεων της Αριστεράς για διασταύρωση στοιχείων. Είχα φωτοτυπήσει και τα λήμματα που αφορούσαν την τάση που ανήκε καθένας απ' αυτούς και θα τους ξανάβλεπα για ν' ακούσω τις παρατηρήσεις τους. Ένα μεσημέρι συναντήθηκα για τον λόγο αυτόν, σε καφέ στα Εξάρχεια, με σύντροφο από τάση που δεν χαρακτηρίζεται από σεχταρισμό και δογματισμό. Με το που κάθομαι, βγάζει τις φωτοτυπίες, μου δείχνει ένα λήμμα που αναφερόταν σε οργάνωση άλλη από τη δική του και μου λέει, με ύφος που δεν σήκωνε αντιρρήσεις: "Αυτοί δεν είναι σύντροφοί μας!". Τον κοίταξα έκπληκτος και όταν συνήλθα από το ξάφνιασμα του είπα αυτό που είχε συμβεί πριν λίγη ώρα. "Ξέρεις από πού έρχομαι; Από τα γραφεία του ΕΚΚΕ. Είχα εκεί ανάλογη δουλειά με τον Χρήστο Μπίστη. Ο Μπίστης λοιπόν, που όπως ξέρεις αναφέρεται και στον Στάλιν, σχολιάζοντας το ένα μετά το άλλο τα λήμματα για τις οργανώσεις του μ-λ χώρου, ακόμη και για ομαδοποιήσεις που προήλθαν από διασπάσεις του ΕΚΚΕ, αναφερόταν σταθερά σε συντρόφους. "Αυτοί οι σύντροφοι", μου έλεγε, ο σταλινικός Μπίστης!"
Σχολιο.- Μόλις πριν λίγο το έμαθα κι έχω συγκλονιστεί. Πέθανε ο σ. Χρήστος Μπίστης. Στέλεχος του κομμουνιστικού κινήματος, ο Χρήστος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939 και στα 1963-68 έζησε στο Ανατολικό Βερολίνο, όπου συμμετείχε στο θέατρο που ίδρυσε ο Μπέρτολντ Μπρεχτ. Εγκαταστάθηκε κατόπιν στο Δυτικό Βερολίνο, όπου το 1970 πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κινήματος Ελλάδας (ΕΚΚΕ). Το 1973 ήρθε παράνομα στην Ελλάδα και το 1974 συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίστηκε από τη Χούντα. Παραμένοντας στην ηγεσία του ΕΚΚΕ, συνέχισε τον αγώνα για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος και την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, συμμετέχοντας ενεργά στα εγχειρήματα της Μαχόμενης Αριστεράς, του ΜΕΡΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αθάνατος!
και μια συμπλήρωσή ο Χρίστος Μπίστης ήταν υποψήφιος και με την Αριστερή Πρωτοβουλία (ΚΚΕ εσωτ. - Ανανεωτική Αριστερά, ΕΚΚΕ, ΕΑΣ στις βουλευτικές εκλογές του Νοέμβρη του 1989
Θα αποχαιρετήσουμε τον σπουδαίο μας σύντροφο Χρίστο Μπίστη με πολιτική κηδεία, που θα γίνει τη Δευτέρα στις 3 μμ στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Όχι με κλάματα, αλλά με μια υπόσχεση για το μέλλον...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αχ ρε Κουτσούμπα στη συνεντευξη Τυπου της ΔΕΘ ! Αν ονομάτιζες μια ένωση του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ που θέλει να φύγει η χώρα από την Ε.Ε. θα ερχόμουν κάθε μέρα έξω από τα γραφεία του ΚΚΕ να ζητάω ΣΥΓΓΝΩΜΗ... Μπράβο στην ερώτηση του ΠΡΙΝ
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κλείνουν τα Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ
Το Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο Αθήνας του ΚΕΘΕΑ πρωτοξεκινησε με ΕΣΠΑ πριν 3 χρονια. Αποτελεί τη μοναδική μονάδα στην Αθήνα, που παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες σε άτομα με διπλή διάγνωση. Έκλεισε πέρσι τον Ιούνιο και μετά από προσπάθειες και εκκλήσεις του προσωπικού άνοιξε ξανά τον Ιανουάριο, παίρνοντας παράταση με στόχο την κανονική ένταξη στον φορέα. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο διάστημα του κλεισίματος του κέντρου υπήρξαν πολλές υποτροπές θεραπευόμενων και ως προς τη χρήση και ως προς την ψυχιατρική νόσο. Δυστυχώς για άλλη μια φορά υποχρεώνεται να κλείσει τις πόρτες του αφήνοντας τους θεραπευόμενους στο δρόμο και χωρίς στήριξη. Τα Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα ΚΕΘΕΑ κλείνουν 3 χρόνια προσφοράς και εμπειρίας σε εγκατάλειψη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Ε.ΠΑ.Μ. συμμετέχει στο Διεθνές Φόρουμ NO EURO στην Ιταλία - 16 έως και 18 Σεπτεμβρίου 2016
14/9/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ε.ΠΑ.Μ. συμμετέχει στο Διεθνές Φόρουμ κατά του Ευρώ ( CHIANCIANO TERME ), 16 - 18 Σεπτεμβρίου στην Ιταλία, με τους: • Δημήτρης Καζάκης, Γ.Γ του Ε.ΠΑ.Μ. • Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, πρέσβυς ε.τ επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του Ε.ΠΑ.Μ. • 'Αρης Λαμπρόπουλος , Δικηγόρος, μέλος της Επιτροπής Νομικής Αλληλεγγύης του Ε.ΠΑ.Μ.
14 Σεπτεμβρίου 2016
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Κρήτη μετατρέπεται σε γκρίζα ζώνη με τη μεταφορά "προσφύγων"
14/9/2016
Του Δημήτρη Καζάκη
Η Κρήτη, εκτός από αβύθιστο αεροπλανοφόρο για τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ, μετατρέπεται και σε περιοχή αμφισβητούμενης κυριαρχίας (γκρίζα ζώνη) μετά την απόφαση για την μεταφορά τουλάχιστον 2.000 "προσφύγων" στο νησί. Αυτή την εγκληματική απόφαση υιοθέτησαν χθες οι δήμαρχοι της Κρήτης μετά από πρόταση της κυβέρνησης. Στην απόφαση αυτή πρωτοστάτησαν ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός και ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης. Στην απόφαση αυτή αντιτάχθηκαν μόνο δύο δήμαρχοι, Σφακίων και Αποκορώνου. Παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από Ηράκλειο και Λασίθι (Ηγουμενίδης, Βαρδάκης, Θραψανιώτης), αλλά και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ κ. Συντυχάκης, που όλοι τους σιγοντάρισαν προκειμένου να υιοθετηθεί αυτή η εγκληματική για το νησί απόφαση. Από τη σύσκεψη απουσίαζαν οι βουλευτές της ΝΔ με πρόφαση ότι δεν θα παρευρισκόταν ο υπουργός Μουζάλας. Ο τσακωμός των κομμάτων, ως συνήθως, δεν αφορά σ' αυτήν καθαυτή την απόφαση, αλλά στον τρόπο διαχείρισης, στο αν υπάρχει σχέδιο από την κυβέρνηση κι άλλα παρόμοια. Η ουσία βρίσκεται σε μικροκομματικούς υπολογισμούς και στον τρόπο μοιράσματος των κονδυλίων που τυχόν συνοδεύουν τους "πρόσφυγες" ανάμεσα στα κόμματα. Για το νησί και τους κατοίκους του δεν τους καίγεται καρφί. Γι' αυτό και στο βασικό, δηλαδή στη μεταφορά και εγκατάσταση των "προσφύγων", συμφωνούν άπαντες. Μηδενός εξαιρουμένου. Τσακώνονται μόνο και ως συνήθως για το πώς θα μοιραστεί το μπαξίσι.
Τι είναι όμως αυτοί οι "πρόσφυγες"; Πρόκειται για τους 3.000 και πλέον που η Γερμανία επιθυμεί να διώξει από την επικράτειά της για να τους φέρει στην Ελλάδα. Ποιοί είναι αυτοί; Δεν πρόκειται για πρόσφυγες, αλλά για όσους οι διωκτικές αρχές της Γερμανίας συνέλαβαν και κρατούν μετά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που ακολούθησαν τις τρομοκρατικές ενέργειες σε Γερμανικό έδαφος φέτος το καλοκαίρι. Με άλλα λόγια η Γερμανία επιθυμεί να διώξει υπόπτους για τρομοκρατία και εγκληματική ή παραβατική συμπεριφορά. Και πού θέλει να τους στείλει; Μα πού αλλού; Στην κατεχόμενη Ελλάδα και μάλιστα ειδικά στην Κρήτη. Έτσι θα πάρει μια και καλή την εκδίκησή της από τους Κρητικούς για το κάζο που έπαθε στην παλιά ναζιστική κατοχή. Και τι κάνουν οι ντόπιοι δοσίλογοι γερμανοτσολιάδες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων; Τους βαφτίζουν πρόσφυγες για να εξαπατήσουν τον απληροφόρητο κόσμο και να εκμεταλλευτούν τον ανθρωπισμό του. Πρόκειται για τον ίδιο ανθρωπισμό που χρησιμοποιούσε και ο ιεραπόστολος όταν με το αζημίωτο ευλογούσε την φούρκα του δουλέμπορου. Για να κατανοήσουμε το μέγεθος της απάτης σε βάρος της Κρητικών κι όχι μόνο, αρκεί θεωρούμε να τονίσουμε ότι η Γερμανία απαιτεί από την Ελλάδα να δεχθεί τους 3.000 και πλέον "πρόσφυγες" με βάση τη συμφωνία του Δουβλίνου ΙΙ. Μόνο που η συμφωνία αυτή δεν αφορά διόλου σε πρόσφυγες, αλλά μόνο και αποκλειστικά σε παράνομους μετανάστες.
Έτσι λοιπόν οι δήμαρχοι της Κρήτης με πρώτο τον περιφερειάρχη Αρναουτάκη - όνομα και πράγμα - αποδέχθηκαν την εγκατάσταση οιονεί εγκληματικών στοιχείων στο νησί τους, βαφτίζοντάς τους "πρόσφυγες". Γιατί; Η οφθαλμοφανής απάντηση είναι απλή: είναι τόσο δοσίλογοι, σύγχρονοι ταγματαλήτες των Γερμανών, που στο πρόσωπό τους βρίσκει τη δικαίωσή του κάθε παλιός εγκληματίας πολέμου που έβαψε με αίμα το νησί της Κρήτης. Μόνο η στολή τους λείπει. Υπάρχει όμως και μια άλλη απάντηση. Οι δήμαρχοι Ηρακλείου και η περιφέρεια εμφανίστηκε να πρωτοστατεί να φιλοξενηθούν οι "πρόσφυγες" σε σπίτια και όχι σε ανοιχτές δομές. Μάλιστα η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Λιόνη διαβεβαίωσε ότι απέσπασε την υπόσχεση του υπουργού ότι στους ιδιοκτήτες των σπιτιών το υπουργείο θα προκαταβάλει τα πρώτα 12 ενοίκια. Μετά προφανώς θα αναλάβουν οι δουλέμποροι. Επίσημοι και μη. Καταλάβατε τώρα; Σε σπίτια κι όχι σε ανοιχτές δομές, για να μπορούν να κερδοσκοπήσουν τα γνωστά και μη εξαιρετέα κυκλώματα που νέμονται δήμους και δημόσιο, χρόνια τώρα. Με μπαξίσι 12 μηνών ενοίκια οι δοσίλογοι ξεπουλάνε το νησί τους. Ποντάροντας στη συνείδηση μαυραγορίτη που κρύβουν αυτοί και οι όμοιοί τους.
Να γιατί σχεδιάζουν, όπως ακούγεται, να μεταφέρουν τον κύριο όγκο των "προσφύγων" σε Τυμπάκι και Ιεράπετρα. Σκέφτονται να δελεάσουν τους αγρότες του Λασιθίου και της Μεσαράς με την προσφορά δουλικής εργασίας για τα θερμοκήπια. Έτσι θα έχουμε μερικές χιλιάδες οιονεί εγκληματικά στοιχεία να ενισχύουν στην πράξη τον υπόκοσμο του νησιού με το αζημίωτο. Φυσικά τους "πρόσφυγες" αυτούς ετοιμάζεται να ακολουθήσει ένα πλήθος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), στις οποίες έχει εναποτεθεί - με εντολή της ΕΕ - η αποκλειστική διαχείριση αυτών των ανθρώπων. Πάλι με το αζημίωτο. Κι όταν ο απλός κόσμος νιώσει να απειλείται η ζωή και η περιουσία του, τότε θα εγκατασταθούν και οι γνωστές ξένες δυνάμεις ασφαλείας, που ήδη επιχειρούν στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου με πρόσχημα τη ροή προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία. Μαζί φυσικά με τα γνωστά Hot Spot, τα ανοιχτά και κλειστά κέντρα κράτησης. Κι όποιος νομίζει ότι όλα αυτά είναι προσωρινά, ή ότι ο αριθμός θα περιοριστεί μόνο στους 2.000, τότε οφείλουμε να τον καλοσωρίσουμε στην Ελλάδα και στον πλανήτη Γη. Οι "πρόσφυγες" θα αρχίσουν να καταφθάνουν μετά το τέλος Νοεμβρίου και οι επιτετραμένοι των ΜΚΟ εκτιμούν ότι μέσα σε δυό χρόνια πάνω από το 10% του πληθυσμού στο νησί θα είναι τέτοιοι. Φαντάσου μπίζνα για εμπόρους και μαυραγορίτες του ανθρώπινου πόνου.
Έτσι η Κρήτη θα μετατραπεί και επίσημα σε γκρίζα ζώνη. Σε περιοχή με αμφισβητούμενη κυριαρχία, υπό τη δικαιοδοσία ενός υπερεθνικού παρακράτους ξένων δυνάμεων ασφαλείας και ΜΚΟ. Όπως ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου πλησίον των Τουρκικών ακτών, όπως είναι η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και τα Δωδεκάνησα. Φαίνεται τελικά ότι το παλιό όνειρο των αποικιοκρατών από τα τέλη του 19ου αιώνα να δουν την Κρήτη ανεξάρτητη πολιτεία με ομοσπονδιακή-πολυπολιτισμική δομή, ώστε ο εθνισμός των Κρητών να χαθεί και το νησί να αποτελέσει ορμητήριο για τα δικά τους σχέδια, βρήκε σήμερα τους κατάλληλους δοσίλογους της δεξιάς και της αριστεράς για να το υλοποιήσουν. Το λόγο έχει τώρα ο περήφανος Κρητικός λαός. Θα τους αφήσει να μετατρέψουν το νησί του σε γκρίζα ζώνη; Αν και πιστεύω ότι οι μυριάδες όσων χάθηκαν στον αγώνα για την Ένωση και την ελευθερία, δεν θα αφήσουν τη συνείδηση κανενός τίμιου Κρητικού να ησυχάσει. Ήρθε η ώρα του γενικού ξεσηκωμού. Καμιά γειτονιά, κανένα χωριό δεν πρέπει να μείνει αμέτοχο σ' ολόκληρο το νησί. Η απόφαση μπορεί και πρέπει να ανατραπεί από την μαζική κινητοποίηση του κόσμου. Κάντε τους δοσίλογους να τρέμουν με μαζικές παραστάσεις και κινητοποιήσεις που δεν θα επιτρέψουν την υλοποίηση της απόφασης.
Ο Δημήτρης Καζάκης είναι Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Το άρθρο με τίτλο "Η Κρήτη μετατρέπεται σε γκρίζα ζώνη με τη μεταφορά "προσφύγων" του Δημητρη Καζακη, αποτελεί μία λαθος προσέγγιση του θέματος, αφού για να δικαιολογήσει την θέση του για την μεταφορά λαθρο-«προσφύγων» στην Κρήτη υιοθετεί το σενάριο ότι αυτοί οι λαθρο-«πρόσφυγες» θα προέλθουν από την Γερμανία, πράγμα που έχει διαψευστεί από Ελλάδα, Γερμανία και ΕΕ και βέβαια παρά την πρόσφατη συμφωνία για το λαθρο-«προσφυγικό» δεν προβλέπεται πουθενά κάτι τέτοιο! Η ουσια ειναι οτι οι λαθρο-"προσφυγες" ειναι ισλαμοφασιστες!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έληξε σαν σήμερα, στις 15 Σεπτεμβρίου 1944, η Μάχη του Μελιγαλά, με την κατάληψη της πόλης από τον ΕΛΑΣ και την παράδοση των ταγματασφαλιτών, οι οποίοι, σχεδόν στο σύνολό τους, εκτελέστηκαν. Η εκτέλεση των προδοτών συνεργατών των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, που ήταν υπεύθυνοι για σωρεία εγκλημάτων κατά του λαού της Πελοποννήσου, τροφοδότησε επί δεκαετίες και συνεχίζει να τροφοδοτεί την αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Εντούτοις: 1. Παραγνωρίζεται το γεγονός ότι ο ΕΛΑΣ είχε εκδώσει δημόσια ανακοίνωση, με την οποία καλούσε τους ταγματασφαλίτες να διαλυθούν και να παραδοθούν, χωρίς να κινδυνέψει η ζωή τους. Κι αυτό συνέβη πράγματι σε μια σειρά πόλεις, όπου η απελευθέρωση από τον ΕΛΑΣ συνοδεύτηκε και με αναίμακτη παράδοση των ταγματασφαλιτών. 2. Αποτελεί μύθευμα η δήθεν δολοφονία και αμάχων από τον ΕΛΑΣ. Στον Μελιγαλά διεξαγόταν σφοδρή μάχη επί τρεις μέρες και ήταν πολλοί οι άμαχοι που έπεσαν από πυρά των δύο αντιμαχόμενων πλευρών. Το αντικομμουνιστικό μεταβαρκιζιανό καθεστώς προσμέτρησε κι αυτούς στους "σφαγιασθέντας υπό των εαμοκομμουνιστών". 3. Στελέχη των Ταγμάτων Ασφαλείας, αλλά και οι δωσίλογοι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μελιγαλά, ο νομάρχης Μεσσηνίας κ.ά., συνελήφθησαν από τον ΕΛΑΣ και οδηγήθηκαν στην Καλαμάτα για να δικαστούν. Εκεί και παρά τις προσπάθειες του ΕΛΑΣ να αποτρέψει κάτι τέτοιο, σκοτώθηκαν από τον λαό της πόλης που τους λιντσάρισε. Η "εθνικοφροσύνη" μπορεί να μιλάει για εγκλήματα σε βάρος των προδοτών που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές της πατρίδας μας. Χωρίς να ντρέπεται. Εμείς, ειμαστε σύμφωνα με τις δικές μας αξίες, τις αξίες του επαναστατικού εργατικού και λαϊκού κινήματος. Δεν θα λυπηθούμε κιόλας, όταν οι φασίστες τιμωρούνται για τα εγκλήματά τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
07:56 | 16.9.2016
Επίθεση της εκδότριας Σοκόλη κατά Ελευθερουδάκη: Φέσωνες προμηθευτές και υπαλλήλους Δριμεία επίθεση, εξαπέλυσε μέσω facebook, η υπεύθυνη του εκδοτικού οίκου Σοκόλη, Αθηνά Σοκόλη εναντίον της Σοφίκας Ελευθερουδάκη του γνωστού εκδοτικού οίκου, μετά τη σημερινή αναγγελία της δεύτερης για το κλείσιμο του ιστορικού βιβλιοπωλείου στην οδό Πανεπιστημίου. Η κα Σοκόλη κάνει λόγο για επιχειρήσεις «που φεσώνουν τους προμηθευτές» που αφήνουν «απλήρωτους για μήνες τους υπαλλήλους τους» και ακόμη για «επιχειρηματίες που λειτουργούσαν στεγνά ως εμπορίσκοι και τυχοδιώκτες».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τ.Σόρος: «Πληρώσαμε 6 ελληνικές εφημερίδες, 10 ρ/τ και 6 ιστοσελίδες για να υποστηρίξουν το ουκρανικό πραξικόπημα»!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γαλλια. Παλι στους δρομους για τα εργασιακα.
Ο Αυγουστος φαινεται ότι εξασφαλισε μονο ένα μικρο διαλειμμα στην κυβερνηση Ολαντ, που από χθες βρισκεται παλι αντιμ ετωπη με το κινημα κατά της εργασιακης μεταρρυθμισης. Για 14η φορα από τον Απριλιο δεκαδες χιλιαδες διαδηλωτες (κυριως της CGT) κατεκλυσαν τους δρομους σε πολλες πολεις της χωρας ζητωντας την καταργηση του νομου Ελ Κομρι.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταρρεουν οι τιμες στα ακινητα αλλα τα ενοικια ανεβαινουν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ευρω απειλει το μελλον της Ευρωπης λεει ο νομπελιστας οικονομιλογος Τζοζεφ Στιγκλς
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραγδαια αυξηση των ακαλυπτων επιταγων
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Κουικ εβαλε λουκετο στην επιχειρηση της πρωην συζυγου του. Εκλεισε μετα από ένα αιωνα το ιστορικο βιβλιοπωλειο Ελευθερουδακης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ηλεκτροσοκ στουςΔημοσιους Υπαλληλους. Τροικα, καμια προσληψη, και τρανταχτες μειωσεις μισθων. Παγωσαν και οι προσληψεις στους ΟΤΑ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μονιμη ανεργια απειλει την Ελλαδα. Τα στοιχεια της ΕΛΣΤΑΤ και το προηγουμενο της Ισπανιας.
Επτα στους δεκα παραμενουν μακροχρονια ανεργοι
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η τροικα καιει τις εξαγγελιες Τζιφρα. Οι τοκογλυφοι αποκλειουν το παγωμα των ασφαλιστικων εισφορων στους ελευθερους επαγγελματιες.
Αντιδρουν οι τοκογλυφοι δανειστες στις εξαγγελιες του πρωθυπουργου. «Παγος» στο παγωμα οφειλων του ΟΑΕΕ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρέμβαση Σνόουντεν στην Αθήνα: «Το ΟΧΙ στην κυβέρνηση μου είναι πατριωτική πράξη»
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016, 13:35
Ευθεία επίθεση στην αμερικανική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο «4ο Athens Democracy Forum». Ο πρώην υπάλληλος της NSA, που παραμένει στη Ρωσία, απέρριψε τα περί… προδοσίας και ύπαρξης προσωπικών κινήτρων πίσω από την ενέργειά του να αποκαλύψει το σύστημα παρακολούθησης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι «το να είσαι πατριώτης δεν σημαίνει να λες συνεχώς ''ναι'' στην κυβέρνηση». Η συγκεκριμένη τοποθέτηση γίνεται λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση των βασικών σημείων έκθεσης της αμερικανικής Βουλής που… κατακεραυνώνει τον Σνόουντεν. Σε αυτήν ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζεται ότι οι αποκαλύψεις του δεν έγιναν για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και πως οι πράξεις του κατέληξαν να θέτουν σε κίνδυνο την ίδια του τη χώρα. Στην περίληψη της πολυσέλιδης διαβαθμισμένης αναφοράς της αμερικανικής Βουλής για τον λεγόμενο «Φάκελο Σνόουντεν» αφήνεται να εννοηθεί ότι ήταν ένας… δυσαρεστημένος υπάλληλος της NSA. Ο ίδιος φρόντισε να γράψει στο Twitter: «Για μία έρευνα που "κράτησε δύο χρόνια", οι Αμερικανοί θα περίμεναν περισσότερα».
«Δεν παρανόμησα»
Ο Σνόουντεν ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πως «το σύστημα της NSA ήταν παράνομο», επισημαίνοντας ότι αυτό που έκανε είχε την αποδοχή της κοινής γνώμης αλλά και αρκετών δικαστηρίων». «Δεν έκανα μόνος μου ό,τι έκανα. Έδειξα σεβασμό στους θεσμούς. Εξάλλου, προστάτεψα όλα τα ονόματα στις αποκαλύψεις μου... Δεν υπήρξε καμία παραβίαση της ιδιωτικότητας με τις αποκαλύψεις μου και σε αυτό είναι κάτι που συμφωνούν πολλές κυβερνήσεις» είπε, απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο το πόρισμα της έκθεσης που αναφέρει ότι το μεγαλύτερο τμήμα των εγγράφων που έβγαλε στη δημοσιότητα δεν σχετιζόταν με τις ιδιωτικές επικοινωνίες των Αμερικανών πολιτών, αλλά αφορά σε «προστασία των Αμερικανών στρατιωτών στο εξωτερικό και παροχή άμυνας απέναντι σε τρομοκράτες και ξένα κράτη». «Ό,τι έκανα το έκανα γιατί εμφορούμαι από συγκεκριμένες ιδέες και αξίες. Μην ξεχνάμε ότι η ελευθερία του λόγου προβλέπεται από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος και η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να διαψεύσει τα δημοσιεύματα» πρόσθεσε, συμπεραίνοντας ότι «όλη αυτή η συζήτηση που προέκυψε μας άλλαξε ως έθνος». Ο Σνόουντεν αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Daniel Ellsberg, του ανθρώπου που το 1971 έβγαλε στη φόρα μια άκρως μυστική έκθεση του Πενταγώνου για τον Πόλεμο του Βιετνάμ. Γεννημένος το 1931 στο Σικάγο, ο Ellsberg έδωσε τα στοιχεία στον Τύπο της εποχής, ενδυναμώνοντας το κίνημα για τον τερματισμό των εχθροπραξιών και της αμερικανικής επέμβασης στην ασιατική χώρα. «Η ιδιωτικότητα είναι το θεμέλιο της ζωής μας, το δικαίωμα από το οποίο απορρέουν όλα τα υπόλοιπα. Χωρίς αυτήν ο άνθρωπος γίνεται απλώς ένα με το ρεύμα. Δυστυχώς, σήμερα ο πολύς κόσμος νομίζει ότι η ιδιωτικότητα είναι οι αναρτήσεις στο Facebook...» είπε ο πληροφοριοδότης που δίχασε Ευρώπη και ΗΠΑ. Για το αν αισθάνεται πως ακόμα εργάζεται για τη χώρα του απάντησε: «Ναι. Αν είσαι πατριώτης, δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να λες "ΝΑΙ" στην κυβέρνηση. Αντιθέτως, μια δυνατή διαφωνία με τον κυβερνητικό μηχανισμό είναι αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο από ποτέ».
«Δεν επιστρέφω στις ΗΠΑ»
Σε ερώτηση γιατί δεν γύρισε στις ΗΠΑ απάντησε: «Αιτήθηκα άσυλο σε 20 χώρες. Δεν έλαβα από καμία απάντηση, καθώς όταν γινόταν αυτό, χτυπούσε το τηλέφωνο των κυβερνήσεων και στην άλλη γραμμή ήταν η Ουάσινγκτον». «Ο λόγος που δεν γίνεται να δικαστώ σε αμερικανικό έδαφος συνδέεται με την ύπαρξη ενός νόμου του 1917, βάσει του οποίου, αν διώκεσαι για κατασκοπεία, δεν σου επιτρέπεται να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Ως εκ τούτου, δεν θα είχα την ευκαιρία να εξηγήσω στους δικαστές τα κίνητρά μου. Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη δίκη» πρόσθεσε. Αφού χαρακτήρισε «αστική ανυπακοή» την πράξη του, δήλωσε πως «το να γυρίσω να περάσω τη ζωή μου στη φυλακή δεν θα ήταν μια πράξη αντίστασης, εκτός αν ψάχνουμε "μάρτυρες"», γνωστοποιώντας παράλληλα ότι «o πρώτος μου στόχος ήταν να πάω στην Ισλανδία». «Νιώθω τυχερός που έλαβα τόση πολλή υποστήριξη από πολίτες και οργανώσεις» ήταν το σχόλιό του για την απήχηση που είχαν στον απλό κόσμο οι αποκαλύψεις του, οι οποίες έδειξαν στην πράξη πως ο «Μεγάλος Αδελφός» δεν είναι μια... οργουελική φαντασίωση αλλά μια πραγματικότητα που απειλεί την ιδιωτικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Αφήστε ήσυχους τους δημοσιογράφους»
«Τελικά, ποιος αποφασίζει ποιο είναι αυτό το σημείο;» αναρωτήθηκε, δίνοντας την απάντηση: «Κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποφασίζουν οι δημοσιογράφοι». «Θέλω να συμβάλω όσο μπορώ στην ελεύθερη φωνή των δημοσιογράφων. Και γι' αυτό πρέπει να κρατούμε όσο το δυνατόν περισσότερο ανοικτό και δωρεάν το διαδίκτυο. Πρόκειται για έναν σπουδαίο σκοπό» εκτίμησε. «Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος από μόνος του δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Μπορεί, όμως, να δημιουργηθεί μια δυναμική για να γίνει αυτό. Έχουμε ένα αυταρχικό σύστημα εξουσίας και οι δημοσιογράφοι έχουν τη δυνατότητα να φθάσουν μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο γιατί εμποδίζονται από τις κυβερνήσεις» πρόσθεσε. Αναφορικά με τα πραγματικά του κίνητρα, κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει την πρόσφατη ταινία του Όλιβερ Στόουν με τίτλο «Snowden». Απαντώντας σε ερώτηση για τον τρόπο παρουσίασής του στο έργο του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, όπου μεταξύ άλλων εμφανίζεται ως ένας «ταπεινός, ευγενικός και… λίγο βαρετός άνθρωπος», ο Σνόουντεν είπε χαμογελώντας: «Είμαι αυτός που είμαι, ποτέ δεν ήθελα στη ζωή μου να κάνω μια σούπερ εμφάνιση. Την ταινία την απόλαυσα πραγματικά».
«Είμαι απογοητευμένος από Τραμπ - Κλίντον»
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «4ο Athens Democracy Forum» ο πρώην υπάλληλος της NSA ρωτήθηκε τι θα ψήφιζε στις αμερικανικές εκλογές. Ο ίδιος προτίμησε να μην αποκαλύψει και δήλωσε απογοητευμένος για την παντελή απουσία στις προεκλογικές ομιλίες των υποψηφίων αναφορών σε θέματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προάσπισής τους. Για το πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του στη Ρωσία, αφού αρχικά αστειεύτηκε ότι δίνει διαδικτυακές διαλέξεις στην Αθήνα, είπε: «Πάντα ήμουν εσωστρεφής και η ζωή μου περιστρεφόταν γύρω από το διαδίκτυο. Γι’ αυτό συγκινήθηκα πολύ με όλο αυτό που έγινε με τη NSA». Τέλος, σε ερώτηση για το αν είναι βουδιστής, όπως έχει ακουστεί, απάντησε: «Έχω πνευματικές ανησυχίες που είναι κοντά στον Bουδισμό, αλλά δεν θέλω να βάλω τον εαυτό μου σε... κουτάκια. Προς το παρόν ασχολούμαι με πιο ποταπά πράγματα εδώ στη Γη».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάτρα: Από τα χαράματα στην ουρά για λίγα τρόφιμα
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016, 12:29
Ομαλά εξελίσσεται η διανομή των τροφίμων στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας στους δικαιούχους του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Στη διανομή βρέθηκε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής, ώστε να δει εάν όλα πάνε καλά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη ροή της διανομής, ωστόσο ήδη από χθες έχει καταγγείλει πως τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που δίνει το υπουργείο στους απόρους της Πάτρας είναι «ψίχουλα». Από τα χαράματα έχουν στηθεί έξω από το Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας δεκάδες πολίτες για να πάρουν τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που διανέμονται από τον Κοινωνικό Οργανισμό...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε επίσχεση εργασίας από αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016, 13:17
Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), «μέχρι κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΘ να τα βρουν και να λογικευτούν» και να καταβάλουν τα δεδουλευμένα, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ, στους 2.300 απασχολουμένους του οργανισμού. Αυτό επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, προσθέτοντας ότι «η διάρκεια της επίσχεσης εργασίας μας θα εξαρτηθεί από το πότε κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΣΘ θα βάλουν στους λογαριασμούς των εργαζομένων τα δεδουλευμένα των τελευταίων δύο μηνών». Η απόφαση των εργαζομένων ελήφθη στο πλαίσιο της σημερινής τους συνεδρίασης. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη συνεδρίαση είχε αποφασιστεί για τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, ωστόσο μετατέθηκε για σήμερα, εν αναμονή της απάντησης του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη στην ομόφωνη απόφαση της διοίκησης του ΟΑΣΘ για την κυβερνητική πρόταση που της κατατέθηκε. Βάσει της πρότασης αυτής, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα με αποκλειστική ευθύνη του ΟΑΣΘ, η πλευρά του Δημοσίου ανέλαβε να προκαταβάλει την αντισταθμιστική καταβολή (επιχορήγηση) του επόμενου μήνα και των κοινωνικών αντισταθμισμάτων του Υπουργείου Παιδείας. Αυτό όμως, υπό την αυστηρή προϋπόθεση, ότι τα χρήματα θα αποδοθούν απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων. Εξετάζοντας την πρόταση του υπουργού, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ δήλωσε ότι δεν τη θεωρεί σύννομη, ωστόσο κοινοποίησε τον αριθμό λογαριασμού της μισθοδοσίας των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να κατατεθούν σε αυτόν τα δεδουλευμένα τους, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρατείνεται το ένταλμα σύλληψης για τον Ασάνζ που μπαίνει σε νέες περιπέτειες...
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016, 14:20
Ο 45χρονος Τζούλιαν Ασάνζ καταζητείται από τις αλητικες σουηδικές Αρχές που συνεργαζονται με τη CIA, καθώς τον κατηγορουν – κατι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά- ότι διέπραξε σεξουαλική επίθεση και βιασμό σε βάρος μιας γυναίκας στη Σουηδία το 2010. Οι αλητες Σουηδοί εισαγγελείς αποφάσισαν να παρατείνουν το ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του «Wikileaks» την Παρασκευή. Έτσι η υπόθεση των συγκεκριμένων κατηγοριών θα επανεξεταστεί τον επόμενο μήνα στο Λονδίνο, αυτή τη φορά όμως, με τη συμμετοχή εκπροσώπου και της σουηδικής δικαιοσύνης. «Το Εφετείο συμμερίζεται την εκτίμηση του δικαστηρίου ότι εξακολουθεί να υπάρχει υποψία για πιθανή αιτία του βιασμού» ανέφερε το δικαστήριο. Ο Ασάνζ, ο οποιος παραμενει στην πρεσβεια του Ισημερινου που του εχει δωσει ασυλο, θέλει να αποφύγει πιθανή έκδοσή του από το Λονδίνο στη Σουηδία, ενώ, όπως υποστηρίζει, φοβάται και πιθανή περαιτέρω έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες του «Wikileaks». Η Ανά Σαμούελσον, δικηγόρος του Ασάνζ, αναφέρει ότι θα επικοινωνήσει με τον πελάτη της εντός της ημέρας και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βρετανία: Το συντηρητικο αντιλαθρομεταναστευτικό Ukip του Φάρατζ απέκτησε νέα αρχηγό
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016, 16:48
Η Βρετανίδα ευρωβουλευτής Νταϊάν Τζέιμς και μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος του αντιευρωενωσιτικού, αντιλαθρομεταναστευτικού συντηρητικου κόμματος Ukip της Βρετανίας, εξελέγη σήμερα νέα ηγέτιδά του, στη θέση του παραιτηθέντος Νάιτζελ Φάρατζ. Η 56χρονη Τζέιμς είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία του Ukip, το οποίο ιδρύθηκε το 1993. Ο Φάρατζ παραιτήθηκε λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, στο οποίο οι Βρετανοί τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η νίκη της Τζέιμς στις εσωκομματικές εκλογές, όπου ψήφισαν περίπου 40.000 μέλη του κόμματος, ανακοινώθηκε στο συνέδριο του Ukip που διεξάγεται στο Μπόρνμαουθ, στη νότια Αγγλία. Ο ίδιος ο Φάρατζ, στην τελευταία ομιλία του ως ηγέτης του κόμματος, κάλεσε τη διάδοχό του να ασκήσει πιέσεις για να πετύχει μια σκληρή έξοδο από την ΕΕ που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ψηφοφόρων του Ukip. Όπως είπε, το κόμμα που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, «άλλαξε το κέντρο βαρύτητας» της βρετανικής πολιτικής. «Μπορούμε να είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί κερδίσαμε τον πόλεμο όμως τώρα πρέπει να κερδίσουμε την ειρήνη. Ο μοναδικός μηχανισμός που υπάρχει για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα 17,4 εκατομμύρια άνθρωποι (που ψήφισαν υπέρ του Brexit) θα λάβουν αυτό για το οποίο ψήφισαν, είναι να παραμείνει το Ukip υγιές και ισχυρό», τόνισε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Προτεραιότητα στα εγχώρια προϊόντα έναντι των ξένων
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016, 14:01
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε διάταγμα που από τον επόμενο χρόνο θα δίνει προτεραιότητα στα ρωσικά προϊόντα και υπηρεσίες έναντι των ξένων στις κρατικές συμβάσεις προμηθειών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης. «Δίδεται μια προτεραιότητα στα προϊόντα ρωσικής προέλευσης, στις εργασίες και τις υπηρεσίες που εκτελούνται ή παρέχονται από Ρώσους ιδιώτες, κατά την προμήθεια αγαθών, εργασιών και υπηρεσιών έναντι αγαθών από μια ξένη χώρα» ανέφερε το έγγραφο. Στόχος του διατάγματος είναι να τονωθούν διάφοροι τομείς οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Επεισόδια στις διαδηλώσεις κατά του εργασιακού στη Γαλλία - Έξι συλλήψεις και τραυματίες
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016, 18:55
Πολλές χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους πόλεων της Γαλλίας την Πέμπτη για να διαδηλώσουν εκ νέου ενάντια στην αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που υιοθετήθηκε το καλοκαίρι, μετά από πολλούς μήνες έντονης πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης. Για 14η φορά, οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού και άλλων 100 πόλεων, ζητώντας να αποσυρθεί στο σύνολό του ο νόμος, τον οποίο υπερασπίζεται η σοσιαλιστική κυβέρνηση. Ο νόμος θεωρείται ότι θα βελτιώσει την ευελιξία στην αγορά εργασίας σε μια χώρα όπου η ανεργία αγγίζει το 10% και οι επικριτές του καταγγέλλουν ότι είναι ευνοϊκός για τους εργοδότες.
Επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διαδήλωση του Παρισιού, καθώς οι συγκεντρωμένοι εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που τους απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης. Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν πριν και μετά την κινητοποίηση. κατά την οποία ομάδες νέων φώναζαν συνθήματα όπως «όλοι σιχαίνονται την αστυνομία». Συνολικά 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι οκτώ ήταν αστυνομικοί, τραυματίστηκαν στη διαδήλωση που οργανώθηκε στο Παρίσι. Ένας αστυνομικός, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες όταν εκτοξεύτηκε εναντίον του μια βόμβα μολότοφ, υπέστη εγκαύματα στο πόδι Στη Νάντη και τη Ρεν, δύο πόλεις της δυτικής Γαλλίας, σημειώθηκαν επίσης συγκρούσεις των διαδηλωτών με αστυνομικούς. Στο Μπελφόρ, στα ανατολικά, η κινητοποίηση εξελίχθηκε σε διαδήλωση των εργαζομένων του ομίλου Alstom που ζητούν να μην κλείσει το τοπικό εργοστάσιο, το «λίκνο» της εμβληματικής υπερταχείας TGV. Η διεύθυνση επιθυμεί να μεταφέρει την παραγωγή σε άλλες μονάδες.
Η σημερινή κινητοποίηση είχε προαναγγελθεί ως η τελευταία ενάντια στον νόμο για τις εργασιακές σχέσεις. Ο επικεφαλής του πανίσχυρου συνδικάτου CGT Φιλίπ Μαρτινέζ ανέφερε ότι θα ακολουθηθούν πλέον άλλες οδοί διαμαρτυρίας, μεταξύ άλλων και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Τα συνδικάτα ελπίζουν ότι θα μπλοκάρουν τις επιχειρησιακές συμφωνίες μειωσης των μισθων και ελαστικης εργασιας, στις οποίες δίνει προτεραιότητα ο νόμος αυτός έναντι των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Οκτώ μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η διαδήλωση είχε επίσης ως στόχο να συνεχιστούν οι πιέσεις απέναντι στην κυβέρνηση που κατηγορείται ότι εγκατέλειψε την εκλογική βάση της. «Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια εντελώς αδιάλλακτη κυβέρνηση. Ασφαλώς θα πληρώσει το τίμημα στις εκλογές και σε όλα τα επίπεδα», προέβλεψε η Σεσίλ Γκοντάρ-Λαλάν, του συνδικάτου Solidaires.
Η διαδήλωση ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων μηνών στη γαλλική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τους οργανωτές, οι συμμετέχοντες έφτασαν τις 170.000. Η αστυνομία από την πλευρά της έκανε λόγο για 78.000. Στο περιθώριο της διαδήλωσης, ομάδες κουκουλοφόρων άρχισαν να εκτοξεύουν διάφορα αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων της τάξης που απάντησαν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης. Οι ταραξίες κατέστρεψαν στάσεις λεωφορείων ενώ πέταξαν μολότοφ και εναντίον διαφόρων καταστημάτων. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι συνελήφθησαν, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Νέα Ζηλανδία ξέμεινε από... σπέρμα για τα ομοφυλοφικα ζευγαρια
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016, 20:49
Μέχρι και δύο χρόνια βρίσκονται στην αναμονή για δωρητή σπέρματος οι γυναίκες στη Νέα Ζηλανδία καθώς ένας νέος νόμος κάνει λιτότερη ελκυστική τη δωρεά, με αποτέλεσμα οι Αρχές να κάνουν λόγο για «σοβαρή έλλειψη». Η έλλειψη διαθέσιμου σπέρματος στις ειδικές τράπεζες είναι τόσο έντονη που οι σύμβουλοι γονιμότητας κάνουν λόγο για πραγματική «ξηρασία», η οποία προσθέτει σημαντική πίεση στις γυναίκες που επιθυμούν διακαώς να γίνουν μητέρες. Όταν αναφέρει η δρ. Μάρι Βρέρτσαλ, ειδικός γονιμότητας, πολλές γυναίκες αναγκάζονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό προκειμένου να κάνουν το όνειρο της μητρότητας πραγματικότητα. Το 2004 η Νέα Ζηλανδία ψήφισε νόμο που απαγορεύει τις ανώνυμες δωρεές σπέρματος αλλά και την καταβολή οποιασδήποτε πληρωμής από τους δωρητές για τις υπηρεσίες τους (κάτι που υπάρχει σε άλλες χώρες, όπως και στην Ελλάδα). Σύμφωνα εξάλλου με τον νέο σωστο αυτό νόμο, ο δωρητής σπέρματος πρέπει να συμφωνεί στην πιθανή ταυτοποίησή του από τον μελλοντικό του απόγονο όταν εκείνος συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Η κατακόρυφη πτώση των δωρεών σπέρματος μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου συνέπεσε με τη μεγάλη άνοδο της ζήτησης σπέρματος από ζευγάρια του ίδιου φύλου και γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν μόνες τους παιδί εκτός γάμου. Το 2015 το κέντρο γονιμότητας της χώρας εξυπηρέτησε 300 γυναίκες που βρίσκονταν στην αναμονή. Αυτές τις περιπτώσεις, το 35% αφορούσε σε ετερόφυλα ζευγάρια, το 25% σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια γυναικών και το 40% σε ανύπανδρες γυναίκες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απαγορεύτηκαν το YouPorn και το Pornhub στη Ρωσία
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016, 20:00
Η κυβερνητική ελεγκτική υπηρεσία για το Internet στη Ρωσία, Roskomnadzor, διέταξε τους Ρώσους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να απαγορεύσουν την πρόσβαση στις ιστοσελίδες ενηλίκων Pornhub και YouPorn. Η απόφαση για την απαγόρευση των δύο πολύ δημοφιλών ιστοσελίδων ήρθε μετά από μια μακρά νομική διαμάχη που ξεκίνησε τον Μάιο του 2016, όταν ένας δικαστής διέταξε την προσθήκη των δύο υπηρεσιών σε μαύρη λίστα για παραβιάσεις αναφορικά με «παραγωγή και διάδοση πληροφοριών πορνογραφικού υλικού». Ενώ η πορνογραφία δεν είναι παράνομη στη Ρωσία, η μαγνητοσκόπηση ή η διανομή του περιεχομένου ενηλίκων είναι, σύμφωνα με το άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Να σημειωθεί ότι η χώρα προσπάθησε να απαγορεύσει το Pornhub και τον Σεπτέμβριο του 2015, μετά από δικαστική απόφαση, η οποία αργότερα όμως αναιρέθηκε. Η απόφαση για την απαγόρευση του Pornhub, αυτή τη φορά, ήρθε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Buturlinovsky στην περιοχή Voronezh. Ακριβώς όπως και πέρυσι, οι χρήστες του Twitter κατέκριναν την απόφαση της κυβέρνησης. Έτσι μετά από έντονες αντιδράσεις των χρηστών, ο επίσημος λογαριασμός της υπηρεσίας Roskomnadzor απάντησε σε έναν χρήστη αναφέροντας: «Βρείτε κάποιον στην πραγματική σας ζωή, αντί να παρακολουθείτε ταινίες ενηλίκων.» Αμα μπορουσαν να βρουνε βεβαια δε θα παρακολουθουσαν το youporn.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΗΕ: Πάνω από 3,7 εκατ. προσφυγόπουλα δεν έχουν πρόσβαση σε σχολείο
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016, 17:45
Περισσότερα από 3,7 εκατ. προσφυγόπουλα σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε σχολείο, όπως διαπιστώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε έκθεση με τίτλο «Missing Out: Refugee education in crisis», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. Περίπου 1,75 εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες δεν φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 1,95 εκατομμύρια έφηβοι πρόσφυγες είναι εκτός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι πρόσφυγες έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να μην πάνε σχολείο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο παγκόσμιο μέσο όρο. Συγκεκριμένα, μόνο το 50% των παιδιών προσφύγων έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο που ξεπερνά το 90%. Όσο μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά το χάσμα γίνεται μεγαλύτερο: Μόλις το 22% των εφήβων προσφύγων φοιτά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο που φτάνει το 84%, ενώ μόλις το 1% των προσφύγων φοιτά στο πανεπιστήμιο σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο του 34%. Την ίδια ώρα αύξηση παρουσιάζει ο παγκόσμιος προσφυγικός πληθυσμός σχολικής ηλικίας. Όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση, ενώ ο πληθυσμός αυτός ήταν σχετικά σταθερός τα πρώτα δέκα χρόνια του 21ου αιώνα στα 3,5 εκατομμύρια, από το 2011 αυξάνεται κατά μέσο όρο ετησίως κατά 600.000 παιδιά και εφήβους. Μόνο το 2014 ο προσφυγικός πληθυσμός σχολικής ηλικίας αυξήθηκε κατά 30%. Περισσότερα από τα μισά παιδιά και έφηβοι πρόσφυγες παγκοσμίως που δεν πηγαίνουν σχολείο, βρίσκονται μόλις σε επτά χώρες: το Τσαντ, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Αιθιοπία, την Κένυα, τον Λίβανο, το Πακιστάν και την Τουρκία.
Και τι κανει ο ξεφτιλοΟΗΕ για αυτό? Μα φυσικα αφηνει τους δυτικους αποικιοκρατες να βομβαρδιζουν και να εισβαλλουν στις χωρες του Τριτου Κοσμου, ουτως ώστε να εχουν οι δυτικοι αποικιοκρατες στη χωρα τους ένα μεγαλο αμορφωτο εφεδρικο στρατο ανεργιας, που θα ριχνει τα μεροκαματα των ντοπιων εργαζομενων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρέντσι: Κουράστηκε η Ιταλία να λαμβάνει κατάλογο με υποχρεώσεις από την E.E.
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016, 15:30
«Στην ευρωπαϊκή σύνοδο της Μπρατισλάβα θα φέρω τη φωνή μιας χώρας που κουράστηκε να λαμβάνει κατάλογο με υποχρεώσεις, στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai. «Η Ιταλία σέβεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός και με έμμεση όσο και σαφή αναφορά στη Γερμανία υπογράμμισε: «Άλλες χώρες δεν τους σέβονται. Διότι πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχει ο κανόνας σχετικός με το έλλειμμα, αλλά και εκείνος για το εμπορικό πλεόνασμα, τον οποίο η Γερμανία δεν σέβεται». Σε ό,τι αφορά στον ιταλικό κρατικό προϋπολογισμό για το 2017, ο Ρέντσι δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές στον τομέα της υγείας και ότι δεν θα αυξηθούν ούτε οι φόροι στα τσιγάρα, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου. Σε ερώτηση σχετικά με την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, ο επικεφαλής της ιταλικής Κεντροαριστεράς απάντησε ότι «εφέτος, συνολικά, μπορεί να υπολογισθεί γύρω στο 1%. Είναι μια κατάσταση η οποία έχει κάπως βελτιωθεί, αλλά όχι όσο θα έπρεπε». «Είναι σαν να βλέπουμε ένα αυτοκίνητο, το οποίο προχωρούσε προς λανθασμένη κατεύθυνση, να έχει αλλάξει πορεία και να έχει αρχίσει να ακολουθεί τον σωστό δρόμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα αποχαιρετήσουμε τον σπουδαίο μας σύντροφο Χρίστο Μπίστη με πολιτική κηδεία, που θα γίνει τη Δευτέρα στις 3 μμ στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Όχι με κλάματα, αλλά με μια υπόσχεση για το μέλλον...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το άρθρο με τίτλο "Η Κρήτη μετατρέπεται σε γκρίζα ζώνη με τη μεταφορά "προσφύγων" του Δημητρη Καζακη, αποτελεί μία λαθος προσέγγιση του θέματος, αφού για να δικαιολογήσει την θέση του για την μεταφορά λαθρο-«προσφύγων» στην Κρήτη υιοθετεί το σενάριο ότι αυτοί οι λαθρο-«πρόσφυγες» θα προέλθουν από την Γερμανία, πράγμα που έχει διαψευστεί από Ελλάδα, Γερμανία και ΕΕ και βέβαια παρά την πρόσφατη συμφωνία για το λαθρο-«προσφυγικό» δεν προβλέπεται πουθενά κάτι τέτοιο! Η ουσια ειναι οτι οι λαθρο-"προσφυγες" ειναι ισλαμοφασιστες!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επεκτεινεται η Μοναδα Χημειοθεραπειας με χρηματοδοτηση του. Χαραλαμπος Τσιμας, ο Ευεργετης του Βολου.
Νεα δωρεα από τον Χαρ. Τσιμα. Επεκτεινεται η Μοναδα Χημειοθεραπειας στο Νοσοκομειο Βολου. Μια ακομα απλοχερη προσφορα, που θα ανακουφισει δεκαδες καρκινοπαθεις.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Να καταλαβει ο πολιτης τι θα πει ναζιστικη χρυση αυγη». Ο Δημηρχος Πατρας Πελετιδης για τη διωξη του «απεναντι σε αυτους τους ναζιστες δεν νιπτεις τας χειρας σου».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταπελτης ο Δημαρχος Πατρας Πελετιδης για την επισιτιστικη συνδρομη. Ντροπη, στην ουρα για… μισο κοτοπουλο! Πανω από 6.000 οι δικαιουχοι, από σημερα η διανομη στο Παμπελοποννησιακο σταδιο της Πατρας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενόχλησε τους "Αριστερούς" μεσάζοντες ανάμεσα σε δουλέμπορους και αφεντικά, το κείμενο που έγραψε ο Καζάκης για την μεταφορά των “Προσφύγων” στην Κρήτη και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό. Στο κείμενο αποτυπώνεται μία λογική φοβία που προκύπτει από την χρησιμοποίηση των “προσφύγων” με κάθε μέσο και τρόπο για να πετύχουν άλλους σκοπούς και που τους μόνους που ευνοούν είναι τους Κατακτητές μας.
Αρκετά, όχι άλλο ανθρωπισμό ρε γαμώ τις ΜΚΟ σας!!
Εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, KKE, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΕΞΙΑ και Σια... γιατί υποστηρίζετε τους ισλαμoφασιστές φονιάδες;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι μία κοπέλα ετών 13 εδώ στο Περιστέρι η οποία λόγω της ανημπορίας των γονιών της (είναι άνεργοι) ζητιανεύει για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο σχολείο. Όποιος -όποια μπορεί να με βοηθήσει να βοηθήσουμε αυτήν την κοπέλα ας με ενημερώσει
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΟΜΒΑ! ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ η τοποθέτηση του (φίλου του Σημίτη) Πανταλάκη στην Τράπεζα Αττικής. ΣΟΚ για Καλογρίτσα...
Αλυσιδωτές παρενέργειες αναμένεται να έχει η τοποθέτηση του Θεόδωρου Πανταλάκη στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Τράπεζας Αττικής, όπως προκύπτει από το παρασκήνιο που αποκλειστικά μαθαίνει το ρεπορταζ. Κατ' αρχάς, αυτό σημαίνει επικράτηση του Γ. Στουρνάρα αφού είναι δική του επιλογή ο Θ. Πανταλάκης. Ο κ. Πανταλάκης ανήκει στους "σημιτικούς" τεχνοκράτες και είχε... τοποθετηθεί πρόεδρος στην Αγροτική Τράπεζα το 2009 όταν κέρδισε τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ. Είναι προσωπικός φίλος του Κ. Σημίτη (όπως και του Ευ. Βενιζέλου) από την εποχή που ήταν υποδιοικητής στην Εθνική τράπεζα επί Θ. Καρατζά.
Σημασία έχει επίσης ότι έως τώρα ήταν δεξί χέρι του Δημήτρη Κοντομηνά στον Alpha που βρέθηκε εκτός των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Σημασία έχει επίσης ότι ο Χρ. Καλογρίτσας πήρε την εγγυητική για το διαγωνισμό από την Τράπεζα Αττικής από την οποία έχει πάρει και μεγάλα δάνεια. Ορισμένοι λένε ήδη ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει η νέα διοίκηση είναι να "ξεσκονίσει" τους φακέλους Καλογρίτσα και ότι από αυτή τη διαδικασία μπορεί και να κριθεί αν τελικά θα κρατήσει την τηλεοπτική άδεια. Σημειώνουμε ότι μετά τους 4 που πήραν τις άδειες: -πρώτος επιλαχών είναι ο Ιβάν Σαββίδης με την DIMERA MEDIA. Έδωσε 61.500.000 ευρώ. -δεύτερος επιλαχών ήταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς με την ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση. Έδωσε 61.000.000 ευρώ. -τρίτος επιλαχών ο Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος (κυπριακή εταιρεία συμφερόντων ομίλου Βαρδινογιάννη). Έδωσε 18.000.000 ευρώ. -τέταρτος επιλαχών η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (STAR, του ομίλου Βαρδινογιάννη). Έδωσε 13.000.000 ευρώ.
Σε πολιτικό επίπεδο η επικράτηση Στουρνάρα προκύπτει και από το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης που αρχικά προοριζόταν για διευθλύνων σύμβουλος περιορίζεται στη διακοσμητική θέση του μη εκτελεστικού προέδρου του ΔΣ. Άλλωστε οι σχέσεις του με τον Θ. Πανταλάκη, που θα είναι ο ισχυρός άνδρας την Τράπεζας, δεν είναι ποτέ ιδιαίτερα καλές.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
64η ημέρα απεργίας πείνας, 9η ημέρα σε κώμα...
Το όνομα του Malek Alqade... 64η ημέρα απεργίας πείνας, 9η ημέρα σε κώμα... Ο Malek, όπως τόσοι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, κατέφυγε στην απεργία πείνας για να έχει στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα στις κατοχικές φυλακές του σιωνιστικού ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος...
Απασχολεί τις δημοσιογραφικές πόρνες; Απασχολεί αυτούς που έκαναν καριέρα με το Παλαιστινιακό; Απασχολεί τον Τσίπρα, που διαδήλωνε εναντίον του "κράτους τρομοκράτη", πριν κλέψει την ψήφο μας και γίνει ο μεγαλύτερος θαυμαστής του ίσραηλινού ναζιστικού μορφώματος;
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016
Ποιοί και γιατί επιτίθενται με τόση λύσσα στο ΕΠΑΜ...
Με δυο άρθρα - σταθμό ο γ.γ του ΕΠΑΜ δεν απετόλμησε απλά το αυτονόητο. Παρενέβη και έσπασε την ένοχη συνωμοσία της σιωπής για το επικίνδυνο σκηνικό που διαμορφώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς σε ολόκληρη τη χώρα... Με λόγια απλά, ο Δ. Καζάκης έκανε αυτό που είχε υποχρέωση να κάνει κάθε πολιτικός ηγέτης συναισθανόμενος το ρόλο του, το βάρος της εθνικής του ευθύνης, και την αγάπη απέναντι στη χώρα που υπηρετεί, αρνούμενος να συμβιβαστεί με πρακτικές που την ταπεινώνουν, που καταλύουν στην πράξη τους κρατικούς θεσμούς και πρωτίστως αυτούς που σχετίζονται με τη δημόσια διοίκηση και την ασφάλεια, που τσαλακώνουν την αξιοπρέπειά της, ακόμη και σε επίπεδο άσκησης εθνικής κυριαρχίας. Η περιοδεία του κλιμακίου του ΕΠΑΜ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δεν ανέδειξε μονάχα την τραγική κατάσταση στην οποία καταδικάζονται οι εγκλωβισμένοι σ αυτά και μαζί με αυτούς και ολόκληρες οι τοπικές κοινωνίες…
Ανέδειξε επίσης με τον πιο τραγικό τρόπο, αυτό το οποίο επιμένουμε να τονίζουμε από την πρώτη στιγμή, πως δηλαδή εκτός από την ανθρώπινη, η άλλη πλευρά της ανεξέλεγκτης εισροής των ισλαμικών πληθυσμών μέσα στην Ελληνική επικράτεια, συνιστά και... ένα χρήσιμο γεωπολιτικό εργαλείο που αποσκοπεί στην απόλυτη κατάλυσή της. Έτσι… ένοπλα τμήματα με παράτυπες και αντισυνταγματικές υπερεξουσίες, επιχειρούν, ασκούν έλεγχο, ταπεινώνουν με τη δράση, την παρουσία και τη στάση τους, όχι μονάχα τον ντόπιο πληθυσμό αλλά ακόμη και αυτά τα όργανα του Ελληνικού κράτους. Κορυφαία πράξη ταπείνωσης, είναι το να μην εξαιρούνται από την ασύδοτη δράση τους ούτε και οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.
Έτσι, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο γ.γ του ΕΠΑΜ, στα νησιά αυτά κουμάντο κάνει ένα ολόκληρο παρακράτος. Το παρακράτος των ξένων δυνάμεων ασφαλείας (FRONTEX) και ένα πλήθος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια χωρίς κανένας να γνωρίζει από πού προέρχονται, ή για πού προορίζονται. Από την άλλη μεριά, οι ύπουλοι σχεδιασμοί που ενορχηστρώνονται και στοχοποιούν ευθέως την Κρήτη, ούτε αθώοι είναι, ούτε από ανθρωπισμό διέπονται. Η απόφαση για την μεταφορά τουλάχιστον 2.000 "προσφύγων" στο νησί την οποία υιοθέτησαν αβασάνιστα οι δήμαρχοι της Κρήτης - παρόντων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - μετά από πρόταση της κυβέρνησης, είναι μια εγκληματική απόφαση που υπαγορεύεται αποκλειστικά και μόνο από τη λογική της κομματικής συμφωνίας. Δεν διακατέχεται από κανενός είδους ανθρωπισμό. και παραβλέπει με τρόπο προκλητικό τα ζητήματα που σχετίζονται ακόμη και με αυτή καθ εαυτή την εθνική ασφάλεια.
Συνιστά ταυτόχρονα ένα επικίνδυνο ολίσθημα αφού οι περίφημοι "πρόσφυγες" που επιδιώκεται να μετεγκατασταθούν στο νησί, προέρχονται από τους 3.000 και πλέον που η Γερμανία επιθυμεί να διώξει από την επικράτειά της για να τους φέρει στην Ελλάδα. Ποιοί είναι αυτοί οι εμφανιζόμενοι ως "πρόσφυγες" στον απληροφόρητο λαό; Δεν πρόκειται καν για πρόσφυγες, αλλά για όσους οι διωκτικές αρχές της Γερμανίας συνέλαβαν και κρατούν μετά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που ακολούθησαν τις τρομοκρατικές ενέργειες σε Γερμανικό έδαφος φέτος το καλοκαίρι. Με άλλα λόγια η Γερμανία επιθυμεί να διώξει υπόπτους για τρομοκρατία και εγκληματική ή παραβατική συμπεριφορά. Και πού θέλει να τους στείλει; Μα πού αλλού; Στην κατεχόμενη Ελλάδα και μάλιστα ειδικά στην Κρήτη. Έτσι θα πάρει μια και καλή την εκδίκησή της από τους Κρητικούς για το κάζο που έπαθε στην παλιά ναζιστική κατοχή.
Και τι κάνουν οι ντόπιοι δοσίλογοι γερμανοτσολιάδες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων; Τους βαφτίζουν πρόσφυγες για να εξαπατήσουν τον απληροφόρητο κόσμο και να εκμεταλλευτούν τον ανθρωπισμό του, δημιουργώντας νέα επικίνδυνα τετελεσμένα στο νησί. Αυτά καταγγέλλονται εν ολίγοις στα δύο άρθρα – σταθμό του γ.γ του ΕΠΑΜ, που αποκαλύπτουν το βρώμικο σχέδιο και σπάζουν τη συνομωσία της σιωπής των συνενόχων. Από αυτή τη στιγμή και μετά, με μια εκπληκτική συγχορδία, ψεύτικα προφίλ, ψεύτικοι άνθρωποι, κίβδηλοι ανθρωπιστές, χάρτινοι δημοκράτες και ένα τσούρμο αλλαλαζόντων που σπεύδουν να δηλώσουν «αριστεροί» έχουν επιδοθεί σε μια πρωτοφανή όσο και λυσσασμένη επίθεση σε βάρος του ΕΠΑΜ και προσωπικά του γενικού του γραμματέα, με λίβελους περί «εθνικισμού» περί «ακροδεξιών αντιλήψεων» και άλλων χορογραφημένων κακοηθειών, ύβρεων και φραστικής επιθετικότητας.
Γι ακόμη μια φορά αυτό που επιχειρείται, είναι η δοκιμασμένη μέθοδος μέσα από την οποία επιδιώκεται η αποδόμηση του αγνού και άδολου πατριωτικού λόγου, η ταύτισή του με το εθνικιστικό δηλητήριο, η στοχοποίηση του φορέα που τολμά να τον εκπέμψει νηφάλια, υπεύθυνα και αναλογιζόμενος την εθνική του ευθύνη. Γι ακόμη μία φορά επιχειρείται να βιαστεί η αλήθεια, να συγκαλυφτεί η αδυσώπητη πραγματικότητα, να αποσιωπηθούν τα επικίνδυνα φαινόμενα που τείνουν να γίνουν καθεστώς, να μην αναδειχτεί το γεγονός ότι η εθνική κυριαρχία καταλύεται, να μην αποκαλυφθεί ότι στις γκρίζες ζώνες του οργανωμένου εποικισμού, τόσο οι τοπικές κοινωνίες, όσο και οι τοπικές αρχές ταπεινώνονται. Αυτή η επικίνδυνη προπαγάνδα του μίσους που στρέφεται απροκάλυπτα με προφανή επιδίωξη να στοχοποιήσει το ΕΠΑΜ, συστρατεύεται ανοικτά με τη μαύρη μπίζνα του παρακράτους των ΜΚΟ, εντάσσεται αυτοβούλως στην υπεράσπιση αλλοεθνών ενόπλων τμημάτων που καταλύουν απροκάλυπτα την εθνική κυριαρχία στον τόπο μας, και ως εκ τούτου συνιστά μια επικίνδυνη εξέλιξη κονδυλοφόρων και φερέφωνων που εκφασίζονται και που επιχειρούν να συγκαλύψουν τον εκφασισμό τους μέσα σε ένα παραλήρημα ψευδεπίγραφης ουμανιστικής ρητορικής.
Τα μέλη και οι φίλοι του ΕΠΑΜ, οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, οι πραγματικοί αγωνιστές της δημοκρατίας, αλλά και όλοι εκείνοι που εμφορούνται από πραγματικό ανθρωπισμό, μακριά από τη μπίζνα και το αμειβόμενο αγαπητηλίκι, έχουν υποχρέωση να αντισταθούν σ αυτό τον κατήφορο του επιθετικού εκφασισμού. Έχουν υποχρέωση να προασπίσουν την αλήθεια, τη ζωή τους, τον τόπο τους, την αξιοπρέπεια της χώρας τους και την προσωπική τους αξιοπρέπεια. Η υπεράσπιση του ΕΠΑΜ σ αυτή την πρωτοφανή επίθεση μίσους που δέχεται, είναι ηθική υποχρέωση κάθε πολίτη κάθε δημοκράτη. Οι κήρυκες του μίσους πρέπει να απομονωθούν. Ο πραγματικός φασισμός φωλιάζει σ αυτές τις πρακτικές, σ αυτές τις αντιλήψεις.
Φασισμός δεν είναι να περιγράφεις τα πράγματα με τ όνομά τους. Φασισμός δεν είναι να κρούεις το καμπανάκι του κινδύνου γι αυτά που απειλούν την πατρίδα σου. Φασισμός δεν είναι να καταδεικνύεις τους ενόχους, για τη μαύρη μπίζνα γεωπολιτική και άλλη που έχει στηθεί στο λαβωμένο κουφάρι της Ελλάδας.
Φασισμός είναι να αποσιωπάς όλα τούτα…. Φασισμός είναι να συγκαλύπτεις με δήθεν αριστερή προβιά όλη αυτή τη βρωμιά… Φασισμός είναι να μη διστάζεις να καταφεύγεις σε ρητορική του μίσους που προβοκάρει την αλήθεια, που στοχοποιεί το νηφάλιο πατριωτικό λόγο, που επενδύει στο βρώμικο εθνικό διχασμό, που στοχοποιεί τον Έλληνα πολίτη για να υπηρετήσει σχέδια που αντιστρατεύονται την πατρίδα του. Φασισμός είναι να επιχειρείς να απαξιώσεις τον αγνό και άδολο πατριωτικό λόγο, για να τον εκχωρήσεις στην νεοναζιστική ρητορική, για να τον ευνουχίσει, να τον δηλητηριάσει, και να τον μετατρέψει την κατάλληλη στιγμή σε θηλιά που θα πνίξει τη χώρα και το λαό της στο μίσος και στην αντεκδίκηση.
Ας απομονώσουμε και ας ξεσκεπάσουμε αυτά τα επικίνδυνα φερέφωνα, με νηφάλιο πολιτικό λόγο, με τη δύναμη του παραδείγματος και της αλήθειας, με την αγνή και άδολη αγάπη μας γι αυτό τον τόπο. Είναι στο χέρι μας αυτή η ανήθικη επίθεση του μίσους να γίνει μπούμερανγκ που θα τους αφανίσει πολιτικά. Δε χωρούν στην αλήθεια. Δεν χωρούν στη ζωή μας. Δεν αντέχουν την πραγματική πολιτική αντιπαράθεση. Το φυσικό τους περιβάλλον είναι οι ύβρεις και ο διχασμός. Σ αυτό το γήπεδο εμείς δε θα παίξουμε…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρεμασμένος στο κελί του εισαγγελέας που ερευνούσε σκάνδαλα του Ερντογάν
16/9/2016
Απαγχονισμένος στο κελί που ήταν έγκλειστος μετά την προσπάθεια πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, βρέθηκε ο 47χρονος Τούρκος εισαγγελέας, Σεϊφετίν Γιγκίτ, ο οποίος ερευνούσε τις δραστηριότητες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της οικογένειάς του και κυρίως του γιου του, Μπιλάλ Ενρτογάν. O σουλτανος ισλαμοφασιστας Ερντογαν εδωσε εντολη να τον δολοφονησουν. Ο Τούρκος εισαγγελέας, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι συνεργάζεται με τον αυτοεξόριστο στις Ηνωμένες Πολιτείες ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει ευθέως ότι οργάνωσε το πραξικόπημα εναντίον του. Ο Γιγκίτ είχε ασχοληθεί με ένα μέρος των δραστηριοτήτων της οικογένεια ςΕρντογάν, το 2013, όταν ήταν πρωθυπουργός. Ήταν ο εισαγγελέας που άνοιξε τον φάκελο περί διαφθοράς στη Δημόσια Επιχείρηση Στέγασης, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Μπιλάλ. Το σκάνδαλο που προκλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 οδήγησε με παραίτηση υψηλόβαθμων υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν, καθώς στην δίωξη του γιου του Ερντογάν. Η σορός του εισαγγελέα έχει μεταφερθεί από την φυλακή της Μπρούσας στην τοπική ιατροδικαστική υπηρεσία για εξέταση. Οπου σιγουρα τα τσουτσεκια του ισλαμοφασιστα σουλτανου θα κανουν λογο για «αυτοκτονια».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μια δολοφονία που θυμίζει με ανατριχιαστικό τρόπο εκείνη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Ιταλία, όταν φορτηγό της εταιρείας logistics, GLS, στην Πιατσέντσα, έπεσε πάνω στην απεργιακή περιφρούρηση, σκοτώνοντας τον 53χρονο απεργό εργάτη, Abd Elsalam Ahmed Eldanf, από την Αίγυπτο, πατέρα πέντε παιδιών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έφεραν τον Victor και τον διέταξαν να βάλει τα χέρια του στο τραπέζι. Στα χέρια του αξιωματικού εμφανίστηκε ένα τσεκούρι. Με ένα κοφτό χτύπημα έκοψε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού και με ένα άλλο τα δάχτυλα του δεξιού χεριού. Ακούσαμε τα δάχτυλα να πέφτουν στο ξύλινο πάτωμα. Το σώμα του Victor σωριάστηκε με όλο του το βάρος. 6.000 κρατούμενοι ούρλιαξαν ταυτόχρονα. Ο αξιωματικός κινήθηκε προς τον τραγουδιστή-κιθαρίστα φωνάζοντας "τραγούδα τώρα για την πουτάνα τη μάνα σου", και συνέχισε να τον χτυπάει. Ξαφνικά ο Victor προσπάθησε με κόπο να σηκωθεί και σαν υπνοβάτης πήγε προς τις κερκίδες με ασταθή βήματά και ακούστηκε η φωνή του που μας έλεγε: "Θα ευχαριστήσουμε τον αρχηγό". 'Ύψωσε τα χέρια του που έσταζαν αίμα και με μια αγωνιώδη φωνή, άρχισε να τραγουδάει τον ύμνο της Λαϊκής Ενότητας. 'Όλοι τον μιμήθηκαν κι αυτό έκανε τους στρατιωτικούς να αφηνιάσουν. Ο Victor δέχτηκε μία ριπή και διπλώθηκε στα δύο. Κι άλλες ριπές ακούστηκαν που σημάδευαν όσους ήταν εκεί και είχαν τραγουδήσει μαζί με τον Victor. Τα σώματα έπεφταν το ένα πάνω στο άλλο, γεμάτα από σφαίρες. Οι κραυγές των τραυματιών ήταν τρομακτικές. Αλλά ο Victor δεν τις άκουγε. Ήταν πια νεκρός... .
(Ο Χιλιανός συγγραφέας Miguel Cabezas για τον βασανισμό του τραγουδιστή, σύμβολου του αγώνα ενάντια στο φασισμό Βίκτορ Χάρα που εκτελέστηκε σαν σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου του 1973, μπροστά στις χιλιάδες συλληφθέντες από την αμερικανοκίνητη στρατιωτική δικτατορία του στρατηγού Pinochet σύντροφούς του, στο Εθνικό Στάδιο της Χιλής.)
---------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΤΑΛΙΑ Δολοφονία απεργού εργάτη σε περιφρούρηση
Τη δολοφονία του απεργού εργάτη από την ΑίγυπτοΑμπντεσαλάμ Αχμέντ Ελντάνφ, 53 χρόνων, πατέρα 5 παιδιών, από φορτηγό της εταιρείας «Logistic GLS» στις αποθήκες της Πιατσέντσα, στη διάρκεια απεργιακής περιφρούρησης, καταγγέλλει η Ενωση Συνδικάτων Βάσης (USB), μέλος της ταξικής Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Το εργοδοτικό αυτό έγκλημα έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν με εντολή της εργοδοσίας ένα φορτηγό της εταιρείας έσπασε το μπλόκο των απεργών, σκοτώνοντας τον 54χρονο εργάτη και τραυματίζοντας έναν ακόμα. Κι όλα αυτά με την παρουσία της αστυνομίας στο χώρο.
Η USB προκήρυξε 24ωρη πανιταλική απεργία στον κλάδο και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας στη Ρώμη το απόγευμα. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει «ότι η εργοδοσία, στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τα κέρδη της, δεν διστάζει να δολοφονήσει έναν απεργό εργάτη», ενώ σημειώνει πως «αντίστοιχο γεγονός είχε συμβεί σε αποθήκες της ίδιας εταιρείας στο Μιλάνο, χωρίς να υπάρξουν θύματα, λίγους μήνες πριν». Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚ (Ιταλία) καλεί σε κινητοποίηση «για να καταδικαστεί η βάρβαρη δολοφονία του απεργού, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των συνδικάτων» και αναφέρει ότι «αυτό το γεγονός είναι ακόμα μια απόδειξη για την αναγκαιότητα της οργάνωσης των εργαζομένων και την εξαγωγή συμπερασμάτων ενάντια σε αυταπάτες που καλλιεργούνται». Και καταλήγει πως «ή αυτοί που δουλεύουν ή αυτοί που εκμεταλλεύονται. `Η αυτοί ή εμείς. Ενδιάμεση δυνατότητα δεν υπάρχει».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΑΖΙΛΙΑ Κατηγορητήριο στον Λούλα για μίζες
Κατηγορίες για διαφθορά απήγγειλαν την Τετάρτη εισαγγελείς της Βραζιλίας στον πρώην Πρόεδρο της χώρας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Φέρεται να έχει τη βασική ευθύνη για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης μεγάλων ποσών από την κρατική ενεργειακή εταιρεία «Petrobras». Ο κρατικός εισαγγελέας Ντέλταν Ντάλανιολ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το σχέδιο διαφθοράς ζημίωσε το κράτος κατά περίπου 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια (11,1 δισ. ευρώ), ενώ οι δικηγόροι του Λούλα αντιτείνουν σε δήλωσή τους ότι οι εισαγγελείς δεν έχουν αποδεικτικά στοιχεία για τις κατηγορίες τους, τις οποίες αποδίδουν σε πολιτική δίωξη για να τον εμποδίσουν από το να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2018.
Σύμφωνα με τον Ντάλανιολ, ο Λούλα ήταν «ο μαέστρος αυτής της εγκληματικής ορχήστρας. Το πλάνο για μίζες στην "Petrobras" στόχευε στη διατήρηση του Κόμματος των Εργατών στην εξουσία με εγκληματικό τρόπο», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, άτομα διορισμένα από το Εργατικό Κόμμα και τους συμμάχους του παρέδιδαν διογκωμένες συμβάσεις σε εταιρείες κατασκευών με αντάλλαγμα παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος και μίζες. Με βάση το κατηγορητήριο, ο πρώην Πρόεδρος και συνδικαλιστής έλαβε προσωπικά 1,11 εκατ. δολάρια (977.000 ευρώ) σε μίζες, οι οποίες περιλαμβάνουν και ένα πολυτελές διαμέρισμα στα παράλια του Σαο Πάολο, ως δώρο από κατασκευαστική εταιρεία που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου. Ο Λούλα αρνείται ότι είναι κάτοχος του τριώροφου διαμερίσματος. Η υπόθεση θα εξεταστεί από τον Σέρτζιο Μόρο, ο οποίος έχει στείλει στη φυλακή δεκάδες επιχειρηματίες και άλλους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν, επίσης, και στη σύζυγο του Λούλα, Μαρίσα Λετίσια Λούλα ντα Σίλβα.
Στο συγκεκριμένο σκάνδαλο και άλλα, εμπλέκονται και πολλοί πρώην σύμμαχοι του Λούλα και του Κόμματος των Εργατών, που στη συνέχεια αποσύρθηκαν από τη συμμαχική κυβέρνηση και συνέβαλαν στην ανατροπή της και την αποπομπή από την εξουσία της Προέδρου, Ντίλμα Ρουσέφ, διαδόχου του Λούλα. Για διαφθορά διώκεται και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Εντουάρντο Κούνια, από το Κόμμα Δημοκρατικού Κινήματος Βραζιλίας (PMDB), που πρωτοστάτησε στην αποπομπή της Ρουσέφ. Από το κόμμα αυτό προέρχεται και ο σημερινός Πρόεδρος, Μισέλ Τεμέρ. Την πρώην κυβερνηση Λούλα και Ρουσέφ, διαδέχεται τώρα σε περίοδο κρίσης η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, που προετοιμάζει σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" την έκαναν από τη ΛΑΕ