Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Τριτη 13 Σεπτεμβριου 2016


Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016
Μιχαλολιάκος : ΝΑΙ στο Ευρώ, ΟΧΙ στις Γερμανικές Αποζημιώσεις..Οι νέες θέσεις της Χρυσής Αυγής
Το απόλυτο ξεβράκωμα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής ως προς την δήθεν αντισυστημικότητα της.... Σε συνέντευξη του γραμματέα της Χρυσής Αυγής στο kontrachannel, Νίκου Μιχαλολιάκου παρουσιάζονται οι νέες θέσεις της φασιστικής οργάνωσης!
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ
Γιατί οι φασίστες ιστορικά ήταν το μπαλαντέρ των αστών όταν οι τελευταίοι τα έβρισκαν σκούρα, και ως σύμμαχοι των αστών της χώρας μας, και ΕΕ θέλουν και Ευρώ, και εσείς κουτορνίθια που τους θεωρείται αντισυστημικούς σας ευχόμαστε ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ για το σοκ! Για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, ως απόγονοι ταγματασφαλιτών, συνεργατών των ναζί πολύ φυσιολογικά δεν καίγονται για την απόδοση από την Γερμανία προς την χώρα μας.
https://www.youtube.com/watch?list=PL_oQvmspkyQUAHjPS42xIM3XsiwYOH59y&v=VIMf69jjSAc
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η αεροπειρατεία των έξι νεαρών κομμουνιστών το 1948
Πρόκειται για μια από τις δυο-τρεις πρώτες αεροπειρατείες παγκοσμίως και πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο 1948. Μια ενέργεια πρωτότυπη τότε και αυθόρμητη, χαρακτηριστική κι αυτή της δυναμικής του ελληνικού επαναστατικού κινήματος της δεκαετίας του ’40, που αξιοποίησε κάθε μορφή αγώνα: από τις μαζικές κινητοποιήσεις και την ένοπλη πάλη στην ύπαιθρο, μέχρι το αντάρτικο πόλης (ΟΠΛΑ, Στενή Αυτοάμυνα) και… την αεροπειρατεία!
Καθώς ο Εμφύλιος Πόλεμος είχε από καιρό αποκορυφωθεί, στη Θεσσαλονίκη οι οργανώσεις του ΚΚΕ ήταν ουσιαστικά διαλυμένες, μετά από μαζικές συλλήψεις, φυλακίσεις, εκτοπίσεις και εκτελέσεις των μελών τους. Σε συνθήκη άγριας τρομοκρατίας μέσα και έξω από την πόλη, η δυνατότητα να φύγει κάποιος για να συνδεθεί με τον Δημοκρατικό Στρατό που δρούσε σε κοντινές περιοχές ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Έξι νεαροί κομμουνιστές, των οποίων ο πολιτικο-ιδεολογικός προσανατολισμός ήταν μάλλον άγνωστος στις αρχές, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μια δική τους μέθοδο: να συνδεθούν με τον ΔΣΕ… μέσω Αθήνας και Βελιγραδίου!
Συγκεκριμένα, στις αρχές Σεπτεμβρίου πηγαίνουν στην Αθήνα, με πρόσχημα τις εξετάσεις για να μπουν στο Πολυτεχνείο. Εκεί, στις 13 Σεπτεμβρίου, επιβιβάζονται σε αεροπλάνο των ελληνικών αερογραμμών ΤΑΕ (Τεχνικαί Αεροπορικαί Εκμεταλλεύσεις) που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και οπλισμένοι με σουγιάδες και ένα… σπασμένο μπουκάλι γκαζόζας, μπαίνουν στο πιλοτήριο και απαιτούν να κατευθυνθεί το σκάφος στο Βελιγράδι. Μη έχοντας καύσιμα για μια τέτοια πτήση, το αεροπλάνο προσγειώθηκε 60 χιλιόμετρα έξω από τα Σκόπια, όπου άφησε τους έξι νεαρούς κομμουνιστές και έφυγε για τη Θεσσαλονίκη.
Επρόκειτο για τα αδέλφια Αλέξανδρο και Χαράλαμπο Κουφοδάκη (21 και 23 ετών αντίστοιχα), τον Αχιλλέα Κελτιμλίδη (19 ετών), τον Σπύρο Χειλμιάδη (19 ετών), τον Αντώνη Βογιάζο (18 ετών) και τον Γιώργο Κέλα (17 ετών). Μετά από την αεροπειρατεία διώχτηκαν μέλη των οικογενειών των φυγάδων, ενώ από τους ίδιους ο Χειλμιάδης χάθηκε κατά τη μάχη του Κιλκίς (θεωρείται βέβαιο πως σκοτώθηκε) και οι άλλοι έζησαν επί δεκαετίες ως πολιτικοί πρόσφυγες, μετά την ήττα του 1949. Ανάμεσά τους, ο Αντώνης Βογιάζος, μέλος της ΕΠΟΝ από το 1944 και εμπνευστής της αεροπειρατείας, που διακρίθηκε στην ΕΣΣΔ ως σκηνοθέτης του κινηματογράφου και μεταφραστής του έργου του Λένιν στα ελληνικά. Έγραψε επίσης και το σημαντικό βιβλίο «Σοσιαλισμός και κουλτούρα». Η αεροπειρατεία του 1948 έγινε ταινία από τον Κώστα Κουτσομύτη το 1987, με τίτλο «Ο Κλοιός».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σύλλογος Γονέων ενός Δημοτικού Σχολείου στο Ωραιόκαστρο του Νομου Θεσσαλονικης δημοσιοποιεί απόφαση με την οποία εναντιώνεται στην ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο Σχολείο.
Χθες ήταν βασικό θέμα συζήτησης ανάμεσα σε γονείς η ενδεχόμενη απαγόρευση του αγιασμού και μάλιστα κυκλοφόρησαν και κάτι φώτο εδώ μέσα από αγιασμό σχολείων με την φράση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και σχόλια ότι δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ήταν ο Άρης Βελουχιώτης…Το τέλος ενός θρύλου που εδώ και 71 χρόνια παραμένει ασύλληπτος.
”Έζησα 40 χρόνια. Έζησα και καλά και άσχημα. Κοιτάξτε εσείς τι θα κάνετε τώρα. Γεια σας”.
Πριν κάποιες ημέρες, αποφάσισα να ακολουθήσω λίγα από τα χνάρια του Πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη. Διαβάζοντας το άρθρο του Οικοδόμου,
(http://atexnos.gr/%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%BF%CF%85-70-%CF%87%CF%81/),
μαζί με αγαπημένη παρέα, ξεκινήσαμε από την Αθήνα με σκοπό να επισκεφτούμε τα βουνά της Άρτας, τα Τρίκαλα και την Λαμία. Εκεί, ο μεγαλύτερος λαϊκός ήρωας που γέννησε αυτή η χώρα, έδωσε ένα τέλος οριστικό και αμετάκλητο ”που ουδείς δικαιούται να κρίνει, να εξάρει ή να καταδικάσει”.
Το τέλος ενός θρύλου που εδώ και 71 χρόνια παραμένει ασύλληπτος.
Φτάνουμε στη Μεσούντα, που βρίσκεται και παίρνουμε τον δρόμο προς τον Αχελώο. Αφήνουμε το αμάξι στα αριστερά του δρόμου και μπροστά μας ξεκινά το μονοπάτι που οδηγεί στο φαράγγι του Φάγκου, εκεί όπου στις 15 Ιουνίου του 1945 ο Πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης, αυτοκτονεί με μία σφαίρα πίσω από το δεξί αυτί.
Στη χαράδρα κυκλωμένος δυτικά από ομάδες εθνοφυλακής που είχαν σταλεί να τον συλλάβουν, με επικεφαλής τον οπλαρχηγό Βόιδαρο, και ανατολικά από τμήμα του Ελληνικού στρατού με επικεφαλής τον υπολοχαγό Μουρελάτο, ο Άρης αυτοκτονεί και ο πιστός του υπασπιστής Τζαβέλας (Γιάννης Αγγελέτος) απασφαλίζει μια χειροβομβίδα και αγκαλιάζει τον Καπετάνιο. Η έκρηξη της χειροβομβίδας συγκλονίζει τη χαράδρα και οι διώκτες του περιμένουν το ξημέρωμα προκειμένου να πλησιάσουν στο σημείο. Τα πτώματα φέρεται να αναγνώρισε ο Καπετάν Δράκος (Σωτήρης Δράκος), ο οποίος είχε προηγουμένως συλληφθεί στη μάχη με τους παρακρατικούς. Ο Βελουχιώτης και ο Τζαβέλας αποκεφαλίζονται κάτω από ιαχές θριάμβου των διωκτών του, τα άκρα τους διαμελίζονται και τα σώματα αφήνονται βορά στα άγρια ζώα του δάσους. > «Αυτό το σώμα δημιουργημένο μες στη φωτιά του αγώνα μας μεταφέρει σε παλιές εποχές, σε έθιμα αρχαία, στον Αλέξανδρο με τους επίλεκτούς του, στον Δαρείο με τους Αθανάτους. Ο Άρης προσέχει ως ένας ηγούμενος του καλογέρους. Για όποιον έχει ιδέα καλογερικής, έμοιαζαν κάπως με κοινοβίτες. Είχαν αυτοδιοίκηση, κάναν συνελεύσεις».
Επιστρέφουμε στη Μεσούντα και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου συναντάμε ένα λιτό μνημείο που τοποθέτησε το ΚΚΕ προς τιμήν του Καπετάνιου. Την ίδια μέρα του θανάτου του Άρη, η εφημερίδα Ριζοσπάστης δημοσίευσε την απόφαση της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τη διαγραφή του από το Κόμμα. Στις 16 Ιουλίου του 2011, κατά την πανελλαδική συνδιάσκεψη, το ΚΚΕ αποφασίζει να αποκαταστήσει πολιτικά τον Βελουχιώτη αλλά όχι κομματικά. «Αν ζήσει κανένας σας να θυμάται τα λόγια αυτά. Οι Εγγλέζοι θα σας σφάξουν όλους σαν αρνιά, εγώ στα χέρια τους δε θα πέσω, γιατί τα βουνά με ξέρουν. Με την πέτρα προσκέφαλο, την ψείρα συντροφιά, την κάπα σκέπασμα δε θα με ιδούνε ζωντανό στα χέρια τους. Αυτό θέλω να το θυμάστε αν κανένας σας ζήσει».
Επιβιβαζόμαστε ξανά στο αμάξι και συνεχίζουμε προς την πόλη των Τρικάλων. Στις 18 Ιουνίου του 1945 τα κεφάλια των Βελουχιώτη και Τζαβέλα κρεμιούνται σε δημόσια θέα σε έναν φανοστάτη στην πλατεία Ρηγα Φεραίου. Είχαν οδηγηθεί εκεί από τους παρακρατικούς και τους εθνοφύλακες, οι οποίοι είχαν παστώσει τα κεφάλια με ρίγανη κι αλάτι για να μην μυρίσουν, αφού πρώτα τα μετέφεραν και τα επέδειξαν με γλέντια σε κατοίκους των γύρω χωριών. Την ταυτότητα των δύο ανταρτών επιβεβαίωσε ο Ναπολέων Ζέρβας ο οποίος καταφτάνει στα Τρίκαλα την ίδια μέρα. Τα κεφάλια μεταφέρονται έπειτα στην Αθήνα και αποτελεί μυστήριο τι απέγιναν. ”Το κρέμασμα των κεφαλιών ακολουθεί μια γιορτή ζούγκλας που διαρκεί ως το ξημέρωμα της άλλης μέρας, με πίπιζες, νταούλια, ζουρνάδες, βασιλικά θούρια και με τον Ζέρβα μ’, σε θέλει ο Βασιλιάς….” Εξαιρετική αναπαράσταση του διασυρμού των κεφαλιών των Βελουχιώτη και Τζαβέλα στην ταινία ‘Θίασος’ του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=XpN67vhN_9o
Στα Τρίκαλα, στο σημείο όπου κρεμάστηκαν τα κεφάλια, έχει τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα προς τιμήν του Καπετάνιου. “Εγώ παιδί του ελληνικού λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, σαν γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του λαού μας, κι ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη. Δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Έθνους και του λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω αν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δε γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του”. Ο Όρκος της πρώτης αντάρτικης ομάδας στη Ρούμελη που έγραψε ο Άρης Βελουχιώτης και δόθηκε το 1942 στη Γραμμένη Οξιά.
Επόμενος σταθμός η πόλη της Λαμίας. Στην πλατεία Λαού, συναντάμε το μοναδικό άγαλμα του έφιππου Άρη Βελουχιώτη. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων πήρε το 1985 την ομόφωνη απόφαση για την κατασκευή του ανδριάντα. Μετά από πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό, η κατασκευή του ανατέθηκε στον Γιαννιώτη γλύπτη, Κώστα Καζάκο. Ο Άρης Βελουχιώτης (ψευδώνυμο του Αθανάσιου Κλάρα) γεννήθηκε στη Λαμία στις 27 Αυγούστου του 1905. Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση των Γερμανών από τη Λαμία, ο Καπετάνιος του ΕΛΑΣ μπήκε θριαμβευτικά στην πόλη. Αφού κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του ήρωα του ’21, Αθανάσιου Διάκου, έβγαλε τον διάσημο λόγο του στις 29 Οκτώβρη του 1944. Στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πολύχρονο αιματηρό αγώνα του ΕΛΑΣ, στο πολιτειακό, στην εθνική ανεξαρτησία και σε ενδεχόμενους αγώνες για την κατοχύρωσή της και μετά την απελευθέρωση. ”Μα ούτε είχαμε το δικαίωμα να κολλήσουμε μια ατιμωτική σφραγίδα, μια σφραγίδα αίσχους, στο κούτελο των επερχόμενων γενεών, των παιδιών μας και των εγγονιών μας, ότι κατάγονται από γενιά ευνούχων, που δέχονται να πεθαίνουν στα πεζοδρόμια από τον ατιμωτικότερο των θανάτων, από την πείνα, παρά να πεθαίνουν με το όπλο στο χέρι, παλεύοντας για τη λευτεριά”.
Ο θρύλος του Άρη Βελουχιώτη ακόμα και σήμερα, 71 χρόνια μετά τον θάνατο του, αποτελεί σημείο αναφοράς, για όσους δεν παραδίνονται ποτέ, που δεν κάνουν πίσω ακόμα και μπροστά στον όλεθρο. Έκανε λάθη, αλλά και ποιος δεν θα έκανε μέσα στην φωτιά του πολέμου; Ο ίδιος έφτιαξε με επιμονή και υπομονή έναν από τους μεγαλύτερους αντάρτικους στρατούς της κατεχόμενης από τους Ναζί Ευρώπης. Και μαζί με κάθε Ελασίτη και ελεύθερο άνθρωπο που έδωσε τα πάντα στα βουνά της Ελλάδος, πολέμησε μέχρι τέλους για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Ήταν σκληρός προς τον εαυτό του και δεν ζητούσε ιδιαίτερη μεταχείριση για το κατάλυμα ή το φαγητό του. Μάλιστα το άλογο που κέρδισε από την μάχη στο Κρίκελλο, το χρησιμοποιούσαν περισσότερο όσοι δεν μπορούσαν να περπατήσουν, παρά ο ίδιος. Ήταν ο Άρης Βελουχιώτης. Δόξα και τιμή στον Πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ. ”Έζησα 40 χρόνια. Έζησα και καλά και άσχημα. Κοιτάξτε εσείς τι θα κάνετε τώρα. Γεια σας”.
Πηγή : http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2016/09/71.html?m=1
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dimitris Kazakis
Γκρίζα ζώνη τα νησιά του Αιγαίου για την Ελλάδα.
Μια απλή περιοδεία στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου δίπλα στις τουρκικές ακτές, σου προσφέρει την πραγματική εικόνα μιας τραγικής κατάστασης. Τα νησιά αυτά, όπως η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος έως τα Δωδεκάνησα που δέχτηκαν και δέχονται τον κύριο όγκο των πληθυσμιακών ροών από την Τουρκία, ουσιαστικά είναι πια μια γκρίζα ζώνη για την Ελλάδα. Τι σημαίνει γκρίζα ζώνη; Γκρίζα ζώνη είναι μια περιοχή με αμφισβητούμενη κυριαρχία, ή τουλάχιστον με αδιευκρίνιστη δικαιοδοσία. Αυτό συνέβαινε και συμβαίνει - τουλάχιστον από την εποχή των Ιμίων το 1996 - σε πολλές από τις βραχονησίδες του Αιγαίου. Η Τουρκία με τετελεσμένα αρνείται να αναγνωρίσει την κυριαρχία της Ελλάδας σε πλήθος βραχονησίδων. Από τη μεριά τους οι κυβερνήσεις της Ελλάδας απάντησαν όλα αυτά τα χρόνια με ένα "μορατόριουμ" κυριαρχίας. Με άλλα λόγια η επίσημη Ελλάδα απέχει από την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στις αμφισβητούμενες περιοχές, προκειμένου η Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις. Με τους μεγάλους εταίρους και συμμάχους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ να ασκούν πιέσεις για μεγαλύτερο ενδοτισμό της Ελλάδας. Φυσικά, όποιος δεν είναι φύσει και θέση ραγιάς, γνωρίζει ότι ποτέ στην ιστορία για κανένα κράτος ή έθνος στον κόσμο δεν βγήκε σε καλό ο ενδοτισμός. Έτσι φτάσαμε πλέον στο Αιγαίο οι περιοχές αμφισβητούμενης κυριαρχίας, είτε δικαιοδοσίας να αφορούν πλέον και στα μεγάλα κατοικημένα νησιά πλησίον της τουρκικής ακτής.
Στα νησιά αυτά κουμάντο κάνει ένα ολόκληρο παρακράτος. Το παρακράτος των ξένων δυνάμεων ασφαλείας (FRONTEX) και ένα πλήθος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια χωρίς κανένας να γνωρίζει από πού προέρχονται, ή για πού προορίζονται. Ας τα πιάσουμε ένα-ένα. Οι ξένες δυνάμεις ασφαλείας της FRONTEX, που όλο και αυξάνουν στα νησιά με πρόσχημα την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ξεκίνησαν ανύποπτα. Στην αρχή της κρίσης περιορίζονταν σε δράσης εντοπισμού και αναχαίτισης των φουσκωτών, ή άλλων σκαφών με τα οποία το οργανωμένο δουλεμπόριο εκ Τουρκίας μεταφέρει μαζικά ανθρώπους. Έτσι η δράση της FRONTEX αφορούσε στη συνεργασία κυρίως με το λιμενικό σώμα στον έλεγχο των ροών από Τουρκία. Σήμερα, οι ξένες δυνάμεις ασφαλείας έχουν τη δυνατότητα ελέγχων στο σύνολο του νησιού. Όχι μόνο στη θαλάσσια περιοχή, αλλά παντού. Το πρόσχημα πάντα το ίδιο, ο εντοπισμός προσφύγων και μεταναστών. Κι έτσι έχουν τη δυνατότητα να στήνουν μπλόκα στο οδικό δίκτυο για να ελέγχουν τα οχήματα των ελλήνων πολιτών, να κάνουν ένοπλες περιπολίες σε πόλεις και χωριά, κοκ.. Κι όλα αυτά με φύλλο συκής τη συνοδεία από Έλληνα αστυνομικό. Με βάση ποιούς νόμους οι ξένες δυνάμεις ασφαλείας ασκούν τέτοια δικαιώματα πάνω σε εθνική επικράτεια; Με κανέναν. Απλά με εντολές των υπουργών και της κυβέρνησης προς τις τοπικές αρχές. Μάλιστα οι δυνάμεις αυτές έχουν το δικαίωμα όχι μόνο να φέρουν όπλα, αλλά και να προβαίνουν σε συλλήψεις. Αρκεί να τις συνοδεύει Έλληνας αστυνομικός.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κρούσμα σύλληψης Ελλήνων πολιτών, αλλά τι θα γίνει αν κάποιος Έλληνας πολίτης αρνηθεί τον έλεγχο από αυτές τις ξένες δυνάμεις ασφαλείας; Ουδείς γνωρίζει. Ούτε καν οι υπεύθυνοι της Ελληνικής αστυνομίας. Να θυμίσουμε εδώ ότι κανείς ξένος δεν έχει το δικαίωμα ελέγχου σε Έλληνες πολίτες, ακόμη και με συνοδεία Ελλήνων αστυνομικών. Ο έλεγχος αυτός - με οποιαδήποτε πρόφαση - συνιστά βάναυση παραβίαση των βασικών ατομικών δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη. Ενώ για τον αστυνομικό που συνοδεύει τους ξένους συνιστά βάναυση παραβίαση του όρκου του στο Σύνταγμα και στην έννομη τάξη της χώρας. Κανείς - το ξαναλέμε, κανείς! - δεν μπορεί να αναγκάσει Έλληνες πολίτες να δεχθούν έλεγχο από ξένες δυνάμεις ασφαλείας, ακόμη κι αν συνοδεύονται από Έλληνες αστυνομικούς. Εκτός κι αν η χώρα μας τελεί υπό κατοχή. Πράγμα που συμβαίνει, γιατί μόνο έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί η δράση των ξένων δυνάμεων ασφαλείας. Πολύ περισσότερο όταν η παρουσία και η δράση αυτών των ξένων δυνάμεων ασφαλείας δεν προβλέπονται από νόμους του κράτους, αλλά από αδιαφανείς συμφωνίες του παρασκηνίου εκτός Ελλάδος. Το τραγικό είναι ότι τα κρούσματα ελέγχου σε Έλληνες πολίτες όχι μόνο συμβαίνουν, αλλά πληθαίνουν. Η δικαιολογία που τις θέλει να είναι νομότυπες γιατί δήθεν οι ξένες δυνάμεις ασφαλείας συνοδεύονται από Έλληνες αστυνομικούς, μπορεί να ισχύει μόνο για χώρες που δεν ασκούν εθνική κυριαρχία.
Μάλιστα στη Μυτιλήνη εν ενεργεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων μας κατήγγειλαν ότι οι δυνάμεις της FRONTEX σταμάτησαν για έλεγχο στρατιωτικά οχήματα. Ήθελαν να διαπιστώσουν μήπως και στα οχήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων κρύβονταν πρόσφυγες ή μετανάστες. Βέβαια, όποιος έχει εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία γνωρίζει πολύ καλά ότι δικαίωμα τέτοιου ελέγχου δεν έχει ούτε καν η ελληνική αστυνομία. Παρ' όλα αυτά οι ξένες δυνάμεις ασφαλείας δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Προφανώς για να δείξουν ότι τα νησιά τουλάχιστον τελούν υπό την δική τους δικαιοδοσία. Μαζί και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Όπως είναι φυσικό ουδείς γνωρίζει, ούτε κανείς είναι αρμόδιος προκειμένου να μας ενημερώσει για τον αριθμό των ξένων δυνάμεων ασφαλείας που δρουν πάνω στα νησιά, αλλά και στην θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου. Κανείς δεν γνωρίζει τι μέσα και τι οπλισμό φέρουν αυτές οι δυνάμεις. Το λέμε αυτό γιατί μας έκανε εντύπωση που στη Λέσβο είδαμε να περιπολούν οχήματα των ξένων δυνάμεων ασφαλείας - χωρίς διακριτικά FRONTEX - με πολύ εξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό στρατιωτικού τύπου. Όταν ρωτήσαμε ειδικούς μας είπαν ότι πρόκειται για εξοπλισμό ηλεκτρονικού εντοπισμού, που κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για ηλεκτρονικό πόλεμο. Δηλαδή δημιουργία παρασίτων σε ραντάρ, κοκ.
Κι όλα αυτά είναι μόνο η μια πλευρά του παρακράτους που ουσιαστικά ελέγχει τα νησιά. Η άλλη πλευρά του παρακράτους είναι οι ΜΚΟ. Πλήθος τέτοιων υποτίθεται εθελοντικών οργανώσεων ασκούνται σε σαφάρι προσφύγων και μεταναστών. Εκατομμύρια δολάρια δαπανώνται χωρίς κανείς να γνωρίζει από πού προέρχονται. Οι "εθελοντές" έχουν τα πάντα πληρωμένα σε καλά ξενοδοχεία, διαθέτουν εξοπλισμό που θα ζήλευαν οι δυνάμεις του λιμενικού σώματος και φυσικά αμοιβές που θα ζήλευαν οι πολλοί. Μάλιστα οι ΜΚΟ προσφέρουν θέσεις εργασίας και σε Έλληνες τις περισσότερες περιπτώσεις με πολύ καλές αμοιβές, που δύσκολα βρίσκει κανείς σε άλλη δουλειά. Έτσι έχουν δημιουργήσει μια αληθινή βιομηχανία, όπου βρίσκουν δουλειά ακόμη και Έλληνες, ενώ επωφελούνται και ορισμένοι επιχειρηματίες από τις τοπικές οικονομίες. Με το χτύπημα του τουρισμού, ο οποίος φέτος στα νησιά αυτά υπέστη καθίζηση έως και 60%, μαζί με το άνευ προηγουμένου μαράζωμα - συνέπεια της γενικότερης μνημονιακής πολιτικής - μην ξαφνιαστεί κανένας αν η βιομηχανία που στήνουν οι ΜΚΟ απομείνει μία από τις πιο προσοδοφόρες δραστηριότητες. Είναι κι αυτό ένα μέσο για να εθιστεί ο Έλληνας στο γεγονός ότι τα μεγάλα νησιά του Αιγαίου δεν του ανήκουν πια. Είναι μια γκρίζα ζώνη, που άλλοι κάνουν κουμάντο με πρόσχημα τις ελληνικές αρχές. Δημοσιεύτηκε στο dimitriskazakis.blogspot.com 12/9/2016
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_12.html#more
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Κατέρριψε ο στρατός ισραηλινό μαχητικό και drone
13/9/2016 12.00
Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα ισραηλινό μαχητικό και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Συρία, έπειτα από ισραηλινή επιδρομή κατά θέσης των συριακών δυνάμεων στην Κουνέιτρα, μετέδωσαν τα συριακά μέσα ενημέρωσης. Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε ότι μαχητικό αεροσκάφος επετέθη στη 01.00 κατά θέσης νότια της Κουνέιτρα και κατερρίφθη. Σύμφωνα με το συριακό στρατιωτικό επιτελείο, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατερρίφθη δυτικά της Σα΄σα. Ο ισραηλινός στρατός επειδη δεν τον συνεφερε διαψεύσε την κατάρριψη αεροσκαφών του από τον συριακό στρατό.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΩΡΩΝ
Ενταση και πάλι στον καταυλισμό του Κατσικά στα Γιάννενα -Ηθελαν να φύγουν 100 πρόσφυγες
12|09|2016 23:43
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ
Οι ευχές Τσίπρα στους μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Ελλάδα μεσω Twiter
12|09|2016 23:18
«Με την ευκαιρία της Εορτής της Θυσίας, Eid Al-Adha (Κουρμπάν Μπαϊράμ) εύχομαι υγεία, ευτυχία, προκοπή και ειρήνη στους Έλληνες μουσουλμάνους συμπολίτες μας και σε όλους τους μουσουλμάνους που βρίσκονται στη χώρα μας» αναφέρει ο πρωθυπουργός στις αναρτήσεις του. .
σχολιο.- Για τους υπόλοιπους που σε λίγον καιρό θα είναι μειοψηφία, στα παπάρια μας. Αλάχου Ακμπαρ Σχολιο.- Και γιατί νομίζεις φροντίζει να τούς κάνει πλειονότητα; Αυτοί θα είναι σε λίγο η εκλογική του πελατεία. Σχολιο.- Μπορώ να έχω και εγώ λίγη αγνή χριστιανική αγάπη ή είναι μόνο για μουσουλμάνους?
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη -Μόνο τα εφημερεύοντα θα εξυπηρετούν το κοινό
12|09|2016 15:24
Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττική τα φαρμακεία της δύναμής του, θα παραμείνουν κλειστά λόγω εορτασμού της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, η οποία είναι επίσημη αργία για τα φαρμακεία της Αττικής.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεκινάει συλλογή υπογραφών για να δοθεί χάρη στον Snowden
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016, 16:21
Την Τετάρτη, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Διεθνής Αμνηστία και άλλοι θα ξεκινήσουν μια εκστρατεία στήριξης του Edward Snowden ζητώντας από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama να του δώσει χάρη. Ο Snowden, μετά τις διαρροές που προκάλεσαν σεισμικές δονήσεις σε όλη την διαδικτυακή κοινότητα ζει στη Ρωσία από τον Ιούνιο του 2013, όπου του χορηγήθηκε προσωρινό άσυλο. Από τότε ο Snowden ανανεώνει την άδεια παραμονής στην Ρωσία κάθε χρόνο. Έτσι όπως φαίνεται, ο διάσημος πληροφοριοδότης επιδιώκει να αποκτήσει μόνιμο άσυλο αλλού, ενώ προσπαθεί παράλληλα να παραμείνει μακριά από την κυβέρνηση και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Σε περίπτωση επιστροφής του στην χώρα του θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για κατασκοπεία και θα δικαστεί. Παραδόξως – ή ίσως όχι – η εκστρατεία υπέρ του Snοwden έχει οριστεί να ξεκινήσει δύο ημέρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Snοwden» του Oliver Stone. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Snοwden και μέλος της ACLU, Ben Wizner: «Νομίζω ότι ο Oliver θα κάνει περισσότερα για τον Snοwden σε δύο ώρες από ό,τι έχουν κάνει οι δικηγόροι του μέσα σε τρία χρόνια. Θα ξεκινήσουμε μια μαζική εκστρατεία συλλογής υπογραφών σε όλο τον κόσμο και θα προσπαθήσουμε να έχουμε εξέχοντα άτομα και οργανώσεις στην έκκλησή μας προς τον Πρόεδρο Obama να δώσει χάρη στον Snοwden πριν από την φύγει από την προεδρία.»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φωτίου: Εννοει (Δεν) περικόπτουμε προνοιακά επιδόματα, (αντίθετα) και εξορθολογίζουμε όλο το σύστημα
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016, 16:26
Εννοει « περικόπτουμε προνοιακά επιδόματα, και εξορθολογίζουμε όλο το σύστημα», ανέφερε, σε δηλώσεις της, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μετά την ομιλία της σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα «Διαβούλευση για τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων», που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας είναι να προχωρήσει στη δημιουργία ενιαίου φορέα, ο οποίος θα δίνει τα επιδόματα. «Θα δημιουργήσουμε ενιαίο σύστημα παρακολούθησης, όλα τα επιδόματα τα έχουμε βάλει σε ενιαία πληροφοριακή πλατφόρμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε, επίσης, ότι ο σχεδιασμός για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης προχωράει κανονικά. Όπως είπε, αυτήν τη στιγμή, εφαρμόζεται σε 30 δήμους και αφορά, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, περίπου 60.000 ανθρώπους. Υπογράμμισε, δε, ότι το πρόγραμμα για το «κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης» θα εφαρμοστεί καθολικά, σε όλους τους δήμους της χώρας, από 1/1/2017. Γι' αυτόν τον σκοπό, η κυβέρνηση έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό 900 εκατ. ευρώ, για το 2017. «Συγχρόνως, όμως, ετοιμάζουμε ένα σύνολο υπηρεσιών, που θα το πλαισιώσουν, όπως π.χ. δράσεις σχετικά με την εύρεση εργασίας, διαδικασίες απόκτησης εξειδίκευσης ειδικοτήτων, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, κ.ά. Δεσμευόμαστε για το 10% να βρούμε εργασία», είπε η κ. Φωτίου. «Ήδη, πριμοδοτήσαμε την ελεύθερη είσοδο στα νοσοκομεία και τη μηδενική συμμετοχή σε φάρμακα όλων όσων θα μπουν στο κοινωνικό εισόδημα», πρόσθεσε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Το 57% των μαθητών στην Ελλάδα δεν σιτίζεται σωστά
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016, 08:13
Την ετήσια μελέτη για τα έτη 2015-2016, η οποία γίνεται στα ελληνικά σχολεία με την οικονομική συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Prolepsis. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές που συμμετείχαν την περσινή χρονιά στο πρόγραμμα «Διατροφή» αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ ένας στους τέσσερις βιώνει επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας. Στο πρόγραμμα «Διατροφή» εντάχθηκαν 2.100 σχολεία, που αντιστοιχούν σε περίπου 260.000 μαθητές, δηλαδή στο 19% των μαθητών της Ελλάδας. Το εφετινό πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 247 σχολεία και 20.528 μαθητές σε περιοχές της Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Θράκης, Μαγνησίας και Στερεάς Ελλάδας και διατέθηκαν συνολικά 1.767.898 υγιεινά γεύματα, που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν: 959.737 συσκευασίες γάλακτος, 473.237 συσκευασίες γιαουρτιού και 2.578.000 φρούτα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άσαντ: Δεν επιτρέπει ανθρωπιστική βοήθεια της Τουρκίας στο Χαλέπι χωρίς έλεγχο
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016, 15:54
Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα απορρίψει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι, εάν προηγουμένως δεν την έχει ελέγξει η ίδια ή ο ΟΗΕ, ειδικά εάν η βοήθεια προέρχεται από την Τουρκία. «Η Συριακή Αραβική Δημοκρατία ανακοινώνει την απόρριψη της ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία εισέρχεται στο Χαλέπι, εάν αυτή δεν παρέχεται σε συντονισμό με τη συριακή κυβέρνηση και με τα Ηνωμένα Έθνη, ειδικά εκείνη από το καθεστώς της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γερμανία: Σχεδόν 2 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016, 05:48
Σχεδόν δύο εκατομμύρια παιδιά ζουν κάτω από συνθήκες φτώχειας στη Γερμανία, σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος «Bertelsmann», η οποία αναδημοσιεύεται από τον γερμανικό Τύπο. Ο μέσος όρος της παιδικής φτώχειας ανέρχεται σε ποσοστό 14,7% και το θλιβερό ρεκόρ κατέχει η πόλη Μπρέμερχαφεν, στα βόρεια της χώρας, όπου η φτώχεια πλήττει το 40,5% των παιδιών, δηλαδή σχεδόν ένα στα δύο. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μεταξύ των ετών 2011 και 2015 το ποσοστό αυξήθηκε σε 9 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της ευρωπαϊκής χώρας. Αναλυτικότερα, στα δυτικά κρατίδια η παιδική φτώχεια αυξήθηκε από 12,4% (το 2011) σε 13,3% το 2015, την ώρα που στα ανατολικά έπεσε μεν από 24% σε 21,6%, ωστόσο παραμένει υψηλότερη σε σχέση με τα δυτικά. Η παιδική φτώχεια ανέρχεται στο 32,2% του συνόλου των παιδιών στο Βερολίνο, σε 31,6% στη Βρέμη, σε 23,8% στη Σαξωνία-Άνχαλτ, ενώ στα νότια -και πλούσια- κρατίδια Βάδη-Βυρτεμβέργη και Βαυαρία σε 8,0% και 6,8% αντίστοιχα. «Όσο περισσότερο τα παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας τόσο αυξάνονται οι αρνητικές συνέπειες. Συγκρινόμενα με παιδιά τα οποία ζουν σε οικογένειες με κανονικό εισόδημα, τα φτωχά παιδιά είναι συχνότερα απομονωμένα κοινωνικά και απειλείται η υγεία τους. Η παιδική φτώχεια εμποδίζει τις ευκαιρίες για μια ολόκληρη ζωή» συμπεραίνει η έρευνα του ιδρύματος. Γι' αυτό, ο επικεφαλής του, Γιόργκ Ντρέγκερ, ζητεί «μεταρρύθμιση της βασικής ασφάλειας για τα παιδιά, η στήριξη των οποίων θα πρέπει να επανεξεταστεί πλήρως και να προσανατολιστεί στις πραγματικές ανάγκες τους, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί δραστικά η παιδική φτώχεια».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετά την κατακραυγή, τo Facebook επέτρεψε τη χρήση της εικόνας από τον πόλεμο του Βιετνάμ
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016, 15:06
Έπειτα από σειρά αντιδράσεων, το Facebook επέτρεψε τελικά τη χρήση στην πλατφόρμα του της ιστορικής φωτογραφίας του 1972 από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Η εικόνα δείχνει ένα γυμνό κορίτσι να τρέχει στον δρόμο προκειμένου να γλιτώσει από μία βόμβα ναπάλμ. Οι αρμόδιοι είχαν αποφασίσει προ ημερών να «κατεβάσουν» τη φωτογραφία από την ιστοσελίδα, με την αιτιολογία ότι περιείχε γυμνό. «Οποιεσδήποτε φωτογραφίες ανθρώπων που επιδεικνύουν τα γεννητικά τους όργανα, τους γλουτούς τους ή τα γυναικεία στήθη τους, θα διαγράφονται», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Facebook. Η απόφαση είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Ο αρχισυντάκτης της μεγαλύτερης εφημερίδας της Νορβηγίας, της Aftenposten, είχε στείλει ανοιχτή επιστολή στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με την οποία τον κατηγορούσε για «κατάχρηση εξουσίας». Μετά τη νέα απόφαση, οι υπεύθυνοι του Facebook ανακοίνωσαν τα εξής: «Λόγω της ιδιότητάς της ως μια εικονικής φωτογραφίας ιστορικής σημασίας, η αξία του να επιτραπεί η δημοσιοποίησή της υπερτερεί της αξίας να προστατεύσουμε την κοινότητα διαγράφοντάς τη, οπότε αποφασίσαμε υπέρ της επαναφοράς της φωτογραφίας στο Facebook, την ώρα που γνωρίζουμε ότι είχε αφαιρεθεί... Θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να προσαρμοστούν τα συστήματα αυτά, ωστόσο η φωτογραφία θα είναι διαθέσιμη για διαμοιρασμό τις επόμενες ημέρες. Είμαστε σε συνεχή αναζήτηση τρόπων που θα βελτιώνουν την πολιτική μας, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι προωθούν τόσο την ελεύθερη έκφραση, όσο και την ασφάλεια στην κοινότητά μας».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλβανικό σχολείο(!) στην Καλαμαριά! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ!!
ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ «ΦΘΑΝΕΙ», ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΣΟ ΒΡΩΜΙΚΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!
Με αφορμή την ίδρυση ενός ακόμη ΑΜΙΓΩΣ αλβανικού σχολείου(!) στην Ελλάδα (συγκεκριμένα στην Καλαμαριά) και την ανάληψη από τον εκδοτικό οίκο »Αλμπα» της εκτυπώσεως των βιβλίων και όποιων άλλων διδακτικών βοηθημάτων χρειασθούν, αξίζει να μαθευτεί ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ποιό είναι ακριβώς, το ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ περιεχόμενο των βιβλίων, που «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΜΑΣ» διδάσκονται οι μαθητές των ΕΔΩ αλβανικών σχολείων! Οι νεαροί Αλβανοί, μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους, μαθαίνουν την Ιστορία της …«Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι …αλβανικό εθνικό έδαφος(!!!) στο οποίο «αιμοσταγείς» Έλληνες(!) πραγματοποίησαν (ΔΗΘΕΝ) «εθνοκάθαρση» στους Τσάμηδες που – τάχα! – πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά». Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως… έχει ίδιο «DΝΑ’ με τον βασιλιά …Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Όλα αυτά τυπώθηκαν εφέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια παρακαλώ, με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας, την ώρα που η αλβανική κυβέρνηση, ζητά ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ την στήριξη της Ελλάδος για να ανοίξουν οι πόρτες της Ε.Ε. (και η Ελλάδα το πράττει, χωρίς να θέσει ΗΛΙΘΙΩΣ ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ κανένα απολύτως όρο!), όπως αναφέρει η βορειοηπειρωτική ιστοσελίδα «himara.gr’. Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε εφέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της γείτονος χώρας, οι μαθητές διδάσκονται για τις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν …εκτός αλβανικού κράτους. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και «β ε β α ί ω ς» ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλωρίνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτης, Πρεβέζης, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας!
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως(!!!) προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913, από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων, δυσκολεύουν(…) των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών.
Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτης και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.». Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν, πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει …«εθνοκάθαρση»(!!!) με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με την ΔΗΘΕΝ «Μεγάλη Αλβανία» και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο, τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδος όπου ζουν… Αλβανοί, ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδος;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές»!!!
ΕΔΩ, ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ (ΕΛΕΟΣ!) ΝΑ …»ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΝ» ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΕΕΙ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ 1913, ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ… Να σημειωθεί πως στο βιβλίο Γεωγραφίας, ΔΕΝ υπάρχει καμμία απολύτως αναφορά στην ΑΓΡΙΩΣ καταπιεζομένη ΕΛΛΗΝΙΚΗ μειονότητα της Αλβανίας, παρά μόνο πως στην χώρα οι διάφορες μειονότητες (Έλληνες, Σκοπιανοί και Μαυροβούνιοι) αγγίζουν συνολικά το 2%, ενώ τους Βλάχους, που στην πλειονότητα τους έχουν ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ εθνική συνείδηση, τους χαρακτηρίζει «πολιτιστική μειονότητα».
ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ, ΤΙ ΑΤΙΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ, ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ «ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ» ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ; ΑΠΟ 300 ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ 1 – 2 ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΑΥΤΟ «ΠΛΑΝΟ»; ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΕΘΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΩΣ, ΛΟΓΩ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ;;;
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκια. Διεθνης κατακραυγη για τη συλληψη των Αχμετ και Μεχμετ Αλταν.
Διανοουμενοι απ ολο τον κοσμο σε ανοιχτη επιστολη τους εκφραζουν την ανησυχια τους για την τυχη του συγγραφεα και αρθρογραφου Αχμετ Αλταν και του αδερφου του Μεχμετ καθηγητη οικονομικων και πολιτικου ακτιβιστη, που συνεληφθησαν τα χαραματα του Σαββατου. Καλουν την τουρκικη κυβερνηση να σταματησει τη διωξη οσων διανοουμενων της χωρας εκφραζουν διαφορετικη γνωμη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
H δολοφονία του Σωτήρη Μίχου (Ζαχαριάς)
Στα μέσα του Ιούνη του 1946, ενώ η Ελλάδα μαστίζεται από μοναρχικές παρακρατικές συμμορίες που δημιουργούν ένα κλίμα μονόπλευρου εμφυλίου, ο λαϊκός ήρωας της Καρδίτσας, Σωτήρης Μίχος (Ζαχαριάς) εγκαταλείπει την πόλη κατευθυνόμενος προς τα Άγραφα. Ο πρώην καπετάνιος της 16ης Ταξιαρχίας του ΕΛΑΣ, επιθυμεί να διαφύγει στα βουνά προκειμένου να γλιτώσει των απειλών κατά του προσώπου του, που ήξερε καλά ότι σύντομα θα γίνονταν πράξη.
Ο Ζαχαριάς, συλλαμβάνεται στο δρόμο για το βουνό από απόσπασμα της Χωροφυλακής που ενεδρεύει στο δρόμο του. Οι αρχές των μεταφέρουν στην Καρδίτσα προσπαθώντας να κρατήσουν μυστική τη σύλληψή του. Ωστόσο, το νέο μαθαίνεται και σύντομα ξεκινούν μαζικές κινητοποιήσεις για την απελευθέρωσή του. Το ΕΑΜ και οι τοπικές οργανώσεις αγωνίζονται να προλάβουν την "εξαφάνιση" του. Οι ντόπιες αρχές για να προλάβουν τα γεγονότα, μεταφέρουν τον Ζαχαριά στην Υποδιοίκηση της Χωροφυλακής Καρδίτσας που τότε στεγάζονταν στο οίκημα Ψάρρα στο τελευταίο πάτωμα. Μια ομάδα χωροφυλάκων αναλαμβάνει την εκτέλεση του εγκλήματος. Οι βασανιστές μπαίνουν στο κρατητήριο το βράδυ. Αρκετοί πολίτες της πόλης που μένουν κοντά στο κτίριο θα βιώσουν τις τελευταίες στιγμές του αγωνιστή. Ένας από αυτούς ο Τάκης Ψημμένος, μετέπειτα αντάρτης του ΔΣΕ αναφέρει στο βιβλίο του:
" Είχα ξαπλώσει να κοιμηθώ στο μπαλκόνι του σπιτιού μου που απείχε 200 μέτρα από το κτίριο της Υποδ/σης της Χωροφυλακής. Ξάφνου, την ησυχία της νύχτας διαταράσσουν μερικοί παράξενοι ήχοι. Δυνατά γκαπ-γκαπ και αδύνατα επιφωνήματα πόνου που έρχονται διαδοχικά από την κατεύθυνση αυτή. Πολλοί σηκωθήκαμε και παρακολουθούσαμε με αγωνία το μαρτύριο. Η κυκλοφορία απαγορεύεται. Για κάμποση ώρα τα βασανιστήρια και οι γογγυσμοί του βασανιζόμενου ακούγονται ταυτόχρονα. Οι πορωμένοι βασανιστές δεν βγάζουν μιλιά. Ούτε τον βρίζουν, ούτε του ζητούν να ομολογήσει κάτι. Συνεχίζουν να τον βασανίζουν έτσι στα μουλωχτά. Κάπου-κάπου κάνουν ένα μικρό διάλειμμα, προφανώς για να ξεκουραστούν. Όσο οι ώρες περνούν, όλο και πιο αραιά ακούγονται οι γογγυσμοί που βγαίνουν με δυσκολία από τον βασανιζόμενο Ζαχαριά. Προς τα ξημερώματα, ακούγεται, αραιά τώρα πια, ο κρότος από τα ρόπαλα που εξακολουθούν να πέφτουν με ορμή στο μαρτυρικό κορμί του καπετάνιου. Τελικά επικράτησε ησυχία. Τότε φαίνεται οι δήμιοι διαπίστωσαν ότι το θύμα τους ξεψύχησε και εγκατέλειψαν το κορμί του στο κρατητήριο."
Η είδηση για τη δολοφονία του Ζαχαριά μαθεύτηκε πρωί-πρωί σε όλη την πόλη. Ένας βουβός θρήνος απλώθηκε από σπίτι σε σπίτι. Παρέες- παρέες οι πολίτες της Καρδίτσας μαζεύονται σε μια βουβή πορεία. Επιτροπές ζητούν από τις αρχές να παρέμβει και να ερευνήσει ο εισαγγελέας. Άλλοι διαμαρτύρονται, άλλοι ζητούν το κορμί του νεκρού. Με μεγάλη δυσκολία ειδοποιούνται οι συγγενείς του νεκρού στα Τρίκαλα. Ο αδελφός του ζητά με επιμονή το σώμα του Ζαχαριά. Τελικά του δίδουν μια άδεια εκταφής. Οι αρχές τον είχαν παραχώσει σε ένα λάκκο δίπλα στο χωνευτήρι. Το νεκροταφείο είναι μπλοκαρισμένο από χωροφύλακες. Παρά την τρομοκρατία πλήθος κόσμου συρρέει στο χώρο. Το κατάμαυρο κορμί του νεκρού αποδεικνύει τη φρικτή του κακοποίηση. Οι συγγενείς θα υποβάλλουν μήνυση και θα ζητήσουν νεκροψία. Το αποτέλεσμά τους μιλάει για "ελαφρές επιπόλαιες αμυχές και αιτία θανάτου την καρδιακή ανακοπή". Ο Ζαχαριάς θα ταφεί μερικές ημέρες μετά παρουσία δεκάδων πολιτών. Έως σήμερα δεν έχουν αναγνωριστεί οι δολοφόνοι του.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: «ΕΓΩ ΚΥΡΙΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»
Διδάσκω σε ΕΠΑΛ του Πειραιά στο οποίο φοιτούν πολλά Πακιστανάκια, Αλβανάκια και από λοιπές χώρες. Στα ΕΠΑΛ υπάρχουν πολλοί αλλογενείς μαθητές των οποίων οι γονείς μπήκαν παράνομα στο έδαφός μας και αυτό συμβαίνει γιατί δεν τα καταφέρνουν στο Γενικό Λύκειο και αναγκαστικά έρχονται σε εμάς. Όχι επειδή θέλουν να ειδικευθούν κάπου για να μπουν στην *αγορά εργασίας, αλλά επειδή είναι δύσκολα (ακόμα τουλάχιστον) στο γενικό Λύκειο.
Έτσι έχουμε αναγκαστεί να ρίξουμε τον πήχη πολύ χαμηλά και να σβήνουμε και απουσίες πολλές φορές. Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα μέσα κι έξω από το σχολείο. Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι, ότι οι αλλοδαποί μαθητές είναι οι καλύτεροι, σας λέω υπεύθυνα ότι αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στο ζήλο των Συριζαίων συναδέλφων να πριμοδοτούν με βαθμούς τα παιδιά αυτά, αδικώντας παράλληλα κάποια Ελληνόπουλα τα οποία βαθμολογούν αυστηρά ή κανονικά....
Κατά καιρούς ρωτάω τους μαθητές μου, τι θα κάνουν σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία. Η απάντηση που παίρνω από τους Αλβανούς, Πακιστανούς και λοιπούς μαθητές είναι ίδια για όλους: - Εγώ, κυρία, είμαι μουσουλμάνος και η θρησκεία μου με υποχρεώνει να πολεμήσω στο πλευρό της Τουρκίας! Ισχύει και για κάποια Αλβανάκια που είναι βαπτισμένοι χριστιανοί. Κι αυτοί το ίδιο λένε, ΕΙΜΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ!
Για να είμαι ειλικρινής τα ρώτησα κάποια φορά γιατί βαπτίστηκαν αφού δεν το πιστεύουν και μου απάντησαν: - Για να έχουμε επιπλέον βοήθεια από τη εκκλησία και για να κυκλοφορώ πιο άνετα στη χώρα σας. Προσέξετε τα λόγια παιδιού που είναι γεννημένο στην Ελλάδα: στη χώρα σας. Δεν την αισθάνεται δική του χώρα, αλλά ξένη!. Μου είπε ακόμα ότι όταν κυκλοφορούν στην Αλβανία, κρύβουν αυτά τα χαρτιά και παρουσιάζουν τα αληθινά!!!!! Μου είπε ότι έτσι κάνουν όλοι οι Αλβανοί! Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αρπαχτεί Αλβανοί μαθητές με Ελληνόπουλα. Το θράσος των Αλβανών δεν περιγράφεται. Πολλά περιστατικά φθάνουν μέχρι το γραφείο όπου οι Αλβανοί μαθητές ξεσαλώνουν. Μια μέρα μπροστά μας, κάποιος Αλβανός μαθητής είπε ότι η μισή Ελλάδα είναι αλβανική και θα επιστρέψει στην Αλβανία! Αν τα λέει αυτά παιδί που γεννήθηκε εδώ, φανταστείτε τι θα λένε οι γονείς τους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αλβανία.
Ο διευθυντής μας τους ρώτησε από πού το ξέρουν αυτό κι αυτοί απάντησαν με άνεση ότι το ότι η Αλβανία θα αποκτήσει και την υπόλοιπη Ήπειρο αλλά όχι αμέσως, τους το έχουν εγγυηθεί Αλβανοί που ζούνε στην Ελλάδα και «έχουνε πιάσει θέσεις» χωρίς να κατονομάσουν κανένα, βέβαια, αλλά είπαν ότι αυτό θα γίνει, γι αυτό τα άτομα αυτά πασχίζουν χρόνια τώρα να δοθεί ελληνική ιθαγένεια σε Αλβανούς!!!! Το ότι η Βόρειος Ήπειρος ήταν 4000 χρόνια ελληνική, ούτε που τους ενδιαφέρει καθόλου. Αυτούς τους ανθρώπους θα κάνουμε Έλληνες πολίτες; Για να μας δημιουργήσουν πρόβλημα - δήθεν μειονοτήτων - μέσα στην ίδια μας τη χώρα;
Επίσης, τσακώνονται με Βορειοηπειρώτες μαθητές στους οποίους κάνουν φραστικές επιθέσεις με τα λόγια: - Ποιο πολύ μετράει ο δικός μου λόγος που είμαι ξένος από το δικό σου που είσαι Έλληνας! Με τα αυτιά μου το άκουσα. Το λειτούργημα που εξασκώ με υποχρεώνει να αντιμετωπίζω τα παιδιά όλα με τον ίδιο τρόπο, αλλά σκέφτομαι ότι αν οι Αλβανοί μας κοροϊδεύουν μέσα στα μάτια μας, τότε αυτά τα παιδιά που δεν αισθάνονται Έλληνες, μεθαύριο αν μπει η χώρα σε κίνδυνο, τι θα γίνει; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Επίθεση με πολλούς τραυματίες στη Βαν
Η σουλτανικη κυβέρνηση εντείνει τη δράση της κατά του ΡΚΚ
ΑΓΚΥΡΑ.-- Τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν χτες στην ανατολική πόλη Βαν της Τουρκίας, έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας την οποία οι αρχές απέδωσαν στο ΡΚΚ, και το ΡΚΚ ανελαβε την ευθυνη. Η επίθεση έγινε κοντά στα τοπικά γραφεία του ισλαμοφασιστικου σουλτανικου κυβερνώντος ΑΚΡ, μια μέρα μετά την «απομάκρυνση» πάνω από 20 Κουρδων δημάρχων νοτιοανατολικών επαρχιών που η ισλαμοφασιστικη σουλτανικη κυβέρνηση θεωρεί ύποπτους για διασυνδέσεις με το ΡΚΚ. Στη θέση τους διορίστηκαν άτομα που αποτελούν στελέχη του σουλτανικου υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, στο πλαίσιο και ευρύτερων διεργασιών και αντιθέσεων. Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, ζήτησε να οριστούν εκλεγμένοι στη θέση των 28, αλλά και να επιτευχθεί «εκκίνηση της πολιτικής διαδικασίας στο κουρδικό ζήτημα». Η πρεσβεία των ΗΠΑ εμφανίστηκε ανήσυχη «για αναφορές σχετικά με συγκρούσεις στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, μετά την κυβερνητική απόφαση να απαλλάξει από τα καθήκοντά τους εκλεγμένους τοπικούς αξιωματούχους, με την κατηγορία της υποστήριξης της τρομοκρατίας, αλλά και να διορίσει τοπικούς εντολοδόχους στη θέση τους».
Στην εξέλιξη αντέδρασε και το φιλοκουρδικό HDP, δηλώνοντας πως στοχοποιείται «η τοπική αυτοδιοίκηση (...) που έχει εκλεγεί με ποσοστά 65-95%» και ότι αυτό «θα προκαλέσει την κλιμάκωση των προβλημάτων στις κουρδικές πόλεις». Πάντως, το Σαββατοκύριακο συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί θέσεων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, ενώ ο Πρόεδρος της χώρας, Ρ. Τ. Ερντογάν, υποστήριξε ότι «η τρομοκρατική οργάνωση PKK προσπαθεί να εντείνει τις δραστηριότητές της στις περιοχές των συνόρων μας μετά τη 15η Ιουλίου (σ.σ. απόπειρα πραξικοπήματος)», μιλώντας για επιθέσεις που «έχουν ως σαφή στόχο να διαταράξουν τις επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία».
Τοποθέτηση Οτσαλάν
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, οι αρχές επέτρεψαν στην οικογένεια του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν να τον επισκεφτούν στο Ιμραλί, όπου μένει φυλακισμένος. Μετά από χτεσινή τους συνάντηση, ο Μεχμέτ Οτσαλάν, μεταφέροντας προτάσεις του αδελφού του, είπε ότι υπάρχουν προτάσεις που «εάν το τουρκικό κράτος είναι έτοιμο να τις ακούσει, εμείς θα μπορούσαμε να τις συζητήσουμε και να τις συγκεκριμενοποιήσουμε σε διάστημα έξι μηνών». «Αυτή η λύση δεν μπορεί να είναι μονομερής» συνέχισε, προσθέτοντας ότι «αυτή η ευθύνη αφορά κυρίως το κράτος» και ότι «εάν το κράτος κάνει ένα βήμα, το πρόβλημα θα επιλυθεί».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ Νέο πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα
ΝΤΑΚΑ.-- Τους 33 είχαν φτάσει μέχρι χτες οι νεκροί εργάτες από τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο σε εργοστάσιο συσκευασίας τροφίμων σε βιομηχανική περιοχή, κοντά στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, Ντάκα. Η φωτιά ξέσπασε το ξημέρωμα του Σαββάτου (λίγο μετά τις 6 π.μ.) στο τριώροφο κτίριο της εταιρείας «Tampaco Foils Ltd». («Ταμπάκο Φόιλς»), στη βιομηχανική ζώνη Τόνγκι, περίπου 20 χλμ. από την Ντάκα, ενώ δούλευαν μέσα περίπου 100 εργάτες. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 24. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν υπάρχουν αγνοούμενοι, όπως και αν υπήρχαν εργαζόμενοι που δούλευαν εκεί αδήλωτοι (όπως συμβαίνει πολλές φορές σε τέτοιες εταιρείες που συνεργάζονται με πολυεθνικές), κάτι που καθιστά δύσκολο να γίνει ακριβής απολογισμός των θυμάτων. Ενδεικτικό της κατάστασης που προκλήθηκε - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από φωτιά σε λέβητα του εργοστασίου - ήταν ότι οι πυροσβέστες χρειάστηκαν πάνω από μιάμιση μέρα (36 ώρες) για να σβήσουν εντελώς την πυρκαγιά, από την οποία κατέρρευσε εντελώς το 70% του κτιρίου.
Ορισμένα ντόπια ΜΜΕ μετέδιδαν ότι θα χρειαστούν πάνω από τρεις μήνες για να καθαριστούν πλήρως τα μπάζα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο εργοστάσιο υπήρχαν πολλά εύφλεκτα υλικά, χωρίς να είναι σαφές ποιες και αν τηρούνταν οι προδιαγραφές ασφαλείας για την ακεραιότητα του προσωπικού. Πάντως, το πολύνεκρο δυστύχημα που είχε γίνει με το «Rana Plaza» το 2012, με πάνω από 1.100 νεκρούς υφαντουργούς εργάτες, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των τραγικών ελλείψεων ασφαλείας σε πολλά από τα εργοστάσια και αυτής της χώρας. Οπως και σε εκείνη την περίπτωση, έτσι και τώρα, η «Ταμπάκο Φόιλς» είναι εταιρεία που συνεργάζεται με πολυεθνικές τύπου H&M και «Wal-Mart», δηλαδή με κολοσσούς που κοντράρονται λυσσαλέα με ανταγωνιστές τους για την παγκόσμια μοιρασιά του κλάδου και σε αυτό το πλαίσιο οι ανύπαρκτες συνθήκες ασφαλείας και τα πενιχρά μεροκάματα είναι «νόμος» για όσους δουλεύουν σε αυτές ή τους συνεργάτες τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Διευρύνεται η παιδική φτώχεια
Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος «Bertelsmann» ο μέσος όρος της παιδικής φτώχειας στη Γερμανία ανέρχεται σε ποσοστό 14,7%. Μεταξύ των ετών 2011 και 2015 αυξήθηκε μάλιστα σε 9 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια και έφτασε συνολικά σε σχεδόν 2 εκατομμύρια. Στα δυτικά κρατίδια, η παιδική φτώχεια αυξήθηκε από το 2011 από 12,4% σε 13,3% το 2015. Στα ανατολικά, έπεσε μεν από 24% σε 21,6%, αλλά παραμένει υψηλή, κάτι που δείχνει ότι η καπιταλιστική βαρβαρότητα χτυπάει τα λαϊκά στρώματα στην «ατμομηχανή της ΕΕ», όπου το κεφάλαιο έχει βγει κερδισμένο. Και, βέβαια, τα πρώτα θύματα είναι παιδιά οικογενειών που οι γονείς βιώνουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τη μισοζωή των λεγόμενων «μίνι τζομπς» των 400 ευρώ το μήνα που αφορά πάνω από 7.000.000 εργαζόμενους.
Συνεχίζονται οι τοπικές εκλογές
Τοπικές εκλογές στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας (με πρωτευουσα το Αννοβερο) έγιναν την Κυριακή στη Γερμανία, ενώ την επόμενη θα πραγματοποιηθούν στο Βερολίνο. Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια περίοδο που μεγαλώνουν οι τριβές στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) - Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), την ίδια ώρα που στήνεται και το νέο κόμμα του κεφαλαίου «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) ένα κόμμα που προβάλλει εξοδο της Γερμανιας απο την ΕΕ, αντίθεση στη συμμετοχή στο ευρώ, με αντιλαθρομεταναστευτική ρητορική. Στις εκλογές στην Κάτω Σαξονία, οι Χριστιανοδημοκράτες παρέμειναν με απώλειες στην πρώτη θέση με 34,4% (είχαν 37% το 2011), οι Σοσιαλδημοκράτες πήραν 31,2% (είχαν 34,9%) και έπονται οι «Πράσινοι» με 10,9% (είχαν 14,3%), η «Εναλλακτική» με 7,8% (δεν ειχε ιδρυθει σε προηγούμενες εκλογές), οι Φιλελεύθεροι με 4,8% (είχαν 3,4%) και η «Αριστερά» («Λίνκε», το οπορτουνιστικό κόμμα στην ηγεσία του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς) με 2,4% (είχε 3,3%). Η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 55,5% και πρόκειται για το πέμπτο μεγαλύτερο κρατίδιο της Γερμανίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρατικά συριακά ΜΜΕ μετέδωσαν χθες Δευτερα ότι αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν ένα συριακό στρατιωτικό φυλάκιο, στα υψώματα του Γκολάν, και συνεχισαν τα ΜΜΕ με εκτιμήσεις του συριακού στρατού ότι το πλήγμα είχε στόχο να βοηθήσει επίθεση ισλαμοφασιστών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να γιατί όλοι/ες και πρωτίστως οι δημοσιογραφικές πόρνες, δεν μιλούν πλέον για το Brexit!
Alberto Bagnai, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Πανεπιστημίου Πεσκάρας: "Δεν μιλούν πλέον για το Brexit, γιατί τα στοιχεία είναι θετικά. Να ενημερώσεις πως όποιος βγαίνει είναι καλύτερα, είναι κάτι που τα ΜΜΕ δεν τους επιτρέπεται να πουν"
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν τρώνε όλοι δημοσιογραφικό κουτόχορτο! Χιλιάδες διαδηλωτές της Υεμένης -που βομβαρδίζει ο παιδόφιλος μονάρχης- στο πλευρό του Συριακού λαού!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πλήρης αποθράσυνση εργοδοτών-δικαστηρίων
Αντιμέτωποι με κατάσχεση εργαζόμενοι επειδή διεκδίκησαν δεδουλευμένα.
Μεγάλο κύμα αγανάκτησης και αποστροφής έχει προκαλέσει η απόφαση του τριμελούς εφετείου Θεσ/νίκης, που αναγνωρίζει ότι ο εργοδότης των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη» έχει υποστεί ηθική βλάβη από τις...διαμαρτυρίες συμπαράστασης του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) μετά την παράνομη απόλυση του καθηγητή Γ. Παπαγιάννη από τα φροντιστήρια του ομίλου και επιβάλλει στον απολυμένο εργαζόμενο και δυο μέλη της διοίκησης του Σωματείου να καταβάλουν στον εργοδότη αποζημίωση ύψους 12.000 ευρώ
Το δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση αυτή παραβλέποντας ότι ο εργοδότης των φροντιστηρίων: α) διώκεται ποινικά από την Εισαγγελία πρωτοδικών για παράνομη απόλυση, β) ότι διώκεται από το ΙΚΑ για ανασφάλιστη εργασία και εισφοροδιαφυγή, γ) ότι έχει καταδικαστεί σε 7 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, δ) ότι οφείλει τελεσίδικα στον απολυμένο εργαζόμενο δεδουλευμένα που αγγίζουν τα 9.000 ευρώ, ε) ότι και άλλοι τρεις εργαζόμενοι το ίδιο διάστημα έχουν καταφύγει στην επιθεώρηση εργασίας και έχουν κάνει αγωγή κατά των φροντιστηρίων του ομίλου.
Αντιμέτωποι πλέον με κατάσχεση λογαριασμών και περιουσιακών τους στοιχείων βρίσκονται οι τρεις εργαζόμενοι μετά την πρωτοφανή αυτή απόφαση.
Η επιτροπή υπεράσπισης που δημιουργήθηκε αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης καλεί όλους και όλες να εκφράσουν την αντίθεσή τους και να συμμετέχουν στην συλλογή υπογραφών που γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://www.yperaspisi.smeth.gr
Στόχος μας, με την συλλογή των υπογραφών, είναι να μπορέσει ο κάθε ένας από μας να εκφράσει τόσο την συμπαράστασή του στους διωκόμενους καθηγητές αλλά και την αποστροφή του σε τέτοιου είδους αποφάσεις ώστε να μην επαναληφθούν.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Σ.Μ.Ε.Θ.) ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να που η πώληση του ΟΣΕ, κάτι μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της Ελλάδας...
Πουλησαν τον ΟΣΕ για 45 εκατομμυρια. Το Τζαμι θα κοστισει 91 εκατομμυρια. Τι δεν καταλαβαινεις?
Δεν είναι ρατσιστικό ούτε ισλαμοφοβικο.... πολύ απλα είναι αποκαλυπτικά μπακαλιστικα μαθηματικά...

3 σχόλια:

e-h είπε...



Barcelona Hosts Women’s Boat to Gaza (WBG)
for their inaugural journey

for immediate release

September 14, 2016

Barcelona, Spain – From September 12-14, the sailing vessels Amal-Hope and Zaytouna-Oliva will moor at Bosch i Alsina dock in the port of Barcelona where various events (concerts, talks, nonviolent workshops, a street parade and visits to the boats) will take place as farewell for the women leaving to break the blockade on Gaza.

According to Laura Arau, with Rumba a Gaza, Spain’s WBG partner, the launch point from Barcelona has special meaning for the community there. “We have been a sister city with Gaza since 1998, yet we have been unable to visit with one another,” she says. “We want our sisters in Gaza to know they are not forgotten and that with these boats and women, we are sending to them our message of hope, love and solidarity.”


The boats will depart on September 14th to Ajaccio, France and then travel through another Western Mediterranean port before reaching the shores of Gaza in early October. For the Barcelona-Ajaccio leg, the passenger lists include Malin Björk, a Member of European Parliament from Sweden; Zohar Chamberlain Regev, an Israeli who currently lives in Spain and Ann Wright, a retired U.S. Army Colonel and former U.S. diplomat who resigned in 2003 in opposition to the invasion of Iraq.

The women participants, who differ for each leg of the journey, represent over 15 countries across six continents. However, as Chamberlain Regev, who chairs WBG’s steering committee, explains “While we come from very different cultural and professional backgrounds, we all share a common bond. We find the blockade of Gaza and the occupation of Palestine absolutely unacceptable. And as long as governments continue to ignore this political-humanitarian crisis, we, as global citizens of goodwill, have no choice but to continue our efforts to break this inhumane blockade."

For a schedule of program activities Barcelona, see here.

Press Contact in Barcelona: Laura Arau +34 636 00 36 01 /prensa@rumboagaza.org Or see campaign media spokespeople here: https://wbg.freedomflotilla.org/media-room

* The Women’s Boat to Gaza is an initiative of the Freedom Flotilla Coalition composed of civil society organizations and campaigns from more than a dozen countries. For more information, visit www.womensboattogaza.org.


In Canada please contact:
Sandra Ruch: miriamswell@hotmail.com +1-416-716-4010
Irene Macinnes: iremac@shaw.ca +1-778-870-2448


Donate:
You can support the Women's Boat to Gaza by donating online: http://canadaboatgaza.org/donate/

Those who can benefit from a U.S. tax receipt can contribute online at
https://womensboatgaza-nonviolenceinternational.nationbuilder.com/contribute

To find and support other campaigns that are part of the Freedom Flotilla Coalition, please see:freedomflotilla.org/about

Other ways to get involved:
Follow us at www.canadaboatgaza.org and freedomflotilla.org
www.facebook.com/FreedomFlotillaCoalition/ and www.facebook.com/CanadaBoatGaza/
Twitter @GazaFFlotilla @CanadaBoatGaza

e-h είπε...



Βαρκελώνη φιλοξενεί τo Σκάφος Γυναικών για τη Γάζα (ΣΓΓ)
για το εναρκτήριο ταξίδι τους

για άμεση απελευθέρωση
14 Σεπτέμβρη 2016

Βαρκελώνη, Ισπανία - Από το Σεπτέμβριο 12-14, τα ιστιοφόρα σκάφη Αμάλ-Ελπίδα και Zaytouna-Oliva θα δέσουνε στο Bosch i Alsina αποβάθρα στο λιμάνι της Βαρκελώνης, όπου διάφορες εκδηλώσεις (συναυλίες, ομιλίες, μη βίαια εργαστήρια, μια παρέλαση δρόμου και επισκέψεις στα σκάφοι) θα λάβει χώρα για το αποχαιρετισμο για τις γυναίκες που φευγουν για να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας.

Σύμφωνα με την Laura Arau, με Rumba ένα Γάζα, WBG εταίρος από την Ισπανία, το σημείο αναχωρησης από τη Βαρκελώνη έχει ιδιαίτερη σημασία για την κοινότητα εκεί. «Έχουμε μια αδελφή πόλη με τη Γάζα από το 1998, ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να επισκεφθουμε το ένα με το άλλο», λέει. «Θέλουμε οι αδελφές μας στη Γάζα να γνωρίζουν ότι δεν έχουν ξεχαστεί και ότι με αυτές τα σκαφοι και τις γυναίκες, στέλνουμε σε αυτες το μήνυμά μας της ελπίδας, της αγάπης και της αλληλεγγύης."

Τα σκάφη θα αναχωρήσουν στις 14 Σεπτεμβρίου για την Αζαξιό, στη Γαλλία και στη συνέχεια θα ταξιδεψουν μέσω άλλου λιμένα στη Δυτική Μεσόγειο πριν φτάσουν στις ακτές της Γάζας στις αρχές Οκτωβρίου. Για Μπαρτσελόνα-Ajaccio ταξιδι, οι κατάλογοι επιβατών περιλαμβάνουν Malin Björk, ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τη Σουηδία, Zohar Chamberlain Ρεγκέβ, μια Ισραηλινη που ζει σήμερα στην Ισπανία και την Ann Wright, μια συνταξιούχο του Αμερικανικού Στρατού συνταγματάρχη και πρώην διπλωμάτη των ΗΠΑ η οποία παραιτήθηκε το 2003, για την αντίθεση της με την εισβολή στο Ιράκ.

Οι συμμετέχοντες γυναίκες, οι οποίες διαφέρουν σε κάθε σκέλος του ταξιδιού, αντιπροσωπεύουν πάνω από 15 χώρες σε έξι ηπείρους. Ωστόσο, όπως η Chamberlain Ρεγκέβ, η οποία προεδρεύει της διευθύνουσας επιτροπής WBG, εξηγεί "Αν και ερχόμαστε από πολύ διαφορετικο πολιτιστικο και επαγγελματικό υπόβαθρο, όλοι μοιραζομασται ένα κοινό δεσμό. Έχουμε βρει τον αποκλεισμό της Γάζας και την κατοχή της Παλαιστίνης απολύτως απαράδεκτο. Και εφ 'όσον συνεχίζουν τις κυβερνήσεις να αγνοουνι αυτη τη πολιτικό-ανθρωπιστική κρίση, εμείς, ως παγκόσμιοι πολίτες της καλης θελησης, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να σπάσουμε αυτό τον απάνθρωπο αποκλεισμό. "

Για το χρονοδιάγραμμα των δραστηριοτήτων του προγράμματος της Βαρκελώνης, δείτε εδώ.

e-h είπε...

Πατήστε Επικοινωνία στη Βαρκελώνη: Laura Arau +34 636 00 36 01 /prensa@rumboagaza.org Ή δείτε εκστρατεία εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης εδώ: https://wbg.freedomflotilla.org/media-room

* Σκάφος Γυναικών στη Γάζα είναι μια πρωτοβουλία του Συνασπισμού Στόλου της Ελευθερίας αποτελείται από οργανισμούς και τις εκστρατείες της κοινωνίας των πολιτών από περισσότερες από δώδεκα χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.womensboattogaza.org.


Στον Καναδά, παρακαλούμε επικοινωνήστε με:
Sandra Ruch: miriamswell@hotmail.com + 1-416-716-4010
Ειρήνη Macinnes: iremac@shaw.ca + 1-778-870-2448


Προσφέρω:
Μπορείτε να υποστηρίξετε Σκάφος Γυναικών στη Γάζα για δωρεες, σε απευθείας σύνδεση: http://canadaboatgaza.org/donate/

Εκείνοι που μπορούν να επωφεληθούν από μια φορολογική απαλλαγή των ΗΠΑ μπορεί να συμβάλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση
https://womensboatgaza-nonviolenceinternational.nationbuilder.com/contribute

Για να βρείτε και να υποστηρίξετε άλλες εκστρατείες που αποτελούν μέρος του Συνασπσιμου Στόλου της Ελευθερίας, παρακαλούμε δείτε: freedomflotilla.org/about

Άλλοι τρόποι για να εμπλακειτε:
Ακολουθήστε μας στο www.canadaboatgaza.org και freedomflotilla.org
www.facebook.com/FreedomFlotillaCoalition/ και www.facebook.com/CanadaBoatGaza/
Twitter @GazaFFlotilla @CanadaBoatGaza