Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Σαββατο 23 Ιουλιου 2016


Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016
Στοχευμένες δολοφονίες και πολιτική τρομοκρατίας από την βενεζολάνικη αντιπολίτευση
Η στοχευμένη δολοφονία είναι μια δράση που αντιστοιχεί σε μια καθορισμένη πολιτική. Το 2013 ο δημοσιογράφος Χοσέ Βισέντε Ράνγκελ, προειδοποίησε ότι η αντιπολίτευση σκοπεύει να σπείρει τον τρόμο μέσω αυτού του μηχανισμού. Αυτές οι προειδοποιήσεις έγιναν πράξη το 2014, όταν ο υπουργός Εσωτερικών Δικαιοσύνης και Ειρήνης, Μιγκέλ Ροντρίγκες Τόρρες, ανακοίνωσε την αποτρόπαια δολοφονία των επαναστατών ηγετών Ελιέζ Οτάιζα και Ρόμπερτ Σέρρα. Οι έρευνες απέδειξαν ότι παραστρατιωτικές συμμορίες που συνδέονται με την αντιπολίτευση δολοφόνησαν τον πρόεδρο του Συμβουλίου του δήμου Λιμπεραδόρ Ελιέζ Οτάιζα και τον βουλευτή Ρόμπερτ Σέρρα, εγκλήματα που καταγράφηκαν από τον πρόεδρο Μαδούρο ως “δράσεις για την αποσταθεροποίηση της χώρας και για να μας οδηγήσουν στην βία”. Η βενεζολάνικη δεξιά δεν σταμάτησε και το 2015 η δολοφονία της Λιάνας Εργέτα και στη συνέχεια ο διαμελισμός της, επιβεβαίωσε τους δεσμούς της αντιπολίτευσης με τις παραστρατιωτικές ομάδες, όταν ο Χοσέ Πέρες Μπέντα αποκάλυψε τα τρομοκρατικά σχέδια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραμάλα (Ma'an)_Χθες, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας διαμαρτυρίας, στο χωριό Bi'lin στην περιοχή της Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ενάντια στις παράνομες πρακτικές της Ισραηλινής κατοχής συνελήφθη οι φωτορεπόρτερ Haitham Khatib και Khalid Sabarnah, ο δήμαρχος του Bi'lin, ο ακτιβιστής Ashraf Abu al Rahma κι ο Emad Burnat, σκηνοθέτης της υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας "5 σπασμένες κάμερες". Μια ταινία που δείχνει πώς ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στο Μπιλίν, πριν από 11 χρόνια, για την αντιμετώπιση της παράνομης επέκτασης των ισραηλινών εποικισμών γύρω από το χωριό, καθώς και την κατασκευή του διαχωριστικού τείχους του Ισραήλ που χωρίζει τους κατοίκους Bilin από τα ιδιόκτητα εδάφη τους.
Το Bilin, εδώ και καιρό, είναι ένα από τα πιο δραστήρια χωριά στην οργανωμένη αντίδραση εναντίον των ισραηλινών πολιτικών, καθώς οι κάτοικοι διαμαρτύρονται κάθε Παρασκευή για 11 συναπτά έτη. Κάτοικοι του χωριού ενώθηκαν την Παρασκευή με διεθνείς και Ισραηλινούς ακτιβιστές, ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες και φώναζαν τραγούδια για εθνική ενότητα και ενάντια στην κατοχή, σύμφωνα με τοπικές πηγές. Abdullah Abu Rahma, συντονιστής της Λαϊκής Επιτροπής αντίσταση στο Μπιλίν είπε ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν παρά τις συλλήψεις και τις συχνές βίαιες καταστολές της εβδομαδιαίας διαμαρτυρίας. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι δεν είχε γνώση των συλλήψεων και πως ενδεχομένως διενεργήθηκαν από τη συνοριακή ισραηλινή αστυνομία.
Δεκάδες κάτοικοι του Μπιλίν υπέφεραν από σοβαρά αναπνευστικά συμπτώματα λόγω τις ρίψεις δακρυγόνων την περασμένη Πέμπτη, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο χωριό και κατάσχεσαν τα οχήματα τους, πυροδοτώντας συγκρούσεις με την τοπική νεολαία. Οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν στη δυτική γειτονιά του χωριού, πυροβολώντας σφαίρες από καουτσούκ επικαλυμμένου χάλυβα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα, προκαλώντας σοβαρά αναπνευστικά συμπτώματα στους ηλικιωμένους κατοίκους, τα παιδιά και τις γυναίκες. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν δεχθεί επανειλημμένα κατακρίσεις για την υπερβολική χρήση βίας, καθώς και για τις θανατηφόρες μεθόδους ελέγχου του πλήθους που συχνά οδηγούν σε θάνατο ή τραυματισμό των διαδηλωτών.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα τσακάλια της Πανθρησκείας και του Βοθρολομαίου, δείχνουν τα βρωμερά σάπια δόντια τους, σε όσους αντιστέκονται και υπερασπίζονται την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Έρχονται δύσκολοι καιροί και πρέπει ενωμένοι οι Ορθόδοξοι, να στα θο΄πυμε στο πλευρό των Γερόντων μας που υπερασπιζονται την Ορθρόδοξη Πίστη μας. Μεταξύ τους διαμάχη φέρεται να έχουν οι αγιορείτες, κυρίως εξαιτίας της Πανορθόδοξης Συνόδου της Κρήτης, σχετικά με όλες τις αποφάσεις που πάρθηκαν εκεί.
Έτσι φτάσανε στο σημείο να προχωρήσουν στο διωγμό του π. Σάββα, αναστατώνοντας όλους τους μοναχούς και εκδίδοντας την εξής ανακοίνωση:
Έν Αγίω Όρει 8/21 Ιουλίου 2016, Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, Θεοφίλου Μυροβλήτου Αγιορείτου. Παρακαλούμε όπως εντείνεται τις προσευχές σας υπέρ του γέροντος Σάββα Λαυριώτου προϊσταμένου διότι σήμερα Πέμπτη από 20.00 μ.μ. καλείται είς δίκην από τόν καθηγούμενο αρχιμανδρίτη Πρόδρομο και τούς προϊσταμένους τής συνάξεως της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους καθ`ότι ορθώνει το Ορθόδοξο φρόνημα του κατά τής Παναιρέσεως του οικουμενισμού και των αιρετικών αποφάσεων της λεγόμενης "Αγίας και μεγάλης συνόδου " Κρήτης . Ό διωγμός εντείνεται κατά των Αγιορειτών Πατέρων αρχομένου από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου ( σερβικό ). Πρός το παρόν 8 Αγιορείτες Πατέρες έχουν εκδιωχθεί . Αγιορείτες Πατέρες .
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ε, ναι! Είναι τεμπέληδες οι νέοι μας, που δεν πάνε για δουλειά γιατί η μαμά τους δίνει 1.500 ευρώ χαρτζιλίκι. Κρίνοντας, βέβαια, από τους βρόμικους κοινωνικούς κύκλους της αφεντιάς του. Γιατί, όπως λέει, είναι λίγα τα φιλότιμα παιδιά, αυτά που κοιτάνε να δώσουν πριν πάρουν. Και εννοεί τα παιδιά που πληρώνονται με 200 και 300 ευρώ τον μήνα για δουλειά μαύρη 10ωρη και 12ωρη. Ε, ναι! Δεν πάνε να δουλέψουν χειρωνακτικά οι νέοι. Για να πάρουν 15 ευρώ το 12ωρο.
Είναι τεμπέληδες οι νέοι. Δεν είναι σαν τον νεοφιλελε αληταρα Παπαδόπουλο-Τετράδη, του Liberl.gr, που έφαγε τη ζωή του στις οικοδομές και στα χοιροστάσια. Σαν δεν ντρέπεται μονάχα!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΤΟΣ. ΠΩΣ ΕΓΙΝΑ ΑΝΤΙΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ
Τα χρόνια που ήμουν στον Ρήγα, έτυχε κοντά στο σπίτι μου να μένει ο Λευτέρης Ελευθερίου. Μαρξιστής διανοούμενος, αγωνιστής της ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ, διευθυντής του ραδιοσταθμού "Ελεύθερη Ελλάδα" επί Ζαχαριάδη. Αν και τάχθηκε υπέρ της στροφής του 1956, αντιτάχθηκε στις διώξεις των ζαχαριαδικών και το κόμμα τον απομόνωσε. Επέστρεψε στην ενεργό δράση το 1968, μετά τη διάσπαση, και αναδείχθηκε κεντρικό στέλεχος του ΚΚΕ εσ., τοποθετημένος στην αριστερή του πτέρυγα. Άνθρωπος με εξαιρετική μαρξιστική συγκρότηση και μεγάλη άμεση εμπειρία της ιστορίας του κινήματος, με εκτιμούσε, κυρίως γιατί ήμουν ένα από τα ελάχιστα εργατικά στελέχη του Ρήγα, και με καλούσε συχνά σπίτι του, όπου τον άκουγα να μιλάει για τόσα και τόσα ενδιαφέροντα πράγματα. Από τον Λευτέρη έμαθα τι σημαίνει να διαφωνείς πολιτικά με κάποιον και συνάμα να αναγνωρίζεις πως σε βοήθησε να κατανοείς καταστάσεις που χωρίς τη συμβολή του θα ήταν αδύνατο να ξεκαθαρίσεις. Ο αντιζαχαριαδικός Ελευθερίου μιλούσε ώρες ολόκληρες για τον Ζαχαριάδη και για το πόσο τολμηρή ήταν η σκέψη του, ακόμη κι όταν είχε λανθασμένο προσανατολισμό. Κάποια απ' αυτά που είχα ακούσει τότε, τη δεκαετία του '70, τα έγραψε αργότερα και στο βιβλίο του "Συνομιλίες με τον Νίκο Ζαχαριάδη". Ο Λευτέρης Ελευθερίου με έκανε αντιδογματικό.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
UNESCO: Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΉ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΆ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑΣ
«Ειθε η ελληνικη γλωσσα να γινει κοινη ολων των λαων» Βολταιρος
Πρόταση στην UNESCO να αναγνωριστεί η Ελληνική γλώσσα ως πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Στην Ολομέλεια του σώματος, μετά από ενέργειες της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων και της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας, κι έπειτα μετά από σχετική πρόταση, η ιταλική Γερουσία ζητάει από την κυβέρνηση της χώρας να καταθέσει πρόταση στην UNESCOγια να αναγνωριστούν τα λατινικά και τα ελληνικά, ως άυλη «πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας», στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν γιατί λειτουργούν ως «ενοποιητικό στοιχείο του δυτικού πολιτισμού».
Ακόμα, η πρόταση επισημαίνει την ανάγκη η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως εγγυητής για τη διάσωση των κλασικών σπουδών, στο πλαίσιο μιας «παγκόσμιας και ανθρώπινης εκπαίδευσης των νέων γενεών». Η Γερουσία ζητάει να δώσει η UNESCO στην Ιταλία το καθεστώς του «συμβολικού θησαυροφυλακίου» και σταυροδρομιού του ελληνικού και λατινικού πολιτισμού και των γλωσσών.
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και η Φιλελληνική Εταιρεία διεκδικούν την αναγνώριση της κλασικής παιδείας ως άυλης κληρονομιάς της ανθρωπότητας, αλλά και την καθιέρωση παγκόσμιας ημέρας ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού. Οι δύο επιδιώξεις συνδέονται μια και στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας στη Νάπολη, τον Μάιο, κλασσικά λύκεια είχαν πάρει μέρος σε «μαραθώνιο» ελληνικού λόγου, ενώ το θέμα της κλασσικής παιδείας είχε συζητηθεί σε εκδήλωση, παρουσία πολιτικών και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αφου ο Αλεξης δηλωνει αριστερος, γιατι ο Κουλης να μην δηλωνει αντιστασιακος? Στην Ελλαδα εισαι ότι δηλωσεις. Τι ρολο παιζει που στη δικτατορια του 1967-74 ο Κουλης ηταν 4 χρονων…
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτό που μας δειχνει η τρομοκρατικη ενεργεια στο Μοναχο, και πριν στη Νικαια, και σε άλλες πολης της Γαλλιας πιο πριν, είναι την δραση διαφορων αλλοδαπων ψυχασθενων, που πλεον η δυτικη προπαγανδα των αποικιοκρατων τους ονομαζει «μοναχικους λυκους». Είναι διαφοροι ψυχασθενεις ομοφυλοφυλοι ναρκομανεις, που καμια σχεση δεν εχουν με τους ισλαμοφασιστες, αλλα που επιρρεαζονται από την προπαγανδα των δημοσιοκαφρων των αποικιοκρατων, ότι δηθεν οι ισλαμοφασιστες που αυτοι εχουν ιδρυσει, είναι φοβεροι, τρομεροι, και ανικητοι. Και ετσι οι αλλοδαποι ψυχασθενεις, νομιζοντας ότι ετσι θα γινουν και οι ιδιοι πανισχυροι, παιρνουν αμπαριζα και βγαινουν και σκοτωνουν αθωο κοσμο. Και βγαινουν οι αλλοι ψυχασθενεις, οι ισλαμοφασιστες του ΙSIS (Daesh), που εχουν ιδρυσει οι δυτικοι αποικιοκρατες, και αν αφηναν οι δυτικοι αποικιοκρατες τη Ρωσια, αυτή θα τους ειχε εξαλυψει σε ένα μηνα, βγαινουν λοιπον οι ψυχασθενεις ισλαμοφασιστες του ISIS, και λενε, εμεις το καναμε, χωρις να εχουν καμια σχεση. Το μονο συμπερασμα που βγαινει από την τρομοκρατια και την προπαγανδα των δυτικων αποικιοκρατων, είναι ότι πλεον αισθανονται πανισχυροι, θελουν να καταλυσουν την Δημοκρατια και να επιβαλλουν δικτατορικα καθεστωτα στις προηγμενες χωρες της Ευρωπης, να απαγορεψουν το δικαιωμα του συνδικαλισμου της απεργιας της διαδηλωσης και της συγκεντρωσης, ενώ οι αληταραδες δυτικοι αποικιοκρατες θελουν να ξαναιδρυσουν τις αποικιες τους, όπως πριν δυο αιωνες.. Και ερχεται στην επικαιροτητα ξανα η ρηση του Καρολου Μαρξ. «Εάν η ανθρωποτητα κανει πισω από τον Σοσιαλισμο, αυτό που την περιμενει δεν είναι ο Καπιταλισμος αλλα η Βαρβαροτητα! Σοσιαλισμος η Βαρβαροτητα λοιπον».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε θελουν φτωχο για να τους εχεις αναγκη.
Σε θελουν αμορφωτο για να πιστευεις οσα σου λενε…
Σε θελουν φοβισμενο για να μην τους αντιστεκεσαι…
ΕΣΥ για ποιο λογο τους θες?
------------------------------------------------------------------------------------------------------
22.07.2016 | 11:05
Γιορτάζει σήμερα η Μαρία Μαγδαληνή: Λανθασμένη η ταύτιση της με την πόρνη που μύρωσε τα πόδια του Ιησού
Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή ήταν μια νέα γυναίκα και μαζί με άλλες ακολουθούσαν τον Ιησού και τους αποστόλους και βοηθούσαν στο έργο τους με κάθε δυνατό τρόπο. Η καταγωγή της ήταν από τα Μάγδαλα, μια μικρή πόλη στα δυτικά της λίμνης Γεννησαρέτ και νότια της πεδιάδας της Γαλιλαίας.
Αναγνωρίζεται ως Αγία από την Ορθόδοξη, την Καθολική, την Λουθηρανική, την Αγγλικανική και μερικές ακόμα Προτεσταντικές εκκλησίες. Κατά την ορθόδοξη εκκλησία είναι κατασυκοφάντηση και βλάσφημος λόγος ε¬ναντίον της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής η ταύτι¬σή της με την αμαρτωλή γυναίκα του Ευαγγελίου. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσό¬στομος ερμηνεύοντας τα άγια Ευαγγέλια, ερευνά και διευκρινίζει ποιες και πόσες ήταν οι γυναίκες που ά¬λειψαν με μύρα την κεφαλήν και τα πόδια Του Κυρίου και ουδεμία σχέση έχουν με την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έχει γράψει και λόγους με θέμα την πόρνη γυναίκα που μετανόησε και η οποία είναι ένα πρόσωπο άγνωστο και ανώνυμο.
Πώς δημιουργήθηκε αυτή η πλάνη και αυτή η σύγχυση γύρω από το πρόσωπο της Αγίας Μα¬ρίας της Μαγδαληνής; Η σύγχυση αυτή προήλθε από την Δύση και είναι μια διαφορετική εκτίμηση των κειμένων. «Συγχέεται συνήθως, μάλιστα δε εις την Δύσιν, και κακώς ταυτίζεται η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή μετά της αμαρτω¬λού γυναικός, η οποία στην οικία του Φαρισαίου Σίμωνος άλειψε τα πόδια Του Ιησού με μύρα». Η αναφερόμενη από διαφόρους συγγραφείς, παράδοση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ότι η μετανοημένη ιερόδουλη που μύρωσε Τον Ιησού, ταυτίζεται με τη Μαγδαληνή, δεν μαρτυρείται από τις ιερές πηγές. Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αντίθετη θέση για την Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή. Η ίδια υπήρξε δια βίου παρθένος. Και η καθαρότητα της ψυχής της φαινόταν όπως μέσα από καθαρό κρύσταλλο (Μοδέστου, αρχιεπισκ. Ιεροσολύμων «Εις τας Μυροφόρους» εκ της Βιβλιοθήκης Φωτίου, αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως και Ρ.G. 104, 244). Οι Πατέρες της Εκκλησίας, αρχής γενομένης από τον Ιωάννη το Χρυσόστομο, την εκτιμούν βαθύτατα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παιξε και εσυ αυτό το φανταστικο νέο διαδραστικο παιχνιδι!
Ασε το κινητο σου στο σπιτι. Κανε μια βολτα στην πολη σου. Βρες έναν αστεγο η ένα αδεσποτο. Δως του λιγο φαγητο η νερο.
Και κερδισε λιγο αυτοσεβασμο! Το λενε ανθρωπια – go!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η απολυτη εξαθλιωση! Προκαλουν σοκ τα επισημα στοιχεια του υπουργειου Εργασιας. Μισθος 100 ευρω για 127.000 Ελληνες! Εως 400 ευρω μικτα παιρνουν 343.760 υπαλληλοι! Χειροτερα δε γινεται!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προληπτικες προσαγωγες 30 αντιεξουσιαστων στον Ασύρματο Αγ. Δημητρίου πριν από ομιλία του δικτατορα Αλ. Τσίπρα
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 19:50
Σε προληπτικες προσαγωγες προχωρησε η αστυνομια του καθεστωτος στον Ασύρματο στον Άγιο Δημήτριο, όπου έχει προγραμματιστεί ομιλία του δικτατορα Αλέξη Τσίπρα, σε εκδήλωση με αφορμή την παραχώρηση της έκτασης 32 στρεμμάτων του Ασύρματου (Πάρκο Ελευθερίου Βενιζέλου) από το Δημόσιο στον Δήμο Αγίου Δημητρίου. Οι αρχές προχώρησαν σε 30 προσαγωγές αντιεξουσιαστων γιατι νωριτερα ειχε δημοσιευθει στο Indymedia αναρτηση που καλουσε τους αντιεξουσιαστες να συγκεντρωθουν στην πλατεια που ειχε προγραμματιστει η εκδηλωση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυξηση-σοκ! 132% επανω η συμμετοχη των ασθενων στα φαρμακα. Πληρης η ιδιωτικοποιηση της Υγειας στην εποχη των Μνημονιων. Μεγαλη ερευνα του Πανεπιστημιου Πειραια δειχνει ότι την περιοδο των Μνημονιων ειχαμε πληρη ιδιωτικοποιηση της φαρμακευτικης περιθαλψης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκηνικο εντασης στη Θρακη. Προκλησεις από ψευδομουφτη και το «κομμα Σαδικ». Το μειονοτικο κομμα DEB, ο ψευδομουφτης και η … Γαλατασεραι καλουν αυριο σε συγκεντρωση τους «Τουρκους της Δυτικης Θρακης», για να «ξυπνησουν από τον υπνο της λησμονιας» και να αγωνιστουν, γιατι λεει δεν εχουν δικαιωματα όπως οι Ρωμιοι της Κωνσταντινουπολης. Αντισυγκεντρωση κανουν τοπικη ακροδεξιοι συλλογοι. Σιγη από την Χρυση Αυγη που εχει τα δικαστικα προβληματα της στην Αθηνα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρχες Αυγουστου ξεκινα η περικοπη συνταξεων. Θα πεσει τσεκουρι σε πανω από 1,2 εκατ συνταξεις.
Αγορα εργασιας χωρις κανονες θελουν οι ξενοι τοκογλυφοι και οι ντοπιοι κεφαλαιουχοι του ΣΕΒ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΦΑΠΑ από το Αλητικο «ευρωπαικο δικαστηριο» για τις κρατικες χρηματοδοτησεις στα Ναυπηγεια Σκαραμανκα, τις οποιες οι αλητες τοκογλυφοι κωλοευρωπαιοι χαρακτηριζουν «παρανομες», θελοντας να τα κλεισουν για να παρουν ολες τις δουλειες τα γερμανικα ναυπηγεια που φτιαχνουν υποβρυχια που γερνουν!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ιερωνυμος βγηκε από τα ρασα του! Καθετη διαφωνια με τον Τσιπρα. «Ουδετερο θρησκευτικα κρατος και ανεξιθρησκεια η Ελλαδα, που το 98% των κατοικων της είναι Ορθοδοξοι? Θα αστειευεστε…..»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
"...Σαν σήμερα, 22 Ιουλίου 1943, διακόσιες χιλιάδες λαού στην κατεχόμενη Αθήνα πραγματοποιούν μαχητική διαδήλωση εναντίον της απόφασης των Γερμανών να παραχωρήσουν στη Βουλγαρία ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ως τον Αξιό. Εκατό διαδηλωτές νεκροί στην άσφαλτο έκαναν τον Χίτλερ να αναστείλει την απόφαση «επ” αόριστον»."
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλληλεγγύη και παράσταση διαμαρτυρίας για τους παλαιστίνιους κρατουμένους
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ανταποκρινόμενη στις διεθνείς κινητοποιήσεις που συντονίζει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Παλαιστίνιων Κρατουμένων Samidoun, καλεί την κοινωνία των πολιτών, όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, κινήματα και συλλογικότητες αλληλεγγύης, συνδικαλιστικούς φορείς, σωματεία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία (Μαραθωνοδρόμου 1, Φιλοθέη – Ψυχικό) την Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, στις 7:30μμ, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του παλαιστίνιου απεργού πείνας, Bilal Kayed.
Ενώνουμε τη φωνή του ελληνικού λαού με τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις του Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης, από 20-30 Ιουλίου 2016, με την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. Επίσης, τις επόμενες ημέρες στην πλατεία Συντάγματος, θα μοιράζεται ενημερωτικό υλικό για τον Bilal Kayed αλλά και για άλλους πολιτικούς κρατούμενους, όπως και για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης στα «Γκουαντανάμο» της κατεχόμενης Παλαιστίνης. Ζητούμε τον τερματισμό της διοικητικής κράτησης, που επιτρέπει στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, την παράταση φυλάκισης κρατουμένων, χωρίς απαγγελία κατηγοριών και την προσαγωγή τους σε δίκη σε στρατιωτικά δικαστήρια, για περιόδους έως και 6 μηνών, που μπορούν να ανανεωθούν επ’ αόριστον.
Ο Bilal Kayed, μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (Λ.Μ.Α.Π) συλλαμβάνεται στις 14 Δεκεμβρίου 2001, σε ηλικία 19 ετών, λόγω της συμμετοχής του σε μία από τις πιο «επικίνδυνες» δυνάμεις της παλαιστινιακής αντίστασης για το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και εκτίει ποινή φυλάκισης 14.5 ετών, που θα έπρεπε να είχε λήξει στις 13 Ιουνίου 2016. Από τον Αύγουστο του 2015, βρισκόταν σε απόλυτη απομόνωση, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, ενώ τον μετέφεραν σε διάφορες φυλακές για να αποκοπούν οι δεσμοί με τους συγκρατούμενούς του αλλά και για να αποδυναμωθεί ο ρόλος του στο κίνημα των φυλακισμένων. Από τις επόμενες μέρες, τόσο στην πλατεία Συντάγματος όσο και την επόμενη Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, στην παράσταση διαμαρτυρίας, αλληλεγγύης, αντίστασης και αξιοπρέπειας, ας ακουστεί η φωνή του λαού μας μέσα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, να φτάσει μέσα στις φυλακές για να δώσει ελπίδα!
Δεν είστε μόνοι! Ο Ελληνικός λαός, στέκεται δίπλα στον υπερήφανο, αγωνιζόμενο, ηρωικό Παλαιστινιακό λαό! Λευτεριά στον Bilal Kayed και σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Είναι άραγε ξένο για εμάς τους μεγαλορώσους συνειδητούς προλετάριους το αίσθημα της εθνικής περηφάνιας; Όχι βέβαια! Εμείς αγαπάμε τη γλώσσα μας και την πατρίδα μας. Εμείς πονάμε περισσότερο από κάθε άλλον, όταν βλέπουμε και αισθανόμαστε σε τι βία, καταπίεση και εξευτελισμό υποβάλλουν την όμορφη πατρίδα μας. Είμαστε γεμάτοι από αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας, γιατί και το μεγαλορωσικό έθνος δημιούργησε επαναστατική τάξη, γιατί και αυτό απέδειξε ότι είναι ικανό να δώσει στην ανθρωπότητα μεγάλα πρότυπα αγώνα για την ελευθερία και τον σοσιαλισμό".
Λένιν, Άπαντα, τόμος 26, σελ. 105
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μόνο οι προλετάριοι έχουν πατρίδα
Συντάκτης: Διονύσης Χαριτόπουλος
Από το 1924 η ιδέα για ένα παγκόσμιο κράτος προλετάριων αποδείχτηκε ανεφάρμοστη. Η Σοβιετική Ενωση αναδιπλώθηκε εντός των συνόρων της και η μαρξιστική πάλη περιορίστηκε εντός των ορίων των εθνικών κρατών. Η πραγματικότητα διέψευσε τον Μαρξ και τη Ρόζα, ότι οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα. Οι εξελίξεις απέδειξαν πως οι προλετάριοι και πατρίδα έχουν και την υπερασπίζονται μέχρι θανάτου. Αυτό που συνέβη είναι ότι, αντί να διεθνοποιηθεί το εργατικό κίνημα, διεθνοποιήθηκε το κεφάλαιο. Κι αφού πλέον «το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα», πατρίδα έχουν μόνο οι προλετάριοι. Αποτελεί τη μόνη καταφυγή τους. Εντός των σαφών και συγκεκριμένων ορίων της, μπορούν να υπερασπιστούν πιο αποτελεσματικά τα ταξικά τους συμφέροντα, αντί σε ένα άξενο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, που εκτός από ανάλγητο είναι απρόσωπο και χαώδες.
Αλλά πατρίδα δεν σημαίνει μόνο οικονομικές διεκδικήσεις, παροχές και νούμερα. Είναι κάτι απείρως πιο βαθύ, ουσιαστικό και ανεξίτηλα υπαρξιακό για τον άνθρωπο. Τον νοηματοδοτεί και του δίνει υπόσταση, δεν είναι ένα τυχαίο άθυρμα των καιρών και των καταστάσεων. Αποτελεί ο ίδιος αναπόσπαστο μέλος μιας μεγάλης πληθυσμιακής ομάδας, που μιλάνε την ίδια γλώσσα, έχουν κοινή εθνική συνείδηση, κατοικούν στον ίδιο τόπο, έχουν κοινό πολιτισμό, κοινή ιστορία και κοινή καταγωγή. Ακόμα κι αν κάποιος βρεθεί εκτός των γεωγραφικών ορίων της πατρίδας του, σαν ταξιδιώτης ή σαν μετανάστης, η πατρίδα συνεχίζει να κατοικεί εντός του και να τον καθορίζει ώς το τέλος του. Αλλωστε οι μαρξιστές δεν ήταν ποτέ εναντίον των εθνών, αλλά εναντίον των κρατών. Δεν ήταν αφελείς.
Τα έθνη είναι αδύνατον να καταργηθούν. Ακόμα και για τα κράτη δεν προέβλεπαν άμεση κατεδάφιση, αλλά σταδιακή, αργή απονέκρωση των μηχανισμών τους σε μεγάλο βάθος χρόνου, για να σβήσουν από μόνα τους όταν πια δεν θα είναι απαραίτητα. Ούτε ο Στάλιν διανοήθηκε να καταργήσει το κράτος, και πολύ περισσότερο τα έθνη. Η ΕΣΣΔ ήταν μια ισχυρή ένωση κρατών, με ενιαία οντότητα, από διαφορετικά έθνη απολύτως διακριτά και αναγνωρίσιμα: Ρώσους, Ουκρανούς, Γεωργιανούς κ.ά. Την αμφισβήτηση πατρίδας και έθνους λογικά την αναμένει κανείς μόνο από κάποιον ένθερμο οπαδό της παγκοσμιοποίησης. Κάποιον εκπρόσωπο του διεθνούς κεφαλαίου που τα θεωρεί εμπόδιο στις μπίζνες του. Το απογοητευτικό είναι ότι μερίδα της Αριστεράς συντάσσεται με τις θέσεις τους. Ο πατριωτισμός του απλού ανθρώπου διαβάλλεται ως απεχθής εθνικισμός. Και από τα Μέσα προβάλλεται εκ του πονηρού ως «αναβίωση των εθνικισμών» η εύλογη στροφή των ευρωπαϊκών λαών προς τα πάτρια, καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση αποδεικνύεται ανεπαρκής και αδιέξοδη. Αντί να κατανοήσουν την αγωνία των εργαζόμενων για το μέλλον τους, με ασύγγνωστη ευκολία τούς χαρίζουν στην Ακροδεξιά των χωρών τους.
Η λέξη «πατριώτης» κατέληξε ύποπτη. Σημαίνει ρίζα, μνήμη, ιστορία. Ολα ανώφελα στην παγκόσμια αγορά. Οπως μας εξηγούν αλαζονικά, δεν υπάρχει πατρίδα, είναι απλώς στο φαντασιακό μας. Μα και η αγάπη, το κατεξοχήν ανθρώπινο γνώρισμα, ανήκει εξ ολοκλήρου στο φαντασιακό μας. Αυτή η διαπίστωση δεν μειώνει στο ελάχιστο το συναισθηματικό της βάθος και την αφοσίωση. Το ανθρώπινο είδος έχει επικριθεί σκληρά από κάποιους κοινωνιολόγους, βιολόγους και ψυχιάτρους. Θεωρούν τον άνθρωπο απολύτως εγωιστικό ον από τη φύση του. Ομως κι αυτοί του αναγνωρίζουν ότι σε δύο περιπτώσεις γίνεται αλτρουιστής, δηλαδή προσφέρεται ακόμα και να χάσει αυτός προκειμένου να κερδίσει κάποιος άλλος. Η μία είναι πως δίνει τη ζωή του για να υπερασπιστεί τα παιδιά του και η άλλη ότι σε οριακές στιγμές κινδύνου για την πατρίδα του, όπως στον πόλεμο, θυσιάζεται για να τη σώσει. Αν όλα αυτά είναι στο φαντασιακό μας, δεν έχει την παραμικρή πολιτική και κοινωνική σημασία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν το BBC εκθείαζε τους τρομοκράτες της ισλαμιστικής οργάνωσης που αποκεφάλισε τον 12χρονο Παλαιστίνιο, ως "εξεγερμένους κατά του κακού Άσσαντ"...
Αυτοί είναι οι φίλοι των δυτικών..το εγγλέζικο BBC, είχε παρουσιάσει τους αποκεφαλιστές του μικρού 12χρονου, ως ιδεαλιστές αγωνιστές της δημοκρατίας, κατά του Άσαντ,σε ρεπορτάζ του BBC (βλ.αριστερή φώτο..να τους χαίρονται!!!)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να και μια "ευχάριστη" είδηση... Τέλος το αδίκημα της παιδοφιλίας κι ο γάμος με 12χρονα κοριτσάκια! Ζήτω η Δημοκρατία στην Τουκια!
Τέλος το αδίκημα της παιδοφιλίας κι ο γάμος με 12χρονα κοριτσάκια... μας ενημερώνει η Τουρκια
Κι είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε με τη φιλελευθεροποίηση του τουρκικού φασιστικού καθεστώτος...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν συμφωνα με πληροφορίες, μια μυστική στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Συρία
Η Wall Street Journal (WSJ) ανέφερε την Πέμπτη ότι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν μια μυστική στρατιωτική βάση στη Συρία που χρησιμοποιούνταν από τις αμερικανικές και βρετανικές ειδικές δυνάμεις τον περασμένο μήνα. Η WSJ υποστήριξε ότι το ρωσικό χτύπημα στοχευε τη βάση που βρίσκεται στα συριακό-ιορδανικα σύνορα ... Στις 16 Ιούν τουλάχιστον τέσσερις υποστηριζόμενοι από τη Δύση μαχητές (προφανώς ανήκαν στο Νέο συριακο στρατο) σκοτώθηκαν στα χτυπηματα. Σύμφωνα με τα ρεπορταζ στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, των ΗΠΑ και της Βρετανίας ειδικές δυνάμεις θα βοηθήσαν το νέο συριακο στρατού να διατηρήσει μια ουδέτερη ζώνη και να βοηθήσει την μαχητική ομάδα στον αγώνα της εναντίον του ισλαμικού κράτους. Επικαλούμενη αμερικανικές στρατιωτικές και μυστικους αξιωματούχους, η WSJ πρόσθεσε ότι το ρωσικο χτυπημα ηταν για της CIA-συνδεδεμένη θέση είχε ως στόχο να πιέσει τον Λευκό Οίκο να συμφωνήσουν σε στενότερη συνεργασία με τη Ρωσία στους συριακους ουρανούς. Η έκθεση προσθέτει ότι σχεδόν μία ημέρα πριν από το χτυπημα, πάνω από 20 αντρες από τις βρετανικές ειδικές δυνάμεις τράβηξαν έξω από τη βάση, avoding ρωσική αεροπορικές επιδρομές. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία δεν έχει λάβει γνώση των περιστατικών που αναφέρονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ. «Δεν έχουμε καμία γνώση [του περιστατικού] και σε αυτή την περίπτωση δεν έχω τίποτα να σχολιάσω αυτό το άρθρο της εφημερίδας. Και πάλι, αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ", δήλωσε ο Πεσκόφ.
Σχολιο.- Και ποιος προειδοποίησε τους 20 Βρετανούς των ειδικών δυνάμεων να την κοπανήσουν μια μέρα πριν κτυπήσουν οι Ρώσοι; Οι ίδιοι οι Ρώσοι, η κάποιο δυτικό η Ισραηλινό λογισμικό; Κι' αυτό το κτύπημα, κατά τις μυστικές υπηρεσίες των Δυτικών είναι ο Ρωσικός τρόπος πίεσης προς τον Λευκό Οίκο για να συνεργαστεί μαζί τους; Μαλακίες στο Πεντάγωνο.... Αποδείξεις έχουν, η την ώρα που έπρεπε να τις μαζέψουν κοιμόντουσαν; Αν έχουν γιατί δεν τις βγάζουν στη φόρα; Οτιδήποτε ενοχοποιεί τους Ρώσους δεν τους συμφέρει άραγε; Από παλιό βιπεράκι του Ζεράρ ντε Βιλιέ τ' αντέγραψαν αυτά σίγουρα η πήραν λάθος χαπάκι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στήριξη και συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας για τους Παλαιστίνιους κρατουμένους έξω από την ισραηλινή πρεσβεία την Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, στις 7:30 μ.μ.
Στήριξη και συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας για τους Παλαιστίνιους κρατουμένους έξω από την ισραηλινή πρεσβεία την Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, στις 7:30 μ.μ., ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του παλαιστίνιου απεργού πείνας, Bilal Kayed.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΕΤΑΝΙΑ Εργασιακές συνθήκες «βικτωριανής εποχής» σε βρετανική εταιρεία...
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Εκθεση - «καταπέλτης» για τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας στα κολαστήρια της εταιρείας λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών, «Sports Direct» του επιχειρηματία Μάικ Ασλεϊ, ήταν το πόρισμα έρευνας της επιτροπής BIS της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων που δημοσιοποιήθηκε χτες. Οι βουλευτές, ερευνώντας καταγγελίες που έγιναν από ανώνυμους εργαζόμενους και συνδικαλιστές, διαπίστωσαν μεταξύ άλλων πως η εταιρεία δεν πλήρωνε καν τον κατώτατο μισθό σε πολλούς υπαλλήλους, οι συνθήκες εργασίας και υγείας των εργαζομένων ήταν κάκιστες, το προσωπικό απειλούταν με απόλυση εάν έπαιρναν έξι φορές άδεια για λόγους ασθενείας ή ζητούσαν διαλείμματα για τουαλέτα ή να πιουν νερό και οι προϊστάμενοι ζητούσαν σεξουαλικές «χάρες» από το προσωπικό με αντάλλαγμα μία σταθερή, μόνιμη θέση εργασίας! Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας των καταστημάτων «Sports Direct», Μάικ Ασλεϊ, ισχυρίστηκε ότι τάχα δεν γνώριζε για τις συνθήκες κόλασης που θύμιζαν, όπως σημείωναν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της έκθεσης, βικτωριανή εποχή. Ισχυρίστηκε ότι θα «δει το ζήτημα» και ότι θα πάρει μέτρα για τον τερματισμό κακών εργασιακών πρακτικών και συνθηκών. Ωστόσο, οι συντάκτες της έκθεσης τον αμφισβήτησαν, σημειώνοντας ότι ο ίδιος πήγαινε τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα στις κεντρικές αποθήκες της εταιρείας Shirebrook στο Ντερμπισάιρ και εκτίμησαν ότι έκανε τα «στραβά μάτια» για να αυξάνει το κέρδος του...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΥΣΤΡΙΑ Πιέσεις στους μουσουλμάνους για σεβασμό σε «ασφάλεια και δημοκρατία»
ΒΙΕΝΝΗ.-- «Πλήρη επίγνωση» της «από κοινού ευθύνης» για την «ασφάλεια και τους δημοκρατικούς θεμελιώδεις κανόνες στην Αυστρία» από τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα ζήτησε χτες ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν, με αφορμή τη συνάντησή του με εκπροσώπους των μουσουλμανικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε με δική του πρωτοβουλία. Οπως ανακοινώθηκε, η συνάντηση του Κερν με εκπροσώπους της Ισλαμικής Κοινότητας στην Αυστρία και επιμέρους οργανώσεών της, χαρακτηρίστηκε «από πνεύμα κοινής κατανόησης» και θα έχει συνέχεια στο μέλλον. Ο Κερν δήλωσε πως η θρησκευτική κοινότητα είναι υπεύθυνη εάν μεμονωμένα μέλη της εμπίπτουν σε παραβάσεις και εκεί που παραβιάζεται το Ποινικό Δίκαιο θα πρέπει να υπάρχει αυστηρή αντίδραση, όπως για παράδειγμα κατά την υποδαύλιση μίσους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πρότεινε την επεξεργασία μίας «στρατηγικής αποριζοσπαστικοποίησης για την επίτευξη μιας λογικής δημοκρατικής συναναστροφής και μίας αρμονικής συμβίωσης στην οποία θα πρέπει να συμβάλει και η μουσουλμανική πλευρά». Αφορμή για τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας στην Αυστρία, υπήρξαν τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία και οι προεκτάσεις τους με τις μαζικές διαδηλώσεις στη Βιέννη οπαδών του Τούρκου Προέδρου, Ρ. Τ. Ερντογάν.