Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Πεμπτη 21 Ιουλιου 2016


Αλληλεγγύη τώρα στους Τούρκους εκπαιδευτικούς
Πέμπτη, 21 Ιούλιος, 2016 - 08:27
Του Νίκου Τσούλια π. Πρόεδρος της ΟΛΜΕ (1996-2003)
Πρόκειται για την πιο βάρβαρη και αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική που έχει γνωρίσει ο σύγχρονος κόσμος. Ποτέ και πουθενά δεν είχαμε ένα τόσης έκτασης και τόσης αθλιότητας πογκρόμ εναντίον των εκπαιδευτικών χωρίς λόγο και αιτία, χωρίς τη στοιχειώδη λειτουργία των θεσμικών οργάνων και την τήρηση των κανόνων του κράτους Δικαίου. Σε καμιά χώρα ούτε με το πιο αντιδημοκρατικό καθεστώς δεν είχαμε τέτοιας μορφής αυταρχισμό.
Η είδηση είναι εφιαλτική. «Η κυβέρνηση του Ερντογάν μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος έθεσε σε διαθεσιμότητα 15.200 εργαζομένους στην δημόσια εκπαίδευση, μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, στην τελευταία μαζική παύση δημοσιών υπαλλήλων. Όπως αναφέρει η Hurrieyet ακυρώθηκαν οι άδειες διδασκαλίας άλλων 21.000 εκπαιδευτικών του ιδιωτικού τομέα. Το υπουργείο, με έδρα την Άγκυρα, επιβεβαίωσε τις μαζικές απολύσεις από τον λογαριασμό του στο Twitter. «Πληροφορίες ότι η πλειονότητα αυτών των ανθρώπων συνδέεται με τρομοκρατικές ενέργειες έχουν ληφθεί υπόψη», δήλωσε ανωνύμως Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters σχετικά με την ανάκληση των αδειών 21.000 εκπαιδευτικών, χωρίς να επεκταθεί. Η συντριπτική πλειοψηφία των απολυμένων εκτιμάται είναι δάσκαλοι, για τους οποίους ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης, θεωρεί πως σχετίζονται ιδεολογικά με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Επιπροσθέτως το συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας, κάλεσε 1.577 κοσμήτορες πανεπιστημίων να παραιτηθούν, σε αυτή την πρωτοφανή επιχείρηση «ιδεολογικής κάθαρσης» των κρατικών μηχανισμών».
Πρόκειται για την πιο μια «μαύρη ημέρα» στην ιστορία της σύγχρονης παγκόσμιας εκπαίδευσης. Γιατί πλήττεται ο ίδιος ο πυρήνας της ελευθερίας - «που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να αρτιωθεί ο άνθρωπος» (Π. Φρέιρε) - και της παιδαγωγικής αυτονομίας. Γιατί διώκονται με τον πιο κυνικό τρόπο το φρόνημα και οι πεποιθήσεις και απαξιώνεται η ίδια η πνευματική οντότητα των εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό οι ελληνικές εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, Καθηγητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ) οφείλουν ως πρώτιστο εκπαιδευτικό και δημοκρατικό καθήκον να πάρουν πρωτοβουλία τώρα για να καταδικαστεί η πρωτοφανής ενέργεια του καθεστώτος Ερντογάν από την παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα και να ζητηθεί η ανάκληση της παράνομης εκδίωξης των εκπαιδευτικών.
Το όλο ζήτημα να τεθεί και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών (European Trade Union Committee for Education - ETUCE) και στην Διεθνή Οργάνωση των Εκπαιδευτικών (Educational International – E.I.) με σκοπό α) την έκδοση ψηφίσματος και την αποστολή του προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας, β) την οργάνωση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις πρεσβείες της Τουρκίας σ’ όλες τις χώρες και γ) την παρέμβαση στις εθνικές κυβερνήσεις για να μην προχωρήσει η κυβέρνηση του Ερντογάν στη μαζική «εξόντωση» των Τούρκων συναδέλφων. Επιπρόσθετα, η ΟΛΜΕ πάντα είχε και έχει στενούς δεσμούς με την «EĞİTİM SEN», την αντίστοιχη τουρκική Ομοσπονδία, και οφείλει να της συμπαρασταθεί στο σημερινό δύσκολο έργο της.
Μια τέτοια γενική και παγκόσμια πρωτοβουλία δεν έχει απλά και μόνο συμβολικό περιεχόμενο. Θα καταδείξει με τον πιο εναργή και αποφασιστικό τρόπο την αντίθεση όλων των εκπαιδευτικών στον πρωτόγνωρης έκτασης διωγμό των Τούρκων συναδέλφων και μάλιστα χωρίς καμιά τήρηση των νόμων, χωρίς καμιά βάσιμη κατηγορία. Είναι αδιανόητο να εκδιωχθούν 40.000 περίπου εκπαιδευτικοί με την ίδια κατασκευασμένη κατηγορία και να είμαστε απλοί παρατηρητές και μακρινοί αποτιμητές. Η στάση της τουρκικής κυβέρνησης είναι όνειδος για την παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα, για τις καταστατικές αρχές της UNESCO και του Ο.Η.Ε., για την έννοια και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και της παιδείας. Η έκφραση αλληλεγγύης, πρώτιστη αξία της παιδείας και της αγωγής αλλά και συστατικό στοιχείο των κοινωνικών κινημάτων, της συλλογικής δράσης και του συνδικαλισμού, μπορεί να ανατρέψει την αθλιότητα και τη βαρβαρότητα, αν γίνει υπόθεση όλων των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων στην Ευρώπη και στον Κόσμο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σωτήρης Πέτρουλας
"Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε, τα γαλάζια μάτια σου μας καλούνε".
Από οικογένεια αγωνιστών της Μάνης που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος κατά τη Μεγάλη Δεκαετία του '40, ο Σωτήρης Πέτρουλας δολοφονήθηκε από την κυβέρνηση των αποστατών στις 21 Ιουλίου 1965, σε ηλικία μόλις 23 χρόνων. Εργαζόμενος από τα εφηβικά του χρόνια, φοιτητής και στέλεχος του αριστερού νεολαιίστικου κινήματος, αντιμετώπιζε τη διαδικασία διαγραφής του από τη Δ.Ν. Λαμπράκη, γιατί επέμενε να ασκεί κριτική σε μια πολιτική που δεν έπαιρνε υπόψη τη δυναμική των αγωνιστικών λαϊκών διαθέσεων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dimitris Kazakis
19 Ιουλίου στις 2:02 μ.μ.
Ποιος τελικά οργάνωσε το πραξικόπημα στην Τουρκία;
Καθώς περνούν τα εικοσιτετράωρα όλο και περισσότερο ξεκαθαρίζει ότι το αληθινό πραξικόπημα δεν ήταν των ασύντακτων και ασυντόνιστων μονάδων που βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, αλλά του ίδιου του Ερντογκάν και του βαθέως κράτους που ο ίδιος έχει συγκροτήσει τόσα χρόνια. Άλλωστε το βαθύ κράτος στην Τουρκία ζει και βασιλεύει δεκαετίες με τη μορφή των γκρίζων λύκων και ποικίλων παραστρατιωτικών και άλλων οργανώσεων με οργανική διασύνδεση με την ΜΙΤ και γενικά τις μυστικές υπηρεσίες. Που είναι τα πεδία μάχης νομοταγών και πραξικοπηματιών που στοίχησαν – σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες – εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες; Ούτε μία φωτογραφία δεν υπάρχει, η οποία να παρουσιάζει έστω τις ζημιές που δείχνουν την σκληρότητα των μαχών. Που είναι τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα που υποτίθεται ότι καταρρίφθηκαν; Πουθενά.
Οι κηδείες των «μαρτύρων» σκηνοθετημένες μέχρις αηδίας. Ειδικά εκείνη όπου παρευρέθη ο ίδιος ο Ερντογκάν με κροκοδείλιο δάκρυ κορόμηλο για τον στενό του κομματικό συνεργάτη, ο οποίος υποτίθεται ότι έπεσε «υπέρ πίστεως και πατρίδος». Την ίδια ώρα οι συλλήψεις ανέρχονται σε χιλιάδες. Ορισμένες πληροφορίες μιλούν για δεκάδες χιλιάδες που αφορούν όχι μόνο σε στρατιωτικούς και κρατικούς αξιωματούχους, αλλά και σε συνδικαλιστές, μέλη αριστερών οργανώσεων, ακτιβιστές κάθε λογής κοκ. Η έκταση που έχουν πάρει οι συλλήψεις, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί από τους συλληφθέντες εξαφανίζονται χωρίς ίχνη, χωρίς να γνωρίζουν οι δικοί τους τι έχουν απογίνει, δείχνει επιχείρηση ευρύτατης εκκαθάρισης στο κράτος, τις ένοπλες δυνάμεις και την κοινωνία. Μια επιχείρηση που θα ήταν φυσιολογικό επακόλουθο ενός αληθινού πραξικοπήματος. Από τη μεριά του ο Ερντογκάν έχει ξεσαλώσει. Η εξουσία του τείνει να γίνει απόλυτη. Δεν γνωρίζει πλέον κανένα περιορισμό από κοινοβούλιο, συνταγματική, ή έννομη τάξη οποιασδήποτε μορφής. Η Τουρκία βυθίζεται σε καθεστώς επίσημης απολυταρχίας, ή ακόμη και ανοιχτής δικτατορίας.
Από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι το λεγόμενο πραξικόπημα στην Τουρκία, θυμίζει στον τρόπο εκτέλεσης και εξέλιξης το ανάλογο πραξικόπημα του Αυγούστου 1991 στη Μόσχα, που έδωσε την ευκαιρία στον Γιέλτσιν να πάρει την απόλυτη εξουσία και να διαλύσει την ΕΣΣΔ. Μετά από χρόνια μάθαμε ότι οι αρχηγοί των πραξικοπηματιών ήταν σε συνενόηση με τον Γιέλτσιν. Γι' αυτό και κανείς απ' αυτούς δεν καταδικάστηκε από το καθεστώς του Γιέλτσιν. Ο "λαός" που κινητοποίησε ο Γιέλτσιν ήταν ένας όχλος στρατολογημένος κυρίως από τον υπόκοσμο της Μόσχας. Κάτι ανάλογο με το στρατό περιθωριακών και λούμπεν που είχε οργανώσει ο Λουδοβίκος Βοναπάρτης και του έδωσαν την αυτοκρατορική εξουσία με εκλογές το 1852.
Ας δούμε τα πράγματα όπως είναι:
1. Το πραξικόπημα εξαρχής ήταν οπερέτα από άποψη σχεδιασμού και εκτέλεσης. Οι χουντικοί οι δικοί μας θα γελάνε μ' αυτούς που το σχεδίασαν. Από τις πληροφορίες που μεταδίδει κυρίως ο ξένος τύπος φαίνεται ότι πρόκειται για πραξικόπημα που κινήθηκε από ανώτερους αξιωματικούς κι όχι από ανώτερα επιτελεία. Οι στρατηγοί είτε έπαιξαν εξαρχής σε συνεννόηση με τον Ερντογκάν, είτε έπαιξαν διπλό ρόλο και στην εξέλιξη του πραξικοπήματος άλλαξαν πλευρά. Με ελάχιστες εξαιρέσεις. Οι ΗΠΑ σίγουρα γνώριζαν, αλλά δεν φαίνεται να είχαν ενεργή ανάμιξη, καθώς ήθελαν να δουν που θα «καθίσει η μπίλια».
2. Ο Ερντογκάν ήταν έτοιμος γι' αυτό που συνέβη. Νομίζω ότι ετοιμαζόταν εδώ και χρόνια. Ήθελε να γίνει και ίσως - αυτό θα το αποδείξει η ιστορία - να έγινε, ότι έγινε εν γνώσει του. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά ο βεβιασμένος τρόπος εξέλιξης των επιχειρήσεων από μεριάς των πραξικοπηματιών. Δεν εξηγείται η τρομακτική έλλειψη συντονισμού και αντικειμενικού στόχου. Δεν εξηγείται η ευκολία με την οποία ο Ερντογκάν εξέπεμπε μηνύματα, όταν υποτίθεται το πρώτο που κάνεις σ' ένα πραξικόπημα ή μια επανάσταση με στρατιωτικά μέσα είναι να ελέγξεις απόλυτα τους ενεργειακούς και τηλεπικοινωνιακούς κόμβους. Και φυσικά φροντίζεις να "αποκεφαλίσεις" τον κρατικό μηχανισμό. Πριν καταλάβεις τηλεοράσεις ή δρόμους. Τίποτε απ' όλα αυτά δεν έγινε. Η εικόνα που έδωσαν οι πραξικοπηματίες ήταν ότι δεν είχαν ηγεσία, ούτε συντονισμό, ούτε ήξεραν τι ήθελαν να κάνουν. Δεν υπήρχε σχέδιο. ‘Η αυτό ήταν εξαρχής το σχέδιο: να δοθεί η εικόνα ότι κάποιοι στρατιωτικοί κάνουν πραξικόπημα, για να συγκαλυφθεί ότι το αληθινό πραξικόπημα το επιχειρεί ο ίδιος ο Ερντογκάν.
3.Ο τουρκικός λαός ήταν απών. Όπως και οι ένοπλες δυνάμεις, των οποίων ο κύριος όγκος δεν αναμείχθηκε στις εξελίξεις. Οι συγκεντρωμένοι σε διάφορα σημεία ανέρχονταν σε μερικές χιλιάδες. Όπως στην πλατεία Ταξίμ. Όποιος έχει δει ή έχει ζήσει παλλαϊκή κινητοποίηση του Τουρκικού λαού στην Ταξίμ, ξέρει πολύ καλά ότι αυτοί που συγκεντρώθηκαν δεν ήταν παρά μεγάλες παρέες. Ο τύπος μιλά για οργανωμένους συνδέσμους οπαδών του κόμματος του Ερντογκάν. Και μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι οργανωμένοι σύνδεσμοι έχουν στη μισθοδοσία τους δεκάδες χιλιάδες, που όποτε θέλει ο Αρχηγός κινητοποιούνται για οιονδήποτε λόγο. Στην ομιλία του Ερντογκάν μπροστά στο "λαό" του την επομένη, εύκολα κάποιος διακρίνει το σύμβολο των γκρίζων λύκων να το σχηματίζουν με τα δάκτυλά τους αρκετοί.
4. Η Τουρκία και ο τουρκικός λαός τώρα νιώθει τι σημαίνει πραξικόπημα. Ο Ερντογκάν ουσιαστικά κατέλυσε κάθε έννοια συνταγματικής τάξης με αφορμή το πραξικόπημα. Όποια συνταγματική τάξη κι αν είχε απομείνει στην Τουρκία. Μιλά για θανατική ποινή με αναδρομική ισχύ. Μιλά για συνταγματική αναθεώρηση ώστε να πάρει αυτός την απόλυτη εξουσία. Κατέλυσε ουσιαστικά το δικαστικό σύστημα της χώρας μέσα σε μια νύχτα παύοντας πάνω από 2.700 δικαστές. Οι συλλήψεις δίνουν και παίρνουν. Όποιος διαφωνεί με τον Ερντογκάν χαρακτηρίζεται τρομοκράτης, πραξικοπηματίας και «εχθρός της πατρίδας». Ο όχλος που κινητοποιήθηκε απαιτεί ιδιωνυμική αντιμετώπιση κάθε διαφωνούντα. Οι εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες από τους «πραξικοπηματίες» δεν προέρχονται από τις δήθεν σκληρές μάχες που δόθηκαν ανάμεσα σε φίλιες και εχθρικές προς τον Ερντογκάν δυνάμεις, αλλά από σφαγές τις περισσότερες φορές μέσα στα στρατόπεδα όπου εφόρμησαν οι πραιτοριανοί του καθεστώτος. Οι μαρτυρίες που δειλά-δειλά έρχονται στην επιφάνεια μιλούν για σφαγή άνευ προηγουμένου εναντίον όποιου είχε από παλιότερα προγραφεί ως εχθρός του καθεστώτος Ερντογκάν.
Τα στοιχεία που έχουμε μας οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι το καθεστώς Ερντογκάν είτε οργάνωσε, είτε ήταν έτοιμο να αξιοποιήσει το πραξικόπημα- οπερέτα της περασμένης Παρασκευής με σκοπό να επιβάλλει τη δική του νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών. Όπως συνέβη όταν ο Χίτλερ στις 30 Ιουνίου 1934 προχώρησε σε μαζικές εκκαθαρίσεις εναντίον της δικής του πρώτα και κύρια παραστρατιωτικής οργάνωσης SA με αρχηγό τον Ρομ. Μέσα σε τρεις ημέρες οι εκκαθαρίσεις ανέβασαν σε πάνω από 1.000 τους νεκρούς. Ο επίσημος λόγος της σφαγής; Ο Ρομ και η οργάνωσή του προχώρησαν σε πραξικόπημα. Επίσημα οι απολογητές των ναζί αποκαλούν έως σήμερα το επεισόδιο αυτό ως Rohm-Putsch, δηλαδή πραξικόπημα του Ρομ.
Στις 5 Ιουλίου 1934 η ναζιστική εφημερίδα Volkischer Beobachter ανέφερε ότι σε συνεδρίαση της κυβέρνησης του Ράιχ πριν δύο ημέρες ο «Υπουργός Άμυνας Στρατηγός Μπλόμπεργκ ευχαρίστησε τον Φύρερ στο όνομα της κυβέρνησης και του στρατού για την αποφασιστική και θαραλλέα του δράση, με την οποία διέσωσε τον Γερμανικό λαό από τον εμφύλιο πόλεμο...» Κατόπιν αυτού η κυβέρνηση του Ράιχ επικύρωσε νόμο με μέτρα για την υπεράσπιση του κράτους, όπου διευκρινιζόταν: «Τα μέτρα που πάρθηκαν στις 30 Ιουνίου, στις 1 και 2 Ιουλίου για την καταστολή πράξεων εσχάτης προδοσίας κρίνονται νόμιμα, καθώς ήταν αναγκαία για την υπεράσπιση του κράτους.» Η ομοιότητα με τον τρόπο που νομιμοποιεί ο Ερντογκάν τις πράξεις του σήμερα, δεν είναι καθόλου συμπτωματική. Και φυσικά ο Ερντογκάν επικεφαλής ενός καθεστώτος απολυταρχίας ή δικτατορίας – με κοινοβουλευτικό ή μη μανδύα αδιάφορο - στην Τουρκία γίνεται όχι μόνο πολύ πιο επικίνδυνος για την ίδια την χώρα του και τον λαό της, αλλά και πολύ πιο απρόβλεπτος και αποσταθεροποιητικός παράγοντας για την ευρύτερη περιοχή.
Κι όποιος νομίζει ότι μπορεί να τα έχει καλά μ' ένα τέτοιο καθεστώς, παραδίδοντας π.χ. – παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου – τους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Αλεξανδρούπολη επειδή κινδυνεύει η ζωή τους, τότε δεν είναι απλά γιουσουφάκι, αλλά συνένοχος στα πρωτοφανή εγκλήματα κατά του τουρκικού λαού. Κάτι βέβαια που δεν μας ξενίζει όταν πρόκειται για τους σημερινούς κυβερνώντες στην Ελλάδα, οι οποίοι έτρεξαν να ταυτιστούν με τον Ερντογκάν και να τον αναδείξουν ούτε λίγο, ούτε πολύ ως υπερασπιστή της (ανύπαρκτης) δημοκρατίας στην Τουρκία! Βλέπετε, ο Σόρος και οι όμοιοί του έχουν επενδύσει πολλά στον Ερντογκάν εξαρχής. Πώς θα μπορούσαν οι πράκτορές του στη δεξιά και την αριστερά να του πάνε κόντρα; Να γιατί όλοι τους έχουν οργιάσει προκειμένου να παραδοθούν αυτοί που ζήτησαν πολιτικό άσυλο πίσω στον αναδυόμενο σουλτάνο. "Δώστε τους πίσω και αφήστε ελεύθερους τους δουλεμπόρους να φέρνουν περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες για να συνεχιστεί η μεγάλη μπίζνα!" Αυτό απαιτούν.
Το Σχόλιο της Ημέρας, 19/7/2016, dimitriskazakis.blogspot.com
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/07/blog-post_19.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΨΗΦΙΣΜΑ 5oυ Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ.
ΙΟΥΛΙΟΣ 2016
«ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ »
Το Ε.ΠΑ.Μ., ήδη από το προηγούμενο συνέδριο, επεσήμανε εγκαίρως τους κινδύνους και τις συνέπειες του συνεχώς διογκούμενου προσφυγικού – μεταναστευτικού ρεύματος για την κοινωνική συνοχή, την ένταση της εκμετάλλευσης της εργασίας και την μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη αποθήκη ανθρώπινων ψυχών που βρίσκονται στο έλεος δουλεμπορικών κυκλωμάτων. Τόνισε επίσης τον κίνδυνο νέκρωσης της τουριστικής κίνησης, την τελμάτωση της τοπικής και υπονόμευση της εθνικής οικονομίας. Η Ελλάδα, όμως, αντιμετωπίζει και την άλλη πλευρά του μεταναστευτικού, βλέποντας τα καλύτερα παιδιά της, στη μόρφωση των οποίων έχει επενδύσει, να φεύγουν οικονομικοί μετανάστες και να υποβάλλονται στο ρατσισμό που καλλιεργούν οι κυρίαρχες ελίτ των χωρών υποδοχής. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ευθύνονται για τους πόλεμους και τη διάλυση χωρών, όπως κάνουν στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και αλλού, όπως κάνουν στην Ελλάδα! Τα προσφυγικά - μεταναστευτικά ρεύματα αποτελούν την άμεση συνέπεια των συνεχιζόμενων πολέμων και επεμβάσεων των ισχυρών της γης. Οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές αξιοποιήθηκαν για να περάσει χωρίς λαϊκές αντιδράσεις η ολοκληρωτική κατάλυση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας, που πραγματοποιήθηκε με την παραχώρηση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ, την μετατροπή της Frontex σε επίσημο συνοριοφύλακα των χερσαίων και υδάτινων συνόρων και την εγκατάσταση στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου Τούρκων αξιωματικών- πρακτόρων με ασαφείς αρμοδιότητες. Σε περιπτώσεις κοινωνικών αναταραχών όλοι οι παραπάνω παράγοντες αποκτούν δικαίωμα παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας μας και παρουσιάζουν την Ελλάδα αδύναμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με δικές της δυνάμεις.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η δράση των πολυάριθμων ΜΚΟ, που έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικό και ανεξέλεγκτο ρόλο στη διαχείριση του μεταναστευτικού- προσφυγικού θέματος. Άλλωστε, σύμφωνα με τον κανονισμό 2016/369 της ΕΕ αποτελούν τους «μόνους φορείς στήριξης έκτακτης ανάγκης». Δρουν ανεξέλεγκτα από κυβερνητικές υπηρεσίες και χρηματοδοτούνται αδρά από την ΕΕ, με 80 εκ., ενώ οι πληγέντες από τις προσφυγικές ροές ελληνικοί δήμοι μόνο με 4,9 εκ. ευρώ. Δημιουργούνται στρατόπεδα συγκέντρωσης και γκέτο ανά την επικράτεια με απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής. Στα περισσότερα κυριαρχεί το δίκαιο του ισχυρότερου, η μαφία, το εμπόριο ανθρώπινης ζωής και δυστυχίας. Χρησιμοποιούνται επίσης για τον εκμαυλισμό και τη διαφθορά της τοπικής κοινωνίας με την διάδοση του μαυραγορατισμού. Η μονιμότητα του προβλήματος που ο ελληνικός λαός έχει να αντιμετωπίσει υποδηλώνεται από το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων από τις γείτονες χώρες, την προκλητική και αφερέγγυα στάση της Τουρκίας, η οποία εγείρει διεκδικήσεις σε χωρικά ύδατα και σε νησιά του Αιγαίου παραβιάζοντας διεθνείς συνθήκες και ελέγχοντας τις προσφυγικές ροές και τέλος τις πρόσφατες αποφάσεις των ευρωπαίων εταίρων μας που προβλέπουν τον εγκλωβισμό στην Ελλάδα και Ιταλία 6 εκ. μεταναστών –προσφύγων. Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε χώρο με σύνορα ανοιχτά στις μαζικές εισροές και κλειστά στις εκροές, όπου δρουν ανεξέλεγκτα δίκτυα δουλεμπορίου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνου, της επαίσχυντης συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας, που καταστρατηγούν το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η Παγκόσμια Τράπεζα και Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί θεωρούν τις μεταναστευτικές ροές ως τον κύριο μοχλό για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας ένδειας και διαχείριση της δυστυχίας των ανέστιων προσφύγων και μεταναστών.
Παράλληλα, ειδικό νομοθετικό πλαίσιο (Νόμος 3907/2011 & 4052/1-3-2012) προετοιμάζει το έδαφος λειτουργίας ΕΟΖ, όπου οι παράτυποι μετανάστες και οι πρόσφυγες που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα εργασίας σε απάνθρωπες συνθήκες εκμετάλλευσης. Ως αποτέλεσμα εξαθλιώνονται οι εργαζόμενοι, ντόπιοι και ξένοι, καταστρατηγούνται στην πράξη θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, καθιερωμένα από τον 19ο αι., ενώ τροφοδοτούνται ρατσιστικά και φασιστικά μορφώματα. Το δίπολο ρατσισμού/αντιρατσισμού, επιτρέπει πολλαπλές χρήσεις εξυπηρετώντας τις δυνάμεις κατοχής: Προβοκάτσιες, ρατσιστική βία, εξεγέρσεις, τρομοκρατικές ενέργειες, οτιδήποτε θα επέτρεπε την «κοινωνική νομιμοποίηση» μεγαλύτερης κρατικής καταστολής. Ακόμα και ανοικτή στρατιωτική επέμβαση των «συμμάχων». Το Ε.ΠΑ.Μ. προασπιζόμενο τη λαϊκή ενότητα δεν προτίθεται να διευκολύνει το καθεστώς στο επικίνδυνο παιχνίδι του διχασμού για λόγους ιδεοληπτικούς! Είτε αυτοί οι λόγοι εδράζονται στη θρησκοληψία, είτε στις αρχές ενός κατ’ επίφαση ανθρωπισμού, είτε στις αξίες του «κοσμοπολιτισμού», είτε σε πολιτικο-ϊδεολογικές δοξασίες, είτε στην εικονική πραγματικότητα που δημιουργούν τα ΜΜΕ! Χρέος μας να σταθούμε στο ύψος μας ως Άνθρωποι και ως Πατριώτες και να μην ξεχνάμε ότι στη χώρα μας ο ικέτης θεωρούνταν ιερό πρόσωπο που έχρηζε προστασίας και ασύλου.
Το Ε.ΠΑ.Μ. θεωρεί ότι ένα κυρίαρχο κράτος οφείλει να προστατεύσει τα σύνορά του με ίδιες εθνικές δυνάμεις και μέσα. Να έχει υπό τον πλήρη έλεγχό του οποιαδήποτε εθελοντική προσφορά. Να απαιτήσει η ταυτοποίηση και ο έλεγχος προώθησης μεταναστών – προσφύγων να γίνεται στις απέναντι μικρασιατικές ακτές υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, όπου οι τούρκικες αρχές θα επιτηρούνται για τυχόν παραβιάσεις των διεθνών κανονισμών. Να μεριμνήσει ώστε να τεθούν υπό κράτηση και να επαναπροωθούνται όσοι αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια σύμφωνα με τις Διεθνείς Συμβάσεις. Να φροντίζει ώστε, με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για θέματα μετανάστευσης, να εκδίδονται σύντομα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους δικαιούνται άσυλο και να προωθούνται στις χώρες προτίμησής τους. Αυτό άλλωστε επιβάλλει το διεθνές δίκαιο, με τη συνθήκη της Γενεύης του 1951 και το πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967. Το προσφυγικό είναι θέμα που αφορά τον ΟΗΕ, λύνεται με τη συνεισφορά του ΟΗΕ και δεν πρέπει να υποβαθμίζεται με μια απαράδεκτη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε και Τουρκίας. Αυτή την εθνική κυριαρχία οφείλουμε ως λαός να την ανακτήσουμε. Η μόνη λύση είναι η οργάνωση και η αντίσταση του λαού ώστε να ανατραπεί το καθεστώς της νέας Κατοχής που του έχει επιβληθεί.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Ακη Τσοχατζόπουλου
21/7/2016 13.30
Απέρριψε ομόφωνα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων την αίτηση αποφυλάκισης (αναστολής εκτέλεσης της ποινής) του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην υπουργός βρίσκεται στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. "Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτηση μας χθες...Θέλω να σας εξηγήσω γιατί ζητάω την αποφυλάκιση μου είναι διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί...Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει "ως εδώ". Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο Δικαστήριο...Δεκτή η απόφαση σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ!" ανέφερε ο πρώην υπουργός στο Δικαστήριο μετά την ανακοίνωση της απόφασης.
Νωρίτερα, την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής του Ακή Τσοχατζόπουλου εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας με το σκεπτικό οτι είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων. "Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή είναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής" τόνισε η εισαγγελέας. Παράλληλα, η εισαγγελέας τόνισε πως τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο πρώην υπουργός μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής. Με την πρόταση της συντάχθηκε και ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας.
Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Κότσαλης συνήγορος του πρώην υπουργού τόνισε : "Ο Τσοχατζοπουλος έχει λογαριασμούς και ακίνητα δεσμευμένους και είναι υπό τη στενή παρακολούθηση των αρμόδιων άρχων. Δεν μπορεί να διαπράξει νέα ακίνητα, ζει με τη σύνταξη του..." τόνισε ο συνήγορος. Από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος επισήμανε πως για άλλους κρατούμενους που δεν έχουν την ηλικία του πρώην υπουργού η Δικαιοσύνη έχει διατάξει την αποφυλάκιση τους και έχουν τεθεί σε κάτ´οίκον περιορισμό. "Θα είναι καλύτερα να φύγει αύριο με ένα φέρετρο από την φυλακή" διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως δεν πρέπει ο Άκης Τσοχατζόπουλος να συνθλίβει επειδή είναι το σύμβολο της κάθαρσης μίας άλλης εποχής.
Στην αιτηση αποφυλακισης ο Τσοχατζοπουλος επικαλεστηκε τα σοβαρα προβληματα υγειας που εχει, και οτι ειναι πλεον 77 χρονων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οργή κι αποτροπιασμός στη Συρία- Ισλαμοφασιστες των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων αποκεφάλισαν δημοσίως ένα παιδί
Κατηγόρησαν το αγόρι ότι πολεμούσε στο πλευρό των δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ
20.7.2016 | 22:10
Κάτοικοι της πόλης του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, όπως και η μεγαλύτερη συμμορια των μετριοπαθων ισλαμοφασιστων των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων εξέφρασαν την οργή τους σήμερα για τον αποκεφαλισμό ενός παιδιού από ισλαμοφασιστες τους, καταγγέλλοντας μια «πράξη μίσους» σε μια χώρα σημαδεμένη από τις φρικαλεότητες του πολέμου. Η βάρβαρη δολοφονία, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε με το βίντεο να αναρτάται χθες σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, διαπράχθηκε από ισλαμοφασιστες των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων, οι οποίοι κατηγόρησαν το αγόρι ότι πολεμούσε στο πλευρό των δυνάμεων της συριακης δημοκρατιας του Μπασάρ αλ Άσαντ. «Πώς μπόρεσαν να σφαγιάσουν ένα παιδί με τέτοιο τρόπο;» διερωτήθηκε ο Μπάσελ Ζάιν, ένας 25χρονος κάτοικος της συνοικίας αλ Καλασέ του Χαλεπιού, η οποία ελέγχεται από τους ισλαμοφασιστες των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων. Η άλλοτε οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας είναι χωρισμένη στις συνοικίες που ελέγχουν ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, και τις δυτικές συνοικίες, που ελέγχονται από την δημοκρατια της Συριας. «Έπρεπε να δικαστεί με δίκαιο τρόπο και ίσως να ανταλλαχθεί με ισλαμοφασιστες αιχμαλώτους της δημοκρατιας αντί του (να διαπραχθεί) αυτή η πράξη μίσους», συνέχισε.
Το αγόρι αποκεφαλίστηκε από μέλη της συμμοριας ισλαμοφασιστών Νουρ αλ Ντιν αλ Ζίνκι, σε δημόσιο δρόμο, στη συνοικία αλ Μάσαντ, την οποία ελέγχουν ισλαμοφασιστες.
Στο βίντεο οι ισλαμοφασιστες κατηγορούν το παιδί ότι ανήκει στις Ταξιαρχίες αλ Κουντς (σ.σ. της Ιερουσαλήμ), μια παλαιστινιακή οργάνωση της Συρίας που πρόσκειται στις δυναμεις του Προεδρου της Συριας Άσαντ, και λένε πως αιχμαλωτίστηκε κατά τη διάρκεια μαχών βόρεια του Χαλεπιού, στις οποίες αναμετρήθηκαν ισλαμοφασιστες με μαχητές πιστούς στη Δημοκρατια της Συριας. Όμως οι Ταξιαρχίες αλ Κουντς διέψευσαν κατηγορηματικά ότι το παιδί αυτό ανήκε στο κίνημα και τόνισαν ότι επρόκειτο για ένα προσφυγόπουλο από την Παλαιστίνη ηλικίας 12 ετών. Σε ανακοίνωσή της, η συμμορια των ισλαμοφασιστών ανέφερε ότι ο αποκεφαλισμός του παιδιού ήταν ένα «ατομικό σφάλμα» το οποίο δεν αντανακλά «τη γενική πολιτική» της. Τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην εκτέλεση του αγοριού συνελήφθησαν και μια επιτροπή έρευνας θα αποφασίσει για την τύχη τους το «συντομότερο δυνατόν», ανέφερε η Νουρ αλ Ντιν αλ Ζίνκι. Η μακάβρια εκτέλεση καταδικάστηκε παράλληλα από τον Συριακό Εθνικό Συνασπισμό των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων, τη μεγαλύτερη πολιτική συμμορια που εχουν στησει οι αμερικανοευρωπαιοι αποικιοκρατεςστη Συρια, η οποία υποκριτικα εξέφρασε «σοκ για τις φρικιαστικές σκηνές» που καταγράφηκαν στο βίντεο και κάλεσε την οργάνωση στην οποία ανήκουν οι δράστες να τους τιμωρήσει.
Η συμμορια Νουρ αλ Ντιν αλ Ζίνκι, η οποία δρα κυρίως στην επαρχία του Χαλεπιού, είχε λάβει κάποια στιγμή αμερικανικούς αντιαρματικούς πυραύλους, αν και η στρατιωτική βοήθεια αμερικανικής προέλευσης έπαψε να καταλήγει στην οργάνωση το 2015. Σημερα συνεχιζει να εφοδιαζεται με πολεμοφοδια από την Τουρκια τη Σαουδικη Αραβια και τους αραβες σειχιδες του Κολπου. Η συμμορια αυτή έχει ήδη κατηγορηθεί υποκριτικα για ωμότητες, όπως στις αρχές του μήνα από τη μη κυβερνητική οργάνωση των αποικιοκρατων Διεθνής Αμνηστία, η οποία κατήγγειλε ότι οι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων και τζιχαντοφασιστες που δρουν στη Συρία έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και ευθύνονται για «ένα εξαιρετικά ανησυχητικό κύμα απαγωγών, βασανισμών και εκτελέσεων με συνοπτικές διαδικασίες». Στην Ουάσινγκτον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι πληροφορήθηκε το «φρικτό» συμβάν. «Διεξάγουμε έρευνα για να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες», είπε χθες ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μαρκ Τόνερ. «Εάν αυτές οι καταγγελίες αποδειχθούν βάσιμες, θα επανεξετάσουμε κάθε σχέση ή συνεργασία που μπορεί να έχουμε με αυτή την οργάνωση», πρόσθεσε ο ίδιος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ» ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΜΙΛΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΟΕΔΥΝ: «Μαυρογιαλούρος» ο Τσίπρας -Εγκυος έφυγε από το νοσοκομείο της Σαντορίνης για να γεννήσει
20|07|2016 22:11
Με τον «υπουργό Μαυρογιαλούρο» από την ταινία «Υπάρχει και Φιλότιμο» παρομοιάζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο πρόσφατα εγκαινιασμένο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό νοσοκομείο της Σαντορίνης. Με τίτλο το «Απόλυτο Χάος», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία περιγράφει τα προβλήματα που διαπίστωσε το κλιμάκιό της μετά από επίσκεψη στο νοσοκομείο του νησιού. Οπως αναφέρει, τρεις ημέρες μετά το κόψιμο της κορδέλας από τον πρωθυπουργό, μια έγκυος προσήλθε στο νοσοκομείο για να γεννήσει. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γυναίκα «κατέληξε να γεννήσει σε νοσοκομείο της Κρήτης με διακομιδή, επειδή το Νοσοκομείο Σαντορίνης διαθέτει μόνο μία γυναικολόγο, ενώ δεν διαθέτει Αιμοδοσία και Νεογνολογικό Τμήμα. Το ίδιο συνέβη με άλλες πέντε έγκυες που παραπέμφθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Δεν μπορούν να εκδώσουν αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων ελλείψει μηχανοργάνωσης, δεν λειτουργούν τα χειρουργεία από έλλειψη ιατρών και για τεχνικούς λόγους, δεν υπάρχει αναισθησιολόγος, δεν υπάρχει προσωπικό να λειτουργήσει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, και δεν καλύπτονται οι εφημερίες λόγω έλλειψης ιατρών. Χάος».
Μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι: «Επισκεφθήκαμε το Νοσοκομείο Σαντορίνης την Τρίτη 19/7/2016. Είναι εμφανής η προχειρότητα, η βιασύνη, η έλλειψη συντονισμού στη λειτουργία του Νοσοκομείου, χωρίς να διαθέτει ασφαλή κάλυψη σε Ιατρικό Προσωπικό και άλλους επαγγελματίες υγείας. Προκύπτουν σημαντικά προβλήματα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς (ΔΕΚΟ) του Νοσοκομείου. Το προσωπικό που προσλήφθηκε από την ΑΕΜΥ ΑΕ εκτός ΑΣΕΠ, είναι με συμβάσεις εργασίας ενός έτους. Η αμοιβές τους είναι 800ευρώ το μήνα. Είναι σε τραγική κατάσταση καθότι προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας και για την ενοικίαση σπιτιού απαιτείται σχεδόν ολόκληρος ο μισθός τους. Αναγκάζονται λοιπόν να διαμένουν στις κλίνες του Κέντρου Υγείας που έβαλε λουκέτο και σε ξενώνα του Δήμου. Τρεις εργαζόμενοι σε κάθε ένα μικρό δωμάτιο. Εκμετάλλευση της ανάγκης για εργασία. Το ελλιπέστατο προσωπικό πολλών ταχυτήτων (εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας που μεταφέρθηκαν, αποσπασμένοι από άλλα Νοσοκομεία για μικρά χρονικά διαστήματα, προσωπικό ΑΕΜΥ ΑΕ) παρότι δίνουν και τη ψυχή τους, δεν μπορούν να στηρίξουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι αλλάζει στην Τουρκία η απόφαση Ερντογάν για κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας τριών μηνών κηρύχθηκε η Τουρκία με απόφαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Νωρίτερα είχε συνεδριάσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, επίσης υπό την προεδρία του Ερντογάν, το οποίο αποφάσισε να συστήσει στο υπουργικό συμβούλιο την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Ερντογάν στις 11.15 το βράδυ. Επικαλέστηκε το άρθρο 120 του τουρκικού συντάγματος, το οποίο δίνει δυνατότητα κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Ο Τούρκος πρόεδρος κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χθες καθώς επέκτεινε τις εκκαθαρίσεις, συλλαμβάνοντας, απολύοντας ή θέτοντας σε διαθεσιμότητα ακόμα περισσότερα άτομα από τις δυνάμεις ασφαλείας, το δικαστικό σώμα, τη δημόσια διοίκηση και την εκπαίδευση, μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα.
Σύμφωνα με το νόμο, μεταξύ των πρόσθετων μέτρων που προβλέπονται για την «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, είναι ο περιορισμός ή η απαγόρευση κυκλοφορίας, η απαγόρευση συγκέντρωσης ή κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες τοποθεσίες ή σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, ο σωματικός έλεγχος και ο έλεγχος στα οχήματα και η κατάσχεση του υλικού το οποίο θεωρείται αποδεικτικό στοιχείο, επιβολή στους πολίτες της υποχρέωσης να φέρουν πάντα αστυνομική ταυτότητα, η απαγόρευση της εκτύπωσης και διανομής εφημερίδων, περιοδικών και άλλων εντύπων, ο έλεγχος κάθε μορφής εντύπων και οπτικοακουστικών μέσων, καθώς και θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών ταινιών που προβάλλονται δημοσίως κλπ. Η επιβολή της «Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης», καταργεί όλους τους συνταγματικούς περιορισμούς επί τις έκδοσης προεδρικών διαταγμάτων. Ο συντονισμός είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργικού γραφείου ή ενός υπουργείου που θα εξουσιοδοτήσει ο πρωθυπουργός, ενώ συστήνεται και συντονιστικό όργανο στο οποίο μετέχουν συναρμόδια υπουργεία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φυλακή-κολαστήριο του ISIS
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016, 13:41
Απίστευτες εικόνες κατέγραψε ο φακός του BBC από φυλακή τζιχαντιστών στη πόλη Μανπίζ της Συρίας. Δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου μπήκε στη φυλακή με τη βοήθεια Kούρδου μαχητή, μετά την κατάληψη της πόλης από κουρδικές και συριακές δυνάμεις. Οι συγκεκριμένες φυλακές –που προορίζονταν για τους πιο επικινδύνους εχθρούς του ISIS- αποτελούνταν από μικροσκοπικά κελιά 50 επι 50 ποντους. Μάλιστα για να χωρέσουν οι φυλακισμένοι σε αυτά, έπρεπε να στέκονται όρθιοι καθώς δεν υπάρχει επαρκής χώρος για να καθίσουν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμμένος: Κανένα κρούσμα φυματίωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016, 14:53
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος διέψευσε εκ νέου, με κατηγορηματικό τρόπο, πληροφορίες περί κρουσμάτων φυματίωσης σε στρατιώτες που καλύπτουν ανάγκες σε κέντρα φιλοξενίας, προαναγγέλλοντας παράλληλα τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ). «Δεν υπάρχει κανένας στρατιώτης που να έχει ασθενήσει από φυματίωση. Το γεγονός ότι, παρά τις διαψεύσεις που έγιναν τόσο από το υπουργείο όσο και από το ΚΕΕΛΠΝΟ, έρχεται και επανέρχεται αυτή η πληροφορία από δεξιους και ακροδεξιους πληρωμενους δημοσιογραφους μάς βάζει σε σκέψεις. Θα διαταχθεί ΕΔΕ, ώστε να εντοπιστούν και να ελεγχθούν πειθαρχικά όσοι δημιουργούν εντυπώσεις και προκαλούν ανησυχία στον πληθυσμό για θέματα που δεν υπάρχουν» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος από το βήμα της Βουλής. «Δεν υπάρχει κανείς ασθενής από φυματίωση στις Ένοπλες Δυνάμεις, όλοι έχουν κάνει εμβόλιο πριν πάνε να υπηρετήσουν στις μονάδες τους» πρόσθεσε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Βιέννη ζητεί εξηγήσεις από την Άγκυρα για τις διαδηλώσεις υπέρ του Ερντογάν στην Αυστρία
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016, 09:58
Τον Τούρκο πρέσβη κάλεσε η Αυστρία προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις εξελίξεις στη χώρα του, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του πραξικοπήματος. Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, η Βιέννη ζητεί επίσης εξηγήσεις για πιθανές διασυνδέσεις μεταξύ της επιχείρησης εκκαθάρισης που έχει ξεκινήσει στην Τουρκία και των διαδηλώσεων που γίνονται στην Αυστρία υπέρ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο ORF ότι η χώρα του ενδιαφέρεται να μάθει αν Τούρκοι αξιωματούχοι ενθάρρυναν τις διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην Αυστρία υπέρ του προέδρου της Τουρκίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης: Φτιάχνω «νεκροταφείο προδοτών» για τους πραξικοπηματίες
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016, 06:10
Τη δημιουργία ειδικού «νεκροταφείου προδοτών» για τους νεκρούς πραξικοπηματίες προανήγγειλε την Τετάρτη ο ισλαμοφασιστας δήμαρχος που προσκειται στον Ερντογαν στη Κωνσταντινόπουλη Καντίρ Τοπμπάς. «Παρήγγειλα να βρεθεί ένας χώρος ο οποίος θα ονομάζεται “νεκροταφείο των προδοτών. Οι περαστικοί θα καταριούνται τα άτομα που είναι θαμμένα εκεί. Όσοι επισκέπτονται αυτό το μέρος θα τους καταριούνται και έτσι δεν θα μπορούν να αναπαυθούν στους τάφους τους», είπε ο Τοπμμάς μιλώντας σε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί αργά χθές το βράδυ στην πλατεία Ταξίμ, ζητώντας την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους πραξικοπηματίες που επέζησαν. Παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στο δήμαρχο της επαρχίας Ορντού κοντά στη Μαύρη Θάλασσα ο οποίος, όπως είπε, αρνήθηκε εξασφαλίσει θέση στους πραξικοπηματίες στα νεκροταφεία της περιοχής.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Σε διαθεσιμότητα ή υπό κράτηση 60.000 στρατιώτες, αστυνομικοί, δικαστές, δημόσιοι υπάλληλοι και δάσκαλοι
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016, 20:09
Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας διεξάγει έρευνες για τους στρατοδίκες και τους εισαγγελείς των στρατοδικείων της χώρας και έθεσε σε διαθεσιμότητα 262 εξ αυτών, μετέδωσε σήμερα το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 232 άνθρωποι. Το NTV δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την απόφαση, που ελήφθη στο πλαίσιο των μαζικών εκκαθαρίσεων των κρατικών θεσμών δηθεν από τους υποστηρικτές των πραξικοπηματιών και του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι οργάνωσε την απόπειρα ανατροπής της, ενώ ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή. Την ίδια ώρα, περίπου 6.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος. Η απόφαση αυτή επιβάλλεται μία ημέρα αφότου το υπουργείο Παιδείας έθεσε σε διαθεσιμότητα 15.200 εργαζόμενους και επίσης ανέστειλε τις άδειες 21.000 δασκάλων που εργάζονται σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε ολόκληρη την Τουρκία. Μέχρι στιγμής περίπου 60.000 στρατιώτες, αστυνομικοί, δικαστές, δημόσιοι υπάλληλοι και δάσκαλοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, βρίσκονται υπό κράτηση ή ελέγχονται μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απεργια αυριο για τους εργαζομενους στο «Μαρινοπουλο»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πογκρομ το επομενο διμηνο σε επικουρικες συναξεις και εργασιακα. Σε δυο κυμματα οι μειωσεις των συνταξεων. Οι περικοπες θα γινουν τον Αυγουστο και τον Σεπτεμβριο. Και θα είναι αναδρομικες, αποφασισε η κατοχικη κυβερνηση σε συμφωνια με την κατοχικη αντιπολιτευση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαραντα δυο χρονια συμπληρωθηκαν χθες από την αποβαση του τουρκικου στρατου στην Κυπρο και την τουρκικη κατοχη της μισης Κυπρου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tα 14 τουρκικα χαμενα πλοια τα βρηκαν οι Ελληνες, και βρισκονταν στη Μαλτα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πηραν την τηλεοπτικη αδεια από τον φιλο του Πουτιν Ιβαν Σαββιδη με εντολη Τσιπρα. Ιβαν Σαββιδης, «θα σας κλεισω μεσα».
Στησανε το διαγωνισμο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πεταξαν εξω τους Ρωσους, και εδωσαν τα τραινα στους Ιταλους.
Βαριες κατηγοριες από τη Russian Railways για τον διαγωνισμο. Οι Ρωσοι καταγγελλουν κομπινα στην πωληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιπποκρατειο Νοσοκομειο Θεσσαλονικης. Στο χειλος του γκρεμου η Κλινικη Μεταμοσχευσεων του ΑΠΘ. Οι ελαχιστοι χειρουργοι που απεμειναν δινουν καθημερινα αγωνα για να μην παει χαμενο κανενα από τα μοσχευματα, που εξαλλου είναι και δυσευρετα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 13 Ιουνίου, είχε προγραμματιστεί να απελευθερωθεί ο Παλαιστίνιος κρατούμενος Μπιλάλ Καγιέντ μετά από δεκατέσσερα και μισό χρόνια στις ισραηλινές φυλακές.
Η οικογένεια του, οι σύντροφοι και φίλοι τον περίμεναν. Όμως ο Μπιλάλ ποτέ δεν ήρθε, γιατί αντί να απελευθερωθεί, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός διέταξε την διοικητική κράτησή του για έξι μήνες, χωρίς κατηγορίες ή δίκη. Τώρα βρίσκεται σε απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου, απαιτώντας της απελευθέρωση του και να σταματήσει η διοικητική κράτηση.
Ο Μπιλάλ Καγιέντ, 34 χρονών, είναι ένας από τους σχεδόν 750 Παλαιστίνιους που έχουν φυλακιστεί χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ή να δικαστούν και βρίσκονται υπό διοικητική κράτηση λόγω μυστικών αποδείξεων και ένας από τους συνολικά 7.000 Παλαιστίνιους που βρίσκονται στις κατοχικές φυλακές. Οι διαταγές διοικητικής κράτησης ανανεώνονται επ’ αόριστον- οι Παλαιστίνιοι μπορεί να περάσουν χρόνια υπό διοικητική κράτηση, χωρίς να ξέρουν πότε θα απελευθερωθούν.
Ο Καγιέντ είναι γνωστός ως ο ηγέτης των Παλαιστινίων κρατουμένων – εκπρόσωπος του αριστερού Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην φυλακή Μέγκιντο και ενάμιση χρόνο βρισκόταν σε απομόνωση. Οι συγκρατούμενοι του έχουν ξεκινήσει μια σειρά διαμαρτυριών και δράσεων για να απαιτήσουν την απελευθέρωσή του και θα προχωρήσουν για τρίτη φορά σε διήμερη απεργία πείνας στις 24 και 25 Ιουνίου, αρνούμενοι τα γεύματά τους για να απαιτήσουν την ελευθερία του Καγιέντ και να σταματήσει η διοικητική κράτηση.Πρόκειται για μια προσπάθεια να υπάρξει ένα προηγούμενο για όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους-που την μέρα της αποφυλάκισης μετά από πέντε, δέκα, δεκαπέντε ή είκοσι χρόνια στην φυλακή, αντί να αφεθούν ελεύθεροι, κρατούνται επ’ αόριστον χωρίς κατηγορίες ή δίκη υπό διοικητική κράτηση.
Η άρνηση για την απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ είναι απειλή για την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων. Υψώνουμε τις φωνές μας σε όλο τον κόσμο και συντασσόμαστε με το κάλεσμα για την απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ και όλων των συγκρατούμενων του και για τον τερματισμό της διοικητικής κράτησης. Καλούμε για την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων – και για τον σκοπό για τον οποίο παλεύουν, την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και του λαού της.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το μόνο του έγκλημα ήταν ότι ήταν Παλαιστίνιος... Jerusalem Brigade: Στο Χαλέπι θα κόψουμε τα κεφάλια αυτών που δεν έχουν καρδιά στα στήθη, αυτών των ανδρείκελων!
Δήλωση της Παλαιστινιακής "Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ" (Liwa al-Quds) στο Χαλέπι της Συρίας, για τον αποκεφαλισμό του 10χρονου Παλαιστίνιου από τους "μετριοπαθείς" φονιάδες, τους λακέδες των ιμπεριαλιστών της "πολιτισμένης" δύσης: το μόνο του έγκλημα ήταν ότι ήταν Παλαιστίνιος... ΕΚΔΙΚΗΣΗ!
«Εμείς, η Ταξιαρχία Al Quds στο Χαλέπι θα κόψουμε τα κεφάλια αυτών που δεν έχουν καρδιά στα στήθη, αυτών των ανδρείκελων... Αυτών που θέλησαν να δείξουν την ανδρεία τους σφαγιάζοντας ένα παιδί στην πιο τρυφερή του ηλικία... Αυτών των υπανθρώπων που τους αποκαλούν μετριοπαθείς... Η ηγεσία της "Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ"... θα αποδώσει το θείο δίκιο. Πήραμε όρκο η εκδίκηση έφθασε!»
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Σια... πως θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε ανθρωπόμορφα κτήνη; Οι "μετριοπαθείς" εξεγερμένοι αποκεφάλισαν δεκάχρονο Παλαιστίνιο, με την κατηγορία πως είναι μαχητής της "Παλαιστινιακής Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ", που μάχεται μαζί με τη Χεζμπολά και το στρατό της Συρίας, τους λακέδες των ιμπεριαλιστών!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπροστά στην ψυχοπαθή λεσβία, ο Trump είναι Μαχάτμα Γκάντι, αρνάκι...
"Αν γίνω πρόεδρος θα ξεκινήσω πόλεμο εναντίον του Ιράν και θα είμαστε σε θέση να νικήσουμε"
Hillary Clinton: If I’m President, We will Attack Iran & We would be Able to Totally Obliterate Them.!! (21 Απρίλη 2008)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
45χρονος Ελληνας νεοδημοκράτης βίαζε ανήλικη αφού πρώτα της έδινε ηρωίνη...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΑΡΑΡΕ.-- Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF πραγματοποίησαν χτες διαδήλωση υπέρ του 92χρονου Προέδρου της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, σε «απάντηση» για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις αντικυβερνητικών διαδηλωτών.
ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Η εγκληματική οργάνωση και αίρεση «Στρατός Αντίστασης του Κυρίου» στην Ουγκαντα είναι υπεύθυνος για τις απαγωγές 500 ανθρώπων και τη δολοφονία άλλων 17 μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΝΔΙΑ Πακιστανικές και μαύρες σημαίες σήκωσε ο λαος στο Κασμίρ...
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Καζάνι που βράζει θυμίζει τις τελευταίες βδομάδες και πάλι το Κασμίρ, μετά από τις πρόσφατες αιματηρές πολύνεκρες διαδηλώσεις κατά των ινδικών αρχών, με αφορμή τη δολοφονία του 22χρονου ηγέτη μεγάλης αντικυβερνητικής οργάνωσης, Μπουρχάν Βάνι, στις 8 Ιούλη, και την έπαρση πακιστανικών και μαύρων σημαιών σε δεκάδες κτίρια στον ινδικό τομέα της περιοχής. Χτες, Ινδοί αστυνομικοί και στρατιώτες κατέβασαν τις εκατοντάδες σημαίες που είχαν τοποθετήσει σε κτίρια κάτοικοι της πόλης Σπιναγκάρ, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη «μαύρη ημέρα» δολοφονίας του Βάνι. Συνεχίστηκαν, επιπλέον, τα δρακόντεια μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που έχουν επιβληθεί το τελευταίο 15ήμερο που έχουν ερημώσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και έχουν βάλει «λουκέτο» στις περισσότερες επιχειρήσεις. Το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε το Πακιστάν πως βρίσκεται πίσω από την «εκστρατεία έντασης» στο Κασμίρ, αλλά και πίσω από τις εκδηλώσεις της «μαύρης μέρας» από τη δολοφονία του Βάνι, καλώντας το να σταματήσει «να ανακατεύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ινδίας και να αποσταθεροποιεί την κατάσταση». Η κυβέρνηση του Πακιστανού πρωθυπουργού, Ναουάζ Σαρίφ, δεν κρύβει από την πλευρά της ότι ευνοεί τις αντικυβερνητικές και αποσχιστικές δυνάμεις που ζητούν ή την ανεξαρτητοποίηση του Κασμίρ από την Ινδία ή την ένωσή του με το Πακιστάν, ισχυριζόμενη ότι παρέχει μόνον «πολιτική, ηθική και διπλωματική υποστήριξη». Ινδία και Πακιστάν έχουν κάνει τρεις πολέμους με «μήλον της Εριδος» το Κασμίρ το 1947, το 1965 και το 1999.Το Κασμιρ συμπεριεληφθηκε στην Ινδια επειδη το εβαλε ο ινδουιστης μαχαραγιας του, ενώ ολος ο λαος του Κασμιρ είναι μουσουλμανοι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Αντιδράσεις από τη δολοφονία 12χρονου Παλαιστίνιου
ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Σε κινητοποίηση κατά των ισραηλινών σιωναζιστικων κατοχικών δυνάμεων μετατράπηκε χτες η κηδεία του 12χρονου Παλαιστίνιου που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τρίτης από σφαίρα - καουτσούκ Ισραηλινού στρατιώτη, στη διάρκεια συγκρούσεων νεαρών Παλαιστινίων με στρατιώτες στην κοινότητα του Αλ Ραμ, έξω από την Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με ιατρικές παλαιστινιακές πηγές, ο Παλαιστίνιος έφηβος που έχασε τη ζωή του ονομαζόταν Μοχίγια αλ Ταμπάχι και χτυπήθηκε θανάσιμα στην καρδιά. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι σημειώνουν ότι τους τελευταίους εννιά μήνες τουλάχιστον 63 παιδιά και έφηβοι έως 18 ετών δολοφονήθηκαν από τις σφαίρες Ισραηλινών. Στο μεταξύ, χτες για δεύτερο 24ωρο μπουλντόζες του ισραηλινοναζιστικού στρατού κατεδάφισαν κτίρια (κυρίως αποθήκες) Παλαιστινίων κοντά στον εβραϊκό εποικισμό Αταρότ, σε βιομηχανικό πάρκο βορείως της Ιερουσαλήμ, όπως και στη συνοικία Μπέιτ Χανίνα και στο Σιλωάμ στα κατεχόμενα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Την περασμένη βδομάδα, άλλοι 43 Παλαιστίνιοι (ανάμεσά τους 25 παιδιά, μία έγκυος, ένας 48χρονος ασθενής με Πάρκισον) έμειναν άστεγοι, όταν μπουλντόζες των ισραηλινοναζιστικών δυνάμεων κατεδάφισαν τα σπίτια τους στην Αν. Ιερουσαλήμ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του οργανισμού του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, UNRWA. Τέλος, χτες η ισραηλινοναζιστική Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την αποπομπή βουλευτή, εφόσον συγκεντρωθούν οι ψήφοι των 3/4 του κοινοβουλίου και εφόσον κριθεί πως ενεργεί εναντίον του ισραηλινοναζιστικού κράτους.